PDA

Pokaż pełną wersje : Zmiany w grze po Update

Stron : [1] 2 3 4 5

MatKus
17-07-2006, 17:26
Oprócz nowych, excytującyc terenów, straszliwych bestii i wielu nowych questów, update wprowadzi także zmiany w samej grze, by była ona bardziej wygodna i uczciwa dla graczy.

Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? Teraz to już historia! Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.

Ponadto blokowanie respawnu będzie odbywało się wyłącznie na piętrze, na którym ktoś stoi, na wyższych i niższych piętrach potwory będą się od teraz odradzały normalnie.

Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.
Czyżby CIPowie czytali naszego prima aprilisowego newsa?

Nowa możliwość (choć starzy gracze wiedzą, że nie taka nowa) strzelania do graczy z listy battle ma na celu zrównanie szans osób używających do tej pory do tego celu botów z uczciwymi graczami. Ponadto pojawią się nowe możliwości hotkeyów, którym teraz będzie można przypisać runy i inne użyteczne przedmioty. Będzie nawet można określić, czy chcesz za pomocą tego klawisza uzyć runy na sobie, czy na celu pod myszką.

Ponadto kapitanowie będą teraz mieli możliwość rozmowy z kilkoma osobami jednocześnie. Jeśli wypowiedz magiczne słowo "Please bring me to [nazwa miasta]", postawią żagle lub przygotują swój magiczny dywan, by zabrać cię do celu, oczywiście pod warunkiem, że masz odpowiednią ilość pieniędzy i premium account. Możliwość taka będzie jednak działać tylko, jeśli kapitan już z kimś rozmawia, więc zazwyczaj nadal będziemy po staremu korzystać ze statków i dywanów.

A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!

Ten news NIE jest żartem. Jest to tłumaczenie newsa z www.tibia.com.

Do dyskusji na temat nowego update zapraszamy do działu updates (http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=121). Można tam też poczytać o poprzednich zmianach.

Dabek
17-07-2006, 17:47
Zmyśliłeś to, prawda?:P

MatKus
17-07-2006, 17:57
Jedna rzecz mnie niepokoi w tym wszystkim. Czy te zmiany przypadkiem nie wzmacniają w PvP jeszcze bardziej sorców względem knightów?

Raul
17-07-2006, 18:03
W sumie fajnie, skończy się ta szalona pogoń za expem. Gracz, który grałby bez przerwy 48 godzin musi przeczekać 4 dni by móc dalej długo expić. Więc rozkładanie expa na kilka dni po mniej godzin mi bardziej odpowiada. Bardzo dobra zmiana (oczywiście dzięki naszej sugestii ;]).

Dwimenor
17-07-2006, 18:04
Rewolucia?

MayGyver
17-07-2006, 18:12
celowanie z run w battle to porazka taka sama jak wprowadzenie run do sklepow

zeby byc sorcem trzeba bylo miec skila i nuczyc sie celowac z run
teraz to wszyscy zrobia sie sorcami

chyba ze cipy wymyslili jakies megaultrasupercudowne rozwiazanie dla knajtow walacych z axa

Magic Harmonian
17-07-2006, 18:17
Ad. 1 - Z potworami to dobrze zrobione ;)
Ad. 2 - Stamina - ? - jak dla mnie nie ma różnicy bo rzadko gram ale dla ludzi 100lvl+ to będzie "wyrok"
Ad. 3 - Podróżowanie gdy npc jest zajęty - dobre ;)

Gepard
17-07-2006, 18:17
w tym waleniu z run na battle to dlatego ze ludzie boty uzywaja .. a dla knighta wymyslili ... ze na hotkey-u sie bedzie mozna uhac ;p a nie celowac w siebie .. to prawie jak bot... ^^

Duke Dran
17-07-2006, 18:18
Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? Teraz to już historia! Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.

Chyba tylko to mnie uszczęśliwi :S

..::QRAS::..
17-07-2006, 18:20
Z tymi potworami ze ten kto zada wiecej obrazen ten bedize mogl otworzyc potwora pierwszy jest scaignete od gry Maple gdzie pierwszy raz sie z tym spotkalem. a ogolnie update spox ;]

JUNIR
Dobre :D nikt nie bedzie mógł lootu zabierać na non-pvp ;p i dzięki tej staminie nie będzie można dzielić konta xD. Jedyny błąd to te celowanie runek z battle heh

OnlyM(PL)
No to chyba zajebiscie?

Runn3r
17-07-2006, 18:21
Dziwny ten update, ale zobaczymy :>

Hestrial
17-07-2006, 18:23
ale porażka z tym celowaniem na battle list, mam nadzieje ze to odwołaja

teraz bedzie wygrywal ten co ma wiecej run, wiekszy level (mlevel) i wiekszego battle lista -.-
0 skilla

zoom
17-07-2006, 18:24
znowu lipa bedzie z tym lootem, przykladowo dajesz mf komus na hydry, i ty nie mzoesz przez 10 sec otworzyc ciala chociaz jestes blokerem.... to jest walek

Gostex
No to ciekawe jak teraz bedziemy uciekac przed highlvl pk sorcererem? Pare sd i po nas ;( ;( ;( ;(

Szymex
cieszy mnie to, że bedzie zmniejszone ryzyko ukradzenia loota :D, i że nie bedzie sie czekać w kolejece do kapitana.
Reszta sux!

Fikoł
17-07-2006, 18:25
Powiem tylko tyle... W..Y..P..I..E..R..D..A..L..A..Ć z tym update ... niedługo tibia będzie jak inne ścierwo gierki internetowe.. pograsz 36 godzin albo tydzień i kup pacca! Niech cip zrobi gre... złotówka za minute gry. .albo otworzy salon gier! albo burdel.. i niech trzepie kase..

The Outlaw
Jakby to powiedzieć...

:D HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA8o
8o HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA:D
8o HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA:D

Na bank! ;)

--Outlaw

Skromny pacyfista
Powiedzcie, ze to fake... bo jak nie to nie gram. Strzelanie runami z hotkeya.. = PORAZKA. Teraz kazdy bedzie napiepszal w hotkey-e.. Zniszczy to klimat gry. Niech jeszcze zagrodza poh dla paccow, odlacza veno od kontynentu, of niech sie zapadnie i bedzie tylko only dla pacc, kopalnie tez no a jak taki nice exp.. wtf -,-''.

smierdzi mi tu fake ;)

kołbaś
stamina super statki super resp super a celowanie z battle list luzik i tak gram na non pvp a z hmm/sd w potworki mozna walic w okienku

Scyzoryk27
17-07-2006, 18:26
Pomysł z lootem jest dobry,:p gorzej z tym strzelaniem w battle list:(

Ghost111
Ta stamina to glupi pomysl :( ale celowanie runkami na battle i hotkey od uhania :D toz to prawie jak bot. To ja prosze manasa na hot key :D:D
Coz pozsotaje nam tylko czekac az projekt wejdzie w zycie ;)

Thero
Jeden z niewielu update jaki w pełni popieram.

O to dlaczego:
Zmęczenie - Nie ma się co dziwić CipSoftowi, że stara się ograniczać jak najbardziej może napalonych nastolatków z latarkami pod kołdrą.
Battle list - Innego sposobu na pozbawienie aimboterów poczucia dymania CipSoftu w dupę nie ma moim zdaniem.
Otwieranie potworków - Nie martw się blokerze! Poczekasz 10 sekund dodatkowo - dłużej będziesz huntował z sorcem, który i tak zaraz idzie odpoczywać :').

Może ktoś powie, że Tibia zaczyna coraz bardziej przypominać h'n'slash... i ja go popieram, ale Tibii do stracenia klimatu już od dawna było bardzo blisko.

S.T.E.K.
17-07-2006, 18:27
Myślę, że update to krok w dobrą stronę. Niestety nóż w plecy dla PACCmanów. Jeśli ten numer ze staminą ma przejść to PACC powinien sie liczyć nie na dni ale na godziny spędzone w grze. Inaczej ani nie poexpisz za długo, ani nie zrobisz skili bo będąc online nie dostaniesz staminy. Tracisz połowę PACCa.

orion137
17-07-2006, 18:27
No cóż masakra 8o

Stamina - z jednej strony fajnie, bo bedzie mnie szarowania, ale z drugiej troche trza czekać aż się odnowi :D

Celowanie z battle list ? Pomysł "Kamikadze" - zakład, że teraz liczebność knigtów spadnie znacznie a ci co będą już będą robi w portki przed jakimś noobkiem który zacznie do nich klepać z sd/explo/hmm z battle ? Już teraz nie bedzie se można wymyślnie "tańczyć" żeby uniknać shota z runki ;( Fakt sam gram teraz druidem, ale współczuję knightom, którzy wpadną w łapska jakiegoś sorca/druida.

Podróżowanie w kolejce ? Jak najbadziej tak :cup:

Najbardziej mnie ucieszy pomysł z tym zabieraniem loota ;) W końcu koniec z loot thiefami :cup:

Wracając do celowania z battle list. Napisane jest:

Nowa możliwość (choć starzy gracze wiedzą, że nie taka nowa) strzelania do graczy z listy battle ma na celu zrównanie szans osób używających do tej pory do tego celu botów z uczciwymi graczami.

Według mnie to trochę tak jakbyśmy zalegalizowali cheaty..Zamiast walczyć lepiej popierać ? No cóż "czego nie możesz pokonać - to popieraj". Jest jeden plus tego. Te wszystkie shity typu aim boty etc stracą ważność. Teraz będziemy mieli aim legalny !! Omg...X(

Coraz bardziej te update'y mnie przerażają..W następnym możemy się spodziewać runek 100x ? Hail Ots ? Już to widzę.. Leci 50 MS z SD 100x :evul:

Poczekamy, zobaczymy.. Narazie powiem tyle - Update do d.... przez ten battle list X(

Pozdro dla wszystkich knightów i powodzenia Wam życzę !!

Kind Regards,
orion137

Szymex
17-07-2006, 18:28
Powiedzcie, ze to fake... bo jak nie to nie gram. Strzelanie runami z hotkeya.. = PORAZKA. Teraz kazdy bedzie napiepszal w hotkey-e.. Zniszczy to klimat gry. Niech jeszcze zagrodza poh dla paccow, odlacza veno od kontynentu, of niech sie zapadnie i bedzie tylko only dla pacc, kopalnie tez no a jak taki nice exp.. wtf -,-''.

smierdzi mi tu fake ;)

To nie fake, wejdź na www.tibia.com ;(

Legiren
17-07-2006, 18:29
Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania.

?? co jest dzisiaj znow prima primis ? troche kijowe too ;/ na nwe servie nie bede mogl sobie dlugo pograc bo bede musial czekac na te zasrane zmeczenie i oczywiscie biore sorca bo nic innego sie nie da jak na battle list mozna walic ludzi ale najgorsze jest to ze jak walisz np. z hmmkow w potworka na battle i nagle Ci jakos koles wyskakuje i w niego trafisz to padasz;] troche sux ten update ale pozyjemy zobaczymy ;]

Chi Chi
17-07-2006, 18:30
Ja sądze że to jakiś chyba żart se robią lol :o ?
Bzdura gdyby hotkey-em można było sie uhać -.-
Albo walic z sd na battle kogoś lol ...
Te otwieranie potworów przez osobe która danego potworka zabiła takie sobie bo jak idziesz na solo hunt to fajne ale jak komus bloczysz ? -.-

Kshaq
17-07-2006, 18:31
Z tymi potworami to chyba najlepszy pomysł CipSoftu. Ale jednak te zmęczenie jest trochę nie na miejscu. Trzeba tu pomyśleć o h-levelach, że będą jednak mimo to wolniej zdobywac doświadczenie.

Xzonixek
17-07-2006, 18:31
To tak... Tibiaauto=uhy na hotach... Wogle na battle walic=Tibia Ng Bot:D

1 jest dobre... Idioci ktorzy beda grac 24h+ bez przerwy na nowych swiatach beda mieli zwale:D

Aaaaa jak kosmiczne na battle se postrzelam, to kto idzie na inferne??:D Teraz to tylko sorca robic bedziesz i na wojnie nikt nie przezyje bo staniesz na koncu ekranu i co sekunde (inferna) sd bedzie leciec, a to jak bot-.-
Anihilator to teraz any problem:P

Ide z kolegami na Demki, jestem blokerem i co teraz?? 10 sekund bede blokac resp dluzej solo dema, aby zobaczyc czy mi mpa wypadlo:P

Statki? Ehh malo uzyteczne, chyba ze na no(b)n-pvp...

Vrael
17-07-2006, 18:32
+:
+System blokowania respawnu
+System rozmowy z kapitanem
-:
-Zmeczenie (wiem, ze to przeciwko sharerom etc, ale np ja jestem uczciwym graczem a to ma smaczek soul pointsow wiec nie podoba mi sie ;p)
DUZY MINUS:Strzelanie do graczy przez battle. Co wy jaja sobie robicie? Gdzie tu jest True Pvp?! Pfff domyslam sie ze jest to powiazane z votingiem na tibii com bo raz bylo takie glosowanie jakie pvp wolimy... -.- Takie cos pomaga ludziom z ch*jowym pvp ktorych kazdy rozwala... Mmmm to zaczyna byc jak techno, wcisniesz dwa guziki i gra, a dawniej bylo jak rock/metal, trzeba miec jakies umiejetnosci, talent!

Cos pomiedzy - a +:
-/+System antykradziezy loota

Zakszef
17-07-2006, 18:32
o jaaaaaaa znowu jakis posrany updatee!!!! X( kto to wymyslil ze z battle w ludzi bic -..- hotkeye dla run???? to za duzo ulatwia +.+

Ozon18
17-07-2006, 18:33
Smierdzi sciema. Wprawdzie w tibie juz nie gram, ale te zmiany odbiora cala przyjemnosc. O ile moge zrozumiec stamine, statki oraz ewentualnie lootowanie to celowanie na battle z run i przypisanie ich do hotkeyow to jest idiotyzm. Zamiast umiejetnosci uhania naciskamy FX i juz. Za moich czasow uhanie to byla umiejetnosc, ktora swiadczyla o poziomie gry gracza ehhh

Juan
17-07-2006, 18:34
Pozostaje czekać na upade.

Zaphi
17-07-2006, 18:34
z tym strzelanie w battle to przesada -.-
a z lootowaniem zobaczymy.... ciekawe co bedziee jak nie zdarze zebrac y k legow z gsa bo bede bil next ? !!!!!!!!!!

i strzelanie udupia knighta i to z lootem rowniez.... blokuje traci uhy i patrzy jak loot wyjmuje ktos inny, a moze kradnie ? ;;

Xzonixek
chyba czegos nie czaisz yy ty masz 10 s na wyjecie loota z ciala a nie na jego pojawienie sie w ciele ^^

S.T.E.K.
17-07-2006, 18:35
Jest druga strona medalu. Wszyscy myślą, że battle na ludzi tylko dla pvp/pk. A ja dam sobie ślepą kiszkę uciąć, że po tygosniu od update'a wyjdzie nowy który specjalnie na pvp da 5+ sekund exhausta.

Etoric
17-07-2006, 18:35
bosko..stamina to posrany pomysl i tyle...tak samo jak uzywanie tych hotkey'i
SD na battle
F8
SD na battle
F8
SD na battle
hahah tak bedzie wygladac wojna za pare updatetow;d

_Ryzy_
17-07-2006, 18:36
Nareszcie koniec z noobkami którzy chodzą za nami i tylko czekają jak zabijemy jakiegoś dobrego stwora by móc zabrać loota :D
i bedę mógł dogonić moich kumpli co grają 24h/7. ;)

Cragmorton
17-07-2006, 18:36
Toż to Q R W A jakiś żart! Mam czekać cały dzień żeby znowu expić?? Czy ich do końca P O J E B A Ł O?? To po co PACC'a kupiłem, żeby tylko połowe jego wykorzystać, a reszte czekać na wypoczęcie??

Strzelanie z Hotkeyów i Battle - dla mnie dobre, bo jestem sorcem, ale dla innych tragedia.

Lootowanie - OMG to co cały loot dla shooterów?? Bloker nie może wziąść loota?? Brawa dla nich!!!

Respawn - dobry pomysł nawet

NPC gadający z wielona naraz - też nawet dobry, choć nie ma już możliwości trapów na statkach.

Justysia_=*
17-07-2006, 18:37
Prima Aprilisss????

Yhy walic z run w ludzi z battle....lolz serwery pvp zamienia sie w jeden wielki smietnik ciał...
haha i wreszcie tibijscy maniacy grajacy 48h na dobe xD
xP beda musieli troszkq odpoczac xD
noo i fajny pomysl z tym blokowaniem respa.. bo na swiatach non-pvp nie bedzie noobkoow ktore blocza resp i zabieraja potworki...czekam az nowe swiaty beda dostepne dla facc zaczynam grac robie skile i kupuje pacca ;D

ehh ale pewnie bedzie lipa :P
jak w ostatnim update....

Karrith
17-07-2006, 18:37
kazdy update jest coraz gorszy. ja rozumiem ze od teraz cheaty nie beda potrzebne poniewaz w kliencie bedzie wiekszosc opcji bota..
co do expienia- to co z osobami ktore expie po 10-15 h dziennie potem spia i znowu expia?? sa tacy i oni w ten sposob graja bo np w innych aspektach tibia jest dla nich nudna i expienie to jedyne wyjscie. od teraz zeby poexpic sobie 10 godzin beda musieli czekac prawie cala dobe!!
celowanie runami do graczy w battle.,...tiaa juz po poprzednim update kazdy debil mogl byc poteznym sorcem a teraz jeszcze bardziej im ulatwiac?????? nie dosc ze maja wandy, mfy odradzaja wiecej many to jeszcze daja im to?? przeciez to bedzie wygladac jak OTS..
ogolnie to odkad zaczalem grac to tibia staje sie coraz gorsza. jedyne ciekawe rzeczy ktore byly w updatach to nowe tereny (poza tiquadna) a tak ogolnie to NIC pozytecznego...(szkoda ze nie wroca te czasy ze zlurowanymi gsami pod dwarf bridgem, uh trapami, bez skulli..to byla dopiero gra, trzeba bylo caly czas byc czujnym a teraz to cipsoft zamienia graczy w maszynki).

aaaa i wlasnie...pomyslcie co teraz sie bedzie dzialo na E-Pvp- to bedzie masarka.

jeszcze jedno z tym lootowaniem cial..to rowniez jest strasznie glupie, przeciez jak sie z blokerem chodzi to wtedy rzadko kiedy shooter lootuje jedynie bloker(po pierwsze strata czasu, a po drugie jesli jest niezaufany shooter to moze oszukiwac).

