Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem? Napisz, tutaj.
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
C:\WINDOWS\Explorer*****
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
Usuń. Bierzesz odpowiedzialność za usuwanie.
Coś dużo masz tych svchostów.
Liczba svchostów nie ma tu nic do rzeczy : P
@Rafayen
Zainstaluj inny komunikator korzystający z sieci gg (np AQQ - aqq.eu) i sprawdź, czy się łączy.
@down
Lol, a po co komu gg77? : D
Aqq działa bez problemu tylko z gg77 niechce się poprostu uruchomić klikając na ikone gg nic się nie dzieje..
@Rybka
Co za dużo to nie zdrowo xD Wytknąłem też ;p Wiem, że to nie ma nic do rzeczy xD
A może masz zablokowany dostęp?
Lord Dreathan
17-02-2010, 11:41
Mi sie kiedys pod svchost jakis vir podszywal:)
Bo się podszywają. Poprawnie powinno być ok 3 zależnie od OS.
Witam. Chciałbym się zapytac czy istnieje taka możliwośc, że rozmowy na GG zapisują się gdzieś jeszcze poza archiwum?
Mam problem. Gdy odpalę Ventrilo to resetuje mi się komputer. Jest to czas różny czasem po 5 minutach od odpalenia VT a czasem po 1.5h. Nie wiem od czego to zależy. Przed formatem mialem ten sam problem tylko w opcjach Mojego komputera odznaczyłem opcję żeby przy alertach systemu uruchamiał ponownie. Przed formatem zadziałało a teraz mam tą opcję odznaczoną a i tak się resetuje. ;/
Gdyby ktoś mi pomógł, będę bardzo wdzięczny!
Problem dotyczy tylko Ventrilo (tak to zaobserwowałem) i nie ma znaczenia co mam uruchomione oprócz tego. Zazwyczaj Tibia, Winamp, GG, Mozilla, ewentualnie NFS Carbon lub Pro Street.
Z góry dziękuję za pomoc.
A jak wygląda ten reset?
Wszystko się wyłącza, zapisuje ustawienia, czarny ekran, start?
A jak wygląda ten reset?
Wszystko się wyłącza, zapisuje ustawienia, czarny ekran, start?
Niee nic sie nie zapisuje
mam vt wlaczone gram w tibie zalozmy ze bije frosta czy cokolwiek innego i robi sie czarny ekran komp uruchamia sie ponownie.
To wyglada jakbym gral i nagle bez zadnego uprzedzenia ktos mi wciska guzik reset. :/
Sprawdzałeś temperatury procesora i czy zasilacz dobrze pracuje? Nie wiem skąd ten pomysł, że to wina ventrilo. Moim zdaniem to głupota. Imho wyłącza ci się przez zbyt duże zużycie procka przez Tibie bądź inne gry.
@down
To fajnie, a sprawdzałeś te temperatury?
Sprawdzałeś temperatury procesora i czy zasilacz dobrze pracuje? Nie wiem skąd ten pomysł, że to wina ventrilo. Moim zdaniem to głupota. Imho wyłącza ci się przez zbyt duże zużycie procka przez Tibie bądź inne gry.
no tak tylko dość istotne jest to co napisałęm, że przed formatem miałem to samo tylko w opcjach mojego komputera odznaczyłem żeby przy alertach się uruchamiał ponownie i działało. zrobiłem formacik i już nie działa, bo opcja odznaczona na samym początku a komp i tak się resetuje.
Witam. Mam problem z instalacją programu ESET Smart Security. Pod koniec procesu wyskakuje mi takie okno:
http://img132.imageshack.us/img132/4255/blady.jpg
Dodam, że wcześniej zainstalowałem ten program bez żadnych problemów.
Wie ktoś o co tu chodzi?
Ponowne uruchomienie instalatora i komputera nic nie daje... Wpisy w rejestrze też usuwałem...
A próbowałeś instalować inne antyviry?
A jakiekolwiek inne oprogramowanie możesz instalować?
Tak. Inne programy bez problemu się instalują.
Instalujesz najnowszą wersję programu?
Tak, najnowszą. Kilka razy ściągałem nawet plik instalacyjny.
A które wpisy w rejestrze usunąłeś?
Dotyczące tego programu, w: "HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Eset"
Skoro wszystkie składniki były wcześniej usunięte a ściągnąłeś dobrą wersję bitową pod swojego pc to ja bym zrobił loga i wysłał do pomocy technicznej esetu, bo już nie mam pomysłu.
Ok, dzięki za pomoc. Chyba tylko to mi pozostaje...
elliptic90
11-03-2010, 12:34
Mam laptopa Fujitsu Siemens z zintegrowaną kartą graf. Intel, i gdy chcę odpalic tibię wyskakuje mi powiadomienie choose another video mode lub wywala blue screen, czasami tibia włącza się w procesach, ale nie ma jej na ekranie. Co mam zrobić aby Tibia się włączyła?
Mam laptopa Fujitsu Siemens z zintegrowaną kartą graf. Intel, i gdy chcę odpalic tibię wyskakuje mi powiadomienie choose another video mode lub wywala blue screen, czasami tibia włącza się w procesach, ale nie ma jej na ekranie. Co mam zrobić aby Tibia się włączyła?
Sprawdź w dziale w FAQ -> klient Tibii. Tam masz odpowiedź.
Pan i Wladca
12-03-2010, 16:04
Ktoś się orientuje dlaczego czasem po monitorze przechodzą mi takie małe fale przeźroczyste z góry na dól?
Może przez telefon jak ktoś próbuje się do Ciebie połączyć?
Lord Dreathan
13-03-2010, 13:03
Może przez telefon jak ktoś próbuje się do Ciebie połączyć?
Jezeli to telefon, to nawet nie musi ktos chciec sie ktos polaczyc. Jakby to powiedziec, one same czesto wysylaja jakis tam sygnal, ktory powoduje takie zaklocenia.
Pan i Wladca
17-03-2010, 13:12
Właśnie nie, sprawdzałem, też od razu pomyślałem o fonie ale później zobaczyłem, że głownie pojawiają się po wyjściu z jakiejkolwiek gry. No i po paru minutach znikają.
Lord Dreathan
17-03-2010, 13:36
Właśnie nie, sprawdzałem, też od razu pomyślałem o fonie ale później zobaczyłem, że głownie pojawiają się po wyjściu z jakiejkolwiek gry. No i po paru minutach znikają.
Moze masz gdzies blisko jakies silne pole magnetyczne ? Np. mikrofalowka. U kolegi robilo zaklocenia, mimo iz byla za sciana i odleglosc ( mierzac w lini prostej) jakies 5-6m. Sprobuj rozmagnesowac monitor co jakis czas ( opcja Degauss czy tam degaus)
SmOoTHas
22-03-2010, 08:29
A ja mam taki problem, chciałem zmienić ścieżkę configa w CoD4, więc zmieniłem mu rozszerzenie z .cfg na .txt, bo wiem ze configi sie robi z dok. tekstowych. No więc zmieniłem tą jedną linijke co chciałem, po czym zapisałem i zmieniłem rozszerzenie zpowrotem na .cfg, nazwa pliku taka sama jak wcześniej i uruchomiłem kompa ponownie. Potem, odpaliłem CoD-a i zauważyłem że wszystkie moje save'y itp. poszły sie paść (zawsze wszystko jest w configu), a na miejsce przerabianego configa (który miał ikonę dok. tekstowego) utworzył się nowy, pusty, domyślny o tej samej nazwie. CoD poprostu mi go nie czyta. Co mam zrobić?
Gry działają tak, że jeżeli nie ma configa, to same tworzą nowy. Nie możesz odpalać CoDa, mając nie zamieniony config z txt na .cfg. Pewnie źle zapisałeś to i dlatego gra nie wykryła nic. Musisz odzyskać plik, który przerabiałeś, poprawnie go zapisać jako konfig i podmienić z tym, który się utworzył.
SmOoTHas
22-03-2010, 12:58
No właśnie nie wiem jak go zapisac jako .cfg
W tym leży cały problem
Narzędzia > opcje folderów > zakładka widok > odznaczasz "ukryj rozszerzenia znanych typów plików". W zależności od systemu może się to trochę różnić. Ew poszukaj w google.
Ja zawsze, jak stawiam winde, to pierwsze co robię odznaczam tę opcję. Później ułatwia to wiele spraw : P
@2up
Skoro można ten plik otworzyć za pomocą notatnika to wcale nie trzeba zmieniać rozszerzenia na .txt tylko klikasz 2 razy na plik .cfg albo ppm->otwórz za pomocą i wybierasz z listy notatnik. Plik powinien się otworzyć w notatniku, wprowadzasz zmiany (lub kopiujesz np zawartość tego co go na .txt przerobiłeś), zapisujesz i powinno być po problemie.
AnonimowyPowrot
25-03-2010, 20:59
Problem rozwiązany, post do kasacji!
Pytanie do użytkowników Opery. Mam taki problem, który występuje tylko na YouTube.com
Na początku używałem Firefoxa, błąd tam występował wiec sprawdziłem na IE. Tam również miałem ten sam problem. Zmieniłem przeglądarkę na Operę, niestety bez efektu. Może mi ktoś powiedzieć co mam z tym zrobić? Dla jasności, chodzi mi o to, że nie wyświetla mi całej grafiki na stronie, chodzi o przyciski i layout.
http://img688.imageshack.us/img688/9433/25220155.jpg
Youtube teraz tak wyglada.
Imo ten lay jest do bani :|
Pepeszka.
