Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem? Napisz, tutaj.
Stron :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
Marcin24
17-05-2008, 18:17
Gdy próbuję zalogować się na konto Administratora wyskakuje komunikat "Nie można się zalogować, ponieważ konto ma ograniczenia.", czy coś takiego. Jak mogę to naprawić i wejść normalnie na konto?
Mam problem ponieważ wczoraj upadł mi dysk na ziemię i przy odpalaniu charakterystycznie "Cyka" i to cały czas.
Mniejsza z tym dyskiem.
Mam pozyczony od kumpla , ale gdy chce cos zainstalowac wiekszego np gre FLyff , to komputer sie zawiesza , na poprzednim dysku nie miałem takiego problemu .
Wie ktos czym to moze byc spowodowane?
Wychodząc od kumpla z dyskiem on krzyknął do mnie zebym zmienił system plików , ma cos to do rzeczy ?
Pw plx ;p
Mam problem z programami p2p. Prędkość pobierania jest bardzo niska mimo mojego internetu 1Mb. Mam router, ale porty mam odblokowane. Prędkość pobierania wacha się w granicach 10-20 kb/sec.
Urzytkownik
18-05-2008, 18:35
Hiho
Mam taki problem:
Mam 2 monitory 19 calowe, karte ggraf. gf 8500 gt (sux, wiem xd), i wszytsko ladnie chodzi, ale... Tibia dziala tylko na tym monitorze, ktory ustawie jako glowny..., czyli na tym, na ktorym mam "normalny pulpit", jak zmienie, zeby na 2 byl taki pulpit, to dziala wtedy na tym 2, a na 1 juz nie widac tibii.. (czarne tlo, w miejscu, gdzie tibia ;p) jeden monitor mam podlaczony kablem d-sub a drugi dvi... help :D musi dzialac na obydwóch!
(Mam raczej najnowsze sterowniki, bo gdy naduszam aktualizuj, wyskakuje, ze mam najnowsze.. xd [od karty graf.])
@Edit
Problem rozwiazany - przeinstalowalem jeszcze raz sterowniki od monitorow, i karty graf. i co smusialo pomoc :P
Witam. Aktualnie posiadam neostrade oraz Viste (wiem, idiotyczne polaczenie). Niestety, neo coraz czesciej lubi mi uprzykrzac zycie. Pomijajac fakt, iz rozlacza sie co 5 minut (przyzwyczailam sie; pomaga tylko restart kompa), to utrudnia mi prace przy bezprzewodowym internecie.
W jaki sposob? Otoz raz na jakis czas (nawet co pare sekund) wyskakuje mi takie okienko z żądaniem polaczenia sie do neo:
http://img368.imageshack.us/img368/471/beztytuumu1.jpg
Pomijajac fakt, iz okienko to jest dosc denerwujace, zwlaszcza podczas ogladania filmu, to potrafi skutecznie blokowac internet. Czasem nawet go psuje...
Co moglabym z tym zrobic?
Ps. We wlasciwosciach nie znalazlam opcji wylaczenia..
Jaberek_PL
21-05-2008, 22:45
To może zacznę od początku, w domu funkcjonują dwa komputery, laptop i stacjonarny (którego jestem szczęśliwym posiadaczem), do obu komputerów jest podłączony internet (z osiedlówki, dwa kable), i któregoś dnia, wyjmując komputer z biurka, zapomniałem odpiąć kabla sieciowego, efekt był taki, ze wtyczka została, a małe kabelki zostały osobno. Więc zawiadomiłem admina sieci, zeby przyszedł i mi to zrobił. No i przyszedł, zrobił, sprawdził na laptopie, i działa. On sobie poszedł, ja podłączam do swojego stacjonarnego, i nie działa - tzn. nawet nie wykrywa samego kabla. Podłączam ten drugi internet do swojego, i śmiga. W laptopie natomiast działają oba... Gdzie tu sens, gdzie logika?
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.
Witam.
Od niedawna mam problem z niektórymi grami sieciowymi. Zaczęło się od Tibii, niemieckie światy nei chciały mi wbijać, ale problem ma większą skale... Oprócz Tibii nie działa mi GunZ i inne gierki. Gdy wpisuje passy do tych gier, to czekam i czekam i wyskakują jakies błędy, że nie mogę podłączyć się do serva. Firevall nie blokuje, reinstalowałem gry, Antivir też nie blokuje. Więc co może blokować jezeli blokuje i jak pozbyc isę tego??
Yoh Asakura
22-05-2008, 09:57
http://img80.imageshack.us/img80/2465/adoh3.jpg (http://imageshack.us)
http://img80.imageshack.us/img80/2465/adoh3.e99ef306ff.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=80&i=adoh3.jpg)
Możecie mi powiedzieć, co z tym zrobić ? Bo podejrzewam, że przez to KotOR 2 mi nie działa. Włączam go i od razu wywala mi błąd (ten z Microsoftu, że aplikacja musi zostać zamknięta, i czy chcę wysłać raport o błędach).
Rethfing on Aldora
22-05-2008, 10:13
Tak na chłopski rozum - ściągnij sterowniki OpenGL dla swojej karty graficznej. Czy coś takiego ;P
Yoh Asakura
22-05-2008, 10:14
Wpisałem w Google OpenGL driver (a wcześniej sterowniki) i w sumie nic ciekawego nie znalazłem.
Mam mały problem z programem p2p o nazwie Ares. Korzystam z niego od roku, zawsze mnie nie zawodził (nie ma czegoś takiego jak kolejki w eMule). Od ostatniego czasu Ares nie wykrywa w ogóle mojego internetu! W górnym pasku ciągle pisze <Łączenie> i to tak stoi. Oczywiście wszystkie strony, tibia, COD4 multiplayer działa, więc trochę brak tu logiki.
Z góry dzięki za pomoc.
Kileros fire'son
24-05-2008, 13:32
Od dłuższego czasu mam problem z głośnikami i słuchawkami otóż to:
Mam zestaw 2.1 i sluchawki, działa mi tylko 1 głośnik i suboofer, natomiast gdy podłączę słuchawki to działa tylko jedna... prawa tak samo z głośnikami. Macie jakieś pomysły? sprawdzałem sprzęt u siostry działa normalnie.
Sir-Kopek
25-05-2008, 14:04
Mam problem z Power Pointem 2003. Wczoraj jak wgrywałem na prezentacje filmik jednominutowy w formacie avi to normalnie się odtwarzał podczas podlądu prezentacji. A dzisiaj porażka. Filmik działa, ale nie ma dzwięku z niego ;/. Zobaczyłem czy podkład muzyczny też działa, ale ku mojemu zdumieniu działał w 100%. Wie ktoś może, jak rozwiązać ten problem?
mam problem grając czasami w war rocka, tibie, dłuższy czas komp po prostu mi sie wyłancza co zrobic aby tego nie było slyszałem za cos w jkais opcjach sie przestawia aby komp sie nie spalił czy cos ale gram z 1 godzina i komp sie wylączyl raz nawet sprzedawalaem i stracilem itemki na depo ;(;(
M@TeUsZeK
30-05-2008, 19:46
Mam mały problem z programem p2p o nazwie Ares. Korzystam z niego od roku, zawsze mnie nie zawodził (nie ma czegoś takiego jak kolejki w eMule). Od ostatniego czasu Ares nie wykrywa w ogóle mojego internetu! W górnym pasku ciągle pisze <Łączenie> i to tak stoi. Oczywiście wszystkie strony, tibia, COD4 multiplayer działa, więc trochę brak tu logiki.
Z góry dzięki za pomoc.
zapewne firewall blokuje ci programy P2P albo antywirus...
DOBRA TERA JA...
PIER**** MI SIę GRAFIKA W KOMPIE... JAK GRAM NP. W CS TO MAM TAKIE ROZNE KRECHY.... JAK WLANCZAM KOMP TO WINDOWS (PASEK I NAPISY) SA KOLOROWE I MAJA DZIWNE KRECHY... KIEDYS JE... PSUłA MI SIE TIBIA PRZEZ TO ALE PO FORMACIE PRZEZ MIESIAC BYLO DOBRZE.... TERAZ TIBIA JEST OK ALE RESZTA DZIWNIE CHODZI... CZEGO TO JEST WINA??
DOBRA TERA JA...
PIER**** MI SIę GRAFIKA W KOMPIE... JAK GRAM NP. W CS TO MAM TAKIE ROZNE KRECHY.... JAK WLANCZAM KOMP TO WINDOWS (PASEK I NAPISY) SA KOLOROWE I MAJA DZIWNE KRECHY... KIEDYS JE... PSUłA MI SIE TIBIA PRZEZ TO ALE PO FORMACIE PRZEZ MIESIAC BYLO DOBRZE.... TERAZ TIBIA JEST OK ALE RESZTA DZIWNIE CHODZI... CZEGO TO JEST WINA??
Sprawdzales ilosc kurzu w komputerze? Mi kiedys wyczyszczenie wiatraczkow troszke pomoglo...
M@TeUsZeK
30-05-2008, 20:30
ja mam wiatraczek na procesorze i z tyłu na zasilaczu....
na graficznej nie mam... czyscilem ten od procka a tamtego nie... ale wczesniej sie tak nie dzialo...
zapewne firewall blokuje ci programy P2P albo antywirus...
DOBRA TERA JA...
Uszkodzona lub zakurzona karta graficzna.
mateuszlbn1992
02-06-2008, 15:27
Witam ja mam poważny problem z tibią. Otóż, po sciągnięciu z tibia com tibia 8.11 , włączyłem grę, i odrazu zaczeła się wieszać. Gdy zminimalizuje okno to tibia chodzi normalnie a jak okno maksymalizuje to zaczyna się wieszać, i w obydwu przypadkach coś z grafiką jest nie tak.. proszę o szybką radę żeby zlikwidować ten problem..;(
mateuszlbn1992
02-06-2008, 15:29
Witam ja mam poważny problem z tibią. Otóż, po sciągnięciu z tibia com tibia 8.11 , włączyłem grę, i odrazu zaczeła się wieszać. Gdy zminimalizuje okno to tibia chodzi normalnie a jak okno maksymalizuje to zaczyna się wieszać, i w obydwu przypadkach coś z grafiką jest nie tak.. proszę o szybką radę żeby zlikwidować ten problem.. moj nr gg 12478636
>>>Mazix<<<
02-06-2008, 15:35
Czy jest tak, że na całym ekranie są czarne kropki? Jak tak to nie masz sterowników. Zainstaluj je albo ściągnij LH(mniej polecany sposób) . A co do lagów... na jakim servie grasz, na amerykańskim czy niemieckim?
Sterowniki pobierasz ze strony producenta.
Frytasek
02-06-2008, 17:06
Na moim kompie (słaby laptop) Tibia się tak jakby tnie (ludzik bardzo wolno się porusza gdy wczytują się piętra) i nie wiem co zrobić. Może na nowo zainstalować Windowsa??
Mam problem otóż przeglądarka działa moge ściągać co chce ale gdy chce zagrać w Tibie to wyskakuje mi komunikat,że nie moge sie połączyć tak samo mam z gadu gadu ;/ nie mam włączonego firewalla ani antyvira możliwe,że coś grzebałem w ustawieniach pomocy ;)
Vichelon
07-06-2008, 14:30
Gdy próbuję włączać OGame (z dowolnego kraju), na pasku jest: "Oczekiwanie na (...)". Na każdym innym kompie wszystko działa.
Log z HijackThis:
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 14:25:40, on 2008-06-07
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag*****
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui*****
C:\Program Files\Spamihilator\spamihilator*****
C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant*****
C:\WINDOWS\System32\ctfmon*****
C:\Program Files\Netia\Net\netianet*****
C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****
C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox 3\firefox*****
C:\Program Files\Winamp\winamp*****
C:\Program Files\HijackThis\HijackThis*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://dbsarticles.com
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: BitComet ClickCapture - {39F7E362-828A-4B5A-BCAF-5B79BFDFEA60} - C:\Program Files\BitComet\tools\BitCometBHO_1.1.9.24.dll
O2 - BHO: e404 helper - {D4FEDE82-C500-4AA4-BB99-A4DAE5A65A46} - (no file)
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag*****" /icon
O4 - HKLM\..\Run: [autoload] C:\Documents and Settings\laslo\Local Settings\Application Data\windowsupdate*****
O4 - HKLM\..\Run: [ntuser] C:\WINDOWS\system32\drivers\svchost*****
O4 - HKLM\..\Run: [WinDLL (tepmlayer*****)] rundll32***** C:\WINDOWS\System32\tepmlayer*****,start
O4 - HKLM\..\Run: [msm] C:\WINDOWS\system32\drivers\services*****
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui*****" /hide /waitservice
O4 - HKLM\..\Run: [Spamihilator] "C:\Program Files\Spamihilator\spamihilator*****"
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKLM\..\Run: [runner1] C:\WINDOWS\mrofinu1001186***** 61A847B5BBF72813329B39577AFF01F0B3E35B6638993F4661 AA4EBD86D67C56389B284534F310
O4 - HKLM\..\Run: [UnlockerAssistant] "C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant*****"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [Orb] "C:\Program Files\Winamp Remote\bin\OrbTray*****" /background
O4 - HKCU\..\Run: [HOT FIX] Q0shad*****
O4 - HKCU\..\Run: [Windows Networking Monitoring] C:\WINDOWS\System32\mdm*****
O4 - HKCU\..\Run: [NETIANET] C:\Program Files\Netia\Net\netianet*****
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****" /nosplash /minimized
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\CTFMON***** (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [NETIANET] C:\Program Files\Netia\Net\netianet***** (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\CTFMON***** (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\CTFMON***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [HOT FIX] Q0shad***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [Windows Networking Monitoring] C:\WINDOWS\System32\mdm***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [HOT FIX] Q0shad***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\CTFMON***** (User 'Default user')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [HOT FIX] Q0shad***** (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Check Local Printer.lnk = C:\Program Files\KXP6X00\Chkpnt*****
O8 - Extra context menu item: &D&ownload &with BitComet - res://C:\Program Files\BitComet\BitComet*****/AddLink.htm
O8 - Extra context menu item: &D&ownload all video with BitComet - res://C:\Program Files\BitComet\BitComet*****/AddVideo.htm
O8 - Extra context menu item: &D&ownload all with BitComet - res://C:\Program Files\BitComet\BitComet*****/AddAllLink.htm
O8 - Extra context menu item: Dodaj do blokowanych banerów - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\ie_banner_deny.htm
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL*****/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: BitComet Search - {461CC20B-FB6E-4f16-8FE8-C29359DB100E} - C:\Program Files\BitComet\tools\BitCometBHO_1.1.9.24.dll
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{C9633F79-F529-4783-9E83-15DC521F44E7}: NameServer = 213.241.79.37 83.238.255.76
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: Distributed Allocated Memory Unit - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\dllcache\mravsc32***** (file missing)
O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\EHttpSrv*****
O23 - Service: Eset Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn*****
O23 - Service: Microsoft Media - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\dllcache\Rtsecar***** (file missing)
O23 - Service: NET Service - Unknown owner - C:\WINDOWS\wmssvc***** (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32***** (file missing)
--
End of file - 6303 bytes
Ostatnio gdy chciałam obejrzeć filmik na youtube.com wyskoczył mi następujący komunikat: "Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player." Mam najnowszą wersję Flash Player'a i włączoną obsługę JavaScript, więc nie wiem co może być problemem. Jeśli to ważne, to używam Mozilli.
Witam. Mam problem z myszką gdyż jak kliknę 1 raz to klika mi dwa razy co bardzo przeszkadza mi w pracy. Próbowałem w ustawieniach myszki, wszystko jest jak najwolniej a i tak jest double klick ;/. Mógłby ktoś pomóc?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Mam problem otóż przeglądarka działa moge ściągać co chce ale gdy chce zagrać w Tibie to wyskakuje mi komunikat,że nie moge sie połączyć (...)
Gdy próbuję włączać OGame (z dowolnego kraju), na pasku jest: "Oczekiwanie na (...)". Na każdym innym kompie wszystko działa.
Przyczyną jednego jak i drugiego może być blokada portów (można ustawić ja zarówno na komputerze i na routerze).
Gdy próbuję (...)
Ostatnio gdy chciałam obejrzeć filmik na youtube.com wyskoczył mi następujący komunikat: (...)
Problemem może być Skype, a dokładniej mówiąc wtyczka/dodatek do Mozilli. W logu Vichelona (logi możesz wklejać na stronę hijackthis.de) zauważyłem zainstalowanego Skype, więc podejrzewam to. Spotkałem się z podobnymi problemami - nie otwieranie się *.pdf z każdej strony, po odinstalowaniu dodatku ze Skype do Mozilli, jak ręką odjął i wszystko działa bez zarzutów.
Witam. Mam problem z myszką (...)
Nie zmieniaj szybkości kliknięcia, to nic nie da. W ustawieniach przycisków sprawdź co masz przypisane po LPM (lewy przycisk myszy). Niektóre sterowniki pozwalają na zmianę ustawień przycisków (między innymi podwójne kliknięcie).
Błąd czy ustawienia?
Otóż grając w PESa 8 na trybunach nie ma kibiców
EdwardMatiz
09-06-2008, 21:11
mam problem grając czasami w war rocka, tibie, dłuższy czas komp po prostu mi sie wyłancza co zrobic aby tego nie było slyszałem za cos w jkais opcjach sie przestawia aby komp sie nie spalił czy cos ale gram z 1 godzina i komp sie wylączyl raz nawet sprzedawalaem i stracilem itemki na depo ;(;(
Masz pewnie kurz w kompie, dziś komp mi tez sie zgasił, wyczyściłem i z 50 stopni do 40 spadło. Poprostu komputer ma granicę do ilu może sie grzać.
EdwardMatiz
09-06-2008, 21:12
Na moim kompie (słaby laptop) Tibia się tak jakby tnie (ludzik bardzo wolno się porusza gdy wczytują się piętra) i nie wiem co zrobić. Może na nowo zainstalować Windowsa??
Masz lagi przez neta, albo przez kicksoft, trudno się mówi, wymień neta albo czekaj.
Sry za double.
