Pokaż pełną wersje : Wyrównanie profesji
rutek322
08-06-2007, 18:27
Hehe może do 666 lvla chodzić z tempest rodem na dragi 8o 8o
Ale naprawde, powinni im zrobić coś ofensywnego mocnego.
Jak widać w pierwszym poście powstaną nowe różdżki i szanse będą wyrównane.
:o ludzi czy wszystko okej ? przez tego upka na głowę dostaliście ...
Oto wypowiedź Funtela:
Tym cipom to kurwa jaja odpierdolic to malo -.-
Niech kurwa nie ruszaja sorca kutafony spierdolone. Dowiedzialem sie od pewnego tutora ze tzw ,, maly bonusik do lvla '' To bedzie cos takiego ze jezeli wbijemy 4 lvl magiem or druidem to dostaniemy o 4 hity wiecej z visa a nie odrazu gdy po jdenym lvl i 1 strzal z visa wiecej.
Oj widać że czujesz się zagrożony.
Że twoje profesja zostanie (być może poważnie udupiona) ale knightci i palki będą teraz mogli grac tak jak profesje magiczne i nie będzie takie podziału w sile profesje teraz będą bardziej równe sobie siłą na tych samych poziomach.
Gdy udupili knighta i palka to ty se spokojnie mogłeś grać bo to nie twoją profesje udupili.
Waampirek
08-06-2007, 18:30
Gdzie sobie zaprzeczam ?
Najpierw mowisz ze jests inteligentny (a nie ejstes)
a potem ze UHy moze podrozeja. Niby dlaczego? lol nielogiczne
nie za bardzo rozumiem sensu twego postu, metaforyki rowniez (wiem, wiem te moje niższe iq) znalesc nie potrafie mimo ze z filozofii jestem bardzo dobry ale odpowiem jak mogę:
Exura Gran - nie bedzie slabsza, learn to read ;)
Muuuufffisz sze sork czy druid nie zabije pallka/knighta? uch. Gratuluje żółwiego refleksu oraz malpiej precyzji.
żalll to ja nie umiem czytac na to wychodzi chociaz albo ty w newsie pisalo ze czary beda slabsze czyz nie tak??? a jezeli nie rozumiesz postow to czytaj bajeczki ;]]. :baby:
Ale super ! 8o
Wreszcie dają coś Pallkowi ! Hehe W sierpniu się zacznie zabawa :D
Kurwa Jak Chcecie Nowych Czarow Dla Pala I Kiny To Na Armia Podkarpacki Ots Spiepszac Tam Moze Znajdziecie Cos Dla Siebie A Nie Zwalacie CaŁa Gre...x(
Rumcajsek
08-06-2007, 18:33
Funtel to troll... Nie pokazuj chłopcze jak to ładnie umiesz przeklinać. Każdy to potrafi. Naucz się grać trudniejszymi postaciami a nie idziesz n00bsko na łatwiznę (zapewne zacząłeś grać dopiero po wprowadzeniu wandów). Prawdziwy sorc nie patrzy na to czy ma łatwo na początek tylko gra bo lubi.
Nedomanus
08-06-2007, 18:33
Ale super ! 8o
Wreszcie dają coś Pallkowi ! Hehe W sierpniu się zacznie zabawa :D
a mi sie skonczy huj pocisne 100 do tego czasu i koniec gry :P
EdwardMatiz
08-06-2007, 18:34
Czy dobrze kumam że np. będę mógł walić z k axa np. na 20lvlu?
teraz knightci beda bardziej magiczni od magów
podwyzsza im jeszcze hity do tego stopnia ze na 150lvlu beda walic za 300
a sorca ze na 150lvlu beda bic za 180 z visa.
knight ma 3x wiecej hp i jeszcze mu dac wieksze dmg no poprostu trzeba być idiotą. X(
TO nie jest wyrównanie profesji, to udupienie magów i zrobienie silniejszych od nich knightow i palli.
Może prościej bedzie usunąć magów bo jesli bedzie tak dalej to magów zrownaja do postaci na rooku.
Dajmy jeszcze knightom exori vis/mort/flam a pallom UE
rutek322
08-06-2007, 18:34
Ten temat pokazuje nam jak wielkie emocje wykazuje tibia na młodych ludziach...
:D:D uważam że powinien to zobaczyć jakiś specjalista :p
ciekawe co by pisali jak by była wiadomość ze wyłączają tibie na 2 miesiące z powodu restartu pacców xD http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=132712
Bo sam grasz Ms'em o ile sie nie myle tak masz podpisane pod avantarem wiec nie wiem z czego sie cieszysz. Nie bije 10 lvli na tombie -.- jak juz to 1 lvl na tydzien na dragach. Matko ta tibia to ots sie robi dajcie tibie 7.6 :)
Cieszę sie z tego, że teraz gra wszystkimi profesjami będzie równiejsza, bo nigdy nie będzie równa, zawsze ktoś będzie bił lvl szybciej. Poza tym gram okazyjnie, jak już wcześniej wspomniałem, jestem za tym żeby gra wszystkimi profesjami była mniej więcej równa a nie żeby sorcecm grało się lepiej niż kiną.
Zreszta zobaczymy jak to bedzie :DDD ale musi byc fajnie bo przeciez bedzie wyrownanie profesji ekhmemm.... ;)
Bardzooo Dobrzeee;)
Powini porozkładać te bronie ne różne lvle :) tak żeby była jakas motywacja :P
Ja sie wogóle zastanawiam.... Praktycznie od zawsze profesje charakteryzowały się tym, że knightem/palkiem łatwo się expiło ale za to miał słabsze pvp za to profesjami magicznymi trodno się expiło ale miały i jak narazie mają wyjebane pvp. Ja nie amm nic przeciwko ulepszaniu profesji ale po kiego chuja je pogarszać?!X( No kurwa mać. Wybrałem profesję z dobrym pvp i che je takie utrzymać. Jak komuś przeszkadza ze społeczność magów za szybko expi to dla mnie mogą wany usunać. Z samym visem se poradze. Ale po co sie uczepiać czarów i run?? I tak wystarczająco trudno je dostac ze względu an ich cenę a im sie zachciało jescze je osłabiać.
ŻENADA ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
to ja koncze z tibia -.- na huj mi teraz ms... -.-
Po to, żebyś sobie nim pograł. Chyba że wybrałeś ms nie dla tego, że jest fajną magiczną profesją a dlatego że nim, aktualnie, gra się najłatwiej.
Rumcajsek
08-06-2007, 18:37
Kurwa Jak Chcecie Nowych Czarow Dla Pala I Kiny To Na Armia Podkarpacki Ots Spiepszac Tam Moze Znajdziecie Cos Dla Siebie A Nie Zwalacie CaŁa Gre...x(
Mamy to czytać w sposób: Nie Zwalajcie Gry - Nie róbcie czegoś takiego że sorc może się czuć zagrożony przez knighta
"o nie to jest siara rze zabil mnie knajt ale pszeciesz sorc musi zafsze byc lepszy!!!!!!!!!!!!!!"
Boshe ludzie żal!!
Wyrównanie to jest coś czego ta gra potrzebowała! Nie dość już sorce dostaliście? Bicie ludzi z run na hotkeyach, wandy, itp.?? Uspokójcie się do jasnej cholery!!
Morgaroth
08-06-2007, 18:38
Taaak! Taaaak! Bosko! Wreszcie sorc nie ubije knighta o 10 lvli od niego większego. Tibia wreszcie nabrała prawdziwej fantastyki ;)
No, bardzo mi się ten pomysł podoba. Bardzo, bardzo mi sie podoba.
Trzeba zacząć oszczędzać na chipsach i cukierkach i na PACC'a zbierać <lol>.
Pewne było to, że duża liczba sorcerer'ów (nie powiem druidów bo im się naprawdę coś nowego należy) będzie "lekko" zdenerwowana z tego powodu, (wkurza mnie to jak 25 sorcerer z sd goni 30 knighta, a knight nie może nic zrobić, tylko uciekać). Dobrze, że w końcu wyrównają (?) profesje.
Cieszę sie z tego, że teraz gra wszystkimi profesjami będzie równiejsza, bo nigdy nie będzie równa, zawsze ktoś będzie bił lvl szybciej. Poza tym gram okazyjnie, jak już wcześniej wspomniałem, jestem za tym żeby gra wszystkimi profesjami była mniej więcej równa a nie żeby sorcecm grało się lepiej niż kiną.
dobra ale tak zeby teraz sorc i drut nie byly zdupczone
kina i palkiem gra sie dobrze pod 7.6 i dalej chociasz wolal bym tibie 7.5 z ta grafika co teraz ;p bardziej podobał mi sie system runek i czarow zalezących od mlvl a nie lvl
Rumcajsek
08-06-2007, 18:39
Jak komuś przeszkadza ze społeczność magów za szybko expi to dla mnie mogą wany usunać. Z samym visem se poradze.
To by już było totalne udupienie FACCów
Mamy to czytać w sposób: Nie Zwalajcie Gry - Nie róbcie czegoś takiego że sorc może się czuć zagrożony przez knighta
"o nie to jest siara rze zabil mnie knajt ale pszeciesz sorc musi zafsze byc lepszy!!!!!!!!!!!!!!"
Boshe ludzie żal!!
Wyrównanie to jest coś czego ta gra potrzebowała! Nie dość już sorce dostaliście? Bicie ludzi z run na hotkeyach, wandy, itp.?? Uspokójcie się do jasnej cholery!!
nei mowie zeby nie poprawili reszty profesji
szczerze to sorki mi zwisaja bo gram palem i drutem ale bedzie siara jak smniejsza siłe magi z runek
Duch Niespokojny
08-06-2007, 18:42
Czy dobrze kumam że np. będę mógł walić z k axa np. na 20lvlu?
Będziesz mógł walić i na 6, ale będziesz zadawał mniejsze straty niżby to normalnie wynikało z ataku broni i skilli.
Fejkowiec
Ciekaw jestem, w którym Updacie czary Utevo Lux i Exura zostaną wprowadzone jedynie na posiadaczy PACCa <3
Ogolnie, to mi sie to wszystko miesza ...
- 100 lvl knight z powiedzmy 8 mlvlem bedzie bil z GFB/Explo jak 8 lvl sorc z 8 mlvl?
- Kazdy lvl knight bedzie mogl uzywac np. SCA, ale jesli nie ma wystarczajacego lvla to DMG bedzie zredykowane?
- Knight bedzie walil wiecej z melee? Nie wiem o co chodzi z tym, ze niektorzy pisza, ze knight bedzie walil jak sorcerer... O.o
Przeczytalem pierwsze 10 stron tematu, ale dalej nie nadazam : O!
W tibii jestem retired, nie wiem czy powracac do knighta [60 lvl]. : x
Rumcajsek
DOKLADNIE JESTM Z TOBA :*:* po huja pogarszac niech go nie ruszaja i juz
Funfel ty już się na ten temat zamknij. Wylałeś swoje gorzkie żale więc się uspokój. Żal ci dupę ściska bo już nie będziesz taki cwaniak do knightów i pallów?
dobra ale tak zeby teraz sorc i drut nie byly zdupczone
A są?? Chyba nie. Poza tym, według mnie, siła sorków/drutów aż tak bardzo nie spadnie. Więc nie ma co narzekać. Wszystko sie okaże po up'ie.
Shor'tugal
08-06-2007, 18:45
Użytkowników czytających ten temat: 256 (zarejestrowanych: 75, gości: 181)
:D:D
@UPDATE
W update pisze, ze równiez pall i knight beda slabiej uderzac z run... Ciekawe jak bedzie wyglądała sytuacja z uhaniem sie knighta... (Nawet teraz za malo sie leczy...).
Mam sorca i lowlvla knight ale z wypasnymi skillami, więc jestem otwary na ten update :cup::cup:
Quezacoatl
08-06-2007, 18:46
Jak zwykle duże zainteresowanie... (Użytkowników czytających ten temat: 256 (zarejestrowanych: 74, gości: 182))
Ale czemu się dziwić, zapowiadane zmiany będą dość radykalne dla tibii (bo na wielu OTSach są już od dawien dawna...) stąd ilość graczy powracających do gry może nagle skoczyć. A co za tym idzie czekam na ich pomysł rozwiązania przeludnienia na serwerach...
BTW
Pewnie się okaże, że wszelkie te nowe czary dla knightów i pallów będą tylko dla PACC, a skończy się tym, że nie będzie się już dało normalnie grać na FACCu... No ale mniejsza, mnie już to na szczęście od dawna powiewa.
gram w tibie od koncowki 7.5 wiec moze mi powiecie co wczesniej sprawilo ze palki byly takie dobre??
ja wolal bym miec tamten system run i nie miec zadnych wadndow...
Rumcajsek
08-06-2007, 18:47
Funfel: Ja nie ty. I znowu pokazujesz że grasz tylko tym co jest najłatwiejsze. Jakbyś nie byl sorry ale n00bkiem to byś grał dalej sorcem.
Moim zdaniem jest nieuczciwe, że Cip Soft najpierw daje magom ułatwienia, a teraz zabiera im część tego, co dali:) Przecież jeżeli moc czaru ma zależeć tylko od mlvla, to mag dużo straci... I po co wtedy różdżki i inne bajery?
