zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem? Napisz, tutaj.

Stron : 1 2 3 [4] 5 6 7 8

Zalgadis
30-12-2007, 23:53
U mnie tak się nieda coś :s

Donas
01-01-2008, 13:28
Spróbuj przywracania przez Start > Akcesoria > Narzędzia systemowe > Przywracanie Systemu, chociaż wątpię aby to pomogło. Jeśli nie robiłeś obrazu dysku - format.

szymek00
01-01-2008, 19:08
sdgfqerwcge5wrhvcerta5hcxarsdhcasrhacrxcx

Dego
02-01-2008, 17:05
macie może jakiś program lub cos kolwiek innego, co pokazało by mi jaka najlepsza karta graficzna podejdzie pod moja płyte główna (nie jest ona najnowsza [mam nadzieje ze wiecie co to znaczy])

@Down mi ciebie tez
nie czytasz uwaznie?
lub cos kolwiek innego, co pokazało by

cokolwiek innego oznacza tu jakis np spis plyt i propozycja nejlepszej karty etc.

czytanie ze zrozumieniem plx?

Batman666
02-01-2008, 17:20
@up
lol, myslisz ze sa programy ktore ci powiedza jaka karta graficzna pasuje ci do plyty glownej hahaahahahaah zal mi cie :)

Skurka
03-01-2008, 14:17
Każda karta pasującą do złącza karty graficznej twojej płyty głównej o ile nie jest jakimś demonem wymagającym osobnej elektrowni (co było skutkowało wymianą zasilacza na trochę silniejszy o ile masz jakiś słabiutki)

Nytalith
03-01-2008, 17:42
macie może jakiś program lub cos kolwiek innego, co pokazało by mi jaka najlepsza karta graficzna podejdzie pod moja płyte główna (nie jest ona najnowsza [mam nadzieje ze wiecie co to znaczy])

@Down mi ciebie tez
nie czytasz uwaznie?
lub cos kolwiek innego, co pokazało by

cokolwiek innego oznacza tu jakis np spis plyt i propozycja nejlepszej karty etc.

czytanie ze zrozumieniem plx?

sciagnij programik cpu-z (zakladka mainboard, pole graphics interface). Lub gpu-z (tam gdzies bedzie zlacze ;) nie mam pod reka tego programiku zeby sprawdzic gdzie dokladnie).

Jak juz bedzieszmial zlacze to kazda grafa zbudowana w oparciu o to zalcze. Tyle ze jest jeszcze kwestia sensu zakupu danej grafy - moze ja hamowac procesor itp. Najlepiej napisz swoj config to sie cos dobierze.
No i problem zasilacza - jak znam zycie jakis no name ktory moze puscic calego kompa z dymem. Jesli to mozliwe to sprawdz rowniez jaki masz zasilacz (marke i moc)

Zalgadis
10-01-2008, 20:48
na moim komputerze skrót klawiszowy ctrl+alt+delete niedziała
Czym to może być spowodowane i jak to naprawić?

Patton
10-01-2008, 20:51
Potrzebuje Sterownikow Do Karty Graficznej >>sparkle 8600gt 256d3

żyłka: Nie dziala ten link!!!!

Żyłka
10-01-2008, 20:53
http://pl.download.nvidia.com/Windows/169.21/169.21_forceware_winxp_32bit_international_whql . e x e

Zalgadis
10-01-2008, 21:23
żyłka: Nie dziala ten link!!!!

A spacje między e x e usunołeś?
:P
3 up moja prośba jest ;p

Holitarinioo
12-01-2008, 17:06
Witam.
Mam problem z głośnikami Logitech X-530 5.1
moja płyta głowna Asus k8N i Realtek AC97 Audio dźwiękówka ;p
Wiem ,że obsługuje 7.1 głośniki ale nie wiem co się dzieje jak zmieniam na 5.1 to i tak nie działają all tylko subufer i 2-lewy prawy z przodu.centralny nie działa i dwa z tyłu tez -.-X(X(X(X(X(X(X(

Prosiłbym o pomoc,z góry dziękuje. :(:(:(:confused::confused::confused:

MasterTusk
12-01-2008, 17:15
Ja mam nie tyle co problem a pytanie:

Idzie przejrzec gdzies historię pobranych plików z gadu gadu od innych użytkowników?

Voon
12-01-2008, 20:53
Heh, mam problem z płytką (z muzyką), kiedy wkładam płyte do napędu to albo komp jej nie czyta a jak już zauważy to sie restartuje. Wie ktoś z was co jest przyczyną? Nie chce pobierać plików z neta skoro płytka leży i sie kurzy.

Raflas
12-01-2008, 22:42
Witam. Mam problem, a mianowicie chodzi o mój internet. Podczas gry w tibie lubi się on sam wyłączać, a żeby się włączył to muszę zresetować komputer. Dzieje się to różnie, raz po kilku h grania a raz po kilku minutach, niby nic specjalnego ale nie pozwala mi to bezstresowo grać w Tibie. Gdy rozmawiam przez skype czasem dzieje się podobnie. Jeśli by ktoś wiedział w czym jest rzecz proszę o pisanie tutaj lub wysłanie pw. Z góry dzięki :)

Arcan
14-01-2008, 21:27
Korzystam z Windowsa Vista, mój problem polega na tym, że gdy raz uruchomiłem aplikację, to mogę ją zmodyfikować dopiero po ponownym uruchomieniu komputera. Zajmuję się programowaniem w języku C++ i podczas kompilacji programów, plik nie może zostać nadpisany, o czym wspomniałem powyżej. Ogromnie niewygodne jest uruchamianie ponownie komputera po każdym dokonaniu zmian w programie. Myślę, że Microsoft pomyślał o programistach i pewnie istnieje sposób zmiany tej denerwującej opcji (braku możliwości modyfikacji po uruchomieniu).
Jak mogę pozbyć się tego problemu?
Proszę o pomoc, pozdrawiam
Arcan

@edit
Dostałem warna, więc napisałem tu posta. Jaki to właściwie ma sens jeśli czekam już 3 dni i ani jednej odpowiedzi? Po co założony jest ten temat?
Temat, powstał aby zredukować, masę zbędnych tematów, dot. oprogramowania, sprzętu, etc.

Jeżeli masz problem, poprostu napisz go TUTAJ, a nie zaśmiecaj forum zbytecznym tematem. Na forum będe, wchodził kilka razy dziennie, więc będe pomagał bieżąco... - licze takze na waszą pomoc.

Pozdrawiam,
JustPlay.

Kilka razy dziennie...

@edit2
Przy próbie usunięcia/modyfikacji pliku wyświetla się informacja "Odmowa dostępu do folderu docelowego", a niżej "Musisz mieć uprawnienia do wykonania tej operacji". Dodam, że posiadam konto Administratora.

PatrykSSS
20-01-2008, 23:06
Mój komputer często powoli chodzi jak właczam opere lub inne przeglądarki trzeba czekac z 10 minut tez czsem odrazu sie włacza ,np.gdy poprzetswaiwm ikony na pulpicie to po resecie są tak jak byly...czasem gg jak klikne zeby sie otworzylo wogole sie nie wlacza tylko pisze brak odpowiedziX( czasem włacze komputer to odrazu sie wiesza itp. Jak mam temu zaradzic nie chce robic formata odrazu mówię!AA.. i ma zainstalown takie cos jak Vista Inspiration Czyli skorke z visty menu itp.. czy to moze cos miec do tych prblemow?

Donas
20-01-2008, 23:49
Mój komputer często powoli chodzi jak właczam opere lub inne przeglądarki trzeba czekac z 10 minut tez czsem odrazu sie włacza ,np.gdy poprzetswaiwm ikony na pulpicie to po resecie są tak jak byly...czasem gg jak klikne zeby sie otworzylo wogole sie nie wlacza tylko pisze brak odpowiedziX( czasem włacze komputer to odrazu sie wiesza itp. Jak mam temu zaradzic nie chce robic formata odrazu mówię!AA.. i ma zainstalown takie cos jak Vista Inspiration Czyli skorke z visty menu itp.. czy to moze cos miec do tych prblemow?
No to spróbuj wyrzucić tę skórkę. Zerknij do poradnika z mojego podpisu, co prawda jest bardziej pod Windows XP, ale może znajdziesz wersję tego programu pod Vistę.

kamykal
23-01-2008, 23:06
Witam :P
Mam mały problem z komputerem... Jeśli w coś gram [w każdej grze nawet jak wchodzę w przeglądarkę] to albo monitor zamienia się w różnego koloru kwadraciki albo paski lub się robi czarny ekran... Bardzo mi to przeszkadza, np. gdy jestem na huncie albo robie co innego i nie zdążę sie zapisać. Komputer albo sie odwiesi albo trzeba go resetować... Nie wiem co może to powodować 3x zawoziłem komputer do serwisu i zawsze problem "wracał" do mnie. Nie wiem co można z tym zrobić, proszę o szybką pomoc. Mam procesor 3ghz, kartę graficzną ATI Radeon X1600 PRO

Donas
24-01-2008, 11:31
Witam :P
Mam mały problem z komputerem... Jeśli w coś gram [w każdej grze nawet jak wchodzę w przeglądarkę] to albo monitor zamienia się w różnego koloru kwadraciki albo paski lub się robi czarny ekran... Bardzo mi to przeszkadza, np. gdy jestem na huncie albo robie co innego i nie zdążę sie zapisać. Komputer albo sie odwiesi albo trzeba go resetować... Nie wiem co może to powodować 3x zawoziłem komputer do serwisu i zawsze problem "wracał" do mnie. Nie wiem co można z tym zrobić, proszę o szybką pomoc. Mam procesor 3ghz, kartę graficzną ATI Radeon X1600 PRO
Nie jestem pewien, ale to co ci się pojawia to są tzw. artefakty. Pojawiają się głównie jeśli nazbyt podkręcisz kartę graficzną. Robiłeś to? Sprawdź też temperatury w Everest Home Edition. Poza tym to może być problem zasilacza.

Masimol
24-01-2008, 18:58
Mam problem otóż od pewnego czasu gdy włączam TIBIĘ wszędzie są jakieś litery i błędy w grafice... nie wiem co zrobić... Wiecie może co jest przyczyną tych problemów?

Donas
24-01-2008, 19:05
Mam problem otóż od pewnego czasu gdy włączam TIBIĘ wszędzie są jakieś litery i błędy w grafice... nie wiem co zrobić... Wiecie może co jest przyczyną tych problemów?
Jeśli możesz, zrób przykładowy zrzut ekranu. I tak jak post wyżej - to pewnie artefakty. Kręciłeś kartę graficzną?

Masimol
24-01-2008, 19:14
screen nie chce wejść

Zalgadis
25-01-2008, 21:41
Ja mam problem niewiem czym spowodowany
Wchodzę w mój komputer, chce otworzyć dysk C: i wyskakuje komunikat "System windows niemoże odnaleźć pliku " Copy . e x e " Upewnij się ,że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie Aby wyszukać plik wejdz w start i szukaj "
wie ktoś co robić?

Idzikowy
26-01-2008, 12:55
Mam pewnien problem , a mianowisie : Gdy odpalam tibia po jakis 15 min. grania wyłancza mi sie komp i pokazuje mi sie na ekranie taka niebieska plansza z białymi napisami .

Z czym to jest związane ?
Jak to naprawić ?

Donas
26-01-2008, 13:26
Ja mam problem niewiem czym spowodowany
Wchodzę w mój komputer, chce otworzyć dysk C: i wyskakuje komunikat "System windows niemoże odnaleźć pliku " Copy . e x e " Upewnij się ,że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie Aby wyszukać plik wejdz w start i szukaj "
wie ktoś co robić?
#1 KLIK (http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=83040)
#2 KLIK (http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=124261)
#3 KLIK (http://forums.techguy.org/malware-removal-hijackthis-logs/491823-solved-windows-cannot-find-copy.html)

Potęga googli. Mniej niż 10 sekund szukania.
Mam pewnien problem , a mianowisie : Gdy odpalam tibia po jakis 15 min. grania wyłancza mi sie komp i pokazuje mi sie na ekranie taka niebieska plansza z białymi napisami .

Z czym to jest związane ?
Jak to naprawić ?
Niebieski ekran pojawia się najczęściej przy problemach z hardware. Podaj treść komunikatu STOP - szczególnie zależy na kodzie błędu, to takie coś jeśli dobrze pamiętam, co wygląda mniej więcej w ten sposób: 0x0000000000.

lante
26-01-2008, 14:23
Witam...Mam duży problem... Kupiłem nowy komputer naprawdę nie jest szmelcem i mam problem ten komputer ma z miesiąc i...jak kikam ikonkę tibi ciach reset wyskakuje taki bład na caly ekran w niebieskim tle...Tak wiem powinienem isc na forum zwiazane z informatyka ale tam tez pytam sie o porady i sie nie sprawdzaja a ze to jest forum "Tibi" to moze tez ktos mial taki problem jak ja i roradzi mi jak to rozwiac...A tak na marginesie jak mialem stary komp tez tak sie dzialo kupilem nowy i znowu to samo ze strarego kompa jest tylko karta sieciowa i nagrywarka...

Sza'hel
26-01-2008, 14:28
Czasami jak klikam kilka razy w byle co 2 razy w ciągu 3 sekund,komputer wariuje(bardziej google desktop)i włącza kilka tysięcy ie,przeszkadza to i przez to często ginę w maplu

lololol
26-01-2008, 17:14
@up

spyware jakis

Arcan
26-01-2008, 17:23
Witam...Mam duży problem... Kupiłem nowy komputer naprawdę nie jest szmelcem i mam problem ten komputer ma z miesiąc i...jak kikam ikonkę tibi ciach reset wyskakuje taki bład na caly ekran w niebieskim tle...Tak wiem powinienem isc na forum zwiazane z informatyka ale tam tez pytam sie o porady i sie nie sprawdzaja a ze to jest forum "Tibi" to moze tez ktos mial taki problem jak ja i roradzi mi jak to rozwiac...A tak na marginesie jak mialem stary komp tez tak sie dzialo kupilem nowy i znowu to samo ze strarego kompa jest tylko karta sieciowa i nagrywarka...

Z tego co mówisz jest to Blue Screen. Korzystasz z Windows Vista? Jaki jest kod wyświetlanego błędu?

Rivix'o
26-01-2008, 23:34
witam wszystkich kazali mi tu napisac wiecd pisze ;d
gdy weszlem dzis na tibie odrazu mialem lagi nie wiedzialem o co chodzi bo nigdy ich nie mialem o tej moze <rano> wylaczylem za 1h znowu weszlem i dalej to samo weszlem na menadzr zadan a tam od h... procesow Iexplorer wylaczylem wszystkie i lagi przestaly lecz procesy te co jakis czas powracaja ;/

Sza'hel
27-01-2008, 01:08
@up

spyware jakis

Spy Ware i ustawienie w desk topie 2 kliki w 3 sekundy

Donas
27-01-2008, 03:32
witam wszystkich kazali mi tu napisac wiecd pisze ;d
gdy weszlem dzis na tibie odrazu mialem lagi nie wiedzialem o co chodzi bo nigdy ich nie mialem o tej moze <rano> wylaczylem za 1h znowu weszlem i dalej to samo weszlem na menadzr zadan a tam od h... procesow Iexplorer wylaczylem wszystkie i lagi przestaly lecz procesy te co jakis czas powracaja ;/
Daj logi z hijackthis i ściągnij demko Kaspersky'ego, zaktualizuj i przeskanuj system. Pewnie podłapałeś jakiś syf.

lante
27-01-2008, 10:09
Procek:CPU Intel Dual Core E6550 2.33 GHz
Ram:RAM DDR2 1GB 800MHz
Zasilacz: Feel 3 400W

Asus 8600GT 256MB

A blad ktory wyskakuje to:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Mam XP

Stop 0x0000000A lub IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Proces lub sterownik trybu jądra próbował uzyskać dostęp do obszaru pamięci bez
autoryzacji. Ten błąd Stop zazwyczaj powodowany jest przez uszkodzone lub niekompatybilne urządzenie albo oprogramowanie. Nazwa będącego sprawcą sterownika urządzenia często ukazuje się w komunikacie o błędzie Stop i może dostarczyć ważnych wskazówek do rozwiązania problemu.

Arrow Rozwiązanie: Jeżeli komunikat wskazuje na konkretne urządzenie lub kategorię urządzeń, spróbuj usunąć lub wymienić urządzenia z tej kategorii. Jeżeli ten komunikat błędu Stop pojawi się podczas instalacji lub procedury aktualizacji systemu, możesz podejrzewać niekompatybilny sterownik, usługę systemową, skaner wirusów, program do wypalanie płyt CD lub program do tworzenia kopii zapasowych. Jeśli błąd pojawia się np. po dodaniu nowej karty rozszerzeń, należy usunąć kartę i sprawdzić czy BSOD nadal się pojawia. Rozwiązaniem może być także instalacja najnowszych sterowników kompatybilnych z WinXP.

olej92
27-01-2008, 10:32
Od pewnego czasu gdy gram w Tibie jak expie robi sie bialy ekran tibii i wyskakuje "zakoncz teraz" i wylacza mi tibie..mam Viste 1GB Ram karte Nvidia 7400 (LAPTOP!) robilem reinstall itp... wsyzstko .. i juz nie mam pomyslow ... co sie dzieje?

