PDA

Pokaż pełną wersje : Wyrównanie profesji

Stron : [1] 2 3 4 5 6

Rothes
07-06-2007, 19:46
Oto tłumaczenie tego, co autorzy gry napisali dzisiaj na oficjalnej stronie:

Dzisiaj prezentujemy wam nasze plany na temat wyrównania profesji, który był z niecierpliwością oczekiwany przez wielu z was. Prosimy jednak zauważyć, że wszelkie zmiany dotyczyć będą jedynie ataków. Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących.

Aby zredukować ujmę w obrażeniach zadawanych przez postacie dzierżące broń, wszystkie ataki wręcz i dystansowe zostały generalnie wzmocnione. Ponadto, aby zapewnić bardziej zbalansowaną rozgrywkę dla wszystkich profesji, poziom postaci będzie odgrywał znacznie mniejszą rolę przy zadawaniu obrażeń przy pomocy czarów lub run. Zamiast tego, co kilka poziomów otrzymacie drobny bonus do obrażeń, nie ważne czy tych zadawanych przy pomocy broni, czy magicznych przedmiotów, a może czarów. W przypadku obrażeń magicznych, poziom magiczny (magic level) będzie teraz najważniejszym czynnikiem. Postacie, które walczą przy użyciu broni odczują głównie przyrost obrażeń, gdy ich umiejętność walki wzrośnie. Druidzi i magowie do 70-80 poziomu praktycznie nie odczują żadnych zmian w grze, jednakże obrażenia zadawane przez wysoko poziomowych magów zostaną zredukowane. Prosimy zrozumieć, iż było to konieczne do wyrównania profesji.

Jako, że poziom odgrywał bardzo ważną rolę w obliczaniu obrażeń od magii, ataki wykonywane przy pomocy run przez rycerzy i paladynów będą znacznie słabsze niż przedtem. Aby zrekompensować utratę efektywnego używania run, otrzymają oni za to specjalne ataki, które pochłaniają manę. Jednakże, inaczej niż w przypadku run, obrażenie zadawane tymi atakami zależą od orężu i umiejętności władania nim. Groundshaker pozwala rycerzom zadawać obszarowe obrażenia, podczas gdy rzut trąby powietrznej (whirlwind throw) miota twoją broń ku przeciwnikowi zaznaczonemu na battle list na dystans, podobnie jak bumerang. Jako, że formuła magiczna uległa zmianie, obecne exori byłoby znacznie mniej przydatne dla rycerzy. Z tego powodu, nowy czar berserk będzie, jak wszystkie specjalne ataki, zależał od używanej broni i umiejętności walki i wymagać będzie stałej ilości many. Dodatkowo dodano czar "zażarty berserk" (fierce berserk).

http://images.tibia.pl/teaser2007/weapons.jpg

Jak już wyjaśniliśmy, oręż i umiejętność władania nim będą teraz znacznie ważniejsze, a obrażenia zadawane w ten sposób będą wyższe. Z tego powodu, musieliśmy wprowadzić minimalny, wymagany poziom do użycia większości broni wręcz. Inaczej, nic nie mogłoby powstrzymać młodego rycerza, który dopiero co opuścił Rookgaard od pożyczenia najpotężniejszej broni, wytrenowania najlepszej umiejętności walki i zadawania wtedy obrażeń bardzo zbliżonych do tych rycerza na wysokim poziomie. Prosimy jednak zauważyć, że atak wykonany przy pomocy słabszych broni będzie skuteczniejszy niż ten wykonany wcześniej nawet przy użyciu lepszego oręża. Nadal będziecie mogli używać każdej broni, ale w przypadku, gdy nie spełnicie wymogu dotyczącego minimalnego poziomu potrzebnego do jej użycia, wasze obrażenia zostaną zredukowane. Aby zapewnić wam wystarczającą ilość oręża dla wszystkich poziomów, ta letnia aktualizacja wprowadzi ponad 60 kompletnie nowych broni. Jako że jedynie rycerze są wystarczająco silni i wytrenowani aby poradzić sobie z dwuręczną bronią, wszystkie inne profesje nie będą mogły ich już używać z wyjątkiem tych o kształcie kija i broni drzewcowej.

Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży. Tak jak w przypadku innego oręża, bełty i strzały również będą wymagały określonych poziomów. Z tego powodu dodaliśmy kilka nowych typów amunicji dla paladynów, które mogą być zarówno kupione w sklepie jak i stworzone przy pomocy nowych czarów. Ponadto, otrzymają oni nową umiejętność, pozwalającą przemienić ich zwykłe włócznie w tak zwane zaklęte włócznie (enchanted spears), które są znacznie potężniejsze. Inny nowy czar, eteryczna włócznia (the ethereal spear), przydaje się, gdy brakuje już amunicji, gdyż umożliwia on stworzenie włóczni przy pomocy siły woli, która zostania wystrzelona w przeciwnika zaznaczonego na battle list. Obrażenia wszystkich bełtów i strzał zależeć będą od umiejętności walki na dystans (distance fighting), wliczając w to wybuchające strzały (burst arrows).

http://images.tibia.pl/teaser2007/ethereal_spear.jpg

Do opracowania tego konceptu wykorzystaliśmy niektóre z propozycji, które otrzymaliśmy od was. Oczywiście, wyrównywanie profesji nie jest jeszcze skończone. Jesteśmy tego świadomi, że potrzebne są dalsze zmiany, które zostaną wprowadzone w następnych aktualizacjach.

Tutaj znajduje się oficjalny temat (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1689110), gdzie możecie zgłaszać swoje głęboko przemyślane propozycje.

bosal
08-06-2007, 15:46
Ciekawe, faktycznie zapowiada się duża zmiana. Zobaczymy, czy na dobre :)

Kojotes
08-06-2007, 16:17
No i sie skonczy easy mode Tibii- gra magiem. ;)

Mlecziii
08-06-2007, 16:19
Bronie fajne wyglądają ale zobaczymy jak to z tym wyrównywaniem będzie w praktyce ;).

Parys
08-06-2007, 16:20
A mnie cieszą niusy dla paladynów. Wreszcie coś na plus.

Michoss
08-06-2007, 16:24
Aaale suuper!
JUż trenuje swojego starego 10poziomowego palka xD

Don^Mokate
08-06-2007, 16:24
zostaje mi tylko powiedziec -o zesz w morde.... jak duzo tych wszystkich nowosci zupelnie jak nie cipsoft

Adamek-graczpiechota
08-06-2007, 16:26
Nieźle, :p ale wydaje mi się, że teraz każdy knight będzie się czuł jak sorc( bo musi wbic określony lvl żeby nosić określoną broń), ale i tak update zapowiada się fajnie. Nie mogę się doczekać!!!!

Venderer
O.o

Fajnie, ale mam nadzieje, że tego nie zdupczą... Z tą maną i wogóle...
Pozatym powstanie lekki mątlik z bronmi xD Trzeba sie będzie przyzwyczaić.

A wszystkie te bronie w bpku grafiką przypominają mi bardziej Avanger'a, MLS'a, Pharaoh sword niz bronie pokroju SPike Sworda :|

Albertus
hmm tak sie balem bo jestem magiem ze cos zabiora i nie bedzie sie dalo grac

ale z tego co widze to zrobili wprost swietnie

idealnie ze tak powiem

moze nie powinni zmniejszac udezen z visa, ue etc.

tylko powinni zrobic to na tej zasadzie jaka jest ze zalezy to tylko do mlvl

i tak powinno byc

udezenia sorca i druida od mlvl zalezy !

palka i knighta od skili

bardzo ciesze sie ze sa nowe bronie :)

bo to dalo duzo knightom i palkom

@ z tego co zrozumialem jezeli u sorca nie liczy sie level

to jezeli ja wale

105-168 z visa
kazdy level daje 1
mam level 68 bede walil 37-100 ??? jak tak to by bylo lekkie przegiecie bo i tak teraz sorcerzy ciagle wastuja a tak bylo by waste ze zaden sorc bez allegro by nie wyrobil ale zobaczymy jak cos to hmm pojda w ruch bo u nich obrazenia sie nie zmieniaja

Dawergo
08-06-2007, 16:27
nareszcie przyda mi sie mlvl!! mam nadzieje ze nie bedzie tak jak dawniej ze znow najt bedzie najlepszy, oby to przynioslo takie zmiany zeby bylo to naprawde wyrownanie :)

edit:
poprzeczytaniu koncowki newsa cos mi sie wydaje ze update nadejdzie wczesniej niz zwykle ;]

Vasali
nareszcie coś dla knightów i paladynów, chociaż gram magiem :P

Lucyferusek
Miałem expic teraz moim palkiem [48]lvl ale jak toprzeczytalem to juz zaplanowalem ze znajomym mega ogromne skilowanie:D

Toriyoshu
kurde ja dalej chce walic z visa po 100 + a nie ;/ plax cip nie noob mi tu dobra nighta mogli podnies co poziomu sorca ale po co sorca niszczyc porsze nieeeeeeeeeeeeeeeeeee;(

Harrina
Czyli.. nie opłacało się zostawiać swoich knightów i paladynow, żeby zacząć grać magami :-p

Xowx
08-06-2007, 16:29
Więc jeżeli obrażenia z burstów będą zależeć od dista to... :D Sorce sobie nie postrzelają :)

Segalczuk
08-06-2007, 16:29
<brawa><brawa><brawa><brawa><brawa><brawa><brawa><brawa><brawa>
Wrescie cipsoft zyskał coś w moich oczach.

smikki
08-06-2007, 16:30
No to widze jak np. na demach z SD po 200. Po Updejcie będzie na odwrót niż teraz, magowie do kitu knightci super -.- A chciałem next pacca kupować ;(

Krzysiekkrzysiek
08-06-2007, 16:32
przeraża mnie tlyko wizja knighta bez silnych uh i sorca bez burstow a tak to super wszystko :P

boston808
08-06-2007, 16:33
To wychodzi na to że sorc zanim pojdzie poexpic na pare godz. bedzie musial przedtem ze 3 dni siedziec i runy robic po to zeby miec pieniadze na waste....
Oczywiście zawsze bedzie można wziąść skull staffa i na roty, albo z ds-em na scaraby -.-

Pomocny Murzyn
08-06-2007, 16:34
Nie gadajcie teraz sorc i druid to gówno, a palek i najt to ''gody". Zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce...

Makartas
08-06-2007, 16:34
Ale Bajer!!! No dla mnie to porostu bomba, nie spodzewałem się, że aż ta pokażą co potrafią, normalnie mmmiodzio :}

Rumcajsek
08-06-2007, 16:37
I bardzo dobrze!! wreszcie sorcerzy i druty przestaną cwaniakować
(do 35 lvl) ze tacy cool sa bo maja wanda.
I tak wszystkie te zmiany będą zapewnie dla pacców więc nadal krzywdzą te kilkadziesiąt tysięcy biedniejszych graczy (w tym mnie:( )

Rubeus_Venon
Dziwne to wszystko... Ciężko będzie się do tego przyzwyczaić. Ciekawe czy wyjdzie to na dobre. W zapowiedziach up-date jest tylko śnieg i lód... Epoka Lodowcowa? :zimno::zimno::balwanek:

ps. Czy wam też wyskakuje reklama z grubą babą uprawiającą aerobik?

Ps2: Tzw. Profesjoniśći (ludzie walczący o równość profesji) wreszcie postawili na swoim!

Krzysiekkrzysiek
nie krytykujcie czegos czego narzie nie ejstesmy pewni jak bedzie wygladac :P

Ter
08-06-2007, 16:38
Tylko całować nóżki CipSoftowi :p
Juz się nie moge doczekać... Jestem ciekawy jak teraz będą wyglądały wojny. Jaka siłą będą dysponowali sorcowie i jaką knightci.