Tibia jest dziwną grą, w której zasady zmienia się w trakcie rozgrywki i mam co do tego mieszane uczucia. Zresztą już dawno w nią nie grałem, ale i tak jako nie gracz jestem niezadowolony z obrotu sprawy:p Chociażby dlatego, że lubię magów:p
Linkater
08-06-2007, 18:49
Czy ktod zna date wlaczenia test servera?
@Rumcajsek
To jak druidzi będą mieli ofensywe to sorce sio?
Emcess.
Nie chodzi o to tylko że druid nie bedzie mial zadnego fajnego czaru ofensywnego oprocz vis a paladyn ma exori con co jest juz z dystansu.Jest to jakby atak magiczny chociaż zależy od broni i skilli więc wiesz.Ja bym sie ucieszył gdyby dali mu jakis czar w stylu exevoflam hur ale np z enerigii i troche mocniejszy i to by starczyło.
:D:D
@UPDATE
W update pisze, ze równiez pall i knight beda slabiej uderzac z run... Ciekawe jak bedzie wyglądała sytuacja z uhaniem sie knighta... (Nawet teraz za malo sie leczy...).
Uh'em się nie uderza, tak jak SD tylko się leczy. Więc moim skromnym zdaniem, ilość hp którą daje UH sie nie zmieni.
Hmm ciekawe czy bede mogl uzywac normalnie avangera na 70lvl~~~
Teraz knighci do pgowania moze nie bede potrzebowali miec staminy ponizej 30 8o:evul:
Pozdrawiam
Rumcajsek
08-06-2007, 18:50
gram w tibie od koncowki 7.5 wiec moze mi powiecie co wczesniej sprawilo ze palki byly takie dobre??
ja wolal bym miec tamten system run i nie miec zadnych wadndow...
1. Skille były szybsze.
2. Speary nie znikały
3. Nie było skill-blocka
4. Wiele osób zostawiało postać na bocie do zbierania spearów...
Ja też wolałem tamten system. Tanio było i fajnie się grało
Waampirek
08-06-2007, 18:52
Funfel wez sie naprawde nie odzywal nie chcemy znac co gdzie ile za ile sprzedajesz i jakiego chara zrobisz do nastepnego uptade... zal
swoim 100 msem bede bil po 100 z visa ? :p
znow bedzie tak jak jest teraz, kazdy zrobi kine albo palla, bo sorc bedzie smierdzial :(
Duch Niespokojny
08-06-2007, 18:52
w sumie teraz gowno mnei to obchodzi czy sorca zdupia. Ale KNIGHTA ZNOW UDUPIA JESZCZE BARDZIEJ Taki 80 ek uha sie po 400-550 hp jakos tak to co ma sie uhac kurwa po 200 hp -.- ? jak maja zmniejszyc moc run -.-
Przeczytaj news uważnie jeszcze raz.
EdwardMatiz
08-06-2007, 18:53
I może knight bęndzie robił uhy i sprzedawał je drutowi? :p
Uptade bez sensu za dużo tego
Mogli dodać Svagrond i inne tereny, czary i to all a nie udupiać sorców i drutów
Ja jestem knightem ale trochę bez sensu bo full sorców odejdzie z gry przez to, już se wyobrażam Mateusza Dragona Wielkiego co po 500 z sd wali :confused:
Nedomanus
08-06-2007, 18:54
Po to, żebyś sobie nim pograł. Chyba że wybrałeś ms nie dla tego, że jest fajną magiczną profesją a dlatego że nim, aktualnie, gra się najłatwiej.
wybralem dlatego ze wczesniej gralem kinem i druidem i przyszla pora na msa :P
a czy tak latwo? nie wiem - malo hp - chwila nieuwagi i lezysz, wieczne waste albo woooooolny exp i jako taki zarobek
Waampirek
Ciekawe jak etraz bedzie sie obliczalo sile zcarow...
Kalkulatory inne smieci: do koosza!
Vanhelsen
W imię równości udupimy magów!!! Jeee!!! E.. gram magiem?! >.<
Ok, na razie nie narzekam, czyli jest dobrze :P zobaczymy jak to będzie wyglądać w praniu...
dziex rumcajs ;P
to mam pomysł zrobie se otsa pod 7.5 na podobie rl tibi i bedzie odlot xD
<chyba nie wypali> ;(
Sprzedałem postać w środę - ponad 70 knight. Nudziła mnie, nie chciało mi się grać, czekałem na upa poprawiającego gre knightem. Widzę posta w czwartek, NA KTOREGO CZEKALEM ROK KU*** MAĆ !. Serdeczne negatywne pozdrowienia dla Cipsoftu. Mam nadzieję, że ich firma upadnie.
Dzieci macie problemy z czytaniem? Leczenie sie NIE zmieni u nikogo.
Cry more.
wiecie co? MAgów mozecie udupiac ile chcecie tylko mi druta w spokoju zostawcie xD
mam pytanie kiedy dokładnie wchodzi update?? zna ktos date?
Każdemu nie pasuje coś innego...
Moim skromnym zdaniem... może inaczej ;p
Poprostu ulepszajcie co tam chcecie ale NIE POGARSZAJCIE bo to boli.
;)
rutek322
08-06-2007, 18:57
Sprzedałem postać w środę - ponad 70 knight. Nudziła mnie, nie chciało mi się grać, czekałem na upa poprawiającego gre knightem. Widzę posta w czwartek, NA KTOREGO CZEKALEM ROK KU*** MAĆ !. Serdeczne negatywne pozdrowienia dla Cipsoftu. Mam nadzieję, że ich firma upadnie.
hahahahahhahahahhaha xD
:p:p:p:p:p
Użytkowników czytających ten temat: 234 (zarejestrowanych: 80, gości: 154)
jedno jest pewne, dużo się zmieni, na lepsze czy gorsze, nie wiem...
jak ktoś już (kilka razy) zauważył, te bronie nie pasują do pozostałych, są zbyt 'wykozaczone' ...
Waampirek
08-06-2007, 18:58
Wiecie co wam powiem? nie bede sie juz chyba wypowiadal, to nieczego nie zmieni, a tylko se cisnienie podwyzszacie... cipy spierdza i tyle, zalezy im tylk0o an kasie, nie na graczach. X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
nie czytaj co pisze i juz i nie mow NIE CHCEMY bo moze ktos chce
Ja też nie chce. Nie chcemy-l.mn czyli przynajmniej 2 os. ;]
Więc nie chcemy.
W sumie nie chodzi o to, że ktoś nie chce Cie słuchać tylko o to żebyś się inteligentniej wypowiadał a nie pisał jakieś bzdety.
ale jak nikt na magach/drutach nikt nie bendzie gral to jak ceny run pojda w gore
, ale poco oni mieszaja w magach i drutach niech ich zostawia X(
o i mi to sie podoba.
udupienie najta palka oraz magow z niskimi skilami.
Teraz zeby cos osiagnac trzeba bedzie potrenowac a nie na 15 lv sova sca w lape i jedziemy lub 200 k w depo lub wiecej manasy w bp i visujemy do upadlego
jesli bedzie tak kolorowo jak pisza to zaczynam grac
pozdro
rutek322
08-06-2007, 19:00
jedno jest pewne, dużo się zmieni, na lepsze czy gorsze, nie wiem...
jak ktoś już (kilka razy) zauważył, te bronie nie pasują do pozostałych, są zbyt 'wykozaczone' ...
według mnie to cecha ;) i tak ładniej wyglądaj chyba ze ktoś woli w kolorze tęczy typu battle axe
Rumcajsek
08-06-2007, 19:00
A propos odbierania sorcom
Milczeliście gdy co update odbierali szybkie skillowanie kinom.
Teraz wrzeszczycie jak wam coś odbiorą...
Wypowiadajcie sie jak już będzie po update bo jeszcze nic niewidzieliśćie a nazekacie może to i strasznie wygląda dla was (sorc, drut) ale zobaczymy jak to będzie w praktyce
P.S.
Ciekawe ile z tego będzie dla FAcc hehehe
Duch Niespokojny
08-06-2007, 19:01
Dzięki za informację, naprawdę ciężko to znaleźć na dole strony...
rutek322
o i mi to sie podoba.
udupienie najta palka oraz magow z niskimi skilami.
Teraz zeby cos osiagnac trzeba bedzie potrenowac a nie na 15 lv sova sca w lape i jedziemy lub 200 k w depo lub wiecej manasy w bp i visujemy do upadlego
jesli bedzie tak kolorowo jak pisza to zaczynam grac
pozdro
szkoda że graczy nie da sie zmienić
Kozi_leus
Yy ciekawe jak teraz wojny beda wygladac . taki 150 + sorc walacy 250 z sd ? Yyyy a knajt to chyba niesmiertelny bedzie bez kitu -.-'
Milten Magician
08-06-2007, 19:02
Jedyny update który zapowiada się tak, że nic za bardzo nie spierdolą. I tak ma być xD.
EdwardMatiz
08-06-2007, 19:02
Mogli by ulepszyć knighta i palla. A nie że w poprzednim uptade ulepszyli sorca i druta . Full typów zrobiło sorców i drutów powbijali super lvl a tu sorc na 100 jak knight 50 podbiegnie to padnie od razu.
Polepszyli knighta i palla ALE co to za zbalansowanie jak teraz sorc i drut będą słabsi
rutek322
08-06-2007, 19:03
Dzięki za informację, naprawdę ciężko to znaleźć na dole strony...
Jak w wypracowaniu piszesz że Mickiewicz był pisarzem to to znaczy że tez tego nie wiesz ? ..ironia :D
Waampirek
08-06-2007, 19:03
Jedyny update który zapowiada się tak, że nic za bardzo nie spierdolą. I tak ma być xD.
Pomyliles gry? xD
@2x up
popieram ja nie wiem co kine ubije na wojnie
beda niezniszczalni...
Nie prościej było zwiększyć odpowiednio wpływ skilla na wysokość zadawanych obrażeń? Ewentualnie dodać jeszcze do tego wpływ levela. Magów zostawiliby w spokoju i każdy byłby zadowolony. Ten pomysł z 89343 broniami mi się wcale nie podoba... To samo z levelem broni. Uważam, że jeżeli kogoś stać było na kupno danej broni, to powinien móc jej używać.
No ale zobaczymy jak to będzie w praktyce ;)
Tobie się podoba bo skończyłeś grę sorkiem i zacząłeś palem, którego polepszają.
Jestem pewny tego, że jeśli nadal grał byś sorkiem to byś mówił "Jeb** update zapowiada się tak ze wszystko bardzo spierdolą. UP sux ;/"
Waampirek
08-06-2007, 19:05
D.O.K.Ł.A.D.N.I.E
A po ile ma kurwa bic? po 7000? 250 x 4 (mala liczba sorcow mimo wszystko) masz 1000. 2,3 comba i nie ma najta.
rutek322
08-06-2007, 19:06
@2x up
popieram ja nie wiem co kine ubije na wojnie
beda niezniszczalni...
zobaczymy w praktyce, zresztą w wojnach najczęściej paru atakuje 1 ;)
A propos odbierania sorcom
Milczeliście gdy co update odbierali szybkie skillowanie kinom.
Teraz wrzeszczycie jak wam coś odbiorą...
Milczeliśmy bo miało to zapobiec botowaniu i ustawainiu postaci na skilowanie afk na jakims zadupiu na byle gownie. Czy osłabienie run i czarów zapobiega botowaniu? NIE! Jedyne co zmienia to pogarsza może nie tyle zdolności do expienia ale pvp sorcom. Od wieków wiadomo bylo ze mag jest najlepszy do pvp a osłabienie tego co mka na celu.. W końcu dojdzie do tego: "x: Jakiego chara se zrobisz? y:Nie wiem, dopiero zaczynam. x:Zrob obojętnie co i tak wszystkim sie gra tak samo" Mnie by taka gra bardzo wciągneła..... X(
Pacz_mag
08-06-2007, 19:06
Ja nie moge!
Super grafika tych nowych broni! Ciekawe jakie beda w zastosowaniu. Juz zaczynam robic knighta! Naszczescie nie bedzie trzeba tyle skillowac. Teraz dupnia jak wale na skillach 43/40 a co bedzie po up'date? Bede walil 2 razy wiecej! No i oczywiscie zeby zdobyc ta bron cza bedzie pewnie miec pacc'a. ;)
I jak teraz bedzie sie grac magami? Nie będzie się dać!! Mam 64lvl i ledwo wyrabiam z kasa bo mi sie zazwyczaj nie zwraca za mf, a kolega najtem na 60 bez pacc w tydzien 100k potrafi zarobic..
Teraz gra magami(szczegolnie druidem) nie będzie miała sensu.. Kinia bedzie nie do ubicia takimi slabymi sd..
zobaczymy w praktyce, zresztą w wojnach najczęściej paru atakuje 1 ;)
to tez prawda ;p
Teraz jak mniemam pale juz niebendą szukane na desert questa bo się ich naroji i teraz bendzie kryzys magów i druidów:( POWINI DAĆ COŚ SORCOM I DRUIDOM NA REKOMPENSTATEX(
rutek322
08-06-2007, 19:08
w sumie racje nie dosc ze knight ma od cholery hp a sorc ma utamke knight i tak jest potezny na 100 kina podbiegnie 6 50 msow i co ? gowno mu zrobia a jak podbiegnie do 100 ms'a 6 50 ms'ow to zjada mu szybciej utamo niz zauwazy :S
a knight to co uhac sie będzie na raz ?
nie wiem czy wy źle przeczytaliscie ale moc magi knightow będzie zmniejszona na każdym rodzaju kamienia
nie no pojebanie z pomieszaniem...
na plus to nowe bronie i sila burstow zalezna od dista
no ale z tym to dojebali...