Jak temu zaradzic?

Donas
27-01-2008, 11:49

Asus 8600GT 256MB

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Mam XP

autoryzacji. Ten błąd Stop zazwyczaj powodowany jest przez uszkodzone lub niekompatybilne urządzenie albo oprogramowanie. Nazwa będącego sprawcą sterownika urządzenia często ukazuje się w komunikacie o błędzie Stop i może dostarczyć ważnych wskazówek do rozwiązania problemu.

Arrow Rozwiązanie: Jeżeli komunikat wskazuje na konkretne urządzenie lub kategorię urządzeń, spróbuj usunąć lub wymienić urządzenia z tej kategorii. Jeżeli ten komunikat błędu Stop pojawi się podczas instalacji lub procedury aktualizacji systemu, możesz podejrzewać niekompatybilny sterownik, usługę systemową, skaner wirusów, program do wypalanie płyt CD lub program do tworzenia kopii zapasowych. Jeśli błąd pojawia się np. po dodaniu nowej karty rozszerzeń, należy usunąć kartę i sprawdzić czy BSOD nadal się pojawia. Rozwiązaniem może być także instalacja najnowszych sterowników kompatybilnych z WinXP.
http://www.idg.pl/porada/86305.html

Spróbuj tego. Ja bym stawiał na sterowniki karty graficznej, ale najlepiej sprawdź czy to wina jakichkolwiek sterów przez tryb awaryjny - wciskaj F8 podczas startu Windy i wybierz "Tryb awaryjny". Jeśli tam też pojawia się BSOD, to prawdopodobnie masz trafiony sprzęt.

Sza'hel
27-01-2008, 11:51
Jak usunąć plik z rejestru,ponieważ przez przypadek usunełem folder z Guild Wars a chciałem jeszcze raz pograć a piszę że mam grę

Donas
27-01-2008, 11:54
Jak usunąć plik z rejestru,ponieważ przez przypadek usunełem folder z Guild Wars a chciałem jeszcze raz pograć a piszę że mam grę
Chyba najszybciej będzie tak: uruchom > regedit. Z menu Edycja wybierz Znajdź i wpisz Guild Wars. Jak znajdzie jakiś klucz, to kasuj. Chyba, że się boisz, bo zabawa w rejestrze może być zgubna, to skorzystaj z jakiegoś programu do czyszczenia rejestru, powinien skasować pozostałości po grze.

Nytalith
27-01-2008, 12:38

Asus 8600GT 256MB

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Mam XP

ja bym sie tu doszukiwal problemu sprzetowego, sprawdz stabilnosc kompa, glownie ramu. Programiki orthos, i memtest.
Zmienic zasilacza na cos pewnego tez by nie zaszkodzilo.

Rivix'o
27-01-2008, 12:51
Prosze oto log z hijacka

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag*****
C:\WINDOWS\services*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\1.2.1128.5462\G oogleToolbarNotifier*****
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****
C:\WINDOWS\system32\wscntfy*****
C:\WINDOWS\system32\wuauclt*****
C:\WINDOWS\system32\wpabaln*****
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore*****
D:\Tibia\Tibia*****
C:\HijackThis*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag*****" /icon
O4 - HKLM\..\Run: [Windows] C:\WINDOWS\services*****
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\1.2.1128.5462\G oogleToolbarNotifier*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'Default user')
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{38CC7C7F-7FB9-4700-85B2-22ADC20A7C0D}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{38CC7C7F-7FB9-4700-85B2-22ADC20A7C0D}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{38CC7C7F-7FB9-4700-85B2-22ADC20A7C0D}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService*****

Donas
27-01-2008, 16:38
Prosze oto log z hijacka

Running processes:
C:\WINDOWS\services*****
C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\1.2.1128.5462\G oogleToolbarNotifier*****
C:\WINDOWS\system32\wpabaln*****
D:\Tibia\Tibia*****
C:\HijackThis*****

O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag*****" /icon
O4 - HKLM\..\Run: [Windows] C:\WINDOWS\services*****
O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\1.2.1128.5462\G oogleToolbarNotifier*****
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'Default user')
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{38CC7C7F-7FB9-4700-85B2-22ADC20A7C0D}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{38CC7C7F-7FB9-4700-85B2-22ADC20A7C0D}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{38CC7C7F-7FB9-4700-85B2-22ADC20A7C0D}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService*****
Owntibia na godzinie dwunastej.
- C:\WINDOWS\services*****
- O4 - HKLM\..\Run: [Windows] C:\WINDOWS\services*****

To do wywalenia. Ale nie wiem czy pomoże z twoim problemem.

olej92
28-01-2008, 23:06
Od pewnego czasu gdy gram w Tibie jak expie robi sie bialy ekran tibii i wyskakuje "zakoncz teraz" i wylacza mi tibie..mam Viste 1GB Ram karte Nvidia 7400 (LAPTOP!) robilem reinstall itp... wsyzstko .. i juz nie mam pomyslow ... co sie dzieje?

Jak temu zaradzic?

Nadrill
28-01-2008, 23:24

Jak temu zaradzic?

Vista + Laptop = nieobliczalne combo
Kumpel miał podobny problem, ale nie z Tibią - pomógł powrót do XP.

Trompac
29-01-2008, 18:39

Jak temu zaradzic?

To 1GB wszystko wyjaśnia. 2 opcje dokupić RAM do 2GB lub kupić XP.

lante, wejdź do swojego tematu w dziale Inne, który załozyłeś i tam ci zrobiłem wszystko co musisz zrobić.

lante
31-01-2008, 21:43
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 20:42:05, on 2008-01-31
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
C:\WINDOWS\RTHDCPL*****
C:\Program Files\ASUS\GamerOSD\GamerOSD*****
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
C:\Program Files\Winamp\winampa*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched*****
C:\Program Files\Search Settings\SearchSettings*****
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32*****
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor*****
C:\Program Files\Winamp Remote\bin\OrbTray*****
C:\WINDOWS\system32\acs*****
C:\Program Files\SMC\SMCWPCI-G 54Mbps Wireless PCI adapter\Monitor*****
C:\Program Files\Winamp Remote\bin\Orb*****
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
C:\WINDOWS\system32\devldr32*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService*****
C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr*****
C:\Program Files\Tibia\Tibia*****
C:\Program Files\Tibia Auto\tibiaauto*****
C:\Program Files\Winamp\winamp*****
C:\WINDOWS\system32\NOTEPAD*****
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.yahoo.com
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://www.yahoo.com
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.yahoo.com
O2 - BHO: Yahoo! Companion BHO - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\ycomp5_6_0_1.d ll
O2 - BHO: Winamp Toolbar BHO - {25CEE8EC-5730-41bc-8B58-22DDC8AB8C20} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll
O2 - BHO: DealioBHO Class - {6A87B991-A31F-4130-AE72-6D0C294BF082} - C:\Program Files\Dealio\kb125\Dealio.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O2 - BHO: SearchSettings Class - {E312764E-7706-43F1-8DAB-FCDD2B1E416D} - C:\Program Files\Search Settings\kb125\SearchSettings.dll
O3 - Toolbar: &Yahoo! Companion - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\ycomp5_6_0_1.d ll
O3 - Toolbar: Winamp Toolbar - {EBF2BA02-9094-4c5a-858B-BB198F3D8DE2} - C:\Program Files\Winamp Toolbar\winamptb.dll
O3 - Toolbar: Dealio - {E67C74F4-A00A-4F2C-9FEC-FD9DC004A67F} - C:\Program Files\Dealio\kb125\Dealio.dll
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL*****
O4 - HKLM\..\Run: [JMB36X IDE Setup] C:\WINDOWS\JM\JMInsIDE*****
O4 - HKLM\..\Run: [36X Raid Configurer] C:\WINDOWS\system32\JMRaidSetup***** boot
O4 - HKLM\..\Run: [ASUSGamerOSD] C:\Program Files\ASUS\GamerOSD\GamerOSD*****
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [au] C:\Program Files\Dealio\DealioAU*****
O4 - HKLM\..\Run: [SearchSettings] C:\Program Files\Search Settings\SearchSettings*****
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz***** /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor*****"
O4 - HKCU\..\Run: [Orb] "C:\Program Files\Winamp Remote\bin\OrbTray*****" /background
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****" /nosplash /minimized
O4 - Global Startup: Bluetooth Manager.lnk = ?
O4 - Global Startup: SMCWPCI-G 54Mbps Wireless PCI adapter.lnk = C:\Program Files\SMC\SMCWPCI-G 54Mbps Wireless PCI adapter\Monitor*****
O8 - Extra context menu item: &Winamp Toolbar Search - C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Winamp Toolbar\ieToolbar\resources\en-US\local\search.html
O8 - Extra context menu item: AMV convert tool grab multimedia file - C:\Program Files\MP3 Player Utilities 5.02\AMVConverter\grab.html
O8 - Extra context menu item: Compare Prices with &Dealio - C:\Documents and Settings\RAFAŁ\Dane aplikacji\Dealio\kb125\res\DealioSearch.html
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Dealio - {E908B145-C847-4e85-B315-07E2E70DECF8} - C:\Program Files\Dealio\kb125\Dealio.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Dealio - {E908B145-C847-4e85-B315-07E2E70DECF8} - C:\Program Files\Dealio\kb125\Dealio.dll
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: Atheros Configuration Service (ACS) - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\acs*****
O23 - Service: Ares Chatroom server (AresChatServer) - Ares Development Group - C:\Program Files\Ares\chatServer*****
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
O23 - Service: ATK Keyboard Service (ATKKeyboardService) - ASUSTeK COMPUTER INC. - C:\WINDOWS\ATKKBService*****
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT*****
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService*****
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService*****
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****

--
End of file - 7605 bytes

Moj log prosze o sprawdzenie...:confused:

Gogar
02-02-2008, 01:48
Właściwie, to nie z komputerem, ale z grą.
Ostatnio zacząłem znowu grać w LFS (Life for Speed), ale gdy chcę wejść na serwer główny, żeby połączyć się z jakąś grą, to nie mogę. Podejrzewam, że to wina blokady portów przez router (Linksys WRT54G), wie ktoś, z jakich portów korzysta LFS?
A jeśli w czym innym jest problem, to jak go rozwiązać?
Dzięki z góry ;p

@edit
odblokowałem podst. porty (63392 i 29339), włączyłem wyjątki dla portów i gry w firewallu i nic.
Any idea?

grooe
02-02-2008, 17:12
Witam

Mam problem nie do końca związany z Tibią, ale który uniemożliwia mi gre w nią. Mianowicie co jakis czas 20-30 min , czasami 1h odłącza mi się kabel usb, co za tym idzie internet. Po restarcie komputera wszystko wraca do normy. W ''Dodaj Sprzęt'' Standardowy Kontroler OpenHCD hosta USB mam pod wykrzyknikiem. Wcześniej inne urządzenia związane z USB (Głowny Koncentrator USB itp) również nie działały poprawnie ale ostatnio po wielu próbach udało się je ustabilizować. Lecz nadal internet odłącza sie bardzo często. Probowalem juz wszystkiego , foramtów, przeinstalowań sterowników bez skutku. Prosze bardzo o pomoc, wybaczcie jesli jest to zbyt banale by dac to na forum, ale w tych sprawach jestem zielony i nieweim jak sobie pomoc. Dodam ze mam neostrade, jesli to ważne.

pozdrawiam i licze na pomoc :)

Rainok
02-02-2008, 22:33
Warto kombinowac z Plyta glowna z pci-e x16 i karta graficzna z pci-e 2.0 ? Czy lepiej kupic karte bez pci-e 2.0 ?

Slythia
03-02-2008, 03:08
No to teraz ja... Znow.

Przywiozlam sobie kompa... Cieszylam sie, ze wreszcie sie pobawie.. Lecz znow lipa...

Wlaczam go i cos zaczyna sie dymic... Od razu wylaczylam. Okazalo sie, ze to jedna z kosci ramu (1gb)... Wyjelam - na dwoch pozostalych tez komp sie nie wlaczyl, tylko dwa pikniecia (wiem, cos z ramem). Wlozylam jedna (128) i o dziwo - poszlo! Lecz na tym koniec dobrych informacji... Postanowilam sprobowac z druga (1gb). Wyjelam 128, wlozylam 1gb... Cos zaczelo sie palic i znow dymic. Wyjelam... I znow w to samo miejsce wkladalam te po 128... I albo nic, albo piszczy...
Wyjelam wszystkie... Dwie z trzech maja z 2-3 czarne miejsca (te, gdzie te styki byly), do tego jedna smierdzi.

Dodam, ze mam trzy kosci - dwa po 128 i jeden 1gb.

O co chodzi i co mam zrobic?? Kasy brak...

Gawus
03-02-2008, 10:00
No to teraz ja... Znow.

Przywiozlam sobie kompa... Cieszylam sie, ze wreszcie sie pobawie.. Lecz znow lipa...

Wlaczam go i cos zaczyna sie dymic... Od razu wylaczylam. Okazalo sie, ze to jedna z kosci ramu (1gb)... Wyjelam - na dwoch pozostalych tez komp sie nie wlaczyl, tylko dwa pikniecia (wiem, cos z ramem). Wlozylam jedna (128) i o dziwo - poszlo! Lecz na tym koniec dobrych informacji... Postanowilam sprobowac z druga (1gb). Wyjelam 128, wlozylam 1gb... Cos zaczelo sie palic i znow dymic. Wyjelam... I znow w to samo miejsce wkladalam te po 128... I albo nic, albo piszczy...
Wyjelam wszystkie... Dwie z trzech maja z 2-3 czarne miejsca (te, gdzie te styki byly), do tego jedna smierdzi.

z tego co wiem, to jak sie ma ramy to trzeba miec wszystkie jednkowe, np 2x 256, czy 2x 1gb itd :P Mozliwe ze masz przepiecia na plycie glownej / zasilacz. Plyte masz na dodatkowe oddzielne wejscie 20p + 4p? Bo te 4p to zasilanie RAMU (karty graficznej bodajze tez) na nowyszych plytach glownych. na kompach sie znam pol na pol wiec argh :/

Slythia
03-02-2008, 10:30
z tego co wiem, to jak sie ma ramy to trzeba miec wszystkie jednkowe, np 2x 256, czy 2x 1gb itd :P Mozliwe ze masz przepiecia na plycie glownej / zasilacz. Plyte masz na dodatkowe oddzielne wejscie 20p + 4p? Bo te 4p to zasilanie RAMU (karty graficznej bodajze tez) na nowyszych plytach glownych. na kompach sie znam pol na pol wiec argh :/
Nie musza byc jednakowe. Wczesniej wszystko na tym ukladzie dzialalo. Zasilacz tez odpada, gdyz jednak raz sie wlaczyl, a potem tego juz nie ruszalam...

Szukalam jakiegos oddzielnego zasilania ramu, lecz nic takiego nie ma ;P. Za stary komp...

Moge jedynie dodac, ze zaden z czterech slotów nie dziala (nawet z wygladajacym dobrze ramem). A tylko dwa sa bardziej czarne, niz byly.

Scobel
03-02-2008, 13:12

Gawus - jesteś w błędzie. Ja np mam 2x2048Mb, 1x1024Mb, i 1x512Mb = bo więcej Windows Xp czy nawet Vista nie widzą póki co - to ram w pracy.

Co do Slythii. Otwórz kompa i sprawdź sloty RAMU, jeśli na którym jak patrzysz od góry to jest coś nadpalonego stopionego - to znaczy że raczej zrobiło się coś a może zrobił ktoś coś co spowodowało wysunięcie ramu podczas transportu - nawet o 2 mm, jeden. I przy próbie ON poszło źle napięcie i ... Efekt znasz. Wtedy albo ram albo płyta albo to i to do wymiany. Lub poprostu ram miał na sobie wilgoć spowodowaną zmiana temperatury - z zewnątrz do wewnątrz i nie odczekał z 1 h - rzadko ale niestety zdarza się.

Najlepiej idź do kumpla i u niego wsadź ramy, jak pójdą to płyta, jak nie to na bank spalone. Ale weź też od niego ram by sprawdzić jeszcze płytę.

Nytalith
03-02-2008, 13:35
No to teraz ja... Znow.

Powiedz co to za zasilacz (marka i moc), to ze sie wlaqczyl nie oznacza ze nie moze musie zdarzyc zapodanie "troszke" za wysokiego napiecia. Chociaz wtedy powinno pojsc zasilanie ram a nie sam ram...
Co to za plyta glowna? Te wszystkie spalone byly w jednym slocie? Boje sie ze plyta glowna na gwarancje/do wymiany.

@Scobel: Jesli chcesz zeby widzialy wiecej to kup wersje 64bit :)

Slythia
03-02-2008, 16:52
Powiedz co to za zasilacz (marka i moc), to ze sie wlaqczyl nie oznacza ze nie moze musie zdarzyc zapodanie "troszke" za wysokiego napiecia. Chociaz wtedy powinno pojsc zasilanie ram a nie sam ram...
Co to za plyta glowna? Te wszystkie spalone byly w jednym slocie? Boje sie ze plyta glowna na gwarancje/do wymiany.