Dawergo
08-06-2007, 16:40
Użytkowników czytających ten temat: 205 (zarejestrowanych: 66, gości: 139)

tak sobie czytam komentarze i widze ze kazdemu sie podoba, dziwne! ale widac ze ten update bedzie dla ludzi jak nie ma glosu sprzeciwu :)

@down
przeciez napisali ze run leczacych i spelli nie zmieniaja!

edit:
Użytkowników czytających ten temat: 227 (zarejestrowanych: 65, gości: 162)

sallceson
08-06-2007, 16:40
Użytkowników czytających ten temat: 204 (zarejestrowanych: 65, gości: 139)

xD

szkoda tylko ze tym Njusem rozdraznili tylko nasze gdybania bo w praktyce nie wyjasnili dokladnie jak to bedze, o ile mniej wazny bedzie lvl no i co mnei dziwi - skoro zmiejszaja moc run i czarow to jak sie teraz najcik bedzie leczyl?

ale jest tez dobra strona - seromontis dogoni MDW :)

Djkwaku
08-06-2007, 16:42
Bardzo mi się podobają zmiany i nie piepszyć, że tym razem znowu cipy to ****. Zdecydowanie gra knightem i pałkiem zostanie urozmaicona.

coconut
08-06-2007, 16:43
no to teraz sorc juz nie zrobi anni :D wczesniej z taka iloscia hp ledwo przezywal a teraz bedzie udezac po 10 jak knight z bursta (kiedys od 1 do 200) wg. mnie powinni po prostu ulepszyc knighta i pala a sorca zostawic w spokoju :P no i mdw juz nie nabije 10m w dzien >.> za to seromontis itp. to pewnie po 20m expa ;D

Snib'ek
I tak chyba będzie miał lepszą średnia hita z SD niż Sero z miecza czy czym on tam bije:p

OtherThanAll
Wedlug mnie jest to troche bez celu, najpierw z sorca/druta robia najlepsza profesje ofensywna, potem go udupiaja. A knight i pallek slabe profesje tak?
Moze nie skomentuje.

Ksen
08-06-2007, 16:44
Panowie ja mam takie glupie pytanie poniewaz metlik caly czas mam w glowie ... chodzi mi o TH ... nie wiem co mam z nim zrobic bo jesli mi go rozdupca to wtedy bedzie lipa .... tak samo lipa bedzie z ave i sovem ...

milan233
08-06-2007, 16:45
Użytkowników czytających ten temat: 228 (zarejestrowanych: 66, gości: 162)

No i dylemat, robić nowego knighta? :)

Michnik of Celesta
No no no jeden z niewielu updatów , na którego czekam z taką niecierpliwością . W końcu coś cipy zrobią odnośnie balansacji profesji i to się chwali , ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

bosal

xD

szkoda tylko ze tym Njusem rozdraznili tylko nasze gdybania bo w praktyce nie wyjasnili dokladnie jak to bedze, o ile mniej wazny bedzie lvl no i co mnei dziwi - skoro zmiejszaja moc run i czarow to jak sie teraz najcik bedzie leczyl?

czytac nie umiesz ?

Prosimy jednak zauważyć, że wszelkie zmiany dotyczyć będą jedynie ataków. Żadna z nich nie odnosi się do siły run i czarów leczących.

BobbyX
08-06-2007, 16:46
Bardzo to wszystko fajnie. Już skilluje knightem, a ms na śmietnik! :) Oby jak to w CipSoft te bronie nie były only pacc...

Użytkowników czytających ten temat: 245 (zarejestrowanych: 74, gości: 171) :D

Evil Maul
08-06-2007, 16:46

xD

Przeczytaj dokladnie jeszcze raz ;p wyrówananie nie odnosi sie do run leczacych po prostu zamiast walic po 110 z hmm'a w smoka bede walil po 60 :( ale za to bede mogł walic czar obszarowy plus jakis czar rzucajacy bronia xD a co za tym idzie szybciej bedzie mi magic level leciał :) Ahhhhh juz tylko czekac na Test Server dla tutorków :)

Kejmilo
08-06-2007, 16:47
O Tak! Wreszcie coś, na co tak długo czekałem! W końcu to tibia 8.0! Ten efekt bumerangu, a nawet zaklęte Speary, czy to, że w ogóle na ziemie nie będą spadać, i wymagany lev na broń. Sweet =*

Fure
08-06-2007, 16:47
Lol .. i co jak ja ciagle wastuje na lvl to moze jeszcze mam z visa walic po 140 ? dekle...

Rothes
08-06-2007, 16:48
Ja mam tylko nadzieję, że obrażenia rycerza nie dorównają tym magów i druidów, gdyż knight ma inne zalety jak większa ilość hp i oz.

Poza tym... tak sobie myślę... z tego "bonusu" do obrażeń co kilka lvli, można wywnioskować, że wandy i rody będą bić więcej wraz z wzrostem poziomu.

Vlad Dracula
http://img300.imageshack.us/img300/9233/beztytu322uen6.png
A gdzie pozostałe 40 broni? Ciekaw jestem jak wyglądają :>
A co do wyrównania profesji to zapowiada się baaardzo ciekawie ;)
Może kupię sobie p seta na mojego shakwoanego knighta i wypróbuje jego mocy ;]

Michoss
Użytkowników czytających ten temat: 215 (zarejestrowanych: 62, gości: 153)\

No bo9 wszystkim się podoba xD!
Ja jestem sorcem i TEŻ MI SIĘ PODOBA!

Xarinav
08-06-2007, 16:49
Mnie się to wydaje bezsensownym i idiotycznym updatem....

Fazior
08-06-2007, 16:50
Użytkowników czytających ten temat: 264 (zarejestrowanych: 84, gości: 180)

Mi sie to podoba :) teraz tylko czekam na nowe serwy (mam nadzieje ze ebdzie no pvp)
i jazda z kngihtem albo pallkiem :)

nepton
Użytkowników czytających ten temat: 239 (zarejestrowanych: 70, gości: 169)

A knight 100+ bedzie mógł wywalić swoje GFB do kosza.... już po 150 dało się walnąć, a teraz znowu pewnie bedzie 40-80 :/
Za to z nową siłą obrażeń GFB nie będzie aż tak potrzebne bo potworki będą (troche) szybciej padać.

Mam wrażenie, że skończy się epoka sorców-drutów którzy "nie wiadomo skąd", mają kupę kasy na MF i walą szybko lvl na hydrach czy DLach... i po kilku tygodniach mogą cieszyć się pięknymi hitami na lvlach 100+ nie dociągając do 60mlvl...
Prędkość rozwoju magicznych profesji zmiejszy się o tyle o ile będą one zmuszone "skillować" mlvl.

Mat_team
Hujowo tibia schodzi na psy i bierze przykład z otsów.. nowe czary jakies magiczne włocznie weźcie dajcie spokój. Tibia ma byc prostą grą na "zimowe wieczory" a nie hujsotwem .

Rumcajsek
... I jak zawsze co update to wolniejsze skille więc knighty i pallasy mogą się cieszyć...!! BRAWO CIPY psujcie tibie dalej...

Snib'ek
Ciekawe skąd będzie można te nowe bronie wziąć :>

BobbyX
Lol .. i co jak ja ciagle wastuje na lvl to moze jeszcze mam z visa walic po 140 ? dekle...

Bo knight wcale na uhy nie wastuje...

Lord Gumio
wreszcie gra palkiem bedzie miala sens :D mam nadzieje ze airbalest bedzie dostepny juz dla lvla 50 +

Kowa_l
08-06-2007, 16:52
huh zapowida sie ciekawie :P wkoncu palki i knighci nie beda "ubogimi" profesjami ;)

Zbyszek_Czarodziej
08-06-2007, 16:53
No do kitu .. daza do stalego pogorszenia sorcka .. nvm oby tak dalej ..

Rumcajsek
08-06-2007, 16:53
Ja mam tylko nadzieję, że obrażenia rycerza nie dorównają tym magów i druidów, gdyż knight ma inne zalety jak większa ilość hp i oz.

Poza tym... tak sobie myślę... z tego "bonusu" do obrażeń co kilka lvli, można wywnioskować, że wandy i rody będą bić więcej wraz z wzrostem poziomu.

Co do większej ilości hp to wychodzi tak:
Knight dostaje 15 hp i 5 many (założy ringa na utamo vita i ma 20 hp)
Paladyn dostaje 10 hp 15 many (Z utamo 25 hp)
Mag i sorc: 5 hp 30 many (Z utamo 35!!)

I niewiem kto tu ma tak dużo życia... Poza tym manasy są tańsze niż uhy więc sorce i tak mają full wypas...

swirek88
08-06-2007, 16:54
To jest śmieszne, knight i palladyn będą Bogami w tibii, a druid popadnie w wymarcie, czemu? Druid ma najgorzej z całej 4 , sorc se jakoś poradzi, bo ma ue i energy wave. Druid bez pacc nadaje sie tylko do klepania UH i nic wiecej. Druid z paccem nadaje sie tylko na healera, a exp ?? Moze i mamy vis i mort, ale jak maja to zmiejszyć to będzie źle. Teraz knight znowu bedzie mial najwięcej kasy, a druid i sorc coraz mniej, bo przecież runy i mfy kosztuja. Teraz każdy będzie robił palla i knighta, moim zdaniem knight nie miał, źle za blokowanie miał kase bez jakiegokolwiek waste, bo zawsze healer sie znalazl. Moim zdaniem to nie jest wyrównanie postaci, to po prostu jest zabicie druidow. Jak nie powstanie coś dla druida , to są oni skończeni. Niektórzy mówią, że druid i sorc są teraz bogami, ale czemu druid, sorc rozumiem ma ue energy wave, a druid ? Druid ma jedynie mort i vis, leczy ale leczenie = mf, a mfy kosztuja mimo wszystko. Dlatego nie uważam ze druidzi i sorckowie są bogami, jak coś to Sorckowie są Bogami teraz.
Będzie tak jak z palladynami, że było ich coraz mniej. Za rok spodziewajcie się kolejnego wyrównania, bo druidzi przestaną być tworzeni. To jest moje zdanie. Cya Pogrążony w żalu Druid.

Waampirek
08-06-2007, 16:54
Wie ktos ile tych broni, czarow i innych rzeczy bedzie dla PACC?
Bo chyba nie wsyzstkie? :confused::confused:

Tylko wychodzi na to ze postacie niemagicze stana sie magicznymi 8o
A magiczne nie beda uzywaly czarow ofensywnych, tylko run! 8o

Sucinio
08-06-2007, 16:55
Hie, w tym roku jest tak "łaaał zaraż lecem paka kóópic bo uplejd roks" a w tamtym "aff, uplejd saxx dobrze rze mi sie pak kunczy". Rok temu wszyscy mówili, że addony, outfity, piraci, Liberty Bay sux a co sie okazało po update? Ze addony "roks" outfity "roks" piraci "roks" itd~, a w tym roku moge sie zalozyc ze po update bedzie "aff update sóx" - bo teraz jest "roks"

A pozatym chujnia, niedawno skonczylem z najtem a na druta sie przenioslem >.<

Lockhead
A ja tego nie rozumiem =/ wytlumaczcie mi to na chlopski rozum bo nie moge pojac co jest ... z knighta robia maga i bedzie czarowal sobie bron i nia rzucal to co to bedzie knight mag czy pall ?? Wytlumaczcie mi i to z mlvlem tez = (

Torarnos
X(Polepszenie palków/knightów - Zgadzam sie
Pogorszenie magow - Nie zgadzam sie. Dlaczego?! Knight bedzie miał przybliżone obrażenia do maga, a ma dużo wiecej capa, hp. Seromontis i tak w ostatnie 30 dni zrobił tyle expa co MDW...

A tak wogole: obrażenia jakie dotychczas zadajemy przez runy zmniejszą się też? bo juz sam nie wiem, napisz ktos na priv bo nie wiem co tu sie dzieje :confused:

Wojtek Speed
Użytkowników czytających ten temat: 265 (zarejestrowanych: 91, gości: 174)

:> nice

heh co update jest to samo, kazdy mowi wow itp. a po update wiekszosc jest niezadowolona, przynajmniej ja odnosze takie wrazenie, zobaczymy jak bedzie tym razem ^^

Speed~

Naapeg
08-06-2007, 16:56
O.o
po pierwsze) rothes bardzo good notka , gz
po drugie) :) ja zawsze wierzylem w kine hrhr

Vlad Dracula
Ciekawe skąd będzie można te nowe bronie wziąć :>

Z potworów?

Dawergo
X(Polepszenie palków/knightów - Zgadzam sie
Pogorszenie magow - Nie zgadzam sie. Dlaczego?! Knight bedzie miał przybliżone obrażenia do maga, a ma dużo wiecej capa, hp. Seromontis i tak w ostatnie 30 dni zrobił tyle expa co MDW...

