zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem? Napisz, tutaj.

Stron : [1] 2 3 4 5 6 7 8

JustPlay
25-04-2007, 17:42
Temat powstał aby zredukować masę zbędnych tematów, dot. oprogramowania, sprzętu, etc.

Jeżeli masz problem, poprostu napisz go TUTAJ, a nie zaśmiecaj forum zbytecznym tematem. Na forum będe, wchodził kilka razy dziennie, więc będe pomagał bieżąco... - licze takze na waszą pomoc.

Pozdrawiam,
JustPlay.

Www.GameFix.pl
Www.GameFix.pl/forum

matiiii
25-04-2007, 18:47
OK.
Masz pierwsze zlecenie:
Ostatnio ściągałem instalkę pewnej gry przez przeglądarkę (Firefox), lecz nie ściągnełem jej do końca (wyłączyłem Firefoxa). Chcę ja teraz usunąć, ale wyskakuje mi błąd że plik jest używany przez inny program. Jak to usunąć?

Maggic
25-04-2007, 18:52
Mam dokładnie ten sam problem...

..::QRAS::..
25-04-2007, 18:59
przez system awaryjny wyrzuc.

Kele
25-04-2007, 19:02
Wejdźcie w Menedżer Zadań (Ctrl+Alt+Delete), zakładka Procesy, zakończcie proces explorer*****. Nastepnie naciśnijcie plik > Nowe zadanie (uruchom)... Tam wpiszcie cmd***** i dajcie OK. Następnie za pomocą poleceń dosowych przejdzcie do folderu w którym jest ów niedociągniety plik, poleciem "del <nazwapliku>" usuńcie plik. Następnie spowrotem wejdźcie do Menedżera zadań, Plik > Uruchom > explorer*****.

Voila!

Cossma
25-04-2007, 19:44
Nie chciałbym być upierdliwy ale cóż problem to problem.

Pracuję w dużej międzynarodowej firmie.

Wszystkie komputery łączą się z internetem przez specjalny serwer w Holandii, wykorzystywany tylko na potrzeby zakładu.
Każdy komputer ma AV (+ prawdopodobnie FireWall na w/w serwerze).
Wszystkie PCty są stacjami roboczymi jednej domeny i każdy pracownik ma swój login i hasło. Tak samo każdy zwykły pracownik
ma konto "użytkownika z ograniczeniami". Więc zwykły pracownik może pomarzyć o zainstalowaniu jakiegokolwiek dodatkowego oprogramowania bez pomocy pracownika działu IT (ale i to jest łatwe do obejścia) B)

OK ale przejdę do konkretów.
Od początku kwietnia na polecenie Kwatery Głównej pracownicy działu IT masowo instalowali na wszystkich PCtach WaterWall'a.
Do tej pory był on tylko zainstalowany i w niczym nie przeszkadzał. Lecz pewnego pięknego dnia pracy skończyło się.
Od tamtej pory wszystkie dane, pliki lub inne informacje w momencie próby wysłania czegokolwiek pocztą (skrzynka e-mail służbowa, lub prywatna) lub próbą przeniesienia plików na pendrive, FDD, CD/DVD, Karta Flash, wszystko jest szyfrowane. Taki plik można normalnie uruchomić tylko na innych komputerach z w/w WaterWall'em.

Ktoś powie wyłącz to. OK, ale jak skoro:
*nie ma żadnego procesu w Menadżerze Urządzeń, lub innym programie pokazującym procesy uruchomione pod Windowsem.
*WaterWall uruchamia się ze startem systemu a nie ma go w autostarcie czy nawet w rejestrze!

tak czy inaczej skończy się ściąganie filmów, muzyki, etc. w pracy 8o

Jakieś mądre rozwiązania bo moje doświadczenie zawodzi. Chciałem usunąć ręcznie, jego biblioteki które są porozpierdzielane po folderach systemowych. Ale kolega z IT (w tym samym zakładzie) odradził gdyż w komputery bez uruchomionego/zainstalowanego WaterWall'a nie mają dostępu do internetu. Co więcej od kolegi dowiedziałem się że ten WaterWall został napisany na potrzeby firmy więc znalezienie instalki i zainstalowanie na domowym kompie graniczy z cudem, bo:
*instalki nie znajdę'
*nawet jak bym ją zdobył to po instalacji trzeba podać swój numer ID dzięki czemu WaterWall będzie identyfikował mnie jako użytkownika danego kompa i ten numer ID można użyć tylko raz (coś ala klucz).

Pozdro...

JustPlay
25-04-2007, 20:07
OK.
Masz pierwsze zlecenie:
Ostatnio ściągałem instalkę pewnej gry przez przeglądarkę (Firefox), lecz nie ściągnełem jej do końca (wyłączyłem Firefoxa). Chcę ja teraz usunąć, ale wyskakuje mi błąd że plik jest używany przez inny program. Jak to usunąć?

Kele (http://forum.tibia.pl/member.php?u=15717) odpowiedział.

@topic

Cossma (http://forum.tibia.pl/member.php?u=38973), nigdy nie miałem styczności z tym problemem. Przepraszam, ale nie jestem w stanie Ci doradzic.

Coś poszukam, pokombinuje, ale nic nie obiecuje. Jak co, to dam znać w tym temacie < ;

Pozdrawiam,
JustPlay.

Tompior
25-04-2007, 20:57
Problem techniczny:

Boje sie, ze mi niedlugo padnie procesor. Kiedy rano chce wlaczyc kompa dzieja sie rozne rzeczy. Czasem zanim sie wlaczy, probuje sie odpalic tak z 4 razy (tak jak odpalanie auta na mrozie). A czasem po tych 4 probach wylacza sie calkowicie i nie moge go uruchomic ponownie zanim nie wylacze i wlacze wtyczki z zasilaniem.

Cossma
25-04-2007, 21:07
Problem techniczny:

Boje sie, ze mi niedlugo padnie procesor. Kiedy rano chce wlaczyc kompa dzieja sie rozne rzeczy. Czasem zanim sie wlaczy, probuje sie odpalic tak z 4 razy (tak jak odpalanie auta na mrozie). A czasem po tych 4 probach wylacza sie calkowicie i nie moge go uruchomic ponownie zanim nie wylacze i wlacze wtyczki z zasilaniem.

obstawiam
zasilacz do wymiany :D

Gorn Valorian
25-04-2007, 21:13
Mam podobny problem co Tompior. Gdy odpalam, kompa zanim włączy się BIOS minie z 1-2 min. Zaś gdy włączam go nie długo po jego wyłączeniu odpala się szybciej (zależnie od czasu).

Nie wiem czy to pomoże, ale zaobserwowałem, że podczas uruchamiania się komputera lampka na switchu, pokazująca czy komputer jest włączony, świeci się i gaśnie. Moje podejrzenia padły na płytę główną, ponieważ czasem zegar w BIOSie ustawia się czasem na datę 21 Nov 2001 godz. 00:00, ale to są tylko moje spostrzeżenia i oczywiście, jak każdy człowiek, mogę się mylić.

Edit: @Cossma Możliwe, ale mi zasilacz podaje napięcie.

JustPlay
25-04-2007, 21:33
Proszę sciągnąć SpeedFan'a i zdać relacje.

http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=47&id=276

Tompior
25-04-2007, 22:12
U mnie power to takie wielkie oczojebne niebieskie swiecace kolo :P
Dodatkowo powiem, ze od okolo pol roku komputer ciagle swierszczy :P
Kiedy nic nie robie jest to w miare ciche ale kiedy cos sie laduje np tibia albo firefox to swiszczy glosniej :< (nie jest to dzwiek wiatraka ani dysku)

Edit: oto speedfan:

http://img110.imageshack.us/img110/528/speedfantestnb1.th.jpg (http://img110.imageshack.us/my.php?image=speedfantestnb1.jpg)

Dodam, ze posiadam piecyka 3ghz i 1024mb ramu. Grafika radeon x600/x550 series.

Kele
25-04-2007, 23:02
(nie jest to dzwiek wiatraka ani dysku)
To jest dźwięk wydawany przez wiatrak/dysk. :) Oddaj go do serwisu niech Ci go porządnie przeczyszczą albo zrób to sam.

Tompior
25-04-2007, 23:37
no niby tez racja :P
Nie bede oddawal do serwisu. Wole zrobic to sam :)

A czy ten wczesniejszy problem z nie wlaczaniem sie kompa moze byc spowodowany dolozeniem drugiego dysku przez co zasilacz nie wyrabia?:P

Kele
26-04-2007, 08:13
Sam miałem takie cyrki na dwóch dyskach :) Odłącz jeden dysk i sprawdź jak sie zachowa komputer.

Nadrill
26-04-2007, 08:25
Hm, zegar w Windowsie zmienił się na 12-godzinny, mam teraz np. 7:20. Jak to zmienić?

Cossma
26-04-2007, 09:21
Hm, zegar w Windowsie zmienił się na 12-godzinny, mam teraz np. 7:20. Jak to zmienić?
Panel Sterowania > Opcje Regionalne i językowe > [Dostosuj] > Godzina

no niby tez racja :P
Nie bede oddawal do serwisu. Wole zrobic to sam :)

A czy ten wczesniejszy problem z nie wlaczaniem sie kompa moze byc spowodowany dolozeniem drugiego dysku przez co zasilacz nie wyrabia?:P

Jeśli masz tylko 2 dyski i nie masz dodatkowych urządzeń np. dodatkowa karta sieciowa, tuner TV, dodatkowy napęd CD/DVD to zasilacz spokojnie powinien wyrabiać. Sądzę że prawdopodobnie masz 300W zasilacz. Lecz jesli pytasz czy jest to pradwopodobne to opdowiadam że jest. Jeśli masz możliwość porzyczenia od kogoś mocniejszego zasilacza to proponuję sprawdzić czy PCet będzie się zachowywał tak samo.

Może należy rozwarzyć zakup zasilacza o mocy 500W ?

JustPlay
26-04-2007, 09:29

1. Klikasz przycisk start
2. Kliknij polecenie Panel Sterowania.
3. W panelu sterowania, klikasz w apletData, godzina, język i opcje regionalne. (lub też w Opcje regionalne i językowe)
3. Kliknij w polecenie, 'dostosuj'
4. Wejdz w zakładke 'godzina' i wykonaj następującą czynność

- Zmień wartość w polu Format godziny na GG:mm:ss, aby ustawić zegar 24-godzinny.

Pozdrawiam,
JustPlay.

Tompior
26-04-2007, 14:37

Jeśli masz tylko 2 dyski i nie masz dodatkowych urządzeń np. dodatkowa karta sieciowa, tuner TV, dodatkowy napęd CD/DVD to zasilacz spokojnie powinien wyrabiać. Sądzę że prawdopodobnie masz 300W zasilacz. Lecz jesli pytasz czy jest to pradwopodobne to opdowiadam że jest. Jeśli masz możliwość porzyczenia od kogoś mocniejszego zasilacza to proponuję sprawdzić czy PCet będzie się zachowywał tak samo.

Może należy rozwarzyć zakup zasilacza o mocy 500W ?

Mam tez dodatkowy tuner tv :P

Kulikos
26-04-2007, 14:53
Potrzebuje miejsca na dysku C. Jak je zwiększyć, kosztem innego? Wiem, że to możliwe bo ojciec robił już tak nie raz, niestety nie stałę tylko na potrzebę chwili.Nie chce mi jednak pomóc bo myśli, że to dla tibii a tibia to przecież zła gra przez którą zabije go struną od gitary (RoTfL, brak miejsca na tibie HAHA, HEHE). Ktokolwiek mógłby mi pomóc? Btw. mam dysk C, D, E, F, G i H ;x n/c i chciałbym zabrać troche miejsca z E. Z górki tehaiks.

Kele
26-04-2007, 16:14
Po co Ci miejsce na C?

Nadrill
26-04-2007, 18:11

Dzięki...

1. Klikasz przycisk start
2. Kliknij polecenie Panel Sterowania.
3. W panelu sterowania, klikasz w apletData, godzina, język i opcje regionalne. (lub też w Opcje regionalne i językowe)
3. Kliknij w polecenie, 'dostosuj'
4. Wejdz w zakładke 'godzina' i wykonaj następującą czynność

- Zmień wartość w polu Format godziny na GG:mm:ss, aby ustawić zegar 24-godzinny.

Pozdrawiam,
JustPlay.

Tobie też dzięki.

Przypomniało mi się coś jeszcze. Ciężko to opisać, ale spróbuję. Mam monitor LCD LG L1770H. Gdy oglądam jakiś dynamiczny film, na kawałku ekranu pozostają resztki po poprzednim fragmencie. Inaczej: Jakby ekran nie nadążał i zostawia kawałek poprzedniego fragmentu.

Cossma
26-04-2007, 18:16
Potrzebuje miejsca na dysku C. Jak je zwiększyć, kosztem innego? Wiem, że to możliwe bo ojciec robił już tak nie raz, niestety nie stałę tylko na potrzebę chwili.Nie chce mi jednak pomóc bo myśli, że to dla tibii a tibia to przecież zła gra przez którą zabije go struną od gitary (RoTfL, brak miejsca na tibie HAHA, HEHE). Ktokolwiek mógłby mi pomóc? Btw. mam dysk C, D, E, F, G i H ;x n/c i chciałbym zabrać troche miejsca z E. Z górki tehaiks.

spróbuj tego:
Kliknij PPM na ikone dysku C
Właściwości
zaznacz "Kompresuj dysk, aby zaoszczędzić..."
Kliknij "OK"
zaznacz "Zastosuj dla C:/, podfolderów i plików"
Kliknij "OK"

Być może po tym zabiegu starczy ci miejsca na samą tibię.

PS. Musisz to robić na koncie z uprawnieniami administratora.

Przypomniało mi się coś jeszcze. Ciężko to opisać, ale spróbuję. Mam monitor LCD LG L1770H. Gdy oglądam jakiś dynamiczny film, na kawałku ekranu pozostają resztki po poprzednim fragmencie. Inaczej: Jakby ekran nie nadążał i zostawia kawałek poprzedniego fragmentu.

Odinstaluj wszystkie kodeki i filtry do odtwarzania filmów
Zainstaluj aktualne wersje kodeków:
http://www.instalki.pl/programy/download/kodeki

PS. Nie instaluj wszystkich :D
proponuję tylko K-Lite Codec Pack 2.89 Full

Nadrill
26-04-2007, 19:12
spróbuj tego:
Kliknij PPM na ikone dysku C
Właściwości
zaznacz "Kompresuj dysk, aby zaoszczędzić..."
Kliknij "OK"
zaznacz "Zastosuj dla C:/, podfolderów i plików"
Kliknij "OK"

Być może po tym zabiegu starczy ci miejsca na samą tibię.

PS. Musisz to robić na koncie z uprawnieniami administratora.

Odinstaluj wszystkie kodeki i filtry do odtwarzania filmów
Zainstaluj aktualne wersje kodeków:
http://www.instalki.pl/programy/download/kodeki

PS. Nie instaluj wszystkich :D
proponuję tylko K-Lite Codec Pack 2.89 Full

Cóż, ten efekt jest także w grach, np. w Quake 4. Chciałem to jakoś uchwycić zdjęciem, ale się nie da. Mam to od początku, odkąd mam monitor. Jakoś mi to tak strasznie nie przeszkadza, ale jak gram w takie gry, to tak. Ciężko mi będzie się z nim rozstawać, jeśli będzie trzeba z nim pójść do naprawy...

owntibia.exe
26-04-2007, 19:47
Jak mogę zmienić w XP kodowanie znaków?
Rozchodzi się mniej więcej o to, żeby dajmy na ten przykład notatnik kodował znaki w iso 8859-2, a nie windows-1250.

@autor
Nie przesadzaj tak z tymi przecinkami ^^

$eetho
26-04-2007, 20:04
Mam duży problem.
Mój komputer jest to 1700 MHz Intel Celeron, 2x256 RAM na SD RAM, Radeon 9550 GT.
Problem - o wiele za małe fpsy na WSZYSTKICH grach naprzykład na Tibii mam fpsów 12 a powinienem mieć około 60-70, czy Call of Duty gdzie fps to 10-20.
Co zrobić? Jak coś to daje screena ze speedfana:
http://img59.imageshack.us/img59/7162/speedfy4.png
Dodaje również, że ŻADEN ze znanych mi ludzi nie spotkał się z podobnym przypadkiem.

Kulikos
26-04-2007, 20:09
Potrzebuje miejsca, żeby zainstalować Maple Story. Durna instalka wymaga miejsca na C, gdziekolwiek bym instalował. A może i jestem ślepy, ale nie mam tej opcji ;/ (kompresji ;x)

Tompior
26-04-2007, 20:23
Potrzebuje miejsca, żeby zainstalować Maple Story. Durna instalka wymaga miejsca na C, gdziekolwiek bym instalował. A może i jestem ślepy, ale nie mam tej opcji ;/ (kompresji ;x)

1. Maple Story to cienka gra.
2. Wykasuj cos z dysku zeby zdobyc miejsce?:)

Kulikos
26-04-2007, 20:34
Wszystko co mogłem - wywaliłem. A o gustach się nie rozmawia ;p mi się podoba i już, koniecznie chcę ją mieć ;p
Nięc nikt nie może mi pomóc?

