PDA

Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers

Stron : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

_WrD_
09-07-2008, 15:18
Witam
Otóż wpadłem na pomysł, żeby założyć trzy tematy dotyczące WoWa - oczywiście uzyskałem zgodę moderatorów. Ten temat tyczyć się będzie gry World of Warcraft na oficjalnych serwerach Blizzarda. Prosiłbym o nie umieszczanie tutaj (oraz w temacie dotyczących prywatnych serwerów) screenshotów (zdjęć) z gry, ponieważ od tego jest inny temat. Tutaj rozmawiamy o osiągnięciach, newsach ze strony Blizzarda, patchach - ogólna dyskusja o grze, oczywiście na oficjalnych serwerach.
Postanowiłem umieścić tutaj cytat użytkownika Lord Dreathan, ponieważ jasno i przejrzyście opisał on tą grę w ogólnym temacie, który, niestety, ze względu na panujący tam bałagan i kłótnie, zostanie zamknięty.

Gra wszystkim dobrze znana, więc pisanie o niej jest zbędne. WoWa błędnie porównuje się do Guild Warsa. Zrobiłem ten temat ponieważ nie znalazłem żadnego innego lepszego, precyzyjnego, opisującego owy MMORPG. Postaram się obiektywnie przedstawić swój punkt widzenia. Zacznę od plusów i minusów.

Plusy:
-Ogromny świat
-Gwarantuje zabawę na wiele, wiele dni
-Duża liczba questów (w tym wiele grupowych)
-Możliwość szturmowania na tereny wrogiej frakcji (tzw. Raidy)
-Bossowie
-Instancje

"Minusy" (czyli to, do czego można się przyeczpić):
-Uzależnia (chyba jak większość gier Online:P)
-Wymaga płacenia abonamentu
-Trzeba umieć język angielski
-Zdarza się być wielokrotnie zabijanym (tzw. gankowanie)
-Należy szybko nauczyć się grać daną klasą postaci

Battlegroundy
(Nie dodam tutaj zdjęć, poniewaz możecie sobie obejrzeć filmiki z nich na Youtube.)

Jakby to powiedzieć... są to takie miejsca, w których bijemy się przeciwko hordzie/alliance (zależy którą frakcję wybraliście). Są cztery BG:
-Warsong Gulch (taki Capture The Flag)
-Arathi Basin (należy przejmować osady, trzeba zebrać 2k surowców)
-Alterac Valley (Główne zadanie polega na zabiciu bossa przeciwnej frakcji, jednakże na drodze mamy wiele punktów do przebicia się. Najdłuższy BG chyba.
-Eye of The Storm (Można to nazwać "Capture the Tower+Capture The Flag. Są cztery wieże [dwie po stronie alliance i hordy], na środku znajduje się flaga, którą można odnosić do przejętych przez naszą frakcję wież. Aby walczyć na tym BG należy mieć dodatek The Burning Crusade.)

Za branie udziału w nich dostajemy nie tylko punkty honoru, ale także medale, które możemy potem wydać na różne ciekawe itemy.

Areny

Mając dodatek The Burning Crusade możemy przystąpić do walk na arenach - 2v2, 3v3 lub 5v5. Zalecane jest to jednak dopiero po zdobyciu odpowiedniego ekwipunku dającego nam tzw. resilence. Owy gear można "kupić" za punkty honoru oraz medale z Battlegroundów. Myślę, że nie ma większego sensu rozpisywania się na temat aren, ponieważ i tak zwykle idzie się na nie dopiero na end gamie, a do tego czasu poznacie już grę, ale wypadało o nich wspomnieć.

Teraz żeby temat nie był taki bez życia, zapodam kilka swoich zdjęć:

Zul'Farrak
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0008.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0010.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0011.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0012.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0034.jpg

fotka z Maraudon;p
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0023.jpg

Gianty w Maraudon ;p
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0029.jpg

Ostatni boss w Sunken Temple
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0048.jpg

Dark Portal
http://img.photobucket.com/albums/v423/Dreathan/World%20of%20Warcraft%20-%20Auchindoun/UO0059.jpg

Moim zdaniem, World of Warcraft jest warty uwagi. Zrażać może abonament. Wybór należy do was.

Grue
09-07-2008, 15:22
Oby nie bylo tu privowiczów ;) Niestety mi sie skonczyl wczoraj preepaid jak i troche checi na dalsze granie, wiec chwilowo robie urlop od wowa i gier w ogole, zwlaszcza ze urlop w pracy sie konczy i trzeba sie troche przygotowac na powrot :d Moze pozniej wrzuce jakies stare screeniki z locka ;) Pozdro

Duke Dran
09-07-2008, 15:35
No no : P widzę, że WoW chce opanować to forum. Ja wracam zaraz po wyjściu WOTLK do mojego 35BE ... albo najlepiej zacznę od nowa ... po stronie "Aljance".

PS:
Privy SUx!

_WrD_
09-07-2008, 15:39
Na początek chciałbym wspomnieć, że... Privy sux :P
Też może zacznę lvlować mojego 31 UD, jednak narazie chcę się pobawić... roguem ^^ Narazie 6 level... I tu pytanie... Od jakiego levela rogue może dual-wield?

Lord Dreathan
09-07-2008, 16:22
Korzystając z okazji chciałbym podziękować wszystkim oglądającym i piszącym w moim temacie - pobiliśmy wszystkie inne gry :) Keep it up

CytrynowySorbet
09-07-2008, 16:38
@autor: Miło by było, gdybyś screeny umieścił w hide, bo jednak troche zajmują ;x

Vil
09-07-2008, 17:55
Oby nie bylo tu privowiczów ;)

to czy beda czy beda usunieci zalezy od tego po co przyjda, bo informacje przeciez zawsze mozna uzyskac ?

Bluray
09-07-2008, 19:19
Ciesze sie że w końcu coś takiego zrobiono.

Żeby nie było offtopu: 52lvl :P

Grue
09-07-2008, 20:09
to czy beda czy beda usunieci zalezy od tego po co przyjda, bo informacje przeciez zawsze mozna uzyskac ?

Oczywiście, troche sie wygłupiłem tym stwierdzeniem heh. Tak to jest, jak czlowiek zmeczony i ciezko mu myslenie idzie ;)

Dawergo
09-07-2008, 21:35
a ja już 54.. Nie wiem czemu ale mam następny lvl w stanie rested (gram na oficialu zeby nie bylo ze jakis bug priva)

_WrD_
09-07-2008, 22:02
Nie wiem co ze mnie za gracz WoWa, ale dobra... Na 31 levelu już mi się gra nudzi, więc postanowiłem zrobić przerwę. Zostało mi 10 dni do zamrożenia konta i skończenia się darmowego miesiąca... I kij, przerywam tu i teraz, i tak 10 dni miałem z triala... Dobrze mi to zrobi ^^

@down
Ta, ale jak wbić ten 60 level, jak WoW mi się nudzi? ^^ Nie wiem, taki jakiś moment mam, że nty.

Lord Dreathan
09-07-2008, 22:42
RE: 2up
Mozna miec max 1.5 lv na rescie o ile pamietam. O ile kojarze dajac loga w tawernie, 8h offline=1 bar rest.

RE:UP na poczatku jak gralem to gra strasznie mi sie nudzila od 30 lv do 60. Potem na 60 bylo o wiele latwiej o ekipe na inste a na 70 WRESZCIE to co jest esencja WOWA, RAIDY+ARENY:D

Racon
10-07-2008, 00:04
Pochwalcie się kogo sławnego poznaliście w wowie? Np. u mnie MT był bramkarz legii :D
2xup: Ja przez pierwszy miesiac darmowy(+10 z triala) 69 lvl shamana i 1 bar do 70 grając pierwszy raz w wowa, najlepiej expi się z kumplami rywalizując z nimi i przy muzyce.Teraz minął moj 2 pp i robie chwile przerwy ( dziewczyna, irl itp) a stan na dzis jest taki: Racon (http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Vek%27nilash&n=Racon) ,

MonszTfojejRzony
10-07-2008, 10:21
Mi w niedziele konczy sie aktywacja WoWa ta 30-dniowa i mam zaraz 62 lvl ;p

_WrD_
10-07-2008, 10:30
@up
Lol xD Jaki nolife, ja wbiłem przez 30 dni 30 lvl :p

Dawergo
10-07-2008, 11:12
A ile macie czasu pokazanego po wpisaniu /played? Ja mam prawie 10 dni... i dopiero 54 lvl... Dzis siadam i 56 wbijam i koniec -.-"

_WrD_
10-07-2008, 11:32
Ja mam 3 days 22 hours(czyli prawie 4 days) i 32 level :P

Lord Dreathan
10-07-2008, 12:12
Cos kolo 100 days na priescie a na druidzie o ile pamietam jest 20 cos.

Vrael
10-07-2008, 12:48
Ja sobie magiem zacząłem grać, 3 days 17 hrs, 42 lvl powoli ale nieugięcie ;D

Racon
10-07-2008, 22:54
Udało mi się wykraść zdjęcie nowego skilla druida od blizzarda. Oto on
http://img135.imageshack.us/img135/9330/druidtyphoonwo3.jpg

Ziemniax
11-07-2008, 10:09
Witam...
Chciałbym wypowiedzieć się na temat słynnej gry World of Warcraft oraz wydarzenia mającego miejsce dnia 29.06 br. Wtedy właśnie nastał ten dzień...
Dzień będący jednocześnie początkiem czegoś nowego i końcem...
mojej przygody z WoW-em... ;(

Mówiąc krótko:
Skończył sie pre-paid :(

Ach, ta przygoda z WoW-em...
Gra ta stanowiła przynajmniej 90% mojego życia...
może nawet więcej...
Nigdy nie zapomnę wszystkich moich przygód- chodzenia po Tanaris, kupywaniu przedmiotów w Orgrimmarskim domie aukcyjnym, pokonywaniu bossów w lochach,moich raidów na Karazhan...
W końcu ten MMORPG był dla mnie wszystkim- miałem więcej przyjaciół w grze niźli w prawdziwym świecie...

Teraz pozostała jedynie pustka...

Pokój ;(

_WrD_
11-07-2008, 11:27
@up
Proste - kup prepaida :D

sphinx123
11-07-2008, 11:43
Lepiej nie, bo będzie 100% nie-życia XD

Lord Dreathan
11-07-2008, 11:45
Lepiej nie, bo będzie 100% nie-życia XD

Chcesz powaznie raidowac i byc w progress squad, to musisz byc no life.

KrEmAs KAc
11-07-2008, 19:36
Przyjeżdża człowiek 5 dniach i widzie ,że zamknęli temat o wowie :D dzięki kurwa już nie będę musiał wchodzić na te forum :evul:

Lord Dreathan
11-07-2008, 19:46
Zamkneli, ponieważ był tam burdel, więc WRD dzięki życzliwości modków otworzył 3 oddzielne tematy, aby wszystko tworzyło logiczny porządek.

eerion
11-07-2008, 21:05
Typowy mit cżłowieka, który albo nic nie wie o normalnym rajdowaniu, albo trafił do jakiejś chorej gildii i myśli, że tak jest wszędzie ;)
Na szczęście tak tragicznie nie jest i można połączyć życie z rajdowaniem

Lord Dreathan
11-07-2008, 23:28
Typowy mit cżłowieka, który albo nic nie wie o normalnym rajdowaniu, albo trafił do jakiejś chorej gildii i myśli, że tak jest wszędzie ;)

Wypraszam sobie. Sugerujesz kvrw@, że nic nie wiem? Jak w ogóle śmiesz tak mówić. Bezczelny waflu. A Ty niby co? Wielce się znalazł wszechwiedzący. Sam gówno wiesz. W zasadzie z większości Twoich postów nie wynikało nic interesującego. Poza tym - nawet własną klasą grać nie potrafisz, więc jakim prawem masz czelność obrażać MNIE. Knucklehead.

Edit: I nie. Nie sugeruj się notką, którą Ci napisałem. Miała być dla kogoś innego.

eerion
12-07-2008, 07:16
Wypraszam sobie. Sugerujesz kvrw@, że nic nie wiem? Jak w ogóle śmiesz tak mówić. Bezczelny waflu. A Ty niby co? Wielce się znalazł wszechwiedzący. Sam gówno wiesz. W zasadzie z większości Twoich postów nie wynikało nic interesującego. Poza tym - nawet własną klasą grać nie potrafisz, więc jakim prawem masz czelność obrażać MNIE. Knucklehead.

Edit: I nie. Nie sugeruj się notką, którą Ci napisałem. Miała być dla kogoś innego.
Powiało grozą :P
Tylko zamiast wkurzania się podaj powód, dla którego rajdowanie = no life.
Bo wybluzgać to każdy potrafi, ale nie o to w tym chodzi.

Lord Dreathan
12-07-2008, 10:31
@up

Bardzo chętnie. Zacznę od tego - że istotnie - nacisk kładziony na raidy zależy od gildii. Oczywistym faktem jest, że każdej z nich zależy na szybkim progressie. Jeżeli wszystko idzie dobrze, z czasem zaczynają coraz bardziej rygorystycznie podchodzić do raidów. Każą być punktualnie, wpisywać się w Group Calendarze (chyba, że go nie używają). Spośród członków raidujących powstaje tzw. core squad, tzn. 25 osób, które są najlepiej wygearowane + mają największe doświadczenie. To oni cisną na nowych bossów. A zakładając, że są już w Sunwell Plateau, powinni (a nawet użyłbym tu słowa - MUSZĄ) być na progress bossie. Zapewne wiecie, że bossy w SWP to twarde skurczysyny i trzeba się naprawdę nad nimi napracować (nie wspominając już o M'uru, który jest w ogóle OP). Nie wiem jak jest w Twojej gildii, i szczerze mówiąc - nie obchodzi mnie to. Z własnego doświadczenia (oraz moich rl przyjaciół) wiem, iż jeśli gildia zaczyna szybki progress, to kończy się przysłowiowe "babci sr...". W Kara/ZA/TK/SSC rzeczywiście nie trzeba być no lifem. Idąc do MH/BT jako progress, trzeba trochę przesiedzieć. SWP.... koszmar.

eerion
12-07-2008, 11:30
Bardzo chętnie. Zacznę od tego - że istotnie - nacisk kładziony na raidy zależy od gildii. Oczywistym faktem jest, że każdej z nich zależy na szybkim progressie. Jeżeli wszystko idzie dobrze, z czasem zaczynają coraz bardziej rygorystycznie podchodzić do raidów. Każą być punktualnie, wpisywać się w Group Calendarze (chyba, że go nie używają). Spośród członków raidujących powstaje tzw. core squad, tzn. 25 osób, które są najlepiej wygearowane + mają największe doświadczenie. To oni cisną na nowych bossów. A zakładając, że są już w Sunwell Plateau, powinni (a nawet użyłbym tu słowa - MUSZĄ) być na progress bossie. Zapewne wiecie, że bossy w SWP to twarde skurczysyny i trzeba się naprawdę nad nimi napracować (nie wspominając już o M'uru, który jest w ogóle OP). Nie wiem jak jest w Twojej gildii, i szczerze mówiąc - nie obchodzi mnie to. Z własnego doświadczenia (oraz moich rl przyjaciół) wiem, iż jeśli gildia zaczyna szybki progress, to kończy się przysłowiowe "babci sr...". W Kara/ZA/TK/SSC rzeczywiście nie trzeba być no lifem. Idąc do MH/BT jako progress, trzeba trochę przesiedzieć. SWP.... koszmar.
Sorka, ale teraz siedzimy w BT i MH.
Moja gildia ma obecnie najlepszy progress na moonglade - w 3 miesiące od 0 do macania się z archimondem (w ten wtorek). Na którym najprawdopodobniej będę. I nie muszę byc no lifem. Starczy, że będę na 2 rajdach tygodniowo (ew. 3 na 2 tygodnie). Chodzi o Mh i BT, SSC/TK to wiadomo rybka (choć ja stamtąd potrzebuje paru rzeczy, ale to inna historia).
I ile czasu wystarczy, że spędzę na wowie?
2* w t5ygodniu rajd - zbiórka od 19 (stawienie się na czas) do 23:30. Wcześniej tylko poty i consumables kupić. Ale kasa sama wskakuje jak używasz profesji. Do tego nie potrzeba czasu.
Raid calendary itd - u mnie tow szystko jest. Zapisanie się na rajd trwa 3 minuty, bo mi się forum gildiowe troche wolno wczytuje. To nie wymaga czasu, nie muszę byc no life. Nadal mam +/- 5 wieczorów by pójść z kumplami na browar, itd.
I mówie to na przykładzie mojej gildii, ale tak samo ma mój znajomy, z PvP serwa, oraz drugi z US.

Slg
12-07-2008, 13:00
nie ma raczek, nie ma dual-wielda..
pogralem troche na globcu w nocy na trialu, 8 lvl ne hunter. chyba znowu wroce.

Zostalem poproszony o napisanie tego posta przez Frappera.

Vrael
12-07-2008, 14:12
@Eerion: No ale do core squadu chyba nie należysz ;)

eerion
12-07-2008, 18:55
Obecnie nie, ponieważ jestem w gildii dość nową osobą.
Ale gadałem dużo z oficerami i na tym opieram swoją wypowiedź.

Bo mnie interesuje ile czasu muszę przeznaczyć na grę :P

Racon
12-07-2008, 19:52
Ma ktoś może link do takiego "fake" gdzie jest pokazany warlock w t6 a nizej jest obrazek "after wotlk" i ubrany w jakieś śmieszne ciuszki?
@Down : Tak :> , gdy wyszło TBC tez tak bylo ze zielonki z OL były lepsze od epaxow. Musze tego screena znaleźć, fajny był :P

Vrael
12-07-2008, 21:02
Takie włochate? Obawiam się, że mogą nie być fake..

_WrD_
12-07-2008, 22:43
I dobrze - warlock ma za dużo zajebiaszczych armorów więc jeden brzydki(no dobra, wliczając t3 to dwa) dobrze zrobi xD

Khazid
12-07-2008, 23:40
Sporo osób mówi o 'trialu'.

Jak można spróbować zagrać na oficjalnym serwerze za darmo? Na razie tylko prywatne męczę ;)

Dobra, rozszyfrowałem to. Skąd załatwić triala? ;d

Racon
13-07-2008, 00:39
Sporo osób mówi o 'trialu'.

Jak można spróbować zagrać na oficjalnym serwerze za darmo? Na razie tylko prywatne męczę ;)

Dobra, rozszyfrowałem to. Skąd załatwić triala? ;d

Jak ja wziąłem triala to do privow juz nie wróciłem XD

Gdy to klikniesz Twoje spojrzenie na privy nigdy już nie będzie takie same (http://teaser.wow-europe.com/)

EDIT!
MAM!:http://img137.imageshack.us/img137/7867/gg03newgl9.jpg

eerion
13-07-2008, 10:22
Na szczęście aż tak źle nie będzie :P

Necromantor
13-07-2008, 11:23
fajne gatki :cup:

Vil
13-07-2008, 12:23
dobry joke na poczatek dnia ;p

_WrD_
13-07-2008, 12:58
A tak na poważnie, to takie shouldersy z kartki papieru wyglądałyby całkiem całkiem ^^

Azanulbizar
13-07-2008, 13:05
I dobrze - warlock ma za dużo zajebiaszczych armorów więc jeden brzydki(no dobra, wliczając t3 to dwa) dobrze zrobi xD
t3 jest fajny!,
a tak btw. gra ktoś na dentargu i ma doświadczenie w conajmniej 6/9 BT i całe MH? jak tak to PW bo paru oficerów potrzebuje :) mam zamiar założyć gildie hardcorową, ale nie w sensie długości raidowania, tylko intensywności (gwarantuje że -dkp będą sie sypały gęsto) :)

Slg
13-07-2008, 15:42
Po wakacjach znowu powrot na globa, nowe konto, nowa postac. I taaak sie zastanawiam. Zalezy mi ogolnie na szybkim lvlowaniu, nie efektywnosci na endgame. Jakies propozycje?

Maciosss
13-07-2008, 16:11
Ja się zastanawiam, czy nie zacząć grać w WoWa. Kolega mi pokazał i bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak z abonamentem, czy będzie mi się chciało go płacić. Czy opłaca się kupić WoWa z dodatkiem "The Burning Crusade" i wykupić abonament, czy raczej ściągnąć klienta z Internetu i zapłacić tylko za abonament? Czy można skorzystać z drugiej opcji?