A tak wogole: obrażenia jakie dotychczas zadajemy przez runy zmniejszą się też? bo juz sam nie wiem, napisz ktos na priv bo nie wiem co tu sie dzieje :confused:

przeczytaj artykul pare razy a sie dowiesz :D

Rothes
Co do większej ilości hp to wychodzi tak:
Knight dostaje 15 hp i 5 many (założy ringa na utamo vita i ma 20 hp)
Paladyn dostaje 10 hp 15 many (Z utamo 25 hp)
Mag i sorc: 5 hp 30 many (Z utamo 35!!)

I niewiem kto tu ma tak dużo życia... Poza tym manasy są tańsze niż uhy więc sorce i tak mają full wypas...Przestań... nikt normalny nie biega non-stop na utamo to raz. Dwa - uh daje dużo więcej niż manas i nie liczy się koszt, a czas potrzebny regenerację. Spróbuj na pvp ubić sorca z full hp i mp na utamo, a potem knighta ze zbliżoną ilością hp do hp+mp sorca. Zakład, że knighta będzie znaczniej trudniej?

Snib'ek
08-06-2007, 16:57
Mówiłem, że będzie skamlanie z tym pogorszeniem magicznych profesji..
Jak knight i pall był zły to wszyscy srali..
Zastanówcie się wreszcie czego wy w ogóle chcecie?

Btw. Dochodzimy do 300 ! ;dd

coconut
08-06-2007, 16:58
no sorki spojzcie z innej striny - nowe laski i rosnaca ich sila z lvlem :)

szymcio
08-06-2007, 16:59
To jest tylko tak napisane w praktyce będzie zupełnie inaczej. Tylko żeby branie które już są nie poszły cenowo zupełnie w dół z powodu 60 nowych...
Mówicie że knight będzie super a się okaże po upie najlepszym będzie palek:D

Demonq
Sux zepsuja magów jesi bardzo oslabia runa i czart zwlaszcza visa

SnpierDragonLord
Do Bani ;(
Sorc Bedzie Slabsz :confused:

Metju
08-06-2007, 17:00
Jak dla mnie to jakies nieporozumienie....
dobrze ze dodaja knightom ale po co zabierac sorcom?

Torarnos
08-06-2007, 17:00
przeczytaj artykul pare razy a sie dowiesz :D
Czytałem ale wszystko mi sie juz pomieszalo:)

Duch Niespokojny
08-06-2007, 17:01
Nareszcie noobki się zaczną z powrotem przerzucać na rycerzy i zostawią profesje magiczne dla ludzi, którzy naprawdę zasługują na poznanie tajemnic magii.

Waampirek
08-06-2007, 17:02
Użytkowników czytających ten temat: 287 (zarejestrowanych: 96, gości: 191)
Gogogo 300!

Mysle ze ten uptade kompletnie zmieni rozgrywke w tibii. Nie bedzie to jakeis dodoanie respa czy addonow, ale zupelna odmiana.

Ponawaim pytanie: Czy wszystko bedzie dla PACC? (czary itp)

Torpedo
08-06-2007, 17:04
Ponawaim pytanie: Czy wszystko bedzie dla PACC? (czary itp)

A niby dla kogo? Glupio sie pytasz

Co do tego update to jako druid jestem zniesmaczony tym co zamierza zrobic Cipsoft

JUNIR
hahahahahahahhahahahahahaha

YEYEYEYYEYEYE :P

Myślalem ze bede musiał robić druida/sorca a tu chuj xD od razu po update ide na bk :P

Kamyk-Ziomek
@Up
Hmm.. no zobaczymy.. :)

Saragoss
08-06-2007, 17:06
Użytkowników czytających ten temat: 320 (zarejestrowanych: 108, gości: 212)

O Ku*** No to chwalić Cip za pomysł no to teraz Mój kina (jak sie skończy ban:D) bedzie wymiatał nie ma co. No widać że wszystkim sie podoba I jeszcze raz dziękować Cipom

Michnik of Celesta
08-06-2007, 17:06
Użytkowników czytających ten temat: 325 (zarejestrowanych: 110, gości: 215)
Niezłe :P
Ciekaw jestem jak po updacie powiedzmy , jakieś 3 miechy później będą wyglądać statystyki profesji na serwerach i czy znowu najmniej będzie druidów albo jak będzie wyglądać lista PG-erów.

Rumcajsek
08-06-2007, 17:07
Mhm. Z tego co ja teraz czytam to widzę że cięszą sie knighty i palle a narzekają sorce. Boże, ludzie zagrajcie sobie knightem/pallem a potem narzekajcie że to za ich naprawianie wziął się CipSoft!! Macie do 33 lvla wandy co narzekacie! Knight musi spędzić w ch** czasu na skillowaniu bez zysku a mag trenuje m-lvl zarabiając!! (Zapewne robiąc runy) Nie narzekajcie tylko zobaczcie jak ciężki kawał chleba ma knight!

Waampirek
332

Teraz MSy EDy zamiataja EKow i RPow, po update nedzie odwrotnie...
Btw. nie nadazam z czytaniem postow X( Slooow please

Michoss
Użytkowników czytających ten temat: 337 (zarejestrowanych: 108, gości: 229)

Na ten teaser wszyscy czekali xD

Royal Matis
a czar exori jest dal kogo? ofkorz ze dla pacc. a więc
CIP says: Kupujcie PACC!!
@topic
z tymi broniami od lvl-a to zajebioza

Sucinio
Użytkowników czytających ten temat: 287 (zarejestrowanych: 96, gości: 191)
Gogogo 300!

Użytkowników czytających ten temat: 337 (zarejestrowanych: 112, gości: 225)

337! usaisjieojoejeoije Tibia.pl pobiła MDW ! xDDD

Massior
08-06-2007, 17:09
Użytkowników czytających ten temat: 337 (zarejestrowanych: 112, gości: 225)

337! usaisjieojoejeoije Tibia.pl pobiła MDW ! xDDD

RILIIIIIIIIIIII? :o

Teraz mojego w hammera będe mógł wsadzić komuś w dupe :baby:

coconut
Mhm. Z tego co ja teraz czytam to widzę że cięszą sie knighty i palle a narzekają sorce. Boże, ludzie zagrajcie sobie knightem/pallem a potem narzekajcie że to za ich naprawianie wziął się CipSoft!! Macie do 33 lvla wandy co narzekacie! Knight musi spędzić w ch** czasu na skillowaniu bez zysku a mag trenuje m-lvl zarabiając!! (Zapewne robiąc runy) Nie narzekajcie tylko zobaczcie jak ciężki kawał chleba ma knight!nono widziales screeny nowych broni?? teraz zamiast rozg na 33 lvl najlepsza bedzie na 200 :d

Erytreja
Muahuhuhauhua... i zarazem own3d. Wszyscy sorcowie i druidzi teraz "brawo cipsoft", "ale do dupy ta tibia". Poprostu nie możecie się nazywać graczami. Napewno zrobiliście sorca lub druta bo łatwo się nimi gra, a teraz płaczecie.I dobrze wam tak.Żeby nie było, ja też jestem drutem.Bardzo się ciesze, że teraz się będzie liczył mlvl, bo kiedyś to mój uh maker walił na 30 mlvl'u (lvl 13) z SD po 100 w potwora, a jakiś tam sorc lub drut z lvl'em 25 i mlvl'em 15 walił po 200 w potwora.

BTW. Bez urazy wszyscy magowie i druidzi. =]

Knight_Siedlce
08-06-2007, 17:11
Użytkowników czytających ten temat: 326 (zarejestrowanych: 108, gości: 218)
haha xD wreszcie cos dla knighta!!

Waampirek
Koniec ery FACC 8o Bez PACCa bedzie teraz 99999999999999999999x slabsza kazda profka! DO tej pory bylo tak z sorcami i druidami, palle i knighty jakos byly wyrownane
Teraz nie xD8o8o8o8o8o8o

coconut
Muahuhuhauhua... i zarazem own3d. Wszyscy sorcowie i druidzi teraz "brawo cipsoft", "ale do dupy ta tibia". Poprostu nie możecie się nazywać graczami. Napewno zrobiliście sorca lub druta bo łatwo się nimi gra, a teraz płaczecie.I dobrze wam tak.Żeby nie było, ja też jestem drutem.Bardzo się ciesze, że teraz się będzie liczył mlvl, bo kiedyś to mój uh maker walił na 30 mlvl'u (lvl 13) z SD po 100 w potwora, a jakiś tam sorc lub drut z lvl'em 25 i mlvl'em 15 walił po 200 w potwora.

BTW. Bez urazy wszyscy magowie i druidzi. =]zgadzam sie 100%. mag z wiekszymi umiejetnosciami magicznymi ma udezac mniej niz magiczny lamer??? :o

Rumcajsek
08-06-2007, 17:12
a czar exori jest dal kogo? ofkorz ze dla pacc. a więc
CIP says: Kupujcie PACC!!

Racja Racja Cipy nie robią updatów dla graczy tylko dla własnego zachrzanionego zarobku na sprzedawaniu PACC... PACCom dają dużo FACCom dają gówno.
To tak jak z zakupem jakiegoś jedzenia... Daj więcej dostaniesz świeże, daj tyle ile kosztuje dostajesz pleśń...

Ksen
08-06-2007, 17:13
Nie no fajnie nowe bronie etc i czary super ... ale co zrobic ze starymi broniami to jest pytanie ... Mam th , sov , avenger i walsnie sie zastanwaim czy tego nie sellac bo skoro przyjda nowe bronie to na kiego mi te slabsze :o

LOLO
08-06-2007, 17:13
No teraz trzeba czekać na upa juz się niemoge doczekać jak będe ładował z włuczni ;)

Trzeba trochu poskilować i dobic do 100 :D

Sucinio
08-06-2007, 17:14
Racja Racja Cipy nie robią updatów dla graczy tylko dla własnego zachrzanionego zarobku na sprzedawaniu PACC... PACCom dają dużo FACCom dają gówno

nic nie dają FACCom bo nie mają z tego ŻADNEJ korzyści. PACC rlx

Khadagan
08-06-2007, 17:15
Nazwał bym to balansowanie postaci raczej zmianom balansu. Pozostaje tylko czekać i mieć nadzieje ze cipsoft nie zepsuje roboty

Koltun
08-06-2007, 17:15
Jak dla mnei to hujoza bedzie z tymi brońmi od lvla....
ja sie nei kapuje po co robic nowebronie?? szczególnie te dla pala
a to ze bełty od lvl beda to juz kompletna masakra

kulej134
08-06-2007, 17:16
Użytkowników czytających ten temat: 309 (zarejestrowanych: 100, gości: 209)
kulej134, Dexter17, KaMiLSpAwW, Sucinio, Ksen, Koltun, SnpierDragonLord, Khadagan, Alix, GrimoR, Gosu^^,, Devil Rayn, Dark of the Dead powraca, rezydent, balun, Rumcajsek, szymcio, filczyk, Gatho Gokhinin, nebulanoob, Kira Lanaus, Keszu, grzysztof, Warmendes, Rodi, Vrith, sparkman, Saragoss, Raj'ek, SiR_DragO, Nieugiety, Lord Gumio, Fellya, Knight_Siedlce, Dokniassoss, Fazior, nepton, Glon Elriel, Suise, Korn_Fighter, tibiaplayer, boston808, Michoss, Dead Cerber, Waampirek, paffelek, Acastunio, sallceson, Daxik, Vez, Caban Nadbaltycki, Massior, Mega_RobalXXL, Harrina, Sir Nunel, Adow Adan, kamil35s, raven, Pitch_Black, Xanthil, Giby, Michnik of Celesta, Medivh Shady, Royal Matis, Segalczuk, Wladca sedesu, Artur1Archer, Haxaxer, OtherThanAll, Krwioplaczasty, zksmatley, VENAEN, Magic Harmonian, FaemingBubuu, M4r3X, Filipeck, Blos Tius, Zielenczanin, swirek88, Palenik, Monte, seksowna_druidka, Grocix, Derius, Xeruvis, Ov3r, Sir Luk Lagger, Maniol, Ragnar666, klubmaniak, MrVego, Thanal, matrach, mPalar, Lucyferusek

Nieźle!xD

M4r3X
ffs

primo. ludzie, knight nie przewyższy w dmg magow! < jesli jest to gdzieś napisane to pokażcie mi bom slepy.

secundo. wszystkim którzy uważają ze up jest niepotrzebny składam 'najszczersze kondolencje z powodu głupoty' (oO! <3)

anyway, dobry up~ imo, jeden z lepszych w historii Tibii, mimo ze gram od 7.3

btw, drodzy druidzi i magowie powiem tak: /cry 1 /care 0 - byliście tak dumni, biliście rekordy w expie z powodu błędu CS w którym zrobił z was overpowered profesje, a teraz gdy doszło do wyrównania płaczecie dlatego ze rekordzików w expie, kozaczenia nie bedzie ; ]

M4r3X says: Farewell

Michnik of Celesta
Koniec ery FACC 8o Bez PACCa bedzie teraz 99999999999999999999x slabsza kazda profka! DO tej pory bylo tak z sorcami i druidami, palle i knighty jakos byly wyrownane
Teraz nie xD8o8o8o8o8o8o
Zapewne tak będzie , w końcu pomysły cipów na zbalansowanie profesji mnie trochę zdziwiły. Teraz jest tak : kina i pal sux , drut i sorc rox , a że druid i sorc bez PACC-a dużo tracą więc wniosek : kup PACC-a. A po upie będzie , że wszystkie profki bez PACC dużo tracą...

