zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gry - temat ogólny

Stron : 1 2 [3] 4 5 6

Rzyttofrajer
11-11-2009, 20:34
TO SIĘ NIE PRZERABIA KONSOLI I GRA NA ORYGINAŁACH. KU*WA.

ok ale bedziesz mi kupowac kazda gre w ktora bede chcial zagrac?

Żal mi tych co przerabiają konsole ><
;/
Przerobilem konsole i nie zaluje gdybym mial zaplacic za wszystkie gry w ktore gralem wyszlo by to cos kolo 10k takze nie wiem dlaczego jest wam mnie zal

Rybzor
11-11-2009, 20:35
IMO ma rację. Nie stać Cię na gry to nie kupuj.

Też jestem tego zdania. Nie oszukujmy się. Konsola wymaga większego wkładu pieniędzy niż PC. To jeden z powodów, dlaczego ma je mniejszy % graczy (zaraz obok tego, że ssają). Moim zdaniem albo masz kasę i kupujesz konsole + oryginalne gierki, albo PCta. Inne wyjścia są bez sensu, więcej wtedy problemów niż przyjemności z gry.

Nie masz kasy na gry = nie kupujesz konsoli?

Rzyttofrajer
11-11-2009, 20:40
Nie masz kasy na gry = nie kupujesz konsoli?
Po pierwsze nikt nie bedzie mi dyktowal co mam robic a co nie od tego zacznijmy po drugie nie wiem czemu tak placzecie ze sciaganie jest be przeciez wiekszosc z was i tak ma pirackiego windowsa badz sciaga gry/programy z neta

Gelt
11-11-2009, 20:40
Zresztą jest możliwość wymiany gier. Z graczami lub przez różne serwisy np gram.pl. Nie wiem jak w innych miastach, ale w Wawie to już w ogóle sprawa wygląda prosto. 5 sklepów Games World, ulokowane w dobrych punktach. Idziesz, płacisz 30zł i wymieniasz grę. Co 5 wymiana gratis.

A ja chce BMW 3 po liftingu: s

Huehuehue fail, wszystkie gry które mi się podobają zostały zakupione. Czy to na początku czy gdy weszły do klasyki. To samo tyczy się filmów. A Windows jest oryginalny, Coś jeszcze?

Nie chce się zarobić na gry to się dostaje bana.. HUEHUEHUE

Rzyttofrajer
11-11-2009, 20:45
Huehuehue fail, wszystkie gry które mi się podobają zostały zakupione. Czy to na początku czy gdy weszły do klasyki. To samo tyczy się filmów. A Windows jest oryginalny, Coś jeszcze?

Nie chce się zarobić na gry to się dostaje bana.. HUEHUEHUE

spokojnie bo dojdziesz wiekszosc z was czytaj czasem ze zrozumieniem

BialyOleander
11-11-2009, 20:45
l
Konsolę pewnie ukradłeś bo to taka kosmiczna cena.

BialyOleander
11-11-2009, 21:01
Akurat sobie zarobilem a nawet jakby to ch*j ci do tego

zarobiłeś okradając kioski?

Gelt
11-11-2009, 21:12
spokojnie bo dojdziesz

Jestem chory, to jedyny okres kiedy nie myślę o dochodzeniu. A już na pewno nie o dochodzeniu z Twojego powodu:<

A Tekken 6 fajny, chociaż dla mnie nigdy nie było dużej różnicy między poszczególnymi odsłonami. W każdym razie, zawsze łączyła je.. ORYGINALNOŚĆ.

Rybzor
11-11-2009, 21:13
Po pierwsze nikt nie bedzie mi dyktowal co mam robic a co nie od tego zacznijmy po drugie nie wiem czemu tak placzecie ze sciaganie jest be przeciez wiekszosc z was i tak ma pirackiego windowsa badz sciaga gry/programy z neta
Lol, nie wiem czy zauważyłeś, ale to ty tu płaczesz, że boisz się pograć w MW2 bo masz przerobionego xboxa.

Nikt tutaj nikomu nie wypomina ściągania gier, programów, czy windowsa.

btw.
http://www.youtube.com/watch?v=5MdSwgKtSYg&feature=player_embedded
co za fejl. Mam nadzieję, że będą skutecznie z tym walczyć : P

Swoją drogą niezłym musiałbym być idiotą, żeby jechać na haxach w grze za takie pieniądze. Zwłaszcza, że psuje to całą przyjemność z rozgrywki. W dobie killcamów itp wszystko widać jak na dłoni ;;

BialyOleander
11-11-2009, 21:27
btw.
http://www.youtube.com/watch?v=5MdSwgKtSYg&feature=player_embedded
co za fejl. Mam nadzieję, że będą skutecznie z tym walczyć : P

i takie granie na piecu 1 dzień od premiery a tu już haxy za tydzien bedzie juz ich tysiace i gdzie nie dolaczysz haxior. konsola>PC.

Rybzor
11-11-2009, 21:39
i takie granie na piecu 1 dzień od premiery a tu już haxy za tydzien bedzie juz ich tysiace i gdzie nie dolaczysz haxior. konsola>PC.
Tysiące w porównaniu do milionów graczów to wciąż mało : p.

Nie zapominajmy - MW2 to nie produkcja pokroju CSa, czy Warrocka. Wpakowano w tą grę tak ogromną ilość kasy, że IW na 100% tak tego nie zostawi i będzie robiło co tylko może, aby wyeliminować haxy. Setka milionów zwastowana na wydanie gry zobowiązuje. Nikt nie pozwoli zepsuć tytułu przez byle oszustów ;)

Yoh Asakura
11-11-2009, 21:40
To życzę powodzenia w grze na padzie w FPSa.

BialyOleander
11-11-2009, 21:47
Tysiące w porównaniu do milionów graczów to wciąż mało : p.

Nie zapominajmy - MW2 to nie produkcja pokroju CSa, czy Warrocka. Wpakowano w tą grę tak ogromną ilość kasy, że IW na 100% tak tego nie zostawi i będzie robiło co tylko może, aby wyeliminować haxy. Setka milionów zwastowana na wydanie gry zobowiązuje. Nikt nie pozwoli zepsuć tytułu przez byle oszustów ;)

Ale nigdy nie wyeliminują ich co do ostatniego. ostatnio u kumpla widziałem coda 4 i na prawie każdym servie trafił się jakiś z auto namierzaniem.

To życzę powodzenia w grze na padzie w FPSa.

wiesz co myślę, że jak bym z tobą strzelił rundkę ty na klawie ja na padzie to byś wymiękł. pograłbyś trochę na padzie i poczułbyś tą moc w rekach :D
@down co wolisz. jeden warunek. ja gram na padzie od psx ps2 lub ps3. zadnego pecetowskiego gówna, a nie wiem czy jest jakas przejsciowka zeby to podlaczyc. lub ty wbijasz do mnie podlaczam klawe i myszke do mojego ps3 i napieprzamy w cos :P lubartów zapraszam.

Vasudanin
11-11-2009, 21:52
wiesz co myślę, że jak bym z tobą strzelił rundkę ty na klawie ja na padzie to byś wymiękł. pograłbyś trochę na padzie i poczułbyś tą moc w rekach
Chętnie. Tylko w co?

@down co wolisz. jeden warunek. ja gram na padzie od psx ps2 lub ps3. zadnego pecetowskiego gówna, a nie wiem czy jest jakas przejsciowka zeby to podlaczyc. lub ty wbijasz do mnie podlaczam klawe i myszke do mojego ps3 i napieprzamy w cos lubartów zapraszam.
Będę naciskał X'y, kółka i trójkąty na klawiaturze. _/

Rybzor
11-11-2009, 21:58
Chętnie. Tylko w co?
W nic. Nie da się grać w tą samą grę na różnej platformie ze sobą online. Właśnie dlatego przedstawił sobie taką linie obrony, której w żaden sposób nie może udowodnić.

Yoh Asakura
11-11-2009, 22:28
W nic. Nie da się grać w tą samą grę na różnej platformie ze sobą online. Właśnie dlatego przedstawił sobie taką linie obrony, której w żaden sposób nie może udowodnić.
Afair była jakaś gra, w którą mogli grać konsolowcy i pctowcy online.

wiesz co myślę, że jak bym z tobą strzelił rundkę ty na klawie ja na padzie to byś wymiękł. pograłbyś trochę na padzie i poczułbyś tą moc w rekach
Zesrałbyś się.

Rybzor
11-11-2009, 22:32
Była? Hm nie słyszałem nigdy o tym :P, a tytuł?

Vasudanin
11-11-2009, 22:33
Afair była jakaś gra, w którą mogli grać konsolowcy i pctowcy online.
Mowa o fps'ach, right?

Gelt
11-11-2009, 22:45
Ja zawsze bedę zdania, iż w FPS'y myszki są nie do pokonania. Aczkolwiek można się przyzwyczaić do pada. Aczkolwiek nie jest to tak efektywne.

Lord Dreathan
11-11-2009, 22:49

Z tego co pamietam to UT na PS3 MIAL oferowac taka mozliwosc, ale czy oferuje, to tego nie wiem.

Yoh Asakura
11-11-2009, 22:52
No właśnie nie pamiętam, jakiś fpsik. W CDA kiedyś o tym czytałem.

Mowa o fps'ach, right?
Yup

hoomik
11-11-2009, 22:56
Shadowrun

Shadowrun - cyberpunkowa gra First-person shooter stworzona przez FASA Studios na platformy Windows Vista i Xbox 360. Gra jest luźno oparta na grze fabularnej Shadowrun, którą stworzyła FASA Corporation.

http://www.cinemablend.com/games/-Shadowrun-Now-Bringing-Cross-Platform-Gaming-To-Xbox-360-PC-4468.html

kthxbye

rentonB
11-11-2009, 23:30
Jesli chodzi akurat o haxy to wlasnie steam i vac jest jedyna zaleta tego calego zamieszania :p

BialyOleander
12-11-2009, 15:19
Z tego co pamietam to UT na PS3 MIAL oferowac taka mozliwosc, ale czy oferuje, to tego nie wiem.

nie. Nawet jeśli gra na padzie się gorzej to co z tego i tak wszyscy mają pady więc tego nie odczuwasz. Jest tak jak na pececie kto gra lepiej wygrywa.
@ryba to to już tylko kwestia przyzwyczajenia.

Rybzor
12-11-2009, 15:33
Tu nie chodzi o równość szans, ale o niewygodne sterowanie w porównaniu do myszaka ;)

Rater
12-11-2009, 16:55

Na różnych platformach nie, ale co za problem podłączyć pada do PC i grać razem? :P

Fakt faktem myszka + klawiatura ma ogromną przewagę nad padem, jednak gra w fpsy na konsoli to zupełnie inne doznanie xd Siedząc wygodnie w fotelu z padem w dłoniach ;d

Vasudanin
12-11-2009, 17:58
Fakt faktem myszka + klawiatura ma ogromną przewagę nad padem, jednak gra w fpsy na konsoli to zupełnie inne doznanie xd Siedząc wygodnie w fotelu z padem w dłoniach ;d
I wkurzać się, bo nie możesz trafić. Taaa. <3

Rater
12-11-2009, 22:45

I cieszyć się, że po wielu godzinach spędzonych z grą MOŻESZ trafić ;*

hoomik
12-11-2009, 23:12
ta... a poki co w*****am sie, bo za cholere w tego MW2 na padzie nie idzie grac. No po prostu epic fail. Na samym poczatku jakos szlo, ale jestem teraz we fragmencie, w ktorym musze gonic jakiegos gringo po brazylijskiej faveli. Strzelaja do mnie z ziemii, strzelaja do mnie z dachow, strzelaja do mnie z okien. Myszonem bez problemu mozna by to ogarnac, ale zanim tym durnym analogiem zrobie rotate'a, to mam odstrzelony leb... a po 5 reloadzie checkpointa ogarnia mnie w*****enie i wylaczam ta glupia gre... ;x Predzej czy pozniej na pewno sobie poradze, ale nie wiem, czy fun plynacy z gry bedzie proporcjonalny do w*****enia, jakie ogarnia aby ta gre opanowac. A w ogole to wracam do pokera, czas wygrac jakies euroski, bey.

