zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z komputerem? Napisz, tutaj.

Stron : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

Rybzor
27-09-2008, 17:55
Bardzo proszę o pomoc.
Wczoraj wieczorem do mojego stacjonarnego PCta podłączałem drugiego twardziela w celu przesłania jakichś syfów, ale mniejsza o to.. do rzeczy. Kiedy odłączyłem dodatkowy dysk moj komputer odmówił posługi. Kiedy chce go włączyć poprostu uruchamia sie i.. że się tak wyrażę długo pipczy co chwilę Ofc na ekranie nie widać nic. Może ktoś mógłby mi coś doradzić co z tym zrobic (jeżeli jest opcja załatwienia tego samemu) może coś sie obluzowało, albo odłączyło.
Sprawdź ustawienie zworek lub zmień je. Podłącz dysk do innej taśmy itp.

Kiler_Ob_Nerana
28-09-2008, 17:28
Problem z Trybem awaryjnym ;/

Pomóżcie.
Mam następujący problem,włanczam Tibię,wpisuje pass,loguję się i po jakimś czasie pojawie się na monitorzę niebieskie tło i białe napisy. pisze cos o tym ze jest to TRYB AWARYJNY, że jeżeli widze to 1x żebym zresetował komputer. Czasami jest tak,że gram sobie z 5h i nic ale czasami niezdąże passów wpisac ;( . Bardzo proszę o pomoc. moje gg 7392406 lub tu

Luuzik
28-09-2008, 21:25
Mam pewien problem. Potrzebuje przekierowac porty w routerze Planet ade a4100, jednak nie moge znalezc zadnej instrukcji. Prosze o pomoc :)

inzaghi444
29-09-2008, 12:44
Ja mam inny problem, np gdy gram w Tibie to po jakims czasie gasnie mi obraz i nie idzie przywrocic obrazu... dzieje sie to tylko przy Tibii...

marceel
29-09-2008, 14:04
Ja mam inny problem, np gdy gram w Tibie to po jakims czasie gasnie mi obraz i nie idzie przywrocic obrazu... dzieje sie to tylko przy Tibii...

Może ja odpowiem. Mam ten sam problem :p Poprostu kiedy gram na laptopie po jakims czasie się przegrzewa, obraz gaśnie i nie da sie go przywrócić. Tibia zużywa sporo procesora, ot co! ;)

inzaghi444
29-09-2008, 17:18
A co mozna zrobic zeby temu zapobiec ? kiedys bylo wszystko dobrze...

MasterTusk
30-09-2008, 13:29
Pytanie: jaki zasilacz kupić? ile watów?znajomy mi mówi, że 450W to tak na styk, ale coś mi się wierzyć nie chce =-|

asus p5k
2x2gb ram 800mhz
Q6600 CORE 2 QUAD 4x2.4Ghz
GIGABYTE 9600 GT 512MB
dysk twardy 320GB

Tuhamiid
30-09-2008, 13:52
@zasilacz
450 by wystarczyla ale lepiej 500W modecom, cena ok. 150zl.

450W modecom np. kosztuje 130zl, wiec lepiej te 20 dolozyc i miec 500, ja korzystam z 500w modecoma i lajtowo utrzymuje mi GeForce'a GTX 260 :P

Rybzor
30-09-2008, 14:13
A co mozna zrobic zeby temu zapobiec ? kiedys bylo wszystko dobrze...
Najlepiej poprawić system chłodzenia w komputerze, tzn dodać/wymienić jakieś wentylatorki itp. To może pomóc.

inzaghi444
30-09-2008, 19:45
Aha dzieki, cos pokombinuje w tym kierunku :)

Master Szocik
01-10-2008, 20:14
Elo.

Mam pewien problem z moim "komputerem" :P
Gdy włączam go uruchamia się lecz nic poza tym, nie wczytuję się dalej ... Po jakiś 15 minutach czasem dochodzi do godziny czasu wciskam reset i dopiero zaskakuje, wiecie może co może być przyczyna? Z góry Dziękuje :)

Odświeżam :)

Gelt
01-10-2008, 22:55
Należy sformatować komputer. Takie "zjawiska" występuje gdy długo się tego nie robi. PC jest zaśmiecany i muli.

Master Szocik
02-10-2008, 17:00
Należy sformatować komputer. Takie "zjawiska" występuje gdy długo się tego nie robi. PC jest zaśmiecany i muli.

Formatowanie nic nie daje to coś ze sprzętem musi być.

Ascaron
03-10-2008, 19:35
OpenOfficePL Home 2007-posiadam ten program i jak piszę to nie chce mi wykrywać błędów ortograficznych.Pozmieniałem słowniki itp. na Polskie i tak nic.Z tego co myślę to mogłem coś kliknąć.Pls Halp.

Satyros
04-10-2008, 16:26
@Master Szocik
Problemem może być: zużyta bateria z płyty głównej (może pomóc wymiana), pamięć (można spróbować zrobić test pamięci) bądź zasilacz (jak możesz, to pożycz od kogoś pasujący zasilacz na jakiś czas i zobacz czy wtedy będzie działać). Jeszcze wypadałoby sprawdzić kondensatorki na płycie głównej (czy aby się nie powylewały, nie są napęczniałe)

@Ascaron
Nie mam dokładnie tej samej wersji, ale spróbuj tego:
Wejdź w Narzędzia -> Opcje -> Ustawienia językowe -> Pisownia
Sprawdź czy masz zaznaczone słowniki, następnie w okienku opcje czy jest zaznaczone "Automatyczne Sprawdzanie"

Klosorox
04-10-2008, 16:46
Ja mam jakiś dziwny ten komp. Siedzę sobie i gram w tibie, gram, gram mija jakieś pół godzinki i mi się restaruje komp lub wogóle zwisa łapie na maxa i nie wiem co począc ;/

Satyros
04-10-2008, 17:12
@Klosorox
Sprawdź temperatury procesora, możliwe, że się przegrzewa, a w konsekwencji komputer się zawiesza/resetuje. Jeżeli temperatury będą przekroczone to może pomóc przeczyszczenie wiatraczka (oczyszczenie go z kurzu). Jeżeli to nie pomoże to zalecam wymianę chłodzenia to coś lepszego.

Ascaron
04-10-2008, 22:34
Satyros-Mam zaznaczone słowniki, a kiedy zaznaczam automatyczne sprawdzanie, to podkreśla mi wszystkie polskie wyrazy. Nie mogę zmienić języka słownika na polski, bo jest angielski. Zmieniam na polski i nie mam żadnego zmień, zastosuj lub ok więc nie mogę tego zapisać. Jakieś sugestie?

Satyros
05-10-2008, 16:20
@Ascaron
Spróbuj: Narzędzia -> Język -> Dla całego tekstu -> Polski
Ewentualnie jeszcze: Narzędzia -> Opcje -> Ustawienia językowe -> Języki
i w domyślnym języku dokumentów przy językach zachodnich wybierz polski.

Klosorox
05-10-2008, 18:30
Wyczyściłem wiatraczek i nadal się resetuje/zwiesza ale po dłuższym czasie ;/
np po 2h... najlepiej new kompa kupic :D :O

Rybzor
05-10-2008, 18:39
Wyczyściłem wiatraczek i nadal się resetuje/zwiesza ale po dłuższym czasie ;/
np po 2h... najlepiej new kompa kupic :D :O
Albo wymienić chłodzenie, kwestia 30-150 zł (zależy jak bardzo Ci zależy :P)

Jemen
06-10-2008, 07:37
witam użytkowników forum dzisiaj mam do was pytanie a mianowicie xD

Już od kilku dni mam problem z tibią, gdy wchodzę w tibie i zaczynam grę jest

wszystko git majonez ale po 5 minutach komp całkowicie siada i trzeba go

włanczac jeszcze raz. Jest to troche ryzykowne ze względu na DEDa

wiec może wie ktoś jak temu zaradzic ??

Z góry dzięki za odpowiedź pzdr Jemen

PinGOnE
06-10-2008, 07:45
Ja mam jakiś dziwny ten komp. Siedzę sobie i gram w tibie, gram, gram mija jakieś pół godzinki i mi się restaruje komp lub wogóle zwisa łapie na maxa i nie wiem co począc ;/

Niestety komputer musi isc do serwisu. Resetowanie komputera moze byc spowodowane kilkoma problemami:

-Walnięty zasilacz
-Zatruta pamięć komputera
-Niedopasowane sterowniki (na 70% karty graficznej jeśli masz radeona)

Jeszcze niedawno mialem ten sam problem (Stary komputer z Radeon 9700 PRO) zachowywal sie identycznie, wieszal sie wtedy kiedy chcial. Czasem pol dnia nic, a czasem kilka razy w 30min. Niestety sprawdzone zostaly wszystkie sterowniki (tak, to na pewno byla graficzna), lecz nie pomoglo. Musialem kupic nowy sprzet (GeForce 8800GTXi - 0 problemow)

Andrealfus
06-10-2008, 07:50
2x up

sprawdź temperatury komputera, może się przegrzewać, ewentualnie sprawdź w bios czy nie masz podkręconego procesora, za wysokiego taktowania pamięci (np ja mam możliwość w biosie ustawienia taktowania 800mhz chociaż mam ddr2 667mhz)albo pod windowsem już czy masz dobre sterowniki do graficznej bądź czy też nie jest po overclockingu (starszy sprzęt jest wrażliwy na podkręcanie.)

kurq
06-10-2008, 19:18
Witam, mam tego ostatniego neta, jestem abonentem play:
http://web.playmobile.pl/pl/internet/oferta/index.html
i Tibia mi laguje, mam ok. 30 - 40 fps ale po chwili 10, czy 5. I w opcjach tibii, dlaczego jak wchodze do Options>Graphics>Advencet to nie moge wybrac, directx 9? mam go zainstalowanego bo przed chwila sciagalem i instalowalem z tego linku:
http://pobieralnia.pl/plik-540-directx.html
To wszystko na laptopie dokładnie tamik samym jak ten:
http://allegro.pl/item453206805_notebook_hp_compaq_nx6310.html
za slaby net czy co ?

Satyros
06-10-2008, 21:32
@kurq
Trochę niejasno napisałeś swojego posta. Piszesz, że masz lagi i podajesz FPS. Spadek klatek, może oznaczać, że nie masz najnowszych/masz nie właściwe sterowniki do karty graficznej, przez co również możesz nie mieć możliwości wybory DirectX 9.
A jeżeli mówisz o lagu (opóźnieniu w komunikacji klient - serwer) to przyczyną właśnie może być ów internet. Nigdy w prawdzie nie miałem z nim styczności, lecz podejrzewam, że mobilny internet nie jest najlepszym rozwiązaniem do gier typu MMORPG. Możesz posprawdzać pingi np. do wp.pl, jeżeli średnio przekraczają 400 ms to widać, że net nie jest najlepszej jakości. Ewentualnie może być wina, że grasz na amerykańskim serwerze (duża odległość fizyczna). Na niemieckich serwerach powinieneś mieć mniejsze lagi.

kurq
07-10-2008, 15:01
spróbuje dzisiaj znaleźć najnowsze stery do grafiki, gram na niemieckim serwerze, a tu jest ping wp.pl:

Badanie www.wp.pl [212.77.100.101] z użyciem 32 bajtów danych:

Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=303ms TTL=118
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=292ms TTL=118
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=293ms TTL=118
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=292ms TTL=118

Statystyka badania ping dla 212.77.100.101:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 292 ms, Maksimum = 303 ms, Czas średni = 295 ms

P.S.
pliki z internetu ściągam ze średnia prędkością 80kb/s

Klosorox
07-10-2008, 16:14
-Niedopasowane sterowniki (na 70% karty graficznej jeśli masz radeona)

Mam radeona :D dokładniej 9550X czy coś takiego ale niedawno został kupiony...

Mikes1
07-10-2008, 19:11
A ja mam takie pytanko..
To moja płyta główna:
http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-8i865p-g.html
Chciałbym dokupić RAM.. Linku z allegro chyba podać nie mogę :p więc na oku mam "Pamiec RAM DDR 512MB 400MHz PC-3200 AENEON BOX"

No i na moje to ta pamięc będzie pasowała do mojej płyty głównej ale może mi to ktoś potwiedzić? Ktoś kto się na tym lepiej zna :P

Satyros
07-10-2008, 20:21
@Mikes1
Na stronie masz napisane:
"Pamięć
* DDR 333 (PC2700) / DDR 266 (PC2100) 184pin "
Oznacza to, że kompatybilne pamięci pracują w częstotliwościach 333 MHz i 266 MHz, czyli pamięć jaką planujesz kupić nie będzie obsługiwana przez płytę główną.

@kurq
Pingi nie są najlepsze, ja mam średnio poniżej 90 ms. I sama prędkość nie świadczy jeszcze o jakości łącza, a internet mobilny przeważnie posiada większe opóźnienia w komunikacji internetowej.

kurq
08-10-2008, 11:55
aha, ale dlaczego jak zainstalowałem najnowsze sterowniki to dalej nie mogę odpalić funkcji directX9 i po każdym ponownym odpaleniu tibii zmienia mi na OpenGL ?

Satyros
08-10-2008, 13:14
@kurq
Może spróbuj tego:

"Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia***** na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia*****"
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia*****" engine 1).
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta."

Jak to nie pomoże to ja nie mam pomysłów. Jakby Tibia nie chciał się potem uruchomić to cofnij wcześniej wprowadzone zmiany.

Stainer
09-10-2008, 20:41
No ja mam nietypowy problem... otóż mam 2 komputery w domu i 2 adresy ip oba komputery podlaczone do 1 modemu jeden kablem sieciowym a 2 usb i wszystko jest pieknie net dziala i w ogóle, ale gdy przychodzi do grania to zong... na kompie podłączonym kablem sieciowym moge grać we wszstko a ten z usb nie!:( gdy chce się zalogować na tibie wyskakuje mi ze wszystkie servy sa offline:( tak samo na tym z usb dziala tylko internet explorer a mozilla juz nie:( wie ktos jak z tym sobie poradzic bym mugl grac na obu kompach??

Rybzor
09-10-2008, 22:04
No ja mam nietypowy problem... otóż mam 2 komputery w domu i 2 adresy ip oba komputery podlaczone do 1 modemu jeden kablem sieciowym a 2 usb i wszystko jest pieknie net dziala i w ogóle, ale gdy przychodzi do grania to zong... na kompie podłączonym kablem sieciowym moge grać we wszstko a ten z usb nie!:( gdy chce się zalogować na tibie wyskakuje mi ze wszystkie servy sa offline:( tak samo na tym z usb dziala tylko internet explorer a mozilla juz nie:( wie ktos jak z tym sobie poradzic bym mugl grac na obu kompach??
Musisz po prostu poprawnie skonfigurować połączenie z internetem. Porty, pasmo itp.

Stainer
09-10-2008, 22:40
no a muglbys jakos tak ogolnie chociazby powiedziec jak to zrobic??^^

Rybzor
09-10-2008, 22:58
no a muglbys jakos tak ogolnie chociazby powiedziec jak to zrobic??^^
Nie zupełnie, raz, że nie mam aż takiej wiedzy na ten temat, aby udzielić Ci rad, a dwa, to nie da się ogólnie, to wszystko zależy od całej toplogii połączenia, sprzętu itp. Musiałbyś sobie wyguglać, albo opisać swój problem dokładnie na jakimś komputerowym forum.

@down
Niestety nie mam.

Stainer
09-10-2008, 23:01
w googlach szukalem i to dobre 2 godziny i nic sie nie dowiedzialem;) a z tym forum to moze jakies masz do polecenia?? albo kto inny moze wie co z tym zrobic??

Jemen
10-10-2008, 15:36
witam ostatnio bardzo mnie nękają reklamy robie cos na kompie a nagle wyskakują mi 2 strony z reklamami wie ktoś jak ich się pozbyc??

Slythia
10-10-2008, 15:55
witam ostatnio bardzo mnie nękają reklamy robie cos na kompie a nagle wyskakują mi 2 strony z reklamami wie ktoś jak ich się pozbyc??
Przeskanuj swój komputer antywirusem, programami do wyszukiwania śmieci na kompie. Najpewniej coś Ci się zainstalowało, dlatego też pojawiają się te reklamy.