Milan ognia
17-07-2006, 18:38
Z jednej strony jest to wyrównanie szans między boterami a zwykłymi playerami. Jednak czy nie lepiej byłoby efektywniej walczyć z boterami? Choćby usprawnić same wysyłanie raportów. Ileż to czasu mija czasami od raporta do bana. W tym czasie wielu (tych co wie, że mają mieć bana) robią nowe acc i wysyłają itemy albo wyłączają bota i wciskają, że to raportujący używał bota (znam takich).
Co do potworów: Nie powinno to dotyczyć party. Tak najlepszy (i przeważnie najbogatszy) będzie zabierał wszystko choć hunci się razem. Prócz tego to fajnie bo na rooku to ja jestem tym 'lepszym':evul:
Jest też minus. Wychowa to noobków. W Tibii trzeba walczyć. Podobnie jak z celowaniem z run.
Anty-PG system: Nareszcie koniec sharowania (a może i nie?) Również odprawiania PG (odbija się to na zdrowiu). Czyżby koniec Ery Sunrise? Hehe. Nareszcie będzie musiał zwolnić.
Co do msg Matkusa: Owszem. Sorki teraz są najłatwiejszą profesją (jak kiedyś knight). Po wprowadzeniu Souli i potrzebnego lvl a nie mlvl chcieli profesje magiczne jakoś ułatwić (chyba) ale teraz są za łatwe (same wandy i rody). Zmniejsza to również szanse palków. Sork czy drut zawsze się mocniej wyuha/exura vituje.
No to tyle.

edit: Pan wyżej ma rację. Teraz byle noobek może być Mastahem. A kiedyś trzeba było kombinować by przeżyć.

Mr.Minister
hahaha to zmeczenie postaci mnie dobija.. ;) dobrze, ze juz w ten chlam nie gram w cip soft coraz to nowymi up date'ami zmniejsza sobie ilosc graczy.. nic tylko pogratulowac! :D

rafalxx
Wszystko dobrze ale ten loot!!!!!!!!! To jest hamstwo. Bloker niebedzie mogl brac loota. grrrrrrrrrrrrr

HoSe
A co z huntami jak shooter strzela to bloker nie moze otworzyc loota!? ib loker który traci uchy bedzie okradany przez shootera troche bez sensu przemyslcie to.

PinGOnE
17-07-2006, 18:39
Zamiast robic znowu zasrany update na ktory wszyscy maja wysrane powinni poprawic jakosc serwerow. Tibia znowu padla , tibia.com nie dziala i chocby kiss my ass grac sie nie da.

Dragon86
i znowu Cipy zniszczyly zabawe z gry ktora zrobily (ofc. jesli ten update zostanie wcielony w zycie) tragedia ^^

extremepatrick
Taki update zakończyłby istnienie dobrej Tibii (i tak już zmasakrowanej przez głupkowate update'y) jaką znamy... na prawdę na głupote Cip'ów nie ma lekarstwa. Popieram tego kogos kto napisal, żeby CipSoft postawil teraz automaty z Tibią. Stamina... głupota. To jest uśmiercenie wyższych leveli (i jakby nie patrzec to działu Powergammers na erig.net). Czas chyba porozglądać się za inną MMORPG.

Duke Dran
Czemu piszecie, że to fake skoro nawet na tibia.com jest napisane -.^?

Voldus15
17-07-2006, 18:40
Nie podoba mi sie to że postac bedzie sie meczyc. A co z blokowaniem ?? czy to tez bedzie meczyc naszego bohatera ??

MrSosoo
17-07-2006, 18:40
Strzelanie do ludzi z battle... czy CipSoft na prawdę nie ma juz co wymyślać? Przewaga Sorcererów i Druidów (ew. Paladynów ) nad Knightami na serverach Pvp i e-Pvp ogromnie wzrośnie. Może się wydawać, że zmniejszy to szanse aim-botterów, jednak przyjmowanie przez CipSoft, że każdy napotkany sork czy druid korzysta z owej "pomocy" doprowadza imo do pogorszenia zasad Tibii i zakłóci równowagę w wyborze profesji.

Możliwość otwierania ciał potworów przez 10 sekund przez osobę, która zadała najwięcej obrażeń... Na pewno będzie to dobre rozwiązanie dla niskich lvli, gdzie thiefy rzucają się na każdego twojego monsterka. Jednak popatrzy na to z drugiej strony. Często na trade widzimy oferty typu: "Looking for shooter to Bk/Dl/Hero.. hunt". Oczywiście tacy shooterzy są przypadkowymi ludźmi dla blockera i na 90% on bierze caly loot a shooter zadowala się expem. Jeśli jednak ciało będzie otwierał sork/druid/palek to chyba oczywiste jest to, że przywłaszczy on sobie "cięższy" loot.

Męczenie się postaci jest według mnie najlepszym pomysłem wprowadzanym przy tym up-date ( jeśli to są wsztstkie ). Na pewno pomoże w walce z sharingiem kont co ptzy zgranej grupce pozwala na osiągnięcie wręcz niesamowitych wyników w bardzo krótkim czasie. Serv ma 2 tygodnie, a tam już biega sobie ~100 lvl, a inni nie mają jeszcze 50-tego. Według mnie takie zaburzenia powodują wyniszczanie się servera "od środka". A tak poza tym to uczciwi gracze będą mieli większą szansę aby dorównać oszustom :P

~~Pozdro, MrSosOo=]

Justysia_=*
17-07-2006, 18:41
Wszystko dobrze ale ten loot!!!!!!!!! To jest hamstwo. Bloker niebedzie mogl brac loota. grrrrrrrrrrrrr

jezeli dobrze przeczytalam to przez 10 sek nie moze wziosc loota...

Calen Futh
17-07-2006, 18:42
Niezły Hardkor :D

Niema jak Inteligencja Cip'ów -.-'

Super. Brak mi słów.

Oczywiscie ten pomysł bardzo uszczęsliwi wsyzstkich blokerów którzy nie bedą mogli brac loota odrazu

Btw. Użytkowników czytających ten temat: 236 (zarejestrowanych: 83, gości: 153) Zacnie ^.^

Kamae
CIPy dopieściły graczy na non-pvp i solidnie załatwiły low-leveli na pvp...
No i teraz sie nie oplaca juz kupowac PACC :P Dobrze ze tego nie zrobilem ;]

orion137
Toż to Q R W A jakiś żart! Mam czekać cały dzień żeby znowu expić?? Czy ich do końca P O J E B A Ł O?? To po co PACC'a kupiłem, żeby tylko połowe jego wykorzystać, a reszte czekać na wypoczęcie??

Strzelanie z Hotkeyów i Battle - dla mnie dobre, bo jestem sorcem, ale dla innych tragedia.

Lootowanie - OMG to co cały loot dla shooterów?? Bloker nie może wziąść loota?? Brawa dla nich!!!

Respawn - dobry pomysł nawet

NPC gadający z wielona naraz - też nawet dobry, choć nie ma już możliwości trapów na statkach.

Chciałbym żeby to był żart X( Też kupiłem PACC i lipa - połowe bede czekał aż mi się stamina odnowi...CipSoft SuX ;(

Co do loota - w sumie fajnie bo jak zabije potworka to nik mi nie podkosi loota, ale w przypadku hydr/dragów/gsów i bóg wie czego bloker ma kiepsko bo zadaje najmnjiesze obrażenia.. Czyli ma czekać 10 sek ? Wątpie żeby któryś shooter dał wziął loota blokerowi.. Nowy rodzaj thiefów bedzie. Wychodzi na to, że na hunty tylko z najblizszym i kumplami/gildią będzie można chodzić i to nie zawsze - bo człowiek jest tylko człowiekiem..

Kind Regards,
orion137

Didier19
17-07-2006, 18:43
Jeśli komuś niepodobają się zasady gry niech w nią po prostu niegra, moim zdaniem z tym lootem to dobry pomysł ale z tym odpoczywaniem może być różnie lecz z tego pwoodu niezamieżam się powiesić.

Golden'Fanatyk
17-07-2006, 18:45
ahahahah , ide w WoW pograc

Dragon86
17-07-2006, 18:46
hyhy
przynajmniej bedza co niektorzy miec troche zycia poza tibnia z tym expieniem na czas ;) zreszta pacc to nie tylko szybkie expienie:p

Diego'Odin
17-07-2006, 18:46
z tym braniem looto mis ie podoba
KONIEC Z THEFAMI NA NON-PVP

Ma'tys
17-07-2006, 18:47
Ludzie!!!

Czemu niby sorce maja wieksze szanse? Bo moze z battle listy? Tak samo ty mozesz jak i on! Czasami zamiast uciekac spóbujcie walczyc! Wedlug mnie pvp wkoroczyło na kolejny poziom. Poziom w którym nie wystarczy umiec trafic zeby zabic, teraz trzeba umiec wykorzystac teren, mwalle itp.

Stamina- moze i dobrze...

Statki- bardzo dobrze przynajmniej brak kolejek podczas szybkich akcji

Justysia_=*
Jeśli komuś niepodobają się zasady gry niech w nią po prostu niegra, moim zdaniem z tym lootem to dobry pomysł ale z tym odpoczywaniem może być różnie lecz z tego pwoodu niezamieżam się powiesić.

ehh dobrze to ujeles xP ja chyba zaczne grac na któryms z nowych swiatów non-pvp ale chyba jush nie zrobie knighta... no z deka dopiesili graczy na non-pvp i zalatwili low-lvl (jak ktos to napisal)
i dobrze ale z tym celowaniem w ludzi battle z deka przesadzili... mogli by ulepszyc knightów i palków.. bo teraz 3/4 ludnosci i postaci tibi to beda sorki i druty....

ahcarb
Najgorsze to chyba jest strzelanie ludzi z bittle listy, no cuz pozyjemy zobaczymy ;]

Dagenoth
17-07-2006, 18:48

Wtf?? Jestem na huncie, zdobywam najwiecej doświadczenia i bloker nie może wziąć loota?? Rozumiem, że ma to poprawić problem z thiefami ale jeśli idę z zaufanym blokerem wygodniej mi jest żeby to on brał loota BEZ czekania ani sekundy gdyż to jest tylko strata czasu. Teraz przykładowo na DLach będę musiał chodzić po fire i tracić manę z manashielda (lub tracić 10 sekund). Zresztą nawet na hydrach gdy biję je z visa pod schodami wygodniej mi jest nie bawić się w zbieranie loota. Vis, vis, vis, patrzę do ciała i schodzę na dół a bloker szybciutko po next hydrę leci.... eeeech... Mam nadzieję, że dodadzą do tego coś takiego, żeby członkowie party w którym jest osoba która zadała największy dmg. też mogli brać loota.

Ponadto blokowanie respawnu będzie odbywało się wyłącznie na piętrze, na którym ktoś stoi, na wyższych i niższych piętrach potwory będą się od teraz odradzały normalnie.

To akurat great idea. Nie trzeba będzie oddalać się od spawna np. demonów przy wrl queście ;] Cały czas będzie można stać nad nimi i patrzeć kiedy akurat się zrespią ;] Extra ;] Gz...

Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie. Licznik ten wskazuje, kiedy nasz bohater będzie zbyt zmęczony, by móc móc dalej zdobywać doświadczenie w czasie polowania. Postać może polować jedynie przez 56 godzin nim przestanie zdobywać doświadczenie. Ponadto przez ostatnie 14 godzin tego czasu zdobywać będziemy jedynie połowę doświadczenia. Poziom zmęczenia będzie malał, gdy postać będzie wylogowana. Za każde dwie minuty wylogowania będziemy mogli kolejną minutę poświęcić na expienie. Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Ma to na celu zmniejszenie ilości osób dzielących konta, by zdobyć przewagę nad uczciwymi graczami.

Kolejny genialny pomysł. Sam skill jest świetną sprawą, chociaż muszę powiedzieć, że lepszym rozwiązaniem byłoby tępienie sharerów w nieco inny sposób. Przykładowo GM mógłby co jakiś czas pisać do podejrzanej osoby i sprawdzać czy to ta sama osoba. No chyba że sharerzy bawiliby się w różnego rodzaju notatki itp. Bo ip niestety przy np. neo dowodu na dzielenie konta by nie dało... Więc w sumie jednak może i to jedyne rozwiązanie na pozbycie się sharerów...
Zastanawia mnie tylko czy te liczby w tym skillu są dobrze dobrane. Przydałoby się to sprawdzić i ewentualnie zwiększyć max długość gry i szybkość regeneracji.

Najwyraźniej tak ;]

Nowa możliwość (choć starzy gracze wiedzą, że nie taka nowa) strzelania do graczy z listy battle ma na celu zrównanie szans osób używających do tej pory do tego celu botów z uczciwymi graczami. Ponadto pojawią się nowe możliwości hotkeyów, którym teraz będzie można przypisać runy i inne użyteczne przedmioty. Będzie nawet można określić, czy chcesz za pomocą tego klawisza uzyć runy na sobie, czy na celu pod myszką.

Z jednej strony jestem za, gdyż trafienie z okienka gry w takiego np. 100 lvl+ playera bez zrobienia trapa, okrążenia go i zablokowania, etc. jest strasznie trudne i tu po prostu nie ma szans na częste go trafianie niezależnie od posiadanego pvp skilla. Z tego też względu na wyższych lvlach sorcowi mimo dobrego dmg. cięzko jest 1 na 1 wygrać. I nie pisać tu że jak się ma skilla to się wszystko zrobi. Zobaczcie jak zapier* przykladowo EO (wasz idol-zwracam się do noobków) i trafcie mi takiego na otwartym terenie.
Z drugiej strony jednak straaaasznie wzmocni to sorców i druidów, więc obawiam się, że inne profesje też zostaną w jakiś sposób w następnym updacie wzmocnione (nie może chyba tak zostać, że sorc z battle za każdym razem trafia z sd, a knight nie dość że tylko raz na jakiś czas trafi to zada obrażenia 10 razy mniejsze). Z tego też powodu może dojść do sytuacji że każda profesja będzie zadawała w pvp obrażenia dużo mocniejsze niż teraz i Tibia stanie się, hmm... tak jakby dynamiczniejsza... w sumie siekanina tylko będzie...

Ponadto kapitanowie będą teraz mieli możliwość rozmowy z kilkoma osobami jednocześnie. Jeśli wypowiedz magiczne słowo "Please bring me to [nazwa miasta]", postawią żagle lub przygotują swój magiczny dywan, by zabrać cię do celu, oczywiście pod warunkiem, że masz odpowiednią ilość pieniędzy i premium account. Możliwość taka będzie jednak działać tylko, jeśli kapitan już z kimś rozmawia, więc zazwyczaj nadal będziemy po staremu korzystać ze statków i dywanów.

Mała rzecz, a cieszy ;]

A już w środę kolejna zapowiedź zmian w update!

Czekamy z niecierpliwością ;]

Michal9000
Jak dla mnie najgorsze z tym czekaniem. To jedyna zecz która mi przeszkadza.

Knajcik14
To z tym zabieraniem loota to troche przypał ale i nie jeżeli idzesz na hunta blokować to jak nie masz zaufanych shooterów to wiadomo co najalpiej zeby np. członkowie party mogli razem zabierać loota o to tak ale co to to nie. Ale tak to nikt nam nie podwali loota z potworka :)/

2. Z tym zmęczeniem to chyba naprawde podłapali wasz kawał i co żeście narobili dobrego ?? :p

3. Nie będzie długich kolejek na statkach

Golden'Fanatyk
17-07-2006, 18:49
Czyli : Ide na hydry, jestem blokerem i nie otworze loota tak !?

Tawer Redeye
17-07-2006, 18:49
Loot- Jeah nareszcie udupuli knighta (jak lubie być sorciem)
Respawn - spoko nareszcie wolny spawn
Stamina - No może nikt nie pobije matki krzesłem , ale totalnie udupili hlvl( no i tych któzy grają 20 h dziennie ) zresztą co nam szkodzi przecież możemy grać w coś innego pójść do kumpli albo pogadac na gg
Battle- WTF? Totalne udupienie knighta( pala częściowe)X( no ale jak nabijej jakiś lvl i mlvl na pvp to rzeź :kat:
Kapitanie - i dobrze

Dragon86
17-07-2006, 18:50
Ludzie!!!

Czemu niby sorce maja wieksze szanse? Bo moze z battle listy? Tak samo ty mozesz jak i on! Czasami zamiast uciekac spóbujcie walczyc! Wedlug mnie pvp wkoroczyło na kolejny poziom. Poziom w którym nie wystarczy umiec trafic zeby zabic, teraz trzeba umiec wykorzystac teren, mwalle itp.

taa to powiedz mi jak ma se dac rade w walce 30 lvl knight vs 50 ms? (to taki przyklad :p ) mwall nie uzyje teren( a jesli to np pustynia kolo vocation quest gdzie teren jest taki ze mozesz se pozbierac piachu do butow ;) )

ari2423
17-07-2006, 18:50
+ :
+nie zabieranie loota :)
- :
-atack z run w batlle list ;0 szok !!

