PDA

Pokaż pełną wersje : Dyskusje światopoglądowe

Stron : [1] 2 3 4 5 6 7

Gordorczyk
30-01-2009, 17:56
W tym temacie wypowiadajcie się czy jesteście tolerancyni w stosunku do homoseksualistów.
Więc ja zacznę. Nie jestem tolerancyjny dla tych ludzi. Uważam że parę może tworzyć tylko mężczyzna i kobieta.
Czekam na wasze posty.

Litawor
30-01-2009, 18:01
Ja nie jestem tolerancyjny, bo tolerować można coś, co nam przeszkadza. A mi homoseksualiści w niczym nie przeszkadzają.

semilunaris
30-01-2009, 18:03
+ zmniejszają konkurencję u dziewczyn.

Rohas
30-01-2009, 18:06
Hmm... śmiesznie wygląda ak idzie np. 2 facetów za rękę albo stojąw Biedronce i zastanawiają się:
- A może to mięsko weźmiemy? Upiekę Ci je i będzie bosko

Mnie np. trudno w takiej sytuacji powstrzymać rotfla. Nie żebym się zaczynał śmiać na cały sklep, ale jakoś tak człowieka śmieszy ta sytuacja =d

Co do kobiet - dużo przyjaciółek czy też dziewczyn rodem z gimnazjum ma w zwyczaju chodzenie za rękę, czy też te swoje całuski na 'dzień dobry', więc les tym samym ja osobiście rzadziej zauważam.

Czy mi przeszkadzają? No niech sobie już są i robią co chcą razem, ale akcje typu 'wychowywanie dziecka przez dwóch ojców' są dla mnie żałosne i jestem stanowczo przeciwny takiemu czemuś.

Neliels
30-01-2009, 18:06
Moze nie to ze nie jestem tolerancyjna czy cos. Poprostu mi obrzydza jak widze faceta z facetem. ;/// czy tam babe z baba ;/

Gordorczyk
30-01-2009, 18:09
chodzilo mi o cos wazniejszego niz konkurencja, dokladniej np. o to co sobie pomysla o nas ludzie z innych krajow, pozatym jestem wierzacy i to tez do pewnego stopnia zabrania mi tolerowac takich ludzi

Vasudanin
30-01-2009, 18:09
Na moje to w tym temacie zaraz zacznie się flamewar, ale żeby nie było offtopa to powiem, że mi to nie przeszkadza. Niech ze sobą robią co chcą, ale dopóty, dopóki to nie dotyczy mnie.

Dark Sven
30-01-2009, 18:10
Jak chcą niech sobie będą. Ja tam nikomu do łóżka nie zaglądam. Ale obnoszenie się z tym poprzez różne parady czy ciągłe próby wywalczenia adopcji jest przeze mnie nie tolerowane.

Litawor
30-01-2009, 18:10
Moze nie to ze nie jestem tolerancyjna czy cos. Poprostu mi obrzydza jak widze faceta z facetem. ;/// czy tam babe z baba ;/

Większość tych, którzy są "anty", facet z facetem brzydzi, ale już dwie (lub więcej) kobiety w Internecie to sobie lubią pooglądać.

dokladniej np. o to co sobie pomysla o nas ludzie z innych krajow

Akurat większość krajów europejskich byłaby zdziwiona naszą wrogością wobec homoseksualistów.

Erhion
30-01-2009, 18:12
Jak wyżej ich sprawa ale wkurzają mnie czasami swoimi głupimy projektami, walkami o równouprawnienie i te rzeczy.

Robin
30-01-2009, 18:14
Lesby - Tak
Geje - Nie

Lasooch
30-01-2009, 18:14
pozatym jestem wierzacy i to tez do pewnego stopnia zabrania mi tolerowac takich ludzi

A nie przypadkiem nakazuje Ci miłować bliźnich? Boże, chroń mnie przed katolikami...

@top: czysta matematyka: im więcej gejów, tym mniej 'chętnych' na panienki czyli konkurencja mniejsza, im więcej lesbijek, tym mniej panienek. Zatem geje = dobrzy, lesbijki = złe (aczkolwiek słodkie).

Wylansowany
30-01-2009, 18:16
Mnie nie przeszkadzają.
Uważam lepiej zająć się chociażby pedofilami niż nimi.

qq2
30-01-2009, 18:20
Lesby - Tak
Geje - Nie

Z ust mi to wyjąłeś ; D!

@topic
Osobiście nie lubię gejów, ale takich już perfidnych. Mówią jak po kastracji, zachowują się typowo jak przygłupy w sytuacjach, w których nie wypada. Wiecie o co mi chodzi, po prostu próbuje uświadomić każdemu, że jest gejem w sposób debilny.
Takich nienawidzę. ; )
A dwie dziewczynki niczemu sobie... ;P

Voon
30-01-2009, 18:21
W przeciwieństwie do 14-letnich-''skinhedów'-próbujących-się-wyróżnić nie przeszkadza mi to. Od każdych reguł są odstępstwa. Kochasz się to się kochaj tylko się tym nie obnoś.

Gordorczyk
30-01-2009, 18:21
A nie przypadkiem nakazuje Ci miłować bliźnich? Boże, chroń mnie przed katolikami...

Napisałem ze do pewnego stopnia, czyli nie powinienem sie zgadzac na zwiazki pedalow, ale Kosciol mowi tez by ich szanowac (tego akurat nie przestrzegam x))

GargoinX
30-01-2009, 18:32
A niech sobie geje robią co chcą. Mnie to nie dotyczy i tego się trzymam.

semilunaris
30-01-2009, 18:34
@2up:

No to kościół says: bezdenny topic. /t.pl/

Wielkimanitu
30-01-2009, 18:37
jestem wierzacy i to tez do pewnego stopnia zabrania mi tolerowac takich ludzi

Chwila, chwila... Krk sprzeciwia się tylko ślubom i rejestrowaniu małżeństw osób tej samej płci. Nijak ma się to do tolerancji.

CsCiacho
30-01-2009, 18:38
Napisałem ze do pewnego stopnia, czyli nie powinienem sie zgadzac na zwiazki pedalow, ale Kosciol mowi tez by ich szanowac (tego akurat nie przestrzegam x))

Czyli jestes naprawde wierzacym? Ale wierzysz 'wybiorczo'? A co z prezerwatywami? Tolerujesz czy kupujesz i masowo palisz..

Exodus
30-01-2009, 18:40
Poki nie robia parad, nie caluja sie na ulicy to mi nie przeszkadza, kiedy lamia ktoras z tych zasad to juz mi przeszkadza.

I oczywiscie lapy precz od dzieci.

Michoss
30-01-2009, 18:43
Nie moja sprawa co, kto, komu i gdzie wsadza, jeśli to się nie tyczy mnie.
Tolerować gejów to tak, jak tolerować ludzi w koszulach w kwiatki. Ich gust, ich decyzja, nie moja sprawa.
Dwóch facetów którzy publicznie się całują to dla mnie mniejszy problem, niż dwóch facetów którzy się publicznie biją i obrażają.

Warto obejrzeć Tajemnice Broockback mountain. Film uczłowiecza gejów w ludzkich oczach.

Litawor
30-01-2009, 18:47
Poki nie robia parad, nie caluja sie na ulicy to mi nie przeszkadza, kiedy lamia ktoras z tych zasad to juz mi przeszkadza.

I oczywiscie lapy precz od dzieci.

Ale dlaczego akurat homoseksualiści mają się nie całować na ulicy? Ja w ogóle uważam, że namiętne pocałunki i obmacywanie się na oczach przechodniów nie powinny mieć miejsca niezależnie od tego, czy jest to para homo czy hetero. Ale zarazem mają takie samo prawo do okazywania sobie uczuć jak każdy inny i nie powinni musieć się ze swoją orientacją ukrywać.

A "lapy precz od dzieci" tyczy się wszystkich orientacji. Heteroseksualiści też molestują dzieci.

Dr.Unknown
30-01-2009, 18:51
A "lapy precz od dzieci" tyczy się wszystkich orientacji. Heteroseksualiści też molestują dzieci.

Chodziło raczej o adopcje.

Mnie nie przeszkadzają.
Uważam lepiej zająć się chociażby pedofilami niż nimi.Szufladkujesz chorych przestępców, z odmiennymi, aczkolwiek nieszkodliwymi ludźmi. Jak Ty chciałbyś "zająć się" homoseksualistami?

@top
DO GAZU!!!!111one

Litawor
30-01-2009, 18:52
Ach, adopcja. Nie pomyślałem. To już trudniejsza kwestia i nie mam w niej zdania.

Slay
30-01-2009, 18:56
Kosciol mowi tez by ich szanowac (tego akurat nie przestrzegam x))
To jestes idiota.
A tak przede wszystkim, to zanim uzyjesz jakiegos madrego slowka (w tym wypadku 'tolerancja'), to do jasnej cholery ZAJRZYJ do slownika i SPRAWDZ, co to slowo znaczy.

edit: fascynujaca sprawa - na tym forum bylo juz milion tematow o homoseksualistach, ale za kazdym razem w kazdym kolejnym udziela sie wiecej osob niz pryszczatych nastolatkow w komentarzach na redtubie.

Vasudanin
30-01-2009, 19:00
Ach, adopcja. Nie pomyślałem. To już trudniejsza kwestia i nie mam w niej zdania.
Czy ja wiem, czy trudniejsza? Dla mnie to jest oczywiste, żeby nie pozwolić na adopcję przez homoseksualistów dzieci, bo postaw się na miejscu takiego dziecka w szkole czy na ulicy. Ludzie są takim gatunkiem, że takich ludzi będą wytykać palcami.

Wielkimanitu
30-01-2009, 19:01
Warto obejrzeć Tajemnice Broockback mountain. Film uczłowiecza gejów w ludzkich oczach.

Ale przecież nie o to tu chodzi! Temat szerokim łukiem omija normalnych gejów - gdzieś z 90% całej polskiej społeczności homoseksualnej.
Czy gejów trzeba "uczłowieczać"? Nie każdy gej jest socjalistą. Nie każdy gej ubiera się w obcisłe, różowe ciuszki z napisem "Jestem gejem". Nie każdy gej "żyje wyłącznie seksem" (http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm#Stereotypy_i_mity_zwi.C4.85zane_z_h omoseksualizmem).

Tu chodzi o zjawisko zwane gejizmem (http://pilaster.blog.onet.pl/2,ID354142791,index.html):

Gejizm – Pogląd głoszący (nie wprost ma się rozumieć, ale w sposób stosunkowo mało zawoalowany), że osoby chore na homoseksualizm są mądrzejsze, piękniejsze, wrażliwsze, i w ogóle pod każdym względem lepsze od heteroseksualnych podludzi. W związku z tym faktem osobom cierpiącym na homoseksualizm po prostu należy się, jak psu zupa, szereg przywilejów prawnych (np. napaść na homoseksualistę ma być karana surowiej niż napaśc na heteroseksualnego untermenscha, podobnie np. testamenty h. mają mieć większą moc prawną), czy fiskalnych (mniejsze podatki poprzez rozciągniecie na h. przywilejów którymi cieszą się inne grupy, np. małżeństwa). Gejizm samozwańczo głosi że reprezentuje interesy homoseksualistów. Nie jest to jednak prawda. Osób cierpiących na tą przypadłość jest w Polsce zapewne grubo ponad milion i gdyby wszyscy, albo przynajmniej znaczna większość z nich zagłosowała na polityczną reprezentację gejizmu, to gejiści nie mieliby żadnych problemów w dostaniu się do sejmu i stworzeniu tam silnego klubu. A tak pozostają hałaśliwym i jazgotliwym, ale jednak marginesem.

Proszę odnosić się do tego.

Szufladkujesz chorych przestępców [pedofilów -W]

Ciekawe, biorąc pod uwagę to, że w Polsce można zostać okrzykniętym pedofilem za poklepanie pod tyłku 14 latki, albo za posiadanie rysunku (!) jakiejś roznegliżowanej pani podpisanego: Anka, 14 lat...

Litawor
30-01-2009, 19:05
edit: fascynujaca sprawa - na tym forum bylo juz milion tematow o homoseksualistach, ale za kazdym razem w kazdym kolejnym udziela sie wiecej osob niz pryszczatych nastolatkow w komentarzach na redtubie.

To na RedRube'ie można dodawać komentarze?

Ja tu jestem od niedawna i tylko chwilowo - zatrzymał mnie temat o narkotykach. A przy okazji próbuję trochę oświecać "was" (przepraszam za taki zbiorowy zaimek) w takich kwestiach jak ta :)

Nari
30-01-2009, 19:08
Zależy jak rozumiemy słowo tolerancja. Dla niektórych tolerancja to akceptacja. A dla innych jest to znoszenie czegoś z wyraźnym trudem. Ja jestem raczej z tych drugich: nigdy nie zaakceptuje, choć, z trudem, nie zacznę wyzywać.

Btw. ciekawostka o gejach,
Kiedyś czytałem w gazecie, że Lech Kaczyński w swojej kampanii wyborczej użył przekreślonego wizerunku jakichś gejów trzymających się za rękę, czy coś. Geje ci zainteresowali się sprawą i od dłuższego czasu starają się skontaktować z prezydentem w celu wyjaśnienia wzajemnych stosunków... : P.

@down
No właśnie, mogę się mylić z szczegółami ; ).

Litawor
30-01-2009, 19:12
Btw. ciekawostka o gejach,
Kiedyś czytałem w gazecie, że Lech Kaczyński w swojej kampanii wyborczej użył przekreślonego wizerunku jakichś gejów trzymających się za rękę, czy coś. Geje ci zainteresowali się sprawą i od dłuższego czasu starają się skontaktować z prezydentem w celu wyjaśnienia wzajemnych stosunków... : P.

Pewnie mówisz o gejach, których ślub został pokazany podczas orędzia prezydenta. Jeden z nich (niezbyt z tego faktu zadowolony) rzeczywiście chciał/chce spotkać się z Kaczyńskim.

Gdyby użył w kampanii, to pół biedy, ale to było pokazane podczas orędzia głowy państwa w publicznej telewizji i było międzynarodowym skandalem.

Michoss
30-01-2009, 19:13
Ale przecież nie o to tu chodzi! Temat szerokim łukiem omija normalnych gejów - gdzieś z 90% całej polskiej społeczności homoseksualnej.
Czy gejów trzeba "uczłowieczać"? Nie każdy gej jest socjalistą. Nie każdy gej ubiera się w obcisłe, różowe ciuszki z napisem "Jestem gejem". Nie każdy gej "żyje wyłącznie seksem" (http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm#Stereotypy_i_mity_zwi.C4.85zane_z_h omoseksualizmem).

Właśnie o to chodzi, ten film pokazuje, jacy na prawdę są geje. Że ich celem życiowym nie jest wsadzenie fiuta w odbyt X mężczyznom.

niemal każdy pedofil jest homoseksualistą
(...)
Aby potwierdzić tę tezę, Wierzejski polecił prokuraturze zbadanie powiązań między środowiskami homoseksualnymi, a pedofilskimi. Prokuratura, w odpowiedzi, stwierdziła brak takich powiązań[63]. Błędne przekonanie o związkach między pedofilią a homoseksualizmem zostało zdementowane także przez Polskie Towarzystwo Seksuologiczne oraz Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne.

Zajęli by się lepiej powiązaniami między stanem kapłańskim a pedofilstwem...

@Down
Daruj, ale twoja wypowiedź zabrzmiała jak rozciągnięte 'co to ma do rzeczy' :P

O ho ho, to jest jakieś?
Zapewne podobne co przy homoseksualizmie ;D

Wielkimanitu
30-01-2009, 19:19
Właśnie o to chodzi, ten film pokazuje, jacy na prawdę są geje. Że ich celem życiowym nie jest wsadzenie fiuta w odbyt X mężczyznom.

A czy ja pisałem co innego?

Zajęli by się lepiej powiązaniami między stanem kapłańskim a pedofilstwem...

O ho ho, to jest jakieś? Na początek radzę zapoznać się ze znaczeniem terminu "pedofilia". Bo pewnie chodzi Ci o te "setki" księży molestujących "setki" ministrantów.

@EDIT
Zapewne podobne co przy homoseksualizmie ;D

Zręcznie się wywinąłeś :P

Dr.Unknown
30-01-2009, 19:22
bo postaw się na miejscu takiego dziecka w szkole czy na ulicy. Ludzie są takim gatunkiem, że takich ludzi będą wytykać palcami.
Myślę, że od wstydu ważniejszy jest tutaj brak możliwości wychowania dziecka normalnie przez parę homoseksualną...

Slay
30-01-2009, 19:23
Zależy jak rozumiemy słowo tolerancja. Dla niektórych tolerancja to akceptacja.
tolerancja
1. «poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych»
akceptacja
1. «aprobata»
2. «formalna zgoda na coś»

Jak wielkim trzeba byc idiota, zeby nie widziec roznicy miedzy szanowaniem czegos a zgadzaniem sie z czyms?

Litawor
30-01-2009, 19:25
Myślę, że od wstydu ważniejszy jest tutaj brak możliwości wychowania dziecka normalnie przez parę homoseksualną...

Co masz na myśli? Myślę, że kochająca para homoseksualistów wychowałaby dzieci lepiej niż niejedna rodzina heteroseksualna.

Serious Sam
30-01-2009, 19:28
Niech się ''kochają'', tylko, żebym tego na ulicy nie widział.

''Co masz na myśli? Myślę, że kochająca para homoseksualistów wychowałaby dzieci lepiej niż niejedna rodzina heteroseksualna. ''

Tak? Mówią, że dzieci biorą przykład z rodziców. Tym samym te dzieci, na przykład rodziców musiały by wyrosnąć na homoseksualistów. Jeszcze jedno: to, że rodzice są homoseksualistami, wcale nie musi oznaczać, że wychowają dzieci lepiej, niż normalni rodzice. To zależy od ludzi.

GargoinX
30-01-2009, 19:29
Może i by wychowywała dziecko lepiej, ale dziecko nie miałoby życia wśród rówieśników.
"- Jak się nazywa twoja mama?
- Adam.
- Ahahaha!"
Chciałbyś tak? Bo ja nie.

Litawor
30-01-2009, 19:30
Tak? Mówią, że dzieci biorą przykład z rodziców. Tym samym te dzieci, na przykład rodziców musiały by być homoseksualistami.

Gdyby tak było, to homoseksualizm by nie istniał. Prawie wszyscy homoseksualiści są dziećmi rodziców heteroseksualnych.

@GargoinX
Z tym się mogę zgodzić.

Michoss
30-01-2009, 19:31

Czy wy myślicie, że homoseksualny 'tatuś 1' będzie mówił "nie, nie patrz na tę dziewczynkę synu, patrz, tam jest taki ładny chłopaczek"?
Homoseksualiści, po tym co sami przeszli z ludźmi, imho jeszcze bardziej staraliby się wychować dziecko na 'normalnego' (definicja "normalności" jest bardzo niestabilna) członka społeczeństwa.

Yoh Asakura
30-01-2009, 19:40
Gdyby tak było, to homoseksualizm by nie istniał. Prawie wszyscy homoseksualiści są dziećmi rodziców heteroseksualnych.

A to można być biologicznym dzieckiem pary nie-hetero ?

Nari
30-01-2009, 19:42
tolerancja
1. «poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych»
akceptacja
1. «aprobata»
2. «formalna zgoda na coś»

Jak wielkim trzeba byc idiota, zeby nie widziec roznicy miedzy szanowaniem czegos a zgadzaniem sie z czyms?
A kto tu tego nie widzi? Jednak, moim zdaniem, tolerancja nie odbija się tylko w świetle szacunku a aprobaty. I nieważne z jakim słownikiem tu wyjedziesz, gdyż trzeba być wielkim idiotą, aby myśleć, że suche fakty zdefiniują takie konspekty życiowe. A jeśli jedziemy już słowniczkową teorią to:
Zasada tolerancji jest kontrowersyjna.

