Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
Tzn, ty im dajesz kasę, a oni ci wysyłają kod prepaid na podany mail/gg/sth? Po ile mniej więcej?
Pończuś, pomyliłeś chyba levelowanie z wbiciem 80 lev jak najszybciej poprzez pvp / random dungeon, a następnie zrobienie wszystkich questów w całym NR. Tak, wtedy możliwe jest zdobycie dużych sum. Ale gdyby 35k było tak łatwo dostępne, jak mówisz, to widywalibyśmy mase afkerów na tundra traveller's mamutach w dalaranie. Gold jest łatwo dostępny, ale bez przesady.
Nie. Jak lvlowałem DK od 55 do 80 i później dobijałem w northrend to nie ruszyłem ani jednebg albo random dungeona. Czysty grind na questach. BTW. u mnie na serwerze standardem jest 30 osób afk przed north bankiem na mamutach z miejscami dla sprzedawców.
CytrynowySorbet
10-06-2010, 22:13
Nie. Jak lvlowałem DK od 55 do 80 i później dobijałem w northrend to nie ruszyłem ani jednebg albo random dungeona. Czysty grind na questach. BTW. u mnie na serwerze standardem jest 30 osób afk przed north bankiem na mamutach z miejscami dla sprzedawców.
To udowodnij jakoś. Chociażby link do jakiejś innej strony, że inni też tyle zarobili. Bo ja jakoś nigdy 35k nie miałem. A może kupiłeś specjalny premium pack +100% gold?
@WrD: Dokładnie, ale wiesz... sporo oszustów wokół ;) U nas na serwerze cena za pp około 10k za 2 miesiące od nieznajomego.
Jak 10k za 2 miechy pp, to niezły interes można na allegro na tym robić : P
To udowodnij jakoś. Chociażby link do jakiejś innej strony, że inni też tyle zarobili. Bo ja jakoś nigdy 35k nie miałem. A może kupiłeś specjalny premium pack +100% gold?
@WrD: Dokładnie, ale wiesz... sporo oszustów wokół ;) U nas na serwerze cena za pp około 10k za 2 miesiące od nieznajomego.
Nie znajdziesz tego na żadnej stronie. Po prostu załóż sobie DK, wykup mu cały heirloom i zrób do 70 lvla. Zobaczysz ile kasy nagle ci się pojawi.
CytrynowySorbet
11-06-2010, 12:06
Nie znajdziesz tego na żadnej stronie. Po prostu załóż sobie DK, wykup mu cały heirloom i zrób do 70 lvla. Zobaczysz ile kasy nagle ci się pojawi.
Przeciętnie za 1 quest w OL dostajesz 3,3g. Do tego mniej więcej z co drugiego questa jest nagroda plate warta 4,5g. Więc na 1 quest przypada około 5,5g. Robiąc wszystkie questy w HFP, Zangarmarsh, Terrokar i Nagrand wbijesz 70 lev.
Łącznie tych questów (na achi) jest 272.
272x 5,5 = 1496g. Podczas levelowania może wylootujesz na czysto 100g + 200g z crapów, które sprzedasz. Można nawet zaokrąglić i powiedzieć, że w OL siedząc od 58 DO 70 levela zdobędziesz może 2k golda. Nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie to nie za wiele.
Jak 10k za 2 miechy pp, to niezły interes można na allegro na tym robić : P
W jakim sensie? Na allegro prepaidy normalnie za złotówki chodzą, chyba, ze chodziło ci o coś innego.
W jakim sensie? Na allegro prepaidy normalnie za złotówki chodzą, chyba, ze chodziło ci o coś innego.
Po prostu da się sprzedać prepaida za 10k golda, a potem sprzedać ten gold na allegro i wyjść na plus, z tego co widzę : P
Po prostu da się sprzedać prepaida za 10k golda, a potem sprzedać ten gold na allegro i wyjść na plus, z tego co widzę : P
Pan cytrynka nie zauważył pewnie że pripejdy na allegro są po 70 zł. a tak to 5-6zł na burning legionie jest za 1k G.
Zostaje 10-20 zł na piwo, fuck yeah!
CytrynowySorbet
11-06-2010, 16:22
Pan cytrynka nie zauważył pewnie że pripejdy na allegro są po 70 zł. a tak to 5-6zł na burning legionie jest za 1k G.
Zostaje 10-20 zł na piwo, fuck yeah!
Hmm? Mi chodziło o to, że jak nie masz kasy, albo żal ci wydawać, to możesz kupić prepaida za golda (imo, jak masz golda i możliwość, to bardziej sie oplaca kupic tak, zawsze to 70 zl w kieszeni).
No pewnie, że się opłaca tak : P.
Tibijczyk222
11-06-2010, 23:28
Robię sobie alta ,preja i mam pytanie. Czy doty(i hoty)zyskują coś dzięki crit ratingowi i haste?
Z tego co wiem to crit rating działa na DoTy, ale czy haste to nie wiem, chociaż prawdopodobnie tak :d
Tylko u priesta w shadowform'ie. (Devouring plague, Vampiric Touch)
I gdzie go robisz, tibijczyk? ;;
CytrynowySorbet
13-06-2010, 11:42
Przemówcie temu debilowi Rybie, że na levelu innym niż 80 magowi nie potrzebny jest dual spec, bo mi już ręce opadają :( Rybko kochana a po co ci dwa spece na 64 levelu. Zmieniaj w arcane i prawdopodobnie i tak będziesz w nim gral jakieś 3 miesiące :cup:
Tibijczyk222
13-06-2010, 12:32
Niby czemu? Ja miałem build do questów a drugi pure dps i było dobrze. No chyba ,że specjalnie na to kasę od ciebie żydzi.
CytrynowySorbet
13-06-2010, 13:27
Niby czemu? Ja miałem build do questów a drugi pure dps i było dobrze. No chyba ,że specjalnie na to kasę od ciebie żydzi.
Eksjuzmi? A czy mag ma jakieś inne buildy oprócz pure dps? W low level dungeonach build nie ma znaczenia, a od 64 levela naprawdę przyjemniej się leveluje w arcane, w który zostanie na 80 lev dość długo, więc nie wiem po co mu frost w offspecu.
Tak, żydzi. Ale, co jak co, na taką głupotę swojej kasy naprawdę nie mam zamiaru wydawać. To tak, jakby kupić epica na 60 level na AH za 1k golda.
Tibijczyk222
13-06-2010, 13:42
Ja kupiłem dual speca w okolicach 65~~ lvl , miałem speca do levelowania we froscie ,a drugi miałem arcane do random dungeonów. Jeśli ma od ciebie ciągnąć na to kasę to bezsens , ale jak starczy z własnej to czemu nie , szczególnie ,że potem i tak się to kupi.
Ojapierdole sorbet, srsly ciężko ci zrozumieć, że dobrze mi się gra we frost i łatwiej, i nawet jeżeli ma 30% mniej dmg, to lepiej mi się expi we frost z uwagi na wszystkie zamrażania itp? Zamierzam więc lvlować do 80 we frost. Nie wspominam już o tym, że jak ktoś zacznie mnie na*******ać podczas robienia questów to mam 20x większe szanse na przeżycie jak będę do niego z lodu naparzał. I gówno mnie tutaj obchodzi, że jest jakaś święta prawda, że arcane jest jedynym boskim specem.
I nie, nie bezsens, bo nie zamierzałem "ciągnąć od niego kasy", tylko pożyczyć i oddać jak uzbieram ten 1000g. Pewnie koło 70 lvla już bym miał. Ale ten kretyn ofc i tak nie wydaje na nic kasy, ma jej pod dostatkiem, ale zesra się, jak mi pożyczy te 1000g, które za parę dni mu oddam. Człowiek porażka.
Tibijczyk222
13-06-2010, 15:24
Uuuu sorbet , masz przesrane :DD
Fakt faktem , we froście się fajniej lvluje , nawet po 64 , arcane jest strasznie nudne i wcale nie ma aż takiej przewagi nad frostem. Arcane nie rozpędzi się na potworach z taką ilością hp , do tego właściwie 0 defensywy , a pet , ice barrier to naprawdę potężne talenty.
Chciałbym zrobic platna migracie ;P Wiem że kosztuje 20 Euro, i mam pytanie takie - jak to zrobic samemu? Nie chce tego robic za pomocą keye.pl bo tam to kosztuje 130zl a 20 euro jest warte 80zl wiec maja dosc drogo.. Mam konto internetowe w ING, czy jest taka mozliwosc abym zrobil to sam?
Zaloguj się na battlenet, wejdź do menadżera WoWa i postępuj krok po kroku : p.
Chciałbym zrobic platna migracie ;P Wiem że kosztuje 20 Euro, i mam pytanie takie - jak to zrobic samemu? Nie chce tego robic za pomocą keye.pl bo tam to kosztuje 130zl a 20 euro jest warte 80zl wiec maja dosc drogo.. Mam konto internetowe w ING, czy jest taka mozliwosc abym zrobil to sam?
Musisz mieć Visę lub MAstercard żeby to zrobić. A jeśli masz to tak jak pisał ryba - wbijaj na manage account i postępuj zgodnie z intrsukcją
Mam Visę, ale boje się ze zostane obciazony jakas duza prowizja. Nie rozumiem wlasnie dlaczego na keye.pl maja tak drogo - prowizja?
CytrynowySorbet
13-06-2010, 15:53
@up: Może chęć jakiegoś zysku? W końcu to firma.
Ojapierdole sorbet, srsly ciężko ci zrozumieć, że dobrze mi się gra we frost i łatwiej, i nawet jeżeli ma 30% mniej dmg, to lepiej mi się expi we frost z uwagi na wszystkie zamrażania itp? Zamierzam więc lvlować do 80 we frost. Nie wspominam już o tym, że jak ktoś zacznie mnie na*******ać podczas robienia questów to mam 20x większe szanse na przeżycie jak będę do niego z lodu naparzał. I gówno mnie tutaj obchodzi, że jest jakaś święta prawda, że arcane jest jedynym boskim specem.
I nie, nie bezsens, bo nie zamierzałem "ciągnąć od niego kasy", tylko pożyczyć i oddać jak uzbieram ten 1000g. Pewnie koło 70 lvla już bym miał. Ale ten kretyn ofc i tak nie wydaje na nic kasy, ma jej pod dostatkiem, ale zesra się, jak mi pożyczy te 1000g, które za parę dni mu oddam. Człowiek porażka.
... o_O
Chill. Ryba, CHILL (przecież we froście grasz, to powinieneś wystarczająco chłodu mieć :D).
Ja ci dałem przykład tylko grania w arcane, skoro chciałeś dual speca to wywnioskowałem, że chcesz tam grać. Skoro wolisz frost, to po co ci dual spec? Nie powiesz mi chyba, że na dungeony? Bo na dungeonach to ty się arcane grać nie nauczysz i większy dmg zrobisz we frost, który już opanowałeś.
Tu nie chodzi o to, że ci żydzę, tylko o to, że to TY marnujesz kasę. W NR czeka cię kupno cold weather flying i artistan flying czyli łącznie 6k, a ty mi chcesz jeszcze spłacać długi za dual spec podczas levelingu.
Spoko, pożyczę ci. Ale zobaczysz, że na dobre to ci raczej nie wyjdzie. I i tak będziesz grał albo w jednym, albo w drugim specu.
Lol. Lubie, jak ktoś się o mnie martwi, że mi kasy zabraknie, ale chyba niepotrzebnie. Problem w tym, że kiedy już będę potrzebował te 6k golda powinienem mieć taki gear, że te 1k w te, a we wte nie zrobi mi za wielkiej różnicy. (przynajmniej tak miałem na hunterze, spokojnie można było w jeden dzień te 1k wyfarmić)
CytrynowySorbet
13-06-2010, 17:14
I 1k golda w plecy ;(;(;(
Czuję się taki biedny :baby::baby::baby:
FROZEN
A niemam siana na pp ;(
Cygan Slejter
13-06-2010, 22:23
Grue witaj w klubie :(
Wtb respec?
Hehe LK 25 HC to jest naprawdę DUUUUUŻA biba. A warriorzy i palki są tam przekoksani.
CytrynowySorbet
13-06-2010, 23:18
Hehe LK 25 HC to jest naprawdę DUUUUUŻA biba. A warriorzy i palki są tam przekoksani.
Ehh... troche mnie wkurza ten encounter. Głównie ze względu na jego zrypane RNG i potrzebe 2 hunterów i 2 disci priestów, bo inaczej daleko się nie zajdzie...
Ehh... troche mnie wkurza ten encounter. Głównie ze względu na jego zrypane RNG i potrzebe 2 hunterów i 2 disci priestów, bo inaczej daleko się nie zajdzie...
HC czy Normal? BTW. zrobiłeś na HC go Sorbet? Bo szczerze, jestem zielony strasznie w tej materii a internet też nie jest specjalnie pomocny.
Jak bawią się DK u mnie w gildii: jak jest trash przed sindrą to starają się wyciągnąć max dps na nim. Dzisiejszy rekord 90k pik. Rekord tego co pokazywał recount po walce: 64k.
CytrynowySorbet
14-06-2010, 10:41
HC czy Normal? BTW. zrobiłeś na HC go Sorbet? Bo szczerze, jestem zielony strasznie w tej materii a internet też nie jest specjalnie pomocny.
Ofc heroic. Normal zrobiłem (i jest dość prosty), ale hc nie, głównie ze względu na to, że albo padamy na 1 fazie (niektórzy WCIĄŻ failują na shadow trapach, poza tym jak mówiłem, 2 hunterzy to minimum, bo tank nie jest w stanie wytankować 2 shamblingów, kiedy przynajmniej jeden ma enrage) albo na 2 valkirie zabierają disci priestów (a zdarza się to wkurzająco często) i wykańcza nas infest. Ogólnie trudny i ciekawy, ale powiedzenie blizzarda "Bring the player, not the class" tutaj jest po prostu kpiną.