Jemen
10-10-2008, 19:06
Przeskanuj swój komputer antywirusem, programami do wyszukiwania śmieci na kompie. Najpewniej coś Ci się zainstalowało, dlatego też pojawiają się te reklamy.

przeskanowalem Avastem i dalej mi przychodzą a jakie są programy do usuwania śmieci na kompie bo chyba żadnego nie mam plis podajcie nazwy xD;)

Kora
10-10-2008, 20:39
Mam problem. Niedawno wróciłem do gry (w tą sobotę)
Niestety mam straszne lagi. Są chwile gdy ich nie ma ,lecz później trudno jest cokolwiek zrobić. Skanowałem / formatowałem kompa. Nie mam pojęcia co mogę zrobić by się ich pozbyć! Proszę o szybką pomoc!

Satyros
10-10-2008, 20:56
@Jemen
Avast nie jest najlepszy, spróbuj Ad-Aware SE, Spybot, ewentualnie Kaspersky Online. I może głupie pytanie, te reklamy wyskakują podczas przeglądania stron internetowych? Czy nawet wtedy jak robisz coś zupełnie niezwiązanego z przeglądania internetu?

@Kora
Lagów czasami sam się pozbyć nie możesz, może to być wina dostawcy. Podałeś za mało informacji by móc Ci jakoś doradzić/pomóc, jakie masz łącze, jaki dostawca, typ łącza (bezprzewodowe, przewodowe)?

Ciastoludek
10-10-2008, 21:01
Witam, mam mały problem z gta san andreas kiedy gram moze z 20-30 sekund a po tym gra mi sie zwiesza i trzeba zrestartować komputer, lub pojawiają sie artefakty i tez sie zwiesza i trzeba zrestartować komputer ;/ na starym komputerze tego nie było. Mój sprzęt to:
Procesor: Phenom 9550
Karta Graficzna: ATI Radeon 4800 HD Series
Płyta Główna: Gigabyte S-Series
Pamięci: Dragon 4GB 1066
Zasilacz: Corsair 650

Kora
10-10-2008, 21:27
@Kora
Lagów czasami sam się pozbyć nie możesz, może to być wina dostawcy. Podałeś za mało informacji by móc Ci jakoś doradzić/pomóc, jakie masz łącze, jaki dostawca, typ łącza (bezprzewodowe, przewodowe)?[/QUOTE]

256kb/s , net z multimedii ,przewodowe.
Nigdy w sumie nie miałem problemów z netem. Ogólnie działa dobrze , tylko Tibia coś przestała działać dobrze...

Jemen
10-10-2008, 22:18
reklamy wyskakują jak np. oglądam film na kompie więc jest to troche irytujące bo gdy film wciągnie nagle jest pyk i przeglądarka się otwiera i np. strona banku xD

Satyros
10-10-2008, 23:43
@Ciastoludek
Może to jest kwestia sterowników albo może nie masz jakiegoś patch, który ten problem by rozwiązywał. Nie podejrzewałbym przegrzewania się procesora (pół minuty to trochę za szybko by się przegrzewał, ale dla pewności możesz sprawdzić). Jeszcze można by spróbować użyć trybu zgodności (podejrzewam, że masz win XP co najmniej) i uruchomić w jakiejś innej konfiguracji.

@Kora
Że nie masz problemów z netem wcale nie oznacza, że nie masz opóźnień (te tzw. lagi) w komunikacji serwer - twój komputer. Możesz sprawdzić pingi np. do wp.pl, kiedy masz w Tibii lagi. Jeżeli wartość będzie w okolicach 200ms albo więcej to oznacza, że nie masz najlepszego łącza i raczej nie będziesz sobie w stanie normalnie grać (chyba, że poza godzinami szczytu, może być mniejsze obłożenie sieci).
Jeżeli pingi będą w przyzwoite (tzn. poniżej 100 ms) można ewentualnie posprawdzać porty czy aby nie ma jakiś ograniczeń (bądź zadzwonić na ich infolinie i się dowiedzieć czy mogą zwiększyć priorytet portu, który Tibia używa).

@Jemen
Spróbuj użyć tych programików co wcześniej pisałem, może coś pomoże. Wygląda na jakiś program siedzący w procesach (możliwe, że jakiś wirus/malware). Jeszcze można by zrobić skan za pomocą HiJackThis.

Kora
11-10-2008, 10:12
@Kora
Że nie masz problemów z netem wcale nie oznacza, że nie masz opóźnień (te tzw. lagi) w komunikacji serwer - twój komputer. Możesz sprawdzić pingi np. do wp.pl, kiedy masz w Tibii lagi. Jeżeli wartość będzie w okolicach 200ms albo więcej to oznacza, że nie masz najlepszego łącza i raczej nie będziesz sobie w stanie normalnie grać (chyba, że poza godzinami szczytu, może być mniejsze obłożenie sieci).
Jeżeli pingi będą w przyzwoite (tzn. poniżej 100 ms) można ewentualnie posprawdzać porty czy aby nie ma jakiś ograniczeń (bądź zadzwonić na ich infolinie i się dowiedzieć czy mogą zwiększyć priorytet portu, który Tibia używa).

http://img356.imageshack.us/my.php?image=pingisw7.jpg
http://img356.imageshack.us/my.php?image=pingisw7.jpg
około 11:30 było gorzej
http://img401.imageshack.us/my.php?image=pingsw9.jpg
http://img401.imageshack.us/my.php?image=pingsw9.jpg
Teraz natomiast jest jak na pierwszym obrazku

Scobel
11-10-2008, 10:33
Witam.
Posiadam taki oto model routera,
NETGEAR WGR614v7 - 54 Mbps Wireless Router,
i chcę w nim odblokować porty.
Potrzebuje tego by móc przez router łączyć się bezpośrednio do sieci HUB DC ++, 3s.pl, inaczej podobno się nie da, gdyż musiałbym kabel z netem podpiąć bezpośrednio do komputera,(a w domu mam laptopa, konsole i też na nich chcę mieć neta, a przepinanie kabla mi się nie widzi).
A docelowo chce móc wymieniać się legalnymi plikami.

Poproszę o polskie instrukcje, lub miłe, rozumne, przyjazne rozpisanie tego.

Dzięki.

<8>Borys<8>
11-10-2008, 14:05
Elo,
Mam taki problem z kompem że nie odtwarza mi dźwięków w filmach, albo odtwarza ale jakieś dziwne. Nigdy czegoś takiego nie miałem, pojawiło mi się to po formacie kompa. Plx some1 help me!

Edit: natomiast muzyka i dźwięki w grach działają (i bóg zapłać)

Rybzor
11-10-2008, 14:30
Elo,
Mam taki problem z kompem że nie odtwarza mi dźwięków w filmach, albo odtwarza ale jakieś dziwne. Nigdy czegoś takiego nie miałem, pojawiło mi się to po formacie kompa. Plx some1 help me!

Edit: natomiast muzyka i dźwięki w grach działają (i bóg zapłać)

na 90% nie masz zainstalowanych kodeków?

http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=WyI&q=k-lite+codec+pack&btnG=Szukaj&lr=

Im nowsze ściągniesz, tym lepiej. Powinno pomóc.

Yoh Asakura
11-10-2008, 15:30
Instaluję sobie Fable, włączam i od razu po uruchomieniu zostaje uraczony taką informacją:
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/asd.jpg
Czemu ?
Win XP Home, 2GB RAMu, GeForce 8800GTS, Core2Duo E6320.

Wszystko oryginalne.

domin3x
11-10-2008, 15:51
Mam niestety to samo z paroma innymi grami (piraty) i raczej nie chodzi o sprzęt (2gb ram, 5ghz), bo jedną z tych gier są jakieś wyścigi sprzed 4 lat ;x

<8>Borys<8>
12-10-2008, 15:10
na 90% nie masz zainstalowanych kodeków?

http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=WyI&q=k-lite+codec+pack&btnG=Szukaj&lr=

Im nowsze ściągniesz, tym lepiej. Powinno pomóc.

No cóż.... zassałem to to i nawet pomogło, teraz w niektórych filmach jest dźwięk, w innych jest bardzo cichy (słów nie słychać wcale tylko muzykę [lol?]) w innych nic... ma ktoś jeszcze jakiś pomysł (te pozostałe 10% to co?;D)

Klosorox
12-10-2008, 19:08
Może sciągnąłeś stare kodeki, które nie działąją w niektórych filmach itp. Sam nie wiem :P

druidek123
13-10-2008, 12:04
a jak usunąć firewalla wbudowanego w windowsa xp?

Satyros
13-10-2008, 17:24
@Yoh Asakura i domin3x
Może jakieś błędne sterownik są zainstalowane albo brak niektórych (np. do płyty głównej).

@druidek123
Usunąć za bardzo się nie da, możesz jedynie go wyłączyć.
1. Wchodzimy do Panelu Sterowania
2. Wybieramy Narzędzia administracyjne
3. Klikamy w ikonę Usługi
4. Szukamy punktu Zapora połączenia internetowego
5. I stan usługi - klikamy – Zatrzymaj

Kubaplik
13-10-2008, 20:45
Jezu pomocy mam kl na kompie services a nie chce się usunąć pl pomocy tu daje loga
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 19:22:28, on 2008-10-13
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16705)

Podejżewam że jest to ten proces C:\WINDOWS\system32\drivers\services***** ale jak to usunąć jak chce to usunąć to mi pojawia się okno w którym mam podać hasło pls Help
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss*****
C:\WINDOWS\system32\winlogon*****
C:\WINDOWS\system32\services*****
C:\WINDOWS\system32\lsass*****
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
C:\WINDOWS\system32\svchost*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\pavsrv51*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\AVENGINE*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\TPSrv*****
C:\WINDOWS\system32\spoolsv*****
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
C:\WINDOWS\Explorer*****
C:\WINDOWS\ehome\ehtray*****
C:\WINDOWS\SOUNDMAN*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\APVXDWIN*****
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched*****
C:\Program Files\Lexmark 1400 Series\lxdjamon*****
C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
C:\WINDOWS\eHome\ehmsas*****
C:\WINDOWS\eHome\ehRecvr*****
C:\WINDOWS\eHome\ehSched*****
C:\WINDOWS\system32\lxdjcoms*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\PsCtrls*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\PavFnSvr*****
C:\Program Files\Common Files\Panda Software\PavShld\pavprsrv*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\AntiSpam\pskmssvc*****
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA*****
c:\program files\panda software\panda internet security 2007\firewall\PSHOST*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\psimsvc*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\SRVLOAD*****
C:\WINDOWS\system32\dllhost*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\WebProxy*****
C:\WINDOWS\System32\svchost*****
C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\PavBckPT*****
C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer*****
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg*****
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox*****
C:\WINDOWS\system32\drivers\services*****
C:\totalcmd\TOTALCMD*****
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis*****

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O2 - BHO: (no name) - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - (no file)
O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\3.0.1225.9868\s wg.dll
O3 - Toolbar: (no name) - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - (no file)
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [ehTray] C:\WINDOWS\ehome\ehtray*****
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN*****
O4 - HKLM\..\Run: [APVXDWIN] "C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\APVXDWIN*****" /s
O4 - HKLM\..\Run: [SCANINICIO] "C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\Inicio*****"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\jusched*****"
O4 - HKLM\..\Run: [lxdjamon] "C:\Program Files\Lexmark 1400 Series\lxdjamon*****"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl*****"
O4 - HKLM\..\Run: [msm] C:\WINDOWS\system32\drivers\services*****
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon*****] C:\WINDOWS\system32\ctfmon*****
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON*****] C:\WINDOWS\system32\CTFMON***** (User 'Default user')
O4 - Startup: Yahoo! Desktop Search.lnk = C:\Program Files\Yahoo!\Yahoo! Desktop Search\YahooDesktopSearch*****
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL*****/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_02\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag*****
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\ProgramFiles\Messenger\msmsgs*****
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs*****
O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (YInstStarter Class) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yinsthelper.dll
O16 - DPF: {48884C41-EFAC-433D-958A-9FADAC41408E} (EGamesPlugin Class) - https://www.e-games.com.my/com/EGamesPlugin.cab
O16 - DPF: {69EF49E5-FE46-4B92-B5FA-2193AB7A6B8A} (GameLauncher Control) - http://www.acclaim.com/cabs/acclaim_v5.cab
O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/microsof...?1168567993609
O16 - DPF: {BD08A9D5-0E5C-4F42-99A3-C0CB5E860557} (CSolidBrowserObj Object) - http://cdn1.acclaimdownloads.com/solidstateion.cab
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx*****
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag*****
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Unknown owner - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService***** (file missing)
O23 - Service: lxdj_device - - C:\WINDOWS\system32\lxdjcoms*****
O23 - Service: Panda Software Controller - Panda Software International - C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\PsCtrls*****
O23 - Service: Panda Function Service (PAVFNSVR) - Panda Software International - C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\PavFnSvr*****
O23 - Service: Panda Process Protection Service (PavPrSrv) - Panda Software - C:\Program Files\Common Files\Panda Software\PavShld\pavprsrv*****
O23 - Service: Panda anti-virus service (PAVSRV) - Panda Software International - C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\pavsrv51*****
O23 - Service: Panda Antispam Engine (pmshellsrv) - Panda Software International - C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\AntiSpam\pskmssvc*****
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA*****
O23 - Service: Panda Host Service (PSHost) - Panda Software International - c:\program files\panda software\panda internet security 2007\firewall\PSHOST*****
O23 - Service: Panda IManager Service (PSIMSVC) - Panda Software International - C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\psimsvc*****
O23 - Service: Panda TPSrv (TPSrv) - Panda Software International - C:\Program Files\Panda Software\Panda Internet Security 2007\TPSrv*****

--
End of file - 8026 bytes

:(:(:(:(:(:(

Aroonia
13-10-2008, 21:14
Witam :)

Jak większość użytkowników piszących w tym temacie, mam problem z komputerem... Otóż od pewnego czasu sprzęt bez powodu resetuje się, niezależnie od tego co robię (choć przyznam, że przy graniu w przykładowego CSa dzieje się to częściej). Ponadto, gdy sporadycznie odwiedzę magiczną grę na literę "T" wywala mnie informując o 'Debugu' . Dwa razy odkurzałem wszystko od środka, co w zasadzie nie przyniosło żadnych rezultatów.

Często także zdaża się, że problem występuje, gdy komputer się przegrzewa,szczególnie procesor, lub gdy kość pamięci RAM operacyjna jest uszkodzona.

Temperatury:
http://img150.imageshack.us/img150/6941/tempoh4.jpg

Czy temperatura procka jest w miarę ok? Przyznam się jeszcze, że parę miesięcy temu dokupiłem 1 giga ramu posiadając uprzednio 512, co w sumie daje 1,5 giga (wiem, takie kombinacje czasem się gryzą, niemniej jednak te resety nie wystąpiły tuż po dodaniu kostki 1giga).

Podejrzewam, że problem tkwi w zasilaczu który od zakupu sprzętu nie był wymieniany... W każdym razie czekam na opinię kogoś, kto jest w stanie wskazać rzeczywistą przyczynę tych resetów :)

Satyros
14-10-2008, 01:00
@Aroonia
Ta nowa pamięć 1 GB to jedna kość czy może dwie pracujące w dual channel? Jeżeli ta druga opcja to sprawdź, czy aby na pewno do dobry slotów ją wpiąłeś (na niektórych płytach jest tak np, że sloty 1 i 3 bądź 2 i 4 pracują w dualu).
Warto również przetestować, czy aby pamięć nie jest uszkodzona (są dostępne programy diagnostyczne w internecie). Uszkodzenie pamięci może powodować błędny odczyt/zapis programu z/do pamięci, a w takim przypadku system operacyjny jest w stanie się zresetować (odczytany błędny rozkaz, brak możliwość odczytu rozkazu, do którego jest odniesienie).
Inną sprawą jest zasilacz. Jak sam wspomniałeś, dokupiłeś nową pamięć, czy coś jeszcze modernizowałeś/dokupywałeś? Możliwe, że zasilacz przestał wyrabiać przy większym obciążeniu, bądź się uszkodził i nie zapewnia odpowiednich napięć/prądów.
A co do procka, to temperatura jest przyzwoita.

Kubaplik
14-10-2008, 06:55
A mi ktoś pomoze???

Aroonia
14-10-2008, 10:47
1 giga jest w jednej kości. Na mojej płycie głównej są dwa sloty, więc postanowiłem, że oba wykorzystam zwiększając osiągi maszyny. Tak więc jak już pisałem, mam 1,5 giga. Sprawdzę jeszcze czy z RAMem wszystko w porządku i dam znać.