Abus_LoLo
26-04-2007, 20:36
Mam pytanie
niewiem jak opisac to co sie dzieje z moim kompem ale wiem ze jest cos nie tak;(
czy jezeli wkleje tu zdjecie z tego SpeedFan'a to bedziesz mogl mi powiedzec czy cos jest nie tak i pomuc mi??:baby:

Tompior
26-04-2007, 20:44
Mam pytanie
niewiem jak opisac to co sie dzieje z moim kompem ale wiem ze jest cos nie tak;(
czy jezeli wkleje tu zdjecie z tego SpeedFan'a to bedziesz mogl mi powiedzec czy cos jest nie tak i pomuc mi??:baby:

Jezeli na speedfanie bedzie temperatura o wiele za duza niz powinna to bedziemy mogli powiedziec zebys zamontowal lepsze chlodzenie :P

Sprobuj opisac swoj problem ;)

$eetho
26-04-2007, 21:03
Mógłby mi ktoś pomóc? Problem opisany jest na 3 stronie, jak coś to moje gg : 2664344

Abus_LoLo
26-04-2007, 21:18
Jezeli na speedfanie bedzie temperatura o wiele za duza niz powinna to bedziemy mogli powiedziec zebys zamontowal lepsze chlodzenie :P

Sprobuj opisac swoj problem ;)

a wiec mam kompa nie za dobrego 1,8 GHz , 512 ram , Radeon 7550
i uruchamia mi sie ze 2 min ( z zaladowaniem wszystkich sterownikow i bibliotek )
I wogule przy wlaczami kompa cos mi buczy komp ( mam szufladke )
dopiero po zaladowaniu wszystkiego jak go jebne ( na zewnetrzna czesc obudowy na poziomie dysku twardego uzyje mojej prawej dosc silnej dloni )
przestaje buczec ;(

@down
Ale to nie buczy mi tam gdzie jest wiatraczek ;/ tylko z przody pod DVD w szufladce ;/

Diddy
26-04-2007, 21:20
i uruchamia mi sie ze 2 min ( z zaladowaniem wszystkich sterownikow i bibliotek )
dopiero po zaladowaniu wszystkiego jak go jebne ( na zewnetrzna czesc obudowy na poziomie dysku twardego uzyje mojej prawej dosc silnej dloni )
przestaje buczec ;(
Miałem ten sam problem, naoliw i przeczyśc wiatraczki.

Cossma
26-04-2007, 21:32
Jak mogę zmienić w XP kodowanie znaków?
Rozchodzi się mniej więcej o to, żeby dajmy na ten przykład notatnik kodował znaki w iso 8859-2, a nie windows-1250.

domyślam się że chodzi o pisanie stron w html, php ?
jeśli tak to proponowałbym zamienić windowsowy notatnik na coś alternatywnego
np. http://sisoedit.dieslunae.net/ http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Mam duży problem.
Mój komputer jest to 1700 MHz Intel Celeron, 2x256 RAM na SD RAM, Radeon 9550 GT.
Problem - o wiele za małe fpsy na WSZYSTKICH grach naprzykład na Tibii mam fpsów 12 a powinienem mieć około 60-70, czy Call of Duty gdzie fps to 10-20.
Co zrobić? Jak coś to daje screena ze speedfana:
http://img59.imageshack.us/img59/7162/speedfy4.png
Dodaje również, że ŻADEN ze znanych mi ludzi nie spotkał się z podobnym przypadkiem.
jaki system?
jaki Directx? może twoja karta nie obsługuję tego Directx'a który masz zainstalowany?
czy sterowniki do karty są aktualne?

Być może nie widzisz tej opcji jeśli używasz Windows XP Home lub innej starszej :p

btw. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem na zwiększenie miejsca na dysku systemowym C jest dobry podział partycji na HDD.

przestaje buczec ;(
...
Ale to nie buczy mi tam gdzie jest wiatraczek ;/ tylko z przody pod DVD w szufladce ;/
Przez szufladkę mam rozumieć kieszeń na dysk twardy (HDD) ?
Jeśli tak to sprawdź czy jest dobrze zamontowana.
Może masz 2 dyski jeden pod drugim o takiej samej częstotliwości obrotów przez co zachodzi między nimi rezonans (buczenie) :D
Być może tak jak ktoś już tu napisał to wina wiatraków, a tobie się tylko wydaję że to z przodu.

PS. Z własnego doświadczenia wiem że czyszczenie wiatraków to metoda dobra ale nie na długo. Lepiej jest wydać pare zł i zainwestować w wentylatory o dłuższej żywotności (czyt lepszych producentów)

$eetho
26-04-2007, 21:41
Sterowniki do karty graficznej mam niestety stare, spodziewam się, że nie obsługują one DirectaX 9.0c którego posiadam. Tylko tu właśnie tkwi sęk, sterowników zainstalować nie mogę, ponieważ potrzebuję .NET Framework 2.0 lub lepsze, a to potrzebuje Instalatora Windows 3.0 który jest zawarty w SP a tak owego nie posiadam. Spróbuję załatwić SP, i wtedy zobaczymy.

.Matrik.
26-04-2007, 21:42
Nie jestem pewien czy ktoś pomoże, bo to chyba kwestia mojego magicznego komputera, ale:

Czasem, kiedy zarządzam uruchomienie jakiejś gry/programu/whatever, on... Nie włącza się. To znaczy dopiero po jakimś czasie - 10, 15, czasem 30 minutach. Każdy program (z którym mam ten problem) ma trochę inny czas, np. gg ~10 minut, Noc Kruka ~20 a RYL (na tym mi zależało ale się zniechęciłem przez ten problem) 15.

Pomoże ktoś czy ten problem jest ZBYT dziwny? :(

Abus_LoLo
26-04-2007, 21:44
Przez szufladkę mam rozumieć kieszeń na dysk twardy (HDD) ?
Jeśli tak to sprawdź czy jest dobrze zamontowana.
Może masz 2 dyski jeden pod drugim o takiej samej częstotliwości obrotów przez co zachodzi między nimi rezonans (buczenie)
Być może tak jak ktoś już tu napisał to wina wiatraków, a tobie się tylko wydaję że to z przodu.

PS. Z własnego doświadczenia wiem że czyszczenie wiatraków to metoda dobra ale nie na długo. Lepiej jest wydać pare zł i zainwestować w wentylatory o dłuższej żywotności (czyt lepszych producentów)

Tak w kieszeni mam :) a to mozliwe ze zle przymontpwana bo zgubily mi sie 2 srubki :confused: Mam tylko jeden dysk (40G ;( ;( ) a wiatraczek czyscilem niedawno wiec to raczej nie on

Cossma
26-04-2007, 21:49
Sterowniki do karty graficznej mam niestety stare, spodziewam się, że nie obsługują one DirectaX 9.0c którego posiadam. Tylko tu właśnie tkwi sęk, sterowników zainstalować nie mogę, ponieważ potrzebuję .NET Framework 2.0 lub lepsze, a to potrzebuje Instalatora Windows 3.0 który jest zawarty w SP a tak owego nie posiadam. Spróbuję załatwić SP, i wtedy zobaczymy.

więc czekamy
jeśli chodzi o DirectaX 9.0c to to znalazłem że ten model radeona nie obsługuję tego DirectaX'a 9c

Nie jestem pewien czy ktoś pomoże, bo to chyba kwestia mojego magicznego komputera, ale:

Czasem, kiedy zarządzam uruchomienie jakiejś gry/programu/whatever, on... Nie włącza się. To znaczy dopiero po jakimś czasie - 10, 15, czasem 30 minutach. Każdy program (z którym mam ten problem) ma trochę inny czas, np. gg ~10 minut, Noc Kruka ~20 a RYL (na tym mi zależało ale się zniechęciłem przez ten problem) 15.

Pomoże ktoś czy ten problem jest ZBYT dziwny? :(
a konfigurację sprzętową to ja mam z księżyca wziąć ?

Tak w kieszeni mam :) a to mozliwe ze zle przymontpwana bo zgubily mi sie 2 srubki

Poszukaj lub idź do sklepu może mają takie śrubki wszytko po dokręcaj i powinno być GITES :D

.Matrik.
26-04-2007, 22:00
Ops, forgotten - Procek Athlon Barton 2500 (1.8Ghz), Radeon 9200, 768 RAM.

Dziwne, długo mam taki config, a takich błędów nie było.

Diddy
26-04-2007, 22:00
a wiatraczek czyscilem niedawno wiec to raczej nie on
A naoliwiłeś ?

Abus_LoLo
26-04-2007, 22:06
A naoliwiłeś ?
Nie bo wole nic mokrego nie zblizac do mojego komputerka :confused:

Cossma
26-04-2007, 22:16
Ops, forgotten - Procek Athlon Barton 2500 (1.8Ghz), Radeon 9200, 768 RAM.

Dziwne, długo mam taki config, a takich błędów nie było.
przydałby się jeszcze LOG z HIJACKTHIS
tu masz link do poradnika jak to obsługiwać
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=671493&postcount=8

btw. może najwyższy czas na format :D - ale to już ostateczność

przydało by się również przeskanować kompa różnymi SpyBotami, Ad-Aware, ipt/itd.

btw2 768 RAM? czyli 2 kości 512 i 256?
a czy są tego samego producenta i pracują z taką samą częstotliwością ?

.Matrik.
26-04-2007, 22:23
Co do RAMu niestety nie wiem, ale tak, to 256 i 512. Hijackiem zaraz się pobawię a format odpada - po każdym w ten sposób działają inne programy. Zabawne, wydaje mi się, że zanim dokupiłem te 512 to komp też tak miał, ale rzadziej.

edit: wkleić tu ten log czy jak?

Cossma
26-04-2007, 23:03
Co do RAMu niestety nie wiem, ale tak, to 256 i 512. Hijackiem zaraz się pobawię a format odpada - po każdym w ten sposób działają inne programy. Zabawne, wydaje mi się, że zanim dokupiłem te 512 to komp też tak miał, ale rzadziej.

edit: wkleić tu ten log czy jak?

loga wklej tu w tagach [.quote][/quote]

PS. spróbuj zostawić tylko 512 i zobacz czy problem nie zniknie

Angel of Death
26-04-2007, 23:11
Nie bo wole nic mokrego nie zblizac do mojego komputerka :confused:

Wyczyszczenie wiatraka niewiele zmienia w kwestii hałasu... (jak o to chodzi nie czytałam wcześniejszych postów)

Wystarczy 1-2 krople czegoś do oliwienia (byle nie olej spożywczy!)

Kulikos
27-04-2007, 16:08
Prosiłbym o pomoc. Zmiana proxy na malysiańskie, krok po kroczku. Na prawdę mi zależy, proszę bardzo bardzo ;p

.Matrik.
27-04-2007, 16:09
To będzie cuś takiego:

C:\WINDOWS\system32\RaConfig*****
C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\dtsslsrv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
C:\WINDOWS\System32\CTSvcCDA*****
C:\WINDOWS\system32\drivers\dcfssvc*****
C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\DTSRVC*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****
C:\DOCUME~1\Maciek\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.438\Hija ckThis*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx*****
O4 - HKLM\..\Run: [NewsUpd] C:\Program Files\Creative\News\NewsUpd***** /q
O4 - HKLM\..\Run: [CreativeMouse ] C:\Program Files\Mouse Driver\MouseDrv*****
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
O4 - HKLM\..\Run: [u3y5uhnu] C:\WINDOWS\TEMP\8308C677*****
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched*****"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****" /background
O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] C:\PROGRA~1\WapSter\AQQ\AQQ*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - Global Startup: forteManager.lnk = C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\dthtml*****
O4 - Global Startup: Kodak EasyShare software.lnk = C:\Program Files\KODAK\Kodak EasyShare software\bin\EasyShare*****
O4 - Global Startup: RaConfig.lnk = C:\WINDOWS\system32\RaConfig*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\npjpi160_01.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\npjpi160_01.dll
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O16 - DPF: {0EB0E74A-2A76-4AB3-A7FB-9BD8C29F7F75} (CKAVWebScan Object) - http://www.kaspersky.pl/resources/virusscanner/kavwebscan_unicode.cab
O20 - Winlogon Notify: mszsrn32 - C:\WINDOWS\system32\mszsrn32.dll
O23 - Service: Asset Management Daemon - Unknown owner - C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\dtsslsrv*****
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
O23 - Service: Ati HotKey Poller - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx*****
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag*****
O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****" /service (file missing)
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\System32\CTSvcCDA*****
O23 - Service: Dcfssvc - Eastman Kodak Company - C:\WINDOWS\system32\drivers\dcfssvc*****
O23 - Service: Portrait Displays Display Tune Service (DTSRVC) - Unknown owner - C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\DTSRVC*****
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****

Mało zachęcające...

Cossma
27-04-2007, 16:44
C:\WINDOWS\system32\RaConfig*****
C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\dtsslsrv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
C:\WINDOWS\System32\CTSvcCDA*****
C:\WINDOWS\system32\drivers\dcfssvc*****
C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\DTSRVC*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****
C:\DOCUME~1\Maciek\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.438\Hija ckThis*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx*****
O4 - HKLM\..\Run: [NewsUpd] C:\Program Files\Creative\News\NewsUpd***** /q
O4 - HKLM\..\Run: [CreativeMouse ] C:\Program Files\Mouse Driver\MouseDrv*****
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp*****
O4 - HKLM\..\Run: [u3y5uhnu] C:\WINDOWS\TEMP\8308C677*****
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched*****"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\System32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****" /background
O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] C:\PROGRA~1\WapSter\AQQ\AQQ*****
O4 - Global Startup: forteManager.lnk = C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\dthtml*****
O4 - Global Startup: Kodak EasyShare software.lnk = C:\Program Files\KODAK\Kodak EasyShare software\bin\EasyShare*****
O4 - Global Startup: RaConfig.lnk = C:\WINDOWS\system32\RaConfig*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\npjpi160_01.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\npjpi160_01.dll
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O16 - DPF: {0EB0E74A-2A76-4AB3-A7FB-9BD8C29F7F75} (CKAVWebScan Object) - http://www.kaspersky.pl/resources/vi...an_unicode.cab http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
O20 - Winlogon Notify: mszsrn32 - C:\WINDOWS\system32\mszsrn32.dll
O23 - Service: Asset Management Daemon - Unknown owner - C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\dtsslsrv*****
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv*****
O23 - Service: Ati HotKey Poller - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx*****
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag*****
O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ*****
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv*****" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv*****" /service (file missing)
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\System32\CTSvcCDA*****
O23 - Service: Dcfssvc - Eastman Kodak Company - C:\WINDOWS\system32\drivers\dcfssvc*****
O23 - Service: Portrait Displays Display Tune Service (DTSRVC) - Unknown owner - C:\Program Files\Portrait Displays\forteManager\DTSRVC*****
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****Kolor niebieski możesz usunąć
Kolor czerwony powinieneś usunąć jak najszybciej

PS. I jak sprawdziłeś jak komp chodzi na jednej kości tzn tylko 512MB ?

Cóż, ten efekt jest także w grach, np. w Quake 4. Chciałem to jakoś uchwycić zdjęciem, ale się nie da. Mam to od początku, odkąd mam monitor. Jakoś mi to tak strasznie nie przeszkadza, ale jak gram w takie gry, to tak. Ciężko mi będzie się z nim rozstawać, jeśli będzie trzeba z nim pójść do naprawy...
Hmm nie sądzę żeby to była wina samego monitora może szwankuje karta graficzna albo sterowniki.
Zapewne monitor LCD masz podłączony pod gniazdo D-SUb czy DVI? Jeśli DVI to sprawdź czy złączę to jest połączone taśmą do układu karty graficznej. Jeśli tak to często takie zastosowanie w kartach graficznych powodowało zakłócenia.

.Matrik.
27-04-2007, 16:55
Hmm... mszrn32.dll już usunąłem wcześniej :/ A resztę zaraz zobaczę, dzięki :]

edit: kuffa! O dziwo GG włączyło się zaraz po reebocie (manualnym... ale o tym za chwilę), tyle, że każdy kolejny scan hijackiem ponownie wykrywa te wszystkie pliki! Daję Fix Checked, yes i się kasuję... A przy probie restartu komp siada pokazując tylko tapetę (zero pulpitu, nic) i muszę go restartować ręcznie... Myślę, że to kwestia restartu, że trzeba BEZ przycisku, ale się NIE DA! Możliwe, że ten wirus zatrzymuje reboot komputera?

Problem drugi - nie wiem czy to związane z tymi wirusami, może i tak, ale: gdy odłącza mi się internet (dosyć często, muszę zmienić antenę) to komp się zawiesza... Ale dziwnie - wszystko zalnia, mam jakby matrix tyle że w tempie 1 klatka na 15 sekund... I trzeba restartować przyciskiem :/ Komp nigdy tak nie działał, od jakiegoś czasu tak mam :C

Abus_LoLo
27-04-2007, 17:32
Mam pytanie co to jest za proces "winlogon*****" bo niedawno to mi wskoczylo do procesow:baby: aha i nieda sie wylaczyc tego procesu

Cossma
27-04-2007, 18:00
Mam pytanie co to jest za proces "winlogon*****" bo niedawno to mi wskoczylo do procesow:baby: aha i nieda sie wylaczyc tego procesu

ty a wcześniej sie schował ? (sorry ale zrobiłem rotfla :D )
jeśli to sie nazywa "winlogon" to nie masz sie co martwić jest to proces systemowy

gorzej gdyby to było np. "winlogin"

Abus_LoLo
27-04-2007, 18:11
ty a wcześniej sie schował ? (sorry ale zrobiłem rotfla :D )
jeśli to sie nazywa "winlogon" to nie masz sie co martwić jest to proces systemowy

gorzej gdyby to było np. "winlogin"
OK bo juz sie przestaraszylem , czytalem na innych forach ze to costam....:baby: ok ale i tak THX ;)

Always hunted
27-04-2007, 18:16
Cóż, skoro taki temat istnieje, to też zgłoszę swój problem...

Cóż, mam grę Star Wars Republic Commando. Kiedyś, miałem (tak, sorry) tą grę z torrenta, bo straciłem swoje oryginalne płytki.... (lol). Wszystko działa, Windows XP, stara karta graficzna bez pixel shadera, etc. Gra działa, ale trochę zrąbana grafika.

