Pokaż pełną wersje : Gry - temat ogólny
Lord Dreathan
13-02-2010, 22:41
Dobry był patent z czitami, które działały, ale na pewien czas zajebywały Ci całą wioskę : D
Czity nie dzialaly w mapach taktycznych, gdzie miales same wojsko:P
Yoh Asakura
15-02-2010, 00:56
Skończyłem Mass Effecta 2. Świetny. Udało mi się przeżyć misję samobójczą i straciłem tylko 2 towarzyszy :P
Wylansowany
15-02-2010, 15:27
Od czwartku mam ME2 (co prawda z opóźnieniem, ale kolekcjonerską wersję). Gra tak przyciągnęła do siebie, że praktycznie przez cały weekend grałem. Mimo, że na początku do wielu rzeczy nie mogłem się przyzwyczaić, to zrozumiałem w końcu, że te niepasujące mi rozwiązania świetnie się sprawdzają. Na razie nie oceniam, ale wygląda na to, że to najlepszy RPG i jedna z najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem.
Premiera Heavy Rain prawie za tydzień, ehhh. Kolejna dobra gra nie na PC : (((((
Jak kiedyś kupie Xboxa bd miał dużo do nadrobienia : P
@down
Ah, my bad!
@lans
Co masz fajnego w edycji kolekcjonerskiej i ile dałeś?:)
Premiera Heavy Rain prawie za tydzień, ehhh. Kolejna dobra gra nie na PC : (((((
Jak kiedyś kupie Xboxa bd miał dużo do nadrobienia : P
chyba ps3. Heavy Rain wychodzi wyłącznie na ps3
Pacz_knight
15-02-2010, 21:45
Hahaha! A to dobre... Widzial juz to ktos?
http://gry.onet.pl/2128560,1,Squere_Enix_probuje_oszukac_graczy,wiado mosc.html
To ze na Onecie pisza mase bzdur, to ten artykul szczerze mnie zainteresowal.
Jestem w trakcie poszukiwan, wiekszej ilosci informacji na ten temat.
A wy co o tym myslicie? ;)
Wylansowany
16-02-2010, 15:43
@lans
Co masz fajnego w edycji kolekcjonerskiej i ile dałeś?:)
http://www.empik.com/mass-effect-2-edycja-kolekcjonerska-pc-multimedia,prod32350182,p
Na szczęście, z okazji urodzin, zostałem zasponsorowany przez członków rodziny, więc koszt wyniósł mnie ok. 100. :p
Btw. Jest nowe info o Crysisie 2. Szkoda, że nie będzie rozwalać budynków, ale gra ma być bardziej liniowa od "jedynki" i to mnie cieszy.
To, że będzie mniej liniowy wiadomo było już dawno :P
Yoh Asakura
16-02-2010, 17:38
Kolekcjonerka ME2 na PC to chyba kpina.
Dark Sven
16-02-2010, 17:40
Czity nie dzialaly w mapach taktycznych, gdzie miales same wojsko:P
Nooo... I pomijając pierwszą, to każda kolejna była cinszka.
Mam w sumie obydwie zainstalowane na PC. Kurde, korci, coby odpalić ; D
AvP na pokładzie. Póki co gram sobie predatorkiem, gra prezentuje się na prawdę wyśmienicie. Gdyby nie ten imbalans względem marina, to była by z tego niezła sieciowa nawalanka. Cud miód i orzeszki : P
Właśnie kupiłem sobie Street Fighter IV i czekam aż się zainstaluje. Aż mi się łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę jak grałem SFII na automatach gdy byłem mały. :)
Pacz_knight
17-02-2010, 17:27
@up
Nie, nie, nie... Nigdy nie lubilem SF. Jak dla mnie za monotonna. Chociaz fakt, faktem te stare wersje z automatow byly calkiem niezle, w porownaniu z najnowsza odslona, ktora wedlug mnie jest porazka.
@topic
Hmmm, jako iz jestem wielkim fanem gier MMO, a jest to temat z grami (tak, moge isc do dzialu RPG, ale po kij robic nowe tematy? o.O), zapytam wprost.
Zna ktos jakas fajna sieciowke w stylu mangowego, lub tez fantasy RPG? ;)
sphinx123
17-02-2010, 17:38
@Pacz
9Dragons albo Jade Dynasty, jedyne dwie darmówki warte uwagi według mnie ;>
Wylansowany
17-02-2010, 19:26
Kolekcjonerka ME2 na PC to chyba kpina.
Niestety tak, ale wiadomo, że całkowita wina leży po stronie wydawcy - a tym było EA, którego z chociażby takich powodów, nigdy jako dystrybutora nie lubiłem.
Z DA:O było przecież identyczna sytuacja.
Wrzuciłem krótki filmik jak ma się rozgrywka predatorem w AvP. Imho najciekawsza "rasa".
http://www.youtube.com/watch?v=j783QH4GW64
Radzę sobie ustawić na 480p : P
btw. ruszyła beta Starcrafta 2 <333
Szczerze mowiac, to bez szalenstw.
Jedna z fajniejszych jak dotąd recenzji hewi rejna :>
http://www.gametrailers.com/video/review-heavy-rain/61846
A ja nie powiem nic nowatorskiego ale.. Kilka godzin w Asassassin's Creed 2 dało mi bardzo dużo radości:D Oczywiście na xpudle: >
Parafeks
18-02-2010, 19:22
Wrzuciłem krótki filmik jak ma się rozgrywka predatorem w AvP. Imho najciekawsza "rasa".
http://www.youtube.com/watch?v=j783QH4GW64
Radzę sobie ustawić na 480p : P
btw. ruszyła beta Starcrafta 2 <333
Rybzor pwn
Btw Ile lat kariery miales w Virtua Tennis 3 ? ; >
Ametystowec
18-02-2010, 19:42
Czy za ktoś jakąś klimatyczną strzelanke, w której multiplayer może być np: 2 graczy vs komputer - ALE, nie na zasadzie areny a przechodzonego scenariusza. Np coś w stylu stalkera, tylko poprostu przechodzi się we dwóch. Ofc najlepszą opcją byłoby 2 komandosów biegnie przez jakieś "stalkerowe podziemia" B)
Grałem w to max godzinkę. Miałem nadzieję, że pykanie na padzie da mi trochę więcej frajdy, ale jednak zrobiło się boring : f
A co do predatora, to tu jest jeszcze jeden filmik z tego: http://www.youtube.com/watch?v=aI7biSUGr9g
Prawie sam początek gry.
Czy za ktoś jakąś klimatyczną strzelanke, w której multiplayer może być np: 2 graczy vs komputer - ALE, nie na zasadzie areny a przechodzonego scenariusza. Np coś w stylu stalkera, tylko poprostu przechodzi się we dwóch. Ofc najlepszą opcją byłoby 2 komandosów biegnie przez jakieś "stalkerowe podziemia"
Swat 4 i Swat 3. Kiedyś fajnie się w to pwniło z kolegami na lanie : P
Pandabear
18-02-2010, 19:45
Nie mialem czasu przez miesiac tknac mojej besti (ps3 of cours ;d) o oto tytuly w ktorych sie zapomne na weekend:
Bioshock 2(kolekcjonerska oceniam na 4+)
AvP(mam nadzieje, ze bedzie dobry)
Dante Inferno (zalicze, ale strasznie slaba gra, spodziewalem sie god of wara 3 i sie zawiodlem:()
No i God of war 3 kolekcjoner (juz sie doczekac nie moge na mojego preordera :<)
@up
Nie spamuj tu filmami bo sie w*****e obejrze i mi przejdzie smaczek xd A nadal avpek zafoliowany :(
Pacz_knight
18-02-2010, 20:52
@Sphinx
9Dragons gralem i jakos miejscami przypominalo mi to az za nadto Metina o.O
A jesli chodzi o Jade Dynasty, to widzialem to tylko u kolegi i gra calkiem fajnie wygladala. Obawy mam jednak przed wymaganiami gry, no i nie przepadam za klimatem chinsko-orientalnym.
Ale tak czy siak, nic mnie to nie kosztuje, dlatego tez sprawdze ta gierke w weekend. ;)
@topic
Moze mi ktos podac dobra stronke z emulatorami na GBA?
Pogralbym sobie w Pokemony i FF: Tactics. ;p
sphinx123
18-02-2010, 21:56
@Sphinx
9Dragons gralem i jakos miejscami przypominalo mi to az za nadto Metina o.O
Lol, bluźnierca! XD Metina to może przypominać przedszkole dla niedorozwiniętych dzieci w biednej murzyńskiej dzielnicy ;o Po prostu musisz sobie znaleźć dobrą gildię, mistrza i w ogóle ; ) 9Dragons wciągnęło mnie gdzieś na miesiąc ponad, a to naprawdę duży sukces (spójrz np. na takie Runes of Magic - wyje**łem z dysku po dwóch dniach, to samo z Aionem czy innym Dekaronem). <3
A tak w ogóle, to przydałoby się mmorpg w klimatach japońskich ;> Może Japończycy będą za kilka lat nową "rasą" w Silkroad? Kto wie XD
Lord Dreathan
19-02-2010, 02:23
Nie wiedzac na co sie porywam, stwierdzam ze nowe przygody komandora Szczeparda (Mass Effect 2) sa bardzo dobre. Jakkolwiek jak ktos nie gral w jedynke, to moze sie az tak nie wciagnac w gre.
Pacz_knight
19-02-2010, 08:26
Lol, bluźnierca! XD Metina to może przypominać przedszkole dla niedorozwiniętych dzieci w biednej murzyńskiej dzielnicy ;o Po prostu musisz sobie znaleźć dobrą gildię, mistrza i w ogóle ; ) 9Dragons wciągnęło mnie gdzieś na miesiąc ponad, a to naprawdę duży sukces (spójrz np. na takie Runes of Magic - wyje**łem z dysku po dwóch dniach, to samo z Aionem czy innym Dekaronem). <3
A tak w ogóle, to przydałoby się mmorpg w klimatach japońskich ;> Może Japończycy będą za kilka lat nową "rasą" w Silkroad? Kto wie XD
Owszem, byc moze za krotko w to gralem (miesiac? o.O), ale naprawde nie przypadlo mi do gustu. >.<
Chodzi ci o japonski klimat w grze, mangowy swiat, czy gre wyprodukowana przez Japonczykow?
Bo jesli masz na mysl druga kwestie, to tych gier jest masa. Mniej lub bardziej znane, lepsze i gorsze, ale jest ich naprawde sporo. ;)
Parafeks
19-02-2010, 10:25
A patrzac na Rybzora filmy na YT, to strach sie bac jego ortografii ; P
@topic
Znacie jakas fajna strzelanke albo jakakolwiek gre ktora pojdzie na zlomie ?
3,4 ghz x2
512 ram
Vista
64 mb karta SM 2.0
Shanhaevel
19-02-2010, 11:28
@up
Po cholerę ci Vista, zwłaszcza jak masz tak mało RAMu?
@ontop
Właśnie gram w World of Goo. Wcześniej grałem w Plants vs. Zombies. Obie gry, mimo że niskobudżetowe, są fajne, polecam. : >
Popieram. Plants są IMO bardzo zabawne, wiele godzin na zawodowych przedmiotach spędziłem walcząc z zombie..
Co do World of Goo: Fajny klimat, całość mi się bardzo spodobała.
Czasami Shan nie ma się wpływu na SO:<
@Mass Effect 2
Duuuuuuuuuuże rozczarowanie. Olbrzymie wręcz. NIe ma nawet połowy tego funu co w ME1. Gdzie nawet 20% nie ma.
Pandabear
19-02-2010, 15:50
Bioshock 2 -> Fajny, ale myslalem, ze wywali mnie z butow jak jedynka a tak sie nie stalo :( (fajna winelka w kolekcjonerze ratuje sytuacje ;p tylko na czym to odtworze xd).
AvP -> Takie se, sytuacje ratuje multi bo single jakis nudny. Myslalem, ze grajac alienem bd zaczynal od tego pajeczaka X(
Mass2 -> Sprzedawca mnie przekonal, kupilem i ... taki sobie :P Moze nie lubie rpg? Bo mojego dragon age w kolekcjonie odlozylem po 5 min >.>
Ogolnie czekam na god of wara, starcrafta, diablo i dodatek do wowa. To jedyne gry ktore napewno bd najs!
Parafeks
19-02-2010, 17:43
@up
Po cholerę ci Vista, zwłaszcza jak masz tak mało RAMu?
@ontop
Właśnie gram w World of Goo. Wcześniej grałem w Plants vs. Zombies. Obie gry, mimo że niskobudżetowe, są fajne, polecam. : >
Moja mama mi kupila komputer, a to iz idioci Visci tam wstawili, toz nie moja wina jest.
Ps. Dokupic cos do tego sprzetu ? Bo nie wiem na czym stoje
Moja mama mi kupila komputer, a to iz idioci Visci tam wstawili, toz nie moja wina jest.
