Pokaż pełną wersje : Dyskusje światopoglądowe
CytrynowySorbet
14-07-2009, 15:41
Jedno pytanie: co byście czuli, jakby wasze dziecko miało "bliższy kontakt" z pedofilem (twierdziłoby, że nie miało nic przeciwko, a tego pana bardzo lubi), a co, gdyby wasz syn oznajmił, że jest gejem i już miał stosunek seksualny z jakimś gościem, którego szczerze kocha. Hm?
A proszę cię bardzo.
sphinx123
14-07-2009, 15:45
Mówi się, że homo większą szansę na hiv mają (nie wiem czemu, jakby ktoś mógł to niech wytłumaczy, bo naprawdę ciekaw jestem)
Homo mają większą szansę na zarażenie się hiv, ponieważ anal bez zabezpieczeń to (poza kontaktem z krwią zarażonego) najłatwiejsza droga do zakażenia. Zresztą hiv rozprzestrzenia się szybciej wśród homo niż hetero, bo jest ich mniej na danym terenie, dlatego trudniej człowiekowi o homoseksualnej orientacji znaleźć osobnika do stosunku, są też zdesperowani zboczeńcy którzy robią to z każdym nie zwracając uwagi na nic XD Takie jest moje zdanie :P Aha, anal bez gumy jest niezbyt podniecający, chyba że ktoś jest zwolennikiem maczania parówy w pełnych bakterii ekstrementach <3
MikeRoyal
14-07-2009, 15:48
Podstawy do nazywania homo zjebami? To po pierwsze.
Po drugie, jako, że jesteś od niedawna w tym temacie, to ci przypomnę, co pisaliśmy wcześniej: Zgadzamy się, że te parady, które teraz są urządzane, to porażka. Żadnego przesłania, tylko obnażanie się. Problem jest w podejściu do tego, a nie celu tych parad. Co do małżeństw - hmm... Sam jestem gejem, ale jakoś nie marzę o ślubie, nie wiem... Może mi się to zmieni, ale póki co nie rozumiem tego. Chcą, żeby było, tak to nazwę.
HIV nie roznoszą tylko homo. Mówi się, że homo większą szansę na hiv mają (nie wiem czemu, jakby ktoś mógł to niech wytłumaczy, bo naprawdę ciekaw jestem). Ale hetero Hiv też roznoszą. Jebią stolcem - pozostawię bez komentarza, wynoś się stąd, bo nie dorosłeś jeszcze do poważniej dyskusji. To już nawet Albertus ma wyższy poziom od ciebie (O Boże...).
Exodus - nadal nie odpowiedziałeś na pytania :>
@down: Sam nie wiem >.> Zobaczymy co ten mądrala odpisze, i wtedy ocenię.
Chcesz wiedzieć, wirus HiV jak wiadomo jest bardzo mały mniejszy niż mikroprzerwy w prezerwatywie, więc spokojnie może przeniknąć, do ciała innego osobnika przy kontakcie bezpośrednim jakim jest stosunek. Geje mają większą szanse na zarażenie się gdyż jadą się w dupe, w której nabłonek jest o wiele cieńszy niż w ścianie pochwy kobiety. Dlatego geje częściej zarażają się HiV niż przeciętny heteroseksualny człowiek. A teraz pointa. Najlepsze jest to że geje często używają środka plemnikobójczego (wtf ???) który nie wiem po co jest im potrzebny, a ten środek zwiększa przepuszczalność prezerwatywy i nabłonka. Tam Dam.
Jedno pytanie: co byście czuli, jakby wasze dziecko miało "bliższy kontakt" z pedofilem (twierdziłoby, że nie miało nic przeciwko, a tego pana bardzo lubi),
Poszedł i udusił tego bydlaka gołymi rękami, za to że wykorzystał naiwność i głupotę dziecka.
a co, gdyby wasz syn oznajmił, że jest gejem i już miał stosunek seksualny z jakimś gościem, którego szczerze kocha. Hm?
Tutaj nie mam pojęcia, jednak jako człowiek tolerancyjny, uważający że każdy ma prawo do szczęścia, najprawdopodobniej bym to zaakceptował.
sphinx123
14-07-2009, 15:51
Chcesz wiedzieć, wirus HiV jak wiadomo jest bardzo mały mniejszy niż mikroprzerwy w prezerwatywie, więc spokojnie może przeniknąć, do ciała innego osobnika przy kontakcie bezpośrednim jakim jest stosunek. Geje mają większą szanse na zarażenie się gdyż jadą się w dupe, w której nabłonek jest o wiele cieńszy niż w ścianie pochwy kobiety. Dlatego geje częściej zarażają się HiV niż przeciętny heteroseksualny człowiek. A teraz pointa. Najlepsze jest to że geje często używają środka plemnikobójczego (wtf ???) który nie wiem po co jest im potrzebny, a ten środek zwiększa przepuszczalność prezerwatywy i nabłonka. Tam Dam.
Skuteczność ochrony przed wirusem hiv podczas użycia prezerwatywy waha się pomiędzy 80-95%, więc chyba tak "spokojnie" nie przeniknie. Skąd Ty możesz wiedzieć, czego często używają geje? xd
@down
Hihihihi Sorbet jest pasywnyyy XD
CytrynowySorbet
14-07-2009, 15:56
Ymm... Co jak co, ale ja bez prezerwatywy to nie dam sobie "w kasze dmuchać" (taki żarcik meheheh). Nie chcę żeby w dupie mi się kisiel zrobił -______-
te zboki o których wspomniałeś sphinx to też nieźli, idą w krzaki z jednym, wychodzą, i namawiają innego -_____- rozumiem, przyjemność przyjemnością ale bez przesady :\ takie coś nawet mnie obrzydza.
@Lotres: i taka odpowiedź wskazuje właśnie na to, że porównywanie pedofilii do homoseksualizmu to chyba jakiś żart.
Skuteczność ochrony przed wirusem hiv podczas użycia prezerwatywy waha się pomiędzy 80-95%, więc chyba tak "spokojnie" nie przeniknie. Skąd Ty możesz wiedzieć, czego często używają geje? xd
moze sam nim jest
Co do tego pytania:
No co do pedofila, na pewno bym cos temu panu zrobil nie wiem jak, ale chyba raczej prawnie bo by dluzej cierpial
Co do syna geja, na pewno bym sie na nim zawiodl, staralbym sie go wyleczyc, gdyby sie nie udalo to pewnie po czasie bym to zakceptowal, chociaz raczej bym juz na niego inaczej patrzyl
btw. te rozmowy o kisielach moze prowadzcie na PW?
Co do syna geja, na pewno bym sie na nim zawiodl, staralbym sie go wyleczyc, gdyby sie nie udalo to pewnie po czasie bym to zakceptowal, chociaz raczej bym juz na niego inaczej patrzyl
Hm, leczenie czegoś, co nawet chorobą nie jest, w dodatku bez zgody osoby, która temu leczeniu miałaby zostać poddana, musi być ciekawe.
Albertus
14-07-2009, 16:08
No, ale jak mogę się z tego "wyleczyć"? W końcu skoro jestem Żydem, to coś ze mną nie tak. Zdiagnozuj więc, co konkretnie i jak mogę się tego pozbyć?
o to pytanie chodzilo?
możesz zrobić 2 rzeczy , wyjechać z Polski do swego kraju albo zakupić sznurek , jeżeli chcesz coś z tym zrobić. :D
Jeśli masz 18 lat i klepniesz 15-tkę, moim zdaniem jest to akceptowalne i w sumie normalne (chociaż ja tam nie biegam po ulicy i nie klepię po d*pie co drugiej 15-tki). Ale w chwili, gdy 50-latek zacznie się podwalać do 13-tki, coś będzie nie tak.
zgadzam sie.
Zgadzam się. Co prawda karanie pedofilów dożywociem jest absurdem (przecież to nie morderstwo, ludzie...), ale i tak obniżyłbym wiek prawnego dopuszczenia do stosunków seksualnych do jakichś 13 lat. Mówię tu o faktycznej pedofilii (czyli seksie z np. pięciolatkiem), a nie o bezsensownej, prawnej definicji pedofilii, którą jest klepnięcie po dupie czternastolatki.
szczerze to pedofilia jest gorsza od morderstwa... Tak taki ktos umiera i tyle , a tak meczy sie z tym do konca zycia. Pedofilia to powinno byc dorzywocie z torturami (powiedzmy 2/3 razy w tygodniu po 30/40 minut tortur) , to by im dalo do myslenia ;D i zalezy co nazywac pedofilia , bo tak jak lasooch napisal 18 latek z 15 latka to normalne , wiec mozna by zrobic paragraf ze 15-18 latki moga maksymalnie z 5 lat starszym partnerem/partnerka.
sphinx123
14-07-2009, 16:10
możesz zrobić 2 rzeczy , wyjechać z Polski do swego kraju albo zakupić sznurek , jeżeli chcesz coś z tym zrobić. :D
Albo mieć wyje**ne na plebs pokroju Albertusa
Jeszcze dodam, zeby ktos mnie zle nie zinterpretowal. Nie jestem za wszelakimi zwiazkami wyzej wymienionymi. Homoseksualizm jako tako akceptuje i oczywiscie uwazam za mniejsze zlo niz zoofilia i pedofilia, ale sami popatrzcie. Niedawno kontrowersje budzilo samo pojecie homoseksualizmu, potem malzenstwa homoseksualistow, teraz trwa debata na temat adopcji(w niektorych krajach juz pewnie jest mozliwa, nie orientuje sie zbytnio) i juz nawet bylo slychac glosy, ze jakas partia(?) w holandii chce zalegalizowac pedofilie. Miedzy tym wszystkim jest bardzo cienka granica, nie mozna wszystkiego akceptowac.
Niedawno to kobiety nie miały żadnych praw (ba, nie mogły nawet nóg odsłonić!), Afroamerykanie tak samo. Teraz kobiety mogą pracować i chodzić w bikini, a Afroamerykanie głosować. CHOLERA, popadamy ze skrajności w skrajność. -.-
Bo jest to wolne forum i każdy może napisać to co chce. Obowiązuje tylko regulamin, w którym nie widzę zapisów jakoby krytyka orientacji seksualnej była zakazana.
Co tak naprawdę śmieszy to próby "unaukowienia" swoich poglądów. Jakby krytycy nie mogli przyznać, że zwyczajnie homoseksualizm był dla nich obrzydliwy. Chociaż nie, nie homoseksualizm a pedalstwo. Bo mogę się założyć, że dla 90% krytyków widok dwóch całujących się facetów jest obrzydliwością, ale widok dwoch całujących się kobiet to już zaproszenie do zabawy.
Osobiście wychodzę z założenia, że nikomu do łóżka patrzyć nie będę, bo po co? Z kim śpisz, twoja sprawa, jak długo nie krzywdzisz nikogo.
A jeśli chodzi o adopcję, to problemem nie są osoby które adoptują a środowisko w którym się znajdzie dziecko po adopcji. Tak samo było ze szkołami koedukacyjnymi czy też włączaniem do klas w szkołach dzieci upośledzonych, niepełnosprawnych. Wielkie larum podniesiono bo co to się z dziećmi stanie. Jakoś nic się nie stało.
Signed.
Zmieniam zdanie, mogą sobie być, ale wy*******ać z adopcją dzieci i małżeństwami, zaburzają równowagę świata.
Małżeństwa nie, konkubinaty tak, adopcja to temat na dłuższą rozmowę.
Chcesz wiedzieć, wirus HiV jak wiadomo jest bardzo mały mniejszy niż mikroprzerwy w prezerwatywie, więc spokojnie może przeniknąć, do ciała innego osobnika przy kontakcie bezpośrednim jakim jest stosunek.
Znawca medycyny się znalazł. Szkoda, że nie wspomniałeś, iż szansa zarażenia HIV podczas stosunku seksualnego wynosi klika-kilkanaście procent (u kobiet jest większe ryzyko), prezerwatywa zmniejsza to ryzyko praktycznie do zera (praktycznie, bo oczywiście nie ma w 100 % bezpiecznego zabezpieczenia).
Geje mają większą szanse na zarażenie się gdyż jadą się w dupe, w której nabłonek jest o wiele cieńszy niż w ścianie pochwy kobiety.
O proszę, jak to udowodnisz to może Nagrodę Nobla dostaniesz, bo ja zawsze myślałem, że odbyt i pochwę wyściela ten sam nabłonek - nabłonek wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.
Dlatego geje częściej zarażają się HiV niż przeciętny heteroseksualny człowiek.
Geje nie zarażają się HIV częściej niż osoby hetero.
A teraz pointa. Najlepsze jest to że geje często używają środka plemnikobójczego (wtf ???) który nie wiem po co jest im potrzebny, a ten środek zwiększa przepuszczalność prezerwatywy i nabłonka. Tam Dam.
Jaki Ty obeznany jesteś, że wiesz, czego GEJE używają... ;)
I teraz tak na serio - przestań się ośmieszać.
Hm, leczenie czegoś, co nawet chorobą nie jest, w dodatku bez zgody osoby, która temu leczeniu miałaby zostać poddana, musi być ciekawe.
mozna zawsze z dzieckiem porozmawiac, pojsc do psychologa, zawsze jest mozliwosc ze cos mu sie pod kopulą pop***lo
@up
czyli, ze prawo glosu afroamerykanow stawiasz na rowni z pedofilia??
@down
raczej ten swiat sie cofa 2000 lat wstecz
mozna zawsze z dzieckiem porozmawiac, pojsc do psychologa, zawsze jest mozliwosc ze cos mu sie pod kopulą pop***lo
Cofamy się 50 lat wstecz?
@up
A ja mam wrażenie, że niektórzy w dużej mierze zatrzymali się w tamtym okresie.
sphinx123
14-07-2009, 16:16
Mam wrażenie, że to całe "legalizowanie pedofilii" to nie przyzwolenie na porywanie dzieci z ulicy w celu ich zgwałcenia, jak większość użytkowników myśli.
Pary homoseksualne chcą legalizacji ZWIĄZKÓW a nie pozwolenia na wstąpienie w związek małżeński tak jak to widzi kościół. Mamy instytucje konkubinatu czy też śluby państwowe. Dlaczego tego chcą, z powodów prawnych. W Polsce prawo spadkowe jest wystarczająco powalone i de facto bez formalizowania związku drugą osobę zostawia na lodzie (nie ważne czy to ta sama płeć co denat czy nie). Drugą rzeczą jest chociażby szpital. Jeżeli nie jesteś z rodziny nikt nie powie ci o stanie zdrowia drugiego człowieka, bo jesteś obcy. I tu też nie ma znaczenia płeć i orientacja. Takie jest prawo w Polsce.
I dyskutujmy na poziomie, bez sugestii że współdyskutant powinien kupić sznur. Ani to mądre, ani uprzejme.
CytrynowySorbet
14-07-2009, 16:29
@up: Przyzwyczaj się, to są takie powiedzonka naszego sławnego Albertusa.
Huh, zawieść się na dziecku, próbować "leczyć" (czyli uświadamiasz dziecku, że uważasz że jest jakieś chore), JAKBY się nie udało go "wyleczyć" (czyli prawdopodobnie lata... "terapii"? lol) W KOŃCU go zaakceptujesz. No ale będziesz na niego inaczej patrzył. Nie zdążysz się obejrzeć, a stracisz syna, ja bym miał wy***ane na takiego rodzica. Rodzic powinien WSPIERAĆ, i starać się zrozumieć decyzje dziecka, a nie próbować mu je wyperswadować, bo WEDŁUG MNIE to głupota.
Czy nie było tu już dość dowodów na to, że masło można porównywać do chleba?
Co do cofania się... Kiedyś na j. polskim nauczycielka pokazała nam taką parabolę z romantyzmem itp., to co było na dole było dla człowieka, to co na górze - dla Boga. Z poglądami może być podobnie. Z biegiem czasu raz są na górze, raz na dole. Nie zmienisz tego.
Albertus
14-07-2009, 16:34
Huh, zawieść się na dziecku, próbować "leczyć" (czyli uświadamiasz dziecku, że uważasz że jest jakieś chore), JAKBY się nie udało go "wyleczyć" (czyli prawdopodobnie lata... "terapii"? lol) W KOŃCU go zaakceptujesz. No ale będziesz na niego inaczej patrzył. Nie zdążysz się obejrzeć, a stracisz syna, ja bym miał wy***ane na takiego rodzica. Rodzic powinien WSPIERAĆ, i starać się zrozumieć decyzje dziecka, a nie próbować mu je wyperswadować, bo WEDŁUG MNIE to głupota.
a czy dla rodzica nie było by przykro? ze zrobił se dziecko , wychowywał je , patrzył jak dorasta a ono mu taki numer wywija na stare lata? Ja bym się załamał... I na pewno dałbym mu wybór , rodzina albo wynaturzenia. Wiem ze ciężko było by stracić syna , ale nie zniósłbym myśli ze mam syna-zboczeńca.
a czy dla rodzica nie było by przykro? ze zrobił se dziecko , wychowywał je , patrzył jak dorasta a ono mu taki numer wywija na stare lata? Ja bym się załamał... I na pewno dałbym mu wybór , rodzina albo wynaturzenia. Wiem ze ciężko było by stracić syna , ale nie zniósłbym myśli ze mam syna-zboczeńca.
Bo piszesz to z własnego doświadczenia, wieloletniego męża, ojca, wychowawcy, który już niejednego zboczeńca naprostował na jedyną właściwą drogę, twoją drogę. Dzieci akceptuje się takie jak są i kocha się je bez żadnych ale. Ale to jeszcze przed tobą. Twoje poglądy, twoja rzecz. Pogadamy za 10 lat, gdy przeżyjesz więcej i zobaczysz trochę więcej. Przekonasz się wtedy, że świata nie dzielimy na naszych i wrogów, a to że ktoś myśli inaczej, zachowuje się inaczej wcale nie oznacza że jest chory/zboczony.
@up
Czy Ty na prawdę jesteś tak tępy i nie wiesz o co mi chodzi? Chodzi mi o Twoje porównywanie pedofilii do homoseksualizmu. Pedofil to osoba, która czerpie korzyści seksualne i psychiczne wykorzystując dzieci. DZIECI, K***A, DZIECI! Które jeszcze nie są świadome czym jest miłość czy seks! Związek homoseksualny tworzą dwie dojrzałe emocjonalnie osoby, które chcą być ze sobą. Nie widzisz różnicy? :|
O proszę, jak to udowodnisz to może Nagrodę Nobla dostaniesz, bo ja zawsze myślałem, że odbyt i pochwę wyściela ten sam nabłonek - nabłonek wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.
Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że o ile nabłonek jest ten sam, to naczynia krwionośne są w odbycie bliżej powierzchni. W każdym razie przy stosunku analnym ryzyko zarażenia HIV jest rzeczywiście większe.
sphinx123
14-07-2009, 16:39
Gdyby zrozumiał, że to niezależne od dziecka, to nie byłoby mu przykro.
MikeRoyal
14-07-2009, 16:41
Niedawno to kobiety nie miały żadnych praw (ba, nie mogły nawet nóg odsłonić!), Afroamerykanie tak samo. Teraz kobiety mogą pracować i chodzić w bikini, a Afroamerykanie głosować. CHOLERA, popadamy ze skrajności w skrajność. -.-
Signed.
Małżeństwa nie, konkubinaty tak, adopcja to temat na dłuższą rozmowę.
Znawca medycyny się znalazł. Szkoda, że nie wspomniałeś, iż szansa zarażenia HIV podczas stosunku seksualnego wynosi klika-kilkanaście procent (u kobiet jest większe ryzyko), prezerwatywa zmniejsza to ryzyko praktycznie do zera (praktycznie, bo oczywiście nie ma w 100 % bezpiecznego zabezpieczenia).
Geje nie zarażają się HIV częściej niż osoby hetero.
Jaki Ty obeznany jesteś, że wiesz, czego GEJE używają... ;)
I teraz tak na serio - przestań się ośmieszać.
No to chyba kurwa coś nie dokładnie czytasz bo wszędzie jest napisane, że jest cieńszy, delikatniejszy i bardzej przepuszczalny.