Rumcajsek
Nazwał bym to balansowanie postaci raczej zmianom balansu. Pozostaje tylko czekać i mieć nadzieje ze cipsoft nie zepsuje roboty

Być może bo do tej pory szalka wagi przechylała się na stronę magii

seksowna_druidka
08-06-2007, 17:17
Jako, że poziom odgrywał bardzo ważną rolę w obliczaniu obrażeń od magii, ataki wykonywane przy pomocy run przez rycerzy i paladynów będą znacznie słabsze niż przedtem.
Nie brzmi ciekawie. Hity po 50 z gfb mi odpowiadaja.

Aby zrekompensować utratę efektywnego używania run, otrzymają oni za to specjalne ataki, które pochłaniają manę. Jednakże, inaczej niż w przypadku run, obrażenie zadawane tymi atakami zależą od orężu i umiejętności władania nim.
Cos sie boje, ze only pacc. I jak wtedy rycerz mialby wyczyscic scierwo zlurowane pod drabinke? Wastujac bp gfb na kilka ghouli?

Z tego powodu, musieliśmy wprowadzić minimalny, wymagany poziom do użycia większości broni wręcz.
F axe i 30lvl. Czyzby sila tego toporka musiala sie marnowac?

ta letnia aktualizacja wprowadzi ponad 60 kompletnie nowych broni.
Wreszcie jakis ruch na rynku bedzie.

Jako że jedynie rycerze są wystarczająco silni i wytrenowani aby poradzić sobie z dwuręczną bronią, wszystkie inne profesje nie będą mogły ich już używać z wyjątkiem tych o kształcie kija i broni drzewcowej.
Koniec z druidami z warhammerem na rotach ;/ Teraz pozostanie im d lance(drzewcowa)

Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię, co pozwoli uniknąć kradzieży.
Jak oni to sobie wyobrazaja? Co sie bedzie dzialo z wyrzuconymi spearami?

Obrażenia wszystkich bełtów i strzał zależeć będą od umiejętności walki na dystans (distance fighting), wliczając w to wybuchające strzały (burst arrows).
Zabieraja sorcom bursty! o.O

Niby wszystko milo, ale boje sie, ze wszystkie czary i najlepsze bronie only ek/rp. ;(

Sir Nunel
Yeayeayeayea xDDD Upade zapowiada sie BOSSSSSKO :D wkoncu moj wysilek w skilowaniu niepojdzie na marne :D knightroxior gratz cipkom wkoncu odwalili kawal dobrej roboty :D sadze ze te bronie, a bynajmniej niektore bedzie mozna wygrac w walne na arenie :D pozdro all i nie nazekac jest zajefajnie :D teraz tylko czekac na upade xDD

Alix
Eh....Czyli udupią sorka/druta i dorównają do nich palla/kinę. To rozwiązanie według mnie jest dobre, tylko żeby się nie okazało ze to wszystko dla Pacc. Sam mam pacca ale szkoda mi tych facców , którzy zawsze i w każdym update byli pomijani. Mam nadzieję, że te nowe bronie będą dla wszystkich lvl a nie typu SoV, ScA, Avenger, i będą dostępne z ,w miarę, łatwych questow, lub będą wypadały z potworków proporcjonalnie silnych do siły oręża.

Lord Gumio
mi sie wydaje ze bronie typu sov i th beda dalej najlepsze poniewaz zdobycie ich jest naprawde trudne i tym sposobem ocenia sie wartosc broni a te wszystkie 60 nowych bedzie dla meduim lvli z 15 clubow 15 swordow 15 axe i 15 broni dystansowych

Gosstan
loll
nc

<10znakow>

Waampirek
08-06-2007, 17:18
zgadzam sie 100%. mag z wiekszymi umiejetnosciami magicznymi ma udezac mniej niz magiczny lamer??? :o

Teraz oboje beda walic beznadziejnie :p

rezydent
08-06-2007, 17:20
już to widze:
You see a Magic water sword. (xx def xx att.)
It's required 50lv and Premium Account.

LOL

wszystko dla pacc
a te speary to nie wiem o co chodzi "broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię" j**ie troche otsem ;ppp
gram knightem i h*j bo teraz będzie się opłacać (oby na faccu też)

SnpierDragonLord
08-06-2007, 17:21
MASAKRA Burst Arrows Zabrac i zmniejszyc atak run czarów:o

Rumcajsek
08-06-2007, 17:22
Eh....Czyli udupią sorka/druta i dorównają do nich palla/kinę.
I dobrze jest, nie będzie tak że 10 lvlowy sorc będzie zabijał z wanda 15 lvl knightów
Sam mam pacca ale szkoda mi tych facców , którzy zawsze i w każdym update byli pomijani.
BRAWO!! DAć MU NOBLA! !! NOBLA!!

Waampirek
08-06-2007, 17:23
Chyab zaczne grac na OTSach xDDDDDDDDD rotfl!!! 8o8o8o8o

Monte
08-06-2007, 17:24
Wreszcie wykombinowali coś przykuwającego uwagę. To balansacja profesji zapowiada się wyjątkowo ciekawie. Pozostaje nam tylko czekać na aktualizacje ; ) Wydaje mi się, że to już niedługo.

coconut
08-06-2007, 17:24
mi sie wydaje ze bronie typu sov i th beda dalej najlepsze poniewaz zdobycie ich jest naprawde trudne i tym sposobem ocenia sie wartosc broni a te wszystkie 60 nowych bedzie dla meduim lvli z 15 clubow 15 swordow 15 axe i 15 broni dystansowychto nie mozliwe bo tam sa tez wandy i rody :P (na goze :P)

Michnik of Celesta
08-06-2007, 17:25
a te speary to nie wiem o co chodzi "broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię" j**ie troche otsem ;ppp
A może kolejny bot ?

gram knightem i h*j bo teraz będzie się opłacać (oby na faccu też)
Jeszcze się okaże , że MDW przerzuci się na knighta (joke) :)

Sucinio
he, czyli 666 najt z 9 mlvem bedzie jebał z gfb tylko co 8 sorc z 9 ml?

tibiaplayer
@ci co narzekaja na to ze all idzie dla PACC

co daliscie zeby sobie zagrac w ta gre? - nic
wiec dlaczego do jasnej cholery oczekujecie ze cos bedzie dla was? niby za co maja wam dawac nowe bronie / nowe czary / nowe tereny jak wy nie dajecie z siebie nic, tylko przeludniacie servy.

Alix
08-06-2007, 17:26
I dobrze jest, nie będzie tak że 10 lvlowy sorc będzie zabijał z wanda 15 lvl knightów
Dokładnie :p

BRAWO!! DAć MU NOBLA! !! NOBLA!!

Ironia ??:p

Lemoniszyn
08-06-2007, 17:26
Użytkowników czytających ten temat: 284 (zarejestrowanych: 95, gości: 189)

Wreszcie tibia zaczyna nabierać rumieńców... Ciekawe czy te new czary będą dla pacc czy facc? cóż zobaczymy..

Tariel
08-06-2007, 17:27
A może ktoś wie kiedy ten update wejdzie tak mniej więcej oczywiście??

Alanus Lutinum
Tak od początku jak zryli palla z tamego upadate tylko czekałem, aż Cip
Soft ulepszy palla teraz to ja będę wymiatać. Tylko ten update też przyniesie wady-koniec zarabiania szmalcu pallem na desercie :).

Rumcajsek
Nie, po prostu jak rzucisz spearem w cycka pojawi mu się wbity między oczy albo w odbyt, a wyciągnąć się nie będzie dało (to będzie w sam raz jak dla cipów - skrzywdzić walczące profesje)

P.S. Czekajmy na wypowiedź Mateusza DW ;);)

Filipeck
Ludzie, 100 zł za PACC to naprawde nie dużo, a zapewniam was, że wy byście nikomu nie dali nieczego za free, więc czemu CIPy mają dawać wam? Temat Facc/Pacc jest obijany przy każdym update. Nie chcecie być pomijani? Przez miesiąc odmówcie sobie chrupkuuf i innego ścierwa w foliowych woreczkach, to se kupicie zasranego pacca -.-'
Co do update, mam do niego pewne wątpliwości, ale chyba będzie dobrze... zobaczymy...

Gosstan
płacę za gre, a przyjemności coraz mniej
dajcie spokój

Waampirek
08-06-2007, 17:28
tylko żeby się nie okazało ze to wszystko dla Pacc. Sam mam pacca ale szkoda mi tych facców , którzy zawsze i w każdym update byli pomijani.

Mysle ze zrobia cod dla FACC, zeby chociaz zachecic do kupna PACC, bo an graczach im wolgole nie zalezy (tylko an ich forsie)

Cygan Slejter
08-06-2007, 17:29
No to wracam do knighta:)

ale magiem też bede grał :D

mysle ze super pomyslesli z tym zbalansowaniem profesji:)

czekac tylko na update:)

Alix
08-06-2007, 17:30
wiec dlaczego do jasnej cholery oczekujecie ze cos bedzie dla was? niby za co maja wam dawac nowe bronie / nowe czary / nowe tereny jak wy nie dajecie z siebie nic, tylko przeludniacie servy.

Może i masz rację, ale według mnie, kiedyś ta gra była dla wszystkich (wnioskuję to z tego co wiem od kolegów), a teraz jest praktycznie dla tych którzy mają wystarczająco kasy na PACC.

Crystal
Pomysł z burstami - klapa
Wiec jak teraz bedzie wyglądał annihilator knightem? Wykorzystując te ataki spalające mane? To kiedy bede sie uhał skoro pije manasy?

Pomysł z runami ofensywnymi - klapa
To teraz jak mnie shaman na ofie strapuje węzami z berserkerami to bede wastował pół bp gfb zeby sie wydostac?

Ataki spalające mane - klapa
Bo knight ma tyle many ze głowa boli 8o

1234234234 magicznych broni, wymagany level na broń...Cżyby ots albo jakas fantastyczna gierka dla dzieci, które potrzebują 345345 kolorowych błysków i przedmiotów, żeby skupic ich uwage na czyms? To jest ulepszenie knighta? Jedyne co jest dobre w tym upku to ze siła exori zależy od skilla i ma stałą wartość many oraz to, że siła sorca jest zmniejszona i nie kazdy 10-letni głupek bedzie mogł fuczeć do mnie... (Btw. mam 100 ek).

Oharis
SZCZERZE !!!!!!!!!!!!!! TO ZJEBALISCIE TIBIE. poprzedni updejty jako tako rpzechodizly ale ten to juz rpzesada. Ta gra juz nie ma sensu. Nie bed emogl sobie zarzocic na sorka w hamera i pojsc klepac rotow ;/ Nie moge sobie na 9 knajta zarazocic w hamera i popekowac bo bedzie jakas tam redukcja sily!!!!!!!!!!!!!!!!!! CIPY ZJEBALY GRE........ Zastanawialem sie zeby na dnaich sobie pacc kupic. A tu widze że chuja ;/ zobacze jak to wszystko ebdzie wyglodalo po updejcie. Ale jezeli tak jak wy to rpzzedstawiacie to koncze z ta gra ;/ I nie zdziwie sie jak 70% stalych graczy zrobi to samo. TA GRA SIE ROBI BEZNADZIEJNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Smerfero
08-06-2007, 17:32
yeah:evul: wrescie palki rox!;D powrot!8o8o8o8o8o

>To co widzisz, to iluzja...<

Rumcajsek
Ironia ??:p
Nie, pełne wyrazy uznania i szacunku.