A ja mam troche inny problem. Chce sobie kupic nowy komputer, ale nie wiem jakie aktualnie parametry beda odpowienie. Moge wydac 2 tys.
Vichelon
11-06-2008, 14:57
Problemem może być Skype, a dokładniej mówiąc wtyczka/dodatek do Mozilli.
Wyłączyłem Skype. Dalej nic.
A ja mam troche inny problem. Chce sobie kupic nowy komputer, ale nie wiem jakie aktualnie parametry beda odpowienie. Moge wydac 2 tys.
www.komputronik.pl
Edit
2000.? To wyglada całkiem całkiem:
http://www.komputronik.pl/Komputery_PC/Komputery_Komputronik/Komputronik_Sensilo/Seria_MX__procesory_Intel_chipset_Intel_945/Sensilo_MX_230_VP_K001_/pelny,id,54110/
Wyłączyłem Skype. Dalej nic.
Nie wyłączyć Skype, tylko odinstalować wtyczkę Skype dla Mozilli (czasami się instaluje ze Skype). Żeby to zrobić, klikasz w Narzędzia Firefoxa, potem Dodatki i odinstalowujesz dodatek ze Skype. Jak to nie pomoże to daj znać na PW, nie chce ciągnąć jednego problemu w tym temacie zbyt długo.
Ojciec Dyrektor
12-06-2008, 08:03
Witam ! Mam pytanie jak pobrać film np. z tej strony:
http://uwaga.onet.pl/1492277,archiwum.html
Chodzi o ten co jest na dole, pod artykułem.
Proszę o pomoc ;)
.Matrik.
13-06-2008, 15:07
Jak ktoś obejrzy mi login z Hijacka i opisze, co tam nie pasuje, będę wdzięczny. Ostatnio trochę mi przymula komp.
Scan saved at 15:01:39, on 2008-06-13
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA*****
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
C:\Program Files\A4Tech\Mouse\Amoumain*****
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor*****
C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2*****
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService*****
C:\WINDOWS\system32\RaConfig*****
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr*****
C:\PROGRA~1\COMMON~1\Nokia\MPAPI\MPAPI3s*****
C:\Program Files\Common Files\PCSuite\Services\ServiceLayer*****
C:\WINDOWS\system32\wuauclt*****
C:\PROGRA~1\Mozilla Firefox\firefox*****
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://google.bearshare.com/pl
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://redirect.zonelabs.com/redirect/route?oem=1025&prod=0&mode=1&app=inclient&version=7.0.462.000&lang=en&locale=pl-PL&date=-86400&link_id=4&dest=try_product&lic=j5hvqhisiu3s4he7bhx644bu4g0
O2 - BHO: flashget urlcatch - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - C:\Program Files\FlashGet\jccatch.dll
O2 - BHO: My Global Search Bar BHO - {37B85A21-692B-4205-9CAD-2626E4993404} - C:\Program Files\MyGlobalSearch\bar\1.bin\MGSBAR.DLL
O2 - BHO: Idea2 SidebarBrowserMonitor Class - {45AD732C-2CE2-4666-B366-B2214AD57A49} - C:\Program Files\Desktop Sidebar\sbhelp.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\3.0.1225.9868\s wg.dll
O2 - BHO: ZoneAlarm Spy Blocker BHO - {F0D4B231-DA4B-4daf-81E4-DFEE4931A4AA} - C:\Program Files\ZoneAlarmSB\bar\1.bin\SPYBLOCK.DLL
O2 - BHO: FlashGet GetFlash Class - {F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA} - C:\Program Files\FlashGet\getflash.dll
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O3 - Toolbar: My Global Search Bar - {37B85A29-692B-4205-9CAD-2626E4993404} - C:\Program Files\MyGlobalSearch\bar\1.bin\MGSBAR.DLL
O3 - Toolbar: ZoneAlarm Spy Blocker - {F0D4B239-DA4B-4daf-81E4-DFEE4931A4AA} - C:\Program Files\ZoneAlarmSB\bar\1.bin\SPYBLOCK.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] C:\Program Files\A4Tech\Mouse\Amoumain*****
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor*****"
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****" /background
O4 - HKCU\..\Run: [PcSync] C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2***** /NoDialog
O4 - HKCU\..\Run: [30148e052fd46781aca0fbaa2b847277] C:\DOCUME~1\UT3\Pulpit\WORMSW~1***** /r
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9*****
O4 - Global Startup: RaConfig.lnk = C:\WINDOWS\system32\RaConfig*****
O8 - Extra context menu item: &Download All with FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
O8 - Extra context menu item: &Download with FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Subscribe in Desktop Sidebar - {09FE188B-6E85-479e-9411-51FB2220DF80} - C:\Program Files\Desktop Sidebar\sbhelp.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Subscribe in Desktop Sidebar - {09FE188B-6E85-479e-9411-51FB2220DF80} - C:\Program Files\Desktop Sidebar\sbhelp.dll
O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet*****
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService*****
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService*****
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService*****
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA*****
O23 - Service: PnkBstrB - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB*****
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\Common Files\PCSuite\Services\ServiceLayer*****
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon*****
--
End of file - 7092 bytes
Duke Dran
13-06-2008, 15:20
Dołączam się do prośby .Matrika.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 15:08:33, on 2008-06-13
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16674)
Running processes:
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
C:\WINDOWS\RTHDCPL*****
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32*****
C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\jusched*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin\AppleMobileDeviceService*****
C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder*****
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA*****
c:\Program Files\Common Files\Protexis\License Service\PsiService_2*****
C:\WINDOWS\system32\Tablet*****
C:\WINDOWS\system32\WTablet\TabUserW*****
C:\WINDOWS\system32\Tablet*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****
C:\Documents and Settings\Monika\Pulpit\HijackThis*****
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Int ernet Settings,ProxyOverride = *.local
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\GRA8E1~1.DLL
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: ImageShack Toolbar - {6932D140-ABC4-4073-A44C-D4A541665E35} - C:\Program Files\ImageShackToolbar\ImageShackToolbar.dll
O3 - Toolbar: &Tłumaczenie - {0D704FAD-66E9-4F0A-BFED-4F665770DDB3} - C:\Program Files\Techland\Common\InternetTranslator\InternetT ranslator.dll
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz***** /install
O4 - HKLM\..\Run: [SkyTel] SkyTel*****
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL*****
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR*****
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\QTTask*****" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [PDVD8LanguageShortcut] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD8\Language\Language*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa*****"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKCU\..\Run: [XPRepairBusiness] C:\Program Files\XP Repair Pro\xprepairpro***** /s
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] C:\PROGRA~1\WapSter\AQQ\AQQ*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_05\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Wyślij do programu OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Wyślij &do programu OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {B46B0919-62BA-4D99-A5C4-916B57A6805C} - C:\Program Files\Techland\Common\InternetTranslator\InternetT ranslator.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @C:\Program Files\Techland\Common\InternetTranslator\InternetT ranslator.dll,-103 - {B46B0919-62BA-4D99-A5C4-916B57A6805C} - C:\Program Files\Techland\Common\InternetTranslator\InternetT ranslator.dll
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag***** (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag***** (file missing)
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\bonjour\mdnsnsp.dll
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
O16 - DPF: {0EB0E74A-2A76-4AB3-A7FB-9BD8C29F7F75} (CKAVWebScan Object) - http://www.kaspersky.pl/resources/virusscanner/kavwebscan_unicode.cab
O16 - DPF: {2BC66F54-93A8-11D3-BEB6-00105AA9B6AE} (Symantec AntiVirus scanner) - http://security.symantec.com/sscv6/SharedContent/vc/bin/AvSniff.cab
O16 - DPF: {644E432F-49D3-41A1-8DD5-E099162EEEC5} (Symantec RuFSI Utility Class) - http://security.symantec.com/sscv6/SharedContent/common/bin/cabsa.cab
O16 - DPF: {6932D140-ABC4-4073-A44C-D4A541665E35} (ImageShack Toolbar) - http://toolbar.imageshack.us/toolbar/ImageShackToolbar.cab
O16 - DPF: {DF3336AF-E259-4978-9D69-B4BBF47BE261} (GetHtml Class) - http://tel.isoshu.com/zxlqs.cab
O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\GR99D3~1.DLL
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Filter hijack: text/xml - {807563E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\MICROS~1\OFFICE12\MSOXMLMF.DL L
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc*****
O23 - Service: Urządzenie mobilne Apple (Apple Mobile Device) - Apple, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin\AppleMobileDeviceService*****
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****" /service (file missing)
O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762# # (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder*****
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService*****
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT*****
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA*****
O23 - Service: Protexis Licensing V2 (PSI_SVC_2) - Protexis Inc. - c:\Program Files\Common Files\Protexis\License Service\PsiService_2*****
O23 - Service: TabletService - Wacom Technology, Corp. - C:\WINDOWS\system32\Tablet*****
sphinx123
13-06-2008, 22:11
Zrąbał mi sie dźwięk -_- Zrobiłem dzisiaj format, zainstalowałem wszystkie sterowniki, a tu co? Komp nie wykrywa w ogóle głośników (tak, są podłączone) ;/ O co może biegać ?
Zrąbał mi sie dźwięk -_- Zrobiłem dzisiaj format, zainstalowałem wszystkie sterowniki, a tu co? Komp nie wykrywa w ogóle głośników (tak, są podłączone) ;/ O co może biegać ?
A jakie to są sterowniki? Spróbuj je odinstalować a potem znowu zainstalować (mnie takie coś kiedyś pomogło). Potem spróbuj ściągnąć i zainstalować "3d Audio Configuration" (nie, nie wiem skąd pobrać ;f)
Jako nowy, względnie szczęśliwy posiadacz Visty mam problem, tak z Tibią xD.
Tibia chodzi mi normalnie, jedyny problem jest z wielkością okna gry - nie moge za bardzo tego zmienić ;]. Tzn. okno z tekstem jest na 3/4 gry a sama gra to reszta, nie da się tego przesunąć. Na XP nigdy nie miałem tego problemu więc to pewnie wina Visty. Albo DX10 ;p
@Edit: Dobra, wstydze się siebie że tego nie zauważyłem... Miałem włączone don't stretch/shrink window w opcjach :<
sphinx123
16-06-2008, 15:37
A jakie to są sterowniki? Spróbuj je odinstalować a potem znowu zainstalować (mnie takie coś kiedyś pomogło). Potem spróbuj ściągnąć i zainstalować "3d Audio Configuration" (nie, nie wiem skąd pobrać ;f)
Nie pomogło XD A sterowniki próbowałem już różne i nic ;P
Witam,
Mam problem z Tibią, zluzywa ona mój procesor, przez co się "ścina" , zmieniszylem w Options>Graphics> Adjust Frematre Limit do 30 , ale to nic nie daje i nie wiem czym to jest spowodowane, procesorem? kartą graficzną? Przed formatem wszystko działało ;- S
@Edit Down:
mam wyłączone...
Vichelon
17-06-2008, 16:56
Odinstalowałem rozszerzenie Skype. Czasem OGame wchodzi. A czasem nie.
Witam, mam problem z notebookiem Asus F5V-AP026C. Mianowicie ostatnio, gdy go użytkowałem zaciął sie calkowicie. Nie dalo sie nic napisac, ruszyc myszka etc. Uruchomilem go ponownie i problem znow sie pojawil. Dzis rano, gdy chcialem go zalaczyc, po wlaczeniu caly ekran byl czarny tak jakby nie dzialal. Przeskanowalem go w trybie awaryjnym Nortonem ale nic nie wykryl. Jakies pomysly/rady ?? ;/
Szazucha
23-06-2008, 08:52
przed dlugi okres czasu nie gralam w tibie. teraz mama troche wecej czasu wiec chcialabym znowu zaczac... kiedy chcialam sie zalgowac pojawia mi sie okienko z "downloading new object graphics" ktore wogule sie nie laduje... co moze byc nie tak??
Davido16
23-06-2008, 08:53
Ściągnij nową wersję klienta. To wszystko.
Witam mam problem z komputerem. Otoz co chwile wyskakuje mi komunikat z Vista Antywirus 2008 chociaz nie wiem skad on sie wogole wzial na moim kompie (przupuszczam ze stary cos popsul) i tu jest moj problem poniewaz nie da sie tego wylaczyc ani usunac bo gdy wpisuje w wyszukiwarce nazwe tego to nawet nic nie wyszukuje. Avast nie wykrywa zadnych wirusow a ten badziewiasty Vista Antywirus podbno wyszukal mi ich az 25 >.<. Tak wiec jezeli ktos wie ocb i jak to usunac albo chociaz zeby nie wyskakiwaly komunikaty w tym czyms to niech napisze. ZA POMOC DAM OCZYWISCIE WIELKIE POMÓGŁ.
SSy jak to gowno wyglada :S
http://img295.imageshack.us/img295/2978/dupaes1.th.jpg (http://img295.imageshack.us/my.php?image=dupaes1.jpg)
http://img295.imageshack.us/img295/7371/dupkgg9.th.jpg (http://img295.imageshack.us/my.php?image=dupkgg9.jpg)
Duke Dran
23-06-2008, 11:21
@UP
Zdaje się, że założyłeś już taki temat. Tzn dobrze, że napisałeś tutaj ale czy tam nie uzyskałeś odpowiedzi? Z tego co pamiętam to ktoś tam chciał Ci pomóc.
Szazucha
23-06-2008, 12:26
a gdzie moge to sciagnac??
a gdzie moge to sciagnac??
https://secure.tibia.com/account/?subtopic=downloadclient
Proszę.
@down
Mam ten sam problem używając klienta mIRC.
Hmm, od pewnego czasu mam problem z IRCem, raz wcale nie łączy, raz po kilku minutach wywala. Wygląda to mniej więcej tak: http://img357.imageshack.us/img357/3236/dupanaircufb9.png
Jakieś rady?
A ja mam problem taki. Gdy ściągnę grę w partach i chce ją rozpakować, to wyskakuje mi błąd, w którym jest napisane, że jest zła lokalizacja kolejnego partu i muszę ścieżkę wpisywać ręcznie, co zajmuje mi kupę czasu, zwłaszcza, że często tych partów jest ponad 100. Wie ktoś jak temu zaradzić? Ściągnąłem nowszego winrara, lecz problem się powtarza. Screen: http://i29.tinypic.com/2hwpcli.jpg
Dzięki za pomoc z góry
Hej, pewnie ten post tu nie pasuje i wogole mnie zabijecie ale juz nie mam sliy szukac gdzie indziej odpowiedzi;]. Sprawa tyczy sie tibii:D
mam komputer : 800mhz, 128mb ramu, grafika riva tnt2 32mb i problem jest taki ze przed formatem komputera cos tam pokombinowalem ze sterownikami itp i tibia chodzila wzglednie, mialem duzo fpsow 60-80 a moze i nawet wiecej. i jak wlaczalem tibia to odrazu w ustawieniach mialem zaznaczone na direct5 i nie musialem tego zmieniac recznie. Po formacie tibia tnie sie bardzo gdy wlaczam ją mam ustawione na open gl i moge zmienic tylko na direct5 na troche to pomaga ale i tak jest kolo 20 kratek na sekunde a i tak po kilku sekundach spada do 4-7 kratek, mam zainstalowane najnowsze chyba strerowniki, directa 9.0c i niewiem o co chodzi. Prosze o pomoc wiec ze moga mi pomoc stare sterowniki ale niewiem jak dokladnie to wszystko zrobic. Prosze o pomoc:)
.Matrik.
24-06-2008, 14:16
A ja mam problem taki. Gdy ściągnę grę w partach i chce ją rozpakować, to wyskakuje mi błąd, w którym jest napisane, że jest zła lokalizacja kolejnego partu i muszę ścieżkę wpisywać ręcznie, co zajmuje mi kupę czasu, zwłaszcza, że często tych partów jest ponad 100. Wie ktoś jak temu zaradzić? Ściągnąłem nowszego winrara, lecz problem się powtarza. Screen: http://i29.tinypic.com/2hwpcli.jpg UWAGA
Dzięki za pomoc z góry
Chętnie pomogę. Aby pozbyć się problemu, należy udać się do pobliskiego sklepu i zakupić oryginał. Ewentualnie można zamówić go przez internet, ale jest to odrobinę trudniejsze.
Nie ma za co ^^
apokalipsy393
24-06-2008, 14:21
A ja mam problem taki. Gdy ściągnę grę w partach i chce ją rozpakować, to wyskakuje mi błąd, w którym jest napisane, że jest zła lokalizacja kolejnego partu i muszę ścieżkę wpisywać ręcznie, co zajmuje mi kupę czasu, zwłaszcza, że często tych partów jest ponad 100. Wie ktoś jak temu zaradzić? Ściągnąłem nowszego winrara, lecz problem się powtarza. Screen: http://i29.tinypic.com/2hwpcli.jpg
Dzięki za pomoc z góry
to nie ze ma wersje testową winrara tylko to że nie ma tego part.
Hej, pewnie ten post tu nie pasuje i wogole mnie zabijecie ale juz nie mam sliy szukac gdzie indziej odpowiedzi;]. Sprawa tyczy sie tibii:D
mam komputer : 800mhz, 128mb ramu, grafika riva tnt2 32mb i problem jest taki ze przed formatem komputera cos tam pokombinowalem ze sterownikami itp i tibia chodzila wzglednie, mialem duzo fpsow 60-80 a moze i nawet wiecej. i jak wlaczalem tibia to odrazu w ustawieniach mialem zaznaczone na direct5 i nie musialem tego zmieniac recznie. Po formacie tibia tnie sie bardzo gdy wlaczam ją mam ustawione na open gl i moge zmienic tylko na direct5 na troche to pomaga ale i tak jest kolo 20 kratek na sekunde a i tak po kilku sekundach spada do 4-7 kratek, mam zainstalowane najnowsze chyba strerowniki, directa 9.0c i niewiem o co chodzi. Prosze o pomoc wiec ze moga mi pomoc stare sterowniki ale niewiem jak dokladnie to wszystko zrobic. Prosze o pomoc:)
A system jaki masz
Chętnie pomogę. Aby pozbyć się problemu, należy udać się do pobliskiego sklepu i zakupić oryginał. Ewentualnie można zamówić go przez internet, ale jest to odrobinę trudniejsze.
