Pokaż pełną wersje : Gry - temat ogólny
Dam znać jutro wieczorem, bo akurat mam trochę spraw i za szybko się z tym nie wyrobie : P
@yoh
No tak barca do boju.
O, a propo NWN2, to jakiś czas temu sobie instalowałem, chciałem sobie pogierczyć, wczuć się w klimacik, dialogi, fabułę... no i kurde nie spodobało mi się
;(;(;(X(X(X(;(
To ja się zareklamuje, że jak ktoś chce, to mogę w SC na (b)necie pograć : P
Zna ktoś jakąś fajną gierkę w którą można grać we 2 przez neta tak, aby móc ukończyć główny wątek gry (tylko nie mówcie o żadnych strategiach i FPPsach)
Yoh Asakura
16-09-2009, 16:01
Zna ktoś jakąś fajną gierkę w którą można grać we 2 przez neta tak, aby móc ukończyć główny wątek gry (tylko nie mówcie o żadnych strategiach i FPPsach)
Left 4 Dead.
Albo np Diablo 2. W l2d za bardzo nie ma wątku. Chyba, że nazywamy to zabijaniem ścierwa z pkt A do pkt B. No i tak w kółko.
Yoh Asakura
16-09-2009, 19:03
Masz wątek: przetrwać.
Lololo yoh. A właśnie tak sobie patrzałem skróty na ekranie, i jeszcze mogę Ci S.W.A.T 4 polecić, Robin2000. Całkiem przyjemnie się kooperuje, są kolejne misje itp.
Wielkimanitu
16-09-2009, 19:17
W którymś Residencie (5?) jest coop.
AnonimowyPowrot
16-09-2009, 19:33
DDO, tam sam profesją magiczną kupę strzelisz ;D
Glon Elriel
17-09-2009, 17:00
Ja moge pograc w BG2. moge postawic serwa by neo wiec chamachi odpada.
btw. jak zawsze stawialem serwa 0 lag.
pozdro
Yoh Asakura
17-09-2009, 17:13
Ja moge pograc w BG2. moge postawic serwa by neo wiec chamachi odpada.
btw. jak zawsze stawialem serwa 0 lag.
pozdro
Też mam neo, ale wolę przez hamaka.
Lord Dreathan
17-09-2009, 18:13
A jak sie gra w bg po necie? Znaczy sie chodzi mi oto jak wyglada rozgrywka? Przechodzisz kampanie na coopie czy jak ?
Yoh Asakura
17-09-2009, 18:19
Normalnie, jak w singlu, z tą różnicą, że każdy gracz kontroluje określoną ilość postaci. Mogą to być postacie jak Minsc czy Aerie albo można od razu zacząć drużyną złożoną ze stworzonych przez siebie postaci. Przechodzisz kampanię z paroma osobami, masz wszystko tak, jak w singlu. Fajnie się gra, grałem już z forum z Dwimem i Karlosem, ale skończyło się na tym, że się pokłóciliśmy z Karlosem, zarąbaliśmy go, potem Dwim próbował mi wbić nóż w plecy, ale moja postać była silniejsza od jego kapłana (chyba kapłana) :P
Jakby co, też moge zagrać. Baldur nawet sie na dysku kurzy, miałem przejść po raz xx ale mi sie odechciało.
Yoh Asakura
17-09-2009, 18:50
Jakby co, też moge zagrać. Baldur nawet sie na dysku kurzy, miałem przejść po raz xx ale mi sie odechciało.
1 czy 2?
I żebyśmy w razie czego mieli wszyscy te same wersje - macie zwykłego BG2 czy w tej edycji z klasyki? I gramy z TB czy bez?
Lord Dreathan
17-09-2009, 19:08
Ja mam Bg ze zlotej klasyki. Jezeli to wazne to mam zainstowanego TB.
Jak co to ja chce Edwina :P
Yoh Asakura
17-09-2009, 19:36
Imo w multi to się bardziej opłaca brać tylko importowane postacie. Ja tam na pewno wezmę swojego woja (o ile jeszcze mam go gdzieś).
Ja też mam ze złotej klasyki, ale mam też wersję zwykłą.
2 z klasyki. Miałem też zwykłą (i 1 i 2), ale płytki już chyba sie do użytku nie nadają ;d. Szczególnie 1, gdzie jeszcze trzeba było płytki zmieniać co lokacje praktycznie ;d
Yoh Asakura
17-09-2009, 20:32
No to git, że każdy ma z klasyki. Jeszcze ktoś chętny? W weekend można zagrać. W sobotę raczej odpada, chyba, że koło 18, bo o 16 gra Arsenal.
Zagralby ktos w coda 2/4 , ew. bf2 (gdzie totalnie lamie) przez neta?
Yoh Asakura
20-09-2009, 11:48
Ja mogę w CoDa4, ale tylko przez hamachi (pirat + full rip :P)
Takie rozwiazanie mnie za bardzo nie interesuje, ver 17, ew moge przeinstalowac i zagrac na 10/14/16 czy na jakiejkolwiek innej wersji. Chociaz w ostatecznosci...
Yoh Asakura
20-09-2009, 14:17
Pyknie ktoś po 16 w Jazza 2? B)
Nie : o.
Eliminacje do WCG się kończą. Oglądał ktoś/śledził? Ja głównie z uwagi na SC, ale ciekawie było dość : P
Ja ostatnio w BF2 gram na Battlefield Gotland #8 EuroForces :D
Ja ostatnio w BF2 gram na Battlefield Gotland #8 EuroForces :D
Moge kiedys zagrac, daj znac kiedy i powiedz jaki to jest patch.
Pacz_knight
21-09-2009, 14:21
A ja mam pytanie. Wybiera sie ktos na impreze Cyber Arena, organizowana przez 36i6, w Lodzi? ;)
A ja mam pytanie. Wybiera sie ktos na impreze Cyber Arena, organizowana przez 36i6, w Lodzi? ;)
To jest kicz imho. Niby ma się pojawić kilka znanych osób, ale musiałbym mieszkać naprawdę blisko, żeby w ogóle się tam pojawić : P
Pacz_knight
21-09-2009, 14:31
Mweh, ja w Lodzi mieszkam, wiec pojsc i zobaczyc nie zaszkodzi, chodz slyszalem ze impreza nie bedzie niewiadomo jak rewelacyjna. ;p
Glannath
21-09-2009, 16:34
Grał ktoś w Anno 1404? Miałem zamiar się zaopatrzyć, bo podobno fajna gra. Opłaca się? :)
Dragon-Fly
21-09-2009, 17:15
Cześć wam! Chwilowo jadę na zintegrowanej karcie graficznej no i mam problem z odnalezieniem ciekawych gier, które pójdą na Direct 5.0. Obczaiłem już AoE I/II, bitwę o Wesnoth, Cywilizację 2. Znacie może jeszcze jakieś ciekawe? Preferowany typ to strategia/rpg.
Cześć wam! Chwilowo jadę na zintegrowanej karcie graficznej no i mam problem z odnalezieniem ciekawych gier, które pójdą na Direct 5.0. Obczaiłem już AoE I/II, bitwę o Wesnoth, Cywilizację 2. Znacie może jeszcze jakieś ciekawe? Preferowany typ to strategia/rpg.
KKND/Red Alert? : P
Hakuje_palte_sety
21-09-2009, 17:48
W Worms Armageddon ktoś gra ?
Jak ta to napiszcie pw, można cyknąć rundke na wormnecie, w co tam chcecie.
Shoppa, WxW, Normal, Fly, Capture The Flag, PodShoppa, Propper, BnG...
Dragon-Fly
21-09-2009, 20:25
KKND/Red Alert? : P
To jest to. Co jeszcze możesz/możecie mi zaproponować?
Zagraj w Populous: The Beginning. Pomimo archaicznej grafiki (1998 rok), jest to naprawde wysmienita, klimatyczna gra. Pomimo wieku czasami do niej wracam, jest to jedna z tzw. "gier mlodosci".
http://pl.wikipedia.org/wiki/Populous:_The_Beginning
Edit : A moze Dungeon Keeper? :)
Lord Dreathan
22-09-2009, 00:34
Dungeon Keeper <3 To chyba byla pierwsza gra w ktorej jestes tym zlym :) Pamietam jak lubilem torturowac wlasne jednostki. A zwlaszcza wkaldaj je do tego "kola", ktore kapalo je w lawie :)
sphinx123
27-09-2009, 00:24
Szukałem jakiegoś ciekawego mmorpga i znalazłem Shin Megami Tensei Imagine. Zręcznościowa walka, pokemonowe summony, fabuła... coś nowego ^^
Rekin Master
27-09-2009, 11:21
piszę się na cod2 :P
niestety tylko w wersji 1.0
1.3 zainstaluję po zmianie kompa : ) bo z 50fps-ami nie ma nawet co tam iść :p
Napisz pw jak coś, mogę udostępnić porządny server klanowy
Xendriel
27-09-2009, 12:41
Grał ktoś w Fife 10? Bo słyszałem, że nawet ściągać się nie opłaca:(
Grał ktoś w Fife 10? Bo słyszałem, że nawet ściągać się nie opłaca:(
Nie opłaca : P. Trzeba jeszcze trochę na PESa poczekać :x
(w sumie to mam wstręt do fify od dzieciństwa, zawsze wolałem PESa, więc może akurat tutaj nie jestem najwiarygodniejszym źródłem : P)
Yoh Asakura
27-09-2009, 13:48
Wszyscy mówią, że FIFA 10 to syf. Ja tam wolę PES.
Xendriel
27-09-2009, 15:20
No nie wiem czy tegoroczny PES będzie lepszy...http://www.youtube.com/watch?v=jVLfytC6m1c
Yoh Asakura
27-09-2009, 15:33
No nie wiem czy tegoroczny PES będzie lepszy...http://www.youtube.com/watch?v=jVLfytC6m1c
Lol, co to za wieśniak? :D
A czepianie się tego, że piłka nie dotknęłą nogi...no sorry, ale "fifa jest do rzyci, ale kupię ją, bo w PESie piłka nie dotyka nogi (co zdarza się raz na ruski rok i widać tylko na replayach)" :confused:
Dryblingi są znacznie lepsze niż w FIFA, w której zwodów jest bardzo dużo, ale są bezużyteczne, bo zanim się naciśnie to L2, zanim się ruszy gałką, to zawodnik zdąży zarobić 2 kosy.
Animacja się nie załączyła? To straszne. W becie nie załączyła się animacja. Potnę się!
To dziwne podanie Messiego? No fakt, wygląda głupio. Ale efektownie - ja tam nie będę narzekał, lubię w PES takie zagrania B)
Ja ściągałem nową FIFE. Totalny chłam, w tak złą piłkę nożną jeszcze nie grałem. Co innego Fifa na konsole. Fifa konsolowa jest na innym silniku. Panowie z EA olali już pecetowców i nie widać żeby robili coś w kierunku poprawienia Fify na kompy. PES na kompy niszczy FIFE, a FIFA PESA na konsole.
Yoh Asakura
27-09-2009, 15:37
Fakt, FIFA na konsole jest b. fajna, ale i tak PES jest lepszy.
Będzie lepszy, demko, w które grałem już parę godzin jest imho o niebo lepsze od pełnej wersji fify. (przynajmniej na PC, a konsole mam głęboko w zadzie)
Będzie lepszy, demko, w które grałem już parę godzin jest imho o niebo lepsze od pełnej wersji fify. (przynajmniej na PC, a konsole mam głęboko w zadzie)
Racja, wolę grac już teraz w demo pesa na kompie niż w pełną wersję fify.
Yoh Asakura
27-09-2009, 17:43
http://lh3.ggpht.com/_DjaZ6gx6djk/Sp63ImWemPI/AAAAAAAACA0/AooyGhKP9Xg/4.jpg
Jeżeli PES będzie taki sam na PC, to będzie genialny! :D
Właśnie wersja konsolowa a na PC bardzo się różni, byłem bardzo zaskoczony gdy najpierw zagrałem w bardzo słabego PES-a na konsoli gdy na komputerze gra się o wiele lepiej. Z Fifą na odwrót na konsoli świetnie a na pececie szkoda gadać.
@up
LOL, nie wierzę żeby PES był na równi z FIFĄ pod względem licencji i trybu online (przynajmniej tak zrozumiałem czytając ten artykuł).
