Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem? Napisz, tutaj.
Stron :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
semilunaris
09-03-2009, 18:42
Hiho!
Mam problem z pewnym fenomenem odnośnie pobierania plików z rapidshare. Korzystam z netii i używam metody rozłącz/połącz, by zmienić ip i móc pobierać kolejne części. I tu pojawia się problem. Zauważyłem, że każda kolejna część, każde kolejne rozłączanie powoduje jakby spowolnienie prędkości ściągania. I tak oto pierwszy plik jest ściągany z prędkością ~135kB/s, drugi 112kB/s, trzeci 90,9kB/s itd.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić, dlaczego tak się dzieje i czy jest sposób na to? Szybkość internetu nie ulega zmianie, jedynie pobierania/uploadowania.
Pozdrawiam.
@semilunaris
W zależności od pory/godziny ściągania kolejnych plików z serwera rapidshare, może być on bardziej obciążony (więcej użytkowników pobiera pliki), a co za tym idzie cały transfer dzieli się na większą ilość osób i Twój transfer jest mniejszy (w końcu nie masz konta Premium). W zależności od obciążenia serwera rapidshare masz różne prędkości transferów.
semilunaris
09-03-2009, 22:11
Satyros, dzięki za odpowiedź. Też się nad tym zastanawiałem, ale fakt, że dzieje się to (prędkości pobierania) zawsze w ten sam sposób mnie zadziwia :<. Chyba czas na premium ;p. Sprawa wyjaśniona :)
Więc mam taki problem, chcę odblokować porty ( mam Neo Liveboxa z adapterem ) i gdy wchodzę w w Połączenia Sieciowe --- > Właściwości "Połączenie sieci bezprzewodowej" --> zaawansowane ---> Ustawienia to wyswietla sie problem "Z powodu niezidentyfikowanego problemu system windows nie może wyswietlic ustawien Zapory systemu windows."
Wie ktoś może jak temu zaradzić?
@Xilvero
Pierwszy pomysł jaki mi się nasuwa, to że nie masz praw administratora. Drugie to może być jakiś wirus/trojan, który mógł ładnie namieszać w systemie. Ewentualnie jak logujesz się do domeny to tam może być zablokowany dostęp do FireWalla (ta ostatnia opcja wydaje mi się najmniej prawdopodobna).
SzeryFFF
14-03-2009, 21:45
Witam, mam problem z windowsem. Pobrałem windowsa mx7 i gdy już chcę formatować kompa to wyświetla mi się komunikat że nie ma twardego dysku. Wiecie o co chodzi? Proszę o pomoc.
Jakieś trzy dni temu mój internet naprawde przyśpieszył, nie ma już problemu z buforowaniem filmów. Jeszcze tej samej godziny odkryłem że są spore problemy z tibią, postać chodzi przez dwie sekundy a potem 15-sto sekundowy lag najczęściej kończy się kickiem. To w 100% uniemożliwia grę.
Jest to wina dostarczyciela internetu? (multimedia) Czy raczej zawinił komputer? Dodam że przeinstalowałem już tibię, bez skutku. Macie może pomysł co mogło się stać?
..::QRAS::..
16-03-2009, 11:18
Jakieś trzy dni temu mój internet naprawde przyśpieszył, nie ma już problemu z buforowaniem filmów. Jeszcze tej samej godziny odkryłem że są spore problemy z tibią, postać chodzi przez dwie sekundy a potem 15-sto sekundowy lag najczęściej kończy się kickiem. To w 100% uniemożliwia grę.
Jest to wina dostarczyciela internetu? (multimedia) Czy raczej zawinił komputer? Dodam że przeinstalowałem już tibię, bez skutku. Macie może pomysł co mogło się stać?
wina internetu
Przed chwilą dzieje się u mnie coś dziwnego: Gra Windows Media Player, zgodnie z listą, lecz nie ma go na pulpicie, ani w Menedżerze. Nic nie wskazuje, aby kosmici bawili się moim komputerem. Coś jakby był, ale go widocznie nie ma. Druga sprawa: przy sprawdzaniu zobaczyłem w menedżerze taką pozycje <W aplikacjach>-event vidget, która po kilku sekundach samoczynnie się wyłączyła. Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuję :D
Ktoś mógłby mi wyjaśnić, co ten jakże cudowny program robi?
http://i41.tinypic.com/2a9vdl1.png
Dla wyjaśnienia - nie widzi żadnego typu połączeń. Reinstalka oczywiście nie pomogła.
@down
Zadziałało (ciekawe, na jak długo) ;]. Dziękuję.
@Slythia
Może coś takiego spróbuj:
Witamy w Dziale Obsługi Klienta Nokia, uprzejmie informujemy, że należy wykonać następujące czynności:
-odinstalować w Panelu Sterowania, dodaj – usuń programy:
Nokia Connectivity Cable Drivers
Windows Driver Package – Nokia Modem
inne programy odnoszące się do Nokii
jako ostatni prosimy odinstalować program Nokia PC Suite -następnie należy ręcznie usunąć katalogi, które są ukryte, ale można je ujawnić wchodząc w:
Mój Komputer/ Narzędzia/ Opcje folderów/ Widok/ Pokaż ukryte pliki i
foldery/ Zastosuj/ OK. Te katalogi to: Nokia, Nokia Phone Browser, PC Suite, Nokia, Datalayer.
Ścieżka dostępu do tych katalogów jest następująca:
C:\Program Files\Common Files\Nokia
C:\Program Files\ Nokia
C:\Documents and Settings\Username\ Nokia Phone Browser
C:\Documents and Settings\Username\ Application Data\PC Suite
C:\Documents and Settings\Username\ Application Data\Nokia
W powyższym folderze znajduje się plik kopii zapasowej, jeżeli taka została wykonana. Radzimy wtedy przenieść ten folder.
C:\Documents and Settings\Username \ Application Data\Datalayer
Należy pamiętać o tym, aby na czas instalacji programu wyłączyć
zaporę systemową Windows, programy antywirusowe oraz programy typu adware, oraz prosimy zwrócić uwagę by w trakcie całego procesu kabel USB nie był podłączony do portu USB komputera.
Ewentualnie jeszcze możesz spróbować użyć programu Nokia PC Suite Cleaner, na stronie Nokii go znajdziesz. Jakby się nie powiodło to daj mi znać, będziemy kombinować dalej ;)
Witam
czy Tibia zadziała po Viste ?
kupilem nowego laptopa i teraz mam problemy z graniem (mega lagi)
jest 2x exp i stracilem juz 3 dni ;( prosze o szybką odp
z gory dziekuje
yasiex0r
20-03-2009, 19:29
Witam mam problem z netem ale i moze z komputerem xD
mam neta w klatce
wiec tak gram sobie 6h w tibie a tu o 18.30 zawsze o tej same porze mam takie lagi w tibi i jak w csie w csie ping 1400 xd;(;(;( i co mam zrobic zeby nie mial lagów w tibi oraz w csie prosze o szybką odp internet mam 4mb/s czy jak to sie pisze xD
@Vistek
Czy korzystasz na tym laptopie z karty bezprzewodowej do połączenia się z internetem? Jeżeli tak to może być to przyczyną. Połączenie za pomocą kabla mogłoby pomóc.
@yasiex0r
Ten internet jest osiedlowy? Czy od jakiegoś dostawcy typu Chello, UPS? Dzielisz z kimś łącze (czy w domu do internetu też ktoś jest podłączony)? Jeżeli osiedlówka, to w tych godzinach możesz mieć problemy z lagami, sieć może być bardziej obciążona ze względu na porę dnia. Dopóki nie podasz bardziej szczegółowych informacji na temat dostawcy internetu, sposobu łączenia się (czy przewodowo czy bezprzewodowo) oraz czy w domu jest więcej komputerów korzystających z łącza to nie jestem Tobie w stanie nic doradzić.
Witam, kolejny problem na horyzoncie. Mój komputer od sierpnia dziwnie się zachowuje. To się resetuje, to się strasznie muli itp. Był raz w serwisie, ale wymienili kartę graficzną, ale to rozwiązało tylko jeden problem. Wczoraj sprawdziłem temperatury jakie panują w komputerze za pomocą programu Everest Home Edition. Oto temperatury:
Płyta główna 45 °C (113 °F)
Procesor 51 °C (124 °F)
Seagate ST360014A 33 °C (91 °F)
Nie wiem jakie temperatury są dobre, ale u kumpla, któremu normalnie działa komputer temperatury są znacząco niższe. Wczoraj procesor nawet dochodził do 59 stopni, a płyta główna miała 50. Nie znam się na komputerach, ale czy to może być wina chłodzenia?
yasiex0r
21-03-2009, 09:19
@yasiex0r
Ten internet jest osiedlowy? Czy od jakiegoś dostawcy typu Chello, UPS? Dzielisz z kimś łącze (czy w domu do internetu też ktoś jest podłączony)? Jeżeli osiedlówka, to w tych godzinach możesz mieć problemy z lagami, sieć może być bardziej obciążona ze względu na porę dnia. Dopóki nie podasz bardziej szczegółowych informacji na temat dostawcy internetu, sposobu łączenia się (czy przewodowo czy bezprzewodowo) oraz czy w domu jest więcej komputerów korzystających z łącza to nie jestem Tobie w stanie nic doradzić.[/QUOTE]
UP@ To jest internet z neti,jest w klatce chyba z niego korzysta tylko 2-3 osoby ja mam 1 komputer
@Ascaron
Temperatury sprawdzasz dla swojego procesora/płyty/dysku/karty graficznej, bo różny sprzęt może pracować w różnej temperaturze (trzeba sprawdzić w opisie sprzętu, a z racji, że nie podałeś modelów to nie mogę nawet tego sprawdzić). Co do mulenia systemów możesz mieć za dużo zainstalowanych programów, jakieś keyloggery/trojany, więc skan komputera by się przydał i/lub odinstalowanie zbędnych programów. Co do resetów może być straszenie dużo przyczyn: uszkodzona pamięć, zasilacz niestabilnie pracujący/uszkodzony, może też być wina przegrzewania się, tylko tego nie jestem w stanie potwierdzić z wyżej wymienionych powodów.
@yasiex0r
Przeskanuj komputer, by sprawdzić, czy nie masz jakiegoś wirusa/trojana, on może spowalniać łącze. Podczas grania raczej nie masz uruchomionych programów pobierających coś z internetu? Jak masz to one mogą powodować zamulenie łącza.
Zawsze jeszcze możesz próbować skontaktować się z dostawcą internetu, powinni Ci pomóc.
PS Używaj znaków interpunkcyjnych!
yasiex0r
21-03-2009, 20:53
skanowalem anty wirusem Kaspersky nic nie ma :/
Mam nowy komputer wraz z vistą. Wcześniej skopiowałem sobie mapy do tibi na pendrivea żeby wklejić je do nowego kompa. Ale problem w tym że na nowym kompie nie ma pliku automap, więc nie mam ich gdzie wklejić.
Jak chodzę to mapy zapisują się dobrze, tylko niewiem w jakim miejscu. Może ktoś wie w jakim pliku zapisują sie te mapy?
Witam
ostatnio pojawił mi się pewien problem mianowicie, mam antywirusa NOD32, który wykrył dzisiaj trojana, jednak nie mogłem nic z nim zrobić, to jest nie mogłem pliku wyleczyć, ani usunąć ani przenieść... kiedy przeskanowałem komputer NOD znalazł tego wirusa i pojawił mi się taki komunikat
Infekcja trojan Win32/TrojanProxy.Small.NCA została wykryta w pamięci operacyjnej. Nie można podjąć żadnej akcji do zainfekowanej pamięci. Należy wybrać opcję "pozostaw" i kontynuować proces leczenia wszystkich dysków lokalnych. Pamięć systemu została zainfekowana z pliku C:\WINDOWS\services*****.
Komputer od tego czasu zaczął strasznie mulić... co robić ? >.<
@Edit
dzięki dzięki spróbuję... : )
Hm, może zainstalować innego (lepszego) antywirusa, który byłby sobie wstanie poradzić z tym wirusem i napuścić go na niego, robiąc odpowiedni skan? ;)
Ewentualnie jakieś programy, które zabijają procesy i niszczą pliki nie patrząc na konsekwencje, tak na twardo. Tylko nie wiadomo, czy wtedy nic ci się nie skopie.
W ostateczności "naprawa" zainfekowanych plików za pomocą windowsCD.
@down
Dokładnie tak, lepszego niż NOD32
Witam
ostatnio pojawił mi się pewien problem mianowicie, mam antywirusa NOD32, który wykrył dzisiaj trojana, jednak nie mogłem nic z nim zrobić, to jest nie mogłem pliku wyleczyć, ani usunąć ani przenieść... kiedy przeskanowałem komputer NOD znalazł tego wirusa i pojawił mi się taki komunikat
Komputer od tego czasu zaczął strasznie mulić... co robić ? >.<
Zainstaluj HijackThis, znajdź proces pod którym działa wirus i usuń wpis z autostartu. Plik zostanie w systemie, ale będzie nieszkodliwy (przynajmniej, powinien być nieszkodliwy).
Hm, może zainstalować innego (lepszego) antywirusa, który byłby sobie wstanie poradzić z tym wirusem i napuścić go na niego, robiąc odpowiedni skan? ;)
Lepszego niż NOD32? Aha...
Allchemick
01-04-2009, 21:28
Witam skanowalem ostatnio moj komputer hijackthis i wyszukalo mi cos takiego
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nlpo_04] cmd***** /C move /Y "%SystemRoot%\System32\syssetub.dll" "%SystemRoot%\System32\syssetup.dll" (User 'USŁUGA LOKALNA')
Czy jest jakis wirus albo szkodliwe oprogramowanie czy poprostu program sie myli
mam kaspersky internet security i nie wykrylo mi zadnego wirusa
prosze o odpowiedz
witam
mam maly problemik wchodzac na strone tibii i pozniej klikajac na login https://secure.tibia.com/account/?subtopic=accountmanagement - strona sie nie wyswietla, pokazuje sie Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem secure.tibia.com tak samo jest z Lost account, tak sie dzieje od 3 dni, mialem jakiegos wirka, ale juz go nie ma i nie wiem jak i gdzie cos zmienic zeby wszystko wrocilo po staremu... :(
prosilbym o pomoc
pozrdrawiam
@themo
Zobaczy czy nie ma jakiś wpisów związanych z Tibią w pliku host, który znajduje się w katalogu:
\Windows\System32\Drivers\etc
Jeżeli są jakieś wpisy odnośnie Tibii to je usuń.
KrEmAs KAc
04-04-2009, 18:51
Potrzebuje jakiegoś generatora zegarów które odliczają czas do np. wakacji ,Bożego Narodzenia itp. chodzi mi aby po wygenerowaniu takiego zegara otrzymać link z tym zegarem który znajduję się na stronie i dopiero kasuję się z serwera po zakończeniu odliczania. Chodzi mi aby link do tego zegara był cały czas działający. Nie chodzi mi o kod który mogę umieścić na własnej stronie z tym zegarem. Jeśli zły temat to sorki.
Klosorox
05-04-2009, 15:24
Mam dziwny problem.
