Pokaż pełną wersje : Wyrównanie profesji
filobossek2
08-06-2007, 22:58
Gówno nie update... miałem kupić pacc, ale chyba się rozmyślę.
1. Blokady czy coś podobnego, a co jak będę magiem na 6 lvl i będzie potrzeba wbicia 7 lvl to co będę się z mace na ratach męczył ?? ;/
2. Za dużo broni.
3. Knighty i tak mają dobrze nie wiem o co im chodzi...
4. Szkoda gadać gówno i tyle ;/ !
Dark Saian
08-06-2007, 22:59
No nareszcie ... ile lat jeszcze mialem na taki update czekac ;pp tylko martwi mnie to ze z run bede bil slabiej .. ale mam nadzieje ze to jakos odrobia w nowych boltach etc.
Hellraiser
08-06-2007, 23:00
Użytkowników czytających ten temat: 198 (zarejestrowanych: 52, gości: 146)
@Topic
Może jednak wróce na mego knighta ;> eh?
Ja Chcce Tylko ze by Sorcerer Był Taki jaki Jest !
3/4 magów tez tylko tego chce
czuje sie jakby z dniem updata nadchodzil wyrok smierci na moja postac:(
Goldscorpion
08-06-2007, 23:04
Gówno nie update... miałem kupić pacc, ale chyba się rozmyślę.
1. Blokady czy coś podobnego, a co jak będę magiem na 6 lvl i będzie potrzeba wbicia 7 lvl to co będę się z mace na ratach męczył ?? ;/
2. Za dużo broni.
3. Knighty i tak mają dobrze nie wiem o co im chodzi...
4. Szkoda gadać gówno i tyle ;/ !
1. A teraz jest inaczej?? Każdy wand i rod jest od 7lvl..
2. Bardzo dobrze. Przynajmniej teraz będzie w czym wybierać a nie pierw serpent sword potem fire, bright i Magic sword ew. Avenger cudownie...
3. W takim rzie dlaczego sorc na 150lvl może wexpić na dzień po 7-8 mln a taki knight 3-4?
4. Jezeli szkoda to po co gadasz gówno?
Widze ze jak na kazdym forum macie lekkie problemy z czytaniem ze zrozumieniem (nie wszyscy ale DUŹA WIEKSZOSC)
ett# nie odnosi się do siły run i czarów leczących. co w tym jest trudnego? Moze na wasz to sprobuje przetlumaczyc "Ja miac 4 em level albo wyzszy i ja uhac sie po tyle co zawsze"
tva# Łojoj sorce i druidy takie słabe i co teraz ;(;( lecimy z okna wszyscy razem X( rozgi macie? MACIE, tansze manasy? MACIE .. ktos tam wczesniej wspominal ze takie wielkie waste... no widzisz jak uwazasz ze jestes ultra pr0 i chodzisz bez rycka to tak sie dzieje.. ;) (chodzi mi tu oczywiscie o hunty)
tre# W koncu skonczy sie era "noobow" tak to niestety nazwe co uwazaja ze sa evul pr0 masta bo graja sorcami... w koncu sorc dostanie po "mordzie" od knighta i innych profesji a nie ze sorca bylo UE maker.. (mam na mysli Taifuna .. niby taki nie zwyciezony... padl od ekipy, a teraz to juz ekipa nie bedzie potrzebna do ubicia go)
fyra#Co do tego update czekam niecierpliwie na niego mam tylko jedno ale co do niego... z jednej strony podoba mi sie rzut "topołkiem" ale .. zeby nie zrobili z knighta hybrydy pall+knight... tego niechcial bym :baby:
fem#Tak jeszcze sobie mysle ze czas chyba rzeczywiscie pomyslec nad druidami.. rozumiem ze druid w "wymiarze" RPG to jest dobry healer, postac ktora zyje zgodnie z natura czesto przyjazna wszystkim do okola :) ale zeby z niego inwalide robic? Nie przesadzajmy... jesli w ten update nic dla niego nie zroba to radze pisac na forum tibia.com o tym a nie tutaj "spiewac gorzkie zale"
Na zakonczenie jesli jakis modek tu jest to niech zrobi porzadek przynajmniej z tymi ludzmi co sie wyzywaja od niewiadomo czego/kogo (ktos tam napisal do "kolegi" z forum ze moze isc krowe w pupe ladowac8o)
Prosze o wszelkie formy krytyki 8o
GothicMaster
08-06-2007, 23:07
Nie dziwne, ze wszystkich ten temat tak interesuje :D
@topic
Fakt, troche za duzo tych nowych broni i knight zrobi sie ciut bardziej pogmatwany. Ladnie wygladaja, ale mam nadzieje, ze przez nowe bronie, te stare nie pojda w kat.
Magowie na wyzszych lv maja odczuc roznice w sile runek i to zmiane na gorsze.
Czyzby MDW mial nareszcie zwolnic, a EO sie wybic?
Okaze sie....
@up
Troche kultury
@down
Uff, dobrze że nikt nie mówił nic o tym że PACC cos dostaje a FAcc nie
Ty to wlasnie powiedziales!
Edit:
Normalnie szok! W czasie pisanie przeze mnie 1 edita juz powstalo 6 nowych wiadomosci :D
Sie mapes
08-06-2007, 23:07
No i królowali przez jakiś czas czarodzieje i druidzi, teraz nastanie era paladynów i rycerzy :P. I "...t. Obrażenia wszystkich bełtów i strzał zależeć będą od umiejętności walki na dystans (distance fighting), wliczając w to wybuchające strzały (burst arrows)..." czyli w końcu burst arrows będą dla prawowitej profesji :P
Uff, dobrze że nikt nie mówił nic o tym że PACC cos dostaje a FAcc nie ;)
Na zakonczenie jesli jakis modek tu jest to niech zrobi porzadek przynajmniej z tymi ludzmi co sie wyzywaja od niewiadomo czego/kogo
gdzies sie musza wyladowac.
@temat:
zgodnie z przewidywaniami: dzieci wandow panikuja, knighci sie ciesza, 5% uzytkownikow forum umie czytac ze zrozumieniem.
@Sabulus
wybacz ale życie nie jest takie słodkie jak ci się wydaje.
btw
play for fun? for 'friends'? cóż... Tibia to nie tylko cyferki ;] a widzę że TY i mnogo z tego forum również opiera soją grę na cyferkach ;]
gz takiego (nie)myślenia.
Hmhm poczulem sie lekko pojechany panie wszystko najwiecej wiedzacy o mnie :D ... pewnie jestes tym co graja for fun :P myslisz ze co ja po 3 latach gry chce sie scigac? znudzilo mnie to wszystko jak wielu hlvlowcow co graja teraz tylko dla osob ktore dawno temu poznaly... lubie po szkole , trenningu itd sie zrelaksowac jak zobaczysz ile jestem h dziennie to wyjdzie ze pewnie mniej od Ciebie "nalogowcu":cup:
Pewnie nie bedzie tak zle nie rozmarzajcie sie tak ze nagle Knight super Hero :P
jakie 3/4 4/4 jak juz -.- proponuje zrobic spam na forum UPDATE SUX NA KAZDYM TEMACIE NA TIBIA.COM DOLACZACIE SIE SORCOWIE :D ? SORC TO POTEGA TIBI I NIECH TAK ZOSTANIE JEBAC KNIGHTA!
Nie, bo mnie odpowiada tak jak zapowiedzieli a ja jestem taki elite mastasz że sie licze jako 1/4 wszystkich sorców ;<
@Goldscopion
Skoro w angielskim jest 1st 2nd to czemu w polskim nie może być 1szy 2gi ;<
To jest chamstwo, buntuje siem ;<
jakie 3/4 4/4 jak juz -.- proponuje zrobic spam na forum UPDATE SUX NA KAZDYM TEMACIE NA TIBIA.COM DOLACZACIE SIE SORCOWIE :D ? SORC TO POTEGA TIBI I NIECH TAK ZOSTANIE JEBAC KNIGHTA!
A ja proponuje żebyś zamknął twarz.Ja nie wiem oco ci chodzi synq.Ile ty masz właściwie lat? 13? Naucz się grać inną profesją to zmienisz zdanie.
Sorc nigdy nie dostanie po mordzie spierdolony balwanie -.- :*
Funfelku ;( czemu tak mowisz?
Nie chce mi sie znizac do twojego poziomu B) Ale uwazaj :evul: Bo po update jeszcze mozesz dostac po mordzie :D a sie zdziwisz jak to w koncu knighty sie odegraja na takich sorcach (o twoim poziomie inteligencji) ;)
Zapomnialem o obrazeniach magicznych... troszke z nimi przesadzili .. powinna byc roznica miedzy 300 knightem na 9 m lvl a 9 sorcem na 9 m lvl :)
To znaczy ze teraz sorcerer mniej bendzie walił z vis ue morta ? P*jebalo to wszystko :D
Goldscorpion
08-06-2007, 23:11
A speary będą się łamały ??
Dziecko zamknij już ryja. Ile jeszcze razy bedzie to pisał!! Czy napisane było że speary się bedą łamać??!! X(X( Więc skąd to mamy wiedzieć..
@Ureticon
up
Chyba ciebie pojebało , nie rozumiesz że cip~ chce żeby każdy expił tak samo , nie patrząc cy sorc czy knight ? Ty jesteś mądry bo za*******asz solo na dragach a ja musze ubijać guardy
Nie nie p******o mnie...
a jak uptade wchodzi w życie (...) Uptade jest dobry Jest coś takiego jak UPDATE
Ureticon
08-06-2007, 23:12
@up
Chyba ciebie pojebało , nie rozumiesz że cip~ chce żeby każdy expił tak samo , nie patrząc cy sorc czy knight ? Ty jesteś mądry bo za*******asz solo na dragach a ja musze ubijać guardy
Kibic Interu 215
08-06-2007, 23:15
Ja pierd... Co rok pierdo..... , że wszystko zjebali a jak uptade wchodzi w życie to sie podniecacie jak fajnie X( .
Uptade jest dobry bo wkońcu wyrówna postacie.
To o co wam chodzi wiadomo , że cipsofty chcą jak najlepiej -.-
Nie sądzicie , że Tibia będzie teraz ciekawsza ? a może chcecie jeszcze wiekszej siły sorc i drutów. Wtedy 5/10% brało by knightow i palkow na starcie.
Więc nie rzucajcie komentów , że wszystko zrypali bo jest bardzo dobrze i oczekujcie nadchodzącego uptade zamiast płakać co zrobili bo nawet nie wiecie jak to będzie wyglądać.
klimek1990
08-06-2007, 23:15
Szczerze.. Zal ten Update Cip Soft kazdym swoim Update coraz bardziej spie***la Tibie :)) Nie dlugo nie bedzie oplacalo sie w to grac bo kazdy wysoko levelowiec ktory cie bedzie huncic bedzie cie zabijac na 1 hita ;pp Gorzej niz na otsa.. Btw jezeli chodzi o zmiane ze lvl nie wlicza sie w ilosc ile sie walnie z run to jest najwieksze gó*no poniewaz jezeli dotychczas bylem w stanie walnac sd ok 320 teraz walne ok 200? zal? a palek na lvlu nawet powiedzmy 200 bedzie mial ok 30 mglvla i pewnie walnie z sd ok 60 xD
upadte zapowiada sie ciekawie najbardziej nie moge sie doczekac tych nowych czarów dla najta oby czesc z nich byla dla facc...
Wczesniej nie zwrocilem na to uwagi ale Groundshaker i whirlwind throw To tak troche z Mu Online sciagniete? BK w MU ma bardzo podobne uderzenia.. Czyzby kolejne zapozyczenie rzeczy z innych gier.. No coz :baby: Jeszcze ciekawi mnie jedno .. czy pomysla nad zabezpieczeniem Tibii przed OwnTibia i innymi "milusinskimi" programami (niebylo tego w newsie.. to moje rozwazania) Sadze ze to bardzo moglo by pomoc Tibii.. aktualna fala KG jest jak by to ujac ... przerazajaca?
upadte zapowiada sie ciekawie najbardziej nie moge sie doczekac tych nowych czarów dla najta oby czesc z nich byla dla facc...
Z całą powagą,raczysz żartować? Wszystkie fajniejsze aspekty update'ów dotyczą przedewszystkim posiadaczy Premium Account.
Kibic Interu 215
08-06-2007, 23:21
hehe powinny być dla Facc :) niestety niedługo będzie tak ,żeby zacząc gre w tibie trzeba będzie wydać 90 zł ;p oraz kase na kolejne pacc w trakcie gry bo facc będą miec przesra.. życie ;]
Uran of Aurea
08-06-2007, 23:22
Ehhhhhh.....
Z tego co pamientam to kiedś było odwrotnie ulepszali magów poprzez dodanie im wandów a tera odwrotnie :/
"Obrażenia wszystkich bełtów i strzał zależeć będą od umiejętności walki na dystans (distance fighting), wliczając w to wybuchające strzały (burst arrows)."
:O :O
Bye Bye brust arrows :;(
To zapowiedź do Tibii czy Silkroada?
Zapowiada się najgorszy Update w Tibii w jej historii.
Bursty od distance... żal...
W ogóle te bronie i wszystko... do dupy...
To co lubiłem w Tibii w tym updacie zniknie. Bronie od lvl -.-. Po kija to komu. Zero swobody będzie.
Pierwsze dwie zapowiedzi były super. Ta zapowiedź to klęska.
eloMurarz89elo
08-06-2007, 23:28
Kazdy sorc ma wonty (sam jstem sorcem) ze teraz ich udupia (beda slabsi ale i tak pewnie beda w czolowce tylko nie beda przescigac innych profesji) a pamietam jak rok temu najci i inni przezywali ze wprowadzili cipbota ale jakas kazdy sie juz do tego przyzwyczail tak bedzie i teraz :)
Za rok znowu spodziewajmy się osłabienia knightów i ulepszenia magów ;P
Błędne koło?
Tawer Redeye
08-06-2007, 23:34
Yeahhh!!! A ci co są nie zadowoleni niech skończą z tibią albo pójdą na OTS-y z expem x 66666666666. Zresztą ograniczenia od lvl-a nareszcie sprawią, że taki 10 knight nie będzie biegał z Avangerem albo Łucznik(Paladyn nie Palladyn) walczył z cluba.
Sie mapes
08-06-2007, 23:41
@eloMurarz89elo
Uzależnienie zrobi swoje i wszyscy będą dalej grac :D Podziwiam twoje niezniechęcenie się jak reszta twoich pobratymców :)
kamosblue
08-06-2007, 23:41
wreszcie... dzieki, chociaz w praktyce okaze sie to kijowe.
"Ponadto, aby zapewnić bardziej zbalansowaną rozgrywkę dla wszystkich profesji, poziom postaci będzie odgrywał znacznie mniejszą rolę przy zadawaniu obrażeń przy pomocy czarów lub run. Zamiast tego, co kilka poziomów otrzymacie drobny bonus do obrażeń, nie ważne czy tych zadawanych przy pomocy broni, czy magicznych przedmiotów, a może czarów."
Intrak: A widzisz, wedlug tego sie jednak kurwa odnosi. -.-"
Jedyne co mnie martwi to hity z burst arrows'ów zależne od dista bo przede mną anni :(
Widać jak pięknie umiecie czytać!!
Pisze jak wół że runy atakujące i cary lecznicze nie ulegną pogorszeniu dla sorków i druidów.Więc po się martwicie jeśli nadal bendziecię walic po 800 sd.