...postacie, które walczą przy użyciu broni odczują głównie przyrost obrażeń, gdy ich umiejętność walki wzrośnie...
...ataki wykonywane przy pomocy run przez rycerzy i paladynów będą znacznie słabsze niż przedtem...
wychodzi na to ze zamiast amunicji to bedziemy nosic wiecej manasow i run...(co 30 min zlazenie z respa po belty, szczaly?) ,a o wyczysczeniu respa z gfb to juz bedzie mozna calkowicie zapomniecX(
Waampirek
08-06-2007, 19:08
Niezle tempo 34 strona xD
Niedozwolony
08-06-2007, 19:09
Czytając to troche mnie zawiodły te Uhy u najta. Nic nie pisali ze to wszystko jest dla pacc więc może... ale i tak bedzie wiecej broni więc gitez!!
Widziałem pare pomyśłow z naszej stronki chyba ze 2
@ktoś tam pare x up:
podejrzewam że hlvl kine będą mogli ubić palkowie zmasowanym atakiem tych włóczni
wogóle to nie ma się co łudzić, 95% nowych czarów, umiejętności i cholera wie czego będzie dla pacca, co jest zresztą zrozumiałe, ale chyba nareszcie nadchodzi jakiś update "na lepsze", szkoda tylko że dla tych co będą płacić :] pewnie teraz skończy się pkowanie w stylu "2x40lvl magowie lecą do kopalni i kładą 50 kine" bo kina będzie im mógł ssać mane itp xD
zapowiada się dosyć ciekawie, mam nadzieje że niedługo update, wtedy wrócę do tibii na tydzień, może dwa, jednak imho to i te zmiany to i tak za mało żeby gra stała się ciekawa, tibia była, jest i będzie nudna!!!
Kozi_leus
08-06-2007, 19:09
Niektórzy narzekali na wandy i rody , a tu widać mamy powtórke z rozrywki i to o wiele ulepszoną . Wychodzi na to , że każdy rodzaj club/axe/sword dostanie mniejj wiecej po 15. Wyjdzie wszystko w pralni :P
Udupianie drutów i sorców ^^- Znowu noobki zaczną grąć knightami i palkami ;p
Neak_Shine
08-06-2007, 19:10
Wypowiadajcie sie jak już będzie po update bo jeszcze nic niewidzieliśćie a nazekacie może to i strasznie wygląda dla was (sorc, drut) ale zobaczymy jak to będzie w praktyce
P.S.
Ciekawe ile z tego będzie dla FAcc hehehe
Dokładnie.. ..xD nastepny normany.. kurde no.. wszyscy sie czepiacie co to bedzie co to.. a jesli Cip'y zawsze były takie dobre... to teraz cos nowego tez wymysla ;) wiec... nie marudźcie tylko cierpliwie czekac na uptade.. ja gram sorcerem i knightem i palkiem i druidem... i tylko wnioskuje... ze kazdym mi sie gra wspaniale... bo nie chodzi o to jak Ci exp leci.. tylko o przyjemnosc z gry.. trza sie nauczyc czerpać :) a nie.. wpajac sobie do glowy "Musze miec. 60 lvl i zabijac wszystkich " a jesli juz chodzi dokladnie o topic.. to swietnie.. z tymi knightami.. a nie jak zawsze.. idzie jakis sorc debil 15 lvl z kumplami sorcami i sd combo.... na jakims 50 lvl knicik pare takich widzialem :// teraz.. sorcowie i druidzi.. cha byc tacy silni.. to niech skiluje mlvla jak knici i palkowie skille. i koniec. :D ktos mnie chce krytykowac prosze bardzo.. mnie to tyle obchodzi.. :D
Ghard Lage
Tym updatem to spieprzą tylko życie knightowi bo bez silnych uhów to długo nie pożyje no chyba, że uzależnią w ten sposób profesje:
Knight-tanker
Druid-healer (oby dali sio dla facc bo o siohera będzie ciężko)
Sorc/Pall-dmg-dealerzy
Aha i powinni wtedy dać dzielony exp na równo w party bo wtedy to druid niby po co miał siować?
Waampirek
Jestem ciekawy comba melle+czar ofensywny+explo czy inny syf
Dark Hubi
08-06-2007, 19:12
Ludzie wy wiecie co to jest RPG...? Nie grajcie tym co jest najlepsze tylko tym co wam się podoba i czym umiecie grać. Właściwie to po co zaczynaliście swoją zabawę w tibi? Żeby się popisać, że gracie najłatwiejszą profesją...? Żeby ponarzkać...? Od tego macie OTS'y.
Magowie i Kapłani (wolę urzywać takiej nazwy) zawsze są trudniejszymi profesjami, jednak przyjemność grania nimi znacznie większa.
Zresztą CIP SOFT w ostatnich zdaniach zapewnia nas, że cel zrównoważenia profesji nie został jeszcze osiągnięty.
EdwardMatiz
08-06-2007, 19:14
I może jeszcze sd od 5 mlvl żeby knight mógł walić??!? :confused:
Ludzie wy wiecie co to jest RPG...? Nie grajcie tym co jest najlepsze tylko tym co wam się podoba i czym umiecie grać. Właściwie to po co zaczynaliście swoją zabawę w tibi? Żeby się popisać, że gracie najłatwiejszą profesją...? Żeby ponarzkać...? Od tego macie OTS'y.
Magowie i Kapłani (wolę urzywać takiej nazwy) zawsze są trudniejszymi profesjami, jednak przyjemność grania nimi znacznie większa.
Zresztą CIP SOFT w ostatnich zdaniach zapewnia nas, że cel zrównoważenia profesji nie został jeszcze osiągnięty.
Racja. Tylko radość gry magiem nie tkwi w samej trudności zdobywania lvla, ale także w posiadanej mocy. Osłabiając ta profesję tracimy jakąś część tej radośći :(
AHHHHHHHHH........hociaz niepowinni zmiejszac sily magow jak zwienkszajom knightom i palom SUXXXXXX(
Neak_Shine
08-06-2007, 19:17
Aha i powinni wtedy dać dzielony exp na równo w party bo wtedy to druid niby po co miał siować?
to by bylo dopiero bez sensu...to taki 8 lvl zgadal sie z jakims hlvl ten sobie by poszedl na demonki... i w 3 godzi ten 8 ma 30 lvkl ?!? :// non sens
Pomocny Murzyn
08-06-2007, 19:18
Dzisiaj prezentujemy wam nasze plany na temat wyrównania profesji, który był z niecierpliwością oczekiwany przez wielu z was. Prosimy jednak zauważyć, że wszelkie zmiany dotyczyć będą jedynie ataków. Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących.
Aby zredukować ujmę w obrażeniach zadawanych przez postacie dzierżące broń, wszystkie ataki wręcz i dystansowe zostały generalnie wzmocnione. Ponadto, aby zapewnić bardziej zbalansowaną rozgrywkę dla wszystkich profesji, poziom postaci będzie odgrywał znacznie mniejszą rolę przy zadawaniu obrażeń przy pomocy czarów lub run. Zamiast tego, co kilka poziomów otrzymacie drobny bonus do obrażeń, nie ważne czy tych zadawanych przy pomocy broni, czy magicznych przedmiotów, a może czarów. W przypadku obrażeń magicznych, poziom magiczny (magic level) będzie teraz najważniejszym czynnikiem. Postacie, które walczą przy użyciu broni odczują głównie przyrost obrażeń, gdy ich umiejętność walki wzrośnie. Druidzi i magowie do 70-80 poziomu praktycznie nie odczują żadnych zmian w grze, jednakże obrażenia zadawane przez wysoko poziomowych magów zostaną zredukowane. Prosimy zrozumieć, iż było to koniecznie do wyrównania profesji.
Jako, że poziom odgrywał bardzo ważną rolę w obliczaniu obrażeń od magii, ataki wykonywane przy pomocy run przez rycerzy i paladynów będą znacznie słabsze niż przedtem. Aby zrekompensować utratę efektywnego używania run, otrzymają oni za to specjalne ataki, które pochłaniają manę. Jednakże, inaczej niż w przypadku run, obrażenie zadawane tymi atakami zależą od orężu i umiejętności władania nim. Groundshaker pozwala rycerzom zadawać obszarowe obrażenia, podczas gdy rzut trąby powietrznej (whirlwind throw) miota twoją broń ku przeciwnikowi zaznaczonemu na battle list na dystans, podobnie jak bumerang. Jako, że formuła magiczna uległa zmianie, obecne exori byłoby znacznie mniej przydatne dla rycerzy. Z tego powodu, nowy czar berserk będzie, jak wszystkie specjalne ataki, zależał od używanej broni i umiejętności walki i wymagać będzie stałej ilości many. Dodatkowo dodano czar "zażarty berserk" (fierce berserk).
Jak już wyjaśniliśmy, oręż i umiejętność władania nim będą teraz znacznie ważniejsze, a obrażenia zadawane w ten sposób będą wyższe. Z tego powodu, musieliśmy wprowadzić minimalny, wymagany poziom do użycia większości broni wręcz. Inaczej, nic nie mogłoby powstrzymać młodego rycerza, który dopiero co opuścił Rookgaard od pożyczenia najpotężniejszej broni, wytrenowania najlepszej umiejętności walki i zadawania wtedy obrażeń bardzo zbliżonych do tych rycerza na wysokim poziomie. Prosimy jednak zauważyć, że atak wykonany przy pomocy słabszych broni będzie skuteczniejszy niż ten wykonany wcześniej nawet przy użyciu lepszego oręża. Nadal będziecie mogli używać każdej broni, ale w przypadku, gdy nie spełnicie wymogu dotyczącego minimalnego poziomu potrzebnego do jej użycia, wasze obrażenia zostaną zredukowane. Aby zapewnić wam wystarczającą ilość oręża dla wszystkich poziomów, ta letnia aktualizacja wprowadzi ponad 60 kompletnie nowych broni. Jako że jedynie rycerze są wystarczająco silni i wytrenowani aby poradzić sobie z dwuręczną bronią, wszystkie inne profesje nie będą mogły ich już używać z wyjątkiem tych o kształcie kija i broni drzewcowej.
Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży. Tak jak w przypadku innego oręża, bełty i strzały również będą wymagały określonych poziomów. Z tego powodu dodaliśmy kilka nowych typów amunicji dla paladynów, które mogą być zarówno kupione w sklepie jak i stworzone przy pomocy nowych czarów. Ponadto, otrzymają oni nową umiejętność, pozwalającą przemienić ich zwykłe włócznie w tak zwane zaklęte włócznie (enchanted spears), które są znacznie potężniejsze. Inny nowy czar, eteryczna włócznia (the ethereal spear), przydaje się, gdy brakuje już amunicji, gdyż umożliwia on stworzenie włóczni przy pomocy siły woli, która zostania wystrzelona w przeciwnika zaznaczonego na battle list. Obrażenia wszystkich bełtów i strzał zależeć będą od umiejętności walki na dystans (distance fighting), wliczając w to wybuchające strzały (burst arrows).
Do opracowania tego konceptu wykorzystaliśmy niektóre z propozycji, które otrzymaliśmy od was. Oczywiście, wyrównywanie profesji nie jest jeszcze skończone. Jesteśmy tego świadomi, że potrzebne są dalsze zmiany, które zostaną wprowadzone w następnych aktualizacjach.
Tutaj znajduje się oficjalny temat (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1689110), gdzie możecie zgłaszać swoje głęboko przemyślane propozycje.
Czyżby to znaczyło, że druidzi już nie mogą używać war-hammerów??
Ja się zbytnio nie przejmuje tym updatem, przyjmę go takim jaki będzie...
Mag Eragon
08-06-2007, 19:18
Cholera..... a ja zacząłem robić Druida 15 lvl, na szczęście mam Paladyna, też 15 lvl i zastanawiam sie czy po tych zmianach nie zrobić se Knighta... :confused:
SkateElement
08-06-2007, 19:19
O k**wa :)
Użytkowników czytających ten temat: 221 (zarejestrowanych: 73, gości: 148)
Ja powiem tak, że zawsze jeśli ktoś gra magiczna postacia to będzie na nie i na odwrót. Nigdy się każdemu nie dogodzi. Powinniśmy się ciszyć, że coś się dzieje. Jeśli chodzi np o bajer z rzucaniem broni u knajta to jak dla mnie jest to normalne. Czy na filmach nigdy nie widzieliście żeby knajt rzucał mieczem albo tarczą? :P Jestem pod wrażeniem tych zmian, zarówno, że będą nowe bronie jak i nowe czary na knajta czego się chyba nikt nie spodziewał. CipSoft zaskakuje każdego. A co do magicznych postaci, nie macie co płakać, pomęczycie sie pół roku i znowu będzie update tak jak knajt i pallek musieli sie męczyć do tej pory.
Pozostaje tylko życzyć wszystkim oby letni update nie zatrzymał ich na całe dnie w domach.Wychodźcie na dwór, na browara (bezalkoholowego), spotykajcie sie ze znajomymi, zabierzcie dziewczyne na spacer. Niech życie nie przelatuje Wam między palcami.
