PDA

Pokaż pełną wersje : Wyrównanie profesji

Stron : 1 2 3 4 5 [6]

Vil
20-06-2007, 16:33
(bo z kazdym levelem coraz szybciej expia)

hmm, z kazdym levelem ich sila rosnie, wiec teoretycznie expia szybciej, ale z drugiej strony potrzebuja wiecej na level, wiec szybkosc wbijania leveli jest coraz mniejsza.

tylko widzisz knight ma taka wade ze walnie np raz za 300 a potem moga byc 2 chmurki

Prawdopodobnie najlepszym wyjsciem dla knighta byloby pozostawienie dmg na aktualnym poziomie, zmniejszenie rozrzutu i zwiekszenie szansy trafienia, tak, aby wyraznie bardziej gladko szlo bicie slabych stworkow i expienie na miesie typu smoki.

sorc tez nie biega "na golasa" i wcale nie sa gorzej wystrojeni niz knight`y

jak ma kase to jasne, rzecz w tym, ze knight musi, a sorc moze.

KubiXX
20-06-2007, 18:06
ok zgodze sie popelnilem blad ale kazdemu moze sie to zdarzyc;)thx za zwrocenie uwagi:)

Nevermin
20-06-2007, 20:53
zapowiada się jeden z ciekawszych up'ów... ;>
co do tych waszych wszystkich spekulacji dot. knightów i pallków, wszystko okaże sie już po "apdejcie" i nie ma się co spierać ;)

Neroo
20-06-2007, 21:06
Ms tera bedzie lipa ;//

Do tego czasu jakoś knight był lipa i nikt na forum nie rozpaczał

Alendir
20-06-2007, 21:56
Ja zaczynam się bać, że nie będę mógł używać war hammera na moim nowym knighcie a co do mojego sorcerera to obawiam się, że mogę wiele stracić, no ale czas pokaże......B)

Rim'Krill
20-06-2007, 22:09
Ludzie przeciez widac ze to bedzie ots...
Zal. Dla mnie to jest poprostu klapa ;(
Dawniej knight byl bariera nie do pobicia..
Zaczeły sie boty i co zaczelo sie sorcowanie :(
Zal poprostu zal!!!!
Sry za bledy ale pisze na szybkiego :P

mago
20-06-2007, 23:17
hmm, z kazdym levelem ich sila rosnie, wiec teoretycznie expia szybciej, ale z drugiej strony potrzebuja wiecej na level, wiec szybkosc wbijania leveli jest coraz mniejsza.

Prawdopodobnie najlepszym wyjsciem dla knighta byloby pozostawienie dmg na aktualnym poziomie, zmniejszenie rozrzutu i zwiekszenie szansy trafienia, tak, aby wyraznie bardziej gladko szlo bicie slabych stworkow i expienie na miesie typu smoki.
.

jak ma kase to jasne, rzecz w tym, ze knight musi, a sorc moze.

No tak ale mi chodzilo o to ze musieli zlikwidowac az taka zaleznosc sily od levela bo byla za duza. Tibia to nie ots

Co do watku z eq to przytoczyles slowa ktore wyrwalem z "ust" Paniczowi a potem je skomentowalem wlasnie w ten mniej wiecej sposob co ty uwzgledniajac dodatkowo to ze dla sorca wazniejszy jest cap od eq.

mago
20-06-2007, 23:18
Ludzie przeciez widac ze to bedzie ots...
Zal. Dla mnie to jest poprostu klapa ;(
Dawniej knight byl bariera nie do pobicia..
Zaczeły sie boty i co zaczelo sie sorcowanie :(
Zal poprostu zal!!!!
Sry za bledy ale pisze na szybkiego :P

Wlasnie gdyby nie wprowadzili tych zmian tibia stala by sie otsem w szybkim czasie - co dla niektorych juz byla.

Viero
20-06-2007, 23:26
@up
No k**** wiesz co to znaczy edytuj ?? nie nauczyli cię ??

milibi
20-06-2007, 23:39
Up:
moze nie chciał edytować zeby oddzielic dwa różne wątki bo w dróch postach napisał co innego ...

Co do waszych wypowiedzi wczesniej przytoczonych typu "sorc miał dobrze to niech teraz pall i knight mają dobrze", nie zgadzam sie z takimi wypowiedziami, wy uważacie ze knight ma wolniejszy exp, ale za jaką cene ? traci np bp uh a wchodzi mu za niego na zółwiach expa sporo i duży zysk, a sorc ? pójdzie na tomba lub dragi na okolo 50 -80 lvl i straci 7 bp mf w godzine wiec wtedy musi albo zarobic na runach albo isc na slabsze expowiska gdzie wychodzi na ++ ,a knight może bez przerwy expić bo gp's ma wystarczająco :)
Wypowiadam sie co do 50-80 lvl bo nie mialem okazji porównać większych Lvli

pazuzu
21-06-2007, 00:27
milibi kazda profesja moze isc na slabe stworki i byc na wielkim plusie
dodatkowo taka postac magiczne robi sobie summony i expi CALKOWICIE ZA DARMO
jak nie chce summonowac bo to tez mane pozera to idzie klepac trolle wyciagajac z nich kase az sie udzwig skonczy i robi w miedzyczasie runki ktore moze sellnac

juz widze te wpisy ze na trollach to sie nie expi bo malo expa itp.
teraz juz wiecie dalczego powinni ulepszyc knightow? my poprostu mamy dosc expienia na trollach

grajacy postaciami magicznymi chyba calkowicie zapomnieli co to slabe stwory co to summony a jak nie ma expa minimum 200k/h to od razu marudzenie
teraz sorc ograniczyl sie tylko i wylacznie do exori i klepania milionow expa dziennie

mam nadzieje ze ten up diametralnie zmieni styl gry i nie bedziemy mieli za rok dwa samych gigantycznych sorcow na serwerach bijacych demony na kilka exori

Panicz
21-06-2007, 02:41
Co do watku z eq to przytoczyles slowa ktore wyrwalem z "ust" Paniczowi a potem je skomentowalem wlasnie w ten mniej wiecej sposob co ty uwzgledniajac dodatkowo to ze dla sorca wazniejszy jest cap od eq.

Zgadza sie ,to juz moje farmazony.....
xD
Jedynym plusem tego update jaki zaczynam dostrzegac,to fakt ze znikna pewnie noob chary do pka czyli 40+ lvl ms.......
Ale wyrosna pewnie palle ........xD
Z niecierpliwoscia bede oczekaiwal jakies wzoru do obliczania dmg z mlvl samego,i najbardziej mnie interesuja przyrosty sily magi z mlvl,bo mam nadzieje ze nie pozostana zachowane uwczesne wspolczynniki,licze na jakis plus,bo jak tu ironicznie czesto zauwazac sorc szybciej zrobi +2 % do sily magi z lvl niz +3% z mlvl..........
Czyzby przyszloscia magikow mialo byc stanie pod domkami i depo jak kiedys farmy druidow ?

Pozdrawiam:)

mago
21-06-2007, 02:44
@up
No k**** wiesz co to znaczy edytuj ?? nie nauczyli cię ??

Gratz nabicia posta :)

Zaraz wam powoli wyjasnie dlaczego tak sie stalo a nie inaczej.

1. Do tej pory postacie magiczne wraz ze wzrostem lewelu powiekszaly swoja sile.
2. Jesli chodzi o pala i knighta po osiagnieciu pewnego poziomu skili mozna bylo zapomniec o wzroscie dmg zadawanego potworkom

Wiec jak wyrownac profesje?
Dac palom i knightom wzrost dmg tez zalezny od wzrostu levela. Inaczej sie nie da.

I teraz dla przykladu - niech dali by postaciom "fizycznym ;P " wzrost dajmy nato 1 dmg max na lewel. Czyli mniej wiecej tak jak hmm u magow - raz wzrasta min dmg raz max - a ze knight min dmg ma ciagle 0 wiec co lewel zyskuje 1 max dmg. Daloby to tyle ze knight na 200 lvlu walil by max hity po okolo 500+ dmg z broni :D Moze nawet weicej bo trzeba liczyc zaleznosc lewela skili i uzywanej broni.

I czy to w tym wypadku nie staje sie OTS dla wszystkich postaci?

Dlatego cipsoft najpierw zrownal profesje czyli teraz kazda postac wraz ze wzrostem lewela zwieksza sile.

Ale pociagnelo to za soba tez zmniejszenie zaleznosci sily od lewela by tibia nie przypominala otsa.

Do pana up. Wiesz porownujesz 50-80 lwele a na tym swiat sie nie konczy - porownujesz zreszta najgorszy okres gry postaci magicznych z najlepszym okresem gry knightow.

Tylko wyobraz sobie ze knight do tej pory (do up) byl taki sam silny na tym 50 lewelu jak i na 200 lvlu a sorc z kazdym lewelem zyskiwal i taniej mu exp wychodzil.

To wysokopoziomowy knight by w miare poexpic musial tony run wydawac by lewele bic.

Rim'Krill
21-06-2007, 09:09
Ludzie Kiedys Tibia znaczyła więcej niż tylko jak najszybsze nabicie 14 mln expa~ i zarobienia w ciul hajsu na itemy,mfy i runy -.-. W dzisiejszych czasach niestety to tak wygląda...

Wy prównujecie tutaj ciągle Knight & Pall vs Sorc..
A pomysleliście o Druidzie? TO co ma teraz stac kolo dp i bic uhy every day bo nie exp na 80 lvlu lvlu to bd tylko waste? Jeszcze jak wezma sio przez drzwiściany to juz wogole tez knightom odbiora..... I dobrze knighci nie beda miec latwej kasy ;] Przekonaja sie co to znaczy robieniee looooooooooooooooooooootow np. na guardach i ciagniecie ich w nieznane gdzie nie wiadomo kto i kiedy wypadnie po drodze....

Kiedyś wbicie 100lvl~to byl cud a teraz to sie robi nawet w 2 miesiace....
Ja naprzyklad gram w tibie bo poznaje tutaj kolegow i probuje sie w miare mozliwosci organizowac spotkania na rl.... To jest piekne bo chyba nie lazi o to zeby wbijac po 500k expa/h i grac po 20h dziennie jak to mial teraz knight, niech dadza mu cos zeby wbijal ten sam exp w tym samym czasie co sorc czy druid albo pall ale niech te za to WASTUJE bo narazie knight ma hity darmowe ... A teraz jak 80 lvl bedzie bic 160 max z visa to knight bedzie rewolucja, bo kto by pomyslal zeby Sorc na cios zuzywal te 11 gps ~a knight walil po 2 razy wieksze hity i nie placil nic :(

Tibia Co update bedzie coraz abrdziej platna ..zalll . CO teraz taki facc sorc/drut zrobia na faccu? SKoro Mlvla nie potrenie bo nei kazdemu sie chce odrabiac 100 souli w 4h

Mutilator
21-06-2007, 09:47
Cały czas kolego zapominasz, że knight nie bije za darmo!!!
A uhy to pies?!
Knight jako jedyna profesja nie ma porzadnego leczenia czarem spontanicznym, dlatego aż tyle uhów zużywa.
Po drugie, mówicie, że bije słabo ale za darmo, hahaha im wolniej zabijam potwora z dużą ilością życia i mocnym atakiem (drag lub lepszy) tym więcej kasy idzie. Wolałbym za każdy hit płacić, kilka razy szybciej ubijać mocniejsze potwory i na odpowiednim do tego lvlu i tak bym miał zysk. Knight niestety nie ma takiej możliwości, chyba, że bardzo duży lvl + runy... To nie postać magiczna sry...

mago
21-06-2007, 10:38
Ludzie Kiedys Tibia znaczyła więcej niż tylko jak najszybsze nabicie 14 mln expa~ i zarobienia w ciul hajsu na itemy,mfy i runy -.-. W dzisiejszych czasach niestety to tak wygląda...

A pomysleliście o Druidzie? TO co ma teraz stac kolo dp i bic uhy every day bo nie exp na 80 lvlu lvlu to bd tylko waste? Jeszcze jak wezma sio przez drzwiściany to juz wogole tez knightom odbiora..... I dobrze knighci nie beda miec latwej kasy ;] Przekonaja sie co to znaczy robieniee looooooooooooooooooooootow np. na guardach i ciagniecie ich w nieznane gdzie nie wiadomo kto i kiedy wypadnie po drodze....

