zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gry - temat ogólny

Stron : 1 2 3 4 5 [6]

Rybzor
17-04-2010, 13:17
Bo wzbudzili : P. Rozczarowanie zresztą też, bo oficjalne info o tym, że jednak nie pojawi się na PC pojawiło się stosunkowo niedawno : P

Klima88
22-04-2010, 17:31
Ja kocham grać w Metina2 :D

Wylansowany
23-04-2010, 15:33
Crysis 2 niby ma być już w listopadzie. Wg mnie dobry moment, bo wcześniej słyszałem plotki, że miałby wyjść na przełomie sierpnia i września (trochę za wcześnie jak dla mnie), a listopad to dobra pora bo i tak nie zapowiada się, że jakakolwiek interesująca mnie gra wyjdzie na jesień tego roku.

Maldoryz
23-04-2010, 15:47
nareszcie :D.
http://img340.imageshack.us/img340/772/forummu.jpg (http://img340.imageshack.us/i/forummu.jpg/)

Rybzor
28-04-2010, 16:01
Mam do oddania klucz do zamkniętej bety Starcrafta 2. Chętni pisać na PW. Kto pierwszy ten lepszy.

edit; już nie.

Walerian
02-05-2010, 09:59
Otóż dwa dni temu udałem się na giełdę i stanąłem przed wyborem.
Za fundusze jakie dane mi było posiadać w owej chwili(60 polskich złotych), miałem zamiar zakupić Płytę CD która pozwoli mi na używanie komputera do gier. Zastanawiałem się pomiędzy Civilization 3, a SimCity 4. Po namyśle wybrałem tą drugą opcję.

Ponieważ nie jestem zbyt obeznany w temacie gier komputerowych, kieruję do was pytanie drodzy dżentelmeni, czy mój wybór był słuszny?

Rybzor
02-05-2010, 11:57
Czy był słuszny, to już tylko od Ciebie zależy. Kwestia gustu : P. Ja bym np żadnej z tych gier nie brał i za 20 zł : P.

Graliście w Splinter Cell Conviction? Gra jest świetna, najlepsza z serii chyba, robi miazgę i w ogóle : D. Filmik!

http://www.youtube.com/watch?v=WGpc5EebeDk

Rzyttofrajer
02-05-2010, 12:54
Otóż dwa dni temu udałem się na giełdę i stanąłem przed wyborem.
Za fundusze jakie dane mi było posiadać w owej chwili(60 polskich złotych), miałem zamiar zakupić Płytę CD która pozwoli mi na używanie komputera do gier. Zastanawiałem się pomiędzy Civilization 3, a SimCity 4. Po namyśle wybrałem tą drugą opcję.

Ponieważ nie jestem zbyt obeznany w temacie gier komputerowych, kieruję do was pytanie drodzy dżentelmeni, czy mój wybór był słuszny?

Jedni lubią jak im cyganie grają, a drudzy jak im buty śmierdzą

Yuri_Hyuga
02-05-2010, 15:19
Czy był słuszny, to już tylko od Ciebie zależy. Kwestia gustu : P. Ja bym np żadnej z tych gier nie brał i za 20 zł : P.

Graliście w Splinter Cell Conviction? Gra jest świetna, najlepsza z serii chyba, robi miazgę i w ogóle : D. Filmik!

http://www.youtube.com/watch?v=WGpc5EebeDk

Po DA na PCta ta seria raczej upada. No, zobaczy się jeszcze, ale jak czytałem recenzje w jednej z gazet, to gra nie wybiega generalnie poza poziom zwykłego fpsa, którym SC najwyraźniej chce zostać (inaczej się tyczy wszystko co do Co-opa, który ponoć jest super).

Rybzor
02-05-2010, 18:09
No, coop jest fajowski. Co ciekawe bardzo długi, taki jakby drugi single player. Ale fpsem SC bym nie nazwał : p

Yuri_Hyuga
02-05-2010, 21:06
Nie napisałem, że nim jest, ale że chce nim zostać. Najwyraźniej w takim kierunku zmierzają twórcy i jeżeli otrzymamy kolejnego SC, to będzie to fps z jakimiś tam elementami skradanki.

Rybzor
05-05-2010, 20:31
Nowt medal of honor czy nowy MW?

http://www.youtube.com/watch?v=k09OHeKHkxw&feature=player_embedded
vs
http://www.youtube.com/watch?v=wKpLBPBGVIM&feature=player_embedded

Ja jestem za MoH. Chciałbym w końcu coś nowego : P

rentonB
17-05-2010, 10:35
CoD:BO bedzie mial dedyki wiec juz dla mnie jest lepsze niz MW2 a jesli chodzi o MoH to mam nadzieje ze nie bedzie to klon Battlefielda.

Rybzor
20-05-2010, 11:06
Split/Second - ta gra robi wrażenie. Nie pytajcie jaka była moja mina jak mi samolot na trase wjechał xD

http://www.youtube.com/watch?v=Yt4zKhVHgKY

Maldoryz
20-05-2010, 17:54
Jest mozliwosc pogrania z kims przez neta (chodzi mi o serwer tylko dla dwojki, tzn ja i kolega, nie jakis dedykowany czy bog wie co) w piracka wersje Warcrafta 3? Chcialbym zobaczyc, jak bedzie mi sie gralo, nie chce kupowac gry na slepo.

@down
tak, tylko ja chcialem to takie frozen throne, a to juz jest maly wydatek dla mnie :P

Rybzor
20-05-2010, 18:06
Hamachi /+ lancraft.