Yoh Asakura
27-09-2009, 19:25
PES ma Ligę Mistrzów, Puchar UEFA, ma puchary świata, EURO, PNA. FIFA tego nie ma, za to ma sporo lig. 1:1. I tak też jest w porównaniu.
PES ma Ligę Mistrzów, Puchar UEFA, ma puchary świata, EURO, PNA. FIFA tego nie ma, za to ma sporo lig. 1:1. I tak też jest w porównaniu.
Juz wole miec mniej druzyn, mniejsza ilosc lig wynagrodzona wieksza grywalnoscia. Do tego istnieja przerozne patche, dzieki ktorym bedziesz mial w/w ligi.
__HAPPY_SVEN__
28-09-2009, 17:11
Ostatnio szukałem na necie jakichś emulatorów gier z Xboxa na PC'ta.
Dotknęły mnie przerażające posty, iż taki emulator nie istnieje.
Czy to prawda? Czy nie zagram w soulcalibura na kompie ;(
?
Ostatnio szukałem na necie jakichś emulatorów gier z Xboxa na PC'ta.
Dotknęły mnie przerażające posty, iż taki emulator nie istnieje.
Czy to prawda? Czy nie zagram w soulcalibura na kompie ;(
?
Tak samo szukałem kiedyś i to prawda, taki emulator nie istnieje. (może kiedyś?: P)
AnonimowyPowrot
28-09-2009, 19:13
Tak samo szukałem kiedyś i to prawda, taki emulator nie istnieje. (może kiedyś?: P)
A co z PS3? Też pewnie nie... :D
A co z PS3? Też pewnie nie... :D
Zgadza się : p
PES ma Ligę Mistrzów, Puchar UEFA, ma puchary świata, EURO, PNA. FIFA tego nie ma, za to ma sporo lig. 1:1. I tak też jest w porównaniu. Nie widzę wielkich różnic pomiędzy nowymi PESami a FIFAmi - generalnie, PES skończył się na swojej 6 części. Z racji, że kolejne edycje gry panowie z Konami koncertowo spieprzyli, polecam granie w "6" z patchem na najnowsze składy.
Yoh Asakura
28-09-2009, 20:22
Nie widzę wielkich różnic pomiędzy nowymi PESami a FIFAmi - generalnie, PES skończył się na swojej 6 części. Z racji, że kolejne edycje gry panowie z Konami koncertowo spieprzyli, polecam granie w "6" z patchem na najnowsze składy.
Gameplay z 6 jest średni, nie ma często do kogo podać. Jeżeli nie widzisz różnicy, to kup sobie okulary, albo pograj w Mario.
Nie ma sensu tworzyć emulatorów PS3 albo Xbox, bo nasze komputery sobie nie poradzą z emulacją ;)
Nie ma sensu tworzyć emulatorów PS3 albo Xbox, bo nasze komputery sobie nie poradzą z emulacją ;)
Bardzo nie koniecznie.
To nie kwestia sprzętowa, a technologiczna. Po prostu jest to niemożliwe. To jak napisanie w C programu antykoncepcyjnego!
Gameplay z 6 jest średni, nie ma często do kogo podać. Jeżeli nie widzisz różnicy, to kup sobie okulary, albo ograj w Mario. Jeżeli używasz tylko "S" to zapewnie nie ma : d Sugerujesz, że w nowszych PESach gameplay jest lepszy? Obawiam sie, ze tobie nie pomoga juz nawet okulary : dd
Yoh Asakura
29-09-2009, 14:57
Oczywiście, że tak. Gameplay w 6 był ok, przy tej części spędziłem wiele miłych chwil, w 2008 był już gorszy, ale w 09 jest świetny. Jest tylko jeden mankament, jak w PES 6 lobowałem każdym każdego, nawet z ostrego kąta ze skraju pola karnego, tak w PES 09 wyszło mi raptem z 10 lobów. Reszta idzie na korzyść 09.
Bardzo nie koniecznie.
To nie kwestia sprzętowa, a technologiczna. Po prostu jest to niemożliwe. To jak napisanie w C programu antykoncepcyjnego!
Zdajesz sobie oczywiście sprawę, że mówimy o emulacji? A emulacja ma to do siebie, że EMULUJE pewne technologie. Idąc Twoim tokiem rozumowania, nie byłoby emulatorów PSX, GBA czy innych dziwactw. Ad. tego porównania z antykoncepcją, to może i byłoby dobre gdybyś pakował w stacje dyskietek ;)
AnonimowyPowrot
29-09-2009, 15:39
Swoją drogą działa już Heart Gold i Soul Silver na PC. Niestety, na razie tylko połowiczne (to i tak dużo powiedziane) zangielszczenie, czasem jeszcze zwiechy. Czekam, aż dostępna będzie wersja EN, trzeba będzie popykać :D
MichalOlkuszanin
29-09-2009, 15:45
Oczywiście, że tak. Gameplay w 6 był ok, przy tej części spędziłem wiele miłych chwil, w 2008 był już gorszy, ale w 09 jest świetny. Jest tylko jeden mankament, jak w PES 6 lobowałem każdym każdego, nawet z ostrego kąta ze skraju pola karnego, tak w PES 09 wyszło mi raptem z 10 lobów. Reszta idzie na korzyść 09.
Zgadzam się, 6 była w tym elemencie niedopracowana. Swoją drogą to tylko moje odczucie, że piłkarze w PES9 jakoś nienaturalnie się garbią podczas biegu ?
Z serii cRPG
http://www.enklawamagii.pl/news/2220/
Ciekawe kiedy będzie...
http://www.gram.pl/gra_8AviJ,3_Call_of_Duty_Modern_Warfare_2.html
Szkoda, ze nie wychodzi 10.10...;)
http://www.gram.pl/gra_8AviJ,3_Call_of_Duty_Modern_Warfare_2.html
Szkoda, ze nie wychodzi 10.10...;)
Fajnie, akurat do tego czasu zdążę sobie kupić komputer-potwora : P
Fajnie, akurat do tego czasu zdążę sobie kupić komputer-potwora : P
Nie wydaje mi sie, zeby wymagania byly niewiadomo jak wielkie. Ja na swoim rocznym kompie licze na max detale :)
Nie wydaje mi sie, zeby wymagania byly niewiadomo jak wielkie. Ja na swoim rocznym kompie licze na max detale :)
No wiem, ale forum zostało ostatnim miejscem, gdzie się jeszcze nie pochwaliłem =/
Co do CoD: MW2: Ja na swoim także rocznym kompie liczę na max detale (inne mnie nie zadowolą ;)). Tylko ciekawe, ile będzie kosztować w MM. :P Bo nigdzie indziej nie mam zamiaru kupować (najbliżej mam).
ej a ja na moim 1.5 rocznym sprzecie wiem na 100% ze pojdzie w max detalach, now tez jestem fajny? ;/
Grał już ktoś w Risena? Właśnie zasysam, podobno miecie.
Dla fanów Gothica i tego typu RPG potrafiących wczuć się w klimacik, fabułę itp to może być dobrą produkcją. Mnie sie akurat nie podoba, co nie znaczy, że twierdzę, że to słaby tytuł. (nie mój typ)
Yoh Asakura
01-10-2009, 21:28
Daj linka na pw.
Ja właśnie skończyłem demo i jest to stary dobry gothic<szkoda, że w demie możemy porobić misje tylko "neutralne" gdy podejmiemy jakąś ważniejszą decyzje mamy "end of demo", chociaż demo z 1h zabawy zapewni>
CoD: Modern Warfare 2 zaliczy poślizg i wyjdzie na PC 24 listopada bieżącego roku. A konsolowcy będą się nim cieszyć już tego 10.11.2009r. -.-
@down
Potwierdzona informacja. :/
Jest to juz potwierdzona informacja, czy tylko plotki? :)
Zreszta, konsolowcy moga grac i 3 tygodnie wczesniej. Wg mnie granie w FPSy na padzie to jak jedzenie czipsow korzystajac z rekawiczek o grubosci 4cm - niby to samo, ale nie do konca.
Zreszta, konsolowcy moga grac i 3 tygodnie wczesniej. Wg mnie granie w FPSy na padzie to jak jedzenie czipsow korzystajac z rekawiczek o grubosci 4cm - niby to samo, ale nie do konca.
Według zamieszczonego na stronie electronictheatre.co.uk planu wydawniczego Activision wersja pctowa wychodzi 24-tego : P.
A co do grania na padzie w fspy, to fakt - jest to nieporozumienie : d
A jak wyglada gra na padzie w takie cos? Nigdy nie gralem, sie z ciekawosci pytam... jak sie rusza celownikiem, jak sie chodzi etc?
A jak wyglada gra na padzie w takie cos? Nigdy nie gralem, sie z ciekawosci pytam... jak sie rusza celownikiem, jak sie chodzi etc?
Na ogół poruszasz się dwoma analogami. Jeden pełni funkcje WSADa, a drugi myszy. Kiedyś grałem w mirrors edge z tym systemem (który nie wymaga takiej precyzji celowania jak np CoD) i szło zwariować, a już na pewno było 10x gorsze od klawkowego sterowania.
Yoh Asakura
06-10-2009, 15:39
Ja grałem w Resitance na PS3. 10 razy powtarzałem pierwszą walkę i dopiero za 10 razem udało mi się trafić przeciwnika. Gdy padłem po raz 11, wyłączyłem grę i nigdy więcej do niej nie wróciłem.
Wniosek: granie w FPSy na konsolach mija się z celem. B)
Dragon-Fly
06-10-2009, 15:50
Dlatego w wielu grach jest wprowadzone automatyczne celowanie (Dirge of Cerberus, Everything or Nothing) ale to jednak dalej jest pedalstwo.
Automatyczne celowanie jest dla lamuchów bez skilla.
BialyOleander
06-10-2009, 16:20
zajefajnie się gra w fps na padzie to jest po prostu kwestia przyzwyczajenia według mnie myszka jest chu*owa do takich gier i nadaję się tylko do rts'ów
Yoh Asakura
06-10-2009, 16:36
Olać trolla.
zajefajnie się gra w fps na padzie to jest po prostu kwestia przyzwyczajenia według mnie myszka jest chu*owa do takich gier i nadaję się tylko do rts'ów
To jesteś rarem jak jasny pierun. (albo fanatykiem? wateva)
Grałem kiedyś na PS2 w CoD3 na padzie. Nie było to złe. ^^ Chociaż i tak wolę kombinację mysz + klawiatura. \o/
..::QRAS::..
07-10-2009, 13:46
prawda :d a zapaleni idioci jeszcze powiedza ze lepiej jest xd zal
sphinx123
07-10-2009, 15:02
Strzelanki na konsoli? Da się, tylko straty amunicji są dość drastyczne w porównaniu z duetem mysz + klawiatura ^^
Pacz_knight
07-10-2009, 15:08
A ja ostatnio pobralem sobie na PS2 dwa jRPG'i.
Jeden z nich to Persona 4, a drugi Mana Khemia 2.
Oba tytoly sa swietne, aczkolwiek w Personie denerwuje mnie brak glosow japonskich aktorow (juz zdazylem sie przyzwyczaic do angielskich ;<), a w MK2, troche dziwny system tworzenia przedmiotow.
Ktos gral w te gry? Czy wogole ktos pogrywa w japonskie RPG? ^^
Yoh Asakura
07-10-2009, 15:40
Ja grałem w Remnanta, Sudeki.
Lord Dreathan
10-10-2009, 20:04
Panowie, napiszcie mi gry z ostatnich hmm... 3 lat ktore wam sie podobaly. Bo jako ze moja graficzna nie pozwala na granie, to jakos mnie to nie interesowalo. Oczywiscie gra nie musi miec super duper grafiki, ale dobry gameplay:)
sphinx123
10-10-2009, 20:28
@Lord Dreathan
Jakie gatunki by Cię interesowały?
Yoh Asakura
10-10-2009, 20:29
Risen, Mass Effect, Crysis, Spore, The Last Remnant, Virtua Tennis 2009, GTA IV, Street Fighter IV - to z tych najlepszych, w które grałem. A, i jeszcze Prototype.
Corgar Frizz
10-10-2009, 20:48
Poza tym co polecił Yoh, to jeszcze GRID, Call of Duty: Modern Warfare i Wolfenstein 2.
