Pokaż pełną wersje : skille knighta.
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
Wiele osób mówie, że lepiej się po upie treni, ale moim skromnym zdaniem skille wchodzą bardzo powoli. Ja mam 27 level i skille 62/62:cup: i zamierzam skillować do 65/65:D. Jakie macie skille to już zależy od was:).
Mam Knighta i co?No dobra!14 level i skille tak cienkie ze glowa boli(41/32)!Na 10 to mialem dobre skille bo az 36/ 25(zaczalem ze swordem 11)!Co to za skille?Nie wiem juz co robic?Zeby miec 1 skill w gore musze trenowac 2 dni!Nie wiem o co chodzi!Chyba zrobie nowa postac!
Vodinesi - 14 knight! - Rubera
dziwne ja aby przejsc z 69 na 70 musialem cały dzień skillowac a ty przy 41/32 2 dni na skilla ? ..
Hmm czytając wasze wypowiedzi ogarnia mnie śmiech i trwoga... Bynajmniej pytanie "czy mam dobre skile" jest nie na miejscu. Zależy to od tego jaką "taktykę" obiera się grając postacią, są ludzie którzy na początku biją wysoki skill żeby potem mieć już problem skilowania za sobą, inni wola wbic mniejszy skil, potem pare lvli i doskilować do wyższego. więc nie znaczy to ze osoba która na lvlu 15 ma skill 55/55 wcale w późniejszym etapie gry nie musi być gorsza która na lvlu 10 ma skill 70. Nie istnieje również coś takiego jak skile na lvl jak już wspomniałem to zależy wyłącznie od gracza, oczywiście najlepiej jest skilowac na samym początku do jak najwyższego skila, gdyż ułatwia to expienie, lecz liczmy się z tym że mając 70 skill na 10 lvlu jestesmy łatwym "kąskiem" dla noobish pk, i wtedy nasz wysiłek pójdzie na marne. Jezeli mamy zamiar expic na np rotach do 20 lvla to nie potrzebne nam są wysokie skile, oczywiście to minimum czyli 60/60 jest bardzo wskazane. oczywiście posiadanie wyższego skila nie jest zbrodnią oczywiscie dzieki niemu będziemy zadawać większe obrażenia, przez co expienie będzie szło szybciej, lecz zawsze może się zdarzyć ze zostaniemy zabici przez pk, a jak wiadomo im wyższy skil tym dłużej trzeba skilować zeby go odrobić. :P Mimo wszystko ja osobiście preferuje skilować raz a porządnie żeby mieć ten problem z głowy, przez co gra staje się przyjemniejsza gdyż potem zostaje tylko expienie oraz robienie questów. =P Kolejnym aspektem do rozważenia jest szybkość skilowania, to czy skilujemy na potworze który daje 60 xp czy na tym który da 20 xp nie wpływa na szybkość wzrostu skila, oczywiście musimy tak dobierać potworki aby nie zadawały nam obrazen(oczywiście zdarzy sie ze sporadycznie dostaniemy jakiegos bh), oraz takie byśmy zadawali im hit raz na 15 chmurek (troche inaczej ma sie to do treningu paladynem ale nie o tym mowa), jeżeli chodzi o skilowanie knightem niema znaczenia czy co 2 "chmurki" zadamy bh czy co 10 nie wpływa to na szybkość skilowania, oczywiscie jest jeden warunek przynajmniej raz na 15 "chmuerk" musi wejść bh. Oczywiście najlepiej jest poprosić kogos by summonował nam monka (monka muszą bić dwa potwory po to by zabierać mu defa) dzięki temu na monku skilowac mozna już od najniższych skili.
Reasumując... Nie ma sensu mówić "ja jestem lepszy gdyż mam wieksze skile" wszystko wyjdzie w późniejszym stadium gry. I wg mnie dobre skile to nie znaczy wysokie skile tylko takie które są wystarczające, żeby spokojnie i wmiare szybko expić(choć oczywiście im większy tym lepszy).
Na koniec dodam tylko, że zacząłem od nowa grać w tibie i mam 11 lvl knighta ze skilami 72/72, planuje doskilowac do 75/75 kupić pacc i ponownie zacząć przygodę z tą grą.
Marewka_knight_of_Candia
25-10-2007, 13:31
ja mialem knight 21lvl i skile 54/52 i mi bylo dobrze;)
Jergen_91
25-10-2007, 21:09
Mam pyanie... Może za bardzo nie zgadza się z tematem ale je napisze...
Czy jak się wbije nowy skill np. 70 i brakuje nam np. 99% do skoku skiila to czy się bije mniejsze dmg? Właśnie wbiłem 70 skilla i zaczołem expic i zauważyłem że właśnie bije mniejsz obrażenia niz na pod koniec 69 skilla...
neutral.forum.fighter
27-10-2007, 10:30
ja zauwazylem to samo na palku :P jak gralem jeszcze jakis czas temu :p przy koncu skilla zadawalem wieksze obrazenia niz na poczatku skilla :p
@Jergen
Też to zauważyłem.
Top@
Skille 45/42 na knigta 13 lvl wystarczą?
Crouch3r
27-10-2007, 12:35
@Jergen
Też to zauważyłem.
Top@
Skille 45/42 na knigta 13 lvl wystarczą?
jezeli Cię zadowalają to oczywiście że tak ;]
Socha117
27-10-2007, 15:22
Ja na 14 lvl mam 2 mlv i 44 atk ( club ) i 42 deff ( prawie 43 )moje uzbro to dwarywen shield plate legs plate armor battle hammer dark helmet i leather boots Co o tym sadzicie??B):]
Ja na 14 lvl mam 2 mlv i 44 atk ( club ) i 42 deff ( prawie 43 )moje uzbro to dwarywen shield plate legs plate armor battle hammer dark helmet i leather boots Co o tym sadzicie??B):]
Nie jest tragiczne tylko zakup dragon hammer i słownik:)
Socha117
27-10-2007, 15:44
Dobra kupię słownik ;] ale dlaczego dragon hammer jak on jest dopiero od 25 lvl? Będę nim zabierał 100% tego co on potrafi??
Bociuspce
07-11-2007, 15:45
Ja Mam 11 Lvl
Skile 50/50
mlvl 3
Skiluje do 4 mlvl :)
mlvl to jest Ci potrzebny jak dziura w moscie zreszta troche bedzisesz go bil...polecal bym raczej skile 70/70 okolo skoro juz tak ci sie chce expic i na 11 lvl takie skile to bedzie bardzo good i 0 problemow z expem a jka jeszcze zalatwisz sobie sensowne eq to 30+ lvl wskoczy ci w sekunde.albo i nawet 40+ zalezy czy umiesz expic i grac... ;)
15 lvl 46/44 ale caly czas skilluje
eq: p set serpent sword dark helmet beho shield 3k do wydania poprawic cos?
12 LVL
70/70 Club/Shield
4 MLV i 64% do 5
Teraz zamierzam kupic PACC i wbic troche lvli i na ~50 doskillowac do 85/85 ^^
Remoriotes
18-11-2007, 11:48
Ja robie w ten sposób, że gram z kolegą schodzimy do kanałów gdzie są bugi idziemy gdzieś w głąb, żeby nikt nas nie widział i przeszkadzał dajemy party i trenimy na sobie i mamy po 1 bugu dlatego, że na 1 minute dostaniemy 60 chmurek (uderzenia w tarcze) a co za tym idzie szybszy skill z shieldingu kiedy wbijemy, już tak skille 40-45 to idziemy exp-ić na rotach gdzieś tak do 15 lvl kiedy już pobawiliśmy sie tandetnymi skillami skillujemy maksymalnie do 55 albo do 60 wtedy jeszcze troszkę expa dla większej ilości HP i idę skillować na slimach.
Osobiście uważam, że jest to dobra metoda przynajmniej mi i moim kolegą się sprawdza jednak, że każdry robi według swoich sposobów
huhuhu...ja to jestem 21 knight i mam 45/41 ;) calkiem niezle na taki lev...chyba :D ....
Paralizze
20-11-2007, 13:12
huhuhu...ja to jestem 21 knight i mam 45/41 ;) calkiem niezle na taki lev...chyba :D ....
BIG LOL
chłopie ja na 21 lvl mialem 65/65 i tak byłem niezadowolony z tych skili -.-
chciałem skillowac do 70/70 ale mi sie odechciało skillowac ...
poszedłem poexpic na cyce a na 2 dzien hack ;]
i pozamiatane ;]
poskilluj troche bo skille masz marne niewiem na czym ty expisz ??
chyba na rotach moze na dwarfach
a soldier to w ciebie wali po 20-30 ??
Heh. Powiem wam, że kiedy zaczynałem swoją przygodę z najtem, nie miałem kompletnego pojęcia, że aż takie ważne dla najta są skille.
Hehe, być może nie uwierzycie ale na 35 lvl miałem skile 60/60!!
Później zacząłem skilować i pod koniec 37 lvl'a miałem skile 70/70. Obecnie na 42 lvl mam skile 78/76 i one mnie nie zadowalają. Mam zamiar dobić je do 80, zanim wbiję 80 shield wpadnie 81 sword. I teraz przynajmniej do 60 lvl'a mam spokój ze skillami.:)
Ola_Petrov
21-11-2007, 03:28
jak ja gram knightem to wyglada to tak
8 lvl -20
9 lvl - 65
30 lvl -70
40- 75
80- 85-90
:pp i tak wiadomo ze shielding bedzie mniejszy z 1-6 :)
DZiiUbSiY
21-11-2007, 09:24
ja mam 92/91 ale mialem jush po 90/90 na 60 lvl xD
BorucaoO
21-11-2007, 09:34
A ja mam skile 12/24 ;) więc moge spokojnie expic hehe
Ze skillami zawsze moim zdaniem jest tak, że im wyższe tym lepsze (odkrycie no nie?). Ale sprawa tak prosto wygląda tylko na non-pvp.
Spróbujcie wycisnąć na normalnym serwerze 90/90 na 20 lvlu. Na takim poziomie padasz od przypadkowego pk sorca na 40 lvlu i tracisz na każdym zgonie chyba z 60h treningu. Na niskim poziomie nie opłaca się mieć wysokich skilli ze względu na ryzyko zgonu.
Inna bajką jest wygoda. Jeśli komuś pasi mieś 70/70 na 90 lvlu to niech ma, ale w grupowym huncie będzie tracił najwięcej uh i expa... Jeśli mu to nie przeszkadza to ok. Nie ma co się z takich śmiać. To tylko gra i jak sama nazwa wskazuje jest do zabawy a nie do zamęczania się treningiem.
Ja uważam, że wysokie skille to fun, bo miło widzieć wysokie hity krzesane przez własną wykałaczkę.
Ludzi którzy nie szanują cudzego punktu widzenia i piszących coś w stylu "nie będę skillał, kce mieć dóórzy lewel i blokować dle. A co on na 15 lvlu mi może? (w domyśle on jest głupi bo trenuje)" albo w drugą stronę: "Jak bedem expił a nie trenił to debe bił po 50 i po co mi to? Jesteś głupi- exp ile wlezie a ja cie na hita killnem." Proszeni są o założenie szczelnego worka na głowę i zaklejenie go taśmą ściśle dookoła szyi. Dziękuję za uwagę.
Tu wasz korespondent Pepeg z gumy nieślubny syn wodza Azteków oberżyświat jakich mało. Dziękuję za uwagę.
Ja mam na 22 skile 65-65 dobije do 70 i exp ;) i jestem happy :D
Piciaz1213
25-11-2007, 10:26
ja na 13 mialem 42/35 czyli na 16 lvl powinny byc 60/40skile na 20 80/60
Takie skille ciekawe ile skillowałes.Moim zdaniem na 20lvlu powinienes mieć skille 55+
divine_astronis
25-11-2007, 10:54
Ja bym chciał powiedzieć tylko, że ci którzy używają jakiegokolwiek bota do skillowania niech się schowają i nie mówią głupot ze 20 lvl skille 100/100 itd -.- Ja osobiście mam 73/73 na 40 lvlu i jestem zadowolony, ponieważ wbijałem je własnoręcznie a i tak nie zajęło mi to dużo czasu... Skille 80/80 na 20 lvlu uwierze, że bez bota jeszcze przed updatem szły jak masło ale teraz... 90/90 na 20 lvlu to raczej zasługa bota a nie ciebie...
Na hunted.pl została ukazana informacja na temat "Dokąd zmierza tibia.." Tam autor ładnie napisał co się działo z tibią i jak to teraz wygląda, zamiast pytać się jakie skille na xxxx lvlu to rób te skille jak masz czas(póki masz czas) a nie rozpisuj się o tym na forum, każdy gra wg. swoich zasad i nie odgapia od drugiego -.^
Naruto_Norbi
25-11-2007, 16:09
Opisze to w punktach i POSLUCHAJCIE
1.Kazdy ma inny gust...
2.Kazdy chodzi na inne potwory...
3.Kazdy ma innych kolegow...