Kiedyś wbicie 100lvl~to byl cud a teraz to sie robi nawet w 2 miesiace....
Ja naprzyklad gram w tibie bo poznaje tutaj kolegow i probuje sie w miare mozliwosci organizowac spotkania na rl.... To jest piekne bo chyba nie lazi o to zeby wbijac po 500k expa/h i grac po 20h dziennie jak to mial teraz knight, niech dadza mu cos zeby wbijal ten sam exp w tym samym czasie co sorc czy druid albo pall ale niech te za to WASTUJE bo narazie knight ma hity darmowe ... A teraz jak 80 lvl bedzie bic 160 max z visa to knight bedzie rewolucja, bo kto by pomyslal zeby Sorc na cios zuzywal te 11 gps ~a knight walil po 2 razy wieksze hity i nie placil nic :(

Tibia Co update bedzie coraz abrdziej platna ..zalll . CO teraz taki facc sorc/drut zrobia na faccu? SKoro Mlvla nie potrenie bo nei kazdemu sie chce odrabiac 100 souli w 4h

Fakt sorc wali np za 11 gp , na 100+ jednak straci na zalozmy takiego draga 55 gp? lacznie wiec na 2 dragi 110 gp?
Kinghtowi na 100+ dolicz ze tak srednio se na 2 dragi uha straci a to jest 150 gp plus koszty broni ktora kiedys musial kupic wylootowac lub wziasc z questa co tez kosztuje. Dodatkowo sorc zabije takiego draga 3 razy szybciej.

Gutek_Drut
21-06-2007, 10:41
według mnie to jedno z najlepszych update'ów :)

mago
21-06-2007, 10:47
1. Na 2 dragi traci nie 1 a 1,5-2 uhy.
2. UH kosztuje 175 a nie 150. (a komu by sie chcialo na 100 lvl kupowac od gracza -.- pomysl troche...)

Wiesz ja nie wspomnialem ze kupil na 100+ zreszta wyraznie napisalem ze bron kiedys tam kupil - mogl jak chcial na 50 lvlu. Czytaj ze zrozumieniem.

Na moim swiecie bp uh chodzi po 3k na rynku . Fakt ze sklepu koszt 175 gp sam kupuje czasami w sklepie ale mam tylu providerow ze uhow zawsze mam w brod - bo dobry gracz na 100+ powinien miec swoich providerow. Mi na dragi jakos schodzilo srednio po uhu na 2 , zreszta na upartego na exurce je walilem wiekszy niby koszt ale softy rox no i mlvl rosl - teraz to nie bedzie mialo takiego znaczenia.

mago
21-06-2007, 10:55
Haha ja nie pisalem nic o broni, maszc jakies halucynacje -.-

Dobry PG ktory szybko wbija lvl nie korzysta z pomocy providerow bo to strata czasu a o takich wlasnie graczy wlasnie rozbija sie ten update bo jak ktos wolno expi to nie ma roznicy jaka profesja...

Mam swojego tradera ktory sela mi itemy i skupuje runy jesli nie ma go wrzucaja mi providerzy do dmku. Ja zawsze kupowalem tylko runy od swoich zaufanych osob ktorym zcesto dawalem kase za runy grubo przed otrzymaniem run .
Sory ale ja przez providerow mam zawsze po 150-200 bp uh w domku nie musze za kazdym razem do sklepu latac by kupic.
Zreszta gfb tez mialem supporterow zuzywajac masowo tony gfb na tombach by wbic te 150k/h
Dla mnie strata czasu jest kupowanie w sklepie , mam zaufanych ludzi daje im kase oni mi wrzucaja do domku runy i nawet nie trace czasu na zbedne ceregiele. Ja nie szukam run na rynku mam 7-8 osob ktore tylko mi robia bo wiedza ze dobrze zaplace i pomoge w quescie , w promocyjnych cenach na itemy itp.

Wystarczy byc milym w tibii i pomocnym i naprawde mozna znalezc takich ludzi.

Zreszta to wlasnie przez dobrych pg stalo sie to co sie stalo .
Wlasnie przez takich ludzi. Lewele za szybko zaczely rosnac i okazalo sie ze im wyzszy lewel tym wieksza przepasc miedzy postacia magiczna a "fizyczna". Kiedys za zcasow np tibii 7.4 bylo to zrownowazone w ten sposob ze postacie magiczne musialy bic z run , dzieki temu wbijaly np mega wypasiony exp jednego dnia a potem z 3 dni zbieraly runy na next mega wypasiony exp. Kina expil 3 razy wolniej ale mogl expic codziennie. Po wprowadzeniu taniej many sorc zaczal miec mega wypasiony exp codziennie.

Xerionis_Family
21-06-2007, 12:53
A pomysleliście o Druidzie?

Hmm... Nikt nie wspomina o druidzie, ponieważ jest tak silny jak sorc (siła run i visów). Ponadto w dzisiejszych czasach właśnie ED jest najlepszy na świecie więc może dlatego nikt się go nie czepia?

Fakty są takie:
Przed update:

Sorc: może bardzo szybko expić z powodu swojej siły ataku runami oraz czasami spontanicznymi. Jego straty ograniczają się do kupowania mana fluidów, lecz zwracają mu się poprzez bardzo duże hity dzięki czemu może zabić szybko wiele potworów co może mu dać dobry loot.

Druid: to samo co paladyn z tym, że nie posiada czarów ataku spontanicznego (poza kilkoma). Dodatkowo ma czary leczenia a z tego powodu jest bardzo chętnie barny na hunty.

Paladyn: dobra profesja tylko na początku. Skiluje szybciej niż knight i atakuje na dystans. Małe koszty amunicji powodują opłacalność, lecz w porzyszłości (czyt. na wysokim poziomie) nie będzie mógł zadawać dużych hitów chyba że bardzo dużym kosztem (runy i tak słabsze od sorców a amunicja jak power bolt, infernal bolt jest bardzo droga).

Knight: profesja którą można najlepiej zarobić, lecz wolno się expi na wysokich poziomach. Bardzo mała siła run oraz tylko jeden czar spontaniczny atakuj powodują, że ta profesja nie może szybko expić. Mimo to hity z broni dwóręcznej zadaje o wiele większe niż np. paladyn z broni dwóręczniej i bez strat finansowych.

Potrzeby na expa:

Sord/Druid: na 100% potrzebują mfy oraz czasami runy - praktycznie w każdej postaci runy ponieważ z każdego będą zadawać dobre hity bez waste.

Paladyn: Manasy, runty i amunicja.

Knight: Uhy/manasy.

Exp:

Sorc/Drut zabijają dużo potworów i bardzo szybko dzięki czemu prędzej wbijają dobre lvle i znajdują dobry loot. Druidzi są bardzo często zapraszani na hunty z powodu leczenia i dzięki temu nie mają żadnego waste.

Paladyn wykorzystuje dystans do potwora chociaż zadaje mniejsze hity dlatego zadaje mu zabicie potwora więcej czasu niż profesją magicznym.

Knight atakuje z bliska i zadaje troche większe hity niż paladyn lecz potwory częściej go trafiają. Nie wydaje pieniędzy na amunicje tylko na leczenie się.

To chyba proste, że teraz cipsoft powinien ulepszyć knightów i paladynów, a magiczne profesje ograniczyć.

Dlaczego ograniczyć profesje magiczne?

Proste: stosunek ich siły do lvla był zły, gdyż szybko zwiększała się ich siłą ciosu do bardzo wiekiej. Teraz siła ataku będzie zależała od ich mlvla <- pewien wyznacznik skili.

Dlaczego knighci i paladyni mają zadawać większe hity? I jak?

Będą oni zadawali o wiele większe hity, ale ceną tego będzią wymagania lvlowe dla odpowiednich broni. Ponadto cena specjalnej amunicji dla paladyna będzie o wiele droższa w stosunku do run profesji magicznych.

Teraz w brew temu co mówi wielu ludzi tibia będzie mniej przypominała ots a bardziej grę RPG gdzie wszyscy są "równouprawnieni".

Pozdro.

Bogorian
21-06-2007, 12:57
Moze panowie z cipsoftu dodadza jakies cluby... dobre cluby +30 atk... teraz ich jest bardzo malo...

Xerionis_Family
21-06-2007, 13:04
@2up
No z tym ze knight przed update uderza mocniej niz paladyn nie sposob sie zgodzic... Moze na zolwiach ale pojdz na dragon lorda to palek wali prawie za darmo i 80+ a knight srednio po 50-60...

Widziałeś kiedyś knighta który z broni dwóręczniej atakuje dragona na full ataku wraz z paladynem który wydaje pieniądze na bolty ("palek wali prawie za darmo") i się przekonasz kto zdobywa więcej expa.

To o czym ty mówisz to sytuacja gdy paladyn jest shoterem a knight bloka na full defie z bronią jednoręczną. W innym przypadku to knight więcej uderzy.

Przykład: best hit paladyna z bolta na skilu powiedzmy 85 to około 170~

best hit knighta z broni 2 ręczniej (mówie o 2 ręczniej ponieważ bronie paladynów są 2 ręczne) to około ~230.

Xerionis_Family
21-06-2007, 13:12
Po 1 spodziewaj się ostrzeżenia lub bana.

Po 2 jeśli opierasz swoje info na tym co widzisz na filmikach a nie na doświadczeniach go tylko pogratulować.

Po 3 twoje tajemnicze informacje o tym kto w co atakuje są zadziwiające. Poprostu "restekpa"...

Po 4 zdecyduj się bo piszesz chaotycznie i twoje wypowiedzi się wykluczają.

Xerionis_Family
21-06-2007, 13:20
To teraz odpowiedz mi na pytanie:

Z kąd towiesz?

a) z "ots"ów

b) wymyśliłeś

c) programiści cipsoftu cię poinformowali o systemie

d) wyczytałeś gdzieś (jak tak podaj link).

Ja nie czytam dużo o tibii, tylko gram i mówie co wiem z doświadczenia, bo poprostu dużo grałem i obserwowałem.

P.S. Czekam aż inny użytkownik zajmie głos bo rozmowa z tobą to nudna komedia.

P.S.2 Jeśli ja jestem wg. ciebie "dzieckiem neo" to ciekawe co powiesz o sobie...

adam01
21-06-2007, 13:26
Gowno prawda. Ja mowilem o dragon lordach ktore maja shielding o 2 klasy lepszy niz zwykly dragon i palek wali mocniej bo jego hity od razu ida na armor. Obejrzyj sobie jakis film gdzie obaj wala najmocniej jak umieja (pal z kuszy knight z broni) i zobaczysz ze za dragon lorda pal dostanie wiecej expa. Ty napisales o zwyklych dragach a ja o dragon lordach. (na ktorych palek expi oplacalnie juz od 80 lvl)

Na chuja ci besthity skoro nie znasz podstawowej info ze palek musi przebijac sie przez 2 rzeczy a knight przez jedna (tylko arm) Wez ty kurwa nie rob z siebie debila bo masz 70 lvl a udajesz ze nie wiesz ze palek od razu bije na arm a knight pierw w tarcze...

skad masz takie info?? pierwsze slysze...

Xerionis_Family
21-06-2007, 13:43
A dlaczego nie powiesz z kąd masz takie informacje?:baby:

adam01
21-06-2007, 13:46
Ale nooby, zaraz stworze temat w innym dziale i niech eksperci o tym napisza zebys noobie przestal wciskać tani kit mlodym uzytkownikom...

Bylbym bardzo wdzieczny, podaj jeszcze link.

A dlaczego nie powiesz z kąd masz takie informacje?:baby:

humm... bo go mama obudzila i zapomial jaka to byla strona w necie

Elvath
21-06-2007, 13:46
Asiloterro ,najpierw mówisz że pallka hity od razu idą na armor i dlatego są większe ,a później mówisz "palek musi przebijac sie przez 2 rzeczy a knight przez jedna (tylko arm)"

Wiec sam nie wiesz co piszesz??
I cos mi sie zdaje ze te twoje "info" sa jakies tanie

Az mi ciebie zal teraz wlasnie edytowales posta i zmieniles to :) jestes żenujący

Xerionis_Family
21-06-2007, 13:54
Oczywiście nadal nie podałeś linka i oczywiście nadal spamujesz i oczywiście nadal obrażasz i oczywiście nadal...

P.S. Oficjalnie chciałbym przeprosić administracje tego forum za to co w tym momencie się dzieje w tym temacie ale co zrobić:(

Sunray
21-06-2007, 13:54
dokładnie tak.. co z tego że mam best do 180 jak atak wygląda tak:

33.. 55.. poof.. 77.. 34.. 18..

a pallka ktory ma best do 150

50... 85... 61... 33... 92... itp ;\

pallek ma znacznie wyzsza srednia i bardziej ustabilizowany dmg

Elvath
21-06-2007, 14:00
Moze i tak ale napewno nie zgodze sie z tym ze pall bije taniej niz knight jak to Asiloterro wspomnial i pall musi tez miec teren do walki z DL'em

I widze ze lubisz allegro i boty bo tak zawziecie o nich wspominasz z lekkim podnieceniem :baby: i naucz sie kultury bo obrazac to mozesz kolege albo swojich "tibijskich informatorow"

Edit
To widzimy przyklad "maniaka" grasz w tibie 5 lat ?? To jakie masz postacie zapewne same 100lvl ?? Albo same magiczne postacie a o knightach wiesz wszystko :baby:

Xerionis_Family
21-06-2007, 14:04
Nic nie mówiłem na temat "średniej hitów".

Chociaż takie porównanie: Ja zabijam draga na skilu 85~ to musze strzelać około 20 razy = średni hit po 50

Knight na skilu 85~ draga zabija solo na 6-10 hitów = średni hit 100+(bardzo+). Oczywiście nadal mówie o broni dwóręczniej jak GS/Dragon Lance. Proszę o czytanie ze zrozumieniem.