Teraz, mam nową kartę graficzną, GeForce FX 5200. To jedyne co się zmieniło na komputerze. Teraz odpalam, i mam komunikat, zapewne wam znany ;D
http://img483.imageshack.us/img483/8599/koaz5.jpg

I wiem, że gra nie jest wadliwa, bo tylko mi nie działa.
Co ja mam zrobić, żeby to działało? :/

PS: Próbowałem uruchamiać w trybie zgodności z różnymi zalecanymi Windowsami, a ''syscheck'' pokazuje że komputer zaliczył pozytywnie wszystkie testy na zgodności sprzętu z grą. Nie wiem z czym problem....
Pomoże ktoś? :)

down@
Wybacz :(
System operacyjny - Windows XP Proffesional, service pack 1
Procesor - AMD Athlon 1ghz 256 RAM
Karta graficzna - GeForce FX 5200
Sterowniki - tak, aktualne...
,DirectX 9.0c

Coś jeszcze? Bo w sumie nie wiem co będzie potrzebne.... :|

Cossma
27-04-2007, 18:46
@Always hunted
mam karte graficzna 5200, mam gre, gra mi działała a teraz nie działa
taki błąd wyskakuje. - to tylko ironia
może trochę więcej info o sprzęcie, systemie (sp1, sp2?)
sterownikach (aktualne?) itp/itd

nikt tu nie jest jasnowidzem i z fusów nie potrafi wróżyć (bynajmniej ja)

Astral55
27-04-2007, 19:01
zrobilem jakas gowniana mape bitowa na pulpicie i to gowno nie chce sie skasowac "uzywane przez inna osobe lub program"

H.L
27-04-2007, 19:03
Hmm... mszrn32.dll już usunąłem wcześniej :/ A resztę zaraz zobaczę, dzięki :]

edit: kuffa! O dziwo GG włączyło się zaraz po reebocie (manualnym... ale o tym za chwilę), tyle, że każdy kolejny scan hijackiem ponownie wykrywa te wszystkie pliki! Daję Fix Checked, yes i się kasuję... A przy probie restartu komp siada pokazując tylko tapetę (zero pulpitu, nic) i muszę go restartować ręcznie... Myślę, że to kwestia restartu, że trzeba BEZ przycisku, ale się NIE DA! Możliwe, że ten wirus zatrzymuje reboot komputera?

Problem drugi - nie wiem czy to związane z tymi wirusami, może i tak, ale: gdy odłącza mi się internet (dosyć często, muszę zmienić antenę) to komp się zawiesza... Ale dziwnie - wszystko zalnia, mam jakby matrix tyle że w tempie 1 klatka na 15 sekund... I trzeba restartować przyciskiem :/ Komp nigdy tak nie działał, od jakiegoś czasu tak mam :CUsuwasz to oczywiscie w trybie awaryjnym?

Cossma
27-04-2007, 19:17
Usuwasz to oczywiscie w trybie awaryjnym?
to pytanie retoryczne mam rozumieć?

zrobilem jakas gowniana mape bitowa na pulpicie i to gowno nie chce sie skasowac "uzywane przez inna osobe lub program"

opisz bardziej swój problem

jak będziecie robić to co teraz robicie ze ja czy ktoś inny musi sie za każdym razem dopytywać o wszystko to bynajmniej ja przestane zaglądać do tego tematu.

.Matrik.
27-04-2007, 21:43
Tryb awaryjny... Ehhe... No, użyłem i działa :) Sorry, ale ja na komputerach bardzo się nie znam :P

BTW: GG dalej działa jak chce, co do zawieszek po odłączeniu neta jeszcze nie sprawdziłem.

BTW2: Jaki polecicie firewall?

BTW3: To chyba kwestia ramu - da się jakoś wyłączyć np. moduł 256 by to sprawdzić? Chociażby przez BIOS... Bo jak nie to się nie pobawię :/

Cossma
27-04-2007, 23:03
Tryb awaryjny... Ehhe... No, użyłem i działa :) Sorry, ale ja na komputerach bardzo się nie znam :P

BTW: GG dalej działa jak chce, co do zawieszek po odłączeniu neta jeszcze nie sprawdziłem.

BTW2: Jaki polecicie firewall?

BTW3: To chyba kwestia ramu - da się jakoś wyłączyć np. moduł 256 by to sprawdzić? Chociażby przez BIOS... Bo jak nie to się nie pobawię :/

ja mam Sygate Personal FireWall

ebałt RAM
wyciągnięcie kości z ramem to max 2 min (z rozkręcaniem i skręcaniem obudowy)

Astral55
27-04-2007, 23:13
opisz bardziej swój problem

wlaczam program o nazwie paint
robie obrazek
zapisuje go na pulpicie
i zrobilo mi sie takie gowno ktorego nie moge usunac bo ciagle jest "uzywany przez inna osobe lub program"
jak probuje wlaczyc to wchodzi mi do dosa

Tompior
27-04-2007, 23:14
Fala upalow, siedze przy kompie i strasznie goraco ;D Dodatkowo grzeje moj pececik. Poztanowilem odpalic speedfana :>

http://img76.imageshack.us/img76/7113/speedfan2fm5.th.jpg (http://img76.imageshack.us/my.php?image=speedfan2fm5.jpg)

Co proponujecie?? Dodatkowy wiatrak??
(tak zjada procesor bo bylo podczas ladowania strony)

Astral55
27-04-2007, 23:16
w holandi sa fajne wiatraki, ale w chacie by ci sie nie zmiescily

ok a tak na powaznie to zrobi jakis wylot w obudowie, naloz nowa paste na radiator i kup se wiatraczek

Tompior
27-04-2007, 23:18
Pomysle nad tym. Specem od wiatrakow byl Haywire z PB, moze mi jakis zalatwi :D

A co do problemu: 1 wiatraczek w obudowe starczy?:<

Astral55
27-04-2007, 23:35
moze byc, ale paste tez mozna zmienic na cieplejsze dni

.Matrik.
28-04-2007, 14:14
No cóż :) Wszystko jak na razie działa poprawnie, przy odłączeniu się od netu (czego jeszcze nie uświadczyłem) nic się nie zwiesza, a gg i reszta działa jak trzeba. Dzięks! :D

Albrecht
28-04-2007, 14:26
Mam uno picolo problemo ze stronkami =/ Wpisuje sobie www.warhammeronline.com a tu wyskakuje onet.pl, Pisze www.onet.pl wogole sie nieladuje ( niemozna znalezc serwera) =[ Sprzet: Ram 256, Procek 1.8 intel celeron, Grafcia GeForce II 64. Wiem wiem zlom jakich malo xD Prosze o pomoc bo jeszcze troche i z nerwow wy..ebe kompa przez okno!! Acha i tak z wiekszoscia stronek nie tylko z tymi co podalem =[

Trzelpoludek
28-04-2007, 16:16
Mój problem jest nastepujący... Posiadam płytę głowną AMD Athlona 1800+ 1.53 GHz. Chcę wymienić na coś około 2.5 MHz, jednak całkowicie się na tym nie znam :D Przegladając aukcje na Allegro sprzedawcy podają kosmiczne liczby typu 3500+ a dane w GHz są tylko dla tych którzy się znają. A więc niech ktoś mi doradzi co i jak mam wybrać... Z góry dziękuję :*

Cossma
28-04-2007, 16:54
Mój problem jest nastepujący... Posiadam płytę głowną AMD Athlona 1800+ 1.53 GHz. Chcę wymienić na coś około 2.5 MHz, jednak całkowicie się na tym nie znam :D Przegladając aukcje na Allegro sprzedawcy podają kosmiczne liczby typu 3500+ a dane w GHz są tylko dla tych którzy się znają. A więc niech ktoś mi doradzi co i jak mam wybrać... Z góry dziękuję :*

W tym temacie staramy się rozwiązywać problemy związane z komputerami.
Konfiguracja kompa zależy od indywidualnych potrzeb usera.
Więc chcesz abyśmy ci podali dokładnie co masz sobie kupić? Jeśli nie wiemy do jakich celów wykorzytujesz PCta.

Ja ci powiem tyle że dla mnie procki AMD nie zdają egzaminu (zbyt wysoka temperatura).

Mafuss
28-04-2007, 17:21
Witam. Juz od paru miesiecy mam problemy z kompem, a dokładniej z wszystkimi programami, ktore wymagaja powyzej 32 ramu lub tyle samo. Ok. pol roku temu mialem format dysku, spowodowany wirusami. Przed formatem wszystkie gierki typu maple story, diablo, netosccer programy Photoshop dialaly normalnie.Teraz diablo chodzi, ale sie bardzo zacina, maplestory toz przy starcie resetuje kompa a netsoccer zawiesza. Photoshop dziala, ale wszystko wolno chodzi. Nie wiem co sie dzieje. Wirusów nie ma raczej, mam dosyc duzo programow zabezpieczających kompa... ( moze to prez nie tak wolno chodzi ?, chcoiaz wątpie). I teraz dam parametry kompa, powiem tez ze mam aktualne sterowniki i directa.

256 mb ramu
1,8 ghz athlon
Radeon 9100 family

Wie ktos ocb :/?

matiiii
28-04-2007, 17:47
Gdy włączam komputer wyskakuje, że w nie mam explorer*****. Są 3 przyciski Kontynuuj, anuluj i próbuj ponownie. Co zrobić żeby nie wyskakiwało?

PS
Jak patrze w procesy to pisze że jest. ]

PS2
Nic nie szperałem w Win...

Cossma
28-04-2007, 19:01
Witam. Juz od paru miesiecy mam problemy z kompem, a dokładniej z wszystkimi programami, ktore wymagaja powyzej 32 ramu lub tyle samo. Ok. pol roku temu mialem format dysku, spowodowany wirusami. Przed formatem wszystkie gierki typu maple story, diablo, netosccer programy Photoshop dialaly normalnie.Teraz diablo chodzi, ale sie bardzo zacina, maplestory toz przy starcie resetuje kompa a netsoccer zawiesza. Photoshop dziala, ale wszystko wolno chodzi. Nie wiem co sie dzieje. Wirusów nie ma raczej, mam dosyc duzo programow zabezpieczających kompa... ( moze to prez nie tak wolno chodzi ?, chcoiaz wątpie). I teraz dam parametry kompa, powiem tez ze mam aktualne sterowniki i directa.

256 mb ramu
1,8 ghz athlon
Radeon 9100 family

loga z hijackthis'a można ?

Gdy włączam komputer wyskakuje, że w nie mam explorer*****. Są 3 przyciski Kontynuuj, anuluj i próbuj ponownie. Co zrobić żeby nie wyskakiwało?

PS
Jak patrze w procesy to pisze że jest. ]

PS2
Nic nie szperałem w Win...

jeśli dobrze pamiętam to w xp-antispy była opcja wyłączania błędów - ale mogę się mylić
tak czy inaczej możesz spróbować progsa znajdziesz tutaj www.xp-antispy.org/ (http://www.forum.tibia.pl/www.xp-antispy.org/)

btw. log z hijackthis'a tez możesz dac

Mafuss
28-04-2007, 19:27
loga z hijackthis'a można ?

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.ex e
C:\WINDOWS\system32\winlogon.ex e
C:\WINDOWS\system32\services.ex e
C:\WINDOWS\system32\lsass.ex e
C:\WINDOWS\system32\svchost.ex e
C:\WINDOWS\System32\svchost.ex e
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.ex e
C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc.ex e
C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\DefWatch.ex e
C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Ghost\GhostStartService.ex e
C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\Rtvscan.ex e
C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\NPROTECT.EX E
C:\WINDOWS\Explorer.EX E
C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\SPEEDD~1\NOPDB.EX E
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.ex e
C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\vptray.ex e
C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.ex e
C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Ghost\GhostStartTrayApp.ex e
C:\WINDOWS\Mixer.ex e
C:\Program Files\Norton SystemWorks\Password Manager\AcctMgr.ex e
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jusched.ex e
C:\Program Files\Winamp\winampa.ex e
C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb0 4.ex e
C:\Program Files\SyncroSoft\Pos\H2O\cledx.ex e
E:\Program Files\RAM Idle LE\RAM_XP.ex e
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.ex e
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.ex e
C:\PROGRA~1\MOZILL~1\FIREFOX.EX E
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jucheck.ex e
C:\Program Files\winLAME\winLAME.ex e
F:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.ex e
C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.ex e
C:\DOCUME~1\PAWE~1\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.656\Hija ckThis.ex e

O2 - BHO: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [vptray] C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\vptray*****
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.ex e"
O4 - HKLM\..\Run: [GhostStartTrayApp] C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Ghost\GhostStartTrayApp.ex e
O4 - HKLM\..\Run: [C-Media Mixer] Mixer***** /startup
O4 - HKLM\..\Run: [AcctMgr] C:\Program Files\Norton SystemWorks\Password Manager\AcctMgr***** /startup
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jusched.ex e"
O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.ex e
O4 - HKLM\..\Run: [HPDJ Taskbar Utility] C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb0 4.ex e
O4 - HKLM\..\Run: [H2O] C:\Program Files\SyncroSoft\Pos\H2O\cled x*****
O4 - HKLM\..\Run: [RAM Idle Professional] E:\Program Files\RAM Idle LE\RAM_XP.ex e
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "F:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.ex e" /tray
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EX E
O4 - Global Startup: Reboot.ex e
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.ex e
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.ex e
O16 - DPF: {FDDBE2B8-6602-4AD8-946D-94C5A32FA6C1} (GameDesire Pool 8) - http://67.15.101.3/g_bin/pl/billard8_2_0_0_30.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D5969069-430A-44A4-B064-BB8D43390222}: NameServer = 192.168.0.2
O20 - Winlogon Notify: NavLogon - C:\WINDOWS\system32\NavLogon.dll
O23 - Service: Adobe LM Service - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.ex e
O23 - Service: Automatic LiveUpdate Scheduler - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc.ex e
O23 - Service: DefWatch - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\DefWatch.ex e
O23 - Service: GhostStartService - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Ghost\GhostStartService.ex e
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1.EX E
O23 - Service: Symantec AntiVirus Client (Norton AntiVirus Server) - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\Rtvscan*****
O23 - Service: Norton Unerase Protection (NProtectService) - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\NPROTECT.EX E
O23 - Service: Speed Disk service - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\SPEEDD~1\NOPDB.EX E

Ps. Dalem spacje w ex e , bo sie ***** pojawialo;]

Angel of Death
28-04-2007, 19:35
Ja ci powiem tyle że dla mnie procki AMD nie zdają egzaminu (zbyt wysoka temperatura).

A PentiumIV, Pentium D to co lodówki ? -.^ Na Core 2 Duo już trochę więcej kasy trzeba mieć, najlepszy najtańszy zestaw płyta + C2D to koło 800zł.
Athlony nie są złe i na AM2 już za 400zł można spokojnie kupić płyta+proc i są napewno zimniejsze od P4 i PD

Donas
29-04-2007, 10:17

256 mb ramu
1,8 ghz athlon
Radeon 9100 family

Nie potrafię wytłumaczyć, czemu przed formatem było OK, ale czy masz XP? Bo jak tak, to na 100% masz za mało ramu. Dokup jeszcze 256 mb, jakby ci się udało to w dualu, różnica w działaniu jest ogromna.

Angel of Death
29-04-2007, 17:31
Może faktycznie przez te 'programy zabezpieczające' zmula komp, z doświadczenia wiem że Firewall może nieźle spowalniać kompa. Powyłączaj te programy i zobacz jak będzie. Jak po wyłączeniu będzie dobrze to nie powód żeby z niego nie korzystać, raczej żeby kupić pamięci.
A i może jeszcze jedna sprawa, sterowniki do karty poinstalowane ??

Alwayner
29-04-2007, 19:50
Mam Windows XP Pro. z SP 1(Service Pack). Przy grach nawet Soldat 1.4 wyłącza mi się ekran.
Po prostu wyłącza się choćby wyłączyć komputer, ale on jest włączony. Dzieje mi się tak nawet przy grach online. Jeśli to wina sterowników to podajcie mi linki do nick ale na SP1

Gorn Valorian
29-04-2007, 19:55
Po paru dniach powracam... Mam ciągle ten sam problem z kompem co wcześniej tzn. z długo odpalającym się kompem. Wczoraj zaś zrobiłem formata i zainstalowałem Windowsa XP proffesional, no ale oczywiście musiało sie coś stać, a mianowicie wczoraj po 4h siedzenia przed monitorem komputer, ku mojemu zaskoczeniu, zresetował się!!! To samo się powtórzyło się po upływie jakichś 30 min. Postanowiłem więc ściągnąć SpeedFan'a i sprawdzić co i jak. http://i74.photobucket.com/albums/i250/Gorn-Valorian/SpeedFan.jpg
Mam nadzieję że nie będę musiał grzebać nic w kompie, bo znając moje cudowne ręce, na pewno zamiast naprawić coś jeszcze zdupce.

owntibia.exe
29-04-2007, 21:01
@ci, co dają logi z hijacka
Dodawajcie też zrzut ekranu albo link do fotki z menadżera process explorer.

