zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wyrównanie profesji

Stron : 1 2 3 [4] 5 6

Sky_Gad
09-06-2007, 17:18
czyli ze niebędzie exori??Tam było napisane ze było by mało potrzebne. Odpowiedzi ;poprosze:evul:

Exori będzie i będzie o tyle dobrze jak dobrze (zależy dla kogo) że będzie stałe zużycie many.

AdAmSiK oni mówili o obecnym sorku a nie o tym z 7.4 o ile sie nie byle :) teraz sorki żeby wbić 40 lv wystarczy z tydzień może 2 max. A knightem żeby wbić 40 musisz skillwać parę dni żeby dobić jakieś skille (70/70) bo dla mnie osobiście to optymalne skille do 40 lv

Candi
09-06-2007, 17:20
Ja tam mam nadzieję, że coś jeszcze dodają paladynowi, bo to co teraz było dotyczy głownie dodania rzeczy knightowi.
Świetnie byłoby, gdyby cipsoft dodał jakieś świetne cluby :] Tylko jednostki używają clubów, bo niby są do dupy a teraz powinni je o wiele wiele ulepszyć, żeby były lepsze od axów i swordów :P

Trevcio
09-06-2007, 17:21
To jest śmieszne, knight i palladyn będą Bogami w tibii, a druid popadnie w wymarcie, czemu? Druid ma najgorzej z całej 4 , sorc se jakoś poradzi, bo ma ue i energy wave. Druid bez pacc nadaje sie tylko do klepania UH i nic wiecej. Druid z paccem nadaje sie tylko na healera, a exp ?? Moze i mamy vis i mort, ale jak maja to zmiejszyć to będzie źle. Teraz knight znowu bedzie mial najwięcej kasy, a druid i sorc coraz mniej, bo przecież runy i mfy kosztuja. Teraz każdy będzie robił palla i knighta, moim zdaniem knight nie miał, źle za blokowanie miał kase bez jakiegokolwiek waste, bo zawsze healer sie znalazl. Moim zdaniem to nie jest wyrównanie postaci, to po prostu jest zabicie druidow. Jak nie powstanie coś dla druida , to są oni skończeni. Niektórzy mówią, że druid i sorc są teraz bogami, ale czemu druid, sorc rozumiem ma ue energy wave, a druid ? Druid ma jedynie mort i vis, leczy ale leczenie = mf, a mfy kosztuja mimo wszystko. Dlatego nie uważam ze druidzi i sorckowie są bogami, jak coś to Sorckowie są Bogami teraz.
Będzie tak jak z palladynami, że było ich coraz mniej. Za rok spodziewajcie się kolejnego wyrównania, bo druidzi przestaną być tworzeni. To jest moje zdanie. Cya Pogrążony w żalu Druid.

To ma być wyrównanie profesji, a nie zrobienie z paladina i knighta "mega super powah" profesji. Chciałbym zauważyc, że druid nie ma najgorzej ze wszystkich profesji, często są zabierani na hunty żeby healowal "exura sio", co za tym idzie też sobie przy tym expi np. hydry. Napisałeś "Teraz knight znowu bedzie mial najwięcej kasy, a druid i sorc coraz mniej, bo przecież runy i mfy kosztuja. " A uhy nie kosztują dla knighta?8o Pomyśl... Jeśli uważasz, że ten update to zabicie druida i sorca, to moge to samo powiedzieć z wcześniejszymi updatami, że to było zabicie knightów i palków. Takie jest moje zdanie

Xerden
09-06-2007, 17:23
Wszyscy mowicie jak to szybko sorcem sie wbije lvl... a graliscie kiedys nim?
Wandy/rody w prawdzie sa przydatne, lecz nie znam expowiska zeby się dalo wyjsc na + przy expie 20k+/h.. Sorc i drut maja najwieksze waste na expie i jeszcze teraz im chca zmniejszyc obrazenia? Bezsens..

PoDLaS1991
09-06-2007, 17:23
mysle ze ten upade przyniesie wiele korzysci B) ,wdlg mnie teraz sorcerer i druid sa duzo potężniejsi od knighta i paladyna ....... Ciekawe czy skile beda szybciej rosly ... :)

Sky_Gad
09-06-2007, 17:27
Wszyscy mowicie jak to szybko sorcem sie wbije lvl... a graliscie kiedys nim?
Wandy/rody w prawdzie sa przydatne, lecz nie znam expowiska zeby się dalo wyjsc na + przy expie 20k+/h.. Sorc i drut maja najwieksze waste na expie i jeszcze teraz im chca zmniejszyc obrazenia? Bezsens..

czytaj mój post grałem i dalej mam MS i mogę zrobić i ci udowodnić że dałbym rade ponad 20k/h zdobyć nawet na 26 S a od 19 D więc nie czaruj chłopcze

PoDLaS1991
09-06-2007, 17:28
Ja mialem 60 sorca powiem szczerze expi sie nim do bani.... ;/ Knajtem expi sie bardzo dobrze ale w duelu z dobrym sorcem nie ma szans :( Jak sorc ma dobre eq i da se full def to knajt mu gowno zrobi . Dlatego dobrze ze zwiekszaja obrazenia i dodaja nowe bronie (mam nadzieje ze te bronie beda mialy z 80atk :p

Xerden
09-06-2007, 17:34
czytaj mój post grałem i dalej mam MS i mogę zrobić i ci udowodnić że dałbym rade ponad 20k/h zdobyć nawet na 26 S a od 19 D więc nie czaruj chłopcze

Czytaj ze zrozumieniem "chłopcze" Napisałem ze nie da rady wyciagnac 20k/h I WYJSC NA + CZYLI ZAROBIC. Swoja droga, ciesze sie ze dodaja cos najtwi ale nie powinni rownoczesnie ubijac druida, gdyż tymczasowo on ma najmniej z calej czwórki

McDec
09-06-2007, 17:40
update moim zdaniem ujdzie na questach trzeba sie bedzie troszke bardziej pomęczyc,skillowanie da w koncu lepszy efekt i zmniejszą sie te legiony noobow grających sorcem/drutem....chyba nawet dobrze ze pogorszą troche profesje magiczne,bedzie bardziej fair a nie jakis 10+ lvl sorc ubije 15 knighta nic prawie nei tracąc przy tym -.-
zresztą sam swoim noob-charem (9 lvl druid) pekowalem tylko knightow bo ich po prostu latwo bylo zabić do 18 lvl przynajmneij chyba ze mial slabe skille albo jak sie mialo troszke więcej manaskow i fieldow to 20 knighta tez sie dalo ubić w jakimś korytarzyku :)
@oftop:
I nie narzekajcie że nie ma kasy na pacca bo wszystko sie da zrobić -.-
ja juz 2 pacca kończe za tibijską kase,szybko da sie uzbierać robiąc looty,pójść na elfy,popekować other charem albo posprzedawać jakieś śmieci...

Sky_Gad
09-06-2007, 17:41
[...] Napisałem ze nie da rady wyciagnac 20k/h I WYJSC NA + CZYLI ZAROBIC [...]
Proszę ?? umiem czytać i da się. Dla ciebie z pacc to już wogóle nie problem na tombach wyjdziesz spokojnie. Ja nie mówię o Huncie na "demony"

Samotny
09-06-2007, 17:41
A ja bym chciał, żeby przed updat'em pojawiały się ankiety na tibia.com (np. od 10lvl) i na tych ankietach zadawać pytania dotyczące update i jeśli będzie "przegłosowane" to wtedy wprowadzać zmianę, a nie tak w ciemno !

Adamixxx
09-06-2007, 17:42
ja mam 38ms niedawno mi sie skonczyl pacc:{ ale sobie zrobie knighta i bede calyczas skillowal do update, a wie ktos kiedy wejdzie ten update???:P

Ivanomen
09-06-2007, 17:43
Fakt sorci maja waste. Teraz powiedzmy, knight ze skilami 80 walnie na hita ghoula i nic nie straci. A druid podejdzie, dostanie od ghoula hita i jeszcze wytraci 20 many z vis, żeby go ubić...

Sky_Gad
09-06-2007, 17:45
A ja bym chciał, żeby przed updat'em pojawiały się ankiety na tibia.com (np. od 10lvl) i na tych ankietach zadawać pytania dotyczące update i jeśli będzie "przegłosowane" to wtedy wprowadzać zmianę, a nie tak w ciemno !

Ekstra tylko wejdź na tibia.com i zobacz ile jest MS,ED,S,D a ile EK,K,P.RP i wtedy to potwierdź jak co 1000 mag jest zadowolony bo zrozumiał o co chodzi w tym Upie

Voytex
09-06-2007, 17:47
Brawo 80 stron, 800 postow w 24h a wszystko i tak okaze sie po UPDATE

Spider'man
09-06-2007, 17:54
Nie wiecie kiedy mniej więcej będzie test serv ??

Sorcer_Pips
09-06-2007, 18:05
Czy tych dzieci to juz kompletnie kultury wypowiedzi nie ucza? ; o

No nic, ide na druida, narobie 7408593593267 bp uh, po update zanosi sie na taki wzrost popytu na uhy, ze i po 3,4k sprzedac sie na luzie da ;>

Nie wyzywaj mnie od dzieci, po prostu mnie to już wkurza sorci i druci chcą być najlepsi, żal.

SmitH
09-06-2007, 18:13
To co tutaj wypisują "pseudo" ms'y i ed to kpina, zauważcie,że ani 1 stary Sorc który pamieta stare expienie z run nienarzeka. Niezawsze było tak pięknie i cudownie, że się brało 10~bp mf i wbijasz 200k expa na nich ,a przy tym zarabiasz 3x tyle co wydałeś na mf'y i prosze mi niewmawiać, że sorc i druid niemoże wyjść 3x na +.

AraxivonL
09-06-2007, 18:18
a ten update kiedy ma nastąpic jeszcze chyba nikt nieweie kiedy

Natorin
09-06-2007, 18:18
Szkoda mi knightow i palkow mówiących ze to super zmiana...
Mam 64 ek zajebiście zaczyna sie fajnie grac mogę wyskoczyć na demony hydry i wogule. Ale jak zmienia sorcom damage to co sie stanie!? załamie sie struktura gry bo już nie będe brał 1 druta 150+ lvl na demony tylko ze 3 takich bedzie potrzeba a itak bedą nażekać ze waste i maja racje. To co robia nie do konca jest ok, ja niemialem nic przeciwko sorcom, maja mało hp... coś za coś. Zato damage dewastujące.

Moim zdaniem lepiej by było uleprzyć pala/knighta i magiczne profesje zostawić w spokoju.

:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused::confused:

AraxivonL
09-06-2007, 18:22
no ale wczesniej bylo to do przesady sork lub drut 150lvl+ bral na demone 30 bp mf co go kosztowalo 33k a wrucil z niej zarobiony i expa wbil koło 500 000 expa i co to byla sprawiedliwosc a knightci 150 lvl + gdzie mogli expic dragi of i guwno expa

Elitek70
09-06-2007, 18:28
Ja sie pytalem dzis ziomka jednego to powiedzial ze za niedlugo, inni mowia tez ze 1-2 tygodnie. Jak ktos ma jakies pytania jak to bedzie w tym update z tym i z tym no to niech uwaznie przeczyta zapowiedz, tam wszystko pisze co narazie ujawnili.

Grzesiek194
09-06-2007, 18:29
To chyba troche bez sensu. Czemu? Knight walnie powiedzmy za 300 i to za free. Pall walnie też za 300 i będzie to go kosztowało 3 gp (za bolta). 40 lvlowy sorc bedzie musiał walnąc z SD aby osiągnąć takiego hita, a wiadomo SD troche kosztuje.. . Teraz jeśli sorc wyjdzie na 0 na huncie to będzie git.

No ale cóż zobaczymy jak to będzie, ja tam nie zamierzam się z moim sorcem rozstać :p

Niedozwolony
09-06-2007, 18:31
Wypowiadajcie sie jak już będzie po update bo jeszcze nic niewidzieliśćie a nazekacie może to i strasznie wygląda dla was (sorc, drut) ale zobaczymy jak to będzie w praktyce

P.S.

Ciekawe ile z tego będzie dla FAcc hehehe

Z tego teasera jedynie dla Pacc bedą czary i to byc moze nie wszystkie. Palki dostaną nowe bolty i strzaly, nie wypadające spiry a kiny mocniejsze obrazenia(palki też) i zajebiaszcze bronie8o

Elitek70
09-06-2007, 18:32
Podtrzymuje Natorina, tez jestem knightem. Ale ten demage nie bedzie az tak zly. Niemozliwe zeby dali demage sorca 100+ 300 z sd. Pewnie pomniejsza troszke i tyle. Ale ja wam radze jedno: BADZCIE CIERPLIWI, ZANIEDLUGO SIE O WSZYSTKIM DOWIECIE.

zoliax
09-06-2007, 18:34
Mam 64 ek zajebiście zaczyna sie fajnie grac mogę wyskoczyć na demony hydry i wogule. Ale jak zmienia sorcom damage to co sie stanie!? załamie sie struktura gry bo już nie będe brał 1 druta 150+ lvl na demony tylko ze 3 takich bedzie potrzeba a itak bedą nażekać ze waste i maja racje
I bardzo dobrze; demon to demon-jednak głupio, żeby potwór, który jeszcze pół roku temu był najpotężniejszą istotą na ziemiach Tibii, miał być pokonywany przez jednego druida chowającego się za rycerzem... Taki demon to przecież jakieś 3 metrowe bydle... jedna osoba ma go załatwić? :d

Vaxasus
09-06-2007, 18:35
Ja miałem już dość Druida to była moja pierwsza postać.
Teraz zacząłem robić palladyna zacząłem go robić zanim pojawił się ten temat.
A teraz jeszcze lepiej będzie mi sie grało pallem.8o8o8o

AraxivonL
09-06-2007, 18:36
ale knight nie ma exura vita ani exura gran wolno mu idzie mana i musi tracic uhy a nie są one takie tanie a sork zamiast tracic uhy on bierze exura gran i exura vita i jest na tym na plus zawsze wurzalo mnie to ze knightem zeby chodzic na dragi i wyjsc na tym na plus trzeba miec 120 lvl+ dobre skile i miagic sworda albo sofa a sork lub drut bili sobie juz na 60 lvl a na 120 to oni dl sobie bijom. ogulnie jestem zadowolony z tego wrescie pochodze sobie knightem na dragi hehehe, sami poaptrzcie nawet na erig.net na liscie zawsze pokazani są sorkowie lub druidzi kyurzy zrobili najwiecej expa teraz to sie zmienia i bedzie git

Vaxasus
09-06-2007, 18:39
Jeśli wiadomo kiedy będzie Update niech napisze a jeśli nie wiadomo to niech ktoś napisze że nie wiadomo bo ludzie będą ciągle pytać.

LookamZzaRogu
09-06-2007, 18:45
No nic, ide na druida, narobie 7408593593267 bp uh, po update zanosi sie na taki wzrost popytu na uhy, ze i po 3,4k sprzedac sie na luzie da ;>

Raczej odwrotnie... Po update'cie każdy druid/sorcerer będzie robić runy, aby trenować mlvl (bez niego będzie ciotą), a potem zacznie się masowe sprzedawanie. Każdy będzie chciał mieć jakiś zysk z run i będzie chciał je sprzedać taniej od innych :D Era palków i knightów nadchodzi ;) Tylko szkoda, że już palkom nikt nie będzie dawał tych paru tysięcy gp za deserta^^

Kejmilo
09-06-2007, 18:47
Ja napiszę :P NIE WIADOMO KIEDY BĘDZIE UPDATE. To tak jakbyście się pytali kiedy będzie koniec świata -,-

co do upa: No i GIT! Wreszcie jakiś postęp, chodź z tą siłą czarów trochę spieprzyli i nie wyobrażam sobie tego ze spearami...

Knight Patryk
09-06-2007, 18:50
kurde ja dalej chce walic z visa po 100 + a nie ;/ plax cip nie noob mi tu dobra nighta mogli podnies co poziomu sorca ale po co sorca niszczyc porsze nieeeeeeeeeeeeeeeeeee;(
to nie tak ze lvl nic nie daje.
np lv dawal 1.5dmg a mlv 1dmg to tera bedzie lvl daje 0.4dmg a mlv 2 czy cus i nie bedzie ze tera knight najlepszy teraz bedzie wyrownane...Czar obszarowny dla knighta?brzmi niezle jak aoe w innych mmo lurowanie paru mobow i bicie:)
[QUOTE=jakistam;Racja Racja Cipy nie robią updatów dla graczy tylko dla własnego zachrzanionego zarobku na sprzedawaniu PACC... PACCom dają dużo FACCom dają gówno.[/QUOTE]
a co maja pracowac po 8 godzin wiecej za darmo?...wystarczy godzinne dziennie roznosic ulotki przez miech i masz pacca na 3 miechy albo i mniej:|

ZenNeron
09-06-2007, 18:52
Według mnie ten update jest trochę niedojebany because: to i tak nie zrobi różnicy dla knightow bo i tak solo na 100 nie będą mogli chodzić na demce bo to będzie dla nich waste
-uhy
-explo
-mfy
-czas na skille
-szansa że wogule trafią reasumując

knight nie może beż shootera żyć

drugie to potrzebny lvl/skill na użycie broni może "bitch" ale załóżmy że taki seromontis ma gdzieś skille bo musi rozwalać wszystko w pył a ma skille +110 a niektóre bronie mogą mieć wymogi do +120 a nawet większe i grać knightem będzie pracochłonna

tri po co aż 60 new broni skoro większość idzie za przykładem i bedą używać tylko 1 broni

four no has good pallom speary nie upadają-koniec skoliozy

to tyle odemnie narQ
PzDr^ ~PeAcE~

Zabek46
09-06-2007, 18:56
ale knight nie ma exura vita ani exura gran wolno mu idzie mana i musi tracic uhy a nie są one takie tanie a sork zamiast tracic uhy on bierze exura gran i exura vita i jest na tym na plus zawsze wurzalo mnie to ze knightem zeby chodzic na dragi i wyjsc na tym na plus trzeba miec 120 lvl+ dobre skile i miagic sworda albo sofa a sork lub drut bili sobie juz na 60 lvl a na 120 to oni dl sobie bijom. ogulnie jestem zadowolony z tego wrescie pochodze sobie knightem na dragi hehehe, sami poaptrzcie nawet na erig.net na liscie zawsze pokazani są sorkowie lub druidzi kyurzy zrobili najwiecej expa teraz to sie zmienia i bedzie git

Tak knight musi na uhy kase tracic a sorcek na manaski, hmmy. Aha ijeszcze jedno naucz sie pisac bo czlowieku musialem twoj post czytac 5 razy zanim go zrozumialem ^^

AraxivonL
09-06-2007, 19:04
ok z tym ze uhy szybciej shodzom knightowi i są drosze a manasy zaledwie 1.1k za plecak i co taki sork i drut biją z exori visa i ciągle trafiają a knight niekiedy ma missy i do 100 lvl bije z broni 2 ręcznej więc dużo obrywa i po mało się uha nie spomne tu po ile bije z run bo to masakra

Natorin
09-06-2007, 19:08
I bardzo dobrze; demon to demon-jednak głupio, żeby potwór, który jeszcze pół roku temu był najpotężniejszą istotą na ziemiach Tibii, miał być pokonywany przez jednego druida chowającego się za rycerzem... Taki demon to przecież jakieś 3 metrowe bydle... jedna osoba ma go załatwić? :d

1. Przesadzasz troche co do tego pół roku

2. Wtedy nie było tak wielu h-lvli i był większy problem z zabiciem takiego potwora <pozatym bloker... nie mówie o solowaniu>

3. Ile teraz jest lepszych potworów?

4. 150 ED nie może mieć problemów żeby skutecznie sklepać 8,2k hp. Może uważasz, że 150 to za malo? Ja uważam, że postacie magiczne muszą mieć damage...!<bez tego są poprostu ,,niepotrzebne''

5. A niby po co ten Knight tam stoi...

chyba wystarczy

Bigzone
09-06-2007, 19:15
Ja wszystkich podsumuje : SpieX(r%$^ć z tym update'em

Vhaloir
09-06-2007, 19:17
Era palków i knightów nadchodzi
Era ta trwa od początku Tibii do dzisiaj z przerwą na 3 update'y [7,6 - 7,9]

Astorek
09-06-2007, 19:18
Aż mnie krew zalewa jak czytam wasze niektóre posty:( typu "zostawiam Ms'a i robie sobie najta" albo "to teraz zamiast walic w draga po 100 bede walil po 60 z hmm".Boże ludzie weźcie sie zastanówcie co wy piszecie!Przecież i najt i Pal i Drut i sorc bez skilla będą gówno warci!!Teraz zamiast nabjac lvl swoimi sorcami lub drutami weźcie nabijcie mlvl:)!!I weźcie przestańcie sie zjeżdżać bo to forum nie do tego służy.