Ps. Dokupic cos do tego sprzetu ? Bo nie wiem na czym stoje
Giga ramu, więcej się w niego nie opłaca inwestować.
Parafeks
19-02-2010, 18:04
Giga ramu, więcej się w niego nie opłaca inwestować.
A moze dwa + Karta 256 ramu ? ; ]
W Electroworldzie kosztowaly po 139 zl/sztuka.
Napisz dokładniej, jakie masz tam części, mam na myśli nazwy modeli wszystkich podzespołów, a nie samą ilość pamięci i taktowania.
Przeszedłem GTA 4, matko z 25h mi zeszło bez bawienia się w jakieś poboczne misje, ale było warto. Polecam ;]
No i mam zastój, nic mnie teraz nie interesuje, mam ochotę pograć w Etherlords 2 ale za hugo nie wiem skąd zassać polską wersje, Help!
A moze dwa + Karta 256 ramu ? ; ]
W Electroworldzie kosztowaly po 139 zl/sztuka.
Jeżeli nie szkoda Ci kasy, to ok - kup dwa giga ramu. Na pewno da lepszy efekt, niż jeden. Co do karty, to pamięć tutaj akurat nie ma za wiele do rzeczy.
Imho albo kupujesz stosunkowo dobrą kartę, pokroju 9800 GT i te 2gb ramu, bo procesor masz porównywalny do reszty, albo po prostu ramy. Średniej karty za małe pieniądze się nie opłaca kupować do takiego sprzętu.
No i jak napisał Żyłka - podaj pełną specyfikacje + jaki masz zasilacz.
Parafeks
19-02-2010, 20:11
Jeżeli nie szkoda Ci kasy, to ok - kup dwa giga ramu. Na pewno da lepszy efekt, niż jeden. Co do karty, to pamięć tutaj akurat nie ma za wiele do rzeczy.
Imho albo kupujesz stosunkowo dobrą kartę, pokroju 9800 GT i te 2gb ramu, bo procesor masz porównywalny do reszty, albo po prostu ramy. Średniej karty za małe pieniądze się nie opłaca kupować do takiego sprzętu.
No i jak napisał Żyłka - podaj pełną specyfikacje + jaki masz zasilacz.
Za cholere nie wiem jak sprawdzic taka pelna specyfikacje, ale zasilacz 230w.
@Yoh
A żeby grać, trzeba mieć sprzęt! Jeżeli coś ci nie pasuje w postach, to się reportuje, a nie pisze jeszcze głupszy, nic nie wnoszący do tematu.
Pacz_knight
19-02-2010, 21:04
Mój temat, ja tu rządzę.
A lizaka dac malemu chlopczykowi?
@topic
Tak sie zastanawiam... Zna ktos fajne RPG na telefony komorkowe? ^^
Chetnie bym sobie popykal w jakiegos eRPeGa, podczas jazdy autobusem do szkoly, a z braku konsoli przenosnej jest to niemozliwe.
Parafeks
19-02-2010, 23:17
A lizaka dac malemu chlopczykowi?
@topic
Tak sie zastanawiam... Zna ktos fajne RPG na telefony komorkowe? ^^
Chetnie bym sobie popykal w jakiegos eRPeGa, podczas jazdy autobusem do szkoly, a z braku konsoli przenosnej jest to niemozliwe.
Elven Chronicles, Heroes Of Lore
Za cholere nie wiem jak sprawdzic taka pelna specyfikacje, ale zasilacz 230w.
Ryba pytając cię o zasilacz, miał na myśli jego moc i markę, a nie napięcie.
Specyfikację możesz sprawdzić np. w programie CPU-Z (http://www.programosy.pl/download/pobierz2,cpu-z.html).
Nagrody AIAS są odpowiednikiem filmowych Oscarów. Oto pełna lista zwycięzców:
Gra Roku: Uncharted 2: Among Thieves
Wybitne osiągnięcie w reżyserii gier: Uncharted 2: Among Thieves
„Każualowa” gra roku: Flower
Bijatyka roku: Street Fighter IV
RPG/MMO roku: Dragon Age: Origins
Sportówka roku: FIFA 10
Wyścigówka roku: Forza Motorsport 3
Wybitne osiągnięcie w projektowaniu gier: Batman: Arkham Asylum
Przygodówka roku: Uncharted 2: Among Thieves
Społeczna gra roku: Farmville
Strategia/symulacja roku: Brutal Legend
Gra akcji roku: Call of Duty: Modern Warfare 2
Familijna gra roku: The Beatles: Rock Band
Wybitna innowacja w grach: Scribblenauts
Wybitne osiągnięcie w animacji: Uncharted 2: Among Thieves
Wybitne osiągnięcie technologii wizualnej: Uncharted 2: Among Thieves
Wybitne osiągnięcie w wizji artystycznej: Uncharted 2: Among Thieves
Wybitne osiągnięcie w fabule - adaptacji: Batman: Arkham Asylum
Wybitne odegranie postaci: Batman: Arkham Asylum - Joker
Wybitne osiągnięcie w multiplayerze: Call of Duty: Modern Warfare 2
Wybitne osiągnięcie fabule - oryginalnej: Uncharted 2: Among Thieves
Wybitne osiagnięcie w oryginalnej kompozycji muzycznej: Uncharted 2: Among Thieves
Wybitny soundtrack: Brutal Legend
Wybitne osiągnięcie w gameplayu: Uncharted 2: Among Thieves
Wybitne osiągnięcie w dźwięku: Uncharted 2: Among Thieves
Wybitne osiagnięcie w projektowaniu przenośnej gry: Scribblenauts
Przenośna gra roku: Scribblenauts
Japjerdziule, rasiści! Uncharted zpwniło wszystkich : (
Pandabear
22-02-2010, 16:24
@up
No raczej ... :p Jedna z lepszych gier w jakie ostatnimi czasy przyszlo mi grac. Szczerze moglbym powiedziec, ze dla niej moznaby kupic ps3 jak to zrobilem z xboxem i gears of warem 2 :P Kto nie gral ten ciul, o!X(
@Bioware
Mam Dragona i MS2 na pleju edycje kolekcjonerskie i powiem szczerze - to jakas pomylka -.- Tanszy troche bioshock 2 mial z milion razy lepsze dodatki niz armor i jakies pierdoly (plyta winelowa, wielki album, plakaty itp itd.) Tak samo follout 3, ktory teraz jest za 60zl w kolejconerze ma wiecej :d A szkoda, bo mogli dodac cos fajnego, w ejdzu spodobala mi sie mapka, niestety w formacie a4 xd
A patrzac na Rybzora filmy na YT, to strach sie bac jego ortografii ; P
@topic
Znacie jakas fajna strzelanke albo jakakolwiek gre ktora pojdzie na zlomie ?
3,4 ghz x2
512 ram
Vista
64 mb karta SM 2.0
Oj do pełnego szczęścia w moim szmelcu brakuje tylko właśnie procka 3.4 x2, imo byłby o wiele wydajniejszy.
Co powiecie o ME 1? Gra słyszałem, że dobra, ale czy opłaca się ją kupować ?
UFC Undisputed 2009. Słyszeliście, graliście ? Jak dla mnie zajebista gra tylko szkoda że nie na PC...
Yoh Asakura
23-02-2010, 20:02
Kup sobie lepiej Bolek i Lolek na tropie wielkiej ksiegi ortografii, ewentualnie coś z serii pirata Barnaby.
Yuri_Hyuga
23-02-2010, 20:51
AvP -> Takie se, sytuacje ratuje multi bo single jakis nudny. Myslalem, ze grajac alienem bd zaczynal od tego pajeczaka X(
Se zagraj w dwójkę, tam jest cała jedna (!) misja polegająca na dorastaniu.
Jak już przy AvP2 jestem, to napomnę, że przeszedłem wszystkie scenariusze na średnim. Ale jestem fajny, nie?
Ktoś zna jakieś fajne action jRPG na ps2?
@down
C'nie? Tylko zastanawiam się, czy wyjdzie na kompa, bo nie widzi mi się jakoś kupować nextgenowych konsol :x Coś tam przebąknęli kiedyś, ale nic nie zostało potwierdzone (no chyba że się spóźniam z nowinkami xd) :(
Pacz_knight
23-02-2010, 21:05
@up
Mana Khemia 2: Fall of Alchemy.
@topic
Jeszcze kilka tygodni i pojawi sie dlugo oczekiwany FF XIII! Musze go miec! ( ̄‿‿ ̄)
UFC Undisputed 2009. Słyszeliście, graliście ? Jak dla mnie zajebista gra tylko szkoda że nie na PC...
Kozak!: d Ale tylko gdy się wie co i jak. Na początku na slepo ze znajomymi walczyliśmy:p Ale potem... Genialne;)
Nie wiesz może czy jest opcja żeby to wyszło na PC?
no raczej, kozak :DD to jest gra a nie jakistam boks ^^'
Lord Dreathan
24-02-2010, 18:59
Jest dobra, ale grajac na PC czujesz ze jest to gra typowo konsolowa. Np brak podzialu czesci ciala na obrazenia ( headshot a strzal w reke zabiera tyle samo hp) I pare innych aspektow :P
Yoh Asakura
24-02-2010, 19:33
Jest dobra, ale grajac na PC czujesz ze jest to gra typowo konsolowa. Np brak podzialu czesci ciala na obrazenia ( headshot a strzal w reke zabiera tyle samo hp) I pare innych aspektow :P
Przecież to jest cRPG. Czego ty chciałeś? Poza tym, jest auto aiming, więc ;;
Kup sobie lepiej Bolek i Lolek na tropie wielkiej ksiegi ortografii, ewentualnie coś z serii pirata Barnaby.
Niestety mój Pc nie wyrobi
Nie wiesz może czy jest opcja żeby to wyszło na PC?
W najbliższym czasie na pewno nie: / Tylko konsole.
Wylansowany
27-02-2010, 18:06
Będzie kolejne DLC do ME 2. Będziemy sobie pojeździć "Młotem"
http://www.cdaction.pl/news-11337/mass-effect-2-kolejne-dlc-pod-koniec-marca-z-latajacym-czolgiem-.html
Chociaż mi to i tak wisi, bo z powodu awarii USB w moim sprzęcie od jakiegoś tygodnia nie mogę grać w ME (awaria USB = konieczność używania myszki, znalezionej na strychu, która ma zepsuty prawy przycisk), a z powodu mojego wspaniałego internetu (a właściwie limitu) ściąganie jakichkolwiek DLC nie wchodzi w grę, więc... ;/
BF BC2 Single done.
Nie jest to single zrobiony z takim rozmachem jak w MW2, ale gra się bardzo, bardzo przyjemnie.
Polonizacja jest po prostu GENIALNA! Mass Effect wysiada xD. Mała próbka:
http://www.youtube.com/watch?v=0pw7vS-NtnU
(Nagrane w 720p, ale jeszcze nieaktywne na utube)
SmOoTHas
28-02-2010, 09:14
@UP:
Pazura rox.
No właśnie, skoro wątek BC2 już ruszył, to jakie są wasze opinie pomiędzy nim a MW2.
Ja sądze żę multi, wszystkie atuty, wyzwania, kill streaki itp. są lepsze niż W MW2, ale tryb rozgrywki w BC2 MW2 bije na głowę. Jak się gra gorączkę- to dopiero jest hardkor jak lecisz z kumplami śmigłowcem, rozwalając wszystko (i wszystkich) wokół. Także systemem zniszczeń BC2 przewyższa znacznie CoD-a, żadna ściana potraktowana pociskiem z RPG sie nie oprze, również przeciwnicy znajdujący się za nią. Także system wyboru klasy i w BC2 mi się podoba, medykiem można nieźle powymiatać.
Jednak BC2 rozczarował mnie brakiem co-opa, małą ilością map w mp i małą ilością graczy mogących wziąć udział w rozgrywce (tylko 4 w jednym teamie).
System nagród też nie zachwyca, poza tym w singlu niczego nowego się nie dowidziałem a AI przeciwników też troche słabe. Chyba jednak wpierw dobije do prestiżu w mp MW2, a dopiero potem zagram w BC2.
co powiecie o grze dead space? gra chyba ma już 2-3 lata. w tym roku wychodzi druga część. podobno nie będzie aż tak straszna jak 1
BC2 miażdży MW2 z definicji :d.
A poważne traktowanie kampanii w BC2 to wg. mnie mimo wszystko objawy kretynizmu bo każdy bardziej rozgarnięty w grach powinien wiedzieć, że od 1 części Battlefield'a single nie ma racji bytu :-P.
Jeśli chodzi o rozwalanie każdej ściany RPG, to chyba nie próbowałeś tego zrobić z narożnikiem xd.
Jednak BC2 rozczarował mnie brakiem co-opa, (...) małą ilością graczy mogących wziąć udział w rozgrywce (tylko 4 w jednym teamie).
