Pokaż pełną wersje : Gry - temat ogólny
Yoh Asakura
29-07-2009, 00:54
Jest temat o wydarzeniach sportowych, jest o dyskusjach światopoglądowych, a nie ma o grach. Jest co prawda dział RPG, no ale właśnie - to dział RPG. A tutaj przyda się temat, w którym swobodnie można porozmawiać o każdej grze na każdą platformę.
No więc, ja zacznę:
Zaczynam nadrabiać poważne zaległości z lat 2007-08-09. Wczoraj skończyłem Prototype (YOU SUICIDAL MORON!), dzisiaj Call of Duty 4, jakiś czas temu Fallouta 3, pograłem w Street Fightera IV (frustrująca gra). Jutro zabieram się za The Last Remnant - jRPG od Square Enix. W planach mam także Mass Effecta, Bionic Commando i GTA IV. Jestem cholernie opóźniony co do gier, wiele ominąłem, wiele olałem, ale powoli to nadrabiam. Kupę czasu poświęciłem Simsom 3 (świetna gra i jestem z siebie dumny, bo znalazłem sposób na zwisy :P), Spore (a ten z kolei jest cholernie dziwny, bo to bardziej Galactic Civilazation z rozwiniętym edytorem ras) - czyli ogólnie grom z EA. Już zaklepane miejsce na przyszły tydzień ma Modern Warfare - 4 część CoDa pozytywnie mnie do niego nastawiła. No i zagrałem też w "starocie" - Black & White 2, które mnie cholernie wciągnęło i oczarowało, Torment, którego wreszcie przeszedłem i poznałem imię ( ;) ) Bezimiennego, dokończyłem Sudeki i pomęczyłem Sacreda i Call of Juareza (ten ostatni to straszny badziew, nie polecam).
Ogólnie to nie mam pojęcia, w co jeszcze warto by zagrać, nie kupuję już CDA i nie mam pojęcia, co jest w planach. Cholernie długo czekałem na Elveona, ale chyba wstrzymali nad nim pracę (i to już dość dawno :(). Weźcie polećcie jakieś fajne gry, które warto zaliczyć. Byle nie survivale typu Resident i Silent Hill ani przygodówki.
I najważniejsze:
Prosiłbym, żebyście nie robili z tego tematu wojny pt. Uczciwi gracze vs. Piraci. Kradniesz? Zachowaj to dla siebie. Kupujesz oryginały? Who cares. Prosiłbym o ostrą moderację pod tym kątem.
W przyszłym miesiącu kupuje nowe części do blaszaka więc ponadrabiam troche. W planach mam Devil May Cry 4. Grałem na xpudle i bardzo mi się spodobało. Zresztą wcześniej miałem DMC3 zripowanego z PS'a i fajnie się grało:) Do tego Prototype no i Prince of Persia: Prodigy. Przeszedłem poprzednie 3 więc i tę muszę "zaliczyć". To na razie tyle.
DMC jest jedną z moich ulubionych gier, nie tylko nawalanek =). Ogólny czas spędzony nad czwórką to troszkę ponad 100 godzin, jeżeli ktoś lubi dobre nawalanki to polecam zarówno czwartą jak i trzecią częśc.
Jedyny minus to niezbędny pad.
Ta, grałem w DMC. Zarówno na klawce, jak i na padzie. No i faktem jest - gra na klawce to istny koszmar... Nie polecam nawet największemu wrogowi : d. Co do samej gry, to całkiem fajny zabijacz czasu.
A co do gier, to ostatnio robimy sobie takie sparki w Starcrafta. Jak ktoś ma oryginała, nie koniecznie jest hajtem i lubi sobie pograć, to msg na gg. Możliwość skopania dupy moderatorom! (bo też grają)
Na padzie? Mi się o wiele lepiej napieprza kombosy na klawiaturze =).
W sumie to i tak za długo siedzę przy kompie, więc nie będę tego zwiększał stawiając sobie postanowienia co do przechodzenia gier, szczególnie że żadko kiedy udaje mi się przejść cokolwiek innego niż strzelanka.
Przed wyjściem Fallout 3 chciałem przejść 1 i 2. Nie wyszło, bo w dwójkę już grałem, chociaż kiedyśtam czytałem solucję, więc jako tako gry nie przeszedłem, w dwójce przez jakiś błąd nie mogłem questa zrobić i się odechciało.
Podobnie ze Starcraftem-zatkałem się na ostatniej planszy Broodwara, kurde, nie umiem grać tymi robalami.(Jeżeli w ogóle można mówić o jakichkolwiek umiejętnościach strategicznych)
Za to ostatnio przeszedłem dwa razy FEARa i Quake'a II. Jak znajdą się fundusze i odpowiednia promocja(najlepiej na półce z grami za 20 zł:)) w Auchanie to może kupie FEARa 2 i Quake'a IV. :P
I nie mów, że CoJ to badziew, bo gra jest spoko, ma klimat i niezłą fabułę. Jak będzie po 20 zł to dwójkę ją też kupie. :D
CytrynowySorbet
29-07-2009, 09:44
Assassin's Creed to póki co najlepsza gra, w którą grałem (tak mi się spodobała i tak wciągnęła) i z utęsknieniem czekam na II.
Assassin's Creed to póki co najlepsza gra, w którą grałem (tak mi się spodobała i tak wciągnęła) i z utęsknieniem czekam na II.
Grałem w Assassin's Creeda, gierka nawet nawet, podobno jedynka była tylko testem enginu i w 2 rozwinie się całkowicie, ale ona i tak nie dorównuje Najdłuższej Podróży - jednej z najlepszych klasyków przygodówek.
Hakuje_palte_sety
29-07-2009, 10:21
Lamusy jesteście, w te-te nowe szity grają.
Czuj old skul bejbe. Ja pocinam w worms world party przez wormneta i kosze wszystkich niczym bracia tomurka.
A co do simsów 3 ssie. 1 + wszystkie dodatki jest lepsza.
CytrynowySorbet
29-07-2009, 10:24
A co do simsów 3 ssie. 1 + wszystkie dodatki jest lepsza.
2 + wszystkie dodatki lepsiejsza. Ale pewnie za kilka lat będziemy tak mówić o 3, kiedy wyjdzie już 4 ~~
Wehrmacht
29-07-2009, 11:43
A Close Combat znacie? Nie? Zbyt hardkorowe? Nie znacie się : )
sphinx123
29-07-2009, 11:43
Ostatnio męczę LBP, ale tylko gdy są u mnie kumple. W trzech się gra lepiej niż samemu, jakaś taka lepsza motywacja ;D Próbuję przejść (tym razem Toreadorem) Vampire the Masquerade: Bloodlines, szkoda tylko że najnowszy patch narobił mi więcej bugów niż poprawek xD Od czasu do czasu tniemy z koleżanką w S4 <3 Ostatnio u kumpla zainstalowaliśmy Arcanum, przypomniało mi to jaka ta gra jest zajebista i rozbudowana. I ta muzyka ^^
__HAPPY_SVEN__
29-07-2009, 11:44
the sims 3 jest o wiele lepsze od 1 i 2.
:)
Mam na xkloca no i nie powiem - jest ladna, na poczatku nawet ciekawa, duze miasta. Ale... jak w kazdym miescie mam zawsze do zrobienia to samo (punkty obserwacyjne, podsluchiwanie, uratowanie mieszkanca, kradziez kieszonkowa) to gra robi sie strasznie monotonna i niczym nie zaskakuje.
Dodatkowo, system walki - jak nauczymy sie wyprowadzac kontrataki (na xboxie wystarczy trzymac ciagle 1 przycisk i w odpowiednim momencie nacisnac X) Altair staje sie praktycznie niesmiertelny.
Mam nadzieje, ze druga czesc bedzie o wiele lepsza.
Yoh Asakura
29-07-2009, 12:06
I nie mów, że CoJ to badziew, bo gra jest spoko, ma klimat i niezłą fabułę. Jak będzie po 20 zł to dwójkę ją też kupie. :D
Klimat ma, fabuła nawet mnie zainteresowała, rozwój wypadków zapowiadał się interesująco, ale rozgrywka jest strasznie drętwa, Strzelanie jest nudne, bullet time jest idiotyczny, postacie ruszają się kanciasto i po prostu dziwnie - no i tłumaczenie, ja rozumiem, że ta gra jest ukierunkowana na zachód i była tworzona po angielsku, a dopiero później zrobiono polonizację, ale do cholery, dlaczego w polskiej grze angielski tekst jest po prostu lepszy?
ZapodajMuze
29-07-2009, 16:46
Ktos wie moze czy w Call Of Duty 5 da sie przejsc tryb Nami Zombies bo gram gram gram i nie moge tego gowna przejsc xd
Z jednym kolesiem na xboxie doszlismy do 12 rundy taka rzeznia ze nie ma gdzie uciekac .
__HAPPY_SVEN__
29-07-2009, 16:51
Nie da się, to taki deathmatch, możesz grać w nieskończoność dopóki cię nie zabiją :p
Powiem tylko, że 12 runda to jeszcze nic, dobra beka była jak z 4 kumplami graliśmy : D
Mazur199
29-07-2009, 17:30
ktos zna date premiery mafii 2?
neopostman
29-07-2009, 18:14
A ja na moim lapku z zintegrowaną kartą i 1gb ramu mogę sobie tylko o tym co wy mówicie pomarzyć i w cichości serduszka włączyć sobie pasjansa albo fife 06 ;[.
Na padzie? Mi się o wiele lepiej napieprza kombosy na klawiaturze =).
Nie ma opcji; x Mi cały czas piszczała bo więcej klawiszy na raz wcisnąć się nie da.: <
Nie ma opcji; x Mi cały czas piszczała bo więcej klawiszy na raz wcisnąć się nie da.: <
Mi nic nie piszczy, a klawiszuów wiele nie trzeba wciskac naraz , wystarczą sekwencję =), jedyne co trzeba naraz to spacja+klawisz ruchu+klawisz akcji.
Lord Dreathan
29-07-2009, 19:04
A ja mecze obecnie Baldurs Gate 2 i czekam na Dragon Age( jak bedzie po czesci tak dobry jak BG, to napewno ta gra bedzie hitem). Szkoda tylko ze bede musial zakupic sie w grafe :D Potem pewnie kolo gwiazdki Starcraft 2.
Yoh Asakura
29-07-2009, 19:04
E, lol? To z której epoki ty pochodzisz, że ci jeszcze piszczy?
Quezacoatl
29-07-2009, 20:31
A ja na moim lapku z zintegrowaną kartą i 1gb ramu mogę sobie tylko o tym co wy mówicie pomarzyć i w cichości serduszka włączyć sobie pasjansa albo fife 06 ;[.
Biadolisz. Ja tez mam zintegrowana, mam mniej ramu i CPU 2GHz i mi nie potrzeba jakichs Spore czy Chrome. Jade stare dobre GTA2, Dungeon Keeper, Disciples II, HoMaM III, Diablo 2 czy Darkstone... A do tego biore tez swietne starocie jak Dark Colony, Age of Empires, GTA, Incubation, czy nawet Settlers, Clash, Tyrian i Tycoon. Zawsze jest w co grac!
Ja pochodzę z epoki krzemu i też mi piszczy w Quake Warsach jak próbuję cisnąć Caps Lock, Shift i W. :(
Od wczoraj gram w Mirror's Edge. Bardzo dobra gierka.
Piszczy. Nigdy nie widziałem w tym.. Sygnale nic złego. Zresztą co do klawiatury - też muszę wymienić bo odmówiła posługi. Kosztowała 20 zł i pracowała 2 lata.
Btw skoro to temat o grach to może od razu tu zadam pytanie: Za ile i jakiej firmy polecacie kierownice? Nie musi kręcić się 720 stopni, parzyć kawy itp.
Po przesiadce z najnowszego CoD'a na najnowszego MoH'a czuję zawód i to ogromny. Nie dość, że trzeba nabijać lvl, żeby lepiej celować (z tego, co zrozumiałem), wyżej wymienione jest do dupy, to na dodatek pod koniec misji zawiesiłem się na ścianie O_o Wypieprzyłem tego samego dnia, co odpaliłem.