JUNIR
09-06-2007, 19:20
Lubie ten temat można sie pośmiać :D

zawsze wurzalo mnie to ze knightem zeby chodzic na dragi i wyjsc na tym na plus trzeba miec 120 lvl+ dobre skile i miagic sworda albo sofa a sork lub drut bili sobie juz na 60 lvl a na 120 to oni dl sobie bijom.

Kup se słownik
Co to sof??? domyślam sie ze chodzici o sov, wiec jaka jest różnica miedzy sov'em a magic swordem?

taki seromontis ma gdzieś skille bo musi rozwalać wszystko w pył a ma skille +110 a niektóre bronie mogą mieć wymogi do +120 a nawet większe i grać knightem będzie pracochłonna

Tu chodzi o lv nie o skill, czytaj ze zrozumieniem.
BTW najwiekszy skill to 115 wiec jeśli nawet używanie broni byłoby zalezne od skilla(a NIE JEST) to wątpie zeby było 120+ ...

Mythic Sniper
09-06-2007, 19:22
Witam wszystkich, dawno nie udzielalem sie na forum ;) ale teraz postanowiem cos powiedziec ;)

wiec tak : co do knightow to chyba o jeden czar za duzo chca dac :P ale i tak nie zapominajcie ze knight ma malo many a ona sie wolno laduje, wiec tych nowych czarow na pewno nie bedzie uzywal tak czesto jak sorce i druidzi visa ;), no chyba ze ktos ma sporo kasy na waste mf :P
znacznie wzrosnie teraz znaczenia w wojnach, nie bedzie juz tylko blokerem, trapujacym etc.teraz bedzie mogl calkiem fajne comba robic :D
a wogle poki co nie wiemy jak silne beda te jego nowe czary wiec nie piszcie ze stanie sie "magiem" bo tak na pewno nie bedzie, na bank nie walnie z niczego wiecej niz sorc lub drut z sd, ok zostawmy knighta,
teraz sorce i druty: do do zmniejszonych obrazen z vis to popieram gdyz gdy npja swoim palem potrafie w vampa strzelic okolo 10 bolt zeby zabic, a potrafie tez na 3-4, a taki sorc na moim lvu wezmie go na 3 visy co zajmie mu 3 sekundy, a mi?? lub knightowi ?

co do paladyna zauwazylem ciekawą rzecz, mianowicie jak wzrosnie sila spearow to bedzie mozna dotrenic dobrego shielda i exipic sobie nna dlach lub na bk czy hero bez dzikiej ucieczki :D i wtedy pal bedzie bezpiecznniejszy w przypadku laga lub kicka bo bedzie mial tarcze :D zastanwia mnie tylko czy teraz paladynem bedzie oplacalo sie walic z sd ....

na koniec powiem tak : pal za kazdy atak placi 3gp (bolt) sorc mane (ktora sie laduje za darmo) knight atak darmowy , w dalszych klotniach wezcie to pod uwage :P

troche sie rozpisalem ;D:D

Mythic Sniper
09-06-2007, 19:22
sorry za dubble posta ale cos mi net zeswirowal chyba ;P

Andrzej_640
09-06-2007, 19:26
Co to ma znaczyć ,że bendzie wyrównane wcześniej było spox
a teraz to kicha!!!!W tym problem ,że np. kiedyś knight powalał maga 68lvl na 58lvl a teraz bendzie wyrównane!!!!!!!;/
Przynajmniej jeden pożytek z tego upade będzie nowe bronie i magia...
Reszta to kicha wielkie dno...
Ps.Czasami upade są bez sensu!

Neo_pl
09-06-2007, 19:27
HeHe paranoja :D:D Po tym update knight i pall będą mieli więcej ofensywnych czarów niż Drut :] A jedyny ofensywny czar druta zostanie osłabiony 8o To może się druty na cluby przeżucą ;>?

Down:
Człowieku nie mam nawet siły i ochoty z tobą polemizować bo na Kacu jestem :| A co może to co napisałem to może nie jest prawda?? ;]

Daro93
09-06-2007, 19:30
@up

lol ... bez sensu jesteś ty ze swoimi postami :]

OtherThanAll
09-06-2007, 19:32
Ludzie zastanowcie sie po co sie klucicie....Kazdy wybiera sobie profesje taka jaka mu pasuje wiec nie rozumiem tekstow typu "Ale sorc bierze mfy i bije co chce". Pozdrawiam

Feanox
09-06-2007, 19:42
Moim zadaniem ten update dla knightów którzy będą super, hiper silniejsi niż teraz gówno da;) Ponieważ knight bez shotera nie może pozwolić sobie na hunt na takich (np.demonach) solo. A jeśli zostanie zmniejszona siła postaci magicznych wzrośnie czas zabicia takiego potwora za czym idzie większa liczba UH:( Waste będą mieli nie tylko sorkowie i druidzi ale także knighci.

juran_se_spychowa
09-06-2007, 19:47
Co to ma znaczyć ,że bendzie wyrównane wcześniej było spox
a teraz to kicha!!!!W tym problem ,że np. kiedyś knight powalał maga 68lvl na 58lvl a teraz bendzie wyrównane!!!!!!!;/
Przynajmniej jeden pożytek z tego upade będzie nowe bronie i magia...
Reszta to kicha wielkie dno...
Ps.Czasami upade są bez sensu!

Wbij 58 lvl to pogadamy B), i jak ci sie nie podoba to nie graj -.-

Topic@

Jedyne co mi sie podoba to to , ze bronie beda na dany lvl tylko z ewtedy club bedzie nie potrzebny bo ile taki war hammer ma ataku a ile kosztuje. Najlepsze wtedy bedzie axe moim zdaniem :)

michalll
09-06-2007, 19:48
Siła sorca/druida zostanie odpowiednio zmniejszona żeby na bardzo wysokim lvl nie było widać ogromnej przepaści. Mdw ile bije z sd? 1300+? Co z tego że za pieniądze, jak i tak się zwraca, a nie wyobrażam sobie żeby knight zadawał podobne obrażenia bo byłoby to nie fajne.
Broń od lvl wydaje się fajne, mam nadzieje że w pełni wykorzystam siłę stonecutter axe'a na 113 lvlu. Już knight nie będzie musiał tyle wydawać na eq, zacznie wydawać więcej na expa, bo broń będzie zdobywał zdobywając odpowiedni lvl i idąc na questa, jeżeli oczywiście nie będzie tak że bright sword od 10 lvla :confused: Gra stanie się dzięki temu trochę ciekawsza, a i ze słabszą bronią na małym lvlu więcej skilla wpadnie, bo trzeba będzie dłużej bić a nie odrazu gs/lanca w łapę od kolegi/allegro i jazda...
Nie wszystko zostało dokładnie opisane, nadal jest wiele tajemnic, więc nie można dokładnie skomentować tego teasera. Nie wiadomo o ile podniesiony zostanie atak melee, liczę jednak na to, że teraz knight i sorc na tym samym lvlu będą mogli expić tak samo szybko, czy to jest lvl 10 czy lvl 300. Prawdopodobnie wprowadzą także nowe armory itp. a nie tylko bronie.

Co do tego, że nie będzie już można tak łatwo huncić demonów i innych mocnych mobów - za łatwo było wcześniej, teraz będzie dobrze (mam nadzieję).

Elder Nagan
09-06-2007, 19:52
@up

ocipiałeś??? Druid i sorek na anachilatoze bija z sd zajmuje im to maxymalnie 60 sekund questa ;P, gorzej z knightami bo 1 bija a reszta czeka -.-

omg jak cos powiedziecie to juz chuj mnie strzela..chyba normalne ze bursty nie beda od dista zalezec tylko od magii, myslcie troche..

Bezelowy
09-06-2007, 19:55
powiem wam szczerze.. ze knight i palladyn beda mogli wkoncu dobrze pograc, ale mogli zostawic magow i druidow.. ehh cos za cos:D:D:D:D

Vil
09-06-2007, 19:55
To chyba troche bez sensu. Czemu? Knight walnie powiedzmy za 300 i to za free. Pall walnie też za 300 i będzie to go kosztowało 3 gp (za bolta). 40 lvlowy sorc bedzie musiał walnąc z SD aby osiągnąć takiego hita, a wiadomo SD troche kosztuje.. . Teraz jeśli sorc wyjdzie na 0 na huncie to będzie git.

Knight walnie 300 w sumie przez 5-6 hitow. Pojedynczego hita w granicach 300 - raz na pol roku gry.

Sorc musi wydac xx kasy na SD, wcale mu sie nie musi zwrocic. Tyle, ze polowa forum traktuje sorca jak debila i mysli, ze jak tenze sorc bedzie miec waste na demonach to nalezy grupowo plakac i spiewac gorzkie zale. Nikt nie wpada na to, ze sorc, uzywajac resztek szarych komorek moze wyruszyc na cos co mu sie bedzie oplacalo, nie wielkim kosztem szybkosci expa moze naprawde duza kase zarobic, bijac w niektorych miejscach potworki praktycznie za darmo ( nadal robiac to szybciej niz knight ). Ostatecznie zamiast robic 200k/h i ustawicznie wpadac na kasodajne spoty uzupelniac braki w portfelu mozna robic 150k/h wracajac sie tylko po manasy ( liczby oczywiscie z dupy wziete ale dobrze obrazuja problem ).

Progres w grze uzyskuje sie nie besthitami, tylko ich praktyczna uzytecznoscia.

Alkoholik(Lume)
09-06-2007, 20:05
Bredni słucham ciągle..Nie dość, że większa część moderatorów nie wyrobiła sobie jeszcze pojęcia o ironii, kasując moj temat o spożywaniu kupy to musze jeszcze wysluchiwac jakis bredni na temat tibii..I tak wszyscy umrzemy..po co tak przezywac ten syf?niczego nie mozemy byc pewni?moze bomba atomowa spadnie na Niemcy i po tibii nie zostanie zupelnie nic?Moze jutro umrze twoja mama?A ty zalamiesz sie i popelnisz samobójstwo?Czy warto spędzac tyle czasu przy komputerze..Nawet gdy pisze tego posta to pukam się w głowę żelaznym młotkiem, gdyż zdalem sobie sprawe z tego ile czasu stracilem..Zakładam się o 50 złotych z moim wujkiem, iż post zostanie skasowany..Bye

A teraz coś na szybko chłopaki i dziewczyny,
kwestia jest łatwa jak działka amfetaminy
powiem wam ze w mojej glowie zapodzial sie jakis schemat
to prosta sprawa dla was dzieci poemat.
dzieci neostrady szukajacy eskapady, wyobrazen podróże
pisanie nosem na murze, w tibii czy gdziekolwiek sie znajdujecie
swoją prostote narodowosciom okazujecie
jednak powiem wam ze zauwazylem pewne nieprawidlowosci
tak jest tu osoba zyjąca w ciaglej zlosci
to chyba rola Vila moderatora
on pelni funkcje moralizatora,, błędow ortograficznych przede wszystkim doktora
doktora który leczy, i próbuje dać wam czesc pomocy
jednak wy jestescie tylko w stanie strzelić do niego z przyslowiowej procy
tera wam powiem ze to co tutaj napisalem ,, w mojej glowie pojawilo sie nagle
nie kontroluje niczego..Moderatorzy POMAGAJCIE DZIECIOM !TO OSTATNI MÓJ POBYT NA TYM FORUM.
Z góry dziękuje za uśmiech na twarzy!

Patrykusss
09-06-2007, 20:57
Ciekawe czym będą walczyć low lvl bo te nowe mniecze chyba z ghuli nie leca:(

Patalinio
09-06-2007, 21:00
Racja Racja Cipy nie robią updatów dla graczy tylko dla własnego zachrzanionego zarobku na sprzedawaniu PACC... PACCom dają dużo FACCom dają gówno.
To tak jak z zakupem jakiegoś jedzenia... Daj więcej dostaniesz świeże, daj tyle ile kosztuje dostajesz pleśń...

To sie nazywa "bisnes" :D

Frodoriver
09-06-2007, 21:22
DZIECI śWIATA DOCZESNEGO!!! po co wy się tym wszystkim tak przejmujecie?
ta tibia jest waszym życiem? Daje wam coś, że sie na tym forum tak kłócicie?
Po co wam ten pacc? To tylko strata pieniędzy... Za tą kase co niektórzy utopili w tibii można by sobie coś fajnego kupić... Pewnie część mnie wyśmieje i powie żebym się nie mądrzył ale to prawda. No chyba, że nie macie co z kasą robić.:)

J0hny
09-06-2007, 21:23
A na forum jak zwykle panika. "O sorc bedzie słaby, druid jeszcze gorszy a knight i palek beda super" ale to normalne :) Nie ma co gadac zobaczymy jak to bedzie. A tak nawiasem mówiąc to wygląda na to że dzięki tym "bonusom" bedzie można zadawać większe obrażenia z wanda :-o - dokładniej chodzi mi o ten fragment "Zamiast tego, co kilka poziomów otrzymacie drobny bonus do obrażeń, nie ważne czy tych zadawanych przy pomocy broni, czy magicznych przedmiotów, a może czarów.". Pewnie zaraz ktoś mnie zbeszta za to ale cóż, to tylko moje zdanie, że tak MOŻE być :)

Nari
09-06-2007, 21:26
No narescie cos dla knightow i pallow. Nie moge sie juz doczekac OTSa

Trastix
09-06-2007, 21:27
DZIECI śWIATA DOCZESNEGO!!!Po co wam ten pacc? To tylko strata pieniędzy...

wiesz co , niektorzy wola sobie wypic piwo albo zajarac , a ja wole wydac na pacc racja? za przyjemnosci sie placi na tym swiecie...
@temat
niema co sie podniecac zobaczymy jak bedzie...a moge sie zalozyc ze 50% tego forum po updacie powie "muj siutmy najt nie mosze uszyc fajer sworta"
@up zal
Test servera TS'a a nie OTS'a
@do kogos kto powiedzial o nowych wandach
to co sorc/druid na 50 lvlu beda bic po 120? z wanda/roda?

poszukiwacz przygód
09-06-2007, 21:32
Wiem, za bledny sorry... mam papiery na dysleksje :P

hmmmm
ale dyskleksja to nie to samo co dysortografia...
wiec cos ci sie pogzilo :PP
tak mi sie wydaje ;D

odnosnie do upa... moim zdaniem... skromnym ;D
sorc i drut nie zostana spieprzeni... cipy to zalatwia ;D
a przynajmniej nie bedzie miazdzaca wyzszosc innych prof ;D
Knight... i tak bedzie troche w tylach bo skille troche czasu zajmuja ;D
teraz przynajmniej sorce i druty zaczna dbac o mlv a nie tylko "LVLVLVLVLV a mlv sam wpadnie" peszek ;D
bussska ;)
pozdro
wasz arcaso

Wipigi
09-06-2007, 21:35
Skomentuje tak :

~Grasz sorcem, drutem ? Po upie gra nie bedzie Ci sie podobac? To idz na rycka.... -> Rycek Ci sie nie spodoba ? Graj pallem .... -> Pall bedzie obrywal hity bo nie ma tarczy -> Idz do ksiazek xD

Nie ma sie czym przejmowac. Narazie 90~% postow to tylko gdybanie ;] Zobaczymy jak bedzie po upie ;]

Michoss
09-06-2007, 21:39
Przed każdym UPem 50% użytkowników popełnia samobójstwo bo niema już sensu grać w tibie, a potem ich przeklęte dusze nabijają kolejne poziomy. Nie ma się co martwić.

Kejmilo
09-06-2007, 21:53
Nie rozumiem o co tyle krzyku. W końcu Tibia stanie się nieco trudniejsza, będzie mniej tematów typu "40 lev sorc solo demon!!111 roxxxx". Co z tego że bursty walą "z magii". To broń dystansowa i nie wyobrażam sobie Druida/Sorca z łukiem O_O Co się tyczy Knighta: też dobrze że siła run zależeć będzie tylko od mlev, pamiętajcie że knight to postać upośledzona magicznie, więc używanie run ma tu być na najniższym poziomie. Mam też nadzieję że te jego nowe "umiejętności" będą zużywać Sole - w końcu na coś one są :P A Pall... Hmm mam nadzieję że to ze spearami nie będzie na zasadzie "walnięcia" ale rośnie dist, bo to = dużo botów.

Rothes
09-06-2007, 21:58
CipSoft odpowiedział na większość pytań nurtujących graczy w tym topicu:

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1689110

Niestety jest on po angielsku, więc osoby mające problemy z tym językiem zmuszone są poczekać, aż pojawi się odpowiednie tłumaczenie na naszej stronie.

Ponexestimix
09-06-2007, 23:16
About Sorcerer vs Knight power:
As the teaser says, the knights will be stronger than before and the high level sorcerers will be weaker than before. However, this does not mean that the sorcerers will be weaker than the knights. The changes are to be seen in relation to the previous strength of that vocation. Sorcerers will still have a clearly higher damage output than knights.

Note:

Since the magic damage calculation is now very dependent on the magic skill, knights and paladins will loose power when using runes like HMM, GFB, Explosion and SD. This initially makes them weaker than before. This is compensated by giving knights more special attacks and pallies more ammunition.

Our reasons:

We have improved the mages in general in the winter update 2005 in the level area of 1 - 50. That will not be changed noticably or taken back. If you have a mage in that level range, you will hardly notice any difference at all. The slight difference is now that if you have a trained mage, you will even be better than before because the magic skill is more important now. We see this as fair because knights and paladins also have to train a lot in order to have a good damage output, so why should the mages not?

However, the level factor in the magic formula made high level mages extremely powerful both in PvE and PvP. This is what we have decided to limit. Everyone will still raise their damage output with each level, only much slower, meaning that knights and paladins will finally still raise their primary damage when they have reached a limit in training and the mages will do pretty much the same, only on a higher damage level.

Remember that knights and paladins now already are limited in their damage output by the skill. A paladin with lvl 100 and skill 100 currently does the same distance damage as a lvl 50 with skill 100. The mages however always added damage on their primary weapon. now, knights and paladins will still slightly increase their damage output with level and the factor the mages had is reduced to the same slight difference as the others get. That means that everyone will roughly advance the same with level.

In short: a lvl 50 mage with mlvl 50 will not do the same damage as a lvl 100 mage with mlvl 50, but he will be a lot closer to it than he used to be.
---------------------------------------------------------------
Jak wynika z zapowiedzi,knighty i palki beda silniejsze niz kiedykolwiek,a sorce i druidy slabsi.Ale to nie znaczy ze magowie beda slabsi od knightow.Wciaz sorce beda silniejsze od knightow pod wzgledem zadawanych obrazen.

Od kiedy magic level bedzie najwazniejszym czynnikiem definiujacym sile obrazen run ,knighty i palki straca sile zadawanych obrazen z sd,explo,hmm, gfb etc.Beda slabsi niz kiedykolwiek.daltego knighci dostaaj nowe czary, a palki nowa amunicje.

Przyczyny:
Ulepszylismy magow w zimowym update 2005 w przedziale 1-50lv.Jezeli masz takiego maga,niezmiernie trudno bedzie ci poczuc jakakolwiek roznice po tym update.Jezeli msz wytreowany magic level,bedziesz jednak lepszy niz wczesniej,bo magic level jest teraz wazniejszy.To jest sprawiedliwe,bo palki i knighty musza skilowac,wiec czemu niby sorce nie musza treowac mlvlu?

Sila obrazen zalezna od levelu spowodowala,ze high levelowe magi stali sie bardzo potezni w PvP i PvM.Postanowilismy to zmienic.Wszyscy wciaz beda zadawali mocniejsze obrazenia wraz z lv,ale znacznie wolniej.Jednakze knighty i palki dostali w koncu zwiekszenie obrazen z bolt i broni wraz z levelem.
pamietajcie,ze palki i knighty sa teraz ograniczani przez skile.100 palek z 100distem ma taka sama moc jak 50 palek z 100distem.A magowie zawsze maja wiekszy dmg wraz z levelem.Dlatego palki i knighty beda stawali sie mocniejszi,a sorce i druidy troche slabsi,aby zatrzec ta roznice.
w skrocie:50 mag z 50mlv nie zada takich samych obrazen jak 100mag z 50mlv,ale bedzie znacznie blizej zeby dorownac temu 100.

Ponexestimix
09-06-2007, 23:23
About Knights as 'magic users':

It seems, the new options for a knight to use his mana to fight is misunderstood as him being a magic user now. This is not the case. Even though you will use these new features much like a mage uses his magic spells, the knight actually has no 'spells' but rather special weapon attack moves. This is also portrayed by the fact that if a knight does not have a weapon in his hand, he cannot do these attacks, even if he has mana. You should view the mana consumption only as the source of inspiration for the knight to do a really powerful throw with his sword after a fleeing opponent or to hit the ground with his hammer to shake the floor.