@Pacz
Ja grywam w jRPG, ale to chyba nie jest nowością dla ciebie ^^
Corgar Frizz
Crysis
Z calym szacunkiem, ale mowisz powaznie? ;) Jesli tak, to jestem bardzo zdziwiony - gralem w Crysisa, jest to niezmiernie piekna gra, ale tez bardzo nudna - po okolo godzinie grania musialem ja odinstalowac...
Wylansowany
11-10-2009, 11:02
Z calym szacunkiem, ale mowisz powaznie? ;) Jesli tak, to jestem bardzo zdziwiony - gralem w Crysisa, jest to niezmiernie piekna gra, ale tez bardzo nudna - po okolo godzinie grania musialem ja odinstalować...
Ja Crysisa będę bronił. Lepsze od niego, w FPS-ach, może jest tylko Modern Warfare, Gears of War, no i może sieciowy UT3. Owszem, nie jest to zbyt rozbudowana gierka, za to frajdy z gry daje co nie miara.
Yoh Asakura
11-10-2009, 11:21
Z calym szacunkiem, ale mowisz powaznie? ;) Jesli tak, to jestem bardzo zdziwiony - gralem w Crysisa, jest to niezmiernie piekna gra, ale tez bardzo nudna - po okolo godzinie grania musialem ja odinstalowac...
Mi się podobał. Dynamiczny, piękna oprawa, ma klimat. A ostatnie walki na statku i fajne zakończenie były świetne.
Gry z ostatnich 3 lat... <sięga po segregator z > 150 zpiraconymi CDkami, które w ciągu ostatnich 2 lat wypalał>, no to tak: Mirrors Edge ftw, CoD 5, CoD 5, Bioshock, Wiedźmin ftw, Silent Hill: homecoming, Assassins Creed, Gta4, Far Cry 2, Stalker: CS, Dead Space, F.E.A.R 2, Turok 2008, Pes 2009, Watchmen, Batman AA, Prototype, Wolfenstein 2009, Resident Evil 5, Street Fighter IV, Spore, Mass Efect, NFS: shift
W tych tytułach znajdziesz lepsze, lub gorsze gierki. Niektóre - jak dla mnie - full wypas, inne średnio, ale myślę, że w każdą z nich warto chociaż spróbować zagrać.
Z mojej strony: Gears of War, Assasins Creed, Devil May Cry 4, CoD: MW, Batman AA, Left 4 Dead (tylko multi), Dead Space, Fallout 3, Army of Two, Fable 2, Wiedźmin.
A z tcy troche starszych to Test Drive Unlimited. Niestety w najnowsze ścigałki nie dane było mi zagrać: <
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 01:51
A ja ostatnio pobralem sobie na PS2 dwa jRPG'i.
Jeden z nich to Persona 4, a drugi Mana Khemia 2.
Oba tytoly sa swietne, aczkolwiek w Personie denerwuje mnie brak glosow japonskich aktorow (juz zdazylem sie przyzwyczaic do angielskich ;<), a w MK2, troche dziwny system tworzenia przedmiotow.
Ktos gral w te gry? Czy wogole ktos pogrywa w japonskie RPG? ^^
Ja gram : ) . P4 przeszedłem (wolałem 3-jkę ; o), o Mana Khemia 2 nawet nie słyszałem, ni nie czytałem. Co do głosów japońskich aktorów w Personie, to załatw sobie gierkę prosto z KWW.
Tak żeby nie zmarnować posta, pisząc tylko info, które można było zamieścić w priv msg - wie ktoś, czy Fable 2 ma jednak wyjść na PCty?
Twórcy MW2 strzelili sobie samobója decyzją o zablokowaniu możliwości postawienia serwerów dedykowanych do multi MW2. Tych co to wymyślili to tylko do piachu. :/
Twórcy MW2 strzelili sobie samobója decyzją o zablokowaniu możliwości postawienia serwerów dedykowanych do multi MW2. Tych co to wymyślili to tylko do piachu. :/
Chociaż nie dawałbym temu wielkich szans, to to się jeszcze może zmienić. Przejdźmy do praktyki, czyli co to moim zdaniem oznacza dla mnie? Ano NIC! Po zakupie gry będę sobie grał na liście odświeżonych serwerów w zakładce internet, jako, że jestem przeciętnym graczem FPSów. Może ich być jedynie mniej, ale i tak będzie to na tyle ogromna ilość, że wcale tego nie odczuje.
Nie rozumiem tego oburzenia. 95% użytkowników i tak na ogół wchodzi w tryb multiplayer i dołącza do jednego z istniejących serwerów aby się zrelaksować w grze. Są to oczywiście kroki anty piraceniu serwerów itp, teraz coraz częściej wprowadza się rozwiązania, gdzie możliwość gry online jest tylko i wyłącznie za pośrednictwem oficjalnych serwerów, co wyklucza oszustwa. Spójrzmy na SC2 i Diablo3. Obie gry mają nie mieć w ogóle LANa. Oburzenie wśród graczy jest, a ja Blizzard rozumiem. Da im to nieporównywalnie większe wpływy finansowe, a znowu - dla mnie, przeciętnego gracza, nowy system przyniesie prawie same korzyści.
Ogólnie rzecz biorąc jestem ZA takimi zmianami. Mają one ograniczyć piractwo, zwiększając tym samym zyski producentów (co może zaowocować jeszcze lepszymi produktami w przyszłości), przy czym dla wielu ludzi grających legalnie system wcale nie będzie gorszy, tymi oszukującymi nie ma co się przejmować. Wielu graczy narzeka tylko dla zasady, nie mając pojęcia o działaniu systemu w praktyce. Było to już powtarzane wiele razy, tłumaczone itp, ale do niektórych jeszcze nie dociera.
Wylansowany
19-10-2009, 20:17
@Rybzor
Mnie się wydaje, że ludzie narzekają na brak możliwości postawiania "pirackich" serverów z prostego powodu. Prawdopodobnie niedługo (a może już to jest możliwe?), będzie możliwe wykrywanie przez twórców pirackich wersji gry poprzez korzystanie z oficjalnych serverów. (Coś jak anty-bot system w Tibii). A wiadomo, że torrentowcy będą się bali i wyrażają swój sprzeciw.
Chociaż, z drugiej strony, patrząc na cenę Starcrafta 2 (bodajże 180?), jak tu się niektórym nie dziwić...
Nie rozumiem tego oburzenia. 95% użytkowników i tak na ogół wchodzi w tryb multiplayer i dołącza do jednego z istniejących serwerów aby się zrelaksować w grze.
A co z tymi 5%? Nieraz z kolega(mi) chcemy pograc sobie 1vs1 na tej mapce ktora chcemy (killhouse z 6 slotami na publiku? niemozliwe), z g_gravity/speed wiekszym, niz jest standardowo. Do tego serwer jest na haslo, prywatny, jednorazowego uzytku - nie bede placil x zł za postawienie serwera na miesiac, na ktorym nie bede w ogole gral. Bardzo malo istnieje serwerow dwu czy trzy slotowych (a jak juz istnieja to te dedyki), na ktorych mozna pograc powiedzmy na shipmencie (ciagle mowie o codzie 4) ze zwiekszonym speedem na same shotguny.
Rozumiem, moze sam Activision (czy Infinity Ward, nie orientuje sie teraz) tego nie odczuje, ale mi, 'przecietnemu graczowi' zabrano podstawowa funkcje, ktora jest wlasnie to stawianie dedykowanych serwerow.
Chociaż, z drugiej strony, patrząc na cenę Starcrafta 2 (bodajże 180?), jak tu się niektórym nie dziwić...
Nie wiem skąd ta cena, ale na pewno nie jest ona w żaden sposób potwierdzona. Moim zdaniem nie będzie większa niż 140zł, chociaż spekulacje na temat ceny, kiedy nie wiadomo, czy premiera nie odbędzie się za okrągły rok są trochę bezsensu.
Co tego systemu, to nie wiem o co Ci dokładnie chodzi, ale
będzie możliwe wykrywanie przez twórców pirackich wersji gry poprzez korzystanie z oficjalnych serverów.
Piracka wersja gry nie będzie mogła się połączyć z oficjalnym serwerem : p
A co z tymi 5%?
Co z tymi 5%? Ano będą musieli się dostosować. Hostnąć sobie serwa za pośrednictwem oficjalnych serwerów, albo (w przypadku braku takiej możliwości ze względu na np stałe IP obu graczy) znaleźć sobie jakiś wolny z 2 slotami (ta, wiem, że jest ich mało jeśli chodzi o CoD). Może nigdy nie jest to tak komfortowe jak odpalenie gry przez lana, ale na pewno nie jest to niewykonalne.
Rzyttofrajer
19-10-2009, 21:15
Co do dobrych gier wspomnial juz ktos o Alan Wake?
Ogólnie rzecz biorąc jestem ZA takimi zmianami. Mają one ograniczyć piractwo, zwiększając tym samym zyski producentów (co może zaowocować jeszcze lepszymi produktami w przyszłości), przy czym dla wielu ludzi grających legalnie system wcale nie będzie gorszy, tymi oszukującymi nie ma co się przejmować. Wielu graczy narzeka tylko dla zasady, nie mając pojęcia o działaniu systemu w praktyce. Było to już powtarzane wiele razy, tłumaczone itp, ale do niektórych jeszcze nie dociera.
A gdzie tam ogranicza. Swego czasu Steam mial byc lekiem na cale zlo, ze tylko przypomne durny proces sprawdzania oryginalnosci H-L2, zabawy z kluczami itd. Ludzie troche napsioczyli, zrobili cs non-steam i gra tam cala masa ludzi. A ja nie moge odpalic single'a H-L2 w momencie, gdy mi internet sie urwie, bo nie moge sie polaczyc ze Steamem...
Brak mozliwosci tworzenia wlasnych serwerow jest glupota - o ile rozumiem to w diablo 2 (przez battle.net niemozliwe bylo przypakowanie postaci lipnymi itemami/statystykami), o tyle nie rozumiem takiego zagrania w przypadku MW2 - i tak piraci przeprogramuja ta gre tak, ze bedzie smigala na piratach. A nabywca oryginalnej kopii bedzie sie pieprzyl z jakas weryfikacja anty-piracka, a dodatkowo bedzie mial ograniczone mozliwosci.
Najlepsza walka z piractwem? Zmniejszenie cen - jesli w dniu premiery cena gry spadlaby ze 130 na 70zl, zaloze sie, ze 2x wiecej osob kupiloby oryginala. Nie mowiac o wydaniach deluxe za 35zl w rok po premierze.
Najlepsza walka z piractwem? Zmniejszenie cen - jesli w dniu premiery cena gry spadlaby ze 130 na 70zl, zaloze sie, ze 2x wiecej osob kupiloby oryginala. Nie mowiac o wydaniach deluxe za 35zl w rok po premierze.
Uwierz mi, że na czele takich producentów jak Infinity Ward stoją osoby, które znają się na marketingu i wydawaniu gier 100x lepiej od wszystkich nas razem wziętych. Jeżeli zdecydowali, że tak będzie lepiej, to z pewnością tak w rzeczywistości jest. W końcu takich decyzji nie podejmuje się z dnia na dzień. System wcale nie musi być taki nieprzyjazny graczowi. Dalej podtrzymuje, że nie warto narzekać nie wiedząc, jak to będzie wyglądało w praktyce, bo 95% z nas, kupujących i tak pewnie nie odczuje różnicy w korzystaniu z gry.
Yoh Asakura
20-10-2009, 15:46
Panie i panowie, król powraca.
Pro Evolution Soccer 2010 już jest! :cup:
Ano jest, jestem ciekawy jakie zmiany w gamepleju zostały wprowadzone po wypuszczeniu demka. W weekend sobie pogram jak znajdę trochę czasu :)
Noo, ja właśnie ściągam. Za 2h chyba już będę grał :cup:
Yoh Asakura
20-10-2009, 17:06
Opłaca się bez strojów i OFów? ;>
Uwierz mi, że na czele takich producentów jak Infinity Ward stoją osoby, które znają się na marketingu i wydawaniu gier 100x lepiej od wszystkich nas razem wziętych. Jeżeli zdecydowali, że tak będzie lepiej, to z pewnością tak w rzeczywistości jest. W końcu takich decyzji nie podejmuje się z dnia na dzień. System wcale nie musi być taki nieprzyjazny graczowi. Dalej podtrzymuje, że nie warto narzekać nie wiedząc, jak to będzie wyglądało w praktyce, bo 95% z nas, kupujących i tak pewnie nie odczuje różnicy w korzystaniu z gry.