EdwardMatiz
08-06-2007, 19:19
up@
Prawda
Dragon wielki dałbym jakiegoś swojego hara na 8lvl i by na demce pobiegł i 10h expił to ten 8 z 40 by miał O LOL
Olejarzysty
08-06-2007, 19:20
Jak czytam co mają zrobić z moim knightem to mnie w dołku sciska ;( przecie to straszne mam tylko 85lvl więc co może gsa mi pozwolą uzywać jak dobrze pójdzie a z avangerem którego kupiłem co mam zrobić?
Nie prościej było zwiększyć odpowiednio wpływ skilla na wysokość zadawanych obrażeń? Ewentualnie dodać jeszcze do tego wpływ levela. Magów zostawiliby w spokoju i każdy byłby zadowolony. Ten pomysł z 89343 broniami mi się wcale nie podoba... To samo z levelem broni. Uważam, że jeżeli kogoś stać było na kupno danej broni, to powinien móc jej używać.
No ale zobaczymy jak to będzie w praktyce ;)
Nie nie prosciej poniewaz gp to se na alegro mozesz kupic w jeden dzien a skila i lv nie kupisz. Tak wiec gra powinna byc ciekawsza i nie powinna przypominac wyscigu szczurow jak to jest teraz. Kazdy goni za lv aby byc lepszym od drugie, a teraz bedzie gonil za lv aby uzywac dana bron. Pmysl dobry ale mi tu smierdzi MU ONLINE.
Nie mówcie już że update to wielki chuj ....
Mi sie podoba.... W końcu gra musi stanowić jakąś trudność a nie kupujesz kase na allegro sorcem i lecisz na*******ać stwory.....
Przynajmniej trzeba będzie się wykazać.........
Waampirek
08-06-2007, 19:25
Brakuje tylko statystyk (strenght, dextercity, agility, chance, defence, vitality, mana)
<lol2>
Update sux, zawsze musza kogos udupić >.<
*Vjefroon*
08-06-2007, 19:28
Update sux, zawsze musza kogos udupić >.<
nikogo nie udupili, wyrównali.
Mag Eragon
Było by najlepiej gdyby magów i druidów zostawili w spokoju, a zrobili tak jak zamierzają z paladynem i rycerzem.:(
Johanes19
zarejestrowanych: 82, gości: 157
mi sie tam podoba ten up sorca/ druta nie udupiaja a pala i najta uleprzaja wiec nie ma co narzekac.
niektorzy maja racje ze tera tibia sie robi troche taka troche zjehana bo za pare up'ow dem pojdzie na hita ;/
:O zaczalem new stronke ^.-
Użytkowników czytających ten temat: 222 (zarejestrowanych: 83, gości: 139)
Użytkowników czytających ten temat: 204 (zarejestrowanych: 65, gości: 139)
xD
szkoda tylko ze tym Njusem rozdraznili tylko nasze gdybania bo w praktyce nie wyjasnili dokladnie jak to bedze, o ile mniej wazny bedzie lvl no i co mnei dziwi - skoro zmiejszaja moc run i czarow to jak sie teraz najcik bedzie leczyl?
ale jest tez dobra strona - seromontis dogoni MDW :)
Przydało by się czytanie ze zrozumieniem....:baby:
Przecież piszę jak byk że nie zmienią mocy run ...
No do kitu .. daza do stalego pogorszenia sorcka .. nvm oby tak dalej ..
Ahaaa czyli widzę że lubisz szukać knighta na blokera 2 tygodnie na hunt...
no ale ale przecież nie potrzebujesz blokera bo podbiegasz do gs'a i bijesz go za 200 z visa -- .-
Niedozwolony
08-06-2007, 19:30
Racja Racja Cipy nie robią updatów dla graczy tylko dla własnego zachrzanionego zarobku na sprzedawaniu PACC... PACCom dają dużo FACCom dają gówno.
To tak jak z zakupem jakiegoś jedzenia... Daj więcej dostaniesz świeże, daj tyle ile kosztuje dostajesz pleśń...
Jasne co ty pierdolisz?! A najty dostaną nowe bronie Palki dostaną niepodnoszenie sie spirow a sorce i druci??Teraz 10 najt ze skilami 50/50 nienałozy W hammera i nie zjedzie cie(bedzie mial fajnieszje bronie;D)
Ja mam nadzieje ze ave bedzie od 80-90lv :P skończy sie bieganie 60lv po ofie ....
Mi sie wydaje ze jak za dużo namieszają to wogule bedzie przej***** nie powinni robic zbyt duzo zmien w 1 update...Niby mają wyrownywac a sie okaze ze druid z magi bedzie knighta w kilka sekund rozwalal....
sorce druty nie nazekac visa itp macie dalej za 20 many
udupili by was wtedy gdyby wam na visa/morta zrobili exhausted plus to co teraz. To bylo by konkretne udupienie.
Mag Eragon
08-06-2007, 19:34
@Kredzio
No tak, ale z Exori Vis troche trudno trafić biegającego gościa na wszystkie strony. :]
luberix1
08-06-2007, 19:35
I gitara sorc i druid byli za dobzi teraz poczujemy Knight Powah !!!!!
Ab Dango
Zobaczymy jak bedzie. Jesli bedzie tak jak mysle, ide na pallka =]
semiliren
08-06-2007, 19:37
Zajefajnie ;)
A ta ilosc broni...i jakie fajne xD.
No i te bonusiki co lvl... przypomina mi sie Neverwinter Nights :D
Jestem ciekawy jak to wszystko bedzie w praktyce wygladalo...
Pozdro...
Fajnie dodali nowe bronie i w ogóle czyli pall i knight może się cieszyć. A co dla profesji magicznych?? Żadnych nowych czarów ani runek.Nie bd tego komentować ...X(
@Kredzio
No tak, ale z Exori Vis troche trudno trafić biegającego gościa na wszystkie strony. :]
to go z run mozesz kotlowac ile dusza zapragnie. Tego nie zmienili.
A teraz sie zastnaow dlaczego musieli cos zrobic z tymi visami. najt w trapie odpowiednio stoja 2 magikow powiedzmy drut i sorc na 30 lv z 40 mlv. Najt lv 80 ale trapniety.
jaka jest odpowiedz ded po kilku sek a na tibia.com
Died at Level 80 by a VIS
ha ha ciekawe
moze teraz hydry nie beda tak oblegane :)
Sorcer_Pips
08-06-2007, 19:40
Te exori con dla palka będzie mało manny używało i dobrze :P bo na screenie jest 8 palek a 8 palek ma 35 manny max więc może 20 manny tyle ile vis :P?
Albertus
08-06-2007, 19:41
no to teraz zaden knight nie dojdzie do depo zeby se loota zostawic chyba ze w nocy
dlatego ze cale miasta beda blokowane bo magowie i druidzi beda robic
tylko runy i beda czekac do kolejnego update bo moze wtedy zrobio cos dla nich albo oddadzol im stare mozliwosci
expic bedzie tylko kilka osob z postaci magicznych na servie ( tylko ci co maja kasy jak lodu i na alegro beda dokupowac po 1 kk tygodniowo zeby muc nabic 20 k expa w godzine
poprostu sorcom bedzie waste 5 k w godzine na glupich scarabach
nie wspominajac o wyspie gsow czy bonebistow
dla mnie to szczerze obojetne bo teraz bije szybko 75 level a wyrobie sie do update a pozniej bede poprostu trenil mlvl i na zlosc cip softomi sam zablokuje 3 kratki pod depo ( ja i summony )
moze jesce by dali zeby knight walil z UE , mort hura i visa
a dla sorcow zabrali ruzdzki i poscili z dragon hammerami na 100 levelu na roty
BRAVO CIP
bedzie tak jak ostatnio
ostatnio
50 % palkow i knightow przeszlo na sorcow i druidow
a teraz
50 % sorcow i druidow przejdzie na knightow i palkow
wiecie co?
mozecie se mowic ze sam jestem magiem itp.
to jest ta sama sytuacja jak byla ostatnio ze to wy sie skarzyliscie
teraz nadal beda skargi
powinno byc ze daja nowe zeczy dla knightow i palkow a druidow i sorcow zostawiaja w spokoju
a przy kolejnych update dodaja po TROSZKU dla KAZDEJ profesji !!!!!
ale to zabieze tez knightom bo nikt nie bedzie chcial na hunty chodzic ani na questy wiec knight bedzie tylko skilowal i expil
a ani huntow ani questow nic
POI to juz chyba nikt nie wykona
EdwardMatiz
08-06-2007, 19:42
Zamknąć ten temat bo tylko sorce i druty piszą ze bez sensu a pale i knighty ze YEAH SUPER
po co to kontynuować?
mam nadzieje że dodadzą jakąś obuchowa jednoreczna...
bo jak narazie to wszystkie inne typy broni bardzo wyprzedzają obuchy ;/
nareszcie cos dodali dla knighta i palla,nie moge sie doczekac update :D
Mag Eragon
08-06-2007, 19:44
@Kredzi
A znasz coś takiego jak kończące sie runy? :p
Myśle, że powinna powstać możliwość łączenia run do max. 100 use.
P.S. Mam jakieś wrażenie, że zachwile zostane skrytykowany :D
Zacząłem grać sorcem kiedy to była jedna z najtrudniejszych profesji tylko po to żeby kiedyś zadawać obrażenia dewastujące i rozszarpujące moich wrogów na drobne kawałeczki...
Kiedy po 3 latach udało mi się to wreszcie osiągnąć CipSoft chce mi to zabrać...
Jeśli tego jakoś nie zmienią to zwijam interes i kupuje jakiegos dobrego FPSa :/
Sorcer_Pips
08-06-2007, 19:46
no to teraz zaden knight nie dojdzie do depo zeby se loota zostawic chyba ze w nocy
dlatego ze cale miasta beda blokowane bo magowie i druidzi beda robic
tylko runy i beda czekac do kolejnego update bo moze wtedy zrobio cos dla nich albo oddadzol im stare mozliwosci
expic bedzie tylko kilka osob z postaci magicznych na servie ( tylko ci co maja kasy jak lodu i na alegro beda dokupowac po 1 kk tygodniowo zeby muc nabic 20 k expa w godzine
poprostu sorcom bedzie waste 5 k w godzine na glupich scarabach
nie wspominajac o wyspie gsow czy bonebistow
dla mnie to szczerze obojetne bo teraz bije szybko 75 level a wyrobie sie do update a pozniej bede poprostu trenil mlvl i na zlosc cip softomi sam zablokuje 3 kratki pod depo ( ja i summony )
moze jesce by dali zeby knight walil z UE , mort hura i visa
a dla sorcow zabrali ruzdzki i poscili z dragon hammerami na 100 levelu na roty
BRAVO CIP
bedzie tak jak ostatnio
ostatnio
50 % palkow i knightow przeszlo na sorcow i druidow
a teraz
50 % sorcow i druidow przejdzie na knightow i palkow
wiecie co?
mozecie se mowic ze sam jestem magiem itp.
to jest ta sama sytuacja jak byla ostatnio ze to wy sie skarzyliscie
teraz nadal beda skargi
powinno byc ze daja nowe zeczy dla knightow i palkow a druidow i sorcow zostawiaja w spokoju
a przy kolejnych update dodaja po TROSZKU dla KAZDEJ profesji !!!!!
ale to zabieze tez knightom bo nikt nie bedzie chcial na hunty chodzic ani na questy wiec knight bedzie tylko skilowal i expil
a ani huntow ani questow nic
POI to juz chyba nikt nie wykona
Narzekacie jak ostatnio z upkiem gdy weszła nowa grafika, każdy przeciwny a potem wszyscy zadowoleni.
Chyba wroce do tibii moim stareńkim knightem :P
ps : Mam nadzieje ze te nowe ataki dla knighta nie beda only pacc?
Niedozwolony
08-06-2007, 19:49
Tym updatem to spieprzą tylko życie knightowi bo bez silnych uhów to długo nie pożyje no chyba, że uzależnią w ten sposób profesje:
Knight-tanker
Druid-healer (oby dali sio dla facc bo o siohera będzie ciężko)
Sorc/Pall-dmg-dealerzy
Co pierdolisz jak niewiesz?To chodzi o ATAKI knighta i palka runkami!!bedą słabsze troche... niewiem jak troche;D
Albertus
08-06-2007, 19:49
sorcer pis to tak jakby 5 udezen ze sworda np. kosztowalo cie 50 gp a walilbys bardzo malutko wogle robi sie bez sensu
ale nadal bede magiem gral bo to kocham a gralem juz magiem kiedy walilo sie z dragon hammera
Te exori con dla palka będzie mało manny używało i dobrze :P bo na screenie jest 8 palek a 8 palek ma 35 manny max więc może 20 manny tyle ile vis :P?
Raczej nie
Hmm boje sie że teraz tak mało z run knightco będą bić a co dopiero uhać sie :O nom ale te bronie to spoko :] ciekawe jak zrobią te podziały kiedy to będzie udostepnione wydaje i sie że jak by zrobili taką faze że np Avneger mozna z Poi od 80 levca czyli jak nie masz 80 to go nie zalózysz jakby tak zrobili to by zje** sprawe a tak to sie poprostu odwróciło Knight Rox Sorc|Drut BYee xDD
Cip'y jak nie cip'y :P
Dużo zmian do profesji zwłaszcza knajcior i pall. Gorsza sprawa z tym iż te nowe czary knajta i palla zapewne tylko dla PACC-a tak ja zwykłe exori więc tutaj lipa.