Nie ma za co ^^
Aha, dzięki...
Ma ktoś inne propozycje?
Davido16
25-06-2008, 07:51
Aha, dzięki...
Ma ktoś inne propozycje?
Wrzuć do jednego katalogu i pozmieniaj nazwy na kolejno np.
• a1.part01*****
• a2.part02*****
• a3.part03*****
• a4.part04*****
• a5.part05*****
powinno zadziałać, bo kiedyś miałem podobną sytuację. (w kropkach .r a r)
Capality
26-06-2008, 14:48
strasznie ciekawi mnie ten proces:
http://img93.imageshack.us/img93/7452/beztytuuxo5.jpg
wie ktoś co to może byc?
strasznie ciekawi mnie ten proces:
http://img93.imageshack.us/img93/7452/beztytuuxo5.jpg
wie ktoś co to może byc?
Google ; ).
Okazało się, że programem tym jest mDNSResponder***** czyli aplikacja instalowane z produktami Adobe i Apple która odpowiada za połączenie z siecią - wykrywa, czy jest sieć.
@Down
Nie graj w tibie bedzie po problemie
13KOKO13
26-06-2008, 20:45
Ostatnio logam sie na swojego chara a tu ten czerwony pasek(downloading new program version) no dobra ok i skończylo i please restart tibia now. Nodobra no nie?Włączam tibie ponownie a tu D:\program file...............tibia***** nie jest prawidlową aplikacją systemu win32 X(
Ja mam taki problem z piecem, a mianowicie nagrzewa mi się. Wszystkie wentylatory chodzą w porządku. Gdy mi sie oczywiście za bardzo nagrzeje to sie zawiesza. Żeby utrzymać temperaturę odpowiednią, chłodzę go, poprzez przystawienie domowego wentylatora do otwartego boku komputera. Ta metoda żre za dużo prądu!
Ostatnio logam sie na swojego chara a tu ten czerwony pasek(downloading new program version) no dobra ok i skończylo i please restart tibia now. Nodobra no nie?Włączam tibie ponownie a tu D:\program file...............tibia***** nie jest prawidlową aplikacją systemu win32 X(
Spróbuj ściągnąć tibię z oryginalnej strony, odinstalować i zainstalować ponownie.
@up
Kiedy ostatnio czyściłeś komputer? Być może jest to spowodowane zbyt dużym nagromadzeniem się kurzu w środku.
@down
Czasem najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze... To nie wiem... Na twoim miejscu sprawdziłabym, co dokładnie się tak nagrzewa.
@up
Jakby to było coś tak prostego to bym tu nie pisał. Czyściłem wczoraj.
@UP
Co Ci się dokładnie nagrzewa, procek? Czy może coś innego (temperatury można sprawdzić za pomocą programu Everest Free Edition)? I jeszcze jedno, czy coś podkręcałeś? Czy wszystko jest fabryczne?
Rozumiem, że ten problem pojawił się niedawno, więc osobiście radziłbym wymianę wiatraczka części której się przegrzewa. Może również być, że po prostu jakaś część uległa uszkodzeniu i nie działa poprawnie (przegrzewa się) i trzeba ją wymienić.
szczurekosw
29-06-2008, 01:47
witam mam taki problem, mam stary komputer dyski sa prawie puste tylko kilka programow ;] ale strasznie sie tnie,gdy go wlaczam i jest niebieski ekran i pisze zapraszamy to musze czekac z 2 min az sie pokaze pulpit i pasek start, wie ktos o co chodzi ?? trzeba zrobic formata??X(
szczurekosw
29-06-2008, 18:48
widze ze nikt nie odpowiada ;(
witam mam taki problem, mam stary komputer dyski sa prawie puste tylko kilka programow ;] ale strasznie sie tnie,gdy go wlaczam i jest niebieski ekran i pisze zapraszamy to musze czekac z 2 min az sie pokaze pulpit i pasek start, wie ktos o co chodzi ?? trzeba zrobic formata??X(
No, trzeba zrobić formata ;(, a jak masz stary komputer to lepiej zainstaluj sobie na nim win98, a nie XP.
Czym są Cookies? Mogę to usunąć? Bo to zajmuje strasznie dużo miejsca :/
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.
Możesz je usunąć, lecz najlepiej zachowaj cookies z najczęściej odwiedzanych przez Ciebie stron.
szczurekosw
29-06-2008, 20:00
komp nie jest az taki stary ze trzeba win 98 instalowac ,zawsze mial xp i nie bylo problemow
jest jeden problem ja nie umiem robic formata ;( moglby ktos wytlumaczyc? plytke od windowsa mam
Sir-Kopek
30-06-2008, 10:51
Ja mam problem z dyskami wymiennymi. Po podłączeniu MP3 lub mojej komórki (< tryb pamięci masowej) system nie wykrywa mi dysku wymiennego ;/. Wchodze w mój komputer, a tam nic - pusto ;/. Po naciśnięciu prawym na partycje C:>Właściwośći>Sprzęt widnieje nazwa tego dysku wymiennego. Odpowiednio dla MP3 pisze "USB Player", a dla komórki "Nokia 5200 USB".
Przeistalowałem wszystkie sterowniki do USB i płyty głównej i nie pomogło. Do komórki zainstalowałem oprogramowanie Nokia PCSuit i normalnie telefon wykrywa, ale do MP3 nie dostałem sterowników i nie wiem, co teraz? ;/.
Wchodząc w Panel Sterowania > Narzędzia Administracyjne > Zarządzanie Komputerem > Zarządzanie dyskami widnieje Dysk wymienny. Pisze normalnie jego rozmiar. Można go podejrzeć po przypisaniu mu litery/etykiety, ale gdy chce wgrać jakiś plik musi on mieć krótką nazwe ;/. Wiecie może, co zrobić aby MP3 było widziane jako dysk wymienny?
PS: Do tego samego portu USB podłaczyłem aparat i wszystko działa jak powinno.
Eh, explorer windowsa...
Najprostszym rozwiązaniem byłoby zainstalowanie total commandera, alcohola czy czegoś takiego. Po tym, jak kolega usunął autorun z pen drive'a tylko tym ostatnim programem udało mi się go odczytać.
Być może masz także wirusa? na tych pamięciach przenośnych. Spróbuj zainstalować sobie program np. Flash Disinfector i sprawdzić nim ów dyski...
Właściwości procesora
Typ procesora AMD Athlon XP, 950 MHz (4.75 x 200)
Nazwa kodowa Thoroughbred-B
Seria B0
^ A mam bartona 2600+ 1.8ghz ^
Źle wykrywa procesor, jak sobie z tym poradzić?
Płyta główna: ASRock K7S8X
szczurekosw
01-07-2008, 00:54
powie mi ktos jak sie formatuje komputer? ;/
Duke Dran
01-07-2008, 01:06
powie mi ktos jak sie formatuje komputer? ;/
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=jak+zrobi%C4%87+formata&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
Pełno jest tego wystarczy wpisać.
A tak na szybkiego:
- wkładasz płytkę z windą do cd/dvd-romu
- robisz resa kompa
- po chwili powinno się automatycznie spytać czy ma wykonać rozruch z cd (jeśli nie to trzeba przestawić w biosie gdzieś tam bot from cd-rom)
- płytka się odpala i wykonujesz wszystko zgodnie z poleceniami
- instalujesz świeżą kopię windy na wybranym dysku i formatujesz partycję
- czekasz aż format się zrobi
- instalacja windy
- wszystko
Sir-Kopek
01-07-2008, 06:46
Mam teraz inny problem. Chodzi o stery do karty graficznej. Zainstalowałem S.T.A.L.K.E.R.'a, a z tego powodu, że mam słabą karte zainstalowałem nowe stery do karty graficznej. Oczywiście sterowniki nie są najnowsze, bo na tak starą karte - GeForce FX5500 - nie wypada instalować najlepszych sterów.
Zainstalowałem więc wersje sterowników 91.31 i tu pojawia się problem. Po ich zainstalowaniu żadna gra prawidłowo nie chciała mi chodzić, więc wróciłem do sterowników, które miałem wcześniej - wersja 56.71 (<wersji nie jestem pewien, ale wiem, że 50 coś). Po zainstalowaniu tych poprzednich sterów, które miałem wcześniej żadna gra nie chodzi dobrze. Np. W fifie 08 nie widać napisów i herbów klubów, ale całe menu jest, podczas meczu widać boisko i piłke, ale nie ma zawodników ;/. W GTA SA znowu podczas włączania jest czarny ekran, po chwili pojawia się INTRO, które anuluje i potem znów czarny ekran. Jedyna gry jakie chodzą to Football Manager 08 i Counter Strike 1.6. Sterowniki do karty przeinstalowałem ponad 10 razy i nic nie pomoga. Pomożcie.
Jak ustawić w programie AiBooster żeby wiatrak komputera ciszej chodził, bo mi chodzi głośno gdy włącze różne gry ?
Witam wszystkich!
mam dosyc spory problem z moim kompem. nie zawsze sie chce wlaczyc, a jesli juz, to po chwili sie wiesza, slysze takie harczenie, i tzreba go zresetowac. formata tez nie moge zrobic bo tez sie wiesza. wie ktos co to moze byc i jak na to poradzic ? ;(:baby:
i jeszcze jedno pytanie. mam w domu 2 kompy podlonczone do tego samego routera, i na jednym z nich ktory jest u rodzicow internet smiga jak marzenie, ale pingow nie ma, caly czas pisze ze przkroczono czas zadania czy jakos tak, a u mnie na kompie internet dosyc sra, ale tibia dziala xd o co moze chodzic ?
z gory dzieki za pomoc:cup:
Uran of Aurea
05-07-2008, 13:01
Witam wszystkich!
mam dosyc spory problem z moim kompem. nie zawsze sie chce wlaczyc, a jesli juz, to po chwili sie wiesza, slysze takie harczenie, i tzreba go zresetowac. formata tez nie moge zrobic bo tez sie wiesza. wie ktos co to moze byc i jak na to poradzic ? ;(:baby:
i jeszcze jedno pytanie. mam w domu 2 kompy podlonczone do tego samego routera, i na jednym z nich ktory jest u rodzicow internet smiga jak marzenie, ale pingow nie ma, caly czas pisze ze przkroczono czas zadania czy jakos tak, a u mnie na kompie internet dosyc sra, ale tibia dziala xd o co moze chodzic ?
Sprawdz temperature komputera, poprzez program Everest.
kompy masz do routera podłączone przewodowo czy bezprzewodowo ?
Uran of Aurea
05-07-2008, 13:15
Może zresetuj router ? Routery czasami wariują gdy była jakaś burza itp. Poprosty wyłącz z prądu na jakieś 3-5 minut i znowu podłącz. Jak nie pomoże to dzwoń do operatora. Podaj pingi z tych kompów.
Mam pytanie i za razem prośbę. Linuxa używam już 3 lata, i pierwszy raz pojawiło mi sie takie coś:
http://img354.imageshack.us/img354/3421/bladtibiaug3.jpg (http://imageshack.us)
http://img354.imageshack.us/img354/3421/bladtibiaug3.fb7b3b60a3.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=354&i=bladtibiaug3.jpg)
Wchodzę w Tibię poprzez "./Tibia" w konsoli, wpisuję passy, i normalnie by mi się naładowała lista postaci. A teraz wpisuję passy, nic się nie dzieje, i zamyka mi Tibię, wyskakuje to co pokazałem. Jak wejdę w Tibię jeszcze raz, to mi w ogóle się nie chce otworzyć i pisze, że nie ma pliku "Tibia.dat". A ten plik zniknął, kiedy zamknąłem pierwszą informację o błędzie. Przeinstalowałem Linuxa 2x, Tibie instalowałem na nowo chyba ze 20 razy.. Jak ktoś ma Linuxa, albo miał kiedyś błąd taki, niech pomoże.
Potrzebuję konkretnych informacji, a nie "chyba". Pomóżcie mi ;S
u mnie na kompie pingi sa tak po okolo 40~ jak sa sprzyjajace wiatry xP
a na drugim kompie caly czas przekroczono limit czasu zadania blablabla
Uran of Aurea
05-07-2008, 13:36
W sprawie tego routera Ci zabardzo nie pomoge ( za mało się na tym znam ) Jeżeli reset ci nie pomógł to może utwórz jeszcze raz połączenie. Może router źle rozdziela łącze ? dla jednego daje za dużo dla innego za mało.
Co do kompa to sprawdz temperature !
@yen
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=183091
@down
Możliwe że twoja dystrybucja GNU/Linuxa kasuje zawartość katalogu /tmp po resecie systemu.
Musisz pobrać i rozpakować jeszcze raz tibię, i jeśli błąd się powtórzy samodzielnie przekopiować Tibia_dat.bak...
Napisalem do niego zeby mi dokladnie napisal co zrobil. Mam ten sam blad co on. Tez szukalem tego "Tibia_dat.bak" t katalogu "/tmp/" ale nie było ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( xxxxxxddddddd
zainstalowalem tego everesta na tym kompie(fart bo sie nie zaciol w czasie instalancji ;D), ale nie wiemjak to obslugiwac, jak sprawdzic temperature. i jaka powinna byc ? :p
Uran of Aurea
05-07-2008, 17:24
everest > komputer > czyjniki ( nie jestem do końca pewnien ) i dla większości podzespołów powinno być po 50.
Już mnie to dobija. Matti'emu ktoś pomógł, a mi nie da rady. Problem tkwi tylko w tym, że on przekopiował z /tmp/ plik Tibia_dat.bak, a ja takiego pliku w /tmp/ nie mam. KTOŚ MA LINUXA I WIE JAK MI POMOC?
@down
Możliwe że twoja dystrybucja GNU/Linuxa kasuje zawartość katalogu /tmp po resecie systemu.
Musisz pobrać i rozpakować jeszcze raz tibię, i jeśli błąd się powtórzy samodzielnie przekopiować Tibia_dat.bak...
A to zrobiłeś? ;>
Edit: Usuniety link łamiący regulamin forum ;)
Więc tak. Pierwszy raz w życiu mam keyloggera na kompie. Jak sobie z nim poradzić unikając formata? :s
Uran of Aurea
06-07-2008, 13:33
Więc tak. Pierwszy raz w życiu mam keyloggera na kompie. Jak sobie z nim poradzić unikając formata? :s
Sciągnij program hijackthis albo Combofix i przeskanuj nim potem wrzuć loga na jakieś znane forum typu idg.pl oni Ci powiedzą co robić dalej. Tylko uważaj bo programy typu hijackthis lubią usuwać ważne pliki systemowe.
Więcej informacji:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=173959
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=132884
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=181705
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=179149
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=180312
Oczywiście są jeszcze takie "śmieszne" programy jak owntibia deleter alnie wiem czy można na nich polegać.
W ostateczności pozostaje format, myśle, że to była by najpewniejsza metoda B)
Wiec, przywialo mnie do Hiszpanii i denerwuje mnie brak polskich znakow.
Da sie cos zrobic zeby byly? Cos zainstalowac/kupic klawiature/whatever zeby mi dzialaly? xD
Tak, z komputeramy jestem newbie, srry i halp ;<
Uran of Aurea
06-07-2008, 22:32
Panel sterowania > Opcje regionalne i językowe > Zakładka języki > Szczegóły > Wybierasz polski - polski (programisty)
Powinno zadziałać jednak wtedy znaki Hiszpańskie mogą zniknąć. Jak chcesz i te i te to ja Ci chyba nie pomogę.
no więc ściągnełem grę,którą się nie da zaistalować
i tu się pojawia problem
chciałem skasować instalkę
i piszę że używa go inny program
PONAWIAM MOJE PYTANIE
Witam wszystkich!
Uran sprawdzilem temp i oscylowala okolo 30 stopni :o
usuncie post up moj net rox
no więc ściągnełem grę,którą się nie da zaistalować
i tu się pojawia problem
chciałem skasować instalkę
i piszę że używa go inny program
Jesteś pewien, że to była gra, a nie jakiś syf? Spróbuj usunąć uruchamiając system w trybie awaryjnym. Powinno pomóc.
Lechista
09-07-2008, 17:10
sprawdzi mi ktoś loga??
Scan saved at 16:51:26, on 2008-07-09
Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16674)
Running processes:
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
C:\WINDOWS\RTHDCPL*****
C:\Program Files\MSI\Live Update 3\LMonitor*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\jusched*****
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM*****
C:\Program Files\DAP\DAP*****
C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****
C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon*****
C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\1.2.1128.5462\G oogleToolbarNotifier*****
C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE*****
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc*****
C:\WINDOWS\system32\wscntfy*****
C:\Documents and Settings\lyba\Moje dokumenty\My Completed Downloads\HiJackThis*****
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O4 - HKLM\..\Run: [LiveMonitor] C:\Program Files\MSI\Live Update 3\LMonitor*****
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [Google Desktop Search] "C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop*****" /startup
O4 - HKLM\..\Run: [DownloadAccelerator] "C:\Program Files\DAP\DAP*****" /STARTUP
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [AlcoholAutomount] "C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\axcmd*****" /automount
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon*****" -autorun
O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\1.2.1128.5462\G oogleToolbarNotifier*****
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'Default user')
O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader*****
O4 - Startup: Registration .LNK = C:\Documents and Settings\lyba\Dane aplikacji\Ubisoft\Dark Messiah of Might and Magic\RegistrationReminder*****
O8 - Extra context menu item: &Clean Traces - C:\Program Files\DAP\Privacy Package\dapcleanerie.htm
O8 - Extra context menu item: &Download with &DAP - C:\Program Files\DAP\dapextie.htm
O8 - Extra context menu item: Download &all with DAP - C:\Program Files\DAP\dapextie2.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag*****
O15 - Trusted Zone: http://asia.msi.com.tw
O15 - Trusted Zone: http://global.msi.com.tw
O15 - Trusted Zone: http://www.msi.com.tw
O16 - DPF: {8167C273-DF59-4416-B647-C8BB2C7EE83E} (WebSDev Control) - http://liveupdate.msi.com.tw/autobios/LOnline/install.cab
O20 - AppInit_DLLs: C:\PROGRA~1\Google\GOOGLE~2\GOEC62~1.DLL
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc*****
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag*****
O23 - Service: GoogleDesktopManager - Google - C:\Program Files\Google\Google Desktop Search\GoogleDesktop*****
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService*****
O23 - Service: StarWind AE Service (StarWindServiceAE) - Rocket Division Software - C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE*****
--
End of file - 6207 bytes
Lechista:
http://www.hijackthis.de/
Ksb4:
Może płyta główna padła. Ew pamięć.