Rothes
13-07-2008, 16:15
Aby założyć konto musisz mieć kupioną pudełkową wersję gry, bądź sam CD-Key, ale przy obecnych cenach Battlechesta (wersja podstawowa + dodatek) kupno CD-Key'i jest nieopłacalne.

MonszTfojejRzony
13-07-2008, 16:41
Aby założyć konto musisz mieć kupioną pudełkową wersję gry, bądź sam CD-Key, ale przy obecnych cenach Battlechesta (wersja podstawowa + dodatek) kupno CD-Key'i jest nieopłacalne.

Ja kupilem same CD-keye ze wzgledu na czas - szybko, latwo :P

Co do pana 3up:

Jak chcesz szybko expic wez loladina, profesja dla pedałow i gejów ale szybko sie expi, ewentualnie hunter x warlock

Pan 2up:

Wystarczy ze masz na kompie zainstalowanego pirata WoW + TBC, kupujesz CD-keye za 40 zł sztuka (około) akktywujesz i cieszysz sie gra przez miesiac.
Potem wykupujesz prapaidy i powoli wkraczasz w bycie nołlajfem xD!

dh sudhsdjsh jksadh jkahdjkha sdjka dsa

_WrD_
14-07-2008, 10:47
@up
Niby czemu paladyn leveluje szybko? Co on ma, czego nie mają inni(bo hunter i warlock mają pety, służące za tanków)?

Lord Dreathan
14-07-2008, 11:01
Tbh, nigdy nie słyszałem o szybko lvlującym paladynie. Wg mnie najszybciej można walić lvl frost specc magiem.... pieprzony OP -.-

MonszTfojejRzony
14-07-2008, 11:52
Tbh, nigdy nie słyszałem o szybko lvlującym paladynie. Wg mnie najszybciej można walić lvl frost specc magiem.... pieprzony OP -.-

Nie slyszales o paladynie, ktory wbil 70 lvl w 3 dni i 15h? Jakos tak?
Wiem ze w ty sposobie bralo udzial 3 osoby (wlacznie z tym palem) :P

haha

Vrael
14-07-2008, 12:15
Nie slyszales o paladynie, ktory wbil 70 lvl w 3 dni i 15h? Jakos tak?
Wiem ze w ty sposobie bralo udzial 3 osoby (wlacznie z tym palem) :P

haha
A Ty nie słyszałeś o druidzie (Athene), który wbił 70 w jeden dzień i kilka h?! Brzmi troche nierealnie ale nie mi to oceniać.

A mag to naprawdę spoko jest, zsoluje każdego elita, darmowy water i food czego jeszcze chcieć ^^

MonszTfojejRzony
14-07-2008, 13:18
A Ty nie słyszałeś o druidzie (Athene), który wbił 70 w jeden dzień i kilka h?! Brzmi troche nierealnie ale nie mi to oceniać.

A mag to naprawdę spoko jest, zsoluje każdego elita, darmowy water i food czego jeszcze chcieć ^^

SLyszalem, są czubki xD

Azanulbizar
14-07-2008, 15:05

dodam tylko że zrobił to wykorzystując bug, jak chceci podam linka do forum z tematem jak to zrobił

malkolm
14-07-2008, 15:07

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz na youtube filmik pokazujący jak można było to robić[1]. Trick dosyć prosty: robisz inst z pomocą kilku znajomych, dotujesz (faerie fire w przypadku druida na przykład) cały pak przed sobą, leave party, pak jest zabijany przez pozostałych członków party, dostajesz xp za moba tak jakbyś go zabił solo, join party i tak w kółko.

[1] Ponoć patch 2.4.2 miał zablokować ten sposób. Nie wiem, nie sprawadzałem metody ani przed ani po patchu.

Khazid
14-07-2008, 19:27
No, pierwsze dni gry za mną na globalu. Rzeczywiście, różnica jest spora. Więcej terenów, a przede wszystkim - więcej graczy! Co dziwne, nie spotkałem się żeby ktoś nie potrafił rozmawiać po angielsku.

Wbiłem sobie na razie 11lvl. Gram rogalem gnomem (klimat fajny). Pierwszy szok był jak zacząłem używać dwóch broni. Łotrzyk świetna sprawa :)

Gra ktoś na realmie Blade's Edge?

Dawergo
14-07-2008, 19:28
No, a ja nareszcie 60, teraz 500k do lvla, malo na zawal nie padlem jak to zobaczylem xD Kasy na epic mounta brak :< Więc nic tylko powoli do przodu (w ciagu najblizszych 40 lat dobijee 70 xDD)

Dawergo

Khazid
14-07-2008, 19:32
O, właśnie. Od którego lvlu są mounty? Widziałem paru graczy na różnych stworkach, a mnie trochę denerwuje ciągłe, wolne przemieszczanie się :p

_WrD_
14-07-2008, 20:02
@up
Na 40 levelu masz możliwość kupna mounta, który przyspiesza prędkość o 60% (warlock i paladyn mają je 'za darmo' - płacisz za niego u trainera jak za zwykły skill). Riding kosztuje bodajże 80 golda, a sam mount chyba 8 golda.

Na 60 levelu dostajesz mounta, który przyspiesza speeda o 100%. Jak wyżej, warlock i paladyn dostają je za darmo, tym razem nie kupują u trainera, tylko muszą zrobić dość żmudnego chaina('łańcuch' questów). Tu nie wiem, ile dokładnie kosztuje, ale mój kumpel wydał około 500 g.

Na 70 levelu dostajesz możliwość kupna latającego mounta(tylko w Outlandzie), który na ziemi przyspiesza speeda o 60%/100%, a w powietrzu o 60%/280%(są jeszcze very-uber-rare mounty z instancji, które przyspieszają o 310% w powietrzu, nie wiem dokładnie jakie). Tyle, że nauczenie się Ridingu do mountów 280% kosztuje 5k golda ^^

Tyle, za wszelkie nieprawidłowości przepraszam.

EDIT: Sorki, zapomniałem. Shaman(na 20 levelu) i druid(na 30 levelu) dostają możliwość nauczenia się skilla, który przemienia ich w Ghost Wolfa(shaman), oraz tygryska(druid), które przyspieszają speeda o 40%.

EDIT2: Przyspiesza speeda? Lol, teraz tak przeczytałem. Zwiększa speeda* :P

@down
No tak ^^ Jeszcze rogue ma Sprint :p

Bluray
14-07-2008, 20:12
Hunter- na 20lvl możliwość kupna skilla "Aspect of Cheetah" 30% speeda

Vrael
14-07-2008, 21:40
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz na youtube filmik pokazujący jak można było to robić[1]. Trick dosyć prosty: robisz inst z pomocą kilku znajomych, dotujesz (faerie fire w przypadku druida na przykład) cały pak przed sobą, leave party, pak jest zabijany przez pozostałych członków party, dostajesz xp za moba tak jakbyś go zabił solo, join party i tak w kółko.

[1] Ponoć patch 2.4.2 miał zablokować ten sposób. Nie wiem, nie sprawadzałem metody ani przed ani po patchu.

Tak, tak.. wiem jak to zrobił i to nie tylko on. Powiedziałem, że to brzmi nierealnie, a nie, że jest nierealne. Tylko nie jestem w stanie zrozumieć co ty powiedziałeś xD z tego co ja wywnioskowałem z filmu(a nie jestem nadzwyczajny we wnioskowaniu), to wyglądało tak:
1. Team musi składać z paladyna prot lub holy, maga oraz osoby boostowanej.
2. Paladyn pulluje większość mobów pod wyjście oraz równomiernie zjeżdża je swoim Consecration spellem.
3. Mag wychodzi z party stojąc obok (czyt. zostaje w inście), zaś pal wybiega z insty.
4. Mag dobija wszystkie moby, których exp należy się osobom w party - czyli pal i mag jakby ich tam nie było a osoba boostowana jakby sama to wszystko ubiła.
Ogólnie swietny exp i można tym sposobem wyboostować aż do samego 70 lub do okolic tego lvla.

Rothes
14-07-2008, 22:22
Jeszcze apropo tych mountów:Mounts at 30?! Yes, it’s true: Apprentice Riding and mounts are now available at level 30. Training costs 35 gold.Źródło: http://www.wowhead.com/?patchnotes=2.4.3-ptr

Serious Sam
14-07-2008, 22:39
Cześć.Mam kilka pytań, otóż jestem hunterem (24lvl) i mam peta(kraba).Mógłbym sobie zamienić na innego peta i czy tego nowego mogę nauczyć wszystkiego tego co ten poprzedni umiał?Chodzi mi o umiejętność beast traing.Chciałbym się jeszcze zapytać czy jest jakaś różnica pomiędzy petami(jeżeli lvle mają takie same) na przykład. krab i dajmy na to jakiś fajnie wyglądający wilk ; ].Aha , jeszcze co to znaczy, że mój pet ma "Loyality lvl 6 - best frend" ?

Vrael
15-07-2008, 00:16
No na pewno część umiejętności, ale to zależy. Prawie każdy pet ma jakąś charakterystyczną właściwość, jedną może dzielić się z innymi petami a drugą nie. Np. Charge od boara działa tylko na boary, za to Dash od kota działa na większość. Jest różnica między petami, jedne pety mają dużo armora inne dużo dpsu itd itd..

Gonzo
15-07-2008, 05:39
Spring rogue'a jest do dupy - za krótki ^^.

Ah, pochwalę się, stan mojej postaci nowej, zaczętej 14 lipca, po otrzymaniu pomocy od znajomego. <newb, ale jestem dumny!>

http://img157.imageshack.us/img157/5238/wowyh7.jpg

Vrael
15-07-2008, 09:38
Bo sprint generalnie nie służy po to, by podróżować trochę szybciej, tylko po to, by dorwać wroga, który się oddalił lub w innych podobnych celach. (albo żeby uciec)

_WrD_
15-07-2008, 10:22
@Gonzo
Widzę, że udało ci się stworzyć normalnie wyglądającego humana xD Mi jakoś nigdy nie wychodził.

W ogóle jakoś trudno mi się przestawić na ally, a już mam dość tych całych undeadów, orków, tego beznadziejnego orgrimaru... Jedyne zalety Hordy to to, że są wyskillowani w pvp(ally na pvp = żal) i to, że można zabijać gnomów przy każdej okazji - ally nie posiada takich przywilejów :<

Racon
15-07-2008, 10:28
Ally nie możne sobie krzyknąć "for the ally" i te pe... i ally jest słabe i horda najlepsza... I horda ma 70ETC.

Bluray
15-07-2008, 10:57
Blizzard Authenticator

Czy zdarzyło się wam kiedyś stracić konto w World of Warcraft? A może ciągle się tego obawiacie? Jeżeli odpowiedź brzmi "tak", to Blizzard Authenticator jest czymś dla was.

Do sprzedaży; w nowootwartym sklepie Blizzarda; trafił niezwykle przydatny gadżet - Blizzard Authenticator. Urządzenie jest lekkie i wodoodporne. Można go mieć zawsze przy sobie, gdyż w zamyśle może zostać użyte jako brelok do kluczy. Ale do rzeczy... urządzenie to ma na celu zabezpieczenie naszego konta przed kradzieżą i włamaniem. Szczególnie przydatne dla osób, które już raz (lub więcej razy) straciły swoje konto, ale i dla tych, którzy nie chcą tego doświadczyć nigdy w życiu.

Jak działa Authenticator: wciskamy przycisk i otrzymujemy na wyświetlaczu 6-cio cyfrowy kod jednorazowego dostępu do gry, który ważny jest przez określony czas.

Wierząc zapewnieniom Blizzarda, urządzenie to będzie chroniło nas przed złośliwymi atakami keylogerów i trojanów. Latwe w użyciu, o ergonomicznej budowie, można je mieć zawsze przy sobie, tanie... cena to €6 lub £4.80 (czyli niedużo, bo mniej więcej 18zł), jednak musimy się liczyć z kosztami przesyłki, które znacznie przewyższą cenę samego Authenticatora.

Tak prezentuje się wersja Chińska:

http://img510.imageshack.us/img510/2621/blizzauthrd4.png

A tak Europejska:

http://img169.imageshack.us/img169/5298/blizzardauthenticatordg7.jpg

Blizzard Authenticator można kupić tutaj.
(http://eu.blizzard.com/store/details.xml?id=221003132)

News z www.wow.battlenet.pl

Ciekawy gadżet.

MonszTfojejRzony
15-07-2008, 11:08
Ale blizz chociaz cos robi przeciiw hakom, a nie jak CipSoft z tibia -.-

Vil
15-07-2008, 11:22
do WoWa zdaje sie nikt nie sciaga cavebotow z prv.pl zeby sie samo expilo to i trudniej sie haczy dzieci.

Gonzo
15-07-2008, 12:21
do WoWa zdaje sie nikt nie sciaga cavebotow z prv.pl zeby sie samo expilo to i trudniej sie haczy dzieci.

Nie licząc podróbek Glidera, które dzieci owszem ściągają. :P

Khazid
15-07-2008, 12:36
No, jakoś po 7h gry pyknął mi 12 lvl. No i nie wiem, co dalej? Zapuszczać się po prostu dalej? Jestem teraz w okolicach Ironforge, zachód mam cały odkryty, wschód do kopalni. Może przemieścić się gdzieś tramwajem, gdzie będzie mi się lepiej expiło? Szczerze to nudzi mi się ten ciągły widok śniegu i lodu ;)

@Down

Pędzę! ;)

Bluray
15-07-2008, 12:38
Idź do Loch Modan, na wschód

_WrD_
15-07-2008, 14:42
@Khazid
I ściągnij Cartographera - 100% legalne, a całą mapkę masz odkrytą. I pokazuje dla jakich leveli są dane obszary, pokazuje instancje i w ogóle jest pro. Cartographera i masę innych addonów ułatwiających grę znajdziesz na http://wow.curse.com. Miłego grania ^^

A, i QuestHelpera ściągnij :P

Khazid
15-07-2008, 15:17
Coraz bardziej mi się WoW podoba, a niedługo kończy mi się trial.

Doszedłem do Loch Modan, nareszcie trochę zieleni. No i zrobiłem już dwa questy ;) Lot na gryfie jest świetny.

No i addony zainstalowane, dzięki za info.

Gonzo
15-07-2008, 15:36
Curse.com jest pro. :D

malkolm
15-07-2008, 16:00
Cześć.Mam kilka pytań, otóż jestem hunterem (24lvl) i mam peta(kraba).Mógłbym sobie zamienić na innego peta i czy tego nowego mogę nauczyć wszystkiego tego co ten poprzedni umiał?

Każdego musisz wyuczyć umiejętności od nowa, o ile dobrze pamiętam.
"Starego" peta nie musisz porzucać(abandon), możesz go zostawić u NPC który prowadzi stables. Taki NPC jest praktycznie w każdym mniejszym i większym miasteczku.
Maksymalnie możesz mieć dwa pety w stajni + jeden przy sobie.

Chodzi mi o umiejętność beast traing.Chciałbym się jeszcze zapytać czy jest jakaś różnica pomiędzy petami(jeżeli lvle mają takie same) na przykład. krab i dajmy na to jakiś fajnie wyglądający wilk ; ].

Ogólnie pety można podzielić na trzy kategorie: neutral (na przykład wilk), ofensive (np raptor), defensive (np bear).
To w zależności od tego ile mają życia, armory i jak duży dmg zadają.
Więcej o petach i ich umiejętnościach tu: http://www.wowhunterpets.info/ lub tu http://petopia.brashendeavors.net/

Aha , jeszcze co to znaczy, że mój pet ma "Loyality lvl 6 - best frend" ?

To znaczy, że o niego dbałeś (co się sprowadza do karmienia). Im wyższe loyality tym dłużej pet będzie przy Tobie bez jedzenia. Oczywiście jeśli nie będziesz go karmił to jego loyality będzie spadać. Loyality spada również gdy pet ginie. W skrajnym przypadku pet Ci się urwie i Cię zaatakuje.

_WrD_
15-07-2008, 16:21
Kek, a warlock nie ma takich problemów ^^ Może w każdej chwili przywołać dowolnego demona, ma ładniejsze armory i w ogóle jest pro. A hunter to taka 'bida' :p

@down
Ia oztatnio kópiłem 50k za 250 złotuwek!!!!!! muwie ci opłaca sie jak niewiem!!!!

A tak na serio to kupowanie jakichkolwiek rzeczy do gry za realne pieniądze jest wg. mnie żal.pl, kredki.com, NieMamRodzicow.org.

Sajrus
15-07-2008, 20:42
Mam pytanie, kupujecie golda na Allegro? :>

eerion
15-07-2008, 22:33
Kupowanie golda za allegro nie ma sensu.
Dziennie z daily wyciągasz do 400g (jak masz epic flying mounta. Jak nie to tam z 250-300). Jak masz wyrobione na maxa profesje i choć troche recept to też może ci wskoczyć troche g co dzień.
Ja miałem taką sytuację przez ok 1,5 tygodnia, że kupowałem skyfire diamond za 230-270 a sprzedawałem za 350 (-15 prowizji). I tak po 1-3 dziennie :P
Teraz wprawdzie masa ludzi wskoczyła i ceny poleciały od razu w dół, no ale...

PS - dzisiaj MH. Dobiliśmy Azgalora, czy jak tej mendzie na imie. W przyszłym tygodniu MH week i spróbujemy ubić archiego :D

Lord Dreathan
15-07-2008, 23:57
@up

Była fajna taktyka na bardzo proste rozłożenie Archiego, jednak niestety z tego co słyszałem już nie da się jej zastosować ;p

eerion
16-07-2008, 08:15
Fajna to była takyka, gdy rajd zbierał się do pójścia do shatt a ja zaszarżowałem na archiego. Żyłem 30 sekund. 10 - Ice Block. 19 bo poleciał na resztę, co nie zdążyła przejść przez portal i wracał gdy to zrobili. No i raz mi wyrżnął 18k do papy i tyle było mojej walki :P

_WrD_
16-07-2008, 09:32
Właśnie ściągam patha 2.4.3 ;) Mounty na 30, ale pro ^^

I kurwa... I kurwa, ma być ten Auto-Share. Albo ci napierdole.

ps. Właśnie oglądam "The best of WWI 2008", żałuję, że nie oglądałem tego w całości, na żywo. Jeszcze bardziej żałuję, że mnie tam nie było!

Vrael
16-07-2008, 11:08
KU*WA! Nie działają już Rocket Boots Xtreme Lite na arenie! Skandal!

Sajrus
16-07-2008, 11:36
Uzbieram 40 golda do 40 lvla? :S Jestem Be rogue, z profesjami skinning i leatherworking ;d

Edit: gra ktos tutaj rogalem? Gdzie robi sie ten jeb**y quest na poisony? Szukalem u trenera i nic :C
Pomozcie ;C

_WrD_
16-07-2008, 12:56
@up
Ja na 20 levelu miałem już 100 golda ^^
Właśnie kupiłem Brown Skeletal Horse'a, wygląda beznadziejnie ale za to jaki szpan ^^ Mount na 30 levelu, tego się nie spodziewałem. Wydałem na niego 40g (riding + mount).

Btw za 6 min kończy mi się 1szy miesiąc :< Muszę kupić prepaida, na razie kasy brak...

Lord Dreathan
16-07-2008, 12:58
Fajna to była takyka, gdy rajd zbierał się do pójścia do shatt a ja zaszarżowałem na archiego. Żyłem 30 sekund. 10 - Ice Block. 19 bo poleciał na resztę, co nie zdążyła przejść przez portal i wracał gdy to zrobili. No i raz mi wyrżnął 18k do papy i tyle było mojej walki :P

CHodziło mi o taktykę, w której cała filozofia polegała na ściągnięciu Archiego do pagórka (wtedy ludzie wywaleni w powietrze dostawali tylko 2k damage'a), i nie było opcji na wbiegnięcie w ogień przez feara :p

Slg
16-07-2008, 13:07
CHodziło mi o taktykę, w której cała filozofia polegała na ściągnięciu Archiego do pagórka (wtedy ludzie wywaleni w powietrze dostawali tylko 2k damage'a), i nie było opcji na wbiegnięcie w ogień przez feara :p

bókabuszer.