Co do zwiększonych obrażeń zależnych od skilli też dobrze i zarazem tragicznie. Dobrze ponieważ będzie można łatwiej expić a źle ponieważ będzie więcej AFK na treningu skilli.
Kolejna sprawa to dostępność tych broni.Jak znam cip'y to pewnie wszystko będzie do zdobycia na lodowych wyspach a co za tym idze cenny będą duże :(
Podsumowanie :p
PACC
- wyspy
- bronie
- czary
- expowiska
- zarobek na sprzedaży itemów za wysokie cenny
FACC
- stanie na krańcu kontynentu a może zobaczy wyspy :p
- bronie za cenę x 100 większą od jej wartości
- zero nowych czarów
- może będzie mniej ludzi na expowiskach (max. 2 tygodnie i wrócą)
Wniosek. Kup PACC'a albo ,,|,, tyle z update dla FACC :D
@Kredzi
A znasz coś takiego jak kończące sie runy? :p
Myśle, że powinna powstać możliwość łączenia run do max. 100 use.
P.S. Mam jakieś wrażenie, że zachwile zostane skrytykowany :D
nie zostaniesz skrytykowany poniewaz wylanczam przegladarke i nie czytam tej reszty wypocin.
jak to ktoz up madrze powiedzial zamknac temat bo to do niczego nie prowadzi..
poczekamy zobaczymy jak up wplynie na kazda profesje
Albertus
08-06-2007, 19:52
Hmm boje sie że teraz tak mało z run knightco będą bić a co dopiero uhać sie :O nom ale te bronie to spoko :] ciekawe jak zrobią te podziały kiedy to będzie udostepnione wydaje i sie że jak by zrobili taką faze że np Avneger mozna z Poi od 80 levca czyli jak nie masz 80 to go nie zalózysz jakby tak zrobili to by zje** sprawe a tak to sie poprostu odwróciło Knight Rox Sorc|Drut BYee xDD
ej rody i wandy sa od jakiegos levela wiec to akurat dobze zrobili
Szarancza
08-06-2007, 19:52
Chce zwrucic uwage ze na up date nazekaja same lamy !! wykorzystywali to ze manafluid byl tani i lupali jak szaleni i wbijali duzy lvl i nieumieja grac normalnie jak by jeszcze zabrali cip bota to by taki placz tu byl ze szok sorc ktory umie grac poradzi sobie i ztym fantem
Co do knighta WRESCIE GODZINY POSWIECONE NA SKILLE PRZYNIOSA EFEKT
Co do palka napewno bedzie sie lepiej gralo niz przed tem :) mam nadzieje ze te czary niebeda tak jak vis tylko dla pacc :P
Niema co nazekac lamac sie poczekamy na update i dopiero bedzie mozna nazekac lub zacieszac ;]
taki jest zamiar cipu aby niemagiczna profesja nie bila z magii tylko by jej bron starczala ale kurde tzra to zobaczyc bo cos czuje ze chujnia bedzie
co ze starymi bronmi? sprzedawac? bo cena w dooool moze poleciec
i gdzie beda speary jak nie na podlodze? w potworze? to bedzie tzra zabuijac monka :/
A moze nowe wyspy będa też dla facc? Tak zeby facce tez cos mialy i zeby gra nie byla "only pacc because facc sux"?
Oris'litho
08-06-2007, 20:01
Nareszcie na serverach PvP Knight bedzie mógł podskoczyc magom:evul:
Wreszcie pomysleli:D:D
chociaz moze z gfb beda knightowie mniej walic to za to bedziemy mieli wiecej zalet w walce wrecz jestem tego pewien i dlatego moze nawet bedzie mozna expic z mniejszym waste na nowych czarach broniach.. z 2 strony jestem ciekaw po ile bedzie sie mozna leczyc uhem np na moim 158lv lecze sie po 800+ a ile bedzie po upie...
Sorc wreszcie nie bedzie mogl sobie isc na wszystko co chce i wbic ile chce expa na + to cieszy iz nawet palladyn bedzie cos znaczyl w grze.
Bym byl jeszcze zatym aby knightowie mogli nosic bronie ktore mozna zdobyc np. fire sword od 40lvla a nie nie wiadomo co ze 10lv z sovem se zapitala....
Abus_LoLo
08-06-2007, 20:07
qrde a wlasnie mialem jakis axe kupic dla knighta i nie wiem czy mi podejdzie do lvla :( Oby to wszystko wyszlo takze na plus dla Facc'ow
Yeah knighci będą mieli super ! Skilluje właśnie knighta do 70 Skilli i mam nadzieje że odczuję dużą zmianę !
Podoba mi sie to ze knighci będą ulepszeni i palki tez ale bez przesady zeby pogarszac sorców
:(
@upupup : Mysle ze to sie bedzie tyczylo tylko tych nowych broni.
@topic : Moze te nowe bronie beda mialy jakies specjalne wlasciwosci? Np wysysanie życia albo cos. Wkoncu tibia robi się ciekawsza ;)
Rumcajsek
08-06-2007, 20:11
Magowie i Kapłani (wolę urzywać takiej nazwy) zawsze są trudniejszymi profesjami
LOL. Rzeczywiście expienie na full defie z wandem to jest coś trudnego!
Ehh były lamenty knighta, teraz beda sorca. Tym razem liczylem na jakas pomyslowosc cipow ale ofc sie przeliczylem... Osłabienie sorca wcale nie pomoże knightowi... no moze z wyjątkiem pvp. Ale co zrobic, szykuje się kolejny up niewypał. Tibia coraz bardziej przypomina Diablo...
Neak_Shine
08-06-2007, 20:15
Ja tez.. tylko czekamy do Uptade.. ale bedzie jazda.. :D tylko co z miejscami do skilowania :P tylko nie rozumie jednej rzeczy.. jesli powiedzmy mam 8 lvl i biore bs'a a naprzyklad on ma wymagania// od 30 lvl to wiem ze bede uderzal nim.. ale jaką mocą jak to bedzie redukowane do czego ? ://
Albertus
08-06-2007, 20:15
knighci i palki teraz sie cieszycie bo nie myslicie
jak bedzie ja wam powiem
knight : elo
sorc : elo
knight : idziesz na hydry??
sorc : a masz druida??
knight : nie sam wiesz ze zaden nie chce iscpo to zeby wydac 10 k na manasy a praktycznie loota nie zobaczyc
sorc : to po co mnie pytasz?? jak wiesz ze nie pojde?.
knight : no bo bardzo chce isc na hunta a nie tylko expic / skilic
sorc : to wes se palka a lecz sie uhami kture ci nic prawie nie dodaja
knight : to nara
sorc : nara
(...) chociaz moze z gfb beda knightowie mniej walic to za to bedziemy mieli wiecej zalet w walce wrecz jestem tego pewien i dlatego moze nawet bedzie mozna expic z mniejszym waste na nowych czarach broniach.. z 2 strony jestem ciekaw po ile bedzie sie mozna leczyc uhem np na moim 158lv lecze sie po 800+ a ile bedzie po upie...
Wszystkie zmiany dotyczyć będą tylko zadawanych obrażeń, siła run i czarów leczących nie ulegnie zmianie.
Powtórze już to co wiele razy widziałem: Zobaczymy, jak to będzie w praktyce...
lordvatt
08-06-2007, 20:16
Ciekawi mnie co spier**** :-) To już chyba taki zwyczaj jest że na wakacje muszą coś zjebać.
Rzucanie brońmi knighta to przegięcie!Tak samo jakby powiększyli ilość many potrzebną na niektóre spontaniczne czary (exori vis 60?)
Jak znam życie to spie**** coś i po tygodniu wyjdzie patch naprawiający błędy w updacie, chociaż jak wiadomo że jak cipsoft coś zjebie na maxa to i tak nie przyzna się do błędu -.-
Jak zwykle ucierpi na tym system pvp...
Proponuje jeszcze zrobić critical hity- wtedy całkiem spie:*:* tibie i całe pvp sie pójdzie parzyć.
Ludzie zastanówcie się co wy gadacie?! Facc wg. mnie nie powinien już dostać NICZEGO. Cieszcie się że tibia jest w ogóle za darmo.
wiecie mi to juz wisi i tak pewnie bede kina gral bo mam taki zamiar od miecha ale nie chce mi sie z rooka wychodzic;p
Ziomal Dawidsol
08-06-2007, 20:19
Wreszcie cos dla knightow ;]
Mam nadzieje, ze bede mogl uzywac mojego avangerka ;<
No i te nowe czary, niedlugo knight z knightem bedzie huncil ;p
Draggy_Slayer
08-06-2007, 20:20
wczesniej plakali knigci i pallkowie
teraz druidzi i sorce
wam dupe miodem smarowac to tez zle wam bedzie:)
ale jak to mowia
jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil :)
a niech teraz powstanie masa knightow
wreszcie ci sorcowie ktorzy krzycza jak maja trudno zobacza co to znaczy skilowac kupe czasu zeby glupie 80/80 zrobic
--Cienius--
08-06-2007, 20:21
Noz qrde
Mam 57 knighta moja exura zalezy wiekszosci tylko od lvla
jak lvl nie bedzie sie wliczac do sily to bede sie exurowac do 30 max a nie tak jak teraz 40 pare + ;(
Ok. Ulepszanie palka i knighta ale po co od razu pogarszać sorca i druida? Knight nie miał tak źle bo ile więcej ma hp niż sorc i zawsze może używać UH żeby się leczyć a mag nawet z utamo vita ile musiałby użyć UH i mana fluidów żeby znowu mieć full many i hp? I niby to się miało opłacać? Knight przynajmniej ma dużo capa i może sobie zrobić niezłego lootbaga na jednym huncie. A sorc czy druid? Co ile czasu low level musi wracać do miasta żeby sprzedać kilka marnych rzeczy? Aż się nie chce myśleć o nowym update... liczę tylko na nowe DOBRE czary dla sorca...
Szkoda że nowe możliwości dostaną jedynie palladyni i knightci. Jeżeli już magowie mieli by nic nie zyskać to przynajmniej niech nie odbierają nam tego co mamy!!! Mówie tak bo sam gram sorcem. ;p
Estrellion
08-06-2007, 20:23
Płaczą tutaj tylko Sorce i Druty ale to jest norma.
Jak wprowadzili wandy to wy mordy cieszysliscie, teraz naszła kolej dla kinghtow i palków
Ziomal Dawidsol
08-06-2007, 20:23
Przeczytajcie dokladnie newsa.... czary leczące nie zostana zmienione, czyli leczenie wyglada tak samo ^.-
--Cienius--
08-06-2007, 20:25
ulzylo mi czyli bede sie exurowac ciagle mocneij :D
Ludzi nauczcie się czytać ;-/ Zmainy sił magicznej tyczą się tylko czrów i run OFENSYWNYCH
Kaito Yamaro
08-06-2007, 20:29
Czar spontaniczny ofensywny dla palla - brawo.
Tylko do czego to do cholery ma sie przydac?! Paladyn expi dobrze, potrzebujemy czaru obszarowego (typu exori, słabsze), żeby się wybronić!
Andrealfus
08-06-2007, 20:29
poraz pierwszy mowie z czystym sumieniem ! CIPSOFT GOOD JOB !
IntoTheRain
08-06-2007, 20:34
w koncu ktos tam u gory pomyslal i chce zrobic cos dobrego, a te szczeniaki co graja sorcami i sie smialo knightow moga ich teraz pocalowac w dupke:cup: bede rowne szanse w koncu, wiecej bedzie zalezec od umiejetnosci danej osoby i wykorzystaniu atutow postaci na max niz od walenia w hotkeye.peace;]
Albertus
ok powiedzialem juz all kumplom ze po updacie zeby na zaden hunt ze mna nie liczyli zreszta duzo moich kumpli juz tak mowilo ;) poprostu porobie runki do nastepnego update a wtedy moze cos zmienia
Problemaker
Zmiany sa poprostu super! Lecz troszke sie namieszalo :D Wszystko okaze sie na tescie jesli bedzie dostepny dla zwyklych graczy. Bardzo cieszy mnie ulepszenie knightow, oraz co bardziej... palladynów. Martwi mnie jedynie to, że do tej pory swoim sorcem nie mialem kasy na expienie... a teraz co? No cóż, nic nie poradze.. Mam nadzieje ze zdąrze wbic 100 lvl przed updatem chociaz wątpie, coś m isie wydaje ze update lada dzień !
Waciany_Joe
Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży.
czytalem temat i ludzie pisali:
*ze albo pall bedzie uzywal telekinezy i wyjmowal speara z ciala
*badz ze spear bedzie wystawal z ciala i bedzie sie go wyciagac
jesli ma sie speara wyciagac pol godziny z ciala (taka metafora) to ja dziekuje i ide teraz trenowac... czy ktos wie moze jak to bedzie dokladnie wygladalo i trening na monku ?