Chodzi Ci o co-opa w singlu? Jeśli tak, to mi się zdaje, że w MW2 było tak samo. A w rozgrywce multiplayer to max 16 na jedną stronę może wziąć udział i tu i tu, czy się mylę? :confused:
Jeśli chodzi o rozwalanie każdej ściany RPG, to chyba nie próbowałeś tego zrobić z narożnikiem xd.
Narozniki tez sie rozwalaja - tyle, ze bledy pojawiala sie czesciej niz w innej czesci budynku i dlatego chyba wrazenie, ze trudniej je rozwalic. Kilka razy tez mialem sytuacje, ze walnalem z RPG prosto w sciane z odleglosci kilku metrow i sciana dalej stala. Jedynym niezniszczalnym elementem w budynku jest podloga i te skosne podpory dachu. W niektorych miejscach rowniez sciany wewnetrzne.
A w rozgrywce multiplayer to max 16 na jedną stronę może wziąć udział i tu i tu, czy się mylę? :confused:
Na konsolach po 12 (czyli lacznie 24), na kompie po 16 (lacznie 32). Na mapce z bety to wystarczylo w zupelnosci, jak bedzie gdzie indziej - zobaczymy.
No właśnie, skoro wątek BC2 już ruszył, to jakie są wasze opinie pomiędzy nim a MW2.
Ja sądze żę multi, wszystkie atuty, wyzwania, kill streaki itp. są lepsze niż W MW2, ale tryb rozgrywki w BC2 MW2 bije na głowę. Jak się gra gorączkę- to dopiero jest hardkor jak lecisz z kumplami śmigłowcem, rozwalając wszystko (i wszystkich) wokół. Także systemem zniszczeń BC2 przewyższa znacznie CoD-a, żadna ściana potraktowana pociskiem z RPG sie nie oprze, również przeciwnicy znajdujący się za nią. Także system wyboru klasy i w BC2 mi się podoba, medykiem można nieźle powymiatać.
Jednak BC2 rozczarował mnie brakiem co-opa, małą ilością map w mp i małą ilością graczy mogących wziąć udział w rozgrywce (tylko 4 w jednym teamie).
System nagród też nie zachwyca, poza tym w singlu niczego nowego się nie dowidziałem a AI przeciwników też troche słabe. Chyba jednak wpierw dobije do prestiżu w mp MW2, a dopiero potem zagram w BC2.
Jak dla mnie - BC2 jest kompletnie rewelacyjny w porownaniu z MW2 (ktory swoja droga tez jest dobry). Nowy COD jest gorszy jesli chodzi o sterylnosc srodowiska (praktycznie pelne zniszczenie w BC2 przeciwko mozliwosci zniszczenia komputera czy szyby), realistyke (pomijajac juz mozliwosc wykorzystania sprzetu wojennego i system zniszczen - MW2 jest gra typowo arcade'owa jesli chodzi o styl rozgrywki, a dodatkowo pelne jest "rewolucyjnych" rozwiazan - m4 seria jest ultra-celna przez pol mapy, natomiast skuteczny zasieg shotguna to, na oko, z 10 metrow...). Na mapce z bety dynamika rozgrywki z BC2 niewiele ustepowala konkurentowi, przy czym mapy byly zdecydowanie wieksze. Na pierwszy rzut oka w CODzie jest zdecydowanie wiecej unlockow do broni, ale w duzej ilosci przypadkow sa one tragiczne - kto montuje celownik termowizyjny do mini-uzi lub holograficzny do strzelby? :|
Odnosnie malej ilosci map - abstrahujac od ich wielkosci - MW2 ma ich 16, BC2 ma ich 8, przy czym pierwsi uzytkownicy kazdej z kopii nowego BFa juz w dniu premiery otrzymaja do pobrania (za darmo!) 2 mapy, a do konca marca - kolejne 2. I nie zanosi sie na to, zeby to byl koniec, bo juz kraza pogloski o czesci darmowych DLC dla posiadaczy gry :)
W mojej ocenie BC2 wyprzeda MW2 o kilka klas, ale nic dziwnego - sam Ryba mowi, ze jestem fanbojem :D
Na konsolach po 12 (czyli lacznie 24), na kompie po 16 (lacznie 32). Na mapce z bety to wystarczylo w zupelnosci, jak bedzie gdzie indziej - zobaczymy.
Na becie to ja miałem czasem wrażenie, że to wręcz za dużo ;-P.
Ale niektórzy lubią takie typowe rozwałki, chociaż ja bardziej preferuję mniejsze i bardziej taktyczne gry :d.
Już nie wspominam o fakcie, że wg. mnie FPSy na konsole= Epic Fail.
Narozniki tez sie rozwalaja - tyle, ze bledy pojawiala sie czesciej niz w innej czesci budynku i dlatego chyba wrazenie, ze trudniej je rozwalic. Kilka razy tez mialem sytuacje, ze walnalem z RPG prosto w sciane z odleglosci kilku metrow i sciana dalej stala. Jedynym niezniszczalnym elementem w budynku jest podloga i te skosne podpory dachu. W niektorych miejscach rowniez sciany wewnetrzne.
Pamiętam jak grałem w jedynkę na konsoli to nigdy nie udało mi się rozwalić narożniku :/. W becie nie pamiętam, bo za dużo się działo bym do takich rzeczy uwagę przywiązywał :D.
I właściwie- CoD jest zupełnie arcadowy i jest stworzony z myślą dla małych noobasów, a BC2 to już klasa wyższa :D
W mojej ocenie BC2 wyprzeda MW2 o kilka klas, ale nic dziwnego - sam Ryba mowi, ze jestem fanbojem
Fanboj wita fanboja? ;d
@Edit:
Gra ktoś w demo Supreme Commander 2? Ja właśnie ściągam :D
SmOoTHas
28-02-2010, 15:04
No jeśli chodzi o czysty, rasowy gameplay to BC2 niebo lepsze
Moja rozgrywka w BC2 - przeżyłem szok, bo ostatnio poraz wtóry przechodziłem kampanie w CoD1 i MoH:AA
Kilka chwil temu przeszedłem demo SC2.
Dwie misje na krzyż (samouczku nie wliczam). Możliwość sterowania tylko UEF i nie pokazali Aeonów... Bida, niecałe 40 minut zabawy ;/.
To jest zupełnie inny SC niż poprzedni, zupełnie inne techowanie, poprzez punkty badań w drzewku technologicznym, są tylko jednostki podstawowe, nie tak jak w poprzedniczce, bombowiec T1, T2, T3... Tylko jeden i poprzez te drzewko dodaje mu się bonusy jak +5 do obrażeń. Eko jest o wiele prostsze niż w jedynce, o wiele mniej skomplikowane. Właściwie bez prawie żadnego przejmowania się nim, jakoś prawie nigdy nie odczułem braku surki. Odniosłem wrażenie, że mapy są mniejsze, ale limit jednostek jest na poziomie 300, więc walki będą mogły być takiej samej wielkości... Gra jest o wiele szybsza, dynamiczniejsza.
Ogólnie stwierdzam, że na razie gra jest bardziej przyjazna dla początkujących i dla graczy którzy lubią gry polegające na jak najszybszym klikaniu. Czyli- nie mnie. Na dzień dzisiejszy pozostanę przy SC:FA który bardziej mi się podoba, chociaż grę i tak pewnie kupię :D.
Mial juz ktos okazje pograc w to cudo zwane Heavy Rain
Halp me out. Jestem SPORO do tylu (wow, dota, et nolife) a, ze zmieniam sprzet to trafila sie okazja.
Podajcie mi tytuly gier z ostatnich 4-5 lat w ktore MUSZE zagrac. Poki co mam na liscie:
cody
moh
fear
stalker
bioshock
gears of war
i jakis inny badziew. interesuje mnie wszystko oprocz fif i innych sportowych gier. Ogolnie fps/strategia/rpg etc. GO!
Lord Dreathan
01-03-2010, 00:48
Dodaj Dragon Age i Mass Effect 1+2
Wyciągnałem swój segregator z grami, które wypalałem w ciągu ostatnich 2-3 lat:
Mirrors Edge, Bioshock, Cod5, CoD4, Gothic 3, Fallout 3, Wiedźmin, Test Drive: Unlimited, Assassins Creed, Silent Hill: Homecoming, Prince of Persia (c0ś tam*), Gta4, Far Cry 2, x-blades, DMC, Stalker: CS, Pure, NFS: Carbon, Burnout Paradise, Dead Space, Shaun White Snowboarding, James Bond: QoS(?), C&C: Red Alert 3, F.E.A.R. 2, Cryostasis, Necrovision, Crysis, Turok 2008, Tom Clancy's Endwar, Neverwinter Nights 2, Prototype, Virtua Tennis 2, Wolfenstrein 2009, Batman: AA, Resident Evil 5, Street Fighter IV, NFS: Shift, Dragon Age: Początek, Borderlands, Dirt 2, Tomb Raider: Underworld, The Saboteur, Mass Effect 1 i 2, Bioshock 2, Aliens vs Predator, BF: Bad Company 2, Left 2 Dead 2.
Pogrubiłem te, w które imho trzeba zagrać, a z reszty sobie wybierz co ci pasuje :P
SmOoTHas
01-03-2010, 07:35
Rybo, CS-a nie zmieściłeś??? jak mogłeś? nawet CZero?
Wylansowany
01-03-2010, 11:54
@Ryba
Liczyłeś kiedyś ile gier masz?
I ile z tego to orginały? :p
@Smoothas
CSa akurat kupiłem, więc nie wymieniałem. Chociaż w zasadzie takie tytuły jak Mirrors Edge, Batman: AA, czy MW2 też mam w oryginale, a są na liście :P
@Wylansowany
Myślę, że mam każdą "średnią i więcej" produkcje, które ukazywały się w przeciągu ostatnich 4 lat wypaloną na CD. Po prostu ten segregator z którego wypisałem mieści tylko 96 płytek :P. Co do oryginałów, to przeważnie kupuje gry, na które czekam rok i więcej, albo są w moim przekonaniu wybitne (patrz ME i Batman). Następne w kolejce jest Starcraft 2 i Diablo 3 ;)
btw. zakończenie Bad Company 2 Singleplayer, jeżeli ktoś nie ma ochoty kupować tego, ściągać, ani grać. Całkiem fajne, można sobie obejrzeć :)
Spoiler
http://www.youtube.com/watch?v=aWPOiX_3cFM
CnC 3 Tiberium Wars polecam, nie do ominięcia w tej liście.
Supreme Commander też (Najlepiej z dodatkiem).
Wyciągnałem swój segregator z grami, które wypalałem w ciągu ostatnich 2-3 lat:
Mirrors Edge, Bioshock, Cod5, CoD4, Gothic 3, Fallout 3, Wiedźmin, Test Drive: Unlimited, Assassins Creed, Silent Hill: Homecoming, Prince of Persia (c0ś tam*), Gta4, Far Cry 2, x-blades, DMC, Stalker: CS, Pure, NFS: Carbon, Burnout Paradise, Dead Space, Shaun White Snowboarding, James Bond: QoS(?), C&C: Red Alert 3, F.E.A.R. 2, Cryostasis, Necrovision, Crysis, Turok 2008, Tom Clancy's Endwar, Neverwinter Nights 2, Prototype, Virtua Tennis 2, Wolfenstrein 2009, Batman: AA, Resident Evil 5, Street Fighter IV, NFS: Shift, Dragon Age: Początek, Borderlands, Dirt 2, Tomb Raider: Underworld, The Saboteur, Mass Effect 1 i 2, Bioshock 2, Aliens vs Predator, BF: Bad Company 2, Left 2 Dead 2.
Pogrubiłem te, w które imho trzeba zagrać, a z reszty sobie wybierz co ci pasuje :P
Ja bym dorzucił do tego koniecznie Star Wars: Force Unleashed.
Parafeks
01-03-2010, 19:16
Powie mi to który/a jakie gry powinienem pograć ?
512 MB Ram
3,47 ghz x 2
Karta 64 mb SM 2.0 ( W programie CPUID wyświetla 256 MB ... 0.o )
Pare GB na dysku .
Obiektywnie rzecz ujmując Suprim Komander dwuja jest dobrą grą, ale do mojego gustu nie pasuje i jakoś słabo mnie przekonuje ; f.
@Geltuwa
Racja, dobra gra, ale nie umieściłbym jej w pogrubieniu. 4 CDki cholerstwo zajmuje :P
Dla tej gry opłaca się zużywać 4 płyty:cup:
Panowie bo ja w grach to jestem ciemny. Czy jest możliwość zrobienia emulatora do gry, która pierwotnie jest przeznaczona na konsole ? Było tak np. z Tekkenem. Czy te emulatory wydają producenci czy gracze dorabiają to? Jak tak to kolejne moje pytanie, dałoby się tak zrobić do UFC Undisputed 2009? Bo gierka jest na prawdę zajebista, a konsoli specjalnie do 1 gry kupował nie będę;)
Yoh Asakura
01-03-2010, 21:38
Force Unleashed to badziew. Nudne, monotonne i cholernie niedopracowane pod względem technicznym. A ta misja treningowa to jakaś kpina, gorszego tutoriala nigdy nie widziałem.