A co do wyrównania to wszystko ładne podoba mi się bardzo wprowadzenie broni od lvla i pogorszenie ataku z run dla pallka i knight bo to nię są profesje magiczne.Moim zdaniem to jeden z tibijskich przełomów co zmieni wogóle grę tymi 3 profesjami(nie wliczając do tego druida).Myśle że w następny piątek bęndzie test server bo chce se pograć bo bedę miał pacca i chce dać wam ss-ki.
A i jeszcze się nie zdziwię jak all bronie bedą dla pacc tylko dostepne.Ponieważ pacc płaci żeby coś miec a facc tylko gra i nic więcej nie wydajać kasy. ;p
Sorcer_Pips
08-06-2007, 23:52
Yeahhh!!! A ci co są nie zadowoleni niech skończą z tibią albo pójdą na OTS-y z expem x 66666666666. Zresztą ograniczenia od lvl-a nareszcie sprawią, że taki 10 knight nie będzie biegał z Avangerem albo Łucznik(Paladyn nie Palladyn) walczył z cluba.
10 palek nie wali z cluba tylko skiluje do 60 dysta potem bierze kusze i expi i potem znów skile i dalej to już tylko exp, ja z clubem nie biegałem :confused:
Posłuchajcie druci i sorcowie wy mieliście swój udpate z rózdzkami a teraz my mamy i przestańcie już pier***** jacy to jesteście pokrzywdzeniu bo aż dupę żal ściska jak czytam wasze komenty teraz czekajcie na swój up... no ja pier****...
A i jeszcze się nie zdziwię jak all bronie bedą dla pacc tylko dostepne.Ponieważ pacc płaci żeby coś miec a facc tylko gra i nic więcej nie wydajać kasy. ;p
Raczej nie bo nie ma itemków które tylko pacc może włożyć.
Ten up zmotywował mnie do kupna PACC a zawsze twierdziłem że nie wydam na tą grę kasy.
~~AnpeR~~
08-06-2007, 23:52
Ehh z tego co widze to tibia.pl ma najwiecej dzieci "ruszczek". Jakos na tibia.com/de nie widac takiego narzekania jak tu lol... polaczkom jak zawsze sie cos nie podoba ;( na pewno sami byscie zrobili to idealnie!... zal
edit: pewnie dodaja nowe "ruszczki" i zapewne jeszcze cos zmienia, pewnie nie wszystko bedzie wprowadzone w gre.
poszukiwacz przygód
08-06-2007, 23:55
zawsze pierdolicie ze update jest zly a po tygodniu juz ze najlepszy... :PP
po 2 powiem tak:
Sorce beda rowni z anjtem... runy zostana w sile... tylko ofeny pojda w dol... :PP
po 3:
Knight i tak bedzie mial dupnie bo zawsze cipy cos zrobia...
po 4:
dadza moze nowe rozdzki sorc na bank nie bedzie upokorzony
po 5:
jak sie nie podoba to zmien prof ;P sprzedaj postac zamien sie... cokolwiek... nie bryncz ;D
po 6:
tibia robi sie diablo :D nawet lepsze... graf 5d plax ;D lol
pozdro dla narzekajacych
Użytkowników czytających ten temat: 159 <<< pewnie momentami było 250+ ... tak w ogóle to tylko max 1-2 bronie będą dostępne z każdego gatunku axe\club\sword.. a reszta questy w huj trudne albo wogóle .. zreszta robi się mętlik z tymi broniami i całą resztą ... ale filmiki już bym pooglądał i nowe bosy czary i huj wie co jeszcze tam bedzię ;p
..::QRAS::..
08-06-2007, 23:59
Tibia lapie znowu lekki klimat
O Boze...
Na poczatku mnie on zachcecil do gry jednak po dokladnej analizie wynika:
1 primo: Ataki runiczne zadawane przez pallow beda slabsze.
2 primo: Nie bedzie mozna trenowac! Jezeli speary niemialyby spadac na ziemie to musza chyba zostac w ciele ofiary?! omg
Ciesze sie z tego wyrownania, ale jezeli moje obawy ^ sie sprawdza to pall zamiast wyrownania dostanie kolejne gowno pod nosem... I najpotezniejsza profa zostanie knight. ;/
To nie brzmi najlepiej, a do tego "tylko dla pacc" jak zwykle...
No tak, faktycznie:
Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących.
poziom postaci będzie odgrywał znacznie mniejszą rolę przy zadawaniu obrażeń przy pomocy czarów lub run.
A więc zaprzeczanie samym sobie ;P
PS.Tawer, mógłbyś dopisać w podpisie że to o IE to cytat ze mnie?
Eeee ograniczenia lvlowe w stosunku do broni? To co ja zrobie z moim SCA na 78 lvl ?? ;(;(;(X(:evul::D
Jak przy każdym update - za i przeciw. Większośc chyba nie grała w żadne inne gry mmorpg i dlatego są przeciwni wprowadzenia ograniczenia levelowego do broni, a wystarczy zobaczyc w grach które odniosły sukces. Od xx lvla i jeszcze od odpowiednich statów (niektóre gry) Narazie nie wyciągajcie pochopnych wniosków wcale nie musi byc np double axe np od 30 lvla no nie? Pożyjemy zobaczymy, ale i tak niewiele osób odejdzie od tej gry. Oczywiście większośc nowych broni będzie na 50+lvl a nowe czary only PA(cc) Najgorzej by było gdyby wprowadzili abonament ale na 99% tego nie zrobią, bo przy tej grafice niewiele osób chciało by płacic. Ktoś tam napisał, że spodziewamy się jak co roku osłabienia knightów, a ulepszenia sorców. LoL? "wszystkie ataki wręcz i dystansowe zostały generalnie wzmocnione" albo "obrażenia zadawane przez wysoko poziomowych magów zostaną zredukowane" Te ograniczenia lvlowe nic nie zmienią jak będziesz grał od 0. Trzeba zrozumiec CIPsoft - to dla przyjemności z gry. Oczywiście śmierdzi tu reklamą pacca - "Na paccu szybciej wbijesz poziom, na broń więc nie zastanawiaj się dłużej i kup pacc" - Pff, facce nawet nie czytajcie tych info o update bo i tak gówno dostaniecie. Taka prawda
~~AnpeR~~
09-06-2007, 00:02
@ Voytex
Bedziesz go mogl dalej uzywac i bedziesz mial z niego takie same hity jakbys uzywal broni np. dla ktorej potrzeba 70 lvla
Ri'Pablo
09-06-2007, 00:07
Ciekawy jestem , jak teraz będą wyglądały wojny... skoro obrażenia sporo mniejsze, a z leczeniem bez zmian...
Sorcer_Pips
09-06-2007, 00:08
O Boze...
Na poczatku mnie on zachcecil do gry jednak po dokladnej analizie wynika:
1 primo: Ataki runiczne zadawane przez pallow beda slabsze.
2 primo: Nie bedzie mozna trenowac! Jezeli speary niemialyby spadac na ziemie to musza chyba zostac w ciele ofiary?! omg
Ciesze sie z tego wyrownania, ale jezeli moje obawy ^ sie sprawdza to pall zamiast wyrownania dostanie kolejne gowno pod nosem... I najpotezniejsza profa zostanie knight. ;/
To nie brzmi najlepiej, a do tego "tylko dla pacc" jak zwykle...
No speary będą się łamać i taki 8 lvl palek wyjdzie z rooka jest biedny nie ma kasy, bo kamienie są drogie 100 kamieni 1K więc będzie ciężki początek ale potem będzie lepiej i coraz lepiej i nie płaczcie tak już bo palek na początku nie będzie miał dobrze i jak chcecie robić palka to się pośpieszcie.
Tawer Redeye
09-06-2007, 00:13
10 palek nie wali z cluba tylko skiluje do 60 dysta potem bierze kusze i expi i potem znów skile i dalej to już tylko exp, ja z clubem nie biegałem :confused:.
Zupełnie nie zrozumialeś mnie - mi chodziło o newbie którzy myślą, że paladyn prze jedno l to to samo co palladyn przez 2 l
@grzelu8
Racja ;) wystarczy spojrzec np na lineage ;)
Wyposazenie:
No grade 1-20
D grade 20-40
C grade 40-52
B grade 52-61
A grade 61-76
S grade 76+
z tym ze 80 lvl to max w grze ;) Jesli tam bardoz ladnie sie to sprawdza to napewno bedzie i tu :) Pozatym tu beda tylko hity zredukowane jesli zalozymy bron wyzsza niz przeznaczona na dany poziom a w lineage z za dobra bronia to sie grac nie da :P takie kary sa :P
Nacpany_Wlodek
09-06-2007, 00:17
W końcu jak w normalnych rpg-ach nie ma małych leveli śmigających z najlepszymi broniami(maja dostp do nich, lecz nie uzyja ich maksymalnej siły) i mam nadzieję, że ustawią te progi dobrze, a nie jak w przypadku PoI ( bramka 80+ lev co zrobiło z questa maszynkę do pieniędzy dla najlepszych graczy na danym serwie).
Zmniejszenie siły magów... Też w zasadzie dobrze, a zresztą dopiero od 80+ będzie się odczuwało zmianę siły, a mi trochę do osiemdziesiątki brakuje. Osobiście cieszę się, ze zmniejszenia ilości dzieci "mort/vis , gran/sio". Siła run, aż tak nie spadnie więc popatrzymy na te sdeczki TD za 500+.
Dużo broni, niektóre nawet mi Wow-a przypominają więc też plus.
Ogólnie zobaczymy w jak update wyjdzie w "praniu".
Tawer Redeye
09-06-2007, 00:18
Cipsoft się męczy jak tu pomóc od dłuższego czasu jak pomóc knightom i lucznikom, a teraz przychodzi taki sorc/druid i płacze, że będzie mniej uderzał z run na hlvl niż przed uptadem letni... A pomyśleć, że dostaliście 4x szybszą mane z zostawieniem wartości 20 many vis-ów/mort-ów/ flam-ów oraz różdżki to nei raczycie sobie przypomnieć jakby tak było zawsze.
A speary będą się łamały ??
To jest wiadome....
Zwierzak666
09-06-2007, 00:28
ja robie sorca a oni go osłabiają :P lool a gralem knightem wczesniej :/
ja robie sorca a oni go osłabiają :P lool a gralem knightem wczesniej :/
Na twoim miejscu zabierałbym sie z skille na najcie. B):D ja juz sie niemoge doczekać :D
Capality
09-06-2007, 00:32
Z tego co napisali, sądze ze knight bedzie lekko ponad wszystkimi innymi postaciami, ale wcale nie udupili nikogo tak mocno, tylko te bronie mogli zrobic troche mnie wybajerowane
Monsterhuck
09-06-2007, 00:39
przyznajcie ze zjebali wszystko, teraz tibia real to jedno wielkie gowno....chyba zaczne grac na OTSie...nie dosc ze udupili profki magiczne to jeszcze nic nie zrobili dla biednych FACCowcow....pies ich za to jebal w rowa
Michaaal
09-06-2007, 00:40
według mnie to bardzo fajny update nareszcie coś dla pallów xD
Diego'Odin
09-06-2007, 00:44
W koncu jakies urozmaicenie dla knighta. Mam nadzieje ze speary beda sie same podnosily i vis nie bedzie drozszy i zbyt slaby. Pozyjemy, zobaczymy, ale poki co zaluje rezygnacji z tutora:S
Nie będzie tak źle..... Chyba już wszystkie żale zostały wylane;(. Mam prośbę nie piszcie więcej już o tym jak bardzo was boli ze sorc został udupiony....:) Ważne że wszyscy teraz mają bardziej równe szanse. :D
Einstein15
09-06-2007, 00:51
Mi szczerze nie odpowiada ze:
- wprowadzone lvle na bronie
-zmniejszona sila run ofensywnych -.-
Ja boje sie jednego ze udupia najta i palka na FACC :/
Ale mysle ze CIPY nie zapomna o graczach na darmowych kontach i jakis przywilej czy luksus im dadza
Jak to ma wygladac:Najt otoczony potworkami musi uzyc gfb a ze bedzie ono slabe to na gromadke pol bp gfb?? :/.Kompletna przesada :/
A jak wy myslicie??
@up
Nie, będzie używał Groundshakera, ataku obszarowego bronią.
@down
Zapewne będzie sie grało normalnie, mam nadzieję że groundshaker i windcośtam będą dla wszystkich :)
Einstein15
09-06-2007, 01:00
@up
Nie, będzie używał Groundshakera, ataku obszarowego bronią.
A jak uwazasz bedzie sie gralo jako tako najtem na facc i co zyska z tego update facc najt??.Oczywiscie pytam sie jak uwazasz xD
Duch Niespokojny
09-06-2007, 01:03
A jak uwazasz bedzie sie gralo jako tako najtem na facc i co zyska z tego update facc najt??.Oczywiscie pytam sie jak uwazasz xD
Facce zyskają chyba tylko nowe bronie. Nie sądzę, aby dostał im się któryś z dodanych czarów...
Biedne sorce... :*:* co, ciśnie was że teraz inni będą mogli poexpić... knightów denerwuje że nie będzie run... prosze mnie nie w*****%$@%ać bo macie tak wyjeb%$#ane w kosmos postacie teraz że ja nie moge...
Wogóle to ja myśle zrobimy tak - robimy jedną uniwersalną profesje i co upka bedziemy ją ulepszać , do tego facc taki sam jak pacc- po co płacić w za taką beznadziejną gre (nie graj szmato jak ci się nie podoba, po co wchodzisz wogóle!? Idź w mu pograj). A no i jeszcze jedno , nie dodajemy itemów , a wręcz odwrotnie , dajemy po 3 grafiki 3d i 3 uniwersalne bronie , bo po cowięcej , ale za to grafika będzie jak mandaryna po photoshopie. Jeszcze kuźwa wam się nie podoba!? se zróbcie otsa i grajcie...
Pogratulować CiPom ;P
P.S. Najwiekszym problemem Tibii jest brak rpg...
Bartek153
09-06-2007, 01:05
wszystko nawet fajnie bedzie zrobione tylko zdenerwowalo mnei to ze rycki z pallki nie bede w sumie meic run jak wale po 30 z hmm na 40 lvlu ryckiem to ile teraz bede walic? max 10?
Ludzie nie rozumiem, czemu dziwicie się, że Cipsoft daje wszystko/większość w nowych updatach Pacc-om ... Teraz pytanie : Chcielibyście za swoją cięzką prace nie dostać złamanego euro centa (grosza). Przecież to jest śmieszne. Ci ludzie stworzyli tibię nie spodziewając się, że odniesie taki sukces. Teraz wiedzą, że może to być ich źródło utrzymania i z tego korzystają. Wcale im się nie dziwie. A granie Facc jest tylko namiastką 'prawdziwej tibii' i ma wciągnąc i zachęcić do kupna Premium Account. Tak samo jest bodaj w WoW-ie jednak w niego nie grałem.
Co do samych zmian w updacie to wszystkie mi się podobają na papierze, ale co z tego wyjdzie zobaczymy za pare dni(tygodni?).
Śmieszą mnie ludzie, którzy mówią, że jak to knight ma dużo kasy albo że nie wydaje nic na hunty (np. hydry). Przecież są to bzdury. Knight na hydrach napewno wydaje najwięcej .... A, żeby się wzbogacić musi non-stop bić minosy ... a pytam się kto broni sorcom bić z monkiem chociażby senje czy mintwalin ... A expienie na wysokich lev jest nieporównywalne.