Sorcer_Pips
08-06-2007, 20:35
Jak wprowadzili wandy to wy mordy cieszysliscie, teraz naszła kolej dla kinghtow i palków
Zgadzam się w 100% teraz nasza kolej, nie pasi to nie grać i jeszcze jedna rzecz mój kolega drut skomentował to tak 19:25 Druid Ivan [86]: jak dla mnie ciekawy up sie zapowiada a wy wszyscy druci/sorcowie płaczecie...
bartek8808
08-06-2007, 20:35
Wg mnie nie powinno być tak, że raz ulepszają sorca, raz knighta. To ma być w końcu WYRóWNANIE PROFESJI. Widocznie Cipisoft nie ruzmie do końca tego stwierdzenia. Robią update w szczególności po to, aby zwiększyć swoje fundusze poprzez pacc.
Jeżeli chodzi o knighta to co do kwestii UH nic się nie zmieni. Update dotyczy głownie ofensywy. Przesadą jest to, że knight będzie walczył na odległość? Ta rola przypada palkowi chyba. Ze zwiększeniem dmg w zupełności się zgadzam, i chyba to powinno wystarczyć. Ale czy to by zwiększyło zakup PACC? Nie sądzę. Dlatego stworzono nowe bronie, które będą dostępne tylko dla graczy posiadających PACC. Tibia powoli zaczyna przypominać OTS. Pozostało nam tylko czekać na fast attack lub exp 10x :)
JanCzarny
08-06-2007, 20:37
Kurde Druid czym będzie walił ?
Sorc se poradzi ale Druid (Dziecko natury:P)
Mateusz Dragon Wielki Też się może wkurzy ;p
Mam ed i jakoś mnie nie cieszą hity z visa po 70 -.-
Nie wezme Wh na roty bo nie mam "sily"
Lepiej już żeby zabrali wandy i rody, a zostawili tak jak teraz
Ivanomen
08-06-2007, 20:42
Ludzie, nie płaczcie :P
To fakt, że zamiast wyrównywać profesje to polepszają raz knighta, raz druida itp. Myślę, że chcą palkom zrekompensować te wszystkie update'y. Wątpię, żeby kompletnie zniszczyli sorców. A co do czarów, to wydaje mi się, że palek na 9 lvl nie powinien zadawać ~70dmg i to jeszcze z odległości, no chyba, że zrobią, tak jak exori knighta, czyli 3/4 many. Jak dla mnie up zapowiada się bardzo ciekawie, choć sam gram DRUIDEM. No to teraz tylko czekać, hehehe.
I pamiętajcie: nie będzie tak źle ; )
Darth_Master
08-06-2007, 20:46
Ehh spox. Ja tylko niewiem jak będzie z tymi spearami bo przecież jak sie walnie to znikną czy co?? Będą one 1 razowe?? Czy może nie będą się kończyć??
Hehe. Proszę o odp.
Sorcer_Pips
08-06-2007, 20:48
Jeszcze jedno pomyśleliście o palkach którzy wyjdą teraz z rooka? czytaliście że teraz speary będą się łamać i co taki 8 lvl palek prawie bez kasy ma zrobić? kamieni nie kupi bo za drogie 100 kamieni 1k i nie będzie miał czym skilować bo nie weżnie z 10 spearów które waża po 20 każda i se rzuci 10 razy i wróci po kolejne i ile mu to da? prawie nic i już tak nie płaczcie...
Ri'Pablo
08-06-2007, 20:52
Jak dla mnie to jest właściwie koniec grania w Tibie... Ta gra traci spontaniczność, klimat i staje się bardziej przewidywalna. Upodabnia się do wielu innych gier... Mnie jest po prostu przykro, jednak , żeby nie było, że jest to zbyt wczesne zażenowanie, poczekam...
a ja myslalem ze z kazdyn update bendzie gorzej a tu wyskakuje mi takie cos ja gram pallkiem i dlamnie paluszki lizac
Makaveli Tha Don
08-06-2007, 21:01
Ja gram knightemi wcale mi sie nie usmiecha to wprowadzenie 9mld nowych broni. Teraz jest elegancko: nosisz sobie bs+tarcza, albo zakladasz gsa, na wyzszym lvlu sov+tarcza, lub avenger. Z tymi bronmi to jest porazka...
Update zapowiada się bardzo kontrowersyjnie.
W zasadzie nie wiemy zbyt wiele o nowym systemie zadawania obrażeń.
Wiemy, że dmg u postaci magicznych będzie zależał już tylko od poziomu magicznego oraz to, że co kilka lvli dostaniemy bonus dmg do ataków / czarów.
Zgodnie ze starym kalkulatorem każdy lvl podnosił 2 % ataku od obrażeń bazowych natomiast mlvl 3 %. Możliwe, że mlvl będzie rósł zdecydowanie szybciej porównywalnie do skilli postaci nie magicznych a po stracie dmga z lvla dostaniemy bonusowy 1 - 3 % za mlvl. ten update nie ma na celu nerfnięcie klas co buffnięcie ich ( knight palladyn ) i z balansowanie do poziomu ( druid sorc )
Spodziewał bym się raczej, że zmiany o których dziś się dowiedzieliśmy są daleko idące, jednak należy pamiętać, że do tego samego wyniku można dojść na wiele sposobów. Tak więc nowy update nie musi oznaczać odrazu nerfnięcia sorca i druida możliwe, że dostaną buffa owy bonusowy dmg nie musi być znikomy a jak już wspomniałem w info jest duży nacisk nałożony na to, że od teraz magic level jest najważniejszym czynnikiem decydującym o obrażeniach magicznych.
Co do kwestii palladyna jest to oczywisty ukłon w stronę implikacji Bota w Tibie. Na pewno pomysł z burstami jest dosyć niezręczny dla postaci magicznych.
Knight dobrze, że zostanie buffnięty jednak zapominamy o czymś w większości gier typu RPG/MMORPG istnieje zazwyczaj klasa nazywana tankerem jej zadaniem jest przyjmowanie na siebie obrażeń generowanie aggro ( tutaj exeta res ) i nie dopuszczenie potwora na resztę teamu. Oczywiście taka postać musi expić aby to robić musi zadawać obrażenia jednak nie spotkałem Tankera, któremu bliżej do umiejętności magicznych niż do umiejętności posługiwania się orężem.
Prawda jest taka, że wszystko wyjdzie w praniu.
Z kolei trochę przeraża mnie myśl 19:59 nick [45]: Looking for knight to pk team
AraxivonL
08-06-2007, 21:03
dla mnie to jest do dupy sorry ze tak sie wyrażam. Jak mogą robić w ten sposób ze knight i paladyn bedzie po mniej bił z run jak ja teraz swoim 65 knightem uham się po 350+ hp a po update bedę się uhał po jakieś 200 hp to ja nic nie zblokuje a na dodatek ja na uhy nie wyrobir. Mogli to zrobic w ten sposób paladyn lub knight atakując z miecza lub z bolty mugłby używać takiego czastu ze zwiększa jego uderzenie mianowicie byly by takie 4 czary np spalało by to 20 many i i każde uderzenie z miecza lub bolty odywalo by sie tak np gdyby byl to czar z energii to by mugl zwiekszac 100 % akatku kiedy by paladyn lub knight uderzyl z miecza lub bolty za np 30 i po urzyciu czaru leciala by za uderzeniem energia uderzająca za 30 gdyby to knight uderzyl za 200 i ti z czaru uderzyl by 200 czyli muglby w tenn sposub oddac atak w wyskokosci 400. Z energi mogło by być to 100% ataku z morta okolo 60-70% z ognia kolo 80% i z poisona 120% dla mnie takie cos jest najlepszym rozwiozaniem.
Elder Nagan
08-06-2007, 21:04
yupi magowie ebda normalna profesja!! :D Niech jeszcze rozdzki wycofaja i to bedzie dopiero gra zajebista:cup: Wrescie bedzie jak w innych mmorpg gra na pcozatku amgiem ciezka za to pzoneij lajcik:) i beda potrzbowali kngihtow na hunty nie to co teraz:D
@up
oni napisali ze uh bez zmian jelopie..runy ofensywne;P
Ej moze znacie sie na tibii to powiecie mi jak mmam zagrac bo nei gralem dawno a chce sobie wejsc na konmto i nei moge wejsc bo mi wyskakuje cqaly czas atki blad
Video surface allocacion failed.(error code 13)
Please choosen another video grahhics mode.
Nie mam pojecia jak zmienic te grafike czy co tam jest;/pomuzcie bo nie moge wlonczyc tibii
ludze opanujcie sie zobaczcie kto najbardziej placze sorki 70-120 lvl którzy niebeda mogli sobie wbijac na hydrach przez 5-10 min po 20k expa knajt na 70 lvlu 20k robi przez 30 min zakladajac ze ma pacca i sredni spawn zolwi np
wrescie troche sprawiedliwosci .....
pozdro!
obrażenia wszystkich bełtów i strzał zależeć będą od umiejętności walki na dystans (distance fighting), wliczając w to wybuchające strzały (burst arrows).
BTW ciekawe jak teraz bedzie wyglądac anni w wykonaniu 4 knightów skoro nie mozna uzywać burstów :P
BTW ciekawe jak teraz bedzie wyglądac anni w wykonaniu 4 knightów skoro nie mozna uzywać burstów :P
Knight wbije szybciej dista niżeli mlvl więc nie sądzę aby było tak źle.
Chociaż też się nad tym zastanawiam.
FilthyVampire
08-06-2007, 21:14
Ale co z tego skoro na starych światach dalej mpa kosztuje 150-300k?
Powinni zrobić więcej npc gdzie sie da takie rzeczy sprzedawać....
Abus_LoLo
08-06-2007, 21:15
Jedym slowen zegnaj Drutku witaj Knighcie ;)
Tylko skillowanie mnie rozwala w tym :(
mogliby ulatwic skillowanie :p;)
SnpierDragonLord
08-06-2007, 21:15
Apropo anhilator quest teraz bedzie trudniejszy jak sorc i drut nie bedzie mogl uzywac burst arrows
jak cos sry za bledy ort.
dobrze ze to sie dzisaj pojawilo
bo mnialem zamiar robic sorca O.o
dobry pomysl z tym ;pp
ludze opanujcie sie zobaczcie kto najbardziej placze sorki 70-120 lvl którzy niebeda mogli sobie wbijac na hydrach przez 5-10 min po 20k expa knajt na 70 lvlu 20k robi przez 30 min zakladajac ze ma pacca i sredni spawn zolwi np
wrescie troche sprawiedliwosci .....
pozdro!
dokladnie !!
w dodatku żeby można było zrobić te 20k w 30 min trzeba poświecić wiele godzin na skillowanie a sorc/druid odrazu nabijają lvl !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Użytkowników czytających ten temat: 176 (zarejestrowanych: 50, gości: 126)
jedym slowem ROTFL!!
@ps. Update fajne :P czekamyyyyyyy
FilthyVampire
08-06-2007, 21:22
@up
ocipiałeś??? Druid i sorek na anachilatoze bija z sd zajmuje im to maxymalnie 60 sekund questa ;P, gorzej z knightami bo 1 bija a reszta czeka -.-
AraxivonL
08-06-2007, 21:23
nikt nie udupil knightow tylko polepszyli sorkow i drutow
a anni jak zazwyczaj wykonujjom sorkowie lub druci to bijom tylko z sd biorom mana sheielda ston skiny i lecoą z koksem
Czarnyy_Sorcerer
08-06-2007, 21:23
Powiem tak grzecznie....
CIPSOFT TY JE************ pie**************** w d***** kur********* --------.----------'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' s z m a c i a z e !!!!!! SORCS ROXXXXXXX BAN PLX GBGKj hfrdh
Torarnos
08-06-2007, 21:25
Niech knightci juz sie tak nie ciesza Ci, którzy nie robili jeszcze annihilatora, bo z burstów juz nie postrzelaja :evul:
Niestety knight bedzie taki sam jak mag tylko ze bedzie miał wiecej hp i cap (wsumie Seromontis wbija tyle samo expa co Mateusz Dragon wielki), bo magom odbierają bursty i obrażenia z run i czarów
Czy ktos wie kiedy bendzie test serwer i ile to trwa ??????
Hiszpan17
08-06-2007, 21:28
Może i ja w trące swoje 3gp :D
Moim zdaniem jest coraz lepiej z tą tibią. Podchodzi bardziej pod "normalne rpg".
Nie warto też płakać z powodu tego że mniejsze obrażenia itp. Jak cipsoft napisał : Balansowanie postaci nie jest jeszcze skończone i proszą o cierpliwość więc bądźmy cierpliwi :D. Pewnie będą aktualizacje typu : 8.01 , 8.02 itd....
Nie wiemy tez jak będą te obrażenia wyglądać w praktyce nie zdziwię się jak wciąż sorc będzie najłatwiejszą postacią :D.
Może jeszcze o wymaganiach lvlowych dla broni. Nawet jeżeli taki Sov czy Sca będą wymagać 100lvla, to i tak w zamian za to będzie wiele innych broni które je
zastąpią zanim osiągniemy dany lvl.
HAIL CIPSOFT! :):)
A wiec generalnie jak bedzie z sorkem/drutem ??
bo jesli oni maja bys jedna wielka kicha to ja sie przenosze na knighta :)
OMG!
Piękny update się szykuje.
JA CHCĘ PACCA :P.
Dużo osób pisze "I co ja teraz zrobię, uh'y będą dawać mi mniej hp". :
"Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących."
