Pokaż pełną wersje : Dyskusje światopoglądowe
okres takiego rozumienia natury czlowieka zostawilismy pare tysiety lat za soba, teraz do prokreacji ( lub wstrzymania sie od niej ) podchodzimy swiadomie.
nie pare tysiecy, ale paredziesiat. To ze dawno temu w grecji itp pedofilia byla normalna, nie znaczy ze teraz ma tak byc,
ps. sory ze 2 posty pod soba, tak jakos wyszlo
@down
juz kilka razy bylo o tych fizlofach pedofilach jako homoseksualistach, ukazujac slabosci sredniowiecza i kosciola, odnioslem sie do tego bardziej ogolnie. Twoj post byl ostatni z tego typu... ;p
No ale niby kiedys homoseksualizm byl normalny, ale przeliczajac na nasze to byla jednak pedofilia, to jakos sie odnosi do niej. xd
To ze dawno temu w grecji itp pedofilia byla normalna, nie znaczy ze teraz ma tak byc
przeczytaj moj post jeszcze raz i wskaz w ktorym miejscu odnosi sie do pedofilii.
@do wszystkich ktorzy akceptuja gejów i lesby
chyba sie z kutasem na glowy pozamienialiscie, to juz kurwa jest obled zeby koles z kolesiem sie w dupsko jebali, jak mozna to akceptowac...? malo tego jeszcze s*****ele chca dzieci adoptowac, to juz kurwa bije wszystko...
A:Jak ma na imie twoja mama?
B: Piotrek
p.s.
geje na madagaskar!
CsCiacho
01-02-2009, 00:13
@Gumcajs
Jak mozna tolerowac takie cos jak ty? Malo tego s*****ielu bezczelnie sie tutaj zarejesterowałes :(
Ciekawe kiedy zaczniecie akceptować seks ze zwierzętami. 'Nie moja wina, że taki się urodziłem'
Ciekawe kiedy zaczniecie akceptować seks ze zwierzętami. 'Nie moja wina, że taki się urodziłem'
Różnica jest taka, że kiedy dwóch gejów się nawzajem posuwa, to obaj tego chcą. Co do zwierzęcia - nie wiadomo, czy ono ma ochote na takie zabawy ; ) Za jednomyślną zgodą wszystkich uczestników nie widzę nic złego w jakimkolwiek postąpowaniu.
propaganda robi swoje, jak mysle o tym co powiedziales, to mi sie robi 10x bardziej nie dobrze niz myslac o gejach. xddd
Miałem 'przyjemność' widzieć filmik na którym pewna kobieta odbywała stosunek z koniem, chyba mu się podobało.
I jescze kwestia pedofilstwa- jeżeli niejaki pan Marek, lat 30 rozkocha w sobie Marysię, lat 12 to ona nijako też będzie chciała robić z nim rzeczy, których nie powinni robić. Chociaż nie zdaje sobie sprawy z tego, że ten skurwysyn ją skrzywdzi.
) Za jednomyślną zgodą wszystkich uczestników nie widzę nic złego w jakimkolwiek postąpowaniu.
Czyli mam rozumieć, że jeżeli ktoś będzie chciał, aby inni uczestnicy pocięli mu żyły, to nic w tym złego?
@Down
Tylko, że przez jego głupotę ucierpi reszta 'bawiących się'
Czyli mam rozumieć, że jeżeli ktoś będzie chciał, aby inni uczestnicy pocięli mu żyły, to nic w tym złego?
Jak głupi i _na własne życzenie_ - niech umiera. Zwolni się miejsce pracy i Darwin będzie miał radochę.
Albertus
01-02-2009, 00:56
Albo jestes glupi albo kogos zabiles albo odwaliles cos rownie szkoldwliwego w co nie wierze. Na oko mysle, ze dostales jakis mandat i uwazasz sie za karanego. Moze sie myle, ale jesli nie. Karanym jestes wtedy kiedy, masz zawiasy lub odwaliles cos tak szkodliwego ze sie cudem wywinales od wiezenia, a jesli masz mandat i uwazasz sie za karanego to jestes glupim frajerem. Majac 16 lat za nic szczegolnego nie mozesz zostac uznanym karanym.
za 1 raz moglem pojsc do poprawczaka ale sie z tego wywinolem 2 raz tez był szczęśliwy
a za 3 to jeszcze nie wiem co będzie to to wielka niewiadoma czy policja wniesie sprawę do sadu.ale chyba nie bo jakoś nic nie przychodzi.
a czemu wy macie taki stosunek do tego co ktoś mówi? nie widzę powodu po co kłamać jaki to ja JP 100% i hooligan ja mowie prawdę i jak coś opowiadam to mowie poważnie.
może sławę na mieście zawdzięczam rodzinie która swego czasu zajmowała sie hooliganka , i może tym ze to małe miasto (20 tysięcy mieszkańców) tutaj za dużo sie nie ukryje.
nie każdy z tego forum jest dzieciakiem który krzyczy HWDP a z policja nie miał do czynienia.
ja taka osoba nie jestem i proszę mnie nie obrażać bezpodstawnymi domysłami
Ametystowec
01-02-2009, 01:03
Ok, co do tych wszystkich pogromcow ulicznych awanturnikow - powiem wam jedno - jestescie zalosni. Obracam sie wsrod dwoch rodzajow ludzi, zadaje sie i z drechami ktorzy lubia kogos stepic bo sie buja, czy z inteligentnymi nerdami ktorzy po 15h potrafia przed kompem siedziec a potem mowia, ze siedza tylko 4h. Wnioskujac po "stylu pisma" obydwu stron to z 95%'ocentowa pewnoscia stwierdzam, ze Albertos (czy jak mu tam) faktycznie by wam wpierdolil. Poprostu piszecie identycznie, Albe~ pisze jak drechy a wy jak nerdzi/nerdowie/nerdy (whateva)...smutne ale prawdziwe. Wiem, ze bedziecie sie wypierac, ale nie czarujmy sie, gdybym mial takie zycie jak wy - nerdy to tez bym sie nie przyznawal gdybym nie musial i nikt by mi tego nie udowodnil. Tlumaczycie sie, ze drechy to plebs i glupie goryle, dostales po lbie bo sie woziles? Twoja wina. Prawie zaden dres was nawet nie tknie, jezeli sie nie bedziecie sie patrzec/bujac/spluwac czy co innego co moze zostac poczytane za obrazliwy gest uznane. I nie wyjezdzajcie mi z tym tematem, ze zdjeciami RL, bo pewnie wstawiacie fotke z google graphics.
Aha jeszcze jedno, nie mylcie Boga z KK, ok? Bo sa dowody, ze Bog jest i i sa rowniez takie, ze go nie ma. Wiec skonczcie pierdolic plax.
Co do gejostwa - jak 70% forum nie przeszkadza puki nie demonstruja sie na sile. (Lizanie sie na przystanku hetero tez nie uznaje za normalne, a wrecz szczeniackie)
Tak wiem, jestem skonczonym drechem bez perspektyw, albo sam jestem nerdem i gram drecha by byc fajnym. I zajebiscie wam zazdroszcze waszych mozgow i waszych fajnych ripost w "madrym stylu", ale wlasnie tym ujawniacie swoje nerdostwo.
semilunaris
01-02-2009, 01:10
To, że ktoś pisze na poziomie =/= że jest 'nerdem'.
Ma ktoś dres na sprzedaż?
Wiem, ze bedziecie sie wypierac, ale nie czarujmy sie, gdybym mial takie zycie jak wy - nerdy to tez bym sie nie przyznawal gdybym nie musial i nikt by mi tego nie udowodnil. Tlumaczycie sie, ze drechy to plebs i glupie goryle, dostales po lbie bo sie woziles? Twoja wina. Prawie zaden dres was nawet nie tknie, jezeli sie nie bedziecie sie patrzec/bujac/spluwac czy co innego co moze zostac poczytane za obrazliwy gest uznane.
Masz rację, będę się wypierać, ale krótko: nie masz racji. A co do dostawania po łbie - jeszcze nie dostałem, ale zdarzyło się już sp*erdalać przed kilkoma pijanymi osobnikami po 20 - oczywiście w dresach. Za to, że przeszedłem obok.
Aha jeszcze jedno, nie mylcie Boga z KK, ok? Bo sa dowody, ze Bog jest i i sa rowniez takie, ze go nie ma. Wiec skonczcie pierdolic plax.
Ani na to, ani na to _nie ma_ dowodów - a nie są.
Tak wiem, jestem skonczonym drechem bez perspektyw, albo sam jestem nerdem i gram drecha by byc fajnym. I zajebiscie wam zazdroszcze waszych mozgow i waszych fajnych ripost w "madrym stylu", ale wlasnie tym ujawniacie swoje nerdostwo.
Inteligencja to nie 'nerdostwo', jeśli uważasz inaczej - szczerze współczuję braku tejże.
Ametystowec
01-02-2009, 01:20
Inteligencja to nie 'nerdostwo', jeśli uważasz inaczej - szczerze współczuję braku tejże.
"Madre" wyslowianie sie na forum to jedno. Ale jezeli zaczynasz mieszac cos typu: "ok mowisz ze mi wpierdolisz, to dawaj" z "Ale sie boje, nastoletnie dziecko mi grozi, coz za niefart mam przesrane...ZA CO?" - to takie ironie mnie dobijaja na tym forum. I napisalem chyba, ze jestem na 95% pewien - wiec dopusc mozliwosc, ze np w Twoim przypadku to sie moze nie sprawdzic. Aaa no i wlasnie, pisanie "tY" tez jest bardzo dresiarsko-nerdowe - nie ma to jak forumowa ironia z pomyslem podpatrzonym u kiboli ktorzy pisza tak na murach o wrogich klubach.
"Madre" wyslowianie sie na forum to jedno. Ale jezeli zaczynasz mieszac cos typu: "ok mowisz ze mi wpierdolisz, to dawaj" z "Ale sie boje, nastoletnie dziecko mi grozi, coz za niefart mam przesrane...ZA CO?"
Najlepsze jest to, że osoby tak piszące bałyby sie powiedziec tego wprost, nawet 15 letniemu dziecku ;<
"Madre" wyslowianie sie na forum to jedno. Ale jezeli zaczynasz mieszac cos typu: "ok mowisz ze mi wpierdolisz, to dawaj" z "Ale sie boje, nastoletnie dziecko mi grozi, coz za niefart mam przesrane...ZA CO?" - to takie ironie mnie dobijaja na tym forum. I napisalem chyba, ze jestem na 95% pewien - wiec dopusc mozliwosc, ze np w Twoim przypadku to sie moze nie sprawdzic. Aaa no i wlasnie, pisanie "tY" tez jest bardzo dresiarsko-nerdowe - nie ma to jak forumowa ironia z pomyslem podpatrzonym u kiboli ktorzy pisza tak na murach o wrogich klubach.
Dresiarsko-nerdowe, miks dwóch jak zrozumiałem przeciwieństw : >
Ja tu nie piszę, że 'haha dzieciak mi wp*erdoli no dawaj leszczu'. Dla mnie groźby z powodu cudzych poglądów są po prostu żałosne, czy w rzeczywistym świecie czy - tym bardziej - na necie. To nie jest tak, że komuś dziewczynę dmuchnąłem, ja po prostu nie mam nic do gejów ; )
@down: Slaya generalnie uważam za jednego z najinteligentniejszych ludzi tego forum, trochę mnie dziwiło, że w kłótnię z dzieciakiem wplatał np. posuwanie jego matki.
Ametystowec
01-02-2009, 01:37
Ja tu nie piszę, że 'haha dzieciak mi wp*erdoli no dawaj leszczu'.
Ty nie, Slay (ktoremu gratuluje inteligentnego pojazdu polmozga-drecha pol forum (nie pamietam, czy ty tez tego nie robiles(gratulowales mu) - co byloby rownoznaczne z czyms takim))
Do homoseksualistów nic nie mam. Dzieciom wychowywanym w takich rodzinach już raczej tak. A wasza kłótnia w tym temacie jest momentami bardziej żałosna i offtopowa niż ta w tematach o ufo, 2012 i religi.
Aaa no i wlasnie, pisanie "tY" tez jest bardzo dresiarsko-nerdowe - nie ma to jak forumowa ironia z pomyslem podpatrzonym u kiboli ktorzy pisza tak na murach o wrogich klubach.
Pisanie 'tY' nie pochodzi od zadnych kiboli, tylko ze sceny komputerowej - ale co Ty mozesz o tym wiedziec, skoro wtedy Cie jeszcze na swiecie nie bylo...
Mnie wlasnie pisanie 'tY' 'cIEBIE' najbardziej denerwuje jak czytam posty i to uwazam ze najbardziej nerdowskie xD
@Ametystowiec
Po czesci masz racje, z punktu widzenia dresa kazdy metal to nerd i ciota, z punktu widzenia metala, jest zajebistym i madrym czlowiekiem. Dlatego ciezko to jednoznacznie powiedziec.
sphinx123
01-02-2009, 11:25
Ok, co do tych wszystkich pogromcow ulicznych awanturnikow - powiem wam jedno - jestescie zalosni. Obracam sie wsrod dwoch rodzajow ludzi, zadaje sie i z drechami ktorzy lubia kogos stepic bo sie buja, czy z inteligentnymi nerdami ktorzy po 15h potrafia przed kompem siedziec a potem mowia, ze siedza tylko 4h. Wnioskujac po "stylu pisma" obydwu stron to z 95%'ocentowa pewnoscia stwierdzam, ze Albertos (czy jak mu tam) faktycznie by wam wpierdolil. Poprostu piszecie identycznie, Albe~ pisze jak drechy a wy jak nerdzi/nerdowie/nerdy (whateva)...smutne ale prawdziwe. Wiem, ze bedziecie sie wypierac, ale nie czarujmy sie, gdybym mial takie zycie jak wy - nerdy to tez bym sie nie przyznawal gdybym nie musial i nikt by mi tego nie udowodnil. Tlumaczycie sie, ze drechy to plebs i glupie goryle, dostales po lbie bo sie woziles? Twoja wina. Prawie zaden dres was nawet nie tknie, jezeli sie nie bedziecie sie patrzec/bujac/spluwac czy co innego co moze zostac poczytane za obrazliwy gest uznane. I nie wyjezdzajcie mi z tym tematem, ze zdjeciami RL, bo pewnie wstawiacie fotke z google graphics.
No tak, jak się nie zna polskiego to jest się drechem, natomiast inteligentni ludzie są nerdami. W każdym razie, co z tego że Albe~ mógłby nas wszystkich zabić i w ogóle, skoro tutaj to się nie liczy. Forum ma to do siebie, że nie wygrywa ten kto ma więcej metanabolu w mózgu i fajniejszych dresiarskich 15-letnich sługusów na podwórku, lecz ten który wysuwa lepsze argumenty. Live with it. Do nauczycielki, jak wstawi Ci jedynkę, też powiesz "Dobra, ale jakbym ci wyje**ł to byś się obsrała" xd
a czemu wy macie taki stosunek do tego co ktoś mówi? nie widzę powodu po co kłamać jaki to ja JP 100% i hooligan ja mowie prawdę i jak coś opowiadam to mowie poważnie.
może sławę na mieście zawdzięczam rodzinie która swego czasu zajmowała sie hooliganka , i może tym ze to małe miasto (20 tysięcy mieszkańców) tutaj za dużo sie nie ukryje.
Przez twoje poprzednie posty ciężko brać teraz coś na serio.
Co do drugie części - chodziliście całą rodziną na burdy?
Spodziewać się mądrych dyskusji na forum to porażka. Odpuść, poluzuj.
sphinx123
01-02-2009, 11:37
Gdybyś przeczytał cały wątek, wiedziałbyś skąd się wzięło "tY" =) Ktoś tam kazał nazywać się "Panem Yakkiem" i stąd to się wzięło :<
Albertus
01-02-2009, 11:42
Przez twoje poprzednie posty ciężko brać teraz coś na serio.
Co do drugie części - chodziliście całą rodziną na burdy?
Spodziewać się mądrych dyskusji na forum to porażka. Odpuść, poluzuj.
nie ;D ale po prostu członkowie mojej rodziny są znani w hooligance. dla mnie nie musisz wierzyć , ja to wiem dla siebie i wiedza ludzie z mego miasta a forum nie jest od tego , forum jest żeby pogadać , przedstawić swoje argumenty i posłuchać innych. i mi to odpowiada ale nie lubię takiego obrażania ze ktoś mówi ze ja jestem dzieciakiem który krzyczy hwdp a policji nigdy na oczy nie widział.
Ametystowec
01-02-2009, 13:00
Gdybyś przeczytał cały wątek, wiedziałbyś skąd się wzięło "tY" =) Ktoś tam kazał nazywać się "Panem Yakkiem" i stąd to się wzięło :<
Czytalem caly watek i to wlasnie dlatego jestem taki zazenowany. Wiesz jaki jest wasz problem? Nie liczycie sie z ludzmi, bo to jest internet. Ktos tam mowil ze koledzy sie na forum nie licza. To po co zaczynacie sie klucic czyje osiedle jest lepsze w biciu sie/ktore ma wiecej huliganow na skladzie, albo na ktorym mieszkaja dzieci (oczywiscie w waszej same szafy - a jak)? Ja bym was okreslil tak: "Nerdy ktore probuja grac dresiarzy by byc fajnym, jednak ich nerdowska natura nie pozwala im na to, przez co lacza dwa style pisania" przypomniajcie sobie rozmowe telefoniczna z tym Sobczakiem, czy jak my tam :D tutaj to wy jestescie akurat tym wystraszonym typem. Z reszta na tym forum "dresiarz" to bardzo szerokie pojecie. Np. tutaj ktos powiedzial, ze jak sie nie zna polskiego to jest sie drechem...n/c bo polskiego (a w zasadzie ortografii) moze rowniesz nie znac rozowy_stefan_lat15, co to chodzi na dyski i jest super, bo rodzice sa bogaci.
Seeleesee1992
01-02-2009, 13:01
1. Moje zdanie jest takie: Jak chcą, niech sobie żyją razem, jeżeli chcą wziąć ślub – niech biorą, ale niech trzymają łapy precz od dzieci i życia innych ludzi ;P
2. Dziwią mnie ludzie którzy wypisują że „nienawidzą” homoseksualistów… Jak można kogoś nienawidzić nie znając go? Co najwyżej możecie ich nie akceptować, dzieci ;P
3. Mam dziwne wrażenie że mężczyźni (/chłopcy) nie akceptują homoseksualistów, bo obrzydza ich seks z drugim mężczyzną… Akceptują (przynajmniej większość moich znajomych) za to lesbijki. Dlaczego? Bo jest na co popatrzeć, a i zwalić jest sobie przy czym.
Takie jest moje zdanie ;P
Albertus
01-02-2009, 13:05
Powiem jedno.
http://img525.imageshack.us/img525/4913/zakazpedalowaniacs0.jpg
Ametystowiec czy jak tam : nie dziel ludzi tylko na drechów i nerdów, bo może się zdarzyc ktoś kto absolutnie nie identyfikuje się z subkulturą dresów (np ja bo kiedy widzę młodych ryśków peje na każdym kroku i jak to oni są twardzi jak ich jest +5 )a może równie dobrze potrafic się bic... więc rozwin trochę umysł i przestan patrzec na świat pod perspektywa "dres albo nerd wybieraj"
Pozdro :)
Ametystowec
01-02-2009, 13:39
Ametystowiec czy jak tam : nie dziel ludzi tylko na drechów i nerdów, bo może się zdarzyc ktoś kto absolutnie nie identyfikuje się z subkulturą dresów (np ja bo kiedy widzę młodych ryśków peje na każdym kroku i jak to oni są twardzi jak ich jest +5 )a może równie dobrze potrafic się bic... więc rozwin trochę umysł i przestan patrzec na świat pod perspektywa "dres albo nerd wybieraj"
Pozdro :)
Nie rozumiesz, nie zaczynalbym klutni, gdyby nie to, ze sami zaczynacie mowic ze ten ten i tamten to dres, ale i tak to bym im wpierdolil. Doslownie tak piszecie. I ta bzdura, ze moze jednak taki Slay by wpieprzyl niejednemu drechowi. Aha, no i tutaj nie da sie inaczej patrzec niz nerd/dres, bo wy mowicie na kogos takiego jak Albertus, ze jest dresem i koniec, my za to mowimy, ze jestescie nerdami - koniec. Dlatego jest taki podzial. Nie wiem jak to napisac...na tym forum dres to nie ktos, kto stoi pod klatka/siedzi na lawce, tylko ktos kto "pisze ofensywnie". Za to tez nerd tutaj to nie typ, ktory jest blady jak sciana i nosi dekielki, tylko ktos kto na kazdym kroku probuje pokazac (czesto w jednym zdaniu) jaki to on madry i silny.
Dan the Automator
01-02-2009, 14:04
Socjolog się znalazł ;).
Dr.Unknown
01-02-2009, 14:29
Ale fajny flame. Żałuję, że mam life i spędziłem dzień i pół nocy poza domem, i nie jestem już na bieżąco.
Ledwo przyszedł jeden z drugim a już podział wprowadzili.
@Albertus
http://img404.imageshack.us/img404/923/skinheadyh6.gif (http://urlguard.net/l/http://img404.imageshack.us/img404/923/skinheadyh6.gif)
Tak?
sphinx123
01-02-2009, 14:52
Powiem jedno.
http://img515.imageshack.us/img515/7869/zakazpedalowaniacs0nb7.jpg
spider-bialystok
01-02-2009, 20:13
Nie mam nic do homo, chociaz smiesza i denerwuja mnie 'teczowe' parady, ktore w moich oczach, osmieszaja homoseksualistow.
Hey ho, let's go!
Może i by wychowywała dziecko lepiej, ale dziecko nie miałoby życia wśród rówieśników.
"- Jak się nazywa twoja mama?
- Adam.
- Ahahaha!"
Chciałbyś tak? Bo ja nie.
Młody i głupi jeszcze jesteś. To już zależy od rodziców tych dzieci, którzy się naśmiewają z adoptowanych dzieci par homoseksualnych. Należy uczyć NIE tolerancji, ale zrozumienia, że homoseksualizm jest NORMALNY - występuje w świecie zwierząt, jak i istniał już w starożytnej Grecji.
Chyba nie wiesz co mowisz. Dziecko wychowywane przez 2 geji NIE MA SZANS by wyrosnąć na normalnego czlowieka choćby dla tego ze przez caly czas bedzie wysmiewane i obrazane przez rowiesnikow i pewnie nie wiele innych dzieci bedzie chcialo sie przyjaznic z takim dzieckiem
BAT ŁAJ MENZ? Pi****lisz, bo wcale nie musi być wyśmiewane. Dlaczego zakładasz z góry, że będzie?
0 tolerancji , po ulicach powinny chodzić bojówki i na widok takiej pary w ruch powinny pójść kastety i palki drewniane/metalowe . Poza tym gdy jakiś mieszkaniec widzi ze taka para mieszka obok albo coś takiego powinien mieć obowiązek informacji o tym patrolu bojówki za co byłby szanowanym obywatelem.
WYMORDOWAĆ GEJÓW !!!
a co do lesb , to ze kobiety sie całują czy trzymają za rękę to jest normalne , (taka chyba maja psychikę) w sumie więcej tez by mi nie przeszkadzało ale nie powinny rezygnować z mężczyzn !! każdy mężczyzna i każda kobieta ma obowiązek płodzić białe dzieci po to by nasza wspaniała rasa nie została wyparta przez "inne"
xDDDD swoją tępotą poprawiłeś mi humor na ten szarawy koniec ferii zimowych.
ale co wy macie za poglądy , jak można tolerować gejów ?
A jak ich nie można tolerować?
to jest nie normalne.
Nie z przymiotnikami piszemy razem.
W sumie o czym tu gadać? wyobraź sobie jeden z drugim ze widzicie jak wasz ojciec/brat uprawia sex z innym mężczyzna? albo wasz syn , kolega , sąsiad czy ktoś z waszego otoczenia. Wtedy tez tolerowalibyście gejów? wcale nie trzeba mieć z nimi styczności wystarczy se wyobrazić kogoś znajomego w takiej sytuacji to odrazu sie zygać chce.
Jeśli byłby to mój ojciec, to szczerze Ci powiem - jego sprawa, jest dorosły.
Jeśli byłby to mój brat - jest to mój brat, jedna z najbliższych mi osób - i tego nic nie zmieniłoby.
Jeśli byłby to mój syn - jest to MÓJ, podkreślam, mój syn - i zależałoby mi na tym, by był w życiu szczęśliwym człowiekiem. A jeśli byłby szczęśliwy ze swoim partnerem, to dlaczego nie?
Jeśli byłby to ktoś z mojego otoczenia, nie z rodziny - jego sprawa FFS, nie moja.