CytrynowySorbet
14-07-2009, 16:42
W sumie ja bym się cieszył z możliwości opuszczenia takiej rodziny, która nie ma w sobie choćby odrobiny tolerancji. Poza tym - dorośniesz to zmienisz zdanie. Rodzic jest gotów umrzeć za swoje dziecko (mówię o normalnym, kochającym rodzicu, choć ty pewnie nazwiesz go ciotą), a w takiej sprawie jak homoseksualizm ma się wstydzić czy coś?
Nie wiem, czemu rodzicowi ma być przykro. Oczywiście jest to coś, czego się nie spodziewał, ale myślałem, że dla rodzica najważniejsze jest szczęście dziecka. Czyżbym się mylił? Wynaturzenia? Hmm... Ze swoimi poglądami, zachowaniem i kulturą, to mógłbyś zasilać armię Hitlera, mieszkać z jakimiś buszmenami w Afryce albo w Galii z Asteriskem i Obeliksem (pitka i bójka rox /o/).
A czemu nie poradziłeś mi żebym się zabił? Przecież jestem GEJEM, strasznym WYNATURZENIEM, powinno się mnie TĘPIĆ.
Albertus
Bo piszesz to z własnego doświadczenia, wieloletniego męża, ojca, wychowawcy, który już niejednego zboczeńca naprostował na jedyną właściwą drogę, twoją drogę. Dzieci akceptuje się takie jak są i kocha się je bez żadnych ale. Ale to jeszcze przed tobą. Twoje poglądy, twoja rzecz. Pogadamy za 10 lat, gdy przeżyjesz więcej i zobaczysz trochę więcej. Przekonasz się wtedy, że świata nie dzielimy na naszych i wrogów, a to że ktoś myśli inaczej, zachowuje się inaczej wcale nie oznacza że jest chory/zboczony.
ale swiat tak sie dzieli , albo jestes ze mna , albo przeciwko mnie. Mozesz tez byc neutralny i sie nie mieszac.
W sumie ja bym się cieszył z możliwości opuszczenia takiej rodziny, która nie ma w sobie choćby odrobiny tolerancji. Poza tym - dorośniesz to zmienisz zdanie. Rodzic jest gotów umrzeć za swoje dziecko (mówię o normalnym, kochającym rodzicu, choć ty pewnie nazwiesz go ciotą), a w takiej sprawie jak homoseksualizm ma się wstydzić czy coś?
nie nazwe kochajacego rodzica ciota , ale to tak samo jak by twoj syn byl gwalcicielem , pedofilem itp. wstyd by byl za niego i przykro ze wychowalo sie cos takiego... ;(
Duch Niespokojny
Zgadzam się. Co prawda karanie pedofilów dożywociem jest absurdem (przecież to nie morderstwo, ludzie...)
Gwałt na dziecku jest gorszy niż morderstwo.
Odpowiedziałeś tylko na drugą część pytania.
Zresztą to:
Czy to nie jest przypadkiem argument przeciwko rasizmowi? Czy może chcesz być taki sam jak ten szef Azjata/Arab i czarni s*******e, od których obrywałeś? Takich ludzi trzeba tępić, ale właśnie za rasizm, a nie za to, że są czarni/żółci/brązowi. Zresztą, ten szef Arab na pewno bardzo się przejmie, jak przez niego spuścisz w******l jakiemuś przypadkowo spotkanemu cygańskiemu dziecku ;)
Było również skierowane do ciebie.
No i w końcu, wyobraź sobie, że wszyscy ludzie na świecie mają takie poglądy jak ty. Ciekawie by taki świat wyglądał? Nikt nie mógłby wyjechać za granicę, bo przecież "Anglia dla Anglików", "Rosja dla Rosjan" itd. Co za tym idzie, nie byłoby w ogóle handlu zagranicznego. Nie miałbyś telewizora, samochodu, komputera itp. Zresztą, i tak bylibyśmy kilkaset lat do tyłu, bo wymiana jakiejkolwiek myśli naukowej czy technicznej z innymi krajami byłaby niemożliwa. No i oczywiście zawsze komuś brakowałoby "przestrzeni życiowej", więc wojny byłyby normalnością (zwłaszcza przy braku jakichkolwiek powiązań i wspólnych interesów między krajami). No, ale wtedy przynajmniej mógłbyś sobie swobodnie ganiać pedałów i żydów ze swoją siekierą...
sphinx123
14-07-2009, 16:51
ale swiat tak sie dzieli , albo jestes ze mna , albo przeciwko mnie. Mozesz tez byc neutralny i sie nie mieszac.
Fajnie masz. Moi najlepsi przyjaciele słuchają zupełnie innej muzyki ode mnie, interesujemy się różnymi sportami i mamy skrajnie inne poglądy na wiele kwestii. I tak oddałbym za nich życie i wsparł w potrzebie, ponieważ o ludziach świadczą czyny a nie poglądy czy przekonania.
Czy Ty na prawdę jesteś tak tępy i nie wiesz o co mi chodzi? Chodzi mi o Twoje porównywanie pedofilii do homoseksualizmu. Pedofil to osoba, która czerpie korzyści seksualne i psychiczne wykorzystując dzieci. DZIECI, K***A, DZIECI! Które jeszcze nie są świadome czym jest miłość czy seks! Związek homoseksualny tworzą dwie dojrzałe emocjonalnie osoby, które chcą być ze sobą. Nie widzisz różnicy? :|
Ten twoj przyklad jest w ogole nie zwiazny z tym co napisales teraz, choc przyznam ze wtedy odpowiedzialem nieco ironicznie na twoj pewnie tez wysmiewczy post.
A czy ja gdzies powiedzialem, ze pedofilia = homo? Ja po prostu obydwa uwazam za zboczenia, tyle. Z tym, ze homoseksualizm to mniejsze zlo, moze nawet nie zlo, ale lekkie skrzywienie psychiczne.
btw. bez irytkiii
MikeRoyal
14-07-2009, 16:51
@Gonzo
Znawco specjalnie dla ciebie sprawdziłem w podręczniku od histologii, odbytnica jest pokryty nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Jest różnica między pochwą a odbytnicą.
@Down
Czytać nie umiesz pochwa ma rogowaciejący, ściana jest o wiele grubsza, więc jest różnica, bo przez stosunek analny możesz się łatwiej zarazić niż przez koitalny, a że koitalnego uprawiać nie mogę więc ruchen dupen.
Przeczysz sam sobie. Skoro świat dzieli się na przyjaciół lub wrogów to znaczy że neutralność jest wroga tobie. Trochę podstawowej logiki.
Jak pisałem. Pożyjesz, zobaczysz więcej. Zobaczysz także że nacjonalizm jest w swojej istocie bardzo głupi bo sam siebie neguje. Ale to wszystko przed tobą. BTW polecam American History X. Dobry film. POkazuje pewne mechanizmy działania wszelkich ideologii nacjonalistycznych, nie tylko neo nazizmu.
@MikeROyal
Przecież GOnzo to właśnie napisał.
Albertus
14-07-2009, 16:56
Przeczysz sam sobie. Skoro świat dzieli się na przyjaciół lub wrogów to znaczy że neutralność jest wroga tobie. Trochę podstawowej logiki.
Jak pisałem. Pożyjesz, zobaczysz więcej. Zobaczysz także że nacjonalizm jest w swojej istocie bardzo głupi bo sam siebie neguje. Ale to wszystko przed tobą. BTW polecam American History X. Dobry film. POkazuje pewne mechanizmy działania wszelkich ideologii nacjonalistycznych, nie tylko neo nazizmu.
@MikeROyal
Przecież GOnzo to właśnie napisał.
ogladalem pare razy American History X , szczegolnie ze wzgledu na sceny typu gdy glowny bochater kaze murzynowi ugrysc kraweznik , mmmm ;D
nie przecze sobie ,
Jezeli masz jakies przekonanie to albo jestes ze mna albo przeciw mnie , a jak milczysz/nie masz zdania to jestes neutralny
Odpowiedziałeś tylko na drugą część pytania.
Zresztą to:
Było również skierowane do ciebie.
No i w końcu, wyobraź sobie, że wszyscy ludzie na świecie mają takie poglądy jak ty. Ciekawie by taki świat wyglądał? Nikt nie mógłby wyjechać za granicę, bo przecież "Anglia dla Anglików", "Rosja dla Rosjan" itd. Co za tym idzie, nie byłoby w ogóle handlu zagranicznego. Nie miałbyś telewizora, samochodu, komputera itp. Zresztą, i tak bylibyśmy kilkaset lat do tyłu, bo wymiana jakiejkolwiek myśli naukowej czy technicznej z innymi krajami byłaby niemożliwa. No i oczywiście zawsze komuś brakowałoby "przestrzeni życiowej", więc wojny byłyby normalnością (zwłaszcza przy braku jakichkolwiek powiązań i wspólnych interesów między krajami). No, ale wtedy przynajmniej mógłbyś sobie swobodnie ganiać pedałów i żydów ze swoją siekierą...
zle myslisz , turystyka jak najbardziej , handel itp. ale zeby na stale gdzies mieszkac to nie... czyli ze Anglik moze przyjechac do nas na wczasy lub podpisac jakis kontrakt miedzy firmami na handel czy cus takiego , ale zeby przyjechac kupic se mieszkanie i isc do pracy to juz nie...
Pogadamy za 10 lat, gdy przeżyjesz więcej i zobaczysz trochę więcej. Przekonasz się wtedy, że świata nie dzielimy na naszych i wrogów, a to że ktoś myśli inaczej, zachowuje się inaczej wcale nie oznacza że jest chory/zboczony.
Ty chyba jeszcze nie poznałeś albertusa, albo jesteś bardzo uprzejmy. 10 lat to dla niego stanowczo za mało.
Nie zgadzam się. Mimo, że gwałt na dziecku jest straszliwą zbrodnią niszczącą psychike dziecka na długie lata, to po odpowiedniej terapii możliwe jest wyleczenie dziecka z dręczącej go traumy, a morderstwo jest nieporównywalnie gorsze. Pomyśl o długich latach życia, które dziecko utraci gdy umrze (wiem, brzmi to jak oczywista oczywistość). Jest niemalże pewne, że osoba pokrzywdzona będzie kiedyś w swoim życiu szczęśliwa.
[...]ponieważ o ludziach świadczą czyny a nie poglądy czy przekonania.
Gówno prawda, bo to poglądy i przekonania bezpośrednio wpływają na nasze czyny, tzn. zagorzały homofob nigdy nie zaprzyjaźni się z gejami, a skrajny nacjonalista nigdy nie powita z otwartymi rękoma obcokrajowca w naszym kraju itd.
sphinx123
14-07-2009, 17:00
zle myslisz , turystyka jak najbardziej , handel itp. ale zeby na stale gdzies mieszkac to nie... czyli ze Anglik moze przyjechac do nas na wczasy lub podpisac jakis kontrakt miedzy firmami na handel czy cus takiego , ale zeby przyjechac kupic se mieszkanie i isc do pracy to juz nie...
Niby dlaczego nie? To kosmopolityczny świat, każdy może sobie zamieszkać i pracować gdzie chce. Dammit, po co ja się staram tłumaczyć takie oczywiste rzeczy..
MikeRoyal
14-07-2009, 17:00
Ty chyba jeszcze nie poznałeś albertusa, albo jesteś bardzo uprzejmy. 10 lat to dla niego stanowczo za mało.
Nie zgadzam się. Mimo, że gwałt na dziecku jest straszliwą zbrodnią niszczącą psychike dziecka na długie lata, to po odpowiedniej terapii możliwe jest wyleczenie dziecka z dręczącej go traumy, a morderstwo jest nieporównywalnie gorsze. Pomyśl o długich latach życia, które dziecko utraci gdy umrze (wiem, brzmi to jak oczywista oczywistość). Jest niemalże pewne, że osoba pokrzywdzona będzie kiedyś w swoim życiu szczęśliwa.
Ty chyba nie wiesz co te dzieci czują, według Twojej wypowiedzi, zgwałcą go i idzie się leczyć i jest ok. Takie dzieci mają traume i to dość poważną, owszem z wiekiem mija ale mają zniszczone dzieciństwo. Zależy też wszytsko od wieku w jakim dziecko zostało zgwałcone.
Albertus
14-07-2009, 17:01
o nieee , to jest nieporownywalne
"lepiej zginać na polu bitwy niż odejść żywy jako zdrajca/tchórz."
Niby dlaczego nie? To kosmopolityczny świat, każdy może sobie zamieszkać i pracować gdzie chce. Dammit, po co ja się staram tłumaczyć takie oczywiste rzeczy..
tak jest , ale tak być nie musi.
sphinx123
14-07-2009, 17:02
Phiiii, szkoda tylko, że to nie ma nic wspólnego z gwałtem na nieletnich.
@down
Tchórzliwe podejście, nieumiejętność poradzenia sobie z przeżyciami. Chodzi o to żeby żyć normalnie wbrew całemu złu jakie spotkało nas/czeka nas na tym świecie, to jest bohaterstwo.
Albertus
14-07-2009, 17:06
Phiiii, szkoda tylko, że to nie ma nic wspólnego z gwałtem na nieletnich.
maa , ze lepiej umrzec niz zostac zgwalconym przez pedofila.
ogladalem pare razy American History X , szczegolnie ze wzgledu na sceny typu gdy glowny bochater kaze murzynowi ugrysc kraweznik , mmmm ;D
nie przecze sobie ,
Jezeli masz jakies przekonanie to albo jestes ze mna albo przeciw mnie , a jak milczysz/nie masz zdania to jestes neutralny
Czyli nic z filmu nie zrozumiałeś.
Nie jestem ani przeciwko tobie ani z tobą. Mam swoje poglądy i chętnie się z nimi wymienię, nawet z tobą. Ale żeby być przeciwko tobie? Niby dlaczego? To że różnimy się w pewnych podstawowych sprawach nie znaczy że jestem przeciwko tobie. Mnie to po prostu nie obchodzi, dopóki nie próbujesz wymusić na mnie przyjęcia twoich poglądów. Nie uważam, że mam monopol na prawdę. Jestem ciekawy co sądzisz o pewnych rzeczach, ale bardziej ciekawi mnie czy są to twoje poglądy i przemyślenia, czy też są to tylko i wyłącznie rzeczy które podłapałeś od innych i powtarzasz je bezmyślnie.
maa , ze lepiej umrzec niz zostac zgwalconym przez pedofila.
Gratuluję. Właśnie wygrałeś plebiscyt na najgłupszy post tego miesiąca. Pamietasz że piszesz o 7 latku na przykład, który nawet nie rozumie co to jest być zgwałconym?
@MikeRoyal
No i? Każdy z nas kiedyś przeżył traumę. Pomaga się ludziom i wychodzą na prostą. Psychologowie najczęściej wiedzą co robią i są w stanie pomóc każdemu.
Aha co do dożywocia dla gwałciciela dzieci. Lepiej kula w łeb. Bardziej ekonomiczne, mniejsza szansa że znowu wyjdzie i to zrobi.
Nie pamiętam dokładnie, ale zdaje się, że o ile nabłonek jest ten sam, to naczynia krwionośne są w odbycie bliżej powierzchni. W każdym razie przy stosunku analnym ryzyko zarażenia HIV jest rzeczywiście większe.
Jeśli masz rację to zwracam honor.
@Gonzo
Znawco specjalnie dla ciebie sprawdziłem w podręczniku od histologii, odbytnica jest pokryty nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Jest różnica między pochwą a odbytnicą.
@Down
Czytać nie umiesz pochwa ma rogowaciejący, ściana jest o wiele grubsza, więc jest różnica, bo przez stosunek analny możesz się łatwiej zarazić niż przez koitalny, a że koitalnego uprawiać nie mogę więc ruchen dupen.
I pochwę, i odbyt wyściela błona śluzowa pokryta nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Coś chujowy masz ten podręcznik od histologii.
CytrynowySorbet
14-07-2009, 17:09
Albertus już nawet nie mam sił żeby z tobą dyskutować, za długi post by był żeby wyrazić tu to, co teraz myślę... No tak, ale ty przecież wierzysz w boga słońca i kamienia, czemu się dziwić, takie pytanie tylko: miałeś jakieś niepokojące wydarzenia we wczesnym dzieciństwie? Bo po twoich postach można to wywnioskować. Naprawdę, jakby podsumować wszystko, o czym napisałeś na tym forum, to wychodzą skutki chyba wszystkich chorób psychicznych. Poglądy poglądami, ale to już nie są poglądy tylko skrajna zawiść i nienawiść do tego, co ci obce.
Albertus
14-07-2009, 17:11
Czyli nic z filmu nie zrozumiałeś.
Nie jestem ani przeciwko tobie ani z tobą. Mam swoje poglądy i chętnie się z nimi wymienię, nawet z tobą. Ale żeby być przeciwko tobie? Niby dlaczego? To że różnimy się w pewnych podstawowych sprawach nie znaczy że jestem przeciwko tobie. Mnie to po prostu nie obchodzi, dopóki nie próbujesz wymusić na mnie przyjęcia twoich poglądów. Nie uważam, że mam monopol na prawdę. Jestem ciekawy co sądzisz o pewnych rzeczach, ale bardziej ciekawi mnie czy są to twoje poglądy i przemyślenia, czy też są to tylko i wyłącznie rzeczy które podłapałeś od innych i powtarzasz je bezmyślnie.
@MikeRoyal
No i? Każdy z nas kiedyś przeżył traumę. Pomaga się ludziom i wychodzą na prostą. Psychologowie najczęściej wiedzą co robią i są w stanie pomóc każdemu.
Aha co do dożywocia dla gwałciciela dzieci. Lepiej kula w łeb. Bardziej ekonomiczne, mniejsza szansa że znowu wyjdzie i to zrobi.
nad kazdym z tych pogladow myslalem dlugo oczywiscie gdzies je zobaczylem , przemyslalem i takie mam.
no ale jak kula w leb to sie chlop przestanie meczyc , lepiej zeby pracowal (w jakims zakladzie zamknietym itp. cale życie i 90 % jego wynagrodzenia trafialo na konto poszkodowanego. a 10 % na skromne jedzenie (chleb , woda itp.)
@UP.
nie mialem zadnych doswiadczen w dziecinstwie... poprostu nie chce zeby moj syn/curka lub jakis kolega/kolezanka za xx lat zostal zgwalcony przez bande pedarastow-pedofili
nad kazdym z tych pogladow myslalem dlugo oczywiscie gdzies je zobaczylem , przemyslalem i takie mam.
no ale jak kula w leb to sie chlop przestanie meczyc , lepiej zeby pracowal (w jakims zakladzie zamknietym itp. cale życie i 90 % jego wynagrodzenia trafialo na konto poszkodowanego. a 10 % na skromne jedzenie (chleb , woda itp.)
Kompletnie nieopłacalne. Żadna praca niewolnicza nie jest wydajna. Lepsza kula w łeb i sprzedaż narządów do transplantacji. Jedyne co przemawia za dożywociem to efekt psychologiczny. Po 20 latach zaczynasz błagać o śmierć.
KURWA, człowieku, co to ma do rzeczy?! Nie wytrzymuje, jak widze bzdury, które tu wypisujesz. przecież ten cytat propaguje poświęcenie się w imie jakiejś sprawy, a my nie o tym tutaj rozmawiamy.
@MikeRoyal
Racja, nie wiem co czują. Ale sam przyznałeś, że traume można z biegiem czasu wyleczyć (albo chociaż zminimalizować). Piszesz, że dzieci te mają zniszczone dzieciństwo. Być może. Ale co z resztą życia? Uważasz, ze nie mogą cieszyć się życiem? Piszesz coś o wieku zgwałconego dziecka, więc, załóżmy, że dziecko ma x lat, gdzie x to wiek, w którym (twoim zdaniem) gwałciciel wyrządza największą krzywde. Ja dalej uważam, że bycie zgwałconym (jak to okropnie brzmi) jest o niebo lepsze od bycia zabitym w tym samym okresie życia.