09-04-2010, 00:08
Imo ten lay jest do bani :|
signed101%:<
SmOoTHas
10-04-2010, 18:38
Co mam zrobić, żeby podczas oglądania filmu w Mediaplayerze od razu mi sie napisy wyświetlały? I jak format .pdf? chodzi mi o swobodne pooglądanie filmu z napisami na DVD
Witam, ostatnio zakupiłem internet z Orange. Nie podoba mi się szybkość mojego internetu ;/
Otóż w pierwszym miesiącu kupna tego internetu szybkość pobierania danych był bardzo wysoki, dochodziło nawet do 200kb/s. Lecz później było tylko gorzej. Dzisiaj moja maksymalna prędkość to 8kb/s. Z początku miesiąca dochodzi do 60kb/s lecz już tydzień po znowu zaczyna się mulić.
używam aktualnie routera (MV400) do którego dodatkowo kupiłem antenę.
Prosiłbym o pisanie w prostym języku xD
Nie znam się na żadnych kodach skrótach itp. więc proszę o wyrozumiałość
Słyszałem również że można w łatwy sposób zwiększyć szybkość poprzez znalezienie pliku gpedit.msc, ale Windows nie może odnaleźć tego pliku
Płacę za internet 1MB
PS. Mieszkam teraz na wsi
Lord Dreathan
11-04-2010, 16:01
Z początku miesiąca dochodzi do 60kb/s lecz już tydzień po znowu zaczyna się mulić
Zapewne osiagnales limit "sciagania". Za kazdym razem jak wchodzisz na jakies strony, iternetowe, sciagasz dane ( z reguly to sa zdjecia, lub tez filmy jak na youtube) + Zapewne sciagasz jakas muzyke z internetu, jakies gry, lub grasz w cos w internecie. Wszystko to powoduje ze ciagle sciagasz dane.
Przy internecie bez przewodowym ( taki orange, blue connect itp) masz z reguly na miesiac xxx MB do sciagniecia ( ilosc danych ktora mozesz sciagnac przy bardzo szybkim polaczeniu) Po przekroczeniu tej liczby, Twoja szybkos internetu wlasnie spada do kilku kb/s i trzeba czekac do nowego miesiaca ( bo wtedy dostajesz nowy limit/pakiet do sciagania)
Jesli moja teoria jest prawdzia ( zapewne jest) to jedyne co mozesz zrobic to:
a) rzadziej korzystac z youtube, wrzuta, rapidshare, nie sciagac gier/muzyki i filmow
b) wykupic dodatkowy transfer danych u przedstawiciela orange'a ( zwiekszyc limit sciagania)
dzięki :P
sorry za spam, nie wiem jak usunąć posta ;/
Kolejny problem z Operą. Od wczoraj zauważyłem, że nie zapamiętuje mi haseł. Mam ustawione akceptowanie ciasteczek, za każdym razem klikam by zapamiętywało mi hasło, a mimo to na niektórych stronach zapamiętuje hasła, a na niektórych nie. W menadżerze haseł strony są wszystkie, a tylko część ma zapamiętane hasła.
Jakieś pomysły?
Siekaczka
27-04-2010, 15:56
Problem.
Mój brat zablokował mi porty tibi i mam problem bo nie wiem jak je odblokować:
http://img401.imageshack.us/img401/5476/odblokowywaniepportowti.jpg (http://img401.imageshack.us/i/odblokowywaniepportowti.jpg/)
Maldoryz
28-04-2010, 10:17
Proszę o szybką odpowiedź!
http://allegro.pl/item1001072001_intel_pentium_d_805_2_66_2m_533_sl8 zh_dual_core_fv.html
czy
http://allegro.pl/item1010284336_intel_pentium_d_820_2x2_8_ghz_dual_ core_chlodzeni.html
Wiem, wiem, ze to są słabe procesory, no ale lepsze to niż mój jeden rdzeń :P. Mam pytanie, czy BARDZO różnią się te procki? Rozumiem, że ten 820 jest lepszy?
DZIĘKI.
Pan i Wladca
28-04-2010, 17:28
Ktoś wie skąd można ściągnąć stertowniki OnStream? Dokładnie OnStream Echno30GB?
Wiem, wiem, ze to są słabe procesory, no ale lepsze to niż mój jeden rdzeń :P. Mam pytanie, czy BARDZO różnią się te procki? Rozumiem, że ten 820 jest lepszy?
DZIĘKI.
Nie specjalnie. W sumie to to prawie to samo, ale fakt, ten 820 lepszy.
Gdy chcę otworzyć dysk D pojawia mi się to:
http://i374.photobucket.com/albums/oo182/Raytoran/bad.jpg
ktoś wie jak to naprawić?
Ściągnij Flash Disinfector i uruchom go. Powinno pomóc.
Spowodował to wirus z pendrive'a.
Witam, ja tez jestem tym nieszczesliwcem ktory ma kicki, chodze chodze i w pewnym momencie stop. Musze restartowac tibie, internet jest raczej. Komputer nowy i szybki, troche czytalem i chce spytac o moje watpliwosci :
neostrada 2 mb. Czy kicki mozliwe sa przez obciazenie lacza, tzn ja wylaczam wszystko ale np brat gra w cos, oglada strony.
Czy jesli to router (co jest mozliwe) to czy w mojej sytuacji mozna cos poradzic - w domu dzialaja 4 routery na raz, na kazdym trzeba odblokowac port? Czy starczy ten glowny?
Prosilbym o pomoc.
Jaki Ty masz dom, że 4 routery masz?
Takie obciążenia raczej lagują grę niż kickują. Aczkolwiek możliwe jest, że jest to powodem. Jak to przy długim lagu.
Przeglądanie stron raczej nie wchodzi w grę, nie obciąża to tak łacza. Co innego gdy on też gra przez internet.
Jesli ci powiem jaki mam dom to bedziesz wiedzial co zrobic?
Lagi mam rzadko, wieczorem troche, ale to raczej wina przeciazonego amerykanskiego serwera. Nie przeszkadzaja mi, gorzej z tym zatrzymaniem tibi, macie jakies pomysly?
Po co? Bo jak masz na 1 piętrze 4 ruciaki to gratuluję ;)
Nie rozumiem po co odp? Masz rozwiazanie problemu?
Poza kolekcja routerow mam internet w plusie, jak to bedzie dzialac? antena jest u mnie w miasteczku wiec zasieg dobry..
Nie rozumiem po co odp? Masz rozwiazanie problemu?
Poza kolekcja routerow mam internet w plusie, jak to bedzie dzialac? antena jest u mnie w miasteczku wiec zasieg dobry..
No to jak masz neta w plusie to zapomnij o mmo. Znane są przypadki prób grania w mmo po necie z sieci komórkowej. W 90% przypadków była potrzebna pomoc psychologów i długa opieka w ośrodkach zamkniętych, w pozostałych 10% przypadków pomagał już tylko grabarz.
Cenzurek
07-06-2010, 18:23
System Win 7
Problem:
Komputer wymaga do wykonania każdej zmiany na komputerze(instalacja, ściąganie itd.) hasła administratora.
Mam niby 3 konta na ko9mpie:
Jakieś OM
Jakieś ASPNET-administrator
I moje Albert XXX(jedyne widoczne przy logowaniu)
Nie ustawiałam żadnego hasła nigdy itd.
Jak to obejść skoro mam tylko dostęp do mojego konta, a na admina nie, bo nie znam hasła.
Dzizz. Nie mogę tak tylko na necie siedzieć.
POMOCY!
Cenzurek
08-06-2010, 23:06
System Win 7
Problem:
Komputer wymaga do wykonania każdej zmiany na komputerze(instalacja, ściąganie itd.) hasła administratora.
Mam niby 3 konta na ko9mpie:
Jakieś OM
Jakieś ASPNET-administrator
I moje Albert XXX(jedyne widoczne przy logowaniu)
Nie ustawiałam żadnego hasła nigdy itd.
Jak to obejść skoro mam tylko dostęp do mojego konta, a na admina nie, bo nie znam hasła.
Dzizz. Nie mogę tak tylko na necie siedzieć.
POMOCY!
Proszę o pomoc...
Herbi_Oxyna
08-06-2010, 23:20
Może to i głupie i oklepane, ale w tym wypadku na serio proponuję formata :D
Wogóle to jakieś dziwne, że na siódemce masz ASPNET Admina. Kto ci instalował, czy dane oprogramowanie jest legalne (kurwa, po co ja pytam?).
Tutaj masz kilka tematów, może znajdziesz coś zdatnego:
http://forum.ks-ekspert.pl/topic/75554-jak-odczytac-haslo-z-rejestru/page__hl__has%B3o
http://www.tricks.com.pl/lamanie-zerowanie-hasla-windows/
Po zmianie możesz ustawić na swoim koncie uprawnienia admina i usunąć zbędne profile.
@down
To co za debil instalował go z kontem OM i administratora? o_O
Cenzurek
08-06-2010, 23:33
Z góry dzięki za pomoc, jutro zobaczę co z tego wyjdzie.
A co do oryginalności, to jest oryginalny win 7 X(
Pepeszka.
09-06-2010, 23:57
Witam.Otóż mam problem jakieś 2h temu przestała mi działać myszka.Zastygła w miejscu.Ok zresetowałem komputer myszka zastygnięta na środku ekranu.Ciągle to samo.. Mam myszke laserową , jest podłączona a najdziwniejsze jest to że świeci się, przygasa lekko jak nią nie ruszam a jak porusze to się spowrotem zaświeca tak jakby była jednak sprawna.Niewiem co zrobić :P Poruszam się samą klawiaturą ;d Mógłby ktoś szybko odpowiedzieć?:P
Herbi_Oxyna
10-06-2010, 00:29
@pepeszka
Podłącz inną myszkę i zobacz czy efekt jest ten sam, jeśli tak, wina systemu/portu usb/drivera? a jeśli nie, to problem z myszą.
Jakie to złącze? PS/2 czy USB?
