zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wyrównanie profesji

Stron : 1 2 3 4 [5] 6

PoDsIaD
11-06-2007, 18:20
A mI sIę NaWeT pOdObA tE wYrÓwNaNiE
AlE sZkOdA Że KnIgHcI BęDą PrAwIe Jak
MAGOWIE
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Den69
11-06-2007, 18:21
Modki proszee zamkijcie ten temat bo juz mi sie rzygac chce od tekstow sorcow i drutow ktorzy placze ze obniza im troche ( z cala pewnoscia bedzie to max 10% ) czasy spontaniczne , czyli ue zamiast 1000 to bedzie 900 , wielka mi strata !! przestancie juz prosze , boicie sie ze teraz bedzie wpadac 2-3 pali i was pekna ? no to gratz....
a po drugie nikt was do grania nie zmusza wiec jak wam sie nie podoba to wyrownanie profesji to zawsze zostaje wam pasjans albo saper...

Zgadzam sie z tym :) jak komus cos nie pasuje to jest bardzo duzo mmorpg'ow wiec w czym problem ? :D przeciez sorkow nie zwala az tak kosmicznie bo by stracili potencjalnych klientow PACC 8o

thompson_1181
11-06-2007, 18:23
@Podsiad
Zdaje mi się że łamiesz regulamin pisząc w "TyM sTylU"...
A knighty nigdy nie będą jak magowie.

JUNIR
11-06-2007, 18:28
Ten lvl broni jest poprostu bez sensu...

Właśnie bardzo dobrze, skończy sie kupowanie kasy na allegro i 50lv z ave na of ......

Candi
11-06-2007, 18:37
Prawie robi wielką różnicę i w tym przypadku będzie tak samo. Jak na mnie to sorc i druid powinny stać się trudnieszymi profesjami. A nie, że każdy noobek vis, vis i potwór pada. mag może byc potężną profesją, ale o wiele lepiej będzie jeśli będzie potężny tylko dla osób, które umieją nim grać...

Athun
11-06-2007, 18:38
Boze to jest poprostu masakra!!! Co z tego ze knighci beda mocniej walic skoro nawet na 20 lvl ze skillami 80/80 beda musieli chodzic z serpent swordem bo nie maja odpowiedniego lvla!!!! A te niby MOCNIEJSZE HITY to pewnie beda nawet niezauwazalne dla nas i bedzie ch*j a nie wyrownanie profesji bo knight dalej bedzie najgorszy!!! Ten lvl broni jest poprostu bez sensu...
Jesli tak myslisz to trudno... Nikt ci Knightem grac nie kaze ^^
A tak wogule to to chyba rekord... 4 dni tematu i juz 1000 post + w temacie

Babol3
11-06-2007, 18:43
Moim zdaniem to CipSoft nawet niezle wymyslił tego up'a.Wkoncu taki knigh'cik z low lvl'em nie bedzie zadawal takich samych dmg co h'lvl ta sama bronia i tymi samymi skilami, a co do paladyna to nie wiem bo sam niezabardzo się na nim znam, ale z drugiej strony to szkoda ze juz nie bedzie mozna walic combo Sd+bolce.Ciekawe jest jeszcze jakie rodzaje ammo wymyslą. Żeby tylko jakis opowiednik burst arrows wymyslili dla h'lvl bo przeciez zaden Rp nie bedzie latal z bow tylko po to zeby walic z burstow. Nie moge skumać co Oni wykombinowali z tymi nie upadajacymi spearami. Ogólnie up-date zapowiada sie bardzo ciekawie i juz nie moge sie doczekac zeby sprawdzic samemu, a nie sluchac jakis noobów co stale narzekaja, a tak naprawde nie wiedza jak i co bedzie itp. itd. Wlasciwie to kiedy ma byc ten up-date i czy bedzie new serwer pvp? Bylo by fajnie B)

Baby_Killer
11-06-2007, 19:16
Jak niektorych czytam to mi sie juz niedobrze robi, pisza setki razy to samo nie przeczytawszy wczesniej dokladnie newsa... Ciagle tylko slysze (sork/drut) ze zje*bali postacie, gra sorkami do tej pory to byla lekka przesada, leci caly dzien spamujac VISami i sie cieszy. Pojawialy sie tez komentarze ze sorkowie i druidzi to ubogie postacie, ze cala kase jaka tylko maja musza wydawac na manasy... Z tego co wiem (gram od tibii 7.5) to wlasnie sorkowie i druidzi to najbogatsze chary wiec nie placzcie ze kasy nie macie. Update jest bardzo dobry. To ze wiekszosc bedzie dla PACC mnie nie dziwi, utrzymanie tylu serverow (chyba 70) nie kosztuje malo, wiem ze wiekszosc z Was co sie tu skarzy nie ma o tym zielonego pojecia. PACC w gruncie rzeczy nie jest taki strasznie drogi, przeciez to ZŁOTÓWKA dziennie. Skonczcie plakac bo to sie juz nudne robi.

M4r3X
11-06-2007, 19:34
Wcale mi sie niepodoba te update:/ Przeciez powinno byc tak jak w rl! Knight musi byc ssilny(skills) a mag to taka dziewczynka i wali z magi i ucieka!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

LMAO, prawie padłem jak to przeczytałem, get the life >:D

A mI sIę NaWeT pOdObA tE wYrÓwNaNiE
AlE sZkOdA Że KnIgHcI BęDą PrAwIe Jak
MAGOWIE
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Pisanie dużymi i małymi literami na przemian jest modne dla osób z porażeniem mózgowym albo 12-sto letnich dziewczynek chwalących sie swymi zmyślonymi 'chopami'. A do tego gorzej sie to czyta niż wypociny 7-dmio letniego dyslektyka.

Edier Master
11-06-2007, 20:09
Może dzięki temu że CIPsy w tym updacie polepszą knighta ustawili sobie cel na następny update : Wyrównanie profesji Polepszenie magów i drutów :p joke

Podobają mi się pomysły cipsoftu może teraz knight bedzie mógł SAM zabijać mocniejsze "krity"

Najbardziej z tego wszystkiego ciekawi mnie to od jakiego lvla jaką broń będzie można używać. Czy będzie podobnie jak z różczkami (czyli granica lvl np. 20,50,80 a na 100 lvl wszystkie miecze) czy bedzie zupełnie inaczej (50,80,100,...250,300)

Z updatu na update cipsoft zdradza coraz więcej tajemnic o nim i robi to wcześniej, wymyśla bardziej skomplikowaną fabułę niż było to w przypadku np. Tiquanda update. To jeszcze bardziej zachęca do kupienia PACC :D

Osobiście podobała dotychczasowa gra knightem (czytaj kontenerem) nigdy z tego powodu nie narzekałem ;] KIna Rox xP

Mythic Sniper
11-06-2007, 20:19
ale z drugiej strony to szkoda ze juz nie bedzie mozna walic combo Sd+bolce.

widziales kiedys dobre combo sd+bolt:P? bo ja nie a palkiem troche gram xD
chodzi mi o combo pvp ;)

Baby_Killer
11-06-2007, 20:26
@Baby_Killer
Moze nie tyle sorc/drut sa najbogatsi (bo to akurat nieprawda) co po prostu szybko expią bez waste w przeciwienstwie do knightów. Mialem wszystkie profesje conajmniej 50 lvl to wiem ze jak knightem sie robi 50k/h to jest w chuj waste w uhach a sorcem zwraca sie wielokrotnie kasa wydana na mf. ;)

:/ sam sobie zaprzeczasz... sorkowie 100+ expia z visa na hydrach wiec lootu na pewno maja...

Krzy_ek
11-06-2007, 20:30
Może dzięki temu że CIPsy w tym updacie polepszą knighta ustawili sobie cel na następny update : Wyrównanie profesji Polepszenie magów i drutów :p joke

Ja ci powiem, że to nie jest joke^^ i co ty na to?;]

Orsin
11-06-2007, 20:32
8o8o8o

Troche porypany update...
Sam grałem sorkiem ale zmieniam na najta, bo grania palem nie trawię:evul:

Znając mojego życiowego farta to BS[latam z nim od 15 lvl'a],
bezie requisted od ~30 :D:D:D

Elitek70
11-06-2007, 20:33
Te nowe bronie i te co sa teraz beda poukladane wedlug mocy co 5 lvl-i. SoV, SCA napewno beda 100 albo ponizej 100 lvl-a bo z Anihi jak sie zrobi to na 100 sie go dostaje i wtedy bedzie musiec moc go uzywac, Avanger, Arbalest, Aracan Staff to pewnie 80 lub nizej lvl bo z PoI ;)

Tyson
11-06-2007, 20:35
Niech już będzie nowy news bo nie przestaniecie tutaj pisać dalej głupot :P

Reflux
11-06-2007, 20:39
Cóż co do spearów to będą one wracały do ręki, ale po jakimś czasie będą się łamać. Więc będzie trzeba co jakiś czas je zbierać. A wracając do sorków to nawet dobrze ,zmusi mnie to wreszcie do robienia runów :) no co tydzień postoje pod depo, na robie mnóstwo runów i albo część sprzedam albo pójdę expić. A poza tym w końcu to logiczne że magic level czyli poziom magiczny odpowiada za siłę czarów.

Natorin
11-06-2007, 20:52
8o8o8o

Troche porypany update...
Sam grałem sorkiem ale zmieniam na najta, bo grania palem nie trawię:evul:

Znając mojego życiowego farta to BS[latam z nim od 15 lvl'a],
bezie requisted od ~30 :D:D:D

Hahahaha jest kolejny który gra w tibie tylko postcią która jest aktualnie na topie :P

Żal mi ciebie... Chciał bym przypomnieć, że jakieś 3 lata temu sorc był dla ludzi którzy kochali nim grać. Teraz gra się nim, bo jest łatwo, po upie znowu powrucą na knightow a po zimowym upie na druidow bo wyrównają... narzekają a nie mieli nigdy 60 lvla bo co 6 miechów zmieniają profecje...
Zacznijcie może grać w Sapera Tam niema up-ow

Michoss
11-06-2007, 21:03
Hmh...A wiecie że pobiliśmy chyba rekord? 1000 postów w jednym temacie w niecałe 72h.

Ale dobra, rekord rekordem, koniec!
KONIEC OR CHUNTED IN MAJN PLX!

Glaves
11-06-2007, 22:17
OŁ JEEE!!
Na to czekałem :evul:
Nareszcie bede zadawal jakis konkretny damage knightem =]

Viero
11-06-2007, 22:33
Mam nadzieje że te strzały będą jakieś fajne :)

Finch
11-06-2007, 22:35
Powiem tyle, że ci którzy piszą teraz, że przenoszą się ze swojego druida/sorcercera na paladyna/knighta są pewnego rodzaju noobami, którzy nie wiedzą o co chodzi w grze typu rpg. Otóż powinno sie grać przede wszystkim dla przyjemności a nie dla lvla i wybierać taką profesję jaka nam się podoba a nie jaka jest aktualnie na topie:baby: .

W kwestii płaczących sorcercerów/ druidów na temat update'a nie będę sie wypowiadał bo to już nie ma sensu i jest nudne 8o .

Moim zdaniem update zapowiada się interesująco, chociaż zauważcie że jest to pogorszenie (ograniczenie - mniej bolesne) nie tylko sorcercerów/druidów ale także paladynów i knightów, aczkolwiek prowadzące do mniej więcej jednakowej siły wszystkich profesji.

Viero
11-06-2007, 22:39
@up
Tu masz racje teraz będzie się działo to samo co było na uptadzie 7.6 czyli większość przejdzie na palka/knighta.

Ale pewnie i tak wrócą na druta/sorca bo im się skillowanie znudzi bo umią(?) iść tylko na łatwiznę :D

Marfu
11-06-2007, 22:51
@ up. Potrafią :-)

"- Jak sie pisze - szczegóły czy strzegóły?
- Nie wiem, napisz detale."

Kto pamieta z czego to cytat? :-)

LookamZzaRogu
11-06-2007, 23:00
Pewnie z basha xD
Czy zna ktoś to:
"- na jakim profilu jesteś?
- chumanistycznym" xD

@Topic:

Mam nadzieję, że będzie też amunicja do kusz w stylu burst arrowów (które mają zastąpić gfb), żeby nie latać ciągle z jednym i drugim. Można też wywnioskować, że power bolty będą bardziej dostępne :D

bartii10
11-06-2007, 23:39
'Druidzi sprawowali ważne funkcje społeczne, byli odpowiedzialni za sprawy wiedzy i nauczania. Młodzież nauczano o nieśmiertelności duszy, reinkarnacji, co przekazywano w formie poetyckiej do nauczenia się na pamięć – studia trwały nawet (jak twierdzi Cezar) do 20 lat, gdyż wiedza była przekazywana tylko drogą ustną. Mieli dużą wiedzę o gwiazdach i ich ruchach, o przyrodzie, mocach i nieśmiertelnych bogach. Innym ważnym zadaniem kapłanów było strzeżenie tradycji i wpajanie cnót moralnych.

Ze względu na zdobyte wykształcenie często powierzano druidom sprawowanie czynności politycznych i sądowych. We wczesnośredniowiecznej Irlandii byli wysokimi urzędnikami dworu królewskiego, czasem nawet mieli prawo głosu przed królem.

Dużą moc dawało druidom prawo geasa - nakazy i zakazy indywidualne, nakładane na poszczególne osoby, wiążące szczególną mocą magiczną. Złamanie takiego zakazu groziło zemstą sił nadprzyrodzonych. Kapłanów uważano za potężnych czarowników, ich moc wykorzystywano nawet w wojnach. Mogli rozkazywać żywiołom, zmieniać dzień w noc, lato w zimę, ich moc miała oddziaływać również na wolę bogów, a oni mogli ingerować w boskie sprawy.

Druidzi mieli rozległą wiedzę na temat leczniczych właściwości roślin, które musiały być zbierane w specjalny sposób lub o odpowiedniej porze. Podczas zbierania jemioły odcinano jej pędy złotym sierpem, a ponieważ nie mogła przy tym dotknąć ziemi, łapano ją w płótno rozpostarte przez kapłanów pod drzewem. Zbierano ją tylko w 6 dniu księżycowego miesiąca. Druidzi wierzyli, że jemioła dodana do napoju przywraca zwierzętom płodność i jest remedium na wszelkie zatrucia. Druidzi wierzyli także w moc skamieniałych jeży morskich, o których sądzili, że są zrobione z wężowej śliny, i które nazywali jajami węża (wspominał o tym Pliniusz). Można je było zbierać tylko w określonej fazie księżyca, a miały przynosić szczęście w procesach sądowych.

Istniało zrzeszenie druidów o charakterze religijnym, w którym jeden z kapłanów miał władzę zwierzchnią, zaś po jego śmierci następcą zostawał ten, który był najbardziej godny i dostojny. W razie wątpliwości urządzano głosowanie lub też kandydaci odbywali święty pojedynek na słowa. Późniejsze teksty mówią natomiast o królu druidów – tzw. righ druadh, a także o naczelnym mistrzu – primus magister (łac.). Wszyscy druidzi zbierali się corocznie na terytorium Karnutów w samym środku Galii.'

melee za200+ suXX, power bolty suXX
piekne sa pnacza co rosna z ziemi, mozna przy nich zoabczyc jaka wladze nad natura ma druid. a przejmowanie zwierzat? uwielbiam przejac sobie 2wilki i siac spustoszenie u wrot wielkich miast. kaplan natury to jest najlepsz a profesja, nabardizej zrownowazona z natura..
dlatego kocham druida;P i nie zmieni tego nic. nawet coraz nowsze updaty ;]

Ponexestimix
12-06-2007, 00:03
Kolejna porcja komentarzy Customer Suportera z forum tibia.com ;)

What about defense with 1handed vs 2handed weapon

Ah yes, we are aware of this and we have indeed also thought of a solution to that problem. I will not give you the details yet since that might be part of another update teaser, suffice it to say: this has also been addressed.
---------------------
Co z obrona w 1-recznej i 2-recznej broni?
jestesmy swiadomi tego i juz zaczelismy myslec nad rozwiazaniem tego problemu.Nie da teraz dokladniejszych informacji na ten temat,moze to bedzie czescia innego teasera z update.

Ponexestimix
12-06-2007, 00:07
Jednak teraz wam nie przetłumacze;)

Anarchista
12-06-2007, 00:40
hehe jestem ciekaw ile nowych rodzajów amunicji ebdzie dla alka i czy jakieś nowe wandy.rody beda ;PP
-----
rowniez nie rozumiem tych co graja "zeby byc na topie" -.-
ludzie grajcie tym co chcecie... kazdy wysoki lvl w obojetnie jakiej profesji jest genialny :)

Kejmilo
12-06-2007, 07:19
pogrubionym fragmentem mnie uraziles, widzisz gram w tibie ponad 2 lata i to ze nie wbilem 70+ lvla czyni mnie gorszym? tak to zrozumialem mam nadzieje ze nie chciales aby to tak zabrzmialo, bo brzmi jakbys krytykowal wszystkich z -70 lvlem.

Nie chodzi mi o to że ktoś jest gorszy (sam nigdy nie nabiłem 70 levela), tylko o to, że w Newsie wyraźnie pisało, że zmiany poczuje się na 70-80 levelu... A większość wypowiadających się tu sorców i drutów takiego levela nie ma a płaczą i użalają się... Nie chciałem tym nikogo urazić, ale taka jest prawda...

Szopen2
12-06-2007, 09:31
To jest absurdalne porównywać skile knighta ze skilami maga czy druta.. każdy wie ze knight czy pall wcale tak długo nie skiluje... no np MDW czy on ma ponad 100mlvl?? a nabić dobrego skila knightem jest łatwiej niż nabic 60+mlvl sorcem czy drutem...

Szopen2
12-06-2007, 10:21
kto tu jest noobem jeżeli twierdzi ze skile sie nie nabijają podczas expienia --.--

mago
12-06-2007, 11:22
Tak tylko skile podczas expienia naprawde rosna tragicznie , sorcowie czy druci moga za to spalac non stop mane co powoduje ze trening mlvlu podczas expienia = treningowi mlvlu podczas np robienia runek.
Knight za to skiluje dopiero jak bije potworka , a to juz jest kolosalna roznica bo (w zaleznosci od tego co i gdzie bije i przy ilu graczach na expowisku) bije np moba przez kilka sekund a traci czas na dojscie do next czasami przez kilkanascie sekund.
Najbardziej sie pod tym wzgledem oplaca skilowac albo na dragach ktore w miare dlugo sie bije i mozna za chwile lac next (ale problem polega na tym ze sa 2 konkretne miejscowki wiec trzeba czekac dosc dlugo w swojej kolejce) albo trenic expiac na syfach ktorych jest duzo duzo , ale wtedy exp zaden. Dodatkowo te najlepsze trenienie i tak wychodzi mu z 2 razy wolniej niz by trenil se normalnie bez expa.

Sorc obojetnie czy pojdzie na demki czy na przyslowiowe syfy (co sie sorcowi juz na odpowiednim poziomie nie oplaca) moze se trenic tak samo skutecznie.