Po prostu jesteś kretynem, jeśli byś wydziedziczył swoje dziecko po usłyszeniu, że jest homo - dziecko jest jakie jest, i należy je kochać. Zaprawdę odsyłam Cię na - http://www.wy*******aj.pl/ .
to co mowie ciężko wytłumaczyć póki nie zobaczysz tego na własne oczy.
Mieszkałem w Anglii przez krótki czas (Eastbourne, East Sussex), i do granic Hiszpanii zwiedziłem całą Europę. Widziałem wiele, i ciągle uważam - jesteśmy inni, i to jest piękne.
byli geje, no pewnie nazywani inaczej. I kara za gejizm (fajne slowo xD) byla smierc, nie wiem czy wszedzie, ale chyba w wiekszosci krajow.
Tak, przykładem jest starożytna Grecja!
@do wszystkich ktorzy akceptuja gejów i lesby
chyba sie z kutasem na glowy pozamienialiscie, to juz kurwa jest obled zeby koles z kolesiem sie w dupsko jebali, jak mozna to akceptowac...? malo tego jeszcze s*****ele chca dzieci adoptowac, to juz kurwa bije wszystko...
A:Jak ma na imie twoja mama?
B: Piotrek
p.s.
geje na madagaskar!
Życie nie kręci się tylko wokół seksu... wyłącz strony z pornografią i zacznij żyć normalnie.
Miałem 'przyjemność' widzieć filmik na którym pewna kobieta odbywała stosunek z koniem, chyba mu się podobało.
I jescze kwestia pedofilstwa- jeżeli niejaki pan Marek, lat 30 rozkocha w sobie Marysię, lat 12 to ona nijako też będzie chciała robić z nim rzeczy, których nie powinni robić. Chociaż nie zdaje sobie sprawy z tego, że ten skurwysyn ją skrzywdzi.
Ciągle nie rozumiesz jednej podstawowej różnicy - geje są świadomi swoich czynów, dziecko przez pedofila jest krzywdzone bo nie jest świadome swojej seksualności w tym wieku, a zwierzę nie przemówi czy jest mu źle, czy dobrze. -.-
@ TOPIC:
Mój osobisty punkt widzenia:
Każdy ma prawo do szczęścia i do działań zmierzających do niego, póki nie krzywdzi tymi działaniami innych.
edit:
affz, straciłem godzinę na czytanie tego tematu i przemyślenia. ;)
Tak, przykładem jest starożytna Grecja!
Taa, w sredniowieczu. Wczesniej ktos pytal o sredniowiecze.
Btw. Gdy sobie bogaty grek mial 10letneigo chlopca, to wedlug was dobrze? Dla mnie to pedofilia a nie homoseksualizm.
Btw. Gdy sobie bogaty grek mial 10letneigo chlopca, to wedlug was dobrze? Dla mnie to pedofilia a nie homoseksualizm.
No ten przykład to oczywiście, że pedofilia i źle.
@Gonzo
Fajnie, że chociaż w tym temacie nie będziemy się spierać :)
No ten przykład to oczywiście, że pedofilia i źle.
@Gonzo
Fajnie, że chociaż w tym temacie nie będziemy się spierać :)
Również mnie to cieszy. ;)
Gordorczyk
01-02-2009, 22:41
Zapytalbym czemu w takim razie tWOI rodzice sa razem, ale poniewaz i tak nie zrozumiesz aluzji, to sobie daruje. =)
czemu "twoi" kierujac do mnie piszesz z malej liter, smieciu?
mam 17 lat :/
Gordorczyk
01-02-2009, 22:44
BAT ŁAJ MENZ? Pi****lisz, bo wcale nie musi być wyśmiewane. Dlaczego zakładasz z góry, że będzie?
uwierz mi, znam naprawde wiele roznych osob i KAZDA by jechala po takim dziecku
sphinx123
01-02-2009, 22:52
czemu "twoi" kierujac do mnie piszesz z malej liter, smieciu?
mam 17 lat :/
Może dlatego że jesteś nieprzystosowanym do życia w społeczeństwie haterem wszystkiego niebędącego JP II, bez względu na to czy masz 17 czy 70 lat? : )
A tak na serio, przeczytaj cały wątek... (drugi raz już ktoś nie czai fenomenu "tWOI")
uwierz mi, znam naprawde wiele roznych osob i KAZDA by jechala po takim dziecku
1) Edytuj posty, a nie rób doubles.
2) Ja również znam wiele różnych osób, z tym, że w większości NORMLANYCH - i mało osób by "jechało" po takim dziecku.
Ja tylko cichutko zasłonię Albertusa przed kilkoma pociskami, znaczy w jednej rzeczy się z nim zgadzam - ci wszyscy przyjezdni Murzyni są niemożebnie w*****ający. Siedzą tutaj, w większości nie pracują, ciągną zasiłki płacone z podatków ludzi takich jak ja, tutaj w Szwecji.
Moja rodzina tutaj przyjechała, sama znalazła pracę, sama ciężko pracuje jak wszyscy porządni ludzie, a to czarne, nie dość, że biedne nie jest (bo biedni tam to nawet nie mogą marzyć o wyjeździe do Europy, sam bilet jest wart więcej niż oni przez całe życie mogą zarobić, i to sprzedając całą swoją rodzinę do niewoli), dwa, że nagina prawo jak tylko może (już słyszałem o kilku czarnych kobietach, które, będąc na ostatnim roku legalnego tutaj pobytu nie chciało znaleźć pracy - a ta zagwarantowała by im pobyt na stałe - zwyczajnie zachodziły w ciążę, żeby państwo przedłużyło im okres 'nauki'. I tak po kilka razy), trzy, że jeszcze się kurwa rządzi. 'Nie będę tutaj uznawać tych praw, które mi nie pasują', 'Szwedzi są NIETOLERANCYJNI' (a kto ci, kurwa, płaci zasiłki, czarna małpo, kto ci mieszkania prawie za darmo załatwia, kto przegłosowuje durne ustawy o tolerancji w parlamencie, pytam, kto?!), samo nieokrzesanie i hałas na ich 'getcie' (które notabene sami sobie utworzyli wszyscy załatwiając sobie mieszkania w jednym miejscu; ja, biedaczysko, tutaj właśnie mieszkam).
Siedzi taki w Szwecji, nie nauczy się przez dziesięć lat języka cywilizowanego, ciągnie zasiłek jak tylko długo może, i jeszcze narzeka, jakie to życie jest ciężkie, gdy nauczycielka w szkole wieczorowej wpisze mu spóźnienie, gdy przyjdzie 10 minut przed końcem lekcji (tutaj jest jedno mądre - w szkole językowej spóźnienia/nieobecności są liczone jak w pracy i odpowiednia ilość 'pensji' jest odciągana).
Pff, jeden znajomy nawet dostał wpierdol od trzech czarnych, bo był biały. Ale akurat to rzadkie na szczęście.
Do tego te kobiety, poginające przez miasto w swoich obrusach, jak najbardziej przegięci ninja.
Jasne, są normalni czarni, nawet ja ich znam, i to takich, co przyjechali tutaj, brali zasiłek, wyuczyli się, uczciwie pracują. Ale większość niestety niemożebnie denerwuje. Bo później słyszysz, że twoja szkoła nie może sfinansować wycieczki za granicę, więc wykładaj grubą kasę na czterodniowy wyjazd. A kasa najpewniej spoczywa w kieszeni zadowolonych przyjezdnych.
Aha, o wiele mniej bym był na nich wkurzony, gdyby nie te ich 'bonusy z dupy', jak darmowy zasiłek (bo spoza Unii, jea, kurwa, dziwne, że tylko w Szwecji tak jest) i +10 do Sneaka w nocy.
Czyli, zauważcie, są o wiele większe problemy niż nie mówienie, że geje są źli. Bo do tych nic specjalnie nie mam, chyba, że ich cechą rasową jest rozpylanie różowego brokatu na wszystkich, na których spojrzą.
@edit: 'cichutko zasłonię' miało znaczyć, że post będzie malutki i niezauważony. Cóż, rozpisałem się. Widzicie, jakie emocje to wzbudza.
Albertus
01-02-2009, 23:30
i o tym właśnie misza mowie , tylko ze zagrożeniem są murzyni arabowie itd. najlepiej niech każdy siedzi u siebie.
@Misza
Wedlug ciebie twoja darmowa kilkudniowa wycieczka za granice jest wazniejsza niz kasa na jedzenie dla tych 'murzynow'. Rownie dobrze, szwedzi moga mowic o Polakach ktorzy tam mieszkaja. Jestes troche w pulapce wlasnego posta.
@down
Ale on mowi murzyni, a pozniej dodaje, ze tylko czesc. Bankowo jest takze czesc Polakow co siedzi i sie opiepsza, dlatego moga nazywac wszystkich Polakow leniami, jak on nazywa murzynow?
@Misza
Wedlug ciebie twoja darmowa kilkudniowa wycieczka za granice jest wazniejsza niz kasa na jedzenie dla tych 'murzynow'. Rownie dobrze, szwedzi moga mowic o Polakach ktorzy tam mieszkaja. Jestes troche w pulapce wlasnego posta.
Ale on / jego rodzice tam pracują, a murzyni siedzą na dupie i ciągną kasę od nich.
Ja tylko cichutko zasłonię Albertusa przed kilkoma pociskami, znaczy w jednej rzeczy się z nim zgadzam - ci wszyscy przyjezdni Murzyni są niemożebnie w*****ający. Siedzą tutaj, w większości nie pracują, ciągną zasiłki płacone z podatków ludzi takich jak ja, tutaj w Szwecji. (...)
Blablabla. Ale to już jest wina raz, ich mentalności, dwa, systemu który umożliwia im takie działania. Nie chcę zbaczać z tematu homoseksualizmu, dlatego w skrócie napiszę, że powinni wprowadzić zdecydowane limity na kommunals a-kassa, i by było lepiej.
semilunaris
02-02-2009, 00:34
Panie oraz Panowie.
Dyskusja zbacza z głównego tematu, to raz. Dwa; mamy 3 obozy, które w żaden sposób na siebie nie oddziałują (prócz flamewara).
A trzeci wniosek to taki, że to nie miejsce i w niektórych przypadkach nie czas na takie wywody.
Proponuję zamknąć temat. _/
Milan ognia
02-02-2009, 22:02
@Topic:
Nic do nich nie mam. Nie widzę powodu by sprawdzać co kto robi w czasie wolnym. Chociaż te ich parady są śmieszne. To jakby wystawianie się na cel z okrzykiem "Patrzcie jacy chcemy być inni! Nie chcemy tolerancji, chcemy być ponad wami!"
Adopcja - wykluczone. Dla mnie model rodziny to ona + on + dzieci/ko.
A teraz taki offtop:
sphinx, jak to miło z twojej strony, że wszystkich łysych wrzuciłeś do jednego worka. Tak jest najwygodniej, czyż nie? Oi, sharp, rash, ns, nr, trads, bootboy - jeden pies, ważne że łysy, tak? I to ma być temat o tolerancji? Litości. Wiadomo. W Polsce 3/4 skinów to nski krzyczące "Wielka Polska! Sieg Heil" albo nrki, którzy (na szczęście) nie tolerują nazizmu (ale tylko ze względu na wiarę - Żydów, Czarnych, ogólnie obcych najchętniej by zagazowali). Pewnie dla was dalej każdy łysy to będzie dres/naziol albo dres będący naziolem.
MoonDurus
02-02-2009, 22:10
@Topic:
Nic do nich nie mam. Nie widzę powodu by sprawdzać co kto robi w czasie wolnym. Chociaż te ich parady są śmieszne. To jakby wystawianie się na cel z okrzykiem "Patrzcie jacy chcemy być inni! Nie chcemy tolerancji, chcemy być ponad wami!"
Adopcja - wykluczone. Dla mnie model rodziny to ona + on + dzieci/ko.
A teraz taki offtop:
sphinx, jak to miło z twojej strony, że wszystkich łysych wrzuciłeś do jednego worka. Tak jest najwygodniej, czyż nie? Oi, sharp, rash, ns, nr, trads, bootboy - jeden pies, ważne że łysy, tak? I to ma być temat o tolerancji? Litości. Wiadomo. W Polsce 3/4 skinów to nski krzyczące "Wielka Polska! Sieg Heil" albo nrki, którzy (na szczęście) nie tolerują nazizmu (ale tylko ze względu na wiarę - Żydów, Czarnych, ogólnie obcych najchętniej by zagazowali). Pewnie dla was dalej każdy łysy to będzie dres/naziol albo dres będący naziolem.
popieram , widać mądry użytkownik który zna sie na rzeczy i umie rozróżnić NS od NR.
sphinx123
02-02-2009, 22:36
To mi wytłumacz na PM, będę mądrzejszy o te kilka kilobajtów.
Oi, sharp, rash, ns, nr, trads, bootboy - jeden pies, ważne że łysy, tak?
z punktu widzenia tematu - wazne ze troglodyta, fryzura nas nie interesuje.
Ciekawostka chyba na temat - Islandia ma nowego premiera i to pierwszego w historii (na świecie) o orientacji homoseksualnej. W dodatku kobieta. Co za zdegenerowany moralnie kraj.
(dla tych, którzy nie śledzą tematu i nie znają mojego stanowiska - to oczywiście jest ironia)
MoonDurus
03-02-2009, 09:38
Ciekawostka chyba na temat - Islandia ma nowego premiera i to pierwszego w historii (na świecie) o orientacji homoseksualnej. W dodatku kobieta. Co za zdegenerowany moralnie kraj.
(dla tych, którzy nie śledzą tematu i nie znają mojego stanowiska - to oczywiście jest ironia)
naprawdę ta premierka jest lesbijka? czy tak se powiedziałeś
@edit
Koniec świata ;(
Jóhanna Sigurðardóttir (wym. /jouːhanːa 'sɪːɣʏrðartouhtɪr/; ur. 4 października 1942 w Reykjaviku) – islandzka polityk, minister polityki społecznej w latach 1987–1994 oraz 2007-2009. Członkini Sojuszu (Samfylkingin). Od 1 lutego 2009 premier Islandii. Pierwsza na świecie osoba o otwarcie homoseksualnej orientacji zajmująca stanowisko szefa rządu niezależnego państwa[1].
Tak, jest homo.
@up
Sam jesteś koniec świata.
/jouːhanːa 'sɪːɣʏrðartouhtɪr/
Pisownia fonetyczna bardzo ułatwia sprawę ; o
Co do jej homoseksualizmu - obojętne mi, jaka jest orientacja premiera Islandii, naprawdę : ) Aczkolwiek myślę, że jeżeli by przeniosła parady równości na uroczystości państwowe/międzynarodowe to trochę by ośmieszyła swój kraj.
@down: daj spokój, to fanboi Dmowskiego. Jedna paczka z Giertychami i Młodzieżą Wieśpolską.
Tam nie potrzeba parad równości, bo problemu z nietolerancją dla homoseksualistów w Islandii nie ma.
@MoonDurus
O zbliżającym się końcu świata to raczej świadczą dzieciaki z takimi avatarami jak twój.
tam zyje 300 tys osob -.-
W takiej malej grupie, ludzie sa bardziej zzyci, cos jak plemie. I wydaje mi sie, ze sie akceptuja. Zreszta Islandia to specyficzny kraj. Mi sie bardzo podoba.
tam zyje 300 tys osob -.-
Nie rozumiem - to źle? :p
Aczkolwiek myślę, że jeżeli by przeniosła parady równości na uroczystości państwowe/międzynarodowe to trochę by ośmieszyła swój kraj.
Aczkolwiek chyba nie rozumiesz idei parady równości ;d
MoonDurus
03-02-2009, 17:27
Aczkolwiek chyba nie rozumiesz idei parady równości ;d
no ja np. nie rozumiem po co oni te parady robią. Tylko robią z siebie pośmiewisko i to mocne (nie wiem jak u was ale u mnie w miasteczku to ludzie plączą ze śmiechu albo mówią ze to już koniec świata jak sie o takim czymś mówi - PS. Ludzie z naprawdę rożnych grup społecznych-) Wiec po co oni to robią? Powinni sie z tym ukrywać żeby nikt o tym nie wiedział.
EDIT DOWN.
tak jak wcześniej wspomniałem u nas to by nie miało szans przejścia. Ludzie patrzyli by kto tam jest a później Matki zabraniały by dzieciom do tych ludzi podchodzić. Młodzież pewnie by ich wyzywała i gnębiła na ulicy pewny tez jestem ze z okolicznych barów wyleciało by kilkudziesięciu pijanych chłopów i pokazało ze u nas w miasteczku na takie coś nie ma miejsca. starsi ludzie napewno by gadali ze to koniec świata i napewno by do takich ludzi nie mieli szacunku a wszystkie plotkary w całym mieście miały by temat do rozmów na pól roku
u nas nawet jak pederasty są to napewno mało kto o tym wie bo sie ukrywają.
tak jest u nas (miasteczko 18 tysięcy mieszkańców) nie wiem jak jest u was możecie opowiedzieć jak mieszkańcy reagują na to albo jak zareagowaliby gdyby takie coś u was było.
Powinni sie z tym ukrywać żeby nikt o tym nie wiedział.
To nie jest żaden powód do wstydu. I to m.in. chcą pokazać.
To nie jest żaden powód do wstydu. I to m.in. chcą pokazać.
wlasnie w tym problem, ze nie.
imho homoseksualizm mialby racje bytu w spoleczenstwie, w ktorym empirycznie stwierdza sie jego nieszkodliwosc - e.g sasiad kolo ktorego mieszkasz od 15 lat okazuje sie gejem - przestajesz podawac mu reke ? Nie, oceniasz go z perspektywy tego, jakim go znasz, a nie z powodu tego, ze potencjalnie lubi ruchac mezczyzn. Zaloze sie ze w wiekszosci przypadkow taka sytuacja przeszlaby bez wiekszych konsekwencji, bez palenia czarownic, modlitw o nawrocenie itp
Parady gejowskie natomiast to sposob na wyjscie z tym do swiata. Pytanie: po co ? Kaleki nie organizuja parad, zeby pokazac, ze czuja sie obywatelami, a przeciez nawet narodebile z ONR i innych zrzeszen za nimi nie ganiaja. Taka parada to badz co badz apologeza odmiennej estetyki, epatowanie czyms, co predzej nastroi ogol negatywnie, niz pchnie w strone tolerancji. Co nie zmienia faktu, ze takie parady zaczyna sie w mediach promowac, bo one z kolei stwarzaja pole do popisu dla pewnych osobowosci medialnych, ktore dzieki "tolerancji" moga sobie zaistniec.
Powtarzam - sposob na wzbudzenie powszechnej akceptacji homoseksualizmu jest jeden - ukazanie tego, ze gej czy lesbijka jest rownowartosciowym obywatelem, z punktu widzenia prawa czy ekonomii.
EDIT DOWN.
Nie lubię czegoś takiego, bo skąd ja mam wiedzieć, że mi odpisałeś?
tak jest u nas (miasteczko 18 tysięcy mieszkańców) nie wiem jak jest u was możecie opowiedzieć jak mieszkańcy reagują na to albo jak zareagowaliby gdyby takie coś u was było.
Szczecin ma 400 tys. mieszkańców, a taka ilość ludzi reprezentuje wszelkie możliwe poglądy. Jakaś grupa skrajnych prawicowców (w tym NOP) pomaszerowałaby za paradą, odgrodzona przez policję, i wykrzykiwała swoje hasła. W sumie tyle, mało kto by na taką paradę przyszedł, bo szczecinian ciężko wyciągnąć z domów na coś, co nie jest festiwalem, na którym dostaliby darmowe jedzenie. A co dopiero na coś tak kontrowersyjnego.
@Vil
Parady można oceniać różnie, ale wiele osób uczestniczy w nich w dobrej wierze. Między innymi w takim celu, jak powiedziałem.
Nie lubię czegoś takiego, bo skąd ja mam wiedzieć, że mi odpisałeś?
To masz, mogłeś nie zauważyć:
@down: daj spokój, to fanboi Dmowskiego. Jedna paczka z Giertychami i Młodzieżą Wieśpolską.
Co do parad, moim zdaniem są głupie i użyję tu milion razy powtarzajanego argumentu, że ja nie wychodzę i nie manifestuję swojego heteroseksualizmu. Mało mnie obchodzi jakiej oni są orientacji (jak już pisałem toleruję homoseksualistów), i właśnie dlatego nie powinni tego pokazywać, a na pewno nie w taki sposób.
no ja np. nie rozumiem po co oni te parady robią. Tylko robią z siebie pośmiewisko i to mocne (nie wiem jak u was ale u mnie w miasteczku to ludzie plączą ze śmiechu albo mówią ze to już koniec świata jak sie o takim czymś mówi - PS. Ludzie z naprawdę rożnych grup społecznych-) Wiec po co oni to robią? Powinni sie z tym ukrywać żeby nikt o tym nie wiedział.
Pocoł to siem nogi nocoł. A tak na serio, to walczą o swoje prawa. Chcą prawa do legalizacji związków, to dlaczego do k***y nędzy nie mogą go dostać? Nie mówię tutaj o związku małżeńskim w oczach kościoła, ale ot chociażby konkubinacie czy jak to tam się nazywa. Walczą o to, by mieć te same prawa co zwykłe małżeństwa (np. wspólne rozliczanie się z podatków). Mimo, że nie uważam, iż jest to najlepszy sposób do wyegzekwowania swoich praw, to mi parady nie przeszkadzają - o ile nie są przerabiane na "Attention seeking session". ;)
tak jak wcześniej wspomniałem u nas to by nie miało szans przejścia. Ludzie patrzyli by kto tam jest a później Matki zabraniały by dzieciom do tych ludzi podchodzić. Młodzież pewnie by ich wyzywała i gnębiła na ulicy pewny tez jestem ze z okolicznych barów wyleciało by kilkudziesięciu pijanych chłopów i pokazało ze u nas w miasteczku na takie coś nie ma miejsca. starsi ludzie napewno by gadali ze to koniec świata i napewno by do takich ludzi nie mieli szacunku a wszystkie plotkary w całym mieście miały by temat do rozmów na pól roku
u nas nawet jak pederasty są to napewno mało kto o tym wie bo sie ukrywają.
Myślę, że nie każdy w tej Twojej śmiesznej mieścinie jest tak samo nastawiony. U mnie, Wrocław, spora aglomeracja, duże miasto uniwersyteckie. Owszem, są ludzie, którym to przeszkadza. Ale gdy idzie sobie dwóch gejów trzymających się za ręce po rynku, nikt ich nie szykanuje - to są też ludzie, którzy mają prawo do szczęścia. Nie rozumiesz tego? To bardzo mi przykro, masz dosyć płytkie horyzonty myślenia.
MoonDurus
03-02-2009, 18:54
UP.
no napewno u nas są tez ludzie tolerancyjni (ja do takich nie należę) ale opisałem jak zachowała by sie duża duża duża duża większość.
tak po prostu jest u nas i mi sie to podoba. Dlatego może nie mam w planach wyjazdu do większego miasta bo mi tu dobrze.
PS. Gdyby u nas po ulicy szlo 2 facetów za rękę to by wszyscy ludzie sie na nich gapili , matki z dziećmi przechodziły by na druga stronę i na pewno po 10/15 minutach znalazła by sie chętna ekipa z 20 osób które by uświadomiły im ze to u nas tolerowane nie jest
były już u nas takie przypadki ze chłopy ganiały pedofila z siekierami i kiedyś strzelali z wiatrówki do kolesia który podobno był pedałem. oczywiście w obu przypadkach sprawę w swoje ręce wzięła nasza elita pod wpływem alkoholu :D .
no ale tak jest u nas i mi sie to podoba
były już u nas takie przypadki ze chłopy ganiały pedofila z siekierami i kiedyś strzelali z wiatrówki do kolesia który podobno był pedałem. oczywiście w obu przypadkach sprawę w swoje ręce wzięła nasza elita pod wpływem alkoholu :D .
Rozumiem, że masz na myśli *pedofila*, nie geja? Otóż temat nie jest o pedofilach.
sphinx123
03-02-2009, 19:10
UP.
no napewno u nas są tez ludzie tolerancyjni (ja do takich nie należę) ale opisałem jak zachowała by sie duża duża duża duża większość.
tak po prostu jest u nas i mi sie to podoba. Dlatego może nie mam w planach wyjazdu do większego miasta bo mi tu dobrze.
PS. Gdyby u nas po ulicy szlo 2 facetów za rękę to by wszyscy ludzie sie na nich gapili , matki z dziećmi przechodziły by na druga stronę i na pewno po 10/15 minutach znalazła by sie chętna ekipa z 20 osób które by uświadomiły im ze to u nas tolerowane nie jest
To dobrze, że go gonili, bo wiesz. Nie dość że każdy gej to pedofil, to na dodatek homoseksualizm jest zaraźliwy i jeszcze "zagejiliby" dzieci :(
Szkoda, że nie znalazłoby się ekipy n osób, które by uświadomiły wam, żeście debile. I najlepiej usunęły wasze geny z puli.