Wiem, że się da, jednak osobiście nigdy nie grałem. Btw Warcraft 3 III Reign of Chaos kosztuje 13 zł. Wielka inwestycja : P

Argen
20-05-2010, 18:16
Jest mozliwosc pogrania z kims przez neta (chodzi mi o serwer tylko dla dwojki, tzn ja i kolega, nie jakis dedykowany czy bog wie co) w piracka wersje Warcrafta 3? Chcialbym zobaczyc, jak bedzie mi sie gralo, nie chce kupowac gry na slepo.

@down
tak, tylko ja chcialem to takie frozen throne, a to juz jest maly wydatek dla mnie :P

Kupuj na ślepo, gra klasyk, a jak sie nie spodoba to zawsze zostaje dota : >

Maldoryz
20-05-2010, 18:27
wlasnie tak w sumie to chodzi mi o ta dote, czytalem jakies tam FAQ... choc powiem szczerze, ze i tak nie zrozumialem za duzo :P. Wiem jedynie, ze to jest jakis mod czy tam mapa do war3 frozen throne, no i na tym sie moja wiedza konczy :D.

MALLuś
20-05-2010, 19:50
Garena....

Frapper
20-05-2010, 19:54
wlasnie tak w sumie to chodzi mi o ta dote, czytalem jakies tam FAQ... choc powiem szczerze, ze i tak nie zrozumialem za duzo :P. Wiem jedynie, ze to jest jakis mod czy tam mapa do war3 frozen throne, no i na tym sie moja wiedza konczy :D.

zagralem przez to forum, wchlonelo mnie na grubo ponad rok. i dalej nolifie ; <

www.garena.com

Maldoryz
25-05-2010, 22:18
matko, nie moge opisac moich emocji, powiem krotko:
WARCRAFT III JEST EPICKA GRA W CHUJ (stwierdzam tak po 4h nolife z kolega przez lana XDDDDDDD)

Rybzor
25-05-2010, 23:46
Starcraft > Warcraft.

Tasior
26-05-2010, 01:56
Warcraft zjada Starcrafta?

milano8
26-05-2010, 02:28
a ja jestem ciekaw nowego kotora a dokladniej old republic. Z jednej strony szkoda ze tylko mmo z tego bedzie, a z drugiej wersja online tej gry byla wyczekiwana od pojawienia sie 1 czesci. Mam nadzieje ze nie bedzie to platne cos jak wow, tylko np: jak w tibi pacc. No ale nadzieja matka glupich...

Hovvner
26-05-2010, 09:54
Split/Second - ta gra robi wrażenie. Nie pytajcie jaka była moja mina jak mi samolot na trase wjechał xD

http://www.youtube.com/watch?v=Yt4zKhVHgKY

Tyle dotknięć o bariery i zero uszkodzeń auta? Gdzie tu realizm?

Rybzor
26-05-2010, 10:32
LOL? Jaja sobie robisz? Jakim debilem trzeba być, żeby zadawać pytania o realizm w takiej grze? Made me day xD

@Tasior
Warcraft to to samo co Starcraft, tylko dla dzieci wolniejszych i bardziej upośledzonych ;). Ot taka.. łatwiejsza wersja.

@milano8
Moim zdaniem nie będzie to nic przełomowego, chyba tylko dla fanów. Już Guild Wars 2 ma szanse być większym konkurentem WoWa. Niedługo E3 to pewnie coś się dowiemy : P

Zaraz sobie przetestuje Blur i sprawdzę, czy jest fajniejszy od Split/Second : P

Noradin
26-05-2010, 17:25
New World II (ten z bodajże przedostatniego PSExtreme) czy Gothic 4 - Arcania? Oba są w tych klimatach,oba RPG,w obu bohater ma podobną historię,podobne recenzje i mają być obie po 250zł. Jeśli ktoś się do takowych dorwie (do dwóch,nie chcę słuchać osoby która z Gothica widziała screeny a w New Worlda grał kilka razy...)

Rybzor
26-05-2010, 19:29
Wiedzieliście, że Malina też gra w Split Second? : D

http://www.youtube.com/watch?v=nhzGM-0ym_s

Walerian
26-05-2010, 20:40

Moim skromnym walerianowym zdaniem, realizm jest ostatnią rzeczą jaka pasuje do gry pełnej brawurowych pościgów, efektownych kraks i wybuchających samolotów ;)

Rzyttofrajer
27-05-2010, 11:38
Moim skromnym walerianowym zdaniem, realizm jest ostatnią rzeczą jaka pasuje do gry pełnej brawurowych pościgów, efektownych kraks i wybuchających samolotów ;)

ta jasne ssadasfa

Hovvner
04-06-2010, 22:14

To ja już się domyślam jaka tam jest fizyka prowadzenia :)

Rybzor
04-06-2010, 22:24
Arcade'owa, jak to w tego typu "ścigałkach".

Cytryniasty
12-06-2010, 17:48
Mam problem. Na grze R&C - Tools of Destruction,w momencie pierwszego lotu na Ardolisa (planeta piratów,przed stacją kosmiczną Apogee) gra mi się zacina,wcześniej tak nie robiła (przez rok nie była wyjmowana z pudełka). Otóż może to pomoże,ale mam na płycie parę rys (małych) czy mógłbym zgrać tą grę na czystą płytę a potem na PS3? Czy ta gra będzie wtedy chodzić,na płytce podstawowej? Czy trzeba jakieś specjalne? Proszę o pomoc :(.