= :
= anty sharing :)

wedlug mnie bedzie to polegało, że jezeli ~1 min. nie zabijemy potworka to ta minuta nie odejmuje się nam :)

a ja bym dodał pacc, który nalicza się nie w dniach tylko w minutach ( godzinach), wtedy pacc był by bardzo opłacalny. :)

Thchuridam
17-07-2006, 18:51
CIPy wasza inteligencja rlz.

od 7.4 do 7.72 sa to najgorsze Tibijskie updaty.

pzdro mam myszke Razer Krait i ide grac w SC:BW.

baba Tibia (selena going down ? )

Nitro Evil$
17-07-2006, 18:52
Ten update smierdzi, i mam nadzieje ze CIP sobie jaja robi
jakieś zmeczenie omg ja chce grac a nie...
musze wbic 100lvl przed update :D

Madreth
Hah, jak wprowadza walenie z run na battlelist to bedzie zjebanie, juz w ogole knightow nie bedzie a co do loota to bedzie wielkie thiefowanie o ile masz dobrych kolesi z ktorymi grales na paru servach ale coz te battle zniszczy tibie calkowicie;]

Duke Dran
Wychodzi na to, że jeśli idziecie gdzieś z jakimś blokerem wcześniej się umawiacie, że loot dla niego albo nie bloczy... nie wiem jak to inaczej ująć : / (z qumplami najlepiej iść).

Justysia_=*
Czyli : Ide na hydry, jestem blokerem i nie otworze loota tak !?

otworzysz go...ale...po 10 sek...

oo ile opini na temat zmiany w grze po update ;D
jush 8 strOna ;D

Nadrill
17-07-2006, 18:53
Już to widzę...pewna grupa nabków usłyszała, że ktoś idzie na hunt i ma małe lagi, po zabiciu potwora będą czekać na 'zdobycz' jak sępy... ;<
To małoprawdopodobne, rzadko kto chodzi na hunt z lagami.
Widzę, że po raz pierwszy od dawna coś zmienią w mechanice rozgrywki. Jeszcze mogliby troszkę uprzykrzyć życie maniakom trenowania...
Edit: Użytkowników czytających ten temat: 277. O_o

Blind Guardian
17-07-2006, 18:53
Jak dla mnie wszystko jest ok bo gram na non pvp :) Oby tak dalej CIPy :D

Alojzy Mamriel
17-07-2006, 18:54
@UP: to z potworkami tez nie jest za fajne no bo jak ktos chodzi z blokerem i ustala ze loot blokera, to bloker musi poczekac 10 sec, a za ten czas thief wezmie loot

edit:
Użytkowników czytających ten temat: 289 (zarejestrowanych: 92, gości: 197)
Alojzy Mamriel, Knight Simon Dark lord, zielony-lp, Isga, Madreth, Gumball, MrSosoo, Gepard, Ab'addon, Dudas Koucz, Tychanowicz, Tibijczyk Maciek, bambus16, GAWRON, orion137, Igrexou, OnlyM(PL), Calen Futh, Tawer Redeye, Kamae, RaHak, Nadrill, Darcil, Picasso, Zamkniety w domku, Sir Luk Lagger, Tikiktaki, Justysia_=*, s1maciej, leetiger, _Ryzy_, Dagenoth, Mc macio, Guardian anubite, Xzonixek, Hallabard, czuk85, Bass, Lamdar II, hide, Ghost111, Sel, Phoenix Sapphire, Nortonus, keyu, Launor Sildox, verbus, Sesef, ahcarb, Lord Maniek, Ma'tys, Hestrial, Robsson, xedhgyr zezathyn, Thero, Therus Mroczny, Michal9000, Dragon86, jastr, Scyzoryk27, Gostex, MATI9630, Royal II, Skrzypas, Alvonzo, Tzuful, Knajcik14, Didier19, Dark Saian, NinJa, Elder Nagan, Anatol, pkr, Taka Tuca, Scroopy, Ard Carraigh, Etoric, Serr~, Czarny Mustang, Fenrir Alasthor, Kulikos, Magic Diox, Er4dor, Xavery, Xetor, Angel_Vader, Vrael, Broken Heart, Pior'firebladde, Chi Chi, sir Tifejo

Madreth
17-07-2006, 18:55
CIPy wasza inteligencja rlz.

od 7.4 do 7.72 sa to najgorsze Tibijskie updaty.

pzdro mam myszke Razer Krait i ide grac w SC:BW.

baba Tibia (selena going down ? )
Zgadzam sie z nim w 100% ;]
Update od 7.4 do 7.72 sa zjebane jedynie skillbar jest dosyc ciekawy:>

RaHak
17-07-2006, 18:55
loot - glupie jak cholera :P chyba ze jest tak ze w party moga obaj brac jak w innnych mmorpg
battle list- czy ja wiem
repawn- przydatne
expienie - cóż... Kaszanka na całej lini

Tawer Redeye
17-07-2006, 18:56
Nadril maniacy treningu to - boterzu lub afkerzy(zresztą kto gra nonstop skillując).
@edit Trzeba zaznaczyć, że zmęczenie dotyczy się jedynie czasu prawdziwego polowania. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się

Robsson
17-07-2006, 18:56
Ciesze sie ,ze nie gram juz.
po 1. Skoncza sie hunty z przypadkowymi ludzmi (wielki minus)
po 2. Zmęczenie? Pewnie pacc`e sie beda wolniej meczyly znajac cipsoft (kolejny minus)
po 3. Knight`ci nie dosc ,ze traca na blokowaniu , to jeszcze znacznie szybciej moga zostac zabici (... trzeci minus?)
po 4. Hotkeye... Przestanie sie oplacac uzywanie botow i to bedzie ulatwienie dla wszystkich profesji (plus)
Ogolnie uwazam ,ze ten update mozna spisac na straty (tereny tez [mam nadzieje ze nie] only dla pacc [MINUS!!])

Thero
17-07-2006, 18:57
Dobrym pomysłem nt. zbierania loota przez blokera jest ten: Jeżeli shooter jest w party z blokerem to bloker może otworzyć ciało potwora, któremu shooter zadął najwięcej obrażeń. W ten psosób łatwo i przyjemnie CipSoft rozwiąże wasz problem i zamknie wam usta, a update zacznie cieszyć wszystkich.

Dragon86
17-07-2006, 18:58
Kazdy moze se gadac a oni i tak zrobia po swojemu , ewentualnie ozniej sie laskawie spytaja "jak sie podoba?" ;)

Ghost111
...... Po dluzszym przemysleniu sprawy dochodze do wniosku ze to update bedzie gwozdziem do trumny.
*Knighci blokujacy np demona beda mogli dopiero po 10 sec otworzyc cialo a w tym czasie podbiega jeden z shoterow co zabral najwiecej hp i zabiera np
MPA -.-
*Sorcowie wlasciwie beda musieli ciagle byc na mana shieldzie bo nawet srednio zgrana banda 30 levelowych sorcow/druidow bedzie mogla zabic na combo np 100+ sorca/druida
Tibia straci swoj klimat i bedzie bardziej przypoiminac jakis je**ny OTS gdzie wygrywana lepiej zgrana armia aim botterow -.-

Wy*****alac mi z takim updatem

Sebcio :)
Hmm Tibia 7.75 ?

Tibia 7.72 + TibiaAuto

Takie mam odczucia :P

Hotkeye pod unki lipa strzelanie z battle lipa, ale z drugiej strony jak jest wojna i jest na ekranie 20 osob to i tak trudno ustrzelic :P

stop expa super podoba mi sie to :)

otiweranie potworka hmm powinni zrobic ze lider party moze otwierac odrazu i lootowac NP ! :D

AdiTheMaster
17-07-2006, 18:59
Af sorce staną sie potega... Z tym lootem genialny pomysl koniec thiefowania juz sie nie moge doczekac zeby jeszcze cos wymyslili dla osob ktore chca trenic a tam wbiega jakis #%#$^$% i wybija Ci potworki na ktorych skillowales

Warmendes
Nie czytalem wszystkich odpowiedzi na ten temat ale według mnie potwory powinna otwierac osoba ktora byla najblizej potwora. blokerzy mocnych potworow beda miec troche glupio -.-

starss
B) Ubdate piękny chyba wróce do gry jak powstanie ;]
Tylko niech mi ktoś powie kiedy !!! :D

GAWRON
n/c blz...
update sux..

Anczer
17-07-2006, 19:00
Totalna porażka..

Rozwiąznie problemu macro: dać macro dla wszystkich x.X SUX SUX SUX NO!NO!NO!NO!

Chyba robie knighta jak mam sie uhać hotkeyem...

To o sharingu to git ja jestem za. To że nie można otworzyć potworka to git. Jestem za, ale te runy w ludzi na battle to porażka...!!!

- Prodigy -
17-07-2006, 19:00
Użytkowników czytających ten temat: 293 (zarejestrowanych: 91, gości: 202)

Celowanie przez battle window ? No to teraz się powoli pokończa kłutnie, kto ma lepsze pvp - Nemtor, czy może Liam ? Teraz nawet 15 UHmaker będzie walił równie celnie, co 180 MS. Wiem, że pvp to nie tylko używanie run, ale i trapowanie, kombinowanie, etc. Ale pod względem samego celowania to porażka. Nikt już nie będzie musiał ćwiczyć pvp... bo 150 MS z Amery, będzie celował równie dobrze, co 13 Sorcerer z Secury. A Knighci ? Co z nimi ?

slawekmag
17-07-2006, 19:01
Zaskoczony. Pozytywnie.

Dragon86
17-07-2006, 19:01
Nie czytalem wszystkich odpowiedzi na ten temat ale według mnie potwory powinna otwierac osoba ktora byla najblizej potwora. blokerzy mocnych potworow beda miec troche glupio -.-

a co zrobisz keidy pare osob jest wokolo potworka? :p

Djurasik
17-07-2006, 19:02
1. - Dobre ? DOBRE ?! To wyobrazcie sobie że jesteście blookerem na huncie z kimś i ten ktoś jak zwykle zada więcej obrażeń bo wy aby blokujecie i co wtedy ? jak macie zamiar swój loot wziąść? siłą ? Na PvP moze to przejdzie ale na non-PvP to będzie wyrok dla blookerów.

2. - Stamina ?! ... DE*ILSTWO... dlaczego ? Bo jak by nie było gracz im większy ma lvl tym więcej musi zdobywać Expa. Żeby było jaśniej, jak kupuje pacc przykładowo to płacę za 3 miesiące gry - to skoro płacę za 3 miesiące to dlaczego mają mi z tych 3 miesięcy urywać godziny do expowania skoro normalnie mógłbym wyrobić więcej ? żeby było godzina offline to godzina online
1 = 1 to rozumiem ale 2 = 1 ? chyba ich pogieło, albo ostatnie 14 godzin tylko połowa expa ? czy oni się dobrze czują ? Daje wam gwarancje że jeżeli to zrobią to gra straci wielu graczy i jeszcze więcej skarg od posiadaczy pacc uzyska cipsoft ;/

3. - Wielkie dzięki że Cipsoft który miał "umilić życie knightom" w następnym update jak obiecywali właśnie ich UDUPIŁ. Teraz Knight vs Sorc/Drut to Dead Knight...

Coś ominołem ? jeżeli to co tu piszecie nie jest żartem to naprawdę ... ale to naprawdę Cipsoft'owi totalnie odwaliło. Widać chcą zniszczyć te świetną grę do końca. Żegnam was i oby ten żart ze staminą okazał się tylko żartem.

Nitromino
17-07-2006, 19:03
lol...........

Dragon86
17-07-2006, 19:03
Totalna porażka..

Rozwiąznie problemu macro: dać macro dla wszystkich x.X SUX SUX SUX NO!NO!NO!NO!

Chyba robie knighta jak mam sie uhać hotkeyem...

To o sharingu to git ja jestem za. To że nie można otworzyć potworka to git. Jestem za, ale te runy w ludzi na battle to porażka...!!!

Wyciagneles mi to z ust ;) to ja sie staram (bo to glupie i wogule) nie botowac etc a tu mi bota robia z tibi (lol!!) :confused:

matiiii
17-07-2006, 19:04
:cup: Nareszcie loot bedzie moj. Jeszcze zeby zrobili lootbag aby mozna bylo "invitowac" sobie zeby nikt nie zabiral. :cup: :cup: CIPsoft aby wiecej tak dobrych zmian!!:] :]

Dzakobek
17-07-2006, 19:04
Uhm.... CO TO MA BYC ??? Kurwa połowa graczy odejdzie z tibii no i co z tego ze cipsoft nie bedzie mial funduszy na utrzymanie serverów wiec na męski narząd płciowy im to?? Osobiscie tez raczej nie bede juz gral jesli tak bedzie bo co to kurna jest?? CO O TYM SADZICIE ?? PISAC Please!;)

Magnus Arthur
17-07-2006, 19:05
nawet może być :D

edit : joke -.-"

pkr
17-07-2006, 19:06
zastanawiam sie jakim sposobem bedzie liczony czas w jakim expisz? przeciez nie bedzie od zalogowania bo mozna stac, a przy staniu nic nie powinno ubywac wg. tego co tam napisano. moze czas w jakim bijesz potworka? dla hlvli to prawie roznicy nie zrobi je*nie raz-dwa i guard czy cos innego lezy, a na rooku zamin zabijesz trola na 4lvl to w ch*j czasu mija... oj niewidzi mi sie to...

Michal9000
Powinno być że potworka może otwierać osoba która zadała najwięcej obrażeń, oraz która otrzymała najwięcej obrażeń. Oczywiście liczone w ilści hp, bez liczena UHów itd. Znaczy jak są 2 osoby, i jedna oberwiw 2500hp i sie UHnie a druga 2450 i zostanie, to otwiera ta pierwsza.

Nadrill
Nadril maniacy treningu to - boterzu lub afkerzy(zresztą kto gra nonstop skillując).

Dlatego trzeba im trochę zmienić czas do loga, np. 5 minut.
326 osób już patrzy...

Arte
czysty idiotyzm... ta gra straci już wogule na wartości..

Oryginalny Aimbot stworzony przez Cipsoft...

Robsson
Jesli (tak jak w innych grach rpg) jak juz ktos napisal loota bedzie brala osoba ktora najwiecej hp zabrala i ludzie ktorych ma w party to daje wielkiego plusa... ale jesli nie bedzie tej opcji z party to nie oplaca sie grac...

Tikiktaki
17-07-2006, 19:07
1. - Dobre ? DOBRE ?! To wyobrazcie sobie że jesteście blookerem na huncie z kimś i ten ktoś jak zwykle zada więcej obrażeń bo wy aby blokujecie i co wtedy ? jak macie zamiar swój loot wziąść? siłą ? Na PvP moze to przejdzie ale na non-PvP to będzie wyrok dla blookerów.

2. - Stamina ?! ... DE*ILSTWO... dlaczego ? Bo jak by nie było gracz im większy ma lvl tym więcej musi zdobywać Expa. Żeby było jaśniej, jak kupuje pacc przykładowo to płacę za 3 miesiące gry - to skoro płacę za 3 miesiące to dlaczego mają mi z tych 3 miesięcy urywać godziny do expowania skoro normalnie mógłbym wyrobić więcej ? żeby było godzina offline to godzina online
1 = 1 to rozumiem ale 2 = 1 ? chyba ich pogieło, albo ostatnie 14 godzin tylko połowa expa ? czy oni się dobrze czują ? Daje wam gwarancje że jeżeli to zrobią to gra straci wielu graczy i jeszcze więcej skarg od posiadaczy pacc uzyska cipsoft ;/

3. - Wielkie dzięki że Cipsoft który miał "umilić życie knightom" w następnym update jak obiecywali właśnie ich UDUPIŁ. Teraz Knight vs Sorc/Drut to Dead Knight...

Coś ominołem ? jeżeli to co tu piszecie nie jest żartem to naprawdę ... ale to naprawdę Cipsoft'owi totalnie odwaliło. Widać chcą zniszczyć te świetną grę do końca. Żegnam was i oby ten żart ze staminą okazał się tylko żartem.

ON MA RACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! teraz pozostanie mi albo zakonczyc gre knightem i zrobic sorka/druida albo przezucic sie na cos innego.....

Arte
17-07-2006, 19:08
to teraz nic nie dadzą trapy... będzie się lało kolesia a on sie bedzie uhał hotkejem...

My991
17-07-2006, 19:08
Mam nadzieje, że oni nas w bambuko robią, jak nie to sie bardzo pogniewam . . .
X(

Dagenoth
17-07-2006, 19:09
Omg... O ile mój pierwszy post był w miarę ładnie i składnie napisany o tyle ten będzie zawierał bluzgi ;ppp

Napisałem pierwszego posta, wtedy były ze 2 czy 3 posty przede mna, a w tym czasie pojawiło się mase komentów, które dopiero teraz przeczytałem.

LUUUUUDZIE!!! Właściwie zwracam się tu do noobów-nie ludzi, czyli do low lvlowych knighów płaczących nad pomysłem z lootem.

Po pierwsze plebs (czyli wy) nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Czy wy jesteście aż tak ograniczeni? Przecież wyraźnie pisze że nie można wziąć ciała przez 10 sec... otworzyć MOŻNA!!!!! A wy płaczenie (oj było takich textów trochę) że nie będziecie mogli ciała otworzyć...

Po drugie płaczecie że teraz nieznany shooter będzie mógł loota kraść. A co? Nie podoba się zamiana ról, tak? Kiedyś shooter mógł być okradany, teraz wy i to się wam nie podoba. Oczywiście niestety wasze przemyślenia (błędnie oparte na tym że ciała nie da rady otworzyć) są nieprawdziwe gdyż ciało otworzyć może też bloker i zobaczy czy shooter czegoś nie weźmie.