Plebsiarskie, zaściankowe, zacofane 'miasteczko'. Pewnie rządzi u was lokalny klecha.
Ale w koncu nie wymagajmy cudow od goscia, ktory ma w sygnaturce Dmowskiego...
Szkoda, że nie znalazłoby się ekipy n osób, które by uświadomiły wam, żeście debile. I najlepiej usunęły wasze geny z puli.
Plebsiarskie, zaściankowe, zacofane 'miasteczko'. Pewnie rządzi u was lokalny klecha.
Łasy kocham Twoje teksty <3333.
MoonDurus:
Na Twoim miejscu to ja bym już tutaj dawno przestał postować. To forum jest jakieś 150 lat w poglądach przed Twoim miasteczkiem. ;)
oczywiście w obu przypadkach sprawę w swoje ręce wzięła nasza elita pod wpływem alkoholu :D .
Nocą skopaliście geja w 15 osób?
Milan ognia
03-02-2009, 19:46
Oi, sharp, rash, ns, nr, trads, bootboy - jeden pies, ważne że łysy, tak?
z punktu widzenia tematu - wazne ze troglodyta, fryzura nas nie interesuje.
Podejście typowe dla ignoranta. To tak jakbym teraz napisał, że każdy homo to pedofil co roznosi hiva i demoralizuje innych.
Dość ciekawy sposób na poszerzanie (nie wiem czy w tym przypadku aby nie zwężanie) punktu widzenia na świat.
@down:
nie dziękuj i doczytaj dalej. Tutaj faktycznie, błąd, masło maślane mi wyszło. Zdarza się.
Podejście typowe dla ignoranta. To tak jakbym teraz napisał, że każdy homo to pedał
Made my day.
Podejście typowe dla ignoranta. To tak jakbym teraz napisał, że każdy homo to pedał i pedofil co roznosi hiva i demoralizuje innych.
Dość ciekawy sposób na poszerzanie (nie wiem czy w tym przypadku aby nie zwężanie) punktu widzenia na świat.
nie wiem czy wyrazilem sie dostatecznie jasno, ale clou mojego posta to niesmiala sugestia, ze rozmawiamy o lysych troglodytach, a nie o lysych.
Milan ognia
03-02-2009, 20:18
nie wiem czy wyrazilem sie dostatecznie jasno, ale clou mojego posta to niesmiala sugestia, ze rozmawiamy o lysych troglodytach, a nie o lysych.
Widocznie była aż nadto nieśmiała. A cytując wszystkich zasugerowałeś (przynajmniej mi, nie wiem jak innym), że KAŻDY łysy to troglodyta. Źle zrozumiałem, przepraszam.
MoonDurus
03-02-2009, 20:38
no i po co prowokujesz kłótnie? nie umiesz sie wypowiedzieć o swoim mieście , poczytać o innych? a to trzeba głupie komentarze robić? nie każdy jest tolerancyjny i nie każdego to uraza ze u nas pedarastow sie nie lubi , ja sie tym ciesze bo dobrze ze nie łażą mi takie po ulicach
PS. zaraz będzie 100 komentarzy na mój temat.I to totalnie bez sensownych bo takie jest moje zdanie i za przeproszeniem Ch... wam do tego
no i po co prowokujesz kłótnie? nie umiesz sie wypowiedzieć o swoim mieście , poczytać o innych? a to trzeba głupie komentarze robić? nie każdy jest tolerancyjny i nie każdego to uraza ze u nas pedarastow sie nie lubi , ja sie tym ciesze bo dobrze ze nie łażą mi takie po ulicach
Możesz nie lubić kogo chcesz, ale to nie powód, by gonić go z siekierą. Dlatego chętnie popatrzyłbym, jak to tY uciekasz przed kimś, kto chce zrobić cI krzywdę.
sphinx123
03-02-2009, 20:43
PS. zaraz będzie 100 komentarzy na mój temat.I to totalnie bez sensownych bo takie jest moje zdanie i za przeproszeniem Ch... wam do tego
Skoro "Ch..." nam do tego, to po co w ogóle o tym piszesz? Nigdy nie zrozumiem tego planktonu >_> Zresztą miałeś mi wytłumaczyć co znaczą te tWOJE skróty, ale po co, lepiej srać się do kogoś że niczego nie rozumie i w ogóle =D
Dr.Unknown
03-02-2009, 20:53
@MoonDurus
Nie musisz wszystkim udowadniać, jak żałosny jesteś. Widać bez słów, po awatarze.
@down
Twój członek ma ciekawy kształt.
Tak a propos tego avatara - czy to przypadek, ze dosc mocno przypomina on popularnego 'handjoba'?
Najciemniej pod latarnia =)
MoonDurus
03-02-2009, 21:06
Możesz nie lubić kogo chcesz, ale to nie powód, by gonić go z siekierą. Dlatego chętnie popatrzyłbym, jak to tY uciekasz przed kimś, kto chce zrobić cI krzywdę.
to nie ja goniłem tego kolesia z siekiera bo miałem wtedy może z 10 lat , jeżeli ci sie nie podoba zachowanie ludzi z mego miasteczka to przyjedz tu stan na środku jakiejś ulicy i krzycz "Tolerujemy Gejów" i sam sie przekonasz jak u nas jest. U nas są takie poglądy u was są inne , chyba proste? jak rozmawiam z moja ciocia z Białegostoku to ona tez czasem jest w szoku jak jest u nas a ja jestem w szoku jak jest u nich, chyba normalne.
Skoro "Ch..." nam do tego, to po co w ogóle o tym piszesz? Nigdy nie zrozumiem tego planktonu >_> Zresztą miałeś mi wytłumaczyć co znaczą te tWOJE skróty, ale po co, lepiej srać się do kogoś że niczego nie rozumie i w ogóle =D
pisze o tym dlatego ze to jest forum i każdy tu wyraża swoje zdanie , a ponad to przedstawiłem jak sie sprawy maja w moim miasteczku. Jakie skróty miałem ci wyjaśnić? i nie pisze sie tWOJE tylko twoje lub Twoje. Chyba ze chciałeś celowo okazać mi brak szacunku co potraktuje jako napinka ze strony 12 letniego dzieciaka co mocny jest przez forum a w rl pewnie nie wie co to doping,wandalizm,alkohol i ustawka. ( mogę sie mylić , może i wiesz ale nie rob tak przez forum bo nie znasz człowieka)
@MoonDurus
Nie musisz wszystkim udowadniać, jak żałosny jesteś. Widać bez słów, po awatarze.
co ci sie nie podoba w awatarze? nie lamie regulaminu. jeżeli mam takie poglądy to mam taki awatar. Spójrz lepiej na swój awatar bo tez mógłbym sie do czegoś przyczepić jak bym chciał tylko nie jestem taki chamski w stosunku do ludzi którzy piszą na forum Tibi pl.
Gierubesoen
03-02-2009, 21:12
Tak a propos tego avatara - czy to przypadek, ze dosc mocno przypomina on popularnego 'handjoba'?
hahahaha ;D
w rl pewnie nie wie co to doping,wandalizm,alkohol i ustawka.
Nie musi wiedzieć
Milan ognia
03-02-2009, 21:13
Wiesz chociaż jak ten 'handjob' się nazywa? Pośmiejmy się z wszystkiego - mieczyka Chrobrego, flagi państwowej, godła też... co za różnica?
Pośmiejmy się z wszystkiego - mieczyka Chrobrego, flagi państwowej, godła też... co za różnica?
Co za różnica?
nie pisze sie tWOJE tylko twoje lub Twoje. Chyba ze chciałeś celowo okazać mi brak szacunku co potraktuje jako napinka ze strony 12 letniego dzieciaka co mocny jest przez forum a w rl pewnie nie wie co to doping,wandalizm,alkohol i ustawka. ( mogę sie mylić , może i wiesz ale nie rob tak przez forum bo nie znasz człowieka)
W tym momencie umarlem. Ale skoro juz byla mowa o miastach, to coz - u nas w B-stoku oczywiscie jest grupa troglodytow nietolerujaca wszystkiego, co nie jest biale, lyse i ma IQ wyzsze od nich, w tym palm doniczkowych i pobliskich smietnikow, ale poza tym marginesem mamy moze nie w pelni akceptujace, ale jednak tolerancyjne spoleczenstwo.
@dwa posty wyzej: wiec przestanmy tez psioczyc na swastyke, bo to przeciez symbol Strzelcow Podhalanskich
Wiesz chociaż jak ten 'handjob' się nazywa? Pośmiejmy się z wszystkiego - mieczyka Chrobrego, flagi państwowej, godła też... co za różnica?
Flagi panstwowej i godla nie tykaj, bo nie o nich tutaj mowa. Symbol falangi jest natomiast jednoznaczny, i logika, jak i zdrowy patriotyzm ( sic!) prowadzi do sceptycznego do niej stosunku.
Milan ognia
03-02-2009, 21:24
Flagi panstwowej i godla nie tykaj, bo nie o nich tutaj mowa. Symbol falangi jest natomiast jednoznaczny, i logika, jak i zdrowy patriotyzm ( sic!) prowadzi do sceptycznego do niej stosunku.
Ale zauważ, że mimo iż nacjonalizm jest skrajny i w niektórych momentach daleko odbiega od patriotyzmu (zdrowy czy nie - powinien być ten sam) ALE ma też z nim wiele wspólnego. Wiadomo, nie trzeba szanować czyichś poglądów ale w tym temacie wypadałoby. Poza tym nacjonalizm nie zawsze można określić jako zjawisko negatywne. Dobrym przykładem jest wojna (ot choćby II WŚ, gdzie obok znaku Polski Walczącej używano także i falangi). Tak, tak. Nacjonalista jest rasistą, antysemitą i w ogóle jest zły.
A wracając do sensu wypowiedzi - można gardzić nacjonalistami, ale nie można zapominać, że też coś zrobili dla kraju. Gdyby nie on, to flagą mógłbyś teraz podłogę u Herr Helmuta zmywać. I nie widzę niczego fajnego w jechaniu po czyichś przekonaniach. RÓWNIE dobrze można zacząć jechać po obcych flagach i godłach, bo to nie nasze. I spójrz na post Litawora - nic dodać, nic ująć.
Slay - tak, strzelców podhalańskich. Jeśli byłby używany naprawdę jako ich symbol - a co mnie to. Ale gdyby służyło to chwaleniu III Rzeszy - sprawa jest prosta. Rozumiesz na czym polega różnica tylko udajesz takiego kaktusa z parapetu.
to nie ja goniłem tego kolesia z siekiera bo miałem wtedy może z 10 lat , jeżeli ci sie nie podoba zachowanie ludzi z mego miasteczka to przyjedz tu stan na środku jakiejś ulicy i krzycz "Tolerujemy Gejów" i sam sie przekonasz jak u nas jest. U nas są takie poglądy u was są inne , chyba proste? jak rozmawiam z moja ciocia z Białegostoku to ona tez czasem jest w szoku jak jest u nas a ja jestem w szoku jak jest u nich, chyba normalne.
Ja nie mówię, że nie jest tak jak mówisz, może jest. Ja mówię, że tak nie powinno być.
Milan ognia
03-02-2009, 21:37
Ja nie mówię, że nie jest tak jak mówisz, może jest. Ja mówię, że tak nie powinno być.
Lasooch, Ty byś chciał żyć w świecie idealnym bez żadnych różnic. Ale ludzie są jacy są i nic (póki co) ich nie zmieni. Wszyscy równi - fajne hasło. Szkoda, że tak mało realne. Zależy też co rozumiesz przez równi. Równi w prawach czy równi wobec siebie? Każdy taki sam, bezimienna jednostka tworząca masę. Masa żyje i tworzy dla siebie po równo. Brzmi znajomo?
MoonDurus
03-02-2009, 21:40
to według ciebie nie powinno i to jest TWOJE zdanie
a według mnie tak powinno być i to jest MOJE zdanie
Zależy też co rozumiesz przez równi. Równi w prawach czy równi wobec siebie? Każdy taki sam, bezimienna jednostka tworząca masę. Masa żyje i tworzy dla siebie po równo. Brzmi znajomo?
Analogicznie - skoro nie kazdy taki sam, to jedni lepsi od innych. Ludzie, podludzie i nadludzie. Brzmi znajomo?
to według ciebie nie powinno i to jest TWOJE zdanie
a według mnie tak powinno być i to jest MOJE zdanie
A według mnie, jak mówiłem, powinien się znaleźć ktoś, kto was, gotowych zabijać za inność, pozarzyna. W jak najbrutalniejszy sposób.
@Milan: nie, nie chcę komuny. Ale nie powiesz mi, że rzucanie się na kogoś z siekierą tylko dlatego, że jest gejem, jest zdrowe?
A wracając do sensu wypowiedzi - można gardzić nacjonalistami, ale nie można zapominać, że też coś zrobili dla kraju. Gdyby nie on, to flagą mógłbyś teraz podłogę u Herr Helmuta zmywać.
Widzisz, i w tym wlasnie miejscu spotykaja sie rozne punkty widzenia. Dla mnie nacjonalisci, ZWLASZCZA spod znaku falangi, to ludzie, ktorzy poprzez taka forme nacjonalizmu jaka prezentowali ( klerykalizm, antysemityzm i pare innych ) bardziej szkodzili swojej "umilowanej" ojczyznie, niz jej pomagali.
Co oczywiscie nie znaczy, ze nacjonalizm jest zly, tak samo jak komunizm ( w zalozeniach ) nie jest zly, tylko pro-proletarialny.
A odnosnie Dmowskiego, to, jesli faktycznie wierzyl w to co mowil, a nie byl tylko koniunkturalna k*rwa, to nalezy mu sie szacunek.
I to jest wlasnie moje drogie dzieci synkretyzm pogladow.
MoonDurus
03-02-2009, 21:52
A według mnie, jak mówiłem, powinien się znaleźć ktoś, kto was, gotowych zabijać za inność, pozarzyna. W jak najbrutalniejszy sposób.
@Milan: nie, nie chcę komuny. Ale nie powiesz mi, że rzucanie się na kogoś z siekierą tylko dlatego, że jest gejem, jest zdrowe?
i tu znowu powiem to samo
Dla ciebie to nie jest zdrowe i to jest TWOJE zdanie
Dla mnie to jest zdrowe i to jest MOJE zdanie
Widzisz, i w tym wlasnie miejscu spotykaja sie rozne punkty widzenia. Dla mnie nacjonalisci, ZWLASZCZA spod znaku falangi, to ludzie, ktorzy poprzez taka forme nacjonalizmu jaka prezentowali ( klerykalizm, antysemityzm i pare innych ) bardziej szkodzili swojej "umilowanej" ojczyznie, niz jej pomagali.
Co oczywiscie nie znaczy, ze nacjonalizm jest zly, tak samo jak komunizm ( w zalozeniach ) nie jest zly, tylko pro-proletarialny.
A odnosnie Dmowskiego, to, jesli faktycznie wierzyl w to co mowil, a nie byl tylko koniunkturalna k*rwa, to nalezy mu sie szacunek.
I to jest wlasnie moje drogie dzieci synkretyzm pogladow.
Czesto mozna spotkac opinie, ze Pilsudski byl zdrajca, a prawdziwym mezem stanu byl wlasnie Dmowski. Ciezko jednoznacznie powiedziec, co jest prawdą.
MoonDurus
03-02-2009, 22:02
Czesto mozna spotkac opinie, ze Pilsudski byl zdrajca, a prawdziwym mezem stanu byl wlasnie Dmowski. Ciezko jednoznacznie powiedziec, co jest prawdą.
dla mnie osobiście to 2 wielkich bohaterów walki o niepodległa Polske i do obydwu mam wielki szacunek.
Tak, tak. Nacjonalista jest rasistą, antysemitą i w ogóle jest zły.
Z reguły tak jest. Bo to właśnie ci się najbardziej wychylają propagując swoje przekonania, i dlatego im wszystkim jest przypisana etykietka ciemnej masy. Tak samo jest z gejami - zdecydowana większość nie chodzi na parady równości... A przez tych, co chodzą, im wszystkim jest przypisana stała etykietka.
Równie dobrze mógłby ktokolwiek z tego forum zgłosić Twoje przekonania na policje. Na 99 % jestem pewien, że wtedy zmieniłbyś zdanie. ;)
MoonDurus
03-02-2009, 22:57
Równie dobrze mógłby ktokolwiek z tego forum zgłosić Twoje przekonania na policje. Na 99 % jestem pewien, że wtedy zmieniłbyś zdanie. ;)
nie rozśmieszaj mnie , nie zmieniłem zdania przed sadem to nie zmienił bym przed policja , nie jestem grzecznym chłopcem który zmienia zdanie jak widzi policje. Dla mnie to oni są zerami i to nie raz im mówiłem za co tez kilka razy po ryju dostałem od nich ;D ale to szczegół
edit down
a co ma piernik do wiatraka?
sphinx123
03-02-2009, 23:31
nie rozśmieszaj mnie , nie zmieniłem zdania przed sadem to nie zmienił bym przed policja , nie jestem grzecznym chłopcem który zmienia zdanie jak widzi policje. Dla mnie to oni są zerami i to nie raz im mówiłem za co tez kilka razy po ryju dostałem od nich ;D ale to szczegół
To jest patriotyzm? Dura lex, sed lex.
@up
Dużo? Zresztą nie pogrążaj się jeszcze bardziej <3
Zobaczymy za rok, dwa. Policja to jest zlo konieczne, w sumie z tym zlem moznaby sie klocic. Pomysl, gdyby ich nie bylo... A czasem mozna spotkac nawet spoko policjantow, to ze gardzisz nimi nie znaczy, ze jestes cool.
MoonDurus
03-02-2009, 23:53
Zobaczymy za rok, dwa. Policja to jest zlo konieczne, w sumie z tym zlem moznaby sie klocic. Pomysl, gdyby ich nie bylo... A czasem mozna spotkac nawet spoko policjantow, to ze gardzisz nimi nie znaczy, ze jestes cool.
fakt są normalni ale większość to .... przynajmniej u nas. ja znam 2 osobiście i są w porządku ale znam tez wielu co są tępymi idiotami , mogę dać kilka przykładów.
Shanhaevel
04-02-2009, 12:41
fakt są normalni ale większość to .... przynajmniej u nas. ja znam 2 osobiście i są w porządku ale znam tez wielu co są tępymi idiotami , mogę dać kilka przykładów.
Uprzedzenia są ogólnie krzywdzące. Zarówno wobec gejów, księży, jak i wobec policji.
(woohoo, następna do odkrycia: Ameryka)
Piwo dla tego pana :)
Adolescence ... not yet completed.
Notopeczek
05-02-2009, 21:17
ja tam niejestem rasista,
i brzydze sie rasistami i smierdzacymi czarnuchami !
Ta... "Jeśli są dwie rzeczy, których nienawidzę, to Murzyni i rasizm!" ; )
Tak czy siak, stawianie komunizmu na rowni z nazizmem jest glupie. To bylo glowne przeslanie mojego poprzedniego posta.
Wg. mnie żeby takie coś stworzyc trzeba byc lewakiem. Innego wyjścia nie widzę.
Dziwisz się jak w tym kraju można miec uwielbienie dla nazi. Racja też się dziwię, ale jednocześnie myślę jakim kurcze cudem w Polsce mamy nadal zwolenników komunizmu.
Z resztą jeśli chodzi o faszyzm/nazizm włorewer.
Słyszałeś kiedyś o Hiszpanii gen. Franco? Przez niektórych jest to podawany jako przykład jednej z lepszych dyktatur. Oczywiście jest też nazywany zbrodniarzem co po części jest racją. Jednak gdyby nie jego osoba to w czasach w których on rządził, Hiszpania byłaby czerwona.
@@@Co do koszulek z Cze, Włodkiem itp itd-żenada, że tacy ludzie nie są ścigani.
Bo albo ścigamy wszystkich, albo uznajemy że można chodzic w koszulce ze swastą, adim itp itd.
Piotrek Marycha
06-02-2009, 22:20
a dla ciebie istnieje coś takiego jak dobro i zło? czy jest tylko moje i twoje zdanie/punkt widzenia?
Wielkimanitu
08-03-2009, 18:31
Dziś dzień kobiet. Z tej okazji podbijam temat i prezentuję swój pogląd na ten cały feminazizm i ogólnie równość kobiet i mężczyzn.
Filozofia-i-etyka równości w ujęciu kobiecym. (http://forum.tibia.pl/blog.php?b=2340)
Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami,to oni są popierdoleni jest mężczyzna i kobieta i to ma się łączyć a nie facet-facet,kobieta-kobieta.
A ten elo kozak co ma takie poglądy o policji to jesteś taki ekstra że byś gówno zrobił,ty to wiesz,ale chcesz żebyśmy my nie wiedzieli,ahhhhh internet taki anonimowy.
Do policjii nie mam żadnych "ale" szedłem z papierosem to policjant mi palcem pogroził a straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali.... więc Straż miejska jest u mnie gorzej postrzegana ale też spotkałem kilku "spoko kolesi" którzy pośmiali sie pogadali i poszli.
Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami [...]szedłem z papierosem
A ja nie toleruję ludzi, którzy palą w moim pobliżu. Płuca mi wtedy wykręca.
To ironia? ;o
straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali....
Nieźli :D Naszym to nawet dupy się nie chce ruszyć.
A ja nie toleruję ludzi, którzy palą w moim pobliżu. Płuca mi wtedy wykręca.
Mnie wkurza mój ojciec, który pali w samochodzie i nic sobie nie robi z moich uwag :/ Jazda wtedy to koszmar. Ogólnie sądzę, że jestem tolerancyjny. Nie przeszkadzałoby mi to gdymy jakieś geje się całowali na ulicy. Po prostu bym ich zignorował
Serious Sam
08-03-2009, 21:23
Do policjii nie mam żadnych "ale" szedłem z papierosem to policjant mi palcem pogroził a straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali.... więc Straż miejska jest u mnie gorzej postrzegana ale też spotkałem kilku "spoko kolesi" którzy pośmiali sie pogadali i poszli.
Skoro Cię ścigali, to nie możesz mieć do nich żadnych pretensji, przecież to ty byłeś winien, a oni wykonują swoją robotę.
PS
Wszystkiego najlepszego, wszystkim kobietom! :)
Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami,to oni są popierdoleni jest mężczyzna i kobieta i to ma się łączyć a nie facet-facet,kobieta-kobieta.
jesli obracasz sie w srodowisku, w ktorym jestes narazony na takie traumatyczne obrazy, to szczerze ci wspolczuje. Jesli nie - przyznaj sie, ile razy w zyciu widziales calujacych sie gejow ?
W Warszawie homoseksualistów najczęściej można spotkać w centrum. Nie raz i nie dwa widziałem ich i... Jakoś nie całowali się na oczach innych. Takie rzeczy są głównie w miejscach prywatnych lub klubach dla homoseksualistów. To, że są inni, nie znaczy, iż są głupi. Wiedzą jak ludzie (z zwłaszcza tolerancyjna młodzież) reagują na takie zachowania..
moze no glupi nie, ale ten przyklad co podales, nie potwierdza ze nie sa glupi, tylko ich ostroznosc i niechec dostania po papie, co pewnie by sie zdarzylo ;p
THC_Bracie
23-06-2009, 14:34
geja na pewno bardziej toleruje niz skina czy innego narodowca ;] bo przez nich nasz kraj jest bardziej zacofany... na pewno nie lubie patrzec na dwoch facetow calujacych sie ale niech robia co chca ;] ja toleruje wszystko to co nie robi krzywdy DRUGIEJ OSOBIE.. czyli wychowanie dziecka przez pary homo odpada poniewaz robia dziecku krzywde...
homoseksualizm powinien byc traktowany na rowni z piciem piwa.. jednym przyjemnosc sprawia browar innym.. no wiecie co...
sphinx123
23-06-2009, 14:36
Zresztą ilu gejów chciałoby mieć dzieci? 5-10%? U lesbijek nie wiem jak to jest ;D
Dr.Unknown
23-06-2009, 14:39
czyli wychowanie dziecka przez pary homo odpada poniewaz robia dziecku krzywde...
Jeżeli chodzi o wyśmiewanie się z dzieci, to wina leży po stronie społeczeństwa; chyba, że idziesz torem rozumowania, że domyślnie będą wychowywać gejów - w takim razie, skąd w hetero-świecie wzięli się homoseksualiści?