Pisales tez ze od 60 mlvla postaciom magicznym juz mlvl rosnie tragicznie a skile mozna se trenic o wiele szybciej.
Niby tak ale tylko jesli porownujemy np 90 skill u kiny i np 70 u sorca. Tylko wiesz - ile daje mi 1 mlvl powera a ile jeden skill. Nie przytaczaj przy okazji porownan co do powera pokazujac to np na hmm. Wez vis lub mort bedzie latwiej.Dodatkowo z tego co widac mlvl ma dawac teraz wiekszy power niz dotychczas. Dlatego napisali ze do 80 lvla magowie nie powinni odczuc roznicy.

Szopen2
12-06-2007, 11:37
to ty uważasz ze knightowi rośnie skil wolniej na expieniu niż sorcowi/drutowi ja w to ni wnikam ale jak już porównujesz do h lvli to nie zapomnij o tym ze czarów to sie mało używa np MDW używa tylko exura gran na expie.... A taki drut to on nawet nie ma czarów walących żyje mu się fatalnie ale i tak jeszcze chcą to popsuć po prostu gratulacja pomysłu... :cup:

mago
12-06-2007, 11:40
Ja pisze o trenieniu - co takiemu MDW szkodzi se co jakis czas wcisnac hotkeya z byle pierdolka by mane spalac non stop - chociazby by sdka zrobic albo jakis glupi czar nie zawsze ofenzywny. Knight nie ma wyborku - ma przed soba potworka expiax albo go nie ma.
A jezeli takiemu MDW sie nie chce to juz jego problem a nie problem w skilowaniu - do tej pory nadrabial lvlem power wiec mu nie zalezalo na mlvlu.

Szopen2
12-06-2007, 11:43
jesteś mądrzejszy niż myślałem xD hahahaha MDW sd zrobi xD a knight skilluje gdy expi skiluje gdy treni tylko nie skiluje gdy chce coś sprzedać... mówię ci że dużo łatwiej wbić skila knightem niż mlvl sorcem czy drutem...

mago
12-06-2007, 11:50
Nie czepiaj sie slowek jak podalem przyklad ogolnie postaci magicznych sd bylo przykladem - widac ze nie za bardzo kumasz sensu wypowiedzi mojej - . Ale ok MDW nie moze sd zrobic wiec zalozmy niech walnie juz glupie utani gran hur co jakis czas ;P

Knight nie skiluje latwiej - juz ci dalem chyba wystarczjace dowody.

Tylko nie porownuj wysokosci skili bo tego nie da sie porownac. Jak napisalem 90 skil u kiny wchodzi jakos mniej wiecej jak 70 mlvl u sorca - a 70 mlvl u sorca znaczy o niebo wiecej niz 90 skill u kiny.
Why?
Bo obrazenia od magii rosna i minimalne i maksymalne wiec nawet jakby wzrastaly przy kazdym mlvlu i skilu o 1 pkt to:
za 1 mlvl sorc zyskuje 2 razy wiecej niz kina za jeden skill.

Bo np na hmm - wzrasta ci mlvl - obazenia minimalne wzrastaja ci o 1 i maxymalne tez , wzrasta ci skill - obrazenia minimalne dalej sa 0 maksymalne wzrastaja tez o mniej wiecej nic,nic. A podalem tylko slabiutka runke dla sorca-druta a wez takie sd?

Szopen2
12-06-2007, 12:11
ale ty chyba tez czegoś nie rozumiesz po nowym update knight może nie trafić ale już bedzie wartość minimalna!! drut ma zjebanie a pozatym jescze dostaje kopa w dupę gdzie tu sprawiedliwość;/

mago
12-06-2007, 12:16
A skad wiesz ze bedzie wartosc minimalna?
Jakos w tym newsie tego nie bylo :)

Drut dostaje w dupe ale i tak bedzie powered tylko ze juz nie megapowered.

Wez porownaj 150 kine z 150 sorcem czy drutem.
Max exp kiny to 150k/h i to tylko w 2 miejscowkach i dobrych porywach z respem. Zreszta w kazdym wypadku to mega waste chyba ze druta se wezmie.

Sorc czy drut na 150 lvlu juz moga naprawde z expem jechac ostro - solo hydry itp

Drut ma zjebane - przyklad MDW chyba mowi co innego ;P
Dla twojej wiadomosci podam ze MDW naprawde az tak dlugo tego levela nie robil i nie gra jak to niektorzy mowia 24h . Sa strony by to sprawdzic ile kto gra.
Wszystko zalezy od umiejetnosci gracza.

Szopen2
12-06-2007, 12:41
ja wiem ze on dlugo nie musi grać jak w jednym dniu wyjebał 14 mln expa xD ale on ma najwyższy lvl w całej tibi dlatego nie porównuj go z takimi 50-100 ed bo to nie ma sensu ;]

mago
12-06-2007, 12:47
Ma sens.
I to duzy.
Kiedys MDW mial tez ten 50-100 lvl a jednak potrafil - i to w czasach gdy druty i sorce mialy gorzej niz obecnie bo nie bylo taniej many - wiec wszystko opieralo sie na runkach.

Knight Patryk
12-06-2007, 14:13
A skad wiesz ze bedzie wartosc minimalna?
Jakos w tym newsie tego nie bylo :)

Drut dostaje w dupe ale i tak bedzie powered tylko ze juz nie megapowered.

Wez porownaj 150 kine z 150 sorcem czy drutem.
Max exp kiny to 150k/h i to tylko w 2 miejscowkach i dobrych porywach z respem. Zreszta w kazdym wypadku to mega waste chyba ze druta se wezmie.

Sorc czy drut na 150 lvlu juz moga naprawde z expem jechac ostro - solo hydry itp

Drut ma zjebane - przyklad MDW chyba mowi co innego ;P
Dla twojej wiadomosci podam ze MDW naprawde az tak dlugo tego levela nie robil i nie gra jak to niektorzy mowia 24h . Sa strony by to sprawdzic ile kto gra.
Wszystko zalezy od umiejetnosci gracza.
lol 150 kina 150k/h ! chyba z mega waste...

Apheris
12-06-2007, 14:26
Yeah nareszcie cos dla knightow!!!!!!:p

Pandorian technomancer
12-06-2007, 14:36
do tej pory siła magi liczyla sie (3*mlvl+2*lvl), jadyna zmiana bedzie polegala na tym ze teraz sila magi nie bedzie zalezala od lewelu. To ze postacie średniolewelowe nie odczuja zmiany a tylko wysoko lewelowe wedłóg mnie oznacza ze nowa formula bedzie opisywala siłę magi 5*mlvl.

wiec np do tej pory mag 100lvl 70 mlvl siła magi 410, a teraz 350. wiec IMHO zmiane ta odczuje postacie ktore maja wysoki lewel bo od oklolo 50lvl/50mlvl magiclewel zaczyna zdecydowanie wolniej rosnac niz zwykly lewel.

Sorcer_Pips
12-06-2007, 15:14
Dzisiaj wsiadam sobie do autobusu wracałem do domu poszedłem do siedzenia za mną dwoje dzieci w wieku 11-12 lat i gadali coś o tym update że nie będzie im się dobrze expić i że jeden już gra na OTS'ie no ludzie... żal po prostu eh.

Dawergo
12-06-2007, 15:50
Nie chodzi mi o to że ktoś jest gorszy (sam nigdy nie nabiłem 70 levela), tylko o to, że w Newsie wyraźnie pisało, że zmiany poczuje się na 70-80 levelu... A większość wypowiadających się tu sorców i drutów takiego levela nie ma a płaczą i użalają się... Nie chciałem tym nikogo urazić, ale taka jest prawda...

ja tam nie placze, pamietam jeszcze jak musialem sobie radzic bez taniej many i jakos zylem wiec teraz tez przezyje :D a i tak bedzie dobrze bo nie podrozeja mfy etc

Sorcerereq
12-06-2007, 16:17
Z wypowiedzi CS Crabana:
- Whirlwind throw zastępuje hmm (pomaga bić potwora na niskim poziomie życia gdy ucieka, dlatego nie będzie to bardzo silny cios)
Czyli Cip znowu zj..al sprawe! Bo nie będzie można bić GSa z tego Whirlwind throw, ponieważ działa on na potwory z małą ilością HP. A tak, to sobie biłem GSki z HMMków moim 49 najtem... ;( mimo, że się nie opłacały.

mazgier
12-06-2007, 16:43
Czyli Cip znowu zj..al sprawe! Bo nie będzie można bić GSa z tego Whirlwind throw, ponieważ działa on na potwory z małą ilością HP. A tak, to sobie biłem GSki z HMMków moim 49 najtem... ;( mimo, że się nie opłacały.Czytanie ze zrozumieniem boli? Whirlwind throw będzie działał na każdego potwora (poza odpornymi na obrażenia fizyczne, oczywiście) tyle, że będzie zadawał stosunkowo niewielkie obrażenia (i stąd wzmianka o dobijaniu potworów z małą ilościa HP bo do tego będzie się nadawał najlepiej) - tak jak obecnie HMM. Człowieku, myśl zanim coś napiszesz...

Celoz
12-06-2007, 16:47
Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży.
No, na reszcie będzie mi się milej skillowało mojego rookstayera :]

Viero
12-06-2007, 16:51
jestem ciekaw czy te nowe magiczne speary będą tylko dla PACC'ów...

Goldscorpion
12-06-2007, 16:54
Tylko teraz mlvl nie potrzebny knightom będzie rósł znacznie szybciej niż wcześniej (wszystkie ataki poza zwykłymi z broni będą potrzebowały many). Więc skoro sorcowie mogą polepszać swojego skilla pijąc mf to knight też powinien zwiększać swojego skilla tymi ,,innymi" uderzeniami. Skille powinny rosnąć kilka razy szybciej jeżeli bijesz np. Groundshaker czy whirlwind throw...
Dziecko a czego ty sie spodziewasz :p

Celoz
12-06-2007, 16:57
Marsz do podstawówki uczyć się czytania ze zrozumieniem!
Po prostu zmieni się skrypt zwykłych broni dystansowych, i już. Żadnych komplikacji.

Olipek
12-06-2007, 16:59
Jak juz wiadomo postacie beda zadawaly mniejsze obrazenia z runek czy tak samo bedzie z runami leczacymi np: uh? czy ktos wie cos o tym? ;p

zakrzes
12-06-2007, 17:03
moze wyda wam sie to glupie pytanie ale czy ktos wie kiedy bedzie ten najnowszy update??

Goldscorpion
12-06-2007, 17:04
Jak juz wiadomo postacie beda zadawaly mniejsze obrazenia z runek czy tak samo bedzie z runami leczacymi np: uh? czy ktos wie cos o tym? ;p
LoL Przecież to już nie jest śmieszne udawanie takiego debila na poziomie mojego brata z przedszkola...
PLX CZY WY NIE WIECIE CO KOMENTUJECIE??!!X(X(X(
Prosimy jednak zauważyć, że wszelkie zmiany dotyczyć będą jedynie ataków. Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących.
O M G ...

@UP
Nikt tego nie wie ale moim zdaniem jeszcze w czerwcu chyba pod koniec. Hmm no bo co by mogli jeszcze dodać?? Zmiany w kliencie?? Co jeszcze? Nie wiem czy nadchodzący piątek nie będzie ostatnim piatkiem dostarczającym newsy o update :)

DOWN
Jezeli nie masz nic sensownego do powiedzenia powstrzymaj sie od komentarza...

--Cienius--
12-06-2007, 17:07
W 2012 kiedy bedzie koniec roku zebys nie mogl sie nacieszyc

Pasi?

yz0
12-06-2007, 17:11
Dla mnie bomba, chyba wracam z powrotem do gry po update.

SquareHead
12-06-2007, 17:12
Ryba, jakiego translatora użyłeś, żeby przetłumaczyć ten tekst? Wątpie żebyś sam to przetłumaczył, chociaż ja moge spróbować ^^.
"Wprowadzimy obuchy, miecze oraz topory...." Haha obuchy, jak coś to broń obuchowa, widać że kiepski masz translator. :p

Natorin
12-06-2007, 17:18
ZMIANY DOTYCZĄ TYLKO RUNEK I CZARÓW OFENSYWNYCH!!!!!!
UHY, IHY EXURY, NIE ULEGNĄ ZMIANIE ...

Goldscorpion
12-06-2007, 17:21
@UP
Świetny pomysł :p Ale i tak założe się, że dwie stronki dalej pytanie: "a co z siłą uhów i ihów?"

TIBIA GUARD
12-06-2007, 17:24
Ciekaw jestem jak teraz knighci wykonaja annihilator quest ze slabszym atakiem burstów.Zastanawial sie ktos nad tym ?

Natorin
12-06-2007, 17:32
Ciekaw jestem jak teraz knighci wykonaja annihilator quest ze slabszym atakiem burstów.Zastanawial sie ktos nad tym ?

Proste 4 palków nie da rady :P wiec zawsze będą blokera potrzebować =]
Poza tym coś na pewno się wymyśli.

Baby_Killer
12-06-2007, 17:47
jesteś mądrzejszy niż myślałem xD hahahaha MDW sd zrobi xD a knight skilluje gdy expi skiluje gdy treni tylko nie skiluje gdy chce coś sprzedać... mówię ci że dużo łatwiej wbić skila knightem niż mlvl sorcem czy drutem...

Jest jedna delikatna roznica, sork/drut moze siebie przyspieszyc mlvl pijac MF a knight niestety musi siedziec tyle ile musi zeby wbic skilla... Gralem sorkiem i drutem i NIGDY nie mialem many na full, zawsze ja spalalem wiec mlvl lecial w kazdej chwili, no a knight stojac w miescie skilla nie wbije...

Candi
12-06-2007, 17:58
Nie narzekajcie teraz tak sorce i druidzi, bo gdy wy robicie runy to możecie je później sprzedać, a taki paladyn albo knight nie mają żadnego z tego pożytku. No może paladyn robi hmm, ale on musi mieć speary do skilowania.

Ciekawi mnie, czy jeśli mam paladyna z niskim levelem, bo oststnio tylko skiluję to, czy moje hity spadną... Chyba zacznę niedługo tylko expić chociaż chciałem wbić 80

Krzysiekkrzysiek
12-06-2007, 18:02
A czy uhy będą dawały mniej hp ?? ;(;(;( o nieeee!!!! (joke :p)
A ja sobie tak myśle , ze update pewno i tak będzie w sierpniu bo to sie Cipom opłaca : Jednego pacca kupują na wakacje a drugiego zeby zobaczyc co nowego w update :P

Elite-Faru
12-06-2007, 18:03
Dobrze że uhy ,ihy,exurki nie ulegnom zmianie :) bo na 5 mlvl knighta co by uh uleczał ?!

Utako
12-06-2007, 18:06
Z tego co czytalem to zmieni sie calkowicie system pvp.
Przypuscmy 100 lvl druid bije 60 sorca... i co ....
ten 60 (przypuscmy) ma przy sobie bp ston skinow (20*5=100)? czyli zeby zbic takiego sorca bedzie potrzebowal okolo 6 bp sd ^.-? uhm nie no fajnie... Bursty dla sorca i druida w odstawke? Moze teraz sorce i druidzi zaczna chodzic z kamieniami przy sobie zeby zabierac ladunki ze stone skinow? Nie widze tego... a co podbiega do niego 60 palek wladuje w niego 100 boltow i po bp stone skinow... Naprawde nie widze tego a co idzie z tym w parze jestem ciekaw co z tego wyniknie.

A co do expienia na wrl... Druid na wrl ma tylko siowac?... tak sobie bil z burstow... czasem explo (na non pvp) Troche brak mi slow:baby:

Ribery
12-06-2007, 18:55
No wychodzi na to że drut będzie najgorszy teraz.

Viero
12-06-2007, 19:10
Marsz do podstawówki uczyć się czytania ze zrozumieniem!
Po prostu zmieni się skrypt zwykłych broni dystansowych, i już. Żadnych komplikacji.

Myślisz że nie umiem czytać ?? -.-

Co sie stanie z włóczniami?
Wrócą do ręki, chyba ze sie złamią.

Chodzi mi np. oto "enchanted spears" (eteryczna włócznia ??)

Dziecko a czego ty sie spodziewasz

Kto wie może coś CIpsoft natchnie i da troszkę więcej dla Facc'ów :)

danielski2
12-06-2007, 19:14
Dobrze że uhy ,ihy,exurki nie ulegnom zmianie :) bo na 5 mlvl knighta co by uh uleczał ?!

Co za wieśniak ?! Czlowieku...przeczytaj to co napisales !

Natorin
12-06-2007, 19:15
Kto wie może coś CIpsoft natchnie i da troszkę więcej dla Facc'ów :)

Widać twój geniusz. W końcu nie ma to jak zachęcać swoich klientów do nie kupowania pacca...

Viero
12-06-2007, 19:17
@up
za to twojego wogóle(?)...

Natorin
12-06-2007, 19:35
@up
za to twojego wogóle(?)...

Ta...? to podaj mi 3 racjonalne powody dla których mieli by ulepszać postacie facc..

Facc ma minimum potrzebne do grania. A ten UP jak byś chciał zauważyć likwiduje magie palla/kinia i wprowadza czary zapewne dla pacca. Domyśl się dlaczego...

Viero
12-06-2007, 19:40
Facc ma minimum potrzebne do grania. A ten UP jak byś chciał zauważyć likwiduje magie palla/kinia i wprowadza czary zapewne dla pacca. Domyśl się dlaczego...

Niby masz racje ale...
Dajmy na to że ktoś nowy chce grać w tibie, na początku wszystko wydaje mu się zrąbane i tak Cipsoft traci potencjalnego Klienta...
Choć z w sumie masz racje, kto na początku kupi Pacca :/

Gizmik
12-06-2007, 20:34
Ta cała balansacja profesji to dobry pomysł, ale zobaczymy jak to się sprawdzi w praniu. Jedno mi się tylko nie podoba..., że pewnie nie będę mógł wziąć podczas przerwy w skileniu w-hammera albo dragon hammera(na oba samodzielnie zarobiłem) w rękę i odprężyć się tłucząc jakieś potworki... Pewnie do 20lvl będę skazany na jakiś szajs i roty :/

11lvl knight..

Goldscorpion
12-06-2007, 21:43
Jedyne co powinnni jeszcze wyrównac to PvP. NIe mam na to pomysłu ale nie jest fair, że 50 sorc nawala mnie biednego 8lvl knighta po wyjściu z rooka bez powodu :/
@DOWN
Dlaczego?? Fakt jest trudniej skilować ale znacznie łatwiej jest utrzymac skille . Na światach pvp jeden dead i odrabiaj kilkanaście-kilkadziesiąt godzin straconego skilla. Na non pvp znaczniej mniejsze ryzyko.

frokobr
12-06-2007, 21:46
No dobra dobra siła uderzeń bedzie bardziej zależała od dysta a wiec Paladynii na światach no-pvp będa jak zwykle do tyłu....

