Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem? Napisz, tutaj.
Stron :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
Było już dużo tematów o tym, pomoże to co u góry kolega podał, albo przeinstalowanie gg na aqq :)
Ten błąd jest spowodowany reklamą w GG. Użyj GG Banner Killera i będzie wszystko dobrze. To samo miałem, ostatnio przywróciłem reklamy i już jest dobrze. A czemu występuje ten błąd? Brakuje jakiegoś "kodeka" w systemie, albo i nie xD
Jak sprawdzić IP zewnętrzne i wewnętrzne komputera (mam stałe łącze w UPC)?
Pytam ponieważ mam zamiar stworzyć grę mmorpg a niechce użyć Hamachi bo z niego jest więcej kłopotu niż pożytku.
Prosze odpowiedzcie.
..::QRAS::..
12-10-2007, 21:55
Po zainstalowaniu i wejsciu w glowne menu gra odrazu wyrzuca do pulpitu , wiecie czym to moze byc spowodowane ?
P4 3000mhz , geforce 7600 gs , 1 gb ram.
Mam małe pytankko-gdzie znajduje się otoczenei sieciowe ?? wiem ze gdzies w p.sterowania :D:D
Niepisaniem w przyklejonych tematach ;<
@up
Otwórz Mój komputer i tam gdzie masz "adres" wpisz moje miejsce sieciowe.
http://www.steampowered.com/v/index.php?area=forums&cc=PL
Po za tym wątpię żebyś miał oryginała.
Prosze odpowiedzcie.
Najlepiej sprawdź kilka razy o różnych porach na stronie www.whatismyip.com
ectoplasma
14-10-2007, 10:45
Moj problem.
1. Zacznijmy od tego, ze mam nowy sprzet i gdy wlaczam Tibie po kilku - kilkunastu minutach grania najpierw zawiesza mi sie system (tak, ze nie moge ruszyc myszka), po czym wylacza mi sie monitor, wyglada to tak, jak by komputer byl w stanie spoczynku. Jedyne, co moge zrobic, to zrestartowac komputer. Mam tak za kazdym razem, kiedy wlaczam Tibie.
edit: chcialem jeszcze dodac, ze tylko z Tibia mam takie problemy. Wszystkie inne gierki chodza normalnie.
(Intel Core 2 Duo 1.86GHz 1.87GHz, 1GB RAM, Radeon x800 256, monitor 19 cali, na ktorym pracuje w rozdzielczosci 1280 na 1024 jeśli to ma jakieś znaczenie).
2. Zalozylem temat i po wypowiedzi 3 osob przestal byc odwiedzany, wiec pisze tu. Mam problem z polskimi znakami, gdy pisze "o" z kreska (alt + o) otwiera mi sie Outlook Expres, a kiedy wpisuje alt + e, otwiera mi sie Excel. Z innymi znakami nie mam problemow, tylko z tymi dwoma.
Bardzo prosze o pomoc.
Moj problem.
1. Zacznijmy od tego, ze mam nowy sprzet i gdy wlaczam Tibie po kilku - kilkunastu minutach grania najpierw zawiesza mi sie system (tak, ze nie moge ruszyc myszka), po czym wylacza mi sie monitor, wyglada to tak, jak by komputer byl w stanie spoczynku. Jedyne, co moge zrobic, to zrestartowac komputer. Mam tak za kazdym razem, kiedy wlaczam Tibie.
edit: chcialem jeszcze dodac, ze tylko z Tibia mam takie problemy. Wszystkie inne gierki chodza normalnie.
(Intel Core 2 Duo 1.86GHz 1.87GHz, 1GB RAM, Radeon x800 256, monitor 19 cali, na ktorym pracuje w rozdzielczosci 1280 na 1024 jeśli to ma jakieś znaczenie).
2. Zalozylem temat i po wypowiedzi 3 osob przestal byc odwiedzany, wiec pisze tu. Mam problem z polskimi znakami, gdy pisze "o" z kreska (alt + o) otwiera mi sie Outlook Expres, a kiedy wpisuje alt + e, otwiera mi sie Excel. Z innymi znakami nie mam problemow, tylko z tymi dwoma.
Bardzo prosze o pomoc.
1. Próbowałeś obniżyć maksymalny framerate? Może to 100% zużycie procesora wpływa na te dziwne zachowania. Options > Graphics > Advanced i obniż max. framerate do ok. 60. Jedziesz na Dx9?
2. Obok traya (tego wąskiego paska, gdzie obok zegara jest kilka ikon) powinny być opcje językowe - sprawdź, czy przypadkiem nie zmienił ci się język, bo ewidentnie nie odczytuje w/w kombinacji jako wywołanie znaku, tylko skrót do aplikacji. Spróbuj usunąć skrót klawiszowy dla Outlooka i Excela, wejdź we właściwości skrótu dla każdej z tych aplikacji i spróbuj skasować przypisany klawisz skrótu.
ectoplasma
14-10-2007, 12:05
Dzięki wielkie Donas! Wszystko gra jak powinno. Przynajmniej narazie :)
juran_se_spychowa
15-10-2007, 19:58
mam pytanko, czy można sprawdzić dokładne dane naszego kompa (procesor, karte graficzna itp.)??
I jeszcze jedno pytanie, bo mam na kompie plik w "system32" o nazwie "Domowykeylogger" to jest jakis skladnik systemu czy zwykly robak?
@ Ok juz mam post mozna usunac
krotka pilka z mojej strony.
w kompie pierdoli mi sie zasilacz. tzn wiesza sie czy tam zaskakuje dopieor za ktoryms razem. z 2 miesiace temu kupilem nowy ale nie dzialal - jakis informatyk powiedzial ze roznie z zasilaczami bywa i nie wszystkie pasuja do konkretnego kompa. no wiec nasuwa sie pytanie, skad do chuja waclawa mam wiedziec ktory zasilacz bedize dzialal z moim kompem skoro przed kupnem nie moge tego sprawidzic?
@edit
przepraszam za brzydkie slowka
Nytalith
19-10-2007, 20:39
jesli masz wmiare nowego kompa to bierz zwyklego atx. Najlepiej z rozpinana wtyczka 20+4pin.
Tylko niebierz czegos pokroju codegena, czy feela tylko doplac do delty (allegro) fortona, lub amacroxa.
btw. niedaj sie zlapac na ta watomanie, 350W starczy na zdecydowana wiekszosc configow (chyba ze masz cos pokroju 88gtx, lub HD 2900)
dzieki mistrzu
moze tamten nie ruszal z powodu zbyt duzej mocy (450W). btw, komp ~2 lata + niedawno dokupiona GF 7300GT.
Nytalith
19-10-2007, 21:37
niema czegos takiego jak zbyt duza moc zasilacza. Moze byc co najwyzej za mala.
Zanim kupisz nowa zasilke to sprawdz inne potencjalne przyczyny: Niestabilnosc procesora/ramu, przegrzewanie sie itp.
Uprzedzajac pytania: Sprawdzasz procesor nastepujaco: sciagasz stress prime (nie dam linka bo mnie zaatakuja ze keyloger), odpalasz klikasz start i czekasz kilka minut. Temperature odczytujesz w everescie. Aby sprawdzic stabilnosc wybierz w orthosie blens (stress cpu and ram) i puszczasz go na jak najdluzszy czas. Jesli sie nie wysypie to jest stabilnie, i trzeba przyczyn szukac gdzie indziej.
Temp grafiki sprawdz podczas grania przelaczajac na everesta.
Przydalo by sie tez zebys podal jaki dokladnie masz config (z uwzglednieniem zasilacza)
skreca mi kark za ten spam
Okej specyfikacja:
Proc: AMD Athlon 3000+ BOX 939
Plyta: Gigabyte K8VT890-9
RAM: 2x 512 DDR P2400 (DC)
Dysk: Maxtor 120 GB
Grafa: ASUS N7300GT Silent 256 DDR2 PCI-E
Zasilacz: LCB350ATX (chyba jakis bezfirmowy, ma dopisek "switching power supply")
Obudowa(podobno czasem jest potrzebna do wyboru zasilacza, dunno): Logic Concept
WINXP Pro SP 1
Poza tym przy starej karcie (Radeon X700 pro) wyskakiwal czasem blad, po wielu resetach, ze przyczyna byla karta graficzna, dzis (nowa karte mam 3 tygodnie~ wyskakuje blad ze sterownik nowej karty wywolal blad. Poza tym to dopiero dzis zaczelo sie pieprzyc, nie mam pojecia czemu akurat teraz)
@Edit
W FAQ, manualach, na forach etc. pisza roznie. raz tak raz tak, robi sie lekki metlik ; )
@Edit2
wszystko odpalone, jutro napisze co z tego wyszlo. Thx za pomoc, cu.
Nytalith
19-10-2007, 22:24
sprawdz czy sie nic nie przegrzewa...
A zasilacz tak czy siak by wypadalo zmienic. Sprobuj dorwac jakas delte 400W z allegro, lub lepiej amacroxa 400pnf
Wszystkie testy wypadly okej poza Orthosem. Wlaczylem z tymi ustawieniami: http://i21.tinypic.com/14alu8n.jpg i po okolo 5 minutach slysze charakterystyczne pstrykniecie i komp wisi.
Marcin24
20-10-2007, 13:54
Mam bardzo dziwny problem. Kiedy gram w jakieś FPS myszka mi się zaczyna ścinać. Po jakimś czasie zobaczyłem że pod miejscem gdzie ruszam myszką są jakieś czarne plamy (jest do drewniane biurko). Wyczyściłem to szybko i zacząłem grać dalej, ale po kilku dniach znowu zaczęła mi się zacinać. Patrzę pod myszkę... i znowu te plamy, były tylko pod myszką. Te "plamy" są lekko wypukłe, jakby cienka warstwa plasteliny.
Czy to może być spowodowane myszka optyczną?
Nytalith
20-10-2007, 14:06
Wszystkie testy wypadly okej poza Orthosem. Wlaczylem z tymi ustawieniami: http://i21.tinypic.com/14alu8n.jpg i po okolo 5 minutach slysze charakterystyczne pstrykniecie i komp wisi.
hmmm... Albo niestabilny procesor/ram albo zasilacz pada w stresie. Sprawdz ram memtestem, procesor to sprobuj orthosem na ustawieniu stress cpu.
Jesli masz taka mozliwosc to sprawdz tez kompa na innym zasilaczu, byle tylko solidnym (jakiejs dobrej firmy, a nie codegen czy megabajt)
@up: Moze po prostu zakup podkladke pod mysz?
Marcin24
20-10-2007, 14:42
Myszki optyczne wariują na podkładkach.
Wiedźmin
20-10-2007, 15:41
Miałem to samo. Każda myszka ma takie coś z tworzywa sztucznego, co niby pracę nią ułatwia (takie cztery płaskie, okrągłe podkładki na rogach :P nie wiem jak to nazwać).Gdy to odpadnie, to do pozostałości kleju przylepia się wszelki brud. Zeskrobuj to, w końcu samo przestanie się zbierać (trochę to potrawa). A jako podkładki używaj kartek A4 (ja tak robię :P zawsze można sobie coś dopisać w każdej chwili, a nie szukać kartek :D tylko jak się za mocno ręka poci to się fałduje).
Myszki optyczne wariują na podkładkach.
Kto ci takich bzdur naopowiadał? Ja osobiście nie wyobrażam sobie użytkowania komputera bez podkładki, a moja mysz także należy do optycznych. Kup dobrą podkładkę, byle nie z gąbką zastosowaną jako środek antypoślizgowy, ja preferuję gumę. Powierzchnia, po której poruszasz myszką najlepiej sprawuje się, kiedy jest szyta z materiału.
hmmm... Albo niestabilny procesor/ram albo zasilacz pada w stresie. Sprawdz ram memtestem, procesor to sprobuj orthosem na ustawieniu stress cpu.
Jesli masz taka mozliwosc to sprawdz tez kompa na innym zasilaczu, byle tylko solidnym (jakiejs dobrej firmy, a nie codegen czy megabajt)
Rozkrecilem kompa, wyczyscilem RAM, docisnalem mocniej i dziala bez problemow :O. Anyway dzieki za pomoc
A co do myszki to podkladka czasem moze spowalniac. Zalezy z czego jest i jaki ma kolor.
ectoplasma
21-10-2007, 11:47
Problemy z klawiatura C.D.
Pare dni temu, ktos juz pomogl mi rozwiazac moj problem, lecz nadal powraca. Chodzi o e, c, o pisane z ALT'em. Otwiera mi sie kolejno Excel, kalkulator, kalendarz. Wczesniej cos pokombinowalem, przy jezyku i klawiaturze na pasku zadan i dzialalo wszystko normalnie ale musialem to robic za kazdym razem kiedy wlaczalem komputer. Teraz wykonuje te same czynnosci co poprzednio i te 3 polskie znaki nie chca mi dzialac. Poszukalem na googlach problemy zwiazane z moim i albo nikt nie wiedzial jak pomoc, a jesli wiedzial - bylo to tak opisane, ze nic nie zrozumialem. Niestety jestem kompletnym laikiem jesli chodzi software, wiec znow prosze Was o pomoc.
Chcialem dodac, iz przeszukalem naprawde duzo for na necie, zanim znow napisalem posta tutaj. Ktos wspomnial, ze to moga byc stery od grafy, no to zainstalowalem nowe. Dalej nie dziala. Moze to cos pomoze.
edit:
Co do myszek optycznych, rzeczywiscie wariuja na podkladkach ale zalezy jakich. Probowaliscie taka myszka jezdzic na lustrze? Albo czyms dobrze odbijajacym swiatlo? Niektore podkladki sa zrobione z plastikopodobnych tworzyw odbijajacych swiatlo, przez co takie myszki wlasnie potrafia wariowac. Sam mialem taki problem. Najlepiej zainwestowac w podkladke pochlaniajaca swiatlo, koloru czarnego z jakiegos porzadnego materialu.
Mam dwa dyski, 250 i 80gb.
250 - master - zainstalowany Windows XP Pro + kilka partycji na muzykę, filmy i inne badziewia
80gb - slave - pusty, chcę zainstalować na nim Ubuntu 7.10
Mój problem jest następujący, kiedy zaczynam instalować Lina, Alternate CD wywala się na "Select and Install Software", gdzieś w necie znalazłem, że jest to wina zbyt małej partycji, ale chyba mnie to nie dotyczy, jeżeli przydzieliłem dla / 75gb (4gb swap, reszta odłogiem).
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Problemy z klawiatura C.D.
Pare dni temu, ktos juz pomogl mi rozwiazac moj problem, lecz nadal powraca. Chodzi o e, c, o pisane z ALT'em. Otwiera mi sie kolejno Excel, kalkulator, kalendarz. Wczesniej cos pokombinowalem, przy jezyku i klawiaturze na pasku zadan i dzialalo wszystko normalnie ale musialem to robic za kazdym razem kiedy wlaczalem komputer. Teraz wykonuje te same czynnosci co poprzednio i te 3 polskie znaki nie chca mi dzialac. Poszukalem na googlach problemy zwiazane z moim i albo nikt nie wiedzial jak pomoc, a jesli wiedzial - bylo to tak opisane, ze nic nie zrozumialem. Niestety jestem kompletnym laikiem jesli chodzi software, wiec znow prosze Was o pomoc.
Chcialem dodac, iz przeszukalem naprawde duzo for na necie, zanim znow napisalem posta tutaj. Ktos wspomnial, ze to moga byc stery od grafy, no to zainstalowalem nowe. Dalej nie dziala. Moze to cos pomoze.
edit:
Co do myszek optycznych, rzeczywiscie wariuja na podkladkach ale zalezy jakich. Probowaliscie taka myszka jezdzic na lustrze? Albo czyms dobrze odbijajacym swiatlo? Niektore podkladki sa zrobione z plastikopodobnych tworzyw odbijajacych swiatlo, przez co takie myszki wlasnie potrafia wariowac. Sam mialem taki problem. Najlepiej zainwestowac w podkladke pochlaniajaca swiatlo, koloru czarnego z jakiegos porzadnego materialu.
Hm, w zasadzie ostatnia deska ratunku. Jeden z użytkowników po zastosowaniu się do mojego poradnika odnośnie optymalizacji XP powiedział, że naprawiło mu to wyświetlanie jednego ze znaków diakrytycznych (czyli ś, ć, ź itd.). Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, ale spróbuj - może i tobie pomoże. Link znajduje się w podpisie.
Co do myszek optycznych, to chyba oczywiste jest, że im dziwniejsza podkładka, tym dziwniejsze zachowania myszy. Najlepiej, aby mysz poruszała się na płaskim blacie, bez rys, nacięć czy też wyraźnych brudów. Po prostu utrudnia to odczyt przemieszczenia i stąd te wariacje.
Mam dwa dyski, 250 i 80gb.
250 - master - zainstalowany Windows XP Pro + kilka partycji na muzykę, filmy i inne badziewia
80gb - slave - pusty, chcę zainstalować na nim Ubuntu 7.10
Mój problem jest następujący, kiedy zaczynam instalować Lina, Alternate CD wywala się na "Select and Install Software", gdzieś w necie znalazłem, że jest to wina zbyt małej partycji, ale chyba mnie to nie dotyczy, jeżeli przydzieliłem dla / 75gb (4gb swap, reszta odłogiem).
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
A drugi dysk jest widoczny z poziomu Windy? Może spróbuj podpiąć pod osobną taśmę. Na twoim miejscu po szczegółową pomoc popytałbym na forach linuksowych, myślę, że tam będą w stanie udzielić ci znacznie więcej informacji.