Battlechest doszedl, 2x prepaid tez. Instaluje po wakacjach, powerlvling do 55 i jak tylko bedzie mozna roluje na Dk, z sentymentu do W3. I nie obchodzi mnie, ze go i tak udupia, liczy sie przyjenosc z gry ^^.

_WrD_
16-07-2008, 13:21
"You have used up your prepaid time for this account. Please purchase more to continue playing"...
Było i się skończyło. Wrażenia? Świetne, to rzeczywiście co innego, niż privy. Wbiłem tylko 33 level - źle zrobiłem, że wybrałem priesta na początek. Strasznie wolno leveluje, po zabiciu dwóch mobków jest oom.
Przerwa od WoWa, pre-paida raczej dokupie.

Z Bogiem.

Serious Sam
16-07-2008, 13:26
Problem rozwiązany...

eerion
16-07-2008, 19:36
hmm... My mamy inną, opierającą się na małych grupach. A co do spadania - wszyscy mają się nauczyć, nie ma zmiłuj. no, ale jakbyś znalazł gdzieś rozpis tej taktyki to byłbym wdzięczny. Na wow wiki nie ma

@Serious
mogę

@WrD
lvlujesz shadow?
Przeciez on jak zabije moba dostaje 200% spirit regeneration, więc nie powinno być tak źle ;p
Moi znjaomi przynajmniej nie narzekali aż tak abrdzo :D

_WrD_
16-07-2008, 20:23
@up
Ale ja nie mam za dużo spirita... Biorę itemy z +int, na spirit nie patrzę.

eerion
16-07-2008, 21:15
@up:
A to już tylko i wyłącznie twoja wina, że nie zwracasz uwagi na potrzebne twojej klasie statystyki :P

Sajrus
16-07-2008, 21:22
:S wie ktos od kogo mam wziasc questa na trucizny dla rogala ? ;< za ch j nie moge znalesc, ja w hordzie ofc ; <

na thott~ sie nie dowiedzialem :<

_WrD_
16-07-2008, 21:26
@up:
A to już tylko i wyłącznie twoja wina, że nie zwracasz uwagi na potrzebne twojej klasie statystyki :P
KAŻDY poradnik SP, KAŻDY 70 priest, którego znam, mówią, że intellect przede wszystkim. Po co mi spirit? Jest woda, mana szybciej się regeneruje. A int, nie dość, że dodaje manę, zwiększa szansę na... Zresztą co ja ci będę tłumaczył - grasz magiem i o int wiesz wszystko :P

@down
mp5? Mógłbyś rozwinąć?

Racon
16-07-2008, 21:26
2xup:
http://world-of-warcraft.pl/forum/viewtopic.php?t=330

1xup: Ale mu chodzi o mp5 (while casting) pic nie możesz i castowac.Wydajniejszy exp...

Lord Dreathan
17-07-2008, 10:32
hmm... My mamy inną, opierającą się na małych grupach. A co do spadania - wszyscy mają się nauczyć, nie ma zmiłuj. no, ale jakbyś znalazł gdzieś rozpis tej taktyki to byłbym wdzięczny. Na wow wiki nie ma

Cóż... trudno żeby ta taktyka była opisana, heh - wszystko polegało na wykorzystywaniu buga :) Jak dojdziemy teraz do Archiego to sprawdzę czy nadal działa (jak już wspomniałem wcześniej - doszły mnie słuchy, że naprawili owego buga) i zrobię fotki z opisem.

Vrael
17-07-2008, 13:18
KAŻDY poradnik SP, KAŻDY 70 priest, którego znam, mówią, że intellect przede wszystkim. Po co mi spirit? Jest woda, mana szybciej się regeneruje. A int, nie dość, że dodaje manę, zwiększa szansę na... Zresztą co ja ci będę tłumaczył - grasz magiem i o int wiesz wszystko :P

@down
mp5? Mógłbyś rozwinąć?

Trzeba się kierować czasem własną głową a nie tylko na poradniki patrzeć. Myślisz, że po co w tierach dla shadow priesta jest spirit? Myślisz, że po co ludzie biorą Meditation talent? Spirit to gówno bez Meditation, ale z nim to naprawdę pomaga (w pewnym zakresie). Każdy end gamowy shadow priest, który twierdzi, że spirit shadow priestowi jest użyteczny jak intelect warriorowi jest zwykłym, pospolitym noobem.

eerion
17-07-2008, 14:07
Dla ciebie kryt nie jest tak magicznie ważny ;) Dotami nie krytujesz, mind flayem też nie. To czego SP potrzbuje to ciągłość tłuczenia - to zresztą jest najważniejsze dla każdej klasy gdy leveluje. Bo każdy break na picie many/żarcie = 0 expa. I te okresy trzeba minimalizować.

Cóż... trudno żeby ta taktyka była opisana, heh - wszystko polegało na wykorzystywaniu buga :) Jak dojdziemy teraz do Archiego to sprawdzę czy nadal działa (jak już wspomniałem wcześniej - doszły mnie słuchy, że naprawili owego buga) i zrobię fotki z opisem.
Jasne, byłbym wdzięczny :P.
Choć jak ansza taktyka normalnie wypali, to chyba sie już nie rpzerzucimy (bo archiego możemy już bić w niedzielę). Ale lajt :P

Trzeba się kierować czasem własną głową a nie tylko na poradniki patrzeć. Myślisz, że po co w tierach dla shadow priesta jest spirit? Myślisz, że po co ludzie biorą Meditation talent? Spirit to gówno bez Meditation, ale z nim to naprawdę pomaga (w pewnym zakresie). Każdy end gamowy shadow priest, który twierdzi, że spirit shadow priestowi jest użyteczny jak intelect warriorowi jest zwykłym, pospolitym noobem.
Podpisuje się pod tym rękoma i prawą nogą.
Lewa jest za a nawet przeciw

_WrD_
17-07-2008, 17:52
Jest spirit, rzeczywiście. Jednak w każdym tierze intelektu jest o wiele więcej. Priestowi potrzeba dużo many i temu nie możesz zaprzeczyć. Najbardziej zwracam uwagę na intelekt, ale jak miałbym wybrać pomiędzy +20 int +50 stamina(załóżmy), oraz +20 int +20 spirit, wybrałbym to ze spiritem.

Vrael
17-07-2008, 20:51
Mówię Ci, bez spiritu nie ujedziesz niezależnie od tego czy masz 8k many czy 10k. Im więcej spiritu, tym większe mp5, im większe mp5, tym większa regeneracja many podczas castowania, co SP robi prawie cały czas. A intelectu nie jest "o wiele" więcej, tylko trochę. A dokładniej o 1/3. Oczywiście też racja, że dużo intelectu zawsze powinno się mieć. Mimo to, jak to ktoś kiedyś ujął "Spirit is your mana pool" (co akurat tyczyło się leczącego priesta, ale dam sobie alta skasować, że tyczy się też shadowpriestów! xD)

Sozemego
17-07-2008, 21:23
kasuj alta i to natychmiast. spell damage to jest mana shadow priesta (nie tylko jego, ale i calej druzyny). jasne, spirit tez sie przydaje (IDS), albo troszke pomaga jak zgarniesz killing blowa na jakims addzie na bossie (spirit tap)..spirit jest na sprzecie i przydaje sie jak zaczynasz raidowac (majac malo spell damage ledwo dasz rade pociagnac wiekszy dps przez dluzszy czas), ale potem..meh. spirit nalezy traktowac tak: 10 spirit - 1 spell damage(1.1 z BoK), zakladajac oczywiscie, ze ma kto buffowac IDS w raidzie. Sytuacji gdy zgarniesz jakis item bo ma iles tam spiritu mozna policzyc na 1 palcu, odejmujac od tego 1.
^ dotyczy sie to shadowpriestow(na raidach), dla holy priestow spirit jest bardzo wazny (dodajac do tego niedawny buff do regenu), ale nie bede sie w to zaglebial

PLague
17-07-2008, 21:32
Ok. Tylko spokojnie...
Albowiem nadszedł ten dzień. Wpisałem kod pre-paida do mojego konta. Włączam grę. Wpisuję hasło. Login. Zatrzymuje się na authentitating czy jak to tam jest... I ani myśli iść dalej. WTF?! ZABIJE!

eerion
17-07-2008, 21:32
Jest spirit, rzeczywiście. Jednak w każdym tierze intelektu jest o wiele więcej. Priestowi potrzeba dużo many i temu nie możesz zaprzeczyć. Najbardziej zwracam uwagę na intelekt, ale jak miałbym wybrać pomiędzy +20 int +50 stamina(załóżmy), oraz +20 int +20 spirit, wybrałbym to ze spiritem.Powiem ci na przykładzie mojego maga
Pomijając, zę bonus mam większy to nawet zakładając, że mój regen gdy castuje to 30% (jak twój)
I gdy mam do wyboru przedmiot który ma np.
+ 20 staminy
+ 20 intelektu
+ 20 spiritu
a
+20 staminy
+40 intelektu (czysta utopia, bo tkaiebo przelicznika nie ma, ale nvm)
Ogólne statystyki bez tego to:
730 intelektu
300 spiritu
+ 1200 spelldmg
kryta pomińmy - łątwiej będzie. Zwłaszcza, że ty z kryta prawie nie korzystasz.
I przedmioty. Co bym wybrał?
Wybrałbym ten pierwszy.
Dlaczego?
Pomijajać wszystkie głębokie formułki - z buffami i potami mam liczmy 750 intelektu
"wydajność" mojego spiritu wynosi 1.28
Oznacza to, że 1 pkt spiritu daje mi 1.28 mp/5
Teraz... Dodanie mi 20 intelektu daje mi liczmy 300 many. Do tego zwiększa mana coefficiency o 0.01 (łącznie wynosi ono 1.29)
300* 1,29 = 387 * 0,3 (talent dający regen gdy castujesz) * 0,01 (bonus z przedmiotu) = 1,161. Tyle dostajesz extra mp/5 co sekundę dzięki 20 gratisowym pktom intelektu. Przeliczając to na walkę z brutallusem gdy bijesz się 6 minut daje ci do gratis 83,592 many. Czyli wystrzelisz 1 i 1/4 fireballa. Co daje ci 2398,75 obrażeń więcej.

A teraz weźmy nasze buty ze spiritem.
20 extra spiritu daje nam w praktyce 20*1,28 = 25,6 mp/5. Czyli na całą walkę 1843,2 many więcej. Co przekłada się na 6 i 1/7 fireballa przy 6 minutowej walce. Daje to 11782,66 dmg więcej.
Prawie 9k więcej niż daje ci tamten intelekt.

Starałem się dać jak najmniej czynników, prawdziwe obliczenia byłyby na o wiele bardziej skomplikowanym poziomie. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem ci jak działa spirit.
A teraz zbieraj gear ze spiritem i korzystaj z 200% regeneracji po ubiciu moba.

Edit:
@Plague:
Spróbujr estart wowa/kompa. Jak nic to pisz do blizza

PLague
17-07-2008, 21:38
Na razie włączyłem Blizzard Repair. Może to też wynikać z takiej rzeczy, że z miesiąc temu szlajałem się po privach i zmieniłem realmlist, jednak oryginał zachowałem na pulpicie. Oczywiście przed próbą zalogowania się na officialu, przywróciłem oryginalny realmlist, no ale może... Tak oto wygląda:

set realmlist eu.logon.worldofwarcraft.com
set patchlist eu.version.worldofwarcraft.com

Sozemego
17-07-2008, 21:41
tak ma wygladac. a co do tego, to przed chwila mialem ten sam blad, juz przeszlo.

_WrD_
17-07-2008, 22:01
@eerion
Dobra, masz rację. Wygrałeś. Rzeczywiście, różnica jest duża. Dzięki że znalazłeś czas na wytłumaczenie mi tego ^^

Za tydzień, w piątek, kupuję pre-paida. Nie wcześniej, tak sobie postanowiłem. Teraz wyjazd, wracam we wtorek, te 3 dni wytrzymam. Trzeba przerwę zrobić, a co, inaczej WoW mi się znudzi :)

Lord Dreathan
17-07-2008, 22:29
Na razie włączyłem Blizzard Repair. Może to też wynikać z takiej rzeczy, że z miesiąc temu szlajałem się po privach i zmieniłem realmlist, jednak oryginał zachowałem na pulpicie. Oczywiście przed próbą zalogowania się na officialu, przywróciłem oryginalny realmlist, no ale może... Tak oto wygląda:

set realmlist eu.logon.worldofwarcraft.com
set patchlist eu.version.worldofwarcraft.com

U mnie sa problemy z logowaniem na serwer i mega lagi na serwie, wiec to wina blizza.

PLague
17-07-2008, 22:51
Huhuhu, WoW is a game, life is a pain ^^

Szkoda, że po godzinie zaczęło lagować - ale nic, jutro też jest dzień!

eerion
17-07-2008, 23:16
o bleh walnąłem się w obliczeniach.
Różnica jest zdecydowanie mniejsza jeśli chodzi tutaj o przewagę spiritu.
ale ta i tak jest wystarczająca by to robiło dużą różnicę

Vrael
18-07-2008, 01:06
kasuj alta i to natychmiast. spell damage to jest mana shadow priesta (nie tylko jego, ale i calej druzyny). jasne, spirit tez sie przydaje (IDS), albo troszke pomaga jak zgarniesz killing blowa na jakims addzie na bossie (spirit tap)..spirit jest na sprzecie i przydaje sie jak zaczynasz raidowac (majac malo spell damage ledwo dasz rade pociagnac wiekszy dps przez dluzszy czas), ale potem..meh. spirit nalezy traktowac tak: 10 spirit - 1 spell damage(1.1 z BoK), zakladajac oczywiscie, ze ma kto buffowac IDS w raidzie. Sytuacji gdy zgarniesz jakis item bo ma iles tam spiritu mozna policzyc na 1 palcu, odejmujac od tego 1.
^ dotyczy sie to shadowpriestow(na raidach), dla holy priestow spirit jest bardzo wazny (dodajac do tego niedawny buff do regenu), ale nie bede sie w to zaglebial

NONO ty mi tutaj spell damageu nie wciskaj bo to była walka intelect vs. spirit! (a dokładniej obrona spiritu)

omgkk
18-07-2008, 10:04
NONO ty mi tutaj spell damageu nie wciskaj bo to była walka intelect vs. spirit! (a dokładniej obrona spiritu)

spirit jest ważny, ale 1int>1spi dla sp

_WrD_
18-07-2008, 10:56
ROFLMAO! xD (http://youtube.com/watch?v=iEWgs6YQR9A)

Sajrus
18-07-2008, 11:35
Tutaj macie cos odnosnie priesta:

http://youtube.com/watch?v=jNbFYSXON6Q&feature=related

xD!

Racon
18-07-2008, 16:31
BETA TEST WOTLK SIE ZACZELY!!
Na stornie http://www.mmo-champion.com/ dostepne sa najnowsze informacje dotyczace Wotlk, shaman bedzie miec 20yardow pushbacka z thunder? :DD Sa juz nawet talenty huntera i pala... Btw. ciekawe kiedy dowiemy sie kto w EU dostal sie do beta testow.

EDIT: postacie z bety nie dostana usniete, jedynie wlasciciele dostana chwilowego "bana" zeby dac szanse innym ktorzy sie nie dostali na testy.
EDIT2: "Windfury Totem is now a flat 20% melee haste totem. All ranks have been modified. " Enh shamans pwned!
Edit3: "Wrath of Air is now a flat 10% spell haste totem. " ele shamans pwned :'<<<

Bluray
18-07-2008, 16:32
Na pewno nie Polak :/

Relosu
18-07-2008, 16:40
Zamiezam zaczac grac na officialu w 2 miech wakacji i mam problem. Odrazu mowie ze pieprze tego triala(no moze jakies 3-4 dni) i odrazu laduje normalne konto. Chcialbym szybko wylevelowac i sie wacham miedzy hunterem a magiem. Wiem ze obie klasy sa fajne i na pve i na pvp ale jest problem. Co bardziej sie liczy w endgame ? Zawsze mysle przyszlosciowo wiec musze to wiedziec. Odrazu mowie ze bede grac w hordzie wiec namawiec mnie na realmy =)

Racon
18-07-2008, 16:42
Zamiezam zaczac grac na officialu w 2 miech wakacji i mam problem. Odrazu mowie ze pieprze tego triala(no moze jakies 3-4 dni) i odrazu laduje normalne konto. Chcialbym szybko wylevelowac i sie wacham miedzy hunterem a magiem. Wiem ze obie klasy sa fajne i na pve i na pvp ale jest problem. Co bardziej sie liczy w endgame ? Zawsze mysle przyszlosciowo wiec musze to wiedziec. Odrazu mowie ze bede grac w hordzie wiec namawiec mnie na realmy =)

Hunter - ni hao - farmienie golda (imho)
mag - dobry do pvp i do pve
realm - vek'nilash - 2 najwiekszy polski realm po BL

Taki off top z wotlk...
http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2008/july/ssAchievements2.jpg

Bluray
18-07-2008, 16:52
Kołbaś

Ja gram hunterem już prawie 2 miechy z małą przerwą (wczasy) i wbiłem 57lvl, więc myślę że to szybko.
realm: Anachronos

A tak z innej paki: którego tiera najłatwiej jest zdobyć, albo inczaj: którego jest warto zdobyć i ile czasu miej, więcej trzeba temu poświęcić?

Relosu
18-07-2008, 17:05
Narazie zadnego nie zdobywaj. Poczekaj na 70 zacznij bg i arenka i z pvpsetem znajdz jakas gildie ktora raiduje MH etc
Co do "realm - vek'nilash - 2 najwiekszy polski realm po BL" to z miejsca odpada. Wolal bym tam gdzie najmniej polaczkow. A ze hunter szybko lvl i farmi golda to wiem ale jak tam z endgame. wogole potrzebny jest, jak tak to jak bardzo etc ? I to samo mag.

Bluray
18-07-2008, 17:47
Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym end game?

_WrD_
18-07-2008, 17:55
@Bluray
Po wbiciu 70 levela. Czyli rajdowanie. Leveling = przed 70, endgame = po 70.
On się pyta, czy ludzie chętnie biorą huntera na rajdy/instancje. Czy się przydaje.
A co do pytania o tiery: kiedyś rajdowało się po kolei: d1, d2, d3, t1, t2 itp. Ale jak wyszło TBC, to ludzie zaraz po wbiciu 70 włażą do raid gildii i szturmują Maghtheridona, Karazhan, Magisters Terrace itp = T4.

@Relosu
Maga zawsze i wszędzie przyjmują z otwartymi rękami. Z hunterem jest troszkę gorzej. Na twoim miejscu wybrałbym maga.

A teraz ja mam pytanie. Chciałbym zacząć grę na serwerze RPPvP, po stronie alliance. Mógłby mi ktoś powiedzieć, jak to jest z tym klimatem? Czy ludzie "RPują", czy po prostu to olewają? Prosiłbym o rady na temat serwerów RP kogoś, kto tam gra. I jaki serwer RPPvP polecacie?
I kolejne pytanie. Przeniesienie się na inny serwer wiąże się ze stworzeniem nowej postaci. Otóż będę grał Draenei, to pewne. Ich historia jest świetna. Teraz pytanie o klasę. Nie wiem nic na temat shamana, a zastanawiam się właśnie nad nim, oraz nad magiem. Kogo bardziej polecacie do szybkiego levelowania, kto jest bardziej efektywny w endgame, kim gra się przyjemniej (przyjemniej nie oznacza łatwiej - lubię wyzwania.)?

@down
Kasę można zdobyć z profesji. A konkretnie to ze skinningu, herbalismu i miningu. Jeśli masz którąś z nich, wycinaj skóry z zabitych mobów/zbieraj kwiatki/'rżnij' surowce i sprzedawaj to wszystko na Auction House - na twoim levelu miałem 150g z herbalismu.

Serious Sam
18-07-2008, 19:20
Wielkimi krokami zbliża się 30 lvl, i tutaj moje pytanie, skąd wziąć golda?Jak na razie ze zwykłego huntu (duskwood) wynoszę 1g, z tego muszę kupić strzały(10 silverów) i naprawić zbroję (10silv, lub 20silv).Słyszałem o czymś takim jak farm, farming, co to takiego? Drugie pytanie: Jakie profesje dać hunterowi?