Co mogę polecić: pewnie grałeś w Bioshocka? Miodna gierka. Polecam również połupać w starocie i chwycić Dungeon Keeper, którego ktoś już niedawno wymienił. Mirrors Edge natomiast jest zbyt krótkie i mocno średnie. Nie zachwyciło mnie. Bardziej przypadło mi do gustu wspinanie w AC, niż w ME.
Co wy gadacie. Imho ME to gra roku 2008 (wtedy była już na konsoli), jest po prostu cudowna ; d. Na szczęście to trylogia, a ME2 zostało już potwierdzone, oczywiście bez konkretnej daty.
Dj Fara0n
29-07-2009, 22:47
Coś czuje że trylogia Mass effecta wejdzie do mojego top3 crpgegów.
Yoh Asakura
30-07-2009, 00:35
Co mogę polecić: pewnie grałeś w Bioshocka? Miodna gierka. Polecam również połupać w starocie i chwycić Dungeon Keeper, którego ktoś już niedawno wymienił. Mirrors Edge natomiast jest zbyt krótkie i mocno średnie. Nie zachwyciło mnie. Bardziej przypadło mi do gustu wspinanie w AC, niż w ME.
W Bioshocka nie grałem i jakoś mnie do niego nie ciągnie. W DK grałem, w 1 i 2, dobrze być złym, ale szybko staje się to nudne. A Mirrors Edge jest strasznie nudne, bo ile można robić w kółko to samo?
Po przesiadce z najnowszego CoD'a na najnowszego MoH'a czuję zawód i to ogromny
Airborne nie jest zły (o ile o nim mowa).
Coś czuje że trylogia Mass effecta wejdzie do mojego top3 crpgegów.
Zasysam właśnie "jedynkę", mam nadzieję, że warto :P
Zagrałem też w The Last Remnant, jRPG od Square Enix. Powiem, że to naprawdę kawał świetnej gry, przyjemnie się pyka, fajne walki (ofc w systemie turowym), całkiem ciekawa fabuła. Nie ma dużo jRPGów na PC, ale jak już się jakiś trafi, to jest naprawdę świetny, Polecam tę grę.
Gelt, co do kierownicy to polecam Momo Racing Force od Logitecha. Porządnie wykonana i gra się przyjemnie.
Odnośnie Assassin's Creed mam identyczne odczucia jak Tompior, po którejś misji z kolei strasznie wieje nudą. Liczę, że fabułę w dwójce poprawią. Tu już znacznie bardziej podobał mi się Mirror's Edge. CoD5 i MoH:Airborne też nic ciekawego nie prezentują. Z FPSów wolę już CoDa 4 i starego Battlefielda 2142. Natomiast, co do gier ogólnie, póki co już od pół roku króluje u mnie Grid, który chodzi zdumiewająco dobrze jak na mój komputer. Na chwilę obecną dużo nie gram, będzie nowy sprzęt to może w coś popykam.
Gelt, co do kierownicy to polecam Momo Racing Force od Logitecha. Porządnie wykonana i gra się przyjemnie.
Hoho, myślałem, że cena będzie co najmniej o 100 niżej. W takim razie na dobrą kierownicę sobie poczekam. ; )
Biadolisz. Ja tez mam zintegrowana, mam mniej ramu i CPU 2GHz i mi nie potrzeba jakichs Spore czy Chrome. Jade stare dobre GTA2, Dungeon Keeper, Disciples II, HoMaM III, Diablo 2 czy Darkstone... A do tego biore tez swietne starocie jak Dark Colony, Age of Empires, GTA, Incubation, czy nawet Settlers, Clash, Tyrian i Tycoon. Zawsze jest w co grac!
Disciples II? Przecież ta skarb wśród klasyków =P. Niedługo wychodzi trzecia cześc, nie mogę sie doczekac.
Quezacoatl
30-07-2009, 11:38
Disciples II? Przecież ta skarb wśród klasyków =P. Niedługo wychodzi trzecia cześc, nie mogę sie doczekac.
Mam Bunt Elfow oczywiscie. Choc osobiscie uznaje Heroes III jako klasyk nad klasyki. Mam tez mniej znane tytuly, jak Duna 2000, Messiah, Delta Force (jedynka ofc, zabicie czlowieka przez postrzelenie w stope roxi mocno), do tego jakies Gunmetal, Warlords Battlecry, czy Worms Armageddon. Tak szczerze to chyba najnowsza gra jaka mam to i tak klasyk, bo Black & White 2.
W DK grałem, w 1 i 2, dobrze być złym, ale szybko staje się to nudne.
W DK mam zlota edycje z edytorem map, wiec poza przejsciem kampanii jest dodatkowe kilka godzin zabawy. A DK2 pomimo ulepszonej grafiki i ciekawych nowych rozwiazan nie ma juz tego zawrotnego tepa jedynki. Stwory musza sie podniesc, otrzasnac sie, do tego ruchy np rzucania czarow sa tak powolne ze mozna isc na kawe i wrocic zanim ten czarnoksieznik wreszcie strzeli ta kula magiczna. To jedyne zastrzezenie jakie mam do tej gry. W jedynce wrzuciles mase stworow na wroga i byla sieczka, w DK2 celowali mniej w sieczke a bardziej w taktyke, co szczerze mowiac srednio im wyszlo. Stwory atakujace, broniace, okrazajace, wspomagajace, gdyby jeszcze wiedzialy w jakiej formacji stac...
CytrynowySorbet
30-07-2009, 11:42
Oooo tak, Heroes 3 zawsze pozostanie w mojej pamięci (:
Ostatnio naszła mnie chęć na Gothica, nie wiem tylko czy I czy II (z dodatkiem). Pomóżcie :(
Yoh Asakura
30-07-2009, 11:44
@Que:
Przecież Messiah to badziew straszny :P
sphinx123
30-07-2009, 11:45
Ja mam ostatnio ochotę na jakąś grę, w której jest fajny system magii. Jak na razie przychodzi mi na myśl tylko Arcanum (16 szkół magii rox ; D)
Pacz_knight
30-07-2009, 11:59
Ja teraz czekam tylko na dwa godne (jak dla mnie) tytuly, a mianowicie - Final Fantasy XIII i Assassin Creed 2.
Obie gry maja wyjsc pod koniec roku, mam nadzieje ze data premiery sie nie przesunie. ;/
Yoh Asakura
30-07-2009, 12:41
FF będzie na PC? :confused:
sphinx123
30-07-2009, 12:45
Słyszałem, że będzie ;< Chociaż wolałem system walki ze starszych części FF (do X włącznie)...
Co do wyjścia tej części na PC, to daje 5% szans, srsly.
Co do tytułów na które czekam: SC2, diablo 3, no i tyle : d.
..::QRAS::..
30-07-2009, 13:24
FF będzie na PC? :confused:
z pol roku temu wyszla od square enix na pc rpg ala ff ;] nie pamietam nazwy xd gdzies na dysku lezy ...
The Last Remnant, Yoh już o tym pisał ;)
Ja czekam na Call of Duty: Modern Warfare 2. B) Po filmikach prezentujących multi, już wiem, że muszę mieć tą grę. :)
Yoh Asakura
30-07-2009, 14:46
The Last Remnant, Yoh już o tym pisał ;)
No, to ta, super gierka. Mogliby też FF wypuścić :p
Pacz_knight
30-07-2009, 17:35
Slyszalem jednak ze Square Enix wycofuje sie i FF XIII wyjdzie tylko i wylacznie na x360 i PS3 (jeszcze na PSP, ale to troche inna wersja).
Zreszta to bylo do przypuszczenia, ze najnowszy FF nie wyjdzie na PC.
Ktos wyrzej wspomnial o Diablo 3! Wlasnie, zupelnie o tym zapomnialem...
Znana jest juz data premiery gry i czy bedzie mozliwosc zabawy przez siec? ;)
@down
Glupie? A to czemu? o.O
Malo mi wiadomo bylo o tej grze, wiec sie pytam -.-"
Ide poczytac wiecej na ten temat...
Znana jest juz data premiery gry
Głupie pytanie... chociaż http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6359983,Diablo_3___data_premiery_i_wymagan ia_systemowe.html czy bedzie mozliwosc zabawy przez siec? ;)Głupie pytanie. Już szybciej spodziewałbym się, że Diablo 3 będzie tylko sieciowe.
Last remnant to wielka porażka, nie gra. Miałem tą nieprzyjemność w to zagrać. Walki praktycznie odbywają się same, a samo przemierzanie świata gry jest bardzo utrudnione ze względu na denerwującą kamerę.
Teraz czekam głównie na SC2. Jedynka zajmuje miejsce na podium moich ulubionych gier. Mam nadzieję, że dwójka przyjmie się tak jak SC1.
boBovita
30-07-2009, 21:32
Ostatnio skończyłem 'Obliviona' IV, tak się wkręciłem w cały świat gry, że ciężko było mi odejść. Szukam teraz czegoś podobnego, wykluczając ME, bo już 'zaliczyłem' :).
Jakieś propozycje?
Yoh Asakura
30-07-2009, 22:23
Last remnant to wielka porażka, nie gra. Miałem tą nieprzyjemność w to zagrać. Walki praktycznie odbywają się same, a samo przemierzanie świata gry jest bardzo utrudnione ze względu na denerwującą kamerę.
No tak, bo przecież wybieranie taktyki, dynamicznie naciskanie klawiszy - to wszystko robi się samo.
Kamera? Jp, masz ją za plecami z możliwością dowolnego obracania. Czego ty od niej chcesz?
Ostatnio skończyłem 'Obliviona' IV, tak się wkręciłem w cały świat gry, że ciężko było mi odejść. Szukam teraz czegoś podobnego, wykluczając ME, bo już 'zaliczyłem' .
Jakieś propozycje?
Pomijając fakt, że oblivion to gówno totalne, to polecam ci Fallouta z tej samej stajni.
CytrynowySorbet
30-07-2009, 22:25
Gothic 3? Z dodatkiem.
Quezacoatl
31-07-2009, 01:20
@Que:
Przecież Messiah to badziew straszny
Moze i tak, ale jaka frajda jak sie kody wpisuje. Swego czasu pol dnia moglem sie bawic przybijajac ludzi do scian harpunem rakietowym a potem podpalaniem ich miotaczem ognia. Kwiczace tosty przybite do sciany, meh. Naszla mnie ochota na Corsairs, ale jakos nie chce dzialac. Potem chcialem Heretic II, ale sie rozmyslilem.
Ja czekam na Call of Duty: Modern Warfare 2. B) Po filmikach prezentujących multi, już wiem, że muszę mieć tą grę. :)
Doszły mnie słuchy że ma kosztować 50 euro ; o
Kilka dni temu informowaliśmy w sieci pojawiły się informacjie o nowej, znacznie wyższej cenie nadchodzącej gry "Call of Duty: Modern Warfare 2". Activision zarekomendował sklepom, aby sprzedawały tytuł w cenie o 5 funtów wyższej niż zazwyczaj, czyli po 54.99 funta. Wydawca wyjaśnił, że chodzi po prostu o kurs wymiany brytyjskiego Funta w stosunku do Euro. Mówiąc krótko, Funt słabnie, więc należy podwyższyć cenę, aby to zrekompensować.
boBovita
31-07-2009, 09:17
Fallout oczywiście też skończony :). I dlaczego, według Ciebie, Oblivion to gówno?
Doszły mnie słuchy że ma kosztować 50 euro ; o
Wersja bardzo ultra, w metalowym pudełku, z noktowizorem (prawdziwym, działającym B)), 2 dodatkowymi płytami i kilkoma podręcznikami do gry. B) Wersja podstawowa ma kosztować chyba mniej. B)
A w GB 54.99 funtów ^^ Mam nadzieję, że u nas zejdzie poniżej 150 złotych. Jak nie, to nie ma szans że kupię : P A jak będzie po kursie funta to można się załamać...