Dawergo
12-06-2007, 21:56
No dobra dobra siła uderzeń bedzie bardziej zależała od dysta a wiec Paladynii na światach no-pvp będa jak zwykle do tyłu....

hmmm istnieje dla ciebie cos takiego jak molts? tam mozesz skillowac na monkach wmiare spokojnie, musisz tylko miec wmiare dobry shielding i jakas tarcze :)

GothicMaster
12-06-2007, 21:58
@2up
Nie widze powodu dla ktorego non pvp ma trudniej skilowac. szybkosc jest taka sama, a na non pvp szansa deda jest mniejsza.
@Goldscorpion
A czy w realu jest sprawiedliwosc? Jak wg Ciebie mialo by zostac to wyrownane?

frokobr
12-06-2007, 21:59
hmmm istnieje dla ciebie cos takiego jak molts? tam mozesz skillowac na monkach wmiare spokojnie, musisz tylko miec wmiare dobry shielding i jakas tarcze :)

Dobre :D
I niby z czego mam bic tego monka? speare?
3 speare i po monku

Goldscorpion
12-06-2007, 21:59
I własnie tutaj nie mam pomysłu :p

frokobr
12-06-2007, 22:02
@2up
No niby i tak :p:p
Trzeba się cieszyć z tego co jest B)B)

zenek-knight
12-06-2007, 22:56
jezeli sila run ma zalezec w znacznej mierze od poziomu mlvl to paladyni i knightci
beda slabsi w uzywaniu run a co za tym idzie beda gozej leczyc sie za pomoca "uh"

prawda to ??:baby:

Krzy_ek
12-06-2007, 23:17
@up no ja p******* ile razy można mówić do takich ludzi a i tak nie zrozumieją!
Dotyczy to tylko run i czarów OFENSYWNYCH

Natorin
12-06-2007, 23:35
jezeli sila run ma zalezec w znacznej mierze od poziomu mlvl to paladyni i knightci
beda slabsi w uzywaniu run a co za tym idzie beda gozej leczyc sie za pomoca "uh"

nie no kur*a nie nie będę pisał znowu największą czcionkom na czerwono pogrubionymi literami że tyczy się to tylko czarów ofensywnych po prostu brak mi słów na debili idiotów pojeb*w noobów i dzieci cafeiek internetowych ale do ku*wy nędzy zanim napiszecie tego pierdolo**go posta przeczytajcie chociaż tego jebane*o newsa do końca...

McDec
12-06-2007, 23:46

omg...ty głupcze kolega nademną pisał już o tym więc załóż te swoje pingle i czytaj dokładnie bo chyba bardziej dokładnie nie mogło być napisane -_-

mago
13-06-2007, 03:43
lol 150 kina 150k/h ! chyba z mega waste...

Najpierw przeczytaj uwaznie moj post a potem komentuj :D

Doom Terror
13-06-2007, 05:26
mam nadzieje ze gdzies podadza jaka bron jest opanowana w pelni od jakiego lvl'u.Tymczasem trzeba troche pg zeby nie wyszlo tak ze nie moge na 50 lvl'u w pelni wykorzystac fire axe ...

M4r3X
13-06-2007, 08:03
Ryba, jakiego translatora użyłeś, żeby przetłumaczyć ten tekst? Wątpie żebyś sam to przetłumaczył, chociaż ja moge spróbować ^^.
"Wprowadzimy obuchy, miecze oraz topory...." Haha obuchy, jak coś to broń obuchowa, widać że kiepski masz translator. :p

Obuch to tępo zakończona strona takich narzędzi jak młot, siekiera lub oskard.

Więc stfu, podszlifuj słownictwo i dopiero krytykuj. Bo na idiotę wyszedłeś ;f

Kejmilo
13-06-2007, 08:26
nie no kur*a nie nie będę pisał znowu największą czcionkom na czerwono pogrubionymi literami że tyczy się to tylko czarów ofensywnych po prostu brak mi słów na debili idiotów pojeb*w noobów i dzieci cafeiek internetowych ale do ku*wy nędzy zanim napiszecie tego pierdolo**go posta przeczytajcie chociaż tego jebane*o newsa do końca...

:D Ale mu dopiekłeś, thx, ale się uśmiałem ^^

A co do upa... Tak sobie myślę, zrobię se Druida, teraz all przeniosą się na Kiny i Palki, a ja se Uhy posprzedaję (pewnie będzie większy popyt) i na tomby pójdę =* Zresztą Drut teraz wydaje się najtrudniejszy więc się potrudzę ^^ W ogóle mogliby odjąć różdżki, gra była by wtedy przyjemniejsza...

Goldscorpion
13-06-2007, 08:33
Właściwie to też rozpisujemy się a to nie jest jeszcze wszystko dotyczące wyrównania postaci. pozostało kilka wątpliwosci które rozwieje dopiero cipsoft w dniu update OBSZERNYM newsem. W zeszłym roku też tak było. Padła wzmianka o banku ale jeszcze nie było wiadomo co trzeba wpisywac na jakiej zasadzie bedzie działał bank. Dopiero na update wszystko zostało jasno wytłumaczone.

Mallice
13-06-2007, 08:56
=/
A exori dla facc
=/
Bronie sa cool
Chyba cip soft wymysli cos jeszcze lepszego ;)

Bald Drah
13-06-2007, 09:17
EJ mam pytanko:

cZYLI TAK:

pALADYNOWI SAME SIE SPIRY PODNOSIC BEDA?
cZY TE CZARY NA PRZEMIANE TYLKO DLA PACC CZY DLA FACC TEZ?
Czy potowry nowe beda dla pacc?

Prosze o odpowiedzi?

meniu777
13-06-2007, 09:21
elo
jakie wyrownanie postaci zobacz obojetnie jaka gre tego typu czy Diablo czy inne scierwo , zawsze Magi i Druidzi sa silniejsi magia od rycerza i palla .
a wy chceci wyrownac wszytsko jestescie nie normalni .!!!! wtf xd :);):p

Goldscorpion
13-06-2007, 09:34
@UP
? W Diablo akurat profesje sa dobrze wyważone. Sorcy sa może silniejsi ale gdyby nie knighci 90% huntów byłoby nieopłacalnych...

@Bald Drah
EJ mam pytanko:

cZYLI TAK:

pALADYNOWI SAME SIE SPIRY PODNOSIC BEDA?
cZY TE CZARY NA PRZEMIANE TYLKO DLA PACC CZY DLA FACC TEZ?
Czy potowry nowe beda dla pacc?

Prosze o odpowiedzi?
1. Jeżeli nie bedą spadały to może bedą jednorazowe :p
2. Nigdzie o tym nie pisało
3. ... Svarground dla pacc a potworki na około niego dla facc?? Przecież wszystkie będą na lodowych wyspach dla PACCA... czytanie ze zrozumieniem sie kłania.

Vil
13-06-2007, 11:41
jakie wyrownanie postaci zobacz obojetnie jaka gre tego typu czy Diablo czy inne scierwo , zawsze Magi i Druidzi sa silniejsi magia od rycerza i palla .

FYI Diablo jest gra singleplayer i klasy sa na tyle zbalansowane, ze moga tego singla klepac z podobna ( lub identyczna ) skutecznoscia. Znajda sie potworki odporne na magie, znajda sie potworki odporne na ataki wrecz ale koniec koncow kazdy jest w stanie wbijac level tak samo szybko wiec nikt nie jest pokrzywdzony na starcie.

mago
13-06-2007, 12:01
Zenek-Knight zachowuj sie , Natorin tez. Do Natorina mam mniejsze pretensje bo wyprowadziles go z rownowagi. A ty przeczytaj kilka postow wstecz zanim zadasz pytanie bo robisz z siebie osobe myslaca inaczej.

Goku_Sayian
13-06-2007, 12:33
FYI Diablo jest gra singleplayer i klasy sa na tyle zbalansowane, ze moga tego singla klepac z podobna ( lub identyczna ) skutecznoscia. Znajda sie potworki odporne na magie, znajda sie potworki odporne na ataki wrecz ale koniec koncow kazdy jest w stanie wbijac level tak samo szybko wiec nikt nie jest pokrzywdzony na starcie.
Ale Diablo nie jest w pelni grą SP, znaczna większość gra na BN albo innych 'pirackich' serverach. i wtedy najbardziej liczy sie druzyna, bo w Diablo II czym wiecej ludzi wejdzie do gry, tym silniejsze są moby ;). i każda postać daje sobie rade na czymś innym. Pal Zeal na ubery, Czarka blizz na MF albo taxi itp.

Knight Patryk
13-06-2007, 12:49
Najpierw przeczytaj uwaznie moj post a potem komentuj :D
przeczytalem w 2 dobrych miejscowkach:) nie ma takich wybacz chyba ze ci sie uda na dl'e poi ale tam 100k max:|.No albo lurujesz 3 demony i bijesz z exori-.-

Powellos
13-06-2007, 13:09
Nie rozumiem paniki niektórych graczy... To proste była modernizacja postaci dla magów i druidów to jest i dla paladyna i rycerza ;) Pozdrawiam!

Vil
13-06-2007, 13:59
Ale Diablo nie jest w pelni grą SP, znaczna większość gra na BN albo innych 'pirackich' serverach.

Nie.

Zauwaz, ze wszystko co moze zrobic druzyna mozna zrobic samemu, tryb multi sluzy prawie wylacznie do pvp i budowania silnej postaci w szybkim czasie.

W Tibii Orsha nie zabijesz solo chocbys sie zesral, w Diablo 2 5 aktow na hellu na /players 8 mozesz przejsc.

Viero
13-06-2007, 14:07
@up
to ja niewiem jak ty to robisz ale ja na /players 8 andariel druidem nie zabiłem musieli mi koledzy pomagać...

Reflux
13-06-2007, 15:25
Co do D2 ee na 8 players w pojedynkę zabić Bossa 0_0 i to na hellu przepraszam bardzo do tego trzeba mieć naprawdę silną postać a takich postaci jest naprawdę nie wiele. Nie mówię że nie da się tego zrobić ale to zajmie baaaardzo dużo czasu lub będzie nie wykonalne bo nie będziesz mógł podnieść ciała bo jak wejdziesz przez portal to jesteś Dead :P więc nie jest do końca tak jak piszesz.

Dwimenor
13-06-2007, 15:43
Co do D2 ee na 8 players w pojedynkę zabić Bossa 0_0 i to na hellu przepraszam bardzo do tego trzeba mieć naprawdę silną postać a takich postaci jest naprawdę nie wiele. Nie mówię że nie da się tego zrobić ale to zajmie baaaardzo dużo czasu lub będzie nie wykonalne bo nie będziesz mógł podnieść ciała bo jak wejdziesz przez portal to jesteś Dead :P więc nie jest do końca tak jak piszesz.

Gadanie. Na BN przeszedłem całe D2 bliz czarką, paladynem nie-hammermenem i szkieletowym nekro i nie odczułem aby pokonanie dowolnego bosa było niewykonalne, nawet przy 8 osobach w grze na helu-oczywiście solo. Co innego sekretny krowi poziom, ale tu też dawałem sobie solo radę nekromantą, trochę to było męczące, ale wykonalne.
Nie wiem jak z V aktem, nie mam dodatku, ale wątpię aby było nie do wykonania.

Pojawiło się tłumaczenie drugiej części wypowiedzi CS Carbana. Zapraszam tutaj:
http://tibia.pl/strona/update-faq2

Minoo
13-06-2007, 16:10
Przepraszam Bardzo ale tutaj jest rozmowa o tibi a nie o diablo :P jesli chcecie pogadac to prosze na gg :)

Mru
13-06-2007, 16:32
@offtopic(czy jakoś tak) Tak jak w tytule mojego posta ciesze się że pall i knight będą silniejsi bo palla miałem ale nie skillowałem i go usunąłem (tworzę nowego) a knightem właśnie wyszedłem na main.
<-- tam patrz mój knight
Ogólnie teraz gram sorcem ale zdobyłem 18lvl i przestałem.

@topic(czy jakoś tak) ktoś up powiedział że sorc będzie walił demony tylko za 200, ale to i tak dużo (nie wiem jaki on miał lvl i mlvl ba gościa widziałem ze 60 lvl i 70 mlvl to walił za +500 ale nie wiem co po wyrównaniu) jeśli knight wali z miecza po nawet 100(na niskich skilach i lvl ja wale po ok 70 obok moje skile i lvl) a z exori z no nie wiem. Ale knight nie ma aż tyle many żeby co sekundę używać :P.

:miecz: :lucznik: podbiją tibie

Marco Techace
13-06-2007, 16:33
5. O Annihilatorze.
Ten quest, podobnie jak walka PvP, ulegnie zmianie. Będzie wymagane użycie innej taktyki i wybranie innych członków do swojej drużyny.

Ciekawe co wymyślili z anni...

Pysiek
13-06-2007, 16:41
@calkowity offtopic

Kiedys tylko sorcom/drutom w znaczacnym stopniu przydawal sie pacc
teraz bez pacc nie ma szans na osiagniecie czegos w tibijskiej spolecznosci
genialny update sprawi ze bez pacc juz sie grac nie bedzie dalo
Dlaczego?
Dla knighta i palka teraz pacc jest w zasadzie opcjonalny
A po upie?
"Osh maj gad, nie mam pakka i kórwa nie bende mugl walidz z tyh nowyh atakuff"
Co za tym idzie?
kasa za pacc 2x
CS dobrze mysli (jak zarabiac)

Candi
13-06-2007, 17:14
ja jako paladyn zajmę się mówieniem o mojej profesji:

Power bolty kontra SD
Powiedziałem że dostępność power boltów wzrośnie. Powinny one zastąpić używanie runów SD przez paladynów. Spowodowało to pytania czy będą zadawały one takie same obrażenia. Odpowiedz brzmi: oczywiście że nie. Oto powody:

- power bolty mogą zostać wystrzelone podczas leczenia, SD nie,
- power bolty będą znacznie tańsze niż SD,
- power bolty ważą mniej niż SD, więc możesz zabrać ich więcej.

Rozważyliśmy wiele zagadnień, także te nie wymienione tutaj. Jesteśmy w trakcie kalkulacji wartości obrażeń, ale nie macie się czym martwić, bierzemy pod uwagę każdą możliwą ewentualność.

Znacznie tzn. ile? Będzie je szło kupić w sklepie za 100 gp?

O runach SD i power boltach.
Ciągle testujemy to zagadnienie. Powiedziałem wcześniej, że power bolty miały zastąpić paladynom runy SD. Nie możemy jednak aż tak bardzo powiększyć obrażeń zadawanych tymi bełtami, dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić nową broń. Paladyni powinny zgadnąć, co to będzie i jaką siłą będzie dysponowało (proca? strzelba?/tłumacz).

Ok, zgaduje. Artyleria, armata? :P Cieszy mnie, że będzie nowa broń :)

Dostępność nowych przedmiotów będzie różna. Niektóre z nich będą do kupienia w sklepie, inne będą rzadkim lootem, jeszcze inne zwykłym lootem. Niektóre rodzaje amunicji będzie można wytworzyć, inne nie.

Jestem ciekawy z czego będzie wypadała nowa amunicja. Mam nadzieję, że nie dodają jakichś boltów po 100gp, bo to będzie komedia i kupowac ją będa nieliczni...

Wux
13-06-2007, 17:20
@calkowity offtopic

Kiedys tylko sorcom/drutom w znaczacnym stopniu przydawal sie pacc
teraz bez pacc nie ma szans na osiagniecie czegos w tibijskiej spolecznosci
genialny update sprawi ze bez pacc juz sie grac nie bedzie dalo
Dlaczego?
Dla knighta i palka teraz pacc jest w zasadzie opcjonalny
A po upie?
"Osh maj gad, nie mam pakka i kórwa nie bende mugl walidz z tyh nowyh atakuff"
Co za tym idzie?
kasa za pacc 2x
CS dobrze mysli (jak zarabiac)

To te nowe ataki będą wymagały pacc'a przecież miały one zastępować gfb i hmmy, a te runy nie wymagają Premium Account.

Natorin
13-06-2007, 17:58
Ręce same skladaja sie do oklasków po przeczytaniu faq numer 2. Do tej pory mialem cipsoft za pojebów ktorym zalezy tylko na kasie, ale po tym co przeczytalem na temat wyrownania profesji calkowicie zmienilem zdanie i nabrałem pewnosci ze im naprawde zalezy na polepszeniu tibii i daniu rownych szans wszystkim graczom a nie tak jak do tej pory ze grajac knightem byles gówno ktore umie expic tylko na zolwiach...

Nie nazywaj knighta gównem bo nigdy nim niebył... Wszystko zalezy od umiejętności wykorzystania atutów profesji.
Ale fakt jestem ZA zbalansowaniem profesji

Goldscorpion
13-06-2007, 18:02
Tylko w zasadzie powiedzcie: czy knight został aż tak bardzo ulepszony?? Przecież on został tylko zmieniony! Nie zostały dodane nowe umiejetności tylko zostały zastąpione. Wszystkie runy których mógł używać są teraz atakami. Jedyne gdzie wyrównali tu profesje to było uwalenie magów i to, że obrażenia knighta beda zalezeć od lvl (przynajmniej w niewielkiej mierze).

Rubeus_Venon
13-06-2007, 18:08
Ten up-date to porażka dla Mateusza Dragona Wielkiego.

GothicMaster
13-06-2007, 18:29
Tylko w zasadzie powiedzcie: czy knight został aż tak bardzo ulepszony?? Przecież on został tylko zmieniony! Nie zostały dodane nowe umiejetności tylko zostały zastąpione. Wszystkie runy których mógł używać są teraz atakami. Jedyne gdzie wyrównali tu profesje to było uwalenie magów i to, że obrażenia knighta beda zalezeć od lvl (przynajmniej w niewielkiej mierze).
Jedno z drugim moze miec wiele wspolnego...
Ale poza tym zgadzam sie, zastapiono rozne elementy innymi. Jednakze ulepszenie nastapi pod wzgledem exori. Te nowe (exori gran chyba) bedzie zarlo okreslona ilosc many, wiec od pewnego poziomu bedzie go mozna uzyc 2+ razy. To oznacza zwiekszenie skutecznosci knighta, z potworami ktorych nie sposob pokonac bijac je przy uzyciu broni.
@Rubeus_Venon
I po co taki wielki format liter? Nie oznacza to dla niego tak masakrycznych zmian aby zaprzestal gre, jednak faktycznie bedzie mu trudniej.

Viero
13-06-2007, 18:29
@2up
a w dupie go mam
@topic
według mnie i tak niewielka ilość graczy będzie grać knightem/pallem
na początku może być ich więcej ale potem...

Natorin
13-06-2007, 19:11
Buhahahaha nie byl gownem? Expienie na 100 poziomie z predkoscia 35k/h na zolwiach to pokaz siły?

Jeśli twoim zdaniem pokaz siły jest jedynym argumentem do gry to GZ ja lubię grać knightem i zawsze lubiłem, a 35k/h to ma 40 knight na guardach 100 moze se expic 100k/h+ na dragach

Ale przepraszam dla ciebie liczy się tylko kto więcej, kto mocnej, kto szybciej a ja gram dla przyjemności. Jak mam ochotę idę na OF, Dragland, Guardy, Żulwie, Tomby, Elfy czy cycopolis a jak mi się niechce to siedzę pod DP. Waste prawie zawsze ale gra się bardzo przyjemnie.