Daj 90 zeta to sobie kupię. Nie wszyscy są na tyle bogaci co ty cwaniaku.
Poza tym tibia to jest ponoć gra dla wszystkich, jak chcą żeby nie było FACCów niech zrobią tibię jak WoWa...

@edit: A zresztą za taką grafikę to ja nie zapłacę. Gdyby Cipy ogłosiły że rusza wielka praca nad tibią 3d z ŁADNĄ GRAFĄ to bym może zapłacił...

Waampirek
P.S. Czekajmy na wypowiedź Mateusza DW ;);)

Huj mnie on interesuje. I tak bedzie gral 24 h na dobe na bocie, nawet sie nie skapnie ze updatde byl -.-

Aduil
08-06-2007, 17:33
Wiec...
1# Wychodzi na to, ze teraz taki Master Sorcerer z 80lvl i 65mlvl bedzie bił z visow tak jak 100 Elder Druid z 65 mlvl lol2?

2# Dla Najtow runy ofensywne będą działały z 1/2 ich "starej mocy", ale leczące nie ?! lol

3# Pomyślcie jak teraz trudno będzie wykonać takie questy jak PoI...

4# Wychodzi na to, ze teraz Najt będzie tym samym co Ed i Ms tylko, ze będzie miał 3x więcej hp ?!!!?

5# Za 3-4 Up'y Tibia bedzie jak Ots : o

6# Jednak najbardziej zostanie poszkodowany Najt, jeśli będziesz na faccu i zostaniesz gdzieś strapowany (np. Of jak podał kolega parę postów wyżej) to będziesz wastowal "1/2 bp gfb" żeby się wydostać, a w zamian za to dostajesz czar który ma pomoc w uwolnieniu się.. ale tylko graczom z paccem. Następną profesja została uzależniona od pacca.

7# Jedynym plusem tego Up'a będzie "ograniczenie lvlowe" dla broni. Nie będzie tak jak kiedyś, ze 130Ed robił Najta i biegał nim z Sovem czy Sca >.<

Adu~

Michnik of Celesta
@ci co narzekaja na to ze all idzie dla PACC

A może najlepiej żeby wyj**ać wszystkich FACC-ów co ? Gdyby Tibia nie była darmowa byś nawet w nią nie zagrał. Cip Soft podobnie wychodzi z tego założenia : żeby gracz kupił PACC-a najpierw musi mu się tibia na faccu spodobać by chciał mieć więcej ( a najlepiej go do tego zmusić xD ). A teraz wyobraź sobie - ile osób grałoby w grę , za którą trzeba płacić niemal 100 zeta za 3 miechy ? Na pewno dużo dużo mniej niż obecnie jest posiadaczy PACC.

Amramwinar
Po mojemu to fajnie ze wreszcie robia cos dla palka i knighta, ale mogli magiczne profesje zostawic w spokoju bo teraz moze powstac "dysbalans"<jak to mowi moj kolega ktorego pozdrawiam :P> w druga, strone.

No ale pozyjemy zobaczymy ;]

Ushka
Look good ;)
Ale teraz nie będzie na odwrót?? : (
Ze sorkowie i druci będą płakać na najci i palkowie roxowac?? :P

Smerfero
08-06-2007, 17:34
Huj mnie on interesuje. I tak bedzie gral 24 h na dobe na bocie, nawet sie nie skapnie ze updatde byl -.-

hahahah:evul: dokładnie;] :)

Palki rox!:D

Erytreja
08-06-2007, 17:35
SZCZERZE !!!!!!!!!!!!!! TO ZJEBALISCIE TIBIE. poprzedni updejty jako tako rpzechodizly ale ten to juz rpzesada. Ta gra juz nie ma sensu. Nie bed emogl sobie zarzocic na sorka w hamera i pojsc klepac rotow ;/ Nie moge sobie na 9 knajta zarazocic w hamera i popekowac bo bedzie jakas tam redukcja sily!!!!!!!!!!!!!!!!!! CIPY ZJEBALY GRE........ Zastanawialem sie zeby na dnaich sobie pacc kupic. A tu widze że chuja ;/ zobacze jak to wszystko ebdzie wyglodalo po updejcie. Ale jezeli tak jak wy to rpzzedstawiacie to koncze z ta gra ;/ I nie zdziwie sie jak 70% stalych graczy zrobi to samo. TA GRA SIE ROBI BEZNADZIEJNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uspokój się. --'
Widzimy tutaj przykład sorca który zaczął grać nim bo łatwo był i pewnie grasz od update'u z różdzkami.

CipSofty big gratz dla was, wreście daliście fajnego update'a.Możecie sobie pogratulowac bo wiekszość graczy chwali tego up'a. =]
Może ktoś tam powiedział, że my nic im nie dajemy ale myśle, że to nie jest najlepsze stwierdzenie.CipSoft zrobił nam gre i możemy w nią grać za darmo ale jeśli chcemy mieć jeszcze ciekawszą gre to możemy zakupić PACC, a pozatym :
JEŚLI CHCECIE ZOBACZYĆ PRAWDZIWĄ DYSKRYMINACJE FACC TO ZAGRAJCIE W DOFUS'A

Wirtual
08-06-2007, 17:35
"Paladyni będą zadowoleni słysząc, że broń dystansowa, taka jak włócznie, nie będzie upadać już na ziemię"
Czyli będą wracać do ręki ? czy w jaki sposób ?:F

Waampirek
08-06-2007, 17:36
Wiec...
1# Wychodzi na to, ze teraz taki Master Sorcerer z 80lvl i 65mlvl bedzie byl z visow tak jak 100 Elder Druid z 65 mlvl lol2?

6# Jedynym plusem tego Up'a bedzie "ograniczenie lvlowe" dla broni. Nie bedzie tak jak kiedys, ze 130Ed robil Najta i biegal nim z Sovem czy Sca >.<

Adu~

1 tak 8o
5 teraz juz bedzie...
6 wedlug mnie to glupota teraz kazdy knight/ pall bedzie biegal z jakims syfem, a sorcowie dalej an 8 lvlu klepia mlvl i kupuja w huja run (sd, hmm, gfb)

Bezsens...

Knight_Siedlce
Ci co mowia ze niestac ich na premmy
Zawsze mozna kupic pacca za tibijska kase..Sprzedacie troche swojego eq ale bendziecie mieli pacc proste

Faratiz
Analizując po trzykroć artykuł dotyczący letniego update doczytałem się ze postacie do 70lvl (magiczne oczywiście) nie odczują zmiany. Pojawiła się także wzmianka o tym, że lvl nie ma znaczenia w sile magii (albo coś źle zrozumiałem). Tak więc konieczne by bylo zrekompensowanie ubytku tym spowodowanego.

Jak expiłem to co lvl widziałem różnicę... A teraz jak to będzie? X(X(X(
Tak samo mort hur~... Jak można nie odczuć różnicy jeśli siła nei wzrasta co lvl a na moim mlvl potrzebuje 60h na 1 a nie 3h jak na lvl.

Coś tutaj jest nei wporządku X(X(

Z kolejnym pacem poczekam do lata... Nie podchodze do tego update zbyt optymistycznie X(X(

Dzi-dzi
płacę za gre, a przyjemności coraz mniej
dajcie spokój

Ludzie, skończcie nawijać o tym, że magowie będą mieli gorzej.
Do 70-80 poziomu nie odczują zmian, CZYTAJCIE UWAŻNIE.
Co mieli powiedzieć rycerze gdy 60 lv druidek\mag robił 10 lvli dziennie na tombach z gfb~~?

Pomyślcie, to proste. Jak nie to nie grajcie, a nie że zaśmiecacie forum gadkami typu : AFFFfFFFfFFF Bedzie ZLee, zabieracie innym graczom zabawe.

Alix
08-06-2007, 17:37
Nie, pełne wyrazy uznania i szacunku.

Dzieki :)

Daj 90 zeta to sobie kupię. Nie wszyscy są na tyle bogaci co ty cwaniaku.

Dokładnie. Zaraz na pewno powiesz, że jak sie ktoś uczy to ma kasę. Nie zawsze tak jest ;]

@edit: A zresztą za taką grafikę to ja nie zapłacę. Gdyby Cipy ogłosiły że rusza wielka praca nad tibią 3d z ŁADNĄ GRAFĄ to bym może zapłacił...

Jeżeli nie będzie się to wiązało z powiększeniem i tak wieeelkich lagów na przeludnionych serverach to dlaczego nie.

Waampirek
08-06-2007, 17:38
Uspokój się. --'

JEŚLI CHCECIE ZOBACZYĆ PRAWDZIWĄ DYSKRYMINACJE FACC TO ZAGRAJCIE W DOFUS'A

I co podoba ci sie to? gralem w dofusa od daaawna i byl tak jak tibia: duzo za free. Tibia bierze z nigo przyklad. Gratuluje...

Smerfero
08-06-2007, 17:38
Więc znowu powrót knightów i palów, dobrze, pamiętam jak kiedyś przed różdżkami też wymiatali. Więc historia się powtarza...

Play For Fun!B)

Crystal
08-06-2007, 17:39
Wysoko-levelowy knight straci respekt, owszem teraz trudno jest dojść do tego, ale czy nie czujesz respektu jak dostajesz od knighta 100+ z gfb? Nie czujesz tej siły jak wbiegasz w gromade zerków ale sie nie boisz bo masz 2000+ hp i ubijasz je na strzała z gfb? Owszem bedzie, ale każdy głupi bedzie mogł byc taki. Najbardziej boli mnie redukcja ciosów runami, co z tego, ze mi dają 12234234534556 nowych broni skoro ja wole poprostu pomagać sobie HMMami przy biciu dla/gsa. Nie przemyśleli tego...

Koltun
08-06-2007, 17:39
Popieram Crystala i Oharisa
jak ktos chce nowe bronie od lvl to na OTSA S*******AC a nie mi tibie psuja... ;(
wejdzcie na tibie com i look po prawej stronie "To create a FREE account JOIN TIBIA"
jak free jak teraz wszsystko dla pacc bedzie pewnie...
pozostaje jeszcze pytanie "Ile zostało czasu do tej jebanej apokalipsy???"

Alanus Lutinum
08-06-2007, 17:40
Ludzie, ktoś wymienił wady updejta i już wszyscy mówia "ahhh zjebali tibię", a wcześniej sami chcieli wyrówniania profesji. Ludzie nie wiecie czego chcecie.

Rumcajsek
Wiec...
1# Wychodzi na to, ze teraz taki Master Sorcerer z 80lvl i 65mlvl bedzie byl z visow tak jak 100 Elder Druid z 65 mlvl lol2?
I dobrze. Teraz wszyscy będą musieli skillować.

2# Dla Najtow runy ofensywne beda dzialaly z 1/2 ich "starej mocy", ale leczace nie ?! lol
I tak knight nie leczy się dość mocno...

3# Pomyslcie jak teraz trudno bedzie wykonac takie questy jak PoI...
Gówno prawda.

4# Wychodzi na to, ze teraz Najt bedzie tym samym co Ed i Ms tylko, ze bedzie mial 3x wiecej hp ?!!!?
Gówno prawda 2. Magiczni mają vitkę.

6# Jedynym plusem tego Up'a bedzie "ograniczenie lvlowe" dla broni. Nie bedzie tak jak kiedys, ze 130Ed robil Najta i biegal nim z Sovem czy Sca >.<
A przeszkadza Ci to że komuś się powodzi?

viper555
no niby wszystko fajnie tylko ze juz palkowi niebeda potrzebne sd bo teraz juz bije za smieszne sumki a co dopiero po upie na 100 lvl bede bil z sd w czlowieka po 150? -.- to sie nie bedzie wogule oplacac

Waampirek
08-06-2007, 17:41
Knight bez obszarowki - fajne mi wyrownanie...