Nie przeszedłem tej gry, wywaliłem pod koniec, bo po prostu mnie znudziła.
Force Unleashed to badziew. Nudne, monotonne i cholernie niedopracowane pod względem technicznym. A ta misja treningowa to jakaś kpina, gorszego tutoriala nigdy nie widziałem.
Nie przeszedłem tej gry, wywaliłem pod koniec, bo po prostu mnie znudziła.
Skoro nie widzisz/nie rozumiesz jakże rozbudowanej fabuły i klimatu tej gry to n/c: x Też mi się wydawało, ze to będzie nudne ale.. Przy każdej misji zaskakiwało mnie coś. A to gdzieś coś przenieść, wsadzić, taktykę na tego bossa lub na tego. Gra genitalna.
Co do emulatora.. Lol, gdyby był to ludzie nie kupowaliby tylu konsol. Niestety. Ja np. złożyłem się z kumplami na to i chodzimy grać na ps3 do jednego:p
EDIT: Żeby nikt mi tu nie wytykał: Emulatory istnieją, ale z tego co wiem nie na gry z PS3: P
Co do emulatora.. Lol, gdyby był to ludzie nie kupowaliby tylu konsol. Niestety.
Emulator byłby możliwy, gdyby to było w ogóle opłacalne. Kiedyś emulator durnego DS'a potrzebował kompa ala crisis<kilka lat temu>. Emu Wii też nie ma za świetnych osiągów, a jak wiadomo obydwie konsole nie maja świetnej grafiki. Komputer zdalny udźwignąć emu x0/ps3 przekraczałby wielokrotnie koszt konsoli. Zresztą trzeba jeszcze złamać ps3 ;x
Skoro nie widzisz/nie rozumiesz jakże rozbudowanej fabuły i klimatu tej gry to n/c: x Też mi się wydawało, ze to będzie nudne ale.. Przy każdej misji zaskakiwało mnie coś. A to gdzieś coś przenieść, wsadzić, taktykę na tego bossa lub na tego. Gra genitalna.
Gra ma "trochę" zwaloną optymalizacje na PC, przez co dużo traci.
Yoh Asakura
01-03-2010, 23:47
Skoro nie widzisz/nie rozumiesz jakże rozbudowanej fabuły
Rozbudowaną fabułę miał Torment, ale nie Force Unleashed. Oklepana historyjka o zdradzie, ble, ble.
i klimatu tej gry to n/c: x
Ta gra nie ma nawet namiastki potężnego klimatu, jaki miały Jedi Outcast i Jedi Academy, o Kotorach już nie wspominając, bo to po prostu nie ta liga.
Też mi się wydawało, ze to będzie nudne ale.. Przy każdej misji zaskakiwało mnie coś. A to gdzieś coś przenieść, wsadzić, taktykę na tego bossa lub na tego. Gra genitalna.
Wow. Ale urozmaicenie. Na pierwszym poziomie muszę przenieść skrzynkę, na drugim poziomie muszę sobie ustawić małą "wieżę", żeby się gdzieś dostać, a na trzecim już umarłem z nudów.
Taktyka na bossa? Ciągle napieprzanie to jedyna taktyka, tutaj nie ma nic wysublimowanego.
Nie wiem, Gelt, moze jesteś typowym konsolowcem, dla którego urozmaicenie to jedna ukryta postać w grze, ale ja, jako zatwardziały PCtowiec (około 13 lat posiadania PC), oczekuję po grach czegoś więcej niż skrajnie liniowych poziomów i ciągłęgo parcia do przodu i niszczenia wrogów tymi samymi schematami.
W Jedi Outcast nie raz i nie dwa trzeba było się nagłówkować, żeby coś przejść, a tutaj tylko prujesz bezmyślnie przed siebie (czasem wejdziesz w inny korytarz tylko po to, żeby zdobyć jakiegoś idiotycznego bonusa - kolejny minus, bo naprawdę nie widzi mi się latanie po całej planszy tylko po to, żeby znaleźć fajny kolorek do miecza świetlnego albo jakiś kryształ).
O kurdę, Yoh, dostałeś kompa w wieku 2 lat?
@
Co do emulatorów, to nie, nie ma. Są jedynie jakieś nieudolne do Plej Stejszyn jeden, ale jeżeli chodzi o nowe konsole, to no czens. No i nie ma się czemu dziwić :P
No widzisz, ja nie lubie RPG i preferuje gdy się mnie "prowadzi za rączkę". A fabuła dalej IMO świetna. Jak wszystko z uniwersum SW.
Chociaz Fable 2 spodobał mi się!
Yoh Asakura
02-03-2010, 00:15
O kurdę, Yoh, dostałeś kompa w wieku 2 lat?
4.
Czyli Gelt jesteś jednym z każuali, przez których dochodzi do trywializacji gier.
Przytaczając legenarną kwestię z cudownego serialu: I don't like you. The end.
Być może. Kiedyś (jak byłem mały/a) to grałem tylko w takie gry. Ojciec za to grał w Shadow Men'a gdzie trzeba było w ch.. Sporo sie nachodzić, można było się teleportować... Strasznie zawiłe. Od tamtej pory mam podświadomą niechęć do takich gier:p
No wai!O_O
Shadow man, pamiętam tą grę. Wtedy to było coś mega : P
A Assassins Creed II na PC już za 2 dni : D
btw - w necie pojawił się filmik pokazujący błąd gry w Heavy Rain, gdzie można było pooglądać sobie Madison na golasa. Nie będę wrzucał linka bo mnie oskarżą o pornografię, ale wpiszcie sobie w google "heavy rain madison glitch naked" i znajdziecie filmik : P
A ja jestem po paru godzinach gry w MP na BF:BC2.
THIS IS MIAAAZZZZGAAAAAAA!!!
Tak multi miazdzy, ale typowy gracz call of duty nie zlapie klimatu.
Jestem po single uwazam ze jest lepszy o dziwo mialem polskiego lektora nawet gry gre kupilem w szwecji bo wybralem polski jezyk instalacji, niestety narracja slaba.
Co do kampani dobra ale latwa do przewidzenia.
Yoh Asakura
03-03-2010, 15:19
A Assassins Creed II na PC już za 2 dni : D
Grałem trochę na PS3 i doszedłem do wniosku, że to nie ma sensu. Znacznie lepiej poczekać na wersję PC, która na pewno będzie ładniejsza i będzie miała znacznie sensowniejsze sterowanie.
Co nie zmienia faktu, że AC2 jest supcio.
A mi na xpudle świetnie grało się w AC2. Zależy od człowieka/gry. Strzelanki wole na blaszaka (chociaż na pudle też jakoś daje radę). Za to DMC4, AS2, Batman:AA: O niebo lepiej mi się gra na padzie. Ale to rzecz gustu.
Pacz_knight
03-03-2010, 18:02
Pamietacie moze taka gre (juz dosc stara gierka), w ktorej wcielales sie w Alicje z Krainy Czarow, tyle ze glowna bohaterka, nie jest slodziutka i grzeczna dziewczynka. My kierujemy jej mrocznym alter ego, dzierzac w dloni noz kuchenny.
Ktos kojazy tytul owej gry? Bede wdzieczny za pomoc. ;)
@down
Mhm... Dzieki.
Yoh Asakura
03-03-2010, 18:08
American McGee's Alice
Jeśli ktoś chce się zmierzyć lub pograć razem w BC2 to nick Oerciak.pl, zapraszam :D.
I tak swoją drogą BF:BC2>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>COD4/MW2
Omg, wątpię, żeby ktoś chciał grać z typem o nicku kończącym się na "kropkaPeEl" : /.
No, chyba że Ashlon, oboje fanboje xD. Będziecie pasować : D
Btw - Zapodaj linka do profilu na steam. Chętnie sprawdzę ile masz przegranych godzin w MW2, że tak odważnie opiniujesz na temat gry. Ze dwie, trzy?
Grałem na X360 w MW2.
A ".pl" dodaję wszędzie gdzie jestem, dla zasady :D. (I ładnie wygląda)
sphinx123
03-03-2010, 23:46
Omg, wątpię, żeby ktoś chciał grać z typem o nicku kończącym się na "kropkaPeEl" : /.
Ryba, żółwik xd Też mnie takie coś wnerwia, szczególnie gdy widzę w MMORPG w realiach fantasy graczy z nickami właśnie RomekPogromcaSmokuwPL itp...
@Oerciak
Żal cie.
Tak samo zadziwiają mnie spece typu rentonB, którzy twierdzą, że dubbing w BC2 jest słaby. Chłopie, poczytaj sobie recenzje na najważniejszych portalach w Polsce z grami (lub w gazetach). Wszędzie się doczytasz, że jest świetny. Takie z was spece jak z koziej dupy trąba.
@
I nie, nie twierdzę, że MW2 nie jest gorsze od BC2, ale jeżeli typ który obejrzał sobie reklame MW2 w tvnie mówi, że BC2 >>>>>>>>>>>>>> MW2, to ja mogę jedynie dodać gg no re.
@Oerciak
Żal cie.
Eheee.
Grałem w CoD'a4 maniakalnie na PC (jakiś czas w klanie nawet) i jak 80~% osób twierdzi, że poprzednik był lepszy od MW2, to akurat mam na czym podeprzeć swoje zdanie.
I tak BF:BC2 niszczy i zamiata więc cicho :D.
Ryba, żółwik xd Też mnie takie coś wnerwia, szczególnie gdy widzę w MMORPG w realiach fantasy graczy z nickami właśnie RomekPogromcaSmokuwPL itp...
MMORPG to nie FPS :D. Mam te .pl od BF2 jeszcze (długi kawał czasu) i w każdej kolejnej grze (prócz mmo) wstawiam to sobie do nicka. Żeby wiedzieli, że polak im nakopał :D.
W realiach fantasy to zły by był: WładzioPogromcaRobotycznychŚwińZeSkrzydełkamiPL ;/
PL'ki są gejowe, EOT
Tak w ogóle jaki mają sens te wasze MW2vsBFBC2 ? Zawsze śmieszą mnie takie "wojenki", nie mówiąc o ps3vsx0vsWiivsDsvsPSPvsPCvsMacvsTabletvsKalkulator
A ja natomiast wstawiam sobie [POL] jako tag. Wiadomo, skad gram, a dodatkowo ladnie wyglada i przyzwyczajenia z GW...;)
Yoh Asakura
04-03-2010, 15:47
Chłopie, poczytaj sobie recenzje na najważniejszych portalach w Polsce z grami (lub w gazetach). Wszędzie się doczytasz, że jest świetny. Takie z was spece jak z koziej dupy trąba.
Lolololololol
No właśnie, lololololol.
@down
Oczywiście, że oznacza.
Yoh Asakura
04-03-2010, 16:10
To że jakaś gazetka mówi, że dubbing jest świetny, wcale nie oznacza, że każdy ma tak uważać :confused:
I tak swoją drogą BF:BC2>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>COD4/MW2
BF2 > BF1942 >>> BFBC2
To nie jest Battlefield.
Wylansowany
04-03-2010, 16:38
Ten Battlefield rzeczywiście taki świetny, że wszyscy o nim gadają? Hmm... muszę w takim razie dopisać kolejny tytuł do listy gier, w które kiedyś, jak będę miał czas i ochotę, to zagram.
Żyłka:
Choć grałem w 1942 to moim pierwszym BFem była 2 i najwięcej czasu przy niej spędziłem ;p. Na chwilę obecną ciężko mi stwierdzić co jest lepsze pod względem grywalności.
Btw. K/D 20/4 rządzi :D.
I taki obrazek:
http://img341.imageshack.us/img341/879/2562.jpg (http://img341.imageshack.us/i/2562.jpg/)
xD
@down
Oczywiście, że oznacza.
No wlasnie niekoniecznie, mi osobiscie dubbing sie podoba, ale to nie znaczy, ze kazdemu musi.
@Żyłka : coz, ten battlefield jest zdecydowanie inny od swoich poprzednikow, ale z drugiej strony - to nie "pelnoprawny" battlefield, to jest bad company 2. Pelnoprawnym kontynuatorem bedzie Battlefield 3, ktory - podobno - jest juz w produkcji.
@Wylansowany : sprobuj, wg mnie ta gra jest swietna.