THC_Bracie
23-06-2009, 14:45
takie dziecko moze byc niedowartosciowane... wiecie jak to jest matka przytuli, ucaluje, nakarmi dzieciaka itd a ojciec zabierze dziecko na ryby, do garazu zeby przy aucie cos porobic.. jak to ma dzialac przy dwoch ojcach xD? albo dwoch matkach? takie dziecko moze myslec ze to jest normalne. z reszta nie przychodzi mi teraz do glowy ile jest na "tak" ile na "nie" ale ja bym swojego dziecka nie dal do nich pod opieke chyba... no chyba ze byliby rozsadni i nie robili nic na oczach dziecka ;] temat rzeeeka.. nie kazdy gej chce sie obnosic z tym
sphinx123
23-06-2009, 14:53
takie dziecko moze byc niedowartosciowane... wiecie jak to jest matka przytuli, ucaluje, nakarmi dzieciaka itd a ojciec zabierze dziecko na ryby, do garazu zeby przy aucie cos porobic.. jak to ma dzialac przy dwoch ojcach xD? albo dwoch matkach? takie dziecko moze myslec ze to jest normalne. z reszta nie przychodzi mi teraz do glowy ile jest na "tak" ile na "nie" ale ja bym swojego dziecka nie dal do nich pod opieke chyba... no chyba ze byliby rozsadni i nie robili nic na oczach dziecka ;] temat rzeeeka.. nie kazdy gej chce sie obnosic z tym
Wiesz, ustalanie co jest "normalne" jest mniej więcej wyczynem godnym ustalania formuły Kamienia Filozoficznego :)
Przepraszam, że się wtrącam bez czytania wcześniejszych postów, ale akurat ostatnio trafiłem na ten artykuł i pomyślałem, że może posłużyć zobrazowaniu niektórym osobom, jak powszechne i *naturalne* są praktyki homoseksualne w świecie zwierząt. I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:
http://www.guardian.co.uk/science/blog/2009/jun/17/same-sex-relationships-gay-animals
Wychowanie dziecka przez parę homoseksualną wyglądało by bardzo, bardzo podobnie (o ile nie identycznie) jak wychowanie dziecka przez jednego rodzica. A i zobacz ile jest domów w których mieszka samotny rodzic z przyjacielem (nie-partnerem, normalnym znajomym). Wiec nie gadaj, że taki związek szkodzi dziecku. Tak jak już wcześniej było powiedziane, takie dziecko krzywdzi społeczeństwo.
@Litawor:
Kontakty homoseksualne w świecie zwierząt były już dawno znane.
Shanhaevel
23-06-2009, 15:23
I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:
Logicznie rzecz biorąc SĄ anomalią, podobnie jak np. leworęczność u ludzi (ludzie są 'domyślnie' praworęczni). Głównym (i chyba jedynym) celem biologicznym życia jest rozmnażanie się. W przypadku homoseksualizmu to jest teoretycznie niemożliwe (no mogą się parzyć, ale popęd idzie w niewłaściwą stronę).
Poza tym o homo wśród zwierząt wiadomo od daaaawna.
5 do 30% przypadków kopulacji modliszek kończy się zjedzeniem samca przez samice. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!
Taka refleksja mnie naszła. Wiele kobiet ma problemy z pukaniem w kakao, nie lepiej mieć ten sam fun z facetem? : )
Przepraszam, że się wtrącam bez czytania wcześniejszych postów, ale akurat ostatnio trafiłem na ten artykuł i pomyślałem, że może posłużyć zobrazowaniu niektórym osobom, jak powszechne i *naturalne* są praktyki homoseksualne w świecie zwierząt. I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:
http://www.guardian.co.uk/science/blog/2009/jun/17/same-sex-relationships-gay-animals (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://www.guardian.co.uk/science/blog/2009/jun/17/same-sex-relationships-gay-animals)
Mimo, że ludzie to (nie)zwykłe zwierzęta, to nie lubie się do nich osobiście porównywac =).
Co do homoseksualistów. Nie wiem jak inni, ale ja nie chciałbym się wychowywac u geja, choc akceptuję inne zdanie na ten temat. Tak samo z adopcją- o dziwo jestem za tym aby to dzieci decydowały (z możliwością zmiany decyzji ofc), a nie psycholodzy i księża. Ale to nie w tym świecie...
5 do 30% przypadków kopulacji modliszek kończy się zjedzeniem samca przez samice. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!
zabawne.
kontrargument przeciwko tezie ktorej nikt nie przedstawil.
CytrynowySorbet
23-06-2009, 19:46
Prawda jest taka, że większość ludzi kojarzy gejów z seksem homoseksualnym. Nawet nie są świadomi, że te osoby się KOCHAJĄ, a seks to już sprawa drugorzędna. W sumie to nie wiecie jaką ł(nie l)askę robią wam homoseksualiści: nie obnoszą się z tym (chodzi mi o ukazywanie swojej miłości). Z tego co tu widzę, to gdyby pary homo zachowywały się jak pary hetero, to cały świat zalała by fala wymiocin.
Shanhaevel
23-06-2009, 20:01
Prawda jest taka, że większość ludzi kojarzy gejów z seksem homoseksualnym. Nawet nie są świadomi, że te osoby się KOCHAJĄ, a seks to już sprawa drugorzędna. W sumie to nie wiecie jaką ł(nie l)askę robią wam homoseksualiści: nie obnoszą się z tym (chodzi mi o ukazywanie swojej miłości). Z tego co tu widzę, to gdyby pary homo zachowywały się jak pary hetero, to cały świat zalała by fala wymiocin.
A z czym ma się kojarzyć? Miłość platoniczna między osobnikami tej samej płci zachodzi również w stosunkach brat z bratem, bliski przyjaciel z bliskim przyjacielem itp (nieco innego rodzaju niż w związku partnerskim, ale jednak). Samo słowo 'homoSEKSUALIZM' wskazuje, że chodzi w tym wypadku o seks/pociąg do tej samej płci. Przecież geje de facto walczą też o to, by nikt się nie dopieprzał do tego, że oni się lubią ten-tego (a że wychodzi im z takim skutkiem, że ludzie za ich parady ich ogólnie nie lubią, to inna sprawa).
@down
Facet mówi 'kocham cię', a myśli kosmacie... : )
CytrynowySorbet
23-06-2009, 20:17
A z czym ma się kojarzyć? Miłość platoniczna między osobnikami tej samej płci zachodzi również w stosunkach brat z bratem, bliski przyjaciel z bliskim przyjacielem itp (nieco innego rodzaju niż w związku partnerskim, ale jednak). Samo słowo 'homoSEKSUALIZM' wskazuje, że chodzi w tym wypadku o seks/pociąg do tej samej płci.
A co mówisz dziewczynie? Kocham Cię, czy "uwielbiam cię pieprzyć"? W końcu heteroSEKSUALIZM wskazuje na seks, więc po co te gadki szmatki o miłości i relacjach emocjonalnych.
Dragon-Fly
23-06-2009, 20:24
W sumie to nie wiecie jaką ł(nie l)askę robią wam homoseksualiści: nie obnoszą się z tym (chodzi mi o ukazywanie swojej miłości).
Oczywiście, że nam się nie ukazują ze swoją miłością. Ich ciągła walka o "edukację" w szkole, o przywileje i ich parady równości to... nikt tego nie widzi, nie?
CytrynowySorbet
23-06-2009, 20:34
Oczywiście, że nam się nie ukazują ze swoją miłością. Ich ciągła walka o "edukację" w szkole, o przywileje i ich parady równości to... nikt tego nie widzi, nie?
Rozumiem, że walka NORMALNYCH (według was) ludzi o prawo do aborcji, invitro i co tam jeszcze sobie wymyślicie, to ukazywanie miłości? Bo są to podobne sprawy. I chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi z okazywaniem miłości. Zobacz co się dzieje w klubach dla gejów (choć to, oczywiście, okazywanie miłości raczej nie jest, ale pociąg, to pociąg), i ciesz się, że nie robią tego w WASZYM NORMALNYM świecie.
Rozumiem, że walka NORMALNYCH (według was) ludzi o prawo do aborcji, invitro i co tam jeszcze sobie wymyślicie, to ukazywanie miłości? Bo są to podobne sprawy. I chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi z okazywaniem miłości. Zobacz co się dzieje w klubach dla gejów (choć to, oczywiście, okazywanie miłości raczej nie jest, ale pociąg, to pociąg), i ciesz się, że nie robią tego w WASZYM NORMALNYM świecie.
Co ma do tego invitro?
Co ma do tego invitro?
Waszka powiedział, że demonstracje ws. legalizacji związków/edukacji seksualnej w szkole to demonstracja gejowskiej miłości (rzeczy ze soba nie związane), Sorbet się pyta czy invitro i aborcja to też demonstracja miłości (także rzeczy niepowiązane).
/Tak przynajmniej to odebrałem.
CytrynowySorbet
23-06-2009, 20:54
Co ma do tego invitro?
Walka o zaakceptowanie homoseksualistów - dążenie do czegoś, co z pozoru wydaje się bezsensowne, ale jednak będzie miało pozytywne skutki.
Walka o zaakceptowanie przez Kościół invitro - to samo.
Krótko mówiąc - dążenie do czegoś, co nikomu krzywdy nie zrobi, a tobie pomoże. Więc nadal nie rozumiem, czemu trzyma się tak ogromny dystans do homoseksualistów. W końcu nic złego wam nie robią? A gadanie, że brzydzi was już sama myśl, że mogą uprawiać seks... Jakoś nie widzę tematu o usunięciu zwierząt, bo też zdarzają się homo (lub bi)(oczywiście wiem, że zwierzęta mają inną świadomość, ale jednak...).
Inna sprawa, w Holandii homoseksualizm jest w pełni akceptowany, i jakoś nie doszły mnie jeszcze słuchy, żeby panowała tam jakaś strefa masowego zakażenia. Są hetero, są homo, i żyje im się dobrze w zgodzie.
Inna sprawa, w Holandii homoseksualizm jest w pełni akceptowany, i jakoś nie doszły mnie jeszcze słuchy, żeby panowała tam jakaś strefa masowego zakażenia. Są hetero, są homo, i żyje im się dobrze w zgodzie.
... a co najlepsze, większość społeczeństwa jest zadowolona ze swojej egzystencji tam, nie tak jak w krajach dawnego bloku wschodniego - wieczne narzekanie.
Taka refleksja mnie naszła. Wiele kobiet ma problemy z pukaniem w kakao, nie lepiej mieć ten sam fun z facetem? : )
DAAAJ KAMIENIA. :D
Walka o zaakceptowanie homoseksualistów - dążenie do czegoś, co z pozoru wydaje się bezsensowne, ale jednak będzie miało pozytywne skutki.
czemu wydaje sie bezsensowne?
Zdrowa tolerancja to postawa oparta nie na propagandzie, nie na elo-lewicowosci tylko na zdrowym rozsadku.
Nie znasz zadnego geja - dlaczego niby masz nie lubic gejow? Zaden gej sie do ciebie nie przystawia - dlaczego niby masz nie lubic gejow? Nie obracasz sie w srodowisku gejowskim, wiec nie jestes wystawiony na pokazy toksycznej milosci homoseksualnej - to do jasnej cholery daj im spokoj, niech robia co chca bo ciebie to w zaden sposob nie dotyka.
Homofobia to domena debili, tak samo jak chorobliwy antysemityzm to domena debili ktorzy w zyciu Zyda nie widzieli na oczy.
CytrynowySorbet
23-06-2009, 21:23
czemu wydaje sie bezsensowne?
Bezsensowne dla homofobów. "Bo seks jest sensowny <=> Mężczyzna + Kobieta". To tak, jakby było głosowanie o wyższe pensje dla polityków (zakładam, że nie jesteś politykiem): masz to gdzieś, bo ciebie to nie dotyczy, zresztą politycy to zuooo. Z homoseksualizmem jest tak samo: przecież oni wyrządzają nam taką wielką "szkodę".
Nie znasz zadnego geja - dlaczego niby masz nie lubic gejow? Zaden gej sie do ciebie nie przystawia - dlaczego niby masz nie lubic gejow? Nie obracasz sie w srodowisku gejowskim, wiec nie jestes wystawiony na pokazy toksycznej milosci homoseksualnej - to do jasnej cholery daj im spokoj, niech robia co chca bo ciebie to w zaden sposob nie dotyka.
Prawda jest taka, że w dzisiejszym społeczeństwie jeśli odpowiesz na któreś z powyższych na TAK, to automatycznie jesteś gejem. Więc masz wybór: albo tępisz homoseksualistów, albo sam jesteś homoseksualistą (oczywiście według społeczeństwa).
Zastanawiam się, co by się stało, gdybym oświadczył teraz "Jestem gejem, i się tego nie wstydzę". Pewnie najpierw zmieszaliby mnie z błotem, a potem znaleźli i zabili. Cóż...
Wielkimanitu
23-06-2009, 21:28
Homofobia to domena debili, tak samo jak chorobliwy antysemityzm to domena debili ktorzy w zyciu Zyda nie widzieli na oczy.
Faktycznie, nie jest to zbyt mądre. Ale przecież nikt nie nazwie mnie debilem, kiedy stwierdzę, że nie podobają mi się blondynki. Tylko czemu nie mogę tak mówić o homoseksualistach, Żydach czy murzynach?
Naprawdę, nie dyskutujmy o gustach (dlaczego nie podobają Ci się blondynki? Chcesz w mordę?), tylko o faktach. A fakty są takie, że państwo polskie nie dyskryminuje nikogo.
Bonus: tekścik (http://nczas.com/publicystyka/gej-pedal-czy-homos/) Korwina o homoseksualistach.
Faktycznie, nie jest to zbyt mądre. Ale przecież nikt nie nazwie mnie debilem, kiedy stwierdzę, że nie podobają mi się blondynki. Tylko czemu nie mogę tak mówić o homoseksualistach, Żydach czy murzynach?
Naprawdę, nie dyskutujmy o gustach (dlaczego nie podobają Ci się blondynki? Chcesz w mordę?), tylko o faktach. A fakty są takie, że państwo polskie nie dyskryminuje nikogo.
Bonus: tekścik (http://nczas.com/publicystyka/gej-pedal-czy-homos/) Korwina o homoseksualistach.
Podobać, a akceptować to zupełnie dwie odmienne sprawy. I na Korwinie radzę się nie opierać.
CytrynowySorbet
23-06-2009, 21:33
Czy pobiłbyś blondynkę za samo bycie blondynką? Chyba nie. A homofob? Pobiłby (homoseksualistę), a potem jeszcze w pubie się tym chwalił. Nie ma co porównywać NIECHĘCI do blond włosów, a homofobią - to jak Mount Everest i Rów Mariański.
@down: Czy ja wiem... Jaki lepszy motyw (mniejsze zło): Pobiłem, bo on zgwałcił moją siostrę, czy pobiłem, bo jest gejem? Chyba że homoseksualizm uważasz za przestępstwo, to tu nasza dyskusja się kończy...
EDIT @down: Nie zrozumiałeś mnie. Pobicie to przestępstwo i nie ma dyskusji, ale chodziło mi raczej o to, co pomyślą osoby trzecie. No bo, że gość zrobił coś komuś tobie bliskiemu, a ty mu dałeś nauczkę, można jeszcze jakoś zrozumieć. Ale, że ktoś jest gejem, to zasługuje na szmacenie? Czysty idiotyzm, równie dobrze można bić ludzi pracujących w innym zawodzie, bo są inni niż ty...
Co do
czy chcesz uprzywilejować (prawnie!) osoby homoseksualne (względem nas - heteropodludzi)?
Nie rozumiem pytania. Masz na myśli, czy zasługują na posiadanie takich praw, jak hetero? Jeśli tak, to powiem ci, ze homo to też człowiek.
(względem nas - heteropodludzi)
Nie bądź taki pewien...
Wielkimanitu
23-06-2009, 21:40
Podobać, a akceptować to zupełnie dwie odmienne sprawy. I na Korwinie radzę się nie opierać.
Ależ ja akceptuję to, że różnych dewiacji nie da się wyplenić ze społeczeństwa. A Korwin akurat w tej sprawie ma całkowitą rację.
Czy pobiłbyś blondynkę za samo bycie blondynką?
A jakbym pobił, to co? Nazwałbyś mnie idiotą - i miałbyś rację. Pobicie to przestępstwo i motyw ("a bo on się na mnie tak dziwnie patrzył, to je***łem mu sztukę przez łeb...") nie ma tu większego znaczenia.
@EDIT
Czy ja wiem... Jaki lepszy motyw (mniejsze zło): Pobiłem, bo on zgwałcił moją siostrę, czy pobiłem, bo jest gejem? Chyba że homoseksualizm uważasz za przestępstwo, to tu nasza dyskusja się kończy...
No i mamy tu przypadek gejisty (który chyba sam nawet nie jest homoseksualistą). W związku z tym pytanie: czy CytrynowySorbet uważa, że należy surowiej karać za pobicie homoseksualisty, niż za pobicie np. blondynki? Ergo: czy chcesz uprzywilejować (prawnie!) osoby homoseksualne (względem nas - heteropodludzi)?
@EDIT x2
Ale, że ktoś jest gejem, to zasługuje na szmacenie? Czysty idiotyzm, równie dobrze można bić ludzi pracujących w innym zawodzie, bo są inni niż ty...
A jak ktoś nawala w Tibię dziesięć godzin dziennie, to zasługuje na szmacenie? Zgadzam się, to idiotyzm, tak jak dyskusja o "wyższości" brunetki nad blondynką, albo homo od hetero...
Nie rozumiem pytania. Masz na myśli, czy zasługują na posiadanie takich praw, jak hetero? Jeśli tak, to powiem ci, ze homo to też człowiek.
No i mają takie same prawa. Prawo nie rozróżnia płci, tylko fakt bycia człowiekiem.
zabawne.
kontrargument przeciwko tezie ktorej nikt nie przedstawil.
Wśród zwierząt występuje homoseksualizm, więc wśród ludzi także musi. Drogą rozumowania, wszystko co zdarza się wśród zwierząt, musi zdarzać się wśród ludzi. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!
Dragon-Fly
23-06-2009, 21:54
I na Korwinie radzę się nie opierać.
A czemuż to?
Ktoś tu porusza sprawę związków homosiów. Nie wiem czy taka możliwość jest, ale powinna być. Nie jako małżeństwo (bo tu są potrzebne 2 płcie), ale coś odrębnego, ew. spółka, jak to proponuje KORWIN-MIKKE.
Sorbet: To, że się tak traktuje gejów to wina tego, że się z tym obnoszą. Jak chcą się gejować, to niech się gejują w domu. Ale jak słyszę Biedrona, który wręcz żąda przywilejów homosiom i chce karania, wg. niego, CHOROBY o nazwie homofobia, to wybacz, ale...
Nie znasz zadnego geja
Co 10 albo co 30 (nie pamiętam, albo to albo to) osoba na świecie jest homo. Statystycznie, na pewno zna geja. ;)
Korwin? Panu już podziękujemy.
Chyba że homoseksualizm uważasz za przestępstwo, to tu nasza dyskusja się kończy...
Homoseksualizm jest przestępstwem w wielu krajach na świecie ;):
http://en.wikipedia.org/wiki/File:World_homosexuality_laws.svg
Wśród zwierząt występuje homoseksualizm, więc wśród ludzi także musi. Drogą rozumowania, wszystko co zdarza się wśród zwierząt, musi zdarzać się wśród ludzi. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!
kompletna bzdura.
CytrynowySorbet
23-06-2009, 22:08
To, że się tak traktuje gejów to wina tego, że się z tym obnoszą.
Są normalni geje, i są pedały. Imo te parady itd. nie są złe. Kiedyś kobiety walczyły o emancypację i jakoś im się udało, może to też poskutkuje?
Jak chcą się gejować, to niech się gejują w domu.
I to są właśnie podstawy homofobii... Najlepiej dać im jakiś teren na świecie, wszystkich tam wywieźć, i niech tam żyją, a reszta świata niech nie ma z nimi do czynienia.
Ale jak słyszę Biedrona, który wręcz żąda przywilejów homosiom i chce karania, wg. niego, CHOROBY o nazwie homofobia, to wybacz, ale...
Żądanie przywilejów - cóż, jak górnicy żądają większych płac to nikt tego źle nie odbiera.
Homofobia - to nie choroba, a raczej urojenie. Nadmierną homofobię (np. pobicia, publiczna kompromitacja, naruszanie prywatności itp.) powinno się jak najbardziej karać.
Homoseksualizm jest przestępstwem w wielu krajach na świecie ;)
Kolejna oznaka, że świat zmierza w złym kierunku. Nie mogę się doczekać procesów posądzających o bycie homoseksualistą...
A jak ktoś nawala w Tibię dziesięć godzin dziennie, to zasługuje na szmacenie?
A czy ja gdzieś napisałem, że zasługuje?
No i mają takie same prawa. Prawo nie rozróżnia płci, tylko fakt bycia człowiekiem.
No chyba nie bardzo, skoro są karani w niektórych krajach. Poza tym sam fakt, że państwo nie robi nic z mentalnością społeczeństwa co do homoseksualizmu przeczy pojęciu sprawiedliwego prawa.
Rozumująć w drugą strone, człowiek to też zwierze, więc tylko czekać aż napadnie nas banda uzbrojonych po zęby koni.
Wielkimanitu
23-06-2009, 22:12
Nadmierną homofobię (np. pobicia, publiczna kompromitacja, naruszanie prywatności itp.) powinno się jak najbardziej karać.
Nazwijmy to po imieniu. Chcecie prawnie usankcjonować to, że gej stanowi wyższy szczebel ewolucji niż hetero podczłowiek. Zupełnie jak Aryjczycy w III Rzeszy.
Kolejna oznaka, że świat zmierza w złym kierunku. Nie mogę się doczekać procesów posądzających o bycie homoseksualistą...
W dobrym* kierunku.
Żądanie przywilejów - cóż, jak górnicy żądają większych płac to nikt tego źle nie odbiera.
Naprawdę jesteś tak durny że tego nie rozróżniasz?
Dragon-Fly
23-06-2009, 22:16
Są normalni geje, i są pedały. Imo te parady itd. nie są złe. Kiedyś kobiety walczyły o emancypację i jakoś im się udało, może to też poskutkuje?
Zależy jak ta parada wygląda.
I to są właśnie podstawy homofobii... Najlepiej dać im jakiś teren na świecie, wszystkich tam wywieźć, i niech tam żyją, a reszta świata niech nie ma z nimi do czynienia.
To są właśnie metody zapobiegania homofobii - nie robić tego publicznie.
Poza tym moje dziecko nie będzie patrzyło na 2 gejów całujących się na ulicy.
Homofobia - to nie choroba, a raczej urojenie. Nadmierną homofobię (np. pobicia, publiczna kompromitacja, naruszanie prywatności itp.) powinno się jak najbardziej karać.
Jak to nikt tego źle nie odbiera? Człowieku, nie porównuj gejów do górników, te demonstracje z petardami to bym od razu pogonił.
Wg. Biedrona i Senyszyn - to jest choroba, za którą należy karać!
Poza tym moje dziecko nie będzie patrzyło na 2 gejów całujących się na ulicy.
Za metodę zapobiegania rasizmowi proponowałbyś wybielenie skóry? W końcu nie muszą swojego koloru pokazywać publicznie!
bez zachowania porzadku chronologicznego, za co serdecznie przepraszam:
Imo te parady itd. nie są złe.
Odrobina racjonalnego spojrzenia na sprawe parad, i sam dojdziesz do tego, ze te parady SĄ zle, bo odnosza skutek odwrotny do zamierzonego.
Nadmierną homofobię (np. pobicia, publiczna kompromitacja, naruszanie prywatności itp.) powinno się jak najbardziej karać.
powinno sie karac z paragrafu o naruszeniu nietykalnosci osobistej czy jak to sie tam nazywa, a nie z jakiegos wyimaginowanego przeswiadczenia o tym, ze mniejszosci powinny byc uprzywilejowane.
Senyszyn nie jest osoba reprezentatywna dla zadnej grupy swiatopogladowej ktora wykracza poza margines. Biedron jest medialna ciota, co kazdy myslacy czlowiek zauwazy i nie bedzie go traktowal jako reprezentanta czegokolwiek.
Powtarzam: homofobia, jak kazdy inny przejaw bezsensownej i niczym niepodbudowanej nienawisci, jest przejawem glupoty, i takie przejawy nalezy leczyc a nie karac, a ludziom ktorzy sie z nimi obnosza wspolczuc a nie pluc na nich.
Dragon-Fly
23-06-2009, 22:28
Za metodę zapobiegania rasizmowi proponowałbyś wybielenie skóry? W końcu nie muszą swojego koloru pokazywać publicznie!
Nie podałbym metody zapobiegania rasizmowi, ponieważ tego problemu nie przemyślałem i nie znam wystarczająco dobrze. Widać tutaj różnice: rasista czy chce, czy nie chce zobaczy np. murzyna, a homoseksualiści jeżeli chcą to mogą tego nie pokazywać publicznie.
CytrynowySorbet
23-06-2009, 22:37
Nazwijmy to po imieniu. Chcecie prawnie usankcjonować to, że gej stanowi wyższy szczebel ewolucji niż hetero podczłowiek. Zupełnie jak Aryjczycy w III Rzeszy.