Następną polewke mam z kolejnych noobów którzy płaczą nad pomysłem ze staminą. Połowa z was nie ma nawet 30 lvla i już się plebs kufa boi że im 7h expa nie wystarczy. Pewnie połowa z was na hunty idzie z połową bp uhów (knight) lub połową bp manasów (sorc) i wychodzi po 20 minutach jak capa na loota nie ma (bo o lootbagach plebs nie słyszał).
Wię co wy się kufa boicie że grać nie będziecie mogli?
Teoretycznie będzie można EXPIĆ (nie grać) 8h... To jest strasznie dużo. 8h expa dziennie samego hunta w zupełności wystarczy. I to dzień w dzień. Pisząc pierwszego posta bałem się czy te liczby są dobrze dobrane. Teraz pomyślałem że są idealnie wybrane. Jeśli 2 min offline dają 1 min hunta to jest po prostu boskie rozwiązanie jak ktoś to przemyśli. No ale plebs który i tak w połowie tego nie wykorzysta już płacze. Taka rola noobów...

Jeszcze mam wiele innych zarzutów do niestety mniej inteligenten części tego dforum ale już mnie palce bolą od tego pisania i stwierdzam że te trzynastolenie dzieci nie są warte tego bym tracił na nie kolejne 10 min (tyle by mniej wiecej zajelo pisanie posta, i tak od polowy polskich znakow przestalem uzywac).

Zozol
17-07-2006, 19:11
update taki sobie... Dobre jest rozwiązanie problemu ze spawnem, ale strzelamie do ludzi z runa na battle list to porażka... Mimo iż sam gram na non-pvp to mam kilku przyjaciół którzy grją na pvp i teraz im współczuje...
Co do blokowania potworów to neutralnie:P Mówisz shooterom ze mają nie podchodzić do ciała puki sam nie wyjmiesz loota do pokazania, a jak nie to niech se sami blokują i masz W Y J E B A N E:P

orion137
Uhm.... CO TO MA BYC ??? kobieta lekkich obyczajówa połowa graczy odejdzie z tibii no i co z tego ze cipsoft nie bedzie mial funduszy na utrzymanie serverów wiec na męski narząd płciowy im to?? Osobiscie tez raczej nie bede juz gral jesli tak bedzie bo co to kurna jest?? CO O TYM SADZICIE ?? PISAC Please!;)

Co ja na to ? Czekam aż skończy mi się PACC i jestem ~Retired~. NA cholere mam grać skoro będe robił połowę tego co robię normalnie ? Stamina...ehhh X(

Tibia zmierza do stania się zwykłą siekanką z wbudowanym aimbotem. Po co skill ? Lepiej wprowadzić battle.. Po co walka z botami ? Lepej wprowadzić battle..

Po co walczyć z account sharingiem ? Lepiej wprowadzić stamina points i udupić gracz.. Gratz Cip~ !! Jeszcze więcej takich "genialnków" update'ów i na serverach zamiast 35000 graczy bedzie grało 350 z czego wszyscy FACC, bo po co wydawać na 3 miechy Pacc jak połowe bedziesz regenerował stamine.. Pozostaje tylko OTS dla tych co nie potrafią ostatecznie zerwać z Tibią a CIP~ niech dalej wprowadzają update'y. Nastepny update juz mowilem...Runki 100x oraz Auto Uh..Wtedy Knighr zostaje cudownie udupiony..co ja gadam..już jest ;(

Kind Regards,
orion137

Mc macio
znowu "polowa ludzi odchodzi od tibi bee" w sumie to w porownaniu tego updata do poprzedniego z soulami to jest on nawet abrdzo fajny. W sumie to wszystko jest fajne(oczywiscie gram sorcem:D:D)

verbus
Khehehe not o teraz kazdy zacznie grac sorkiem :) :) :) X( :) :)

Elder Nagan
17-07-2006, 19:12
Zgadzam sie z nim w 100% ;]
Update od 7.4 do 7.72 sa zuwielbiam jeść bananyane jedynie skillbar jest dosyc ciekawy:>

hmm a o ankh zpaomniales przyjacielu towarzyszu :)

cipsoft potrafi zrobic z tej gry gowno ale przypatrz sie drogi Maurhexie

W sumie fajnie, skończy się ta szalona pogoń za expem. Gracz, który grałby bez przerwy 48 godzin musi przeczekać 4 dni by móc dalej długo expić. Więc rozkładanie expa na kilka dni po mniej godzin mi bardziej odpowiada. Bardzo dobra zmiana (oczywiście dzięki naszej sugestii ).

widac ze modek ma zajoba...

Sesef
17-07-2006, 19:13
gownoa nie update teraz troche przykładow z życia

Ide expić wpada Liam, Ozur Gruchman/Van Tristam i co naet przy hot keyu na Uh nie mam szans się wyuhać bo tamci mnie szybciej ściągną z sd.

Przykład 2 Podczas wojny są problemy z expieneim bo jedna strona drugiej przeszkadza i dla przykładu jedni robią sobie impre to ich z 1-2 dni nie ma to druga strona expi ile wlezie a teraz co gówno bo niestety stanina się skończyła.

2 updaty temy dali wandy i rody postacią magicznym podkręcili postacie magiczne teraz co znowu oni, a co knight do lamusa (małe porównanie Knight zostaje w średniowieczu Sorc, drut awansuje do nowożytności)

Co do Pacc to jak nie stanieje albo nei zaczną go przeliczać na minuty/godziny to lekka przesada płacę za cały dzień możliwości grania i co teraz sobie będe mógł tylko pograć 1/2.

Do tego zchszanili jedną z fajniejszych rzeczy w Tibi czyli wojny teraz co wygrywa ta strona która ma więcej pallow i sorców?? I jednocześnie większą siłe ognia.

Teraz tibia zmierza w stronę samodestrukci

W update 7.9 (taki powinien być w grudniu) zobacyzmy pewnie runki 100x dla postaci pacc i dadza exaust 0 s albo 500 ms żeby ludzi zachęcić do grania w Rl tibie a nie OTS, do tego jescze epwnie napiszą ze dożucają kolejne 2 demony w Anihilatorze bo teraz będzie załatwy jak się można uhać prawie jak automat.

Zaraz powstanie masa filmów pt "Patrzcie zrobiłem anihilatora bez macro/bota"

Multigadanie Fajne jedyne co się udało.

Blokada ciała, kompletne dno może by to tylko uruchomić na non PVP?? bo jak narazie to mam wrażenie ze na reście światów shooterzy zaczną okradać blokerów.

JEdyne co mi się w tym update podoba to że Cipy zniechęciły mnie nin do gry i nareście skończe w 100% grać :) szkoda tylko tego dziś kupionego pacca:/

A co z cało dnowymi exani na hydrach, przepraszma bardzo to że sobie skocze ze znajomymi w weekend na hydry na 18-30h zeby zarobić coś na uhy to już musze być sharerem. Nieodś ze pdoczas tego nie powiem ci mnie bierze ale patzrenie na hydyr pprzez 30h jest wnerwiające, ale co musze patzreć żeby potem muc sobie zrobić troche rpzyjemności i pojśc na wrl na przykład.

Dragon86
Omg... O ile mój pierwszy post był w miarę ładnie i składnie napisany o tyle ten będzie zawierał bluzgi ;ppp

Napisałem pierwszego posta, wtedy były ze 2 czy 3 posty przede mna, a w tym czasie pojawiło się mase komentów, które dopiero teraz przeczytałem.

LUUUUUDZIE!!! Właściwie zwracam się tu do noobów-nie ludzi, czyli do low lvlowych knighów płaczących nad pomysłem z lootem.

Po pierwsze plebs (czyli wy) nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Czy wy jesteście aż tak ograniczeni? Przecież wyraźnie pisze że nie można wziąć ciała przez 10 sec... otworzyć MOŻNA!!!!! A wy płaczenie (oj było takich textów trochę) że nie będziecie mogli ciała otworzyć...

Po drugie płaczecie że teraz nieznany shooter będzie mógł loota kraść. A co? Nie podoba się zamiana ról, tak? Kiedyś shooter mógł być okradany, teraz wy i to się wam nie podoba. Oczywiście niestety wasze przemyślenia (błędnie oparte na tym że ciała nie da rady otworzyć) są nieprawdziwe gdyż ciało otworzyć może też bloker i zobaczy czy shooter czegoś nie weźmie.

Następną polewke mam z kolejnych noobów którzy płaczą nad pomysłem ze staminą. Połowa z was nie ma nawet 30 lvla i już się plebs kufa boi że im 7h expa nie wystarczy. Pewnie połowa z was na hunty idzie z połową bp uhów (knight) lub połową bp manasów (sorc) i wychodzi po 20 minutach jak capa na loota nie ma (bo o lootbagach plebs nie słyszał).
Teoretycznie będzie można EXPIĆ (nie grać) 8h... To jest strasznie dużo. 8h expa dziennie samego hunta w zupełności wystarczy. I to dzień w dzień. Pisząc pierwszego posta bałem się czy te liczby są dobrze dobrane. Teraz pomyślałem że są idealnie wybrane. Jeśli 2 min offline dają 1 min hunta to jest po prostu boskie rozwiązanie jak ktoś to przemyśli. No ale plebs który i tak w połowie tego nie wykorzysta już płacze. Taka rola noobów...

Jeszcze mam wiele innych zarzutów do niestety mniej inteligenten części tego dforum ale już mnie palce bolą od tego pisania i stwierdzam że te trzynastolenie dzieci nie są warte tego bym tracił na nie kolejne 10 min (tyle by mniej wiecej zajelo pisanie posta, i tak od polowy polskich znakow przestalem uzywac).

U ROX :D nareszcie ktos ich (naprostuje?)

Vashrin
No dobra knighty..
Zmieniamy sie na pallkow? Chyba najbardziej oplacalna postac to bedzie
Plusy dla pallka:
- bloker nieukradnie loota;]
- sd/hmm/i inne runki w battle do wojen/pkowania :evul:
- jedyne wydatki to bolty beda no i czasem hmmki na hunta ;]
Czyli najmniejsze waste mi sie wydaje zrobimy, a tym czasem duzo zarobimy na guardkach;]

Duzo minusow dla knighta teraz bedzie:
- shooter moze ukrasc loota
- sorcki beda mogly go bardzo latwo ubic (battle)

Jedyny plus jaki widze dla knighta to uhanie na hotkeyu podczas, gdy jest wojna;]

pkr
17-07-2006, 19:14

ahahha ogarnij sie typie "Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu." Z CIAŁA, a nie ze ktos ci cialo bedzie przesowal omfg f;

Medivh Shady
17-07-2006, 19:15
narazie ujdzie wszystko ,tylko powinni zrobic tak ze bloker moze zobaczyc loot ale nie moze go wziasc , bo bedzie niezle kantowanie szoterow ;)

Seilla
Jak dla mnie to nie będzie aż tak źle, jednak co do zabierania loota z ciał, to powinna to robić osoba którą potwór atakował, wtedy by było sprawiedliwie. Np. trenujesz sobie na rotach, a tu sorc/drut z wandem/rodem zabije go na 2 hity i loot dla niego :/ Jak dla mnie to bezsensowne.

My991
Dagenoth masz racje ale te celowanie w ludzi w battle ;(

Midarth
17-07-2006, 19:16
Oprócz siedmiu nowych grafik i jednej wyspy, której zrobienie zajęło nam pół roku [w końcu chyba ważniejsze jest wydawanie przez nas waszych pieniędzy za pacce], wprowadzimy wiele udoskonaleń do gry.

Staramy się przeciwstawić pladze złodzieji dlatego każdy item może zostać podpisany przez gracza i tylko on będzie mógł go ruszyć i go wziąść. Proszę nie pisać w sprawie zablokowanego skrzynkami Venore i innych miast.

Ponadto ułatwimy polowanie na potwory, teraz możesz stanąć w środku respa potwora i kiedy pojawi się on na nowo zabić go, bez żadnych strat, gdyż on nie zaatakuje Ciebie.

Teraz aby expić będziesz musiał wysłać do nas list potwierdzający, iż nie dzielisz z nikim konta, który musi zawierać podpis proboszcza, mamy, taty i twoje świadectwo moralności obywatelskiej.

Aby uprzykrzyć życie botterom zaimplementowaliśmy własnego aimbota w kliencie. Funkcja combo sd jest w fazie testów, ale postaramy się ją jak najszybciej poprawić. Musimy przyznać, że uh bot działa świetnie, dlatego zmiejszyliśmy wymagany poziom na annihilatora na 80, gdyż bot może nas spokojnie wyuhać.

Teraz aby podróżować między miastami, będziemy wchodzić do specjalnych teleportów, dzięki którym unikniemy kolejek, a które będą pobierać pieniądze z naszego dp.

Ja wysiadam, myślałem że bardziej spieprzy_ć się już nie da, ale się myliłem...

Feyzzy
17-07-2006, 19:17
Bardzo fajnego DZOLKA zapuscil cipsoft. Niech jeszce zrobia zeby sorc byl najszybszy to wogle zobaczenie jakiejs innej profesji bedzie wilekim wydarzeniem. A co do tego ze nie kazdy otworzy nam potworka mam mieszane uczucia z jednej strony dobrze ze jakis noob nam nie wezmie ale z drugiej jak na huncie mamy w ekipie zlodzieja to wezmie se loot kulturalnie i powie "empty". Tylko plx zeby w srode sie nie okazalo ze ulepsza jeszce sorca jak w ostatnim update .... ZROBCIE COS DLA KNIGHTA I PALLA PLZ. Rozgadalem sie ;p

Pozdro 4 allB)

nab

Kto tu jest ograniczony?

Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.

Napisze dużymi literami , bo może patrycjusz Dagenoth nie rozumie:

PRZEZ 10 SEKUND NIE MOŻNA ZABRAĆ PRZEDMIOTÓW Z CIAŁA ORAZ NIE MOŻNA TEGO CIAŁA RUSZYĆ

Tak... ruszyć to trzeba szanowną główką!

-nab

Golden'Fanatyk
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1306837

Laster
17-07-2006, 19:18
Czy ludzie z Cipsoftu powariowali8o 8o , jak to bedzie mozliwe, plz boże nie rób nam tego to ile ja bede moim drutem lvl nabijał co za ci*** to niemożliwe, prosze niech mnie ktoś uszczypnie, OmG ja sie chyba psychicznie załamie OmgX( X( X( X( X( X(

p.S. czyzby to koniec marzeń z tibią :(

zangariev
Hmm wszystko wskazuje na to, że cipsof stara się usunąc jak największą liczbę graczy, którzy niegrają uczciwie. Bo po co komu pvp bot skoro jednym kliknięciem bije w playera? Po co kompu uh bot na anni skoro za pośrednictwem 1 klawisza może się "spammować" uhami? Update fajny jedyne co mi sie niepodoba to to z lootem, kiedy sami huncimy to ok ale jeśli siedzimy na hydrach, wiadomo, że knight niedostanie najwięcej expa aby mógł sprawdzić loota...więc co czekamy 10sek? Przez ten czas można ubić nastepna hydrę. A czekać aż podbiegnie osoba, która dostała najwiecej expa? Jestem pewien, że z czegoś takiego wynikną kłótnie.

Pozdrawiam.

Madreth
hmm a o ankh zpaomniales przyjacielu towarzyszu :)

cipsoft potrafi zrobic z tej gry gowno ale przypatrz sie drogi Maurhexie

W sumie fajnie, skończy się ta szalona pogoń za expem. Gracz, który grałby bez przerwy 48 godzin musi przeczekać 4 dni by móc dalej długo expić. Więc rozkładanie expa na kilka dni po mniej godzin mi bardziej odpowiada. Bardzo dobra zmiana (oczywiście dzięki naszej sugestii ).

widac ze modek ma zajoba...
Moj drogi Towarzyszu Dragonie, sadze ze cipsolf w tych updatach na maxa zrypal tibijke :>
Nie to co kiedys, "Dark Crusaders" HAHA :DDDD
Przeslesz mi buziaczki? :>

Bazyllu12
lipa z tym ze bloker nie bedzie mogl przez 10 sec otwierac loota -.- i z tym zmeczeniem

Rinnaroc
17-07-2006, 19:21
Bedzie ciekawie :) Chyba robie sorca na infernie :evul:

sir Tifejo
chce ktos kupic 49 royala na Selenie?:D
Retired.

orion137

Ok, moze zobaczyć czy mu shooter nie podkosił loota i co ma mu zrobić ? Zabić ? No oki, na pvp może da rade (chociaz z battle list moze być problem), a na no pvp ?

Słyszałeś może o szybkim expieniu ? Kto powiedział, że dziennie musze robić 1 level ? Zdarza mi się expić 10h dziennie czasami nawet dłuzjej - jak mi sie nudzi. Troche to smieszne, że mówi to koleś który ma rzekomo 90+ level. Tobie starczy 8h expienia dziennie, zakladając ze zalezy Ci na szybkim expieniu ?

Na koniec -

Po pierwsze jakim prawem mówisz do osób, których nie znasz "plebs", "mniej inteligentna część forum" ? Znasz mnie z reala ? A może jesteś geniuszem (jasnowidzem?), który wszystko wie ?

Stwierdzasz, ze te ""trzynastoletnie dzieci" nie sa warte Twojego czasu ? To po co w ogóle korzystasz z tego forum/grasz w Tibię, skoro średnia wynosi około 13-16 lat ?

Po drugie możliwe, że Ci się wydaje, że jesteś madry i zjadłeś wszystkie rozumy ale tak nie jest :) Możesz mi wierzyć, że do człowieka mądrego Ci wiele jeszcze brakuje.

@topic

Sorry za offtop ale ten post mnie troche zirytował

@autor tego posta

Jeżeli jeszcze masz coś do powiedzenia w sprawie mojego posta to napisz mi na priv bo szkoda offtopicu w temacie..