Maldoryz
06-03-2010, 15:44
Valve originally announced Portal 2 on March 5th, 2010.
ale najlepsze jest to, ze valve znowu bawi sie w to tropienie... te tajemnicze update do jedynki, ktore tworza jakies dzwieki, laczenie z jakims bbsem, ale miazga, ledwo co rozumiem z tego (portalwiki).
http://portal-audio.pastebin.com/h05UGLha
^^^
tam... w dwojce beda postacie z hl? PLSSPLSPLSPLSPLPSLS
~>Salmon<~
06-03-2010, 15:59
A ja dzisiaj przeszedłem najnowszego AvP marines'em i muszę przyznać, że gierka bardzo fajna i nie straciła uroku poprzedniczek ( kto gra ten wie ocb). Naprawdę polecam :D
Teraz zaczynam kampanię predatora <3, zajebiscie sie zapowiada ^^
BF BC2 multi jest genialny. Ale czy tylko mi gra wylacza sie przy kilkukrotnym zminimalizowaniu (celem odpisania na gg itp.)?
Nie wiem, nie probowalem tak robic.
http://www.gram.pl/news_8QzjH,,3_Bad_Company_2_popularniejszy_na_pece tach.html
Statystyki z XFire - 1 miejsce WoW, drugie miejsce CoD4, trzecie BC2. IW powinni zastanowic sie, czy ta sytuacja nie jest zolta karta w stosunku do kaszany, ktora odwalili w zwiazku z MW2.
Nie tylko Tobie :/. Zresztą takie pingi mam na serwerach, że miejscami kląłem jak szewc grając, a wbicie na jakikolwiek serwer często graniczy z cudem :/.
Dlatego tymczasowo robię sobie na dziś przerwę by nie zepsuć sobie dnia :D.
Arathorn
07-03-2010, 15:46
A mi na xpudle świetnie grało się w AC2. Zależy od człowieka/gry. Strzelanki wole na blaszaka (chociaż na pudle też jakoś daje radę). Za to DMC4, AS2, Batman:AA: O niebo lepiej mi się gra na padzie. Ale to rzecz gustu.
Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami. Przeszedłem raz DMC4 na Xie i było nieporównywalnie lepiej niż jak grałem na kompie. Mało tego, teraz tak sobie przechodzę z nudów Gears of War na kompie i mam wrażenie że nawet tam pad spisywał się lepiej niż klawa + mysz. No i kluczowy dla mnie argument na korzyść pada - kładziesz się na kanapie, kompa/konsolę podłączasz do tv i można grać :) Chyba niestety chcąc grać będę musiał sobie w końcu sprawić xboksowego pada do pc :s
Yoh Asakura
07-03-2010, 15:58
Mało tego, teraz tak sobie przechodzę z nudów Gears of War na kompie i mam wrażenie że nawet tam pad spisywał się lepiej niż klawa + mysz.
Do tego momentu traktowałem twoją wypowiedź poważnie, ale potem moja mina to klasyczny wtf, a potem rotfl.
Arathorn
07-03-2010, 16:15
Do tego momentu traktowałem twoją wypowiedź poważnie, ale potem moja mina to klasyczny wtf, a potem rotfl.
Bo?
Na początku rzeczywiście pad sprawiał mi sporo problemów, ale po dwóch dniach grania już było dobrze. Fakt, w typowych FPSach (jak halo np.) myszka jest dużo wygodniejsza, ale w gow, gdzie dużo więcej chodzi się z kamerą za plecami niż celuje sprawa ma się zupełnie odwrotnie.
Polecam kupić konsolę i pograć na niej kilka tygodni/miesięcy - zaczniesz nienawidzić klawiaturę jako sprzęt do grania.
Przy czym jeszcze mi osobiście pad do ps3 niezbyt pasuje - 100x bardziej wolę tego od xpudła.
Yoh Asakura
07-03-2010, 16:20
Mam PS3, spędziłem przy niej trochę czasu i stwierdziłem, że poczciwego PCta nic nie przebije, a granie w jakiegokolwiek FPSa na konsoli to po prostu masochizm.
A w GoW jak w każdym normalnym FPSie jedynym słusznym rozwiązaniem jest klawiatura + mysz. Wygodne, komfortowe, nie frustruje i jeżeli mi nie idzie, to mam tylko pretensje do siebie, a nie do ujowego sterowania (pad).
Mnie nikt nigdy nie przekona do konsoli. Wychowałem się na Tormentach, Falloutach, Baldursach, Little Big Adventure'ach, Abe Exodusach i nikt mi nigdy nie wmówi, że PC jest gorsze do grania.
Lord Dreathan
07-03-2010, 19:52
A w GoW jak w każdym normalnym FPSie
Technicznie rzecz ujmujac, GoW to nie FPS:)
Yoh Asakura
07-03-2010, 19:56
TPS.
Chodzi o strzelaniny.
Omg dajcie już spokój z tymi padami vs mysz. Przyjmijcie sobie zasadę, że każdy gra tym czy woli i jest mu lepiej, tego się trzymajcie : P
@down
Patrz dopisek pod nickiem!
Yoh Asakura
07-03-2010, 20:14
@Up:
Sorry ziom, ale elyta to ja wołam na swoje lewe jądro.
Powiedział facet, który narzuca innym zdanie nt. polonizacji i dubbingu :<
Arathorn
07-03-2010, 20:51
Mam PS3, spędziłem przy niej trochę czasu i stwierdziłem, że poczciwego PCta nic nie przebije
Twoje prawo.
a granie w jakiegokolwiek FPSa na konsoli to po prostu masochizm.
W sumie to grałem chyba tylko w halo3 - było tak tragicznie że zrezygnowałem po 30minutach, więc być może rację, ale jak widzę takie teksty jak ten:
A w GoW jak w każdym normalnym FPSie
to mam wrażenie że w GoWa to ty chyba nigdy nie grałeś. I nie mówię tu o samym umiejscowieniu kamery - ta gra od początku do końca pisana była na xboxa i sterowanie jest w niej tak zrobione że granie na padzie jest przyjemnością a nie przymusem
Mnie nikt nigdy nie przekona do konsoli. Wychowałem się na Tormentach, Falloutach, Baldursach, Little Big Adventure'ach, Abe Exodusach i nikt mi nigdy nie wmówi, że PC jest gorsze do grania.
Spoko.
Tak a propo padów - ostatnio co raz więcej gier wychodzi na pcty jako prosta konwersja z xboxa - afekt tego jest taki że sterowanie w grze jest rozpisane dla pada i z klawiaturą są czasami niemałe problemy.
Maldoryz
07-03-2010, 21:24
http://portalwiki.net/index.php/GameInformer_Portal_Exclusive
czy nikt sie tutaj hl2 ani portalem nie interesuje :|||||||||?
omfg, juz all rozumiem, ladnie to jest wyjechane w kosmos, tam jest w tym artykule portal 2 opisany... tylko mam prosbe, moglby mi ktos przetlumaczyc tak mniej-wiecej ten kawalek z glados i ta kulka na W? Czemu glados juz nas lubi, czy nas tam uwiezila? I ta smieszna kulka na W, ktora nam pomaga, to nie jest czasem te "emocje" Glados?
edit@
czy istnieje w polsce sklep z koszulkami z gier? Chodzi mi o taki jakby valveowy sklep z ichnimi t-shirtami czy bluzami. Szukam, gdyz zamowienie z usa czy tam z innego kraju, nie dosc, ze nie stac mnie na to, to jeszcze czekalbym z rok :<
Lechista
07-03-2010, 21:44
Szczerze powiedziawszy to nawet nie chciałby spróbować zagrać w Gowa na myszce i klawiaturze
Mnie nikt nigdy nie przekona do konsoli. Wychowałem się na (...) Abe Exodusach
Abe's Exoddus to druga część serii Oddworld i jest tylko jedna gra pod tym tytułem. Poza tym zarówno ta odsłona, jak i poprzednia, były multiplatformowe, z czego jedynka wyszła na PSX zanim ukazała się na PC.
http://portalwiki.net/index.php/GameInformer_Portal_Exclusive
Ja czekam na portal 2 z niecierpliwościa:)
Co do tematu mysz vs. pad: Rybq ma rację. Każdy gra na tym, na czym mu wygodniej. Ja preferuje pudło, bo to jednorazowy wydatek, a nie jak blaszak - co jakiś czas upgrade. To tak jesli chodzi o finanse. Pad xboxowy jest dla mnie zwyczajnie wygodny. AC na blaszaku to był dla mnie dramat:p
Mi sie bardzo podoba uniwersum H-L, ale bardzo zawiodlem sie, gdy przeczytalem, ze Valve nie planuje wydac H-L 3, a jedynie "dociagnac" do konca historie w 3 epizodach. Lipton, bo w samego H-La gralem jeszcze przed 2000 rokiem, potem H-L2 kupilem od razu po premierze i, szczerze powiedziawszy, dalej licze na to, ze powstanie H-L 3 z takimi zmianami, jakie wniosl H-L2 w stosunku do swojego poprzednika i gier w ogole.
Maldoryz
08-03-2010, 15:02
po domyslach graczy (dotyczacych nastepnej czesci), o ile mam nadzieje spelnia sie, smiem twierdzic, ze wniesie bardzo duzo. Mowie tak na podstawie klimatu, ktory rzekomo ma tam sie pojawic ^^.
Ściągam sobie beta R.U.S.E. Zapowiada się ciekawa gra. B)
Zdałem właśnie STtFU. Ogólnie gra przyjemna, ale bardzo krótka. Dobrze się jest czasami odstresować na klonach i droidach ;-).
Polecicie jakąś bezmózgową nawalankę, slashera typu DMC czy w/w stfu?
Zapomniałem dodać, że na PC ;-).
@edit
Oo nie wiedziałem, że Dante's Inferno jest dostępne na PC.
@2edit
A jednak nie ma ;-p.
X-blades.
http://www.youtube.com/watch?v=wWcXN6gPks4
a jakies wspaniale gry ktore nie sa fpsami/dragon age/acreed ? ogolnie rpg/rtsy. scigalki etc.
Wylansowany
12-03-2010, 15:59
Yeah, udało się przejść Mass Effect 2. Statystyki po skończeniu:
- Czas gry: 29h
- Rzeczywisty czas: teoretycznie 4 tygodnie, ale był w międzyczasie tydzień przerwy, więc 3
- Udało mi się przeżyć misję samobójczą i uratowałem całą drużynę
- Achivmenty: Chyba zostało tylko 6 czy 7, ale mam zamiar jeszcze dokończyć zadania poboczne, więc się coś dorobi
- Ogólne wrażenie: 10/10. Ale czy gra była lepsza od KotORa 2? Nie wiem, będę musiał się nad tym jeszcze zastanowić...
Pacz_knight
12-03-2010, 18:02
Gral ktos juz do cholery w nowego Fajnala!?
Ja z powodu braku pieniedzy nie mialem jeszcze okazji, ale jutro mam imieniny wiec mysle ze jakis przyplyw gotowki bedzie. ;p
W nowego fajnala? A po co?
Pacz_knight
12-03-2010, 19:17
@up
Jak to po co? Po to by pograc. o.O
Gomex132
13-03-2010, 10:56
Ej, ludzie jaka to była gra, w kturej strzelało się w żołnierzy karabinem, i były jeszcze zombie i taka broń do rzucania skrzynkami, msg fast bo chce zagrać!!!!
Shanhaevel
13-03-2010, 11:59
Ej, ludzie jaka to była gra, w kturej strzelało się w żołnierzy karabinem, i były jeszcze zombie i taka broń do rzucania skrzynkami, msg fast bo chce zagrać!!!!
Super Mario World 2: Yoshi's Island
Gomex132
13-03-2010, 13:20
:glupek:
Lol, to było 3D :baby:.
To nei to, mario jest dla czildów :baby: i dzieci neo :cup:.
Lord Dreathan
13-03-2010, 15:15
Kolega sie pomylil, to byl Wario Land. (super mario land 3)
Gomex132
13-03-2010, 16:08
Ehehhe, ale wy głupi jesteście:baby:.
Już znalazłem tą grę i to był Half-life 2 :cup::cup::cup::cup::cup:.
http://img101.imageshack.us/img101/358/rac.png
A więc. Jest to screen z gry Ratchet and Clank - Tools of Destruction.
Mam pytania takie jak na screenie. Aha i jeszcze jedno. Czy ktoś przeszedł grę i ma wszystkie Skill Pointsy i ma wszystkie cheaty? A czy one działają jeśli się ich nie odkryło? Jeśli tak to prosiłbym o wszystkie te cheaty w postaci legendy:
[] - kwadrat
X - iks ;D
O - kółko
/\ - trójkąt
R1 - nie muszę mówić
R2 - J.W
L1 - J.W
L2 - J.W
RO - prawy analog
LO - lewy analog
Z góry dziękuję.
Edit: Ok. Już wiem że to jest Chalenge Mode [chyba tak się to piszę],a ten skin to armor + cheat na "Ratchet Big Head" ale wciąż nie wiem jak można mieć tyle hp i ammo,oraz proszę o czity.
a jakies wspaniale gry ktore nie sa fpsami/dragon age/acreed ? ogolnie rpg/rtsy. scigalki etc.
anyone plis?