Bezsensowny argument na zasadzie "oni sa wyzej niz my, wiec to oni musza miec racje". Tak bedzie lepiej tylko i wylacznie dla nich, jesli gracze pecetowi dadza sie zrobic w konia. Zakaz modowania sprowadza sie do tego, ze gracze nie beda mogli robic swojej wersji gry, m.in mapek do niej - ktore nie zawsze, ale czesto okazuja sie lepsze od tych oryginalnych. Platne DLC, w tym miedzy innymi pakiety nowych mapek do gry po necie? Obecnie 95% graczy sie na to wypnie i sciagnie ciekawe mapy od Ziuty czy Henia, natomiast brak zwyklych serwerow i platne DLC sprowadzi sie do tego, ze bedziesz musial im zaplacic za to, co obecnie miales za darmo. Czemu mowie o graczach pecetowych? Bo na konsolach :
a) nie ma piractwa, zazwyczaj jest wymiana uzywanych gier, ale to i tak zyski dla producentow
b) rynek konsolowy jest bardziej casualowy
c) konsolowcy nie mieli mozliwosci modowania, wiec nie wiedza, co traca
Posluzsze sie przykladem BF1943 :
a) wersja na konsole - gracze rzucili sie na to jak muchy na lep, wydali owe 15$ za 3 mapki, kilka pojazdow i 3 klasy postaci. Nie dziwila ich nielimitowana amunicja. Ucieszyli sie, ze tworcy nie wykluczaja wypuszczenia w przyszlosci platnych DLC z dodatkowymi mapami.
b) wersja na pc - zdecydowana wiekszosc uzytkownikow jest niezadowolona z faktu ze gra z "powaznej" spadla do rangi gry dla 13-latkow, wysmiewaja cale 3 klasy postaci i 3 mapki. Psiocza, ze pole bitwy z 24 zawodnikami wieje pustka. Efekt? Tworcy gry wycofali sie z twierdzenia, ze maszyny do grania nie utrzymaja wiecej niz 24 graczy - obecnie nie uciagna wiekszej liczby konsole, tworcy modyfikuja silnik i zapowiadaja, ze na planszy pojawi sie minimum 32 graczy (albo i wiecej).
Mowisz, ze wiecej osob kupi gre za 140zl niz za 70? Nonsens. Sam gralem w pirackiego battlefielda, bo owczesne 130zl za gierke to bylo troche za duzo. Wydana zostala wersja deluxe - 60zl, kupilem oryginal. Rozumiem, ze duza czesc graczy kupi gre od razu (sam tak nabylem Wiedzmina), ale jest tez duzo osob, ktore graja dla przyjemnosci, nie sa maniakami komputerowymi i wydatek 130zl za 2-4h w weekendy to troche duzo.
Bezsensowny argument na zasadzie "oni sa wyzej niz my, wiec to oni musza miec racje".
Nie, właśnie sęk w tym, że to nie jest bezsensowny argument. Może nie sprawdza się to na forach internetowych i tym podobnych, ale jeśli chodzi o wydawców gier, ludzi na najwyższym szczeblu, to oni akurat znają się o wiele lepiej od graczy na swojej robocie. Być może są jakieś wybitne wyjątki potwierdzające regułę, na których tylko owe firmy tracą, że nie mają ich w swoich szeregach, ale Ty - z całym szacunkiem - na taką mi nie wyglądasz ;)
Mowisz, ze wiecej osob kupi gre za 140zl niz za 70? Nonsens. Sam gralem w pirackiego battlefielda, bo owczesne 130zl za gierke to bylo troche za duzo. Wydana zostala wersja deluxe - 60zl, kupilem oryginal. Rozumiem, ze duza czesc graczy kupi gre od razu (sam tak nabylem Wiedzmina), ale jest tez duzo osob, ktore graja dla przyjemnosci, nie sa maniakami komputerowymi i wydatek 130zl za 2-4h w weekendy to troche duzo.
Po pierwsze, nie mówię, że więcej osób kupi grę za 140zl niz za 70 (nie wiem skąd to wytrzasnąłeś). Po drugie: nie, właśnie nie nonsens. Po prostu ja na to inaczej patrze i biorę pod uwagę jeszcze jeden ważny czynnik, o którym Ty chyba w ogóle nie pomyślałeś. Bardzo, ale to bardzo dużą część społeczeństwa piratów tworzą osoby, których podejście do sprawy nie wygląda na zasadzie "o, jeszcze niech stanieje o parę groszy (połowę), a kupie!", kiedy to po osiągnięciu określonej granicy decydują się na kupno gry. Są to osoby, dla których ściągnięcie gry będzie zyskiem bez względu na wszystko, nie zależnie od tego, ile mieli by za nią zapłacić. W ich poczuciu wydanie 70zł zamiast 140zł na grę to i tak olbrzymia strata tych właśnie 70zł. Co z tego, że to o połowe mniej od wartości początkowej. Gra musiała by być wtedy naprawdę tania, w okolicy 19,99 żeby pomyśleli "a co tam, to prawie tyle co nic, nie opłaca się ściągać". Nie trzeba być mistrzem logiki, żeby dojść do wniosku, że gdyby Twój system był całkowicie sprawny i opłacalny, to w końcu znalazł by się ktoś, kto by specjalnie dawał cenę początkową 300zł, potem zmienił ją na 150 i miał z tego ogromne korzyści. Bo przecież cena spadła o połowę. Nic, tylko brać! Póki co nigdy nie zaobserwowałem takiego przypadku.
Co do BFa - też sobie kiedyś kupiłem : P
Bardzo, ale to bardzo dużą część społeczeństwa piratów tworzą osoby, których podejście do sprawy nie wygląda na zasadzie "o, jeszcze niech stanieje o parę groszy (połowę), a kupie!", kiedy to po osiągnięciu określonej granicy decydują się na kupno gry. Są to osoby, dla których ściągnięcie gry będzie zyskiem bez względu na wszystko, nie zależnie od tego, ile mieli by za nią zapłacić.
Fakt, nie bralem tego pod uwage. Ale - skoro mowisz, ze oni tej gry nigdy nie kupia, to jaki jest sens walki z nimi? Jaki jest sens wprowadzania tych wszystkich DRM-ow, blokowania sceny moderskiej itd? Jesli ekipa piratow przelamie zabezpieczenia - pirat o podanych przez ciebie cechach sobie sciagnie i pogra, jesli nie przelamie - nie sciagnie, ale takze nie kupi. Tak czy siak zysk w jego wypadku wyniesie 0, natomiast gra zyska cala mase roznych pierdol przeszkadzajacych tym uczciwym graczom.
Nie trzeba być mistrzem logiki, żeby dojść do wniosku, że gdyby Twój system był całkowicie sprawny i opłacalny, to w końcu znalazł by się ktoś, kto by specjalnie dawał cenę początkową 300zł, potem zmienił ją na 150 i miał z tego ogromne korzyści. Bo przecież cena spadła o połowę. Nic, tylko brać! Póki co nigdy nie zaobserwowałem takiego przypadku.
Teraz zobaczylem, ze dosc niejasno sie wyrazilem. Nie chodzilo mi o to, zeby wydawca w dniu premiery przekreslal cene 300zl i wklejal 150, ale od razu startowal z tego "nizszego" pulapu.
Coz, ale teraz jest moda na walke z piractwem - bo o ile pamietam, to piractwo bylo od zawsze, ale wczesniej gry konsolowe nie byly tak bardzo popularne, wiec i krzyki o piractwo pecetowe byly mniejsze. Obecnie ciemny lud konsolowy kupi gierke za 200-250zl, natomiast gracz pecetowy badz ta gre spiraci, badz przejdzie obojetnie - dlatego ta sama gra na PC kosztuje 120zl. Gdyby istniala mozliwosc piracenia gier na konsole tak latwa, jak w przypadku pc (ktorego nie trzeba przerabiac, tracic gwarancji itd), to gry kosztowalyby zdecydowanie mniej. Chyba, ze jestes w stanie wytlumaczyc, czym spowodowana jest roznica ceny miedzy konsolowym MW2 (230zl) a wersja pecetowa (130zl).
Pomysl platnych DLC - znowu sie posluze przykladem Battlefielda 2. O ile wiadomo, istnieja tam 2 booster packi - kazdy zawiera 3 nowe mapki, kilka pojazdow, jeden dodaje nowa frakcje. Cena - 30zl, czyli jakies 10-15$. Popularnosc? Znikoma, bo po co placic taka kase za tak malo, skoro mozna sobie sciagnac bardzo fajne mody, tj. Project Reality, Forgotten Hope, Desert Combat za darmo? Chyba to samo stwierdzili w EA, wydajac wspomniane boostery za darmo, w najnowszym update. Srednia liczba graczy wzrosla z 60 osob na boostera do okolo 2000. Gdyby jednak zablokowac mozliwosc modowania, boostery te moglyby byc bardziej "porzadane" przez graczy.
Ps. Tak czy siak wydaje mi sie, ze dzialania Activision moga tylko wplynac na poprawe wynikow przyszlorocznego Bad Company 2. Oby tylko wprowadzili tam wiecej, niz 24-32 graczy...
Wielkimanitu
21-10-2009, 15:07
Chyba, ze jestes w stanie wytlumaczyc, czym spowodowana jest roznica ceny miedzy konsolowym MW2 (230zl) a wersja pecetowa (130zl).
Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC) - £34.99
Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3) - £44.99
(http://www.game.co.uk/)
Faktycznie kolosalna różnica...
Co do cen konsolowych gierek, i tak jest lepiej niż dziesięć lat temu, kiedy KAŻDA gra kosztowała 190 - 280zł.
Poza tym - taka cena tylko dla nas wydaje się duża. Te 40 funtów to raczej nie za wielki wydatek dla Anglika...
A co sadzicie o braku dedykow???? Ja juz preordera wycofalem sciagne pirata przejde singleplayera i usune.
Z tych nowych tytułów mam chęć sięgnąć po Risena PB, który stworzy jakże zajebistą gre Gothic 1 i Gothic 2 NK (G3 to już nie to samo) Czy ktoś może krótko opisać zalety i wady tej gry? Czy warto marnować 2 dni na zasysanie z odsiebie
BialyOleander
22-10-2009, 15:05
Bo na konsolach :
a) nie ma piractwa, zazwyczaj jest wymiana uzywanych gier, ale to i tak zyski dla producentów
Na konsolach nie ma piractwa?? :D:D jest i to ogromne jak na razie tylko PS3 trzyma się twardo. Po prostu gracze konsolowi to poważni gracze którzy wolą kupić grę za 100+ zł (no nie wszyscy rzecz jasna znam wiele osób które jadą na piratach na xboxie ps2 itd.) niż spiracić jak to robi to komputerowe ścierwo tacy ludzie nie zasługują na rangę gracza. zwykli laicy. ( wy :) :D)
Z tych nowych tytułów mam chęć sięgnąć po Risena PB, który stworzy jakże zajebistą gre Gothic 1 i Gothic 2 NK (G3 to już nie to samo) Czy ktoś może krótko opisać zalety i wady tej gry? Czy warto marnować 2 dni na zasysanie z odsiebie
Opłaca się. Jestem w drugim rozdziale i póki co podoba mi się. Klimat najbardziej podobny do drugiej części, zwłaszcza do NK (ruiny itp.), grafika lepsza niż w G3, a z samą kwestią walk nieźle się postarali. Zupełnie nowy system, wymaga jako takiej zręczności. O ile walka z jednym przeciwnikiem może nie być problemem (a i tak często jest) to do walki z kilkoma trzeba się nieźle przyłożyć. Minus to mała mapa (choć mi się to podoba, więcej czasu na dokładne zwiedzenie i zapoznanie się). Mogą zawieść też questy, które są dosyć słabo rozwinięte (idź tam i zbierz/zabij to, podążaj za kimś, wypytaj wszystkim, sprawdź gdzieś, zapłać). Cały system gry zdaje się być ściągnięty z Gothica- wybierasz profesję, punkty nauki/umiejętności, nauczyciele i magia (runy i zwoje, dodali kamienie). No ale to była niezła kombinacja, więc nie ma co narzekać. Lepiej zostawić dobre, niż wstawić nowe i to zwalić.