Dobra, to teraz ja potrzebuje chlopaki pomocy :)
Niedawno mialem neo 256- naprawde bylem w szoku, wczesniej mialem 3 innych dostawcow neta i nikt nie byl tak dobry jak neo. Wkoncu nadszedl koniec umowy, ale ja zadowolony popedzilem podpisac kolejna, tym razem 512. Po powrocie do domu, kick, lacze sie patrze, szybkosc 512, no super w godzine juz mam nowa predkosc, fajno. Ide po kanapke wracam, kolejny kick ;o i przez tydzien kick, za kickiem, doslownie nic sie nie dalo zrobic. Teraz sie ustabilizowalo, zero kickow gdyby nie.... TELEFON, gdy ktos podniesie sluchawke telefonu w moim domu automatycznie "neostrada zostala rozlaczona", dogadalem sie z starymi zeby podnosili sluchawke z 5 sekundowym opoznienem zebym wyszedl z expu xD ale to raczej nie jest rozwiazanie. Wydaje mi sie, ze takie kicki sa spowodowane zła konfiguracja czegos, tylko czego?
z gory dziekuje za pomoc.
Niedawno mialem neo 256- naprawde bylem w szoku, wczesniej mialem 3 innych dostawcow neta i nikt nie byl tak dobry jak neo. Wkoncu nadszedl koniec umowy, ale ja zadowolony popedzilem podpisac kolejna, tym razem 512. Po powrocie do domu, kick, lacze sie patrze, szybkosc 512, no super w godzine juz mam nowa predkosc, fajno. Ide po kanapke wracam, kolejny kick ;o i przez tydzien kick, za kickiem, doslownie nic sie nie dalo zrobic. Teraz sie ustabilizowalo, zero kickow gdyby nie.... TELEFON, gdy ktos podniesie sluchawke telefonu w moim domu automatycznie "neostrada zostala rozlaczona", dogadalem sie z starymi zeby podnosili sluchawke z 5 sekundowym opoznienem zebym wyszedl z expu xD ale to raczej nie jest rozwiazanie. Wydaje mi sie, ze takie kicki sa spowodowane zła konfiguracja czegos, tylko czego?
Nie pamiętam na jakich warunkach to działa, ale w niektórych przypadkach jest tak, że jak masz telefon i net z jednego dostawcy i nie dopłacisz na coś tam, to net nie może chodzić, gdy ktoś rozmawia przez telefon. Nie pamiętam na jakich to było warunkach, na jakich zasadach działało, bo to występowało 2-3 lata temu :p
yyy? wszystkie rachunki normalnie place. nikt mi nic nie powiedzial o zadnym doplacaniu :P
Dark Lord Markus
22-10-2007, 23:39
Witam
Ja mam taki problem, ze kiedy uzywam programow i gier z windowsa (internet explorer, windows media player itp.) to po pewnym czasie komputer mi sie resetuje. Wie ktos moze dlaczego tak sie dzieje? Jak gram w tibie, slucham muzyki w winampie czy przegladam stronki Opera to wszystko jest ok tylko kiedy sa wlaczone te shity z windowsa cos sie rypie... Prosze o pomoc :D
Microsoftu jak już.
Pewnie masz zrypane coś z rejestrem, mogłeś usunąć jakiś ważny plik etc.
Witam!
Podłączyłem dwa komputery w sieć, stacjonarny PC (serwer) i do niego laptopa. Udostępnilem internet i działa on bez problemu na lapku. Problem pojawia sie gdy chce pograc w jakąś sieciową gierke na laptopie w internecie (WoW, Tibia, ET, Americas Army). Mianowicie, na przykładzie WoW'a wpisuje login, haslo i wszystko gut, hasło przyjmuje (authenticating itp pisze) i pojawia sie to okienko "Sucess!". Z tym okienkiem juz moge sobie czekać do śmierci bo dalej juz nie trybi, nie wchodzi do menu gdzie postacie wybieramy. Podobnie jest z Tibia. Na liste postaci wchodzi, ale do gry juz nie, cały czas tylko connecting to game world. W ET podobnie serwery widzi ale juz połączyc sie nie może (Awating Connection.....1+x).
Teraz moje pytanie.
Czy na PC stacjonarnym musze jakies opcje udostępnić, żeby mi zaczęło to działać? Na PC Stac. sie ładnie loguje i grać można, niestety na lapku juz nie. Tak jakby nie chcialo na serwer gry wejsc, bo cos blokuje. U qmpla do radiówki jak podłączyłem to działało wszystko wporząsiu, tylko u mnie taki zonk. <lol>.
Komp PC - win xp
Laptop - win vista
Internet radiówka.
Jak coś wiecej bedzie potrzeba wiedzieć to zaraz napisze.
Pozdrawiam
Grue
Witam.
Przeinstalowywalem dzisiaj Windowsa XP. Dokladniej, to uzylem przerobionej plytki instalacyjnej za pomoca programu nLite. Jedna z opcji bylo wylaczenie ikon plikow exe co rzekomo mialo spowodowac minimalnie wieksza wydajnosc. Pomyslalem - ok, wkoncu to chyba nic takiego.. ale teraz na zainstalowanym juz systemie widze, jak tragicznie to wyglada. Domyslam sie, ze chodzi o wpis w rejestrze, ale nie mam pojecia ktory to dokladnie ma byc wpis..
Aby zobrazowac moj problem nieco dokladniej, zamieszczam screen:
http://img141.imageshack.us/img141/3307/noiconsrs9.th.jpg (http://img141.imageshack.us/img141/3307/noiconsrs9.jpg)
Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto bedzie mi w stanie pomoc.
Marcin24
23-10-2007, 20:47
Używam programu Thunderbird. Odbieranie maili mam bez problemu, lecz z wysyłaniem takowy mam. Po prostu nie mogę wysyłać maili, gdy próbuję wysłać wyskakuję mi błąd abym skonfigurował pocztę wychodzącą. Czytałem już manuala (pocztę mam na Onecie) i zrobiłem wszystko co tam jest napisane. Może mi ktoś pomóc, bo nie chce mi się wchodzić na stronkę i z niej wysyłać maila gdy mogę to zrobić z programu.
P.S. Proszę nie pisać, abym zmienił Thunderbirda na co innego.
Kileros fire'son
25-10-2007, 19:53
Też tak miałem przez ponad 2 miechy! Próbowałem dosłownie wszystkiego.... Mi pomogła zmiana modemu, nie wiem jak Tobie, ale spróbuj :P
mój problem jest taki:
3 dni temu pojawił się jakiś komunikat że błąd z ip czy coś takiego
chce wejść na enemy territory, czeka, zaraz pojawia się komunikat z tym oknem że nie można uruchomic aplikacji i tam wysyłaj, nie wysyłaj raportu o błędach, to samo jest z tibią, chce sie połączyć na jakiś świat i znowu to wyskakuje, mam liveboxa tp jak coś
Też tak miałem przez ponad 2 miechy! Próbowałem dosłownie wszystkiego.... Mi pomogła zmiana modemu, nie wiem jak Tobie, ale spróbuj :P
np. cos takiego?
http://www.allegro.pl/14792_adsl.html?id=14792&view=gtext&order=p&change_view=1
strasznie drogie te mody ;o po 100zl ;x
Kileros fire'son
25-10-2007, 23:52
np. cos takiego?
http://www.allegro.pl/14792_adsl.html?id=14792&view=gtext&order=p&change_view=1
strasznie drogie te mody ;o po 100zl ;x
Zwykły modem taki jaki dostałeś od TP, powinni bez problemu Ci dać nowy, albo jeśli wolisz to kup sobie Router ( 100-200~ zł ) :)
pisze pierwszy raz na forum więc ...... bez wyśmiewania
odpalilem dzisiaj tibie wynik error (i mozliwosc wyslaniaodpowiedzi do cipsoft na pytanie co robileś ostatnio?)wchodze na tibia com a tam z mojego maga 29 lvl venore mam rokowca z 0 lvl !!!
może mi ktoś poradzić jak odzyskać postać a i angielski to dopiero znam podstawy tak że sam to napewno sobie nieporadze:/
maro002@
To jest atak hakerów (profesionalnych) na Tibie. Taki bug ma duuży kawałek Tibii teraz.
.Matrik.
26-10-2007, 18:56
Jakbym chciał, powiedzmy, składając podręcznik do RPG, ustawić w Wordzie (2k) tło strony (ale żeby całą pokrywało), to da się to zrobić? Jeśli tak, to jak? I jakie ma wymiary strona, jeśli trzeba ustawiać tam gdzieś plik o równym wymiarze?
jak chce sie zalogowac to mi wyskakuje: ,,Cannot connect from server plx pomocy!!!;(
Czasem jak zostawiam komputer na noc, żeby się ssało, raz na jakiś czas zastaję go zresetowanego (Od mniej więcej 1-2 miesięcy, teraz rzadziej). Czym może być to spowodowane? Dodam też, że raz na jakiś czas włącza mi się proces mixer. e x e i im więcej czasu jest włączony, tym więcej pamięci zżera. Co to jest?
Jakbym chciał, powiedzmy, składając podręcznik do RPG, ustawić w Wordzie (2k) tło strony (ale żeby całą pokrywało), to da się to zrobić? Jeśli tak, to jak? I jakie ma wymiary strona, jeśli trzeba ustawiać tam gdzieś plik o równym wymiarze?
Aby ustawić tło strony w Wordzie wejdź w: Format > Tło i wybierz sobie kolorek. Prawdę mówiąc drugiego pytania nie zrozumiałem. Jeśli chodzi ci o zmianę np. długości marginesów czy też układ strony to wejdź w Plik > Ustawienia strony.
jak chce sie zalogowac to mi wyskakuje: ,,Cannot connect from server plx pomocy!!!;(
To chyba jest związane z tymi atakami na serwery cipsoftu, też miałem ten problem. Atm. jednak mogę wbić i cieszyć się grą. Pozostaje ci czekać.
Czasem jak zostawiam komputer na noc, żeby się ssało, raz na jakiś czas zastaję go zresetowanego (Od mniej więcej 1-2 miesięcy, teraz rzadziej). Czym może być to spowodowane? Dodam też, że raz na jakiś czas włącza mi się proces mixer. e x e i im więcej czasu jest włączony, tym więcej pamięci zżera. Co to jest?
A google zapytać to nie łaska? http://www.auditmypc.com/process/mixer.asp
20 sekund szukania. Co do resetów kompa, to jak znam życie problemy z temperaturą. Podaj swoją konfigurację kompa (procesor, płyta, ram, dysk, graf), aby wykluczyć możliwość wirusa logi z hijackthis i zalecałbym przeczyścić z kurzu wszystkie podzespoły.
.Matrik.
27-10-2007, 12:51
@Donas
Chyba nie wiesz o co mi chodzi. Jak chcę wstawić obrazek za tło, i używam format > tło > obrazek, to mi go daje na cały ekran a nie na stronę, jeszcze w dodatku w trybie tworzenia strony WWW, a jak zmienię na stronę dokumentu tekstowego to znika. W podręcznikach do RPG są podkłady pod strony, np w Warhammerze jest taki jakby brązowy, z obramowaniami stron etc. Nie chodzi mi o sam kolor, tylko o coś takiego. Da się?
Marcin24
27-10-2007, 14:40
Używam programu Thunderbird. Odbieranie maili mam bez problemu, lecz z wysyłaniem takowy mam. Po prostu nie mogę wysyłać maili, gdy próbuję wysłać wyskakuję mi błąd abym skonfigurował pocztę wychodzącą. Czytałem już manuala (pocztę mam na Onecie) i zrobiłem wszystko co tam jest napisane. Może mi ktoś pomóc, bo nie chce mi się wchodzić na stronkę i z niej wysyłać maila gdy mogę to zrobić z programu.
P.S. Proszę nie pisać, abym zmienił Thunderbirda na co innego.Nikt tu nie używa Thunderbirda?
Mam problem z kartą graficzną GF6200
Objawy:
-gdy włączałem kompa z kartą nie wyświetlała się jej poprawna nazwa
tylko jakieś szlaczki;
-gdy system zaczął się ładować (windows xp) było wszystko ok ,ale jak już przechodziło do ekranu logowana to na ekranie wyświetlały się ogromne prostokąty i kwadraty ,a następnie robił się czarny ekran i koniec :( ;
-to na pewno karta ponieważ monitor jest teraz podłączony do płyty głównej i wszystko działa ok.
A google zapytać to nie łaska? http://www.auditmypc.com/process/mixer.asp
20 sekund szukania. Co do resetów kompa, to jak znam życie problemy z temperaturą. Podaj swoją konfigurację kompa (procesor, płyta, ram, dysk, graf), aby wykluczyć możliwość wirusa logi z hijackthis i zalecałbym przeczyścić z kurzu wszystkie podzespoły.
Że to jest do sterowania audio to wiem, bo już patrzyłem, ale nie wiem dlaczego tyle pamięci zżera.
Komp:
Procek: Intel Pentium D 805 2,66GHz
Grafika: Asus GF 7600GS 512mb DDR2
RAM: 2x 512 (nie pamiętam firmy)
Płyta Gł: Intel Sorento D945GNT
Dźwięk: Creative Soundblaster Audigy LS
HDD: WDC WD1600JS 149 GB; Seagate ST340016A 40GB
Zasilacz: iBox 400W
Temperatury w normie, mam 2 dodatkowe wiatraki w obudowie.
Płyta główna 41 °C (106 °F)
Procesor 54 °C (129 °F)
Aux 37 °C (99 °F)
Procesor graficzny 59 °C (138 °F)
Seagate ST340016A 32 °C (90 °F)
WDC WD1600JS-00MHB0 49 °C (120 °F)
A może być to spowodowane przez USB? bo z 6 portów 4 mam zajęte zwykle... Do tego dochodzą głośniki 5.1 i mikrofon, więc nie wiem.
Log z hijacka, ten jeden wadliwy proces już fixnąłem i usunąłem mixer*****, zobaczymy co będzie.
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.0 (BETA)
Scan saved at 15:11:23, on 2007-10-27
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\WINDOWS\system32\Rundll32*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched*****
C:\WINDOWS\Mixer*****
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32*****
C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\LComMgr\Communications_Helper*****
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\AAWTray*****
C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch*****
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****
C:\Program Files\Last.fm\LastFMHelper*****
C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\LComMgr\LVComSX*****
C:\WINDOWS\ATKKBService*****
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
D:\Program Files\Electronic Arts\Medal of Honor Airborne\UnrealEngine3\MOHAGame\pb\PnkBstrA*****
C:\WINDOWS\system32\UAService7*****
C:\Program Files\uTorrent\utorrent*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****
C:\Program Files\Lavalys\EVEREST Home Edition\everest.bin
C:\Documents and Settings\tecza\Pulpit\Smieci\HiJackThis_v2*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [P17Helper] Rundll32 P17.dll,P17Helper
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl*****"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz***** /install
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [Onet.pl AutoUpdate] "C:\Program Files\Common Files\Onet.pl\NewAutoUpdate*****" /updateexetsr
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [C-Media Mixer] Mixer***** /startup
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [LogitechCommunicationsManager] "C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\LComMgr\Communications_Helper*****"
O4 - HKLM\..\Run: [LogitechQuickCamRibbon] "C:\Program Files\Labtec\WebCam10\WebCam10*****" /hide
O4 - HKLM\..\Run: [Google Desktop Search] "C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop*****" /startup
O4 - HKLM\..\Run: [PWRISOVM*****] C:\Program Files\PowerISO\PWRISOVM*****
O4 - HKLM\..\Run: [AAWTray] C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\AAWTray*****
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKLM\..\Run: [ISUSPM Startup] C:\PROGRA~1\COMMON~1\INSTAL~1\UPDATE~1\ISUSPM***** -startup
O4 - HKLM\..\Run: [ISUSScheduler] "C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch*****" -start
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon*****" -lang 1033
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****" /nosplash /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****" /background
O4 - HKCU\..\Run: [Expressivo] "C:\Program Files\ivo\Expressivo Demo\expressivo*****" -t
O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader*****
O4 - Startup: Budzik.lnk = C:\Program Files\Budzik\budzik*****
O4 - Startup: Metacafe.lnk = C:\Program Files\Metacafe\MetacafeAgent*****
O4 - Startup: Xfire.lnk = C:\Program Files\Xfire\Xfire*****
O4 - Global Startup: Last.fm Helper.lnk = C:\Program Files\Last.fm\LastFMHelper*****
O4 - Global Startup: Metacafe.lnk = C:\Program Files\Metacafe\MetacafeAgent*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O13 - WWW Prefix:
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O20 - AppInit_DLLs: C:\PROGRA~1\Google\GOOGLE~1\GOEC62~1.DLL
O22 - SharedTaskScheduler: Moduł wstępnego ładowania interfejsu Browseui - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Demon buforu kategorii składników - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft AB - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice*****
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc*****
O23 - Service: ATK Keyboard Service (ATKKeyboardService) - ASUSTeK COMPUTER INC. - C:\WINDOWS\ATKKBService*****
O23 - Service: Sunbelt Kerio Personal Firewall 4 (KPF4) - Sunbelt Software - C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall 4\kpf4ss*****
O23 - Service: LVSrvLauncher - Labtec Inc. - C:\Program Files\Common Files\LogiShrd\SrvLnch\SrvLnch*****
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
O23 - Service: PunkBuster (PnkBstrA) - Unknown owner - D:\Program Files\Electronic Arts\Medal of Honor Airborne\UnrealEngine3\MOHAGame\pb\PnkBstrA*****
O23 - Service: SecuROM User Access Service (V7) (UserAccess7) - Sony DADC Austria AG. - C:\WINDOWS\system32\UAService7*****
--
End of file - 6744 bytes
pisze jeszcze raz bo nie dostałem odpowiedzi
od dłuższego razu nie moge wejść na żadną grę zwiazana z internetem, czyli et, tibia, metin2, jak uruchamiam ją to wyskakuje mi raport o błędach, takie coś jak zrobie szczegóły raportu, tak to pisze przepraszamy ale wystąpił błąd z aplikacją ET***** i zostanie ona zamknieta
http://img132.imageshack.us/img132/5705/eterrvp5.png (http://imageshack.us)
no to ja mam tak gram sobie w jakas gre w trakcie ani jednego zaciecia asz tu nagle zacina sie i musze resetowac co mam zrobic??
prosze o szybka odpowiedz
Nytalith
28-10-2007, 14:12
no to ja mam tak gram sobie w jakas gre w trakcie ani jednego zaciecia asz tu nagle zacina sie i musze resetowac co mam zrobic??
prosze o szybka odpowiedz
sprawdz temperature karty graficznej i procesora. Abydwa w stresie.(procesor obciaz orthosem [->google] a grafe jakas wymagajaca giera. Temp odczytaj everestem)
Lord_Evo
28-10-2007, 14:21
Mam poważny problem. Sformatowałem komputer i z dysku 150GB zrobił się 30GB. Pomóżcie mi, bo dla mnie 30GB to za mało. Jakie znacie sposoby, żeby odzyskać te 120GB bez formata? No może być też format, ale to ostatecznośc. Help
Mam poważny problem. Sformatowałem komputer i z dysku 150GB zrobił się 30GB. Pomóżcie mi, bo dla mnie 30GB to za mało. Jakie znacie sposoby, żeby odzyskać te 120GB bez formata? No może być też format, ale to ostatecznośc. Help
Zabawa z partycjami? Paragon Partiton Manager czy Paragon Disk Manager, nie pamiętam dokładnie. Spróbuj w nim utworzyć tę drugą partycję o pojemności 120GB.