Pozdrawiam,
orion137

Raczeq
Loot = Ok (Poniewaz gdy jestes z kims na huncie to mozesz poczekac ta chwile 10 sec to nie jest dlugo, a gdy huntujesz sam to te 10 sec starczy ci aby wyciagnac loota)
Potword = Ok

Stamina = Tragedia (zalozmy mam tydzien wolnego, chce sobie zrobic wysoki lvl szybko i niemoge przeciez to paranoja, Co do treningu itd. To Sorc i Knight powah, A pall wyda tyle na speary ze szkoda gadac)

Aim = Tragedia

Rozmowa = REWOLUCJA !!!!!! juz im sie chyba nudzilo

Niewiem po co tyle zmian widac ze w Cipsofcie sie nudza.

Zdecydowanie najgorszy update sie szykuje.

noobowaty mistrz
17-07-2006, 19:22
Bardzo sie ciesze ze zmian bo gram druidem.

Teraz se mozna isc na demon hunt, zrobic najwieksze obrazenia, wziac mpa i zrobic knighta w bambuko mowiac ze 23 gp wypadlo. OWNED

Teraz nie bedzie mozna szybko expic bo postac sie bedzie meczyc. Dzieki temu bedzie na serwerach duzo wiecej graczy nisko lvlowych ktorych mozna bedzie zabijac. ONWED

Teraz bedzie sie zawsze trafiac z sd wiec knighci moga zapomniec o uciekaniu na boki i beda dedy lapali czesto. OWNED

Wald_Kerius

Dziwny zbieg okoliczności, że o tym samym pomyśleli CIPowie. Jeżeli to okaże prawdą, wszystkie skargi powinny spaść na tibia.pl :D Oczywiście żart...

Pomysł z tym kto jako pierwszy może wziąść loot z potwora jest całkiem dobry. Ten kto zabije, będzie miał większy wkład przy zabiciu potwora ma prawo do nagrody. Sprawiedliwy podział. Być może odnoobi to troche graczy którzy staraja się kraść cudze looty i zabijają cudze potwory. Trochę gorzej sprawa wygląda podczas wspólnych huntów gdzie przez 10 sek do nagrody będzie miał dostęp tylko shoter który zadał największe obrażenia. Do tej pory to bloker głównie mógł sobie przywłaszczyć lepszy item, teraz rolę się odwróciły. Wydaje mi się, że jednak nie ma idealnego sposobu aby wspólne huntowanie było w 100% sprawiedliwe. Wszystko zależy od wzajemnego zaufania...

Jeżeli chodzi o koniec blokowania respawnu na innych piętrach to ta poprawka chyba nie wymaga głębszego analizowanie. Pomysł w 100% trafny...

Absolutną rewolucją jest wprowadzenie poziomu zmęczęnia. Wydaje mi sie, iż 56 godzin ciągłego siedzenia na respie w zupełności wystarczy dla jednego gracza. Fakt, że przez ostatnie 14 godzin exp będzie szedł o połowę wolniej ale 42h ciągłego expienia to też jest dużo. Ciekawe czy tak na prawdę jedna osoba tyle wytrzyma. Wydaje mi się, że jednak ten pomysł nie jest w zupełności w 100% trafny. 56 godzin to jest bardzo dużo jednak oprócz expienia postać może przecież trenować np. drugie 56 godzin, będąc cały czas w grze. Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się. Jestem ciekaw czy skoro się nie męczą to czy przypadkiem postać w tym czasie nie regeneruję sił? Mam nadzieję, że nie !! Ogólnie każdy pomysł mający na celu zmniejszanie ilości oszustów jest mimo wszystko dobry.

W końcu pomysł który mi się bardzo nie podoba - strzelania do graczy z listy battle. Skończy się era graczy posiadających prawdziwe PVP. Z drugiej strony powinno być mniej oszustów uzywających boty z auto celowaniem. Jak wiadomo walka to nie tylko atak ale równiez obrona. Czekam na coś takiego,że będzie można zlikwidować auto leczenie się poprzez boty. No cóż coś za coś...

Hotkeyów jest i tak stosunkowo dużo. Ja osobiście jestem za tym aby nic już więcej nie przybywało. Chyba, że tym razem będzie to jakaś super extra wypas rewelacja która naprawdę się przyda. W przeciwnym razie pomysł mi się nie podoba.

Kapitanowie statków którzy rozmawiają z wieloma osobami jednocześnie... Hmm zapowiada mi się ładny spam. Ciekawe jak to bęzie w rzeczywistości.

Na koniec mam mały niedosyt ponieważ nic nie jest wspomniane o nowym wyglądzie postaci. Liczyłem, że może tym razem dadzą coś nowego.

pkr
to zmeczenie jest po to zeby nikt nie okladal starej krzeslem x_o

Raul
Na huntach knight nie expi i traci uhy. Jedynym powodem, dla którego był dobry na hunty było to, że zawsze miał 100% pewności, że nikt go nie oszuka co do loota bo miał do niego dostęp jako pierwszy. Doszło do tego celowanie z run na battle. Czyli wszystko przeciwko tej (i tak słabej już) profesji.

matiiii
Ja odpoczatku mowilem ze upade bedzie nie dobre dla graczy. Wy sie mnie nie sluchaliscie to macie.:confused: A kiedy termin Upade?

Kirin-Tor
17-07-2006, 19:23
No to fajnie po co zyskiwałem zaufanie jako gracz i blocker?

Pójde na demony z ****ami bedzie mpa i sie oni bedą cieszyć a nie ja
-.-

Einstein15
17-07-2006, 19:23
Temu clipsoftowi chyba odbilo.Kurcze bloker nie bedzie mogl chaczyc loota czyli same straty.Przez to nie ebdzie chyba blokerow.A jeszcze lepsze to jest to z tym battle.Brawa dla clipsoftu za zmniejszanie liczby graczy -.-

Vil
17-07-2006, 19:24
Nie no, konkretnie

Cipsoft >>> Giertych w p**rdolnietych pomyslach

czekamy az non-pvp z 850 osob zaludnia sie do 1k.

Silkov
Za piękne by prawdziwe....

Ale te hotkeye i battle list sux.. teraz będzie walka kto szybciej kliknie w np. F1 :(

według mnie... ściema...

giersz
Ta zmiana z braniem loot przez gościa który zadał najwięcej obrażeń jest dobra, ale nie dla blokera:confused: Trzeba mieć zufanego shootera i umówić się żeby nie podchodził do zabitego potwora. A wie ktoś, czy można zobaczyć co jest w trupie, ale nie można wziąść lootu przez te 10 s; czy nie można zrobić ani tego ani tego? Mogę wtedy sprawdzić czy shooter nie zabrał mojej należności.:]

Pawio
Powinni bardziej zadbać o bezpieczeństwo naszych kont :]
Wie ktoś czy będzie coś dla facC?? w tamtym update była katedra ;]

Exudio
Echh..to jest idiotyzm. Jakie knight ma szanse? Naprawdę to jest denny idiotyzm. Knight blokuje sobie demona, podbiega sorc, wali, zabierze więcej HP i podbiera loota. TO JEST ŚMIESZNE!!!!!!

DRoN
Mnie bawi jedna rzecz.

Pojawia sie Orsh, <cykcyk> i wszystko pięknie, już leży w piachu.
Nagle wciągu dziesięciu sekund dolatuje noobek i zabiera ciało, bo bloker nie zada najwięcej DMG, więc nie ruszy ciała wcześniej.

mcsis
17-07-2006, 19:26
Blokerzy juz nie beda mogli podwinac loota HAHAHAHAHA A otwierac beda mogli SORCE HAHAHA

Ten update juz na maxa wykreci sorca :)

TO JA GRAM 24/h musze go jak najszybciej wypowerowac zanim mi naloza stamine :D

Mogli by zrobic jakies fuidy(drogie) ktore pozwalaja zwiekszyc wytrzymalosc xD

Ogolnie update na +.

Elder Nagan
17-07-2006, 19:26
Moj drogi Towarzyszu Dragonie, sadze ze cipsolf w tych updatach na maxa zrypal tibijke :>
Nie to co kiedys, "Dark Crusaders" HAHA :DDDD
Przeslesz mi buziaczki? :>

jaa wielki kiss for you :*** hehe Je Hail Dark Crusaders..niestety w tamtym czasie troche zjebalo sie meidzy nami ale juz jest chyba good..najbardizej mnei boli ze nooby ktore dotychcasz nie potrafily cie trafic z runy zrobia to za kazdym razem..nawet neiwiedza jak to boli..no cipsoft jebie gre za kazdym razem i jak tu sie nie zdenerwowac

kostooch
17-07-2006, 19:28
Zalowy update.

Stamina mnie po prostu rozpieprzyla. Brak slow.

Co do blokowania otwierania cial potworow - bylo to zapowiedziane juz na screenie, ktory wyciekl z forum gmow przed poprzednim letnim updatem.

Od teraz wojny beda wygladaly w ten sposob, ze bedzie wygrywal ten, kto bedzie sprawniej naciskal guziki na klawiaturze i mial wiecej uhow/sd.

hail cip and up _/

Bofedojo
Tibia umiera... ta gra po update straci sens, nawet nie bede sie wbijal zeby PKowac, bo to bedzie zalatwe, nogami bede mogl ubic jakiegos n00bka, a jak wparuje mi jego kumpel sorc to jestem zupelnie bez szans...

Resp i statki sa wporzo, ale lootowanie?... To jeszcze bardziej zwiekszy thiefow, bo normalnie teraz na huntach pewnie bloker bedzie stal przy ciele i czekal te 10 sekund, ale przez ten czas moze przyjsc jakis thief...! Zmeczenie nie zlikwiduje sharerow, ale normalnych graczy. Teraz drudzy ownerzy beda siedzieli na UH makerach itp...

Zbliza sie najgorszy update w historii Tibii...

DDoS
100% zgodności z updatem. Koniec z Power Gamingiem.
Mi wszystko pasuje.

- Pogram 4h przez noc się odrobią.
- Na polowania chodzę sam lub z ludźmi z guild tylko i wyłącznie, więc problem loota nie istnieje.
- Battle list phi nic mnie nie obchodzi :P.

keyu
Zmęczenie - Nie ma się co dziwić CipSoftowi, że stara się ograniczać jak najbardziej może napalonych nastolatków z latarkami pod kołdrą.
Niezrozumiałem przesłania -.- Może ty jestes napalonym nastolatkiem (czternastolatkiem) ktory gra w komputer pod kołdrą i z latarką w ręce.. Gadasz jakbyś był z poprzedniego pokolenia (jak moja mama :P), wogole 0 logicznego myslenia, cipy niechcą ludziom popsuć gry tylko uniemozliwic acc sharing jesli niewiesz co to jest to mowie ci jest to DZIELENIE KONTA a nie napalone nastolatki pod kołdrą i zw dodatku z latarką :O
Battle list - Innego sposobu na pozbawienie aimboterów poczucia dymania CipSoftu w dupę nie ma moim zdaniem.
Yaaaaaasne niema innego sposobu, tylko że do tej pory aimbotów uzywalo stosunkowo malo ludzi zalozmy ze 10% a teraz kazdy bedzie aimboterem -.-
Otwieranie potworków - Nie martw się blokerze! Poczekasz 10 sekund dodatkowo - dłużej będziesz huntował z sorcem, który i tak zaraz idzie odpoczywać :').
I co lepiej dla ciebie jako blokera ze sorc z ktorym huncisz - twoj shooter, traci czas bo musi czekac az ty otworzysz potwora i przez to marnuje cenne chwile w ktorych moglby huncic a zamiast tego stoi i patrzy a energia marnuje się itak :/ Znam duzo ludzi i wiem ze nawet nietrzeba byc napaleńcem zeby niestarczyl ci ten czas 48 godzin expienia sam nieraz za dobrych czasow expilem po 12h kilka godzin przerwy i znow 12h expienia itp..

Ziomek gadasz niby jak dorosły i dojrzały a tak naprawde same głupoty :/ i niepodoba mi sie styl pisania, jak moi rodzice Bleeee

Wniosek:

Tibia 7,8 = Tibia 7,7 + TBI + pare innych gadzetów

Tyrus
hehe, dobry zart :D. Fajny Bedzie UPD, tylko cos za bardzo nie kumam z tym zmeczeniem ale spox bedzie8o

Dagenoth
17-07-2006, 19:29
ahahha ogarnij sie typie "Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu." Z CIAŁA, a nie ze ktos ci cialo bedzie przesowal omfg f;

Kto tu jest ograniczony?

Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu. Przez ten czas nie będzie także można ruszyć zabitego potwora.

Napisze dużymi literami , bo może patrycjusz Dagenoth nie rozumie:

PRZEZ 10 SEKUND NIE MOŻNA ZABRAĆ PRZEDMIOTÓW Z CIAŁA ORAZ NIE MOŻNA TEGO CIAŁA RUSZYĆ

Tak... ruszyć to trzeba szanowną główką!

-nab

omg... ale koles jestes...
Zmeczony jestem pisaniem do noobow ktorzy g* wiedza i tylko placza wiec pisalem skrotami (skroconymi zdaniami). Plebs plakal ze bloker (praktycznie bloker bo z reguly on obrazen nie zadaje) nie bedzie mogl nawet otworzyc ciala przez 10 sek (a byli i tacy co pisali ze w ogole) wiec chialem im wytlumaczyc sprawe ze problemu dla nic wielkiego nie ma.
A problemu nie ma bo bloker jest najblizej potwora wiec po zabiuciu monstera moze go OTWORZYC PIERWSZY!!!! zanim shooter (ten ktory dmg najwiekszy zadal) podbiegnie i wezmie zalozmy nawet MPA (plebs placze ze mpa beda krasc a pewnie wiekszaosc co to pisala ma 15-20 knighta na faccu ;p) I ZOBACZYC CZY NIE JEST OKRADANY!
Dlatego tez chcialem po prostu powiedziec ze problem nooby z niczego biora bo prawdy za grosz nie maja.

A ze zle zrozumiales to juz twoj problem.

narazie ujdzie wszystko ,tylko powinni zrobic tak ze bloker moze zobaczyc loot ale nie moze go wziasc , bo bedzie niezle kantowanie szoterow

War na arcanii mamy, zaplacilem juz za wyjscie wiec nic zlego o tobie nie powiem (nie chce jeszcze raz pasc - chociaz anyway slyszalem ze mnie noobcharami ubic chcecie ;p)
W kazdym razie gdybys posta przeczytal dokladnie to wlasnie tak jak chcesz zeby bylo bedzie ;p

rafalxx
Bardzo sie ciesze ze zmian bo gram druidem.

Teraz se mozna isc na demon hunt, zrobic najwieksze obrazenia, wziac mpa i zrobic knighta w bambuko mowiac ze 23 gp wypadlo. OWNED

Teraz nie bedzie mozna szybko expic bo postac sie bedzie meczyc. Dzieki temu bedzie na serwerach duzo wiecej graczy nisko lvlowych ktorych mozna bedzie zabijac. ONWED

Teraz bedzie sie zawsze trafiac z sd wiec knighci moga zapomniec o uciekaniu na boki i beda dedy lapali czesto. OWNED

Tyle ze teraz knighci bede sie uhali 2x szybciej.

A tak pozatym bedzie mozna bez bota przejsc anihilatora.

Elder Nagan
jaa wielki kiss for you :*** hehe Je Hail Dark Crusaders..niestety w tamtym czasie troche zuwielbiam jeść bananyalo sie meidzy nami ale juz jest chyba good..najbardizej mnei boli ze nooby ktore dotychcasz nie potrafily cie trafic z runy zrobia to za kazdym razem..nawet neiwiedza jak to boli..no cipsoft uwielbiam jeść bananyie gre za kazdym razem i jak tu sie nie zdenerwowac

do ludzi ktorzy wypowiadaja sie odnosnie lootow i ich klikania...
wy jestescie tacy glupi sami z siebie czy wam za to placa??
loota mozna zobaczyc ale nei mozna go zawinac do bp...

Duke Dran
Mnie bawi jedna rzecz.

Nagle wciągu dziesięciu sekund dolatuje noobek i zabiera ciało, bo bloker nie zada najwięcej DMG, więc nie ruszy ciała wcześniej.

Noobek się cieszy że ma tunderhammera a już następnego dnia pada od jakiegoś h-lvla xDDDD

racja

Barber
17-07-2006, 19:30
J********E ich chyba powalilo z ta stamina ja gram caly dzien i cala noc i przez nastepny dzien niemoge?? Jak to wejdzie w gre to po H** kupowalem PACC'a

Defroy
17-07-2006, 19:31
Gram w tibie jakies 5-6 lat ostatnio mialem 4 miesieczna przerwe.Mialem isc na nowy server ,lecz sie zastanawialem teraz jestem pewny ze sie nie wybieram,chodz mam juz zamowionego pacca.Jaki sens ma gra w ktorej rozchodzi sie tylko o liczbe run,wyzszy lvl zawsze wygra.Wciskanie hotkeya walenie na battle.Wiadomo ,ze bije sie lvle po to aby pozniej toczyc wojny ,a jaki sens ma teraz wojna,moim zdaniem zadna.Co update cos jest zjebane?Zobaczyliscie ze liczba graczy zmalala do 35tysiecy ,chodz mamy nowe servery.Takim sposobem tibia upadtnie ,albo cip soft wroci do starych ustawien ,ale to moze byc zapozno.Po co sa 4 voc ??Jesli oplaca sie grac tylko 1.Pojebane i tyle ,az leska sie kreci jak pomysle jak kiedys bylo.Sry ze ten tekst nie trzyma sie kupy ,ale nie mam sil ;/

Xavery
17-07-2006, 19:31
Na huntach knight nie expi i traci uhy. Jedynym powodem, dla którego był dobry na hunty było to, że zawsze miał 100% pewności, że nikt go nie oszuka co do loota bo miał do niego dostęp jako pierwszy. Doszło do tego celowanie z run na battle. Czyli wszystko przeciwko tej (i tak słabej już) profesji.