Rybzor
13-11-2009, 01:20
Hum to zróbmy z ciebie chomika doświadczalnego. Spróbuj przejść całą grę na analogach i na końcu powiedz, czy udało ci się przyzwyczaić i gra się praktycznie jak na myszy. (jak niektórzy twierdzą)

Ciekawe czy wytrzymałbyś to psychicznie : o.

Ghernie
13-11-2009, 01:33
Jest już MW2 w Media? Bot sam sie nie popilnuje, a po tą grę trzeba iść...

Gelt
13-11-2009, 07:48
Bo ja lubiem zarywac noc przy L4D... HUEHUEHUE!

;)

maken
13-11-2009, 07:56
pecetowcy, a co powiecie na temat Uncharted 2??

http://www.youtube.com/watch?v=MShxEPN1SbU

Rybzor
13-11-2009, 09:59
Widziałem gejmpleje, jakbym nie miał w domu pcta, a samą konsolę, to bym zagrał. W innym wypadku mam lepsze rzeczy do roboty.

Innymi słowy, gra jest dobra dla konsolowców.

rentonB
13-11-2009, 11:37
Ble MW2 w szwecji ocenzurowane zal

hoomik
13-11-2009, 11:46
pewnie chodzi o ta smieszna misje co cywilow wyrzynamy? Nie wiem o co takie halo, AZ TAK szokujaca to ona wcale nie jest. Wiecej niewinnych ludzikow w GTA sie mordowalo dla czystego funu ;

oooooooook, teraz to juz serio sie na ta gre w*****lem. Plejam sobie, plejam, wszystko cacy - az tu nagle wszystko zaczyna sie mienic w roznych odcieniach zieleni. Nic to, mysle sobie, pewnie jakis bug or smth, wlacze pozniej, samo przejdzie. No i coz... wylaczylem iksa, wlaczylem ponownie, i co? I zonk... dzwiek normalnie jest, soundsy logowania/zmiany kart/etc po staremu, wiec w czym problem? ZA CHOLERE OBRAZU NIE MA ;;; Poszperalem troche po googlach, i jedyne co mi sie udalo wynalezc to to, ze inni tez spotkali sie z tym problemem... and guess what - grajac w call of duty ;;; Co prawda nie w mw2, tylko mw1, no ale zawsze ; Blagam, niech ktos powie ze mial cos podobnego i jakos udalo mu sie to naprawic bez wysylania konsoli do serwisu ;

Billy_Mays
13-11-2009, 13:47
Bo ja lubiem zarywac noc przy L4D... HUEHUEHUE!

;)

Poniżej stim - pisz, pogramy ;;

BialyOleander
13-11-2009, 14:17

To już tylko twój brak umiejętności, że nie możesz trafić na padzie lol.
uncharted 2 to słaba gra z deka nudna multi słabe tyle że grafika dobra szybko ją wymieniłem.

maken
13-11-2009, 15:02
To już tylko twój brak umiejętności, że nie możesz trafić na padzie lol.
uncharted 2 to słaba gra z deka nudna multi słabe tyle że grafika dobra szybko ją wymieniłem.

pokaż mi w jakiej grze jest taka grafika, dubbing i tyle akcji.

Yoh Asakura
13-11-2009, 15:17
Crysis.
kthxbye

BialyOleander
13-11-2009, 15:22
grafika bardzo dobra to napisałem dubbing jak dubbing dobry, ale nie ma się czym zachwycać, ale marudzę pewnie dlatego że nie lubię takich gierek no i multi słabe.
crysis to szajs nawet nie potrafili zrobić inteligentnych przeciwników.

Billy_Mays
13-11-2009, 16:23
To może Mass Efect?

AnonimowyPowrot
13-11-2009, 16:43
Powiem tak - gra na padach w FPS'y mija się z celem, trzeba być frajerem, który nigdy nie umiał grać (na myszce), żeby twierdzić, że można grać tak samo dobrze na jednym i na drugim...

Rybzor
13-11-2009, 17:01
Btw, co znajduje się obok cd keya z modern warfare 2

http://www.modern-warfare2.eu/images/stories/wpadkanapudelku.jpg

Ashlon
13-11-2009, 17:09
Widac, ze zabraklo troche checi do sprawdzenia tlumaczonego tekstu ;)

MALLuś
13-11-2009, 17:19
Co do MW2 i języka polskiego. (http://zagraceni.pl/polonizacja-mw2-podwojna-porazka)
Jak widać bardzo się postarali :>

Rybzor
13-11-2009, 17:43
Nie zapominajcie, że zmiana literówek to tylko kwestia malutkiego, kilku megowego update gry na steamie, więc osobiście nie widzę problemu. Chociaż literówka na opakowaniu trochę śmiesznie wygląda : P

Rater
13-11-2009, 19:03
Crysis.
kthxbye

Rotfl, fail.

Uncharted 2 jest najlepszą grą akcji w jaką kiedykolwiek grałem. Tak pod względem grafiki, jak i gameplayu, ale także fabuły. To jest po prostu 10h czystego funu ;x

Grycan
13-11-2009, 19:19
Rybzor, a jak myślisz, kiedy wypuszczą ten updacik poprawiający literówki?? (lub patcha??) Bądź cokolwiek takiego??

Yoh Asakura
13-11-2009, 19:25
Rotfl, fail.
Bo? Crysis jest świetny.

BialyOleander
13-11-2009, 19:41
Powiem tak - gra na padach w FPS'y mija się z celem, trzeba być frajerem, który nigdy nie umiał grać (na myszce), żeby twierdzić, że można grać tak samo dobrze na jednym i na drugim...

Ja powiem tak że trzeba być frajerem żeby tak gadać. twierdze że na padzie się łatwiej gra bo to chyba oczywiste że łatwiej jest na myszce ale jeśli 3/4 życia przegrał byś na padzie byś wolał grać na nim niż na myszce 10 cm od monitora. aha i w gwoli ścisłości na myszce też umiem grać w fpsy może nie tak jak ty MISZCZU! ale umiem.bo jeśli wy macie problem z celowaniem na padzie to chyba mówice o jakis padach z tesco za 10zł a nie porzadnym padzie. smiech na sali.

Rybzor
13-11-2009, 19:43
Rybzor, a jak myślisz, kiedy wypuszczą ten updacik poprawiający literówki?? (lub patcha??) Bądź cokolwiek takiego??
Nie mam zielonego pojęcia. Zawsze to robią w najmniej oczekiwanych momentach : P

Yoh Asakura
13-11-2009, 19:49
Ja powiem tak że trzeba być frajerem żeby tak gadać. twierdze że na padzie się łatwiej gra bo to chyba oczywiste że łatwiej jest na myszce ale jeśli 3/4 życia przegrał byś na padzie byś wolał grać na nim niż na myszce 10 cm od monitora. aha i w gwoli ścisłości na myszce też umiem grać w fpsy może nie tak jak ty MISZCZU! ale umiem.bo jeśli wy macie problem z celowaniem na padzie to chyba mówice o jakis padach z tesco za 10zł a nie porzadnym padzie. smiech na sali.
A co to za różnica, jaki pad? Analog to analog. Grałem na PS3 z tym six axisem firmowym w Resistance i to mi w niczym nie przypominało FPSa, prędzej "Serię niefortunnych zdarzeń". Gra w fpsa na padzie jest tak okropnie niekomfortowa, że po prostu mija się z celem. I nie mam pojęcia, po jakiego uja ludzie się zapierają, że tak nie jest. I na dodatek twierdzą, że tak czy siak woleliby grać na padzie niż na myszce. Raz, że to żałosne, dwa, że śmieszne, a trzy, po prostu debilne.
Bo myszka to znacznie większa precyzja i wygoda.

BialyOleander
13-11-2009, 19:57
A co to za różnica, jaki pad? Analog to analog. Grałem na PS3 z tym six axisem firmowym w Resistance i to mi w niczym nie przypominało FPSa, prędzej "Serię niefortunnych zdarzeń". Gra w fpsa na padzie jest tak okropnie niekomfortowa, że po prostu mija się z celem. I nie mam pojęcia, po jakiego uja ludzie się zapierają, że tak nie jest. I na dodatek twierdzą, że tak czy siak woleliby grać na padzie niż na myszce. Raz, że to żałosne, dwa, że śmieszne, a trzy, po prostu debilne.
Bo myszka to znacznie większa precyzja i wygoda.

Ma różnice chociażby jak chodzi analog a ty jak grałeś pierwszy raz na myszcy to juz wymiatałeś? po prostu nie umiesz grać na padzie bo całe życie naparzasz na gównianej myszce 10 cm od monitora ( ile dioptrii masz?). dobra ch*j może to po prostu kwestia gustu (i umiejętności).

Dark Sven
13-11-2009, 20:05
Co do MW2 i języka polskiego. (http://zagraceni.pl/polonizacja-mw2-podwojna-porazka)
Jak widać bardzo się postarali :>
'Maszynuwa' to dla Ryby :D

Rater
13-11-2009, 20:11
Bo? Crysis jest świetny.

A ma coś innego po za grafiką?

A co to za różnica, jaki pad? Analog to analog.

A taka różnica jak między papierową myszką z tesco za 10 zł, a myszką Razera za 200.

Yoh Asakura
13-11-2009, 20:18
Ma różnice chociażby jak chodzi analog a ty jak grałeś pierwszy raz na myszcy to juz wymiatałeś? po prostu nie umiesz grać na padzie bo całe życie naparzasz na gównianej myszce 10 cm od monitora ( ile dioptrii masz?). dobra ch*j może to po prostu kwestia gustu (i umiejętności).
Nie wymiatałem, ale na litość boską, potrafiłem celować i granie w FPSy nigdy tak bardzo mnie nie denerwowało jak na konsoli.
10 cm od monitora? Ja nie wiem, może ty jesteś takim debilem i wkładasz nos w monitor, ale nie każdy tak ma, więc stfu, pendejo.
I podejrzewam, że moja gówniana myszka kosztowała więcej niż twój gówniany pad.
I uwierz mi, że wzrok mam doskonały.

A ma coś innego po za grafiką?
Ofc, ale w końcu jak to miło powtarzać durne teksty zasłyszane w sieci, że Crysis to tylko grafika.

A taka różnica jak między papierową myszką z tesco za 10 zł, a myszką Razera za 200.
Jedyna różnica jest taka, że ta Razera może zmienić rozdzielczość

Rater
13-11-2009, 20:27
Jedyna różnica jest taka, że ta Razera może zmienić rozdzielczość

Ok, myśl tak dalej... Ja sam poczułem różnicę, gdy przesiadłem się ze zwykłej, paroletniej myszki Logitecha na myszkę "dla graczy". Uwierz mi, różnią się nie tylko możliwością zmiany rozdzielczości ;]

Ofc, ale w końcu jak to miło powtarzać durne teksty zasłyszane w sieci, że Crysis to tylko grafika.

Czyli teraz każda opinia, która pokrywa się z opinią większości, będzie "powtarzaniem durnych tekstów zasłyszanych w sieci"? W takim razie nie widzę sensu, aby z tobą dyskutować dalej.

Yoh Asakura
13-11-2009, 20:36
Jeżeli nie czujesz w Crysisie klimatu i tej ogromnej dawki akcji, jesteś ślepy.