EdwardMatiz
09-07-2008, 18:18
Mój komputer zaatakował wirus, o pomysłowej nazwie rootkit, gram sobie gram w cod4, antywir wyszukuje ten plik, ale on pojawia się i w folderze cod4 i w system32/drivers/PbnKt (program Punkbuster czy jakoś tak do Call of Duty 4), klikam usuń, włączam grę znów wyskakuje ze antywir coś znalazł, klikam usuń, robi sie error i znowu te pliki są i w folderze coda i w system32. Co zrobić? W ostateczności wykasowanie gry coś da?
Mój komputer zaatakował wirus, o pomysłowej nazwie rootkit, gram sobie gram w cod4, antywir wyszukuje ten plik, ale on pojawia się i w folderze cod4 i w system32/drivers/PbnKt (program Punkbuster czy jakoś tak do Call of Duty 4), klikam usuń, włączam grę znów wyskakuje ze antywir coś znalazł, klikam usuń, robi sie error i znowu te pliki są i w folderze coda i w system32. Co zrobić? W ostateczności wykasowanie gry coś da?
PbnKt 100%? czy czasami nie PnkBstrA. Bez punkbustera nie da się grać na większości serwerach(jest to zabezpieczenie antycheatowe) Daj loga z Gmera + Combofix + Hijackthis
EdwardMatiz
09-07-2008, 18:41
PnkBstrA. - moze i tak
Niestety komp miał niedawno formata i nie mam tych programów, teraz cod4 się odinstalowuje, profil chciałbym se zachować, jak ktoś ma to wie które to foldery?
PnkBstrA. - moze i tak
Niestety komp miał niedawno formata i nie mam tych programów, teraz cod4 się odinstalowuje, profil chciałbym se zachować, jak ktoś ma to wie które to foldery?
Powiedz mi jakie foldery są to ci powiem. Bo coda 4 dawno nie mam.
EdwardMatiz
09-07-2008, 23:03
Ludzie powiedzeli mi ze to byl blad systemowy avast przy aktualizacji
Thomisson
10-07-2008, 09:07
Mój problem dotyczy przeglądarki Mozilla Firefox.
W pewnym momencie po prostu przestała ładować mi strony tak jakbym nie był podłaczony do neta. Nie pomaga przeinstalowanie ani ściąganie różnych wersji. Opera i IE działają poprawnie, ale chciałbym korzystać z Firefoxa ;/.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ojciec Dyrektor
13-07-2008, 23:57
Witam ....
Mam problem z grą The Sims 2. Zainstalowałem wszystkie dodatki oraz cracka. Kiedy moim oczom ukazuje się piękne logo gry oraz zaczyna się filmik wyskakuje błąd: "Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta". I ukazuje się pulpit. Wykonałem następujące czynności: pobrałem wszystkie możliwe cracki, zainstalowałem najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej, DirectX, wyłączyłem wszystkie niepotrzebne programy i procesy ... i dalej ten sam przepiękny komunikat.
Podaje procesy i hijackthis:
http://img368.imageshack.us/img368/2410/procesynw8.jpg
Scan saved at 23:51:12, on 2008-07-13
Running processes:
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32*****
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor*****
C:\WINDOWS\ATKKBService*****
C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService*****
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM*****
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice*****
C:\Program Files\Sygate\SPF\smc*****
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: (no name) - {41BA9876-D995-4D7D-BAEF-89F440F7A166} - C:\WINDOWS\system32\jkhhg.dll (file missing)
O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O2 - BHO: (no name) - {7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045} - (no file)
O2 - BHO: {2a8bbec5-4d9d-0e49-f614-893691104b8f} - {f8b40119-6398-416f-94e0-d9d45cebb8a2} - C:\WINDOWS\system32\dqpnvrbv.dll (file missing)
O4 - HKLM\..\Run: [JMB36X IDE Setup] C:\WINDOWS\JM\JMInsIDE*****
O4 - HKLM\..\Run: [36X Raid Configurer] C:\WINDOWS\system32\JMRaidSetup***** boot
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz***** /install
O4 - HKLM\..\Run: [PRONoMgr*****] C:\Program Files\Intel\NCS\PROSet\PRONoMgr*****
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] C:\PROGRA~1\Sygate\SPF\smc***** -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor*****"
O4 - HKCU\..\Run: [DLD*****] C:\Program Files\Download Direct\DLD*****
O4 - Global Startup: Szybkie uruchamianie programu Microsoft Office OneNote 2003.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\ONENOTEM*****
O8 - Extra context menu item: Download &Flash Movies - C:\Program Files\Flash2X\Flash Hunter\save.htm
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL*****/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra button: Flash2X Flash Hunter - {77B563A5-2A35-4E6B-BFC8-F4B6BB65D5DF} - C:\Program Files\Flash2X\Flash Hunter\save.htm (file missing) (HKCU)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: &Launch Flash Hunter - {77B563A5-2A35-4E6B-BFC8-F4B6BB65D5DF} - C:\Program Files\Flash2X\Flash Hunter\save.htm (file missing) (HKCU)
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{69B96DC4-04E6-4338-B392-6FCBFB96231F}: NameServer = 217.153.237.66,217.8.168.244
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice*****
O23 - Service: ATK Keyboard Service (ATKKeyboardService) - ASUSTeK COMPUTER INC. - C:\WINDOWS\ATKKBService*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
O23 - Service: BlueSoleil Hid Service - Unknown owner - C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BTNtService*****
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT*****
O23 - Service: Intel NCS NetService (NetSvc) - Intel(R) Corporation - C:\Program Files\Intel\NCS\Sync\NetSvc*****
O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - C:\Program Files\Sygate\SPF\smc*****
--
End of file - 6730 bytes
Bardzo proszę o pomoc, męczę się z tym od 18 i nic ...
edit:
ok zrobię jak mówicie dobre dzieci ... bo innego wyjścia i tak nie widzę ;D Dzięki ;) tzn. Bóg zapłać
Tadziu, została Ci modlitwa ;)
kaxiorek
14-07-2008, 01:14
@ojcze dyrektorze
Hm... może lustro któregoś z dodatków lub podstawy jest sypnięte? Zainstaluj bez dodatków i sprawdź i po kolei każdy dodatek. Zainstaluj 1 sprawdz.
Ojciec Dyrektor
14-07-2008, 10:34
Mam to na dwóch obrazach płyt dvd i jest załączona instrukcja:
************************************************** *
1. Instaluj Sims 2.
2. Użyj keygen-a.
3. !!! URUCHOM setup.bat !!!
4. Instaluj Własny Biznes (Open for Business).
5. Użyj keygen-a.
6. Instaluj *patch* Własny Biznes.
7. Instaluj Rozrywka rodzinna (Family Fun Stuff).
8 Użyj keygen-a.
9. Instaluj *patch* Rozrywka rodzinna.
10. Instaluj Szyk i elegancja (Glamour Life Stuff).
11. Użyj keygen-a.
12. Instaluj Na święta (Happy Holiday Stuff).
13. Instaluj Zwierzaki (Pets).
14. Użyj keygen-a.
15. Instaluj *patch* Zwierzaki.
16. Instaluj Impreza! (Celebration! Stuff).
17. Użyj keygen-a.
18. ---> DVD2
************************************************** *
Jest takie specjalne menu do instalacji:
http://images25.fotosik.pl/246/91c021e0ec82fcd9.jpg
I ja klikałem tak jak jest napisane i instalowałem wszystko po kolei, tylko nie wiem co to znaczy 3. !!! URUCHOM setup.bat !!! nigdzie nie mogę znaleźć tego setup.bat, czy to jest jakiś plik instalacyjny ? gdzie mogę go znaleźć ? Proszę o pomoc.
edit:
O Jesus, przepraszam Was moje mohery, już znalazłem i instaluje na nowo. Dam znać jak będzie działać ;P
Mam problem z wirusami.
Nod wykrywa takie coś:
up***** + na poczatku jakies ip
Co to jest skoro podany jest cudzy ip?(keylogger?) i jak się tego pozbyć i czy kwarantanna coś pomaga oraz używanie wyłącznie klawiatury ekranowej.
Proszę o szybką odpowiedz.
Mam problem z wirusami.
Nod wykrywa takie coś:
up***** + na poczatku jakies ip
Co to jest skoro podany jest cudzy ip?(keylogger?) i jak się tego pozbyć i czy kwarantanna coś pomaga oraz używanie wyłącznie klawiatury ekranowej.
Proszę o szybką odpowiedz.
Nie za bardzo wiem o co chodzi, mogę tylko powiedzieć, że używanie klawiatury ekranowej nic nie daje w przypadku keyloggera. A co do IP to stawiałbym na jakiś zablokowany atak.
Mam spory problem i nie wiem jak go rozwiązać i zwracam się z prośbą do was :confused:
A więc tak: Mam dziwne lagi od kąt się przerzuciłem na nowy sprzęt wygląda to tak jakby było coś z grafiką bo jak patrzyłem na różnych serwerach ( OTS ) to jak ktoś puści jakiś czar większy typy ( UE, Frigo itp. ) mam straszne lagi na rly wygląda to tak jak postać się tak przycinała kratka po kratce. Więc postanowiłem to sprawdzić komp jest bardzo dobry z 10x razy lepszy od starego na którym wszystko chodziło elegancko co dziwne na nowym kompie nie laguje mi tibia 7.6 tylko od momentu jak wszedł no client czyli 7.92.
System:
http://img142.imageshack.us/img142/8767/89716867dk3.png
Net też nie jest przyczyną bo pomimo włączonej tibi moje pingi nie przekraczają 15ms :confused:
Więc zwracam się do was drodzy użytkownicy o pomoc :( Z góry dzięki.
Help Please :(
Uran of Aurea
16-07-2008, 00:16
Napewno masz najnowsze sterowniki do karty graficznej ?
Tibia > Options > Graphics > Adwanced i adjust framerate limit ustaw na 50
Mam 2 pytania xd
1. Jak sprawdzić jaki ram mogę sobie kupić (chodzi o te mhz) i czy to w ogóle ma jakąś różnicę :D
2. Chcę sobie kupić dysk nowy i nie wiem czy potrzeba dobierać jakiś specjalny czy każdy będzie pasował.
Pytania może głupie, ale ja wiem tylko tyle, że tibia mi na kompie idzie.
@Tomows
1. W specyfikacji płyty głównej sprawdzasz jakie pamięci możesz włożyć. Tak, jest różnica po między różnymi typami pamięci, między innymi w szybkości pracy pamięci oraz jej pojemności. Starsze płyty mogą nie obsłużyć nowych pamięci (nowa technologia nie jest obsługiwana przez starszą).
2. Nie możesz kupić dowolnego dysku. Jeżeli masz np. starszą płytę główną, to może nie posiadać złącz SATA, a dyski pod to złącze to teraz standard. Czyli musisz również sprawdzić jakiego typu dysk kupić (pamiętaj również o zasilaniu, żeby się nie okazało, że przy kolejnym dysku zabraknie Ci mocy/wolnych kabli).
Wstrzymaczasowymaczo
16-07-2008, 21:08
A więc mam pewien problem.
Otóż za każdym razem gdy odpalam klienta tibii komputer mi się restartuje i to nie jedyna gra z którą tak mam ;/ Może wiecie w czym tkwi szkopuł :)
@Wstrzymacośtam
Resetuje się komputer od razu po uruchomieniu, czy po jakimś czasie od włączenia gry? Jeżeli po jakimś czasie problem może tkwić w przegrzewającym się komputerze, zalecane "przedmuchanie" komputera z kurzu. Możesz jeszcze sprawdzić temperatury procesora, karty graficznej za pomocą programu Everest Home Edition i sprawdzić czy temp. są w normie.
Jeżeli to nie kwestia temperatur problem może tkwić w uszkodzeniu jakieś części komputera (może pamięć?) lub możesz mieć jakieś złośliwe oprogramowanie.
Napewno masz najnowsze sterowniki do karty graficznej ?
Tibia > Options > Graphics > Adwanced i adjust framerate limit ustaw na 50
Niestety tak :(
Wstrzymaczasowymaczo
17-07-2008, 13:45
@Satyros
od razu jak włączam grę/gry komputer się restartuje i nie wiem co robić ;|
Przed formatem tego nie miałem a więc użyłem łącznie z 3 różnych windowsów i na każdym to samo ;/
JA MAM WiELKI PROBlEM ProsZE o pomOC!!
No wiec mam taki problem ze gram se gram na kompie i nagle restart albo zwis, no to restartuje kompa i wyskakuja mi jakis czarny obraz i pisze : P/N113-PC2050-11 no to resetuje znow i dalej to wyskakuje albo czarny ekran i monitor wylacza sie chodzby byl na czuwaniu, albo czasami koomp sie wlaczy na chwile i znowu restart.Juz prawie dedlem przez to :P Noi po ilus tam resetach znowu sie wlacza i chodzi przez jakis czas juz nie wiem o co kaman ;|
I odrazu mowie ze sie na tym wogole nie znam ;p
troche sprzetu
AMD Sempron 2600
karta ATi Radeon 9550 128
Jak bedzie trzebabylo wiecej info to piszcie i prosze o szybka pomoc ;<
Fylslenyox
17-07-2008, 19:45
Moje ikonki wygladaja tak o:
http://img229.imageshack.us/img229/4295/bolwf7.jpg
Wie ktos moze jak mozna usunac to zbedne tlo? Jak co mam Windows XP Pro. Pamietam ze zrobilem te cienie jakos przez przypadek.
A jak sprawdzić specyfikacje płyty głównej czy coś xd I jak zobaczyć jakie mam wejście na dysk.
@Wstrzymaczasowymaczo
Jak dla mnie coś ze sprzętem nawaliło (skoro już 3 różne systemy instalowałeś i żadnej poprawy), jak wiesz to przeprowadź testy pamięci, dysków, karty graficznej (to na początek). Jeżeli nie wiesz jak to za bardzo zrobić to możesz użyć mocy googla i poszukać odpowiednich programów (diagnostyka pamięci/dysków/karty graficznej, o to możesz pytać googla) lub udać się do serwisu komputerowego. Nie wszystkie problemy jestem w stanie rozwiązać na odległość.
@Fushion
Sprawdź temperatury za pomocą programu Everest Home Edition (darmowy do pobrania), komp może się przegrzewać po prostu i nie pozwala na uruchomienie by nie spalić jakiejś części. Zwykłe oczyszczenie wiatraczków z kurzu może pomóc.
@Tomows
Z płytą główną powinieneś mieć dołączoną tzw. instrukcję obsługi/specyfikację w formie książeczki/pdfa na płycie (jak nie masz to na internecie znajdujesz). W części sprzętowej w części o slotach na pamięci DDR powinieneś mieć opisane jakie pamięci możesz zamontować (np. DDR400/DDR333, te cyferki po DDR oznaczają Herze). A co do dysku to też watro zajrzeć do instrukcji i zobaczyć czy masz sloty IDE (takie szare taśmy), czy może SATA (przeważnie takie czerwone kable) albo możesz posiadać oba złącza.
Mam jus podobny program, a mianowicie SpeedRun :) juz myslalem o przegrzewaniu lecz ostatnio gdy zalozylem pokrywe mialem 60 stopni i nic sie nie dzialo a dzisiaj komp zaczol mi sie resetowac przy 52 stopniach (wiem bo lookalem co chwile) Ale sciagne tego everesta i nim sprawdze.
Btw. jak w tym Everescie sprawdzis temperatury bo ten program jest za skomplikowany jak na moj leb :D:D:D
Uran of Aurea
17-07-2008, 20:51
Moje ikonki wygladaja tak o:
http://img229.imageshack.us/img229/4295/bolwf7.jpg
Wie ktos moze jak mozna usunac to zbedne tlo? Jak co mam Windows XP Pro. Pamietam ze zrobilem te cienie jakos przez przypadek.
Mój komputer > Właściwości > Zaawansowane > Opcje wydajności > Efekty wizualne > Uzyj cieni i etykiet ikon pulpitu <-- to ma być zaznaczone !
@Fushion
Sprawdz czystość kompa i czy wszystkie kable, złącza są podociskane. Powiedz jaki masz zasilacz ! Ewentualnie wyjmij ram i włóż go spowrotem.
Everest > Komputer > Czujnik
@down
Podaj temp kompa i model zasilacza
Kompa niedawno czyscilem, a zlacza sprawdzalem juz ze 10 razy ;/ Sprobuje z tymi ramami jeszcze
@dalej ;<
domator1
18-07-2008, 14:04
Witam.
Mam problem z moim komputerem a mianowicie gdy gram w jakieś gry np. Assassin's creed itp. Po 20min czasem nawet do godziny wyłącza mi sie komputer. Wie ktoś z was może co zrobić z tym problemem?
@Fushion
Sprawdź dysk twardy czy aby nie ma jakiś uszkodzonych sektorów i daj znać co z tymi ramami.
@domator1
Posprawdzaj temperatury. Komp może się przegrzewać.
To z tymi ramami nic nie dalo, dzisiaj znowu z rana kompa nie umialem wlaczyc ;(((( A w tym twardzielu jak mam sprawdzic te cale sektory???
@@@Uran of Aurea
Model zasilacza to chyba i325 350W (nie pisze jaka firma;/;/) A temperatura procka gdy gram np. w Tibie wynosi okolo 51 stopni
Uran of Aurea
18-07-2008, 15:33
Ten zasilacz to ibox : / z tego co wiem to nie jest za dobry (moge się mylić )
Co do dysków to o ile się nie myle to
Start > uruchom > cmd***** > chkdsk
w miejsce *** mialo byc e x e xP ale bez tego też się obędzie
No zrobilem te sprawdzenie dysku "ukonczono cos tam " i sie zamklo
domator1
18-07-2008, 19:30
No ale mi chyba komp jakby sie przegrzewal to by sie wylaczal nawet jak nie gram
Uran of Aurea
18-07-2008, 21:28
No zrobilem te sprawdzenie dysku "ukonczono cos tam " i sie zamklo
Nic nie powinno się samo wyłączyć. Zrób ssa przed wyłączeniem i daj go tutaj.