Wielu pisze "Sorcowie będą teraz tak udupieni". :
A jak knight ma godzinami wbijać jeden skill to jest dobrze? Sorcowie lub Druidzi
przy skillowaniu magic levela robią runy, które mogą sprzedawać. Knight siedzi na slimach i nie zarabia na tym. Gdy knight atakuję Sorcerera lub Druida, jego zadawane obrażenia są niewielkie. A chyba wiadomo jakie obrażenia może zadawać postać magiczna. Dobrze, że w końcu coś zmienią u rycerza. Mam nadzieję, że na lepsze. Oczywiście nie chce, żeby magowie byli po update postaciami, którymi nie idzie grać. To jest moje zdanie, Wy możecie mieć inne.
P.S. : Te bronie wyglądają jak by nie były z tej gry :d
Duke Dran
08-06-2007, 21:34
Wiadomości dnia Duke Dran
Jak widać prognoza na ten update zapowiada się wyśmienicie. Fabryki druidów i magów już niedługo splajtują, a zostanie wdrożony nowy plan gdzie na rynku będą dominować wcześniej zapomniani i odrzuceni Knight i Palladin. Moim zdaniem jest to bardzo dobry pomysł, lecz niestety większość Tibijskich graczy grających oczywiście profesjami magicznymi tego nie pochwala.
Super! ten ostatni miecz w pierwszej kolumnie przypomina miecz Squalla z FFVIII:cup:
Yy powiem tak tomialo byc wyrownanie profesji a nie spier....... sorca/druta a danie all kinie/pallowi.
n/c
A mi się nie podoba update, w przeciwieństwie do wielu. Uważam, że rycerz będzie miał teraz dodatkowe utrudnienie. Nie dość, że musi się męczyć godzinami nad wbijaniem skilli, to jeszcze nie może sobie pozwolić na lepsze bronie, gdyż przedtem musi wbić odpowiedni lvl. Jak dla mnie - beznadzieja. Żal.br i nic więcej nie dodam. Jednak z kolei, jeśli chodzi o postacie z profesjami posługującymi się magią, jestem jak najbardziej za. Wcześniej, na 30 lvlu i 50 mlvlu, mój druid był beznadziejny, hity z exori vis całkowicie mnie nie zadowalały. Natomiast po update chętnie wrócę do gry moim druidem. ;)
Pozdrawiam.
to ja mam takie pytanie
- W poradniku pisze ze za kazdy advens w skillach otrzymuje sie bonus? to co ma powiedziec 100+ palladin z 100+ distansem? bedzie bez bonusow -.-?
Rzolniez
08-06-2007, 21:41
Tibia 7.0 - 7.4 rox nic tego nie zastopi .
co do tego lvla pprzy broniach pomyslcie 0 PEKOWANIA NOON CHARAMI zrobisz se najta z cluba a warhammer od 50 :q
co do sily ciosów z run - najwiekszy bezsnes odkad gram w tibie takiego gówna przy update nie widzialem ---.--- a do tych co pisza ze knajci sie lepiej miec beda POMYSLCIE 0 BURSTOW NA ANNI~ ZROBISZ NAJTA I CHODZBYS MIAL KOLEGOW CO CI SOVA POZYCZA TO DO PRZYPUSCMY 20 LVLA Z SPIKE SWORDEM BIEGAL BEDZIESZ !! A POTEM PEWNIE 2HS !!!!!! CHYBA ZE CHCECIE STAC I TRENIC !!! NAJBARDZIEJ POPIERDOLONY UPDATE JAKI WIDZIALEM !!! POZDRO !!!
No może wreszcie coś ładniej pogram tym knightem moim :)
Rzolniez
08-06-2007, 21:43
Tibia 7.0 - 7.4 rox nic tego nie zastopi .
co do tego lvla przy broniach pomyslcie 0 PEKOWANIA NOON CHARAMI zrobisz se najta z cluba do pekowania z 60 cluba a warhammer od 50 :q
co do sily ciosów z run - największy bezsens odkąd gram w tibie takiego gówna przy update nie widziałem ---.--- a do tych co piszą ze knajci sie lepiej mieć będą POMYŚLCIE 0 BURSTOW NA ANNI~ ZROBISZ NAJTA I WBIJESZ 70 SWORDA I CHODZBYS MIAL KOLEGÓW CO CI SOVA POŻYCZA TO DO PRZYPUŚĆMY DO 20 LVLA Z SPIKE SWORDEM BIEGAŁ BEDZIESZ !! A POTEM PEWNIE 2HS !!!!!! CHYBA ZE CHCECIE STAC I TRENIC DO 120 -.- MILEGO EXPIENIA Z TAKIMI SWORDAMI !! !!! JESLI TO PRAWDA TO TO JEST NAJBARDZIEJ POPIERDOLONY UPDATE JAKI WIDZE !!! POZDRO !!
Ech....... Seromontis przebije MDW.... :p bo seromontis jest knightem ;P
cipsoft podpatruje pomysły z innych gier... heh
btw. słownik...
Mastermind Toothy
08-06-2007, 21:50
Podoba mi się to "zWoWowanie" Tibii, może wróci się żeby trochę pograć knighcikiem. Tyle czasu potrzeba było jednak na dobre(nie potwierdzone, ale na to wygląda) wyrównanie profesjii ;)
Frodoriver
08-06-2007, 22:01
Hehe ja już wogule nie wiem, którą profesja mam grać:confused:. mam druta 32lvl i knighta 27,5 ze skilami po 60. I nie wiem którą postacią lepiej by mi się grało;/. Chyba zaczekam do upadetu i potem będe nad tym myślał.:baby:
Pro Mateusz
08-06-2007, 22:02
trzeba skołować SCA i do update'a expić, bo jeszcze zrobią od 100-lvl'a o.O, ale coś w tym jest :D
Nareszcie coś dla knightów i palków:P
A na pacca nie tak ciężko nazbeirać wystarczy odłożyć złotówkędziennie żby dokupywać go systematycznie
Albertus
08-06-2007, 22:04
Huj mnie to ze polepsza knighta i palla wezmie 100 ek 3 100+ msow i kurwa gryzie ziemie jak huj uahahha sorc to POTEGA NA ZAWSZE TIBI :] Huj wam w dupe knightci !!!
heh ale wiesz ze kazdy jest potzebny?? zeby nie bylo knightow to bys w niekturych miejscach nie pohuncil
chociarz teraz to i tak nie pochuncisz bo jak vis ma malutko walic to zadnemu nawet sie z depo nie bedzie chcialo wyjsc
teraz knighci beda lazic na hydry w ekipie
kniht bloker i z 3 knightow shoterow ;) beda walic ze swoich broni w hydre
;) wtedy przestana mowic
"zabrac wandy "
" i dobze ze sorcow udupili"'
to ze udupili sorcow to da kazdemu cos zlego
LookamZzaRogu
08-06-2007, 22:04
Huj mnie to ze polepsza knighta i palla wezmie 100 ek 3 100+ msow i kurwa gryzie ziemie jak huj uahahha sorc to POTEGA NA ZAWSZE TIBI :] Huj wam w dupe knightci !!!
Twoja inteligencja i kultura wykracza poza normę...
@Topic
Wreszcie jakies info :D Jestem bardzo zadowolony z tego update'a! Wreszcie paladyn (mam nadzieję) dorówna innym profesjom!
Czy to znaczy, że palkowie gdy będą rzucać spearami to one nie będą znikały ??
Będą wracały jak bumerang, rotfl.
Frodoriver
08-06-2007, 22:09
po tym upadate wiekszość poradników bedzie nieaktualna :)
Pieczka-Saphira
08-06-2007, 22:11
Elo elo 520 Update cool prucz kilku drobnych szczegolow ;p a oto kilka z nich
Co ja zrobie moim 54 ed z 57 mlvem ?? zwykle ide na piraty dragsy lub cos a teraz co zrobie ?? do konca zycia bede czarowac uhy i na sell ??
Drugi szczegol jest dla faccow co Wy chcecie ?? malo wam ? to platna gra ? musisz cos placic aby sobie pograc ? nie to wiec nie piszcie tu na forum farmazonow bo wasze rozmowy wygladaja tak :
Pacc : wiesz jak chcesz to kup pacc i sie ciesz , nie chcesz to nie kupuj i kis sie na faccu xD
Facc : plaaax cip dajcie demce na free (chociarz mam 12 lv jestem sorcererererer ale chce demy na facc)
Ludzie wescie nie piszcie glupot bo az mnie rozpie.... przy kompie
Btw mam nadzieje ze druida nie zjebia kompletnie .... mam nadzieje ze z visa bede walic tyle ile walilem i to wystarcza
Ok teraz czekam na forumowych cwaniakow ktorzy mnie zaraz zjebia Cmon mozecie jechac po mnie ;d
To tylko moje nic nie znaczace zdanie :P
Cu
LookamZzaRogu
08-06-2007, 22:12
paladyn to gowno 2 sorcow by cie rozjechalo jak gowno na chodniku :)
Mnie nie obchodzi to, że "2 sorcow by mnie rozjebalo" ale to, że wreszcie da się nim pożądnie expić bez większego waste, i w ogóle grać. Tibia to nie tylko PKowanie i zabijanie swoich mam krzesłami - to możliwość pogadania sobie z ludźmi, zapewnienie sobie długich godzin świetnej zabawy. Co do Ciebie, to idź do piaskownicy i powyzywaj swoich koleżków, bo widzę, że masz ADHD -.-'
Knill Sorcerer
08-06-2007, 22:12
Za******ie ;).
Mnie to nie dotyczy, bo gram sorcem, ale jak zobaczyłem tego newsa to zmieniłem zdanie...
Będę musiał zrobić sobie palla.
Użytkowników czytających ten temat: 172 (zarejestrowanych: 58, gości: 114)
Knill Sorcerer, Dwimenor, Funfel, Frodoriver, Gallar, Vagraav, tomoe, Danken00, Dabeko, Einstein15, citrus, LookamZzaRogu, Villanis, Fellya, Evanosix, pazuzu, Lockhead, Finz, Krzysiekkrzysiek, CinkoL, Tomek18, Htarlov, the_real_LORD, Magcharadzdza, Albertus, BafiAndDracon, ..::Keliros::.., Mag Eragon, KV7, Satorri, Qardis, Gardi, Exolius, Grejfrut, Lenrock, pyzio2, Kejmilo, Thourivel, Pro Mateusz, Pieczka-Saphira, Aduil, Secutor, Maniu'Kyra, dingo021, Melikard, Asti, Hiszpan17, master of bania, Saints, pebe83, Tore, Spider'man, JMJ, Ibracnus, Qinge, Hominis nocturna, Washabi, Cwenu
Fiu, fiu xD
Tibia teraz na pewno bedzie ciekawsza:P
Ja uważam że te nowe bronie będzie można zdobyc w tych arenach.
ja bym chciał wiedziec czy bede maybe new wandy i rody
bo jesli tak to sorcem/drutem nadal bedzie sie jako tako oplacac grac
choc ja chyba pogram knightem - mimo ze na FACC
Niewiem nawet co napisac tak chore mi sie to wydaje tyle czasu na marne aby nagle stac sie slabszym niz wczesniej ... troche dziwne ale zobaczymy jak sie sprawdzi w praktyce .
Dziwi mnie fakt ze cipsoft zawsze robi cos okrezna droga czy nie mogl poprostu ulepszyc wszystkie inne profesje a maga zostawic takim jakim jest obecnie? ...
knight bedzie teraz za sorrcow z palkiem za rece sie trzymajac demony huncili?:P
paladyn to gowno 2 sorcow by cie rozjechalo jak gowno na chodniku :)
A smok też był w tej bajce?
Przyjmijmy że Sorc włączy Utamke.Dostanie kilka sd,koniec many-uh.uh.uh-you are dead.
@TOPIC:
Zapowiada się ciekawy update :).Mi osobiście się podoba.
Ragnar666
08-06-2007, 22:17
@Sabulus
wybacz ale życie nie jest takie słodkie jak ci się wydaje.
btw
Niewiem nawet co napisac tak chore mi sie to wydaje tyle czasu na marne aby nagle stac sie slabszym niz wczesniej ...
play for fun? for 'friends'? cóż... Tibia to nie tylko cyferki ;] a widzę że TY i mnogo z tego forum również opiera soją grę na cyferkach ;]
gz takiego (nie)myślenia.
Widziałem wiele postów, w których napisaliście, że knight idzie w stronę maga, chodzi o dodanie mu kilku czarów. Moim zdaniem zupełnie mija się to z prawdą. Nawet teraz mamy exori, ale jest to czar używany rzadko, stosunkowo porównując ilość many spalonej (na wyższym lvlu) do zadanych obrażeń, wypada to marnie. Czary ofensywne posiadane przez knighta nie są raczej użyteczne na szerszą skalę i jedynym miejscem używanym do expienia przy ich użyciu, znanym mi, są behemoty. Ja bym nazwał je raczej rzadko przydatnym bajerem. Kolejną sprawą jest to, że teraz moc tego "czaru" będzie zależała od broni oraz skilla, tak więc ja bym nazwał to zwykłą umiejętnością, do której potrzebna jest nieco większa koncentracja i siła woli. Ot, takie wywijanie mieczem dookoła.
Główny nacisk jest tutaj raczej kładziony na bronie i ataki fizyczne, które zostaną dodane knightowi. Tak powinno być, magia to tylko dodatek.