Że to jest do sterowania audio to wiem, bo już patrzyłem, ale nie wiem dlaczego tyle pamięci zżera.
Komp:
Procek: Intel Pentium D 805 2,66GHz
Grafika: Asus GF 7600GS 512mb DDR2
RAM: 2x 512 (nie pamiętam firmy)
Płyta Gł: Intel Sorento D945GNT
Dźwięk: Creative Soundblaster Audigy LS
HDD: WDC WD1600JS 149 GB; Seagate ST340016A 40GB
Zasilacz: iBox 400W
Temperatury w normie, mam 2 dodatkowe wiatraki w obudowie.
Płyta główna 41 °C (106 °F)
Procesor 54 °C (129 °F)
Aux 37 °C (99 °F)
Procesor graficzny 59 °C (138 °F)
Seagate ST340016A 32 °C (90 °F)
WDC WD1600JS-00MHB0 49 °C (120 °F)
A może być to spowodowane przez USB? bo z 6 portów 4 mam zajęte zwykle... Do tego dochodzą głośniki 5.1 i mikrofon, więc nie wiem.
Log z hijacka, ten jeden wadliwy proces już fixnąłem i usunąłem mixer*****, zobaczymy co będzie.
Popróbuj odciążyć te porty USB, co prawda nigdy nie słyszałem, aby to mogło powodować jakiegoś problemy, ale kto wie. Od jak dawna pojawia się problem?
Lord_Evo
29-10-2007, 20:18
Więc tak chciałem sobie odzyskać utraconą partycje w Partition Magic, więc ją powiekszyłem o kilka giga i gdy naciskam Aplly pojawił się błąd:
Error 1516: "Partition improperly dismounted" appears randomly
a potem:
Error 983 while executing Batch.
Error 983. Too many errors found, proces halted.
Nie wiem co robić. Pomożcie.
Ściągałem raz jeden program do zmiany IP przez proxy, nie działał. Od tamtego czasu nie mogę usunąć pliku, a mam go na pulpicie, cham go szpeci. Próbowałem już trybu awaryjnego, kilku file deleterów, ale nic to nie dało. Jak coś to zamieszczam logi z Hijackthis.
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 23:06:40, on 2007-10-29
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal
Running processes:
D:\Program\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
D:\Program\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
C:\WINDOWS\system32\RunDll32*****
C:\WINDOWS\system32\RunDLL32*****
D:\Program\Winamp\winampa*****
D:\Program\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
D:\Program\SONICS~1\SsAAD*****
C:\Program\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched*****
C:\WINDOWS\vVX1000*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
D:\Program\WapSter\AQQ\AQQ*****
D:\Program\Steam\Steam*****
C:\Program\Microsoft LifeCam\MSCamSvc*****
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA*****
D:\Program\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE*****
D:\Program\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
D:\Program\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
D:\Program\Xfire\xfire*****
C:\Program\MSN Messenger\usnsvc*****
D:\Program\Mozilla Firefox\firefox*****
D:\Program\Trend Micro\HijackThis\HijackThis*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://runonce.msn.com/?v=msgrv75
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Länkar
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - d:\Program\Adobe Reader\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O2 - BHO: (no name) - {7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045} - (no file)
O2 - BHO: Alcohol Toolbar Helper - {8126A4A5-BFD3-46FE-BBDF-BFB5CF78E489} - C:\Program\Alcohol Toolbar\v3.2.0.0\Alcohol_Toolbar.dll
O3 - Toolbar: Alcohol Toolbar - {ED4BD629-C1B6-4399-8A34-02CCAA921DC9} - C:\Program\Alcohol Toolbar\v3.2.0.0\Alcohol_Toolbar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [C6501Sound] RunDll32 c6501.cpl,CMICtrlWnd
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz***** /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RunDLL32***** NvMCTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] D:\Program\Winamp\winampa*****
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] D:\Program\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
O4 - HKLM\..\Run: [EPSON Stylus Photo RX420 Series] C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\E_FATI9 CE***** /P31 "EPSON Stylus Photo RX420 Series" /O6 "USB001" /M "Stylus Photo RX420"
O4 - HKLM\..\Run: [SsAAD*****] D:\Program\SONICS~1\SsAAD*****
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "D:\Program\QuickTime\QTTask*****" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [VX1000] C:\WINDOWS\vVX1000*****
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] D:\Program\WapSter\AQQ\AQQ*****
O4 - HKCU\..\Run: [Steam] "D:\Program\Steam\Steam*****" -silent
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'LOKAL TJÄNST')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = D:\Program\Microsoft Office\Office\OSA9*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java-konsol - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - D:\Program\ICQ6\ICQ*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - D:\Program\ICQ6\ICQ*****
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program\Messenger\msmsgs*****
O12 - Plugin for .spop: C:\Program\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\Program\DELADE~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - D:\Program\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - D:\Program\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - D:\Program\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - D:\Program\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
O23 - Service: MSCSPTISRV - Sony Corporation - C:\Program\Delade filer\Sony Shared\AVLib\MSCSPTISRV*****
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
O23 - Service: PACSPTISVR - Sony Corporation - C:\Program\Delade filer\Sony Shared\AVLib\PACSPTISVR*****
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA*****
O23 - Service: Sony SPTI Service (SPTISRV) - Sony Corporation - C:\Program\Delade filer\Sony Shared\AVLib\SPTISRV*****
O23 - Service: SonicStage SCSI Service (SSScsiSV) - Sony Corporation - C:\Program\Delade filer\Sony Shared\AVLib\SSScsiSV*****
O23 - Service: StarWind AE Service (StarWindServiceAE) - Rocket Division Software - D:\Program\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE*****
--
End of file - 5781 bytes
Nie wiem, czy logi coś dadzą, ale może przy okazji znajdzie się tutaj coś szkodliwego. ;p
Unlockerem także próbowałeś?
Nie próbowałem, ale już zdążyłem rozwiązać problem... Przed chwilą znalazłem program usuwający tego typu śmiecie. O dziwo, zadziałał.
sprawdz temperature karty graficznej i procesora. Abydwa w stresie.(procesor obciaz orthosem [->google] a grafe jakas wymagajaca giera. Temp odczytaj everestem)
Płyta główna 34 °C (93°F)
Procesor 60 °C (140 °F)
AUX 40 °C (104 °F)
Samsung SP2504C 38 °C (100 °F)
i co teraz mam zrobić ??
tak z everasta i nic takiego sie nie pojawia
Nytalith
31-10-2007, 19:42
a grafy? To sa dane z everesta?
ojawiaja sie artefakty przed tym resetem (nie pojawiaja sie jakis dziwne wielokoaty, niema przeklaman ksztaltu) I niema spadku wydajnosci przed resetem?
IssLance
01-11-2007, 20:21
Ja natomiast mam problem z niedzialajacymi klawiszami typu F. Dziala u mnie tylko F1 i bodajze F5. Na inne komputer nie reaguje. Moze wiecie jak temu zaradzic?
Ja mialem wirusa na kompie i nagrywarka mi przestala chodzic usunolem tego wira przez aktualizacje oprogramowania jak zrobic zeby nagrywarka mi odczytywala plyty gdzie wlaczyc opcje autostart?????????
Hellraiser
02-11-2007, 01:04
nevermind.
Lord_Evo
02-11-2007, 14:26
Chciałem sobie kupić wydajną karte graficzną, bo mam FXa 5500 256MB i nie wszystkie gry chodzą mi płynnie. Tylko tu pojawia się problem, bo gdy chce się kupić karte graf. to trzeba mieć z nią kompatybilną płytę główną, posiadam GIGABYTE GA-K8U-939 - M1689, SATA, AGP, S-939, BOX. Wie ktoś może jaka najlepsza będzie karta grafiki do tej płyty głównej?? Cena do 300zł.
Marcin24
02-11-2007, 15:02
Nytalith
02-11-2007, 20:33
Chciałem sobie kupić wydajną karte graficzną, bo mam FXa 5500 256MB i nie wszystkie gry chodzą mi płynnie. Tylko tu pojawia się problem, bo gdy chce się kupić karte graf. to trzeba mieć z nią kompatybilną płytę główną, posiadam GIGABYTE GA-K8U-939 - M1689, SATA, AGP, S-939, BOX. Wie ktoś może jaka najlepsza będzie karta grafiki do tej płyty głównej?? Cena do 300zł.
kazda karta na agp;) Za ~300zl to najlepiej bedzie wziasc 7600gs sonic, od Palita.
Za ~300zl to najlepiej bedzie wziasc 7600gs sonic, od Palita.
Boze drogi, to 7600GS już za 300zł chodzi? ;/ Ale chyba nie wersja 512 DDR2 ASUS'a? ; p
Edit:
A jednak... Rotfl, jak kupowałem to kosztował 500 ;x
Też miałem ten problem(w sumie dalej mam, ale już nie korzystam z onetowej poczty). Pisałem na paru forach, nic z tego. Na innych programach pocztowych też nie będzie działać.
Nytalith
03-11-2007, 00:03
Boze drogi, to 7600GS już za 300zł chodzi? ;/ Ale chyba nie wersja 512 DDR2 ASUS'a? ; p
Edit:
A jednak... Rotfl, jak kupowałem to kosztował 500 ;x
http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/AGP_x4/x8/chipset_nVidia/GeForce_7600GS/GeForce_7600GS_Palit_256MB_TV/DVI_BOX_AGPx8_Sonic/pelny,id,40944/
Jak poszukasz to znajdziesz taniej ;)
Ps.jak bedziesz kupowal to nie bierz zadnych wynalazkow typu 512mb pamieci. I upewnij sie zeby byla na ddr3 a nie ddr2!
Marcin24
03-11-2007, 00:05
Też miałem ten problem(w sumie dalej mam, ale już nie korzystam z onetowej poczty). Pisałem na paru forach, nic z tego. Na innych programach pocztowych też nie będzie działać.
Już wysyłałem maile z Thunderbirda z tej poczty, ale po zmianie komputera i ponownej konfiguracji coś nawaliło.
No to powie ktos gdzie sie wlacza opcje autostart??? I poda ktos jakas stronke z oprogramowaniem do irdy >>Forever<<
Kileros fire'son
06-11-2007, 16:54
Witam!
Mam pytanie dotyczące neostrady, wie może ktoś jak skonfigurować zwykły modem, tak żeby miał 1mb a nie 256...?
@down
Myslisz ze ja chce zrobic tak ze mam neo 256 i chce z niej zrobic 1 mb?
nie kolego mylisz sie! nie wiem jak to skonfigurowac zeby sciagalo sie 130+kbs a nie 32 tak jak to jest na 256! a mam 1 mb
wiec sam sobie wyjdz ;-)
Witam!
Mam pytanie dotyczące neostrady, wie może ktoś jak skonfigurować zwykły modem, tak żeby miał 1mb a nie 256...?
@down
Myslisz ze ja chce zrobic tak ze mam neo 256 i chce z niej zrobic 1 mb?
nie kolego mylisz sie! nie wiem jak to skonfigurowac zeby sciagalo sie 130+kbs a nie 32 tak jak to jest na 256! a mam 1 mb
wiec sam sobie wyjdz ;-)
...
Rozumiem ze miales 256, i podpisales aneks na 1mb, a sciaga ci dalej jak 256? Jesli tak, to musisz czekac i tyle.
Kileros fire'son
07-11-2007, 14:30
...
Rozumiem ze miales 256, i podpisales aneks na 1mb, a sciaga ci dalej jak 256? Jesli tak, to musisz czekac i tyle.
a może to wina mojego starego modemu? speedtouch 330 fast ma zablokowane na 256 chyba a babka z telepunktu jeszcze nie zadzwonila zeby przyjechac po liveboxa :S
http://img125.imageshack.us/img125/4705/hepiys5.jpg (http://imageshack.us)
:)
http://img125.imageshack.us/img125/5329/sadkw2.jpg (http://imageshack.us)
:O
wie ktos jak przywrocic ten 'pasek'?
btw. na IE mi dziala, na firefoxie nie :<
a może to wina mojego starego modemu? speedtouch 330 fast ma zablokowane na 256 chyba a babka z telepunktu jeszcze nie zadzwonila zeby przyjechac po liveboxa :S
Nic nie jest blokowane, po prostu muszą synchronizować twoja linie na 1mb, i później przypisać szybkość do loginu.
http://img125.imageshack.us/img125/4705/hepiys5.jpg (http://imageshack.us)
:)
http://img125.imageshack.us/img125/5329/sadkw2.jpg (http://imageshack.us)
:O
wie ktos jak przywrocic ten 'pasek'?
btw. na IE mi dziala, na firefoxie nie :<
Widok > Pasek stanu
@Cafe:
dziekuje, wygral pan internet w dyskietce
btw. nie cytujemy zdjec
Kileros fire'son
07-11-2007, 20:07
Nic nie jest blokowane, po prostu muszą synchronizować twoja linie na 1mb, i później przypisać szybkość do loginu.
No tak ale mi pisze jak sie poloncze "Szybkość: 1.3 MB/s"
wiec nie wiem o co kaman :P
No tak ale mi pisze jak sie poloncze "Szybkość: 1.3 MB/s"
wiec nie wiem o co kaman :P
Więc narazie twoja linia jest tylko zsynchronizowana, ale szybkość nie jest przypisana jeszcze do loginu @neostrady
http://img114.imageshack.us/img114/3328/bdtd2.png
To się dzieje po zalogowaniu (a właściwie wpisaniu passów i kliknięciu enter) do tibii. Kolejne okienka wyrastają tak długo, aż nie wyłączę "services32" przez Menedżer zadań.
Tak, reinstalowałem tibie.
Wie ktoś co można jeszcze zrobić?
Kileros fire'son
08-11-2007, 17:03
Więc narazie twoja linia jest tylko zsynchronizowana, ale szybkość nie jest przypisana jeszcze do loginu @neostrady
Acha, ok :P a długo to może potrwać ? nie wiesz może? bo ja sie w tym nie orientuje :P
@Michoss
Może spróbuj usunąć services32 z autostartu? Albo z loga HiJacka.
Acha, ok :P a długo to może potrwać ? nie wiesz może? bo ja sie w tym nie orientuje :P
Tego nawet TPSA nie wie ;), gdy minie wiecej jak 2tyg to zadzwon na blueline
Okosmoka
11-11-2007, 15:38
moze ktos powiedziec jak odblokowac firewalle? bo caly czas jak chesz sie do tibi zalogowac to pisze mi ze ip block na 30 min
Marcin24
11-11-2007, 15:53
moze ktos powiedziec jak odblokowac firewalle? bo caly czas jak chesz sie do tibi zalogowac to pisze mi ze ip block na 30 min
To nie wina Firewalla, źle wpisałeś passy to Tibii (bodajże 3 razy) i zablokowało ci IP. Chcesz to poczekaj, jak chcesz szybciej wejść to Odinstaluj i zainstaluj ponownie Tibie.
A mi nikt nie umie pomóc?
Okosmoka
11-11-2007, 21:02
To nie wina Firewalla, źle wpisałeś passy to Tibii (bodajże 3 razy) i zablokowało ci IP. Chcesz to poczekaj, jak chcesz szybciej wejść to Odinstaluj i zainstaluj ponownie Tibie.
napisalem ze jest to ciagly ip block i pisze ze 30 min. tzn ze nawet jak minie 30 min to nadal pisze to samo ;p
mam win vista to mzoe przez to?