@Scobel: Jesli chcesz zeby widzialy wiecej to kup wersje 64bit :)
Nie wiem, jaki mam zasilacz... Tylko jakos dzialalo, to mnie martwi. Pozniej sprawdze.

W zadnym slocie zadna z 3 kosci ramu nie dziala... Wlasnie sprawdzilam - to 1 gb dziala... Na innym komputerze... Mimo tych czarnych, smierdzacych elementow.

Gwaracja plyty glownej skonczyla sie dobre pare lat temu... Czyli pozostaje wymiana?? Jaki to koszt...?

Donas
03-02-2008, 17:02
Tego typu problemy pojawiają się, gdy RAM jest źle dociśnięty. Gdy wkładasz kość, nóżki po obu jej stronach przy slocie muszą samemu wskoczyć w te wycięte miejsca (mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli). Jednak polecam ci pójść do serwisu, tam udzielą ci więcej informacji. Obawiam się, że jeśli doszło do spalenia z winy użytkownika (a bardzo ciężko by ci było udowodnić, że to RAM był wadliwy), to gwarancja na zakupione kości nic ci nie da.

To tyle, co ci mogę powiedzieć na odległość. Najlepiej jak ktoś obejrzy te sloty oraz pamięć, to udzieli ci wskazówek co powinnaś zrobić.

Gogar
03-02-2008, 17:32
sz zeby widzialy wiecej to kup wersje 64bit :)

Po co, skoro i tak windows w pełni wykorzystuje tylko 2gb? Polecam o tym poczytać.

Nytalith
03-02-2008, 17:32
Nie wiem, jaki mam zasilacz... Tylko jakos dzialalo, to mnie martwi. Pozniej sprawdze.

W zadnym slocie zadna z 3 kosci ramu nie dziala... Wlasnie sprawdzilam - to 1 gb dziala... Na innym komputerze... Mimo tych czarnych, smierdzacych elementow.

Gwaracja plyty glownej skonczyla sie dobre pare lat temu... Czyli pozostaje wymiana?? Jaki to koszt...?

zle mnie zrozumialas, chodzi o to czy te spalone kosci sie spalily gdy byly w tym samym slocie, czy w kilku roznych. Bo jesli w tym samym to na 99% jest po prostu slot walniety i pali pamieci.

@up: Jakto wykorzystuje 2gb? O.o Kazdy system 32 bit jest w stanie obsluzyc max 3.25gb ram. Nie wazne czy jest to XP, Vista, Linux czy co innego. (chociaz gdzies podobno to pomineli, ale glowy nie dam). Od systemu zas zalezy jak ten ram wykorzysta. XP niema najlepszego zarzadzania ram, ale to nie zmienia postaci rzeczy, ze jesli program potrzebuje to ta pojemnosc dostanie. Wiec nie wiem o czym Ty mowisz.

Slythia
03-02-2008, 19:08
zle mnie zrozumialas, chodzi o to czy te spalone kosci sie spalily gdy byly w tym samym slocie, czy w kilku roznych. Bo jesli w tym samym to na 99% jest po prostu slot walniety i pali pamieci.
Z tego co pamietam to ta jedna kosc palila sie w kazdym slocie... w dwoch roznych (skrajnych) probowalam i ten sam efekt - dym.

Tego typu problemy pojawiają się, gdy RAM jest źle dociśnięty. Gdy wkładasz kość, nóżki po obu jej stronach przy slocie muszą samemu wskoczyć w te wycięte miejsca (mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli). Jednak polecam ci pójść do serwisu, tam udzielą ci więcej informacji. Obawiam się, że jeśli doszło do spalenia z winy użytkownika (a bardzo ciężko by ci było udowodnić, że to RAM był wadliwy), to gwarancja na zakupione kości nic ci nie da.
I tak gwarancji juz nie ma, poza tym okazalo sie, ze ten ram DZIALA?!... Czyli wszystkie cztery sloty sie popsuly?
Do serwsu nie mam jak zaniesc...;/.

Notabene na poczatku myslalam, ze ta jedna kosc ramu (1gb) pali sloty.. Dlatego tez w tych dwoch juz nic potem nie dzialalo. Tyko dlaczego trzeci tez nie dziala, a ta sama kosc dziala w innym komputerze bez zadnego problemu, bez zadnego dymu etc?

Gogar
03-02-2008, 19:46
@up: Jakto wykorzystuje 2gb? O.o Kazdy system 32 bit jest w stanie obsluzyc max 3.25gb ram. Nie wazne czy jest to XP, Vista, Linux czy co innego. (chociaz gdzies podobno to pomineli, ale glowy nie dam). Od systemu zas zalezy jak ten ram wykorzysta. XP niema najlepszego zarzadzania ram, ale to nie zmienia postaci rzeczy, ze jesli program potrzebuje to ta pojemnosc dostanie. Wiec nie wiem o czym Ty mowisz.

Może i widzi i 'obsługuje' taką ilość ram, ale nie potrafi jej w pełni wykorzystać. Czytałem o tym ostatnio, ale nie pamiętam gdzie.

Scobel
04-02-2008, 00:01
Po co, skoro i tak windows w pełni wykorzystuje tylko 2gb? Polecam o tym poczytać.

Jak bierzesz ram to parzystą liczbę kości i nie ma sensu bać się 4gb, 32bit xp po włączeniu PAE obsługuje do 64gb ramu... Więc niestety jesteś w błędzie :). Co więcej umie wtedy wykorzystać 100% ramu jaki ma wsadzony - jeśli jest taka potrzeba :).

Gogar
04-02-2008, 01:04
Aż normalnie tego poszukam...

[edit]
Przekopałem się przez to, co czytałem i nie mogę znaleźć, sorry Winnetou.

Sir Raxez
04-02-2008, 09:56
Ja mam następujący problem:
Gdy włączam klienta Tibii, komp się zwiesza. Po paru sekundach następuje piiip, myszka się ruszy, potem znów piip, myszka sie ruszy i potem już całkowita zwiecha.
Opis problemu:
Do tej pory nie miałem żadnych problemów, mam odpowiedniego kompa -
Intel Core 2 Duo [email protected] Ghz rated at 2.77 ghz
GeForce 8500 Gt 512 Ram
1 GB Ram DDR
Co ostatnio ściągałem:
PODBota do CS'a 1.6 - chciałem pograć 4fun bo miałem problemy z wbiciem na jakikolwiek serv.
No i ściągałem waypointy :P
Hijackthis Log:
Scan saved at 08:52:26, on 2008-02-04

Running processes:
C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice*****
C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc*****
C:\Program Files\Sony\Shared Plug-Ins\Media Manager\MSSQL$SONY_MEDIAMGR\Binn\sqlservr*****
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
C:\Program Files\Analog Devices\Core\smax4pnp*****
C:\WINDOWS\system32\config\services*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\smax4*****
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32*****
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon*****
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon*****
C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient*****
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
C:\WINDOWS\system32\taskswitch*****
C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched*****
C:\Program Files\HP\HP Software Update\HPWuSchd2*****
C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon*****
C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqtra08*****
C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqSTE08*****
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\NeostradaTP*****
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\ComComp*****
C:\Program Files\HP\Digital Imaging\Product Assistant\bin\hprblog*****
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R3 - URLSearchHook: Search Class - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL
R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
F2 - REG:system.ini: Shell=Explorer***** "C:\WINDOWS\system32\config\services*****"
O2 - BHO: HelperObject Class - {00C6482D-C502-44C8-8409-FCE54AD9C208} - C:\Program Files\TechSmith\SnagIt 8\SnagItBHO.dll
O2 - BHO: Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: flashget urlcatch - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - C:\Program Files\FlashGet\jccatch.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O2 - BHO: FlashGet GetFlash Class - {F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA} - C:\Program Files\FlashGet\getflash.dll
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O3 - Toolbar: SnagIt - {8FF5E183-ABDE-46EB-B09E-D2AAB95CABE3} - C:\Program Files\TechSmith\SnagIt 8\SnagItIEAddin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [High Definition Audio Property Page Shortcut] HDAShCut*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\Core\smax4pnp*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\smax4*****" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz***** /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32***** C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck*****
O4 - HKLM\..\Run: [WooCnxMon] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon*****
O4 - HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch*****
O4 - HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon*****
O4 - HKLM\..\Run: [ZoneAlarm Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient*****"
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
O4 - HKLM\..\Run: [CoolSwitch] C:\WINDOWS\system32\taskswitch*****
O4 - HKLM\..\Run: [UnlockerAssistant] "C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant*****"
O4 - HKLM\..\Run: [Flashget] C:\Program Files\FlashGet\flashget***** /min
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [HP Software Update] C:\Program Files\HP\HP Software Update\HPWuSchd2*****
O4 - HKLM\..\Run: [services] C:\Documents and Settings\Kamil\Pulpit\TibiaTesta*****
O4 - HKLM\..\Run: [EATLIMESTART] C:\Program Files\EatLime\\EatLime*****
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor*****"
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon*****" -lang 1033
O4 - HKCU\..\Run: [Creative WebCam Tray] "C:\Program Files\Creative\Shared Files\CamTray*****"
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****" /nosplash /minimized
O4 - Startup: OpenOffice.org 2.2.lnk = C:\Program Files\OpenOffice.org 2.2\program\quickstart*****
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl*****
O4 - Global Startup: HP Digital Imaging Monitor.lnk = C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqtra08*****
O4 - Global Startup: SnagIt 8.lnk = C:\Program Files\TechSmith\SnagIt 8\SnagIt32*****
O8 - Extra context menu item: &Ściągnij przy pomocy FlashGet'a - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
O8 - Extra context menu item: &Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
O9 - Extra button: Messenger - -{FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - -{FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\FlashGet*****
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag*****
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{35AD5729-428A-4617-A6A7-C343E60D8FF6}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{35AD5729-428A-4617-A6A7-C343E60D8FF6}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft AB - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice*****
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc*****
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService*****
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12*****
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs, LLC - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon*****

--
End of file - 9274 bytes

Z góry dziękuje za pomoc :>

Martka
04-02-2008, 19:50
Ściągałam dziś program Gimp ze strony dobreprogramy.pl, gdy nagle zrestartował mi się komputer. Zaczęłam go ściągać jeszcze raz, ale zamiast instalki ściągnął mi się plik z ikonką tibicam i drugi z ikonką 'okna' programu. Gdy klikam na którąś z tych ikonek wyświetla mi się komunikat, że nie jest to prawidłowa aplikacja systemu Win32, lub "Could not open the file. Aborting". Nie da się także usunąć tych plików. Nie wiem co mam z tym zrobić.
Używam Windows XP MCE Edition.

Poza tym mam jeszcze jeden problem. Mianowicie wiatrak strasznie mi hałasuje. Jest na to jakaś rada? : )

<.<
04-02-2008, 21:44
Co do gimpa, to pierwszy raz się z takim czymś spotykam
Natomiast jeśli o wiatrak chodzi, spróbuj go poprawić, wyczyścić albo wymienić.

Martka
04-02-2008, 23:52
Z gimpem już sobie poradziłam ; )
A co do wiatraczka, to kumpel radził mi go naoliwić, ale nie wiem czy to coś da... W każdym razie, dzięki za sugestię : )

Maggic
07-02-2008, 23:48
Krótko i na temat. Problem z IP.

Otóż, ostatnio zakupiłem nowy komputer, łączone są one teraz przez router, więc oczywiście i (niestety) mam wewnętrzne IP: 192.xx.xx.xx.
Model Routera DI-524, usługodawca Chello.

Pytanie: Jest jakiś sposób na zmiany IP na zewnętrzny i czy w razie czego może to zrobić usługodawca?

Jeżeli nie to czy tylko po przez przekierowanie portów będą mogli połączyć się zemną ludzie? (Przykładowo Counter-Strike Server)

No i jak dokładnie przekierować port?

grooe
08-02-2008, 15:53
Witam

Mam pewien problem. Podczas formatowania komputera przez przypadek usunąłem cały dysk D. Miałem na nim zapisane wszystkie passy, rec keye, ale równnież hasła do ważnych rzeczy takich jak allegro, emaile itd. Szperałem ostatnio po komputerze próbując to jakoś odnaleść lecz nie udało sie.Jedyne co znalazłem to stare pulpity, dzieki czemu zrobilem se nadzieje ze i dysk D da sie jakos odzyskac. I tu moje pytanie czy da się jakoś wrócić do starego dysku D jeszcze z przed formatu ?

@edit

no jest :D znalazłem program idealny do tego. tyle ze niewiem jak sie nim oblogiwac ;) czy moglby ktos kto zna sie dobrze na tego typu komputerowym jezyku powiedziec jak odzyskac stare partycje ?

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&id=1675&TestDisk++PhotoRec+6.8#komentarz

Pozdrawiam

Descartes
08-02-2008, 17:07
Krótko i na temat. Problem z IP.

Otóż, ostatnio zakupiłem nowy komputer, łączone są one teraz przez router, więc oczywiście i (niestety) mam wewnętrzne IP: 192.xx.xx.xx.
Model Routera DI-524, usługodawca Chello.

Pytanie: Jest jakiś sposób na zmiany IP na zewnętrzny i czy w razie czego może to zrobić usługodawca?

Jeżeli nie to czy tylko po przez przekierowanie portów będą mogli połączyć się zemną ludzie? (Przykładowo Counter-Strike Server)

No i jak dokładnie przekierować port?

Owszem uslugodawca moze przydzielic ci zewnetrzny adres IP, jesli oferuje cos takiego w umowie

Jeśli wcześniej miałeś zewnętrzne IP a po zmianie kompa nie masz to zadzwoń do Chello i podaj im nowy adres fizyczny (w XP wejdz we wlasciwosci twojego polaczenia sieciowego, karta obsluga > szczegoly i tam masz)

nequs
08-02-2008, 17:50
Witam.
Mam pewien problem. Gram w grę Medieval : Total war, oryginalnie po angielsku. Ściągnąłem spolszczenie, pliki do podmienienia w txt. W plikach tych jest wiele polskich znaków, co w grze skutkuje wyświetlaniem się "krzaczków" . Pytanie, czy zna ktoś jakiś program, dzięki któremu dałoby się usunąć wszystkie polskie znaki z danego tekstu (np. ś zastąpić s) bez konieczności robienia tego ręcznie, gdyż tekstu jest bardzo dużo :) . Dzięki wielkie, pozdrawiam.

Edit: Aj, przepraszam, niezbyt uwaznie szukalem, istnieje program Notatnik SP 4.1. Problem rozwiązany.

Żyłka
08-02-2008, 18:54
Witam.
Mam pewien problem. Gram w grę Medieval : Total war, oryginalnie po angielsku. Ściągnąłem spolszczenie, pliki do podmienienia w txt. W plikach tych jest wiele polskich znaków, co w grze skutkuje wyświetlaniem się "krzaczków" . Pytanie, czy zna ktoś jakiś program, dzięki któremu dałoby się usunąć wszystkie polskie znaki z danego tekstu (np. ś zastąpić s) bez konieczności robienia tego ręcznie, gdyż tekstu jest bardzo dużo :) . Dzięki wielkie, pozdrawiam.

Edit: Aj, przepraszam, niezbyt uwaznie szukalem, istnieje program Notatnik SP 4.1. Problem rozwiązany.

To się da zrobić nawet w zwykłym notatniku. I nie mam tu na myśli ręcznej zmiany każdego znaku po kolei.

Martka
08-02-2008, 19:07
Wiatraczek już nie hałasuje :) ale mam inny problem. Mianowicie od czasu do czasu nie mogę włączyć kompa. No może niezupełnie, bo włącza się ale zostaje czarny ekran, po chwili monitor przechodzi w 'stan spoczynku' i nic się dalej nie dzieje.
PS. Wolałabym uniknąć formata.

Rybzor
08-02-2008, 19:29
Wiatraczek już nie hałasuje :) ale mam inny problem. Mianowicie od czasu do czasu nie mogę włączyć kompa. No może niezupełnie, bo włącza się ale zostaje czarny ekran, po chwili monitor przechodzi w 'stan spoczynku' i nic się dalej nie dzieje.
PS. Wolałabym uniknąć formata.
Chyba masz coś z zasilaniem, kotku :<

@down
Nie, oddanie kompa do serwisu, oni powinni wiedzieć co zrobić. (najlepiej na gwarancje tam gdzie kupilas kompa)

Martka
08-02-2008, 19:42
Sugerujesz zakup nowego zasilacza?