Wylansowany
16-06-2010, 19:44
Co sądzicie o E3?
Mnie najbardziej ucieszył kolejny trailer SW: The Old Republic i świetny gameplay Crysisa 2, mam też nadzieję, że powiedzą coś o Mass Effect 3, bo miało być, a na razie cisza ;/

Yuri_Hyuga
16-06-2010, 20:49
Co sądzicie o E3?
Mnie najbardziej ucieszył kolejny trailer SW: The Old Republic i świetny gameplay Crysisa 2, mam też nadzieję, że powiedzą coś o Mass Effect 3, bo miało być, a na razie cisza ;/

Ja czekam na AC 2 BH, Fable 3 i na to, czy powiedzą coś więcej o Fallout New Vegas (na którego się trochę napaliłem, chociaż jeszcze zobaczymy. Jeżeli będzie to gra prawie taka sama jak FO3 (w co szczerze wątpię) to będzie to nic innego, jak gra dla zwykłego zabicia czasu - jedno FO3 mi stanowczo wystarcza). Co do AC 2 BH, może nareszcie będzie gra multiplayer, w którą będzie mi się przyjemnie grać.

Rybzor
16-06-2010, 20:51
Dla mnie trochę nuda jak na E3. Microsoft w tym roku ssie. Xbox slim wygląda prawie jak zwykły xbox : D (na pewno nie jest to taka różnica jak w przypadku PS). Gameplay Crysisa nawet nawet, podobały mi się wybuchy itp : P

Co do Medal of Honor to boje się, że wyjdzie z tego mieszanka BC2 i MW2, z wyglądu przypomina mi MW2, a udźwiękowienie BC2 : P.

No nie wiem, ogólnie nic specjalnego tam nie widziałem, ale to pewnie też dlatego, że nie było za wielu gier, których rozwój obserwuje i mnie interesują : P.

Aaa no poza Xbox live w PL. Rynek konsol dostanie niezłego boosta.

Serious Sam
16-06-2010, 21:19
Co sądzicie o Morrowind? Nie miałem jeszcze okazji zagrać, a chciałbym kupić. Kupować?

Robin
16-06-2010, 21:28
Ja jako zagorzały fan Gothica i wszelkich RPG próbowałem w to grać, ale mnie specjalnie nie wciągnęło.

@E3
Mnie najbardziej cieszy AC: BH no i Natal (teraz Kicket czy coś w tym stylu), a Xbox 360 Slim to jak to już ktoś powiedział niewypał. Jedyna bardziej odczuwalna różnica to wbudowane Wi-fi i dotykowy przycisk włączania.

Tasior
16-06-2010, 22:52
Co sądzicie o Morrowind? Nie miałem jeszcze okazji zagrać, a chciałbym kupić. Kupować?
Jeżeli lubisz pecetowe RPG to tak. Jedna z najbardziej klimatycznych gier tego typu w jakie grałem.

Wylansowany
17-06-2010, 17:08

Trzeba pamiętać o dwóch rzeczach
- typowe RPG (mocno klimatyczne, praktycznie wszystkie elementy zawarte dla tego gatunku)
- jeden, wielki sandbox (chyba największy (oprócz GTA) w jakiego grałem)

Jeżeli te dwie rzeczy Ci pasują, to bierz śmiało. ;)

@E3
Zaciekawił mnie też nowy NfS. Odejście od wysokiego realizmu jak w Shifcie, a postawienie głównie na wyścigi z policją. Może być bardzo interesująco.

Mam do was pytanie odnośnie Xbox Live w Polsce. Skoro ta usługa będzie u nas dostępna, to Games for Windows Live też? Nie zauważyłem, żeby ktokolwiek poruszał ten wątek, a jestem ciekawy.

Maldoryz
17-06-2010, 18:04
http://www.youtube.com/watch?v=4siZQkSR7GY&playnext_from=TL&videos=tOiPOoNuZCQ&feature=sub

milano8
17-06-2010, 20:32
trailery the old republic miazdza, tylko mam nadzieje zeby gra byla tak fajna jak trailery, noi smutny jestem z powodu ze tylko multi ;/
I czekam na nowego Asasyna, bo ledwo co skonczylem grac w 2 a juz 2.5 wychodzi xD

@edit
jezeli stara republika bedzie platna to ja to pierd*le ;l

Rybzor
17-06-2010, 21:00
lsce. Skoro ta usługa będzie u nas dostępna, to Games for Windows Live też? Nie zauważyłem, żeby ktokolwiek poruszał ten wątek, a jestem ciekawy.
Nie koniecznie.

A co do ścigałek, to już mi się bardziej nowy Driver spodobał : P

A babka z portala miażdży : D. albo raczej je głos : P

There's a Hole in the Sky Through Which Things Can Fly

http://cobb.typepad.com/cobb/2006/09/theres_a_hole_i.html

: D

Grycan
17-06-2010, 22:21
Nie koniecznie.

Ale to jest chyba jedno i to samo, tylko podpięte pod inne sprzęty. Chyba.