These special moves are meant to be the knights alternative for what he used to do with GFB and HMM runes since with the new magic system, those runes will be practically useless to him now considering how much they cost.
--------------------------------------------------------------------
Nowa opcja,ze knight moze walczyc uzywajac many jest nieporozumieniem,ze knight jest magiczna profesja teraz.To nie sa nowe czary w normalnym znaczeniu,ale raczej specjalne ataki z broni.Nie moze ich uzyc,nie dzierzac w rekach broni,nawet jesli ma mane.Mana jest tylko inspiracja zeby rzucic bronia w cel albo walniac nia w ziemie w celu potrzasniecia podlozem.
To oznacza,ze knighty dostaja alternatywe za hmm i gfb,bo z nowym system magicznym te runy stana sie bezuzyteczne patrzac na ich koszt.

Ponexestimix
09-06-2007, 23:30
About Druids vs Sorcerers:

As the teaser also states, we do not consider the balancing at its end yet. However, please understand that we cannot do everything in one update. There are several reasons for that:

1) We have a limited frame of time in which to complete the tasks of an update and limited ressources to distribute.

2) We prefer to do things step by step because like this we can make sure that the few steps we do this time really work as intended.

We do know about the differences in power between druid and sorcerer and we will address that in the next balancing update. Trust me, we play the game ourselves too, so we do know these things from first hand experience.

We have decided to work on the druid vs sorcerer issue in the next round because we see this as a very big task requiring again a lot of time to do well. We have not forgotten it.
---------------------------------------------
Ten update nie oznacza koniec balansowania profesji.Prosze zrozumiec,ze nie mozemy wszystkeigo dodac w jednym update,gdyż :
1 jest za malo czasu na zaimpletowanie wszystkich zmian i ich dokladne przetestowanie
2 lepeij robic krok po kroku,zeby byc pewnym ze wszystko dziala sweitnie i bedzie tak naprawde dzialac

Wiemy o roznicach w mocy miedzy sorcem a druidem.Zrobimy cos z tym w nastepnym update.Zaufajcie nam,my tez gramy w tibie i wiemy z doswiadczenia o tych rzeczach z peirwszej reki.
Postanowilismy popracowac na druid vs sorcer do nastepnego razu,bo to zajmie duzo czasu takie zadanie.Nie zapomnimy o tym.

Ponexestimix
09-06-2007, 23:43
About the new weapons:

Actually, there seem to be some misunderstandings here too. The new weapons will not mean that weapons like the SCA, thunder hammer or SOV will be weaker than before. It also is not planned to provide weapons significantly above those. They will still be the top rate weapons.

The new weapons are actually meant to close the gaps in strength of weapons. We want to provide new weapons every 5 levels for every fighting style and weapon class. So the effect will only be that knights will have more to chose from, and that high rate weapons like the ones mentioned will not be very useful in the hands of a low level knight. We are of the opinion that for example a SOV as a very good weapon also requires a lot of experience to handle right.

This might mean that you will have to add a few levels if you are below the requirement and that in the long run, the monetary value of a SOV might decrease a little because there are more other weapons which are nearly as good. This however is speculation and it could also stay as it is since the new weapons will also not be so easy to get.

Finally, the level requirement for weapons will also have a comparable effect for knights as the mages and paladins have with constantly buying new spells and ammunition. When starting out, mages used to waste all their money on buying all spells where knights simply bought 1 set of good equipment and that was it. Now, the knights will also keep buying new equipment with rising levels.
----------------------------------------------------------------
Tu tez sa pewne nieporozumienia.Mimo nowych broni Sca\Sov albo thunder hammer nie beda slabsze niz kiedykolwiek wczesniej.Do tego nie jest zaplanowane wprowadzac lepszych broni od tych wymienionych,wciaz beda najlepszymi bronmi.
Nowe bronie zapelnia luki w ich sile.Wprowadzmy nowe brnoie typu axe,club,sword przenaczone limitem co 5 leveli.Knighty beda mieli wiekszy wybor,a te wymienione powyzej bronie beda nieuzyteczne dal low-leveli.SoV jest bardzo dobra bronia,dlatego wymaga duzo zdobytego doswiadczenia do jego noszenia.
To prawdopodobnie zpowoduje pewny spadek cen tych broni,bo inne troche slabsze bronie beda jedank lepsze dla tych graczy co nie beda mieli odpowiediego levela dla Sov etc.Dlatego nowe bronie nie beda takze latwe do zdobycia.
Do tego level ma inne skutki,bo palki i magowie kupuja nowe czary i amunicje.Zaczynajac gre od poczatku mag musi wydawac cala kase na niezbedne czary,gdy knight kupuje 1 dobry set i to bylo na tyle.Teraz knighty beda musieli kupowac nowe bronie wraz levelem.

Ponexestimix
09-06-2007, 23:53
Details about the damage output:

There were a lot of speculations in this thread about how much which vocation will do now at which level. To be honest with you, I cannot give you details exactly yet because we are still tuning. What I can say (again) is that mages will hardly notice any difference until around lvl 50 - 60 and from there, the damage will still rise, only not as astronomically as it used to.

I can also say that the knight will do more damage than he used to, but for sure not as much as a mage can do at the same level. In this respect, I can also say that the famous 'poof' will still be there, but with increasing level, it will happen much less. For example, if you have a lvl 100 knight, it will be extremely unlikely that you will need more than 1 hit for a rat and nearly impossible to actually 'poof' on that monster. On stronger monsters, it will of course still happen.

And finally, I can also say that paladins will have a greater variety to chose from concerning their ammunition, but since they loose the effective use of runes, this will not make them so much stronger as some of you seem to fear.
----------------------------------------------------------
Bylo duzo spekulacji na temat jak duze obrazenia beda zadawane na jakim levelu.Nie moge dac konkretnych informcji juz teraz,bo wciaz pracujemy nad tym.Moge tlyko powiedziec,ze magowie okolo 50-60levelu nie poczuja znacznej roznicy,a potem wciaz bedzie rosla ich sila,ale nie tak bardzo szybko jak teraz.
Knighty beda zadawali mocniejsze obrazenia niz teraz,ale wicaz nie wieksze niz sorc czy druid moga na tym samym levelu.Do tego "nietrafienia" wciaz beda,ale wraz z levelm bedzie zmniejszac sie ich liczba.Dla przykladu 100 knight praktycznie nie moze zabic szura na wiecej niz 1 hit,ale wciaz jest takie prawdopodobienstwo,ale jest wlasciwie niemozliwe zeby zpudlowac w takiego potwora.W silniejsze potwory oczywiscie 'nietrafienia' beda wystepowac takze.
Na koncu chce dodac,ze palki dostana duzy wybor amunicji,ale wraz ze zmalaniem sily ich run nie stali sie o wiele potezniejsi niz niektorzy sie obawiali.

Ponexestimix
10-06-2007, 00:05
About knights and pallies using attack runes:

Just to clarify, yes, all attack runes depend mainly on magic level. The effect is that knights and paladins will not be able to use attack runes effectively since they will hardly deal much damage with them. That is why the knights get special attacks and the paladins get a new spell and new ammunition. This is meant to be the new alternatives for the use of attack runes before the update, and the damage / cost ratio is also set in regards to what it is meant to replace.

I'll give you a list telling you what is meant to be used instead of what:

Knights:

- Whirlwind throw instead of HMM (this is meant to be a help to finish a monster that is running away on low HP, so not very high in damage)
- Groundshaker instead of GFB/Explo
- Exori should actually be viewed as a 'mini exori'
- Exori gran is close to the old exori, not quite as powerful but also costs less so you can do more than one with your mana at a certain level

Palladins

- Burst Arrow instead of GFB/Explo
- Ethereal spear instead of HMM
- Availability of p-bolts and such is meant to be the equivalent to SD use

This should also show you how strong roughly the knights special attacks will be. None of these will be stronger than exori and indeed the exori versions will also be weaker than the old one was, but it will also cost less mana.
---------------------------------------------------------
Dla jasnosci,sila wszystkiych ofensywnych run bedzie zalezec glownie od mlvelu.Dlatego knighty i palki beda slabsi w uzyciu run.A wiec dostali nowe czary,bronie i amunicje.Jest to alternatywa zamist tych run.Damage\koszt bedzie ustanowiony mniej wiecej na podobmy stopniu co teraz.
Tu jest lista co zostalo podmienione za co:
Knight:
-Whirlwind throw zastepuje hmm(pomaga doic potowra na niskim hp gdy ucieka,dlatego nie bedzie to bardzo silny cios)
-Groundshaker zastapi GFB
-exori powinno byc uwazane za 'mini exori'
-exori gran bedzie blizszy dzisiejszemu exori,lecz nie bedzie tak silny ale za to bedzie kosztowal stala liczbe many,wiec na odpowiednim levelu bedzie mozna zrobic exori gran wiecej niz raz pod rzad
Palladyn:
-bursty zastapia gfb\explo
-Ethereal spear zastapi hmm
-mozliwosci power boltow i innych takich zrownowaza uzycie SD

To powinno pokazac,jak silne beda to ataki knightow.Zaden z nich nie bedzie silniejszy od dzisiejszego exori,ale oczywiscie mniej many bedzie to kosztowac niz dzisiejsze exori.

Krzy_ek
10-06-2007, 00:12
@up z forum.tibia.com

I przy okazji dodam, że w następnym updacie będą pracowali nad zrównoważeniem druida do sorca ;]

Duch Niespokojny
10-06-2007, 00:18
@up z forum.tibia.com
Dałeś mi bardzo wyczerpującą informację, ale nieważne, już wiem. Po prostu nie chce mi się ani tego tematu czytać całego na bieżąco, ani tego na forum.tibia.com przeszukiwać w poszukiwaniu tych informacji, nie zauważyłem też, że są do nich linki na pierwszej stronie i dlatego zapytałem.

PS. @Rothes
Jak mogłeś skasować mojego posta?! Hunted!

Ponexestimix
10-06-2007, 00:18
Answers to short questions:

What happens with the spears?

The will go back into the hand if they do not break.

Are knights distance fighers now?

No, all they can do is finish a running monster on low HP off by throwing a weapon after them.

Are mages weaker than knights and pallies now?

No, they will still deal more damage than these two, only not 10 times as much but rather around 2 to 3 times as much in average.

What about the death penalty?

To be honest, I can promise you that it will not be taken out of Tibia since it is one of the things that makes Tibia what it is. I also take it as highly unlikely that we will change the extent of the penalty.

What about knights against ghosts etc?

If you really have to fight against one of those, you can still use magic runes, only that they do very low damage. They will still do enough damage for you to patiently take out ghosts too.

Is the Tibiahumor.net article correct?

Ahm, -laughs- no. The site is called tibiahumor and they live up to their name. However, this does not mean that we do not know and will not work on improving the druids in the next round. Only not like that.

What about blocking 1h vs 2h

Ah yes, we are aware of this and we have indeed also thought of a solution to that problem. I will not give you the details yet since that might be part of another update teaser, suffice it to say: this has also been addressed.
-----------------------------------------------------------------
Co sie stane ze spearami?
Wroca do reki,chyba ze sie zlamia.

Knghty stana sie dystanowcami?
Nie,jednynie co moge zrobic to dobic uciekajacego potwora na low hp rzutem broni w nie.

CZy magowie stana sie slabsie od palkow i knightow?
Nie,wciaz beda zadawali wieksze obrazenia od nich,ale nie 10 razy wieksze,ale raczej okolo 2-3 srednio wieksze.

Co ze stratami przy smierci?
Wlasciwie,to nie bedzie zmieniane,bo to jest tym,co robi Tibie tym czym jest.Ja rowniez tak uwazam,ze jest to niepotrzebne zmieniac skutki smierci.

Co z knightem vs ghosts,etc.?
Jesli musisz walczyc z nimi,wciaz mozesz uzyc run.

Dalej sa to mniej istotne rzeczy, a ja jestem zmęczony :D Mam nadzieję, że przybliżyłem komuś chociaż niektóre interesujące szczegóły odnośnie update Lato 2007.:]

Allorx
10-06-2007, 00:20
Na konkurencyjnej stronie tibia.pl ( nie powiem jakiej bo warna dostanę, a o jaka chodzi to kazdy sie domysli) wypowiedzi są nieco radykalniejsze.
No to ładnie... na swoim 20 lvlowym knighcie ze skillami 76/75 bede walczyć avengerem pozyczonym od kolegi tak samo jak fireswordem, jak mniemam.
Dla mnie czasy tibii 7.6 były najlepszym okresem.
Tibia mnie zafascynowała swoją prostotą i grywalnością, oraz oryginalnością.
A teraz te wymagania levelowe żywcem wzięte np. z Mu albo L2... Dziwne czary... Zadaję sobie pytanie: dlaczego więc mam grać w tibię, skoro w innym Mmorpgach jest tego dużo więcej i jest lepiej?
No i zrezygnowałem z kupna kolejnego pacca ;].
Pozdrawiam
//Allorx

Birkart
10-06-2007, 00:32
Taka te wszystkie czary dostepne za jedyne 95 zlotych , kup pacca juz dzis , albo mecz sie do walac "normalnie" z broni.

(jesli obalono ta teorie wczesniej sorry 64 strony rox :P )

JUNIR
10-06-2007, 00:45
Po przeczytaniu tego już nie wiem czy bede mógl iść solo na bk bez waste czy nie :P i co z expem knighta na np behe, gdzie uzywał w sumie tylko exori, skoro to exori bedzie słabsze ;s

I nadal nie wiem jak ma wyglądac anni w wykonaniu 4 kina xd

Sorcer_Pips
10-06-2007, 00:53
Po przeczytaniu tego już nie wiem czy bede mógl iść solo na bk bez waste czy nie :P i co z expem knighta na np behe, gdzie uzywał w sumie tylko exori, skoro to exori bedzie słabsze ;s

I nadal nie wiem jak ma wyglądac anni w wykonaniu 4 kina xd

Przecież wiesz że 4 knightów teraz tego nie zrobi to poco to wałkujesz :baby:?

bogus01
10-06-2007, 01:09
słodko fajnie ze polepszaja kine :evul:

ps: w nastepnym upade zeby wyjsc z rooka trzeba bedzie miec pacca i trzeba bedzie placic podatek od kazdego zabitego potwora 8o

Rybzor
10-06-2007, 01:16
Tłumaczenia, trochę to zmieniłem od poprzednika, chyba wygodniej się czyta.

About Sorcerer vs Knight power:

Jak wynika z zapowiedzi, rycerze i paladyni będą silniejsi niż kiedykolwiek, a magowie i druidzi słabsi. Nie oznacza to jednak, że magowie będą słabsi od rycerzy. Wciąż będą silniejsi względem zadawanych obrażeń.

Od kiedy poziom magiczny będzie najważniejszym czynnikiem definiującym sile obrażeń run, rycerze i paladyni starca siłę zadawanych obrażeń z SD, explo, hmm, gfb etc. Będą słabsi niż kiedykolwiek pod tym względem; dlatego jedni otrzymają nowe czary, a drudzy nowa amunicje.

Przyczyny:
Ulepszyliśmy magów w zimowym update 2005 w przedziale 1-50lv. Jeżeli masz takiego maga, niezmiernie trudno będzie ci poczuć jakąkolwiek różnice po tym update. Jeżeli masz wytrenowany poziom magiczny, będziesz jednak lepszy niż wcześniej, bo jest on teraz ważniejszy. To jest sprawiedliwe, bo rycerze i paladyni muszą trenować swoje umiejętności, więc czemu niby magowie nie musieli by trenować swojej magii?

Siła obrażeń zależna od poziomu spowodowała, że wysoko poziomowi magowie stali sie bardzo potężni w PvP i PvM. Postanowiliśmy to zmienić. Wszyscy wciąż będą zadawali mocniejsze obrażenia wraz z poziomem doświadczenia, ale znacznie wolniej. Jednakże rycerze i paladyni dostali w końcu zwiększenie obrażeń z bełt i broni wraz z poziomem.

Pamiętajcie, że rycerze i paladyni są teraz ograniczani przez skile. Paladyn ze 100 poziomem dystansu ma taka sama moc jak jego rówieśnik z 50 poziomem i 100 dystansem, a magowie zawsze maja większe obrażenia wraz z poziomem. Dlatego rycerze i paladyni będą stawali sie mocniejsi, a magowie i druidzi trochę słabsi, aby zatrzeć ta różnice.

w skrócie: 50 poziomowy mag z 50mlv nie zada takich samych obrażeń jak 100 poziomowy mag z 50mlv, ale będzie znacznie bliżej żeby dorównać temu 100.

About Knights as 'magic users':

Powiedzenie o rycerzach mogących używać many jako o magach - jest nie porozumieniem. To nie są nowe czary w normalnym znaczeniu, ale raczej specjalne ataki z broni. Nie może ich ożyć, nie dzierżąc w rekach broni, nawet jeśli ma manę. Mana jest tylko inspiracja zęby rzucić bronią w cel albo uderzyć nią w ziemie w celu potrząśnięcia podłożem.
To oznacza, ze rycerze otrzymają alternatywę za hmm i gfb, bo z nowym system magicznym te runy staną sie bezużyteczne patrząc na ich koszt.

About Druids vs Sorcerers:

Ten update nie oznacza końca balansowania profesji. trosze zrozumieć, że nie możemy wszystkiego dodać w jednym update, gdyż :
1. Jest za mało czasu na umieszczenie wszystkich zmian i ich dokładne przetestowanie.
2. Lepiej robić krok po kroku, zęby być pewnym ze wszystko działa świetnie i będzie tak naprawdę działać.

Wiemy o różnicach w mocy miedzy magiem, a druidem. Zrobimy coś z tym w następnym update. Zaufajcie nam, my tez gramy w tibie i wiemy z doświadczenia o tych rzeczach z pierwszej reki.
Postanowiliśmy popracować nad różnicą miedzy tymi profesjami następnym razem, bo takie zadanie zajmie dużo czasu. Nie zapomnimy o tym.

About the new weapons:

Tu tez są pewne nieporozumienia. Mimo nowych broni Sca\Sov albo thunder hammer nie będą one słabsze niż wcześniej. Do tego nie planujemy wprowadzać lepszych broni od tych wymienionych, wciąż będą najlepszymi broniami.
Nowe bronie zapełnią luki w ich sile. Wprowadzimy nowe bronie typu axe, club, sword przeznaczone limitem co 5 poziomów. rycerze będą mieli większy wybór, a te wymienione powyżej bronie będą nieużyteczne dal nisko poziomowych postaci. SoV jest bardzo dobra bronią, dlatego wymaga dużo zdobytego doświadczenia do jego noszenia.
To prawdopodobnie spowoduje pewny spadek cen tych broni, bo inne trochę słabsze bronie będą jednak lepsze dla tych graczy co nie będą mieli odpowiedniego poziomu dla Sov etc. Dlatego nowe bronie nie będą także łatwe do zdobycia.
Do tego poziom ma inne skutki, bo paladyni i magowie kupują nowe czary i amunicje. Zaczynając grę od początku mag musi wydawać całe pieniądze na niezbędne czary, podczas gdy rycerz kupuje jeden dobry zestaw i to było na tyle. Teraz rycerze będą musieli kupować nowe bronie wraz z poziomem.

Details about the damage output:

Było dużo spekulacji na temat jak duże obrażenia będą zadawane na jakim poziomie. Nie mogę podać konkretnych informacji już teraz, bo wciąż pracujemy nad tym. Mogę tylko powiedzieć, że magowie około 50-60levelu nie poczują znacznej różnicy, a potem wciąż będzie rosła ich siła, ale nie tak bardzo szybko jak teraz.
Rycerze będą zadawali mocniejsze obrażenia niż teraz, ale wciąż nie większe niż mag czy druid mogą na tym samym poziomie. Do tego "nietrafienia" wciąż będą, ale wraz z poziomem ich liczba zmniejszy się. Dla przykładu 100 rycerz praktycznie nie może zabić szura na więcej niż 1 hit, ale wciąż jest takie prawdopodobieństwo, jednak jest właściwie niemożliwe zęby nie trafić w takiego potwora. W silniejsze potwory oczywiście "nietrafienia" wciąż będą występować.
Na końcu chce dodać, ze palki dostana dozy wybór amunicji, ale wraz ze zalaniem siły ich run nie stali sie o wiele potężniejsi niż niektórzy sie obawiali.