Jeśli chodzi o tuning kompa, dokupiłem tylko ta pamięć. Nic poza tym. Czytałem jeszcze, że te "standardowe" zasilacze (wbudowane, przy zakupie komputera) nie są najlepszej jakości, a zważając na to, że mój pracuje już ok. 3 lata...

X-Zero
14-10-2008, 14:02
Witajcie...
Mam taki dość nietypowy problem, mianowicie:
Włączam komputer... Wszystko OK.
Ekran wyboru użytkownika... Wszystko OK.
Wybieram użytkownika i... trochę dłużej niż zawsze się ładuje, ale to nic...
Pokazuje się moja tapeta i... I NIC WIĘCEJ.

Od jakiegoś czasu Avast ( wiem, sux ) znajdywał różnego typu wirusy... większość usunąłem, robiłem nawet skan a teraz nic...

Jedyne co mogę to włączyć menedżer zadań ( tak, dzięki temu udało mi się internet włączyć xd )...

@edit:
Dobra, mam dostęp do pulpitu, i tyle mi póki co starczy ^^

@down:
Chodzi o proces?? Nie, był cały czas...

@edit3:
Ehh... Po resecie komputera nadal jest to samo... W dodatku teraz włączenie avasta ( tak jak wcześniej ) nic nie dało ;f

xoz
14-10-2008, 14:19
cos ci usunalo explorer?

Caex
14-10-2008, 14:25
siemka
wiecie może jak ustawić aby linuxowa tibia korzystała ze starszych sterowników?
czytałem że trzeba dodać linijke:
./Tibia engine 3

niestety nie mam pojęcia gdzie to dodać:confused:
uzywam openSUSE 11.0 jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie.

Kubaplik
14-10-2008, 21:28
Przepraszam bardzo też tu jestem i proszę o pomoc :D

Jemen
16-10-2008, 18:42
witam mam problem ze zgraniem na karte pamięci(do fona micro SD) kiedy chce skopiowac np. plik mp3 wyskakuje mi ramka iż dysk jest chroniony przed zapisem i że mam usunąc zabezpiczenie.

ALE JAK??

Arcan
16-10-2008, 19:20
Od jakiegoś czasu podczas ściągania plików z internetu co chwilę zatrzymuje się transfer, tzn. cały czas wynosi 120 kb/s, ale co kilka sekund zatrzymuje się na kilka sekund. To samo dzieje się przy buforowaniu filmów na youtube. Proszę o szybką pomoc.

@edit
siemka
wiecie może jak ustawić aby linuxowa tibia korzystała ze starszych sterowników?
czytałem że trzeba dodać linijke:
./Tibia engine 3

niestety nie mam pojęcia gdzie to dodać:confused:
uzywam openSUSE 11.0 jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie.

Musisz to dodać w ścieżce docelowej w właściwościach skrótu do tibii.

maken
16-10-2008, 20:04
od wczoraj rana mam lagi w tibii i w counter-strike. myślałem, że to wina gg, ale niestety nie pomogło w lagach. w cs'ie nawet ping dochodzi do paru k i grać się nie da. oczywiście mam wyłączony program p2p i itp. mam nadziej, że znacie rozwiązanie pozdro
edit
zapomniałem dodać, że mam neta z kablówki dokładniej Śląska Telewizja Kablowa teraz chyba aktualnie nazywa się firma Vectra

Sirek Coraxi
17-10-2008, 20:56
kilka dni temu robilem formata, dzis sciągnalem tibie i jak wlaczam klienta komp mi sie resetuje, nie mam pojecia dlaczego. Wie ktos mzoe czym jest to spowodowane?
z góry thx

edit
wlasnie chcialem zainstalowac inna gre i pojawia sie ten sam błąd, czyli nie tylko w Tibi..

Frapper
17-10-2008, 22:38
witam mam problem ze zgraniem na karte pamięci(do fona micro SD) kiedy chce skopiowac np. plik mp3 wyskakuje mi ramka iż dysk jest chroniony przed zapisem i że mam usunąc zabezpiczenie.

ALE JAK??

na adapterze (zakladam, ze taki masz) przesun takie malutkie cos z pozycji 'lock' .

Od jakiegoś czasu podczas ściągania plików z internetu co chwilę zatrzymuje się transfer, tzn. cały czas wynosi 120 kb/s, ale co kilka sekund zatrzymuje się na kilka sekund. To samo dzieje się przy buforowaniu filmów na youtube. Proszę o szybką pomoc.

Mam to samo, drazni mnie to nieziemsko.

Kora
19-10-2008, 18:56
Witam!
Jak pisałem wcześniej mam problem z lagami! Ale dodam trochę szczegółów.
Lagi mam w nocy , rano , po południu. Zauważyłem ,że raz się logne do gry to są , wyloguje się (np. z 10 razy i jest 1 raz kiedy gra chodzi płynnie) .
Gdy mam lagi pingi wcale nie są duże. Do 20 ~ .
Trwają już 3 tygodnie.
Robiłem formata , kontaktowałem się z administratorem , niestety to nie ich wina , bo transfer jest w normie. Internet jest z Multimedii 256/kb i mam go 4 lata , nigdy nie było problemów!
Zamienianie Dx9 na 5 ,lub OpenGl u mnie nie działa.
Zauważyłem ostatnio częste padanie neta. Tylko jak gram w tibie! Gdy przeloguję się na inną postać i trochę się poruszam , pogrzebie w ustawieniach właśnie pada , lub ostatnio jak udało mi się wejść moim sorcem gdy tibia chodziła płynnie padł mi na cultach i zgon.
Dzisiaj dioda zaczynała mrugać z 15 razy!
Mam zdjęcia , by pokazać jak to mniej więcej wygląda to mruganie. (Popatrzcie na Cable)
http://img219.imageshack.us/my.php?image=zdjcia0010vu6.jpg
http://img221.imageshack.us/my.php?image=zdjcia0011hx6.jpg
Proszę o pomoc! Czekam już tak 3 tydzień i już mam tego dosyć .

Krukson
19-10-2008, 21:26
Witam!
Jak pisałem wcześniej mam problem z lagami! Ale dodam trochę szczegółów.
Lagi mam w nocy , rano , po południu. Zauważyłem ,że raz się logne do gry to są , wyloguje się (np. z 10 razy i jest 1 raz kiedy gra chodzi płynnie) .
Gdy mam lagi pingi wcale nie są duże. Do 20 ~ .
Trwają już 3 tygodnie.
Robiłem formata , kontaktowałem się z administratorem , niestety to nie ich wina , bo transfer jest w normie. Internet jest z Multimedii 256/kb i mam go 4 lata , nigdy nie było problemów!
Zamienianie Dx9 na 5 ,lub OpenGl u mnie nie działa.
Zauważyłem ostatnio częste padanie neta. Tylko jak gram w tibie! Gdy przeloguję się na inną postać i trochę się poruszam , pogrzebie w ustawieniach właśnie pada , lub ostatnio jak udało mi się wejść moim sorcem gdy tibia chodziła płynnie padł mi na cultach i zgon.
Dzisiaj dioda zaczynała mrugać z 15 razy!
Mam zdjęcia , by pokazać jak to mniej więcej wygląda to mruganie. (Popatrzcie na Cable)
http://img219.imageshack.us/my.php?image=zdjcia0010vu6.jpg
http://img221.imageshack.us/my.php?image=zdjcia0011hx6.jpg
Proszę o pomoc! Czekam już tak 3 tydzień i już mam tego dosyć .

256kb/s to nie aż tak dużo. może po prostu masz włączone gg/przeglądarkę/etc. i net nie utrzymuje wszystkiego na poziomie? :)

Kora
20-10-2008, 13:41
Wątpię by Tibia potrzebowała nie wiadomo jakiego neta , mam ten net przez parę lat i w Tibi nigdy nie miałem laga ,a tym bardziej kicka!
Wszystko mam powyłączane.

Suhayl
20-10-2008, 20:27
http://img380.imageshack.us/img380/1549/troublegv0.png
Problem pojawia się jak odpalam podstawową wersję jak i dodatek.

Jak się tego pozbyć?

Krukson
21-10-2008, 07:25
Problem pojawia się jak odpalam podstawową wersję jak i dodatek.

Jak się tego pozbyć?

Ściągnij raz jeszcze storm.dll i wklej do folderu z grą/windowsem.

Luka$ek
21-10-2008, 08:22
Ja mam wielki problem,mój komputer ma rok czasu,musze przyznać jest nawet dobry 1,5 GB RAM,Procek 1,87 GHZ 2x Inter Core Duo i nie wiem czemu zacina sie,sam sie resetuje,łapie zwieche Jaki może być problem? robiłem formata,czyściłem od środka,już sam nie wiem

Voon
21-10-2008, 08:55
Ja mam wielki problem,mój komputer ma rok czasu,musze przyznać jest nawet dobry 1,5 GB RAM,Procek 1,87 GHZ 2x Inter Core Duo i nie wiem czemu zacina sie,sam sie resetuje,łapie zwieche Jaki może być problem? robiłem formata,czyściłem od środka,już sam nie wiem
Sprawdź czy wszystko wewnątrz jest dobrze przymocowane. I czy nic sie nie przegrzewa.

Sirek Coraxi
21-10-2008, 14:44
kilka dni temu robilem formata, sciągnalem tibie i jak wlaczam klienta komp mi sie resetuje, nie mam pojecia dlaczego. Dotyczy to nie tylko Tibi ale i innych urządzen gdy tylko chce podjąc jakas powazniejsza akcje typu wlączyc odrazu reset.. Wie ktos mzoe czym jest to spowodowane?
z góry thx

Marcin24
21-10-2008, 14:50
Przegrzewanie się, może zasilacz za słaby.

Tompior
21-10-2008, 15:38
Po kazdym starcie systemu pojawia mi sie kreator usuwania nieuzywanych ikonek z pulpitu :P
Jak sie tego pozbyc?

Suhayl
21-10-2008, 17:08
A więc tak:
Ściahnąłem storm.dll i wkleiłem do folderu z WIII, jednak teraz mam inny problem. A mianowicie, gdy staram się skipnąć intro, lub po intrze nacisnę jakikolwiek klawisz pojawia sie to:
http://img207.imageshack.us/img207/1558/troublevq0.png
ściagnąłem z Blizzard.com patcha, jednak nie działał - mam polską wersję tych gier.
Poprosze o pomoc lub patcha do polskiej wersji.

Iron
21-10-2008, 20:03
Po kazdym starcie systemu pojawia mi sie kreator usuwania nieuzywanych ikonek z pulpitu :P
Jak sie tego pozbyc?
Tak, Panel Sterowania wchodzisz w Ekran, następnie zakładka Pulpit i tam masz dostosuj pulpit, odznacz uruchamiaj "kreatora oczyszczania pulpitu co 60 dni"

Adammo
21-10-2008, 22:34
Temat powstał aby zredukować masę zbędnych tematów, dot. oprogramowania, sprzętu, etc.

Jeżeli masz problem, poprostu napisz go TUTAJ, a nie zaśmiecaj forum zbytecznym tematem. Na forum będe, wchodził kilka razy dziennie, więc będe pomagał bieżąco... - licze takze na waszą pomoc.

Pozdrawiam,
JustPlay.

No to piszemy :) Mój problem polega na tym ze zrobiłem sobie ostatnio formatowanie dysków i teraz od nowa zainstalowałem Tibie, ale kiedy chce ja włączyć za każdym razem resetuje mi komputer?Co to może być? od razu mowie że instalacje ściągnąłem z str. www.tibia.com wiec żaden zarażony plik to chyba nie jest?
Proszę o POMOC i Dziękuje za Odpowiedzi.

Ascaron
22-10-2008, 18:14
Dzieńdoberek. Mam parę problemów z moim komputerkiem. Pierwszy, to sterownik NV4_DISP. Różne rzeczy dzieją się na monitorze pojawiają się kreseczki kursor myszki czasem się w kwadracik zmieni jak gram w tibie itp. Czasami ekran dostaje takiego zooma i zmienia się jakość oraz kolory, a na środku wyskakuje okienko, że sterownik NV4_DISP przestał normalnie działać i coś tam dalej. Czy mam zainstalować ponownie taki sterownik z neta? Problem jest również z restartem komputera. Komputer do tej pory zrestartował się 3 razy. Zawsze jak była włączona tibia. Kolejny problem też dotyczy tibii. Kiedy się zaloguje to przez pierwsze max 5 minut, tak laguje, że szok czasami żeby przejść jedną kratkę potrzeba 20 sekund, to są chyba freezy bo tibia się zawiesza i za jakiś czas się odwiesza na chwilkę i wszyscy zmieniają swoje miejsce czyli się ruszają. Takie zawieszanie, odwieszanie trwa max 5 minut zawszę w pierwszych minutach gry. Proszę o pomoc.

Adammo
22-10-2008, 18:40
No to piszemy :) Mój problem polega na tym ze zrobiłem sobie ostatnio formatowanie dysków i teraz od nowa zainstalowałem Tibie, ale kiedy chce ja włączyć za każdym razem resetuje mi komputer?Co to może być? od razu mowie że instalacje ściągnąłem z str. www.tibia.com wiec żaden zarażony plik to chyba nie jest?
Proszę o POMOC i Dziękuje za Odpowiedzi.

Czy jest ktoś w stanie Mi POMÓC??

Tompior
23-10-2008, 12:30
Tak, Panel Sterowania wchodzisz w Ekran, następnie zakładka Pulpit i tam masz dostosuj pulpit, odznacz uruchamiaj "kreatora oczyszczania pulpitu co 60 dni"

Nie pomoglo.
Kreator usuwania nieuzywanych ikonek nadal wlacza sie po kazdym restarcie ;P

Ascaron
23-10-2008, 15:25
Przeczyściłem komputer z kurzu, ale i tak nic nie wiem co robić może format?

FZR
23-10-2008, 16:32
Mam problem próbuje włączyć tibie i się pojawia błąd:
Video surface allocation failed.(Error Code 13)
Please choose another video graphics mode
Co robić???????

Adammo
23-10-2008, 16:43
Please choose another video graphics mode
Co robić???????

A mi jak wlanczam Tibie restrtuje komputer co robic??

Ascaron
23-10-2008, 17:31
Chce sformatować dysk C. Klikam prawym na ikonkę dysku potem klikam formatuj. Pojawia się okienko ja klikam rozpocznij i pisze, żebym powyłączał wszystkie programy, które mogą korzystać z tego dysku. Wyłączam różne programy, ale i tak czegoś nie wyłączę więc w jaki sposób znaleźć wszystko i wyłączyć?

Rothes
23-10-2008, 17:53
A nie wpadłeś na to, że system z niego korzysta? Odpal kompa z jakiejś dyskietki startowej, bądź z płyty Windowsa XP - z pod kreatora instalacji systemu również można sformatować dyski. Ewentualnie LiveCD któregoś Linuksa.

Xr3
23-10-2008, 18:04
Problem polega na tym, że od jakiegoś tygodnia, mój komputer sam zaczął się wyłączać. Najczęściej ma to miejsce, gdy jest obciążany takim wysiłkiem, jak włączenie gry, czy jakiegoś powerożernego programu. Nie jest to resetowanie się, tylko natychmiastowe wyłączenie.

-Sprawdziłem wszystkie kable
-W środku nie ma syfu (odkręcałem wiatraczki, czyściłem radiator na procesorze, ram, i wszystkie inne elementy płyty głównej)
-Wszystkie wiatraczki raczej chodzą dobrze, co można wywnioskować po przyzwyczajeniu do ich dźwięku i tym, że wizualnie wszystko jest z nimi ok.
-Średnia temperatura procesora mieści się w granicach 35-40 stopni.

Parametry kompa:

AMD Athlon64 X2 4200+ (Socket 939)
GF 7600 GT (Gigabyte)
Asus NVIDIA nForce4 A8N5X (Socket 939)
RAM DDR 512+512(<<Dual channel)+512+256 (=1792)
Zasilacz 400W

Nie wiem jak zdefiniować, który element może być prowodyrem tych shutdownów, nie czekając aż coś się przepali. Stawiał bym na procesor.

FZR
23-10-2008, 19:12
Please choose another video graphics mode;(
Co robić???????

Iron
23-10-2008, 20:06
Please choose another video graphics mode;(
Co robić???????
Było

Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia***** na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia*****"
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia*****" engine 1).
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta. Wypróbuj wszystkie możliwości.