UrielSceptum
13-06-2007, 19:20
Uważam, że dzięki wyrównaniu profesji Tibia stanie się ciekawsza. Wyrównanie profesji doprowadzi do mniejszego PK na światach PVP. :)

GothicMaster
13-06-2007, 20:01
A po drugie to 40 knight ma na guardach exp 15-20k/h i np Vil moze to potwierdzic wiec znowu sie wkopales stary -.-
A to ci dopiero... Moj qmpel wyciagal 25k/h bez waste.
Guardy to nie expowisko dla knighta
Przy dobrych skilach mozna wyjsc sporo na + (jak na knighta)
Poza tym waste na dragach zalezy od szczescia. 100lv knight czasem nie uzyje nawet uha na 1 smoka. A z tym hmm to nie wiem co za historia...

GothicMaster
13-06-2007, 20:11
Niech ci bedzie nawet 25 ale to i tak gowno w porownaniu z elfami gdzie jest 30-35k i lepszy zarobek niz na guardach.

Nie zapominaj, ze to "gowno" wyciaga tez sorc/druid na guardach. Prawda bez waste, ale knight tez zarabia.

Sir Dark Archeon
13-06-2007, 20:16
Po aktualizacji widzimy czarodzieja na 170 poziomie, którego maksymalne obrażenia z runy Sudden Death na demonie będzą wynosiły niemalże 600

X( Toz to smiechu warte. 170 lvl magiczna postac ma ~75mlvl, skoro przy takim mlvl bedzie sie bilo 600 z sd w pvm to nie wiem jakim cudem da sie po upie zrobic anni. A pvp? Teraz hlvl kina bedzie mozna zabic tylko na jakies extra combo z nowa generacja combo botow.

MDW juz sobie tak lajtowo nie poexpi na demcach.:p redukcja sily czarow na 300+ lvl o prawie polowe - to bedzie bolec.

Up wyglada fajnie, choc hlvl postacie - wszystkie niezaleznie od profesji dostana mocno po dupach. Czyzby wracal czas kiedy na hunta bez blokera sie nie dalo chodzic tak by nie miec mega waste.

Szkoda tylko ze up faworyzuje boterow - hordy low levelowcow wychodowanych na farmach drutow. 30 lvl z 50 mlvl. Po upie taki nobek bedzie mial sile niemal taka jak dzis 70-80 gracz.
Czyzby nadchodzila era mass'nobs pking.

GothicMaster
13-06-2007, 20:29
O lol a kto expi na guardach sorcem/drutem? To jest expowisko tylko dla paladynow dobre i FACC (podkreslam facc!) sorc/drutow bo kazdy normalny PACC pojdzie na tomby gdzie jest duzo wiekszy exp i kasa i ownuje knighta bo robi spokojnie 40k/h bez waste ...
Nie no padam. Widzialem dziesiatki sorcow z pacem expiacych na guardach.
Ale poza tym takich sorcow/drutow bez pacc jes duzo wiecej niz tych z pacem, wiec trzeba uwzgledniac takze ich.
Nie jest jednak nowoscia, ze magiczna postac w tibi wyciaga wiecej kasy i expa niz rycerz. Wlasnie dlatego powstalo wyrownanie profesji.
A tak przy okazji to skoro knight to wg Ciebie takie "gowno" to dlaczego jest tylu high levelowych knightow?

GothicMaster
13-06-2007, 20:35
A hlvl knightow jest tylu bo graja od 5-6 lat a w takim czasie to nawet wbijajac marne 30k/h na elfach mozna spokojnie dobic 100+ lvl.
Ciekawe... Ciekawym jest tez fakt, ze EO dobil ~230lv w 2 lata.
Ale wiesz co? Ta gadka nie ma sensu. Koncze ja i od teraz staram sie trzymac tematu.

GothicMaster
13-06-2007, 20:46
Created: Apr 27 2003, 06:22:28 CEST

Haha i co powiesz lolku? Tak jak mowilem w 4 lata mozna wbic to na elfach -.-

Eeeee. Tak dla twojej wiadomosci to chodzilo mi o 230lv. A ten wg tej stronki wbil w 2 lata. Od jakiegos czasu podobno nie expi. I tak na marginesie mowiles o 5-6latach. To nie miejsce na wyzywanie sie od noobow. Jak Cie to satysfakcjonuje to daj mi swoje gg. Tam mozesz mi slac dowoli. Szkoda tylko, ze sie tym nie przejme.

GothicMaster
13-06-2007, 20:53
No i co z tego skoro jak maniak siedzial przed kompem po 8 godzin dziennie? MDW wbil 300 lvl w 2 lata grajac dziennie po 4 h.... To najlepiej swiadczy o tym jakim gownem jest knight przed update
Nie no mam serdecznie dosc nazywania knighta "gownem".
Gdyby nie knight wiele zeczy nie udalobysie osiagnac wielu rzeczy. Nie pytaj mnie o przyklady bo to raczej oczywiste.

Viero
13-06-2007, 20:58
@2up
a w dupe się pocałuj bo tyś jest gówno nie knight

a tak pozatym MDW gra 10h~ dziennie -.-

Viero
13-06-2007, 21:04
@up
skąd wiesz że wtedy gral po 4-5h dziennie

GothicMaster
13-06-2007, 21:06
@2up
No wlasnie jakich? Sorcem bez blokera mozna expic szybko i bez waste...

@up
Teraz gra po 10 bo na kolejny poziom ma pewnie z 5+ M expa ale zanim mial 300 to gral po 4-5h dziennie...
I na pewno bez blokera latwo byloby zabic takich bossow jak orscha czy feru.
A tak przy okazji MDW (twoj ulubieniec) ma w teamie "gowno" jako blokera.
Bez kina zycie sorcow/drutow z pewnoscia nie byloby prostrze.

Tibia-Fighter
13-06-2007, 21:16
GothicMaster ma racje knight nie jest gównem. Bo na początku szybciej expi... I nie gadaj mi tylko o elfach bo na Of. Można długo kozaczyć.. Zobacz na ss'y i popatrz jak oni nabijają lvl'e...Wiadomo że Sorc/Drut byl lepszy, ale nie jakiś doskonały wywalony w kosmos i w ogóle. nazywania knighta gównem to przesada i brak poziomu...Akurat palek mi się znudził... A go powinni na 1 miejscu poprawić.

Swoją drogą cały czas się srałem czy czasem nie mieliby zmniejszyć znaczenie skilli, na szczęscie nie :P... Choć troche kaszana z broniami od danego lvl'u... Cipsoft lubi przesadzać i GS pewnie będzie od 30 lvl..A teraz mam 15 knighta z 65/65... I będę musiał i tak z serpentem popylać...
Będę pisał długo wiadomość aby poczkać aż mi skill wskoczy...;]

PVP? Jeśli nie macie odpowiedniego lvl'a wejdźcie na 36.hopto.org 7.6
Wszystko wygląda tak jak jest w rl tibi... Nie ma żadnych dodatków itd.(21:43 You advanced in sword fighting.)I nie stwierdzam że knight
jest aż tak słaby w PVP... Jak ma team... to głównie dzięki niemu są trapy i hity sadzi niczego sobie w sorca sword 100+ i explo 0+(ale nie tak rzadko zdarza się walić po 150)Na dodatek nie padniesz nim( a to najważniejsze na wojnie) tak szybko... W trapie możesz grubo 30 min wytrzymać...

Reasumując...
Knight i pall zasługuje na poprawienie...Sorc i Drut... Na h-lvl'u na pewno ...
ale szybciej i przyjemniej expi się 30 palkiem/kightem niż sorcem/drutem..
I tak nie wiem co te oszołomy z Cipsoft wymyślą...

OFFTOP
Pierwszy post by TibiaFighter from tibia.org.pl... Póki co wole tamto forum(powód jasny tam już trochce siedzie:P)Ale poradniczki tu są lepsze(ten o skillingu świetny)
Pozdro...

GothicMaster
13-06-2007, 21:38
I nie, nie ma gowna w swoim teamie bo jakbys czytal to bys wiedzial ze sam expi solo na goromie na demcach z sd.
Gdybys Ty uwaznie czytal wiedzialbys, ze ma w teamie 6 odob z ktorymi huntuje w miejscach, w ktorych sam nie moze.
Prosze Cie o zaprzestanie nazywania knighta gownem, bo niektorych to obraza.
Knight to gowno bo zeby expic na ofie musi miec 70+ lvl i skile 80+ a sorc na 70 lvlu szybciej expi niz on tam na ofie np w tombach.
Wystarczy mu do tego ~50lv i dobre skile.
OMG, wiesz ile razy do roku sie zabija orsha/feru na danym swiecie? Gora raz, a we wszystkim innym ms/ed radzi sobie bez gowna

Te potworki pojawily sie calkiem niedawno, wiec nie dziwne.....
Nawet na harmoni gdzie siedzi najlepszy ED do ferumbrasa jako pierwszy wszedl bloker.
Poza bossami bez kina watpliwym byloby przejscie PoI.

Tibia-Fighter
13-06-2007, 21:40
Ciekawe ile masz lat.I czy przeczytałeś calość posta...
dodatkowo jesteś nie spójny raz mówisz same gowno drugi raz knight gowno... Weź się zdecyduj.Po update i tak powiesz knight to gowno... Jeśli będziesz grał sorcem powiesz że sorc do gowno itd...Po prostu chłopczyku zrobiłeś sobie knighta 12 lvl wbiłeś skille 45... I się dziwisz że" potężny" nie jesteś...

Edit... to do Derola
bez obrazy Master...

GothicMaster
13-06-2007, 21:48
Mam dosc. Naucz sie szacunku do ludzi, wtedy pogadamy.
Ps: Dziwi mnie, ze prawie zaden knight jeszcze sie nie wypowiedzial, ale to wasza sprawa.
Zegnam

Tibia-Fighter
13-06-2007, 22:02
Mam wszystkie 4 profesji powyzej 50 lvl, w tym gowno na 55 lvlu i naprawde wiem jak jest slabe przed update. Po update bedzie ok.

Chyba dziecko na OTS.
Popieram.. .Olać debila i idź się uczyć podstaw zachowania...
Po za tym masz lvl'e 50 a cały czas wypowiadasz się o 250...Wbij i wtedy narzekaj...
"nie dyskutuj z debilem bo zniży cię do swojego poziomu"

Michoss
13-06-2007, 22:06
Mam wszystkie 4 profesji powyzej 50 lvl, w tym gowno na 55 lvlu i naprawde wiem jak jest slabe przed update. Po update bedzie ok.
A potem mamusia cie obudziła bo czas iść do przedszkola.

JUNIR
13-06-2007, 22:20
I kto tu jest gownem?

Ty

Skończ srać bo nudne sie to robi, w dupie byłeś gówno widziałeś

JUNIR
13-06-2007, 22:34
Gowno widze jak mi z odbytu wylatuje to jedno a drugie w tibii profesja knight sprzed letniego update 2007

A 3 jak patrzysz w lustro

Jak mozesz oceniać coś czego nie znasz ?55lv? WOW wbij 80lv idz na hunty i sie przekonaj czym jest knight

Zreszta zwisa mi to pisz co chcesz żal mi na ciebie czasu

Michoss
13-06-2007, 23:20
Gowno widze jak mi z odbytu wylatuje to jedno
Gdzie ty masz głowę w takim razie?! O.o

Moze i mam maly lvl knightem ale mam tez 71 ms
Taa, a chwile temu mówiłeś że 50.

Goldscorpion
13-06-2007, 23:22
Na huntach jest nikim bo sorc sam sobie expi bez waste...

Moze i mam maly lvl knightem ale mam tez 71 ms i sam sobie expie bez pomocy gowna

Hahaha Sorc huncić bez waste? Na takich demach na 100% Zresztą byle gówniany loot i do miasta bo capa nie ma...

Kakaende
13-06-2007, 23:28
Komu sorc sprzeda teraz runy ?? zawsze było cieko z kasą a teraz ..
Napisali ze niemamy sie obawiać ,że knight i palek bedzie silniejszy bo zabrali im siłe run ... a ponizej dodali ze dostana w zamian nowe czary ... czyli jest sie czego bać ... Moim zdaniem kazdy miał swoje zadanie w ekipie a teraz hunty to knight i 2 palki ... niek niebieze pod uwage ze sorc za swoja moc duzo placił ?? ... aff ten up date zmieni tibię i to na dobra ..

Michoss
13-06-2007, 23:32
@Kakaende
No cóż, sorc mocno bije a ma mało kasy, a knight słabo bije ale pewnie będzie szybciej zarabiał.
@up
Nie ośmieszaj się. Nikt już nie chce gadać z takim debilem jak ty.
UPRASZAM O NIEODPOWIADANIE MU JUŻ!

Goldscorpion
13-06-2007, 23:32
Buhahaha ale ty glupi jestes przeciez na demach sie nie oplaca expic i nikt tak nie robi poza wymiataczami typu mdw... Normalnie sie expi np w tombie za tp
To ty jesteś głupi bo nie wiesz sam co piszesz... Mówiłeś o expieniu podczas huntów a nie czystym expie bo raczej exp na tombie trudno nazwać huntem...

71 ms Allegro.pl no nie?
@ DOWN
Nie moja stara ma na imię Teresa. Zresztą Allegro to bardziej męskie imię.

Viero
14-06-2007, 00:00
@up
jak już to allegra...

a jak się nazywa ten OTS na którym masz "GÓWNO" i ms'a??

Viero
14-06-2007, 00:15
@up
no wymyślaj szybciej bo się zaczynam niecierpliwić...

Michoss
14-06-2007, 00:30
A będziesz tak miły podać choć jeden nick?

Myhass
14-06-2007, 01:02
@derol (czy jak tam)
jaki skil miales tym kina? 76 70? co mozna ciekawego robic na 55 lvlu?? robic zajebiste gs hunty? ciekawe czy ten twój ms wytrzymal by pojedynek z kina 70 lvl skile 85~ ? watpie ile bp sd wezmiesz na siebie?? 2? 3? 6? knajt moze brac dziesiatki bp uh (mam namysli np 20 bp's) i bez ucieczki tym swoim gównianym sorcem bys sie przewrócil bez 2 zdań

co do tekstów typu twoja matka etc - jebnij sie w leb kretynie zanim cos powiesz a jezeli ci nie przejdzie to jeszcze raz i tak do skutku, glupie dziecie zalozylo konto na allegro na mame i zamawia mysli ze swieci.. litosci...

pozdro dla nie debili jak ten wyzej opisany...=]

mago
14-06-2007, 03:58
Powrocmy do normalnej dyskusji :P

Up jest swietny to ze obnizyli moc sorcow czy drutow wynikalo tylko li i wylacznie z tego ze nie mogli az tak mocno podniesc sily kina and pally . Why? bo wtedy z tibii zrobilby sie ots , dla kazdej profesji wszystko by bylo latwe i mile w solowaniu. A przeciez nie o to chodzi w tej grze.

Kiedys przesadzili z sorcami - drutami teraz sie do tego przyznali.

Co do kina . pally to zmiany z tego co widze sa kosmetyczne - moze np kina zyskac na szybkim rzucaniu exori 2-3 x pod rzad badz na skutecznosci ataku (ponoc im wyzszy level tym czesciej bedziesz teraz trafial) no i nie wiadomo dokladnie jaki teraz wplyw beda mialy skile i level na sile ataku knighta. Wszystko sie okaze juz niedlugo.

Tivi
14-06-2007, 05:24
mlvl najważniejszy w obrażeniach magiem/druidem~~? mhm...już bardziej do afkowania i spalania many na jakimś bocie nie mogli zachęcić :D

mazgier
14-06-2007, 07:30
Ten "ots" na ktorym mam msa nazywa sie lucera a ten na ktorym mam gowno to az strach sie przyznac. :baby:
Dziecko drogie, ten problem, który jak widać Cię dręczy nazywa się koprofilia. Prawdę mówiąc, sugerowałbym chwilowe odstawienie Tibii i możliwie szybki kontakt z psychologiem. Jeśli nad tym nie zapanujesz, Twoja przypadłośc może się pogłębić a nawet przerodzić w koprofagię...

Cashtan
14-06-2007, 10:11
Jak przeczytalem ~3 strony tego tematu to mi sie zal zrobilo tego derola :P

Tibia-Fighter
14-06-2007, 10:53
Kurde boję się że Cisoft przesadzi i Gs będzie od 40 :/

mazgier
14-06-2007, 11:19
Kurde boję się że Cisoft przesadzi i Gs będzie od 40 :/Dla przypomnienia: wg. podanych informacji wprowadzone zostanie ponad 60 nowych broni. Wychodzi ~20 nowych broni w każdej z 3 klas. Myślę, że nawet jeśli GS miałby być od 40 to będzie dość sensownych alternatyw.

mago
14-06-2007, 11:30
Watpie by GS mial takie niskie wymagania ;P

Atk gsa = 46 , atk ave = 50 , roznica 4 atk a ave pewnie bedzie osiagalny cos kolo 80 lvla , za slowami osob wtajemniczonych wiadomo ze co 5 lvli bedzie dostepna nowa bron. Wiec jesli np ave bylby osiagalny na 80 lvlu to dla gsa maksymalnie najnizszy poziom to 60 lvl. Co by sie zgadzalo - gs jest dostepny w questach na 60 lvl a ave w quescie na 80 lvl.

Ale nie martwcie sie wejda nowe bronie bedziecie pewnie mieli swojego mini gsa atk 40 na 30-40 lvlu ;P

Ja jednak by wam poprawic humor a cipsoft uwazam ze nie jest glupi sugeruje ze ave bedzie dostepny na 60-70 lvlu by zachowac rownowage rynku - mozliwosc sprzedarzy wtedy fakt gs moglby byc na 40-50 lvlu ale napewno nie nizej.

Chociaz watpliwe jest tez by 4 pkt ataku rownaly sie 4 poziomom wladania bronia czyli 20 lvlom , bo wtedy 20 broni na axe , sword lub club okazalo by sie za malo.
Wiec moze zdarzyc sie tak ze albo jedna bron dwureczna wejdzie miedzy ave a gs albo zadna.
Faktem tez jest ze niektore bronie maja zblizony atk a co za tym idzie trudno rozgraniczyc levelowo je.
Czy to pociagnie za soba zmiane atk niektorych broni- szczegolnie dwurecznych? Jak wiadomo zmniejsza atk ice rapiera wiec wszystko mozliwe.

Vil
14-06-2007, 12:16
Ciekawe jak bedzie wygladalo uzywanie broni przy niedostatecznym levelu, moze sie okazac ze Cipsoft pojdzie za daleko i mocno naruszy rownowage gospodarki ( bo kto bedzie sie przesiadal, nawet majac kase, na oslabionego FA jesli bedzie z KA bil na danym levelu mocniej ? ).