A teraz do wszystkich, który uważają, że zabijając dziecko wyrządzamy mu mniejszą krzywde niż gwałcąc je:
Czy uważacie za słuszne wprowadzenie ustawy, mówiącej o tym by wszystkie zgwałcone dzieci były zabijane? Przecież, dzięki temu wybierzecie mniejsze zło.
W końcu, śmierć > bycie zgwałconym.
sphinx123
14-07-2009, 17:13
W sumie też jestem tego zdania, żeby odsiadki we więzieniach były wypełnione ciężką pracą przynoszącą zyski dla społeczeństwa, a nie tylko odizolowaniem delikwentów od reszty społeczeństwa i zapewnienia zbrodniarzom nie wiadomo jakich wygód za pieniądze uczciwych podatników.
@down
To jest właśnie straszne. Potem w telewizji słyszę "Mamy dziurę w finansach państwa", bo nie wiadomo ile kasy musi iść na utrzymanie więzień :/
Albertus
14-07-2009, 17:15
W sumie też jestem tego zdania, żeby odsiadki we więzieniach były wypełnione ciężką pracą przynoszącą zyski dla społeczeństwa, a nie tylko odizolowaniem delikwentów od reszty społeczeństwa i zapewnienia zbrodniarzom nie wiadomo jakich wygód za pieniądze uczciwych podatników.
no u nas bylo duzo takich ludzi co na zime specialnie cos robili zeby isc do wiezienia bo nie maja domow/ogrzewania itp.
Kompletnie nieopłacalne. Żadna praca niewolnicza nie jest wydajna. Lepsza kula w łeb i sprzedaż narządów do transplantacji. Jedyne co przemawia za dożywociem to efekt psychologiczny. Po 20 latach zaczynasz błagać o śmierć.
no tu masz racje , narzady moze i byly by bardziej oplacalne , ale nie kula w leb , szybka i latwa smierc...
lepiej delikwenta pare dni meczyc... zeby czul ze umiera , ale trzeba by to robic takl zeby narzadow nie uszkodzic.
sphinx123
14-07-2009, 17:15
zostal zgwalcony przez bande pedarastow-pedofili
Owacje na stojąco. Udowodniłeś, że dla Ciebie gej=pedofil XDDDDD
MikeRoyal
14-07-2009, 17:16
I pochwę, i odbyt wyściela błona śluzowa pokryta nabłonkiem wielowarstwowym płaskim nierogowaciejącym. Coś chujowy masz ten podręcznik od histologii.
Przeczysz sam sobie i histologii, pochwa rogowaciejący, odbyt nierogowaciejący.
CytrynowySorbet
14-07-2009, 17:16
poprostu nie chce zeby moj syn/curka lub jakis kolega/kolezanka za xx lat zostal zgwalcony przez bande pedarastow-pedofili
Co to ma do homoseksualizmu?
Albertus
14-07-2009, 17:17
Owacje na stojąco. Udowodniłeś, że dla Ciebie gej=pedofil XDDDDD
nie kazdy gej to pedofil , ale kazdy pedofil to gej (malo wyjatkow)
HAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH (x500)
P.S.: Jeśli każdy pedofil to gej, to nie może być wyjątków :D:D:D
@down
Z pewnością tak, poprostu gej lubiący dziewczynki.
sphinx123
14-07-2009, 17:19
A pedofil gwałcący małe dziewczynki to też gej?
CytrynowySorbet
14-07-2009, 17:19
Pedofilia – rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym
Gej – mężczyzna o orientacji homoseksualnej.
Skoro dzieci, to obie płcie, więc raczej bi a nie homo. Poza tym geje będący homo dla samego seksu to nie homo, tylko pedały, zrozum to wreszcie.
Albertus
14-07-2009, 17:21
HAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH (x500)
P.S.: Jeśli każdy pedofil to gej, to nie może być wyjątków :D:D:D
no to prawie kazdy... juz nie patrz na takie szczegoly...
Skoro dzieci, to obie płcie, więc raczej bi a nie homo. Poza tym geje będący homo dla samego seksu to nie homo, tylko pedały, zrozum to wreszcie.
dla mnie i jedno i drugie jest obrzydliwe i nienormalne i tyle...
Wierzejski mówił to samo. Dopóki nie zlecił badań =]
Przeczysz sam sobie i histologii, pochwa rogowaciejący, odbyt nierogowaciejący.
Gdzie przeczę samemu sobie? Zgadzam się z tym, że jeżeli naczynia krwionośne w odbycie są bliżej błony śluzowej to ryzyko zakażenia wirusem HIV może być większe. Nie zgadzam się z tym, że pochwa i odbyt są wyścielone dwoma różnymi nabłonkami, jest to jeden i ten sam nabłonek - wielowarstwowy płaski nierogowaciejący.
CytrynowySorbet
14-07-2009, 17:23
Tak btw, jak można być pedofilem i gejem jednocześnie? Pedofil ma do czynienia i z dziewczynkami i chłopcami, a gej woli podobno tylko płeć męską?
nabłonek płaski nierogowaciejący - podobny do poprzedniego, nie zawiera jednak warstwy rogowej na powierzchni (pokrywa jamę ustną, gardło, przełyk, pochwę, odbyt i przednią powierzchnię rogówki)
Coś jeszcze?
MikeRoyal, wyobrażasz sobie skórę w pochwie taką samą, jaką mamy na zewnątrz ciała? (dłonie itd).
Z Wikipedii:
The high concentration of white blood cells around the rectum, together with the risk of cuts to the rectum and that one of the functions of the rectum is to absorb fluid, increases the risk of HIV transmission because the HIV retrovirus reproduces within the immune system's T-cells/CD4 cells. Use of condoms and other precautions are a medically recommended way to lessen risk of infections. Unprotected receptive anal sex is the most risky sexual behavior in terms of HIV transmission.
Tłumacząc (niedosłownie, żeby lepiej brzmiało):
Duża koncentracja białych krwinek w pobliżu odbytnicy oraz ryzyko zranień w jej wnętrzu, a także fakt, że jedną z jej funkcji jest wchłanianie płynów, zwiększają ryzyko zakażenia HIV, ponieważ retrowirus ten namnaża się wewnątrz limfocytów T/komórek wyposażonych w receptor CD4. Użycie kondomów i inne zabezpieczenia są zalecane jako medota zmniejszenia ryzyka infekcji. Seks analny bez zabezpieczeń jest (dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać :p) najbardziej niebezpiecznym zachowaniem seksualnym, jeśli chodzi o transmisję HIV.
(dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać :p)
Po prostu odbiorca : p
CytrynowySorbet
14-07-2009, 17:27
Duża koncentracja białych krwinek w pobliżu odbytnicy oraz ryzyko zranień wewnątrz odbytnicy, a także fakt, że jedną z jej funkcji jest wchłanianie płynów, zwiększają ryzyko zakażenia HIV, ponieważ retrowirus HIV namnaża się wewnątrz leukocytów T/komórek wyposażonych w receptor CD4. Użycie kondomów i inne zabezpieczenia są zalecane jako medota zmniejszenia ryzyka infekcji. Seks analny bez zabezpieczeń jest (dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać :p) najbardziej niebezpiecznym zachowaniem seksualnym, jeśli chodzi o transmisję HIV.
Co nie zmienia faktu, że homo nie są JEDYNYMI roznosicielami HIV.
dla mnie i jedno i drugie jest obrzydliwe i nienormalne i tyle...
Spójrz na mój podpis, i wiesz już co robić.
Co nie zmienia faktu, że homo nie są JEDYNYMI roznosicielami HIV.
Oczywiście, że nie. Warto zwrócić uwagę, że to zwiększone ryzyko przy seksie analnym w ogóle nie ma znacznie w przypadku lesbijek. To kobiety heteroseksualne są przez to bardziej narażone :)
Duch Niespokojny
14-07-2009, 17:33
Tchórzliwe podejście, nieumiejętność poradzenia sobie z przeżyciami. Chodzi o to żeby żyć normalnie wbrew całemu złu jakie spotkało nas/czeka nas na tym świecie, to jest bohaterstwo.
Odważne słowa. Nie życzę ci, żebyś kiedyś musiał je zweryfikować na własnym doświadczeniu. Ale pisać o bohaterstwie jest zawsze łatwo.
Przypomniał mi się wiersz Owena "Dulce et decorum est pro patria mori" (http://www.warpoetry.co.uk/owen1.html) ("Słodko i zaszczytnie jest umierać za ojczyznę") - traktuje on właśnie o takim "bohaterstwie na piśmie"...
A to ciekawe, bo medycyna nie jest w stanie pomóc każdemu, ale psychologia - dużo młodsza i słabiej rozwinięta - już tak? Być może w przypadku pojedynczego gwałtu faktycznie tak jest. A co z kimś, kto był przez lata molestowany i maltretowany? Też wierzysz, że psycholog go uleczy jak czarodziejską różdżką?
No to podziel się tymi przemyśleniami (o ile nie brzmiały one: "Żydzi to ch**e, Żydzi to ch**e, Żydzi to ch**e..."). Na przykład nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie: Załóżmy, że jestem Żydem. Co takiego jest ze mną nie tak, że mnie nienawidzisz?
CytrynowySorbet
14-07-2009, 17:36
Załóżmy, że jestem Żydem. Co takiego jest ze mną nie tak, że mnie nienawidzisz?
No jak to co? :D ŻYJESZ :D TĘPIĆ WYNATURZENIA! PLUGAWISZ ZIEMIĘ NASZYCH PRZODKÓW :D
Z Wikipedii:
The high concentration of white blood cells around the rectum, together with the risk of cuts to the rectum and that one of the functions of the rectum is to absorb fluid, increases the risk of HIV transmission because the HIV retrovirus reproduces within the immune system's T-cells/CD4 cells. Use of condoms and other precautions are a medically recommended way to lessen risk of infections. Unprotected receptive anal sex is the most risky sexual behavior in terms of HIV transmission.
Tłumacząc (niedosłownie, żeby lepiej brzmiało):
Duża koncentracja białych krwinek w pobliżu odbytnicy oraz ryzyko zranień w jej wnętrzu, a także fakt, że jedną z jej funkcji jest wchłanianie płynów, zwiększają ryzyko zakażenia HIV, ponieważ retrowirus ten namnaża się wewnątrz leukocytów T/komórek wyposażonych w receptor CD4. Użycie kondomów i inne zabezpieczenia są zalecane jako medota zmniejszenia ryzyka infekcji. Seks analny bez zabezpieczeń jest (dla "otrzymującego" uczestnika - nie wiedziałem, jak to po polsku nazwać :p) najbardziej niebezpiecznym zachowaniem seksualnym, jeśli chodzi o transmisję HIV.
Wikipedia to żadne źródło, bodajże sam tak mówiłeś. ;)
Ale w sumie to brzmi sensownie, nie wiedziałem o tym.
MikeRoyal, wyobrażasz sobie skórę w pochwie taką samą, jaką mamy na zewnątrz ciała? (dłonie itd).
Cicho, on ma podręcznik od histologii, +2 do skilla od pieprzenia bzdur.
sphinx123
14-07-2009, 17:37
Odważne słowa. Nie życzę ci, żebyś kiedyś musiał je zweryfikować na własnym doświadczeniu. Ale pisać o bohaterstwie jest zawsze łatwo.
Każdy te słowa weryfikuje żyjąc.
Wikipedia to żadne źródło, bodajże sam tak mówiłeś. ;)
Angielska Wikipedii jest zorganizowana inaczej niż polska. W większości przypadków mozna ją wg mnie traktować jako wiarygodne źródło. Np. do tego jednego akapitu w angielskiej wersji podane są trzy źródła zewnętrzne.
Duch Niespokojny
14-07-2009, 17:53
Każdy te słowa weryfikuje żyjąc.
Ale nie każdy w jednakowym stopniu...
Przypomniał mi się wiersz Owena "Dulce et decorum est pro patria mori" (http://www.warpoetry.co.uk/owen1.html) ("Słodko i zaszczytnie jest umierać za ojczyznę") - traktuje on właśnie o takim "bohaterstwie na piśmie"...
Świetny wiersz, dzięki za link. Nie jestem specem, ale w mojej interpretacji traktuje on nie tylko o 'bohaterstwie na piśmie', ale także o głupocie oddawania życia za abstrakcyjny twór.
A to ciekawe, bo medycyna nie jest w stanie pomóc każdemu, ale psychologia - dużo młodsza i słabiej rozwinięta - już tak? Być może w przypadku pojedynczego gwałtu faktycznie tak jest. A co z kimś, kto był przez lata molestowany i maltretowany? Też wierzysz, że psycholog go uleczy jak czarodziejską różdżką?
Psycholog nikogo nie leczy, od tego zacznijmy. Psycholog po prostu pomaga ci dojść do porządku z samym sobą. Najczęściej sami wiemy co należy zrobić, zadaniem psychologa jest tylko pokazać nam tą wiedzę. Nie uważam że prz pomocy czarodziejskiej różdżki naprawi całe zło. To jest nie możliwe z tak skomplikowanym problemem. Ale faktem jest, że pomoże żyć z tym co się stało, bez wypierania tego, bez fobii, lęków.
Yoh Asakura
14-07-2009, 18:32
W sumie to ja nie rozumiem, o co wy się kłócicie. Kiedy jestem w swoim zaciszu domowym, mam prawo robić co tylko chcę, z kim tylko chcę (w granicach prawa i oczywiście za pozwoleniem drugiej osoby). Więc jeśli zaproszę do siebie kolegę i mam ochotę zrobić mu laskę, to jest tylko i wyłącznie moja sprawa, a wam nic do tego. Gdy dwóch facetów chodzi za sobą za rękę po mieście - to też ich sprawa. Jak idą tak dziewuszki, to uznajemy to za normę, więc facetom też pozwólmy. Mamy równouprawnienie. No a poza tym, na zewnątrz masz naprawdę dużo przestrzeni i nie musisz patrzeć na tę dwójkę.
Generalnie brak tolerancji (nie mówmy tu o akceptacji, bo to naprawdę potężne słowo) dla odmienności (czyli homoseksualizmu) wynika chyba głównie z, bo ja wiem, ksenofobii? Jeżeli męska para jest ze sobą szczęśliwa, czemu mamy zabierać im to szczęście? I wreszcie, zapytajmy samych siebie, jakim prawem ktoś ma mi dyktować, z kim mogę współżyć, a z kim nie (pomińmy tutaj małe dzieci)?
Wielkimanitu
14-07-2009, 19:02
:o
Może kilkunastoletni Duch faktycznie wolałby umrzeć niż zostać zgwałcony (przez bandę napalonych lasek?), ale zauważ, że mówimy tutaj o kilkulatku, który tego złego pedofila uważa za dobrego wujaszka, bawiącego się z nim, tak jak on się bawi z rówieśnikami. I dopóki jego rodzice nie przyprowadzą go do psychologa, a ten nie wmówi mu, że przeszedł traumę, której nie zmaże do końca życia, to "ofiara" będzie traktowała ten epizod jako coś dziwnego, ale z pewnością nie krzywdzącego. I jest na to wiele świadectw.
Co do HIV-a: tabelka z ryzykiem zakażenia (http://pl.wikipedia.org/wiki/AIDS#Profilaktyka).
@Duch
No właśnie, może odpowiesz na moje posty?
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2597726&postcount=1281
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2597746&postcount=1292
Przedstaw mi argumenty, które potwierdziły by, że śmierć jest lepsza od bycia zgwałconym. Hmm?
Yoh Asakura
14-07-2009, 19:33
Nie ma na to argumentu, to tylko subiektywne odczucie i w sumie kwestia gustu :P
Duch Niespokojny
14-07-2009, 20:08
O ile nie uważasz siebie za człowieka na tyle złego, ze na pewno pójdziesz do piekła, to śmierć (czy raczej to, co jest po niej) ma wydźwięk tak naprawdę co najwyżej neutralny. Albo wierzysz, że pójdziesz do nieba (chyba większość ludzi w to wierzy, mimo iż tak naprawdę niewielu zasłużyło ;)), albo nie zostanie po tobie nic, pogrążysz się w nieświadomości. Oczywiście niemal zawsze występuje strach przed śmiercią oraz ból, ale nie uważam tego za gorsze niż bycie zgwałconym. Tyle że na dobrą sprawę jest tak, jak Yoh napisał...
Piszesz, że dzieci te mają zniszczone dzieciństwo. Być może. Ale co z resztą życia? Uważasz, ze nie mogą cieszyć się życiem?
W czasie dzieciństwa kształtuje się psychika człowieka, wszystkie bodźce są silniejsze, a więc niemal wszystko, co się wówczas dzieje, pośrednio wpływa na całe jego życie. Bardzo często więc zniszczone dzieciństwo ciągnie się za człowiekiem przez resztę życia.
Czy uważacie za słuszne wprowadzenie ustawy, mówiącej o tym by wszystkie zgwałcone dzieci były zabijane? Przecież, dzięki temu wybierzecie mniejsze zło.
W końcu, śmierć > bycie zgwałconym.
Nie mam prawa o czymś takim decydować.
Albertus
14-07-2009, 21:25
No to podziel się tymi przemyśleniami (o ile nie brzmiały one: "Żydzi to ch**e, Żydzi to ch**e, Żydzi to ch**e..."). Na przykład nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie: Załóżmy, że jestem Żydem. Co takiego jest ze mną nie tak, że mnie nienawidzisz?
do zydow akurat mam nie duzo , bardziej nie lubie arabow.
na dzien dzisiejszy zydzi denerwuja mnie tym ze okradaja nasz kraj (siedza w sejmie itp) , nie lubie ich tez dlatego ze chca nas zniewolic... uwazaja sie za narod wybrany (wtf!?) a tak naprawde zrobiono ich na pustyni... wiec sa podla rasa semicka.
to tak ogolnie
a osobiste zawisci :
Jak moja mama kiedys pracowala u zydowki (co jej do dzis wypominam) to ona denerwowala mnie swoja gadka , tym ze po mame nie mogl wychodzic jej chlopak , bo nie bo jak to tak bez slubu!? Ogolnie denerwuje mnie ich poglad na takie sprawy.
Pozatym jak mieszkalem w Belgi i wchodzilem na zydowska dzielnice to sie na mnie krzywo gapili ze jak ktos nie-zyd mogl tam wejsc , kiedys nawet jakis do mnie zagadal ale wtedy nie umialem jezyka wiec dalem mu ignore i se poszedlem , ale jego ton zbyt mily nie byl.
czyli jak widzicie do zydow mam malo , ale wystarczajaco tyle by ich nienawidzic.
MOJE prywatne przemyslenia co nalezy z nimi zrobic :
Jestem za tym zeby ich wygonic do ich kraju , odgrodzic 15 metrowym murem na granicy i zrobic embargo handlowe oraz zakaz wstepu do europy.
a ci co nie beda chcieli opuscic europy , to albo wymordowac albo zrobic takie prawo ze im to bedzie niekorzystne siedzenie tu.
wiem ze zaraz bedzie 100 postow pod tytulem
"wymordowac takich jak ty"
i od razu mowie ze mi to wisi i se pisac mozecie ;p
Albertus, Ty naprawdę masz 16 lat?;o Masz tak idiotyczne poglądy i argumenty, że mi osobiście, także jako 16 latkowi się to w głowie nie mieści...
Gdyby u nas zjawił się jakiś murzyn z Francji, to też by się ludzie krzywo na niego patrzyli, ale to chyba nie powód, żeby nas nienawidzić i 'wyeksmitować' z Europy...
Mishallo
14-07-2009, 21:44
To będę pierwszy i zaironizuję... 'Wymordowac takich jak ty'.
Czytam to co piszesz i poprostu brakuje mi słów na Twoje podejście.
@Albertus
Ja jednego nie rozumiem. Nie powinienem się przejmować twoim zdaniem, twoją inteligencję i mądrość przyrównałbym do kupki gnoju (takiej bardzo małej). A jednak czytam co wypisujesz i aż wzbudza to we mnie nienawiść do ciebie i tobie podobnych. I teraz się zastanawiam. Jeśli będę przez ciebie nienawidził wszystkich członków takiego np. NOPu to popełnię ten sam błąd, jaki popełnił twój mały, zbłąkany móżdżek każąc ci nienawidzić wszystkich Arabów za to tylko, że nimi są?