Rybzor
17-06-2010, 23:09
No właśnie "chyba", dlatego piszę, że niekoniecznie. Tym samym wcale nie wykluczam, wskazuje tylko, że to nie jest takie oczywiste : P. Głównie dlatego, że jak oglądałem wywiady, to było w zasadzie mówione jedynie w stylu: "czy posiadacze xboxa będą mogli to, czy posiadacze xboxa będą mogli tamto? Nikt o PC nie wspominał.

pipalol2
08-07-2010, 16:28
http://s2.sfgame.pl/index.php?rec=47590

Bardzo fajna gierka przez przegladarke

milano8
08-07-2010, 20:43
wypier*alaj z reklama smieciu -.- Tu sie mowi o normalnych prawdziwych grach, a nie o jakis gownach w przegladarce

Rybzor
08-07-2010, 21:51
@up
Izi lol : P

@top
SC2 coraz bliżej... szkoda, że pogram dopiero pod koniec września ;<

milano8
08-07-2010, 23:18
aj noł, ale nie lubie zasmiecania tematu mimo ze czesto ja to robie w innych tematach, ale to juz jest inna historia.
Aj łont Asasyn Krid 2.5 jak to mowia ;]

Grycan
09-07-2010, 11:36
I want Bulletstrom NOW! Why do I have to wait until six months?! I want it now!
:(

Robin
09-07-2010, 12:12
Gra ktoś w Betę MoHa? Mogę odpalić jednego keya jakby ktoś chciał.

rentonB
09-07-2010, 13:58
http://www.youtube.com/watch?v=EPAiDaTR81g

NFS powraca do korzeni, mozna byc pewnym ze Criterion zrobi niezle efekty wypadkowe ja dostalem orgazmu

Lord Dreathan
09-07-2010, 14:07

Ponoc keye z bety BC2 dzialaja jako keye do MoHa:D

A co do Pana 1 up: Criterion odpowiedizalny za nowego NFSa? Czy oni przypadkiem nie sa odpowiedzialni za Burnout'a?:D Jak tak, to mam nadzieje ze to beda dobre arcade'owe wyscigi:D

Rybzor
09-07-2010, 14:08
Ja gram, trochę mnie ta gra rozczarowała : P

@rentonB
Ten zwiastun stary już, na E3 go chyba pokazywali : P (o ile nie wcześniej)

rentonB
09-07-2010, 15:08
Wiem, miesiac bez neta i jestes jak murzyn :D

Arashel
09-07-2010, 15:14
Jakiegoś cRPG mi polecicie do grania...

@down
Coś nowszego?

Rybzor
09-07-2010, 21:15
Fallout? : f

milano8
09-07-2010, 22:08
fallout 3 ;]

Yuri_Hyuga
10-07-2010, 00:31
fallout 3 ;]

Idzie grać, ale za drugim razem to tylko dodatki można przejść. Main quest i q poboczne w wastelandzie są po prostu w większości dupne.

Zaraz po wakacjach New Vegas, tak? Trza zaoszczędzić trochę złociszy, coby starczyło na tą grę (no chyba że będzie wybitnie lipna, co się stanie, jeżeli będzie odgrzewanym kotletem z dodanymi paroma duperelami). Oglądałem filmik demo z E3 i wygląda kropka w kropkę jak Fallout 3. Ale c4 jako zabawka na pewno wymiata :D

Swoją drogą, jakiś czas temu próbowałem grać zarówno w jedynkę i dwójkę opadu radioaktywnego. System walki jak dla mnie nie przejdzie. W ogóle. Dobrze, że FO3 to strzelanka, ale niezbyt odpowiedni ludzie się za to wzięli.

Oo, rite, ma ktoś do polecenia jakąś grę w stylu GTA, tyle że lata 2006-wstecz? Najlepiej, gdyby była jednocześnie łatwo dostępna :x

@down

W to to akurat gram :x

Rybzor
10-07-2010, 12:13
Mafia, lol : P

Radix
10-07-2010, 18:34

@down
Coś nowszego?

Od czasów Fallouta 1 n 2 oraz Planescape Tormenta nie spotkałem się jak dotąd z żadnym godnym rywalem. Nie wiem, może to dlatego, że jestem staroświecki?
Jeśli koniecznie chcesz coś nowszego, to wypróbuj Kotor, Mass Effect, bądź Wiedźmina.

milano8
10-07-2010, 19:57
wlasnie kotora moge polecic, ale 1 czesc tylko, bo 2 jest denna krotka i za malo walk na miecze swietlne.

Vermilion
10-07-2010, 21:51
http://i.ytimg.com/vi/IgqIBPf-Y4E/hqdefault.jpg
(Randomowy skrin z gugla)
Grał ktoś? Niby jeden wielki ośmiobitowy pixel a bez gamefaqs bym se chyba flaki wypruł.

@down
Gz, ktoś kto gra(ł) w tibię, ciśnie po grafice w grze sprzed niemal 20 lat.

milano8
10-07-2010, 21:54
@up
nie pojdzie mi ;/

Tasior
10-07-2010, 23:15

@down
Coś nowszego?
Morrowind/Oblivion
Gothici
Fallouty
Arcanum
Gz, ktoś kto gra(ł) w tibię, ciśnie po grafice w grze sprzed niemal 20 lat.Żartuje. Uspokój się.
PS.Grałem w jedynke - bez szału.

Spoony (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://spoonyexperiment.com/) robi teraz serię filmików o Ultimach, warto to sprawdzić.

Ta "Ultima zero" na komórkę. (http://www.dimjon.de/index.html)

milano8
11-07-2010, 01:54
tibia to gowno, gralem zaluje bo przez ta gre siegnalem dnaaaa i jeszcze nizej.

Wylansowany
12-07-2010, 08:42
Dragon Age większym sukcesem od Mass Effect 2, więc z tej pierwszej marki będą wyciskali więcej. Czyt. na razie o kolejnych DLC do ME2, czy ME3, ani widu ani słychu :(

Wniosek: Będzie trzeba w końcu zagrać w DA!