Lord Dreathan
22-10-2009, 16:32
na razie tylko PS3 trzyma się twardo. Po prostu gracze konsolowi to poważni gracze którzy wolą kupić grę za 100+ zł (no nie wszyscy rzecz jasna znam wiele osób które jadą na piratach na xboxie ps2 itd.) niż spiracić jak to robi to komputerowe ścierwo tacy ludzie nie zasługują na rangę gracza. zwykli laicy. ( wy :) :D)
Konsolowcy to powazni gracze ? ;O
Nie tyle co wola kupic oryginal, ale z reguly boja sie przerobic konsole zeby "czytala" piraty.
BialyOleander
22-10-2009, 16:45
Nie tyle co wola kupic oryginal, ale z reguly boja sie przerobic konsole zeby "czytala" piraty.
Chyba mówisz o posiadaczach xboxa 360 bo tam niby banuja za granie na piratach, ale np. PS2 PSX bardzo łatwo i bardzo tanio przerobić a znam wiele osób ( w tym ja :cup: ) którzy tego nie robią bo to jest jednak żałosne. zwykła kradzież. I nie robią tego z powodu strachu tylko ze zwykłej przyzwoitości, a PECECIARZE to zwykłe szuje, mendy. I bardzo się ciesze że jeszcze do końca nie złamali PS3 i nie można tak jak na ps2 wrzucić chipa do konsoli i jechać na piratach :p
Patrzac po jego wypowiedziach, to niekoniecznie.
Chyba mówisz o posiadaczach xboxa 360 bo tam niby banuja za granie na piratach, ale np. PS2 PSX bardzo łatwo i bardzo tanio przerobić a znam wiele osób ( w tym ja ) którzy tego nie robią bo to jest jednak żałosne. zwykła kradzież. I nie robią tego z powodu strachu tylko ze zwykłej przyzwoitości, a PECECIARZE to zwykłe szuje, mendy. I bardzo się ciesze że jeszcze do końca nie złamali PS3 i nie można tak jak na ps2 wrzucić chipa do konsoli i jechać na piratach
Postawa godna pochwaly, ale uwierz mi - gdyby tak latwo sie piracilo na konsolach, jak na kompie, to wiekszosc konsolowych casuali nie mialaby oporow :) Jednak perspektywa utraty gwarancji jest troche odstraszajaca. No i trzeba sie z tymi piratami bardziej bawic, niz na kompie.
Ja juz preordera wycofalem sciagne pirata przejde singleplayera i usune.
Po tym, jak dowiedzialem sie, ze gra przez siec ma wygladac na zasadzie przycisku "join now" i losowemu trafieniu na serwer (czyt. nie mozesz decydowac, na jakim pingu bedziesz gral) tez wycofalem preordera. Jak wyjdzie gra, zobacze, jakie beda opinie, ale na razie sie wstrzymalem.
Cala ta akcja utwierdzila mnie w przekonaniu, ze poczatkowy wybor MW2>BC2 byl raczej bledny... Jesli DICE nie zwydziwia, jak Infinity Ward, to na poczatku przyszlego roku bede niszczyl budynki z T-90 na kolejnym Polu Bitwy ;)
Wielkimanitu
22-10-2009, 22:25
gdyby tak latwo sie piracilo na konsolach, jak na kompie, to wiekszosc konsolowych casuali nie mialaby oporow :) Jednak perspektywa utraty gwarancji jest troche odstraszajaca. No i trzeba sie z tymi piratami bardziej bawic, niz na kompie.
Czy to są te słynne "dane wzięte z du*y"?
To jest jasne, że piractwo konsolowe było/jest o wiele większe (przynajmniej w Polsce) niż pecetowe. A powodem tego były ceny gier (200zł +).
Wylansowany
23-10-2009, 16:40
Nie wiem skąd ta cena, ale na pewno nie jest ona w żaden sposób potwierdzona. Moim zdaniem nie będzie większa niż 140zł, chociaż spekulacje na temat ceny, kiedy nie wiadomo, czy premiera nie odbędzie się za okrągły rok są trochę bezsensu.
http://www.empik.com/starcraft-ii-pc-multimedia,prod9780209,p
Z tego co czytałem chodzi o to, że dystrybutorem SCII na polskim rynku jest podupadający LEM, który przejął dystrybucję po tym jak CD Projekt nie zgodził się na wydanie gry na PC za więcej niż 140. Ale oczywiście wszystko może się jeszcze zmienić.
Piracka wersja gry nie będzie mogła się połączyć z oficjalnym serwerem : p
Właśnie o to mi mniej-więcej chodziło, że z tego powodu piraci nie będą mogli ściągać gier.
To jest jasne, że piractwo konsolowe było/jest o wiele większe (przynajmniej w Polsce) niż pecetowe. A powodem tego były ceny gier (200zł +).
Czy ja o czymś nie wiem? ;]
Nie, są to dane wzięte m.in z otaczającej mnie rzeczywistosci, gdzie wiekszosc znajomych posiadajacych ps2 nie piracilo, bo bali sie utraty gwarancji. Na forach internetowych tez widzialem duzo postow od osob, ktore postepowaly podobnie. Czy sa naiwni? Nie wiem, nie jestem graczem konsolowym.
Przykro mi, ze nie dysponuje danymi z calego Wroclawia, z calej Polski badz calej kuli ziemskiej :(
A co sadzicie o braku dedykow???? Ja juz preordera wycofalem sciagne pirata przejde singleplayera i usune.
To tak zrób, ja odwiedzę sklep w dzień premiery, zapoznam się z grą, przejdę singla, a potem będę grał na tysiącach serwerów w multiplayer - jak to zwykle ;)
Po tym, jak dowiedzialem sie, ze gra przez siec ma wygladac na zasadzie przycisku "join now" i losowemu trafieniu na serwer (czyt. nie mozesz decydowac, na jakim pingu bedziesz gral) tez wycofalem preordera. Jak wyjdzie gra, zobacze, jakie beda opinie, ale na razie sie wstrzymalem.
Fakt, to by mogło inaczej wyglądać. Bo jak wiadomo, służy to temu, aby poziom graczy był porównywalny, no ale nie wiem co stało na przeszkodzie, żeby wyświetlić listę serwerów ze wszystkim kompletnymi informacjami i zablokować dostęp do poszczególnych tym "za dobrym" graczom.
Anyway, nie wiem, jak to będzie dokładnie wyglądać, więc od oceny się póki co powstrzymam. Liczę na to, że jednak nie będzie tak źle ;)
A co do tej ceny SC2
Z tego co czytałem chodzi o to, że dystrybutorem SCII na polskim rynku jest podupadający LEM, który przejął dystrybucję po tym jak CD Projekt nie zgodził się na wydanie gry na PC za więcej niż 140. Ale oczywiście wszystko może się jeszcze zmienić.
Nie wiem, jak to wygląda, ale na 95% Empik w żaden sposób bezpośrednio lub pośrednio nie kontaktował się z wydawcą gry i nie wypytywał o cenę. Polityka Blizzardu nie polega na tym, że podają zaufane informacje pseudo-zaufanym ludziom (czyt. podmiotom sprzedającym gry, które często łamią umowy wypuszczając info o nich, a czasem nawet same produkty przed samą premierą itp). Ogólnie to działa na tej zasadzie, że jeżeli gracze nie wiedzą (a nie wiedzą), to tak samo Ci, którzy sprzedają samą grę. Moim zdaniem po prostu sobie oszacowali, a zawsze lepiej dać więcej i potem obniżyć cenę, niż dać za mało i zwiększać przed premierą.
EDIT
Drążąc dalej temat MW2. Trochę sobie poczytałem na fanowskich stronach aby uzyskać jakieś konkretne informacje i co znalazłem:
Jakie korzyści z uproszczonego systemu organizacji gier sieciowych widzi community manager? Jest ich kilka:
* Szybkie dołączanie do rozgrywki wg żądanych kryteriów. System wybierze pasującą grę o najlepszej jakości połączenia.
* Prywatne mecze - opcja dla klanów i innych zorganizowanych grup graczy. Pełna kontrola nad rozgrywką. Tyle, że bez modów.
* Łatwe organizowanie się w grupy i dołączanie do rozgrywek jako cała drużyna.
* Ochrona przed aim-botami, hackami i cheaterami.
Jak widać, nie będzie źle. Mam nadzieję, Ashlon, że nie wyrobiłeś sobie już na początku opinii, że system dołączania do gry będzie wyglądał jak w battlefield heroes (nie wiem, czy grałeś). Z tego co tutaj sobie wyczytuje to funkcje, o które mogliśmy się martwić, tj. brak możliwości gry ze znajomymi, czy wbijanie do serwera, gdzie jest korzystny dla nas ping, a nie, gdzie grają osoby z modemami 56kbps będą zawarte w grze.
Dodatkowo uspokajają mnie słowa pracownika z IW odpowiedzialnego za kontakty z prasą:
Call of Duty: Modern Warfare 2 stanowi dla Infinity Ward największą inwestycję spośród wszystkich pecetowych wersji naszych gier. To również najbogatsza w funkcje wersja gry na PC, jaką zrobiliśmy. IWNET czerpie z zalet dedykowanych serwerów, które mogą być wykorzystane przez każdego gracza natychmiast po zainstalowaniu gry. Jednocześnie zniesiona zostaje bariera, którą dla nowych graczy było zarządzanie własnym serwerem.
Jeżeli ktoś jest świadomy wagi swojej pracy, nie wypuści na rynek gry, która przez jakąś tam pierdołę zostanie zmieszana z błotem. Wszystko to mnie jedynie uspokaja i jestem dobrej myśli : P
Aha i ciekawe jest to, że gra może być od 18 lat. Nie 16, jak to było dotychczas (chyba, że coś przeoczyłem). Ciekawe, czy w sklepach zwracają na to uwagę i komuś to utrudni kupno gry.
Wielkimanitu
23-10-2009, 20:48
Nie, są to dane wzięte m.in z otaczającej mnie rzeczywistosci, gdzie wiekszosc znajomych posiadajacych ps2 nie piracilo, bo bali sie utraty gwarancji. Na forach internetowych tez widzialem duzo postow od osob, ktore postepowaly podobnie.
Akurat ja zauważyłem coś wprost przeciwnego. Aha, na PS2 piraty można odpalać bez utraty gwarancji (wydatek rzędu 100 zł.).
Tylko kto teraz ma rację?
Hmmmm.
W moje łapska wpadła gierka o nazwie Operation Flashpoint 2 Dragon Rising
i bardzo mile się zaskoczyłem, ponieważ jest ona trochę inna- tu trzeba użyć troszkę mózgu oprócz samego strzelania + możliwość wydawania poleceń podwładnym ;]
Akurat ja zauważyłem coś wprost przeciwnego. Aha, na PS2 piraty można odpalać bez utraty gwarancji (wydatek rzędu 100 zł.).
Tylko kto teraz ma rację?
Zalezy, kto bardziej sie orientuje w swiecie konsoli - ja od razu mowie, ze jestem laik i stwierdzam to na podstawie opinii kilku znajomych + przejrzeniu kilku for internetowych.
Jak widać, nie będzie źle. Mam nadzieję, Ashlon, że wyrobiłeś sobie już na początku opinii, że system dołączania do gry będzie wyglądał jak w battlefield heroes (nie wiem, czy grałeś). Z tego co tutaj sobie wyczytuje to funkcje, o które mogliśmy się martwić, tj. brak możliwości gry ze znajomymi, czy wbijanie do serwera, gdzie jest korzystny dla nas ping, a nie, gdzie grają osoby z modemami 56kbps będą zawarte w grze.
Nie gralem, ale orientuje sie, jak to wyglada. Coz, jak to wyjdzie w praniu, dopiero zobaczymy. Osobiscie wole miec jednak mozliwosc wyboru serwera. Zazwyczaj upatruje sobie 2-3-4-5 takowych o odpowiednich dla mnie specyfikacjach, a potem na nich gram. Jakos srednio lubie systemy, ktore lepiej wiedza ode mnie, co ja chce.
Co do BF:BC2 :
Will BF:BC2 Pc have dedicated servers the user will control? Yes!
Uf...:)
kochamcienzarufki
24-10-2009, 09:23
Hmmmm.
W moje łapska wpadła gierka o nazwie Operation Flashpoint 2 Dragon Rising
i bardzo mile się zaskoczyłem, ponieważ jest ona trochę inna- tu trzeba użyć troszkę mózgu oprócz samego strzelania + możliwość wydawania poleceń podwładnym ;]
Ooo tak, bardzo wysila mózg. Zagraj w ARMA II, a nie męczysz to gó*no, bo to to ma tyle wspólnego z jedynką co pies do kozy.
sphinx123
24-10-2009, 12:17
Ooo tak, bardzo wysila mózg. Zagraj w ARMA II, a nie męczysz to gó*no, bo to to ma tyle wspólnego z jedynką co pies do kozy.