Duch Niespokojny
08-06-2007, 17:42
Ogólnie bardzo mi się podoba (przynajmniej teoria, zobaczymy jak będzie w praktyce). Profesje nie tylko będą bardziej równe (mam nadzieję), ale też bardziej będą się odróżniać, bo do tej pory rycerze i paladyni na wysokich poziomach i tak polowali głównie przy użyciu run, co było totalnym bezsensem. Teraz na szczęście się to zmieni.
Jedynie mam lekki żal o to, że ten kto zdążył wykorzystać niesprawiedliwą przewagę postaci magicznych i wbić wysoki poziom będzie w dużo lepszej sytuacji niż niskopoziomowi magowie tacy jak ja, którzy będą mieli trudniejszą drogę do pokonania do zdobycia wysokiego levelu....
Ale to tylko drobny mankament i za to będę miał teraz mściwą satysfakcję, że noobki, które wybrały sobie profesje magiczne tylko ze względu na ich nieproporcjonalną siłę i szybkość expienia teraz dostaną kopa w dupę od Cipsoftu :)

Anoj
08-06-2007, 17:43

Z kazdym update tak mowia ze koncza gre.. ale co do czego graja dalej...

Paloran
08-06-2007, 17:45
A teraz sorckowie i druty robic runy jak dawniej i expic jak kiedyś runami a nie chlać te fluidy i srać visami. Dodatkowy plus, byle haker nie będzie mógł nosić skradzionych broni chyba ze ma duży lvl.

KalasantyX
Bilansowanie profesji jest niesprawiedliwe dla graczy, którzy dokonali tego wyboru przed owym wyrównaniem sił...
Na początku gry powinni przemyśleć wszystko dokładnie...

Koltun

I tak knight nie leczy się dość mocno

OMG.... moze kina sie malo leczy?? zaraz mi powiesz ze mnei swiety mikołaj zabije albo ze elvisa porwało UFO??8o

Harrina
08-06-2007, 17:46
@Crystal

Wysoko-levelowy knight straci respekt

To samo będzie z paladynami.. Obecnie na większości serverów w top 300 jest ich 20-30. Podobnie bylo kiedyś z magami... Rzadko się zdarzało, żeby mag byl na samej górze w top swojego servera, a teraz? 70% serverów:
1 ~~~~~~ 200 Druid/Sorcerer

._.

Rumcajsek
08-06-2007, 17:47
Dzieki :)

Ja widzę że jesteś (jak dla mnie) pierwszym PACCem który nie powiedział "Kup PACCa i nie narzekaj" Tylko powiedział o krzywdzeniu FACC. PACCa mieć dobrze ale trzeba mieć na to kasę której ponad 50% polaków nie ma...

OMG.... moze kina sie malo leczy?? zaraz mi powiesz ze mnei swiety mikołaj zabije albo ze elvisa porwało UFO??8o
Zapomniałem dodać. Elvisa porwało UFO. <ROTFL!!>

Edit by Parys: Edytuj, a nie pisz dwóch postów pod rząd.

adrius
08-06-2007, 17:48
Ej dopiero w praktyce poczujemy co sie zmieni. Nie pisze tam jaki lvl na broń czy jakoś tak .
@Ci którzy mówią że nie bedą już grać.

Musicie teraz ostro pg i sellnac komuś chara bo bedzie sux i wszystko bedzie beznadziejne:evul:.

Zobaczymy po upie jak będzie, ja się cieszę jak jest teraz i se gram drutem potem moze tez bede gral drutem chociaż największą satysfakcję zawsze sprawiała mi gra pallkiem:).

Gram od Tibii 7.4 i się strasznie wkurzałem ze nie będę grać jak powstaną soule a jednak nie było tak żle.

Oharis
08-06-2007, 17:49
Erytreja mylisz sie. gralem juz kazda profesja. Teraz przyszla czas na sorka. A gram od tibi 7.6 I wtedy byla ona najlepsza ;/ a teraz to co ma sie stac z ta gra to rpzechodzi wszelkie granice.

Koltun
08-06-2007, 17:49
@up
a ja ci mowie ze to kosmici a nie UFO xD

jak dla mnie bedzie hujnia z tymi nowymi czarami a z burstami napewno...

Tristo
08-06-2007, 17:50
I tak chyba będzie miał lepszą średnia hita z SD niż Sero z miecza czy czym on tam bije:p

NO I QRWA CHUJ Z TYM!!!!!! SD MOJ DROGI KOSZTUJE!!!!!!!X(

Mylak
Jak myślicie : jeżeli speary nie bedą upadać na ziemie, to znaczy ze spear tak jak np. arrow lamie sie po 1 uzyciu?

Rumcajsek
Ludzie narzekajcie ale ci co narzekają to w 90% sorce, druty bo chyba nie graliście knightem i wasza wiedza o trudzie skillowania jest taka jak moja o języku arabskim...

Waampirek
08-06-2007, 17:51
@Rumcajs

Racja, jak sie ma ~15 lat to nie dostaje sie kasy za free. A pracy oplacalnej nie ma w tym wieku, trzeba sie tez uczyc. W wieku 18-19 lat w to pzrestane grac, bo bede mial prace i brak czasu, studia, dziewczyne, i Bog wie co jescez. CO z tego wynika?

PARADOKS! PACC MA BYC TANSZY!
I NIE PIER*OLIC O ZASILANIU SERVEROW ANI O PLACACH DLA PRACOWNIKOW,
NA PRAWDE PRACY NAD TA GRA NIE JEST GIGANTYCZNIE DUZO, JAK NA POLROCZNE UPDATE'Y!

Musialem sie wyrzycX(

Alix
Ja widzę że jesteś (jak dla mnie) pierwszym PACCem który nie powiedział "Kup PACCa i nie narzekaj" Tylko powiedział o krzywdzeniu FACC. PACCa mieć dobrze ale trzeba mieć na to kasę której ponad 50% polaków nie ma...

Bo kiedyś byłem w tych 50% polaków i grałem w tibie. Dlatego wiem jak to jest jeśli jest sie pomijanym. :]

Duch Niespokojny
Bilansowanie profesji jest niesprawiedliwe dla graczy, którzy dokonali tego wyboru przed owym wyrównaniem sił...
Na początku gry powinni przemyśleć wszystko dokładnie...
Właśnie chodzi o to, żeby wszystkie profesje były mniej więcej równe i przez to nikt nie wybierałby takiej czy innej, bo jest lepsza od pozostałych. A poza tym jak wybierasz profesję tylko z tego względu, to sam jesteś sobie winien. Ja wybrałem sorcerera, bo lubię grać postaciami magicznymi i nie będę żałował tego wyboru nawet jeśli Cipsoft udupi sorców tak, jak zwykł to czynić z paladynami przez ostatnie kilka update'ów albo i nawet gorzej...

Paloran

Albo ma kase i woli wydać na coś innego (np. papierosy) i ci nie powinni narzekać bo wybór zależ od nich, płacz nic nie pomoże zapłacisz, dostaniesz. Nie zapłacisz to sie odwal.

Gowikor15
08-06-2007, 17:52
Nieźle, :p ale wydaje mi się, że teraz każdy knight będzie się czuł jak sorc( bo musi wbic określony lvl żeby nosić określoną broń), ale i tak update zapowiada się fajnie. Nie mogę się doczekać!!!!

Powiem ci tak w sensie moze sie tak poczuc ale dobze nawet ze bron bedzie na level bo mi sie nie podoba to ze 8 level zabyla z bardzo silna bronia a tak bedzie musial miec wlasna okreslona bron na jego level.Teraz CIP sie postaral i duzo zmian wprowadzi to mi sie podoba nie moge sie doczekac.;);)

VENAEN
W sumie to się cieszę ,że powrócą czasy słabych i nielicznych druidów (przynajmniej mam taką nadzieję)

Rumcajsek
7.6 I wtedy byla ona najlepsza ;/ .
Była. Szybko skille leciały i m-lvl. Tanie runy były. Ale Cip musiał graczom dokopać bo za luźno było...

Sorcer_Pips
08-06-2007, 17:53
Użytkowników czytających ten temat: 274 (zarejestrowanych: 89, gości: 185)
Oh my lol xDD

Mnie się osobiście podoba wreszcie zrobili coś dla palków, a druidzi i sorci nie powinni stękać, bo nikt im nie kazał wybierać takiej profesji. Aha grałem każda profesją, miałem 42 sorca, 30 druta, 27 Knighta no i mam Palka 36 i dla mnie palek najlepszy :)

Waampirek
08-06-2007, 17:54
Nie zapłacisz to sie odwal.

Kurwa za szkole nie placiles, za zycie nie placisz wiec kurwa taki cwaniak nie badz.

Koltun
@rumcajs

szczerze to zawsze wolalem skillowac palem niz kina ale robienie run jest jeszcze nudniejsze....

tak na serio to teraz sie fajnei palkiem gra i jest dobrze a druta mam do uhuw robienia i jest strasznie nudno uhy robic ...

emesto
o zesz w dupe no fajnie bedzie :D:D:D
nie moge sie doczekac mam nadzieje ze ta lodowa pala nie zniknie po 1 uzyciu ;D

rutek322
08-06-2007, 17:56

wydaje mi sie ze zmienisz zdanie o upku z jego wejściem i dalej będziesz rżnął nooba

adrius
Jeśli bedzie tak żle z magami (w co wątpie) w porównaniu do innych prof to poczekacie update moze 2 i bedzie znowu lepiej.

Alix
Albo ma kase i woli wydać na coś innego (np. papierosy) i ci nie powinni narzekać bo wybór zależ od nich, płacz nic nie pomoże zapłacisz, dostaniesz. Nie zapłacisz to sie odwal.

Nie szpanuj kasą gówniarzu, bo w każdej chwili możesz ją stracić.
Ta gra powinna być dla wszystkich i po to jest facc żeby zachęcić ludzi do gra nie zniechęcić ich tym ze facc jest 23942348024583 razy gorszy niż pacc.

Torarnos
08-06-2007, 17:57
Wiec...
1# Wychodzi na to, ze teraz taki Master Sorcerer z 80lvl i 65mlvl bedzie bił z visow tak jak 100 Elder Druid z 65 mlvl lol2?

2# Dla Najtow runy ofensywne będą działały z 1/2 ich "starej mocy", ale leczące nie ?! lol

3# Pomyślcie jak teraz trudno będzie wykonać takie questy jak PoI...

4# Wychodzi na to, ze teraz Najt będzie tym samym co Ed i Ms tylko, ze będzie miał 3x więcej hp ?!!!?

6# Jednak najbardziej zostanie poszkodowany Najt, jeśli będziesz na faccu i zostaniesz gdzieś strapowany (np. Of jak podał kolega parę postów wyżej) to będziesz wastowal "1/2 bp gfb" żeby się wydostać, a w zamian za to dostajesz czar który ma pomoc w uwolnieniu się.. ale tylko graczom z paccem. Następną profesja została uzależniona od pacca.

7# Jedynym plusem tego Up'a będzie "ograniczenie lvlowe" dla broni. Nie będzie tak jak kiedyś, ze 130Ed robił Najta i biegał nim z Sovem czy Sca >.<

Adu~

CAŁKOWICIE SIE ZGADZAM, A NAJBARDZIEJ Z #4 + DUZO CAP WIECEJ;) X(

Rumcajsek
08-06-2007, 17:59
W tej chwili prawie połowa sorców/drutów to n00by (czytaj ludzie do około 25 lvla) bo zagrali nimi "bo ma wanda i jest super bo szybko bende ekspil" a reszta powyżej (szczególnie powyżej 70 lvl) to ludzie którzy zagrali nimi bo lubią magię i nie patrzą się czy jest łatwo czy nie. Szczególnie szanuję tych którzy wybierają profesję najtrudniejszą dla nich żeby "Spróbować sił i się nauczyć" TO są gracze a nie lamki i TROLLE

Waampirek
08-06-2007, 17:59
Widze ze Alix jest jednym z niewileu rozsadnych ludzi (niekoniecznie graczy)
Bez urazy

Marson
08-06-2007, 18:00
zaluje tylko ze chara nie sprzedalem przed tym newsem... zal bedzie grac niech zrobia czar exori rzut czyms z eq albo exori rzut dredami zza pazuchy ... po co sov? aven? skoro jakies 60 szitow wyjdzie typu rzuc i biegnij po loot, wydaje mi sie ze ten update bedzie porazka cip softu a ludzie przestana grac i pojdzie im to po portfelach to moze zmadrzeja

Koltun
08-06-2007, 18:01
Aijx na całkowiata racje bo tibia powinna byc dla kazdego a nie tylko dla paccow wszyscy powinni moc grac rowno rozumiem ze pacc placi za tibie bo sam go mialem i kupuje 2 teraz ale i tak narazie jest duzo dla pacc...
a co dopiero jak wprowadza te bronie i czary... rozumiem ze na terenia pacc jest o wiele miniej noobow ale nie kazdy ma kase na pacc dlatego wszyscy powini moc grac xD

Dark Hubi
Mam pytanie... Czy połowa z tych którzy narzekają na pogorszenie profesji typowo magicznych doczytała do końca artykułu...? Skoro wyrównanie klas nie zostało ukończone, a Cipy nadal będą dążyć do tego celu to nie powinniśmy narzekać. Poddajecie się bo nie umiecie grać i idziecie na łatwiznę, a w grach przecież nie o to chodzi.
Z tego co wiemy to wykonanie niektórych zadań stanie się jeszcze trudniejsze, a to z kolei zmusi nas do większego wysiłku oraz zorganizowania bardziej zgranych drużyn. Część itemów stanie się rzadsza (wzrosną również ich ceny).
Update zapowiada się całkiem ciekawie i może być przełomowym dla dalszych losów w tibii

Gatho Gokhinin
Gram w sumie od wersji 7.3... Po tym czasie doszedłem do wniosku że współczuje Cipom takich graczy :/
Nawet jakby dali każdemu po 1kk to by połowa narzekała że za mało.. Nigdy nikomu nic nie pasuje. A ja uważam że i tak update sie zapowiada dobrze i przypominam że to jeszcze nie koniec balansacji.