Satyros
23-10-2008, 20:24
@Adammo
Jak pisałeś robiłeś niedawno format. Sprawdź czy masz wszystkie sterowniki zainstalowane i czy nie ma nowszych wersji. I czy modernizowałeś komputer (czy coś dokupywałeś)? Jeżeli tak to możliwe, że zasilacz nie wyrabia przy obciążeniach większych.

@Ascaron
Problem z grafiką może rozwiązać ponowna instalacja sterowników (możliwe, że są już nowsze, niż te co miałeś). A co do resetu, to sprawdź temperatury procesora, kiedy się resetuje, to może być przyczyna.

@FZR
Było wiele razy, szukaj. W FAQ masz odpowiedź nawet. I na przyszłość nie spamuj, jak poczekasz nawet jeden dzień to chyba nic Ci się nie stanie, że nie pograsz w Tibię.

@Xr3
Ja bym bardziej obstawiał na zasilacz (jakieś niestabilne napięcia, za mała moc?) bądź uszkodzony RAM. W rachubę wchodzi też procesor oczywiście. Jak masz możliwość to pożycz od znajomego działający RAM/procek i sprawdź czy nastąpi jakaś zmiana. Potem jeszcze zostaje zasilacz.

Ascaron
24-10-2008, 11:06
A nie wpadłeś na to, że system z niego korzysta? Odpal kompa z jakiejś dyskietki startowej, bądź z płyty Windowsa XP - z pod kreatora instalacji systemu również można sformatować dyski. Ewentualnie LiveCD któregoś Linuksa.

Mało mi to mówi bo jestem lamuskiem w tych sprawach. Posiadam płytkę windowsa xp, bo nie mam pirackiego. Proszę o instrukcje jak mam sformatować kompa.

Iron
24-10-2008, 14:57
Mało mi to mówi bo jestem lamuskiem w tych sprawach. Posiadam płytkę windowsa xp, bo nie mam pirackiego. Proszę o instrukcje jak mam sformatować kompa.
) Przy starcie kompa wciskasz Delete lub F11 zależy
2) Wchodzisz do Advanced BIOS Features
3) Szukasz First Boot Device i ustawiasz (za pomoca page up / page down) CD-ROM (lub podobnie, nie wiem czy w innych biosach nie pisze np. DVD-RW)
4) Wchodzisz do poprzedniego menu (ESC) i naciskasz "Save changes &amp; exit" (potem "y" i ENTER)
5) Wkladasz plyte i komp powinien wystartowac (o ile plyta jest bootowalna).
6) Podczas instalacji bedzie mozliwosc sformatowania dysku

Berbatov
25-10-2008, 12:36
Mój problem jest następujący. Podczas grania w Hitmana, zawiesił się system. Wszystko sie rozmazało itepe. Zresetowałem, bo nie było innego wyjścia. Włączyłem grę drugi raz, i znowu ten sam błąd. Po drugim resecie wyświetlił się komunikat o błędzie w pliku "nazwy nie pamiętam" i wymaga kolejnego reseta. To też zresetowałem, i wtedy, przy uruchamianiu systemu zrobiła sie straszna grafika, przebarwienia, rożne paski wzdłuż i wszerz ekranu. A przy stronie, gdzie przeważnie wita mnie (użytkownika XP) napis "zapraszamy", coś "piknęło", obraz zrobił się czarny i nie było żadnej reakcji. Zresetowałem.... przez tryb awaryjny odinstalowałem sterowniki karty graficznej. Uruchomiłem ponownie system, i oprócz wyżej wymienionych mankamentów z grafiką, wszystko działało. Przeinstalowałem sterowniki, uruchomiłem komputer ponownie i .... znowu przy "zapraszamy" "piknęło" i aby zrobić coś przy komputerze, przez tryb awaryjny odinstalowałem sterowniki.
Dodam że Hitman był wersją oryginalną, sterowniki zainstalowałem z płyty dodanej do karty. Jestem laikiem komputerowym, to też zanim po serwisanta zatelefonuję chciałbym się na forum poradzić.

Klosorox
25-10-2008, 13:17
Może karta graficzna do dupy :P

DuskinessvsVision
30-10-2008, 17:59
Ostatnio pojawil sie problem. Przy ogladaniu anime na kompie (nie online) zacina mi sie. Dzwiek idzie do przodu, obraz stoi, albo obraz idzie a napisy stoja. Mam 256mb ram i 1,89 gb wolnego miejsca. Watpie ze to z powodu slabego kompa, bo wczesniej ogladalem mase anime i nic nie cielo.

Gravler
31-10-2008, 15:27
Witam was ;d! Bez zbędnego gadania: chcę zainstalować ATI CCC (Stery). Do tego trzeba .NET Frameworka, którego nie mam w odpowiedniej wersji. Do niego potrzeba (pi*rdolony Microsotft ;/) Windows Installera 3.0. A tego nigdzie w sieci nie ma :\ (szukałem, uprzedzając fanatyków -.-) Mogłby ktoś gdzieś wrzucić? Jak coś, to mam pirata windy ;P. I nie próbujcie mi wciskać wirusów, od dawna nie gram w Tibię, a pseudo hackerstwo okołotibijskie budzi tylko pożałowanie. Z góry dziękuje.

skylehman
31-10-2008, 16:59
Ja mam problem trochę dziwny... Po jakiś 1-2h wyłącza mi się tibia i wyskakuje
error tibia.spr please reinstall program ? i nic nie mogę po tym włączyć ;/ ani mój komputer bo wyskakuje mi mase błędów........najczęście jest jak schodze schodzami w tibi albo do góry ;/ a czasmai nawet bez tych schodów ;/ please help

Meryba
31-10-2008, 19:30
Kupiłem niedawno grę "The Elder Scrolls IV Oblivion GAME OF THE YEAR EDITION" (czyli edycja z dodatkami Knights of the Nince oraz Shivering Isles)
Włożyłem DISC ONE zainstalowałem podstawę obliviona wszystko ok.
Włozyłem DISC TWO (żeby zaisntalować dodatki), ale wyskakuje mi błąd Please insert the original disc instead of a backup (1000).

Please have a look at http://www.securom.com/message.asp?m=copy&c=1000 for further, more detailed information.

Próbowałem zainstalować patcha z 3 płytki, ale dalej to samo.

DuskinessvsVision
31-10-2008, 21:05
Ostatnio pojawil sie problem. Przy ogladaniu anime na kompie (nie online) zacina mi sie. Dzwiek idzie do przodu, obraz stoi, albo obraz idzie a napisy stoja. Mam 256mb ram i 1,89 gb wolnego miejsca. Watpie ze to z powodu slabego kompa, bo wczesniej ogladalem mase anime i nic nie cielo.

Nikt nie wie co jest przyczyna?

Satyros
01-11-2008, 18:33
@DuskinessvsVision
Może brak jakiś kodeków. Spróbuj pobrać najnowsze.

@Meryba
Spróbowałeś sposobu jaki jest w linku http://www.securom.com/message.asp?m=copy&c=1000 (ustawienie odpowiedniego trybu przesyłu danych - DMA zamiast PIO)? Jeżeli to nie pomogło to skontaktuj się z pomocą techniczną (maila też masz w linku) albo może jeszcze forum Elder Scrolls, tam na pewno mają większe doświadczenie z tym problemem.

Ascaron
02-11-2008, 18:16
Dostałem niedawno laptopa i jak gram w tibie to ekran tibii (bez eq.default itp) nie jest na maxa rozszerzony i nie mogę go bardziej rozszerzyć, a chce więc co mam zrobić?

Jak robie screeny programem UOSU, to TYLKO W TIBI gdy zrobię zdjęcie i zapisze się w folderze to zapisuje się biała przestrzeń czyli nic. Wszystko inne oprócz tibii wychodzi normalnie, co robić? Może ta informacja coś pomoże (mam viste).

Tibio-maniac
08-11-2008, 18:16
Ja mam następujący problem:
Mam nowy windows, a mianowicie:

Mam Windows Mx 7 (żadko kto go zna,Pisze że jest to zmiksowany windows xp i vista, ale ja uważam że jeszcze jakiś)

Zainstalowałem tibie i rzecz jasna chce się zalogować, wpisuje password i number.Pojawia się komunikat: "Your Charakter list is being loaded. Please wait". Niby to normalne, ale trwa jakiś dość długi czas, a później wyskakuje komunikat: "Cannot connect to a login server.
Error: Connection timed out. (10060) For more information take a look a the FAQs in the Support section at www.tibia.com". Ja z tego rozumiem że czas łączenia jest za długi. Prosze o pomoc i sorka że sie tak rozpisałem:p .

Już mam nowy system i wszystko jest cacy. TNX

Xelius
13-11-2008, 15:40
A to mój problem:

Mam procka intel pentium 4. 3k mhz i dysk maxtora 120gb.
Jak nic nie robię to temperatura mojego dysku i procka wynosi 30~~ stopni
A gdy włączę tibie to wzrasta ona do 50 stopni procka jak i dysku...
Całego Kompa wyczyściłem(zero kurzu itd) dałem nową pastę termo przewodzącą i dalej się grzeje cholernie... wiecie może czego to wina? ;(

Ascaron
13-11-2008, 16:50
Dostałem niedawno laptopa i jak gram w tibie to ekran tibii (bez eq.default itp) nie jest na maxa rozszerzony i nie mogę go bardziej rozszerzyć, a chce więc co mam zrobić?

Jak robie screeny programem UOSU, to TYLKO W TIBI gdy zrobię zdjęcie i zapisze się w folderze to zapisuje się biała przestrzeń czyli nic. Wszystko inne oprócz tibii wychodzi normalnie, co robić? Może ta informacja coś pomoże (mam viste).

Help please.

PalRobin
14-11-2008, 16:56
to bez sensu mam takie wyniki to jeden z najsłabszych a mi Tibia tnie po 2 kratki chodz

http://images32.fotosik.pl/399/c9f60e3cb22008d1.jpg (www.fotosik.pl)

nie rozumie juz tego moze mam kop zjechany

pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------------
o i juz po sprawie wynik jest dlatego taki bo strony internetowe .pl dzialaja poprawnie

a Tibia mi ciela bo zepsul sie dostepowy ktury odpowiada za wszyskie strony .com na europe

naprawil i działą ok ;p hehe

X-Zero
15-11-2008, 20:22
Hmm... Mój problem wygląda dość prosto:
Po prostu zacina mi się często komputer i muszę resetować. Zacina się przy:
a) graniu ( przy ładowaniach itp. )
b) włączaniu ( jak już jest wszystko włączone )

Sprzęt mam taki jaki mam, czyli słaby... bardzo słaby, ale nigdy czegoś takiego nie miałem :O

Tyle.

@down:
Jakich programów? Mógłbyś podać jakiś dobry?

Satyros
15-11-2008, 22:04
@Ascaron
Pierwszy problem nie raz się pojawiał na tym forum, próbowałeś szukać?
(poszukaj opcji Don`t Stretch/Shrink Game Window).
A co drugiego problemu, czy zainstalowałeś SP1 na Viste? Może to pomóc. Chociaż nie jestem pewien czy UOSU jest kompatybilne z Vistą. Jeżeli to nie pomoże spróbuj uruchomić w trybie zgodności np. z Win XP. Jeżeli to nie pomoże to nie mam pomysłu.

@Xelius
Sprawdź jak bardzo Ci Tibia obciąża procesor. Jeżeli jest względnie duże obciążenie spróbuj zmniejszyć ilość FPSów np. do 30. A z drugiej strony kto powiedział, że te temperatury są za wysokie, sprawdź w opisie procka i dysku w jakich temperaturach pracują, może się okazać, że to nie jest ich maksymalna temperatura pracy.

@PanRobin
Szybkość transferu nie mówi o jakości łącza. Transfery możesz mieć wysokie, lecz komunikacja z serwerami może odbywać się ze sporym opóźnieniem. Najlepiej sprawdź pingi do serwera, na którym grasz. Jeżeli przekraczają 1000 ms to nie ma się co dziwić, że masz lagi (chyba, że źle odczytałem to, co miałeś na myśli pisząc, że Ci się "Tibia tnie"). Oczywiście przydałoby się jeszcze sprawdzić czy nie masz rzeczywiście jakiegoś syfu na kompie (Ad-aware SE, Hijackthis, skan jakimś porządnym antyvirem i jak umiesz to oczyścić rejestry).

@X-Zero
Może po prostu masz jakąś część uszkodzoną (jak sam piszesz masz sprzęt słaby, co za tym idzie, raczej starszy). Jest możliwość przetestowania niektórych podzespołów w komputerze za pomocą programów.

HubertPol
19-11-2008, 16:34
Witam,
mam pewien problem szukalem w googlach ale nic nie znalazłem. Podczas grania w niektóre gry 3d np: Cod 4 czy CS 1.6 oraz czasami 2d np Tibia, gdy mam sporo FPSów mój PCet piszczy. Gdy komputer zzera 100% procesora on zaczyna piszczeć. Jak wyłączyć te oznaki? Posiadam: Procesor Intel Core 2 duo 2,33 gHz oraz system Windows Vista Home Premium. Co zrobić aby niepiszczal? czym to moze byc spowodowane?

Faralek
22-11-2008, 10:35
Mam pewien problem od pewnego czasu po zalogowaniu się do Tibii dostaję critical error. I nie wiem dlaczego. Po kilku próbach mogę juz grać normalnie ale wiadomo ten error prawie zawsze po zalogowaniu się pojawia. Może dlatego że zainstalowałem najnowsze sterowniki do GeForce 8800 GT? A może dlatego ze mam Viste? Jakieś pomysły żeby rozwiązać ten problem?

Tekone
24-11-2008, 12:42
Witam all. Proszę o pomoc gdyż mam dość duży problem ze sterowaniem numerycznym (za pomocą klawiatury). Gdy poruszam się to postać co jakiś czas stopuje, wygląda to jak by były lagi lecz gdy przechodzę na sterowanie za pomocą myszki problem mija a postać śmiga jak należy.
Sprzęt
Pentium 4 CPU 3GHz
GeForce 6600
1,00 GB RAM

Ping na poziomie 36-38 (wydaje mi się że norma)
Zainstalowane nowy Direct 9
ZAPORA wyłączona
NEOSTRADA 1Mb
Częstotliwość opóźniania, powtarzania max. w prawo
Zero wirusów (świeżo po formacie przed formatem problem także występował)
Gram na USA serwer a zmiana na GER nie wchodzi w rachubę (all my RL USA serwer).
Zainstalowane wszystkie najnowsze stery.
hmmm...? Poradzicie cosik?

Avallach
29-11-2008, 20:12
Witam, mam zamiar znowu pograc w pixelki. Chce zrzucic mapki ze starego kompa na nowego, ale na Viście x64 nie moge znalesc folderu z mapkami. Moze ktos pomoc?

Okey dzieki, ale jestem Mega pro evul hajt i sobie poradzilem.

szczurekosw
30-11-2008, 00:20
Mam problema :D mam zainstalowanego internet explorer 7, a chce miec IE6 bo siodemka jest do du.. Gdy klikam na instalke IE6 to pisze ze mam zaktualizowanego windowsa i nie mozna instalnac ;/ wiecie jak zainstalowac IE6?

Shiz.
30-11-2008, 11:01
@UP
Nie wiem, raczej nic nie poradzisz. Też tak mam tylko że chcę mieć Windowsa XP a pisze że za nowy komputer ;/ bo kupiłem od razu Vistę z Laptopem ;<

Nari
30-11-2008, 11:05
Mógłby mi ktoś poradzić jak zrobić z dysku "F" "C" a z "C" "F"? Z linuxem bym sobie poradził, ale w windowsie inna sprawa :>:

..::QRAS::..
30-11-2008, 19:27
Mógłby mi ktoś poradzić jak zrobić z dysku "F" "C" a z "C" "F"? Z linuxem bym sobie poradził, ale w windowsie inna sprawa :>:

partition magic powienien pomoc ;]

Witam,
mam pewien problem szukalem w googlach ale nic nie znalazłem. Podczas grania w niektóre gry 3d np: Cod 4 czy CS 1.6 oraz czasami 2d np Tibia, gdy mam sporo FPSów mój PCet piszczy. Gdy komputer zzera 100% procesora on zaczyna piszczeć. Jak wyłączyć te oznaki? Posiadam: Procesor Intel Core 2 duo 2,33 gHz oraz system Windows Vista Home Premium. Co zrobić aby niepiszczal? czym to moze byc spowodowane?

zmien chlodzenie na pasywne (halas o ktorym mowisz powstaje z wiatraczka ktory masz przymocowany do danego podzespolu)

Serious Sam
30-11-2008, 21:00
Mam problema :D mam zainstalowanego internet explorer 7, a chce miec IE6 bo siodemka jest do du.. Gdy klikam na instalke IE6 to pisze ze mam zaktualizowanego windowsa i nie mozna instalnac ;/ wiecie jak zainstalowac IE6?