Exodus
30-01-2009, 19:43

Czemu PRAWIE? Wykluczajac, ze rodzicie byli bi, lub splodzili dziecko przypadkiem. Dzieci sa okrutne, dziecko majace 2 tatusiow byloby wytykane palcami. Nawet jesli by nikt o tym nie wiedzial, to jest duza szansa, ze wyroslo by na geja homo.

Dan the Automator
30-01-2009, 19:43
Tak, witamy w XXI wieku.
In vitro, biseksualizm, późne odnajdywanie swojej prawdziwej orientacji seksualnej, poligamia itd.

A temat tak zapalny, że nawet nie chce mi się prowokować ;).

@Autor
Szwadron 97 jest do niczego, nie kombinuj tylko odpal sobie Honor. Albo tak dla odmiany, jakąś porządną muzykę.

Litawor
30-01-2009, 19:44

Lesbijki są tak samo płodne jak kobiety heteroseksualne i nieraz mają dzieci, które wychowują wspólnie z partnerką. Oczywiście dziecko jest wtedy spokrewnione tylko z jedną z tych kobiet.

Czemu PRAWIE? Wykluczajac, ze rodzicie byli bi, lub splodzili dziecko przypadkiem. Dzieci sa okrutne, dziecko majace 2 tatusiow byloby wytykane palcami. Nawet jesli by nikt o tym nie wiedzial, to jest duza szansa, ze wyroslo by na geja homo.

To czemu większość takich dzieci nie wyrasta wcale na homo? Adopcja jest dostępna dla par homo w niektórych krajach i ich doświadczenia wcale nie potwierdzają Twojej tezy. Nie rozumiem związku między byciem wytykanym palcami a orientacją seksualną.

Dr.Unknown
30-01-2009, 19:49
Czy wy myślicie, że homoseksualny 'tatuś 1' będzie mówił "nie, nie patrz na tę dziewczynkę synu, patrz, tam jest taki ładny chłopaczek"?
Homoseksualiści, po tym co sami przeszli z ludźmi, imho jeszcze bardziej staraliby się wychować dziecko na 'normalnego' (definicja "normalności" jest bardzo niestabilna) członka społeczeństwa.
Chyba dalej niektórzy nie rozumieją o co chodzi. Wytykanie palcem, jak już wspomniałem, to sprawa drugorzędna i nieistotna, wiąże się nie tylko z homoseksualnymi rodzicami.
Natomiast, czego by cię "tatusiowie/mamusie" nie uczyły, i choćby tacy rodzice powtarzali, że robią źle, sam fakt ich wspólnej płci miałby OGROMNY wpływ na rozwój dziecka. I nie pierdolcie mi tutaj hasłami "nieraz starają się lepiej wychowywać, niż hetero", bo problemem nie jest tu metoda, tylko środowisko w jakim dorasta dziecko.

P.S: I nie twierdzę, że negatywnym wpływem są tu pojawiające się u dzieci skłonności homoseksualne. Ktoś już napisał, że jest to wręcz rzadkie.

Litawor
30-01-2009, 19:52
Natomiast, czego by cię "tatusiowie/mamusie" nie uczyły, i choćby tacy rodzice powtarzali, że robią źle, sam fakt ich wspólnej płci miałby OGROMNY wpływ na rozwój dziecka. I nie pierdolcie mi tutaj hasłami "nieraz starają się lepiej wychowywać, niż hetero", bo problemem nie jest tu metoda, tylko środowisko w jakim dorasta dziecko.

A ile dzieci wychowywanych jest przez samotne matki? A czasem przez samotnych ojców? To też wcale nie jest normalne środowisko rozwoju dziecka. Ja podtrzymuję zdanie, że para homoseksualna jest w stanie stworzyć lepszą atmosferę dla dziecka niż ta, która panuje w wielu rodzinach heteroseksualnych, których prawa do wychowywania dziecka nikt nie kwestionuje.

Gordorczyk
30-01-2009, 19:53
Co masz na myśli? Myślę, że kochająca para homoseksualistów wychowałaby dzieci lepiej niż niejedna rodzina heteroseksualna.
Chyba nie wiesz co mowisz. Dziecko wychowywane przez 2 geji NIE MA SZANS by wyrosnąć na normalnego czlowieka choćby dla tego ze przez caly czas bedzie wysmiewane i obrazane przez rowiesnikow i pewnie nie wiele innych dzieci bedzie chcialo sie przyjaznic z takim dzieckiem

Litawor
30-01-2009, 19:56
Chyba nie wiesz co mowisz. Dziecko wychowywane przez 2 geji NIE MA SZANS by wyrosnąć na normalnego czlowieka choćby dla tego ze przez caly czas bedzie wysmiewane i obrazane przez rowiesnikow i pewnie nie wiele innych dzieci bedzie chcialo sie przyjaznic z takim dzieckiem

Ty raczej masz większe pojęcie niż ja o tym, co homofobi potrafiliby takiemu dziecku zrobić.

Michoss
30-01-2009, 19:57

To akurat nie jest wina ani rodziców, ani dziecka, a takich paskudnych homofobów jak ty ; D

Dr.Unknown
30-01-2009, 19:58
A ile dzieci wychowywanych jest przez samotne matki? A czasem przez samotnych ojców? To też wcale nie jest normalne środowisko rozwoju dziecka. Ja podtrzymuję zdanie, że para homoseksualna jest w stanie stworzyć lepszą atmosferę dla dziecka niż ta, która panuje w wielu rodzinach heteroseksualnych, których prawa do wychowywania dziecka nikt nie kwestionuje.
Porównanie co najmniej słabe. Pomijając fakt, że rozbite rodziny także często mają wpływ na rozwój dziecka, są to dwie różnie sytuacje. Dzieci w rozbitych rodzinach nie są dobrowolnie przekazywane do wychowywania w niewłaściwej atmosferze, ani też nie mają na co dzień do czynienia z nieprawidłowymi relacjami.

Plx.

Slay
Dopiero zauwazylem, ze autor jest z mojego miasta. Co za wstyd i hanba dla calego Podlasia... =/
Az mu chyba osobiscie wyperswaduje nietolerancje dla, rotfl, "geji".

Wielkimanitu
para homoseksualna jest w stanie stworzyć lepszą atmosferę dla dziecka niż ta, która panuje w wielu rodzinach heteroseksualnych, których prawa do wychowywania dziecka nikt nie kwestionuje.

I to jest właśnie przykład gejizmu. Powiedz mi, dlaczego homoseksualna para ma wychować dziecko lepiej niż para heteroseksualna?

@DOWN
1. Dowody, dowody

Najpierw niech gejiści podadzą dowody na to, że para homoseksualna lepiej wychowuje dzieci.

Dan the Automator
30-01-2009, 19:59

1. Dowody, dowody, i proszę bez wiekowych książek fantasy.
2. Tak jak z dziećmi grubymi, biednymi, brzydkimi, niemodnymi, niskimi, ze śmiesznym głosem, z obcym pochodzeniem itd
Niech żyje normalność!

Michoss
30-01-2009, 20:01
@Manitu
bo trzeba naprawdę kochać swojego partnera, żeby przejść to wszystko co robią homofobi. Niestety, u tzw. 'normalnych' taka miłość nie jest częsta.

Litawor
I to jest właśnie przykład gejizmu. Powiedz mi, dlaczego homoseksualna para ma wychować dziecko lepiej niż para heteroseksualna?

Źle mnie zrozumiałeś. Sam fakt homoseksualności nie powoduje automatycznie, że para będzie lepsza. To samo można powiedzieć o heteroseksualności. Jest cała masa innych czynników wpływających na rozwój dziecka, co sprawia, że ta pierwsza para *może* okazać się znacznie lepsza pomimo swojej orientacji (która rzeczywiście jest tu cechą niekorzystną).

Arashel
Niech sobie tam będą, ale:
- Niech tego aż tak bardzo na ulicach nie ukazują (Całuski pod biedronką dwóch dresiarzy... ehhh...)
- Niech nie myślą o wychowywaniu dzieci(adopcji)...
- A tym bardziej o ślubach...

Chyba nie wiesz co mowisz. Dziecko wychowywane przez 2 geji NIE MA SZANS by wyrosnąć na normalnego czlowieka choćby(...)
Ale powinno wyrosnąć na tolerancyjną osobę ew. tez na homo ew. na buntownika który nie szanuje rodziców...

Ty raczej masz większe pojęcie niż ja o tym, co homofobi potrafiliby takiemu dziecku zrobić.
Ja np. wiem (autentyk), choć to raczej do wszystkich sie tyczyć może:
Wróć naćpani z imprezy, upiec coś sobie na kolacje w mikrofali a rano zastanawiać się gdzie podziało się dziecko...

Dan the Automator
Coś jak z krzywą Gaussa - jest taka szansa, wykluczyć jej nie można.
Lol, Korwin na avatarze ;).

Najpierw niech gejiści podadzą dowody na to, że para homoseksualna lepiej wychowuje dzieci.
Kim do cholery jest "gejista"? Sam to wymyśliłeś, czy Korwin na blogusiu?
Nie twierdze, że są, dlatego wszyscy powinniście dodawać "wydaję mi się" przez waszymi rotfl-naukowymi tezami, bo sprawiacie wrażenie jakbyście co najmniej byli pewni.

Gordorczyk
30-01-2009, 20:03
Slay zapraszam na tbs
hanba dla Podlasia to ludzie twojego pokroju

GargoinX
30-01-2009, 20:03
Jak na moje oko, dwie matki, czy dwóch ojców nigdy nie zastąpi rodziców składających się z matki i ojca. Chociażby ojciec i matka wychowują dziecko w różnoraki sposób.

Alanus Lutinum
30-01-2009, 20:05
Do homoseksualistów nic nie mam. Sądzę tylko, że jest to choroba, którą należy leczyć. Normalnego człowieka będzie pociągać płeć przeciwna, chorego - jego własna.

Nie godzę się na związki homoseksualne. Natura stworzyła kobietę i mężczyznę biologicznie i fizycznie do wychowywania dzieci we dwójkę, homo nie są do tego przystosowani ani tak, ani tak.

Z resztą w tych czasach wystarczy, że jakiś facet powie na innego "on jest przystojny" i wszyscy zaczną po nim jechać od homoseksualistów.

Wielkimanitu
30-01-2009, 20:11
Jest cała masa innych czynników wpływających na rozwój dziecka, co sprawia, że ta pierwsza para *może* okazać się znacznie lepsza pomimo swojej orientacji (która rzeczywiście jest tu cechą niekorzystną).

Właściwie to nie znam ani jednego pozytywnego przykładu na to, że homoseksualna para może wychować dziecko lepiej (chociaż znowu: co to znaczy dobre wychowanie?). Za to negatywy jak najbardziej: chociażby ostracyzm.

Kim do cholery jest "gejista"?

Gejizm – Pogląd głoszący (nie wprost ma się rozumieć, ale w sposób stosunkowo mało zawoalowany), że osoby chore na homoseksualizm są mądrzejsze, piękniejsze, wrażliwsze, i w ogóle pod każdym względem lepsze od heteroseksualnych podludzi. W związku z tym faktem osobom cierpiącym na homoseksualizm po prostu należy się, jak psu zupa, szereg przywilejów prawnych (np. napaść na homoseksualistę ma być karana surowiej niż napaśc na heteroseksualnego untermenscha, podobnie np. testamenty h. mają mieć większą moc prawną), czy fiskalnych (mniejsze podatki poprzez rozciągniecie na h. przywilejów którymi cieszą się inne grupy, np. małżeństwa). Gejizm samozwańczo głosi że reprezentuje interesy homoseksualistów. Nie jest to jednak prawda. Osób cierpiących na tą przypadłość jest w Polsce zapewne grubo ponad milion i gdyby wszyscy, albo przynajmniej znaczna większość z nich zagłosowała na polityczną reprezentację gejizmu, to gejiści nie mieliby żadnych problemów w dostaniu się do sejmu i stworzeniu tam silnego klubu. A tak pozostają hałaśliwym i jazgotliwym, ale jednak marginesem.

http://pilaster.blog.onet.pl/2,ID354142791,index.html

Dan the Automator
30-01-2009, 20:16
Właściwie to nie znam ani jednego pozytywnego przykładu na to, że homoseksualna para może wychować dziecko lepiej (chociaż znowu: co to znaczy dobre wychowanie?). Za to negatywy jak najbardziej: chociażby ostracyzm.
A ja znam przykłady, że heteroseksualna rodzina też może wychować źle. Wniosek? Dzieci powinny wychowywać się same ;).

http://pilaster.blog.onet.pl/2,ID354142791,index.html

Mój boże, co za bzdury ;). Takie definicje to każdy sobie może napisać. Nie wiem jaki jest cel w używaniu słów których a) nie ma w słowniku PWN b) nie ma w powszechnej polszczyźnie c) są wymyślone przez jakiegoś pojedynczego frustrata.

Byś mnie nie wziął za jakiegoś, pożal się bożę, "gejiste":
1. Nie zaglądam do sypialni obcych, i już na pewno, w przeciwieństwie do większości tutaj, osób homoseksualnych.
2. Seks homoseksualny męski uderza w moje odczucia estetyczne, seks homoseksualny damski jest już całkiem przyjazny dla mojego oka.
3. Uczepiliście się małżeństw. A niech sobie założą własny kościół, który im udzieli i problem z głowy. Mowa o małżeństwach państwowych? Państwo i państwowość to jeden z największych wrzodów na dupie wolnego człowieka, więc nie wiem skąd taka ślepa wiara w nieomylność w.w organu.
4. Gej trzymający innego geja za rękę jest dla mnie obojętnym widokiem, coś jak przedszkolak trzymający innego przedszkolaka. Nigdy w przedszkolu nie chodziliście za rękę, np przechodząc przez ulicę?
5. Gej całujący się na ulicy z innym gejem to podobna kategoria jak chłopak z dziewczyną - przyzwoitości trochę, ludzie patrzą.
6. Rozumiem, że gej to jedyna "rzecz" która niszczy wam idealny miejski krajobraz? Pozazdrościć ;). Ja np nie mogę patrzeć na masę rzeczy - bezdomnych, żebraków, "pałac kultury", tępe różowe pipy itd. Ale przecież ich wszystkich nie zabije - taki lajf.

Litawor
30-01-2009, 20:18

Chodzi Ci o jakieś cechy par homoseksualnych, które predestynowałyby je do bycia lepszymi rodzicami? To prawda, nie ma takich (chociaż, jak ktoś już wspomniał, wytrwanie w związku homoseksualnym i jeszcze decyzja na adopcję dziecka w takim kraju jak Polska wymagają od pary zarówno miłości, jak i silnego charakteru oraz pełnego przekonania, że chce się tego dziecka, a to są cechy korzystne; w małżeństwach heteroseksualnych dziecko często jest dziełem przypadku). Chodzi mi raczej o to, że jest cała masa innych czynników, która wpływa na rozwój dziecka i płeć rodziców raczej nie jest najważniejsza. Ogólnie rozumiana atmosfera, stosunek rodziców do siebie nawzajem, uwaga poświęcana dziecku itp. itd.

Voon
30-01-2009, 20:22
Slay zapraszam na tbs
Yum, czyżby wpierdol od piętnastoletniego pseudo skina?

Sądzę tylko, że jest to choroba, którą należy leczyć.
Przypomniał mi się artykuł na racjonaliście na ten temat. Jak się komuś filmiki na Joe skończą to warto przeczytać. Może znajdę gdzieś link.

/Edit: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,6226 (http://urlguard.net/l/http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,6226)

Wielkimanitu
30-01-2009, 20:28
Chodzi mi raczej o to, że jest cała masa innych czynników, która wpływa na rozwój dziecka i płeć rodziców raczej nie jest najważniejsza. Ogólnie rozumiana atmosfera, stosunek rodziców do siebie nawzajem, uwaga poświęcana dziecku itp. itd.

No właśnie. A te cechy przecież nie zależą od orientacji seksualnej (inaczej myślą gejiści). Zresztą gdyby rodzina homoseksualna (bardziej od heteroseksualnej) była jakoś ewolucyjnie korzystna, to by po prostu wyparła by dotychczasowy model rodziny. I w świecie zwierząt, i w świecie ludzi.

A ja znam przykłady, że heteroseksualna rodzina też może wychować źle. Wniosek? Dzieci powinny wychowywać się same ;).

A ja znam przykłady, że noworodek porzucony samopas umrze. Wniosek? Dzieci powinny być wychowywane przez rodziców.

Mój boże, co za bzdury ;). Takie definicje to każdy sobie może napisać. Nie wiem jaki jest cel w używaniu słów których a) nie ma w słowniku PWN b) nie ma w powszechnej polszczyźnie c) są wymyślone przez jakiegoś pojedynczego frustrata.

Jeszcze trochę i ten mem stanie się normalnym wyrazem - jak "wykształciuchy" :p

Slay
30-01-2009, 20:28
I pewnie od bandy jego lysych, pryszczatych, 45-kilogramowych ziomow. Az mi sie maxell przypomnial...

@Arashel: co Ci przeszkadzaja zalegalizowane zwiazki partnerskie (bo nikt przeciez nie mysli o tradycyjnych slubach) homoseksualistow?

Litawor
30-01-2009, 20:31
No właśnie. A te cechy przecież nie zależą od orientacji seksualnej (inaczej myślą gejiści).

No nie zależą. Chociaż o tyle się zgadzamy.

Zresztą gdyby rodzina homoseksualna (bardziej od heteroseksualnej) była jakoś ewolucyjnie korzystna, to by po prostu wyparła by dotychczasowy model rodziny. I w świecie zwierząt, i w świecie ludzi.

Nie mogła wyprzeć z tego prostego powodu, że ze stosunków homoseksualnych nie ma dzieci. Choćby nie wiem jak super byli geje, nie mieli jak się mnożyć. Dopiero współcześni ludzie przełamują te biologiczne przeszkody.

Dan the Automator
30-01-2009, 20:41
A ja znam przykłady, że noworodek porzucony samopas umrze. Wniosek? Dzieci powinny być wychowywane przez rodziców.

Tak, nie chcę przecież kwestionować naturalnego porządku który trwa już ileś milionów lat -> nie chce odbierać rodzicom dzieci, i przekazywać parom homoseksualnym.
Ale zastanawiałbym się, czy dla osieroconego dziecka taka namiastka rodzinnego ciepła nie byłaby lepsza, od przepełnionych i pełnych patologii domów dziecka

Jeszcze trochę i ten mem stanie się normalnym wyrazem - jak "wykształciuchy" :p
E tam, wole używać słów które mają większą aktualność niż jedna kadencja sejmu. Jest cień szansy, że gdy ktoś za xx lat będzie czytał to idiotyczne forum i natknie się na moją wypowiedź, zrozumie ją bez szukania w słowniku archaizmów.

No ale to wszystko sprowadza się do zapłodnienia kobiety, do czego jest potrzebne męskie nasienie - tak więc niemożliwe jest bycie biologicznym dzieckiem homoseksualnej pary.
W biologicznym sensie - racja. Mężczyzna dziecka nie urodzi. Ale gdy np homoseksualny mężczyzna zapłodni homoseksualną kobietę, nazwiesz ich heteroseksualną parą?

@Slay
Uważaj, patrz jacy mogą być groźni!

http://img147.imageshack.us/img147/3006/gallery71643392pk7.jpg

Nari
30-01-2009, 20:46
Tak, nie chcę przecież kwestionować naturalnego porządku który trwa już ileś milionów lat -> nie chce odbierać rodzicom dzieci, i przekazywać parom homoseksualnym.
Ale zastanawiałbym się, czy dla osieroconego dziecka taka namiastka rodzinnego ciepła nie byłaby lepsza, od przepełnionych i pełnych patologii domów dziecka

Przepełnionych domów dziecka jest coraz mniej. Zastępują je rodziny zawodowe i placówki rodzinne. A w samym bidulu często dosyć łatwo jest znaleźć tą "namiastkę rodzinnego ciepła" niż w przypadkowej parze hetero. Mimo to nieważne jakie są statystyki, z jednym się trzeba zgodzić: tylko i wyłącznie od ludzi wychowujących zależy to czy ew. dzieci będą zadowolone i czy będzie im tam dobrze.