Ofc heroic. Normal zrobiłem (i jest dość prosty), ale hc nie, głównie ze względu na to, że albo padamy na 1 fazie (niektórzy WCIĄŻ failują na shadow trapach, poza tym jak mówiłem, 2 hunterzy to minimum, bo tank nie jest w stanie wytankować 2 shamblingów, kiedy przynajmniej jeden ma enrage) albo na 2 valkirie zabierają disci priestów (a zdarza się to wkurzająco często) i wykańcza nas infest. Ogólnie trudny i ciekawy, ale powiedzenie blizzarda "Bring the player, not the class" tutaj jest po prostu kpiną.
Prosty, nie prosty. Jest upierdliwy. Szczególnie że ani big wigs ani dbm nie działa dobrze na tym encounterze. Jak narazie najlepszy encounter to zdecydowanie lady + profesor. LK HC się zobaczy. Burn pierwszej fazy idzie dobrze a shadow trapy nie są takim problemem. Hunterzy też są. No ale się pogra się zobaczy.
Maldoryz
16-06-2010, 22:58
ma ktos moze linka do poradnika, w ktorym znajde takie podstawowe dane dla gracza? Chodzi mi o takie dokladne rzeczy (jakie eq nosic, gdzie je znajde, gdzie moge przyexpic, co kupic, co sprzedac). Postanowilem takiego poszukac, bo czuje sie baaaaaaaaaardzo slaby (mam 12lvl warrior taurent, no i ktos 11lvl zaproponowal mi duela. Moje normalne hity w moby to ~20, on we mnie trzepal po 60+ kazdy hit)
ma ktos moze linka do poradnika, w ktorym znajde takie podstawowe dane dla gracza? Chodzi mi o takie dokladne rzeczy (jakie eq nosic, gdzie je znajde, gdzie moge przyexpic, co kupic, co sprzedac). Postanowilem takiego poszukac, bo czuje sie baaaaaaaaaardzo slaby (mam 12lvl warrior taurent, no i ktos 11lvl zaproponowal mi duela. Moje normalne hity w moby to ~20, on we mnie trzepal po 60+ kazdy hit)
Pewnie miał heirloomy.
to takie cuś co można przenosić na inną postać np. alta jak ma się już jednego 80. A co do poradnika to poszukaj na:
www.forum.battlenet.pl
@Maldoryz:
Napisz wszystko co chcesz wiedzieć w tym temacie. My odpowiemy, a info może i się przyda komuś innemu. Pytaj się o co chcesz.
Maldoryz
17-06-2010, 10:43
@ryba
na razie bardzo powaznie mysle o graniu na globalu, jednakze chcialbym jeszcze "sprawdzic sie" na privach. Rozumiesz, nie chce marnowac pieniedzy :P.
@
no wiec tak, zacznijmy od najwazniejszego: gdzie zdobyc dobre eq? Aktualnie latam sobie z takim questowym, bardzo slabe itemki.
Jakie profesje glowne moge wybrac dla warriora? Myslalem nad zbieraniem roslinek i alchemia, jako, iz jestem taurenem. Najwazniejsze jest dla mnie dobre trzepanie pieniedzy :D.
@edit
zapomnialbym. Chcialbym zostac dps (dobrze napisalem?), nie lubie tankowac. Chce byc bardzo dobrym w pvp. Jaka bron wybrac? Ludzie mowia o 2x axe/sword. Podstawowe pytanie: jakie kupic i gdzie moge uzyskac umiejetnosc noszenie dwoch?
@ryba
na razie bardzo powaznie mysle o graniu na globalu, jednakze chcialbym jeszcze "sprawdzic sie" na privach. Rozumiesz, nie chce marnowac pieniedzy :p.
Mam dla ciebie złą wiadomość:P
Na piracie (nie ma czegoś takiego jak priv w WoWie) nie poznasz jak się gra w WoWa. Klimaciku odpowiedniego też nie będzie ;P
@
no wiec tak, zacznijmy od najwazniejszego: gdzie zdobyc dobre eq? Aktualnie latam sobie z takim questowym, bardzo slabe itemki.
Jakie profesje glowne moge wybrac dla warriora? Myslalem nad zbieraniem roslinek i alchemia, jako, iz jestem taurenem. Najwazniejsze jest dla mnie dobre trzepanie pieniedzy :D.
W momencie wbicia 80 levelu ciśniesz heroicki i heroicki. Za Emblemy kupujesz sobie gear, który da radę na start. Pierwsze bronie sobie kup i200 craftowane, a potem pochodź na ToC/ICC5 by6 zdobyć 219/232 iLvL
@edit
zapomnialbym. Chcialbym zostac dps (dobrze napisalem?), nie lubie tankowac. Chce byc bardzo dobrym w pvp. Jaka bron wybrac? Ludzie mowia o 2x axe/sword. Podstawowe pytanie: jakie kupic i gdzie moge uzyskac umiejetnosc noszenie dwoch?
To czy będziesz bardzo dobry w PvP będzie zależeć od skilla :P.
Co do broni - jak będziesz mieć odpowiedni gear to fury proponuije. Co do broni - jaka będzie dobra. Nie wiem co ci radzili o axach czy swordach - trafisz jakąs sprośną broń c ICC25 to ją zakładasz i tyle :D.
A skill do walki 2 jednorakami ćwiczysz u trenera chyba na 10 lub 20 lvlu.
Zaś 2 razy dwurak (Fury warrior) to jest na 60 lvlu jako talent.
Jak grasz na privach to nei mamy o czym rozmawiać. Popytaj na swoim serwerze.
CytrynowySorbet
17-06-2010, 12:43
@ryba
na razie bardzo powaznie mysle o graniu na globalu, jednakze chcialbym jeszcze "sprawdzic sie" na privach. Rozumiesz, nie chce marnowac pieniedzy :P.
Nie jest to żadna strata, wręcz przeciwnie - pierwsze doświadczenia z WoWem to najfajniejszy czas w tej grze, poznawanie wszystkiego itp. Tym bardziej, że wszystko zostało dość ułatwione, wystarczy znajomość j. ang. i nie ma większych problemów. Na piracie za wiele się nie nauczysz, bo niektóre skille mogą nie działać, niektóre działać inaczej, nie mówiąc już o mechanikach klas i bossów.
Dokładnie, jak chcesz spróbować WoWa to tylko na globalu. 30zł to nie jest dużo :)
No właśnie, a poza tym jest trial przecież. Ja tak poznawałem wowa ; <.
Maldoryz
17-06-2010, 16:33
chwila, chwila... to naprawde wyniesie tylko 30zl? Sama podstawka i miesiac grania? Jezeli tak, to jutro kupuje i gram z wami! :D
@edit
mmm, brzmi fajnie. Mam tylko pytanko: jezeli wyjezdzam sobie np na wakacje, to czy bede mogl "anulowac" na jakis czas ten no... jak to powiedziec, okres trwania prepaida?
A jak założysz 10-dniowe konto trial i do niego dodasz klucz, będziesz miał w sumie 40 dni grania :d
Co, nie da już się tak? :(
No nie wiem nic mi o tym nie wiadomo, że można zamrozić prepaida. Może się mylę : P
Ee? A kto tu mówi o zamrażaniu prepaida? Chodzi o to, że jak założy konto trial (no wiesz, darmowe, dziesięciodniowe), i wpisze do niego klucz z podstawki (nie prepaida, ale klucz z pudełka), to dostanie łącznie 40 dni (10 dni z triala + 30 z klucza). To znaczy, kiedyś tak było ;p
To chyba nie doczytałeś jego posta, bo ja na coś innego odpowiadałem:
@edit
mmm, brzmi fajnie. Mam tylko pytanko: jezeli wyjezdzam sobie np na wakacje, to czy bede mogl "anulowac" na jakis czas ten no... jak to powiedziec, okres trwania prepaida?
CytrynowySorbet
17-06-2010, 23:14
http://img823.imageshack.us/img823/6393/wowscrnshot061710225855.jpg
JEEE :D Po paru drama momentach, w końcu go mam, a co najlepsze: jedyny w gildii :D miałem już achievmenta z ta plaga na lk, a innym go nie zaliczylo, hate był na mnie ale warto :>
Serious Sam
27-06-2010, 00:24
Cześć, nie grałem dość długi czas, wchodzę na moje konto, a tu:
License Status: Frozen
Co robić?
Rozpalić ognisko.
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=wow+License+Status%3A+Frozen&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=5562e95a7f8ff5de
Pojebało ich z tym WoWem? Prace nad serwerami od 0 do 12 przenieśli na 14, potem na 16, teraz ma być do 18 off. Wtf
Lord Dreathan
30-06-2010, 16:14
Pojebało ich z tym WoWem? Prace nad serwerami od 0 do 12 przenieśli na 14, potem na 16, teraz ma być do 18 off. Wtf
Addicted?:D
NIE ADDICTED ALE JAK MI NIE DADZOM WOWA TO WYRZUCE KOMPUTER PRZEZ OKNo!!!!!!!!!!!!!
A tak na serio, to podajcie swoje Real ID potem, co byśmy się pododawali do ziomków :cup:
Serious Sam
30-06-2010, 17:51
@Ryba
To moze wyjdz troche na dwor?
Ja dzisiaj bylem w sklepie.
Ja byłem u fryzjera, na odebraniu świadectwa dojrzałości, a po tym na browarq. Czy chciałbyś sobie zasubskrybować moje życie osobiste? Pisz na
[email protected]
Serious Sam
30-06-2010, 19:36
Loguję się, pisze ''Connected'', a po kilku sekundach '' You have been disconected from the server''.
@Ryba
Jaki serwer?
Loguję się, pisze ''Connected'', a po kilku sekundach '' You have been disconected from the server''.
@Ryba
Jaki serwer?
Też to mam. Jakieś problemy z loginem są.
Ryba, ja i cytryn gramy na Burning Legionie ; D
Skąd mam wiedzieć jaki ja mam ten battle ID, czy jakoś tak?
boBovita
01-07-2010, 08:44
To tak jak ja - Burning Legion, nick Ybob ; ). Gdyby ktoś chciał, zawsze możemy pogadać : ))
CytrynowySorbet
01-07-2010, 09:42
NIE ADDICTED ALE JAK MI NIE DADZOM WOWA TO WYRZUCE KOMPUTER PRZEZ OKNo!!!!!!!!!!!!!
A tak na serio, to podajcie swoje Real ID potem, co byśmy się pododawali do ziomków :cup:
No, już wam daje mojego maila = login. Może hasło też? :x Nie bez powodu to sięnazywa REAL friends ID.
Do której serwery były offline wczoraj? Bo nie wiem czy mnie raid ominął ;\
Cygan Slejter
01-07-2010, 10:14
Rozpoczyna sie BETA Cata Huuraaaa:cup::cup::cup::cup:
No, już wam daje mojego maila = login. Może hasło też? :x Nie bez powodu to sięnazywa REAL friends ID.
Masz hasło takie samo co login, czy może jesteś cwany i wpisałeś qwerty?
Zarandiel
01-07-2010, 16:27
Postanowiłem zacząć z WoWem od razu na globcu. Większość z was gra na BL, tak? Ally? Horda? Mam nadzieję, że moge na was liczyć jeśli chodzi o jakieś wskazówki dla początkującego. Jaką byście polecali postać dla początkującego, po stronie hordy i ally? Preferuje jakiegoś DPS'a, ale niezbytnio lubię grę wszelkiego rodzaju magami.
Kupiłeś już wowa? jak nie, to napisz do mnie na gg: 7813598 :D
Gramy na burning legion, ally.
Zarandiel
01-07-2010, 17:59
Tak, kupiłem, ściągają się teraz patche, do wieczora powinno być. W ally zastanawiam się nad graniem Druidem albo Hunterem, co byłoby lepsze na początek? Jakieś tam doświadczenie w MMO mam, L2, Silkroad, Tibia (niestety), GW. Mam podstawke + TBC.
Na początek jak najbardziej hunter. Jest jedną z najprostszych postaci do grania.
co byłoby lepsze na początek? Jakieś tam doświadczenie w MMO mam
Ty się tym nie przejmuj i wybieraj co ci się podoba, nie kieruj się tym, że "ta klasa jest najlepsza dla początkujących i nieogarniętych graczy". Ja zaczynałem swoja przygodę z WoW ponoć najtrudniejszą klasą do levelowania i dla nowych graczy w grze - priestem, i jakoś żyje, miło wspominając chwile spędzone z moją undeadką :)
Ergh, gdybym tylko miał kasę, już zwiedzałbym pewnie Northrend...
Cygan Slejter
02-07-2010, 00:51
Na początek jak najbardziej hunter. Jest jedną z najprostszych postaci do grania.
Żartujesz co nie?? kazda postacia sie latwo gry, zalezy to tylko od twoich umiejetnosci, znam wielu ludzi ktorzy nie potrafia grac hunterem
Żartujesz co nie?? kazda postacia sie latwo gry, zalezy to tylko od twoich umiejetnosci, znam wielu ludzi ktorzy nie potrafia grac hunterem
A ja znam wielu ludzi którzy jedzą chleb bez masła. Co to za gówniany argument, że znasz wielu ludzi co nie potrafią grać hunterem? Każdy może nie potrafić grać każdą profesją jak jest debilem. Faktem jest, że tymi dwoma gra się najłatwiej.