AnonimowyPowrot
13-11-2009, 20:38

10 cm od monitora - argument mistrza :D

Dobra, dyskusja nie ma sensu, bo pewnie ty masz nawet analogi na myszce, jeśli różnicy w jakości nie widzisz :S

@Edit

Gra na padzie w FPS'y to jak gra w piłkę nożną tylko słabszą nogą - większość w ogóle nie potrafi, a ci, którym wychodzi o niebo lepiej zrobiliby to i tak drugą nogą (oczywiście są wyjątkowe sytuacje, ale w realiach gier jest to po prostu fart). Trzeba być głupim, bardzo głupim i ślepo zapatrzonym w swoją konsolę, żeby podzielać twoje zdanie na ten temat.

Rater
13-11-2009, 20:58
Jeżeli nie czujesz w Crysisie klimatu i tej ogromnej dawki akcji, jesteś ślepy.

Imo poziom tego wszystkiego jest niższy niż w wielu innych grach akacji/fpsach.

hoomik
13-11-2009, 21:15
Hum to zróbmy z ciebie chomika doświadczalnego. Spróbuj przejść całą grę na analogach i na końcu powiedz, czy udało ci się przyzwyczaić i gra się praktycznie jak na myszy. (jak niektórzy twierdzą)

Ciekawe czy wytrzymałbyś to psychicznie : o.
sign me in, ALE! to dopiero od przyszlego tygodnia... dzis rano spalil sie uklad scalony gpu w xboxie, w poniedzialek oddaje do serwisu... 3 stowy w plecy... piatek 13 ffs...

Grycan
13-11-2009, 21:41
Według mnie pady nadają się do grania Fifę i wszystkie inne gry związane z piłką (nożną, koszykową, itp.) oraz do NFS (na kompie na padzie fajnie się grało), a myszka i klawiatura do FPS i innych.

AzuranskiRookstayerXL
13-11-2009, 21:44
Jeszcze zręcznościówki i slashery.

hoomik
13-11-2009, 22:01
w gta i hitmana na padzie gralo sie fajnie, nie narzekam. Osobiscie nie wyobrazam sobie gry w np. Force Unleashed czy Fable 2 na klawiaturze, chyba by mnie szlag trafil. Mortal Kombat wiadomo, typowo konsolowy tytul, stworzony pod pada. Od kilku miechow na sprawdzenie czeka Tomb Raider, Assassin's Creed czy Mirror's Edge, ale podejrzewam, ze tutaj rowniez bedzie pad >> klawa + myszon

AzuranskiRookstayerXL
13-11-2009, 22:18
Mirror's Edge jest, jak dla mnie, za szybki dla pada.

Ashlon
14-11-2009, 00:35
w gta i hitmana na padzie gralo sie fajnie, nie narzekam. Osobiscie nie wyobrazam sobie gry w np. Force Unleashed czy Fable 2 na klawiaturze, chyba by mnie szlag trafil. Mortal Kombat wiadomo, typowo konsolowy tytul, stworzony pod pada. Od kilku miechow na sprawdzenie czeka Tomb Raider, Assassin's Creed czy Mirror's Edge, ale podejrzewam, ze tutaj rowniez bedzie pad >> klawa + myszon

W AC na klawiaturze + myszce gralo sie bardzo, ale to bardzo przyjemnie, przynajmniej dla mnie. W Fable 1 tez bylo calkiem klawo.

Gra na padzie w FPS'y to jak gra w piłkę nożną tylko słabszą nogą - większość w ogóle nie potrafi, a ci, którym wychodzi o niebo lepiej zrobiliby to i tak drugą nogą (oczywiście są wyjątkowe sytuacje, ale w realiach gier jest to po prostu fart). Trzeba być głupim, bardzo głupim i ślepo zapatrzonym w swoją konsolę, żeby podzielać twoje zdanie na ten temat.

Dokladnie - swietne porownanie. Ogladalem ostatnio pare gameplay'ow z konsol (BF1943 i L4D2) i powiem jedno - niby wygladalo to calkiem sprawnie, ale jednak ten brak celnosci i powolnosc reakcji na pecetach charakteryzowalaby raczej poczatkujacego gracza, a nie "pro".

I tak - pad nigdy nie bedzie dobry do grania w RTSy, RPG czy FPP - tak samo, jak klawiatura nigdy nie bedzie tak dobrym kontrolerem do gry w slashery, arcade'owki czy wyscigi jak pad. I nie, nie jest to kwestia dyskusjna - tak po prostu jest, a kto twierdzi inaczej - jest ignorantem.

hoomik
14-11-2009, 00:56
W AC na klawiaturze + myszce gralo sie bardzo, ale to bardzo przyjemnie, przynajmniej dla mnie. W Fable 1 tez bylo calkiem klawo.
a widzisz, i tu wchodzi kwestia przyzwyczajenia/gustu, bo ja Fable 1 z dysku wyrzucilem po 15 minutach gry, tak cholernie niewygodnie mi sie gralo na klawie. Wlasnie przez to mialem spore opory przed w ogole rozpoczeciem gry w Fable 2 (juz na iksie), ale sie na szczescie zmusilem do wyprobowania i nie zaluje, bo F2 daje rade ;)

Rybzor
14-11-2009, 03:37
Sporo się dzisiaj na multi nagrałem w MW2, aż mnie głowa boli. Czas spać : d

AnonimowyPowrot
14-11-2009, 08:28
W AC na klawiaturze + myszce gralo sie bardzo, ale to bardzo przyjemnie, przynajmniej dla mnie.

Ja wolałem na PC grać na padzie, jakoś tak przyjemniej :P Chyba sobie pogram właśnie...

Yoh Asakura
14-11-2009, 10:00
a widzisz, i tu wchodzi kwestia przyzwyczajenia/gustu, bo ja Fable 1 z dysku wyrzucilem po 15 minutach gry, tak cholernie niewygodnie mi sie gralo na klawie. Wlasnie przez to mialem spore opory przed w ogole rozpoczeciem gry w Fable 2 (juz na iksie), ale sie na szczescie zmusilem do wyprobowania i nie zaluje, bo F2 daje rade ;)
A co było niewygodnego w grze w Fable na klawiaturze? Bo to się właściwie ograniczało do WSAD + myszka. No i czasem 1 i 2 do mikstur.

Zokar
15-11-2009, 02:12
MW2 = Intersion + Thermal + Heart Beat + AC-130 ;]
Tyle do powiedzenia o MW2 Multiplayer.

robek
15-11-2009, 14:22
SCAR + moc obalajaca + kieszonkostwo + celownik holograficzny. Na poczatek idealny uklad. Mozna dodac ten automatyczny pistolecik, w nieduzym zasiegu tez fajnie strzela. Zlapalem nawet raz kalacha, chce juz miec 70 lvl! _/ Strasznie duzo map typowych dla camperow, np. taka Estate czy Wasteland. Najlepsze wg mnie to Terminal, Highrise i Afghan (chodzenie po bokach i wymiatanie snajperow <3).

A tlumaczenie.. Instrukcja + te porady przy ladowaniu map rox.
1 (http://img510.imageshack.us/img510/1997/39264012.png)
2 (http://img38.imageshack.us/img38/1977/68565920.png)
3 (http://img26.imageshack.us/img26/3958/89990253.png)

Mial ktos moze juz atomowke? Jeszcze nie doszedlem do serii 25 zabic. Ciekawie zrobili z wylaczeniem elektroniki przeciwnikowi, ktos kto ma celowniki typu holo~ czy inny ma strasznie utrudnione zadanie, do tego radaru/UAV nie ma. I nie ograniczyli sie jak w czworce do UAV, nalotu i heli tylko te 3 + 10 innych. Duzy plus. Przed chwila mialem nawet faila, ze MOJA 'care package' spadla mi na leb i zgon. Duzo luudzi zreszta je kradnie... Ostatnim mankamentem sa dosc czeste lagi i "przerzucanie" hosta. No, i nie mozna wybrac serwera, a dokladniej mapy na jakiej sie chce grac.

A wyzwania.. Zeby miec celownik termograficzny trzeba sie meczyc z ACOGiem, ktory jak w czworce jest beznadziejny. Nie podoba mi sie taka lunetka. Przynajmniej tylko 20 zabic, a nie 75/150 czy wiecej. Zwalili tez z atutami (aka perkami), nie ma bandoliera... Trzeba robic jakies cholerne wyzwanie, w ktorym nie mam pojecia o co chodzi.

Rybzor
15-11-2009, 16:02
Mial ktos moze juz atomowke? Jeszcze nie doszedlem do serii 25 zabic.

Ja mam największą serię 15 póki co. Ale wczoraj wlazę na serwa, ledwo co zrobiłem parę kroków i jakiś koleś atomówkę odpalił. Widziałem na żywo : D

BTW
Polska mistrzem świata w CS'a @ WCG 2009!!!!

Ashlon
15-11-2009, 18:07
Argument, jakoby steam mial zapobiec piraceniu MW2 - obalony. Obecnie u mnie na hubie 25 osob udostepnia gre Infinity Ward.

Yoh Asakura
15-11-2009, 18:11
Wersja SKIDROW ominęła zabezpieczenia.

Rybzor
15-11-2009, 18:24
Lol, przecież w każdej grze da się ominąć zabezpieczenia. W ostatnich latach chyba nie powstała taka, w którą nie dało by się zagrać bez płacenia. Myśleliście, że MW2 będzie jakąś mega przełomową produkcją zapisaną 20stoma 1024 bitowymi zabezpieczeniami?

Yoh Asakura
15-11-2009, 18:47
Mogli zrobić to samo, co twórcy Galactic Civilizations. Olać wszystkie zabezpieczenia, spiracona gra nawet cracka nie potrzebowała, a i tak bardzo dobrze się sprzedawała i przynajmniej gracze nie musieli się martwić debilnymi zabezpieczeniami. Bo kto ma kupić, ten kupi, a kto ma spiracić, tego nic nie powstrzyma, więc twórcy zawsze szkodzą tylko i wyłącznie uczciwym graczom.

Lord Dreathan
15-11-2009, 19:06
Mogli zrobić to samo, co twórcy Galactic Civilizations. Olać wszystkie zabezpieczenia, spiracona gra nawet cracka nie potrzebowała, a i tak bardzo dobrze się sprzedawała i przynajmniej gracze nie musieli się martwić debilnymi zabezpieczeniami. Bo kto ma kupić, ten kupi, a kto ma spiracić, tego nic nie powstrzyma, więc twórcy zawsze szkodzą tylko i wyłącznie uczciwym graczom.

Podobny przypadek byl z gra sins of solar empire.

Gelt
15-11-2009, 19:20
Ale Spore to porażka. 3 instalacje na klucz? Epic fail.

Zokar
15-11-2009, 19:51
Atomówkę miałem w Split Screen ;D A widziałem jak paru używało EMP, trochę to śmierdzi jak na 15 killstreak.
Termograficzny celownik nie jest zły do odblokowania, wystarczy doby skill w "Quick-Scoping" i załatwione.

@Gelt
Jedyna motywacja żeby nie grać w tą grę.

hoomik
16-11-2009, 15:29
no i fail, xbox do odebrania z serwisu za 3 weeksy :x Takze porownanie praktyczne FPS konsola vs PC zostanie przelozone na grudzien. Czyli znow powrot do korzeni w postaci Age of Empires 2 ;)

Emoshit
16-11-2009, 15:34
Może ktoś coś napisac o Dragon Age'u? Zastanawiam się and kupnem. Wyglada na ciekawa pozycję. Warto?

Nari
16-11-2009, 15:58
Może ktoś coś napisac o Dragon Age'u? Zastanawiam się and kupnem. Wyglada na ciekawa pozycję. Warto?
Mi się póki co podoba. Może troszkę trudne miejscami, ale fabuła jest niezła. Warto też zwrócić uwagę na główną postać i dialogi z NPC- każda decyzja, którą podejmujesz (a jest ich sporo- od drobnych do poważniejszych) wpływa na to jak jesteś postrzegany. Nie zdałem jeszcze całego, ale jeśli jesteś fanem RPG, to powinna Ci się spodobać.