Racon
18-07-2008, 21:00
Narazie zadnego nie zdobywaj. Poczekaj na 70 zacznij bg i arenka i z pvpsetem znajdz jakas gildie ktora raiduje MH etc
Co do "realm - vek'nilash - 2 najwiekszy polski realm po BL" to z miejsca odpada. Wolal bym tam gdzie najmniej polaczkow.

Ciekawe jak sobie wyobrażasz pve z ventrilo i komunikowanie sie płynnie z raidem, albo areny profesionalne (rating 1700++). A dotego w wowa gra malo idiotow, ponieważ to nie pewna gra ktora wszyscy znamy.

Dawergo
18-07-2008, 21:29
Co do "realm - vek'nilash - 2 najwiekszy polski realm po BL" to z miejsca odpada. Wolal bym tam gdzie najmniej polaczkow. A ze hunter szybko lvl i farmi golda to wiem ale jak tam z endgame. wogole potrzebny jest, jak tak to jak bardzo etc ? I to samo mag.

U mnie na Eonarze są dwie polskie gildie po stronie ally - Poland Team i Exxodus czy jakos tak, ja jestem w pt (poland team) i osobiscie uwazam ze jest super, moze nie bijemy pro evul bossów (w bt dopiero 3) ale naprawdę, gildia jest świetna, świetni ludzie. :)

Dawergo

Tom The Tanner
18-07-2008, 21:49
Może mi ktoś powiedzieć, czy ten film _WrD_ ma jakieś głębsze przesłanie? xD

http://youtube.com/watch?v=iEWgs6YQR9A

Chodzi o to, że shadow priest suxi, czy jak?

Wjal

_WrD_
18-07-2008, 21:53
@up
Ja nie podałem linka do piosenki o SP, tylko o ROFLMAO! xD Sajrus dał linka do piosenki o SP.

Racon
18-07-2008, 21:55
Spellpower:

* All items and effects which grant bonuses to spell damage and spell healing are being consolidated into a single stat, Spellpower. This stat will appear with the same values found on items which grant “increased spell damage and healing” such as on typical Mage and Warlock itemization.
* For classes which do not heal, they should see no change in the character sheet other than new tooltip wording.
* Healing characters will see their bonus healing numbers on the character sheet decrease, however, all healing spells have been modified to receive more benefit from spellpower than they received from bonus healing, with a net effect of no change to the amount healed by their spells. Some talents have had to be rebalanced to accommodate this change, but the amount healed will remain roughly the same. In addition, some talents will provide only healing spell power.

Moze mi to ktos to jakos "ogarnac"? O co chodzi?

Vrael
18-07-2008, 23:07
Chodzi o to, że shadow priest suxi, czy jak?

Tak, chodzi o to, że priest sux w dpsie ;)

Sozemego
19-07-2008, 02:11
Moze mi to ktos to jakos "ogarnac"? O co chodzi?
zeby ludziom latwiej zdobyfac off-sety (czyli sprzet do innego builda niz twoj - healerzy do dps i na odwrot), zamiast healingu i spell damage na sprzecie bedzie tylko spellpower. teraz, od talentow bedzie zalezec czy bedzie to sie przekladac na healing czy spelldamage. glupie to imo, nie wyobrazam sobie rollowac na 1 item przeciwko..tak naprawde 4 speccom (mag, warlock, spriest i holy priest priest)

@end-game
end-game to tak naprawde BT i sunwell, trudno mowic, zeby ssc czy tk to byl 'end-game' skoro to tak naprawde srodek.

@mag vs hunter
hunter zdecydowanie szybciej leveluje(/autoshot/petattack/afk) i jest latwiej. w end-game hunter tez ma wiekszy dps niz mag. mag tak naprawde jest uzyteczny tylko do wody/fooda i portali pod koniec raidu. (mowa o end-game, o wiele lepiej jest wziasc warlocka w miejsce maga).
mag wcale nie jest dobry do pvp. hunter tez nie (z wyjatkiem BG)

Racon
19-07-2008, 10:22
zeby ludziom latwiej zdobyfac off-sety (czyli sprzet do innego builda niz twoj - healerzy do dps i na odwrot), zamiast healingu i spell damage na sprzecie bedzie tylko spellpower. teraz, od talentow bedzie zalezec czy bedzie to sie przekladac na healing czy spelldamage. glupie to imo, nie wyobrazam sobie rollowac na 1 item przeciwko..tak naprawde 4 speccom (mag, warlock, spriest i holy priest priest)
Wiedzialem! Tylko niemoglem uwierzyc ze blizz taka głupotę wymyślił! Bede musiał respeca brać z ele na resto co 2 raid, a nienawidzę leczyć! + healerzy będą ładnie dps cisnąc... Bez całkowitego sensu to jest... Cale szczescie do rolla doszedl mi teraz resto shammy :// Ale dobrze ze w cloth nie chodzę :F

Relosu
19-07-2008, 13:22
ok mysle mysle i wiem ze mag odpada. Ale teraz jes pytanie. Bo z Maga pomyslalem nad Warlockiem. Hunter vs Warlock co polecacie i wymiencie wady i zalety. Oczywiscie nie jakies a bo ten pusci shadowbolta etc tylko profesjonalnie.

Sozemego
19-07-2008, 14:05
ok mysle mysle i wiem ze mag odpada. Ale teraz jes pytanie. Bo z Maga pomyslalem nad Warlockiem. Hunter vs Warlock co polecacie i wymiencie wady i zalety. Oczywiscie nie jakies a bo ten pusci shadowbolta etc tylko profesjonalnie.
mam warlocka lvl70 i gralem hunterem na 70 ^^, wiec cos tam moge powiedziec.
warlock:
lock generalnie jest bardzo zabawny, ma duzo czarow, ktore przydaja sie w roznych sytuacjach. duza czesc z nich jest prawie nieprzydatna ale nadal sa smieszne. latwo i szybko sie leveluje, life tap/dark pact+drain life i wody prawie nie trzeba pic. nie wiem jak ty lubisz grac, ale mi kolo 60 lvla juz nerwy puszczaly, gdy co chwile musialem 4 doty castowac na moba i tak w kolko...do tego pet jest czasami naprawde denerwujacy.

raidy - jako affli to jest jeszcze troszke interesujace, bo masz wiecej niz 2 czary do rzuacania
jako destro rzucasz curse of XXX (XXX=nazwa klatwy) i shadowbolt x nieskonczonosc. <- to samo co mag zreszta, lecz wiekszy dps ;P
pvp: nie robilem duzo pvp tym lockiem, ale jest to calkiem ciekawe, da sie kogos tam zabic (jak sie nie ma sprzetu do pvp ;P). areny to inna sprawa, bo wtedy trzeba miec builda sl/sl a to jest przenudne.
(jak masz jakies inne pytania co do locka to wal).

hunter
tez latwo sie leveluje, lecz zdecydowanie nudniej. tak jak mowilem - /cast hunter's mark /petattack /autoshot /afk i lecisz do 70 levela. moze troszeczke przesadzam...:P nie levelowalem huntera do 70, od ludzi slyszalem, ze jest to strasznie nudne. tutaj znowu, pet czasami bardzo denerwuje (zacina sie, biegnie do ofiary w tempie zolwia na tabletkach nassenych etc).

raidy - tutaj znowu nuda, wiekszosc hunterow ma macro do swojego dpsu (bo tak jest latwiej osiagnac duzy dps), co ogranicza sie do spamowania jednego klawisza + odswierzanie hunter's mark co 2 minuty.

pvp - na arenach jest za duzo przeszkod, zeby hunter mogl rozwinac skrzydla. chowaja sie dranie za pillarami (to dotyczy tak naprawde wszystkich klas, ale huntera dotyka to najmocniej).
jezeli chodzi o bg, to nie ma tam specjalnie przeszkod i tak naprawde to hunter doskonale nadaje sie do bg, moze spowodowac naprawde spory przesiew na lini wroga ;P

tyle co mi wpadlo do mozgu teraz, na temat tych 2 klas. jak masz konkretne pytanie to wal.

Relosu
19-07-2008, 17:24
Hmmm to chyba wszystko. No i wiem ze bede gral lockiem teraz tylko zapraszac na servery i do gildii(bo nudno mi bedzie tak chodzic samemu i nic nie robic =P) btw 27 bede chyba wkoncu w domu(bo jestem w portugalii) i wtedy zaczne grac na trialu a nastepnie odrazu po 1 na 30dniowym darmowymmiesiacu. I mysle ze bede sie na tyle sprezal i na tyle znam gre ze zrobie jakis 50lvl bankowo. No i jeszcze jedno. W hunterach najbadziej denerwowal mnie ten powolny lvling do 10 kiedy dostaje sie peta a w warlocku fajne jest to ze juz na 2 lvlgo dostaje =P.

Bluray
19-07-2008, 19:09
To ja zapraszam na realm Anachronos, do gildi Kompania Braci. W tej gildii poznałem wielu miłych, sympatycznych i chętnych do pomocy ludzi.

Dawergo
19-07-2008, 19:09
Hmmm to chyba wszystko. No i wiem ze bede gral lockiem teraz tylko zapraszac na servery i do gildii(bo nudno mi bedzie tak chodzic samemu i nic nie robic =P) btw 27 bede chyba wkoncu w domu(bo jestem w portugalii) i wtedy zaczne grac na trialu a nastepnie odrazu po 1 na 30dniowym darmowymmiesiacu. I mysle ze bede sie na tyle sprezal i na tyle znam gre ze zrobie jakis 50lvl bankowo. No i jeszcze jedno. W hunterach najbadziej denerwowal mnie ten powolny lvling do 10 kiedy dostaje sie peta a w warlocku fajne jest to ze juz na 2 lvlgo dostaje =P.

Ja zapraszam na Eonar, gildia POLAND team. Przyjmujemy od 15 lvlu, tylko o boosta nie masz co sie prosic, bo czasem ktos da ale szkoda szacunku jak to moj kolega powiedzial. Chyba ze mnie ale ja jade w srode i wracam dopiero 3 czy tam 4 sierpnia :P

Dawergo

MonszTfojejRzony
19-07-2008, 19:37
Kołbaś

Ja gram hunterem już prawie 2 miechy z małą przerwą (wczasy) i wbiłem 57lvl, więc myślę że to szybko.
realm: Anachronos

A tak z innej paki: którego tiera najłatwiej jest zdobyć, albo inczaj: którego jest warto zdobyć i ile czasu miej, więcej trzeba temu poświęcić?

Wolno, ja gralem niecaly miech i mialem 64 gdy skonczyla sie aktywacja

Bluray
19-07-2008, 21:08
Tylko że ja gram max 2h na dzień i to nie codziennie.

MonszTfojejRzony
19-07-2008, 23:57
Tylko że ja gram max 2h na dzień i to nie codziennie.

No to szybko :P

Relosu
20-07-2008, 11:06
Ja zapraszam na Eonar, gildia POLAND team. Przyjmujemy od 15 lvlu,

i o to mi chodzi do 15lvl bede sie nudzil jak mops =\ btw pamieta ktos na jakim servie gra eerion ?

Bluray
20-07-2008, 11:32
@Up

Moonglade

Sajrus
20-07-2008, 16:04
Dajcie jakis dobry, sprawdzony build dla rogala pod pvp i leveling ; dd

Khazid
20-07-2008, 17:12
Gra ktoś na Blade's Edge? Ewentualnie da się przemieścić postać pomiędzy serwerami? W sumie to już trochę gram i jak na razie mam tylko jedną znajomą w kontaktach i wolałbym wkręcić się do jakiejś polskiej gildii :)

Son_blessed
20-07-2008, 17:43
Mam pytanie mam 49lvl i zaraz będę miał 41 punktów w talentach affiction zastanawiam się czy zmienić sobie talenty na demonology gdyż dużo ludzi chwali felguarda czy rzeczywiście jest on na tyle mocny że opłaca się zrezygnować z siphon life, dark pact i Unstable Affliction? i zastanawiam się czy dobrze by było posiadać takie drzewko talentów po wyjściu WOTLK: http://thottbot.com/wotlk/warlock/t#uhlk7jrVT/iZp
Z góry dziękuję za uzyskaną pomoc.
@down dzięki ale ja się zastanawiam czy to że felguard hita po ok 50 więcej niż voidwalker a mają podobną ilość arma i czy jak mam siphon life i Unstable Affliction to czy felguard ma jakieś większe zalety trochę o tym czytałem ale zmieniając talenty trace też np 2sek. rzucania czaru corruption.
bardzo bym prosił o odpowiedź jakiegoś dobrego locka np. Sozemego a ciebie Relosu zapraszam na thunderhorn PVE narazie z polaków widziałem tam tylko siebie i Sajrusa ale mam kilku naprawde miłych ludzi w gildii.

Relosu
20-07-2008, 17:51
Moim skromnym zdaniem demo do lvlingu jest najleprze. Plecam cookiecutter czyli felguardowy build. wejdz na www.battlenet.pl i tam znajdziesz.

Vil
20-07-2008, 20:53

a nie chcesz do tego samochodu w sam raz na bezdroza i tory wyscigowe ?

xoz
20-07-2008, 21:28
Dajcie jakis dobry, sprawdzony build dla rogala pod pvp i leveling ; dd-
0/0/0 - do wszystkiego taki sam ;)

Grue
20-07-2008, 23:03

OFKOZ najlepszy! Graj ofkozem i zrob na nim build ofkozowy, a nikt ci niepodskoczy!!!!111obeobeoebeoraz xD

malkolm
21-07-2008, 09:41

I wydaje Ci się, że gildie rajdujące w MH/BT wezmą na rajd do MH gościa, który ma tylko pvp gear z sezonu drugiego? Prosze Cie ....

Sajrus
21-07-2008, 11:13
build 0 / 0 / 0 ? suaby ;sss
>>>>>>>
mozecie odrazu powidziec nie ma czagos takiego jak blablabla,a nie wyjezdzac z samochodami i OFKZEM o.O ? ;ss <<<<<<<

tej, servy jush ON, czemu nie moge wbic na liste postaci? :C

Khazid
21-07-2008, 13:49
Ja też nie mogę wbić na listę postaci. Mam problem jeszcze. Czemu mojego serwera nie ma tutaj?

http://www.wow-europe.com/realmstatus/index.html?locale=en_gb

Kiedy moja postać normalnie jest na wow-europe:

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Blade%27s+Edge&n=Nevil

Wytłumaczy mi to ktoś?

malkolm
21-07-2008, 14:20
Ja też nie mogę wbić na listę postaci. Mam problem jeszcze. Czemu mojego serwera nie ma tutaj? [ciaaach]
Wytłumaczy mi to ktoś?

O ile kojarze Blade Edge to zupełnie nowy serwer otwarty tydzień/dwa temu.
I ktoś z Blizza dał ciała zapominając zaktualizować listę na stronie z statusem.

MonszTfojejRzony
21-07-2008, 16:23
Congratulations! You have reached a level 67!

You looted [Shadow Labirynt Key].

Relosu
21-07-2008, 19:10
@down dzięki ale ja się zastanawiam czy to że felguard hita po ok 50 więcej niż voidwalker a mają podobną ilość arma i czy jak mam siphon life i Unstable Affliction to czy felguard ma jakieś większe zalety trochę o tym czytałem ale zmieniając talenty trace też np 2sek. rzucania czaru corruption.
bardzo bym prosił o odpowiedź jakiegoś dobrego locka np. Sozemego a ciebie Relosu zapraszam na thunderhorn PVE narazie z polaków widziałem tam tylko siebie i Sajrusa ale mam kilku naprawde miłych ludzi w gildii.
Tu nie chodz o jego zwykle hity ale takze skille. A co do thunderhorn to z faktu ze jest PvE odpada. No bo jak zabijac tych ally jak jest PvE =P
I wydaje Ci się, że gildie rajdujące w MH/BT wezmą na rajd do MH gościa, który ma tylko pvp gear z sezonu drugiego? Prosze Cie ....

Toz nie mam na mysl jaks sper pro gildi ktozy Mh rozjebuja w 3 sec. No i moz zaczynac od kara etc wcale ne musi odazu na MH/BT

eerion
21-07-2008, 19:26
@down dzięki ale ja się zastanawiam czy to że felguard hita po ok 50 więcej niż voidwalker a mają podobną ilość arma
To co pisze relosu.
Pod względem wykręcanego dmg felguard przerabia voida na pokarm dla rybek

No bo jak zabijac tych ally jak jest PvE =P
Wystarczy, że włączą PvP :D
PvE ma sporo plusów - jak pójdę do northrendu będę mógł cieszyć się nowymi questami, nowym kontynentem i wieloma innymi aspektami, zamiast modlić się, żebym nie spotkał większej grupy aliantów niż moja jest. Ci co byli na isle of quel danas na PvP serwerze wiedzą o co chodzi.

Toz nie mam na mysl jaks sper pro gildi ktozy Mh rozjebuja w 3 sec. No i moz zaczynac od kara etc wcale ne musi odazu na MH/BT
S2 z osocketowaniem pod PvE pozwala przeskoczyć etap karazhanu (poza niektóymi rzeczami bodajże, np. priencem). Z gruulem i MAgth nie robiłem porównania, ale juz poziom SSC i TK w eq ownują S2, więc... o MH - nie farmieniu, ale po prostu progresie można zapomnieć z czymś takim

omgkk
21-07-2008, 23:44
S2 z osocketowaniem pod PvE pozwala przeskoczyć etap karazhanu (poza niektóymi rzeczami bodajże, np. priencem). Z gruulem i MAgth nie robiłem porównania, ale juz poziom SSC i TK w eq ownują S2, więc... o MH - nie farmieniu, ale po prostu progresie można zapomnieć z czymś takim

Przecież on jest hunterem -.- A huntery na raidach są BEZUŻYTECZNE, więc może śmiało iść nawet na progressowe MH w S2. Niezależnie od tego czy będzie miał itemy z PVP czy PVE jego DPS będzie mizerny. Poza tym MH jest łatwiutkie, prostsze niż Kael.

Piczok
22-07-2008, 01:24
jak hunter w raidach jest bezuzyteczny to fajne musisz miec raidy : D
to tak jakby powiedziec ze lock jest bezuzyteczny, hunter jak chce to wykreci dps 2k+ z palcem nie powiem gdzie, a MD w nie jednej walce gdzie liczy się czas jest niezastąpione

omgkk
22-07-2008, 08:19
No to się dużo zmieniło od kiedy ostatnio raidowałem -.- a raidowałem Illidana, więc nie mów, że się nie znam na tej grze.
Zawsze wygrywałem w DPS w mojej gildii i żaden hunter nawet się do mnie w DPS nie zbliżył. Nawet Ahoq mówił, że huntery w raidzie są nieprzydatne, a kto jak kto - on wie co mówi o hunterach.

eerion
22-07-2008, 11:05
Przecież on jest hunterem -.- A huntery na raidach są BEZUŻYTECZNE, więc może śmiało iść nawet na progressowe MH w S2. Niezależnie od tego czy będzie miał itemy z PVP czy PVE jego DPS będzie mizerny. Poza tym MH jest łatwiutkie, prostsze niż Kael.
Hunter jest w stanie wykręcić stały dps ponad 3k.
Poszukaj sobie statystyk rajdowych.

a MH (poza archim) jest łatwe pod jednym warunkiem - drużyna jest ograna.
I potrafi wycisnąć wystarczająco dmg by czyścić trash wystarczająco szybko

a MD w nie jednej walce gdzie liczy się czas jest niezastąpione
MD jest prawie zawsze niezastąpiony ;)

No to się dużo zmieniło od kiedy ostatnio raidowałem -.- a raidowałem Illidana, więc nie mów, że się nie znam na tej grze.
Zawsze wygrywałem w DPS w mojej gildii i żaden hunter nawet się do mnie w DPS nie zbliżył. Nawet Ahoq mówił, że huntery w raidzie są nieprzydatne, a kto jak kto - on wie co mówi o hunterach.
Widać jednak takim wybitnym specjalistą nie był, skoro hunter potrafi się znaleźć w top dpsu. I nie z powodu innych graczy, którzy lamią

Sozemego
22-07-2008, 13:47
ci hunterzy co wyciagali 3k dps maja juz sprzet z sunwella, i na walke dostaja conajmniej 2-3 heroismy/bloodlusty. nie mozna tez powiedziec, ze hunter jest bezuzyteczny w raidzie, zwlaszcza survival hunter ;P

Son_blessed
22-07-2008, 14:31
Dziękuję bardzo za pomoc dziś spróbuję zresetować talenty i pójść w demo na affi wrócę kiedy wbije 70-80 lvl a na razie pobawię się felguardem. A co do zabijania ally na pve Ja jak moge zabić jakiegoś allucha to to robię ale i tak nie daje mi to tyle honoru co np. siedzenie na bg. wiem co mówię bo mam prawie wszystkie itemki z bg bo sobie pochodziłem kiedy mi się nudziło expienie. A co ci da jak raz na jakiś czas kogoś zabijesz jak będziesz padał jak mucha robiąc questy i zanim zabiję 15 żółwi zostanę zabity kilka razy a czasami zdarzają się tacy wariaci co siedzą kilka minut przy ciele i czekają aż ktoś się odrodzi. dlatego udało mi się w około 190 godzin wbić 50 lvl xD. Wiem że chyba troche żałosny rezultat ale to moja pierwsza postać i bardzo długo pomagałem low lvlowemu koledze w questach i siedziałem na bg.

eerion
22-07-2008, 18:10
ci hunterzy co wyciagali 3k dps maja juz sprzet z sunwella, i na walke dostaja conajmniej 2-3 heroismy/bloodlusty. nie mozna tez powiedziec, ze hunter jest bezuzyteczny w raidzie, zwlaszcza survival hunter ;P
A inni to nie mają?
Tutaj wykres jednego rajdu na bruta

raid statistics (http://wowwebstats.com/1aixkzoeg2j3i?s=5234-5500)

Sozemego
22-07-2008, 18:25
oczywiscie, ze maja. mowie tylko, ze potrzeba do tego 'specjalnych' warunkow. dobra grupa, wrzucanie tam shamanow na heroismy i sprzet z sunwella. moze to zle zabrzmialo, ale po prostu niech nikt nie marzy o 3+k dps bez takiego czegos :P
chociaz takie rozmowy sa troche bez sensu - moze tyle wyciagnac i tyle.

maki98
22-07-2008, 19:11
@Sajrus : pvp 20/0/41 (mniejszy lvl to odrazu w sub)
pve (leveling,grindinng,raidy,instance) 20/41/0 (w combat tylko i wyłącznie przed 60)
btw. doczekać się nie mogę WoTLK i żeby pvnować naxxramas moim rogulcem ;].