Wehrmacht
31-07-2009, 10:04
Spojrzyjcie tu:
http://gry.polter.pl/Modern-Warfare-2-brak-wersji-kolekcjonerskiej-w32591
: )
Yoh Asakura
31-07-2009, 11:29
Moze i tak, ale jaka frajda jak sie kody wpisuje. Swego czasu pol dnia moglem sie bawic przybijajac ludzi do scian harpunem rakietowym a potem podpalaniem ich miotaczem ognia. Kwiczace tosty przybite do sciany, meh.
Aaa, no chyba, że tak. Ja nawet pierwszej misji nigdy nie przeszedłem, wpisywałem czity na tego behemota, wcielałem się w niego i robiłem masakrę :d
Messiaha to mam nawet oryginała, lol :P
Potem chcialem Heretic II, ale sie rozmyslilem.
Chyba sobie odświeżę, bo w młodzieńczych latach ostro naparzałem. I do dziś pamiętam tę radość, jak ojciec przekazał mi sekret - kod na dowolną planszę :cup:
Wersja bardzo ultra, w metalowym pudełku, z noktowizorem (prawdziwym, działającym ), 2 dodatkowymi płytami i kilkoma podręcznikami do gry. Wersja podstawowa ma kosztować chyba mniej.
Nie ma wersji kolekcjonerskiej na PC.
I dlaczego, według Ciebie, Oblivion to gówno?
Bo jest nudny, pusty, plastikowy i trywialny.
12:05 - Zuy: A ja sobie sciagnalem AC znowu i bawie sie skakaniem po dachach
12:06 - Rybzor: skakanie po dachac sie nudzi dosc szybko
12:07 - Zuy: Btw
12:07 - Zuy: Byles takim masochista, zeby szukac wszystkich flag?
12:07 - Rybzor: no co Ty
12:07 - Rybzor: nigdy nie robie takiego czegos jak sa gry, jak jestem blisko czy cos
12:07 - Rybzor: to skocze jak mam nie po drodze
12:07 - Rybzor: ale specjalnie nie szukam
12:07 - Rybzor: tak samo w prototype tych kulek w gta sprejow itp
12:07 - Rybzor: nigdy tego nie robie
12:08 - Zuy: Zastanawia mnie, co oni daja za te flagi
12:08 - Zuy: Bo jesli marny pasek zycia
12:08 - Zuy: To powodzenia
12:08 - Zuy: Haha
12:09 - Rybzor: ja nie wiem : p
12:10 - Zuy: Yoh pewnie wie
12:10 - Zuy: Masochista
12:11 - Rybzor: no moze
Zuy = Radix.
To jak to jest, Yoh?!
CytrynowySorbet
31-07-2009, 12:37
Mi jak zaczynało się nudzić to mordowałem cywilów i się kryłem :<
Pacz_knight
31-07-2009, 12:47
Hah, ja tez tych flag nie zbieram. Jedynie co to zabijam templariuszy. >.<
Dobrze ze druga odslona gry bedzie opierala sie na bardziej zroznicowanych misjach.
Te ktore sa w pierwszej czesci szybko sie nudza i sa w pozniejszej rozgrywce monotonne.
Co do biegania po dachach, to jest o niebo lepsze niz w Mirros Edge. Jakos nie przekonuje mnie "parkur" z pierwszej osoby, a w AC milo popatrzec na Altaira jak wspina sie na wieże jakiegos budynku. ^^
Ja też wierzę, że lepsze jest wspinanie na wieżę przez Al-Taira
A ja jestem z tych, co wolą pobiegać w Mirrors Edge. Zwłaszcza na większym ekranie. W końcu gier tego typu jest tylko jedna, a typu AC mamy prince of persje i takie tam.
Lord Dreathan
31-07-2009, 13:24
Swoja droga to nowy Prince to jakies kalectwo wg mnie :/ A zwlaszcza zmuszanie gracza do zbierania tych "swietlikow" Nie ma to jak Warrior Within.
Co do zbierania tych flag i innych dupereli w AC - na xboxie odblokowuja one rozne osiagniecia, dzieki ktorym mozemy zaliczyc gre na 100% i chwalic sie zdobyciem okolo 1000 pkt.
Yoh Asakura
31-07-2009, 14:16
Gram właśnie w Mass Effecta - świetna giera. Bardzo łatwo jest się utożsamić z Sheppardem. No i trochę śmierdzi KotORem, głównie ta rasa, która tłumaczy, jak wyraża jakieś zdanie :p
Wersja bardzo ultra, w metalowym pudełku, z noktowizorem (prawdziwym, działającym B)), 2 dodatkowymi płytami i kilkoma podręcznikami do gry. B) Wersja podstawowa ma kosztować chyba mniej. B)
Nieeee to jest normalna cena. Wersja bardzo ultra miala kosztować duuużo więcej.
http://www.youtube.com/watch?v=bgUgUMD-IiA
: o
Sama gra wygląda niesamowicie.
Chyba specjalnie dla CoD: MW 2 kupie sobie X360 żeby mieć ten noktowizor. :P
Przyda się jak będę mysz gonił po mieszkaniu, jak zwieje z klatki. :P
Chyba specjalnie dla CoD: MW 2 kupie sobie X360 żeby mieć ten noktowizor. :P
Przyda się jak będę mysz gonił po mieszkaniu, jak zwieje z klatki. :P
To CoD nie wychodzi na PC? O_o Przecież nie jest powiedziane, że noktowizor in xbox version only.
Activision to wydaje, więc nie ma mowy że najgorsza, tfu, najdroższa edycja nie będzie na wszystkich platformach.
@ 2x up
Wychodzi, ale nie wiem czy będzie z noktowizorem na PC. :/
Wydanie noktowizora only na xboxa, a na PC już nie, było by przecież kompletnie kretyńskie ; p
Ja juz sie przyzwyczaiłem do takich postanowień ze strony producentów; x
Ja juz sie przyzwyczaiłem do takich postanowień ze strony producentów; x
Bo Ty jesteś EMO. Taki gatunek nie jest żadnym wyznacznikiem!
A ja przed chwilą zdałem Bionic Commando, gra niczego sobie, polecam =P. Plus za zakończenie.
A ja przed chwilą zdałem Bionic Commando, gra niczego sobie, polecam =P. Plus za zakończenie.
Na jakim sprzęcie i ile FPS? Bo może się zainteresuje.
Hakuje_palte_sety
31-07-2009, 22:15
Gra ktoś jescze w jakieś wormsy w 2D ? worms armageddon/world party..
Stuknął bym skimś przez wormneta.
Na jakim sprzęcie i ile FPS? Bo może się zainteresuje.
Sprzęt to Intel Core Duo 2.33, 2 gb ram, karta radeon 3850 (512 mb), te zalecane są stosunkowo niskie. A co do FPS... żebym ja to wiedział =P.
Gra ktoś jescze w jakieś wormsy w 2D ? worms armageddon/world party..
Stuknął bym skimś przez wormneta.
Jeszcze do niedawna grałem w world party. Ale niestety gra z komputerem szybko mi sie znudziła i pozbyłem się gry.
sphinx123
31-07-2009, 22:50
Tak w ogóle, to te części wormsów w trójwymiarze ostro ssają pałę ;P
CytrynowySorbet
31-07-2009, 23:07
To już nie są Wormsy ;s
Ja właśnie zapoznaje się z Assasin's Creed. Na ile godzin to dostarcza rozrywki? ;)
EDIT: Żeby przejść całą ;)
Ja właśnie zapoznaje się z Assasin's Creed. Na ile godzin to dostarcza rozrywki? ;)
Zależy od charakteru. Tobie na jakieś 5-10.
EDIT: zależy od skila. Tobie na jakieś 30-50.
EDIT: Żeby przejść całą ;)
Mi zajęło 3 dni po pare godzin. Fabuła + sporo zabawy.
CytrynowySorbet
01-08-2009, 10:58
A grał już ktoś w Aiona na cb?
sphinx123
01-08-2009, 11:44
Aion warty tych 30 giga? ; p
A ja z całego mojego mrocznego i zuego serduszka polecam pierwsze trzy części Monkey Island (zwłaszcza, że jedynka została odrestaurowana, dodano nowe grafiki i jest wzbogacona o dialogi mówione).
Aion warty tych 30 giga? ; p
Po gejmpleju, to specjalnie niczym się nie wyróżnia od całej masy RoMów i tych innych.
sphinx123
01-08-2009, 12:01
Ogólnie wykastrowałbym bardzo tępymi żyletkami twórców Warhammera Online. Siedzę w systemie Starego Świata już od jakiegoś czasu i jak widzę co oni zrobili w tym mmorpg, to mnie krew zalewa... To nie ma z Młotkiem praktycznie nic wspólnego...
@down
Nie chodzi o styl graficzny. Moje sesje odbywały się raczej na zasadzie "od zera do bohatera" co było bardziej realistyczne. A tutaj? Wybierasz sobie od razu maga ognia i heja :)
Wehrmacht
01-08-2009, 12:07
Owszem, ma, z tym że gra kieruje się stylem graficznym bardziej w stronę WFB niż WFRP. Nic dziwnego, erpeg też oparty jest na figurkach.
Yoh Asakura
01-08-2009, 12:08
Zależy od charakteru. Tobie na jakieś 5-10.
EDIT: zależy od skila. Tobie na jakieś 30-50.
W jakiej skali czas liczy nolifer? Skoro nie macie życia, to pewnie nie obowiązują was czas i data?
W jakiej skali czas liczy nolifer? Skoro nie macie życia, to pewnie nie obowiązują was czas i data?
Skoro tak sądzisz... w końcu jesteś ekspertem ;)
Wehrmacht
01-08-2009, 12:12
A, co do tego:
To jak to jest, Yoh?!
...czyli flag w AC, ponoć dostaje się save pointa (sic!). Zbieranie flag, templariuszy i wszystkiego innego dla save pointa? Hm. O ile wkurza, że ciężko ot tak włączyć sobie jakieś wspomnienie i pobiegać (bo trzeba oglądać cut scenki w Masjafie), to... bez przesady.
A jeśli chodzi o noktowizor, to, jak już linkowałem, na PC kolekcjonerki ponoć ma nie być. Kiedyś mówili że będzie, teraz znów, że nie... Czas pokaże, chociaż to byłby strzał w stopę.
Nie wspominając, że te gogle NV to na pewno nie będzie sprzęt pierwszej klasy, ale to raczej jest do przewidzenia.
A ja z całego mojego mrocznego i zuego serduszka polecam pierwsze trzy części Monkey Island (zwłaszcza, że jedynka została odrestaurowana, dodano nowe grafiki i jest wzbogacona o dialogi mówione).
Myslalem, ze tylko ja gram w przygodowki. Ostatnio obie Syberie przeszedlem i szukam czegos na 2-3 godzinki dziennie. Propozycje? ( od ryby nie chce bo on tylko zegzualne)
Pacz_knight
01-08-2009, 12:28
Hah, a ja nie tak dawno pobralem sobie Pokemony Reds'y na telefon (co!? to tez gra!).
Ahhh, stare dobre czasy, pamietam ze za mlodu szukalem po roznych forach emulatorow i Pokemonow ktore zadzialaja na kompie, a tu prosze! Mam je na telefonie i mozna smialo pograc w parku lub w samochodzie, nie kupujac do tego GBA.
Wiem ze juz dawno bylo o tym wiadome, ale ja jeszcze na to mam niezla faze o.O
@topic
No, niedlugo urodziny (dzien po wydaniu nowego nr. CD-Action :D) i mam zamiar kupic PSP.
Niewiem, oplaca sie brac kolejna konsole (mam w domu PS2 i x360), czy to sprzet, ktory nie przyda mi sie wogole majac juz inne konsole?
Fakt jest wiele ciekawych tytulow, w ktore chcialbym pograc na PSP, ale jestem nie zdecydowany i nie pewny, czy jest to w moim wypadku oplacalne posuniecie.