Yoh Asakura
16-11-2009, 16:06
Jest już wersja PL?

Nari
16-11-2009, 16:25
Jest już wersja PL?
Tak, od kilku dni.

Yoh Asakura
16-11-2009, 16:26
Masz ją? Nie odstaje poziomem od polonizacji Baldursów, Tormentów i Neverwinterów?

Emoshit
16-11-2009, 16:29
Jesli nie wyskocza mi jakies nagłe wydatki to zapewne kupię tego DA, ale najprawdopodobniej dopiero po świętach.

Nari
16-11-2009, 16:35
Masz ją? Nie odstaje poziomem od polonizacji Baldursów, Tormentów i Neverwinterów?
Nie grałem w żadnej z nich. Ale ogólnie rzecz biorąc, nie cierpię polonizacji w polskich grach. Najlepsze wyjście to angielscy aktorzy + napisy.
Jeżeli chodzi o poziom w DA, to moim zdaniem jest normalny, ale mimo wszystko mi się nie podoba.

Maldoryz
16-11-2009, 17:04
Nie wiem, czy poruszaliscie juz ten temat, ale juz jutro jest oficjalna premiera Left 4 Dead 2! Jak na razie gram w demo i jest super.
Baaardzo chce miec full-ver, ale niestety nie stac mnie na oryginala, wiec pozostaje mi czekac na non-steam ;P. A wasze opinie? Graliscie?

Yoh Asakura
16-11-2009, 17:08
Nie grałem w żadnej z nich. Ale ogólnie rzecz biorąc, nie cierpię polonizacji w polskich grach. Najlepsze wyjście to angielscy aktorzy + napisy.
Jeżeli chodzi o poziom w DA, to moim zdaniem jest normalny, ale mimo wszystko mi się nie podoba.
Jestem praktycznie pewien, że polska wersja Tormenta i BG jest lepsza od innych wersji językowych. Fronczewski jako narrator bije wszystkich na głowę. A jak usłyszałem golema z wersji francuskiej, to nie wiedziałem, czy mam się śmiać czy płakać.
Boję się, że DA ma taką samą polonizację jak NWN2 - ździebka ujową :/

Lord Dreathan
16-11-2009, 18:22
Ja mam DAO. I powiem tak. Jezeli komus sie podobal baldurs gate, to DAO jest gra w sam raz dla niego. Trudne walki, wymagajace uzywania pauzy, planowanie kogo wpierw zaatkowac, kogo obezwladnic. Przy rozdawniu punktow talentu, trzeba sie zastanowic w jakim kierunku chcemy zeby dana postac szla. Kazdy bohater ma wlasna histore, cele, mentalnosc, z kazdym mozna porozmawiac na temat jego historii itd. Jakkolwiek nie wszyscy mowia chetnie o sobie i z poczatku moga sie na nas obrazic, za zbytnie wypytywanie ich ;) Chodzac po miescie badz tez jaskiniach, moze uslyszec nieraz jak nasi kompani sie kloca ( a raczej drocza, bo jest to przedstawione w wersji z dawka humoru) Co prawda gra nie oferuje 250 godzin rozgrywki jak bg, ale kolo 60 ( z pobocznymi questami ponoc kolo 100-120, ale pewien nie jestem) Do tego Bioware udostepnil graczom tool set'a do tworzenia wlasnych questow, map itd. Wiec pewnie gra bedzie przez dlugi okres zywa.
Btw nie wiem czy to bug, czy nie, ale jak wykonalem glowny watek u elfow, to dodatkowe zadania jakie byly, zostaly zablokowane, mimo iz gra wciaz pokazuje ze postac oferuje questa.
Co do polonizacji, to nie wiem, gram bez dubbingu ;P

Yoh Asakura
16-11-2009, 18:39
Dragon Age'a na pewno kupię na święta. Ściągnąłbym, ale obiecałem sobie, że nie spiracę żadnej gry Bioware'u.

Lord Dreathan
16-11-2009, 19:09
Dragon Age'a na pewno kupię na święta. Ściągnąłbym, ale obiecałem sobie, że nie spiracę żadnej gry Bioware'u.

A znajomi sie ze mnie smiali, ze kupilem oryginalna gre bez multi ;(

Edit:

Kto to Rybzor? :D

Rybzor
16-11-2009, 19:10
Haha! kupił oryginał bez multi!!

Nari
16-11-2009, 21:08
Jestem praktycznie pewien, że polska wersja Tormenta i BG jest lepsza od innych wersji językowych. Fronczewski jako narrator bije wszystkich na głowę. A jak usłyszałem golema z wersji francuskiej, to nie wiedziałem, czy mam się śmiać czy płakać.
Boję się, że DA ma taką samą polonizację jak NWN2 - ździebka ujową :/
Jak chcesz, to zobacz sobie ten filmik:
http://tvgry.pl/?ID=673
Będzie kilka wypowiedzi bohaterów, więc możesz się jakoś wczuć w ten podkład.

Yoh Asakura
16-11-2009, 21:16
O kurwa. Fronczewski. Znowu.
Takie coś się po prostu bierze w ciemno.

Grycan
16-11-2009, 21:24
Przeczytałem właśnie, że Rosjanie zbojkotowali MW2, za misję na lotnisku.
Bo niby nie chcą być uważani za "morderców".

Tu macie link do tego artykułu:
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,7256951,Rosjanie_wkurzeni_na_Modern_Warfar e_2.html

BialyOleander
16-11-2009, 22:06
Ale nimi są... życie.

Vasudanin
17-11-2009, 18:57
http://www.youtube.com/watch?v=cudCajMNRM0
Super realistyczna gra ludzie. ; D

..::QRAS::..
17-11-2009, 20:15
http://www.youtube.com/watch?v=cudCajMNRM0
Super realistyczna gra ludzie. ; D

szybki : |

a co do DA to z krwia na twarzach to mogli by dac spokoj bo po kazdej walce uwalony jak w blocie xd

AzuranskiRookstayerXL
17-11-2009, 20:23
Na twarzach to nic. Gorzej, na CAŁYM modelu postaci są czerwone kropki.

Yoh Asakura
17-11-2009, 21:03
http://www.youtube.com/watch?v=mQpcO8x6NNY&feature=player_embedded

Rybzor
17-11-2009, 21:42
Widziałem tego synka w newsie na cdaction : P

Dobre emo, w sam raz dla geltki!

http://www.youtube.com/watch?v=cCJwlh8H-qw&NR=1
hahah : D

rentonB
18-11-2009, 16:28
Wie ktos o co chodzi z tym nat'em wszystkie porty odblokowane i nadal stricted zalosne...

robek
18-11-2009, 18:14
Wie ktos o co chodzi z tym nat'em wszystkie porty odblokowane i nadal stricted zalosne...

upnp odblokowane?

rentonB
18-11-2009, 21:48
Oczywiscie, przeciez mowie.

Posiedzialem troche na forum IW i jak ja bym takie pociski dostawal to juz bym sie poddal sadze ze IW stracilo wszystko w oczach pctowych graczy
A gre usune dopoki dedykow nie bedzie nawet polaczyc sie nie da AhAHAH

Necromantor
18-11-2009, 22:21
podajcie nicki na steami to mozemy pyknac cos w mw2, moj vincent16

rentonB
19-11-2009, 10:51
Ok problem byl z patchem mimo ze nadal mam problem z nat'em to nie mam juz problemow z gra

Radix
19-11-2009, 21:33
Chciałbym sobie zrobić taki powrót do przeszłości. Ktoś mógłby przypomnieć mi takie starsze klasyki? Może wymienię tutaj gry, które pomińcie:
Fallout 1 n 2
Baldurs Gate 1 n 2 (i pokrewne typu Icewind itp)
Runescape Torment
The Settlers 1 2 3 n 4
Warcraft 1 2 n 3
Heroes 1 2 n 3
Age of Empires 1 n 2
CS xD (i quako podobne tysz ni)
NFS wszelakie ni
Knights and Merchants
Commandos 1 n 2
Stronghold
StarCraft
Diablo 1 n 2
Worms 1 n 2
Constructor 1 n 2
Red Alert i Commandy
Dune 1 n 2
Dungeon Keeper 1 n 2
Wszelakie fify nba i nhl
KKnD 1 n 2
Medale i CoD'y też odpadają

hoomik
19-11-2009, 21:52
Desperados, Black and white, The Sting!, Jedi Academy, Hitman 1/2/3 (dwojka w szczegolnosci), Dungeon Siege... to z tych, w ktore ja gralem, ktore daly mi sporo funu, a ktore nowe nie sa i bez problemu pociagnie je komp sprzed dekady.

Beh0lder
19-11-2009, 22:04
HoMM ;o ......

Grycan
19-11-2009, 22:43
Star Wars: Knights of the Old Republic.

Może to??

Wielkimanitu
19-11-2009, 22:51
Ktoś mógłby przypomnieć mi takie starsze klasyki?

Ale jakie dokładnie? RPG-i, strategie?

Z dawnych hitów polecam "Earthy" (chyba pierwsze polskie gry, które uzyskały jakiś rozgłos na świecie), "Warzone 2100" (najlepszy RTS na PSX'a; jest też port na kompa), może jeszcze "Gorky 17" (nie grałem za wiele, ale klimacik to to ma).
Aha, i zagraj se w MGS-a. Arcydzieło skradanki z '98 roku z jedną z najlepszych growych fabuł. Niektóre patenty nawet dzisiaj urywają łeb.

Yoh Asakura
19-11-2009, 22:52
Dungeon Keeper 1 i 2, Grim Fandango, Abe's Odyssey i Exodus, Little Big Adventure 1 i 2, Książe i Tchórz, Re-Volt...

@MW2:
Wg. moich obliczeń cpt. Price ma co najmniej 110 lat.

Grycan
19-11-2009, 23:02
@up

Tu się zgodzę. Był w jedynce, był w dwójce, w trójce nie wiem, CoD4:MW był,
CoD:WaW nie wiem (nie grałem), MW2 też jest. On jest chyba nieśmiertelny.

A i wybacz, że dałem twój tekst do sygnaturki. ;)

Yoh Asakura
19-11-2009, 23:04
W CoD2 w kampanii brytyjskiej miał pewnie jakieś, hm, 30 lat. Może trochę więcej. Potem pamiętamy go z MW2, gdzie kierowaliśmy nim w Czarnobylu, wtedy już powinien podchodzić pod wiek, w którym człowiek jest kupą zmarszczek, a nie śmiercionośnym snajperem...

Wielkimanitu
19-11-2009, 23:14
Ej, co prawda z CoD'ów grałem tylko w jedynkę, ale czy jest możliwość, że cpt. Price z CoD'a a cpt. Price z MW to inne osoby, ale o tym samym nazwisku??//8o:o:D8o

Zresztą walić to, jakie jest oficjalne stanowisko IW w tej niebywale ważnej sprawie?

Billy_Mays
19-11-2009, 23:18
"Warzone 2100"
Cholera, jak mi przypomniałeś stare czasy, gdy jako kilkulatek wymiatałem na psxie w to : D

rentonB
20-11-2009, 09:23
W CoD2 w kampanii brytyjskiej miał pewnie jakieś, hm, 30 lat. Może trochę więcej. Potem pamiętamy go z MW2, gdzie kierowaliśmy nim w Czarnobylu, wtedy już powinien podchodzić pod wiek, w którym człowiek jest kupą zmarszczek, a nie śmiercionośnym snajperem...

To sa dwie inne osoby moze jego syn nie wiadomo

Yoh Asakura
20-11-2009, 11:05
Nie, to jest ten sam Price.

Swoją drogą, Soap jest naprawdę nieśmiertelny.

Radix
20-11-2009, 12:52
Ale jakie dokładnie? RPG-i, strategie?