Zgadzam sie w 100%. Od updatu na jakiekolwiek hunty bede chodzil z bardzo waska grupa przyjaciol. Wtopa. Ogolnie updtae zapowiada sie nieciekawie, no ale zobaczymy.

Ricalone
17-07-2006, 19:32
update super, ogolnie to fajnie a nawet spox celowanie super ale gram na non-pvp hotkeye z kamyczkami superowe nareszcie nie bede musial scigac botow szkoda ze nie zrobia jakis opcji afk jedeyne czgo zaluje to brak manarunek :baby: :cup: ooo pro ale i tak gram na non-pvp i dlatego ciesze sie ze wyszly dwa nowe servy non-pvp celowanie super ale szkoda ze mi nie dziala cipsoft zajebal wlosami jak lysy o kant kuli btw co to sa servy non-pvp?

Mc macio
Mnie bawi jedna rzecz.

Jaki noobek? Chyba shooter ktory zadal mu najwiecej expa... No sory ale jesli idziesz blokowac orsze noobkowi to chyba twoj wybor...

rozwnie dobrze mozesz jechac na cipsoft ze cie noobek zabil gdy z nim trenowales w party...

hide
@ Dagenoth (http://forum.tibia.pl/member.php?u=20346)
Och mistrzu ^^
Wreszcie ktoś z kim mogę się zgodzić :P

@ Reszta

Aj laff et ju >:)

Siedzę sobie na Securze i śmieję się z was na PvP [okrutny śmiech szaleńca]

noobowaty mistrz
17-07-2006, 19:33
No to teraz dopiero sorce beda wymiatac
Jak ktos gra najciorem to niech sie lepiej zrookuje bo wszystko przeciwko knightowi z sd bedzie rozwalany w pyl, podchodzi se sork i rozwala z sd zanim sie knight skapuje o co chodzi i moze se uciekac ale i tak pada. Dobrze ze ja gram drutem (prawie to samo co sork tylko ue nie mam) to teraz sie na pekowanka wybiore zeby pokazac knightom jaka to shitowata profesja

DDoS
To z lootem skopiowane z Mu Online, ale tam trwa krócej i osoby w party też mogą brać.

Rex'tor
japier*ole jest to chyba NAGORSZY UPDATE !!!! ta stamina+runy na battle o boshe. koniec z nockami na hydrach itp. wogole nie mieli co wymyslic. jak cipy to wymyslaly to bankowo nacpani byly albo cos kur*a mac n/c X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Thero
17-07-2006, 19:34
Słuchajcie: Bloker może otworzyć ciało, będzie wiedział co jest w loocie! Jedyne czego nie może zrobić to nie może zabrać loota lub przesunąć ciała! Jeżeli jakiś kretyn mi tu zacytuje news z tibia.pl to go oleje ciepłym moczem, ponieważ:
During this time, it is impossible to move the corpse.

Master Green
Zdana Nowosci.... Kazde zapowiedzi Updata sa normalnie do bani pierwsze wrazenie itd... ale z czasem mozna sie do tego przyzwyczaic...
Koniec Pg'erow!

Midarth
omg... ale koles jestes...
Zmeczony jestem pisaniem do noobow ktorzy g* wiedza i tylko placza wiec pisalem skrotami (skroconymi zdaniami). Plebs plakal ze bloker (praktycznie bloker bo z reguly on obrazen nie zadaje) nie bedzie mogl nawet otworzyc ciala przez 10 sek (a byli i tacy co pisali ze w ogole) wiec chialem im wytlumaczyc sprawe ze problemu dla nic wielkiego nie ma.
A problemu nie ma bo bloker jest najblizej potwora wiec po zabiuciu monstera moze go OTWORZYC PIERWSZY!!!! zanim shooter (ten ktory dmg najwiekszy zadal) podbiegnie i wezmie zalozmy nawet MPA (plebs placze ze mpa beda krasc a pewnie wiekszaosc co to pisala ma 15-20 knighta na faccu ;p) I ZOBACZYC CZY NIE JEST OKRADANY!
Dlatego tez chcialem po prostu powiedziec ze problem nooby z niczego biora bo prawdy za grosz nie maja.

A ze zle zrozumiales to juz twoj problem.

War na arcanii mamy, zaplacilem juz za wyjscie wiec nic zlego o tobie nie powiem (nie chce jeszcze raz pasc - chociaz anyway slyszalem ze mnie noobcharami ubic chcecie ;p)
W kazdym razie gdybys posta przeczytal dokladnie to wlasnie tak jak chcesz zeby bylo bedzie ;p
"For fuck sake", przestań używać słowa plebs, albo spier_dalaja na podwórko wybić browar, bo uwielbiam jeść bananynąć można jak się czyta twoje posty, w których pokazujesz jaki jest pro~, a reszta to nic więcej niż gó_wno.

Druid Rafix
Podoba mi się tylko to z tym: "Od teraz jedynie postać, która zadała potworowi najwięcej obrażeń może zebrać przedmioty z zabitego potwora przez 10 sekund po jego zabiciu." Reszta jest kompletnie beznadziejna.

xedhgyr zezathyn
STAMINA-sam niewiem...udupi PG ale mnie to tam rybka..tylko zastanawiam się kiedy będziemy się męczyć...no bo jak klient może rozpoznać czy huncimy czy skillujemy??
RUNY NA BATTLE-już padam od sorców a teraz...ja kocham knighta i zostane przy nim nawet gdy skille zaczną rosnąć dwa razy wolniej ale ta profesja jest teraz totalnie udupiona...chociaż też może walić z run na battle...ale po co??
UHY ITP. PRZEZ HOTKEYE-a to akurat jest dla mnie wporzo bo niemam zbyt szybkiej rączki w uhaniu się.tutaj akurat knight zostanie wzmocniony
RESPAWN-hmmm...spoko,może być,nawet dość fajne
ROZMOWA Z ZAJĘTYM KAPITANEMniemam nic przeciwko ale jakieś takie mało użyteczne
LOOT-no i kolejne udupienie knighta...bloczy a loot biorą sorcowie...chociaż mimo wszystko niejest to durzy problem,wystarczy z sorcami przed huntem ustalić że do ciała mają się nie zbliżac....ale za to czasem będzie fajne

podsumowanie:
STAMINA:-+
RUNY NA BATTLE:---+
UHY ITP. PRZEZ HOTKEYE:++-
RESPAWN:++
ROZMOWA Z ZAJĘTYM KAPITANEM:+
LOOT:++-
ogułem:------+++++++++ = +6 czyli update w miare korzystny

kilka słów ode mnie:
knight nie zostanie udupiony tylko znowu troche pogorszony
sorec oczywiście rośnie w potęge
a gra jest już za łatwa
po następnym updacie dostaniemy do klienta autofisshing,lighthack i cave hunting
tylko jedna żecz moze przywrócić starą tibię:Tibia 2!!

Fryxjer
Wg mnie update na +, a dla blokerow bedzie po prostu ciekawsza rozgrywka, beda nie tylko blokowac potwory ale takze shooterow zeby im loota nie zabrali :P. Ogolnie po updacie Sorc rox ale knight ma beznadziejnie.

Mastermind Toothy
17-07-2006, 19:35
1. Z tym czasem gry to się ciesze.
2. Teraz każdy noob z dobrym magiciem i dużą ilością run będzie wymiatał.
3. Udupili knighta i tak już słabego(i co, że nigdy wcześniej mu nic nie robili ? zawsze był najsłabszy).
4. Bycie blokerem będzie teraz WOGÓLE nie opłacalny(tak jakby kiedyś było -.-) CIPSoftowi gratulujemy niszczenia Tibii :)
Pozdro ;]

Pawio
17-07-2006, 19:37
a będzie coś dla facc :>. jak wteedy katedra

Explorer of Hell
17-07-2006, 19:37
Eee... wedlug mnie to zwalili z tym celowaniem runami w battle i uzywaniem run za pomoca hotkeyow... teraz bedzie tak samo jak by sie mialo bota i wszyscy beda mieli dobre PvP. Np. duel 50 ms vs 50 ms to wygra ten, ktory bedzie mial wiecej szczescia a nie ten kto ma lepsze PvP bo beda celowali na battle :(
Jedno co dobre to to, z tym lootem z potworow 8o
Zmeczenie postaci tez do dupy.

Darczo
17-07-2006, 19:38
ogolnie wypas w chuj8o wkoncu nie bedzie powalonych zlodzieji lotow, a 10sek to wystaczy aby se zabrac to co twoje, ale trzeba bedzie jak najmocniej walic aby zabrac jak najwiecej obrazen, a co za tym idzie wieksze zuzycie runek;(

Elder Nagan
17-07-2006, 19:38
@ Dagenoth (http://forum.tibia.pl/member.php?u=20346)
Och mistrzu ^^
Wreszcie ktoś z kim mogę się zgodzić :P

@ Reszta

Aj laff et ju >:)

Siedzę sobie na Securze i śmieję się z was na PvP [okrutny śmiech szaleńca]

ty zanim cos napiszesz pie.rdolnij sie w glowe mlotkiem tak ze 3 razy i bedzie good

Dagenoth
17-07-2006, 19:39
@Otwieranie potworow
Najgorsza czesc update, teraz jak ktos ci sie wbije w potwora i zada mu wiecej obrazen to tylko mozesz patrzec jak ci potwora okrada i nic nie mozesz mu zrobic... chociaz moze to i sprawdzi sie przeciwko low lvl thiefa (ale niby co ma ich powstrzymac od zwiniecia ci lootbaga?).

@Blokowanie respu
W sumie fajna opcja, czasem chodze po jaskiniach i gdzies poziom wyzej ktos sobie trenuje i pol spawnu nie regeneruje sie przez bogu ducha winnego kolesia.

@Zmeczenie
Czy wy wszyscy umiecie liczyc?
Non stop stamina skonczy sie nam po 3 dniach (pokazcie mi czlowieka ktory niespiac tyle bedzie w stanie rozroznic monitor od klawiatury :)), ale expiac 12h, sprzedajac loot/kupujac runy 2h i reszte czasu bedac offline staminy starczy na ponad miesiac expienia dzien w dzien... a wystarczy ze zrobimy sobie dzien przerwy (np z powodu lagow) i juz nasze codzienne expienie wydluza sie o kolejny tydzien.

Expiac normalnie (12h co kilka dni albo kilka godzin codziennie) stamina nigdy nie powinna spac ponizej polowy.

@Runy przez klawisze
Badzcie realistami, trafienie w postac na 90+ lvl z haste bez aimboota normalnie probujac zgadnac gdzie pojdzie to powinna wchodzic 1 na 10 runa... ogladaliscie Tibia.CAM ostatnio? Jakos 9/10 osob trafia za kazdym razem = uzywaja aimboota. Tak samo Annihilator, przeciez prawda powszechna jest ze poza sorcami i kolesiami co czekali do 180 lvl wszyscy inni uzywali UH bota jakiegos rodzaju (znam 2 osoby ktore chcialy isc bez ale po 3 -4 smierciach na 130+ lvl dali sobie siana i zrobili z UH botem).
CIP po prostu zdecydowal ze skoro wiekszosc uzywa i tak tego typu zabawek to czemu nie dac temu uczciwym ludzia tez.

@Blokowanie NPC
Czemu dopiero teraz??? Przeciez lecza NPC nawet jak sa zajeci od kilku lat juz.

Gremlin... Olej ich... Praktycznie to samo napisalem w kilku postach przed toba, a i tak plebs pisal swoje i dalej plakal na zle rozwiazania.

battle - moze i zle ale na wyzszych lvlach bez bota trafic sie nie da przez co all uzywaja botow, praktycznie nic sie nie zmieni poza tym ze teraz sorcowie beda legalnie trafiac

loot - jedynie na non pvp moze byc problem... na pvp knight uswiadomiony ze zostal okradziony moze cos zrobic ;p anyway i tak na hunty wg. mnie powinno sie chodzic z friendami

zmeczenie - maxymalna ilosc spokojnie na pare dni pgowania styknie (pgowania samemu, bez kolegi ktory gra gdy my spimy)
a do normalnej gry tez wystarczy:
7h expa, godzina na porzadki, 16h off i znowu max ilosc mamy... zadnego problemu nie ma bo wg. mnie non stop 7h expa ciezko utrzymac...

praktycznie z tych trzech rzeczy nooby robia problemy... dlatego wlasnie koncze z nimi gadke i pisac tu nei zamierzam (no chyba ze mnie ktos sprowokuje)... i tak juz nieczytelnie pisze bo sie non stop spiesze ;p

Najsmieszniejsze jest to ze polowe z uzytkownikow forum problem nie dotyczy...
Czesc ma low lvl i na hunty nie chodzi bo nie da razy potworka bloknac
Czesc ma low lvl (wiec mallo gra) a burzy sie ze 7h im expa nie styknie
Czesc to
Czesc tamto

zal.pl

Khazid
Jusz nie bende mugl grac cale dnie i noc X( X( X( to co ja niby mam tearaz robic? co? ?? :wiking: :wiking:

A tak na serio.
Mi update bardzo się podoba. Z tym celowaniem z battle lista akurat strasznie duże ułatwienie, choć i tak duża część graczy używała do tego botów. Hotkeye z uhami - dla mnie bomba :)

Może wrócę do grania w Tibię, trzeba odzyskać passy :)))

Pozdrawiam!

Horgar
Wszystko (z wyjątkiem run na battle) zapowiada się nawet ciekawie.

Sadzio
17-07-2006, 19:40
mi sie tam podoba to z lootem i expieniem oraz z tym statkiem. Jedyne co jest zle w tym wszystkim to uzywanie runek na battle ;) knight'ci teraz nie beda mieli zadnych szans z Sorkami :P, dobrze ze przezucilem sie na non-pvp :D:D

Auto uh --> Bomba :D

DDoS
17-07-2006, 19:41
Forum tibia.com > Proposals też już spamowane przeciw update :D ostro się robi.

Smoczyca the Sorcerer
Ja mysle ze to jeden wielki joke cip
po 1 BOTY są zabronione bany deleted postaci itp są a tu nagle w hotkey uhac sie mozna
po 2 Knight Vs Sorc taki sam lvl knight niema szans a tu nagle sorc bedzie na pizdzal w knight bez zadnego problemu i uciekal z utani gran hur lol

PO 3 ten exp <lol2> to jest nie rzsodne cipy tego nie zrobią bo starci duzo graczy i straci przytym pieniądze

To jest Moje zdanie:evul:

Masterix91
Taak, też z większośćią sie zgadzam ze update nie wyszedł najlepiej, ALE co my mamy zrobić? Nie warzne co napiszemy tu, cipsoft juz i tak wie co ma zrobić, Chyba z każdym poprzednim Update były problemy i jakoś akcepotowali ludzie bo co mogli zrobić ? jak wyjda nowe update to nie wiem co większość zrobi, czy skończy z tibią czy zakceptuje update, czyżby z każdym nowym rokiem tibia podupadała? moze cipsoft za 10 lat zrobi tibie w 3d ;p

Figl
hehe :Dzmiany ogolnie moga poprawic gre:) ale czy cip pomyslal z ta stamina :)
jesli knight treni z potworami??:) wiadomo ze mile jest jak sie awansuje z lvl podczas treningu:) a skille powizej 70 ida po 10h :P czyli jak minie ten czas z stamina to dupa zbita z lvl??:D

Wielki Mancyz
No no no jakis lepszy ten uptade niż poprzednie ! :]

Broken Heart
17-07-2006, 19:42
Wszystko ladnie pieknie, runy przez battle mi nic nie przeszkodza bo gram na non-pvp :baby: , bardzo dobrym pomyslem jest z tymi blokadami na potworkach, moze mniej n00bow bedzie...X( X( X( X( X(
ALE TA BLOKADA EXPOWANIA SUX X( X( :( niektorzy graja sprawiedliwie, ale dlugo a cave botterzy to juz inna sprawa... :confused: dlatego 50/50 przy tym, ale jest dobra nownika, mozna graj w chu* az do update w grze bo z tego co zauwarzylem, to jeszcze tego nie wprowadzili :baby: :D

Mikhalov
17-07-2006, 19:43
OMG!! Co roku mowicie że update sux a pozniej jakos gracie.... pamietam ze w tamtym roku jakos wiekszosc miala konczylc z tibia a graja dalej...
n.c pozaty 2 tygodznie po to sie przyzwyczaicie do wszystkiego i bedziecie grac normalnie

adrianeczeqq
17-07-2006, 19:43
Mysle ze tu nie tylko chodzi tylko o noobków i ich zagrywki oraz boty

teraz na non pvp żaden noobek nie zawali loota po ciężkiej walce ale na mass huntach trzeba bedzie liczyc na uczciwosc shotterów

na non-pvp już nie bedzie tak strasznie z noobkami blokujacymi respa blokuja tylko na odpowidnim poziomie

zmęczenie?? wg mnie to cios na nowych swiatach a ogólnie to dośc dobre ja osobiscie gram 2h dziennie

Nowa możliwość (choć starzy gracze wiedzą, że nie taka nowa) strzelania do graczy z listy battle

no to teraz sorki i druidzi zapanuja na pvp bedzie to 80-90% ludnosci zapewne nawet uh w hotkeyu nie pomoze wszyscy albo wezma sorka albo wyniosa sie na non pvp zaeby sobie pograc knightem lub pallem

onadto kapitanowie będą teraz mieli możliwość rozmowy z kilkoma osobami jednocześnie.

bardzo dobry pomysł

ogólnie update wg mnie promuje non pvp no i te 2 nowe serwy non pvp jeszcze.
looknijcie na erig net na nowych swiatach (tych po zimowym update) 30%-45% sorki po tym update bedzie to ponad 50% sorków a na dole palladyni 8,5%!!!! a anjwiecej to 22%!!! powinni zrobic cos co pallów promuje a nie sorków wg jak nie wprowadza po tym update jakiegos update poprawczego to pvp to bedzie nawalanka full wypas magowie obejma wladze a knighci i pallowie z olśniewajcymi skilami pójdą w zapomnienie...