Co radzicie? ;)
CytrynowySorbet
01-08-2009, 12:35
Mój kumpel przez pół roku codziennie przynosił do szkoły psp i grał w coś na przerwach, więc chyba warto (:
Quezacoatl
01-08-2009, 12:37
Trzeba przyznac, gra wyglada ciekawie...
http://www.youtube.com/watch?v=1-9my0tsutw
Wylansowany
01-08-2009, 13:44
@Pacz_knight
Jeśli jesteś taki hardcore'owy, żeby grac podczas: przerw w szkole, na lekcjach, w autobusie, jedzenia obiadu, siedzenia w WC itd. To tak.
sphinx123
01-08-2009, 14:20
Przerwy są do uczenia się i robienia zadań domowych, nie do grania ;p
Dj Fara0n
01-08-2009, 15:58
PORTAL!!!
Gra krótka jak cholera (ok. 3-4 godziny) ale warto przejść chociażby dla samej piosenki końcowej. I mimo że gra nie należy do najtrudniejszych to ma się niesamowitą satysfakcje i frajdę, że doszło się do końca. I pamiętajcie "the cake is a lie" ^^
Mazur199
01-08-2009, 17:58
gameplay nowego cod
http://www.youtube.com/watch?v=e--RkGp3rqo&feature=related
niesamowita gierka,nie moge sie doczekac az ja dostane w swoje łapy : D
właśnie co do psp, mam takie pytanie, ile średnio może kosztować taka konsolka na allegro, oraz jakie ciekawe tytuły moglibyście polecić?
Trzeba przyznac, gra wyglada ciekawie...
http://www.youtube.com/watch?v=1-9my0tsutw
To akurat jest trzecia część gry. Najładniejsza pod względem graficznym. Jednak przy grze grafika nie przeszkadza, bo sam humor i klimat spychają grafikę na boczne tory.
PORTAL!!!
Gra krótka jak cholera (ok. 3-4 godziny) ale warto przejść chociażby dla samej piosenki końcowej. I mimo że gra nie należy do najtrudniejszych to ma się niesamowitą satysfakcje i frajdę, że doszło się do końca. I pamiętajcie "the cake is a lie" ^^
Signed.
Fabuła może nie jest, ale dodatkowe poziomy po ukończeniu nie są już takie proste;)
właśnie co do psp, mam takie pytanie, ile średnio może kosztować taka konsolka na allegro, oraz jakie ciekawe tytuły moglibyście polecić?
Wejdz na allegro i zobacz? .. dragon ball i nowe naruto ino wymiataja na psp.
gief przygodowki bo deszcz psuje mi plany >.>
Witam!!!
A wiec moglibyście dać mi nazwy jakiś gier typu Mu, Silkroad, etc.
btw. szukam gierki internetowej 3D oczywiscie:D coś w stylu ze mozesz sie nauczyc jakiejs sztuki walki mozesz biegac z pistoletem mozesz jakies skoki robic takie wiecie klimaty bardziej XXI wieku HELP PLAX...
Witam!!!
btw. szukam gierki internetowej 3D oczywiscie:D coś w stylu ze mozesz sie nauczyc jakiejs sztuki walki mozesz biegac z pistoletem mozesz jakies skoki robic takie wiecie klimaty bardziej XXI wieku HELP PLAX...
Gunz the duel.
Dzisiaj z samego rana wybieram się do sklepu, żeby kupić "Fight Night Round 4" na PS3. Grałem w demo imo świetnie rozwiązane sterowanie. Ciekawe i wymagające wprawy jest machanie gałką xD
Pacz_knight
04-08-2009, 21:15
Kupil ktos dzisiaj nowy nr. CD-Action?
Ogolem to kilka ciekawych recenzji i newsow jest.
Spodobala mi sie gra w dziale "w sieci", a mianowicie symulator polowan! Jest to darmowy MMO. Gra oryginalna i naprawde ladnie sie prezentuje.
Pomimo tego ze nie lubie tego typu gier, to jednak siegne po instalke i zagram. Moze uda mi sie upolowac jakiegos durzego jelenia? o.O
Nastepnie po przeczytaniu recenzji Harrego Pottera, stwierdzam iz moim zdaniem ta gra to chala... Osobiscie nie gralem, ale wyczytujac wszystkie informacje znajdujace sie w recenzji na temat gry, jestem nie przekonany do tego tytulu. Po za tym i tak nie lubilem calej serii o HP.
Mozna bylo by wypisywac i wypisywac, ale raczej wole zachecic do lektury nowego nr. wydania. ;)
CytrynowySorbet
04-08-2009, 21:34
Haha jestem pewien że gra Harry Potter i Książę Półkrwi to zdecydowany fail roku 2009 (a minęła dopiero połowa).
Szczerze mówiąc, to imo gry związane z HP nie są zbyt wysokich lotów...
Yoh Asakura
05-08-2009, 00:28
Kupil ktos dzisiaj nowy nr. CD-Action?
Ogolem to kilka ciekawych recenzji i newsow jest.
Ja, ale na razie przeczytałem reckę SFIV, NL i kawałek AR :P
@Topic:
Zagrałem w CoDa 5, szkoda, że sierżant Roe-cośtam musiał zginąć, polubiłem go. Ale gra znacznie słabsza niż Modern Warfare, jakoś tak IIWŚ mi się już przejadła. A wojna z Japończykami była znacznie lepsza w MoH: Pacific Assault.
CoD5 bło robione przez inne studio niz Modern. Zresztą to chyba widać. Za 2 Moderna wzięło się poprzednie studio:)
Jak grałem w tego nowego Pottera, to mi to bardziej przypominało film, niż grę. Bez sensu było, zero myślenia, grywalności itp, tylko chodzenie z pkt A do pkt B i wykonywanie (czasami) jakichś bezsensownych zadań.
@down
No dokładnie : P
CytrynowySorbet
05-08-2009, 11:26
Jak grałem w tego nowego Pottera, to mi to bardziej przypominało film, niż grę. Bez sensu było, zero myślenia, grywalności itp, tylko chodzenie z pkt A do pkt B i wykonywanie (czasami) jakichś bezsensownych zadań.
Połowa gry upierała się na wezwaniu Nicka i podążanie za nim :) A pojedynki? Levicorpus i spam Drętwota.
Pacz_knight
05-08-2009, 11:39
Jednak PSP nie kupuje. Jak narazie czekam jeszcze na dwa tytuly na PS2, potem sprzedam ta konsolke i zakupie PSP.
Teraz mysle o kupnie kilku gier na x360...
Chcialem zapytac czy gral ktos w SW: Force Unleashed?
Mam zamiar kupic ta gre, ale niewiem czy warto, bo tak naprawde nie gralem. Jedynie czym moge sie kierowac, to opisami, zdieciami i filmami z gry. ;/
@down
Tak wiem, slyszalem. Ale na PC niewiem czy mi pojdzie, dlatego wole na X-Pudelko...
Wehrmacht
05-08-2009, 12:23
Poczekaj, ma wyjść na PC. Może zrobią jakieś demo.
Yoh Asakura
05-08-2009, 12:25
Mam zamiar kupic ta gre, ale niewiem czy warto, bo tak naprawde nie gralem. Jedynie czym moge sie kierowac, to opisami, zdieciami i filmami z gry. ;/
No omg, a co my ci innego damy? Też dostaniesz opis gry. Na co liczyłeś, że ktoś ci poczta wyślę, żebyś sam obadał?
Pacz_knight
05-08-2009, 12:29
@up
Czytlame na forach innych opine, ktore niestety sprowadzaja sie do jednego: "Nigdy nie gralem, ale widzialem skriny na pudelku w sklepie i pewnie przejebana jest ta gra".
Dlatego pytam graczy, ktorzy grali i cos wiecej moga powiedziec, a nie ograiczac sie do glupich komentarzy.
Z tymi opisami to chodzilo mi tak jak wszedzie podaja, czyli wizualizacja, audio i ocena. Dla mnie to bez sensu. Chcialem wiedziec cos o rozgrywce, opcjach i etc. Taki opis chcialem i nic nad to...
@edit
Sorry juz znalazlem ciekawy artykul... Zwracam honor x.X
Lord Dreathan
05-08-2009, 14:35
Gralem w to. Mi nie bardzo sie podobal. Tzn mozna pograc dla zabicia czasu, ale oryginala bym nie kupil a oto dlaczego.
- Gra ma niby super silnik fizyki, mozna niszczyc drzwi , drzewa, kazdy material inaczej reaguje. Jeden sie lamie, drugi wygina, itd. W rzeczywistosci mozna niszczyc tylko okreslone drzwi, ktore chcac nie chcac i tak musisz rozwalic aby grac dalej.
-Walka. Walka mieczem w zasadzie sprowadza sie do wciskania jednego guzika, X.
-Pojedynki na miecze (z Jedi) sa tylko na koncu poziomu. Poniewaz pelnia oni role bossa.
- Jak to dzisiejsze gry, mozna przejsc w 2-3 dni.
- Pojedynki na miecze o wiele bardziej podobaly mi sie w Jedi Knight: Jedi Outcast
- W zasadzie jest to gra typu sieka, gdzie niestety, Ninja Gaiden bije SW:TFU ( co prawda ten pierwszy jest o wiele trudniejszy, ale o wiele lepszy imo)
Yoh Asakura
05-08-2009, 15:16
@up
Czytlame na forach innych opine, ktore niestety sprowadzaja sie do jednego: "Nigdy nie gralem, ale widzialem skriny na pudelku w sklepie i pewnie przejebana jest ta gra".
Dlatego pytam graczy, ktorzy grali i cos wiecej moga powiedziec, a nie ograiczac sie do glupich komentarzy.
Z tymi opisami to chodzilo mi tak jak wszedzie podaja, czyli wizualizacja, audio i ocena. Dla mnie to bez sensu. Chcialem wiedziec cos o rozgrywce, opcjach i etc. Taki opis chcialem i nic nad to...
http://xbox360.ign.com/articles/910/910032p1.html
I jest masa innych serwisów oprócz IGN, które można poczytać.
@Edit:
Jest ktoś, kto grał w GTA IV PIRACKIEGO i jest w stanie mi opisać, jak to cholerstwo aktywować?
Polecam, polecam, polecam, polecam, polecam! Gra naprawde dobra. Pamiętam, że usiadłem wieczorkiem i skończyło sie na tym, iż wyłączyłem pudło o 7:P Śniadanie i powrót;)
FU jest dobre, ale cholernie krotkie. Akurat jak juz sie porzadnie wczujesz, to pyk - koniec gry. Ale tak na 0.5/1h sesyjki "a pona*******albym w cos" idealne.
Grałem w SW:TFU,na x360, 40h przegranych ; P.
Gra świetna i mimo tych paru wad co wymienił Lord Dreathan jest bardzo grywalna ; ). Szczególnie jeśli lubisz sagę SW, to już w ogóle x P.
Swoją drogą, na najwyższym poziomie trudności gry, z pewnością nie da się jej przejść naciskając tylko "x" ; ).
@Edit:
Jest ktoś, kto grał w GTA IV PIRACKIEGO i jest w stanie mi opisać, jak to cholerstwo aktywować?
Noo, dzisiaj również zainstalowałem GTA IV- i ni chuja.
http://xbox360.ign.com/articles/910/910032p1.html
I jest masa innych serwisów oprócz IGN, które można poczytać.
@Edit:
Ściągnij wszystkie patche do 1.4 i specjalnego cracka od razor1911 do wersji 1.4 i nie będziesz musiał, żadnych rocstar game social club i xlive włączać, żeby grać i zapisywać.
__HAPPY_SVEN__
05-08-2009, 19:17
Dokupić sobie oryginał ?
To na 100% pomorze.
A jeśli nie to nowego kompjutra.
Pacz_knight
05-08-2009, 19:41
W takim razie postanowione i jutro procz SW:FU kupie DMC 4 i byc moze SC IV. ^^"
Dzieki za porady, o cos takiego mi chodzilo ;)
pomorze.