Jak ma laserówkę to na 90% jest to USB ;p
Lord Dreathan
10-06-2010, 15:06
Jak ma laserówkę to na 90% jest to USB ;p
Ja mialem laserowa na ps2 ;) W zasadzie to mam, na drugim kompie:D
Herbi_Oxyna
12-06-2010, 18:37
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc powiedzcie, co mi wykrywa i czy to bezpieczne (Jest to program 'Megavideo Video Downloader' i ściągnąłem go z Softonic.com, więc raczej jest bezpieczny, ale wolę się upewnić.)
http://img688.imageshack.us/img688/7908/banload.png (http://img688.imageshack.us/i/banload.png/)
Pepeszka.
12-06-2010, 19:26
Hmm problem z myszką się rozwiązał niewiem co jej było ( to niebyla myszka pod usb ) teraz mam inny problem coś mi się z klawiaturą popsuło ... niedziała backspace po każdym naciśnięciu entera pojawia mi się znak równości a znak równości działa też jak enter ;o niedziała także num lock czy to wina jakiegoś wirusa czy coś?
Herbi_Oxyna
12-06-2010, 19:58
A może po prostu zmieniłeś klawiaturę? Wiesz w opcjach regionalnych, czy jakoś tak.. xD
Pacz_knight
12-06-2010, 20:02
Witam.Otóż mam problem jakieś 2h temu przestała mi działać myszka.Zastygła w miejscu.Ok zresetowałem komputer myszka zastygnięta na środku ekranu.Ciągle to samo.. Mam myszke laserową , jest podłączona a najdziwniejsze jest to że świeci się, przygasa lekko jak nią nie ruszam a jak porusze to się spowrotem zaświeca tak jakby była jednak sprawna.Niewiem co zrobić :P Poruszam się samą klawiaturą ;d Mógłby ktoś szybko odpowiedzieć?:P
Heh, a to dobre, bo ja miałem ten sam problem kiedyś kilka razy.
Podłączałem dwie przewodowe myszki z łączem PS2 i nadal nie działały. Dziwne, bo może było coś nie tak ze stykiem, a mysz na USB działała bez problemu.
Natomiast jeśli chodzi o klawiaturę, to nie mam pomysłu jak ci pomóc.
Ale raczej wątpię żeby był to jakiś wirus, a o takowym nigdy nie słyszałem...
Berbatov
28-06-2010, 18:32
Mam ostatnio problem z komputerem. 5 latek cały czas mi się zawiesza. Nie ma reguły. Godzina bez zawiechy to maksimum. Z początku jest pojedynczy pisk z obudowy komputera, następnie zatrzymuje się cały obraz, chwilę mogę jeszcze poruszać kursorem myszy by po chwili i ta stanęła. Po zatrzymaniu się kursora komputer zachowuje się w dwa różne sposoby:
a) komputer "pracuje", ale ekran robi się czarny, po restarcie w trakcie ładowania Windowsa wyłącza się.
b) od razu się wyłącza - w trakcie oglądania filmu - seriali na stronie z serialami online bądź youtube czy Windows Media Playerze.
Jako że moje informatyczne kompetencje kończą się na sformatowaniu dysku - co też zrobiłem, bo i tak żadnych ważnych danych nie miałem - proszę o pomoc.
Pan i Wladca
28-06-2010, 18:45
Pewnie masz graficzną zintegrowaną i ci siada, a razem z nią procek, albo na odwrot :> Zaneiś go do najblizszgo sklepu komputerowego powiedzia ci o co chodzi bo wyglada to bardzioej na hardware niż software.
Berbatov
28-06-2010, 18:54
Kartę graficzną mam "normalną". Zakupioną w lutym, tak przy okazji.
Lord Dreathan
28-06-2010, 19:05
Mam ostatnio problem z komputerem. 5 latek cały czas mi się zawiesza. Nie ma reguły. Godzina bez zawiechy to maksimum. Z początku jest pojedynczy pisk z obudowy komputera, następnie zatrzymuje się cały obraz, chwilę mogę jeszcze poruszać kursorem myszy by po chwili i ta stanęła. Po zatrzymaniu się kursora komputer zachowuje się w dwa różne sposoby:
a) komputer "pracuje", ale ekran robi się czarny, po restarcie w trakcie ładowania Windowsa wyłącza się.
b) od razu się wyłącza - w trakcie oglądania filmu - seriali na stronie z serialami online bądź youtube czy Windows Media Playerze.
Jako że moje informatyczne kompetencje kończą się na sformatowaniu dysku - co też zrobiłem, bo i tak żadnych ważnych danych nie miałem - proszę o pomoc.
Co prawda objawow pod puntkem "a" nie mialem, ale sprawdz temperature procesora( oczywiscie w okolicach czasowych, kiedy komputer swiruje) Sa do tego rozne programy zeby to zrobic w windowsie, lub tez mozesz wejsc do biosa i biosie sprawdzic. Ale wazne, nie sprawdzaj odrazu po odpaleniu kompa, tylko po jakims czasie. O ile pamietam, przyjmuje sie ze dla procesora amd granica resetu kompa to 55-60 stopni, intel mial chyba ciut wyzszy prog.
Napiszę tutaj swój problem, bo to problem z komputerem w końcu. Otóż:
Pobrałem ze strony tibia.pl najnowszą wersję Tibi i gdy ją włączam wyskakuje mi jakiś błąd:
"Video surface allocation failed (error code 15)
Please choose another video graphics mode"
Jak sobie z tym poradzić ??
Mam laptopa czy to coś zmienia ?
Berbatov
28-06-2010, 19:18
@Lord Dreathan
AMD, 48 stopni po niecałej godzinie użytkowania.
Napiszę tutaj swój problem, bo to problem z komputerem w końcu. Otóż:
Pobrałem ze strony tibia.pl najnowszą wersję Tibi i gdy ją włączam wyskakuje mi jakiś błąd:
"Video surface allocation failed (error code 15)
Please choose another video graphics mode"
Jak sobie z tym poradzić ??
Mam laptopa czy to coś zmienia ?
Options->Graphics->Advanced
Wybierz odpowiedni silnik graficzny sposród 3:
DirectX 5
DirectX 9
OpenGL
Na jednym z nich powinno wszystko śmigać.
@Berbatov
Możliwe, ze to procek. Aczkolwiek to co opisałeś pasuje też to popsutej karty graficznej. Mówisz, że masz nówke sztukę z lutego.. Może magistrala na płycie głównej jest uszkodzona.
Nałożyłeś na procka paste? Plastelinę? Sprawdziłeś czy jest dobrze włożony?
Tylko problem w tym, że okno Tibi mi się nie otwiera i nie mogę wejść w te opcje co wyżej wymieniłaś. Inaczej nie da się tego zmienić ??
Powinno pomóc:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2225346&postcount=5
Lord Dreathan
29-06-2010, 21:25
@Lord Dreathan
AMD, 48 stopni po niecałej godzinie użytkowania.
Teoretycznie powinno byc ok, ale czy sprawdzales temperature po graniu w gre ktora wyciska siodme poty z Twojego kompa? Bo co innego jak byl wlaczony, a co innego jak grasz/ogladasz filmy/pakuje pliki itp.
Ogolnie piski z obudowy sugeruja ze to wina hardware'u, wiec Pan i Wladca i tak ma racje;p Jesli posiadasz instrukcje od plyty glownej, albo poszukasz wersji elektronicznej, to powinnien tam byc dzial, gdzie mozesz sprawdzic co oznaczaja piski z obudowy ( np. 2 krotkie jeden dlugi, tylko pamietaj ze instrukcja MUSI byc do Twojego modelu plyty glownej) Moze to cos pomoze. Jak nadal nic, to jeszcze polecam 2 inne fora. Wymagaja rejestracji, ale warto. www.dvhk.pl , www.peb.pl . Sa to typowo "specjalistyczne" fora, wiec mysle ze oni postawia trafniejsza diagnoze;)
Dzięki Gelt problem rozwiązany.
jednak mam jeszcze jeden o wiele wiele większy. Mam laptopa i gdy włączam np. Tibie mogę w nią pograć co najwyżej 20-30min. bo po tym czasie wyłącza mi się po prostu komputer. W prawym górnym roku klawiatury komp jest cały gorący. Jak sobie z tym poradzić ?
Zawsze po tym czasie się wyłącza komputer nawet jeśli nie grasz w Tibię?
Mazur199
13-07-2010, 22:20
mam taki mały problem, od ostatniego formata i reinstalowania firefoxa mineło sporo czasu,grubo ponad rok i troche tekstów wpisywało w wyszukiwarkach, mam takie pytanie, jak usunac podpowiedzi firefoxa dotyczace wpisywania tekstu np chciałem dzisiaj wpisac w wyszukiwarce Lite on i od razu pokazywały mi sie podpowiedzi zwrotów które juz wpisywałem np literatura romantyzmu, listy wertera etc (taaak potrzebowałem do matury : P ), co trzeba wyłączyc w opcjach? bo ten 'nowszy' firefox jakis poryty jest
z góry dzieki
Herbi_Oxyna
13-07-2010, 22:49
mam taki mały problem, od ostatniego formata i reinstalowania firefoxa mineło sporo czasu,grubo ponad rok i troche tekstów wpisywało w wyszukiwarkach, mam takie pytanie, jak usunac podpowiedzi firefoxa dotyczace wpisywania tekstu np chciałem dzisiaj wpisac w wyszukiwarce Lite on i od razu pokazywały mi sie podpowiedzi zwrotów które juz wpisywałem np literatura romantyzmu, listy wertera etc (taaak potrzebowałem do matury : P ), co trzeba wyłączyc w opcjach? bo ten 'nowszy' firefox jakis poryty jest
z góry dzieki
Narzędzia > Wyczyść historię przeglądania > Szczegóły
i zaznaczasz dane formularzy i historia wyszukiwania.
