|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Lokacja: Krosno
Stan: Na Emeryturze
Imię: Seecinha
Świat: Astera
Poziom: 123
![]() ![]() |
![]() Bo wolność jest szeroko pojmowana. Dla kogoś wolnością jest zapalenie marihuany legalnie a dla innego życie na odludziu.
W USA jest dobrze bo tam w różnych stanach masz inne prawo. Coś ci nie pasuje to zmieniasz stan nie opuszczając ojczyzny ![]() Edit: UP: Chyba, że...;P ale z taką drobnostką to ja bym nawet nie wychylał się z pisaniem posta ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Fintex - 17-09-2008 o 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Drobnostka? Hm, nieźle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() nie?
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Wpisy bloga: 2
Imię: Fred Flintston
Świat: Prehistoryczny
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() a czemu negować Holocaust?
![]() |
#48 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() I tu się zgadzam. Nie mamy całkowitej wolności słowa. Ostatnio czytałem o tym dość obszerny i ciekawy artykuł. Ostatnio gdzieś w Socjalistycznej Europie paru historyków skończyło w więzieniu, bo nie zgadzali się z holokaustem i czymś tam jeszcze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() To ja neguje, ze sie urodziles. Wedlug ciebie zaprzeczanie faktom to wolnosc slowa? Dla mnie to idiotyzm.
Vavi Wieczorem można było spokojnie wyjść z domu bez obawy przed 2-metrowymi, łysymi delikwentami. Jak miales przepustke, jak nie to cie spalowali. Dragon-fly Idz pograj z kumplami w pilke lub cos, bo wydaje mi sie ze ktos ci zabral dziecinstwo. Jestes inteligenty jak na swoj wiek, ale czy warto? Ostatnio edytowany przez Exodus - 17-09-2008 o 22:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Cytuj:
Gówno prawda, odbierali nam wszystko co było potrzebne do odbudowy kraju, materiały budowlane, stal, żywność itd itp, które miały "wesprzeć" inne kraje. Z resztą ta tak zwana "pomoc" oprócz pieniędzy dostaliśmy żądania przesyłki wcześniej wspomnianych towarów. Nie wspominając o tym że rozjebali nam rolnictwo na dobre 150lat. ;d Gdyby nie ten kraj to Polska byłaby w tamtych czasach bogatszym krajem niż była i gdyby nie sprzeciw ZSRR w sprawie planu Marshala to Polska stałaby się o wiele większą potęgą niż cała zachodnia europa razem wzięta... na prawdę dziękujemy, że nas tak udupili... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Komunizm byłby dobry gdyby nie głupota ludzka, która jak z zwykle jest przyczyną wszystkich zbrodni. Ostatnio edytowany przez janek@ - 17-09-2008 o 22:15. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Cytuj:
@2UP: Sorry, następny SKS mam w sobotę dopiero. Po prostu poczytałem trochę książek : ). No i nie ma to jak debaty z dziadkiem w deszcz <3. Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 17-09-2008 o 22:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#54 | |||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@sphinx123 Wydaje mi się, że obecnie antysemityzm jest wtedy, gdy ktoś publicznie skrytykuje poglądy jakiegoś wysoko postawionego Żyda. W ogóle, co to jest, Semici to taka dzisiejsza szlachta, że aż dorobili się prawa chroniącego ich tylko na podstawie pochodzenia! Dlaczego nie wprowadzić antygermanizmu, albo antypolonizmu? A podobno w wolnym kraju wszyscy ludzie są równi. Normalnego człowieka nie powinno obchodzić pochodzenie drugiej osoby, dlatego takie regulacje są niepotrzebne. Ostatnio edytowany przez Fred_Flintston - 06-10-2008 o 20:01. Powód: coś tam |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Holocaust był zbrodnią, a jego 'negowanie' można podciągnąć pod składanie fałszywych zeznań
Cytuj:
Cytuj:
PS. http://pl.wikipedia.org/wiki/Antypolonizm ![]()
![]() |
![]() |
#57 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() I tu jest problem. Żebym ja do cholery jasnej mógł sprawdzić tytuły...
O, a jednak mam jedną. "Victory, czyli zwycięstwo' Petera Schweizera. Ostatnio edytowany przez Dragon-Fly - 18-09-2008 o 07:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Tak jak sie spodziewalem, wiecej ladnych slow o ksiazkach jakich to nie przeczytales, konretow juz brak. Przeglądałem tą książke i żadnego takiego fragmentu tam nie znalazłem. Jeżeli mi go wskażesz - zwracam honor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() dla mnie argumenty za, które podajecie, są zupełnie nieprzekonywujące. albo są prawie nieistotne (choćby ten o ganji...), albo łatwo je zbić, np.:
Cytuj:
zaraz lecę na praktyki, to się nie rozpiszę, ale uważam, że najlepszym argumentem "broniącym" PRL jest sport, a tu i tak cele były mało szczytne (właśnie udowodnienie słuszności zbrodniczej ideologii)... w PRL dało się żyć i życiem cieszyć, ale nie był dobry.
![]() |