About knights and pallies using attack runes:

Dla jasności, sial wszystkich ofensywnych run będzie zależeć głownie od poziomu magicznego. Dlatego rycerze i paladyni będą słabsi w używaniu run, więc otrzymali nowe czary, bronie i amunicje. Jest to alternatywa zamiast tych run. Obrażenia\koszt będzie ustanowiony mniej więcej w podobnym stopniu co teraz.
Tu jest lista co zostało podmienione za co:
Rycerz:
-Whirlwind throw zastępuje hmm (pomaga bić potwora na niskim poziomie życia gdy ucieka, dlatego nie będzie to bardzo silny cios)
-Groundshaker zastąpi GFB
-exori powinno być uważane za 'mini exori'
-exori gran będzie bliższy dzisiejszemu exori, lecz nie będzie tak silny ale za to będzie absorbował stalą liczbę many, więc na odpowiednim poziomie będzie można użyć exori gran więcej niż raz pod rząd
Paladyn:
-bursty zastąpią gfb\explo
-Ethereal spear zastąpi hmm
-możliwości power boltów i innych takich zrównoważa użycie SD

To powinno pokazać, jak silne będą to ataki rycerzy. Żaden z nich nie będzie silniejszy od dzisiejszego exori, ale oczywiście mniej many będzie to kosztować .

Answers to short questions:

Co sie stanie z włóczniami?
Wrócą do ręki, chyba ze sie złamią.

Rycerze staną sie dystansowcami?
Nie, jedynie co mogą zrobić to dobić ociekającego potwora z niskim poziomem życia rzutem broni w nie.

Czy magowie staną sie słabsi od paladynów i rycerzy?
Nie, wciąż będą zadawali większe obrażenia od nich, ale nie 10 razy większe, ale raczej około 2-3.

Co ze stratami przy śmierci?
Właściwie, to nie będzie zmieniane, bo to jest tym, co robi Tibie tym czym jest. Ja również tak uważam, ze jest to niepotrzebne zmieniać skutki śmierci.

Co z rycerzem vs dych, etc.?
Jeśli musisz walczyć z nimi, wciąż możesz użyć run.

Quoting very wise statements:

Sephiroth Snake:
Wy, ludzie, rozmawiacie tylko o poziomach i obrażeniach. Tibia jest czymś więcej.

Erazuel:
Świąteczny update 2005: polepszenie magów/druidów
Letni update 2007: polepszenie paladynów/rycerzy
takie trudne do zrozumienia?

Loxopo:
Poczekajcie do aktualizacji i zobaczcie jak bardzo wszystko sie zmieni, potem narzekajcie.

~ (nie skończone)

Ponexestimix
10-06-2007, 01:38
Mixtry,czy ty wogóle czytałeś co jest powyżej napisane??Zrób to jednocześnie próbując odpowiedziec na dręczące cią pytania. Apropo,jeżeli nic o wandach ani czymkolwiek co wam przyjdzie do głowy nie ma,to znaczy ze bedzie tak jak jest do tej pory...

katja of isil
10-06-2007, 02:22
To jest śmieszne, knight i palladyn będą Bogami w tibii, a druid popadnie w wymarcie, czemu? Druid ma najgorzej z całej 4 , sorc se jakoś poradzi, bo ma ue i energy wave. Druid bez pacc nadaje sie tylko do klepania UH i nic wiecej. Druid z paccem nadaje sie tylko na healera, a exp ?? Moze i mamy vis i mort, ale jak maja to zmiejszyć to będzie źle. Teraz knight znowu bedzie mial najwięcej kasy, a druid i sorc coraz mniej, bo przecież runy i mfy kosztuja. Teraz każdy będzie robił palla i knighta, moim zdaniem knight nie miał, źle za blokowanie miał kase bez jakiegokolwiek waste, bo zawsze healer sie znalazl. Moim zdaniem to nie jest wyrównanie postaci, to po prostu jest zabicie druidow. Jak nie powstanie coś dla druida , to są oni skończeni. Niektórzy mówią, że druid i sorc są teraz bogami, ale czemu druid, sorc rozumiem ma ue energy wave, a druid ? Druid ma jedynie mort i vis, leczy ale leczenie = mf, a mfy kosztuja mimo wszystko. Dlatego nie uważam ze druidzi i sorckowie są bogami, jak coś to Sorckowie są Bogami teraz.
Będzie tak jak z palladynami, że było ich coraz mniej. Za rok spodziewajcie się kolejnego wyrównania, bo druidzi przestaną być tworzeni. To jest moje zdanie. Cya Pogrążony w żalu Druid.

Popieram , Wielu druidów na wysokich LVL na Refugii juz planuje grać ina profesja , nawet teraz nie jest tak latwo grac druidem na wysokim lvl a bez pacc to juz wcale ..

P0nury
10-06-2007, 02:38
Popieram , Wielu druidów na wysokich LVL na Refugii juz planuje grać ina profesja

A jak za pół roku najlepszy będzie rookstayer, to będą robić rookstayerów? Super. Cry me a river, baby.

nawet teraz nie jest tak latwo grac druidem na wysokim lvl a bez pacc to juz wcale ..

Czego najlepszym dowodem jest MDW.

Po prostu załamka ;(

Idź się wypłakać mamusi w fartuch najlepiej.

Toukichiro
10-06-2007, 02:47
Mimo, iż niedawno przestałem grać w Tibię to i tak takie zmiany nie przyciągną mnie z powrotem do tej gry. Ale gratulacje dla CipSoftu, że nareszcie udało im się coś zrobić z tymi profesjami. :cup:

katja of isil
10-06-2007, 02:56
Jestem ciekawa co by robil druid bez pacc na chociaz 100 lvl , żadnych czarów ofensywnych ........tempest rod tylko i do kopalni ??no moze kilka hmm czy gfb ale nie na wszystkie potwory to dziala .Ja tylko powtarzam co slyszałam.od ludzi na pow 100 lvl ......Jak tak łatwo jest grac druidem ,to czemu nie jest ich az tak wielu na samej gorze statystyk? Wystarczy wziąć pierwszy z brzegu serwer i sprawdzić , o wiele więcej jest MS niż druidów. A że MDW jest najlepszy to świadczy na jego korzyść głównie ............:cup:Az tak wielu tych ED na wysokich lvl nie ma .

P0nury
10-06-2007, 03:20
Jestem ciekawa co by robil druid bez pacc na chociaz 100 lvl , żadnych czarów ofensywnych

A kto każe grać bez PACC'a? Jak kogoś boli brak czarów ofensywnych, to kupuje PACC'a i ma te czary. Proste?

Az tak wielu tych ED na wysokich lvl nie ma .

Tak. A paladynów to w ogóle cała masa jest.

Hint: w top500 na Erigu jest 204 knightów, 172 sorców, 74 paladynów i 50 druidów. Mała liczba druidów spowodowana jest tym, że większość osób po prostu woli mieć tego mort hura/ue do pg/wojen.

Elitek70
10-06-2007, 07:59
Boshe, ktos tam mowil ze jest ciekawy co druid na faccu bedzie robil, czy ktos sie nie kapnol ze postacie magiczne sa uzaleznione od platnego konta?

Shifos Wielki
10-06-2007, 08:35
Niepotrzebnie mieszaja przy profesjach bylo dobrze a teraz h lev sorkow dostana po dupie i ciekawe kto bedzie czyscil z ue rozne dziwne miejsca?

bemo
10-06-2007, 09:07
a ja mam pytanie..

te nowosci dla palla takie jak te czary (chyba ofensywne jak dobrze zrozumialem) to dla PACC no nie? czy normalnie facce tez beda mogli korzystac z nich, bo jak sila zalezy od distance fightingu, to jesi mam 70 i max walnalem 135 to teraz tez 135, chyba ze wybiore sobie lepsza amunicje tak ?

mazgier
10-06-2007, 09:12
Na konkurencyjnej stronie tibia.pl ( nie powiem jakiej bo warna dostanę, a o jaka chodzi to kazdy sie domysli) wypowiedzi są nieco radykalniejsze.
No to ładnie... na swoim 20 lvlowym knighcie ze skillami 76/75 bede walczyć avengerem pozyczonym od kolegi tak samo jak fireswordem, jak mniemam.
Dla mnie czasy tibii 7.6 były najlepszym okresem.
Tibia mnie zafascynowała swoją prostotą i grywalnością, oraz oryginalnością.
A teraz te wymagania levelowe żywcem wzięte np. z Mu albo L2... Dziwne czary... Zadaję sobie pytanie: dlaczego więc mam grać w tibię, skoro w innym Mmorpgach jest tego dużo więcej i jest lepiej?
No i zrezygnowałem z kupna kolejnego pacca ;].
Pozdrawiam
//AllorxCzyli, jak rozumiem rezygnujesz z Tibii ponieważ na 20 levelu, używany przez Ciebie "pożyczony od kolegi Avenger" nie będzie już tak efektywny jak był? Jestem doprawdy wstrzonśnienty (przez całą minutę próbowałem wywołać w sobie współczucie wobec Twego cierpienia ale zdołałem jedynie zapluć się kawą ze śmiechu...).

Niepotrzebnie mieszaja przy profesjach bylo dobrze a teraz h lev sorkow dostana po dupie i ciekawe kto bedzie czyscil z ue rozne dziwne miejsca?Gdybyś podjął heroiczny wysiłek przeczytania newsa ze zrozumieniem, wiedziałbyś że "dziwne miejsca" będą czyścić z UE ci sami sorce co wcześniej tyle, że być może będą musieli walnąć 2 UE zamiast 1...

Elitek70
10-06-2007, 09:34
Mi sie wydaje ze te czary beda dla facca oprocz exori i exori gran bo zastepuja runy przeciez, a na faccu runy mozna uzywac nie?

PUFIK
10-06-2007, 09:49
ja mam tylko 1 pytanie kiedy to wyjdzie??

Niedozwolony
10-06-2007, 10:07
up tego nikt niewie narazie ale jakies 2 tygodnie mniej wiecej

Mnie ciekawi jak wbije 8 lvl na roku jak np bede musial z short swordem chodzic;D

Albo na mainie gdy mam 40 lvl np to czy warto nosic bron na 30 lvl??Dziwne są tu troche zeczy. Co ja zrobie ze swoim najtem jak wale z w hammera??;D

Club rox

PalladynHunter
10-06-2007, 10:55
Ładnie to zrobiłeś.Bronie fajne, tylko teraz trzeba znać atak i się będą jeszcze ładniej prezentować ;]

Trochę są podobne to tych obecnych ale ja umiem odróżnić.

Ale naprawdę ładna robota.

Tomaszewski
10-06-2007, 10:56
NADCHODZI ERA "MNIEJ MAGICZNEGO" BOHATERA <połowa ludzi wiwatuje> :)

Sorcer_Pips
10-06-2007, 11:05
Tak. A paladynów to w ogóle cała masa jest.

No Paladynów gra tak dużo że aż strach o/ grając sorciem kiedyś to żeby znaleźć palka na deserta to szok...

anasazi
10-06-2007, 11:21
Masakra, czy ja mam wrażenie, czy na tym forum 60 % osób to 10-14 latki ...
wiekszość wypowiedzi jest totalnie bez sensu łącznie z tą ale musze to powiedziec bo oszaleje .....

aha czy tak trudno zastąpić angielskie słowa polskimi ?
dragony ( co brzmi ...) / smoki
expienie/zdobywanie doświadczenia

Rozumiem, że zastępowanie jest szybsze ale nie w co drugim wyrazie.

Przykładów jest setki, ale nie mam zamiaru ich wymieniać. Poprostu nie komentujcie jeśli nie macie nic do powiedzenia.

PS: ja siedze w Tibi 5 dobrych straconych lat mojego życia i dla tych nowych mam informacje. Wyobraźcie sobie ze idziecie na potworki z skull staff'em zamiast rożdżki. Obrażenia sa o wiele mniejsze. Tak było zawsze dopiero rok temu je wprowadzili o ile dobrze pamietam tworząc z magów fortece.
Więc błagam nie narzekajcie bo to bezczelność odnośnie innych profesjii. Pozatym w żadnym MMORPG nie spotkałem się z tym, żeby mag miał tak mocne ataki i żeby mógł nosić praktycznie ten sam sprzęt co rycerz. Ci co grali na zasadach D&D wiedzą o co mi chodzi.

Dziękuje tym co poświęcili te 40sek. na przeczytanie tego bezsensownego i nie spełniającego norm społecznych PoStA (wiadomości)

Tyson
10-06-2007, 11:24
Ja to się dziwie niektórym. Co kolejny update to zmieniają profesje i robią nową postać. Ciągle grają max 20-30 lvlem i tłuką te swoje dwarfy, soldki itp.
Co najśmieszniejsze właśnie te nisko lvlowe postacie mają najwięcej do powiedzenia i stroją największe fochy. Nigdy nie odkryjecie czym jest Tibia na 50, 100 czy 200 lvlu. Ogarnijcie się...

Tibinosss
10-06-2007, 11:39
No Paladynów gra tak dużo że aż strach o/ grając sorciem kiedyś to żeby znaleźć palka na deserta to szok...

U kogo paladynow duzo dla tego duzo ;/ jak narazie u mnie to sieszuka palka na deserta jakis miesiac ;/ chyba ze kazdy mu da 1k i juz. A co do tematu z wyrownaniem profesji, paladyn dla faccow jest lepszy tylko pod względem treningu spearami bo nie upadaja na ziemie bo czary na ten "super spear" to penie dla pacc bedzie. A moze jeszcze daja cos druidkowi i sorcowi, sie zobaczy po wszystkim, potem mozemy oceniac ;]

eerion
10-06-2007, 11:47
Tak myślałem trochę o tych nieszczęsnych profesjach.
Gdy zaczynałem grać parę ładnych lat temu - jakoś nie było takiego dylematu.
Knightów było masa, paladynów tak samo.
Druidów prawie nie było (UH makerzy - to był jedyny problem) i Sorce - ciężkie życie, tragiczny start, ale potem - karają.
Olbrzymie dmg olbrzymim kosztem.
Czasy się zmieniały - dochodziły nowe update'y, doszły tony noobów.
No i ten pamiętny update.
Różdżki z początku uważałem za coś bardzo dobrego - ba! Sam z nich teraz bije (46 MS)
Ale...
Gdyby tylko wzmocnić wszędzie magię, upowszednić ją (zmienić czas regenki do obecnego), zmienić ceny czarów.
Myślę, że byłoby o wiele lepiej.
Sorce miałyby tylko odrobinę łatwiejsze expienie (z broni 2h + co jakiś czas vis bo run i tak nie będą robić).
Później zaś mogliby chodzić na trudniejsze hunty - i by się diealnie rozpędzali.
Dlatego CIPsoft chcąc zwiększyć ilość magów posunął się za daleko.
O jedną ideę - różdżek.
(kwestię druidó teraz olewam, bo to by był osobny temat).
Teraz mnusi to niestety naprawiać.
A klasy o b. trudnym starcie i przyjemnym ciagu dalszym powstaje klasa o bardzo przyjemnym starcie i b. ciężkim iściu dalej (na starym świecie - oj trudno będzie spylić wsio :D)

Jednak nawet jak wyrównają profesję (bo czuje, że po tym update w następnym będzie lekkie dopakowanie magów pewnie jeszcze, lub minimalnie zwiększona ilość obrażeń), nie odzyska się jednego.

Nie odzyska się tego respektu, jaki posiadał kiedyś h-lvl a nawet m-lvl mag.

I to mnie w tym wszystkim boli najbardziej

rudzian1231
10-06-2007, 12:07
A mnie cieszą niusy dla paladynów. Wreszcie coś na plus.

walniesz raz z exori con i to cos spi -.- na pvp bedzie jazda z tymi exori con szczegolnie pall bedzie miec przewage:cup:

a co do broni...hym..racje maja ze jakis ziomek z rooka przydzie i pozyczy se najlepsza bron ciekawi mnie od ktorego lvl bedzie mozna uzywac tych 2handedow dla najtow niezle sie zapowiada ten update nawet zimowy taki nie byl :D

Hobler
10-06-2007, 12:14
@Mixtry

No to nie wiem jak ty to czytałeś,bo ja tam nic takiego nie widziałem.

Duch Niespokojny
10-06-2007, 12:15
Pozwolę sobie przetłumaczyć jeszcze 2 wypowiedzi, które nie były jeszcze tutaj cytowane, a są według mnie bardzo istotne:
Pervalidus:
No one asked you to chase the best vocation. Pick a vocation you enjoy playing regardless since you like the gaming style of that vocation. Play the game for the game, not to be 5 places higher on Erig. And to all those who plan on making a knight or a pally now as they're strongest - you'll be whining agains in a year or 2 when a sorc/druid gets some advantage. Simply stick to what you like and enjoy.
Nikt nie kazał wam podążać za najlepszą profesją. Wybierz taką, którą gra sprawia ci przyjemność, bo lubisz jej styl gry. Graj dla gry, a nie dla pięciu miejsc wyżej na Erigu. A wszyscy, którzy planują zrobić rycerza lub paladyna teraz, jako że są to teraz najsilniejsze profesje - za rok lub dwa będziecie znowu marudzić, kiedy sorc/druid dostanie jakieś ulepszenia. Po prostu trzymajcie się tego co lubicie i co sprawia wam przyjemność.
Xelkrona:
Dont u guys understand they had to reduce mage power and increase knights power its obvious if they didnt decrease the mage powers and put knights to similar or something we would have a game of Arnold "terminators" and we would just kick the living ass ouda all animals.
This way we are prolly gonna need to work together alil more instead of getting a new super mage in 2 months like its possible today.
Nie rozumiecie, że Cipsoft musiał zmniejszyć siłę magów, a zwiększyć ją u rycerzy? To oczywiste, że jeśli by nie zredukowali siły magów, a siłę rycerzy powiększyli do podobnego poziomu, mielibyśmy grę pełną Arnoldów "terminatorów" i po prostu kopalibyśmy dupska wszystkim potworom bez problemu.
W ten sposób będziemy prawdopodobnie musieli trochę więcej współpracować zamiast robić super maga w 2 miesiące, jak to jest możliwe teraz.

Sorcer_Pips
10-06-2007, 12:18
U kogo paladynow duzo dla tego duzo ;/ jak narazie u mnie to sieszuka palka na deserta jakis miesiac ;/ chyba ze kazdy mu da 1k i juz. A co do tematu z wyrownaniem profesji, paladyn dla faccow jest lepszy tylko pod względem treningu spearami bo nie upadaja na ziemie bo czary na ten "super spear" to penie dla pacc bedzie. A moze jeszcze daja cos druidkowi i sorcowi, sie zobaczy po wszystkim, potem mozemy oceniac ;]

Te czary będą w większości dla PACC lub w ogóle dla PACC, a 3/4 osób tego forum to druci i sorci którzy jadą na faccu i oni się najwięcej kłócą a z różdżek nadał będą tak samo walić bo visa nie mają a narzekają że będą mieć gorzej żal.

Duch Niespokojny
10-06-2007, 12:21
To chyba ty nie czytałeś bo pisało że wandy będą miały wiekszy dmg!! Więc chciałbym się dowiedzieć o ile ten dmg będzie większy !!
No to widocznie ja też nie czytałem wszystkiego. Może zacytujesz/dasz linka do miejsca gdzie tak jest napisane?

AraxivonL
10-06-2007, 12:40
Moim zdaniem to wyrównanie sił jest dobrym pomysłem zauważcie,że sorkowie lub druidzi 200 lvl + już nie biją z visa tylko waste biją z sd i są na tym do przodu
a knight 200 lvl+ też by chciał bić z run ofensywnych bo ma zapewne taki knight ma mnóstwo kasy więc kupuje run ile chce, ale on może tylko używać explo a z explo nie bije tyle co z sd. Spójrzcie MDW w 3h robi 2 000 000+ expa a taki seromontis 2 000 000 expa zrobi w 10h i co gdzie tu jest sprawiedliwość, a nie wkurza was to że sorkowie i druidzi 60 lvl + siedzą już na hydrach z blokerem i bija więcej expa w 1h niż niekiedy 130 knight +

SerisZ
10-06-2007, 12:42
palek bedzie teraz expic tak jak sorc tylko ze z tego exori con
moim zdaniem powinno zostac tak jak bylo a nie na sile cos wymyslac

anasazi
10-06-2007, 12:46
Moim zdaniem to wyrównanie sił jest dobrym pomysłem zauważcie,że sorkowie lub druidzi 200 lvl + już nie biją z visa tylko waste biją z sd i są na tym do przodu
a knight 200 lvl+ też by chciał bić z run ofensywnych bo ma zapewne taki knight ma mnóstwo kasy więc kupuje run ile chce, ale on może tylko używać explo a z explo nie bije tyle co z sd. Spójrzcie MDW w 3h robi 2 000 000+ expa a taki seromontis 2 000 000 expa zrobi w 10h i co gdzie tu jest sprawiedliwość, a nie wkurza was to że sorkowie i druidzi 60 lvl + siedzą już na hydrach z blokerem i bija więcej expa w 1h niż niekiedy 130 knight +

racja !!! chrzanić taką gre. W każdej grze sorc ma trudniej bo jego postac jest bardziej atrakcyjna !!! Czy wy to zrozumiecie?? Pójdzcie sobie rycerzem na exp 4 h monotonnego walenia po lbach a sorc ma do dyspozycji 10-tki czarów, pozatym jego obrazenia zawsze sa silniejsze. WIec z założenia powinni mieć trudniejszą grę..