@Edit Khazid da się zmienić serv ale kosztuje to 15 funtów lub 20 euro ale jak już to zapraszamy do LightDefenders na Anachronosie zapraszamy od 30 poziomu :). Sporo raidów, kara,ZA,gruul,magda wszyscy farm 5/6 ssc, 3/4 tk, 1/4 MH ;] zapraszamy!

Relosu
23-07-2008, 20:15
ok ludziska dzisiaj wbijampewnie w nocy lvl ilesie da wiec teraz problem. http://www.wowhead.com/?talent=IV0bZ0gczIizceszxx0z w tym buildzie warlockowym ktore drzewko najpierw?

Grue
23-07-2008, 20:32
ok ludziska dzisiaj wbijampewnie w nocy lvl ilesie da wiec teraz problem. http://www.wowhead.com/?talent=IV0bZ0gczIizceszxx0z w tym buildzie warlockowym ktore drzewko najpierw?

Jak demo to wal w demo najpierw, na koncu destro. Chociaz podpowiem Tobie, ze (niewiem czy grasz od nowa czy jak) od 1 lvla do 50 (pref. 60) idzie sie w affli i potem respec na demo. Niby łatwiej, przynajmniej w moim odczuciu i wg. tego co pisali na warlock den. Ja sobie ejstem (byłem? XD) affli caly czas i nie narzekam. Zawsze lepiej na instanty (moje love xD) byc w affli i wyciagac potezny dmg xD

A tu stan postaci na koniec prepaida (niewiem kiedy next kupie, brak czasu zabija ;( ). Mozesz sobie zobaczyc moj build xD
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Anachronos&n=Darkgrue

Relosu
24-07-2008, 00:06
zaczynam od nowa ud walockiem.

Grue
24-07-2008, 14:13
Do 50, a nawet 60lvla w Affli jedziesz, potem mozesz respeca na Demo robic. Chociaz affli i tak pwnuje xD

Affli:
http://www.wowhead.com/?talent=IqMriRbkqtbobxZxx0z
Demo:
http://www.wowhead.com/?talent=IV0bZ0gczIizceszxx0z

Build ktorego ja ciagne wyglada mniej wiecej tak (z pamieci eobiony xD):
http://www.wowhead.com/?talent=IVMriRfzVtboZxx0tr

A tak w ogole to polecam Tobie stronke Warlocks Den: http://wowmb.net/
Skarbnica wiedzy o lockach :)

Relosu
24-07-2008, 15:42
dzieki grue

grasan
27-07-2008, 14:29
Na pewno to wiecie, ale chciałem napisać że zamawiając karte pre-paid w sklepie gram.pl płacimy 100zł(+ przesyłka :/)za 2 miesiące ciekawej,interesującej,pełnej wrażeń i naprawdę fajnej gry czyli - WoW;)
To dla tych co pacc'a do tibii chcą kupić, jeżeli już coś kupić typu premium account, lepiej wydać tą kasę na 2 miesiące dobrej zabawy, a nie na 3 miesiące "zabawy" z noobami, pk'rami, PA'kami i tym podobne, nie wspomnę że po śmierci bez AoL'a znikają dowolne itemy na które mogliśmy wydać sporo kasy, no i o tym że za śmierć w tibii tracimy statystyki:baby:, w WoW takiego czegoś nie ma :)

Zatem jak już coś kupujesz - to się zastanów :D

CytrynowySorbet
29-07-2008, 07:41
@up: A nie lepiej na allegro - 89,99 zł i brak kosztów przesyłki?

Dziś właśnie zamawiam prepaida i zamierzam zrobić BE Paladyna. Co myślicie o tym (http://www.wow-europe.com/en/info/basics/talents/paladin/talents.html?tal=000000000000000000005030510000000 0000000000500535132023005031351) drzewku?

Ziemniax
29-07-2008, 08:10
@up i @2up

A nie lepiej zmienić na dolary w kantorze i grać na amerykańskich servach?
14,99$ za miesiąc = 30zł na miesiąc
x2

= 60 złociszy za 2 miesiące B)

eerion
29-07-2008, 09:35
@up:
I rajdować do 6 (od 1-2) nad ranem, bo wtedy u nich dobija północ?
Nie dziękuję :P

Ziemniax
29-07-2008, 13:33
@up
Nie :p
Raidować w weekendy od 17:30 (u nas),a w pozostałe dni naparzać altami :D

Grue
29-07-2008, 13:46
@up: A nie lepiej na allegro - 89,99 zł i brak kosztów przesyłki?

Dziś właśnie zamawiam prepaida i zamierzam zrobić BE Paladyna. Co myślicie o tym (http://www.wow-europe.com/en/info/basics/talents/paladin/talents.html?tal=000000000000000000005030510000000 0000000000500535132023005031351) drzewku?

Dobre, retri palek do lvlowania naj naj ;)
Ja sie zastanawiam czy teraz dobic 70lvl lockiem w koncu, czy rogala jechac (30lvl) :|

CytrynowySorbet
29-07-2008, 13:50
@up: No wiesz, według mnie każdy dodatkowy 70 lev to satysfakcja. A to byłby Twój pierwszy 70 lev?

Grue
29-07-2008, 15:20
Niestety pierwszy xD Grałem kazda klasa do 40lvla (oprocz priesta i warriora) i tylko locka mam na 64lvlu. Niech sie to lato konczy i wracam do gry ;d

A to jeszcze global, niezle sie usmialem z tego impa
http://i299.photobucket.com/albums/mm318/Gruee/WOW/WoWScrnShot_061408_131238.jpg

Bluray
30-07-2008, 12:06
Grue, ja już Cię z lvl'em gonie, 63 huhuhu

P0nury
30-07-2008, 16:56
Okej, kłeszczyn. 43 rogue, zmieniłem ostatnio swojego 25-47dmg 1.70 green daggera na widowmakera 42-78dmg 2.00, blue. Ogółem o wiele wypaśniejszy, oczywiście na mainhand. No i zonk, bo nawet z cold bloodem hity z widowmakera są o wiele słabsze, niż tym gównianym green daggerem. Rozumiem, że co chwile nie może łupać dużo hp, ale cholera cold blood + ambush + widowmaker powinno robić chyba trochę więcej zamieszania, niż siekać o 200 słabiej od tego gównianego greena. What the hell?

CytrynowySorbet
30-07-2008, 17:20
@up: A jakie bonusy daje green/blue? Jakieś dodatkowe "Equip:..."?

Edit: Jesteś pewny że to dagger? :P

P0nury
30-07-2008, 18:08
@up: A jakie bonusy daje green/blue? Jakieś dodatkowe "Equip:..."?

Edit: Jesteś pewny że to dagger? :P

Jestem pewny, że to dagger. Bez przesady, aż takim noobem nie jestem ;p

Relosu
30-07-2008, 18:14
moze stwierdzil ze ciebie nie lubi =P btw podaj dokladne staty oraz bonusy obu daggerow bo my omnibusy nie jestesmy i wszystkiego na pamiec ni8e znamy =P

P0nury
30-07-2008, 18:24
Stary miał afaik +4 do staminy i +5 do agi, dmg 25-47, widowmaker ma +8 do agi i +7 do str, 42-78

Relosu
30-07-2008, 18:51
to ja nie mam pojecia

Grue
30-07-2008, 22:17
Grue, ja już Cię z lvl'em gonie, 63 huhuhu

Kochany, ja od miesiaca nie gram, bo mi sie niechce xD Moze jak sie ochlodzi to wroce do gry i jak mnie kobita nie bedzie bic walkiem po glowie xD

Ponury zwróc uwage na dps to raz. A dwa jak masz 2 daggery to wolny do MH a szybki do OH i powinno byc si. Chociaz zdaje mi sie ze to od dps zalezy glownie.

P0nury
31-07-2008, 04:22
Ponury zwróc uwage na dps to raz. A dwa jak masz 2 daggery to wolny do MH a szybki do OH i powinno byc si. Chociaz zdaje mi sie ze to od dps zalezy glownie.

Zwracam uwagę na dps, ofc Widowmaker z racji swojego speeda jest w MH. Mimo wsjo Widow ma dużo większy dps niż ten poprzedni i dalej jest kicha. Weszły mi ze 2 hity 700+ na cold bloodzie, ale jaskółki wiosny nie czynią. Nie takie marne dwie. Spodziewałem się, prawdę powiedziawszy, czegoś więcej. Cóż, szkoda ;p

Grue
31-07-2008, 10:22
Dlatego mojego rogala lvluje w swordach w buildzie typowo pve (combat + troche assasin~~) i hity mam ladne, nie narzekalem mimo 30lvlu (full blue itemki praktycznie :d). Daggery to na 70lvlu w sublety i pvp = ownz! :*

Shiray
31-07-2008, 17:42
@up
Może bg, areny na pewno nie, głównie dzięki wspaniałemu czynnikowi resi.
Mam na myśli daggery.

Relosu
01-08-2008, 11:02
erm a wiesz jak dziala tal;ent shadowstep ? jak nie to ci powiem. Teleportujesz sie za plecami wroga i masz 100% na crita z ambusha. Cos jeszcze ?

malkolm
01-08-2008, 12:04
erm a wiesz jak dziala tal;ent shadowstep ? jak nie to ci powiem. Teleportujesz sie za plecami wroga i masz 100% na crita z ambusha. Cos jeszcze ?

Topic o private servers jest tam ---->

Relosu
01-08-2008, 13:21
Oj sie zdziwisz. Aktualnie jestem pelnoprawnym graczem globca. Zobacz sobie nawet moje armory a co! Pozatym jak mialem mu wytlumaczyc jak dziala shadowstep ? wiec tlumaczylem jak na chlopski rozum. Bo jak sie gra na shadowstep to sie tak maxuje crit rating ze w sumie wychodzi tak ze MUSiSZ miec tego crita. Inaczej jak 100% sie tego nei nazwie =P
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Moonglade&n=Archimondz

Shiray
02-08-2008, 02:51
@up
Co to jest, to armory?

A crit ile będzie wynosił jeżeli ktoś ma 400 resi? A po cricie co? O wiele lepiej zacząć po stealthu/shadowstepie z KS.
No i oczywiście shadowstep nie daje 100% szansy na crita, więc tak jak powiedział kolega wyżej, zapraszam do tematu o privach.
Jeśli masz 70 rogue i drużynę na jakiejś arenie, to powiedz jaki macie rating i daj link do armory (bo mi tu o areny chodzi). Jeśli masz to po co mi 20 locka pokazujesz (zapewnie na trialu)? A jeśli nie masz to po co się wypowiadasz w tym temacie?

@edit
Przeczytałem jeszcze Twoją wcześniejszą wypowiedź odnośnie locków. Pisałeś, że demo jest najlepszy do lvlingu. Jako, że sam jestem lockiem muszę powiedzieć, że o ile w demo podczas lvlingu jest mały downtime, to affli w ogóle go nie ma.

Relosu
02-08-2008, 07:32
hahaha jak ty nie wiesz co to armory to lepiej sie nie odzywaj i nie podskakuj. Co by nie bylo ale opisy i talentow w drzewkach talentow sie nie zmieniaja czy to priv czy global. Poprostu jak sie gra na shadowstep to sie crita wyciaga na maxa ze to jest poprostu mus zeby wbic tego crita. Pozatym ty poznajesz poziom wiedzy gracza po poziomie jego postaci ? hahahha pure noob wiec pochwal sie swoja postacia.
co do lvlingu. Do lvl 50 sie idzie wlasnie w affi wczesniej w demo nie ma sensu bo ani nie masz felguarda a nawet jak juz go masz to on nic pozadnego nie zrobi. Ale potem tylko build cookiecutter i lecisz do 70 na loozie.

Son_blessed
02-08-2008, 11:04
Locka nie ma w lvlingu affi? Po 1 taki voidwalker (którego myśle używa większość locków affi w lvlingu) ma więcej hp i arma od felguarda hita o wiele mniej to prawda ale można to sobie nadrobić siphon lifem corruption insant castem i Unstable Affiction. A mane straconą można pozyskać przez darc pact albo darc pact razy X a potem deadh coil siphon life i spamować drain life .^^ ale i tak przeniosłem się na demo bo troche mi się to znudziło a wolałem samemu sprawdzić siłę felguarda.

Grue
02-08-2008, 11:49
Locka nie ma w lvlingu affi? Po 1 taki voidwalker (którego myśle używa większość locków affi w lvlingu) ma więcej hp i arma od felguarda hita o wiele mniej to prawda ale można to sobie nadrobić siphon lifem corruption insant castem i Unstable Affiction. A mane straconą można pozyskać przez darc pact albo darc pact razy X a potem deadh coil siphon life i spamować drain life .^^ ale i tak przeniosłem się na demo bo troche mi się to znudziło a wolałem samemu sprawdzić siłę felguarda.

Felguard jest lipny, Void zawsze i na zawsze. Unstable Affli uzywam moze czasem na bossach w instach. Tak to CoA, Corr instant, Immolate, SL i SB az mobek nie padnie (mniej wiecej 2-3 SB). Mana? Jakos nie narzekam, siadam do picia bardzo zadko. Dark Pact lub Life tap + Drain life (co jescze daje plus w postaci czestszego instant SB) i sie leci przez mobki jak kombajn do czereśni.

Shiray
02-08-2008, 14:48
hahaha jak ty nie wiesz co to armory to lepiej sie nie odzywaj i nie podskakuj. Co by nie bylo ale opisy i talentow w drzewkach talentow sie nie zmieniaja czy to priv czy global. Poprostu jak sie gra na shadowstep to sie crita wyciaga na maxa ze to jest poprostu mus zeby wbic tego crita. Pozatym ty poznajesz poziom wiedzy gracza po poziomie jego postaci ? hahahha pure noob wiec pochwal sie swoja postacia.
co do lvlingu. Do lvl 50 sie idzie wlasnie w affi wczesniej w demo nie ma sensu bo ani nie masz felguarda a nawet jak juz go masz to on nic pozadnego nie zrobi. Ale potem tylko build cookiecutter i lecisz do 70 na loozie.

Widzisz poziom wiedzy gracza czasami poznajemy po jego poziomie. 20 lock raczej nie ma większego pojęcia o graniu rogue'm, widzę to zwłaszcza jeżeli jego wypowiedzi są stekiem bzdur. Jeżeli mam Cię oceniać nie po levelu a po poziomie wiedzy to jeszcze bardziej się tylko kompromitujesz. Shadowstep 100% na crita? Jakie ip serva?
Co do tematu z buildem locka, to chyba nie czytasz ze zrozumieniem. Mi raczej chodziło o to, że affli na lvling jest najlepsze, imho od 60 do 70 także.
A teraz, proszę Cię, w imieniu swoim i chyba wszystkich grających w tą grę - nie wypowiadaj się już w tym temacie.
A z tym armory, miałem na myśli jak się ma link do armory twojego locka na trailu do tematu z daggerami rogue'a. W każdym razie miałem niezłą zwałę z tego:
hahaha jak ty nie wiesz co to armory to lepiej sie nie odzywaj i nie podskakuj.
Albo masz 10 - 12 lat, albo coraz więcej kretynów sie rodzi poprostu ;x
Btw. fajny podpis.

@Grue i Son_blessed
Używanie Voida w affli lvlingu jest imo błędem. O wiele lepiej jest wystawić impa na phase shift i passive, aby nikt nie mógł go zaatakować. Dzięki temu, że ma najwięcej spirit, staje się baterią many (dark pact), która prawie nigdy się nie kończy. Co więcej Blood Pact daje całkiem spory bonus do staminy. Raidowanie affli tak samo, raid raczej i tak będzie od Ciebie wymagał impa, ale to jest już inny build affli niż na lvling.

Relosu
02-08-2008, 15:12
imho czytac ze zrozumieniem nie umiesz a rogalami gralem kiedy ty miales jeszcze pieluchy na sobie. Co do podpisu, mam go od poczatku bycia tutaj wiec 3 latka do tylu kiedy bylem zwyklym dzieciakiem. A to ze mam postac na globie na 20, niby co oznacza? Tylko to ze to nowa postac. Imho lepiej sie nie odzywaj wiecej bez czytania z zrozumieniem.
Pozdro

Shiray
02-08-2008, 15:33
To, że uważasz, że masz wiedzę a piszesz kompletne głupoty, oznacza, że jesteś kretynem.
To, że piszesz, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem, oznacza, że jesteś kretynem.
To, że rogue'm nigdy nie grałeś (imho dopiero zacząłeś, zresztą sam pisałeś w środku tematu, że zaczynasz grać), a mówisz, że grałeś, oznacza, że jesteś kretynem.
To, że przez tyle postów nadal upierasz się, że shadowstep daje 100% na crita także oznacza, że jesteś kretynem.

Odkąd ponad rok temu przestałem grać w Tibię, bardzo rzadko wchodziłem na to forum. Wcześniej też roiło się tu od debili, ale teraz widzę, że ta liczba z roku na rok się potęguje. Chociaż w sumie, czasami dobrze poczytać sobie takie głupoty i się pośmiać. Pisz dalej ;-)

Relosu
02-08-2008, 15:35
Tak pisalem ze zaczynam grac. TYle ze chodzilo o locka ktorym jeszcze "na powaznie nie gralem". Nigdy nie upieralem sie ze shadowstep daje 100% crita. Mowilem ze grajac na buildzie shadowstep starasz sie wyciagnac tyle crita z ambusha ilke sie da zeby tego crita wcisnac i w sumie to MA BYC 100% a nie daje na to 100%.

Bluray
02-08-2008, 15:42
Tłumaczenie skillu Shadowstep z wow.battlenet.pl (www.wow.battlenet.pl):
SHADOWSTEP (1/1) - Wkraczasz w cienie i pojawiasz się za przeciwnikiem. Twój następny Ambush, Backstab lub Garrote zada 20% więcej obrażeń. Trwa 10 sekund. Wymaga trybu Stealth. Energia: 10, Czas rzucania: instant, Cooldown: 15 sekund, Zasięg: 20 jardów.

dziekuje....