Mazowsze, kurwa
Sam z piraconym GTA4 nie mam problemów, może to przez to, że nie instalowałem patchy bo żadnych poważnych błędów w grze nie miałem, wiec olałem je. <zwykła instalacja, konto offline na live i 0 problemów>
Yoh Asakura
05-08-2009, 20:45
Ściągnij wszystkie patche do 1.4 i specjalnego cracka od razor1911 do wersji 1.4 i nie będziesz musiał, żadnych rocstar game social club i xlive włączać, żeby grać i zapisywać.
Już mi działa. I jadę na patchu 1.2, o 1.4 nic nie czytałem, a ludzie mówią, że 1.3 to straszny badziew. A w porównaniu z czystą wersją, 1.2 to ogromny skok wydajności. Tylko wkurza mnie strasznie to spóźnione doczytywanie tekstur.
Lord Dreathan
05-08-2009, 20:46
W takim razie postanowione i jutro procz SW:FU kupie DMC 4 i byc moze SC IV. ^^"
Dzieki za porady, o cos takiego mi chodzilo ;)
Kup na allegro. Troche zaoszczedzisz, a gry z reguly latwo dostac w bdb stanie.
Pacz_knight
05-08-2009, 20:53
@up
No pewnie ze na allegro! W Empiku ta gra u mnie chodzi po 230 zl o.O
Po za tym mam kolo siebie salon z konsolami i tam bodajze byla za 90 zl nowa. ;)
A zajrzałeś do pudełka?: >
To jest piękne przy konsolach: Wymiana gry ktora sie znudziła na nowa za grosze ^^.
piekne to jest iXtreme, transfer 800 kb/s i Verbatimy DL po 5 zl ;] Chociaz jak mi RROD z winy zasilacza sie zaswiecil, to myslalem, ze sie zesram.
Lord Dreathan
05-08-2009, 21:51
piekne to jest iXtreme, transfer 800 kb/s i Verbatimy DL po 5 zl ;] Chociaz jak mi RROD z winy zasilacza sie zaswiecil, to myslalem, ze sie zesram.
Zapomniales dodac platne konto na rapidshare ( jakies 16 zl na 1 miesiac). A RRoD'a mozna w domu naprawic :D
Zapomniales dodac platne konto na rapidshare ( jakies 16 zl na 1 miesiac). A RRoD'a mozna w domu naprawic :D
ktos w dzisiejszych czasach jeszcze downloadzi gry z rapida? P2M i wszystko jasne.
ktos w dzisiejszych czasach jeszcze downloadzi gry z rapida? P2M i wszystko jasne.
Ja, wklejam sobie linki do IDM, a potem samo się już pobiera ;;
Wtf? Jak coś ma byc piekne w tej klasie to tylko Shell.
Jeśli to ogólny temat, to wsio.
Ogólnie, to szukam jakiejś dobrej gry. Co kryje się pod tym znaczeniem? Ano, żadne rpg typu lineage, ko, maple czy coś. Też żadna strzelanka typu cs, gunz online czy coś. Najlepiej z dość fajną grafiką. Zna ktoś coś podobnego? Online oczywiscie.
CytrynowySorbet
06-08-2009, 20:19
Gunz to strzelanka? >_< Prędzej hack&slash...
Co ci mogę poradzić... Cabal? Albo WoW? :3
Dobra, to Gunz źle nazwałem. Tak czy owak, chodzi mi o inną grę. Jak gram w Wow'a, lineage (przykładowo) to różnicy nie widze, lol. Ogolnie MMO mnie srednio kręci :W.
CytrynowySorbet
06-08-2009, 20:33
To pograj w HKO.
Już bez przesady :o. Hello kitty online? Gea, nigga.
Lord Dreathan
06-08-2009, 21:03
Jak gram w Wow'a, lineage (przykładowo) to różnicy nie widze, lol.
Wypluj te slowa chlopcze, bo nie wiesz co mowisz.
Tak to moze warcraft 3 z dodatkiem? Dzieki edytorowi, na multiplayerze jest pelno gier, ktore procz engine'u war3, nie maja zbyt wiele wspolnego z war3. ( np. mapa resident evil. Gracze to komandosi i musze wykonywac zadania.)
W3 też próbowalem. MP średnio mi podchodził.. te wszystkie, Naruto, DBZ i inne - średnio. Chyba wrócę do Maple i tyle :W
sphinx123
06-08-2009, 22:02
W3 też próbowalem. MP średnio mi podchodził.. te wszystkie, Naruto, DBZ i inne - średnio. Chyba wrócę do Maple i tyle :W
Mangowe mapki to zazwyczaj shit. Zagraj w Lords of Europe, Footmans, DoTA, Battleships ;)
Idź na kort i zagraj w tenisa, w prawdziwej, trójwymiarowej rzeczywistości. Gwarantuje ci, że takiej grafiki jeszcze nie widziałeś.
Prawie śmieszne, e-thug.
Dzięki za pomysły, ale chyba przy Maple zostane :W.
To w końcu nie chcesz żadnych MMO, czy żadnych cRPG? Jeśli MMO, to z cRPG polecam klasyki: Fallout 1 n 2 oraz Planescape Torment. Ze strategii stare i nieśmiertelne Dungeon Keeper oraz Beast n Bumpkuns, StarCrafta, WarCrafta 2, z przygodówek pierwsze trzy części Monkey Island (jedynkę masz odnowioną przez twórców), z survival horrorów Silent Hilla 2, ze strzelanek CS'a 1.6, Bioshocka, Call of Duty Modern Warfare. Cóż, jak mi się coś przypomni, to jeszcze dopiszę.
Shanhaevel
07-08-2009, 13:06
@up
Też dorzucę.
cRPG: Mass Effect, seria SW:KotOR
Strategie: C&C3, seria Total War
Przygodówki: FAHRENHEIT now and evah
Survival horror: Dead Space
Shootery: Gears of War
Ścigałki: GRID, Dirt
Yoh Asakura
07-08-2009, 13:28
Sims 3, Prototype, Spore...
Zamierzam kupić xkloca ma ktoś z forumowiczów owy sprzęt? Najpierw muszę sprzedać jednak moje PS2 z grami i padami jakby ktoś chciał kupić to cena i zdjęcia na PRV.
Pacz_knight
07-08-2009, 16:37
@up
Ja mam i jestem bardzo zadowolony. Moim zdaniem bardziej oplacaly sprzet niz PS3. ;)
Shanhaevel
07-08-2009, 18:09
graliście w KOTOR i KOTOR II ???
jest to świetna gra w świecie star wars
akcja Kotora dzieje sie 4000 lat przed wydarzeniami związanymi z Darthem Vaderem i młodym Skywalkerem. Republika po wojnach z mandalorianami ledwo co otrzasnela sie a juz zostala zaatakowana przez ogromna flote Dartha Revana i Dartha Malaka ( byli jedi ktorzy w trakcie wojen przechodza na ciemna strone)
niedlugo potem grupa jedi wybiera sie na okret Revana (ktory byl mistrzem Malaka) i walcza z nim , lecz wtedy zdradziecki Sith- Malak strzela w mostek swego mistrza lecz ratuje go mloda Jedi Bastilia Shan , Darth Malak mianuje sie nowym Mrocznym Lordem Sith a rada Jedi na Dantooine wymazuje Revanowi pamiec. i tu zaczyna sie gra , jestesmy Darthem Revanem bez pamieci ktory jest na statku , jak pokierujesz Revanem? Czy bedziesz walczyl z dawnym uczniem jako Jedi ? Czy moze szukasz zemisty i chcesz ponownie zostac poteznym Mrocznym Lordem Sith.;D reszty nie bede zdradzal , polecam gre
Kotor 2 jest pare lat po jedynce , jestesmy postacia wygnanego Jedi , ktory przezyl jako jeden z ostatnich jedi , gdy Revan z przyjaciolmi wyruszyl szukac pradawnych sithow , Darth Traya i jej uczniowie Darth Sion i Darth Nihilius wybijaja Jedi doszczetnie , przetrwalo kilku mistrzow. zdrada uczniow wobec mistrzyni , po czym rozdzielenie sie calego towarzystwa. i tu w kopalni gorniczej Wygnany Jedi ( czyli ty) spotykacie Kreie i szukacie ocalalych mistrzow Jedi , tylko od ciebie i od podejmowanych od ciebie decyzji zalezy czy zabijesz mistrzow i zostaniesz Lordem Sith , czy pozbierasz ich do kupy i zabijecie Sithow ... Na koniec czeka nas pojedynek z Darthem Nihilusem ( na jego statku) , n astepnie z Darthem Sionem (w akademi sith) a na sam koniec z Kreia ktora mowi Ci ze jest Darth Traya....
w tych grach mozemy robic duzo , od jezdzenia scigaczem az po efektywne walki czy lazenie w kombinezonie nurka w oceanie. Bedziemy zwiedzac grobowce starozytnych lordow Sith , szkolic sie na jedi na sitha oraz przemiezac pustynie oraz lasy. Czeka nas duzo dialogow i wiele misji.
POLECAM DLA KAZDEGO , gry sa genialne !!!
(opis gry sam napisalem ;D zeby nie bylo ze kopiuje)
I na ch*j te spoilery, że się wyrażę? Wróciłeś z banicji tylko po to, by psuć ludziom rozgrywkę?
Lord Dreathan
07-08-2009, 18:48
Zamierzam kupić xkloca ma ktoś z forumowiczów owy sprzęt? Najpierw muszę sprzedać jednak moje PS2 z grami i padami jakby ktoś chciał kupić to cena i zdjęcia na PRV.
Mialem przez kilka miesiecy ;O
Co do pytania Maffus'a. Imo dzisiaj swiat wyglada tak.
fajna grafika= gra conajwyzej srednia= w najlepszym wypadku AZ 15h " intensywnej rozrywki"
Nie wiem jak forumowicze uwazaja, ale wg mnie wszyscy ktorzy robia gry, ida na latwizne.
Przez to jakos sie opieram przed powrotem do wow'a. Ten caly nowy dodatek i wszystkie patche z nim zwiazane to smiech na sali.
sphinx123
07-08-2009, 20:08
Przez to jakos sie opieram przed powrotem do wow'a. Ten caly nowy dodatek i wszystkie patche z nim zwiazane to smiech na sali.
Z tym to się zgodzę, dodatek wprowadził więcej zamieszania niż innowacji. Spójrzmy na Death Knightów. Powinni należeć do Scourge (czyli mieć osobną frakcję) i być TYLKO undeadami... Gnom Rycerz Śmierci Przymierza? Żal.org.tibia.pl ;<
Pacz_knight
07-08-2009, 20:20
KotOR? Swietna gra. Jeden z lepszych RPG'ow i to na dodatek osadzony w swiecie SW.
Swoja droga... Slyszeliscie ze ma byc SW: The Old Republic?
To moze byc jeden z najlepszych MMO, jaki wyjdzie. A czy dorowna WoW'owi? Tego juz nie wiem, ale gra prezentuje sie swietnie.
Szkoda tylko ze jeszcze na nia troche poczekamy...
Właśnie trochę przeraża mnie awaryjność i trochę się boje, a jak z tym było u was?
CytrynowySorbet
07-08-2009, 20:52
Z tym to się zgodzę, dodatek wprowadził więcej zamieszania niż innowacji.
Nie powiedziałbym. IMO więcej zamieszania wprowadził TBC, z flying mountami, arenami, normalnymi raidami... Ale i tak nic nie przebije Nagrandu... Zawsze kiedy tam przylatuję, zapiera mi dech w piersiach :<
Spójrzmy na Death Knightów. Powinni należeć do Scourge (czyli mieć osobną frakcję) i być TYLKO undeadami... Gnom Rycerz Śmierci Przymierza? Żal.org.tibia.pl ;<
Ej no bez przesady. Rycerz Śmierci nie musi od razu oznaczać, że musi być martwy. Po prostu służy śmierci. Nie zapominajmy, że kilka postaci DK, mających spory związek z fabułą, to humany.