Od wczoraj popołudnia, kiedy wróciłem z dworu uruchomiłem kompa. (wcześniej, zanim wyszedłem grałem w tibie :d) Uruchamiał się strasznie wolno i po załadowaniu (jakieś 3-5minut) muli jak cholera. Proszę o odp :P
Mazur199
05-04-2009, 18:59
^
odpal kompa w trybie awaryjnym i przywroc go do stanu z iluś tam dni wstecz(wg uznania)
yasiex0r
08-04-2009, 20:19
witam gram sobie w tibie i mialem juz 2 kicki i to tak samo ide ide i zaraz lag i kick powiedziecie co moze byc przyczyna tego. byla burza net z neti :p
Klosorox
08-04-2009, 21:10
^
odpal kompa w trybie awaryjnym i przywroc go do stanu z iluś tam dni wstecz(wg uznania)
Nie pomogło :X
Witam mam taki problem miałem system vista ale pomyślałem że czas zmienić system więc zmieniłem go na xp zaistalowałem wszystkie sterowniki i tak dalej ale jak przyjdzie do uruchomienia tibi to uruchamia się wszystko jest dobrze ale jak za loguje sie i wejde już na server to nagle mi cały obraz zaczyna mrygać w moim eq są jakies dziwne żeczy a moje eq lezy tam gdzie były tez żeczy 8o myslalem że wyżuciłem je czy cos ale jak poszłem dalej to juz nic nie widziałem i obraz sie zmwał lampy takie żaezy były w innych miejscach wszystko sie dziwnie zachowywało nawet nie widzailem graczy iminon prosze o pomoc
i jeszcze musze dodać że istalowałem chyba już 10 ruznych tibi w czym 2 z tibia.com
Witam. Mam następujący problem:
Mam Samsung U800 i Samsung PC Studio 3. I tutaj pojawia się problem. Kiedy wybieram opcję Phone Explorer nie umie znaleźć mojej komy. Z oryginalnej płytki zainstalowałem sterownik do USB i dalej nie pomaga.
Aha, ostatnio próbowałem wgrywać gry java (BitPim, Softick, S J Uploader) i przestawiałem coś z Qualcom USB (tak to leciało?)
Proszę o pomoc.
dayonadiu
15-04-2009, 16:27
otóż ja mam problem ze stroną tibia.com
https://secure.tibia.com/account/?subtopic=accountmanagement
nie moge sie nawet z nią połączyc X(
Uzywam Mozilli Firefox
http://img519.imageshack.us/img519/7378/beztytuuyuj.png
POMOCY
Zainspirowany kolegą ponownie odpaliłem NFS Most Wanted. Jednakże nie byłem zbytnio zadowolony widząc ilość fpsów w granicach 24-28 na full detalach. Myślałem, że komputer jest w stanie wyciągnąć trochę więcej:
Intel Core Quad Q6600 2,40 GHz
4 GB RAM DDR2 (Czyta tylko 3, bo Windows XP)
GeForce 8600 GT
Co może być tego przyczyną? Za słaby komputer, czy coś innego? Istnieje jakaś możliwość zwiększenia jego wydajności oprócz podkręcania podzespołów? W ogóle cokolwiek jest możliwe? oO
mam neo 1mb router na dwa kompy cerberus pentagram i gdzy gram w tibie ciagle mnie wywala tzn kickuje internet sie rozlacza oczywiscie po chwili sie laczy ponownie ale jestem juz w temple wtedy bardzo prosze o pomoc!
Zainspirowany kolegą ponownie odpaliłem NFS Most Wanted. Jednakże nie byłem zbytnio zadowolony widząc ilość fpsów w granicach 24-28 na full detalach. Myślałem, że komputer jest w stanie wyciągnąć trochę więcej:
Intel Core Quad Q6600 2,40 GHz
4 GB RAM DDR2 (Czyta tylko 3, bo Windows XP)
GeForce 8600 GT
Co może być tego przyczyną? Za słaby komputer, czy coś innego? Istnieje jakaś możliwość zwiększenia jego wydajności oprócz podkręcania podzespołów? W ogóle cokolwiek jest możliwe? oO
Niektóre gry są tak skonstruowane, że na h detalach niezależnie od sprzętu nie osiągniesz więcej niż 30 fps. Tak to już bywa, dlatego full detale nawet jak masz super sprzęt nie zawsze są najlepsze ;). Załęże się, że w NFS carbon 60 fps na h detalach byś spokojnie wyciągnął : P
mam neo 1mb router na dwa kompy cerberus pentagram i gdzy gram w tibie ciagle mnie wywala tzn kickuje internet sie rozlacza oczywiscie po chwili sie laczy ponownie ale jestem juz w temple wtedy bardzo prosze o pomoc!
Masz gówniany router, albo złe sterowniki.
Milten Magician
01-05-2009, 20:49
Swego czasu miałem ten sam problem. Po zmianie routera już go nie mam. Wyciągnij wnioski.
Też miałem neo 1mb więc to nie wina neo.
semilunaris
08-05-2009, 20:00
Nie tyle co problem, ale pytanie. Pytanie odnośnie PHP.
Otóż, z ciekawości zacząłem uczyć się skrobania w PHP (wcześniej tylko html/css) i mam wielką prośbę/pytanie. Czy istnieje w ogóle coś takiego jak 'emulator' do plików *.php? Jeżeli tak to jakie polecacie?
Szukałem w internecie, nawet ściągnąłem dwa programy i o dziwo po odpaleniu pliku widzę białą stronę (chociaż podręcznik twierdzi co innego, powinienem widzieć wartości zmiennych - przepisuję znak w znak).
Z góry dziękuję.
Nie tyle co problem, ale pytanie. Pytanie odnośnie PHP.
Otóż, z ciekawości zacząłem uczyć się skrobania w PHP (wcześniej tylko html/css) i mam wielką prośbę/pytanie. Czy istnieje w ogóle coś takiego jak 'emulator' do plików *.php? Jeżeli tak to jakie polecacie?
Szukałem w internecie, nawet ściągnąłem dwa programy i o dziwo po odpaleniu pliku widzę białą stronę (chociaż podręcznik twierdzi co innego, powinienem widzieć wartości zmiennych - przepisuję znak w znak).
Z góry dziękuję.Emulatory... zainstaluj sobie serwer HTTP na komputerze. Generalnie, niezależnie od systemu, najlepszy jest Apache, ale dla początkującego proponuję Abyss Web Server - bardzo dobra dokumentacja, intuicyjna konfiguracja.
Biała strona, bo skrypt zawiera błąd, a widocznie w php.ini wyłączone jest raportowanie błędów.
HubertPol
09-05-2009, 23:51
Mam pewien problem od zakupu komputera po zagraniu w rózne gry np cs na 160 fps czy tez 4x tibii akzdy na 10 fpsow procesor nagrzewa sie do niebywałej temperatury. Co mogę zrobić żeby zmniejszyć jego temperaturęzawieśc do serwisu? Czy to dosyć normalna temperatura. I jeszcze irytuje mnie to ze nie czuje w ogóle obiegu powietrza w komputerza możę slyszę ale gdy przykładam rękę nie czuje ani rtoche powiewu?
Pomocy :P
Pozdrawiam
Hubert
@edit
fotka O.o
http://img24.imageshack.us/img24/2340/procek.png
Procesor ma to do tego że się nagrzewa. A na poważnie jeśli jest to naprawdę odczuwalne tzn. obudowa zamienia się w grzejnik to jest problem, możesz poprosić serwis żeby poprawili chłodzenie(może pasty za mało?) lub wymienili system chłodzący na inny, zwykle stosuje się tanioche. Jak nie przeszkadza ci i nie jest odczuwalne za natto to sprawdź czy go nie zajeździsz jak będziesz grał przez kilka godzin na takim lub większym obciążeniu. Jeśli jest na gwarancji to ewentualne usterki powinny być wymienione, szczególnie jeśli nie potrafi wytrzymać kilka godzin na normalnym obciążeniu.
I nie patrz na wskazania jakiś programów, mogą przekłamywać a temperatura pracy procesora jest zbliżona od twojej.
Kupiłem lapka (Toshiba Satellite P300-1CE preinstlaowana Vista Home) i mam pewien problem.
Otóż z jakiejś paki co chwile tekst mi się resetuje (coś jakby automatycznie zaznaczał <ctrl-a> lub coś w tym stylu).
Zapewne jest to jakaś felerna włączona opcja. Niestety nie udało mi się tego draństwa zlokalizować. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?
Edit:
Udało mi się dokopać. To było powiązane z touchpadem. Po wyłączeniu go (t.) się uspokoiło.
W końcu...
Seeleesee1992
17-05-2009, 22:01
Ja mam problem z jednym uszkodzonym plikiem. Otóż kupiłem sobie płytę pewnego zespołu. Aby móc słuchać utworów z tej płyty na odtwarzaczu mp3, skopiowałem piosenki z cd na format MPEG programem CDex (wersja 1.51). Wszystko cacy ale jedna z piosenek najwyraźniej została uszkodzona, bo przy kopiowaniu (już do pamięci odtwarzacza mp3) komputer powiadomił mnie że plik jest uszkodzony, mimo to skopiował się do odtwarzacza, i teraz ni cholery nie chce się stamtąd wynieść ;D Tz. Dajmy na to że plik ma nazwę X. Usuwam go z odtwarzacza, nie ma przy tym żadnych problemów. Wesoły odpinam mp3 od gniazda USB by posłuchać sobie muzyki, a tu zonk – odtwarzacz powiadamia mnie że uszkodzony plik nadal jest w jego pamięci. No więc znowu podpinam odtwarzacz do kompa, okazuje się że plik który dopiero co usunąłem rzeczywiście nadal jest w pamięci odtwarzacza. Usuwam pliczek (ikonka pliku znika tak jakby plik został usunięty), odpinam mp3 od kompa, znowu pojawia się komunikat o uszkodzonym pliku i tak do usr**** śmierci. Ktoś mi powie jak SKUTECZNIE pozbyć się tego uszkodzonego pliku?
Kazda pamiec czy to przenosna czy w komputerach ma opcje formatowania, tak wiec polecam ją zrobic i problem powinien zniknac, ew. uzyc programu do czyszczenia pamieci.
Mam pytanie. Czy mogę podzielić internet przez WiFi na 2 komputery? Mam internet 1Mb i chciałbym żeby na każdym było 512Kb.
KrEmAs KAc
26-05-2009, 10:56
Mam pytanie. Trochę głupie :D
Czy da rade zwiększyć wagę fotki ?? np żeby zajmowała 2x więcej niż na początku ale żeby nie zwiększać rozmiarów zdjęcia ,nakładać masek ,dodawać jakieś efekty itp.
wiem ,że to głupie ale ważne :cup:
@2x up
Potrzebujesz do tego linuxa, linux by działał jako router, gdyż na linuxie bez problemu przydzielisz QoSy
@up
Użyj jakiegoś bindera i zbinduj jedną fotkę z jakimś innym syfem.
Jeżeli też zapiszesz jpg jako bmp, też powinno zwiększyć to wielkość fotki.
Ok, spróbujcie to: komputer przechodzi w coś jakby uśpienie (nie da się go wybudzić, trzeba resetować) podczas mocniejszego użycia procesora tj. lepszych grach, przeładowaniu przeglądarki, otwarciu kilku programów. Po uruchomieniu trzeba go lekko ''rozruszać'' przed włączeniem jakiejkolwiek gry. To raczej nie zasilacz - wyłączał się na 3 różnych zasilaczach. Temperatura procka w normie, 40-50 stopni.
maaciek993
03-06-2009, 21:02
Teraz takie pytanie:
Mam dość słabego laptopa (teoretycznie - 1,70 ghz, 973 mhz, 1 gb ram - powinno wystarczyc ), a gdy wlaczam Tibie, poprostu najzwyczajniej wiesza mi sie komp i nie moge nic zrobic.
zeby Tibie uruchomić, musze wyłączyc antyvira + firewalla, co nie jest zbyt dobrym pomysłem na dłuższą mete.
any ideas? : |
Monitor zaraz po włączeniu robi sie różowy i trzeba czekać aż się rozgrzeje, wtedy jak się stuknie to powaracją normalne kolory ;p
ale także:
monitor wyłącza się czy może "resetuje" jak mam obciążony nawet trochę to mi się wyłącza i musze resetować kompa ;(
No spieprzył Ci się monitor od tych nerwów i walenia w niego pięścią, co ty myślisz że elektronika to jest coś co możesz bić i będzie dalej działać?
Mam problem.
Chce przestawić w Tibii z DirectXa 5'tki na 9'tke, ale Tibia "nie widzi" 9'tki.
Próbowałem instalować jeszcze raz, przeistalowywać, ale nic to nie daje.
Prosze o pomoc.
piternet
06-06-2009, 21:02
Mam problem.
Chce przestawić w Tibii z DirectXa 5'tki na 9'tke, ale Tibia "nie widzi" 9'tki.
Próbowałem instalować jeszcze raz, przeistalowywać, ale nic to nie daje.
Prosze o pomoc.
Zainstaluj jeszcze raz DirectX 9, ew. sterowniki do karty graficznej.
A pewien jesteś że twoja karta obsługuje dx9?
to jest 96 mb, także wątpie czy by nie obsługiwała.
Spróbuj odpalić tibie pod DX 9 "na chama".
P: Jak zmienić silnik graficzny (opcja engine)?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia. exe na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia. exe" (bez spacji)
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia. exe" engine 1).(bez spacji)
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta.
btw, wpisz w start>uruchom dxdiag i napisz jaki Direct tam wyświetla ; p
Koscianiak
06-06-2009, 22:50
WitaM ;D Ja mam taki probilem iŻ . Loguje się na Tibie i po paru ruchach dostaje takiego laga że nawet ruszyc sie nie moge lub jak chce zmienic addon to samoo ;/ gigantyczny laag przeinstalowałem Tibie i nadal to samo więc nie wiem ;/
Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia, czy wersja windowsa visty jest x32 lub x 64 bez jego instalacji?
Start/Programy/Akcesoria/Narzedzia systemowe/Informacje o systemie
>> Typ systemu.
Chodzi mi o sprawdzenie bez instalacji :P Czyli mam plyte z vista i chce zobaczyc jaka to jest wersja
Aaa, no to pisz jaśniej : p. A czy problemem jest odpalenie instalatora i dojście do momentu, gdzie pyta nas o wersję systemu, jaką chcemy zainstalować?: >
W sumie chyba nie znam innego sposobu ; f
maaciek993
10-06-2009, 22:10
Co powiecie na taki zestaw?
Mieści sie on w cenie ponizej 3000 zł brutto (ja biore na firme starszego, wiec odliczamy vat, wychodzi kolo 2400 zł : D).
Zasilacz - Modecom Feel III 500ATX 12cm FAN PFC bulk
Dysk Twardy IDE/SATA - Seagate 500GB Barracuda 7200.11 (32MB, Serial ATA II) - tutaj myślalem o dysku 320 GB, 7200.12 (16 MB), poniewaz podobno seria 11 tych dysków była dość wadliwa.
Pamięć RAM - OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe
Płyta głowna - Asus P5QL-E ( dodatkowo karta muzyczna i sieciowa ).
Procesor - Intel Core2 Quad Q8200 2,33 GHz BOX ( + wentylator proca )
Karta graficzna - GeFOrce with CUDA GTS 250 Gigabyte 1GB HDMI & DVI (PCI-E) - chłodzenie Zalman.