Yoh Asakura
30-01-2009, 20:51
Tak, witamy w XXI wieku.
In vitro, biseksualizm, późne odnajdywanie swojej prawdziwej orientacji seksualnej, poligamia itd.

No ale to wszystko sprowadza się do zapłodnienia kobiety, do czego jest potrzebne męskie nasienie - tak więc niemożliwe jest bycie biologicznym dzieckiem homoseksualnej pary.

Litawor
30-01-2009, 20:53

No dobrze, ale co z tego? Heteroseksualne kobiety też korzystają z banków spermy.

Wielkimanitu
30-01-2009, 20:57
Nie mogła wyprzeć z tego prostego powodu, że ze stosunków homoseksualnych nie ma dzieci. Choćby nie wiem jak super byli geje, nie mieli jak się mnożyć. Dopiero współcześni ludzie przełamują te biologiczne przeszkody.

W sumie to jednak geny homoseksualne mogą się mieszać. Ale ja nie o tym. Piję do tego zjawiska bardziej ze strony socjologicznej/społecznej. Coś jak niewolnictwo - było skrajnią niewydolne, i poza patologiami nie występuje dzisiaj. Niewątpliwie homoseksualizm "w małej dawce" w jakimś tam stopniu zwiększa szanse na przekazanie genów (i dlatego występuje w naturze) - ale czy homoseksualna rodzina wychowująca dziecko też? Chyba nie, skoro zgodziliśmy się, że "dobre wychowanie" (?) nie zależy od orientacji seksualnej.

@Arashel: co Ci przeszkadzaja zalegalizowane zwiazki partnerskie (bo nikt przeciez nie mysli o tradycyjnych slubach) homoseksualistow?

Mi np. by w sumie nie przeszkadzały, ale zastanówmy się: po co legalizować?
Po pierwsze kontakty homoseksualne są w Polsce legalne już od 1932 r. Po drugie, jeśli homoseksualiści chcą mieć możność rozporządzania testamentami itp. to mogą przecież założyć spółkę.

Voon
30-01-2009, 21:03
Słyszałem, że do komórki jajowej myszy wszczepiono komórkę jajową innej myszy. Wszystko się udało, ale nie jestem pewien czy to informacja prawdziwa. Jeśli ktoś ma informacje to proszę o weryfikacje.

jeśli homoseksualiści chcą mieć możność rozporządzania testamentami itp. to mogą przecież założyć spółkę.
Rofl. Po kiego ciula bawić się w zakładanie spółki skoro można zalegalizować związek?

@Litawor:
Tak więc kobieta + kobieta = dziecko. Niezbyt naturalnie ale możliwe.

Litawor
30-01-2009, 21:04
Niewątpliwie homoseksualizm "w małej dawce" w jakimś tam stopniu zwiększa szanse na przekazanie genów (i dlatego występuje w naturze)

Jak to?

ale czy homoseksualna rodzina wychowująca dziecko też? Chyba nie, skoro zgodziliśmy się, że "dobre wychowanie" (?) nie zależy od orientacji seksualnej.

Nie jestem pewien, do czego zmierzasz, ale jeśli dosłownie do tego, co tu napisałeś, to nie mam zastrzeżeń. Ja uważam, że jeśli weźmiemy dwie teoretyczne, idealne pod każdym względem pary, z których jedna będzie homo, a druga hetero, to lepsza dla dziecka będzie para hetero. Ale ponieważ czynników jest znacznie więcej, to w ostatecznym rozrachunku lepiej może wypadać para homo. Mam nadzieję, że wyraziłem się w miarę jasno.

po co legalizować?

Dla wygody prawnej tych osób. I... lepszego samopoczucia (tak, możliwość życia w legalnym, oficjalnym związku może być dla tych ludzi ważna).

chcą mieć możność rozporządzania testamentami itp. to mogą przecież założyć spółkę.

Co?

Słyszałem, że do komórki jajowej myszy wszczepiono komórkę jajową innej myszy. Wszystko się udało, ale nie jestem pewien czy to informacja prawdziwa. Jeśli ktoś ma informacje to proszę o weryfikacje.

Tak, czytałem o tym. Na jakiejś japońskiej uczelni.

Po edycji:
Akademia Rolnicza w Tokio, rok 2004. Z 598 zarodków tylko dwa urodziły się zdrowe, ale to i tak sukces.

Thero
30-01-2009, 21:19
Nie godzę się na związki homoseksualne.
Dużo masz do gadania. Dwóch ludzi się kocha, żyją razem i źle im jest tylko dlatego, że już dwunastolatki twojego pokroju z umiłowaniem ich obrażają i nie zgadzają się z tym, jacy są. Nie godzić się dla mnie znaczy przeciwidziałać. A dla ciebie?
Z resztą w tych czasach wystarczy, że jakiś facet powie na innego "on jest przystojny" i wszyscy zaczną po nim jechać od homoseksualistów.
Ci 'wszyscy' to palanty i nie ma co sobie nimi głowy zawracać. ;)
Do homoseksualistów nic nie mam. Sądzę tylko, że jest to choroba, którą należy leczyć. Normalnego człowieka będzie pociągać płeć przeciwna, chorego - jego własna.

Zmień sobie nick na samozwańczy-lekarz-z-obsidii. Bardziej będzie pasował.
Jak zamierzasz to leczyć? Przez wizytę u psychiatry? Czy kogokolwiek już wyleczono z homoseksualizmu? I kiedy człowiek się nim zaraża?
Slay zapraszam na tbs
Co nas to obchodzi? PW.

Mi np. by w sumie nie przeszkadzały, ale zastanówmy się: po co legalizować?
Żeby dać homoseksualistom szczęście? Trochę normalności i spokoju by nie zaszkodziło, i tak mają mocno przesrane za to, że urodzili się inni od wszystkich.

Wielkimanitu
30-01-2009, 21:24
[korzyści ewolucyjne z homoseksualizmu -W]Jak to?

Jak oczywiście wszyscy wiem, poszczególne płaty w mózgu homoseksualnego mężczyzny są podobne do płatów mózgu kobiecego (i odwrotnie; na Wikipedii jest to lepiej opisane, również tutaj (http://www.resmedica.pl/zdart2011.html), albo tu (http://www.sciaga.pl/tekst/22963-23-plec_mozgu_anne_moir_i_david_jessel)). Co do korzyści: ten "gen homoseksualizmu" w małych dawkach pomaga zbajerować partnerkę (kto lepiej zrozumie kobietę niż inna kobieta?); z niego też wzięło się "zniewieścienie". W "normalnych" dawkach powoduje pociąg do własnej płci.

Co [to jest spółka -W]?

Noo... Spółka? Nie znam się na prawie, ale chyba można założyć spółkę skupiającą dwoje osób i nie prowadzącą działalności gospodarczej. A taka firma uprawnia do testamentów i czegoś tam jeszcze... (o to chyba chodzi wszystkim pro-legalize).

Necromantor
30-01-2009, 21:55
co to jest tbs?

Wielkimanitu
30-01-2009, 22:05
Towarzystwo Budownictwa Społecznego?

sphinx123
30-01-2009, 22:07
. Nawet jesli by nikt o tym nie wiedzial, to jest duza szansa, ze wyroslo by na geja homo.

Gówno prawda, gdybyś miał rację, to homoseksualiści by nie istnieli. Analogicznie idąc Twoimi poglądami, przecież skoro ma się matkę i ojca to jest duża szansa że zostanie się hetero, genetyka tu nie ma nic do gadania, no bo po co <3 Zresztą co z tego, nawet jeśli byłaby duża szansa, że wyrośnie na homo, co w tym złego? Geje zaleją świat i ludzie nie będą się rozmnażać? OŁ JES :cup:

Slay
30-01-2009, 22:17
Nie znam się na prawie, ale chyba można założyć spółkę skupiającą dwoje osób i nie prowadzącą działalności gospodarczej. A taka firma uprawnia do testamentów i czegoś tam jeszcze... (o to chyba chodzi wszystkim pro-legalize).
Wyboldowanie tlumaczy wszystko.

Exodus
30-01-2009, 22:52
Gówno prawda, gdybyś miał rację, to homoseksualiści by nie istnieli. Analogicznie idąc Twoimi poglądami, przecież skoro ma się matkę i ojca to jest duża szansa że zostanie się hetero, genetyka tu nie ma nic do gadania, no bo po co <3 Zresztą co z tego, nawet jeśli byłaby duża szansa, że wyrośnie na homo, co w tym złego? Geje zaleją świat i ludzie nie będą się rozmnażać? OŁ JES :cup:

Jest Duza szansa, czyli w tym wypadku duzą szansą jest podwojenie tego prawdopodobienstwa. Czy ja napisalem ze 99.999999999999999% dzeci wychowywanych przez homo, nimi zostaje?

Do zwiazkow partnerskich nic nie mam. W sumie to nikmu nie przeszkadza. Lecz adopcji jestem przeciwny, bo to jest po prostu nienaturalne. Zreszta to jest moje zdanie i chyba wiekszosci spoleczenstwa, wkoncu mamy demokracje.

@Litawor
To co piszesz jest oczywiste, wiadomo, ze myslaca para homoseksualna lepiej wychowa dziecko, niz rodzina w ktorej ojciec codziennie biega po domu z siekierą. W sumie to tez nie do konca, ale prawdopodobnie tak.

Ze'To
30-01-2009, 22:56
a ja nie jestem tolerancyjny... przestałem jak zobaczyłem te parady równości... nosz kurwa dobra lubią od tyłu dobra niech to robią w domciu w kapciach niech się okładają zgniłym porem chuj mi do tego... ale jak musze stac w korku przez te ich parady to mnie chuj strzela... po co się z tym obnoszą? czy ja idę po ulicy i wrzeszczę KOCHAM LIZAC CIPKI ? nie i dlatego niech oni zachowają swoje odchyły dla siebie...

Faytah
30-01-2009, 23:01
Ciezko mi jakies stanowisko zajac bo nigdy sie nie spotkalem z gejem. Niech zyja swoim zyciem,ale parady i walka o adopcja to imo przesada.

Albertus
30-01-2009, 23:28
0 tolerancji , po ulicach powinny chodzić bojówki i na widok takiej pary w ruch powinny pójść kastety i palki drewniane/metalowe . Poza tym gdy jakiś mieszkaniec widzi ze taka para mieszka obok albo coś takiego powinien mieć obowiązek informacji o tym patrolu bojówki za co byłby szanowanym obywatelem.

WYMORDOWAĆ GEJÓW !!!

a co do lesb , to ze kobiety sie całują czy trzymają za rękę to jest normalne , (taka chyba maja psychikę) w sumie więcej tez by mi nie przeszkadzało ale nie powinny rezygnować z mężczyzn !! każdy mężczyzna i każda kobieta ma obowiązek płodzić białe dzieci po to by nasza wspaniała rasa nie została wyparta przez "inne"

kołbaś
30-01-2009, 23:29
Tolerancja i jej główny przedstawiciel "nie" 4chan.org a dokladniej kanał /b/.
Welcome in our MindFuck btards

Gordorczyk
30-01-2009, 23:49

1 .nie jestem skinem
2. nie mam 15 lat
3. powiedz to dla "15 letnich skinow" z mojego osiedla to skonczysz w szpitalu

Gordorczyk
30-01-2009, 23:52
co to jest tbs?
moje osiedle

Albertus
30-01-2009, 23:57
moje osiedle

dokładniej jak ? ja tam mam babkę na bema :D

Gordorczyk
31-01-2009, 00:02
no tak sie osiedle nazywa TBS obok bacieczek

Shanhaevel
31-01-2009, 00:11

Someone callled?
http://img216.imageshack.us/img216/9381/pedobear02tm4.png

Lasooch
31-01-2009, 00:15

Rules 1 & 2.

Yakky
31-01-2009, 00:17
W tym temacie wypowiadajcie się czy jesteście tolerancyni w stosunku do homoseksualistów.
Więc ja zacznę. Nie jestem tolerancyjny dla tych ludzi. Uważam że parę może tworzyć tylko mężczyzna i kobieta.
Czekam na wasze posty.

No i fajny temat.
No to osobiście nie toleruje homoseksualistów. Dla mnie jest to obrzydliwe zboczenie. Nie próbujcie mnie przekonywać. Homoseksualiści są dla mnie dbleśni. I oni chcą jeszcze prawa do adopcji. Takie dziecko co ma dwóch ojców albo dwie mamusie to w przyszłości będzie albo takie jebnięte jak ''rodzice'', albo będzie pedofilem. Oczywiście jak dożyje. Bo jak bym miał taką sytuacje to bym chyba soobie żyletą w struny strzelił.
Nie ukrywam, że pornograficzne filmy z udziałem dwóch kobiet są fajne, ale to nie jest rodzina.
Chcesz być homo?! Nie afiszuj się z tym.
Czy ja wychodzę na Wrocła albo czy tam Warszawe, czy inne miasta z moją dziewczyną i 300 innymi ludzmi ubranymi jaskrawo i pół nago drąc japę, że jestem hetero i nie uznaje aborcji (zawsze jest wyjątek od rególy ale to inny temat).
Na takich homoseksualistów to nawet kij nie pomoże. Im przydał by się Hitler i zrobić im takie getto. (Może i teraz grzesze) Ale tak nie znosze tych peda**w, że aż mnie zdenerwowało na noc (i jeszcze polacy przegrali z Chorwacją). Chociaż panna mi się dobrze czuje (bo horóbstwa panują).
Dobra ide spać. A kto jest za legalizacją związków homo (niewiadomo) to niech się nawet nie wypowiada.

Dobranoc wszystkim i c**j w d**ę policji

@edit
Faytah <fajny kotek w avatarze :D

Lasooch
31-01-2009, 00:20
Na takich homoseksualistów to nawet kij nie pomoże. Im przydał by się Hitler i zrobić im takie getto.

Podobnie jak plebsowi...

i c**j w d**ę policji

... tWOJEGO pokroju.

@down: nie wiem, czy tY ironizujesz, ale specjalnie śmieszne to nie jest.

Albertus
31-01-2009, 00:28
bardzo dobrze powiedziane , silny wódz który mocna ręka wytępił by wszystkich wrogów zdrowego narodu

Ulrikk
31-01-2009, 01:45
@Lasoooch
Zgłosiłes kiedyś kradzież, pobicie, cokolwiek?
Miałeś przyjemność 'porozmawiać' z patrolem za siedzenie na ławce?
Znaczną część policjantów powinno się je**ć. Sam się śmiałem z tych wszystkich hawudepe na murach jeszcze do niedawna, no ale cóż trzeba się samemu przekonać

Lasooch
31-01-2009, 02:04
@Lasoooch
Zgłosiłes kiedyś kradzież, pobicie, cokolwiek?
Miałeś przyjemność 'porozmawiać' z patrolem za siedzenie na ławce?
Znaczną część policjantów powinno się je**ć. Sam się śmiałem z tych wszystkich hawudepe na murach jeszcze do niedawna, no ale cóż trzeba się samemu przekonać

Raz zgłaszałem pobicie, nie było żadnych problemów. Raz zostałem spisany za picie alkoholu (... po wypiciu ćwierć puszki piwa - więc oczywiście się wkurzyłem), ale jak robię coś wbrew prawu to mam świadomość konsekwencji, a panowie policjanci wykonali swoją pracę rzetelnie, kulturalnie, pogadaliśmy z nimi, pożartowaliśmy - nie zgłosili sprawy do szkół, nie wystawili mandatów, nic. Oczywiście są wśród nich karierowicze i nadgorliwe mendy, ale tacy ludzie są wszędzie, a wśród służb zwłaszcza, bo mają jakąś władzę. Byłem świadkiem wystawienia 50 zł mandatu za leżenie na ławce na dworcu (chłopak trzeźwy, młody - zmęczony czekał na pociąg, było miejsce to się położył zamiast siedzieć. Miejsca nikomu notabene nie zajmował, wszystkiego 4 osoby w zasięgu wzroku były i ze dwie ławki całe wolne) więc złą stronę też skądś znam. Ale co innego 'j*bać pojedyncze przypadki nadużyć i złego zachowania ze strony policjantów, nawet jeśli są dość częste', a co innego 'j*bać policję'.

A ci krzyczący 'hwdp' i 'jp' to na ogół ludzie, których wolałbym nie spotykać na ulicy, tym bardziej, jeśli w pobliżu nie ma policji.

edit: btw chyba nie uważasz, że dorzucanie na biało niezwiązanego z tematem wulgarnego antypolicyjnego hasła jest normalnym i zdrowym zachowaniem? Bo dla mnie to wygląda na pozerskie popisy kinderdresa, który ledwo od ziemi odrósł i usłyszał, że kuzyna kumpla starszego brata 'psy' złapały, bo jumał komórki na swojej dzielni, więc policja jest zła i w ogóle. A to, że gość ma wpisane 18 w profilu świadczy o nim tylko jeszcze gorzej. Tym bardziej, jeśli to prawdziwy wiek.

Zwłaszcza, że już parę zasługujących moim zdaniem jedynie na pogardę postów Yakky'ego widziałem.

Litawor
31-01-2009, 09:06
Jak oczywiście wszyscy wiem, poszczególne płaty w mózgu homoseksualnego mężczyzny są podobne do płatów mózgu kobiecego (i odwrotnie; na Wikipedii jest to lepiej opisane, również tutaj (http://www.resmedica.pl/zdart2011.html), albo tu (http://www.sciaga.pl/tekst/22963-23-plec_mozgu_anne_moir_i_david_jessel)). Co do korzyści: ten "gen homoseksualizmu" w małych dawkach pomaga zbajerować partnerkę (kto lepiej zrozumie kobietę niż inna kobieta?); z niego też wzięło się "zniewieścienie". W "normalnych" dawkach powoduje pociąg do własnej płci.

No nie do końca ma to sens - różnice w psychice odmiennych płci wykształciły się właśnie dlatego, że są (były) korzystne. I jeśli mówimy o osobniku idealnie żeńskim (pod względem psychiki), to powinien pociągać go osobnik w 100% męski, a nie "zniewieściały". A co do różnic w budowie mózgu osób o odmiennej orientacji - lepiej nie wyciągać zbyt daleko idących wniosków z tych badań, bo to są dopiero pojedyncze wyniki, które trzeba jeszcze potwierdzić innymi badaniami.

O tych spółkach... ja się kiedyś o tym uczyłem, ale nie pamiętam za bardzo. Ale to i tak na pewno nie daje takich samych uprawnień jak związek partnerski i jest znacznie bardziej skomplikowane. I co, jak taka para będzie się przedstawiać, to powie "to jest mój wspólnik" zamiast "to jest mój partner"?

A jak już temat idzie tak bardzo w stronę faszyzmu, to może jeszcze dorzucimy Żydów i Murzynów do dyskusji?

Slay
31-01-2009, 09:07
Z silnymi bolami brzucha. Ze smiechu.

Granteon
31-01-2009, 09:12
Jestem tolerancyjny do tej pory, kiedy trzymają się ode mnie z daleka...

Yakky
31-01-2009, 09:19
Podobnie jak plebsowi...

... tWOJEGO pokroju.

@down: nie wiem, czy tY ironizujesz, ale specjalnie śmieszne to nie jest.

Wbijam w Ciebie.
Co ty masz za avatar -.-
Tolerujesz homków? Żal.
Jeszcze się pewnie okaże, że jesteś z jakieśkociej wiary czy inny syf.
....
I jak już piszesz że Mojego pokroju to pisz, z dużej litery bo dla takich łachmytów jak ty to jestem Pan Yakky ../..

kołbaś
31-01-2009, 09:25
Oj wy nie wiecie nawet jak bardzo łatwo i szybko mozna zmienic tolerancje.
http://i14.photobucket.com/albums/a349/Relosu/epicboobs.jpg

Kenixia
31-01-2009, 11:04
Mnie tam to rybka, w niczym nie przeszkadzają a jeśli sobie tak wybrali to rudno, muszą żyć z tym, że nigdy do końca nie będą tolerowani.