Shiray
02-08-2008, 15:46
Mogłeś się pomylić co do tego co daje shadowstep. Ale jeśli teraz mi mówisz o wyciąganiu 100% crita bez umiejętności (rozumiem, że ze statów), to tym bardziej utwierdzam się w fakcie, że rogue'm grałeś tylko na privie (i to takim z custom tierami 8, 9, 10... 100). 100% szansy na crita nie da się wyciągnąć na 70 lvl'u ze statów.

Na arenach combat daggery, subtlety daggery ssą. Zamiast ambusha używa się CS. Jedyny dobry daggerowy build na areny to imo mutilate, ale i tak nie równa się z buildami, w których daggerów nie używamy. O wiele lepsze są buildy nie używające daggerów.

Buildy daggerowe opierają się głównie na wyciąganiu critów, tak? A więc mamy dwa powody dlaczego takich buildów nie używać:
1) Resillence, który zmniejsza obrażenia i szanse na crita, czego zapewne nie wiesz,
2) Ciężko stać ciągle za plecami przeciwnika.

Grue
02-08-2008, 16:00
Widzisz poziom wiedzy gracza czasami poznajemy po jego poziomie. 20 lock raczej nie ma większego pojęcia o graniu rogue'm, widzę to zwłaszcza jeżeli jego wypowiedzi są stekiem bzdur. Jeżeli mam Cię oceniać nie po levelu a po poziomie wiedzy to jeszcze bardziej się tylko kompromitujesz. Shadowstep 100% na crita? Jakie ip serva?
Co do tematu z buildem locka, to chyba nie czytasz ze zrozumieniem. Mi raczej chodziło o to, że affli na lvling jest najlepsze, imho od 60 do 70 także.
A teraz, proszę Cię, w imieniu swoim i chyba wszystkich grających w tą grę - nie wypowiadaj się już w tym temacie.
A z tym armory, miałem na myśli jak się ma link do armory twojego locka na trailu do tematu z daggerami rogue'a. W każdym razie miałem niezłą zwałę z tego:

Albo masz 10 - 12 lat, albo coraz więcej kretynów sie rodzi poprostu ;x
Btw. fajny podpis.

@Grue i Son_blessed
Używanie Voida w affli lvlingu jest imo błędem. O wiele lepiej jest wystawić impa na phase shift i passive, aby nikt nie mógł go zaatakować. Dzięki temu, że ma najwięcej spirit, staje się baterią many (dark pact), która prawie nigdy się nie kończy. Co więcej Blood Pact daje całkiem spory bonus do staminy. Raidowanie affli tak samo, raid raczej i tak będzie od Ciebie wymagał impa, ale to jest już inny build affli niż na lvling.

Co do impa, wiem, uzywam go na instach, pozniej pewnie raidach (o ile wroce do gry :< ), ale w pve i tak void dla mnie lepszy. Mi sie z nim lepiej gra i niech tak zostanie, moj pierdolony gust... ;) I tak tez kazdy poleca lvlowac z voidem.

CytrynowySorbet
02-08-2008, 16:11
Gra ktoś stąd na Burning Legion? Ally czy horda?

Shiray
02-08-2008, 16:18
@Grue
Z impem o wiele szybciej, z voidem bezpieczniej. Ja wolę drain tanking z impem :P
I chyba miałes na myśli lvling, nie pve ^^

Grue
02-08-2008, 16:44
Jak widzisz nie jestem takim pr0uber play0rem, dla mnie to jeden uj :f Ja tam wole Voida (szkoda tylko ze nie wyglada tak jak w W3 :C )...

@down
Gratuluje chopaki xD

Slg
02-08-2008, 17:00
http://img230.imageshack.us/my.php?image=1217333897486ts4.jpg

Umarlem na 20 minut. Global ofc.

eerion
02-08-2008, 18:38
yyy... Nigdy niezgarniesz takiego eq by z samymi +crit socketami wyciagnąć 100% crita.
Pomijając resilience (400 = -20% kryta), to już w ogóle

kołbaś
02-08-2008, 18:57
Na arenach combat daggery, subtlety daggery ssą. Zamiast ambusha używa się CS. Jedyny dobry daggerowy build na areny to imo mutilate, ale i tak nie równa się z buildami, w których daggerów nie używamy. O wiele lepsze są buildy nie używające daggerów.

Buildy daggerowe opierają się głównie na wyciąganiu critów, tak? A więc mamy dwa powody dlaczego takich buildów nie używać:
1) Resillence, który zmniejsza obrażenia i szanse na crita, czego zapewne nie wiesz,
2) Ciężko stać ciągle za plecami przeciwnika.
wiec powiedz mi jakimz to cudem calkiem sporo best teamow na servachw 2vs2 ma rogala na Shadowstep ? i osiagaja ratingi powyzej 2300 ? Wiadomo ze im dalej w arene tym lepiej ubrani wiec i wiecej resi a jakos sobie radza. I co ? btw nie wszytskie privy to takie gdzie masz 70 na start i custom tiery. Sa takze takie jak servery blizzardowskie(exp, drop etc) sa gorsze tylko pod wzgledem bugow i tylko tym sie roznia.
ahh cudownie wrocic do ulubionych tematow po 30dniowym banie. I pierdole tych modkow za ten jebany podpis dalej bede huja mial a co xD

Grue
02-08-2008, 19:27
Kołbaś znowu owned xD Lutawhui! XD

eerion
02-08-2008, 20:26
wiec powiedz mi jakimz to cudem calkiem sporo best teamow na servachw 2vs2 ma rogala na Shadowstep ? i osiagaja ratingi powyzej 2300 ? Wiadomo ze im dalej w arene tym lepiej ubrani wiec i wiecej resi a jakos sobie radza. I co ? btw nie wszytskie privy to takie gdzie masz 70 na start i custom tiery. Sa takze takie jak servery blizzardowskie(exp, drop etc) sa gorsze tylko pod wzgledem bugow i tylko tym sie roznia.
ahh cudownie wrocic do ulubionych tematow po 30dniowym banie. I pierdole tych modkow za ten jebany podpis dalej bede huja mial a co xD
Sam gram z takim rogalem.
I nigdy, ale to nigdy, nie rozpoczyna on walki od shadowstepa.
Shadowstep jest po to, żeby doskoczyć do cueikającego wroga. Bo co ci da te 3-4k w pape na start? Nic. Sapowanie czy kidneye na start dają ci 10* więcej.

Sozemego
02-08-2008, 23:54
hemo-daggers ? czekaj, zaraz wstane z krzesla po naglym ataku smiechu.
a co do shadowstepa na poczatku walki, to czasem uzywam jak hunter stoi na flarze albo paladin na concecration :P nie dosc, ze przeciwnik ginie to jeszcze jest 50% szansa, ze wejdzie na forum i bedzie chcial rogali znerfowac ;[

Shiray
02-08-2008, 23:56
wiec powiedz mi jakimz to cudem calkiem sporo best teamow na servachw 2vs2 ma rogala na Shadowstep ? i osiagaja ratingi powyzej 2300 ?

Może dlatego, że Shadowstep jest jednym z lepszych buildów na areny? Ja mówiłem o używaniu przy buildzie shadowstep daggerów, żeby użyć ambusha.

Slg
03-08-2008, 11:33
imo i tak skilowany resto druid to ovvnagator totalny. ba, pare osob twierdzi, ze stunuje lepiej od rogala.

Vrael
05-08-2008, 14:51
imo i tak skilowany resto druid to ovvnagator totalny. ba, pare osob twierdzi, ze stunuje lepiej od rogala.

To źle twierdzi.

eerion
05-08-2008, 15:13
Nie stunuje, ale delikatnie mówiąc... wkurza.
Resto druid jest pod względem PvP tak niezbalansowany, że to aż człowiekowi się słabo robi.
I nie, nie jest to moja opinia :P

Vrael
06-08-2008, 00:18
@up: Niezbalansowany?? Co masz na myśli? Moim zdaniem jest wporządku. A w WOTLKu go nawet buffną i to całkiem solidnie.

omgkk
06-08-2008, 08:38
o kurna to teraz swiftmend będzie dawał 1000000% a nie 60%+? :D

eerion
06-08-2008, 10:35
@up: Niezbalansowany?? Co masz na myśli? Moim zdaniem jest wporządku. A w WOTLKu go nawet buffną i to całkiem solidnie.
Pomijająć OP Heal > DPS class, to resto druid jest niemalże nieubijalny przez jakąkolwiek inną klasę. Zarzuca się hotami, zamienia w miśka i weź bij się z typem co ma 15k+ arma i podobnie życia. Co chwile tylko wyskakuje, rzuca na siebie hoty, zjada jakiegoś by odzyskać połowę życia, podrapie cie moonfire i znowu wskoczy w miśka. Pomijam fakt, że rest druid wyskakuje jako ostatni przez prowla. No chyba, że go wykryjesz ale to jest inna kwestia.

Vrael
06-08-2008, 15:38
Wiesz, generalnie to żaden healer nie jest prosty do zabicia, a druidzi są możliwi chociaż najtrudniejsi. Nie są niezbalansowani, to tylko ich zdolności tak wyszły. Generalnie druidzi są ciężcy do zabicia przez hoty i formy. Ale tego im nie zabierzesz, bo to podstawy ich klasy. Jedyne co możesz zrobić to pogodzić się z losem i wcale nie jest aż tak łatwo grać druidem. Z resztą, wystarczy, że taki druid nadzieje się na klasy, które mają silenca to już po nim. (Rogue, Shadow priest, Mage + okazjonalnie lock)

eerion
06-08-2008, 15:56
Z resztą, wystarczy, że taki druid nadzieje się na klasy, które mają silenca to już po nim. (Rogue, Shadow priest, Mage + okazjonalnie lock)Za przeproszeniem "chyba kpisz"
Już nie raz takie kwestie były przerabiane i nie tylko przeze mnie (żebyś mi jakiegoś braku skilla nie zarzucał :P).

Co do jeszcze resto - Blizzard sam przyznał, że m.in. lifebloom jest zdecydowanie przesadzony i zostanie znerfowany we WotLK.

Edit:
Aha. Shadow priest na arenie nie istnieje.
Mag I lock nie utrzymają losa i burna równocześnie na nim.
A Rogue... On najzwyczajniej zwieje. I żaden crippling nie pomoże przy zmianie formy :/

Vrael
06-08-2008, 23:19
Oj zdziwiłbyś się. To prawda, że większość shadow priestów to lamy i praktycznie zamieszkują dolne ratingi, ale są też tacy, którzy znają się na rzeczy i maja 2300+, był nawet team bodajże 2600 (aż sam się zdziwiłem). Nie mówię też o 1v1 tylko generalnie o arenach 2v2 i wyżej. W wotlku może i nerfną lifeblooma, ale nic się nie bój, to tylko po to, żeby odwrócić naszą uwagę. Druidzi dostaną na przykład spell Nourish, który działa jak zwykły flash heal, tyle, że za każdy hot na targecie zyskuje dodatkowe %.

Przeciętny team 2v2 mage + rogue nie powinien mieć większych problemów z healerami, wszystko zależy od mocnego nuke'a i odpowiednio wymierzonych silenców. Myślę, że tyczy się to też SP + rogue.

A co do rogue'a - Crippling to nie wszystko. CS, KS, Gouge, Garrote (silence 3sec) itp. ...no i oczywiście niezły dmg :)

eerion
07-08-2008, 12:46
Nie mówię też o 1v1
Nie ma aren 1 vs 1 xD

Oj zdziwiłbyś się. To prawda, że większość shadow priestów to lamy i praktycznie zamieszkują dolne ratingi, ale są też tacy, którzy znają się na rzeczy i maja 2300+
To mnie zdziwiłeś, poszukam potem. Ale jeśli jest to myśle, że to w specyfiocznym buildzie 5 vs 5. W 2 vs 2 shadow priest najzwyczajniej w świecie nie przeżywa. Wiem, bo jak trafialiśmy ze znjaomym na team z spriestem to to była zabawa nie walka. Niestety, ale tak zawsze było

W wotlku może i nerfną lifeblooma, ale nic się nie bój, to tylko po to, żeby odwrócić naszą uwagę. Druidzi dostaną na przykład spell Nourish, który działa jak zwykły flash heal, tyle, że za każdy hot na targecie zyskuje dodatkowe %.
Omg. Wiedziałem, że zmian w druidzie nie należy czytać. Przynajmniej przez te X czasu żyłem spokojnym życiem z nadzieją na sprawiedliwość.

Przeciętny team 2v2 mage + rogue nie powinien mieć większych problemów z healerami, wszystko zależy od mocnego nuke'a i odpowiednio wymierzonych silenców. Myślę, że tyczy się to też SP + rogue.

zależy jaki jest partner druida. Ogólnie problem z nim jest, gdy dochodzi do LoSa. Na takim nagrand arena biega wokół słupów i jak ma hoty to nie ściągniesz. Z frost nóv, cone of coldów, i cripplingów wyskakuje shapeshiftem, przez co mag w ogóle ma problem z shatter combo.
Jak jest z warlockiem to w ogóle się poddać można. Druid tylko ucieka i hotuje i nawet jak go dopadniemy to doty już wystarczająco narobiły. Jeszcze czeka na mnie silence peta i ogólnie miłej zabawy. A water elemental na banishu.

Co do dobrego cc się zgadzam - tylko oczywiście shapeshift i nie ma żadnej owcy... A sam rogue co zrobi? Nie sapnie, bo druid w prowlu czeka na zawiązanie walki, a jeden blind i bodajże cheap shot (mylą mi się z kidneyem. Jak technikę pomieszałem, to sorka :P) Nie zrobią mi gry.
Przynajmniej jeszcze nic takeigo nie rozgryźliśmy. A co do teamu rogue + priest to mój kumpel ma taki zestaw. Tylko priest właśnie kombinacja discipline/holy. I cholera prawie nieubijalna. Z rogalem to robią naprawdę co chcą. 1800 rating to jak śpią osiągają xD

A co do rogue'a - Crippling to nie wszystko. CS, KS, Gouge, Garrote (silence 3sec) itp. ...no i oczywiście niezły dmg :)
Zapomniałeś o blindzie. Wiadomo, rogal ma sporo technik. Ale druid jest w którą stronę nie patrzysz cholerny dla rogala. Jak dasz rade się zahotować i wskoczyć w bear forme to cie ten rogal będzie drapać tak jak warriora drapie. Z taką róznicą, ze masz więcej życia.

No i ostatnia kwestia- druidzi często mają hi rank teamy, bo im to njałątwiej przychodzi i mają gear advantage. To też swoje robi.

No, ale nic nie poradzimy. WoWa nie zmienimy narzekaniami, cały czas z kumplem próbujemy coś z tym zrobić. Bo mag + rogal to mocny team, tylko potrzbujemy ekstremalnego zgrania i wyczucia. no, ale jak do tego dojdziemy... ;)

Grue
07-08-2008, 13:13
@up
Napisałbyś cos o warlocku i jego pvp + arenach, bo ja niestety zielony w pvp (net=blue connect :|), az nie zmienie neta taki pozostane, a twoje posty sie dobrze czyta xD plska :P

Pozdrawiam
Rosomak Grue xD

Vrael
07-08-2008, 15:50
Nie ma aren 1 vs 1 xD

Nie powiedziałem "arena 1v1" tylko "1v1" co znaczy duel albo walka 1 na 1 kiedy nasi partnerzy padną.

To mnie zdziwiłeś, poszukam potem. Ale jeśli jest to myśle, że to w specyfiocznym buildzie 5 vs 5. W 2 vs 2 shadow priest najzwyczajniej w świecie nie przeżywa. Wiem, bo jak trafialiśmy ze znjaomym na team z spriestem to to była zabawa nie walka. Niestety, ale tak zawsze było

Z przykrością Ci powiem, że to było 2v2 ^^. O teamie dowiedziałem się na ArenaJunkies. A ten Shadow Priest, na którego wpadliście musiał slackować na resi. Siła priesta to resi. Cap to 470~ plus minus i wtedy już nie jest tak łatwo.

Omg. Wiedziałem, że zmian w druidzie nie należy czytać. Przynajmniej przez te X czasu żyłem spokojnym życiem z nadzieją na sprawiedliwość.

Wracając do tematu healerów, żebyś się nie zdziwił! Wszyscy healerzy zostaną buffnięci i naprawdę ubić healera we dwóch to będzie wyczyn xD.

zależy jaki jest partner druida. Ogólnie problem z nim jest, gdy dochodzi do LoSa. Na takim nagrand arena biega wokół słupów i jak ma hoty to nie ściągniesz. Z frost nóv, cone of coldów, i cripplingów wyskakuje shapeshiftem, przez co mag w ogóle ma problem z shatter combo.
Jak jest z warlockiem to w ogóle się poddać można. Druid tylko ucieka i hotuje i nawet jak go dopadniemy to doty już wystarczająco narobiły. Jeszcze czeka na mnie silence peta i ogólnie miłej zabawy. A water elemental na banishu.

Tu Ci racji nie przyznam. Powiedz swojemu rogalowi, żeby nie szczędził shiva. Od tego masz rogala, żeby stunował druida najlepiej poza Beer formem (:D), w międzyczasie wyciągasz peta, dajesz icy veins, trinket i nukujecie obydwaj jak dzicy, pilnując, żeby jego przyjaciel był w CC. Im wcześniej użyje medallionu tym większą macie władzę nad nim. I oczywiście mam nadzieję, że wiesz, że na arenach shatter combo robi się tylko z petem? Każdy mądry gracz się wywinie z frost novy jeśli zobaczy, że coś w niego castujesz. Druid nie druid, wywinie się. Więc frost nova - i natychmiastowy ice lance. Potem tylko castujesz frostbolta z wymierzonym freezem od peta, a co do locka, to sheepujcie, sapujcie jak szybko się da.

Co do dobrego cc się zgadzam - tylko oczywiście shapeshift i nie ma żadnej owcy... A sam rogue co zrobi? Nie sapnie, bo druid w prowlu czeka na zawiązanie walki, a jeden blind i bodajże cheap shot (mylą mi się z kidneyem. Jak technikę pomieszałem, to sorka :P) Nie zrobią mi gry.
Przynajmniej jeszcze nic takeigo nie rozgryźliśmy. A co do teamu rogue + priest to mój kumpel ma taki zestaw. Tylko priest właśnie kombinacja discipline/holy. I cholera prawie nieubijalna. Z rogalem to robią naprawdę co chcą. 1800 rating to jak śpią osiągają xD

W teamie rogue + mage vs druid + dps, cc idzie na dpsa i nukują druida. Przynajmniej to wynika z moich osobistych obserwacji. Więc to ^ nie ma do końca sensu. A rogue + priest, powiem Ci, że jeśli nie wiedzą konkretnie kogo bić a kogo nie, to dużo nie zdziałają. Jak już wspomniałem, siła priesta to resi, i musi mieć go 470+ to wtedy rzeczywiście jest w stanie dostać się wysoko.

Zapomniałeś o blindzie. Wiadomo, rogal ma sporo technik. Ale druid jest w którą stronę nie patrzysz cholerny dla rogala. Jak dasz rade się zahotować i wskoczyć w bear forme to cie ten rogal będzie drapać tak jak warriora drapie. Z taką róznicą, ze masz więcej życia.

Nie, nie zapomniałem. Nie blinduje się zahotowanego druida, tylko jego kolege kiedy się wywinie z wszelkiego CC.

No i ostatnia kwestia- druidzi często mają hi rank teamy, bo im to njałątwiej przychodzi i mają gear advantage. To też swoje robi.

Przyznam, że tęsknię za czasami, kiedy wszyscy latali w gównianym gearze z instów i s1 to był mega pogrom. W dzisiejszych czasach jednak teoretycznie jest to niezbalansowane (bo świeży 70 lvl napotyka się na full s4 graczy, którzy jedzą go na strzała) aczkolwiek po to mamy gear za honor. Wystarczy, że wyfarmisz WSZYSTKO i już masz 400~ resi i 11k~ many i hp, czyli praktycznie dużo się nie różnisz od full s3 bądź s4, wtedy to już jest kwestia skilla i treningu.