CytrynowySorbet
14-07-2009, 22:08
Albertus, podobno jesteś taki odważny... Gówno prawda. Jesteś tchórzem. A wiesz czemu? Boisz się wszystkiego, co jest ci obce, boisz się odmienności. Twój mózg jest tak ograniczony, że najchętniej dorobiłbyś masę klonów samego siebie. Ale cóż. Dopiero skończyłeś gimnazjum. Może zmądrzejesz.
Duch Niespokojny
14-07-2009, 22:11
na dzien dzisiejszy zydzi denerwuja mnie tym ze okradaja nasz kraj
Co z ciebie za patriota, skoro zamiast zgłosić to do prokuratury tylko wypisujesz o tym na jakimś forum o Tibii?
siedza w sejmie itp
Bardzo wyczerpujące i trafne wyjaśnienie...
Jak moja mama kiedys pracowala u zydowki (co jej do dzis wypominam) to ona denerwowala mnie swoja gadka , tym ze po mame nie mogl wychodzic jej chlopak , bo nie bo jak to tak bez slubu!? Ogolnie denerwuje mnie ich poglad na takie sprawy.
No tak, to już ich całkiem skreśla.
Pozatym jak mieszkalem w Belgi i wchodzilem na zydowska dzielnice to sie na mnie krzywo gapili ze jak ktos nie-zyd mogl tam wejsc , kiedys nawet jakis do mnie zagadal ale wtedy nie umialem jezyka wiec dalem mu ignore i se poszedlem , ale jego ton zbyt mily nie byl.
Przebierz się za Murzyna i przejdź się po polskim blokowisku. Po takim doświadczeniu pewnie będziesz zdania, że wszystkich Polaków należałoby wygonić z Europy...
na dzien dzisiejszy zydzi denerwuja mnie tym ze okradaja nasz kraj
Mylisz z Polakami.
(siedza w sejmie itp)
Jeden na drugim!
nie lubie ich tez dlatego ze chca nas zniewolic...
I sprzedać ufoludkom.
uwazaja sie za narod wybrany (wtf!?)
Powiedział nacjonalista.
a tak naprawde zrobiono ich na pustyni... wiec sa podla rasa semicka.
A tY, przedstawicielu podobnie podłej rasy słowiańskiej?
Jestem za tym zeby ich wygonic do ich kraju , odgrodzic 15 metrowym murem na granicy i zrobic embargo handlowe oraz zakaz wstepu do europy.
a ci co nie beda chcieli opuscic europy , to albo wymordowac albo zrobic takie prawo ze im to bedzie niekorzystne siedzenie tu.
Szkoda, że cIEBIE nie zamordowali w Belgii.
"wymordowac takich jak ty"
Czytasz w myślach ;<
Czarna_Mamba
14-07-2009, 22:44
Smutne jest to, co mówisz.
Mam pytanie, moja siostra od 10 lat studiuje cierpliwie sprawę holocaustu, odwiedziła wszystkie obozy koncentracyjne, do jakich miała możliwość dotrzeć. Za każdym razem wywierało to na niej coraz większe piętno, przerażało i nadal przeraża ją owe okrucieństwo, które w niewyobrażalnym stopniu było tam istocie ludzkiej zadawane. Czy naprawdę komukolwiek życzysz takiego losu? Jakie są twoje odczucia, gdy przechodzisz przez bramę obozu zagłady? O czym wtedy myślisz?
Co do porównywania gwałtu i morderstwa - akurat w mojej opinii, dotyczącej gwałtu ogółem, jest to osobista kwestia postrzegania wartości przez daną osobę. Ja osobiście wybrałabym śmierć.
@Albertus
Ja jednego nie rozumiem. Nie powinienem się przejmować twoim zdaniem, twoją inteligencję i mądrość przyrównałbym do kupki gnoju (takiej bardzo małej). A jednak czytam co wypisujesz i aż wzbudza to we mnie nienawiść do ciebie i tobie podobnych. I teraz się zastanawiam. Jeśli będę przez ciebie nienawidził wszystkich członków takiego np. NOPu to popełnię ten sam błąd, jaki popełnił twój mały, zbłąkany móżdżek każąc ci nienawidzić wszystkich Arabów za to tylko, że nimi są?
Kocham Cię! No, podpisuje się czym moge.
@up
Nie chce Cię oceniać, bo nie znam Cię, ale założyłbym się, że gdybyś była rzeczywiście zagrożona to gwałt przerażałby Cię owiele mniej od śmierci.
Yoh Asakura
14-07-2009, 22:57
Ja też nie lubię żydów.
Ja też nie lubię żydów.
A ja nie lubię dzieci. I psów.
A ja nie lubię dzieci. I psów.
Zgadzam się z pierwszym zdaniem. Nie zgadzam się z drugim zdaniem.
ozahalski
14-07-2009, 23:24
@Albertus
Przeczytałem kilka ostatnich stron tego tematu i muszę stwierdzic że masz chore poglądy. Coś czego nieznasz/jest Ci obce, spaliłbyś, zniszczył, rozjebał.
Zero w Tobie tolerancji, życze Ci żebyś szybko zmienił poglądy bo za kilka lat, gdy dorośniesz świat Cie zgnoi i to nie jeden raz...
@Down
Co do Turków to racja, byłem w Niemczech wiele razy i nie raz ich widziałem, ale bez przesady że jest ich więcej od rodowitych Niemców. ;O
Ale to samo można powiedziec o Polakach, także wyjeżdzają za granicę żeby zarobic. Więc...?
Albertus
14-07-2009, 23:53
@Albertus
Przeczytałem kilka ostatnich stron tego tematu i muszę stwierdzic że masz chore poglądy. Coś czego nieznasz/jest Ci obce, spaliłbyś, zniszczył, rozjebał.
Zero w Tobie tolerancji, życze Ci żebyś szybko zmienił poglądy bo za kilka lat, gdy dorośniesz świat Cie zgnoi i to nie jeden raz...
moze nie tyle co spalil/zniszczyl/rozjebal co wygonil. gdyby kazdy zyl u siebie takich problemow by nie bylo! Europe zamknac a miedzy krajami europejskimi zawiazac szereg sojuszow i porozumien. Jestem pewny ze w takiej sytuacji wiekszosc swiata by zdechla NP. Araby (nie mowie tu o tych co maja rope) ale o tych zwyklych prostych co dorabiaja sie na zasilkach europejskich państw. Lecz obejzycie sie dopiero jak bedzie za pozno , tak jak Francja , Belgia czy Niemcy...
Teraz do kolegi przyjechali braciaki cioteczne z niemiec , mieszkaja tam od 12 lat. Opowiadali mi troche o tym co tam sie dzieje , tam jest plaga turecka , mowili ze Niemcy , Rosjanie , Polacy itp. trzymaja razem przeciwko turkom... ale i tak turkow jest wiecej... W stosunku do turkow sa rasistami (Ci kuzyni) , chociaz otwarcie mi tego nie powiedzieli , ale to bylo widac po tym jak opisywali turkow oraz przy wyrazie ich twarzy kiedy to mowili.
Chcecie sie obudzic za 20 lat w takim kraju? prosze bardzo... wtedy 95 % z was zmieni zdanie , nie kazdy sie do tego przyzna ale napewno te 95 % bedzie czulo obrzydzenie do najeźdźcy a wystarczy zamknac im granice...
Chcecie sie obudzic za 20 lat w takim kraju?
Nie.
Tylko, ze w wyniku chlodnej kalkulacji wlasnego interesu, a nie uprzedzen w stosunku do kogokolwiek jakiejkolwiek narodowosci.
Moze wylaczajac Cyganow.
Moze wylaczajac Cyganow.
Obejrzyj Czas Cyganów, to i wobec nich wyzbędziesz się uprzedzeń :)
Albertus
15-07-2009, 00:31
Nie.
Tylko, ze w wyniku chlodnej kalkulacji wlasnego interesu, a nie uprzedzen w stosunku do kogokolwiek jakiejkolwiek narodowosci.
Moze wylaczajac Cyganow.
nawet jak my bedziemy tolerancyjni , araby to wykorzystaja , nasza naiwnosc...
wiec tu nie mozna miec tolerancji
ze Niemcy , Rosjanie , Polacy itp. trzymaja razem przeciwko turkom... ale i tak turkow jest wiecej...
Ciekawe, Turków w Niemczech więcej niż Niemców?
Obejrzyj Czas Cyganów, to i wobec nich wyzbędziesz się uprzedzeń :)
Nie oglądałem, ale wobec Cyganów uprzedzeń się nie wyzbędę (hipokryzja? Może). Choćby dlatego, że od Cygana dostałem w ryj (podbiegł, uderzył, uciekł... zero honoru, pomijając fakt, że bicie ludzi po mordach nie jest niczym szlachetnym - nie, Albertus, nie jest) i Cygan próbował mnie przejechać.
a tyś rozumy świata pozjadał? co takiego ci arabowie robią, że wykorzystują naszą naiwność? przestaw mi konkretnie, a nie 'okradają nas'
Albertus
15-07-2009, 00:43
Ciekawe, Turków w Niemczech więcej niż Niemców?
Nie oglądałem, ale wobec Cyganów uprzedzeń się nie wyzbędę (hipokryzja? Może). Choćby dlatego, że od Cygana dostałem w ryj (podbiegł, uderzył, uciekł... zero honoru, pomijając fakt, że bicie ludzi po mordach nie jest niczym szlachetnym - nie, Albertus, nie jest) i Cygan próbował mnie przejechać.
z tego co mi opowiadali w szkolach i na ulicach ich wiecej.
cyganow tez nie lbuie , kiedys obok ich domu przechodzilem z kolega i jakis cygan drze ryja chodz tu , podszedlem a on mowi ze jego brat chce sie bic ze mna , brat gdzies w moim wieku moze mlodszy o rok. to ja dawaj go , jeb jeb jeb dostal pare razy zaczelem go kopac po ryju i wybieglo chyba z 3 cyganow z chaty , na szczescie byl ze mna kolega ktory przy wzroscie 175 cm warzy 90 kg , uderzyl jednego a reszta zwatpila. Mysleli ze beda kozaki a tu H.... hahahah ;D
a tyś rozumy świata pozjadał? co takiego ci arabowie robią, że wykorzystują naszą naiwność? przestaw mi konkretnie, a nie 'okradają nas'
pomieszkaj pare lat za granica to bedziesz wiedzial co ci robia arabowie. jaka to plaga, mi sie juz naprawde nie chce tego opisywac. Popytaj znajomych co tam byli/sa. A jak nie masz znajomych to ci dam numer gg i napisze co oni wyrabiaja ew. moge tu opisac.
Oj, Albertusie, żebyś Ty wiedział, jaką plagą za granicą są Polacy!
kolega ktory przy wzroscie 175 cm warzy 90 kg
Grubcio. Co do Cyganów się akurat z tOBĄ zgadzam, ale czy jest ktoś, kto jest nie-słowianinem/nie-aryjczykiem, kogo lubisz?
@down: ja mieszkam w miejscu, gdzie Cyganów nie brakuje i _nie spotkałem_ normalnego.
@Lasooch
Ej, trochę zwątpiłem. : s Myślałem, że nie masz takich śmiechowych uprzedzeń :< Racja, sporo cyganów to mendy, ale to nie jest tak, że każdy jest nie wart niczego itd. Żeby nie było, sam mieszkam w miejscu, gdzie cyganów nie brakuje i nie raz spotkałem się z ich "kulturą", ale są też normalni.
pomieszkaj pare lat za granica to bedziesz wiedzial co ci robia arabowie. jaka to plaga, mi sie juz naprawde nie chce tego opisywac. Popytaj znajomych co tam byli/sa. A jak nie masz znajomych to ci dam numer gg i napisze co oni wyrabiaja ew. moge tu opisac.
ale co mi, jako Polakowi, robią Arabowie? mój ojciec pracuje w Niemczech i jakoś nigdy się na nich nie skarżył
i opisz tu, co oni takiego wyrabiają;]
ale co mi, jako Polakowi, robią Arabowie? mój ojciec pracuje w Niemczech i jakoś nigdy się na nich nie skarżył
pewnie chodzi o to, ze przyjezdzaja do bogatych krajow UE, rozmnazaja sie jak szaleni, nie pracuja, zyja tylko z zasilku i sie trudnia tym co simon moll czy jak mu tam bylo
@Lasooch itd
Tacy z was oswieceni ludzie, jedziecie Albertusa od rasistow, a sami nimi jestescie w stosunku do cyganow. Szczyt hipokryzji lol
@Lasooch itd
Tacy z was oswieceni ludzie, jedziecie Albertusa od rasistow, a sami nimi jestescie w stosunku do cyganow. Szczyt hipokryzji lol
Ba, nawet zaznaczyłem to w moim poście. Ale też gdzieś wcześniej chyba pisałem, że gdybym miał doświadczenia z np. Arabami być może też miałbym do nich niechęć (albo pisałem to w rozmowie prywatnej z kimśtam, nieważne). Ale co innego nienawiść do Żydów ("bo okradają Polskę!!1" - gdzie?), a co innego do Cyganów, z którymi miałem doświadczenia. Wiem, i tak wychodzę na hipokrytę i niepotrzebnie się tłumaczę ;)
Ktoś kiedyś powiedział (chyba z bash.org) coś w deseń 'if were to name two things which I hate, it'd be racists and niggers' ; )
Co mają doświadczenia z jednostkami do opinii o całym narodzie?
Właśnie to jest mi najtrudniej zrozumieć, przecież sama narodowość w dość niewielkim stopniu wpływa na osobowość człowieka (choć jej wpływu nie staram się negować).
Chodzi o brak pozytywnych doświadczeń z jednostkami. Zresztą, Cyganie to naród? Nie znam definicji narodu i nie chce mi się googlować ; )
Chodzi o brak pozytywnych doświadczeń z jednostkami. Zresztą, Cyganie to naród? Nie znam definicji narodu i nie chce mi się googlować ; )
Naród. Po prostu nie mają własnego państwa. Ciekawe co by tu z nimi zrobić, skoro nie ma ich gdzie wygonić... Może prace w kopalni? Niech odpracują, co nam ukradli!!11
Osobiście nigdy nie spotkałem w porządku Cygana, chociaż słyszałem, że tacy rzeczywiście gdzieś są. Nie lubię ich, a mimo to nie łudzę się, że jestem w stanie z moimi upośledzonymi kolegami ogrodzić ich piętnastometrowym murem. 15 to zdecydowanie za dużo.
ozahalski
15-07-2009, 09:21
Mieszkam w miejscu gdzie Cyganów dużo nie ma, spotykam ich tylko w drodze do szkoły gdy grają na akordeonach w tramwajach... Nic do nich nie mam, ale mogli by znaleźc inny sposób na zarabianie pieniędzy bo gdy się wraca zmęczonym o 18-19 te ich brzdąkanie potrafi naprawdę w*****c. Gdyby to jeszcze było melodyjne i się kupy trzymało...
Naród. Po prostu nie mają własnego państwa. Ciekawe co by tu z nimi zrobić, skoro nie ma ich gdzie wygonić... Może prace w kopalni? Niech odpracują, co nam ukradli!!11
Wiadomo, że nie o to chodzi. Chociaż ci rzeczywiście kradnący _powinni_ odpracować, na przykład w kopalni (i nie chodzi o Cyganów, tylko o wszystkich złodziei/przestępców).
Osobiście nigdy nie spotkałem w porządku Cygana, chociaż słyszałem, że tacy rzeczywiście gdzieś są.
Urban legend ; )
@ozahalski: bo oni wszyscy to żebracy/złodzieje/oszuści. To znaczy z tych, których spotkałem.
Mishallo
15-07-2009, 10:07
Tak samo jak rasistowsko nastawiony Albertus może mówić żeby wygonił te mniejszości narodowe które mu nie pasują i które w jego mniemaniu rzekomo okradają Polskę, tak teraz dowolna osoba na ulicy może chcieć mu spuścić łomot ponieważ nie zgadza się z jego jakby nie było chorymi i ograniczonymi poglądami.
I jeden przykład i drugi jest tak samo niedorzeczny, z tego powodu że mamy wolność słowa (akurat w tym przypadku- niestety) i Albertus może sobie mieć tak posrany światopogląd jaki sobie tylko wymarzy...
Identycznie możemy gadać wygonić i zamknąć za wysokim murem, osoby z jego poglądami i podejściem do życia. Pobudki tego są tak samo idiotyczne.
Albertus
15-07-2009, 10:29
to ci opisze wieczorkiem jak wrócę z klubu , bo zaraz se odpalam Diablo II .
Widzisz Lasooch , mówiłem ze jak się ma z nimi kontakt to się jest rasista... gdybyś widział arabów itp. tez pewnie miałbyś podobne zdanie jak ja i tak samo większość z was.
a żydzi działają w ukryciu wiec ciężko jest zobaczyć co robią...
i jak spotkasz powiedzmy 100 cyganow a jeden bedzie normalny to i tak te 99 wyrobi w tobie inne zdanie...
DK-LOG.911
15-07-2009, 10:42
Nie ma normalnych cyganów. Nie wiem po co oni noszą te wszystkie czapki/chusty, po co żują non-stop wykałaczki... Przecież to jest chore! To jest jakbym na śniadanie jadł pastę do zębów!
Duch Niespokojny
15-07-2009, 10:48
A jak tobie się to udało?
Dziwisz się? 2000 lat pogromów, prześladowań, holocaust i przeświadczenie, że jak bieda, coś złego się stanie to winny żyd. Sami nauczyliśmy ich żyć w zamkniętym społeczeństwie i sami nauczyliśmy ich być tak cholernie wydajnymi.
Jeśli zaś chodzi o turków/arabów i problemy państw UE z emigrantami, to wina leży w nieudolnym planowaniu i kompletnie błędnej polityce tych państw. Jeżeli ktoś ci daje coś na co normalnie mógłbyś zapracować to po co pracować? A z takiego założenia wyszło większość państw UE (w końcu samo UE to prawie jak socjalizm). Na przykład w takiej Australii problem emigrantów (na wiele większą skalę niż w całej Europie) rozwiązano w sposób znacznie bardziej efektywny. Postawiono na asymilację w obrębie małych społeczności a nie tworzenie enklaw tak jak to ma miejsce chociażby we Włoszech, Francji czy Niemczech.
Nie ma normalnych cyganów. Nie wiem po co oni noszą te wszystkie czapki/chusty, po co żują non-stop wykałaczki... Przecież to jest chore! To jest jakbym na śniadanie jadł pastę do zębów!
To jest część ich kultury. To tak jak naśmiewać się z krakowskiego lajkonika (no bez jaj, facet przebrany za tatara śmiesznie podrygujący z atrapą konia na dupie) albo z hejnału z wieży kościoła mariackiego.
Duch Niespokojny
15-07-2009, 11:11
Europe zamknac a miedzy krajami europejskimi zawiazac szereg sojuszow i porozumien.
Czemu akurat europejskimi? Na Zachodzie jest na pewno wielu, którzy Polskę by też chcieli odgrodzić piętnastometrowym murem...
Jestem pewny ze w takiej sytuacji wiekszosc swiata by zdechla NP. Araby (nie mowie tu o tych co maja rope) ale o tych zwyklych prostych co dorabiaja sie na zasilkach europejskich państw.
Nie wiem jak to z tymi zasiłkami jest w przypadku cudzoziemców, ale to jest problem tych państw, że mają taki rozbuchany system świadczeń socjalnych.
Co do tych Turków w Niemczech, Cyganów itp. być może masz rację. Tylko co z tego? To nie jest kwestia narodowości. Polacy się nierzadko tak samo zachowują, i to nawet we własnym kraju...
Zresztą, Cyganie to naród?
Tak.
Jak najbardziej.
Bez cienia wątpliwości.