+ do tego LG SuperMulti DVD+/ -RW GH22LS30 LightScribe, jakaś klawiaturka, mysz, głośniki, mikro, windows xp pro, obudowa.
Razem wychodzi coś ledwo poniżej 3000 zł, i tu pytanie -
Co móżnaby było zamienić/ ew. obniżyc parametry jakies cześci, a coś lepszego dokupić?
Prosze o odpowiedz.
Co powiecie na taki zestaw?
Mieści sie on w cenie ponizej 3000 zł brutto (ja biore na firme starszego, wiec odliczamy vat, wychodzi kolo 2400 zł : D).
Zasilacz - Modecom Feel III 500ATX 12cm FAN PFC bulk
Dysk Twardy IDE/SATA - Seagate 500GB Barracuda 7200.11 (32MB, Serial ATA II) - tutaj myślalem o dysku 320 GB, 7200.12 (16 MB), poniewaz podobno seria 11 tych dysków była dość wadliwa.
Pamięć RAM - OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe
Płyta głowna - Asus P5QL-E ( dodatkowo karta muzyczna i sieciowa ).
Procesor - Intel Core2 Quad Q8200 2,33 GHz BOX ( + wentylator proca )
Karta graficzna - GeFOrce with CUDA GTS 250 Gigabyte 1GB HDMI & DVI (PCI-E) - chłodzenie Zalman.
+ do tego LG SuperMulti DVD+/ -RW GH22LS30 LightScribe, jakaś klawiaturka, mysz, głośniki, mikro, windows xp pro, obudowa.
Razem wychodzi coś ledwo poniżej 3000 zł, i tu pytanie -
Co móżnaby było zamienić/ ew. obniżyc parametry jakies cześci, a coś lepszego dokupić?
Prosze o odpowiedz.
Możesz mieć farta i jedenastka będzie Ci działać przez wieki, a pecha i padnie z całymi danymi po kilku miesiącach, taka budowa, bierz 12.
Nie musisz się chwalić że zintegrowana karta sieciowa i dźwiękowa w płycie, bo to już teraz większość płyta tak ma
Po co Ci lightscribe, kup oryginalną viste x64, na xp x32 nie wykryje Ci 4gb ramu i nie obsłuży w pełni 4rdzeniowego proca(z 2 sobie nie radzi najlepiej).
Do tego zainwestował bym w lepsze chłodzenie, zamiast tej nagrywarki, do proca, byś mógł podkręcić trochę tego proca, zwróć uwagę że ja mam 4,14ghz na jednym rdzeniu.(wiem że mam 2 rdzeniowe, ale to nie ma być porównanie, na quadach też idzie ostro podkręcić)
Do tego dolicz okolo 400zł na zasilacz, bo na takim z obudowy to Ci to wszystko padnie, 450W to minimum, kup 500 lub 550 jak nie chcesz ryzykować, Chieftec polecam, stabilny i tani, jak masz więcej kasy to Corsair lub Pentagram, możesz też Tagan, ale to już jest mała elektrownia w domu.
Na twoim miejscu wziąłbym zamiast gts250 - hd4850 1gb lub 2gb, po jakimś czasie możesz dokupić kolejną taką kartę po sli, a zaoszczędzisz i kupisz lepszy zasilacz, nic Ci wtedy się nie spali, tak samo z systemem mówię, ja aktualnie jestem posiadaczem 4870 i nadal wszystko( w co gram?) działa na 1440x980 full.(i większość na 1920x1080 też), budowa 4850 jest podobna, i po podkręceniu małym też będzie pięknie działać.
Wybacz za chaotyczność postu.
maaciek993
11-06-2009, 11:49
No mniejwiecej wiem juz co zmienić, tzn - zmienilem PRAWIE wszystko. :)
Nowy zestaw mieszczący sie w cenie 3500 zł ALE z monitorem!
Brzmi to tak:
Procesor:
AMD Phenom II X4 810 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/
Płyta główna:
Gigabyte MA790X-UD4 /AMD 790X/
Pamięć RAM:
OCZ 4GB ( 2x2GB ) PC1066 CL5 Platinum
Dysk twardy:
Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS]
Karta graficzna:
EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI
Obudowa:
Cooler Master Elite 330 (Black)
Zasilacz:
BeQuiet StraightPower E6 500W
Monitor:
22" Iiyama Prolite E2207WSV-B1 Black (5ms)
Nagrywarka:
LG GH22NS30 SATA SecurDisc (black)
Total price - 3520 zł.
Co do ramu - XP łapie 3, 25 GB. Nie będe płakać o tą reszte. ; )
Wszystko brane ze sklepu esc.pl
arturos0095
11-06-2009, 22:27
http://change.*********.pl/change_please/4349751/
No mniejwiecej wiem juz co zmienić, tzn - zmienilem PRAWIE wszystko. :)
Nowy zestaw mieszczący sie w cenie 3500 zł ALE z monitorem!
Brzmi to tak:
Procesor:
AMD Phenom II X4 810 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/
Płyta główna:
Gigabyte MA790X-UD4 /AMD 790X/
Pamięć RAM:
OCZ 4GB ( 2x2GB ) PC1066 CL5 Platinum
Dysk twardy:
Karta graficzna:
Obudowa:
Zasilacz:
Monitor:
Nagrywarka:
Total price - 3520 zł.
Co do ramu - XP łapie 3, 25 GB. Nie będe płakać o tą reszte. ; )
Wszystko brane ze sklepu esc.pl
Ale ci nie uciągnie takiego sprzętu zrozum, karta będzie działać wolniej, w procu będą dwa rdzenie spały cały czas, ale ok, róbta se co chceta.
Na twoim miejscu zmieniłbym zasilacz na 550, nie jest to koszt 200zł a zapewni Ci stabilność na lata i kolejne wymiany, biorąc pod uwagę, że używany zasilacz później Ci trudno będzie sprzedać.
Ale to już twój wybór.
Nie wiem czy jesteś zawziętym fanem geforca(koledzy maja to ja tez chce?) ale jeszcze zobacz na testy hd4850, za 600zł możesz mieć dobrą kartę z 1gb vramu, i podobnymi wynikami co gts 260 (lepszymi?), a jednak o tą stówę tańszą.
I nie wiem czy nie jestem teraz w dupie, więc jak jesteś pewien to zignoruj to zdanie, ten gigabyte nie ma pełnego wsparcia z twoimi pamięciami.
maaciek993
11-06-2009, 22:48
Ale ci nie uciągnie takiego sprzętu zrozum, karta będzie działać wolniej, w procu będą dwa rdzenie spały cały czas, ale ok, róbta se co chceta.
Na twoim miejscu zmieniłbym zasilacz na 550, nie jest to koszt 200zł a zapewni Ci stabilność na lata i kolejne wymiany, biorąc pod uwagę, że używany zasilacz później Ci trudno będzie sprzedać.
Ale to już twój wybór.
Nie wiem czy jesteś zawziętym fanem geforca(koledzy maja to ja tez chce?) ale jeszcze zobacz na testy hd4850, za 600zł możesz mieć dobrą kartę z 1gb vramu, i podobnymi wynikami co gts 260 (lepszymi?), a jednak o tą stówę tańszą.
I nie wiem czy nie jestem teraz w dupie, więc jak jesteś pewien to zignoruj to zdanie, ten gigabyte nie ma pełnego wsparcia z twoimi pamięciami.
Zmieniłem juz na amen, po wszystkich konsultacjach itp itd itp itd.
Specjalnie nie chce zasilacza 550W lub 560W, jak mi proponowano, ponieważ NIE wymieniam poźniej juz części w kompie. Najwyzej dokupie Coolera chłodzenie, bo pewnie będę sie bawić w OC.
Tak wiem, patrzyłem na obie te karty - jestem za EVGĄ, tzn, GeForcem. Ale nie, nie dlatego, że koledzy mają.
Co do płytki głownej - zmienilem Gigabyte juz wczesniej.
Wygląda to następująco:
Procesor:
AMD Phenom II X4 940 Quad-Core /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 125W, BOX, AM2+/
775 zł
Płyta główna:
AsRock AOD790GX/128M /AMD 790GX/
379 zł
Pamięć RAM:
OCZ 4GB (2x2GB) PC1066 CL5 Platinum
269 zł
Dysk twardy:
190 zł
Karta graficzna:
690 zł
Obudowa:
149 zł
Zasilacz:
359 zł
Monitor:
690 zł
Nagrywarka:
99 zł
Ide w poniedziałek, zamawiam części, składam. Hop siup, działa.
Zalgadis
12-06-2009, 00:10
Mój zegar komputerowy ciągle się śpieszy, czasami jak go zostawię o 17 np włączonego, przyjdę po 2h to mam 23 na kompie, a na komórce i wszędzie indziej 19.
Co robić?
Pan i Wladca
12-06-2009, 00:24
A masz zaznaczone w opcjach zegara:
Automatycznie uwzglednij zmiany czasu i Synchronizuj automatycznie?
Jeżeli nei to zaznacz, jeżeli tak to sprawdz czy firewall ci nie blokuje tej synchronizacji.
Mój zegar komputerowy ciągle się śpieszy, czasami jak go zostawię o 17 np włączonego, przyjdę po 2h to mam 23 na kompie, a na komórce i wszędzie indziej 19.
Co robić?
Jezu men... jaki system itp? czy odbiega od standardów? podaj więcej informacji....
tibia nie działa CO ROBIĆ???????????
/\ to post tego typu.
Może pytanie nie całkiem na temat, jednak jaki program nagrywający to, co się dzieje na ekranie/w określonym oknie możecie mi polecić? Wypróbowałem AviRecorder, TIPu TipCam i jeszcze jakiś, ktorego nazwy nie kojarę. Jednak nagrane za ich pomocą filmiki z np. gier okropnie się zacinają. Jesli potrzebne sa dodatkowe informacje to postaram się ch udzielić...
Zalgadis
12-06-2009, 13:28
Mam standardowego XP'ka
Mam zaznaczone.
Może pytanie nie całkiem na temat, jednak jaki program nagrywający to, co się dzieje na ekranie/w określonym oknie możecie mi polecić? Wypróbowałem AviRecorder, TIPu TipCam i jeszcze jakiś, ktorego nazwy nie kojarę. Jednak nagrane za ich pomocą filmiki z np. gier okropnie się zacinają. Jesli potrzebne sa dodatkowe informacje to postaram się ch udzielić...
Ja najbardziej lubie program o nazwie fraps.
Pan i Wladca
12-06-2009, 13:38
Wyłącz firewalla i wtedy zobacz. Jeżeli to nei to to już nie wiem.
@Rybozor
Frapsa sprawdzałem. Niestety, filmiki nim nagrane również się zacinały.
Cam studio 2. znajdziesz na www.dobreprogramy.pl
Witam! Oto początek mojej historii ;p
Po podłączeniu 2go dysku od kumpla, uruchomiłem komputer. Niestety wszedł tylko do "Zapraszamy"(używam systemu win xp) i się zresetował. Przy ponownym uruchomieniu wyskoczyło mi że komputer został uruchomiony w celu chronienia danych i sprzętu itd. oraz opcje uruchomienia systemu
uruchom awaryjnie
awaryjnie z dostepem do internetu
.
.
uruchom ostatnie działające ustawienia
Niezależnie od wyboru system włączał się tylko do ikony windowsa po czym reset i zaczynało się od nowa(nawet po odłączeniu dysku). Zrobiłem formata i niby wszystko działało, niestety po wyłączeniu komputera na dłuższy czas[po ostygnięciu?] problem powrócił. Drugi i trzeci format nic dały takie same efekty, więc od 3 dni nie wyłączam sprzętu(nie licząc monitora) na dłużej, jedynie uruchamiam ponownie jak mi zaczyna mulić. Nie chce mi się co chwila stawiać windowsa od nowa.
Za sprawcę tego uważam tamten dysk który jak się późnej okazało był popsuty.
Ktoś wie co to jest i jak się z tym uporać?
Witam! Oto początek mojej historii ;p
Po podłączeniu 2go dysku od kumpla, uruchomiłem komputer. Niestety wszedł tylko do "Zapraszamy"(używam systemu win xp) i się zresetował. Przy ponownym uruchomieniu wyskoczyło mi że komputer został uruchomiony w celu chronienia danych i sprzętu itd. oraz opcje uruchomienia systemu
uruchom awaryjnie
awaryjnie z dostepem do internetu
.
.
uruchom ostatnie działające ustawienia
Niezależnie od wyboru system włączał się tylko do ikony windowsa po czym reset i zaczynało się od nowa(nawet po odłączeniu dysku). Zrobiłem formata i niby wszystko działało, niestety po wyłączeniu komputera na dłuższy czas[po ostygnięciu?] problem powrócił. Drugi i trzeci format nic dały takie same efekty, więc od 3 dni nie wyłączam sprzętu(nie licząc monitora) na dłużej, jedynie uruchamiam ponownie jak mi zaczyna mulić. Nie chce mi się co chwila stawiać windowsa od nowa.
Za sprawcę tego uważam tamten dysk który jak się późnej okazało był popsuty.
Ktoś wie co to jest i jak się z tym uporać?
Zerowanie dysku za pomocą MHDD
A nie da się tego naprawić bez formatowania całego dysku? Na drugiej partycji mam prawie wszystkie pliki, które są dla mnie bardzo cenne a na razie nie mam ich gdzie przenieść.
A nie da się tego naprawić bez formatowania całego dysku? Na drugiej partycji mam prawie wszystkie pliki, które są dla mnie bardzo cenne a na razie nie mam ich gdzie przenieść.
Nie, zresztą mimo to nie gwarantuje że i tak będzie Ci to działać.
Jeszcze tylko pytanie uzupełniające.
Jak wygląda ten reset, otrzymujesz BSODA?(blue screen of death) czy po prostu gaśnie i już?, prosiłbym abyś się upewnił, gdyż to ważne, przy restarcie kompa naciśnij f8, tam będzie opcja "Wyłącz Uruchamianie automatyczne po błędzie"
Powinien Ci sie wtedy zatrzymać na bluescreenie, jeżeli nadal jednak będzie się tylko restartował, to znaczy że będzie trudniej.
Ponieważ mówisz że problem zaczął się od dysku, konieczne z mojej strony jest zadanie pytania czy po formacie instalujesz takie programy jak alcohol lub daemon tools, nie raz się już zdarzało że jedna wersja źle działa z którymś napędem, i dochodzi do tego że wysiada nam od tego system.
Przygotuj sobie także jakiś system live-cd, ubuntu może być jak miałeś już styczność z linuxami, jeżeli nie, to może bartPE oraz pendrive.
Jeżeli będzie to bluescreen, to po restarcie jeżeli nie będzie się włączał - nie formatuj, załaduj system, o którym wspomniałem wyżej, i wejdź w \windows\minidump i wrzuć na pendrive plik, który tam ujrzysz.
Jeżeli będzie to dla Ciebie za trudne, poproś kogoś ze znajomych.