Jakie porównanie?

adam01
21-06-2007, 14:04
No i patrz ty noobie Xerionis_Family -.- On ma tylko marny 32 lvl a wie o tibii wiecej niz ty... Powinienes sie teraz wstydzic swojego debilizmu...

Znowu nie masz racji... on wspomial tylko o tym ze palek ma wieksza srednia dmg.Jesli w pvp kina vs palek knight zalozy tarcze to i tak mu nic nie pomoze bo palek ja "omija"??? Przemysl to co piszesz.

Elvath
21-06-2007, 14:07
Az sie obudzisz!!!!!!!!!!!!!!!!! bo pleciesz rozne historie

Xerionis_Family
21-06-2007, 14:10
Teraz masz troche "fachowości".

http://tibia.erig.net/Giant_Sword

http://tibia.erig.net/Dragon_Lance

http://tibia.erig.net/Bolt

Pozdro&Poćwicz.

adam01
21-06-2007, 14:12
W pvp jak knight zalozy tarcze to hity pala ida w tarcze lub na armor lub w cialo a na potworach w armor lub cialo.

Oszukuj sie dalej ;p

Co do update jutro jest kolejny test serv??

Sunray
21-06-2007, 14:14
On ma tylko marny 32 lvl a wie o tibii wiecej niz ty... Powinienes sie teraz wstydzic swojego debilizmu...

Nie on tylko ona =) I 45 lvl (dane nieaktualne), ale juz nie gra ^^

Xerionis_Family
21-06-2007, 14:15
I to by był koniec rozmowy :cup:

P.S. jednak "ON" :P

adam01
21-06-2007, 14:18
Widac od razu ze kompletnie zielony jestes jesli twoja wiedza opiera sie na tibiawiki.

Tibiawiki opiera sie na grze a nie na snach wiec to sa prawdziwe info

Juz nie moge dluzej z noobem gadac...

Wyjdz, zrobi sie luzniej

Nawet tego nie wiesz, co za dziecko.

Dziecko?? Wiesz ile mam lat?? Wiec sie nie wypowiadaj

Elvath
21-06-2007, 14:19
Nie wiem jak mozna byc zielonym i miec 70+lvl ,na bocie tego napewno nie wbil, moze ty tak wbijales 70lvl przez te 5lat gry i w ogóle nie skillowales ze masz takie hity :)

Aaa, i nawet nie znamy twoich postaci przez te 5 lat gry. Czyżby to były tylko postacie magiczne??

$PaTrYcY$
21-06-2007, 14:21
@asiloterro

Słuchaj koleś nie obrażaj mojego kumpla Xerionis_Family to po 1
Masz jakiegoś dobrego chara i chodziłeś na jakiekolwiek hunty?
Czy twoja wiedza opiera się na filmikach/zdjęciach i ots?
Bo my z Xerionis_family nie raz biliśmy dl/dragi czy inne ścierwa i wiemy jak to jest, a ty ze swoich doświadczeń na ots wiesz tyle co nic. NOOB patentowany!!!

mago
21-06-2007, 14:23
Musze sie zgodzic z jednym. Na dragach knight ma wieksza srednia niz pal.
Ale wszystko zalezy co sie wali. Niektore potworki ze tak powiem maja dobry shielding niektore dobry armor itp.
Wezmy zolwie ktore maja na tyle dobry armor ze lepiej bic je kightem niz palem.
Ale wezmy tez i dragon lordy gdzie walac we dwoch pal z knightem pal na tym samym skilu co knight zada obrazenia od takich samych po 50% wieksze (wszystko zalezy jak knight bedzie sie przez shield dla przebijal)

Wezmy takiego bk , zalozmy ze 2 kina na niego poluje jeden bloczy drugi wali o wiele mniejsze obrazenia zada niz uklad kina -pal.

Ale wezmy tez zwykle dragi tu knight jest naprawde lepszy od pala .

Wszystko wiec zalezy co sie wali.

I nie kloccie sie skad ludzie wiedza ze sa dwa wyrozniki obrony potworow shield i armor i ze kinght musi przebic sie przez oba pal tylko przez jeden. To widac golym okiem. Wystarczy tydzien w tibie pograc ...

Chmurka : uderzenie przejete na shielda tudziez nie trafione.
Zolta gwiazdka - uderzenie trafione zaabsorbowane w calosci przez armor
czerwona gwiazdka (tudziez szara w stosynku np do nieumarlych) - uderzenie ktore bylo na tyle silne ze armor calosci nie zaabsorbowal wiec zadalo jakis tam dmg.

Knight np ma max hit 230 : ale musi :1. przebioc sie przez shield (nie miec chmurki) , przebioc sie przez armor.
Pal np ma max hit 180 : ale zawsze przebija sie przez shield (tudziez moze bolt poleciec w sina dal co tez sie zdarza) i przebija sie przez armor

Odrazu nadmienie ze pal dodatkowo ma wiekszy piercing (przebijalnosc przez armor od knighta)

Wez 2 kina na takiego bk ktory nie dosc ze ma dobry shield (ilosc chmurek) dodatkowo ma dobry arm (ilosc zadawanego dmg) a wez knighta do bloczenia i pala i wszystko stanie sie dla ciebie jasne.

Sunray
21-06-2007, 14:27
Chociaż takie porównanie: Ja zabijam draga na skilu 85~ to musze strzelać około 20 razy = średni hit po 50

Knight na skilu 85~ draga zabija solo na 6-10 hitów = średni hit 100+(bardzo+). Oczywiście nadal mówie o broni dwóręczniej jak GS/Dragon Lance. Proszę o czytanie ze zrozumieniem.

Jakie porównanie?

Po pierwsze, ty skill 85 robisz w 127h (zakladajac ze od poczatku do konca expisz strzalami ktore maja 80% szansy na trafienie, a nie boltami ktore maja 90%), a knight potrzebuje 353h na wyrobienie takiego skilla.

Po drugie, knight na skillu 85 i 6-10 hitow z lance w smoka? Na jakim swiecie ty zyjesz... na hit knighta wplywaja dwa czynniki - obrona celu (ktora z kazdym ciosem jest rozna, czasami glupiemu smoku uda sie obronic z maksymalna skutecznoscia a glupi poison spider przebije sie przez tarcze knighta na skillu 80 - pelna losowosc) oraz pancerz (ktory zabiera stala albo malo zroznicowana ilosc dmg). Bolty jak kazda dystansowa bron gracza przebija sie przez tarcze i jedynie pancerz redukuje sile ciosu. A knight atakujac musi jeszcze przebic tarcze.

Jak juz mowilam, moc shieldingu jest z kazda proba obrony losowa, knight moze walnac te 200+ dmg w smoka ale tylko jesli KNIGHTOWI wyskoczy duzy hit a SMOKU nie uda sie dobrze obronic ("rzut na obrone" wyjdzie slaby); za to paladyn wystarczy ze wykreci dobry hit, od potworka praktycznie nic nie zalezy (armor nie ma zbyt wielkeigo znaczenia przy obrazeniach, to widac).

To tlumaczy dlaczego np. pallek w smoka i w demona bije MNIEJ WIECEJ tak samo (roznica 30 pkt obrazen +-) a knight ktory w smoka za 150 moze uderzyc, juz w demona sie nie przebije...

A to z ta twoja srednia 100+... biorac pod uwage wszystkie gwiazdki i CHMURKI (grrr..) to srednia takiego knighta wynosi jakies +- 70 obrazen.

Knight musi uzywac uhow bo jak atakuje bronia obureczna to obrywa co runde od smoka (drobne obrazenia ale zakladajac ze te 15 pkt obrazen na runde pomnozone przez ~20 rund ktore jest potrzebne do powalenia gada to jest 300 obrazen czyli pol uha takiego 70 ek), do tego dochodza jeszcze obrazenia z gfb i ewentualnych wave'ow podczas bledow gracza...

BTW: I jednak ONA, jestem dziewczyna.

adam01
21-06-2007, 14:31
@mago

widze ze masz palka gdy skilowales waliles tylko blood hity i nietrafienia??? tez mialem palka i wiem ze w tarcze sie rowniez udeza podobnie jak kina przy skilowaniu... co to tego ze kina nie mzoe trafic bk a palek tak to update wlasnie dazy do tego zeby knight tez mial szanse z hero, bk solo zadajac hity z broni a nie tylko exori + runy

Sunray
21-06-2007, 14:35
@mago

widze ze masz palka gdy skilowales waliles tylko blood hity i nietrafienia??? tez mialem palka i wiem ze w tarcze sie rowniez udeza podobnie jak kina przy skilowaniu... co to tego ze kina nie mzoe trafic bk a palek tak to update wlasnie dazy do tego zeby knight tez mial szanse z hero, bk solo zadajac hity z broni a nie tylko exori + runy

PUFF bronia dystansowa palla to co innego niz PUFF atakiem z broni wrecz, to pierwsze oznacza ze po prostu pallek nie trafil w cel (wtedy pocisk pojawia sie na przeciwniku lub odchylony o jedna kratke i jest puff); dla knighta puff oznacza ze tarcza wroga zaabsorbowala caly cios

mago
21-06-2007, 14:36
@mago

Skocze se chyba caly dzien na dragi i sprawdze czy mi jedna chociaz chmurka wyskoczy . Ostatnio 4h pralem warlordy ktore obrone w calosci maja o wile silneijsza od dragow i jakos mi zadna chmurka nie wyskoczyla ;P
Gdy skilowalem walilem tez chmurki - ale nie skilowalem boltami tylko amunicja rzucana- a ta ma inne wlasciwosci ) To by bylo raczej chore jakbym z gwiazdkami na dragach siedzial :D

Xerionis_Family
21-06-2007, 14:36
Nic nie pisałem nawet o czasie skilowania bo to pewnie każdy wie, że paladyn szybciej skiluje. Mówie o faktach takich jakie są pewne.

Ostatnie pytanie:

Paladyn atakując z bolta który ma 30 ataku będzie uderzał więcej niż knight który posiaa GSa (46 ataku) lub DL (47 ataku)?

P.S. kwestii "shielda" i "armora" u potworów nie poruszam nawet.

mago
21-06-2007, 14:40
Juz to wyjasnilem.
Idz we 2 knightow na bk a sie przekonasz o zaleznosciach a pojdz tez z palem na bk . Nie bede nic udowadnial.
Knight max hita bedzie mial zawsze wiekszego ale z srednia to juz roznie bywa zalezy co sie wali za potworka.

Powiem ci to na przykladzie samego pala.
Dluzej bije hero gwiazdkami ktore maja 35 atk niz boltami ktore maja wg ciebie 30 atk.
Ale chodze z gwiazdkami bo jak ide solo mam tarcze i malo capa zajmuja.

adam01
21-06-2007, 14:48
Skocze se chyba caly dzien na dragi i sprawdze czy mi jedna chociaz chmurka wyskoczy . Ostatnio 4h pralem warlordy ktore obrone w calosci maja o wile silneijsza od dragow i jakos mi zadna chmurka nie wyskoczyla ;P
Gdy skilowalem walilem tez chmurki - ale nie skilowalem boltami tylko amunicja rzucana- a ta ma inne wlasciwosci ) To by bylo raczej chore jakbym z gwiazdkami na dragach siedzial :D

Wiec chyba masz racje... zwracam honor:)

a mi sie zawsze wydawalo ze to hit w tarcze

Xerionis_Family
21-06-2007, 14:50
Nigdy się nie kłuciłem o różnicę między shieldem i armorem potworów(mago zgadzam się), ale chodzi mi o samą zasadę "hita". Knight ma lepsze bronie dlatego może mocniej udeżyć niż paladyn.

P.S. asiloterro nie wiem w ogule co tak roztrząsasz tą kwestie bo to kompletnie nie na (główny) temat.

Xerionis_Family
21-06-2007, 15:05
Prędkość expienia ustala się na podstawie średniej expa na godzine...

A knight i pall expią na tych potworach, na których jest im wygodniej i bardziej się opłaca - to logiczne.

O średnich hitach już mówiliśmy ale ty nadal nie rozumiesz:

Dragon:

Paladyn dist 85 - 20 hitów.

Knight 85 sworda (GS) - 6-10 hitów.

Nadal takie trudne do zrozumienia?

Na innych potworach może to wyglądać inaczej ale nadal z broni dwuręcznej knight na full ataku będzie miał większą średnią. (Nie wspominam nawet o Avengerze).

Viero
21-06-2007, 15:10
Ej sorry że się spytam ale większość mówi inaczej...
hity pala z arrows i bolts potwory nie mogą tarcza zablokować? bo nigdy się nie przyglądałem swoim przeciwniką :)

Xerionis_Family
21-06-2007, 15:22
Czytanie ze zrozumieniem rox.

Jeśli potwór ma więcej armora czy tam shielda to knight będzie udeżał mniejsze hity(średnia) ale nie będą to na tyle niskie jak paladyna. Różnica 16 ataku broni robi jednak dużą różnicę. No ale cóż, nie mam ci nic do powiedzenia bo kariera "krzykaczy" i "bluzgaczy" na forum nie trwa długo.