Zresztą DK w Wotlk to jeszcze nic (: Doszły mnie słuchy, że w nowym dodatku mają dojść 2 nowe rasy: gobliny i wolvary. I co wy na to? ;)
Yoh Asakura
07-08-2009, 20:58
Idźcie stąd z tym WoWem :/
Lord Dreathan
07-08-2009, 21:01
Up: Co masz pan do WoW'a. To temat o grach wiec nie czepiaj sie;(
Właśnie trochę przeraża mnie awaryjność i trochę się boje, a jak z tym było u was?
Masz na mysli xkloca? Mial duza awaryjnosc przy pierwszych modelach, teraz chyba to juz rozwiazali. Zreszta, masz 3 lata gwary na RRoD, door2door ( dzwonisz do ms ze sie konsola zepsula, to przyjedize kurier pod chate, zabierze konsole, a jak bedzie naprawiona, to przywiezie do domu, wszysko na koszt ms) Nawet jak masz przerobiona konsole ( ale nie naruszone plomby) to Ci ms naprawi. Baaaa, nawet jest patent jak wyciagnac od MS drugiego pada z dostawa do domu :)
Yoh Asakura
07-08-2009, 21:19
Temat o grACH, liczba mnoga, a nie od WoWa, do którego macie pińćset tematów.
sphinx123
07-08-2009, 21:29
Zresztą DK w Wotlk to jeszcze nic (: Doszły mnie słuchy, że w nowym dodatku mają dojść 2 nowe rasy: gobliny i wolvary. I co wy na to? ;)
Fail. Niech nie dodają nowych ras czy klas tylko więcej czarów/skilli...
@topic
Właśnie jestem w trakcie "załatwiania" sobie Dynasty Warriors 6. Warriors Orochi mi się baaardzo podobało (grałem chyba ponad pół roku), a to cross-over Dynasty Warriors i Samurai Warriors <3
Lord Dreathan
07-08-2009, 21:32
Temat o grACH, liczba mnoga, a nie od WoWa, do którego macie pińćset tematów.
Co nie oznacza ze nie mozna tutaj o tym wspomniec.
A tak swoja droga, ktos slyszal o dragon age? Bo ja moze to kupie ;P
Arka_Sath_Wielki
07-08-2009, 21:42
A ja ostatnio zupełnie przypadkowo natknąłem się na grę Yakuza na PS2 i spodobała mi się nawet O.o IMO dobra na nudę.
Nie miałem przyjemności grać w Yakuzę ale słyszałem że świetna, natomiast mnie ostatni strasznie denerwuje Black na PS2 strasznie wkurza ale sama gra jest zajebista.
nemalaz2
07-08-2009, 23:35
zagrajcie se w taka gre fifa 07, ja wczoraj ja przywiozlem ze sklepu bo mi tato kupil przed koncerten u2 i juz mam manchesterem united raula ronaldo ronaldinho itd ;] 90mln bo bilety drogie xd
ale i tak tibia rzadzi
Albertus
08-08-2009, 10:13
I na ch*j te spoilery, że się wyrażę? Wróciłeś z banicji tylko po to, by psuć ludziom rozgrywkę?
tu prawie nic nie jest spoilerem ( podobnie opisane na opisie gry) no moze przesadzilem z tym z kim bedzie sie walczylo.
KotOR? Swietna gra. Jeden z lepszych RPG'ow i to na dodatek osadzony w swiecie SW.
To moze byc jeden z najlepszych MMO, jaki wyjdzie. A czy dorowna WoW'owi? Tego juz nie wiem, ale gra prezentuje sie swietnie.
slyszalem i czekam na niego , jakl bedzie to dobra gra to bede ladowal w nia pieniadze jak w tibie , dobrze by bylo jakby to bylo na zasadzie tibi tylko ze lepsza grafika i swiat SW
Gra ktos w DII na Bnecie? Nie gralem jakies 4 lata w diablo, na Bnecie nigdy. Pomoglby ktos ogarnac :D?
Gra ktos w DII na Bnecie? Nie gralem jakies 4 lata w diablo, na Bnecie nigdy. Pomoglby ktos ogarnac :D?
Ja pare dni temu zacząłem, ale też niezbyt ogarniam. Narazie brat pomaga mi robić wszystkie akty. Grasz na postaci rankingowej czy nierankingowej ?
Yoh Asakura
08-08-2009, 12:27
tu prawie nic nie jest spoilerem ( podobnie opisane na opisie gry) no moze przesadzilem z tym z kim bedzie sie walczylo.
Już samo wspomnienie o tym, że
Kreia jest Sithem i twoim końcowym wrogiem
psuje całą zabawę i powinieneś za to kopa w dupę dostać, cyganie chędożony.
sphinx123
08-08-2009, 12:33
Widziałem jakiś szczątkowy gameplay. Walka na miecze świetlne wygląda sztywnie... Mam nadzieję że poprawią to do czasu premiery :P
CytrynowySorbet
08-08-2009, 12:48
A czy dorowna WoW'owi?
Nie wiem czy na świecie jest chociaż 12 milionów ludzi lubiących gry w świecie SW... A do tego mmo? Wątpię. Jedyne co ma szansę póki co dorównać WoWowi to Aion (na samą closed betę zostało wykupionych ponad 200 tyś kluczy).
Albertus
08-08-2009, 13:11
Już samo wspomnienie o tym, że
Kreia jest Sithem i twoim końcowym wrogiem
psuje całą zabawę i powinieneś za to kopa w dupę dostać, cyganie chędożony.
;D , fakt zrobilem blad. Ale nawet jak ktos gra pierwszy raz to i tak po chwili sie tego domysla , ja prawie od poczatku wiedzialem ze to sith...
Yoh Asakura
08-08-2009, 13:30
;D , fakt zrobilem blad. Ale nawet jak ktos gra pierwszy raz to i tak po chwili sie tego domysla , ja prawie od poczatku wiedzialem ze to sith...
To trzeba było nie czytać gamebanshee przed grą.
Gram sobie w Prototype i mam mieszane uczucia, niby fajnie się gra ale nadwrażliwe wojsko jest wkurzające i w ogóle nie wiadomo czemu atakują.
Jadać czołgiem i będąc obserwowanym rozjechałem masę ludzi i wojskowych- nic, przez przypadek dotknąłem<po prostu szturchnąłem podczas biegu> jako cywil czołgu- ścigany.
W dodatku mam jakaś zrąbana misje gdzie muszę doprowadzić do pewnego pkt mutanta, wszystko byłoby fajnie gdyby:
a- jeden jego cios nie zjadał masy hp.
b- nie ścigało mnie over 9000 helikopterów.
c- nie ścigała mnie masa hunterów.
d- nie napierdzielali by we mnie wojskowi z rakietnicami.
e- żeby się kur*& ten mutant nie bugował, 2x się zawiesił i stał jak osioł w miejscu, kilka razy wpadł pod budynek, zapomniał jak się skacze przez co moja próba dostania się do pkt po dachach poszła się walić.
Ale ogólnie grę mogę polecić, fajnie się rozwala wrogów, chociaż nadwrażliwi wojskowi skutecznie wkur$%#
@gelt
Cholera grałem na Normal<hard się później odblokowuje> i aż na easy zacząłem grę przez te pierdoły ;<
Myślałeś, że wszystko będzie takie proste?: d
@up
Ha, jak ja kocham w takich grach moment, gdy spam nie daje rady i trzeba pokazać skilla! Albo znać najlepsze combosy: P
Glannath
10-08-2009, 17:49
Dzisiaj zacząłem grać w Empire: Total War. Gierka bardzo przyjemna, gram Prusami, zjednoczyłem Niemcy i ogólnie panuję nad światem. ;)
Jedyne co mi przeszkadza, to długie ładownie się bitew i czas oczekiwania na następną turę. Ale pomimo tego dla mnie gra jest świetna.
Albertus
10-08-2009, 18:12
To trzeba było nie czytać gamebanshee przed grą.
nie czytalem , stwierdzilem to po mowie i wygladzie. Po tym ze miala taki kaptur odrazu pomyslalem ze to jedi lub sith , a pozniej jakos wpadlem ze to sith
Pacz_knight
11-08-2009, 18:26
Kupilem to Star Wars. Teraz odpalam na moim x pudelku, zobaczymy co to za gierca bedzie. ;)
A ja przeszedłem Zemstę Urzędasa. Tylko to mi działa na tej zintegrowanej karcie graficznej: /
Wielkimanitu
18-08-2009, 20:34
Emulatorka PSX-a załatwiłem i zaczynam przypominać sobie dawne hity. Na pierwszy ogień - platformer MediEvil. Oczywiście polecam.
No i pytanko:
gra ktoś w jRPG-i? Jak bardzo są one "specyficzne"? Czy ktoś, kto nie trawi mangi da radę grać w FF-y i inne Suikodeny?
@Ci, którzy odpowiedzieli
Dzięki.
Pacz_knight
18-08-2009, 20:56
@up
Hmmm niewiem czy trafi w twoj gust. Musisz po prostu odpalic gierke i przejzec sam na oczy, a dopiero potem stwierdzisz czy ci sie spodobalo czy nie.
Znam kilka osob ktore nie lubia M&A, ale w FF grali z przyjemnoscia i bywalo tez tak, ze pokochali przez to mange i anime (wspominam o tym zeby cie ostrzec, a nie odstraszyc ;)).
@topic
Gram sobie w to SW i zaciolem sie na pewnej misji. Mam za zadanie niszczyc nadlatujace mysliwce, a nastepnie po ich pokonaniu musze swoja superowa moca jedi obracac ten wielki statek.
Problem w tym, ze wykonuje ta czynnosc juz z 6-7 raz i nic sie nie dzieje. Jest to o tyle monotonne, ze przy takim 6 razie denerwoje sie i wylanczam konsole...
Ktos wie ile to razy trzeba wykonac, czy moze chodzi w tym o cos innego? o.O
Lord Dreathan
18-08-2009, 21:15
Problem w tym, ze wykonuje ta czynnosc juz z 6-7 raz i nic sie nie dzieje. Jest to o tyle monotonne, ze przy takim 6 razie denerwoje sie i wylanczam konsole...
Ktos wie ile to razy trzeba wykonac, czy moze chodzi w tym o cos innego? o.O
To byl fail w tej grze. Mi tam zeszlo kilka h zanim to zrobilem :P O ile dobrze pamietam to w koncowej fazie, nie sluchalem sie tego co pokazywali, tylko sam szybko w miare ustaiwlem "na oko" statek i odrazu ciagnalem. Wtedy mi to wreszcie wyszlo. Jak co to wpisz na youtube Star Wars: The Force Unleashed - Destroyer I masz filmiki. Moze pomoze.
Dj Fara0n
18-08-2009, 21:40
No i pytanko:
gra ktoś w jRPG-i? Jak bardzo są one "specyficzne"? Czy ktoś, kto nie trawi mangi da radę grać w FF-y i inne Suikodeny?
Chrono trigger !!! Każdy kto przeszedł ta grę jest zgodny do tego, że jest to jedna z najlepszych gier w które grał.
Shanhaevel
18-08-2009, 21:44
Chrono trigger !!! Każdy kto przeszedł ta grę jest zgodny do tego, że jest to jedna z najlepszych gier w które grał.
To ja też jestem zgodny co do tego. Genialna gra, o fabule tak rozbudowanej i nieliniowej, że większość gier może jej skoczyć.
@Manitu
Jeszcze fajna była Lufia na GBA.
sphinx123
18-08-2009, 21:58
Popieram z całego serca ^^ W żadnej innej grze nie zżyłem się tak z bohaterami, zresztą, majstersztyk w każdym calu ; )
kochamcienzarufki
19-08-2009, 11:22
Swoją drogą kto jest hardkorem i posiada wszystkie dodatki do Fallout'a 3?