Cashtan
14-06-2007, 12:22
#up
No, obrazenia beda zredukowane i zeby walic z tej broni tak jak trza bedziesz musial miec wymagany lvl

eerion
14-06-2007, 13:51
@Vil:
Będzie stękanie knightów co do broni.
Oj będzie
Dlaczemu?
Sorcom też wywalili wysokie progi run
Tutaj też to zrobią, by nie było porno PG ze strony knighta

i00n
14-06-2007, 14:20
Pogorszyli postacie magiczne bo Mateusz Dragon Wielki za szybko zrobil lvl wiec cos musi w tym byc ze magowie i druidzi sa przepakowani :p

Palek na wbudowanym autobocie ._O mnie to cieszy bo palkiem gram ;)

Wux
14-06-2007, 15:04
By ćwiczyć mlvl trzeba spalać mane do tej pory najkorzystniejszym rozwiązaniem było robienie runów, a teraz taki Sorcerer na 25lvlu nie będzie miał komu tych runów(gfb i hmm) sprzedawać. Niby sam będzie więcej z nich korzystał, ale i tak pewnie nie wykorzysta aż tylu runów, pozatym gdybym miał brać więcej runków na exp to prawie nie miał bym capa.

mazgier
14-06-2007, 15:35
By ćwiczyć mlvl trzeba spalać mane do tej pory najkorzystniejszym rozwiązaniem było robienie runów, a teraz taki Sorcerer na 25lvlu nie będzie miał komu tych runów(gfb i hmm) sprzedawać. Niby sam będzie więcej z nich korzystał, ale i tak pewnie nie wykorzysta aż tylu runów, pozatym gdybym miał brać więcej runków na exp to prawie nie miał bym capa.Opowiadasz Waść bajki. Najefektywniejsze i najszybsze bylo i jest "spalanie" w walce na e-vis/mort/flam. Robienie run to ostateczność tylko w wypadku kiedy z jakiegoś powodu nie możesz/nie chcesz huncić.

Wux
14-06-2007, 15:45
Opowiadasz Waść bajki. Najefektywniejsze i najszybsze bylo i jest "spalanie" w walce na e-vis/mort/flam. Robienie run to ostateczność tylko w wypadku kiedy z jakiegoś powodu nie możesz/nie chcesz huncić.

Niby masz racje ale taki FACC, nie może tych czarów używać :)

mazgier
14-06-2007, 15:49
Niby masz racje ale taki FACC, nie może tych czarów używać :)Z całym szacunkiem dla wszystkich FACC-owych magów, jak wiadomo ta gra została tak skonstuowana, że prowadzenie postaci magicznej powyżej 30levela bez PACC to czysty masochizm. "Trenowanie" m-lev ma sens tylko jeśli zamierzasz swoją postać rozwijać a w przypadku magów FACC to troszkę mija się z celem...

Rezidew
14-06-2007, 16:26
Wyrównanie profesji? Czy Oni biorą pod uwagę TYLKO siłę ataku? A co z ilością życia? Taki rycerz/palladyn z dobrym skillem bił mocno, a teraz będzie mocniej? Ciężko będzie magowi czy druidowi się wybronić przed rycerzem/paladynem, jedynie szczęśliwi posiadacze Premium account będą mogli uciec(?) przy pomocy Utani Gran Hur, z drugiej strony może i dobrze, znów będzie można się wykazać pvp, uważać na siebie i bijąc wroga.

--Cienius--
14-06-2007, 16:33
Ciekawe jaki bedzie piatkowy(ostatni) Update teaser

Jak to mowia : najlepsze zostawiamy na koniec =]

Natorin
14-06-2007, 18:11
Ciekawe jaki bedzie piatkowy(ostatni) Update teaser

Jak to mowia : najlepsze zostawiamy na koniec =]

Napiszą, że to był dowcip :D:D:D:D:D:D:D

--Cienius--
14-06-2007, 18:33
ta i ze tibie sprzedali i bedzie 3d :D

Dagins
14-06-2007, 18:58
Nienawidzę CIPów(ek). Przecierz każda CIP(ka) ma swoją willę i jeszcze dokładają sobie kasy jak jakieś świnie(niemieckie). Niepotrzebne skreśl.

--Cienius--
14-06-2007, 19:06
Musisz sie wyzywac bo cie nie stac na pacc?

Co bys zrobil za free jako polak ?
NIC
ty myslisz ze ci sie zywnie wszystko nalezy bo zyjesz -.-

idz trollu

mazgier
14-06-2007, 20:07
Nienawidzę CIPów(ek). Przecierz każda CIP(ka) ma swoją willę i jeszcze dokładają sobie kasy jak jakieś świnie(niemieckie). Niepotrzebne skreśl.Z II Listu Pawła Apostoła do Tesaloniczan: "Jeśli kto nie chce robić, niech też nie je".
Ale Ty, drogie, "polactwem" upośledzone dziecko wiesz lepiej, prawda? Ty wiesz, że Tobie należy się wszystko na świecie, bo urodziłeś się, istniejesz i zanieczyszczasz wokół siebie powietrze. Za to fakt, że ktoś pracuje i chce mieć z tego pieniądze jest dla Ciebie obrazą przyzwoitości, wręcz przestępstwem...
Jeśli mogę Ci coś doradzić to postaraj się, wybierając dla siebie w przyszłości bieliznę, kupować możliwie najbardziej obcisłe slipy. Jeśli uda Ci się znacząco zmniejszyć szansę rozrodu to może przyczynisz się do wzrostu narodowej średniej IQ.

Candi
14-06-2007, 20:10
I wiesz co?! Jesteś wielkim debilem!
Stworzyli tibię i teraz czerpią z tego korzyści. Niech mają nawet 100 willi, a ja mogę im tylko zazdrościć pomysłu. Musieli włożyć dużo pracy w stworzenie tej gry. Udało im się na tym zarobić i niech zarabiają dalej. Cieszcie się, że pacc nie drożeje tylko trzyma się na tym samym poziomie. Jeśli nie stać Cię na niego to nie kupuj. Ja narazie nie potrzebuję do gry moim paladynem więc kupię za jakiś czas dopiero...

Dee_Jay_Bufer
14-06-2007, 20:19
no tak... noto dobra tylko ja sie teraz bede niezle wachał bo ja niemoge sie zdecydowac mam 24 lev sorca 23lev knighta skile 59/57 no i pala 14 lev skile 38/niewiem. Noi niewiem czym mam grać a musze wkońcu coś wybrać jak mi sie ban skończy :D

GothicMaster
14-06-2007, 20:34
@up
Na twoim lv nie odczujesz wielkiej roznicy po update. Zawsze mozesz wybrac troche pozniej.

mcasek
14-06-2007, 20:52
Stworzyli tibię i teraz czerpią z tego korzyści. Niech mają nawet 100 willi, a ja mogę im tylko zazdrościć pomysłu. Musieli włożyć dużo pracy w stworzenie tej gry. Udało im się na tym zarobić i niech zarabiają dalej. Cieszcie się, że pacc nie drożeje tylko trzyma się na tym samym poziomie. Jeśli nie stać Cię na niego to nie kupuj. Ja narazie nie potrzebuję do gry moim paladynem więc kupię za jakiś czas dopiero...

Jestem za ja nawet dołożyłbym im po 200 willi i po 100000000cc :D:]

Natorin
14-06-2007, 22:02

Jestem za ja nawet dołożyłbym im po 200 willi i po 100000000cc :D:]

tak zgadzam sie. wymyślili gre i mają pełne prawa czerpać kożyści w dodatku koszt serva to kilka tys zl., gra się ciągle rozwija

Kogoś nie stać?... bo moim zdaniem 1,- za dzień pacca to bardzo mało <widziałem otsy gdzie pacca kupuje sie sms'em za ok 8 zl na tydzien> to więcej niż na rl tibi... aczkolwiek sądzę, ze powinni wprowadzić pacca jeszcze na 30 dni np za 40 zl. to już nooby 0 wymówki by miały ;)

Btw kiedyś miałem fajną fotke na której była siedziba Cip Softu a przed nią stała zajebista limuzyna :P Poszukam ją to wrzucę ale sądzę, że zaginęła wraz z jakimś formatem.

squach
15-06-2007, 01:57
kuzwa ;//
od tego jest MAG zeby walil z czarow i run wiecej niz jakis knajt i paladyn :// ludzie... To jest jego profesja i on ma wiecej walic..
Do dupy bardzo :/
dajcie jeszcze knightowi sd i bedzie full wypas;///

PS. napiszczie wszyscy do Cipsoft z sugestiami co do tego update..
-----
porownajcie jakie obrazenia dostaje MAG a jakie knajt ://
mag 3 razy takie jak knajt
to jest dyskryminowanie graczy z profesja MAG
jaki knajt ma capp ;////
chujowo bedzie..

ja gram magiem

Wux
15-06-2007, 08:24
kuzwa ;//
od tego jest MAG zeby walil z czarow i run wiecej niz jakis knajt i paladyn :// ludzie... To jest jego profesja i on ma wiecej walic..

-----
jaki knajt ma capp ;////
chujowo bedzie..

ja gram magiem

2005 ulepszenie magów i druidów
2007 uleprzenie knightów i paladynów

tak trudno zrozumieć? nie możesz zrozumieć że magowie są zbyt dobrzy i za szybko expią w porównaniu do knightów. To jest paranoja żeby 60 knight musiał uciekać przed 40 Sorcererem.

katja of isil
15-06-2007, 09:17
kuzwa ;//

-----
jaki knajt ma capp ;////
chujowo bedzie..

ja gram magiem

Zgadzam się w 100%
na test serwerze nasz refugijski MS +200 lvl walil z visa 212 , gdy ja druidem na 76 lvl do 180 około teraz przed up date ,wielu z h lvl ms da sobie spokoj z Tibia albo z postacia magiczna , tylko wtedy jestem ciekawa , kto wyczysci djina czy inna banute
Nikt nie pomysli ile manasów musi mieć magiczny żeby mana shield wytrzymał jakikolwiek mocniejszy atak przez dłuższy czas , a jak się kończy mana shield to często schodzi po 1-2 hitach .X(

szymcio
15-06-2007, 09:26
Pacc na 30 dni fajnie ale by było około 2 razy większe zaludnienie na pacc arena! A na światach non pvp to by była katasrtrofa bo i tak już jest dużo nóóbków:D

Kejmilo
15-06-2007, 10:43
ja pierdole co za frajer z Ciebie, jezeli 60 knight Twoim zdaniem ucieka przed 40 ms to kurwa jestes pizda i tyle.

update zjebali i tyle. Tibia teraz bedzie nie sprawiedliwa , knight ma za duzo hp, potworki go wogole nie leja z lapy, i bedzie expil jak pojebany a sorc?
zal.pl...dajmy sobie spokoj 160 lvl bedzie na*******al kurwa za 250 z sd? prosze was kurwa zastanowcie sie...zreszta zawsze bylo - knight -bloker, postac ktora da sie botowac, isc na pole, isc spac a i tak zadko ktos Ci cos mogl zrobic. palek- trudny do ubicia , na wysokim lvl przejebany char , duzo hp a dodatkowo moze jeszcze z sd zajebac MAGI- to one mialy byc postrachem , zreszta KURWA KTO KOMU KAZAL NAJTA BRAC? NIKT.
JEBAC CIP ;' ]

Weź ty się dziecko uspokój (wnioskuję że jesteś dzieckiem po twoim sposobie wyrażania uczuć), kto ci kazał grać w tibię? Jesteś standardowym noobem, który płacze, bo nie będzie evul mastachem... Mag nadal będzie najpotężniejszy, tylko trochę słabszy. Jestem pewien że grasz od Tibii 7.6 kiedy wprowadzono różdżki, bo wtedy mag stał się najprostszą prof i dlatego nim grasz, tak? Bo łatwiej. A nie możesz znieść tego, że ktoś może być lepszy (lepszy od poprzedniej wersji samego siebie, nie od ciebie), krew cię zalewa że Cip nie przejmuje się wami, noobkami, które płaczą że magia będzie słabsza, a na cholerę w ogóle płaczesz skoro nawet nie miałeś tego 70 levela?! Idź sobie zrób pallka czy kinę, bo będzie łatwiej, ale zobaczysz ile knight czy pall godzin spędzi na treningu, żeby chociaż trafić w potworka a ty z tym twoim visem latasz i napier**asz jak opętany i jeszcze płacze, bo mf za drogie, najlepiej żeby kosztowały 1 gp i dawały full manę a visy miały min. atak 1000hp co nie?

Uff wyrzuciłem to z siebie bo normalnie nie mogłem ;]

mago
15-06-2007, 11:34
Zgadzam się w 100%
na test serwerze nasz refugijski MS +200 lvl walil z visa 212 , gdy ja druidem na 76 lvl do 180 około teraz przed up date ,wielu z h lvl ms da sobie spokoj z Tibia albo z postacia magiczna , tylko wtedy jestem ciekawa , kto wyczysci djina czy inna banute
Nikt nie pomysli ile manasów musi mieć magiczny żeby mana shield wytrzymał jakikolwiek mocniejszy atak przez dłuższy czas , a jak się kończy mana shield to często schodzi po 1-2 hitach .X(

I dobrze :D
Teraz mag bedzie okolo 3 razy mocniejszy od knighta kosztem 3 razy slabszej obrony.
Do tej pory byl 10 razy mocniejszy kosztem 3 razy slabszej obrony - i gdzie tu sprawiedliwosc?
Tibia musi wrocic do starych czasow gdy mag czy drut bez kina z reguly mogli zapomniec o powazniejszych solo huntach.

Tomorro(Sarloon madex)
15-06-2007, 12:57
I dobrze :D
Teraz mag bedzie okolo 3 razy mocniejszy od knighta kosztem 3 razy slabszej obrony.
Do tej pory byl 10 razy mocniejszy kosztem 3 razy slabszej obrony - i gdzie tu sprawiedliwosc?
Tibia musi wrocic do starych czasow gdy mag czy drut bez kina z reguly mogli zapomniec o powazniejszych solo huntach.

A co z uhaniem sie przez palka i najta?:>
Ja swoim marnym 72 rpczem uhne sie moze max do 300 -.- '
130 palek na test servie uhal sie do 500.
A co ma powiedziec najt?
Uh za 100 na 70 lv?
Omg

beznick
15-06-2007, 13:11
@up wyraznie wszedzie pisza ze zmiany dotycza TYLKO RUN I CZAROW OFENSYWNYCH

Kejmilo
15-06-2007, 13:11
@2up: czytanie ze zrozumieniem się kłania -.-

Krzy_ek
15-06-2007, 13:28
Hmm ? to ciekawe, że test server jest :p

Goku_Sayian
15-06-2007, 13:46
2005 ulepszenie magów i druidów
2007 uleprzenie knightów i paladynów

tak trudno zrozumieć? nie możesz zrozumieć że magowie są zbyt dobrzy i za szybko expią w porównaniu do knightów. To jest paranoja żeby 60 knight musiał uciekać przed 40 Sorcererem.
ty chyba kpisz. owszem widywałem filmy gdzie sorc naładowany po koniec cap'a ubijal knighta, który akurat wracał w hunta i mial ponizej bp uhow. ale w normalnej sytuacji nie ma szans 40sorc zabic 60 knighta, chyba ze knight to n00b bez uhow i lata z knife ;P. knight na 60lvl ma 1000+ hp, sorc nie da rady walnac za tyle combo, nawet z 2 FE, zreszta knight moze szybciutko ubic FE = strata nastepnych mf sorca na przywolanie nowych. ;) predzej sorckowi skonczyłyby sie runy i mf niz knightowi uhy a wtedy kapa. Potegą knighta jest czas, czym dłuzej by walczyli przewaga knighta by sie zwiekszala.

Kamliss
15-06-2007, 14:11
Predzej sorckowi skonczyłyby sie runy i mf niz knightowi uhy a wtedy kapa. Potegą knighta jest czas, czym dłuzej by walczyli przewaga knighta by sie zwiekszala.

No nie wiem czy sorckowi prędzej by sie skończyły MF'y, no ok chyba że nosisz 20 bp UH'ów przy sobie ;)

Wracając do tematu update. To wszystko są tylko zapowiedzi i nikt nie wie tego co zepsują, a co poprawią....

qciotoja
15-06-2007, 14:53
cholernie mnie interesuje sprawa z uhami. Bede sie tereaz mniej uhal? xD(im kina)

Lordeq
15-06-2007, 15:09
Te all bronie co były w bp są 2ręczne??

Tyson
15-06-2007, 15:11
cholernie mnie interesuje sprawa z uhami. Bede sie tereaz mniej uhal? xD(im kina)

No k... zaraz się powiesze... Czy Wy naprawde nie umiecie czytać ze zrozumieniem czy tylko udajecie ? Przecież napisali, że zmiany tyczą się tylko run ofensywnych. Czy UH do nich należy odpowiedz sobie sam....

Te all bronie co były w bp są 2ręczne??

Jak narazie to chyba tylko Cip to wie....

Natorin
15-06-2007, 15:22
A co z uhaniem sie przez palka i najta?:>
Ja swoim marnym 72 rpczem uhne sie moze max do 300 -.- '
130 palek na test servie uhal sie do 500.
A co ma powiedziec najt?
Uh za 100 na 70 lv?
Omg

2x Noob. Jeśli nie przeczytaliście newsa to po hu* sie wypowiadacie...?
Zaśmiecacie temat debilnymi postami... Jak chcecie to nowy temat możecie założyć...

Brak mi słów po prostu ,,Esencja Debilizmu''

Goku_Sayian
15-06-2007, 16:43
No nie wiem czy sorckowi prędzej by sie skończyły MF'y, no ok chyba że nosisz 20 bp UH'ów przy sobie ;)

Wracając do tematu update. To wszystko są tylko zapowiedzi i nikt nie wie tego co zepsują, a co poprawią....

to wszystko zalezy od rozegrania walki. 60 knight powinien nosic przynajmniej tyle bp uhow ;)

mago
16-06-2007, 10:54
Jezeli knight nie jest noobem to zawsze bedzie mial pod reka - moze nawet nie 20 wystarczy 2-3 bp uh by bez atakowania tego 40 lvlowego sorca dobiegnac do depo :O

shoq
16-06-2007, 11:52
Hahah nadal nie będzie problemów z laniem knightów sorcem bo będą się mniej uhać a runy sorca nie będą dużo słabsze

Shor'tugal
16-06-2007, 12:07
Hahah nadal nie będzie problemów z laniem knightów sorcem bo będą się mniej uhać a runy sorca nie będą dużo słabsze

No nastepny X( . Czy ty rozumiesz ze knigt bedzie sie uhał tyle co wczesniej???? Nie bedzie zadnych zmian co do leczenia..........

mago
16-06-2007, 12:38
Wszystkie runy defenzywne beda dzialaly jak dotychczas z ta sama sila.
Juz naniesli poprawki na test serwie :D o 15% zmniejszyli sile knighta - byly przypadki zabicia draga na 3 hity :D

Krzy_ek
16-06-2007, 13:23
Mam nadzieje, że zmniejszyli też siłę palka bo po 400 w pvp z assasin stara to trochę przesada:P

Gizmik
16-06-2007, 14:18
Mam nadzieje, że zmniejszyli też siłę palka bo po 400 w pvp z assasin stara to trochę przesada:P

Może i tak, ale assassin stary na pewno będą drogie :).

Natorin
16-06-2007, 15:11
Może i tak, ale assassin stary na pewno będą drogie :).