:D

Sunray
21-06-2007, 15:25
Prędkość expienia ustala się na podstawie średniej expa na godzine...

Chodzi mu o hity w tym przypadku. 40 sorc z 40 mlvlem zadaje ~70-110 z evis a knight z 1265091250125912521745832 lvlem i 70 skilla zadaje z 2h 1-200 dmg... i co, bedzie szybciej expil bo ma wiekszy best hit?

Spojrzmy (zalozmy ze potwory ani defa ani arma nie maja):
Sorc: 78.. 99.. 102.. 88.. 73.. 85.. 101.. 108.. 93.. 82..
Knight: 55.. 180.. 9.. 37.. 102.. 45.. 177.. 47.. 122.. 85..

policz sobie gdzie wychodzi wiecej...
a i tak nie jest tak rozowa jak to sie wydaje, uproscilam na maxa.. bo ciagle zapominasz o DEFIE i chmurkach!

O średnich hitach już mówiliśmy ale ty nadal nie rozumiesz:

Dragon:

Paladyn dist 85 - 20 hitów.

Knight 85 sworda (GS) - 6-10 hitów.

Ja bym raczej napisala:
Paladyn dist 85: 20 hitow
Knight 85 sword +gs: 6-30 hitow (z naciskiem na 30)

Nadal takie trudne do zrozumienia?

To ty nei potrafisz zrozumiec, ze paladyn zadaje wiecej obrazen majac mniej dista - poniewaz omija obrone celu.

To jakby porownywac poduszkę z granatem.. co z tego ze poduszka jest wieksza od granata jesli rzucajac kogos poduszka nic mu nie zrobisz a granatem rozerwiesz na strzepy?

Na innych potworach może to wyglądać inaczej ale nadal z broni dwuręcznej knight na full ataku będzie miał większą średnią. (Nie wspominam nawet o Avengerze).

Nie bedzie mial! Mialby wieksza srednia gdyby atakowal jako trzeci - przez tarcze ; ale tak sie nie dzieje! Zobacz, knight ktory atakuje jako pierwszy lub drugi w rundzie ma slabe ataki i bardzo duzy rozrzut obrazen (5... 120..); knight atakujacy jako trzeci (omija tarcze bo potwor blokuje tylko dwoch rycerzy) zeszmaci kazdego wroga i nie wazne czy to demon, dragon lord czy juggernaut, we wszystko takie same hity ;| nie wierzysz, to sprawdz! ><"

Xerionis_Family
21-06-2007, 15:38
Nie no Sunary daj sobie spokój. Paladyn nie będzie zadawał większych hitów niż knight! (przed updatem).

Nie wtrącaj mi tu o Bright Swordzie, bo Paladyn używając kuszy ma broń dwóręczną, więc knight z bronią dwóręczną którą jest GS/DL będzie o wiele łatwiej zabijał te dragi...

Pewnie nie wiesz dlaczego paladyni mogą expić szybciej ale podpowiem ci, że my do tej pory mogliśmy używać run bez większego waste (głównie HMM na semi lvlach). Dlatego paladyni expią szybciej niż knighci.

Koniec rozmowy ja się już nie będe wypowiadał bo to bez sęsu.

mago
21-06-2007, 15:45
Struktura hitow knighta moze wygladac tak: 15,230,88,0,172,215,0,0,45,67,50 itp
Pala: 9,130,142,115,68,102,45,111

Relatywnie gralem baardzo dlugo knightem i braardzo dlugo palem moja kairera siega ponad 4 lat. I zarecze ci ze pal ma oczywiscie slabszy max hit ale dzieki piercingowi boltow znie ma chmurek (0) oraz relatywnie ma wiecej hitow 100+ od knighta. Mowie tu o dragach zwyklych bo przy roznych potworkach roznie sie to uklada.

Btw knight tez moze uzywac hmm

Zalozmy 100 pal 21 mlvl i 100 kina 8 mlvl

Wiesz jaka jest roznica dmg?

Naprawde smiesznie mala w hmm dajmy na to - ja na 113 levelu palem z mlvlem 22 mam tylko i 4-5 pkt wieksza srednia z hmm niz 125 kina z 8 mlvlem - jakos tak mniej wiecej se porowywalismy ostatnio.

Sunray
21-06-2007, 16:08
a chara na allegro zdobyl, jestem pewna... =) nie zna podstaw wogole

Bigzone
21-06-2007, 17:16
oto jak upadaja sorcowie i druidzi update suxx(
mdw nawalajacy z sd po 500 i seromontis ktory bije draga na 2 hity chyba nie kupie pacca...........

Rim'Krill
21-06-2007, 17:20
"Ty pierdolony noobie, zapominasz o tym ze knight traci obecnie w chuj kasy na leczenie bo:
1. Musi atakowac potwora zawsze na full ataku i to na dodatek z dwurecznej broni przez co obrywa 10 razy tyle hp co sorc na full defie z rozdzka
2. Nie ma zadnego dobrego spontaniczego czaru leczacego przez co traci w chuj kasy na uhy ktore kosztuja fortune w porownaniu zwlaszcza z exura sio druida, chyba ze ktorys knight woli czekac az mu sie odnowi mana ale wtedy to exp wynosi 10k/h -.-
3. Duzo razy musi sie uleczyc zanim zabije potwora bo ma slabe hity i zabija potwora srednio 2-3 razy dluzej niz sorc/drut wiec traci od niego o wiele wiecej hp i co za tym idzie w chuj kasy na uhy w porownaniu z tym co druid traci na sio
4. Waste to ma twoja matka probujac leczyc twoje uposledzenie umyslowe -.-"

Widze, że podczas mojej wizyty w szkole* skomentowaliście moje słowa...
Tylko nie rozumiem cie Asiloterro, bo nic na ciebie nie mowilem a takie slowa mozesz sobie wiadomo gdzie wsadzic bo wrazenia tym na nikim nie zrobisz...
Bo za tym Najt nie musi lazic ciagle z Dw-reczną bronia -.-
Zamiast uhow mozna na tych ZÓŁWIACH zuzywac mfy co wychodzi chyba taniej niż uhy....
Sorc placi za dragi, ale najt sobie wezmie KURWA ELDER DRUIDA ZEBY MU SIO DAWAL I JUZ MA KURWA EXP I ZAROBEK ZE JA P I E R D O L E!!!!!!
Pozatym knight zarabia tyle kasy zeby mogl sobie spokojnie POwascic i tz poexpic wyjebanie -.-

Zal mi twoich wypowiedzi Asil

Sunray
21-06-2007, 17:26
Sorc placi za dragi, ale najt sobie wezmie KURWA ELDER DRUIDA ZEBY MU SIO DAWAL I JUZ MA KURWA EXP I ZAROBEK ZE JA P I E R D O L E!!!!!!

Knight placi za dragi, ale sorc sobie wezmie KURWA ELITE KNIGHTA ZEBY MU BLOKOWAL I JUZ MA KURWA EXP I ZAROBEK ZE JA P I E R D O L E!!!!!!

...

mago
21-06-2007, 18:30
Tylko nie rozumiem cie Asiloterro, bo nic na ciebie nie mowilem a takie slowa mozesz sobie wiadomo gdzie wsadzic bo wrazenia tym na nikim nie zrobisz...
Zamiast uhow mozna na tych ZÓŁWIACH zuzywac mfy co wychodzi chyba taniej niż uhy....
Pozatym knight zarabia tyle kasy zeby mogl sobie spokojnie POwascic i tz poexpic wyjebanie -.-

Knight zeby normalnie expic w miare musi lazic z dwureczna bronia - nie mowie o knightach sredniolewelowych dla ktorych i 35k czasami na godzine to good exp. Oczywiscie moze latac z sovem czy sca ale jak by i z czym by nie latal jego glownymi potworkami sa smiecie (nie liczac dragow) i naprawde nie da sie tego twojego super expa na tym wbic.

Jesli knight bierze siokera to sorc moze wziasc przeciez blokera. Myslisz ze sioker nic z tego nie ma? Jak ja bym byl druidem wolalbym sam se expic i zuzywac mane liczac na loot niz latac za knightem i go leczyc za free , druidom i sorcom loot sie zwraca , im wyzszy lewel tym bardziej sie zwraca.

Wypowiedzi niektorych swiadcza o tym ze nie osiagneli nigdy lewela 80+
Wiec powtorze jeszcze raz :P :

1. Knight jakikolwiek by mial lewel wali z broni zawsze tak samo (zalezy od skili) , na wyzszych lewelach 100+ powoli przechodzi na runy a im wyzszy lewel tym bron zaczyna stanowic tylko dodatek dla knighta - a wiadomo jaki knight jest silny w magii.

2. Sorc im ma wyzszy lewel tym taniej expi (wieksza sila ataku = szybsze i zarazem tansze zabicie potworka) i to sie nie zmienia po prostu mag na 150 lewelu ma juz znaczna przewage nad knightem w expie i knight zeby chociaz robic tylko 100k/h mniej od sorca musi wywalac tony run. Na 200 lewelu sorca i knighta to juz jest przepasc a na 300 to kosmos.

Faktem jest ze sorc czy druid na lewelach 50-80 ma nie za fajnie chyba najciezej wtedy jest nim grac - odchodza w zapomnienie wandy czy rozdzki a magia jest jeszcze na tyle slaba ze mozna doplacac czasem do interesu ale potem dla postaci magicznych jest bajka.

Faktem tez jest ze knight czy pal od lewela 120+ zaczynaja miec powoli pod gorke a na lewelach 140+ to juz ostro. Musza wywalac tony run ofenzywnych by jakos expic.

I nie martwcie sie magowie. Powiedzieli ze do 80 lewela niewiele wasza sila sie zmieni a jak potrenicie mlvl moze nawet lekko wzrosnie. A potem i tak z kazdym lewelam bedziecie mieli coraz lepiej. Ale nie tak jak teraz gdy 100+ sorc gdzie nie poszedl a nie byl noobem zawsze mu sie zwracalo (poza demkami gdzie loot jest zadki i raz umoczysz sporo raz zarobisz sporo).

mago
21-06-2007, 18:30

Knight zeby normalnie expic w miare musi lazic z dwureczna bronia - nie mowie o knightach sredniolewelowych dla ktorych i 35k czasami na godzine to good exp. Oczywiscie moze latac z sovem czy sca ale jak by i z czym by nie latal jego glownymi potworkami sa smiecie (nie liczac dragow) i naprawde nie da sie tego twojego super expa na tym wbic.

Jesli knight bierze siokera to sorc moze wziasc przeciez blokera. Myslisz ze sioker nic z tego nie ma? Jak ja bym byl druidem wolalbym sam se expic i zuzywac mane liczac na loot niz latac za knightem i go leczyc za free , druidom i sorcom loot sie zwraca , im wyzszy lewel tym bardziej sie zwraca.

Wypowiedzi niektorych swiadcza o tym ze nie osiagneli nigdy lewela 80+
Wiec powtorze jeszcze raz :P :

1. Knight jakikolwiek by mial lewel wali z broni zawsze tak samo (zalezy od skili) , na wyzszych lewelach 100+ powoli przechodzi na runy a im wyzszy lewel tym bron zaczyna stanowic tylko dodatek dla knighta - a wiadomo jaki knight jest silny w magii.

2. Sorc im ma wyzszy lewel tym taniej expi (wieksza sila ataku = szybsze i zarazem tansze zabicie potworka) i to sie nie zmienia po prostu mag na 150 lewelu ma juz znaczna przewage nad knightem w expie i knight zeby chociaz robic tylko 100k/h mniej od sorca musi wywalac tony run. Na 200 lewelu sorca i knighta to juz jest przepasc a na 300 to kosmos.

Faktem jest ze sorc czy druid na lewelach 50-80 ma nie za fajnie chyba najciezej wtedy jest nim grac - odchodza w zapomnienie wandy czy rozdzki a magia jest jeszcze na tyle slaba ze mozna doplacac czasem do interesu ale potem dla postaci magicznych jest bajka.

Faktem tez jest ze knight czy pal od lewela 120+ zaczynaja miec powoli pod gorke a na lewelach 140+ to juz ostro. Musza wywalac tony run ofenzywnych by jakos expic.

I nie martwcie sie magowie. Powiedzieli ze do 80 lewela niewiele wasza sila sie zmieni a jak potrenicie mlvl moze nawet lekko wzrosnie. A potem i tak z kazdym lewelam bedziecie mieli coraz lepiej. Ale nie tak jak teraz gdy 100+ sorc gdzie nie poszedl a nie byl noobem zawsze mu sie zwracalo (poza demkami gdzie loot jest zadki i raz umoczysz sporo raz zarobisz sporo).