Dagenoth
17-07-2006, 19:46
@ hide~

i laff ju tu

niestety prawda jest taka ze stronka sie rozrosla, forum tez i na forum pojawil sie plebs (kogos to slowo zaczerpniete z et denerwuje ;], chociaz tam jest tez okreslenie nooby, lamy, warzywa, etc.)

jest pare osob z ktorymi pogadac mozna (modki, ty, i jeszcze zalozmy 100 innych osob) a z reszta nawet nie warto zaczynac bo skonczyc ci nie dadza...

miedzy innymi dlatego tak malo tu pisze a jesli juz cos zaczynam to tylko jak problem jest powazny czyli najblizszy update i ostatnio lagi uzytkownikow neo ;p

i jeszcze jedno... ktos mnie zapytal kim ja do kufy nedzy jestem ze mam smialosc nazywac innych plebsem...

otoz jesli ktos nie umie czytac ze zrozumieniem, uwaza ze ciala nie otworzy, uwaza ze 7h expa dziennie przez wiecznosc to za malo (a sam nie ma 20 lvla) to dla mnie taki ktos jest plebsem... no offense

Master Mind
17-07-2006, 19:50
Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? (...) - LOL ,czyli bloker nie bedzie mogl brac lootu ze swojego potwora ?! Bez jaj... =.=

Oprócz tego wszyscy gracze znajdą w okienku ze skillami nowy element pokazujący ich zmęczenie(...) -Na to mi brak slow wogule...

Strzelania do graczy z listy battle ma na celu ZRÓWNANIE SZANSosób używających do tej pory do tego celu botów z uczciwymi graczami(...) -LOL?!
To nie zrownuje szans tylko je wogule wyklucza ,co z treningami pvp ,teraz byle noob bedzie mial takie samo pvp jak doswiadczony gracz =\\\

Ivan of Fortera
17-07-2006, 19:54
No nareszcie gra się zrobi troche uczciwsza
Szczególnie podobają mi sie te zmiany dotyczace zabierania loota przez osoby które sa silniejsze

Dagenoth
17-07-2006, 19:55
okreslenie przez wiecznosc w poscie wyzej mialo oznaczac ze 7h codziennie mozna expic i stamina nam bedzie wystarczac ;]

Któż z nas nie denerwował się, gdy ktoś obcy okradał ciała zabitych przez nas z wielkim trudem potworów? (...) - LOL ,czyli bloker nie bedzie mogl brac lootu ze swojego potwora ?! Bez jaj... =.=

ktos mi powie ze to nie jest plebs? 7 ston juz jest na forum... tysiac osob juz wyjasnialo o co chodzi, na stronce wyraznie pisze a ten dalej swoje...
no comment...
no ale nic... obiecuje sobie ze juz tu nic nie napisze

musc
17-07-2006, 19:56
Totalna porazka;/ huncisz se na hydrah i co czekasz az shooter podejdzie zobaczyc loota.. cipsoft zabrania macro(aimbota, autouh) a sam go wprowadza trafienie teraz kogos wbiegu niebedzie wielkim wyczynema ubic knighta ktory ma na hotkey uh'a bedzie graniczylo z cudem (dzieki uh'om malo ludzi na annihilatorze bedzie uzywac autouh'a)

Descartes
17-07-2006, 19:56

Wypisz, wymaluj: MapleStory. Nawet timer taki sam. ;p

A co do strzelania przez hotkeye... wcale PvP nooba się nie polepszy (przynajmniej nie z tego powodu), bo zauważcie, że trzeba walnąć w HotKeya a potem w człowieka - trzeba więc latać ręką między klawiaturą a myszką, co też nie jest zbyt wygodne.

Okon
17-07-2006, 19:57
Porusze 3 podpunkty bo 2 pozostale sa jasne i przejrzyste

Lootowanie - To jest tak ... Jestes sorciem idziesz na expa z knightem Jezeli strzela ze swoich run i pije swoje manasy to ma zasrane prawo obczaic loot Ktory i tak obczaja pierwszy knight Wiec nie wiem w czym problem a jak cos zakosi to zrobi to raz bo knight mu juz nic nie bloknie i opinie tez sobie za przeproszeniem taki shoter pie... A jezeli Knight daje shoterowi manasy i runki to ja na miejscu takiego shotera bylbym wdzieczny i grzeczny dla takiego knighta i mial nadzieje na przyszlosciowa wspolprace i ludzie z jakimis lvlami raczej postapiliby tak samo a to ze masz 13 lvl i pojdziesz z druidem 8 lvl na guarda wypadnie steel helmet a druid go zakosi to juz mi bardzo przykro.

Stamina - Moim zdaniem pomysl nie jest najlepszy na swiecie tez czasem lubie przyoporowac zeby ladna liczba na erigu byla ale ma swoje dobre strony jest idealnie dobrany czas jaki mozesz expic.. 8 godzin dziennie na samo expienie to duzo wiec tylko sharerzy beda w plecy .. no i ludzie uzaleznieni od Tibi bez prywatnego zycia. Ale spojrzmy na odwage cipsoftu, Sharing jest ogromnym problemem mnostwo ludzi sharuje ( Mi tez sie zdazylo :P ) A oni wprowadzaja update ktory ich praktycznie likwiduje a co za tym idzie mniej paccow jest kupowanych ( Bo to sharerzy glownie je kupuja:) )

Aimbot On - Kogos z Pisu zatrudnili do Cipsoftu? o0

Majin Kakarotto
17-07-2006, 19:58
To jest lol., jak knight blokuje np. demona to loot dla niego, a tu on nawet go niebedzie mogl wziasc ? Oo - lipa

Z tymi runami na battle tez bezsensownosc(sorci tez moga na hotkeya se ustawic uha ;] bedzie rowny z knightem tyle ze ma mniej hp ale ile mu daje uh ? :/), szczerze dla mnie tymi runami zjeban***, bo ja sie umiem uhac (gorzej z sdkowaniem przeciwnika ale tez nie najgorzej ;)) , teraz sorcerer jest rox ;) a knight ci**.

Powinni powiekszyc exhuasted dla strzlania z run na 2 razy wolniej niz uzywaniu run leczacych uh/ih czy exura vita/exura gran/exura ;]

Dla knighta zeby szybciej mlvl rosl i mogl uzywac mwali, i mocniej walil z exori,

PS. teraz niema kto jest lepszy w pvp, teraz najlepszy jest ten ktory duzo ma kasy i run :]

Jedno pytanie.. a bedzie mogl zobaczyc co jest w tym ciele ? :> bo pissalo chyba ze tylko wziasc ? ..

Rex'tor
17-07-2006, 19:59
cmęski narząd płciowy.owy update jak nie wiem, ale mogli zrobic zeby jak ktos ma lootbaga to nikt inny niemolgby go przesuwac/open.... myslalem ze bedzie to w tym update a tu ZONK zjeb.ali jak chu.j

Fazox
17-07-2006, 20:00
no i gdzie teraz to pvp ktorego trzeba bylo sie nauczyc umiejetnosc uhania i trafiania celnie z sd kazdy noob bedzie mogl tak samo trafiac jak doswiadczony player X( kiedys tibia byla lepsza ;] ale ja mam to gdzies w tibie juz nie gram stracila caly klimat

Zummer
17-07-2006, 20:01
"Brawo CipSoft :D"
Hahaha, "wyrok" dla high leveli :D
Pewnie że przeczytał ;p
Jedynie co mnie martwi to celowanie z run za pomocą battle listy, ktoś z praktycznie 0 PvP dorówna doświadczonemu graczowi PvP.

..::QRAS::..
17-07-2006, 20:01
Czas chyba zamknac temat bo jeden z drugim idiota nie wnosi nic to tematu i powtarzaja wypowiedzi .

Gromnjir
17-07-2006, 20:03
Fak.

Zmeczenie - ok,
Obrazenia - moze byc,
Blokowanie respa - ok,
Podroze - ok,
Celowanie z battle list - porazka, jestem sorcem (ms) i za chvja nie podoba mi sie ten pomysl, zeby kogos zabic trzeba bylo do tej pory miec odpowiednie umiejetnosci i wprawe, pozwalalo to nawet wygrac z lepszym przeciwnikiem. Teraz byle noob bedzie jak ówczesny pro-sorc. Na dodatek wyeliminowali tym sposobem mozliwosc przeprowadzenia ekstycujacego pojedynku pomiedzy dwoma sorami. Jak juz ktos powiedzial, wszystko bedzie zalezec od ilosci posiadanych run. Tragedia.

Sir Dubeh
17-07-2006, 20:04
wyobrazcie sobie knighta latajacego z uh hotkeyem spammujacego explo w battle window i lejacego cie z meele + exori... prawdziwe pvp umralo. ... to ja jak glupi ciwczylem pvp na wszelkie mozlwie sposoby ganialem za ludzimi mierzylem sd w meijsce gdzie beda a teraz lvl 20 ktory gra 2 dni moze miec takie samo pvp jak ja... a co do tych 10s zawsze mialem jakies opory ci do wiary w blokerow teraz bede pwieien ze mnei niktn ie oszukuje ale z meczeniem sie !? wlasnie zaczelem swoje pg do lvlu 100 po tym jak swiezo zakupilem pacca.... widze ze szybciej skoncze niz zaczlem

Gromnjir
17-07-2006, 20:05
Fak.

Zmeczenie - ok,
Obrazenia - moze byc,
Blokowanie respa - ok,
Podroze - ok,
Celowanie z battle list - porazka, jestem sorcem (ms) i za chvja nie podoba mi sie ten pomysl, zeby kogos zabic trzeba bylo do tej pory miec odpowiednie umiejetnosci i wprawe, pozwalalo to nawet wygrac z lepszym przeciwnikiem. Teraz byle noob bedzie jak ówczesny pro-sorc. Na dodatek wyeliminowali tym sposobem mozliwosc przeprowadzenia ekstycujacego pojedynku pomiedzy dwoma sorami. Jak juz ktos powiedzial, wszystko bedzie zalezec od ilosci posiadanych run. Tragedia.

@up

i co z tego? daj kazdemu sie wypowiedziec, to nie temat do 'wnoszenia' czegos nowego, tylko do komentowania newsa.

atka
17-07-2006, 20:06
Ja to czuje zmeczenie jak widze co oni wprowadzaja .....X(

Felini
17-07-2006, 20:09
Juz sie nie moge doczekac UPDATE :dB)

Tylko mnie martwi te celowanie z run ,,,, ale reszta najbardziej w porzadku!

Kingsays
17-07-2006, 20:09
Dla mnie to jest zajefajne...szczególnie to z tym lootem :p respect dla cipów:]
P.s ooo ile wiary na forum xD

Veltaxio
17-07-2006, 20:10
Po tym upie ktory mozna juz ze 100% pewnoscia nazwac porazka nastapi SPADEK zainteresowania tibia. Jestem przekonany ze te ich zmiany na 100% wyrownaja szanse (wiodaca profesja po update stanie sie sorc ktorego ilosc moge okreslic w ilosci 60-70%) , gz dla cipow.. po upie raczej koncze grac w tibie poniewaz liczylem na zmiany ktore wyrownaly by moje szanse w sciganiu sie z sorcami one natomiast jeszcze mnie oslabily. Nie do pomyslenia jest zebym ja jako bloker idac na hunt i krecac tibia.cam musial byc lootowany przez sorcow , ich pomysly SUGEROWANE przez tibia.pl rox.

Wiec panowie w blekitnych kapotkach spierda*ajcie :)

DJ_MATI
17-07-2006, 20:10
Najlepiej będzie z anhilatorem.Włanczasz auto uh-nie,manasy i jazda.Teraz każdy 100 level będzie robił z palcem w d**** anhilatorcia :evul:

wizu
17-07-2006, 20:13
co do tego lootu to powinni wprowadzić takie coś, że jak jesteśmy w party z kimś to ten ktoś też może wziąść loota. i to było by najlepsze rozwiązanie. Może tak i będzie, kto wie...

Sir Deziom
17-07-2006, 20:14
Toz to masakra! Celowanie z run...

Pwned.

=Pekin=
17-07-2006, 20:14
Loooool nie dosc ze sorx z tym visem expi na wszyskim i wszedzie i z zyskiem o wiele szybciej od innych profesji to tera jak kogos bedzie chcial uwalic to sd z battle listy i dobita UE . -.- jejku jakie CIPy to de.bile ...............
Mi chodzi tylko o jakies wzmocnienie pala / najta :/

ehhhhhhhhh

kostooch
17-07-2006, 20:15
Po tym upie ktory mozna juz ze 100% pewnoscia nazwac porazka nastapi SPADEK zainteresowania tibia. Jestem przekonany ze te ich zmiany na 100% wyrownaja szanse (wiodaca profesja po update stanie sie sorc ktorego ilosc moge okreslic w ilosci 60-70%) , gz dla cipow.. po upie raczej koncze grac w tibie poniewaz liczylem na zmiany ktore wyrownaly by moje szanse w sciganiu sie z sorcami one natomiast jeszcze mnie oslabily. Nie do pomyslenia jest zebym ja jako bloker idac na hunt i krecac tibia.cam musial byc lootowany przez sorcow , ich pomysly SUGEROWANE przez tibia.pl rox.

Wiec panowie w blekitnych kapotkach spierda*ajcie :)
oj, ima, po co te nerwy, moze taifun tez sobie po upie odpusci ^^.

Noro
17-07-2006, 20:15
Szykuje się WIELKA rewolucja.:)

Gotrek
17-07-2006, 20:16
Nie bardzo mi sie podoba to celowanie z run przez Battle i te zmecznie. Teraz Sorc i druid bedzie naprawde kims w pvp... Masakra ;/

Jupiter102
17-07-2006, 20:17
Heh tym razem Cip-y poprawili gre sorcem/druidem z facc.........
Knight tez ma luz.......

A co z palem????!!!! X(

Ehh no to tak...... PACC plz ;)

Maniana
Moim zdanie strasznie pojebany update !! CO z Knightem który blokuje jakiegoś stwora i on nie może trzepac loota skandal !! I Porażka Beznadziejny update !!

Xzonixek
@Dagenoth:
Chyba masz chlopcze Do'wna... Jezus idz sie leczyc wyzywasz nas za NIC-.- Myśliż że jesteś lepszy bo masz 18 lat i wiesz więcej?? Miałeś nie tracić na nas czasu, to po h_u_j się wypowiadasz dalej??

Eh ja i tak czy tak zrobie palka, a jak nie wyjdzie to sorc na infernie for fun..
Zgadzam się, najlepsza byla siedem-czwórka...
Szkoda ze nie bedzie nowych outow:(

Sir Radzio Angelus
17-07-2006, 20:18
Czy ja dobrze zrozumiałem?!8o

Na pierwszy rzut oka pomysł z 10 sekundami jest dobry ale w takim razie co stanie się z blokerem? Nie będzie mógł otworzyć ciężko wyblokowanego demona? Już nie bedzie blokowania Orshabaala...ziom, który nabil najwięcej expa będzie zapier*alal na około żeby go otworzyć przed 10s:o. No i jeszcze ten battle list...teraz same sorki i druty będa biegać.

Krótko mówiąc - ujeb*li knighta:(

Reszta pomysłow ok.

P.S Sorki za język ale się wk*rwiłem:baby:

Maticzek
17-07-2006, 20:18
hmm. celowanie z battle list... a exhausted? o.O

Abieqo
17-07-2006, 20:19
Dzisiaj sie zastanawilem czy nie wrocic na tibie, ale teraz widze, ze to nie ma sensu ! Przeciesz ktos dlugo trenowal pvp ,a teraz co? All bedzie zalezalo od ilosci posiadania run, many itd. Np idziesz blokowac demona z sorcerem, demon pada, sorcer podbiega lapie loota, a ty nawet nie mozesz zobaczyc co bylo w srodku -.-. Tibia straci urok. X(

"Sir Dubeh wyobrazcie sobie knighta latajacego z uh hotkeyem spammujacego explo w battle window i lejacego cie z meele + exori... prawdziwe pvp umralo. ... to ja jak glupi ciwczylem pvp na wszelkie mozlwie sposoby ganialem za ludzimi mierzylem sd w meijsce gdzie beda a teraz lvl 20 ktory gra 2 dni moze miec takie samo pvp jak ja... a co do tych 10s zawsze mialem jakies opory ci do wiary w blokerow teraz bede pwieien ze mnei niktn ie oszukuje ale z meczeniem sie !? wlasnie zaczelem swoje pg do lvlu 100 po tym jak swiezo zakupilem pacca.... widze ze szybciej skoncze niz zaczlem" <>---- Swiete slowa....

Cip'y Wlasnie zapsul(y) Tibie jaka znamy. Nooby sie pewnie cziesza, ale ....