I co z tego, że drogie? przecież 800 w demona ze skilem 97 to przesada...
Magiczne profesje upośledzili tak bardzo, że nie zdziwię sie jak 100+ porzucą postacie... skoro nawet 50 pall będzie mógł ich wymieść... a oni co 200 z sd... n/c

Aversin
16-06-2007, 15:21
Na TS wprowadzono najmocniejszą opcje dla knightów oraz palladynów, i najsłabszą dla magów. Teraz w trakcie testów, odpowiednio jedna strona będzie osłabiana a druga wzmacniana, tak aby wyważenie profesji było jak najlepsze. Po to właśnie jest test serwer, a nie tak jak się większości z was wydaje, aby bezmyślnie latać i zabijać wszystko co się rusza.
http://img120.imageshack.us/img120/8339/attachmente97142ddq2.jpg
Tutaj post na potwierdzenie tego co napisałem. Szczerze przyznam, że nie wiem skąd pochodzi oryginalny obrazek. Wziąłem go z innego, zagranicznego serwisu o tibii.

Benedyktyn
16-06-2007, 15:26
Wszystko ładnie napisane...:p Nie mogę się doczekać update:miecz:

Astri
16-06-2007, 17:15
mi sie tam podoba ten update poniewasz jest wkoncu cos dla Palka i Knighta :P
i wkoncu niebedzie trzeba siedziec i robic nudnych lootbagow tylko pujdzie sie na dl i w caly dzien powinno sie zwrucic :)

klimek1990
16-06-2007, 22:04
mi sie tam podoba ten update poniewasz jest wkoncu cos dla Palka i Knighta :P
i wkoncu niebedzie trzeba siedziec i robic nudnych lootbagow tylko pujdzie sie na dl i w caly dzien powinno sie zwrucic :)

Nie ma takiej Opcji zeby sie zwrocilo :).. Te gowniane gwiazdki co maja wiecej walic po 400+z tego co widzialem na filmiku 500gp jedna to lepiej magiem isc i z sd expic xD wylazi taniej

Gizmik
16-06-2007, 22:47
Ciekawe jak będą się nazywać i jakie zadawać obrażenia te zielone gwiazdki ;)

Rinnaroc
17-06-2007, 01:11
Tak sobie czytam tego newsa... i chyba po 2 latach przerwy wróce do tibi z uśmiechem na twarzy :D Czekałem na taki update od daaawna, wreszcie tibia bedzie normalnym klimatycznym RPG. Chodzi mi tu głównie o wymagania levelowe dla broni, bo wg mnie to jest nienormalne, że 8 lvl może nosić w ręce najpotężniejszą broń w grze(gorzej niż wpisanie kodów). To samo powinni zastosować dla zbroi, np. Plate armor req. 15 lvl, gra stałaby się o wiele ciekawsza. 60 nowych broni - to jest chyba najlepsze ;) Tibia pod względem broni jest obecnie bardzo biedna. Grając w inne mmorpg'i można zauważyć, że broń zmienia się przynajmniej 30 razy, a nie tak jak w tibi - fire sword, bright sword, giant sword, magic sword - po prostu zajebiście ciekawie. Wciąż nie podoba mi się fakt, że obrażenia będą zależały tylko od skilla. To jest bezsensu, że 50 lvl może walić tak samo jak 300 lvl - pod warunkiem, że mają takiego samego skilla. IMO taki Eternal Oblivion powinien walić po 2000-3000 z lepszej broni. Gdy ktoś gra w gre ok. 3 lata to chyba musi być widoczna różnica pomiędzy nim a low lvlem. Inna rzecz jaką powinni zmienić to taka, że rycerze nie powinni móc używać żadnych run, przecież to jest rycerz a nie mag, wogóle po co mu magic level. Do leczenia się niech używa różnego rodzaju potionów czy pigułek, ale żeby walił z hmm ? Żenada. Zróżnicowanie pomiędzy magiem a druidem wynosi nie więcej niż 10%... Druid powinien mieć dodane przynajmniej 10 nowych rodzajów użytecznych run czy czarów spontanicznych typu usunięcie burn'a, poisonu, różne buffy np. +do arma na 1 min. albo +20% speed increase, w końcu to jest profesja która ma wspomagać drużynę... Pewnie wielu z was skrytykuje tego posta, ale w dupie was mam, takie jest moje zdanie. Jakby Cipsoft zmienił jeszcze pare rzeczy to na 100% bym wrócił do tej póki co niedorobionej gry B)

mazgier
17-06-2007, 08:13
Pewnie wielu z was skrytykuje tego posta, ale w dupie was mam, takie jest moje zdanie.Nawet ciekawy post, aż chciałoby się podyskutować. Szkoda tylko, że autor jest zwykłym chamem... X(

Tomorro(Sarloon madex)
17-06-2007, 09:04
2x Noob. Jeśli nie przeczytaliście newsa to po hu* sie wypowiadacie...?
Zaśmiecacie temat debilnymi postami... Jak chcecie to nowy temat możecie założyć...

Brak mi słów po prostu ,,Esencja Debilizmu''

Nie przeszadzaj...
Newsa przeczytałem ale nie dokładnie.
Każdy sie może pomylic?Nie?:>

Shor'tugal
17-06-2007, 09:10
Tak sobie czytam tego newsa... i chyba po 2 latach przerwy wróce do tibi z uśmiechem na twarzy :D Czekałem na taki update od daaawna, wreszcie tibia bedzie normalnym klimatycznym RPG. Chodzi mi tu głównie o wymagania levelowe dla broni, bo wg mnie to jest nienormalne, że 8 lvl może nosić w ręce najpotężniejszą broń w grze(gorzej niż wpisanie kodów). To samo powinni zastosować dla zbroi, np. Plate armor req. 15 lvl, gra stałaby się o wiele ciekawsza. 60 nowych broni - to jest chyba najlepsze ;) Tibia pod względem broni jest obecnie bardzo biedna. Grając w inne mmorpg'i można zauważyć, że broń zmienia się przynajmniej 30 razy, a nie tak jak w tibi - fire sword, bright sword, giant sword, magic sword - po prostu zajebiście ciekawie. Wciąż nie podoba mi się fakt, że obrażenia będą zależały tylko od skilla. To jest bezsensu, że 50 lvl może walić tak samo jak 300 lvl - pod warunkiem, że mają takiego samego skilla. IMO taki Eternal Oblivion powinien walić po 2000-3000 z lepszej broni. Gdy ktoś gra w gre ok. 3 lata to chyba musi być widoczna różnica pomiędzy nim a low lvlem. Inna rzecz jaką powinni zmienić to taka, że rycerze nie powinni móc używać żadnych run, przecież to jest rycerz a nie mag, wogóle po co mu magic level. Do leczenia się niech używa różnego rodzaju potionów czy pigułek, ale żeby walił z hmm ? Żenada. Zróżnicowanie pomiędzy magiem a druidem wynosi nie więcej niż 10%... Druid powinien mieć dodane przynajmniej 10 nowych rodzajów użytecznych run czy czarów spontanicznych typu usunięcie burn'a, poisonu, różne buffy np. +do arma na 1 min. albo +20% speed increase, w końcu to jest profesja która ma wspomagać drużynę... Pewnie wielu z was skrytykuje tego posta, ale w dupie was mam, takie jest moje zdanie. Jakby Cipsoft zmienił jeszcze pare rzeczy to na 100% bym wrócił do tej póki co niedorobionej gry B)

I znow czytanie ze zrozumienem.. Cipsoft juz napisał, że W JEDNYM UPDATE WSZYSTKIEGO NIE ZROBIĄ

Dekcio
17-06-2007, 09:21
Czemu Sorcerzy mogli walic z sd 600+?!?! a Palladyni/knight niemieli nic do gadania?!?! To teraz role sie od wruca NARESCIE.Palladyni beda walic DUZO <pierw trzeba skille nabic^^> a Sorce beda slabiej walic I BARDZO DOBRZE PALADYNI NIEDADZA SOBA GARDZIC ONI TEZ MAJA UCZUCIA ^^ Sorce Sory ae zachowujecie sie jak DZIECI!:baby::baby::baby::baby:
P.S Bp Boltów 5k bp sd 5,5k identyczne ceny i moge sie zalozyc ze po udpage ceny wzrosna i sorce / druidzi zarobia na rune makerstwie zeby mogizrobic sobie palla/knighta^^

Pozdro

Shor'tugal
17-06-2007, 09:38
P.S Bp Boltów 5k bp sd 5,5k identyczne ceny i moge sie zalozyc ze po udpage ceny wzrosna i sorce / druidzi zarobia na rune makerstwie zeby mogizrobic sobie palla/knighta^^

Pozdro

Tyle ze bp boltow to 2000boltow a bp sd to 20sdkow...

Gidekab
17-06-2007, 11:33
Czemu Sorcerzy mogli walic z sd 600+?!?! a Palladyni/knight niemieli nic do gadania?!?! To teraz role sie od wruca NARESCIE.Palladyni beda walic DUZO <pierw trzeba skille nabic^^> a Sorce beda slabiej walic I BARDZO DOBRZE PALADYNI NIEDADZA SOBA GARDZIC ONI TEZ MAJA UCZUCIA ^^ Sorce Sory ae zachowujecie sie jak DZIECI!:baby::baby::baby::baby:

Pozdro

wchodzac tutaj myslalem ze poczytam sobie cos konkretnego ale zawiodlem sie jest tylko kilka osob ktore madrze pisza reszta wypisuje brednie.

Dekcio i tobie podobni gdybys cokolwiek wiedzial o tej grze nie zadawałbys tak idiotycznych pytan. po to sa 4 rozne profesje aby nawzajem sie uzupelnialy kazda charakteryzwała sie zupelnie czym innym a nie po to aby wygladały podobie. jezeli chcesz sobie zrobic male statystyki to wybierz sobie kilka losowo wybranych swiatow i sprawdz ilu jest graczy z poszczegolnymi profesjami powyzej 100 lvl na poszczegolnych swiatach (knightow jest najwiecej) ale jezeli mi nie wierzysz to posprawdzaj sobie.
co do dmg sorkow i druidów skoro tak lajtowo gra sie sorcem dlaczego nie sprobujesz sam pograc ?? sprobuj sobie sam zabic solo dl lub hydre dajmy na 100 lvl bez utamki przy dajmy 680 hp (tutaj moge sie mylic poniewaz nie wiem dokladnie ile ma sorc hp na tym lvl ale gdzies tyle w przyblizeniu) dlatego tez sorkowie moze i maja wiekszy dmg ale popatrz na latwosc z jaką moga zginać co do upgate nie powinni zmieniac sily czarow ofensywnych tylko zlikwidowac lub przynajmniej ograniczyc takie czary jak vis czy mort. tak na koniec jeszce to sorc lub druid nie expi za free tylko musi w to zainwestowac sporo pieniedzy na mf a nie tak jak niektorzy z was tutaj sie wypowiadali ze zarabiaja duzo kaski nic nie tracac o botach juz nie wspominajac. argumenty najczesciej ktore slysze to trudne do wytrenowania skile itp sam od 2 tygodni gram tez knightem i zrobilem juz skile 68/67 przy paru godzinach gry w ciagu dnia a czy probowaliscie wytrenowac m lvl u sorca zobaczcie czy tez tak latwo jest wbic dajmy 75 m lvl i porownajcie koszty m lvl a skili knighta

gienkos
17-06-2007, 11:49
Dekcio i tobie podobni gdybys cokolwiek wiedzial o tej grze nie zadawałbys tak idiotycznych pytan. po to sa 4 rozne profesje aby nawzajem sie uzupelnialy kazda charakteryzwała sie zupelnie czym innym a nie po to aby wygladały podobie. jezeli chcesz sobie zrobic male statystyki to wybierz sobie kilka losowo wybranych swiatow i sprawdz ilu jest graczy z poszczegolnymi profesjami powyzej 100 lvl na poszczegolnych swiatach (knightow jest najwiecej) ale jezeli mi nie wierzysz to posprawdzaj sobie.
co do dmg sorkow i druidów skoro tak lajtowo gra sie sorcem dlaczego nie sprobujesz sam pograc ?? sprobuj sobie sam zabic solo dl lub hydre dajmy na 100 lvl bez utamki przy dajmy 680 hp (tutaj moge sie mylic poniewaz nie wiem dokladnie ile ma sorc hp na tym lvl ale gdzies tyle w przyblizeniu) dlatego tez sorkowie moze i maja wiekszy dmg ale popatrz na latwosc z jaką moga zginać co do upgate nie powinni zmieniac sily czarow ofensywnych tylko zlikwidowac lub przynajmniej ograniczyc takie czary jak vis czy mort. tak na koniec jeszce to sorc lub druid nie expi za free tylko musi w to zainwestowac sporo pieniedzy na mf a nie tak jak niektorzy z was tutaj sie wypowiadali ze zarabiaja duzo kaski nic nie tracac o botach juz nie wspominajac. argumenty najczesciej ktore slysze to trudne do wytrenowania skile itp sam od 2 tygodni gram tez knightem i zrobilem juz skile 68/67 przy paru godzinach gry w ciagu dnia a czy probowaliscie wytrenowac m lvl u sorca zobaczcie czy tez tak latwo jest wbic dajmy 75 m lvl i porownajcie koszty m lvl a skili knighta

w 100% popieram sorcem az tak super sie nie expi..kazdy mysli ze sorca ma kupe kasy a wcale tak nie jest.. ja mam 60+ lvl i nie mam az tak duzo kasy jak inni mysla, to knajt zarabia z palkiem najwiecej kasy a sorc ciagle musi kupywac mfy i runy ofensywne jak i defensywne. A co do mlvla to leci bardzo wolno.. ja na 50mlvl zrobilem 5bp sd i to zajelo mi 25h a 25h skilujac knajtem to juz jest sporo skila B)

mago
17-06-2007, 12:04
wchodzac tutaj myslalem ze poczytam sobie cos konkretnego ale zawiodlem sie jest tylko kilka osob ktore madrze pisza reszta wypisuje brednie.

1. mlvl trudniej wbic bo daje wiekszy dmg niz skil.
2. knightowi na 100 lvlu tez ogolnie rzecz biorac nie oplaca sie bic dli o hydrach nie wspomne , sorc bez utamki by mial ciezko chodz pojedyncze hydry moglby lac na ryzyk, ale gra jest stworzona do wspolnych huntow a nie mega bicia expa solo gdzie potem wyrastaja nam kwiatki typu 250+ lvl w szybkim czasie.
3. Knight tez nie expi za free i expi na smieciach ewentualnie dragach lub od 120 lvla warlockach(wczesniej nie za bardzo sie oplaca) , nie wspomne o huntach np bk czy hero gdzie knightowi ewidentnie sie nie oplaca bo musi non toper manasy na exori zuzywac.
4. nie porownuj kosztow manasow z kosztami expa knighta - nie mowie tu o expie 50k/h (sorc spokojnie moze 100-150k/h wyexpic bez waste jesli potrafi) ja mowie o szybkim expie okolo 150k/h gdzie kina musi wydawac nie dosc ze na uhy (mfy lub drut) to jeszcze na runy ofenzywne np : gfb - tomby , explo - warlocki , hmm - dl+drag hunt.
5. dmg sorcow i tak bedzie wiekszy wy jak zwykle porownujecie max dmg a w przypadku knighta max hity wpadaja niezwykle zadko - co z tego ze knight przysadzi np na pvp sorcowi za 250 jak next 3 hity to bedzie np chmurka , 10 dmg i 100 dmg jak sorc z visa nawet - juz oszczednie walnie knajtowi majac ten sam level np 100 dmg , 150 dmg , 130 dmg i 100 dmg - ( kina dodatkowo moze walnac z explo a sorc z wanda - przy oslbionym explo kina wyjdzie na to samo wiec nie uwzgledniam tych atakow) - policzmy srednia: kina zadal srednie obrazenia 90 dmg a sorc ? A sorc: 120 dmg - a uwzglednilem ze nie wali z sd itp.

mago
17-06-2007, 12:04

1. mlvl trudniej wbic bo daje wiekszy dmg niz skil.
2. knightowi na 100 lvlu tez ogolnie rzecz biorac nie oplaca sie bic dli o hydrach nie wspomne , sorc bez utamki by mial ciezko chodz pojedyncze hydry moglby lac na ryzyk, ale gra jest stworzona do wspolnych huntow a nie mega bicia expa solo gdzie potem wyrastaja nam kwiatki typu 250+ lvl w szybkim czasie.
3. Knight tez nie expi za free i expi na smieciach ewentualnie dragach lub od 120 lvla warlockach(wczesniej nie za bardzo sie oplaca) , nie wspomne o huntach np bk czy hero gdzie knightowi ewidentnie sie nie oplaca bo musi non toper manasy na exori zuzywac.
4. nie porownuj kosztow manasow z kosztami expa knighta - nie mowie tu o expie 50k/h (sorc spokojnie moze 100-150k/h wyexpic bez waste jesli potrafi) ja mowie o szybkim expie okolo 150k/h gdzie kina musi wydawac nie dosc ze na uhy (mfy lub drut) to jeszcze na runy ofenzywne np : gfb - tomby , explo - warlocki , hmm - dl+drag hunt.
5. dmg sorcow i tak bedzie wiekszy wy jak zwykle porownujecie max dmg a w przypadku knighta max hity wpadaja niezwykle zadko - co z tego ze knight przysadzi np na pvp sorcowi za 250 jak next 3 hity to bedzie np chmurka , 10 dmg i 100 dmg jak sorc z visa nawet - juz oszczednie walnie knajtowi majac ten sam level np 100 dmg , 150 dmg , 130 dmg i 100 dmg - ( kina dodatkowo moze walnac z explo a sorc z wanda - przy oslbionym explo kina wyjdzie na to samo wiec nie uwzgledniam tych atakow) - policzmy srednia: kina zadal srednie obrazenia 90 dmg a sorc ? A sorc: 120 dmg - a uwzglednilem ze nie wali z sd itp.

Gidekab
17-06-2007, 12:37
skoro tak bardzo upierasz sie przy swoim zacznij grac sorcem po upgate. jezeli 230 sorc z 82 m lvl nie moze osiagnac dmg 300 na drugim graczu to to jest conajmniej smieszne.
a to ktory z nas mial racje zweryfikuje upgate

mazgier
17-06-2007, 12:44
UH zalicza sie do run ofensywnych czyli knight teraz na 100 lvlu bedzie sie leczyl po 100 hp haha i znowu sorcek najlepszy ^^Ok, skoro UH jest runą ofensywną to spróbuj nią coś zabić tłumoczku... Powiedz mi, proszę jak niskie trzeba mieć IQ, żeby nie zrozumieć takiego oto zdania: "None of the changes applies to healing runes or healing spells!"???

Goku_Sayian
17-06-2007, 13:59
Zabilem uhem orshabaala

wyjdz i nie wracaj ...