Graj w starcrafta i przestań zrzędzić!
go hejt ale wole warcrafta.
takie zebym mogl pograc po nocach w singla. ile mozna katowac herosy ^^
Necromantor
13-03-2010, 18:19
nwn 1 i 2, kotory( 1 i 2) , icewind dale, mw 1 i 2 ... company of heroes?
Yuri_Hyuga
13-03-2010, 19:31
A więc. Jest to screen z gry Ratchet and Clank - Tools of Destruction.
Ahh, R&C, moja ulubiona platformówka nie licząc Jak II i 3.
Jak bym sobie pograł w Tools of Destruction...ihihi. Jak The lost Frontier było niewypałem, niestety. Mimo że to Jak, to nie mogłem się zmusić, żeby przejść. Jednak z tego, co widzę, to Tools of Destruction trzyma poziom poprzednich Ratchetów (we wszystkie, oprócz spin offów, grałem :D).
Ktoś wie coś o jakichkolwiek kontynuacjach Sly Cooper? Następną część tej gry też bym chętnie zobaczył :D
Jak nie masz to mogę ci przesłać + Quest for Booty i Crack in Time ;D
Gomex132
13-03-2010, 20:56
lol, ja polecam Dominioms 3 :cup:. Co prawda grafika jest kiepska i :baby: mogą narzekać, ale jest fajne, jesteś bogiem, jest durzo 8o8o ras do wyboru, mozesz być undeadami i wogóle :cup:, a twuj bóg może być :D:D Gargulcem, fonttanom, Lordem wojny i tkaimi tma, i w ogóle jest jeszcze multi, tylko nie wydali tego w Polsce :(:(:(:(:(:(:(, więc muśisz ściągnąć 8o.
lol, ja polecam Dominioms 3 :cup:. Co prawda grafika jest kiepska i :baby: mogą narzekać, ale jest fajne, jesteś bogiem, jest durzo 8o8o ras do wyboru, mozesz być undeadami i wogóle :cup:, a twuj bóg może być :D:D Gargulcem, fonttanom, Lordem wojny i tkaimi tma, i w ogóle jest jeszcze multi, tylko nie wydali tego w Polsce :(:(:(:(:(:(:(, więc muśisz ściągnąć 8o.
SHOOP DA WHOOP
O o
/¯¯/_o___o_____o___o___o____o_ __o_____
\__\¯¯o¯¯¯o¯¯o¯¯¯¯o¯¯o¯¯¯¯¯o¯¯
Dyzmózgia (Nie wiem jak to się pisze :confused:) powinna być karalna :/
A teraz - Wypierd*laj.
Warto kupić BC 2 ? Bo dla samych tekstów jej nie kupie, choć jest warto ;) Jakie to ma Plusy/minusy ?
Warto kupić BC 2 ? Bo dla samych tekstów jej nie kupie, choć jest warto ;) Jakie to ma Plusy/minusy ?
Ogólnie warto, ale to też kwestia gustu. Ja, jak się zastanawiam nad kupnem gry, to czytam recenzje i oglądam gameplay'e na youtube. Chociaż to się rzadko zdarza, bo na ogół wiem wszystko o grach które zamierzam kupić : P
Warto kupić BC 2 ? Bo dla samych tekstów jej nie kupie, choć jest warto Jakie to ma Plusy/minusy ?
Nie warto, za 20 złotych dostaniesz nową pudełkową wersję Battlefielda 2, który jest od BC2 sporo lepszy.
Jesli lubisz wielkie mapy, taktyke i pojazdy z dodatkiem piechoty - bierz Battlefielda 2.
Jesli lubisz troche mniejsze i bardziej dynamiczne mapy, filmowy klimat i piechote z dodatkiem pojazdow - bierz BC2.
Plusy - multi, ktore jest naprawde swietne.
Yuri_Hyuga
14-03-2010, 09:29
Jak nie masz to mogę ci przesłać + Quest for Booty i Crack in Time ;D
Niestety, nie posiadam ps3. Wciąż łudzę się nadzieją, że takie fajne gierki jak np. FF13 przyjdą na kompa...chyba na darmo :(
Jak jeszcze trochę gry stanieją, to może kupię, ale wszystko trzeba jeszcze obczaić :D
sphinx123
14-03-2010, 16:42
Niestety, nie posiadam ps3. Wciąż łudzę się nadzieją, że takie fajne gierki jak np. FF13 przyjdą na kompa...chyba na darmo :(
Jak jeszcze trochę gry stanieją, to może kupię, ale wszystko trzeba jeszcze obczaić :D
Nie kupuj ps3, nie popełniaj tego błędu co ja xD
A tak btw, kumplowi zachciało sie przerabiać ps2. Jak myślicie, opłaca się zainwestować w Swap Magic? ; )
Nie : (
Jutro chyba skoczę do empiku po AC2. Jeszcze się głęboko zastanawiam : P
Nie kupuj ps3, nie popełniaj tego błędu co ja xD
A tak btw, kumplowi zachciało sie przerabiać ps2. Jak myślicie, opłaca się zainwestować w Swap Magic? ; )
Nie, konsola pada zdecydowanie szybciej przy przerobionej konsoli, zaraz będzie musiał laser kupować. Po za tym jeśli ma zamiar samemu nagrywać gry na kompie w zwykłej nagrywarce to powodzenia, daje góra 2-3 miesiące żywotności konsoli (jeśli ma mniej niż rok, powyżej do dwóch miesięcy).
Lord Dreathan
14-03-2010, 23:43
Nie, konsola pada zdecydowanie szybciej przy przerobionej konsoli, zaraz będzie musiał laser kupować. Po za tym jeśli ma zamiar samemu nagrywać gry na kompie w zwykłej nagrywarce to powodzenia, daje góra 2-3 miesiące żywotności konsoli (jeśli ma mniej niż rok, powyżej do dwóch miesięcy).
Moj ps2 dzialal rok, sam nagrywalem wszystkie gry i ani razu nie uruchamialem oryginalnej kopii. Co sie z nim stalo to nie wiem. Sprzedalem go kumplowi. Nie wnosil zadnych skarg, wiec zakladam ze dzialal jeszcze min. 6 miesiecy ( moze nawet do dzis dziala)
Moj ps2 dzialal rok, sam nagrywalem wszystkie gry i ani razu nie uruchamialem oryginalnej kopii. Co sie z nim stalo to nie wiem. Sprzedalem go kumplowi. Nie wnosil zadnych skarg, wiec zakladam ze dzialal jeszcze min. 6 miesiecy ( moze nawet do dzis dziala)
No to ciekawe, ale z sam z doświadczenia swojego i kumpli ps2 padało bardzo szybko, jeśli on nie ma kasy na nowe gry może używane kupować. Ja osobiście nie polecam przerabiania.
Pacz_knight
15-03-2010, 17:53
Final Fantasy XIII na xklocka360 jest cudne! I ta grafika... :]
Ide grac dalej. ^^"
Yuri_Hyuga
15-03-2010, 19:02
No to ciekawe, ale z sam z doświadczenia swojego i kumpli ps2 padało bardzo szybko, jeśli on nie ma kasy na nowe gry może używane kupować. Ja osobiście nie polecam przerabiania.
E tam, mój działa właśnie na takich "domowych" piratach już parę ładnych lat, i tylko raz musiałem laser wymienić (a nie było to napewno z powodu piratów, tylko z powodu upadku konsoli z całkiem dużej wysokości). Siła twojego serca staje się siłą twojego sprzętu do grania :D
Neways, tak jak pan Ryba powyżej, sam się zastanawiam nad AC2 na kompa. Gra wydaje się być przednia i napewno przy tym o wiele lepsza od jedynki, ale jak to jest naprawdę...sam nie wiem :x Mam nadzieję, że nie wieje krócizną jak Mirror's Edge (które, choć zajebiste, jest strasznie krótkie). Lubię długie gry, nawet jeżeli nie są to RPGi :D
Z cyklu "wspieramy Ubisoft", z dedykacją dla Ashlona : PPPP
http://img171.imageshack.us/img171/592/zdjcie0267f.jpg
Trza obczaić, czy te zabezpieczenia sprawiają problemy uczciwym użytkownikom :P
btw, fajno, wersja jest już z dwoma dodatkami. (chociaż nie powalają :P)
@down
No pewnie, czemu nie ;)
Pandabear
16-03-2010, 13:31
@up
Chwalimy sie czesc pierwsza.
To moze ja wrzuce moje wersje kolekcjonerskie prawie wszystkich gier na ps3? Bd fajny!!!11111
Yoh Asakura
16-03-2010, 15:25
Ryba, masz taki sam monitor jak ja.
I klawiature też :d
Wylansowany
16-03-2010, 15:44
Ryba, masz taki sam monitor jak ja.
I klawiature też :d
A ja nie i też jestem fajny? :baby:
@topic
Mam pytanie: Kojarzy ktoś serie Disciples?
Ostatnio przypomniało mi się o niej jak robiłem porządki w szafce, bo znalazłem drugą część gry na CD z CyberMychy (rok chyba 2006) i przypomniałem sobie, że czytałem gdzieś zapowiedź "trójki". Dzisiaj poszukałem info w necie i znalazłem, że rzeczywiście gra wyszła, w grudniu, ale w Polsce ofc. brak planów wydania...
Miał ktoś okazję zagrać lub wie czy doczekamy się jej w Polsce?
Pacz_knight
16-03-2010, 15:53
@Ryba
Masz taką samą szklankę co ja! :cup:
@topic
Ahhh to FF XIII... :D
Świetna gra, ale denerwuje mnie jednak system walk, który został zapożyczony z XI, po mimo tego że trochę go poprawili. ;p
A fabuła jest bosko wciągająca.
Ostatnio przypomniało mi się o niej jak robiłem porządki w szafce, bo znalazłem drugą część gry na CD z CyberMychy (rok chyba 2006) i przypomniałem sobie, że czytałem gdzieś zapowiedź "trójki". Dzisiaj poszukałem info w necie i znalazłem, że rzeczywiście gra wyszła, w grudniu, ale w Polsce ofc. brak planów wydania...
3 ma wyjść w tym roku w zrozumiałym języku<aka angielski, o PL wersji nie wiem> Wersja rosyjska<?> wyszła i nie zbiera zbyt dobrych ocen. Nie widziałem nigdzie angielskich recenzji, tylko trochę tłumaczeń z rosyjskich<?> portali. Gra ma niby duże zmiany względem poprzedniczek, niestety nie są to dobre zmiany.
Trzeba będzie ciągle grać w dwójkę ;/
@Ryba
Masz taką samą szklankę co ja! :cup:
@topic
Ahhh to FF XIII... :D
Świetna gra, ale denerwuje mnie jednak system walk, który został zapożyczony z XI, po mimo tego że trochę go poprawili. ;p
A fabuła jest bosko wciągająca.
Haha
A liniowość, nie denerwuje Cię? : P
@Yoh
I pewnie masz mysz Razer Deathadder?!
Yoh Asakura
16-03-2010, 16:51
Niet, mam Razera X7 :P
Maldoryz
16-03-2010, 18:48
witam, ja pozwole sobie na male pytanie (dla tych, ktorzy sie nudza przegladajac forum):
moj sprzet to Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz, 2gb RAMu... w sumie to nie wiem co jeszcze napisac :P.
Pytanie jest takie - czy oplaca mi sie kupic cos takiego?
http://allegro.pl/item951590150_geforce_gt220_1024mb_1024mb_ddr2_128 bit_dvi_hdmi.html
Czy w tej cenie znajde cos bardziej wydajnego? I najwazniejsze - czy moj zlom udzwignie cos takiego? Czy bede musial cos do tego dokupic?
A ja nie i też jestem fajny? :baby:
@topic
Oo, Disciples ;-). Kiedyś po prostu uwielbiałem tą grę. A o wydaniu III na polski rynek nie słyszałem- może opłaca się skontaktować w tym celu z CD projekt (chyba oni dystrybuowali poprzednie części). Może odpowiedzą.
@Maldoryz
Moim zdaniem nie opłaca się kupować do takiego kompa średniej klasy karty graficznej, bo procek za słaby na to.
witam, ja pozwole sobie na male pytanie (dla tych, ktorzy sie nudza przegladajac forum):
moj sprzet to Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz, 2gb RAMu... w sumie to nie wiem co jeszcze napisac :P.
Pytanie jest takie - czy oplaca mi sie kupic cos takiego?
http://allegro.pl/item951590150_geforce_gt220_1024mb_1024mb_ddr2_128 bit_dvi_hdmi.html
Czy w tej cenie znajde cos bardziej wydajnego? I najwazniejsze - czy moj zlom udzwignie cos takiego? Czy bede musial cos do tego dokupic?
http://allegro.pl/item950133207_palit_gf_gt240_gt_240_128bit_512mb_d dr3_hdmi_40nm.html
Moim zdaniem nie opłaca się kupować do takiego kompa średniej klasy karty graficznej, bo procek za słaby na to.
Ta karta to low-end.