Cossma
30-04-2007, 09:31
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.ex e
C:\WINDOWS\system32\winlogon.ex e
C:\WINDOWS\system32\services.ex e
C:\WINDOWS\system32\lsass.ex e
C:\WINDOWS\system32\svchost.ex e
C:\WINDOWS\System32\svchost.ex e
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.ex e
C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc.ex e
C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\DefWatch.ex e
C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Ghost\GhostStartService.ex e
C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\Rtvscan.ex e
C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\NPROTECT.EX E
C:\WINDOWS\Explorer.EX E
C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\SPEEDD~1\NOPDB.EX E
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.ex e
C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\vptray.ex e
C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.ex e
C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Ghost\GhostStartTrayApp.ex e
C:\WINDOWS\Mixer.ex e
C:\Program Files\Norton SystemWorks\Password Manager\AcctMgr.ex e
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jusched.ex e
C:\Program Files\Winamp\winampa.ex e
C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb0 4.ex e
C:\Program Files\SyncroSoft\Pos\H2O\cledx.ex e
E:\Program Files\RAM Idle LE\RAM_XP.ex e
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.ex e
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.ex e
C:\PROGRA~1\MOZILL~1\FIREFOX.EX E
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jucheck.ex e
C:\Program Files\winLAME\winLAME.ex e
F:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.ex e
C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.ex e
C:\DOCUME~1\PAWE~1\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.656\Hija ckThis.ex e

O2 - BHO: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [vptray] C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\vptray*****
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.ex e"
O4 - HKLM\..\Run: [GhostStartTrayApp] C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Ghost\GhostStartTrayApp.ex e
O4 - HKLM\..\Run: [C-Media Mixer] Mixer***** /startup
O4 - HKLM\..\Run: [AcctMgr] C:\Program Files\Norton SystemWorks\Password Manager\AcctMgr***** /startup
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jusched.ex e"
O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.ex e
O4 - HKLM\..\Run: [HPDJ Taskbar Utility] C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb0 4.ex e
O4 - HKLM\..\Run: [H2O] C:\Program Files\SyncroSoft\Pos\H2O\cled x*****
O4 - HKLM\..\Run: [RAM Idle Professional] E:\Program Files\RAM Idle LE\RAM_XP.ex e
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "F:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.ex e" /tray
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EX E
O4 - Global Startup: Reboot.ex e
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.ex e
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.ex e
O16 - DPF: {FDDBE2B8-6602-4AD8-946D-94C5A32FA6C1} (GameDesire Pool 8) - http://67.15.101.3/g_bin/pl/billard8_2_0_0_30.cab http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D5969069-430A-44A4-B064-BB8D43390222}: NameServer = 192.168.0.2
O20 - Winlogon Notify: NavLogon - C:\WINDOWS\system32\NavLogon.dll
O23 - Service: Adobe LM Service - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.ex e
O23 - Service: Automatic LiveUpdate Scheduler - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc.ex e
O23 - Service: DefWatch - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\DefWatch.ex e
O23 - Service: GhostStartService - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton SystemWorks\Norton Ghost\GhostStartService.ex e
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1.EX E
O23 - Service: Symantec AntiVirus Client (Norton AntiVirus Server) - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\SYMANT~1\SYMANT~1\Rtvscan*****
O23 - Service: Norton Unerase Protection (NProtectService) - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\NPROTECT.EX E
O23 - Service: Speed Disk service - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\NORTON~1\NORTON~1\SPEEDD~1\NOPDB.EX E

Ps. Dalem spacje w ex e , bo sie ***** pojawialo;]

1'st of all
Dawaj scan w tagach [.quote][/.quote] (bez kropek)

2'nd of all
nic podejrzanego raczej tu nie ma

3'nd of all
zmień nortona na inny AV
nic tak jak "Norton SystemWorks" nie spowalnia kompa

Mam Windows XP Pro. z SP 1(Service Pack). Przy grach nawet Soldat 1.4 wyłącza mi się ekran.
Po prostu wyłącza się choćby wyłączyć komputer, ale on jest włączony. Dzieje mi się tak nawet przy grach online. Jeśli to wina sterowników to podajcie mi linki do nick ale na SP1
Ani producenta karty graficznej.
Ani modelu karty.
Nic nie napisałeś!

Nie jesteśmy jasnowidzami!!!
Ostani raz zwracam uwagę, następnym razem ja będę ignorowaćtakie prośby?

PS. www.google.pl (http://www.google.pl) i szukasz sobie sterowników, bo dziś ci znajdziemy a jutro może będziesz chciał żeby ci je zainstalować!

Twelv
30-04-2007, 10:48
Mam duzy problem. Komputer wylacza mi sie, gdy gram w jakas gre. :( Zielona lampka nadal sie swieci, ale komputer jest wylaczony. Jedyny sposob zeby go wlaczyc to przyczymac 5 sec przycisk Power i pozniej nacisnac:/
Na Speedfanie mam pokazane w temp2 ponad 70 stopni... czy moze ktos wie czemu komp sie wylacza?

30-04-2007, 13:08
to troche za duzo 70 C

Alwayner
30-04-2007, 14:13
1'st of all
Dawaj scan w tagach [.quote][/.quote] (bez kropek)

2'nd of all
nic podejrzanego raczej tu nie ma

3'nd of all
zmień nortona na inny AV
nic tak jak "Norton SystemWorks" nie spowalnia kompa

Ani producenta karty graficznej.
Ani modelu karty.
Nic nie napisałeś!

Nie jesteśmy jasnowidzami!!!
Ostani raz zwracam uwagę, następnym razem ja będę ignorowaćtakie prośby?

PS. www.google.pl (http://www.google.pl) i szukasz sobie sterowników, bo dziś ci znajdziemy a jutro może będziesz chciał żeby ci je zainstalować!

Dobra, spokojnie już. ATI RADEON 9250 128 MB

Wykres z Speedfana

http://img73.imageshack.us/img73/5249/omgnl6.png (http://imageshack.us)

Cossma
30-04-2007, 18:17
@leniwy pan up
http://ati.de/support/driver.html

www.google.pl (http://www.google.pl) naprawde może bardzo dużo

CzesiuJestem
30-04-2007, 18:45
Witam mam problem z komputerem.. Gdy nie raz wlaczam go, piszczy mi dwa razy bios, wie moze ktos czemu?

Angel of Death
30-04-2007, 19:09
Witam mam problem z komputerem.. Gdy nie raz wlaczam go, piszczy mi dwa razy bios, wie moze ktos czemu?

-------------------------

BIOS firmy AWARD - nie ma skomplikowanej gamy dźwięków. Informuje praktycznie tylko o błędach związanych z kartą graficzną lub pamięcią. I tak dźwięk:

* 1 krótki - wszystko w porządku.
* 1 długi - błąd pamięci
* 1 długi, 2 krótkie - błąd parzystości RAM
* 1 krótki 2 długie - błąd karty graficznej
* ciągły - błąd pamięci RAM lub karty graficznej

Z kolei BIOS firmy AMI wydaje dużo bardziej skomplikowaną gamę dźwięków, a błąd zależy od ich liczby. Poszczególne liczby dźwięków to:

* 1 - dźwięk błąd odświeżania RAM
* 2 - błąd parzystości RAM
* 3 - błąd w pierwszych 64kB RAM
* 4 - błąd zegara systemowego
* 5 - błąd procesora
* 6 - błąd kontrolera klawiatury
* 7 - błąd trybu wirtualnego procesora
* 8 - błąd I/O pamięci karty graficznej
* 9 - błąd sumy kontrolnej BIOSu
* 10 - błąd pamięci CMOS
* 11 - błąd pamięci cache
* ciągly dźwięk to błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej

Kajusz931
30-04-2007, 23:25

I lol'd.

.

Nadrill
01-05-2007, 16:13
Ech, znów to samo. Raz na jakiś czas w Firefoxie kasują mi się adresy i zakładki. Zakładki mogę sobie przywrócić, ale adresy nie. Może jednak się da i czemu mi się tak robi?

Karl0ss
01-05-2007, 16:28
@Up
Narzędzia -> Opcje -> Prywatność -> odznacz "Pamiętaj strony odwiedzane w ciągu ostatnich X dni"
Jeszcze coś było, tego typu jak sobie przypomnę napisze.

Pozdrawiam

matiiii
01-05-2007, 18:29
Nie aktualne.

Mam drugi problem:
w allplayerze nie wyświetlają mi się napisy co zrobić?

Albrecht
01-05-2007, 20:42
Ponawiam prośbę o rozpatrzenie mojego problemu. Problem dotyczy dziwnych rzeczy dziejących się z przeglądaniem stron internetowych. Jeśli to możliwe proszę nr GG kogoś kto się na tym zna. Włączam komp jest wszystko git chodzi każda stronka normalnie i szybciutko. Po jakimś czasie używania wpisuje adres jakiejś stronki i tu są rożne opcje ale zazwyczaj to wyskakuje w ogóle inna stronka, wyskakuje tylko jakiś błąd albo np: jakiś dziwny znaczek "youtube" w lewym górnym rogu ekranu. Nie miałem takich błędów nigdy przedtem. Mój sprzęt: RAM 256, procek 1.8 Intel Celeron, GeForce 2 [64]. Jeśli o czymś zapomniałem proszę o kontakt: GG:9386540

JustPlay
02-05-2007, 14:01
Ponawiam prośbę o rozpatrzenie mojego problemu. Problem dotyczy dziwnych rzeczy dziejących się z przeglądaniem stron internetowych. Jeśli to możliwe proszę nr GG kogoś kto się na tym zna. Włączam komp jest wszystko git chodzi każda stronka normalnie i szybciutko. Po jakimś czasie używania wpisuje adres jakiejś stronki i tu są rożne opcje ale zazwyczaj to wyskakuje w ogóle inna stronka, wyskakuje tylko jakiś błąd albo np: jakiś dziwny znaczek "youtube" w lewym górnym rogu ekranu. Nie miałem takich błędów nigdy przedtem. Mój sprzęt: RAM 256, procek 1.8 Intel Celeron, GeForce 2 [64]. Jeśli o czymś zapomniałem proszę o kontakt: GG:9386540

przeskanuj komputer, spybotem. primo, na roznych stronach wyskakuja durne pop-upy, wiec sie tym nie przejmuj.

Fazolec
02-05-2007, 16:22
mozliwe ze masz jakis syf na kompie, który ci opciaza lacze. najlepiej sformatuj kompa a potem zaraz po instalacji windowasa wrzuć sobie jakiegośdobrego firewalla (polecam Kerio firmy sunbelt) jak nie pomoze skontaktuj sie z adminem sieic o ile jestes w lanie

Guzbi
02-05-2007, 16:37
Mam pewien problem. Co jakis czas wyskakuje mi takie okienko
http://img406.imageshack.us/img406/7019/beztytuupy0.png

Czy da sie to okno usunać czy cos? Czy to jest spowodowane jakims wirusem?

Ballor Lurt
02-05-2007, 16:43
Mogę nie mieć racji, ale czy to nie jest jakiś reklamiarz rozsyłający pod taką "powłoczką" reklamy swoich produktów? Też miałem coś podobnego tylko z innym tłem ;) Pomogło pobawienie się dobrym programem od procesów.

Guzbi
02-05-2007, 16:55
A mozesz mi dokladnie powiedziec co to był za programik i wytłumaczyć co i jak? Był bym wdzięczny :P

Angel of Death
02-05-2007, 16:55
Mam pewien problem. Co jakis czas wyskakuje mi takie okienko
http://img406.imageshack.us/img406/7019/beztytuupy0.png

Czy da sie to okno usunać czy cos? Czy to jest spowodowane jakims wirusem?

Przez LAN'a użytkownicy moga wysyłać takie wiadomości z wiersza poleceń, może ktoś sobie jaja robi, albo faktycznie jakaś durna 'reklama'.

Guzbi
02-05-2007, 16:59
Mam neo wiec to raczej nie to. Ale ja chce sie dowiedziec jak tego "szitu" sie pozbyć!

emilok
02-05-2007, 17:02
Guzbi, szukasz programu Messenger. Znajduje się on "c:\Program Files\Messenger\msmsgs.ekse" (ehhh, ta autocenzura.....)
Odpalasz go, wchodzisz w jego 'narzędzia' -> 'opcje' -> zakładka 'preferencje'; odznaczasz pierwsze 2 'haczyki' w pierwszym dziale. Zamykasz program, odpalasz ponownie komputer.

Ballor Lurt
02-05-2007, 17:03
Nie pamiętam tamtego ale jest wiele takich programów. Wszystkie z nich znajdziesz TUTAJ (http://www.itpartner.pl/ftp/kat/221/Narzedzia.autostartu.html)

@emilok

Ja też to miałem i u mnie to co pokazałeś nie pomogło. Też miałem ten "usługa posłaniec" i w ogóle, tylko z innym tłem (może dlatego, że tutaj wygląda to na Win98 a ja mam XP) i zrobiłem to co mówisz ale i tak to nic nie dało ;)

Guzbi
02-05-2007, 17:04
Ok, sprobuje tak jak ty mowisz i dam potem edita.

@edit

Ten twój sposob zadziałał emilok. Jak narazie nic sie nie pojawiło :D

emilok
02-05-2007, 19:33
Nie aktualne.

Mam drugi problem:
w allplayerze nie wyświetlają mi się napisy co zrobić?

Napisy są w kompaktybilnym z ALLplayerem formacie?
Mają jednakową nazwę jak plik video?
Dodawałeś napisy przyciskiem 'otwórz napisy' oraz pojawiała się przy nim "fajka"?

Po paru dniach powracam... Mam ciągle ten sam problem z kompem co wcześniej tzn. z długo odpalającym się kompem.

Ściągnij sobie programik "Microsoft Bootvis", odpal go i daj mu w opcjach trace "optimize system", tylko musisz to robić z konta administratora.

Mam duzy problem. Komputer wylacza mi sie, gdy gram w jakas gre. :( Zielona lampka nadal sie swieci, ale komputer jest wylaczony. Jedyny sposob zeby go wlaczyc to przyczymac 5 sec przycisk Power i pozniej nacisnac:/
Na Speedfanie mam pokazane w temp2 ponad 70 stopni... czy moze ktos wie czemu komp sie wylacza?

Speedfan przekłamuje oraz źle odczytywuje położenie czujek, ściągnij sobie darmową, domową wersję EVEREST'a.

-Rafix vel Banitu-
02-05-2007, 21:27
witam
mam taki problem: co jakis czas siada mi net na czas ok 30-60 sekund, mam neta 1mb dsl dialog. najpierw interweniowalem u tych calych konsultantow i adminostratorow dialogu... po chyba 8 telefonach doszli do wniosku, ze to musi byc wina mojego kompa. na modemie nic sie nie dzieje kiedy net 'zwiesza sie' tzn wszystko jest tak jak normalnie. w czasie 'zwiechy' nie chodzi mozilla, tibia, wszystko co jest zwiazane z netem zatrzymuje sie. nie wiem czy to wirus, czy cos mam z kompem :? prosze o pomoc

p.s.
jak zrobic zeby tibia czy wogole jakis inny program zajmowal mniej CPU/mem usage. slyszalem ze sa do tego jakies programy ze program wolniej chodzi, ale zajmuje mniej pamieci

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 20:43:40, on 2007-05-02
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\Program Files\DialNet\winpppoverethernet*****
C:\Programy\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl*****
C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA*****
C:\Program Files\DialNet\WrOS*****
C:\WINDOWS\system32\wscntfy*****
C:\WINDOWS\system32\wuauclt*****
C:\Documents and Settings\Paweł Dobrzański\Desktop\HijackThis*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Programy\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: Flashget Catch Url Class - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - C:\Program Files\FlashGet\jccatch.dll
O2 - BHO: BitComet ClickCapture - {39F7E362-828A-4B5A-BCAF-5B79BFDFEA60} - C:\Programy\BitComet\tools\BitCometBHO.dll
O2 - BHO: gFlash Class - {F156768E-81EF-470C-9057-481BA8380DBA} - C:\Program Files\FlashGet\getflash.dll
O3 - Toolbar: FlashGet - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - C:\Program Files\FlashGet\fgiebar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKLM\..\Run: [a-winpoet-service] "C:\Program Files\DialNet\winpppoverethernet*****"
O4 - HKLM\..\Run: [] "C:\PROGRA~1\DialNet\FPLICE~1***** zhimakaimen//WINPOET_QUITTING_EVENT"
O4 - HKLM\..\Run: [z-wrdialer] "C:\Program Files\DialNet\wrdialer*****"
O4 - HKCU\..\Run: [updateMgr] "C:\Programy\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\AdobeUpdateManager*****" AcRdB7_0_8
O4 - HKCU\..\Run: [z-WrDialer] C:\Program Files\DialNet\WrDialer*****
O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Programy\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl*****
O8 - Extra context menu item: &Ściągnij przy pomocy FlashGet'a - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
O8 - Extra context menu item: &Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
O8 - Extra context menu item: Download all links using BitComet - res://C:\Programy\BitComet\BitComet*****/AddAllLink.htm
O8 - Extra context menu item: Download all videos using BitComet - res://C:\Programy\BitComet\BitComet*****/AddVideo.htm
O8 - Extra context menu item: Download link using &BitComet - res://C:\Programy\BitComet\BitComet*****/AddLink.htm
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\Programy\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL*****/3000
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\Programy\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget*****
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O16 - DPF: {0EB0E74A-2A76-4AB3-A7FB-9BD8C29F7F75} (CKAVWebScan Object) - http://www.kaspersky.com/kos/eng/partner/default/kavwebscan_unicode.cab
O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://acs.pandasoftware.com/activescan/as5free/asinst.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{BFC2EDE1-32E6-40D4-84E2-300607CC0437}: NameServer = 217.30.129.149,217.30.137.200
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{E69B7C3B-8C5A-4071-B1ED-1DE243252A6B}: NameServer = 217.30.129.149 217.30.137.200
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA*****
O23 - Service: WinPPPoverEthernet - Fine Point Technologies, Inc. - C:\Program Files\DialNet\WrOS*****

te dwa wpisy z wr dialerem zaznaczylem i dalem fix checked

a jakiego antyvirusa polecasz? czy moze byc skaner online? np kaspersky

Guzbi
02-05-2007, 21:30
Sciągnij najnowszą wersje HijackThis i daj skana tutaj lub na www.hijackthis.de

Możliwe, że to wirus.