No proszę:
Dzisiejsze podejście: Hetero > Homo
Co próbujemy zdziałać: Hetero = Homo
Co wychodzi: Hetero < Homo? O.O
Oczywiście chodzi mi tu o szczeble... ewolucji? Nazwałbym to raczej miejscem w społeczeństwie.
W dobrym* kierunku.
Karanie za to jest dobre? Z takim myśleniem prędzej czy później zacznie się karać seks przedmałżeński, a wtedy przestanie się wam to podobać.
Naprawdę jesteś tak durny że tego nie rozróżniasz?
Kolega wcześniej porównał blondynki do gejów, jakoś nie widzę by ktoś to skomentował.
Zależy jak ta parada wygląda.
Mam na myśli paradę, podczas której homoseksualiści próbują coś przekazać, a nie pseudo-paradę, podczas której chcą ukazać sprawność swoich języków.
Jednocześnie ograniczając homoseksualistów? Fajnie. To może pójdźmy dalej: zamknijmy wszystkich metalowców, bo:
moje dziecko nie będzie patrzyło
Macie naprawdę dziwne wyobrażenia, ze niby jak ktoś jest gejem, to obowiązkowo musi chodzić całymi dniami po mieście i obściskiwać się z innym gejem. W całym swoim życiu nie widziałem gejów publicznie ukazujących swoje uczucia. Czyżbym był tym jednym?
Jak to nikt tego źle nie odbiera? Człowieku, nie porównuj gejów do górników, te demonstracje z petardami to bym od razu pogonił.
Więc czekamy na górnikofobię i tolerancję dla górników ;f
Według mnie granie w Tibię powinno być karane. Ale niekoniecznie musi się tak stać (i ja się tu mylę, i oni w tamtym, bo jak pisałem, homofobia =/= choroba).
Dobry argument. Powszechnie mówi się, że np. murzyni są gorsi, mniej rozwinięci (tak! trudno w to uwierzyć, a pewnie większość ludzi, którzy tak twierdzą, to także homofoby. Więc może od razu antropofoby?), więc może ich też zacznijcie tępić?
Odrobina racjonalnego spojrzenia na sprawe parad, i sam dojdziesz do tego, ze te parady SĄ zle, bo odnosza skutek odwrotny do zamierzonego.
Mam nadzieję, że tym postem rozwiałem wątpliwości co do pojęcia rozumianego przeze mnie jako parady.
Widać tutaj różnice: rasista czy chce, czy nie chce zobaczy np. murzyna, a homoseksualiści jeżeli chcą to mogą tego nie pokazywać publicznie.
No co ty, przecież murzyn może wynieść się do Afryki, albo najlepiej go wysiedlić.
Inny problem jest taki, że nienawidzi się homoseksualistów za samo bycie homo. Taki przykład: poznajesz gościa, fajny jest, zaprzyjaźniacie się, trochę się znacie. W końcu mówi ci, że jest gejem (był wcześniej, albo podczas waszej znajomości nim został). Mówi to nie po to, bo mu się podobasz, tylko dlatego bo się przyjaźnicie i uważa że powinieneś wiedzieć. Typowa reakcja? Zerwanie znajomości, czasem efektowne tępienie. A co byś zrobił, gdyby twój kolega / przyjaciel powiedział ci, że jest gejem?
@down: Jak już pisałem, ma wybór. Po co pcha się wśród białych (nie jestem rasistą, jakby co)? I rozumiem, że jeśli społeczeństwo nie akceptuje gejów, to tylko z tego powodu mam przestać nim być? Zresztą wątpię, czy traktowałbyś inaczej byłego geja i geja aktualnego.
A ten link to tylko dowód jak zacofane jest społeczeństwo polskie. To już nie tylko homofobia, ale czysty kretynizm.
AnonimowyPowrot
23-06-2009, 22:43
Rasizm to całkiem inna beczka, bo taki murzyn nie ma żadnego wyboru, a gej (mimo waszych postów, które będą zapewniały o uczuciu) ma.
http://2.bp.blogspot.com/_cTgPnzQHEus/R0PkKs0SDRI/AAAAAAAAABc/J2SG_dvk-I0/S660/a+dupa+cie+nie+boli..JPG
@Edit
Rozwieszanie takich plakatów (nie chodzi mi o "ciętą ripostę") jest w moich oczach bardzo głupie.
Dr.Unknown
23-06-2009, 22:49
a homoseksualiści jeżeli chcą to mogą tego nie pokazywać publicznie.
Kryptogeje!
Kolejna oznaka, że świat zmierza w złym kierunku
A rzuciłeś chociaż okiem na tą mapę?
Dobry argument. Powszechnie mówi się, że np. murzyni są gorsi, mniej rozwinięci
Fakt, nieco inaczej zbudowani są i pewnie stąd te nadinterpretacje. Słowo "murzyn" w obecnych czasach stało się niestosowne, przynajmniej w realiach akademickich, więc zostańmy przy czarnoskórych.
Dragon-Fly
23-06-2009, 22:49
Jednocześnie ograniczając homoseksualistów? Fajnie. To może pójdźmy dalej: zamknijmy wszystkich metalowców, bo:
Gdzie ja piszę o zamykaniu? Homoseksualizm to zboczenie. Po prostu zboczenie. Jeżeli mamy żyć w zdrowym społeczeństwie, to zboczenia nie powinny być propagowane. "Metalowcy" to inna kwestia, tutaj zajmujemy się GEJAMI, widzisz?
Macie naprawdę dziwne wyobrażenia, ze niby jak ktoś jest gejem, to obowiązkowo musi chodzić całymi dniami po mieście i obściskiwać się z innym gejem. W całym swoim życiu nie widziałem gejów publicznie ukazujących swoje uczucia. Czyżbym był tym jednym?
Skoro nie obściskują się - to co za problem? Czy ja napisałem, że mam takie wyobrażenia? Ja po prostu nie życzę sobie takich ew. aktów. Może bardziej łopatologicznie? Czilałtnij sobie i przeczytaj każdą wypowiedź 2 razy.
Więc czekamy na górnikofobię i tolerancję dla górników ;f
Jeżeli górnicy będą terroryzować rząd to takie coś może wystąpić. Co w tym dziwnego/śmiesznego, że dajesz tutaj emotkę ";f"?
W Stanach wiele stanów już wprowadziło poprawki do konstytucji, które uniemożliwiają legalizację takich związków, kraje muzułmańskie odpadają również, Azja też... Zostaje Unia Europejska (gdzie coraz więcej krajów rozważa legalizację takich związków), Australia, Kanada no i być może kilka krajów Ameryki Południowej. Imho, takich procesów (o bycie homo) nie będzie.
Nie. Parady równości są totalnym idiotyzmem, jeśli mają wyglądać tak jak dotychczas. Są inne sposoby walki o swoje prawa. I nie, nie jestem homofobem - moje poglądy są stricte lewicowe, obracam się w towarzystwie osób homo/bi.
Senyszyn to Ty zostaw, to jest całkiem mądra kobieta, jedna z najbardziej ogarniętych osób w polskiej polityce. Szkoda, że poszła do Brukseli.
CytrynowySorbet
23-06-2009, 22:58
Homoseksualizm to zboczenie. Po prostu zboczenie. Jeżeli mamy żyć w zdrowym społeczeństwie, to zboczenia nie powinny być propagowane.
Z myśleniem takim jak dzisiejsze nigdy nie osiągniemy zdrowego społeczeństwa. Zboczeniem nie jest tylko homoseksualizm, zboczenie to też seks, a raczej jego spopularyzowanie i wykorzystywanie dla przyjemności, a nie prawidłowego celu (tj. rozmnażanie). Ale idąc takim tokiem myślenia można wypisywać masę innych "zboczeń". Tylko po co?
Skoro nie obściskują się - to co za problem? Czy ja napisałem, że mam takie wyobrażenia? Ja po prostu nie życzę sobie takich ew. aktów.
Problem jest (według was) taki, że w każdej chwili mogą zacząć to robić. Co do wyobrażań, to czy chcesz czy nie, i tak je masz, bo w homoseksualizmie dostrzegasz tylko jedną rzecz. Czy byłeś już świadkiem takich aktów? Jeśli nie, to czy jest jakiś powód, byś miał być świadkiem w przyszłości?
Jeżeli górnicy będą terroryzować rząd to takie coś może wystąpić. Co w tym dziwnego/śmiesznego, że dajesz tutaj emotkę ";f"?
Może nie tyle dziwnego i śmiesznego, co po prostu żałosnego, że na świecie istnieje niezliczona ilość -fobii, ale akurat na homofobię zwraca się największą uwagę.
EDIT: Ponieważ uważa się, że uważam te parady, jakie są teraz, za dobre - małe sprostowanie. Także uważam, że źle się do tych parad podchodzi. Powinny to być raczej demonstracje, no nie wiem, coś jak demonstracja przed ratuszem o zniesienie decyzji o zburzeniu jakiegoś domu (wiem, głupi przykład, ale zależy mi, żebyście wiedzieli o co mi chodzi). Innymi słowy - przekazanie celu i wagi sprawy po LUDZKU, a nie publiczne spotkanko żeby pomiziać się z Jankiem i Frankiem.
Dragon-Fly
23-06-2009, 23:06
Z myśleniem takim jak dzisiejsze nigdy nie osiągniemy zdrowego społeczeństwa. Zboczeniem nie jest tylko homoseksualizm, zboczenie to też seks, a raczej jego spopularyzowanie i wykorzystywanie dla przyjemności, a nie prawidłowego celu (tj. rozmnażanie). Ale idąc takim tokiem myślenia można wypisywać masę innych "zboczeń". Tylko po co?
zboczenie (http://urlguard.net/l/http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2544955) 1. «zaspokajanie popędu płciowego w sposób odbiegający od normy»
Problem jest (według was) taki, że w każdej chwili mogą zacząć to robić. Co do wyobrażań, to czy chcesz czy nie, i tak je masz, bo w homoseksualizmie dostrzegasz tylko jedną rzecz. Czy byłeś już świadkiem takich aktów? Jeśli nie, to czy jest jakiś powód, byś miał być świadkiem w przyszłości?
Primo: co Cię obchodzą moje doświadczenia? To jest moje prywatne życie.
Secundo: już powoli się denerwuję. Nie, nie zakładam (-my?!), że jest taki problem - ludzie są odpowiedzialni. Nie zakładam, że w każdej chwili mogą zacząć to robić. Przestaniesz mi przypisywać opinie, których nie głoszę?
EDIT: Ponieważ uważa się, że uważam te parady, jakie są teraz, za dobre - małe sprostowanie. Także uważam, że źle się do tych parad podchodzi. Powinny to być raczej demonstracje, no nie wiem, coś jak demonstracja przed ratuszem o zniesienie decyzji o zburzeniu jakiegoś domu (wiem, głupi przykład, ale zależy mi, żebyście wiedzieli o co mi chodzi).
Rozumiem o co Ci chodzi, i to samo miałem na myśli.
Dragon-Fly
23-06-2009, 23:08
Senyszyn to Ty zostaw, to jest całkiem mądra kobieta, jedna z najbardziej ogarniętych osób w polskiej polityce. Szkoda, że poszła do Brukseli.
Korwina to Ty zostaw, to jest całkiem mądry mężczyzna, jeden z najbardziej ogarniętych osób w polskiej polityce. Szkoda, że nie poszedł do Brukseli.
CytrynowySorbet
23-06-2009, 23:18
zboczenie (http://urlguard.net/l/http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2544955) 1. «zaspokajanie popędu płciowego w sposób odbiegający od normy»
Czemu nie widzę ataków na seks oralny?
Primo: co Cię obchodzą moje doświadczenia? To jest moje prywatne życie.
Geje też mają prywatne życie, więc gadanie, że oni mogą się zmienić jest głupie. Każdy żyje, jak chce.
Secundo: już powoli się denerwuję. Nie, nie zakładam (-my?!), że jest taki problem - ludzie są odpowiedzialni. Nie zakładam, że w każdej chwili mogą zacząć to robić.
No właśnie. Więc dlaczego obawiasz się, że twoje dziecko zobaczy dwóch gejów..? Ludzie nie są tacy głupi, żeby te uczucia publicznie ukazywać, bo zostaliby szybko zmieszani z błotem. Jeśli homoseksualizm zostałbym oficjalnie zaakceptowany, nie widzę problemu w tym, ze dziecko widzi dwóch gejów.
Przestaniesz mi przypisywać opinie, których nie głoszę?
Przepraszam, już nie będę. Ogólnie pisząc wy / ty, mam na myśli ogół, więc nie bierz tego za bardzo do siebie.
Ilekroć widzę ją w tv czy gdziekolwiek mam ochotę przełączyć kanał itp itd.
Dla mnie ta kobieta jest conajmniej dziwna. Dosadniej bym to napisał, ale szkoda klawy.
Co do gejów-róbta co chceta ale w domu tak dla waszego dobra i dobra społeczeństwa. No i podstawa wara od dzieci.
Takie zdanie wywołuje jedynie taki komentarz :
O ku*wa.
bo zostal "powszechnie" uznany i przyjety do wiadomosci. to spoleczenstwo okresla co jest patologiczne.
Senyszyn to Ty zostaw, to jest całkiem mądra kobieta, jedna z najbardziej ogarniętych osób w polskiej polityce.
ona zyje w swiecie wlasnego zludzenia ze jest madra i zna sie na wszystkim. chyba zadnej debaty z jej udzialem nie widziales. poza tym cejrowski by sie juz lepiej nadawal do brukseli niz ona. przynajmniej mowi to co mysli i ma w dupie cala reszte.
Ja powiem tak, ze wiekszosc ma gdzies tych wszystkich gejow, ale im wiecej sie czyta takich tematow jak te i innych artykulow o tym ze to normalnie, to odrazu w czlowieku budzi sie niechec. Zreszta to, ze kilkanascie lat temu pod naciskiem lobby gejowskiego homoseksualim zostal skreslony z listy chorob, nie znaczy ze nia nie jest. A jak nie choroba, to jest na pewno zboczeniem. Co do seksu oralnego to buduje wiez emocjonalna miedzy partnerami, wiec jest ok. ;p
Tak jak ktoś się wcześniej wypowiadał ja tam nikomu do łóżka nie zaglądam i w sumie cały ten homoseksualizm specjalnie mi nie przeszkadza, mam to po prostu gdzieś. Przeszkadza mi natomiast prowokujące zachowanie, czy ubiór takich ludzi, którzy za wszelką cene chcą się z tym pokazać. Jak można traktować ich równo skoro oni sami w sposób wulgarny pokazują swoją "inność" (np. parady równości)?
Homoseksualizm chorobą na pewno nie jest, nie pasuje do żadnej definicji. Zboczeniem może być, bo tylko subiektywna ocena społeczeństwa o tym decyduje.
Ktoś odpowiedział na mój link, mówiąc, że to jest anomalia. Coraz więcej wskazuje na to, że właśnie nie jest i że przynajmniej biseksualizm może być korzystny dla gatunku. Zresztą sama powszechność tego zjawiska (występuje u niemal wszystkich gatunków) wskazuje, że musi przynosić pewne korzyści.
Jakoś ich toleruję, tylko nie mogę pojąć jak można się zakochać w przedstawicielu tej samej płci?
THC_Bracie
24-06-2009, 01:51
hetero tego nie pojmie hehe. ja nie zagladam nikomu do lozka i nic nie mam do tego co/gdzie/jak robia pod warunkiem ze nie lamia prawa heeh - to normalne.. co do prawa do adoptowania dzieci. powinni zobaczyc jak to jest w innych krajach. czy dzieci ktore byly tak wychowywane sa normalne itd.
Korwina to Ty zostaw, to jest całkiem mądry mężczyzna
LOL xD! Dobree :D! Co nie zmienia faktu, że jest (był?) powiązany z UPR, partią, która jest sama w sobie ŚMIECHU WARTA, nie wspominając o jej programie.
poza tym cejrowski by sie juz lepiej nadawal do brukseli niz ona. przynajmniej mowi to co mysli i ma w dupie cala reszte.
My już mieliśmy kilku polityków mających "w dupie całą resztę", i dlatego ten kraj wygląda, jak wygląda. Cejrowski? NEXTTTT.
Dla mnie ta kobieta jest conajmniej dziwna. Dosadniej bym to napisał, ale szkoda klawy.
Może jest trochę dziwna, lecz doceniam ją za to, że to co chce przedstawić bardzo dobrze ubiera w słowa, nie każdy tak potrafi. (tutaj na dole macie cytaty z Cejrowskim dot. jego homofobii :D http://pl.wikiquote.org/wiki/Joanna_Senyszyn)
Takie zdanie wywołuje jedynie taki komentarz :
O ku*wa.
W sumie to szkoda każdego działacza lewicy, co poszedł do Brukseli.
Tak jak ktoś się wcześniej wypowiadał ja tam nikomu do łóżka nie zaglądam i w sumie cały ten homoseksualizm specjalnie mi nie przeszkadza, mam to po prostu gdzieś. Przeszkadza mi natomiast prowokujące zachowanie, czy ubiór takich ludzi, którzy za wszelką cene chcą się z tym pokazać. Jak można traktować ich równo skoro oni sami w sposób wulgarny pokazują swoją "inność" (np. parady równości)?
... Mi tacy "Attention Seekerzy" też przeszkadzają, ale czemu do cholery jak idzie dwójka trzymających się za ręce normalnie wyglądających facetów/kobiet po ulicy, to społeczeństwo wyciąga kamienie? Rozumiem, jeśli obscenicznie lizą się w miejscu publicznym (takie zachowanie to nawet u hetero mnie obrzydza), ale dlaczego Ci normalni (bo Ci, co się z tym obnoszą, są idiotami) są wytykani palcami?
Jakoś ich toleruję, tylko nie mogę pojąć jak można się zakochać w przedstawicielu tej samej płci?
Oni (homo) nie mogą pojąć tego jak my (hetero) możemy się zakochać w przedstawicielu przeciwnej płci. I zrozumcie to wreszcie...
co do prawa do adoptowania dzieci. powinni zobaczyc jak to jest w innych krajach. czy dzieci ktore byly tak wychowywane sa normalne itd.
No właśnie o to chodzi - istnieje już pokolenie wychowane przez takie pary, i nie stwierdzono, żeby osoby te przejęły preferencje seksualne po "rodzicach".
Więcej informacji - http://pl.wikipedia.org/wiki/Rodzicielstwo_zwi%C4%85zk%C3%B3w_jednop%C5%82ciowy ch.
Dragon-Fly
24-06-2009, 10:27
LOL xD! Dobree :D! Co nie zmienia faktu, że jest (był?) powiązany z UPR, partią, która jest sama w sobie ŚMIECHU WARTA, nie wspominając o jej programie.
LOL xD! Dobree :D! Co nie zmienia faktu, że jest (była?) powiązana z SLD, partią, która jest sama w sobie ŚMIECHU WARTA, nie wspominając o jej programie.
W sumie to szkoda każdego działacza lewicy, co poszedł do Brukseli.
Ja tam się bardzo cieszę ;|.
Niektóre lesbijki to ja w sumie rozumiem ^^
btw. nie jest to dziwne, że geja można poznać już na kilometr, a lesbijkę nie?
sphinx123
24-06-2009, 10:53
Niektóre lesbijki to ja w sumie rozumiem ^^
Eeee? Czy to dziwne, że każdego metala i dresa można poznać na kilometr? A JAK KTOŚ SIĘ WYRÓŻNIA toooo... DO GAZU ;] Zresztą myślisz stereotypowo, jakby każdy gej chodził z torebką i fluidem na mordzie.
Wielkimanitu
24-06-2009, 10:56
A widzisz "kolorowe", roznegliżowane tłumy na ulicach miast, wymachujące nabrzmiałymi penisami i domagające się przywilejów dla ludzi lubujących się w stosunkach oralnych?
Homoseksualizm chorobą na pewno nie jest, nie pasuje do żadnej definicji.
Jak to nie? Jakoś nekrofilia albo koprofilia mogą być chorobami...
Inny problem jest taki, że nienawidzi się homoseksualistów za samo bycie homo. Taki przykład: poznajesz gościa, fajny jest, zaprzyjaźniacie się, trochę się znacie. W końcu mówi ci, że jest gejem (był wcześniej, albo podczas waszej znajomości nim został). Mówi to nie po to, bo mu się podobasz, tylko dlatego bo się przyjaźnicie i uważa że powinieneś wiedzieć. Typowa reakcja? Zerwanie znajomości, czasem efektowne tępienie. A co byś zrobił, gdyby twój kolega / przyjaciel powiedział ci, że jest gejem?
Inny problem jest taki, że nienawidzi się tibijczyków za samo granie w Tibię. Taki przykład: poznajesz gościa, fajny jest, zaprzyjaźniacie się, trochę się znacie. W końcu mówi ci, że gra w Tibię. Mówi to nie po to, bo chce cię zabrać na hunta, tylko dlatego bo się przyjaźnicie i uważa że powinieneś wiedzieć. Typowa reakcja? Zerwanie znajomości, czasem efektowne tępienie, albo nieoczekiwany strzał w mordę z krzesła. A co byś zrobił, gdyby twój kolega / przyjaciel powiedział ci, że gra w Tibię?
Normalnego homoseksualisty nie rozpoznasz. Za to gejistę - tak.
@EDIT
Miałem nieprzyjemność tylko spotykać takich właśnie "Attention Seekerów", którzy obściskiwali się na przystanku. Jeden był ubrany w taki sposób że było widać jego pępek, a drugi miał berecik taki typowy dla dziewczyny i różową koszulke z napisem z przodu "It's ok to be gay" a z tyłu "I don't give a fuck what will you say". Samo w sobie prowokuje do wyciągnięcia kamieni. A czemu tak się dzieje? Może tak jak oni mają w naturze pociąg do osób tej samej płci, tak my w naturze mamy brak tolerancji w tej kwestii właśnie.
Nie nazywajmy ich homoseksualistami, naprawdę, trochę szacunku do odmiennych od nas osób. To byli po prostu wredni gejiści (czyli Korwinowe "homosie").
... Mi tacy "Attention Seekerzy" też przeszkadzają, ale czemu do cholery jak idzie dwójka trzymających się za ręce normalnie wyglądających facetów/kobiet po ulicy, to społeczeństwo wyciąga kamienie? Rozumiem, jeśli obscenicznie lizą się w miejscu publicznym (takie zachowanie to nawet u hetero mnie obrzydza), ale dlaczego Ci normalni (bo Ci, co się z tym obnoszą, są idiotami) są wytykani palcami?
Nie chodziło mi o dwójce normalnie wyglądających osób tej samej płci trzymających się za ręce w miejscu publicznym, właściwie nie wiem jak zaaragował bym na ich widok bo nie zdarzyło mi się nigdy takowych spotkać. Miałem nieprzyjemność tylko spotykać takich właśnie "Attention Seekerów", którzy obściskiwali się na przystanku. Jeden był ubrany w taki sposób że było widać jego pępek, a drugi miał berecik taki typowy dla dziewczyny i różową koszulke z napisem z przodu "It's ok to be gay" a z tyłu "I don't give a fuck what will you say". Samo w sobie prowokuje do wyciągnięcia kamieni. A czemu tak się dzieje? Może tak jak oni mają w naturze pociąg do osób tej samej płci, tak my w naturze mamy brak tolerancji w tej kwestii właśnie.
sphinx123
24-06-2009, 11:04
Może tak jak oni mają w naturze pociąg do osób tej samej płci, tak my w naturze mamy brak tolerancji w tej kwestii właśnie.
Mamy w naturze strach przed odmiennością i nieznanym.
Mamy w naturze strach przed odmiennością i nieznanym.
To nie jest zaden strach, tylko po prostu brak zrozumienia dla czegos, co jest nienormalne. Recepta na tolerancje homoseksualistow? Nie wylazic na ulice, a robic w domu to, co sie lubi. Dopoki na ulicach beda pojawialy sie marsze rownosci, parady gejow czy inne bzdurne wymysly, dopoty narod tego tolerowac nie bedzie. Czy to, ze kazdy z nas jest troche rozny (np. ktos moze lubic frytki z musztarda) zezwala mu na to, by (czesto lamiac prawo) wylazic na ulice z transparentami i jeszcze sie pluc, ze sie go nie lubi?
Swoja droga - termin "tolerancja" oznacza dopuszczenie czegos zlego do porzadku dziennego (np. matka toleruje niegrzeczne zachowanie syna na przyjeciu), wiec juz samo nawolywanie gejow do "tolerancji, bo oni sa normalni" przeczy sobie.
CytrynowySorbet
24-06-2009, 13:11
Miałem nieprzyjemność tylko spotykać takich właśnie "Attention Seekerów", którzy obściskiwali się na przystanku. Jeden był ubrany w taki sposób że było widać jego pępek, a drugi miał berecik taki typowy dla dziewczyny i różową koszulke z napisem z przodu "It's ok to be gay" a z tyłu "I don't give a fuck what will you say". Samo w sobie prowokuje do wyciągnięcia kamieni. A czemu tak się dzieje? Może tak jak oni mają w naturze pociąg do osób tej samej płci, tak my w naturze mamy brak tolerancji w tej kwestii właśnie.