Niektorzy maja skille 70/70 na 30 lvl i sa super zadowoleni 8o
A inni maja 50/50 i tez sa zadowoleni 8o
1.Pierwszy punkt
Chodzi od gustu ile chcesz tyle potrzebujesz :sword:
Rozumiecie ?
2.Drugi punkt
Kazdy chodzi na inne potwory np:
Jeden 30 lvl chodzi na dragi i starcza skille 55/50 i sie cieszy a inni chodza na hydry ze skillami 70/70 :D
Rozumiecie ?
3.Trzeci punkt
Kazdy ma innych kumpli...
Dajmy przyklad
-Nasz kolega ma 20 knighta ze skillami 50/50
My chcemy byc lepsi i nabijamy 55/55 lub 60/60
-Nasz kolega ma 20 knighta ze skillami 70/70
My chemy byc lepsi i nabijamy 75/75 lub 80/80
Rozumiecie ?
Jesli tak to jestescie madrzejsci o jakies 40 razy w tibii
Jak nie to zal mi was...
Prosze o porawienie moich literowek
Aha... Wszystkie przyklady byly zmyslone
Osobiscie lubie miec dobre skille ale moj kolega nie nawidzi skillowac...
Pozdrowienia...:cup:
Naruto_Norbi
25-11-2007, 16:09
Opisze to w punktach i POSLUCHAJCIE
1.Kazdy ma inny gust...
2.Kazdy chodzi na inne potwory...
3.Kazdy ma innych kolegow...
Niektorzy maja skille 70/70 na 30 lvl i sa super zadowoleni 8o
A inni maja 50/50 i tez sa zadowoleni 8o
1.Pierwszy punkt
Chodzi od gustu ile chcesz tyle potrzebujesz :sword:
Rozumiecie ?
2.Drugi punkt
Kazdy chodzi na inne potwory np:
Jeden 30 lvl chodzi na dragi i starcza skille 55/50 i sie cieszy a inni chodza na hydry ze skillami 70/70 :D
Rozumiecie ?
3.Trzeci punkt
Kazdy ma innych kumpli...
Dajmy przyklad
-Nasz kolega ma 20 knighta ze skillami 50/50
My chcemy byc lepsi i nabijamy 55/55 lub 60/60
-Nasz kolega ma 20 knighta ze skillami 70/70
My chemy byc lepsi i nabijamy 75/75 lub 80/80
Rozumiecie ?
Jesli tak to jestescie madrzejsci o jakies 40 razy w tibii
Jak nie to zal mi was...
Prosze o porawienie moich literowek
Aha... Wszystkie przyklady byly zmyslone
Osobiscie lubie miec dobre skille ale moj kolega nie nawidzi skillowac...
Pozdrowienia...:cup:
kadiboss100
26-11-2007, 19:17
siemano jestem nowyi nie wiem o co chodzi z tymi skillami tzn wiem ale nie rozumiem jak ktos pisze np. 45/34 co to znaczy bo ja wlasnie skillluje ale wlasnie tego nie wiem
Remoriotes
27-11-2007, 17:30
siemano jestem nowyi nie wiem o co chodzi z tymi skillami tzn wiem ale nie rozumiem jak ktos pisze np. 45/34 co to znaczy bo ja wlasnie skillluje ale wlasnie tego nie wiem
To bardzo proste pierwsza liczba najczęściej jest podawana od umiejętności walki bronią białą np. topór a druga liczba jest podawana od umiejętności posługiwania się tarczą
A co do tematu mam 8 lvl:baby: ale mam skille 45/44:)
Ja mam 41/38 swordem na 18 lvl :D:D:cup:
Wiem wiem straszne male ale narazie nie chce mi sie skilowac:p
Przyjdzie czas, przyjda skile :D 8o
Ja mam Knighta 27LvL i mam skille 68/68 i uważam, że powinienem miec conajmniej 70/70. Sword powinien byc w miare możliwości równy shielding'owi. Oczywiście wszystko zalezy od motywacji i checi :].
Pozdro ;)
A ja uważam że trzeba być POSRANYM żeby trenować po 50 godzin jedengo skilla, nawet 5 godzin na skilla to za dużo, dlatego moim 45 kinią miałem skille bodajże 67/35 (caly czas z war hammerem latałem) i dorbze mi się grało. I o to w tym chodzi...ludzie to gra, nie wyścigi.
Ja osobiście uważam, ze warto się pomęczyć ze skillowaniem. Ja chyba z pół wakacji przesiedzialem na monku/slimach i opłacało się ;) Teraz (po hacku :/) bez problemów latam w p-secie z BSem na guardach bez waste (zuzywam 1manasa co 3-4 guardy)
a ja wam powiem ze skilowanie powyzej 60/60 nie ma sensu, dlaczego ?? podam przyklad, moich dwoch kumpli zaczeli grac knightami od nowa i na nowym serwie. Pierwszy kumpel skilil do 75/75 bo wg. niego ponizej to nie knight, ja drogi skilil do 60/60 i jak brakowalo mu 30% do skila to poszedl skilic. po tygodniu mieli chyba po 60/60 i ten drugi zakonczyl skilowanie. dopiero po miesiacu od wyjscia z rooka 1 kumpel skonczyl skilic. mial dokladnie 75/74 i 24lvl a a drogi 68/67 i 35lvl+ 80k ktore zdazyl zarobic. Powiem jeszcze ze ten drogi ma bdb eq i jak zauwazylem wcale nie wchodza w niego duze hity. i co wy na to?
a ja wam powiem ze skilowanie powyzej 60/60 nie ma sensu, dlaczego ?? podam przyklad, moich dwoch kumpli zaczeli grac knightami od nowa i na nowym serwie. Pierwszy kumpel skilil do 75/75 bo wg. niego ponizej to nie knight, ja drogi skilil do 60/60 i jak brakowalo mu 30% do skila to poszedl skilic. po tygodniu mieli chyba po 60/60 i ten drugi zakonczyl skilowanie. dopiero po miesiacu od wyjscia z rooka 1 kumpel skonczyl skilic. mial dokladnie 75/74 i 24lvl a a drogi 68/67 i 35lvl+ 80k ktore zdazyl zarobic. Powiem jeszcze ze ten drogi ma bdb eq i jak zauwazylem wcale nie wchodza w niego duze hity. i co wy na to?
OK ale popatrz idziesz ze skilami po 60 i bijesz pewnie po 100+ a idzie twoj kumpel co ma skile po 75 i bije po 150 to kto szybciej expi?? ty czy on?
A poza tym mam kumpla na hlvl co ma skile po 75 (bardzo male jak na lvl ) i jak widzialem jakie on hity zadaje to sie smialem. Ja podeszlem i z gs bilem po 250-320 a on z ave po 180-220. To nie oplaca sie skilowac?? co nie:)
A i tak skilowanie cie kiedyś czeka B)
http://www.pskonejott.com/calc_melee.php - obliczanie czasu skillowania, najlepszy online - prostota obsługi ;)
ja mam 22 lvl, skille 55/53 (mam zamiar wbic 60/60) i isc do katedry wbic 30 lvl (na ktorym 65/65 bedzie mi wystarczało). Nie piszcie tu - ale masz cienkie skille, ja mam lepsze. Jak tu duzo madrych ludzi pisalo kazdy chce misec skille w/g własnego gustu. Ja mysle ze jak sie gra na PVP trzeba wbic najpierw ten 20 lvl dla własnego bezpieczenstwa (nawet ze skillami 40/40) a potem do 25 lvl wbic (60/60).
http://www.ubar.pl/www/img_14759_normal.gif (http://www.ubar.pl/)
~~AnpeR~~
07-12-2007, 16:26
OK ale popatrz idziesz ze skilami po 60 i bijesz pewnie po 100+ a idzie twoj kumpel co ma skile po 75 i bije po 150 to kto szybciej expi?? ty czy on?
A poza tym mam kumpla na hlvl co ma skile po 75 (bardzo male jak na lvl ) i jak widzialem jakie on hity zadaje to sie smialem. Ja podeszlem i z gs bilem po 250-320 a on z ave po 180-220. To nie oplaca sie skilowac?? co nie:)
A i tak skilowanie cie kiedyś czeka B)
Hm... cos krecisz...
1. gra sie 4fun i wcale nie musi go czekac skillowanie
2. ja ( nie jestem jakis tam hlvl) z 81 sword i ave mam best 340 ( czesto sie trafia) w ancient scaraba, jesli mowic o normal expie to 250-340+ .Jakos duzo nie trenilem i wcale nie przeszkadza mi cyferka przy sword fightingu ;)
Pzdr i zycze wszystkim FUN i nie przejmowania sie cyferkami ;)
ahh zapomnialem, a co do tego kto szybciej expi... to jesli jeden wlozyl w lvl a drugi w skille to expia tak samo ;) bo jeden szybciej biega.
ja mam 13 lvl i skille 60/59
vivon666
23-12-2007, 10:50
Yo all
Ja mam 23 lvl i skile 60/60 narazie mi takie starczaja
Na 30 lvl bede skilowal do 65/65 lub 70/70
Eq to : steel helmet , dsm , k legs , boh , medusa , p ammy ;)
spartakus154
23-12-2007, 15:54
mam 8 lvl 35 skill dobrze? pozniej na 10 lvl 45 gdzies tak na 15 50 skill na 20 60 i tak dalej moze tak byc??:):):):)
mongol123
23-12-2007, 16:10
ja przewaznie staralem sie jak najszybciej wbic 60 skile knightem. niestety wychodzilo mi to po 20 ale jednym knightem zrobilem tak gralem nim i skilowalem potem zrobilem sorka podbilem nim lvl a knighta zdedalem bo sie nudzilo no a potem znowu zaczelem nim grac i znowu go zdedalem (wiem ze to troche bez sensu xD) no ale mialem wkoncu 40 skile na 8 lvl to potem bodbilem 53 (takie mam obecnie i ciagle rosna) i mam zamiar miec 60 na 15 lvl a potem tylko expienie ;)
PS wczoraj uwalilem 23knighta pewnie jakiegos nuba z 40 skilami xD troche sie chlop zdziwil jak zaczol mnie klepac ze sie nie przebija xD
mongol123
23-12-2007, 16:15
ja mam 13 lvl i skille 60/59
cos mi sie nie wydaje Vewano albo oszukujesz bo od samego zabijania potworow aby wbic te skile wbil bys kolo 18-20lvl albo masz kolegow i skilowales na sumonie
P.S jesli takie masz to gratuluje ;)
Abdul-Wisimulacha
23-12-2007, 16:25
eh ja na 25 levelu wbiłem skile po 80 na luminerze świat lagów kików i freezów + non pvp masakra przychodzi noobek i ci zabija slimy a nawet niemożesz go zajebać na non pvp wbijać skile to męka niema nawet miejsc do skilowania jest ich za mało .Ja najpierw wbijałem level i dopiero skilowałem to jaki sie ma skile to kwestia gustu teraz z nudów wale z dista i uważam to za fajna zabawe Tibia to tylko gra ;pp na 8 levelu można mieć po 80 skile albo po 20 tak czy siak będziesz na te same stworki tylko z niskimi skilami wieksze waste ale przy dedzie mniejsze straty baj baj
Ja mam 9 lvl ( no za niedługo 10) i skile 46/46 (ale tez za niedlugo 47/47) czyli jak 10 lvl wbiej to bede miec 47/47 xD
Banan2309
27-12-2007, 16:35
Co wy macie z tymi skillami, ze macie roznice 10 miedzy np. swordem a shiledem ?????? :confused:
Ja mam Knighta na Pacerze i na 18 lev mam skille 65/64 :), ale mam kumpla ktory na 20 lev ma skile 76/74 skiluje prawie caly czas !!!!!!!!
Pozdro dla TORCIDY
Kakashi94
27-12-2007, 17:34
od skillów zalezy twoje expienie. Im wyższe skille to masz lepszy i szybszy exp. Na pvp dodatkowo daja ci wieksza szanse przezycia gdy ktos cie zaatakuje, bo mozna zredukowac uderzenia badz zadac mocniejszego hita i ubic wroga. Ja osobiscie mam skille na 18 pallku 54/38 chociaz wiem ze to zupelnie inna sprawa bo wiem ze szybciej mi skille leca. Troche posiwiecilem czasu na skille, pamietam ze do 25 skillowalem na trollach, potem w czasie expa mi duzo wlecialo, pamietam chyba do 35 czy 40 potem se doskillowalem 48 i juz potem samo wlecialo wraz z expieniem. Wiem ze knightem sie trudno skilluje, mój kolega ma 46 lvl i ma skille okolo 65/60 czy coś, słabe jak na jego lvl ale sam widzialem jak trudno skille mu wchodzą.