... xd

Voon
31-01-2009, 11:31
1 .nie jestem skinem
2. nie mam 15 lat
1. Kłamiesz
2. Kłamiesz
3. Jesteście aż tak zabójczy?

bardzo dobrze powiedziane , silny wódz który mocna ręka wytępił by wszystkich wrogów zdrowego narodu
Wytępiłby też bezmózgie gnidy więc nie ciesz się tak.

jestem Pan Yakky ../..
Zaburzenia emocjonalne?

GargoinX
31-01-2009, 11:35
Tolerujesz homków? Żal.

To ja mogę powiedzieć tak:
"Nie tolerujesz homków? Żal."
Jak ma się inne poglądy to nie jest się od razu "żal". I ty masz 18 lat? Zachowaniem tu pokazujesz co najwyżej 15...

Exodus
31-01-2009, 12:20
@Yakky
tutaj ludzie staraja sie gadac w miare inteligentnie, jak widac to nie jest miejsce dla ciebie ; /

@Slay,Voon
Slay pierwszy z nim zaczales temat, a teraz jak on odpowie to go wysmiewacie, a moze naprawde ma 20 pare lat i jest napakowany i gdybys go spotkal to bys uciekal dalej niz wzrok siega. Udajecie inteligentnych a bardziej przez tego neta kozaczycie niz on. Chodzi o Gordorczyka.

Frapper
31-01-2009, 12:59
A ja gdzies czytalem, ze to jest choroba/schorzenie i oni tego nie wybieraja. Whatever. Lekcja religii z katechetą, ogolnie luzny gosc. 'Co robicie gdy widzicie lesbijki?' 'wlatuje na trzciego' : )

Lasooch
31-01-2009, 13:15
Wbijam w Ciebie.

Zdecyduj się, czy jesteś homofobem, czy homo.

Co ty masz za avatar -.-

Fajny.

Jeszcze się pewnie okaże, że jesteś z jakieśkociej wiary czy inny syf.

Bo zaściankowi, kseno- i homofobiczni katolicy to według cIEBIE jedyne słuszne wyznanie? Śmieszne.

I jak już piszesz że Mojego pokroju to pisz, z dużej litery bo dla takich łachmytów jak ty to jestem Pan Yakky ../..

Od tysiącleci do plebsu najniższej kategorii nikt nie zwracał się per 'pan', co najwyżej 'ej plebsie cho no tu'.

Albertus
31-01-2009, 13:25
Chce wam sie takie głupoty pisać? napisała jedna osoba ze nie toleruje bo to schorzenie to już dostał jobow a jak ktoś pisze ze to toleruje i go to nie obrzydza to już zupełnie normalne? zastanówcie sie nad swoimi poglądami. co byś zrobił gdybyś szedł z synkiem na spacer a twój sąsiad na oczach dziecka całował by sie z drugim mężczyzna? dziecko by to zapamiętało (jeżeli jest małe) i później robiło by tak kolegom... co byś powiedział gdyby twój syn przyszedł przedstawić ci dziewczynę a to byłby chłopak? postawcie sie w takiej sytuacji , bo jak sowa wpada miedzy wrony to kracze jak one.

Xr3
31-01-2009, 13:26
Tolerujesz homków? Żal.
Ciekaw jestem, co powiesz swojemu przyszłemu dziecku, jeśli kiedyś wyzna ci, że jest gejem, bądź lesbijką. Wyrzekniesz się go? Wyrzucisz go z domu?

Voon
31-01-2009, 13:27
@Slay,Voon
Slay pierwszy z nim zaczales temat, a teraz jak on odpowie to go wysmiewacie, a moze naprawde ma 20 pare lat i jest napakowany i gdybys go spotkal to bys uciekal dalej niz wzrok siega. Udajecie inteligentnych a bardziej przez tego neta kozaczycie niz on. Chodzi o Gordorczyka.Heh, ja mam 14 lat i nie czuje się jeszcze dorosły do tego, mimo to gdyby moja kolezanka sie zgodzila zlamac ten nieszczesny zakaz ;] przestal bym byc prawiczkiem... no ale sie nie zgodzila i jakos mi smutno z tego powodu xD. Ogolnie pomysl do bani ;s.

Przed atakiem wypada poznać przeciwnika. Tym się różni spam i prowokowanie od prześmiewania.

Albertus
31-01-2009, 13:42
Ciekaw jestem, co powiesz swojemu przyszłemu dziecku, jeśli kiedyś wyzna ci, że jest gejem, bądź lesbijką. Wyrzekniesz się go? Wyrzucisz go z domu?

tak ja bym sie wyrzekł takiego dzieciaka i go wydziedziczył ,i napewno bym sie do niego nie odezwał do końca życia (lub do powrotu do normalności)

Czarna_Mamba
31-01-2009, 13:47
top, nie jestem zbyt tolerancyjna, ale geje i lesbijki mi nie przeszkadzają. Aby tylko nie wychowywali dzieci.

Slay zapraszam na tbs

Chłopie, "zapraszam na Białostoczek, pod biedronkę" i wszystkie byłyby twoje.

A tak na marginesie, zapraszam na Jaroszówkę i na gołe klaty!

sphinx123
31-01-2009, 13:49
Chce wam sie takie głupoty pisać? napisała jedna osoba ze nie toleruje bo to schorzenie to już dostał jobow a jak ktoś pisze ze to toleruje i go to nie obrzydza to już zupełnie normalne? zastanówcie sie nad swoimi poglądami. co byś zrobił gdybyś szedł z synkiem na spacer a twój sąsiad na oczach dziecka całował by sie z drugim mężczyzna? dziecko by to zapamiętało (jeżeli jest małe) i później robiło by tak kolegom... co byś powiedział gdyby twój syn przyszedł przedstawić ci dziewczynę a to byłby chłopak? postawcie sie w takiej sytuacji , bo jak sowa wpada miedzy wrony to kracze jak one.

To jest oczywiste dla ludzi takich jak Ty, czyli nieznających się na genetyce, będących wszystkoconiejestJPII-fobami. Dlaczego dzieci posiadające genetyczne uwarunkowania homoseksualizmu nie stają się hetero, widząc całującą się parę hetero? No więc xd

Zresztą sami pod sobą kopiecie dołek, poniżając gejów sprawiacie, że boją się ujawnienia co idzie za tym, że aby przypodobać się społeczeństwu na siłę żenią się z kobietami, mają z nimi dzieci, co może przyczynić się do narodzin kolejnych gejów. Zresztą pogląd "geje=fuj ale lesbijki=super" jest tak żałosny, jedynym argumentem jest to że "całujonce sie dziewczyny som super", więc jesteście subiektywni i wcale wasze troglodyckie poglądy nie są uwarunkowane "służbą Bogu" czy "oczyszczaniu super zaje**stego narodu Polskiego_PL" tylko strachem przed nieznanym i własnymi osobistymi upodobaniami estetycznymi. Także see you in Tibia :*

Ze'To
31-01-2009, 13:50
1 .nie jestem skinem
2. nie mam 15 lat

ty z Białegostoku jesteś?
daj spokój przecież tam scena hooligans nie istnieje więc kto miałby Nam wpierdolic? groźni ultrasi ze stadionu przy ul. Słonecznej? Daj spokój... przeprowadź się do Krakowa, do Wrocławia, do Trójmiasta to tam zasmakujesz życia...

Exodus
31-01-2009, 14:00
daj spokój przecież tam scena hooligans nie istnieje więc kto miałby Nam wpierdolic? groźni ultrasi ze stadionu przy ul. Słonecznej? Daj spokój... przeprowadź się do Krakowa, do Wrocławia, do Trójmiasta to tam zasmakujesz życia...

ahhaha musial podac tylko miasta ze swojej ekipy xD Swoja droga, wszedzie mozna dostac, nawet na wiosce, a nie musi to byc olbrzymie siedlisko kiboli.

Litawor
31-01-2009, 14:01
i napewno bym sie do niego nie odezwał do końca życia (lub do powrotu do normalności)

To miejmy nadzieję, że będziesz miał dziecko homosekusalne, może szybko przestaniesz się do niego odzywać i wyrośnie na w miarę inteligentną osobę.

Gordorczyk
31-01-2009, 14:19

Nie mamy sceny hooligans?? Kto wpierdolil dla arki w 2005 i dla legii w 2004, a z reszta tak jak mowi Exodus moze dostac wpierdol od pojedynczej osoby np.
Slay to jest dopiero bojówkarz i cale miasto go zna i sie go boji :/

Lasooch
31-01-2009, 14:24

Czy mi się zdaje, czy ty utożsamiasz kiboli ze skinami? Hahaha : D

@Gordorczyk: bo to, ilu ludziom tygodniowo spuszczasz wp*erdol/kradniesz komórki jest wyznacznikiem tego, jak fajny jesteś?

Slay
31-01-2009, 14:25
Slay to jest dopiero bojówkarz i cale miasto go zna i sie go boji :/
Nie wiem czy cale miasto, ale po ostatniej nocy tWOJA mama na pewno. I wytrzyj okularki, bo cI zaparowaly od tej dzikiej frustracji. =)

Kikuslav
31-01-2009, 14:42
Nie wiem czy cale miasto, ale po ostatniej nocy tWOJA mama na pewno. I wytrzyj okularki, bo cI zaparowaly od tej dzikiej frustracji. =)

ŁOOOOOO made my day :>

@topic

nie lubie cwaniakow, czesto wlasnie pedaly są w pewien sposob cwaniakami, obnosząc się swoim kalectwem. jezeli jakis z pedalow nie obnosi się swoją slaboscia i nie ma w zamiarze miec dzieci z drugim pajacem to wtedy ok.

Albertus
31-01-2009, 14:43
To miejmy nadzieję, że będziesz miał dziecko homosekusalne, może szybko przestaniesz się do niego odzywać i wyrośnie na w miarę inteligentną osobę.

ale co wy macie za poglądy , jak można tolerować gejów ? to jest nie normalne. W sumie o czym tu gadać? wyobraź sobie jeden z drugim ze widzicie jak wasz ojciec/brat uprawia sex z innym mężczyzna? albo wasz syn , kolega , sąsiad czy ktoś z waszego otoczenia. Wtedy tez tolerowalibyście gejów? wcale nie trzeba mieć z nimi styczności wystarczy se wyobrazić kogoś znajomego w takiej sytuacji to odrazu sie zygać chce.

nie po to Bóg stworzył Mężczyznę i Kobietę żeby łączyli sie oni z ta sama płcią.
mnie to obrzydza i zdania nie zmienię nigdy , a jak w moim miasteczku zobaczę 2 gejów to napewno kastet pójdzie w użycie.

PS. mieszkałem 2 lata za granica gdzie to było tolerowane , nie raz zwymiotowałem gdy zobaczyłem jak sie 2 chłopów całuje.

Gordorczyk
31-01-2009, 14:46
Mojej mamy nie interesuja transwestyci wiec nie licz na to

sphinx123
31-01-2009, 14:48
ale co wy macie za poglądy , jak można tolerować gejów ? to jest nie normalne. W sumie o czym tu gadać? wyobraź sobie jeden z drugim ze widzicie jak wasz ojciec/brat uprawia sex z innym mężczyzna? albo wasz syn , kolega , sąsiad czy ktoś z waszego otoczenia. Wtedy tez tolerowalibyście gejów? wcale nie trzeba mieć z nimi styczności wystarczy se wyobrazić kogoś znajomego w takiej sytuacji to odrazu sie zygać chce.

nie po to Bóg stworzył Mężczyznę i Kobietę żeby łączyli sie oni z ta sama płcią.
mnie to obrzydza i zdania nie zmienię nigdy , a jak w moim miasteczku zobaczę 2 gejów to napewno kastet pójdzie w użycie.

PS. mieszkałem 2 lata za granica gdzie to było tolerowane , nie raz zwymiotowałem gdy zobaczyłem jak sie 2 chłopów całuje.

Pfff nie usprawiedliwiaj swojego strachu Bogiem, zresztą kto będzie uprawiał seks na Twoich oczach? "Kastet pójdzie w użycie" Internet daje siłę i pewność siebie ^^

@down

Jeżeli nie chcesz takiego syfu jak na zachodzie, to przełam swoje lęki i zaakceptuj to, że żyjemy w demokracji i społeczeństwie.

Albertus
31-01-2009, 14:51
tak przyznam sie , boje sie tego ze w Polsce zrobi sie taki syf jak na zachodzie

ale ja nie straszę was , przez interent tylko mowie ze u mnie oficialnie gejów nie będzie , chyba ze mnie wsadza do wiezienia.

Litawor
31-01-2009, 14:58
boje sie tego ze w Polsce zrobi sie taki syf jak na zachodzie

Więc to na Zachodzie wg ciebie jest syf, a w Polsce mamy porządek? Byłeś ty tam kiedyś i widziałeś ten "syf"? Bo ja bym sobie bardzo życzył w Polsce takiego syfu, jaki jest np. w Holandii.

Dan the Automator
31-01-2009, 15:05
Protip: bóg nie istnieje.
Z pewnością, ochłoń. 16 letni niszczyciel gejów się znalazł.

http://www.e-lek.pl/l100129,niestrwanosc-nudnosci.html

@Slay
Ogarnij się, zadzierasz z potworem!!
Ani się obejrzysz, a spali Ci dom i zabije psa!

Lasooch
31-01-2009, 15:06

W takim razie po co Bóg stworzył gatunki, u których seks homoseksualny nie jest niczym dziwnym? Nazw Ci teraz nie podam, bo nie pamiętam, ale zapewniam Cię, że takie istnieją. Zwierzę podobno nie ma duszy ani świadomości, więc ten zły szatan nie bardzo mógł mu podszepnąć : /

Albertus
31-01-2009, 15:08
ja tam mieszkałem 2 lata... i uwierz mi ze nie ma czego zazdrościć

mieszkałem w belgi

na obrzeżach miasta gdzie mieszkali Belgowie - owszem ładne domy trawniki normalni ludzie , a wejdź do miasta gdzie są arabowie , pedarasty i inne tym podobne bydło. odrazu zmienisz o nich zdanie. jak będziesz chciał iść spać a pod oknem będą sie biły murzynki (one są strasznie głośne) jak będziesz szedł a cię zaczepiać będą arabowie , jak będziesz wracał ze szkoły a naprzeciwko będzie szedł facet z facetem w damskich ciuchach.

PS. musicie zobaczyć żeby uwierzyć , niestety tak myśleli wszyscy a teraz Belgowie są zdominowani we własnym kraju i płacą podatki na to by araby jakieś brały zasiłki nie robiąc nic

sphinx123
31-01-2009, 15:10
ja tam mieszkałem 2 lata... i uwierz mi ze nie ma czego zazdrościć

mieszkałem w belgi

na obrzeżach miasta gdzie mieszkali Belgowie - owszem ładne domy trawniki normalni ludzie , a wejdź do miasta gdzie są arabowie , pedarasty i inne tym podobne bydło. odrazu zmienisz o nich zdanie. jak będziesz chciał iść spać a pod oknem będą sie biły murzynki (one są strasznie głośne) jak będziesz szedł a cię zaczepiać będą arabowie , jak będziesz wracał ze szkoły a naprzeciwko będzie szedł facet z facetem w damskich ciuchach.

PS. musicie zobaczyć żeby uwierzyć , niestety tak myśleli wszyscy a teraz Belgowie są zdominowani we własnym kraju i płacą podatki na to by araby jakieś brały zasiłki nie robiąc nic

Rasista i homofob? Wiedziałem że jesteś zaściankowym wszystkoniebędącezwiązanezjanempawłemdrugim-fobem. Taa murzynki są głośne i śmierdzą, na pewno! Moi sąsiedzi są biali, jakoś też się kłócą i głośno krzyczą, a kolegę dźgnęli nożem biali, nie arabowie. Dziwne o_O

Albertus
31-01-2009, 15:16
Rasista i homofob? Wiedziałem że jesteś zaściankowym wszystkoniebędącezwiązanezjanempawłemdrugim-fobem. Taa murzynki są głośne i śmierdzą, na pewno! Moi sąsiedzi są biali, jakoś też się kłócą i głośno krzyczą, a kolegę dźgnęli nożem biali, nie arabowie. Dziwne o_O

tak są tez biali-swinie itp

to co mowie ciężko wytłumaczyć póki nie zobaczysz tego na własne oczy.

najlepiej było by wysiedlić wszystkich poza granice europy , gejów , murzynów arabów itp. niech se tam siedzą a my będziemy siedzieć na naszych ziemiach , wtedy było by dobrze. jeżeli oni chcą praw ; a my nie chcemy ich to po co wchodzić sobie w drogę? niech siedzą w afryce , w azji gdzie kol wiek nawet na księżycu ale w europie ich nie potrzeba

Lasooch
31-01-2009, 15:18

najlepiej było by wysiedlić wszystkich poza granice europy , gejów , murzynów arabów itp. niech se tam siedzą a my będziemy siedzieć na naszych ziemiach , wtedy było by dobrze. jeżeli oni chcą praw ; a my nie chcemy ich to po co wchodzić sobie w drogę? niech siedzą w afryce , w azji gdzie kol wiek nawet na księżycu ale w europie ich nie potrzeba

A potem Albertus będzie nowym hipokrytycznym Hitlerem-gejem z jednym jądrem, powstaną obozy zagłady dla nie-białych i nie-hetero (i nie-katolików, a jakże), dym spalonych zwłok przyłoży się do efektu cieplarnianego i będziemy mieli piękną, białą, zdrową europę.

Btw, piegowaci i kobiety z piersiami poniżej DD - DO PIACHU!

... ogarnij się, człowieku.

sphinx123
31-01-2009, 15:19

Nie są niebezpieczni, więc niech zostają.

@edit

Ale pedofili, gwałcicieli, morderców, złodziejów i kłamców zostawmy w Europie, no nie?

Slay
31-01-2009, 15:25
Mojej mamy nie interesuja transwestyci wiec nie licz na to
Zapytalbym czemu w takim razie tWOI rodzice sa razem, ale poniewaz i tak nie zrozumiesz aluzji, to sobie daruje. =)

Tak na marginesie i lekko offtopowo: czy jestem jedynym, ktory uwaza, ze nawet na tym forum przydalaby sie jakas inkwizycja wyrywajaca rasistowsko-homofobiczno-pseudoindoktrynujace chwasty o IQ na poziomie pantofelka? Troche mnie juz irytuja wszechobecne posty w stylu 'moje zdanie jest jedyne sluszne, a jak uwazasz inaczej to zal/bul/wyp*laj/jestes gejem'.

edit: 15-letnie pyrdki uwazajace sie za pr0-skinow i pr0-kiboli - DO PIACHU! Biala rasa ssie fallusa.

Albertus
31-01-2009, 15:28
Nie są niebezpieczni, więc niech zostają.

@edit

Ale pedofili, gwałcicieli, morderców, złodziejów i kłamców zostawmy w Europie, no nie?

nie wypowiadałem sie na ten temat

pedofilia = kara śmierci
gwalciciel = kara śmierci
morderca =
zabójstwo pozadnego człowieka = wiezienie
zabójstwo geja czy czegoś takiego = publiczna pochwala
zlodziej = wiezienie?
a klamstwo to nie zbrodnia , to o czlowieku swiadczy czy jest uczciwy czy klamie

PS. czemu uważasz ze nie są niebezpieczni,? ludzie patrzcie. przyjeżdża arab
robi 10 arabów kiedy ty 1 polaka , co sie dzieje za xx lat? Polacy jako mniejszość we własnym kraju są gnębieni przez arabów. Powinniśmy bronic tego co nasze , bo to jest ekspansja tylko dobrze przemyślana , bo nie wypowiadają nam wojny a robią swoje. Nie udało sie arabom pochlanac europy bo w dawnych czasach wielcy władcy bronili naszych ziem , to robią to innym sposobem a my jeszcze im w tym pomagamy !