(wiadomość była za krótka)
sphinx123
15-07-2009, 11:50
Obwinianie za obecny stan Polski wszystkie mniejszości to żenada. Niestety najwięcej złego w naszym kraju robią sami Polacy, przykre, taki wspaniały naród z tak bogatą historią faili sam się okrada <3
Tak.
Jak najbardziej.
Bez cienia wątpliwości.
(wiadomość była za krótka)
Cóż, zawsze myślałem, że to po prostu... grupa etniczna? Naród, jakkolwiek abstrakcyjny by nie był, kojarzy mi się z tożsamością narodową, wspólną tradycją i zajmowaną przestrzenią. A przestrzeni kilkudziesięcioosobowej grupy nie nazwałbym ojczyzną.
Żydzi też przez większość historii nie mieli ojczyzny. A tradycję i kulturę Cyganie jak najbadziej mają.
Nie można oceniać całej społeczności jedną miarą.
cyganow tez nie lbuie , kiedys obok ich domu przechodzilem z kolega i jakis cygan drze ryja chodz tu , podszedlem a on mowi ze jego brat chce sie bic ze mna , brat gdzies w moim wieku moze mlodszy o rok. to ja dawaj go , jeb jeb jeb dostal pare razy zaczelem go kopac po ryju i wybieglo chyba z 3 cyganow z chaty , na szczescie byl ze mna kolega ktory przy wzroscie 175 cm warzy 90 kg , uderzyl jednego a reszta zwatpila. Mysleli ze beda kozaki a tu H.... hahahah ;D
Dobre historyjki, będę mojemu dziecku na dobranoc opowiadał.
"Wybiegło chyba 3 cyganów z chaty a byli taaaaaaacy wielcyyyy". ;)
Oj, Albertusie, żebyś Ty wiedział, jaką plagą za granicą są Polacy!
Tiaaa... :)
Po co mialby klamac?
bo od czasu powstania internetu zawsze znajduje sie ktos czerpiacy (perwersyjna?) przyjemnosc z robienia z siebie debila na forach.
Po co mialby klamac?
Dowartościować się jaki to ze mnie fajter nie jest?
Albertus
15-07-2009, 14:32
Dowartościować się jaki to ze mnie fajter nie jest?
nie dowartościowuje się , nie bije się za dobrze i nie raz w pizdę dostałem , ale nie zawsze się przegrywa...
Wiadomo, że nie o to chodzi. Chociaż ci rzeczywiście kradnący _powinni_ odpracować, na przykład w kopalni (i nie chodzi o Cyganów, tylko o wszystkich złodziei/przestępców).
Urban legend ; )
@ozahalski: bo oni wszyscy to żebracy/złodzieje/oszuści. To znaczy z tych, których spotkałem.
nie spotkalem jeszcze 'spoko' cygana, a u mnie na zadupiu jest tego, w sumie moge powiedziec ze prawie wszyscy to jakies brudasy, zlodzieje bez kultury jeszcze ten ich styl ubierania sie i zelowania wlosow... chodza takie i tylko kradna po marketach, ale nie w kieszen tylko widzialem jak wynosili 3 zgrzewki piwa przez wejscie na sklep bez maskowania sie ; d ochroniarze ofc udawaja ze nie widza ale to inna sprawa. tak wiec ogolnie nienawidze cyganow ale nie do konca uwazam sie za rasiste gdyz gdyby byli ogarnieci i potrafili sie zachowac nic bym do nich nie mial ; o
ps. jesli by ktos zapytal moja babke o jej stosunek do cyganow, tez jej wypowiedz nie roznilaby sie od mojej za duzo, kiedys pamietam jak opowiadala jak to cygany wbijali na wioske i kradli kury czy inne shity ; d
Co do cyganów, rok temu spędzałem wakacje we Włoszech. Ciotka zostawiła uchylone okno na noc i zgadnijcie co się stało. Kilku cyganów wpuściło gaz, weszli do środka, okradli dom z telefonów, kasy, ciuchów i jak gdyby nigdy nic sobie wyszli, podejrzewam że na następne łowy. Dlatego właśnie mam uprzedzenie co do cyganów.
to macie wala, ja w swoim miescie nie widzialem cygana od dobrych kilku lat*
*moglem nie zwrocic uwagi, ale to na jedno wychodzi
Widzę Albertus, że wróciłeś. Napisz mi konkretnie, tak jak obiecałeś, co takiego wyrządzają nam Arabowie?
Gierubesoen
15-07-2009, 17:47
to macie wala, ja w swoim miescie nie widzialem cygana od dobrych kilku lat*
<zazdrości>
Murzyni, Azjaci, Biali, Indianie etc > cyganie
Mieszkałem do niedawna na osiedlu gdzie było sporo cygańskich rodzin- oni po prostu są niecywilizowani, niereformowalni i nieprzystosowani do życia wśród innych nacji, kultur.
@down
Nie raz budziły mnie krzyki w środku nocy, wyglądam przez okno i co widzę? "Hasmorekaro kurewko kandemur!!!"- pijany ciawar goni żonę z dzieckiem na rękach i napie**dala ją kapciami.
Często wsiadają w tramwaj i wysyłają najmłodszego cyganka żeby zbierał drobne do kubeczka... Już nie mówiąc o niedzielnych porankach, kiedy łażą po osiedlach i rzępolą na tych swoich akordeonach, co aby im ktoś 2 zł przez okno rzucił ;< Takich przykładów jest mnóstwo.
Widze, ze jestes z wrocka, ostatni rok wiekszosc czasu spedzalem we wrocku i tylko razy widzialem/przyciagneli moja uwage cyganow. Na rondzie Reagana stalo z 6-7 cyganek okolo 16-20 lat i kazda z akordeonem na plecach. Rozjebalo mnie to xD
Zauważcie, że większość tych żebraków (nie wiem, jak z tymi muzykantami, ale te kobiety z dziećmi na pewno) nie robi tego z własnej woli, tylko jest zmuszana do takiej pracy przez różne organizacje mafijne.
Murzyni, Azjaci, Biali, Indianie etc > cyganie
Zastanawiam się, czy zaryzykować stwierdzenie 'trzoda chlewna > Cyganie'.
@Litawor: niech zgadnę... cygańskie organizacje mafijne?
Gierubesoen
15-07-2009, 18:17
Zauważcie, że większość tych żebraków nie robi tego z własnej woli, tylko jest zmuszana do takiej pracy przez różne organizacje mafijne.
Wątpię, w kulturze cygańskiej zazwyczaj mężczyzna rządzi i dzieli, bardziej prawdopodobne jest, że ci żebracy to dzieci/żony/siostry wiecznie pijanego grubasa który tylko ich bije i ma wszystko gdzieś.
Zastanawiam się, czy zaryzykować stwierdzenie 'trzoda chlewna > Cyganie'.
A to czemu?
@Lasooch
Owszem. Co nie zmienia faktu, że są ofiarami.
pare miesiecy temu przekonalem sie wlasnie jak cygany wykorzystuja swoje mlode pokolenia do zarabiania. ;
siedzialem sobie w barze na zewnatrz pod parasolami kiedy przechodzil jakis 5latek(na oko) i zaczal prosic kolezanke o 'jalomuzne' doslownie rzucil sie jej do nog i zaczal calowac ; d kiedy nic nie otrzymal zaczal ja wyzywac(chyba) po 'cyganskiemu' i poszedl dalej sie prosic, a za nim te grube babo-cygany ubrane jak lumpy ktore patrzyly sie na nas jak na mordercow xd
Albertus
15-07-2009, 18:34
Widzę Albertus, że wróciłeś. Napisz mi konkretnie, tak jak obiecałeś, co takiego wyrządzają nam Arabowie?
powiedzialem ze napisze jak z klubu wrócę , wlasnie wychodze bede kolo 22 moze wczesniej
A to czemu?
Czemu się zastanawiam, czy czemu stwierdzenie? Pierwsze - bo mimo wszystko to jednak ludzie. Drugie - przyczyny są oczywiste.
MikeRoyal
15-07-2009, 19:11
pare miesiecy temu przekonalem sie wlasnie jak cygany wykorzystuja swoje mlode pokolenia do zarabiania. ;
siedzialem sobie w barze na zewnatrz pod parasolami kiedy przechodzil jakis 5latek(na oko) i zaczal prosic kolezanke o 'jalomuzne' doslownie rzucil sie jej do nog i zaczal calowac ; d kiedy nic nie otrzymal zaczal ja wyzywac(chyba) po 'cyganskiemu' i poszedl dalej sie prosic, a za nim te grube babo-cygany ubrane jak lumpy ktore patrzyly sie na nas jak na mordercow xd
Tak to jest, przyjechali do Polski, (chociaż tak jak w Rzymie to ich więcej chyba nigdzie nie widziałem), myślą, że tu znajdą źródło zarobku, no a jak nie znaleźli to żebrają, co przyjemnie nie jest jak sam wspomniałeś, biorą na litość, ale trzeba pomyśleć, że to co Ty masz w kieszeni to sam sobie wypracowałeś albo Twoi rodzice i olać. Smutne ale prawdziwe.
Gierubesoen
15-07-2009, 19:23
chociaż tak jak w Rzymie to ich więcej chyba nigdzie nie widziałem
Muszę Cię zmartwić, ale Romowie nie są z Rzymu.
Czemu się zastanawiam, czy czemu stwierdzenie?
Czemu porównujesz ludzi jakby nie patrzeć bardziej ucywilizowanych i rozwiniętych od cyganów do 'trzody chlewnej'?
MikeRoyal
15-07-2009, 19:30
Muszę Cię zmartwić, ale Romowie nie są z Rzymu.
Czemu porównujesz ludzi jakby nie patrzeć bardziej ucywilizowanych i rozwiniętych od cyganów do 'trzody chlewnej'?
A czy ja zasugerowałem, że Romowie są z Rzymu...
Powiedziałem tylko, że w Rzymie jest ich naprawdę dużo, są nachalni ale nieszkodliwi ;) przynajmniej tyle.
Jak już coś są pochodzenia indyjskiego.
Wątpię, w kulturze cygańskiej zazwyczaj mężczyzna rządzi i dzieli, bardziej prawdopodobne jest, że ci żebracy to dzieci/żony/siostry wiecznie pijanego grubasa który tylko ich bije i ma wszystko gdzieś.
Nie zauważyłem tego. Mylisz się. Poczytaj na ten temat.
Gierubesoen
15-07-2009, 20:03
A czy ja zasugerowałem, że Romowie są z Rzymu...
Źle zinterpretowałem, mój błąd :p
Nie zauważyłem tego. Mylisz się. Poczytaj na ten temat.
Może i się mylę, ale tego co widziałem na własne oczy nie zmieni żadna książka czy artykuł w internecie.
MikeRoyal
15-07-2009, 20:25
Źle zinterpretowałem, mój błąd :p
Może i się mylę, ale tego co widziałem na własne oczy nie zmieni żadna książka czy artykuł w internecie.
No to jest fakt, ale nie raz się spotkałem też, że to właśnie ojciec pracuje, na rodzinę. Ale dziwi mnie fakt, że biedna rodzina i to nie tyczy się tylko Romów, pozwala sobie na dziecko, ba nawet nie jedno a kilka... Co nimi kieruje ?
No to jest fakt, ale nie raz się spotkałem też, że to właśnie ojciec pracuje, na rodzinę. Ale dziwi mnie fakt, że biedna rodzina i to nie tyczy się tylko Romów, pozwala sobie na dziecko, ba nawet nie jedno a kilka... Co nimi kieruje ?
brak kasy na prezerwatywy badz inne srodki
Re.Up
Z tym się nie zgodzę, ale nie pomyślałem nawet o tym.
A co kieruje mieszkańcami Afryki, którzy umierają z głodu, a jednak robią dzieci? Cóż, to chyba instynkt.
MikeRoyal
15-07-2009, 20:37
brak kasy na prezerwatywy badz inne srodki
Heh może nie tak dosadnie, ale może myślą, że zasiłek dostaną ?
Gierubesoen
15-07-2009, 20:40
Brak świadomości? Przekonanie, że antykoncepcja to 'zuo'?
Heh może nie tak dosadnie, ale może myślą, że zasiłek dostaną ?
przynajmniej becikowe; d, a moja ostatnia wypowiedz byla bardziej zartem
Shanhaevel
15-07-2009, 20:44
@Thero
Tak na logikę... to chyba jedna z lepszych rozrywek tam w Sudanie czy innej Somalii...
@Thero
Tak na logikę... to chyba jedna z lepszych rozrywek tam w Sudanie czy innej Somalii...
w europie to tez 'jedna z lepszych rozrywek' ;p
Tam poprostu nikt nie mysli o antykoncepcji, ludzie raczej nie planuja ile chca miec dzieci, tylko maja tyle ile 'sie urodzi'.
@down
No tak masz racje, zapomnialem o tym.
W takich społecznościach dziecko to zapewnienie ciągłości rodziny oraz jedyne źródło utrzymania-każdy się kiedyś starzeje, ale tam nie ma emerytur. A przynajmniej nie wszędzie są.
MichalOlkuszanin
15-07-2009, 21:55
Myśląc o płodzeniu dzieci przez mieszkańców głodującej części Afryki, zawsze zastanawiam się czy oni nie mają na tyle wyobraźni, by oszczędzić im cierpień. Chyba po tylu pokoleniach takiego , a nie innego stanu rzeczy nie mają większych nadziei na poprawę sytuacji. Może się mylę, ale dziwi mnie ich postawa.
Co do Romów, to nie chce im ubliżać, ale żerują na litości innych ludzi. Przynajmniej kilka razy spotkałem się z sytuacją, gdzie kobieta z dzieckiem w wózku prosi o pieniądze na pożywienie, a po chwili wynosi ze sklepu alkohol, lub papierosy. Nie są to jakieś zasłyszane opowiastki, ale obserwacje.
sphinx123
15-07-2009, 22:40
Z cyganami najgorsze jest to, że nigdy nie spotkałem żadnego w porządku. Żebracy, wyżelowane kozaczki, "powruże z ręki plox", napie***lanie akordeonem w środkach komunikacji/na ulicy itp. xd Dlatego mam o nich zdanie jakie mam :P
Myśląc o płodzeniu dzieci przez mieszkańców głodującej części Afryki, zawsze zastanawiam się czy oni nie mają na tyle wyobraźni, by oszczędzić im cierpień. Chyba po tylu pokoleniach takiego , a nie innego stanu rzeczy nie mają większych nadziei na poprawę sytuacji. Może się mylę, ale dziwi mnie ich postawa.
czyli że mają się w ogóle nie rozmnażać, a w Afryce za 80 lat nie będzie mieszkał nikt?
CytrynowySorbet
15-07-2009, 23:32
Taki offtop: sphinx, gdzie twój sup avek? :<
sphinx123
15-07-2009, 23:34
@up
Znudził mi się.
@top
Generalnie Polska dla Polakuw.
MikeRoyal
15-07-2009, 23:44
@up
Znudził mi się.
@top
Generalnie Polska dla Polakuw.
Generalnie słownik dla analfabetów.
Czarna_Mamba
15-07-2009, 23:45
Jednak to była z jego strony ironia, kochany.
Gierubesoen
15-07-2009, 23:47
generalnie muzgi dla inteligęcji forómowej ;];];]
@down
generalnie z założenia miało być głupie, jak Twój post :)
MikeRoyal
15-07-2009, 23:55
generalnie muzgi dla inteligęcji forómowej ;];];]
Generalnie to nie było śmieszne.
Generalnie wasze posty to niezły offtopic. W sumie, o ironio, tak jak i mój. "Muj" oczywiście chciałem napisać. Hciałem.
Albertus
16-07-2009, 01:12
ok komus tam mialem o arabach opowiedziec
nie chce mi sie zbyt myslec ale z wlasnej obserwacji podam 3/4 punkty
1. Dzielnica.
obserwacja :
*Gdy jezdzilem se po miescie rowerem lub chodzilem piechota (w Belgijskiej dzielnicy bylo ladnie czysto schludnie.) ale gdy tylko wjezdzalem/wchodzilem do dzielnicy arabskiej musialem patrzyc pod nogi/kola zeby nie wejsc w rzygi,gowno itp. (szczegolnie przy ich knajpach)
porownanie :
*W Polsce tez sa rzygi itp. ale to bez porownania gdyz tam tego shitu jest doslownie co pare metrow.
wniosek :
*araby to brudasy...
2. Stada
obserwacja :
*Chodza w stadach i zaczepiaja ludzi (oczywiscie jak ktos idzie sam) wykrzykuja do tej osoby teksty w arabskim czego nikt nie moze zrozumiec. lubia tez wpierdolic komus (nigdy nie solo) , a jak nawet komus sie uda uwalic 2/3 arabow to za 5 minut bedzie ich 40.
porownanie :
*W Polsce moga was zaczepiac dresy itp. lecz jak czesto? ja przez 14 lat mieszkania w Polsce moze 5/6 razy zostalem tak zaczepiany , a przez 2 lata w Belgi bylo to na porzadku dziennym.
wniosek :
*Bez honoru.
3. Krzyki
obserwacja :
*Nie raz przychodzilem zmeczony po calym dniu do domu i kladlem sie spac... lecz za oknem napiepszali sie/darli mordy araby tu chyba nie musze opisywac jakie to denerwujace! tym bardziej ze ich jezyk jest taki okropny , gdyby to byl fajny jezyk to nawet by posluchal se czlowiek.
porownanie :
*W Polsce nie raz krzycza za oknem i sie bija. Lecz taka sytuacja nie zdarza sie codziennie (u mnie w miasteczku jets to okolo raz na 2/3 miesiace , i to szybko kolesi policja zgarnia wiec nie krzycza cala noc )
wniosek :
*Nie daja spac ch... jedne...
4. Zasilki
obserwacja :
*Przez caly pobyt za granica widzialem moze z 30/40 pracujacych arabow (i to w arabskiej dzielnicy) i moze z 80,000 nie robiacych nic. Jedynym zajeciem facetow jest przesiadywanie w knajpach ( arabskich) a kobiet z dziecmi to chodzenie po sklepach typu "Wibra , Aldi" oczywiscie za pieniadze podatnikow....
porownanie :
* U nas tez sa bezrobotni i dostaja rozne zasilki , lecz nie sa one tak duze ze mozna smialo za nie zyc. (araby w Belgi na kazde dziecko kolo 800 euro... 10 dzieci = 8 k...)
wniosek :
*Nie dawac im kasy !
wniosek ogolny :
To co u nas w Polsce jest patologia , tam jest normalnoscia... wiec wyobrazcie se jakiegos sasiada ktory jest alkoholikiem , bije zone , zyga pod blokiem , drze ryja po nocy , zaczepia/bije przechodniow a do tego dostaje od panstwa pieniadze za kazde dziecko... Juz jest problem a co jak 98/100 (1 normalny arab i 1 Bialy) sasiadow bedzie takich!!!???
mam nadzieje ze te pare argumentow troche przyblizy niektorym sytuacje i zastanowia sie nad tym co mowie...
Mishallo
16-07-2009, 06:33
wiec wyobrazcie se jakiegos sasiada ktory jest alkoholikiem , bije zone , zyga pod blokiem , drze ryja po nocy , zaczepia/bije przechodniow a do tego dostaje od panstwa pieniadze za kazde dziecko... Juz jest problem a co jak 98/100 (1 normalny arab i 1 Bialy) sasiadow bedzie takich!!!???
Chyba Cię zaskoczę. Przez 15 lat mieszkania w mieście, miałem takowego sąsiada i k***a nie, nie był Arabem. Na tego gościa nawet policja nie działała a zasiłki odbierał tylko żeby je przechlać. Zresztą w okolicy wielu takich było, a na chodnikach czy chociażby klatkach schodowych dosyć często widywałem ludzkie fekalia a nawet samego sikającego i srającego, upitego menela rozwalonego prawie że pod moimi drzwiami... z tego powodu właśnie się przeprowadziłem.
Ostatnio przed sklepem dostałem po ryju za to do jakiej subkultury należę, wrażenie mam że być może to były osoby z podobnymi poglądami do Twoich.