Ja mam 27lvl knight i skille 65/63 dobre czy zle jak na ten level? Na czym powinienem expic?
ja na 24 lvl mam 62/62 i nie gra mi się komfortowo :confused: dlatego skilluje do 65 bądź 70 zależy od chęci , za niedługo ferie to może wtedy doskilluje do 70 , jeśli teraz mi się nie będzie chciało (a pewnie mi się nie będzie chciało :P) Według mnie każdy powinien mieć takie skille z jakim mu sie dobrze gra , mi się źle gra z 62/62 i skilluje :D
Myślę że to proste :D
Khorinisanczyk
30-12-2007, 23:44
:cup:Narazie na 12lvl mam skile 50/48 do 14lvl powinno być 60/60
tak się mówi , ja też sobie zakładałem że szybko dobije do 60 skilla B)
Khorinisanczyk
30-12-2007, 23:54
Ja niezakładam raczej wiem. Były innymi charami momenty gdy miałem dość skillowania...ale teraz będę długo skillował:cup:
a to ciekawe , bo ze mną było podobnie , ale skoro jesteś pewien , to GZ wytrzymałości i życzę miłego trenowania bez noobów :D
ja mam 50lvl i 72/71 ,, i uwazam ze powinienem miec z 80/80 ale brak czasu i checi na skilowanie ;d
Khorinisanczyk
31-12-2007, 12:15
Z tymi noobami to naprawdę trudno wytrzymać, ale dziś sylwek to żaden noob .......:evul:
Flemessssss
31-12-2007, 12:51
LOL ja na swoim 13 knigcie mam skile 61/60.To od was zalezy czy chciecie efektywnie grac czy tez nie.Trzeba miec silna wole.A na poziomie 30 juz mam skile na poziomie 75/75.
Eaarendil
31-12-2007, 13:56
Ja mam 48lvl skile 75/73 i uważam że są małe...
Ale wyćwiczy się do 80/80 kiedyś ;p
Michulek
31-12-2007, 22:56
Ja mam 21 knighta swieżo po haku ( ale mnie nie dedali, tylko itemy wzieli) mam skille 54/53 troche slabe skililem byl restart serv lognolem sie i pozniej juz sie zalogowac niemoglem X( gdy wlaczylem sie nastepnego dnia po zmiannie passów lvl o polowe wzrusl ale itemków brak X(
tommy2000
02-01-2008, 22:28
Sorki za offtop, ale z jaką bronią powinien latać knight po ELF Fort? Bright Sword + tarcza czy GS?
babayoko
05-01-2008, 14:23
ja mam skile 47/46 na 10 lvl to chyba nie takie zle co??
Proszę o zamieszczenie tu rzeczy o skillach dla knighta.
NP. jaki skill jest średni, a jaki dobry na 16 lvl?? a jaki na 20??
Nie rozumiem czemu jest taka różnica pomiedzy sword fightingiem, a shieldingiem. Chodzisz ciagle z bronia 2 reczna? Ja na swoim 50ek~ mam 2~ roznicy pomiedzy tym ,a tym. Wedlug mnie moze to wynosic max5-6. Pozniej odczujesz straty na huntach jak bedziesz blokerem. Ze skilem np. 90 sworda i 70 shieldiga. Potwor zada Ci wiecej damage'a. Ja Peferuje bronie 2 reczne na 55+ lvlu ze skilem 75-80+ wtedy zobaczysz roznice i czesto wyjdziesz z tego na +. pozdro8o
Kubik199
05-01-2008, 16:18
Mam 24 lvl 8 % do 25 skille 71/69 zaraz 70 wczoraj kupilem pacc ale jeszcze nie dozedl =] Czy to są dorbe skille?? Na czym bede mogl expic i co blokowac 30 + lvl ed??Acha dodam do tego ze 72 skilla chce wbic =] pozdrawiam,Kubik199;)
Kubik199
05-01-2008, 18:30
Ja mam 27lvl knight i skille 65/63 dobre czy zle jak na ten level? Na czym powinienem expic?
No cóż ja mam 25 lvl i mam skille 71/70 wiesz wiesz...Te skille nie są zbyt komfortowe wbic z 70 chociaż i lec exp TROCHE pozdrawiam
Przepraszam za double!
65/65 na 15lvlu i obecnie postaac jak w profilu, wyciagam 45k/h na banucie -1 i zolwiach wszelakich wiec nie mowcie ze 65/65 na 20lvlu to zle
Saintcik
05-01-2008, 19:11
A ja się pochwalę. : ) Uważam że mam dobre skille jak na swój lvl 36 i 75/74 ale cały czas skilluje ( teraz też ; p ) zamierzam mieć na 40lvl skille 80/80 i tego samego życzę innym.
Kubik199
07-01-2008, 09:42
Jak sprawa ma sie z moimi skillami? Mam 25 lvl skille 72/71 zakupilem pacc w piatek i jeszzcze nie doszedl.Mam zamiar skillowac do tego czasu az dojdzie Pacc ...To jak z moimi skillami:)?
Waciktey
07-01-2008, 10:23
@Up
masz b. dobre skille ja na 61 mam 74/70 i nie narzekam:p
Kubik199
08-01-2008, 21:29
@up
one są jednym słowem ciękie...Poskilluj 65-70 i styka,pozdrawiam:P
Gladiatrus
08-01-2008, 22:15
Ja wbilem 65/65 na 14lvlu i expilem zeby podbic lvl. wbilem 35 i mialem cos kolo 72/71 wiec poskillowalem do 75/75 ( byla mala roznica wiec sie wyrownaly) potem to juz na pzemian exp i train i na 42lvlu mialem 90/90 i w zasadzie od tego czasu trenilem sporadycznie, az dojechalem do 57lvlu 92/92 i 7mlvl. Potem zjechalem chara po hacku w tej chwili widac co jest ;s 84/84 na 61lvlu. Jednak wtedy best z gsa wynosil 274 a teraz to zupelnie inne granie. Hity 325+ z gsa to nic nowego. Mysle ze takie skille mi w zupelnosci wystarcza. Na 100 te 90+ zeby bylo i gitarka ;) Pozdro :)
Ja to na 20 lvl, mialem skille 60/60:), i wtedy to były dobre. Dzisiaj mam już 40 lvl, a skille mi wzrosły tylko do 63/60, więc musze jeszcze troche poskillować, bo teraz to są kiepsciutkie skille.:(
Lulek144
09-01-2008, 08:30
Ja to na 20 lvl, mialem skille 60/60:), i wtedy to były dobre. Dzisiaj mam już 40 lvl, a skille mi wzrosły tylko do 63/60, więc musze jeszcze troche poskillować, bo teraz to są kiepsciutkie skille.:(
Musze sie z toba zgodzic poniewaz takze mialem na 20 lvl 60/60 ale jak sie wbilo na tych skillach 40 lvl to dalo by sie tez 50 ale jednak nie probuje ;p. Aktualnie skilluje i jakos mi to idzie:). Skilluje do 70/68 i moim zdaniem powinno mi starczyc, poniewaz czlowiek nie moze poswiecic calego czasu na skillowanie (z malymi wyjatkami;)). A poza tym w tibi nie chodzi o dkille tylko o lvl:]
kazik111
14-01-2008, 17:15
Ja na 14 lvl miałem 65/65 ... Ale zaczęłem expic :P i teraz mam 21 lvl i skille 67/67 30 % do 68 :P na 22 lvl bede miał 70/70 na 35 75/75 i gdzies kolo 50 80/80 a dalej to sie zobaczy...:baby:
Ja na 9 to skillowałem do 40/40 , potem na 14 do 50/50 , a na 17 do 60/60 :baby:
x_PrzemEK_x
16-01-2008, 15:30
Ja wbilem 65/65 na 14lvlu i expilem zeby podbic lvl. wbilem 35 i mialem cos kolo 72/71 wiec poskillowalem do 75/75 ( byla mala roznica wiec sie wyrownaly) potem to juz na pzemian exp i train i na 42lvlu mialem 90/90 i w zasadzie od tego czasu trenilem sporadycznie, az dojechalem do 57lvlu 92/92 i 7mlvl. Potem zjechalem chara po hacku w tej chwili widac co jest ;s 84/84 na 61lvlu. Jednak wtedy best z gsa wynosil 274 a teraz to zupelnie inne granie. Hity 325+ z gsa to nic nowego. Mysle ze takie skille mi w zupelnosci wystarcza. Na 100 te 90+ zeby bylo i gitarka ;) Pozdro :)
a ja mialem na 35 75/75 a na 42 lvlu 100/100
kurwa sory ale nie wierze to jest tyle godzin trenowania ze nikt przy zdrowych zmyslach niewytrzyma
chyba ze bot ci skilowal cYa
Kluska_ziom
16-01-2008, 20:31
A ja mam knighta na 14 lvl skille 41/40 i mi starcza :P przed 20 lvl(a dokladniej przed pojsciem na deserta-zeby miec jakies szanse walczac z pk :P) poskilluje do 65/65 , przynajmniej mi sie wydaje ze bedzie mi sie chcialo skillowac :P
sasuke9045
19-01-2008, 15:55
Ja mam 20 lvl kingh i mi nie muwcie ze nie mam takich skilluw :baby:
mam druga postac i mam 178 lvl i mam skille 278/298
nie muwci ze nie mam takich skillów bo mam a jak sądzicie że nie mam to jesteście noobami
JAK TAK UWAżASZ TO Z CIEBIE NOOB ! :evul:
Ja mam 13 poziom i mam skille 33/29 =) Nie mam zamiaru skillować :D
kazik111
22-01-2008, 11:38
Ja kocham skillowac :P
Na 14 lvl miałem 65/65 Czyli to co chaiłem osiągnąć.
Potem na 16 lvl 66/66 Na expieniu praktycznie.
A aktualnie mam 69/69 na 21 lvl a i 80 % do 5 mlvl :)
ja na 41 lvl mam skile 70/70 i mi styka tera to tylko lvl wbic
best hit a club 289 best hunt pingwin
Ja mam 20 lvl kingh i mi nie muwcie ze nie mam takich skilluw :baby:
mam druga postac i mam 178 lvl i mam skille 278/298
nie muwci ze nie mam takich skillów bo mam a jak sądzicie że nie mam to jesteście noobami
JAK TAK UWAżASZ TO Z CIEBIE NOOB ! :evul:
Twierdzę, że nie możesz mieć takich skilów.To w ogóle jedna wielka brednia.Seromontis niema takich skilów nawet.Wbicie skila 100 to jest 2000 godzin skilowania.Nawet śmiem twierdzić, że nie masz takiej postaci z tym 178 lvlem, i zainwestuj w słownik ortograficzny.
Topic:
Ja mam 32 lvl i skile 61\60 oraz 4mlvl i nie jest mi wcale źle.Posiadam również pacca.
Mike.Mystic
23-01-2008, 11:31
Czytam Wasze mongolskie teorie i chce mi się śmiać. Nikt z piszących nie miał knighta.
@Topic
Polecam zrobić tak skiluj do 65/65 powinny wejść na tym 20 levelu. Jeśli nie to znaczy, że skilujesz nieefektywnie. Jeśli sie naprawdę postarasz to nawet na 15-17 możesz mieć takie skile widziałem wielu knightów w tym siebie na 20 levelu na skilach 70/70 poczekałem do 30 levelu ciągle skilując. Efekt skile 85/85 magic level 5,5.
Temat polagal na tym, zeby doradzic autorowi jakie sa dobre skille na 16lv, a nie na chwaleniu sie swoimi ekstra skillami, dzieki czemu 3/4 tematu podchodzi pod spam. :|
*down
Czyli wg. ciebie pisanie przez 142 strony o tym, ze - "ja na 14 mialem 60.60" jest dobre?
Mike.Mystic
23-01-2008, 12:24
@Up
Więc oswieć autora swoją mądrością. Każdy wyraził się jak zrobił autor musi sobie wywnioskować jak ma zrobić.
*Dobre czy niedobre każdy podzielił się tym co ma, miał lub co sobie wymyślił jak by nie było tych 142 stron to temat byłby do skasowania.
Ale zapłon hahahahahahahhahahaha
Nie zrozumiałem o co ''kaman''.
No co wyraziłem swoje zdanie :D
a ja mialem na 35 75/75 a na 42 lvlu 100/100
kurwa sory ale nie wierze to jest tyle godzin trenowania ze nikt przy zdrowych zmyslach niewytrzyma
chyba ze bot ci skilowal cYa
Trochę kultury proszę, bo czytać się tego nie da. I powiem więcej, że takie skille są możliwe, znam osobę która na nowym serwerze cały czas skillowała, miała skille 87/85 na 15 lvl, a za trochę ponad miesiąc 89/88 na 60+ lvl. Znam też pewnego knikhta, który na 45 lvl miał 92/90, a teraz ma 150+ lvl.
Witam.
Mam skille 55/55 w axe.
Mam 15 lvl.