Okres do wyczyszczenia: Wszystko.
Witam mam pytanie, powróciłem do grania po dłuższej przerwie, mam teraz laptopa jest lepszy niż poprzedni komp o duużoo i zacząłem napotykać takie dziwne lagi , nie mam pojęcia czemu. W ogóle jak chodze to się lekko zwiesza, ale to nic jest to do przeżycia, ale np. jak podchodze pod drzwi domku, schodze drabinką na dół to musi to potrwać 3- 10 sekund zanim się odwiesi. Wie ktoś w czym tkwi problem, jak go zlikwidowac?
Może zmień ustawienia grafiki? Pokombinuj z Open GL.
Herbi_Oxyna
17-07-2010, 23:57
Witam mam pytanie, powróciłem do grania po dłuższej przerwie, mam teraz laptopa jest lepszy niż poprzedni komp o duużoo i zacząłem napotykać takie dziwne lagi , nie mam pojęcia czemu. W ogóle jak chodze to się lekko zwiesza, ale to nic jest to do przeżycia, ale np. jak podchodze pod drzwi domku, schodze drabinką na dół to musi to potrwać 3- 10 sekund zanim się odwiesi. Wie ktoś w czym tkwi problem, jak go zlikwidowac?
Phy... Mam laptopa lepszego od mojego kompa, ale na photoshopie się muli. Laptop stacjonarce nie równy.
ForeverYoung
20-07-2010, 11:26
Witam, Chcę od nowa zacząc gre w tibie. Wszystko zrobilem tak jak należy.Ściągnąłem tibie,zrobilem postac.. lecz gdy wchodze do gry to po kilku minutach rozłącza mi sie internet.. i tak ciagle.. nie weiem co sie dzieje,nigdy wczesniej nie mialem takich problemow.. jesli wiecie jak mogę ten problem rozwiazac to prosze o pomoc.Z góry DZIĘKUJĘ
staryandrzej
23-07-2010, 04:59
Jak zbadać ping do danego serwera w Tibii, np. jak zbadać jaki mam ping na serwerze Guardia? Bardzo mi zależy żeby się dowiedzieć ile wynosi mój ping na danym świecie.
Pozdrawiam.
Seeleesee1992
30-07-2010, 21:10
Mam mały, acz mocno wkurzający mnie problem z... Kursorem. Chodzi o to, że podczas przeglądania stron internetowych (przeglądarka - Opera), gdy nie używam myszki, po kilku chwilach znika mi kursor i pojawia się dopiero po poruszeniu myszką. Zdecydowanie mnie to wkurza, szukałem w opcjach ustawień kursora, ale nic nie znalazłem. Więc co zrobić, żeby kursor przestał znikać?
nemelza3
31-07-2010, 20:11
B) ja mam taki problem, ze jak gram w fife 02 przeciw wiśle kraków to tam frankowski stoi na bramce wisły. Wie ktoś jak to naprawić?
Pepeszka.
30-09-2010, 19:05
Witam , mam taki problem od kilkunastu dni. Gdy włączam komputer i jest normalnie ładowanie windowsa (xp) nagle wyskakuje blue error (chyba takie coś niebieskie szybko miga) i odrazu się resetuje komputer.Potrzebuje kilku(nastu)prób żeby odpalić komputer. A gdy już wreszcie przebrnę przez ładowanie windowsa, wyskakuje info o sprawdzaniu plikow na dysku D. Zawsze, nawet jak już sprawdze. Wie ktoś o co chodzi ? ;/
Chodzi Ci pewnie o blue screen. Zrób tak:
1. Włączamy właściwości systemu (PPM na "Mój komputer" i "właściwości"),
2. Zakładka "Zaawansowane" -> Uruchamianie i odzyskiwanie i klikamy "ustawienia".
3. W części "Awaria systemu" odznaczamy pole "Automatycznie uruchom ponownie"
Przepisz kod błędu podany tam. Wtedy łatwiej szukać. Powodów zachowania może być wiele.
VarianWrynn
01-10-2010, 16:13
Witam, mam problem z netem lub komputerem przez ktory
gra w tibie bywa uciazliwa.
Po pierwsze, w grafice nie moge ustawic directa9(a mam),
jest do wyboru tylko OpenGl(wybrany domyslnie) jednak z
opengl nie moge grac,widze co sie dzieje(choc obraz tak
jakby sie trzesie)jednak nie moge sie ruszac,pic potow itd, moge tez wybrac directx5 ,na ktorym gra dziala
plynnie,jednak to on moze byc przyczyna problemu ktory
opisze dalej. Gram,tak jak mowilem na ustawionym directx5 , polaczony
przez wifi z routerem podlaczonym do internetu. Internet
dziala dobrze, plynnie , pobieranie dochodzi do 3mb/s. Gra
tez dziala na ogol plynnie ,ALE co jakis czas ,czasem raz na
10 min, czasem duzo rzadziej, wystepuja takie freezy ok.10
sekundowe ,nie widze wtedy co sie dzieje z postacia, jednak gdy klikam hotkeye to ,gdy freeze sie skonczy , efekt jest taki
jakbym te hotkeye uzyl. Np. mam 0 many,walcze z mobkiem,
i dostaje takiego freeza ,zaczynam naciskac w hotkeya od
smp, koniec freeza i mam full mane i wypite 10 smp.
Zauwazylem tez, ze dzieje sie to tylko podczas walki z
potworami. Mial ktos taki przypadek i wie jak temu zaradzic?
Lord Dreathan
01-10-2010, 23:39
Napisz jaka masz karte graficzna, moze ona nie obsluguje directa 9.0 :P
mam taki problem z stacjonarnym kompem moim a wlasciwie, jak komp sie odpala to monitor jest czarny, tak jagby sie w ogole nie odpalil, ale jak odlacze monitorek od kompa to juz czyta ze nie jest podlaczony i jest nosignal. Myslalem ze to wtyczka czy kabel cos nie tak wiec wymienilem ale problem jest dalej ten sam, i to z roznymi monitorami. Czy to jest problem sprzetu(spalona karta graficzna ?) czy raczej systemu(robic formata na czuja i liczyc ze pomoze). Mialem przed tym maly problem chyba z wirusem bo nagle nie moglem odpalac wszystkich programow exe, musialem uzywac sposobu zeby cokolwiek odpalic.
mam taki problem z stacjonarnym kompem moim a wlasciwie, jak komp sie odpala to monitor jest czarny, tak jagby sie w ogole nie odpalil, ale jak odlacze monitorek od kompa to juz czyta ze nie jest podlaczony i jest nosignal. Myslalem ze to wtyczka czy kabel cos nie tak wiec wymienilem ale problem jest dalej ten sam, i to z roznymi monitorami. Czy to jest problem sprzetu(spalona karta graficzna ?) czy raczej systemu(robic formata na czuja i liczyc ze pomoze). Mialem przed tym maly problem chyba z wirusem bo nagle nie moglem odpalac wszystkich programow exe, musialem uzywac sposobu zeby cokolwiek odpalic.
Miałem tak gdy nie miałem kości ramu wsadzonej;P Ale może coś innego:D
kosc ram jest na miejscu i jest raczej ok.
Hm no np jakbyś nie miał karty graficznej podłączonej to właśnie tak to wygląda, że monitor się nie odpala, a komp chodzi : P.
Jeżeli na różnych monitorach masz taki problem to spróbuj przeinstalować windowsa jeżeli na którymś zadziała, a jak tego nie mozesz zrobić, to pogrzeb coś w sprzęcie, podociskaj wtyki wejścia itp.
karta graficzna jest raczej podlaczona, no przynajmniej wiatrak z niej sie kreci. Chyba sproboje zrobic re instalke na czuja i zobacz sie co bd.
Ja bym na Twoim miejscu pozyczył od kogoś karte graficzną. To, że się kręci wiatrak nie znaczy, że karta smiga. Pożycz, włóż i sprawdź. Jak nie to reinstal.
Pepeszka.
03-10-2010, 21:06
Chodzi Ci pewnie o blue screen. Zrób tak:
1. Włączamy właściwości systemu (PPM na "Mój komputer" i "właściwości"),
2. Zakładka "Zaawansowane" -> Uruchamianie i odzyskiwanie i klikamy "ustawienia".
3. W części "Awaria systemu" odznaczamy pole "Automatycznie uruchom ponownie"
Przepisz kod błędu podany tam. Wtedy łatwiej szukać. Powodów zachowania może być wiele.
Kod błędu przepisać z tego blue screena? Chodzi ci o to:
Informacje techniczne
***STOP:0x00000001 (0x00000000,0x00000005,0x00000001,0xF836DC14)
*** atapi.sys - Address F836DC14 base at F836B000, DateStamp.4802539d
Dobry, mam taki problem z dzwiękiem. Kumple namówili mnie do ściągnięcia szatańskiego skype. Ściągnąłem, lecz mikrofon mi nie działał, więc zacząłem coś motać w ustawieniach peirw skype, później w programie HD Adeck, jeszcze gdzieś w innych ustawieniach i doszło do tego, że nie słyszałem kompletnie nic oprócz dźwięków ze skype oraz tych, przy których komputer się włącza i wyłącza. W opcjach wszystko mam poustawiane, nic nie jest wyciszone - mimo to, za cholerę nie mam dźwięku. Pousuwałem tamte sterowniki, ściągnąłem realtek odpowiedni do mojej karty dźwiękowej i przy instalacji trzeba było resnąć kompa. Po resnięciu taki mankament, że nawet tego realteka nie mogę włączyć żeby coś pomieszać w ustawieniach : /
btw, urządzenie domyślne dźwięku u mnie to ATI HD audio rear input, niestety nie pamiętam jakie było wcześniej. Jakieś pomysły?