No, ale nic nie poradzimy. WoWa nie zmienimy narzekaniami, cały czas z kumplem próbujemy coś z tym zrobić. Bo mag + rogal to mocny team, tylko potrzbujemy ekstremalnego zgrania i wyczucia. no, ale jak do tego dojdziemy... ;)

Wiesz co, ja zawsze uważałem, że trzeba dużo samemu trenować, ale na prawdę filmy i poradniki bardzo pomagają, proponuję, żebyś odwiedził stronę http://www.arenajunkies.com znajdziesz tam macra, taktyki i inne przydatne rzeczy. :)

eerion
07-08-2008, 16:35
@up
Napisałbyś cos o warlocku i jego pvp + arenach, bo ja niestety zielony w pvp (net=blue connect :|), az nie zmienie neta taki pozostane, a twoje posty sie dobrze czyta xD plska :p
Później coś spróbuję napisać, ale nie wiem czy będzie to coś pożytecznego. Lockiem nie gram, ani żaden z moich znajomych nie szaleje nim po arenach.

Nie powiedziałem "arena 1v1" tylko "1v1" co znaczy duel albo walka 1 na 1 kiedy nasi partnerzy padną.
Ale blizz nigdy nie opierał się na duelach ;). A jak druga osoba padnie i jest 1 vs 1 to często już CD są pozużywane (część lub wszystkie) i jest sporo zabawy z tym.

Z przykrością Ci powiem, że to było 2v2 ^^. O teamie dowiedziałem się na ArenaJunkies. A ten Shadow Priest, na którego wpadliście musiał slackować na resi. Siła priesta to resi. Cap to 470~ plus minus i wtedy już nie jest tak łatwo.
Miał 2 lub 3 części s3 (nie widziałem spodni :P) i reszta s1 (nie było wtedy s2 za honor).
Nie był słąbo wygearowany. Chodzi mi tylko o to, że jak zaprzesz ostry dps na takim sprieście (ja + rogal) to on nawet nie pierdnie.

Wracając do tematu healerów, żebyś się nie zdziwił! Wszyscy healerzy zostaną buffnięci i naprawdę ubić healera we dwóch to będzie wyczyn xD.
Dziwne, bo ja słyszałem, że ubicie healerów ma być łatwiejsze w PvP O_o

Tu Ci racji nie przyznam. Powiedz swojemu rogalowi, żeby nie szczędził shiva. Od tego masz rogala, żeby stunował druida najlepiej poza Beer formem (:D), w międzyczasie wyciągasz peta, dajesz icy veins, trinket i nukujecie obydwaj jak dzicy, pilnując, żeby jego przyjaciel był w CC. Im wcześniej użyje medallionu tym większą macie władzę nad nim. I oczywiście mam nadzieję, że wiesz, że na arenach shatter combo robi się tylko z petem? Każdy mądry gracz się wywinie z frost novy jeśli zobaczy, że coś w niego castujesz. Druid nie druid, wywinie się. Więc frost nova - i natychmiastowy ice lance. Potem tylko castujesz frostbolta z wymierzonym freezem od peta, a co do locka, to sheepujcie, sapujcie jak szybko się da.

O ile jest czas na walenie frostbolta. Gram magiem, który bardzo często jest pierwszym celem nuka i wykręcenie frostbolta jest po prostu niemożliwe. Wtedy leci shatter combo na ice lancie. Jak robie sam to często też wchodzi wtedy. Inna sprawa to medalion, itd.
A co do nukowania ciągłego druta - strasznym problemem jest zawsze LoS. JAkbyś nie spowalniał, mądry druid zawsze się trzyma blisko kolumn, lub misiek + charge i za kolumny. I zanim go dopadniesz to on już na siebie HoTy i zaczyna biegać wokół kolumn. I weź się baw w berka =f

W teamie rogue + mage vs druid + dps, cc idzie na dpsa i nukują druida. Przynajmniej to wynika z moich osobistych obserwacji. Więc to ^ nie ma do końca sensu. A rogue + priest, powiem Ci, że jeśli nie wiedzą konkretnie kogo bić a kogo nie, to dużo nie zdziałają. Jak już wspomniałem, siła priesta to resi, i musi mieć go 470+ to wtedy rzeczywiście jest w stanie dostać się wysoko.
Coś słabo obserwujesz. Jak jest combo np. druid warlock, warlock zawsze leci na wroga. Nie możesz go ignorować, bo musisz wyciągnąć druta z prowla. Zbijasz locka i dopiero wtedy widzisz druida i możesz zacząć się z nim bawić (pomijając fakt, że jest on na max range. I wprawdzie jest SS i blink, ale jak mu się uda jakimś cudem zwiać to jest kiepsko.

Nie, nie zapomniałem. Nie blinduje się zahotowanego druida, tylko jego kolege kiedy się wywinie z wszelkiego CC.
Nie pojąłem odpowiedzi O_o. Na pewno odpisywałeś do tego cytatu? O_o

Przyznam, że tęsknię za czasami, kiedy wszyscy latali w gównianym gearze z instów i s1 to był mega pogrom. W dzisiejszych czasach jednak teoretycznie jest to niezbalansowane (bo świeży 70 lvl napotyka się na full s4 graczy, którzy jedzą go na strzała) aczkolwiek po to mamy gear za honor. Wystarczy, że wyfarmisz WSZYSTKO i już masz 400~ resi i 11k~ many i hp, czyli praktycznie dużo się nie różnisz od full s3 bądź s4, wtedy to już jest kwestia skilla i treningu.

Gdy przychodzi co do czego to pare części s3 + s4 daje ci już odpowiednią różnicę od s2/s3. Zwłaszcza jeśli chodzi o broń. I choćby to było ledwie kilka pkt staminy więcej na każdym przedmiocie, to w kupie to daje już pewną przewagę.

Wiesz co, ja zawsze uważałem, że trzeba dużo samemu trenować, ale na prawdę filmy i poradniki bardzo pomagają, proponuję, żebyś odwiedził stronę http://www.arenajunkies.com (http://www.arenajunkies.com/) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.arenajunkies.com) znajdziesz tam macra, taktyki i inne przydatne rzeczy.
Dzięki, na pewno obadam.Zgadzam się, że samodzielny trening jest najważniejszy. Dlatego z kumplem często pykamy arenki. No i ciągle się rozwijamy.

Dawergo
07-08-2008, 21:04
Fajnie sie czyta wasze wypowiedzi o druidzie, szczególnie ze to moja klasa :P Szczerze mowiac nie wiedzialem ze on w wowie jest az tak dopakowany, tzn wiedzialem, ale nie wiedzialem ze AZ tak bardzo ;p Napiszcie jeszcze cos bo to sie naprawde ciekawie czyta, troche sie naucze przynajmniej :P

Dawergo

Vrael
07-08-2008, 21:46
Ale blizz nigdy nie opierał się na duelach ;). A jak druga osoba padnie i jest 1 vs 1 to często już CD są pozużywane (część lub wszystkie) i jest sporo zabawy z tym.

Widzę, że już się pogubiłeś, bo to już dawno zboczyło z tematu xD Albo ja się pogubiłem. Olać to!

Miał 2 lub 3 części s3 (nie widziałem spodni :P) i reszta s1 (nie było wtedy s2 za honor).
Nie był słąbo wygearowany. Chodzi mi tylko o to, że jak zaprzesz ostry dps na takim sprieście (ja + rogal) to on nawet nie pierdnie.

Po pierwsze: gladiator's set 470 resi nie czyni. Potrzebujesz jeszcze ringi, necki, trinkety, belty, booty, wristy itp.
Po drugie: To prawda, że na czysty nuke to go zjecie, ale od tego ma feara, od tego ma Pain Suppression, od tego ma kolumny. (a, i pierdnie pierdnie jak tylko Ci wrzuci Silence :D)

Dziwne, bo ja słyszałem, że ubicie healerów ma być łatwiejsze w PvP O_o

Nie wiem co blizzard gada, ale na moje oko to talenty są TROCHĘ przegiente, sam rzuć okiem na http://www.mmo-champion.com/talent/ (mam nadzieję, że link działa). Paladyn za crita z holy shocka ma instant Holy Lighta, Shaman za crita summonuje jakieś dodatkowe dusze, które pomagają leczyć, Druid ma zmniejszony global cooldown na hotach, priest ma dodatkowe tarcze po critach i odnawianie many większe itd., itd. Ja Ci mówię to będzie era healerów >.<!

O ile jest czas na walenie frostbolta. Gram magiem, który bardzo często jest pierwszym celem nuka i wykręcenie frostbolta jest po prostu niemożliwe. Wtedy leci shatter combo na ice lancie. Jak robie sam to często też wchodzi wtedy. Inna sprawa to medalion, itd.
A co do nukowania ciągłego druta - strasznym problemem jest zawsze LoS. JAkbyś nie spowalniał, mądry druid zawsze się trzyma blisko kolumn, lub misiek + charge i za kolumny. I zanim go dopadniesz to on już na siebie HoTy i zaczyna biegać wokół kolumn. I weź się baw w berka =f

Coś słabo obserwujesz. Jak jest combo np. druid warlock, warlock zawsze leci na wroga. Nie możesz go ignorować, bo musisz wyciągnąć druta z prowla. Zbijasz locka i dopiero wtedy widzisz druida i możesz zacząć się z nim bawić (pomijając fakt, że jest on na max range. I wprawdzie jest SS i blink, ale jak mu się uda jakimś cudem zwiać to jest kiepsko.

Nie rozumiesz. Mage + rogue to jeden z teamów posiadający wiele CC + Świetny nuke. Możecie wlecieć na locka (druid oczywiście stunuje), wtedy kiedy druid sie pojawi, MOMENTALNIE, ale dosłownie w ułamkach sekundy, wrzucacie CC na locka, i ruszacie ku druidowi. Ważne jest, żeby poważnie trzymać tego locka na stunie, zanim wrzuci jakiegokolwiek dota. Jest też szansa, że przed akcją twój rogal znajdzie druida kręcącego się gdzieś w okolicy. Pamiętaj tylko, żeby utrzymać sheepa i najlepiej zacznij od niego - blind jest świetny po trinkecie. Utrzymaj sheepa na ostatniej sekundzie, ale uważaj, bo zwinny lock może wykorzystać chwilę nieuwagi, wrzucić Death Coila, sfearować tego, dotować tego, tamtego itd i otrzymasz efekt, potocznie zwany Failem.

A co do czasu na frostbolta - od tego masz icy veins, i naprawdę idzie coś wycastować z tym. Z LoSem to już musisz się jakoś uporać - i pamiętaj, stuny twojego rogala nie gryzą... (przynajmniej nie Ciebie ;D)

Nie pojąłem odpowiedzi O_o. Na pewno odpisywałeś do tego cytatu? O_o

Już od początku nie pojąłeś, bo ja wymieniałem spelle, które zaszkodzą druidowi a nie jego "sztuczki", po tym jak ty wspomniałeś tylko o Crippling Poisonie.

Gdy przychodzi co do czego to pare części s3 + s4 daje ci już odpowiednią różnicę od s2/s3. Zwłaszcza jeśli chodzi o broń. I choćby to było ledwie kilka pkt staminy więcej na każdym przedmiocie, to w kupie to daje już pewną przewagę.

Przyznam rację z bronią, z gearem już mniej. Otóż przejrzałem wowheada, totalne staty setów. W każdym z setów różnica wynosiła około 30 stam, 30 int itd. Generalnie, ciężko mi to wytłumaczyć, ale im bliższy sezon, tym mniejsza różnica. Im dalszy, tym większa. Ale mimo to, wszystko zamyka się w granicach 100 staminy, 100 intelektu itp. Resi jest taki sam. Podsumowując, skillem da się załatwić kogo chcesz jeśli masz full pvp gear niezależnie z jakiego sezonu. (co prawda s1 i s4 to już trochę duża różnica :P)

Dzięki, na pewno obadam.Zgadzam się, że samodzielny trening jest najważniejszy. Dlatego z kumplem często pykamy arenki. No i ciągle się rozwijamy.
Najważniejsze jest, żeby wiedzieć co robić, bo możesz trenować złą technikę i wipować co walkę dosłownie na marne. Lepiej sprawdzić co i jak :D (Poczułem to na własnej skórze :<)

Nie wiem jaki jest stan twojego maga, ale jeśli poważnie myślisz o arenach, to musisz jednak trochę pomęczyć battlegroundy i wyfarmić full pvp set. Wszystko przez pieprzone sezony 3 i 4.

eerion
07-08-2008, 22:18
Po pierwsze: gladiator's set 470 resi nie czyni. Potrzebujesz jeszcze ringi, necki, trinkety, belty, booty, wristy itp.
Nie okłamujmy się. Osoba mając ~3 części s3, nie siedząca na rankingu 1300 ma taki zestaw i tak dobrany set by mieć bonus 2*+35 resi

Po drugie: To prawda, że na czysty nuke to go zjecie, ale od tego ma feara, od tego ma Pain Suppression, od tego ma kolumny. (a, i pierdnie pierdnie jak tylko Ci wrzuci Silence :D)
Will of the forsaken on rogalika. W odpowiednim momencie ja sam go silencuje At + Imp Csem (łącznie 6s silence). To starcza by misiek już nic nie zrobił.

A... Pain suppression to ostatni talent discipline... Więc shadow go nie ma :D

Nie wiem co blizzard gada, ale na moje oko to talenty są TROCHĘ przegiente, sam rzuć okiem na http://www.mmo-champion.com/talent/ http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.mmo-champion.com/talent/) (mam nadzieję, że link działa). Paladyn za crita z holy shocka ma instant Holy Lighta, Shaman za crita summonuje jakieś dodatkowe dusze, które pomagają leczyć, Druid ma zmniejszony global cooldown na hotach, priest ma dodatkowe tarcze po critach i odnawianie many większe itd., itd. Ja Ci mówię to będzie era healerów >.<!
Ta, ale chodzi tutaj o mechanike. Właśnie spell power ma być tak robiony by nie było chorych różnic. Do tego heale maja byc bodajże troche droższe. Nie siedze na becie, nie wime jak wygląda to w praktyce, ale takie plotki mnie dochodzą. A talenty śledzę w miarę na bieżąco (w praktyce tylko maga od deski do deski reszte pobieżnie albo wcale)

Nie rozumiesz. Mage + rogue to jeden z teamów posiadający wiele CC + Świetny nuke. Możecie wlecieć na locka (druid oczywiście stunuje), wtedy kiedy druid sie pojawi, MOMENTALNIE, ale dosłownie w ułamkach sekundy, wrzucacie CC na locka, i ruszacie ku druidowi. Ważne jest, żeby poważnie trzymać tego locka na stunie, zanim wrzuci jakiegokolwiek dota. Jest też szansa, że przed akcją twój rogal znajdzie druida kręcącego się gdzieś w okolicy. Pamiętaj tylko, żeby utrzymać sheepa i najlepiej zacznij od niego - blind jest świetny po trinkecie. Utrzymaj sheepa na ostatniej sekundzie, ale uważaj, bo zwinny lock może wykorzystać chwilę nieuwagi, wrzucić Death Coila, sfearować tego, dotować tego, tamtego itd i otrzymasz efekt, potocznie zwany Failem.
Znam kolejność rzucania CC, spokojnie :P
Meh not idiotz :D
Tylko to momentalnie to 1,5 sekundy z mojej strony. W międzyczasie moge właśnie dostać death coila. Silence musze trzymać na druida. No, ale nieważne. Dobrze to opisałeś - najmniejszy błąd i leżymy. Czemu oni tak nie mają? =f
To jest także jedna z kłopotliwych kwestii :D.
Inna sprawa jest taka, że często lock czeka do końca owcy, wychodząc z założenia, że nie ma się co spieszyć. A latając za druidem między kolumnami czy wokół grobu nie upilnujemy locka.
A co do czasu na frostbolta - od tego masz icy veins, i naprawdę idzie coś wycastować z tym. Z LoSem to już musisz się jakoś uporać
Da się, ale nie mam żadnej szansy na ominięcie pushbacku. Więc co z tego, że frostbolt castuje się 2 sekundy, jak przy otrzymywanych obrażeniach to są 4?
A ja w tym czasie grzecznie zbieram baty na pysk :/
- i pamiętaj, stuny twojego rogala nie gryzą... (przynajmniej nie Ciebie ;D)
A to to wiem :P

Już od początku nie pojąłeś, bo ja wymieniałem spelle, które zaszkodzą druidowi a nie jego "sztuczki", po tym jak ty wspomniałeś tylko o Crippling Poisonie.
Gałka i Kidney owszem, ale garota i cheap potrzbują stealtha do tego.
Chyba, ze w takim matchupie zakładam, że rogal czeka jak druid. Niby opcja jest, tylko to jest dośc ryzykowne zagranie. Ale myślę, że warte spróbowania

Przyznam rację z bronią, z gearem już mniej. Otóż przejrzałem wowheada, totalne staty setów. W każdym z setów różnica wynosiła około 30 stam, 30 int itd. Generalnie, ciężko mi to wytłumaczyć, ale im bliższy sezon, tym mniejsza różnica. Im dalszy, tym większa. Ale mimo to, wszystko zamyka się w granicach 100 staminy, 100 intelektu itp. Resi jest taki sam. Podsumowując, skillem da się załatwić kogo chcesz jeśli masz full pvp gear niezależnie z jakiego sezonu. (co prawda s1 i s4 to już trochę duża różnica :p)
A tam. Zabij magiem 3 razy z rzędu locka w pełnym s3+s4 i guardianie na PvP buildzie to ci nobla wystrugam :P

Najważniejsze jest, żeby wiedzieć co robić, bo możesz trenować złą technikę i wipować co walkę dosłownie na marne. Lepiej sprawdzić co i jak :D (Poczułem to na własnej skórze :<)
Cały czas patrzymy czego brakuje, co możemy zrobić lkepiej.
A ty masz jakąś strnę z taktykami matchup kontra matchup? :P

Nie wiem jaki jest stan twojego maga, ale jeśli poważnie myślisz o arenach, to musisz jednak trochę pomęczyć battlegroundy i wyfarmić full pvp set. Wszystko przez pieprzone sezony 3 i 4.
2* merci 2* Venge. Teraz jak wskoczymy na rating 1550 (mieliśmy 2 tygodnie przerwy przez mojego neta i jak wróciliśmy, to cóż... Powiem, że nam nie poszło xD. Jakby tego było mało na 10 walk w 8 był druid...) To wskoczą mi spodenki s4. Cała reszta to vindicator + drugi pierścien z veterana. Trinket epicki (+45 resi). Broń, off i wand s2.

Vrael
08-08-2008, 00:03
Nie okłamujmy się. Osoba mając ~3 części s3, nie siedząca na rankingu 1300 ma taki zestaw i tak dobrany set by mieć bonus 2*+35 resi

To nie jest konieczność a nawet jeśli to ma, to i tak nadal to nie jest 470 resi, pozatym Shadow Priest dla maga jest podobny jak SL SL lock (oczywiście PODOBNY nie taki sam, bo to by było przegięcie)

Will of the forsaken on rogalika. W odpowiednim momencie ja sam go silencuje At + Imp Csem (łącznie 6s silence). To starcza by misiek już nic nie zrobił.

Ta, ale zawsze przerwie pewne czynności, poza tym, 90% shadow priestów robi areny z rogalem, więc spodziewaj się dodatkowego obciążenia i interruptów.

A... Pain suppression to ostatni talent discipline... Więc shadow go nie ma :D

Racja, racja xD Sorry, ja osobiście napieprzam Disci Priestem i przyzwyczaiłem się do tego, przez chwilę w ogóle zapomniałem, że mówię o Shadow Priescie.

Ta, ale chodzi tutaj o mechanike. Właśnie spell power ma być tak robiony by nie było chorych różnic. Do tego heale maja byc bodajże troche droższe. Nie siedze na becie, nie wime jak wygląda to w praktyce, ale takie plotki mnie dochodzą. A talenty śledzę w miarę na bieżąco (w praktyce tylko maga od deski do deski reszte pobieżnie albo wcale)

Nie wiem. Naprawdę nie wiem. Ja widziałem kilka filmów z healerami na becie to muszę przyznać, że wygląda obiecująco.

Inna sprawa jest taka, że często lock czeka do końca owcy, wychodząc z założenia, że nie ma się co spieszyć. A latając za druidem między kolumnami czy wokół grobu nie upilnujemy locka.

Zapominasz, że polymorph to spell. Spell z całkiem pokaźnym zasięgiem. Możesz zawsze przystanąć na chwilę i rzucić go, a nawet jak już ten jego kolega się wydostanie i do was doleci, znowu można go rzucić, ale to, to na pewno wiesz.