Elton-Benitto
17-06-2007, 14:45
A ty buraku skad sie tu wziales??? Uciekaj na pole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Akurat skiluje i mi sie nudzi wiec pisze do nooba bo panike siejesz :D

Elton-Benitto
17-06-2007, 14:47
Skiluje bo po update skilki u kiny beda wazne wiec co duzo gadac a za dobrych nimam X(

Elton-Benitto
17-06-2007, 14:55
OK. Wniose cos do tematuB) a wiec wiem ze knight bedzie mial zwiekszone dmg i do ataku przyczyniac sie beda skile lvl prawie nic a u druida czy sorca mlvl. Teraz sorcowie i druidzi beda 2-3x silnijsi od kiny a nie jak przedtem 10x.
Kina tez ma dostac wicej czarow ofensywnych ale z tym uhem to glupota...:cup:

Elton-Benitto
17-06-2007, 15:05
głupota to ty się wykazujesz.
Oo zamiast mnie komentowac napisz cos leprzego:evul:

Niedozwolony
17-06-2007, 16:19
Mozecie mnie oświecić??z tematow TS otwarty wyczytałem za najpierw zwiększyli DMG kina o 30% ale zauwazyli(szkoda), że hity są za mocne i zmniejszyli 0 15% i teraz jest o 15% wieksze DMG. Moim zdaniem Kina prawie nie ulepszyli tylko zamienili runki na kiepskie czary(z ss widziałem jak 120 kina wali z exori mas za ~110)

Natorin
17-06-2007, 16:25
Ja proponuje aby ci którzy wiedzą po prostu nie udzielali się w tym temacie bo to niema sensu... Wypowiadałem się a 2 strony dalej znowu to samo pytanie i tak za 10 razem nerwica zaczyna panować wiec po co się denerwować...

Oryginalnie napisane przez Elton-Benitto Pokaż post
OK. Wniose cos do tematu a wiec wiem ze knight bedzie mial zwiekszone dmg i do ataku przyczyniac sie beda skile lvl prawie nic a u druida czy sorca mlvl. Teraz sorcowie i druidzi beda 2-3x silnijsi od kiny a nie jak przedtem 10x.
Kina tez ma dostac wicej czarow ofensywnych ale z tym uhem to glupota...

1. Z uhami głupota a co z uhami nie tak...?

2. Na początku Tsa Zrobili na maxa kinia/palla a druida/sorca na minimum, Balansowanie polega na tym, że podnoszą magicznym zmniejszają Male aż dojdą do optymalnego zbalansowania. Jakiś gm pisał o tym na forum tibia.com

3. U male tak liczą się teraz skile i lvl ale... Magicznym lvl tez się liczy z tym, że nie tak jak nigdyś.

4. Kinia nie dostaje żadnych czarów to są specjalne umiejętności a nie magia....

Goku_Sayian
18-06-2007, 18:13
Ja proponuje aby ci którzy wiedzą po prostu nie udzielali się w tym temacie bo to niema sensu... Wypowiadałem się a 2 strony dalej znowu to samo pytanie i tak za 10 razem nerwica zaczyna panować wiec po co się denerwować...

Oryginalnie napisane przez Elton-Benitto Pokaż post
OK. Wniose cos do tematu a wiec wiem ze knight bedzie mial zwiekszone dmg i do ataku przyczyniac sie beda skile lvl prawie nic a u druida czy sorca mlvl. Teraz sorcowie i druidzi beda 2-3x silnijsi od kiny a nie jak przedtem 10x.
Kina tez ma dostac wicej czarow ofensywnych ale z tym uhem to glupota...

1. Z uhami głupota a co z uhami nie tak...?

2. Na początku Tsa Zrobili na maxa kinia/palla a druida/sorca na minimum, Balansowanie polega na tym, że podnoszą magicznym zmniejszają Male aż dojdą do optymalnego zbalansowania. Jakiś gm pisał o tym na forum tibia.com

3. U male tak liczą się teraz skile i lvl ale... Magicznym lvl tez się liczy z tym, że nie tak jak nigdyś.

4. Kinia nie dostaje żadnych czarów to są specjalne umiejętności a nie magia....

chyba melee a nie male ;) a tak pozatym wszystko ok

Davilen
18-06-2007, 18:16
Ja osobiście uwazam ze wyrownanie profesji to bardzo dobry pomysl ze strony CipSoftu poniewaz damage knightow i paladynow w koncu choc troche dorowna obrazeniom zadawanym przez profesje magiczne (Druid, Sorcerer). Dodanie nowych czarow to tez swietny pomysl jednak skoro sorcer i druid to profesje magiczne im tez sie przydadza nowe czary.
Vesanix --------14 lvl Knight ________Nerana Rulez_______

HAIL NERANA

Benedyktyn
18-06-2007, 21:24
Zapowiada się dobrze... jestem Druidem ale i tak uważam , ze to wyrównanie jest potrzebne...:mag:

Azazello
18-06-2007, 22:42
Wg. mnie to głupota... z uptade na uptade jest coraz gorzej...
Mają być dodane jakieś gwiazdki do palladyna do knightow tez cos... poprostu bez sensu...Z kazdym ulepszeniem tibia coraz bardziej przypomina ots... hotkeye, swiatlo, klient przeksztalca sie w bota... teraz juz nie mozna mowic o dobrym pvp... jestem zawiedziony... jesli wszystkie plotki wejda w zycie to po tym uptade koncze grac w tibie!!!X(

I sadze, ze nie tylko ja ale bedzie nas wiecej...

Pozdrawiam

squach
18-06-2007, 23:07
skoro juz tak ma byc, to niech cos zrobia z cappem sorca i punktami zycia...
bo w cholere za malo dostaje mag zycia.. a w dodatku dostaja 3 razy takie obrazenia jak knight albo wiecej :///

Aversin
18-06-2007, 23:13
skoro juz tak ma byc, to niech cos zrobia z cappem sorca i punktami zycia...
bo w cholere za malo dostaje mag zycia.. a w dodatku dostaja 3 razy takie obrazenia jak knight albo wiecej :///
Mag co lvl dostaje 30 punktów many, knight jedynie 15 punktów życia.

squach
18-06-2007, 23:16
mag dostaje 5 pkt zycia, wiec ? Taka jest profesja zeby dostawal wiecej many.. .
jest wiecej osob ktore rezygnuja z tibii...

Shor'tugal
19-06-2007, 08:58
Prawda jest taka, że każdy narzeka przed każdym update, a później grają dalej -.- . Jak wy skończycie grać przyjdą nowi, którzy nie grali w poprzednie wersje klienta i będzie im dobrze!! Ja np. nie grałem w tibia 7.6 a każdy mówi, że była najlepsza. Moze i była ale nie grałem w nią więc, nie mam nad czym rozpaczać, w stylu "ale ta tibia była kiedyś fajna...", bo w tamtą nie grałem!

:D:D:D:D:D:D

mazgier
19-06-2007, 09:25
Wg. mnie to głupota... z uptade na uptade jest coraz gorzej...
Mają być dodane jakieś gwiazdki do palladyna do knightow tez cos... poprostu bez sensu...Z kazdym ulepszeniem tibia coraz bardziej przypomina ots... hotkeye, swiatlo, klient przeksztalca sie w bota... teraz juz nie mozna mowic o dobrym pvp... jestem zawiedziony... jesli wszystkie plotki wejda w zycie to po tym uptade koncze grac w tibie!!!X(

I sadze, ze nie tylko ja ale bedzie nas wiecej...

PozdrawiamFantastyczna argumentacja... :baby: Zwiększenie róznorodności dostępnej broni jest pogorszeniem gry??? A to niby dlaczego? Masz jakieś racjonalne argumenty oprócz "poprostu bez sensu"? Jak dla mnie, update zapowiada się BARDZO interesująco (nie licząc, rzecz jasna spadku siły moich czarów, ale to sie da przeżyć... ;)).

Oczywiście jeśli Ci się zmiany nie podobają - zrezygnuj. Ja nie będę tęsknił.
I sądzę, ze nie tylko ja ale będzie nas więcej...:evul:

Viero
19-06-2007, 09:31
@up
dokładnie
ja grałem od tibi 7.5 i według mnie fajnie się grało bez ródzek(a bo ja wiem jak się to pisze) ale skoro już je dali to dobrze że dali knightowi/pallowi więcej broni i nowe czary a drutów/sorków pogorszyli

@topic
Teraz jak będzie polepszenie ataku knighta i palla będzie się chyba szybciej skillowało (więcej blood hitów)

Beerdrinker
19-06-2007, 11:10
Ciekawe, mysle ze tera ek i pallek bedzie rox. Ale co z ms i ed ? Duze waste na lvl i obnizanie visa? bez kupowania kasy na allegro zaden ms i ed nie da rady grac ? Duzo bede obnizac te hity? (Msg Me Priv) - All info UpdateX(

Viero
19-06-2007, 12:03
@up
ale jak pallowie i knightci mieli prawie zawsze waste to było dobrze co nie -.-

Panicz
19-06-2007, 13:52
Ja osobiscie przewiduje dramat,chyba czas na "retried",gram ms i zdoswiadczenia wiem ze jezeli chcesz pknac solo knighta na zblizonym lvl to nie ma szans,jezeli to jest knight co nosi 10+bp Uhs,bo po prostu nie uniesiesz tyle run zeby go zabic(70+ lvl kina UHa sie za okolo 400 a jaki sorc czy drut w pvp na tym lvl wali sdki za 400 ? Zaden !!!!)
No i czysta ekonomia ,srednio 2 sdki schodza na na jednego Uha knighta(w przyblizeniu)czyli 600 gp do 200 gp,i to uwazalem zawsze za balans profesji.
Zalamuja mnie wypowiedzi wiekszosci knightow w tym temacie,bo nie zdaja sobie sprawy ze kazdy ,podkeslam KAZDY hit sorca czy druida to sa jakies tam gps,a kina ? kupi swoj wysniony mieczyk czy toporek i wali nim cale zycie za darmaka.
No i porownanie skili z mlvl,bo teraz ma mlvl odgrywac najwieksza role,skilowcow 80+ jest cala masa na kazdym serwie a ile osob macie na swoich serwach z 80 mlvl ? Wiec prosze nie pisac ,chcesz mocniej walic z visa to mlvl wytrenuj.
Uwazalem ze po to postacie magiczne maja tak silne ataki,zeby zrownowazyc ich drastycznie mala liczbe hp,ze o liczbie damage jakie obrywaja nie wspomne,a teraz co ?Knight i tak jest chodzaca forteca(nie mam na mysli noobow co nosza po kilka run UHs )i do tego bedzie walil mega hity.
Teraz hunt na dragach dla sorca czy druta bedzie calkowitym waste a palek co juz zsoluje draga na 14 lvl (wyskilowany) teraz bedzie mial calkowita bajke ...
Co tu duzo gadac,przykladowo,otwieraja nowy serwer to kto wiedzie prym zawsze w exp i ma najwyzszy lvl ? Pally i knight,ze o kasie nie wspomne...
Same wykupienie czarow dla sorc/druta jest wydatkiem,a kina ? smieszne sianko wyda i juz jest od utevo po breserkera obkupiony.
Niby cisna na to zeby profesje wspolpracowaly ,grajcie razem itd.ale tym niby "wyrownaniem profesji"wlasnie od tego odchodza,bo juz nie bedzie nikt szukal shootera na hunt skoro sam bedzie walil hity po 200 z melee,a nam magikom wszelkiej masci nadal pozostanie "szukam blokera"
Taka to sprawiedliwosc bedzie,mysle ze ten niby balans to odzew na lamenty pryszczatych 10 latkow co graja knightem bo ma najwiecej zycia i chca w koncu zrobic swoj wysniony 30 lvl jak najszybciej....
Szkoda gadac,juz raz przeciez zrobili balans wyrownujacy ,jak wprowadzili ograniczenia lvl na czary(kiedys juz 35 lvl sorc prul z UE a teraz 60 lvl i jeszcze im malo ?
Skandal !!!!!

Lionix
19-06-2007, 14:15
Kurdeee, jak zwykle nowy upade przyniesie więcej złego niż dobrego X(X(X(

A ja właśnie robie sobię Msa, i mam nadzieję że do (chyba) 50 lvl rzeczywiście nie odczuję różnicy w hitach -.-

Panicz
19-06-2007, 14:24
@up
ale czy nie zalamuje cie perspektywa walenia z visa na 100lvl za 150 ?
No i sam fakt ze cofna sie sorce i druty w rozwoju bo beda walili hity jak 20 czy 50 lvl temu ?
Ciekawe jak by sie czuli ci skaczacy z radosci kina/pally jak by mieli walic hity jak by im odjeto sile z lvl i skila o 25 % ?

mago
19-06-2007, 17:04
Ja osobiscie przewiduje dramat,chyba czas na "retried",gram ms i zdoswiadczenia wiem ze jezeli chcesz pknac solo knighta na zblizonym lvl to nie ma szans,jezeli to jest knight co nosi 10+bp Uhs,bo po prostu nie uniesiesz tyle run zeby go zabic(70+ lvl kina UHa sie za okolo 400 a jaki sorc czy drut w pvp na tym lvl wali sdki za 400 ? Zaden !!!!)
No i czysta ekonomia ,srednio 2 sdki schodza na na jednego Uha knighta(w przyblizeniu)czyli 600 gp do 200 gp,i to uwazalem zawsze za balans profesji.
Zalamuja mnie wypowiedzi wiekszosci knightow w tym temacie,bo nie zdaja sobie sprawy ze kazdy ,podkeslam KAZDY hit sorca czy druida to sa jakies tam gps,a kina ? kupi swoj wysniony mieczyk czy toporek i wali nim cale zycie za darmaka.
No i porownanie skili z mlvl,bo teraz ma mlvl odgrywac najwieksza role,skilowcow 80+ jest cala masa na kazdym serwie a ile osob macie na swoich serwach z 80 mlvl ? Wiec prosze nie pisac ,chcesz mocniej walic z visa to mlvl wytrenuj.
Uwazalem ze po to postacie magiczne maja tak silne ataki,zeby zrownowazyc ich drastycznie mala liczbe hp,ze o liczbie damage jakie obrywaja nie wspomne,a teraz co ?Knight i tak jest chodzaca forteca(nie mam na mysli noobow co nosza po kilka run UHs )i do tego bedzie walil mega hity.
Teraz hunt na dragach dla sorca czy druta bedzie calkowitym waste a palek co juz zsoluje draga na 14 lvl (wyskilowany) teraz bedzie mial calkowita bajke ...
Co tu duzo gadac,przykladowo,otwieraja nowy serwer to kto wiedzie prym zawsze w exp i ma najwyzszy lvl ? Pally i knight,ze o kasie nie wspomne...
Same wykupienie czarow dla sorc/druta jest wydatkiem,a kina ? smieszne sianko wyda i juz jest od utevo po breserkera obkupiony.
Niby cisna na to zeby profesje wspolpracowaly ,grajcie razem itd.ale tym niby "wyrownaniem profesji"wlasnie od tego odchodza,bo juz nie bedzie nikt szukal shootera na hunt skoro sam bedzie walil hity po 200 z melee,a nam magikom wszelkiej masci nadal pozostanie "szukam blokera"
Taka to sprawiedliwosc bedzie,mysle ze ten niby balans to odzew na lamenty pryszczatych 10 latkow co graja knightem bo ma najwiecej zycia i chca w koncu zrobic swoj wysniony 30 lvl jak najszybciej....
Szkoda gadac,juz raz przeciez zrobili balans wyrownujacy ,jak wprowadzili ograniczenia lvl na czary(kiedys juz 35 lvl sorc prul z UE a teraz 60 lvl i jeszcze im malo ?
Skandal !!!!!

1. Fakt masz racje knighta na tym samym levelu przygotowanego na atak - duzo uh nie pekniesz - ale faktem jest ze knight na tym levelu co ty obojetnie czy ms bylby przygotowany czy nie tez nie peknie - i to pozostanie bez zmian.
2. I to nie jest zaden balans profesji bo ms ma jakies tam szanse zabic knighta knight nie ma zadnych szans zabic msa.
2. Kina nie wali za darmaka - nigdy nie walil. Knight faktem jest na niskich lub srednich levelach zarabia na expie , ale sorc na porownywalnych levelach tez zarabia - rzeklbym ze na niskich o wiele bardziej niz knight - wandy , na srednich knight lepiej niz sorc.
Inna sprawa sie ma z wysokimi levelami , im wyzszy level sorca tym wiecej zaczyna zarabiac - wieksza sila ataku tym samym kosztem run , knight obojetnie jaki ma level wali z ta sama sila - a uzywanie mega ilosci gfb na tombach badz hmm na dlach czy explo na warlockach oznacza hiper mega waste a mimo wszystko knight i tak wyciagnie mniej expa niz ms.
3. Nie porownuj 80 skila do 80 mlvla , 80 mlvl musialbys porownac z jakims 160 skilem. Why? a no bo z kazdym mlvlem (nie wspomne ze msowi za level etz sila wzrasta knightowi nie) obrazenia rosna minimalne i maxymalne a za kazdy skil rosna obrazenia maxymalne tylko minimalne stoj a na 0 .
4. Sorc i tak bedzie 3 razy silniejszy od kiny kosztem 3 razy slabszej obrony , do tej pory byl 10 razy silniejszy. Przykladowo 150kina i 150 sorc - porownajmy exp bez wasta - kina 60-70k/h , sorc jak potrafi wyciagnie i 200-250k/h , na wyzszym levelu przepasc sie poglebia i sorc dochodzi nawet do 400k/h , fakt knight moze zaczac sie bawic runami ale wtedy traci kase ktora moze nadrobic na huntach (o ile dopisze szczescie) co czasowo na to samo wychodzi bo traci dzien na hunty a potem nastepnego dnia 2 razy szybciej expi z runami. Zreszta sorce na wysokich levelach tez juz posiadaja ladna ilosc hp pozwalajaca juz po pewnym czasie solowac np takie hydry o ktorych kina moze pomazyc.
5. Sorc wydaje smieszna kase na czary w porownaniu z kasa jaka musi wydac knight chociazby na eq nie wspomne o broni.
6. Piszesz ze nie ebdzie potrzebowal shootera na hunt walac 200 z lapy? Wez nie osmieszaj sie raz walnie 200 potem 5 razy walnie kolo 50 nie wspominajac o tym ze chmurka moze sie zdarzyc. Knightowi nadal malo bedzie sie oplacalo solowac silne potworki ale przynajmniej bedzie mogl z pewnym waste to zrobic a nie tak jak dotychczas isc zabic demka na 150 lvlu for fun z mega waste.
7. To nie lamet 10 latkow tylko lament wszystkich knightow z levelam ponad 120 - ktorzy juz napotykaja na bariere - obojetnie czy ma level 120 czy 200 gowno mu to daje bo musi run ofenzywnych uzywac badz manasow na exori by odczuc roznice.
8. Przestan walic farmazony nastepnym razem zastanow sie dokladnie i obiektywnie nad tym co piszesz. I to wlasnie ty placzesz i zachowujesz sie jak 10 letnie dziecko.

pazuzu
19-06-2007, 19:29
a ja dodam ze tak naprawde to jest up postawiony na srednie lvle

postacie magiczne sredniolvlowe (lvle 50-80) nie dosc ze nie odczuja zmian to ci ktorzy maja dobry mlvl beda bic lepiej niz obecnie
zasadniczo kazda postac magiczna ktorej mlvl jest wiekszy lub zblizony do lvla odzczuje poteznego kopa w czarach
jedynie postacie magiczne ktore maja bardzo duza roznice miedzy lvlem a mlvlem odczuja oslabienie sily czarow

druga sprawa to cos czego nikt tutaj nie zauwaza
dobry rycek posiada mlvl w granicach 6-7 bardzo wysokolvlowy moze miec maks 9
tak niski mlvl po upie spowoduje ni mniej ni wiecej ze nawet bardzo wysokolvlowy knight moze pozegnac sie z runami (ktorymi bedzie zadawal bardzo male obrazenia)
obecnie wysokolvlowi knighci (lvl 150+) posiadali juz calkiem duza sile magiczna i uzywajac run mogli zabijac silne stworki jednak zabijanie tych bardzo silnych lub szybko leczacych sie bylo niemozliwe lub bardzo czasochlonne i calkowicie nioplacalne
po upie z racji tego ze ryckom odpadaja runy solowanie silnych stworkow bedzie jeszcze trudniejsze mimo iz sila ciosu broni zostanie zwiekszona

aby zrekompensowac wysokolvlowym ryckom utrate run taki rycek 150+ musialby z broni zwyklej uderzac o 200-300 mocniej aby mial takie mozliwosci jak obecnie
im wyzszy lvl rycka tym owe obrazenia powinny byc jeszcze wieksze
nie wiem wiec gdzie ciagle wspominane zwiekszenie sily knightow skoro jasno widac ze potencjal rycka zostaje na takim samym lub (w przypadku bardzo wysokiego lvla) mniejszym poziomie

jedynymi postaciami ktore odczuja wzrost sily sa srednie lvle z dobrze wytrenowanymi umiejetnosciami charakterystycznymi dla profesji reszta zostanie oslabiona

rekarekemyje
19-06-2007, 22:01
joooo masz absolutna racjeXd

20:33 Master Jopen [26]:hiho co robisz prochawko??
20:33 Dungenq [42]: wyjdz bo sram
20:34 Master Jopen [26]:czemu tak stoisz??
20:34 Dungenq [42]:trenuje XD
20:34 Master Jopen [26]:a dlugo tak potrafisz skilowc??
20:34 Dungenq [42] :nom tak 12 h dzienia
20:34 Master Jopen [26]:i podoba ci sie jak tak stoisz??
20:34 Dungenq [42]:no
20:34 Master Jopen [26]:to ty jakies pojebany jestes??
20:34 Dungenq [42]:no
20:34 Dungenq [42]:a ty to co cale zycie na bocie
20:35 Dungenq [42]:noobie
20:35 Master Jopen [26]:no i co ze bocik gra wyjebane mam na to

pozdrawiam i nie moge sie doczekac tego update :)

Slovik
19-06-2007, 23:10
Sorc : tak jak jest
Druid : czar ofensywny podobny do tego co e-wave
Knight : ulepszyc jak chca
Pall : ulepszyc jak chca

I koniec!