Są to dobre skille jak na ten lvl?:baby:
FryzjerZenon
23-01-2008, 20:05
NAJLEPSZY KALKULATOR DLA PALLADYNA I KNIGHTA. PODAJE W ILE CZASU ROBI SIE DANY SKILL, JAKI BEDZIE SREDNI HIT NA DANY SKILL. W MOIM KALKULATORZE MACIE MOZLIWOSC WYBORU BRONI PO ZIMOWYM UP SA WSZYSTKIE np WYBIERAM SOBIE SKILL 55, lvl 30, bright sword. WYLICZA MI ZE SREDNI HIT:94, A MAXYMALNY 183.:)
NAPRAWDE DLUGO SIEDZIALEM NAD ZROBIENIEM TEGO KALKULATORA. NIEZNAJDZIECIE LEPRZEGO!!!;)B)
LINK DO PROGRAMIKU::cup:
www.rapidshare.com/files/85999520/Kalurator_skili*****.html
w miejsce gwiazdek wpiszcie rar i za skili postawcie .(kropke)
smiem twierdzic, iz nie jestes w stanie nic napisac po twoim wieku, a jak to wywniskowalem? Tylko dzieci jak ty pisza z caps'em i popelniaja bledy ort. na poziomie 3 kl. podstawowki.
nightmare173
Nowy na Forum
Data dołączenia: 23 01 2008
To już się robi nudne...
ProSorcer
23-01-2008, 22:01
Skille swiadcza o tym, jaka prace w swoja postac wlozyles. Oczywiście można mieć skille 50/50 na 20 lvlu i spokojnie sobie grac, lub mozna na 15 miec 65/65 i "kozaczyc". Knight jest "spokojną" profesją -> Dluzszy czas skillujesz- praktycznie 70% czasu w grze knighta to skillowanie, a te 30% to expienie - dlaczego? Knight skillujac co podwyszony skill skraca czas swojego polowania, co za tym idzie bardziej mu sie oplaca miec lepsze skille. I knight nie ma porownania do Sorcerer/druid bo granie jedna z tych profesji to głównie polowanie i czasami robienie run (do poziomu magicznego), ale jest to długotrwałe i kosztowne. Co do pojedynku Knighta z profesja magiczną jest tak, że knight ma mniejsze szanse na to, że atak sie powiedzie i że w ogóle zdąży podejść do osobnika który ma profesje magiczną (jeśli chodzi o graczy z premium). Sorcerer zadaje skromne obrazenia na 38 poziomie na srednim poziomie magicznym okolo 180+. Za to knight zeby takie obrazenia mogl zadawac potrzebuje około miesiąca treningu (70-75) i odpowiedniego uzbrojenia. Jednak w pojedynku dochodzi jeszcze jeden szczegół - ilosc punktów zycia maga jest niska, jego ochroną jest mana, która spada wraz z zadawanymi obrazeniami, za to knight za swoje ataki nic nie placi. A co do pojedynków Knight vs Knight liczą sie tylko Skille, Uzbrojenie i kto ma większe szczęście :)
Alekxoni10
25-01-2008, 13:02
ja mam 9 lvl i skille 39/37 i nie jestem z nich zadowolony :(
FryzjerZenon
25-01-2008, 20:19
Mialem druida, ale strasznie wkurzala mnie jego bieda po upie, nikomu uhow juz sie nie wcisnie, a jezeli tak to za smieszna cene.
Dlatego zrobilem knighta, mam 14 lvl skille 51/50, rano expie (pusty resp:P ) potem skilluje. Na 15 lvl mialem zamiar miec 50/50, ale juz wczesniej to zdobylem, to teraz mam zamiar miec ok. 55/55, na 20 62/62, 25 67/67 30 70/70 i narazie mi wystarczy :)
Na 30 knight to sieka jak chce 20 sorkow/drutow, bohy i leje z fs to wtedy 0 szans :)
Makijaim
26-01-2008, 21:00
ja mam knighta 60/60 lvl 15 i to hyba nienajgorsze skille :p
diablooo
27-01-2008, 22:02
ja mam knighta 8lvl i skile 55\20 ;p
@diabloo
hahaha! a żeś zasuszył.
55/20 na 8 lvlu. mWAHAHAHA! ;]
@topic
mam 12 knightem skille 52/52 . czy one są dobre? :] jakie doskillować? ;P
ps. 12 lvl wbilem podczas skillowania -.-
odpowiadajcie na PW bo na forum to ostry burdel jest.
thx
FryzjerZenon
28-01-2008, 14:05
Tylko dziwne, ze ja wbilem 1 lvl, podczasz skillowania do 52/52 o.o
Co do was, to nie macie co sie chwalic skillami, wystarczy poczytac, miej skille takie jak chcesz -.-'
ja mam knighta 60/60 lvl 15 i to hyba nienajgorsze skille :p
ale polskiego nie masz nie najgorszego X(
topic. ja mam 66/66 na 31 lvl , słabe , ale muszę zebrać kasę na dobrą tarczę i potem będę trenował :]
adison12412
29-01-2008, 12:17
mam 14 knighta skile 51/49 i 3 m lvl.Mam zamiar wbic 60/59 skila i isc expic do 30 lvl a potem znow skilowac do 70 sworda
Zahariasz
30-01-2008, 16:44
ja na 13 mialem 42/35 czyli na 16 lvl powinny byc 60/40skile na 20 80/60 Zalllleddd..... a na 25lvlu 90/70? haha
Ja tam nie wiem o czym wy mówicie przecierz skille zalezą od tego ile będziecie trenować ??
Skille 80/80 mozna miec na levelu nawet mniejszym niż 8.
wtF?? nie sądze ze na takim lvl jak 8up/down wbijesz skilel po 80
do samego skillowanie wbijesz okolo 15lvl.chyba ze na suumonach ale troszke niemozliwe
Najlepiej to wjebac skille 70~/70~ i masz spokuj na długo
;1874525']Najlepiej to wjebac skille 70~/70~ i masz spokuj na długo
jak bedziesz bral skille jako wbicie ich jak najszybciej i pozniej spokoj to zle robisz. Jesli chcesz wbic dobre skille musisz traktowac skillowanie jako zabawe lub przyjemnosc. Przynajmniej mi sie tak wydaje, bo kiedys mialem knighta lvl 15 skille 60/60 :)
prosorcer: niestety jestes w bledzie ja mam kina 78lvl 77/75 skills i w sumie to trenilem na 20lvl gdy nie mailem pacc do 70/70 potem same wpadly zajelo mi to moze z 3tygodnie a postac mam juz ponad 9 meichow wiec dla mnie 80% to exp a 20% skill choc im wiecej czasu poswieca sie na skille ktorych osobiscie nie cierpie to potem jest przyjemniejsza gra :) ale to nie prawda ze trzeba bic 2skille co 5 lvl... mozna expic cale 3 miechy pacca a potem na faccu potrenic :P
Piciaz1213
02-02-2008, 11:19
Moim zdaniem powinny byc takie skille:]
10lvl - 20/20
15lvl - 40/40
20lvl - 60/60
25lvl - 65/65
30lvl - 70/70
50lvl - 80/80
80lvl+ - 90/90
100lvl+ - 95+/95+
@up taaa... 20/20 na 10? ja na 10, z chodzeniem na full def co prawda, ale expiłem ze Spike Swordem, i... 40/40 -.- a ty mi tu mówisz o 40/40 na 15lvl. lol? na 15 to 60/60, a dalej to do własnych zaleceń się stosujmy. tak to widzę przynajmniej.
A ja dalej trwam w przekonaniu, że knight musi mieć skill 85+ bo bez tego, nie ma na czym expić.
I jeszcze jedno: jaka jest zależność między siłą ataku, a skillem i levelem, jak ktoś by miał jakiś wzór, czy info to proszę mi wysłać PW, albo tu na forum odpisać.
Każdy powinien mieć skille takie, jakie chce. Jeżeli nie chce skillować, a potem na 30 lvl expi na dwarfach, to jego problem, tak wybrał, ale jeśli ktoś od początku weźmie się za skille, to potem na 30 lvl nie będą dwarfy, tylko np. dragi, czy coś lepszego. Pamiętajcie, że SKILLE TO PODSTAWA!
Captain_Fargo
03-02-2008, 13:55
Mam 11lvl skille mocno przecietne 39/39,skilluje na Rotach uzywajac Sabre na full def i wydaje mi się,że za szybko giną jakbyście mogli coś poradzic :)
Knight jest "spokojną" profesją -> Dluzszy czas skillujesz- praktycznie 70% czasu w grze knighta to skillowanie, a te 30% to expienie
Chuja prawda. Wybocilem kine na 109 lvl ze skilami 81/59 i expem w granicach 120k/h. Skilowalem moze do 55/xx? Do 20 lvlu dla newbie napewno tyle czasu, ale juz po 70+ lvlu nie ma co skilowac, chyba, ze chcesz byc eloelo w rankingu na erig.net
JohnyRaion
06-02-2008, 02:10
ja mam obecnie 53 ed i robie EK teraz ma 22 lvl i skile 67/67 i 4mlvl ;/
skiluej do 80/80 i pomysle o expieniu bo wedlug mnei nei warto slychac sie poradnikow ze 10lvl-30/30
kazdro robi jak uwarza wkoncu to wasze posatcie ;)
no co prawda tzreba meic dobrego shielda i zbroje i duzo cierpliwosci ;pp
pozdrawiam wszystkich skilujacych;pp
JohnyRaion
06-02-2008, 02:14
bosz......
pzreciez kazy gra jak chce wkoncu to wasze poistacie
ja skiluej do 80/80 i potem exp do wakacji ;pp
a wakacje SKIL and SKIL and SKIL
obecni skile 67/67 zaraz wbije 68/68 xD
jescze z 2 godzinki :D
ale skile na 20 lvl to 60/60 i jest ok ;) zawsze moga byc wieksze ;d xD
pozdro
W tym temacie zgadzam sie calkowicie jedynie z gimlosem ten ziomek co napisal ze na 20 lvl powinno sie mniec skila 80 jest kretynem jeszcze nie widzialem zeby ktos na 20 lvl mnial skila 80 nie wiem nawet czy to jest mozliwe bo jak na swiatach non - pvp skilujesz na potworach to predzej wbijesz ten 20 lvl niz skila 80 no na pvp to moze jest mozliwe ale watpie czy ktos mnial takie skile na 20 lvl. Ja osobiscie tez mam knighta na asteze < non - pvp > i mam dosc slabe skile ale zabralem sie dopiero teraz do skilowania bo mi sie nie chcialo wczesniej i to jest moj wybur mam 28 lvl i skile 66/65 sworda. Skiluje sobie na slimach bo nie musze wciarz szukac nowych dwarfow, ratow, itp stoje sobie w jednym miejscu i poprostu zaznaczam sumonka ale wczesniej zbijam matke do reda zebym potem nie musial czekac az pusci speela zebym odruznil ja od sumonow.:cup:
maciejo23
06-02-2008, 12:03
Mam Problem.!
Mam Knighta Na 11 Lev Za Skilla Mi 35/32 '
Nie Wiem Czy To Wystarczy Jak Na Ten Lev !!!!:(bŁagam O Odp...);(
Wymyrymydymy
06-02-2008, 14:38
Mam Problem.!
Mam Knighta Na 11 Lev Za Skilla Mi 35/32 '
Nie Wiem Czy To Wystarczy Jak Na Ten Lev !!!!:(bŁagam O Odp...);(
kurna wzialbys przeczytal troche postow z tego tematu -.- jesli zamierzasz expic na jakis ... i potem skilowac to starczy, jesli chcesz na czyms lepszym expic to nie starczy:p
Lady_Anku
07-02-2008, 09:31
Ja mam 8 Knighta skile 46/46 i jest ok :D
Proszę o zamieszczenie tu rzeczy o skillach dla knighta.
NP. jaki skill jest średni, a jaki dobry na 16 lvl?? a jaki na 20??
Moim zdaniem na 16lvl powinny być skille 45/45 a na 20 65/65.
Jak przeczytałem poradnik dla knighta to tak tam napisali, ale ja miałem 20 lvl'u skille 45/40 ;(.
Lady_Anku
08-02-2008, 08:48
50/50 na 8 lvl ;P no i 3 mlvl:cup:
A ja mam knighta lvl 12 skilss 52/51 i w góre do 75 :)) na 25 lvl po 75 i jedziem Pacc :))
NA NO PVP !
Ja mam knighta, 13 lvl, skile 46/44 (46-club, 44-shield). Według Was to sa dobre skille na ten level? Czasami mi sie wydaje, że szybciej mi idzie level niz skile :p Skiluje na trollach i champion trollach.
Aha: nie wieze tym co piszą, że mają na 8 lvlu skile powyzej 40/40, ktoś tam nawet pisał, że ma na 8 lvlu 50/50... Ciekawe jakim cudem, szybciej bys expa wbił niz skile.
PZDR!
Trenuje sie po to, by bylo latwiej. Jesli ktos chce tracic czas na trening od razu do xx/xx to prosze bardzo. Ja wole jednak trenowac wraz ze starzeniem sie (czyt.wbijaniem kolejnych poziomów). To wszystko zalezy od psychiki i nastawienia do gry. :baby:
Skille się ma takie, jakie są potrzebne, jakie lubimy. Jak lubisz po wyjściu z rooka, od razu bić lepsze potwory, to trzeba najpierw ostro przytrenić, jak nie, to nie trzeba rzeźnić.