I owszem, każdą się łatwo gra na 80 lvlu. Jak chcesz mi wmawiać, że na 10 lvlu łatwiej się gra priestem niż hunterem, to wsadź se zapałki w oko bo i tak nie uwierzę : P
Cygan Slejter
02-07-2010, 01:41
Priestem zajebiscie sie szybko leveluje i wcale nie jest gorzej od hunter'a. Łowca ma tyle dobrze ze ma peta i nie kłóć sie swieżaku :)
Rotfl, ile masz postaci na 80? : >
^ google > looking for friends
Cygan Slejter
02-07-2010, 08:26
Rotfl, ile masz postaci na 80? : >
3 :) <znaczki>
Rotfl, to czemu nazywasz mnie świeżakiem, świeżaku?
CytrynowySorbet
02-07-2010, 10:03
Priestem zajebiscie sie szybko leveluje i wcale nie jest gorzej od hunter'a. Łowca ma tyle dobrze ze ma peta i nie kłóć sie swieżaku :)
Góóóówno prawda. Po pierwsze levelowanie priestem do 40 levela to istna porażka, a gdy już zdobędziesz shadowforma to wcale nie jest o wiele lepiej. Zakładanie masy dotów zajmuje dobrą chwilę, w tym czasie hunter rozwali 2 mobki albo całą grupę na aoe, które priest dostaje dopiero na 78 levelu. Do tego hunter prawie non stop coś bije (pet tankuje, więc hunter nie traci hp, leczy peta i od czasu do czasu włączy aspect of the viper), za to vampiric embrace nie zagwarantuje ci, że hp będziesz miał ciągle na full. Priestem gra się trochę łatwiej, jak jesteś doświadczonym graczem, wiesz gdzie i kiedy levelować i masz BoE.
Aha, i sam fakt, że priest to najrzadziej wybierana klasa (na BLu da się to odczuć, bardzo mało priestów) mówi sam za siebie.
Cygan Slejter
02-07-2010, 11:42
Dziwne bo u mnie priestów od groma na serwie, w mojej gildii jest chyba z pietnastu na 80 lv :)
@edit
no wlaśnie o to mi chodzi, ze jak ktoś ma doświadczenie to nie bedzie miał problemu z levelowaniem klasy (taki ryba pogra pól roku w WoW'a i już jest master:D)
@Ryba
z tobą naprawde szkoda gadać xD
No wiem bo i tak zawsze mam racje :D
Cygan Slejter
02-07-2010, 12:17
No wiem bo i tak zawsze mam racje :D
A jakbys nie miał to i tak byś sie kłocił :D
Aha, i sam fakt, że priest to najrzadziej wybierana klasa (na BLu da się to odczuć, bardzo mało priestów) mówi sam za siebie.
W końcu Burning Legion to serwer polaczkuf wiec jakoś mnie to nie dziwi :)
CytrynowySorbet
02-07-2010, 18:10
W końcu Burning Legion to serwer polaczkuf wiec jakoś mnie to nie dziwi :)
Taka prawda, że większość teraz to turki. Duża ilość Polaków już dawno emigrowała podczas darmowych zmian realmów. Poza tym nie rozumiem przesłania?
Poza tym gram na tym serwerze 2 lata i zawsze tak było.
Poza tym nie rozumiem przesłania?
Lolz. To przecież oczywiste, że polacy = chamy, prostaki, ignoranci i self-centererzy. 90% graczy w tibię to turki i polacy, dlategoż to ta gra słynie z nieprawdopodobnego wręcz chamstwa i bezmózgu użytkowników. Każdy ninja looter, każdy wredny cham, który patrzy tylko uprzykrzyć komuś życie, którego spotkałem, okazywał się potem polakiem. Nevah nie zagrałbym na BL, dlatego teraz przy wyborze serwera pytałbym ludzi, gdzie jest najmniej polaków.
Oczywiście nie mówię, że każdy polak to cham, ale każdy cham to polak :D
CytrynowySorbet
02-07-2010, 22:22
Lolz. To przecież oczywiste, że polacy = chamy, prostaki, ignoranci i self-centererzy. 90% graczy w tibię to turki i polacy, dlategoż to ta gra słynie z nieprawdopodobnego wręcz chamstwa i bezmózgu użytkowników. Każdy ninja looter, każdy wredny cham, który patrzy tylko uprzykrzyć komuś życie, którego spotkałem, okazywał się potem polakiem. Nevah nie zagrałbym na BL, dlatego teraz przy wyborze serwera pytałbym ludzi, gdzie jest najmniej polaków.
Oczywiście nie mówię, że każdy polak to cham, ale każdy cham to polak :D
Dziwne, polacy tutaj mają większy szacunek do ludzi niż niejeden angol. Nie grałeś tam więc nie wiesz jak to jest.
Mówię o własnym doświadczeniu, o polakach spotkanych przeze mnie na Ahn'Qiraj i w tibii dawno, dawno temu :d
Cataclysm™ beta test
You have been selected to participate in the beta test of World of Warcraft®: Cataclysm™. Welcome!
In the beta test you will get an opportunity to explore completely reconstructed Azeroth continent, the Worgen and Goblin races, new class race combinations, and character levels above 80. We look forward to your feedback on the overall experience, including quests, monsters, zones, aesthetics, and more. We would also appreciate reports on any bugs you may encounter. These can be logged using the /bug command explained below.
Getting started:
In order to participate in the beta test, you must upgrade an existing retail account which has been upgraded with Wrath of the Lich King®, allowing you to connect to the Cataclysm™ test realms. The World of Warcraft®: Wrath of the Lich King® game client that you use must be patched up to version 3.3.5 or later in order to install the beta test client.
Please be prepared to enter the current retail World of Warcraft account name and password you use, and the appropriate beta code listed below to authenticate your eligibility to connect to the Cataclysm test realms. To participate in the beta tests, you must have a valid retail World of Warcraft account active and in good standing as of June 26, 2010.
1. Apply your Beta Key - Below is a beta code that will allow you to upgrade the Account you use to play World of Warcraft®: Wrath of the Lich King®. Each beta code can be used only once to upgrade an active retail World of Warcraft® account.
7U74J8-Y1K0-D41390-248R-413MH4
2. Get the Installer - In your list of games, click the “Manage Game” button under the Cataclysm™ beta image to download the installer.
3. Install the Cataclysm™ Beta - Once you’ve downloaded the installer, run it and follow the directions to install World of Warcraft®: Cataclysm™ beta client on your machine. Note that your participation in the Cataclysm™ beta test is governed by a Beta Test Agreement that you are required to accept before you can install the beta client.
4. Run the Game & Log in to Battle.net - After the Cataclysm™ beta installs, the launcher interface should automatically appear on your screen. Log in with your Battle.net account and you’ll be able to begin playing. You can launch the client at any time by clicking the desktop shortcut or by going to the Windows® Start Menu.
Any questions? Check out the FAQ (http://urlguard.net/l/http://forums.battle.net/thread.html?topicId=23214531243&sid=5010).
IN THE FACE!
IN THE FACE!
Gratz. You just meet the end of internet. Now how about nice cup of shutt the fuck up? (wersja autorska)
Gratz Eerion, baw się dobrze na becie. Powiedz mi tylko czy masz możliwośc wrzucania rzeczy z bety na fora czy jest zakaz? (chyba w trakcie koreańskiej bety był zakaz ale pewien nie jestem.
Wolę robić kontent aktualny. Zmiany w cata kompletnie mnie rozczarowały i najprawdopodobniej zmienię grę na SW MMO. Zmieniono kompletnie system archeologii i path of titans, w dodatku zmiany w lvlach gildii. Wszystko zrobione po to żeby każdy miał równe szanse. Bleh.
Gratz Eerion, baw się dobrze na becie. Powiedz mi tylko czy masz możliwośc wrzucania rzeczy z bety na fora czy jest zakaz? (chyba w trakcie koreańskiej bety był zakaz ale pewien nie jestem.
NDA zostało podniesione w momencie zmiany z Family and Friends Alfa na Closed Beta :P
Szkoda tylko, że pogram najwcześniej dopiero w połowie przyszłego tygodnia.
A co do zmian w becie - ja nie narzekam. Nie robie nie wiadomo jakiego ciśnienia i po prostu patrzę na to z pozytywnej strony. A co do SW MMO - zapowiada się ciekawie. Ale jak wyjdzie... I zobacze wymagania to dopiero pomyśle. AoC i Warmłotek też miały miażdżyć. Od tego czasu podchodzę ostrożnie do tego.
CytrynowySorbet
03-07-2010, 14:06
Wolę robić kontent aktualny. Zmiany w cata kompletnie mnie rozczarowały i najprawdopodobniej zmienię grę na SW MMO. Zmieniono kompletnie system archeologii i path of titans, w dodatku zmiany w lvlach gildii. Wszystko zrobione po to żeby każdy miał równe szanse. Bleh.
Argumenty które podał blizz są bardzo dobre, skoro do ciebie nie trafiają, to znaczy, że i tak byś tylko QQ.
@eerion: Nienawidze cię.
Argumenty które podał blizz są bardzo dobre, skoro do ciebie nie trafiają, to znaczy, że i tak byś tylko QQ.
@eerion: Nienawidze cię.
Argumenty które podał blizz są nastawione na zarabianie kasy. Już WoTLK było nastawione na: each player has to be able to see all content. Że nie wspomnę o innym genialnym zdaniu: bring the player not the class. Zmiany w cata zbliżą WoWa do L2 i to strasznie. Jakoś nie uśmiecha mi się powrót do koreańskiego raju :/
CytrynowySorbet
04-07-2010, 14:26
Argumenty które podał blizz są nastawione na zarabianie kasy. Już WoTLK było nastawione na: each player has to be able to see all content. Że nie wspomnę o innym genialnym zdaniu: bring the player not the class. Zmiany w cata zbliżą WoWa do L2 i to strasznie. Jakoś nie uśmiecha mi się powrót do koreańskiego raju :/
Path of the titans - po pierwsze masa nowej roboty przy balansie klas (jakby teraz nie był to wystarczający problem), poza tym przy wyjściu nowego dodatku musieli by przerabiać ten system praktycznie na nowo.
Guild leveleling - usunęli po prostu MOŻLIWOŚĆ wybierania talentów, jakie nam się podobają. Zamiast tego po prostu wraz z następnymi levelami talenty odblokowują się same.
Poza tym archeologia i path of the titans zapowiadałyby się na rzeczy do dużego grindu i długiego czekania na efekty. Różnica byłaby po prostu za duża między graczem, który ma 85 lev miesiąc, a graczem, który ma go już pół roku.
Jedyne co mnie wkurza to praktycznie połączenie 10 i 25 pod względem lockoutu jak i loota. Już teraz nie ma co robić, to co dopiero, kiedy na cały tydzień będzie tylko te 10 bossów zamiast 20? Poza tym 25 są bardziej epic od 10.
boBovita
10-07-2010, 11:44
Ma ktoś problemy z zalogowaniem się na Burning Legion? Czy ja mam coś nie tak?
@edit
nieaktualne - breaking news i wszystko jasne
Davido16
10-07-2010, 20:55
Zastanawiam się nad grą na globalu, bo są wakacje, nie ma co z czasem robić i w ogóle ;d
Ciężko się expi magiem? Jak wygląda jego DPS w końcowym stadium gry? Trzeba być 'powołanym' do gry magiem, znaczy czy ciężko go ogarnąć?
Ciężko się expi magiem? Jak wygląda jego DPS w końcowym stadium gry? Trzeba być 'powołanym' do gry magiem, znaczy czy ciężko go ogarnąć?
Akurat mam 80 maga i mogę ci powiedzieć, że nie ma tragedii. Na low lvlach jest trochę ciężej, potem im wyższy lvl tym łatwiej się expi (w sumie to chyba normalne xd). Co do DPS to nie wiem co to znaczy w koncowej fazie gry, bo mag po wbiciu 80 lvla może potem zwiększać swoje DPS przez kilka miesięcy jak zbierasz gear. Ale z tego co wiem, to plasuje się dość wysoko tak w ogólnej statystyce : P
Aha, i nie ciężko go ogarnąć. Dość prosta klasa.
Davido16
10-07-2010, 21:24
o do DPS to nie wiem co to znaczy w koncowej fazie gry, bo mag po wbiciu 80 lvla może potem zwiększać swoje DPS przez kilka miesięcy jak zbierasz gear. Ale z tego co wiem, to plasuje się dość wysoko tak w ogólnej statystyce : P
Aha, i nie ciężko go ogarnąć. Dość prosta klasa.
Chodziło mi o klasyfikację DPS na instancjach ; )
Nie ma żadnych skomplikowanych rotacji, żebym musiał sobie na kartce zapisywać?
Tibijczyk222
10-07-2010, 22:55
Coś tu dużo magów u nas , ja , ryba i eerion :D
Chodziło mi o klasyfikację DPS na instancjach ; )
Nie ma żadnych skomplikowanych rotacji, żebym musiał sobie na kartce zapisywać?
Lol nie ma : P. Poza tym nawet te skomplikowane rotacje są do nauczenia.
Na raidach z tego co widzę to magowie są na ogól wysoko, a już na pewno nie gdzieś na dole.
Zrobiłem jakąś godzinę temu 5/12 ICC 25 i miałem na wyjściu 8k DPS, gdzieś na 7-8 miejscu byłem, a itemki jedne z najsłabszych na rajdzie miałem (o ile nie najsłabszy z wszystkich dpsów, 5150 GearScore). W sumie miałem pare DPS i overall DMG więcej od maga który miał 5500 GS, więc pewnie po prostu muszę być pro ; /
Kilkanaście stron wcześniej jest dyskusja moja z magami na temat facerolla magów :P
Mag jako klasa jest bardzo podobny do rogue, albo raczej filozofia grania magiem jest bardzo podobna do rogue. Nie ma rotacji (bo spam 3 przycisków to nie rotacja), jest zarządzanie zasobami (mana, cd) oraz znajomość walki. Bardzo przyjemna postać do grania z jednym wyjątkiem: mag zabija cię 5 sekund, ale sam ginie w 3 :D. Aha i do grania magiem na naprawdę wysokim poziomie trzeba się oduczyć różnych zachowań (ice block!!). Także to jest najtrudniejsza rzecz.