Z dawnych hitów polecam "Earthy" (chyba pierwsze polskie gry, które uzyskały jakiś rozgłos na świecie), "Warzone 2100" (najlepszy RTS na PSX'a; jest też port na kompa), może jeszcze "Gorky 17" (nie grałem za wiele, ale klimacik to to ma).
Aha, i zagraj se w MGS-a. Arcydzieło skradanki z '98 roku z jedną z najlepszych growych fabuł. Niektóre patenty nawet dzisiaj urywają łeb.

Chodzi mi o wszelakie gry, ale na PC. Niestety, nie posiadam PSX, a granie przez emulator to nie to samo.

@hoomik
Grałem we wszystkie tytuły, które wymieniłeś. Przed Twoim postem rozmyślałem właśnie nad Abem.
Prosiłbym jeszcze o pomoc. Sam mam wiele tytułów na końcu języka, ale nie potrafię sobie ich przypomnieć.

rentonB
20-11-2009, 13:35
Nie, to jest ten sam Price.

Swoją drogą, Soap jest naprawdę nieśmiertelny.

Wedlug wiki cytuje:
"Another captain named Price appears in Call of Duty 4: Modern Warfare and Call of Duty: Modern Warfare 2 and looks very similar to this Captain Price."

A jesli chodzi ci o niesmiertelnosc to dopiero zobaczysz naciagana historie w DLC kiedy bedziemy grac Ghostem ktory tak naprawde to Gaz.

Ashlon
20-11-2009, 14:21
Kombinujecie z tymi latami Price'a, rzucacie pomysly o tym, ze to jego syn itd - czy jeszcze nikomu do glowy nie przyszlo, ze to takie "oczko" puszczane przez tworcow, maly zarcik? Taka charakterystyczna postac, ktora pojawia sie w kazdej serii? Cos takiego jak Dogmeat (pies-NPC), ktory pojawia sie w kazdym z Falloutow?

@Radix : Unreal; Quake 1,2,3; Deus Ex, Seven Kingdoms, Battlefield 1942, Red Faction....

Wielkimanitu
20-11-2009, 15:27
Chodzi mi o wszelakie gry, ale na PC. Niestety, nie posiadam PSX, a granie przez emulator to nie to samo.

Wszystkie wymienione tytuły są również na PC.

Podam jeszcze trzy: Divine Divinity (rozbudowane RPG), Operation Flashpoint (najlepszy symulator żołnierza), seria Combat Mission (najlepszy symulator pola walki).

Yoh Asakura
20-11-2009, 15:59
Kombinujecie z tymi latami Price'a, rzucacie pomysly o tym, ze to jego syn itd - czy jeszcze nikomu do glowy nie przyszlo, ze to takie "oczko" puszczane przez tworcow, maly zarcik? Taka charakterystyczna postac, ktora pojawia sie w kazdej serii? Cos takiego jak Dogmeat (pies-NPC), ktory pojawia sie w kazdym z Falloutow?
Ale ja o tym doskonale wiem i doceniam. Po prostu liczę sobie, ile ten gość może mieć lat. Poza tym, najmilszym punktem rozgrywki w MW2 była właśnie misja (spojler:)
w której musiałem odbić więźnia, o którym właściwie nic nie wiedziałem i okazało się, że był nim właśnie Price

;)

I strasznie szkoda mi Roacha było :(

Radix
21-11-2009, 15:08
Wszystkie wymienione tytuły są również na PC.

Podam jeszcze trzy: Divine Divinity (rozbudowane RPG), Operation Flashpoint (najlepszy symulator żołnierza), seria Combat Mission (najlepszy symulator pola walki).

Świetnie trafiłeś z Divine Divinity. Zagrywam się w niego od samego rana. W resztę grałem ;) Miejscami żałuję, że tyle mam dobrych tytułów za sobą, bo nie ma czym się już cieszyć.
Jeśli jest możliwość, to prosiłbym o więcej tytułów.

Yoh Asakura
21-11-2009, 16:14
Jeśli jest możliwość, to prosiłbym o więcej tytułów.
Obczaj sobie Dark Earth - imo świetna gra.

Gelt
21-11-2009, 17:19
Plants vs. Zombies górą:cup: Już nie gramy w szkole w SWATA, teraz wszyscy sadzą roślinki!

Shanhaevel
21-11-2009, 23:07
L4D2 FTW, plz. Właśnie zakupiłem, przeszedłem pierwszą kampanię, it's FUKKEN ORESOM.

Rybzor
22-11-2009, 00:22
Lololol to samo co w jedynce tylko co innego!!

Wiecie co z nim zrobić.

Btw, filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=VqyNS7ZdY1A&feature=player_embedded

:P

rentonB
22-11-2009, 22:31
Jutro wpada CoD, moglby ktos napisac jak zainstalowac ta gre bez sciagania 11gb ze steama, cos z anulowaniem sciagania o ile wyczytalem dobrze.

Rybzor
22-11-2009, 22:33
Wkładasz do napędu i sobie instalujesz, lol. Dobrze jest być w tym czasie zalogowanym na steam.

Zokar
22-11-2009, 22:39
Zapodaj ktoś jakiś fajny tytuł na xboxa, który mogę sobie kupić poza: (Halo ODST i L4D2) Ma to być coś RPG, i może być 18+.

Rybzor
22-11-2009, 23:39
Już ci się nie chcę zabijać na padzie w MW2?

Lord Dreathan
23-11-2009, 01:24
Zapodaj ktoś jakiś fajny tytuł na xboxa, który mogę sobie kupić poza: (Halo ODST i L4D2) Ma to być coś RPG, i może być 18+.

Dragon Age? Chociaz podobno na konsolach poziom trudnosci normal, to jak super easy na pc. Niedlugo wychodzi mass effect 2,( jezeli uznajesz to za rpg) I nie wiem kiedy, ale niedlugo ma tez wyjsc warhammer space marines.

rentonB
23-11-2009, 07:49
Wkładasz do napędu i sobie instalujesz, lol. Dobrze jest być w tym czasie zalogowanym na steam.

Z tego co slyszalem steam lubi sciagnac sobie te 11gb mimo plyty w napedzie, ale zobaczymy.

Zokar
23-11-2009, 08:52
Już ci się nie chcę zabijać na padzie w MW2?

Nie nie znudziło mi się, tylko chcę coś nowego na święta, na wszelki wypadek żeby nie było tak że jestem uzależniony od MW2.

Dragon Age... hmmm może, nie jestem pewny, ale mass effecta to chyba zgarnę.

Rybzor
23-11-2009, 13:04
Z tego co slyszalem steam lubi sciagnac sobie te 11gb mimo plyty w napedzie, ale zobaczymy.
Też tak słyszałem. Okazało się, że to głosy lamusów, a cała instalacja przebiega bez problemu.

9-NINE
23-11-2009, 13:51
Wielkimanitu:
Flashpoint się strasznie zestarzał imho.

Radix:
Majesty
Arcanum
Evolva
Prisoner of Ice
Gangsters
Warhammer Dark Omen
Blood
System Shock 2
Sacrifice
Blair Witch 1
Carmageddon 1 i 2
Myth
Homeworld
Vamire: The Masquerade
Airline Tycoon
Wacki (ar ju siur?)
Army Men
Jagged Alliance 2 (Wildfire)
Soul Reaver 1 i 2
Revenant (boski system walki)
Vietcong (grać na wysokim poziomie trudności, z wyłączonym interfejsem i w słuchawkach - a suty twe zmiażdżone będą)

PS. Gra ktoś w Borderlands (na PC)?

rentonB
23-11-2009, 17:01
Też tak słyszałem. Okazało się, że to głosy lamusów, a cała instalacja przebiega bez problemu.

Miales racje przebieglo bez problemu, zapewne mieli inny jezyk na steamie niz na grze i stad to zamieszanie

Radix
23-11-2009, 17:24
Wielkimanitu:

Radix:
Majesty
Arcanum
Evolva
Prisoner of Ice
Gangsters
Warhammer Dark Omen
Blood
System Shock 2
Sacrifice
Blair Witch 1
Carmageddon 1 i 2
Myth
Homeworld
Vamire: The Masquerade
Airline Tycoon
Wacki (ar ju siur?)
Army Men
Jagged Alliance 2 (Wildfire)
Soul Reaver 1 i 2
Revenant (boski system walki)
Vietcong (grać na wysokim poziomie trudności, z wyłączonym interfejsem i w słuchawkach - a suty twe zmiażdżone będą)

PS. Gra ktoś w Borderlands (na PC)?

Cześć, 9. Kopę lat. Odezwij się czasem na gg. Co do gier, to dziękuję, o coś takiego mi chodziło. 3/4 tytułów mam obcykanych, ale ta 1/4 uprzyjemni mi wieczory. ;)

domin3x
23-11-2009, 21:53
Dobra, mam mega problem i mam ogromną nadzieję, że mi ktoś pomoże;d
Dziś kupiłem nowego Coda(MW2), chcę zainstalować, łączy się ze steamem, etc... instaluję 1 cd'ka, każe mi włożyć drugiego, ale gdy go wkładam, to cały steam się wiesza. Wie ktoś może jak to naprawić?:|
W sumie zaczynam ściągać grę przez steama, w cs'ie tak można, nie wiem jak tu. Ale w sumie niezbyt widzi mi się ściąganie ponad 11gb, skoro mam to samo na płytach... Ma ktoś jakiś pomysł?

Yoh Asakura
23-11-2009, 22:41
Nie mogę ci pomóc, ale mi na piracie wszystko śmiga B)

Rybzor
23-11-2009, 22:45
Dobra, mam mega problem i mam ogromną nadzieję, że mi ktoś pomoże;d
Dziś kupiłem nowego Coda(MW2), chcę zainstalować, łączy się ze steamem, etc... instaluję 1 cd'ka, każe mi włożyć drugiego, ale gdy go wkładam, to cały steam się wiesza. Wie ktoś może jak to naprawić?:|?
Tak, wiem. O ile pamiętam, to też mi się przywiesiło na moment podczas odczytu drugiego CDka (a kompa mam dobrego). Wystarczy spokojnie poczekać, zamiast panikować, walić resety i bawić się w alt+ctrl+del. Samo się odwiesi.

rentonB
23-11-2009, 22:48
Ja tego nie mialem z tym ze za pierwszym razem na chcialo plytki zalapac

domin3x
23-11-2009, 22:58
no i właśnie w tym problem, że czekałem jakieś 10min i dałem sobie spokój... potem próbowałem z 2-3 razy i to samo, więc teraz ściągam przez steama, mam nadzieję, że chociaż tak dam radę

btw co za debil wymyślił, żeby taką grę przez steama puszczać:X

Lord Dreathan
23-11-2009, 23:07
btw co za debil wymyślił, żeby taką grę przez steama puszczać:X

To jakis problem? Ja posiadam oryginalnego orange boxa ( half life 2, half life 2 episode 1, half life 2 episode 2, portal, team fortress) I z reguly jak chce w to pograc, to nie instaluje gry z pudelka, tylko sciagam przez steama ( zeby nie bylo, pudelko z gra posiadam)

Żyłka
23-11-2009, 23:21

Ja Flashpointa ukończyłem po raz pierwszy około miesiąca temu, czerpiąc z gry dużą przyjemność. Po kilku misjach przestałem nawet zauważać kompletnie niedzisiejszą grafikę, płaska tekstura ciągnąca się przez całą mapę zamiast trawy przestała mi się rzucać w oczy, beznadziejne jak na aktualne standardy udźwiękowienie nie kłuło w uszy. Dlatego dobrze, że dodałeś to "imho" na końcu zdania.

Wielkimanitu
24-11-2009, 10:34
Ja Flashpointa ukończyłem po raz pierwszy około miesiąca temu

To zabierz się teraz za Resistance'a.
Wszystko to, co było w CWC + zwiększony poziom trudności i trochę lepsza fabuła (sztampa do bólu, ale wciąga). No i dobry, "partyzancki" klimat.