Panicz
20-06-2007, 03:15
2. Kina nie wali za darmaka - nigdy nie walil. Knight faktem jest na niskich lub srednich levelach zarabia na expie , ale sorc na porownywalnych levelach tez zarabia - rzeklbym ze na niskich o wiele bardziej niz knight - wandy , na srednich knight lepiej niz sorc.
Inna sprawa sie ma z wysokimi levelami , im wyzszy level sorca tym wiecej zaczyna zarabiac - wieksza sila ataku tym samym kosztem run , knight obojetnie jaki ma level wali z ta sama sila - a uzywanie mega ilosci gfb na tombach badz hmm na dlach czy explo na warlockach oznacza hiper mega waste a mimo wszystko knight i tak wyciagnie mniej expa niz ms.
3. Nie porownuj 80 skila do 80 mlvla , 80 mlvl musialbys porownac z jakims 160 skilem. Why? a no bo z kazdym mlvlem (nie wspomne ze msowi za level etz sila wzrasta knightowi nie) obrazenia rosna minimalne i maxymalne a za kazdy skil rosna obrazenia maxymalne tylko minimalne stoj a na 0 .
4. Sorc i tak bedzie 3 razy silniejszy od kiny kosztem 3 razy slabszej obrony , do tej pory byl 10 razy silniejszy. Przykladowo 150kina i 150 sorc - porownajmy exp bez wasta - kina 60-70k/h , sorc jak potrafi wyciagnie i 200-250k/h , na wyzszym levelu przepasc sie poglebia i sorc dochodzi nawet do 400k/h , fakt knight moze zaczac sie bawic runami ale wtedy traci kase ktora moze nadrobic na huntach (o ile dopisze szczescie) co czasowo na to samo wychodzi bo traci dzien na hunty a potem nastepnego dnia 2 razy szybciej expi z runami. Zreszta sorce na wysokich levelach tez juz posiadaja ladna ilosc hp pozwalajaca juz po pewnym czasie solowac np takie hydry o ktorych kina moze pomazyc.
5. Sorc wydaje smieszna kase na czary w porownaniu z kasa jaka musi wydac knight chociazby na eq nie wspomne o broni.
6. Piszesz ze nie ebdzie potrzebowal shootera na hunt walac 200 z lapy? Wez nie osmieszaj sie raz walnie 200 potem 5 razy walnie kolo 50 nie wspominajac o tym ze chmurka moze sie zdarzyc. Knightowi nadal malo bedzie sie oplacalo solowac silne potworki ale przynajmniej bedzie mogl z pewnym waste to zrobic a nie tak jak dotychczas isc zabic demka na 150 lvlu for fun z mega waste.
7. To nie lamet 10 latkow tylko lament wszystkich knightow z levelam ponad 120 - ktorzy juz napotykaja na bariere - obojetnie czy ma level 120 czy 200 gowno mu to daje bo musi run ofenzywnych uzywac badz manasow na exori by odczuc roznice.
8. Przestan walic farmazony nastepnym razem zastanow sie dokladnie i obiektywnie nad tym co piszesz. I to wlasnie ty placzesz i zachowujesz sie jak 10 letnie dziecko.

farmazonow ciag dalszy....
xD
ad.2 ze kina nie wali za darmaka,zainwestowane przy duzym lucie szczescia 10-20 k bron daje teoretyczna mozliwosc uzywania jej do konca kariery tibijskiej
ad.3 porownanie skila 80 i 80 mlvl,w tym przypadku (moja wina ze tego nie dopisalem)chodzilo mi o sile ciosu kina czy palla po update,wyjasniam:mysle ze skill 80 bedzie wystarczajacym do uzywania najlepszych broni z czym ida mega hity razcej po updacie,a na test serwie narazie 64 mlvl daje hity z visa max 170(nie testowalem osobiscie),wiec podejrzewam zeby byly podobne do hitow knighta to 80 mlvl bedzie pewnie odpowiedni(moja teoria)bo nie wierze ze co awans z mlvl bedzie skok w przypadku visa o 10 pkt.w koncu sorc czy druid ma raczej stracic na tym updacie.
ad.5 koszt zakupu czarow a koszty knighta :odpowiedz jest moze banalna ale sorc tez nie biega "na golasa" i wcale nie sa gorzej wystrojeni niz knight`y
ad.6 samodzielny knight:skoro update ma zwiekszyc sile atkow knighta.to i zapewne tez czestotliwosc,nie sadze aby chodzilo tylko o zwiekszenie max hita,wiec po updacie kina bedzie prawdopodobnie walic duzo silniejsze hity lub sredniaki z wysoka czestotliwoscia
ad.7.jestem przekonany ze to wlasnie lament 10 latkow,tak i jak wprowadzenie aimbota,zeby sie latwiej gralo bo sie dzieci zniechecaly ze z runki nie moze tarfic itd.,taki wlasnie powod najbardziej sie pokrywa z moimi wyobrazeniami o strategi cipsoftu,nie wielu ludzi po 30-stce bedzie garc w tibie za kilka lat ,a nadzieja w mlodych kupcach pacc.Zwroc uwage obiektywnie ze tibia staje coraz bardziej infantylna(czekam z ironia na rozowe wrozki w tibi aby przyciagnely tysiace dzieczynek do gry) i dlaczego wzmocniono profesje o ktorych kazdy poradnik o tibi pisze ze sa najlatwiejsze dla poczatkujacych tibijczykow......
Zgadzam sie ze MS zarobi duuuuzo wiecej expa niz kina na zblizonym 100+ lvl ,ale najczesciej balansujac na granicy smierci bez blokera to po pierwsze ,a po drugie wiedziales co bierzesz jak zaczynales grac,nie mozna wybrac profesji o latwym poczatku i latwym koncu ,bo takiej nie bylo.
Wybrales knighta ,gratuluje,lubisz stac minutami z jakims potworkiem i sie bic twoja sprawa,ja wybralem sorca bo lubie takie sprawy zalatwiac szybko ,ale jak jest kilku pale detki bo z obrona slabo ,zycia nie wiele ,i nie zawsze jest mana na UE po ktorym sie nie zrujnuje,a ty jako knight zostajesz i bierzesz wszystkich na przyslowiowa klate i trwasz w boju.Takie uroki profesji,wiec nie zadaj zebym biernie patrzyl jak sie domagacie zwiekszenia damage do porownywalnego z nami na okreslonym lvl,majac do tego swoj kozacki shielding i (rozmawiamy o pozadnym knighcie) chodzaca forteca potrafiaca niezle przywalic ,ze nie wspomne o akcji laaag ,ja bez utamki budze sie w swiatyni,bo nawet krotki moze mnie zabic,a ty na zotlym hp....... i z geba szczesliwa ze nie padles...xD
To na tyle farmazonow jak to okresliles....

Pozdrawiam przy tym bardzo serdecznie przeciwnika w dyskusji.

P0nury
20-06-2007, 03:27
ad.3 porownanie skila 80 i 80 mlvl,w tym przypadku (moja wina ze tego nie dopisalem)chodzilo mi o sile ciosu kina czy palla po update,wyjasniam:mysle ze skill 80 bedzie wystarczajacym do uzywania najlepszych broni z czym ida mega hity razcej po updacie,a na test serwie narazie 64 mlvl daje hity z visa max 170(nie testowalem osobiscie),

Rozumiem, że ten knight z 80 skilla bije non-stop po 170 i co 1 sekundę?

mago
20-06-2007, 03:35
Nie domagam sie by sila dmg byla taka sama u knighta i sorca - zawsze uwazalem ze sorc ma miec najwiekszy power a knight ma sluzyc do jego oslony , ale nie mozna knightom odmowic tez prawa to w miare szybkiego expienia.
Widzisz sorc czy se expi solo czy chodzi na hunty zawsze ma exp , knight expiac ma o wiele gorszy exp/godzine od sorca a jak idzie na hunta jego exp =0 lub jest bliski tej granicy. Ja tylko sie domagam by zrownana byla przepasc w dmg miedzy tymi profesjami to jakis normalnych granic - do tej pory bylo tak ze sila sorca wraz z levelem mogla rosnac w nieskonczonosc sila knighta wlasciwie od pewnego momentu stala w miejscu i knight zeby expic w miare jakos normalnie musial expic tak po prawdzie jak sorc - magia (runy , exori ostatnio). A pozostawienie uzaleznienia sily od levela w tym stopniu co dotychczas i zrownanie tego np w stosunku do knightow - czyli z kazdym levelem mocniej by tez walil bronia spowodowaloby powstanie typowego OTS z tibii. Gdzie wszyscy by bili levele w nieskonczonosc , zadawali coraz super mega wieksze hity az do monentu gdzie gra w tibie bylaby bezsensem.
Dlatego Cipy oslabili wplyw levela na sile ataku .

Juz wlasciwie dla sprawnych sorcow z levelem 200+ tibia byla otsem gdzie chodzili bic najsilniejsze z regularnych potworow masowo solo wyciagajac po 400k/h a w porywach i 450k/h. To juz byl OTS a nie tibia , A wez takich 300+ a w przyszlosci raczej blizszej niz dalszej 400+ (bo z kazdym levelem coraz szybciej expia) gra stala by sie bezsensem i kazdy by siedzial i walil te levele by np demka na kilka smiesznych hitow zdejmowac - a to przeciez bardzo silny jegomosc.

@Paicz
ad.2 ze kina nie wali za darmaka,zainwestowane przy duzym lucie szczescia 10-20 k bron daje teoretyczna mozliwosc uzywania jej do konca kariery tibijskiej

raczej koszt broni ktora starczy do konca kariery jest wiekszy - zapomniales o uhah tudziez manasach ktore knight tez uzywa badz runach ofenzywnych

ad.3 porownanie skila 80 i 80 mlvl,w tym przypadku (moja wina ze tego nie dopisalem)chodzilo mi o sile ciosu kina czy palla po update,wyjasniam:mysle ze skill 80 bedzie wystarczajacym do uzywania najlepszych broni z czym ida mega hity razcej po updacie,a na test serwie narazie 64 mlvl daje hity z visa max 170(nie testowalem osobiscie),wiec podejrzewam zeby byly podobne do hitow knighta to 80 mlvl bedzie pewnie odpowiedni(moja teoria)bo nie wierze ze co awans z mlvl bedzie skok w przypadku visa o 10 pkt.w koncu sorc czy druid ma raczej stracic na tym updacie.

tylko widzisz knight ma taka wade ze walnie np raz za 300 a potem moga byc 2 chmurki

ad.5 koszt zakupu czarow a koszty knighta dpowiedz jest moze banalna ale sorc tez nie biega "na golasa" i wcale nie sa gorzej wystrojeni niz knight`y

to jest sprawa dyskusyjna wysokolewelowi magowie lataja w naparwde smiesznym eq bo dla nich sie liczy glownie to ile uda im sie wziasc manasow na klate

ad.6 samodzielny knight:skoro update ma zwiekszyc sile atkow knighta.to i zapewne tez czestotliwosc,nie sadze aby chodzilo tylko o zwiekszenie max hita,wiec po updacie kina bedzie prawdopodobnie walic duzo silniejsze hity lub sredniaki z wysoka czestotliwoscia

czlonek customer support wyraznie napisal ze np sila ataku 170 lvlowego sorca z sd (jeszcze przed balansacja w trakcie trwania test serwera) bedzie w granicach 400-600dmg (srednia 500 dmg) zas taki knight chocby nawet uderzyl demka za 400+ jego srednia ataku z broni w demka bedzie oscylowac w granicy 50 dmg

Co do koncowki twojego posta , to ze wiedzialem co biore nie oznacza tego ze uklad byl nie do konca sprawiedliwy zreszta jak widzisz po moim opisie nie gram knightem tylko palem ktory ma nieco lepiej ale to tylko iluzoryczne. Toc ty tez wiedziales co bierzesz i nie musisz sam expic wez blokera i bedziesz bezpieczny wbijajac ten swoj mega exp a twoj bloker poswieci ci dzien w ktorym wbijesz zalozmy 1kk expa nastepnego dnia t se odpoczniesz i pomyslisz a pojde se na dwor albo co innego a knight bedzie musial wbic solo jakies nedzne 300k

Ogolnie reasumujac moje zdanie jest takie ze wplyw levela na sile ataku w przypadku sorcow czy drutow byl bezsensem jak dotychczas a w przypadku knightow i palow byl przegieciem w druga strone bo nie mial wplywu. Mozna by dyskutowac czy na przyklad powiekszyc wplyw mlvla na dmg ale wprowadzenie przez cipsoft ograniczenia przyrostu sily spowodowanego levelem i zrownanie tego przyrostu dla wszystkich profesji bylo idealnym rozwiazaniem.

KubiXX
20-06-2007, 03:36
Ludzie przestancie juz biadolic na temat tego upade!!! sam gram sorkiem i wedlug mnie to zbalansowanie bylo potrzebne. Ale nie myslcie ze teraz knight albo pall bedzie mogl biegac i wszystkich pekowac. Ich hity beda wieksze ale nie do przesady(tak mi sie wydaje). Aaaa... i jeszcze jedno jesli jeszcze ktos napisze ze knight albo pall beda sie mniej uhali to znaczy ze polacy to narod ktory nie potrafi zrozumiec czytajacego textu

nUUBBa
20-06-2007, 04:24
Ludzie przestancie juz biadolic na temat tego upade!!! sam gram sorkiem i wedlug mnie to zbalansowanie bylo potrzebne. Ale nie myslcie ze teraz knight albo pall bedzie mogl biegac i wszystkich pekowac. Ich hity beda wieksze ale nie do przesady(tak mi sie wydaje). Aaaa... i jeszcze jedno jesli jeszcze ktos napisze ze knight albo pall beda sie mniej uhali to znaczy ze polacy to narod ktory nie potrafi zrozumiec czytajacego textu

a nie przypadkiem "... CZYTANEGO ..." xD ?

rekarekemyje
20-06-2007, 12:13
Dzisiajszym nominowanym noobem roku zostaje : Knight-Andrzej Harmonia

pozdrawia wszystkich noobow na calym swiecie :baby:

rekarekemyje
20-06-2007, 12:17
nominacja nooba roku: knight andrzej harmonia zyczymy powodzenia w dalszm nobowaniu :baby:

Xerionis_Family
20-06-2007, 13:36
Chciałbym skierować kilka słów do tych, którzy panikują, bluzgają i bulwersują się updatem i plotkami o nim.

Tibia to gra która ma przyciągać graczy. A żeby każdy mógł grać tak jak lubi (czyt. tą profesją którą lubi) długo i bez przeszkud nie do pokonania siła wszystkich profesji musi być w miare podobna - oczywiście nie licząc różnic profesji.

Aby tego dokonać cipsoft wprowadza coraz to nowsze zmiany i uatrakcyjnienia w grze, aby np. taki Seromontis albo Sir Arthos mogli chociaż trochę dorównać Tripida nie wspominając już o Mateusz Dragon Wielki. Przed updatem siła ataku ich profesji (paladyn oraz knight) była tak mała, że musieli by grać znacznie dłużej aby dorównać w expieniu magicznym profesjom.

Dzięki updatowi zostaną oni pozbawieni możliwości używania run bez większych strat (zależność siły run od mlvla), lecz w zamian za to dostaną nowe silne bronie odpowiadające tylko ich profesjom.

Moim zdaniem ludzie którzy są oburzeni updatem to (bez urazy dla nikogo) nisko poziomowi gracze, którzy z każdym updatem wybierają tą profesje, która jest ulepszona dlatego nie mogą wbić dobrego poziomu.

Mam nadzieję, że chociaż trochę rozjaśniłem sytuację (z mojej strony).

P.S. Od dawna gram paladynami nie dlatego, że byli silni (byli wręcz słabi), ale poprostu lubiłem styl grania tej profesji. Teraz gdy moja siła będzie chociaż trochę podobna do siły sorców i druidów jestem szczęśliwy :cup:

P.S.2 Nie zapominajcie, że to tylko gra i gra się dla przyjemności.

Wypas
20-06-2007, 14:14
Teraz na anni bedzie w teamie szedl max 1 knight :/

Goku_Sayian
20-06-2007, 14:16
dokladnie, nobki sa takie, ze wybieraja ta postac, ktora ma zostac ulepszona, a tu chodzi o to zeby grac tym kim sie lubi, rozpracowywac ta profesje i dochodzic do perfekcji w graniu nia ;)

Xerionis_Family
20-06-2007, 15:46
dokladnie, nobki sa takie, ze wybieraja ta postac, ktora ma zostac ulepszona, a tu chodzi o to zeby grac tym kim sie lubi, rozpracowywac ta profesje i dochodzic do perfekcji w graniu nia ;)

To że je wybierają to nie jest problem. Problem tkwi w tym, że narzekają :P

Beerdrinker
20-06-2007, 16:06
Ms tera bedzie lipa ;//