Exodus
31-01-2009, 15:29
A potem Albertus będzie nowym hipokrytycznym Hitlerem-gejem z jednym jądrem, powstaną obozy zagłady dla nie-białych i nie-hetero (i nie-katolików, a jakże), dym spalonych zwłok przyłoży się do efektu cieplarnianego i będziemy mieli piękną, białą, zdrową europę.

Btw, piegowaci i kobiety z piersiami poniżej DD - DO PIACHU!

... ogarnij się, człowieku.

zapomniales dodac ze hitler mial korzenie zydowskie, w sumie on chyba nie nawidzil siebie, chcial zniszczyc wszystko co go przypominalo. Typ aryjski wogole sie nie imal do niego, zydow nie nawidzil itp

sphinx123
Zapytalbym czemu w takim razie tWOI rodzice sa razem, ale poniewaz i tak nie zrozumiesz aluzji, to sobie daruje. =)

Tak na marginesie i lekko offtopowo: czy jestem jedynym, ktory uwaza, ze nawet na tym forum przydalaby sie jakas inkwizycja wyrywajaca rasistowsko-homofobiczno-pseudoindoktrynujace chwasty o IQ na poziomie pantofelka? Troche mnie juz irytuja wszechobecne posty w stylu 'moje zdanie jest jedyne sluszne, a jak uwazasz inaczej to zal/bul/wyp*laj/jestes gejem'.

edit: 15-letnie pyrdki uwazajace sie za pr0-skinow i pr0-kiboli - DO PIACHU! Biala rasa ssie fallusa.

Wiesz, paradoks jest taki, że mało kto jest inteligentny ale każdy chce mieć własne zdanie xd Owszem, biała rasa ssie bo żyła w najbardziej dogodnych warunkach XD

Straznik Monopolowego
AHAHAH Slay i Dobo gasza wszystkich =D

Swoja droga polowa z was jest ostro zakompleksiona i boji sie swojich sklonnosci do chlopcow/dziewczynek

Slay
31-01-2009, 15:31
PS. czemu uważasz ze nie są niebezpieczni,? ludzie patrzcie. przyjeżdża arab
robi 10 arabów kiedy ty 1 polaka , co sie dzieje za xx lat? Polacy jako mniejszość we własnym kraju są gnębieni przez arabów. Powinniśmy bronic tego co nasze
Szczerze zaluje, ze zaden Belg tak nie pomyslal, kiedy siedziales u nich dwa lata. Naprawde szczerze...

Lasooch
31-01-2009, 15:35
zapomniales dodac ze hitler mial korzenie zydowskie, w sumie on chyba nie nawidzil siebie, chcial zniszczyc wszystko co go przypominalo. Typ aryjski wogole sie nie imal do niego, zydow nie nawidzil itp

To zmieściłem w słowie 'hipokrytyczny' : )

@Albertus: przestań, cholero, unikać moich postów i mi wreszcie odpowiedz, bo ciekaw jestem, czy się jeszcze bardziej skompromitujesz.

Albertus
31-01-2009, 15:39
owszem mogli tak pomyśleć. bardzo niechętnie tam mieszkałem ale bylem zmuszony (wtedy miałem 13/14 lat) wiec za dużo do gadania nie miałem. zresztą mówcie se co chcecie ja będę walczył by w moim mieście nie było takich wynaturzeń

a jak umrę stanę u bram Walhali i krzyknę ze walczyłem !

PS. możecie mieć swoje zdanie , mnie to mało obchodzi tylko za 20/30 lat to wy będziecie mniejszością i to oni będą decydować o waszym losie

EDIT

to co mam ci napisać lasooch? zadaj mi konkretne pytanie.

Exodus
31-01-2009, 15:41
Wiesz, paradoks jest taki, że mało kto jest inteligentny ale każdy chce mieć własne zdanie xd Owszem, biała rasa ssie bo żyła w najbardziej dogodnych warunkach XD

Biala rasa po prostu byla najsilniejsza, jak wiadomo na poczatku wszyscy byli czarni i tak wyszlo ze to biali zdominowali swiat, gdy o przetrwanie trzeba bylo walczyc. Teraz wszyscy sa rowni i taka walka juz nie ma miejsca.

@up
teraz tez masz niewiele do gadania, bo z tak radykalnymi pogladami daleko nie zajdziesz

Lasooch
31-01-2009, 15:43
PS. możecie mieć swoje zdanie , mnie to mało obchodzi tylko za 20/30 lat to wy będziecie mniejszością i to oni będą decydować o waszym losie

Jeśli tak będzie, to o Twoim również.

A co masz mi napisać - ot, choćby swoją opinię na moją propozycję, żebyś stał się nowym Hitlerem i postawił obozy zagłady dla wszystkich, którzy Ci się nie spodobają.

Ulrikk
31-01-2009, 15:45
Mam pytanie:
Czy w średniowieczu lub innej epoce byli homoseksualiści? Bo czasem mi się wydaje, widząc takiego pajacykowa, że to jakiś wymysł 21 wieku.

Straznik Monopolowego
31-01-2009, 15:45
owszem mogli tak pomyśleć. bardzo niechętnie tam mieszkałem ale bylem zmuszony (wtedy miałem 13/14 lat) wiec za dużo do gadania nie miałem. zresztą mówcie se co chcecie ja będę walczył by w moim mieście nie było takich wynaturzeń

EDIT

to co mam ci napisać lasooch? zadaj mi konkretne pytanie.

Mam nadzieje ze podobaja ci sie biale ciuszki bo niedlugo w takich skonczysz

Edit up : oczywiscie ze byli ignorancie

Litawor
31-01-2009, 15:47
wyobraź sobie jeden z drugim ze widzicie jak wasz ojciec/brat uprawia sex z innym mężczyzna? albo wasz syn , kolega , sąsiad czy ktoś z waszego otoczenia. Wtedy tez tolerowalibyście gejów?

Nie chce mi się na resztę postów odpowiadać, bo przemawiając do rozsądku i tak się fobii i nienawiści nie wypleni. Ale na to pytanie odpowiem - tak, ich upodobania seksualne nie robią mi żadnej różnicy.

sphinx123
31-01-2009, 15:48
Mam pytanie:
Czy w średniowieczu lub innej epoce byli homoseksualiści? Bo czasem mi się wydaje, widząc takiego pajacykowa, że to jakiś wymysł 21 wieku.

Nie utożsamiaj pajacykowa z gejami, to tak jakby uznawać Leppera za wzór heteroseksualistów ; /

Dan the Automator
31-01-2009, 15:48
By nie było, że nie panuje nad sytuacją:

@Slay
Zostaw już go, raz że zniżasz się do jego poziomu, dwa - słyszałem, że to straszliwy bandyta, trzęsie całym swoim gimnazjum a na przerwach nawet pali papierosy!

@Nastoletni Hitler jeden z drugim
Zamknijcie się już, wszyscy mają w dupie wasze śmieszne poglądy, narodowy socjalizm jest niewydolny, nikt nigdy nie będzie liczył się z waszym zdaniem odnośnie "czystości rasowej", więc wasze "a ja bym z gejem/arabem zrobił to i tamto" wsadźcie sobie sami wiecie gdzie (a jeśli się nie domyślacie - w dupę). Życie najprawdopodobniej samo zweryfikuje wasze poglądy, jak np przyjdzie wam pracować w firmie np z zaradnym Azjatą, wasz znajomy okaże się być gejem itd.
Jeśli nie dostosujecie się do reguł kosmopolitycznego świata, i dalej będzie stali twardo za hasełkami w stylu "patriotyzm", "czystość rasy", zostaniecie śmiesznym marginesem, wiecznie sfrustrowanymi nieudacznikami z "to przez żydów/gejów/masonów" na ustach.

Mam pytanie:
Nie, cholera, wynaleziono 15 dni po zjechaniu pierwszego Forda T z taśmy produkcyjnej...
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality#History

@Down
Nie

Lasooch
31-01-2009, 15:50
@Dobo: zastanawiam się, czy Twój post odnosi się do mnie, bo najwięcej o Hitlerze krzyczałem - cóż, jeśli tak, to mnie nie zrozumiałeś.

edit: up: okej.

Exodus
31-01-2009, 15:51
Mam pytanie:

byli geje, no pewnie nazywani inaczej. I kara za gejizm (fajne slowo xD) byla smierc, nie wiem czy wszedzie, ale chyba w wiekszosci krajow.

Albertus
31-01-2009, 15:51
Jeśli tak będzie, to o Twoim również.

A co masz mi napisać - ot, choćby swoją opinię na moją propozycję, żebyś stał się nowym Hitlerem i postawił obozy zagłady dla wszystkich, którzy Ci się nie spodobają.

to powiem tak , o moim tez. Ale ja sie nie dam , z pewnością przegram sam ale nie poddam sie.

hitler dużo złego zrobił dla nas Polaków , ale jedno trzeba mu przyznać , umiał koleś przekonać ludzi. bo ze zwykłego żołnierza który siedział w wiezieniu stal sie fuhrerem
ideaologia nie była w cale jego , w tamtych czasach bardzo wielu ludzi takie poglądy wyznawało. poczytaj sobie trochę o tym. ze przed hitlerem było wielu ludzi z podobnymi poglądami , on poprostu je pozbierał i wybił sie ponad szereg

a czy ja bym chciał? , myślę ze nie poradziłbym se jako wielki wódz narodu Polskiego , ale napewno poparł bym taka osobę która by Startowała z takimi ideami i pomógł bym jej jak tylko bym umiał

@Nastoletni Hitler jeden z drugim
Zamknijcie się już, wszyscy mają w dupie wasze śmieszne poglądy, narodowy socjalizm jest niewydolny, nikt nigdy nie będzie liczył się z waszym zdaniem odnośnie "czystości rasowej", więc wasze "a ja bym z gejem/arabem zrobił to i tamto" sami wiecie gdzie (a jeśli się nie domyślacie - w dupę). Życie najprawdopodobniej samo zweryfikuje wasze poglądy, jak np przyjdzie wam pracować w firmie np z zaradnym Azjatą, wasz znajomy okaże się być gejem itd.
Jeśli nie dostosujecie się do reguł kosmopolitycznego świata, i dalej będzie stali twardo za hasełkami w stylu "patriotyzm", "czystość rasy", zostaniecie śmiesznym marginesem, wiecznie sfrustrowanymi nieudacznikami z "to przez żydów/gejów/masonów" na ustach.

no i koniec tematu , wole trzymać sie na uboczu wśród swoich niż pracować z gejem czy murzynem.

Shanhaevel
31-01-2009, 15:55
kobiety z piersiami poniżej DD - DO PIACHU

Co ty pieprzysz, DD to dużo za dużo IMO. : <

@Naziboje
Why don't you just fuck off and die?

Choć przyznać trzeba, że niedługo Francuzi będą mniejszością we Francji (oldjoke: a Paryż stanie się Al-Paris), ale to nie jest powód, by mordować/prześladować nie-białych, nie-katolików, kogokolwiek.

Ulrikk
31-01-2009, 15:59
@Straznik Monopolowego

Jestem ignorantem, bo nie interesuję się homoseksualizmem?

@Topic
Nie trawię tylko, gdy widzę mężczyznę zachowującego się jak kobieta.

Dan the Automator
31-01-2009, 16:00
a czy ja bym chciał? , myślę ze nie poradziłbym se jako wielki wódz narodu Polskiego
...jak już z językiem sobie nie radzisz...

ale napewno poparł bym taka osobę która by Startowała z takimi ideami i pomógł bym jej jak tylko bym umiał
Leszek Bubel, polecam. Nazwisko nawet adekwatne ;).

no i koniec tematu , wole trzymać sie na uboczu wśród swoich niż pracować z gejem czy murzynem.
No i git, prowadź sobie stragan ze sznurówkami, bo świat biznesu już dawno pokonał barierę narodową, rasową, ideologiczną.

Exodus
31-01-2009, 16:01
hitler dużo złego zrobił dla nas Polaków , ale jedno trzeba mu przyznać , umiał koleś przekonać ludzi. bo ze zwykłego żołnierza który siedział w wiezieniu stal sie fuhrerem

Hitler byl troche chory umyslowy, i gdy zostal ranny, wlasnie wtedy gdy stracil czesc klejnotow zostal skierowany do kliniki sychiatrycznej. I tam pewien doktor nawbijal mu do glowy wiele roznych rzeczy dotyczacych wladzy, tym samym zmieniajac jego osobowosc. Wczesniej Adolf byl niczym nie wyrozniajacym sie i cichym wojakiem.

Wielkimanitu
31-01-2009, 16:02
Mam pytanie:

Oczywiście, że byli w każdej epoce. Zmieniało się natomiast przyzwolenie społeczne na praktyki inne od panujących. W średniowieczu siłą rzeczy za homoseksualizm (nie karano za gejizm - bo homoseksualnej propagandy, tak jak samolotów albo pociągów wtedy nie było) karano, za to zachowania "pedofilne" (w dzisiejszym rozumieniu - małżeństwa z 13 - 14 latkami) były powszechne. A weźmy taką np. starożytną Grecję - o homoseksualnych związkach np. filozofów, poetów chyba wszyscy słyszeli. Wniosek z tego taki, że dzisiejszy, "tolerancyjny" trend również nie będzie wieczny.

Czarna_Mamba
31-01-2009, 16:04
a myślę ze nie poradziłbym se jako wielki wódz narodu Polskiego

Jestem od ciebie rok młodsza i jak na razie wystarcza mi władza nad pilotem.

ale napewno poparł bym taka osobę która by Startowała z takimi ideami i pomógł bym jej jak tylko bym umiał
Naprawdę chciałbyś pomóc katowi?

Albertus
31-01-2009, 16:05
No i git, prowadź sobie stragan ze sznurówkami, bo świat biznesu już dawno pokonał barierę narodową, rasową, ideologiczną.

czy widzisz jakieś przeciwwskazania do prowadzenia jakiejś malej firmy czy czegoś dla osoby która zatrudni do pracy tylko Polaków ? zakładając ze osoba ta ma pieniądze na rozpoczęcie działalności?

Jestem od ciebie rok młodsza i jak na razie wystarcza mi władza nad pilotem.
ale ja napisałem ze nie chce bo nie dal bym rady.

Vil
31-01-2009, 16:08
wyobraź sobie jeden z drugim ze widzicie jak wasz ojciec/brat uprawia sex z innym mężczyzna?

a moze przestan sobie wyobrazac ? geja na oczy nie widziales, a to jak wyglada i jak sie zachowuje to jedynie owoc twojego wyobrazenia, ewentualnie propagandy, co na dobra sprawe tez nie wyglada zdrowo, bo normalni ludzie z reguly zajmuja sie czyms innym niz wyobrazanie sobie calujacych gejow.

Albertus
31-01-2009, 16:09
a moze przestan sobie wyobrazac ? geja na oczy nie widziales, a to jak wyglada i jak sie zachowuje to jedynie owoc twojego wyobrazenia, ewentualnie propagandy, co na dobra sprawe tez nie wyglada zdrowo, bo normalni ludzie z reguly zajmuja sie czyms innym niz wyobrazanie sobie calujacych gejow.

widziałem geja i to nie jednego i mnie obrzydza (ale to moja sprawa co mnie obrzydza a co nie) , i se tego nie wyobrażam tylko wam to poleciłem żebyście wyobrazili sobie jakie to jest ohydne

Lasooch
31-01-2009, 16:10
Homofobia to w sumie kolejne zjawisko pozostałe po tysiącletnim katolickim ciemnogrodzie.

sphinx123
31-01-2009, 16:13
widziałem geja i to nie jednego i mnie obrzydza (ale to moja sprawa co mnie obrzydza a co nie) , i se tego nie wyobrażam tylko wam to poleciłem żebyście wyobrazili sobie jakie to jest ohydne

Odczuwasz obrzydzenie z zazdrości, że sam nigdy nie miałbyś takiej odwagi, aby publicznie pocałować osobę tej samej płci.

Vil
31-01-2009, 16:16
W takim razie po co Bóg stworzył gatunki, u których seks homoseksualny nie jest niczym dziwnym? Nazw Ci teraz nie podam, bo nie pamiętam, ale zapewniam Cię, że takie istnieją. Zwierzę podobno nie ma duszy ani świadomości, więc ten zły szatan nie bardzo mógł mu podszepnąć : /

Zdaje sie ze niektore gatunki szympansow ( bodajze Bonobo, choc chyba nie tylko ) wykazuja zachowania homoseksualne. Oczywiscie bierzemy poprawke na to, ze moze byc to obrzydliwa homopropaganda kanalow Discovery i Animal Planet.

i se tego nie wyobrażam tylko wam to poleciłem żebyście wyobrazili sobie jakie to jest ohydne

Skoro to jest takie ochydne i niesmaczne, to czemu sie po prostu nie zamkniesz ? Ja tobie nie opowiadam szczegolow fabuly kanibalistycznych horrorow klasy B podczas obiadu.

Poza tym wypadaloby okazywac troche wiecej szacunku dla wlasnego jezyka.

Dan the Automator
31-01-2009, 16:17
czy widzisz jakieś przeciwwskazania do prowadzenia jakiejś malej firmy czy czegoś dla osoby która zatrudni do pracy tylko Polaków ? zakładając ze osoba ta ma pieniądze na rozpoczęcie działalności?

Żadnych. Tylko jak przyjdzie Ci się skonfrontować z prawdziwym światem, tzn zapłacić rachunki, wyżywić rodzinę, kupić coś wyłącznie dla siebie - zorientujesz się jak niepotrzebne są takie "poglądziki" czasów buntu nastoletniego, i jak bardzo są uciążliwe w prawdziwym życiu. Bo niby czemu miałbyś nie zatrudniać lepiej pracującego pracownika, tylko dlatego, że w łóżku woli facetów?
Chyba, że chcesz zostać w bajkowym świecie walki dobra ze złem, skrajnych ideologii, wiecznego spisku i poczucia, że od Twoich decyzji zależy coś istotnego ;).

Slay
Ja widze - prawne. Sad Pracy udupi cIE przy pierwszej okazji.

Albertus
Odczuwasz obrzydzenie z zazdrości, że sam nigdy nie miałbyś takiej odwagi, aby publicznie pocałować osobę tej samej płci.

co ty mi wmawiasz? ze sam masz takie odczucia to nie znaczy ze inni tez tak myślą.

czy większość z was jest aż tak głupi? rozumiem niektórych co sie zemną kłócą i robią to na poziomie , ale takich osób nie rozumiem. jak mowie ze mnie to obrzydza to znaczy ze mnie to obrzydza ! ciężko zrozumieć ze ktoś ich bardzo nie lubi? kolejne dziecko które na sile udowadnia wszystkim ze każdy z nas jest homo... debilizm.

Ja widze - prawne. Sad Pracy udupi cIE przy pierwszej okazji.

sad pracy ma prawo zdecydowac co ja robie w moiej prywatnej firmie? zatrudniam kogo chce i nikt nie ma prawa powiedziec kogo mam zatrudnic

Skoro to jest takie ochydne i niesmaczne, to czemu sie po prostu nie zamkniesz ? Ja tobie nie opowiadam szczegolow fabuly kanibalistycznych horrorow klasy B podczas obiadu.

może dlatego ze dużo ludzi z tego forum silnie próbuje mi wmówić rożne rzeczy.

Bo niby czemu miałbyś nie zatrudniać lepiej pracującego pracownika, tylko dlatego, że w łóżku woli facetów?

dlatego ze mam swoje poglądy i sie ich trzymam.