To są pedały, a nie geje, i racja - takich należy tępić, o co sami się proszą.
A widzisz "kolorowe", roznegliżowane tłumy na ulicach miast, wymachujące nabrzmiałymi penisami i domagające się przywilejów dla ludzi lubujących się w stosunkach oralnych?
Podałem to za przykład, bo jest to także przykład zboczenia. Mężczyzna nie otrzymał penisa po to, żeby pakować go komuś do gęby.
bo zostal "powszechnie" uznany i przyjety do wiadomosci. to spoleczenstwo okresla co jest patologiczne.
IMO, oral także jest patologią. Został powszechnie uznany? Nie rozśmieszaj mnie.
...Głupi przykład...
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Porównanie osoby grającej w Tibię do geja... Cóż.
Widzę, że wciąż mylicie pedałów (czy jak tam wolicie, gejistów) z gejami.
Takie pytanie: czemu lesbijki o wiele łatwiej zaakceptować, niż gejów?
@down: Geje też nie. A prawda jest taka, że przeciętny hetero pomyśli sobie "co z tego, że lesbijki, chętnie bym je obydwie puknął, jedną po drugiej". Taki świat.
Takie pytanie: czemu lesbijki o wiele łatwiej zaakceptować, niż gejów?
Napisałem coś podobnego w ostatnim poście ;D
Imo dlatego, że 2 kobiety uprawiające sex (bądź całujące się) nie są obleśne w przeciwieństwie do panów ^^
Zresztą, lesbijki zachowują się normalnie. Nie noszą dziwnych ubrań i nie gadają dziwnym głosem.
Wielkimanitu
24-06-2009, 13:42
To są pedały, a nie geje, i racja - takich należy tępić, o co sami się proszą.
No, nareszcie Cytrynowy napisał coś mądrego. Tylko dlaczego nadal uważa, że kolorowe parady robią coś dobrego dla środowiska homoseksualnego?
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Porównanie osoby grającej w Tibię do geja... Cóż.
Porównanie bardzo dobre. Bo w tej sprawie trzeba rozgraniczyć dwie sfery. Sferę gustu i sferę prawa. W tej pierwszej zgodzę się, zachowania odbiegające od normy nie są zbytnio tolerowane. Do tej sfery należy też pogląd, że blondynki są głupie, że politycy kradną, że księża to pedofile, że komuna jest "be" itp. Na taką "dyskryminację" nic nie można poradzić (no, w sumie można, ale nie pie****cie mi wtedy o demokracji, równości i wolności słowa). Czy kwestia tego, że wolę brunetki od blondynek sprawia, że dyskryminuję blondynki? Nie wiem, jak można tego nie rozumieć.
Natomiast w sferze prawa nie ma żadnej dyskryminacji.
Zresztą, lesbijki zachowują się normalnie. Nie noszą dziwnych ubrań i nie gadają dziwnym głosem.
A Szczuka to co? :) OK, może i nie jest lesbijką, ale i tak wpisuje się dobrze w te klimaty...
Pan i Wladca
24-06-2009, 13:45
To wyobraźcie sobie, że jestem na imprezie u kumpli na stancji we wrocku. I jak to często bywa kolo 3 w nocy wróciliśmy do domu ledwo żywi, każdy poszedł spać gdzie się tylko dało, i tak mniej więcej o 4 w nocy czyli godzinę później budzi mnie dźwięk takiego jakiegoś mlaskania. Ide do kuchni i patrze a gość gościowi laske robi. I co byście zrobili?
hetero tego nie pojmie hehe. ja nie zagladam nikomu do lozka i nic nie mam do tego co/gdzie/jak robia pod warunkiem ze nie lamia prawa heeh - to normalne..
popatrz na swoj nick, hipokryto ; )
To wyobraźcie sobie, że jestem na imprezie u kumpli na stancji we wrocku. I jak to często bywa kolo 3 w nocy wróciliśmy do domu ledwo żywi, każdy poszedł spać gdzie się tylko dało, i tak mniej więcej o 4 w nocy czyli godzinę później budzi mnie dźwięk takiego jakiegoś mlaskania. Ide do kuchni i patrze a gość gościowi laske robi. I co byście zrobili?
Poszłabym dalej spać.
LOL xD! Dobree :D! Co nie zmienia faktu, że jest (była?) powiązana z SLD, partią, która jest sama w sobie ŚMIECHU WARTA, nie wspominając o jej programie.
Uzasadnij to może?
Kolejny "stereotypowiec". Nie poznasz geja po wyglądzie. ;)
Jak to nie? Jakoś nekrofilia albo koprofilia mogą być chorobami...
GŁUPCZE (bo inaczej Cię nie nazwę), nie rozumiesz, że stosunek homoseksualny jest za zgodą obu stron, ludzi, którzy wiedzą, co robią? Przy nekrofilii i koprofilii tak raczej nie jest.
Nie chodziło mi o dwójce normalnie wyglądających osób tej samej płci trzymających się za ręce w miejscu publicznym, właściwie nie wiem jak zaaragował bym na ich widok bo nie zdarzyło mi się nigdy takowych spotkać. Miałem nieprzyjemność tylko spotykać takich właśnie "Attention Seekerów", którzy obściskiwali się na przystanku. Jeden był ubrany w taki sposób że było widać jego pępek, a drugi miał berecik taki typowy dla dziewczyny i różową koszulke z napisem z przodu "It's ok to be gay" a z tyłu "I don't give a fuck what will you say". Samo w sobie prowokuje do wyciągnięcia kamieni. A czemu tak się dzieje? Może tak jak oni mają w naturze pociąg do osób tej samej płci, tak my w naturze mamy brak tolerancji w tej kwestii właśnie.
Brak tolerancji do takich osób, jakich Ty spotkałeś to rozumiem. Ale nie rozumiem braku tolerancji dla "tych normalnych"...
Poprosił, żeby mi też obciągnął... :/ Głupie pytanie zadałeś. Poszedłbym dalej oczywiście, a co miałbym zrobić? But na klatę i uciekać zanim dorwą się do mojego tyłka?
My już mieliśmy kilku polityków mających "w dupie całą resztę", i dlatego ten kraj wygląda, jak wygląda. Cejrowski? NEXTTTT.
ale cejrowski nie jest politykiem. i dobrze bo sie w ogole nie nadaje. chodzi o to ze on nie boi sie publicznie powiedziec tego co mysli, a ze nie jest osoba reprezentujaca obywateli to cale szczescie. w polityce trzeba byc twardym ale i stonowanym
CytrynowySorbet
24-06-2009, 14:01
No, nareszcie Cytrynowy napisał coś mądrego. Tylko dlaczego nadal uważa, że kolorowe parady robią coś dobrego dla środowiska homoseksualnego?
Aww...
Ponieważ uważa się, że uważam te parady, jakie są teraz, za dobre - małe sprostowanie. Także uważam, że źle się do tych parad podchodzi. Powinny to być raczej demonstracje, no nie wiem, coś jak demonstracja przed ratuszem o zniesienie decyzji o zburzeniu jakiegoś domu (wiem, głupi przykład, ale zależy mi, żebyście wiedzieli o co mi chodzi). Innymi słowy - przekazanie celu i wagi sprawy po LUDZKU, a nie publiczne spotkanko żeby pomiziać się z Jankiem i Frankiem.
Rozumiesz teraz?
Hmm... Zignorowałbym to? Jak się jest mocno pod wpływem, to różne rzeczy można robić... Może chcą 'poeksperymentować'? Jedno jest pewne - jeśli robią to wiedząc, że ktoś w każdej chwili może ich przyłapać, to znaczy że się tego nie wstydzą. Ciesz się, że nie zaprosili się do 'wspólnej zabawy', czy, jak to kiedyś nazwał Lechista, gry w bingo.
Edit: Aha, i dobrze, że robią to w domu o 4 w nocy, a nie na przystanku w godzinach szczytu (ehm.)
Dr.Unknown
24-06-2009, 14:24
Napisałem coś podobnego w ostatnim poście ;D
Imo dlatego, że 2 kobiety uprawiające sex (bądź całujące się) nie są obleśne w przeciwieństwie do panów ^^
Szkoda, że panie o których mówisz istnieją tylko w Internecie i stosunek homoseksualny odbywają na potrzebę produkcji. Prawdziwe lesbijki, fakt to znany, są w większości brzydsze od niektórych mężczyzn.
<edit>
Homoseksualizm to nie zboczenie i nie choroba, ale z pewnością działanie wbrew naturze, której istotą jest przekazanie puli genowej. Powołujemy się na homoseksualne zachowania w królestwie zwierząt, ale wątpię, ażeby częste były przypadki życiowych par i podejrzewam, że osobniki takie kopulowały bądź będą kopulować z płcią przeciwną, gdyż tylko takowe parzenie zapewni im potomstwo - a o to się rozchodzi.
Co do pytania odnośnie kolegów w kuchni - komóra i kręcimy.
Dragon-Fly
24-06-2009, 14:25
Uzasadnij to może?
Uzasadnij to może?
Kolejny "stereotypowiec". Nie poznasz geja po wyglądzie. ;)
Pamiętaj, że stereotypy nie wzięły się z niczego. Stereotyp opisuje "średniaka".
Pan i Wladca
24-06-2009, 14:35
Może i głupie pytanie "co byście zrobili" ale jednego znałem kilka lat, nie raz z nim piłem itp. itd. a tu patrze i widzę coś takiego. No oczywiste jest, że odwróciłem się i poszedłem spać z małym obrzydzeniem. Wiedziałem o nich ja i kolega z bloku, później dowidzieli się wszyscy. Mimo tego, że każdy o nich wiedział i nie raz widział w podobnej sytuacji to i tak za każdym razem gdy oni już normalnie przy wszystkich siadali soie na kolanach czy wkładali języki do gardła, to ludzie wychodzili z pokoju ze skwaszoną miną.
Dr.Unknown
24-06-2009, 14:37
Może i głupie pytanie "co byście zrobili" ale jednego znałem kilka lat, nie raz z nim piłem itp. itd. a tu patrze i widzę coś takiego. No oczywiste jest, że odwróciłem się i poszedłem spać z małym obrzydzeniem. Wiedziałem o nich ja i kolega z bloku, później dowidzieli się wszyscy. Mimo tego, że każdy o nich wiedział i nie raz widział w podobnej sytuacji to i tak za każdym razem gdy oni już normalnie przy wszystkich siadali soie na kolanach czy wkładali języki do gardła, to ludzie wychodzili z pokoju ze skwaszoną miną.
Pozbierałeś się już?
sphinx123
24-06-2009, 16:25
Pamiętaj, że stereotypy nie wzięły się z niczego. Stereotyp opisuje "średniaka".
Stereotyp ma to do siebie, że nic nie opisuje, bo jest skrzywioną wizją danej osoby ;<
Uzasadnij to może?
- Anty-UE (totalny idiotyzm, UPR nie rozumie, jak ważna jest integracja)
- Przywrócenie kary śmierci (nikt na nią nie zasługuje)
- Prywatyzacja szkolnictwa (fajnie, edukacja tylko dla elit społecznych, lawl)
- Zniesienie przymusu ubezpieczeń (jasne, niech się coś stanie takiej osobie, kto zapłaci?)
Owszem, jest kilka pkt. wartych uwagi (ot, konstytucyjny zakaz ustanawiania przez państwo monopoli), ale reszta jest zbyt konserwatywna jak na dzisiejsze czasy.
Stereotyp opisuje uprzedzenia osób upośledzonych.
Przez Twoje ciągłe kopiowanie moich wiadomości i rozległe skrzywienie światopoglądu stwierdzam, że nie jesteś partnerem do dyskusji. (Nie) pozdrawiam.
Dragon-Fly
24-06-2009, 17:27
Przez Twoje ciągłe kopiowanie moich wiadomości i rozległe skrzywienie światopoglądu stwierdzam, że nie jesteś partnerem do dyskusji. (Nie) pozdrawiam.
Może kiedyś zrozumiesz sens tego zabiegu.
Shanhaevel
24-06-2009, 17:30
@Gonzo
Aj, masakryczny offtop.
1. UE m.in. polega na ogólnie pojętym zabieraniu i rozdawaniu kasy 'podług potrzeb/zasług/czegokolwiek', co jest samo w sobie socjalistyczne, a w związku z tym nie do końca sprawiedliwe (KTOŚ na górze subiektywnie ocenia CZYJEŚ potrzeby jako mniej lub bardziej naglące - bezsens) i nie da się ustrzec od pewnych przekrętów finansowych (ktoś musi zasilić armię biurokratów wymyślających te wszystkie normy, nie?). BTW. 'integracja europejska' to mit. Niemożliwe do realizacji są różne slogany typu 'żadnych granic', 'powszechna akceptacja', 'jedność krajów' itp.
2. Byś się zdziwił.
3. To jest nieco bardziej skomplikowana kwestia ekonomiczna, chyba nie mam do tego kompetencji, by szczegółowo objaśniać, choć sam zamysł ma sens.
4. To jest PRZYMUS, czyli zamordyzm ze strony państwa. Może hipotetycznie ja nie chcę się ubezpieczać (NO COŚ TAKIEGO), coś mi się stanie - mój problem, sam tak chciałem, mam za swoje. Na tym polega wolność, mój drogi.
i i rozległe skrzywienie światopoglądu stwierdzam, że nie jesteś partnerem do dyskusji. (Nie) pozdrawiam.
Mam wrażenie, że reprezentujesz przykład kogoś, kto z oburzeniem kiwa głową pod nosem mrucząc 'No ale to trzeba być popieprzonym, żeby w ogóle mieć TAKIE zdanie, przecież to oczywiste i niepodlegające ABSOLUTNIE ŻADNEJ dyskusji...'.
Offtopimy, panowie i panie... Jak zwykle. Modzie, apel proszę czy coś...
Apel!
^Yay!^
@down
Owszem, jest mniej socjalistyczna. To nie zmienia faktu, że nie podzielam entuzjazmu względem UE tak jak większość ludzi dookoła.
Wielkimanitu
24-06-2009, 17:45
GŁUPCZE (bo inaczej Cię nie nazwę), nie rozumiesz, że stosunek homoseksualny jest za zgodą obu stron, ludzi, którzy wiedzą, co robią? Przy nekrofilii i koprofilii tak raczej nie jest.
Czy Gonzo wie co pisze? A może nie wie, co to jest koprofilia?
1. UE m.in. polega na ogólnie pojętym zabieraniu i rozdawaniu kasy 'podług potrzeb/zasług/czegokolwiek', co jest samo w sobie socjalistyczne
UE jest mniej socjalistyczna od Polski (do ideału jej daleko, ale zawsze coś). Ciekawe tylko, dlaczego UPRowcy nie mogą tego zrozumieć.
CytrynowySorbet
24-06-2009, 18:02
Stereotyp opisuje "średniaka".
Według świata, stereotyp Polaka to pijak. Jakoś nie widzę setek pijaków w parkach / na ulicach / and so on.
Stereotypy są ŻAŁOSNE, każdy człowiek jest indywidualny, i porównywanie go do innego człowieka czy jakiegoś stereotypu mija się z celem.
Btw. zeszliśmy z tematu o homoseksualistach na Socjalizm i kary śmierci? O.O Takie rzeczy tylko na tibia.pl ...
Bo karę śmierci można tolerować albo nie. :D A stereotyp faktycznie nie oznacza średniaka i zwykle będzie równie prawdziwy w odniesieniu do osób, które go rozprzestrzeniają.
@Gonzo:
- Anty UE to raczej dobra strona. Nawet na forum o poglądach bliżej lewackich większość opowiedziała się przeciw większej integracji.
Śmieszne jest jednak to, że partie eurosceptyczne startują do PE. Tak, wiem, chcą spełnić swoja misję ratowania nas z biurokracji, ale na zwykły rzuto oka wygląda to śmieszne. Coś jak partia anarchistów wchodząca do sejmu.
- Na karę śmierci zasługuje wiele osób (w takim sensie, że nie powinny istnieć) jednak jest to ingerencja w wolność (gdy ktoś ci mówi, kiedy masz umrzeć) i cholernie trudno byłoby to wynagrodzić niesłusznie skazanemu.
@UPRowcy, lub jak wolicie, Korwiniści:
Przecież to jest śmieszne: "Jeśli chcecie formalnie zalegalizować swój związek to załóżcie spółkę partnerską". Lmao. A czemu nie mogą zalegalizować tego tak samo jak pary heteroseksualne. Bo banda półmózgich konserwatystów tak chce?
Wehrmacht
24-06-2009, 19:33
Kiedyś 6 milionów ludzi zostało zabitych za to, że nie miało bląd włosów i niebieskich oczu.
Gdyby Niemcy zabijali ludzi tylko za to, to połowa Wehrmachtu (a w późniejszej części wojny także W-SS) także skończyłaby w obozach.
Btw. zeszliśmy z tematu o homoseksualistach na Socjalizm i kary śmierci? O.O Takie rzeczy tylko na tibia.pl ...
Welcome to Tibia.pl - nic nowego. :D
Nie mam nic, póki nie publicznie xD
Dragon-Fly
24-06-2009, 20:08
@UPRowcy, lub jak wolicie, Korwiniści:
Przecież to jest śmieszne: "Jeśli chcecie formalnie zalegalizować swój związek to załóżcie spółkę partnerską". Lmao. A czemu nie mogą zalegalizować tego tak samo jak pary heteroseksualne. Bo banda półmózgich konserwatystów tak chce?
Po prostu informuję, że jest taka możliwość. Oczywiście powinna być możliwość formalizacji takiego związku, ale nie nazywać tego MAŁŻEŃSTWEM :).
Po prostu informuję, że jest taka możliwość. Oczywiście powinna być możliwość formalizacji takiego związku, ale nie nazywać tego MAŁŻEŃSTWEM :).
Czemu?
@down:
Bullshit. Małżeństwo to zalegalizowany prawnie związek dwóch kochających się osób.
Wielkimanitu
24-06-2009, 20:45
Bo małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny.
Pan i Wladca
24-06-2009, 20:47
Pozbierałeś się już?
Ta, wypłakałem się w hetero-rękaw innego kumpla....
Bullshit. Małżeństwo to zalegalizowany prawnie związek dwóch kochających się osób.
Bullshit..
Można określić małżeństwo jako powstały z woli małżonków, w sposób sformalizowany, trwały związek kobiety i mężczyzny, będący również stosunkiem prawnym o charakterze wzajemnym
Źródło:
http://www.codziennikprawny.pl/pytanie/59/900/w_jaki_sposob_prawo_definiuje
A czemu nie mogą zalegalizować tego tak samo jak pary heteroseksualne. Bo banda półmózgich konserwatystów tak chce?
3 argumenty :
1) prawny - art. 18 Konstytucji - Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej. No chyba, ze przyjmiemy tezy lewakow z Hiszpanii, ktorzy twierdza (odnosnie podobnego zapisu w konstytucji Hiszpanii), ze "zwiazek kobiety i mezczyzny" to nie to samo, co "zwiazek kobiety z mezczyzna", ale takim sposobem udowodnic mozna wszystko.
2) biologiczny - jakikolwiek odchyl od normalnego zachowania gatunkowego nie mozna uznawac za rownoprawny ze standardowym zachowaniem gatunkowym. Swoja droga, czemu homoseksualizm wsrod zwierzat okreslony jest jako odchyl, a homoseksualizm wsrod ludzi uznawany jest jako cos calkiem naturalnego...
3) ideologiczny - nie mozemy uznac czegos, co NIE jest malzenstwem, za malzenstwo. Akceptujac nienormalne (tak, homoseksualizm jest zaburzeniem normalnego postrzegania zycia seksualnego) zachowania homoseksualne, mozemy sie niedlugo spodziewac wolania o zalegalizowanie zoofilii, nekrofilii, pedofilii itd. Przesadzam? Wcale nie - bodaj 2 lata temu w Holandii probowano walczyc o zalegalizowanie pedofilii, argumentujac to tym, ze pedofile z milosci do dzieci beda potrafili lepiej zadbac o "pociechy" niz niejeden rodzic.
Ps. Mamrotania homoseksualistow o niemoznosci dziedziczenia (bo nie sa malzenstwem, blablabla) to bzdury - zrobic testament i po problemie.
@Wielkimanitu : doskonale :D
Wielkimanitu
24-06-2009, 21:31
Odnośnie małżeństw:
http://img530.imageshack.us/img530/6156/22954702.jpg (http://img530.imageshack.us/i/22954702.jpg/)
Swoją drogą "Rzeczpospolita" za ten obrazek została bezlitośnie zgnojona przez różne "poprawne" media...
Dark Sven
24-06-2009, 21:45
Warto też w tym momencie zwrócić uwagę na to, iż wszelakie żarty stały się już przestępstwem. O gejach nie, o murzynach nie, o religii nie, o kobietach nie, o żydach nie... I właśnie gnojenie za takie obrazki to doskonały przykład przesadnej poprawności...
sphinx123
24-06-2009, 21:48
Szczerze mówiąc mam gdzieś tą legalizację związków. Z dziewczyną też bym ślubu nie brał, tak samo jak z chłopakiem.
CytrynowySorbet
24-06-2009, 23:00
1) prawny - art. 18 Konstytucji - Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej.
Konstytucja może się zmienić, zresztą nie musi to być małżeństwo, tylko coś zupełnie nowego. Dodam jedno - nie wiem po co geje chcą ze sobą brać śluby. Czy samo bycie ze sobą im nie wystarczy?
2) biologiczny - jakikolwiek odchyl od normalnego zachowania gatunkowego nie mozna uznawac za rownoprawny ze standardowym zachowaniem gatunkowym.
Branie prochów także nie jest standardowym zachowaniem gatunkowym, a jakoś za legalizacją marihuany jest sporo osób.
Swoja droga, czemu homoseksualizm wsrod zwierzat okreslony jest jako odchyl, a homoseksualizm wsrod ludzi uznawany jest jako cos calkiem naturalnego...
Chyba właśnie na odwrót.
Akceptujac nienormalne (tak, homoseksualizm jest zaburzeniem normalnego postrzegania zycia seksualnego) zachowania homoseksualne, mozemy sie niedlugo spodziewac wolania o zalegalizowanie zoofilii, nekrofilii, pedofilii itd. Przesadzam? Wcale nie - bodaj 2 lata temu w Holandii probowano walczyc o zalegalizowanie pedofilii, argumentujac to tym, ze pedofile z milosci do dzieci beda potrafili lepiej zadbac o "pociechy" niz niejeden rodzic.
Czy geje wyrządzają ci krzywdę? Pedofile dzieciom za to tak, więc nie ma co porównywać. Zresztą popatrz ile jest na świecie homoseksualistów, a ile zoofilów etc.
Ps. Mamrotania homoseksualistow o niemoznosci dziedziczenia (bo nie sa malzenstwem, blablabla) to bzdury - zrobic testament i po problemie.
Nie wiem po co homoseksualiści kłócą się o dziedziczenia, jeśli do czasu śmierci prawdopodobnie i tak zmienią partnera czy coś...
Swoją drogą "Rzeczpospolita" za ten obrazek została bezlitośnie zgnojona przez różne "poprawne" media...
I słusznie. Samo porównywanie homoseksualizmu do zoofilii - bez przesady. O ile w homoseksualizmie można powiedzieć o miłości, wzajemnej relacji, to chyba nie powiesz swojemu pieskowi "Kocham cię Reksiu, a teraz cię przelecę". Już nie mówię o tym, że to w pewnym sensie gwałt na zwierzęciu (nie koniecznie musi chcieć), a już na pewno wyrządzanie mu krzywdy.
witaj w klubie tez mam to w dupie8o
Owned :D
@down: Hmm, na pierwszy rzut oka wyglądał jak ksiądz :< Ok, zwracam honor. A ślub cywilny między homoseksualistami nie jest dozwolony? Kiedyś oglądałem pewien serial, gdzie dwóch gejów brało cywilny, fakt że w USA, ale jednak.
Co do konstytucji - ciągle dodaje się jakieś "poprawki".
Dragon-Fly
24-06-2009, 23:08
Sorbet, gubisz się już w tym, co mówisz i starasz się debatować z konstytucją. Na tym obrazku nie ma żadnego księdza ani nie jest to kościół, przyjrzyj się... :P
Konstytucja może się zmienić, zresztą nie musi to być małżeństwo, tylko coś zupełnie nowego. Dodam jedno - nie wiem po co geje chcą ze sobą brać śluby. Czy samo bycie ze sobą im nie wystarczy?
Oczywiscie, ze mozna zmienic, jednak ten argument mozna przytoczyc w legalizacji pedofilii czy okreslenia Polski jako kraju teokratycznego z przodujaca religia Latajacego Potwora Spaghetti.
Branie prochów także nie jest standardowym zachowaniem gatunkowym, a jakoś za legalizacją marihuany jest sporo osób.