Myślę, że tak około 45\45 jest akurat. Można poexpic na dwarfach, ghoulach, itd.
Taka tabela przyzwoitości:
lvl skille
8 45
20 60-65
30 70
40 75
50 75-80
Ja na przysłowiowym 8lvl, bo w między czasie wbiło się parę lvl na tych trollach miałem skille 75 ;]
Tak moim ostatnim knajtem, a wcześniejszymi to po wyjściu z rooka, 60, 65 ;]
Czasem fajnie potrenić :P
Ja tam skilowałem do 35/35 później exp.
Na 50 lvlu miałem skille 63/75
na 78 lvlu mam skille 77/74
I Mi jest dobrze ;))
Ja zamiezam dobic 70/70 :) ( narazie 66/64) , potem exp do 50 lvl , potem znow skil do 80/80 itd:]
Nie wiem czy mam dobre skile (68/67) ale prawdopodobnie dobije ten 40 lvl wbije sie 75/75 i cos kolo 50 lvla wbije... ale nie wiem czy jest sens bo rownie dobrze na moich skillach moge teraz wbic 50 lvl i dopiero skilowac do wakacji... plx help :)
Ja mam knighta, 13 lvl, skile 46/44 (46-club, 44-shield). Według Was to sa dobre skille na ten level? Czasami mi sie wydaje, że szybciej mi idzie level niz skile :p Skiluje na trollach i champion trollach.
Aha: nie wieze tym co piszą, że mają na 8 lvlu skile powyzej 40/40, ktoś tam nawet pisał, że ma na 8 lvlu 50/50... Ciekawe jakim cudem, szybciej bys expa wbił niz skile.
PZDR!
Istnieje w tibii taki stwór jak monk, którego można summonować by wbijać skille, więc uwierz, że jeśli ktoś ma sporo kasy (na kupowanie monka ofc) to może na 8 lvlu mieć nawet 100/100. Problem jest jedynie taki, że jeśli padniesz ( a na takim lvlu to łatwe) to dni skillowania idą na marne, dlatego od 50/50 powinno się już expić, a dalej skillujesz kiedy stwierdzisz, że nie możesz już dobrze poexpić.
kamoroschi
17-02-2008, 23:02
JA teraz posaidam na 9 knighcie skile 45\45 natomias przed tamtymi wakacjakmi z kolega sprezylismy sie i na 8 lvl nabilismy 85\85 choc trudno bylo lecz pvp wiadomo sumony pomogly. Jaki z tego efekt ja pojechalem na wakacje go ktos wkurzyl nabil resa i witaj rook. Ale sei zdziwile po powroceX(. Mysle iz po najnowszych upadach gdy bron jest od lvl wysokie skile na 9 czy 10 lvl nam nic nie dadza bo bron i tak nas ograniczy:(
bilka_14
18-02-2008, 13:26
ja mam 37 level i skille prawie 71/70 i jestem bardzo zadowolona :D
server : non-pvp
Saintcik
19-02-2008, 12:49
50/50 na 8 lvl ;P no i 3 mlvl:cup:
Jesteś niesamowity. Nawet exura nie masz.
Topic:
Lvl: 63 skille: 79/78
Takich tematów i postów było wiele ... Wystarczy poszukać troszkę, a nie od razu zakładać nowy wątek na forum...
Ciastoludek
27-02-2008, 22:45
Najlepiej to wbic odrazu 75/75 to jest priorytet i wtedy normalnie sobie expisz roty na hita dwarfy oczywiscie zwykle na hita a rreszta to tylko zabawa mam nadzieje ze pomoglem
orschabal
27-02-2008, 23:48
Właśnie dzisiaj dobiłem skille 70/70, a mam dopiero 24lvl.
Teraz będe expić do 50lvl i dobijam 80/80 i będzie spox.
ja mam 34 lvl elite knight i skile 60/59 slabe dlatego skiluje zeby na draga pojsc tylko ze mam problem bo 2 orce warriory mi starczaja tylko na 5 minut ;( jak sadzicie warto przezucic sie na 2 dwarfy soldiery ? na ghoulu probowalem to w 10 minut mialem yellow hp ( z sd wali co 7-12 sekund za 10-20 :( )
Reezer_Shaq
28-02-2008, 18:17
ja na 13 mialem 42/35 czyli na 16 lvl powinny byc 60/40skile na 20 80/60
Ja już na 13 miałem 40/39
mam 37,5 lvl elite knight skile cienkie 65/63 i chcialbym moc expic na dragach tak zeby tracic 0-2 potow narazie trace od 1-3
uzywam black steel sworda jkaie skile musze miec ?
ja mam 46 knighta skille 72/70 50% do 6 mlvl.
Ja mam 44 lvl skile 76/77 i nadal skiluje do 80/80 ;]
pozdro dla Guardi
azbxcc88
10-03-2008, 11:36
Witam!
mam skile na tej postacie bardzo słabe, bo 60/52. Na czym powiniem skilowac i z czego walic?
jak skilowac obrone?
ja wale z cluby?
lepsze sa bronie jedno reczne czy dwu reczne?
prosze o pomoc
pozdrawiam
Klawiatura
10-03-2008, 11:44
Mi na 72 wystarczają 90/89. Zabijam wszystko dość szybko, nie narzekam :p
Moje skille to 56/50 ale teraz próbuje dojść do 75/75.
Mam pytanie, jakie skille były by odpowiednie żeby chodzić na dragi ?
Ja ubiłem swojego pierwszego Draga ze skillami: 61/60 i 24 lvl'em.
Waaste było takie sobie gdzies z 6-8 potionów.
Więc mozessz z takimi skillami ubić Draga jak ja :P
Ubić.. ale bardziej chodzi mi o regularne expienie, ale widze że jak ubiłeś na 60.. to na 75 mógłbym sobie b. spokojnie expić ;)
Mam jeszcze jedno pytanie.. Czego najlepiej używać gdy skilluje na monku i skilluje CLUB bo już zaczyna mnie denerwować to.. Powinnem robić srednio 1% na 1s a wychodzi 2%..
Morning star na balance/def, mace na full attack czy może najsłabszy club na full.. ?
robisz 2% na sekunde? to niemożliwe, bo hit jest raz na runde (co 2 sek)
Ja mam obecnie nowego knighta 14 lvl skile 56/56 a bede narazie do 70/70 skilował, wale z cluba bo zawsze chciałem mieć młociarza :p
robisz 2% na sekunde? to niemożliwe, bo hit jest raz na runde (co 2 sek)
Ja mam obecnie nowego knighta 14 lvl skile 56/56 a bede narazie do 70/70 skilował, wale z cluba bo zawsze chciałem mieć młociarza :p
Oczywiście chodziło mi o minuty, sorki za pomyłkę ;)
A możesz odpowiedzieć na pytanie ?
Chodzi o to że robię zamiast 1% w 1m, to 1% w 2minuty.. Dokładniej robię 36% w 1h a powinnem koło 60%
Ja mam knighta 19lvl, skille 62/61, polecam do skilowania Dwarfy (po jednym zabiciu dwarfa oba skile rosną o 1% każdy, gdy treniłem na rotach było o wiele gorzej) tyle, że w kopalniach dwarfów nie ma dobrej miejscówy do skilowania (szerokie korytarze itp.).
Skilluje do 65/65 i EXP do jakiegoś hmmm... 40 lvla!!! :D
43 lvl a skille 67/63, w zupełności mi wystarczy, potem doskilluje
@down
Nie chce mi sie ;d Pomyślę na 50 lvlu
Stanley6a
21-03-2008, 12:43
@Barosa
Ja bym na twoim miejscu dobil 75/75
Oczywiście chodziło mi o minuty, sorki za pomyłkę
A możesz odpowiedzieć na pytanie ?
Chodzi o to że robię zamiast 1% w 1m, to 1% w 2minuty.. Dokładniej robię 36% w 1h a powinnem koło 60%
nie ma czegoś takiego jak "powinienem wbijac x% na x minut czy coś takiego" każdy kolejny skill wbiją sie wolniej i to jest całkowicie normalne. Żeby grać knightem trzeba mieć cierpliwość.
I jeszcze słowo do większości czytających ten temat. Expienie na dragach wcale nie jest takie super mega elo fajne jak to sobie wyobrażacie. Po 1'sze bez dobrych skilli i lvla przynajmniej 50 macie duże waste, niekiedy nawet na ponad 50 i świetnych skillach gracze wastują. A po drugie d. lair'y są z reguły pełne ludzi.
Ja mam na 47lvl 71/70 i skilluję do 80/80 i dopiero exp =] a tak poza tym to przyłączcie się do dyskusji http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1963257&posted=1#post1963257
Endrek92
21-03-2008, 14:50
ja mam knighta na 32 lvl, 5 mlvl, skills 74/75. muszę dobic 80/80 i potem zakupuje pacca gdyz uwazam ze skillowanie na paccu to strata dni.. potem poexpie do 50 lvl, zajme sie troche druidem i potem znow skill do 85/85 cos takiego
Kidler1993
22-03-2008, 22:57
Witam... Temat nie wiem czy jest jeszcze odwiedzany ale nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj: Czy skille 49/48 z 3mlvl na 12lvl sa dobre? I do Jakich Skilli potrenic zeby dac sobie spokoj ze skillowaniem tak do 25lvl no moze 20 ;] Z gory dzieki za odpowiedz ;)
Masz bardzo dobre skille jak na lvl!
Może tak na 25~ lvlu zacznij myśleć o 65/65, narazie ci w zupełności wystarczy ;)
Dragon-Fly
22-03-2008, 23:17
Wbijasz 50~, może 55~ i jedziesz... poźniej na 25 lvl'u 65~ i masz pro evul maastah skille jak na twój lvl ^^.
Kidler1993
22-03-2008, 23:17
No niby tak, ale mysle ze wbije 55 i zaexpie nie wiem czy dobrze zrobie wiec chcialem was zapytac? Barosa dzieki za odpowiedz ;).. Moze ktos jeszcze odpowie :P
Kidler1993
22-03-2008, 23:18
Wbijasz 50~, może 55~ i jedziesz... poźniej na 25 lvl'u 65~ i masz pro evul maastah skille jak na twój lvl ^^.
Dzieki Dragon Fly ;] Chyba wbijam te 55 ;) Chociaz chcialbym uslyszec opinie jeszce innych graczy ;):p
Dragon-Fly
22-03-2008, 23:29
To, co proponowałem, to już będą bardzo wysokie skille na Twój level. Będzie Ci się nadzwyczaj łatwo expiło [;.
Kidler1993
22-03-2008, 23:37
@up
Właśnie o to mi chodzi ;] A na draga dla zabawy oczywiscie na jakich skillach i levlu proponujecie ;] Ja mysle ze 20 i skille 60 ;]
Dragon-Fly
23-03-2008, 00:06
Dokładnie, tylko weź bp health potionów, najprawdopodobniej zużyjesz ~8, ale i tak weź backpack.
KaCzKa.pl
23-03-2008, 04:44
Ja wam polecam 8 lev-60/60
15-65/65
20-70/70
30-75/75
To jest troche trucie dupy ale się sprawdza po 30lev ze skillami lecimy już jak chcemy.
ElCapitano
24-03-2008, 14:30
Najlepiej skillowac na niskim lv np.10,do 75/75 jezeli sie chce, potem wbijac 30 lv ? znowu troszke poskillowac do 80/80 wbic 50 lv skillowac do 85/85 i styka ; )
Konrad92
09-04-2008, 23:51
Witam,
Mam Knighta na 18 lvl`u ze skillami 54/53, czy to w miarę niezłe skille jak na ten lvl? Zamierzam skillować do 60/58 do 20 lvlu a pózniej około 30 lvlu 70/68? Dobry pomysł czy może jakoś inaczej to zrobić? Proszę o rady.
według mnie
8 lvl - 30/30
10 lvl - 40/40
13-15 lvl - 50/50
20 lv - 60/ 60
30lv - 70/70
40 lvl - 75/75
50 lv- 80/80
100 lvl - 90/90
210 lv - 100/100
:baby::baby:
MieChO_SlaiT
11-04-2008, 17:43
Najlepiej skillowac na niskim lv np.10,do 75/75 jezeli sie chce, potem wbijac 30 lv ? znowu troszke poskillowac do 80/80 wbic 50 lv skillowac do 85/85 i styka ; )
Sure, wbijesz na 10 lvlu skile po 75 i co z tego jak takim lvlem to BARDZO LATWO sie zlozyc, byle maly lag, pk, albo poprostu wejsc tam gdzie nie trzeba. 75 skile to bardzo duze skile, wiec na 30 lvl starcza skile 60~65.
Skille dla kina na 20 lvlu to mogą być 60/70 coś w tych okolicach... :p.