Vil
21-06-2007, 19:48
PUFF bronia dystansowa palla to co innego niz PUFF atakiem z broni wrecz, to pierwsze oznacza ze po prostu pallek nie trafil w cel (wtedy pocisk pojawia sie na przeciwniku lub odchylony o jedna kratke i jest puff); dla knighta puff oznacza ze tarcza wroga zaabsorbowala caly cios

Warto sie temu jednak przyjrzec blizej, co prawda nie mam mozliwosci sprawdzenia tego ale jestem dosc mocno przekonany, ze rzuconego spira da sie zablokowac, co mozna latwo zaobserwowac na niskim skillu - czesc puffow nie powoduje wzrostu skilla ( missy ), czesc tak.

mago
21-06-2007, 20:00
@Vil
masz w zupelnosci racje , bron typu spir , kamien itp jest traktowana tak jak normalna bron.
dlatego tez np jak jestem z blokerem np na hero i wale z boltow pufy zdarzaja sie niezywkle zadko i tylko przy pudlach a jak jestem solo na hero z gwiazdkami pufy sie dosc zcesto zdarzaja.
dlatego tez szybciej zabije hero z bolta atk 30 niz z gwiazdki atk 35 mimo iz z gwiazdki mam lepszy max hit

spiry itp tylko tym sie roznia od zwyklej broni ze maja wiekszy piercing (penetracja armora) dzieki temu i tak szybciej zabije hero z gwiazdki niz np drugi knight (nie ten co blokuje) z broni dwurecznej

zauwaz ze bronia rzucana typu spir lub boltami na moim skilu bardzo czesto wchodza hity 100+ u knighta tak nie ma (mowie o potworkach z dobra obrona) , gwiazdki tylko zatrzymuja mi sie na shieldzie potwora , to jest cos posredniego miedzy boltami a bronia zwykla

bolty = dobry piercing , ignorowanie shielda
spiry = dobry piercing , mozliwosc zablokowania
bron = slaby piercing , mozliwosc zablokowani

za to bron zwykla ma prawie 100% skutecznosc (zdarzaja sie nie trafienia zaliczane jako puff) ale niezwykle zadko , nie mowcie mi ze puff na racie to oznacza to ze moj ave na skilu 93 nie przeszedl przez shield rata :D

uzytkownikow zarejestrowanych 4 - widze 3 ;P Vil sie ukrywa :D

Ale to juz oddzielny temat wrocmy to tematu tego postu. ;P

Jak wspomnialem juz w wielu postach musieli to zrobic. I plakac nad tym moga tylko ci co maja 100+ postacia magiczna bo bez pzresady na lewelach 80-100 az tak roznicy nie odczujecie.
Teraz wszyscy na lewelach 100+ beda mieli mniej wiecej tak samo ciezko pod gorke.
Bo co ma powiedziec knight ktoremu zabrano gfn , explo czy hmm do wbijania 150k/h expa , sila ataku broni mu tego nie zwroci , a czarami? te czary ktore bedzie posiadal beda kosztowaly mane i watpie by mialy na wyzszych lewelach az taki dmg jak gfb , co innego exori tu mozna na 121 lewelu poscic se spam za 1k hp , ale to trwa 5 sekund i zezre 600 many kosztem ilus tam manasow , badz exori gran 2 razy za 680 many zadajac tez mniej wiecej 800-900 dmg

Pawlicak
21-06-2007, 23:51
A co ze skillami? Szybciej będą wchodzić?

Xerionis_Family
22-06-2007, 00:11
Wątpliwe. Cipsoft nic o tym nie wspominał, oraz nikomu to raczej nie przeszkadza. Większe hity na update zrekompensują dotychczasowy czas skilowania :)

Panicz
22-06-2007, 00:56
I nie martwcie sie magowie. Powiedzieli ze do 80 lewela niewiele wasza sila sie zmieni a jak potrenicie mlvl moze nawet lekko wzrosnie. A potem i tak z kazdym lewelam bedziecie mieli coraz lepiej.

Mam nadzieje ze sobie zdajesz sprawe,jak jest roznica w skilowaniu a w trenowaniu mlvl,wiec to zaden argument,jezeli postac z 64 mlv zadaje hity z visa max 170 (na test serwie) to jaki moze byc odpowiednik tego w skilu ?
75 skill ? Chodzi mi o porownanie poswieconego czasu na zrobinie skila 75 i mlvl 64 ....
Zeby bic po updacie jak kina hity sorc/drut (chodzi o visa)bedzie musial miec taki mlvl ze jeszcze na tibia.pl w newsach o awansach sie nie pojawil.

Czemu nie mozecie zrozumiec ze kazdy cios sorca/druta kosztuje(no chyba ze maja powrocic stare czasy ,jak sie do mozliwosci summonowanie latalo w war hammerem po dwarfach czy rotach,bo niczemu innemu sie nie dawalo rady...wtedy faktycznie jest taniej.
Sorc,drut kiedys mial starszny start,wrecz dramatyczny,ale nikt wtedy nie piszczal ze to niesprawiedliwe,ze zbalansowac profesje itd.,ale jak juz sorc zrobi sie mocny na okreslonym lvl i z mlvl to krzyki sie podniosly.
A kto najbardziej krzyczy ? Ci co mieli od zawsze najlatwiejszy start......

Nie obchodzi ich ze do 100(przykladowo)lvl sorc/druid wydaje mase kasy na manasy zeby jakos expic,ze stoi godzinami palac runy zeby byla kasa na exp,bijac lepsze monstery czesto jest waste(nie piszcie mi o summonach bo wtedy nie mozna nazwac tego expem),bo sami wiecie jak czesto leci np.vamp shield czy bohy z necro i do tego mini lag i dead...itd.(ci co graja postaciami magicznymi widza o czym pisze)

Ale jak juz zaczyna mu sie fajnie zyc(drut/sorc) w tibijskim swiecie,monstery wyklada na 2-3 strzaly to teraz ma sie nagle cofnac w rozwoju i bic jak iles tam lvl temu.....
Knight/pally sami wiecie jak serce boli po deadzie ,stracie skili w szczegolnosci I my magiczne postacie teraz bedziemy mieli taka sytuacji i to jakbysmy padli ofiara hacka i stacili 30+ lvl w dol.
Wiec prosze was zrozumcie nasza irytacje !!!!
A jak teraz zrobicie POI bez shooterow co wala po 600+ ?
Annihilatora knight potrafi zrobic na 100+ lvl z duza szansa ,palek na 110+,a sorc czy druid ? 120+ to jest minimu bezpieczenstwa......
Knightem wyUHasz sie nawet przy 2+ demonach,a postac magiczna ? Zejdzie mana na utamce i dupa blada...
Wiec o jakim balansie mowimy ?
Rozumiem was ze 200+ sorc wymiata,ale zeby zrobic ten 200+ to ma (juz w miejszym stopniu dzieki rozgom)ciezkie zycie.
Knightom i pallom szybciej pojdzie zrobinie skila,niz mlvl u magikow, zeby zadawane damage byly porownywalne,wiec kto ma latwiej ?
A teraz po updacie jak bedzie ?
Jeszcze gorzej !!!!!
Pozdrawiam wszystkich dyskutantow,szczegolnie Mago xD

A i jeszcze jedno,kto teraz kupi od nas SDs ? druid only ,chociaz druid i tak zawsze ma kaski duzo bo UHs zawsze schodzily i schodza to go bedzie stac na runy w sklepie xD
Sorc starsznie dostanie " po dupie",bo trenujac swoj mlvl na niczym nie zarobi ,bo kto teraz bedzie kupowal runy jakich sam nie wypali ?
Dramat jednym slowem.
Sprawiedliwosc jak by PiS byl w zarzadze Cipsoftu....
Moim zdaniem najprostszym rozwiazaniem zbalansowania profesji byloby wprowadzenie minimalnego hita dla knighta /palla zaleznego od skila,tak jak jest teraz z magikami i mlvl i stala mana na exori dla knighta,to moim zdaniem by wystarczylo w zupelnosci.
Tak sie powini do tego zabrac....
Piszecie ze tibia staje sie ots przez magikow co wymiataja na 200+ lvl ,a teraz co bedzie ?OTS dla knightow i palkow na 200+ lvl,bez magikow,to faktycznie bedzie zbalansowanie profesji......

Xerionis_Family
22-06-2007, 01:10
hmm... moim zdaniem łatwiej jest trenować mlvl niż skilować. Aby wytrenować mlvl potrzeba tylko jedzenia, a aby trenować knight potrzebuje ciągle pilnować się na slimach (musi uważać na pk albo na nobów którzy wybijają slimy), paladyn potrzebuje speary i small stonesy (na semi skilu przydaje się już monk).

Fakt faktem, że rekordowy skill to 115 a rekordowy mlvl to 90, ale siła jest ustalona przez cipsoft proporcjonalnie.

*ale co do faktu samego treningu to wygodniej trenować mlvl.

*Edit:

Co do "cofania w rozwoju" to jest to konieczne, bo profesje magiczne zdobywając poziomy za bardzo zwiększały swoją siłę uderzenia. Przed to dla takiego MDW granie na rl stało się jak granie solo na otsie - hity po 1100-1550 i brawo :)

mago
22-06-2007, 01:32
Mam nadzieje ze sobie zdajesz sprawe,jak jest roznica w skilowaniu a w trenowaniu mlvl,wiec to zaden argument,jezeli postac z 64 mlv zadaje hity z visa max 170 (na test serwie) to jaki moze byc odpowiednik tego w skilu ?
75 skill ? Chodzi mi o porownanie poswieconego czasu na zrobinie skila 75 i mlvl 64 ....
Zeby bic po updacie jak kina hity sorc/drut (chodzi o visa)bedzie musial miec taki mlvl ze jeszcze na tibia.pl w newsach o awansach sie nie pojawil.

Czemu nie mozecie zrozumiec ze kazdy cios sorca/druta kosztuje(no chyba ze maja powrocic stare czasy ,jak sie do mozliwosci summonowanie latalo w war hammerem po dwarfach czy rotach,bo niczemu innemu sie nie dawalo rady...wtedy faktycznie jest taniej.
Sorc,drut kiedys mial starszny start,wrecz dramatyczny,ale nikt wtedy nie piszczal ze to niesprawiedliwe,ze zbalansowac profesje itd.,ale jak juz sorc zrobi sie mocny na okreslonym lvl i z mlvl to krzyki sie podniosly.
A kto najbardziej krzyczy ? Ci co mieli od zawsze najlatwiejszy start......

Nie obchodzi ich ze do 100(przykladowo)lvl sorc/druid wydaje mase kasy na manasy zeby jakos expic,ze stoi godzinami palac runy zeby byla kasa na exp,bijac lepsze monstery czesto jest waste(nie piszcie mi o summonach bo wtedy nie mozna nazwac tego expem),bo sami wiecie jak czesto leci np.vamp shield czy bohy z necro i do tego mini lag i dead...itd.(ci co graja postaciami magicznymi widza o czym pisze)

Ale jak juz zaczyna mu sie fajnie zyc(drut/sorc) w tibijskim swiecie,monstery wyklada na 2-3 strzaly to teraz ma sie nagle cofnac w rozwoju i bic jak iles tam lvl temu.....
Knight/pally sami wiecie jak serce boli po deadzie ,stracie skili w szczegolnosci I my magiczne postacie teraz bedziemy mieli taka sytuacji i to jakbysmy padli ofiara hacka i stacili 30+ lvl w dol.
Wiec prosze was zrozumcie nasza irytacje !!!!
A jak teraz zrobicie POI bez shooterow co wala po 600+ ?
Annihilatora knight potrafi zrobic na 100+ lvl z duza szansa ,palek na 110+,a sorc czy druid ? 120+ to jest minimu bezpieczenstwa......
Knightem wyUHasz sie nawet przy 2+ demonach,a postac magiczna ? Zejdzie mana na utamce i dupa blada...
Wiec o jakim balansie mowimy ?
Rozumiem was ze 200+ sorc wymiata,ale zeby zrobic ten 200+ to ma (juz w miejszym stopniu dzieki rozgom)ciezkie zycie.
Knightom i pallom szybciej pojdzie zrobinie skila,niz mlvl u magikow, zeby zadawane damage byly porownywalne,wiec kto ma latwiej ?
A teraz po updacie jak bedzie ?
Jeszcze gorzej !!!!!
Pozdrawiam wszystkich dyskutantow,szczegolnie Mago xD

A i jeszcze jedno,kto teraz kupi od nas SDs ? druid only ,chociaz druid i tak zawsze ma kaski duzo bo UHs zawsze schodzily i schodza to go bedzie stac na runy w sklepie xD
Sorc starsznie dostanie " po dupie",bo trenujac swoj mlvl na niczym nie zarobi ,bo kto teraz bedzie kupowal runy jakich sam nie wypali ?
Dramat jednym slowem.
Sprawiedliwosc jak by PiS byl w zarzadze Cipsoftu....
Moim zdaniem najprostszym rozwiazaniem zbalansowania profesji byloby wprowadzenie minimalnego hita dla knighta /palla zaleznego od skila,tak jak jest teraz z magikami i mlvl i stala mana na exori dla knighta,to moim zdaniem by wystarczylo w zupelnosci.
Tak sie powini do tego zabrac....
Piszecie ze tibia staje sie ots przez magikow co wymiataja na 200+ lvl ,a teraz co bedzie ?OTS dla knightow i palkow na 200+ lvl,bez magikow,to faktycznie bedzie zbalansowanie profesji......