Ulrikk
31-01-2009, 16:23
@Sphinx
To, że para całujących się mężczyzn obrzydza go to raczej nie jego wina.
Ktoś robi kupę na Twoje buty. Wzbudza to w Tobie niesmak= Jesteś zazdrosny, bo sam byś się nie odważył zrobić kupy na czyjeś buty.

Slay
31-01-2009, 16:24
sad pracy ma prawo zdecydowac co ja robie w moiej prywatnej firmie? zatrudniam kogo chce i nikt nie ma prawa powiedziec kogo mam zatrudnic
Zdziwisz sie, ale ma prawo.

Kikuslav
31-01-2009, 16:28
Homofobia to w sumie kolejne zjawisko pozostałe po tysiącletnim katolickim ciemnogrodzie.

po części masz racje. z drugiej strony nawet niektórzy ateiści nie lubią pedałów więc nie mozna mowic tu o dzialaniu kosciola.

Albertus
31-01-2009, 16:29
Zdziwisz sie, ale ma prawo.

ale jak to? nie rozumiem tego

przychodzi do mnie powiedzmy murzyn i pyta czy mam prace ja mu mowie ze nie

później przychodzi biały pyta czy mam prace to przeglądam jego kwalifikacje itp.

za takie coś sad pracy mógłby coś zrobić ? wątpię... bo prywatna działalność mógłbym robić co mi sie podoba.

Dan the Automator

Widzę, że nie łapiesz.
Ty nie zatrudnisz lepszego pracownika, zatrudni ktoś inny. Inny stragan ze sznurówkami wyprze Cie z rynku. I czym wyżywisz rodzinę, śmiesznymi poglądami?

później przychodzi biały pyta czy mam prace to przeglądam jego kwalifikacje itp.

za takie coś sad pracy mógłby coś zrobić ? wątpię... bo prywatna działalność mógłbym robić co mi sie podoba.
Widziałeś np film "philadelphia"? Polecam.
Oczywiście, nie twierdze, że państwo/komisja europejska która wpieprza się do prywatnej działalności to rzecz dobra, to jawny faszyzm. Tyle, że wolny rynek dobitniej udowodniłby Ci, że głupio czynisz.

sphinx123
@Sphinx
To, że para całujących się mężczyzn obrzydza go to raczej nie jego wina.
Ktoś robi kupę na Twoje buty. Wzbudza to w Tobie niesmak= Jesteś zazdrosny, bo sam byś się nie odważył zrobić kupy na czyjeś buty.

Lubisz przykłady z kupą, nie? Z tym że defekacja na czyjeś buty powoduje szkody, a całowanie się dwóch ludzi raczej powinno nikomu nie przeszkadzać.

Yakky
31-01-2009, 16:30
To ja mogę powiedzieć tak:
"Nie tolerujesz homków? Żal."
Jak ma się inne poglądy to nie jest się od razu "żal". I ty masz 18 lat? Zachowaniem tu pokazujesz co najwyżej 15...

Poprostu temat ten wywołuje we mnie bardzo negartywne uczucia.
Jest to dla mnie coś obrzydliwego i niedopuszczalnego. Jeszcze mógł bym to tolerować gdyby te części od rowerów i te obleśne kobiety siedziały w domu, a nie jakieśparady równości.
Więc jest to dla mnie ''żal'' jeżeli ktoś to toleruje.

@Yakky
tutaj ludzie staraja sie gadac w miare inteligentnie, jak widac to nie jest miejsce dla ciebie ; /
Ty matoł, weź mnie nie rozbawiaj. To jest tibia.pl i ty chcesz tu inteligentnej wymiany poglądów? Na forum gdzie 75% to dzieci w przedziale wiekowym, 24% to normalni użytkowanicy, którzy nie wchodzą w tak debilne tematety jak ''tolerancja'' na forum poświęconym internetowej grze 2D, a ten 1% to My. Wszystko wiedzący, hejtujący napinacze, którzy próbują nażucić komuś własną chierarchię wartości i przemyślenia.

I teraz kilka słów do osoby, którą (poza Lechistą) nie lubię (k***a jak ja nie lubie pisać kultóralnie) najbardziej na tym grajdole zwanym forum.

Bo zaściankowi, kseno- i homofobiczni katolicy to według cIEBIE jedyne słuszne wyznanie? Śmieszne.
Śmieszni to są twoi rodzice, którzy rozpuścili Cię jak dziadowski bicz. Stary pewnie nie chodził do kościoła i wbijał w nauke synalka. Matka próbowała coś wskurwać, ale po kłutniach z mężem też ma gdzieś to czy synalek wierzy w coś czy nie.
Tak? CO prawda w oczy kole? A Ja to p[Cenzura]e.

Od tysiącleci do plebsu najniższej kategorii nikt nie zwracał się per 'pan', co najwyżej 'ej plebsie cho no tu'.
Nie mam zamiru się spinać jak pół furory, że co ja bym ci nie zrobił na RL. Bo szczerze mówiąc przeszedł bym obok ciebie i miał to gdzieś kim jesteś.
Ale teraz zastanów się czy akceptójesz się takim jakim jesteś.
Uważasz mnie za plebsa. Ok. Ale bolało by cię to kim jestem.
Teraz piszemy na co mamy ochotę, poniżamy się itp. Ok.
Ale ja gaszę tą stronę i uwierz mi; mam daleko gdzieś co napiszesz na mój temat poprostu dla mnie jesteś ubogą duchowo osobą z bardzo wywyższonym ego, która poprzez swój wygląd jak i zachowanie, którym próbuje zwrucić na siebie uwagę nie jest akceptowana przez ogólne środowisko.
---
Na koniec.
Zastanówcie się nad własnym życiem czasem.
A potem spójżcie w lustro i na swoich rodziców i odpowiedzcie sobie na pytanie czy chcialibyście mieszkać w Holandii albo Kanadzie i żeby wasza rodzina składało się z dwóch przedstawicieli tej samej pułci.
A na koniec odpowiedzcie sobie na pytanie czy toleruje homoseksualizm.
Jeżli odpowiedzi się nie pokrywają, zastanówcie się nad tym co pisąłem wcześniej.
---

Yakky ../.,

sphinx123
31-01-2009, 16:31

Tak, mógłby coś zrobić. Dajesz ogłoszenie, że poszukujesz pracownika, przychodzi murzyn, a Ty mówisz że nie ma pracy? Jawny rasizm, łatwo się z tego nie wykręcisz.

Slay
31-01-2009, 16:32
Wiec nie wypowiadaj sie na tematy, ktorych nie potrafisz zrozumiec. Szczerze watpie, ze kiedys osiagniesz taki poziom, ale moze zdarzy sie cud i dowiesz sie, ze istnieje cos takiego jak np. Kodeks Pracy, ktorego pracodawca musi przestrzegac.

Ulrikk
31-01-2009, 16:33
Chyba pierwszy raz użyłem słowa kupa na tym forum, ale niech Ci będzie, że lubię.
Tak, nic do tego, jednak kogoś może to brzydzić. Chociaż nic w tym trudnego, bo wcale nie trzeba się na to patrzeć.

Czarna_Mamba
31-01-2009, 16:34

Łasuchu, z całym szacunkiem, ale proszę Cię, nie obrażajmy religii. Jestem katoliczką i nie przeszkadzają mi homoseksualiści <ponownie, dopóki nie wychowują dzieci>, więc nie widzę powodu do naklejania na religijnej społeczności etykietki 'homofoby', ponieważ za nietolerancję odpowiedzialni są ludzie i ich własne poglądy i żadna organizacja, społeczność nie może ich narzucić. Może je co najwyżej propagować. Uszanuj to, proszę.

Pozdrawiam łasuchu. : ))

sphinx123
31-01-2009, 16:34
@Yakky

Nie iiidź, wymyśl jeszcze na siłę następne niepodważalne argumenty.

Exodus
31-01-2009, 16:38
Tak, mógłby coś zrobić. Dajesz ogłoszenie, że poszukujesz pracownika, przychodzi murzyn, a Ty mówisz że nie ma pracy? Jawny rasizm, łatwo się z tego nie wykręcisz.

zawsze moze dac ogloszenie na forum kkk xD

Albertus
31-01-2009, 16:38
Lubisz przykłady z kupą, nie? Z tym że defekacja na czyjeś buty powoduje szkody, a całowanie się dwóch ludzi raczej powinno nikomu nie przeszkadzać.

ale mi to przeszkadza i mnie to obrzydza ,

takie dziwne ze każdy nie jest taki jak ty?

Widzę, że nie łapiesz.
Ty nie zatrudnisz lepszego pracownika, zatrudni ktoś inny. Inny stragan ze sznurówkami wyprze Cie z rynku. I czym wyżywisz rodzinę, śmiesznymi poglądami?

no z tym mógłbym sie zastanowić. może i masz racje. ale trzeba tez wziasc pod uwagę to ze Polacy to jednak dobrze pracownicy na zachodzie wszędzie chwalą Polaków ze umia i to i tamto itp. ale nawet jak bym miał zbankrutować to chyba wolałbym to dawać prace pedarastom itp. ale to juz jest moje prywatne zdanie ze lepiej BYĆ a nie MIEĆ jak to leciała jakaś piosenka nie pamiętam czyja. lepiej mieć swój Honor niż być milionerem go pozbawionym.
Lecz to prawda trzeba pamiętać o rodzinie , twardo stąpać po ziemi i tu sie zgodzę ale w moim prywatnym przypadku to chyba będzie trochę inaczej ale już nie będę sie rozpisywał bo to nikogo nie powinno obchodzić.

to przejrzał bym jego kwalifikacje i powiedziałbym ze przed nim był już ktoś o wiele ciekawszy itp.

Wiec nie wypowiadaj sie na tematy, ktorych nie potrafisz zrozumiec. Szczerze watpie, ze kiedys osiagniesz taki poziom, ale moze zdarzy sie cud i dowiesz sie, ze istnieje cos takiego jak np. Kodeks Pracy, ktorego pracodawca musi przestrzegac.

ale w kodeksie chyba nie pisze ze ten kto przyjdzie pierwszy albo ma więcej dyplomów musi uzyskać prace , wydaje mi sie ze ten kogo pracodawca uzna za lepszego ten dostaje prace.

Lasooch
31-01-2009, 16:40
po części masz racje. z drugiej strony nawet niektórzy ateiści nie lubią pedałów więc nie mozna mowic tu o dzialaniu kosciola.

Bardzo mało jest ateistów z dziada pradziada, a średniowiecze skończyło się dawno temu - po prostu odcisnęło swoje piętno na ludziach.

Śmieszni to są twoi rodzice, którzy rozpuścili Cię jak dziadowski bicz. Stary pewnie nie chodził do kościoła i wbijał w nauke synalka. Matka próbowała coś wskurwać, ale po kłutniach z mężem też ma gdzieś to czy synalek wierzy w coś czy nie.
Tak? CO prawda w oczy kole? A Ja to p[Cenzura]e.

Cóż, nie umiesz nawet napisać 'wskórać' (i nawet nie mówię tu o 'u') bez wciśnięcia tam 'w'. Bardzo pozytywnie świadczy o tym, jakie słowa najczęściej piszesz.

Swoją drogą, jeśli dla cIEBIE katolickie wychowanie to podstawa 'nie bycia rozpuszczonym', to współczuję serdecznie. Ja przynajmniej mam swoje poglądy i swoją indywidualność, nie powielam błędów rodziców czy księdza.

Stary czy chodzi do kościoła - nie wiem, ale wątpię. Mój ojciec to człowiek inteligentny, chociaż jest ch*jem. Ale to, dlaczego tak uważam, to już nie bardzo tWOJA sprawa.

Matka do kościoła dawniej chodziła, ja zresztą też, jak byłem mały. Teraz oboje nie chodzimy i bardzo dobrze.

Nie mam zamiru się spinać jak pół furory, że co ja bym ci nie zrobił na RL. Bo szczerze mówiąc przeszedł bym obok ciebie i miał to gdzieś kim jesteś.

Zyskałeś u mnie maleńki plusik.

Ale teraz zastanów się czy akceptójesz się takim jakim jesteś.
Uważasz mnie za plebsa. Ok. Ale bolało by cię to kim jestem.
Teraz piszemy na co mamy ochotę, poniżamy się itp. Ok.
Ale ja gaszę tą stronę i uwierz mi; mam daleko gdzieś co napiszesz na mój temat poprostu dla mnie jesteś ubogą duchowo osobą z bardzo wywyższonym ego, która poprzez swój wygląd jak i zachowanie, którym próbuje zwrucić na siebie uwagę nie jest akceptowana przez ogólne środowisko.

Jak najbardziej _jestem_ w moim środowisku akceptowany. Nie potrzebuję akceptacji wśród dresów z okolicznych dzielnic (na mojej na szczęście dresów po prostu nie ma), nikomu mającemu poczucie własnej wartości (i jakąś towarzyską ambicję) nie jest ona potrzebna. I nie mam bardzo wywyższonego ego, często zresztą siebie nie doceniam i w siebie wątpię - ale na ogół znam swoją wartość i nie boję się powiedzieć, że TAK, uważam się za człowieka inteligentnego.

A potem spójżcie w lustro i na swoich rodziców i odpowiedzcie sobie na pytanie czy chcialibyście mieszkać w Holandii albo Kanadzie i żeby wasza rodzina składało się z dwóch przedstawicieli tej samej pułci.

Owszem, nie chciałbym, żeby moi rodzice byli homo - ale to nie znaczy, że mam komuś zabraniać. Nie chciałbym też mieć brata takiego jak tY - na szczęście nie mam - ale i tak nie miałbym na to wpływu. A mój hipotetyczny brat mógłby być osobą tWOJEGO pokroju, prawo mu tego nie zabrania.

Slay
31-01-2009, 16:45
ale w kodeksie chyba nie pisze ze ten kto przyjdzie pierwszy albo ma więcej dyplomów musi uzyskać prace , wydaje mi sie ze ten kogo pracodawca uzna za lepszego ten dostaje prace.
To sobie poczytaj KP. Z mojej strony eot.

down: powtorze raz jeszcze - dostales zrodlo, POCZYTAJ sobie. Nikt cIE tu nie bedzie nianczyl.

Albertus
31-01-2009, 16:45
Owszem, nie chciałbym, żeby moi rodzice byli homo - ale to nie znaczy, że mam komuś zabraniać. Nie chciałbym też mieć brata takiego jak tY - na szczęście nie mam - ale i tak nie miałbym na to wpływu.

no to nie życz innemu co tobie nie mile ;D takie dzieci w pedalskich rodzinach tez mogły by tego nie chcieć

To sobie poczytaj KP. Z mojej strony eot.

to zacytuj mi jak taki mądry jesteś gdzie pisze ze pracodawca ma wybierać tego kto ma większe wykształcenie ? pracodawca wybiera tego kto bardziej spełnia jego oczekiwania na dane stanowisko.

Lasooch
31-01-2009, 16:48
no to nie życz innemu co tobie nie mile ;D takie dzieci w pedalskich rodzinach tez mogły by tego nie chcieć

A mogłoby im to w ogóle nie przeszkadzać. W myśl 'mogłoby' - zakażmy sprzedaży noży, ktoś może nimi kogoś zabić. I chleba, bo ktoś może karmić szczury w piwnicy i reszcie lokatorów się to nie będzie podobać. I benzyny, bo przecież co drugi nabywca zrobi przy jej pomocy koktajl mołotowa i obrzuci nim niewinnych obywateli...

... swoją drogą za legalizacją adopcji wśród (hipotetycznych...) małżeństw homoseksualnych nie jestem. Ale takowe małżeństwa mi w ogóle nie przeszkadzają i w sumie bardziej o tym był zacytowany przez Ciebie fragment posta.

Czarna_Mamba
31-01-2009, 16:53
to zacytuj mi jak taki mądry jesteś gdzie pisze ze pracodawca ma wybierać tego kto ma większe wykształcenie ? pracodawca wybiera tego kto bardziej spełnia jego oczekiwania na dane stanowisko.

Pozwól, że wyręczę Slay'a.

"Jakakolwiek dyskryminacja w stosunkach pracy, w szczególności ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, narodowość, przekonania zwłaszcza polityczne i religijne oraz przynależność związkową jest niedopuszczalna" (art. 11.3 KP).

Voon
31-01-2009, 16:54
I prawdopodobnie tak samo jak z Hitlerem jest i z forumowymi hejterami. Uraz z dzieciństwa/tatuś który porzucił rodzinę dla kolegi. Wszystko ma gdzieś początek.

I usłyszysz dumną odpowiedź: ''walczyłem!''. Durne echo.

Duża część ateistów bierze taki ''powrót do korzeni''. Ja mam penisa, ja zapładnia kobietę, ona wychowuje moje potomstwo. Nijak w tym planie nie mieści się homoseksualista.

a ten 1% to My.
Chłopie, jesteś w mniejszości!

To jest tibia.pl i ty chcesz tu inteligentnej wymiany poglądów?
Zwalczacie się wzajemnie? Czy wy czasami nie walczyliście po jednej stronie?

Kłóćcie się trochę wolniej i trochę mniej obszernie bo ciężko być na bieżąco.

Albertus
31-01-2009, 16:57
Pozwól, że wyręczę Slay'a.

"Jakakolwiek dyskryminacja w stosunkach pracy, w szczególności ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, narodowość, przekonania zwłaszcza polityczne i religijne oraz przynależność związkową jest niedopuszczalna" (art. 11.3 KP).

ale oficjalnym powodem będzie to ze znalazłem kogoś kto lepiej spełni moje oczekiwania na danym stanowisku.

tak samo jak biorą do pracy po znajomości , kto im udowodni ze dana osoba nie będzie spełniać oczekiwań pracodawcy?

I usłyszysz dumną odpowiedź: ''walczyłem!''. Durne echo.

nie , usłyszę glosy setek wojów którzy otworzą bramy i razem będziemy zasiadać przy stole jeść i chlać do opadłego

Uważasz, że sądy i prawnicy są głupi?

nie , ale na jakiej podstawie stwierdza ze OSOBIŚCIE uważam ze pracownik xxx (biały) lepiej spełni MOJE oczekiwania w stosunku do pracy niż pracownik zzz (jakiś inny)

nie będą mieli podstaw bo nikomu nie powiedziałbym nie biorę ciebie bo jesteś czarny , po prostu wzia bym wszystkie podania o prace , i powiedział ze zadzwonię do osoby która jest najlepsza. A mój wybór byłby moja sprawa

Litawor
31-01-2009, 17:01
ale oficjalnym powodem będzie to ze znalazłem kogoś kto lepiej spełni moje oczekiwania na danym stanowisku.

tak samo jak biorą do pracy po znajomości , kto im udowodni ze dana osoba nie będzie spełniać oczekiwań pracodawcy?

Uważasz, że sądy i prawnicy są głupi?

Slay
31-01-2009, 17:02
"Oficjalnym powodem" to bedziesz mogl sie podetrzec. Ale co ja sie bede produkowal - jesli jakims cudem uda cI sie zalozyc wlasna firme, to sie predzej czy pozniej przekonasz, jak to jest w rzeczywistosci...

Albertus
31-01-2009, 17:09
"Oficjalnym powodem" to bedziesz mogl sie podetrzec. Ale co ja sie bede produkowal - jesli jakims cudem uda cI sie zalozyc wlasna firme, to sie predzej czy pozniej przekonasz, jak to jest w rzeczywistosci...

ale ja nie mam zamiaru zakładać własnej firmy ;D rozmowa była teoretyczna. chciałbym iść do wojska albo pracować w piekarni(mój zawód) albo na budowie.

PS. zaraz poleca komenty z tym wojskiem. To takie marzenie ;D ale mnie nie wezmą bo bylem już karany , a z tego co wiem to jak ktoś karany to do wojska nie biorą.