No ale mi chyba komp jakby sie przegrzewal to by sie wylaczal nawet jak nie gram
Nie. Gdy grasz w Assassin's Creed komp pracuje o wiele ciężej niż gdy machasz myszką po pulpicie. Zrób test w Evereście i podaj temp w stresie i nie.
Błąd podczas włączania fm 07
mam 12.1 gb wolnego
http://img228.imageshack.us/my.php?image=bdxn6.jpg
Uran of Aurea
19-07-2008, 10:08
Błąd podczas włączania fm 07
mam 12.1 gb wolnego
http://img228.imageshack.us/my.php?image=bdxn6.jpg
Za mało pamięci wirtualnej.
Mój komputer > Właściwości > Zaawansowane > Ramka wydajmości (Ustawienia) > Zaawansowane > Ramka pamięć wirtualna (zmień) i ustaw na 1024mb
Nie jestem pewien czy to pomoże.
Sory pomylka, zapominalem wpisac te "cmd*****" i dlatego mi sie zamykalo, ale pisze ze 0KB uszkodzonych sektorow ;p
domator1
20-07-2008, 09:49
To jest niemozliwe zeby sie moj komp przegrzewal ja mam 2 rdzeniowy procek i na plycie glownej chlodzenie jedno chlodzenie wbudowne juz w obudowe a 3 na karcie graficznej tylko chyba na ramie niema chlodzenia xD
Uran of Aurea
20-07-2008, 10:52
@ Fushion
Ja już nie mam pomysłów :/ Może resetnij biosa ?
@domator1
No i co z tego, że masz tyle "wiatraczków", przyczyną przegrzewania się kompa w większości jest źle dociśnięty radiator do procesora, nawet ułożenie kabli (szczególnie taśm ) ma znaczenie przy prawidłowym chłodzeniu.
@Fushion
Też mi się pomysły powoli kończą. To może coś z samą kartą graficzną? Jak masz możliwość to pożycz jakąś inną i popracuj na niej przez jakiś czas. Ewentualnie możesz jeszcze posprawdzać czy kondensatory na płycie głównej nie są napęczniałe lub/i się nie wylały.
Leo_eloon
20-07-2008, 13:47
Wlączam komputer, uruchamia się windows i jak pojawia sie ekran z wyborem użytkownika obraz staję się czarny i nie można już nic zrobić ale komputer dalej pracuje :(
Uran of Aurea
20-07-2008, 14:24
@Leo
Ten obraz z wyborem użytkowników to się na chwile pojawia ?
Coś w biosie musisz pokombinować ja się na tym za bardzo nie znam :/ ale może reset biosa pomoże ?
@Fushion
Też mi się pomysły powoli kończą. To może coś z samą kartą graficzną? Jak masz możliwość to pożycz jakąś inną i popracuj na niej przez jakiś czas. Ewentualnie możesz jeszcze posprawdzać czy kondensatory na płycie głównej nie są napęczniałe lub/i się nie wylały.
Kondensatorki sa wpozadku ;/ Probowalem jeszcze inne sterownki do karty graficznej instalowac ale tez bez skutku.A co do pozyczenia karty to moze cos skołuje ;p
Uran of Aurea
21-07-2008, 21:37
Mam szalony pomysł 8o
Ostatnio zauważyłem, że w mojej listwie nazbierało się dość sporo kurzu.
I tak pewnie to nic nie da ale przeczyść, wymień listwe bo może jakoś zaburzać dopływ prądu....
Fylslenyox
22-07-2008, 11:18
Mój komputer > Właściwości > Zaawansowane > Opcje wydajności > Efekty wizualne > Uzyj cieni i etykiet ikon pulpitu <-- to
Hmm, nie dziala
Mam problem z monitorkiem Samsung 720N. Przez ok. 30 min, kilkadziesiąt razy dziennie, menu regulacji(gamma, brightness) otwiera się i zamyka co kilka sekund. Zasłania to dużą część ekranu, przeszkadza w graniu w tibię czy cs'a. Proszę o szybką pomoc.
Miałem Windowsa na dysku "C" a potem zainstalowałem nowy Windows na dysk "D" a w dysku C pozostały jeszcze różne pliki i foldery których nie da się usunąć/przenieść/zmienić nazwy. Gdy włączam lub usuwam te foldery/pliki to pisze "Odmowa dostępu". Proszę o pomoc.
Mam microsoft windows xp profesjonal dotatek service pacc 2
Za pomocą kill boxa sie nie da usunąć
senianek.
25-07-2008, 00:00
Mam problem a dokladniej chodzi o to ze jak gram to nieraz zawiesza mi sie obraz ;X i nic nie mozna zrobic musze dac szybko exita i lognac jeszcze raz :< poradzi ktos cos? :d
Ojciec Dyrektor
25-07-2008, 00:57
Mam pytanie: jak zdjąć plombę na obudowie komputera tak aby jej nie uszkodzić, ponieważ chcę odkurzyć komputer, bo jest pełen kurzu. Słyszałem o użyciu suszarki i ponoć wtedy łatwo się odkleja. Znacie jakieś sposoby na bezp. zdjęcie jej ? Gwarancji szkoda, bo jeszcze rok został a nigdy nie wiadomo co się przytrafi. Do serwisu szkoda bo wyczyszczą w parę chwil i skroją mnie na 50-100 zł ... Więc jak ? pomożecie ;D ?
Mam pytanie: jak zdjąć plombę na obudowie komputera tak aby jej nie uszkodzić, ponieważ chcę odkurzyć komputer, bo jest pełen kurzu. Słyszałem o użyciu suszarki i ponoć wtedy łatwo się odkleja. Znacie jakieś sposoby na bezp. zdjęcie jej ? Gwarancji szkoda, bo jeszcze rok został a nigdy nie wiadomo co się przytrafi. Do serwisu szkoda bo wyczyszczą w parę chwil i skroją mnie na 50-100 zł ... Więc jak ? pomożecie ;D ?
ja próbowałem ale się nia udało, po to są właśnie plomby, ale według regulaminu nie tracisz gwarancji w ten sposób ale lepiej zadzwoń do sklepu w którym kupiłeś komputer;]
Honderer
25-07-2008, 07:58
Witam. Nie jestem pewien czy w odpowiednim poście to piszę ale mam problem z okienkiem Tibii. Zrobiłem formata wgrałem wszystkie sterowniki. A kiedy włączam Tibie to jest strasznie małe okienko z grą którego nie mogę powiększyć. Zmieniałem w ustawieniach ale nic to nie dało. Proszę o pomoc.;(
Całe okno czy bez pola wiadomości i bocznej belki? Jak to drugie to słabo coś zmieniałeś w tych opcjach.
Witajcie :)
Razem z bratem kupiliśmy nowy komputer. Jego parametry:
procesor Intel Core2 Duo E8400 3,00 GHz
płyta główna Gigabyte GA-EP35-DS3
RAM GEIL Ultra Dual 2x1 GB DDR2 800MHz
karta graficzna Evga GF 9800 GTX 512
zasilanie Cieftec 650W
I mam problem. Kiedy uruchamiam grę pogram kilka minut to się zacina (każda gra) albo się wyłącza. Kiedy ją zminimalizuję i zmaksymalizuję
to działa poprawnie i po kilku minutach granie znowu się zacina...
Czy to wina komputera czy monitora (Hyundai Q770). Monitor ma ponad 5 lat. Kiedy wychodzę z Test Driva Unlimited pokazuje się okienko z błędem, a pisze w nim,
że ze sterownikami od monitora coś nie tak.
Jak mogę rozwiązać ten problem? Proszę o pomoc.
druidek123
04-08-2008, 16:01
czy antivirus xp 2008 jest dobry czy zły?> wykrył mi 2946 virków prosze o pomoc!
miska1807
04-08-2008, 18:52
Tak jak w tytule a dokładniej komputer wyłacza mi się zupełnie bez powodu..
nie wiem co się dzieje, proszę o pomoc (piszcie zrozumiale - komputery to moja słaba strona).
Przepraszam jesli mój post zabrzmi głupio . A mianowicie mam taki problem :
włączam kompa wszystko ok ale po pewnym czasie wyłącza mi się monitor i nie chce się włączyć co robić ?
ps. Bardzo czsteo dzieje sie tak (prawie zawsze ) kiedy włączę tibie .
HubertPol
05-08-2008, 12:03
Tak jak w tytule a dokładniej komputer wyłacza mi się zupełnie bez powodu..
nie wiem co się dzieje, proszę o pomoc (piszcie zrozumiale - komputery to moja słaba strona).
Format blx?!
@edit
200-tny post!!!
@down
Dorbze ze patyczkami, a nie wodą jak moja koleżanka ...
Format blx?!
@edit
200-tny post!!!
Nie wiem czy format pomoze , mialem ten sam problem a powodem byl.... kurz, wiec otworz swojego kompa i zrob z nim porzadek , szczegolnie na wtenylatorze od procesora( u mnie znajddowala sie taka mala krata, dlatego do wyciagniecia kurzu uzylem patyczkow do czyszcenia uszu :D )
Witam, mam pewien problem, otóż gdy chce sformatowac dysk wyskakuje mi coś takiego:
http://img221.imageshack.us/img221/5163/1009064za6.jpg
Witam, mam pewien problem, otóż gdy chce sformatowac dysk wyskakuje mi coś takiego:
Wygląda na to, że masz uszkodzony dysk twardy...
Bardownik
05-08-2008, 19:48
A tam, popsuty. To się praktycznie zawsze dzieje gdy system operacyjny jest piracki. Tak, tak nie tłumacz się ;]
Osobiście spotkałem się z takimi rozwiązaniami:
1. Dysk nie jest prawidłowo podłączony, bądź występowały problemy przy jego wprowadzaniu (to już musisz sam rozkręcić i przejrzeć)
2. Nie masz zainstalowanego odpowiedniego oprogramowania (tak jak pisze). Chodzi tutaj chyba o sterowniki do kierowania przepływem danych. Gdybyś miał oryginalnego Wina, a zakładam, że nie masz, mógłbyś napisać maila na oficjalnej stronie TWojego systemu operacyjnego z prośbą o takowe sterowniki. Pozostaje poszukać w googlach lub znaleźć dyskietkę z tym sterownikiem (którą powinieneś mieć).
3. Jeżeli chcesz sformatować dysk C: (a chcesz to zrobić), to może być problem, ponieważ przez cały czas aktywne są procesy, które tworzą swoisty bałagan - narobiony podczas całego okresu użytkowania komputera. Raczej nic nie da się z tym zrobić (ewentualnie ComboFix). Tak więc radzę odłączyć dysk, zanieść do znajomego, podłączyć go jako dysk dodatkowy i bez problemu podjąć się formatu (C: nie będzie wtedy traktowany jako główna partycja).
Podobny problem może pojawić się podczas reinstalacji systemu. Więc radzę być na to przygotowany ;]
Corgar Frizz
06-08-2008, 00:54
Bardownik.... ty piszesz co ci ślina na język przyniesie... naprawdę
1. No tu się zgodzę.. jest taka możliwość.
2.Doh?
3. You Made My Day..... zaprawdę dawno nie słyszałęm takich głupot.
A tak na serio.
Albo dysk uwalony, albo potrzebujesz załadować stery kontrolera dysku. Powinnieneś miecz dołączoną do płyty głownej dyskietke. Wsadzasz do FDD i podczas instalacji w odpowiednim momencie naciskasz F6.
Corgar Frizz
Bardownik
06-08-2008, 12:23
A Ty widzę, że uwielbiasz to powtarzać.
"Albo dysk uwalony, albo potrzebujesz załadować stery kontrolera dysku. Powinnieneś miecz dołączoną do płyty głownej dyskietke. Wsadzasz do FDD i podczas instalacji w odpowiednim momencie naciskasz F6."
lub znaleźć dyskietkę z tym sterownikiem (którą powinieneś mieć).
Cóż...
Co do 3 możliwości - widzisz, nie słyszałeś o tym, a mówisz, że głupie. A ja Ci jednak mówię, że i tak może być, a Ty skoro o tym nie słyszałeś nie masz żadnych podstaw, żeby osądzać to w ten sposób, w jaki to zrobiłeś.
Więc, proszę Cię, zamlicz, bo to co Ty wiesz nie jest wszystkim ;]
P.S
Właśnie wyjeżdżam, więc pewnie nie będe miał okazji, żeby odpowiedzieć na Twoją kolejną docinkę. Trudno, jakoś to zniosę ^^
MasterTusk
07-08-2008, 14:51
Mam następujący problem od 2h:
Po wyłączeniu starej gierki, coś się stało z moją rozdzielczością, mianowicie po bokach się ścieśnia, a na środku rozszerza. Wszystkie ikonki na środku są dużo szersze, niż po bokach. Używam rozdzielczości 1024 na 768 i tylko na tej tak się dzieje =-\
Ktoś mógłby coś doradzić?
#down
masz radeona?
Otóż mam następujący problem: Na moim komputerze(windowshit) nie mogę wpisać litery "Ć".Nie wiem co jest grane. Klawisz działa(bo mogę pisać "C"), alt też bo mogę pisać inne polskie znaki. Proszę o pomoc.
Uran of Aurea
07-08-2008, 15:32
@tusk
Dostrój sobie wielkość ekranu.
@up
Pewnie masz karte radeon a ona rezerwuje sobie ten skrót. Poszukaj Ati Catalyst Control Center i tam usuń w dziale hotkeys ten skrót.
&up: Pomogło, wielkie Dzięki.
Suchy512
08-08-2008, 22:56
Od pewnego czasu dostaje freezów na expie i lagi jak tylko jakąś osobę "zobacze" wcześniej tego nie miałem wszystko normalnie było, nic nie ściągałem ale wymieniałem radiator do procesora czy mógłby ktoś pomóc jeśli można
Jeżeli będę kupować coś do kompa to co jako pierwsze kupić
Dziękuje i pozdrawiam
Ojciec Dyrektor
09-08-2008, 19:00
Hello !
Kochani poradźcie mi jakiś serwis lub stronę, otóż robię stronę www i w niej jest około 40 elementów graficznych, których nie chce mi się wrzucać osobno każdy na np. imageshack. Znacie jakiś bajer aby to wszystko wrzucić szybko i mieć do każdego osobny link i tylko podmienić w html ?
Bóg zapłać :)
Więc tak:
Mam laptopa (więc wszelkie dyskietki rozruchowe odpadają). Po uruchomieniu go wszystko pięknie, łąduje się bios itd. Mam na kompie 2 systemy operacyjne, więc wyskakuje menu wyboru, który windows chcę uruchomić. XP profesional czy 2000 profesional. Po uruchomieniu 2000 wyskakuje komunikat o możliwości uszkodzenia dysku twardego itp., przy XP najpierw otwiera się komunikat o błędzie przy uruchamianiu systemu i mam do wyboru opcje: uruchom w trybie awaryjnym, ostatnie działające ustawienia, i uruchom normalnie. Żadna opcja nie daje efektu, i tak komp resetuje się. Próbowałem formata, ale nie czyta żadnej płyty (ani XP, ani 2000, ani 98). Zamiast czytać płytę przy uruchomieniu wyskakuje menu wyboru systemu operacyjnego. Wyłączyłem w biosie HDD, aby czytało tylko płyty. Pokazuje się komunikat aby włorzyć płytę mimo że ta jest w środku. Podejrzewam że poszły wszystkie sterowniki z kompa, za sprawą jakiegoś wirusa. Aha i jeszcze grafika w kompie też jest naruszona. zamiast czarnego ekranu, ekran jest zielony, itp.
Co robić? Gwarancja raczej nic nie da. :/
Dzięki za szybką odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie, a tak btw. windows nieoryginalny, ponieważ to nie ja go instalowałem, miałem problemy z deinstalacją visty i zaniosłem do serwisu. Otóż czy da się w jakiś sposób podpiąć laptopa do komputera stacjonarnego? Jeżeli tak to w jaki sposób, nie wiem bo się na tym nie znam, dzięki za wszystkie odp!
Herbi_Oxyna
10-08-2008, 22:11
{Rozwiązane}
Dzień dobry, mam następujący problem:
Dodaj/usuń programy się nie uruchamia. Klikam, klepsydra przez chwilę i nic. Ponadto w panelu sterowania pojawiły się 3 dziwne pliki.
Screen:
http://i33.tinypic.com/16ap82t.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://i33.tinypic.com/16ap82t.jpg) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://i33.tinypic.com/16ap82t.jpg) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://i33.tinypic.com/16ap82t.jpg)
To jeszcze nie koniec problemów. Żaden program nie chce mi się zainstalować (klikam, klepsydra przez chwilę i nic).