Gogar
09-02-2008, 01:30
Od połowy października, czy tam początku listopada mam DialNet 4mbit Solo. Wcześniej miałem DialNet 2mbit z telefonem. Przy sprawdzaniu prędkości na speedtest.net, pomyślałem, że coś jest nie tak i sprawdziłem poprzednie wyniki testów. Wychodzi na to, że do 14 października miałem szybki internet (w sierpniu best download 5048 kb/s, w październiku 4768kb/s), a po założeniu DialNetu 4mbit wszystko się spieprzyło i maksymalny download mam w granicach 2211kb/s (dzisiejszy test 2168kb/s).
A więc, na speedteście podawana jest maksymalna prędkość ściągania plików dla danego łącza, której nie da się osiągnąć, czy jest to prędkość łącza podawana przez providera, tj 4mbit, 2mbit, 512kbit itd?
Jeśli to drugie - dlaczego mam tak zaniżoną prędkość łącza, skoro do "szafy" mam 300-400m (wg dialogowców, maksymalną prędkośc można uzyskać do kilometra od "szafy")?

Żyłka
09-02-2008, 12:49
A więc, na speedteście podawana jest maksymalna prędkość ściągania plików dla danego łącza, której nie da się osiągnąć,

Podawana jest nie zawsze maksymalna prędkość ściągania plików dla danego łącza, którą bez jakichkolwiek trudności da się osiągnąć.

Sza'hel
11-02-2008, 15:02
Mam problem:
PPodczas gdy włączam byle jaką grę przez internet piszę mi że nie mam zainstalowanego patcha(sciągałem Goonz)instaluje,włączam ściąga się patch ok..Potem znowu włączam i piszę że mam wersję nie aktualną

Marcin24
11-02-2008, 15:11
PPodczas gdy włączam byle jaką grę przez internet piszę mi że nie mam zainstalowanego patcha(sciągałem Goonz)instaluje,włączam ściąga się patch ok..Potem znowu włączam i piszę że mam wersję nie aktualną
Chodzi ci o oryginał Gunz? A jaki masz system operacyjny?

Sza'hel
11-02-2008, 15:22
Chodzi ci o oryginał Gunz? A jaki masz system operacyjny?

Chodzi mi o Gooonzu i mam vistę(dotąd wszystko było normalnie)

Albin9965
11-02-2008, 20:09
Siema Wszystkim:)

Mam Problem tibia mi sie tnie i Kolo od neta powiedział mi ze jak chce żeby sie nie cieło to mam mu Podać nr Ip Tibii i Port zna ktoś naprawde bardzo potrzebuje
jak Co to porsze o Pomoc

Maggic
11-02-2008, 21:38
Siema Wszystkim:)

Mam Problem tibia mi sie tnie i Kolo od neta powiedział mi ze jak chce żeby sie nie cieło to mam mu Podać nr Ip Tibii i Port zna ktoś naprawde bardzo potrzebuje
jak Co to porsze o Pomoc

yhym, to raczej będzie kwestia grafiki, fps'ów i ogólnie sprzętu.

Albin9965
11-02-2008, 23:00
Nie raczej nie bo na wieczór mi dobrze chodzi ;/
a kolo od neta mi powiedział ze mam mu to podać to mi zrobi zebym juz niemiał za dnia też;/

<.<
11-02-2008, 23:38
Port 7171, ip zależne od świata na jakim grasz. Lista adresów ip jest na forum, poszukaj.

Piastol93
12-02-2008, 00:43
Otóz mam taki problem ze grając sobie w tibie lub obojętnie co zgasa mi monitor i zapala sie pomaranczowe swiatelko i nic w te j sytuacji nie moge zrobic jak ino zresetowac kompa pomoze mi ktos wyeliminowac ten problem bo grac sie normalnie nieda.
Próbowałem juz nawet odinstalowalem i na nowo instalowalem i dalej ten sam problem czasami tez zamazuje sie ekran i sa niewyrażne napisy ,kumpel mi powiedzial ze mam moze za duzo kużu i powiedział zebym se odkurzyl monitor z wewnatrz i komputer albo karta graficzna sie obluzowala i trzeba docisnoc.
Parametry monitora to 60hz.
Co to jest ta reinstalacja sterowinków?

Lool !! ! wlasnie przed chwila zawiesil sie komputer nic nie moglem zrobic nawet myszka ruszyc i wylaczyl sie monitor
Lool znow sie komp zawiesil i jakis blad sie pokazal nawet nie widze czy poprawnie pisze tego posta juz daje ssa zebyscie zobaczyli .
hxxp://img246.imageshack.us/img246/5690/beztytuusg 7.jpg.
Hmm w tym tygodniu powyciagam wszystkie kable i sobie odkurze
Kurczee pomozcie mi 3 min temu znow wylaczyl sie sam monitor i znow musialem walnoc reseta czasami tez wyskakuja bledy zwiazane z ATi lub grafika =/
Czy pooadlaczenie wszysystkich kabli i lekko pendzelkiem zmiesc ten caly czas pomoze wyeliminowac te bledy ?
W*****ajace jak nic gram se w tibie a tu ciul monitor sie wylacza albo wyrazy sie zamazuja albo jakies bledy o ATI wyskakuje sterownikach grafice itd =/
Moja karta graficzna to Radeon 9200 Series.
Pare godzin temu taki blad mi wyskcczyl
hxxp://img155.imageshack.us/img155/3460/beztytuuge 8.jpg
Teraz znow sie pojawil.

Proszee pomozcie =/ dobrze ze sie skonczyla na bledzie i na monitorze ala ser szwaajcarski w czarne kwadraciki i nie wyraznie napisy
#edit
Lool na literach polowa to czarne kwadraciki kurwa napisy zamazane jakies, Nesotrada Tp nawet niema ikony sam napis ..
hxxt://img183.imageshack.us/img183/8020/beztytuuor 2.jpg.

(Tego posta caly czas edytowalem prosze przeczytac cala tresc i obejrzec sski i mi pomoc =/)

Albin9965
12-02-2008, 01:02
Hmm to raczej nie będzie problem z kurzem:D
ja tam miałem i tibia mi nie chciała wejść ściagnij sobie sterowniki NVIDIA z google wpisujesz i tam ściągasz o powinno pomóc ale nie jestem pewien spróbuj

Davido16
12-02-2008, 07:47
Sprawdź czy dobrze jest włożona karta graficzna, przeinstaluj sterowniki i spróbuj jakoś odkurzyć tą kartę graficzną. Można chyba jeszcze przeczyścić piny spirytusem jak w przypadku pamięci RAM.

Żyłka
12-02-2008, 11:51
Hmm to raczej nie będzie problem z kurzem:D
ja tam miałem i tibia mi nie chciała wejść ściagnij sobie sterowniki NVIDIA z google wpisujesz i tam ściągasz o powinno pomóc ale nie jestem pewien spróbuj

Sterowniki NVIDIA do ATI Radeona? Niezbyt pasuje.

Barosa7
12-02-2008, 15:37
A ja mam problem z pingiem
http://images23.fotosik.pl/156/fd098cfb5bd630f8.jpg (www.fotosik.pl)
Mimo takiego pingu nie mogę w Call of Duty 4 zalogować się na serwer z pingiem 1200! Jak to możliwe??

Sza'hel
12-02-2008, 21:44
Nie wiem czemu,ale niektórych instalek/gier nie mogę uruchomić bo kopmuter się zawiesza

juran_se_spychowa
12-02-2008, 22:57
witam...mam problem a mianowicie...

gdy wchodzę na portal fotka.pl (;p) i oglądam czyjeś zdjęcia, wyskakuje mi okno w którym pisze:

There was an error downloading the Flash Player update. Please try again later, or visit adobe.com/go/getflashplayer/ to download the latest version of the Flash plugin.

Oczywiście wiem o co chodzi...ale gdy ściągam ten oto Flash Player i go instaluje wyświetla mi sie napis ,że już mam go zainstalowanego... przeinstalowanie przeglądarki nic nie daje ;/

bardzo prosze o pomoc

PS Urzywam firefoxa...sciągłem także opere ale nic nie daje ;/

Uther92
12-02-2008, 23:00
Albo instalujesz za starą wersję FP, albo oś ci zablokowało plugina.

juran_se_spychowa
12-02-2008, 23:05
instaluje najnowszą wersję... bardziej by pasowało to zablokowanie plugina? Ale jak zrobić, aby wszystko było ok?

Piastol93
13-02-2008, 20:26
Teraz mam inny problem a mianowicie mam problem z grafika w tibii.
Zdjęcie dla uświetlenia sprawy:
http://img206.imageshack.us/img206/8493/beztytuuxd3.jpg
Directxa 9 mam na komputerze zainstalowanego a mimo tego dalej jest grafika taka jaka jest na zdjęciu
Prosze o pomoc.

Apaacz
14-02-2008, 10:18
Ja Mam Ten Sam Problem Co Kolega 1 post nademną :(i Niestety Nie Moge Grac W Tibie
Nie Wiem Co Mam Zrobic Niedawno Mialem Formata

Voon
14-02-2008, 12:38
Ponawiam moje pytanie: Gdzy wkładam płytke do komputer on jej wcale nie czyta (nie zauważa). Jest to płyta z muzyką, orginalna. Czy jest to wina kompa, CDromu czy też płyty? Muzyke moge również ściągnąć z neta ale po co skoro płytka leży i się kurzy?

Margonemon
14-02-2008, 14:46
Przepraszam ale nie wiedziałem gdzie to napisać...

Mma problem z tibia a jestem manniakiem tibii...
Problem jest taki.. raz zainstalowałem tibei grałem soebi przez około pół roku... a teraz mam problem..usunełem i zainstalowałem tibie..A teraz jak siędze na tibi pogram 1-2h i wyłącze tibie.. to np: kilkam na wyszukiwarke internetową lub jakiś inny program a uruchamia mi się on.. ze 35x.. i wogule się zawiesza itp.. prosze o szybką odpowiex..

Sza'hel
15-02-2008, 08:28

Problem jest taki.. raz zainstalowałem tibei grałem soebi przez około pół roku... a teraz mam problem..usunełem i zainstalowałem tibie..A teraz jak siędze na tibi pogram 1-2h i wyłącze tibie.. to np: kilkam na wyszukiwarke internetową lub jakiś inny program a uruchamia mi się on.. ze 35x.. i wogule się zawiesza itp.. prosze o szybką odpowiex..

Vista?Zapewne google desktop

Guzbi
15-02-2008, 11:29
Mam pewien problem, więc Mam obraz dysku Pro Streeta, odpalam go - klikam na ikonke EASetup to wyskakuje mi "Proszę włożyć CD/DVD I do napędu"

No i nie wiem jak poradzić sobie z tym, mam te obrazy od kumpla, u niego wszystko grało
Proszę o pomoc

Davido16
15-02-2008, 14:46
Sprawdź, czy macie identyczną wersje Daemon Toolsa.

Guzbi
15-02-2008, 15:14
Wtedy otwierałem UltraISO, zainstalowałem daemona spoko odczytuje obraz, ale jak klikam w EASetup lub Autorun to sie nic nie dzieje ;/

@Down
Nic to nie daje

Davido16
15-02-2008, 15:17
Wtedy otwierałem UltraISO, zainstalowałem daemona spoko odczytuje obraz, ale jak klikam w EASetup lub Autorun to sie nic nie dzieje ;/

Zmień dysk wirtualny.

@up

Jakie rozszerzenie ma plik?

Guzbi
15-02-2008, 15:38
1 plik co waży 4gb ma MDF a ten 2 waży 46 kb i MDS

Davido16
15-02-2008, 15:48
Odpal to alcoholem.

Guzbi
15-02-2008, 15:56
Alcoholem znowu inaczej sie dzieje, wogóle mi nie chce odczytać - pisze że plik niedostępny ;(

Davido16
15-02-2008, 16:02
Może to dlatego, że plik ma aż 4 gb. W opcjach chyba coś było o dzieleniu pliku jeśli ma powyżej x gb.

Guzbi
15-02-2008, 16:06
@up Nie moge nic takiego w tych opcjach znaleść

P.S Daemonem też mi to wyskakiwało, że plik niedostępny, ale jak otwierałem plik ten mały, jak ten duży biore to wszystko gra.

Donas
15-02-2008, 16:24
Otóz mam taki problem ze grając sobie w tibie lub obojętnie co zgasa mi monitor i zapala sie pomaranczowe swiatelko i nic w te j sytuacji nie moge zrobic jak ino zresetowac kompa pomoze mi ktos wyeliminowac ten problem bo grac sie normalnie nieda.
Próbowałem juz nawet odinstalowalem i na nowo instalowalem i dalej ten sam problem czasami tez zamazuje sie ekran i sa niewyrażne napisy ,kumpel mi powiedzial ze mam moze za duzo kużu i powiedział zebym se odkurzyl monitor z wewnatrz i komputer albo karta graficzna sie obluzowala i trzeba docisnoc.
Parametry monitora to 60hz.
Co to jest ta reinstalacja sterowinków?

Lool !! ! wlasnie przed chwila zawiesil sie komputer nic nie moglem zrobic nawet myszka ruszyc i wylaczyl sie monitor
Lool znow sie komp zawiesil i jakis blad sie pokazal nawet nie widze czy poprawnie pisze tego posta juz daje ssa zebyscie zobaczyli .
hxxp://img246.imageshack.us/img246/5690/beztytuusg 7.jpg.
Hmm w tym tygodniu powyciagam wszystkie kable i sobie odkurze
Kurczee pomozcie mi 3 min temu znow wylaczyl sie sam monitor i znow musialem walnoc reseta czasami tez wyskakuja bledy zwiazane z ATi lub grafika =/
Czy pooadlaczenie wszysystkich kabli i lekko pendzelkiem zmiesc ten caly czas pomoze wyeliminowac te bledy ?
W*****ajace jak nic gram se w tibie a tu ciul monitor sie wylacza albo wyrazy sie zamazuja albo jakies bledy o ATI wyskakuje sterownikach grafice itd =/
Moja karta graficzna to Radeon 9200 Series.
Pare godzin temu taki blad mi wyskcczyl
hxxp://img155.imageshack.us/img155/3460/beztytuuge 8.jpg
Teraz znow sie pojawil.

Proszee pomozcie =/ dobrze ze sie skonczyla na bledzie i na monitorze ala ser szwaajcarski w czarne kwadraciki i nie wyraznie napisy
#edit
Lool na literach polowa to czarne kwadraciki kurwa napisy zamazane jakies, Nesotrada Tp nawet niema ikony sam napis ..
hxxt://img183.imageshack.us/img183/8020/beztytuuor 2.jpg.

(Tego posta caly czas edytowalem prosze przeczytac cala tresc i obejrzec sski i mi pomoc =/)
Reinstalacja sterowników to po prostu ponowne zainstalowanie sterowników (takiego czegoś, co obsługuje dany podzespół, np. kartę graficzną). Poszukaj na stronie Radeona, spróbuj najświeższych DLA SWOJEJ KARTY, jak to nie pomoże to próbuj starsze, mam nadzieję, że to ci pomoże.

Teraz mam inny problem a mianowicie mam problem z grafika w tibii.
Zdjęcie dla uświetlenia sprawy:
http://img206.imageshack.us/img206/8493/beztytuuxd3.jpg
Directxa 9 mam na komputerze zainstalowanego a mimo tego dalej jest grafika taka jaka jest na zdjęciu
Prosze o pomoc.
Po pierwsze, DirectX 9 nie jest aktywny, bo z tego co wyczytałem, to twoja karta obsługuje DX 8,1. Po drugie, aby pozbyć się tego obrazu, zaznacz opcję "Don't stretch/shrink game window". Po trzecie, jeśli twój poprzedni problem został rozwiązany to podziel się z nami tym, jak udało ci się go pozbyć. RTFM.

Ponawiam moje pytanie: Gdzy wkładam płytke do komputer on jej wcale nie czyta (nie zauważa). Jest to płyta z muzyką, orginalna. Czy jest to wina kompa, CDromu czy też płyty? Muzyke moge również ściągnąć z neta ale po co skoro płytka leży i się kurzy?
Jeśli płyta jest oryginalna i nienaruszona (czytaj: bez rys, oczyszczona z wszelkiego kurzu, tłustych plam) to wina twojego czytnika.

Ustaw w Options > Graphics > Advanced limit framerate na 50. Odciążysz procesor.

Davido16
15-02-2008, 16:29
@up Nie moge nic takiego w tych opcjach znaleść

P.S Daemonem też mi to wyskakiwało, że plik niedostępny, ale jak otwierałem plik ten mały, jak ten duży biore to wszystko gra.

Nie otwieraj tego małego, tylko duży >.<

Guzbi
15-02-2008, 16:34
No nawet jak duży otwieram to nie rusza nic >.<

Piastol93
16-02-2008, 01:52
@Donas
Jezeli mowisz ze moja karta obsluguje directxa 8.1 to jak bylbys taki dobry znajdz mi directxa 8.1 pod windowsca xp home edition bo nigdzie nie umie znalezc wszystkie sa to 2000 albo milennium

Davido16
16-02-2008, 08:04
Poszukaj w płytach z grami. One zawsze mają jakiegoś directxa i się pytają nawet przy instalacji, czy zainstalować.