Gowikor15
Widac ze 3/4 wypowiedzi na ym forum to narzekania sorkow ludzie mam do was prosbe zrobcie sobie postac knighta i poczujcie co to jest trud skillowania przez 4 miechy zeby miec dobre skille i pojsc na dobre potworki a jak sie mialo slabe skille to sie nigdzie nie mozna bylo ruszyc bo by biedny knight zaraz zginol.
A wy co braliscie sobie wand of vortex i sobie moglsicie odrazu smigac wiec jeszcze raz wam mowie zachowujecie sie jak male dzieci zrobicie sobie knighta pocwiczcie a zobaczycie jaka to trudnia profesja. X(X(X(
A co do palladynow tez sa trudna profesja bo tez potrzebuja skill iale ja juz je maja to wymiataja.:):) A teraz beda jeszcze bardziej :P:P

Waampirek
08-06-2007, 18:02
@ RUmcajsek

DRuidzi i sorcowie to tez NEWBIE (nie n00by)
ktorzy dopiero zaczynaja z tibia a sorc jako magiczny jest w ich przekonaniu bardzo mocny. Nie oceniaj ludzi po lvlu...

Tompior
08-06-2007, 18:02
Mi sie wydaje, ze to juz nie powinno nazywac sie tibia :) Ta gra powoli zaczyna upodabniac sie do innych mmorpgow (kal,silkroad itp). Tyle zmian naraz to bedzie wielki szok dla graczy ;P

Alix
08-06-2007, 18:03
....bo nikt im nie kazał wybierać takiej profesji.....

Tak samo jak nikt nie kazał pallom wybierać tej profesji. Palkowie narzekali na łąmiące sie/znikające spiry. Dlaczego? Przecież "nikt im nie kazał wybierać takiej profesji" Nie wiesz dlaczego? Dlatego, że ta gra, jak każda, powinna być przyjemnością a nie nierówną walką w której kina od 8 lvl musiał skillować a w tym czasie sorc/drut już bil kolejne lvl.

rutek322
Widze ze Alix jest jednym z niewileu rozsadnych ludzi (niekoniecznie graczy)
Bez urazy

obydwaj jesteście maniaki i debile...

Dreamers
To co zrobili to jedne wielkie gowno.
Tibia zaczyna Sie robic jak polska, wszyscy czegos chca a pozniej sie oburzaja.
Ja zaczelem grac sorcem dla ataku i huja mam z tego jak teraz kina bede walil tyle samo tylko czas stracilem na robienie sorca tak?2 miech w plecy + oceny? zal.. mogli juz go ulepszac ale nie az tak i sorca zostawic -.-

Rumcajsek
CAŁKOWICIE SIE ZGADZAM, A NAJBARDZIEJ Z #4 + DUZO CAP WIECEJ;) X(

Ile masz many max? Ponad 2 razy więcej niż knight nie? A jak idziesz na demona to włączasz vitkę? I co CI wtedy zabiera? Manę nie? To nie narzekaj bo knight tego życia dostaje mniej niż mag łącznie tego mana-hp...

Adrio PL
08-06-2007, 18:04
tera zaczne grac znowu swoim palem dlugo nim nie grałem bo mam druta na harmoni ale po przecytaniu tego newsa znółw zacołem grać palem (5 min temu zalogowalem sie nim)

Mylak
08-06-2007, 18:05
Jak myślicie : jeżeli speary nie bedą upadać na ziemie, to znaczy ze spear tak jak np. arrow lamie sie po 1 uzyciu?

Rumcajsek
08-06-2007, 18:06

Nie, będą wystawały z potwora i będzie szedł taki "Speared Monster" :p:p:p

Waampirek
08-06-2007, 18:06
Niee w przemagiczny sposob pall uzyje telekinezy i wyciagnie speara z ciala wroga!

Harrina
08-06-2007, 18:07
To co zrobili to jedne wielkie gowno.
Tibia zaczyna Sie robic jak polska, wszyscy czegos chca a pozniej sie oburzaja.
Ja zaczelem grac sorcem dla ataku i huja mam z tego jak teraz kina bede walil tyle samo tylko czas stracilem na robienie sorca tak?2 miech w plecy + oceny? zal.. mogli juz go ulepszac ale nie az tak i sorca zostawic -.-

Gratz mój drogi

Pitch_Black
Ja chce tylko zmiany czarów dla graczy którzy kupili promocje.
Sorc ma Enchant Staff którego nikt nie używa.
Podobnie jak druid, chociaż to jego drzewko może sie przydać jako zastępczy magic wall

Mylak
RUMCAJSEK MOZESZ MIEC DOSWIADCZENIE W RS'IE ALE nNIE W TIBII. I MASZ POMYLONY AVATAR (NIE TO FORUM)

Alix
obydwaj jesteście maniaki i debile...

Hahaha. Soryy ale ja przynajmniej wnoszę coś do tematu a nie tylko wyzywam innych. Poza tym skąd wiesz że jestem maniakiem?? Bo udzielam inteligentnych wypowiedzi<lol>. Maniakiem wcale nie jestem. Gram okazyjnie co można stwierdzić po tym ze grając ponad rok mam 34 lvl i kilka innych słabszych.

Sorcerereq
293 bydła czytającego temat.

Ale czy zwykle bronie, avenger, gs, bs, też będą od lvla? bo jak ave~ będzie od 80 to Cipsoft jak zwykle sp....il sprawe...

Mój brat nie wierzy w to, że będzie tak cudnie. Jak zawsze ma być różowo, a po updacie wszystkie tematy "Ten update jest pojebany!" X(

Aduil
Tak, skilluj Ms, or Ed gl..
I tak knight nie leczy się dość mocno...
Jasne tylko, ze jedne runy maja "dzialac" slabiej a juz 2-gie nie? : 0
Gówno prawda.
No jasne.. teraz bedzie nawet prosciej lol2?
Gówno prawda 2. Magiczni mają vitkę.
A Najt nie ma Uhów.. ? A tak btw. nie mowie o leczeniu tylko o ilosci hp... podejdz do 3 Dragow na 70lvlu Ed a Ek.. zobaczymy kto predzej padnie.. lol2

Adu~

Koltun
08-06-2007, 18:08
ja czuje ze jak tak dalej pojdzie z tymi upkami to w tibi dzieci beda sie rodzic a starzy beda je od małego uczyc walic spearami w szczury...

Aversin
Moim zdaniem update zapowiada się wspaniale. Najwyższy czas aby skille knighta dawały jakiś konkretny rezultat przy ataku.
Narzekacie, że z poziomem nie będzie tak bardzo wzrastała siła czarów i wytrenowany mag na niższym poziomie będzie walił podobnie do was ? Witajcie w świecie rycerzy !

M4r3X

zal mi cie =(

naucz sie czytac dokladnie newsy, a nawrzucać to możesz mamusi

Rumcajsek
08-06-2007, 18:09
RUMCAJSEK MOZESZ MIEC DOSWIADCZENIE W RS'IE ALE nNIE W TIBII. I MASZ POMYLONY AVATAR (NIE TO FORUM)

Zabronisz mi go mieć?

Ksingming
O kur** jaki to genialny pomysł żeby bronie były dostępne od określonego lvl. Pewnie tak to będzie że taki Fire sword będzie od 30lvl a Giant sword od 45lvl i wszyscy na małych lvl będą latali z katanami

Michnik of Celesta
Większość tutaj osób narzeka , że ten update będzie do d*** , ale przecież dopóki go nie ma , nie wiemy jak będzie naprawdę a tu już prawie wszyscy narzekają. Dopiero jak już update będzie wprowadzony będzie można stwierdzić , że zmiany w nim zaszły na gorsze. Po prostu kwestia przyzwyczajenia się do nowości , przecież Tibia się rozwija...

Trang Oul
Powiem krótko: nareszcie.

shiedel
Wydaje mi się ze jezeli clipsoft nie zrobi czegos dla profesji magicznych to gra nimi bedzie ... zalosna , jak narazie knight i pall stana sie "magami" tyle czarów im dodadza i w dodatku all ofensywne a szczegolnie pallki, a dla profesji magicznych tylko odejma wychodzi na to ze mag , drut beda mieli tyle samo hp ,niejsza moc magiczna , a o skillu w obronie juz nie wspomne.

poszukiwacz przygód
08-06-2007, 18:10
loololoooowo... ;PP
ale ciekawi mnie jedno... jesli spery nie beda upadac na glebe... to gdzie beda ;PP ;D

rutek322
według mnie tylko tak gadacie , ja uważam że sorc dla większości z was jest najlepszym rozwiązaniem
1. wątpię żebyście dotarli do 80 levela...

a balansowanie postaci polega na tym żeby wszystkie były równe więc pall od sorca tez na pewno lepszy nie jest

Koltun
wiecie co zal mi nas... my gadamy o naszych 30-80lvlach a co ma powiedziec taki MDW na takie zmieny... on sie musi w*****c jak mu bursty zabiora

Mylak
08-06-2007, 18:11
rumcajsek . POPROSTU JESTEŚ IDIOTA :D

M4r3X
Wydaje mi się ze jezeli clipsoft nie zrobi czegos dla profesji magicznych to gra nimi bedzie ... zalosna , jak narazie knight i pall stana sie "magami" tyle czarów im dodadza i w dodatku all ofensywne a szczegolnie pallki, a dla profesji magicznych tylko odejma wychodzi na to ze mag , drut beda mieli tyle samo hp ,niejsza moc magiczna , a o skillu w obronie juz nie wspomne.

ohhh? a gdy druidzi/sorce byli overpower to sobie cichutko siedziales bo lv'ek lecial? ;o

mazgier
Racja, jak sie ma ~15 lat to nie dostaje sie kasy za free. A pracy oplacalnej nie ma w tym wieku, trzeba sie tez uczyc. W wieku 18-19 lat w to pzrestane grac, bo bede mial prace i brak czasu, studia, dziewczyne, i Bog wie co jescez. CO z tego wynika?Wynika tyle, że jeśli w wieku ~15 lat nie potrafisz uczciwie zarobić własnymi rękami 30 zł na miesiąc to jesteś kolejnym kandydatem do spędzenia dorosłego życia na zasiłku dla bezrobotnych i marudzenia że "nie ma pracy na miarę Twoich aspiracji"... Żal.
NA PRAWDE PRACY NAD TA GRA NIE JEST GIGANTYCZNIE DUZO, JAK NA POLROCZNE UPDATE'Y!Dziecko drogie, a co Ty wiesz o kosztach prowadzenia jakiejkolwiek firmy albo o tym ile tak naprawdę pracy wymaga przygotowanie update'u??? (prawdę mówiąc mam wątpliwości czy wogóle wiesz co to znaczy pracować)

Musialem sie wyrzycX(Szkoda, że nauczyć się języka polskiego już nie musiałeś...