Da się, ale nie mam żadnej szansy na ominięcie pushbacku. Więc co z tego, że frostbolt castuje się 2 sekundy, jak przy otrzymywanych obrażeniach to są 4?
A ja w tym czasie grzecznie zbieram baty na pysk :/

Wysoki Sądzie, chciałbym unieważnić powyższy argument.
Ktoś tu ma Cooldownofobie!!! Nie żałuj cooldownów, stary, wnioskuję to, że nie używasz cooldownow bo zwyczajnie nie wiesz co to Icy Veins, ojojoj nie ładnie! xD Icy Veins sprawia, że nie masz absolutnie żadnych pushbacków i można Cię zatrzymać tylko kickiem, stunem, pummelem, blindem czy silencem. A nawet jeśli byś nie miał dostępu do tej zdolności, to co? Od czego jest Ice Barrier? (Najprawdopodobniej po prostu się zapomniałeś, ale co tam, musiałem się trochę ponaśmiewać! : D)

Gałka i Kidney owszem, ale garota i cheap potrzbują stealtha do tego.
Chyba, ze w takim matchupie zakładam, że rogal czeka jak druid. Niby opcja jest, tylko to jest dośc ryzykowne zagranie. Ale myślę, że warte spróbowania

Może to Ci coś podpowie.
http://img392.imageshack.us/img392/6262/vanishmultibb4.jpg

A tam. Zabij magiem 3 razy z rzędu locka w pełnym s3+s4 i guardianie na PvP buildzie to ci nobla wystrugam :P

Oczywiście... Każda klasa ma swoją anty-klasę. Poza tym, chciałbym Ci coś przypomnieć:
>>>>Ale blizz nigdy nie opierał się na duelach . A jak druga osoba padnie i jest 1 vs 1 to często już CD są pozużywane (część lub wszystkie) i jest sporo zabawy z tym.<<<<

Cały czas patrzymy czego brakuje, co możemy zrobić lkepiej.
A ty masz jakąś strnę z taktykami matchup kontra matchup? :P

Ekh.. Em.. Chyba już Ci dałem www.arenajunkies.com ? Tam masz wszystko. Poradniki, taktyki, macra itp. :P

2* merci 2* Venge. Teraz jak wskoczymy na rating 1550 (mieliśmy 2 tygodnie przerwy przez mojego neta i jak wróciliśmy, to cóż... Powiem, że nam nie poszło xD. Jakby tego było mało na 10 walk w 8 był druid...) To wskoczą mi spodenki s4. Cała reszta to vindicator + drugi pierścien z veterana. Trinket epicki (+45 resi). Broń, off i wand s2.
Bo widzisz, druidzi nie są bogami, to nie jest klasa "godmode" albo choćby "easymode", dużo druidów campuje ratingi 1500-1700 i jak to przejdziesz, to powinieneś mieć trochę spokoju. (Nie opieram tego na podstawie czegoś co sprawdziłem tylko czegoś co odczułem :P)

W ogóle, chciałbym zauważyć - trochę lepiej nam idzie niż tematowi z private realmami co? xD

eerion
08-08-2008, 00:25
To nie jest konieczność a nawet jeśli to ma, to i tak nadal to nie jest 470 resi, pozatym Shadow Priest dla maga jest podobny jak SL SL lock (oczywiście PODOBNY nie taki sam, bo to by było przegięcie)
Nie wiem jakich spriestów ty spotykasz, ale ja nigdy nie spotkałem takiego, który byłby dla mnie jakimś wyzwaniem. W przeciwieństwie do SL/SL locka

Ta, ale zawsze przerwie pewne czynności, poza tym, 90% shadow priestów robi areny z rogalem, więc spodziewaj się dodatkowego obciążenia i interruptów.
Wiadomo. Ale różnica jest taka, że ja mam Ice barriery, Ice blocki I water elementala, co mi daje sporą przewagę, jeśli drugi rogal na mnie siedzi. A jak się nie przerzuci na drugiego rogala to mamy kolesia wyłączonego z gry na 8s. Jak nie to to dla mnie po prostu cud miód i orzeszki. Często wtedy zdąża mi się wykręcić macro IV + Frostbolt. A jak jeszcze Frost Nova poza Cd u elka to miód :D

Racja, racja xD Sorry, ja osobiście napieprzam Disci Priestem i przyzwyczaiłem się do tego, przez chwilę w ogóle zapomniałem, że mówię o Shadow Priescie.
Zdarza się ;)

Nie wiem. Naprawdę nie wiem. Ja widziałem kilka filmów z healerami na becie to muszę przyznać, że wygląda obiecująco.
Nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać i zobaczyć na własne oczy jak to wygląda.

Zapominasz, że polymorph to spell. Spell z całkiem pokaźnym zasięgiem. Możesz zawsze przystanąć na chwilę i rzucić go, a nawet jak już ten jego kolega się wydostanie i do was doleci, znowu można go rzucić, ale to, to na pewno wiesz.
Istnieja 2 polymorphy. Pierwszy i drugi. Trzeci to raczej interrupt czaru niż cc. A lock zawsze może próbować walić Shadowboltem. I co? mam go silencować, czy wrzucić silence na druta, co da nam większą szansę ubicia?
Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić by takie coś działało. Zbyt często ludzie coś wymyślali, żeby jakoś taki plan rozbić.

Wysoki Sądzie, chciałbym unieważnić powyższy argument.
Ktoś tu ma Cooldownofobie!!! Nie żałuj cooldownów, stary, wnioskuję to, że nie używasz cooldownow bo zwyczajnie nie wiesz co to Icy Veins, ojojoj nie ładnie! xD Icy Veins sprawia, że nie masz absolutnie żadnych pushbacków i można Cię zatrzymać tylko kickiem, stunem, pummelem, blindem czy silencem. A nawet jeśli byś nie miał dostępu do tej zdolności, to co? Od czego jest Ice Barrier? (Najprawdopodobniej po prostu się zapomniałeś, ale co tam, musiałem się trochę ponaśmiewać! : D)
O ble. Właśnie przeczytałem co wtedy napisałem xD
Nieważne, tamtej wiadomości nie było.
Co do IB - często jest na CD, ponieważ trzymanie go dla Iv to marnotrastwo 9nie wiaodmo czy uda mi się IV użyć).
Tak czy siak gafę palnąłem wzorową :D
a Iv wiem jak działą bo mój PvE Build to choćby 40/0/21 (znaczy chwilowo 2/48/11, ale nvm xD)
aaa... Nieważne
Może to Ci coś podpowie. <Vanish>

Nie wiem jak to sie dzieje, ale jak mój znajomy wskakuje w vanisha to go wszyscy zawsze widzą... I ma ulepszonego stealtha...
Poza tym - znaim by isę tam doczołgał w stealthie (no chyba, ze ze sprintem) to by lata minęły :D
Oczywiście... Każda klasa ma swoją anty-klasę. Poza tym, chciałbym Ci coś przypomnieć:
>>>> Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion
Ale blizz nigdy nie opierał się na duelach . A jak druga osoba padnie i jest 1 vs 1 to często już CD są pozużywane (część lub wszystkie) i jest sporo zabawy z tym.

<<<<

Podsumowując, skillem da się załatwić kogo chcesz jeśli masz full pvp gear niezależnie z jakiego sezonu. (co prawda s1 i s4 to już trochę duża różnica :p)
No to ja to wyśmieje :P

Ekh.. Em.. Chyba już Ci dałem www.arenajunkies.com (http://www.arenajunkies.com/) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.arenajunkies.com) ? Tam masz wszystko. Poradniki, taktyki, macra itp. :p
A fakt, sorka. Na razie siedzę na blueconnecie i strasznie słąbo mi łapie to nie chodzę zbyt dużo po necie.

Bo widzisz, druidzi nie są bogami, to nie jest klasa "godmode" albo choćby "easymode", dużo druidów campuje ratingi 1500-1700 i jak to przejdziesz, to powinieneś mieć trochę spokoju. (Nie opieram tego na podstawie czegoś co sprawdziłem tylko czegoś co odczułem :p)

yyy... Jasne
3 najpopularniejsze teamy 2 vs 2:
Rating 2200+
Warrior, druid - 27,5%
rogue druid - 18%
warlock druid - 12.3%
Łącznie: 57,8% teamów zawiera druida. Może i więcej, ale inne kombinacje są "w mniejszości"
Rating 2000+
Warrior, druid - 22,9%
rogue druid - 15,7%
warlock druid - 9.2%
Łącznie: 47,8% teamów zawiera druida. Może i więcej, ale inne kombinacje są "w mniejszości"
Odczucia masz misiek kiepskie :P

W ogóle, chciałbym zauważyć - trochę lepiej nam idzie niż tematowi z private realmami co? xD
Jest tak jak między globalem a privem - Global kompletnie ownuje.
Bo i o czym oni mają gadać? Jak w 10 dzielnie Illidana ubili?

Vrael
08-08-2008, 00:43
Nie wiem jakich spriestów ty spotykasz, ale ja nigdy nie spotkałem takiego, który byłby dla mnie jakimś wyzwaniem. W przeciwieństwie do SL/SL locka

Dobra skończymy, bo już nie mogę patrzeć na SP xD, po prostu wyskillowany SP nie jest łatwym kąskiem dla maga.

Co do IB - często jest na CD, ponieważ trzymanie go dla Iv to marnotrastwo 9nie wiaodmo czy uda mi się IV użyć).

No takiej opcji nie ma. W końcu IB głównie służy do ocalania punktów życia, a nie omijania interruptów.

Nie wiem jak to sie dzieje, ale jak mój znajomy wskakuje w vanisha to go wszyscy zawsze widzą... I ma ulepszonego stealtha...
Poza tym - znaim by isę tam doczołgał w stealthie (no chyba, ze ze sprintem) to by lata minęły :D

Nie wiem jak to możliwe O_O, może ma jakiegoś buga? O_O Albo po prostu robią aoe i tak wykrywają tego twojego roguea xD

No to ja to wyśmieje :P

AHA! Chcesz się wyśmiewać? Proszę bardzo! xD Jeśli przyjrzysz się mojej wypowiedzi, zauważysz, że bynajmniej nie ma ona typowego charakteru mówiącego wyłącznie o 1 osobie. Miałem na myśli cały team, bo w końcu o tym mówimy. (Twój kot został odwrócony ogonem)

A fakt, sorka. Na razie siedzę na blueconnecie i strasznie słąbo mi łapie to nie chodzę zbyt dużo po necie.

No cóż, nie zapomnij tam zajrzeć, naprawdę warto. :P

<% i obliczenia> Odczucia masz misiek kiepskie :P

No dobra, tu mnie masz.. Ehh ... W ogole co to ma być?! >.< Cholerni druidzi nienawidzę ich!

Ja pierdolę, długa ta dyskusja się zrobiła :D a ponieważ w kilku postach to muszę zjeżdżać w dół cholernie długo :D

Jest tak jak między globalem a privem - Global kompletnie ownuje.
Bo i o czym oni mają gadać? Jak w 10 dzielnie Illidana ubili?
Hmm... No niekoniecznie trzeba gadać o typowych osiągnięciach, mogliby się pobawić w RP, napewno by się rozkręciło xD (Pewnie Dreathan by tam wjechał on kocha RP xD)

eerion
08-08-2008, 01:31
Nie wiem jak to możliwe O_O, może ma jakiegoś buga? O_O Albo po prostu robią aoe i tak wykrywają tego twojego roguea xD
Żeby to AoE było, to by isę nikt nie dziwił. Ale ani to, ani żadna dota.
Nie wiem czy to raportował do GMa, ale nieważne

AHA! Chcesz się wyśmiewać? Proszę bardzo! xD Jeśli przyjrzysz się mojej wypowiedzi, zauważysz, że bynajmniej nie ma ona typowego charakteru mówiącego wyłącznie o 1 osobie. Miałem na myśli cały team, bo w końcu o tym mówimy. (Twój kot został odwrócony ogonem)
Nie ma ona charakteru mówiącego o jakiejkolwiek osobie. Ale łątwiej odnieść ją do określenia 1 vs 1 niż team vs team :D

No dobra, tu mnie masz.. Ehh ... W ogole co to ma być?! >.< Cholerni druidzi nienawidzę ich!

Ja pierdolę, długa ta dyskusja się zrobiła :D a ponieważ w kilku postach to muszę zjeżdżać w dół cholernie długo :D
Teraz rozumiesz co czuję gdy walcze z tym cholerstwem =f

Hmm... No niekoniecznie trzeba gadać o typowych osiągnięciach, mogliby się pobawić w RP, napewno by się rozkręciło xD (Pewnie Dreathan by tam wjechał on kocha RP xD)
Taaa... Ja nakręcam RP na general chacie gdzie jestem moim altem (obecnie lvl 16 :P). RP opiera się na sparcia, sparta surprise (robione z ciasteczek) i kimś kto będzie jeść obiad w piekle. A potem... Potem to jest barrens chat pełną gębą - czyli głupie gadki porzucające jakiekolwiek zasady logiki :D

Vrael
08-08-2008, 10:06
Nie ma ona charakteru mówiącego o jakiejkolwiek osobie. Ale łątwiej odnieść ją do określenia 1 vs 1 niż team vs team :D

Aczkolwiek dyskutowaliśmy głownie o teamach, więc to można zamknąć xD

Teraz rozumiesz co czuję gdy walcze z tym cholerstwem =f

Hehe, już wcześniej to czułem tylko miałem nadzieję, że kiedyś to minie, ale najwyraźniej byłem w błędzie. :P

Taaa... Ja nakręcam RP na general chacie gdzie jestem moim altem (obecnie lvl 16 :P). RP opiera się na sparcia, sparta surprise (robione z ciasteczek) i kimś kto będzie jeść obiad w piekle. A potem... Potem to jest barrens chat pełną gębą - czyli głupie gadki porzucające jakiekolwiek zasady logiki :D

Zaczynam się zastanawiać, o którym RP mówisz - o Role Playu czy o Retarded People xD, przynajmniej tym drugim jest Barrens chat xP

Lord Dreathan
08-08-2008, 11:17
Generalnie rzecz biorąc: f**k all the druids and locks. Pieprzone hoty + nature swiftness (który przyprawia mnie o mdłości) + praktycznie nieśmiertelny sl/sl build. W każdym razie. W 2v2 można sporo osiągnąć dwoma czynnikami:

1. CC
2. DPS

Niektórzy spytają? O.O? WTF?! Huh?! LAWL! GO FARM SOME PRIMALS INSTEAD NOOB!?@??!?!

Więc podam to na zasadzie przykładu. Weźmy sobie setup mag (frost specc ofc) + rogue. Słysząc taką kombinację można niemalże spaść z krzesła. A jednak - jeżeli jest dobre zgranie, to przy walce z drużyną lock+druid dobry rogal jest w stanie sam utrzymać na stunie druida, w czasie gdy mag z nieziemską gracją wkurza locka uniemożliwając mu jakiekolwiek działanie.

Odnośnie priestów - gdy sam zbierałem ressi geara, spytałem kumpla ile powinenem mieć ressi. Powiedział mi wtedy, że conajmniej 400. I rzeczywiście. Widać sporą różnicę między arenami z 380 ressi, a 479. Jako, że shadow priest mnie rajcował tylko na BG, a na areny nie chciało mi się zbierać geara, także nigdy go nie testowałem. Wolę być zdyscyplinowany :P

Dawergo
08-08-2008, 11:43
ej ej bez zadnych fuc* druids mi tutaj prosze :P Może i jesteśmy ciut przypakowani ale to nie znaczy ze niezniszczalni! Poprostu druid jest dobry i tyle, nie musicie odrazu wyzywac xD

Dawergo

Vrael
08-08-2008, 16:59
ej ej bez zadnych fuc* druids mi tutaj prosze :P Może i jesteśmy ciut przypakowani ale to nie znaczy ze niezniszczalni! Poprostu druid jest dobry i tyle, nie musicie odrazu wyzywac xD

Druid z resi to jest czysty easy mode. Jeśli nie boicie się otwierać nieznanych linków to obadajcie to: http://warcraftmovies.com/download.php?id=85083&mirror=1

Ten druid ma nie wiem, z 2000+ a prawie nic nie musi robić... Wtf...

CytrynowySorbet
08-08-2008, 17:32
Dobra nieważne, już wiem :X

Rothes
08-08-2008, 19:47
Z nieco innej beczki: wie ktoś cokolwiek o Competitor's Souvenir i tym tajemniczym kodzie?

Lord Dreathan
08-08-2008, 22:24
Z nieco innej beczki: wie ktoś cokolwiek o Competitor's Souvenir i tym tajemniczym kodzie?

Nołp. Pierwsze słyszę o tym itemku :P

Grue
08-08-2008, 22:43
@Rothes
http://thottbot.com/i36941 - tu masz troche, poszperaj jeszce moze cos znajdziesz, w komentarzach tez troche pisze.
Pozdrawiam

eerion
08-08-2008, 22:55
Olympic Games Event - Tabard & Pet !
Every two years the Spirits of Competition grow especially fervent... and now is that time! Both Alliance and Horde wear this tabard into the Battlegrounds to honor the spirits, seekign to defeat all enemies and earn their favor.

To get the new tabard, you only have to play one battleground. Winning or losing doesn't matter, if you stay for the duration of the battle you will be mailed a Competitor's Tabard.
To get the new pet, you must defeat your rivals in any of the Battlegrounds. With every victory, there is a chance that a Gold Medallion will be mailed to you.

As far as it looks, the tabards are permanent and it might be your only chance to get one ... before the next Olympic Games in 2 years. This event goes live August 8th at midnight server time and lasts until the 25th.

Źródło: www.mmo-champions.com

Czyli w skrócie
od 8 do 25 sierpnia jeśli zagrasz jakieś BG i zakończysz je (niezaleznie od wyniku) - dostajesz tabard.
Jak zagrasz BG i je wygrasz, masz szansę na zdobycie peta - chińskiego smoka.

Rothes
08-08-2008, 23:00
Dzięki wam, ale tyle to ja wiem, nawet posiadam obydwa itemy. ;p
Nołp. Pierwsze słyszę o tym itemku :PW Ironforge jest NPC, który informuje o tym całym evencie, mówi jak zdobyć tabard i medal oraz po podaniu jakiegoś specjalnego kodu ma dać ten souvenir. Szperałem w necie, ale póki co nikt nic o kodzie nie wie.

http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html?topicId=8765638948&sid=1

Vrael
09-08-2008, 10:28
Jak kod to pewnie coś z kartami... albo blizz wysyła za jakieś osiągnięcie.

Lord Dreathan
09-08-2008, 11:50
A na kij mi jakieś badziewne itemki :P Wolę pofarmić primale...xD

eerion
10-08-2008, 09:56
Zdobyć te tokeny to jest bajeczne nieporozumeinie. W ciągu 3 dni każdy będzie je mieć O_o.
Znaczy pet i tabard.
Jedyny problem to ten kod - nie wiem co on daje i skąd się go bierze :P

Rothes
10-08-2008, 10:30
Pracownik Blizzardu powiedział aby na razie nie zawracać sobie tym głowy - kody związane są z jeszcze niewprowadzoną do gry zawartością.

Ktoś na forum napisał jeszcze coś takiego:NOTE: THIS PET HAS NOT YET BEEN RELEASED ON EU AND US SERVERS.
No official announcements have been made yet regarding how it will be obtained on those servers. In China, the pet has already been released. Throughout each day of the event, the code is mailed to 500 players who have achieved various in-game milestones, such as having an Arena rating of at least 1750. Obtaining this pet is likely to be handled differently on US and EU servers. However, there is a chance this pet will not be released in the US or EU at all. Blizzard should be releasing details in the coming week.

Ferno
11-08-2008, 19:20
Mam pewne pytanie: Otóż ściagnąłem addony i je wypakowałem. Gdzie muszę je zaznaczyć aby móc z nich korzystać??

CytrynowySorbet
11-08-2008, 21:25
Mam pewne pytanie: Otóż ściagnąłem addony i je wypakowałem. Gdzie muszę je zaznaczyć aby móc z nich korzystać??

Logujesz się na konto > Addons (w lewym dolnym rogu) i zaznaczasz ptaszkiem te, które chcesz włączyć.

Ferno
12-08-2008, 08:48
Chodzi właśnie o to że nie mam tej zakładki addons. Te addony to powinny być wypakowane do tego folderu AddOns w folderach??