Pograjcie sobie w baldura, nevera albo inne tego typu gry. Tam sorc ma przeje.... a dlaczego ludzie nimi graja ??? Bo wola trudniejsza gre i ciekawsza niz jechanie monotonnie kazdego potworka jak to ma w zwyczaju wojownik.

Tibia nie jest wyjątkiem.

Aversin
10-06-2007, 12:47
Ja bym nie chciał wcale walić z run ofensywnych, jestem knightem i chce zadawać więcej obrażeń fizycznych. Nie chodzi tutaj o solowanie demonów itd., ale jak na razie faktem jest, że zabicie DLa bez Hmm, bez pomocy kogoś do zbijania obrony, bez marnowania kupy UHów/Manasków, jest niemożliwe. Trzeba to zmienić, bo zbyt wygodne ani sprawiedliwe, to nie jest.

ZenNeron
10-06-2007, 12:48
Gdy patrze na wypowiedzi to statystycznie 60% FORUMOWICZóW zrobi sobie na update knighta/palladyna - www.zal.pl/n00bs/update20%n00bs=1&p=1476904
nie czaicie że za rok, dwa bedzię moda na druidów czy innych tak jak 1 gracz powiedział grajcie tym kto sprawie wam najwięcej przyjemności nie wiecie co zdraży sie jutro może Cipsoft przestanie istnieć a wy martwicie se o super update knight i pall nigdy nie bedą mocni w rękach kupców i n00bów tak samo jak inne profki. To że teraz knightci i pallowie bedą mieli nowe bronie/czary to nie znaczy że bedą lepsi od ludzi pokroju MDW czy Tripida.

@down słucham masz problem z "ó" ??

AraxivonL
10-06-2007, 12:57
a jeszcze jedno ktoś tu napisał że cipsoft posunął się za daleko i wprowadził ruzdki ale to ruzdki to mniejsza sprawa wprowadzenie przez cipsoft 4 krotnie szybsza regeneracja many i tansze manasy kture regenerowały więcej many spowodowały że sork i druid zaczął bić z visa. Przypomnijcie sobie vis był już od dawna tylko nikt z niego nie bił bo to były za duże koszty tego wszytskiego, i co do niekturych kturzy uważają że gra na 50 lvl czy 100 + jest lepsza to się mylą.
Pamiętam za czasów noobstwa kiedy po raz pierwszy ubiłem ja swoim 20 palkiem wraz z moi kolegą z rl 25 lewelem knightem pierwszego smoka to dopiero była fraida. Póżniej zarabianie kasy na eq chwalenie się wszytskim że kupiłem nową broń itp zbieranie kasy na runy, zaś póżniej na większym lewelu gdy jusz masz wszytko najlepsze nie masz możliwości zdobyca juz nic lepszego tylko pozostaje ci monotonne expienie i lewel ktury powoli idzie.

bartii10
10-06-2007, 12:59
ale mnie ludzie denerwujecie..
co was obchodza sorcy i druty skoro wy knighty jestescie ?? czy jak cipy udupia sorca to wy bedizecie wiecej expa dostawac?
mnie knight gowno obchodzi, mozecie sobie dodac motolotnie i hugokopter.
dizsiaj na tibii jest duzo knightow, jaky sie do dupy gralo knightem to by byly same sorcy i druty.
co kogo obchodiz ze knighem sie wolniej expi na 200+ jak i tak prawie nikt stad do 200+ nie dojdzie. a czy knightem musi sie szybciej expic niz sorcem ? gdzie tak jest napisane ze tak powinno byc. knight ma za to duzo hp i duzo capa i duzego defa, a sorc jest mistrzem magii.
i w kazdej grze rpg tak blyo ze kin byl slabszy po osiagnieciu jakiego s levela. dzidziaj tibia nie odbiega od tego. do 100 levela exp kina i sorca jest podobny. dopiero pozniej widac ta roznice.
cipy w tym udacie chcazatrzec roznice na high levelu. jezeli tka chcato prosze bardzo.

OtherThanAll
10-06-2007, 13:02
a jeszcze jedno ktoś tu napisał że cipsoft posunął się za daleko i wprowadził ruzdki ale to ruzdki to mniejsza sprawa wprowadzenie przez cipsoft 4 krotnie szybsza regeneracja many i tansze manasy kture regenerowały więcej many spowodowały że sork i druid zaczął bić z visa. Przypomnijcie sobie vis był już od dawna tylko nikt z niego nie bił bo to były za duże koszty tego wszytskiego, i co do niekturych kturzy uważają że gra na 50 lvl czy 100 + jest lepsza to się mylą.
Pamiętam za czasów noobstwa kiedy po raz pierwszy ubiłem ja swoim 20 palkiem wraz z moi kolegą z rl 25 lewelem knightem pierwszego smoka to dopiero była fraida. Póżniej zarabianie kasy na eq chwalenie się wszytskim że kupiłem nową broń itp zbieranie kasy na runy, zaś póżniej na większym lewelu gdy jusz masz wszytko najlepsze nie masz możliwości zdobyca juz nic lepszego tylko pozostaje ci monotonne expienie i lewel ktury powoli idzie.

Istnieje takie cos jak slownik ortograficzny.......

Psycha
10-06-2007, 13:02
Hah ;D w koncu cos normalnego :D ta gra nabiera koloru... nie stekac o tym ze sorce beda mieli wziuuuuu ;P zacznijcie mlv trenic a nie exp exp exp -.-
ja mysle ze to bedzie dore... choc sam gram sorcem jak narazie ;D ale mam najta w zanadzu :D czy jak to sie pisze

Lexing
10-06-2007, 13:11
Dobrze, że przestałem grać. Teraz znowu zapanuje era manasittingu jak za dawnych (beznadziejnych) czasów. Już teraz do wielu ludzi nie trafia to, że manasitting to głupota, a po updacie będzie jeszcze gorzej.

Michoss
10-06-2007, 13:19
Macie zamiar nabijać do 100 stron?! -.-

--Cienius--
10-06-2007, 13:21
taaaa zrobic jeszcze 100 stron

mam nadzieje ze te czary nie beda zabierac calej many knightowi ;d

crystal12
10-06-2007, 13:23
Obecnie mam 5 postaci - 4 profesje i 1 rookstayera. Z tymi brońmi dobry pomysł, ale... Mój najlepszy z postaci mag, a on bida. No cóż... Niech robią jak robią... Może nabije większy lvl knightem niz sorkiem ;) RACZEJ NA PEWNO!

anasazi
10-06-2007, 13:39
hehehe jak tak patrze po uzytkownikach z 100+ to chyba tylko jednego rycerza widzialem ktory ma 100+ a tak to same MS 120 + to chyba mówi wszystko ;]

(chodzi o tych co pisza posty w tym temacie dla niekumatych :P )

DAME
10-06-2007, 13:46
Nie mam nic przeciwko polepszaniu profesji.Jestem nawet za ale po co pogarszać sorcków i drutów. Sama gram drutem i wiem jak jest ciężko,brak capu i hp :( a jeszcze mam mieć gorzej :( Sorck to rozumie ma ue (niech ma) ale co ma driud ? Jakieś czary glupie których prawie wcale się nie używa. A tak wogóle to niektórzy uważają druta tylko dobrego do sio :( Wiec tak ogólnie to jestem za ale przeciwna temu żeby pogarszali magów :(

Granteon
10-06-2007, 14:07
Jak znam życie to te super czary będą tylko dla PACC...

Den69
10-06-2007, 14:07
Nie mam nic przeciwko polepszaniu profesji.Jestem nawet za ale po co pogarszać sorcków i drutów. Sama gram drutem i wiem jak jest ciężko,brak capu i hp :( a jeszcze mam mieć gorzej :( Sorck to rozumie ma ue (niech ma) ale co ma driud ? Jakieś czary glupie których prawie wcale się nie używa. A tak wogóle to niektórzy uważają druta tylko dobrego do sio :( Wiec tak ogólnie to jestem za ale przeciwna temu żeby pogarszali magów :(

A skad wiesz ze pogorsza ich? moze dodadza takie nowe czary ze i tak sorc i druid beda wymiatac tak jak to robia przez dluzszy czas? :)

JanCzarny
10-06-2007, 14:12
Jedynym plusem tego upa Będzie że wszystcy będą więcej many palić :P
I szybciej wbijać lvlm :P

CzubiX
10-06-2007, 14:24
A ja powiem tyle :

Co mnie to obchodzi co oni zrobią z tymi profesjami.I tak będe grał drutem!!!!

Niezależnie czu udupią go jak niewiem,czy zrobią go najlepszą profesją...to i tak DRUT 4EVER xD

Kantoro
10-06-2007, 14:32
Nie ma co płakać nad tym ,że zjechali magów bo wg mnie i tak mają najlepiej
knight wyjdzie na maina i co??? skills,skills i jeszcze raz skills a taki sorc łazi i kosi z WoV ;) A czuć różnice i tak będzie dopiero od ok. 80 lvla:baby:

Den69
10-06-2007, 14:37
Nie ma co płakać nad tym ,że zjechali magów bo wg mnie i tak mają najlepiej
knight wyjdzie na maina i co??? skills,skills i jeszcze raz skills a taki sorc łazi i kosi z WoV ;) A czuć różnice i tak będzie dopiero od ok. 80 lvla:baby:

No taka prawda :) i tak i tak najcik musi skilowac ;] przeciez nie zrobia tak ze po wyjsciu na main dostanie po 70/70 skila 8o bedzie dobrze. zobaczycie :D:cup:

Knight Patryk
10-06-2007, 14:44
, paladyn dla faccow jest lepszy tylko pod względem treningu spearami bo nie upadaja na ziemie bo czary na ten "super spear" to penie dla pacc bedzie.
Super spear w cudzyslowiu to chyba ironia?Bo skoro pisze moc hmma a hmm nie sa zbyt silne i mozna bylo uzywac na facc wiec ten spear raczej tez

bartii10
10-06-2007, 14:59
ale tne up uposledzi kina na facc.. dp tej pory kin na facc mogl spokojnie funkcjonowac, a teraz jak nei bedzie uzywal hmm i gfb to lipa.
bo te nowe czary beda na penwo dla pacc ;)

Rybzor
10-06-2007, 15:02
ale tne up uposledzi kina na facc.. dp tej pory kin na facc mogl spokojnie funkcjonowac, a teraz jak nei bedzie uzywal hmm i gfb to lipa.
bo te nowe zry beda na penwo dla pacc ;)

Omg, zobacz, co napisałeś :o

Elitek70
10-06-2007, 15:09
Boze ale duzo zrobili tym knightom i palkom, zamienili runy na czary, ktore wala tak samo jak runy tyle ze zaleza od skilla i broni. To tylko zamiana ze ida mf-y. Poza tym zwiekszyli obrazenia ale nie na takie jak ma sorek... Czary: 1. Groundshaker i 2.Whirlwind throw - zastepuja runy 1. GFB, 2.HMM/EXPLO wiec musza byc dla FACC-a bo runy mozna bylo na FACC-u urzywac.

Tibijczyk222
10-06-2007, 15:10
nie czytalem wszystkich postow wiec nie wiem czy to ktos powiedzial
Ale mi sie wydaje że kilka z tych broni juz jest np. ostatnie to chyab djin blade:confused:

mikiawm
10-06-2007, 15:12
Moim zdaniem powinno byc tak ze sork wali srednio czarami obszarowymi kina mocno z bliska druid leczy i jest najwazniejszy w party a pal bije srednio za mala cene i na dystans

Ankronix
10-06-2007, 15:18
Mmm ;] Dobrze ze ulepszyli najtow..
taki ot .. wie ktos moze jakas wstepna date tego upa?

Natorin
10-06-2007, 15:25
bo te nowe zry beda na penwo dla pacc ;)

1. Knight zawsze był upośledzony magicznie, a jak opłacało sie mu z gfb walić to miał z 80+ a na tym lvlu bez pacca sie nie da grac moim zdaniem...

2. A dlaczego maja dostawać coś facce? podaj mi chociaż 3 powody. CipSoft to normalna firma. Wiesz ile płaci sie programistom?...

3. Tibia jest za free bo nikt by nie grał prawie gdyby od początku trzeba było płacić. po prostu Facc dostaje minimum aby pograć

4. Popracuj troszke nad pisowniom -.-

McDec
10-06-2007, 15:40
4. Popracuj troszke nad pisowniom -.-

Ty też popracuj nad pisowniĄ ;)

Royal'Sawio
10-06-2007, 15:41
chilabym wam dzis pokazac fajną gre troche w stylu tibi lecz pochlaniajaca mniej czas oniewaz na przyklad wykonujemy gozinna prace i nie musimy byc w tym czasie przy komputerze oto link http://s2.gladiatus.pl/game/c.php?uid=28584 dodatkowo wejsciem na niego pomagacie mi w grze wiec goroco zapraszam dla kazdego noweglo gladiatora moge dac 10 platinum coins na serwerze saphira :D

Candi
10-06-2007, 15:53
Niezła taktyka ze strony cipsoftu. Tak niepozornie chcą zwiększyć sobie zarobki na paladynach. Do tej pory paladyn nie tracił dużo nie mając pacca. Oczywiście było dużo dodatków, ale np. przez długi czas, gdy huncił na guardach nie potrzebował pacca. Teraz, gdy upośledzą runy to raczej trudno będzie mu wyczyścić dwarf hell na początku żeby zacząć tam huncić.

Zgadzam się z LookamZzaRogu, że teraz będzie pełno palów i nawet nie będzie można zarobić na desertach. Jak tak przeczytałem kilka stron to ludzie jesteście żałośni. Siła czarów nie zmieni się wam jeśli macie levele do 70. Później już nie będzie poprostu tak, że będziecie walić jakieś super hity z vis. Cip zmniejszy wam visa i np. da mu maksymalny hit 250. Dla mnie świetne było zawsze to, że paladynów jest mało i miło jest grać profesją, która powszechnie uważana jest za trudną. Jestem osobą, która nie idzie za tłumem i jeśli wszyscy mają sorców to ja mam palka.
Co do tych spearów to aż się już boję. Teraz każdy palek 30 spearów w łape, vamp shield i leci na wszyscie potwory, a hity w niego już są bardzo małe. Takie ulepszenie nie jest według mnie dobre. Powinno się dodac paladynowi nową amunicję, która nie będzie droga. Jestem ciekawy od którego levela teraz palek będzie mógł nosić kuszę. Ja obstawiam, że od 30 :P Moje marzenie dla palka to, żeby szło walnąć combo ze strzał :]

Myhass
10-06-2007, 16:16
mysle ze uzalanie sie sorców nad samym sobą jest bezsensowne i pokazuje tylko to ze w graniu sorcem rajcuja ich 2 klawisze F1 i F2 (czyt exura gran i exori vis/mort) fakt sorc powinien byc silniejszy od knighta ale bez przesady gdy taki 100 ms zajmuje dragi w venore i kosi wszystkie respy z dragami i dlami ginie tego sens knight nie dla zabawy ma wiecej hp i jest bardziej odporny tylko po to by blokac potwory dla sorców... podczas sytuacji wyzej opisanej gdy sorc nie potrzebuje knajta wiec jego lepsze ataki traca racje bytu... i dochodzi do wyrównywania profesji..

reasumujac wydaje mi sie ze sorca najpierw trzeba zjebac aby go poleprzyc zjebac w sesie zmniejszyc jego odpornosc na ataki potorów do minimum i zwiekszc jego ataki na maxa cipy powinny zadbac o cos takiego jak podzial expa w party .. wtedy kazdy by byl zadowolony knajt bo moze expic na równi z sorcem i sorc bo mialby duze ataki male waste i zero problemów ze znalezieniem blokera..

ps to samo tyczy sie do druidów i palladynów(w mniejszym stopniu..)

Snuja
10-06-2007, 16:50
ja to widzie tak: wszystkie profesje nadaja sie teraz do przyjemnego grania. knight wreszcie nie będzie tylko tarczą z nogami i będzie się nadawać np. do tłuczenia silniejszych potworów solo albo pk (probowalem pkować 14 knightem to mnie zabil 10 sorc z rózgi -.-), sorce nie będą latać i kosić wszystkich z ue (panowie z dolery i inferny się ucieszą lol), druid w zasadzie się nie zmieni i dobrze, a palek powroci do chwaly, ktorej chyba nigdy nie mial ^^ gz cipsoft

Dawergo
10-06-2007, 17:18
Mmm ;] Dobrze ze ulepszyli najtow..
taki ot .. wie ktos moze jakas wstepna date tego upa?

podejzewam (ale to tylko moje podejrzenia) ze na poczatku lipca, przejrzyjcie sobie teasery z zeszlego roku w archiwum sprawdzicie czego brakuje i wam wyjdzie +/- za ile update :P

mago
10-06-2007, 17:21
Jest wiele watpliwosci i niejasnosci zwiazanych z tym newsem.
Rodzi on wiecej pytan niz wyjasnien.

1. Dla nieczytajacych uwaznie : sorc na 200 lvl bedzie zadawal wiekszy dmg niz sorc na 100 lvl. Sila magii moze spadnie a moze nie ciezko powiedziec : bo nie wiadomo czy mlvl bedzie mial wiekszy wplyw czy tez nie (dla kiny lub pala to praktycznie bez roznicy bo im mlvl rosnie jak ...) , po drugie wyraznie napisali ZE CO KILKA LEVELI SILA ZADAWANYCH OBRAZEN BRONMI LUB TEZ Z MAGII BEDZIE ROSLA.
2. Nowe bronie - fajna sprawa i musieli to wprowadzic by bardziej rozroznic dmg silnego kiny od slabszego , ale znow nasuwa sie pytanie : czy beda nowe rozdzki i wandy i jezeli tak (a to bronie magiczne) czy ogolna sila atakow magicznych typu vis itp nie bedzie tez zalezna od wanda , rozdzki jaka posiadamy ? Bo ataki magia typu fizycznego wykonywane przez kine beda np zalezaly od skila i posiadanej broni.

3. Sorcom i magom sila ataku spadnie ale nie za bardzo bo jednak jak z newsa wynika z levelem tez cos im tam atak wzrosnie zreszta widac to po tej czesci postu gdzie pisza ze do 80 lvla postacie magiczne nie dostrzega roznicy - why? bo wtedy mlvl w miare szybko rosnie.

4. Bronie i ammo tak jak do tej pory beda dla wszystkich tez dla facc wiec wam tez cos sie dostanie.

5. Czary obszarowe u kiny zastapia slabe gfb bo sila ataku kiny runami bedzie rosla wraz z lvlami ale nieznacznie a o wzroscie mlvlu mozna zapomniec ;P

7. U sorcow czy drutow mlvl jakos tam bedzie rosl - moze wiecej beda trenic (i tak maja plus trenienia w trakcie expienia) moze zwieksza wplyw mlvla na sile ataku - a lvl dawal bedzie jednak wieksze bezpieczenstwo im.

8. Caly update wydaje mi sie poprawny - prowadzi to w prostej postaci do powrotu huntow grupowych nawet postaci z 200+ lvlami.

9. Od zawsze uwazalem ze bursty powinny jako atak fizyczny zalezec od skila - ta zmiana wprowadzi tylko tyle ze palkowie beda bardziej przydatni w huntach grupowych .

Wszyscy krzycza ze problem bedzie z ani?
Sorce i tak robili ani pozno dopierajac sie we 4 wraz z drutami by moc wogole go ukonczyc na non pvp , na pvp musieli czekac na wysoki level i dla nich nic sie nie zmieni bo : najprawdopodobniej wpriwadza nowe wandy , rody i beda pewnie bili z nich na ani niewiele mniej skutecznie niz z burst - co za problem wprowadzic wanda i roda z atakiem fizycznycm na 3-4 kratki 120 lvl (to byl przyklad)

A kiny beda dobieraly se palkow itp.