ARMA II? Przeciwnicy widzący Ciebie przez gęsty las z drugiego końca mapy, rzeczywiście świetna zabawa...
24-10-2009, 16:43
obydwie gry sa slabe ...
Wielkimanitu
24-10-2009, 16:47
obydwie gry sa slabe ...
Racja, lepszy OFP CWC/Resistance.
AnonimowyPowrot
24-10-2009, 17:25
Co sybciej ma wyjść, nowe Diablo czy Gothic? I kiedy?
Co sybciej ma wyjść, nowe Diablo czy Gothic? I kiedy?
Diablo podobno 2011, rok po SC2, a Gothic, to nie wiem : P
@
Lol, MW2 na steamie kosztuje 60 Eurosów : O : [
Lol, MW2 na steamie kosztuje 60 Eurosów : O : [
Zaszaleli ostro :D
Co zabawniejsze, wlasnie zrobili sobie tym antyreklame - w necie pelno jest informacji od tych, ktorzy jeszcze nie zamowili/zrezygnowali z preordera, ze przy takich cyrkach wola poczekac na BC2...
Najwiekszy problem jest z tym, jak bedzie wygladal ping - tak wybieralem sobie zawsze serwer z odpowiednim opoznieniem, a teraz pewnie bedzie usrednione i ping 100+ bedzie norma :/
Z ciekawostek - niedawno wyszlo Tropico 3 :) Czekam na jakies obnizki, coby ta gre kupic za 40-50zl.
Uff, udało mi się trochę przygierczyć w PESa10. Gra się bardzo fajnie. Jest kilka drobnych błędów, ale jest też całe mnóstwo nowych funkcji, nowych ciekawych rozwiązań itp. Jak ktoś lubi piłkę to jak najbardziej polecam ;)
Yoh Asakura
27-10-2009, 15:27
Uff, udało mi się trochę przygierczyć w PESa10. Gra się bardzo fajnie. Jest kilka drobnych błędów, ale jest też całe mnóstwo nowych funkcji, nowych ciekawych rozwiązań itp. Jak ktoś lubi piłkę to jak najbardziej polecam ;)
BONUSY OD BUTÓW <3
Glannath
27-10-2009, 15:40
Dzisiaj wyszło Torchlight. Miła gierka, bardzo podobna do Diablo, bo tworzona właśnie przez tych, którzy Diablo zrobili.
Widziałem gameplaya i całkiem fajnie to wygląda.
27-10-2009, 18:14
gra ktos w obojetnie jaki dodatek do fallout 3 ? bo mam sprawe :)
Dzisiaj wyszło Torchlight. Miła gierka, bardzo podobna do Diablo, bo tworzona właśnie przez tych, którzy Diablo zrobili.
Widziałem gameplaya i całkiem fajnie to wygląda.
O, to dziś? Też widziałem. Nie wygląda źle - trzeba wypróbować ;)
@Ashlon
To co, kiedy się umawiamy na takiego coopa?
http://www.youtube.com/watch?v=jOv5sLF2t5I&feature=player_embedded#
Omg jak to się bosko prezentuje : d
Yuri_Hyuga
28-10-2009, 17:49
Tak btw, wie ktoś, co zrobić, jeżeli w Splinter Cell Double Agent (na pc, ofc) mam taki problem, że w misji w Kinshasa w 2 i 3 stage'u nie mogę wczytywać gry (wyłącza mi się sama). Próbowałem paru metod i napisałem nawet na Tspy o tym, ale nikt ani nic mi nie pomogło. Byłbym wdzięczny : O
gra ktos w obojetnie jaki dodatek do fallout 3 ? bo mam sprawe :)
Ja mam podstawke. Jesli chcialbys sie zapytac, czy warto sprawiac sobie dodatki - moge odpowiedziec - nie, nie warto.
Dark Sven
28-10-2009, 21:42
Znowu zacząłem maniaczyć w M&B... Boooska giera <3.
Po namowie jednego z użytkowników wyżej, zacząłem ściągać Risena (już 35/50 partów :)) Ale słyszałem, że gra jest troche krótka, mapa jest niewielka (podobno odrobine większa od GD w Gothic 1) i otoczenie zostało zrobione przesadnie kolorowe.
Shanhaevel
28-10-2009, 22:37
LEFT 4 DEAD 2, BIATCHES. Najpierw demo, potem pełna, rezerwuję sobie Nicka jako mojego hero.
LEFT 4 DEAD 2, BIATCHES. Najpierw demo, potem pełna, rezerwuję sobie Nicka jako mojego hero.
No cash no fun : (
Beh0lder
29-10-2009, 00:37
Znowu zacząłem maniaczyć w M&B... Boooska giera <3.
rotfl foch mi cie bez modów szybko sie nudzi obleganie zamkow to koszmar dwie godziny wchodzenia po kladkach , 50 rycerzami mozna wybronic atak okolo 500 zolnierzy (w jednym szturmie..)
Grał ktoś już w nowego FM'a?
Wreszcie coś ciekawego pojawiło się na rynku. Gram w Risena i nie powiem, bardzo zaciekawiła mnie ta gra. Najbardziej spodobal mi się chyba system walk wymagający odrobiny taktyki i myślenia, np. podczas walki z dzikiem niewarto zasłaniać się tarczą, lepiej odskakiwać, dzięki temu walki nie są nudne i monotomne. Oprócz tego stary, dobry usprawniony styl i klimat Gothica.
Gra ktoś w Guitar Hero World Tour na platformie X boxa 360 przez live? Bo jak tak to z chęcią bym sobie zagrał. Gamer Tag: Rayakon
Co za pieprzony fail. Blizzard zapowiedział konkurs na wygranie kluczy do bety SC2, który trwać będzie do 28 kwietnia. Ja liczyłem na to, że 28 kwietnia to już gra wyjdzie, po trwającej od listopada do ~max marca becie. A tu jest możliwe, że beta dopiero ruszy po 28 kwietnia. Tracę cierpliwość, a Blizzard ma u mnie dużego minusa. Zaczynam wierzyć, że tej gry nie kupie.
O, widzę, iż to ten jeden z niewielu fanów, którzy cieszą się z 2'ki: P Ja jakoś nie moge się przekonać... Jeszcze mi się pierwsza część nie zdążyła znudzić: P Poza tym.. Bedzie część druga, gracze podzielą się.. I tak czasem ciężko jest zebrać 2 team'y polaków z ktorymi da się grać (czyt. bez zbytniego przeklinania i napinki...).
Yoh Asakura
02-11-2009, 18:06
L42 jest kulaśny :P
Okrągły tydzień do MW2 : P
Kilka dni po MW2 premiera Assassins Creed 2. Gra zapowiada się bardzo, bardzo ciekawie. Premiera chyba 16-20 listopada. Ciekawe, ile mniej zysków ze sprzedaży będą mieli panowie z Ubisoftu tylko dlatego, że premiera jest kilka dni po MW2 ;)
Lord Dreathan
05-11-2009, 09:27
Jutro europejska/polska premiera Dragon Age Origins. Ktos sie szykuje na ten tytul ?:D Bo ja od 2 tygodni tylko o tym mysle, zeby zostac "Szarym Straznikiem" :D
I mam dylemat, zakupić MW2 czy Dragon Age? :D
I mam dylemat, zakupić MW2 czy Dragon Age? :D
MW2 FTW : P
Nie ma co porównywać :3
Wylansowany
05-11-2009, 15:44
MW2 FTW : P
Nie ma co porównywać :3
Why? Dragon Age co prawda lekko skrytykowano, lecz to nie zmienia faktu, że jest to najlepszy RPG tego roku, a jeśli ktoś woli właśnie je od FPS-ów to wiadomo.
Poza tym słyszałem, że grając hardcore'owo można MW2 przejść w jeden dzień, a Dragona Age'a...hmm...:p
Why? Dragon Age co prawda lekko skrytykowano, lecz to nie zmienia faktu, że jest to najlepszy RPG tego roku, a jeśli ktoś woli właśnie je od FPS-ów to wiadomo.
Poza tym słyszałem, że grając hardcore'owo można MW2 przejść w jeden dzień, a Dragona Age'a...hmm...:p
Najlepszy RPG tego roku (z czym się nawet mogę zgodzić) vs najlepiej sprzedająca się gra wszech czasów (najlepszy FPS pewnie też w sumie ;)). Racja, kwestia gustu. Ja tam wolę MW2 ;)
Co do długości gry - to nie jest argument. W MW2 można grać na multi taką liczbę godzin, czerpiąc z tego identyczną przyjemność jak w pierwszych minutach gry, że w porównaniu nawet z 80-100h Dragon Age może wypaść słabo. Poza tym zanim zdobędziemy ten 70 (?) poziom na multi, to "trochę" godzin też minie. Inna sprawa, że FPS zabierający tyle h gry na singlu co DE, jakościowo porównywalny z MW2 musiałby zajmować chyba ze 100gb.
@down
Ja jak widać najlepiej sprzedającą się kobietę ;)
Yoh Asakura
05-11-2009, 16:32
Najlepszy RPG tego roku (z czym się nawet mogę zgodzić) vs najlepiej sprzedająca się gra wszech czasów (najlepszy FPS pewnie też w sumie ;)). Racja, kwestia gustu. Ja tam wolę MW2 ;)
Twoja dziewczyna vs najlepiej sprzedająca się kobieta
Ja tam wolę dziewczynę (Dragon Age)
Lord Dreathan
05-11-2009, 16:37
Moze skonczymy temat pokroju X czy Y ? :P
EA is releasing a Bad Company 2 beta for the PlayStation 3
Będzie filmików i recenzji. Gra wygląda wyśmienicie, chociaż hybryda starego dobrego BFa z rozwiązaniami rodem z serii Call of Duty trochę mnie zniesmacza. No ale jednak większość FPSów dąży (nie chcąc pisać kopiuje) do tego wszystkiego, więc przemilczmy : P. System zniszczeń robi wrażenie.
http://www.gamespot.com/xbox360/action/battlefieldbadcompany2/news.html?sid=6239091&mode=previews
@
SC2 zapowiedziany na 2gi kwartał 2010 roku, tj kwiecień-czerwiec. Ciekawe ile w tym będzie faktów : P
@
http://www.modern-warfare2.eu/latest-news/microsoft-na-wojnie-z-piratami.html#JOSC_TOP
<3
Zamowil ktos pre-ordera MW2? Kiedy gramy? ;d
Zamowil ktos pre-ordera MW2? Kiedy gramy? ;d
Ja sobie zamówiłem w empiku z odbiorem osobistym. W dzień premiery się wybiorę : P
http://www.youtube.com/watch?v=s6G69sESIVY
Recenzja MW2.
Lord Dreathan
07-11-2009, 19:56
Ja sobie zamówiłem w empiku z odbiorem osobistym. W dzień premiery się wybiorę : P
Jestes pewien? Jak ja sobie zamowilem w empiku dragon age z odbiorem osobistym, to data odbioru ze sklepu miala byc tydzien po premierze -.- Zamawialem przez empik.com
Nie jestem, bo nigdy jeszcze w empiku w ten sposób nie kupowałem. Jeżeli się okaże, że w dzień premiery gry nie ma na półkach (co by było dla mnie dość dziwne), to wybiorę się do innego sklepu, np komputronika, gdzie powinno być na 100% (jest nawet taniej o 5 zł :P). Akurat z dostępnością tu w Gliwicach nie powinienem mieć problemu ;)
Dobrze, że ja to Warszaffka to mam łatwiej z dostempem!!
Szkoda tylko, ze nie mam na czym tego odpalić!!!
@down
Owned!
http://img517.imageshack.us/img517/4190/ryba.png
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Warszawa#Warszawiacy
Nie ma czym się szczycić!
@down
Cwaniak : O
@up
HAHAHHA. Mogłeś podlinkować mój profil : O
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Gliwice
W twoim przypadku również nie!
Wracając do tematu:
http://www.youtube.com/watch?v=BWCOCW-Vjoc
Cholera, prawie takie dobre jak soundtrack z Battlefielda! Mistrzostwo : d.