Sza'hel
18-02-2008, 09:27
Guzbi,Program MagicISO
A ja prosiłbym o linka do programu jak zrobić filmik czarnobiało

Zalgadis
18-02-2008, 16:12
Może nie jest to problem z komputerem ale się zalicza.
Gdy instaluję Battlefielda 1942 wchodze do gry chce dołączyć do gry internetowej wyskakuje komunikat że niemożna się połączyć z serverem albo coś, co mam zrobić?
Zaraz dam zdjęcie i dokładny komunikat

kzez1986
18-02-2008, 17:30
Może firewall blokuje Ci jakieś porty. Jeżeli masz włączonego firewalla otwórz porty, z których korzysta gra (możesz zrobić test poprzez chwilowe wyłączenie firewalla, potem sprawdzenie czy działa i włączenie). Jeżeli przy wyłączonym firewallu będzie ok, spróbuj odnaleźć informację jaki to port i włączyć go.

Albo może serwer chwilowo nie działał.

---Holek---
18-02-2008, 22:59
Ja mam taki problem
Sformatowalem laptopa itp i zainstalowalem sterowniki ale nie wykrywa mi dziwieku co robic? mam karte Intel 82801FBM ICH6-M - High definition Audio Controller [B-2] prosze o linki do sterownikow plx

kzez1986
19-02-2008, 13:28
Ja mam taki problem
Sformatowalem laptopa itp i zainstalowalem sterowniki ale nie wykrywa mi dziwieku co robic? mam karte Intel 82801FBM ICH6-M - High definition Audio Controller [B-2] prosze o linki do sterownikow plx

Ktoś też miał taki problem. Tutaj jest podobny topic: http://forums.driverguide.com/archive/index.php/t-26456.html na ten temat i podany link http://global.acer.com/support/index.htm.

A może to nie problem ze sterownikami? W zasadzie zwykle te dołączone do komputera z zupełności wystarczają. Sprawdź w menedżerze urządzeń, jak jest wykryty. Może np. źle działa. Może masz wyciszony dźwięk i nic nie słyszysz, a działa.

---Holek---
19-02-2008, 15:35
Zapewniam cie ze nie mam nic wyciszone

Mam ten link pobrac czy co? Help

kzez1986
20-02-2008, 13:51
W tym linku, który podałem trzeba wybrać Downloads, lokalizację itd. Spróbuj ten: http://support.acer-euro.com/drivers/downloads.html. Musisz wybrać następnie dokładny model, a potem dla jakiego systemu i sprzętu chcesz sterowniki.

Xantro
23-02-2008, 12:26
Hmmm... Jakby to powiedzieć... Po prawej stronie na monitorze mam takie jakby przedłużenie w którym chowają się aplikacje, co gorsze nie mogę ich stamtąd wyjąć bo znikają całkowicie. Pojawiło mi się to dopiero po formacie, wcześniej czegoś takiego nie miałem. Jakieś propozycje jak mogę się tego pozbyć?

kołbaś
24-02-2008, 11:54
Mam problem z głośnikami. Kupiłem sobie nowy komputerek wszystko cacy ok karta dźwiękowa zintegrowana etc podłączam głośniki i zonk nie dziala. Robie test dzeiwku i luzik spoko wszystko gra, alke jak tylko włącze jakąkolwiek gre/film/film na youtube to odrazu nie dziala i tylko glucho. Kupilem inne glosniki ale problem jest ten sam. Test robie z oprogramowania tej karty zintegrowanej a jest to Menadżer Realtek HD Audio.

CytrynowySorbet
24-02-2008, 12:11
Mam problem z głośnikami. Kupiłem sobie nowy komputerek wszystko cacy ok karta dźwiękowa zintegrowana etc podłączam głośniki i zonk nie dziala. Robie test dzeiwku i luzik spoko wszystko gra, alke jak tylko włącze jakąkolwiek gre/film/film na youtube to odrazu nie dziala i tylko glucho. Kupilem inne glosniki ale problem jest ten sam. Test robie z oprogramowania tej karty zintegrowanej a jest to Menadżer Realtek HD Audio.

A zainstalowałeś sterowniki? :P Bo o nich tutaj nie wspomniałeś.

kołbaś
24-02-2008, 13:36
Z nowymi glosnikami nie bylo. A ze straymi plyta sie nie wczytuje bo nie znalazla karty muzycznej dla nich odpowiadajacej. A jak stery do karty dzwiekowej to jak znalesc skoro jest zintegrowana ?

Żyłka
24-02-2008, 13:53
Na dysku dołączonym do płyty głównej.

Voon
24-02-2008, 19:13
Mój problem polega na tym iż komputer często samoczynnie sie wyłancza albo dosłownie w momencie odpalania jakiejkowiek aplikacji wyskakuje komunikat że wystąpił problem z tą aplikacją (i raport do M$). Co to jest? Wystepuje to bardzo często, dosłownie co chwile. Doszło już do tego że kosza nie moge otworzyć bo jest błąd explorera.

Davido16
24-02-2008, 19:34
Wirus, bo przy wykasowaniu plików systemowych, system się nie włącza.

Pacz_knight
28-02-2008, 19:54
Dobra a ja mam problem bo jak mi sie cos wiesza, czasem komp to uzywam Menadzera (Alt+Ctrl+Delete) i wyskakuje mi okienko menadzera gdzie moge zakonczyc zadanie danego programu. Jest to bardzo przydatne ale niewiem z jakiegos powodu mi to nie dziala i wyskakuje okno z wiadomoscia: Menadzer zadan zostal wylaczony przez administratora. Czy moglby mi ktos pomoc i powiedziec gdzie moge "wlaczyc" tego menadzera?

P.S.
Jeszcze nie dziala mi taki program z wnidowsa gdzie moge szybko cos znalezc - Regedit (edycja rejestru). Sytuacja jes taka sama jak przy tym z menadzerem tylko ze pisze ze zostalo to wylaczone przez administratora sieci (ale to chyba nie istotne).
Help plz :(

Krukson
28-02-2008, 21:23
Dobra a ja mam problem bo jak mi sie cos wiesza, czasem komp to uzywam Menadzera (Alt+Ctrl+Delete) i wyskakuje mi okienko menadzera gdzie moge zakonczyc zadanie danego programu. Jest to bardzo przydatne ale niewiem z jakiegos powodu mi to nie dziala i wyskakuje okno z wiadomoscia: Menadzer zadan zostal wylaczony przez administratora. Czy moglby mi ktos pomoc i powiedziec gdzie moge "wlaczyc" tego menadzera?

P.S.
Jeszcze nie dziala mi taki program z wnidowsa gdzie moge szybko cos znalezc - Regedit (edycja rejestru). Sytuacja jes taka sama jak przy tym z menadzerem tylko ze pisze ze zostalo to wylaczone przez administratora sieci (ale to chyba nie istotne).
Help plz :(

http://img252.imageshack.us/img252/7034/a1wx5.jpg

Pacz_knight
29-02-2008, 14:54
Tja tyle ze regedit tez mi nie chodzi! Ale dzieki ze chociaz sprubowales mi pomoc, bo wszystko jest ju ok. Po prostu zrobilem przywrucenie systemu z przed dwoch tygodni i wszystko dziala jak nalezy ;)

Medions
29-02-2008, 21:55
Siemanko!

Od pewnego Czasu ma taki problem z kompem.. czy chodzi Tibia.. to komp sie nagle zatnie po np. 1 godz. pracy... nie mam pojecia co to moze byc :/;(

Prosze o szybka odpowiedz :]

Pozdro:baby:

Scobel
29-02-2008, 22:35
Siemanko!

Od pewnego Czasu ma taki problem z kompem.. czy chodzi Tibia.. to komp sie nagle zatnie po np. 1 godz. pracy... nie mam pojecia co to moze byc :/;(

Psuje się zasilacz, nie wydala chłodzenie, lub masz burdeliczek na dysku i dawno nie było formata ...

Medions
01-03-2008, 10:14
@up

1. Formata robiłem 3 dni temu, nic nie pomogło..
2. Dysk wymieniałem ok. 2 tyg. temu wiec watpie zeby był duzy burdel, ale defragmentacje robie ;]
3. Tutał móglbym się zastanowić, ponieważ zasilacz mam ok. 2-3 lat..

I mam jeszcze jedno pytanko dlaczego czasami komp mi się nie chce wyłączyć jak już sż napisy w Win XP Trwa zamykanie systemu windows...
to wtedy czasem musze dać reset zeby komp się wyłączył.:baby:

Royalwanner
01-03-2008, 11:14
witam mam następujący problem
Mam dobrego Kompa Intel Pentium D 3.00 GHz 2GB Ramu GeForce 6600GT gdy gram w tibie zużycie procesora jest na poziomie 70~~ % co może to powodować ? próbowałem obniżyć fpsy nie daje rezultatu reinstall tak samo?

Donas
01-03-2008, 12:17
Siemanko!

Próbowałeś obniżyć FPS do 50? Options > Graphics > Advanced > przesuń suwak do 50.

@up

1. Formata robiłem 3 dni temu, nic nie pomogło..
2. Dysk wymieniałem ok. 2 tyg. temu wiec watpie zeby był duzy burdel, ale defragmentacje robie ;]
3. Tutał móglbym się zastanowić, ponieważ zasilacz mam ok. 2-3 lat..

I mam jeszcze jedno pytanko dlaczego czasami komp mi się nie chce wyłączyć jak już sż napisy w Win XP Trwa zamykanie systemu windows...
to wtedy czasem musze dać reset zeby komp się wyłączył.:baby:
A ile czekasz? Gdzieś na forum był poradnik (a właściwie kilka) o przyspieszaniu Windowsa XP i jeśli dobrze pamiętam ktoś opisał jak skrócić czas oczekiwania.

Mam dobrego Kompa Intel Pentium D 3.00 GHz 2GB Ramu GeForce 6600GT gdy gram w tibie zużycie procesora jest na poziomie 70~~ % co może to powodować ? próbowałem obniżyć fpsy nie daje rezultatu reinstall tak samo?
Do ilu obniżyłeś? A poza tym, czy gdy grasz używasz jakiegoś bota (ale szczerze, bo inaczej to ci nie pomogę).

Royalwanner
01-03-2008, 13:03
nie używam bota obniżylem do 56-60 efekt taki sam

Medions
01-03-2008, 13:24
Próbowałeś obniżyć FPS do 50? Options > Graphics > Advanced > przesuń suwak do 50.

Tak obniżyłem.. lecz nic nie pomogło

A ile czekasz? Gdzieś na forum był poradnik (a właściwie kilka) o przyspieszaniu Windowsa XP i jeśli dobrze pamiętam ktoś opisał jak skrócić czas oczekiwania.

Do wyłączenia komputera nawet mogę czekać 24h a i tak się nie wyłączy.. :/ nie wiem czym to jest spowodowane..

Medions
01-03-2008, 13:40

Wejdz w menagera zadań (CLRT+ALT+DEL) >> Procesy >> Kliknij na Tibia***** prawym przyciskiem myszy >> I ustaw priorytet 'poniżej normalnego' powinna ci się zmniejszyć wydajność :]

Medions
01-03-2008, 21:57
Witam!

Mam następujący problem... Nie chce mi się uruchomić m.in. mój komputer, moje dokumenty. Gdy próbuje je włączyć wyskakuje błąd Explorer.ekse, oto dokładne błędy AppName: explorer***** AppVer: 6.0.2900.3156 ModName: browseui.dll
ModVer: 6.0.2900.3268 Offset: 00080719..

Proszę o szybką odpowiedź...

Duke Dran
01-03-2008, 22:05
No to tym razem i ja mam problem związany z Tipjom. W momencie kiedy czekam w kolejce do logowania momentalnie po jakiś 10-20 sekundach komputer się wiesza : | sterowniki mam zaktualizowane, wcześniej nie było takich buraków więc WTF?!

Medions
02-03-2008, 11:46
Witam!

Niestety nic nie pomogło zrobiłem defragmentacje, FPS obniżyłem do 50.. nic kompletnie nic.. Już nie wiem co mam zrobić.. proszę o pomoc.. =\ Już nie mam pomysłów jak rozwiązać problem zacinania się kompa na Tibii.. :/;(;(

Proszę o Pomoc!

Davido16
02-03-2008, 11:56
No to tym razem i ja mam problem związany z Tipjom. W momencie kiedy czekam w kolejce do logowania momentalnie po jakiś 10-20 sekundach komputer się wiesza : | sterowniki mam zaktualizowane, wcześniej nie było takich buraków więc WTF?!

Widocznie tibia tak Ci kompa muli, że pamięci braknie i zwiecha. Defragmentacja.

Piastol93
04-03-2008, 23:00
Na początku chciałbym zaznaczyć ze mam pakiet Neostrada TP 512kb/sek.
Ale otóż mój problem polega na tym że już spokojnie od 3-4 tygodni mam bardzo słaby transfer teraz mam np.12.1kb/sek juz 33.7kb/sek i tak transfer się wacha w granicach 5kb'sek do maksimum 100kb/sek ale przeważnie jest coś około 30kb/sek.
Zawsze jak właczam komputer i załaczam neostrade tp to transfer przez 10 min utrzymyje granice 200kb/sek-400kb/sek ale pozniej spada,w tibi mam ogromne lagi normalnie to gram 10 min pozniej sa dluzsze lagi czasami ponad 1 minutowe.
Jak serfuje po necie to w 99.9 % po 10 minutach wyskakuje mi Nie odnaleziona serwera Firefox nie może odnaleźć serwera np.www.google.pl a internet normalnie chodzi.
Prosze o pomoc.
P.S Musialem zrestartowac komputer bo jak klikalem wyslij nowy temat to pisalo nie znaleziona serwera a transfer wynoscil 15kb/sek.
teraz wynosci 90kb/sek

lololol
05-03-2008, 00:09
@up

byly jakies sztuczki z instalowaniem modemu neo, co podobno pomagalo, poszukaj. poza tym zadzwon do biura obslugi klienta i spytaj co sie dzieje, nawrzucaj im przy okazji ;]

poza tym, kiedy transfer spada zrob test:
http://www.speedtest.pl/

Scobel
05-03-2008, 01:22
Na początku chciałbym zaznaczyć ze mam pakiet Neostrada TP 512kb/sek.
Ale otóż mój problem polega na tym że już spokojnie od 3-4 tygodni mam bardzo słaby transfer teraz mam np.12.1kb/sek juz 33.7kb/sek i tak transfer się wacha w granicach 5kb'sek do maksimum 100kb/sek ale przeważnie jest coś około 30kb/sek.
Zawsze jak właczam komputer i załaczam neostrade tp to transfer przez 10 min utrzymyje granice 200kb/sek-400kb/sek ale pozniej spada,w tibi mam ogromne lagi normalnie to gram 10 min pozniej sa dluzsze lagi czasami ponad 1 minutowe.
Jak serfuje po necie to w 99.9 % po 10 minutach wyskakuje mi Nie odnaleziona serwera Firefox nie może odnaleźć serwera np.www.google.pl a internet normalnie chodzi.
Prosze o pomoc.
P.S Musialem zrestartowac komputer bo jak klikalem wyslij nowy temat to pisalo nie znaleziona serwera a transfer wynoscil 15kb/sek.
teraz wynosci 90kb/sek

A może MODEM nawala ?? W każdym razie Błękitna Linia i jedziesz z TP SA :) ...

Medions
08-03-2008, 17:30
Witam!
Mam podejrzenia że na komputerze mam keylogger'a oto skan HijackThis:

Scan saved at 17:28:31, on 2008-03-08

Running processes:
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp*****
C:\WINDOWS\system32\CTHELPER*****
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli*****
C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA*****
C:\WINDOWS\system32\MsPMSPSv*****

O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [AVP] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WINDVDPatch] CTHELPER*****
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg*****
O4 - HKLM\..\Run: [Jet Detection] "C:\Program Files\Creative\SBLive\PROGRAM\ADGJDet*****"
O4 - HKLM\..\Run: [CTStartup] C:\Program Files\Creative\Splash Screen\CTEaxSpl***** /run
O4 - HKLM\..\Run: [ATICCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli*****" runtime -Delay
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl*****"
O4 - HKCU\..\Run: [Steam] "d:\adrian(dyziek)\gry\steam\steam*****" -silent
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9*****
O8 - Extra context menu item: Dodaj do blokowanych banerów - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\ie_banner_deny.htm
O9 - Extra button: Statystyki ochrony WWW - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\scieplugin.dll
O20 - AppInit_DLLs: C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1.0\adialhk.dll
O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice*****
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag*****
O23 - Service: Kaspersky Internet Security 6.0 (AVP) - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp*****
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA*****
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService*****

Prosze o pomoc Pozdrawiam;(

Michalakmee
08-03-2008, 18:14
Witam,
Mój problem z komputerem polega na tym, że od dłuższego czasu podczas grania w tibie komputer się resetuje lub wyłącza lub neostrada sie rozłącza.Dzieje się tak tylko przy graniu w tibie.Komputer skanowałem różnymi antywirusami i nic nie wykrywały.Mój komp ma procek pentium 4 2.8 Ghz, 256 mb ram, karta graficzna geforce fx 5200 128 mb ram, internet: neostrada tp 512.
Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuje.
Ps.
Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów ani z kompem ani z neostradą.