Okosmoka
11-11-2007, 22:17
a teraz jak sie juz udalo mi wejsc na konto to jak wybieram psotac to jak bylem juz 1 w kolejce znowu wyskoczylo ip blocked;/ 2 razy sei tak zdazylo
P.S sry za double ale pomoze ktos;p
a teraz jak sie juz udalo mi wejsc na konto to jak wybieram psotac to jak bylem juz 1 w kolejce znowu wyskoczylo ip blocked;/ 2 razy sei tak zdazylo
P.S sry za double ale pomoze ktos;p
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=153190&highlight=blocked
ectoplasma
12-11-2007, 18:30
@XgLoL
Miałem podobny problem z polskimi znakami (otwierały się programy zamiast polskich znaków), ponieważ jestem posiadaczem kart graficznej radeon x800 Series (ATI). Długo nie mogłem poradzić sobie z tym problemem, aż pewnego dnia zniknął. Jak? Postanowiłem wyczyścić kompa ze wszelkiego syfu (czyt. zrobić porządek). Powywalałem nie potrzebne gry, programy, których nie używałem, przeskanowałem dysk Ad-Aware i NOD32, na koniec wrzuciłem logi z HijackThis na tą stronę > http://www.hijackthis.de/
Następnie pousuwałem wszystkie podejrzane pliki tak, że zostały mi same odznaczone "ptaszkami" i... Akurat zakładałem temat na jakimś forum komputerowym, chcąc opisać mój problem, gdy zauważyłem, że po tych czynnościach mój problem minął i nie powrócił. Spróbuj może coś pomoże.
@Okosmoka
Istnieje możliwość, że ktoś zna twój numer account i próbuje zgadnąć passy, co powoduje zablokowanie IP co chwile.
Mój problem:
Zakładałem tematy, pytałem na różnych forach... Ostatnio jeden z szanownych panów modków poradził mi jedną rzecz, po której wykonaniu problem zniknął ale powrócił.
Podczas grania w Tibie po jakimś czasie komputer się zawiesza tak, że nie mogę ruszyć myszką. Czasem się restartuje. Stosując się do porad innych ustawiłem priorytet na minimalny, koligację na 1 CPU, 20 klatek, DirectX5. Te czynności pozwoliły mi tylko na dłuższą grę, lecz po jakimś czasie (czasem jest to godzina czasem 4 godziny) komputer się zawiesza. Na ustawieniach w/w użycie procesora wynosi ok. 35%, ustawiając maksymalną ilość klatek, DirectX9, koligację na 2 CPU i priorytet na normalny, już po kilku minutach grania komputer zawiesza się. Użycie procesora podczas takich ustawień to ok. 60%. Wielu ludzi mówiło, że może to być jedynie problem zasilacza, który i tak mam zamiar w środę wymieniać (niestety nie wiem jaki mam aktualnie, z powodu plomby nie mogę sprawdzić, w papierach nie jest to podane). I tu mam do was pytanie: Czy jest możliwe, aby była to wina czegoś innego? Jeśli tak, jak można to naprawić?
Jak już będę zmieniał zasilacz, to na jaki?
Mój sprzęt:
Intel Core 2 Duo 2CPU 1.86
radeon x800 Series
1 GB RAM
(5 wiatraczków. Kolega mówił, że zbyt duża ich ilość może źle wpływać na wydajność zasilacza)
Adow Adan
12-11-2007, 21:27
Mój problem:
Chciałem zrobić formata lecz klawiatura która działa na USB "nie działa" przy włączaniu systemu - wtedy kiedy ma się rozruszać cd i pisze "dowolny klawisz spowoduje rozruch płyty" . A Ja niestety nie mogę żadnego klawisza wcisnąć bo to nic nie daje. Na dodatek starej klawiatury mi nie czyta(nie wiem czemu) . Ps Klawiatura na USB jest z firmy "Tracer".
Pomóżcie ....
ectoplasma
12-11-2007, 22:20
Spróbuj podłączyć klawiaturę pod inne gniazdo USB (mi kiedyś jedno nie działało), jeśli nie pomoże, a nikt inny nie wymyśli czegoś mądrzejszego możesz zanieść dysk do któregoś z kumpli, włożyć do jego sprzętu i tam sformatować.
Adow Adan
12-11-2007, 23:31
formata zrobiłem ale znowu mam inny problem:
.zainstalowałem wszysko co potrzeba i w Tibii działało mi normalnie "Direct X9" . Teraz po tym jak zainstalowałem sterowniki do graficznej , na tibi nie pokazuje mi się okienko z "Direct X9" tylko z OPENGL i Direct X5 na których zwalnia i grafika jest słaba.
Zainstalowałem directa z dobreprogramy.pl i dalej nic . Co mam zrobic?
Ps. Gry też mi nie idą bo pisze ze brak directa 3D.
Mój problem:
Zakładałem tematy, pytałem na różnych forach... Ostatnio jeden z szanownych panów modków poradził mi jedną rzecz, po której wykonaniu problem zniknął ale powrócił.
Podczas grania w Tibie po jakimś czasie komputer się zawiesza tak, że nie mogę ruszyć myszką. Czasem się restartuje. Stosując się do porad innych ustawiłem priorytet na minimalny, koligację na 1 CPU, 20 klatek, DirectX5. Te czynności pozwoliły mi tylko na dłuższą grę, lecz po jakimś czasie (czasem jest to godzina czasem 4 godziny) komputer się zawiesza. Na ustawieniach w/w użycie procesora wynosi ok. 35%, ustawiając maksymalną ilość klatek, DirectX9, koligację na 2 CPU i priorytet na normalny, już po kilku minutach grania komputer zawiesza się. Użycie procesora podczas takich ustawień to ok. 60%. Wielu ludzi mówiło, że może to być jedynie problem zasilacza, który i tak mam zamiar w środę wymieniać (niestety nie wiem jaki mam aktualnie, z powodu plomby nie mogę sprawdzić, w papierach nie jest to podane). I tu mam do was pytanie: Czy jest możliwe, aby była to wina czegoś innego? Jeśli tak, jak można to naprawić?
Jak już będę zmieniał zasilacz, to na jaki?
Mój sprzęt:
Intel Core 2 Duo 2CPU 1.86
radeon x800 Series
1 GB RAM
(5 wiatraczków. Kolega mówił, że zbyt duża ich ilość może źle wpływać na wydajność zasilacza)
To chyba jest OCZYWISTE, że im większa ilość sprzętu, tym większe zapotrzebowanie na moc. I jeśli to prawda z tymi 5 wiatraczkami, to stawiam właśnie na niewydolność zasilacza. Pewnie jest to jakiś 350W. Cóż, będziesz musiał kupić mocniejszy zasilacz albo zrezygnować z części wiatraków. Ewentualnie może być to związane z zakurzeniem podzespołów, ale skoro masz plombę, to raczej nie odważysz się czyścić wnętrzności.
formata zrobiłem ale znowu mam inny problem:
.zainstalowałem wszysko co potrzeba i w Tibii działało mi normalnie "Direct X9" . Teraz po tym jak zainstalowałem sterowniki do graficznej , na tibi nie pokazuje mi się okienko z "Direct X9" tylko z OPENGL i Direct X5 na których zwalnia i grafika jest słaba.
Zainstalowałem directa z dobreprogramy.pl i dalej nic . Co mam zrobic?
Ps. Gry też mi nie idą bo pisze ze brak directa 3D.
Może po prostu za stare/za nowe (to ostatnie raczej mało prawdopodobne) sterowniki? Jakiego masz grafa?
Adow Adan
13-11-2007, 00:24
Radeon - 128 MB Grafy(nie pamiętam czy 9200 czy 9600)
Radeon - 128 MB Grafy(nie pamiętam czy 9200 czy 9600)
Cóż, różnica jest, bo Radeon 9600 obsługuje Direct X9, a 9250 już tylko DX8.1. Wejdź w Panel Sterowania > System > Sprzęt > Menedżer Urządzeń i sprawdź grafa.
ectoplasma
13-11-2007, 23:51
@Donas
Wracając do mojego problemu...
Po zawieszeniu się komputera, wyłącza mi się monitor (znika obraz), tylko czasami się restartuje. Myślisz, że może być to spowodowane przegrzewaniem się karty graficznej? Jeśli tak, to czy można jakoś zmniejszyć jej moc, tak aby mniej się grzała? Podobno Radeony z serii x800 mają strasznie słabe chłodzenie.
edit:
Komputer był dzisiaj u informatyka, ten stwierdził, że zasilacz jest w porządku i to grafa nawalała. Teraz mam GeForce 8600 GTSi wszystko chodzi (jak narazie:)) dobrze.
Pozdrawiam
czesc, znowu mam problem ;p
do tej pory zawsze mialem kompa z grafika na agp, teraz zamowilem nowego z pci-e. wszystko fajnie zamontowalem no i zonk ;o monitor nie wyswietla obrazu. wedlug sprzedawcow wszystko jest sprawne. to moze ja cos powalilem i do tego pci-e trzeba cos ejszcze zrobic zeby zaczelo wyswietlac obraz?
konf to:
amd athlon 64 3k+ s 939
jakas plyta abita na 939, z pci-e ofc
gf 7300gt galaxy, z chlodzeniem zalmana
512mb ram good ram
i o co tutaj moze chodzic?
@Donas
Wracając do mojego problemu...
Po zawieszeniu się komputera, wyłącza mi się monitor (znika obraz), tylko czasami się restartuje. Myślisz, że może być to spowodowane przegrzewaniem się karty graficznej? Jeśli tak, to czy można jakoś zmniejszyć jej moc, tak aby mniej się grzała? Podobno Radeony z serii x800 mają strasznie słabe chłodzenie.
edit:
Komputer był dzisiaj u informatyka, ten stwierdził, że zasilacz jest w porządku i to grafa nawalała. Teraz mam GeForce 8600 GTSi wszystko chodzi (jak narazie:)) dobrze.
Pozdrawiam
W takim razie przepraszam za błędne wskazówki. Cóż, nie ukrywam, myślałem, że po prostu to kwestia niedoboru mocy.
nightwish
16-11-2007, 17:00
czesc jestem nowy w tym temacie
mam problem ktury wiele razy prubowalem rozwiozac i nic
wiec:
Video surface allocation failed. (error code 13 )
Please choose another video graphics mode.
czytalem na faqu w tibia.com
ale to nic nie pomoglo X(
pomuzcie mi jak najszybciej :(
Rethfing on Aldora
16-11-2007, 19:04
@Nightwish
Co czytałeś na tibia.com po angielsku jak Ty nawet po polsku pisać nie potrafisz... Musisz wybrać inny silnik graficzny (może się mylę?), jak nie to, to poczytaj FAQ tutaj, na tibia.pl.
@Topic
Log z hijackthis:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:58:48, on 2007-11-16
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16544)
Running processes:
D:\Programy\Windows Defender\MsMpEng*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon*****
D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ZcfgSvc*****
C:\PROGRA~1\Intel\Wireless\Bin\1XConfig*****
C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\Service\AdskScSrv*****
D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\Program\SERVIC~1*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsgk32st*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****
D:\Programy\Amoumain*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\FSGK32*****
D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\program\fsbwsys*****
C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
D:\Programy\Windows Defender\MSASCui*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FSM32*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FSMA32*****
C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc*****
C:\WINDOWS\system32\igfxpers*****
C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FSMB32*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fssm32*****
D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\Program\fspex*****
C:\Program Files\HOTALBUMMyBOX\MediaChecker*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FCH32*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
C:\WINDOWS\system32\tcpsvcs*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FAMEH32*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsqh*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsrw*****
D:\Programy\F-Secure\FWES\Program\fsdfwd*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsav32*****
D:\Programy\F-Secure\ANTI-S~1\fsaw*****
D:\Programy\F-Secure\FSGUI\fsguidll*****
C:\Program Files\MSN Messenger\usnsvc*****
D:\Programy\Winamp\winamp*****
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore*****
C:\Documents and Settings\Maćko\Pulpit\hijackthis\HijackThis*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: DriveLetterAccess - {5CA3D70E-1895-11CF-8E15-001234567890} - C:\WINDOWS\system32\dla\tfswshx.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
O4 - HKLM\..\Run: [itype] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] d:\Programy\Amoumain*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4*****" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [dla] C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Defender] "D:\Programy\Windows Defender\MSASCui*****" -hide
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [F-Secure Manager] "D:\Programy\F-Secure\Common\FSM32*****" /splash
O4 - HKLM\..\Run: [F-Secure TNB] "D:\Programy\F-Secure\TNB\TNBUtil*****" /CHECKALL /WAITFORSW
O4 - HKLM\..\Run: [F-Secure Startup Wizard] "D:\Programy\F-Secure\FSGUI\FSSW*****" /reboot
O4 - HKLM\..\Run: [WatchDog] C:\Program Files\InterVideo\DVD Check\DVDCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] D:\Programy\SYGATE~1\smc***** -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "D:\Programy\Adobe Reader\Reader\Reader_sl*****"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask*****" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray*****
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\WINDOWS\system32\igfxpers*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr*****" /background
O4 - Global Startup: DVD Check.lnk = C:\Program Files\InterVideo\DVD Check\DVDCheck*****
O4 - Global Startup: F-Secure Anti-Virus 2006.lnk = D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\Program\fspex*****
O4 - Global Startup: MediaChecker.lnk = C:\Program Files\HOTALBUMMyBOX\MediaChecker*****
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = D:\Microsoft Office\Office\OSA9*****
O8 - Extra context menu item: &Zablokuj to okienko - D:\Programy\F-Secure\Anti-Spyware\blockpopups.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Osłona programu IE - {300DB664-75B5-47c0-8B45-A44ACCF73C00} - D:\Programy\F-Secure\Anti-Spyware\ieshield.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Osłona programu IE... - {300DB664-75B5-47c0-8B45-A44ACCF73C00} - D:\Programy\F-Secure\Anti-Spyware\ieshield.dll
O16 - DPF: {02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B} (QuickTime Object) - http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/QuickTime/qtactivex/qtplugin.cab
O16 - DPF: {FDDBE2B8-6602-4AD8-946D-94C5A32FA6C5} (GameDesire Snooker) - http://67.15.101.33/g_bin/pl/snooker_2_0_0_35.cab
O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxdev.dll
O20 - Winlogon Notify: IntelWireless - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\LgNotify.dll
O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
O23 - Service: Autodesk Licensing Service - Autodesk - C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\Service\AdskScSrv*****
O23 - Service: F-Secure Anti-Virus 2006 (BackWeb Plug-in - 4476822) - F-Secure Internet Security 2005 - D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\Program\SERVIC~1*****
O23 - Service: EvtEng - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng*****
O23 - Service: FSGKHS (F-Secure Gatekeeper Handler Starter) - F-Secure Corporation - D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsgk32st*****
O23 - Service: fsbwsys - F-Secure Corp. - D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\program\fsbwsys*****
O23 - Service: F-Secure Anti-Virus Firewall Daemon (FSDFWD) - F-Secure Corporation - D:\Programy\F-Secure\FWES\Program\fsdfwd*****
O23 - Service: F-Secure Management Agent (FSMA) - F-Secure Corporation - D:\Programy\F-Secure\Common\FSMA32*****
O23 - Service: Harmonogram automatycznej usługi LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
O23 - Service: HP WMI Interface (hpqwmi) - Hewlett-Packard Development Company, L.P. - C:\Program Files\HPQ\Shared\hpqwmi*****
O23 - Service: License Management Service ESD - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\element5 Shared\Service\Licence Manager ESD*****
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1*****
O23 - Service: mental ray 3.5 Satellite (32-bit) (mi-raysat_3dsmax9_32) - Unknown owner - D:\Programy\3ds max\mentalray\satellite\raysat_3dsmax9_32server*** **
O23 - Service: O&O Defrag 2000 (OOD2000) - O&O Software GmbH - C:\WINDOWS\system32\OOD2000*****
O23 - Service: RegSrvc - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
O23 - Service: Spectrum24 Event Monitor (S24EventMonitor) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon*****
O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
Coś nie tak? Prosiłbym o analizę...
2nd problem: Za każdym uruchomieniem systemu włącza mi się Skandisk, czy ten Chdsk (czy jak to się tam nazywa). Zaczęło się chyba w niedziele. Nigdzie nie grzebałem, nie wiem jakie mogą być tego przyczyny.
Ja mam taki problem:
Od pewnego czasudzieje mi się coś takiego, że jak np. wyłączam IE (z tym najczęściej) albo minimalizue gg to resetuje mi się komputer :( Albo włączam IE (lub Mizillę) wpisuje np. google.pl, a włącza mi się Yahoo.com lub indows Update :D Czy to wirus? Kompuer mial reinstalace Windowsa niedawno. Ma zainstalowany G DATA Antyvir + Outpost Firewall Pro. Proszę o pomoc!
@up
Skanuj HijackThisem, potem jakims dobrym AV. WKlej logi na jakies forum o zabezpieczeniach czy cos, to ci powiedza co jest grane. I NIE UZYWAJ IE ;D
czesc jestem nowy w tym temacie
mam problem ktury wiele razy prubowalem rozwiozac i nic
wiec:
Video surface allocation failed. (error code 13 )
Please choose another video graphics mode.
czytalem na faqu w tibia.com
ale to nic nie pomoglo X(
pomuzcie mi jak najszybciej :(
Prawym klawiszem myszy na skrót do klienta Tibii > Właściwości. W polu Element Docelowy powinna być wskazana lokalizacja twojego klienta np. C:\Program Files\Tibia\Tibia. exe (bez spacji po kropce). Zrób odstęp za Tibia. exe i wpisz "engine 0", tak aby ostatecznie element docelowy wyglądał np. tak:
C:\Program Files\Tibia\Tibia. exe engine 0
@Nightwish
Co czytałeś na tibia.com po angielsku jak Ty nawet po polsku pisać nie potrafisz... Musisz wybrać inny silnik graficzny (może się mylę?), jak nie to, to poczytaj FAQ tutaj, na tibia.pl.