Po prostu gaśnie i tyle. Problem zaczął się po podłączeniu dodatkowego dysku, co dziwne bo nigdy nie było z tym problemów, ale tak naprawdę nie wiem co się zepsuło. Ani Daemona ani alkohola nie instalowałem
Po prostu gaśnie i tyle. Problem zaczął się po podłączeniu dodatkowego dysku, co dziwne bo nigdy nie było z tym problemów, ale tak naprawdę nie wiem co się zepsuło. Ani Daemona ani alkohola nie instalowałem
Wiesz, google jak zwykle wynikami zasypuje od Sasa do Lasa, ale nienatrafiłem na żadną więcej wskazówkę, niż to co Ci mogę polecić, Jeżeli nie jestem w błędzie, za każdym formatem i tak miałeś podpięty drugi dysk, sprawdź czy bez podpinania drugiego dysku problem występuje, jeżeli nie, do zerowania pójdzie ten drugi dysk ,a dane zostawisz na pierwszym, jeżeli jednak nadal występuje, mogę zaproponować wyciągniecie z płyty głównej bateryjki, lub użycie zworki, weź manuala do swojej płyty głównej to się dowiesz o co mi chodzi.
- Jest to ważne więc zrób to, bez tego ani rusz, pozostanie zerowanie obu dysków.
Możesz jeszcze zaaktualizować bios w płycie, ale jest sprawa ekstremalna, więc nie robił bym na twoim miejscu tego na własną rękę.
Mimo wszystko też, zajrzyj do \windows\minidump i zobacz czy są tam jakieś pliki, jeżeli tak, daj właściwości na niego i sprawdź kiedy został ostatni raz użyty, jeżeli mniej więcej w okresie występowania problemu, wrzuć na jakiś hosting i zarzuć w temacie.
Już przed pierwszym formatem dysk został wypięty na stałe, jak widać problem pozostał. Bateryjkę wyjmowałem niestety również bezskutecznie, może spróbuje z tą zworką. A minidump pusty. Widać są na tym świecie rzeczy które się nawet fizjologą nie śniły ;P
Będę musiał pomyśleć nad ulokowaniem gdzieś tych danych i wtedy się tym zajmę na poważnie, teraz uważam w obawie o dane i dlatego robiłem standardowego formata partycji C a D w ogóle nie ruszałem.
Pan i Wladca
13-06-2009, 15:52
Youtube
This video is not available in your country due to copyright restrictions.
da się to obejść?
FerdekKiepski
13-06-2009, 16:07
Youtube
This video is not available in your country due to copyright restrictions.
da się to obejść?
Według mnie przez dobre proxy sie da, a o takie trudno xD
mistrz99
14-06-2009, 11:36
Witam.
Grałem sobie raz w Gothica 3 i wystąpił błąd "Wheres is the guru ? (czy coś w tym stylu)" i Gothic się wyłączył.
Próbowałem go włączyć ale się nie dało
i nadal jest ten sam błąd.
Od tego czasu mam błędy takie jak np. (nie myślcie że ja w niektóre gry gram ale poinstalowałem je na sprawdzenie)
http://img37.imageshack.us/img37/5082/beztytuu2gqg.jpg
http://img37.imageshack.us/img37/9264/beztytuuiom.jpg
i nie mogę włączyć żadnej gry 3d
Co jest?
Karta graficzna spalona czy coś??
Co jest?
Karta graficzna spalona czy coś??
Ta, wysoce prawdopodobne, że schrzaniło się coś z kartą : P. Dla pewności wpiąłbym inną i sprawdził czy działa - jak ta, to karta do wymiany.
Ok, spróbujcie to: komputer przechodzi w coś jakby uśpienie (nie da się go wybudzić, trzeba resetować) podczas mocniejszego użycia procesora tj. lepszych grach, przeładowaniu przeglądarki, otwarciu kilku programów. Po uruchomieniu trzeba go lekko ''rozruszać'' przed włączeniem jakiejkolwiek gry. To raczej nie zasilacz - wyłączał się na 3 różnych zasilaczach. Temperatura procka w normie, 40-50 stopni.
Odświeżam.
mistrz99
15-06-2009, 14:43
kumpel z klasy (informatyk) mówi że miał podobny problem i że karta mu się troszkę odpięła
Odświeżam.
A robiony był w międzyczasie format? Jak tak, to coś z hardware, czyli płyta guwna, może procek? Chociaż procki się rzadko psują : P. Karta graficzna raczej nie, jeżeli chrzani się kiedy nie grasz w nic.
kumpel z klasy (informatyk) mówi że miał podobny problem i że karta mu się troszkę odpięła
To dopnij : D
mistrz99
17-06-2009, 10:48
nie da rady...
może sterowniki zainstalować nowe?
nie da rady...
może sterowniki zainstalować nowe?
A jaką masz kartę?:x
Spróbować nie zaszkodzi.
Arka_Sath_Wielki
18-06-2009, 15:42
podłączę ps2 do wejścia scart, czy będzie potrzebny adapter?
Seeleesee1992
19-06-2009, 12:35
Ja mam takie pytanie: czy można założyć hasło na pojedynczy folder? Tz. dziele komputer ze wścibską siostrą, więc utworzyłem sobie swój folder z moimi pierdołami, w którym mimo moich zakazów ta mała menda grzebie :D. No i czy da się założyć zabezpieczenie na zasadzie, że przy próbie wejścia do tego folderu trzeba będzie podać hasło? :P
Ja mam takie pytanie: czy można założyć hasło na pojedynczy folder? Tz. dziele komputer ze wścibską siostrą, więc utworzyłem sobie swój folder z moimi pierdołami, w którym mimo moich zakazów ta mała menda grzebie :D. No i czy da się założyć zabezpieczenie na zasadzie, że przy próbie wejścia do tego folderu trzeba będzie podać hasło? :P
Windows nie ma takiej usługi. Ale jest kilka wyjść z tej sytuacji : P.
1. Są od tego specjalne programy, tzn zakładają hasła na foldery.
2. Osobne konta użytkowników
3. Uczyń swój folder niewidzialnym : P
Prossto.
19-06-2009, 21:59
Przy odpaleniu gry wyskakuje mi taki błąd:
http://img194.imageshack.us/img194/63/bladqfk.jpg
O co chodzi?? :(
Befsztyk
19-06-2009, 23:09
prawdopodobnie cos ze sterownikiem
Bawiłem się ze sterownikami, zarówno do karty graficznej jak i do monitora
1.Ge Force 6200
2.Samsung SyncMaster 757mb.
I po zainstalowaniu najnowszych <jak mi się wydawało>
monitor sam się włącza i wyłącza .. tzn. gdy mam w tray'u panel sterowania nVidia, i użyję na nim prawy/lewy przycisk myszki na monitorze pojawia się czarny ekran na 5 sek< tak jaby się wyłączył>, i włącza się z powrotem...
Nie mówiąc już o problemach z samym monitorem ekran jakby za żółtą zasłoną itp. :D
Wiec tak mam problem ponieważ napęd dvd nie czyta mi wszystkich płyt. Gdzieś na necie czytałem żeby wyczyścić soczewkę od lasera ale nie wiem jak to się robi a nie chce nic zepsuć bo się nie znam.
I teraz pytanie, czy muszę oddawać kompa do serwisu żeby wyczyścili czy może to być coś innego?
@Rybzor
Czytałem trochę o tych płytkach i znalazłem takie coś
Z tego co słyszałem, płytki czyszczące są przeznaczone raczej do odtwarzaczy muzycznych, gdzie płyty krecą się z szybkością 1x. W przypadku komputera, napęd rozwija taką prędkość, że płytka miast czyścić, to niszczy laser.
Było też kilka osób które pisały ze płytka jest dobra ale chyba wole nie ryzykować zaniosę do serwisu i będzie wszystko dobrze. To jeszcze mam pytanie, ile zapłacę w serwisie za naprawę tego?
Wiec tak mam problem ponieważ napęd dvd nie czyta mi wszystkich płyt. Gdzieś na necie czytałem żeby wyczyścić soczewkę od lasera ale nie wiem jak to się robi a nie chce nic zepsuć bo się nie znam.
I teraz pytanie, czy muszę oddawać kompa do serwisu żeby wyczyścili czy może to być coś innego?
Istnieją płytki do czyszczenia lasera, może akurat pomoże...
Szukaj pod hasłem "Płyta do czyszczenia lasera" :x
Było też kilka osób które pisały ze płytka jest dobra ale chyba wole nie ryzykować zaniosę do serwisu i będzie wszystko dobrze. To jeszcze mam pytanie, ile zapłacę w serwisie za naprawę tego?
Biorać pod uwagę wartość napędów (~100zł) chyba powinno być to coś koło 20.
Elo.
Laptop - Acer
Bateria - Liteon
Coś ostatnio jest nie tak...
Podłączam baterie do laptopa i nie dość, że się nie ładuje akumulator dziwnie pika... po poruszaniu chwile kablem nagle zaczyna się ładować tak jakby było wszystko ok... czy to znaczy, że kabel do wymiany czy bateria? I w jakim sklepie mógłbym kupić identyczny do tego akumulatora? Dzięki za wszystkie odp.
Mazur199
26-06-2009, 14:04
Problem z cs:s po kupnie radeona HD3850, z początku wywalało mnie do windowsa pod koniec ładowania mapy z błędem internal driver error in IDirect3Ddevice9::present(), z 5x przeinstalowałem stery od grafy ( 8.5 , 9.4 , 9.5 , 9.6 i jeszcze jakies), directa mam cos 9.0+ . Po nieudanych próbach sprobowalem odpalac gre z komendami wpisanymi w gre przez steama ( komendy podane na stronie steam support w przypadku takiego błędu). Zadna z nich mi nie pomogła a po usunięciu ich css nie chce sie w ogóle włączyc, reinstal tez nic nie dał i po prostu nie mam juz siły do tych zasranych błędów. Dodam że przed reinstalowaniem cs pousuwałem wszystkie możliwe pliki zwiazane z csem,steame i valve z rejestru.Moze ktos mial podobny błąd?
Witam, moj znajomy ma problem z klientem tibii typu "debug Assertion 8.50...
pojawiają się dwa błędy i gra się wyłącza :
-Network.ccp 447 checksum
-Communication.ccp 2095
PS: podczas instalowania klienta tibii (z tibia.com) wyskakuje problem z patchem nie potrafię temu zaradzić...( ściągał ja już 4 razy )
Dobra temat średnio pasuje, ale to problem z komputerem po części jest.
Jak wyłączyć w Outlook Express możliwość wysyłania e-maili?
Zalgadis
05-07-2009, 21:48
Mam jakiś syf na kompie który zwalnia mi neta i podłapuje hasła itd.
Jaki antywirus doszczętnie przeskanuje mi system żeby był czysty?
Dobra temat średnio pasuje, ale to problem z komputerem po części jest.
Jak wyłączyć w Outlook Express możliwość wysyłania e-maili?
Najlepiej usunąć z systemu, OE to guwno. Thunderbird rox.
Mam jakiś syf na kompie który zwalnia mi neta i podłapuje hasła itd.
Jaki antywirus doszczętnie przeskanuje mi system żeby był czysty?
Dobry, powinien. Oczywiście gruntowny skan. Ja używam kasperskiego.
Witam!!!
A wiec 2 dni temu robilem reinstall Windowsa( cos sie zrypalo ) dodatkowo kupilem nowy naped DVD+RW
Po zainstalowaniu Windowsa moim ocza ukazal sie pulpit po pierwszym urochumieniu chcialem uruchomic od nowa komputer by ladnie wsyztsko bylo zapisane itd. itp. a wiec po wlaczeniu od nowa komputera ukazal sie napis ze wykryl dysk naped itd(tak jak normalnie) lecz po chwili wyskoczyl panel odzyskiwania systemu (chyba )
Na ktorym ukazaly sie napisy
TRYB AWARYJNY
TRYB AWARYJNY Z OBDLUGA SIECI
...
OSTATNIE PRAWIDLOWO DZIALAJACE USTAWIENIA(czy jakos tak)
URUCHOM SYSTEM WINDOWS NORMALNIE
No i probowalem kliknac kazdy z wyzej wymienianych opcji lecz po kazdej z nich komputer sie resetuje, probowalem reinstalowac windowsa 8 razy:)
Prosze o szybka pomoc najlepiej na GYGY:7257752 lub tu
@up
Miałem taki sam błąd. Okazało się, że moja płytka w Windowsem była do du*y.
juran_se_spychowa
08-07-2009, 11:23
Cześć wszystkim. Mam taki problem z komputerem, a raczej gadu gadu, że...
Włączam komputer normalnie, wszystko ładnie chodzi i jest ok ale po jakimś czasie "blokuje" mi się tray (tzn. wg. mnie blokuje) gdyż w czasie, kiedy mi się ten tray blokuje. przestają działać wszystkie programy w nim zminimalizowane w tym gadu gadu. W ten czas, gdy pasek przestaje chodzić, okienko gadu staje się całe białe, nie moge uruchomić menadżera zadań, bearshare nic, lecz np. opera winamp i wszystkie programy zminimalizowane w pasku zadań działają. Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?
PS Jakbyście czegoś nie zrozumieli to piszczie... postaram się to jakoś wyjaśnić...
Może zwiększ rozmiar plików stronnicowania?
Mój komputer -> Właściwości -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Zmień.
Przynajmniej tak to u mnie wygląda. Ja ustawiłem sobie rozmiar niestandardowy początkowy 4500, max 9000, mając na partycji systemowej 60gb miejsca, z czego 30 wolnego. Na viście to czasami pomaga.
juran_se_spychowa
08-07-2009, 13:39
niestety, mam xp ;/... ale dzięki za zainteresowanie... zapomniałem dodać, że jeszcze do tego nie moge wtedy nic uruchomić jak mi się ten tray zatnie...
Piciawek
08-07-2009, 13:58
Witam!
Chciałbym przedstawić w tym temacie mój problem z tibią...
mam problem z klientem tibii typu "debug Assertion 8.50...
pojawiają się dwa błędy i gra się wyłącza :
-Network.ccp 447 checksum
-Communication.ccp 2095
Co robić? I jak moge temu zaradzić?
Pluszako
08-07-2009, 13:58
Witam mam taki problem, pare tyg temu zakupiłem na allegro rozdzielacz USB (o nazwie SELCO USB 2.0 HUB) - ma on 4 porty. Wszystko pieknie lecz gdy go podłanczam komputer znajduje jakiś sprzęt ale niewiem co to jest i co z tym zrobić, przez co nie moge użytkować tegoż rozdzielacza.
Mógłby ktoś coś podpowiedzieć ?
bo na dzień dzisiejszy operuje tylko 2 gniazdami USB
a teraz coraz więcej rzeczy podłanczane jest przez UBS
niestety, mam xp ;/... ale dzięki za zainteresowanie... zapomniałem dodać, że jeszcze do tego nie moge wtedy nic uruchomić jak mi się ten tray zatnie...
W XP też są pliki stronnicowania...
juran_se_spychowa
08-07-2009, 14:03
W XP też są pliki stronnicowania...
no ja ich nie moge znaleść...
Witam!!!
A wiec mam pytanie ponieważ od czasu gdy zrobiłem formata(jakis tydzien) zacina mi sie myszka, lecz nie w normalnym użytkowaniu lecz gdy gram np. w CS
Myszka Razer Death Adder ma jakieś pół roku
Witam!!!
A wiec mam pytanie ponieważ od czasu gdy zrobiłem formata(jakis tydzien) zacina mi sie myszka, lecz nie w normalnym użytkowaniu lecz gdy gram np. w CS
Myszka Razer Death Adder ma jakieś pół roku
Zmień port usb i zainstaluj najnowsze stery ze strony producenta.