Zokar
13-07-2010, 22:31
Ja nie widzę czemu trzeba kupić nowego Xboxa Slim, tyle samo co zwykły tylko z WiFi i dodatkowymi portami. Strata kasy.

I jak możecie to niech mi ktoś coś powie na temat Risen'a? Poza tym faktem że jest strasznie podobny do Gothica 2.

http://www.youtube.com/watch?v=yTEASmGA1U4
Nowy gameplay z BO, jestem pod wrażeniem.

Robin
14-07-2010, 10:26
Ja nie widzę czemu trzeba kupić nowego Xboxa Slim, tyle samo co zwykły tylko z WiFi i dodatkowymi portami. Strata kasy.

Tia, pomijając fakt, że przenośnie WiFi do starego x360 kosztuje 200zł + Slim ma mieć zmniejszoną awaryjność i pozbawiony być wszelkich błędów (RRoD E74 itd.)

Żyłka
14-07-2010, 23:55
I jak możecie to niech mi ktoś coś powie na temat Risen'a? Poza tym faktem że jest strasznie podobny do Gothica 2.

Jako że nie chce mi się rozpisywać, mogę powiedzieć ci jedynie tyle, że warto w niego zagrać. Mi osobiście bardzo się spodobał, choć słyszałem również odmienne od mojej opinie o tym tytule.

Radix
18-07-2010, 10:22
Ktoś z was grał w BF:Bad Company 2? Jak stoi sytuacja z serverami i klimatem? Są jakieś pirackie servery, na których można przetestować sobie grę?

milano8
18-07-2010, 15:13
@radix
do bf'a nie ma z tego co slyszalem, za to jest do coda piracki server, choc ze pewnie nie jeden.

Radix
18-07-2010, 16:25
Już nieaktualne. Dzięki dobremu znajomemu już jutro (albo dzisiaj późno w nocy) przetestuję oryginał. Jak potłukę kilka dni, to podzielę się wrażeniami.
Btw. Ktoś zna ciekawe gry w klimatach rycerskich? Topory, plądrowanie wiosek, gwałty itp.

9-NINE
18-07-2010, 17:24
Btw. Ktoś zna ciekawe gry w klimatach rycerskich? Topory, plądrowanie wiosek, gwałty itp.

Poza Mount & Blade (Warband) to nie ma raczej nic ciekawego.

@down: No weź Pan, bez jaj.

Tasior
19-07-2010, 01:34
Już nieaktualne. Dzięki dobremu znajomemu już jutro (albo dzisiaj późno w nocy) przetestuję oryginał. Jak potłukę kilka dni, to podzielę się wrażeniami.
Wiedźmin? dot dot dot

Cytryniasty
24-07-2010, 13:35
Hmm,tak jak kolega mówił to M&B ale w pamięci siedziała mi jeszcze taka jedna.
Tylko pytanie - Jaki ma być widok? FPP,TPP? Czy może być zmienny?
Co do swojego:
Zakupiłem Fallout 3 - The Game of Year Edition. Czy ktoś mi może wskazać,jakie dodatki zainstalować,po kolei.
Moja lista -
1. Broken Steel
2. The Pitt
3. Point Lookout
4. Mothership Zeta
5. Operation Anchorage

Proszę uwzględnić swoją odpowiedź,jako że nie chcę słuchać laików którzy wybiorą najciekawszy tytuł.

Radix
24-07-2010, 17:05
Hmm,tak jak kolega mówił to M&B ale w pamięci siedziała mi jeszcze taka jedna.
Tylko pytanie - Jaki ma być widok? FPP,TPP? Czy może być zmienny?
Co do swojego:
Zakupiłem Fallout 3 - The Game of Year Edition. Czy ktoś mi może wskazać,jakie dodatki zainstalować,po kolei.
Moja lista -
1. Broken Steel
2. The Pitt
3. Point Lookout
4. Mothership Zeta
5. Operation Anchorage

Proszę uwzględnić swoją odpowiedź,jako że nie chcę słuchać laików którzy wybiorą najciekawszy tytuł.

A jaka jest różnica, proszę Cię, wytłumacz mi? O_o Przecież to wszystko jedno, jak zainstalujesz dodatki. Najlepiej zainstaluj tak, jak wychodziły.
Co do moich poszukiwań, to obojętne, byleby były warunki, które napomknąłem ;)

Cytryniasty
25-07-2010, 12:59
Różnica jest ogromna. Nie grałeś? To plix nie udzielaj się. The Pitt - Broken Steel.
The Pitt pozwala na dalszą grę przed oczyszczalnikiem,a Broken Steel po. BS to jeden z nowszych dodatków,a The Pitt to pierwszy (lub drugi) oficjalny dodatek do Fallout 3. Jak zainstaluje je w kolejności Broken Steel,Operation Anchorage,Mothership Zeta,Point Lookout,The Pitt to jakaś 3/4 questów z dodatków przepadnie (no bo jak dokończyć Więzy Krwi,jak przy stacji jest obrączka czyli teleport do tytułowego Mothership Zeta. (SPOILER)
Więc jak mam ukończyć tego questa i zacząć następnego? Oczywiście da się,ale jest to 5-6 godzin dodatkowej zabawy.

Ashlon
25-07-2010, 13:40
Operation Anchorage dzieje sie jakby "obok" glownej fabuly i strasznie koksi postac, wiec to nie jest problem. Mothership Zeta (jak dla mnie) jest to wyciagniecie siana od naiwnych, z racji swojej glupoty darowalbym sobie ten marnej jakosci dodatek, ktory w ogole nie powinien sie pojawic.