I tak jak któryś z moich przedmówców powiedział .. nauczmy się pokory i jak najpierw coś dostajemy, to teraz nie narzekajmy jak dostają inni.
Yours Bykunn
Mac-Graw
09-06-2007, 01:09
6 dla Cipek :D W końcu wpadli na coś godnego uwagi ^^ wg. mnie dzięki temu zakopią trochę przepaść jaką stworzyli w tibii 7.5. W końcu to o to chodziło xD. Jeszcze raz gratz.!
Nacpany_Wlodek
09-06-2007, 01:26
Takie jeszcze jedno zdanie o sile rycerzy, których siła będzie "znacznie wzmocniona". Zgadzam się z tym, lecz mimo wszystko, jak w prawdziwych grach przystało, postacie magiczne muszą mieć znacznie większą siłe uderzenia. Więc jestem ciekaw jak nasz drogi CIPsoft to zrobi.
bartii10
09-06-2007, 01:30
bardoz sie cieszeze dodali cos knighotm i palkom, moze wiecej ich bedize na serverach, co spowoduje zmniejszenie zainteresowania expowiskami typowymi dla postaci magicznych.
martwi mnei tlyko to ze ostantio expie duzo visem, i jezeli tutaj bede mial zadawac dmg 50 to chyab bardizej mi sie bedize z hmm oplacalo korzystac.
cos mi sie wydaje ze runy wroca dolask u postaci magicznych, ale czy to dobrze ??
wg mmnie do tej pory profesje byly dobrze wywazone, jezeli mi sie bedizezle expilo drutem to albo mienie profesje albo przestane grac.
no ale nie powiem.. moze byc ciekawie..
ale cos czujeze za pol roku 60% bedize knightow 35% palkow a 5% magicznych.
a poza tmy nie uwazam ze to bedie wjakies wyrownanie profesji tlyko poprostu inne zbalansowanie. do tej pory mag bez wastu solo na 60~lev zdobywal jkaies 30k expa na godizne, a kin 40k expa na zolwiach, a teraz mag bedize na 100 lev zdobywal 30k expa a knight na 60 bedize zdobywal 80k expa na godzine.
rutek322
09-06-2007, 01:34
bardoz sie cieszeze dodali cos knighotm i palkom, moze wiecej ich bedize na serverach, co spowoduje zmniejszenie zainteresowania expowiskami typowymi dla postaci magicznych.
martwi mnei tlyko to ze ostantio expie duzo visem, i jezeli tutaj bede mial zadawac dmg 50 to chyab bardizej mi sie bedize z hmm oplacalo korzystac.
cos mi sie wydaje ze runy wroca dolask u postaci magicznych, ale czy to dobrze ??
wg mmnie do tej pory profesje byly dobrze wywazone, jezeli mi sie bedizezle expilo drutem to albo mienie profesje albo przestane grac.
no ale nie powiem.. moze byc ciekawie..
ale cos czujeze za pol roku 60% bedize knightow 35% palkow a 5% magicznych.
a poza tmy nie uwazam ze to bedie wjakies wyrownanie profesji tlyko poprostu inne zbalansowanie. do tej pory mag bez wastu solo na 60~lev zdobywal jkaies 30k expa na godizne, a kin 40k expa na zolwiach, a teraz mag bedize na 100 lev zdobywal 30k expa a knight na 60 bedize zdobywal 80k expa na godzine.
a pall :D zrobię sobie palka :D
Capality
09-06-2007, 01:41
2 lata temu:
Było od groma Knightów i Paladynów
Rok temu:
Było od groma Sorcererów i druidów
Bieżący rok:
Będzie od groma wszystkich profesji
Co wy ludzie myślicie?! Że teraz kalkulator czarów będzie mlvl/2 ?!
Ludzie, zmienią go tak że czary będą o 1/4 słabsze niż teraz i już.
Napewno tak nie osłabią exori visów etc, bo by to obniżyło opłacalność pacc! Jezuu!
Grejfrut
09-06-2007, 01:48
Na wstępie, chciałbym napisać, co oznacza słowo zbalansować.
Zbalansować otóż, znaczy wyrównać, w tym wypadku chodziło o to, aby Rycerz tudzież Palladyn ulegli ulepszeniu, wyrównali się w umiejętnościach z Magami.
Po przeczytaniu postów Magów, doszedłem do wniosku, że chyba liczyli na... dodatkowe wzmocnienie swoich postaci. Przecież od dawna było mówione, że knight, który na wysokim poziomie wyciąga kilka razy mniej expa od sorcerera i paladin, zostaną wzmocnieni! Nie wiem więc skąd to oburzenie. I wreszcie, nie będzie tak, że w czasie dwóch miesięcy mag może zdobyć 50+ poziom, a knight ledwo skille 75 i poziom 30. Teraz, tak jak dawniej, głównym zajęciem magów będzie siedzenie nad runami, co mnie niezmiernie cieszy. Przecież ostatnimi czasy mało kto patrzył na magic level, a jedynie kupowało się mana fluidy i szło się expić dniami i nocami. Absurd...
Brisingr
09-06-2007, 01:52
Dla mnie bomba!!!! Ale mam jedno pytanie-> skoro paladynom nie będą spadać speary, to jak będzie się skillowało? będą nieskończone?? Może było gdzieś napisane w tym temacie i może ktoś zadał takie pytanie, ale przeglądanie 61 stron w poszukiwaniu jednego pytania to przesada ;]
Pozdro
@up
Jasne bede czytal 50 stron o bzdurnym gadaniu " ja sie ciesze" "a ja sie nie ciesze".
@OT
Jakby zbalansowali postacie na takim poziomie jakim sa - to by byla sztuka.
A teraz tibia jest duzo trudniejsza i podchodzi pod jakies smieszne MU z tymi lvlami na bronie i rownie smiesznymi czarami dla pala i najta.
MS/ED zdupiony konkret.
Pale nie maja sie czym cieszyc jak na 100 lvlu beda bic po 45 z hmmow w potwory. NO ! chyba ze uzyja swojego czaru ktory zapewne jebnie ze 80 kosztem 300 many.
Knighty - co z tego ze lepsze obrazenia jak szybciej i tak nie poexpisz bo bedzie cie ograniczac twoja gowniana bron od 13 lvla, bo nastepna bedzie od 45.
Ogolnie tibia bedzie wielkim shitem,
pozdrawiam wszystkich palkow ktorzy masowo kupowali hmmy na hunt na poi dls :)
No i ciekawe ile knight sie bedzie uhal ? na 70 lvlu 300 ? czy ile? bleh....
Ogolnie w moich oczach znizyli poziom gry i nic wiecej, knight sie mniej uha/sorc mniej klepie, vis sorca = 100, hmm pala = 30, bolt pala = 200, hmm sorca = 150.
Aew...zmotali caly system gry....
jesteś idiotą... Zapoznaj się z tematem poczytaj trochę, zagraj zobacz jak jest a później się wypowiadaj....
To pisze na pierwszej stronie a nawet w pierwszym zdaniu. Więc do cholery po co sie wypowiadasz skoro nawet nie czytałeś newsa??
Wkońcu jeden co umie czytać ze zrozumieniem chociaż :]
Tobie by się przydało iść do szkoły a nie się orać w tą głupią gre... Poryty jesteś człowieku zamiast czerpać przyjemność z gry widzisz tylko CYFERKI ... Żal mi ciebie na prawde
Dzieci idzcie do szkoly sie uczyc a nie w tibie gracie nawet czytac nie umiecie a moze nie dowidzicie juz? ja wam pomoge !!!!
Wszystkie zmiany dotyczyć będą tylko zadawanych obrażeń, siła run i czarów leczących nie ulegnie zmianie.
Teraz mam nadzieje ze widzicie i doczytacie !
Dzieci idzcie do szkoly sie uczyc a nie w tibie gracie nawet czytac nie umiecie a moze nie dowidzicie juz? ja wam pomoge !!!!
Teraz mam nadzieje ze widzicie i doczytacie !
Wierzysz w to ?? musiał byś 500 tematów założyć o tym na każdym podforum bo
Drodzy Użytkownicy forum nie umieją przeczytać głupiego newsa ;/. Dzieci po 12 lat ...
Arcillon
09-06-2007, 02:24
...
czyli teraz kurwa moge sobie wlozyc sotka w dupe >.<
okrzesik
09-06-2007, 02:27
Up setke w dupe ? ;o bedzie pieklo :P 1/2 l 100% ? :o ahhh sorca... wsadz se slownik w dupe :D sorc :D nie setka :D pijaki!!:baby:
Abus_LoLo
09-06-2007, 02:31
Up setke w dupe ? ;o bedzie pieklo :P 1/2 l 100% ? :o ahhh sorca... wsadz se slownik w dupe :D sorc :D nie setka :D pijaki!!:baby:
po 1 : on nie napisal "setke" tylko "sotka"
po 2 : pijakiem moze ty jestes bo glodnemu chleb na mysli :p
po 3 : to pewnie tylko literowka
po 4 : widac ze jestes pedalem bo cie to kreci
aaaa
i po 5 : nie nasmiewaj sie z innych
Siła run i czarów leczących nie ulegnie zmianie.
Tylko mnie zastanawia czy SILA RUN I CZAROW " LECZACYCH " czy Sila run I "CZAROW LECZACYCH" -.-
ZasuDragon
09-06-2007, 02:38
Coś dla druida plax ? Jak najbardziej jestem za ulepszeniami dla palla i knighta, ale teraz wyjdzie na to ze drut ma różdżki i na tym koniec :confused: (oczywiscie jak nabardziej doceniam czary leczące itp... ale może coś ofensywy :baby: )
Pogielo ich... juz wczesnij knight byl zadobry (hp i cap itd) a teraz to jzu stanowcza przesada, gralem karzda profesjai newsy dla palla jescze rozumiem ale knight teraz bedze "god"... Powini cos zrobic z magami, zamalo hp! mf zamalo many laduje -.- i cagle same waste, po kilka h robienia run zeby zarobic na exp... Tak byc nie moze! X(
ZasuDragon
09-06-2007, 02:50
@up
ŚCIĄGNIJ JAKĄŚ PRZEGLĄDARKĘ KTÓRA POPRAWIA BŁĘDY BO TO WYGLĄDA JAKBYŚ NIE UMIAŁ PISAĆ :baby: !!
okrzesik
09-06-2007, 02:50
Pogielo ich... juz wczesnij knight byl zadobry (hp i cap itd) a teraz to jzu stanowcza przesada, gralem karzda profesjai newsy dla palla jescze rozumiem ale knight teraz bedze "god"... Powini cos zrobic z magami, zamalo hp! mf zamalo many laduje -.- i cagle same waste, po kilka h robienia run zeby zarobic na exp... Tak byc nie moze! X(
to ty chyba grac nie umiesz :D:cup:
z reszta... jak myslisz ze knight god.. hmm no jasne ;) soluj demona knightem na hmm 40 lvl ? :> albo nie wiem jak przemowic ci :D... no zabij 100 ek 55 ms zanim przejdzie adarashie i dojdzie do ank :)... zal... jak ? nie zabijesz solo bo z 5 bp mf i exura gran ? vita ? druidek to sio i wala masz ;)
Wiem, za bledny sorry... mam papiery na dysleksje :P
No moze knightem demona nie ubijesz ale, sorcem tez nie ma sensu na 40lv zaduze waste. Ogulnie knightem latwo i przyjemnie sie expi. Mogli by ulepszyc troche knighta (ale nie az tak) ale magów zostawic w spokoju...
"Wiekszosc" po przeczytaniu niusa mysli ze knight bedzie wpizdu lepszy, ze bedzie mial kilka razy lepsze ataki z broni lecz wyraznie jest tam (w niusie) napisane "wszystkie ataki wręcz i dystansowe zostały generalnie wzmocnione"
GENERALNIE nie 1000 krotnie wzmocnione. A nowe czary dla pali i knightow "RACZEJ" beda zabierac spora czesc many i nie beda zbyt popularne w przyszlosci.
Robienie mlvla sorcem to przeciez masakra :/ wiec moze mlvl bedzie po update sie robilo szybciej? A jezeli Cipy uwazaja dalej ze sorcowie beda mieli za latwo moze niech stone skin amulety im zabiora :P (knight nie uzywa to po co sorca co nie??:/)
wiekszosc rowniez mysli ze te 60 broni to jakies super extra topory czy miecze skad to mozecie wiedziec? Moze zaden z tych 60 nie bedzie lepszy od SoVa/SCA?
Lecz i tak jestem bardzo ciekawy jak beda wygladac wojny po update no i te speary dla pali ^^
Facc niech sie ciesza tym co jest bo jeszcze cipy dojda do wniosku zeby facc posiadal tylko Roka? Oczywiscie ze nie calego bo pacc by na tym za duzo stracil :/
Co do update Pozyjemy zobaczymy ;)
PoZdRo All :P
ciekawe jak to wszystko sie sprawdzi.. ciezko bedzie sie polapac w tych broniach,
no i mam nadzieje ze te cale traby powietrzne nie beda zadawaly obrazen po 100 hp wykorzystujac pol many
No moze knightem demona nie ubijesz ale, sorcem tez nie ma sensu na 40lv zaduze waste. Ogulnie knightem latwo i przyjemnie sie expi. Mogli by ulepszyc troche knighta (ale nie az tak) ale magów zostawic w spokoju...
jezu człowieku, ty to pierw do szkoły pojdz i sie czegos naucz a nie za Tibie sie zabierasz, a tymi papierami to sobie mozesz wiesz co.. zastąpić papier w kiblu!
Ja też mam papiery. Znajdź w moich postach jednego ortografa. Niema? Szkoda.
Polecam Mozille Firefox.
@up
Właściwie niewiele dało to podsumowanie xP
"Sorc do 70-80 lvl bedzie bil tak samo" moze i czepiam sie szczegulow ale w niusie pisze ""Druidzi i magowie do 70-80 poziomu praktycznie nie odczują żadnych zmian w grze"" Praktycznie nie oznacza ze na 100% nie odczuja :P
MiPi... lol... szkoda słów...
Przy okazji tu sie komentuje posta a nie ludzi.
Więcej błędów nie znajdziecie...
Co do Update, mam nadzieje że w praktyce inaczej to wyjdzie niż piszą :P
Jeśli chodzi o nadchodzący pacz, uważam, że to jest pierwszy krok cipsoftu w dobrą strone :) (no moze drugi- pierwszym bylo stworzenie palkow i druidow)
Debilizmem bylo moim zdaniem jak sorce na botach z dwurecznymi axe'ami/swordami biegaly bo kopach...
Na wyzszych levelach tylko spellcasterzy mają znaczenie w bitwach pvp (knight w tej chwili nie jest w stanie polozyc sorca w uczciwym duelu, co jest moim zdaniem dziwne) Zeby nie bylo ze gram tylko knightem- wiem jak gra się każdą profesją (a szczegolnie sorcem) Więc moim zdaniem teraz pvp nabierze sensu
Knight był za dobry , srututu... człowieku, jak patrzyłem jak knight goni sorka to aż chciało mu się pomóc... grałeś "karzda prfesai" uwierze... nie no spooooko , ja jestem bardzo dobroduszny ogólnie , uwierze że zdołałeś po latach męczarni wyjść 4 postaciami z rooka , nic więcej sorry...