Nic tak wlasciwie nie wiadomo - ile jaki czar bedzie many zabieral z tych nowych , jaki wlasciwie na danym poziomie bedzie zadawal dmg , jaki wplyw bedzie mlvl czy wiekszyczy ten sam , czy beda nowe wandy rody (cluby x 10 , swordy x 10 , axe x 10 ammo x 10 rody x 10 i wandy x 10 ) i mamy 60 nowych atakujacych przedmiotow ;P

juran_se_spychowa
10-06-2007, 17:28
3/4 magów tez tylko tego chce
czuje sie jakby z dniem updata nadchodzil wyrok smierci na moja postac:(

Mam dla ciebie rade... zostaw tego chara i zrob sobie rookaseyera bo to dla ciebie najroasodniejsza decyzja, zrobisz sobie pallka to przyjdzie update i druid bedzie najlepszy, to znowu zrobisz druta i po upie czas na knighta itd,itp.

Tristo
10-06-2007, 17:32
hmm.. zeby cos o tym powiedziec trzeba najpierw wszytko dobrze sprawdzic w praktyce!

btw.czekam na update kalkulatora na tibia.pl bo sie duuuzo zmieni;]

JUNIR
10-06-2007, 17:34
Ja obstawiam ze za tydzien bedzie ts, a za 2 tygodnie update =)

AraxivonL
10-06-2007, 17:39
no tak tyle że jak spadnie u knightów siła ataku run ofensywnych to jak oni dadzą radę zabić dl na 120 lvl+ bez hmm mam tu namyśli hmm tylko ze jak będzie się z nich bić po mało to cipsoft musi to nadrobić czymś więcej

Isard
10-06-2007, 17:39
wszyscy magowie użalają się nad sobą i nad swoim losem, lecz chciałbym zauważyć, że ten update prowadzi do zbalansowania profesje, czyli 10 lvl sork bedzie tak samo expil jak 10 lvl knight i wiecej 200 lvl knight bedzie bil lvl z taka szybkoscia jak 200 pall, druid i sork. o chyab dobrze..? nie? Nastanie sprawiedliwość wiec nie marudzic

mago
10-06-2007, 17:41
Dmag od broni im wzrosnie , beda tez mieli ataki magiczne ktore nie wiadomo ile many ostatecznie beda zabieraly a po kazdym dlu moga sie szybko napompowac mana na full i bedzie to napewno tansze od strzelania z hmm. Np te rzucanie bronia na dystans ? Zreszta o ile wiem dmg exori tez wzrosnie i bedzie zalezny od skila i posiadanej broni wiec na 120 lvl kina bedzie mial naparwde czym strzelic w 3 dle naraz bo tak prosciej i szybciej bedzie mu sie expic ;P Arsenal kiny i pala wzrosnie i beda go uzywali w zaleznosci od sytuacji wiec mozliwosci jest duzo a tego hmm czy gfb nie dawaly - robiac z knighta naprawde wysokolevelowego ciecia ktory expil niewiele szybciej niz kina np na 80 lvlu.

Sorcom zas o tyle sie zmieni ze beda expic hard monsters solo ale juz na wyzszym levelu niz dotychczas - bo to byla lekka zenada jak solo sorce okupowaly hydry bijac po kilka naraz juz od 110 lvla , nie wspomne o innych miejscowkach.
Teraz wspolne hunty beda podstawa - zmniejszy sie przez to pewnie exp / dzien postaci ale bedzie mniej wiecej wyrownany.

AraxivonL
10-06-2007, 17:41
no tak tyle że jak spadnie u knightów siła ataku run ofensywnych to jak oni dadzą radę zabić dl na 120 lvl+ bez hmm mam tu namyśli hmm tylko ze jak będzie się z nich bić po mało to cipsoft musi to nadrobić czymś nadrobic, więc chcąc ulepszyć knighta muszą wprowadzić jakieś dobre bronie albo siła ataku musi być
naprawdę duża

AraxivonL
10-06-2007, 17:47
Teraz myślę że na erig.net nie będą pojawiać się tylko sorkowie i druidzi.:p

juran_se_spychowa
10-06-2007, 17:50
ten screen co jest na tibia.pl z tym kolesiem co bije polar beara to jest pal?? bo jak tak to ma fajny czar tylko napewno dla pacc wiec chyba robie knight'a ;/:D

Den69
10-06-2007, 17:57
tylko jak teraz najcik z taka "duza" sila magiczna bedzie zabijal ghosty itp co sa odporne na obrazenia fizyczne? :confused: bo na 1 ghosta pojdzie okolo 3 hmm X( a co dopiero na cala pielgrzymke tych ghostow? :D

mago
10-06-2007, 17:59
To nie musi expic na ghostach a jesli juz sie trafi to troszke hmm i gfb bedzie mial pod reka - pielgrzymke wybije na 2 strzaly z gfb a pojedyncze z hmm.

Bez przesady tibia ma swoja powierzchnie - jest gdzie expic - ustawiajac sie cierpliwie czasami w kolejkach a jak nie chce ci sie zcekac lecisz na of albo inne mass shity. Nie musi knight latac tam gdzie sa ghosty tak jak i sorc na ofie. Lata sie tam gdzie sie oplaca latac.

Endrju9
10-06-2007, 18:04
Oczywiście, ze pall :)
Świetny update wjedzie, będzie cudownie

Den69
10-06-2007, 18:10
To nie musi expic na ghostach a jesli juz sie trafi to troszke hmm i gfb bedzie mial pod reka - pielgrzymke wybije na 2 strzaly z gfb a pojedyncze z hmm.

Bez przesady tibia ma swoja powierzchnie - jest gdzie expic - ustawiajac sie cierpliwie czasami w kolejkach a jak nie chce ci sie zcekac lecisz na of albo inne mass shity. Nie musi knight latac tam gdzie sa ghosty tak jak i sorc na ofie. Lata sie tam gdzie sie oplaca latac.

Masz racje :):) ale to bylo naiwiazane do tego ze knight'owi pewnie tak zmniejsza magic dmg ze na jakims wiekszym respie bedzie potrzebowal wiecej gfb :confused: ale cos kosztem czegos... beda nowe bronie moze zadajace obrazenia od fire/energy/posion? :] poczekamy zobaczymy :D

Elite-Faru
10-06-2007, 18:24
Fajnie że upadet będzie teraz w końcu dostaną coś knighci i plaki dla mnie będzie miodzio a te bronie ponad 50sztuk co będzie to spox .. W końcu skończy sie drutom i magom łatwy exp i loot będzie cienżej ...

mago
10-06-2007, 18:25
Raczej broni magicznych nie wprowadza. Ale i tak knight bedzie mogl se spokojnie poexpic ale wreszcie bedzie mogl tez spokojnie bawic sie w wybijanie hard monsters - po to stworzyli arene by kazdy mogl poleciec zakres 10 potworkow nie tylko sorc czy drut lub pal.

Czy sorcom i dutom sie az tak dostanie? Nie jestem przekonany , i tak beda mieli najwiekszy dmg. Ale nie az taki jak dotychczas gdzie na wysokich levelach mogli solo szalec bez ryzyka badz na wysokim ryzyku - w zaleznosci od umiejetnosci lub poziomu adrenaliny ktory chcieli uzyskac ;P

Zauwaz ze do 80 lvlu postaciom magicznym wiele sie nie zmieni.

Odczuja to postacie magiczne na naparwde wysokich levelach - wtedy mlvl im juz praktycznie nie bedzie wzrastal - a jesli juz to jak krew z nosa a sila co kilka leveli wiec dopiero postacie magiczne od 80 lvla beda dostawaly powoli w pupe - wiec na 100 lvlu bedziesz niewiele slabszy niz dotychczas za to na 200 lvlu juz duzo slabszy itd Nie wiadomo tez jak z wandami bo jesli wprowadza nowe to sila ataku magicznego bedzie czesciowo rekompensowana przez bron.

Moze to spowodowac nawet w extremalnych sytuacjach ze vis plus atak z wanda bedzie zadawal wieksze obrazenia niz dotychczas? Wyobrazcie se wanda req 100 lvl jaki by mogl miec atak?

--Cienius--
10-06-2007, 18:39
A mnie zastanawia 1

Jak zrobic ta trabe powietrzna i rzucisz wroga bronia to ona zostaje czy musisz podejsc i zabrac z ciala?
nobo jakby to bylo koles rzuca sca w 2 a tamten mu zabiera i s*******aa?

mago
10-06-2007, 18:39
Czary tez wymienili po prostu co kilka leveli sila ataku bronia jak i magii bedzie wzrastala.

mago
10-06-2007, 18:40
A mnie zastanawia 1

Jak zrobic ta trabe powietrzna i rzucisz wroga bronia to ona zostaje czy musisz podejsc i zabrac z ciala?
nobo jakby to bylo koles rzuca sca w 2 a tamten mu zabiera i s*******aa?

Przeciez pisalo ze to dziala jak bumerang - rzucasz bronia ona zadaje dmg i wraca do ciebie.

Kejmilo
10-06-2007, 18:41
Ale nowych Wanów i Rodów chyba nie będzie... No bo one są tylko żeby pomóc na początku, potem praktycznie expi się z runek/visa...

mago
10-06-2007, 18:42
Ale nowych Wanów i Rodów chyba nie będzie... No bo one są tylko żeby pomóc na początku, potem praktycznie expi się z runek/visa...

Kto wie - koncepcja sie zmienila - sile postaciom magicznym odebrali - wprowadzaja 60 nowych broni - moze rekompensata jakas bedzie

Zreszta przypatrz sie - czy te nowe bronie na samej gorze na screenie nie wygladaja jak wandy badz rody lub bronie obuchowe? Moze ktoras z nich jest wandem badz rosdem

Shillhell
10-06-2007, 18:54
Ludzie trzeba się z tym pogodzić nawet sorcerowie i druidzi jak że ja sam jestem sorcem - pogodziłem się z tym , dlaczego? Już wam mówie.W tibii to jest tak raz na pewien okres czasu sorc jest the best a póżniej zmiana knight i pall wymiatajo - i tak będzie tu sorcowie i druidzi muszą się pomęczyć kilka lat a póżniej to ich (nas) polepszą.

Pozdrawiam.
Dominik K.

wizu
10-06-2007, 18:56
Hehe, ciekawe jak mocno knighci będą się teraz leczyć. W końcu uh to też runka, i jej moc powinna spaść :p A co do wyrównywania, to jeśli można zauważyć knight ma dużo więcej HP, niż sorc więc powinien expić wolniej. A oni chcą zrobić 2 profesje różniące się znacząco tylko ilością życia, bo zadawane obrażenia prawdopodobnie będą podobne. A co do samego update, to prawdę mówiąc mam to daleko, i tak już nie gram. Co by nie zrobili, i tak Tibia pozostanie w tyle....

Rezidew
10-06-2007, 18:56
hehe, jak dla mnie, ten update będzie mhm.. .dziwny.. Knight i tak jest teraz silny, ale trzeba dużo czasu poświęcić by mieć dobre skille, a teraz będzie z "daleka" bić? hoh? (albo mi się coś pokiełbasiło) widziałem filmy jak 3 knighty na 12(około) lv ze skillem 60+ ring + war hammer kosiło sorców na 30 lv :P

No ale i tak dobrze dla tych słabszych, jestem ciekaw kto będzie narzekać po update, knighci, że mają coś zjebane lub dalej za słabi a może sorc/druidzi, że są oni za słabi i knight jedzie ich jak chce? zobaczymy :P

Kejmilo
10-06-2007, 19:11
Hehe, ciekawe jak mocno knighci będą się teraz leczyć. W końcu uh to też runka, i jej moc powinna spaść :p A co do wyrównywania, to jeśli można zauważyć knight ma dużo więcej HP, niż sorc więc powinien expić wolniej. A oni chcą zrobić 2 profesje różniące się znacząco tylko ilością życia, bo zadawane obrażenia prawdopodobnie będą podobne. A co do samego update, to prawdę mówiąc mam to daleko, i tak już nie gram. Co by nie zrobili, i tak Tibia pozostanie w tyle....

Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących.

No widzisz, a jednak się mylisz. Apropo: bez względu na to co zrobią, Sorc i tak będzie expił najszybciej ;\

McDec
10-06-2007, 19:24
hehe, jak dla mnie, ten update będzie mhm.. .dziwny.. Knight i tak jest teraz silny, ale trzeba dużo czasu poświęcić by mieć dobre skille, a teraz będzie z "daleka" bić? hoh? (albo mi się coś pokiełbasiło) widziałem filmy jak 3 knighty na 12(około) lv ze skillem 60+ ring + war hammer kosiło sorców na 30 lvl :P

no to chyba te sorci musiały być na afku,albo z maną= 0 albo z red hp :)

Mythic Sniper
10-06-2007, 19:38
a ja wam powiem cos takiego, wiecie jaka profesja jest najsilniejsza ??

knight

a wiecie dlaczego?

juz mowie: 100 sorc i 100 knight maja walczyc ze soba do smierci, bez uciekania gdy sie skonczy amunicja, runy, manasy itp, jest to duel 1vs1
i dlaczego wygra knight? abo dlatego ze ma wiecej capa, naladuje sie na maxa uhami, i bedzie sie leczyc gdy sorc bedzie w niego ladowal sd, mort hury czy co tam sobie jescze wymysli, 100 sorc nigdy nie zrobi takiego comba zeby zabic od razu 100 knighta i odwrotnie :p oczywiscie sorc i knight maja takiego samego skila grania :P (wiecie o co chodzi:))

i co wy na to :P??

McDec
10-06-2007, 19:46
no tylko chodzi o to że sorc,drut i pall są od walki na dystans
równie dobrze mogłeś dać przykład palladyn vs knight bez uciekania i chyba wiadomo kto wygra....zresztą knight jakkby miał wygrać tak z sorciem bez uciekania to musialby mieć dobre skille :)

AraxivonL
10-06-2007, 19:46
tak dobrze muwisz ale muwimy tu o expieniu szybszym a nie o duel (1vs1)

Nuper
10-06-2007, 19:47
Zbalansowanie profesji bylo niezbedne-knight z kazdym update robil sie coraz slabszy. Praktycznie tylko dzieki znacznej liczbie hp udaje sie knightom w walce z sorcem czasem uciec-ale nigdy wygrac. Chyba ze knightow jest kilku a sorc ma niewysoki level ;p .Knight expi duzo wolniej,przewaznie na znacznie slabszych potworach. Wysokolevelowi knighci radze sobie dzieki temu , ze....sa bardzo doswiadczeni bo przewaznie robili ten level latami :) . A jakis sorc wbije 100 lvl w rok i mu sie myli Carlin z Dragonem ( :) -ja wiem ze to pierwsze to miasto ).Ja mam knighta okolo 70 lvl ale jak widze gdzies poza miastem sorca/druida na levelu wiekszym niz 40 to juz jestem ostrozny. Jesli mnie zaatakuje to nie jestem w stanie mu nic zrobic(mimo tego ze mam 30 leveli wiecej)-tylko uciec(i uwazac zeby przypadkiem go nie trafic czyms bo to moglby byc dla mnie dead-nie schowam sie w pz.Raczej go nie zgubie-ma strong haste).Juz 3 lata temu knight byl najslabszy a to sie tylko poglebialo(ostatnio tylko bylo jakies niewielkie zbalansowanie ale malo to dalo). Czas z tym skonczyc. Profesje powinny dawac rownorzedne mozliwosci.

don~
10-06-2007, 19:55
Od klienta 7.6, kiedy to magowie stali sie nieporownywalnie silniejszymi profesjami, mialem dylemat oraz zal, ze gram paladinem, a nie wlasnie magiem. Teraz moje watpliwosci zostaly rozwiane i bardzo ciesze sie z tego, ze wbilem 103 levele swoim palkiem, nie ulegajac pokusie zrobienia sorca! ; )))

Gatho Gokhinin
10-06-2007, 19:58
@Nuper
To ja wole nic nie mówić na temat Twoich umjejętności gry knightem...

Aggro
10-06-2007, 20:12
Jakby nie udupiali magów to by był balans. Teraz po prostu zamienili ich stronami. Teraz to knight i pall są najlepsi a sorc i druid lipa :/ Teraz jest tak samo, tyle że na odwrót. Jak juz mowiłem to żadna balansacja.

mago
10-06-2007, 20:13
To nie jest temat do dyrdymal typu a kina jest lepszy od sorca albo odwrotnie .

Ja uwazam ze wzmocnili kina i pala ale sorca i druta - nie martwcie sie - ci co tu sie wypowiadaja na temat skrzywdzenia postaci magicznych zapewne nigdy wiecej niz 80 lvla nie wbili wiec roznicy nie odczuja.

A co do expienia knightem dotychczas to : zal.pl - nie mieliscie naprawde nigdy wysokich leveli?

Kejmilo
10-06-2007, 20:15
100 sorc i 100 knight maja walczyc ze soba do smierci, bez uciekania gdy sie skonczy amunicja, runy, manasy itp, jest to duel 1vs1

Ja na to że to niemożliwe. Uważaj, bo sorc bez many/runek/mf będzie czekał na ded... Jeśli najlepsi przyjaciele okradają się z itemków, członkowie gildii też kradną, to dlaczego taki sorc nie miałby uciec, złamać zasady? Tak to już w Tibii jest, nie ukarzesz kogoś za złamanie zasad...

mago
10-06-2007, 20:16
Jakby nie udupiali magów to by był balans. Teraz po prostu zamienili ich stronami. Teraz to knight i pall są najlepsi a sorc i druid lipa :/ Teraz jest tak samo, tyle że na odwrót. Jak juz mowiłem to żadna balansacja.

A skad wiesz ze udupili sorcow i drutow?
Gdzie to jest napisane ze az tak ich obcieli?
Masz 150 sorca? lub wyzszy level?
Jak masz to pogadamy jak nie to i tak wiele ci sie nie zmieni.
Sorc dalej bedzie najsilniejsza postaci - duzy arsenal atakow , mlvl wiec magia na silnym poziomie , wandy w tym moze silniejsze i jak zrozumialem a laywo przeliczyc sobie jesli do 80 levela powinniscie nie odczuc roznucy w sile maga tzn ze mlvl bedzie mial wiekszy wplyw na sile magii. Gorzej pozniej ale tez sila powoli bedzie rosla wraz z levelem. Wzrastalo za to edzie bezpieczenstwo zwiazane z iloscia hp i many. Ale nie bedzie sorc mial juz takiego przypalu jak dotychczas tylko niewiele nizszy.

Niedozwolony
10-06-2007, 20:17
Zamiast tego, co kilka poziomów otrzymacie drobny bonus do obrażeń, nie ważne czy tych zadawanych przy pomocy broni, czy magicznych przedmiotów raczej mają na myśli wandy :P

Tu chyba mają na myśli runki

Zauważcie ze dopiero od 83-84 strony zaczynają sie normalne posty a nie update sux!! Fajnie

Nuper
10-06-2007, 20:17
@Nuper
To ja wole nic nie mówić na temat Twoich umjejętności gry knightem...

No coz-to co napisalem jest oczywiscie troche "okraszone" przesada :) . Ale sam musisz przyznac -kiedy walczysz z sorcem okolo 50 lvl to przykladowo ranisz go(i to tylko pod warunkiem ze go dogonisz,a on bedzie cie trafial zawsze) - 18,31,27,40(!) , 25.... a on ciebie -180, 223, 211, 207...Szczerze mowiac przywyczailem sie do tego ,ale...To chyba nie jest uczciwe :) . W kazdym razie trzeba sie starac to zmienic.

Kejmilo
10-06-2007, 20:20
@up: Pamiętaj, że każdy cios zadany przez maga/druida kosztuje.

Tu chyba mają na myśli runki

Zauważcie ze dopiero od 83-84 strony zaczynają sie normalne posty a nie update sux!! Fajnie

No, jesli siła broni będzie się (nieznacznie) zwiększać wraz z levelem, to czemu nie może być tak zamo z różdżkami? Nie mówię tu oczywiście o hitach 50 z Vortexa :P

mago
10-06-2007, 20:22
No coz-to co napisalem jest oczywiscie troche "okraszone" przesada :) . Ale sam musisz przyznac -kiedy walczysz z sorcem okolo 50 lvl to przykladowo ranisz go(i to tylko pod warunkiem ze go dogonisz,a on bedzie cie trafial zawsze) - 18,31,27,40(!) , 25.... a on ciebie -180, 223, 211, 207...Szczerze mowiac przywyczailem sie do tego ,ale...To chyba nie jest uczciwe :) . W kazdym razie trzeba sie starac to zmienic.

Problem sie sam rozwiazal wraz z wprowadzeniem w przyszlym update broni-bumerangu pewnie o malym koszcie many np 20.
Co powie sorc jesli go zacznie gwizdac ave na odleglosc - a uzupelnienie many to teraz nie problem.

Bo teraz nawet jakby wprowadzic zawody typu okreslony obszar walki poza ktory nie mozna uciec bo hunted ;D top sorc wygrywal - po co runy:D stykaja softy full cap grzybkow - kiedys uhy kinie sie skoncza a wrazie co mozna na gran hurze odskoczyc by se dopelnic mane

JUNIR
10-06-2007, 20:30
Problem sie sam rozwiazal wraz z wprowadzeniem w przyszlym update broni-bumerangu pewnie o malym koszcie many np 20.