Natomiast ja bym na początku polecił druida. Jest to jedyna klasa która może być w tej grze wszystkim i we wszystkim wymiatać. Jako kotek jesteś w stanie pocisnąć w dpsie każdego. Jako tank soakniesz prawie wszystko w tej grze (160k hp w ICC heloł!). Jako healer, hmm ostatnio na bbq 10 man drzewko z średnim gearem i skillem (5,5k gs i to jest alt kolesia co gra holy pala, i nie powiem że jest jakimś uber wymiataczem, ale to spoko ziom :P) wyleczyło cały raid (bo drugie drzewko zwiędło) wyciągając 10k hps. A jako boomkin będziez kochany jako buffer i użytkowy dps, no i pierwsza piątka stoi otworem w dpsie.
Ponczus, zanim on zbierze gear na 160k hp w ICC to miną 2 lata :P
Ja grałem od zawsze shamanem jako healer. Znudziło mi się to i w wolnych chwilach postanowiłem sobie pograć druidem. Szczerze powiem, że dolevelowanie do 80 było bardzo przyjemne i łatwe :)
Co do healowania na 80, ciężko mi szło chociaż troszkę dungeonów porobiłem. Ciężko jednak nie ze względu na możliwości tego chara, bo są one spore, ale na przyzwyczejenia z gry shamanem. Gra druidem jest bardzo przyjemna.
Ogólnie na początek bardziej polecam grę postaciami, które nie są ukierunkowane na jedną profesję.
CytrynowySorbet
11-07-2010, 15:24
Graj kimkolwiek, byle nie paladynem.
Graj kimkolwiek, byle nie paladynem.
TRUE!! Zgadzam się obiema rękami i nogami.
boBovita
11-07-2010, 18:54
Dlaczego nie? Właśnie zacząłem grać palem, a jako, że mój staż to dopiero miesiąc więc wszystkiego nie ogarniam jeszcze. Przesiadłem się na pala, bo Hunter mi się nudził, nawet nie dolevelowałem do 80. Moglibyście jakoś sprecyzować dlaczego nie grać palem?
Bo podobno jak wyjdzie Cataclysm to pal będzie cipa ;<
Cygan Slejter
11-07-2010, 19:32
Cipa to ty jesteś :) graj palem wyjdzie cat to bedzie jeszcze lepiej :P
CytrynowySorbet
11-07-2010, 19:57
Nie graj palem bo:
1. JEst ich o dużo za dużo, przez co twoja przyszłość tą postacią w tej grze jest wątpliwa.
2. Nie jesteś jeszcze zbyt ogarniętym graczem przez co możesz robić głupie błędy. Tak się składa, że najwięcej nieogarniętych graczy bierze paladyna i potem ludzie się śmieją ze mnie, ze gram palem bo paladyni to nieogary.
3. Blizzard nie lubi paladynów.
Cygan: własnie, że Ryba ma racje (btw. sam mu to powiedziałem). Sorry ale holy w cata to jakiś żart, zrobiłem holy palka nie bez powodu. Jakbym chciał być raid healerem ale uniwersalnym, to zrobiłbym priesta.
Już mu to z 5 razy mówiłem, że zawsze mam racje, a ten dalej swoje : /
: D
Cygan Slejter
11-07-2010, 20:57
Wiem ze te talenty to jakis obled, ale narazie sa beta testy i badzmy dobrej mysli, bllizzard chyba juz nie upadl tak nisko zeby zrabac palka
@edit
a ja zrobilbym Druida :)
Davido16
11-07-2010, 21:08
Nie jest to moje pierwsze zetknięcie z grą i nie podoba mi się druid. Ogółem wolałbym jakiegoś castera, a warlocka nie chcę.
Tibijczyk222
11-07-2010, 22:43
To weź priesta , może healować w disco,albo holy, lub być caster dpsem w mhrocznym drzewku shadow.
To samo z shamankiem może healować w resto , meelee dps w ench i caster dps w ele.
Nie graj magiem, bo ja nim gram a ja jestem pro , ryba to nieogar i wgl :D
(a tak na serio , to magów ostatnio dużo , faceroll w pve , dobry spec w pvp , taki fotm się robi z niego :()
Davido16
11-07-2010, 23:14
Nie mam tyle pieniędzy, żeby fortunę przepuścić na sam czas levelowania priesta. Shaman? Wydaje mi się słabszym casterem. A jak wygląda shaman jako healer?
Hel shamanem jest speks, chain heal ftw : P
Tibijczyk222
11-07-2010, 23:50
O co chodzi? Priest wcale wolno nie lvluje ,wręcz przeciwnie. A z dungeon finderem wszyscy lvlują tak samo szybko ,może tankiem troszkę szybciej.
Co do shamana ,wcale nijest tak ,że hybrydy są słabsze. Ele sham robi duży dps i resto healer też jest super.
Davido16
11-07-2010, 23:53
To chyba bym zagrał shamanem, tylko jeszcze nie wiem pod co się najłatwiej lvluje - enhancement?
A tak btw. na jakim realmie?
@edit
Poprawione.
Tibijczyk222
12-07-2010, 00:09
Ja gram na burning blade ale większość stąd na burning legionie. Większość tego serva to polacy.
Davido16
12-07-2010, 01:18
Nie ma różnicy czy założę normalne konto typu:
https://eu.battle.net/account/landing.xml?referrer=TRIALWOWHL
czy
https://signup.wow-europe.com/menu.html?locale=en_GB
Jeśli chcę mieć te dodatkowe 10 dni?
Jak chcesz mieć dodatkowe 10 dni to zakładasz triala a potem na nie kupujesz WoWa. Zanim kupisz napisz do mnie na gg to dodam Cie do polecających! : P
btw serwer burning legion.
Hel shamanem jest speks, chain heal ftw : P
+ wszystko w haste :)
To chyba bym zagrał shamanem, tylko jeszcze nie wiem pod co się najłatwiej lvluje - enchantment?
Moim zdaniem obie są tak samo łatwe i przyjemne do lvlowania :) Bardziej chodzi tu Twoje preferencje czy chcesz grać casterem czy malee.
Gram na BL wraz z grupką znajomych (arcane mag 5,7k gearscore), póki co raidujemy sobie ICC10 + chodzimy na bg + coś tam jeszcze, szukamy ludzi aby zrobić coś więcej, jeśli ktoś gra sam, czuje się samotny, to zapraszamy^^. W razie czego nicki w grze Sente / Gote.
CytrynowySorbet
12-07-2010, 16:40
Weźcie Rybę, może w końcu przestanie zawracać mi dupę.
To chyba bym zagrał shamanem, tylko jeszcze nie wiem pod co się najłatwiej lvluje - enchantment?
ENHANCEMENT kurde fak mać!!
Tibijczyk222
12-07-2010, 17:26
Takich już nie nauczysz. U polaków spotykam afiction locków,archievementy, mele, lub malee dpsów czy deranei'ów.
Davido16
12-07-2010, 18:50
Literówka, pomyślałem o enchantingu.
@Tibijczyk
Żyłka Ci pęknie, wyłącz komputer. A tak btw. naucz się stawiać przecinki, jeśli dasz radę się jeszcze nauczyć ; )
Tibijczyk222
12-07-2010, 19:39
Jeśli literówka , to przepraszam , mówię tylko,że są ludzie którzy piszą tak umyślnie , z niewiedzy.;(
Davido16
12-07-2010, 20:04
Jeśli literówka , to przepraszam , mówię tylko,że są ludzie którzy piszą tak umyślnie , z niewiedzy.;(
Zazwyczaj nie popełniam błędów związanych z oryginalnymi nazwami. Przynajmniej się staram ;d.
@edit
Dobra, robię druida. Mam nadzieję, że będzie mi się nim przyjemnie levelowało.
Dziwny dzień wczoraj był.
Aktualnie zmieniłem gildię (wakacje i takie tam). Razem ze mną przeszło ponad 10 core raiderów. No i cóż. Gildia jest druga na serwerze i w ogóle super hiper. Problem w tym że już nie jesteśmy w tej gildii :D Wczoraj po 4h wipowania na halionie HC mieliśmy dość. Zero współpracy na Vencie, ciągłe pretensje a to do tanka że za szybko wchodzi w portal, a to do tanka że nie wchodzi od razu w portal. Trzymanie na sit oucie rogala (mnie xD) przez 3h po czym wykopanie piątego dpsa raidu żeby wrzucić świeżo zalgoowanego rogala. No po prostu pa da ka.
Coraz bardziej pociąga mnie casual. Ale we will see.
Davido16
13-07-2010, 15:54
Jeszcze jedno pytanie. Po której stronie lepiej grać, jeśli brać pod uwagę ilość i 'jakość' gildii?
Kazdy serwer jest inny i na kazdym znajdziesz cos dla siebie. Jak co na stormscale non stop sa pugi i w pizdu gildii raidujacych. Graj tym co Ci sie najbardziej podoba.
CytrynowySorbet
13-07-2010, 18:18
A my RS w ogóle nie robimy (tylko grupa 10 najlepszych osób RS10hc, kill był w sobote), bo oficerowie mówią, że LK25hc ważniejszy : (
http://www.youtube.com/watch?v=n4TyqYsC26g
That's the World of Warcraft That You Play!
:D
Ja niedługo planuję reaktywować konta z kolegą i stworzyć postacie na Burning Legionie. Kto z was tam gra? Horda czy Alliance? Jakieś nicki, gildie? :P
Nie grałem jakieś pół roku z kumplem ale jak coś to mój main: Bodzionek (http://urlguard.net/l/http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Balnazzar&cn=Bodzionek) a kolega to Dande (http://urlguard.net/l/http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Balnazzar&cn=Dande).
CytrynowySorbet
20-07-2010, 08:41
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Legion&cn=Rybzor
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Legion&cn=Ruszka
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Legion&cn=Etheron
Tibijczyk222
20-07-2010, 11:23
Ryba...
To jest w ogóle set pod pve? :D Gemy 30 stamy , 20 inta i 25 spell penetration , toż to w ogóle nie są gemy dla maga ,a już napewno nie pod pve. No i do tego trinket dla healera, o jeny. :D
@
Właśnie zacząłem levelować locka. To jest super postać :)
K zaraz wam wyjaśnię czemu jako mag mam trinketa który daje 180 spell power ; d.
Trinketa wziąłem głównie dla Gearscore, żeby łatwiej się na ICC dostać. Mogę sobie założyć taki fajny co daje mi 90 SP i 300 haste na 20 sec żeby być pro i pasowało do maga i co mi z tego, skoro będę go miał rok bo nigdy nie wejdę na ICC? Wiem wiem tibijczyk, ty byś wolał nosić takiego co daje 150GS, ładnie pasuje i sobie go nosić, ale ja mam trochę inna filozofię gry. Wole założyć takiego (który wcale nie jest taki zły, mana też się przydaje) i wymienić go na ICC jak wyloce. Akurat jeśli chodzi o trinkety, to bardzo trudno je wymienić u vendora będąc magiem. (nie wiem jak inne klasy)
Co do gemów to faktycznie mały fail, chociaż wtedy kiedy je wkładałem nie widziałem za bardzo co się daje jako mag : p
Tibijczyk222
20-07-2010, 13:37
Dlatego raiduje się z gildią gdzie ludzie nie patrzą na twój gs a na dps jaki robisz i jak ogarniasz taktyki.
Problem w tym, że ta gra MMO jest zdominowana przez GS. Takich gildii, które wezmą cię w ciemno bo robisz 8k DPS mając 5.2k GS i wiesz jak bić można na palcach jednej ręki policzyć;)
btw zapodaj linka do armory tibijczyk? Domyślam się, że musisz być hajtem, skoro wiesz takie mądrości :P
CytrynowySorbet
20-07-2010, 14:09
Rofl jak się na niego rzucili.
Po pierwsze upgrade to upgrade. Jeśli ja jako holy palek miałbym jakiś crap item level 200 i poleciało by coś na toc 25 nawet ze spiritem, to bym to wziął, bo to mimo wszystko duży upgrade. Nie mówiąc o trinketach, które są itemami które najtrudniej jest wymienić.
Co do gemów - gdyby Ryba się nie wkopał, to bym po prostu powiedział, że eksperymentuje z pvp, bo jak levelował to coś o tym napominał. Ale cóż...
Co do gildii - najpierw trzeba ją znaleźć. Teraz naprawdę trzeba mieć sporego farta, żeby szybko zacząć robić coś konkretnego. To nie czasu naxxa, kiedy brali cię z itemami z questów.
Ja się nie wkopałem, tylko napisałem jak było i nie widzę w tym nic złego, że ktoś na pewnym etapie gry nie wie pewnych informacji o niej. Dla mnie to jest zupełnie normalne :P
Tibijczyk222
20-07-2010, 14:45
Ale chodzi o fakt ,że on kupił to za frosty podczas gdy mógł kupić coś z t10 co jest o wiele większym upgradem :P Na nikogo się nie rzucam spoczi loczi.
btw zapodaj linka do armory tibijczyk? Domyślam się, że musisz być hajtem, skoro wiesz takie mądrości
Nie jestem żadnym hajtem :( Sam mam jakieś bracki do pvp w pve secie no ale wolę to niż bracki z cyanigosy heroic które miałem wcześniej ;D
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Blade&cn=Klooher
Ogólnie w magu wkurza mnie to z iloma ludźmi trzeba dzielić loot. Lockowie, shadow priest , boomkin, czasem ele sham lub holy pal.