A mozesz podac przyklad, dlaczego nie jest takim zachowaniem? O ile wiem, to od tysiecy lat ludzie korzystaja z naturalnych (czyli wlasnie standardowych, nieudziwnionych) srodkow, by wspomoc wlasny organizm np. :
*w walce - wikingowie
*w obrzadkach religijnych - szamani itd
*w medycynie - jako lek, znieczulenie
Czy geje wyrządzają ci krzywdę? Pedofile dzieciom za to tak, więc nie ma co porównywać. Zresztą popatrz ile jest na świecie homoseksualistów, a ile zoofilów etc.
Czy popierasz to konkretnymi danymi, czy to sa dane "na oko"? W kazdym razie, co w sytuacji, gdy dziecko zgodzi sie na kontakt seksualny z pedofilem - czy tez to uznamy za cos krzywdzacego dla dziecka? Nie ma sensu polemizowac, bo kazdy odchyl od naturalnego zachowania (czyli zwiazku kobiety i mezczyzny) jest zboczeniem - czasami niegroznym (homoseksualizm, wszelkie zabawy sado-maso itd), czasami groznym (nekrofilie, zoofilie itd).
I słusznie. Samo porównywanie homoseksualizmu do zoofilii - bez przesady. O ile w homoseksualizmie można powiedzieć o miłości, wzajemnej relacji, to chyba nie powiesz swojemu pieskowi "Kocham cię Reksiu, a teraz cię przelecę". Już nie mówię o tym, że to w pewnym sensie gwałt na zwierzęciu (nie koniecznie musi chcieć), a już na pewno wyrządzanie mu krzywdy.
Nie wiem jak inni, w kazdym razie ja - nie zwracam uwagi na "aspekt duchowy" takich zwiazkow - w moim przekonaniu osoba X moze miec seksualna obsesje nawet na punkcie znakow drogowych, a nawet zywic do nich jakies uczucia. Jest mi to calkowicie obojetne, jesli nie musze ogladac czegos, co nie jest przyjmowane za normalne (a obecnie za "normalne" przyjmuje sie relacje miedzy kobieta a mezczyzna) - po prostu zboczenie to zboczenie.
@down: Hmm, na pierwszy rzut oka wyglądał jak ksiądz :< Ok, zwracam honor. A ślub cywilny między homoseksualistami nie jest dozwolony? Kiedyś oglądałem pewien serial, gdzie dwóch gejów brało cywilny, fakt że w USA, ale jednak.
Co do konstytucji - ciągle dodaje się jakieś "poprawki".
Legalnosc slubow homoseksualnych zalezy od prowadzonej polityki panstwa - niektore je uznaja, niektore pozwalaja na ich zawieranie, niektore traktuja jako niedopuszczalne.
Może kiedyś zrozumiesz sens tego zabiegu.
A Ty może kiedyś zrozumiesz, że jesteś kolejnym człowiekiem podążającym schematami.
@Gonzo
Aj, masakryczny offtop.
1. UE m.in. polega na ogólnie pojętym zabieraniu i rozdawaniu kasy 'podług potrzeb/zasług/czegokolwiek', co jest samo w sobie socjalistyczne, a w związku z tym nie do końca sprawiedliwe (KTOŚ na górze subiektywnie ocenia CZYJEŚ potrzeby jako mniej lub bardziej naglące - bezsens) i nie da się ustrzec od pewnych przekrętów finansowych (ktoś musi zasilić armię biurokratów wymyślających te wszystkie normy, nie?).
Jest 02:15 w nocy, jestem lekko podchmielony, nie chce mi się nawet starać tego zrozumieć. Powiem tyle - od czasów wejścia do UE widzę w moim mieście (Wrocław) wiele pozytywnych zmian. Przed 2004 nic się nie zmieniało, tyle mam do powiedzenia na ten temat.
BTW. 'integracja europejska' to mit. Niemożliwe do realizacji są różne slogany typu 'żadnych granic', 'powszechna akceptacja', 'jedność krajów' itp.
Tak samo mówili mieszkańcy przyszłych stanów w Ameryce Północnej przed dołączeniem do Unii (tej amerykańskiej oczywiście).
3. To jest nieco bardziej skomplikowana kwestia ekonomiczna, chyba nie mam do tego kompetencji, by szczegółowo objaśniać, choć sam zamysł ma sens.
Wychodziłoby na to, że ludzie musieli by płacić za szkołę dla swoich dzieci... Tak ten punkt rozumiem.
4. To jest PRZYMUS, czyli zamordyzm ze strony państwa. Może hipotetycznie ja nie chcę się ubezpieczać (NO COŚ TAKIEGO), coś mi się stanie - mój problem, sam tak chciałem, mam za swoje. Na tym polega wolność, mój drogi.
Kwestia sporna, może i masz rację... może.
Mam wrażenie, że reprezentujesz przykład kogoś, kto z oburzeniem kiwa głową pod nosem mrucząc 'No ale to trzeba być popieprzonym, żeby w ogóle mieć TAKIE zdanie, przecież to oczywiste i niepodlegające ABSOLUTNIE ŻADNEJ dyskusji...'.
Nie Shan, źle mnie zrozumiałeś. Ten człowiek (Dragon-Fly) jest po prostu zbyt płytki. Kto jak kto, ale ja dyskutować lubię i potrafię zmienić zdanie pod wpływem silnych argumentów. Niestety, on takich przedstawić NIE POTRAFI.
Czy Gonzo wie co pisze? A może nie wie, co to jest koprofilia
Zwracam honor, myślałem, że koprofilia odnosi się do praktyk masturbacyjnych. No cóż, w tym wypadku... każdy robi co chce, partnerzy mają do tego prawo skoro obydwoje tego chcą.
@Gonzo:
- Anty UE to raczej dobra strona. Nawet na forum o poglądach bliżej lewackich większość opowiedziała się przeciw większej integracji.
Śmieszne jest jednak to, że partie eurosceptyczne startują do PE. Tak, wiem, chcą spełnić swoja misję ratowania nas z biurokracji, ale na zwykły rzuto oka wygląda to śmieszne. Coś jak partia anarchistów wchodząca do sejmu.
Przeczytaj co napisałem wyżej odnośnie UE.
Im nie chodzi o nazywanie tego małżeństwem tylko ZWIĄZKIEM PARTNERSKIM.
Ta, tylko że w tak chorym kraju jak Polska kościół będzie jęczał.
Szczerze mówiąc mam gdzieś tą legalizację związków. Z dziewczyną też bym ślubu nie brał, tak samo jak z chłopakiem.
Jesteś aseksualny?
Oczywiscie, ze mozna zmienic, jednak ten argument mozna przytoczyc w legalizacji pedofilii czy okreslenia Polski jako kraju teokratycznego z przodujaca religia Latajacego Potwora Spaghetti.
Nie, Polskę powinni określić jako kraj rydzykokratyczny ;).
Dragon-Fly
25-06-2009, 10:22
A Ty może kiedyś zrozumiesz, że jesteś kolejnym człowiekiem podążającym schematami.
Rozwiń to, bo ładnie walnąłeś. :D
Nie Shan, źle mnie zrozumiałeś. Ten człowiek (Dragon-Fly) jest po prostu zbyt płytki. Kto jak kto, ale ja dyskutować lubię i potrafię zmienić zdanie pod wpływem silnych argumentów. Niestety, on takich przedstawić NIE POTRAFI
A może ten człowiek próbuję Ci k*** pokazać, że ta dyskusja od początku nie ma sensu?
Im nie chodzi o nazywanie tego małżeństwem tylko ZWIĄZKIEM PARTNERSKIM.
Nie obchodzi mnie, jak chcą to nazywać. Po prostu nie ma to być małżeństwo.
Bullshit..
Źródło:
http://www.codziennikprawny.pl/pytanie/59/900/w_jaki_sposob_prawo_definiuje (http://urlguard.net/l/http://www.codziennikprawny.pl/pytanie/59/900/w_jaki_sposob_prawo_definiuje)
Będąc w Holandii/Belgii to samo powiesz? Z tego co się orientuję ich definicja małżeństwa w prawie wygląda 'ciut' inaczej. Albo weźmy definicję z prawa nigeryjskiego gdzie jest poligamia. Definicje małżeństwa wygląda zupełnie inaczej. Nie rzucaj cytatami z prawa bo może się ono łatwo zmienić. I żeby uczynić bardziej uniwersalne to co powiedziałem, to powinno to brzmieć tak: małżeństwo to związek kochających się osób.
Swoja droga, czemu homoseksualizm wsrod zwierzat okreslony jest jako odchyl, a homoseksualizm wsrod ludzi uznawany jest jako cos calkiem naturalnego...
No patrz, a ja zawsze myślałem, ba byłem pewny, że jest na odwrót. Czyli te wszystkie artykuły kłamały. A i nie widziałem jeszcze zachowania, żeby psy/koty szczekały na psa/kota-geja i się od niego odsuwały.
Ta, tylko że w tak chorym kraju jak Polska kościół będzie jęczał.
Nie, po prostu nie dopuści. Słyszał ktoś o "medialnej". Ech, szkoda gadać.
Nie wiem co was uprzedza przed małżeństwami homoseksualnymi. Jak chcą to niech biorą ślub. Podejrzewam, że i tak mała liczba osób ten ślub by wzięła. Po co komu dzisiaj małżeństwo?
http://img218.imageshack.us/img218/4336/244ee1d1650c.jpg
nie wiem czy ktoś to dawał ;)
http://img218.imageshack.us/img218/3230/24fca8e64dd0.gif
takie też znalazłem...
sphinx123
25-06-2009, 12:22
Jesteś aseksualny?
Nie, jestem gejem, więc wiem jak to pseudośrodowisko wygląda od podszewki ;<
@Edit
Jezu, jacy wy jesteście wrażliwi. Dwóch całujących się kolesi wywołuje już u Was atak konwulsji. Chyba nie widzieliście fistingu xd
@Gonzo: człowiek definitywnie powinien sam móc decydować, czy chce się ubezpieczyć. Chce potem kisnąć bez pieniędzy - jego sprawa.
Swoją drogą, podatki powinny zostać zminimalizowane do absolutnego minimum (ha, cóż za piękne zdanie). Gdybym mógł odłożyć 500 zł miesięcznie nie potrzebowałbym darmowej służby zdrowia.
Zamieniam się w Spidera? ; )
@top: pewnie gdzieś pisałem. Dopóki homoseksualiści nie pakują się ze swoim homoseksualizmem w moje życie, nie mam nic przeciwko, ale oglądać liżących się panów nie chcę, bo mnie brzydzi. Czyli - wolnoć Tomku w swoim domku.
@down: no, uprościłem troche, ale wiadomo co mam na myśli ; )
Dragon-Fly
25-06-2009, 12:29
Gdybym mógł odłożyć 500 zł miesięcznie nie potrzebowałbym darmowej służby zdrowia.
Nie ma czegoś takiego jak darmowe obiady. Milton Friedman :P
Shanhaevel
25-06-2009, 14:59
@Gonzo
Luz.
@ontop
Tak sobie obserwuję i stwierdzam, że europejski postęp jest genialny:
- homoseksualiści chcą MAŁŻEŃSTW - pary hetero uważają małżeństwa za zły pomysł (to się akurat da zrozumieć)
- homo chcą dzieci - pary hetero, które są zdolne do posiadania dzieci ich nie chcą, bo to strata czasu i pieniędzy (akurat rozumiem, że chcą się 'ustawić' na życie)
- ludzie chcą legalizacji zabijania ludzi bardzo młodych i bardzo chorych, a nie chcą zabijania zbrodniarzy
- ludzie chcą powszechnej tolerancji, często także dla głupoty i złego smaku, a gnoją na prawie każdym kroku np. Kościół, nawet jak nie jest jakiejś sprawie winny
- propagują radość życia, równość, a nie wiedzą, co to dystans i poczucie humoru (chyba, że śmiejemy się z np. Kościoła, wtedy dystans i humor jest)
Tak, widzę spójność i logikę.
@Lasy
Szczera prawda. Tyle że spider ostatnio był bodaj anarcho-kapitalistą, a te poglądy są raczej minarchistyczne chyba...
CytrynowySorbet
25-06-2009, 15:07
To może od razu zalegalizujmy gwałt idąc Twoim tokiem myślenia.
A mozesz podac przyklad, dlaczego nie jest takim zachowaniem? O ile wiem, to od tysiecy lat ludzie korzystaja z naturalnych (czyli wlasnie standardowych, nieudziwnionych) srodkow, by wspomoc wlasny organizm
Taaa, narkotyki wspomagają ludzki organizm... Nie wiedziałem, że zatruwanie samego siebie to standardowe zachowanie gatunkowe, ale teraz już WIEM.
*w obrzadkach religijnych - szamani itd
Taa, tak jak te ladacznice do brały, żeby ujawnić jakąś "wizję" a potem padały trupem?
*w medycynie - jako lek, znieczulenie
Maryśka zdrowia ci doda!
Czy popierasz to konkretnymi danymi, czy to sa dane "na oko"?
Oczywiście, że na oko. O ile o paradach czy tematach takich jak ten słyszy się dość często, to o paradach za zoofilią czy innymi rzeczami nie słyszałem w ogóle.
W kazdym razie, co w sytuacji, gdy dziecko zgodzi sie na kontakt seksualny z pedofilem - czy tez to uznamy za cos krzywdzacego dla dziecka?
Po pierwsze - dziecko nie musi być w pełni świadome na co się zgadza. Bądź co bądź, wyrządza się temu dziecku krzywdę, bo nie jest jeszcze biologicznie przystosowane do tego.
Nie wiem jak inni, w kazdym razie ja - nie zwracam uwagi na "aspekt duchowy" takich zwiazkow
W takim razie ja nie zwracam uwagi na Twoją definicję naturalnego zachowania. Wierz mi, gdyby homoseksualistom chodziło tylko o seks, nie było by tych całych parad i innych działań, w końcu mogą się zabawiać w zaciszu własnych domów. Aspekt duchowy między hetero też jest raczej nikły, popatrz chociażby na panienki na autostradzie czy w burdelach.
obecnie za "normalne" przyjmuje sie relacje miedzy kobieta a mezczyzna
Obecnie. Wiele rzeczy kiedyś uznawało się "obecnie", ale się zmieniły. Zresztą jest to pojęcie względne - uważa tak większa grupa ludzi na świecie, czyli hetero.
A może ten człowiek próbuję Ci k*** pokazać, że ta dyskusja od początku nie ma sensu?
Tam są drzwi? A co według Ciebie na tym świecie ma sens?
zdjęcia
Hihihi ale zabawne, prawie tak bardzo jak "Będę chronił Tibii krzesłem" dla zapalonego Tibijczyka, albo mówienie sierocie, że rodzice jej nie kochają.
Nikt tu nie mówi o tym, żeby homoseksualiści mogli wyjść na ulice i uprawiać przy was seks... Tu jest ważna zmiana nastawienia społeczeństwa do homo... Żeby nie było sytuacji "Jesteś gejem? Zwalniam cię / wynocha z tej restauracji / obiję ci zaraz mordę", tylko "Proszę bez niestosownych zachowań / nie róbcie tego przy mnie". Czy to takie trudne?
EDIT:
homoseksualiści chcą MAŁŻEŃSTW
ZWIĄZKÓW PARTNERSKICH FFS!
homo chcą dzieci
Tak, ale tylko tacy, którzy już są pewni bycia ze sobą. Żebyś się nie zdziwił, że takie osoby są bardziej odpowiedzialne od wielu par hetero. Poza tym nie zaobserwowano jakichś skutków ubocznych wychowywania dzieci przez homo.
@down: Bronię siebie i swoich praw :\
Wy serio nie macie co robić, że bronicie/besztacie homoseksualistów?
Kikuslav
25-06-2009, 15:25
jak dla mnie strasznie daremne są parady/manifestacje homo. moim zdaniem nie pomaga to w chuj. tymi manifestacjami pokazują tylko jacy są inni co nie podoba się społeczeństwu. tak to widze.
dla mnie jest to choroba psychiczna.
ZBIJCIE MJE!1
Dark Sven
25-06-2009, 15:30
Tak, ale tylko tacy, którzy już są pewni bycia ze sobą. Żebyś się nie zdziwił, że takie osoby są bardziej odpowiedzialne od wielu par hetero. Poza tym nie zaobserwowano jakichś skutków ubocznych wychowywania dzieci przez homo.
A chciałbyś mieć rodziców homo i od samego początku mieć u rówieśników przesrane? Ja nie.
ZBIJCIE MJE!1
Nje.
Ale powiem jedno: gdyby dać im możliwość zawarcia związku i uciszyć troche narodowców to nikt by parad nie robił. Wtedy już nie ma po co.
CytrynowySorbet
25-06-2009, 15:34
A chciałbyś mieć rodziców homo i od samego początku mieć u rówieśników przesrane? Ja nie.
Wiesz, to już jest problem gówniarzerii, jeśli uważają to za coś zabawnego. Ale właśnie takie osoby zapełniają miejsca w marginesie społecznym. Jeśli ktoś przejmuje się zdaniem TAKICH OSÓB, to źle robi.
Ale powiem jedno: gdyby dać im możliwość zawarcia związku i uciszyć troche narodowców to nikt by parad nie robił. Wtedy już nie ma po co.
True. Tyle że rodzi się jedno pytanie - Nie dotyczy mnie, więc po co się męczyć?
@down: No jaaasne, bo skoro ty byś chciał więcej, to każdy musi tak chcieć. Powiem ci coś - po takim traktowaniu jakie mają teraz, homoseksualiści raczej ograniczyliby się do tego, co najważniejsze i daliby spokój żeby nie wywoływać nowych afer.
Co do wychowywania prze ojców - to chyba logiczne, że każdy wychowany przez parę hetero tak powie.
Poza tym nie zaobserwowano jakichś skutków ubocznych wychowywania dzieci przez homo.
zdecydowanie nie chcialbym byc wychowywany przez ojców :x
gdyby dać im możliwość zawarcia związku i uciszyć troche narodowców to nikt by parad nie robił. Wtedy już nie ma po co.
watpie, powod do narzekan zawsze sie znajdzie nigdy nie jest idealnie
Wiesz, to już jest problem gówniarzerii, jeśli uważają to za coś zabawnego. Ale właśnie takie osoby zapełniają miejsca w marginesie społecznym. Jeśli ktoś przejmuje się zdaniem TAKICH OSÓB, to źle robi.
Chodziłeś do podstawówki? Jak ktoś był gruby, nosił okulary itp itd miał już dość przejebane, jakby do tego dodać dwóch tatusiów takie dziecko zdecydowanie nie wyrosłoby na normalną, zrównoważoną psychicznie osobę. Zawsze jakiś uraz pozostaje. I faktycznie, 8 latek na pewno nie przejmuje się, że NIKT go nie lubi, i nie zwraca uwagę jak czasem przypadkiem ktoś go opluje. Jeżeli homo tak bardzo chcą dobra dzieci, to niech ich nie wychowują. I oczywiste jest, ze to nie ich wina, tylko tych dzieci ale cóż, oni mogą temu zapobiec.
Nawet jakby się ze mnie nie śmiali, to i tak wolałbym mamę.
CytrynowySorbet
25-06-2009, 15:56
Chodziłeś do podstawówki? Jak ktoś był gruby, nosił okulary itp itd miał już dość przejebane, jakby do tego dodać dwóch tatusiów takie dziecko zdecydowanie nie wyrosłoby na normalną, zrównoważoną psychicznie osobę.
Tak zostały te dzieci wychowane. Ja jakoś NIGDY się nie wyśmiewałem z nikogo z powodu wyglądu, pochodzenia itd. (i nie, nie wychowali mnie geje). Dziecko wychowane przez homoseksualistów (czy nawet homoseksualistę) wyrośnie za to na ludzi, bo homo są, jak już pisałem, odpowiedzialni i tolerancyjni, właśnie przez społeczeństwo, które je "miło" traktuje.
Zawsze jakiś uraz pozostaje.
Uraz pozostaje, ale nie przez to, że wychowują mnie geje, tylko dlatego, że dzieci się ze mnie śmieją. Śmiać się mogą z wielu innych powodów. Czy to znaczy, że grube dziecko ma iść na odsysanie tłuszczu, albo siedzieć w domu (żeby nie dopuszczać do tego, by się z niego śmiali)?
Mentalność i stosunek społeczeństwa - oto problemy XXI wieku.
Chodziłeś do podstawówki? Jak ktoś był gruby, nosił okulary itp itd miał już dość przejebane, jakby do tego dodać dwóch tatusiów takie dziecko zdecydowanie nie wyrosłoby na normalną, zrównoważoną psychicznie osobę.
Gruby ma przejebane. Ten w okularach ma przejebane. I ten z dwoma tatusiami ma przejebane. Gruby i okularnik są zupełnie normalnymi ludźmi. W waszych prognozach tylko ten z dwoma tatusiami jest później pojebem.
Nie, jestem przeciw adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Z biologicznego powodu.
Wielkimanitu
25-06-2009, 15:57
Taaa, narkotyki wspomagają ludzki organizm... Nie wiedziałem, że zatruwanie samego siebie to standardowe zachowanie gatunkowe, ale teraz już WIEM.
A taka np. kawa nie wspomaga ludzkiego organizmu?
Po pierwsze - dziecko nie musi być w pełni świadome na co się zgadza.
Wtedy nazywa się to gwałtem.
Bądź co bądź, wyrządza się temu dziecku krzywdę, bo nie jest jeszcze biologicznie przystosowane do tego.
Nikt chyba nie ma tu wątpliwości, że seks 30-latka z niemowlakiem to patologia i dewiacja. Ale seks 30-latka z dojrzałą płciowo 14-latką (który w Polsce jest przestępstwem!) patologią już nie jest.
Wierz mi, gdyby homoseksualistom chodziło tylko o seks, nie było by tych całych parad i innych działań, w końcu mogą się zabawiać w zaciszu własnych domów.
Oczywiście, że nie chodzi im o seks (kontakty homoseksualne zdepenalizowano już dawno temu). Chodzi o przywileje.
Obecnie. Wiele rzeczy kiedyś uznawało się "obecnie", ale się zmieniły.
W starożytnej Grecji kontakty homoseksualne były jeszcze bardziej powszechne i akceptowane niż dzisiaj. Ale do cholery, nawet wtedy nikomu nie przyszło do głowy, żeby zrobić homoseksualne małżeństwa!
Żeby nie było sytuacji "Jesteś gejem? Zwalniam cię / wynocha z tej restauracji / obiję ci zaraz mordę", tylko "Proszę bez niestosownych zachowań / nie róbcie tego przy mnie". Czy to takie trudne?
Dlaczego szef może cię nie przyjąć do pracy z powodu kwalifikacji, a nie może z tego powodu, że jesteś gejem? To dopiero dyskryminacja pracodawców.
[legalizacja] ZWIĄZKÓW PARTNERSKICH FFS!
A to niech wejdą ze sobą w spółkę i nazwą ją "związek partnerski Kowalskiego z Kowalskim".
To może od razu zalegalizujmy gwałt idąc Twoim tokiem myślenia.
Legalizujac roznego rodzaju dewiacje i tego mozemy sie spodziewac.
A co jest w tym nienormalnego? Nawet zwierzeta stosuja roznego rodzaju "ulepszacze" :
1) Lemury i ochrona przed owadami
Trujące substancje dla jednych, mogą wywoływać stan podniecenia i leniwego, acz miłego otępienia u innych zwierząt. Tak dzieje się w przypadku lemurów z Madagaskaru.
Lemury chętnie nacierają się toksycznymi wydzielinami krocionogów. Substancje te chronią je przed ukąszeniami owadów, a przy okazji wywołują uczucie przyjemnego odrętwienia. Lemury żyjące blisko ludzi w tym celu używają cygar.
2)Jeze i ochrona przed pasozytami
Nawet z pozoru niewinnie wyglądający jeż lubi smak nikotyny. Z uporem maniaka potrafi przeżuwać wyrzuconego przez człowieka papierosa. W jakim celu? Zapach nikotyny odstrasza niektóre pasożyty.
3) Antylopy
Antylopy są chyba ostatnim gatunkiem zwierząt, który można by podejrzewać o miłość do używek. Jedzą te same owoce maruli, co słonie, guźce i małpy, a potem urządzają dziką imprezę.
4) Koka i Indianie
Koka dla Indian z Peru stała się prawie niezbędna. Nie mogli pracować bez żucia jej liści (rzadsze zawsze było picie naparu z liści). Żucie koki przy dawce dziennej 25 – 50 g, bowiem uodpornia na zmęczenie fizyczne i umysłowe, umożliwia pracę czy inne wysiłki fizyczne bez odżywiania się i picia w ciągu dłuższych okresów.
Taa, tak jak te ladacznice do brały, żeby ujawnić jakąś "wizję" a potem padały trupem?