Miałem to samo z copperheadem.
Witam!!!
Mam jeszcze jedno pytanie po formacie gdy gram w CS'a mam ping powyżej 200, nie mam pojęcia czemu neta mam 6MB wszystko wyłączone a lagi mam dalej;/ HeLp PlAx xD
thalgrim
03-08-2009, 14:36
Witam ja mam problem z graniem ponieważ po zainstalowaniu tibi chce włączyć gre ale pojawiają się takie komunikaty:http://img132.imageshack.us/img132/8366/beztytuuidj.th.png (http://img132.imageshack.us/i/beztytuuidj.png/) i takie coś :http://img36.imageshack.us/img36/6416/tiur.th.png (http://img36.imageshack.us/i/tiur.png/) proszę pmurzcię!!:(
@UP
Musisz zmienić silnik graficzny.
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia. exe na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia. exe" engine 1).(bez spacji)
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
No to takie pytanie. Zainstalowałem sobie Mirror's Edge na nowym kompie, gdy włączam to jest czarny obraz, ale i dźwięk. Nie mam pojęcia co może się dziać, bo gra chodziła już na innym komputerze ;;
psyhopatka
03-08-2009, 17:02
Mam problem o tuż gdy odpalam tibie po jakimś czasie zawiesza się komputer.
Nie wiecie co może być nie tak?
Sprzęt:
geforce4 mx 440
AMD Athlon(tm)
1.10 GHz , 256 MB RAM
Jeszcze dam loga z hijackthis:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 17:04:41, on 2009-08-03
Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs*****
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
C:\WINDOWS\system32\oodag*****
C:\WINDOWS\system32\HPZipm12*****
C:\Program Files\ZTE Corporation\ZXDSL852\CnxDslTb*****
C:\Program Files\Netia\Net\netianet*****
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched*****
C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\WINDOWS\system32\wscntfy*****
C:\WINDOWS\system32\wuauclt*****
C:\Documents and Settings\Administrator\Pulpit\HijackThis*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R3 - URLSearchHook: (no name) - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - (no file)
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: IEVkbdBHO - {59273AB4-E7D3-40F9-A1A8-6FA9CCA1862C} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2009\ievkbd.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O2 - BHO: IEPluginBHO - {F5CC7F02-6F4E-4462-B5B1-394A57FD3E0D} - C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\Nowe Gadu-Gadu\_userdata\ggbho.1.dll
O4 - HKLM\..\Run: [CnxDslTaskBar] "C:\Program Files\ZTE Corporation\ZXDSL852\CnxDslTb*****" "ZTE Corporation\ZXDSL852"
O4 - HKLM\..\Run: [NETIANET] C:\Program Files\Netia\Net\netianet***** -auto
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [AVP] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2009\avp*****"
O4 - HKLM\..\Run: [MSConfig] C:\WINDOWS\PCHealth\HelpCtr\Binaries\MSConfig***** /auto
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O8 - Extra context menu item: Add to Google Photos Screensa&ver - res://C:\WINDOWS\system32\GPhotos*****/200
O8 - Extra context menu item: Dodaj do listy blokowanych banerów - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2009\ie_banner_deny.htm
O9 - Extra button: Statystyki ochrony WWW - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2009\SCIEPlgn.dll
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O16 - DPF: {68282C51-9459-467B-95BF-3C0E89627E55} (MksSkanerOnline Class) - http://www.mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{FF6CB12B-23A0-4F46-8E90-72F6C8678B2F}: NameServer = 83.238.255.76 213.241.79.37
O20 - AppInit_DLLs: C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1\mzvkbd.dll,C:\PROGRA ~1\KASPER~1\KASPER~1\mzvkbd3.dll,C:\PROGRA~1\KASPE R~1\KASPER~1\adialhk.dll,C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASP ER~1\kloehk.dll
O20 - Winlogon Notify: dimsntfy - %SystemRoot%\System32\dimsntfy.dll (file missing)
O20 - Winlogon Notify: klogon - C:\WINDOWS\system32\klogon.dll
O23 - Service: Kaspersky Internet Security (AVP) - Unknown owner - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2009\avp*****" -r (file missing)
O23 - Service: Defragmentation-Service (DfSdkS) - mst software GmbH, Germany - C:\Program Files\Ashampoo\Ashampoo WinOptimizer 6\Dfsdks*****
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService*****
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Unknown owner - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs*****" -service -config "C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\jqs.conf (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32*****
O23 - Service: O&O Defrag - O&O Software GmbH - C:\WINDOWS\system32\oodag*****
O23 - Service: Pml Driver HPZ12 - HP - C:\WINDOWS\system32\HPZipm12*****
@Down
Raczej nie wina kompa bo zawiesza się tylko przy tibii oraz jest zimny.
No to takie pytanie. Zainstalowałem sobie Mirror's Edge na nowym kompie, gdy włączam to jest czarny obraz, ale i dźwięk. Nie mam pojęcia co może się dziać, bo gra chodziła już na innym komputerze ;;
Jeżeli instalowana z tego samego źródła, to nieodpowiednie sterowniki/za słaby komp po prostu.
Mam problem o tuż gdy odpalam tibie po jakimś czasie zawiesza się komputer.
Nie wiecie co może być nie tak?
Sprzęt:
geforce4 mx 440
AMD Athlon(tm)
1.10 GHz , 256 MB RAM
Komp może być nie tak? Hm, wyłączać może się z wielu powodów. Wentylator się chrzani, coś się przegrzewa itp (zwłaszcza w upalne wakacje : d)
@Down
Raczej nie wina kompa bo zawiesza się tylko przy tibii oraz jest zimny.
Sprawdziłeś dotykając obudowy?:P
CytrynowySorbet
03-08-2009, 18:08
Masz jakieś inne programy w tle? GG? FF? Pamiętaj, że Tibia żre cały procesor, jakkolwiek by on nie był wielki, a 1.1 ghz to jednak niezbyt wiele, może nie wyrabia, gdy jest przeciążony?
psyhopatka
03-08-2009, 20:33
Właśnie problem na tym polega że sprawdzałem i w sumie nie ma różnicy , czy 5 programów czy 0 tibia i tak się wiesza.
Witam!!!
Mam jeszcze jedno pytanie po formacie gdy gram w CS'a mam ping powyżej 200, nie mam pojęcia czemu neta mam 6MB wszystko wyłączone a lagi mam dalej, Mam myszke Razer Death adder i jak gram w CS tez się zacina nie wiem czemu stery zainstalowane etc etc ;/ HeLp PlAx xD
Jeżeli instalowana z tego samego źródła, to nieodpowiednie sterowniki/za słaby komp po prostu.
Imo Core 2 Duo 2x 3 Ghz, HD Radeon 4850, 4 gb Ramu etc. powinno chyba wystarczyć. Zainstaluje nowsze sterowniki, zobaczymy czy pójdzie.
No zdecydowanie powinno, grałem na podobnym i wszystko było ok...
Lord Dreathan
07-08-2009, 20:53
Napisze odrazu o co loto:
Moje problemy w zasadzie zaczely sie od przeprowadzki pod Poznań. Jak mieszkalem w Poznaniu, tez czasami mialem problemy z netem, ale to co sie teraz dzieje to przerasta moja cierpliwosc.
Czesto rozlacza mnie od tego gowna zwanego nerwozdrada ( neostrada). Np. 10 razy w ciagy godziny. Albo net ma wielkie problemy zeby polaczyc sie ponownie. ( obecnie rekord to 12h) Oczywisice dzwonilem do tpsa, resetowali mi porty z 6 razy, technicy byli przy skrzynce z 3 razy, raz na chacie. I nadal dupa. Oczywiscie sa dni kiedy net dziala bez zarzutu, ale sa takie ze mozna na leb dostac. Wie ktos jak temu zaradzic?
Dane techniczne:
- od 2 tygodni lacze sie przy pomocy routera linksys ag241
- wczesniej byl to router us robotocis. Nie wiem jaki model bo obecnie lezy u kumpla. Myslalem ze to moze wina routera te problemy z netem.
- winda xp sp2
- plyta glowna asus m2n-e
- neo 2mb.
Oczywiscie te same problemy sa przy uzywania modemu od nerwozdrady ( sagem 800) . Jak co to rowniez sprawdzalem czy to nie wina kabli.
TAK, ROUTER JEST PODLACZONY BEZPOSREDNIO DO GNIAZDKA TELEFONICZNEGO A TELEFON ZA POMOCA FILTRA. ( wybaczcie, ale jakbysice dzwonili tyle razy do tych debili, to tez by was zaczelo to wnerwiac )
Witam, wczoraj na moim laptopie z vistą pojawił się problem. Po każdorazowym uruchomieniu systemu po 10 sek znikają mi wszystkie ikony z pulpitu. Muszę kliknąć prawym przyciskiem myszy następnie odznaczyć funkcje pokaż ikony pulpitu a potem znowu zaznaczyć i ikony się pojawiają. Wcześniej ciągle miałem ikony. Proszę o pomoc w tej sprawie ponieważ nie chce żeby znikały.
Edit:
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Wczoraj zainstalowałem grę combat arms i po jej wyłączeniu zawsze znikają mi ikony z pulpitu też.
Pochwalony.
Sprawa ma się tak : uzywam mozilli firefox (wersja najnowsza kij wie jaka) I ostatnio bawilem sie w narzedziach. Mianowicie w opcjach ustawialem rozne duperele i zauwazylem pewna rzecz. Jesli chce wejsc na strone, dajmy na to forum.tibia.pl wchodze na nią wylogowany. Wiec wpisuje nickname,haslo, daje "pamietaj mnie" oraz firefox pyta czy ma zapamietac haslo. Klikam "tak". ALE ! Jezeli wylacze przegladarkę i ponownie wlacze forum.tibia.pl chce by wchodzilo na strone omijając logowanie (czyt. jestem zalogowany caly czas, przy kazdym wejsciu). Mozliwe ze cos schrzanilem w narzedziach/opcjach. Bardzo prosze o pilna i jakze szybka odpowiedz z pomocą. Moze byc PW !
Bóg Zapłać
Pan i Wladca
18-08-2009, 21:18
narzędzia --> opcje --> bezpieczeństwo --> zaznacz Pamiętaj hasła do witryn
Chyba o to chodziło.
Sprawdź jakie masz ustawienia cookies (ciasteczka). Spróbuj też usunąć te ciasteczka z forum, a potem wyłączyć firefoxa i zalogować się ponownie, może masz jakiś błąd.
Gierubesoen
18-08-2009, 22:35
http://img219.imageshack.us/img219/9451/lolll.jpg (http://img219.imageshack.us/i/lolll.jpg/) http://img219.imageshack.us/img219/lolll.jpg/1/w639.png (http://g.imageshack.us/img219/lolll.jpg/1/)
?PLEH
Sprawdź jakie masz ustawienia cookies (ciasteczka). Spróbuj też usunąć te ciasteczka z forum, a potem wyłączyć firefoxa i zalogować się ponownie, może masz jakiś błąd.
Nie. Usunolem ciasteczka, wlogowalem sie wszedzie gdzie potrzebuje hasel :
Nasza klasa
Forum.t.pl
photoblog
forum Stali Rzeszów.
wszedzie dalej "pamietaj mnie" czy cos takiego(wiadomo o co chodzi). Wylaczylem firefoxa i ponownie go odpalilem. Nigdzie hasla nie pamieta. Chcialbym poprostu zeby bylo cos takiego :
Wchodze na forum.tibia.pl i odrazu jestem zalogowany
Wchodze na nasza-klasa i odrazu jestem wlogowany, nie musze sie logowac
Wchodze na forum Stali nie musze wpisywac loginu i hasla (nie musze sie logowac).
Ktos inny moze cos na to poradzic? Albo jezeli komus to działa...ze przy kazdej wizycie jest zalogowany moze zrobic screena opcji w narzedziach i mi pokazac, porownam do swoich i moze zacznie hulać!
Bardzo wazne
Czy istnieje jakiś sposób (program albo coś) który wyłączy daną aplikacje po upływie określonego czasu (lub o określonej godzinie)? Nie chodzi mi o całkowite wyłączenie komputera tylko jedną aplikację.
Chodzi ci o aplikacje spelniajaca jakis konkretny cel czy o blizej nieokreslona?
Jezeli chodzi o sciaganie z neta, to Free Download Manager ma opcje wylaczenia po sciagnieciu pliku.
Znalazlem na razie dwa programy
tweakXP pro
poweroff
nie wiem czy dzialaja, bo szukalem na necie.
Czy istnieje jakiś sposób (program albo coś) który wyłączy daną aplikacje po upływie określonego czasu (lub o określonej godzinie)? Nie chodzi mi o całkowite wyłączenie komputera tylko jedną aplikację.
Na silę można napisać program wsadowy, który po upływie XX minut zabije dany proces : P
Mój problem polega na tym, że gdy gram w Call Of Duty 4 przez neta to mi się tak zacina na kilkanaście sekund i potem działa normalnie, nie wiem przez co to bo sprzęt mam dobry.
Procesor AMD Athlon X2 Dual Core 5200+
Karta Graficzna NVidia Geforce 9800gt 512 MB
Pamięć Ram 2 GB.
Reszty nie znam ;x
Wina moze lezec po stronie internetu. Masz lagi?
Aktualizujesz punkbustera? Sprobuj to zrobic.
Moze firewall ci przyblokowuje gre.
Sprawdz tez z innymi ustawieniami grafiki.
@down
moze jednak sprobuj z pb
kiedy gralem w coda 4 z pb czasem dostawalem wiadomosc, ze pb zbanowal ip serwera i po krotkim czasie mialem ciagle zaciecia przerywane sekundowa mozliwoscia przesuwania myszki.
Lagów nie mam, z PB nie gram, Firewall nie blokuje, a z grafika to jak niby skoro nawet na najniższych tak jest ? x.x
Mam duży problem, nie mogę grać w Tibie bo mi się komputer automatycznie wyłącza a potem przez jakieś 10 sekund sie nie włącza, mam laptopa jeżeli to ważne i ma z 4 lata, nie wiem co mam zrobić, dzieje się tak jak gram w Tibie albo robię coś na kompie gdzie jest "dużo wszystkiego" (wszystko się rusza i te rzeczy)
Ktoś mógłby mi pomoc z tym? To już się od roku dzieje ale wtedy rzadziej i czasem cały dzień się wyłączało a raz np. kilka dni chodziło dobrze i się może raz wyłączyło, a teraz to jest cały czas i wyłącza się co 5 minut
Próbowałem spreje na kurz bo może to problem z wentylatorem, dmuchałem i nic nie pomagało, gdyby wentylator siadł to chyba by się non stop wyłączał (tak mi sie wydaje)
Witam,:)mam problem od wczoraj po wejściu na tibie.com po kliknięciu w Login lub coś w zakładce Account strona mi się wyłącza nie wiem co robić ale np. H-score działa characters itd wszystko oprócz Zakładki Account ;( próbowałem na Mozzili i Internet Explorer i na Google Chrome ale gdy sie wyłączy i kliknę w jakiś link to w karcie mam to co chciałem otworzycz ale jak klikam to znowu się wyłącza ;( Pomocy !