CytrynowySorbet
20-07-2010, 16:22
Ogólnie w magu wkurza mnie to z iloma ludźmi trzeba dzielić loot. Lockowie, shadow priest , boomkin, czasem ele sham lub holy pal.
Ale ty masz pierwszeństwo. Ja na buty bisowe, które są cloth czekam już 2 miesiące.
Ale chodzi o fakt ,że on kupił to za frosty podczas gdy mógł kupić coś z t10 co jest o wiele większym upgradem :P Na nikogo się nie rzucam spoczi loczi.
Właśnie chodzi o to, że to gówno prawda, wcale nie są lepszym upgradem. Wymiana trinketa na tamten dała mi +100 GS, a jakbym kupił armor, hełm itp za frosty, to nie dość że musiałbym ich mieć więcej, to bym miał +30-70 GS.
Tibijczyk222
20-07-2010, 16:47
Mówiąc upgrade mialem na mysli dps a nie gs. O tym samym mowił sorbet.
@sorbet
Tak ale jesli chodzi o wszelkie necki ,backi,ringi,trinkety i przede wszystkim bron , to nie ma zadnego pierwszenstwa :( Uwazam ,ze coś z tym powinni zrobic. Klasy takie jak hunter raczej nie dziela loota z duża iloscia osob. Tez tak chcę.
Lol no to trinket mi daje 180 spell power (+10%), to nie jest przełożone na pure DPS? Założe się, że jakbym upgrejdnął armora/legi, lub coś z w tym stylu i dostał +10 SP, +5 crit i +10 haste to by z tego wcale nic większego nie wyszło, no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.
Lol no to trinket mi daje 180 spell power (+10%), to nie jest przełożone na pure DPS? Założe się, że jakbym upgrejdnął armora/legi, lub coś z w tym stylu i dostał +10 SP, +5 crit i +10 haste to by z tego wcale nic większego nie wyszło, no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.
Ziooom a nie lepiej było wziąć tego z hitem? Co ma SP odpalane jako cd? Btw. marudzisz z tym trinketem, to nie jest twój prawie BiS (tak jak dla mnie herkul war totem), dla ciebie o wiele ważniejsze jest tierowe wdzianko. Szczególnie jeśli będziesz pisał podanie do rozsądnej gildii to pierrwsze pytanie będzie co masz z tierów? A jak spojrzą i zobaczą że zamiast 2xt10 najtańszych (bo w voa to nigdy nie dropnie) masz trinket to wiesz...
Zresztą chill bo i tak gemy musisz pozmieniać :P
Żeby nie było link do mojej postaci:
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Chromaggus&cn=Bahzell
Nie śmiać się, trinket z sindry 25 nie dropnął ani razu, tak samo rękawiczki z rotface a buty z marowgara widziałem dwa razy (pierwszy raz jak dropły to je dostałem).
Ponczuś nie gadam z roguami bo to noby :cup:
xD
Aha i nie lepiej było wziąć tego z hitem, bo już teraz mam go za dużo i muszę zdejmować trinket który mi daje HR w środku rajdu (jak nikt nie patrzy) i zamieniać na trinketa który ma 70 GS mniej =P. Ogólnie czasami mam tak, że zakładam sobie EQ pod GS jak piszę "INV ME BLZ BLZ", a potem jak już się bijemy to zmieniam itemki na takie, które dają mi więcej statsów a mają mniej GS... np tego z hit ratingiem zdejmuje który jest w zasadzie bezużyteczny i zakładam z crit+chance na 590 SP na 10 sec.
Tibijczyk222
20-07-2010, 17:48
Zmieniając twoje shouldery na te t10(tyle samo frostow) dostajesz 63haste(hit cap) 12crita , 7sp,4 inta i stamy , no i do tego bardzo dobry set bonus jak dostaniesz jeszcze 1 czesc. A kupujac trinket ,nie dostajesz 180sp, bo napewno miales jakis inny. No ale skonczmy tą, jakze nudna dyskusje. Radze ci poprostu poszukac gildii z ludzmi ktorzy sie znaja na rzeczy. Btw. Ile bossow ubijaja pugi u was na servie? U mnie nadal 4-6 mimo buffa 25 procent.
Co do tego trinketa z hitem i haste, mozesz kupic tego co ma 128int i 600sp na iles tam sec.
No wiem zastanawiałem się nad tym, a ten shoulder to żadna rewelacja imho : P, ale i tak pewnie kupie w następnej kolejności.
@down
no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.
Swoją drogą mój trinket robi furorę. Muszę wam powrzucać moje EQ z wszystkich tibijskich postaci to będziecie mieli tematów do rozmowy na długie miesiące :D
CytrynowySorbet
20-07-2010, 18:03
Ehh Ryba Ryba, zawsze na samym początku się dąży do tierówek, bo bonusy od nich dają ci więcej dpsa niż upgrade trinketa 200 -> 264 :(
Co do pugów. Zdefiniuj pug. Bo pugiem mogę nazwać mieszanka osób z najlepszych gildii i zrobią 11/12 HC.
Tibijczyk222
20-07-2010, 18:17
Coś w stylu
LFM ICC10 5,3gs min. /w me for inv , chodzi o takie co najczęściej się pojawiają. Owszem są tacy co wymagają np. 8/12 achi ale taki pug jest znacznie ciężej zebrać.
4/12 u mnie na serwerze w porywach do 6/12. Natomiast są jeszcze alt runy i na przykład moja stara gildia była w stanie zrobić 9/12 wtedy. Ale 3x tank z gildii, 4x healer z gildii, 10 x dps z gildii, reszta krewni i znajomi królika (np. ludzie z gildii pvp) i wszyscy na vencie. Wtedy to jest rozmowa.
Rotfl zrobiłem właśnie Puga 25 ICC, miałem 2 rolle 25 i 50 i gówno ofc, ale co zrobił lider to głowa mała. Po 4tym bossie zabrał 3 itemki (trinket 155 armor pene i 2 mark's of sanci~ i wyszedł z party ._.
Potem coś takiego na general:
http://img121.imageshack.us/img121/4080/lolurh.jpg (http://img121.imageshack.us/i/lolurh.jpg/)
:D
Szkoda, że gracie aliantami, nie wiem czy dam radę się przełamać i porzucić hordę.
Również przeraża mnie całe to gadanie o GS. Jak jeszcze grałem to nie było z tym problemów i liczyło się to jak ktoś gra a nie jaki ma sprzęt. Ja nie wiem i nigdy nie wiedziałem jaki miałem GS.
CytrynowySorbet
20-07-2010, 22:14
4/12 u mnie na serwerze w porywach do 6/12.
U nas podobnie, co mnie nie dziwi. O ile fester i rotface to facerolle, to na valithrii albo princach trzeba troszke pomyśleć.
Choć dużo częściej jest 4/12 z prostej przyczyny - RL kończy raid po Saurfangu.
Się nie dziwię że zninjował DBW. Ten trinket jest absolutnie najbardziej zajebistym bisem dla rogali/warków/hunerów. Jak go wygrałem na rogalu to proponowano mi 30k złota za niego od ręki.
@Ryba FU kartoflu :P
@Cytrynowy yup. Ja bym chciał zobaczyć co wyprawiają pugi na BPC :D
Omfg bylem se na toc10 i spadł taki fajny trinket
http://www.wowhead.com/item=47726/talisman-of-volatile-power
i zrobiłem rolla 1
: ((((((
Tibijczyk222
22-07-2010, 15:41
A ja jestem w mojej gildi 4 tygodnie i poluje na głupi dislodged foreign object i nie da rady zdobyć. Chętnych jest za dużo :(
Fetish jest najgorszym trinketem jaki mógłbyś wybrać. Już lepszy jest abyssal rune
CytrynowySorbet
22-07-2010, 17:50
A co ja mam powiedzieć? Czemu cloak z valitrhii jest bisem dla... 12 SPECÓW (liczę te, którymi ludzie raidują)?? A jako że w mojej gildii jest zasada, że healer nie czerpie z upgrade tak dużo jak dps, to czekam na to gówno (które swoją drogą dropnie raz na 3 tygodnie)... no długo.
cheeroke
22-07-2010, 19:00
Pozdro dla twojej gildi xD
Tibijczyk222
22-07-2010, 19:44
Jak usłyszałem w mojej gildi ,że http://www.wowhead.com/item=50664 jest bardziej dla heala niż caster dps to się wkurzyłem. Na szczęście nie byłem wtedy na tym raidzie.
cheeroke
22-07-2010, 20:03
W szczegolnosci ze to jest bis dla prawie kazdego castera ale ok xD
CytrynowySorbet
22-07-2010, 22:51
Ja tam wolę ring z marrowgara, który leci nigdy.
OH z Lootshipa HC poleciał RAZ (25 man) a neck z sindry (absolutny bis dla mnie) ani razu.
CytrynowySorbet
23-07-2010, 11:40
OH z Lootshipa HC poleciał RAZ (25 man) a neck z sindry (absolutny bis dla mnie) ani razu.
Haha, u nas ten neck leci za każdym razem :D Ahh to RNG
Haha, u nas ten neck leci za każdym razem :D Ahh to RNG
Weź mnie nawet nie denerwuj z neckiem. Każda sindra to było 5 osób śliniących się na tego necka i uj. O takich cudach jak buty z marrowgara czy bracery z Saurfanga to nawet nie wspominam. Standardem był natomiast mail który leciał zawsze i wszędzie.
Dobry. Tera jestem na wakacjach, we wtorek bynda w doma i jakos nie mam checi do gry w WoWa :-\ Kto mnie zacheci ? Nie mam jeszcze prepaida kupionego.
cheeroke
23-07-2010, 21:37
Gdyby nie to ze jestem w hardcore raiding guildi to pewnie sam bym nie oplacal konta do czasu wyjscia cata bo tak naprawde to nie ma co robic...ofc mowie to jako osoba ktora juz wszystko w wotlku zrobila.. jak ktos jeszcze lk albo haliona na hardzie nie zrobil to zawsze mozna probowac.. szczegolnie ze teraz wyszedl 30% buff.No ale jednak nadal trzeba miec do tego guildie grajaca przynajmniej na przecietnym poziomie.
CytrynowySorbet
23-07-2010, 23:09
Ja cię nie zachęcę, nawet na raidy mi się nie chce chodzić, ani dokańczać Loremastera :\ A tu jeszcze z 3 miesiące minimum... o RS nie wspomnę. Kompletny fail, nikt tam nie chodzi nawet.
Hmm a mi się RS bardzo podobał. Naprawdę fajna miejscówka.
CytrynowySorbet
24-07-2010, 11:03
Hmm a mi się RS bardzo podobał. Naprawdę fajna miejscówka.
Nie. RS to największy fail wotlka zaraz po ToCu. Takie filler raidy to jest najgorsze, co może Blizzard wymyślić. Po cholere się tak spieszyli z tym ICC, mogli najpierw zrobić raid z trollami albo kvaldirami, a ICC wstawić gdzies w lutym, marcu...
Niestety, ostatni raid opisuje cały dodatek. LK jest nieważny, ważniejszy jest jakiś wcześniej nieznany smok :cup:
Tibijczyk222
24-07-2010, 11:28
A ja uważam ,że Azjol'nerub i ogólnie neruby to powinien być raid a nie jakiś 5 man dungeon. Anub'arak w tocu to jakieś nieporozumienie.
A tak btw. Widzieliście filmiki gościa o nicku Raegwyn? Dk który wysolował sarthariona 10m , heroic FoS,PoS,HoR i nawet rotface bił tak długo aż doszło do enrage.
To chyba tego prepaida nie kupuje :p
cheeroke
24-07-2010, 12:01
Nie do konca rozumiem co to znaczy ze tam nikt nie chodzi xD No raczej chodza tam wszyscy bo leci tam w chooj end game itemow.Zreszta LK jest najwanziejszy w dodatku. To ze RS wyszedl po ICC jest zwiazane scisle z lorem i nie moglo byc inaczej.To tak jakby powiedziec ze inwazja nieumarlych w TBC byla wazniejsza od Sunwella.RS jest instancja scisle zwiazana z nadjesciem deathwinga wedlug lora.Co do toca no to moze faktycznie nie byl to jakis super raid ale prawde mowiac on tez byl robiony pod lora.Zreszta walka z anubem byla bardzo fajna szczegolnie podczas robienia tribute to immortality xD.
CytrynowySorbet
24-07-2010, 12:51
Nie do konca rozumiem co to znaczy ze tam nikt nie chodzi xD No raczej chodza tam wszyscy bo leci tam w chooj end game itemow.Zreszta LK jest najwanziejszy w dodatku. To ze RS wyszedl po ICC jest zwiazane scisle z lorem i nie moglo byc inaczej.To tak jakby powiedziec ze inwazja nieumarlych w TBC byla wazniejsza od Sunwella.RS jest instancja scisle zwiazana z nadjesciem deathwinga wedlug lora.Co do toca no to moze faktycznie nie byl to jakis super raid ale prawde mowiac on tez byl robiony pod lora.Zreszta walka z anubem byla bardzo fajna szczegolnie podczas robienia tribute to immortality xD.
Stek bzdur.
Po pierwsze: lepsze itemy lecą z ICC25hc (ofc lepsze od normala), które jest o niebo łatwiejsze od RS25hc (a po co w ogóle się męczyć nad tym shitem?).