Co jakies "ladacznice z wizjami, padajace trupem" maja zwiazanego z szamanizmem i proba kontaktu z "bogami"? Musze przyznac, ze nie zrozumialem.
Maryśka zdrowia ci doda!
Morfina - alkaloid pochodzenia naturalnego (z opium), ktory stosowany jest w terapii przeciwbolowej badz przeciwbiegunkowej.
Konkludujac ta czesc wypowiedzi - nie masz pojecia, o czym mowisz.
Po pierwsze - dziecko nie musi być w pełni świadome na co się zgadza. Bądź co bądź, wyrządza się temu dziecku krzywdę, bo nie jest jeszcze biologicznie przystosowane do tego.
W moim odczuciu nie kazda osoba homoseksualna musi zdawac sobie sprawe z tego, na co sie zgadza. No i taki najbardziej plytki kontrargument - a czy dupa jest przystosowana biologicznie do odbywania stosunku seksualnego?
W takim razie ja nie zwracam uwagi na Twoją definicję naturalnego zachowania. Wierz mi, gdyby homoseksualistom chodziło tylko o seks, nie było by tych całych parad i innych działań, w końcu mogą się zabawiać w zaciszu własnych domów. Aspekt duchowy między hetero też jest raczej nikły, popatrz chociażby na panienki na autostradzie czy w burdelach.
Ostatnie zdanie z tej czesci wypowiedzi dobitnie pokazalo, dlaczego w takich sprawach nie powinno sie zwracac uwagi na "aspekt duchowy". Abstahujac - skoro homoseksualistom nie chodzi o ten "aspekt duchowy" wlasnie, to o co? Czy sa w jakis sposob dyskryminowani? Zabrania sie im wchodzic do urzedow, sklepow, kosciolow, czy nie moga objac stanowiska publicznego, wystepowac w telewizji? Pierwsze slysze, zeby homoseksualisci musieli walczyc o cos, co jest im zabronione.
Obecnie. Wiele rzeczy kiedyś uznawało się "obecnie", ale się zmieniły. Zresztą jest to pojęcie względne - uważa tak większa grupa ludzi na świecie, czyli hetero.
Coz, mamy ukochana demokracje, w z definicji decyduje wiekszosc - wiec o co chodzi? Demokracja dobra, bo pozwala wybierac, ale zla, bo nie przechodza "nasze" (w sensie homoseksualistow) mniejszosciowe pomysly? Mowisz "obecnie" - jesli nie mozemy rozmawiac korzystajac z obecnej konstrukcji systemowej w Polsce, to co mamy brac pod uwage? Przyszlosc, przeszlosc?
@edit :
Pewnie po prostu jestem niedoinformowany, ale powiedz mi proszę, jakie poważne skutki ma picie kawy (oczywiście porównywalne to śmierci i ciężkich chorób organizmu).
O Boze....to nawet na wikipedii jest napisane, jaki jest skutek przedawkowania kawy.
CytrynowySorbet
25-06-2009, 16:09
A taka np. kawa nie wspomaga ludzkiego organizmu?
Pewnie po prostu jestem niedoinformowany, ale powiedz mi proszę, jakie poważne skutki ma picie kawy (oczywiście porównywalne to śmierci i ciężkich chorób organizmu).
Wtedy nazywa się to gwałtem.
Pedofilia zazwyczaj kojarzy się z gwałtem na dziecku.
Nikt chyba nie ma tu wątpliwości, że seks 30-latka z niemowlakiem to patologia i dewiacja. Ale seks 30-latka z dojrzałą płciowo 14-latką (który w Polsce jest przestępstwem!) patologią już nie jest.
No nie wiem czy ona jest biologicznie przystosowana. Oczywiście jest dojrzała płciowo, ale to nie znaczy, że seks może jej nie zaszkodzić.
Oczywiście, że nie chodzi im o seks (kontakty homoseksualne zdepenalizowano już dawno temu). Chodzi o przywileje.
Nie wiedziałem, że w dzisiejszym świecie prawo do bycia normalnie traktowanym człowiekiem to przywilej. Czuję się zaszczycony (a może i nie).
W starożytnej Grecji kontakty homoseksualne były jeszcze bardziej powszechne i akceptowane niż dzisiaj. Ale do cholery, nawet wtedy nikomu nie przyszło do głowy, żeby zrobić homoseksualne małżeństwa!
Wiele lat temu wynaleziono ogień. Ale do cholery, nawet wtedy nikomu nie przyszło do głowy, żeby podgrzać zupę na kuchence czy w mikrofalówce!
Dlaczego szef może cię nie przyjąć do pracy z powodu kwalifikacji, a nie może z tego powodu, że jesteś gejem? To dopiero dyskryminacja pracodawców./quote]
Z tego samego powodu, z jakiego promuje się akcję "Pełnosprawni w pracy". Czyli z takiego, że każdy ma prawo pracować.
[quote]A to niech wejdą ze sobą w spółkę i nazwą ją "związek partnerski Kowalskiego z Kowalskim".
Po co pozywać innych do sądu, przecież można samemu wymierzyć prawo (ten sam tok myślenia).
EDIT:
Ashlon - nie wiedziałem, ze lemury i jeże to ludzie. Hmm...
Co do Indian - czy to koka tak działa, czy może po silnym uzależnieniu jej brak wywołuje okropne zmęczenie itp?
Co jakies "ladacznice z wizjami, padajace trupem" maja zwiazanego z szamanizmem i proba kontaktu z "bogami"? Musze przyznac, ze nie zrozumialem.
A co mają szamani do homoseksualistów?
Już nie wiem w jakim kraju, ale faszerowano dziewice różnymi środkami, aby ułatwiały kontakt z siłami wyższymi, czego skutkiem była ich śmierć.
Morfina - alkaloid pochodzenia naturalnego (z opium), ktory stosowany jest w terapii przeciwbolowej badz przeciwbiegunkowej.
Marihuana = Morfina? Nie wiem, naprawdę się na tym nie znam, ale jeśli ma to pozytywne skutki, to dlaczego jest zakazane?
W moim odczuciu nie kazda osoba homoseksualna musi zdawac sobie sprawe z tego, na co sie zgadza.
Rozmawiamy o ludziach dorosłych, czy dzieciach?
No i taki najbardziej plytki kontrargument - a czy dupa jest przystosowana biologicznie do odbywania stosunku seksualnego?
Chyba raczej głęboki :x Ale na temat, w stosunkach hetero też są "backdoory".
Zabrania sie im wchodzic do urzedow, sklepow, kosciolow, czy nie moga objac stanowiska publicznego, wystepowac w telewizji?
Gdyby ogół wiedział, że dana osoba jest homoseksualna, to z pewnością by jej się zabraniało.
Coz, mamy ukochana demokracje, w z definicji decyduje wiekszosc - wiec o co chodzi?
A czy ja się uskarżam? Mówię tylko, że tą większością są hetero (choć jednak niektórym z nich to nie przeszkadza), które nie dopuszcza do myśli czegoś do nich przeciwnego.
O Boze....
Tak myślałem....
Gruby ma przejebane. Ten w okularach ma przejebane. I ten z dwoma tatusiami ma przejebane. Gruby i okularnik są zupełnie normalnymi ludźmi. W waszych prognozach tylko ten z dwoma tatusiami jest później pojebem.
Nie, jestem przeciw adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Z biologicznego powodu.
Tak, tylko ten który ma dwóch tatusiów mógł zostać adoptowany przez tatę i mamę. Gruby i okularnik w końcu przestaną być wyśmiewani, bo rówieśnicy dojrzeją, a z tego, który ma dwóch tatusiów- śmiać się będą jeszcze długo, nawet w szkole średniej zdarzają się takie pojeby( i nie chodzi mi o jakieś zawodówki)
Dragon-Fly
25-06-2009, 16:22
Tam są drzwi? A co według Ciebie na tym świecie ma sens?
Ty w ogóle rozumiesz/wiesz, o czym ja mówię? Zdajesz sobie sprawę z głupoty swojej wypowiedzi?
jak widzę takie posty to aż mną nosi, siekierka sama się z kieszeni wyciąga. ZROZUM to, ŻE TO WŁAŚNIE TACY LUDZIE JAK TY NAUCZAJĄ DZIECI NIENAWIŚCI DO CZARNYCH/ŻÓŁTYCH/ZIELONYCH/GEJÓW/LESBIJEK/MUZUŁMANÓW I C**J WIE DO JAKIEJ GRUPY SPOŁECZNEJ JESZCZE! Po prostu trzeba dzieciom przedstawiać świat takim, jakim jest, aby akceptowało "inność". W tym wszystkim trzeba uważać, aby nie zaczęło akceptować poważnych odchyleń (ot, pedofilia)...
Chodziłeś do podstawówki? Jak ktoś był gruby, nosił okulary itp itd miał już dość przejebane, jakby do tego dodać dwóch tatusiów takie dziecko zdecydowanie nie wyrosłoby na normalną, zrównoważoną psychicznie osobę. Zawsze jakiś uraz pozostaje. I faktycznie, 8 latek na pewno nie przejmuje się, że NIKT go nie lubi, i nie zwraca uwagę jak czasem przypadkiem ktoś go opluje. Jeżeli homo tak bardzo chcą dobra dzieci, to niech ich nie wychowują. I oczywiste jest, ze to nie ich wina, tylko tych dzieci ale cóż, oni mogą temu zapobiec.
Sorry ale gdzie są nauczyciele? Rodzice? Pedagodzy szkolni? Psychologowie? Stwórzmy wreszcie normalne społeczeństwo oparte na akceptacji i zrozumieniu, a nie na agresji i nienawiści. Poza tym, ktoś tego dziecka nauczył samego WYŚMIEWANIA się, hę?
Wałkujecie to samo od początku. Jeszcze raz wytłumaczę - IM chodzi o przywileje ZWIĄZANE Z NORMALNYMI PRAWAMI HETEROSEKSUALNYCH PARTNERÓW (np. wspólne rozliczenia podatkowe). Oni nie chcą mieć więcej praw, chcą mieć tyle samo (nawet wielu homoseksualistów jest przeciwko prawie do adopcji).
Tak, tylko ten który ma dwóch tatusiów mógł zostać adoptowany przez tatę i mamę. Gruby i okularnik w końcu przestaną być wyśmiewani, bo rówieśnicy dojrzeją, a z tego, który ma dwóch tatusiów- śmiać się będą jeszcze długo, nawet w szkole średniej zdarzają się takie pojeby( i nie chodzi mi o jakieś zawodówki)
Jeśli dalej się będą z takiego wyśmiewać, to znaczy, że nie dojrzeli.
Morfina stosowana w terapii przeciwbiegunkowej? To jest niepożądane działanie leku (na dodatek rzadko występujące), więc trochę coś przekręciłeś. Najczęściej stosuje się dwie terapie - antybiotykowa (chlorowodorek loperamidu + nifuroksazyd) lub przeciwko toksynom (carbo medicinalis)... Oczywiście wszystko zależy od podłoża choroby, ale na pewno nie wykorzystuje się do tego morfiny.
CingCiong
25-06-2009, 16:37
Poważnie obniża w twoim organizmie poziom magnezu a co za tym idzie innych makro i mikroskładników co w konsekwencji może prowadzić do skórczu mięśni poprzecznie prążkowanych w niektórych przypadkach także mięśni pop. prąż. serca, a to w konsekwencji do zawału.
Zawsze lepiej być doinformowanym.
No nie wiem czy ona jest biologicznie przystosowana. Oczywiście jest dojrzała płciowo, ale to nie znaczy, że seks może jej nie zaszkodzić.
A i owszem ale bym spojrzał również na coś takiego jak dojrzałość psychiczna i przede wszystkim społeczna takiej 14-latki, o to chodzi chyba bardziej:)
zrobić homoseksualne małżeństwa!
Według naszego prawa małżeństwo to związek mężczyzny i kobiety. TYLKO i wyłącznie, nie zapominajcie o tym!!
Związek 2 osób tej samej płci może określać mianem co najwyżej partnerstwa.
Z tego samego powodu, z jakiego promuje się akcję "Pełnosprawni w pracy". Czyli z takiego, że każdy ma prawo pracować.
I w tym momencie już całkiem Cię kolego nie rozumiem. Najpierw bronisz tych z inną orientacja a później porównujesz ich do niepełnosprawnych. Tego to już całkiem nie kumam. Z tego co wiem w akcji "Pełnosprawni w pracy" niejako promuje się niepełnosprawnych na niektóre stanowiska bo z różnych względów na innych po prostu pracować nie mogą.
Moja opinia:
W żadnym wypadku nie powinniśmy odbierać osobom o innej orientacji seksualnej podstawowych praw do życia, wyznania, uczuć, pracy itp. Daje nam to konstytucja o którą nasi dziadkowie tak zaciekle walczyli i nie powinniśmy o tym zapomnieć.
Jednocześnie nie popadajmy w skrajność, aby nie było za kilka lat takiej sytuacji, że osoba odczuwająca tak jak 'matka natura' każe jest uważana za niemodną i staroświecką, co raczej nie nastąpi.
Dlatego nazywajmy rzeczy po imieniu: złodziej to złodziej, morderca to morderca, gej to gej, ty to ty, a ja to ja i tyle.
Nie dajmy się zwieść tanim argumentom i za normalność uznawajmy to co jest normalne a nasze sumienie niech będzie tutaj na straży sprawiedliwości.
Dziękuję i liczę na odpowiedzi.
Po prostu trzeba dzieciom przedstawiać świat takim, jakim jest
Tak się składa, że świat jest włąsnie taki, że każda inność jest wyśmiewana.
Ludzie zamiast patrzeć na siebie, patrzą na innych. Tak ciężko mieć wszystko w pupie? ;o
Kikuslav
25-06-2009, 16:43
jak widzę takie posty to aż mną nosi, siekierka sama się z kieszeni wyciąga. ZROZUM to, ŻE TO WŁAŚNIE TACY LUDZIE JAK TY NAUCZAJĄ DZIECI NIENAWIŚCI DO CZARNYCH/ŻÓŁTYCH/ZIELONYCH/GEJÓW/LESBIJEK/MUZUŁMANÓW I C**J WIE DO JAKIEJ GRUPY SPOŁECZNEJ JESZCZE! Po prostu trzeba dzieciom przedstawiać świat takim, jakim jest, aby akceptowało "inność". W tym wszystkim trzeba uważać, aby nie zaczęło akceptować poważnych odchyleń (ot, pedofilia)...
Ty byś chciał mieć dwóch tatusiów?
Poza tym to jest błędne koło bo NIE DA SIĘ już przekazać ludziom, że homoseksualizm jest dobry. Każdy "napędza" się nawzajem. Nie zatrzymasz tego i Ty doskonale o tym wiesz.
@DOWN
tru.
Poza tym nie zaobserwowano jakichś skutków ubocznych wychowywania dzieci przez homo.
Ile jest dzieci wychowanych od wieku kilku miesięcy do 18 roku życia przez żyjącą razem, tą samą parę homoseksualną? Ile z nich jest systematycznie badanych przez psychologa, pod kątem orientacji seksualnej i wszelakich odchyłów?
Wychowywanie przez parę homo na pewno zaowocuje jakimiś skutkami ubocznymi.
Wielkimanitu
25-06-2009, 17:02
Ale o co chodzi jakby? Co mają do tego wszystkiego skutki zdrowotne? Chciałeś przykładu, że niektóre narkotyki mogą "wspomagać" ludzki organizm i się go doczekałeś.
Dojrzała płciowo = dojrzała do seksu. Innej skali nie ma co stosować, bo może wyjść na to, że seks każdemu może zaszkodzić.
Nie wiedziałem, że w dzisiejszym świecie prawo do bycia normalnie traktowanym człowiekiem to przywilej. Czuję się zaszczycony (a może i nie).
Jeszcze raz: to, że nie podobają mi się blondynki, to nie jest sprawa państwa, ani nikogo innego, i państwo nie ma prawa dyskryminować mnie za takie poglądy (a gejiści chcą homoseksualnych małżeństw, karania za "mowę nienawiści" itp...).
Wiele lat temu wynaleziono ogień. Ale do cholery, nawet wtedy nikomu nie przyszło do głowy, żeby podgrzać zupę na kuchence czy w mikrofalówce!
Urojona analogia.
Ja pierdzielę, co mają do tego niepełnosprawni? Ja, jako pracodawca, chciałbym móc przyjąć/odrzucić pracownika na podstawie własnego widzimisię. Mogę odrzucić go za to, że na rozmowę kwalifikacyjną przyszedł w samej bieliźnie, mogę odrzucić za to, że nie ma odpowiednich umiejętności, ale jak chcę odrzucić go za to, że jest gejem, zaraz podnosi się wrzask, że jestem homofobem. (Inna sprawa, że firmy stosujące takie kryteria za długo by nie pociągnęły).
IM chodzi o przywileje ZWIĄZANE Z NORMALNYMI PRAWAMI HETEROSEKSUALNYCH PARTNERÓW (np. wspólne rozliczenia podatkowe). Oni nie chcą mieć więcej praw, chcą mieć tyle samo (nawet wielu homoseksualistów jest przeciwko prawie do adopcji).
No to kto im zabrania założyć spółkę i rozliczać się wspólnie?
W tym wszystkim trzeba uważać, aby nie zaczęło akceptować poważnych odchyleń (ot, pedofilia)...
Ciekawe. Ja np. właśnie z tego względu, że pedofilia kwalifikuje się do chorób, również i homoseksualizm (który tak jak pedofilia jest zaburzeniem popędu seksualnego) do nich zaliczam.
Zaszkodzić? przez pare tysięcy lat 14stki wychodziły za mąż i hardo płodziły dzieci, więc oco kaman?
Oczywiście, chociażby skrzywionym spojrzeniem na świat, i uznaniem homoseksualizmu za normalny (Dalej obstaje że to choroba psychiczna.)
Oj, trudno poszukać?
Z wikipedi, w 10 sekund :
Przedawkowanie kofeiny niesie za sobą poważne konsekwencje: przy przedawkowaniu powyżej 0,5 g powoduje silne pobudzenie psychoruchowe, przyspieszenie i niemiarowość serca, bardzo silne zwiększenie diurezy, nudności, wymioty i osłabienie. W skrajnych przypadkach (w silnym zatruciu) występują drgawki i porażenie ośrodka oddechowego. Dawka śmiertelna kofeiny dla dorosłego zdrowego człowieka wynosi 10 gramów, śmierć następuje zazwyczaj w wyniku migotania komór serca.
Widzisz gdzieś wywalanie z pracy/ nie przyjmowanie do pracy z powodu orientacji? Jesli tak - w prywatnej firmie - właściciel ma PEŁNE PRAWO decydować kto u niego pracuje, chociażby wywalał za buty czy kolor oczu.
CytrynowySorbet
25-06-2009, 17:31
Poważnie obniża w twoim organizmie poziom magnezu
Co można nadrobić przyjmując leki z magnezem lub inne produkty, które mają go dużo.
A i owszem ale bym spojrzał również na coś takiego jak dojrzałość psychiczna i przede wszystkim społeczna takiej 14-latki, o to chodzi chyba bardziej:)
Lepiej to skasuj, bo oni zaraz jeszcze powiedzą, ze geje nie są dojrzali psychicznie czy coś.
Według naszego prawa małżeństwo to związek mężczyzny i kobiety. TYLKO i wyłącznie, nie zapominajcie o tym!!
Związek 2 osób tej samej płci może określać mianem co najwyżej partnerstwa.
Czytaj inne posty plx.
I w tym momencie już całkiem Cię kolego nie rozumiem. Najpierw bronisz tych z inną orientacja a później porównujesz ich do niepełnosprawnych. Tego to już całkiem nie kumam. Z tego co wiem w akcji "Pełnosprawni w pracy" niejako promuje się niepełnosprawnych na niektóre stanowiska bo z różnych względów na innych po prostu pracować nie mogą.
Po pierwsze - nie porównuję. [nawet jeśli, to co z tego, jeśli w tym temacie porównuje się geja do tibijczyka, grubego dziecka w okularach, zboczonego pedofila?]
Po drugie - Prawda jest taka, że pracodawca nie zatrudni osoby niepełnosprawnej, właśnie dlatego bo jest niepełnosprawna. Tak samo z homoseksualistami - nie zatrudni ich bo są homo. Podobnie jest z murzynami - bo mają czarną skórę. Niestety nie udowodnisz im tutaj rasizmu / dyskryminacji, bo co ci powie? Osoba się nie nadaje / nie ma miejsc i tyle.
Jednocześnie nie popadajmy w skrajność, aby nie było za kilka lat takiej sytuacji, że osoba odczuwająca tak jak 'matka natura' każe jest uważana za niemodną i staroświecką, co raczej nie nastąpi.
Raz jeszcze - czytaj inne posty.[/QUOTE]
Poza tym to jest błędne koło bo NIE DA SIĘ już przekazać ludziom, że homoseksualizm jest dobry.
Wystarczy przekazanie, ze homoseksualizm nie jest złem wcielonym.
Ile jest dzieci wychowanych od wieku kilku miesięcy do 18 roku życia przez żyjącą razem, tą samą parę homoseksualną? Ile z nich jest systematycznie badanych przez psychologa, pod kątem orientacji seksualnej i wszelakich odchyłów?
Ktoś kilka stron wcześniej napisał, że jest kilka przypadków dzieci wychowywanych przez pary homo, pod ścisłym nadzorem psychologów. Ile - nie mam pojęcia, ale póki co nic z nimi nie jest. Co się stanie w przyszłości - tego nikt nie wie. Ale jakby iść takim tokiem myślenia (coś MOŻE mieć złe skutki w przyszłości, więc tego nie róbmy), to świat wyglądałby teraz zupełnie inaczej.
Pewna jest tylko śmierć.
Ale o co chodzi jakby? Co mają do tego wszystkiego skutki zdrowotne? Chciałeś przykładu, że niektóre narkotyki mogą "wspomagać" ludzki organizm i się go doczekałeś.
Jesteś pewien?
Nie wiedziałem, że zatruwanie samego siebie to standardowe zachowanie gatunkowe, ale teraz już WIEM.
Gdzie tu jest pytanie o przykład pozytywnego działania narkotyków?
Dojrzała płciowo = dojrzała do seksu. Innej skali nie ma co stosować, bo może wyjść na to, że seks każdemu może zaszkodzić.
Bullshit. Dojrzała płciowo oznacza, że po zapłodnieniu rozwinie się zarodek. Dojrzałości do seksu niektórzy mogą nigdy nie osiągnąć.
Jeszcze raz: to, że nie podobają mi się blondynki, to nie jest sprawa państwa, ani nikogo innego, i państwo nie ma prawa dyskryminować mnie za takie poglądy (a gejiści chcą homoseksualnych małżeństw, karania za "mowę nienawiści" itp...).
Może zostawmy już sprawę gejistów w spokoju? Chyba było powiedziane już, że ich nikt nie lubi. Nie podobanie się =/= bycie dyskryminowanym (mocno powiedziane, ale chodzi o bycie ośmieszanym, wyśmiewanym, już nie wspomnę o agresji i groźbach).
Czy można porównać do siebie te dwa fakty: piszę na ścianie domu "Nienawidzę Wielkiegomanitu" i "Nienawidzę żydów"?
Urojona analogia.
Podstawą tego tematu są urojenia.
Mogę odrzucić go za to, że na rozmowę kwalifikacyjną przyszedł w samej bieliźnie, mogę odrzucić za to, że nie ma odpowiednich umiejętności, ale jak chcę odrzucić go za to, że jest gejem, zaraz podnosi się wrzask, że jestem homofobem. (Inna sprawa, że firmy stosujące takie kryteria za długo by nie pociągnęły).
Nie powiesz mi chyba, że po przejrzeniu świetnego CV (jesteś już pewien że go zatrudnisz) i ujrzeniu na samym dole dopisku "Jestem homoseksualny" taką osobę zatrudnisz (czyli "nagle" zmienisz zdanie). Jeśli jednak zatrudnisz, to ok.
Zaszkodzić? przez pare tysięcy lat 14stki wychodziły za mąż i hardo płodziły dzieci, więc oco kaman?
Ile żyła przeciętna kobieta będąc matką już w wieku 14 lat?
Ludzki organizm ciągle się zmienia (weźmy na ten przykład różnicę we wzroście). To że kiedyś była zdolna, nie znaczy że dziś też musi być. I nie bez powodu nie może uprawiać seksu w wieku 14 lat.
Przedawkowanie kofeiny
Kawa nie składa się TYLKO z kofeiny. Marihuana to marihuana. Poza tym czy picie kawy dwa razy na dzień to przedawkowanie?
@down: Ręce opadają. Jakby "zapalenie skręta" raz w miesiącu nie miało negatywnych skutków, to nie byłoby zakazane. Picie kawy nie jest zakazane.
Kawa nie składa się TYLKO z kofeiny. Marihuana to marihuana. Poza tym czy picie kawy dwa razy na dzień to przedawkowanie?
A zapalenie skręta raz w miesiącu?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.