Edit: Jakbyś nie zrozumiał... Wniosek nasuwa mi się sam: Brudne Araby to łajzy, a my Polacy jesteśmy cacy, jacy to nie nietolerancyjni i pod pewnymi względami podobni do innych byśmy byli...
Albertus
16-07-2009, 08:03
Chyba Cię zaskoczę. Przez 15 lat mieszkania w mieście, miałem takowego sąsiada i k***a nie, nie był Arabem. Na tego gościa nawet policja nie działała a zasiłki odbierał tylko żeby je przechlać. Zresztą w okolicy wielu takich było, a na chodnikach czy chociażby klatkach schodowych dosyć często widywałem ludzkie fekalia a nawet samego sikającego i srającego, upitego menela rozwalonego prawie że pod moimi drzwiami... z tego powodu właśnie się przeprowadziłem.
Ostatnio przed sklepem dostałem po ryju za to do jakiej subkultury należę, wrażenie mam że być może to były osoby z podobnymi poglądami do Twoich.
Edit: Jakbyś nie zrozumiał... Wniosek nasuwa mi się sam: Brudne Araby to łajzy, a my Polacy jesteśmy cacy, jacy to nie nietolerancyjni i pod pewnymi względami podobni do innych byśmy byli...
nie zrozumiales o co mi chodzi...
oczywiscie sa polacy lajzy , lecz to co u nas nazwiesz lajza/menelem itp. to jest norma u arabow. a chyba nie chcialbys zyc w kraju gdzie tacy sasiedzi (jak opowiadales) to byla by znaczna wiekszosc
Coś w tym jest. Bo czemu niby to ty masz się wyprowadzać od nich zamiast oni wynosić od ciebie. Jasne, zgadzam się, że to jest 'plebs'. Z tym, że jeśli chcesz się ich pozbyć musisz działać inaczej niż metodami nacjonalistycznych partii. Nie uważasz? Wierzysz w skuteczność metod boneheadów?
Albertus
16-07-2009, 11:24
Coś w tym jest. Bo czemu niby to ty masz się wyprowadzać od nich zamiast oni wynosić od ciebie. Jasne, zgadzam się, że to jest 'plebs'. Z tym, że jeśli chcesz się ich pozbyć musisz działać inaczej niż metodami nacjonalistycznych partii. Nie uważasz? Wierzysz w skuteczność metod boneheadów?
tu moze nawet sie zgodze , oczywiscie jak jest ich malo to mozna dzialac przemoca i sila , ale jak juz bedzie ich duzo to nic nie da tylko wojne domowa...
najlepiej bylo by zrobic takie prawo ze im by sie poprostu nie oplacalo tu przyjezdzac bo nie mieli by zadnych ulg/zasilkow itp.
Rincewind
16-07-2009, 11:26
@Albertus
Zdajesz sobie sprawe, ze na angielskich i irlandzkich forach ludzie twojego pokroju pisza to samo o Polakach? Takze lepiej nigdy tam nie jedz, bo jeszcze trafisz na swojego odpowiednika i dostaniesz taki wpierdol, ze przez tydzien bedziesz po okolicy zebow szukal.
Albertus
16-07-2009, 11:33
@Albertus
Zdajesz sobie sprawe, ze na angielskich i irlandzkich forach ludzie twojego pokroju pisza to samo o Polakach? Takze lepiej nigdy tam nie jedz, bo jeszcze trafisz na swojego odpowiednika i dostaniesz taki wpierdol, ze przez tydzien bedziesz po okolicy zebow szukal.
nie mam zamiaru wyjeżdżać z Polski w innych celach niż turystycznych.
Duch Niespokojny
16-07-2009, 11:35
*W Polsce moga was zaczepiac dresy itp. lecz jak czesto? ja przez 14 lat mieszkania w Polsce moze 5/6 razy zostalem tak zaczepiany , a przez 2 lata w Belgi bylo to na porzadku dziennym.
Mieszkałeś w Belgii 2 lata? A, no tak - jak Kali ukraść krowę jest dobrze, jak Kalemu ukraść...
nie mam zamiaru wyjeżdżać z Polski w innych celach niż turystycznych.
Na pewno angielscy skini nie omieszkają wpierw zasięgnąć informacji, czy przypadkiem nie jesteś tylko w celach turystycznych, zanim ci w******l spuszczą :D
oczywiscie sa polacy lajzy , lecz to co u nas nazwiesz lajza/menelem itp. to jest norma u arabow
Ilu arabów spotkałeś, z iloma rozmawiałeś, że wystawiasz im taką ocenę? Nawet jeśli widziałeś paru to nie daje Ci to prawa do oceny całego społeczeństwa za pomocą paru jednostek.
Duch Niespokojny
16-07-2009, 11:43
Acha, i jeszcze jedno. Jeżeli Polska jakimś cudem stanie się bogatym krajem, a w zasadzie to nawet nie musi, bo już teraz górujemy pod tym względem nad większością świata, a nasz przyrost naturalny jest chyba ujemny (lub bardzo niski przynajmniej), tania siła robocza z Azji, Europy Wschodniej, Turcji itp. będzie nam wręcz niezbędna, tak jak teraz zbawieniem są m.in. pracownicy z Polski dla coraz bardziej starzejących się społeczeństw Europy Zachodniej.
Albertus
16-07-2009, 11:48
Ilu arabów spotkałeś, z iloma rozmawiałeś, że wystawiasz im taką ocenę? Nawet jeśli widziałeś paru to nie daje Ci to prawa do oceny całego społeczeństwa za pomocą paru jednostek.
widzialem ich naprawde duzoo....... a nie pare.
Mieszkałeś w Belgii 2 lata? A, no tak - jak Kali ukraść krowę jest dobrze, jak Kalemu ukraść...
do dzis dnia mecze matke ze popelnila taki blad wyjezdzajac z Polski... mialem wtedy 12 lat , naprawde nie mialem nic do powiedzenia. Ale od poczatku byl to dla mnie porabany pomysl.
Acha, i jeszcze jedno. Jeżeli Polska jakimś cudem stanie się bogatym krajem, a w zasadzie to nawet nie musi, bo już teraz górujemy pod tym względem nad większością świata, a nasz przyrost naturalny jest chyba ujemny (lub bardzo niski przynajmniej), tania siła robocza z Azji, Europy Wschodniej, Turcji itp. będzie nam wręcz niezbędna, tak jak teraz zbawieniem są m.in. pracownicy z Polski dla coraz bardziej starzejących się społeczeństw Europy Zachodniej.
gdyby wszyscy Polacy zjechali z zagranicy , pozakladali biznesy itp. to bylo by naprawde ladnie ,
a zeby nie bylo ujemnego przyrostu nalezy zrobic cos takiego ze jak rodzina ma 3 dzieci (wtedy jest 1 czlowiek na +) dostaje jakies ulgi od podatkow itp. itd. to by ludzi zachecalo do wiekszych rodzin ,
Białe dzieci to dobro narodu , trzeba w nie inwestować by kiedyś one inwestowały w naród.
widzialem ich naprawde duzoo....... a nie pare.
Widziałeś więc całe społeczeństwo, by je tak oceniać?
Albertus
16-07-2009, 11:54
mieszkalem wsrod nich 2 lata... uczylem sie z nimi , widzialem ich domy , dzielnicy , rodziny , rozmawialem z nimi , bilem sie , wyzywalem i bylem wyzywany... ocenilem ich tak jak widzialem , a sie troche napatrzylem.
PS. Ide grac w diablo , będę popołudniu.
Yoh Asakura
16-07-2009, 11:59
Społeczeństwo ocenia się po tych typowych, przeciętnych, stereotypowych wręcz, ludziach. Bo chlubne wyjątki w postaci np. naprawdę przyjaznego araba z masą pozytywnych cech nie jest podstawą do oceny.
Łasuch napisze, że nie lubi cyganów- dobra, jest na forum już długo, wybaczamy.
Albertus napisze, że nie lubi arabów- nie ma do tego prawa, bo musi poznać KAŻDEGO araba na całej planecie.
Gierubesoen
16-07-2009, 12:12
Myślę, że ciężko komukolwiek byłoby zobaczyć całe społeczeństwo ;-)
A przykład z osiedlem zamieszkałym głównie przez Arabów to dobry przykład, takie jakby mikrospołeczeństwo. Chłopak się po prostu zraził do tej nacji i za cholerę go nie przekonacie do swoich racji.
Nie popieram nienawiści Albertusa do Arabów, ale on przeżył prawdopodobnie to, czego Wy nigdy nie przeżyjecie, więc nie wiem, czemu na siłę chcecie zmienić jego stosunek do tej nacji.
Albertus napisze, że nie lubi arabów- nie ma do tego prawa, bo musi poznać KAŻDEGO araba na całej planecie.
Nie czytałam całego tematu.
Według mnie ocenianie społeczeństwa, czy chociażby grupy ludzi, na podstawie paru jednostek jest krzywdzące. Nieważne, czy chodzi o arabów, żydów, cyganów, polaków, blondynek etc.
@up
Ja się zraziłam do niemców, ale nie twierdzę, że każdy z nich jest idiotą patrzącym na siebie, jakby był najważniejszą osobą na świecie.
Duch Niespokojny
16-07-2009, 12:19
a zeby nie bylo ujemnego przyrostu nalezy zrobic cos takiego ze jak rodzina ma 3 dzieci (wtedy jest 1 czlowiek na +) dostaje jakies ulgi od podatkow itp. itd. to by ludzi zachecalo do wiekszych rodzin
Paradoksalnie jest tak, że im bogatsze jest małżeństwo, tym zwykle mniej dzieci posiada. Często zaś ludzie, którzy ledwo wiążą koniec z końcem, zakładają wielodzietne rodziny. Jeśli kogoś i tak stać na dziecko, to wątpię, żeby ulgi podatkowe go dużo bardziej do niego przekonały. A dla człowieka, który zarabia grosze albo i nic, a żyje tylko z zasiłków, niższe opodatkowanie to tylko parę złotych więcej - zdecydowanie za mało, żeby utrzymać kolejne dziecko. Można rozdawać zapomogi, takie jak becikowe, ale czy to ma sens? Tutaj (http://orka.sejm.gov.pl/listyNPP.nsf/webkat?OpenAgent&B3) jest co na ten temat sądzę.
Zresztą, jestem przeciwny niepotrzebnemu komplikowaniu przepisów (w tym podatkowych), bo jak praktyka pokazuje, daje to jedynie pole do popisu dla cwaniaczków wykorzystujących luki w prawie i chciwych urzędników, którzy mogą za "opłatą" zinterpretować niejasne i zagmatwane przepisy na korzyść petenta.
Społeczeństwo ocenia się po tych typowych, przeciętnych, stereotypowych wręcz, ludziach. Bo chlubne wyjątki w postaci np. naprawdę przyjaznego araba z masą pozytywnych cech nie jest podstawą do oceny.
To fakt, ale trzeba takich ludzi poznać naprawdę wielu, żeby mieć podstawę do oceny. A nie "byłem w arabskiej dzielnicy, więc wiem już o nich wszystko"
*araby to brudasy...
Akurat bodajże Cejrowski stwierdził, że Arabowie dbają o higienę dużo bardziej niż my.
Ametystowec
16-07-2009, 12:25
Po części zgadzam się z Albertusem, ale nie chodzi mi to o nienawiść do innych ras itp. tylko o nienawiść do nierobów żyjących za nasze podatki. I brak kary śmierci w Polsce - to mnie bardzo irytuje, gdzieś widziałem nawet taki demotywator: "MORDERCA: Damy mu spanie, rozrywkę i jedzenie za nasze pieniądze." Gdzieś tam u arabów mają ciekawe prawo: Rodzina ofiary wymierza sprawiedliwość - jest sądem (nie wykonawcą, i oczywiście nie mogą przekroczyć limitu "ząb za ząb").
A tak z innej beki, czy po obejrzeniu tego materiału niżej kupilibyście futro dla swojej dziewczyny/matki/cioci...byle kogo? Jeżeli nie, to nie ma potrzeby oglądać tego filmu.
http://video.google.pl/videoplay?docid=6558816339341184748&ei=yfleSrzUM86K-Qa-s-gd&q=fur+farm&hl=pl
Duch Niespokojny
16-07-2009, 12:31
Nie kupiłbym futra, bo nawet abstrahując od faktu, że jest to głupota i barbarzyństwo, kobieta w futrze wygląda jak emerytowana k***a ;)
Oj tam, mieszasz dyskusje. Ale w sumie masz poniekąd rację...
@albertus
U mnie w mieście jest tzw dzielnica cudów (zakaczawie) i jest tam to samo, co w tych dzielnicach arabskich, tylko nie ma tyle rzygów. Jak przyjdzie ktoś nieswój (nie z dzielnicy), to też zaraz wpierdol dostanie. Ludzie nie pracują, chodzą brudni... A co do hałasu w nocy, to jakbyś mieszkał w pobliżu torów i co godzinę by pociąg przejeżdżał, to też byś maszynistów powybijał?
Czarna_Mamba
16-07-2009, 13:03
kobieta w futrze wygląda jak emerytowana k***a ;)
Moja mama nosi futra. I nie życzę sobie, byś porównywał ją do emerytowanej kurwy.
K'woli ścisłości, nigdzie nie mówię, że nosi prawdziwe.
Albertus
16-07-2009, 13:57
To fakt, ale trzeba takich ludzi poznać naprawdę wielu, żeby mieć podstawę do oceny. A nie "byłem w arabskiej dzielnicy, więc wiem już o nich wszystko"
Akurat bodajże Cejrowski stwierdził, że Arabowie dbają o higienę dużo bardziej niż my.
ja tam nie bylem , tylko jakis czas mieszkalem...
a mi chodzilo ze brudasy nie jako ze niedbaja o siebie ; tylko ze nie dbaja o swoje otoczenie.
@albertus
U mnie w mieście jest tzw dzielnica cudów (zakaczawie) i jest tam to samo, co w tych dzielnicach arabskich, tylko nie ma tyle rzygów. Jak przyjdzie ktoś nieswój (nie z dzielnicy), to też zaraz wpierdol dostanie. Ludzie nie pracują, chodzą brudni... A co do hałasu w nocy, to jakbyś mieszkał w pobliżu torów i co godzinę by pociąg przejeżdżał, to też byś maszynistów powybijał?
mieszkalem w miejscu gdzie codziennie kolo 12 w nocy jezdzil jakis samochod i gral melodyjke , przez dluzszy czas myslalem ze to lodziarz , ale co on by robil o 12 w nocy!?
no i dobra , jak jest taka dzielnica. Wyobrażasz sobie cale miasto takie a posrodku ty twoja zona i dzieci?
Nie popieram nienawiści Albertusa do Arabów, ale on przeżył prawdopodobnie to, czego Wy nigdy nie przeżyjecie, więc nie wiem, czemu na siłę chcecie zmienić jego stosunek do tej nacji.
taa moglbym podawac wiele przykladow OSOBISTYCH potyczek/problemow z arabami... ale po co?
no i dobra , jak jest taka dzielnica. Wyobrażasz sobie cale miasto takie a posrodku ty twoja zona i dzieci?
miasto sobie wyobrażam, ale siebie w nim nie
nie oznacza to, że kazał bym im się wynieść z miasta, po prostu sam bym się wyniósł...
Yoh Asakura
16-07-2009, 14:32
Moja mama nosi futra. I nie życzę sobie, byś porównywał ją do emerytowanej kurwy.
Primo, to nie jest koncert życzeń. Secundo, jego stwierdzenie to jak mówienie, że "każda kobieta to suka". Obraża też wtedy swoją matkę, ale who cares.
Duch Niespokojny
16-07-2009, 14:46
No przykro mi, ale ja mam akurat takie skojarzenia ;)
Albertus
16-07-2009, 14:53
miasto sobie wyobrażam, ale siebie w nim nie
nie oznacza to, że kazał bym im się wynieść z miasta, po prostu sam bym się wyniósł...
gdzie bys sie wyniosl , jak w miescie obok znalazlbys to samo... no chyba ze kupilbys dzialke na odludziu gdzie do najblizszego domostwa bedzie parenascie km. :D
a pozatym to co to za zycie ze we wlasnym kraju trzeba uciekac?
Ja tylko chciałbym wtrącić parę detali:
1. Bardzo często za granicę na zarobek wyjeżdża margines (lokalny przykład - ile razy można było zobaczyć polaczka (określenie celowe) siedzącego pod ścianą w londynie, że zrobi wszystko za 1 funta za godzinę. Brudny, śmierdzący i ni w ząb nie umie angielskiego. Ot wyjechał za "łatwą kasą")
2. Albertus oceniasz ich, bo mieszkałeś w dzielnicy - to prawda. Ale weź pod uwagę, że to nie jedyny faktor. To tak jakbyś ocenił całą amerykę po mieszkaniu w slumsach przez X lat. Z jednej strony masz część racji, z drugiej obraz jest niepełny - w którą stronę nie spojrzysz.
3. Aby najlepiej ocenić nację - należy wyjechać do ich macierzystego kraju. Tam można wyjechać i zobaczyć ludzi w ich naturalnym otoczeniu. Bo za granicą to nikt nie mieszka jak u siebie. W najlepszym wypadku jest trochę gorzej, w najgorszym - masakra.
Ogólnie rozumiem twoje podejście. W Irlandii można bardzo łatwo zobaczyć jak tego typu rodziny (bo rodzinami tu zjeżdżają) bawią się w pijawkę i nic nie robiąc ciągną niezłą kasę. Ale to nie jest ich wina, tylko przesadnych przywilejów, które kraj nadał. Bo nie okłamujmy się - okazja czyni złodzieja (choć tu nie o kradzież chodzi), a wielu osobom pasuje opcja, że leżysz do góry brzuchem a kilkaset euro miesięcznie ci samo w kieszeń wpada.
Tak długo jak w naszym kraju nie zostanie mocno rozbudowany socjal (na co liczę) i prawo nie będzie dopuszczać do takich odpałów jak jest z zaskarżaniem o rasizm na zachodzie (w co mam nadzieję, choć nie jest to łatwa rzecz) to będzie git.
No i ogólnie jeśli chodzi o pracę - związki zawodowe należy poukrócać, bo jak widze (w Irlandii) kasjera w tesco, który pracuje jakby chciał a nie mógł, to mi się w żołądku przewraca. A jak pogania go przełożony, to tekst "I'm doing my best" kończy całą dyskusję - i żeby wylać takiego to trzeba się namęczyć. To jest nieporozumienie.
A no i tacy kasjerzy to nikt inny niż rodowici... irlandczycy. Co dobitnie pokazuje, że cała masa narodów odstawia chore akcje.
sphinx123
16-07-2009, 22:04
Łasuch nie pisze, że potraktowałby cyganów siekierą.
Albertus
16-07-2009, 22:25
Łasuch nie pisze, że potraktowałby cyganów siekierą.
bo Lasuch nie chce/nie ma odwagi nic z tym zrobic by mu sie lepiej zylo lub nie wypowiada sie na ten temat publicznie ( nikt go nie prowokuje do takiej odpowiedzi)
Yoh Asakura
16-07-2009, 22:32
Nie, bo lasuch ma glany i niepotrzebna mu siekiera.
Albertus
16-07-2009, 22:45
Nie, bo lasuch ma glany i niepotrzebna mu siekiera.
tez mam glany , a siekiera zawsze sie przyda ;D
sphinx123
16-07-2009, 23:32
bo Lasuch nie chce/nie ma odwagi nic z tym zrobic by mu sie lepiej zylo lub nie wypowiada sie na ten temat publicznie ( nikt go nie prowokuje do takiej odpowiedzi)
Bez kitu, odwaga jest potrzebna, żeby spamować internetowe forum o Tibii bezpodstawnymi (chyba że strach jest dobrym argumentem) oskarżeniami na wszystko, co jest odmienne od piszącego.
Są o wiele lepsze i wydajniejsze sposoby na to by żyło się lepiej niż grożenie siekierą. A jeżeli cyganie, lub jakakolwiek inna frakcja\narodowość\itp. przeszkadzają Ci w aż takim stopniu to tylko współczuć, bo życie jest niesprawiedliwe.