Jak już mówiłem, ostatni boss świadczy o dodatku. O TBC nie świadczy Illidan, tylko Kil'Jaeden. O ile jeszcze Sunwell miało malutkie nawiązanie do TBC, o tyle RS do Lich Kinga ma się kompletnie nijak. Że niby nawiązanie do PRZYSZŁEGO dodatku? To może od razu zróbmy instancję z Sargerasem, bo przecież kiedyś będzie o nim dodatek.
RS nie jest związane w ogóle z lorem wotlka.
Inwazja nieumarłych to nie był raid tylko event wprowadzający do wotlka. To można porównać jedynie do eventu, który niedługo się pojawi.
ToC i lore to dwa przeciwieństwa. Po pierwsze masa nieścisłości, jak np. wielki cyrk na podwórku Lich Kinga, wybijanie siebie nawzajem, LK pojawiający się i znikający jak Filip z konopii, Anub'arak - gimme a break. A oliwy do ognia dolał fakt, że był to content po Ulduarze, który był i jest najlepszym raidem dodatku, z ICC depczącym mu po piętach. Nie mówiąc już o tym, że ToC nijak ma się do definicji dungeona, do tego brak trashy - po prostu pogadaj ze mną a ja ci zespawnuję bossa.
cheeroke
24-07-2010, 13:21
No jest komus sie nie chce pomeczyc nad instancja z ktorej leca end gamowe itemy to sorry.Jestesmy chyba w troche innych gildiach i z tad ta roznica.
A co do RS to ja nie widze nic zlego w dawaniu raidu ktory naziwazuje do nowego dodatku(w sumie jest jakby wprowadzeniem), jest roznica miedzy nawiazaniem do dodatku ktory wychodzi za 2-3 miesiace a tym przykladem ktory ty podales.Tak samo Illidian mial byc ostatni w TBC a byl KJ i nikt nie narzekal.
Co do toca no to ja akurat nie widze nic przyjemnego w trashu bo najchetniej poszedlbym na nim afk wiec moze dlatego toc mi sie podobal.
Dajcie spokój sorbetowi. Jako fanbojowi kataklizmu aż do dnia premiery nie będzie mu pasowało nic w wowie, nic co dodadzą, nic co jest teraz i wszystko jest już nudne i nie ma po co grać, a jak wyjdzie kata to wszystko będzie znowu fajne... przynajmniej na kilka miesięcy :P
CytrynowySorbet
24-07-2010, 23:21
No jest komus sie nie chce pomeczyc nad instancja z ktorej leca end gamowe itemy to sorry.Jestesmy chyba w troche innych gildiach i z tad ta roznica.
Nie. Ja ci powiem skąd ta różnica.
RS to jeden boss (raidem bym tego nie nazwał, raidem to mógł być OS, którego zrobienie nie było takie proste na początku, o 3d już nie mówiąc, bo nawet przy początkach Ulduaru niewiele gildii miało 3d), którego HC jedna z najlepszych gildii na świecie zrobiła kilka godzin po udostępnieniu, a dzień później pojawiały się kolejne fale killów. Nawet żadnych achievmentów tam nie ma (to już nawet Onyxia dostała jakieś). Byłeś tam czy nie - kogo to obchodzi? Przeciętny gracz nie wie nawet, w jakiej zakładce znajduje się achi za zabicie Haliona :cup:
Poza tym zrobienie LKhc jest doable bez gearu z RS, co mnie to obchodzi, że niby endgame? Do czego mi się to przyda? Za kilka miesięcy cataclysm i wymiana wszystkich błyszczących epixów, nie mam ochoty patrzeć na tą nędzną imitację raidu (zamiast której mogli zrobić coś naprawdę porządnego) tylko po to, żeby zwiększać sobie penisa. Jak mówiłem, o dodatku świadczy OSTATNI boss w dodatku, teraz każdy zapamięta WotLK jako planszę 200x200 yd z płonącą lawą :cup:
A co do RS to ja nie widze nic zlego w dawaniu raidu ktory naziwazuje do nowego dodatku(w sumie jest jakby wprowadzeniem)
A ja widzę, bo ja gram w tą grę nie dlatego, bo gra w nią 11 mln ludzi, nie dlatego, bo mogę poszpanować gearem, tylko dlatego, bo po prostu kocham lore Warcrafta, a co za tym idzie pewną spójność i logikę. O ile pamiętam, w TBC nie mieliśmy na koniec żadnego raidu z jakimś lichem czy innym badziewiem. Nie - mieliśmy raid (w swojej czystej postaci) łączący się z wydarzeniami TEGO dodatku. Do wprowadzenia do dodatku są eventy, a nie kawałek gówna nie mający absolutnie nic wspólnego z undeadami i LK.
jest roznica miedzy nawiazaniem do dodatku ktory wychodzi za 2-3 miesiace a tym przykladem ktory ty podales.
Nie, nie ma. I tu i tu nawiązanie do przyszłego dodatku. To i to nijak ma się do aktualnych wydarzeń.
Tak samo Illidian mial byc ostatni w TBC a byl KJ i nikt nie narzekal.
Po pierwsze, wcale by mnie nie dziwiło jeśli RZECZYWIŚCIE by tak było. Najwidoczniej nie grałeś pod koniec TBC, albo nie czytałeś żądnych for. Bo fala QQ była prawie taka, jak co do ToCa, a jak jeszcze ludzie dochodzili do Mu'ru, to już w ogóle Q_FUCKING_Qfest.
Co do toca no to ja akurat nie widze nic przyjemnego w trashu bo najchetniej poszedlbym na nim afk wiec moze dlatego toc mi sie podobal.
A może najlepiej skrzynkę z lootem pod ścianą?
Dajcie spokój sorbetowi. Jako fanbojowi kataklizmu aż do dnia premiery nie będzie mu pasowało nic w wowie, nic co dodadzą, nic co jest teraz i wszystko jest już nudne i nie ma po co grać, a jak wyjdzie kata to wszystko będzie znowu fajne... przynajmniej na kilka miesięcy :P
To nie jest dokladnie tak. Jak to jest, ze podoba mi sie Ulduar albo ICC? Bo to sa swietne raidy i maja wszystko to, co porzadny raid powinien miec. Filler contentem to oni sobie dupe moga podetrzec, ja rozumiem ze ICC przez 1 rok to bylby fail, ale lepsza solucja byloby nie spieszenie sie tak z wydaniem go.
cheeroke
25-07-2010, 00:03
Lepszy gear jest potzrebny do czyszczenia pierwszych bossow/raidow w nadchodzacym cata bo napewno t10 bedzie lepsze od zielonek za questy w cata.A z itemami 264 tak latwo nie zrobisz bossow z 88-89 lvlem.
Zreszta nie wiem co zlego jest w tym bossie i jaka jest roznica miedzy tym a satharionem no ofc sath+ 3 d byl trudniejszy ale w sumie roznica sie sprowadza do tego ze tam nie tzreba bylo zabic smoczkow zeby byl hard mode a tutaj trzeba zabic bossow i przestawic difficult na heroic.
Jak dla mnie blizzard moglby wypuscic jeszcze z 2 takie raidy przynajmniej byloby co robic.
Lepszy gear jest potzrebny do czyszczenia pierwszych bossow/raidow w nadchodzacym cata bo napewno t10 bedzie lepsze od zielonek za questy w cata.A z itemami 264 tak latwo nie zrobisz bossow z 88-89 lvlem.
Zreszta nie wiem co zlego jest w tym bossie i jaka jest roznica miedzy tym a satharionem no ofc sath+ 3 d byl trudniejszy ale w sumie roznica sie sprowadza do tego ze tam nie tzreba bylo zabic smoczkow zeby byl hard mode a tutaj trzeba zabic bossow i przestawic difficult na heroic.
Jak dla mnie blizzard moglby wypuscic jeszcze z 2 takie raidy przynajmniej byloby co robic.
Nie zielone itemy a fiolety z heroików. Będzie tak jak w wotlk, wymiana masowa wszystkiego :/
cheeroke
25-07-2010, 10:38
Omg ale jak guildia chce sie zmiescil w top 20 to nie bedzie farmila heroicow przed pojsciem na raid tylko po wbiciu 85 lvla odrazu progressuje w tym w czym chodzi.Zreszta to nie jest do konca tak ze te itemy z herociow sa lepssze od tiera z wczesniejszego contentu poniewaz tier ma bonus a to co leci z herociow ma tlyko troszeczke wyzsze staty.Ofc nie mowie tu o broniach i jakis trinkietach ktore bd lepsze na 100% ale o jakis chestach helmach itd.
CytrynowySorbet
25-07-2010, 10:40
Widać, że w ogóle nie czytasz żadnych for o becie Cataclysmu. Jeśli myślałeś, że będziemy raidować pierwszą miejscówkę z t10, to przykro mi, ale się mylisz. Po pierwsze z tego względu, że tankowie będą ZMUSZENI do zmiany ze względu na ogromną różnicę w staminie. Po drugie na itemach z cata będzie mastery, a na t10 nie.
Na upartego można by spróbować z Shadowmourne. Chociaż wydaje mi się, że Elementium Poleaxe (http://db.mmo-champion.com/i/55066/elementium-poleaxe/) jest lepsze. A to jest craft z BS.
Poza tym zastanawiam się, jak masz zamiar trafiać w bossów z obecnym hitem. Na 80 dla castera bez talentów potrzeba około 425 hita. Na 85 - około 3 razy więcej.
Różnica między smokami jest taka, że może i Sarth był fajny bo nowy i świeży (nie mówiąc już o dropie mounta na hm). Halion to kompletny remake z umiejętnościami dopasowanymi do ICC. Jak już mówiłem, zrobienie hm Sarthariona zajęło dużo czasu, zrobienie hc Haliona - kilka godzin. Halion to loot pinata dla osób, dla których liczą się tylko większe cyferki, które w dupie mają lore i dla których nie byłoby problemem wchodzenie do instancji, otwieranie skrzynek i wychodzenie. Bo po co się męczyć?
@up: Ty kompletnie nie masz pojęcia co mówisz. Powodzenia z tankami z o wiele za niskim hp, powodzenia z healerami wychodzącymi OOM po minucie walki, powodzenia z takim "świetnym" dpsem, że będzie was gonił enrage. Bonusy z tierów mieszczą się w granicach 5-7% dpsa, to naprawdę jest nic w porównaniu ogromną ilością mastery, możliwością hit / expertise capa czy lepszym mana regen.
cheeroke
25-07-2010, 10:52
Jakos ludzie czyscili pierwsze raidy z t6 a roznica dotyczaca hita(ktory znika w cata imo) i exp(ktory znika w cata imo) byla dokladnia taka sama.
CytrynowySorbet
25-07-2010, 12:18
Jakos ludzie czyscili pierwsze raidy z t6 a roznica dotyczaca hita(ktory znika w cata imo) i exp(ktory znika w cata imo) byla dokladnia taka sama.
Dyskusja z tobą nie ma w ogóle sensu.
Naxxa dało się wyczyścić bez problemu z blue itemami z normal dungeonów.
Hit i expertise nie znika w Cata (w ogóle odnoszę wrażenie, że tobie by się to bardzo spodobało, im łatwiejsza gra tym lepsza, co?).
Co do hita, jesteś pewien? Dziwne, bo właśnie patrzę na wowwiki, i widzę, że na 70 levelu potrzeba było 12.62% hit rating na 1% hita (ofc mówię o spell), a na 80 levelu już 26.23. Na 85 levelu na 1% hita potrzeba około 73 hit rating. Różnica taka sama, powiadasz?
Ogólnie to nie wiem czy masz jakiekolwiek pojęcie o tym, co piszesz.
cheeroke
25-07-2010, 13:31
Wowwiki prawde Ci powie xD
A z czego wnioskujesz ze wolalbym zeby bylo latwiejsze?Zreszta sam sie przekonasz ze 1 bossowie padna w 1 tyg od wyjscia dodatku.
Omg ale jak guildia chce sie zmiescil w top 20 to nie bedzie farmila heroicow przed pojsciem na raid tylko po wbiciu 85 lvla odrazu progressuje w tym w czym chodzi.Zreszta to nie jest do konca tak ze te itemy z herociow sa lepssze od tiera z wczesniejszego contentu poniewaz tier ma bonus a to co leci z herociow ma tlyko troszeczke wyzsze staty.Ofc nie mowie tu o broniach i jakis trinkietach ktore bd lepsze na 100% ale o jakis chestach helmach itd.
Jak gildia chce być w top 20 to nie wychodzi z five manów. Najpierw farmi je na normalu do oporu a później na hc, po kolei, z góry na dół. Poczytaj jak paragon robił jak weszło WoTLK. Umówili się u jednego zioma w domu, kupili żarcia na 3 dni i machali dungeony.Sam Nexus został przez nich zrobiony ponad 50 razy.
cheeroke
25-07-2010, 20:45
No to Ty chyba mowisz o lvlowaniu xD No to faktycznie masz racje normale sie farmi zeby wbic 85 a pozniej heroici az przynajmniej 10 osob z gildi nie wbije lvl capa i wtedy sie idzie robic raid.Jak sie juz zrobi 10 to sie czeka az 25 osob wbije cap lvl i wtedy sie idzie progressowac 25, przynajmniej tak na 100% bylo w wotlku.Jesli w cata by zrobili faktycznie taka duza roznice w staminie ze Ci bossiwe nie beda do zabicia w co osoboscie watpie patrzec na to ile staminy maja teraz bronie-najlepsza chyba 312 razem z gemami do staminy a pierwszy epik w cata okolo 550 no to roznica jest tylko troszeczke wieksza od tej ktora miala miejsce miedzy tbc a wotlkiem, to byloby to to conajmniej dziwne biorac pod uwage fakt ze wow to gra czysto rankingowa i blizzard robi bardzo duzo pod raidujace gildie.