Jejciu, to wszystko tłumaczy!! I twoje blendy i beznadziejne wypowiedzi. Proponuje żebyś popytał się kolegów, jeśli takowych posiadasz, jak się gra knightem, jak się gra sorcem... potem możesz po przemyśleniu i zaczerpnięciu rady (uwaga, radze zapamiętać) słownika. Knightem się expi przyjemnie jak każdą inną profesją... ale napewno nie tak szybko... knight nie może usiąść na dupie za drzewkiem i pizgać w gs jak pall czy sorc , on blokuje, więc oprócz blokowania powinien w sumie expić najszybciej, i tego knightom życze(jestem pallem;)). Bo rycerz to rycerz nie ma to tamto...
moim zdaniem teraz co drugi sorc 60lvl< bendzie trenował dista bo im obrazenia z bust arovs zmniejszą
moim zdaniem teraz co drugi sorc 60lvl< bendzie trenował dista bo im obrazenia z bust arovs zmniejszą
Tylko że nie wiem ile musiałby skillować żeby zadawać jakieś sensowne hity. PO tym update Bursty będą tylko dla palka z tego wynika. Bo sorc zanim wbije 40 dista czy tam 50 to minie z pół roku ;] ;D
Kerin Tale
09-06-2007, 08:22
konkretne info :) anyway....druid dostanie nowe czary więc po co narzekacie ?
up dla knighta - dla mnie rox
up dla palka - mogliby zrobić coś innego, chociaż pomysł z włóczniami dobry nawet
up dla sorka - wreszcie w jakiś sposób udupili tą postać. Skończy się era gdzie 80% na serwie to 'sorcerer'
rezydent
09-06-2007, 09:05
z tymi brońmi dobrze wykombinowali, bo ten schemat budowy knighta był już nudny - przy swordzie : masz carlin sworda, kupujesz serpenta, później fs'a itd...
fierce berserker - lol, ots?
może z tych kosturów (co pisali, że będą to bronie jako jedyne dostępne dla magów) będzie coś fajnego (lepsze od burstów)
co do burstów - no to większość magów nie będzie miała czym expić ;]
podsumowując:
hmm... w sumie brzmi nieźle ale zajechało strasznie otsem,
przez te 2 pierwsze miesiące trzeba będzie przyzwyczajać się do nowych broni
już sobie wyobrażam jak knight używa explo (ale hity pujdom xd)
pewnie wszystko dla pacc
dobrze, że zrobili nową amunicje dla palów
sorców się zrobi po 30% na serwach (przynajmniej tak powinno być)
Teraz wszyscy będą grali knightami, bo wątpię żeby ktoś grał palkiem. Co do sorcerów to i tak tysiące noobków będzię nimi grało, bo wiadomo nie trzeba skillować i można "walić z różdżki". Z tego co przeczytałem to ma być wyrównanie profesji, czyli każda voc powinna być równa. Dobrze, że zrobią bursty dla palka, bo jak to wyglądało, żeby Sroc/Druid strzelał z łuku, to tak jakby palek używał różdżki.
Spoko, spoko... Tylko oby dobrze przetestowali poprzerabiane profesje, by nie wyszało tak, jak jest już od kilku update'ów: że zawsze jest jakiś
"chłopiec do bicia". Oby rzeczywiście profesje były wyrównane...Oby... Cóż, poczekamy, zobaczymy.
Zapowiada się zajefajnie.
Te nowe czary dla knighta - BOMBA!8o
Wreszcie newbie zrozumieją co to życie i expienie knightem a nie tylko
wybieranie sorca.
Tylko boje się, że te nowe czary jak rzucanie mieczem będą dla pacc.
Ale to będą super wakacje. Już się nie mogę doczekać.
:cup::crusader::berserk:
Do wszystkich jojczących sorców i druidów - moglibyście się zamknąć i NAJPIERW trochę pomyśleć zanim zaczniecie skamleć jak rozwydrzone bachory, którym zabrano ulubioną zabawkę???
PRIMO: W newsie stoi jak byk, że postacie magiczne do 60-70 levelu, a to dotyczy 99.99% "narzekaczy" praktycznie nie odczują zmian w stylu gry.
SECUNDO: przycięte zostaną tylko zadawane obrażenia, exhaust ani siła leczenia się nie zmienią, a więc...
TERTIO: ZANIM ZACZNIECIE WYĆ i skomleć, że "niebo wam spadło na głowę" pomyślcie, błagam spróbujcie choćby - JAK BARDZO może zostać przycięta siła czarów/run? 20%? 30%?? NO I CO Z TEGO???
Mój MS aktualnie bije z e-visa (wiadomo, podstawowa broń sorca) średnio ~190. Czyli np. vampira biorę na 3 hity, czaaasem na 2. Jeśli stracę nawet 30% siły czaru, czyli średnia spadnie mi do ~130 to... będę vampa brał na 3 hity, czaaasem na 4. Joj, tragedia, świat się kończy, idę sprzedać sorca na Allegro...
GS solo - dziś na 7-8 hitów, po upie na 10-12? Straszne....
Smok solo - dziś na 5-6 hitów, po upie na 7-8? Koszmar...
Necro solo - dziś na 1 hita z e-wave, po upie 1 hit z e-wave + dobitka z HMM? Ostateczna zagłada wszystkich postaci magicznych w Tibi...
itd., itp... Tak, gra sorcem kompletnie straciła sens, zostaje wejść pod stół i otworzyć sobie żyły...
Owszem, spadnie tempo zdobywania expa przez postacie magiczne i zwiększy się waste na co trudniejszych huntach. I co z tego?
Cała różnica sprowadzi się do zwiększenia czasu na wbicie kolejnego levela i konieczności noszenia na hunty kilku bp mf więcej. Wielka mi tragedia...
edit:
@up - błagam, na klęczkach błagam Ciebie o Boski Znawco Tajemnic Tibii zdradź mnie, niegodnemu GDZIE DO CHOLERY mozna niby wyciągnąć loota dającego przebitkę 10:1 do poniesionych kosztów???? (pomijając oczywiście mozliwość, że poprostu miałeś mokry sen...)
Neak_Shine
09-06-2007, 09:30
Do wszystkich jojczących sorców i druidów - moglibyście się zamknąć i NAJPIERW trochę pomyśleć zanim zaczniecie skamleć jak rozwydrzone bachory, którym zabrano ulubioną zabawkę???
PRIMO: W newsie stoi jak byk, że postacie magiczne do 60-70 levelu, a to dotyczy 99.99% "narzekaczy" praktycznie nie odczują zmian w stylu gry.
SECUNDO: przycięte zostaną tylko zadawane obrażenia, exhaust ani siła leczenia się nie zmienią, a więc...
TERTIO: ZANIM ZACZNIECIE WYĆ i skomleć, że "niebo wam spadło na głowę" pomyślcie, błagam spróbujcie choćby - JAK BARDZO może zostać przycięta siła czarów/run? 20%? 30%?? NO I CO Z TEGO???
Mój MS aktualnie bije z e-visa (wiadomo, podstawowa broń sorca) średnio ~190. Czyli np. vampira biorę na 3 hity, czaaasem na 2. Jeśli stracę nawet 30% siły czaru, czyli średnia spadnie mi do ~130 to... będę vampa brał na 3 hity, czaaasem na 4. Joj, tragedia, świat się kończy, idę sprzedać sorca na Allegro...
GS solo - dziś na 7-8 hitów, po upie na 10-12? Straszne....
Smok solo - dziś na 5-6 hitów, po upie na 7-8? Koszmar...
Necro solo - dziś na 1 hita z e-wave, po upie 1 hit z e-wave + dobitka z HMM? Ostateczna zagłada wszystkich postaci magicznych w Tibi...
itd., itp... Tak, gra sorcem kompletnie straciła sens, zostaje wejść pod stół i otworzyć sobie żyły...
Owszem, spadnie tempo zdobywania expa przez postacie magiczne i zwiększy się waste na co trudniejszych huntach. I co z tego?
Cała różnica sprowadzi się do zwiększenia czasu na wbicie kolejnego levela i konieczności noszenia na hunty kilku bp mf więcej. Wielka mi tragedia...
hahaaa jeden normalny sorcere... :D wyjasiles to jak dobrze sie dało... a o uptade.. bedzie swietnie.. :)
no to chyba wracam do gry :D przerwalem gre rycerzem na 48 poziomie poniewaz sorc na 30 ze spokojem mogl mnie zabic, ale teraz ;] w koncu cipsoft bierze DOBRE pomysly z innych MMORPG :)
pzdr
No i zdaję mi się że teraz to drut będzie takim chłopcem do bicia :( Knight i pall w końcu coś dla nich (no bo im się należało) , Sorc tam sobie da rade ... lecz drut??!?! Będzie teraz coraz mniej ich ... teraz grają nimi tylko nieliczni ... po updacie heh ... wątpie aby ktoś po updacie zrobił druta i chciał nim coś osiągnąć ... bo teraz druta jedyną bronią jest praktycznie exori vis (Pewnie dlatego tak mówie że przeżuciłem się teraz z mojego knight i palla na druta) .. eh zresztą co ja narzekam przynajmniej ja zostane przy swoim drucie i będę często na jakiś huntach ;]]]] Lecz tak jak zwykle wszyscy drutowie i sorc mówią "UPTADE SAX"
A po update będzie "UPDATE ROX ... ZAJEBIOZA" (OBY TAK BYŁO!)
Pzdr dla all sorów :D:D
Krzysiekkrzysiek
09-06-2007, 09:37
Łolaboga
Ale panikujecie , ze update sux zanim jeszcze nastąpiło...
90% tych, co krytykują to update nie umie czytac ani pisac :confused: Jak ktoś ma wątpliwości to niech sobie przeczyta newsa jeszcze raz.
Pozatym sorce juz sie wkurzają , ze knight dstanie z 4 czary które pewno będą mu zabieraly połowe many :].
A skoro teraz siła magii zależeć będzie bardziej od mlvl niż lvla to może mlvl będzie więcej dawał i się okaże , ze czarodzieje i druidzi do ~100 lvl będą bili więcej niż teraz :D. A bez burstów knighci sobie jakoś poradzą. Zważcie na to, żę teraz system walk znacząco się zmieni więc ...
Wiedziałem, że tak będzie. Knajci i Palkowie są teraz w 7 niebie a sorki/druty narzekają. ;)
Ten update rulez, bo niedawno zacząłem grać knightem.
Duch Niespokojny
09-06-2007, 09:50
Z ostatniej chwili: fala samobójstw nawiedziła domy tibijczyków, grających dotychczas postaciami magicznymi, po podaniu informacji o tym, że średnie obrażenia z energy strike będę o 5 punktów niższe niż dotychczas. R.I.P.
Druidaxo
09-06-2007, 10:01
Taa teraz będzie każdy mówił jak to cudownie, że knight i pall dostaną coś extra (może coś więcej niż ekstra) i jak teraz udupią sorka i druida. Ale prawda jest tak, że moim zdaniem będzie teraz dosyć wyrównany poziom gry wszystkimi postaciami, a mają go jeszcze w następnych UpDatach wyrównać. 100+ robiło się wile w miesiąc a takiego dobrego pall, knighta (z dobrymi skillami) 6 miesięcy więcej? Teraz knighci którzy byli zmuszeni expić zaznzaczjąc tylko na battle, albo rzadko używać explo, hmm oraz nie bywale rzadko exori na behe albo jescze innym wastującym głównie, tak samo palladyn, ale ten mógł jeszcze jakoś pociągnąć - większa siła czarów, możliwość robienie run (wiem, zaraz mi ktoś wyskoczy, że runy robiło się 3 UpDaty temu ale nie w mówicie mi, że teraz nikt już run nie robi chodź by dla zabawy, albo na boocie (roty+ w hammer + blanki = $$) zaś Sorkowie oraz Drudzi mają całą gamę różnych zaklęć do tego jeśli tylko chcieli mogli walczyć bronią normalną,dotego siła czarów i run jest ogromna visy, morty to poprostu przegięcie tańsze mansy = mniejsze waste , vis tylko 20 many. Jesze dobili, wandami wszstko. Terazjak ktoś będzie robił Sorka zostanie zmuszony do robienia m lvl, nikt teraz nie wmówi, że m lvl lepiej robić podczas expa (nie licząc expa samymi sumonami) ponieważ siła czarów będzie nie wystarczająca do expa więc trzeba będzie co jakiś posiedzieć przed pz. Teraz wszstko się wyrówna ! :)
Ps. Mazgier, to co napisałeś jest bardzo dobrym wytłumaczeniem ale ty już masz wysokiego sorc, ale pomyśl o tych co będą zakładać nowe postaci przejście przez te wszstkie lvl będzie wymagało o wiele więcej czasu ;p
Olorion.
09-06-2007, 10:07
W przypadku obrażeń magicznych, poziom magiczny (magic level) będzie teraz najważniejszym czynnikiem
mdw musi sikac ze szczescia
Sorcer_Pips
09-06-2007, 10:09
Z ostatniej chwili: fala samobójstw nawiedziła domy tibijczyków, grających dotychczas postaciami magicznymi, po podaniu informacji o tym, że średnie obrażenia z energy strike będę o 5 punktów niższe niż dotychczas. R.I.P.
Noto mnie rozbawiłeś xD napiszę jeszcze raz swoje zdanie mieliście już swój update z różdżkami więc zamknijcie tą jadaczkę... a i pamiętajcie nowy palek nie poskiluje a czemu? bo speary pękają od jednego ataku! a mały palek nie będzie mieć kasy na kamienie... zadowoleni jesteście z tego faktu?
Monsterhuck
09-06-2007, 10:09
Ale czy sila obrazen zadawanych z rozg voc magicznych tez oslabnie?? A moze wzrosnie wraz z mlvlem ??
Sorcer_Pips
09-06-2007, 10:13
Ale czy sila obrazen zadawanych z rozg voc magicznych tez oslabnie?? A moze wzrosnie wraz z mlvlem ??
Taka sama ma być.
I CipSoft zaszalał ;] Chyba przechodzę na knighta lub palladyna :)
Druidaxo
09-06-2007, 10:14
Sorcer_Pips powiedz mi do jasnej cholery skąd ty masz info że spear łamią się od jednego wyrzutu, tam jest napisane że nie lecą na ziemię! Więc jeśli nie umiesz tego powiedzieć a się wymądrzasz to lepiej wyjdź z tond i idź wpiz****
Wystarczyloby gdyby wprowadzili dodatkowe rozdzki na wyzszych lvlach i skonczyloby sie nazekanie
Frodoriver
09-06-2007, 10:16
co zaszalał co zaszalał jeszcze nie ma upaadetu i jeszcze wszystko się może zmienić... kto powiedział że druidzi i sorcerowie nic nie dostaną?:)
Moze cos nie doczytalem, moze cos mi sie popieprzylo- ale skoro napisali ze "speary nie beda upadac na ziemie" to znaczy ze beda znikac ?... Bo jesli maja zniknac, to wole zeby raz na jaksi czas mi ktos tego speara podpierniczyl niz zeby zniknal wogole....
Duch Niespokojny
09-06-2007, 10:29
Moze cos nie doczytalem, moze cos mi sie popieprzylo- ale skoro napisali ze "speary nie beda upadac na ziemie" to znaczy ze beda znikac ?... Bo jesli maja zniknac, to wole zeby raz na jaksi czas mi ktos tego speara podpierniczyl niz zeby zniknal wogole....
Może będą automatycznie wracały do ręki, a może będą znikać po jednym rzucie, ale za to będą lżejsze, tańsze i częściej będą wypadać, a może też po prostu staną się już kompletnie bezużyteczne. Nie wiadomo.