Albertus
17-07-2009, 15:51
znalazlem gdzies komentarz kolesia , popatrzcie sami ;
bylem na studiach,ktore przerwalem ale pamietam ze jakos chyba w 2005 dowiedzialem sie ze pacany czarnuchy to otrzymuja dofinansowanie:
-900 zl styp.socj
-doplata do akademika - nie dosc tego ze dostali najlepszy akademik,jakim dysponowala uczelnia a Polski student jak mial naprawde niskie dochody w rodzinie to maksimum co mogl dostac to 500 zl!!! i ja sie pytam czyj to qrwa kraj???
co ja lece do afryki i qrwa mam za darmo antylope na ogniu pieczona??? a w Europie jeszcze gorzej!POBUDKA!
aa i co sadzicie o tej piosence (przesluchac pare razy/
http://www.youtube.com/watch?v=RY-kugXZXOI&feature=related
sphinx123
17-07-2009, 16:14
Tak, wińmy czarnoskórych za to, że Polskie prawo ssie.
Yoh Asakura
17-07-2009, 17:45
Gdyby nie było murzynów, nie byłoby takiego prawa. Nie ma dymu bez ognia!
Jednak wątpie, by prawo mówiło konkretnie o murzynach. Teraz za to możemy winić cały świat, bez zastanawiania się nad konkretami, wszyscy są winni.
@2down
Oh ironio, przyczyno wszystkich sprzeczek i nieporozumień w internecie!
Duch Niespokojny
17-07-2009, 19:14
Gdyby nie było murzynów, nie byłoby takiego prawa. Nie ma dymu bez ognia!
Rozumiem, że gdybyś był Murzynem, od razu byś się powiesił z tego powodu?
Rozumiem, że gdybyś był Murzynem, od razu byś się powiesił z tego powodu?
yoh ironizowal?
Znalazłem ciekawy komentarz na onet.pl. Zapewne was to zainteresuje.
onet.pl
Popularne mity gejowskiej propagandy
W swej propagandzie działacze gejowscy posługują się zwykle tymi samymi argumentami, opartymi na zmanipulowanych `faktach naukowych' lub po prostu zmyśleniach. Tu wymieniam najczęstsze z nich:
1. `W społeczeństwie jest 10% homoseksualistów'. Ten procent został wymyślony, aby podkreślić jak dużą grupą społeczną są homoseksualiści. Ostatnio propagandziści zaczynają podawać 6-7%, aby ta liczba nie była zbyt okrągła. Niezależne źródła natomiast podają jednak ten odsetek na 1-2%, łącznie z biseksualistami. Nigdy i nigdzie nie było ich więcej, i nie mogło być, w przeciwnym wypadku w strukturach społecznych musiałyby wykształcić się mechanizmy uwzględniające potrzeby tak licznej grupy społecznej, oraz nadające jej specyficzne funkcje.
Postępowi homofile nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że występowanie pewnego odsetka odmieńców w społeczeństwie nie jest żadnym powodem do akceptacji zboczeń. Zawsze i wszędzie występuje grupa złodziei, narkomanów, oszustów, pijaków itp. Lecz nie daje to podstaw, by akceptować takie zachowania i uznawać za `normalne inaczej'.
2. `Homoseksualizm jest naturalny, bo występuje u zwierząt'. W rzeczywistości nigdy takich zachowań u dziko żyjących zwierząt nie zaobserwowano. Ponieważ przyczyny zachowań homoseksualnych są ciągle niejasne, nie można faktycznie wykluczyć, że i wśród innych gatunków ssaków takie odchylenie wystąpi. Jednak mechanizmy behawioralne (sztywne wzorce zachowań seksualnych, terytorializm), populacyjne (rzadko zdarzają się u zwierząt grupy osobników liczące ich więcej niż kilkadziesiąt - a jeśli już, to zawiązują się poza okresem godowym; dlatego spotkanie się dwóch aktywnych płciowo osobników homoseksualnych jest bardzo mało prawdopodobne) i fizjologiczne (aktywność płciowa ograniczona w czasie) praktycznie uniemożliwiają wystąpienie w naturze zachowań homoseksualnych u zwierząt.
Pozostaje jeszcze kwestia błędnej interpretacji obserwowanych zachowań, np. pozorowanej kopulacji, wzajemnego dotykania się czy wychowywania potomstwa przez grupę osobników jednej płci. Są to zachowania czysto społeczne, które propagandziści uznają za homoseksualizm, sugerując się pozorami. W rzeczywistości ich sens nie ma nic wspólnego z zachowaniami seksualnymi, celem może być np. wykazanie dominacji nad drugim osobnikiem, umocnienie więzi społecznych czy zapewnienie opieki potomstwu u zwierząt stadnych. Nie seks.
I zwierzęta w niewoli - tu można czasem zaobserwować zachowania pozornie homoseksualne, ale są to warunki sztuczne. Rzekomo homoseksualne osobniki, kiedy dopuścić je do samic, zachowują się już zgodnie z przypisaną im rolą, i przestają się sobą interesować. Podobnie jak więźniowie - w więzieniach homoseksualizm jest nagminny, ale po wyjściu na wolność nie przejawiają oni takich skłonności.
A dla tych, którzy nie chcą wdawać się w dyskusję merytoryczną, pozostaje najprostszy argument. Nie jesteśmy zwierzętami, lecz ludźmi, i dlatego kierujemy się rozumem, a nie popędami.
3. `Homoseksualistą człowiek się rodzi, i nie można tego zmienić, ani zostać homoseksualistą na życzenie'. Tak naprawdę to nie wiadomo tego do końca. U wielu homoseksualistów źródła zaburzeń łatwo określić (uwiedzenie w dzieciństwie, nieprawidłowe relacje w rodzinie), są też i tacy, którzy mieli udane rodziny i żadnych traumatycznych przeżyć. Ale młodociane męskie prostytutki są znakomitym przykładem na to, że można z własnej woli przybrać orientację homoseksualną. Więźniowie też odbywają stosunki homoseksualne z własnej woli. Być może, nie ma jednej określonej przyczyny tego zaburzenia i prawda leży pośrodku.
4. `Masowy homoseksualizm u starożytnych Greków i Rzymian'. Po pierwsze fizjologia ludzka nie zmieniła się przez 2000 lat na tyle, by można było przypuszczać że homoseksualistów miało być wtedy dużo więcej niż dziś. Po drugie, żadne źródła historyczne nie potwierdzają, by w jakiejkolwiek kulturze homoseksualizm był gloryfikowany. Raczej należy przyjąć, że także w starożytności homoseksualiści zawsze byli na marginesie, i z reguły byli pogardzani, jak dzisiaj. Pośrednie dowody na takie podejście do owej kwestii znajdujemy w religiach. Biblia, Talmud i Koran zdecydowanie potępiają praktyki homoseksualne. A co do religii greckiej - wśród bogów i herosów nie ma ani jednego homoseksualisty, chociaż wprost pławią się oni w rozpuście i wszelkich innych zboczeniach. Jak wiadomo, zachowania greckich bogów niewiele odbiegały od ówczesnych wzorców społecznych. Jedyny mityczny bohater który miał epizod homoseksualny - król Lajos - został za ten występek ukarany pozbawieniem zdolności do posiadania potomstwa. Wobec tego brak homoseksualistów wśród bogów greckich i surowe potraktowanie Lajosa trudno pogodzić z tezą o jego szerokiej akceptacji w społeczeństwie.
Jeśli chodzi o zachowania homoseksualne wśród rzymskich patrycjuszy - faktycznie były częstsze niż wśród ogółu społeczeństwa, ale równie częste były pozostałe zboczenia (pedofilia, zoofilia, kazirodztwo itp.) i wszelkie inne naganne zachowania. Jak się okazało, przyczyną był nie tylko hedonizm tej grupy, zblazowanej nadmiernym dobrobytem, ale też chroniczne zatrucie metalami ciężkimi, głównie ołowiem pochodzącym z ołowianych wodociągów, rtęcią i arsenem, których związki wchodziły w skład kosmetyków. Metale te kumulują się w organizmie, a objawami zatrucia są między innymi zaburzenia psychiczne. Kości bogatych Rzymian zawierają o wiele więcej metali ciężkich, niż osób ubogich z tego okresu.
Ponadto powoływanie się przez homo aktywistów na częsty homoseksualizm u starożytnych stoi w sprzeczności z ich twierdzeniem wymienionym w punkcie 3 - że nie można swojej orientacji zmienić. Bo w takim wypadku niemożliwa byłaby masowość tego zjawiska w jakimkolwiek społeczeństwie.
5. `Homoseksualizm nie jest chorobą, bo został skreślony z listy chorób'. Wydarzenie to odbyło się to w 1973 roku, pod silnym naporem homoseksualnego lobby. Prezydium American Psychiatric Society w swoim oficjalnym poradniku diagnostycznym zastąpiło definicję homoseksualizmu z `zaburzenia' na termin `stan'. Dzięki temu Światowa Organizacja Zdrowia skreśliła homoseksualizm z listy chorób psychicznych wymagających rejestracji. Homoseksualni propagandziści dopuszczają się w tym punkcie perfidnej manipulacji - w rzeczywistości WHO nie określa, co jest chorobą, ponieważ celem tej organizacji jest koordynacja międzynarodowej współpracy w dziedzinie ochrony zdrowia. Homoseksualizm został wykreślony z listy chorób podlegających obowiązkowej rejestracji. Wykreślenie ma ten skutek, że państwa członkowskie nie są zobowiązane do prowadzenia statystyk homoseksualistów i przesyłania raportów na temat ich liczby do WHO. A brak oficjalnych raportów pozwala homoseksualnym lobbystom zawyżać w swoich publikacjach procent osób homoseksualnych w społeczeństwie (p. punkt 1).
6. `Homoseksualiści są inteligentni i wrażliwi' Nie ma dowodów na to, by homoseksualizm był jakoś związany ze szczególnymi zdolnościami. Jak już wspomniano, nie znane są jego przyczyny, a i sami geje potwierdzają, że może trafić się w każdej rodzinie. Wobec tego rozkład inteligencji (i wszelkich innych cech) wśród homoseksualistów nie powinien odbiegać od przeciętnej. A więc wśród homoseksualistów będzie około 10% osób wybitnie inteligentnych, 10% osób o inteligencji poniżej normy, i 80% różnego stopnia średniaków. Jak w każdej innej grupie. Lecz propaganda homoseksualna tendencyjnie ukazuje jedynie `górę', pomijając istnienie dziesięciokrotnie liczniejszej grupy homoseksualistów nie wykazujących żadnych specjalnych zdolności.
7. `Wielu sławnych ludzi było homoseksualistami'. Czy to czegokolwiek dowodzi? Sławnych ludzi mamy w całej historii dziesiątki tysięcy, a że co setny człowiek jest homoseksualistą - to i wśród wybitnych jednostek musieli się tacy trafić (patrz punkt 6). Czysta statystyka. A sławni stali się przecież nie z powodu homoseksualizmu, ale dzięki swoim dokonaniom. Równie dobrze można mówić `wielu sławnych ludzi było diabetykami, zawałowcami, leworęcznymi, rudymi, palaczami tytoniu itp. itd. Sławny człowiek, chociaż sławny, jest człowiekiem, i jak każdy inny może stać się ofiarą wszelkiej ludzkiej przypadłości. To że Telly Savalas był łysy, nie oznacza że brak włosów był u niego oznaką wybitnych zdolności aktorskich.
8. `Homoseksualizm to nie tylko seks'. Ale jak sama nazwa wskazuje homoseksualizm jest to związek oparty na seksie dewiacyjnym bo zachodzącym między osobnikami tej samej płci, a więc ich wiąże tylko pociąg seksualny. Kiedy pożądanie wygasa, te związki się rozpadają. Nic ich bowiem więcej nie trzyma ze sobą. Związki homoseksualne trwają krótko, i nawet w ich trakcie geje mają liczne kontakty seksualne z innymi partnerami. Gdzie więc jest ta wierność i przywiązanie?
9. `Kłamstwo oświęcimskie'. W styczniu 2005 roku z okazji 60-tej rocznicy wyzwolenia obozu w Oświęcimiu w Parlamencie Europejskim przedłożono projekt rezolucji, w której wymieniano ofiary obozu w następującej kolejności: Żydzi, Romowie, homoseksualiści (niczym naród?), Polacy i inne narodowości. Skoro homoseksualiści zostali wymienieni na trzecim miejscu, a Polacy na czwartym, należy sądzić, że w Oświęcimiu cierpiało i umarło więcej gejów, niż Polaków. W rzeczywistości zginęło tam około 1,1-1,3 miliona Żydów, 70 tysięcy Polaków, 20 tysięcy Romów, 15 tysięcy jeńców sowieckich oraz 15 tysięcy przedstawicieli innych narodowości. Udokumentowane jest przebywanie w obozie tylko z powodu homoseksualizmu 64 osób, z których zginęło 51. Byli to wyłącznie Niemcy, aresztowani jeszcze przed wybuchem wojny i osadzeni w różnych obozach na terenie Niemiec na równi z kryminalistami, prostytutkami i więźniami politycznymi - zgodnie z obowiązującym wtedy w Rzeszy (i w większości krajów europejskich!) prawem że homoseksualizm jest karalny. Do Auschwitz zostali przewiezieni jako kapowie i funkcyjni w momencie organizacji obozu. Te osoby wymienia się przed 70 tysiącami Polaków, przemilcza jeńców i inne narodowości. Zatem homo-propaganda, nawet na terenie Parlamentu Europejskiego, może posunąć się do sugerowania, że 51 to więcej, niż 70 000. Warto przy tym pamiętać, że pierwotnym zadaniem obozów koncentracyjnych była izolacja osób niepożądanych w III Rzeszy, i dlatego osadzano w nich homoseksualistów. Po wybuchu wojny przestano ich aresztować, a obozy koncentracyjne zmieniły swoje pierwotne zadanie na eksterminację innych narodów. Oczywiście, wśród 1.5 miliona ofiar musiało być około 15 tysięcy homoseksualistów - ale zginęli oni jako Żydzi, Polacy, Rosjanie itd., bo w okresie działalności fabryk śmierci, orientacja seksualna ofiar nikogo z oprawców już nie obchodziła.
~Leschek
CytrynowySorbet
24-07-2009, 20:30
1. Rozumiem, że "Niezależne Źródła" przeprowadzały ankiety na całym świecie, pytały KAŻDEGO człowieka czy jest homo / bi, że tak twierdzą? Poza tym porównywanie homoseksualizmu (który nie robi krzywdy osobom trzecim) do kradzieży (która czyni szkody) jest co najmniej głupie.
2. No tak, u zwierząt nie zaobserwowano także chęci grania w piłkę czy rozpalenia ogniska. Hmm.
Pozostaje jeszcze kwestia błędnej interpretacji obserwowanych zachowań
No tak, (wyrażę się teraz bardzo ostro) pies wsadzający w dupe innemu psu swoją pałę, a ten drugi stoi sobie jak gdyby nigdy nic, to błędna interpretacja.
3.
Być może, nie ma jednej określonej przyczyny tego zaburzenia i prawda leży pośrodku.
Być może są to po prostu bi.
4.
Po pierwsze fizjologia ludzka nie zmieniła się przez 2000 lat na tyle, by można było przypuszczać że homoseksualistów miało być wtedy dużo więcej niż dziś. To chyba logiczne, skoro wtedy ludzi było mniej.
Po drugie, żadne źródła historyczne nie potwierdzają, by w jakiejkolwiek kulturze homoseksualizm był gloryfikowany. Tu nie chodzi o gloryfikowanie, tylko o nie poniżanie.
Reszty tego shitu w pkt. 4 nie czytam, bo wracamy do dyskusji sprzed kilku tygodni.
5. No tak, oczywiście ludzie wiedzą lepiej niż ci z WHO.
6. `Homoseksualiści są inteligentni i wrażliwi'
??????????? Takie cechy nabywa się bez względu na wszystko.. o.o
8. `Homoseksualizm to nie tylko seks'. Ale jak sama nazwa wskazuje homoseksualizm jest to związek oparty na seksie dewiacyjnym bo zachodzącym między osobnikami tej samej płci, a więc ich wiąże tylko pociąg seksualny. Kiedy pożądanie wygasa, te związki się rozpadają. Nic ich bowiem więcej nie trzyma ze sobą. Związki homoseksualne trwają krótko, i nawet w ich trakcie geje mają liczne kontakty seksualne z innymi partnerami. Gdzie więc jest ta wierność i przywiązanie?
Po pierwsze: w takim razie heteroseksualizm także jest oparty na seksie, wiąże on kobietę i mężczyznę, nic więcej ich nie wiąże. Kiedy pożądanie wygasa, te związki się rozpadają. To chyba oczywista bzdura?
Po drugie: osoba to pisząca oczywiście przeprowadziła masę badań by twierdzić, że geje są niewierni? (i czemu, do cholery, geje, a nie homo? A lesbijki to co?). Ogólnie punkt 8 to fail, niech on się lepiej nie wypowiada na tematy o których nie ma zielonego pojęcia. Oczywiście co z tego, że jest masa hetero prostytutek, przecież to geje się puszczają...
9. Naprawdę nie widzę żadnego znaczenia w tym, że najpierw wymienili gejów. Co za różnica, czy ktoś tego w ogóle słucha? ...
Ogólnie całe to "coś" nie jest nawet zabawne, gość wytacza "argumenty", które gej ma najnormalniej w świecie w nosie, z czego połowa on nawet nie wie o czym mówi.
Gierubesoen
01-08-2009, 18:28
Dziś 65. rocznica Powstania Warszawskiego. Uważacie, że decyzja o powstaniu była słuszna? Zdania są podzielone, jedni uważają, że tak, drudzy że ta akcja z góry była skazana na niepowodzenie... Niedawno byłem w Warszawie w Muzeum Powstania Warszawskiego i na Powązkach Wojskowych i muszę przyznać że wywarło na mnie ogromne wrażenie. Alejami, pełnymi grobów ludzi którzy nie dożyli 20-tego roku życia nie sposób przejść bez wzruszenia... Wszystkie problemy wydały mi się banalne w porównaniu do tego co te chłopaki i dziewczyny przeżywali podczas powstania. Ja martwiłem się o to czy zdam a oni w moim wieku bronili Ojczyzny... A Wy jakie macie odczucia?
Oglądał ktoś "Kanał" Andrzeja Wajdy?
I na koniec, mały quiz utrzymany w tej tematyce:
http://wiadomosci.onet.pl/2687,quizy.html
Twój wynik:
Na 15 pytań udzieliłeś 10 poprawnych odpowiedzi.
Też niedawno (niecałe dwa tygodnie temu) byłem w Muzeum PW. Wrażenie zrobiło, ale nie podobał mi się nadmiar "nowoczesnych technik przekazu" - wszędzie te ekrany, głośniki. Ja wolę muzea w starym stylu.
Co do samego powstania, uważam, że było błędem. Chodząc po muzeum było mi naprawdę przykro, że tylu wspaniałych ludzi musiało stracić życie... nadaremno. Nie jest tajemnicą, że zdania wśród dowództwa były podzielone i że naiwnością ze strony niektórych było sądzenie, że Sowieci przyjdą nam z pomocą. O ile sądzę, że powinniśmy wspominać śmierć tych ludzi i samo powstanie, to raczej w charakterze narodowej tragedii, a nie święta.
P.S.
"Kanał" oglądałem, chyba jedyny film Wajdy, który naprawdę mi się podobał.
@Giorio
Taki komentarz może napisać każdy. Reszty nie czytałem, ale punkt 2. jest, krótko mówiąc, kłamstwem.
Gierubesoen
01-08-2009, 19:12
Wrażenie zrobiło, ale nie podobał mi się nadmiar "nowoczesnych technik przekazu" - wszędzie te ekrany, głośniki. Ja wolę muzea w starym stylu.