CytrynowySorbet
25-07-2010, 23:22
Wowwiki prawde Ci powie xD
Bez komentarza.
A z czego wnioskujesz ze wolalbym zeby bylo latwiejsze?
Bo podoba ci się RS i nie lubisz trashy.
Zreszta sam sie przekonasz ze 1 bossowie padna w 1 tyg od wyjscia dodatku.
No i jaki w tym problem? 80-85 ma być adekwatne do 70-80. Wbicie 85 najlepszym gildiom zajmie z 2 dni. Tak jak ponczus napisal, robiac same dungeony. W tym czasie zgarna wszystkie dostepne itemy.
Jak sie juz zrobi 10 to sie czeka az 25 osob wbije cap lvl i wtedy sie idzie progressowac 25
W Cata tak jednak nie będzie.
patrzec na to ile staminy maja teraz bronie-najlepsza chyba 312 razem z gemami do staminy
What? Gemy z JC do staminy są, o ile dobrze pamiętam, 75 staminy. Poza tym tankowie w pierwszym contencie będą mieli koło 90k hp. Jakoś wątpię żeby ktoś z t10 tyle osiągnął.
Ogólnie to nie chce mi się z tobą dyskutować, ja czytam codziennie 2 fora o becie i ogólnie WoWie, mam kumpla na becie, a ty...?
Ja też tak sądzę, że on nie jest ciebie godzien, cytrusie!
Ogólnie to nie chce mi się z tobą dyskutować, ja czytam codziennie 2 fora o becie i ogólnie WoWie, mam kumpla na becie, a ty...?
A jak tam real life ziomek?
No to Ty chyba mowisz o lvlowaniu xD No to faktycznie masz racje normale sie farmi zeby wbic 85 a pozniej heroici az przynajmniej 10 osob z gildi nie wbije lvl capa i wtedy sie idzie robic raid.Jak sie juz zrobi 10 to sie czeka az 25 osob wbije cap lvl i wtedy sie idzie progressowac 25, przynajmniej tak na 100% bylo w wotlku.Jesli w cata by zrobili faktycznie taka duza roznice w staminie ze Ci bossiwe nie beda do zabicia w co osoboscie watpie patrzec na to ile staminy maja teraz bronie-najlepsza chyba 312 razem z gemami do staminy a pierwszy epik w cata okolo 550 no to roznica jest tylko troszeczke wieksza od tej ktora miala miejsce miedzy tbc a wotlkiem, to byloby to to conajmniej dziwne biorac pod uwage fakt ze wow to gra czysto rankingowa i blizzard robi bardzo duzo pod raidujace gildie.
To ja już sie nie dziwię skąd biora się ludzie którzy w sprzęcie z normala chcą do ICC iść. Pomiędzy TBC a WoTLK różnia w ilości HP dla tanka była około 3x. Jak tank w TBC miał 13k HP to był gość, teraz 40k hp wyciągam na swoim crapowatym DK. Biorąc pod uwagę zmiany w healowaniu w cata, tank będzie miał pod 150k HP. Do tego wszystkie capy etc. tak gg z graniem ze sprzętem z ICC.
cheeroke
26-07-2010, 00:43
I po co tak glupio gadasz lol chcesz moje armory xD?
Co z tego ze Ty czytasz fora itd. przez rok bylem w najlepszej polskiej gildi a teraz gram w 17 gildi na swiecie wiec chyba mam troche pojecie o tej grze ale ok Ty wiesz lepiej bo czytasz fora.
A tak na marginesie to tank sobie moze miec nawet 200k tlyko kto pwoeidzial ze to juz bedzie na t11.Z t 7 druid tank mial max okolo 40-45k hp a ze sprzetem z ICC ma 110k.
CytrynowySorbet
26-07-2010, 10:48
A jak tam real life ziomek?
A co ma jedno do drugiego?
I po co tak glupio gadasz lol chcesz moje armory xD?
Nie, nie chcę twojego armory xD xD xD
Co z tego ze Ty czytasz fora itd.
To z tego, że ludzie będący na becie i czytający najnowsze nowinki wiedzą lepiej od jakiegoś noobka, który chwali się jakąś niewiadomo jaką gildią, jednocześnie gadając same bzdury. No tak, ale ja czerpię wiedzę z bety, a ty pewnie wróżysz z fusów.
przez rok bylem w najlepszej polskiej gildi a teraz gram w 17 gildi na swiecie wiec chyba mam troche pojecie o tej grze ale ok Ty wiesz lepiej bo czytasz fora.
:confused:
Tak po pierwsze, to co ma poziom twojej gildii do tego, jak będzie wyglądał Cataclysm? A może jesteście tak zajebiści, że Blizz was pyta o zdanie?
A wiesz, że ja byłem w Paragonie i Ensidii? 8o8o8o
A tak na marginesie to tank sobie moze miec nawet 200k tlyko kto pwoeidzial ze to juz bedzie na t11.
Ghostclawler powiedział, że tankowie w itemach na level 85 z dungeonów / heroiców będą mieć koło 90k.
Z t 7 druid tank mial max okolo 40-45k hp a ze sprzetem z ICC ma 110k.
Oh, naprawdę? Chyba w ICC z buffem 30%. Poza tym nasz main tank druid z buffami ma nieco ponad 90k hp, a brakuje mu tylko 1 item do bis seta. Gdzie się to 20k podziało?
Pozdro dla gildii :) Nie myśleliście o przeniesieniu się na BL?
@Cytrynowy
Z barkskinem czy jak się ten skill nazywa da radę na oko ze 115k HP wyciągnąć przy 30%, może nawet 130k aktualnie. Z tego co pamiętam na 20% miał u nas droid 108K na barkskinie.
@Cheeroke
To ma znaczenie że w cata wywalisz swoje super hiper epiki i bedziesz latał w greenach. Inna itemizacja, inne staty. Jedyne co pozostanie troszkę dłużej to będą prawdopodobnie trinkety.
cheeroke
26-07-2010, 11:54
No z BLa sie przenioslem jak jeszcze gralem w Accidentally.Teraz są tam same perelki jak Innominate itp. wiec raczej nie ma po co wracac.
W TBC max i lvl to ile bylo 160-170 ilvl?A w wotlku pierwsze itemy na 80lvl 200 ilvl.Teraz max ma 284 a pierwsze w cata maja 359 ilvl tak?Wiec jak to jest ze z tbc na wotlka guildie zrobily caly naxx 10 i 25/sathariona+0 10 /25 z itemami z 70 lvla bez ZADNYCH problemow?Ja rozumiem ze hardow w cata i pewnie jakis ciezkich pseudo ciezkich raidow nie bedzie sie dalo zrobic(tak jak Malygosa sie nie dalo zrobic z itemami z 70 lvla) ale na 99% pierwsze normal mody tych prostych raidow zostana zrobione z przynajmniej czesciowym setem z wotlka.
CytrynowySorbet
26-07-2010, 23:09
Z barkskinem czy jak się ten skill nazywa da radę na oko ze 115k HP wyciągnąć przy 30%, może nawet 130k aktualnie. Z tego co pamiętam na 20% miał u nas droid 108K na barkskinie.
On powiedział w sprzęcie t10. Nie powiedział, że z wszystkimi buffami, flaskami, foodem i 30% ICC. Nasz druid ma ponad 135k hp z COOLDOWNEM. To nie znaczy, że od razu każdy tank ma zawsze tyle hp.
No z BLa sie przenioslem jak jeszcze gralem w Accidentally.Teraz są tam same perelki jak Innominate itp. wiec raczej nie ma po co wracac.
Chyba nie załapałeś ironii.
W TBC max i lvl to ile bylo 160-170 ilvl?A w wotlku pierwsze itemy na 80lvl 200 ilvl.Teraz max ma 284 a pierwsze w cata maja 359 ilvl tak?
Ale czy ty do jasnej cholery nie rozumiesz, że po pierwsze na sprzęcie cata będzie o WIELE więcej staminy, po drugie system leczenia i regenu many ulega takiej zmianie, że jeśli planujesz walkę dłuższą niż 1 minutę, to MUSISZ odłożyć t10, po trzecie wchodzi nowy stat, który będzie jednym z NAJWAŻNIEJSZYCH, a nie będzie go na t10. Nie mówiąc o tym, że w Cata masz bonus za noszenie rodzaju armora odpowiedniego do twojej klasy, a bisy w ICC były strasznie wymieszane. III nie mówiąc już o tym, że większość itemów będzie trochę zmienionych i jestem pewien, że połowa itemków które teraz używają healerzy nie będzie miała spiritu = nie ma regenu.
Wiec jak to jest ze z tbc na wotlka guildie zrobily caly naxx 10 i 25
A ty w ogóle byłeś w Naxxie wotlkowskim? Przecież tam nawet nie potrzebny był def cap. Używasz tego przykładu Naxxa, a prawdę mówiąc, to HOL/HOS na hc były trudniejsze od Naxxa.
/sathariona+0 10 /25 z itemami z 70 lvla bez ZADNYCH problemow?
OS z t6? Pierwsze słyszę. Jakiś link do arta o tym? Bo o ile o Naxxie pamiętam, to o OS pierwsze słyszę.
Ja rozumiem ze hardow w cata i pewnie jakis ciezkich pseudo ciezkich raidow nie bedzie sie dalo zrobic
Pseudo raidy to były w wotlku, w Cata Blizz chce, żeby raidy znów były trudne. Ba, żeby tylko raidy, dungeony też będą ciężkie.
(tak jak Malygosa sie nie dalo zrobic z itemami z 70 lvla)
Tam to kłopot tkwił raczej w nowej mechanice, której niektórzy dotąd nie mogą pojąć.
ale na 99% pierwsze normal mody tych prostych raidow zostana zrobione z przynajmniej czesciowym setem z wotlka.
No więc powodzenia, z ograniczoną maną i jej regenem, z missami, dodge'ami, nagłymi spikami dmg, prawie zerowym bonusem z drzewka talentów.
(swoją drogą, AoE dmg na raidach też będzie sporo zwiększony, jakoś nie widzi mi się, żeby clothowce często to przeżywały).
Tibijczyk222
31-07-2010, 21:40
Co myślicie o drzewkach 31 punktowych z cata? Ja uważam ,że pomysł mógłby być dobry ale głupi jest ten wybór specialization. Zawsze lubiłem moim magiem bawić się w jakichś mieszankach speców , nie były może one aż tak dobre jak buildy skupione w 1 drzewku ale można się było pobawić. Teraz nawet nie można takich hybryd tworzyć ,beznadzieja. Ale fajnie to brzmi w levelowaniu. Mage z elementalem na 10 lvl ^^
cheeroke
31-07-2010, 21:46
A co w tym zabawnego?To ze kazdy normalny gracz ktory zobaczy twoj hybrydowy build bedzie na guild chacie pisal jakiego to debila spotkal czy moze to ze robisz tragiczny dps i wszyscy w party/raidzie maja ochote Cie z niego wyrzucic?No zawsze bardzo zabawny moze byc fakt ze zadna nawet przecietna guildia Cie nie przyjmie.HF!!!
CytrynowySorbet
31-07-2010, 23:11
A co w tym zabawnego?To ze kazdy normalny gracz ktory zobaczy twoj hybrydowy build bedzie na guild chacie pisal jakiego to debila spotkal czy moze to ze robisz tragiczny dps i wszyscy w party/raidzie maja ochote Cie z niego wyrzucic?No zawsze bardzo zabawny moze byc fakt ze zadna nawet przecietna guildia Cie nie przyjmie.HF!!!
No cóż, muszę się zgodzić. Ile razy widziałem z takim (http://www.wowhead.com/talent#oMuoZobZzo) na przykład buildem.
Pomysł ma sens. Blizz chce, aby w cata spece różniły się od siebie, wybierając speca, wybierasz styl gry.
@down: A wal się noob!
No cóż, muszę się zgodzić. Ile razy widziałem z http://www.wowhead.com/talent#oMuoZobZzo (takim) na przykład buildem.
Ale musk link.
Tibijczyk222
01-08-2010, 11:41
Mowilem o pvp ,szczegolnie takim na bg,gdzie wiekszosc ludzi nie jest ogarnieta w pvp i rozne buildy daja rade. W pve hybryda nie przejdzie. Tak czy siak blizz odbiera mozliwosc tworzenia bardziej rozmaitych specow.
A w pve buildy nadal nie beda sie od siebie roznic, przynajmniej nie znacznie. Theory craft rulez. Nie wiem jak u innych klas ale u maga buildy pve bd sie roznic tylko talentami ktore nie maja wplywu na dps.
CytrynowySorbet
01-08-2010, 13:04
Mowilem o pvp ,szczegolnie takim na bg,gdzie wiekszosc ludzi nie jest ogarnieta w pvp i rozne buildy daja rade. W pve hybryda nie przejdzie. Tak czy siak blizz odbiera mozliwosc tworzenia bardziej rozmaitych specow.
A w pve buildy nadal nie beda sie od siebie roznic, przynajmniej nie znacznie. Theory craft rulez. Nie wiem jak u innych klas ale u maga buildy pve bd sie roznic tylko talentami ktore nie maja wplywu na dps.
Nadal nie rozumiem, jak porozkładanie dajmy na to 10 pierwszych talentów w 3 drzewkach ma dać jakąkolwiek korzyść. Tym bardziej na low levelach, gdzie dajmy na to nie warto iść na początku w inne drzewko tylko dlatego, bo ma +5% do crita (btw. takie talenty przeciez znikaja), bo to 5% nie ma jakiegos wiekszego wplywu na gre. Imo zmiana dobra, bo od poczatku uczysz sie grac danym specem, a nie mieszanka, a na end game zonk.