Witam,:)mam problem od wczoraj po wejściu na tibie.com po kliknięciu w Login lub coś w zakładce Account strona mi się wyłącza nie wiem co robić ale np. H-score działa characters itd wszystko oprócz Zakładki Account ;( próbowałem na Mozzili i Internet Explorer i na Google Chrome ale gdy sie wyłączy i kliknę w jakiś link to w karcie mam to co chciałem otworzycz ale jak klikam to znowu się wyłącza ;( Pomocy !
Też to mam i wiele osób, wszyscy mówią że mamy jakieś wiry albo coś a ja skanowałem peceta już z 10 razy i nic nie wykryło, zauważyłem że nie działa mi nic co w ma w linku "secure"
moze to dziwne ale gdzie dokladnie moge znalesc parametry mac'a od srodka ? bo uruchimic sie nie da a kumpel ktory sie na tym nie zna dal mi do obejzena co tam w ogole jest i czy da sie cos jeszcze z teg wyciagnanc.
g5dp2.0/512mb400/160/sd/r9600/pci-x/56k
Witam,mam problem od wczoraj po wejściu na tibie.com po kliknięciu w Login lub coś w zakładce Account strona mi się wyłącza nie wiem co robić ale np. H-score działa characters itd wszystko oprócz Zakładki Account próbowałem na Mozzili i Internet Explorer i na Google Chrome ale gdy sie wyłączy i kliknę w jakiś link to w karcie mam to co chciałem otworzycz ale jak klikam to znowu się wyłącza Pomocy !
Witam mam pytanie. Wczoraj kolega zainstalował mi grę. Postanowiłem ją przeskanować za pomocą avasta i spybota. Avast nic nie wykrył, a spybot skanował w strasznie wolnym tempie i nie mam czasu, aby tyle czekać. Wszedłem na virustotal.com i przeskanowałem i wykryło mi jakieś cztery wrogie oprogramowania. Oto one:
-Trojan.Agent.ATV
-Heuristic.BehavesLike.Win32.Dropper.L
-Medium Risk Malware
-PAK_Generic.001
Chcę grę z tego oczyścić, aby nie było żadnego zagrożenia dla komputera. Więc proszę o poradę w tej sprawie.
MasterofPuppets
28-08-2009, 21:34
Ja mam również prośbę, gdyby ktoś znalazł lub miał sterowniki do kamery internetowej A4 tech evolution digital eye. Szukałem ale nie znalazło ;x
sphinx123
29-08-2009, 14:37
Mam problem z netem z UPC. Zamontowali mi dzisiaj net 5 mega, wszystko ładnie, pięknie, stronki ładują się szybko, filmy online też, mmorpgi ładnie śmigają. Mam problem z torrentami... Gdy włączę Azureusa czy BitCometa torrenty w ogóle się nie ściągają, wciąż prędkość 0... O co może chodzić? Firewall wyłączam i nic.
Lord Dreathan
29-08-2009, 16:43
Mam problem z netem z UPC. Zamontowali mi dzisiaj net 5 mega, wszystko ładnie, pięknie, stronki ładują się szybko, filmy online też, mmorpgi ładnie śmigają. Mam problem z torrentami... Gdy włączę Azureusa czy BitCometa torrenty w ogóle się nie ściągają, wciąż prędkość 0... O co może chodzić? Firewall wyłączam i nic.
Jedna sprawa to firewall. Spowalniac jeszcze moze router, jak nie otworzyles portow dla torrenta. Oraz to, ze nie ma seed'ow i peer'ow w danym torrencie :P
Brak seedów - kiepski torrent albo poblokowane porty. Innego wyjścia raczej nie ma.
Mój komputer ubzdurał sobie, że mam fałszywe oprogramowanie Windows ( oczywiście mam oryginała ;d).
Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym, ale zaczął pojawiać mi się trojan w tym folderze win32 czy jakoś tak.
Ktoś ma o tym jakieś pojęcie?
Olej torrenty, ściągaj z warezów.
Polecam ci pobieranie ze stronek, takich jak odsiebie, rapidshare itp, bo z nich wykorzystasz całe łącze, i nie będziesz musiał wysyłać, a gdy pobierasz torrentami to działa na tej zasadzie że jak są toci co wysyłają to pobiera, i prędkość jest zależna od nich, a z servera odsiebie zapuscisz 8 pobierań na raz i jedziesz ;)
Witam mam pytanie. Wczoraj kolega zainstalował mi grę. Postanowiłem ją przeskanować za pomocą avasta i spybota. Avast nic nie wykrył, a spybot skanował w strasznie wolnym tempie i nie mam czasu, aby tyle czekać. Wszedłem na virustotal.com i przeskanowałem i wykryło mi jakieś cztery wrogie oprogramowania. Oto one:
-Trojan.Agent.ATV
-Medium Risk Malware
-PAK_Generic.001
Chcę grę z tego oczyścić, aby nie było żadnego zagrożenia dla komputera. Więc proszę o poradę w tej sprawie.
Ta gra niestety jest z torrentów, ale podobno to jest normalne przy tego typu grach, że tak wykrywa. Czy to prawda?
Gierubesoen
30-08-2009, 11:25
Nie mogę normalnie włączyć kompa, za każdym razem się wyłącza (czasami po 5 sec od włączenia, czasami po 5 minutach jak już śmigam po necie). To jest strasznie upierdliwe, bo żeby zacząć coś robić muszę go czasami odpalić 7 razy, komputer wygląda tak jakby się nie mógł "rozpędzić" albo rozgrzać", coś podobnego jak nie można odpalić samochodu w zimie. Wie ktoś może czemu tak się dzieje?
Nie mogę normalnie włączyć kompa, za każdym razem się wyłącza (czasami po 5 sec od włączenia, czasami po 5 minutach jak już śmigam po necie). To jest strasznie upierdliwe, bo żeby zacząć coś robić muszę go czasami odpalić 7 razy, komputer wygląda tak jakby się nie mógł "rozpędzić" albo rozgrzać", coś podobnego jak nie można odpalić samochodu w zimie. Wie ktoś może czemu tak się dzieje?
Jak ci sie odpala to do jakiego momentu? do momentu wczytywania paska windows i ci sie resetuje? możliwe też że coś nie tak z temperaturami albo zasilaczem
Zapewne jakiś błąd systemu... to głupio zabrzmi, ale "zrób sobie formata".
@UP
Nie koniecznie, można też "naprawić System" jest to o wiele wygodniejsza opcja.
Nie, wygodniejsza jest "zrób formata".
Nie, wygodniejsza jest "zrób formata".Wiadomo że najłatwiej jest włożyć płytę od Windowsa i kliknąć pare razy enter ;)
Ale jeśli zależy ci, aby zachować wszystkie dane, odzyskaj system, ooczywiścienie mam pewności co do tego że Windows jest uszkodzony, powodów może być wiele.
-Trojan.Agent.ATV
-Medium Risk Malware
-PAK_Generic.001
Ta gra niestety jest z torrentów, ale podobno to jest normalne przy tego typu grach, że tak wykrywa. Czy to prawda?
Gierubesoen
30-08-2009, 21:28
Jak ci sie odpala to do jakiego momentu? do momentu wczytywania paska windows i ci sie resetuje? możliwe też że coś nie tak z temperaturami albo zasilaczem
Jak już pisałem- czasami wyłącza (nie resetuje!) się jeszcze jak jest to czarne tło i jakieś pierdoły systemowe z białymi literkami, a czasami dopiero jak mi się windows załaduje i już zdążę włączyć mozille itp. Tak odpalam go kilka razy, zanim się włączy i nie wyłączy po jakimś czasie
@Ryba
Na prawdę nie ma innej opcji niż format?:<
Jest ;)
Czy te niebieskie literki wyglądają mniej więcej tak:
http://jmobley123.files.wordpress.com/2008/10/blue-screen-of-death1.jpg?
Gierubesoen
30-08-2009, 21:50
Omg, fajnie że chcesz pomóc ale czytaj ze zrozumieniem ;) Miałem na myśli czarne tło i białe napisy, jak w każdym komputerze kiedy się ładuje system.
Sorry, dziś spałem 4h:D zrób to, może pomoże, jak nie to będziemy kminić:
Wejdź do konsoli odzyskiwania (jak ją uruchomić jest tutaj: konsola odzyskiwania XP (http://forum.instalki.pl/viewtopic.php?f=43&t=16181)).
Aby uruchomić komputer z płyty wejdź do Biosu i w Advanced Bios Features zmień First Boot Device na CD/DVD.
Wpisz MAP ARC
zapamiętaj pod, którą literą jest napęd CD (oznaczymy go jako X);
Wpisz:
expand X:\i386\kernel32.dl_ C:\WINDOWS\System32\
a jak nie działa
expand X:\i386\kernel32.dl_ C:\WINDOWS\System32\kernel32.dll
x-cdrom, c- dysk systemowy
Zauważ, że po expand i przed C:\windows\... jest spacja
expand<spacja>X:\i386\kernel32.dl_<spacja>C:\WINDOWS\System32\
Wpisz exit i zrestartuj komputer.
Dodatkowo wpisz:
expand X:\i386\winlogon.ex_ C:\Windows\sytem32\
del C:\windows\system32\userinit*****
del C:\windows\system32\dllcache\userinit*****
expand X:\i386\userinit.ex_ C:\Windows\system32\
expand X:\i386\explorer.ex_ C:\windows\
adammistrz
31-08-2009, 22:52
http://img177.imageshack.us/img177/8620/napisym.th.png (http://img177.imageshack.us/i/napisym.png/)
wiecie moze jak usunac te zielone napisy...???
mistrz99
05-09-2009, 14:05
mam problem u kolegi nie działa dźwięk, pisze Eq intail fail a jak dam ok to pisze jeszcze EAcces Violation , dzieje się tak przy włączaniu realteka,
Masz stery zainstalowane?
SmOoTHas
12-09-2009, 16:03
Mam pytanie, jeśli usunąłem coś z "historii" w mojej browserówce, to czy można jeszcze to odzyskać?
Lord Dreathan
20-09-2009, 01:36
Mam pytanie, jeśli usunąłem coś z "historii" w mojej browserówce, to czy można jeszcze to odzyskać?
Programem do odzyskiwania skasowanych danych hahaha:D
SmOoTHas
20-09-2009, 12:54
link?
Jeśli coś takiego istnieje, oczywiście
Witam mam problem kupiłem laptopa z systemem vista odpalam tibie wszystko chodzi pieknie ladnie do tego odpalam ELFBOTA i mi debuguje tibie jakos po 5 sek. silnik graficzny zmieniony na OpenGl,pamiec wirtualna tez podwiekszylem ale nic moze ktos wie jak doradzic ;p
Nie używać bota do tak prostej gry?
@down
Niestety nie, jest limit IQ > 20 ; /
Lord Dreathan
20-09-2009, 23:00
link?
UnDeleteMyFiles - Ja mam to na dysku.
A linka masz na dobreprogramy.pl o ile pamietam.
link?
Poszukaj na googlach bo jest pełno tego w sieci.
zapytam inaczej włączam tibie dzisiaj bez bota bez niczego po wejsciu na frosty dostalem debuga i mnie wywalilo z tibi mam viste i nie wiem czy ten problem jest do rozwiazania czy przeinstalowac system na xp.X(
Hakuje_palte_sety
21-09-2009, 18:42
zapytam inaczej włączam tibie dzisiaj bez bota bez niczego po wejsciu na frosty dostalem debuga i mnie wywalilo z tibi mam viste i nie wiem czy ten problem jest do rozwiazania czy przeinstalowac system na xp.X(
Instaluj xp chopie, najlepsze wyjście. Vista suxi.
SmOoTHas
22-09-2009, 18:31
UnDeleteMyFiles - Ja mam to na dysku.
A linka masz na dobreprogramy.pl o ile pamietam.
Thx, teraz pobrałem i mi sie przyda, ale do czego innego.
Mi chodzi o to że jeśli w operze usunąłem link z historii bądź mineły 3 miesiące od kiedy odwiedzałem daną witrynę to czy mogę to odzyskać? Podajcie program plox, albo poradźcie jak zrobić to w UDMF
piternet
22-09-2009, 18:34
@UP
Cóż, raczej sam tego nie zrobisz, jak bardzo ci zależy to jakichś fachowców popytać, dane te na dysku są.
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego opcję narzędzia w msconfig mam w języku hiszpańskim?
Tutaj Screen..
http://img201.imageshack.us/img201/9917/msconfig.png
Nie wiem jak,ale samo sie naprawilo a wiec problem nieaktualny,sorry
PitbullEK
12-10-2009, 21:15
Witam!
Jak mam włacząna Tibie i Przeglądare (Mozilla) to komputer łapie lagi!
Czy jest na to jakiś sposób? Proszę o odpowiedz.
juran_se_spychowa
13-10-2009, 15:50
Witam. Mam taki problem taki tyci tyci, bo coś ostatnio (no od jakiś dwóch miesięcy) zwiesza mi się komputer. Irytuje mnie to bardzo bo jak się zawiesi to jedynym wyjściem jest odłączenie do od prądu. Ogólnie zwiesza się różnie... czasami po 30 sekudnach, czasami po 2 godzinach. Różnie to jest. Jak się zawiesza, to wszystko działa normalnie, tylko hmm... tak jakby windows się blokuje, bo nie można otworzyć nowych programów, gadu się zawiesza, ctrl + alt + delete nic nie daje tylko pokazuje się mała ikonka w trayu. Moge robić wszystko co do tej pory (łązić po necie, otwierać strony) ale już np. filmik z yt nie odtworze. Mam pytanie, czego może być to przyczyna? Sprzęt czy system?
Witam. Mam takie coś na swoim komputerze (Windows XP Professional, proc 2,0GHz, 512 RAMu i karta 256MB), że jak włączam tibie to komp od razu pada - słychać co prawdasz, że dysk chodzi normalnie, ale obraz na ekranie monitora się wiesza i nic nie idzie zrobić, zostaje reset. Przeinstalowałem tibie już z 20 razy i nic nie pomogło. Usuwałem również z rejestru wpisy związane z tibią zaraz po jej usuniąciu i nic ;/. Pomoźcie.
mam problem wbijam na www.tibia.com i jak daje account managment to mnie wywala ze strony mam viste ;/ jak cos gg 8188537
nie_slucham_ludzi
07-11-2009, 20:05
Upuściłem komputer nie chce się włączyć:(:(
Witek_wicior
07-11-2009, 20:07
ojoj :D Zapewne skoordynowane ruchy masz:p
Znacie może odpowiedz na problem z oglądaniem transmisji online przy użyciu WMP, chodzi o Vistę jak i Win7. Mam tylko czarny ekran i napis gotowe. :/
Blader19948
18-11-2009, 10:37
Nie wiedziałem gdzie to napisać, więc napiszę to.
Wszystkie problemy dotyczą światów Aldora, Harmonia, Antica. Bo tylko na tych światach mam postaci.
Wczoraj ok. 0:30, niemożna było się zalogować.
"Your character list is being loaded. Please wait"
i tak przez 20 minut. I to nie tylko na tych światach w ogóle niemożna było się zalogować. Myślałem, że to problem z komputerem, ale u kolegi identyczna sytuacja. Wszystko zostało naprawione dopiero gdzieś koło 1:00.
Dzisiejszy server save na wcześniej wymienionych światach. Trwa już około 1h 30min!