Xr3
31-01-2009, 18:00
ale co wy macie za poglądy , jak można tolerować gejów ?
Jesteś bardzo ubogim umysłowo człowiekiem. Uszanuj, że ktoś ma odmienne poglądy od twoich, troglodyto.

wyobraź sobie jeden z drugim ze widzicie jak wasz ojciec/brat uprawia sex z innym mężczyzna? albo wasz syn , kolega , sąsiad czy ktoś z waszego otoczenia. Wtedy tez tolerowalibyście gejów?
Jak najbardziej.

Żebyś po śmierci, nie "obudził się" z ręką w nocniku.

W tym momencie uświadomiłeś mi, że zaliczasz się do marginesu społecznego.

Kiedyś jadłem obiad, siedząc na sedesie (czyt. "srając").

Typowy ortodoksyjny katolik.

mowie ze u mnie oficialnie gejów nie będzie , chyba ze mnie wsadza do wiezienia.
Znam gościa, który próbował pobić dwóch panów, trzymających się za rękę. Wrócił bez zęba.

16 letni niszczyciel gejów się znalazł.
Wyjąłeś mi to z ust.

pedarasty
Pederaści.

Odezwał się...

najlepiej było by wysiedlić wszystkich poza granice europy , gejów , murzynów arabów itp.
Ja za to, z chęcią wysiedlił bym całą pro-blokerską hołotę i nieletnich pseudo gangsterów joł joł.

czy jestem jedynym, ktory uwaza, ze nawet na tym forum przydalaby sie jakas inkwizycja wyrywajaca rasistowsko-homofobiczno-pseudoindoktrynujace chwasty o IQ na poziomie pantofelka?
Nie.

Jesteś chorym człowiekiem.

Polacy jako mniejszość we własnym kraju są gnębieni przez arabów.
Gnębili cię arabowie? Masz jakieś kompleksy? (właściwie powinno być to pytanie retoryczne)

zresztą mówcie se co chcecie ja będę walczył by w moim mieście nie było takich wynaturzeń
Wobec tego rusz dupę od kompa.

Ogarnij się błaźnie. Gdy umrzesz, to co najwyżej zjedzą cię robaki.

za 20/30 lat to wy będziecie mniejszością i to oni będą decydować o waszym losie
Lepsze to, niż żeby tacy jak ty, dorwali się do władzy.

Wobec tego sprzedawaj jabłka na straganie, w zimie przy -20 stopniach, spoglądając na Murzyna jadącego w limuzynie i przypalającego sobie banknotami cygaro, które jest warte więcej, niż tyle ile ty na tym straganie zarobisz kiedykolwiek.

czy większość z was jest aż tak głupi?
Odezwał się ten inteligentny, piękny i mądry w każdym aspekcie. Słoma ci z butów wyłazi.

może dlatego ze dużo ludzi z tego forum silnie próbuje mi wmówić rożne rzeczy.

Może dlatego, że zawzięcie robisz to samo?

nie , usłyszę glosy setek wojów którzy otworzą bramy i razem będziemy zasiadać przy stole jeść i chlać do opadłego
Jak bym Bolszewików widział.

chciałbym iść do wojska
Totalnych turbodebili do wojska raczej nie biorą.

ale mnie nie wezmą bo bylem już karany
Lanie na kolanie?

Xelius
31-01-2009, 18:05
@Up

A Ty tolerujesz homoseksualistów?

@topic

Do homoseksualistów nic nie mam, ale te parady na ulicach itd. to już lekka przesada. Tak samo adopcja dzieci przez takie związki przykładowo: Dziecko zaadoptowane przez homo~ idzie do przedszkola a tam? gdy inne dzieci dowiedzą się jakich ma rodziców to nie wiem czy się będą chciały z takim dzieckiem bawić. Chcielibyście mieć rodziców gejów? Bo ja nie.

Michoss
31-01-2009, 18:06
Jeśli dzisiaj zalegalizowałoby się adopcje dla Homo, za 20 lat nie byłoby to niczym dziwnym. Kiedyś dziwili się że można kochać czarnego, jeszcze dawniej-kogoś kto nie czci Świętowita.

Duża część ateistów bierze taki ''powrót do korzeni''. Ja mam penisa, ja zapładnia kobietę, ona wychowuje moje potomstwo. Nijak w tym planie nie mieści się homoseksualista.
Natura dala też mężczyznom wciąż regenerujące się plemniki, a kobietom 9miesięczną ciąże. Wniosek jest prosty-według planu nie powinno się mieć żon, a posuwać co popadnie.

nie , usłyszę glosy setek wojów którzy otworzą bramy...
...wybiegną z dzidami w spódniczkach z trawy i upieką cię na ruszcie.

albo pracować w piekarni(mój zawód)
Bałbym się u ciebie kupować pieczywo. Kiedyś już był artykuł o facecie co się spuszczał do pączków...

Wnioski:
Hipotetyczni kosmici, jeśli są choć trochę inteligentniejsi od ludzi, powinni nas rozwalić zanim poznają nasz język. Nikomu kto jeszcze nas nie zna, nie życzyłbym poznać.

#Edit
@Xr3
<kłania się>

Albertus
31-01-2009, 18:15
Xr3
no i? mam swoje przekonania i ich nie zmienię , a karany bylem prawnie i to nie powinno cię obchodzić. jeżeli mnie geje obrzydzają to to moja sprawa , jeżeli ty ich tolerujesz to toleruj ja tylko ci powiedziałem jak by mogla (nie koniecznie ) wyglądać przyszłość jak wszyscy będziecie to tolerować , a jak jesteś gejem (w co wątpię , ale nie jestem pewien ) to życzę powolnej śmierci.

ten temat jest założony po to by każdy wyraził swoja opinie , moja jest taka ze to należy wybić i wytłuc. a wy odrazu spamujecie mnie ze jestem homofobem itp itd. taka jest moja opinia na ten temat i tyle. I mowie ze ja nie zamierzam tego tolerować co już wyjaśniłem w wielu postach w tym temacie.

Michoss
31-01-2009, 18:24
Niee, oczywiście że nie jesteś homofobem.

Xr3
31-01-2009, 18:33
A Ty tolerujesz homoseksualistów?
Owszem, toleruję. Co do Parad Równości, to przyznam, że nie widzę w nich głębszego sensu, lecz nie dostrzegłem u siebie, żeby mi jakoś szczególnie przeszkadzały.

a karany bylem prawnie
Powinni cię zamknąć w poprawczaku dla bezpieczeństwa narodowego. Przy okazji dokształcił byś się nieco pod kątem podnoszenia mydełka;).

jeżeli mnie geje obrzydzają to to moja sprawa , jeżeli ty ich tolerujesz to toleruj
Jeśli się nie mylę, to nazwałeś nas głupkami, ale to szczegół.

Albertus
31-01-2009, 18:35
niee , nazwałem głupkami tych co mi wmawiali ze ja jestem gejem , jak zobaczysz cały temat to będziesz wiedział o kogo mi chodzi;

nie mowie ze nie jestem homofobem , bo nie lubię tego i sie boje ze to może być obok mnie (kolega jakiś co by sie okazał itp)

Albertus. Postaw sie na miejscu geja.
Wolisz kobiety. Jestes zonaty i jestes happy. Idziesz na zakupy i spotykasz grupe 16-latkow. Pro mocnych gangsta, którzy są bardzo (bardzobardzobardzo) inteligentni. Nagle jeden z nich zaczyna cie bic. Tylko i wylacznie za twoja orietacje seksualna... Jest fajny?

Teraz podstaw to sobie pod homoseksualiste. Jesli masz problemy z tolerowaniem ludzi. Lecz sie.

ale ze ktoś ma żonę i dzieci to jest normalne !!!

tez ci dam takie bezsensowne porównanie

idziesz ulica i oddychasz a ktoś bije cię za to ze oddychasz bo on jest nienormalny i nie oddycha

CsCiacho
Albertus. Postaw sie na miejscu geja.
Wolisz kobiety. Jestes zonaty i jestes happy. Idziesz na zakupy i spotykasz grupe 16-latkow. Pro mocnych gangsta, którzy są bardzo (bardzobardzobardzo) inteligentni. Nagle jeden z nich zaczyna cie bic. Tylko i wylacznie za twoja orietacje seksualna... Jest fajny?

Teraz podstaw to sobie pod homoseksualiste. Jesli masz problemy z tolerowaniem ludzi. Lecz sie.

S-75
Jestem tolerancyjny, a homoseksualizm uważam za chorobę, którą należy leczyć i to od chwili pierwszych objawów.
- od razu uprzedzam, że nie jestem za prześladowaniem, wyzywaniem, czy krzywdzeniem fizycznym tych ludzi, bo to są ludzie tylko, że chorzy.

Martka
31-01-2009, 18:40
Jestem tolerancyjny, a homoseksualizm uważam za chorobę, którą należy leczyć i to od chwili pierwszych objawów.

Pogadaj z jakimkolwiek psychologiem, każdy Ci powie, że homoseksualizm, to nie jest choroba. Istnieją trzy orientacje seksualne, a nie jedna, w związku z czym żadna nie powinna być nazywana chorobą. Nie da się wyleczyć z homoseksualizmu.

Albertus
31-01-2009, 18:44
- od razu uprzedzam, że nie jestem za prześladowaniem, wyzywaniem, czy krzywdzeniem fizycznym tych ludzi. Bo to są ludzie tylko, że chorzy.

no i popieram w 50 % , bo to choroba ! a co do drugiej części , to prześladowań powinno sie uniknąć w ten sposób ze zrobiło by sie dla nich otoczona murem strefę do życia i tam by se pedarasty siedziały nie przeszkadzając nikomu. dostały by ziemie pod uprawę , i byli by od siebie niezależni żeby nie mieć kontaktu z normalnymi ludźmi.

Alanus Lutinum
31-01-2009, 18:48
- od razu uprzedzam, że nie jestem za prześladowaniem, wyzywaniem, czy krzywdzeniem fizycznym tych ludzi, bo to są ludzie tylko, że chorzy.

Sądzę dokładnie tak samo.

Jedyną moją oznaką nietolerancji wobec homo są związki homoseksualne. Mężczyzna i kobieta są stworzeni fizycznie i psychicznie do zapewnieniu dziecku odpowiedniego rozwoju. Para homoseksualna nie jest w stanie czegoś takiego dokonać, ze względów technicznych.

Martka
31-01-2009, 18:49
Ciekawa jestem, kiedy ludzie pojmą, że istnieją trzy, a nie jedna orientacja seksualna.

Litawor
31-01-2009, 18:59
Jedyną moją oznaką nietolerancji wobec homo są związki homoseksualne. Mężczyzna i kobieta są stworzeni fizycznie i psychicznie do zapewnieniu dziecku odpowiedniego rozwoju. Para homoseksualna nie jest w stanie czegoś takiego dokonać, ze względów technicznych.

A czy to jest jakąś przeszkodą w życiu razem?

Yakky
31-01-2009, 19:01
Ciekawa jestem, kiedy ludzie pojmą, że istnieją trzy, a nie jedna orientacja seksualna.

No ja pojmuję. Ale to nie znaczy, że musze to tolerować i akceptować.
Korumpcja w polityce czy piłce nożnej jest a ludzie jej też nie akceptują ani nie tolerują.
Tak samo jak CipSoft pojmuje, że wielu graczy botuje i oni tego nie tolerują i coś z tym robią.
---
A co do parad i moralności.
Co z tego, że kilku homoseksualistów dostanie po gębie, zostanie wyśmianych, czy obrzuconych cegłówkami/butelkami?
Kiedyś 6 milionów ludzi zostało zabitych za to, że nie miało bląd włosów i niebieskich oczu.

Yakky
31-01-2009, 19:03
A czy to jest jakąś przeszkodą w życiu razem?

A kto im broni być razem?
Ale ślubu nie będzie w kościele! Adopcji nie bedzie! Parad ''róFności'' nie będzie!
I dla mnie jest git.

Litawor
31-01-2009, 19:03
Co z tego, że kilku homoseksualistów dostanie po gębie, zostanie wyśmianych, czy obrzuconych cegłówkami/butelkami?
Kiedyś 6 milionów ludzi zostało zabitych za to, że nie miało bląd włosów i niebieskich oczu.

Hmm... masz rację. To wszystko zmienia. Przekonałeś mnie do swoich poglądów.

Wielkimanitu
31-01-2009, 19:04
Jaki by nie był werdykt psychologów, homoseksualizm jest dysfunkcją organizmu, którego podstawowym celem powinna być prokreacja.

Martka
31-01-2009, 19:06
No ja pojmuję. Ale to nie znaczy, że musze to tolerować i akceptować.
Korumpcja w polityce czy piłce nożnej jest a ludzie jej też nie akceptują ani nie tolerują.
Tak samo jak CipSoft pojmuje, że wielu graczy botuje i oni tego nie tolerują i coś z tym robią.
---
A co do parad i moralności.

Jak możesz porównywać patologie z różnymi orientacjami seksualnymi? I nie rozumiem, czemu ma służyć to odwołanie do II wojny światowej.

Jaki by nie był werdykt psychologów, homoseksualizm jest dysfunkcją organizmu, którego podstawowym celem powinna być prokreacja.

Przedstaw mi, proszę, oryginalną opinię potwierdzającą Twoją wypowiedź. Ja w zamian, przedstawię Ci taką, która ją obali.

S-75
31-01-2009, 19:09
tu nastąpił błąd i złe porównanie!!
niedługo ciąg dalszy...

Martka
31-01-2009, 19:10
Głównym celem zwierząt jak i ludzi jest mnożenie się, aż do potęgi EntEJ!(czyli do czasu, aż w ziemie coś przypierdzieli). Tak stworzeni zostali ludzie i zwierzęta. "Inne" zachowania (a takimi jest homoseksualizm)uznawane są za chorobę, tak jak zespół dawna. Oczywiście teraz można zadać pytanie czy tak jak zespół dawna, (choroba nie uleczalna) homoseksualizm jest nieuleczalny?

Aby uniknąć niepotrzebnych postów od razu piszę, że niektóre zwierzęta ujawniają pewne "homoseksualne" zachowania. Jednak wynika to tylko z okazywania wyższości w stadzie. Nic po za tym ;)

A, czyli twierdzisz, że wiesz lepiej niż fachowcy z WHO?

Litawor
31-01-2009, 19:11

Czy dysfunkcją organizmu? Te osoby są tak samo zdolne do prokreacji, tu nie ma raczej mowy o dysfunkcji. W ogóle w dzisiejszym świecie homoseksualizm nie stanowi żadnego problemu ani dla tych ludzi, ani dla ludzkości. Jedynym problemem jest wrogość części ludzi wobec homoseksualistów.

Syfors
31-01-2009, 19:13
Czy mi przeszkadzają? No niech sobie już są i robią co chcą razem, ale akcje typu 'wychowywanie dziecka przez dwóch ojców' są dla mnie żałosne i jestem stanowczo przeciwny takiemu czemuś.

Jestem podobnego zdania.
Mogą być ale bez możliwości adopcji dzieci.

Slythia
31-01-2009, 19:14
Głównym celem zwierząt jak i ludzi jest mnożenie się, aż do potęgi EntEJ!(czyli do czasu, aż w ziemie coś przypierdzieli). Tak stworzeni zostali ludzie i zwierzęta. "Inne" zachowania (a takim jest homoseksualizm)uznawane są za chorobę, tak jak zespół dawna. Oczywiście teraz można zadać pytanie czy tak jak zespół dawna, (choroba nie uleczalna) homoseksualizm jest nieuleczalny?

Czyli uważasz, że osoby, które z jakichś przyczyn nie chcą mieć w ogóle dzieci, albo - żyją samotnie z wyboru, są chore?

Przecież, jak sam napisałeś, naszym celem jest prokreacja, a "inne" zachowania uznawane są za chorobę.

Ah... I przez kogo są uznawane? Lekarzy? Kościół? Ciebie?

S-75
31-01-2009, 19:16
Nie, nie zespól dawna nie jest chorobą...przepraszam za pomyłkę i złe porównanie...
(Nie chce tu nikogo skrzywdzić dlatego nie będę tłumaczył dlaczego napisałem tak a nie innaczej)

Michoss
31-01-2009, 19:20
Głównym celem zwierząt jak i ludzi jest mnożenie się, aż do potęgi EntEJ!(czyli do czasu, aż w ziemie coś przypierdzieli). Tak stworzeni zostali ludzie i zwierzęta. "Inne" zachowania (a takim jest homoseksualizm)uznawane są za chorobę, tak jak zespół dawna. Oczywiście teraz można zadać pytanie czy tak jak zespół dawna, (choroba nie uleczalna) homoseksualizm jest nieuleczalny?

Księża katoliccy są chorzy, kto ze mną idzie im o tym oznajmić?

Dark Sven
31-01-2009, 19:20
Yakky, powiedz mi tak szczerze. Ten pakiet głupoty, który posiadasz to dostałeś gratis po urodzeniu czy otrzymałeś go na Komunie?

Wielkimanitu
31-01-2009, 19:22
A, czyli twierdzisz, że wiesz lepiej niż fachowcy z WHO?

Ci sami "fachowcy" kilkadziesiąt lat temu twierdzili, że homoseksualizm jednak chorobą jest.

Czy dysfunkcją organizmu? Te osoby są tak samo zdolne do prokreacji, tu nie ma raczej mowy o dysfunkcji.

Chodziło mi oczywiście o brak pociągu do płci przeciwnej, co dysfunkcją (tak jak bezpłodność) jak najbardziej jest.

W ogóle w dzisiejszym świecie homoseksualizm nie stanowi żadnego problemu ani dla tych ludzi, ani dla ludzkości. Jedynym problemem jest wrogość części ludzi wobec homoseksualistów.

Jak pisałem wcześniej, ta (nie)tolerancja dla odmieńców jest stała, wraz z upływem lat zmieniała się raz na korzyść homoseksualistów, raz na korzyść pedofilów. Ale czy to jest problem?

Ah... I przez kogo są uznawane [za chorobę -W]? Lekarzy? Kościół? Ciebie?

Przez mechanizmy ewolucji.

@DOWN
Gdyby tak bylo, to zachowania homoseksualne wyginelyby przez te kilka mln lat istnienia gatunku ludzkiego.

Pisałem już o tym. Nie wyginęły, gdyż w jakimś stopniu są korzystne. Tak jak matczyna opieka jest lepsza niż pozostawienie dziecka samopas, tak samo homoseksualizm "w małej dawce" pozwala łątwiej uwieść partnerkę - przy np. pedofilii również można się doszukać korzystnych zachowań (oczywiście z punktu widzenia ewolucji).

Slay
31-01-2009, 19:26
Gdyby tak bylo, to zachowania homoseksualne wyginelyby przez te kilka mln lat istnienia gatunku ludzkiego.

Litawor
31-01-2009, 19:27
Chodziło mi oczywiście o brak pociągu do płci przeciwnej, co dysfunkcją (tak jak bezpłodność) jak najbardziej jest.

Nie rozumiem, dlaczego? Gejów nie pociągają kobiety, więc nie będą ich zapładniali, ale gdyby chcieli, to by mogli. Ktoś wspomniał o księżach - też nie zapładniają kobiet (zazwyczaj), ale jakby chcieli, to by mogli. Jak mi coś odbije, to też stwierdzę, że nie będę się zbliżał do kobiet, ale mimo to będę zupełnie zdrowy.

Jak pisałem wcześniej, ta (nie)tolerancja dla odmieńców jest stała, wraz z upływem lat zmieniała się raz na korzyść homoseksualistów, raz na korzyść pedofilów. Ale czy to jest problem?

Jest to problem w przypadku homoseksualistów, bo cierpią, choć niczym nie zawinili.

Ewolucja jest zjawiskiem, które wynika z pewnych cech organizmów żywych, a nie jakąś wyrocznią. Ona nie decyduje o tym, co jest chorobą, jest raczej koniecznością.

semilunaris
31-01-2009, 19:28
Czy któremuś z uczestników dyskusji kiedykolwiek homoseksualista spuścił 'lanie', obraził matkę/ojca/siostrę/brata/psa, ukradł cokolwiek lub podpalił mienie?