Morun Kous
17-07-2006, 20:20
Cipowie coraz bardziej zaskakują w tych update....
System z stanimą - jeszce może być (przynajmneij można w spokoju nadal trenić...)
System z celowaniem na batlle - jesli chodzi o non-pvp to nie ma roznicy, ale na pvp bedzie masakra, a w przypadku e-pvp ots to za malo powiedziane....
Z gadanieem na statkach - chyba najlepsze z strony technicznej...
Pomysł z lootem, może być fajny dla nas tylko przez te pierwsze 10 sekund, a mianowicie są na npvp takie nooby, ze zabijają naszego potworka i teraz bedą czekać te 10 sekund, aby zaczać zucać potworkiem itp, lub zanim podejdziemy bedą zucać inne puste, lub inne śmieci.... Z jednej strony dobre, z drugiej złe (szczególnie dla blokerów)

Ktoś tam wcześniej mówił, ze mogli by zrobić PACC na godziny, a nie na dni... Pmyślcie, CipSoft wprowadzil pacc aby zarabaić, i zostawi taki jaki jest, bo bedziesz bić lvl odkrywać tereny questy itp aż pacc ci sie nieskończy, a im wiecej czasu nie grasz, tym wiecej ci przepada pacca, tym cześciej go kupujesz, aby skończyc questy, skończyc odkrywac terenty itp.....

Aval'yah
17-07-2006, 20:22
Oh, lol :p

Kolejny update i znowu banda napów zaczyna jęczeć u narzekać, że kończą z Tibią, odchodzą i w ogóle. A potem i tak zostają i grają dalej ;p

Ja już praktycznie przestałem grać ale zmiany wydają się sensowne :p
Zmęcznie- przykro mi ale jak ktoś gra 56 h bez przerwy to:
a) jest nienormalny
b) sharuje konto
Wszyscy uzależnieni PGrzy pośpią sobie chociaż chwilke ;;;;
System loota- imho w porządku, ci którzy huntują z zaufanymi ludźmi nie będą mieli problemu. No chyba ze umrą śmiercią tragiczną w ciągu tych CAŁYCH DZIESIĘCIU SEKUND.
Celowanie w battle- a to już chyba gorszy pomysł, ale ja się i tak nie znam, grałem głownie na Pacerze :p

Soul's
zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj'ebiscie!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zaje'bisty upade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Misio_bobo
Ja nie po to płaciłem za PACC aby nie móc grać.... dlaczego mam tracić PACCA na jakieś głupie zmęczenie.!!!

Kamae
Jak se tak pomyslalem to doszedlem do wniosku ze dla lowlevel na wszystkich serwach szykuje sie kopniak w d...
Expimy sobie f.e. na guardach, zadajemy slabe hity, laduje sie highlevel, bierze guarda na 2 hity, loot jest jego.
Biega sobie za nami i nawet z loota nici.

Groszex the sorcerer
taaa....
fajnie dla mnie, bo jestem sorcem xD
denerwuje mnie tylko zagadnienie z ... EXPEM
po co jest "zmęczenie"?

WG. mnie jest to KOMPLETNIE nie potrzebne, a nawet zbędne.....

chciałem kupić Sobie pacca, ale zastanowie się nad tym jeszcze, jak np. dla graczy z paccem poziom "zmęczenia" będzie wolniej malał, lub SZYBCIEJ przybywał po logu :/

Jak się p[omyliłem, to mnie poprawcie 8o

Pozdrofki...

Mui
17-07-2006, 20:23
Kiedy poprwią coś dla pala ? :(

Celowanie z run - LOL, moze dadzą jakis magic def... bo bedzie masakra!!

CIPY DAJCIE COS POZADNEGO DLA PALA :(

Guivain
17-07-2006, 20:24
A więc pare słów także odemnie:

'Śpieszmy się kochać tibie, tak szybko odchodzi'

;(

YoSHi_DRaGGy
17-07-2006, 20:25
Chciałem wrócić do tibi... Tak, tak chciałem <czas przeszły> sick!

Co update to gorzej :/ Tibia 7.2 była rox :D

Ogólna ocena: zal.pl

Guivain: Święte słowa

BTW: A może w Prima Aprillis 2007 napiszcie że w tibi nie będzie soultpointów, "wynalazków" letniego update 2006 i kilku innych "wkurzających udoskonaleń" dla graczy? =]

Creghaan
17-07-2006, 20:29
LoL2 teraz juz nikt nie bedzie musial latac z tibiaauto bo na ten sam ch.... wychodzi loot eh ok no ale jezeli sie kogos zajebie to tez 10 sekund trzeba czekac i pold miasta sie zleci i po locie omg :)
56 godzin no cu milego spania kochani

Ps.Ohh jak dobrze ze juz nie gram :) Ots roox tyle cwiczenia pvp na ot pvp enfor a tu oni robia taka glupote <lol2> cya tibia real tibia :)

to juz nie bedzie to samo :evil:

Djurasik
Dagenoth przecholowałeś. Doczytałem do 16 strony i poprostu nie wytrzymałem. Kim jesteś że ośmielasz się nazywać ludzi Plebsem? nOObami ? Dziećmi 13 letnimi ? Ja za pare miesięcy uderzam w 18 i nie uważam się za dorosłą osobę aczkolwiek jestem kulturalną osobą i dbam o dobre imie mojej osoby, nie obrażając nikogo i nie bluzgając. Średnia wieku, jak ktoś już napomknął, w Tibi to 13-16 lat. Znam osoby które mają 14 lat a są lepiej wychowane od Ciebie i mają większy szacunek do ich towarzyszy oraz innych osób z gry nawet tych których nie znają. Nie wyzywają nikogo od plebsu ani od tego typu "odchyleń od normy". Co do Twojej teori mówiącej że mamy pewnie 15-20 lvle to się grubo mylisz, nie jeden tzw. przez Ciebie "plebs" ma dużo większy level od Ciebie i ubiłby Cię z pewnością z palcem w pupie. Ech troche mnie poniosło ale sam do tego doprowadziłeś. Dobra koniec Offtopicu, czas na małe manto dla Ciebie.

Zaczne jeszcze raz:

1. Blokowanie - ok... dobra masz 10 sekund i możesz zaglądnąć chociaż do loota. Rozumiem kolego, ALE zacznijmy od tego że to nie Blookerzy kradli kiedyś loota, dlaczego nie ? Bo blooker Z REGUŁY po loota idzie blokowac a shooter jest tam po to by zdobyć exp za potwora który blokuje mu Blooker. Co się dzieje po update ? Idziesz sobie na loota, z osobą towarzyszącą. Nagle gdy zabije ta osoba potworka otwierasz go i widzisz przykładowo ze wypadło demona MPA. Nagle on podchodzi i zabiera je. Mówimy o świecie non pvp. I teraz taka akcja, mówisz do niego że ma Ci je oddać... i tu się pojawia zonk. On Ci powie że nie było MPA... Tylko mi nie mów że "przewidziałeś sytuacje i specjalnie zrobiłeś screena". Po za tym nawet jak byś go zrobił jako dowód ta osoba poprostu sobie pujdzie i ma Cie gdzieś, a wierz mi że większość by wolała to MPA od kumpla, mnie okradł dobry ziom z mojego EQ za łączną wartość 250 k. Takich kumpli się widziało wielu ;/ i nic na to nie poradzisz więc wierz mi ale ten aspekt update aby zwiększy "fałszywych przyjaciół" do chodzenia na Hunty z nic nie winnymi uczciwymi graczami :/

2. Stamina - spoko... masz racje... tylko powiedz mi... po co się kupuje Pacc? po to żeby usługodawca zmniejszał Ci czas za który zapłaciłeś ? Ograniczał Cię już po kupnie Pacc bez uprzedzenia ? Bo nie pamiętam żeby jak kupowałem Pacc była tam notka mówiąca "Uwaga ! po update będziesz musiał mniej Expować". Co do tych paru godzin expienia... Wiem że niektórzy nie mogą grać ale inni grają powiedzmy więcej bo lubią i mogą a jak do tego płacą to mają prawo grać nawet 2 doby jak im się podoba, wkońcu od tego są gry - żeby w nie grać. Jak tak dalej pujdzie będzie jak w chinach/japoni gdzie gdy postać za długo jest w grze to jej staty spadają (był w jakiejś gazecie artykuł o tym, żółtki mają fisia na punkcie ograniczania młodzierzy).Co do tego czy starczy czy nie to nie Ty to kolego ustalasz. Każdy jak pisałem gra tyle ile ma ochote bo nigdzie nie było nigdy notki "macie tyle i tyle grania a potem won". Poza tym to przyczyni się do mega afkerów, dlaczego ? bo jak nie będzie można expić to każdy bedzie trenował i robił runy co zwiększy ilość osób online. Ponownie ostrzegam że nazywając nas plebsem łamiesz zasady forum które z tego co wiem zabraniają obrażać innych użytkowników a Ty to robisz.

Co do inteligencji badałeś nas testami z IQ ? Bo ja sobie tego nie przypominam więc ponownie nas obrażasz i ponownie łamiesz zasady forum. Jak to się nie zmieni proszę moderatorów/administratorów forum o zareagowanie jeżeli zależy wam na utrzymaniu tu porządku.

3. Atakowanie na Battle Runami oraz Hotkeye (dwa w jednym) - I tu Ci dowale ostro. Spróbuj mi powiedzieć że się mylę. Mianowicie :
Jesteś MS, z Twoim mlev i lev jeżeli dostaniesz bp SD to co się stanie ? już Ci tlumacze. Na każdą Runę jest taki sam Ex, czyli czas potrzebny na ponowne użycie następnej runy, wyobraź sobie że walczysz z EK. Ty mu zadasz SDkiem 400 a on się uleczy Uhem za 250-300 czyli i tak będzie 150 hp do tyłu, i obojętnie co by zrobił nie obroni się bo musicie tyle samo odczekać do następnego użycia run. Jaki morał z tego ? Sorce będą najlepszym pvp z drutam na czele w Tibi. I powiedz mi jakim argumentem przebijesz moja tezę że to jest nie fer nie patrząc na to że grasz MS ? Bo musisz przyznać że w ten sposób nikt nie ma szans.

I jeszcze tak na zakończenie na marginesie, zanim kogoś obrazisz i wyzwiesz od noboow to zastanów się po pierwsze czy ta osoba to noob czy newbie to raz a po drugie zastanów się czy chcesz osądzać konkretną osobę popierając to oskarżenie argumentami czy odrazu bezmyślnie nazywać wszystkich plebsem i noobami, no ale to już leży w Twoim sumieniu. A ja grzecznie wszystkie osoby które w ten sposób obraziłeś moge jedynie pocieszyć tym że może poprostu najnormalniej bezmyślnie to napisałeś będąc pod wpływem impulsu i nie zastanowiłeś się nad tym co piszesz. Pozdrawiam i mam nadzieje nadal że CipSoft zmieni plany co do tego update =/

Masakrutator
Nasowa sie pytanie: po co w tej grze Knight. Naprawde gratuluja tym ludzia z cipsoftu.. glupota.
btw.dokladnie tez chcialem wrocic do tibii.. "chcialem" :o

Trollowiec
17-07-2006, 20:30
ta to może jeszcze cave bota i runemakera dodać?? X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Soul's
17-07-2006, 20:30
"Brawo CipSoft :D"

Hahaha, "wyrok" dla high leveli :D

dlaczego? myślisz że oni nie śpią? będzie szkoła teraz, będą noce więc wytrzymałość czy jak to się tam nazywa się odrodzi -.^

spider-bialystok
17-07-2006, 20:31
Wszystko swietne oprocz tego celowania w ludzi z battle... I tak gram na non pvp ale na pvp kazdy bedzie mogl strzelac z run w ludzi jak z kalasznikowa.

Nataniel
17-07-2006, 20:32
Ale zamieszali. To nie moze przejsc bo w takim razie nie bedzie wogole knightow ( by chociaz bylo tak ze mozna otwozyc zobaczyc co jest w potwprze tylko wziac nie to jeszcze zrozumiale ulatwilo by gre ale tylko na non pvp)
hotkey do runek kurde to normalnie bot wmontowany w tibie (zwykly bot tylko legalny?)
Zmeczenie ? kurde 2 minuty offline by mozna expic 1 min przesada moze podziala na sharing ale totalnie ogranicza graczy !
No tylko ostatni punk jest spoko bo jak ci ktos blokuje statek i tak mozesz plynac.

Nie wiem jak wy ale ja jednak mysle ze to zart bo ten upadate zamienil bo totalnie tibie.

Toowreck
17-07-2006, 20:32
Ja tego update'a po prostu nie zdzierżę.
Potwory - ok
Stamina - ok, nie jestem pg'erem i nie sharuje
Statki - ok

Ale celowania z battle list po prostu nie wytrzymam, kazdy noob cie moze zabic, cale pvp Tibii idzie w ruine, glowny powod dla jakiego gram, idzie w piz...du. Teraz tibia to jeden wielki BOT, leczenie hotkeyem, nie moge. Co z calym bieganiem podczas walki unikajac trafienia z runy, teraz walczac 1vs1 mozna po prostu stac w miejscu i klikac na zmiane w okno battle list i w hotkeya.

CIP na krzyz, bez kitu. Chyba koniec tej gry dla mnie.
Skonczylem

Stitl
17-07-2006, 20:34
czas expienia-beznadzieja zablokowali mozliwosc zdobywania expa ludzia ktorzy to lubia, plywanie ok, strzelanie runami?beznadzieja i paranoja kolejne wywyzszanie sorcow jka dla mnie:|

ŻaQ
17-07-2006, 20:37
Ludzie... może zorganizujmy petycje do cipsoftu?? Moze pomoze to cos... I jak do **ja wafla ma mnie cieszyc pkowanie gdy klikam w okienku battle i koles pada?? I ku*wa po **uj jest system "anty thief" -.-. Thx Cipsoft -.-

Zegenis
17-07-2006, 20:38
No wiec...np. Po to trenowalem swoje pvp na jak najlepsze zeby teraz... byle kretyn trafial tak samo jak ja?... o_O?
Pare sorcow 30~ moze teraz zabic 100+ maga ktory biegnie? o_O
Resp - Moze byc
Kapitam - Moze byc
Zmeczenie - Whatever.. i tak tyle nie expie ;G

Dragu
17-07-2006, 20:39
z tymi huntami bloker shooter to poprostu bedzie tak ze beda museli wszyscy krecic film a nie tylko bloker

balun
Celowanie do battle weszlo chwile temu. To jest bardzo wygodne.

Nataniel
wychodzi na to ze knight bedzie uhal sie naciskajac guziczek zalosne..
To i dedy beda tylko z kickow juz kumple nie beda musieli pomagac blokerowi uhac sie przy bosach.
beda mass noob sd ataki eh to nei dla mnie

atka
17-07-2006, 20:40
Poponuje poczekac na kolejnego newsa w ,ktorym byc moze (mocno watpie)bedzie cos rozsadnego dla najta i palka,jak nie to bedzie lipsko...Pozdrowienia dla plebsu ,ktore okazuje sie jednak istnieje co poswiadcza napisanie 13 k. Pana Tadeusza przez poprzednika,]

Corso
17-07-2006, 20:41
Mój tytuł mówi wszystko....
Z tego co widzę "Cipy" chcą odstraszyć ludzi od Tibi.
Śmiem twierdzić , że przez te systemy z expieniem oraz walenie z run na battle tylko pogorszy tą znakomitą jak do tej pory grę. Z całą pewnością mogę powiedzieć, że przynajmiej 30% Tibijczyków , przestanie grać w Tibie.

P.S Liczę , że to jest tylko niewinny żart

Rekin Master
17-07-2006, 20:41
oj glupie cipy...
wszystko mi sie baaaaardzo podoba z wyjatkiem jdnego:
na jakims swiecie non-pvp poojawil sie orschabaal:zimno:
no i bloker blokuje sobie bestie,zabija ja, ale co sie stalo
nie moze jej przesunac ani otworzyc,wtedy loguje sie 20noobow i...no wlasnie maja ogromne szanse na to,aby okrasc biednego blokera...
cipy-uwazam ze tego do konca nie przemysliliscie ;/

ChynyDruid
17-07-2006, 20:42
Po 1 Bloker zaden nie bedzie blokowal potworow nawet z the best friendem bo bedzie go denerwoac ten 10 sekundowy blok,po 2 Orshabaal jaki Orshabaal!! juz zadne knight nie bedzie bloczyl po co ma tracic uh i czekac na noobow az sie zbiegnie az 10 sekund minie i ukradna mu lota proste i logiczne.Z ograniczeniem gry czasu to jest tak ze wygrywa ten co ma lepsza miejscowke do epienia i dozo expa wbije przez ten czas im lepszy leve tym lepiej moze expi a zaden knight nie bedzie bloczyl teras nic ceny beda ogromne na servach bardzo ogromne.TIBIA RIP !!!!!

druidek12
17-07-2006, 20:42
Użytkowników czytających ten temat: 212 LOLO :P
@Potworki - 50% dobrze, 50% zle... pomysl co bedzie na huntach :( ...Jak ci jakis noob podejdzie zarabie w potforka wiecej niz ty... chociaz ty go biles pol minuty to on podszedl i zarypal...
@Battle window - Taaak, Sorcowie, palowie i druidzi rox :( a rycki??
@Hotkeye - Knightom i palom lepiej, bo szybciej sie uhnom :) a sorki i druidzi? na co im to? ja wole z bp strzelac :P
@A co do kapitanow... to jeszcze nigdy nie spotkalem zeby ktos blokowal... Już wolałbym zeby wszyscy tak mieli. Niedawno w depo w thais stał noob ktory blokował NPC co parcele sella <omg!>

-Przepraszam za wszystkie niedociągnięcia, tzn. ę, ą, ó, ś, ć, ż, ź itd. Tibia..
-to jest MOJE zdanie, to nie znaczy ze tak odrazu musi być...

Nietypowy
17-07-2006, 20:43
Wiecie co... Jeśli Cipsoft chcesz wyrównać szanse graczy i daje ten po..je..ba...ny.. limit... to niech skasuje all konta :) Hehe Ten limit godzinny powinien być jakoś uzależniony od lvl danej postaci... Bo taki 100+ lvl to sobie może... przez kilka godzin :P
Ale w sumie to dzięki temu limitowi bardziej będzie się liczyła technika i pomysły graczy... Mało czasu... Dużo expa :)