Mała rada: Firefox, lub Mozilla!

Satyros
30-11-2008, 21:58
@Nari
Prawy przycisk myszy na Mój Komputer -> Zarządzaj -> Magazyn -> Zarządzanie dyskami -> Wybierasz dysk, PPM, Zmień literę dysku i ścieżki...

@szczurekosw
Spróbuj odinstalować IE 7, powinieneś mieć wtedy IE 6.

@Serious Sam
Co rozumiesz przez "Firefox, lub Mozilla!" ...?

szczurekosw
30-11-2008, 22:56
wlasnie mam problem. Nie wiem jaka przegladarke uzywac ;/ Opere czy Mozille? Pomorze ktos?

Satyros
01-12-2008, 01:31
Pomorze ktos?

Śląsk niestety.
Ja osobiście używam Firefox Mozilla i bym ją polecał (szybkość, obsługa intuicyjna). Próbowałem jeszcze Google Chrome, ale mi interfejs do gustu nie przypadł (może kwestia przyzwyczajenia).

XxUNISTAxX
01-12-2008, 03:36
Polecam Mozille Firefox --->> a tu potwierdzenie mego zdania http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=63122
Mam nadzieje, że pomogłem :)

XxUNISTAxX
01-12-2008, 12:07
Mam nadzieje, że pomogłem ^^..
Teraz przyszła na mnie kolej :) mam taki problem
skanowałem plik ^^ noo ii Sunbelt wykrył vira.. grozny czy nie prosze o pomoc ^^

Antywirus Wersja Ostatnia aktualizacja Wynik
AhnLab-V3 2008.12.1.3 2008.12.01 -
AntiVir 7.9.0.36 2008.12.01 -
Authentium 5.1.0.4 2008.11.30 -
Avast 4.8.1281.0 2008.12.01 -
AVG 8.0.0.199 2008.11.30 -
BitDefender 7.2 2008.12.01 -
CAT-QuickHeal 10.00 2008.12.01 -
ClamAV 0.94.1 2008.12.01 -
DrWeb 4.44.0.09170 2008.12.01 -
eSafe 7.0.17.0 2008.11.30 -
eTrust-Vet 31.6.6234 2008.11.28 -
Ewido 4.0 2008.11.30 -
F-Prot 4.4.4.56 2008.11.30 -
F-Secure 8.0.14332.0 2008.12.01 -
Fortinet 3.117.0.0 2008.11.30 -
GData 19 2008.12.01 -
Ikarus T3.1.1.45.0 2008.12.01 -
K7AntiVirus 7.10.538 2008.11.29 -
Kaspersky 7.0.0.125 2008.12.01 -
McAfee 5450 2008.11.30 -
McAfee+Artemis 5450 2008.11.30 -
Microsoft 1.4104 2008.12.01 -
NOD32 3652 2008.12.01 -
Norman 5.80.02 2008.11.28 -
Panda 9.0.0.4 2008.11.30 -
PCTools 4.4.2.0 2008.11.30 -
Prevx1 V2 2008.12.01 -
Rising 21.06.02.00 2008.12.01 -
SecureWeb-Gateway 6.7.6 2008.12.01 -
Sophos 4.36.0 2008.12.01 -
Sunbelt 3.1.1832.2 2008.12.01 Trojan-Dropper.Win32.VB!cobra (v)
Symantec 10 2008.12.01 -
TheHacker 6.3.1.1.169 2008.11.29 -
TrendMicro 8.700.0.1004 2008.12.01 -
VBA32 3.12.8.9 2008.11.30 -
ViRobot 2008.12.1.1493 2008.12.01 -
VirusBuster 4.5.11.0 2008.11.30 -

Dodatkowe informacje
File size: 210163 bytes
MD5...: 4eff9b49087c352ec002f667d42d8af0
SHA1..: d70aff8cf159b00fc038a84fe1c4ee37c497aa9d
SHA256: 1ba0cae32a167eb75c51d3f4d8db6f628a23108f5bb41228d9 710979e5b312d6
SHA512: e80402f83665bef9613bce219bcc89fee06e643c0fd4f5f792 6bc5e111f33d18<br>ebca9e74f92bf53f52028f9fbc8dbafcfee7af5b9933e307b5 97ea4b95957465<br>
ssdeep: 3072:MZ6n86VCnwWy/Cq7YnYfE90WcjN8K1F99s1eFzSltWSWzjzqj13uc0bpSMh<br>0SojE:k6n8olL/OxINtx8kSWznqj4NIrkF5<br>
PEiD..: -
TrID..: File type identification<br>ZIP compressed archive (100.0%)
PEInfo: -

Rybzor
01-12-2008, 15:40
@up

jeżeli jakiś mało znany antywirus wykrywa wirusa, kiedy kasperskie itp się mylą, to w 95% przypadków wina tego antywirusa, a plik jest czysty.

Anitaaa
03-12-2008, 20:36
Witam.
Od pewnego czasu mój pasek zadań, lekko mówiąc "świruje" ^^'. Wszystko się przesuwa lub w ogóle znika i wygląda to tak:
http://i331.photobucket.com/albums/l456/Atina_1991/Something/start.jpg

Czy wie ktoś czym to może być spowodowane? Da się to jakoś naprawić?

Edit. ~ Slythia
Dziękuję za odpowiedź. : ]

Slythia
03-12-2008, 20:39
Witam.
Od pewnego czasu mój pasek zadań, lekko mówiąc "świruje" ^^'. Wszystko się przesuwa lub w ogóle znika i wygląda to tak:

Czy wie ktoś czym to może być spowodowane? Da się to jakoś naprawić?

Miałam to samo. Ten błąd explorera sam się naprawił po instalacji SP1.

HubertPol
03-12-2008, 22:38
Dokładnie jak dostajesz viste to tak się dzieję zainstaluj SP1 chcoiazby to Ci przestanie ; )

Xr3
03-12-2008, 23:32
Komputer sam mi się wyłącza przy obciążeniu, typu włączenie filmu/gry/photoshopa. Nie mogę zainstalować Windowsa, ponieważ zanim instalacja dojdzie do końca, następuje force shutdown. Czy przyczyną może być zepsuty zasilacz?

Gelt
03-12-2008, 23:36
Przyczyn może być parę. Najpopularniejsze: wspomniany zasilacz lub chłodzenie.

Xr3
03-12-2008, 23:41
Temperatura w normie. Wiatraczki chodzą.
Nie wydaje się wam to dziwne, że obciążenie kompa może mieć wpływ na zasilacz? Bardziej stawiał bym na płytę główną, ale boję się do siebie dopuszczać tej myśli...

Slythia
04-12-2008, 00:01
Temperatura w normie. Wiatraczki chodzą.
Nie wydaje się wam to dziwne, że obciążenie kompa może mieć wpływ na zasilacz? Bardziej stawiał bym na płytę główną, ale boję się do siebie dopuszczać tej myśli...

Proszę. (http://gamecenter.pl/forum/index.php?showtopic=276911&st=0&p=2224784&#entry2224784)

Zapewne zasilacz ;].

Gonzo
04-12-2008, 00:04
Zasilacz na bank, to samo miałem - 80 zł nowy zasilacz. ;)

Xr3
04-12-2008, 16:20
Okazało się, że wina stała po źle dopasowanych do siebie Kościach Ramu i po pewnym niezwykle dziwnym wirusie, który uaktywniał się jeszcze przed wczytaniem Windowsa.

Descartes
04-12-2008, 23:11
Planuje upgrade za 1000zł, moja obecna specyfikacja wygląda tak (piszę wszystko, co wiem):

CPU AMD Sempron 1,8GHz x86
RAM 3GiB DDR2 @ 800MHz
GPU GF 7300GT 128MB 128bit
HDD 80GiB 7200rpm
Zasilacz no-name 400W
System operacyjny Windows Vista

W tych 1000zł planuję zmieścić twardziela 500GiB, kartę GF 9600GT oraz jakiś Intel Core2Duo na nowej płycie głównej + prawdopodobnie trzeba będzie mocniejszy zasilacz; szczególnie zależy mi na kombinacji Intel + nVidia. Problem polega na tym że nie znam się na konkretnych specyfikacjach każdego modelu i różnych edycjach tej grafiki, a nie chciałbym kupić pochopnie - preferowałbym coś fabrycznie podkręconego, bo sam na overclockingu się nie znam. Jakieś rady? Prosiłbym o podanie konkretnych produktów...

Frapper
05-12-2008, 00:37
9600 od gaina/msi. do tego cos w granicach e5200, dobry plyta asusa, ~2gb ramu w dualu, dysk jaki tam chcesz, solidny zasilacz i miescisz sie w ~1500zl.
szczegoly - priv/gg, sam ostatnio zlozylem cos takiego matce.

Descartes
05-12-2008, 08:24
E ramu chyba więcej nie będę na razie potrzebował ^^ Na forum PC-Tweak zaproponowano mi taki zestaw:

Procesor: Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 420zł
Płyta główna: Gigabyte GA-EP43-S3L 300zł
Dysk twardy: Seagate 500GB 200zł
Karta graficzna: Palit GF 9600GT Super 512MB DDR3 256bit 350zł
Zasilacz: Pentagram Silent Force 460W 130zł

Z tym że właśnie zamiast w 1000zł mieszczę się prawieże na styk w 1500...

HubertPol
05-12-2008, 13:02
Wszystko można taniej kupić... i myślę, że się zmieścisz w 1000; )

Ascaron
07-12-2008, 17:42
Jak zrobić zdjęcie za pomocą painta? Kiedyś się robiło Prt Sc Sys Rq klawiszem na pc, a teraz na pc się tak nie da i na lapku też tak się nie da. Chce zrobić zdjęcie lapkiem, a na lapku mam viste jakby to było potrzebne.

Kamliss
07-12-2008, 17:56
E ramu chyba więcej nie będę na razie potrzebował ^^ Na forum PC-Tweak zaproponowano mi taki zestaw:

Procesor: Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 420zł
Płyta główna: Gigabyte GA-EP43-S3L 300zł
Dysk twardy: Seagate 500GB 200zł
Karta graficzna: Palit GF 9600GT Super 512MB DDR3 256bit 350zł (jeżeli bardzo chcesz oszczędzać weź : GIGABYTE GeForce 9400GT 1024MB DDR2, koszt zaledwie 240 zł)
Zasilacz: Pentagram Silent Force 460W 130zł

Z tym że właśnie zamiast w 1000zł mieszczę się prawieże na styk w 1500...

Nie lepiej kupić procka AMD i zasilacz fortrona? Proponuję taki config :

Procesor : AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1GHz - 300~ zł,
Płyta głowna : GIGABYTE MA770 DS3 AM2+ (z możliwością późniejszej wymiany na phenoma) - 230~ zł,
Dysk Twarty : Segate 500GB - 200zł,
Karta Graficzna : Palit GF 9600GT Super 512MB DDR3 256bit - 350zł,
Zasilacz : Fortron 550W - 95zł,

Razem wychodzi ok. 1200 zł z późniejszą możliwością zmiany proca na nowszego (Phenom).

Avios
08-12-2008, 10:11
Mam pytanko. Jakie urządenie jest potrzebne do połączenia komputeraz telefonem za pomocą Bluetootha, szukałem w góglach nic :/

grzegorz997
08-12-2008, 19:11
Prosze o pomoc. Gdy wlaczam directx5 to mam kwadratowe wszystko na tibii. Na open gl wyglada normalnie, lecz laguje da sie to jakos zmienic? Na opengl mam wiecej framerate niz na directx5. Prosze o pomoc

Satyros
08-12-2008, 20:40
@Avios
By komunikować się za pomocą Bluetooth potrzebujesz... adapter Bluetooth (w obu urządzeniach musisz je mieć oczywiście). Jak już masz w obu urządzeniach owe przekaźniki, włączasz je, wyszukujesz urządzenia w pobliżu (na jednym z urządzeń wystarczy), łączysz się i gotowe.

PS. Źle szukałeś.

Ascaron
08-12-2008, 22:10
Jak zrobić zdjęcie za pomocą painta? Kiedyś się robiło Prt Sc Sys Rq klawiszem na pc, a teraz na pc się tak nie da i na lapku też tak się nie da. Chce zrobić zdjęcie lapkiem, a na lapku mam viste jakby to było potrzebne.

Help please.

Kamliss
09-12-2008, 13:40
Help please.

Spróbuj ctrl + PrtSc SysRq, shift + PrtSc SysRq, ctrl + shift + PrtSc SysRq, albo przytrzymać PrtSc SysRq (wklejasz ctrl + v).

Prosze o pomoc. Gdy wlaczam directx5 to mam kwadratowe wszystko na tibii. Na open gl wyglada normalnie, lecz laguje da sie to jakos zmienic? Na opengl mam wiecej framerate niz na directx5. Prosze o pomoc

Ściągnij sobie DirectX 9 (np. tutaj (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=886acb56-c91a-4a8e-8bb8-9f20f1244a8e&DisplayLang=pl)) albo zainstaluj sterowniki od karty graficznej - powinno uaktywnić to opcje DirectX 9, która jest właściwa dla Ciebie.

Ascaron
09-12-2008, 19:09
http://images48.fotosik.pl/38/40e6f23ea3153d22.jpg (www.fotosik.pl)

Tak wygląda mój problem w tibii zaznaczony na zdjęciu. Co zrobić żeby bardziej poszerzyć ekran tibijski?

Slythia
09-12-2008, 19:13
Tak wygląda mój problem w tibii zaznaczony na zdjęciu. Co zrobić żeby bardziej poszerzyć ekran tibijski?
Już bardziej się nie da. Tibia nie przystosowała się jeszcze do ekranu panoramicznego.

Ascaron
09-12-2008, 19:37
W każdym lapku jest panoramiczny (lamus w tych sprawach jestem)?

M@tthew
09-12-2008, 19:45
Nie jest to problem z komputerem, ale mam pytanie, bo z tego co znajduje się w komputerze jestem zielony.Mianowicie mam zamiar wymienic zasilacz na lepszy i mam troche glupie pytanie.Jak patrze w necie na zasilacze, to jest pokazana sama skrzynka, a zniej nie wychodzi zaden kabelek, a z mojego wychodzi w h*j kolorowych przewodów.Czy te kabelki jakos dostane czy one sa z tymi zasilaczami tylko wymazane na zdjęciu?8o

Slythia
09-12-2008, 19:45
W każdym lapku jest panoramiczny (lamus w tych sprawach jestem)?
Tak, teraz wszystkie laptopy i (chyba) wszystkie monitory są panoramiczne.

Kamliss
09-12-2008, 21:02
Tak, teraz wszystkie laptopy i (chyba) wszystkie monitory są panoramiczne.

Nie wszystkie monitory w laptopach i monitorach LCD są panoramiczne, klasyczne (4:3) matryce również są produkowane w dalszym ciągu, aczkolwiek w mniejszych nakładach tak więc coraz ciężej je dostać, a w nowszych modelach laptopów są już po prostu zastępowane panoramicznymi.

Nie jest to problem z komputerem, ale mam pytanie, bo z tego co znajduje się w komputerze jestem zielony.Mianowicie mam zamiar wymienic zasilacz na lepszy i mam troche glupie pytanie.Jak patrze w necie na zasilacze, to jest pokazana sama skrzynka, a zniej nie wychodzi zaden kabelek, a z mojego wychodzi w h*j kolorowych przewodów.Czy te kabelki jakos dostane czy one sa z tymi zasilaczami tylko wymazane na zdjęciu?8o

To na jakie Ty zasilacze patrzysz? Obecnie najwięcej zasilaczy ma kable "wbudowane" - które są już zastępowane możliwością dopięcia ich do obudowy zasilacza. Podaj config swojego kompa a postaram Ci się dobrać coś, najlepiej dodaj też ile masz funduszu na ten cel.