Aaa, i przeskanuj kompa jakims dobrym antivirusem ;)

niska
02-05-2007, 22:20
Pisalam Wczesniej Ale Nie Uzyskalam Odpowiedzi I Moj Post Zostal Zamkniety :||| Wiec Wlanczam Tibie Widac Klepsydre I Nic Sie Nie Pokazuje Blagam O Pomoc!? - 4004860

JustPlay
03-05-2007, 10:09
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k

emilok
03-05-2007, 13:08
p.s.
jak zrobic zeby tibia czy wogole jakis inny program zajmowal mniej CPU/mem usage. slyszalem ze sa do tego jakies programy ze program wolniej chodzi, ale zajmuje mniej pamieci

Tibia zajmuje z reguły bardzo małą ilość pamięci RAM, pewnie miałeś na myśli użycie procsora. Można je obniżyć w dwojaki sposób, najprościej to w grze, w jej opcjach graficznych obniżyć maksymalną ilość klatek do poziomu około 50. Drugim sposobem jest podczas odpalonej gry, nacisnąć kombinację CTRL+SHIFT+ESCAPE i w zakładce 'procesy' wyszukać ten o nazwie tibia.ekse, kliknąć na nim ppm i ustawić mu piorytet na 'poniżej normalnego'.

matiiii
03-05-2007, 13:11
Napisy są w kompaktybilnym z ALLplayerem formacie?
Mają jednakową nazwę jak plik video?
Dodawałeś napisy przyciskiem 'otwórz napisy' oraz pojawiała się przy nim "fajka"?

Tak. Tak. Tak.

@jeszcze jeden problem:D
Mam problem z Photoshopem CS 8.0 PL. W sobotę działał normalnie, a w niedzielę już nie. Próbowałem otworzyć program od nowa, a nie poprzez plik .psd, ale też się nie dało. Zrobiłem reinstal- nic nie dało.
Screen z problemem: Klik! (http://img132.imageshack.us/img132/9163/uo0001rw9.jpg)
Dodam jeszcze, że program wczytuję wszystkie zasoby (pędzle, filtry, itp.) i zatrzymuje się na tekście. Mianowicie pisze: "wczytywanie ustawień tekstu...gotowe". Dalej nic już nie idzie.

-Rafix vel Banitu-
03-05-2007, 14:49
Tibia zajmuje z reguły bardzo małą ilość pamięci RAM, pewnie miałeś na myśli użycie procsora. Można je obniżyć w dwojaki sposób, najprościej to w grze, w jej opcjach graficznych obniżyć maksymalną ilość klatek do poziomu około 50. Drugim sposobem jest podczas odpalonej gry, nacisnąć kombinację CTRL+SHIFT+ESCAPE i w zakładce 'procesy' wyszukać ten o nazwie tibia.ekse, kliknąć na nim ppm i ustawić mu piorytet na 'poniżej normalnego'.

ta, u mnie normalnie mam ustawione na 30 fps, a kiedy tibia chodzi pamiec mam zajeta na 97-100%;/ wiesz, 1,01 GHz, 256ram rox...

btw
przeskanowalem kompa tym hijackthis, wywalilem co trzeba, kompa przeskanowalem kasperskym, nic nie wykryl. a problem z netem jak byl tak jest nadal;/

JustPlay
03-05-2007, 20:21
Wiesz, dużo nam to nie mówi. Sproboj połączyć się manualnie.

Pozatym, nie wyskakuje Ci moze komunikat ' generic 32 host service blablabla' ?

Pozdrawiam,
JustPlay.

Kajusz931
03-05-2007, 21:23
a problem z netem jak byl tak jest nadal;/

Ja mysle ze to wina modemu albo karty siecowej. Mialem ten sam prblem z internetem bezprzewodowym, wymienilem odbiornik i wszystko OK.

-Rafix vel Banitu-
04-05-2007, 01:45
Ja mysle ze to wina modemu albo karty siecowej. Mialem ten sam prblem z internetem bezprzewodowym, wymienilem odbiornik i wszystko OK.

no jak koles dzwonil to mowil, ze jezeli upewnie sie ze to nic z kompem to oni przyjada ze swoim kompem(rotfl) i sprawdza czy problem bedzie wystepowal nadal ;p dzieki wszystkim za pomoc :)

hezort
04-05-2007, 14:18
Wo, mam bardzo ciekawy blad wyswietlania. Czemu? Daje sie zlapac na screenshocie. Poza tym wystepuje zawsze po wlaczeniu tibii, ale raczej to pierwsza jego cecha jest dziwaczna :)

Grafika - radeon 9800 na AGP
Proc Athlon 1700+, 256ramu.

Wyniki speedfana z bonusem :P
http[nie]://img185.ima[moge]geshack[linkowac].us/img185/656/clipboard01ai5.th.jpg[/url]
i inna tez ciekawa - z teraz
http[:P]://img215.imageshack.us/img215/9055/clipboard2rg7.th.jpg

Ta blokada linkow dla ludzi z licznikiem postow mniejszym niz 10 jest naprawde irtujaca.
Nie sadze zeby to mialo znaczenie, ale wg hijiackthis jestem 100% czysty

Vatone
05-05-2007, 16:39
Na początku: Jeśli było to sorki ale nei będę całgo tematu czytał.
Jak zostawiam komputer na dłuższy czas(np. jak coś ściągam w nocy) to dzieje się tak: komuter przechodzi w stan oczekiwania, jak porusze myszką to jest nazwa użytkownika(jak wtedy, gdy włączam komputer). Klikam, i wyświetla się, że nieprawidłowe hasło. A ja hasła nie używam. Proszę o odpowiedź.
P.S. Używam Windowsa XP
Vat~

emilok
05-05-2007, 20:33
Vatone, może takie rozwiązanie Cię zadowoli:
Kliknij ppm na pulpicie -> Właściwości > zakładka 'wygaszacz ekranu' > zasilanie monitora 'zasilanie > zakładka 'zasilanie' > odznacz opcję 'monituj o podanie hasła (...) po wstrzymaniu'.
ps. musisz być na koncie administratora.

hezort, pod pierwszym linkiem (http://img215.imageshack.us/img215/9055/clipboard2rg7.th.jpg) pojawia się tylko miniaturka zdjęcia i nie bardzo widać co na nim jest.
Pod drugim linkiem (http://img215.imageshack.us/img215/9055/clipboard2rg7.th.jpg) nie znajduje obrazka.......

Sir_Kopek
06-05-2007, 11:56
Mam dwa problemy:

1.Problem z frapsem
Ja mam taki problem z pewnym programem. A chodzi o FRAPSa. Mam pełną wersje tego programu. Nagrywam np. coś z NFSa Carbona. Wyłączam grę, wchodzę w folder Frapsa i otwieram filmik, a tu problem. Filmik leci normalnie, wszystko słychać, ale jest problem z obrazem. Filmik jest bardzo jaskrawy, do połowy pojawiają się jakieś linie w różnych kolorach. Wogóle nie da się oglądać. Zrobiłem tak odinstalowałem i zainstalowałem ponownie Frapsa, nie pomogło. Popatrzyłem w ustawieniach, ale wszystko jest normalnie ustawione. Na innych grach jest ten sam problem: GTA, FIFA, THE SIMS, TIBIA, . Nie wiem co może być powodem, tak złego nagrywania. Pomożcie.

2.Problem z rejestrem.
Gdy chcę uruchomić rejestr (Start->Uruchom->"regedit"), wyskakuje mi błąd z komunikatem "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono r(po r pokazany jest jakis kwadracik).dll. Ponowne zainstalownie aplikacji może naprawić ten problem." W tym to już nie wiem o co chodzi. Myślę, że ktoś mi pomoże.

Times
06-05-2007, 17:12
Witam.

Mam pewien problem związany z grami. Chodzi mi tu o takie gry jak GTA SA, BF2, CoD2. Gry chodzą normalnie, fajnie sie gra, ale po jakimś czasie komputer sie po prostu zawiesza. Nie wiem czego to jest wina ,grafy, ramów, może czegoś innego. Robiłem formaty, mam najnowsze sterowniki itp.

Komp:
-AMD Sempron 2500+ 1,41 GHz
-1giga ram
-Radeon 9550
Więcej chyba nie potrzeba...

Mam nadzieję że ktoś mi pomoże.:)

@down

Hmm.. Może. Komputer jest z jednej strony przyblokowany biurkiem a z drugiej ścianą ale te "dziurki" nic nie blokuje. Co sądzicie na to abym ściągnął boczną obudowę, byłoby lepsze chłodzenie ?

theory
06-05-2007, 17:25
Witam.

Mam pewien problem związany z grami. Chodzi mi tu o takie gry jak GTA SA, BF2, CoD2. Gry chodzą normalnie, fajnie sie gra, ale po jakimś czasie komputer sie po prostu zawiesza. Nie wiem czego to jest wina ,grafy, ramów, może czegoś innego. Robiłem formaty, mam najnowsze sterowniki itp.

Komp:
-AMD Sempron 2500+ 1,41 GHz
-1giga ram
-Radeon 9550
Więcej chyba nie potrzeba...

Mam nadzieję że ktoś mi pomoże.:)
Może chłodzenie nie wytrzymuje?

minacel
07-05-2007, 09:13
znacie program netcut?? ostatnio przestal mi dzialac nie wiem czmu i wyskakuje jakis plab "sniffer error" czy cos takiego, ocb??

emilok
07-05-2007, 11:39
Times, spróbuj ściągnąć jakiś program diagnostyczny, np everest home edition (darmowy) i pomonitorować temp.
Spróbuj także sprawdzić dziennik błędów w celu znalezienia jakiegoś zdarzenia odpowiadającego czasowi wystąpienia zwisu kompa. Dziennik znajduje się w 'panel sterowania' > 'narzędzia administracyjne' > 'zarządzanie komputerem' > 'narzędzia systemowe' 'podgląd zdarzeń' 'system'.

Vatone
07-05-2007, 15:13
Emilok
Wielkie dzięki, działa!

Kuryca
07-05-2007, 19:35
Ja mam taki problem, ze co jakiś czas, niezależnie od długości włączenia kompa włącza mi sie proces, który zaśmieca cala pamięć, wypełniając ja po brzegi. Proces ten nazywa sie "update.tmp" i nie da sie go wyłączyć, tzn klikam w 'zakończ proces' i kupa. Gdy gram w tibie, zostawia jej zazwyczaj 40% cpu wolnego. Nie sadze, żeby to był keylogger, bo do tej pory nie zostałem zhakowany (haha), poza tym jestem bardzo ostrożny.
Nie sadze, żeby było to związane z jakimkolwiek update, ponieważ wyłączam podczas pracy tego procesu wszelkie programy typu Java etc.
PS. (Kerio nic nie informował, raz skanowałem kompa Avastem, szczególnie pamięć , i kupa).
PPS. Po restarcie kompa proces znika, aż do następnego razu, oczywiście losowego.

07-05-2007, 20:52
moze bys dal logi z hijackthis ?

Times
07-05-2007, 21:08
Times, spróbuj ściągnąć jakiś program diagnostyczny, np everest home edition (darmowy) i pomonitorować temp.
Spróbuj także sprawdzić dziennik błędów w celu znalezienia jakiegoś zdarzenia odpowiadającego czasowi wystąpienia zwisu kompa. Dziennik znajduje się w 'panel sterowania' > 'narzędzia administracyjne' > 'zarządzanie komputerem' > 'narzędzia systemowe' 'podgląd zdarzeń' 'system'.

Ok, zrobiłem tak jak napisałeś. Podczas gry temperatura procka wynosiła coś kolo 39-40 °C, twardziela (systemowy) 36°C, a drugiego dysku 42°C. W dzienniku zauważyłem że podczas zawiechy wystąpił błąd "NetBT". W sumie w dzienniku wszystkie albo większość błędów jest przez NetBT powodowane.
Da się coś z tym zrobić ?

Cossma
08-05-2007, 11:37
W dzienniku zauważyłem że podczas zawiechy wystąpił błąd "NetBT". W sumie w dzienniku wszystkie albo większość błędów jest przez NetBT powodowane.
Da się coś z tym zrobić ?

1.
Otwórz aplet Połączenia sieciowe.
2.
Kliknij lokalne połączenie sieciowe, aby zostało skonfigurowane statycznie, a następnie w menu Plik kliknij polecenie Właściwości.
3.
Na liście składników kliknij pozycję Protokół internetowy (TCP/IP), a następnie kliknij polecenie Właściwości.
4.
Kliknij przycisk Zaawansowane.
5.
Kliknij kartę WINS.
6.
Kliknij opcję Wyłącz system NetBIOS przez TCP/IP.

nie jestem w stanie nic więcej ci pomóc bo nie napisałeś treści błędu.

Times
08-05-2007, 16:11
nie jestem w stanie nic więcej ci pomóc bo nie napisałeś treści błędu.

Treść błędu :

Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: NetBT
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 4311
Data: 2007-05-07
Godzina: 19:46:30
Użytkownik: Brak
Komputer: BLASZAK
Opis:
Zainicjowanie nie powiodło się, ponieważ nie można utworzyć urządzenia sterownika.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Dane:
0000: 00 00 00 00 01 00 58 00 ......X.
0008: 00 00 00 00 d7 10 00 c0 ....×..&Agrave;
0010: 11 01 00 00 3b 00 00 c0 ....;..&Agrave;
0018: 04 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........

Czyli że co?, nie mam sterownika ? :confused:

JustPlay
10-05-2007, 13:10
Ja mam taki problem, ze co jakiś czas, niezależnie od długości włączenia kompa włącza mi sie proces, który zaśmieca cala pamięć, wypełniając ja po brzegi. Proces ten nazywa sie "update.tmp" i nie da sie go wyłączyć, tzn klikam w 'zakończ proces' i kupa. Gdy gram w tibie, zostawia jej zazwyczaj 40% cpu wolnego. Nie sadze, żeby to był keylogger, bo do tej pory nie zostałem zhakowany (haha), poza tym jestem bardzo ostrożny.
Nie sadze, żeby było to związane z jakimkolwiek update, ponieważ wyłączam podczas pracy tego procesu wszelkie programy typu Java etc.
PS. (Kerio nic nie informował, raz skanowałem kompa Avastem, szczególnie pamięć , i kupa).
PPS. Po restarcie kompa proces znika, aż do następnego razu, oczywiście losowego.

start -> msconfig -> uruchamianie -> odznacz proces -> zastosuj -> uruchom ponownie

Addams
13-05-2007, 19:34
Mój komputer dziwnie się zachowuje. Zaczęło się od tej usługi posłaniec, teraz ją wyłączyłem i poza tym dzieją się dość dziwne rzeczy, np czasem mozilla włącza sie kilka minut albo czasem w ogóle się nie chce włączyć.
Kiedyś miałem problem - kiedy wyłączałem neostradę komputer się zawieszał i trzeba było resetować. Jakieś 3 tygodnie temu zreinstalowałem windows i problem z neostradą zniknął. Ale teraz zaczyna się od początku. Znowu ten posłaniec itd.
Ktoś wie co może się dziać?:baby:

Xetasi
13-05-2007, 19:43
Mnie dziwią dwa procesy "services. e x e", miałem own tibie, ale chyba już się jej pozbyłem i nie jestem do końca pewien.

Meryba
13-05-2007, 21:36
Też mam te services e x e i nie da się go wyłączyć, w jakim folderze jest ten plik?

owntibia.exe
13-05-2007, 22:08
@Xetasi
Podaj dokładną lokalizację tego pliku.

Wpisz w szukaj "services".
http://img470.imageshack.us/img470/4922/beznazwydp8.jpg
Jeżeli znajdzie ci plik "services. exe" w folderze:
http://img402.imageshack.us/my.php?image=beznazwydf9.png
to znaczy, że należy go zlikwidować (plik owntibii...).

.Matrik.
13-05-2007, 22:29
A o to mój kolejny (-.-) problem:

Mam na kompie takiego wirusa, który niezależnie jak i ile razy go skasuję (nawet przez tryb awaryjny), pojawia się znowu. Nie mam pojęcia skąd się bierze, mam go dość długo i pojawia się po każdym formacie ponownie. Jest to robak emailowy (banwarum), zaszywa się w system32 pod nazwą mszsrn32.dll. Skasowałem już wszystko z konta email, ale problem się powtarza... Pomożecie?

Parys
13-05-2007, 22:37
Wirus w sektorze rozruchowym? Przy formacie wpisz komendę Fixmbr.

.Matrik.
14-05-2007, 14:42
@Parys
Ale jak... kiedy mam włączone formatowanie (przy jakiejś określonej liczbie %?)? Trzeba coś wcześniej wpisać, nacisnąć? Zatwierdzić potem enterem? Wyjaśnij jeśli możesz dokładniej.

BTW: Nie da się jakoś tego zrobić bez formatowania...?

Sir_Kopek
14-05-2007, 15:01
Mam dwa problemy:

1.Problem z frapsem
Ja mam taki problem z pewnym programem. A chodzi o FRAPSa. Mam pełną wersje tego programu. Nagrywam np. coś z NFSa Carbona. Wyłączam grę, wchodzę w folder Frapsa i otwieram filmik, a tu problem. Filmik leci normalnie, wszystko słychać, ale jest problem z obrazem. Filmik jest bardzo jaskrawy, do połowy pojawiają się jakieś linie w różnych kolorach. Wogóle nie da się oglądać. Zrobiłem tak odinstalowałem i zainstalowałem ponownie Frapsa, nie pomogło. Popatrzyłem w ustawieniach, ale wszystko jest normalnie ustawione. Na innych grach jest ten sam problem: GTA, FIFA, THE SIMS, TIBIA, . Nie wiem co może być powodem, tak złego nagrywania. Pomożcie.

2.Problem z rejestrem.
Gdy chcę uruchomić rejestr (Start->Uruchom->"regedit"), wyskakuje mi błąd z komunikatem "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono r(po r pokazany jest jakis kwadracik).dll. Ponowne zainstalownie aplikacji może naprawić ten problem." W tym to już nie wiem o co chodzi.

Myślę, że ktoś mi pomoże.

emilok
14-05-2007, 15:22
Sir_Kopek,

Co do drugiego problemu to płytka Winzgrozy w czytnik i naprawa instalacji systemu.
Na problem z FRAPsem może wpływać cała masa rzeczy, np możesz mieć w sterownikach karty graficznej ustawioną nakładkę na obraz video, która ma przejaskrawione kolory.