No więc ta wspaniała gra, ten klejnot wszystkich CoD'ów, Gra Roku, może nawet dziesięciolecia, dobiega do daty wypuszczenia, magiczna data, (dzień przed moimi imieninami ;D)
http://img690.imageshack.us/img690/3410/z6428057x.jpg
Tak, Dziesiąty, Listopada, Dwu Tysiącznego Dziewiątego Roku. (10.11.2009)
Wspaniała Gra, po obejrzeniu wielu trailerów, i przeczytaniu wielu for, podsumowałem tą grę jednym słowem
ZaJeBiStA
Ale chciał bym wiedzieć co wy o tej grze myślicie. Gra dobra, zła czy do dupy? Wypowiadać się!
Launch Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=gyASw-1KWyU&translated=1
Btw: Dałem to w osobnym temacie ale "Tompior" musiał skasować temat -.-' więc daje to tutaj...
Btw: Dałem to w osobnym temacie ale "Tompior" musiał skasować temat -.-' więc daje to tutaj...
Wow, ale się napracowałeś : P
Ale chciał bym wiedzieć co wy o tej grze myślicie. Gra dobra, zła czy do dupy? Wypowiadać się!
To przeczytaj poprzednie posty : P
No więc ta wspaniała gra, ten klejnot wszystkich CoD'ów, Gra Roku, może nawet dziesięciolecia, dobiega do daty wypuszczenia, magiczna data, (dzień przed moimi imieninami ;D)
http://img690.imageshack.us/img690/3410/z6428057x.jpg
Tak, Dziesiąty, Listopada, Dwu Tysiącznego Dziewiątego Roku. (10.11.2009)
Wspaniała Gra, po obejrzeniu wielu trailerów, i przeczytaniu wielu for, podsumowałem tą grę jednym słowem
ZaJeBiStA
Launch Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=gyASw-1KWyU&translated=1
Najpierw naucz sie pisać. Potem pomysl przed założeniem tematu. A najlepiej przed wysłaniem każdego posta. DWA RAZY.
Co do tematu.. Ja wróciłem do starego dobrego Ghost Master. Nie wiem skąd znalazł sie w moim domu oryginał.. Ale przydaje sie.
Będzie filmików i recenzji. Gra wygląda wyśmienicie, chociaż hybryda starego dobrego BFa z rozwiązaniami rodem z serii Call of Duty trochę mnie zniesmacza. No ale jednak większość FPSów dąży (nie chcąc pisać kopiuje) do tego wszystkiego, więc przemilczmy : P. System zniszczeń robi wrażenie.
Najprawdopodobniej beta-testy beda tez na Xboxie i PC. Co wiecej :
P.S. Byłbym zapomniał, na początku 2010 roku planowane jest wydanie dema, w którm zostanie udostępniony tryb multiplayer na wszystkie platfromy, na jakich pojawi się finalny produkt.
http://www.gametrailers.com/video/africa-harbour-battlefield-bad/58727
Wystarczy obejrzec ten trailer. Jesli demo pokaze, ze gra wyglada tak, jak prezentuje sie na filmikach, to bede bardzo zadowolony.
A jak na razie zamowilem pre-ordera.
Ps. Szkoda, ze A-10 z poczatku filmiku dzialaja najprawdopodobniej jako "artyleria". Dorwac w lapy taki samolot przy takim modelu zniszczenia - byloby szalenstwo ^^
W empiku jest fajna "promocja". W dniu premiery kupując kubeczek modern warfare 2, otrzymujemy rabat na grę w cenie kubeczka, a kosztuje on 49,90. Tak więc za 125 zł mamy i grę i kubeczek. Dodatkowo, kiedy kupujemy modern warfare 2, pierwszą część możemy zakupić o połowę taniej. Wychodzi na to, że za 125 + 30 = 155 zł mamy MW2, MW1 i kubeczek :)
Kubeczek wygląda tak: http://www.modern-warfare2.eu/images/stories/DSC00080.jpg
W empiku jest fajna "promocja". (...)
Powinni dołożyć jeszcze kubeczek z pierwszej części, byłby wtedy komplet ;].
Pewnie już nie mają takiego w ofercie, chociaż fajnie by to wyglądało : P. Jak dla mnie 155 zł za coś, co nominalnie kosztuje 235 to i tak fajny "upust" i chyba sobie dołożę te 30 zł aby uzbierać prawie-komplet : P
Shanhaevel
08-11-2009, 15:12
Za 12 dni Left 4 Dead 2 w Europie, ahahahhahahaha!
Szkoda tylko, że i na MW2 i na L4D2 nie ma kasy : P
Grałem w L4D 2 Demo, i szczerze to dużo nie pozmieniali, poza patelnią, i gitarą to było prawie jak w L4D 1.
Kurde, do wtorku doczekać się nie mogę, będzie to perfektowny dzień do bycia skończonym No-Lajfem...
@Down
Kto powiedział ze ja to kupuje ;D
@Edit, Down
Konto w X-box live mam 18+ więc jest spoko, Starsi nie mają nic przeciwko, Poza tym ta gra została zamówiona prze zemnie, na moją kartę Game'a...
Więc wszystko jest chyba spoko...
Grałem w L4D 2 Demo, i szczerze to dużo nie pozmieniali, poza patelnią, i gitarą to było prawie jak w L4D 1.
Kurde, do wtorku doczekać się nie mogę, będzie to perfektowny dzień do bycia skończonym No-Lajfem...
Przecież MW2 jest od 18 lat :)
@Down
Kto powiedział ze ja to kupuje ;D
Ten limit wiekowy nie jest dla kupujących, ale dla grających.
Rzyttofrajer
08-11-2009, 18:57
Juz jutro bede mial MW2 na xboxie mam nadzieje ze naprawde jest fajna
Necromantor
08-11-2009, 19:59
a ja mam tylemat bo nie wiem czy brac coda czy dragon ajdza :<
Ja mam taką jedną zasadę: nie kupuje gier bez multi. Wydawanie kasy na grę, z którą przygoda kończy się po przejściu scenariusza (lub przejściu go kilkakrotnie) jest dla mnie bez sensu. Są gry, w które warto zagrać, oraz takie, które warto kupić ;)
Operator_Skrawarki
08-11-2009, 20:53
@3 & 4 up:
Ściągnijcie - co za problem?
Rzyttofrajer
08-11-2009, 21:12
Ja mam taką jedną zasadę: nie kupuje gier bez multi. Wydawanie kasy na grę, z którą przygoda kończy się po przejściu scenariusza (lub przejściu go kilkakrotnie) jest dla mnie bez sensu. Są gry, w które warto zagrać, oraz takie, które warto kupić ;)
Mimo ze gier nie kupuje to mam dokladnie takie samo zdanie
moim zdaniem 150~~ zl to jest za duzo na gre ktora mozna przejsc w kilkanascie godzin ,za to jezeli gra posiada multi player czasami warto wydac troche kasy.
Vasudanin
08-11-2009, 21:32
@3 & 4 up:
Ściągnijcie - co za problem?
Wiesz, że niektórzy mają taki kręgosłup moralny, który im nie pozwala, nie?
@
Widzieliście recenzję risen'a zrobioną przez kominka? o.O
AzuranskiRookstayerXL
08-11-2009, 21:34
DA:O też pewnie ma multi, jak większość nowych RPGów Bioware.
Operator_Skrawarki
08-11-2009, 22:15
Wiesz, że niektórzy mają taki kręgosłup moralny, który im nie pozwala, nie?
Ich strata.
Widzieliście recenzję risen'a zrobioną przez kominka? o.O
Czegoś aż tak subiektywnego nie nazywałbym recenzją. Koleś najlepszą grę na świecie nazwałby ścierwem i wyśmiał w najlepsze. Na co tu zwracać uwagę? Bo ja nie widzę w jego recenzjach niczego innego, jak bodźca do pośmiania się trochę.
Vasudanin
08-11-2009, 22:36
Czegoś aż tak subiektywnego nie nazywałbym recenzją. Koleś najlepszą grę na świecie nazwałby ścierwem i wyśmiał w najlepsze. Na co tu zwracać uwagę? Bo ja nie widzę w jego recenzjach niczego innego, jak bodźca do pośmiania się trochę.
A jak myślisz, czemu walnąłem emotę "o.O" oraz nie napisałem, że jest dobra? ^^
A jak myślisz, czemu walnąłem emotę "o.O" oraz nie napisałem, że jest dobra? ^^
Bo nie chciałeś robić z siebie kretyna? To chyba jedyne, co mogło Cie powstrzymać : P
Ja tam lubie jego "recenzje": d Koleś chce być zabawny i wychodzi mu to. W przeciwieństwie do 90% internautów, którzy także chcą być w ten czy inny sposób zabawni.
Mimo ze gier nie kupuje to mam dokladnie takie samo zdanie
moim zdaniem 150~~ zl to jest za duzo na gre ktora mozna przejsc w kilkanascie godzin ,za to jezeli gra posiada multi player czasami warto wydac troche kasy.
Wiesz jak się wkurzyłem, kiedy po wydaniu 170 zł na "Naruto: Rise of a Ninja" przeszedłem główną fabułę w ~4,5h? A nawet się nie spieszyłem :P
Na szczęście udało mi się ten syf sprzedać za 180 zł :D
Juz sa misje MW2 na youtubie
http://www.youtube.com/watch?v=98SvzBZf924
Wojna w kampani jest bardziej hardkorowa niz na mw lecz brakuje tego klimatu w multi ale jednak jutro ide do sklepu po pudelko :p
Juz sa misje MW2 na youtubie
Wczesnyś... : P
Wiesz jak się wkurzyłem, kiedy po wydaniu 170 zł na "Naruto: Rise of a Ninja" przeszedłem główną fabułę w ~4,5h? A nawet się nie spieszyłem :P
Na szczęście udało mi się ten syf sprzedać za 180 zł :D
No ja przeszedłem Raise of the Ninja, i The Broken bond... TBB jest znaczniej lepsze z powodu tego że trzeba wyćwiczyć postacie na maximum, inaczej nie przejdziemy Piątki dźwięku. Modlę się o grę z shippudena ;D
No i tak, juto Modern Warfare 2 pojawi się w sklepach a ja zgarniam jedną z nich ;D Zrobię nawet filmik ;D
@Down
Ofc, że na Xboxa 360, inaczej nie miało by to sensu ;D
X-Box 4ever
Rzyttofrajer
09-11-2009, 18:02
No i tak, juto Modern Warfare 2 pojawi się w sklepach a ja zgarniam jedną z nich ;D Zrobię nawet filmik ;D
Kupujesz na Pc /xboxa/ps?
@up jak kupie neta to moze razem pogramy :)
Wylansowany
09-11-2009, 18:46
Dzisiaj pojawił się pre-order Mass Effect 2 Edycja Kolekcjonerska...
http://www.gram.pl/sk1_9QzqGu3_Mass_Effect_2_Edycja_Kolekcjonerska.ht ml
...i szczerze mówiąc...lekko się rozczarowałem. Cena ta sama jak wcześniej, a wrzucili tylko artbook, dodatkowe DVD ze standardowymi bajerami oraz nie wiadomo po co komiks, w dodatku po angielsku (są jeszcze specjalne przedmioty, ale można je również dostać w normalnej wersji, jeśli zamówisz przed premierą). W takim razie, kupno EK stanęło pod znakiem zapytania...
BialyOleander
09-11-2009, 18:57
A ja za dwie godziny będę naparzał w modern warfare 2 na moim kochanym ps3 :) :) :).lamusy.
@down
rotfl. pospiesze mojego kumpla zeby szybciej z tego empiku wracal :'(
Rzyttofrajer
09-11-2009, 19:02
A ja za dwie godziny będę naparzał w modern warfare 2 na moim kochanym ps3 :) :) :).lamusy.
ja za 1h 23 minuty
@up
odlacze bratu neta i szybciej mi sie sciagnie
rotfl. pospiesze mojego kumpla zeby szybciej z tego empiku wracal :'(
Ze sriku. Żaden sklep nie ma prawa sprzedawać gry przed północą, a Empik sprzedaży w nocy nie prowadzi. Nawet gdyby, to nie wiem skąd ci się wziął termin za 2h.