Donas
09-03-2008, 09:26
Witam!
Mam podejrzenia że na komputerze mam keylogger'a oto skan HijackThis:

Scan saved at 17:28:31, on 2008-03-08

Running processes:
C:\WINDOWS\system32\CTHELPER*****
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli*****
C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA*****
C:\WINDOWS\system32\MsPMSPSv*****

O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [AVP] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WINDVDPatch] CTHELPER*****
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg*****
O4 - HKLM\..\Run: [Jet Detection] "C:\Program Files\Creative\SBLive\PROGRAM\ADGJDet*****"
O4 - HKLM\..\Run: [CTStartup] C:\Program Files\Creative\Splash Screen\CTEaxSpl***** /run
O4 - HKLM\..\Run: [ATICCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli*****" runtime -Delay
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl*****"
O4 - HKCU\..\Run: [Steam] "d:\adrian(dyziek)\gry\steam\steam*****" -silent
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9*****
O8 - Extra context menu item: Dodaj do blokowanych banerów - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\ie_banner_deny.htm
O9 - Extra button: Statystyki ochrony WWW - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\scieplugin.dll
O20 - AppInit_DLLs: C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1.0\adialhk.dll
O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice*****
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag*****
O23 - Service: Kaspersky Internet Security 6.0 (AVP) - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 6.0\avp*****
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA*****

Prosze o pomoc Pozdrawiam;(
Na mojego oko log czysty. FindIt nic nie znalazł?

Sza'hel
09-03-2008, 20:12
W mojej stacji dysków nie wykrywa płyt,a wcześniej tak,więc jaki problem?Zresztom,jeśli gra nie działa to po hu*a płaciłem 120 zł?

Sza'hel
11-03-2008, 19:06
Mogłbym się dowiedzieć,czemu ten jeban*y windows vista uważa,że lepiej żebym nie włączał gry

Arcan
11-03-2008, 19:34
Możesz sprecyzować problem?

kzez1986
13-03-2008, 09:15
Witam,
Mój problem z komputerem polega na tym, że od dłuższego czasu podczas grania w tibie komputer się resetuje lub wyłącza lub neostrada sie rozłącza.Dzieje się tak tylko przy graniu w tibie.Komputer skanowałem różnymi antywirusami i nic nie wykrywały.Mój komp ma procek pentium 4 2.8 Ghz, 256 mb ram, karta graficzna geforce fx 5200 128 mb ram, internet: neostrada tp 512.
Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuje.
Ps.
Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów ani z kompem ani z neostradą.

Najczęstszym powodem restartów jest przegrzewanie się (skoro podczas gry to pewnie karty graficznej). Jeżeli chodzi o Neostradę, to może z faktu że nie używasz w tym czasie przeglądarki internetowej wykrywa brak aktywności połączenia. W Panelu sterowania w usyawieniach jest gdzieś opcja rozłączaj po braku aktywności. Wyłącz ją na wszelki wypadek.

kzez1986
13-03-2008, 09:17
Mogłbym się dowiedzieć,czemu ten jeban*y windows vista uważa,że lepiej żebym nie włączał gry

Podałeś mało informacji, ale z Windows Vista nie są zgodne niektóre aplikacje, gry. Więc może po prostu Vista sygnalizuje, że ta gra nie jest w pełni zgodna z systemem i że może sprawiać problemy. Jeżeli gra działa dobrze, nie przejmuj się.

Sza'hel
13-03-2008, 10:02
Vista się pyta,czy mam uruchomić jakikolwiek program/grę
Jak można to zlikwidować

Klawiatura
15-03-2008, 00:59
Mam wielki problem, mianowicie na moim laptopie mam neta radiowego(najbliższa antena jest 150-200m od mojego domu ale to chyba nie ważne)dochodząc do meritum sprawy - mogę wejść na każdą stronę, ściągnąć wszystko co chcę itp itd. jednakże nie działa mi nic poza tym. Mam na myśli to, że nie mogę połączyć się z tibia, gg mi nie działa/skype/tlen itp itd, nie mogę też grać w gry przez neta:(Raz był taki okres, że mi działało wszystko ale znowu mogę tylko korzystać z stron :(Proszę o pomoc(jeśli potrzeba więcej danych to pisz - ja odpowiem na wszystko)

R3T
15-03-2008, 10:55
Witam
mam pewnien problem, otoz komputer wiesza sie przy probie otwarcia filmow (np. filmy z wp, czy filmy .avi) pomaga tylko zabicie procesu
Przedtem nie bylo takiego problemu a chcialbym sobie jutro f1 obejrzec

Sza'hel
15-03-2008, 11:23
Gram sobie w fifa 2005,a tu nagle się wyłącza(bez powodu ofkorz)Co to za błąd,fifa nowa

Gelt
15-03-2008, 11:34
Gram sobie w fifa 2005,a tu nagle się wyłącza(bez powodu ofkorz)Co to za błąd,fifa nowa

Być może zasilacz nie wyrabia do karty graficznej i po prostu komputer się wyłącza.

Sza'hel
15-03-2008, 12:12
Być może zasilacz nie wyrabia do karty graficznej i po prostu komputer się wyłącza.

Nie,nie.Gra się wyłącza,a komputer ma 7 miechów

Korektor
16-03-2008, 08:30
Witam,
No, więc mam problem z kartą graficzną. Kiedyś miałem w miarę dobrego kompa, ale wydarzył mu się przykry wypadek. Brat pożyczył mi swojego kompa do pracy. Naczy taki, gdzie ma jakieś dokumenty itp. itd. No i mam sobie tego kompa i w nim ATI Radka 9200 FP. Potrzebowałem czegoś lepszego, bo do FS2004 mam 2 monitory żeby sobie polatać na wyższym poziomie. Są 2 takie same, hp 1702. No i ten Radek czasem się wywalał przy FS, szczególnie jak obracałem widok dookoła samolotu, to po jakimś czasie przegrzewała się karta. Zwykle 5 minut. Jednak dość sporadycznie. Z drugim monitorem ledwie sobie radził, więc nie używałem go. Oddałem Radka za friko do komisu i wziąłem Radka X1300, czyli chyba najlepszą klasę na AGP. Wszystko ustawiam co trzeba... włączam FS ku wielkiej nadziei powrotu lewego monitora, ustawiam ofc wszystko na maxa, bo skoro Radek 9200 obsłużył najwyższe wymagania i się tylko czasem skopał, to X1300 ruszy jak rakieta. Wszystko ustawione - pora na test. Wychodzę kamerą na obchód przed lotem, i nagle komp wydaje odgłos jak przy włączaniu się, ale nic się nie dzieje. Chyba tylko wentylator się włączał i wyłączał. Zaczyna ścinać ostro i znowu ten dźwięk. Komp się zwiesił i co jakiś czas wydaje ten dziwny dźwięk. Zmieniłem dla porównania ustawienia na minimalne i powtarza się to samo, tylko trochę rzadziej. Sprawdzałem sterowniki ustawione w FS, zmieniałem najpierw z "głównego sterownika ekranu" na "ATI R... FIRST" potem "ATI R... SECONDARY". Bawiłem się jakimiś 2 i 3 linearnymi filtrami i nic. Normalnie porażka, bo będę dosłownie i wirtualnie uziemiony z tą kartą. Dla porównania The Movies włącza się ale bez obrazu. Jakby narzucała >75Hz odświeżania.

Ogólne parametry kompa, bo może się przyda:
AMD Sempron 2200+ 1500 Ghz
512 Mb RAM
ATI Radeon X1300 Pro
Sterowniki: domyślne (ze sterownikami ATI to już była ostra jazda)
DrixerX 9.0 (albo 8.0, nie pamiętam)

W sumie wszycho. Z góry dzięki za pomoc, bo mój umysł już nie ogarnia. Jezu, mogę nie grać w nic innego, ale FS nich zostanie, do grzyba jasnego!

Elder-poskramiacz-katany
17-03-2008, 09:47
@up upewnij sie czy twoj wentylator jest w dobrym stanie;)
@top ja mam jeszcze gorszy problem:D tak wiec zostawilem sobie kompa na nockę zeby mi sie ladnie sciagalo (caly dzien tez byl wlaczony) to zostawilem go o 21 potem się budzę o 4 w nocy (nie wiem dlaczego,pelni nie bylo napewno:p) ide do kompa zobaczyc jak tam sciaganie a tu patrze godzina 22:37(!):o komp zupelnie zawieszony no dobra no to reset a tu lipa przy pierwszym ekranie komp piszczy no to se dalem spokoj do rana. nastepnego dnia probowalem wlaczyc ale WTF ?X(X( wlaczam a tu 0 dzwiekow z kompa i pali sie tylko swiatelko od tego ze jest wlaczony;(;(;( wiec co robic!?!?!? edit : no wkoncu jakis postep dal sie raz wlaczyc ale jak mu wsadzilem w usb modem to sie zresetowal i nadal tylko lapka od wlaczenia sie swieci wiec plx help me!!

Grocix
17-03-2008, 11:40
@Korek
Ilu watowy zasilacz?:P Jeszcze tak jak powiedział pan powyżej, może być wina wentylatorka do karty, na allegro jest tego masa ;)

kzez1986
17-03-2008, 14:23
Mam wielki problem, mianowicie na moim laptopie mam neta radiowego(najbliższa antena jest 150-200m od mojego domu ale to chyba nie ważne)dochodząc do meritum sprawy - mogę wejść na każdą stronę, ściągnąć wszystko co chcę itp itd. jednakże nie działa mi nic poza tym. Mam na myśli to, że nie mogę połączyć się z tibia, gg mi nie działa/skype/tlen itp itd, nie mogę też grać w gry przez neta:(Raz był taki okres, że mi działało wszystko ale znowu mogę tylko korzystać z stron :(Proszę o pomoc(jeśli potrzeba więcej danych to pisz - ja odpowiem na wszystko)

Czy nie łączysz się np. przez serwer proxy? Może w przeglądarce masz ustawione proxy, a w innych programach nie i stąd te problemy.

kzez1986
17-03-2008, 14:27
Vista się pyta,czy mam uruchomić jakikolwiek program/grę
Jak można to zlikwidować

Związane jest to z zabezpieczeniami. Monitorowana jest każda akcja. Prawdopodobnie odpowiada za to system ochrony użytkowników (UAC), więc musisz go wyłączyć. Nie pamiętam gdzie to się znajduje, ale w sieci jest masa artykułów jak to wyłączyć np. http://www.poradykomputerowe.pl/bezpieczenstwo_komputera/wylaczanie_funkcji_user_account_control-134.html.

Senseal
17-03-2008, 18:25
Ja na to nie mam siły... Miałem wolne 1.3 GB. Chce sobie zainstalować grę Xteel, no to ściągam instalator, ok 400MB. Włączam, gra zajmuje 1GB, to trochę zwalniam miejsca, no i ok. Wywalam ten plik z instalatorem i mam... 197 MB... Później jednak ją odinstalowuje i mam 600 MB wolnego. Naprawdę, nie mam pojęcia co z tym zrobić. Pomóżcie, bo sie pochlastam :/

Elder-poskramiacz-katany
17-03-2008, 20:04
@up moze tyle savow zrobiles ze az tyle ci zalelo;)

Senseal
17-03-2008, 20:11
@up moze tyle savow zrobiles ze az tyle ci zalelo;)

Niestety nie :)

kzez1986
17-03-2008, 23:06
Ja na to nie mam siły... Miałem wolne 1.3 GB. Chce sobie zainstalować grę Xteel, no to ściągam instalator, ok 400MB. Włączam, gra zajmuje 1GB, to trochę zwalniam miejsca, no i ok. Wywalam ten plik z instalatorem i mam... 197 MB... Później jednak ją odinstalowuje i mam 600 MB wolnego. Naprawdę, nie mam pojęcia co z tym zrobić. Pomóżcie, bo sie pochlastam :/

Sprawdź następujące rzeczy:

1. Porządkowanie dysku. Start->Wszystkie programy->Akcesoria->Narzędzia systemowe->Porządkowanie dysku i zobacz ile jest w stanie zwolnić
2. Przywracanie systemu - prawy przycisk myszy na Mój komputer -> Właściwości i zakładka Przywracanie systemu. Zobaczysz ile dysku jest na to rezerwowane. W wielu wypadkach przez to znika miejsce.
3. Pliki tymczasowe w folderach temp. Start->Znajdż. Wpisz temp (upewnij się, że szuka w folderach systekmowych i ukrytych), a kiedy znajdzie otwórz katalog Temp i spokojnie możesz usunąć całą jego zawartość.

Masimol
18-03-2008, 14:31
Witam,
od pewnego czasu mam problem z tibią. Gdy zaczynam grać poszczególne elementy grafiki się mieszają. Wszystko na siebie "nachodzi". Próbowałem już chyba wszystkiego, łącznie z deinstalacją i ponowną instalacja gry. Co zrobić?

kzez1986
18-03-2008, 19:56
Może zmieniałeś jakieś ustawienia karty graficznej? Może zainstalowałeś w ostatnim czasie nowe sterowniki (w szczególności do karty graficznej). Jeżeli tak, spróbuj wrócić do poprzednich. Może zmieniłeś jakieś*inne ustawienia. Może aktualizowałeś DirectX. Jeżeli wydaje Ci się, że coś robiłeś, a nie wiesz co, możesz spróbować użyć przywracania systemu do okresu kiedy wszysyko było ok.

Masimol
19-03-2008, 15:43
próbowałem i nic

Rayza
19-03-2008, 16:23
mam problem i kiedy włączam oryginalne GTA VC to mi komp resetuje :<

Sza'hel
20-03-2008, 17:20
Dziwne ściąganie dzisiaj mam
ściągam sobie fma 07 rip,a tu niespodzianka,przedkość osiąga 250 kb/s,kiedyś było 60kb/s

Safiro
20-03-2008, 18:34
Witam,
Mam problem związany z sterownikami do mojej karty graficznej. Otóż mógłby ktoś podać mi jakie mogę dopasować do niej sterowniki bo jak gram w jakieś gry to czuję się jakbym grał na Pegazusie(dobrze napisałem?)! Jest strasznie kiepska grafa!
Moja karta to: NVIDIA GeForce4 MX 440-SE (Microsoft Corporation)

Z góry dziękuję za otrzymaną pomoc :).
Pozdro!

Scobel
20-03-2008, 18:47
Witam,
Mam problem związany z sterownikami do mojej karty graficznej. Otóż mógłby ktoś podać mi jakie mogę dopasować do niej sterowniki bo jak gram w jakieś gry to czuję się jakbym grał na Pegazusie(dobrze napisałem?)! Jest strasznie kiepska grafa!
Moja karta to: NVIDIA GeForce4 MX 440-SE (Microsoft Corporation)

Z góry dziękuję za otrzymaną pomoc :).
Pozdro!

www.nvidia.com

I tam szukaj, co więcej nie podałeś systemu ... :)

No i czego ty oczekujesz od HF 4 MX ?? :)

Sza'hel
20-03-2008, 20:19
System oszalał?
Ostatnio po wyłączeniu fma wszystko się pozmieniały(ikony)zresetowałem komputer,ok....włączam mozzile..muszę szukać mozzila exe,oraz wszystkie pliki exe uznawane są jako pliki instalacyjne.Jak to naprawić?

Scobel
20-03-2008, 23:04
System oszalał?
Ostatnio po wyłączeniu fma wszystko się pozmieniały(ikony)zresetowałem komputer,ok....włączam mozzile..muszę szukać mozzila exe,oraz wszystkie pliki exe uznawane są jako pliki instalacyjne.Jak to naprawić?

Windows XP ma opcje przywracania systemu sprzed XX czasu :)

Start Programy Akcesoria Narzedzia Systemowe Przywracanie Systemu ... A tam to juz all opisane :)

Rayza
20-03-2008, 23:22
mam problem i kiedy włączam oryginalne GTA VC to mi komp resetuje :<
posiadam :
XP profesional,1 GB RAM
Karta: geforce 7300 GT,sterowniki do niej najnowsze,

>>>Mazix<<<
25-03-2008, 09:57
Mam pewien problem. Otoż skanowalem system antywirusami, wykrylo, usunalem. Na dysku C mam bardzo duzo wolnego miejsca, na gierki uzywam E i D. I tutaj pojawil sie klopot - moj komp bardzo przymula.
Zastanawiam sie powaznie nad formacikiem, a wy co byscie mi doradzili?

Davido16
25-03-2008, 13:03
Mam pewien problem. Otoż skanowalem system antywirusami, wykrylo, usunalem. Na dysku C mam bardzo duzo wolnego miejsca, na gierki uzywam E i D. I tutaj pojawil sie klopot - moj komp bardzo przymula.
Zastanawiam sie powaznie nad formacikiem, a wy co byscie mi doradzili?

Jak dysk systemowy masz czysty i pusty, to spróbuj go zdefragmentować.