Jacekkkkk
08-06-2007, 22:20
o japierdole... tibia to bedzie niedługo gra typu MU online czy WOW ... szkoda bo straci swój urok który przyciągał wielu graczy. Grafa przypominająca coraz bardziej 3D, te cale wyrównywanie profesji... niedlugo hity 300+ na 10 lvl'u beda normalka, a paladyni zaczną walić z ue. Tibia to jeden wielki ots sie robi ;/ .. ide grac w aldora war 7.6 btw. tam nie ma różdżek (głupi co nie ^^)
No zajebiscie:baby: Jeszcze rozjebia mi mojego ms'a i co ja bede robic:p:p
to ja mam takie pytanie
- W poradniku pisze ze za kazdy advens w skillach otrzymuje sie bonus? to co ma powiedziec 100+ palladin z 100+ distansem? bedzie bez bonusow -.-?
bedzie mial 100+ bonusów
tak czytam i czytam wasze wypowiedzi i jestem przerazony
do upa jeszcze pewnie kilka tygodni a wy juz lamentujecie ze popsuli tibie ze teraz to tylko knighci beda grac a soorce siedziec pod dp i runki robic :)
LUDZIE WY NIE WIECIE JAK TO BEDZIE WYGLADAC BO TO PRZYSZLOSC A JASNOWIDZAMI NIE JESTESCIE !!!
generalnie up zapowiada sie dosc ciekawie i z nadzieja wyczekuje na jego nadejscie
Moim zdaniem będzie lepiej. Uhy będą dawać mniej hp - gra będzie trudniejsza. Zblokowanie Orsha przez 200+ kine nie jest dużym problemem, teraz będzie. Po prostu gracze typu MDW, EO, Tajfun, ba nawet 150+ nie mają w tej grze wyzwań, poza biciem 1000 miliona expa. Sorc był zawsze najmocniejszy w hitach, więc teraz jest równo. Oczywiście teraz każdy przerzuci się na kine. Tak jak było z sorcami. Jedna na 50 osób przewijających się przez depa Harmonii to kinght lub pal... Połowa w tym temacie mówi "JAK TO NAM SKUR***** UDUPILI SORCA NO KUR**!" bo visa zmniejszą. Na przykład expiłem sobie 50 MSem na tombie. Przychodzi jakiś 40 kina i zdaża się, że nie może w scaraba trafić, albo ma hity ~30, obrywając samemu. Ja podchodzę do scaraba 2 visy i dobitka z woi. Zazwyczaj nie stracę nawet hp... Przerzuciłem się akurat dziś na kinę, zanim dowiedziałem się o uptade(fala radości) :) Nudne mi się zrobiło wciskanie F1 i czekanie, aż potwor padnie, starając się tylko aby trafić visem. Obniżenie siły visa, może trochę przybliży kine i sorca względem hitów, chociaż kina i tak nie trafia zawsze jak vis... Te nowe bronie powinny wystarczyć całkowicie. Więc moim zdaniem te zmiany na korzyść kiny wyrównaja prawie idealnie. Czy idealnie okaże się po uptade.
Pacz_mag
08-06-2007, 22:25
Ciekawe tylko czy dadza jakas najslabsza bron dla palka i knighta za darmo, tak jak bylo to w up'dacie z wand'ami i rod'ami u magow i drutow. Mnie cieszy bardzo to ze bedzie sie walilo 2x mocniej. :D
20:16 Gitus Druid [22]: need knight and pall to dezert qwest
ciekawe jak bedzie po upie :P
Silvaeris
08-06-2007, 22:32
Moim zdaniem będzie lepiej. Uhy będą dawać mniej hp - gra będzie trudniejsza. Zblokowanie Orsha przez 200+ kine nie jest dużym problemem, teraz będzie. Po prostu gracze typu MDW, EO, Tajfun, ba nawet 150+ nie mają w tej grze wyzwań, poza biciem 1000 miliona expa. Sorc był zawsze najmocniejszy w hitach, więc teraz jest równo. Oczywiście teraz każdy przerzuci się na kine. Tak jak było z sorcami. Jedna na 50 osób przewijających się przez depa Harmonii to kinght lub pal... Połowa w tym temacie mówi "JAK TO NAM SKUR***** UDUPILI SORCA NO KUR**!" bo visa zmniejszą. Na przykład expiłem sobie 50 MSem na tombie. Przychodzi jakiś 40 kina i zdaża się, że nie może w scaraba trafić, albo ma hity ~30, obrywając samemu. Ja podchodzę do scaraba 2 visy i dobitka z woi. Zazwyczaj nie stracę nawet hp... Przerzuciłem się akurat dziś na kinę, zanim dowiedziałem się o uptade(fala radości) :) Nudne mi się zrobiło wciskanie F1 i czekanie, aż potwor padnie, starając się tylko aby trafić visem. Obniżenie siły visa, może trochę przybliży kine i sorca względem hitów, chociaż kina i tak nie trafia zawsze jak vis... Te nowe bronie powinny wystarczyć całkowicie. Więc moim zdaniem te zmiany na korzyść kiny wyrównaja prawie idealnie. Czy idealnie okaże się po uptade.
Wziąłbyś przeczytał najpierw co dokładnie zmieniają a czego nie a potem pisał na ten temat....Pewnie nie pierwszy raz w tym temacie zaznaczyć trzeba, że potencjał runów i czarów leczniczych NIE ULEGNIE ZMIANIE :)
Uhy będą dawać mniej hp - gra będzie trudniejsza.
juz ze 100 razy tu bylo napisane ze UHY I ICH SILA ZOSTAJE BEZ ZMIAN !!!!
ludzie czytajcie troche co jest napisane
@up
Jasne bede czytal 50 stron o bzdurnym gadaniu " ja sie ciesze" "a ja sie nie ciesze".
@OT
Jakby zbalansowali postacie na takim poziomie jakim sa - to by byla sztuka.
A teraz tibia jest duzo trudniejsza i podchodzi pod jakies smieszne MU z tymi lvlami na bronie i rownie smiesznymi czarami dla pala i najta.
MS/ED zdupiony konkret.
Pale nie maja sie czym cieszyc jak na 100 lvlu beda bic po 45 z hmmow w potwory. NO ! chyba ze uzyja swojego czaru ktory zapewne jebnie ze 80 kosztem 300 many.
Knighty - co z tego ze lepsze obrazenia jak szybciej i tak nie poexpisz bo bedzie cie ograniczac twoja gowniana bron od 13 lvla, bo nastepna bedzie od 45.
Ogolnie tibia bedzie wielkim shitem,
pozdrawiam wszystkich palkow ktorzy masowo kupowali hmmy na hunt na poi dls :)
No i ciekawe ile knight sie bedzie uhal ? na 70 lvlu 300 ? czy ile? bleh....
Ogolnie w moich oczach znizyli poziom gry i nic wiecej, knight sie mniej uha/sorc mniej klepie, vis sorca = 100, hmm pala = 30, bolt pala = 200, hmm sorca = 150.
Aew...zmotali caly system gry....
Według mnie cały ten uptade to jeden wielki krzyk Cipsoftu "kupujcie PACCA!!!"
Jest tak ponieważ dotychczas knight był profesją najmniej wymagającą pacca. Teraz jeżeli ktoś nie ma Pacca to po prostu gra staje się bez sensu bo każda profesja będzie o niebo lepsza niż bez. Mówię to jako pacc ale sam długo nie posiadalem premium wiec wiem jak to jest ^^ :]
Chciałem zacytować głupie posty.
Ale wyszło by na to, że muszę zacytować większość postów w tym temacie.
Tak się brzydko wyrażę.
Żal wam dupę ściska?
Macie Wandy to się cieszcie.(Sorki/Druty)
Powinni rózgi odjąć, ale szkoda, że to marzenia.
Przecież prawie 40% Nie grało by w tibie:D
Głupie pokolenie się na rózgach wychowało.
A co do samego newsa mniej więcej zapowiada się ciekawie, w końcu jakieś kroki w wyrównaniu profesji.
I nie płaczcie już, że będziecie mieć słabsze hity z visa i tych innych.
A może byście chcieli ue od 10 lvla i na start 40k? -_-
Wszyscy się tak jarają na knighta :D
Ale nie mówcie, palaś będzie mieć też fajnie.
: )
Oczywiście, wyrównywanie profesji nie jest jeszcze skończone. Jesteśmy tego świadomi, że potrzebne są dalsze zmiany, które zostaną wprowadzone w następnych aktualizacjach.
Hmm.. ; )
Teraz to juz Się pogubiłem Wiec teraz jak wyjdą razem z new update tibi nowe servery to za kogo najlepiej wejść ? Jak myślicie :)
ehh Najpierw udupili palka później knight a teraz sorca/druta Koło się zamyka i koniec na ten temat.
JESZCZE NIKT SIE TAKI NIE NARODZIŁ ŻEBY DOGODZIĆ WSZYSTKIM!
co do update
To narazie się nie wypowiadam bo i tak jeszcze nic jasno nie jest określone heh ;]
I kurde co wbije ten 80 magic lvl np na 60 lvl i koniec nic wiecej nic mniej na 400
może wbije 82 i co i gówno.
Robert Lublin
08-06-2007, 22:44
No no chyba to o co noobki prosiły najbardziej zostanie spełnione... ;)
W sumie ja tez miałem robic druta a chyba zrobie palka...narazie szykuje sie ciekawie, mam nadzieje ze jeszcze czymś fajnym Cipy nas zaskoczą... ;)
Knight_Siedlce
08-06-2007, 22:45
Sonek z secury bendzie mial hity jak mdw? zal xD
madalioni
08-06-2007, 22:48
Niektóre posty mnie poprostu zaskoczyły, mówiąc szczerze:baby: Najpierw na forum zakładacie tematy dotyczące "Ale ten knight i pall jest słaby", a teraz narzekacie że będą za dobrzy a przecież nie wiecie jak będzie to wyglądało w praktyce...
^^ up
To wygląda ciekawie, choć 60 nowych broni (będzie troszke zamieszania)... Tylko nie rozumiem troszke CIPów... Jeśli polepszają knightów i pallów to po co zmniejszać hity z visa:p nie kapuje :confused:
Ale jeszcze zobaczymy jak to będzie :]
Goldscorpion
Uhy będą dawać mniej hp - gra będzie trudniejsza. Zblokowanie Orsha przez 200+ kine nie jest dużym problemem, teraz będzie.
(..)
Jasne bede czytal 50 stron o bzdurnym gadaniu " ja sie ciesze" "a ja sie nie ciesze".
To pisze na pierwszej stronie a nawet w pierwszym zdaniu. Więc do cholery po co sie wypowiadasz skoro nawet nie czytałeś newsa??
Duch Niespokojny
I kurde co wbije ten 80 magic lvl np na 60 lvl i koniec nic wiecej nic mniej na 400
może wbije 82 i co i gówno.
Rycerze i paladyni też są ograniczeni do 105-110 w zasadzie...
Sonek z secury bendzie mial hity jak mdw? zal xD
Poziom doświadczenia nadal będzie miał wpływ (choć mniejszy niż dotychczas) na obrażenia z magii.
Czmielooo
08-06-2007, 22:50
Ja tam myślę że z tymi minimalnymi LVL do broni to trochę lipa!!
Ehh ... pierdziele ... teraz tak motają z tą tibią że teraz deficyt drutów ... po tym updacie będzie jeszcze mniej .. a po następnym potem będzie deficyt pallów itp itd.
Btw.
Gdzie te czasy tibi 7.4??? JA CHCE TIBI 7.4 bez pieprzonych wandów, souli , łamiących się spearów, czasów gdy sorce na 25 lvl hunciły z hmm ;]
Pacz_mag
08-06-2007, 22:51
Chyba ktos wczesniej pytal o bron, mianowicie czy bedzie uzywana tylko przez pacc.
Niewydaje mi sie, bron jak bron moze jej uzywac kazdy. ;)
@topic
Wlasnie zastanawia mnie jak bedzie ze speer'ami, beda sie niszczyc czy beda dzialac metada "boomerangu"?
madalioni
08-06-2007, 22:53
Neo_pl ^^ ty sie chyba niezbyt dobrze czujesz :p gdyby dalej była tibia 7.4 to niktby nie grał... Muszą robić coś nowego bo by wszystkich znudziło B) takie jest moje zdanie
Teraz bedzie ladnie :] duzo zmian :] dobrze ze jest pare nowych czarow dla palkow xD Ciekawe czy dla pacc .. ;/ Ale dobrze sie zapowida :]
@Goldscorpion
CO LUDZI W BŁĄD WPROWADZASZ?! W 2gim zdaniu!
Ja pinkole, 52 strony...na ten teaser naprawdę czekali...
Ja Chcce Tylko ze by Sorcerer Był Taki jaki Jest !
Neo_pl ^^ ty sie chyba niezbyt dobrze czujesz :p gdyby dalej była tibia 7.4 to niktby nie grał... Muszą robić coś nowego bo by wszystkich znudziło B) takie jest moje zdanie
Nie chodzi mi o to ... chodzi mi aby silnik gry wyglądał mniej więcej tak jak wtedy
Goldscorpion
08-06-2007, 22:57
@Goldscorpion
CO LUDZI W BŁĄD WPROWADZASZ?! W 2gim zdaniu!
Ty nie wprowadzaj.. Pisze się w drugim :p Nie ma skrótu liczbowego
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.