Dratris
14-05-2007, 19:09
Witam. Mam problem. Bo jak mam obrazki to nie moge ich usunać !! Tzn. np. sciagam z neta otwieam i nie da sie zamknac. Myslalem ze to wir wiec cofka systemu a nie chce za kadym razem cofke. Nawet jak wezne z forum.tibia.pl avatary to nbie da sie wylaczyc. Skanowalem virusscan jotti org i czyste pliki. Pomocy

JustPlay
15-05-2007, 10:14
wylacz proces / usun w trybie awaryjnym.

Venderer
15-05-2007, 23:41
Nie dawno (za cholere nie moge sobie przypomniec gdzie!) czytałem o kloggu/wirze który instalując się na kompie przy okazji blokuje komendę alt+ctrl+del....

Dziś chyba coś takiego zassałem (bear share nie jestem pewny) dodatkowo nie ważne ile razy wyłączałem Bear'a ten znów sie włączał....

I odnośnie tego 'wira' ktoś może też o tym czytał?? Było tam dokładnie napisane jak się go pozbyć itd. Ktoś zna linka? Gdzie to było? Albo sam opisze?

proszę <?>
Jak nie to zrobie jutro formata i looz ale chciałbym o tym poczytać...

@EDIT
Ok znalazlem ten temat, jednak podane tam komendy nie działają, nie jest to plik svhost*****....
Jakieś inne ścierwo...

owntibia.exe
16-05-2007, 01:24
@Venderer
Ściągnij Rootkit Unhooker i Process Explorer.
Zobacz też ten temat:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=128723

Hellraiser
16-05-2007, 22:46
Mam taki jeden malutki smieszny ale jest.

Nie moge od 2 dni wchodzić na linki zamieszczane na forach, np z GG, i innych rzeczy moge wbijać lecz jednak jak ktoś napisze na forum np, www.google.pl to nie wejdzie mi i przeglądarka poda błąd illegal, bla, bla,..

Jestem lekko rozbawiony, ale i też zdegustowany takim czymś,..

owntibia.exe
16-05-2007, 22:57
@Hellraiser

Pokaż plik hosts.

Xetasi
16-05-2007, 23:04
@Xetasi
Podaj dokładną lokalizację tego pliku.

Myślę, że powinieneś zobaczyć to ...
http://img67.imageshack.us/my.php?image=servicesmv2.jpg
w pliku recycler zapisane są moje logi :/ powiedz co mam z tym zrobić?

@edit
a w logach wszystko co działo się na komputerze:/

owntibia.exe
16-05-2007, 23:17
A weź mi wrzuć ten services z recyclera na rapida...

JustPlay
17-05-2007, 12:07
@ Hell

Start -> Uruchom -> %homedrive%\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

Napisz, co tam u Ciebie się znajduje.

Czesiu785
17-05-2007, 13:10
Jak gram w tibie pare minut to mi się wiesi komp;(

Hellraiser
17-05-2007, 13:26
@Just & Own.

http://images21.fotosik.pl/299/4842206964515bf9.jpg (www.fotosik.pl)

To coś wam podpowie? :P B)

Thot
17-05-2007, 15:58
1. Kupiłem LCD Philipsa do starego kompa, niestety często się wyłącza, generalnie są z nim problemy. Komp: PIII 567 , Riva2.

2. Nie było mnie w domu przez tydzień, a od czasu kiedy wróciłem mam kłopoty z netem. Co jakis czas net przerywa na 5-20 sek., zone alarm gaśnie itp. Nie mam też dostepu do sieci przez jakies 2 minuty od czasu wlaczenia komputera.

Jeśli potrzebne są jakies dokladniejsze informacje, prosze o sygnał.

emilok
17-05-2007, 18:09
Thot,
nie podałeś najważniejszej informacji dotyczącen neta. Mianowicie jakiego typu masz połączenie z siecią? Neozdrada, osiedlówka, radiówka, gprs, modem czy co tam jeszcze można mieć.

matiiii
17-05-2007, 18:34
@Hellraiser
Otworzył być plik hosts notatnikiem?

Hellraiser
17-05-2007, 19:52
@Hellraiser
Otworzył być plik hosts notatnikiem?

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP
# w systemie Windows.
# Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów
# Każdy wpis powinien być w osobnej linii.
# W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie
# odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone
# co najmniej jedną spacją
#
# Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych
# liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.
#
# Na przykład:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy
# 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x

127.0.0.1 localhost

To chyba nie to co?

Thot
17-05-2007, 21:58
Przepraszam, że w oddzielnym poście.
Przy włączeniu komputera, przez pierwsze 5 minut nie mam połączenia z internetem. Korzystam z osiedlowego stałego łącza. Co jakiś czas internet przerywa na okres od 5 sekund do około minuty. Mogę się mylić, ale dzieje się tak tylko wtedy kiedy korzystam z przeglądarki, albo gram online.

Meryba
18-05-2007, 15:37
Witam od jakeigos czasu myszka sama mi chodzi przesuwa ikonki i klika
skanowałem kompa avastem i lavasoftem i nie wiem co to za wirus
gdy wyciagnelem myszke z kompa to dalej jezdzi helpp

Don^Mokate
18-05-2007, 15:50
po formacie kompa wszystko co z netem zwiazane mi zle chodzi. W tibii np. przy ustawionych framerate na max moje fps sie waha miedzy 2 a 8 a powinno byc MINIMUM 25 zeby sie dalo normalnie grac. To samo mam z filmikami w internecie np na youtube, mimo zbuforowanego filmu odtwarza sie jakby chcial, a nie mogl. Sterowniki mam, directX mam, service packa mam tam jakiegos. W ogole ten komp cos dziwnie chodzi drukarka tez "laguje" podczas drukowania Kompa formatowali jacys noobscy informatycy ze sklepu, wiec nie wiem co jest z tym kompem.
@edit
jeszcze jedno mam modem w VECTRA

Rufus2309
18-05-2007, 16:07
Problem techniczny:

A więc spróbuj komputer uruchomic normalnie. Próbuj próbuj aż się uda, następnie wlącz defragmentację (Start-programy-akcesoria,narzędzia systemowe-defragmentator dysków.
Tak oto zdefragmentuj wszystkie dyski, zrestartuj kompa i jeżeli komp Ci sie uruchomi normalnie to bedzie git a jeżeli nie to niewiem jak Ci pomóc (;

Angel of Death
18-05-2007, 17:12
po formacie kompa wszystko co z netem zwiazane mi zle chodzi. W tibii np. przy ustawionych framerate na max moje fps sie waha miedzy 2 a 8 a powinno byc MINIMUM 25 zeby sie dalo normalnie grac. To samo mam z filmikami w internecie np na youtube, mimo zbuforowanego filmu odtwarza sie jakby chcial, a nie mogl. Sterowniki mam, directX mam, service packa mam tam jakiegos. W ogole ten komp cos dziwnie chodzi drukarka tez "laguje" podczas drukowania Kompa formatowali jacys noobscy informatycy ze sklepu, wiec nie wiem co jest z tym kompem.
@edit
jeszcze jedno mam modem w VECTRA

A sterowniki do karty zainstalowane ? (nie directX)

Don^Mokate
18-05-2007, 17:51
@up napisalem ze mam, tibia bez sterownikow to dopiero slaba grafika...

JustPlay
19-05-2007, 09:56
Don_Mokate

Start => Uruchom => msconfig => zakladka uruchamianie, następnie przepisz mi wszystko co tam masz.

Pozdrawiam,
JustPlay.

Don^Mokate
19-05-2007, 15:34
jesli chodzilo ci o to to prosze
http://img143.imageshack.us/img143/6449/komppz0.jpg (http://imageshack.us)

-Rafix vel Banitu-
21-05-2007, 16:21
Mój problem jest taki:
Kiedy włączam kompa dioda HDD sie świeci, a POWER nie. Muszę restartować kompa kilka razy. Przeważnie za 4-5 razem, po upływie 10 minut się włącza. Sugerowano mi, że to może być wina zasilacza.

HELP;(

JustPlay
21-05-2007, 22:46
Też tak właśnie przypuszczam : )

Jest, to wina zasilacza na 99%.

Pozdrawiam,
JustPlay.

Don^Mokate
22-05-2007, 14:43
a nie wiesz co z moim kompem??;/

Slythia
22-05-2007, 14:59
Nom i teraz ja.
Jak gram w gry wmagajace dosc dobrej grafiki to czesto obraz mi sie rozjezdza. To znaczy pojawiaja sie paski na calym ekranie, migaja, znikaja kawalki grafiki w roznym stopniu. Jak zrobie "print screen" to najczesciej nic nie widac. Jest to troche denerwujace. Co moglabym z tym zrobic?

Nytalith
22-05-2007, 15:18
@up: podkrecalaa karte? jaki masz sprzet, jakie temp?

Hieyan
22-05-2007, 18:07
Nom i teraz ja.
Jak gram w gry wmagajace dosc dobrej grafiki to czesto obraz mi sie rozjezdza. To znaczy pojawiaja sie paski na calym ekranie, migaja, znikaja kawalki grafiki w roznym stopniu. Jak zrobie "print screen" to najczesciej nic nie widac. Jest to troche denerwujace. Co moglabym z tym zrobic?

Zainwestuj w lepsze chłodzenie karty graficznej/wyczyść z kurzu radiator i wentylator/obniż zegary pamięci i układu.

Hellraiser
27-05-2007, 19:58
Hm, może mi ktoś powie jak to zrobić bo już tyle bawiłem się z Kerio że już nie wiem,..

A chodzi o to by Kerio dopuścił te okienko, a nie je blokował.

http://images20.fotosik.pl/395/1a03399ccf660066.jpg (www.fotosik.pl)

Wpisywałem już wszędzie adres etc, okienko lecz,.. teraz licze na waszą pomoc

Niby głupi problem ale ja nie nawidze takich. =/

Slythia
27-05-2007, 20:10
@up: podkrecalaa karte? jaki masz sprzet, jakie temp?
Nic z kompem nie robilam, gdyz sie na tym nie znam. A o co dokladnie chodzi (sprzet)?

Nytalith
27-05-2007, 21:40
chodzi o to czy zmienilas taktowanie ukladow karty, ale skoro nie wiesz co to to mozna uznac ze tego nie robilas ;). A co do tej temperatury to sciagnij speedfan lub cos w tym stylu i najlepiej zrob screena i zapodaj go tu. A oprocz tego to nie zaszkodzilo by zrobic tak, jak mowil Hieyan czyli odkurzyc wnetrze komputera (moze nie do konca doslownie ;)).

Slythia
27-05-2007, 21:59
chodzi o to czy zmienilas taktowanie ukladow karty, ale skoro nie wiesz co to to mozna uznac ze tego nie robilas ;). A co do tej temperatury to sciagnij speedfan lub cos w tym stylu i najlepiej zrob screena i zapodaj go tu. A oprocz tego to nie zaszkodzilo by zrobic tak, jak mowil Hieyan czyli odkurzyc wnetrze komputera (moze nie do konca doslownie ;)).
: /. Niedawno mialam zdjecie, lecz chyba je usunelam. Trudno, zrobie nowe. W sumie to wolalabym nie rozkrecac komputera, lecz jak nie bedzie mozliwosci to bede musiala.

Korektor
27-05-2007, 22:27
A ja mam takie pytanie, natury technicznej...
Ściągnąłem SpeedFan żeby sobie przyspieszyć wentylatory. Przy ikonce karty graficznej jest narysowany płomień, znaczy chyba jest jej ciepło. Mówię - podkręcimy wentylatorek i właśnie nie wiem jak go przyspieszyć... nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to jakże trapiące mnie pytanie. Wie ktosh jak tak to proshe mi powiedziecsh bo jestem ciemna hahahaha ;) ;*;*;*;*;* SiS TH ROX

Hieyan
27-05-2007, 22:41
Z czego pamiętam, zakładka "Speed" czy cuś i tam masz w procentach przyśpieszenie.

Korektor
27-05-2007, 23:02
@up,
Widzę, ale jakoś nie słyszę żeby przyspieszało... Albo mi się coś wydaje.

Hellraiser
27-05-2007, 23:09
@Korektor

Jedna z alternatyw.

SpeedFan -> Konfiguruj -> Opcje -> "Wartość delty dla prędkości wentylatorów", No i podkręcasz,..

TIP

Tylko nie folkuj zbytnio.

@Down

A mi ktoś pomoże, z moim utrapieniem które jest na poprzedniej stronie.?

owntibia.exe
28-05-2007, 01:32
http://img150.imageshack.us/img150/5261/beznazwykn0.jpg

Hellraiser
28-05-2007, 01:50
@owntibia*****

Tak, blokuje.

michalll
28-05-2007, 07:49
Przy każdym włączeniu komputera po załadowaniu systemu, zanim pojawi się okno z wyborem użytkownika, komp się resetuje (chwilę świeci się dioda dysku, potem reset). Potem gdy się włącza wyskakuje okno, że wymagane jest sprawdzanie danych, i nie mogę go anulować bo znowu będzie reset. To sprawdzanie trwa dość długo, około 40 minut :/ Skanowałem dysk, nie znajdowało żadnych błędów :confused: Można to jakoś naprawić bez reinstalacji systemu/kupna nowego dysku?

Kele
28-05-2007, 10:35
Bardzo prawdopodobne, że to wina dysku. Poszukaj na stronie producenta twojego HDD jakiegoś oprogramowania służącego usunięciu bad sectorów, pewnie będzie Ci do tego potrzebna dyskietka :)

Jeżeli pomoże tylko na jakiś czas (na 90% tak będzie) to pożycz dysk od kolegi i sprawdź czy dzieje się to samo, dalej już chyba będziesz wiedział co zrobić.

emilok
28-05-2007, 18:04
Korektor,
masz kartę od nVidi czy amd?
Jeśli nV to riva tuner, jeśli amd to ccc (catalyst control center).
Napisz tez model karty, nie wszystkie posiadają płynną regulację prędkości.
Slythia,
ściągnij sobie programik Everest Home Edition, zainstaluj i odpal go przed włączeniem gry. W losowym momencie (jak czujesz że crash jest blisko) zwiń grę na pulpit, odszukaj everesta i sprawdź zakładkę komputer -> czujnik. Podaj nam temperatury poszczególnych czujek.
Don^Mokate,
do odznaczenia kwalifikują się następujące pozycje: ta pusta, msmsgs, oba adobe i office.
Do sprawdzenia "application launcher", sprawdź ścieżkę do jakiego to programu prowadzi i czy on jest potrzebny.
Zauważyłem że masz kartę od nVidii, jaki model oraz jakie sterowniki do niej zaprzęgłeś?
Zauważyłem także brak antywirusa, firewall'a.
ps. zdjęcia rób używając alt+prt scr, nie każdy lubi oglądać czyiś pulpit, lub (jak w Twoim przypadku) FF.

Hellraiser
28-05-2007, 22:45
http://images20.fotosik.pl/395/1a03399ccf660066.jpg (www.fotosik.pl)

Hjalp, please, bo już *****cy dostaje wyłączam "KAPEEFA", etc ale ciągle to samo,..

owntibia.exe
28-05-2007, 22:54
Wyłącz w kerio blokowanie popupów, btw z firewalli polecam outpost.

Ko_Mo
28-05-2007, 23:10
Olej Kerio, robiłem ostatnio sporo testów Firewalli, Antyvirów etc. Jedyny który mnie zadowolił to Kaspersky.Internetsecurity.6.0.1.411. Szukaj go aż znajdziesz, po necie chodzą wersje omijające black listę. Podpowiem Ci, że można go znaleść z crackiem .... podpowiedz .... 4523200 więcej nie powiem.

Hellraiser
28-05-2007, 23:37
@Owntibia

Z moim kerio to nie takie łatwe.

@Ko_Mo

Dzięki ziom, ale u mnie Kerio bardzo dobrze wywiązuje się z takich rzeczy, ale przez te chyba 2 dni zrobił taki psikus.

Btw, widze że chyba grasz na Furorce?

@Obaj panowie.

Rozwiązałem swoją sprawę moim nowatorskim pomysłem który działa. Ale dzięki za pomoc i fatyge.

Jak narazie to alles atm.

Ko_Mo
28-05-2007, 23:53
Ja nie mam zaufania do Kerio, nie wiem dlaczego ale jakoś mi nie odpowiada, zresztą każdy dopasowuje sie do własnych upodobań ; ) A co do Furora, to tak gram aktywnie ; P

Nebeu
29-05-2007, 00:38
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

michalll
29-05-2007, 09:00
@Nebeu
Może zmień zasilacz ;) Najlepiej pożycz od kogoś i sprawdź czy na innym tak samo będzie.

emilok
29-05-2007, 09:12
Nebeu,
ściągnij programik "Everest Home Edition" i w zakładce Komputer -> podsumowanie masz wyszczególnione poszczególne podzespoły. Napisz jakie one są oraz podaj model zasilacza (tylko nie pisz że masz 300w bo to o dupy kant rozbić, potrzebna jest marka, model oraz obiążenie poszczgólnych lini).
Dodatkowo w tym programie także możesz monitorować temperaturę w zakładce "czujnik".
Co do autoamtycznej kontroli temperatury to wszystko zależy od modelu procesora, jedne mają większą tolerancję na tmp, inne w ogóle nie mają tego zabezpieczenia.
Hellraiser,
opisz sposób rozwiązania, komuś może się przydać.
KPF osobiście używałem jakieś 3, 4 lata temu więc nie pamiętałem o nim za dużo.

Nebeu
29-05-2007, 13:42
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sir_Kopek
29-05-2007, 16:01
Ja mam taki problem. Więc tak. Ostatnio z kumplami chcieliśmy między sobą pograć/zrobić puchar w FIFE 07 przez neta. Tu pojawiają się problemy. Gdy zaczynamy mecz gra się "muli", nie wiem czemu?? W niektórych momentach meczu gra się poprostu wyłącza, raz mi a raz kolegą. No i nie wiem co robic. Chciałem założyć jakiś serwer, ale nie wiem jak? Może ktoś pomóc? Będę wdzięczny.