Aha - muzyka w OFP to małe arcydzieło:
http://www.youtube.com/watch?v=lQfoRf9RcJU&feature=PlayList&p=2C87C7C9B70D97E9&index=9
http://www.youtube.com/watch?v=V8jgLlH4VBs&feature=PlayList&p=2C87C7C9B70D97E9&index=2
http://www.youtube.com/watch?v=9n4VdpQfGtQ&feature=PlayList&p=2C87C7C9B70D97E9&index=5
http://www.youtube.com/watch?v=bpf_ktDLtv0&feature=PlayList&p=2C87C7C9B70D97E9&index=0

Rejestr
24-11-2009, 14:42
A polecanie L4D2 ? i właśnie tutuaj mam pytanie: do daje oryginalna wersja gry? (nigdy w 1 nie grałem)

Shanhaevel
24-11-2009, 16:44
A polecanie L4D2 ? i właśnie tutuaj mam pytanie: do daje oryginalna wersja gry? (nigdy w 1 nie grałem)

Granie na Steamie, dedyki, DLC, świadomość ze wspierania zajebistego projektu...?

Lord Dreathan
24-11-2009, 17:19
DLC, świadomość ze wspierania zajebistego projektu...?

Takie zajebiste wspieranie i tyle DLC co przy L4D 1 :P

..::QRAS::..
24-11-2009, 20:30

na pirackich serverach rowniez da sie grac wystarczy tylko kilka plikow zmienic :))

Rybzor
24-11-2009, 21:55
Ciekawostka ze świata MW...

Pewien użytkownik wysłał do Acti maila, że w grze występuje tzw. "glitch" w misji "No Russian". Błąd miał polegać na tym, że wróg pojawia się bez broni w dłoniach i nawet nie chce atakować (chodzi oczywiście o tych niewinnych cywili).

"Za każdym razem gdy gram w Act 1, misja 4, gra ładuje się dobrze, ale gdy napotkam przeciwników widoczny jest błąd w grafice, gdyż nie mają oni broni. Nie są nawet zaprogramowani by atakować wręcz. Pojawia się tylko mała grupka złych z bronią, ale pod koniec misji już wszyscy mają broń."

Activision jest jednak tak poważną firmą, że nie potrafi rozpoznać żartu i odpowiedzieli całkiem serio:

Nie jest to powszechnie znany błąd.Czy pojawia się róznież gdy grasz na innej konsoli XBOX 360? Upewnij się, że Twoja konsola znajduje się w dobrze wentlowanym miejscu, by uniknąć przegrzania.
: D

Rejestr
25-11-2009, 09:18
No dobra a poleca ktoś może Assasina 2 ? ew. zamiast niego co możecie powiedzieć o MW 2? na prawdę jest taka genialna? grałem w 1 wiec ''znam''klimat

rentonB
25-11-2009, 10:27
Singleplayer trzyma poziom, Specops cos nowego a multi jest slabsze ale nadal dobre no i ten brak dedykow a chociazby restrykcji niektorych przedmiotow

Rybzor
25-11-2009, 14:18
No dobra a poleca ktoś może Assasina 2 ? ew. zamiast niego co możecie powiedzieć o MW 2? na prawdę jest taka genialna? grałem w 1 wiec ''znam''klimat
AC2 wymiata. Zbiera całą masę świetnych recenzji. Poprawiono wiele błędów z jedynki itp. Szkoda, że na polską PCtową wersję jeszcze tak długo będzie trzeba czekać : P.

A co do MW2, to nie będę powtarzał tego, co setki portali z grami. Powiem tylko, że w tą grę nie można nie zagrać.

Btw, zacząłem ściągać Dragon Ejdża. Mam nadzieję, że nie będę żałował : P

Rejestr
25-11-2009, 14:44
MW 2 i L4D2 pojdzie mi na?:
GF 7600
3.28 GB ram
XP
Intel Core 2 Duo 2.4
?

Rybzor
25-11-2009, 14:51
O borze

http://cyri.systemrequirementslab.com/srtest/

Rejestr
25-11-2009, 15:18
Ja mieszkam zza granica wiec uzywam teraz laptopa a specyfikacje dalem kompa ktory znajduje sie w PL wiec moze ktos mi odpowiedziec?

9-NINE
25-11-2009, 18:28
Żyłka:
To że grafika się zestarzała to "oczywista oczywistość", chodziło mi bardziej o gameplay - AI, wydawanie rozkazów, itp. Nie powiem grało mi się ostatnio przyjemnie, ale już nie tak jak kiedyś.
No i Wielkimanitu dobrze prawi (chociaż jak dla mnie w Resistance za szybko dochodzimy do czołgów itd.).

Rzyttofrajer
25-11-2009, 22:01
Specjalnie dla fanow Contry i half-lifa
http://www.youtube.com/watch?v=yRj45Es-rFk&feature=player_embedded

SmOoTHas
26-11-2009, 15:32
Mógłby ktoś wrzucić swoje save'y z call of duty 1 na Rapida albo coś podobnego?

domin3x
26-11-2009, 16:15
co do MW2, to imo najlepszy fps w historii (zwłaszcza multi)

Rybzor
26-11-2009, 19:20
Odpaliłem Dragon Ejdża i muszę powiedzieć, że pozytywnie mnie zaskoczył. Nie jestem jakimś specjalnym miłośnikiem RPG, ale po odpaleniu tej gry przez dobre parę godzin nie byłem w stanie jej wyłączyć :P

Kubon
26-11-2009, 21:05
A ja naprawde polecam Devil May Cry 4, o ile ktos jeszcze nie zna. Do kupienia z najnowszym CD Action (gra z poprzedniego roku). Naprawde genialna siepanka pozwalajaca rozluznic sie po ciezkim dniu, troche podobna do PoPa (przynajmniej do Warrior Within), tylko widocznie japonska.

btw. 666. odpowiedz w tym temacie xD

@down
mi jakos idzie, ale to z przymusu, bo koledze pada pozyczylem

hoomik
26-11-2009, 21:17
nie zapomnij dodac ze granie w DMC4 inaczej niz na padzie = epic fail. Ta gra powinna miec pada dolaczanego do zestawu, bo inaczej sie w to grac po prostu nie da. Wiem, bo probowalem. Po 20 minutach gry na klawie DMC4 wylecialo z hdd.

Rybzor
26-11-2009, 21:18
Zapomniałeś napisać, że nie da się w to grać na klawiaturze i trzeba mieć pada. Siekanka faktycznie dość przyjemna, kiedyś grałem. Zatrzymałem się w jakimś punkcie którego za cholerę nie mogłem przejść :P

Btw. mógłbyś zrobić fotkę tej kalendarzo-podkładki z tego numeru cd-action?
@Up
odgapiacz

Kubon
26-11-2009, 21:25
http://i16.photobucket.com/albums/b33/Kubon/DSC00008.jpg
http://i16.photobucket.com/albums/b33/Kubon/DSC00007.jpg

Podkladka przykryta plastikiem o chropowatej powierzchni. Pod plastikiem znajduje sie kilka kartek z kalendarzem (po dwa miesiace na kartke) i zdjeciem z jednej z najbardziej oczekiwanych w przyszlym roku gier na PC

fotki juz dzialaja

Rybzor
26-11-2009, 21:49
O, dzięki. Na kalendarz się nadaje - na podkładkę mniej. Pewnie kupię sobie ten numer :P

robek
26-11-2009, 21:57
O, dzięki. Na kalendarz się nadaje - na podkładkę mniej. Pewnie kupię sobie ten numer :P

mam taka sama tyle ze bez kalendarza, z 07 czy z 08 roku i sie bardzo dobrze trzyma, uzytkuje mi sie myszke duzo wygodniej niz na zwyklym biurku czy na innych podkladkach, ktore maja jakies tam wybulenia. dzieki niej dostawales tak liczne heady ;d

domin3x
26-11-2009, 22:41
ja tam i tak na nic nie zamienię mojego qck heavy
co do nowego numeru cda - mam, kalendarz ok, gry nie instalowałem, bo na razie łupię w MW2, ale skoro bez pada gra pada, to raczej odapada

rentonB
27-11-2009, 16:12
co do MW2, to imo najlepszy fps w historii (zwłaszcza multi)

Chyba jestes na psychotropach, MW2 < MW

Wylansowany
27-11-2009, 16:16
Pfff...mówicie, że DMC4 bez pada to "ni huhu"...hmm... w takim razie nie wiem, czy będę go odpalał skoro właśnie kurierkiem idzie Crysis i Burnout...
Ale na pewno kiedyś zagram... no właśnie, to "kiedy" mnie najbardziej przeraża, bo tyle fajnych tytułów mam do zagrania/skończenia, a czasu trochę brak...

sphinx123
27-11-2009, 16:18
DMC 4 przechodziłem na PS 3 kilka razy. Gierka naprawdę godna polecenia, aczkolwiek mimo liniowości są momenty typu "wtf, co teraz?".

Pacz_knight
27-11-2009, 16:41
No wlasnie instaluje DMC, kupione razem z nowym CD-Action.
Szkoda, bo mialem ta gierke kupic juz dawno, ale na X-360. Na moim blaszaku wrazenia nie beda takie jak na x-pudelku, ale mam nadzieje ze bedzie sie grac przednio.

Btw.
Przeszedl ktos wogole trzecia czesc? ;)

SmOoTHas
27-11-2009, 17:00
No ja też wczoraj kupiłem i po dokładniejszych oględzinach stwierdzam że DMC4 rządzi.
Dalej podtrzymuje prośbę o save'y do CoD 1

Nari
27-11-2009, 18:33
No wlasnie instaluje DMC, kupione razem z nowym CD-Action.
Szkoda, bo mialem ta gierke kupic juz dawno, ale na X-360. Na moim blaszaku wrazenia nie beda takie jak na x-pudelku, ale mam nadzieje ze bedzie sie grac przednio.

Btw.
Przeszedl ktos wogole trzecia czesc? ;)
Przeszedłem kilka(naście) razy =). Imho fajnie się gra na klawiaturze, ale trzeba się wczuć.

Rybzor
27-11-2009, 20:02
@Wylansowany
Lololol burnauta kupił :confused::confused::confused::confused::confused:

@gelt
nie hakuj nas.

@
Dzisiaj zamierzam kontynuować przygodę z DE. Mam 12% gry, a grałem już dobre ~7-8 godzin : P

domin3x
27-11-2009, 20:23

chyba jesteś na psychotropach, MW<MW2

Astilinek
28-11-2009, 14:23
Wczoraj miała miejsce polska premiera gry: S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci.
Czy na tym forum są jacyś stalkerzy? Jeśli tak to dajcie swoje opinie bo ja jestem zachwycony najnowszym stalkeren. Trójka jest moim zdaniem idealnym połączeniem poprzedniczek ze świetnym klimatem. Można w nią grać nie znając poprzednich części bo na początku jest świetne wprowadzenie. Ogólnie gra warta zakupu ; )

Rybzor
28-11-2009, 14:44
Ja akurat nie jestem specjalnym fanem stalkera. Oglądałem gejmpleje itp z najnowszej części i jakoś specjalnie mi się nie spodobał :x

Zokar
28-11-2009, 15:13

Padłem...

Pacz ma xboxa o_O szybko mi tu daj swój Tag.

sphinx123
28-11-2009, 16:01
Naszła mnie chcica na j-RPG. Emulator PS2 działa mi koślawo, więc odpada. Przejrzałem tytuły, które wyszły na PC i ściągam Breath of Fire IV. Ciekawe co to za cudo <3

SmOoTHas
28-11-2009, 17:37
I tak hitem roku jest TO:

http://img697.imageshack.us/img697/1378/biedronkathegame.jpg

Pacz_knight
28-11-2009, 18:31
Pacz ma xboxa o_O szybko mi tu daj swój Tag.