@Topic
Log z hijackthis:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:58:48, on 2007-11-16
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16544)
Running processes:
D:\Programy\Windows Defender\MsMpEng*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon*****
D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ZcfgSvc*****
C:\PROGRA~1\Intel\Wireless\Bin\1XConfig*****
C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\Service\AdskScSrv*****
D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\Program\SERVIC~1*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsgk32st*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****
D:\Programy\Amoumain*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\FSGK32*****
D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\program\fsbwsys*****
C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
D:\Programy\Windows Defender\MSASCui*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FSM32*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FSMA32*****
C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc*****
C:\WINDOWS\system32\igfxpers*****
C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FSMB32*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fssm32*****
D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\Program\fspex*****
C:\Program Files\HOTALBUMMyBOX\MediaChecker*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FCH32*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
C:\WINDOWS\system32\tcpsvcs*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
D:\Programy\F-Secure\Common\FAMEH32*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsqh*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsrw*****
D:\Programy\F-Secure\FWES\Program\fsdfwd*****
D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsav32*****
D:\Programy\F-Secure\ANTI-S~1\fsaw*****
D:\Programy\F-Secure\FSGUI\fsguidll*****
C:\Program Files\MSN Messenger\usnsvc*****
D:\Programy\Winamp\winamp*****
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore*****
C:\Documents and Settings\Maćko\Pulpit\hijackthis\HijackThis*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O2 - BHO: DriveLetterAccess - {5CA3D70E-1895-11CF-8E15-001234567890} - C:\WINDOWS\system32\dla\tfswshx.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
O4 - HKLM\..\Run: [itype] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] d:\Programy\Amoumain*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4*****" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [dla] C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Defender] "D:\Programy\Windows Defender\MSASCui*****" -hide
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [F-Secure Manager] "D:\Programy\F-Secure\Common\FSM32*****" /splash
O4 - HKLM\..\Run: [F-Secure TNB] "D:\Programy\F-Secure\TNB\TNBUtil*****" /CHECKALL /WAITFORSW
O4 - HKLM\..\Run: [F-Secure Startup Wizard] "D:\Programy\F-Secure\FSGUI\FSSW*****" /reboot
O4 - HKLM\..\Run: [WatchDog] C:\Program Files\InterVideo\DVD Check\DVDCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] D:\Programy\SYGATE~1\smc***** -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "D:\Programy\Adobe Reader\Reader\Reader_sl*****"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask*****" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray*****
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\WINDOWS\system32\igfxpers*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\msnmsgr*****" /background
O4 - Global Startup: DVD Check.lnk = C:\Program Files\InterVideo\DVD Check\DVDCheck*****
O4 - Global Startup: F-Secure Anti-Virus 2006.lnk = D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\Program\fspex*****
O4 - Global Startup: MediaChecker.lnk = C:\Program Files\HOTALBUMMyBOX\MediaChecker*****
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = D:\Microsoft Office\Office\OSA9*****
O8 - Extra context menu item: &Zablokuj to okienko - D:\Programy\F-Secure\Anti-Spyware\blockpopups.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Osłona programu IE - {300DB664-75B5-47c0-8B45-A44ACCF73C00} - D:\Programy\F-Secure\Anti-Spyware\ieshield.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Osłona programu IE... - {300DB664-75B5-47c0-8B45-A44ACCF73C00} - D:\Programy\F-Secure\Anti-Spyware\ieshield.dll
O16 - DPF: {02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B} (QuickTime Object) - http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/QuickTime/qtactivex/qtplugin.cab
O16 - DPF: {FDDBE2B8-6602-4AD8-946D-94C5A32FA6C5} (GameDesire Snooker) - http://67.15.101.33/g_bin/pl/snooker_2_0_0_35.cab
O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~1\MSGRAP~1.DLL
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxdev.dll
O20 - Winlogon Notify: IntelWireless - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\LgNotify.dll
O20 - Winlogon Notify: WgaLogon - C:\WINDOWS\SYSTEM32\WgaLogon.dll
O23 - Service: Autodesk Licensing Service - Autodesk - C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared\Service\AdskScSrv*****
O23 - Service: F-Secure Anti-Virus 2006 (BackWeb Plug-in - 4476822) - F-Secure Internet Security 2005 - D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\Program\SERVIC~1*****
O23 - Service: EvtEng - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng*****
O23 - Service: FSGKHS (F-Secure Gatekeeper Handler Starter) - F-Secure Corporation - D:\Programy\F-Secure\Anti-Virus\fsgk32st*****
O23 - Service: fsbwsys - F-Secure Corp. - D:\Programy\F-Secure\backweb\4476822\program\fsbwsys*****
O23 - Service: F-Secure Anti-Virus Firewall Daemon (FSDFWD) - F-Secure Corporation - D:\Programy\F-Secure\FWES\Program\fsdfwd*****
O23 - Service: F-Secure Management Agent (FSMA) - F-Secure Corporation - D:\Programy\F-Secure\Common\FSMA32*****
O23 - Service: Harmonogram automatycznej usługi LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
O23 - Service: HP WMI Interface (hpqwmi) - Hewlett-Packard Development Company, L.P. - C:\Program Files\HPQ\Shared\hpqwmi*****
O23 - Service: License Management Service ESD - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\element5 Shared\Service\Licence Manager ESD*****
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1*****
O23 - Service: mental ray 3.5 Satellite (32-bit) (mi-raysat_3dsmax9_32) - Unknown owner - D:\Programy\3ds max\mentalray\satellite\raysat_3dsmax9_32server*** **
O23 - Service: O&O Defrag 2000 (OOD2000) - O&O Software GmbH - C:\WINDOWS\system32\OOD2000*****
O23 - Service: RegSrvc - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
O23 - Service: Spectrum24 Event Monitor (S24EventMonitor) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon*****
O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
Coś nie tak? Prosiłbym o analizę...
2nd problem: Za każdym uruchomieniem systemu włącza mi się Skandisk, czy ten Chdsk (czy jak to się tam nazywa). Zaczęło się chyba w niedziele. Nigdzie nie grzebałem, nie wiem jakie mogą być tego przyczyny.
C:\Program Files\HOTALBUMMyBOX\MediaChecker***** - co to za proces? Instalowałeś to?
Poza tym log raczej czysty.
Co do Scandiska, to nie mam pojęcia.
Ja mam taki problem:
Od pewnego czasudzieje mi się coś takiego, że jak np. wyłączam IE (z tym najczęściej) albo minimalizue gg to resetuje mi się komputer :( Albo włączam IE (lub Mizillę) wpisuje np. google.pl, a włącza mi się Yahoo.com lub indows Update :D Czy to wirus? Kompuer mial reinstalace Windowsa niedawno. Ma zainstalowany G DATA Antyvir + Outpost Firewall Pro. Proszę o pomoc!
Skan online na stronie Kaspersky'ego + logi z hijackthis.
Rethfing on Aldora
17-11-2007, 18:38
C:\Program Files\HOTALBUMMyBOX\MediaChecker***** - co to za proces? Instalowałeś to?
Tak tak, oprogramowanie do aparatu ^^
Mam poważny problem z kompem. Ponieważ mam marną wiedzę o problemach z hardwarem, podzielę się z wami problemem. Podczas korzystania z kompa komputer zaczął wydawać dziwne dźwięki z wewnątrz. Takie dźwięki występują podczas wyłączania/włączania komputera(Nie, nie takie "biiip" Tylko takie "ZIIuuuuum"(wyłączanie) a lbo "ziiiiiuuuMMM<czknięcie>"(włączanie). Teraz jakby ruszył ale boję się że ten problem może wystąpić znowu. Podejrzewam że to coś z prockiem. Wątpię żeby się przeładował bo przeglądałem aby strony internetowe i nie jest nawet podkręcany.
@edit : Ło zapomialem powiedzieć na czym polega cały problem ;/. Kiedy zrobi "ZIIuuuuum" komputer się wiecha. Jak resetuje kompa to cos się pojawia o bootowaniu. Już nie pamiętam co tam dokładnie pisało ale coś związane z dyskietkami i cdkami. MAm nadzieje że na;pisałem wszystko bo własnie mi się wiecha.
...
Miałem to samo, najprawdopodobniej to dysk twardy nawala (przynajmniej tak mi się wydaje).
Parę razy uderzyłem dosyć mocno w jednostkę i jak na razie chodzi.
Anyway nie polecam tej metody, bo moze Ci sie dysk rozpieprzyć. Ewentualnie dysk wymień.
BlueMaster
23-11-2007, 11:35
A ja mam taki problem
Ostatnio gram w World of Warcraft i zaciekawiło mnie to,że dzisiaj nie mogę włączyć WoWa!Nie ma pliku realmlist.wtf który znajduje się w folderze z grą a owego pliku brak
Czy da się go ściągnąć?Co mam zrobić?
A ja mam taki problem
Ostatnio gram w World of Warcraft i zaciekawiło mnie to,że dzisiaj nie mogę włączyć WoWa!Nie ma pliku realmlist.wtf który znajduje się w folderze z grą a owego pliku brak
Czy da się go ściągnąć?Co mam zrobić?
Start -> Uruchom -> wpisz: notepad
wpisz:
set realmlist us.logon.worldofwarcraft.com
set patchlist us.version.worldofwarcraft.com
Zapisz jako -> realmlist.wtf
Mam problem. Jakiś czas temu grałem w Counter-Strike 1.6 i nagle wszystko się zacięło, a po czasie komputer się zrestartował. Od tego czasu zawsze gdy włączam tą właśnie grę pojawia się ten sam problem. Poza tym (przed zresetowaniem) widać ubytek graficzny (plamki i w ogóle... nie wiem jak to opisać). Zauważyłem też, że np. Tibia od 7.7 wzwyż również powoduje ten problem. Need for Speed: Underground także! Jednak chociażby Counter-Strike 1.5 lub Heroes of Migh and Magic (III i IV, nie sprawdzałem V) nie. Sam stawiam na kłopoty z kartą graficzną lub jej sterownikami (których szukam, a gdy znajdę i ściągne zawsze pojawia się jakiś problem...) - moją kartą jest NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X. Byłbym na prawdę bardzo wdzięczny za pomoc. Ta sprawa jest strasznie denerwująca. Postaram się poszukać jakiegoś zdjęcia ukazującego problem (sam nie zrobię z powodu resetowania się komputera). Jeszcze raz proszę o pomoc!
@Edit 1
Chciałbym dodać, że kreski są tylko poziome, a ich i kropek kolory są tak jak odwrócone w Paint'cie (przynajmniej tak mi się zdaje).
@Edit 2
Mój komputer spełnia wymagania sprzętowe gier.
@Edit 3
Na Tibii 7.6 pojawiają się tego małe oznaki, zaraz dam ss'a.
http://img66.imageshack.us/img66/3220/bugco1.png
(na zdjęciu oczywiście problem jest nieznaczny w porównaniu do innych przypadków)
@Down
Ale tak jest odrazu od włączenia. Zdąży się przegrzać w czasie około 2 minut?
Nytalith
23-11-2007, 20:49
Mam problem. Jakiś czas temu grałem w Counter-Strike 1.6 i nagle wszystko się zacięło, a po czasie komputer się zrestartował. Od tego czasu zawsze gdy włączam tą właśnie grę pojawia się ten sam problem. Poza tym (przed zresetowaniem) widać ubytek graficzny (plamki i w ogóle... nie wiem jak to opisać). Zauważyłem też, że np. Tibia od 7.7 wzwyż również powoduje ten problem. Need for Speed: Underground także! Jednak chociażby Counter-Strike 1.5 lub Heroes of Migh and Magic (III i IV, nie sprawdzałem V) nie. Sam stawiam na kłopoty z kartą graficzną lub jej sterownikami (których szukam, a gdy znajdę i ściągne zawsze pojawia się jakiś problem...) - moją kartą jest NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X. Byłbym na prawdę bardzo wdzięczny za pomoc. Ta sprawa jest strasznie denerwująca. Postaram się poszukać jakiegoś zdjęcia ukazującego problem (sam nie zrobię z powodu resetowania się komputera). Jeszcze raz proszę o pomoc!
@Edit 1
Chciałbym dodać, że kreski są tylko poziome, a ich i kropek kolory są tak jak odwrócone w Paint'cie (przynajmniej tak mi się zdaje).
@Edit 2
Mój komputer spełnia wymagania sprzętowe gier.
@Edit 3
Na Tibii 7.6 pojawiają się tego małe oznaki, zaraz dam ss'a.
http://img66.imageshack.us/img66/3220/bugco1.png
(na zdjęciu oczywiście problem jest nieznaczny w porównaniu do innych przypadków)
przegrzewanie sie/uszkodzenie grafy. Ze wskazaniem na to pierwsze. Wyczysc kompa z kurzu, i ew. zamontuj jakiegos wiertalota.
kubus993
23-11-2007, 22:34
Witam!
Od jakiegoś czasu mój komputer zacina się i nie mogę normalnie grać w Tibie. Gdy stoję pod dp i robie runy i zacina się ale jak ide to się zacina. Gdy była Tibia 7,6 to wszystko było ok. Co mam zrobić żeby sie nie zacinał??
Witam!
Od jakiegoś czasu mój komputer zacina się i nie mogę normalnie grać w Tibie. Gdy stoję pod dp i robie runy i zacina się ale jak ide to się zacina. Gdy była Tibia 7,6 to wszystko było ok. Co mam zrobić żeby sie nie zacinał??
Tak samo zaczynał się mój problem. Sprawdź sposób Nytalith.
@Edit
Cieszyłem się przedwcześnie... Wszystko wyczyściłem, włączyłem grę i już myślałem, że będzie dobrze... Nagle reset i komunikat na niebieskim tle. Zapisałem tylko nazwę pliku, który był tam wymieniony - nv4_disp - ponoć to on powoduje problem. Wie ktoś coś na ten temat?
Nytalith
23-11-2007, 23:10
Tak samo zaczynał się mój problem. Sprawdź sposób Nytalith.
@Edit
Cieszyłem się przedwcześnie... Wszystko wyczyściłem, włączyłem grę i już myślałem, że będzie dobrze... Nagle reset i komunikat na niebieskim tle. Zapisałem tylko nazwę pliku, który był tam wymieniony - nv4_disp - ponoć to on powoduje problem. Wie ktoś coś na ten temat?
jakis sterownik nvidii. Jesli mozesz to zrob formata i postaw system na nowo.
Jesli nie to wyczysc dokladnie stery, usun grafe w menadzerze urzadzen i zainstaluj stery na nowo.
jakis sterownik nvidii. Jesli mozesz to zrob formata i postaw system na nowo.
Jesli nie to wyczysc dokladnie stery, usun grafe w menadzerze urzadzen i zainstaluj stery na nowo.
Wyczyściłem już Driver Cleaner'em i właśnie ściągają mi się sterowniki. Ściągnąłem też plik nv4_disp.dll, ale nie wiem co z nim zrobić.
@Down
Za 5 minut się przekonam :D Jak wynik będzie negatywny - odpisz, ale nie czekaj na moją odpowiedź, jeśli pozytywny nie otrzymasz mojej odpowiedzi. Tak żebyś nie czekał ^^ Dzięki za wszystko.
Nytalith
23-11-2007, 23:33
nic. stery same sie nim zajma.
Jakoś tak dziwnie, ale działa :D
@Edit
Tak jak pisałem - dziwnie. Po prostu podczas przewijania stron internetowych (Mozilla Firefox) lub zwykłego okna Windows'a pojawia się "efekt fali". Nic nie przesuwa się płynnie tylko przeskakuje :/
@Edit 2
GG jednak płynnie chodzi. Właściwie to reszta komunikatorów też.
@Edit 3
We wszystkich innych programach przesuwa się normalnie... Thunderbird itp. Problem pojawia się podczas używania przeglądarek internetowych i innych rzeczy tego typu.
Witam.
Potrzebuję pomocy w pewnej technicznej kwestii:
Jak mam uruchomioną Tibię to nie mogę uruchamiać windows media playera, winampa itp.
Zawiesza się komputer i się resetuje. Tyczy się to oczywiście także youtube'a, czy wiadomości na onecie.
Poradzicie coś ? : )
Pozdrawiam.
Rethfing on Aldora
24-11-2007, 23:14
Tibia z tego co pamiętam ma taką budowę, że zżera tyle pamięci ile może. Więc uruchom sobie najpierw przeglądarke, winampa czy coś. Ale napewno da się temu inaczej zaradzić. Ograniczyć Tibii dostęp do zasobów procka/pamięci.
Witam,
Od wczoraj mam nowy internet i nie mogę się juz połączyć z żadnym serwerem Tibi :( nie mogłem też wejść na stronę www.tibia.com jednak zastosowanie proxy w przeglądarce rozwiązało ten problem. I tu pojawiają się moje pytania: Czy jest program który sprawi że mógłbym się połączyć z serwerami Tibi przez proxy? Możliwe też jest że serwer Tibi blokuje moje IP? Bo jest one bardzo nietypowe a mianowicie: 157.xxx.xxx.xxx (To jest moje zewnętrzne IP).