MaciejKosiarz
10-12-2008, 15:14
Eloł, mam taki problem
Chciałem pogadać z kumplami na vento ale gdy podłączam mikrofon do odpowiedniego wejścia (różowe) na przodzie napędu źle mnie słuchać, problem rozwiązuje to że muszę podłączać mikrofon z tyłu napędu...
Nie wiecie co jest przyczyną tego iż nie mogę go podłączyć do przodu ? Komputer ma dopiero rok, a problem występował od początku.

Kamliss
10-12-2008, 16:19
Eloł, mam taki problem
Chciałem pogadać z kumplami na vento ale gdy podłączam mikrofon do odpowiedniego wejścia (różowe) na przodzie napędu źle mnie słuchać, problem rozwiązuje to że muszę podłączać mikrofon z tyłu napędu...
Nie wiecie co jest przyczyną tego iż nie mogę go podłączyć do przodu ? Komputer ma dopiero rok, a problem występował od początku.

Całkiem możliwe że masz źle podłączone wejście (chodzi Ci o te wejście na obudowie z przodu komputera?) i dlatego jakość jest jaka jest, jeżeli masz taką możliwość - proponuję zajrzeć do środka jak podłączone są "wtyczki" od mic'a a następnie zajrzeć do manuala płyty głównej i upewnić się że wszystko jest odpowiednio połączone, ew. w właściwościach głośności posprawdzaj ustawienia 2 wejścia (o ile takowe jest).

MaciejKosiarz
10-12-2008, 16:57
właściwościach głośności posprawdzaj ustawienia 2 wejścia (o ile takowe jest).

Zwykła regulacja głośności czy jest coś takiego jak ustawienia wejść ?
Sorry za newbie pytania ale za bardzo się nie bawię dźwiękiem w komputerze ;P

po 2.
nie mam za bardzo dojścia do kompa ponieważ jest na nim plomba gwarancyjna i nie chce jej zerwać, a do serwisu nie chce mi się wieść skrzynki ponieważ chciałbym to sam zrobić xd

Kamliss
11-12-2008, 10:18
Zwykła regulacja głośności czy jest coś takiego jak ustawienia wejść ?
Sorry za newbie pytania ale za bardzo się nie bawię dźwiękiem w komputerze ;P

Jeżeli w ustawieniach masz oddzielne ustawienia mica z tyłu obudowy i przodu to wejdź w ustawienia zaawansowane (opcje -> sterowniki zaawansowane w regulacji głośności) i spróbuj zaznaczyć tam opcję (może być jedna, mogą być dwie - popróbuj) i zobacz co z tego wyjdzie.

po 2.
nie mam za bardzo dojścia do kompa ponieważ jest na nim plomba gwarancyjna i nie chce jej zerwać, a do serwisu nie chce mi się wieść skrzynki ponieważ chciałbym to sam zrobić xd

Jeżeli nie jest to wina ustawień w komputerze to niestety, nie zjesz obiadu nie dotykając go, ew. można kupić nowe plomby na allegro. Tak na marginesie właśnie min. dla tego składaki są lepsze - rozkręcasz, składasz, rozkręcasz i nikt się za to nie przyczepi.

/Down : Proponuje przeinstalować tibie/sterowniki od karty graficznej, ew. wina może leżeć po stronie łącza internetowego - podaj nazwe modemu/routera, z czego masz internet, sprawdź ping.

Kinmari
11-12-2008, 12:42
Witam,

Mam nastepujacy problem, genralnie zaistnial wczoraj i stale sie powtarza, gram sobie w tibie az nagle wszystko na ekranie tibi mi zamiera, doslownie jakby ktos zatrzymal, poczym przenosi mnie z powrotem do strony wyboru chara.
Czy ktos wiec o co chodzi i ma pomysl na rozwiazanie problemu ?

Sza'hel
11-12-2008, 15:14
Witam,

Mam nastepujacy problem, genralnie zaistnial wczoraj i stale sie powtarza, gram sobie w tibie az nagle wszystko na ekranie tibi mi zamiera, doslownie jakby ktos zatrzymal, poczym przenosi mnie z powrotem do strony wyboru chara.
Czy ktos wiec o co chodzi i ma pomysl na rozwiazanie problemu ?

Skontaktuj się z dostawcą internetu i powiedz żeby odblokował porty Tibi

MaciejKosiarz
11-12-2008, 17:45
Skontaktuj się z dostawcą internetu i powiedz żeby odblokował porty Tibi

na 99.9% dostawca internetu nie zablokował Ci portów Tibii.

Dobrze skonfiguruj ustawienia antywirusa ponieważ to on na 95% może Ci blokować porty Tibii

Sza'hel
11-12-2008, 19:59
na 99.9% dostawca internetu nie zablokował Ci portów Tibii.

Dobrze skonfiguruj ustawienia antywirusa ponieważ to on na 95% może Ci blokować porty Tibii

Wyświetlił wy mu się komunikat że jakiś wirus/trojan chcę się dostać do komputera, czyż nie?

Nari
13-12-2008, 21:59
Otóż mam problem z zainstalowaniem Adobe Flash Playera. Ładnie się ściągnął, lecz podczas instalacji (dochodzi do jakiś 40%) wyskakuje komunikat "Brakuje 5000 kb miejsca na dysku". Sęk w tym, że na dysku F: (odpowiedniku C:) mam ponad 95 gb wolnego. Jestem świeżo po formacie komputera- obecnie windows xp pro oryginał. Resetowałem już komputer.

kombossik123456
13-12-2008, 22:09
Mam pare problemów z kompem a mianowicie :
1 przy właczaniu firefoxa za każdym razem czy zainstaluje czy nie wyskakuje mi okienko do instalowania dodatków (deamon tools) + przed tym jakiś błąd że firefox nie może czegoś zrobic z ,,chrome''
2 gdy włącze torrenty (utorrent) to net nie działa wcale... nie to że komp sie muli bo tyle sciągam bo nawet jak wyłącze sciąganie że bedzie 0kb/s to i tak net nie chce chodzic nie wiem co ma wspolnego torrent z netem jak torrent jest wyłączony...

szczególnie wkurza mnie ten drugi problem bo nie mogę sciagac i buszowac po internecie w tym samym czasie...

Satyros
14-12-2008, 16:58
@Nari
Rozumiem, że ów system jest zainstalowany na dysku F: i na nim masz to wolne miejsce. Działasz na koncie admina czy masz swojego użytkownika (może jakieś ograniczenia dyskowe są nałożone na danego użytkownika). Spróbuj odpalić scan diska (z opcją naprawy), zmniejszyć objętość kosza na dysku, zmniejszyć ilość miejsca przeznaczonego na pamięć wirtualną, wyłączyć hibernację.

@kombossik123456
1. Sprecyzuj ten "jakiś błąd".
2. To akurat mnie nie dziwi. uTorrent jeżeli jest włączony i ma jakieś zadania włączone na liście to strasznie zapycha porty i obciąża sieć na danym komputerze (ciągle sprawdza peery z zadań). Może pomóc wprowadzenie ograniczeń na ilość peerów na jedno zadanie, ilości zadań w jednym momencie, ograniczenia prędkości.

kombossik123456
14-12-2008, 21:45
up
ten pierwszy problem już nie aktualny nic nie robiłem ale błąd już nie wyskakuje
a co do drugiego problemu to : myślałem tak jak ty ALE... po wyłączenie utorrenta net (mozilla itp) nadal nie chodzi (wbijam na np tibia.pl a jest białe okienko i nic się nie może naładowac) więc naprawdę nie wiem o co chodzi wyłączenie go nic nie daje i żeby buszowac po necie musze zresetowac kompa -.-

Xydijo
15-12-2008, 07:39
Mam nietypowy problem z moim internetem. Otóż po zainstalowaniu Windowsa XP z SP3 , po wrzuceniu jakiegokolwiek antywirusa (firewalla) mój internet przestaje działać i piszę tylko "Pobieranie adresu sieciowego" ... (Dodam że na SP2 wszysto działało) Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Problem rozwiązany

Rybzor
15-12-2008, 15:14
Mam nietypowy problem z moim internetem. Otóż po zainstalowaniu Windowsa XP z SP3 , po wrzuceniu jakiegokolwiek antywirusa (firewalla) mój internet przestaje działać i piszę tylko "Pobieranie adresu sieciowego" ... (Dodam że na SP2 wszysto działało) Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Problem rozwiązany
Wywal SP3.

Ascaron
17-12-2008, 15:15
Edytuje bo już rozgryzłem co bylo na pierwszych 3 zdjęciach.
Tylko teraz jak zrobić żeby znowu było tak szeroko jak kiedyś. Na kompie jest normalnie szeroko.

http://images35.fotosik.pl/41/8683e0780dd4291f.jpg (www.fotosik.pl)

granden231
20-12-2008, 09:48
w holandi sa fajne wiatraki, ale w chacie by ci sie nie zmiescily

ok a tak na powaznie to zrobi jakis wylot w obudowie, naloz nowa paste na radiator i kup se wiatraczek

Lord Dreathan
20-12-2008, 17:12
Witam, mam następujący problem:
http://forum.programosy.pl/problem-z-instalacja-adobe-flash-player-vp802670.html

Mógłby ktoś podać mi prędko jakąś solucję rozwiązania tego problemu?

Zalgadis
20-12-2008, 22:23
Rozwiązany.

Rayza
21-12-2008, 15:14
może to trochę nie odpowiedni temat ale wie ktoś gdzie w warszawie moge sprzedać konsole Nintendo DS?

Dragon-Fly
21-12-2008, 15:26
Edytuje bo już rozgryzłem co bylo na pierwszych 3 zdjęciach.
Tylko teraz jak zrobić żeby znowu było tak szeroko jak kiedyś. Na kompie jest normalnie szeroko.

Przewiń na sam dół. W lewym dolnym rogu zmień "Fixed" na "Fluid".

Sza'hel
22-12-2008, 18:53
Jak można zmienić folder docelowy do Cs steam?

Robin
24-12-2008, 11:48
Witam! Posiadam 4gp kartę SD, ale niestety urządzenie wymaga, aby karta była sformatowana przez system plików FAT16... Wymaga to podzielenie pliku na partycję, a gdy w Zarządzaniu Dyskami próbuję usunąć całą partycję opcja ,,Usuń Partycję" jest ,, na szaro''. Co robić? Próbowałem programów Partition Menager oraz Partition Magic .

szczurekosw
25-12-2008, 00:28
Witam. Mam problem, tną mi się gry. Np. Euro truck simulator. Nie wiem co jest przyczyną zacinania gry. Parametry kompa:
300gb
karta graficzna gefroce 8400gs
Intel(R) Core(TM)2CPU
4400 @ 2.00 GHz
2.00 GHz, 2,00 gb ram
mam windowsa xp sp2
directx 9

Możecie mi powiedzieć co jest słabe w kompie? Co mam wymienić że by nowe gry się nie zacinały?

Aphino
25-12-2008, 22:13
Tak więc, dziś dźwięk zrobił się jakiś taki spowolniony i taki strasznie basowy...
Nigdy wcześniej tak nie było, zainstalowałem tylko FlatOut2 i tak się "zrobiło" ;/

Wie ktoś co się stało, prosiłbym o szybką odpowiedź :)

#Down
Właśnie

szczurekosw
25-12-2008, 23:00
fajnie ze ktos odpisuje :/

Satyros
26-12-2008, 00:49
@Robin2000
Nie rozumiem za bardzo Twojego problemu. Żeby sformatować kartę SD w systemowym zarządzaniu dyskami prawym przyciskiem myszy na dysku wymiennym (Twoja karta SD), klikasz formatuj, wybierasz system plików FAT16 i gotowe. Jeżeli opcja "Usuń partycję" jest na szaro, oznacza to, że na karcie SD nie ma partycji. I dlaczego przy formatowaniu chcesz podzielić plik na partycje (plik? jak plik na partycje? jak formatowanie może wymagać podziału czegoś na partycje? przy formatowaniu można podzielić dysk na partycję, ale to inna bajka)

@szczurekosw
Instalacja SP3 i DirectX 10 może przyśpieszyć działanie systemu. Podczas uruchomienia gier dobrze jest pozamykać zbędę procesy zajmujące pamięć (typu Skype, GG itp.). Nie jestem w stanie też powiedzieć co wymienić w kompie, bo nie podałeś płyty głównej. Bez znajomości płyty radziłbym wymienić grafikę (raczej kiepski wybór do gier), ewentualnie procek.

@Aphino
Spróbuj przeinstalować sterowniki do karty dźwiękowej (tak w zasadzie to mógłbyś przynajmniej podać jaką masz kartę dźwiękową), przeskanowanie komputera pod względem wirusów, ewentualnie przywrócenie systemu do momentu, kiedy Ci dźwięk dobrze chodził. Może tak być, że karta po prostu się uszkodziła.

PS. Aphino i szczurekosw oczekujecie, by odpowiedź była w przeciągu pół godziny? Nie zapominacie, że są Święta? I że to nie jest forum komputerowe (jak ktoś spotkałby się z problemem i umiałby go rozwiązać to odpowiedziałby wam) tylko głównie forum o Tibii, co za tym idzie większością użytkowników są dzieci grające w Tibię. Jeżeli zależy wam na czasie aż tak bardzo polecam fora o tematyce czysto komputerowej. Tam będą ludzie o znacznie większej wiedzy na interesujące was tematy.

druidek123
28-12-2008, 14:20
mam błąd z harmonią nr 10055:
Cannot connect to the game server.
Error: No buffer space available. (10055)
For more information take a look at the FAQs in the Support section at www.tibia.com.
pomóżcie

Satyros
28-12-2008, 21:48
@druidek123
Wygląda na to, że masz jakiś syf na komputerze (wątpię byś korzystał z usług VPOP3).

druidek123
28-12-2008, 22:01
tzn VPOP3? ta wiry miałem ale format dysków był... Avast nic nie wykrywa Noctorn też nic! w dodatku avg( sis instalowała nie wiem co to jest! ale dam głowe urwać że antywir ) - nic...

Frapper
29-12-2008, 01:26
instalowanie wiecej niz 1 antywirusa robi wiekszy bajzel niz 100 wirusow.

M@tthew
31-12-2008, 10:31
Dzisiaj rano chcę włączyc kompa i ku mojemu dziwieniu usłuszeałem równo mierne pikanie wydobywające się z głośnika na płycie głównej.Pikanie nie ustępowało, a komputer sie nie włączał tzn wszystkie wentylatory działały ale monitor wyglądał tak jak by sie poprostu nie włączył.Wyłączyłem kompa, a następnie ponownie spróbowałem.Tym razem się udało, dlatego tutaj piszę.

Czy zna ktoś przyczyne tego 'pikania' ?Jeżeli tak bo prosił bym o odpowiedź.Z góry dziękuję.

matisx11
03-01-2009, 12:28
Mam następując problem:
Niedawno kupiłem komputer. Pobrałem i zainstalowałem tibie, i gdy próbowałem ją uruchomić nagle wszystko zamarło... Nie działa kompletnie nic: kursor, Ctrl+Alt+Delete ani nawet guzik Power na klawiaturze... Jedyne co mogę zrobić to zresetować komputer... Co robić :(?

Kozakboss
03-01-2009, 23:12
@up
skoro ci komp niedziala to jak wyslales ta wiadomosc?

@topic
a mi komp sie uruchamia ponownie po ok. 5 minutach ale jak w cos gram innego niz tibia (ale wymagania mam dobre na np. oblivion IV) ale musi mi komp chodzic powyzej 2h ;(

matisx11
04-01-2009, 13:56
@up
skoro ci komp niedziala to jak wyslales ta wiadomosc?

komputer działa, tylko tibi nie może odpalic :/ a jak go zresetuje to działa wszystko (oprocz tibi :( )

Kozakboss
04-01-2009, 17:09
sprobuj sciagnac jeszcze raz moze pojdzie :D

matisx11
05-01-2009, 08:32
Niestety, to nic nie da :(... Próbowałem pobrać już 3 razy xD, ale i tak nic to nie dawalo ;(

robek
05-01-2009, 18:51
czesc, nie wiedzialem do jakiego dzialu to dac, a nie chcialem tworzyc nowego tematu..

czy to:
plyta Gigabyte GA-EP43-DS3L
grafika Geforce 9500GT gigabyte/geforce 9600GT
procek Intel Core2 Duo E7300 2,66ghz/ e8400
pamiec kingston ddr2 2x 2gb 800mhz

byloby dobra konfiguracja dla komputera do 1500~ zl? jeszcze dojdzie zasilacz : p ale to juz mniej wazne

Zlota-Chan
06-01-2009, 00:32
Witam ;p
Nie wiedzialam gdzie to dac to daje tutaj...