Niestety nie mam X-Box Live, jesli o to ci chodzilo. ;p

@topic
Cholera, czemu wszystkie premiery gier na ktore czekam (procz AC II), przesunely sie!?
FF XIII bedzie na przelomie 1-2 kwartalu 2010, a Guild Wars 2 najprawdopodobniej w 2011. ;<

Tak po za nawiasem, gral juz ktos w tego najnowszego Tekkena? Slyszalem ze z klasyki, zrobila sie tandeta...

Rybzor
28-11-2009, 19:01
@Top
Ja tak giercze w Dragon Ejdża!
11:30h gry i 14% ukończone : P

Ashlon
29-11-2009, 00:01
Wczoraj miała miejsce polska premiera gry: S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci.
Czy na tym forum są jacyś stalkerzy? Jeśli tak to dajcie swoje opinie bo ja jestem zachwycony najnowszym stalkeren. Trójka jest moim zdaniem idealnym połączeniem poprzedniczek ze świetnym klimatem. Można w nią grać nie znając poprzednich części bo na początku jest świetne wprowadzenie. Ogólnie gra warta zakupu ; )

A czyms to sie rozni od poprzednich Stalkerow?

Powiem tyle, podstawke przeszedlem cala i podobala mi sie bardzo za klimat, az do... wejscia do Pripyat, gdzie gierka stracila klimat - przelecialo sie przez miasto w 2 minuty, a to przeciez akcja glownie tam powinna sie dziac. Clear sky odpalilem, ale poczatkowe lokacje byly dosc nudne i naszpikowane anomaliami (ktorych mialo byc mniej, a czego sie nie zauwaza) i nie dalem rady. Czekam na opinie nt. call of pripyat.

Morets
29-11-2009, 03:32
Witam. Zdaje mi sie ze moglbys sprobowac zagrac w Tibie :p, widze ze nie napisales nigdzie ze w Tibie grales :]

Sory za nie uzywanie znakow miekkich ale mam angielski Windows.:(

rentonB
29-11-2009, 09:37
Padłem...

Dlaczego??

Nari
29-11-2009, 11:02
No i po ~40h grania w DA:O zdałem. Gra dobra jako RPG, choć nie wynosi się nad ramowe pojęcia. Ocena: 5-/6.

Rybzor
29-11-2009, 14:11
A ja po 20h gry mam dopiero 20% lol : P.

Grałeś na PC?

Lord Dreathan
29-11-2009, 15:07

Grałeś na PC?

Zapewne konsola :/ A tak btw, gra podlicza ile wykonales wszystkich watkow, wiec tak naprawde przeszedles kolo 30% gry juz.

Nari
29-11-2009, 15:19

Grałeś na PC?
PC. Ale nie bawiłem się zbytnio w poboczne zadania, tylko jak mi pieniędzy brakowało z początku =).

Rybzor
29-11-2009, 15:58
Łe, to ja sobie wszystko robię : P

Ktoś ma jakąś ciekawą taktykę na zabicie tego wielkiego smoka co to się go wzywa zawyciem w róg?

MALLuś
29-11-2009, 16:23
Najlepiej spisywało się jeden wojownik wyuczony w dwuręczne bronie<skill który nie pozwala zostać obalonym/ogłoszonym> mag do ataku, łucznik i healer warka.
Nawet jak wojownik umrze smok będzie atakował z odległości, a dmg niespecjalny ma wtedy.

Lord Dreathan
29-11-2009, 17:04
Łe, to ja sobie wszystko robię : P

Ktoś ma jakąś ciekawą taktykę na zabicie tego wielkiego smoka co to się go wzywa zawyciem w róg?

Zakladam ze zbierales luski z tych malych smokow. Idziesz do Denerim, do Wade'a. Mowisz do jego ziomka, ze posiadasz luski i chcesz zbroje ( ja mu dorzucilem jeszcze troche kasy, zeby sie bardziej postaral, ale nie wiem czy to robi roznice). Wychodzisz z budynku i wracasz do niego. Zestaw gotowy ( zbroja i dalej to chyba buty i rekawice) ;) Co prawda nie ma duzo armora, ale ma okolo 50% fire resistance. Zakladasz to i dragon to eazzzzy mode.

Rybzor
29-11-2009, 17:54
Zakladam ze zbierales luski z tych malych smokow. Idziesz do Denerim, do Wade'a. Mowisz do jego ziomka, ze posiadasz luski i chcesz zbroje ( ja mu dorzucilem jeszcze troche kasy, zeby sie bardziej postaral, ale nie wiem czy to robi roznice). Wychodzisz z budynku i wracasz do niego. Zestaw gotowy ( zbroja i dalej to chyba buty i rekawice) ;) Co prawda nie ma duzo armora, ale ma okolo 50% fire resistance. Zakladasz to i dragon to eazzzzy mode.
No ta byłem u niego, ale mam 5 łusek i nie chce ze mną gadać. Chyba za mało ;;

Lord Dreathan
29-11-2009, 18:12
No ta byłem u niego, ale mam 5 łusek i nie chce ze mną gadać. Chyba za mało ;;

Mialem 6 o ile pamietam ;P

Rybzor
29-11-2009, 18:58
Lol a skąd ja mogę teraz wziąć łuskę? Wszystkie smoki tam wybiłem chyba : P

Btw, walczyliście z wilkołakami, czy zabijaliście z nimi ten elficki obóz? Ja zrobiłem i to i to i zabicie wilkołaków mi się lepiej spodabało : P

Nari
29-11-2009, 19:02
Lol a skąd ja mogę teraz wziąć łuskę? Wszystkie smoki tam wybiłem chyba : P

Btw, walczyliście z wilkołakami, czy zabijaliście z nimi ten elficki obóz? Ja zrobiłem i to i to i zabicie wilkołaków mi się lepiej spodabało : P
Ja u Morrigan sobie odblokowałem wspaniały czar o nazwie "Stożek zimna" (nie wiem, jak jest przetłumaczone w oryg. wersji językowej). Czar dosyć szybko się odnawia, więc smok jest przez dłuższy czas praktycznie zamrożony.
Ja zabiłem wilkołaków :-).

Rybzor
29-11-2009, 19:42
Lol, mam ten czar od dawien dawna, ale przecież to nie jest żaden złoty środek. Raz, że nie zawsze zamraża, a dwa, to smok się odmraża po pół sekundy. Oczywiście na normalnych przeciwników jest ok, ale na tego bydlaka za wiele nie daje ; p

Nari
29-11-2009, 19:50
Lol, mam ten czar od dawien dawna, ale przecież to nie jest żaden złoty środek. Raz, że nie zawsze zamraża, a dwa, to smok się odmraża po pół sekundy. Oczywiście na normalnych przeciwników jest ok, ale na tego bydlaka za wiele nie daje ; p
A masz jakieś inne propozycje? :-).

Rybzor
29-11-2009, 20:00
A masz jakieś inne propozycje? :-).
Oczywiście, że mam.

http://www.youtube.com/watch?v=Lpevk_kG6iQ

A co, to jakiś argument na głupie pomysły? Brak innych? ;;

Btw, nie wie ktoś gdzie mogę kupić dużo stężonego roztworu? Mam sporo korzeni itp, chciałem sobie trochę potionków porobić : P

@down
Sprawdzę.

edit:
faktycznie znalazłem tam, dzięki.

Nari
29-11-2009, 20:27
Oczywiście, że mam.

http://www.youtube.com/watch?v=Lpevk_kG6iQ (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=Lpevk_kG6iQ)

A co, to jakiś argument na głupie pomysły? Brak innych? ;;

Btw, nie wie ktoś gdzie mogę kupić dużo stężonego roztworu? Mam sporo korzeni itp, chciałem sobie trochę potionków porobić : P
A w karczmie w Denerim sprawdzałeś? Zdaję mi się, że tam był, ale nie jestem pewien.

sphinx123
29-11-2009, 21:25
Ja u Morrigan sobie odblokowałem wspaniały czar o nazwie "Stożek zimna" (nie wiem, jak jest przetłumaczone w oryg. wersji językowej). .

Cone of cold <3

Maldoryz
29-11-2009, 22:06
Moze nie przeszedlem w swoim zyciu zbyt duzo gier, ale... PORTAL to jedna z najlepszych, w ktore gralem. Cos pieknego, piosenke znalem nawet przed kupnem, wszystkie filmy o portalu na utubie chyba wtedy przejrzalem. A niedawno kupilem gre... no miodzio :D!

Kikuslav
29-11-2009, 22:12
@up

gdybym mial funduszu coś też bym z chęcią kupil Portala... Odrazu Playa3 i tv bym kupil... ._.
swietna gra. ma cos w sobie :)

Billy_Mays
29-11-2009, 22:28
Moze nie przeszedlem w swoim zyciu zbyt duzo gier, ale... PORTAL to jedna z najlepszych, w ktore gralem. Cos pieknego, piosenke znalem nawet przed kupnem, wszystkie filmy o portalu na utubie chyba wtedy przejrzalem. A niedawno kupilem gre... no miodzio :D!

Ściągnij sobie Portal: Prelude, darmowy dodatek ;;

Rybzor
29-11-2009, 22:46
Zabiłem smoka, rozstawiłem shooterów w trójkąt i ciągle się leczyłem Alisterem no i dało radę. Sporo itemków z niego leci : P

Serious Sam
30-11-2009, 01:35
Zabiłem smoka, rozstawiłem shooterów w trójkąt i ciągle się leczyłem Alisterem no i dało radę. Sporo itemków z niego leci : P

Grasz w tego DragonAge?

Rybzor
30-11-2009, 01:37
No gram, przeczytaj sobie poprzednie posty : p

Btw, ciekawostka. Odpaliłem sobie Dirt 2, który ma premierą za parę dni chyba? Niestety pod DX10. Chciałem sprawdzić, jak się mają pogłoski o kosmicznych wymaganiach:
Procesor: Intel Core i7 lub AMD Phenom II
Pamięć RAM: 3GB
Twardy dysk: 10GB
Karta graficzna: ATi Radeon HD 5700 Series
Testowane na sprzęcie:
AMD Phenom II X4 3200 MHz @ 3523 MHz
GeForce GTX 260 AMP Edition (core 216) 896MB - 650/2100/1400.
Płyta główna: Gigabyte GA-MA770T-UD3P.
Pamięć: 4GB (2x2GB ) DDR3 1333MHz, 9-9-9-24.
Wyniki:
1. ~1900x1000, detale: najwyższe, 16x
min: 36 fps
max: 52 fps
avg: 45.996 fps

2. ~1600x900, detale: najwyższe, 4x
min: 55 fps
max: 76 fps
avg: 66.089 fps

3. ~1200x720, detale: najwyższe, 0x
min: 60,
max: 99,
avg: 83.720

4. ~1200x720, detale: najniższe, 0x
min: 68,
max: 116,
avg: 88.320

Wnioski?
Przy wyścigówkach za płynne utrzymuję 30 fps. Wcale nie trzeba mieć i7 i najnowszego radka. Karta gtx z rodziny @200, czy taki radek 4870HD powinna spokojnie wystarczyć do obsługi max detali. Myślę, że 9800gt z prockiem 2.6-3.0 d2c (zwłaszcza podkręconym) intela też powinien całkiem ładnie tą grę uciągnąć, chociaż na maks już tu bym nie liczył. Tak czy siak te zalecane wymagania są ostro przesadzone. Nie wiem tylko, czy pod DX11 wymagania nagle się jakoś ostro zmienią. W każdym razie na DX10 też wygląda całkiem fajnie, o tak: (kompresja 6mb do 500kb trochę odbiera temu zdjęciu : P)

http://img509.imageshack.us/img509/1058/dirt22009113003151099.jpg (http://img509.imageshack.us/i/dirt22009113003151099.jpg/)

rentonB
30-11-2009, 13:34
Wracajac do MW2
http://www.youtube.com/watch?v=THU2H5_nadQ

Maldoryz
01-12-2009, 20:53
Panowie, panowie...
http://img231.imageshack.us/img231/7677/takjestemzajebisty.png (http://img231.imageshack.us/i/takjestemzajebisty.png/)
Jestem z siebie dumny ^^

hoomik
01-12-2009, 21:22
za kilka dni w koncu bede odbieral iksa, a jako ze z okazji drugiego kompa indahouse trzeba bylo nabyc router, to i XBL bedzie aktywny. Jezeli ktos na weekend pragnie miec skopane dupsko w FIFA 09/10, NBA Live! 09, dowolnego NFSa (z wyjatkiem Shifta, ze wskazaniem na Most Wanted), tudziez innego Mortal Kombat - zglaszac sie.