Meryba
29-05-2007, 16:33
Jak zrobić filmik np w warrocku bo jak włączam frapsa to mi się strasznie laguje gra i nagrywanie trwa z 20 sekund(JAKEI MAJĄ BYĆ USTAWIENIA?), a gdy już nagram chciałbym obrobić w video maker 2, ale nie wiem jak zrobić żeby z całego filmu urywki wyciąć

ALBO PODAĆ mi inny program do nagrywania bo z tym frapsem jest max 30 sekund

Sir_Kopek
29-05-2007, 16:37
Jak zrobić filmik np w warrocku bo jak włączam frapsa to mi się strasznie laguje gra i nagrywanie trwa z 20 sekund(JAKEI MAJĄ BYĆ USTAWIENIA?), a gdy już nagram chciałbym obrobić w video maker 2, ale nie wiem jak zrobić żeby z całego filmu urywki wyciąć

ALBO PODAĆ mi inny program do nagrywania bo z tym frapsem jest max 30 sekund

Żeby frapsem nagrywać więcej niż 30sek. musisz mieć pełną wersję, która kosztuje, ale ja mam full wersje z innego źródła jak chcesz wiedzieć więcej to pisz na PW.

Hellraiser
29-05-2007, 16:51
@emilok

Tą opcje wymyśliłem gdy KPF lekko szwankowało z reczami niżej opisanymi. Więc jeśli ktoś ma Opere i KPF, i chce by firewall miał włączoną opcje blokowania reklamy, pop~, etc,.. lecz chce posiadać okienka które mają się wlączać.

Powinien pierw w Operze zrobić taką pierwszą opcje.

Narzędzia -> Szybka konfiguracja -> Blokuj niechciane wyskakujące okna.

A w KPF, jest oczywiście troszeczkę inny motyw.

Odrazu w okienku który ma nie byc blokowany trzeba, zobaczyć charakterystyczne słowa np, popup, reklama, banner.

Ja miałem np, taki,.. poczta.interia.pl/organizer/popup/adresses

Więc,..

KPF -> WWW -> Ustaw -> i odznaczamy okienko z danym słowem.

Podałem jakby mój sposób :P, ponieważ u mnie jako jedyny działa, a porady od nich niezbyt, moze komus pomoże, jeśli KPF będzie się buntowało prostym metodom.

Alanus Lutinum
29-05-2007, 17:03
Mój komputer chodzi głośno (wiatraczki źle chodzą), przegrzewa się, wyłącza, zawiesza resetuje itd. Wymieniłem już jeden wiatraczek, ale teraz ten od zasilacza wrzeszczy, a zasilacz jest nowy (może jakaś wada czy co). Może jest głodny :D?

.Matrik.
07-06-2007, 15:20
Zrobiłem jak kazaliście w związku z tą klawiaturą (patrz zamknięty już temat), ale teraz mam znowu to samo. I już zmiana języka nic nie daje...

emilok
08-06-2007, 09:54
.Matrik.,
dla pewności wejdź w 'panel strerowania', 'opcje regionalne i językowe', zakładka 'języki', 'szczegóły' i wywal języki polskie takie jak 'polski 214, polski maszynistki (lol)', zostawy tylko 'polski programisty'.

.Matrik.
08-06-2007, 19:39
Eee... Nici. Dalej nie działa.

VanniG
08-06-2007, 19:51
a ja mam problem z przyciskiem PRINT SCREEN ! jak chce zrobić screena z gry to nic sie nie dzieje wyskakuje mi zakladka VIPs s tibi... co msuze zrobic? albo jakim programem to robic zeby potem np mozna bylo wkleic na forum

Don^Mokate
08-06-2007, 20:19
pisalem juz tu kiedys, ale mam nowe informacje. Mam strasznie maly fps. I w necie ogladajac filmiki i grajac w tibie. Na poczatku myslalem ze to tylko net bo w heroesa 3 moglem grac normalnie ale jak zainstalowalem san adreas to sie zalamalem... cielo sie jak nie powiem co musialem kompa restartowac. Sterowniki mam directX mam a w tibii stojac w miejscu framerate waha sie w granicach 3-8, czyli tragedia. Ktos wie co z tym zrobic? wszystko sie zaczelo dopiero po formacie

Guzbi
09-06-2007, 13:46
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć co mam wywalic??

Scan saved at 12:34:14, on 2007-06-09
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx*****
C:\WINDOWS\system\msnmsgr32*****
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon*****
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon*****
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\jusched*****
C:\WINDOWS\System32\livemsgr*****
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****
C:\Program Files\AutoConnect\AutoConnect*****
C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon*****
C:\DOCUME~1\ADMINE~1.GUZ\USTAWI~1\Temp\Installer\0 0000001\setup*****
C:\DOCUME~1\ADMINE~1.GUZ\USTAWI~1\Temp\Installer\0 0000001\bootstrap\ih8*****
C:\DOCUME~1\ADMINE~1.GUZ\USTAWI~1\Temp\Installer\0 0000001\configuration\setupgui\SetupGUI*****
C:\Program Files\Opera\Opera*****
C:\Documents and Settings\Adminek.GUZA-UXANGUNQ4J\Pulpit\hijackthis\dsad*****
C:\DOCUME~1\ADMINE~1.GUZ\USTAWI~1\Temp\Installer\0 0000001\program\inst\setup*****
C:\WINDOWS\system32\cmd*****
C:\DOCUME~1\ADMINE~1.GUZ\USTAWI~1\Temp\FsSetup\000 00001\FSSetup*****
C:\WINDOWS\System32\wbem\wbemstest*****

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R3 - URLSearchHook: Search Class - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\SEARCH~1.DLL
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O2 - BHO: (no name) - {D6BBF33A-32B6-4C5F-97DC-287D11070C25} - C:\WINDOWS\System32\pmnnl.dll
O2 - BHO: (no name) - {E12BFF69-38A7-406e-A8EF-2738107A7831} - C:\WINDOWS\System32\tkbhpetr.dll
O3 - Toolbar: &Tłumaczenie - {0D704FAD-66E9-4F0A-BFED-4F665770DDB3} - C:\Program Files\Techland\Common\InternetTranslator\InternetT ranslator.dll
O4 - HKLM\..\Run: [nForce Tray Options] sstray***** /r
O4 - HKLM\..\Run: [WooCnxMon] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon*****
O4 - HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch*****
O4 - HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon*****
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Security Center Notification Appls] C:\WINDOWS\System32\sxe*****
O4 - HKLM\..\Run: [Live Messanger] livemsgr*****
O4 - HKLM\..\RunServices: [Live Messanger] livemsgr*****
O4 - HKCU\..\Run: [AutoConnect] C:\Program Files\AutoConnect\AutoConnect*****
O4 - HKCU\..\Run: [Windows Security Center Notification Appls] C:\WINDOWS\System32\sxe*****
O4 - HKCU\..\Run: [Live Messanger] livemsgr*****
O4 - HKCU\..\RunOnce: [F-Secure Installer] C:\DOCUME~1\ADMINE~1.GUZ\USTAWI~1\Temp\Installer\0 0000001\setup***** /CONT_INST
O4 - Global Startup: DSLMON.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon*****
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL*****/3000
O8 - Extra context menu item: Pobierz z &BitSpirit - D:\BitSpirit\bsurl.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {B46B0919-62BA-4D99-A5C4-916B57A6805C} - C:\Program Files\Techland\Common\InternetTranslator\InternetT ranslator.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @C:\Program Files\Techland\Common\InternetTranslator\InternetT ranslator.dll,-103 - {B46B0919-62BA-4D99-A5C4-916B57A6805C} - C:\Program Files\Techland\Common\InternetTranslator\InternetT ranslator.dll
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{0E0955A7-C1C0-48AC-926A-CBE111F7F5C8}: NameServer = 194.204.159.1 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{0E0955A7-C1C0-48AC-926A-CBE111F7F5C8}: NameServer = 194.204.159.1 217.98.63.164
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O20 - Winlogon Notify: pmnnl - C:\WINDOWS\System32\pmnnl.dll
O20 - Winlogon Notify: rpcc - C:\WINDOWS\System32\rpcc.dll
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag***** (file missing)
O23 - Service: Windows Time Service (CSRRS) - Unknown owner - C:\WINDOWS\system\csrrs***** (file missing)
O23 - Service: Network helper Service (MSDisk) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\irdvxc*****" /service (file missing)
O23 - Service: msn msgr 32-bit client process (msnmsgr32) - Unknown owner - C:\WINDOWS\system\msnmsgr32*****
O23 - Service: Network Windows Service (MSWindows) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\urdvxc*****" /service (file missing)

Hellraiser
09-06-2007, 14:03
@Guzbi

Człowieku! Prawie alles !

Hieyan
09-06-2007, 17:50
Guzbi:
http://www.hijackthis.de/en

Ile lat chodziłes po stronach z darmowymi pornuchami, zeby tyle szitu nałapać?

matiiii
10-06-2007, 15:18
Może to nie jest problem, ale pytanie:
Czy jest jakiś sposób na blokowanie fraz w wyszukiwarkach, np. chcę aby po wpisaniu w google w wyskakiwały informacje np. o grach komputerowych.

Czarna_Mamba
11-06-2007, 20:41
Dobrze, miły, przyklejony temat - więc jedziemy.

Z pozoru to prosty problem. Mam oryginalną płytę Audio CD i chciałabym przerzucić wszystkie piosenki na empetrójkę w formacie MP3. Wszystko pięknie - ładnie, ale tutaj jest haczyk. Owa płyta jest zaopatrzona również w prezentację multimedialną. Jestem w tym laikiem, więc będę mówiła po swojemu, czyli prostszymi słowy.

Płytę mogę najnormalniej w tym świecie odtworzyć w wieży stereo oraz mogę ją naturalnie odtwarzać w komputerze. Jednak płyta samoistnie otwiera automatyczny spis treści, w którym jednocześnie mogę przeglądać fotosy. Okej, czyli ja eksploruję płytę i widzę tam pliki graficzne, ale piosenek to i w mordę daj - nie ma.

Czy jest jakiś sposób na umieszczenie owych piosenek na empetrójce? Z góry dzięki.

Luthi
11-06-2007, 23:24
@up: program CDex. Zainstaluj i odpal, wybierz napęd i zobaczysz spis swoich mp3 z płyty.
Które możesz zjechać z audio na mpeg/mp3.

Kshaq
11-06-2007, 23:56
Problem? Tak, jak najbardziej...
Otóż Gadu-Gadu zaczęło mi zżerać 90% procesora... Czym to jest spowodowane/jak to coś naprawić...

Procek: Celeron 2,5
Ram: 256 (Wystarczająco, bo o dziwo wszystkie nowe gry chodzą xD)

Hellraiser
12-06-2007, 00:10
Otóż Gadu-Gadu zaczęło mi zżerać 90% procesora... Czym to jest spowodowane/jak to coś naprawić...

Dziś nie mam już czasu, prawdopodbnie wiem ocb, ale szukaj może do jutra znajdziesz, i nie będe potrzebny.

Bartexe
12-06-2007, 11:34
Otóż mam ostatnio z komputerem taki problem w czasie uruchamiania się systemu lub w czasie jego pracy wyskakuje mi błąd na niebieskim tle w lewym górnym rogu (Bluescreen) \/

***Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
***The system has halted***

Wyskakuje on w każdej chwili czasem raz na 1 min, a czasem raz na cały dzień.:(Co najgorsza to to że po wyskoczeniu tego błędu pozostaje tylko wcisnąć reset.Mój sprzęt to procesor: intel pentium III, 982MHz, 512MB RAM,
karta graficzna: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400.Czy może być związane to z BIOSEM? Jeśli ktoś się orientuje co jest grane czy wie jak to naprawić to proszę o pomoc!

Hellraiser
12-06-2007, 14:56

Po pierwsze powiedz mi czy masz w menadżerze urządzeń - proces - update.tmp?

kamosblue
12-06-2007, 15:14
Otóż mam ostatnio z komputerem taki problem w czasie uruchamiania się systemu lub w czasie jego pracy wyskakuje mi błąd na niebieskim tle w lewym górnym rogu (Bluescreen) \/

***Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
***The system has halted***

Wyskakuje on w każdej chwili czasem raz na 1 min, a czasem raz na cały dzień.:(Co najgorsza to to że po wyskoczeniu tego błędu pozostaje tylko wcisnąć reset.Mój sprzęt to procesor: intel pentium III, 982MHz, 512MB RAM,
karta graficzna: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400.Czy może być związane to z BIOSEM? Jeśli ktoś się orientuje co jest grane czy wie jak to naprawić to proszę o pomoc!
Tutaj moze byc multum przyczyn. Na twoim miejscu sprawdzilbym czy wszystko dobrze w kompie podlaczone. Potem w EVEREST bym sprawdzil czy wszystko gra ze sprzetem, a szczegolnie stan SMART dysku twardego. Jesli wszystko dalej bedzie wskazywac ok, a bedzie ten blad to Cie serwis czeka.

Sprobuj tez wlozyc inny zasilacz.

Piastol93
12-06-2007, 15:38
A ja mam takie dziwne pytanie

Co ile czyscic kompa wewnatrz z kurzu?

Luthi
12-06-2007, 16:33
Ja czyszcze z 5 razy w roku. :).

Rybzor
12-06-2007, 16:38
A ja mam takie dziwne pytanie

Co ile czyscic kompa wewnatrz z kurzu?

Ja w ogóle nie czyszczę, chyba sam sie czyści, kiedy coś w nim majstruje :P, a jeżeli Ci sie nudzi, to odkurz sobie co jakiś czas (raz na 2-3 miesiące)

Badzo
12-06-2007, 20:55
Mam problem z komputerem i to powazny.
Otoz kiedys mojemu kuzynowi zaczal sie wylaczac komputer co ok. 10 min. Pozniej, zeby zaczal dzialac 'normalnie' musial odczekac kolejne 10min zeby sie go dalo uruchomic. Jezeli nie czekal tych 10min, to po wlaczeniu komoutera wlaczal sie ekran z mozliwoscia wybboru trybu awaryjnego, ale gdy wybiore cokolwiek komputer sie resetowal i zaczynalo sie od nowa. Pomyslalem, ze to moze blad RAM. Wzialem wiec kompa do siebie do domu, zmienilem RAM na moj i tez nie dzialal, pomyslalem ze to moze karta graficzna, wymienilem ja, ale tez nie dzialala. Pozniej pomyslalem ze to moze dysk twardy, odpialem kabelki i to samo. I tu sie wlasnie pojawia sie moj problem. Po ponownym podlaczeniu dysku, komputer jak gdyby go nie widzi, bo windows sie nie chce uruchomic, pojawia mi sie ekran gdzie pisze mi ze nie znaleziono dyskietki/plyty do bootowania. No i to jest wlasnie ten problem.
W BIOSIE odczytalem temp. to ona rosnie do 70 stopni C.

Bartexe
14-06-2007, 12:33
http://i38.photobucket.com/albums/e141/khanhfat/delle1705/DSCF9908.jpg

/\
Tak właśnie wygląda mój błąd którego nadal nie naprawiłem i nie wiem jak go naprawić.

Virusmaxi
14-06-2007, 14:07
Najwyraźniej spaliłeś sobie jakąś część.

Hieyan
14-06-2007, 17:56
http://i11.tinypic.com/6c7vv2o.jpg

Co to za problem wpisać "Parity check / Memory parity error" w Google?
http://support.microsoft.com/?id=315223

Mam problem z komputerem i to powazny.
Otoz kiedys mojemu kuzynowi zaczal sie wylaczac komputer co ok. 10 min. Pozniej, zeby zaczal dzialac 'normalnie' musial odczekac kolejne 10min zeby sie go dalo uruchomic. Jezeli nie czekal tych 10min, to po wlaczeniu komoutera wlaczal sie ekran z mozliwoscia wybboru trybu awaryjnego, ale gdy wybiore cokolwiek komputer sie resetowal i zaczynalo sie od nowa. Pomyslalem, ze to moze blad RAM. Wzialem wiec kompa do siebie do domu, zmienilem RAM na moj i tez nie dzialal, pomyslalem ze to moze karta graficzna, wymienilem ja, ale tez nie dzialala. Pozniej pomyslalem ze to moze dysk twardy, odpialem kabelki i to samo. I tu sie wlasnie pojawia sie moj problem. Po ponownym podlaczeniu dysku, komputer jak gdyby go nie widzi, bo windows sie nie chce uruchomic, pojawia mi sie ekran gdzie pisze mi ze nie znaleziono dyskietki/plyty do bootowania. No i to jest wlasnie ten problem.
W BIOSIE odczytalem temp. to ona rosnie do 70 stopni C.
Temperatura czego? Wejdź do BIOSu i sprawdź, czy tam widoczny jest dysk. Jeżeli nie - zainstaluj go. A może po prostu coś zwarłeś i uszkodziłeś?

freez3
14-06-2007, 20:20
Ja mam następujący problem z odpaleniem najnowszej wersji Tibii czyli 7.92.

Podczas instalacji wszystko przebiega w jak najlepszym porządku. Niestety gdy włączam grę nie pojawia się ona na pasku zadań. Mimo, iż nie pojawia się na pasku to jednak jest uruchomiona ponieważ ponowna próba włączenia gry kończy się komunikatem w stylu " tibia already running". W Menadżerze Windows także ukazana jest jakby działała. Problem dotyczy tylko najnowszej wersji bo Tibia 7.6 działa bez zarzutów.

Proszę o szybką pomoc! Pozdrawiam!