Nie wiadomo ile many to bedzie zabierac, ja watpie zeby to było 20 :/ mysle ze conajmniej 50-80

Knight Patryk
10-06-2007, 21:02
pisalo ze ten bumerang bedzie malo dmg zadawal tylko do dobijania mobow

Ciekawy10
10-06-2007, 21:10
Jak dla mnie powinni tez dodac jakies atak magiczny zalezacy od skilli
tez dla pala. Np. atak przebijając cos w rodzaju wave ale strzela w tego kogo na battle zaznaczylismy. Pierwsza osoba by otrzymywała najwieksze obrazenia, annastepne coraz mnie jesze. A zasięg by zalezal od skilli i ilosci trafien.:cup:

LookamZzaRogu
10-06-2007, 21:26
Hmm... Jeśli siła run ofensywnych ma zależeć od mlvl'a, to doszedłem do wniosku, że paladynowi wystarczy ten na UHy i to wszystko. Po co dalej trenować magiczny lvl, skoro i tak nie będzie nam bardzo potrzebny - bursty mają zastąpić gfb, eteryczne włócznie - hmm itp. Zwykle paladynem używało się i boltów/arrowsów i hmmów naraz, a teraz nie będzie to możliwe... I trzeba będzie nosić parę rodzajów amunicji przy sobie na hunt. Poza tym bursty są więcej warte niż runy gfb... Ale w końcu magowie nie będą uzależnieni od paladynów (nie będzie kupowania burstów od palków), a palkowie od sorców (nie będą kupowali gfb i sd - hmmy mogą robić sobie sami, ale teraz to chyba wyłącznie na sprzedaż).

Aggro
10-06-2007, 21:31
@mago
To tylko przypuszczenia. Poza tym wyższe lvl nieźle to odczują.

Natorin
10-06-2007, 21:39
Jak dla mnie powinni tez dodac jakies atki w stylu bumeranga tez dla pala.

nie komentujcie tego on ma 18 lvl -.-

Aggro
10-06-2007, 21:43
Tak po drodze to ten update to nawet niezły sposób na zarobienie kasy dla wszystkich profesji. Teraz będzie o wiele więcej przedmiotów do lootowania no i do sprzedania... Jeżeli jakies będą naprawdę dobre i leciały z mocnych potworów to może być ciekawie z rynkiem cen.

Tiligus
10-06-2007, 21:43
Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży.

Teraz pytanie ode mnie. Ocb z tym że włócznie nie zostają na ziemi? więc co
się z nimi dzieje o.O? Przechodzą do ręki?bp? czy puff znikają? Jeśli tak to jak Paladyni mają trenić?

Widzę także urozmaicenie knighta czarami (może być spoko). Jednak ten up'ek pewnie doprowadzi do pokrzywdzenia innej profesji :). Ciekawi mnie... skoro tak wyrównowują te profy to co z drutem? Czarnym koniem w Tibii....

McDec
10-06-2007, 21:45
nie pieprzcie że już druidzi i czarodzieje będą gorsi bo nie wiadomo jak to będzie wyglądało wiec po co takei głupie gadanie że tylko zmiana profesji dominujących -_-

@Natorin
no i co z tego że ma 18 lvl -.- weź nie kozacz tak bo mnie wqrzają takie dzieci...

Elitek70
10-06-2007, 21:57
Paladyn bedzie trenil w ten sposob, ze nie bedzie zucal wloczniami tylko nimi udezal [tak jakby ukluwal] przeciwnika. Czyli speary beda caly czas w rece ;)

Waampirek
10-06-2007, 22:01
@up

To jak bedzie na dystans bil? "Dluga reka"?

Den69
10-06-2007, 22:03
Paladyn bedzie trenil w ten sposob, ze nie bedzie zucal wloczniami tylko nimi udezal [tak jakby ukluwal] przeciwnika. Czyli speary beda caly czas w rece ;)

Cos mi sie nie wtdaje =| pall trenuje distans fighting a nie mele wiec raczej nie bedzie dźgal potwora stojac obok =.= jak dla mnie to bedzie on rzucal i jesli sie spear nie zlamie to spowrotem wroci mu do reki :) Cip'y juz napewno cos wymysla :D

mago
10-06-2007, 22:04
Akurat powracajace do lapska spiry kamienie itp bardzo mnie ciesza - wreszcie nie bede se blokowal respa zbierajac gwiazdki na hero :D
Zreszta relatywnie teraz (nie uwzgledniajac sily nowego ammo bo tego nie wiem) bardziej bedzie oplacalo sie latac expic z gwiazdkami niz boltami ;P 1. tarcza , 2. wiekszy dmg . 3. wiecej ammo na capa wiec dluzszy exp.
Tylko nie mowcie ze gwiazdki ciezko sie zbiera :) Mimo ze pol zycia na hero spaedzilem walac gwiazdkami dorobilem sie i tak ponad 2 bp zapasu na ofie.
Z warlorda leci 0-18 gwiazdek wiec szybko sie zbiera.

vulvi
10-06-2007, 22:29
Trochę za bardzo histeryzujecie

Mi się wydaje że z tego chematu (lvl*2 + mlvl*3) * sila czaru zmieni się na (lvl*<2 + mlvl * >3) * sila czaru - czyli wzrasta znaczenie mlvl jednocześnie wcale nie zmniejszając aż tak bardzo siły tego czaru (z hmm bylo 100 to teraz nagle raczej nie bedzie tylko 60, no chyba ze bazowaliscie na lvl a nie mlvl jak knajt czy pallek)

wogole to super ze palek bedzie mial lepiej - tak trzymac

pawel The Magician
10-06-2007, 22:31
Przestancie marudzic. Marudza glownie wlasciciele low-lvl sorcow/drutow, ktorzy stworzyli postac magiczna tylko temu, ze szybko sie nia expi. Sam od poczatku gram knightem, bo wierzylem, ze w koncu cipsoft zbalansue profesje. To najlepszy up jaki w tibii widzialem! Nareszcie skillowanie knightem na bardzo wysokie skille bedzie oplacalne!

Natorin
10-06-2007, 22:55
Jest już prawie 100 stron komentarzy więc dobrze by było żeby ekipa tibia.pl wyłapała dobre pomysły z nich i wysłała dla cipsoftu. Dzięki temu by by była szansa że to będzie zbalansowanie charów a nie zrobienie z innego maste blaste :P

Nie sądzę aby CipSoft zmienił nagle coś nad czym pracuje od pół roku.
Przypomnij sobie, co się działo na forum gdy wprowadzali bota.

Michoss
10-06-2007, 22:56
@upup
Oszalałeś?!Komu by się chciało to przeglądać

CzubiX
10-06-2007, 22:56
@up
Już chyba za późno z tymi pomysłami.Teraz to Cipy wprowadzają pewnie ostatnie poptawki...

Areisen
10-06-2007, 23:13

Tu nie masz racji.Narazie nikt nie powinien sie wypowiadac,bo nikt tego nie widzial a pozatym na tibia.com jest napisane ze ataki sorcera beda silniejsze
2-3 razy od atakow knighta.X(

Mlecziii
10-06-2007, 23:35
Ci co mają teraz sorców narzekają ze im żle i niedobrze .Ale coś w kocu musieli zrobić bo wbicie sorcem 100+ jest o wiele szybciej niż najtem czy pallem.I tak z pewnośćią w następnych updatach coś zmienia dla profesji bo jak wiadomo nieda się wszystkim dogodzić a jak to będzie z tym update zobaczymy w praktyce.:D

Ankronix
10-06-2007, 23:38
nie obchodzi mnie te wyrownanie profesji licze na to zeby jak najszybciej dali new serv pvp _/ !

Anarchista
11-06-2007, 00:09
troche mnie smieszy to, ze knighci beda mogli rzucac bronia jak bumerangiem xD
to ice rapier sie nie zniszczy? o_O
---
sorcowie narzekają bo nie beda zadawać po xxx z sdków -.-:baby:
---
.. nie zaluje ze wybralem palka ^^

Sarcar
11-06-2007, 01:14
Jeśli niemacie kasy na pacc'a to go niekupujcie X( . Facc prawdopodobie nigdy niedostenie czegos "super extra" typu UE (exevo gran mas vis) . Prawdopodobnie to ktoś wcześniej powiedzial , ale itak to powiem .... Wystarczy niedydawać kasy na chipsy , batony czy jescze inne dziadostwa. Po max. 2 miesiącach miacie 90 zł .JA tak zrobilem i sie sprawdziło.
90:60=1,5 a wiec wystarczy nie wydawać 1,5 zł dziennie i macie Pacc'a
A co do update fajny pomysł z mini. lvl do broni oraz poleprzeniem knighta i pall'a tego od długiego czasu mi brakowało, Juz niebedzie tak ,ze 10 sorc\druid zabija 15 knighta no z pallem byloby cięzej....
Tez nierozumiem niekturych Sorcow ktuzy uwazaja ze beda słabi i wogule.
Ten update bardziej idzie o wyrownanie w pk pomiedzy profesjami , przynajmniej moim zdaniem.
Sorc - nadal bedzie dobry:]
Pall - narascie sie doczekaliśmy powrotu tej profesji :cup:
Knight - Prawdopodobnie teraz bedzie dobry w pk :D
Druid - Tak jak sorc ale nadal bez leprzego czaru bijącego , ale sobie jakoś bedzie radził

PS.
Na błedy ortograficzne itp prosze niezwracajcie uwagi ponieważ pisałem to w pośpiechu......

Ragnar666
11-06-2007, 01:16
troche mnie smieszy to, ze knighci beda mogli rzucac bronia jak bumerangiem xD
to ice rapier sie nie zniszczy? o_O
---
sorcowie narzekają bo nie beda zadawać po xxx z sdków -.-:baby:
---
.. nie zaluje ze wybralem palka ^^

1. nom, głupie tudzież dziwne.
2. chciałeś powiedzieć że 'xxxx' ;-)
3. ja nie żałuję niczego, a już trzeba być idiotą skończonym żeby zmieniać nagle profesję bo teraz 'bedzie moda na lato że fsyscy som paladynami i knajczami to i ja musz być!!1!jeden;(X(:evul:'

ps. w 3 to jakby co to sarkazm... tak wiecie - jakby co :confused:

Vanhelsen
11-06-2007, 01:39
Jak dla mnie to jakies nieporozumienie....
dobrze ze dodaja knightom ale po co zabierac sorcom?Bo to jedyny rozsądny sposób na wyrównanie profesji między sobą nawzajem oraz między potworami (mozna teoretycznie podciągnąć knightów pod sorców ale kto chce knightem brać solo dragi na 20lev? :P)

mazgier
11-06-2007, 06:52
Rrrrany... dlaczego niektórzy mają takie problemy z logicznym myśleniem? Planujecie wstąpić do Młodzieży Wszechpolskiej czy jak?

Ja się zastanawiam jak sorc będzie expił na wrl i innych mobach odpornych na wandy :( bo fire wand nawt jak by miał ten większy dmg to co ja z niego będę bić dragi ?:D No jest cosmic ale na pewno nie dostanie tyle dmg co straci w visie :P chyba ze zrobią new wanda walącym prądem, a na wrl który będzie walić mortem lub explo chocć to mało prawdopodobne :PDla przypomnienia: dmg z czarów ulegnie zmniejszeniu a nie likwidacji więc sorc na wrl będzie robił to co dawniej tylko zajmie mu to więcej czasu i zuzyje więcej mf...
Według mnie najlepsze by było zwiększenie dmg wandów i dodanie kilku nowych :P (tylko żeby ten dmg nie był śmieszny, bo 5 dmg na 50lv wiecej z woi nic nie da i oby dali jakiegoś wanda którym będę mógł bić dragi :P)Mam nadzieję, że to był żart z Twojej strony...
Jeszcze żeby zwiększyli zasięg wandów bo czym teraz sorc ma walić na pvp gdy bursty u niego wyeliminowali ?:(Nic mi nie mów, pozwól zgadnąć... runami?
Co do zwiększenia dmg z wandów to według mnie powinni zrobić 1dmg za 1 lv i stały dmg czyli cały czas max hit. W koncu dla ek dużo rzeczy dobrych dodali a dla sorca odjęli wiec jakoś to mogliby zrekompensować :DWiesz co, może odrazu wróć do grania tym Twoim ek... Żal...

mazgier
11-06-2007, 10:02
2. No i ile ty będziesz bić tego wrl waląc po 100 z morta a o locie to już nie mówie :)O? To Ty już wiesz, że mort będzie max 100? ciekawe skąd? Podziel się z nami wiadomościami, o Krynico Wiedzy...
3. Nie no wiesz po prostu zabiorą dla sorca dmg z czarów i go oleją nie ma to tamto ty umiesz balansować postacie :) (noob)Na wypadek gdybyś przegapił to sam gram Sorcem (i to tak jakby "trzycyfrowym") i jakoś nie odczuwam potrzeby rozpaczania nad spadkiem siły czarów ofensywnych. Jak rozumiem, Sorc solujący bezproblemowo demony lub Hydry podczas gdy Knight mógł sobie o tym co najwyżej pomarzyć był dla Ciebie "ideałem zbalansowania"? Gratuluję obiektywizmu...
Przy okazji nazywania mnie "noobem", musze Cię zmartwić - biorąc pod uwagę dzielącą nas różnicę wieku, Twoja opinia na mój temat doprawdy mało mnie obchodzi...
4. Widać zgadywanie nie jest twoją najmocniejsza stroną bo gdy waliłeś sd + burst miałeś combo a teraz jak będziesz walić z hmm to jak walniesz z sd ue lub morta.Mimo wszystko pozwolę sobie zgadywać ponownie... trzeba będzie się nauczyć walczyć inaczej?
(Z kąd tacy debile się biorą omg)Ktoś tu coś wspominał o "pytaniu Mamy"? Spytaj proszę Swojej, dlaczego zapomniała Cię nauczyć kultury.
5. Jak zaczniesz myśleć i dasz mi normalną rade to się do niej dostosuje póki co nie słucham się takich idiotów. Next razem zanim zaczniesz krytykować kogoś pomyśl co piszesz i daj własne rozwiązania :PNie mogę się oprzeć wrażeniu, że z nas dwu to nie ja akurat mam problemy z myśleniem. Że "nie słuchasz" jest dość oczywistym, ponieważ najwyraźniej słuchasz tylko i wyłącznie siebie.
Jestem dla Ciebie "idiotą"? No cóż, kiedy mnie brak racjonalnych argumentów w dyskusji, poprostu milczę. Ty uciekasz się do ubliżania rozmówcy. I do kogo tu bardziej pasuje to słówko na "i"?

Estrellion
11-06-2007, 10:03
1. Spytaj się swojej mamy :)
2. No i ile ty będziesz bić tego wrl waląc po 100 z morta a o locie to już nie mówie :)
3. Nie no wiesz po prostu zabiorą dla sorca dmg z czarów i go oleją nie ma to tamto ty umiesz balansować postacie :) (noob)
4. Widać zgadywanie nie jest twoją najmocniejsza stroną bo gdy waliłeś sd + burst miałeś combo a teraz jak będziesz walić z hmm to jak walniesz z sd ue lub morta. (Z kąd tacy debile się biorą omg)
5. Jak zaczniesz myśleć i dasz mi normalną rade to się do niej dostosuje póki co nie słucham się takich idiotów. Next razem zanim zaczniesz krytykować kogoś pomyśl co piszesz i daj własne rozwiązania :P

Zacząłeś wyzywać go od idioty ale im więcej postów piszesz tym większym kretynem jesteś w mych oczach...
" lepiej sie nie odzywać ażeby ludzi myśleli że jesteś kretynem, niż sie odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"

mikiawm
11-06-2007, 10:23
Dla mnie to jest smieszne co oni mowi przeciez sork bedzie zadawal prawie takie same hity do 70-80lvla nie wiem czy ktos sie skapnie ze cos sie zmienilo< mowie o sorkach i druidach> sila czarow typu vis/mor/flam zmniejszy sie o hmm... 10? 15dmg?
Mam pytanie czy te zary obszarowe u knighta beda walily z fizykali czy z ognia/energi/trucizny.

Z góry THx

mazgier
11-06-2007, 10:36
Mam pytanie czy te zary obszarowe u knighta beda walily z fizykali czy z ognia/energi/trucizny.

Z góry THxNie było to powiedziane wprost ale ponieważ te "czary" knighta mają być "obszarową projekcją" ciosu bronią trzymaną w rękach (albo "rzut" bronią w cel albo "uderzenie w podłogę") więc można założyć, że będą to obrażenia fizyczne. Była też sugestia ze strony CM-a, że w związku ze spadkiem siły run używanych przez knighta duchy staną się dla tej profesji wyjątkowo upierdliwym przeciwnikiem co by potwierdzało, że większośc obrażeń będzie wyłącznie fizyczna.

anasazi
11-06-2007, 12:39
1. Tak drogą dedukcji wątpie, żeby nowe umjejętności były tylko dla prem` poniewaz, napewno by wspolmnieli o tym w news. Zawsze piszą jesli jakas opcja jest tylko dla pacc.

2. Dla mnie ciągnięcie tego newsa jest bez sensu poniewaz wszystko sie powtarza mniejwiecej co 10 stron. Ludzie nie czytają wiad, tylko pisza na żywioł i posty się powtarzają.

APEL DO MODKÓW I ADMINÓW

ZAMKNIJCIE TEMAT !!! BO TO GDYBANIE NIGDY SIĘ NIE SKOŃCZY

;]

Estrellion
11-06-2007, 14:28
Posty takich kolesi mam głęboko gdzieś bo zazwyczaj są to kumple osób sprzeczających się lub drugie konto jednej z tych osób :P

Za tego kretyna bym coś napisał ale jak napisałem wyżej nie ma to sensu :P

Hhahaha no tu mnie rozjebałeś... powinneś jednak zastosować sie do mojego wcześniejszego posta bo teraz to już całkowicie rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości.

Napisałeś " knighci wiedzieli na co sie piszą"

Powiem ci tak twoje pierdolenie o szopenie gówno ci da i osobiście wyśle ci na priv pozdrowienia po update; )

Voldusd
11-06-2007, 14:34
Wiec...
1# Wychodzi na to, ze teraz taki Master Sorcerer z 80lvl i 65mlvl bedzie bił z visow tak jak 100 Elder Druid z 65 mlvl lol2?

2# Dla Najtow runy ofensywne będą działały z 1/2 ich "starej mocy", ale leczące nie ?! lol

3# Pomyślcie jak teraz trudno będzie wykonać takie questy jak PoI...

4# Wychodzi na to, ze teraz Najt będzie tym samym co Ed i Ms tylko, ze będzie miał 3x więcej hp ?!!!?

5# Za 3-4 Up'y Tibia bedzie jak Ots : o

6# Jednak najbardziej zostanie poszkodowany Najt, jeśli będziesz na faccu i zostaniesz gdzieś strapowany (np. Of jak podał kolega parę postów wyżej) to będziesz wastowal "1/2 bp gfb" żeby się wydostać, a w zamian za to dostajesz czar który ma pomoc w uwolnieniu się.. ale tylko graczom z paccem. Następną profesja została uzależniona od pacca.

7# Jedynym plusem tego Up'a będzie "ograniczenie lvlowe" dla broni. Nie będzie tak jak kiedyś, ze 130Ed robił Najta i biegał nim z Sovem czy Sca >.<

Adu~

At. 1 Po pierwsze nikt z nas nie wie czy sorc i druid będą bić po tyle samo na 100 lvl i 80 mając taki sam mlvl.

Osobiście uważam że z lvl "bonus" będzie dawał krytyczną ilość uderzeń dla każdej profesji.

At. 2 To chyba logiczne że runy leczące działają na starych zasadach a nie jeszcze o połowę miej. Knight jest postacią upośledzoną magicznie i tak się nie leczy za full hp.

At. 3 Co do trudności questów mi się to podoba.

Boczq
11-06-2007, 14:34
Ja mysle ze te update jest glupie, niewiem kogo to pomysl? >.> Pewnie jakiegos BR ..... Z RL Tibi zrobi sie OTS. OMG Modlmy sie zeby niebylo tego update....

Cery
11-06-2007, 14:36
Ciekawi mnie tylko 1 dotyczącego tego update, jeżeli będą 2 nowe czary dla knightów zastępujące hmmy i gfb to choć mam pacca chciałbym sie dowiedzieć czy będą one dostępne dla facc, jeżeli nie to knight już nie będzie tak dobrą profesją na faccu : o.

Pozdrawiam
Cery.