Ja moim palem miałem na 20 lvlu skille 70. :) i bardzo fajnie sie expiło.
Ale nie radze siedzieć i skillować ręcznie bo to jest nudne lepiej odpalić tibie Auto i niech jakiś kumpel postawi Monka i stawiasz bota i skille lecą B)
MieChO_SlaiT
12-04-2008, 14:24
@up
Kolejny post typu "a ja mialem tyle na tym lvlu" i co ze na takim levelu miales 70 skila ktore wbiles na bocie? na 20 lvlu skile 60/70
pzdr
Ja na 15lvl mam 65/65 jak ktoś pisze, że na tym vl ma 40/40 to żal :evul:
A i wbilem bez bocenia ... :cup:
Endrek92
12-04-2008, 21:40
@up
istnieje opcja Edit.
@topic
Ja aktualnie mam 77/78 na 33 lvl 5 mlvl (29% to next). Ani razu nie użyłem żadnego boota bo uważam że czy postać ma 60/60 na 50lvl czy 70/70 na 15lvl to powinno sie nad postacią samemu pracować a nie przy użyciu jakiegoś ILLEGAL programu.
Wg mnie na rycerzu warto uzywac piesci, bo szybciej szkoli sie tarcze, jest to najslabsza "bron" dlatego potwory nie gina zbyt szybko. Oczywiscie mozna by uzywac noza, ale jak kto woli.
Ja aktualnie mam 14 lvl i 58/58
Na 20 lvl chce mieć 65, a na 25-30 70/70
:P
Ja na 15lvl mam 55/55 axe/schielding prawie 4mlvl i 27 fista:cup:Myślę że są dobre prosze o odpowiedź.
Kamyk2422
15-04-2008, 18:50
według mnie masz słabe skille na 14( 38/34)jesli sie nie myle.
ja na 14 mam 55/53 :].
wiem ze są słabe,ale lepiej dużo czasu spedzić na skilowaniu niz expieniu.
Piszcie do mnie i dajcie rady lepszych skili na nizszych levelach na non-pvp.
Kamyk2422
15-04-2008, 22:13
Mam pytanie mam knighta na 13 lvl prawie 14 ale skille mam 38/32 czy to dobre skille jak na ten lvl, malo trenuje wienc niema sie co dziwic !:)
Ginatipe => Knight => Carlin => 14 lvl => HIBERNA
wedlug mnie masz bardzo slabe skile ja na 14 mam 54/52 i caly czas trenuje
Kamyk2422
15-04-2008, 22:18
jezu ja mam skle 47/44 na 21 lvl i jest mi z tym dobrze a odrazu mowie ze wogule nie trenuje bo mi sie nie chce ja dopiero gdzies nna 25 lvl zaczne trenowac skile bo na razie mi sie nie chce czekac jak mnie bedzie potworek lal a ja jego i tak z godzine . nie chce mi sie i tyle . potem jak zachce mi sie to zazne ostro trenowac :D ...... A i mam pytanko czy im wyższy lvl tym trudnij sie skile robi ?
ja kiedys spedzile 3 godziny na skilowaniu, od czasu do czasu patrzylem bo kiedys dedlem (dwarf nie uklepal) bo nie lukalem
lepiej skiluje do 50/50 i exp niz na 25 miec skile 38/38
Ja mam knighta 51 lvl 73/72 wbije 75/74 i leje na skile bo non pvp a candia to syf pelno nooba i jak trapa skleca w miare dobrego to bedzie zaloba po skilach a tak nie jestem obciazony psychicznie :P
z ludzimi wolniej lecom skile niz z monsterami trenuj lepiej z ghoulami itp
Jak mi wiadomo ghoule mają "life drain", a nie ataki fizyczne, wiec jaki byś nie miał skil, i tak ci będą hp kosic, wiec ponizej lvla 80 sie nie wybieraj, bo na 80+ exura leczy dostatecznie, zeby nie wastować potionów. Do skila 75 polecam slimy, 80+ cyklopy 90+ monki :p Chyba ze miałeś na myśli, ze gohul atakuje summona twojego kolegi, a ty go bijesz, to zwracam honor =]
Ja mam 12 lvl, skille 44/41 moje pytanie brzmi skillować dalej czy (w końcu) poexpić??
Wymyrymydymy
19-04-2008, 17:14
Ja mam 12 lvl, skille 44/41 moje pytanie brzmi skillować dalej czy (w końcu) poexpić??
jesli na mysl o skilowaniu robi ci sie niedobrze to idz poexpic, ale wiekszego lvla z tym nie wbijesz :P a jesli masz ochote do skilowania to skiluj ile wlezie, potem bedziesz bil tylko lvl bez martwienia sie o skile
Racja chyba będę skillował do 60/60.
Kidler1993
19-04-2008, 18:26
Wy sie czepiacie wszystkich jakie maja skille ;/ Maja skille jakie chca ze wy mieliscie np na 14lvl 55/55 to co? Ja mam 21lvl i skille tak slabe ze glowa boli i narazie mam w dupie skillowanie... (mam skille 57/55 i 4mlvl)
RailChris
19-04-2008, 18:27
Najepszy skill to - http://forum.tibia.pl/search.php i jeszcze http://www.google.pl/
Jest jeszcze taki super armor http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=21 nazywa się PROFESJE
Szczerze mówiąc to nie chciało mi się tego wszystkiego czytać:p
Jednak jeśli ktoś zajrzy to niech skorzysta z moich rad.
1.Zawsze skilluj z 2 dwoma potworkami!!!!(Obowiązkowo)
2.Wal z takiej broni żeby nie zabijać za szybko ale też takiej której będziesz zadawać blood hity.(to musisz sam wyczuć)
3.Skilluj od 8 lvl i zawsze miej papu a jak ci się skończy to idz po nie żeby mlvl też szedł.
No i to w sumie tyle.Polecam gorąco ten poradnik http://tibia.org.pl/static/out/artykuly/Poradnik_dla_Rycerzyka.html
Sam z niego korzystałem i z moimi radami mam nawet lepsze skille i mlvl niż było w poradniku przewidziane.Pzdr. dla autora i wszystkich knightówB)
Ps:Radzę skillować do 75/75 max bo potem to masakra jest:p
Można też skillować do 70/70 tesh dobrze się expi;)
HEHHH...mam knight-a na neranie 30 lvl i skile b słabe a dokładniej 63/62 ;( ale skile na 20 lvl 80/60 to jest głupie !!! RoyalSound mowił dobrze lepij robić skile w miare czasu i zależy na czym expimy wg mnie :
10lvl- 40/40
15lvl- 45/45
20lvl- 50/50
25lvl-60/55
30lvl-70/65
40lvl-75/65
50lvl-80/70 75 <<--- tu bym zakończył ze skilowaniem i expiłbym a w miare upływu czasuskile same by rosły ;)
i tak analogicznie ... szkoda ze ja sam się do tego niestosuje ;/ ;p
:):):)
PS czytałem dużo poradników na temat skilowania knightem i siedze na nieszczęsnych rotach ale one szybko giną a slimy jeszcze szybciej a o minosy w spokojnym miejscu ciężko jeżeli zna ktoś miejscówke na skile to będę wdzięczny (niedaleko carlin jak można ;p )
HEHHH...mam knight-a na neranie 30 lvl i skile b słabe a dokładniej 63/62 ;( ale skile na 20 lvl 80/60 to jest głupie !!! RoyalSound mowił dobrze lepij robić skile w miare czasu i zależy na czym expimy wg mnie :
10lvl- 40/40
15lvl- 45/45
20lvl- 50/50
i tak analogicznie ... szkoda ze ja sam się do tego niestosuje ;/ ;p
20lvl skille 50/50 8o fajny ''dżołk'' warto mieć dobre skille bo np. na czym pójdzie się na 30lvl i skillach 60/60 soldy 4ever :baby:?
Dragon-Fly
23-04-2008, 14:24
@UP - Czemu "dżołk"? Może nie każdy lubi siedzieć i zmieniać slima non-stop? Może są niektórzy, którzy lubią czerpać zadowolenie z gry?
Soldy 4ever? Wierz mi, można jechać po o wiele lepszych potworach...
Nie naśmiewaj sie z takich osób :)
dzienki ci Dragon-Fly dobrze napisałeś.
Iko419 jeżeli lubisz siedzieć skilując po 10 h dziennie to rób tak lecz niektórzy wolą jednak pograć X( Uwierz mi ale to też zalezy jak się gra...
Niestety jestem raczej bojaźliwym graczem więnc expię na potworkach które mi idą bokiem.
Uwierz mi że na 25lvl miałem skile 49/48 !!! i best wtedy= 185 !!!
a teraz mam jak mówiłem 64/63(dziś nabiłem)i best 171 he... dziwne ....
Niemożna sądzić ze skile nawet 50/50 na 30lvl są złe !!! bo jeżeli ktoś expi na amaz cap to mu to starcza!!! więc Iko419 zastanów się kiedy coś mówisz!!!
WSZYSTKO CO W POPRZEDNIM POŚCIE NAPISAŁEM TO BYŁO PISANE Z MOJEJ PERSPEKTYWY!!X(
blackregis
23-04-2008, 21:29
dzienki ci Dragon-Fly dobrze napisałeś.
Iko419 jeżeli lubisz siedzieć skilując po 10 h dziennie to rób tak lecz niektórzy wolą jednak pograć X( Uwierz mi ale to też zalezy jak się gra...
Niestety jestem raczej bojaźliwym graczem więnc expię na potworkach które mi idą bokiem.
Uwierz mi że na 25lvl miałem skile 49/48 !!! i best wtedy= 185 !!!
a teraz mam jak mówiłem 64/63(dziś nabiłem)i best 171 he... dziwne ....
Niemożna sądzić ze skile nawet 50/50 na 30lvl są złe !!! bo jeżeli ktoś expi na amaz cap to mu to starcza!!! więc Iko419 zastanów się kiedy coś mówisz!!!
WSZYSTKO CO W POPRZEDNIM POŚCIE NAPISAŁEM TO BYŁO PISANE Z MOJEJ PERSPEKTYWY!!X(
Tylko trzeba powiedzieć, że dany skill na danym lvl powoduje znaczące przyspieszenie expienia i mniejszy waste jeżeli potworki Cię lubią bić.
Problem w tym, że aby zauważyć tą różnicę potrzeba dobrego miejsca do expa, bez ludu, tak abyś mógł cały czas bić potworki, a nie szukać ich po kątach.
A czasami na Neranie trudno o takie miejsca ... ;)
blackregis zgadzam się na neranie ciężko o takie rewspy ;)
Mam zamiar naprawić swój błąd i skiluje do 70/70 minimum ;p
I proszę dalej mnie nie krytykować :p czasami każdy ma gorszy dzień.:p
:):):)
Mam 13 lvl, skille 36/31 i nie mowic mi, ze slabe bo o tym wiem.
Popelnilem blad na poczatku przygody z ta postacia i teraz nadrabiam (40/40 albo nawet 45/45 do 15 lvla wbijam a na 25 planuje miec tak gdzies 73/70)
Graventer
26-04-2008, 19:59
Mam 13 lvl, skille 36/31 i nie mowic mi, ze slabe bo o tym wiem.
Popelnilem blad na poczatku przygody z ta postacia i teraz nadrabiam (40/40 albo nawet 45/45 do 15 lvla wbijam a na 25 planuje miec tak gdzies 73/70)
Nie żebym w ciebie wątpił, ale nie doskilujesz tyle do 25 lvla ;].
Ja mam 72 EK i skile 73/71 i też żyje. :cup:
@up
Nie bede expic, wbije troche skilla pojde podexpie, i skilluje i na 100% bede mial ;)
Boże ludzie nie rozumiem was, na 40lvl niektórzy mają po 85 skilla, a 100lvle czasem takich nie mają, każdy gra swoim stylem, więc te pytania się całkiem nie na miejscu, jeśli uważasz, że 70 skilla ci starczy to nie treń więcej, a jeśli czujesz, że potrzebujesz więcej to wal z 85. Zgaduje, że i tak większa połowa tego tematu wbija skille na bocie, a o expie nie wspomne, na prądzie oszczędzacie czy co ?
-grasz na przyjemnosc,dorywczo i nie planujesz hig lev w tibi olej skill -rob co ci do glowy przyjdzie (ded nie jest taki bolesny)
-chesz zajsc dalej ,pragniesz solowac Dragon Lordy bez waste itp, marzy ci sie zwiedznie najdalszych czelusci Tibi --.SKILL SKILL SKILL
nie mowie o 100/100 ,ale kina z skilami mniejszymi niz 85/80 na setnym levelu postaci nie poszaleje
mam 150 lev i co robie teraz --> SKILUJE gdy nie ma czas na exp , a mam 94/89
na facc arena skilowanie od
trole
minosy
wild wariory
BANDYCI (bdb armor i liczba hp prawie jak u cyca !!! )
cyce
monki
na PACC
trole ->minosy
i przeskok na GARGOYLE (najlepszy potworek do skilowania dla kiny--nic nie wali , ma dobry arm i sie LECZY!!!)
czemu nie polecam slimow ?
slimy sa dla boterow!!!- ja nie mam czasu i checi klikac co 20 sek .