1. Zrobiles odnosnik do max hitow a tak sie nie da - ataki magiczne maja scisle ustalona wartosc i prawie nie podlegaja redukcji czyli taki sorc o ktorym wspomniales walnie se max 170 ale min walnie np 100 , srednia wychodzi 135. Knight za tona tym samym skilu co twoj mlvl 64 walnie juz nawet chocby mial taki zwalony skil na 80 levelu z ave niech nawet 250 (w co watpie) ale to jego max hit a min hit rowna sie 0 , srednia wychodzi 125. Dodajmy do tego to ze sorc moze zamiast visa uzywac sdkow , ewave , ue wszystkie ataki z scisle okreslonym min dmg.
Knight niestety poza nowymi atakami i zmienionym exori (nie wspomne o oslabionych runach) ma zawsze minimumalny atak rowny 0 a srednia wychodzi tragiczna , dodatkowo sorc wali 2 razy szybciej od knighta.
Z tej racji 64 mlvl raczej powinienes porownac z 128 skilem ;P

2. Tibia to gra rozwojowa a nie gra do 100 lvla. Latwiej jest przemeczyc poczatek i miec jakas nadzieje na przyszlosc niz miec latwy start i brak perspektyw. A to ma knight i pal dotychczas. Do 50 lvla i tak postacie magiczne maja dobrze trenia expiac mlvl leci wandy rozdzki itp bajery , postacie fizyczne musza cierpliwie trenic , faktem jest tez ze miedzy 50-80 levelem sytuacja sie odwraca , postacie fizyczne juz wytrenowane maja lepszy exp od postaci magicznych ktore na tym poziomie sie mecza , ale powyzej 80 levela sytuacja zaczyna sie zmieniac na 120 levelu staje sie juz dosc niekorzystna dla postaci fizycznych a od 150 levela wrecz tragiczna. Atak knighta tez kosztuje manasy badz uhy , moze mniej ale wysokopoziomowy knight wydaje naprawde fortune , musi uzywac masowo run , wszystko zalezy od levela a ty bierzesz przyklad 50-80 levela gdzie to w tym krotkim okresie knight ma lepiej niz sorc.

3. Sorc na 100+ levelu ma waste? No fakt zalezy na co sie pojdzie ale dobrze okreslajac miejscowki waste nie powienien miec juz przy tej sile. Znam mase sorcow jak aktywny czlonek serwera na ktorym jakos jestem lubiany i nie znam naparwde zadnego sorca ani druta ktory by mial w ogolnym rozrachunku waste - czasami sie zdarzy ale to kwestia szczescia.

4. Mowimy o takim balansie ze sorc , drut wraz ze wzrostem levela zwiekszali swoja sile i mogli to robic w nieskonczonosc a knight i pal stali z sila w miejscu

Mutilator
22-06-2007, 01:32
Najśmieszniejsza wypowiedź? Knight ze skilem 85 i 2-ręczną bronią ubija smoka na 6-10 hitów ^^ Większych głupot nie słyszałem.

Mam skile w profilu, zabiłem już nieco dragów (100+, wiem i tak mało) i nigdy nie zdarzyło mi się wziąść draga z GS na 6 hitów ^^

A dodam, że nieraz jest to ~20 hitów, zwłaszcza jak smok ma po ~10 hitach red hp, ucieka a ja nie trafiam 3 razy, albo za 15 i uleczony smok...

Paladyn na 85 skilu 20 boltów w smoka? Chyba strzał...

P.S.

Jak ktoś liczy średnią hitów knighta (min dmg + max dmg) / 2 , to albo zapomina o miss'ach, albo jest idiotą, albo nie zna podstaw matematyki...

mago
22-06-2007, 01:38
Najśmieszniejsza wypowiedź? Knight ze skilem 85 i 2-ręczną bronią ubija smoka na 6-10 hitów ^^ Większych głupot nie słyszałem.

Mam skile w profilu, zabiłem już nieco dragów (100+, wiem i tak mało) i nigdy nie zdarzyło mi się wziąść draga z GS na 6 hitów ^^

A dodam, że nieraz jest to ~20 hitów, zwłaszcza jak smok ma po ~10 hitach red hp, ucieka a ja nie trafiam 3 razy, albo za 15 i uleczony smok...

P.S.

Jak ktoś liczy średnią hitów knighta (min dmg + max dmg) / 2 , to albo zapomina o miss'ach, albo jest idiotą, albo nie zna podstaw matematyki...

Ja juz uproscilem sprawe z tym dzieleniem przez dwa i tak wyszla mi srednia mniejsza niz srednia sorca - chcialem po prostu przekazac Paniczowi ze ma zly tok rozumowania nie wdajac sie w szczegoly.
Fakt masz racje liczba missow u kina jest przeogromna. :D

btw ja zabilem draga na 5 hitow a gram juz nieco ponad 4 lata. Zdarzylo mi sie ze mi weszly 3 200+ pod rzad. ;P

wlasnie podstawa liczenia sredniej jest a +b /2 taki jest wzor chyba ze wezmiemy skomplikowane wzory z rachunku prawdopodobienstwa co tu bylby bardziej przydatne uwzgledniajace rozne zaleznosci .

Panicz
22-06-2007, 01:39
hmm... moim zdaniem łatwiej jest trenować mlvl niż skilować. Aby wytrenować mlvl potrzeba tylko jedzenia, a aby trenować knight potrzebuje ciągle pilnować się na slimach (musi uważać na pk albo na nobów którzy wybijają slimy), paladyn potrzebuje speary i small stonesy (na semi skilu przydaje się już monk).

Fakt faktem, że rekordowy skill to 115 a rekordowy mlvl to 90, ale siła jest ustalona przez cipsoft proporcjonalnie.

*ale co do faktu samego treningu to wygodniej trenować mlvl.

*Edit:

Co do "cofania w rozwoju" to jest to konieczne, bo profesje magiczne zdobywając poziomy za bardzo zwiększały swoją siłę uderzenia. Przed to dla takiego MDW granie na rl stało się jak granie solo na otsie - hity po 1100-1550 i brawo :)

Co do "cofania w rozwoju" to jest to konieczne:moze i konieczne z punktu widzenia tego rozwiazania balansowania profesji,ale nie zaprzeczysz chyab ze niejest bolesne,ciekawe jak by reagowali knighty gdyby cofanie sie w rozwoju ich walsnei dotyczylo.....

Trenujac mlvl tez musisz uwazac na Pk czy innych noobow(wiel osob czycha tylko na jakies afk w oczekiwaniu na mane przez ofiare),ale chodzi mi o porownywalne hity ,ze pall/kina szybcej osiagnie dane hity poprzez skill niz magik przez mlvl,no i nie ma co porownywac bo straaaaaaaszna nuda stac pod domkiem czy innym pz i palic runy niz skilowac z slimem,samo to ze cos sie dziej co sekunde,i zawsze jakis tam exp......
xd

Xerionis_Family
22-06-2007, 01:41
...

...

Opierałem to na podstawie wypowiedzi moich znajomych grających knightami.

Co do paladyna to mam własne doświadczenia i sam specjalnie wielokrotnie liczyłem ile wykorzystuje boltów na dragona.

Proszę cię byś przestał tak pseudoironicznie się wypowiadać skoro nie masz zielonego pojęcia.

Edit: Co do "cofania w rozwoju" to racja - jest to troche bolesne dla tych, którym się odbiera siłę. No niestety sam bym również wolał, żeby bardziej zwiększyli siłę knightów i paladynów nie zmniejszając przy tym siły profesji magicznych - moim zdaniem tak by było uczciwiej.

mago
22-06-2007, 01:52
Ja tez uwazam ze to bylo bolesne ale to przeciez tylko gra,
Cipsoft tez musicie zrozumiec.
Stanal przed powaznym problemem : albo zrownowazyc profesje i wszyscy beda megawycinaczami i zrobi nam sie ogolny ots albo zrownowazyc tak by bylo i sprawiedliwie i wolniejszy exp.

Zaleznosc sily od levela byla bzdura ktorej cipsoft nie przewidzial tworzac gre - teraz to po prostu ograniczyli. Juz powoli przestawaly istniec potwory i miejscowki gdzie ktos by solo nie huncil , no moze poza niektorymi lokacjami poi jak i bosami typu orsh itp.

Ale ja juz nawet nie jakiegos mega wypasionego ale 200 lvlowego sorca widzialem na poi solo walil se plague , hellfiry itp bzdury

Tibia to nie ots

Cipsoft mial dwa wyjscia - wprowadzac coraz to lepsze potwory dla tych coraz bardziej wypasionych postaci magicznych za czym by nie nadazal bo levele mozna bic w nieskonczonosc i byc coraz silniejszym a potworkow w nieskonczonosc coraz silniejszych tak latwo nie da sie wprowadzac.

Albo ograniczyc zaleznosc sily od levela co zrobil no i przy okazji ( a nie przez jakas niechec kogokolwiek do postaci magicznych) im sie dostalo po tylku

Mutilator
22-06-2007, 01:53
Jak się nie znasz na hitach knighta, to się nie wypowiadaj i nie mów, że to ja nie mam pojęcia, to nie ja gram paladynem...

Proszę cię byś przestał tak pseudoironicznie się wypowiadać skoro nie masz zielonego pojęcia.

Kolejny pseudoznawca, który nie gra knightem, ale wie najlepiej.

Zapytaj znajomych czy mają śrędnią w draga na skilu 85 wynoszącą 120+.
Licząc pudła i leczenie draga, to biorąc go na 10 hitów taka musiałaby być, nie mówie o 6 hitach, co jest fuksem raz na 1000 dragów na tym skilu.

P.S. Oczywiście, moge się mylić, bo nie mam zielonego pojęcia...

P.S.2 Też zauważyłem tą tajemniczą "właściwość" uciekającego draga.

mago
22-06-2007, 01:58
Jak się nie znasz na hitach knighta, to się nie wypowiadaj i nie mów, że to ja nie mam pojęcia, to nie ja gram paladynem...

Kolejny pseudoznawca, który nie gra knightem, ale wie najlepiej.

Zapytaj znajomych czy mają śrędnią w draga na skilu 85 wynoszącą 120+.
Licząc pudła i leczenie draga, to biorąc go na 10 hitów taka musiałaby być, nie mówie o 6 hitach, co jest fuksem raz na 1000 dragów na tym skilu.

P.S. Oczywiście, moge się mylić, bo nie mam zielonego pojęcia...

Masz racje szczegolnie dziwna rzecz dzieje sie jak drag ucieka (zalozmy niech sie nie leczy) , tego ewenementu nie rozwiklalem do dzis , jak drag ucieka ciezko zadac mu od tylu niegnac za nim jakies wypasione hity.
Hity z narmalnych broni maja tyle zaleznosci ze chyba do konca zostana tajemnica cipsoftu :P

Xerionis_Family
22-06-2007, 02:01
Tibia to nie ots

Dokładnie - lepiej że pomniejszyli hity magów i mniej polepszyli "nas". W przeciwnym razie "bosy" typu morgaroth i orshabaal padały by jak przystawki :P Wtedy cipsoft musiał by robić jeszcze silniejszych bosów żeby rozgrywka była ciekawa...

Chociaż co do bosów to mogli by wprowadzić jakieś o sile podobnej do orshabaala ale za to z o wiele większym życiem - w niektórych mmorpg są tacy bosowie z którymi racze męczą się więcej niż 30 minut i mają naprawde spore teamy co uważam za ciekawe :)

Co do Multilatora mówiłem o twojej wypowiedzi z której wynika że na skilu 85 paladyn chodzi na dragi z arrowsami i na 20 hitów je zabija. Względy knighta już zostawiłem bo jak wcześniej powiedziałem tylko cytowałem znajomych.

Panicz
22-06-2007, 02:03
1. Zrobiles odnosnik do max hitow a tak sie nie da - ataki magiczne maja scisle ustalona wartosc i prawie nie podlegaja redukcji czyli taki sorc o ktorym wspomniales walnie se max 170 ale min walnie np 100 , srednia wychodzi 135. Knight za tona tym samym skilu co twoj mlvl 64 walnie juz nawet chocby mial taki zwalony skil na 80 levelu z ave niech nawet 250 (w co watpie) ale to jego max hit a min hit rowna sie 0 , srednia wychodzi 125. Dodajmy do tego to ze sorc moze zamiast visa uzywac sdkow , ewave , ue wszystkie ataki z scisle okreslonym min dmg.
Knight niestety poza nowymi atakami i zmienionym exori (nie wspomne o oslabionych runach) ma zawsze minimumalny atak rowny 0 a srednia wychodzi tragiczna , dodatkowo sorc wali 2 razy szybciej od knighta.
Z tej racji 64 mlvl raczej powinienes porownac z 128 skilem ;P

Mago ,moj serdeczny oponencie !!!!