Tutaj też się zgodzę, ciężko mi było wysiedzieć przed ekranem gdzie kto chwile ktoś łaził, przerywał itd. Muzeum kojarzy mi się z obchodzeniem wszystkich eksponatów, a nie staniem przed monitorem. Za to bardzo spodobały mi się te karteczki z kalendarza, ciekawie zrobione, zachowałem je sobie :)
Chodząc po muzeum było mi naprawdę przykro, że tylu wspaniałych ludzi musiało stracić życie... nadaremno. Nie jest tajemnicą, że zdania wśród dowództwa były podzielone i że naiwnością ze strony niektórych było sądzenie, że Sowieci przyjdą nam z pomocą.
Instynkt zwyciężył nad zdrowym rozsądkiem, ale jak można mówić o zdrowym rozsądku i opanowaniu w takiej sytuacji? Desperacja powstańców jest dla mnie zrozumiała.
Kriptomer
03-08-2009, 14:42
chodzilo mi o cos wazniejszego niz konkurencja, dokladniej np. o to co sobie pomysla o nas ludzie z innych krajow, pozatym jestem wierzacy i to tez do pewnego stopnia zabrania mi tolerowac takich ludzi
Człowiek to człowiek.
__HAPPY_SVEN__
03-08-2009, 14:44
Kościół =/= Bóg
=/= to przekreślone 'równa się'
Marna_Prowokacja
03-08-2009, 15:12
swiat jest dziwny.
i nie da sie ogarnac rozumem wiec nie ma sensu probowac.
swiat jest dziwny.
Amen.... :)
swiat jest dziwny.
Psychologia behawioralna odeszła w zapomnienie w latach 50. tego wieku =)
swiat jest dziwny.
Gdyby wszyscy dochodzili do takich poronionych wniosków, zastanów się, gdzie byśmy dzisiaj byli.
swiat jest dziwny.
Można nie rozumieć nic, a można zrozumieć chociaż niewielką jego część. Jest już tylko kwestią własnych upodobań, co się wybierze. Jeśli świat wydaje nam się ciekawy, to jak najbardziej ma sens.
@Nari
Nie do końca rozumiem - co ma do tego psychologia behawioralna?
Można nie rozumieć nic, a można zrozumieć chociaż niewielką jego część. Jest już tylko kwestią własnych upodobań, co się wybierze. Jeśli świat wydaje nam się ciekawy, to jak najbardziej ma sens.
@Nari
Po prostu wychodziła z podobnego założenia- jeżeli nie da się czegoś pojąc na podstawie jakiś tam obserwacji, nie da się tego zrozumiec.
@edit
Czyli w naukowym wyjaśnieniu:
jakkolwiek kierunek ten nie neguje występowania zjawisk psychicznych (http://pl.wikipedia.org/wiki/Psychika), twierdzi, że są one swoistymi, ubocznymi efektami działania mózgu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Kresom%C3%B3zgowie), których nie da się skutecznie badać metodami naukowymi (http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_naukowa), gdyż są one niedostępne obserwacji,
dlatego, jeśli psychologia ma być rzetelną nauką (http://pl.wikipedia.org/wiki/Nauka), musi się ograniczyć do mierzalnych, jasno zdefiniowanych eksperymentów (http://pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment), w których ludzi poddaje się działaniu określonych bodźców (http://pl.wikipedia.org/wiki/Bodziec_%28psychologia%29) i obserwuje się ich określone reakcje na te bodźce.
Ale behawioryzm, choć błędny w założeniach dotyczących zachowania, był słuszną reakcją na to, co działo się w psychologii od czasu Freuda - czyli że każdy pisał sobie, co mu przyszło do głowy, a psychologia stała się pseudonauką. Behawiorym pozwolił na wypracowanie naukowej metodologii. Słuszne było myślenie, że to, czego nie da się badać naukowymi metodami, nie powinno być przedmiotem naukowych dociekań.
CytrynowySorbet
03-08-2009, 17:23
Psychologia behawioralna odeszła w zapomnienie w latach 50. tego wieku =)
Poprzedniego*
Ale behawioryzm, choć błędny w założeniach dotyczących zachowania, był słuszną reakcją na to, co działo się w psychologii od czasu Freuda - czyli że każdy pisał sobie, co mu przyszło do głowy, a psychologia stała się pseudonauką. Behawiorym pozwolił na wypracowanie naukowej metodologii. Słuszne było myślenie, że to, czego nie da się badać naukowymi metodami, nie powinno być przedmiotem naukowych dociekań.
Behawioryzm byłby dobry jako etap przejściowy, czy nawet sam wstrząs, a nie jako stała definicja psychologia, która aby pozostać nauką, miałaby się opierać tylko na obserwacji zachowań. Na dalszą metę okazało się to ograniczeniem i dopiero Chomsky w swoich publikacjach (dokładnie w recenzji jakiejś książki, bodajże Skinnera) stwierdził, że behawioryzm opierający się na bodźcu i reakcji nie wyjaśni najbardziej zagadkowych i interesujących pytań psychologicznych (po części również filozoficznych) dotyczących tego czym jest umysł, sztucznej inteligencji (późniejsze czasy), oraz nawet poprawnej lingwistyki. Dopiero jedna z następczyń behawioryzmu- badająca umysł kognitywistyka (opierająca się na systemach poznawczych człowieka)- pozwoliła rozszerzyć pole widzenia ówczesnych i współczesnych psychologów. Ale to tak pokrótce, bo aż tak się na tych sprawach nie znam =).
Poprzedniego*
Haha, pomyłka =P.
Marna_Prowokacja
03-08-2009, 19:49
@Nari
gorzej jesli od tego swiata chce ci sie wymiotowac po prostu.
wiem ze to plytkie bo swiat nie opiera sie tylko na tym co jest zle, ale po co mam robic cos na co nie mam ochoty.
jesli jest jakis sens to ja go nie widze.
behawioryzm? pierwsze slysze.
"wystarczy że odpowiesz sobie na zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: Co lubię w życiu robić, a potem zacznij to robić"
;) I nie marudź nam tutaj.
Gierubesoen
03-08-2009, 21:53
Jarać blanty :D
Marna_Prowokacja
03-08-2009, 23:02
"wystarczy że odpowiesz sobie na zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: Co lubię w życiu robić, a potem zacznij to robić"
;) I nie marudź nam tutaj.
juz to zrobilem.
Gierubesoen
05-08-2009, 11:47
http://wiadomosci.onet.pl/1568894,2679,1,choroba_strach_i_pieniadze,kioskart .html
Dawno się tak nie uśmiałem, ludzie naprawdę mogą być aż tacy naiwni? ;s
Wielkimanitu
05-08-2009, 15:52
http://wyborcza.pl/1,75248,6894959,15_tys__zl_za__pedala_.html
http://wiadomosci.wp.pl/gid,88875,title,Nie-masz-kasy---nie-uzywaj-slowa-na-p...,galeria.html?ticaid=1882f
__HAPPY_SVEN__
05-08-2009, 16:14
http://wiadomosci.onet.pl/1568894,2679,1,choroba_strach_i_pieniadze,kioskart .html
Dawno się tak nie uśmiałem, ludzie naprawdę mogą być aż tacy naiwni? ;s
Ja pier`dole, czy wszystkie te kure||wskie teorie spiskowe muszą kręcić się wokół żydów, murzynów, pedałów itp >.>
http://wyborcza.pl/1,75248,6894959,15_tys__zl_za__pedala_.html
imho dobrze ze wygral, bo mozna nie lubic homo ale to co ta baba mowila/wykrzykiwala publicznie to juz przesada
CytrynowySorbet
05-08-2009, 16:21
Ja pier`dole, czy wszystkie te kure||wskie teorie spiskowe muszą kręcić się wokół żydów, murzynów, pedałów itp >.>
Chyba wiadomo, że lepiej zwalać wszystko na mniejszości. To się ładnie układa i tylko pobudza rasizm - kiedy coraz więcej ludzi będzie umierało, i ktoś dowie się o takiej "teorii", to zwali wszystko właśnie na nich (jakoby to była wina murzynów, że wynaleziono AIDS).
@sprawa "pedała" - i bardzo dobrze. Jakbym wpuścił do sieci filmik, w którym nazywam polityków kłamcami, pijakami, złodziejami i gwałcicielami (oczywiście używając nazwisk) to też byłby przeciw mnie proces sądowy. To się nazywa naruszenie czyjejś godności osobistej. Bardzo dobrze, może dziewucha będzie trzymała gębę na kłódkę i uświadomi to innych, że czasem lepiej być cicho a nie kogoś obrażać (nie tylko w sprawie seksualności).
Czarna_Mamba
05-08-2009, 18:29
Gierubesoen, ja tam wierzę, że HIV został stworzony przez człowieka, w Area 51 przetrzymują pozostałości po Roswell '47, a Steve Fossett zginął, bo zbyt się do niej zbliżył.
Co do 'pedała', jestem za. Sama nie jestem zbyt tolerancyjna, ale nie uważam tego za powód obrażania kogoś, kto swoją orientacją w niczym kompletnie mi nie przeszkadza i żyje spokojnie według własnych zasad.
Gierubesoen, ja tam wierzę, że HIV został stworzony przez człowieka, w Area 51 przetrzymują pozostałości po Roswell '47, a Steve Fossett zginął, bo zbyt się do niej zbliżył.
Ba, w Area 51 mają też Kurta Cobaina i bardzo starego już Elvisa Presleya. ;)
Co do tematu początkowego:
http://www.sfora.pl/Homoseksualizmu-nie-mozna-wyleczyc-a10002
okz?
spider-bialystok
06-08-2009, 18:08
Co jest zlego w slowie pedal? Zwlaszcza, ze ten koles naprawde jest pedalem?
CytrynowySorbet
06-08-2009, 18:12
Jakoś nie widzę żeby ktoś tu nazywał swoją matkę dziwką czy suką. No co, wulgarne określenie kobiety, nieprawdaż?
@link od Gonzo: ciekawy komentarz znalazłem:
Prawda jest taka, ze takie terapie specjalnie prowadza do depresji ,a nastepnie samobojstwa, by wyeliminowac "wadliwy produkt" ze srodowiska, wiec jest legalna opcja "czyszczenia planety"
Nie zdziwiłoby mnie to... Pan Hitler także chciał się pozbyć homoseksualistów...
@spider-bialystok
Jest obraźliwe. Jak nie wierzysz, zajrzyj do słownika.
Gierubesoen
06-08-2009, 18:16
Inaczej będzie odebrane kiedy gej do geja powie "mój ty pedałku" a inaczej kiedy ktoś krzyknie do geja "ty pedale!!!!!!11"
http://wiadomosci.onet.pl/1568894,2679,1,choroba_strach_i_pieniadze,kioskart .html (http://urlguard.net/l/http://wiadomosci.onet.pl/1568894,2679,1,choroba_strach_i_pieniadze,kioskart .html)
Czarny żydowski wolnomularz w mojej szafie każe mi twierdzić, że homeopatia nie działa? Absurd. On nie jest czarny.
A w sprawie tej facetki:
Dobrze, że została ukarana i na pewno mocno odczuje też karę. Właśnie, tylko czy ta kara nie jest zbyt wysoka? Oczywiście, jestem pewien, że w obawie przed podobną karą wiele osób ugryzie się w język ale czy to nie jest trochę przesadzone? Podobny przypadek tutaj:
http://boskiateista.wordpress.com/2009/07/27/18-latka-skazana-na-wiezienie-za-napis-na-kosciele-zryj-jak-maryja%E2%80%9D/
Kara więzienia + grzywna za obrazę? Nie popadajmy w paranoję.
spider-bialystok
06-08-2009, 18:21
Jakoś nie widzę żeby ktoś tu nazywał swoją matkę dziwką czy suką. No co, wulgarne określenie kobiety, nieprawdaż?
Ale ani suka ani dziwka nie sa synonimami slowa matka.
Wg slownika jest obrazliwe. Ale dalej nie widze w tym slownie nic zlego. Tak samo jak nic zlego nie widze w slowie murzyn, chociaz slyszalem, ze ponoc tez jest obrazliwe.
Wg slownika jest obrazliwe. Ale dalej nie widze w tym slownie nic zlego. Tak samo jak nic zlego nie widze w slowie murzyn, chociaz slyszalem, ze ponoc tez jest obrazliwe.
"Murzyn" (wielką literą) nie jest obraźliwe.
"Prostytutka" jest słowem neutralnym, "kurwa" jest obraźliwym. Jedno i drugie to tylko słowo, ale tak się przyjęło. Tak samo jest w tym przypadku. "Gej" - neutralny, "pedał" - nie.
Marna_Prowokacja
06-08-2009, 18:30
moge kogos obrazic porownywujac go z pedalem, gdy owy pedalem nie jest.
tak samo do normalnej kobiety nie powiem dziwko, a do prostytutki i owszem.
moje zdanie.
CytrynowySorbet
06-08-2009, 18:54
Ale ani suka ani dziwka nie sa synonimami slowa matka.
A pedał jest synonimem słowa gej? Durne społeczeństwo tak sobie wymyśliło.
gej - homoseksualista, pedał - część roweru...
moge kogos obrazic porownywujac go z pedalem, gdy owy pedalem nie jest.
tak samo do normalnej kobiety nie powiem dziwko, a do prostytutki i owszem.
moje zdanie.
A czy do normalnego geja (wiem, wiem, jak to dla was brzmi, ale pomińmy to) trzeba od razu mówić pedał? Jak sam gość pisał, normalnie mieszkał sobie z partnerem, nie szkodząc nikomu.
Zresztą zauważ, że do prostytutki tak powiesz, bo między innymi za to płacisz. Dziwka to określenie kobiety puszczającej się za pieniądze, tylko bardziej wulgarnie.
Gej - normalny homoseksualista nie wyróżniający się za bardzo z tłumu.
Pedał - gejista muszący za wszelką cenę pokazać że on jest gejem, jest wspaniały, ma wszystkich w dupie, liże się na oczach innych z kim tylko popadnie.
Widać różnicę? Mam nadzieję. Nie można porównywać dziewicy do ladacznicy, która ma po kilku partnerów dziennie. Tak samo w przypadku geja i pedała.
Używanie zwrotu "puszcza się" jest nie na miejscu! To jest obraźliwe, ta Pani wykonuje swoją pracę, świadczy korzyści cielesne w zamian za pieniądze, a nie "puszcza się". Mam nadzieję, że tak pejoratywne określenie zostało napisane pod wpływem gniewu, siły wyższej, bardzo tego żałujesz i więcej nie popełnisz takiego grzechu.
Gdyby mnie skazano za nazwanie czarnucha czarnuchem to bym się autentycznie wk%$#ił. To samo w sprawie tej osiemnastolatki (ach ci wybaczający, pełni miłosierdzia księża, którzy sami złożyli zawiadomienie do prokuratury). Co do sprawy pedała, to tam jest napisane, że to nie było jednorazowe, więc może kara była bardziej sensowna (na pewno nie jej wysokość).
CytrynowySorbet
07-08-2009, 11:14
Ależ oczywiście, wybacz mi błagam! Już więcej takiego zwrotu nie użyję! :<
A co do kasy... Taki naród, trzepiemy kasę jak popadnie, im więcej da się wyciągnąć tym lepiej...
sphinx123
07-08-2009, 12:06
Ja mam w zasadzie pogląd Jacykowa, czyli "Zostałem nazwany pedałem, ale przecież nim jestem, to czemu miałbym się oburzać?" :D
Shanhaevel
07-08-2009, 12:59
Ależ oczywiście, wybacz mi błagam! Już więcej takiego zwrotu nie użyję! :<
A co do kasy... Taki naród, trzepiemy kasę jak popadnie, im więcej da się wyciągnąć tym lepiej...
Och, żeś upuścił żółć na tę znienawidzoną i niegodną szacunku nację ... Patrz na USA i ciesz się, że nie jest u nas jak tam w kwestii wyłudzania odszkodowań.
A co do kasy... Taki naród, trzepiemy kasę jak popadnie, im więcej da się wyciągnąć tym lepiej... Racja. Inne narody tak nie robią!
CytrynowySorbet
07-08-2009, 13:51
Och, żeś upuścił żółć na tę znienawidzoną i niegodną szacunku nację ... Patrz na USA i ciesz się, że nie jest u nas jak tam w kwestii wyłudzania odszkodowań.
Racja. Inne narody tak nie robią!
Nie podróżuję po krajach, nie oglądam / nie czytam żadnych wiadomości, nie interesuje mnie polityka, wiem tylko co się dzieje w Polsce więc o co tyle krzyku. Wiem że Polacy tak robią - jak zresztą, i don't care. Ale niech wam będzie, taki już jest CZŁOWIEK.
A skoro inne narody też tak robią (lub jest gorzej), to po co się czepiacie że duże odszkodowanie ~~
sporo jezdze po innych krajach i chyba mam duuuuzo lepsze info co do innych narodow. Na zachod od polski nie ma bardziej kombinatorskich krajow niz polacy, na wschod nie poznalem ludzi az tak dobrze wiec sie o nich wypowidac nie bede.
Polak zawsze cos kombinuje, a to jak chociasz by o 0.5% miec wiekrze dochody albo jakis dodatek rodzinny...
--Cienius--
07-08-2009, 15:03
hahah przedstawie wam moj chory evul swiatopoglad
Planeta to taki czlowiek organizm a ludzie to choroba tej planety zwykle przeziebienie lub grypa i tak nie bedziemy na tej planecie dlugo hihi chyba ze to jakas gruzlica ale leczona heehhee
Shanhaevel
07-08-2009, 16:11
Planeta to taki czlowiek organizm a ludzie to choroba tej planety zwykle przeziebienie lub grypa i tak nie bedziemy na tej planecie dlugo hihi chyba ze to jakas gruzlica ale leczona heehhee
Rzeczywiście, odkrywcze, świeże i błyskotliwe spojrzenie na sprawę...
NOT.
Albertus
07-08-2009, 16:18
w sumie to troszke masz racje , tylko ze dinozaury mozna byc nazwac takim przeziebieniem bo planeta je wyeliminowala , my niszczymy planete doszczetnie , wiec my jestesmy rakiem. ;D
sphinx123
07-08-2009, 20:04
To po co jeszcze żyjesz? Podoba Ci się bycie chorobą? :/
dinozaury mozna byc nazwac takim przeziebieniem bo planeta je wyeliminowala
Planeta miała dużo do gadania kiedy walną w nią meteoryt : )
__HAPPY_SVEN__
07-08-2009, 21:15
@Sphinxer
tak
Pewne choroby zwalczają się same.
Aron Roar
07-08-2009, 21:21
@Cienius
Wkurza mnie coś takiego. Jeśli uważasz się za taki wrzód to czemu ze sobą nie skończysz. Nawet jeżeli ludzkość jest problemem, to jej nie zniszczysz. Może kiedyś zniszczy się sama, ale nie z powodu jakiegoś chorego paranoika.
"Murzyn" (wielką literą) nie jest obraźliwe.
Murzyni to w ogole smieszni ludzie. Powiesz do niego "czarnuchu" i juz sie obrazi. Zabawne, bo gdyby Murzyn zwrocil sie do mnie "ty bialasie!!!" - w ogole by mnie to nie ruszylo, bo i dlaczego - w koncu jestem bialy ;)
Ale prawda jest taka, ze powoli zmierzamy do skretynienia spoleczenstwa - http://www.joemonster.org/p/193952/Poprawnosc_polityczna. Teraz smieszny obrazek, za 10 lat stanie sie (niestety) rzeczywistoscia ;)
CytrynowySorbet
07-08-2009, 23:15
Murzyni to w ogole smieszni ludzie. Powiesz do niego "czarnuchu" i juz sie obrazi. Zabawne, bo gdyby Murzyn zwrocil sie do mnie "ty bialasie!!!" - w ogole by mnie to nie ruszylo, bo i dlaczego - w koncu jestem bialy ;)
To ze tobie coś nie wydaje się obraźliwe, nie musi oznaczać, że nie jest obraźliwe dla innego człowieka / grupy ludzi.
nemalaz2
07-08-2009, 23:17
ja lubie murzyn, chcialbym byc takie jeden bo bym mial duzego B)
uwazam, ze jednak oni troche przesadzaja i nie powinni az tak sie obrazac za rasizm bo im nikt nic nie robi
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.