Jimmy456
14-06-2007, 21:08
Ja mam problem:/
O jakiegos czasu zaczoł mi sie komputer resetowac :/ wiedzialem ze to od karty graficznej bo juz takie cos mialem tylko sciagnelem sterowniki i było ok.
a teraz nowu to samo tylko teraz pokazuje mi sie takie błąd " wyjdaje sie z przyczyną jest nastepujący plik ati2dvag ;/ i tak na kazdej grze...;(moze ktos cos poradzic co z tym zrobic ;/

wojtek1337
16-06-2007, 18:32
mam problem z tibią po instalacji gdy chce ja włączyć wyskakuje mi error i pisze błąd video jakis 13 pomocy bo nie mam jak grać !!!

Uther92
16-06-2007, 18:47
mam problem z tibią po instalacji gdy chce ja włączyć wyskakuje mi error i pisze błąd video jakis 13 pomocy bo nie mam jak grać !!!

Taki z ciebie 1337, a nawet szukać na forum nie umiesz ;)

JustPlay
20-06-2007, 09:45

"C:\Program Files\Tibia\Tibia*****" engine 0

Beerdrinker
22-06-2007, 14:31
Prosze o pomoc, jak wlaczam kompa po prawej stronie na paskow strasznie dlugo wczytuja sie programy wiesza sie komp itp. Prosze o pomoc jakis program co przyspieszy mi to albo cos, Odpisz Plx Plx Plx !

Meryba
22-06-2007, 20:06
Skąd mogę ściągnąć sterowniki do karty graficznej RADEON 9550 Secondary.

Tolek
22-06-2007, 21:36
z Googli. <10>

Meryba
22-06-2007, 22:35
z http://googli.pl/ zdziwisz sie ale nie ma i nie spamuj bo szukałem dokładnie frajerze.

Tolek
22-06-2007, 22:40
@up
1.O RLY? (http://www.soft32.com/download_172619.html) dokładnie to chyba sobie w dupie grzebałeś. Google nie boli -.-
2. Frajerze możesz mówić do swoich kolegów, nie do mnie. bo Twoja stara ma za małe jaja.

Guzbi
23-06-2007, 20:33
Skanowałem kompa i zaniepokoilo mnie to:

http://img110.imageshack.us/img110/889/beztytuugx3.jpg

Pisze, że nie odnaleziono o0

Dalej mam tego trojana na kompie?

Rethfing on Aldora
24-06-2007, 23:58
Muli mi kompa. Po prostu muli, zaczęło się kilka dni temu. Skanowałem Nortonem i HiJackThis'em. Logi są czyste jak dla mnie ale wrzuce je dla pewności. Co tu zrobić? Jak jeszcze sprawdzić czy mi coś nie muli kompa?

Logi z Hijack'a:

Scan saved at 22:30:52, on 2007-06-24
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0011)

Running processes:
D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr*****
C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc*****
C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
C:\WINDOWS\system32\tcpsvcs*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ZcfgSvc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****
D:\Programy\Amoumain*****
C:\WINDOWS\services*****
C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE*****
D:\Programy\Winamp\winamp*****
C:\PROGRA~1\NORTON~1\navw32*****
C:\Documents and Settings\Maćko\Pulpit\hijackthis\HijackThis*****
C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: DriveLetterAccess - {5CA3D70E-1895-11CF-8E15-001234567890} - C:\WINDOWS\system32\dla\tfswshx.dll
O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] D:\Programy\SYGATE~1\smc***** -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [itype] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] d:\Programy\Amoumain*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4*****" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [orcToByloLatwe] C:\WINDOWS\services*****
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
O4 - HKLM\..\Run: [dla] C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxsrvc.dll
O20 - Winlogon Notify: IntelWireless - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\LgNotify.dll
O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr*****
O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr*****
O23 - Service: Harmonogram automatycznej usługi LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1*****
O23 - Service: Norton AntiVirus Auto-Protect Service (navapsvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc*****
O23 - Service: Norton AntiVirus Firewall Monitor Service (NPFMntor) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor*****
O23 - Service: RegSrvc - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
O23 - Service: Spectrum24 Event Monitor (S24EventMonitor) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon*****
O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent*****
O23 - Service: Symantec SPBBCSvc (SPBBCSvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc*****

Dr.Unknown
25-06-2007, 11:13
Problem(y):
#1 Dziwne błędy graficzne w grach jak i w trybie Windows (w tych pierwszych znikające tekstury i modele, deformacje, etc).
#2 Częstsze zawieszanie się komputera (procesor się NIE przegrzewa).
#3 Wydłużony czas reagowania, chwilowe zacinanie się komputera połączone niekiedy z piskiem podobnym do tego, który daje się usłyszeć przy bootowaniu maszyny.
#4 I sedno problemu - ekran zaciemnia się to znowu rozjaśnia (jak przy wygaszeniu), czasem seriami, lub wyłącza się i po chwili wraca, bądź trzeba resetować komputer (przy próbie włączenia monitora pokazuje on komunikat o odłączonym kablu).

Co jest w porządku:
- Podłączenie D-Sub'a, jego styki, etc są w porządku.
- Nie ma wirusów
- Sterowniki są dobre.
- Po podłączeniu do telewizora nie występowały problemy z mruganiem, ale chyba dostrzegałem pewne błędy.

Wniosek:
To raczej karta/monitor [nVidia GeForce4 MX 440 (1024x768x32bit 60Hz)/AOC Spectrum 7Klr (A) 17']

Flasherq
25-06-2007, 11:37
No tak, mam następującego problema: czyszczę kompa poprzez umiłowaną funkcję dodaj/usuń programy, no i nie wiem jakim cudem usunąłem jakieś coś co się nazywało chyba "C-Audio" czy jakoś tak. I od tej pory nie mam dźwięku. Więc jak każdy normalny człowiek myśle sobie: "gdyby tak ściągnąć to z netu i znowu zainstalować...?" Szukam w googlach i po 5 minutach znalazłem. 8o Więc ściągam plik rar. wypakowuje archiwum instaluje... i przy końu instalacji wyskakuje błąd. ;( Próbowałem ściągać z wielu źródeł ale nic nie pomagało, zawsze tak samo. Więc proszę pomóżcie mi! Wiem, że w Tibi nie ma dźwięku a muzy mogę posłuchać na mp3 ale gdy wchodzę na YouTube to jestem troszkę wku... rzające. :(

Donas
25-06-2007, 13:10
Skanowałem kompa i zaniepokoilo mnie to:

http://img110.imageshack.us/img110/889/beztytuugx3.jpg

Pisze, że nie odnaleziono o0

Dalej mam tego trojana na kompie?
Wrzuć logi hijackthis. I przy okazji, to owntibia

Muli mi kompa. Po prostu muli, zaczęło się kilka dni temu. Skanowałem Nortonem i HiJackThis'em. Logi są czyste jak dla mnie ale wrzuce je dla pewności. Co tu zrobić? Jak jeszcze sprawdzić czy mi coś nie muli kompa?

Logi z Hijack'a:

Scan saved at 22:30:52, on 2007-06-24
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0011)

Running processes:
D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr*****
C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc*****
C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
C:\WINDOWS\system32\tcpsvcs*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr*****
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ZcfgSvc*****
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp*****
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****
D:\Programy\Amoumain*****
C:\WINDOWS\services*****
C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE*****
D:\Programy\Winamp\winamp*****
C:\PROGRA~1\NORTON~1\navw32*****
C:\Documents and Settings\Maćko\Pulpit\hijackthis\HijackThis*****
C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: DriveLetterAccess - {5CA3D70E-1895-11CF-8E15-001234567890} - C:\WINDOWS\system32\dla\tfswshx.dll
O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Program Files\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMax4PNP*****
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] D:\Programy\SYGATE~1\smc***** -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [itype] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype*****"
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] d:\Programy\Amoumain*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAX] "C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smax4*****" /tray
O4 - HKLM\..\Run: [orcToByloLatwe] C:\WINDOWS\services*****
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
O4 - HKLM\..\Run: [dla] C:\WINDOWS\system32\dla\tfswctrl*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Programy\Gadu-Gadu\gg*****" /tray
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0\bin\npjpi150.dll
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxsrvc.dll
O20 - Winlogon Notify: IntelWireless - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\LgNotify.dll
O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr*****
O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr*****
O23 - Service: Harmonogram automatycznej usługi LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc*****
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1*****
O23 - Service: Norton AntiVirus Auto-Protect Service (navapsvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\navapsvc*****
O23 - Service: Norton AntiVirus Firewall Monitor Service (NPFMntor) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor*****
O23 - Service: RegSrvc - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc*****
O23 - Service: Spectrum24 Event Monitor (S24EventMonitor) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon*****
O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - D:\Programy\Sygate Personal Firewall\smc*****
O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc*****
O23 - Service: Symantec SPBBCSvc (SPBBCSvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc*****

Z początku chciałem ci wskazać, co na twoim miejscu wyłączyłbym, a co zostawił, ale nie jestem co do wszystkiego na 100% pewny. Natychmiast zablokuj C:\WINDOWS\services. exe, standartowy wpis owntibia!

Dobrze, miły, przyklejony temat - więc jedziemy.

Z pozoru to prosty problem. Mam oryginalną płytę Audio CD i chciałabym przerzucić wszystkie piosenki na empetrójkę w formacie MP3. Wszystko pięknie - ładnie, ale tutaj jest haczyk. Owa płyta jest zaopatrzona również w prezentację multimedialną. Jestem w tym laikiem, więc będę mówiła po swojemu, czyli prostszymi słowy.

Płytę mogę najnormalniej w tym świecie odtworzyć w wieży stereo oraz mogę ją naturalnie odtwarzać w komputerze. Jednak płyta samoistnie otwiera automatyczny spis treści, w którym jednocześnie mogę przeglądać fotosy. Okej, czyli ja eksploruję płytę i widzę tam pliki graficzne, ale piosenek to i w mordę daj - nie ma.

Czy jest jakiś sposób na umieszczenie owych piosenek na empetrójce? Z góry dzięki.

Polecam Audio Grabber. Jeśli dobrze pamiętam są również jakieś plug-in'y do nero z obsługą ripowania płyt Audio.

Times
25-06-2007, 13:50
Mam pewien problem z Firefoxem. Otóż gdy loguję sie na naszym forum po kilku minutach mnie samo wylogowuje. Choć zaznaczałem "zapamiętaj mnie" ciągle tak się dzieje. Poprzeglądam parę postów i znów muszę się zalogować, bardzo jest to upierdliwe i denerwujące.

Pomożecie ?

matiiii
25-06-2007, 13:57
http://img187.imageshack.us/img187/7637/beztytuuow1.jpg

Przy otwieraniu gg, skejpa, różnych stron takie okienko mi sie pojawia. Jak je usunąć?

Semek
25-06-2007, 14:27
Mam Problem... Juz od 2 tyg. komp mi sie restartuje. Dzieje sie to gdy gram w tibie w cs lub jakas inna gre. A gdy jestem na kompie siedze na necie lub na gg to nie restaruje sie. Robilem juz formata ale to nic nie dalo. Mam intel celeron 2,93ghz i 512ram. Prosze pomozcie jakos przez to padlem juz 3 razy na tibi;(;(.

Rethfing on Aldora
25-06-2007, 16:59
Natychmiast zablokuj C:\WINDOWS\services. exe, standartowy wpis owntibia!

Co Ty gadasz? "services. exe is a part of the Microsoft Windows Operating System and manages the operation of starting and stopping services."

Dr.Unknown
25-06-2007, 17:05
Mam Problem... Juz od 2 tyg. komp mi sie restartuje. Dzieje sie to gdy gram w tibie w cs lub jakas inna gre. A gdy jestem na kompie siedze na necie lub na gg to nie restaruje sie. Robilem juz formata ale to nic nie dalo. Mam intel celeron 2,93ghz i 512ram. Prosze pomozcie jakos przez to padlem juz 3 razy na tibi;(;(.
Dotknij radiator procesora jak Ci się maszyna resetuje. Gorący, co? Kup nowy wiatrak/wyczyść radiator.

Szybki'Byll
25-06-2007, 18:23
Cześć. Od jakiegoś roku co ~1h komp się zacina. Teraz się zacina co jakieś 20 min. Nawet w tibi (zaczołem spowrotem grać w tibie) i mi się nawet w tibi zacina, nigdy tak nie było. Tak samo w Counter-Strike też nigdy sie nie zacinalo a teraz zacina ...Ale najczęsciej na różnych stronach. Np. Poczty nie sprawdzam bo się zacina I mam pytanie czego to może być wina? Jeśli chodzi o wirusy itp to odpada.

Uther92
25-06-2007, 18:49
Co Ty gadasz? "services. exe is a part of the Microsoft Windows Operating System and manages the operation of starting and stopping services."

Ale powinien znajdować się w system32 ;)
@Up
A skąd ta pewność ?

Rethfing on Aldora
25-06-2007, 23:40
[QUOTE=Uther92;1510403]Ale powinien znajdować się w system32 ;)
[\QUOTE]

O kurde fakt, nawet bylo w nawiasach: "[orcToByloLatwe]" xD Usunięte :)

Berbatov
27-06-2007, 11:43
Mam olbżymi problem z grafiką. Jest strasznie niewyraźna. I gdy klikam np. menu Start musze odczekać pare sekund zanim sie otworzy,a jak juz sie otworzy to wszystko faulje...
Ps.
Zaczeło się gdy zresetowałem komputer ;/.
Ps2.
Prosze o szybką odpowiedź,wiecei,chciałbym pograć troche po update...

Rethfing on Aldora
27-06-2007, 13:42
Mam olbżymi problem z grafiką. Jest strasznie niewyraźna. I gdy klikam np. menu Start musze odczekać pare sekund zanim sie otworzy,a jak juz sie otworzy to wszystko faulje...
Ps.
Ps2.

Ściągnij sobie sterowniki do karty graficznej i przeskanuj czymś kompa.

Donas
27-06-2007, 14:06
Ps.
Ps2.
Podaj nazwę karty graficznej. Kiedyś też tak miałem, ściągnij najnowsze sterowniki ze strony producenta.

Mam pewien problem z Firefoxem. Otóż gdy loguję sie na naszym forum po kilku minutach mnie samo wylogowuje. Choć zaznaczałem "zapamiętaj mnie" ciągle tak się dzieje. Poprzeglądam parę postów i znów muszę się zalogować, bardzo jest to upierdliwe i denerwujące.

Pomożecie ?
Może za pierwszym razem przy pytaniu o pamiętanie haseł kliknąłeś "nigdy dla tej strony"? Jeśli to nie to, stawiałbym na cookies. Jeżeli aż tak ci to przeszkadza, to zainstaluj Operę, tamten manager haseł działa świetnie.

Descartes
27-06-2007, 14:40
Podaj nazwę karty graficznej. Kiedyś też tak miałem, ściągnij najnowsze sterowniki ze strony producenta.

Może za pierwszym razem przy pytaniu o pamiętanie haseł kliknąłeś "nigdy dla tej strony"? Jeśli to nie to, stawiałbym na cookies. Jeżeli aż tak ci to przeszkadza, to zainstaluj Operę, tamten manager haseł działa świetnie.

To na pewno cookies.

Berbatov
27-06-2007, 17:39
Karta: Radeon X600 Series. Sterowniki ściągnołem oraz zmniejszyłem przyspieszenie sprzętowe. Niby grafike mam normalną,ale akurat przy tibi jak jestem w ciemnych miejscach - podziemia itp to mam taką czarną siarke na ekranie. ;/ .

emilok
27-06-2007, 17:54
Karta: Radeon X600 Series. Sterowniki ściągnołem oraz zmniejszyłem przyspieszenie sprzętowe. Niby grafike mam normalną,ale akurat przy tibi jak jestem w ciemnych miejscach - podziemia itp to mam taką czarną siarke na ekranie. ;/ .

Dla pewności sprawdź czy w tibi, w jej opcjach graficznych zaawansowanych (options > graphics > advanced) masz zaznaczoną pozycję "show light effects".

Luthi
28-06-2007, 10:56
Miałbym mały problem i prosiłbym o pomoc :), mianowicie:
Mam na pulpicie ikonki z mp3, mam rowniez zainstalowanego winampa... niestety nie mogę ani przeciągnąc owych mp3 do playlisty ani nie dziala zaznaczanie prawym i opcja enqueue. Nie moge przeciagac JAKICHKOLWIEK ikon na pulpicie [to rowniez poboczny problem]. Może jakaś rada ?:) pozdro.

Klikanie w mp3 jako "open" rowniez nie dziala i nie otwiera winampa. :<

Sir_Kopek
28-06-2007, 19:53
Mam problem. Wie ktoś może jak usunąć hasło z BIOSa?? Proszę o szybką odpowiedz.

Uther92
28-06-2007, 19:55
@Up
Zresetuj bios. Usuniesz hasło-razem z ustawieniami ;)
Ewentualnie poszukaj na płycie głównej zworki -clear password.

emilok
28-06-2007, 22:59
Mam problem. Wie ktoś może jak usunąć hasło z BIOSa?? Proszę o szybką odpowiedz.

Dowiedz się jakiego rodzaju masz BOIS (phoenix, award czy coś innego) i poszukaj jakichś serwisowych, uniwersalnych haseł do niego.

Hellraiser
01-07-2007, 18:33
A ja mam taki ów problem z Ventrilo, ponieważ gdy loguje się z serwera pod 2.1.~ na serwer 2.3.~ musze podawać hasło do serwera i na podkanały, gdy chce wrócić na serwer 2.1, oczywiście jest to samo, jest to trochę męczące.

I tu pytanie czy nie da się tak zrobić jak np, w jednym kliencie w którym tylko przełącasz się między serwerami bez problemu?

rafalk-92
04-07-2007, 16:32
Witam. Od pewnego czasu wyłącza mi się monitor. Tzn. przechodzi jakby w stan oczekiwania, ale nie da się go przywrócić, dopiero reset pomaga. Dzieje mi się to nieoczekiwanie. Zdarza się, że jest spokój tydzień czasu, albo codziennie musze resetować.