Otoz mam problem i nie wiem gdzie lezy przyczyna.
Kiedys mialam mala przerwe w graniu.
Po czasie naszla mnie chec zeby dalej grac na rl tibii,sciagnelam nowego klienta i takie cos :

http://img254.imageshack.us/img254/1033/wtfly7.jpg (http://imageshack.us)

Jak Widac na battle nie widac czesci postaci, ktore posiadaja czesc addonu;/

http://img254.imageshack.us/img254/3240/wtf2qk8.jpg (http://imageshack.us)
http://img254.imageshack.us/img254/wtf2qk8.jpg/1/w561.png (http://g.imageshack.us/img254/wtf2qk8.jpg/1/)

Kiedy wybieram outfit i jest z nim addon rowniez nie widac calej postaci.
Wie moze ktos od czego to moze byc?Nigdy wczesniej tego nie mialam..
Z góry dzieki za odp ;) I pozdro ;)

robek
06-01-2009, 07:26
wrzuc oryginalny plik tibia.spr, powinno pomóc

Avios
07-01-2009, 21:14
Mam pytanko. Chciałbym ściągnąć ten (http://www.cda.pl/gry-online/3/rewolucja.php) flash. Jakim programem da się to zrobić?

Sza'hel
10-01-2009, 11:57
Płyta główna mi się sfajczyła ( dochodzą iskry z komputera, i smród jakby coś się spaliło)
Co poradzić?

Tompior
10-01-2009, 12:23
Zapewne... zmienic plyte glowna?

Ascaron
10-01-2009, 19:12
Mam problem z firefoxem. Mam najnowszą 3 wersje. Otóż nie mogę usunąć historii. Wchodzę w narzędzia>wyczyść prywatne dane>zaznaczam co chce usunąć>wyczyść prywatne dane. Nic się nie dzieje historia jest. Klikam ctrl+h usuwam katalogi. Katalogi niby usunięte, ale historia nadal siedzi. Co mam robić?

DarkMurk
11-01-2009, 19:04
Mam problem z routerem. Odkąd go mam co jakieś 2,3 minuty występuje krótka przerwa w połączeniu, ja sie nie ruszam, nic sie nie rusza, gra staje w miejscu. Bo 3-4 sek spowrotem jest łączność, ja nie zostałem wyrzucony z gry, a moby mnie poważnie uszkodziły. Nie da sie tak grać wogule. Prosze o pomoc.

Ascaron
14-01-2009, 17:59
Więc tak wczoraj musiałem zrobić reinstalację systemu (vista). Zainstalowałem wszystko i tibie też. Wchodzę na tibie widzę, że grafika nie tak. Jakieś kwadraciki na oknie tibi itp. Wchodzę w option>grafics>advanced>i chce zmienić directa bo widzę, że jest ustawiony na 5, a u mnie zawsze na 9 dobrze chodziło i widzę, że nie da się przestawić na 9 ani na open GL. Czy mam ściągnąć nowego directa? Próbowałem już ściągać, ale jakiś strasznie mały transfer się zrobił (nie mam neostrady). Jak zaczyna się instalacja to jest 100 kb\s, ale potem maleje do około 10. Co robić?

Edit:
Fotki zapożyczone z innego forum, ale przedstawiają dokładnie ten sam problem.
http://img159.imageshack.us/img159/6488/kropkisq4.png

http://img241.imageshack.us/img241/9193/kropki2uc4.png

Mafuss
18-01-2009, 17:16
Witam. Mam więc taki problem. Gadam dzis spokojnie na skype, nagle mnie przerwało. Tak się zastanawiam co się dzieje.. Nie slychac mnie. Potem gadajac z kims na skype, puscilem winamp - i co? Kolega slyszal muzyke z winampa. Wniosek jest prosty - cos mi się w ustawieniach skopalo [nie wiem co, kiedys juz tak mialem] i teraz mikrofon nagrywa to co slyszy w systemie.
Wie ktos jak to zmienic?

Drbig
18-01-2009, 23:31
a ja mam taki problem ze niedziala mi enter tak jak by go w ogule nie bylo... probowalem wylaczyc wszystkie procesy ale i tak niepomaga wie ktos moze jak to zrobic...? komputer po formacie tez nic niepomoglo...

VoveBrother
22-01-2009, 22:56
Witam.

Mam Kartę Nivida Ge Force 8600GT...

Najnowsze Sterowniki...

Jednak Po Ustawieniu Na DirectX9 Lub Open GL...

Obraz Wygląda Następująco...

http://img340.imageshack.us/img340/6127/openje1.png

Bardzo Proszę O Pomoc

Ascaron
24-01-2009, 22:31
Witam, trochę off top, ale pomyślałem, że nie będę robił nowego tematu. Czy możecie mi polecić jakiś program do robienia zdjęć, oprócz uosu (nie działa na viście) i painta (mogę nie wyrabiać z wklejaniem)? Najlepiej żeby działał na podstawie uosu (naciskam przycisk i fotka od razu zapisuje się w folderze jaki wybieram). Tylko naciśnięcie jednego przycisku.

Rocket Slayer
24-01-2009, 22:50
Tu masz listę:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=76&Zrzuty+ekranowe

Osobiście polecam MWSnap - łatwy w obsłudze i w miarę dużo funkcji

Arcan
25-01-2009, 00:11
Mam poważny problem i proszę o szybką pomoc.
Ściągałem plik wideo (flv) wtyczką do firefoxa 3 - DownloadHelper. Niestety plik nie chciał się ściągać to wyłączyłem pobieranie. Na dysku został mi plik flv ważący 2 kb, którego nie da się usunąć - tzn. niby usuwa, ale z prędkością 0 bajtów na sekundę. Przez ten uszkodzony plik, windows explorer bierze mi 70-80% zużycia procesora (w najlepszym wypadku 50%), więc wolałbym się z tym uporać szybko, bo nie mogę w nic zagrać, a boję się również o aż tak duże użycie procka.

Już sobie poradziłem. Wystarczyło włączyć cmd z prawami admina, wyłączyć proces explorer. e x e, usunąć uszkodzony plik i ponownie uruchomić explorera.

Aphino
25-01-2009, 00:59
Nie wiem co się dzieje ale:
Kompa mam od 2 lat i od początku kiedy go dostałem były z nim problemy, mianowicie kiedy instalowałem jakąś nową grę komputer po włączeniu jej (czyt.nowej gry) zawieszał mi się. Dopiero po jakimś czasie od zainstalowania przestawał. Komputer od marca 2008 roku do lipca 2008r. był w serwisie było wymieniane : zasilacz, płyta główna, procesor( razem 800 zł ), wszystko było good ale wczoraj zainstalowałem GTA SA ( wtedy przed oddaniem do serwisu komputer może z 5 razy się zaciął na tej grze, później było OK) i zacina mi się nawet wtedy kiedy gra dobrze nie "ruszy" . Nie chce kompa znów dawać do serwisu na kolejne kilka miesięcy. Nie wiem w czym problem?

Komputer:

AMD Athlon 64 Procesor
3700+
2.21 GHz, 1,00 GB RAM

PasSioN
25-01-2009, 18:58
Otóz mam problem:Gdy włączam tibie lub jakas gre przez internet wylacza mi sie Net:Orange freedeom.Niewiem co zrobic.
Raczej to niejest wina zlej instalacji tibi bo czasem udaje mi sie wejsc i zagrac przez 3 minuty .potem mi sie wylacza.I jak tibie wylaczeto po 1 min wlacza sie net .

Prosze o szybką odpowiedz.
Z góry dzieki.:baby::baby::baby:

Mazur199
25-01-2009, 22:30
moze internet uznaje tibie za zagrozenie i automatycznie sie rozłacza,pogrzeb z firewallem,kumpel mial podobnie jak załozyli mu netie

PasSioN
25-01-2009, 22:38
moze internet uznaje tibie za zagrozenie i automatycznie sie rozłacza,pogrzeb z firewallem,kumpel mial podobnie jak załozyli mu netie

Mógłbys podac jakies wskazowki jak to zrobic??
Bo grzebałem w firewallu i wogole niewiem co zrobic :(

juran_se_spychowa
26-01-2009, 18:40
Witam.

Mam pewien problem, a że nie potrafie go rozwiązać za pomocą "googli" to zwracam się tutaj. A więc, chciałbym sprawdzić, jaki mam ping, gdy łącze się z serwerem guardia, lecz jak już wcześniej wspomniałem, nie umiem tego zrobić. Komenda "ping (ip addres)" nie działa, i wyskakuje mi komunikat "ping jest nieprawidłową aplikacją systemu Win32". Nie wiem co jest grane, ale tak czy inaczej, sprawdzić pingu nie moge. Słyszałem, że istnieje możliwość sprawdzenia pingu poprzez program. Ale znowu nie chciałbym, żeby ten program obciążał proca, gdyż jak gram w tibie, mój proc i tak jest dość obciążony (antywir, winamp, opera, gg, vent i inne pierdoły, bez których trudno mi się obejść) a zależy mi na sprawdzaniu pingu podczas gry. Jeśli coś jest nie jasne, prosze o napisanie w poście, zedytuje.

A i mam jeszcze jedno pytanie, czy istnieje jakiś program, który oczyszcza dysk?;) Chodzi mi o takie cuś, co by mi obczyściło dysk ze wszystkich śmieci, plików niepotrzebnych, folderów itp (ogólnie taki refresh systemu, żeby był jak nowy). Nie chodzi mi o formata, bo po sformatowaniu windowsa, trzeba wgrać go od nowa a po 1. Nie potrafie wgrać windowsa i nie znam nikogo kto by potrafił a po 2. Nie mam instalki windowsa, jak i też nie mam skąd jej pożyczyć ;/. Więc jeśli istnieje taki program, bardzo bym prosił o podanie jego nazwy.

Jeżeli nie wyraziłem się dość jasno, to prosiłbym o poinformowanie mnie o tym w poście, a postaram się to "uprościć".

Za wszelkie błędy, z góry przepraszam

Juran_se_spychowa

PasSioN
26-01-2009, 21:08
A i mam jeszcze jedno pytanie, czy istnieje jakiś program, który oczyszcza dysk?;) Chodzi mi o takie cuś, co by mi obczyściło dysk ze wszystkich śmieci, plików niepotrzebnych, folderów itp (ogólnie taki refresh systemu, żeby był jak nowy). Nie chodzi mi o formata, bo po sformatowaniu windowsa, trzeba wgrać go od nowa a po 1. Nie potrafie wgrać windowsa i nie znam nikogo kto by potrafił a po 2. Nie mam instalki windowsa, jak i też nie mam skąd jej pożyczyć ;/. Więc jeśli istnieje taki program, bardzo bym prosił o podanie jego nazwy.
Juran_se_spychowa

http://www.instalki.pl/programy/download/narzedzia_systemowe/CCleaner.php
Program nazywa sie ccleaner.

Odpowie ktos na MOJ PROBLEM (2 posty wyzej ;p)

robek
26-01-2009, 22:06
Witam.

Mam pewien problem, a że nie potrafie go rozwiązać za pomocą "googli" to zwracam się tutaj. A więc, chciałbym sprawdzić, jaki mam ping, gdy łącze się z serwerem guardia, lecz jak już wcześniej wspomniałem, nie umiem tego zrobić. Komenda "ping (ip addres)" nie działa, i wyskakuje mi komunikat "ping jest nieprawidłową aplikacją systemu Win32". Nie wiem co jest grane, ale tak czy inaczej, sprawdzić pingu nie moge. Słyszałem, że istnieje możliwość sprawdzenia pingu poprzez program. Ale znowu nie chciałbym, żeby ten program obciążał proca, gdyż jak gram w tibie, mój proc i tak jest dość obciążony (antywir, winamp, opera, gg, vent i inne pierdoły, bez których trudno mi się obejść) a zależy mi na sprawdzaniu pingu podczas gry. Jeśli coś jest nie jasne, prosze o napisanie w poście, zedytuje.

sprobuj ping (ip) -t (ofc pod uruchom, nigdzie tu o tym nie ma napisane)

aha, jaki masz windows?
firewall raczej to nie jest, wiec wiesz

TaJemniczy
27-01-2009, 18:19
Powiecie mi koledzy czy na intel gma 900 będzie można spokojnie pograć??
Pozdrawiam;)

Taphan
27-01-2009, 19:31
Moj problem polega na :

Grafice w tibi .
1- nie nmoge ustawic 32 bitow tylko 16
2- gdy rosciagam ekran na tibi robia sie piksele
3- stary komp
4- karta graficzna - s3 virge dx/gx

moze ktos wie co mogl bym zrobic zeby to wszystko lepiej wygladalo?

Instalowalem Directx 9.0 ale nie moge nawet tego zaznaczyc :(

Proszę o pomoc i z gory dziekuje :)

PasSioN
27-01-2009, 20:30
Otóz mam problem:Gdy włączam tibie lub jakas gre przez internet wylacza mi sie Net:Orange freedeom.Niewiem co zrobic.
Raczej to niejest wina zlej instalacji tibi bo czasem udaje mi sie wejsc i zagrac przez 3 minuty .potem mi sie wylacza.I jak tibie wylaczeto po 1 min wlacza sie net .
Mam router NETGEAR.

Prosze o szybką odpowiedz.
Z góry dzieki.:baby::baby::baby:

Niezbyt znam sie na kompie :( Jak wylaczyc ten Fire wall?

I jeszcze jedno gdy wylacze ta gre internetowa to niema ikon.
Mam Windowsa i wyglad Visty.NIwiem co zrobic

TaJemniczy
28-01-2009, 17:57
Ponawiam pytanie;)
Czy na intel gma 900 będzie można spokojnie grać w tibie??

Ascaron
29-01-2009, 11:44
Chce zrobić zrzut ekranu za pomocą uosu. Posiadam vistę, ale pewien pan też ją ma i robi zdjęcia bez problemu. U mnie gdy chce zrobić zdjęcie tibii dzieje się następująca rzecz. Robie zdjęcie ok. Sprawdzam w folderze w którym się zapisało i zonk. Raz wychodzi po prostu czarny obraz a raz biały. Biały wychodzi w momencie, gdy tibia jest włączona, ale postać nie jest zalogowana czyli na oknie startowym (4 postacie w jaskini a na górze napis tibia). Czarna kartka wychodzi w momencie gdy postać jest zalogowana. Jakieś rady?

Miuek
29-01-2009, 15:45
Mój problem przedstawia się tak:
http://i402.photobucket.com/albums/pp103/PrawieJakDarmo/djkd.jpg

Mija to po zamknięciu tibii. Czym to jest spowodowane i jak się tego pozbyć? Z góry dziękuję :p

Piciawek
29-01-2009, 15:53
@ miuek

Po prostu przeinstaluj tibie. To powinno byc rozwiązanie twojego problemu. ;)

Rybzor
29-01-2009, 15:55
@up
Kłamczuch.

@
Sterowniki do karty graficznej.

Ascaron
29-01-2009, 17:37
Chce zrobić zrzut ekranu za pomocą uosu. Posiadam vistę, ale pewien pan też ją ma i robi zdjęcia bez problemu. U mnie gdy chce zrobić zdjęcie tibii dzieje się następująca rzecz. Robie zdjęcie ok. Sprawdzam w folderze w którym się zapisało i zonk. Raz wychodzi po prostu czarny obraz a raz biały. Biały wychodzi w momencie, gdy tibia jest włączona, ale postać nie jest zalogowana czyli na oknie startowym (4 postacie w jaskini a na górze napis tibia). Czarna kartka wychodzi w momencie gdy postać jest zalogowana. Jakieś rady?

Help plax.

K.Jay
31-01-2009, 00:02
Otóż mam problem z klawiaturą, a ściślej z kilkoma przyciskami. Gdy klikam "q" pojawia się "q1", "w" - "w2", "e" - "e3" itp. Wygląda tak, jakby łapało dwa przyciski naraz. W czym jest problem? Zepsuta klawiatura czy coś z kompem? Z góry dziękuje za pomoc.

K.Jay

robek
31-01-2009, 08:05
@up
ja bym otworzyl klawiature i zobaczyl czy czasem przyciski na siebie nie nachodza, bo takie prawdopodobienstwo tez istnieje

TaJemniczy
31-01-2009, 13:40
Dalej mój kumpel potrzebuje pomocy.Będę wdzięczny:)

Dirty Sanchez
31-01-2009, 13:42
szukam sterowników do płyty głównej epox ep-8KRA2+
szukałem, znalazłem, ale nie chce się ścigać ...
może u was będzie działać, proszę o szybką pomoc

rafal1992_04
01-02-2009, 17:54
Witam,
od dzisiaj nie mam glosu w filmach, wczesniej normalnie byl.. tak samo jest z youtube albo z wrzuta.. muzyka w winampie normalnie gra..