Czyżby znowu ataki DDos na Cipsoft?
Tibia.com milczy.
mistrz99
19-11-2009, 15:17
ee
mam pytanie
mam płytę główną z wejściem pci-e 1.0(asus m2v) a chciałem kupić radeona hd 4650 tylko on ma wejśćie 2.0, czy gdybym kupił radeona to czy by działał?
karta ta lub ta
http://www.allegro.pl/item813364490_karta_graficzna_gigabyte_radeon_hd_4 650_oc_1gb_fv.html
http://www.allegro.pl/item809407258_1024mb_ati_radeon_hd_4650_directx10_ 1.html
PS. Zasilacz mam 400w
PenerRab
24-11-2009, 17:50
Witam! Straszna lipa z moim acerem. Laptop pare sekund ( doslownie ) sie wylacza, tak jakby stacjonarny komputer opiac od pradu. Nie jest goracy,wrecz chlodny... Dawniej ten problem wystepowal bardzo rzadko, obecnie nie moge w ogole go uruchomic na dluzej niz 5 min. Ktos wie co mogl sie stac? Myslalem, ze to uklad chlodniczy ale laptop nie jest goracy.
Lord Dreathan
24-11-2009, 18:23
ee
mam pytanie
mam płytę główną z wejściem pci-e 1.0(asus m2v) a chciałem kupić radeona hd 4650 tylko on ma wejśćie 2.0, czy gdybym kupił radeona to czy by działał?
karta ta lub ta
http://www.allegro.pl/item813364490_karta_graficzna_gigabyte_radeon_hd_4 650_oc_1gb_fv.html
http://www.allegro.pl/item809407258_1024mb_ati_radeon_hd_4650_directx10_ 1.html
PS. Zasilacz mam 400w
Zasilacz uciagnie, na 100 % ( jezeli jest markowy, bo ja na moim 400W mam radka 4870 od sapphire) a co do plyty, to tu masz odpowiedz..
"PCIe 2.0 motherboard slots are backward compatible with PCIe v1.x. PCIe 2.0 cards have good backward compatibility, new PCIe 2.0 graphics cards are compatible with PCIe 1.1 motherboards, meaning that they will run on them using the available bandwidth of PCI Express 1.1. Overall, graphic cards or motherboards designed for v 2.0 will be able to work with the other being v 1.1 or v 1.0."
Mazur199
24-11-2009, 19:16
Witam! Straszna lipa z moim acerem. Laptop pare sekund ( doslownie ) sie wylacza, tak jakby stacjonarny komputer opiac od pradu. Nie jest goracy,wrecz chlodny... Dawniej ten problem wystepowal bardzo rzadko, obecnie nie moge w ogole go uruchomic na dluzej niz 5 min. Ktos wie co mogl sie stac? Myslalem, ze to uklad chlodniczy ale laptop nie jest goracy.
pamieci,grafa lub po prostu bateria od lapa juz nie ładuje tak jak za czasow jego nowosci, zreszta wiele czynnikow wplywa na to ze komp sam sie wylacza po jakims czasie lecz te chyba sa najbardziej prawdopodobne
Lord Dreathan
24-11-2009, 19:52
U mnie sie odrazu komp wylacza, jak idzie spiecie po obudowie ;) Tylko ze ja uzywam stacjonarki.
PenerRab
24-11-2009, 22:12
Wyjalem teraz baterie, idzie na samym zasilaczu, z tym ze zasilacz to 50% mojej wlasnej roboty, poniewaz sie zepsul, a ja go przywrocilem do swiata zywych :) czyli to moze byc sprawka spiec z powodu zasilacza? tak tez myslalem, bo raczej jakies powazniejsze sprawy typu wlasnie grafa chyba odpadaja, bo wszystko fajnie hula :) bede sie bawic jeszcze z zasilaczem, dzieki wszystkim :)
SmOoTHas
06-12-2009, 15:46
Mam problem z słuchawkami, po ostatnim wirusie oddałem sprzęt do znajomego, jak już naprawił i mi oddał, nie było podst. sterowników (DirectX, kodeki do media playera) a przed wirusem mogłem używać mikrofonu. Więc kupiłem nowe słuchawki, pomyślałem że to przez słuchawki, ale mimo że realtek czyta mi że wpiąłem wejście mikrofonu to nie mogę używać. Żaden skype, żaden CS. Na pewno nie jest to wina słuchawek, podejrzewam że to sterowniki ale nie wiam skąd ściągnać.
Mam XP i kompatybilną karte dźw.
Pomóżcie!
Lord Dreathan
06-12-2009, 16:48
Mam problem z słuchawkami, po ostatnim wirusie oddałem sprzęt do znajomego, jak już naprawił i mi oddał, nie było podst. sterowników (DirectX, kodeki do media playera) a przed wirusem mogłem używać mikrofonu. Więc kupiłem nowe słuchawki, pomyślałem że to przez słuchawki, ale mimo że realtek czyta mi że wpiąłem wejście mikrofonu to nie mogę używać. Żaden skype, żaden CS. Na pewno nie jest to wina słuchawek, podejrzewam że to sterowniki ale nie wiam skąd ściągnać.
Mam XP i kompatybilną karte dźw.
Pomóżcie!
Wejdz na strone producenta plyty glownej/karty dzwiekowej i sciagnij. Co do directx to strona microsoft. Kodeki do media player, to wejdz na google i wpisz kazaa lite codec pack i masz wszystkie kodeki w jednej paczce.
SmOoTHas
06-12-2009, 17:33
No tamtego DirectX-a i kodeki już ściągnąłem troche temu, to było tak na przykład tylko do tego mikrofonu potrzebowałem, zaraz zczaje nazwe i zobaczymy co z tym mikrofonem.
SmOoTHas
14-12-2009, 19:12
Eee... mam rozumieć że jak wchodze: My Computer>PPM>Właściwości>Sprzęt>Menadżer Urządzeń, to karta dżw. to to samo co sieciowa? bo pod tego mojego realteka (bo to jest karta sieciowa) to nie moge znaleźć.
@EDIT
już znalazłem, i jeszcze musiałem podpiąc bezpośrednio do karty dźw.
Argorion
15-12-2009, 19:29
Siema. Mam taki problem , niedawno kupilem laptopa Asus 50KJ czy jakoś tak ;d z oprogramowaniem - Windows 7 64bit. Zadowolony wróciłem do domu z laptopem pod pachą. Podłączam go i chce zainstalować na nim sterowniki do modemu ADSL Siemens A-100 , internet mam z Orange. Niby lapek znajduje modem wszystko okej obie diody się świecą , ale gdy próbuje ręcznie podłączyć bez instalowania oprogramowania Orange to się nie da =/ Próbowałem z oprogramowania Orange to podczas 'synchronizacji' wyskakuje mi że nie mam zainstalowanych sterowników. Choć obie diody się świeciły to procesu synchronizacji nie da sie przejść. Proszę o pomoc , próbowałem sterowniki tego modemu dla visty 64x ale nie działa.
Help xd
Pan i Wladca
23-12-2009, 13:18
Eyyy mój komp nie ogarnia stron internetowych :| Używam Firefoxa i tak sie wszytko tnie i wiesza, że aż głowa boli. Włączam IE to samo - albo i gorzej. Chrome - wogole mi sie nie odpala, Safari potrzebuje SP2, który mi nei pójdzie. Nie próbowałem jeszcze Opery ale podejrzewam, że będzie to samo. Kiedyś tak nie było, wszystko śmigało elegancko - net 2mb czyli to nie tu jest problem. Mam zainstalwanego Avasta, ale jak go wyłączyłem to nic się nei zmieniło, także ktoś wie o co może chodzić?
@down
a nie wystarczyła informacja, że wcześniej wszystko normalnie chodziło?
celeron 1.7, 512 ram, 64mb geforce4, +mysz i klawiatura :>
aa i jak chce poprawić błąd w firefoxie to zanim ta lista się rozwinie to też wieki mijają
@edyt
no dobra spróbuje z tym Cleanerem. Nic co zżera dużo pamięci włączone nie mam, formata robiłem około miesiąc temu, także w miarę świeży system. Ten komp stoi w domu także on jest po to żeby był :> wracam a tu nic zrobić nie idzie :>
ktoś wie o co może chodzić?
Niby skąd, jak nie podałeś nawet informacji o tym jaki masz komputer?
a nie wystarczyła informacja, że wcześniej wszystko normalnie chodziło?
Nie? o.0
No to tak: na dobry początek pościągaj sobie programy typu *Cleaner, które usuwają niepotrzebne pliki z komputera, pliki tymczasowe, śmieci przeglądarkowe itp.
Bardzo możliwe, że w tle działa jakaś aplikacja, która zżera za dużo procesora. Mi firefox zamula, kiedy np kopiuje coś z dysku na dysk, albo rozpakowuje jakieś większe coś (a komp mam hajtowy:P). Twój komputer nie jest jak na dzisiejsze realia jakiś najwydajniejszy. Jeżeli wszystko to nie pomoże, proponuje wrzucić wszystkie potrzebne dane na jakąś partycje i sformatować sobie C:, potem zainstalować system od nowa. Nic nie stracisz, a oczyścisz kompa z całego syfu.
btw: kiedy ostatnio robiłeś formata?
Mam eee... dziwny problem, mianowicie:
Podczas grania ( akurat przy Mass Effect, innych gier nie sprawdzałem ), po jakimś czasie ( kilka godzin ), gra się minimalizuje i pojawia się okno "Realtek HD Audio" informujące o tym, że zostały podłączone głośniki ( pyta się jaki sprzęt został podłączony, a w oknie z wejściami widać że głośniki migają ). Po jakimś czasie komp się zacina/resetuje, ale nie wiem czy to jest związane...
Oprócz głośników mam tam podłączony dźwięk od karty telewizyjnej, który o dziwo nie miga ( tzn. zdaje mi się, że jeśli byłoby to coś wewnątrz komputera, to ten kabel też powinien się rozłączać )
Sprawdzałem na kilku wejściach.
@edit:
Jutro robię formata, może coś pomoże... ( nawet jak nie, to najwyższy czas na formata ;f ).
@edit:
Nvm, problem z kartą dźwiękową ustał, gdy zmieniłem w Mass Effect ustawienia dźwięku ( coś ze sprzętem, nie pamiętam ;\ ). Komp nadal zacinał się po kilku godzinach gry, aż do dziś, kiedy to sam się wyłączył, na wieki wiekuff...
Tzn. jest w naprawie.
@edit:
Argh! Najważniejsza płytka od ME została w środku...
Zauwazylem ostatnio ze moj komp wolno chodzi. Mniej wiecej zaczelo go mulic kiedy i w tibii pojawily mi sie lagi a nigdy wczesniej ich nie mialem.
Nie sciagalem nic ostatnio na kompa. Zaczolem sprawdzac wydajnosc prosesora, zuzycie pamieci, wykorzystanie internetu przez programy i zauwazylem cos dziwnego:
kiedy wlaczam tibie uzycie procesora wzrasta od ~2% do ~50%, a kiedy wlacze jescze MC to pokazuje mia 90%.
Czy mi sie wydaje czy to nienormalne?
Procesor mam intel core 2 duo 2.66ghz pamiec 4gb ogolnie komp dosc nowy.
Czy mi sie wydaje czy to nienormalne?
Wydaje ci się. Tibia zżera bardzo dużo procka. Ustaw sobie limit FPS w grze na jakieś 35-40. To powinno trochę go odciążyć.
Pytalem przed chwila kumpla, jemu, chociaz ze ma starszy komp, przy wlaczonej tibii pokazuje zuzycie 3%.
EDIT:
OK, dzieki, musze zrzucic troche fps. Jak dalem na minimum to przy 3 tibiach wlaczonych mam uzycie 7%. Dzieki
Dzisiaj u siebie na kompie przez przypadek zauważyłem coś takiego
http://i45.tinypic.com/2s9oj6e.jpg
usunąłem, wywaliłem z kosza otwieram dysk a tam znowu te dwa pliki.
Nie dośc, że wyglądają chujowo bo ikonka różni się od innych to pewnie jest to jakieś gówno :/ .
Dzisiaj u siebie na kompie przez przypadek zauważyłem coś takiego
http://i45.tinypic.com/2s9oj6e.jpg
usunąłem, wywaliłem z kosza otwieram dysk a tam znowu te dwa pliki.
Nie dośc, że wyglądają chujowo bo ikonka różni się od innych to pewnie jest to jakieś gówno :/ .
Jest to plik z rozszerzeniem .bat. Nie wiem dlaczego ma nazwę Ghost, może sciągnąłeś niedawno program do robienia obrazu dysku "Ghost"?
Pradatorek
20-01-2010, 22:12
Prosiłbym o podanie strony na której móglbym poprosić o pomoc w sprawie internetu.
Albo
Jak zrobić żeby internet działał po odłączeniu routera?
Wcześniej miałem Modem -> Router -> Komp
chce zrobić : Modem -> Komp
Ale samo przełączenie kabelków nie daje dostępu do internetu.
Spróbuj na pclab/elektroda/cdaction.
Na Elektrodzie czasami piszą takie cuda, ze głowa boli :D Dobreprogramy- tam też sporo znajdziesz.
Wszędzie czasami piszą cuda. Nie ma wyjątku : P
Ale głównie przy sieciach spotkałem się z ciekawymi rzeczami. Wprowadzają nowe topologie i rozwiązania tam ;p
Tak chyba zawsze jest. Pomoc via net przy konfigurowaniu routerów to jedno z najtrudniejszych zadań. Raz, że biorą się za to zwykle laicy i ciężko ich poprowadzić, a dwa to w niektórych przypadkach nawet osobisty kontakt ze sprzętem osoby potrzebującej pomocy mógłby okazać się trudny do naprawienia usterki, a co dopiero pomoc na forum.
Parafeks
23-01-2010, 11:01
Chcialbym ulepszyc komputer, ale nie wiem co dokupic:
256 RAM, AMD 1, 99 ghz, Karta ATI Radeon 9250 128 mb Ram
Co dokupic? Na zakup sprzetu bd mial 250 zl, wiec troche malo.
Co poradzicie?
SpartaPL
23-01-2010, 11:06
Hmm... według mnie przydałoby się wszystko wymienić. Jednak masz na to za mało pieniędzy. Na procesor i dobrą kartę grafiki nie starczy. Najlepiej, żebyś na dobry początek dokupił ze 2, może 3 gb RAM.
Lord Dreathan
23-01-2010, 13:03
Chcialbym ulepszyc komputer, ale nie wiem co dokupic:
256 RAM, AMD 1, 99 ghz, Karta ATI Radeon 9250 128 mb Ram
Co dokupic? Na zakup sprzetu bd mial 250 zl, wiec troche malo.
Co poradzicie?
W Twoim przypadku, to chyba najbardziej by sie oplacalo kupno uzywanego kompa (plyta+ procesor) Jezeli nie chccesz sie bawic w kupowanie uzywek, to wg mnie dokupienie ramow to podstawa dla Ciebie.