Herbi_Oxyna
09-10-2010, 23:57
@Pepeszka
atapi.sys - to sterownik dysku twardego i napędu cd\dvd; jeśli masz problemy z usb (i nie jest to problem fizycznego portu usb) to spróbuj reinstalować sterowniki usb - wpisz devmgmt.msc do uruchom, rozwiń kontrolery uniwersalnej magistrali ..., kliknij prawym na główny koncentrator usb i wybierz odinstaluj (wcześniej możesz spróbować wybrać właściwosci, i na zakładce zarządzanie energią odhacz zezwalaj komputerowi na wyłączanie... - może to pomoże!) - po resecie system powinien zainstalować sterowniki na nowo, jeśliby nie zrobił tego automatycznie znów wpisz devmgmt, klikij prawym na główny koncentrator.. i zainstaluj, aktualizuj sterownik, ewentualnie skanuj w poszukiwaniu... itd (płytka w pogotowiu)
najpierw jednak wpisz regedit do uruchom, odszukaj klucz (klikając na strzałki)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class
kliknij na podklucz {36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}
i sprawdż, czy w prawym panelu nie ma wpisów UpperFilters lub LowerFilters - jeśli będą kliknij na wpisie prawym i wybierz usuń
Znalezione na PCF: http://forum.pcformat.pl/Plik-atapi-sys-powodem-pojawiania-sie-niebieskiego-ekranu-co-robic-t
Damiano4312
27-10-2010, 21:50
Witam, mój problem polega na tym, że mieszkam w internacie i korzystam z "internatowej sieci bezprzewodowej" która jest zabezpieczona... Niestety wśród zablokowanych jest tibia.. Czy istnieje jakiś sposób aby obejść tą blokadę i normalnie grać?
raszurasz
14-11-2010, 01:01
Witam!
Zainstalowałem Mandrive 2010 Spring, ponieważ przy Windows XP mój komputer restartuje się dość często. Muszę przyznać że na Mandrive jest o wiele lepiej. A do zmiany systemu zmusiła mnie chęć spokojnego expienia, bez obaw, że mój komputer może się zrestartować. W każdym razie wszystko jest okej, działa itd. Ale jak ja mam zainstalować Tibię na tym systemie?! Jeśli w ogóle jest coś takiego możliwe... męczę się z tym od kilku dni. Ściągnąłem Tibię na linuxa, ale co dalej? Błagam o pomoc!
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=1920&bih=865&q=jak+zainstalowa%C4%87+tibie+na+linuksie&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c47e701dea77ec85
No więc tak, mam bardzo fajny problem z kompem. Chodzi o to, że dziennie zawiesza się/wyskakuje blue screen kilka razy. Dzieje się tak od początku jego istnienia, ale ostatnio zdarza się to coraz częściej i w najbardziej nieodpowiednich momentach, czasem umie strzelić kombosa i np zawiesić się, po czym zbluescreenować mi 2 razy. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, gdyż przez to coś zaczynam dostawać ku rwicy ;)
ps, komp jest w miarę nowy - kupowany w te wakacje.
http://zone.jogger.pl/2010/06/29/bluescreen-czyli-to-co-w-informatyce-lubimy-najbardziej/
Windows Debugger + troszkę myślenia powinno rozwiązać sprawę.
Czasem nawet zwykłe programy potrafią ot tak wywołać blue screena.
Witam wszystkich,
Mój znajomy ma pewien problem z działaniem swojego komputera i prosił czy nie mógł bym poprosić o pomoc ludzi z forum.
Znajomy posiada sprzęt od parametrach:
Procesor: Intel Celeron 1,7 GHZ
Pamięć RAM: 2x256mb
Karta graficzna: ATI Radeon 9250 (ma również w menadżerze zainstalowany 9250 secondary - i nie wiem czy to nie jest problem)
Wszystko chodzi na Windowsie XP Pro Service Pack 3 (też nie wiem czy nie lepiej, żeby używał 2).
Teraz przedstawię problem;
Znajomy grając w Tibie ma straszne opóźnienia - biega 130 ms'em i strasznie mu wszystko tnie gdy w pobliżu jest więcej graczy (powiedzmy, że do 3 jest ok), również gdy włączy jakąś stronę w przeglądarce (np. TibiaWiki, bądź Tibia.pl) komputer zaczyna mu strasznie zwalniać...
Przed większymi huntami, restartuje komputer, a gdy włączy 2 VT 3.0.5 to już się wszystko mu tak grzeje, że aż strach...
W opcjach Tibi gra na DirectX9, ale mówi, że nawet gdy włącza Worda, Excela, czy Pasjansa (a tibia jest wyłączona) wszystko chodzi jak czołg.
Macie jakieś pomysły? - aby na tym sprzęcie można było grać (normalnie) i można by było oglądać strony.
1. Czyści w ogóle kompa?
2. Czy komputer po jakimś czasie się sam wyłącza?
3. Jak tam z pamięcią? Działa 512?
1. Czyści w ogóle kompa?
2. Czy komputer po jakimś czasie się sam wyłącza?
3. Jak tam z pamięcią? Działa 512?
Mówi, że czyści kurz, komp mu się nie wyłącza a pamięć niby działa - nie wiem czy cała, mówi, że w szczytowych momentach potrafi zużywać nawet 504 mb ram ram
Niech ściągnie memtesta i użyje go. Powodem może być nadmierne grzanie się przy czym za dużo zużywa mu pamięci. Ile procesów ma uruchomionych podczas gry?
sphinx123
24-03-2011, 22:54
Hiho tibia cam!
Mamy z kumplem pewien problem dotyczący połączenia z Internetem. Wczoraj formatowaliśmy dysk i instalowaliśmy Windows XP na nowo, specjalnie zgrałem sterowniki od modemu na płytę aby wgrać je po instalacji systemu. Pech chciał, że nie wiedziałem wcześniej na jakiej zasadzie jego sieć jest zbudowana, a sam mam w domu po prostu modem, dzięki czemu instalacja internetu w moim komputerze po formacie ogranicza się do zgrania sterowników. Jego komputer jest podłączony do modemu (motorola sb5101e), a modem do routera (tp link tl-wr340g). Na drugim komputerze w domu Internet działa normalnie. Komputer z którym jest problem natomiast wykrywa jakieś połączenie LAN, jednak mimo to wejście np. do przeglądarki sugeruje brak połączenia. Co robić? Czy komputer powinien zostać jakoś skonfigurowany aby "dopasować" się do routera, skoro łączy się jeszcze pośrednio przez modem? Proszę o radę, nie mam doświadczenia w tych bezprzewodowo-przewodowo-hybrydowych dziwnych sieciach :P
witam niedawno naszła mnie ochota na tibie chciałem sobie pograć na jakimś OTS-ie ale się dosłownie nie da tibia loader po właczeniu niby działa 2-3 sek zaraz wyskakuje powiadomienie ze program przestał działać i moge go jedynie wyłaczyć . z ip changer wyskakuje jakiś błąd 200002 nie ogarniam tego po prostu . mam windows 7 pomcy ...
Ej, z moim komputerem jest coś ostatnio nie tak.
Strzelają mi iskry z zasilacza, a te coś w kształcie smigieł samolotu nei chce się kręcić i jest nadtopione. Na dnie obudowy leży jakieś takie zielone coś z liniami odłamane i jak chce dotknąć płyty głównej to mnie kopie i się komputer wyłącza to jakis znak? Prosze błagam o pomoc, tibia mi nie chce chodzić zabrałem jej buty, co robić!?
Aha i oczywiście komputer calutki myję w wannie codziennie, by kurzu nie było.
@up
Jeżeli mycie w wannie nic nie pomaga to może spróbuj domestosem/kretem/kwasem jakimś.
@up
Jeżeli mycie w wannie nic nie pomaga to może spróbuj domestosem/kretem/kwasem jakimś.
No właśnie myję nawet takimi kostkami do zmywarki do naczyń, nic nie pomaga. : (
Ej, a może źle podłączyłem zasilacz do gniazdka? Wziąłem taki długi kabel włożyłem do zasilacza i później w gniazdo termitów, dobrze zrobiłem?
Może prądu nie masz? Przyniose Ci wieczorkiem w wiaderku i pokminimy cos.
sphinx123
06-04-2011, 14:58
Mój kolega ma bardzo oporną kartę sieciową, która nie konfiguruje się automatycznie. Moglibyście mi podpowiedzieć, jak skonfigurować Internet od UPC ręcznie ? Podejrzewam, że będzie to wymagało wpisywania IP i innych magicznych parametrów...
Lord Dreathan
06-04-2011, 16:58
Napisz jaki system jeszcze ;D poza tym nie mozna zadzwonic na infolinie UPC? wygodniej by bylo;o
Witam, mam problem z rozdzielczoscia w grze, denerwuje mnie maly ekran w tibii i za zadne skarby nie moge go powiekszyc.
Kupilem pare dni temu laptopa 15.6 cali, mam ustawiona rozdzielczosc 1366x768 wiekszej nie moge miec.
(http://imageshack.us/photo/my-images/190/kurwamacw.jpg/)
Nie da się z tym nic zrobić.
panPanda
26-05-2011, 15:56
Może Wy będziecie wiedzieć co się dzieje. Od pewnego czasu, komputer sam się wyłącza podczas grania np. w Call of Duty 4. Wcześniej mogłem grać oporowo a teraz max. 15 minut i się wyłącza. Temperatury są w normie.