Dziundzior
09-06-2007, 10:33
Aff. Pomyslcie , wiadomo ze nie zrobili by takiego czegos by speary znikaly automatycznie po upadku na ziemie poniewaz nie kazdego "stać" na kupowanie 100 spearow i marnowanie ich w pierwszych 5 minutach. Speary powinny wracac do reki a jezeli nie to ja juz nie widze powodu by grac w te "kwadraty" :)
Sorcer_Pips
09-06-2007, 10:34
Sorcer_Pips powiedz mi do jasnej cholery skąd ty masz info że spear łamią się od jednego wyrzutu, tam jest napisane że nie lecą na ziemię! Więc jeśli nie umiesz tego powiedzieć a się wymądrzasz to lepiej wyjdź z tond i idź wpiz****
Skoro nie będa upadać na ziemie to znaczy że będą sie łamać, nie sądzę żeby wracały do nas bo niby jak włócznia mogła by wrócić? to nie bumerang. Pomyśl trochę zanim coś napiszesz.
Frodoriver
09-06-2007, 10:38
Można powiedzieć, że to jakby świat fantasy... tu wszystko jest możliwe.;)
Skoro nie będa upadać na ziemie to znaczy że będą sie łamać, nie sądzę żeby wracały do nas bo niby jak włócznia mogła by wrócić? to nie bumerang. Pomyśl trochę zanim coś napiszesz.
Ale ty jesteś głupi :D
Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży
nie beda upadac zeby zapobiec, kradziezy, a znikac beda tak jak teraz to ty pomyśl i nauczcie sie czytac ze ZROZUMIENIEM
Czyli bedziesz "dźgać" potworka jeśli wiesz ocb heh....
Lady-Yny
09-06-2007, 10:40
Ja ma takie zdanie:
Polepszenie palków i knightów - good
Dużo moich kumpi gra tymi profkami, i wiem jaka meczarnia jest dla nich wbijanie lvla, ile knightem można siedziec na żółwiach, małpach i innym sianie, a powyżej 100 lvla na tych dragach czy dlach, knight w starciu z demonem ma szanse ale z waste bo nonstop explo wchodzi(żal)
Co do palka niemam zastrzeżen jest to najcięża z profesji, kradzież spearów czy kamyków jest uciążliwe dla palka który dopiero co wyszedł z rooka :) Więc tu CipSoft z tą sprawą poradził sobie na złoto :D
Co do magów i druidów, sprawa tu jest calkiem inna, tu CipSoft ma troche rację, żeby obrażenia zadawane z sdków zależały bardziej od mlvlu, niech taki MDW też robi runy, a nie expi 16h/dobę, ale z burstami to przesadzili jak mag lub druid czy knight ma przejść anni bez burstów, popularny jest team 4x Knight, ale jak maja teraz go przejść skoro 3 knightów nie będzie mogło atakować demonów, a magowie czy drudzi też będą mieli cięzko bez burstów- to co CipSodt zrobił ztym to jest żenada ;(
Tomekompka
Dla knightów i palków napewno dobrze mnie najbardziej ciekawi ta arena B)
Update zapowiada się fajnie... i niech tak zostanie :baby:
__________________________________________________ ____
Best solo: GS,Banshee::cup:
KonioMaster
Zobaczymy co będzie, imo. cipsoft idize dobrą drogą i nie chodzi tu już o polepszanie expa czy faworyzowanie jednej prof. czy drugiej ale o hmm... przerwanie tej monotoniczności. Knight co f axe, d lance potem sca i koniec?
Teraz będą bronie podzielone na graedy, gra nie będzie się ograniczać do w/w wymienionych broni, bedzie po co wbijać ten lvl a nie do 100 z tym samym lecieć. Kina już nie kupi sca na 50lvlu(brawa cipsoft)
Druga sprawa to nie nazywanie tego co dostanie knight i palek czarami. W wowie i lineagu(głupie porównanie) wojownicy mają umiejętności które odpowiednio używane dorównują umiejętnością magicznych postaci i to właśnie głównie biega w mmorpg. Więc umiejętności pochłaniające mane są jak najbardziej wskazane.
Inna sprawa to nie udupianie sorca za bardzo. Chodzi o wyrównanie tej przepaści jaka dzieli ich a knightów że o palkach nie wspomne.
Sądze również że powinni zająć się druidem. Nie chodzi o jakieś super ofensywne czary, ale o rozszerzenie umiejętności leczących i (kto wie) może nawet jakieś buffy (zaszalałem) :D
Dodanie czarów do sorca i druta uważam za konieczność. UE E wawe vis/mort
w dzisiejszych czasach w porównaniu do reszty voc. może być nawet zbyt wygórowane, ale za niedługo jak kina dostanie nowe bronie palek też to sorc znowu będzie nudniejszy, a przecież jak robią to niech robią coś do porządku.
Jak już wspomniałem na samym początku tibia może się stać (powoli) mniej monotonicznąi nudną rozrywką. A przecież o to nam wszystkim chodzi.
P.S.1 Tak czy siak nikt tego nie przeczyta, temat ma już ~55 stron nawalanki z nielicznymi mądrymi postami ^.^
P.S. Vil, jak masz zamiar napisać coś pokroju,,Nie porównuj Lineage do Tibii'' to nie pisz, ja to wiem ale te umiejętności i bronie bardzo mi pasują do Lineage
Sorcer_Pips
09-06-2007, 10:42
Ale ty jesteś głupi :D
nie beda upadac zeby zapobiec, kradziezy, a znikac beda tak jak teraz to ty pomyśl i nauczcie sie czytac ze ZROZUMIENIEM
Czyli bedziesz "dźgać" potworka jeśli wiesz ocb heh....
Podchodzenie do potworka i dźganie go to głupi pomysł ale jak ma nadał wzrastać dystans fighting to może być.
KrEmAs KAc
09-06-2007, 10:45
No to teraz mam dylemat czy w ogóle wracać do tibi :confused:
Sorcer_Pips
09-06-2007, 10:45
Ja ma takie zdanie:
Polepszenie palków i knightów - good
Dużo moich kumpi gra tymi profkami, i wiem jaka meczarnia jest dla nich wbijanie lvla, ile knightem można siedziec na żółwiach, małpach i innym sianie, a powyżej 100 lvla na tych dragach czy dlach, knight w starciu z demonem ma szanse ale z waste bo nonstop explo wchodzi(żal)
Co do palka niemam zastrzeżen jest to najcięża z profesji, kradzież spearów czy kamyków jest uciążliwe dla palka który dopiero co wyszedł z rooka :) Więc tu CipSoft z tą sprawą poradził sobie na złoto :D
Co do magów i druidów, sprawa tu jest calkiem inna, tu CipSoft ma troche rację, żeby obrażenia zadawane z sdków zależały bardziej od mlvlu, niech taki MDW też robi runy, a nie expi 16h/dobę, ale z burstami to przesadzili jak mag lub druid czy knight ma przejść anni bez burstów, popularny jest team 4x Knight, ale jak maja teraz go przejść skoro 3 knightów nie będzie mogło atakować demonów, a magowie czy drudzi też będą mieli cięzko bez burstów- to co CipSodt zrobił ztym to jest żenada ;(
Co do anni to tak będzie wyglądało [druid/sorcer]-[paladyn]-[paladyn]-[knight]-[demon]
Wydaje mi sie ze cipy chca z anni zrobić deserta =)
Podchodzenie do potworka i dźganie go to głupi pomysł ale jak ma nadał wzrastać dystans fighting to może być
Niby czemu? Włócznia teoretycznie słuzy też do dźgania
Trzeba będzie się przejść na ts'ie na anihilator :D
MiPi... lol... szkoda słów...
Przy okazji tu sie komentuje posta a nie ludzi.
Więcej błędów nie znajdziecie...
Co do Update, mam nadzieje że w praktyce inaczej to wyjdzie niż piszą :P
nie ma czego komentowa.. szkoda słów..
poprostu Tibia schodzi na coraz większe psy i tyle.. kolorowe piksele -.-
Sorcer_Pips
09-06-2007, 10:59
Wydaje mi sie ze cipy chca z anni zrobić deserta =)
Niby czemu? Włócznia teoretycznie słuzy też do dźgania
Też myślałem o desercie przy anni xd
Teoretycznie służy do dźgania ale paladyn wali na odległość wiem że teraz gdy stoimy obok potworka to rzucamy w niego włócznie i rośnie skill ale rzucamy tym a jak będziemy dźgać to spear stanie się bronią tak jakby dla knightów :P
wyglądan ato ze będziemy rzucać Scami ;p ale zwalenie qrde bronie od lvla loool. . hociarz jak sobie maly lvlek wytrenuje to Sca albo Sova odrazu nie dopadnie tylko po jakims lvlu ;] ale jakos reszta nie zabardzo mi sie podoba. . . ;/
Teoretycznie służy do dźgania ale paladyn wali na odległość wiem że teraz gdy stoimy obok potworka to rzucamy w niego włócznie i rośnie skill ale rzucamy tym a jak będziemy dźgać to spear stanie się bronią tak jakby dla knightów
Nie rozumiesz
Bedziesz dalej mógl rzucac na odległośc tylko ze wlócznia dalej pozostanie u ciebie, ma to zapobiec kradzieży nie widze w tym nic złego
Sorcer_Pips
09-06-2007, 11:04
Trzeba będzie się przejść na ts'ie na anihilator :D
Na ts'ie bramki lvlowe są pozamykane żadnych questów nie można wykonywać niestety.
Irwin546
09-06-2007, 11:05
No speary wracają do łask :D :D
a tak na serio to profesja jest bardzo ciekawie zrealizowana. Da dużo kinghtom i pallom, a jednocześnie nic nie zabierze mediumlvl i lowLvl sorcom. HightLvl stracą troszeczkę ale to nic.
Myślę ze najwięcej zyskali pllowie :D już zaczynam ich tworzyć.
Ogólnie mam jedno pytanko: Czy te czary to dla PACC czy FACC? Jeśli już to ja bym chciał pół na pół, czyli tak z 4 czary dla FACCów i reszta dla PACCów
Też myślałem o desercie przy anni xd
Teoretycznie służy do dźgania ale paladyn wali na odległość wiem że teraz gdy stoimy obok potworka to rzucamy w niego włócznie i rośnie skill ale rzucamy tym a jak będziemy dźgać to spear stanie się bronią tak jakby dla knightów :P
Wsumie macie racje :P moze spearem bedziesz dźgał monka/potwora z odleglosci 2 kratek ? i bedzie rósł wtedy dystans <lol2> miaszja za duzo mieszaja:P
Tak się zastanawiam. Jak ci wszyscy sorce z lvl 65+ expią że mają waste, wy chyba musicie nie zbierać loota z potworów.
wyglądan ato ze będziemy rzucać Scami ;p ale zwalenie qrde bronie od lvla loool. . hociarz jak sobie maly lvlek wytrenuje to Sca albo Sova odrazu nie dopadnie tylko po jakims lvlu ;] ale jakos reszta nie zabardzo mi sie podoba. . . ;/
No widzisz, Tobie się to nie podoba .. natomiast moim zdaniem jest to świetny pomysł. Teraz nie miałem żadnych bonusów do walki z poziomu, ktoś miał kasę to kupował SCA i walił podobnie, czy to twoim zdaniem było bardziej fair ? Jeżeli już chcemy bardziej RPGowe spojrzenie, to wiadomo, że z lvlem stajemy się silniejsi, cięższych broni możemy używać itd. Skill natomiast pomaga się nam tą bronią posługiwać precyzyjniej, zadawać dokładniejsze ciosy.
rutek322
09-06-2007, 11:24
No widzisz, Tobie się to nie podoba .. natomiast moim zdaniem jest to świetny pomysł. Teraz nie miałem żadnych bonusów do walki z poziomu, ktoś miał kasę to kupował SCA i walił podobnie, czy to twoim zdaniem było bardziej fair ? Jeżeli już chcemy bardziej RPGowe spojrzenie, to wiadomo, że z lvlem stajemy się silniejsi, cięższych broni możemy używać itd. Skill natomiast pomaga się nam tą bronią posługiwać precyzyjniej, zadawać dokładniejsze ciosy.
Lepiej spytajmy sie CipSofta jak napisać temat z 68 stronami w jeden dzień :cup:
Z bronmi sie zgadzam ale oby z tym RPGowym spojzeniem nie przesadzili jeszcze cap usuna i bronie beda zajmowac 8 "kratek" w bp :/
A pozatym niektore z tyc broni smiesznie wygladaja wedlug mnie "ostrze"topora nie jest 2 razy wieksze niz "rekojesc".
REkojesc 30 cm a ostrze 50 masakrycznie to musialoby wygladac :P
Albertus
09-06-2007, 11:34
Tak się zastanawiam. Jak ci wszyscy sorce z lvl 65+ expią że mają waste, wy chyba musicie nie zbierać loota z potworów.
lol tu dales ja ma level 68 teraz akurata znalazlem miejscuwke bez waste ale do levelu 40-67 ciagle waste i watste czasem po 5 k a godzine
wiec nie mow tak bo poprostu pokazujesz swoja glupota
@ ludzie wy macie jakas wojna??? knighci nie lubia sorcow??
ludzie jedni bez drugich zyc nie umia wiec to ze pogorszyli sorca to powinni wszyscy plakac bo to na kazdym sie zle obruci a to ze polepszyli knighta to dobze tylko i tak nie hunty nikt z nim nie pojdzie
@ mowicie zeby zabrac ruzdzki dla sorcow..
a co by bylo jak by zabrali wam czary
a sorce mowily by zeby wam zabrali swordy , axe i club
co bycie wtedy powiedzieli??
@ moze wszyscy sie mylimy i poprostu nie obniza sily visa tylko jego sila bedzie zalezec od magic levelu tylko ale nie bedzie przelicznik 1 mlvl = 2
tylko moze 1 mlvl = 3 lub 4
wiec trzeba byc dobrej mysli
@ ja osobiscie sie ciesze ze zrobili lepszych knightow i palkow , tylko szkoda ze z nimi na zadne hunty nie polaze bo jak mam walic z visa po 50 to po jednym huncie musial bym kase na allegro wiec poprostu mi sie nie oplaca
teraz hunty beda wygladac tak
1 knight bloker i 3 knightow shoterow ktuzy beda walic po 30 z hmm
i wy sie smiejecie ze udupili sorcow
KAZDY JEST POTRZEBNY
KNIGHT = BLOKOWANIE
DRUID = LECZENIE
SORCER= UDEZANIE Z MAGI
pALEK + UDEZANIE Z SILY FIZYCZNEJ
taka kombinacja byla potezna
@ ostatnia zecz w*****ajaca
NIE ZROBIA NIC DLA FACC !!!
no i bardzo dobze , nie dosc ze macie za darmo gre to jesce nazekacie
!! X( jaki im to interes ?? mam plan tym wszystkim co nazekaja ze nie ma nic dla facc skonczcie szkoly i idzcie do pracy dostaniecie pieniadze i rozdajcie je ludziom na ulicy kturzy i tak beda nazekac ze im malo
Wiadomość dla wszystkich sorków którzy narzekają że po Update ich życie nie będzie miało sensu bo będzie im za trudno :
X(X(X(X(X(ZAMKNIJCIE SIę JAK UDUPILI KNIGHTA TO WY SOBIE SPOKOJNIE EXPILIśCIE BO TO WAS NIE DOTYCZYłO.X(X(X(X(X(
A teraz moje zdanie:
Mi się podoba to co nadchodzi w update będą teraz profesje zbalansowane.