Zakładając, ze masz Windowsa 5 to on potrzebuje 100-150MB ramu żeby chodził stabilnie, więc dobrze jak byś miał 1 GB RAMu jeżeli chcesz pograć. Są to pieniądze rzędu 100zł. Chyba, że zakupisz za 200zł 2GB pamięci i resztę zostawisz na kino :D
Diankaa93
25-01-2010, 21:40
Witam wszystkich
Mam pewnien problem. Zainstalowałam Tibie, chcę ją otworzyć a tu mi sie pokazuje takie coś
Tibia Error
Video surface allocation failed. (Error Code 15 )
Please choose another video graphics mode.
O co chodzi ?? Wcześniej mi chodziła dobrze teraz zformatowałam komputer i tak sie dzieje...
Musisz zmienić silnik graficzny.
Wybierz właściwości.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
SpartaPL
26-01-2010, 10:18
Witam! Mam problem. Od jakiegoś czasu, gdy włączam i gram w, np. Gothica (ale to się dzieje przy wszystkich grach oprócz Tibii), to po jakimś czasie komputer się przegrzewa, a gra okropnie zacina, następnie komputer sam się wyłącza. Nie wiem czy to problem z wentylatorem, ale wydaje mi się, że działa. Słychać jak działa. Proszę pomórzcie. :P
Witam mój problem wygląda tak,siedziałem na kompie,kumpel zadzwonił żebym wyszedł na dwór,wyłączyłem kompa i i wylazłem po powrocie do domu,zobaczyłem ze moje Gadu-Gadu się usuneło i w grze znikneły pliki o wartości 404mb sprawdzając dysk jest ciągle przepełniony co bym nie usunął,skanowałem wszystkich zero wirusów jeżeli ktoś może odpiszcie mi na PW jak rozwiązać problem,w necie nic na ten temat nie znalazłem.
Lord Dreathan
26-01-2010, 17:39
Witam! Mam problem. Od jakiegoś czasu, gdy włączam i gram w, np. Gothica (ale to się dzieje przy wszystkich grach oprócz Tibii), to po jakimś czasie komputer się przegrzewa, a gra okropnie zacina, następnie komputer sam się wyłącza. Nie wiem czy to problem z wentylatorem, ale wydaje mi się, że działa. Słychać jak działa. Proszę pomórzcie. :P
Pewnie radiator od procesora jest zapchany kurzem. Sprobuj pedzelkiem go oczyscic ( chyba ze masz sprezone powietrze w puszce)
Witam mój problem wygląda tak,siedziałem na kompie,kumpel zadzwonił żebym wyszedł na dwór,wyłączyłem kompa i i wylazłem po powrocie do domu,zobaczyłem ze moje Gadu-Gadu się usuneło i w grze znikneły pliki o wartości 404mb sprawdzając dysk jest ciągle przepełniony co bym nie usunął,skanowałem wszystkich zero wirusów jeżeli ktoś może odpiszcie mi na PW jak rozwiązać problem,w necie nic na ten temat nie znalazłem.
Usuń zbędne pliki CCleanerem. Potem uporządkuj nim rejestr i zrób defragmentację. Zwolni to pamięć dyskową.
SpartaPL
26-01-2010, 21:15
Pewnie radiator od procesora jest zapchany kurzem. Sprobuj pedzelkiem go oczyscic ( chyba ze masz sprezone powietrze w puszce)
Aha. Sorry. Zapomniałem dodać, że mam laptopa. :]
A trzymasz lapka na kołdrze czy na czym?
Aha. Sorry. Zapomniałem dodać, że mam laptopa. :]
Wow, zapomniałeś dodać też sto dwadzieścia innych ważnych rzeczy.
Polecam sobie przestudiować takie coś:
http://rtfm.killfile.pl/
Mam problem. Komputer wrócił z naprawy, wszystko ok, ale kiedy chciałem coś zrobić na stacji dyskietek to... Komputer nie wykrywa dyskietki. Nie świeci się światełko, pisze żebym włożył dyskietkę. Jedyne co chce wiedziec, to to, czy to się da jakoś naprawic "myszką i klawiaturą" czy trzeba znowu jechac do informatyka ;)
Dyskietka, a co to?:D Ale słychać, że coś muli?
@
Nie. Po prostu komputer reaguje tak, jakbym dyskietki nie włożył >.> Światełko się nie świeci, ani nic. Zauważyłem jeszcze, że kabel (ten pasek taki :D) łączący procka ze stacją dyskietek jest pocięty na 3 części (ale chyba nie wadzi to w niczym, bo jest równo przecięte.) Hłelp ?
Co kilka dni internet przestaje mi działać w nietypowy sposób. Gdy próbuję włączyć jakąś stronę przez jakąkolwiek przeglądarkę po wpisaniu adresu nie ma żadnej reakcji. Jeżeli coś ściągam, prędkość znacznie opada. GG czasami działa a czasami nie. Problem ten występuje średnio co kilka dni- czasami raz na tydzień, czasami kilka razy w przeciągu dnia. Po zresetowaniu komputera wszystko wraca do normy.
Win 7, 2.4 ghz intel duo, ram 2gb, radeon ileśtam 512 mb, internet 2mb/s neostrada.
Jeżeli ma to jakieś znaczenie.
Neostrada ma pewne limity i nie zawsze będzie działac tak jak powinna ;) Wiem bo miałem nełozdrade. Vectra FTW!
A pomoże ktoś mi ? ;(
Podstawowe pytanie - po co ci dyskietka?
są 2 opcje - źle wpięte lub źle wpięte. Przy stacji dyskietek jest dosłownie zero konfiguracji, więc jeżeli nie czyta, to problem jest z hardware.
Podstawowe pytanie - po co ci dyskietka?
są 2 opcje - źle wpięte lub źle wpięte. Przy stacji dyskietek jest dosłownie zero konfiguracji, więc jeżeli nie czyta, to problem jest z hardware.
Ok, czyli jednak tak jak myślałem :) A co do dyskietki - Ojciec gra na weselach, w barach, itp. itd. A Keyboardy nie obsługują płyt ;) (niektóre, ale takie w Ch*j drogie)
@
Nie. Po prostu komputer reaguje tak, jakbym dyskietki nie włożył >.> Światełko się nie świeci, ani nic. Zauważyłem jeszcze, że kabel (ten pasek taki :D) łączący procka ze stacją dyskietek jest pocięty na 3 części (ale chyba nie wadzi to w niczym, bo jest równo przecięte.) Hłelp ?
Taśma do stacji dyskietek zawsze jest "pocięta". Ja nie mam stacji dyskietek ale zobacz w "uruchom>services.msc>" i poszukaj czy jest jakaś opcja ze stacją dyskietek.
--- Edwardo dodał 1 minut i 34 sekund później ---
Co kilka dni internet przestaje mi działać w nietypowy sposób. Gdy próbuję włączyć jakąś stronę przez jakąkolwiek przeglądarkę po wpisaniu adresu nie ma żadnej reakcji. Jeżeli coś ściągam, prędkość znacznie opada. GG czasami działa a czasami nie. Problem ten występuje średnio co kilka dni- czasami raz na tydzień, czasami kilka razy w przeciągu dnia. Po zresetowaniu komputera wszystko wraca do normy.
Win 7, 2.4 ghz intel duo, ram 2gb, radeon ileśtam 512 mb, internet 2mb/s neostrada.
Albo zadzwoń do neo, albo sprawdź czy kabel nigdzie nie jest pozaginany.
Lord Dreathan
31-01-2010, 19:40
Mam dokladnie to samo. Do dzis nie znalazlem rozwiazania tego problemu. Tylko ze ja zamiast resetowac kompa, to resetuje router. Wymienialem kable od lana, kabel telefoniczny ktorym podlaczony jest router i ni huja. A problem sie jeszcze bardziej nasilil po przeprowadzce. A do tpsy tyle razy dzwonilem ze to skandal. Zmieniali mi jakies porty u siebie skrzynce, byli nawet technicy u mnie w chacie zeby sprawdzic czy dobrze router ustawilem ( nie wiem co w tym trudnego jest) Sprawdzali iles tam razy czy linia nie jest uszkodzona i nic.
Albo zadzwoń do neo, albo sprawdź czy kabel nigdzie nie jest pozaginany.
Z doświadczenia wiem, że nawiązywanie kontaktu z neo jest zgoła bezcelowe ;-).
Odnośnie kabla: jest to całkiem możliwe. Kable mi się ciągną po całym- piętrowym de facto. Mam kilka komputerów, a gdy załatwiałem sobie internet, taniej było zainwestować w kilka routerów i kilkadziesiąt metrów kabli niż w odbiorniki wifi, które do dziś lubią szwankować i przerywać.
Mam dokladnie to samo. Do dzis nie znalazlem rozwiazania tego problemu. Tylko ze ja zamiast resetowac kompa, to resetuje router. Wymienialem kable od lana, kabel telefoniczny ktorym podlaczony jest router i ni huja. A problem sie jeszcze bardziej nasilil po przeprowadzce. A do tpsy tyle razy dzwonilem ze to skandal. Zmieniali mi jakies porty u siebie skrzynce, byli nawet technicy u mnie w chacie zeby sprawdzic czy dobrze router ustawilem ( nie wiem co w tym trudnego jest) Sprawdzali iles tam razy czy linia nie jest uszkodzona i nic.
Szczerze mówiąc, dla mnie to nie jest aż tak poważny problem. Od mojego ostatniego posta w tym temacie (sprzed 2 dni) internet "zawiesił się" tylko raz. Następnym razem spróbuję z resetowaniem routera (albo raczej routerów, mam 2 przy sobie).
Ja mam mały problem z kompem.
Mam notebooka compala pod gry (GForce 9600gt 512 mp 4gb ramu (3,6 bo tyle xpek czyta proc 2,4Ghz). Mam go już 3 lata i wszystko było okey, teraz jednak (od kilku miesięcy) karta graficzna zagrzewa się w zawrotnym tempie i przy 105~ stopniach (czytnik everesta) komputer po prostu wyłącza się. Dzieje się tak jak tylko włączę jakąś bardziej wymagającą grę typu Mass Effect, World of Conflict itp. Ostatnio nawet proc graficzny osiągnął max temperaturę jak miałem odpalone dwie tibie (klient pall na skillu i tibia cam, filmik oglądałem). Wcześniej wszystko była w najlepszym porządku mogłem odpalać wszystko bez żadnego zmartwienia. I nie mam pojęcia co wywołuje takiego tempa.
Sam uważam że albo to wina kaloryfera obok biurka (szczerze wątpie, latem miałem w chacie temperatury gorsze niż teraz i wszystko było Si), może zapchał się od kurzu otwory, którymi wydala się ciepło (bardziej prawdopodobne, ale jeszcze nie sprawdzałem)
Co myślicie?
Sprawdź czy się nie zakurzył mocno. Od tego wiele zależy.
Lord Dreathan
01-02-2010, 02:32
Tez obstawiam ze kurz zapchal Ci lapka;P
Pacz_knight
04-02-2010, 19:07
Mam taki maly problem...
Otoz uzywam dwoch przegladarek - najnowsza Mozille FF i IE 8.
Problem w tym ze gdy wchodze po przez FF na DeviantArta w folder ze zdieciami (moj lub innego uzytkownika), obrazki sie nie wyswietlaja.
Zas gdy wykonuje ta sama czynnos w IE, wszystko jes w porzadku.
Moze mi ktos powiedziec co jest grane, ze nie moge normalnie przegladac folderow na Deviancie, uzywajac Mozilli? ;<
Masz jakieś dodatki do ff?
Spróbuj narzędzia > opcje > treść > pobieraj obrazki automatycznie.
Pacz_knight
04-02-2010, 19:38
@up
Dodatki? Raczej nie, ale aktualizuje regularnie FF.
A ta opcje o ktorej mowisz, mam zaznaczona od poczatku uzywania FF.
Przeinstaluj przeglądarkę kasując wszystkie pliki użytkownika (gdzieś na forum mozilli jest jak to zrobić :P)
Witam..
Mam głupi problem więc go wam streszcze... bo już nie wiem co robić!
GG mi nie działa!!! noo wczoraj śmigało a dziś poprostu klikając na ikone gg na pulpicie nic się nie dzieje (gg 77) odinstalowałem i zainstalowałem znowu i nic.. tak samo wiec mowie moze te gg szlak trafil zainstalowalem najnowsze i ten sam problem!
Macie loga hijackit...
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 19:26:39, on 2010-02-15
Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16981)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs*****
C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv*****
C:\WINDOWS\system32\wscntfy*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\WINDOWS\RTHDCPL*****
D:\Office!\Office12\GrooveMonitor*****
C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper*****
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched*****
C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
C:\WINDOWS\system32\igfxpers*****
C:\WINDOWS\system32\igfxsrvc*****
C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
D:\WAPSTE~1\AQQ*****
C:\Program Files\iPod\bin\iPodService*****
C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM*****
C:\Program Files\Last.fm\LastFM*****
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\AAWService*****
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\AAWTray*****
C:\Program Files\Opera\opera*****
D:\Winamp\winamp*****
D:\Hijackthis\HijackThis*****
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.ask.com?o=14978&l=dis
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - D:\Office!\Office12\GRA8E1~1.DLL
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL*****
O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "D:\Office!\Office12\GrooveMonitor*****"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\QTTask*****" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [IgfxTray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray*****
O4 - HKLM\..\Run: [HotKeysCmds] C:\WINDOWS\system32\hkcmd*****
O4 - HKLM\..\Run: [Persistence] C:\WINDOWS\system32\igfxpers*****
O4 - HKCU\..\Run: [Odkurzacz-MCD] D:\Odkurzacz\odk_mcd*****
O4 - HKCU\..\Run: [Skype] "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype*****" /nosplash /minimized
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] D:\WAPSTE~1\AQQ*****
O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg***** /tray
O4 - HKCU\..\RunOnce: [FlashPlayerUpdate] C:\Program Files\Opera\program\plugins\NPSWF32_FlashUtil***** -p
O8 - Extra context menu item: E&ksportuj do programu Microsoft Excel - res://D:\Office!\Office12\EXCEL*****/3000
O9 - Extra button: Wyślij do programu OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - D:\Office!\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Wyślij &do programu OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - D:\Office!\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - D:\Office!\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag***** (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag***** (file missing)
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O11 - Options group: [INTERNATIONAL] International*
O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - D:\Office!\Office12\GR99D3~1.DLL
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O18 - Filter hijack: text/xml - {807563E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\MICROS~1\OFFICE12\MSOXMLMF.DL L
O20 - Winlogon Notify: dimsntfy - %SystemRoot%\System32\dimsntfy.dll (file missing)
O20 - Winlogon Notify: igfxcui - C:\WINDOWS\SYSTEM32\igfxdev.dll
O21 - SSODL: WPDShServiceObj - {AAA288BA-9A4C-45B0-95D7-94D524869DB5} - C:\WINDOWS\system32\WPDShServiceObj.dll
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc*****
O23 - Service: Usługa iPod (iPod Service) - Apple Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService*****
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Unknown owner - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs*****" -service -config "C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\jqs.conf (file missing)
O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\AAWService*****
O23 - Service: Remote Packet Capture Protocol v.0 (experimental) (rpcapd) - Unknown owner - %ProgramFiles%\WinPcap\rpcapd*****" -d -f "%ProgramFiles%\WinPcap\rpcapd.ini (file missing)
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\Common Files\PCSuite\Services\ServiceLayer*****
O23 - Service: XAudioService - Conexant Systems, Inc. - C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\xaudio*****
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.