Próbowałem wszystkich sposobów z neta - nic nie pomaga. Logi z hijacka analizowałem na stronce - nic. Skanowałem Ad-Awarem(nic), Spybotem(nic), Hijackthisem i Silent Runnersem. Logi z dwóch ostatnich zamieszczam poniżej:
Hijackthis
Scan saved at 22:00:01, on 2008-08-12
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx*****
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice*****
C:\Program Files\Winamp\winampa*****
C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo FireWall\FireWall*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\jusched*****
C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer*****
C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\RocketDock\RocketDock*****
C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\UberIcon\UberIcon Manager*****
C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\YzShadow\YzShadow*****
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****
C:\WINDOWS\system32\NOTEPAD*****
E:\Hijackthis\hijackthis*****
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01)
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www.yahoo.com/ http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.yahoo.com/) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.yahoo.com/) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://www.yahoo.com/)
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/su/msgr8/*http://www.yahoo.com http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/su/msgr8/*http://www.yahoo.com) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/su/msgr8/*http://www.yahoo.com) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/su/msgr8/*http://www.yahoo.com)
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sb/msgr8/*http://www.yahoo.com/ext/search/search.html http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sb/msgr8/*http://www.yahoo.com/ext/search/search.html) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sb/msgr8/*http://www.yahoo.com/ext/search/search.html) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sb/msgr8/*http://www.yahoo.com/ext/search/search.html)
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sp/msgr8/*http://www.yahoo.com http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sp/msgr8/*http://www.yahoo.com) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sp/msgr8/*http://www.yahoo.com) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sp/msgr8/*http://www.yahoo.com)
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Int ernet Settings,ProxyServer = socks=
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: flashget urlcatch - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - C:\Program Files\FlashGet\jccatch.dll
O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: Yahoo! IE Services Button - {5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897} - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\ssv.dll
O2 - BHO: FlashGet GetFlash Class - {F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA} - C:\Program Files\FlashGet\getflash.dll
O3 - Toolbar: MSN Toolbar - {BDAD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0} - C:\Program Files\MSN Toolbar\01.01.2607.0\pl-pl\msntb.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Ashampoo FireWall] "C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo FireWall\FireWall*****" -TRAY
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon*****" -lang 1033
O4 - HKCU\..\Run: [AlcoholAutomount] "C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\axcmd*****" /automount
O4 - HKCU\..\Run: [SpybotSD TeaTimer] C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer*****
O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr*****" /background
O4 - Startup: RocketDock.lnk = C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\RocketDock\RocketDock*****
O4 - Startup: TransBar.lnk = C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\TransBar\TransBar*****
O4 - Startup: UberIcon.lnk = C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\UberIcon\UberIcon Manager*****
O4 - Startup: Y'z Shadow.lnk = C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\YzShadow\YzShadow*****
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9*****
O8 - Extra context menu item: &Download All with FlashGet - C:\PROGRA~1\FlashGet\jc_all.htm
O8 - Extra context menu item: &Download with FlashGet - C:\PROGRA~1\FlashGet\jc_link.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Yahoo! Services - {5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897} - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll
O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet*****
O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O16 - DPF: {0EB0E74A-2A76-4AB3-A7FB-9BD8C29F7F75} (CKAVWebScan Object) - http://www.kaspersky.pl/resources/virusscanner/kavwebscan_unicode.cab http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.kaspersky.pl/resources/virusscanner/kavwebscan_unicode.cab) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.kaspersky.pl/resources/virusscanner/kavwebscan_unicode.cab) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://www.kaspersky.pl/resources/virusscanner/kavwebscan_unicode.cab)
O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (Installation Support) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\Yinsthelper.dll
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{5416DC97-BBFD-485D-ABA3-5BA7BD305C08}: NameServer = 195.116.185.58,195.116.185.59
O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice*****
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx*****
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag*****
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService*****
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService*****
O23 - Service: StarWind AE Service (StarWindServiceAE) - Rocket Division Software - C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE*****
--
End of file - 6698 bytes
Silent Runners
"Silent Runners.vbs", revision 58, http://www.silentrunners.org/ http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.silentrunners.org/) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.silentrunners.org/) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://urlguard.pl/l/http://www.silentrunners.org/)
Operating System: Windows XP SP2
Output limited to non-default values, except where indicated by "{++}"
Startup items buried in registry:
---------------------------------
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run \ {++}
"AlcoholAutomount" = ""C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\axcmd*****" /automount" [file not found]
"SpybotSD TeaTimer" = "C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer*****" ["Safer Networking Limited"]
"MSMSGS" = ""C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****" /background" [MS]
"MsnMsgr" = ""C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr*****" /background" [file not found]
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run \ {++}
"WinampAgent" = ""C:\Program Files\Winamp\winampa*****"" [null data]
"Ashampoo FireWall" = ""C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo FireWall\FireWall*****" -TRAY" [null data]
"SunJavaUpdateSched" = ""C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\jusched*****"" ["Sun Microsystems, Inc."]
"NeroFilterCheck" = "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck*****" ["Nero AG"]
"DAEMON Tools-1033" = ""C:\Program Files\D-Tools\daemon*****" -lang 1033" ["DAEMON'S HOME"]
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Exp lorer\Browser Helper Objects\
{06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3}\(Default) = (no title provided)
-> {HKLM...CLSID} = "AcroIEHlprObj Class"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll" ["Adobe Systems Incorporated"]
{2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7}\(Default) = "flashget urlcatch"
-> {HKLM...CLSID} = "FGCatchUrl"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\FlashGet\jccatch.dll" ["www.flashget.com"]
{53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F}\(Default) = (no title provided)
-> {HKLM...CLSID} = "Spybot-S&D IE Protection"
\InProcServer32\(Default) = "C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll" ["Safer Networking Limited"]
{5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897}\(Default) = (no title provided)
-> {HKLM...CLSID} = "Yahoo! IE Services Button"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll" ["Yahoo! Inc."]
{761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43}\(Default) = (no title provided)
-> {HKLM...CLSID} = "SSVHelper Class"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\ssv.dll" ["Sun Microsystems, Inc."]
{F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA}\(Default) = (no title provided)
-> {HKLM...CLSID} = "FlashGet GetFlash Class"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\FlashGet\getflash.dll" ["www.flashget.com"]
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\She ll Extensions\Approved\
"{42071714-76d4-11d1-8b24-00a0c9068ff3}" = "Rozszerzenie CPL kadrowania wyświetlania"
-> {HKLM...CLSID} = "Rozszerzenie CPL kadrowania wyświetlania"
\InProcServer32\(Default) = "deskpan.dll" [file not found]
"{88895560-9AA2-1069-930E-00AA0030EBC8}" = "Rozszerzenie ikony HyperTerminalu"
-> {HKLM...CLSID} = "HyperTerminal Icon Ext"
\InProcServer32\(Default) = "C:\WINDOWS\System32\hticons.dll" ["Hilgraeve, Inc."]
"{B41DB860-8EE4-11D2-9906-E49FADC173CA}" = "WinRAR shell extension"
-> {HKLM...CLSID} = "WinRAR"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\WinRAR\rarext.dll" [null data]
"{97F68CE3-7146-45FF-BE24-D9A7DD7CB8A2}" = "NeroCoverEd Live Icons"
-> {HKLM...CLSID} = "NeroCoverEdLiveIcons Class"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero CoverDesigner\CoverEdExtension.dll" ["Nero AG"]
"{ABC70703-32AF-11d4-90C4-D483A70F4825}" = "CMenuExtender"
-> {HKLM...CLSID} = "CMenuExtender"
\InProcServer32\(Default) = "C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\iColorFolder\CMExt.dll" ["Revenger inc."]
"{5464D816-CF16-4784-B9F3-75C0DB52B499}" = "Yahoo! Mail"
-> {HKLM...CLSID} = "Yahoo! Mail Shell Extension"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Yahoo!\Common\YMMAPI.dll" ["Yahoo! Inc."]
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\
<<!>> "BootExecute" = "autocheck autochk *"|"lsdelete" [null data]
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify\
<<!>> AtiExtEvent\DLLName = "Ati2evxx.dll" ["ATI Technologies Inc."]
HKLM\SOFTWARE\Classes\*\shellex\ContextMenuHandler s\
Cover Designer\(Default) = "{73FCA462-9BD5-4065-A73F-A8E5F6904EF7}"
-> {HKLM...CLSID} = "NeroCoverEdContextMenu Class"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero CoverDesigner\CoverEdExtension.dll" ["Nero AG"]
WinRAR\(Default) = "{B41DB860-8EE4-11D2-9906-E49FADC173CA}"
Yahoo! Mail\(Default) = "{5464D816-CF16-4784-B9F3-75C0DB52B499}"
-> {HKLM...CLSID} = "Yahoo! Mail Shell Extension"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Yahoo!\Common\YMMAPI.dll" ["Yahoo! Inc."]
HKLM\SOFTWARE\Classes\Directory\shellex\ContextMen uHandlers\
CMenuExtender\(Default) = "{ABC70703-32AF-11d4-90C4-D483A70F4825}"
-> {HKLM...CLSID} = "CMenuExtender"
\InProcServer32\(Default) = "C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\iColorFolder\CMExt.dll" ["Revenger inc."]
HKLM\SOFTWARE\Classes\Folder\shellex\ContextMenuHa ndlers\
Group Policies {GPedit.msc branch and setting}:
-----------------------------------------------
Note: detected settings may not have any effect.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\System\
"shutdownwithoutlogon" = (REG_DWORD) dword:0x00000001
{Computer Configuration|Windows Settings|Security Settings|Local Policies|Security Options|
Shutdown: Allow system to be shut down without having to log on}
"undockwithoutlogon" = (REG_DWORD) dword:0x00000001
{Computer Configuration|Windows Settings|Security Settings|Local Policies|Security Options|
Devices: Allow undock without having to log on}
Active Desktop and Wallpaper:
-----------------------------
Active Desktop may be disabled at this entry:
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Exp lorer\ShellState
Displayed if Active Desktop enabled and wallpaper not set by Group Policy:
HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Desktop\General\
"Wallpaper" = "C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Ustawieni a lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Wallpaper1.bmp"
Displayed if Active Desktop disabled and wallpaper not set by Group Policy:
HKCU\Control Panel\Desktop\
"Wallpaper" = "C:\Documents and Settings\Robal\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Wallpaper1.bmp"
Enabled Screen Saver:
---------------------
HKCU\Control Panel\Desktop\
"SCRNSAVE*****" = "C:\WINDOWS\System32\logon*****" [MS]
Windows Portable Device AutoPlay Handlers
-----------------------------------------
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Exp lorer\AutoplayHandlers\Handlers\
AlcoholAutoPlayV2.BurnDisc\
"Provider" = "Alcohol 120%"
"InvokeProgID" = "AlcoholAutoPlayV2"
"InvokeVerb" = "BurnDisc"
HKLM\SOFTWARE\Classes\AlcoholAutoPlayV2\shell\Burn Disc\command\(Default) = ""C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\Alcohol*****" %1" [file not found]
AlcoholAutoPlayV2.ReadDisc\
"Provider" = "Alcohol 120%"
"InvokeProgID" = "AlcoholAutoPlayV2"
"InvokeVerb" = "BurnDisc"
HKLM\SOFTWARE\Classes\AlcoholAutoPlayV2\shell\Burn Disc\command\(Default) = ""C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\Alcohol*****" %1" [file not found]
MPCPlayCDAudioOnArrival\
"Provider" = "Media Player Classic"
"InvokeProgID" = "MediaPlayerClassic.Autorun"
"InvokeVerb" = "PlayCDAudio"
HKLM\SOFTWARE\Classes\MediaPlayerClassic.Autorun\s hell\PlayCDAudio\command\(Default) = ""C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mplayerc*****" %1 /cd" ["Gabest"]
MPCPlayDVDMovieOnArrival\
"InvokeVerb" = "PlayDVDMovie"
HKLM\SOFTWARE\Classes\MediaPlayerClassic.Autorun\s hell\PlayDVDMovie\command\(Default) = ""C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mplayerc*****" %1 /dvd" ["Gabest"]
MPCPlayMusicFilesOnArrival\
"InvokeVerb" = "PlayMusicFiles"
HKLM\SOFTWARE\Classes\MediaPlayerClassic.Autorun\s hell\PlayMusicFiles\command\(Default) = ""C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mplayerc*****" %1" ["Gabest"]
MPCPlayVideoFilesOnArrival\
"InvokeVerb" = "PlayVideoFiles"
HKLM\SOFTWARE\Classes\MediaPlayerClassic.Autorun\s hell\PlayVideoFiles\command\(Default) = ""C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mplayerc*****" %1" ["Gabest"]
NeroAutoPlay7AudioToNeroDigital\
"Provider" = "Nero Burning ROM"
"InvokeProgID" = "Nero.AutoPlay7"
"InvokeVerb" = "AudioToNeroDigital_PlayCDAudioOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\AudioTo NeroDigital_PlayCDAudioOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\nero***** /Dialog:SaveTracks %L" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7CDAudio\
"Provider" = "Nero Express"
"InvokeVerb" = "CDAudio_HandleCDBurningOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\CDAudio _HandleCDBurningOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\nero***** -w /New:AudioCD" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7CopyCD\
"InvokeVerb" = "CopyCD_PlayMusicFilesOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\CopyCD_ PlayMusicFilesOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\nero***** /Dialog:DiscCopy %L" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7DataDisc\
"Provider" = "Nero Express"
"InvokeVerb" = "DataDisc_HandleCDBurningOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\DataDis c_HandleCDBurningOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\nero***** -w /New:ISODisc" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7LaunchNeroStartSmart\
"Provider" = "Nero StartSmart"
"InvokeVerb" = "LaunchNeroStartSmart_HandleCDBurningOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\LaunchN eroStartSmart_HandleCDBurningOnArrival\command\(De fault) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero StartSmart\NeroStartSmart***** /AutoPlay" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7PlayAudioCD\
"Provider" = "Nero ShowTime"
"InvokeVerb" = "PlayAudioCD_PlayMusicFilesOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\PlayAud ioCD_PlayMusicFilesOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero ShowTime\ShowTime***** /Play %L" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7PlayDVD\
"Provider" = "Nero ShowTime"
"InvokeVerb" = "PlayDVD_PlayVideoFilesOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\PlayDVD _PlayVideoFilesOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero ShowTime\ShowTime***** /Play %L" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7RipCD\
"InvokeVerb" = "RipCD_PlayCDAudioOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\RipCD_P layCDAudioOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Core\nero***** /Dialog:SaveTracks %L" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7TranscodeVideo\
"Provider" = "Nero Recode"
"InvokeVerb" = "TranscodeVideo_PlayDVDMovieOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\Transco deVideo_PlayDVDMovieOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero Recode\Recode***** /New:CopyDVDVideo" ["Nero AG"]
NeroAutoPlay7VideoCapture\
"Provider" = "Nero Vision"
"ProgID" = "Shell.HWEventHandlerShellExecute"
"InitCmdLine" = ""C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero Vision\NeroVision*****" /New:VideoCapture"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Shell.HWEventHandlerShellExe cute\CLSID\(Default) = "{FFB8655F-81B9-4fce-B89C-9A6BA76D13E7}"
-> {HKLM...CLSID} = "ShellExecute HW Event Handler"
\LocalServer32\(Default) = "rundll32***** shell32.dll,SHCreateLocalServerRunDll {FFB8655F-81B9-4fce-B89C-9A6BA76D13E7}" [MS]
NeroAutoPlay7ViewPhotos\
"Provider" = "Nero PhotoSnap Viewer"
"InvokeVerb" = "ViewPhotos_ShowPicturesOnArrival"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Nero.AutoPlay7\shell\ViewPho tos_ShowPicturesOnArrival\command\(Default) = "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero PhotoSnap\PhotoSnapViewer***** /" ["Nero AG"]
WinampMTPHandler\
"Provider" = "Winamp"
"ProgID" = "Shell.HWEventHandlerShellExecute"
"InitCmdLine" = "C:\Program Files\Winamp\winamp*****"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Shell.HWEventHandlerShellExe cute\CLSID\(Default) = "{FFB8655F-81B9-4fce-B89C-9A6BA76D13E7}"
-> {HKLM...CLSID} = "ShellExecute HW Event Handler"
\LocalServer32\(Default) = "rundll32***** shell32.dll,SHCreateLocalServerRunDll {FFB8655F-81B9-4fce-B89C-9A6BA76D13E7}" [MS]
WinampPlayMediaOnArrival\
"Provider" = "Winamp"
"InvokeProgID" = "Winamp.File"
"InvokeVerb" = "Play"
HKLM\SOFTWARE\Classes\Winamp.File\shell\Play\comma nd\(Default) = ""C:\Program Files\Winamp\winamp*****" "%1"" ["Nullsoft"]
HKLM\SOFTWARE\Classes\Winamp.File\shell\Play\DropT arget\CLSID = "{46986115-84D6-459c-8F95-52DD653E532E}"
-> {HKLM...CLSID} = (no title provided)
\LocalServer32\(Default) = ""C:\Program Files\Winamp\winamp*****"" ["Nullsoft"]
Startup items in "Robal" & "All Users" startup folders:
-------------------------------------------------------
C:\Documents and Settings\Robal\Menu Start\Programy\Autostart
"RocketDock" -> shortcut to: "C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\RocketDock\RocketDock*****" [null data]
"TransBar" -> shortcut to: "C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\TransBar\TransBar***** /s" ["AKSoftware"]
"UberIcon" -> shortcut to: "C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\UberIcon\UberIcon Manager*****" [null data]
"Y'z Shadow" -> shortcut to: "C:\WINDOWS\BricoPacks\Vista Inspirat 2\YzShadow\YzShadow*****" ["Y'z@Home"]
C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart
"Microsoft Office" -> shortcut to: "C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9***** -b -l" [MS]
Winsock2 Service Provider DLLs:
-------------------------------
Namespace Service Providers
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock2\Pa rameters\NameSpace_Catalog5\Catalog_Entries\ {++}
000000000001\LibraryPath = "%SystemRoot%\System32\mswsock.dll" [MS]
000000000002\LibraryPath = "%SystemRoot%\System32\winrnr.dll" [MS]
000000000003\LibraryPath = "%SystemRoot%\System32\mswsock.dll" [MS]
Transport Service Providers
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock2\Pa rameters\Protocol_Catalog9\Catalog_Entries\ {++}
0000000000##\PackedCatalogItem (contains) DLL [Company Name], (at) ## range:
C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo FireWall\spi.dll [null data], 01 - 05, 12
%SystemRoot%\system32\mswsock.dll [MS], 06 - 11, 13 - 15
%SystemRoot%\system32\rsvpsp.dll [MS], 16 - 17
Toolbars, Explorer Bars, Extensions:
------------------------------------
Toolbars
HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser\
"{BDAD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0}"
-> {HKLM...CLSID} = "MSN Toolbar"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\MSN Toolbar\01.01.2607.0\pl-pl\msntb.dll" [MS]
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\
"{BDAD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0}" = "0"
-> {HKLM...CLSID} = "MSN Toolbar"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\MSN Toolbar\01.01.2607.0\pl-pl\msntb.dll" [MS]
Extensions (Tools menu items, main toolbar menu buttons)
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Extensions\
{08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501}\
"MenuText" = "Sun Java Console"
"CLSIDExtension" = "{CAFEEFAC-0016-0000-0006-ABCDEFFEDCBC}"
-> {HKCU...CLSID} = "Java Plug-in 1.6.0_06"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\ssv.dll" ["Sun Microsystems, Inc."]