Voldusd
11-06-2007, 14:38
Ja mysle ze te update jest glupie, niewiem kogo to pomysl? >.> Pewnie jakiegos BR ..... Z RL Tibi zrobi sie OTS. OMG Modlmy sie zeby niebylo tego update....

Z tego co wywnioskowałem to Ty nie myślisz. Idź do szkoły zamiast grać w tą grę bo Ci to nie służy.

Boczq
11-06-2007, 14:40
To update strasznie osłabi moce Magow. np. taki mdw bedzie z visa walic po 100 tak jak teraz 35ms z 42mlvl! omfg! nie moga dopuscic do tego update
Przeciez musi tak byc jak w rl ! Knight wali tyle ile ma mocy (skille **/**) a mag nie musi byc silny wystarczy mu tylko magia!

Voldusd
11-06-2007, 14:41
Zbalansowanie profesji bylo niezbedne-knight z kazdym update robil sie coraz slabszy. Praktycznie tylko dzieki znacznej liczbie hp udaje sie knightom w walce z sorcem czasem uciec-ale nigdy wygrac. Chyba ze knightow jest kilku a sorc ma niewysoki level ;p .Knight expi duzo wolniej,przewaznie na znacznie slabszych potworach. Wysokolevelowi knighci radze sobie dzieki temu , ze....sa bardzo doswiadczeni bo przewaznie robili ten level latami :) . A jakis sorc wbije 100 lvl w rok i mu sie myli Carlin z Dragonem ( :) -ja wiem ze to pierwsze to miasto ).Ja mam knighta okolo 70 lvl ale jak widze gdzies poza miastem sorca/druida na levelu wiekszym niz 40 to juz jestem ostrozny. Jesli mnie zaatakuje to nie jestem w stanie mu nic zrobic(mimo tego ze mam 30 leveli wiecej)-tylko uciec(i uwazac zeby przypadkiem go nie trafic czyms bo to moglby byc dla mnie dead-nie schowam sie w pz.Raczej go nie zgubie-ma strong haste).Juz 3 lata temu knight byl najslabszy a to sie tylko poglebialo(ostatnio tylko bylo jakies niewielkie zbalansowanie ale malo to dalo). Czas z tym skonczyc. Profesje powinny dawac rownorzedne mozliwosci.

Całkowicie się zgadzam :)

mazgier
11-06-2007, 14:42
Było napisane że sorc będzie słabszy niż kiedykolwiek"Słabszy niż kiedykolwiek"? To znaczy słabszy niż kiedy? Masz na myśli update w różdżkami? Ciekawe...
1. Jeśli normalny lv praktycznie nic nie będzie dawać to oczywiste że będziesz bardzo mało zadawać a to że napisałem 100dmg jest tylko przykładem :PJeśli masz badziewny m-level a polegałeś tylko na "zwykłym" levelu to rzeczywiście. O ile mnie pamięc nie myli teraz kluczowe znaczenie będzie miał m-level właśnie i póki co NIE WIADOMO jak dokladnie będą liczone obrażenia.
2. Może i masz tego sorca ale chyba nigdy nie walczyłeś na warze jeśli nie wiesz że się wali z burstów :)Fakt. Za stary jestem żeby się "kopać" z hiperaktywnymi dzieciakami i wybrałem non-pvp.
Poza tym www.alegro.pl bo szczerze mówiąc po twoich wypowiedziach wątpię żebyś go sam zrobił :DOpowiedz mi coś jeszcze, o Tibijska Alfo i Omego...
3. Jeśli nie skumałeś, to ci powiem że cały czas mi chodziło o to żeby czymś zastąpili bursty a nie uczyć się inaczej walczyć. Bo podbiegać do kolesia z inferno wandem na open battle = ded ? Niektórzy walą bez burstów żeby noob chary nie zostały ubite. Ale tak czy inaczej któryś team na końcu ucieka i jak goni się kolesi to już z burstami.Gdybyś raczył łaskawie napisać, że chodzi Ci o używanie burstów w PvP, nie komentowałbym bo nie mam zwyczaju wypowiadać się na tematy na których się nie znam. Skoro masz zwyczaj wypowiadać się nieprecyzyjnie to się nie burz, że dostajesz odpowiedzi nie 100% na temat.

Według ciebie to że knigt by bił hydry i demony solo jest good rozwiązaniem ?A gdzie ja to napisałem???
W tibi ek służy głownie do blokowania i tak powinno zostać bo osoby które robiły knighta wiedziały na co się piszą. Tak samo ci co robili sorca wiedzieli że będą mieć duży dmg, szybki exp ale trudny bo ma mało hp :(. Knighci natomiast odwrotnie wolny exp, dużo kasy i łatwy exp.O'RLY? Masz to gdzieś na piśmie? Bo jak na razie wyglada mi to wyłącznie na Twoje własne, mocno subiektywne "pszemyślenia".
Co prawda sorc też ma dużo kasy ale na wyższym lv :P to teraz jak mu zmniejsza ten dmg na wyższym lv i nic nie dadzą w zamian to już w ogóle kasy nie będzie mieć chyba że z warów pk czy tam pa :POczywiscie już teraz, zapewne za pomocą posiadanych mocy profetycznych, posiadłeś wiedzę na temat tego jak będzie wyglądała opłacalność gry sorcem po updacie... Fascynujące...
5. Napisałeś -->Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że z nas dwu to nie ja akurat mam problemy z myśleniem. <-- ta udowodniłeś to mówiąc że hmm zastąpią bursty. Zajebiście to wymyśliłeś nie ma to tamto :DCo post, to potwierdzenie... Proszę, no bardzo proszę zacytuj ten fragment gdzie piszę o użyciu HMM zamiast burstów.
Owszem, mówiłem ogólnie o runach, a i to, jak sie okazało nie całkiem w kontekście, który Ty miałeś na myśli ale HMM-y to już Twoja prywatna konfabulacja...
Jeśli chcesz się posprzeczać to napisz mi w prywatnej wiadomości swoje gg. Albo dojdziemy do porozumienia albo zakończy się na blokadach i po sprawie :PDzięki za propozycję ale, z całym szacunkiem za stary już jestem, żeby chciało mi się bawić w pyskówki na GG.

Voldusd
11-06-2007, 14:45
To update strasznie osłabi moce Magow. np. taki mdw bedzie z visa walic po 100 tak jak teraz 35ms z 42mlvl! omfg! nie moga dopuscic do tego update
Przeciez musi tak byc jak w rl ! Knight wali tyle ile ma mocy (skille **/**) a mag nie musi byc silny wystarczy mu tylko magia!

A taki Seromontis to myślisz że po ile wali z miecza ? Max 350 ( przy farcie )
Sorc / Drut z każdym lvl biją mocniej to po co ten mlvl ?

Knight i pall Skiluja po to aby miotać / uderzać więcej a z lvl dostają tylko hp mane i cap ....

mazgier
11-06-2007, 14:50
A taki Seromontis to myślisz że po ile wali z miecza ? Max 350 ( przy farcie )
Sorc / Drut z każdym lvl biją mocniej to po co ten mlvl ?

Knight i pall Skiluja po to aby miotać / uderzać więcej a z lvl dostają tylko hp mane i cap ....Dokładnie. I bardzo mi się podoba fakt, że magowie zostaną zmuszeni do zwracania uwagi na trening (w taki czy inny sposób) m-levela.

Voldusd
11-06-2007, 15:03
To co ty chcesz z knighta zrobić maszynę do zabijania ?

Kolego pomyśl nad tym co napisałem. Widząc resztę twoich komentarzy uważam
że minąłeś się z powołaniem rejestrując sie na te forum.

Kojotes
11-06-2007, 15:08
Cos mi sie nie wtdaje =| pall trenuje distans fighting a nie mele wiec raczej nie bedzie dźgal potwora stojac obok =.= jak dla mnie to bedzie on rzucal i jesli sie spear nie zlamie to spowrotem wroci mu do reki :) Cip'y juz napewno cos wymysla :D

Odnośnie tego to możliwy jest scenariusz, że broń miotana wróci do Twojej ręki tylko jeśli stoisz koło atakowanego potwora. To sie jeszcze jakos broni, a nie że po trafieniu smoka na drugim końcu ekranu gwiazdka magicznie wróci do ręki.

Voldusd
11-06-2007, 15:08
To co kurwa 450 z explo jest mało ? Omg noobie jebany odpowiedz mi na pytanie a nie pierdolisz jakieś głupoty

I to jeszcze było w gracza

Nie jesteśmy na Ty żebyś tak do mnie mówił. Jeśli rodzice Ci pozwalają to proszę
bardzo. Jak do mnie mówisz licz się ze słowami bo za młody jesteś.

A co do tego zobacz jaki on ma lvl bijąc z explo po 450..

mazgier
11-06-2007, 15:14
Po co mam marnować czas na kolesia którego pielęgniarka upuściła na ziemie w momencie którym miała podać dziecko dla matki ? Według mnie na takich ludzi szkoda czasu :) To że nie podobają ci się moje wypowiedzi mam w dupie bo ścierwa zawsze miałem gdzieś i tu się kończy moje postowanie do ciebie bo jak chcesz się obrażać to pisz na priv :)

Po update zobaczymy jak to all będzie wyglądać i kto się mylił a kto nie. Jedno jest pewnie twoja matka z ojcem dokonała pomyłki życia hahaTak szczerze, wychowujesz/wychowałeś się w rodzinie patologicznej czy masz poprostu poważne zaburzenia emocjonalne? Normalny, w miarę przyzwoicie wychowany człowiek, nie bluzga i nie znieważa innych tylko dlatego, że ich poglądy różnią się od jego własnych. Zachowania takie są za to bardzo typowe dla osobników z problemami (różnorakiej proweniencji). Tak czy inaczej sugerowałbym kontakt z psychologiem...

Michoss
11-06-2007, 15:17
@Voldusd
Jedyny komentarz do ciebie jaki mam to "gratz 1000 posta"

Edit:
Ktokolwiek skasował tamte posty-czemu ni skasował też mojego?!

Voldusd
11-06-2007, 15:19
@Voldusd
Jedyny komentarz do ciebie jaki mam to "gratz 1000 posta"

Po to jest forum żeby się na nim wypowiadać.

sir kubax
11-06-2007, 15:36
Balans balansem...
Knight i Pall anni na 100
Magowie 200...
i gdzie ten balans?

Kejmilo
11-06-2007, 15:39
Magowie na 200 lev? Ahahah proszę cię... I nie płaczcie jakby to był koniec Tibii -,- Magowie będą tylko nieco gorsi a wy już tu nie wiadomo co robicie -,- Zresztą można się było tego domyślić że bluzgać i jechać będą tylko MSy i EDy. A pewnie i tak połowa nie ma tego 70 levela...

Więc nie płaczcie i czekajcie do upa. A jak nie, to nie grajcie w Tibię, nikt wam przecież nie każe...

Edit: Hua hua Mixtry zbanowany ^^

DDoS
11-06-2007, 15:52
Magowie na 200 lev? Ahahah proszę cię... I nie płaczcie jakby to był koniec Tibii -,- Magowie będą tylko nieco gorsi a wy już tu nie wiadomo co robicie -,- Zresztą można się było tego domyślić że bluzgać i jechać będą tylko MSy i EDy. A pewnie i tak połowa nie ma tego 70 levela...

Więc nie płaczcie i czekajcie do upa. A jak nie, to nie grajcie w Tibię, nikt wam przecież nie każe...

Nie gadaj że tylkoMagowie są przeciw, bo wielu Knight'om I Paladin'om również nie podoba się sposób potraktowania Druid'ów i Sorcerer'ów.

Kejmilo
11-06-2007, 15:56
@up A czy ja napisałem że TYLKO MS I ED się nie będzie podobało? Ja napisałem że tylko MS I ED będą bluzgać, wyzywać, "kończyć z tibią". A to różnica...

Natorin
11-06-2007, 16:04
Balans balansem...
Magowie 200...
i gdzie ten balans?

tak po up możliwe ale teraz...

Te wszystkie posty... po co!?
Przecież nie wiadomo co się stanie. Może będzie publiczny TS to się będzie można przekonać jak to w praktyce wygląda.

Poza tym nie wiadomo o ile sorc/druid będzie słabszy. Obrażenia nie będą zależne od lvla w takim stopniu jak teraz. Moim zdaniem to jest słuszne wkońcu obrażenia knighta są w 100% zależne od jego skili więc dlaczego w przypadku profesji magicznych miało by być inaczej...? Siła magi raczej powinna zależeć w większości od mlvla a nie lvla.

Rybzor
11-06-2007, 16:08
Święte słowa, poczekajcie do tej zasranej aktualizacji - potem zacznijcie narzekać, a nie tu jakieś domysły snujecie.

Dawergo
11-06-2007, 16:24

pogrubionym fragmentem mnie uraziles, widzisz gram w tibie ponad 2 lata i to ze nie wbilem 70+ lvla czyni mnie gorszym? tak to zrozumialem mam nadzieje ze nie chciales aby to tak zabrzmialo, bo brzmi jakbys krytykowal wszystkich z -70 lvlem.

Reflux
11-06-2007, 16:27
Hmm ulepszą palka no może wreszcie będzie mi się chciało nim bić skilla :P bo podnoszenie włóczni co chwila jest z lekka wnerwiające -.-'

Estrellion
11-06-2007, 16:29
Balans balansem...
Magowie 200...
i gdzie ten balans?

Magowie na 130-140 robią ani w ciągu 7 sekund

Kinight na 110-120 robi go 10-15 min

to również powinni zmienić....

Reflux
11-06-2007, 16:33
hmm coś mi się zdaje że ta dyskusja prowadzi donikąd. Pożyjemy zobaczymy wszystko wyjdzie w praniu.

Anarchista
11-06-2007, 16:36
Hmm ulepszą palka no może wreszcie będzie mi się chciało nim bić skilla :P bo podnoszenie włóczni co chwila jest z lekka wnerwiające -.-'

no zleksza xD jak mi sie pacc skonczy to skilluje do 80 ^^ 8o

Candi
11-06-2007, 17:30
Oby włócznie się łamały...
Możecie to uznać za głupotę skoro jestem paladynem, ale jeśli ma być tak, że włócznia będzie ciągle w ręce i nie będzie się łamała to skilowanie będzie identyczne jak u knighta. Nie mam ochoty widzieć po updacie dziesiątek skilujących paladynów.
Co do skilowania to wszystko jest ok i nic bym nie zmieniał. Oczywiście potrzebne są zmiany, ale nie jakieś bardzo radykalne.
Zgadzam się z osobą, która pisała przede mną, że ta dyskusja prowadzi donikąd. Jeśli mam czytać setki postów jak to spieprzą teraz maga i druida to rzygać mi się chce. Są tutaj magowie, którzy piszą, że będzie ok i nawet takie zmiany dużo nie zepsują, ale martwienie się na zapas i wyzywanie na swoją profesję jeszcze przed update jest po prostu bez sensu.
Nawet jeśli dodają dużo knightowi i paladynowi to i tak sorc i druid będą dobrzy. 9/10 osób, które wyzywają na cipsoft, że magiczne profesje będa gorsze nie doświadczy tego, bo nie mają tego 70 levela, na którym mogą to znacząco odczuć. Zwolnicie trochę może expowiska, jak będziecie ćwiczyć mlvl przy depo :P

Krzy_ek
11-06-2007, 17:32
@up Jak napisane na forum.tibia.com Speary będą wracać do ręki, o ile się nie złamią

Omg! Dzieci grające sorcami i płaczące nad tym updatem. Wystarczy poczytać co napisał Craban na forum.tibia.com (ofc. jeśli umiecie angielski)
Dla nieumiejących radzę zrezygnować z tibii, ale wam powiem tyle co napisał :
Sorc nadal zostanie najlepszy tylko będzie teraz nim też trochę poskillować.

Areisen
11-06-2007, 17:43
zgadzam sie z poprzednikami: ta dyskusja prowadzi donikad.

Temat jest juz chyba do zamkniecia.

@down: a co,widziales na rl PRAWDZIWEGO maga? A dziewczynka to chyba czarodziejka... Pozatym ten nadmiar buziek zle wyglada. :P

Boczq
11-06-2007, 17:50
Wcale mi sie niepodoba te update:/ Przeciez powinno byc tak jak w rl! Knight musi byc ssilny(skills) a mag to taka dziewczynka i wali z magi i ucieka!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Viero
11-06-2007, 17:57
Ej to będzie tak że speary będą znikało po rzucie??

Ale ogólnie uptade wygląda fajne :D

Candi
11-06-2007, 17:57
Ale dziecko drogie, w rl nie ma ani knightów, ani magów ;)
raczej tego tematu nie zamkną, bo można się dzięki niemu dobrze posmiać :P

Z tego, co ktos tam powiedział to speary będa się łamały, ale w ręce i nie będą spadały na ziemię.

Elitek70
11-06-2007, 17:58
Jaki lvl na niektore bronie bedzie trzeba po update tomozna sie domyslic np. SOV I SCA na 100 bo z Anihilatora a Aracan Staff, Arbalest i Avenger na 80 bo z PoI ;)

Elitek70
11-06-2007, 18:00
Jaki lvl na niektore bronie bedzie trzeba po update to mozna sie domyslic np. SOV I SCA na 100 bo z Anihilatora, a Aracan Staff, Arbalest i Avenger na 80 bo z PoI ;)

Viero
11-06-2007, 18:01
@Up
Double post....

thompson_1181
11-06-2007, 18:08
Waampirek:
PARADOKS! PACC MA BYC TANSZY!
I NIE PIER*OLIC O ZASILANIU SERVEROW ANI O PLACACH DLA PRACOWNIKOW,
NA PRAWDE PRACY NAD TA GRA NIE JEST GIGANTYCZNIE DUZO, JAK NA POLROCZNE UPDATE'Y!
- dobre sobie, wiesz ile kosztuje miesięczne zasilanie dobrego servera? (na marginesie - servery tibijskie są dobre) Ponad kilka tys. zł (zależnie od servera) a zobacz ile oni ich mają (1 świat = 1 server [nie jestem pewien ale pewnie tak] ) a oni kasy dużo za te pacce nie zbierają, pewnie ledwo im się zwraca więc nie płacz, nikt ci nie każe w to grać - nie chcesz to rzuć to - jest o wiele więcej wiele lepszych gier za które nie trzeba płacić żeby mieć specjalne przywileje.
Pozatym, spójż na walute - polskie 90 zł to w przeliczeniu na euro (w niemczech obowiązuje euro jakby ktoś nie wiedział) = 90zł / 4.60 ~ około 20 euro a ceny serverów są przybliżone kwotą (czyli w tys.) bo tam jest lepsza jakoś niż jak to zwykle u nas bywa. < To moje zdanie co do twojej wypowiedzi człeku, a co do up'a to nie ma co się bać, co up'a ludzie peniają choć zazwyczaj były to tylko niewielkie zmiany to nie ma co się bać, rewolucji nie będzie a każdy może myśleć o postaciach co chce i CipSoft zapewne zrobił to co uznał za najlepsze żeby wyrównać postacie (nie mówiąc już o tym że to ONI stworzyli tą grę więc to ONI się najbardziej na niej znają wieć nie gadajcie że niszczą tą grę, lol.com itp. x_X
P.S. Powinniście się cieszyć że gra będzie trudniejsza (jeśli tak istotnie będzie) ponieważ granie trudniejszą postacią będzie wiązało się z większym uznaniem ew. przestiżem.
Pozdro

Candi
11-06-2007, 18:08
Ciekawy mnie, od którego będzie gs i bs :P mam nadzieję, że kusza będzie od 30 chociaż jej raczej od levela nie zrobią...

Mythic Sniper
11-06-2007, 18:09
Modki proszee zamkijcie ten temat bo juz mi sie rzygac chce od tekstow sorcow i drutow ktorzy placze ze obniza im troche ( z cala pewnoscia bedzie to max 10% ) czasy spontaniczne , czyli ue zamiast 1000 to bedzie 900 , wielka mi strata !! przestancie juz prosze , boicie sie ze teraz bedzie wpadac 2-3 pali i was pekna ? no to gratz....
a po drugie nikt was do grania nie zmusza wiec jak wam sie nie podoba to wyrownanie profesji to zawsze zostaje wam pasjans albo saper...

Dominet
11-06-2007, 18:17
Boze to jest poprostu masakra!!! Co z tego ze knighci beda mocniej walic skoro nawet na 20 lvl ze skillami 80/80 beda musieli chodzic z serpent swordem bo nie maja odpowiedniego lvla!!!! A te niby MOCNIEJSZE HITY to pewnie beda nawet niezauwazalne dla nas i bedzie ch*j a nie wyrownanie profesji bo knight dalej bedzie najgorszy!!! Ten lvl broni jest poprostu bez sensu...