System operacyjny - Microsoft Windows XP Professional
Sprzęt:
Typ procesora - AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 3000+
Pamięć fizyczna - 3072 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Karta graficzna - NVIDIA GeForce 9400 GT (1024 MB )
Zasilacz: ATX-550W
Lord Dreathan
26-05-2011, 22:45
Może Wy będziecie wiedzieć co się dzieje. Od pewnego czasu, komputer sam się wyłącza podczas grania np. w Call of Duty 4. Wcześniej mogłem grać oporowo a teraz max. 15 minut i się wyłącza. Temperatury są w normie.
System operacyjny - Microsoft Windows XP Professional
Sprzęt:
Typ procesora - AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 3000+
Pamięć fizyczna - 3072 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Karta graficzna - NVIDIA GeForce 9400 GT (1024 MB )
Zasilacz: ATX-550W
Jak temperatury sa w normie, a problem wystepuje tylko podczas zmozonej aktywonosci kompa to moze zasilacz juz nie trzyma napiec? Chociaz nie jestem pewien, czy nie powinien sie przez to resetowac. Moge sie mylic, ale sprobuj podlaczyc inny zasilacz.
panPanda
28-05-2011, 16:27
Nie mam innego zasilacza a ten jest prawie, że nowy. Mam go niecały rok. Jest jakaś inna metoda żeby to sprawdzić?
Nie mam innego zasilacza a ten jest prawie, że nowy. Mam go niecały rok. Jest jakaś inna metoda żeby to sprawdzić?
Pojechać do serwisu.
Lord Dreathan
28-05-2011, 19:57
Pozycz od kolegi. Teoretycznie niektore programy sprawdzaja napiecia, ale roznie to z nimi bywa.
Witam, gdy włączam tibie zawiesza mi sie myszka i klawa, reinstal tibi nic nie pomaga. Jak ktos wie jak to mozna naprawic napiszcie mi na gg - 23725950 albo tutaj z GORY DZIEKI;(
Pepeszka.
07-07-2011, 21:14
Witam. Ostatnio się przeprowadzałem i po przeprowadzce nie chciał mi działać komputer. Po wejściu w tryb awaryjny wszedłem w menadżer urządzeń i odinstalowałem sterowniki do karty graficznej. Po włączeniu wszystko normalnie działało z tym że nie moge grać w żadną gre bo nie ma tych sterowników. I teraz nie wiem jakie te sterowniki ściągnąć bo gdy wchodze w menadzer urzadzen to zamiast karty graficznej i jej nazwy to pokazuje mi karta wideo zgodna z VGA czy coś takiego i żółty wykrzyknik.. Jest jakaś możliwość sprawdzenia jaka to karta graficzna żeby wiedzieć jakie sterowniki ściągnąć?Programy cpu-z i gpu-z nie działają a pudełka nie mam bo to komp dość stary..
Witam mam taki wielki problem..
Właczam kompa i ide na Internet (Google Chrome) Poklikam sobie troche stron wyłaczam. Ide grać w Tibie pogram sobie 2-5min najpierw wyskakuje mi taki wykrzyknik i Tibia w malym kwadracie , dobra jebie to i gram dalej potem pogram sobie dalej z 2min i wylacza mi sie Tibia i wyskakuje mi takie cos Debug Assertion i jakies tam wykrzykniki. Dobra wejde sobie w Internet (google chrome) i pisze mi Przepraszamy za błedy zapraszamy póżniej nie jest to zadny zbieg okolicznosci ze w Tibi i Internecie jest jakis debug tylko to jest jakos spowodowane przez Tibie poniewaz urochamialem kompa od nowa (uruchom ponownie) ok. z 5 razy i caly czas mi sie tak robi. A lecz nie wlacze tibie to nic mi sie nie dzieje ...... Prosze o pomoc bo grac w tibie nie moge przez ten problem....
Mój problem jest w sumie mały, ale bardzo irytujący. Otóż używam programu do szybszego kopiowania plików i często, przy zwyczajnym "kopiuj->wklej" przez to Vista prosi mnie o podanie hasła administratora. Jak mogę dodać ten program do listy wykluczonych ze sprawdzania?
paczek303
17-07-2011, 15:46
Witam, zainstalowałem sobie wczoraj tibię i gdy ją włączam to strasznie mi muli komputer, a wcześniej miałem błąd że mam za mało pamięci wirtualnej lecz z tym się uporałem a z zacinaniem nie. Po dłuższym graniu, żeby włączyć przeglądarkę muszę czekać z 5min a po 15minutach już kompletnie nic się nie opłaca włączać . Sprzęt mam dobry i na innych grach które mają spoore wymagania nic się nie tnie.Prosiłbym o pomoc, z góry dziękuję.
@edit nie aktualne
ja mam problem z dc. ale nietypowym. gram sobie gram a tu nagle wszystko w grze sie zatrzymuje ale nie trace łącza. gdy wyłączam grę exitem i szybko sie loguje znowu na postać to mogę od razu grać. ale nie zawsze zdąże.... jest na to jakies sposob? mam win. xp
Lord Dreathan
15-08-2011, 22:20
ja mam problem z dc. ale nietypowym. gram sobie gram a tu nagle wszystko w grze sie zatrzymuje ale nie trace łącza. gdy wyłączam grę exitem i szybko sie loguje znowu na postać to mogę od razu grać. ale nie zawsze zdąże.... jest na to jakies sposob? mam win. xp
Jaki internet? Radiowy? Byc moze pakiety tracisz.
Nie jestem pewny, czy na pewno swoje pytanie powinienem umieścić w tym temacie, ale nie znalazłem niczego bardziej odpowiedniego, a zakładanie nowego wg. mnie mijałoby się z celem.
Chodzi o to, że chciałbym kupić komputer - z obudową, napędem itp. Po prostu całą skrzynkę. Nie musi być razem, mogą być to oddzielne podzespoły, ale wtedy również prosiłbym o linki (najlepiej Allegro). Interesują mnie tylko nowe części! Fundusz? Maksymalnie 2000 zł. Myślę, że jest to odpowiednia suma, by znaleźć coś naprawdę fajnego, ale nie chcę wyrzucić pieniędzy w błoto (szczególnie, że to nie moje pieniądze, a i komputer nie będzie dla mnie). Trochę poszukałem i zaciekawił mnie taki zestaw:
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=1165 (http://urlguard.net/l/http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=1165)
Myślę, że taki PC sprawdziłby się, ale wolę się upewnić, czy na pewno jest dobry sam w sobie jak i cenowo. Pytam tu, bo wiem, że są (a przynajmniej byli) na tym forum eksperci w tej dziedzinie ;) Blaszak miałby służyć do wszystkiego, w tym również gier. W sumie nieważne, ma być po prostu najlepszy w tym przedziale cenowym.
Do tego potrzebny jest monitor do 300zł (w sumie im taniej tym lepiej, ale nie kosztem jakości). Znalazłem fajny model:
http://allegro.pl/samsung-b1930n-hd-50000-1-16-9-kurier-24h-zabrze-i1758795553.html (http://urlguard.net/l/http://allegro.pl/samsung-b1930n-hd-50000-1-16-9-kurier-24h-zabrze-i1758795553.html)
Również prosiłbym o opinie i ewentualnie jakieś propozycje.
Z góry dziękuję wszystkim, którzy zdecyduję się pomóc :) Na koniec poproszę o nieodsyłanie mnie na inne fora. Liczę na Was!
Lord Dreathan
16-08-2011, 20:45
http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=1165 (http://urlguard.net/l/http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=1165)
http://allegro.pl/samsung-b1930n-hd-50000-1-16-9-kurier-24h-zabrze-i1758795553.html (http://urlguard.net/l/http://allegro.pl/samsung-b1930n-hd-50000-1-16-9-kurier-24h-zabrze-i1758795553.html)
Zasilacz z tego PC wola " nie wiem kiedy sie popsuje, a jak to zrobie, to bedzie caly PC do wymiany"
Potrzebny markowy zasilacz. Bo jak Ci pierdyknie, to z komputera masz duze lego dla dzieci.
Jedno pytanie. Jakbys zamawial same czesci, to potrafilbys to zlozyc do kupy i uruchomic? ostatnio znajomy kupowal kompa za okolo 2000 zl, tylko nie pamietam czy zestaw, czy tylk oczesci a sam sobie montowal. Napisze jak ziomek odpowie.
Dałbym, byleby był to kompletny zestaw (z okablowaniem). Jeśli mam być do końca szczery to długo nie szukałem, ale myślę, że w/w zestaw przeze mnie wystarczyłby do większości rzeczy, a cena jest w sam raz. Dzięki wielkie za odpowiedź ;)
Mój problem pojawia się losowo. Czasami po prostu nie mogę uruchomić aplikacji, żadnych. Uruchomione wcześniej działają bez problemu, ale nie da się uruchomić nowych programów, menedżer zadań również nie działa.
Przy próbie uruchomienia pojawia się kółko przy kursorze i po chwili znika i nic się nie dzieje.
Jedynym ratunkiem jest ponowne uruchomienie systemu :(
Vista.
Jak mogę sobie z tym poradzić? Ad-aware nie dało rady
Virtus360
21-08-2011, 13:50
Hi, nie moge odtwarzac muzyki ani filmow na wrzucie, a mam zainstalowana jave 6 (update 26, 32 bitowa) i najnowsza wersje flasha. (Windows 7)
Hi, nie moge odtwarzac muzyki ani filmow na wrzucie, a mam zainstalowana jave 6 (update 26, 32 bitowa) i najnowsza wersje flasha. (Windows 7)
To fajnie.... Robiłeś formata, wcześniej Ci działało, jaki błąd Ci wyskakuje? 0pisz problem...