Ziomalek'boss
02-02-2009, 00:54
A więc tak... mam taki problem że w każdym filmie do którego są napisy , napisy są opóźnione/przyspieszone choc wiem że są dobre (porównuję czas w napisach do czasu tej sekwencji w filmie i się zgadzają) Nie wiem czym jest to spowodowane dodam że chodzi o filmy RMVB (mam sciągnięty kodek real media 1.9)...

RyanLis
02-02-2009, 22:08
moj problem to samoistne resety komputera
od jakis 3 lat gdy w komputerze wymienilem procesor, karte graficzna windows na xp i dodalem ram to zaczal mi sie resetowac komputer gdy cos robie. moze sie resetowac 10 razy dziennie a moze sie resetowac raz. resetuje sie nawet jak nic przy nim przez pare minut nie robie. ostatnio nawet czasami przed resetem zaczal mi sie pojawiac na 3s niebieski ekran (to jakies 20% moich resetow). zwykle jednak resetuje sie bez najmniejszego ostrzezenia. probowalem juz wielu rzeczy jak wymiana zasilacza oczyszczanie z kurzu wymiana listwy ktora mogla robic spiecia, czy formaty. ostatnio pozyczylem od kolegi ram bo chcialem zobaczyc czy moze jedna kostka mojego nawala i dac ten na probe jednak nie pasowal. jednak wyjalem na chwile stary ram i wlozylem go znow. po tym zabiegu komputer nie resetowal sie przez 2 dni co w ciagu 3 lat chyba mu sie nie zdarzylo. czy to moze wskazywac na uszkodzony ram lub jego ze tak powiem niedobór? temp procesora jak kiedys sprawdzalem siegaly max 55 stopni.
aktualnie posiadam:
AMD Sempron(tm)Processor
2800+
1,61 GHz, 512 MB RAM
jak chcecie wiecej to napiszcie

TaJemniczy
03-02-2009, 08:13
uP.
Powodem twojegp problemu jest tzw. blue screen na nasze niebieski ekran śmierci ,który pojawia się w xp w pliku c:\windows\minidump. Oczywiście owy scren można odczytać specialnym programem, ale to nużąca lektura, lecz odsyłam do google.
Występowanie owego screna jest spowodowane min.:
-złymi sterownikami
-problemem z ramem
-problemem z chłodzeniem
itp,itp
Owy problem możesz odczytać właśnie z owego pliku.
pozdrawiam
acha. temp. w normie.
Twoim problemem może być ram, nawet w 90%, gdyż może ram który dokupiłeś,kłóci się z tym co już miałeś. Miałem podobny problem na swoim stacjonarnym komie, gdy po dołożeniu ramu zaczął pojawiać się ns. Ogólnie to podziwiam cię że używasz xp na 512 ramach , ja bym już dawno kur...dostał:)

Mystiquer
03-02-2009, 11:29
witam. to nie problem z kompem ale nie wiedzialem gdzie umiescic posta a nie chcialem nowego tematu. powiedzcie mi jak zmienic ustawienia zeby byla widoczna liczba postow kazdego gracza ? bo nie umie tego rozkminic a podobno takie cos jest ;S
pozdro

TaJemniczy
03-02-2009, 18:54
Ponawiam pytanie o grafikę intel gma 900, z góry dziękuję.

Satyros
04-02-2009, 02:33
Ponawiam pytanie;)
Czy na intel gma 900 będzie można spokojnie grać w tibie??

Wymagania Tibii:
* Windows 95/98/ME/XP/2000/Vista
* DirectX wersja 5.0 lub nowsza
* 38 MB wolnego miejsca na dysku
* Połączenie z internetem
Bądź:
* Linux z libc wersją 6 lub nowszą
* Zainstalowany system X-Window
* Sterowniki do akceleratora grafiki
* 44 MB wolnego miejsca na dysku
* Połączenie z internetem

Sprawdzając teraz Intel GMA 900 pod interesującymi nas aspektami, tzn. DirectX
* wersja DirectX: 9

Wniosek: Tibia nie pójdzie na Intel GMA 900.Trzeba dokupić pozostałe części komputera i załatwić sobie połączenie z internetem i zainstalować jakiś system (jak nie podałeś pozostałych parametrów komputera i wiadomości o łączu to zakładam, że Twój kolega nie posiada tych części i nie ma dostępu do internetu).

Z drugiej strony zawsze można było sobie samemu sprawdzić albo pobrać, zainstalować, sprawdzić czy działa i już! Przecież pobieranie nie jest płatne, nie zajmuje dużo miejsca na dysku, instalacja jest szybka i nie jest zbyt skomplikowana.

TaJemniczy
04-02-2009, 13:39
Ja nigdzie nie napisałem że mam owy komputer z taką kartą, chyba logiczne jak bym miał to bym sprawdził. Czytałem wymagania tibi, lecz zazwyczaj nic to nie daje jeżeli ktoś ślepo patrzy się w wymagania gry,programu.
Mój kolega po prostu ma dostać owy laptop z tą kartą, a ze nie ma aktualnie jak sam napisać posta to ja to robię.

Satyros
05-02-2009, 22:45
@TaJemniczy
Mogłeś od razu tak sprawę przedstawić. Na laptopie z tą grafą pójdzie bez problemu.

manius_92
08-02-2009, 20:05
Witam wszystkich !
Panowie i Panie mam pytanko...
Oto chodzi ze 15.02.09 bd mial laptopa z Windows Vista Home Basic i tu sie rodzi moje pytanie... czy ten Windows bedzie " blokowal , uniemozliwial " mi gre w tibie...? jakis czas temu mialem komputer z Windowsem Vista Home Premium , strasznie sie na tym windowsie zawiodelem... co jakis czas na monitorze wyskakiwal niebieski ekran i komputer sie resetowal ;/
Czy tu bedzie tak samo ? Czy laptop oraz Windows beda przeszkadac w grze? Bardzo prosze o odpowiedz , z gory serdecznie dziekuje... :)

Rybzor
09-02-2009, 00:18
Witam wszystkich !
Panowie i Panie mam pytanko...
Oto chodzi ze 15.02.09 bd mial laptopa z Windows Vista Home Basic i tu sie rodzi moje pytanie... czy ten Windows bedzie " blokowal , uniemozliwial " mi gre w tibie...? jakis czas temu mialem komputer z Windowsem Vista Home Premium , strasznie sie na tym windowsie zawiodelem... co jakis czas na monitorze wyskakiwal niebieski ekran i komputer sie resetowal ;/
Czy tu bedzie tak samo ? Czy laptop oraz Windows beda przeszkadac w grze? Bardzo prosze o odpowiedz , z gory serdecznie dziekuje... :)
Nie, nie będzie blokował gry, nie będzie przeszkadzał. Chyba, że nie potrafisz się nim obsługiwać, ale raczej dasz radę. Jesteś już duży.

Admiralo
12-02-2009, 11:18
Mam pytanie
Wczoraj sformatowałem sobie komputer, a dzis gdy zainstalowalem klienta tibii, nie dziala
Przy kazdej probie uruchominia klienta komputer sie resetuje, co mam robic
POMOCY!!!!;(

Taphan
12-02-2009, 21:38
@up

Tylko jak tibie uruchamiasz czy tak dzieje się z innymi grami?

__________________________________________________ _____

A teraz ja

Mam problem z gra NFS 2 UNDERGROUNG po prostu gdy włączam grę tam mam mnóstwo pikseli nic nie da sie zauważyć ;/ (moze cos z textura) proszę o porade

Admiralo
12-02-2009, 22:31
Tak to dzialo się tylko z klientem Tibii, ale zrobilem reinstalke windowsa i wszystko jest juz wporządku
dzieki za zainteresowanie sie ;p

Klosorox
13-02-2009, 17:43
Hmm... Mam dziwny problem. Chciałem sobie ściągnąc klienta 8.31 ze stronki tibia.pl bo mam bana na rl :P Kiedy wszedłem w link, który po otworzeniu powinien pobierac klienta, nie uruchamia się :P cały czas jest czysta, pusta strona.... Wiecie może co się mogło stac? ;d

smallimol
14-02-2009, 13:55
Nie znam się na komputerach więc w razie możliwości proszę tłumaczyć wszystko jak dziecku z przedszkola :)
Mój problem:
Przed wakacjami miałam zainstalowaną tibię. wszystko działało. po miesięcznej przerwie w graniu tibia przestała działać. po uruchomieniu aplikacji, kursor zmieniał się na taki co pokazuje że komputer pracuje, a potem się zawieszał. mogę wtedy poruszyć kursorem ale nic włączyć/wyłączyć nie mogę, klawisze alt=ctrl+delete też wtedy nie działają. myślałam że to błąd aplikacji więc ją usunęłam. Wczoraj ściągnęłam tibię ponownie i po zainstalowaniu problem pozostał. sprawdziłam dysk w poszukiwaniu błędów kilkoma programami, ale to nic nie wykazało. próbowałam też instalować ją w różnych miejscach, ale to też nic nie dało.
Mam Windowsa Xp home edition, to jedyne co jestem w stanie podać.
Proszę o pomoc. :)

smallimol
15-02-2009, 21:51
Dobra cwaniaki. Sama sobie poradziłam.

Kshaq
17-02-2009, 11:18
Od jakiegoś czasu Firefox mi zwariował. Nie mogę wejść na Gmaila, Playmobile oraz parę innych stron... Dlaczego? No właśnie, dlaczego? Wyświetla się komunikat o użyciu nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa Oo Oczywiście można dodać wyjątek, ale wtedy strony wyświetlają się bez połowy elementów... Wtf?!

http://img25.imageshack.us/img25/6958/gmailue1.jpg

Rybzor
17-02-2009, 14:40
Niektóre serwisy, takie jak nasza-klasa, gmail, różne logowania do banków, gdzie przechowuje się poufne dane wykorzystują protokół SSL.

Kiedyś, gdy miałem problem z logowaniem się właśnie do banku, przez błędy w logowaniu uwierzytelnionym SSL, to zadzwoniłem do admina sieci, dałem znać co i jak i po problemie.

Drugim narzędziem, jakie czasami chrzani korzystanie z SSL jest Kaspersky. Spróbuj go wyłączyć/odinstalować, czy coś, o ile w ogóle używasz.

Trzecim sposobem może być reinstal przeglądarki, nie taki zwykły - ten zalecany przez "kolesi od firefoxa" : P.

Dindsuk
17-02-2009, 16:08
Hmm... wiec cos w tym stylu:
Kupilem sobie w zestawie kamere internetowa i sluchawki z mikrofonem... Kamera chodzi idealnie, 0 problemow... Sluchawki prawie... Generalnie moglo by sie zdawac ze dzialaja normalnie, mikrofon-nie ma problemow, slychac bardzo dobrze ale...
Gdy chce posluchac czegos w necie: cichosza... Brak glosu wystepuje tylko tam...
Sprzet raczej w normie wiec o pomoc zglaszam sie tu...

@edit
Oka... poradzilem sobie sam panie jasnowidz ^^

Rybzor
17-02-2009, 21:43
Hmm... wiec cos w tym stylu:
Kupilem sobie w zestawie kamere internetowa i sluchawki z mikrofonem... Kamera chodzi idealnie, 0 problemow... Sluchawki prawie... Generalnie moglo by sie zdawac ze dzialaja normalnie, mikrofon-nie ma problemow, slychac bardzo dobrze ale...
Gdy chce posluchac czegos w necie: cichosza... Brak glosu wystepuje tylko tam...
Sprzet raczej w normie wiec o pomoc zglaszam sie tu...
Fajnie, że podałeś jaki masz system, konfiguracje soft, podpięcie do komputera i chociażby model tego całego "zestawu", zaraz ci wywróżę, co jest nie tak.

Klosorox
18-02-2009, 09:22
Hmm... Mam dziwny problem. Chciałem sobie ściągnąc klienta 8.31 ze stronki tibia.pl bo mam bana na rl :P Kiedy wszedłem w link, który po otworzeniu powinien pobierac klienta, nie uruchamia się :P cały czas jest czysta, pusta strona.... Wiecie może co się mogło stac? ;d

Ponawiam pytanie.... Z żadnej stronki aniz tibii.com czy też pl ani z tibia.net.pl po prostu z żadnej stronki nie mogę ścignąc klienta do tibii jakiegokolwiek...

Varandhur
18-02-2009, 20:18
Witam.
Wiem, że to forum nie posiada samych no lifów , lecz niekiedy się trafią osoby z dużą znajomością innych rzeczy niż Tibia.
A więc kieruję do Was moje pytanie. Nie wiem czy ktoś odpowie, ale bardzo bym prosił.
Otóż. Od piątku mam nowy komputer (Vista 32 bit, 4 GB ramu itp. ogólnie - maszyna). Ściągnąłem sterowniki do drukarki Dell 922 AIO Printer, instaluje, wszystko OK. Lecz drukarki komputer nie widzi chociaż jest podłączona na 100%. Wiecie co zrobić, żeby podłączyć i drukować?
Pozdrawiam

PS Jakby co to GG 1620313. Jestem często online. Czasem niewidoczny.

eerion
21-02-2009, 20:23
A więc...
Sypnął mi się komputer, to zrobiłem format. Zainstalowałem muzyczną, dźwiękową, ale...
Wychodzi na to, że jedna płyta mi się gdzieś zawieruszyła.
Od płyty głównej bodajże.
W związku z tym, nie mam zainstalowanego "kontrolera magistrali zarządzania systemem" oraz paru innych drobiazgów.
Dodatkowo nie mam zainstalowanego modemu (podstawowy).
I pytanie... Czy jest jakiś sposób (np. komenda w cmd), która pokaże mi co dokładnie mam w tym komputerze, to ewentualnie bym pościągał sterowniki z internetu (na innym [tym] kompie ofc :P)
Niestety brak znajomości jakichś pojęć nie pozwolił mi uzyskać odpowiedzi w googlach =f

Rybzor
23-02-2009, 16:09
@up
Program - Everest Home Edition.

Otóż. Od piątku mam nowy komputer (Vista 32 bit, 4 GB ramu itp. ogólnie - maszyna). Ściągnąłem sterowniki do drukarki Dell 922 AIO Printer, instaluje, wszystko OK. Lecz drukarki komputer nie widzi chociaż jest podłączona na 100%. Wiecie co zrobić, żeby podłączyć i drukować?
Pozdrawiam
Wygląda na źle dobrane/zainstalowane sterowniki, ewentualnie złe podłączenie, to jest mniej prawdopodobne. Najlepsze sterowniki są te dołączone ze sprzętem.

Ponawiam pytanie.... Z żadnej stronki aniz tibii.com czy też pl ani z tibia.net.pl po prostu z żadnej stronki nie mogę ścignąc klienta do tibii jakiegokolwiek...
Przeglądarka?

Grue
01-03-2009, 13:50
Witam!

Mam problem z internetem. Mianowicie przeinstalowałem Windowsa i teraz grając, ściągając cokolwiek czy nawet nic nie robiąc mam "upłynął limit czasu żądania". Wyglada to tak jakby necik się rozłączał na chwilke, albo gubił zasięg. Co jest o tyle dziwne, że przed reinstalką nie było takiego czegoś, a gdy podłączam laptopa innego nie dzieje się takie coś. Wydaje mi się, że to jakiś piękny proces windowsa robi zawieruche i zrywa połączenie. W ogóle procesów po reinstalce mam tyle, że hoho i jeszcze troche, wcześniej przed reinstalką mniej było i to o wiele ;x Net radiowy, przez router (typu kabelek od antenki do rutera i z niego kabelkiem sieciowym do lapka), windows vista home orginał. Niewiem, może jakieś pomysły bedziecie mieć i mi pomożecie. Tracert nie działa w ogole... :|

Screeny jeśli coś pomogą:
Tak wygląda to niby rozłączanie, trwa 3-10 sek:
http://img3.imageshack.us/img3/2940/q123456sn8.jpg
Procesy:
http://img3.imageshack.us/my.php?image=procesydb2.jpg

Jeśli coś wiecej podać prosze pisać.
Pozdrawiam!