>>>Mazix<<<
25-03-2008, 13:59
Dzieki, juz mam rozwiazanie :D. Mój antywirus, okazał się wirusem. Ciagle zmienial mi sie wyglad systemu, ten program kasował ważne dla sys pliki. Na dodatek, gdy się włączał nie miałem neta ani... głosnikow... Taak, to brzmi dziwnie, ale jak program działał windows nie wykrywał użadzen audio :P

Voon
25-03-2008, 14:30
Niech zgadne, miałeś NOD'a? W nodzie była taka afera, ale to było już jakiś czas temu : >

@Davido:
Pamiętasz jak mówiłeś że komp mi sie restartuje i wyskakuja błędy przez wira? Niestety nie miałeś racji, to była wadliwa pamięć RAM : )

botq
Botku? A kto nawiał z serva? : >

@Mazix down:
Do dobrze że teraz mam NOD'a ; P

Davido16
25-03-2008, 17:45
Niech zgadne, miałeś NOD'a? W nodzie była taka afera, ale to było już jakiś czas temu : >

@Davido:
Pamiętasz jak mówiłeś że komp mi sie restartuje i wyskakuja błędy przez wira? Niestety nie miałeś racji, to była wadliwa pamięć RAM : )

Niestety ja też się mylę botq :P

Realm
25-03-2008, 23:09
6, mam pewien problem na laptopie: otóż, uruchamiając windowsa xp w czasie ładowania pojawia się komunikat:

Cytat:lsass .e x e - błąd systemu
Zainicjowanie menedzera konta zabezpieczen nie powiodło się: urządzenie podłączone do komputera nie działa.

po kliknięciu OK - system sie restartuje - a ponadto nie uruchamia się takze system awaryjny.

moze ktos w jakis sposób mi pomóc?
proszę o pomoc,

Realm

>>>Mazix<<<
26-03-2008, 15:01
Niech zgadne, miałeś NOD'a? W nodzie była taka afera, ale to było już jakiś czas temu : >(...)

Tutaj ciebie zaskocze - Kaspersky lul...

Zalgadis
27-03-2008, 15:30
Grając w tibie mam straszne lagi (niegram w tibie !), sprawdzałem dlaczego.
Włączyłem ctrl+alt+del i dałem sieć, połączenie lokalne używa tylko 1% internetu no czasami 2%.
Sciągając coś z youtube.pl np. jakiś filmik o naruto mój internet używa 25% 35% itnernetu i niemam lagów.
Ale tylko podczas ściągania czegokolwiek.
Co może być przyczyną?
Chce żeby mój internet używał 100% no może nawet 50%
Bo grając w Warcrafta też mam lagi.

Sza'hel
28-03-2008, 10:11
wie ktoś jak nazywa się lub gdzie znajduje się plik rstui*****?Jest mi potrzebny do reseta

Ventuse
28-03-2008, 14:05
Witam, mój problem jest następujący:
Gdy che uruchomić tibie to nei wyskakuje mi normalnie "strona startowa" tibi ale pokazuje mi sie to co zamieściłem na zdjęciu poniżej.
Gram już pare lat i nigdy nie miałem takiego problemu.
Oczywiście w tibie nie da się grać.
proszę o pomoc w tej sprawie.

http://images34.fotosik.pl/195/ed4d79f9a971d5e7.jpg (www.fotosik.pl)

Masimol
28-03-2008, 16:10
Może nie mam problemu z kompem ale z netem. Używam Firefox'a i gdy po ściągnięciu pewnych rzeczy gdy chcę je uruchomić to przenosi mnie na stronę Microsoft'u. Czemu program po prostu się nie otwiera?

domin3x
29-03-2008, 09:03
Niedawno kupiłem nowego kompa, nie działa mi przednie wejście do słuchawek... z tylnym jest wszystko w porządku, ale z przednim nie... Trzeba to jakoś skonfigurować? Jeśli tak, to jak?

lololol
29-03-2008, 12:26
@up

te pierdoly z przednim panelem w biosie ustawiasz. poszukaj, bo nie wiem jak to sie robi ;)

Marcin24
31-03-2008, 13:17
Włączam komputer, loguje się do systemu i mniej więcej 1-2 minuty po zalogowaniu komputer zawiesza się (Jeśli to pomoże to: Windows XP, 2 ghz, 1024 ram, NVIDIA GE Force 7800, czarna obudowa).

Donas
31-03-2008, 13:25
Włączam komputer, loguje się do systemu i mniej więcej 1-2 minuty po zalogowaniu komputer zawiesza się (Jeśli to pomoże to: Windows XP, 2 ghz, 1024 ram, NVIDIA GE Force 7800, czarna obudowa).
Stawiam na zasilacz, temperaturę albo przeciążony autostart. Sprawdź temperatury, możliwe że chłodzenie padło.

Rej1000
01-04-2008, 00:05
Mam 1 komputer i 1 laptop na komputerze jest livebox, a na laptopie mam internet bezprzewodowy przez adapter Wi-Fi i mam taki problem, a więc mianowicie kiedy włączę tibie, po paru minutach internet mi sie rozłącza, ale kiedy jakiś film ze strony sevenload się ładuje i gram w tibie nie odłącza się.

Tak samo gram np na kurnik w szachy i jak robie ruch to czekam z 2 minuty zanim przesunie pionek po wykonaniu jeśli włącze filmik działa, jednakże to robi pewne laggi w tibi i chce wiedzieć czy wie ktoś może co zrobić żeby tak nie było ?

Bardzo by mi to pomogło bo już nie raz mi sie jak expiłem odłączył internet i czasami potworki zabiły czasami ludzie, bo zauważyli, że afk :/

Jakby co antywirus to avast.

Jak jest firewall wyłączony/włączony i tak się odłącza.

Nie którzy mówią, że to przez to, że tibia wymaga połączenia P2P, a neostrada blokuje to czy coś, więc jeśli tak jak odblokować to?

Mazur199
01-04-2008, 14:34

format i reinstal partycji gdzie masz xp lub dla sportu resetnij bios :P

Fred Druid of Pacera
01-04-2008, 20:05
Od pewnego czasu mam problem z otwieraniem stron internetowych.
Gdy otwieram jakąś stronę(w Operze, Mozilli, IE), pojawia mi się komunikat z błędem "Nie odnaleziono serwera(...)", odświeżam stronę, czekam i znowu pojawia się ten sam błąd. Dopiero za którymś razem(czasami za drugim, czasami za trzecim, 4 itd.)strona otwiera się poprawnie.
Niektóre strony otwierają się normalnie za 1 razem. Ale większość stron muszę otwierać kilkakrotnie i to już się robi denerwujące.
Wszystkie aplikacje, do których wymagane jest połączenie internetowe np. GG, Tibia działają poprawnie. Tak samo transfer pobierania plików też jest taki jak powinien. Tylko te strony nie otwierają się normalnie.
I teraz nie wiem co robić, sformatowałem cały komputer i od razu po formacie spróbowałem otworzyć strony i problem nadal występował.

Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić żeby strony otwierały się normalnie, po pierwszym otworzeniu?

Edit:
Problem rozwiązany, dostałem nowy numer DNS.

Marcin24
06-04-2008, 23:07
Mam pytanie odnośnie internetu. Czy to normalne, że podczas ściągania jakichkolwiek plików prędkość ściągania skacze mi czasami od 120kb do 30kb i potem wraca do 120.

Davido16
07-04-2008, 07:30
Mam pytanie odnośnie internetu. Czy to normalne, że podczas ściągania jakichkolwiek plików prędkość ściągania skacze mi czasami od 120kb do 30kb i potem wraca do 120.

No to jest normalne jak najbardziej, bo raz jest łącze bardziej przeciążone a raz mniej. Ewentualnie na początku łącze się stabilizuje (powinienem mieć 65 kb, a mam 130 i spada).

Iski
10-04-2008, 09:01
Mam pewien problem. A mianowicie zawsze gdy gram w tibie wyłącza mi się komputer gdy Tibia nie jest włączona wszystko jest w porządku nic się nie dzieje lecz gdy włączę Tibie to wszystko jest w porządku ale przez jakieś 30-40 minut następnie cały komputer się wyłącza próbowałem odinstalowywać Tibie wgrywać na nowo to miałem spokój przez jakieś 2 dni a potem znowu. Próbowałem nawet formata ale to samo 2 dni i znów.
Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje?? Proszę o odpowiedzi z góry THX.

PinGOnE
10-04-2008, 09:27
Napisz jaki masz sprzet, system operacyjny, kiedy aktualizowales sterowniki itp. Prawdopodobnie Twoj komputer niedomaga lub masz karte graficzna ATI Radeon (Radeony maja straszliwe problemy z Tibią, nawet najpotężniejsze mają kłopoty z FPS).

Iski
10-04-2008, 14:39
Nvida geforce 6100 to jest karta graficzna (chyba ze coś źle sprawdziłem), Windows XP professional, hmm sterowników chyba nie aktualizowałem ale jeżdżę na tym Windowsie i kompie już od 2 lat i nigdy nie było problemów z Tibią nawet tez tydzień po formacie wszystko było spox a potem znów to samo.

Capality
10-04-2008, 18:12
Co jakiś czas internet w przeglądarce nie działa a na gg mogę siedzieć, w Cs też, tylko w przeglądarkach nie mogę żadnej strony wczytać, dzieje się to tak co 20 min :/ pomaga jedynie reset kompa

wozu4don
11-04-2008, 22:32
Słuchajcie problem mam. Wrzuciłem kompilacje na youtube. I niby wszystko okej. Ale jak biorę "Show my Video" to ten film ma 00:00 :(
film jest z rozszerzenia wmv. Napisane mam :

The selected still is used to represent your video in search results and other displays. You can choose a different still image by clicking on it. Note: it can take up to 6 hours for your image to be updated.

Tzn. ze mam 6h czekać na to żeby zadziałało? ;> 1 raz wrzucam na youtube wiec nie znam sie ;/

EDIT : Teraz w My Video widac ze film ma 4 minuty - ale jak go obejrzeć? :>

Iski
12-04-2008, 06:19
Ponawiam pytanioe ludzie naprawde pomurzcie mi.
Mam pewien problem. A mianowicie zawsze gdy gram w tibie wyłącza mi się komputer gdy Tibia nie jest włączona wszystko jest w porządku nic się nie dzieje lecz gdy włączę Tibie to wszystko jest w porządku ale przez jakieś 30-40 minut następnie cały komputer się wyłącza próbowałem odinstalowywać Tibie wgrywać na nowo to miałem spokój przez jakieś 2 dni a potem znowu. Próbowałem nawet formata ale to samo 2 dni i znów.
Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje?? Proszę o odpowiedzi z góry THX.
Nvida geforce 6100 to jest karta graficzna, Windows XP professional service pack 2, hmm sterowników chyba nie aktualizowałem ale jeżdżę na tym Windowsie i kompie już od 2 lat i nigdy nie było problemów z Tibią nawet tez tydzień po formacie wszystko było spox a potem znów to samo.

nowik_1492
16-04-2008, 00:10
witam
Mam problem z uruchomieniem Tibii, mam sciągniętą najnowszą wersje 8.11, instaluje, odpalam tibia***** z pulpitu... i wyskakuje błąd o treści:

"Video surface allocation failed. (Error Code 13)

Please choose another video graphics mode."

Co musze zrobić aby uruchomić tą tibie i w koncu normalnie w nią zagrać?
oczekujacy pomocy ;]

pozdrawiam
Nowik

Rybzor
16-04-2008, 00:12
witam
Mam problem z uruchomieniem Tibii, mam sciągniętą najnowszą wersje 8.11, instaluje, odpalam tibia***** z pulpitu... i wyskakuje błąd o treści:

"Video surface allocation failed. (Error Code 13)

Please choose another video graphics mode."

Co musze zrobić aby uruchomić tą tibie i w koncu normalnie w nią zagrać?
oczekujacy pomocy ;]

pozdrawiam
Nowik
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=35947

Drutek_z_piekla_rodem
18-04-2008, 16:48
Mam problem - jak działa komputer to co jakiś czas zwiesza się i muszę zresetować... i jeszcze jedno: jak uruchomić BIOS'a? (może jestem noob ale razem z nowym windowsem (XP - za słaby na viste a przedtem był 98)

Scobel
18-04-2008, 23:01
Mam problem - jak działa komputer to co jakiś czas zwiesza się i muszę zresetować... i jeszcze jedno: jak uruchomić BIOS'a? (może jestem noob ale razem z nowym windowsem (XP - za słaby na viste a przedtem był 98)

Co do biosu zależy od producenta płyty ... Del, F2 itp itd... zaraz jak włączasz kompa wciśnij jakiś z Fxx, i wtedy ci załaduje BIOS, lub Del ...

Powodem zawieszania kompa moze byc przegrzewanie grafiki, procka, pada ci zasilacz ... :) ... A czysciles kiedys kompa w srodku ?? Zmieniales Paste lub ktos ci zmeinial paste na procku :) >??<

Drutek_z_piekla_rodem
20-04-2008, 03:02
Co do biosu zależy od producenta płyty ... Del, F2 itp itd... zaraz jak włączasz kompa wciśnij jakiś z Fxx, i wtedy ci załaduje BIOS, lub Del ...

Powodem zawieszania kompa moze byc przegrzewanie grafiki, procka, pada ci zasilacz ... :) ... A czysciles kiedys kompa w srodku ?? Zmieniales Paste lub ktos ci zmeinial paste na procku :) >??<
Też podejrzewałem procka - działa na połowie mocy bo mi sie komputer wyłączał i BIOS mi sie włączył gdzie zmieniłem częstotliwość - z 2100 na 1350 MHz i dlatego się pytam jak się BIOS'a włącza - sądze, że procesor nie wytrzymuje przesyłu danych i wszystko zatrzymuje.

Sza'hel
23-04-2008, 08:49
Wie ktoś jak przywrócić system do stanu przed 4 miechów?Bo jest mi to bardzo potrzebne a zwykłe przywracanie systemu nie pomaga

Puii
23-04-2008, 08:57
Wie ktoś jak przywrócić system do stanu przed 4 miechów?Bo jest mi to bardzo potrzebne a zwykłe przywracanie systemu nie pomaga

Zapisać sobie na kartce co tam było i format

Sza'hel
23-04-2008, 19:31
Zapisać sobie na kartce co tam było i format

Braciszek się nie zgadza

1337.
25-04-2008, 20:16
Witam. Mam taki o to problem. Gdy gram w jakas gre jak np. Tibia i obojetnia jaka (oprocz Csa) komp mi po prostu sie tnie, za 5 min wszystko wraca do normy tylko ze w trybie awaryjnym. Jakies sugestie?

Benassi
26-04-2008, 13:34
Witam.

Mam taki problem , gdzieś 2 miesiące temu pykałem sobie w 7.6 na otsach czasem mckowalem 2-4 tibie mc 7.6 nić nie zacinało w żadnej tibii , a teraz jak włączę 1 tibie to czasem sie zatnie czyli jak lagg tylko ze to tylko ja to mam bo sprawdzałem u kolegi przyniusł laptopa i mi ścięło tibie a on widział jak ja red hp lapie i po od cięciu tibi oczywiście dead , a przy 2 tibiach to już sie pracować nie da ... fpsy 1-5 ...

proszę o pomoc!!

$eCuR
27-04-2008, 11:34
Witam.
Od kilku dni w koszu pojawia mi się folder "Jgl_Rt", kasowałem go, ale on jak wyłączę kompa pojawia się znowu. Wie ktoś może co to jest? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

Salodelissss
27-04-2008, 20:46
Witam ja mam problem z grafiką :( looknijcie na to http://img72.imageshack.us/my.php?image=beztytuuux7.jpg
mam tak nawet jak nie gram w tibie. przeinstalowanie sterow do karty graficznej nic nie dalo. ps mam radeona 9700. prosze o pomoc :(

JustPlay
28-04-2008, 13:42
Witam.
Od kilku dni w koszu pojawia mi się folder "Jgl_Rt", kasowałem go, ale on jak wyłączę kompa pojawia się znowu. Wie ktoś może co to jest? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;555096

Jarhan
28-04-2008, 15:19
Mam nadzieję, że to odpowiedni temat, ale jeśli nie to proszę o przekierowanie;]

Może mi ktoś powiedzieć co tutaj jest "syfem" a co nie?