Virtus360
25-08-2011, 14:12
To nowy komputer, nie formatowalem. Problem tkwi w tym, ze klikam na play i nic sie nie dzieje, nie otrzymuje zadnej tablicy z bledem, czy czegokolwiek. Nie zadnych oznak bledu (z wyjatkiem, ze nie mozna wlaczyc muzyki), wszystko wyglada tak jak zawsze. Nie ma powiadomien o aktualizacjach, cookies.
@Down
Juz dziala, ale thx.
Lord Dreathan
25-08-2011, 17:24
To nowy komputer, nie formatowalem. Problem tkwi w tym, ze klikam na play i nic sie nie dzieje, nie otrzymuje zadnej tablicy z bledem, czy czegokolwiek. Nie zadnych oznak bledu (z wyjatkiem, ze nie mozna wlaczyc muzyki), wszystko wyglada tak jak zawsze. Nie ma powiadomien o aktualizacjach, cookies.
Sprobuj na innej przegladarce. Moze masz jakis program typu adblock ktory ma blokowac reklamy, a blokuje filmy itp. Btw czy to komputer ze sklepu z wgranym systemem? Czesto sa one strasznie zasyfione i trzeba czyscic z nie potrzebnych debilizmow ktore sa dodane.
Cześć, ostatnio zaktualizowałem sobie firefoxa do najnowszej wersji i powstał problem z zakładkami. Otóż mam okienko "zakładki", a w tym okienku mam foldery o różnej tematyce np.: boks, youtube, tibia, nauka itp. a w tych folderach mam różne linki, które dodawałem po prostu za pomocą przeciągania linku do tych folderów, a teraz tak zrobić nie mogę. Teraz muszę kopiować link i wklejać i może by było wszystko ok, ale po takim kopiowaniu i wklejaniu ten link ma nazwę: http://forum.tibia.pl/newreHOsbjdgakhgal itp. a nie: "Masz problem z komputerem? Napisz tutaj." Jest to dla mnie dość uciążliwe i chciałbym, aby było jak dawniej. Macie może jakieś rady oprócz powrotu do starszej wersji przeglądarki?
Cześć, ostatnio zaktualizowałem sobie firefoxa do najnowszej wersji i powstał problem z zakładkami. Otóż mam okienko "zakładki", a w tym okienku mam foldery o różnej tematyce np.: boks, youtube, tibia, nauka itp. a w tych folderach mam różne linki, które dodawałem po prostu za pomocą przeciągania linku do tych folderów, a teraz tak zrobić nie mogę. Teraz muszę kopiować link i wklejać i może by było wszystko ok, ale po takim kopiowaniu i wklejaniu ten link ma nazwę: http://forum.tibia.pl/newreHOsbjdgakhgal itp. a nie: "Masz problem z komputerem? Napisz tutaj." Jest to dla mnie dość uciążliwe i chciałbym, aby było jak dawniej. Macie może jakieś rady oprócz powrotu do starszej wersji przeglądarki?
Dziwna sprawa! Jedyne co mi przychodzi do głowy to dodawanie zakładek poprzez kliknięcie na gwiazdkę po prawej stronie paska adresu. Po 1 kliknięciu strona zostaje dodana do zakładek, jeśli klikniesz jeszcze raz to można wybrać folder do którego ma przenieść zakładkę, zmienić nazwę itp.
Na stronie mozilli masz dużo poradników i bardzo dobry FAQ gdzie znajdziesz sposób na zresetowanie ustawień przeglądarki. Powinno pomóc.
Witam,
kupiłem sobie laptopa (Win 7 64 bit)... gram w Tibie na grafice OpenGL, gra świetnie działa, bardzo płynnie, lecz gdy zminimalizuje albo wejde na chwilke do internetu i ponownie wchodze w grę mam czarny ekran i często ( prawie zawsze) pojawia się 'brak odpowiedzi' aplikacji. Na opcjach grafiki DirctX5 i DirectX9 gra niestety lekko się zacina(nie działa płynnie)... próbowałem odpalać Tibie jako administrator itp, lecz nic to nie daje. Proszę o pomoc!
Lord Dreathan
28-09-2011, 19:02
Witam,
kupiłem sobie laptopa (Win 7 64 bit)... gram w Tibie na grafice OpenGL, gra świetnie działa, bardzo płynnie, lecz gdy zminimalizuje albo wejde na chwilke do internetu i ponownie wchodze w grę mam czarny ekran i często ( prawie zawsze) pojawia się 'brak odpowiedzi' aplikacji. Na opcjach grafiki DirctX5 i DirectX9 gra niestety lekko się zacina(nie działa płynnie)... próbowałem odpalać Tibie jako administrator itp, lecz nic to nie daje. Proszę o pomoc!
Nie gram od dawna, ale moze ograniczne liczby FPS w tibii pomoze? Ale cos mi chodzi po glowie ze z ktoryms patchem i tak to zmienili na 35.
balbinka019
24-10-2011, 09:24
A mnie się komputer popsuł, korzystam teraz z pożyczonego i nawet pograć nie mogę:(
blindprzemek
12-11-2011, 11:01
pierwszy raz na forum nie krzyczec xd
mam taki problem a otoz nie moge zainstalowac tibi na kompie poniewaz nie mam uprawnien admina i jego hasla a jego zdobycie jest aktualnie niemozliwe.
czy macie jakies pomysly zabym mial tibie na kompie np. jakby ktos mi wyslal juz zainstalowana w folderze albo cos takiego czekam na odp z gory thx
Lord Dreathan
12-11-2011, 20:22
pierwszy raz na forum nie krzyczec xd
mam taki problem a otoz nie moge zainstalowac tibi na kompie poniewaz nie mam uprawnien admina i jego hasla a jego zdobycie jest aktualnie niemozliwe.
czy macie jakies pomysly zabym mial tibie na kompie np. jakby ktos mi wyslal juz zainstalowana w folderze albo cos takiego czekam na odp z gory thx
Poza wyslaniem zainstalowanej tibii ( nie wiem czy dziala na zasacie copy/paste) to nie przychodzi mi nic innego do glowy. Chyba ze poczekasz na flash clienta:P
blindprzemek
13-11-2011, 22:44
Poza wyslaniem zainstalowanej tibii ( nie wiem czy dziala na zasacie copy/paste) to nie przychodzi mi nic innego do glowy. Chyba ze poczekasz na flash clienta:P
a moglby ktos z was wyslac tą tibie zainstalowana w folderze z gory thx
pisac na gg gdy dostepny 33955911
blindprzemek
13-11-2011, 23:49
wpadlem na pewien pomysl odnosnie tego ze nie moge zainstalowac tibi na swoim kompie, a wiec tak czy ktos z was by mogl wrzucic tibie na jakis serwer zebym mogl to pobrac albo cos takiego ale tibia ktora mi wejdzie musi byc taka "musi byc w formacie RAR i musi byc tak ze jak rozpakuje to moge grac bez zadnych instalacji" z gory dziex panowie pomozcie :D bo juz tydzien szukam rozwiazania i nie moge znalezc.. pisac tu lub gg 33955911:(
wpadlem na pewien pomysl odnosnie tego ze nie moge zainstalowac tibi na swoim kompie, a wiec tak czy ktos z was by mogl wrzucic tibie na jakis serwer zebym mogl to pobrac albo cos takiego ale tibia ktora mi wejdzie musi byc taka "musi byc w formacie RAR i musi byc tak ze jak rozpakuje to moge grac bez zadnych instalacji" z gory dziex panowie pomozcie :D bo juz tydzien szukam rozwiazania i nie moge znalezc.. pisac tu lub gg 33955911:(
Nie bedzie to dzialac. Musisz zainstalowac na swoim komputerze.
Jedyne rozwiazanie w twoim przypadku to zlamac haslo do administratora i z jego poziomu zainstalowac sobie tibie. Albo grac we flashu (ale czy to dziala na koncie z ograniczonymi mozliwosciami to nie wiem). A jak zlamac haslo to zalezy od systemu i odpowiedzi poszukaj sobie na google.
Będzie działać bez problemów, nie jest pierwszym, który chce wypróbować ten sposób :). Niestety, nie mam jak obecnie pomóc, nie posiadam żadnej zainstalowanej tibii. Jak dostanę*się do jakiegoś windowsa to ci wyślę.
Duch Niespokojny
14-11-2011, 01:19
a moglby ktos z was wyslac tą tibie zainstalowana w folderze z gory thx
pisac na gg gdy dostepny 33955911
Pewnie się szybko znajdzie chętny, który Ci ją wyśle razem z jakimś bonusem*
*Keyloggerem, jeśli ktoś nie załapał
Upload ode mnie bez bonusów:
http://speedy.sh/drAFA/Tibia . zip
Usuń spacje przed i po kropce.
blindprzemek
15-11-2011, 01:17
Upload ode mnie bez bonusów:
http://speedy.sh/drAFA/Tibia . zip
Usuń spacje przed i po kropce.
hmm a czysty ten plik bo sie troszke boje
Przeskanuj sobie: http://virusscan.jotti.org/pl
Lecz skoro wrzucił go moderator to powinien być czysty :).
blindprzemek
15-11-2011, 14:28
Przeskanuj sobie: http://virusscan.jotti.org/pl
Lecz skoro wrzucił go moderator to powinien być czysty :).
ok wysztko czyste WIELKIE DZIĘKI ludzie wszystko dziala
blindprzemek
15-12-2011, 18:25
i znowu mam problem poniewaz jak wyzej pisalem to musze miec tibie w formacie zip i problem w tym ze po zimowy update musze znow szukac najnowszej wersji i moja prosba jest taka czy moglby ktos wrzucic na jakis serwer tibie w formacie ZIP po najnowyszm zimowym update? z gory dzieki.
adareczek
20-12-2011, 00:06
mój komp nie ogarnia tibi zawiesza się ciagle przez co mam kicka :(
mam ten sam problem co ww
ile zasysa ramu google chrome ?
ile zasysa ramu google chrome ?