Edit: Małe info - jestem za routerem i mam wewnętrzne IP.
Pablofrs
25-11-2007, 23:03
Problem jest taki:
Kiedy włączam kompa to po jakimś czasie ekran "mruga" kursor myszy zawiesza sie, monitor gasnie no i reset :/
Dane techniczne:
Radeon 9600 Xt, celeron 1.300, 512 mb ram ddr 1 266 mhz
Problem jest taki:
Kiedy włączam kompa to po jakimś czasie ekran "mruga" kursor myszy zawiesza sie, monitor gasnie no i reset :/
Dane techniczne:
Radeon 9600 Xt, celeron 1.300, 512 mb ram ddr 1 266 mhz
Sciagnij ten program http://www.techpowerup.com/atitool/ i zainstaluj. Potem kliknij w Scan for artifacts i sprawdz czy po jakims czasie dzieje Ci sie to samo co w Tibi. Jak tak to znaczy ze cos nie tak masz z karta (prawdopowobnie sie przegrzewa). Bo na problem softwarowy mi to raczej nie wygląda.
Ja natomiast posiadam problem z internetem. Gdy uruchamiam tibię wszystki idzie gładko. Po kilku minutach wyrzuca mnie do ekranu wyboru postaci, podaczas gdy cały czas moja postać jest w grze. I tu pojawia się pytanie: Czy istnieje jakiś programik, zmiana ustawień internetu, aby się tak nie działo? Występuje to za każdym razem. Internet mam z lokalnej sieci więc może to wina dostawcy? Czyżby jedynym sposobem na zakończenie problemu to zmienić dostawcę?
Ja natomiast posiadam problem z internetem. Gdy uruchamiam tibię wszystki idzie gładko. Po kilku minutach wyrzuca mnie do ekranu wyboru postaci, podaczas gdy cały czas moja postać jest w grze. I tu pojawia się pytanie: Czy istnieje jakiś programik, zmiana ustawień internetu, aby się tak nie działo? Występuje to za każdym razem. Internet mam z lokalnej sieci więc może to wina dostawcy? Czyżby jedynym sposobem na zakończenie problemu to zmienić dostawcę?
Ja zmieniłem dostawcę i wcale grać nie mogę...
Zadzwoncie do providera i poproscie o odblokowanie danego portu, z ktorego korzysta np Tibia. Moze akurat sa blokowane.
Witam.Mam proglem z Tibia.Otóż strasznie się tnie i jest to bardzo uciążliwe do grania.Czy przyczyną tego jest zbyt słaby komputer?Jakie są wogole wymagania sprzętowe TIBI?
Mam 256 MB ramu (SDR)
Karta grafiki GeForce 4 mx 440 (64 M B )
Procesor Duron 900 Mhz
Dysk (nie wiem czy to ma coś wogóle do rzeczy) 40 GB (7200 obr)
Czy da się coś zrobić żeby ta gra chodzła lepiej na tym komputerze?
Zmniejsz framerate. Options > Graphicks > Advanced > Set framerate limit ~20.
Zmniejsz framerate. Options > Graphicks > Advanced > Set framerate limit ~20.
To niczego nie zmieniło..fps w grze nie przekracza nawet 20,00..cały czas tylko od DX9 15,** do 20,**..
Jakie są wogóle wymagania TIBI aby chodziła w miarę płynnie ?
To niczego nie zmieniło..fps w grze nie przekracza nawet 20,00..cały czas tylko od DX9 15,** do 20,**..
Jakie są wogóle wymagania TIBI aby chodziła w miarę płynnie ?
Powiedz jeszcze, że przy 256 MB ramu masz XP. Zmień sprzęt.
Powiedz jeszcze, że przy 256 MB ramu masz XP. Zmień sprzęt.
No tak mam windows XP.Dziwi mnie tylko,że GTA3 chodzi normalnie i płynnie,a taka Tibia nie.
No tak mam windows XP.Dziwi mnie tylko,że GTA3 chodzi normalnie i płynnie,a taka Tibia nie.
Faktycznie, bardzo dziwne. Ale przy 256mb ramu na takim kompie z XP nie pograsz, bo Tibia jest dość zasobożerna.
BlueMaster
02-12-2007, 13:42
A więc problem:
Zrobiłem filmik w formacie avi a plik waży 248 MB a chcę żeby mjał max 100 MB ponieważ jest to trudne a chciałbym go pokazać na infie a tak nie chcę uplodować poprzez google a mam infe jutro
Wojtek.93
02-12-2007, 13:44
polecam poszukac jakiegos konwertera...ewentualnie uzyc jakiegos programu do ciecia i sklejania...
polecam poszukac na google.pl
BlueMaster
02-12-2007, 13:46
Nie ma na google -.-
Gdzie moge znalezc oprogramowanie do irdy >>Forever<<?
Nie ma na google -.-
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=kompresja+AVI&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
O rly?
Ghazbaran
02-12-2007, 17:12
Mam obraz na ekranie odwrócony o 180 Stopni :(
Jak to naprawić/poprawić ?
Co zrobic by było jak Dawniej (:p)(Czyli Normalny prosty)
PS.Pisze na Kompie Taty
Faktycznie, bardzo dziwne. Ale przy 256mb ramu na takim kompie z XP nie pograsz, bo Tibia jest dość zasobożerna.
Kupa prawda, wiele osób (w tym ja) może grać płynnie w Tibię przy takiej konfiguracji.
@Digre: Kiedy ostatnio formatowałeś/defragmentowałeś dysk? Możliwe, że w tym tkwi problem.
Odwróć monitor do góry nogami i po problemie.
Ghazbaran
02-12-2007, 20:27
Przykro ale mam Laptopa
PS. Ja chce poradnik jak to usunac i tyle a nie gadki typu ... Obroc do gory nogami i po sprawie .
@UP
ZALOSNY jestes ;/ lol
Podłącz klawiaturę i mychę, odwróć do góry nogami i po problemie. Polecam zawieszenie nad łóżkiem i pgowanie do rana w nocy. Jejej.
Jednak debil. Już miałem nadzieję spotkać jakiegoś normalnego, w miarę inteligentnego 13-latka.
Mam obraz na ekranie odwrócony o 180 Stopni :(
Jak to naprawić/poprawić ?
Co zrobic by było jak Dawniej (:p)(Czyli Normalny prosty)
PS.Pisze na Kompie Taty
Nie grzebałeś przypadkiem w menu monitora (o ile coś takiego jest na laptopie)? Czy może jakimś programem się tak urządziłeś?
Nytalith
03-12-2007, 10:28
jesli masz stery nvidi to w paneu sterowania nvidia (prawym na pulpicie i tam bedzie) jest opcja obroc obraz.
Ghazbaran
03-12-2007, 13:19
jesli masz stery nvidi to w paneu sterowania nvidia (prawym na pulpicie i tam bedzie) jest opcja obroc obraz.
Sprawdze . THX Dla ciebie i nikogo wiecej :p
@edit
Gdzie to jest to całe "Stery Nvidi" ?
W panelu sterowania. Dokładna nazwa to Panel sterowania NVIDIA.
ej potrzebuje oprogramowanie do irdy marki forever,nie mam plytki ;(
Ghazbaran
03-12-2007, 18:38
Już to sobie naprawilem .
Na pulpicie prawym i "Opcje Grafiki ..." potem dac "Rotacja" dalej "Standardowe" i tyle ;)
PS. Ktos mojej mamie powiedzial
Mam problem, mój laptop nie wykrywa MP3.
Wszędzie jest tylko nie w "Mój Komputer"
USB działa, na innym komputerach MP3 chodzi.
Wykrywa w Menadzer Urządzeń. Nie wykrywa w Magazynie.
Wszystkie stery z płytki zainstalowane, mam XP.
Prosze o szybka odp. z Góry dziękuje
Pozdrawiam. Morelka
Może masz uszkodzony port w laptopie? Jaki błąd wyskakuje?
lord orzech
06-12-2007, 22:25
Dzisiaj zaraz po zainstalowaniu nowej myszki (Tracer TRM-SL1), chciałem ją wyprobowac w CS, jednak zaraz po wejsciu na serwa komp mi się sam zrestartował. Dzieje się zawsze gdy włączam CS i CS:CZ innych gier nie probowalem. Parametry: proc:2x2,7 ghz, kart graf zintegrowana.
Prosze o pomoc, pozdrawiam
Lisuu-aleniewrl
09-12-2007, 15:34
Program Windows Media Player nie może odtworzyć dysku wideo DVD. Być może trzeba dostosować ustawienia wyświetlania systemu Windows. W Panelu sterowania otwórz ustawienia wyświetlania, a następnie zmniejsz ustawienia rozdzielczości ekranu i jakości kolorów.
co robic?:o
probowalem z ta rozdzielczoscia ekranu ale nic nie daje ;|
halp plx!
Mam pytanie
Gdzie jest opcja Uruchom w Windows Vista?:D
Jak ktos nei wie o co mi chodzi to wyjasnie
w Windows XP w Starcie była taka opcja Uruchom gdzie sie wpisywalo
regedit , msconfig itp
i nie moge tej opcjii znalezc w Viscie
halp plax?
przemo_92
14-12-2007, 00:38
nie mam problemu
BlueMaster
16-12-2007, 20:56
Czemu jak instaluje grę Talisman Online mam Patch 1.11.110 a nie 1.3.45.6?
Bartasek
17-12-2007, 18:52
A ja mam taki problem. Miałem formata wczoraj i gdy próbuję włączyć tibię wyskakuje takie coś :
http://i42.photobucket.com/albums/e334/Bartoszek/aaa.gif
I co mogę z tym zrobić? Proszę o pomoc!
A ja mam taki problem. Miałem formata wczoraj i gdy próbuję włączyć tibię wyskakuje takie coś :
Zmień silnik graficzny Tibii.
Tibia > Options > Graphics > Select graphics engine (pisze z pamięci)
I zmień tam na inna opcje.
Jeśli w ogóle nie możesz Tibii uruchomić spróbuj tego:
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia. exe na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia. exe" (bez spacji)
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia. exe" engine 1).(bez spacji)
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta.
Davido16
17-12-2007, 23:17
Moim problemem mianowicie jest dość częste zakańczanie procesów o nazwie:
• drwtsn32
• explorer
Czy może być to działaniem wirusa? I czy format jest jedynym rozwiązaniem problemu, czy może opróżnienie dysku, bo strasznie muli przed wyłączeniem procesów.
Moim problemem mianowicie jest dość częste zakańczanie procesów o nazwie:
• drwtsn32
• explorer
Czy może być to działaniem wirusa? I czy format jest jedynym rozwiązaniem problemu, czy może opróżnienie dysku, bo strasznie muli przed wyłączeniem procesów.
To działanie wirusa Win32.Daum.A, z którym niedawno miałem przyjemność się konfrontować. Wyświetla ci się dość często komunikat "Zapobieganie wykonywaniu danych" i resetuje ci się pulpit? Nie formatuj kompa, bo gdzieś słyszałem, że to nic nie daje. Zassij w trybie awaryjnym instalkę Kaspersky'ego (demko 30 dni), zaktualizuj bazę danych i pełny możliwy skan kompa. Przygotuj się na skasowaną masakryczną ilość plików exe + jeśli miałeś tego farta co ja, hacka.
Nie masz zainstalowanych sterowników do karty graficznej lub po prostu są niekompatybilne. Producent i model?
Davido16
19-12-2007, 08:27
@Donas
Resetuje mi się pulpit i jest zapobieganie wysyłaniu danych.
Je*** HiJackThis ;/
Powinienem mieć już z około 5 hacków, ale nic.
Zrobię jak mi poradziłeś, dzięki.
Ja mam 2 problemy:
1. Czasem na 2 ekranie podczas włączania kompa jest napis:
CMOS cheksum error
Muszę wciskać f1 żeby włączanie szło dalej
2. Podczas grania w niektóre gry (Demo Pro street, san andreas itp.) po jakimś czasie ekran siada, mimo że komp chodzi dalej i jedyne co mogę zrobić to zresetować kompa LUB sam sie niespodziewanie resetuje.... Czego to może być wina?? Napewno nie karty graficznej (Gforce 7950gt 512 Vram, na dodatek nowa) ani windowsa, bo 3 razy reinstalowałem go i na każdym był ten problem. Aha, gram na najlepszej grafice jaka jest możliwa. PLAX HELP!! :baby::baby::baby:
BlueMaster
19-12-2007, 19:55
Wygrywając puchar/ligę zawsze mi piszę że zdobywca pucharu xxx i na dole powinien być obrazek a zamiast obrazka jest file not found
Drugi problem:Czemu w Windows Vista nie mam programu WMM(Windows Movie Maker)?Facet gadał że powinien być a go nie ma,więc gdzie on może być?
3 pytanie:Czemu film 5-6 minut zajmuje prawie 300 mb?
Ja mam 2 problemy:
1. Czasem na 2 ekranie podczas włączania kompa jest napis:
CMOS cheksum error
Muszę wciskać f1 żeby włączanie szło dalej
2. Podczas grania w niektóre gry (Demo Pro street, san andreas itp.) po jakimś czasie ekran siada, mimo że komp chodzi dalej i jedyne co mogę zrobić to zresetować kompa LUB sam sie niespodziewanie resetuje.... Czego to może być wina?? Napewno nie karty graficznej (Gforce 7950gt 512 Vram, na dodatek nowa) ani windowsa, bo 3 razy reinstalowałem go i na każdym był ten problem. Aha, gram na najlepszej grafice jaka jest możliwa. PLAX HELP!! :baby::baby::baby:
1. Powodów może być kilka np. bateria ci siada albo problem ze zworką (sprawdź czy jest na swoim miejscu). Wpisz na googlach "CMOS Checksum error".
2. Odkurz komputer i zrób testy na temperaturę programem Speedfan. Jaki masz sprzęt?
3 pytanie:Czemu film 5-6 minut zajmuje prawie 300 mb?
Dlaczego ci nie powiem, ale może spróbuj skompresować lub przekonwertować na inny rodzaj?
@Up
Pentium4 Ht (3ghz)
Zasilacz 500v
Hdd 80GB
Grafa Nvidia 7950gt(512vRam)
Płyta główna Gigabyte 915p (PCIexpress)
1GB RAM-u
A tak wogóle to dzięki ziomek.
@edit
Aha, zapomniałem dodać, że na innym kompie miałem ten sam problem. Informatyk coś mi w biosie poustawiał i jest ok..
@edit x2
Oczywiście chodzi o punkt 1.
Znowu ten głupi bug że wiadomość sie 2x pokazuje!
@Up
Pentium4 Ht (3ghz)
Zasilacz 500v
Hdd 80GB
1GB RAM-u
@edit
Aha, zapomniałem dodać, że na innym kompie miałem ten sam problem. Informatyk coś mi w biosie poustawiał i jest ok..
@edit x2
Cóż, ja bym stawiał na problemy z kurzem i przegrzewaniem się sprzętu, chyba że masz aż tak zaśmieconego kompa, że przy dodatkowej, zasobożernej grze nie wyrabia.
Nytalith
20-12-2007, 17:47
@Up
Pentium4 Ht (3ghz)
Zasilacz 500v
Hdd 80GB
1GB RAM-u
@edit
@edit x2
Sprobuj ustawic domyslne ustawienia - nazywaja sie roznie, zaleznie od biosu. Ale na ogol cos typu fail safe settings. Nie zaszkodzi tez zmiana bateri BIOS - latwo ja zlokalizujesz na plycie - taka okragla jak z zegarka.
Jesli ustawienie w biosie nie pomoze to zrob ccmosa - wyjmij wczesniej wspomniana baterie na kilka minut badz uzyj zworki - wiecej bedzie opisane w instrukcji plyty.
czesc
mam taki problem. od jakiegos tygodnia przy graniu, czasem jest dobrze czasem zle otoz jak gram w tibie ( bo tylko na tym sie zawiecha robi), no jak juz wspomnialem, komputer sam sie zawiesza, mozna czekac w nieskonczonosc, a pomaga tylko reset kompa. nie wiem co jest tym spowodowane, myslalem ze to winamp, ale jak byl wylaczony, to tez sie zawiecha zrobila. jest to uciazliwe bo ile razy na dzien mozna wciskac RESET, teraz nawet reseta robilem jak gonil mnie GS, szczescie ze przezylem
prosze o jakies rady wskazowki, zastosuje sie do wszystkiego.
pozdro
czesc
mam taki problem, po zimowym update tibia sie okropnie PRZYCINA, NIE LAGUJE, mam 47lvl a chodze jak 20.
kiedys chodzilo jak marzenie, na tibi 8.0 sie lekko cielo ale dalo sie grac, teraz po prostu sie nie da
moj komp: Intel(R) celeron (R), CPU 1.70ghz 224mb ram,windows xp profesional,service pack 2, karta graf:VIA/S3G UniChrome Pro IGP
najlepsze jest to ze mam sciagniety direct X5 i X9c i open gl a tam gdzie sie te silniczki zmienia da sie tylko nacisnac directa x5
nie mam juz sily,chcialbym pograc moze nie na plynnej tibii, ale zeby jakos sie dalo, prosze o pomoc
Slide_Aurea
21-12-2007, 14:37
Mam problem z Tibią... ciągnie się to już od jakiegoś czasu (letni upek...) Na 7.92 działało normalnie, odkąd gram na 8.0, teraz 8.1 mam cholerny problem...