Minęło 15-16 godzin od początku tematu i już jest około 70 stron.
Jak ja pisałem ten post to było 68 stron.
up
sorc wcale nie jest potrzebny do hunta , o wiele lepiej sprawdza sie druid ktory mnie leczy i zabilem z nim juz chyba kazdego potwora....
(tylko do questa z ue ale i tak mozna sobie poradzic bez tego)
sorc jest tylko dobrym pkerem na pvp i nadaje sie do expa na wyzszym lvl z mort hura tak to wole druidow <3
niech to sorce maja teraz gorzej
a wand i tak pozniej nic nie daje, one sa tylko dla newbs na 40 lvl : p
zobaczy sie co przyniosa te zmiany moze nawet nie bedzie trzeba isc na new pvp sorcem i zostane knightem na candi ;)
lol tu dales ja ma level 68 teraz akurata znalazlem miejscuwke bez waste ale do levelu 40-67 ciagle waste i watste czasem po 5 k a godzine
wiec nie mow tak bo poprostu pokazujesz swoja glupota
ja tez mał 68 lvl i wtedy nie małe watste akurata tez nie ma watste.
up@ ty lepiej nie mów o głupocie.
A teraz dla normalnych ludzi
Też miałem 68 lvl i waste nie miałem albo sporadycznie typu 1-2k.
Albertus
09-06-2007, 11:47
Wiadomość dla wszystkich sorków którzy narzekają że po Update ich życie nie będzie miało sensu bo będzie im za trudno :
X(X(X(X(X(ZAMKNIJCIE SIę JAK UDUPILI KNIGHTA TO WY SOBIE SPOKOJNIE EXPILIśCIE BO TO WAS NIE DOTYCZYłO.X(X(X(X(X(
A teraz moje zdanie:
Mi się podoba to co nadchodzi w update będą teraz profesje zbalansowane.
Minęło 15-16 godzin od początku tematu i już jest około 70 stron.
Jak ja pisałem ten post to było 68 stron.
bo wam nic nie zabrali knighta nie udupili tylko zostawili jakim jest a ulepszyli sorcow
a teraz wam dodali a nam zabrali
a zeby udupili knightow napewno nie byl bym obojetny bo czesto laze z knightami na ruzne hunty i wole zeby on byl lepszy a nie slabszy
teraz tak gadacie ale zobaczycie jak to bedzie wygladac w praktyce
@ up
mi chodzilo o sorcow i druidow poprostu nie dopisalem
dobra mozecie se gadac ze macie po 5 k zysku
no owszem jak sie na tombie lootnie vampirke to sie ma zysk
poprostu wiem jak wy expicie tak jak jeen moj kolega
skonczy wam sie mana to czekacie na mane zamiast uzywac manaskow
to jest wasze expienie ;) dlatego nie macie waste
ja tez expilem na tombach powiec mi na jakiej ty expiles ?? to zobacze moze na tych co ja
Sorcer_Pips
09-06-2007, 11:48
Nie rozumiesz
Bedziesz dalej mógl rzucac na odległośc tylko ze wlócznia dalej pozostanie u ciebie, ma to zapobiec kradzieży nie widze w tym nic złego
Jednak nie rozumiem, z tego co rozumiem to piszesz tak: rzucimy spearem na 1 Metr ale ten spear nadal mamy w łapie :D to tak jak by rzucić kapciem ale mieć go nadal na nodze :baby:
Jak dla mnie to z tymi broniami od wymaganego lvlu to trochę przegięcie, przecież knight to jest taka profesja w której po wyjściu z rooka, trenuje się skille, a później bieże dobrą broń i szybko zdobywa poziomy.
A teraz co, będzie tak jak z magicznymi, że żeby coś potrenować, będzie trzeba najpierw doexpić duży level?
A co do samego zwiększenia zadawanych obrażeń to jestem za, ponieważ obrażenia w granicach 200-250 zadawanych przez knighta, są niczym przy ~700 przez sorcka z SD, tyle, że sorckowi po 100lvl jeszcze te obrażenia sporo urosną, a knightowi niznacznie.
Przecież oni obniżają ataki sorcką powyżej 80 lvl, tylko dlatego, że rosną im umiejętności szybciej niż innym.
Albertus to di ciebie akurat nie bylo to było skierowane do low leveli sorcow i do tych co swych postach pisza np.:
A jezu knighta ulepszyli a sorka udupili ale to nie fair.
Amstafix
09-06-2007, 11:53
Mam pytanie kiedy dokładnie będzie ten Uptade ??:evul:
Albertus
09-06-2007, 11:53
Jednak nie rozumiem, z tego co rozumiem to piszesz tak: rzucimy spearem na 1 Metr ale ten spear nadal mamy w łapie :D to tak jak by rzucić kapciem ale mieć go nadal na nodze :baby:
wiem moze te wlucznie beda na jakiejs linie i poprostu bedziesz je ciagna do siebie??? ;)
Sorcer_Pips
09-06-2007, 11:55
Lepiej spytajmy sie CipSofta jak napisać temat z 68 stronami w jeden dzień :cup:
Bez kitu <hahaha>
wiem moze te wlucznie beda na jakiejs linie i poprostu bedziesz je ciagna do siebie??? ;)
Raczej głupie jest rzucanie speara na lince, zobaczymy co cipsoft zrobi :)
Mi sie to podoba ale te cluby to troche slabo wygladaja z pozostalymi broniami... moze te bronie beda dostepne z tych aren...
Jeśli sorc jest taki mega wyjebany to dlaczego mimo tego ludzie grają palkami knightami i druidami. Właśnie dlatego że knightem łatwiej się expi bo ma dużo hp i capa , wolniej niż sorcem ale łatwiej. Palek profesja jest 50/50 średni exp średnia trudnośś expienia. Druid ma sio i lepszego wanda na 33 lv dzięki czemu łatwiej mu się expi na dragach a także zawsze druida biorą na hunty.no i sorc trudno jest wbic lv ponieważ ma mało hp i jest celem pk tak jak druid. (ale sorc częstszym bo expi na guardach a tam najwiecej pk !)
Jeśli chodzi o walkę więc powinien knight mieć słaby dmg bo ma dużo hp. Palek śrdni dmg bo ma średnią ilość hp. Sorc duży dmg ponieważ ma mało hp proste i logiczne !!! A nie oni teraz robią knighta z dużą ilością hp i z dużym dmg a sorca robią z małą ilością hp i dmg więc jaki jest teraz sens granie sorcem !! omg co za debilny update !!
Teraz robie new chara i wbiłem 50 lv wiec niedługo powinno zacząć się visowanie ale co ja moge powisować po tym new update gdzie zamiast 150 dmg będę mieć 100 ? 50 ? i dadzą mi większy dmg w wandzie o 30 jak stracę 100 i to jeszcze 30 fire dmg zamiast energy i co ja pujdę na dragi z inferno wand ? Albo na hydry bez blokera ? Bo po tym update jaki knight pujdzie na hunta z sorcem. hhaha Jeśli zrobili teraz takie wyjebane itemy dla knighta to niech mi zrobią wanda od 50 lv ktory wali po 100+ śmiercią lub explozją żebym se potem w 130 na wrl mógł chodzić i na*****ać nim po 250 - 350 ! Może to jest śmieszne że aż taki dmg ale patrzcie że zmniejszają dmg dla sorca a dla knighta ostro zwiększają !! Więc taki dmg jak na 130 lv z wanda nie był by przesadzony :) jeśli nie mam racji to niech ktoś mi to udowodni bo według mnie ten update jest pojebany i nie tylko według mnie bo seromonits niexle przy*****a lv i na tym lv tez niexle na*******a z explo a jak dodadzą mu dmg to sorca będzie jechać jak totalną szmate !!
Lol? Druid ma lepszą rózgę, nie bądź śmieszny... Tempest ma 1 kratke zasięgu. A sorek ma WOI, który ma zasięgu 3, a jak chce iść na dragi z vis to bierze cosmic, który też ma 1 kratke zasięgu.
Twoja logika obrażeń jest śmieszna. Co z tego, że najt ma 1500 hp, a sorek 500, jeśli sorek bije z SD po 300, a najt z tego śmiesznego miecz po 100 góra i do tego może explo za 100. Najt nawet nie ma szansy obronić, przed SD przeciwnika. Co do Seromontisa... zauważ, że DMG jest zwiększony dla wszystkich, a nie dla najta!!! Sero więcej będzie bił, ale i sorek będzie bił więcej z SD. Z resztą taki 250 MS bije z SD w ludzia po 600-700, a takie sero z explo góra 350-400. To duża różnica i do tego sorek ma dużo many, więc ma Gran Hura. No i UE, którym na redzie może dobić najta, a najt co? Z tego śmiesznego exori?
Pozdro Bax
Ps. NIE miał cię obrazić ten tekst, tylko chciałeś, żeby ci ktoś powiedział czy nie masz racji. Dla mnie nie masz.
Sorcer_Pips
09-06-2007, 12:10
dobra mozecie se gadac ze macie po 5 k zysku
no owszem jak sie na tombie lootnie vampirke to sie ma zysk
poprostu wiem jak wy expicie tak jak jeen moj kolega
skonczy wam sie mana to czekacie na mane zamiast uzywac manaskow
to jest wasze expienie dlatego nie macie waste
ja tez expilem na tombach powiec mi na jakiej ty expiles ?? to zobacze moze na tych co ja
Manaski normalnie używa się a nie czeka na mane ; o ja expiąc ładuje tylko mane do full i jazda o/ tylko że ja pal i manasek nie noszę bo są mi bezużyteczne, jedzeniem ładuje i to wystarcza bo jak mnie jakiś DS trzepnie co 5-10 min to akurat mam many ma życie.
nie no spoko nikt nie bedzie gral sorcerem ani druidem...a mój sorc :<
jestem na Nie! -.-
teraz jest spoko i moze być
moze jeszcze tibie 3d zrobicie -.-X(
Mam Pytanie Dotyczące "Peninsula tomb" za tp od którego lev można spokojnie expic bez waste? :) :p
Lord Dark'Wiz
09-06-2007, 12:13
czytam te teorie dotyczące spearów i kamyków i aż mi sie wierzyć nie chce co do nie których...
1.speary na linie?
2.bumerangi?
3.znikające?
A czy nikt nie pomyślał że te włócznie i kamienie mogą znajdować się w ciele zabitego potwora?
Np. mam 3 speary i chce zabić trolla. Rzucam, zabijam 2 rzutami, i w ciele trolla są 2 speary które sie w niego wbiły/przebiły czy co tam jeszcze zrobiły...
Domyślam się także że z drugiej strony utrudni to nieco trening, ale ta teoria wydaje mi się być najbardziej sensowną i prawdopodobną...
SquintZebra
09-06-2007, 12:14
nic dodać nic ująć , za rok znowu wyrównanie
w gruncie rzeczy nie będzie dla sorków tak źle
wszyscy będą grać knightami albo palkami, mało sorków=dobre ceny SD
mnie tam "ryba"
tylko nie kumam bazy że sork nie będzie mógł juz walczyć broniami
to akurat głupie
Ja sie boje tyko jednego ,żeby nie było tak ,że wszystkie te nowe umiejętności będą tylko dla PACC bo wtedy gra na FACC praktycznie się nie polepszy , a nawet wręcz pogorszy !
Już się doczekać nie mogę kiedy zostanie to wszystko wprowadzone. Proszę was skończcie z tekstami typu "udupili sorca etc.." Teraz rycerze będą mogli się troszkę pobawić chodząc samemu na coś silniejszego niż smoki i dle :evul:
A co do sorców i tak mieli za dobrze z tymi visami i mortami. 20 many i pewny hit w każdego potworka.
Dla wszystkim tumanow w zwiazku z sila run:
None of the changes applies to healing runes or healing spells!
a teraz wykazcie sie odrobina pomyslunku i znajomosci englisha i zrozumiecie co do sily run bo juz nie mam sily czytac przez 70 stron postow o tych runach
Rekord chyba tego forum :D
700 postów w niecałe 20h w jednym temacie :D
Super :D
Co do wyrównania to mi się zrobił niesamowity mętlik w głowie, ciekawe co powie na to MDW czy EO :D .
Idę trenować mojego knighta :D
Sorcer_Pips
09-06-2007, 12:24
Ja sie boje tyko jednego ,żeby nie było tak ,że wszystkie te nowe umiejętności będą tylko dla PACC bo wtedy gra na FACC praktycznie się nie polepszy , a nawet wręcz pogorszy !
Dla PACC będzie dużo dodanych rzeczy, może ale to powtarzam może dadzą po 2 nowe czary dla FACC, więc nic tylko PACC kupować.
SquintZebra
09-06-2007, 12:25
nie doczytałem, nie będzie mógł walczyć broniami dwuręcznymi
Bo sorc to nie postac do walki wrecz? -.-
Kurfa jak mozna nie kumać tak podstawowych rzeczy. ;(
a tobie chłopczyku chce przypomnieć ze przed wprowadzeniem różdżek i rodów każdy sorc i drut latał z mieczykiem albo innym badziewiem i co najgorsze musiał tego używać (ja akurat to lubiłem)
Wszyscy magowie placza ze beda po 40 z visa walic a przewaznie maja po okolo 50 lvlu a tu wyraznie jak byk pisze:
Druids and sorcerers up to level 70-80 will hardly experience any changes in their gameplay
wiec nie plakac jesli macie ten 50 lvlek to dalej bedziecie bic z EXORI VIS tyle ile biliscie
Duke Dran
09-06-2007, 12:34
I to bylo glupie ze mag chodzil z dwurecznym młotem w dłoni. Wygladalo bardzo wiesniacko i malo rpg. Obecnie chodzi z rozdzkami i jest to o wiele bardziej realistyczne. I tak powinno zostac: dla maga broń magiczna a nie wrecz!
Racja. Mimo to niekiedy widzialem jak sorc czy druid siedzial sobie na rotach czy dwarfach zabijajac je z warhammera i jednoczesnie zbierajac soule, kase, jedzenie i robiac runki.
Filipeck
09-06-2007, 12:34
ja zazdroszcze knightom bo te bronie zajebiscie wyglądają ^^^ szkoda, że będę mógł je tylko w domq trzymać =P
mikexmen
09-06-2007, 12:39
Więc tak w tibii jestem druiden na samerze i sorcem na emperze... moim zdaniem wiosenna aktualizacja jest bez sensu ponieważ pogorsza 2 profesje które odnosza najwieksze sukcesy, np: Mateusz Dragon Wielki przeciez on jest druidem napewno mu sie to nie spodoba mysle tez ze bedzaie coraz mniej druidów i sorcererow, ponieważ nie bedzie im latwo grać i nie bedą mieli z tego przyjemności a to sie liczy dobra zabawa, a co za tym idzie ze ich nie bedzie po pierwsze: bedzie coraz mniej run do kupowania. Po drugie nie bedzie uh makerów czy uherów i hydra hunt nie bedzie taki prosty czy jakies inne polowania... Na tym chyba skończe, lez gdybym chcial mógłbym pisac i pisać... Prosze zróbcie chociaż jakieś czary dla druta i sorca. Nie pogarszajcie ich. Proszeo pozytywne rozpatrzenie mojej propozycji. :) :D :P
SquintZebra
09-06-2007, 12:40
mości Derolu
"wieśniacko" powiadasz ?
może i wieśniacko, ale wg mnie narzucanie z góry zakazu używania broni to idiotyzm,
tworzenie swojego własnego sposobu gry to jest właśnie plus rpg
a nie to że każdy char z danej profesji
wygląda tak samo,
używa tego samego
i robi to samo
jeśli mam takie halo że chcę sobie w wolnej chwili pofistować albo pobić szczura warhammerem, to zabranianie mi tego to jest oględnie mówiąc "żenujące"
--------------------
Daramaniacs Rox !!!