Ta karta to low-end.
Zależy jak na to patrzeć, jeżeli dla ciebie to jest low-end, to ciekawe czym jest GeForce 7300.
Mówimy o kartach, które są obecnie sprzedawane. Równie dobrze mogłeś podać jako przykład GeForce 2 MX.
Mówimy o kartach, które są obecnie sprzedawane. Równie dobrze mogłeś podać jako przykład GeForce 2 MX.
Serio, mówimy?
Anyway, GF 7300 jest sprzedawany, na ogól w ekonomicznych laptopach. Nie wiem skąd wymyśliłeś tą ciekawą zasadę, ale jeżeli już, to 220stka jest sprzedawana w takim samym stopniu jak 7300. (bo w zasadzie na niedługo po premierze już jej nigdzie nie widziałem, a na allegro są 2 sztuki, co o czymś świadczy?).
Maldoryz
17-03-2010, 08:39
Dzieki za pomoc, ja jeszce tylko chcialbym wiedziec - duza jest roznica pomiedzy procesorem 4x 2.8, a 4x 3.0?
Dzieki za pomoc, ja jeszce tylko chcialbym wiedziec - duza jest roznica pomiedzy procesorem 4x 2.8, a 4x 3.0?
Nie specjalnie, zwłaszcza, że prawdopodobnie da się go przetaktować na te 3.0 bez większego wysiłku.
EDIT:
Facet nagrał filmik wykorzystując różne ujęcia kamery z gry w kampanie w Modern Warfare 2.
http://www.youtube.com/watch?v=BHHBK6PGN8M
Imho świetne : P
@down
Sure thing
Anyway, GF 7300 jest sprzedawany, na ogól w ekonomicznych laptopach. Nie wiem skąd wymyśliłeś tą ciekawą zasadę, ale jeżeli już, to 220stka jest sprzedawana w takim samym stopniu jak 7300. (bo w zasadzie na niedługo po premierze już jej nigdzie nie widziałem, a na allegro są 2 sztuki, co o czymś świadczy?).
Laptopowe wersje kart graficznych różnią się od swoich desktopowych odpowiedników. GeForce GT220 jest dostępny w większości sklepów i bez wysiłku można go nabyć, w przeciwieństwie do 7300, którego raczej nie dostaniesz nowego. Skoro powołujesz się na Allegro, to mogłeś najpierw zrobić sobie małe porównanie, wyszukując obu kart. Jest sporo aukcji sklepowych, na których sprzedawane są fabrycznie zapakowane 220. 7300 jest tylko kilka używanych sztuk. Swoją wiedzę opierasz więc na jakichś śmiesznych domysłach i nie ma ona żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości.
A do mnie wlasnie jedzie (i ma byc jutro) Phenom II X4 965 black edit. na fajnym gigabytcie, a za wyswietlanie obrazu bedzie odpowiadac GB HD5870 : ). Wszystko zamkniete w Antec gamer nine hundred two. Juz zacieram rece na multiplayery,ahhh.
A ile na taki sprzecior siana wydales? :P
Koło 3,5k zapewne.
Mam podobny sprzęt :P (karta słabsza :<)
btw. wybór takiego procesora do tej karty graficznej to imho pomyłka. Było brać dobrego i7 ;)
Serious Sam
18-03-2010, 12:15
Przeszedłeś tego Assassyna, Ryba?
Nie, nie wiem w ogóle w ile to się przechodzi, ale mam 2 z 6 takich części, które muszę odnaleźć, a dobre kilka godzin (6-8?) już grałem. Oczywiście nie parłem na sam scenariusz, a wraz z misjami pobocznymi.
Ogólnie to gra mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Bardzo dużo cut-scenek, boska fabuła (gramy przez chwile "wspomnieniami" Altaira, świetny klimat to tworzy :P), nowe pierdoły, brak tej monotonii... Ubi stworzyło niezłe cacko :P
Kolo 5 kafli mi wyszlo ale komp bedzie przy okazji pelnil centrum studio (psychotrance <3) wiec dzwiekowka 7 baniek. +6gb ramu,2x 500 samsunga i jakos tak poszlo. A bralem phenoma bo imo bardziej przyszlosciowa jest AM3, a procesor i tak bedzie ostro krecon stad lekko kilogramowy radiator i buda z 20cm wiatrakiem an gorze i 5 120. W koncu mi sie nalezy dobry sprzet. Tylko tego mi brakowalo do rozpoczecia tworzenia psychotrancu bo reszte juz mam.
@maken
Wiesz, 42 mam w pokoju juz od dawna bo na urodziny dostalem. Konsole mam ps2 i rzadko grywam, a komp jak juz pisalem ma raczej centrum multimedialne utrzymac. PS3 fajna sprawa, ale teraz to musze zarobic na samochod.
Wracajac do tematu: Jakies fajne rtsy?
Tego procka nie podkręcisz na więcej niż ~4.2 ghz, no i napięcie będzie trzeba dość mocno podnieść. To nie jest "ostre kręcenie". i7 był tu 10x lepszym rozwiązaniem : p.
@down
Sruture. Z tego kompa korzystasz teraz, a nie w czasie przyszłym.
Serious Sam
18-03-2010, 16:54
Nie, nie wiem w ogóle w ile to się przechodzi, ale mam 2 z 6 takich części, które muszę odnaleźć, a dobre kilka godzin (6-8?) już grałem. Oczywiście nie parłem na sam scenariusz, a wraz z misjami pobocznymi.
Ogólnie to gra mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Bardzo dużo cut-scenek, boska fabuła (gramy przez chwile "wspomnieniami" Altaira, świetny klimat to tworzy :P), nowe pierdoły, brak tej monotonii... Ubi stworzyło niezłe cacko :P
Fabuła jest jedną z najlepszych zalet tej gry. O ile nie lepszą. A te 2 części to masz, to pevno chodzi Ci o zbroję Altaira. No vłaśnie musisz zdobyć 6 tych części, żeby ją odblokovać. Povodzenia : )
Tak polecacie to AC2...lepsze to od 1? Tamto tez bylo fajne, ale po 3-4h gry zaczynalo nuuuuzyyyyc....
No właśnie w 2 sprawa wygląda całkiem inaczej :)
A to, czy lepsze od 1, to chyba pytanie retoryczne :P
Tak polecacie to AC2...lepsze to od 1? Tamto tez bylo fajne, ale po 3-4h gry zaczynalo nuuuuzyyyyc....
To jak porównanie GTA i GTA II :P
@Sam
A Ty przeszedłeś już AC2? Jestem teraz po karnawale, orientujesz się jaki mam progres?
A jakby ktoś chciał zobaczyć, to nagrałem mały gameplay ; P
http://www.youtube.com/watch?v=BRlqWQPk6Ww
Ta gra jest idiotycznie prosta, czy tak mi się tylko wydaje?
Gry akcji mają to do siebie, że są idiotycznie proste :P
Poza tym, toż to gra bardziej na konsole, wiesz... konsolowcy... nie możesz od nich zbyt wiele wymagać : P
A tak bardziej serio, to czasami miałem misje, do których musiałem kilka razy podejść. Zwłaszcza jakieś takie bardziej skradankowe, gdzie nie mogą cię zauważyć/wykryć. No, ale tak ogólnie, to jest to prosta gra - przecież to Assassins Creed :P. Pomijam oczywiście moje bycie uber-hajtem.
Doradźcie mi jakie tytuły kupić ;p
Grałem w:
Uncharted - Drake's Fortune
Ratchet and Clank - Tools of Destruction
Chcę coś w klimatach Uncharted i systemie ulepszeń itp. jak w Ratchecie.
Mam zamiar kupić:
Ratchet and Clank - A Crack in Time
Uncharted 2 - Among Thieves (chyba tak się to piszę)
Żadnych wyścigówek xD Noradin nie lubić ;[
Aha i jeszcze jedno. Grał ktoś w Assassin's Creed 2? Jeśli tak to mam parę pytań:
1.Czy warto kupować takowego na PC czy lepiej na PS3?
2.Czy jest wersja polska na PS3?
3.Czy opłaca się grać bez łatek?
4.Z filmików widziałem że zdobywa się jakieś monety. Czy są one wymagane do przejścia gry na 100%?
5.Czy jest tu Challenge Mode? (trudniejsze potworki,więcej kasy za questy i rozwalanie ludzi,jakieś nowe bronie czy coś)
Co za koleś
Nie rozumiem pytania. To jest w dalszym ciągu ta sama gra.
Sprawdź sobie na stronie sklepu.
W AC2 nie ma łatek.
4.Z filmików widziałem że zdobywa się jakieś monety. Czy są one wymagane do przejścia gry na 100%?
Nie wiem o jakie monety chodzi.
5.Czy jest tu Challenge Mode? (trudniejsze potworki,więcej kasy za questy i rozwalanie ludzi,jakieś nowe bronie czy coś)
Tak tak, w AC2 są potworki i wilkołaki.
Chyba gry pomyliłeś, kolego. Polecam powrót do tibii.
Co za koleś
Nie rozumiem pytania. To jest w dalszym ciągu ta sama gra.
Chodzi mi o różnicę w sterowaniu,gdzie się bardziej tnie,itp.
Sprawdź sobie na stronie sklepu.
Ok. Już sprawdziłem
W AC2 nie ma łatek.
Nie wiedziałem (w ogóle mało wiem xD)
Nie wiem o jakie monety chodzi.
O monety do zbroi Altaira,są one wymagane do przejścia gry na 100%.
Tak tak, w AC2 są potworki i wilkołaki.
Omg,chyba wiesz o co mi chodziło -,-
Chyba gry pomyliłeś, kolego. Polecam powrót do tibii.
Szczupaku wredny ;d
Wylansowany
21-03-2010, 08:20
Gry akcji mają to do siebie, że są idiotycznie proste :P
Ale co rozumiesz pod pojęciem: "gra akcji". Bo moje widzi-misie do gier akcji zalicza także np. GTA, a nie powiedziałbym, żeby ta gra była idiotycznie prosta...
Szczupaku wredny ;d
O co chodzi? Ryba bardzo dobrze odpowiedział na Twoje pytania. (których ja sam zresztą nie rozumiem...)
Ale co rozumiesz pod pojęciem: "gra akcji". Bo moje widzi-misie do gier akcji zalicza także np. GTA, a nie powiedziałbym, żeby ta gra była idiotycznie prosta...
Dla mnie gra akcji to gra głównie z widoku TPP, gdzie jest intensywny przebieg rozgrywki itp. Wszystko się dzieje dynamicznie, a rozgrywka skupiona jest na refleksie gracza, mniej na logicznym myśleniu. Oczywiście z określaniem gatunku gier od zawsze był problem. Głównie dlatego, że teraz coraz trudniej znaleźć taką, która była by tylko jednego gatunku (takie czasy:P). Tak też np. AC2 określa się grą action-adventure/sandbox itp.
Doradźcie mi jakie tytuły kupić ;p
Grałem w:
Uncharted - Drake's Fortune
Ratchet and Clank - Tools of Destruction
Chcę coś w klimatach Uncharted i systemie ulepszeń itp. jak w Ratchecie.
Mam zamiar kupić:
Ratchet and Clank - A Crack in Time
Uncharted 2 - Among Thieves (chyba tak się to piszę)
Żadnych wyścigówek xD Noradin nie lubić ;[
Batman: Arkham Asylum, Prototype i.. InFamous!
Jak lubisz rozwałki to Devil May Cry 4, Prince of Persia: Prodigy, Dante's Inferno, Bayonetta.
Pan i Wladca
21-03-2010, 14:24
Batman szybko się nudzi, doszedłem do 30 paru % i odechciało mi się grać.
Zalezy jak kto gra. Ja się zazwyczaj wczuwam w klimat gry, słucham dialogów, bawie w szukanie smaczków.
A ten, ma ktoś tutaj dostęp do Starcraft 2 Beta? ;)
Lord Dreathan
22-03-2010, 15:25
A ten, ma ktoś tutaj dostęp do Starcraft 2 Beta? ;)
Mialem wlasnie dylemat. Czy odkopac temat z SC2 czy tutaj sie spytac :P Oczywiscie chyba nie musze mowic, ze jak ktos dostal extra klucz, to nim nie pogardze:)
Nie wszyscy wiedza, wiec powiem to. Jesli dostalisce inva do bety, to blizz nie wysle wam zadnej informacji na maila ( musicie sprawdzic sami swoje konto bnet, czy jest tak opakowanie od sc2) Blizz wysyla na maila tylko powiadomienie, ze sie dostala extra klucz do rozdania dla kolegi/znajomego.