Ja sobie pogram jutro, koło 17 po powrocie do domu i też czuje się fajny o.0
Okej Ryba, liczę na jakieś sprawozdanie. Może to mnie ostatecznie przekona, co wybrać, jeżeli ta gra będzie na prawdę dobra :p
Okej Ryba, liczę na jakieś sprawozdanie. Może to mnie ostatecznie przekona, co wybrać, jeżeli ta gra będzie na prawdę dobra :p
Ja Ci już teraz mogę powiedzieć, że nie ma co się zastanawiać. No a co dopiero po przejściu singla, potem na najhardziejszym poziomie, no i po kilku godzinach multi... : P
BialyOleander
09-11-2009, 20:55
Ze sriku. Żaden sklep nie ma prawa sprzedawać gry przed północą, a Empik sprzedaży w nocy nie prowadzi. Nawet gdyby, to nie wiem skąd ci się wziął termin za 2h.
LOL rly!? to jednak jutro pogram...
btw. bedzie mial ktos calla i ps3 moze sparinga strzelimy jutro.
Sorry Mate
Niestety, ale tutaj w Anglii ci którzy zamówili przez stronę Game'a MW2 już ją dostali w poczcie. Trochę szkoda :S
Activision poinformowało, że wszystkie sklepy które, sprzedają gre przed 10.11.09 robią to bez ich zgody. Tym samym łamią prawo.
Jeden z szefów do spraw marketingu powiedział że postarają się wyciągnąć wszelkie konsekwencje. Dodał również, że tego typu zachowanie może przysporzyć problemów graczom. Wszyscy, którzy grają w Modern Warfare 2 przed datą premiery ,nie posiadając specjalnego zezwolenia, mogą zostać uznani za piratów. Konsekwencją tego może być zablokowane konto.
Co do GameStop:
No i jak można było się spodziewać, wybuchła wojna pomiędzy Gamestop a Activision. Wszystko zaczęło się w miniony piatek, kiedy to sieć sklepów Gamestop postanowiła złamać datę premiery Modern Warfare 2.
Jeden z właścicieli sieci powiedział tak:
"W miniony weekend GameStop podjął decyzję o złamaniu daty sprzedaży gry Call of Duty Modern Warfare 2 w wybranych sklepach, gdzie w okolicy inni sprzedawcy już złamali tą datę wcześniej. Nasza decyzja spowodowała konflikt pomiędzy wydawcą gry (Activision) a GameStop. Podjęliśmy taką, a nie inna decyzję, by nie stracić klientów."
Activision jeszcze nie zajął oficjalnego stanowiska, ale można się spodziewać rozprawy sądowej oraz olbrzymiego odszkodowania.
BTW, recenzja niby-chińskich gugli nocowidzoncych.
http://www.youtube.com/watch?v=uJP8u8lnVRM
Powiem szczerze, że spodziewałem się czegoś gorszego. Wygląda to całkiem solidnie, a jakość obrazu jest fantastyczna. No i działa.
Rzyttofrajer
09-11-2009, 22:08
Gra jak dla mnie prawie genialna strasznie wciaga i fajnie sie gra jeszcze nie zabardzo ogarniam ale to kwestia czasu wpadlem tu tylko napisac ze to swietna gra i gdyby nie dalo sie jej sciagnac to pewnie bym ja kupil
a teraz wracam do gry
Gra jak dla mnie prawie genialna strasznie wciaga i fajnie sie gra jeszcze nie zabardzo ogarniam ale to kwestia czasu wpadlem tu tylko napisac ze to swietna gra i gdyby nie dalo sie jej sciagnac to pewnie bym ja kupil
a teraz wracam do gry
Szpaner ;S
@Topic
A ja będę większym szpanem i pokaże jak wkładam i odpalam tą grę ;D Niech boli tych co nie mogą tej gry mieć ;D
@Ryba
Dziwne że mój kolega już tą grę ma i gra przez PSN, i nie zablokowali mu konta o_O. Dziwne nie?
Ja dostalem dzisiaj z El Giganten, powiem wam sp miazdzy juz nie moge doczekac sie w srody zeby moc zaktywowac key na steamie i nie ide do szkoly specjalnie.
KUPUJCIE!!!!!!!!!!!!
Yoh Asakura
09-11-2009, 23:12
Ja dostalem dzisiaj z El Giganten, powiem wam sp miazdzy juz nie moge doczekac sie w srody zeby moc zaktywowac key na steamie i nie ide do szkoly specjalnie.
KUPUJCIE!!!!!!!!!!!!
W środę nie idzie się do szkoły tak czy siak
Haha jaki fail z tą środą : P
Vasudanin
09-11-2009, 23:23
A ja będę większym szpanem i pokaże jak wkładam i odpalam tą grę ;D Niech boli tych co nie mogą tej gry mieć ;D
Nie chciałbym nic mówić, ale poza tym, że sobie podreperujesz ego nic nie zdziałasz. Każdy ma gdzieś twoją grę. ; >
@Topic
Co kto lubi. Ciebie jara wkładanie płyt do napędu.. Innych jara wkładanie czegoś innego (niekoniecznie do napędu). Zresztą... Jak to nie moge tej gry mieć? Nie mam pieniędzy by ją kupić? Czy jak?
A ja napiszę, że dziś cisnałem w SWAT 3 po lanie, o! I tez było przefajnie. W końcu jakaś odmiana na specjalizacjach, A nie tylko CoD 1 lub CS 1.6 : s
@down
A masz jakiś tytuł do zaoferowania w podobnej "tonacji"? Strzelanka z multi, z minimalnie większymi wymaganiami. Myslałem o Freedom Fighters, może się ktoś wypowiedzieć?
A ja napiszę, że dziś cisnałem w SWAT 3 po lanie, o! I tez było przefajnie. W końcu jakaś odmiana na specjalizacjach, A nie tylko CoD 1 lub CS 1.6 : s
Swat 3 ftw. Jak byłem malutki, mniej więcej tak jak Ty, Gelt, no i jeszcze nie było szybszych netów od 2mb, to cisnąłem z kumplami z bloku po lanie w to : d
Yoh Asakura
10-11-2009, 00:11
Kojarze tego Swata, też się w czasach młodości zagrywałem.
W środę nie idzie się do szkoły tak czy siak
Nie mieszkam w polsce :>
Co jest kurde, nie mozna klucza zaktywowac :d ja chce grac
Co jest kurde, nie mozna klucza zaktywowac :d ja chce grac
Pewnie jeszcze kilka godzin : P.
No cóż, teraz czas spać, a w powrocie do domu zajść do sklepu po MW2. W końcu nadszedł ten dzień : P
@EDIT.
Mam grę : P. 2DVD, polska wersja ofc. Do zobaczenia w niedzielę : P
Yoh Asakura
10-11-2009, 20:53
Podobno Eminem ma jakaś piosenkę w MW2, prawda to?
BialyOleander
10-11-2009, 21:32
call mw2 ZONDZI. gre mam od wczoraj jak mi kumpel obiecał. jakiś jego znajomy pracował w sklepie i mieli calla opchnął wczoraj zaksięgował dzisiaj i zajebioza
: D. nara spadam gierzyc
tylko mi typ w mw2 po*******a gdzie chce jak raz nacisne w/s/a/d ?
Umawia się ktoś ze mną na przejście paru misji w SpecOps w sobotę? ;)
Podobno Eminem ma jakaś piosenkę w MW2, prawda to?
Jest na trailerach, i wydaje mi sie ze mozna ja uslyszec w bazie wojskowej fenix podczas treningu
Yoh Asakura
11-11-2009, 11:42
Na trailerze widziałem. Okrutnie pocięte "Till I Collapse"
Jesli dobrze pamietam, MW2 na kompy wychodzi pod koniec listopada, tak?
Jesli dobrze pamietam, MW2 na kompy wychodzi pod koniec listopada, tak?
Lol nie. Wczoraj sobie kupiłem : P
http://img109.imageshack.us/img109/3537/sdc13604.jpg (http://img109.imageshack.us/i/sdc13604.jpg/)
Ryba +5 do lansu
I -20% do stanu kasy :P
Nie, w tym wypadku akurat -90%, bo jakiś miech temu kupiłem PCta za 2,5 kafla : P
I jak wyglada sprawa multiplayera w MW2?
Dupnie, polaczenie ze steamem jest koszmarne, IWNet pada czesto sodoma z tym.
Srednia na metacritic 96, uwazam ze jest za wysoka
Dupnie, polaczenie ze steamem jest koszmarne, IWNet pada czesto sodoma z tym.
Srednia na metacritic 96, uwazam ze jest za wysoka
Czyli wszystko to, o co ludzie obawiali sie przed premiera.
Patrzac na filmiki na youtube, wydaje sie byc nawet nawet. Ale jednak chyba wole poczekac, az ta gra bedzie tansza (marzenia...), bo BC2 w drodze, ktory zapowiada sie o niebo lepiej.
Szczerze, wole MW mw2 w trybie multi jest za bardzo przebajerowane.
Rotfl. Dobijały mnie te głosy ludzików (a akurat bacznie obserwowałem Polskę i echa wydania gry), które w dzień premiery rzuciły się na grę, a potem spamowały na całym świecie, na jakim forum tylko się dało, że nie potrafią nawet zainstalować (!) MW2. Można sobie spokojnie obok nich przejść nawet się nie odwracając. No ale tak to jest, kiedy słowo "steam" widzi się pierwszy raz na oczy. Na pudełku jest wyjaśnione dokładnie, że gra jest zintegrowana ze steamem.
Zainstalowałem grę bez najmniejszego problemu. Szerszą recenzję wrzucę tu pod koniec tygodnia (niedziela?). Teraz akurat dziwnym trafem nie mam czasu grać, pod koniec tygodnia to się unormuje i powiem coś od siebie. Na chwile obecną przeszedłem kampanie na normalu, zajęło mi koło 6h, a jeśli chodzi o wrażenia to powiem krótko: 50% gry miałem ciarki, drugie 50% było zjawiskowe po prostu.
BialyOleander
11-11-2009, 16:52
hue hue w porównaniu z call mw to w mw2 jesteś na jeden hit, ale multi kosmos.
Rzyttofrajer
11-11-2009, 17:22
Kurde chcialem sobie pograc w MW2 przez neta ale teraz ta fala banow wole nie ryzykowac na razie. Moze zaniedlugo zrobia jakis sposob zeby uniknac bana
a teraz zostaje mi tylko singleplayer albo na 2 pady ;)
Albo poczekac? Bany poszły chyba przez tych sprzedawców, co wysłali graczom wcześniej MW2.
@down
Bardzo dobrze. Twórcy gier nie robią tego za darmo. A jak kogos nie stać to trudno. Taka zabawa nie jest dla wszystkich:)
Rzyttofrajer
11-11-2009, 18:13
Albo poczekac? Bany poszły chyba przez tych sprzedawców, co wysłali graczom wcześniej MW2.
Chodzi mi o konsole xbox M$ zaczol banicje na wszystkie przerobione konsole nawet jesli grasz w orginalne gry na przerobionej to i tak ban cie nie minie a jak wiadomo ban jest do konca istnienia konsoli
BialyOleander
11-11-2009, 19:00
Chodzi mi o konsole xbox M$ zaczol banicje na wszystkie przerobione konsole nawet jesli grasz w orginalne gry na przerobionej to i tak ban cie nie minie a jak wiadomo ban jest do konca istnienia konsoli
TO SIĘ NIE PRZERABIA KONSOLI I GRA NA ORYGINAŁACH. KU*WA.
Żal mi tych co przerabiają konsole ><
@Mw2
Zaj*****a, Zaje*********a.
Graficzka luzik, opcjie Sp i Mp miodzio, Killsteraki, Bronie, wypasione, Kampania SP kładzie na pysk, a Special Ops też ;D (Kampania skończona ;D)
Nic dodać nic ująć, gra dziesięciolecia, zostanie dodana do historii gier jako legenda!
Filimik będzie kiedy indziej ;D
Zastanawia mnie cena MW2 w Media~. Bo w Empiku wiem jaka jest. I tak chyba będę czekał do gwiazdki, żeby kupić. :/
poniewaz? I tym razem sie postaraj, bo argumenty wyjete z dupy to na mnie za malo.
Coś jeszcze trzeba dodać?
//Jak ktoś chce jakieś specopsy poprzechodzić to możemy się zgadać.
A na multi mi typ sam chodzi, jakieś pomysły jak to naprawić?
(Reinstal gry, inna klawa, cofka systemu nic nie dały)
IMO ma rację. Nie stać Cię na gry to nie kupuj.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.