-> {HKLM...CLSID} = "Java Plug-in 1.6.0_06"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_06\bin\npjpi160_06.dll" ["Sun Microsystems, Inc."]
{5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897}\
"ButtonText" = "Yahoo! Services"
"CLSIDExtension" = "{5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897}"
-> {HKLM...CLSID} = "Yahoo! IE Services Button"
\InProcServer32\(Default) = "C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll" ["Yahoo! Inc."]
{D6E814A0-E0C5-11D4-8D29-0050BA6940E3}\
"ButtonText" = "FlashGet"
"MenuText" = "FlashGet"
"Exec" = "C:\Program Files\FlashGet\FlashGet*****" ["FlashGet.com"]
{DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2}\
"MenuText" = "Spybot - Search & Destroy Configuration"
"CLSIDExtension" = "{53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F}"
-> {HKLM...CLSID} = "Spybot-S&D IE Protection"
\InProcServer32\(Default) = "C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll" ["Safer Networking Limited"]
{FB5F1910-F110-11D2-BB9E-00C04F795683}\
"ButtonText" = "Messenger"
"MenuText" = "Windows Messenger"
"Exec" = "C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****" [MS]
Running Services (Display Name, Service Name, Path {Service DLL}):
------------------------------------------------------------------
Ati HotKey Poller, Ati HotKey Poller, "C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx*****" ["ATI Technologies Inc."]
Lavasoft Ad-Aware Service, aawservice, ""C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice*****"" ["Lavasoft"]
Windows User Mode Driver Framework, UMWdf, "C:\WINDOWS\System32\wdfmgr*****" [MS]
---------- (launch time: 2008-08-12 21:57:50)
<<!>>: Suspicious data at a malware launch point.
+ This report excludes default entries except where indicated.
+ To see *everywhere* the script checks and *everything* it finds,
launch it from a command prompt or a shortcut with the -all parameter.
+ To search all directories of local fixed drives for DESKTOP.INI
DLL launch points, use the -supp parameter or answer "No" at the
first message box and "Yes" at the second message box.
---------- (total run time: 63 seconds, including 4 seconds for message boxes)
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
@edit
Problem rozwiązany. Dziękuję.
http://www.searchengines.pl/Ogromny-problem-t112101.html
Uran of Aurea
12-08-2008, 22:44
@Emok
Spróbuj tego :
Aby rozwiązać problem, należy uruchomić Wiersz polecenia (Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Wiersz polecenia), a następnie wpisać trzy kolejne polecenia:
regsvr32 mshtml.dll
regsvr32 shdocvw.dll -i
regsvr32 shell32.dll -i
Po każdym z nich konieczne może być naciśnięcie przycisku "OK" w okienku, które się pojawi.
Odrazu mówie nie moje słowa i nie wiem czy to działa .
@up
Ah, próbowałem już wcześniej. Nawet kilka razy. Efekt do przewidzenia... Dzięki za chęci :S
Herbi_Oxyna
13-08-2008, 08:23
@Emok
Hmm... daj logg z Hijacka (http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=730&HijackThis+2.0.2) i wstaw na http://wklej.org
Ja też mam problem,
Gdy oglądam jakiś film, obojętnie czy z dysku czy z youtube to komp sie po jakimś czasie resetuje. Według mnie (nie znam sie ale tak myśle ;s) karta muzyczna sie przegrzewa i komp resetuje. Dlaczego mówie że przegrzewa ? Ponieważ jak włączam kompa rano i chce oglądać jakiś film to oglądam z 20minut.
A jak komp sie resetował i po ressecie dalej oglądałem to wtedy co 5 minut sie resetował.
Procesor : 2 Ghz
Pamięć Ram : 512 DDR RAM
Karta Grafiki : Ati Radeon X1300 128mb 64bit
Jak znacie jakiś program który wyświetla wszystkie dane o kompie to powiedzcie.
PS : Przypomniało mi sie że kiedyś jak grałem w "Hard Trucka 18 Wos across america" to także po jakimś czasie komp sie potrafił zresetować, grałem na wysokich detalach jak i na niskich detalach.
Prosze o pomoc.
@Emok
Hmm... daj logg z Hijacka (http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=730&HijackThis+2.0.2) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=730&HijackThis+2.0.2) i wstaw na http://wklej.org http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://wklej.org)
http://wklej.org/id/0da4007d1c
Proszę.
Herbi_Oxyna
13-08-2008, 14:13
@emok
Prawdopodobnie nie jest to prawdziwy plik uruchamiany przez Nero (i po konsultacją z google okazało sie, że to wirus)
Otwórz hijacka zrób ponowny log, zaznacz tą linijke (kwadracikiem po lewej stronie) i kliknij przycisk Fix cheched
Dodatkowo Hijack wykrył więcej niepokojacych loggów, ale są to toolbary do IE, więc statystycznie nie są niebezpieczne, ale w razie czego również dam ci te linijki:
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://g.msn.com/0SEENUS/SAOS01
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www.yahoo.com/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/su/msgr8/*http://www.yahoo.com
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sb/msgr8/*http://www.yahoo.com/ext/ search/search.html
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sp/msgr8/*http://www.yahoo.com
O2 - BHO: Yahoo! IE Services Button - {5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897} - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll
O3 - Toolbar: MSN Toolbar - {BDAD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0} - C:\Program Files\MSN Toolbar\01.01.2607.0\pl-pl\msntb.dll
O9 - Extra button: Yahoo! Services - {5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897} - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll
O16 - DPF: {0EB0E74A-2A76-4AB3-A7FB-9BD8C29F7F75} (CKAVWebScan Object) - http://www.kaspersky.pl/resources/virusscanner/kavwebscan_unicode.cab
O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (Installation Support) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\Yinsthelper.dll
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{5416DC97-BBFD-485D-ABA3-5BA7BD305C08}: NameServer = 195.116.185.58,195.116.185.59
@up
Nie pomogło. Dzięki za chęci. : /
@down
Thx.
Herbi_Oxyna
13-08-2008, 14:39
W takim razie moge cię jeszcze skierować na http://forum.idg.pl/bezpieczenstwo_komputera_i_sieci-f84.html tam prawdopodobnie rozwiążesz swój problem.
@loonyxd
Może to ci chociaż w części pomoże
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=93&Identyfikacja+sprzetu+i+oprogramowania
No więc jak już mówiłem, podczas oglądania filmu (obojętnie czy z dysku czy na youtube) komp potrafi sie zresetować.
Inna Sytuacja : Podczasz grania w gre np. Hard Truck, komp potrafi sie zaciąć, a dźwięk stoi w miejscu ( nie umiem tego opisać, po prostu gram gram i "tryyyyyyy" i tak aż do naciśnięcia RESET), komp gdy sie tak zatnie to nie pomoże CTRL + ALT + DELETE, nic sie nie da zrobić gdy sie tak zatnie, jedynie reset.
No więc o co tu może chodzić ?
http://img204.imageshack.us/img204/3218/waznecm0.jpg (http://imageshack.us)
http://img204.imageshack.us/img204/3218/waznecm0.240798b47f.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=204&i=waznecm0.jpg)
Pomocy please !
Illya_von_Einzbern
13-08-2008, 16:17
Jak włączam jakikolwiek program do torrentów ( uTorrent np ) to mam internet , moge gadać przez gg nic się nie zatrzymuje jeśli chodzi o ściaganie oraz gry przez neta działają. Ale jeśli chodzi o przeglądarke , to zaczyna działąć tak jakbym niemiał internetu i wyskakuje DNS error ew white page.
Wut do i do with that?
JestemZRoku2050
13-08-2008, 16:30
Jak włączam jakikolwiek program do torrentów ( uTorrent np ) to mam internet , moge gadać przez gg nic się nie zatrzymuje jeśli chodzi o ściaganie oraz gry przez neta działają. Ale jeśli chodzi o przeglądarke , to zaczyna działąć tak jakbym niemiał internetu i wyskakuje DNS error ew white page.
Wut do i do with that?
Spróbuj ustawić te torenty tak żeby nie blokowały 100% łacza tylko np 80% i wtedy sprawdź strony, możesz również spróbować na innej przeglądarce aby upewni się gdzie leży błąd, jak również zaglądnąć do firewalla jeśli takowy posiadasz.
Illya_von_Einzbern
13-08-2008, 16:38
Spróbuj ustawić te torenty tak żeby nie blokowały 100% łacza tylko np 80% i wtedy sprawdź strony, możesz również spróbować na innej przeglądarce aby upewni się gdzie leży błąd, jak również zaglądnąć do firewalla jeśli takowy posiadasz.
Próbowałem już dawno temu z firewallami ( windowsowy , własny ) i nawet jak nic nie ściagam to i tak przeglądarka pada jak martwa.
P.S. Mam Router
Herbi_Oxyna
13-08-2008, 19:52
@loonyxd
No cóż, karta wideo może nie należy do tych "wysokodźwigowych" ale nie jest tez tak słaba aby przestawać działać. Ja w takim momencie skontaktowałbym sie z producentem :(
Hmm czyli sądzisz iż karta graficzna jest troche słaba ? ja myslałem że to dzwiękowa nie tegos ;s
Komp był składany w częśchiach, u jednego kolesia naraz kupowałem płyte główną następnie k. grafiki.
Hmm... Czyli sądzisz żeby zmienić k grafiki ?
JestemZRoku2050
14-08-2008, 01:13
Hmm czyli sądzisz iż karta graficzna jest troche słaba ? ja myslałem że to dzwiękowa nie tegos ;s
Komp był składany w częśchiach, u jednego kolesia naraz kupowałem płyte główną następnie k. grafiki.
Hmm... Czyli sądzisz żeby zmienić k grafiki ?
pobaw się sterownikami, zobacz na starsze lub nowsze, potestuj różne wersje (oczywiście do płyty, karty graf. i dźwiękowej itp. - nawet do hdd jak znajdziesz), możesz też podać temperatury, być może pasta termoprzewodząca wywietrzała i trzeba dać nową albo masz mało wydajny radiator
No i niepodoba mi się, że nie podało nazwy procesora bo co jak co ale powinno rozpoznać, co do płyty jeśli nie podaje nazwy to musi być słaba :/ i to ona może stwarzać konflikty sprzętowe. Ja tak swego czasu miałem z grami, a wszystko przez zintegrowaną kartę dźwiękową, jak kupiłem normalną i wyłaczyłem w biosie dźwiękową zintegrowaną to wszystko grało. Może wyłącz ją w biosie i popróbuj grać bez dźwięki w celu sprawdzenia czy dalej będzie się komp wieszał.
Dobry program do sprawdzania temperatur to Speedfan, od razu jak go uruchomisz to w pierwszej zakładce będą temperatury.
JestemZRoku2050
14-08-2008, 01:23
@up
Nie pomogło. Dzięki za chęci. : /
@down
Thx.
Szczerze to jeszcze za czasu win2000 miałem ten sam problem i w dodatku nie mogłem zmieniać żadnych ustawień IE i innych. Za każdym razem pojawiało się okienko, że tylko Administrator może to zmienić tylko, że jedyne konto które było to moje i właśnie administratora. najszybciej będzie niestety format, a po instalacji systemu radzę zrobić sobie obraz dysku jakimś programem np Norton Ghost i w przyszłości co jakiś czs sobie robić takie obrazy i jak coś nie tak to przywrócić i po kłopocie.
Też szukałem pomocy na różnych forach ale kilka programów antywirusowych nic nie wykryło, anty spyware/malware chyba wszystkie zainstalowałem jakie znalazłem i żaden nic nie wykrył. Grzebanie w rejestrze też nie pomogło tak jak mi radzili na forach. Format najszybszy, niestety.
@nie zauważyłem, że 2 pod rząd :/
wstydzesie
14-08-2008, 12:18
pobaw się sterownikami, zobacz na starsze lub nowsze, potestuj różne wersje (oczywiście do płyty, karty graf. i dźwiękowej itp. - nawet do hdd jak znajdziesz), możesz też podać temperatury, być może pasta termoprzewodząca wywietrzała i trzeba dać nową albo masz mało wydajny radiator
No i niepodoba mi się, że nie podało nazwy procesora bo co jak co ale powinno rozpoznać, co do płyty jeśli nie podaje nazwy to musi być słaba :/ i to ona może stwarzać konflikty sprzętowe. Ja tak swego czasu miałem z grami, a wszystko przez zintegrowaną kartę dźwiękową, jak kupiłem normalną i wyłaczyłem w biosie dźwiękową zintegrowaną to wszystko grało. Może wyłącz ją w biosie i popróbuj grać bez dźwięki w celu sprawdzenia czy dalej będzie się komp wieszał.
Dobry program do sprawdzania temperatur to Speedfan, od razu jak go uruchomisz to w pierwszej zakładce będą temperatury.
Blad. Mam dual core'a 2,2ghz i też nie pokazuje mi nazwy. Nie pokazuje tez nazwy plyty glownej (Gigabyte) i mikroukladu, wiec nie tutaj jest pies pogrzebany.
JestemZRoku2050
14-08-2008, 18:22
Blad. Mam dual core'a 2,2ghz i też nie pokazuje mi nazwy. Nie pokazuje tez nazwy plyty glownej (Gigabyte) i mikroukladu, wiec nie tutaj jest pies pogrzebany.
No więc trzeba zainstalowac sterowniki jeśli takie są, ja miałem na core 2 duo problemy z grami bo chodziły za szybko okazało się, że starsze gry nie radzą sobie z kilku rdzeniowymi procesorami i intel wydał sterowniki które temu zaradziły.
wstydzesie
15-08-2008, 09:50
No więc trzeba zainstalowac sterowniki jeśli takie są, ja miałem na core 2 duo problemy z grami bo chodziły za szybko okazało się, że starsze gry nie radzą sobie z kilku rdzeniowymi procesorami i intel wydał sterowniki które temu zaradziły.
Ja akurat nie mam z tym problemu ; ).
Witajcie :)
Razem z bratem kupiliśmy nowy komputer. Jego parametry:
procesor Intel Core2 Duo E8400 3,00 GHz
płyta główna Gigabyte GA-EP35-DS3
RAM GEIL Ultra Dual 2x1 GB DDR2 800MHz
karta graficzna Evga GF 9800 GTX 512
zasilanie Cieftec 650W
I mam problem. Kiedy uruchamiam grę pogram kilka minut to się zacina (każda gra) albo się wyłącza. Kiedy ją zminimalizuję i zmaksymalizuję
to działa poprawnie i po kilku minutach granie znowu się zacina...
Czy to wina komputera czy monitora (Hyundai Q770). Monitor ma ponad 5 lat. Kiedy wychodzę z Test Driva Unlimited pokazuje się okienko z błędem, a pisze w nim,
że ze sterownikami od monitora coś nie tak.
Jak mogę rozwiązać ten problem? Proszę o pomoc.
Otóż to błąd w monitorze albo komputerze(chociaż bardziej monitor,bo te gry z 2002 na monitorze z 98 nie chcą wejść,taki sam błąd mi wyskakuje)kup lepiej nowy monitor,taniej wyjdzie :)
Corgar Frizz
17-08-2008, 01:28
Illya.. uTorrent już chyba tak ma... u mnie jak tylko go uruchomię przeglądarka działa gorzej niż na modemie. Nawet jeśli pobieram z 1/10 prędkości łącza.
Corgar
Marcin24
17-08-2008, 14:49
Gdy próbuję zalogować się na konto Administratora wyskakuje komunikat "Nie można się zalogować, ponieważ konto ma ograniczenia.", czy coś takiego. Jak mogę to naprawić i wejść normalnie na konto?
tikeblio_xd
17-08-2008, 15:10
Próbowałem już dawno temu z firewallami ( windowsowy , własny ) i nawet jak nic nie ściagam to i tak przeglądarka pada jak martwa.
P.S. Mam Router
masz zablokowane porty (prawdopodobnie).
Przy instalacji Windowsa wywala błąd, że nie można skopiować pliki "Driver.cab". Windows oryginał nowy, komputer dopiero co kupiony. Wyczytałem, że to może być wina pamięci, ale czy 4 GB DRR2 w nowym komputerze mogą być winą tej awarii? oO
Bardownik
20-08-2008, 09:40
A jaki system operacyjny? XP obsługuje tylko 3 GB
Andrealfus
20-08-2008, 09:48
A jaki system operacyjny? XP obsługuje tylko 3 GB
to nie wina pamieci , sam mam 4gb ramu i tez mam oryginalnego win xp home i nie mam zadnych bledow, komp smiga tyko ze zamiast 4gb widzi 3,25gb ramu, a vista 64 bitowa wciaz droga :<
Często przy uszkodzonych pamięciach windows nie może odczytywać plików *cab. Więc jest możliwe, że masz uszkodzoną kostkę. Zakładam, ze masz 2x 2GB, więc spróbuj zainstalować system tylko z jedną kostką.
Właśnie taki mam zamiar :) Spróbuję, jak nie to zobaczymy co dalej :)
http://www.programosy.pl/program,memtest.html
tym sprawdz ramy i daj odp
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=189952
mógłby ktos odwiedzic ten temat? zakladalem nowy, poniewaz chce abyscie podeszli do mojego problem indywidualnie, a nie zeby ktos inny pisal bo nie dostaje odpowiedzi ;s
sorry za brak ort ale laptop jest zjechany! : (
Marcin24
20-08-2008, 21:10
Gdy próbuję zalogować się na konto Administratora wyskakuje komunikat "Nie można się zalogować, ponieważ konto ma ograniczenia.", czy coś takiego. Jak mogę to naprawić i wejść normalnie na konto?Może ktoś odpowiedzieć w końcu?
@down
Konto Administratora nie jest na komputerze? Szkoda.
Jak sam temat wskazuje dotyczy on problemów z komputerem a nie z zalogowaniem się na konto admina ;>
ps. Morze ci ktoś odebrał admina i dlatego mas zkonto z ograniczeniami?