Chyba nie chcesz mi wmowic ze 120+ skill bedzie dawal takie same hity po updacie jak 64 mlvl(dla scislosci,to nie moj tylko tutora znajomego)
MOje wszelkie gdybania ,opieraja sie na visie czyli najczesciej uzywanym spontanem,nie bralem pod uwage ue czy mort hura,ale rozpatrujac te mozliwosci to i knight nie ma minimum hita rownego zero,jezeli policzymy exori,bo chyba z exori nikt walnal jeszcze w histori tibi zero(o ile nie spudlowal xD)
A,i tak na marginesie zapewne wiadomo ci ze duuuza ilosc elitarnych potworow jest odporna na obrazenia z energi czyli visa czy e-wawe,a knight ze tak powiem dosadnie "wsadzi w kazdego"z wyjatkiem ducha w kilku odmianach xD
No i SDs,powiedz mi kto expi Sdkami ?A kto bedzie teraz expil Sdkami jak hity wyraznie starca moc ?
Jezeli mialbym expic na Sds,to musialbym bank tibijski okrasc z gps ,bo tyle nawet nie ma na allegro xD
Nieraz warto zainwestowac w hunt na Sds ,ale ile to znamy napewno obaj przypadkow wystrzelenia 20 bp Sds(leszczem 100 k) i loot w postaci GSa i jakis miernot w stylu double axe....
No i jeszcze jedno ,sorc do 100 lvl miewa czeste waste,nie 100+,tak dla scislosci xD
Pozdrawiam.

mago
22-06-2007, 02:05
Dokładnie - lepiej że pomniejszyli hity magów i mniej polepszyli "nas". W przeciwnym razie "bosy" typu morgaroth i orshabaal padały by jak przystawki :P Wtedy cipsoft musiał by robić jeszcze silniejszych bosów żeby rozgrywka była ciekawa...

Chociaż co do bosów to mogli by wprowadzić jakieś o sile podobnej do orshabaala ale za to z o wiele większym życiem - w niektórych mmorpg są tacy bosowie z którymi racze męczą się więcej niż 30 minut i mają naprawde spore teamy co uważam za ciekawe :)

Co do Multilatora mówiłem o twojej wypowiedzi z której wynika że na skilu 85 paladyn chodzi na dragi z arrowsami i na 20 hitów je zabija. Względy knighta już zostawiłem bo jak wcześniej powiedziałem tylko cytowałem znajomych.

z boltami i nie 20 hitow tylko od 8 do 20 , taki mam minimalny rekord i maksymalny na dragach a ile srednia to ciezko powiedziec 15? :)
Ja na swym nedznym 113 levelu uzywam arowsow tudziez gwiazdek - gwiadki mi sa potrzebne tylko i wylacznie na takich badziewiach jak np hero gdzie tzreba isc zajac miejscowke na dluzej a capa jak na lekarstow , fakt dluzej bije z gwiazdek mimo ze maja o 5 wiekszy atk niz bolty ale za to bije je o wiele dluzej , wziecie 200 gwiazdek ktore waza tyle co nic ma rowniowartosc 1000 boltow ktore juz swoje waza

@ Panicz
w zupenosci sie z toba zgadzam ale masz morta jakby nie bylo , masz sd z srednia zalozmy za 400 na tym levelu albo nawet i 450 , masz i ue , fakt knight ma 2 ataki - a ty tez masz i to oba ze stalym dmg (wand) ;P

Xerionis_Family
22-06-2007, 02:09
O fajnie że o gwiazdkach wspomniałeś :)

Ja staram się do tej pory nie używać takiej amunicji, bo uważam, że mam za małego skila i wole zostawić na potem - więcej z nich wycisnę :PP ["z boltami i nie 20 hitow tylko od 8 do 20 <-- mówię nadal o skilu 85 nie wiem czy pamiętasz ;P i mówię o średniej ilości hitów. ]

mago
22-06-2007, 02:21
do tej pory kina mogl se expic solo na syfach sorc praktycznie wszedzie w zaleznosci od levela a od 200+ juz solo na wszystkim
teraz i kina i sorc beda musieli se wyprobowac gdzie oplaca sie im expic i to jest kolejna czesc wyrownani profesji

mago
22-06-2007, 02:24
O fajnie że o gwiazdkach wspomniałeś :)

Ja staram się do tej pory nie używać takiej amunicji, bo uważam, że mam za małego skila i wole zostawić na potem - więcej z nich wycisnę :PP ["z boltami i nie 20 hitow tylko od 8 do 20 <-- mówię nadal o skilu 85 nie wiem czy pamiętasz ;P i mówię o średniej ilości hitów. ]

Tak od 90 levela spokojnie mozesz probowac , najpierw se wyprobuj na tym pojednycznym pod dragami jak ci idzie ropiac go , odrazu ci mowie ze najwieksze koszty wyniesie ci droga w ta i spowrotem a juz na samym spawnie bieganym to usnac mozna ;P , dla bezpieczenstwa bierzesz 2 runy convince przejmujesz 2 dsy i pierwsze 2 hero rozwalasz jak ta lala. potem wraz z doswiadczeniem przestajesz robic tego

co do ammo
to wiecej zbieram niz wydaje ;P
tony ammo znajdziesz expiac na -1 na ofie na warlordach

Xerionis_Family
22-06-2007, 02:25
No jedno jest pewne - na tym na czym do tej pory im się opłacało nadal będzie się opłacało :P Ewentualnie mogą chodzić i testować się na potworach, na których wcześniej mieli waste :) Z tego co widziałem jak Yubov solował hydrę jestem zachwycony :D

mago
22-06-2007, 02:32
Mago ,moj serdeczny oponencie !!!!

Chyba nie chcesz mi wmowic ze 120+ skill bedzie dawal takie same hity po updacie jak 64 mlvl(dla scislosci,to nie moj tylko tutora znajomego)
MOje wszelkie gdybania ,opieraja sie na visie czyli najczesciej uzywanym spontanem,nie bralem pod uwage ue czy mort hura,ale rozpatrujac te mozliwosci to i knight nie ma minimum hita rownego zero,jezeli policzymy exori,bo chyba z exori nikt walnal jeszcze w histori tibi zero(o ile nie spudlowal xD)
A,i tak na marginesie zapewne wiadomo ci ze duuuza ilosc elitarnych potworow jest odporna na obrazenia z energi czyli visa czy e-wawe,a knight ze tak powiem dosadnie "wsadzi w kazdego"z wyjatkiem ducha w kilku odmianach xD
No i SDs,powiedz mi kto expi Sdkami ?A kto bedzie teraz expil Sdkami jak hity wyraznie starca moc ?
Jezeli mialbym expic na Sds,to musialbym bank tibijski okrasc z gps ,bo tyle nawet nie ma na allegro xD
Nieraz warto zainwestowac w hunt na Sds ,ale ile to znamy napewno obaj przypadkow wystrzelenia 20 bp Sds(leszczem 100 k) i loot w postaci GSa i jakis miernot w stylu double axe....
No i jeszcze jedno ,sorc do 100 lvl miewa czeste waste,nie 100+,tak dla scislosci xD
Pozdrawiam.

dlatego teraz jak wspomnialem i sorc i kina nie beda mogli expic na wszystkim kazdy wybierze cos dla siebie odpowiedniego , a nie ze sorce beda lataly wszedzie bo wszedzie im sie oplaca( mowie o miejscowkach dla 150+ ktorych jest niewiele a takich leweli coraz wiecej.

Fakt jesli chodzi o loot z demkow to znam ten bol
Nawet palem raz for fun zwastowalem 4 demon hunty w tygodniu po 40 bp sd all ze sklepu :D i lacznie jakies 500k do podzialu na trzech hrhr

btw dla 120 levela sorca hity az tak mocy nie straca bedzie walil jakies srednie 400-450 dmg z sd im dalej w las tym gorzej ale o to chodzilo z wyrownaniem by kazdemu bylo raczej trudno niz latwo , to jest peikno gry jesli musisz wykazac sie umiejetnosciami nie tylko w waleniu ptoworkow ale w huntach grupowych badz dobieraniu se odpowiednich miejscowek a nie tak jak do tej pory dla sorcow tibia stawala sie gra lekka latwa i przyjemna juz od 150 levela.

zauwaz ze do 80 levela sorcom dmg praktycznie nie spadnie wiec spokojnie przetrwaja najgorszy dla siebie okres

sd to tylko demki ewentualnie poi

czesto expi sie z morta - patrz wrl itd itd

Kejmilo
22-06-2007, 08:31
Jezu... Ludzie... Pieprzycie tu ciągle "teraz będzie waste!!11 bende wolniej nabijał exp!!11 i lewel1!". Opanujcie się! Po co wy gracie w Tibię? Żeby być najlepszym? Żeby uzbierać jak najwięcej kasy? Czy dla zabawy? Przecież to tylko gra, a niektórzy tu płaczą jakby im matka umarła U_U

Wiadomo, że Cip musieli coś zrobić, bo wyobraźcie sobie taką wizję chodzących 500+ leveli. A do takiego momentu na pewno by doszło, gdyby Cip czegoś nie zrobili. Przełamanie bariery 300 lev przez MDW podsunęło Cipowi myśl, że ta gra robi się bez sensu. To nie o to tu chodziło. Nie o jakiś PG tylko dobrą zabawę. Kto by pomyślał żeby jeden zwykły człowieczek zabijał solo najpotężniejsze istoty w świecie Tibii, ba, nawet Bossy? To jakiś absurd...

Kolejnym kłopotem jest Knight/Pall. Co z tego, że Knight dostał nowe czary (a raczej umiejętności), skoro i tak rzadko będzie je używał? Przydatniejsze były runki, które zadawały jakieś hity, nie kosztowały many, a knight miał na co wydać tą kupę szmalu. A co z Pallem? Też skończy się pomaganie Sdkami, bo nie będzie to miało kompletnego sensu, jeśli zamiast niego możemy walnąć zwykłą strzałą, która zada większy hit (i jest tańsza do tego).

Być może plusem będą mocniejsze hity, bo wtedy częściej będą wchodzić Blood Hity (a co za tym idzie - szybsze skillowanie i większa średnia dmg).

Ktoś napisał, że nie będzie expił z SD bo to waste, strata... A czemu nie? Porobisz sobie w jeden dzień runki, a w drugi poexpisz, tak jak to było za czasów Tibii <7.6(?), na której niestety nie miałem okazji grać.

W nowym newsie jest mowa o wytwarzaniu mikstur. Wydaje mi się, że taką umiejętność powinien otrzymać Druid. A dlaczego? Spójrzcie:

Knight dostanie bonusy do defa.
Pall dostanie lepszą amunicję.
Druid nic(?!).
A Sorc jest jak narazie potężny, najpotężniejszy w grze. Rozumiem że magowie zawsze byli potężni, ale bez przesady, powinno się coś zrobić, żeby Sorc chciał brać ze sobą blokera, czy nawet do tego 2x Shooter. W końcu to jest gra Multiplayer, a nie Singleplayer.

Uff, wypowiedziałem się, teraz niech zjadą mnie sorci, które mają "waste", "słaby exp" i "ciężkie życie".

milibi
22-06-2007, 08:33
Wy nie macie pojęcia o czym mówicie. Te osłabienie sorców i druidów jest uzasadnione!! Popatrzcie na MDW (MATEUSZ DRAGON WIELKI[NOOB]) BIJE 3 MLN EXPA W TE 6 GODZIN MOZE 7, a SEROMONTIS żeby wbić 3 mln expa musi o wiele dłużej bić.

Niektórzy mówią tu o wastowaniu MS ED, ale pomyślcie taki 80 ek ma 30k/h expa na żółwiach lub scarabach, a ms 80 lvl ma 70k/h expa na tombach, jest wielka różnica a jeżeli sorc chce zarabiac tak jak EK niech sobie idzie na słąbsze potwory typu scarab albo ghoul i też bedzie zarabiał.

Balans postaci jest potrzebny ze wzgledu na nie wyrównane szanse w PVP I w expieniu ...

Komuś nie pasuje co napisalem to najlepiej niech sie zamknie
PS: Ja gram sorcem wiec mi ten update nie na reke idzie, ale balans byl potrzebny !!
THE END

Zati
22-06-2007, 08:49
Tera Knight Bendzie boski nawet an test serwie musieli obnizyc jego sile bo 113 ek z arcane stafa walnolw w orca walrolda 520

Widzialem scren

Tera takie lvlv wala po 50, 100 nawet mniej wiem bo widzialem Qupla podczas expienia na orc fortes z kolegom 86 ek z arcana staff hity byly takie : 10, 37,54.52 itd.

Wkoncu cipsoft zrobi cos dal knightow i palkow

Knight Is The Best :crusader:

Vil
22-06-2007, 12:26
wlasnie podstawa liczenia sredniej jest a +b /2 taki jest wzor chyba ze wezmiemy skomplikowane wzory z rachunku prawdopodobienstwa co tu bylby bardziej przydatne uwzgledniajace rozne zaleznosci .

istnieje cos takiego jak rozklad statystyczny, a ten tibijski jest dla knightow cholernie niekorzystny, wlasnie dlatego z max hita 250 i min hita 0 wychodzi srednia 50-60.