No ja dostałem niedawno i chętnie bym z kimś pograł stąd :P
A tak dla wiadomości, na starcraft2.net.pl i terran.pl są konkursy, gdzie w jednym jest aż 8 kluczy, a w drugim 3, ale tam będzie znacznie mniej zgłoszeń. Sam nawet wysłałem małą pracę, może będę miał dodatkowego keja :P
Maldoryz
24-03-2010, 16:56
baaardzo prosze o szybka odpowiedz:
nie wiem na jak dlugo, ale jest -50% na l4d2. Baaardzo chcialbym ta gre miec, ale w sumie nie potrzebne mi jest zadne pudelko (do tego wysylane od valve... a troche to daleko) tylko sam klucz. Jest mozliwosc kupna samego klucza na steamia? Bo taki klucz -50% to by byly smieszne pieniadze! :D
@down
oops, moj blad :P.
Lol, a czy na steamie przypadkiem nie sprzedają właśnie samych kluczy? W sumie tylko raz kupowałem tam grę i dostałem ją w formie elektronicznej.
Wszystkie produkty w Steam dostarczane są w postaci cyfrowej
Wystarczyło kliknąć "do koszyka" o.0
Ja key'a do SC II dostałem od kumpla, co dostał go żeby kolegę zaprosić, a swojego dostał za SC I ;d
Co do gry:
Zergowie rządzą!
Thor ssie...
Proty za dobre.
Lord Dreathan
31-03-2010, 00:31
Ja key'a do SC II dostałem od kumpla, co dostał go żeby kolegę
Nie mow tego przy mnie, bo mnie krew zalewa :(
Avios zapodaj dane, to pogramy kiedyś : P (nie jestem jakoś ultra dobry ;f)
Btw wrzuciłem fpvoda, jak ktoś chce obejrzeć, zapraszam! :P
http://www.youtube.com/watch?v=Tjf8yBoteNM
Ejo ejo, mam problem z wiedźminem. Mam edycję rozszerzoną. Kiedyś już ją instalowałem, pograłem i odinstalowałem. Teraz chciałem znowu ją zainstalować, dochodzi do momentu w którym mam włożyć płytę z materiałami dodatkowymi. Wkładam płytkę i... NIC. Jakby komputer nie reagował że jest płyta już w napędzie. Pewnie to jakiś badziewny problem ale nie mogę sobie z nim poradzić. Jakbyś ktoś wiedział jak go rozwiązać to prosiłbym o pomoc. Z góry dzięki.
Edit.
Dobra już go rozwiązałem, mój błąd :P
Edit.2
Witam ponownie, przy włączaniu wiedźmina wyskakuje mi taki błąd
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/wiedminbd.jpg
Wie ktoś może o co chodzi?
O kurczę ludziska, zainstalowałem sobie Just Cause 2. Jeżeli nudziło wam się kiedyś GTA i biegaliście sobie po mieście rozwalając wszystko, to tu macie to samo, tylko 100x fajniejsze, a co najważniejsze przez cały czas podczas scenariusza. Realizmu tu zero, ale pod względem funu i grywalności miazga.
Swoją drogą, przeszedłem sobie dzisiaj Mirrors Edge w 1:40h :P
Shanhaevel
02-04-2010, 11:29
A mi save z Civ 4 poszedł się paść, bo dostałem Memory Allocation Failure. Gram Na Rise of Mankind 2.9 i A New Dawn 1.90. Tragedia. : <
Yuri_Hyuga
02-04-2010, 12:32
Swoją drogą, przeszedłem sobie dzisiaj Mirrors Edge w 1:40h :P
Muszę cię przebić. Ostatnio przeszedłem w jakieś 3-4h na najtrudniejszym. Cholercia : (
http://www.youtube.com/watch?v=9nojqd15HLE
Graliście kiedyś w bardziej efektowną grę? : D
Maldoryz
04-04-2010, 09:34
najlepszy to jest chyba ten spadochron xD
@down
zaraz cie ryba pocisnie, ze takie karty nie istnieja.
Necromantor
04-04-2010, 15:59
Moze nie ten temat ale halp , potrzebuje taniej karty co pociagnie wlasnie tego Justa lub moze nawet GTA 4, jakies pomysly? Co do ceny to max 200zl.
Parafeks
04-04-2010, 22:03
najlepszy to jest chyba ten spadochron xD
@down
zaraz cie ryba pocisnie, ze takie karty nie istnieja.
On już sobie to układa w myślach, jakby tu go pocisnąć .
A właśnie że nie, bo zastanawiając się doszedłem do wniosku, że istnieją. Sprawdziłem radeona 3650, którego mam w laptopie, a na którym odpalałem GTA IV i okazało się, że jest w cenie koło 220zł. Nie proponowałem mu jednak żadnej karty, bo przecież nie mam pewności, że inne nie są w podobnej cenie, a są wydajniejsze (radeon 2900 np). Przecież nie mogę mu powiedzieć która karta za 200 zł będzie najlepsza, skoro odpalałem te gry tylko na dwóch, z czego druga duża droższa : P. Musiałby sobie poszukać testów kart graficznych i wybrać tą najlepszą w cenie jaka go interesuje. Przecież nie będę tego robił za niego :P
A o tym, że jak dopłaci stówkę może mieć GTX 9800 to nie wspominam : P
Imo skakanie z jakichś 50 metrów na ziemię bez utraty hp jest odwrotnie proporcjonalne do realistyczności ^^
Yuri_Hyuga
05-04-2010, 00:22
Imo skakanie z jakichś 50 metrów na ziemię bez utraty hp jest odwrotnie proporcjonalne do realistyczności ^^
Wypadałoby jeszcze dodać, że prawdziwym realizmem byłby brak hp.
Jeszcze dzisiaj powinienem mieć tą grę. Pirata. Zobaczymy, czy da radę :D
W tej grze takie coś jak realizm nie istnieje. I to jest największa zaleta tego tytułu :P
W tej grze takie coś jak realizm nie istnieje. I to jest największa zaleta tego tytułu :P
Gra bez Realizmu to nie zaleta tylko wada, bo są debile którzy myślą że można naprawdę tak zrobić i co? Śmierć! Ot co!
Dobra Dawno mnie nie było na forum, ale aktywności do gier itp. miałem dużo!
~Zakupiłem Spore, tak gra bardzo stara, <rok 2008?> ale za to bardzo fajnie się gra, no i zaczynam publikację moich dzieł w najbliższym czasie xD
~Modern Warfare 2: Stimulus Package, Zakupione, kosztowało o £2,00 więcej niż Map Pack do MW1 czy CoD: WaW, ogółem zarys nowych map mi się podoba, a stare mapy <Carsh & Overgrown> ten sam layout, i ten sam spawn system. Dobry zakup XD
~Zakończyłem Trylogię Gothica, trochę to zajęło, ale skończona <bez cheatów>
~Odpadł mi klawisz "9" na górze klawiatury.
~Zakupione, Water Warfare, gra kiczowato dobra jak na Wii, ale grafiki rozpixelowane. Ogółem Grywalna.
~Odpaliłem zakupioną Forze III, gra super, realistyczna, i Rewind jest zbytnio prze zemnie używany...
~No i zaliczyłem 3 Full Comba w Band Hero na gitarze!
Teraz czekam na Fable 3, i w najbliższym czasie mam zamiar zakupić Blaze Blue: Calamity Trigger.
Gra bez Realizmu to nie zaleta tylko wada, bo są debile którzy myślą że można naprawdę tak zrobić i co? Śmierć! Ot co!
Jakoś nie chciałoby mi się grać np. w DMC4 gdyby był realistyczny xD
Haha, jaki news.
Spore? Szybko się nudzi...
Forza rox.
Stimulus Package za drogi, jak na takie coś ;f
Jakoś nie chciałoby mi się grać np. w DMC4 gdyby był realistyczny xD
No ale DMC4 z tego co wiem jest w świecie Fantasy, a Just Cause 2 znajduje się na ziemi <chyba, jak błąd to skreślić>
@Ryba
Każdy news musi być xD
Dobra Dawno mnie nie było na forum, ale aktywności do gier itp. miałem dużo!
~Zakupiłem Spore, tak gra bardzo stara, <rok 2008?> ale za to bardzo fajnie się gra, no i zaczynam publikację moich dzieł w najbliższym czasie xD
~Modern Warfare 2: Stimulus Package, Zakupione, kosztowało o £2,00 więcej niż Map Pack do MW1 czy CoD: WaW, ogółem zarys nowych map mi się podoba, a stare mapy <Carsh & Overgrown> ten sam layout, i ten sam spawn system. Dobry zakup XD
~Zakończyłem Trylogię Gothica, trochę to zajęło, ale skończona <bez cheatów>
~Zakupione, Water Warfare, gra kiczowato dobra jak na Wii, ale grafiki rozpixelowane. Ogółem Grywalna.
~Odpaliłem zakupioną Forze III, gra super, realistyczna, i Rewind jest zbytnio prze zemnie używany...
~No i zaliczyłem 3 Full Comba w Band Hero na gitarze!
Teraz czekam na Fable 3, i w najbliższym czasie mam zamiar zakupić Blaze Blue: Calamity Trigger.
I w ile czasu to wszystko ?
Maldoryz
09-04-2010, 21:19
matko, piec podejsc do ostatniego "rooma" w dead center (l4d2). Czy te tanki spawnujace sie co ~3 minuty to jest bug? Rekord na serwerze to... 7 0_o...
@down
w jedynki przyjemnosci grac nie mialem, ale chyba brakowaloby mi tych sieczek z pila mechaniczna czy toporkiem <3.
Ja tam wole stare(?) dobre L4D: D A jeszcze dorzuć serwer z ruskimi... Przegrywasz z wieeeelkim uśmiechem na ustach: D
Maj Gat, Maj Gat, O maj Gat!
Stało się ! Ogłosili Gears of War 3, dzisiaj odpalam sobie x boxa a tam co? Teaser Trailer
Link: http://www.youtube.com/watch?v=zUDNWdC9lBY
Teraz trza czekać cały rok aby sobie zagrać ;p
Lord Dreathan
13-04-2010, 20:43
Stało się ! Ogłosili Gears of War 3, dzisiaj odpalam sobie x boxa a tam co? Teaser Trailer
Ogolnie to juz tydzien temu bylo wiadome:)
Maldoryz
13-04-2010, 21:45
Przepraszam za taki maly spamik, ale nie jakos nie wiedzialem w jakim temat to wsadzic.
Na pewno sporo uzytkownikow bralo juz udzial w jakichs sesjach RPG, graja w jakies Arkadie itp. Chodzi mi o jedna rzecz - GDZIE SIE MOGE TEGO NAUCZYC? Chodzi mi o ogolne zasady, o poznanie strony praktycznej i "technicznej"... No bo jakos tak nie moge nic znalezc, a baaaaaardzo lubie wczuwac sie w klimaty fantasy :).
Pan i Wladca
13-04-2010, 22:27
Polećta jakąś wciągające giere (nie dotyczy: strzelanki typu COD, MOH; strategie typu Warcraft [ typu Medievala turowe mogą być], turowe typu HoMaM[Hereoes~]) resztę zdzierżę.
damn, Warcraft nie WOW :>
Lord Dreathan
13-04-2010, 23:40
Polećta jakąś wciągające giere (nie dotyczy: strzelanki typu COD, MOH; strategie typu WOW[ typu Medievala turowe mogą być], turowe typu HoMaM[Hereoes~]) resztę zdzierżę.
Strategia WoW?;p
Co do wciagajacych gier.
-planescape torment
-Legacy of Kain - Soul reaver
-Wolfenstein: Enemy Territory :D
Narazie tylko to mi przychodzi do glowy:P
Pandabear
14-04-2010, 12:51
LOL ROTFL LMAO! A ja kupilem x'a tylko po to, zeby przejsc gears'a 2 i go sprzedalem o.O OMFG widze, jeszcze raz musze sie przejsc do sklepu :d
Pan i Wladca
14-04-2010, 13:04
Strategia WoW?;p
Co do wciagajacych gier.
-planescape torment
-Legacy of Kain - Soul reaver
-Wolfenstein: Enemy Territory
Narazie tylko to mi przychodzi do glowy
W Wolfenstein'a grałem, lookne naj sam pierw Legacy of Kain, Danke.
Pepeszka.
14-04-2010, 13:34
Fajna gra,fajny filmik. Linka + spadochron rox :d chyba po zakupie nowego kompa kupie sobie JC2 :D Ale to po battlefieldzie bc2 ;>
Wiele gierek mnie wciągnęło, w tym gierki mmorgp.Polecę Wam niektóre z nich :
RTCW, ET.
Cabal Online
The Settlers V
Warcraft 3
Seria COD - bez 6.
Seria MOH
Ktoś w diablo 2 na non ladder gra?:>
Dzizas, jakie to jest epik...
Alan Wake (http://www.youtube.com/watch?v=Vml_Czbc0dg&feature=player_embedded#!)
Xendriel
16-04-2010, 20:12
Ja chce Alana na PC;(
Wow, ten Alan zapowiada sie niesamowicie. Bedzie na PC?
Szkoda, wydaje mi sie, ze wzbudzilby niezle zainteresowanie wsrod graczy PC.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.