Firefox mi wariuje... Albo to nie Lisek. Ogólnie problem jest taki: Ostatnio wszystkie napisy na stronach, np. wp.pl były pogrubione. Potem nagle minęło tak samo z siebie, tak jak się pojawiło. Teraz to samo tylko wszystko jest pochylone... Wtf? ^^
.Matrik.
24-08-2008, 23:07
Taki głupi problem mam: ni stąd ni zowąd zniknęły mi ikony na pulpicie. Wszystkie. Część odzyskałem odświeżając przez "zmień ikonę" (gry) ale systemowych albo własnych nie mogę. Jakieś rady?
Spróbuj wyczyścić cache ikon. Wiele programów oferuje taką funkcję, ale niestety żadna konkretna nazwa nie przychodzi mi teraz do głowy. ;p
Ewentualnie możesz spróbować ręcznie:
C:\Documents and Settings\(twoja nazwa profilu)\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\IconCache.db
Z tego co pamiętam plik jest ukryty. Usuń go.
Taki głupi problem mam: ni stąd ni zowąd zniknęły mi ikony na pulpicie. Wszystkie. Część odzyskałem odświeżając przez "zmień ikonę" (gry) ale systemowych albo własnych nie mogę. Jakieś rady?
1. Start --> Programy ---> Akcesoria ---> Narzędzia Systemowe ---> Przywracanie Systemu
2. Naciśnij 2 przyciskiem na pulpit Rozmiesc ikony pulpitu > pokaz ikony pulptu
(szczerze mówiąc nie jestem pewny czy wiem o co ci dokładnie chodzi :P)
.Matrik.
25-08-2008, 11:08
Chodzi mi o to, że ikony mi się zmieniły na takie, które pojawiają się na plikach, których formatu żadem program nie obsługuje. Zresztą macie skrina:
http://img297.imageshack.us/img297/1341/omfgxu4.png
Czasem pomaga jak wejdę w "zmień ikonę" i odświeżę (tylko gry), o dziwo jak w grach zmienię nazwę to ikona wraca do oryginału, jak wpiszę znów taką samą to zaś mam to coś.
Szukam teraz jakiegoś programu, jak Rothes mówił.
Chodzi mi o to, że ikony mi się zmieniły na takie, które pojawiają się na plikach, których formatu żadem program nie obsługuje. Zresztą macie skrina:
http://img297.imageshack.us/img297/1341/omfgxu4.png
Czasem pomaga jak wejdę w "zmień ikonę" i odświeżę (tylko gry), o dziwo jak w grach zmienię nazwę to ikona wraca do oryginału, jak wpiszę znów taką samą to zaś mam to coś.
Szukam teraz jakiegoś programu, jak Rothes mówił.
No i tak powinieneś opisać ten problem z samego początku : p, bo "znikanie ikon" to nie jest odpowiednie określenie w tym wypadku. Odzyskiwanie systemu próbowałeś?
Tak jak Ryba napisał, powinieneś od razu w ten sposób opisać problem, bo rzeczywiście musiałem się domyślać co rozumiesz poprzez znikanie ikon. ;)
Są dwie metody uporania się z tym problemem:
1. Tak jak napisałem wcześniej, ręcznie usuwasz ten plik (100% bezpieczne, plik za chwilę zostanie stworzony na nowo przez system), a następnie wchodzisz pulpit -> ppm -> właściwości i zmieniasz głębię kolorów na jakąś dowolną, a po chwili z powrotem na tę, która była poprzednio.
2. W tych "różnych" programach, opcja rebuild icons/clear icons cache lub coś w ten deseń. Nawet przypomniałem sobie jedną nazwę takiego programu: TweakUI. :)
Jeśli nie zadziała (nie wiem czemu miałoby nie zadziałać, ale tak dla pewności), spróbuj otworzyć dowolny folder, wybierz narzędzia -> opcje folderów -> typy plików i zobacz czy odpowiednia zmiana w tym miejscu przynosi jakieś rezultaty.
erranero
25-08-2008, 16:57
witam. mam duzy problem , gdy wlaczam tibie wyskakuje mi taki blad :
"system windows nie moze uzyskac dostepu do okreslonego urzadzenia, sciezki lub pliku. mozesz nie miec odpowiednich uprawnien, aby uzyskac dostep do elementu"
prosze o pomoc :(
witam. mam duzy problem , gdy wlaczam tibie wyskakuje mi taki blad :
"system windows nie moze uzyskac dostepu do okreslonego urzadzenia, sciezki lub pliku. mozesz nie miec odpowiednich uprawnien, aby uzyskac dostep do elementu"
prosze o pomoc :(
Prawdopodobnie jesteś na koncie z ograniczonymi prawami, spróbuj odpalić grę z poziomu konta administratora. Jeśli to nie pomoże, to być może odpalasz grę ze skrótu w którym ścieżka do pliku jest nieprawidłowa?
.Matrik.
25-08-2008, 19:47
Zrobiłem tak: google -> oczyszczanie cache ikon -> pierwszy link -> download
Wypakowałem, kliknąłem ikonę programu, naprawiło się samo. Tadam. Dzięki.
erranero
25-08-2008, 22:02
Prawdopodobnie jesteś na koncie z ograniczonymi prawami, spróbuj odpalić grę z poziomu konta administratora. Jeśli to nie pomoże, to być może odpalasz grę ze skrótu w którym ścieżka do pliku jest nieprawidłowa?
z konta admina napewno nie poniewaz mam tylko jedno konto na komputer a instalke sciogalem z tibia.pl i na kompie kolegi all jest okej tylko u mnie wystepuje taki blad
jesli mozesz powiedz to troche jasniej :)
Yoh Asakura
27-08-2008, 10:39
http://img364.imageshack.us/img364/5164/addlq6.jpg (http://imageshack.us)
http://img364.imageshack.us/img364/5164/addlq6.31e8176872.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=364&i=addlq6.jpg)
Za każdym razem, kiedy włączam komputer. Co to jest ? :confused:
Może za mało miejsca na partycji systemowej? Jak najedziesz myszką na ten znaczek to nie wyświetla sie żaden napis?
Yoh Asakura
27-08-2008, 11:31
C ma 154 GB ogólnie, a wolnych na 6,5. Nic się nie wyświetla.
Stawiałbym na brakujące biblioteki wymagane przez jeden z uruchamianych przy starcie programów. Nie mam pojęcia jaki dokładnie i do czego te biblioteki, bo google zwraca 0 wyników, więc z całą pewnością są to jakieś własne biblioteki tego programu.
Pomyśl co ostatnio instalowałeś, albo wyinstalowałeś. A najlepiej start -> uruchom -> msconfig:
1. Zakładka Uruchamianie i sprawdź, czy znasz wszystkie programy z listy (w razie wątpliwości google), niepotrzebne odznacz. Sprawdź po reboocie czy komunikaty nadal się pojawiają.
2. W tym samym miejscu zakładka Usługi, zaznacz "Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft" i analogicznie wywal niepotrzebne/nieznane (po konsultacji z google).
Yoh Asakura
27-08-2008, 12:51
Ostatnio kasowałem tylko Sudeki.
A to coś zaczęło pojawiać się od momentu, w którym powywalałem trojany.
Takie informacje się od razu podaje. To jest pozostałość po którymś z nich... hijackthis i albo sam przeanalizuj log przy pomocy www.hijackthis.de albo wklej na któreś z for, pełno ich w necie.
neopostman
27-08-2008, 13:10
Mój problem tkwi natomiast w tym, że wiele ikonek na pulpicie jest pozakrywana przez czarne kwadraciki ; S. Dodam, że mam Viste, ale planuję zamienić na Win~ Xp. Obrazek iknoki wkleję, kiedy wrócę do domku ; P.
@ down
nie, za chwilke wypróbuję ; P
Mój problem tkwi natomiast w tym, że wiele ikonek na pulpicie jest pozakrywana przez czarne kwadraciki ; S. Dodam, że mam Viste, ale planuję zamienić na Win~ Xp. Obrazek iknoki wkleję, kiedy wrócę do domku ; P.
Masz SP1? Bez niego Vista ma wiele błędów... Między innymi z explorerem. Być może to jest przyczyną, miewałam podobne problemy z tym... systemem. Na szczęście, uległy naprawieniu.
@up
To instaluj ; ).
Muhan'nad
29-08-2008, 09:55
Otoz mam dziwny problem z moim laptopem. Najpierw opisze sprzet a potem co i jak, a wiec tak laptop to Acer Aspire 9140Z procesor dual-core 1,86 GHz, 533 MHZ FSB, 1GB DDR2 667 MHz greafika GeForce Go 7300 256MB, reszta chyba niepotrzebna.
Problem jest taki: zainstalowalem sobie aidia everest, wlaczam sobie tibie i pokazuje mi program everest ze uzycie procesora rdzen nr.2) 80%~~ i jak wlaczam powiedzy jakis film czy cos innego robie na komputerze to pierwszy rdzen procesora jest calkowicie martwy i tylko drugi uzywa.Nawet jak jest na 100% i dalej wlaczam inne programy to procesora pierwszego rdzenia nawet nietknie;/
Jezeli wie ktos co jest z tym nie tak to prosze o pomoc i z gory dziekuje.
@erranero
Wlacz komputer po czym wyloguj sie.
Wcisnij dwa razy alt+ctrl+delete i zamiast loginu wpisz poprawnie Administator(konto awaryjne) po czym BEZ HASŁA wcisnij eter z poziomu konta Administator odpal gierke
Ok ja mam takie pytanie:
Jest ono dosc glupie, ale ja sie na tym nieznam...
Jak mozna wyczyscic dysk, w sesie by zostaly tylko takie programy, jakie byly przy kupnie PCta...
Bo przez 2 lata nazbieralo mi sie troche smieci na kompie, i teraz pytam czy da sie to jakos wszystko wyczyscic by bylo jak przy kupnie komputera..
@DOWN
Niemam na mysli defragmentacji, a wyczyszczenia dysku ze wszystkich smieci jakie mam.
Ale dziekuje za pomoc .)
start>programy>akcesoria>narzedzia systemowe>defragmentator dysku
Raczej tylko ręcznie. Dodaj/Usuń, przegląd Program Files i czystka z użyciem EasyCleanera czy Ccleanera lub podobnych. (pomijając formatkę i reinstalację;p)
Jak wyłączyć Karte dźwiękową (Od razu wmontowana na płycie głównej) w biosie ?
Pytam bo chce zrobić mały test, czy to karta dźwiękowa stwarza problemy z kompem.
Hanndo90
12-09-2008, 22:24
A ja mam pytanie do użytkowników ''Laptopów'' tzn:
Jak wrzucam Płytke DVD to niezawsze mi ją czyta ,tak jakby w ogole jej nie było , musze nie raz kilka razy wyciągnąć i włorzyć i dopiero zaskoczy ale to nie zawsze niekiedy w ogole niechce zaskoczyć , a jak wciepne zwykłą CD to bez problemów ... hmm czy to wina DVD-Rom'u czy poprostu laptopy tak mają .
Kumpel stwierdził ,ze to tak w all Laptopach sie dzieje ...
a jak u was? ;)
@loonyxd
U mnie w BIOSie nie ma chyba takiej funkcji. Nie oznacza to, że u Ciebie też nie, ale ciężko mi to powiedzieć. Najlepiej zrobisz przeglądając opis BIOSu w instrukcji twojej płyty głównej. Tam może coś znajdziesz; ale powtórzę, nie wiem czy w ogóle taka funkcja może istnieć. Ale z drugiej strony u mojej siostry też komp się wieszał przy rzeczach wymagających dźwięku, ale to wyjęcie jednej kości RAMu(dwie nie chciały współpracować) pomogło. Może tego spróbuj?
@Hanndo90
Hmm, nie wydaje mi się żeby ten problem dotyczył wszystkich laptopów. ;d A próbowałeś różnych płytek czy jednej, tej samej? Zakładam że jednak różnych, więc chyba nie jestem w stanie pomóc. Może napisz do pomocy technicznej, pójdź do serwisu, jeśli masz możliwość wypróbuj inny napęd.
Raczuene1
14-09-2008, 13:10
Cze,od jakiegos czasu gdy gram w Cs'a lub Tibie to wylacza mi sie komputer co moge z tym zrobic albo jaka sie przyczyna
Marcin24
14-09-2008, 18:36
Mam pytanie trochę mniej związane z problemami. Dałoby się ustawić w XP Home aby konto było ukryte, tak jak konto Administratora w XP Pro? Tzn. nie byłoby widoczne w oknie logowania, a żeby się na nie zalogować trzeba by było użyć CtrlAltDel i tam wejść? Da się coś takiego?
Mam problem z monitorem, albo komputerem.Od pewnego czasu czasem jak kliknę jakiś link,zdjęcie czy coś takiego to monitor jakby się wyłącza na sekundę, ale lampka ciągle jest zielona,Od czasu do czasu też to jakiś kwadracik wystąpi na chwilę to jakaś kreska itp.Raz z kursora jakiś kwadracik się zrobił.Problem dość błachy, ale trochę irytuje.Jakby to się przydało to mam monitor LCD.
Dark Sven
19-09-2008, 15:52
Widzę, że więcej tu pytań, niż odpowiedzi, no ale...
Otóż od dwóch dni nie mogę uruchomić jednej witryny. Wszystkie inne mi działają, tylko nie www.footstar.org.
Nic nie instalowałem, nic nie wywalałem. Nie działa na zadnej dostępnej mi przeglądarce - FrajerFox, Opera i... IE. Standardowe 'Nie można odnaleźć serwera'.
Oczywiście wszystkim innym działa.
Hleb!
Otóż od dwóch dni nie mogę uruchomić jednej witryny. Wszystkie inne mi działają, tylko nie www.footstar.org.
Nic nie instalowałem, nic nie wywalałem. Nie działa na zadnej dostępnej mi przeglądarce - FrajerFox, Opera i... IE. Standardowe 'Nie można odnaleźć serwera'.
Hleb!
http://web.archive.org/web/20080101224705/http://www3.footstar.org/
/\
A to działa?
Dark Sven
19-09-2008, 17:33
Niestety...
Arka_Sath_Wielki
21-09-2008, 13:18
Witam. Mam 14 lat i na komputerach zbytnio się nie znam. Mam pamięć ram ddr 256 i ostatnimi czasy do zaczęło być za mało. Przeglądałem w necie różne oferty, i zauważyłem że pamięci ddr2 są o wiele tańsze. Bardziej opłaca mi się wymienić płytę główną i 2gb ddr2 czy kupić 2gb ddr nie wymieniając nic pozatym?
Davido16
21-09-2008, 19:57
Witam. Mam 14 lat i na komputerach zbytnio się nie znam. Mam pamięć ram ddr 256 i ostatnimi czasy do zaczęło być za mało. Przeglądałem w necie różne oferty, i zauważyłem że pamięci ddr2 są o wiele tańsze. Bardziej opłaca mi się wymienić płytę główną i 2gb ddr2 czy kupić 2gb ddr nie wymieniając nic pozatym?
Z płytą główną teorytycznie wymienia się wszystko, bo postęp idzie w górę i nie na wszystko znajdziesz wejścia w nowszych płytach głównych. 2 gb ddr2 jest tańsze i szybsze, tyle ode mnie.
Mam strasznie duży ping. Miałem 4000ms ;(, ale :
-zainstalowałem cfosspeed
-przesiadłem się na niemiecki serwer
-wyłączyłem zbędne programy
-wyłączyłem aktualizacje (20% łącza)
Teraz mój ping wynosi 3000 :o co jeszcze mogę zrobi by zmniejszyc ping w tibi bo ruszanie się gostkiem co 3 sekundy nie jest zbyt wygodne ?
A i jeszcze jedno i czy przejście na inny silnik tibii i wyłączenie efektów wizualnych zmniejszy ping w tibi, gdy przerzuce się na polski serwer (OTS) to internet może byc jeszcze szybszy co ?
@edit:
To znaczy internet mam ogólnie wolny bo 128 Netia, ale mój kolega ma taki sam i sobie spokojnie w cs'a gra.
Nie mam router'a tylko zwykły modem podłączony przez hub (to może stanowić problem) ?
Mam strasznie duży ping. Miałem 4000ms ;(, ale :
-zainstalowałem cfosspeed
-przesiadłem się na niemiecki serwer
-wyłączyłem zbędne programy
-wyłączyłem aktualizacje (20% łącza)
Teraz mój ping wynosi 3000 :o co jeszcze mogę zrobi by zmniejszyc ping w tibi bo ruszanie się gostkiem co 3 sekundy nie jest zbyt wygodne ?
A i jeszcze jedno i czy przejście na inny silnik tibii i wyłączenie efektów wizualnych zmniejszy ping w tibi ?
Sprawdź swój router (o ile go posiadasz). Spróbuj podpiąć komputer bezpośrednio do internetu. Sprawdź, czy tylko Tibia źle chodzi, czy może ogólnie masz kiepski internet... Nikt Ci od tak nie powie, co masz zrobić, gdyż każdy przypadek jest inny.
No ja mam ping w granicach 500 od jakiś 6 godzin. I zauważyłem, że od godziny spada średnio o 50/20min. Czy jest szansa, że zacznie spadać aż do normalności i jutro już będzie po kłopocie?xd
Master Szocik
23-09-2008, 00:02
Elo.
Mam pewien problem z moim "komputerem" :P
Gdy włączam go uruchamia się lecz nic poza tym, nie wczytuję się dalej ... Po jakiś 15 minutach czasem dochodzi do godziny czasu wciskam reset i dopiero zaskakuje, wiecie może co może być przyczyna? Z góry Dziękuje :)
Dark Sven
24-09-2008, 22:01
Hleb!...
Hleb x2!
Bardzo proszę o pomoc.
Wczoraj wieczorem do mojego stacjonarnego PCta podłączałem drugiego twardziela w celu przesłania jakichś syfów, ale mniejsza o to.. do rzeczy. Kiedy odłączyłem dodatkowy dysk moj komputer odmówił posługi. Kiedy chce go włączyć poprostu uruchamia sie i.. że się tak wyrażę długo pipczy co chwilę Ofc na ekranie nie widać nic. Może ktoś mógłby mi coś doradzić co z tym zrobic (jeżeli jest opcja załatwienia tego samemu) może coś sie obluzowało, albo odłączyło.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.