Natomiast jesli dobrze pamietam - w misje z the pitt mozna grac przed ukonczeniem glownego watku fabularnego, natomiast broken steel dodaje mozliwosc najinteligentniejszego zakonczenia fabuly (co bylo niedostepne w podstawce - jesli chcesz wiedziec, o czym mowie, to pisz na PW), dzieki czemu mozesz kontynuowac ja, wykonujac questy z tego dodatku i spokojnie zwiedzajac stoleczne pustkowia.

Ps. Nie spiesz sie - New Vegas wychodzi 22.10, wiec masz troche czasu :P

Tasior
25-07-2010, 13:55
Różnica jest ogromna. Nie grałeś? To plix nie udzielaj się. The Pitt - Broken Steel.
The Pitt pozwala na dalszą grę przed oczyszczalnikiem,a Broken Steel po. BS to jeden z nowszych dodatków,a The Pitt to pierwszy (lub drugi) oficjalny dodatek do Fallout 3. Jak zainstaluje je w kolejności Broken Steel,Operation Anchorage,Mothership Zeta,Point Lookout,The Pitt to jakaś 3/4 questów z dodatków przepadnie (no bo jak dokończyć Więzy Krwi,jak przy stacji jest obrączka czyli teleport do tytułowego Mothership Zeta. (SPOILER)
Więc jak mam ukończyć tego questa i zacząć następnego? Oczywiście da się,ale jest to 5-6 godzin dodatkowej zabawy.
Nic ci nie przepadnie. Jeżeli jakiś dodatek zacznie ci sprawiać problem ( w co wątpię) możesz go wyłączyć w "Data Files" przy uruchamianiu gry. Instaluj wszystkie naraz.
###Edit:
Jedyny znany mi teleport na Mothership Zeta. Warto zauważyć, że obok nie ma niczego ważnego dla questu(mam perk który pokazuje wszystkie lokacje na pipboyej mapie).
http://img823.imageshack.us/img823/6673/screenshot0q.png
http://img269.imageshack.us/img269/9681/screenshot1mm.png

Zauważ również, że uwzględniłem swoją wypowiedź. hihihi

rentonB
26-07-2010, 09:41
Ja tam w Broken Steel zawsze Cytadele wysadzalem i tak o to wszystkie frakcje sa wrogo nastawione.
Co do Mothership Zeta, ostatnia walka jest nawet fajna.

New Vegas po e3 mnie brzydzi, nie kupuje Las Vegas.

Ashlon
26-07-2010, 12:33
New Vegas po e3 mnie brzydzi, nie kupuje Las Vegas.

Czemu? Mozesz uzasadnic? :)

rentonB
28-07-2010, 11:19
Te wszystkie kolory na zewnatrz, dziwnie to wyglada.

Obym sie mylil ale pod wzgledem wygladu przypomina troche Gothic 3->Gothic 3 ZB

Ashlon
28-07-2010, 14:31
Jak dla mnie zbyt kolorowe sa jedynie szyldy stylizowane na "dziki zachod", reszta to to samo, co bylo w f3. Oprocz tego, ze samo Las Vegas i ogolnie Mojave desert podobno nie byly zniszczone bombami atomowymi (zbytnio).

Tasior
28-07-2010, 16:47
Zbyt kolorowa? popieprzyło was? Nawet gdyby była zbyt kolorowa(a imho nie jest), to co to za krytyka dla gry RPG? Z tego co rozumiem twórcy pierwszych Falloutów brali udział w tworzeniu New Vegas, nawet gdyby miał być cały różowy to zamierzam kupić.

Pustkowia mają dokładnie taki sam kolor co w pierwszych trzech grach, więc nie wiem o co chodzi.

ekhm (http://www.google.pl/images?q=las%20vegas%20at%20night&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1280&bih=839)

Ashlon
28-07-2010, 17:21
Coz, duza czesc "magii" fallouta opiera sie na kreacji swiata, a mianowicie na tym, jak otoczenie jest w stanie przekonac nas, ze tak faktycznie bedzie wygladal swiat po apokalipsie nuklearnej.

Fallout 1 i 2 bylo dosc przekonywujace :

http://www.imagic.pl/files/10264/fallout2_09.jpg

Nastepnie fallout 3, pomimo odrobine gorszej fabuly, mial tak swietnie wykreowany swiat, ze - do chwili obecnej - nie ma wg mnie lepszej gry, ktora miala tak niesamowite otoczenie - tak wlasnie wyobrazalem sobie swiat 200 lat po wojnie atmowej.

http://xbox360media.ign.com/xbox360/image/article/889/889612/fallout-3-20080715091724357_640w.jpg

http://gropingtheelephant.files.wordpress.com/2009/01/fallout-3-16.jpg

http://ps3media.ign.com/ps3/image/article/868/868141/fallout-3-pics-20080421102020291_640w.jpg

http://adamkouzmanoff.com/projects/fallout3/screens/Vault74a_clinic.jpg

I tu dochodzimy do sedna sprawy - New Vegas jest odrobine inny, co spowodowane jest tym, ze teren Mojave Desert byl zdecydowanie mniej zniszczony przez wojne atomowa. Samo New Vegas jest w prawie w ogole niezniszczone, ale wyglad tego miasta jest akurat bardzo dobry (mam nadzieje, ze nie bedzie ono mialo trzech mieszkancow na krzyz).