@
rotfl xD
A co sądzicie o nowym Call of Duty które wyjdzie ? (właściwie to już nie call of duty tylko modern warfare 2)
Grafa spoko, ba, lepsza od crysisa 8o Kilka rodzajów tej samej broni, a to ak z celowniczkiem optycznym, a to z tłumikiem, a to z jakąś szmatą maskującą.
Według mnie będzie cud miód i orzeszki. Aha , a pogrywał ktoś w tom clancy's endwar ? Jak wrażenia z komend głosowych ?
Shanhaevel
19-08-2009, 13:21
A co sądzicie o nowym Call of Duty które wyjdzie ? (właściwie to już nie call of duty tylko modern warfare 2)
Połowicznie prawda. Gra nazywa się Call of Duty: Modern Warfare 2. A mnie najbardziej ciekawi noktowizor z kolekcjonerki. : P
Aha , a pogrywał ktoś w tom clancy's endwar ? Jak wrażenia z komend głosowych ?
Ponoć ciekawostka, a nie rewolucja, choć zabawy dostarczyć potrafi.
Sozemego
19-08-2009, 13:47
Aha , a pogrywał ktoś w tom clancy's endwar ? Jak wrażenia z komend głosowych ?
Na początku fajna zajawka, ale szybko przechodzi, gdy trzeba wykonywac dokladne polecenia w pospiechu bo wtedy system wykrywania glosu moze sie pogubic - i wtedy tylko w*****a.
Wylansowany
21-08-2009, 10:07
@
rotfl xD
Grafa spoko, ba, lepsza od crysisa 8o Kilka rodzajów tej samej broni, a to ak z celowniczkiem optycznym, a to z tłumikiem, a to z jakąś szmatą maskującą.
Tak, to może być jeden z najlepszych FPS-ów dostępnych na PC, ale ja bym nie przesadzał z tą grafiką lepszą od Crysisa... w końcu 2 część ma wyjść w przyszłym roku...
Nowy Wolfentein słaby, oczekiwałem czegoś więcej.
To ja też jestem zgodny co do tego. Genialna gra, o fabule tak rozbudowanej i nieliniowej, że większość gier może jej skoczyć.
@Manitu
Jeszcze fajna była Lufia na GBA.
Oraz pokemony :]
Nikt się nie interesuje gamescomem i blizzconem?
Ukazały się filmiki z nowego aktu w Diablo 3, reportaże i wrażenia redaktorów stron fanowskich. Podobno bardzo się podobało, a mimo wersji testowej gra powalała na kolana : ). Dzisiaj blizzcon, kolejne materiały, kolejne filmiki!
Są już przecieki, głównie na koreańskich stronach póki co, np nowa klasa w d3 - monk
http://inlinethumb51.webshots.com/44082/2784510250105493923S600x600Q85.jpg
btw, co ma typ na pasku zakładek ;;;;;
Lord Dreathan
21-08-2009, 21:21
A ja ogladam blizzcona, nie placac za niego. Ktos che linka to PW.
http://www.youtube.com/watch?v=wFGXKV_45HQ
Jaka fajna atmosferka...
http://www.youtube.com/watch?v=aDy0l9K2N2E
Tu inny film z wykorzystaniem nowej klasy.
Na 2009 zapowiedziany został SC2 i nowy dodatek do WoWa, tak więc diablo3 dopiero w 2011 ; /
Wylansowany
22-08-2009, 19:50
@Rybzor
Ja tam wolę czekać na "dwie dwójki", tzn. Crysisa 2 i Mass Effect 2. Na razie są jakieś badziewne trailery, ale mam nadzieje, że niedługo pokażą coś lepszego.
Na 2009 zapowiedziany został SC2 i nowy dodatek do WoWa
Zmień to, bo jeszcze ktoś uwierzy.
Pewnie w d3 zagram gdy w końcu wyjdzie, może się na limitowaną serie jakąś skusze<o ile wyjdzie>, SC2 pewnie zobaczę. Nie mam ciśnienia na te gry, mogą wyjść i w 2013, oby były dobre.
Edit.
Mam ps3, ale nawet nie miałbym w co pyknąć bo zbieram na nowy tv, wydatki na gry są równe zeru totalnemu.<Jedynymi grami w multi w tej chwili to: Little big planet i "gruba księżniczka" z PSN>
BialyOleander
22-08-2009, 20:06
Jest tu ktoś kto interesuję się grami na konsole sony czy sami pececiarze? może ma ktoś PS3 i byśmy sobie pykneli rundkę w jakąś grę:)
Shanhaevel
22-08-2009, 20:43
Czekam aktualnie na Diablo 3 (może nawet kolekcjonerka?), Mass Effect 2 i na Alana Wake'a (żeby był na PC...).
Pacz_knight
22-08-2009, 21:06
Jest tu ktoś kto interesuję się grami na konsole sony czy sami pececiarze? może ma ktoś PS3 i byśmy sobie pykneli rundkę w jakąś grę:)
Ja jestem typem konsolowca, bo na blaszaku pogrywam tylko w MMO. ;p
Niestety PS3 nie mam...
BialyOleander
22-08-2009, 21:28
o super :) a jakie masz konsole;) ja osobiście posiadam PSX ps2 ps3 i nesa.
Pacz_knight
22-08-2009, 21:34
Aktualnie X-360 i PS 2. Kiedys jeszcze mialem stara, przenosna SEGE ;p
Czekam jeszcze na dwie gierki ktore maja wyjsc na PS 2, wtedy sprzedaje staruszka i mam zamiar zakupic PSP. ;)
AnonimowyPowrot
23-08-2009, 13:47
Czekam aktualnie na Diablo 3 (może nawet kolekcjonerka?), Mass Effect 2 i na Alana Wake'a (żeby był na PC...).
Dla mnie niestety Diablo 3 będzie za drogie, więc będę musiał obejść się piratem, mimo, że bardzo chciałbym BN... :<
Shanhaevel
23-08-2009, 13:52
Dla mnie niestety Diablo 3 będzie za drogie, więc będę musiał obejść się piratem, mimo, że bardzo chciałbym BN... :<
Pewnie nie będzie LANu, więc nie pograsz...
No przecież zawsze jest single player, który ma wymiatać i się nie nudzić dzięki masie różnych dodatków ; )
Lord Dreathan
23-08-2009, 15:00
Czesc z was pewnie wie, ze sc2 bedzie wydany w 3 czesciach. A slyszeliscie ze za czesc map, ktore chcielibysmy pobrac, trzeba bedzie zaplacic? To jest wg mnie przesada. Niedlugo bedzie mozna ulozyc takie rownanie Blizzard=EA
A ktos w ogole wie, jak uruchomic l4d na lanie ?
nemelza3
23-08-2009, 15:05
sciagnijcie se fife 06 bardzo elegancka gra ;]
A z czym masz problem?: o
A ja czekam nadal na wydanie "CoD: Modern Warfare 2", oraz na premierę "Street Fighter IV" na PC. :) SF IV zapowiada się obiecująco. :P Więc wymyśliłem że go kupie. B)
Lord Dreathan
23-08-2009, 16:35
A z czym masz problem?: o
Tylko ja mam oryginal:D
Czesc z was pewnie wie, ze sc2 bedzie wydany w 3 czesciach. A slyszeliscie ze za czesc map, ktore chcielibysmy pobrac, trzeba bedzie zaplacic? To jest wg mnie przesada. Niedlugo bedzie mozna ulozyc takie rownanie Blizzard=EA
Przesadą wydaje ci się to, że jak zrobię mape w edytorze, to będę mógł ją umieścić na serwerze battlenetu 2 i pobierać za to kasę? Dla mnie jest do duży plus.
System będzie wyglądał tak, że ludzie którzy robią mapy będą mogli się nimi wymieniać i pobierać już poprzez bn2, a dodatkiem ma być to, że będzie można sobie ustalić opłatę za pobranie swojej mapy. Nie rozumiem co tu jest przesadą. Jak ci nie będzie pasić, to nikt nie każe ściągać danej, płatnej mapy. Dla mnie to taka dodatkowa motywacja dla mapperów do robienia dobrych map.
A ja czekam nadal na wydanie "CoD: Modern Warfare 2", oraz na premierę "Street Fighter IV" na PC. :) SF IV zapowiada się obiecująco. :P Więc wymyśliłem że go kupie. B)
SF IV już chyba jest na PC ;o
AnonimowyPowrot
24-08-2009, 11:09
Pewnie nie będzie LANu, więc nie pograsz...
W II można grać na prywatnych serwerach "BN", w III też pewnie będą.
No przecież zawsze jest single player, który ma wymiatać i się nie nudzić dzięki masie różnych dodatków ; )
Tak serio to miałem właśnie to na myśli.
SF IV już chyba jest na PC ;o
Nie w Polsce. :/ 28.08 albo 03.09 roku 2009 ma wyjść w Polsce albo i w ogóle na świecie. (już nie wiem której dacie mam wierzyć :/)
Modern Warfare II
Diablo 3.
No.
Shanhaevel
24-08-2009, 21:03
Ta, tylko on będzie wrzucony pro forma, na każdym kroku Blizzard podkreśla, że w D3 najlepiej będzie się grało historię w co-opie.
Ta, tylko on będzie wrzucony pro forma, na każdym kroku Blizzard podkreśla, że w D3 najlepiej będzie się grało historię w co-opie.
A Ty pewnie na ich miejscu powtarzałbyś, że najlepiej gra się na singlu? Co za beznadziejny argument, przecież w 95% gier gra się lepiej z przyjaciółmi. Już nie mówiąc o tym, że takie gadanie ma też podtekst marketingowy.
Zatharin
24-08-2009, 23:04
Przesadą wydaje ci się to, że jak zrobię mape w edytorze, to będę mógł ją umieścić na serwerze battlenetu 2 i pobierać za to kasę? Dla mnie jest do duży plus.
System będzie wyglądał tak, że ludzie którzy robią mapy będą mogli się nimi wymieniać i pobierać już poprzez bn2, a dodatkiem ma być to, że będzie można sobie ustalić opłatę za pobranie swojej mapy. Nie rozumiem co tu jest przesadą. Jak ci nie będzie pasić, to nikt nie każe ściągać danej, płatnej mapy. Dla mnie to taka dodatkowa motywacja dla mapperów do robienia dobrych map.
A ja już nie pamiętam gdzie, czytałem, że płatne mapki będą tylko te które od Blizza dostaną etykietke Premium czy cos takiego (czyli tylko najlepsze mapy)
Wielkimanitu
13-09-2009, 13:52
Grał ktoś w MGS3: Snake Eater? Czy dla tej jednej gierki warto wydać kasę na kupno PS2?
Trudno, mam oryginalne d2, jesli diablo3 bedzie na podobnym poziomie, to kupie i bede gral ^^
Na razie czekam na oddanie karty muzycznej, dzieki czemu bede mogl grac w battlefielda2. Obecnie czekam na :
*modern warfare 2 - jesli zrobia taki multiplayer, jak obecnie (mowia, ze jest swietny), to kupuje
*Battlefield : Bad Company 2 - jesli okaze sie, ze bedzie grywalne, bo jakos nie wyobrazam sobie dobrego battlefielda, gdzie moze byc maksymalnie 24 graczy... ogladalem gameplay'e z konsolowego 1943 i mapy wieja tam pustka. Cholerne konsole :(
*Guildwars 2
O, apropo nowości, to kilka było/szykuje się.
Póki co to grałem sobie w wolfensztajna, tego nowego. Może nie jest to jakaś mega nowość, ale całkiem przyjemnie się gra. Prócz tego odpaliłem sobie wczoraj Mini Niinjas, całkiem fajnie zbudowana zręcznościówka.
Za parę dni (chyba 15stego) wychodzi NFS: shift, i również fajnie się zapowiada. Chyba w końcu będzie można się pościgać z całkiem fajnego widoku kierowcy.