Waampirek
08-06-2007, 18:12
O kur** jaki to genialny pomysł żeby bronie były dostępne od określonego lvl. Pewnie tak to będzie że taki Fire sword będzie od 30lvl a Giant sword od 45lvl i wszyscy na małych lvl będą latali z katanami

100% racji

Btw zmien podpis :evul:

Vrael
Jak tak ma update wyglądać to bomba :D

adrius
Tak se myśle ze jeśli nie dadzą żadnego czaru druidom to bedą na pewno najgorszą profesją bo nie bedą miały żadnych czarów atakujących oprócz exori vis,mort i flam. A knighci i pallki bedą mieli jakieś fajne czary.

Rumcajsek
08-06-2007, 18:13
Tak, skilluj Ms, or Ed gl..
Kinie i palle będą robiły skille by mocno bić, a magiczni m-lvl. Za dobrze Ci było sie obijać tylko kupować runy i iść na expa?

Jasne tylko, ze jedne runy maja "dzialac" slabiej a juz 2-gie nie? : 0
Masz mf-y tanio więc się ciesz.

No jasne.. teraz bedzie nawet prosciej lol2?

To napisz do Cipów żeby nastawiali na PoI kilka orshów będziesz happy?

A Najt nie ma Uhów.. ? A tak btw. nie mowie o leczeniu tylko o ilosci hp... podejdz do 3 Dragow na 70lvlu Ed a Ek.. zobaczymy kto predzej padnie.. lol2
Bez leczenia ani mf zapewne knight bo Ed-kiem sobie włączasz vitkę i już masz więcej hp niż kinia.

Sorcer_Pips
Tak samo jak nikt nie kazał pallom wybierać tej profesji. Palkowie narzekali na łąmiące sie/znikające spiry. Dlaczego? Przecież "nikt im nie kazał wybierać takiej profesji" Nie wiesz dlaczego? Dlatego, że ta gra, jak każda, powinna być przyjemnością a nie nierówną walką w której kina od 8 lvl musiał skillować a w tym czasie sorc/drut już bil kolejne lvl.

Ja cię rozumiem, wybrałem palka z tą wiedzą że mi się speary łamią ale nigdy nie stękałem na to jak połowa ludzi bo wiedziałem co robię :)

Aversin
Tak samo było z SP. Zaraz było 5 milionów postów o tym jak to się nie da grać, gra sux itd. Po wprowadzeniu update jakoś wszystko przycichło i okazało się, że najgłośniej krzyczeli ci, którym przeszkodziło to w utrzymywaniu ich macro farm.
Nie ma po co tak krzyczeć, jak na razie nie wiadomo o ile ta siła czarów ma zostać ograniczona, ani o ile siła ataków fizycznych wzrośnie.

Waampirek
08-06-2007, 18:14
Wynika tyle, że jeśli w wieku ~15 lat nie potrafisz uczciwie zarobić własnymi rękami 30 zł na miesiąc to jesteś kolejnym kandydatem do spędzenia dorosłego życia na zasiłku dla bezrobotnych i marudzenia że "nie ma pracy na miarę Twoich aspiracji"... Żal.
Dziecko drogie, a co Ty wiesz o kosztach prowadzenia jakiejkolwiek firmy albo o tym ile tak naprawdę pracy wymaga przygotowanie update'u??? (prawdę mówiąc mam wątpliwości czy wogóle wiesz co to znaczy pracować)

Szkoda, że nauczyć się języka polskiego już nie musiałeś...

Wiecej niz ci sie wydaje...
Jakbys chcial wiedziec, inwestujesz, budujesz firme DLA ZYSKOW a nie dla jebanej zabawy, z firmy ZYJESZ z tibii nie. Roznica?

M4r3X
08-06-2007, 18:15
Tak samo było z SP. Zaraz było 5 milionów postów o tym jak to się nie da grać, gra sux itd. Po wprowadzeniu update jakoś wszystko przycichło i okazało się, że najgłośniej krzyczeli ci, którym przeszkodziło to w utrzymywaniu ich macro farm.
Nie ma po co tak krzyczeć, jak na razie nie wiadomo o ile ta siła czarów ma zostać ograniczona, ani o ile siła ataków fizycznych wzrośnie.

święta racja, a temat powinien byc zamknięty =f

Rumcajsek
rumcajsek . POPROSTU JESTEŚ IDIOTA :D
O widzisz! To sobie zwal! (O właśnie tylko co masz...)

Koltun
zgadzam sie z adriusem jak tak dalej pojdzie to drut nie bedzie mial wogule czarow ofensywnych tylko co.... jakies siohy... co ci po siohu moze w teamie sie przydaje ale solo to co drut zrobi? NIC

Alix
08-06-2007, 18:17
O widzisz! To sobie zwal! (O właśnie tylko co masz...)

Ciiiii.... lepiej kogoś zignorować niż zniżać się do jego poziomu.

Mylak
Co rumcajsek robi na forum o tibii dla inteligentnych ludzi

M4r3X
zgadzam sie z adriusem jak tak dalej pojdzie to drut nie bedzie mial wogule czarow ofensywnych tylko co.... jakies siohy... co ci po siohu moze w teamie sie przydaje ale solo to co drut zrobi? NIC

to nie graj druidem omfg, nikt cie do tego nie zmusza, a jesli juz mowisz ze druid najgorszy to ci powiem ze nie, bo sio bedzie takie samo, natomiast czary ofensywne w tym magów zostaną zmniejszone. O to ty sie nie martwy jak 'my' druidzi sobie poradzimy =)

Rumcajsek
08-06-2007, 18:18
Hehe może do 666 lvla chodzić z tempest rodem na dragi 8o 8o
Ale naprawde, powinni im zrobić coś ofensywnego mocnego.

D Vampire Hunter
08-06-2007, 18:18
jak zwykle cipki nas czyms zaskoczyly :P

Vaxasus
08-06-2007, 18:19
Bardzo ciekawe.
Ja się cieszę że będzie więcej broni dla palladyna bo właśnie dziś zacząłem
Paladynem skilować.
Oby tego nie udupczyli.

Użytkowników czytajacych ten temat :288.

Rumcajsek
Co rumcajsek robi na forum o tibii dla inteligentnych ludzi
Zapewne jest inteligentny. A co ty robisz?

M4r3X
brażenia zadawane przez wysoko poziomowych magów zostaną zredukowane. Prosimy zrozumieć, iż było to koniecznie do wyrównania profesji.

Tym cipom to kurwa jaja odpierdolic to malo -.-
Niech kurwa nie ruszaja sorca kutafony spierdolone. Dowiedzialem sie od pewnego tutora ze tzw ,, maly bonusik do lvla '' To bedzie cos takiego ze jezeli wbijemy 4 lvl magiem or druidem to dostaniemy o 4 hity wiecej z visa a nie odrazu gdy po jdenym lvl i 1 strzal z visa wiecej.

HUJ W DUPE CIPOM !!! SORC JEST I BĘDZIE POTEGA TIBI NA ZAWSZE !!!:evul:

/cry 1 /care 0

stary tekst: gdy udupili knightow/palkow ty sobie cichutko siedziales i biles lv? uwazajac sie za lepszego? tia ; )

shiedel
ohhh? a gdy druidzi/sorce byli overpower to sobie cichutko siedziales bo lv'ek lecial? ;o

nie chodzi o lvl lol tylko o to ze jak dla jakiegos palla czy tez knighta sie zachce poszalec to bez problemu rozwali maga czy druta .. bo tyle co ms lub ed ma hp to plakac sie chce a leczenie typu exura gran bedzie slabsze to gdzie u sens? a obecnie przed update to zeby ms a szczegolnie ed sie zesral to nie zabije na rownym lvlu palla a szczegolnie knighta...X(:o:confused:

Waampirek
Ale naprawde, powinni im zrobić coś ofensywnego mocnego.

Wtedy byloby druid=sorc 8o
NIe maja pomysly cipy, to kombinuja

Aneviv
08-06-2007, 18:20
Powiem tak: SUPEER.
Niemoge się już doczekać update:)

Alix
08-06-2007, 18:21
Niech kurwa nie ruszaja sorca kutafony spierdolone.

Bo co??!!?? Bo nie będziesz już bił 10 lvl dziennie na tombie?

Dowiedzialem sie od pewnego tutora

Tak a ciocia, mojego wujka, który wyjechał na sezonowe zbieranie truskawek ma sąsiada Gje Ema i on mówił, że w tym UPDEJJCIEE to będzie 100 milionófff gje pe dla każdego!! żal.pl

Koltun
08-06-2007, 18:22
to nie graj druidem omfg, nikt cie do tego nie zmusza, a jesli juz mowisz ze druid najgorszy to ci powiem ze nie, bo sio bedzie takie samo, natomiast czary ofensywne w tym magów zostaną zmniejszone. O to ty sie nie martwy jak 'my' druidzi sobie poradzimy =)

szczerze to gram palem a drutem se uhy robie ale troszcze sie o inych ;p

niedlugo sie w tibi jebac bedzie mozna i lóżka nie beda do regenerowania many tylko spalania jej w nocy xD

Mylak
08-06-2007, 18:22
JEstem inteligentniejszy od ciebie, bobie i przynajmniej mam sobie co zwalic.
@topic
może uhy podskocza w cenie bo na pacerze 1 bp 2,5 k

Sorcer_Pips
08-06-2007, 18:23
NA PRAWDE PRACY NAD TA GRA NIE JEST GIGANTYCZNIE DUZO, JAK NA POLROCZNE UPDATE'Y!

Wiesz co? oni muszą utrzymać firmę, pracowników, opłacać serwery co miesiąc ty myślisz że oni mają to wszystko za darmo? śmieszny jesteś...

Emcess
08-06-2007, 18:23
@Rumcajsek
To jak druidzi będą mieli ofensywe to sorce sio?

Emcess.

Tristo
08-06-2007, 18:24
he, czyli 666 najt z 9 mlvem bedzie jebał z gfb tylko co 8 sorc z 9 ml?

owszem ale najty maja nowe bronie i nowe czary uzaleznione od wladanie orezem-.-

A może ktoś wie kiedy ten update wejdzie tak mniej więcej oczywiście??
zamilcz...

ogolnie nie bede sie wypowiadal na temat updatu.. wsyztko wyjdzie w praniu.. pokusze sie tylko na mala refleksje-po cholere zgnojili sorca?jak narazie jestem rozczarowany..

Waampirek
08-06-2007, 18:24
@topic

Sam sobie zaprzeczasz...

Rumcajsek
08-06-2007, 18:25
Boba to ty masz... a no właśnie, zapomniałem że "bob" tobie uciekł ;)

@topic
Jak nie umiesz się targować to zatrudnij doradcę finansowego;)

Koltun
@topic

chyba na kazdym servie tak jest
na selenie 2.7 - 3k

M4r3X
nie chodzi o lvl lol tylko o to ze jak dla jakiegos palla czy tez knighta sie zachce poszalec to bez problemu rozwali maga czy druta .. bo tyle co ms lub ed ma hp to plakac sie chce a leczenie typu exura gran bedzie slabsze to gdzie u sens? a obecnie przed update to zeby ms a szczegolnie ed sie zesral to nie zabije na rownym lvlu palla a szczegolnie knighta...X(:o:confused:

nie za bardzo rozumiem sensu twego postu, metaforyki rowniez (wiem, wiem te moje niższe iq) znalesc nie potrafie mimo ze z filozofii jestem bardzo dobry ale odpowiem jak mogę:
Exura Gran - nie bedzie slabsza, learn to read ;)
Muuuufffisz sze sork czy druid nie zabije pallka/knighta? uch. Gratuluje żółwiego refleksu oraz malpiej precyzji.

Mylak
Sam sobie zaprzeczasz...
Gdzie sobie zaprzeczam ?

CzArrUs
08-06-2007, 18:27
nie no calkiem spoko ale powinni cos zrobic z wyslaniem linkow i z tp . :D

Vaxasus
Skasowałem bo nie przemyślałem tej wypowiedzi.

Nedomanus
to ja koncze z tibia -.- na huj mi teraz ms... -.-

Hocik
wszystko super extra tylko ciekawe jak teraz będzie ani wygladał heheh na nowo będą wymyslać jak przejśc albo będa przechodzić na wyzszych levelach niż dotychczas :P