Tibijczyk222
01-08-2010, 14:33
Chodzi mi o endgame , podczas lvlowania nigdy nie mialem kasy na wymyslanie buildow. Tak samo spec do lvlowania u mnie nie mial za wiele wspolnego ze specem na endgame, ani tym pve , ani pvp. No ale cata jeszcze nie nadeszlo , poczekamy, zobaczymy. Co do talentow o ktorych mowiles, wcale nie znikaja , u maga nadal jest ich sporo, szczegolnie w pierwszych 2 tierach. Ciekawi mnie mastery , ktore wydaje sie byc fajne
Tibijczyk222
08-08-2010, 19:03
http://www.youtube.com/watch?v=zvFejYdFii4
O ja pierdziulę , chcę już cataclysm.
Ziom ma tego trinketa co ja co się 10x stakuje ; P
Na jego channelu też jest fire mage tak ogólnie.
Tibijczyk222
08-08-2010, 22:56
Tak się składa ,że teraz połowa casterów ma ten trinket bo jest całkiem przyzwoity i dropi z najłatwiejszego bossa w icc :)
No ale kurde, mam nadzieję ,że tego nie znerfią. Scorch podczas biegania :dance:
I co z tego, że podczas biegania skoro i tak nie jest instant, to wcale nie jest jakiś mega ultra plus, zwłaszcza w przypadku spella z casting timem 1s.
Tibijczyk222
08-08-2010, 23:44
W pvp to JEST mega ultra plus.
cheeroke
10-08-2010, 16:00
Mowicie tak jakby innych klas mieli nie buffowac.Zreszta mag ma tyle slow,cc itd ze chyba akurat do pvp mu sie to najmniej przyda.
No dokładnie (zwłaszcza, że slow jest instant). Więc to nie jest mega ultra plus.
SmOoTHas
10-08-2010, 17:40
Ja dziele konto z wujkiem, wujek płaci a ja gram kiedy chce B). Co prawda na koncie są 3 x 80lvl chary wujka, ja gram tylko swoim elo wymiataczem 22lvl warlockiem affiction (postac nie do zdarcia, rownac sie moze tylko paladin) , kase tez mam od wujka xd a i na dungeony tez chodze ze znajomymi wujka xd
orzel_cs
10-08-2010, 17:53
No ja gram od niedawna, jeszcze sie nie do konca polapalem o co chodzi, gra jest bardzo rozwinieta (dlatego platna) narazie mam 17 warriora ze specjalizacja fury, i 80% czasu spedzonego na grze to chodzenie na dungeony ;p
Ja dziele konto z wujkiem, wujek płaci a ja gram kiedy chce B). Co prawda na koncie są 3 x 80lvl chary wujka, ja gram tylko swoim elo wymiataczem 22lvl warlockiem affiction (postac nie do zdarcia, rownac sie moze tylko paladin) , kase tez mam od wujka xd a i na dungeony tez chodze ze znajomymi wujka xd
Zajebiście!
Therus Mroczny
10-08-2010, 22:12
Mam problem: Nie gralem od jakiegos roku, moze troche mniej. Wczoraj probowalem sie zalogowac na moje konto (przez www) i sprawic sobie prepaida. Okazalo sie, ze do zalogowania potrzebny jest authenticator key (ten z tego smiesznego tokena) ktorego nie kupowalem. Napisalem do Blizzarda, wyslalem kopie paszportu, dowodu osobistego. A oni napisali mi ze najprawdopodobniej konto sprzedalem i teraz chce je odzyskac (zaznaczalem ze pewnie po prostu zostalo shakowane) i mam dwa dni na udowodnienie ze to moje konto i go nie sprzedalem. Mial ktos podobna sytuacje? Nie chcialbym stracic konta :/
Loool jak można udowodnić, że się nie sprzedało konta? : D
Jaki bezsens. Powiedz, że oni mają ci udowodnić, że sprzedałeś, idioci. No i ewentualny nowy właściciel chyba by zmienił dane, nie?
CytrynowySorbet
10-08-2010, 22:58
Mam problem: Nie gralem od jakiegos roku, moze troche mniej. Wczoraj probowalem sie zalogowac na moje konto (przez www) i sprawic sobie prepaida. Okazalo sie, ze do zalogowania potrzebny jest authenticator key (ten z tego smiesznego tokena) ktorego nie kupowalem. Napisalem do Blizzarda, wyslalem kopie paszportu, dowodu osobistego. A oni napisali mi ze najprawdopodobniej konto sprzedalem i teraz chce je odzyskac (zaznaczalem ze pewnie po prostu zostalo shakowane) i mam dwa dni na udowodnienie ze to moje konto i go nie sprzedalem. Mial ktos podobna sytuacje? Nie chcialbym stracic konta :/
No cóż... nie wiem jak ci pomóc. Wiem tylko jedno - jakbyś zadzwonił do nich, to taka sytuacja nie miałaby miejsca. Pisać to jedno, a rozmawiać to drugie.
A ja sobie huntera leveluje :D Hunter z petem + wszystkie dostępne heirloomy = ownage.
Therus Mroczny
11-08-2010, 22:56
Olalem, kupilem nowego wowa. Nie jest to taki straszny wydatek, a i tak mialem ochote zaczac wszystko od poczatku ;)
Druid czy rogue? Nie moge sie zdecydowac. Druid imo fajniejszy, ale ma znaczaca wade (jak dla mnie): w formach nie widac gearu! :(
Olalem, kupilem nowego wowa. Nie jest to taki straszny wydatek, a i tak mialem ochote zaczac wszystko od poczatku ;)
Druid czy rogue? Nie moge sie zdecydowac. Druid imo fajniejszy, ale ma znaczaca wade (jak dla mnie): w formach nie widac gearu! :(
Druid :P Niesamowity DPS w feralu, dobry Tank, Super hiper healer :D
CytrynowySorbet
12-08-2010, 00:23
Durid! Durid!
Druidzi dostają dużo loooove w Cataclysm, poza tym to najbardziej badass klasa zaraz po paladynach :) Możesz być każdym specem, flight form, wypas...
Sam bym zrobił druida ale... Jakoś tak się składa, że moje ostatnie dwa konta sprzedałem po tym, jak pograłem trochę druidem... wolę nie ryzykować.
Btw. nawet sobie nie wyobrażacie, jak przezajebiście epic jest mix scenki na LK po 10% + sound track z Assassin's Creeda 2 (dokładnie, to to: http://www.youtube.com/watch?v=O0i6YFrSs6c ). Jeszcze mi się tak idealnie wpasował rytm do akcji, myślałem, że się poszczam z wrażenia :)
CytrynowySorbet
14-08-2010, 23:09
http://www.youtube.com/watch?v=N-bVd9t2XA0
Muzyka podczas logowania w Cata. Powiem jedno. Epic nabrało nowego znaczenia. Wszystkie najlepsze motywy w jednym theme, czegoś tak pięknego jeszcze nigdy nie słyszałem.
cheeroke
15-08-2010, 15:46
ciekawe kiedy dadza intro.
Cygan Slejter
15-08-2010, 17:15
To jest Przepiekne :]
Cygan Slejter
16-08-2010, 21:41
World of Warcraft + Nightwish-Ghost love Score = EPIC
http://www.youtube.com/watch?v=qoiiWG4JuZM
Nie nudzi się wam już WoW???
Mi ktoś niezły numer wykręcił z moim kontem, shakował mnie i aktywował swojego authenticator :o
Cygan Slejter
22-08-2010, 21:29
Mie nie nudzi :)
do czasu wyjscia GW2 nie moze mi sie znudzic :D
zreszta zawsze mozna partyjke w SC2 :p
Ostatecznie straciłem moją wiarę w ludzi grających w WoWa.
Normalnie gram swoim DK w ustawieniu UH DPS. Używam 4xt9 + sprzęt z icc10hc i icc25norm/hc plus toporek questowy. W sumie daje to około 5,5k gs. Wczoraj łapałem się na super uber raid do icc 25 z wymaganiem 5,6k gs. Whispuje do RLa, wklejam mu achievy a koleś na to - GS to low. Se myślę, o ty luju! Szybki respec do frosta, założenie złomu zalegającego w banku i od razu gs skoczył do 5,9k. Invitnął bez zmrugnięcia okiem. Teraz w czym problem, otóż w frost specu dpsowy wyskoczyłem ze swoim dwuręcznym toporkiem. Myślicie że ktokolwiek mi wytknął że to idiotyzm? Nikt :D:D:D:D
A swoją drogą, frost dps jest przyjemnijszy od UH dpsu, swoje 10k zrobię, więc zostaje tak jak jest :D
@up:
No niestety puggi są tak przeultra głupie, że w gruncie rzeczy to mogłby być boty :P
CytrynowySorbet
24-08-2010, 15:12
Ja już dawno zapomniałem jak wygląda pug. I dzięki Bogu...
Ja już dawno zapomniałem jak wygląda pug. I dzięki Bogu...
3x postać, wszystkie raidujące. Ciężko uskładać gildyjnie 3x icc 25.
Omg no nie dajemy rady tego LK zabić ; f. W drugiej fazie mamy najwięcej problemów, czasami walkirie zajebiście padają, czasami nie, czasami defile się uda fajnie, czasami nie.
Eh lipa ;<
orzel_cs
27-08-2010, 13:15
A dla paladina jaka sciezke byscie polecili? Optuje za holy
Do levelowania koniecznie retri. Na niższych levelach (do 58 powiedziałbym :P) retri tank jest lepszy od prota - robi o wiele lepsze AoE (Seal of Command + dmg do consecracji), może się instant flashować w walce, co często robi dość dużo. No niby zgarnia też większy damage wtedy, ale do wyleczenia. No i do tego zadaje większy dmg na instancji + może lepiej levelować poza instancjami niż protadyn. A Holy... łatwo wejdziesz na instancje, ale samotne levelowanie jest katorgą.
CytrynowySorbet
27-08-2010, 22:54
A dla paladina jaka sciezke byscie polecili? Optuje za holy
Levelowanie czy end game?
Omg no nie dajemy rady tego LK zabić ; f. W drugiej fazie mamy najwięcej problemów, czasami walkirie zajebiście padają, czasami nie, czasami defile się uda fajnie, czasami nie.
Eh lipa ;<
Step it up, jak mawiali u mnie w gildii.
Dla paladyna polecamy zmianę postaci :P
orzel_cs
29-08-2010, 16:12
Levelowanie czy end game?
Na levelowanie, lubie tez rozp*****lać na bg
CytrynowySorbet
29-08-2010, 17:00
Na levelowanie, lubie tez rozp*****lać na bg
Retri, jednoczesnie majac przy sobie jakas dobra tarcze + 1hand i ciagle w kolejce na dungeon jako tank / dps.
Cygan Slejter
29-08-2010, 18:00
Cz mnie coś omineło czy empik zna juz date premiery Cata ?
http://a.imageshack.us/img834/1023/beztytuudu.jpg (http://img834.imageshack.us/i/beztytuudu.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
CytrynowySorbet
29-08-2010, 18:18
Cz mnie coś omineło czy empik zna juz date premiery Cata ?
http://a.imageshack.us/img834/1023/beztytuudu.jpg (http://img834.imageshack.us/i/beztytuudu.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Każda firma (no dobra, większość) daje sugerowane daty. Z biegiem czasu będą oczywiście zmieniać. Daty cata nie zna nikt, nawet sam Blizz. Poza tym zaczynają pojawiać się wątpliwości czy Cata w ogóle wyjdzie w tym roku. Póki co na becie nie została przetestowana nawet połowa. Dopiero wchodzi jeden z 3 raidów, nie da się wbić 85, nie ma nowych raciali i prof. Balans dmg itp, naprawdę dużo roboty jeszcze...
Cygan Slejter
29-08-2010, 18:36
No, ale mimo wszystko to jest wprowadzanie klientów w błąd :)
CytrynowySorbet
07-09-2010, 18:22
Wczoraj zbiliśmy LK 25 hc do 38% (dotychczas najlepsza próba : o). Czuję, że niedługo skurczybyk padnie :)
Cygan Slejter
08-09-2010, 01:05
Trzymam kciuki :)
my na razie za Arthasa Hc nie bierzemy sie;p moze pod koniec wrzesnia;p
cheeroke
08-09-2010, 09:00
A co pod koniec wrzesnia wchhodzi kolejny buff ze juz w ogole bedzie sie go dalo zabic z wylaczonym monitorem czy jak ? xD
Cygan Slejter
08-09-2010, 10:36
Ludzie z gildi czasu nie maja :P
A ja się bawię swoim DK tankiem. Wrzuciłem go we frost i jestem mega zadowolony. Stwierdzam że DK nigdy nie byli tak OP. Dzisiaj robiłem jakieś weekly. Ludzie z gildii byli m.in. drugi tank na palku. Pomimo różnicy w gearze (dużo lepszy był pal) w momencie w którym zmieniłem rotację dps na tps zostawiłem go straszliwie w tyle. Jako że nie znalazłem żadnego sensownego buildu na necie wysmażyłem swój i jestem muchos zadowolony.
A tak btw. czy istnieje w makrach wowowych jakaś forma opóźnienia? Chodzi mi o napisanie makra do raise dead -> death pact.
Hai!
Mam zamrożone konto TBC od jakiegoś pół roku, no i ten... Szperałem sobie na battle.net i wcisnąłem przypadkowo aktywację triala WotLK (zdziwiłem się, bo użyłem go już kiedyś), no i widzę że konto mam aktywne na te 10 dni (myślałem, że to w ramach opłaconego abonamentu, a tu proszę, dają darmowe 10 dni).
Moje pytanie brzmi: czy jak moim priestem wbiję w ten okres powiedzmy 75 level, to czy po skończeniu triala level zostanie, czy cofnie się do 70?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.