Generalnie chodzi o to, że gram sobie spokojnie w tibie, i nagle okno robi się nieaktywne, a na pasku wyskakuje Tibia - brak odpowiedzi... jest to troche uciążliwe, poniważ błąd trwa od kilku do czasami kilkunastu sekund (są i takie, że wogóle nie odzyskuje sprawności...)
System to oczywiście Vista... Gram na laptopie, właściwie już niegram, bo to się mija z celem...
Cipsoft pisał, że na Viscie już powinno działać... ale nie działa ;p
czesc
mam taki problem. od jakiegos tygodnia przy graniu, czasem jest dobrze czasem zle otoz jak gram w tibie ( bo tylko na tym sie zawiecha robi), no jak juz wspomnialem, komputer sam sie zawiesza, mozna czekac w nieskonczonosc, a pomaga tylko reset kompa. nie wiem co jest tym spowodowane, myslalem ze to winamp, ale jak byl wylaczony, to tez sie zawiecha zrobila. jest to uciazliwe bo ile razy na dzien mozna wciskac RESET, teraz nawet reseta robilem jak gonil mnie GS, szczescie ze przezylem
prosze o jakies rady wskazowki, zastosuje sie do wszystkiego.
pozdro
Options > Graphics > Advanced. Ogranicz max. framerate do ok. 50-60 (zmniejsza zużycie procesora). Jak to nie pomoże spróbuj przeczyścić sprzęt z kurzu. Jaki komp?
czesc
mam taki problem, po zimowym update tibia sie okropnie PRZYCINA, NIE LAGUJE, mam 47lvl a chodze jak 20.
kiedys chodzilo jak marzenie, na tibi 8.0 sie lekko cielo ale dalo sie grac, teraz po prostu sie nie da
moj komp: Intel(R) celeron (R), CPU 1.70ghz 224mb ram,windows xp profesional,service pack 2, karta graf:VIA/S3G UniChrome Pro IGP
najlepsze jest to ze mam sciagniety direct X5 i X9c i open gl a tam gdzie sie te silniczki zmienia da sie tylko nacisnac directa x5
nie mam juz sily,chcialbym pograc moze nie na plynnej tibii, ale zeby jakos sie dalo, prosze o pomoc
Nie chce mi się sprawdzać, ale pewnie ta karta graficzna nie obsługuje DirectX 9 i OpenGla 2. 256 RAM to troche mało jak na WinXp. Twój problem wydaje mi się dość prosty: masz mały framerate. Spróbuj wejść w Options > Graphics > Advanced i tam przesunąć suwak max. framerate do 50-60. Podczas gry wciśnij kombinację Alt + F8 i zapisz jakie masz wyniki. Obawiam się, że czeka cię wymiana karty graficznej na taką, która obsługuje przynajmniej DirectX 9.
Duke Dran
22-12-2007, 19:22
Mam taki problem. Przy uruchamianiu komputera wszystko jest ok, laduje sie Windows i programy. Nagle komputer sie wylacza sie. Jest tak za kazdym razem. Jeszcze z 2h przed wystepowaniem tego problemu wszystko dzialalo pieknie. Dysk swiezo po formacie. Poinstalowane sterowniki i drobne programy jak gg czy winamp. Co sie dzieje?! Prosze o szybka odp poniewaz bardzo mi zalezy aby naprawic to jeszcze dzisiaj : /.
z kad sciagnac oprogramowanie do tej irdy? http://images33.fotosik.pl/85/bd596996cae70b25.jpg na stronie glownej http://www.forevergsm.com niema ;(
A więc (ten problem mają chyba? wszyscy) po wejściu do tibii FPS jest duże(ok. 80-90), lecz po jakimś czasie spada (25-35) nawet stojąc w tym samym miejscu. Za to odpowiedzialne jest coś z naszego systemu/kompa, pytanie brzmi co i jak to naprawić?
Rethfing on Aldora
22-12-2007, 22:52
Jak gram na "Kurniku" to co minute niecałą dostaje kilkusekundowego zwisa. Normalnie problemu nie ma, tylko na kurniku. Logi z hijackthis czyste, Java najnowsza jest, a coś wciąż nie gra.
To raczej nie twój komputer, bo ja też tak mam.
Marvolis
23-12-2007, 00:50
moj problem to samoistny restart komputera. czasem gram sobie w tibie a tu hops reset (nie musze mowic ile razy przez to dedzilem). ale nie zawsze przy graniu w tibie sie resetuje. czasem resetuje sie bez ostrzezenia nawet jak nic sie przy nim nie robi. czasami zdarza sie ze pojawi sie niebieski ekran i dopiero wtedy sie zresetuje. mierzylem temp procesora i najwiecej ile wylapalem to jakies 60+ stopni. moj procesor to AMD Sepron(tm) Processor 2800+. zasilacz juz wymieniany i dalej sie resetuje. z kurzu tez juz byl czyszczony i nic. resetowac sie zaczal gdy wymienialem u niego prawie wszystko oprocz twardego dysku ktorego zresztą niedawno tez wymienilem.
CO ZROBIC?
Duke Dran
23-12-2007, 19:17
No to mam next problem ; (. Nie mam już kasy ; (. Dobra teraz serio. Chodzi tym razem o drugi komputer. W momencie kiedy odpalam jakas aplikacje (zazwyczaj jest to gra) dziala ona jakis czas po czym komputer sie wiesza. Niewazne co bym nie odpalil zawsze jest to samo (nie liczyc o dziwo Tibii, nie wiem czemu). Oto parametry mojego hiper sprzętu:
System:
Windows XP SP2
AMD Duron 800Hhz
256 MB RAM
Nvidia GeForce2 MX 100/200
PS: Wiem, ze mam malo RAM'u ale to nie wplywa na prace Windowsa.
Wszystko chodzi pięknie poki nie odpale jakiejs gry.
Davido16
23-12-2007, 20:36
@Duke
Moim zdaniem przegrzewa się karta graficzna. Rok temu przy GF mx440 miałem identycznie.
Duke Dran
23-12-2007, 20:38
@Duke
Moim zdaniem przegrzewa się karta graficzna. Rok temu przy GF mx440 miałem identycznie.
Co mam zrobic zeby sie tak nie grzala? : D
Jak odpalasz jakąś gre, to zmień priorytet procesu ;)
Może nie jest to swoisty "problem z komputerem" ... ,ale cóż warto spróbować :> ... :
Chciałbym poprosić bardziej zaawansowanych użytkowników komputera o pomoc...
Otóż w pokoju moich rodziców na biurku leży sobie ruter... , do którego podłączona jest m.in moja siostra...
Ze względu na mój nałóg komputerowy nie podłączyli internetu do komputera który jest w moim pokoju -.-
I tu pojawia sie moje pytanie czy jestem w stanie podłączyć sie do rutera i korzystać sobie z niego... a jeżeli tak to moglibyście mi w tym pomoc :> ? Z góry dziękuje ^^.
Duke Dran
24-12-2007, 00:29
Jak odpalasz jakąś gre, to zmień priorytet procesu ;)
Przeczyszczenie z węgla załatwiło sprawę xD
Ze względu na mój nałóg komputerowy nie podłączyli internetu do komputera który jest w moim pokoju -.-
Ty to masz przynajmniej w swoim pokoju, a ja to muszę u starych siedzieć. To już wogole żal xd.
No to mam next problem ; (. Nie mam już kasy ; (. Dobra teraz serio. Chodzi tym razem o drugi komputer. W momencie kiedy odpalam jakas aplikacje (zazwyczaj jest to gra) dziala ona jakis czas po czym komputer sie wiesza. Niewazne co bym nie odpalil zawsze jest to samo (nie liczyc o dziwo Tibii, nie wiem czemu). Oto parametry mojego hiper sprzętu:
System:
Windows XP SP2
AMD Duron 800Hhz
256 MB RAM
Nvidia GeForce2 MX 100/200
PS: Wiem, ze mam malo RAM'u ale to nie wplywa na prace Windowsa.
Wszystko chodzi pięknie poki nie odpale jakiejs gry.
Duron 800MHz, 256 RAM, przedpotopowa karta. Powiedz, że odpalasz coś w stylu Gothica 3. Człowieku, wg producenta sam XP wymaga 300MHz, do tego pewnie masz odpalony jakiś AV i dochodzi gra, która obciąża procesor.
Może nie jest to swoisty "problem z komputerem" ... ,ale cóż warto spróbować :> ... :
Otóż w pokoju moich rodziców na biurku leży sobie ruter... , do którego podłączona jest m.in moja siostra...
I tu pojawia sie moje pytanie czy jestem w stanie podłączyć sie do rutera i korzystać sobie z niego... a jeżeli tak to moglibyście mi w tym pomoc :> ? Z góry dziękuje ^^.
Da się, a co to za problem? Zależnie czy przewodowy, czy bezprzewodowy potrzebujesz kabla/nadajnika-odbiornika (nie znam się na tym). Jeśli to przewodowy, to podłącz się kabelkiem LAN i wszystko gra, jak nie to zajrzyj do instrukcji routera, aby się dowiedzieć czego ci potrzeba.
Marvolis
24-12-2007, 02:11
moj problem to samoistny restart komputera. czasem gram sobie w tibie a tu hops reset (nie musze mowic ile razy przez to dedzilem). ale nie zawsze przy graniu w tibie sie resetuje. czasem resetuje sie bez ostrzezenia nawet jak nic sie przy nim nie robi. czasami zdarza sie ze pojawi sie niebieski ekran i dopiero wtedy sie zresetuje. mierzylem temp procesora i najwiecej ile wylapalem to jakies 60+ stopni. moj procesor to AMD Sepron(tm) Processor 2800+. zasilacz juz wymieniany i dalej sie resetuje. z kurzu tez juz byl czyszczony i nic. resetowac sie zaczal gdy wymienialem u niego prawie wszystko oprocz twardego dysku ktorego zresztą niedawno tez wymienilem.
CO ZROBIC?
Davido16
24-12-2007, 07:37
Sempron - Jak Celeron bez dodatkowego chłodzenia.
Też to przerabiałem. Jak wyskakuje Ci niebieski ekran, to znaczy, że masz coś z dyskiem (klastery się niszczą czy coś takiego). Moim zdaniem dodatkowy wiatraczek + odsyfianie kompa :)
Duke Dran
24-12-2007, 10:19
Duron 800MHz, 256 RAM, przedpotopowa karta. Powiedz, że odpalasz coś w stylu Gothica 3. Człowieku, wg producenta sam XP wymaga 300MHz, do tego pewnie masz odpalony jakiś AV i dochodzi gra, która obciąża procesor.
Wiesz... wczesniej nie mialem z tym problemow >.>. Wiem, że sprzęt jest słaby i bez niczyjej pomocy. Jest to moj komputer zapasowy więc nie mam zamiaru go ulepszać. Owszem AV chodzi pięknie : ). Spokojnie gram w gry typu: GTA:SA, GI, GII, WoW. Pozatym problem już się wyjaśnił ale dzięki za doinformowanie >.>.
CO ZROBIC?
Gdy pojawi ci się kolejny raz niebieski komunikat, spisz wszystkie dane i podaj je tutaj. Możesz zrobić zdjęcie cyfrówką, ale tak, aby było czytelnie.
Wiesz... wczesniej nie mialem z tym problemow >.>. Wiem, że sprzęt jest słaby i bez niczyjej pomocy. Jest to moj komputer zapasowy więc nie mam zamiaru go ulepszać. Owszem AV chodzi pięknie : ). Spokojnie gram w gry typu: GTA:SA, GI, GII, WoW. Pozatym problem już się wyjaśnił ale dzięki za doinformowanie >.>.
To podaj rozwiązanie problemu, być może ktoś się nad tym głowi, a skoro już sobie poradziłeś, to możesz udzielić pomocy innym.
Marcin24
24-12-2007, 11:20
Mam dziwny problem. Gram sobie spokojnie w GunZ (Freestyle, jeśli to może pomóc) i nagle zacina się na 2 sekundy i resetuje. Dzieje się to bardzo często (dzisiaj w ciągu 10 minut 4 razy), jest to strasznie denerwujące, i dzieje się tylko przy GunZie. Może mi ktoś pomóc?
Bekaojad13
24-12-2007, 11:30
Moze masz trojana? Masz anty virus?
Ok teraz moj problem. Wracam ze szkoly o 13:15. O 13:30 wlaczam komputer i tibie. (na harmoni wtedy nie ma kolejki xD) Gram sobie gram az tu nagle codziennie o 15:18 wylacza mi sie tibia i nie moge kompa wylaczyc ani zresetowac. Na poczatku mialem blokade ze tibia wylaczy mi sie o 16:00 ale ja wylaczylem. Co ma robic? Pomozcie bo juz tak dedlem 5 razy.
P.S Kiedy blokada wylaczala mi tibie PZ znikalo czy tez PK. I potwgor nic mi nie robil...
Pozdr Bekaojad
Duke Dran
24-12-2007, 12:29
To podaj rozwiązanie problemu, być może ktoś się nad tym głowi, a skoro już sobie poradziłeś, to możesz udzielić pomocy innym.
No przeciez napisalem wyzej. Wystarczylo, że przeczyściłem wiatrak od karty graficznej. Teraz wszystko działa dobrze (sprawdzone od wczoraj nic się nie zawiesiło).
Marcin24
24-12-2007, 15:29
Moze masz trojana? Masz anty virus?
Mam Nortona. Kiedy po resecie włączam komputer wyskakuje okienko, że system odzyskał sprawność po poważnym błędzie. Kiedy tylko się pojawi raport zrobię zdjęcie i pokaże.
Duke Dran
24-12-2007, 21:19
Mam taki problem. Przy uruchamianiu komputera wszystko jest ok, laduje sie Windows i programy. Nagle komputer sie wylacza sie. Jest tak za kazdym razem. Jeszcze z 2h przed wystepowaniem tego problemu wszystko dzialalo pieknie. Dysk swiezo po formacie. Poinstalowane sterowniki i drobne programy jak gg czy winamp. Co sie dzieje?! Prosze o szybka odp poniewaz bardzo mi zalezy aby naprawic to jeszcze dzisiaj : /.
Jesli chodzi o ten problem to tez go rozwiazalem : ). Pomogla wymiana chlodzenia na procku.
Zalgadis
24-12-2007, 21:26
Mianowicie mam problem z internetem.
Grając w tibie moj internet uzywa tylko 2% przez co mam lagi (1 kratke co 20 sekund ide) i jak np. zaczne ściągać jakiś filmik, grę z neta grając przy tym w tibie mój net używa 100% internetu i lagów niema.
Da się zrobić żeby grając w samą tibie internet był uzywany w 100% dzięki czemu niemiałbym lagów?
jak tak to gdzie, w internecie? Połaczeniach sieciowych? Tibii?
Niech ktoś mnie wspomoże ;p.
BlueMaster
24-12-2007, 21:57
Dostałem na mikołaja FIFA 2000 i tu się pojawia problem.Gdy dochodzi do końca ładowania,gra się wyłącza.Co jest tego przyczyną
Grając w tibie moj internet uzywa tylko 2% przez co mam lagi (1 kratke co 20 sekund ide) i jak np. zaczne ściągać jakiś filmik, grę z neta grając przy tym w tibie mój net używa 100% internetu i lagów niema.
Da się zrobić żeby grając w samą tibie internet był uzywany w 100% dzięki czemu niemiałbym lagów?
Zbyt ogólnie. Podaj providera, prędkość, pingi do onetu(Start>Uruchom...>ping onet.pl -t).
Dostałem na mikołaja FIFA 2000 i tu się pojawia problem.Gdy dochodzi do końca ładowania,gra się wyłącza.Co jest tego przyczyną
Impossible, ta wersja nawet nie jest w sprzedaży...
Zalgadis
24-12-2007, 22:21
prędkośc - 512 kB/s
pingi poniżej 30 powyżej 15
provider - dialog chyba ;p
Marvolis
24-12-2007, 22:39
nie wiem
Co do mojego pytania i odpowiedzi to ten niebieski ekran pojawia sie rzadko zwlaszcza ostatnio a uchwycic ten moment jest bardzo trudno
BlueMaster
24-12-2007, 23:20
Zbyt ogólnie. Podaj providera, prędkość, pingi do onetu(Start>Uruchom...>ping onet.pl -t).
Impossible, ta wersja nawet nie jest w sprzedaży...
W sumie to można kupić z usa i w języku angielskim
W sumie to można kupić z usa i w języku angielskim
Nie ma cudów, misiek.
BlueMaster
24-12-2007, 23:23
Nie ma cudów, misiek.
Misiek,tą gre mam po bracie :)
Zalgadis
25-12-2007, 13:44
Ponawiam moją prośbę:
Prędkość - 512kB/s
pingi do onet.pl - 15-30
provider - dialog
pls fast
BlueMaster
25-12-2007, 16:31
Ostatnio chciałem popykać w FMA 08,więc pożyczyłem od kumpla.Na pierwszym kroku instalacji....nic nie można zrobić!Ruch myszki nic nie daje,klawiatury żaden guzik nie działa.Co jest tego przyczyną
Marcin24
25-12-2007, 18:13
Ostatnio chciałem popykać w FMA 08,więc pożyczyłem od kumpla.Na pierwszym kroku instalacji....nic nie można zrobić!Ruch myszki nic nie daje,klawiatury żaden guzik nie działa.Co jest tego przyczyną
Podłącz klawiaturę do komputera.