Google Chrom zużywa ok. 25mb ram (przy otwartej jednej karcie!)
natomiast przy otwartych 10 kartach, owa przeglądarka potrzebuje ok 154 mb wolnej pamięci ram.
tomo-rox
26-12-2011, 13:02
Witam!
Od pewnego czasu pojawia mi się bluescreen który uniemożliwia mi włączanie komputera ;/ co mam robić poniżej link do screenów jak to mniej więcej to wygląda ; /
http://imageshack.us.../dsc00321o.jpg/
Naprawdę prosiłbym o pomoc ! :-|
Witam Wszystkich,mam problem nie tyle z komputerem co z gra,Tibia.
Gram na Linuxsie,do 20.12.2011 wszystko bylo w porzadku,niestety pozniej po zalogowaniu sie na gre sciaga mi sie jakas nowa wersja,i na tym koniec,wyskakuje okienko "Error".Moze chaotycznie to napisalam,prosze o poprawke,ale także o szybka odpowiedz :(
Spróbuj ręcznie ściągnąć nową wersję i ją zainstalować (z tibia.pl (http://www.tibia.pl/strona/download-tibia), tibia.com).
Stoper123
27-12-2011, 12:14
Witam,
mam problem ze swoim HP Mini, chodzi o klawisze: f1, f2, f3, f4, f5 ... itd. mianowicie chodzi o to, że każdemu z nich przypisana jest jakaś funkcja np. f1 - pomoc, f2 - przyciemnienie obrazu, f3 - przyciemnienie obrazu ... itd. Do Tibii jak wiadomo potrzebne są te klawisze (każdy wie do czego), chciałbym jakoś te skróty wyłączyć, bo np. pod f12 - mam włącznik/wyłącznik wi - fi więc jeżeli go nacisnę to po prostu wyrzuca mnie z gry ;] Więc proszę o dokładną instrukcję jak je wyłączyć lub też jak zmienić je na klawisze "funkcyjne", czyli uruchamiane są dopiero po naciśnięciu przycisku "fn". Proszę o pomoc :))
Pozdrawiam.
Nitro Evil$
16-02-2012, 11:28
Wszystko odsyłają mnie do tego tematu, że to pomocni, tu pomogą.. no ok, zobaczymy :)
Konfg
Sempron 2200 1500mhz
1700 RAMu (3 kości)
Ati Radeon HD 2600 xt 256mb pod agp
Swieżo po formacie, windows MX 8.1, 1440x900, 32 bity system
najnowsze sterowniki do karty graficznej, directx 9.0c itp
W grze mało fps bo 20-30,
Podczas chodzenia wszystko przeskakuje skokowo, a nie płynnie
(nie, to nie są lagi, mówie o teksturkach itp)
A jak wejdę w grupke 5 dark magician np które wala obszarowo, to PC ma taki zamuł że odswieża mi hity co 3sekundy
Na laptopie (1400mhz,512ram,64grafa) nie było takich problemów.
Podejrzewam że procesor jest za słaby by uciągnąć tyle ramu i tą grafike
Bo parę lat temu miałem Pc też z sempronem 2200, ale z 512ram i grafiką geforce2 mx400 i wszystko było ok.
W dodatku tibia + coś(gg czy przeglądarka, winamp) to zabójstwo, teraz ledwo co napisałem tego posta, tibia w tle.
Żeby uniknąć nie potrzebnych pytan:
-Nie mam programów w autostarcie
-nie mam nie potrzebnych rzeczy w menadzerze zadań
-CC cleaner na bierząco
-Ten windows to sprawdzona rzecz, miałem go zawsze na wszystkich PC
-Zasilacz nowy, tracer highlander silent 450w
-Najlepiej idzie na directx9, trochę gorzej na openGL, a na DX5 porażka
Pozdro
@Nitro Evil$
Zobacz czy masz wyłączoną synchronizację pionową w ustawieniach karty graficznej.
Ile % procesora wykorzystuje u Ciebie tibia*****
Poza tym sprawdź temp. procesora, karty graficznej jakimś programem np. SpeedFan.
Nitro Evil$
16-02-2012, 21:25
@Erol
Zapodam screeny, bo ja się w tym nie połapie :D
W dodatku teraz komp ma taki zamuł (a włączona jest tylko przeglądarka, i 3 karty - forum.tibia.pl i 2 imageshacki) a żeby zamknąć karte to co najmniej 5 sekund zajmuje :o a samo pisanie tego posta do najłatwiejszych nie należy..
Speedfan, włączona mozilla,tibia i winamp
http://img860.imageshack.us/img860/8601/tempmozillawimamptibia.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/860/tempmozillawimamptibia.jpg/)
Procek w menadzerze, podczas włącznej tibii, mozilli, i winampie.
Ale z tego co pamiętam, zawsze menadzer przy tibii mi pokazywał 100% nawet widać skok % na wizualizacji.
http://img9.imageshack.us/img9/2838/procekmozillawinamptibi.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/9/procekmozillawinamptibi.jpg/)
Karta
http://img190.imageshack.us/img190/8057/kartar.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/190/kartar.jpg/)
http://img803.imageshack.us/img803/3404/everestn.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/803/everestn.jpg/)
Na screenach jest wszystko dobrze oprócz tego, że procek pracuje w 100%. W ustawieniach gry w grafice ustaw framerate na 30-35.
Czy przed formatem był podobny problem? Jeśli nie to spróbuj zainstalować te same sterowniki co wcześniej.
Zrób test 3dmarkiem, bo coś za mało fpsów masz jak na taką grafike.
Nitro Evil$
16-02-2012, 22:33
FPSy mam ustawione na max 50
A i tak jak widać na screenach, jest po 15.
Komputer niedawno kupiłem, nie dostałem do niego żadnej plytki wszystkie stery musiałem posciągać, więc od kiedy go mam jest problem.
No ale jak pisałem, wcześniej grałem na dużo słabszym lapku, i było 100% lepiej
Właśnie ściągam 3d marka i zobaczymy :)
Lord Dreathan
18-02-2012, 01:12
Slyszalem o tej karcie wiele niepochlebnych opinii. Zwlaszcza o wydaniu AGP. Ale zeby sie tibia ciela?
Napisz dokladnie jakie stery instalowales . Catalist? Ktora wersja?
Z poczatku myslalem, ze moze ktos sie bawil w OC i po prostu masz takie objawy, ale predkosc proca jest ok.
Dla pewnosci, sprawdz jaka liczbe FSB pokazuje w biosie. Windows czy tam everst pokazuje u Ciebie 167, nominalnie ten procesor ma 166 mHZ. Jako ze nigdy nie bawilem sie profesjonalnie w OC to:
a) sprawdz czy mozna obnizyc FSB z 167 na 166
b) na moj poziom wiedzy o OC , to nie da sie o 1 mhz zmienic FSB. A nawet jesli tak, to nie powinno to wplywac na zachowanie proca.
bardzo bym prosil aby ktos wrzucil na speedy shar itp. tibie 9.44 w formacie zip (brak hasla do administratora ktore uniemozliwia aktualizowanie starszych wersji tibii) z gory dziekuje ;)
Tovob Lard
21-06-2013, 16:06
Witam, mam problem z clientem. Chciałem wrócić do gry w tibie po 7 latach, jednak mam tzw freezy, nie jest to napewno związane z łączem internetowym bo inne mmo śmigały normalnie (wow, wot, warhammer online), problem napewno nie jest związany też z konfiguracją laptopa
(Procesor: Intel Core™ i7-363QM 4 x 2.40 GHz
Intel Ivy Bridge
Turbo Boost 8 x 3.40GHz 6MB Cache
Intel Hyper-Threading 4 x 3.10 GHz
Dysk twardy: 640GB SATA II
Pamięć ram: 16GB RAM DDR3 1333MHz
Matryca: 17 z hakiem" 1366x768 LED
Grafika: NVIDIA GeForce™ GTX660M 2GB DDR5)
Czytałem dużo w podobnych tematach i próbowałem następujących czynności(windows 8)
a) priorytet ustawiony na "wysoki"
b) zgodność z xp z service pack, win98 i ME
c) ustawianie dx9, dx5, opengl, zmienianie framerate
d) włączanie clienta jako administrator
e) w panelu sterowania zmieniłem ustawienia klawiatury
f) ustawiałem, żeby gra korzystała z zintegrowanej karty graficznej/ gforca nvidii
Dodam, że mam najnowsze sterowniki wszystkiego co mam w tym pudle, dx też mam najnowszego, ponadto laptop radzi sobie z najnowszymi grami, jak gram w tibie używając przeglądarki gra chodzi normalnie, płynnie.
Podsumowując, czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Z góry dziękuję za pomoc.
DamianTomaszewski80
04-07-2013, 08:25
Fajnie, że jest miejsce, w którym można uzyskać poradę dotyczącą komputera :) pozdrawiam
Masz setki innych for, na których możesz szukać porady. Tu raczej dzieciarnia siedzi...
Witam, tak wygląda okienko Tibii u mnie
http://img11.imageshack.us/img11/6104/wdnp.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/11/wdnp.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Ma ktoś jakiś pomysł czemu tak jest?
Niestety nie pomogło. Dodam, że na OpenGL jest idealnie, tylko jakieś 60 fps i to mnie irytuje.
Przeinstaluj Directx i stery od grafiki.
Niestety żadnej zmiany :(
Nie mam już pomysłów. Może reinstal tibii?
Jaką masz grafikę?
Tibię reinstallowałem. Grafika to NVIDIA GeForce GT 330M with CUDA w lapku.
Daj PPM na Tibie > Uruchom z procesorem graficznym > Procesor NVIDIA o dużej wydajności.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.