Tak tylko pytam, gdyż niektórzy posługują się takim językiem, jakby mu homo lub bi wyrządził nieusuwalną krzywdę.

Martka
31-01-2009, 19:30
Ci sami "fachowcy" kilkadziesiąt lat temu twierdzili, że homoseksualizm jednak chorobą jest.

Ad. 1.
Tak, bo podobnie jak niektóre osoby tutaj, opierali się jedynie na ciemnocie, a nie na wiarygodnych badaniach naukowych.

Ad. 2.
"Psychologowie, psychiatrzy i inni naukowcy zajmujący się zdrowiem psychicznym, zgadzają się co do faktu, że homoseksualizm nie jest chorobą, zaburzeniem psychicznym czy problemem emocjonalnym. Ponad 35 lat obiektywnych, rozbudowanych badań naukowych dowodzi, że homoseksualizm w jakiejkolwiek postaci nie wiąże się z żadnym zaburzeniem psychicznym lub innym problemem zdrowotnym. Co prawda niegdyś homoseksualizm był uważany przez naukowców i społeczeństwo za chorobę, jednak przekonanie to oparte było na uprzedzeniach, a nie rzetelnych informacjach."

Ad. 3.
Odmieńcy. To idąc za tokiem Twojego rozumowania, każdy kto choć trochę różni się od Cibie jest odmieńcem?

Ad. 4.
Seksmisje widział?

Glamri
31-01-2009, 19:33
Ja do homoseksualistów nic nie mam. W niczym mi nie przeszkadzają.

Wielkimanitu
31-01-2009, 19:43
Jak mi coś odbije, to też stwierdzę, że nie będę się zbliżał do kobiet, ale mimo to będę zupełnie zdrowy.

Na umyśle raczej nie :p

Jest to problem w przypadku homoseksualistów, bo cierpią, choć niczym nie zawinili.

Trzeba raczej zastanowić się, co powoduje nietolerancję dla homoseksualnych/pedofilnych zachowań. W starożytnej Grecji społeczeństwo było dość podobne w tych kwestiach do naszego. Kontakty homoseksualne nie były niczym nowym, za to pedofilia była pewnie (choć nie mam na ten temat informacji) postrzegana jako zło wcielone. W średniowieczu znowu nastąpił zwrot. Dlaczego tak się dzieje?

Ad. 1.
Tak, bo podobnie jak niektóre osoby tutaj, opierali się jedynie na ciemnocie, a nie na wiarygodnych badaniach naukowych.

A te "wiarygodne" badania to mam rozumieć, badania "wybielające" homoseksualizm?

Ad. 3.
Odmieńcy. To idąc za tokiem Twojego rozumowania, każdy kto choć trochę różni się od Cibie jest odmieńcem?

To było uogólnienie wszystkich zachowań typu "mi nie wypada".

Ad. 4.
Seksmisje widział?

Dawno temu. Ale może powiesz coś więcej na jej temat?

Litawor
31-01-2009, 19:48
Trzeba raczej zastanowić się, co powoduje nietolerancję dla homoseksualnych/pedofilnych zachowań. W starożytnej Grecji społeczeństwo było dość podobne w tych kwestiach do naszego. Kontakty homoseksualne nie były niczym nowym, za to pedofilia była pewnie (choć nie mam na ten temat informacji) postrzegana jako zło wcielone. W średniowieczu znowu nastąpił zwrot. Dlaczego tak się dzieje?

Chrześcijaństwo? W średniowieczu w ogóle seksualność stała się tematem tabu. W wolnym czasie można się nad tym pozastanawiać, ale jakie to ma znaczenie?

Martka
31-01-2009, 19:51
Widzę, że ciemnota jest pojęciem szerszym niż myślałam. Przykre.

Tharion
31-01-2009, 19:54
Księża katoliccy są chorzy, kto ze mną idzie im o tym oznajmić?
Są, wierzą w coś co nie istnieje. Psychiatrzy mają na to zapewne jakąś nazwę.

@Top
No cóż, jak dla mnie to choroba i tyle, no ale przeszkadzać raczej nie przeszkadzają, niemniej, jak dla mnie to się powinno leczyć.

za to pedofilia była pewnie (choć nie mam na ten temat informacji) postrzegana jako zło wcielone.
No, szczególnie że 10-12 latki uznawane były za dorosłe.

Glamri
Chrześcijaństwo? W średniowieczu w ogóle seksualność stała się tematem tabu. W wolnym czasie można się nad tym pozastanawiać, ale jakie to ma znaczenie?
Co ty wiesz o średniowieczu... ; P

semilunaris

W Grecji była efebofilia.

Normą było, że większość (żeby to bardziej uzmysłowić jakieś 80%) filozofów, urzędników i wyższych obywateli miało swojego męskiego, 15-17 letniego kochanka.

Homoseksualizm - świadomy wybór dwojga dorosłych osób.
Pedofilia - chory psychicznie człowiek czuje popęd seksualny do dziecka, które wcale nie chce takowego kontaktu.

Różnica jest.

W średniowieczu była 'miłość Platoniczna'. Żył sobie Rycerz Mietek von Blady Kucyk i między bogiem, a prawdą (jak pisał Wharton) współżył z kobietą kilka razy w ciągu życia. Cnota, cnota i jeszcze raz cnota. Tu Bozia, tam wojenka, na starość dzieciak. Cała kwintesencja życia seksualnego Mietka von Bladego Kucyka. (Piszę tutaj o stanie rycerskim, tych 'true' rzecz jasna. Z reguły to wojny = okazja do gwałtów, dla tych mniej cnotliwych)

Albertus
31-01-2009, 19:55
Oryginalnie napisane przez Litawor
Jak mi coś odbije, to też stwierdzę, że nie będę się zbliżał do kobiet, ale mimo to będę zupełnie zdrowy.
Na umyśle raczej nie

tu sie nie zgodzę jeżeli ktoś ma powiedzmy przykre doświadczenie z kobieta i nie chce oprawiać sexu to jest normalne , ale jak ktoś po takiej akcji przerzuca sie na mężczyzn to już nie normalne

Martka
31-01-2009, 19:56
Homoseksualizm - świadomy wybór dwojga dorosłych osób.

Jedno ale- nie wybór, a coś z czym człowiek się rodzi.

Litawor
31-01-2009, 19:58

Tu już się posuwasz za daleko - w jakim stopniu się rodzi, a w jakim orientację nabywa, nie jest wcale pewne. Ale faktem jest, że to nie jest świadoma decyzja.

Voon
31-01-2009, 20:11
I nie rozumiem, czemu ma służyć to odwołanie do II wojny światowej.
To, o ile pamiętam, cytat z ''13 Dzielnicy''. Tylko bardzo żałośnie użyty.

Zabić bo jest gejem. Więc i zabić niepełnosprawnych, oni też są inni. I tych z IQ poniżej 110 bo są mało inteligentni. Mówią nam o rozwoju, o cywilizacji na coraz wyższym poziomie. Pierdolą głupoty.

Ci wszyscy naziści w tym temacie: To jest wasze zdanie, jak sami napisaliście. Przedstawiliście je dostatecznie wyraźnie więc stfu.

semilunaris
31-01-2009, 20:13

Martko, chodziło mi o to, że homoseksualizm nie jest przymusem/wadą oświadczenia woli/etc. Mogłem zamienić 'wybór' słowem 'wola', byłoby odpowiedniej.

Litawor - nieświadomie to można się potknąć, a nie uważać osobę tej samej płci za obiekt uczuć. Jednakże co do pierwszego zdania się zgodzę.

Litawor
31-01-2009, 20:15
Litawor - nieświadomie to można się potknąć, a nie uważać osobę tej samej płci za obiekt uczuć. Jednakże co do pierwszego zdania się zgodzę.

Byłeś kiedyś zakochany? Bo może jak się oglądasz za dziewczynami, to nawet nie dostrzegasz, że robisz to zupełnie bez udziału woli - nie jest to twoja decyzja, po prostu dziewczyny ci się podobają i nic na to nie poradzisz. (jesteś chłopakiem, tak?)

Wielkimanitu
31-01-2009, 20:15
Pedofilia - chory psychicznie człowiek czuje popęd seksualny do dziecka, które wcale nie chce takowego kontaktu.

Należy rozgraniczyć dzisiejszą definicję pedofilii z definicją medyczną. Otóż pedofilia to odczuwanie pociągu do dzieci przed okresem dojrzewania. Pedofilią nie jest (jak dużo ludzi chce sądzić) seks z dojrzało płciowo 14-latkom.

W średniowieczu była 'miłość Platoniczna'. Żył sobie Rycerz Mietek von Blady Kucyk i między bogiem, a prawdą (jak pisał Wharton) współżył z kobietą kilka razy w ciągu życia. Cnota, cnota i jeszcze raz cnota. Tu Bozia, tam wojenka, na starość dzieciak. Cała kwintesencja życia seksualnego Mietka von Bladego Kucyka. (Piszę tutaj o stanie rycerskim, tych 'true' rzecz jasna. Z reguły to wojny = okazja do gwałtów, dla tych mniej cnotliwych)

No, jednak nie jest prawdą, jakoby wieki średnie charakteryzowały się jakąś wstrzemięźliwością seksualną. Burdele były na porządku dziennym (jeden nawet znajdował się na krzyżackim zamku Malborku). Istniał małżeński zwyczaj "pierwszej nocy" (chyba nie muszę tłumaczyć, o co chodzi...). Celibat w Polsce wprowadzono w 1197 r., chociaż przez długi czas przestrzegany nie był; papieże również prowadzili grzeszny żywot. Słowem - Bóg swoje, ludzie swoje.

Robin
31-01-2009, 20:23
Nie wiem czy to przypadek ale jakieś 2 tygodnie temu czytałem prawie identyczny temat na Torgu tylko jeszcze była sonda. Sam chciałem taki temat założyć, ale nie chciało mi się ^^

semilunaris
31-01-2009, 20:25
Byłeś kiedyś zakochany? Bo może jak się oglądasz za dziewczynami, to nawet nie dostrzegasz, że robisz to zupełnie bez udziału woli - nie jest to twoja decyzja, po prostu dziewczyny ci się podobają i nic na to nie poradzisz. (jesteś chłopakiem, tak?)Pytanie dość osobiste, ale odpowiem. Tak, kocham dziewczynę.

Wśród 13 latków jest tak, że zakochują ze względu na fizyczność dziewczyn - przynajmniej w większości przypadków, które znałem.

Z perspektywy czasu jestem pewien, że świadomość i własna wola odgrywają kluczową rolę w zakochiwaniu się. Gdybyś spotkał piękną dziewczynę/kobietę, która po prostu zniewala Cię z zewnątrz, a wewnątrz jest "hEhOwOm DiScoO KrEjzOlEcZKoM" nadal upierałbyś się, że nasz umysł/wola nie mają żadnego głosu w żywieniu do kogoś uczuć?

Albertus
31-01-2009, 20:30
Pytanie dość osobiste, ale odpowiem. Tak, kocham dziewczynę.

Wśród 13 latków jest tak, że zakochują ze względu na fizyczność dziewczyn - przynajmniej w większości przypadków, które znałem.

Z perspektywy czasu jestem pewien, że świadomość i własna wola odgrywają kluczową rolę w zakochiwaniu się. Gdybyś spotkał piękną dziewczynę/kobietę, która po prostu zniewala Cię z zewnątrz, a wewnątrz jest "hEhOwOm DiScoO KrEjzOlEcZKoM" nadal upierałbyś się, że nasz umysł/wola nie mają żadnego głosu w żywieniu do kogoś uczuć?

nawet jak w środku jest pusta a jest ładna to i tak w łózko dobrze jest ;D ale oczywiście związek z taka był by trudny

Dark Sven
31-01-2009, 20:31
Kwestia tego czy zakochasz się w pięknych oczach, figurze czy twarzy czy w dziewczynie jako człowieku. W jej charakterze, poczuciu humoru etc.

semilunaris
31-01-2009, 20:34
@up:

Dokładnie o tym mówię. To Twoja w o l a.

Litawor
31-01-2009, 20:34

Podany przez Ciebie przykład pokazuje jedynie, że cechy fizyczne danej osoby nie są jedynymi, które decydują o zakochaniu się. To wciąż nie mówi nic o związku z *wolą* - niejedna zakochana osoba dostrzega przeróżne wady obiektu swoich uczuć, a mimo to uczucia nie gasną, następują jedynie chwile zwątpienia.

Ale ta droga chyba nie ma sensu, spróbuję Ci to wyłóżyć inaczej - powiedzmy, że w ramach udowodnienia swojej tezy zechcesz zakochać się w chłopaku. Potrafiłbyś? Nie w pierwszym lepszym, wybrałbyś sobie jakiegoś, który ma dużo pozytywnych cech. Ale i tak nie zakochałbyś się w nim dlatego, że byś chciał. Nie pociagają cię mężczyźni i koniec - nic nie poradzisz. Tak samo sprawa się ma z homoseksualizmem - sytuacja jest dokładnie odwrotna.

Albertus
31-01-2009, 20:37
Podany przez Ciebie przykład pokazuje jedynie, że cechy fizyczne danej osoby nie są jedynymi, które decydują o zakochaniu się. To wciąż nie mówi nic o związku z *wolą* - niejedna zakochana osoba dostrzega przeróżne wady obiektu swoich uczuć, a mimo to uczucia nie gasną, następują jedynie chwile zwątpienia.

Ale ta droga chyba nie ma sensu, spróbuję Ci to wyłóżyć inaczej - powiedzmy, że w ramach udowodnienia swojej tezy zechcesz zakochać się w chłopaku. Potrafiłbyś? Nie w pierwszym lepszym, wybrałbyś sobie jakiegoś, który ma dużo pozytywnych cech. Ale i tak nie zakochałbyś się w nim dlatego, że byś chciał. Nie pociagają cię mężczyźni i koniec - nic nie poradzisz. Tak samo sprawa się ma z homoseksualizmem - sytuacja jest dokładnie odwrotna.

hmm ja jestem zakochany w dziewczynie i nie mogę sie odkochać a widzę wiele wad. ale nigdy przenigdy nie mógłbym sie zakochać w chłopaku , nawet jak by był idealny pod względem charakteru po prostu nie mógł bym odrzuca mnie , mogę z kolega wypić winko z biedronki , mogę mu pomoc sie bić ale nigdy bym nawet nie pomyślał ze mógłbym być w jakimś zakochanym...

dla mnie to jest jednym słowem "nienormalne"

Martka
31-01-2009, 20:40
hmm ja jestem zakochany w dziewczynie i nie mogę sie odkochać a widzę wiele wad. ale nigdy przenigdy nie mógłbym sie zakochać w chłopaku , nawet jak by był idealny pod względem charakteru po prostu nie mógł bym odrzuca mnie , mogę z kolega wypić winko z biedronki , mogę mu pomoc sie bić ale nigdy bym nawet nie pomyślał ze mógłbym być w jakimś zakochanym...

dla mnie to jest jednym słowem "nienormalne"

A Ty potrafisz czytać do końca? Czy opierasz się tylko na wybranych przez siebie fragmentach?

Albertus
31-01-2009, 20:43
tak umiem. ale co tu dużo gadać nie umiem se wyobrazić ze jestem z jakimś chłopakiem to nawet jak na moja wyobraźnie za wysokie progi , to dla mnie jest takie nierealne jak tibia 3D wogle już nie będę tu pisał bo dla mnie te cale gejostwo to choroba i nie normalne i mnie nikt nie przekona

Vil
31-01-2009, 21:08

okres takiego rozumienia natury czlowieka zostawilismy pare tysiety lat za soba, teraz do prokreacji ( lub wstrzymania sie od niej ) podchodzimy swiadomie.

Piotrek Marycha
31-01-2009, 21:41
Otóż pedofilia to odczuwanie pociągu do dzieci przed okresem dojrzewania. Pedofilią nie jest (jak dużo ludzi chce sądzić) seks z dojrzało płciowo 14-latkom.
jednak wg. prawa jest, bo np. ja jako pełnoletni mógłbym iść za to siedzieć

Nie wiem czy to przypadek ale jakieś 2 tygodnie temu czytałem prawie identyczny temat na Torgu tylko jeszcze była sonda. Sam chciałem taki temat założyć, ale nie chciało mi się ^^
był też ze 2-3 miesiące temu, i możecie sobie tylko wyobrazić jak wyglądał jak ten cały zwierzyniec zaczął sie obrzucać mięsem

sphinx123
31-01-2009, 22:32
tak umiem. ale co tu dużo gadać nie umiem se wyobrazić ze jestem z jakimś chłopakiem to nawet jak na moja wyobraźnie za wysokie progi , to dla mnie jest takie nierealne jak tibia 3D wogle już nie będę tu pisał bo dla mnie te cale gejostwo to choroba i nie normalne i mnie nikt nie przekona

Boga też nie można zrozumieć, a utrzymujesz że w niego wierzysz. Czyli Twoja fobia to wynik wychowania? Nie wiem, nie znam Cię wystarczająco dobrze

eerion
31-01-2009, 22:40
A te "wiarygodne" badania to mam rozumieć, badania "wybielające" homoseksualizm?
Bo taka prawda. Homoseksualizm występuje także w naturze, najczęściej (jeśli mnie pamięc nie myli) u większych kotowatych.

Normą było, że większość (żeby to bardziej uzmysłowić jakieś 80%) filozofów, urzędników i wyższych obywateli miało swojego męskiego, 15-17 letniego kochanka.
Uznawanego za młodego, lecz nie chłopca, a mężczyznę.
Wtedy kategorie wiekowe był inne, także i długość życia ludzi.

tu sie nie zgodzę jeżeli ktoś ma powiedzmy przykre doświadczenie z kobieta i nie chce oprawiać sexu to jest normalne , ale jak ktoś po takiej akcji przerzuca sie na mężczyzn to już nie normalne
Właśnie nie jest normalny. Bo przykre doświadczenie z kobietą jest urazem. Do tego poważnym - skoro przyniosło takie skutki.

Tu już się posuwasz za daleko - w jakim stopniu się rodzi, a w jakim orientację nabywa, nie jest wcale pewne. Ale faktem jest, że to nie jest świadoma decyzja.
Ostatnio czytałem ciekawy artykuł o Bi. Tłumaczył on także od czego zależy bycie Homo/Bi/Hetero. Tylko nie chce palnąć gafy, czy to był dokładnie gen, czy coś a'la hormon.

Zakochałeś się na podstawie pewnych "predyspozycji" organizmu. Tak jak twój organizm reaguje na obecność kobiet/ zdjęć biustu, itd. to nie zależy ty od ciebie. To twój organizm reaguje. Więc mówienie, jakby to było świadome jest kłamstwem. Ba - potwierdza to stare powiedzenie - miłość jest ślepa.

Bo seksualność twojego organizmu skłania się ku hetero. Dlatego. Jakby się skłaniała ku homo - byłoby odwrotnie.

bo dla mnie te cale gejostwo to choroba i nie normalne i mnie nikt nie przekona
Znaczy, jesteś osobą tak ograniczoną umysłowo, że nie potrafisz nawet spróbować spojrzeć na sytuację z innej perspektywy.

Exodus
31-01-2009, 23:04
PS. zaraz poleca komenty z tym wojskiem. To takie marzenie ;D ale mnie nie wezmą bo bylem już karany , a z tego co wiem to jak ktoś karany to do wojska nie biorą.

Albo jestes glupi albo kogos zabiles albo odwaliles cos rownie szkoldwliwego w co nie wierze. Na oko mysle, ze dostales jakis mandat i uwazasz sie za karanego. Moze sie myle, ale jesli nie. Karanym jestes wtedy kiedy, masz zawiasy lub odwaliles cos tak szkodliwego ze sie cudem wywinales od wiezenia, a jesli masz mandat i uwazasz sie za karanego to jestes glupim frajerem. Majac 16 lat za nic szczegolnego nie mozesz zostac uznanym karanym.