To oznacza ze mag odczuje różnice z visa dopiero od 70-80 lvl? :D :D :D
ZAMKNIJCIE TEN TEMAT DO NICZEGO NIE PROWADZI TYLKO DO KLOTNI 13 LETNICH SORCOW WYZYWAJACYCH INNYCH !!! bo teraz zeby cos osiagnac beda musieli sie wysilic zeby cos osiagnac ! do tej pory wzieli rozdzki i jazda ! aby wyzszy lvl ;) teraz postoja pod depo i po skilluja mlvl :):)
I NAPRAWDE ZAMKNIJCIE TEN TEMAT JUZ !!!! NIC ZNIEGO NIE BEDZIE OPROCZ KLOTNI I SPOROW !!!
Sorcer_Pips
09-06-2007, 12:44
Więc tak w tibii jestem druiden na samerze i sorcem na emperze... moim zdaniem wiosenna aktualizacja jest bez sensu ponieważ pogorsza 2 profesje które odnosza najwieksze sukcesy, np: Mateusz Dragon Wielki przeciez on jest druidem napewno mu sie to nie spodoba mysle tez ze bedzaie coraz mniej druidów i sorcererow, ponieważ nie bedzie im latwo grać i nie bedą mieli z tego przyjemności a to sie liczy dobra zabawa, a co za tym idzie ze ich nie bedzie po pierwsze: bedzie coraz mniej run do kupowania. Po drugie nie bedzie uh makerów czy uherów i hydra hunt nie bedzie taki prosty czy jakies inne polowania... Na tym chyba skończe, lez gdybym chcial mógłbym pisac i pisać... Prosze zróbcie chociaż jakieś czary dla druta i sorca. Nie pogarszajcie ich. Proszeo pozytywne rozpatrzenie mojej propozycji. :) :D :P
Ludzi z takim podglądem jak ty są bez sensu a nie ta aktualizacja, wy byście chcieli być najlepsi i nie mów że nie będzie UH-makerów bo pewnie będą robić UHY dalej zapewniam cię, i poco piszesz że Hydra hunty będą trudniejsze? teraz knight z palkiem będzie mógł se huncić bo mocniej będą lać.
Mam pytanie kiedy dokładnie będzie ten Uptade ?? B)
Draggy_Slayer
09-06-2007, 12:48
jak knighci plakali jak wam dali rozgi , szybsza mane i visy to bylo wszytskoo ok prawda :)
a jak teraz wam odbieraja to czego nie przemysleli to wy placzecie :)
nie pasuje ci to rb knighta i zacznij nim skilowac:) masz problem naprawde
WielkiSorc
09-06-2007, 12:51
Ja się zastanawiam jak teraz Knight, Druid lub Sorcerer zrobią anni...
To oznacza ze mag odczuje różnice z visa dopiero od 70-80 lvl? :D :D :D
Mniej wiecej od tego momentu zaczyna sie ludziom rozjezdzac mlvl z levelem, konczy sie na tym, ze w pewnym momencie level jest 2-3x wiekszy od mlvl i stad ta roznica o ktorej tyle sie pisze.
paluch89
09-06-2007, 12:56
Bo sorc to nie postac do walki wrecz? -.-
Kurfa jak mozna nie kumać tak podstawowych rzeczy. ;(
A knajt i palek to nie profesja do używania czarów.
Jak można tego nie kumać.. :|
SquintZebra
09-06-2007, 12:59
ehhh Derol - więcej fantazji !!! Tbia to nie jest mordęga.
ToTaL-ek
09-06-2007, 13:03
M.I.O.D.Z.I.O brak slow moze teraz w top 20 expa w calej tibii nie bedzie 0 knightow i 0 palkow oj przepraszam pominolem jednego knighta maniaka (hail sero \o/) ktory wbil 5,8 kk expa w jeden dzien i pewnie mial takiego waste ze bym na jego miejscu sie zalamal xD ale teraz nie ma bata
Total has joined the party xD czas powymiatac starym kiną xD
Rycki wybierajac ta postac wiedzieli na co sie decyduja
Expi sie nimi latwo ale wolno ;p
Ja mam Maga na 100lvlu ledwo wyrabiam z kasa a co dopiero jak bede bic mniej
Tak naprawde to dobrze ze wprowadzaja nowe bronie dla ryckow ale niech niezmniejszaja sily magicznej cala ta gra zaczyna sie robic nawet pod wzgledem grafiki jak "flyff"
Takie pytanie do kilku/kilkunastu osob w tym temacie: Gdzie wy widzicie te "nowe rozdzki w pierwszym poscie"?
Mag Trochę będzie Gorszy na to wychodzi :] nie wiele a każdy płacze ze Mag teraz Suxxxxxxx :D
Promaster
09-06-2007, 13:16
Takie pytanie do kilku/kilkunastu osob w tym temacie: Gdzie wy widzicie te "nowe rozdzki w pierwszym poscie"?
No właśnie, przecież tam jest 6 clubów, 8 axe i 6 mieczy ;d Tam nie ma żadnych
rózg. Jak uważacie inaczej, to się tym broniom musicie lepiej przyjżeć.
W końcu coś dla knighta, ale z ilością nowych broni przesadzili. Teraz taki SOV to śmieć będzie? Czy może niektóre bronie będą miałe lepszy atak i def niż miały. Ten update dużo pozmienia, tylko ciekawe czy na lepsze.
lol jak chcesz szybko expic a nie w tepie 20k/h to ciezko cos zarobic
Eeeee tam, nareszcie coś dla nas, knightów... Tibia coraz bardziej przypomina rpg, fajnie :):):)
Ludzie mam do was prośbe:
Zamknijcie się choć raz, zawsze głupoty gadacie, że teraz to będzie przejebane a jak dojdzie co do czego to mówicie, ojaaa ale zajebiście teraz zrobili, zawsze tak było i chyba będzie, choć raz poczekajcie, cierpliwość popłaca, mówię wam..
CYa i pzDr
Ziomal Dawidsol
09-06-2007, 13:21
Chyba bede musial zrobic anni przed update ;d
@ludzie
Nie wyciagajcie wnioskow z czegos co jeszcze nie weszlo w zycie...
Wejdzie aktualizacja i sie przekonacie, napewno nie zniszcza sorckow i druidow, bo pelno ludzi przestaloby grac a to sie = mniejsze zarobki (masakrycznie)
Elitek70
09-06-2007, 13:25
Jestem tu nowy. Ja uwazam ze Cipsoft az tak zle niezrobil bo wkoncu to wyrownanie profesji. Jedynie mogli cos zapsuc dajac hita burstow na dista.
Ale dla knighta i palka jest super. A z reszta ten hit magiczny czy inny tez bedzie zalezal od poziomu tylko ze nie co level bedzie dochodzilo do hita tylko co kilka. Cipsoft chce dla nas jak najlepiej, poza tym to jeszcze niekoniec zapowiedzi. 3majcie sie :)
Krzysiekkrzysiek
09-06-2007, 13:28
Skoro lvl będzie odgrywał w magii mniejsze znaczenie, ale co 3-4 lvle mają być bonusy zwiększające sile czarow i ataków fizycznych - czarodzieje i druidzi nie powinni zauważyć dużej zmieny po update :P .
Dla nikumatych przedstawie to tak :
L-znaczenie lvla w magii
M-znaczenie Mlvla w magii
B-bonusy po update
Teraz magia ma siłę L+M , a po update 50%(?)L+M+B, więc moze sie w efekcie okazać, ze teraz nawet do pewnego lvla sorce będą więcej zabierać :D:D8o. Nie no dobra rozedzilem sie :P
Ale zmiana tak zy siek nie będzie duża ,a dla postaci niemagicznych znacząca gdyż bonusy z lvli dodadzą im siły :P
Cipsoft chce dla nas jak najlepiej, poza tym to jeszcze niekoniec zapowiedzi. 3majcie sie :)
Heh, CipSoft chce mieć jak największe zarobki, a nie robi dla nas jak najlepiej, być może te czary będą tylko dla Pacc, więc to będzie kolejny pretekst to jego zakupu :p:p:p
Jakże frustrujące jest to, że 80% marudzących sorków to ludzie którzy na poważniej grają tą profesją dopiero od update z wandami, a bez tego do niczego by nie doszli. Pozostałe 20% oburzeni są tym, ze co dostali to teraz tracą w pewnej części. Ale tak porpostu musi być, cipsoft przecholował z ulepszaniem sorca i trzeba poprawić inne profesje i ciut pogorszyć sorka.. Moim zdaniem nawet jeżeli siła melee będzie teraz większa, to i tak wandy+vis+runy+szybka odnowa many to za dużo i bardziej powinno się udupic sorców..
Ps. A teraz 5 postów kontry jaki to ja jestem głupi będzie, hyhy
Sorcer_Pips
09-06-2007, 13:33
Eeeee tam, nareszcie coś dla nas, knightów... Tibia coraz bardziej przypomina rpg, fajnie :):):)
Ludzie mam do was prośbe:
Zamknijcie się choć raz, zawsze głupoty gadacie, że teraz to będzie przejebane a jak dojdzie co do czego to mówicie, ojaaa ale zajebiście teraz zrobili, zawsze tak było i chyba będzie, choć raz poczekajcie, cierpliwość popłaca, mówię wam..
CYa i pzDr
I masz racje a co do płaczących dzieci to już się nie wypowiadajcie :baby:
Btw. Zauważyłem na swoim serwie znaczny przyrost palków i knightów 8 lvlowych xDD
Ciekawe jak Rycek będzie robić anihilatora, kiedy bursty beda zalezec od dista.. trenilem dista knightem troszke i uwierzcie, opornie to idzie.
Jedyne wyjscie to znalezc ekipe ktora trenuje sword i trzaskac z ice rapierow, ale hardcore..
Mandawiers
09-06-2007, 13:38
Rozmawialem z pewnym Senior tutorem (niby nie duzy stopien ale napewno wiecej wie niz zwykly gracz), wypowiedzial sie iz sorcki nie poczuja tego bardzo , jedynie te sorcki ktore maja 120 lvl i 60mlvl... , co do knighta i palka , palkowi zrobia cos w stylu exori vis ze bedzie podwojna strzala czy cos takiego ale zeby niebyli najlepi zapewne duzo manny bedzie brac, knight bedzie bil na skilu 100 max 400 duzo sie niezmieni w combie jakie uderzy bo wczesniej zajebal 250z lapy i 100+ z hmma/explo, druidom maja dac jakies czary ale podobno nie dorowna i tak sorckowi gdyz beda bardziej nastawione tak jak elf w innych grach na leczenie itd. Bronie stare typu great axe itd. nadal beda rarytasem w tibi owszem wejdzie pare nowych broni o podobnych statach jak one ale ich zdobycie bedzie rownie trudne i nie wiadome jak tych.
Duzo z tym broni bedzie z questow, wracajac do palka nowe bolty (moze nawet i kusze , luki (zapomnialem spytac)) zwieksza uderzenia wiec palek ktory dotad musial miec 110 dista zeby zajebac ze zwyklej bolty 200 w stworka teraz bedzie mogl takie hity ogladac na codzien;].
Sorcer_Pips
09-06-2007, 13:43
Ciekawe jak Rycek będzie robić anihilatora, kiedy bursty beda zalezec od dista.. trenilem dista knightem troszke i uwierzcie, opornie to idzie.
Jedyne wyjscie to znalezc ekipe ktora trenuje sword i trzaskac z ice rapierow, ale hardcore..
Jak już mówiłem ; O [Sorc/Drut]-[Paladyn]-[Paladyn]-[Knight]-[Demon] :cup:
Tak nie na temat:
12:35 Malitipiti [44]: podobno ktos z canady chcial odkupic postac mateusz dragona wielkiego za 120000zl
żal...
Elitek70
09-06-2007, 13:47
Moze knighci beda mogli wykonac Anihilatora za pomoca Whirlwind throw czyli zucenia broni w przeciwnika. Ale niewiadomo ile many beda zrec te nowe czary, pozyjemy, zobaczymy B)
Widze że temat cały czas się rozrasta i też widzę że sorki nie wiedzą co piszą .
Bo przeciesz pisze jak wół do 70-80 lvla nie odczuje się żadnych zmian czyli nadal możecie dobrze se expić. A teraz mnie ciekawi kiedy bendzie test server bo wszystko wychodzi że dzisaj (09.06.2007) albo w piątek (15.06.2007) i może być też za tydzień w sobote (16.06.2007)
może w końcu knighci nie będa pełnić już tylko roli blokerów na wojnie :) ale to dopiero zobaczymy :)
rezydent
09-06-2007, 13:58
już sobie to wyobrażam przy whirlwind throw - ciągłe szpanowanie jaką się ma broń
ogółem wygląda obiecująco, bo mnie już wku**** to, że same sorce 30lv wszędzie się pchają i się sadzą a robią tę postać w 1 dzień... (jestem drutem jak coś ;p)
cieszę się z tego, że druid dostanie jakiś czar i że zostanie przełamany schemat 5 głównych broni u knighta na każdy rodzaj melee
zje**** to z burstami
Przerzucam się na knighta... już zaczynam skillować
Oby nie wszystko było dla PAcc
Ludzie jak na moje to przesrane maja głownie druidzi. Po co ruszać sorka i druta ewentualnie dac drutowi z jeden czar ofensywny i po sprawie.
A co do pali i knightów to to czy cipsoft zwiekszyl ich moc na tyle by byli najlepsi to sie okaze w praniu.
Rhu'vilr
09-06-2007, 14:02
Czyli.. nie opłacało się zostawiać swoich knightów i paladynow, żeby zacząć grać magami :-p
;/;/ Racja racja 39 kinga porzucilem i w kilka dni wbiłem 18 sorca i bede raczej sorcem gral ;P szkoda że akurat teraz to dali...;/
Elitek70
09-06-2007, 14:06
Ciekawe jak ta obszarowka [Groundshaker] dla knighta bedzie wygladac, moze wielkie jak ue :D
Ludzie jak na moje to przesrane maja głownie druidzi. Po co ruszać sorka i druta.
Nom, dokładnie. Po cholerę ruszać sorka i druta! Już teraz gra się za trudno! omigosh nubz ftw! _/
Elitek70
09-06-2007, 14:11
Jestem takze za tym ze sorkowie i druidzi bili az zaduzo ale mogli juz ich zostawic i pomniejszys hity magiczne knightom i palkom bo oni dostaja nowe czary ofensywne, ale nie narzekam, przyzwyczaimy sie [jestem knight]. Na ostatnim update tez wszyscy podczas zapowiedzi mowili ze bedzie zrypane, bo stamina, wiecej many na runki ale nikt nie wiedzial jak to wyjdzie w praktyce, teraz wszyscy sobie graja cool bo byl fajny update :P
Tibijczyk222
09-06-2007, 14:12
Czyli Knajci beda naprzykald rzucac Sovem? LOL a pal nie bedize podnoasil spirow
bedzie skilowal tylko naciskajac na battle?