Potworki wymienione wyzej pozwalaja w zaleznosci od skilla na oderwanie sie od kompa na 5-10 min a nawet do 14min !!
skilowanie bez bota jest mozliwe !! wystarczy tylko troche pokombinowac
polecam skilowanie mozna zrobic wiele rzeczy w realu gdy postac skiluje !!!!!!!
Co racja to racja. Każdy ma swój styl gry. Mój kumpel latał i expił na 30 lvlu knightem ze skillami 60/60. Ja mam póki co skille 65/65 i 13 lvl i planuje dopiero ruszyć się na jakiegokolwiek expa na 70/70. Mierze w wysoki lvl, więc chce teraz wyskillować sobie postać abym na wakacje mógł sobie kupić pacc, wbić porządny lvl i nie musiał marnować pacc na skillowanie
BANDYCI (bdb armor i liczba hp prawie jak u cyca !!! )
i wrazliwosc na obrazenia fizyczne
Evulmasta
06-07-2008, 23:11
hehe ja nie mam takich zmartwien, mam własny plan według którego daze i według mnie takie cos jest najlepsze mam lv 11 p set dwarven shield dark helmet serpent sword skille 40/40 (równo! xD) 30 fishing i jest git :) zaczne dobijac do 65/65 od lvla 20 na slimkach :)
Matiprox
07-07-2008, 10:10
Powiem krótko: żeby cokolwiek osiągnąć w Tibi Knightem trzeba mieć wysokie skille np ja na 20lvl skillowałem do 60\60 i poszedłem expić teraz mam 28lvl i skilluje do 80\80 narazie mam 64\63 i nie podaje sie bo wiem ze to osiągne i jestem z mojego "najta" DUMNY!!!!
Moj 25 lvl ma 61/59
Menera rlz :D
kowol121
07-07-2008, 14:26
Mam 40 lvl skile 70 68 i mi styka <-,->
Kolega ma 72 lvl i skile 73 69... i też jest...
Każdy gra jak chce... Jak wam się dobrze expi to nie męczcie się z miesięcznym skillowaniem bo to pozbawia przyjemności gry...
Na 10 lvl skille po 75? Kogoś chyba tu coś boli <-,-> na czym on ma to wybić? 10 lvl to jest max 2k kasy w banku, z jakim on eq pójdzie na slimy?? Będzie się męczył do skili 65 65 na rotach potem dopiero zielone kałuże, a normalnie z wyższym lvl od 55 skilował by sobie kulturalnie, bez przypału na slimach...
Nie sądzicie?
NocnyPasterz
07-07-2008, 15:46
Jakie skille mam mieć na 15 lvlu? i jakiego potwora z tymi skillami rozwale bez duzego waste
Brajanek
07-07-2008, 20:38
Ja na 15lvl mialem skile 58/58 (sword).
A co do skilli to nie ma żadnych umownych granic na dany lvl;)
Tak jak wyżej juz mowiono kazdy powinien grac tak jak on chce i tak jak mu sie podoba i nikt nie powinien do niego pisac ze ma "slabe skille" itp.
Jak ta osoba bedzie chciala miec lepsze to bedzie miala a jak nie to nie:D
Ja Osobiście Uważam, że teraz gdy wprowadzili bronie od Lv'i to skile nie są ważne. Najlepiej jest dobić skile 30/30 w sword/axe/club na 8 lv i bić na nich do 20 lv i pózniej na 20 lv zaczac skilować. Po co na 8 lv miec skile 60/60 jak i tak nie bedziemy momgli bić z jakiejś dobrej broni??
Powiem wam cos:
Jest dwoch ziomkow.Maja 8lv. W tym samym czasie wyszli z rooka.
Jeden zaczal skilowac wbil skille 100/100. A drugi przez ten czas co on skilowal wbil ten 100lv i skile mu weszly okolo 80/80(podczas expa). Takze kto bedzie mial wieksze szanse na przezycie?
100lv skill 80/80 czy 8lv skill 100/100
Takze dla mnie skill niejest wazny(jedynie dla szpanu). Teraz sa bronie od lv itp. Takze nieoplaca sie miec skilla 80/80 i miec serpent sworda i walic nim po 100 max
czy 8lv skill 100/100
podczas skilowania raczej kilka lvli by mu wlecialo :p
dawidoss112
08-07-2008, 22:06
@Up
da sie wbić choćby na slime. Bijesz ciągle klony i nic ci expa nie wpada.
Lepiej sobie wytrenować na początku dobre skille , by później mieć luz i cały czas expić, a nie co parę lvl iść znowu skillować.
Inquisitor
08-07-2008, 23:39
Powiem wam cos:
Jest dwoch ziomkow.Maja 8lv. W tym samym czasie wyszli z rooka.
Jeden zaczal skilowac wbil skille 100/100. A drugi przez ten czas co on skilowal wbil ten 100lv i skile mu weszly okolo 80/80(podczas expa). Takze kto bedzie mial wieksze szanse na przezycie?
100lv skill 80/80 czy 8lv skill 100/100
Takze dla mnie skill niejest wazny(jedynie dla szpanu). Teraz sa bronie od lv itp. Takze nieoplaca sie miec skilla 80/80 i miec serpent sworda i walic nim po 100 max
8o no comment
Według mnie po tym jak wprowadzili wymaganie poziomu do broni, skillowanie na niskim lvl jest bezsensowne. A tak w ogóle, to nikt nie powinien się przejmować swoimi skillami, jeśli uważa, że są wystarczające i może z nimi zabijać takie potworki, jakie chce.
Bald Drah
09-07-2008, 08:04
Dla meni skillowanie to wielki minus tibi. Knight bez dobrych skilli jest dupny. A skillowac trochę trzeba ... Ale jak sie ma skille to jesteś mastah :P
DLUGIE ALE PRZECZYTAJ!! PRZYDA CI SIE!
ehh co wy wogle wygadujeie.. ja mam teraz na silvera 5 w swojej "karierze" knighta.. juz troche wiem jak nim grac.. i gralem na rozne sposoby...
1. wbilem skile 40/40 z sworda i expilem, na lvl 30 mialem 55/50... - wiec lipa jest duza
2. skilujesz do 65/65 i idziesz exic do 25-30lvl i wtedy skilujesz tam do 70, potem 40lvl i 75 i koniec - skill ci sie dalej sam wbije...
3. glupota jest miec na low lvl duze skile.. na 8 lvl 70 albo 80 nemowiac o 100 jak to kolega troche wyzej pisal.... co z tego jak masz 8 lvl i 80 skila... skill z 79na 80 wbija sie dlugo.. a 8 lvl jakies 45 ms/ed ma na SD!! wiec masz te pare godizn w plery....
4. ym knightem co mam tertaz na silvera skiluje do 65.. mam narazie 56/56 disiaj 60 i ide expic do 20lvl, skiluje do 65, potem do 30lvl expie i 75/75 i koniec...
powtarzam, nie skiluj na 8lvl do skli wyzszych niz 65,... padniesz i ci bedie zal dupsko sciskal ze tyle czasu o dupe sie rozbilo... taka prawda
ja jak zaczynalem gre to nie wiedzialem jak i po co sie skiluje wiec na 30lvlu mialem okolo 50/50
DLUGIE ALE PRZECZYTAJ!! PRZYDA CI SIE!
ehh co wy wogle wygadujeie.. ja mam teraz na silvera 5 w swojej "karierze" knighta.. juz troche wiem jak nim grac.. i gralem na rozne sposoby...
1. wbilem skile 40/40 z sworda i expilem, na lvl 30 mialem 55/50... - wiec lipa jest duza
2. skilujesz do 65/65 i idziesz exic do 25-30lvl i wtedy skilujesz tam do 70, potem 40lvl i 75 i koniec - skill ci sie dalej sam wbije...
3. glupota jest miec na low lvl duze skile.. na 8 lvl 70 albo 80 nemowiac o 100 jak to kolega troche wyzej pisal.... co z tego jak masz 8 lvl i 80 skila... skill z 79na 80 wbija sie dlugo.. a 8 lvl jakies 45 ms/ed ma na SD!! wiec masz te pare godizn w plery....
4. ym knightem co mam tertaz na silvera skiluje do 65.. mam narazie 56/56 disiaj 60 i ide expic do 20lvl, skiluje do 65, potem do 30lvl expie i 75/75 i koniec...
powtarzam, nie skiluj na 8lvl do skli wyzszych niz 65,... padniesz i ci bedie zal dupsko sciskal ze tyle czasu o dupe sie rozbilo... taka prawda
Święta racja ! ;D
Terranova
10-07-2008, 08:06
Ilez to bylo poradnikow o skillach a Wy swoje. Najlepsze skille sa takie jakie ci pasuja. Od 70 w gora sa w miare sensowne do jakiejkolwiek zabawy. Wiec po co o tym w kolko gadac? Jakie na 20 lvlu a jakie na 30 lvlu - jakich bys nie mial to i tak masz tyle hp, ze mozesz chodzic tylko na drobne potworki i nic wiecej nie wytrzymasz chocbys mial i 100 skilla.
zgadzam sie z powyzszym... i troche to rozwinę:
mianowicie, skilluj tak abys danego potwora na ktorym expisz mial na hita.. mowiacdo 40lvl... wiadomo zze drag ana hita nie sciagniesz;)
na 8lvl wbij sobie nawet te 40... idz na trole do 15lvl.. potem 60 skile, i kazdego rotworma masz na hita... lecisz do 30lvl, skilujesz 75 i soldy, soldy na hita i lvl jak miodek :)
ale z 2 strony.. epxisz-skilujesz-expisz-skilujesz
najlepiej grac po swojemu jak ja - ja tylko czytam poradniki aby zoabaczyc ak inni graja lub proponuja... ja gram po sowjmu i jest git, 65 skile na 8 lvl mi wystarcza.. i ja odrazu roty i 20lvl wbije.. moze nawet w 1 dzien, potem sie pomysl.. 70 skile wbije, i ide na soldy na 30 lvl 75 i juz, na 40,50lvl 80/80 i koniec
potem 60 skile, i kazdego rotworma masz na hita...
na 61lvlu ze skilem 74 i mystic blade nie zawsze sciagne rota na hita:p
eee tam na soldy po co !!! 70 expa leci lvl jak miodek leci ?? żal
ja mam skille na 22 lvl 55/53 i nie przejmuje sie że mam niskie i tak wale bardzo mocne hity ( 100+ w cyklopy ) ... polecam expić na cyklopach od 20 lvla szybko wbija sie expa ( 150 za 1 ) skille mogą być nawet 45/45 eq jakiś p secik pare potków i sie jedzie a jak sie doskilluje jeszcze troche to expi się wspaniale
@UP
Cyce żal.
Drop Cyców żal.
Epx na cyc żal.
Ja na 20lvl z 55/55 chdoziłem na beho pod thais z 1bp manas. i Exp miodzio 170 a loot? two handed sword 450gp morning star 100gp carlin stell shield praktycznie wszedzie 80gp
Polecam przynajmniej 55/55 i 1bp Manasów i expisz na BH :P
Bald Drah
11-07-2008, 14:23
Wiem skillowanie jest nudne,a le przydatne. Na 20 lvl chce mieć skille 60\60, ale juz mam skill 40 to do skilla 41 skilluje około 40-60 minut. To zanim wbije 60\60 to padnę :P
Denerwuje sie jak skilluje nic tylko lampisz się jak pixelek bije 2 pixelka .... W dodatku jestem na non-pvp .... Głupie siedzisz 40 minut sie patrzysz xD
Na 14 lvl mam skille 56/56 i ciagle rosną. Chcę dobić 60/60 i na takich skillach expic do 30 lvl, a od 30 lvl chce dalej skillowac do 70/70 :)
ja mam 23 lvl prawie a skille 56/54 expie na elbvane i w mount sternum i powiem wam że spokojnie zabijam takie potworki jak ::
Orc Berserker ::: biore go na 4-5 hitów
Minosy po 1 strzale
orki orki warriory spearmany i elfy także na 1 hita :)
cyce hity po 100+ dość często B)
mino guardy :: hity 90+ bardzo często można powiedzieć że naokrągło :P
Wyverny :: nie expie na nich ale zabijam dla sportu na 1 wyverna idą 2-3 manasy :]
Dragi :: Raz ubiłem dla sportu ale w ogóle sie nie opłaca na moim lvlu i skillach :)
lubie moje skille i jest mi z nimi świetnie nie narzekam :D
trenuje mało ale od 20+ lvla zaczynam skillować :) OSTRO tak 2-3 skille na lvl:evul:
bartekAKAallyn
10-08-2008, 14:06
Jakby nie było każdy gra jak woli i nie ma co gadać , jakie skille są lepsze...