FYI: koszty nie licza sie tak dlugo jak sa mniejsze od zyskow, wiec chocbys placil za strzal 100 gp, to expiac na odpowiednich potworach bedziesz mogl robic to w nieskonczonosc robiac przerwy na sprzedaz loota. Caly haczyk tkwi w tym, ze bedziesz musial pomyslec gdzie i jak dlugo siedziec, ot cala trudnosc. Identyczna sytuacja ma sie ze slabszymi hitami po update - czasem trzeba bedzie sie przejsc na te xxx ( wsadzcie cokolwiek co wam sie zwraca z zyskiem, nie musza to byc minosy lol ) i troche zwolnic z expem.

A co z Pallem? Też skończy się pomaganie Sdkami, bo nie będzie to miało kompletnego sensu, jeśli zamiast niego możemy walnąć zwykłą strzałą, która zada większy hit (i jest tańsza do tego).

= pal przestanie uzywac SD, bo nie od tego on jest, a sama mozliwosc uzywania z tej runki wynika raczej z systemu magii, ktory zdolnosci okreslal mlvlem, niz z zamierzenia umozliwienia palkowi czarowania.

w niektórych mmorpg są tacy bosowie z którymi racze męczą się więcej niż 30 minut i mają naprawde spore teamy co uważam za ciekawe

roznica, ktora warto zauwazyc, jest taka, ze tamci bossowie maja zdolnosci, przywoluja stworki ( ktore musza byc w jakis sposob kontrolowane, a zabijanie z reguly nie jest najlepszym wyjsciem ), uzywaja zdolnosci innych niz czary ofensywne ( piekny widok gdy main tank ucieka przerazony a boss przelatuje przez magow zostawiajac trupy ) i generalnie walka z nimi polega na zupelnie czym innym niz tibijskie "utrzymac blokera przy zyciu i zasypac sku*wiela sdkami". W Tibii pojawi sie nowy boss - na bank bedzie mial 30% wiecej hp, 30% wiecej dmg i wymagal 30% wiecej healerow albo 30% wiekszego levelu tanka, bo ta gra jest tak skonstruowana, nie dajac wiekszego pola do popisu.

Xerionis_Family
22-06-2007, 13:03
Masz rację, tak ta gra jest skonstruowana, lecz można by zrobić bosa, który będzie miał siłę jak wcześniej mówiłem podobną do orsha (w dzisiejszych czasach to raczej nie jest za bardzo potężny) i za to więcej życia. O wiele więcej, żeby team musiał być naprawdę duży, a żeby knight nie musiał być leczony przez 30 driudów na raz :P Moim zdaniem to by było fajne rozwiązanie. A po update teamy złożone z powiedzmy 2 blokerów + sorce (sd) + druidzi (sd + sio) oraz paladyni (nowe gwiazdki/bolty/spear/czar spontaniczny) będą miały prawdziwą i długą zabawę :)

Kejmilo
22-06-2007, 13:14
No, mam nadzieję, że cip jakoś to wymyśli, i żeby to nie było na zasadzie: on pobloczy, ja poleczę, a ty zaspamuj sdkami. Coś, co nie pozwoli na szybkie zabicie potworka. W ogóle coś w formie zagadki, że żeby znaleść Bossa, trzeba się nachodzić. Żeby miał różne spawny, jakiś quest na niego czy coś.

Powiem jeszcze jedno: Tibię najbardziej psują solucje questów. Gdyby cip zrobił coś w typie zagadki na dojście do bossa, to po tygodniu już by była solucja, a to przecież nie oto chodzi.

Mortimer
22-06-2007, 13:22
aff dobrze ze mam jeszcze knighta (mial byc delete) jeszcze tylko nabic lepszy lvl i skille :]:]

Vil
22-06-2007, 13:28
Powiem jeszcze jedno: Tibię najbardziej psują solucje questów.

Jakich questow ?

90% "questow" polega na otwarciu skrzynki, moze sie zdarzyc, jesli znajdziemy sie w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie, ze nawet nie bedzie trzeba o nia walczyc.

Tiligus
22-06-2007, 13:33
@ Vil
Śmiem się nie zgodzić :) wiesz jaka Tibia byłaby ciekawa gdyby większość questów nie była "ogólnie znana", satysfakcje by się czerpało niesmowitą z ich rozwiązania samemu. Nawet takie najprostsze questy mogą się wiązać z ciekawymi historiami.

Teraz no cóż... jest jak jest Jebu Jebu wyciągamy ze skrzynek to co chcemy i zawijamy wafla do depo.

Kejmilo
22-06-2007, 14:35
No tak, quest to to nie jest ;\ Tu też Cip nie wykazał się wyobraźnią (tudzież wiedzą) na temat questów. Gdyby chociaż było by to na takiej zasadzie, że żeby otworzyć skrzynkę, trzeba z kimś pogadać (w końcu po coś jest Quest List, no nie?), ale niee... Łowca przygód przechodzi sobie po nieznanym, a tu skrzynka. "OH! - krzyknął - właśnie wykonałem trudnego questa!". Ehh ;\

Shor'tugal
22-06-2007, 16:50
TYle ze zeby znalesc ta skrzynke to własnie trzeba gadaćz NPC. No chyba że mówisz o questach typu rapier na rooku -.-

Kejmilo
22-06-2007, 17:08
@up: Właśnie, że nie trzeba gadać, bo wystarczy wejść na tibiawiki/org.pl i wuala. Masz sposób dojścia do skrzyneczki kroczek po kroczku ;\ I to jest problem, że ludzie takie solucje zamieszczają w internecie, a inni z tego korzystają.

Xerionis_Family
22-06-2007, 18:38
Hmm... jak tak mówicie to spróbujcie sami wymyślić quest do którego nie można napisać solucji (woot?):confused:

Jedno co by cipsoft mógł porobić to więcej questów typu PoI lub ten nowy z poziomami trudności. Może jeszcze coś co by zamieniało nagrody z questa na ilość expa odpowiednią (proporcjonalnie do lvla?)... w każdym razie możliwości jest wiele, ale tak czy siak niemożliwe jest zrobienie czegoś, czego nie da się opisać.

Kejmilo
22-06-2007, 19:53
Mi chodzi o to że to ludzi wina, że solucje zamieszczają... A nie że to wina cipsoftu, chociaż to, co w tibii nazywa się questem jest naprawdę żałosne...

Kermitozol
22-06-2007, 20:12
Co byscie nie zrobili spoilery do questow i tak beda sie pojawiac w sieci, ludzie sa tylko ludzmi, sa leniwi <poza nielicznymi wyjatkami> i zawsze chca isc po najmniejszej lini oporu ;p

Xerionis_Family
22-06-2007, 22:29
Wiesz jest wielu ludzi, którzy chcieli by znaleźć gdzieś solucje, ale jest także wielu, którzy te solucje dobrowolnie zamieszczają. Swoją drogą uważam za bezsens podpowiadanie innym graczom jak zarabiać/skilować/expić, ponieważ wtedy będą stosowali podobne techniki do ciebie i będą zajmowali twoje ulubione miejsca także nie będziesz miał już takiej sielanki jak wcześniej - ale to tylko moje doznania.

Kejmilo
23-06-2007, 08:23
@up: W zupełności się z tobą zgadzam. Wkurza mnie to jak powstają tematy typu: "mam xx lev, yy mlev, zz skille i vv kasy, gdzie expić, jak expić, z czym expić, ile runek, wziąć summony, bla bla bla...?" Niestety takie przypadki występują głównie u Polaków, to jest nasz problem: na siłę próbujemy być lepsi od innych, nie ważne czy oszukujemy, kradniemy, czy może gramy fair.

Denerwują mnie też osoby, które na forum (i nie tylko) przeklinają ile wlezie. Szacując, że średnia wieku użytkowników tego forum wynosi około 14 lat, przypuszczam, że większość użytkowników mieszka z rodzicami. A prawda jest taka, że taki delikwent nie podejdzie do mamy i nie powie: "ej s*ko, ku*wa czemu nie zrobiłaś obiadu, jak ci przy***rdole to mnie popamiętasz!". Nie ma odwagi przeklinać przy rodzicach, ale na forum czuje pełną swobodę i luz, może nawet czuje się kimś... Lepszym? Myśli, że zrobi na kimś wrażenie?

Uff ale offtop, sorry, ale po prostu zachciało mi się to napisać. Co do upa, fajnie, że postacie magiczne będą osłabione, dlatego będę Druidem - lubię wyzwania. I mam nadzieję, że te "wytwarzanie mikstur" będzie umiejętnością tylko dla Druidów (i dla Pacc oczywiście).

yahoopila
23-06-2007, 09:22
Moim zdaniem to jest dobry pomysł z wyrównaniem profesji. Widziałem filmiki z test servu to 150 druid z sdków za 480 bił <lol2> Jak będę bił knightem ze skilami 55/54 z f axe. W ogóle będę mógł jej używać?

Xerionis_Family
23-06-2007, 09:36
u Polaków, to jest nasz problem: na siłę próbujemy być lepsi od innych, nie ważne czy oszukujemy, kradniemy, czy może gramy fair.

Jak by nie było to jesteśmy najlepsi...

http://images25.fotosik.pl/4/9559baa4212a8367.jpg

Progmaniak
23-06-2007, 16:01
LOL!!!
Ale teraz te lvl lecą!
GOGOG 400 =]

Kermitozol
23-06-2007, 16:14
Jak będę bił knightem ze skilami 55/54 z f axe. W ogóle będę mógł jej używać?

Poszukaj troche na tym forum to sie dowiesz...

Bartek11
23-06-2007, 17:13
No wkońcu coś fajnego. Ja gram knightem więc dla mnie .... bomba ;D. Już mnie zaczęło nudzić to, że sorc (i druid) co chwile coś dostaje :P:P

Pan Kracy
23-06-2007, 17:18
Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży.

czyli znaczy to że spiry będą dalej znikały czy nie??

Xerionis_Family
23-06-2007, 17:51
Znikać będą tak jak znikały, chociaż co do spadania to na test servie widziałem, że jednak spadały na ziemie... tylko magiczne nie upadały. A więc jeszcze wszystko zobaczymy.

ciunki
23-06-2007, 18:09
Heh teraz to tylko skillowac do upa bo expienie byloby strata czasu...

zoliax
24-06-2007, 10:24
Jakby stratą czasu nie było granie w gry komputerowe, a tym bardziej patrzenie na chmurki i iskry. :F

IceGacus
24-06-2007, 23:37
Słyszałem że jak sie niema określonego lvl'u na dana broń to hituje o 75 % mniej.
to np F Axe jest od 35 a ja mam 34 to tez wale o 75% mniej bo to by bylo troche bezsensu... prosze o ODP.

Duch Niespokojny
24-06-2007, 23:40
Słyszałem że jak sie niema określonego lvl'u na dana broń to hituje o 75 % mniej.
to np F Axe jest od 35 a ja mam 34 to tez wale o 75% mniej bo to by bylo troche bezsensu... prosze o ODP.
Dokładnych danych nie znam, ale testowałem giant sword moim rycerzem na 33 poziomie i równie dobrze mógłbym atakować nożem do masła...

Alpaga15
25-06-2007, 19:57
Zal Expić juz...

Wawrzon
25-06-2007, 21:26
A te czary dla paladyna to tylko na pacca bedą?
No mnie sie podoba ...;)

Kejmilo
25-06-2007, 21:40
@2up: chyba cię coś popieprzyło.

@up: Tak.

Fajnie, jutro up, a ja jeszcze bez Pacca :(

Franixi
26-06-2007, 11:16
To proste ostatnio zostal polepszony drut i sorc a teraz pszyszedl czas na palka i knighta dla mnie cool :) a dla magow i sorcow...;(

Maxticon
26-06-2007, 21:43
Kurde przed chwilą grałem wylogowałem sie i error jakis am (20002)

PoDsIaD
03-07-2007, 23:00
KuR** aLe GlUpIe
jEsT tE wUrOwNaNiE
PrOfEsJi

Belmondo92
05-07-2007, 23:52
No i fajnie jakis nowy error (2002) <<<<jeszcze takiego nie mialem .....
szkoda ze wyruwnuja postacie a fajnie sie Pkowalo:)

tensperanes
25-07-2007, 21:34
moim zdaniem spier... :/ teraz taki nawet 18 druid nie ma szans z 8 knightem ktory ma jakies 50 sworda :/ to jest beznzadziejne ale zobaczymy co bedzie w nastepnym up. Podobno ma byc balans druidow i sorcow B) juz sie nie moge doczekac

Voltero
26-07-2007, 13:03

Nie ma tak, że z broni dla 35lv wali sie o 75% mniejsze obr. na 34lv. Testowalem już to i na 19lv z broni dla 20lv uderzałem około 5% mniejsze obrażenia niż na 20lv.

PS Update rox! B)