LOL
a naprawde kilka z tuch broni to wandy lub rody xD
A co to za bonusy beda? mzoe jakas lepsza sial czarow?
Aha wie ktos mniejwiecj kiedy update?
RalevDrago
09-06-2007, 14:14
Super !!
Dobrze wybralem tydzien temu. <pall RLZ>
Juz sie niemoge doczekac UPDATE
Aha wie ktos mniejwiecj kiedy update?
Wczoraj był.
Teraz tylko dylemat czy sprzedac bron i kupic jakas po update czy zostawic i liczyc ze nie spadnie na wartosci =\ ciekawe co mi zastapi Faxe i Dlance :)
Tibijczyk222
09-06-2007, 14:23
Wczoraj był.
LOL wczoraj byla zapowiedz >.< X(X(
Zal mi trohe druida i sorca fakt hociasz ze gram knightem uznaje to update jako pul na pul poniewaz mi nie przeskadzalo mi to ze druid czy sorc robili szybko lvl ale glupio ze to zjebali ale ciesze sie bo gram knightem xD
Elitek70
09-06-2007, 14:29
Niech ktos nie mysli, ze jak knight rzuci bronia to musi po nia leciec :P Wraca jak bumerang :]
Wczoraj był.
Wczoraj byl Update -.- ?
Na WAKACJE BEDZIE tak mysle ;p
Buhahah to gdzie ty expisz? Ja na 73 lvl na kazde wydane 5k zarabiam co najmniej 6-7 jak mam pecha. Widac ze nie masz tego chara bo taki okrągly twoj lvl :D
dear Derol to w takim wypadku gdzie Ty expisz i w jakiż to sposób???
GothicMaster
09-06-2007, 14:34
@2up
Czlowieku czy Ty wiesz co to sarkazm?
@AnArAki
Tak szkoda Ci druidow i sorcow, ktozy nabijali 20 leveli podczas gdy knight musial skilowac?
Ludzie. Leze i kwicze jak patrze na wasze posty. uhy będą używalne przez knightów! Tylko runy ktore sa ofensywne nie będą uzywalne przez knighta.
Mi najbardziej z tego newsa podoba sie hit w misia :) "69"
Gatho Gokhinin
09-06-2007, 14:43
Ja sie tylko dziwie skąd wy wszyscy wymyśleliście że będą nowe wandy i rody, hę?
A co do ograniczenia levelowego- ale będzie zdziwko u 60knightow z harmonii co sobie avangera kupują =]
Albertus
09-06-2007, 14:46
dobra ludzie sam marudzilem ale trzeba sie wziasc do roboty i nie marudzic
wam przeszkadzalo jak knighci marudzili i marudzili to my pokazmy dobry przyklad zacisnijmy zeby i grajmy dalej , zobaczymy co przyniesie update jezeli praktycaznie sie nic dla nas sie nie zmieni to bedziemy grac normalnie a jak bedziemy walic z visa po 70 to poprostu siedzmy w depo robiac mase run i szykowac sie na nastepny update bo moze wtedy cos zmienia
czyli poprostu teraz expijcie jak szaleni do update bo pozniej mozecie nie miec do tego okazji
ja sam ide nabic 75 level a pozniej zaczynam produkcje run czekajac na nastepny update
pozdrowienia wszystkim
a knighci i palkowie nie dobijajcie nas ze to dobze , ja napewno bym nie mowil ze dobze jak by wam zabrali exure itp.
poprostu to przemilczcie i chodzcie na questy i hunty sami ;)
Elitek70
09-06-2007, 14:49
Ale bym sie zdziwil jak by dodali rozdzke dla sorka i druta bijaca z morta [cos jak sd], na dystans i hit by zalezal od mlvla postaci :]
Nandakke
09-06-2007, 14:50
Czytajac jakie maja dojsc zmiany, uwazam ze cipsoft nareszczie czegos nie sknoci i wszystko bedzie w porzadku ; D
Nom, dokładnie. Po cholerę ruszać sorka i druta! Już teraz gra się za trudno! omigosh nubz ftw! _/
BUAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH AHAHAHAHAHA
prawie się udusiłem
Albertus
09-06-2007, 14:52
ktos up napisal ze nowe ruzdzki
szczerze powiem ze jak by bylo nowe ruzdzki to by vis nie bylo potrzebny
dobze by zrobili
ale tak nie bedzie ;(
Zal mi trohe druida i sorca fakt hociasz ze gram knightem uznaje to update jako pul na pul poniewaz mi nie przeskadzalo mi to ze druid czy sorc robili szybko lvl ale glupio ze to zjebali ale ciesze sie bo gram knightem xD
i co myslisz ze z broni bedziesz pop 600 walil ? :]
Mag będzie do 70-80 taki sam jak był 8o a potem się zobaczy :evul:
GothicMaster
09-06-2007, 14:55
@Albertus
I taka powinna byc postawa Tibijczyka
Z pewnoscia nie dopieka sorcom i drutom tak, ze beda walic z visa po ~70;)
Gdyby wszyscy knighci i pale marudzili to Wam tez byloby ciezko:p
@Elitek70
Wtedy skonczylbym z gra.
@Nandakke
Pamietaj, ze nigdy nie zadowolisz ogolu;)
@topic
Zauwazcie, ze duza ilosc sorcow jak i druidow uwaza, ze ulepszajac knightow i palkow Cipy robia dobrze. Jestem pozytywnie zaskoczony.
wkacper14
09-06-2007, 14:55
wreszscie COS DOBRE sie okaze !!!
niema ze sorc jebnie ci na hita kilka dragow z mort hura wreszscie sie zacznie uczciwie grac
Knight Tez profesja gdyby nie on aniholatora by nikt nie zrobil
Palladyn Czemu ma byc gorszy
wszystkie update tylko szkodzily tym profesjom soule ;/ rody dla sorckow i druidow
niszczenie spearow i ich upadanie i kradzieze small stonsow i knifeow
Knight wreszscie moze sobie sam poexpic pallek tez
a nie sorc Bardzo go lubie i druida ale bez przesady sorc najpotezniejsza i nie ma wogole pallow na non pvp moze sie zmieni !
Ragnar666
09-06-2007, 14:57
i co myslisz ze z broni bedziesz pop 600 walil ? :]
no conajmniej... i to ze scimitara na skillu 60 ;]
Dobra zakonczcie tą gadke bo do niczego nie prowadzi xDD ^^ zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce ;).
Piotrek Marycha
09-06-2007, 15:11
OMg a spojrzcie na to z tej strony - jezeli wyjda new servery (Moze wyjda, moze nie, trzeba byc optymista :P) to duzo ludzi bedzie chcialo odwalic pg itp, ale jak do cholery teraz wybrac wlasciwa profesje jak oni wywróca wszystko do góry nogami? :|
Sorcer_Pips
09-06-2007, 15:14
Wchodzę na tibia.org.pl żeby zobaczyć jaki tam burdel a się okazuje że 15 stron tylko i każdy zadowolony a tu tylko marudzenie.
Do Sorców/drutów
Mieliście swój update teraz nasza kolej i PYSK!!!
wrogonastawiony
09-06-2007, 15:17
Teraz wszyscy beda mieli rowno i bedzie cacy ! =D
Zal dupe juz sorkom sciska ? ;p
WiErT@rK@_Ud@RoVa
09-06-2007, 15:17
OMg a spojrzcie na to z tej strony - jezeli wyjda new servery (Moze wyjda, moze nie, trzeba byc optymista :P) to duzo ludzi bedzie chcialo odwalic pg itp, ale jak do cholery teraz wybrac wlasciwa profesje jak oni wywróca wszystko do góry nogami? :|
O to właśnie chodzi :) Chciałbyś widzieć server z samymi ek np. którzy odwalają pg na lewo i prawo?? Chodzi o urozmaicenie , aby na servie była pewna równowaga profesji.
Super ciesze sie, CIPy pierwszy raz coś zrobili (ły?) dobrego od summer 2005 :D
Teraz beda na 1 update dobijac sorcow na drugim knoghtow ;D
homberprezes
09-06-2007, 15:54
Sam jestes MS-em i sie ciesze , ciesze sie ze sorce/drudzi dostana po mordzie moze wreszcie nie bedzie "plagi sorcow nobow" ja sobie jakos poradze , ale "plaga" wymrze jak dinozaury :)
Mieliście swój update teraz nasza kolej i PYSK!!!
Czy tych dzieci to juz kompletnie kultury wypowiedzi nie ucza? ; o
No nic, ide na druida, narobie 7408593593267 bp uh, po update zanosi sie na taki wzrost popytu na uhy, ze i po 3,4k sprzedac sie na luzie da ;>
Milten Magician
09-06-2007, 16:04
Ale bym sie zdziwil jak by dodali rozdzke dla sorka i druta bijaca z morta [cos jak sd], na dystans i hit by zalezal od mlvla postaci :]
Taa, i co jeszcze? Może wbudowany auto-sd shotter z wbudowanym magazynkiem wymienialnym za 100gp w sklepie magicznym?
@topic
Grałem sorcem swego czasu i zastanawiam się czy by nie wrócić na niego w tym update i spróbować swoich sił.
IceGacus
09-06-2007, 16:04
@Update
Wkoncu coś dla nas (knightow i palów).
Nic tylko dziękować CipSoft'owi.
Gra'velo
09-06-2007, 16:12
Bardzo ciekawie zapowiada się nadchodzący update. Niestety, jak można było się spodziewać druidzi oraz magowie dramatyzują.... moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie... obniżą ataki, ale zpewnością nieznacznie, wkoncu niemożecie całe życie być najlepsi :p Oczywiście jest to update skierowany w kierunku knight/pall (sam jestem knightem i się bardzo ciesze B)) ale myśle, że będzie to z zyskiem dla was, blocker mający wyższy lvl jest bardziej wydajny, to samo patrząc w strone skili :)
Pzdr Gra'velo:]
Sanyol_Master
09-06-2007, 16:20
zbliza sie tibia 3D...Apokalipsa!omg...tibia 7.4 plx _/ :(
zbliza sie tibia 3D...Apokalipsa!omg...tibia 7.4 plx _/
Weście juz przestańcie "back old tibia" bla bla bla, moge sie założyc ze 70% typa co tak pisze nie grało w old tibie tylko od update z różdzkami, albo te stwierdzenie "to tylko pixele" ktoś raz tak napisał teraz każdy tak pisze żal !
Elitek70
09-06-2007, 16:31
Milten ja tylko sugeruje z ta rozdzka na morta, jestem knightem i sie ciesze, ze dodali nowe czary dla palka i knighta i ze wogole go ulepszyli ;)
No właśnie, przecież tam jest 6 clubów, 8 axe i 6 mieczy ;d Tam nie ma żadnych
rózg. Jak uważacie inaczej, to się tym broniom musicie lepiej przyjżeć.
W końcu coś dla knighta, ale z ilością nowych broni przesadzili. Teraz taki SOV to śmieć będzie? Czy może niektóre bronie będą miałe lepszy atak i def niż miały. Ten update dużo pozmienia, tylko ciekawe czy na lepsze.
przecież to oczywiste że te bronie będą słabsze od najlepszych już istniejących SOVa SCA itp.
Sanyol_Master
09-06-2007, 16:41
Weście juz przestańcie "back old tibia" bla bla bla, moge sie założyc ze 70% typa co tak pisze nie grało w old tibie tylko od update z różdzkami, albo te stwierdzenie "to tylko pixele" ktoś raz tak napisał teraz każdy tak pisze żal !
mi sie lepiej gralo w 7.4,wyrazam swoja opinie a jak cos ci nie pasi to buzia z kubelek po KFC i ciiii
Jak czytam co mają zrobić z moim knightem to mnie w dołku sciska ;( przecie to straszne mam tylko 85lvl więc co może gsa mi pozwolą uzywać jak dobrze pójdzie a z avangerem którego kupiłem co mam zrobić?
To nie tak! będziesz mógł nosić Avangera nawet na 8 lvl tylko nie będziesz zadawał takich obrażeń jakie są maksymalne czyli na lvl jakim wymaga dana broń. ;p
IceGacus
09-06-2007, 16:53
To będzie tak ???
Naprzykład F Axe będzie od 40 lvla a Knight Axe np od 30 to bede wiecej hitac z Knight Axe niz z F Axe?
Mam 30 lvl.
Prosze o odpowiedz.
@up
Tak, z broni na twój level będziesz bił mocniej niż z tej na wyższy.
GothicMaster
09-06-2007, 16:58
@2up
Nikt dokladnie nie wie, ale mysle, ze cos kolo tego. Albo po prostu nie bedziesz wyciagal takich hitow jak knight o 10lv wyzej z tymi smymi skilami.
Elite-Faru
09-06-2007, 16:58
IceGacus to chodzi o to żę jak masz 30lvl to możesz używać broń do 30 lvl (lub wyżej ale wtedy mniej walisz z tamtej lepszej) A czy będzie sie bardziej opłacało mieć lepszom od lvl czy gorszą to sie okarze po upadecie pozdr
KNIGHT was rox :( Spółczuje magom
Albertus
09-06-2007, 17:05
Bardzo ciekawie zapowiada się nadchodzący update. Niestety, jak można było się spodziewać druidzi oraz magowie dramatyzują.... moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie... obniżą ataki, ale zpewnością nieznacznie, wkoncu niemożecie całe życie być najlepsi :p Oczywiście jest to update skierowany w kierunku knight/pall (sam jestem knightem i się bardzo ciesze B)) ale myśle, że będzie to z zyskiem dla was, blocker mający wyższy lvl jest bardziej wydajny, to samo patrząc w strone skili :)
Pzdr Gra'velo:]
ja sie ciesze ze blokerzy beda lepsi
ale po co bedzie bloker jak nie bedzie siochera i shotera ( chyba ze palek )
bo zaden sorc i druid nie bedzei chcial isc na hunt jezeli bedzie waste 10 k na h
Zobaczymy jak bedzie.
Do wszystkich którzy twierdza ze sorcem sie łatwo expi...
Ludzie, czy was pojebalo? Kiedy zaczynalem grac musiałem bic 50 lvl uzywajac fsa, jak myslicie czy z 20 swordem to było łatwe? Jeśli chodzi o rożdzki, różdżka to gówno. Tym syfem nie da sie expic...
Słyszałem (widziałem?) tu jeszcze wypowiedzi o tym jaki to knight ma waste, nie skomentuje tego...
Niedozwolony
09-06-2007, 17:11
zauważcie na screenie ze jest tam jakaś gałązka płonąca... w koncu bedzie jakis fire club;D Bardzo podoba mi sie ten czarno-zielony młotek i axe z ostrzem wygladajoncym jak Ryj smoka;D Dragon Axe;D
Moze cluby troche dorównają innym broniom?
Druidzi bardzo mi przykro z waszego "udupienia" moze w koncu bedzie wiecej ofert Uhow heh... Moze i ja swoim sorcem zaczne lepiej sprzedawać swoje HMM...Moze ktoś kupi bo 2 dni spamuje a nikt naweet nie zapyta po ile;(
Mam kine i sorca i bardzo mi sie podoba to udupienie sorca bo wkoncu selne swoje runki;D i przyda sie mlvl
czyli ze niebędzie exori??Tam było napisane ze było by mało potrzebne. Odpowiedzi ;poprosze:evul:
Yooniorek
09-06-2007, 17:14
Jak widac, malo konkretow na temat polepszenia paladyna no i nic ciekawego nam nie dodali, jak zwykle.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.