Inne obrazki sa ok, np ten - http://www.gram.pl/galeria_obrazki.asp?id=3275&i=1

Jedynie, co mnie martwi, to lokacje utrzymywane, jak juz wspomnialem, w stylistyce dzikiego zachodu - http://www.gram.pl/galeria_obrazki.asp?id=3275&i=3.

Ale mam nadzieje, ze nie bedzie ich zbyt duzo.

Jednak pomimo tego, jestem prawie pewien, ze kupie oryginalna wersje w pazdzierniku :)

Radix
01-08-2010, 09:42
Dla mnie Fallout 3 ma zbyt mało smaczków. W pozostałych mogłeś rozkopywać groby, zostać bokserem, gwiazdorem filmów porno, głową jednej z rodzin, było więcej jako takich funkcjonalnych miast. Gdzieś w temacie o Fallout 3 wypisałem wszelakie bolączki na temat tej gry. Pewnego dnia spróbowałem znowu i wciągnęło mnie ze względu na możliwość tworzenia broni, np. ognistego mieczyka. Niestety, zapał szybko zniknął, gdy dowiedziałem się, że jest tak ograniczony wybór. No i rozwój postaci też jest tutaj narzucony na używanie broni palnych.

nemelza3
01-08-2010, 10:54
Ja ostatnio pocinam we Wiedźmina i FIFE2002. Nawet fajne gry, ale denerwuje mnie w Fifie Frankowski w bramce Wisły. ;/
MMORPG Ragnarok (czy jakoś tak) grał który?

Serjyt
01-08-2010, 13:50
Ja ostatnio pocinam we Wiedźmina i FIFE2002. Nawet fajne gry, ale denerwuje mnie w Fifie Frankowski w bramce Wisły. ;/

Ragnarok wygląda dosyć słabo...
Co u ciebie na bramce robi Frankowski 8o ?

..::QRAS::..
01-08-2010, 16:21
Pytanko takie : majac Da:orgins podstawke sama i gdy jestem np w srodku juz fabuly i zainstaluje dodatek to czy cos mi sie zmieni w fabule czy jak bo zielony jestem

Rybzor
01-08-2010, 16:31
Pytanko takie : majac Da:orgins podstawke sama i gdy jestem np w srodku juz fabuly i zainstaluje dodatek to czy cos mi sie zmieni w fabule czy jak bo zielony jestem
Nie zmieni (cokolwiek to znaczy xd). Dodatki w tej grze to na ogól jakieś dodatkowe wątki i lokacje, albo dalszy ciąg fabuły.

rentonB
10-08-2010, 14:20
Gral juz ktos w Demo Mafia 2? Bedzie hit, ale fizyka jazdy troche dziwna :D

orzel_cs
10-08-2010, 17:28

No gra jest fajna, tylko nie wiem skad oni wzieli tego franka w bramce ;p Oczywisice istnieja pewne bugi np. mozna strzelic z 30m leciutko po ziemi i zalozyc bramkarzowi siate xd Animacja siatki tez jakas dziwna. Ale i tak nic nie przebije Fify 98. To najlepsza fifa w jaka gralem (a mam prawie wszystkie czesci), wlasnie pracuje nad komplikacja najlepszych bramek i zagran, to jest niesmiertelna gra. Co prawda nie jest pozbawiona bledow ale gdy sie opanuje fizyke gry to mozna wymiatac ;p. Osobiscie mam 3 letni staz w tej grze, 15x mś na professional, kilka razy na world class (tam world class to professional, tylko faulują brutalnie), prawie wszystkie ligi po kilka razy, te najlepsze po kilkanascie, przechodzilem tez najgorszymi statystycznie druzynami. Ostatnio wyliczylem sobie wszystkie zdobyte bramki (staralem sie wszystkie zapisywac, a potem na dysk za pomoca frapsa) i naliczylo mi 7500+ bramek 0o. Gralem tez z kolegami za pomoca sieci lokalnej (lan), organizowalismy turnieje w moim domu na 2 klawiaturki usb. Ahhh niezapomniane czasy

milano8
10-08-2010, 18:04
wow a ja bylem 2x Mistrzem Swiata w Cs2d i sie nie chwale

Rybzor
11-08-2010, 12:57
Gral juz ktos w Demo Mafia 2? Bedzie hit, ale fizyka jazdy troche dziwna :D
Ja grałem i mam z tą grą pewien problem, nie wiem, czy tylko u mnie się tak dzieje o.0.

Mianowicie, ogólnie wygląda to tak, że detale mogę mieć full lub niskie i akurat dużej różnicy to nie robi, kiedy jeżdżę po mieście itp to mam płynną grę, jakieś 40 fps przy 1920x1080, ale jak się robi misję ze strzelaniną, to po 5 minutach strzelania nagle fpsy spadają do 5... Totalnie nie da się grać o.0. Nie wiem, czy tylko ja mam taki problem? Kompa mam dobrego, 4x3.8ghz, 4gb ddr3 i gtx280, więc imho powinno wszystko śmigać (tzn śmiga, dopóki nie zacznę misji).

Game_Over
11-08-2010, 13:42
Ja grałem i mam z tą grą pewien problem, nie wiem, czy tylko u mnie się tak dzieje o.0.