Bo przecież to pojęcie względne... xD Dla jednego te są lepsze, dla drugiego gorsze a prawda jest taka że to tylko od nas zależy czy dobrze sie nam z danymi skillami gra.... : ) X(
Up:
Ironia,prowokacja?
Posiadam 41 lvl Knight'a, na chwilę obecną nim nie gram.Mój knighcik posiada skile 65\65 i jest mi z tym dobrze.Posiadam też knighta na innym serwie z 21 lvlem i skilami 52\52 i jest mi z tym dobrze :D.Tibia jest tylko grą i nie mam zamiaru, np. wracać ze szkoły, zmęczony, siadać na kompa i skilować.Wolę poexpić i pójść spać np. z wbitym lvlem.
PomenMaster
10-08-2008, 20:23
Po 1 Jak nie wiesz to nie mów.Mówisz że na 16 lvlu skille powinny być 60/x a na 20 80/x, czyli w 4 lvle rycerz w 4 lvle powinien wyskillować z 60 do 80 walki bronią co zajeło by mu 10 dni (1 dzień 24h) 10 godz i x min.Do takich graczy(:baby:) którzy opowiadają takie "pierdoły" mam prośbę aby nie pokazywali sie na forum.
_LordMitt_
15-08-2008, 13:26
moja teoria , na samym poczatku wbic 50 skilla , na 20 lvlu wbic 55/55 cz tam 55/54 , na 25 wbic 60/60 , na 30 65/65 i potem na 35 lub 40 to wbic 70/70 :) naraize mam 20 lvl i skille 51/51 i ide wbijac 55/55 ;p
roSiu1992
15-08-2008, 20:16
moja taktyka to 20 lvl - 60/60 30lvl- 70/70 i ja tak zrobilem ; ] wlasnie skonczylem skillowac i jestem zadowolony i juz nie skilluje ; ]
Ascaron a pomysl.....
Na 41 lvlu powinieneś mieć skill 75+.
powiecmy ze masz skill 75 i biegniesz sobie na żółwie,
i nie siadaja ci zalerskie hity tylko same heady :P
ja juz to zauwazylem mam knighta 34 lvl na secura bylem glupi;]
Bo nie trenowalem wcale wbilem na 20 lvlu skill 60 i nie trenowalem,
Wkoncu kolega namowil mnie zebym trenil,teraz nie mam na 34 lvlu skilli 60 tylko 67;)
mam zamiar trenic do 70 a potem 75 ;)
i raczje mniej meczace jest skillowanie niz expienie chyba ze masz taka wielka podniete z expienia;]
kINA bez skilli to nie kina tyle powiem
Skillowanie jest fajne ;] Mam 27lvl i skille 73/71, chociaż planowałem skillować tylko do 70 shieldingu. Zależy mi tylko na tym, żeby wbić 80 shielda na 60lvl, dlatego teraz skilluje, dopóki mi się nie znudzi i ide expić do 60. Jak wbije przy expieniu to OK, a jak nie to się doskilluje :) Skilluję na Monku z 2 wolfami, które mnie biją. Skill rośnie co ok. 24h.
Ascaron a pomysl.....
Na 41 lvlu powinieneś mieć skill 75+.
powiecmy ze masz skill 75 i biegniesz sobie na żółwie,
i nie siadaja ci zalerskie hity tylko same heady :P
ja juz to zauwazylem mam knighta 34 lvl na secura bylem glupi;]
Bo nie trenowalem wcale wbilem na 20 lvlu skill 60 i nie trenowalem,
Wkoncu kolega namowil mnie zebym trenil,teraz nie mam na 34 lvlu skilli 60 tylko 67;)
mam zamiar trenic do 70 a potem 75 ;)
i raczje mniej meczace jest skillowanie niz expienie chyba ze masz taka wielka podniete z expienia;]
kINA bez skilli to nie kina tyle powiem
Dlaczego "powinien mieć"? Skille to własny wybór, nie ma czegoś takiego jak odpowiednie na dany poziom... Jeśli lubisz stanie i ćwiczenie swych umiejętności to proszę bardzo - lecz mi by się już nie chciało. Same się wbiją przy expieniu.
Poza tym, miałam 50 ek z dość niskimi skillami (73/73?) i szczerze mówiąc dobrze mi się nim grało. Nie widziałam więc powodu do przerywania swej zabawy.
Nie ma reguły, że na 50lvl trzeba mieć takie czy takie skille. To jest czyjaś postać, ktoś gra tak jak umie i lubi i my nie powinniśmy mieć nic do gadania. Ktoś chce skillować to skilluje, ktoś chce expić, niech expi. My nie gramy tą postacią. Wiadomo, że dobrze jest mieć wysokie skille, ale jak ktoś się przyłoży, tak sobie pogra. Proste.
ja tam mam 9lvl i mam skile 41/42 wale z axe :)
Ja mam 9 lvl obecnie skill'e 44/44 a zanim zaczne exp'ic mam zamiar wbic skille 70/70-75/75 i 4 Mlvl... Mam nadzieje ze wytrwam :PP
Mlvl pewnie wbijesz nawet 5 :P Ja na 27lvl mam 73/72 już i 45% do 6mlvl :P
Ja mam zamiar wbić najpierw 20 lev później wyskillić ten 65+/65+ i udać się na PoH bądź DC :) ...
Ja mam zamiar wbić najpierw 20 lev później wyskillić ten 65+/65+ i udać się na PoH bądź DC :) ...
na 65/65 raczej nie dasz rady...na poh moim zdaniem co najmniej 70/70
tracer13
19-08-2008, 19:11
ja na 10 lvlu miałem skille 55/50 B) :p
Ja wlasnie zalozylem 5 dni temu nowa postac Knight .. Teraz mam 12 lvl i skile 48/48 dzisiaj wlasnie wbilem z 38/40 na 48/48 skilowalem jakies 2 godziny bo to swiat Luminera i Noobki wybijaja jak nie wiem, co chwila potworki ;(;( Żal mi takich ludzi X( a pozatym to chce nabic teraz 55/55 i potem poexpic do 20 lvl na dwarfach i potem pojsc od 20 na cycki :) i tam nabic juz 65/65 a potem to sie zobaczy co dalej :):):D:D:D:):)B)B)
Amorekboy
27-08-2008, 12:42
na 65/65 raczej nie dasz rady...na poh moim zdaniem co najmniej 70/70
ja mam knighta na 50 lvl ze skilami jak widac w opisie i niemam zadnych szans na poh'u...
Bartaz18
28-08-2008, 08:21
No to mała historyjka ode mnie..
Moim Knightem jak najszybciej wbiłem skille 70/70 i 5 mlvl było to na 16 lvl ;] i skillowałem cały czas na dwarfach. Na tych skillach dobiłem 35 lvl żeby móc spokojnie trenic na slimach.. No i skillowałem.. Efektem były skille 80/80 i 6 mlvl na 39 lvl.. Następnie skille 85/85 na ok. 45 lvl.. Później skille można olać totalnie.. na dzień dzisiejszy (po kilku dedach) na 86 lvl skille 86/85 (prawie 87/86). Powiedzmy że to co napisałem pomoże komuś ;]
Libatzione
28-08-2008, 10:16
Ja zaczął skilowac na trollach do skili 30/30, nastepnie przeżucilem sie na rotwormy mając 20 lvl miałem skile 65/65 :)
SKILLE U KNIGHTA Są NAJWAżNIEJSZE
Życze wszystkim powodzenia w skilowaniu :]
Afrodisiaco
28-08-2008, 14:10
Jeśli mam 9lvl knighta to ile powinnam skillować na trollach, kiedy przy 30/30 padają jak muchy? Może czas się przenieść na coś silniejszego? :>
nie_pozwol
28-08-2008, 14:12
@Afrodisiaco, zacznij skillować na rotach :)
Marvelo13
28-08-2008, 16:38
Ja zaczął skilowac na trollach do skili 30/30, nastepnie przeżucilem sie na rotwormy mając 20 lvl miałem skile 65/65 :)
SKILLE U KNIGHTA Są NAJWAżNIEJSZE
Życze wszystkim powodzenia w skilowaniu :]
Ale mnie bierze, jak ktos tak mówi. Jak Twój najlepszy knight osiągnął 25 lvl, to niewiele wiesz o tej profesji. Skille nie są najważniejsze, każdy skilluje wg własnego uznania..
zielona16kama
29-08-2008, 02:45
Moim zdaniem powinniśmy sobie ustalić jakiś próg to znaczy na 1 lvl nabijamy 2 skile ataku i 2 skile obrony. ja np mam 12 lvl i skile 40/42 słabe bo sama tak uważam ale obliczając że będe regularnie ćwiczyć przy lvl 30 będe miała skile 72/68 a przy lvl 40 92/88 a to chyba są już bardzo dobre skile jak na ten lvl? :) uważam że ten sposób jest dobry bo za wiele się nie nanudzimy :):)
Ja obecnie na 18lvl mam skille 51/50, ale dążę do 75/75 lub nawet 80/80, gdyż potem expienie to jest bajka B)
Amorekboy
30-08-2008, 09:44
Moim zdaniem powinniśmy sobie ustalić jakiś próg to znaczy na 1 lvl nabijamy 2 skile ataku i 2 skile obrony. ja np mam 12 lvl i skile 40/42 słabe bo sama tak uważam ale obliczając że będe regularnie ćwiczyć przy lvl 30 będe miała skile 72/68 a przy lvl 40 92/88 a to chyba są już bardzo dobre skile jak na ten lvl? :) uważam że ten sposób jest dobry bo za wiele się nie nanudzimy :):)
bicie skila z 90 do 92 zajmie ci 3 tygodnie albo dluzej, jesli dziennie bedziesz skilowal po 8 godzin co jest nierealne, z tym ze wzrost skili musi byc ciagle maxymalny...
jak dlamnie twoja teoria jest... no :)
ja mam knighta na 51 lvl ze skilami 88/88 i juz mnie k u r w i c a bierze ;) a gram moja postacia od grudnia zeszlego roku :) gdzie tam 90 skill
Uhm, moim nowym knightem przyjalem troszke inna technike niz wczesniej. Zrobilem jakies tam podstawowe skille i expilem bez przerwy z dwureczna bronia. Ma to swoje plusy jak i minusy - wbilem szybciutko 57lv, ale powstal pewien dysonans w skillach.. w tej chwili na 57lvl mam skille 73/68. Roznica calkiem spora, ale w najblizszym czasie (zacznie sie szkola itd.) planuje wbic 75 shieldingu (sword powinien wyskoczyc na 77-78?) i wtedy juz expic dalej. ;)
Byc moze wydaje sie dziwne, ze uzywam ciagle dwurecznych broni, ale wydaja mi sie one takie bardzo.. pomyslowe. ;) A przymierzam sie do expienia glownie z Ave~.
Couranger
30-08-2008, 10:49
bicie skila z 90 do 92 zajmie ci 3 tygodnie albo dluzej, jesli dziennie bedziesz skilowal po 8 godzin co jest nierealne, z tym ze wzrost skili musi byc ciagle maxymalny...
jak dlamnie twoja teoria jest... no :)
ja mam knighta na 51 lvl ze skilami 88/88 i juz mnie k u r w i c a bierze ;) a gram moja postacia od grudnia zeszlego roku :) gdzie tam 90 skill
hehe wiem cos o tym sam mam 180 ek z skilami 96/93 i na 1 % do axa potrzebuje ponad godziny skilowania a tobie gratuluje dobrych skili i wytrwałości ;p
Amorekboy
30-08-2008, 10:56
hehe wiem cos o tym sam mam 180 ek z skilami 96/93 i na 1 % do axa potrzebuje ponad godziny skilowania a tobie gratuluje dobrych skili i wytrwałości ;p
no wreszcie ktos kto zna sie na skilowaniu z doswiadczeniem :) a dziekuje bardzo ;p jeszcze jakies pul roku i bede mial takie jak ty ;) tylko czy wytrzymam ;p
pozdrawiam
Imho skillowanie pol roku to idiotyzm, przez ten czas mozna wbic w cholere leveli co ogolnie przelozy sie na lepsza gre niz te ilestam leveli mniej z lepszymi skillami.
Amorekboy
30-08-2008, 11:33
Imho skillowanie pol roku to idiotyzm, przez ten czas mozna wbic w cholere leveli co ogolnie przelozy sie na lepsza gre niz te ilestam leveli mniej z lepszymi skillami.
jak kto woli.. ja akurat wole wyzszy skill niz lvl :) ide ja 55lvl knight wale hity z gs'a prawie 400 i idzie knight ze 80-90lvl i wali hity z ave ledwo 300 co mi po takim knighcie to tak jak napakowany facet bez sily?? lvl nie znaczy o dobry knighcie bo sa juz poradniki ze mozna zrobic 90 lvl w 3 miesiace dolacz sobie do tego bota ktory sam expi to zrobisz ten lvl w 2 miechy, a 90 skila trzeba robic conajmniej 9 miesiecy z botem czy bez, jest chyba jakas roznica...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.