@topic
BlueMaster
25-12-2007, 20:35
Podłącz klawiaturę do komputera.
@topic
Sęk w tym że ona jest podłączona
Zalgadis
25-12-2007, 21:22
A mi dalej nikt nie pomógł.
Mam dziwny problem. Gram sobie spokojnie w GunZ (Freestyle, jeśli to może pomóc) i nagle zacina się na 2 sekundy i resetuje. Dzieje się to bardzo często (dzisiaj w ciągu 10 minut 4 razy), jest to strasznie denerwujące, i dzieje się tylko przy GunZie. Może mi ktoś pomóc?
Z reguły jeśli jest jakiś problem związany z zacinaniem się komputera przy aplikacjach o większych wymaganiach, jakimi są z reguły gry, to wina często leży po stronie temperatury i chłodzenia. Przeczyść komputer, upewnij się, że wiatraczek chłodzący procesor jest sprawny (od karty graficznej też), zrób testy Speedfanem i podaj wyniki.
Spróbuj może takiego programu Internet Accelerator 1.4. Ja go mam z czasopisma Komputer Ekspert (z lipca br.), ale może znajdziesz jakąś darmową wersję.
Marvolis
26-12-2007, 01:36
to odpowie ktos wreszcie na moje pytanie bo znowu zdedzilem przez p********y reset!
Kupujesz skrętkę (RJ45) i podpinasz do rutera i swojego kompa, po czym konfigurujesz w kompie (wchodzisz w połączenia sieciowe, po lewej masz opcje "konfiguruj sieć w domu lub małej firmie", krok po kroczku i wszystko działa).
A co z maja irda marki forever dajcie mi jakiegos linka zebym mogl sciagnac oprogramowanie.
to odpowie ktos wreszcie na moje pytanie bo znowu zdedzilem przez p********y reset!
Już ci odpowiedziałem, stronę wcześniej. Jeżeli samemu nie zrobisz tego, o co proszę, to nie jestem w stanie ci pomóc.
A co z maja irda marki forever dajcie mi jakiegos linka zebym mogl sciagnac oprogramowanie.
www.google.pl
Marcin24
26-12-2007, 13:16
http://img169.imageshack.us/img169/9499/problemjr9.png (http://imageshack.us)
Oto to zdjęcie raportu.
@Donas
Właśnie temperaturę sprawdziłem pierwszą w kolejności, to nie ona.
Nie wiem gdzie to napisać więc napiszę tu.
Poszukuje dobrego programu do projektowania stron www. Ważne żeby był bardzo prosty w obsłudze, intuicyjna obsługa itp. Nie znam żadnego języka od stron www, więc potrzebuje czegoś naprawdę dla zielonych. Jeśli znasz program w którym można łatwo przyjemnie i bezboleśnie zaprojektować stronę www bardzo proszę o odpowiedź.
P.S
Jeśli chcesz napisać coś w stylu "won na google" daruj sobie na prawdę.
Jeśli nie znasz jakiegokolwiek języka służącego do pisania stron, a chcesz jakąś zaprojektować, to jak najszybciej powinieneś nauczyć się choćby podstaw HTML'a, CSS'a itp. Alternatywą może być program Front Page, ale nie mam żadnych wiadomości odnośnie licencji na niego.
Jeszcze raz ponawiam moja prosbe o podani mi jakiegos linku do strony z ktorej mozna sciagnac oprogramowanie do irdy marki forever
:cygaro: Szukalem w google ale nic nie znalazlem moze by mi ktos poszukal na angielskich stronach albo dal linka do niemieckiej?;)
Nie wiem gdzie to napisać więc napiszę tu.
Poszukuje dobrego programu do projektowania stron www. Ważne żeby był bardzo prosty w obsłudze, intuicyjna obsługa itp. Nie znam żadnego języka od stron www, więc potrzebuje czegoś naprawdę dla zielonych. Jeśli znasz program w którym można łatwo przyjemnie i bezboleśnie zaprojektować stronę www bardzo proszę o odpowiedź.
P.S
Jeśli chcesz napisać coś w stylu "won na google" daruj sobie na prawdę.
Kiedyś pamiętam był taki program "Webmaster", ale odradzam ci robienie stron www takimi metodami, bo po prostu to wszystko jest bardzo sztuczne. Chcesz zrobić stronkę? www.kurshtml.boo.pl i jedziesz.
Od początku: Płyta Abit BX133 RAID.Dysk był podpiety do kontrolera zintegrowanego Promise RAID ATA100. Wszystko było ok.Ale wskutek overclockingu kontroler padł. Mam inny kontroler ATA100: cmd pci 0649. Dysk przepiąłęm na zwykły kontroler IDE. CMD wpiąłem w pci bez dysków. XP sie uruchomił , przemielił i cmd zaistniał w systemie.restart, przełożyłem dysk systemowy na cmd i rozruch,poszło ok. XP się uruchomił bez zgrzytów. I tak było...do czasu gdy któregoś razu po uruchomieniu WYKRYTO NOWE URZąDZENIE: KANAŁ IDE, jeden i drugi.Wyskoczyło: sterownik nie jest przeznaczony dla tej platformy...i w menedżerze urządzeń dwa wykrzykniki. I z każdym uruchomieniem to samo..Odinstalowałem Alcochola...nie pomogło. Szukam w rejestrze co sie dzieje na PCIIDE. Niby ok,ale urządzenia składowe CMD-0649 to Kanał IDE ale w opisie jest primary i adekwatnie secondary channel (tak powinno być, a nie Kanał IDE). Sterownik to Atapi.sys. ale plik Atapi.sys w system32/drivers jest inny niż powinien być...nie ma podpisu cyfrowego! A wszystkie pliki sterowników od microsoftu mają-podejrzenia syfa. Skanowanie plików SFC..nic nie wykrywa. Ręczna cudowna podmiana pliku cd XP i przy pomocy ProceXP i close handle atapi.sys pomaga na krótko-plik zyskuje podpis, ale tylko do ponownego rozruchu... W rejestrze w control/session manager pojawia się wpis: PendingFileRenameOperations a w nim : \??\C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\SET19.tmp
!\??\C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\atapi.sys
\??\C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\SET1E.tmp
\??\C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\SET22.tmp
\??\C:\WINDOWS\System32\DRIVERS\SET26.tmp
No i plik atapi.sys jest niby ten sam(rozmiar) ale jest inny i nie działa...i nie wyskakuje przy nim tooltip z opisem jak przy innych plikach w katalogu drivers. Potem to już nawet mogę ten plik normalnie zamieniać nawet bez procexp,ale zawsze dzieje sie coś w tle;wpis w rejestrze,pliki tmp. A kontroler niby działa ale xp zawsze od nowa go instaluje. Przywracanie wyłączone, Xp bez SP. Avast na bieżąco aktualizowany-sprawny,bez alertów,logi czyste...HiJack czysty.
Jeśli jest ktoś kto mi powie/wytłumaczy co się dzieje...bez reinstalu...PLIZ!
Ps.: W katalogu Sytem32/drivers są dziesiątki plików typu SETXX.tmp....
Marvolis
27-12-2007, 11:35
ten komunikat pojawia sie bardzo rzadko zwlaszcza ostatnio i to na 2-3 sekundy nie da rady tego uchwycic poza tym zwykle resetuje sie bez tego tak bez ostrzezenia wiec na tym problemie sie skupmy
A więc mam pytanie:Posiadam angielską wersje gry FM 08,muszę przeprowadzić zmianę,wybieram gracza i gdzie mam zatwierdzić?
A więc mam pytanie:Posiadam angielską wersje gry FM 08,muszę przeprowadzić zmianę,wybieram gracza i gdzie mam zatwierdzić?
W dupie, naucz sie podstaw nagielskiego potem graj w fife, pajacu...
Krwa...szlak mnie trafia z takimi dziecmi
DONAS oto moje wyniki FPS(10 pierwszych):
-5.42
-4.88
-4.92
-4.98
-3.73
-5.41
-9.01 (wow jakim cudem)
-5.55
-5.12
-4.93
i to sie tak kreci kolo tego, kiedys mialem 20fps i jeczalem, teraz jakbym mial 20 to bym skakal ze szczescia....
DONAS oto moje wyniki FPS(10 pierwszych):
-5.42
-4.88
-4.92
-4.98
-3.73
-5.41
-9.01 (wow jakim cudem)
-5.55
-5.12
-4.93
i to sie tak kreci kolo tego, kiedys mialem 20fps i jeczalem, teraz jakbym mial 20 to bym skakal ze szczescia....
Podobne osiągi miałem na starej nvidii. Zakup nową kartę.
Myślisz,że jak się zarejestrowałeś to jesteś kul i możesz każdego wyzywać?(szczególnie Yoha)Ba,pisać nawet nie umiesz....co to nagielski?
Nawet czytać nie umiesz.A i pisze się FIFA bo nie istnieje fife
Davido16
27-12-2007, 18:51
Oooh.. :o
Powiało grozą :(
To, że ktoś nie jest super ubeR pr0 z angielskiego jak Ty, to nie znaczy, że musisz go pojeżdżać ,,pajacu''.
@Sza'hel
Daj screena, to Ci powiemy.
To, że ktoś nie jest super ubeR pr0 z angielskiego jak Ty, to nie znaczy, że musisz go pojeżdżać ,,pajacu''.
@Sza'hel
No teraz mam inny problem,za duży ekranik przez co ciężko się gra(utrudnia bo nie mogę choćby znaleść guzika od transferu)
No teraz mam inny problem,za duży ekranik przez co ciężko się gra(utrudnia bo nie mogę choćby znaleść guzika od transferu)
Wez qwa, to sie najpierw naucz języka a potem graj w gry, a nie piszesz na forum "problemy z komputerem", ze nie wiesz jak zmienic zawodnika. Pozatym pajaca szukaj w domu, kozaku.
@Sza'hel
kthxbye
@down
Zgadłes, ten rocznik mnie minął, a z 12, odrazu miałem 14 :)
Rozumiem, że ty nigdy nie miałeś trzynastu lat?
Szahel, spróbuj zwiększyć rozdzielczość.
Davido16
28-12-2007, 13:37
@down
Zgadłes, ten rocznik mnie minął, a z 12, odrazu miałem 14 :)
Przykro mi, że Ci dzieciństwo odebrali :(
Wpisz cwaniaczku swój wiek w profil, a nie kozaczysz tym, że bluzgasz wszystkich na około i, że ,,odrazu'' miałeś 14 lat.
My english mastah, can I be your padawan?
@Sza'hel
Zwiększ rozdzielczość.
Tylko ani w grze,ani we właściwościach nie ma opcji zmniejszenia roździelczości :/
vivon666
29-12-2007, 12:03
Macie cos na ten ping nie da sie grac ciagle kicki i freeze pomozcie :(
http://img247.imageshack.us/img247/6749/beztytuuzd2.jpg
Macie cos na ten ping nie da sie grac ciagle kicki i freeze pomozcie :(
http://img247.imageshack.us/img247/6749/beztytuuzd2.jpg
Wszędzie taki ping czy tylko na konkretnym servie? Spróbuj Internet Accelerator 1.4, ale pewnie nie pomoże. Jedyna opcja to zmiana ISP.
Zalgadis
29-12-2007, 12:47
Mr.Musk@ przyszedłeś na to forum żeby wszystkich wyzywać "pajacu" ?
Jak tak to wyp******** bo my tu takich nietolerujemy.
To forum dla ludzi z IQ wyzszym niż twoje kilkakrotnie, dlatego lepiej dla ciebie by było jakbyś sobie poszedł gdzie indziej.
PS. Taki nowy na forum i kozaczy :s, więcej takich ludzi na real plxor?
Bo przez kabel to i ja moge kozaczyć :s
PS2. Ten post nie jest po to by byc "cool" drodzy użytkownicy forum ;)
PS3. Ponawiam moją prośbę na stronie 36 jest wszystko opisane co potrzebuje itd.
I co z tego? Niektóre 13 latki sa madrzejsze jak 15, 16 latki ty < xx latku > bo nawet niepowiesz ile masz lat, pewnie 10
Mr.Musk@ przyszedłeś na to forum żeby wszystkich wyzywać "pajacu" ?
Jak tak to wyp******** bo my tu takich nietolerujemy.
To forum dla ludzi z IQ wyzszym niż twoje kilkakrotnie, dlatego lepiej dla ciebie by było jakbyś sobie poszedł gdzie indziej.
PS. Taki nowy na forum i kozaczy :s, więcej takich ludzi na real plxor?
Bo przez kabel to i ja moge kozaczyć :s
PS2. Ten post nie jest po to by byc "cool" drodzy użytkownicy forum ;)
PS3. Ponawiam moją prośbę na stronie 36 jest wszystko opisane co potrzebuje itd.
A zachowujesz się, jakbyś chciał być "cool".
Co do twojego problemu, zrobiłeś to co ci napisałem stronę wcześniej?
Zalgadis
29-12-2007, 12:52
A zachowujesz się, jakbyś chciał być "cool".
Co do twojego problemu, zrobiłeś to co ci napisałem stronę wcześniej?
ten program jakis dupny :s
vivon666
29-12-2007, 12:59
Wszędzie taki ping czy tylko na konkretnym servie? Spróbuj Internet Accelerator 1.4, ale pewnie nie pomoże. Jedyna opcja to zmiana ISP.
Wszedzie ;s nawet gdy nie gram w tibie to taki mam ping
ISP ... czyli ?nie znam sie na tych sprawach
Davido16
29-12-2007, 13:14
@vivon666
Może masz jakiegoś vira obciążającego neta, skanowałeś kompa?
vivon666
29-12-2007, 13:34
@up
nie mam zadnego wirusa robilem formata to samo skanowalem dysk mks vir zadnych wirusow nie wykryl wiec to nie wirusy ;s
@up
nie mam zadnego wirusa robilem formata to samo skanowalem dysk mks vir zadnych wirusow nie wykryl wiec to nie wirusy ;s
ISP - dostawca internetu. Jaka prędkość łącza?
vivon666
29-12-2007, 15:20
ISP - dostawca internetu. Jaka prędkość łącza?
1 MB
moi koledzy maja ten sam net co ja ta sama prededkosc i nie maja takich problemow ;s
Witam ?! Mam taki problem jak w tytule : s
Mam dysk 80gb samsung ...
Prosze o pomoc ;s Niee wiem co zrobic czyta mi tylko 32gb a powinno 80 ... O co chodzi??
Btw. Nie piszcze komentarzy typu "gOogle nie gryzie" itp.
Dzieki ... :o:o
Dysk Samsung SP0842N 80GB 7200 2MB ATA
Batman666
29-12-2007, 15:41
Szukasz pomocy na forum12-13 latkow , pamieta. Hmm moze jakies baksektory masz uszkodzone ? Albo podzieliles na partycje moze .. ?
Niee podzielilem na partycje ani nic nie jest uszkodzone ... Po prostu cos jest z kompem i nie occzytuje wszystkiego ... : <X(
Angel of Death
29-12-2007, 16:43
Hmm a ja mam problem że nie działa mi DSJ =O Chyba każdy zna tą grę ... :>
DSJ 2.1, po włączeniu jest tylko czarny ekran i zostaje albo odrazu sie wyłącza :S szukałem na google troche ale nie znalazłem odp. może ktoś juz miał ten problem i sie z nim uporał ? (mam XP)
Virusmaxi
29-12-2007, 20:46
@up
Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje, że niektóre starsze gry nie działają niektórym ludziom, a niektórym działają (mi ten DSJ działał), ale rozwiązanie jest proste.
Użyj DosBoxa. Nie wiem co to jest ale podobno pomaga.
Marvolis
30-12-2007, 00:33
dzieki napisalem chyba 4-5 postow a pomocy 0
dzieki napisalem chyba 4-5 postow a pomocy 0
A nie dociera, że czasem ktoś nie jest w stanie ci jej udzielić? Ja spróbowałem - bez tego komunikatu nic ci nie powiem, w nim jest zawarty kod błędu, na jego podstawie można ustalić co powoduje zwiechy. Więc przestań się użalać, że nikt ci nie pomaga (a ilu z was wróciło tu podziękować? niewielki procent), tylko zrób wszystko, aby zdążyć spisać chociaż dane z komunikatu.
Marvolis
30-12-2007, 14:31
A nie dociera, że czasem ktoś nie jest w stanie ci jej udzielić? Ja spróbowałem - bez tego komunikatu nic ci nie powiem, w nim jest zawarty kod błędu, na jego podstawie można ustalić co powoduje zwiechy. Więc przestań się użalać, że nikt ci nie pomaga (a ilu z was wróciło tu podziękować? niewielki procent), tylko zrób wszystko, aby zdążyć spisać chociaż dane z komunikatu.
nie rozumiesz ze ten komunikat mi sie juz nie pojawia a jakies powody resetow musza byc i wlasnie tego probuje sie dowiedziec?!
Zalgadis
30-12-2007, 23:42
Coś mi się stało z laptopem, kolega zainstalował jakąś dupną gierke z Media Marktu i mi zjebał laptopa.
Co komputer wyłącze resetuje mi się tapeta na biały ekran.
Jeżeli przestawie ikony, dodam nowe to po restarcie komputera ich już niema bądź są w starym miejscu.
Jak zrobić z komputerem tak żeby był np. jak dzień po zakupieniu go (Czyt. tylko moj komputer kosz i mozilla na pulpicie żadnych innych śmeici itp. ?)
Davido16
30-12-2007, 23:43
Przywracanie systemu. Chyba F8 po starcie komputera.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.