Mianowicie, ogólnie wygląda to tak, że detale mogę mieć full lub niskie i akurat dużej różnicy to nie robi, kiedy jeżdżę po mieście itp to mam płynną grę, jakieś 40 fps przy 1920x1080, ale jak się robi misję ze strzelaniną, to po 5 minutach strzelania nagle fpsy spadają do 5... Totalnie nie da się grać o.0. Nie wiem, czy tylko ja mam taki problem? Kompa mam dobrego, 4x3.8ghz, 4gb ddr3 i gtx280, więc imho powinno wszystko śmigać (tzn śmiga, dopóki nie zacznę misji).

Masz na 99% wadliwą wersję.
Osobiście gra nie przypadła mi do gustu po 2h grania, ale pomijając to na słabszym sprzęcie chodziła mi (demo) płynnie (45-55 fps).
Dlatego nie masz co się martwić, kupuj oryginał albo wymień tą co masz a pójdzie ci na 100%
I jak testowałem czy to jazda autem czy strzelanie czy misje to fps'y spadają jednakowo z 55 do 45 i w górę tak samo.

Rybzor
11-08-2010, 15:13
To dziwna sprawa : /.

Ja nie mogę mieć wadliwej wersji, bo ściągałem ze steama przecież jak wszyscy o.0. Właśnie trochę się boję, że pełna będzie mi tak samo kiepsko chodziła...

edit: lol, odpaliłem jeszcze raz grę i śmiga jak ta lala o.0. Może to pierwsze uruchomienie było jakieś lipne. Gra wygląda pięknie :3

X-Zero
11-08-2010, 17:59
Mi się ścinała przy strzelaniu, gdy miałem włączony PhysX.
Wyłączyłem go i działa świetnie xd

@edit:
Mi tam się dobrze samochodem jeździło...
No, po za tym że za każdym razem, jak skręcałem na takim dużym zakręcie, to wjeżdżało we mnie coś...

Dupca
11-08-2010, 19:22
Gra jest spoko ale sterowanie samochodem jest absolutnie beznadziejne na klawie, w ogóle nie da się sterować tym samochodem. Po za tym jakieś dziwne ściny mam, normalnie gra śmiga płynnie a czasami ma takie ścinki 5 sekundowe co mniej więcej minutę. Strasznie to upierdliwe. Ogólnie gra wygląda świetnie.

Rybzor
12-08-2010, 15:13
Btw włączcie sobie ograniczenie prędkości i zobaczcie jak się fajnie jeździ (klawisz L na klawce). Ogólnie ze sterowaniem jest tak, że jak się za szybko jedzie to jest ściana, ale jak się zwalnia itp to imho całkiem okej.

rentonB
12-08-2010, 15:18
Mi ten model jazdy nie pasuje, nie podchodzi pod klawiature.
I poki co narazie brakuje tego klimatu miejskiego, a to przechodnie chodza i jest malutko skryptow, moze to sie zmieni.

Arashel
12-08-2010, 15:19
Co do waszych Mafii II to jeśli jeszcze nie wiecie wyszła łatka od nvidii dla PhysX'a która usuwa te zacinki...

Rybzor
12-08-2010, 19:55
Faktycznie już nie ma tego problemu, chociaż imho PhysX nawet na maksie w tej grze wcale tak dużo nie daje, bez niego efekty cząsteczkowe też fajnie wyglądają (chociaż ofc jest ich mniej). Bardziej mi szkoda tego, ze nie ma wygładzania krawędzi.

Lord Dreathan
14-08-2010, 21:35
BTW. jest promocja od EA. Kupujesz jedna gre za 50 zl, to druga masz za darmo. Nie wiem jakim cudem, ale mozna tak zrobic z left4 dead 2. Jutro jade z kumplem, dajemy po 25 zl i mamy 2 szutki gry:D

Wylansowany
15-08-2010, 08:37
BTW. jest promocja od EA. Kupujesz jedna gre za 50 zl, to druga masz za darmo. Nie wiem jakim cudem, ale mozna tak zrobic z left4 dead 2. Jutro jade z kumplem, dajemy po 25 zl i mamy 2 szutki gry:D

W Media Markt jest nawet promocja, że za 40 zł masz 2 gry ;)

Radix
19-08-2010, 12:02
Pytanko: Dragon Age warte tylu giga? Jak oceniacie tę grę po czasie i popatrzeniu na nią z dystansu? Jakieś plusy/minusy?

Wylansowany
27-08-2010, 12:01
W najnowszym CD-Action będzie text o Xbox Live i napisali, że to ważne będzie też dla PCtowców, w związku z Games for Windows Live...
Czyli jednak będzie?

Frapper
27-08-2010, 12:39
wyszlo cos w co trzeba zagrac?

orzel_cs
27-08-2010, 12:56
Za niedlugo wychodzi CoD:Black ops
Bardzo oczekiwany przeze mnie i ludzi z forum modernwar.pl

Ashlon
27-08-2010, 16:30
Ja z ostroznoscia podchodzilbym do dziela Treyarch - a z pewnoscia nie kupowalbym pre-ordera. Zarowno CoD 3 i CoD 5 to byly calkiem dobre gry, ale nie na tyle, zeby wydawac 100zl.

Ma ktos informacje, kiedy wyjdzie nowy HoMM VI?

Rybzor
27-08-2010, 16:46
wyszlo cos w co trzeba zagrac?
Mafia 2

Co do MoH to nie specjalnie mi się podoba. Grałem w betę.

Jazonik
27-08-2010, 17:08
Ja tam tylko czekam na AoE online <3.

rentonB
28-08-2010, 12:03
Mafia 2

Co do MoH to nie specjalnie mi się podoba. Grałem w betę.

MoH to gorszy klon BF-a, pogralem 20 minut i usunelem