Rybzor
01-12-2009, 21:49
@hoom
Zawsze musisz wszystko robić na odwrót? Odrzucasz shifta i naciskasz na most wanted?

hoomik
01-12-2009, 22:09
nie downloadzilem jeszcze Shifta, i tbh nie bardzo mi sie chce, bo mam jeszcze inne gierki czekajace na plejanie, a Most Wanted <3333

Rzyttofrajer
02-12-2009, 16:38
nie downloadzilem jeszcze Shifta, i tbh nie bardzo mi sie chce, bo mam jeszcze inne gierki czekajace na plejanie, a Most Wanted <3333

Ty chcesz grac na xbl piratami??

hoomik
02-12-2009, 16:43
jakos nie zauwazylem zeby przeszkadzalo to sporej ilosci graczy

Rzyttofrajer
02-12-2009, 16:51
Tos chyba nie na czasie bo teraz podlaczenie xboxa do neta ban na 99% nawet jak grasz w orginaly a masz przerobke no ale twoj xbox rob co chcesz baj de lej teraz nawet dyski blokuja

hoomik
02-12-2009, 18:54
mam Arcade'a wiec w/e, niech sobie blokuja dyski. Mam jeszcze 2 free konta do plejania na XBL, wiec kasy tez nie strace. A jak zbanuja to trudno, bedzie plejanie tylko na singlu. 1.5 roku X nie byl podlaczany do sieci i jakos zylem, wiec po ewentualnym banie tez plakac nie bede.

sphinx123
03-12-2009, 16:36
Jak Wam się nudzi to zawsze możecie ze mną pograć w Aiona na prywatnym serwerze Infinity <3

http://i47.tinypic.com/esloq9.jpg

Ciekawe czy widać screen =D

Grycan
04-12-2009, 17:30
A ja pogrywam w "Gears of War", które kupiłem za 9,99zł w Biedronce. :P
Tylko, cholera, próbowałem już trzema kontami Liva jakoś włączyć, żeby przez neta grać, ale nie potrafię. Chyba zrobię 4 konto na xlive, żeby to zadziałało. Ale czy zadziała to wątpię szczerze. :/

Rybzor
04-12-2009, 18:13
W Polsce są problemy z tym, albo po prostu nie działa.

Ja pocinam trochę w Dirta 2, ale musze jeszcze Dragon Ejdza skończyć, a w MW2 dopiero 56 lvl : P. Spora kolejka.

BialyOleander
04-12-2009, 18:28
W Polsce są problemy z tym, albo po prostu nie działa.

Ja pocinam trochę w Dirta 2, ale musze jeszcze Dragon Ejdza skończyć, a w MW2 dopiero 56 lvl : P. Spora kolejka.

ryba fajny jest dirt 2 bo mam fajną propozycję wymiany i nie wiem czy się skusić.

Rybzor
04-12-2009, 19:06
Mnie się podoba. Zrobił na mnie ogromne wrażenie. Nie jest nudno, dobry model jazdy, kolorowo, ładnie, zróżnicowane tereny itp.

Dirt 1 nie specjalnie mi się podobał, za to dwójka przypadła mi do gustu.

Grycan
04-12-2009, 20:57
Już działa. ^.^ Usunąłem stary, offlinowy profil, utworzony jeszcze za czasów GTA 4. :D I mogę już normalnie na necie pykać. :P

Lord Dreathan
05-12-2009, 03:27
A ja pogrywam w "Gears of War", które kupiłem za 9,99zł w Biedronce. :P
Tylko, cholera, próbowałem już trzema kontami Liva jakoś włączyć, żeby przez neta grać, ale nie potrafię. Chyba zrobię 4 konto na xlive, żeby to zadziałało. Ale czy zadziała to wątpię szczerze. :/

Xlive jest na xboxa, chyba ze masz na mysli ten smieszny program MS, nie pamietam jak to sie nazywalo. ( powiazane ze znaczkiem games for windows)

Grycan
05-12-2009, 12:07
XLive, działa tez pod Games for Windows Live. :P Jak chcesz założyć konto Games for Windows live, to musisz wejść na xbox.com i tam założyć. Trochę to długo trwa, ale jest spoko. :)

ruszek
07-12-2009, 21:38
Halp me !

Kupiłem se nieśmigany Gears Of War za dyszkę i tu jest problem. Instaluje mi się już pół godziny, komputer dziwnie charczy, nie wiem co może być powodem (no chyba nie to że jest z biedronki ?). Wam też się tak długo instalował ?

MALLuś
07-12-2009, 22:01
Ta gra tak ma.

ruszek
07-12-2009, 22:08
To ile się to będzie instalowac ? O_o Odpaliłem jeszcze raz, bo myślałem że coś jest nie tak <facepalm>.

MALLuś
07-12-2009, 22:24
Ja swą wersje raz po ok 20 min wyłączyłem, za 2 razem włączyłem i poszedłem do sklepu, po powrocie już się zainstalowało.

Grycan
09-12-2009, 08:07
@Ruszek

Zostaw instalację sam na sam z komputerem na 5 do 10(15?) minut, i idź pooglądać telewizję, lub skocz do sklepu po Colę, bądź cokolwiek. Powinno się zainstalować. :P

Rybzor
10-12-2009, 22:11
http://www.youtube.com/watch?v=6K3b6xg60TI&feature=player_embedded

Epic fejl : d

Rzyttofrajer
10-12-2009, 22:22
Ej Ryba ty wpisujesz w youtubie Modern Warfare 2 i ogladasz randomy tosz to chore

ruszek
10-12-2009, 22:26
@Ruszek

Zostaw instalację sam na sam z komputerem na 5 do 10(15?) minut, i idź pooglądać telewizję, lub skocz do sklepu po Colę, bądź cokolwiek. Powinno się zainstalować. :P

Instalowało mi się 1,5h ... Ale gierka kozacka ;d

Rybzor
10-12-2009, 23:26
Ej Ryba ty wpisujesz w youtubie Modern Warfare 2 i ogladasz randomy tosz to chore
Nie, raczej wchodzę na http://www.modern-warfare2.eu/ i czytam sobie newsy.

lol.

Pandabear
11-12-2009, 04:25
@up
Widze dragon age'owy wymiatacz :P Pytanie -> Oplaca sie kupic? Odrazu mowie, ze na ps3 :p

Rybzor
11-12-2009, 14:11
Zagrać? Warto... Czy kupić? No nie wiem. Ja nie kupuje gier bez multi.

Wylansowany
11-12-2009, 16:40
Zagrać? Warto... Czy kupić? No nie wiem. Ja nie kupuje gier bez multi.

Hmm... ciekawe podejście. Ja chyba nigdy nie grałem w grę typowo single z dodatkowym multi...

Odnośnie DA: Ja bym brał nawet w ciemno. RPG z BioWare'u może być co najmniej średnie, o słabym nie ma mowy.

Pandabear
11-12-2009, 17:05
I tak tez zrobie :p

Dodatkowo mam dwa pytanka :

1) Tekken 6 - gral ktos?Jako, ze na ps3 mam tylko dragon balla z typowych bijatyk 1v1 hotseat myslalem nad tekkenem.

2)Jakakolwiek wyscigowa gra? Bo nie mam zadnej, a z kumplami czasami by sie popykalo :p

@up
Dzieki Tobie BioWare na spole z EA i empikiem zarobilo 280zl na edycji kolekcjonerskiej xd Teraz przetestujemy owe cudo, relacje zdam pozniej :P(jak bd zle wysylam Ci gre z paragonem i moim numerem konta):)

Rybzor
11-12-2009, 22:49
I tak tez zrobie :p

Dodatkowo mam dwa pytanka :

1) Tekken 6 - gral ktos?Jako, ze na ps3 mam tylko dragon balla z typowych bijatyk 1v1 hotseat myslalem nad tekkenem.

2)Jakakolwiek wyscigowa gra? Bo nie mam zadnej, a z kumplami czasami by sie popykalo :p

@up
Dzieki Tobie BioWare na spole z EA i empikiem zarobilo 280zl na edycji kolekcjonerskiej xd Teraz przetestujemy owe cudo, relacje zdam pozniej :P(jak bd zle wysylam Ci gre z paragonem i moim numerem konta):)
1. Nie grałem, ale widziałem. Jak dla mnie średniawka. Trochę lepsza oprawa graficzna, reszta to stary teken : P

2. NFS Shift jest świetny. Muszę go chyba sobie znowu zainstalować mimo, że przeszedłem : P. Jak nie NFS, to Forza Motorsport. Mega dobra ścigałka. (nie ma tej gry na PC)

X-Zero
11-12-2009, 23:05
@DA:Origins:
Kupiłem w ciemno, nie żałuję :P

Chociaż na początku miałem problemy z opanowaniem 4. postaci...
Zawsze zostaje poziom trudności łatwy xd
W końcu gra się dla przyjemności.

@down:
No, tylko u mnie zawsze Wynne traci jakoś szybko manę, nie wiem czemu :(
< ofc. w taktyce wyłączyłem niepotrzebne umiejętności >

Lord Dreathan
12-12-2009, 14:31
@DA:Origins:
Kupiłem w ciemno, nie żałuję :P

Chociaż na początku miałem problemy z opanowaniem 4. postaci...
Zawsze zostaje poziom trudności łatwy xd
W końcu gra się dla przyjemności.

Nawet najtrudniejszy nie jest taki trudny, jak masz healera ;P

Dr.Unknown
13-12-2009, 15:30
No i mamy zapowiedzi od Lucasarts. Osobiście strzeliła mnie *****ca - liczyłem wreszcie na wskrzeszenie sagi Jedi Knight i zapewnienie rozrywki multiplayer na wysokim poziomie starym i nowym graczom. Ale nie - lepiej kontynuować grę, która była porażką - The Force Unleashed.

@down
Ktoś? Przecież TFU było na liście rozczarowań roku (tej samej, na której Spore zajął pierwsze miejsce).

Lord Dreathan
13-12-2009, 17:32
lepiej kontynuować grę, która była porażką - The Force Unleashed.
Wreszcie ktos podziela moje zdanie na temat tej gry!

Zokar
14-12-2009, 18:52
Od kumpli w szkole słyszałem o tym że ma być jakieś DLC do CoD'a 6, czy ktoś wie coś na ten temat?
I jak ktoś grał to czym się różni Band Hero od Guitar Hero Wt?

sphinx123
14-12-2009, 18:56
No i mamy zapowiedzi od Lucasarts. Osobiście strzeliła mnie *****ca - liczyłem wreszcie na wskrzeszenie sagi Jedi Knight i zapewnienie rozrywki multiplayer na wysokim poziomie starym i nowym graczom. Ale nie - lepiej kontynuować grę, która była porażką - The Force Unleashed.

Kolejna część Jedi Knight? Ja poproszę, w Jedi Academy grałem chyba 2 lata xD

Hmmm, obecnie pogrywam w Hellgate: London. Właściwie wciąga jak Diablo, nie wiem dlaczego metale tak narzekają na to w necie xd