C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx*****
C:\WINDOWS\system32\LEXBCES*****
C:\WINDOWS\system32\LEXPPS*****
C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avguard*****
C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\sched*****
C:\PROGRA~1\Nokia\NOKIAP~1\LAUNCH~1*****
C:\Program Files\Lexmark 1200 Series\lxczbmgr*****
C:\Program Files\Winamp\winampa*****
C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avgnt*****
C:\WINDOWS\System32\ctfmon*****
C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2*****
C:\Program Files\Lexmark 1200 Series\lxczbmon*****
C:\PROGRA~1\COMMON~1\Nokia\MPAPI\MPAPI3s*****
C:\Program Files\Common Files\PCSuite\Services\ServiceLayer*****
C:\WINDOWS\System32\wuauclt*****
C:\Program Files\Winamp\winamp*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://search.bearshare.com/sidebar.html?src=ssb
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://search.bearshare.com/intl/
O2 - BHO: UrlHelper Class - {74322BF9-DF26-493f-B0DA-6D2FC5E6429E} - C:\Program Files\BearShare Applications\BearShare MediaBar\BearShareIEHelper.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O3 - Toolbar: BearShare MediaBar - {D3DEE18F-DB64-4BEB-9FF1-E1F0A5033E4A} - C:\Program Files\BearShare Applications\BearShare MediaBar\BearShareMediaBar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [PCSuiteTrayApplication] C:\PROGRA~1\Nokia\NOKIAP~1\LAUNCH~1***** -startup
O4 - HKLM\..\Run: [Lexmark 1200 Series] "C:\Program Files\Lexmark 1200 Series\lxczbmgr*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa*****
O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avgnt*****" /min
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****" /background
O4 - HKCU\..\Run: [PcSync] C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PcSync2***** /NoDialog
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\CTFMON***** (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\CTFMON***** (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\CTFMON***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\CTFMON***** (User 'Default user')
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader*****
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O23 - Service: AntiVir PersonalEdition Classic Scheduler (AntiVirScheduler) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\sched*****
O23 - Service: AntiVir PersonalEdition Classic Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic\avguard*****
O23 - Service: Ati HotKey Poller - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx*****
O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES*****
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\Common Files\PCSuite\Services\ServiceLayer*****

Z góry dzięki:)

Blockers23
29-04-2008, 09:15
Syfem to na 100% jest gg i winamp .Stary po co sobie kompa zasmiecac :-) , nie lepiej zamiast gg miec aqq a zamiast winampa cos lzejszego dla kompa .

Zalgadis
29-04-2008, 21:51
Ja niezakładając nowego tematu napiszę swoje pytanko:
Co zrobić żeby mój internet działał normalnie?
Ściągając coś z neta ściąga mi po MAX 5kb/s (kilobajtów).
Wcześniej ściągało mi po 50-100 kb/s i było super.
Teraz nawet nie moge w nic pograć bo kicki mam (nie w tibii) po 3 sek od wejścia do gry.
na www.speedtest.pl wyszło mi że mam Download: 105 kbps a Upload 200 coś kbps w co oczywiście nie wierze.
Niewiem czy to coś zmieni ale dam wam fotke mojego używania internetu podczas nie robienia niczego, a ściągania np. odcinka bleacha (który się ściąga omg wolno)

Podczas nic nierobienia

http://img219.imageshack.us/img219/5778/uo0001ou2.jpg

Podczas ściągania odcinka Bleacha.

http://img225.imageshack.us/img225/3638/uo0002hm4.jpg

Chciałem jeszcze tylko dodać że google.pl włącza mi sie 5 sekund a tibia.pl 20, wysyłanie posta trwa 15 sekund a logowanie się 10 ;s.

Piciaz1213
30-04-2008, 14:33
Siema mam wiedzmina orginalke. Mialem 2 dyski , dysk c i dysk d.
Programem particion magic przenioslem zawartos dysku d na c i tym samym dysk d zostal usuniety razem z wiedzminem. To nie wszytko X(
chcialem ponownie zainstalowac wiedzmina ale pisze ze gra jest zainstalowana. Daje unistal ale wyskakuja bledy. POMOCY!;(

Voon
30-04-2008, 14:40
Siema mam wiedzmina orginalke. Mialem 2 dyski , dysk c i dysk d.
Programem particion magic przenioslem zawartos dysku d na c i tym samym dysk d zostal usuniety razem z wiedzminem. To nie wszytko X(
chcialem ponownie zainstalowac wiedzmina ale pisze ze gra jest zainstalowana. Daje unistal ale wyskakuja bledy. POMOCY!;(

Format, ew czyszczenie rejestrów ale jak nie rozumiesz co i jak to nawet nie zaglądaj tam.

Piciaz1213
30-04-2008, 16:40
Format, ew czyszczenie rejestrów ale jak nie rozumiesz co i jak to nawet nie zaglądaj tam.

Sprawdzałem w rejestrze ale tam nic nie było. Cóż został mi już chyba tylko format;(;(;(;(;(;(;(

VeaNi
01-05-2008, 18:39
Szczerze mówiąc nie wiem gdzie to napisać więc wybrałam ten temat...
mam problem... niby z komputerem a tak naprawdę z Tibią.
Ostatnio miałam coś z netem i potem jak włączyłam tibie to wyskoczyło mi coś takiego : http://img385.imageshack.us/img385/4171/beztytuunj9.jpg
kumpela powiedziała mi żeby zwyczajnie bez niczego wcisnąć "send" i sie zalogować... ale jak tak robie to gdy jest download new object graphics zwyczajnie sie zacina i nie ruszy dalej... miałam włączone przez godzine i nie ruszyło...
nie wiem co zrobić...
help :(

Voon
01-05-2008, 18:48
Debug. Reinstal tibii. Było.

@Down:
No to ja niewiem. Głowa mała, choć jak mówie to już było, poszukaj, może tam jest rozwiązanie.

VeaNi
01-05-2008, 18:49
próbowałam... dzieje sie to samo.
jak zrobie reinstal to sie zacina i wyskakuje : http://img138.imageshack.us/img138/2964/000ls9.jpg
no i tibia sie zamyka po czym jak włączam od nowa wychodzi to okienko z send...

Cyran_13
02-05-2008, 20:45
Przy próbie włączenia gry wyskakuje mi error. Oto jego treść
"Nie znaleziono punktu wejścia procedury __CxxFrameHandler3 w bibliotece msvcrt.dll.".
Jakieś pomysły jak temu zaradzić? xD Proszę o szybką odpowiedz

Davido16
02-05-2008, 21:37
Przy próbie włączenia gry wyskakuje mi error. Oto jego treść
"Nie znaleziono punktu wejścia procedury __CxxFrameHandler3 w bibliotece msvcrt.dll.".
Jakieś pomysły jak temu zaradzić? xD Proszę o szybką odpowiedz

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msvcrt

wklej do system32, jak dobrze pamiętam.

Davido16
02-05-2008, 21:40
próbowałam... dzieje sie to samo.
jak zrobie reinstal to sie zacina i wyskakuje : http://img138.imageshack.us/img138/2964/000ls9.jpg
no i tibia sie zamyka po czym jak włączam od nowa wychodzi to okienko z send...

W: \documents and settings\[nazwa profilu]\dane aplikacji\tibia\tibia.cfg

Poszukaj linijek na przykład: Hotkey = (7,"",3457,0,0)
Hotkey = (8,"",3155,0,1)
Hotkey = (9,"",3180,0,0)
Hotkey = (10,"exura sio \"fighter Sork\n",0,0,0)
Hotkey = (11,"exevo gran mas frigo\n",0,0,0)
Hotkey = (12,"utamo vita\n",0,0,0)
Hotkey = (13,"utani gran hur\n",0,0,0)
Hotkey = (14,"exura vita\n",0,0,0)
Hotkey = (15,"exori vis\n",0,0,0)
Hotkey = (16,"",266,0,2)
Hotkey = (17,"",238,0,2)

Tam gdzie będą takie długie, dziwne wiersze, to pousuwaj cały hotkey i będzie działać.

@edit

kurvde, sorry za double posta, naprawdę nie kciałem ;<

@edit2

Jak usunięcie hotkey'ów nie pomoże, to usuń cały katalog tibii z danych aplikacji

vuxes
03-05-2008, 13:49
Wczoraj dostałem nowy router i skonfigurowałem neostradę. Dzisiaj chciałem sobie pograć, a tu okazało się, że klient zacina się od czasu do czasu. Np chcę przejść na inny SQM, klient zostaje "zamrożony"- pomaga tylko jego restart. I tak dzieje się cały czas średnio od 5 sekund do paru minut od zalogowania się. Model routera to ASMAX AR-904u.

SadaelusPL
03-05-2008, 18:09
nie jestem pewny czy tu ale nei znalazlem innego tematu no wiec,
przeinstalowalem tibie ,znikly mapy jakie odkrylem.
Gdzie znajduje sie jakis katalog z mapami tibii bo mam gotowe do wklejenia ale potrzebuje znalesc glowny katalog tibii .Gdzie go znajde?

Rybzor
03-05-2008, 18:12
nie jestem pewny czy tu ale nei znalazlem innego tematu no wiec,
przeinstalowalem tibie ,znikly mapy jakie odkrylem.
Gdzie znajduje sie jakis katalog z mapami tibii bo mam gotowe do wklejenia ale potrzebuje znalesc glowny katalog tibii .Gdzie go znajde?
TUTAJ!!!1111!!! (http://forum.tibia.pl/search.php)

SadaelusPL
03-05-2008, 18:36
:[ a co mam wpisac probuje i probuje :confused:
@Edit
Znalazlem cos ale :
1 http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=2380&highlight=stracilem+mapy -ten temat jest juz closed
2 ja nie mam takich plikow w folderze z Tibia jakei pokazane sa w tym temacie powyzej

HELP:S

Żyłka
03-05-2008, 21:01
C:\Documents and Settings\twoja nazwa\Dane aplikacji\Tibia\Automap

SadaelusPL
04-05-2008, 22:14
no wlasnei tu sie robi problem bo jak wchodze w Documents and Settings to mam all users i moja nazwa ale jak wchodze w all users i tam w Application Data
nie mam tibii 8o to samo jest w mojej nazwie jezeli to zalezy od systemu windowsa to mam XP co mam robic :( ?

Scobel
04-05-2008, 22:21
no wlasnei tu sie robi problem bo jak wchodze w Documents and Settings to mam all users i moja nazwa ale jak wchodze w all users i tam w Application Data
nie mam tibii 8o to samo jest w mojej nazwie jezeli to zalezy od systemu windowsa to mam XP co mam robic :( ?

Zaznaczyc opcje by pokazalo ukryte foldery i pliki :)

SadaelusPL
04-05-2008, 22:22
a gdzie :D ?
Edit:
Ok mam very thx :D

>>>Mazix<<<
06-05-2008, 18:32
Mam problem z fatal errorami. Występuja u mnie często, resetuje się komp i nie wiem czym jest to wywołane. Czy to może być powodowane przegrzewaniem się kompa? Bo czasem pracuje jak kosiara.

draenei
08-05-2008, 16:51
GIMP.
Potrzebuję informacji jak zrobić, by wierzchnia warstwa, nakładana na pierwszą była przeźroczysta(częściowo). Oraz jak obydwie naraz uwypuklić i Nadać jakiś ładny połysk(nie prostu tylko jakiś zagięty).
jeżeli się nie da w gimpie, to w photoshopie i której ver.

Arcan
09-05-2008, 16:50
Mam wrażenie, że siedzi mi jakiś wirus/trojan w komputerze. Panda nic nie wykrywa, Ad-Aware też nie, jednak od jakiegoś czasu często komputer łapie krótkie, kilkusekundowe "lagi" i dość często mój firewall blokuje ataki hakerskie (co wskazywałoby na trojana). Proszę kogoś obeznanego w ochronie komputera o wypowiedź, w jaki sposób mogę się upewnić, że komputer jest czysty? Odrazu dodam, że płatne antywirusy odpadają, bo już zakupiłem licencję Pandy. Dokładniej mówiąc nie chodzi mi o antywirusy, tylko o najlepsze narzędzia (typu hijackthis). Proszę też o nie proponowanie mi kilkunastu takich programów, nie mam zamiaru zaśmiecać komputera. Proszę o najskuteczniejsze.

Nadrill
09-05-2008, 21:24
Sprawdź w Trybie Awaryjnym system.

>>>Mazix<<<
11-05-2008, 10:58
Mam poważny problem. Rano komp jest w porządku, jednak później co godzinę się restartuje i pisze, że wystąpił poważny błąd.
Do sedna sprawy - gdy komputer się z powrotem włączy, pisze że program LSA Shell miał problem, windows zamyka ten program i potem za następne 2h jest reset. Skanowałem ścieżki wszystkie, ale zadnego wirusa nie ma. Myślałem, że to wina zasilacza, ale jednak nie.
Co zrobić, kupic porządnego anty-vira, czy może formata strzelić (nie chce go robić- niedawno miałem).

Martka
11-05-2008, 21:51
Avast wykrył mi pasożyta o nazwie Win32:Rootkit-gen [Rtk], pomimo stosowania się do zaleceń programu nie udało mi się nic z nim zrobić. Może ktoś z Was wie, jak sobie z nim poradzić? Proszę o możliwie szybką odpowiedź.

Davido16
12-05-2008, 07:42
Sprawdź jak się ten plik nazywa, potem spróbuj go usunąć. Jak się nie da, to albo w systemie awaryjnym, albo w takim mini-windowsie, tylko jak on się nazywał nie pamiętam... bart-pe?.

Rybzor
12-05-2008, 14:35
Avast wykrył mi pasożyta o nazwie Win32:Rootkit-gen [Rtk], pomimo stosowania się do zaleceń programu nie udało mi się nic z nim zrobić. Może ktoś z Was wie, jak sobie z nim poradzić? Proszę o możliwie szybką odpowiedź.
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=16&t=236907&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Dasz buziaka?

@down
Nie ;x

Martka
12-05-2008, 17:42
Dasz buziaka?

Hmm, a mam wybór? :* : )

KrEmAs KAc
12-05-2008, 19:52
Mam problem z systemem Mandriva ;)
Wiem ,że są fora od tego ale chce zobaczyć czy tu są jacyś wykształcuichy :)
Więc nie jestem zbytnio obyty z tym systemem , zainstalowałem go wszystko pięknie tylko po załadowaniu systemu jest pixeloza na ekranie :/ kombinowałem w trybie awaryjnym ale ni chu chu nic nie idzie zrobić :( w Ubuntu to by była pestka w awaryjnym ale tutaj to jest masakra. Mam GF 6600 i wiem ,że muszę ustawić na tą właśnie kartę graficzną i zainstalować najnowsze stery tylko nie wiem jak ;)

Rybzor
12-05-2008, 20:10
Mam problem z systemem Mandriva ;)
Wiem ,że są fora od tego ale chce zobaczyć czy tu są jacyś wykształcuichy :)
Więc nie jestem zbytnio obyty z tym systemem , zainstalowałem go wszystko pięknie tylko po załadowaniu systemu jest pixeloza na ekranie :/ kombinowałem w trybie awaryjnym ale ni chu chu nic nie idzie zrobić :( w Ubuntu to by była pestka w awaryjnym ale tutaj to jest masakra. Mam GF 6600 i wiem ,że muszę ustawić na tą właśnie kartę graficzną i zainstalować najnowsze stery tylko nie wiem jak ;)
Poszukaj tu:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://ubuntuguide.org/wiki/Mandriva&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dmandriva%2Bguide%26hl%3Dpl%26lr%3D%26 sa%3DX

KrEmAs KAc
12-05-2008, 20:59
Dzięki zabieram się do analizowania ;)

Edit: No ale tam są bardziej informacje po załadowaniu się systemu a mi po załadowaniu robi się obraz pikselkowy i nic nie da rady zrobić :/

Giermeczek
12-05-2008, 21:40
Witam Wszystkich. Gram już jakiś czas w Tibie i nigdy nie miałem problemów technicznych. jakiś czas temu wciągnąłem w ta zabawę moja dziewczynę. razem graliśmy na moim kompie. jakiś czas temu Moja Kobieta sprawiła sobie laptopa. sprzęcik dosyć dobry. intel core duo 1,8 GHz, 1GB ram i nieszczęsny Windows Vista. Po odpaleniu Tibi zaczęła sie jazda. Jej postać porusza sie jak 1lvl i cały czas przycina. wygląda to jak by jeździła na deskorolce. postacią trudno sterować. myślałem ze to coś z netem, ale po podłączeniu innego kompa z Windowsem xp wszystko chodzi ok. Dziwi mnie to ze nie można przełączyć na direktX9, W Tibi ustawiony jest direktx5 i w żaden sposób nie da sie tego przestawić. Proszę o Waszą pomoc. Myślę ze pomimo to że na Tym forum jestem nowy znajdzie sie ktoś chętny do pomocy. Z góry dziękuje;(;(;(

michalll
13-05-2008, 11:39
To w sumie nie jest problem, ale związane z komputerem, więc nie będę nowego tematu zakładał.

Otóż, koleżanka mi nagrała coś na płytę DVD+R bez użycia nero czy czegotam innego, tylko Visty. Potem usunęła <?> to i nagrała coś innego, tzn. nie usunęła, bo z dvd+r nie można usuwać, tylko tego poprostu nie widać, widać to co nagrała później. Jest jakiś sposób, żeby dotrzeć do poprzedniego pliku?

Edit: Ryba pomóż! :D

Virusmaxi
15-05-2008, 08:11
Ja mam taki problem, że celem podwyższenia wydajności w Springu muszę znaleźć w panelu sterowania karty (Nvidia) Threaded Optimization. Problem jest w tym, że mam polską wersję sterownika i nie mogę tego znaleźć...

BorucaoO
16-05-2008, 23:01
Witam otóż mam problem z monitorem.
Gdy włączam monitor pojawia mi sie napis:
Self test
Check your computer or signal cabel
monitor is working.
Zmienialem kable i wkońcu wszystko było cacy ale po jakis 20 min znowu sie pojawił ten napis. Dalem restarta ale ten napis caly czas byl widoczny i oprocz niego nie bylo widac co sie robi na komputerze.