No i ostatnio odpaliłem sobie warcrafta 3 z dodatkiem, jakoś nigdy nie grałem i chciałem sprawdzić jak mi przypadnie do gustu i okazało się, że jednak wolę starcrafta : P
AA no i kurdę, battle report ze SC2 miał się ukazać na początku września, a tu ni widu nie słychu ;<
Fifa 10- na pc. MEGA porażka, nie wiem po co te wszystkie zapowiedzi, nad zrewolucjonizowaniem pecetowej fify, bo grając w demo, odniosłem wrażenie że jest jeszcze gorsza od 09 lol. Btw, z ostatnich gier najbardziej przypodobał mi się Batman: Arkham Asylum.
Gralem przed chwila w nowego Wolfensteina z nadzieja, ze beda podobne elementy ze starego - poczatek ok, fajnie sie zapowiadal, dostajesz misje dalej w gabinecie. Agent Blazkowicz ze starej wersji. Zaczela sie pierwsza misja, a raczej maly samouczek. Za chwile dowiedzialem sie, ze do MP40 moge dokupic tlumik i inne dodatki (!) co totalnie mnie zaskoczylo i zniechecilo. Zaraz gosciu daje mi tutoriala o mapach i notesie, ktory mozna przegladac. Przeszedlem pierwsza, druga misje (w ktorej w jednym miejscu wszystko latalo, nie wiedzialem czemu). Zaczela sie trzecia - w podziemiach. Mam zdobyc jakis medalion. Mysle, bedzie fajnie - wraca stary klimat! A tu zaraz sie dowiedzialem, ze ten medalion ma jakies magiczne wlasciwosci, moge dzieki niemu szybciej biegac i chodzic przez niektore sciany. Gra po 5 min zostala odinstalowana i dalej nie wierze, ze mogli wydac takie gowno. Mozna te specjalne moce 'ladowac' w jakims polu, pozniej z tego co slyszalem dostaje sie inne krysztaly.
Pamietam te czasy, gdzie w Return to Castle Wolfenstein chodzilo sie ze snajperka z tlumkiem na takiej otwartej mapie, trzeba bylo znalezc spadochron, nikt nie mogl cie wykryc bo od razu alarm i mission failed. Albo jakies koscioly czy koncowe bossy... Trzeba bylo zabic jakiegos wazniejszego goscia w gabinecie, rozwalac flagi III Rzeszy czy obrazy Fuhrera zdobywajac przy okazji sztabki zlota.
Ogolnie - jak ktos sie spodziewa fajnej gry, w ktorej mozna porozwalac szwabow bez zbednych dodatkow - nie polecam.
Pani_Halinka
13-09-2009, 15:27
Grał ktoś w MGS3: Snake Eater? Czy dla tej jednej gierki warto wydać kasę na kupno PS2?
tak,ta gra jest genialna :)
Yoh Asakura
13-09-2009, 15:31
Grałem trochę w Bioshocka, straszny badziew.
tak,ta gra jest genialna :)
Popieram, wydalbym nawet na PS3 zeby miec MGS4 ech, a tak to czekam na Modern Warfare 2 miazga B)
Fifa 10- na pc. MEGA porażka, nie wiem po co te wszystkie zapowiedzi, nad zrewolucjonizowaniem pecetowej fify, bo grając w demo, odniosłem wrażenie że jest jeszcze gorsza od 09 lol. Btw, z ostatnich gier najbardziej przypodobał mi się Batman: Arkham Asylum.
Też grałem w Batmana. Myślę, że może być, chociaż bez żadnej rewolucji. Walka jest całkiem przyjemna. Z tego co się orientuje, to jest dość wysoko oceniany.
Co do fify, to nigdy za nią nie przepadałem, zawsze wolałem pogierczyć w PES'a.
Za chwile dowiedzialem sie, ze do MP40 moge dokupic tlumik i inne dodatki (!) co totalnie mnie zaskoczylo i zniechecilo.
A mi się to właśnie podobało. Upgrejdowanie broni itp. luneta itp, te dodatki dają dużo fajnych możliwości.
Co do fify, to nigdy za nią nie przepadałem, zawsze wolałem pogierczyć w PES'a.
Fifa na konsolach jest serio dobra, lepsza od PESA. Jednak ta Fifa pecetowa, to mega ścierwo, nie warta nawet ściągania. Ciekaw jestem Pesa, czy poprawią go, bo 2009 też nie powalał.
Xendriel
13-09-2009, 16:44
Bo Fifa na konsole jest na nowym silniku.
A mi się to właśnie podobało. Upgrejdowanie broni itp. luneta itp, te dodatki dają dużo fajnych możliwości.
Czasy II wojny swiatowej, wyobraz sobie mp40 , mp44 (nie wiem czy jest w tej grze) czy cos innego z tlumikiem - z tego co pamietam, najczesciej takowy mialy steny, nic wiecej. Chodzi mi tu o realistyke samej gry. Nie mowie, ze taki kar98k z luneta jest zly, bo nawet taki byc powinien, ale te karabiny automatyczne z tymi stabilizatorami - cos jest nie tak.
Niby sam agent jest 'wyjatkowy', szary zolnierz nosi zwykla bron bez dodatkow - przynajmniej tyle.
@Ryba, 2down
Mowie o zachowaniu realistyki samej wojny, nie musza az tak jej znieksztalcac (chociaz moga, to jest tylko gra). Te krysztaly i moce sa failem, to ja wiem. I mam jeszcze jedno pytanie - czy do kar98k da rade dolaczyc tlumik? :D
kochamcienzarufki
13-09-2009, 17:39
z tego co pamietam, najczesciej takowy mialy steny, nic wiecej.
Tłumiki były, ale nigdy nie były produkowane seryjnie i pozatym nigdy nie weszły w obieg. Jedynie było testowanie tłumików na MP40 poza frontem, więc jest to pewnego rodzaju fail producentów. Też grałem w to gówno i nigdy nie zagram. :D
RTC rzondzi!!!11
Czasy II wojny swiatowej, wyobraz sobie mp40 , mp44 (nie wiem czy jest w tej grze) czy cos innego z tlumikiem - z tego co pamietam, najczesciej takowy mialy steny, nic wiecej. Chodzi mi tu o realistyke samej gry. Nie mowie, ze taki kar98k z luneta jest zly, bo nawet taki byc powinien, ale te karabiny automatyczne z tymi stabilizatorami - cos jest nie tak.
Niby sam agent jest 'wyjatkowy', szary zolnierz nosi zwykla bron bez dodatkow - przynajmniej tyle.
No to czegoś tu nie rozumiem. Oczekujesz realizmu II wojny światowej i narzekasz na tłumiki, podczas, gdy można sobie zwalniać czas i włączać tarcze? lol.
Pacz_knight
13-09-2009, 19:43
Heh co do serji MGS, to ta seria jest po prostu genialna. Jesli nie grales, to naprawde warto.
Niestety w ta najnowsza pograc nie moglem, bo brak PS3...
Slyszal ktos o gierce pod tytolem MechWarrior? ;)
Moim zdaniem, to moze byc jedna z lepszych gier najblizszego czasu. Nie mowiac juz o grafice, ale o fizyce poruszajacych sie mechow i calej akcji, gierka moze byc niezla. ^^
Lord Dreathan
13-09-2009, 20:27
Heh co do serji MGS, to ta seria jest po prostu genialna. Jesli nie grales, to naprawde warto.
Niestety w ta najnowsza pograc nie moglem, bo brak PS3...
Slyszal ktos o gierce pod tytolem MechWarrior? ;)
Moim zdaniem, to moze byc jedna z lepszych gier najblizszego czasu. Nie mowiac juz o grafice, ale o fizyce poruszajacych sie mechow i calej akcji, gierka moze byc niezla. ^^
Zawsze chcialem miec ta gre, ale to byly czasu kiedy trzeba bylo chodzic na bazarek. A ja nie mialem 50 zl na pirata:D
A co? Ma wyjsc nowy Mechwarrior?
Ktoś na górze wspomniał o Need for Speed Shift. Cieszę się, że panowie z EA puknęli się w głowę po ostatniej części i stworzyli coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=85kwy4qMRT0&feature=player_embedded ;d
Do tego czekam z niecierpliwością na październik i wyjście Uncharted 2: Among Thieves http://ps3.ign.com/dor/objects/14225971/uncharted-2/videos/pax09_uncharted2_gmp_pax_090409.html. Pierwsza część była cudowna.
Grałem trochę w Bioshocka, straszny badziew.
Nie praw herezji!! Ta gra jest Genialna przez duże "G"!!
Tam coś o NFS: Shift było wyżej. W soundtracku tej gry ma być Jamal z swoim "Pull Up". ;) Ciekawe jak to wyjdzie. :P
Po obejrzeniu filmików (promujących) z multi CoD:Modern Warfare 2, jestem pewien, że będę miał tą grę jako jeden z pierwszych mieszkańców mojego miasta. B)
A że nie ma to jak partyjka z multi CoD4, to dzisiaj się znów wbiłem na serwer jakiś, i powiem, że bardzo mi brakowało 2-wu miesięcznego grania w multi CoD4. B)
@down
Ciekawe, na jakim poziomie trudności grałeś, skoro ci się nie podoba. Przyznam, na Niskim jest troszkę nudna, na Wysokim daje w kość często. B)
@2x down
Gram na 1.6. Mam tam kilka sprawdzonych serwów, które mi starczają. A CoD2 nie mam. -.-"
Yoh Asakura
13-09-2009, 20:54
Nie praw herezji!! Ta gra jest Genialna przez duże "G"!!
Jest nudna i głupia. Ni to shooter, ni to cRPG. Brzydkie to, schematyczne i nieciekawe.
@down
Ciekawe, na jakim poziomie trudności grałeś, skoro ci się nie podoba. Przyznam, na Niskim jest troszkę nudna, na Wysokim daje w kość często.
Na tym średnim.
jakiś, i powiem, że bardzo mi brakowało 2-wu miesięcznego grania w multi CoD4. B)
Jak grasz na 1.7 mozesz do mnie napisac w nast weekend i bedziemy mogli sobie zagrac. Ew. pogralbym na rifle w cod2 ^^
@edit
to nie zagramy ;x
Ktoś na górze wspomniał o Need for Speed Shift.
Ciekawe, czy ostatecznie bedzie bardzo grywalne. W kazdym razie na filmiku grafika stoi na bardzo wysokim poziomie, z malym wyjatkiem - co jak co, ale nie wiem, co ten kierowca musial pic, ze mu sie kabina rozmazywala przy okolo 150-160km/h. Rozumiem, gdyby obraz byl bardziej niewyrazny na skraju pola widzenia, ale tak?
Mindless
13-09-2009, 22:32
Tam coś o NFS: Shift było wyżej. W soundtracku tej gry ma być Jamal z swoim "Pull Up". ;)
Akurat użycie Urban Disc~ to imo fail...wieje komercją na kilka kilometrów.
Ktoś na górze wspomniał o Need for Speed Shift. Cieszę się, że panowie z EA puknęli się w głowę po ostatniej części i stworzyli coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=85kwy4qMRT0&feature=player_embedded ;d
W tym filmiku na poczatku babeczka jest wtopiona w samochod, LOL!
W tym filmiku na poczatku babeczka jest wtopiona w samochod, LOL!
To autopilot którego słychać w grze :D
Grał ktoś już w nowego NFSA? Aktualnie brak premium na rapidzie, więc nie mam jak zassać :p
Grał ktoś już w nowego NFSA? Aktualnie brak premium na rapidzie, więc nie mam jak zassać :p
Będę grał jutro, dzisiaj mi się nie chce już, a premium na allegro 5 zł kosztuje : P
Póki co grałem w Resident Evil 5, w zasadzie nie jest zła, ale to jednak nie mój gatunek, nie lubię tego typu tpp, bo zawsze mam wrażeniem że postać mi pół ekranu zabiera : P
Będę grał jutro, dzisiaj mi się nie chce już, a premium na allegro 5 zł kosztuje : P
No właśnie w tym rzecz, brak ogólnej chęci dzisiaj, nawet do kupna. Jutro też mnie nie będzie cały dzień w domu, więc myślałem że ktoś by relacje zdał, czy rzeczywiście dużo zmienili :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.