Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers
Stron :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
Ziemniax
07-04-2009, 17:40
Nie jedźcie po nim, dobra?
To, że nie zna skrótów, żargonu itp to nie znaczy, że nie umie grać! Zagraj samemu - bez gildii, kumpli itd, bez kontaktu z ludźmi. Jak niby miał się tego nauczyć?
Zauważyłem, że jak ktoś pisze coś, z czym nie całkiem się zgadzacie, po prostu go objeżdżacie. Nawet, jeśli po prostu wyraża swoją opinię.
Eh, w niektórych tibia zostaje na całe życie...
Ehhh mi się przypomina jak zaczynałem grać na moim pierwszym serverze...US :D
żadnych Europejczyków (no dobra - raz się trafił jeden Norweg)...
Więc nie mów mi, że człowiek nie potrafił się niczego nauczyć sam X(
Co prawda uczyłem się na błędach, ale dziś wiem o grze sporo, bo wyniosłem to z moich własnych doświadczeń przeżytych z grą B)
BTW gdzie się podział nasz kochany Tauren Paladin lvl31? :baby:
Ametystowec
07-04-2009, 19:13
nie bede sie wypowiadal na temat czyjejs wiedzy o tej grze. ty tez tego nie rob skoro mnie nie znasz ani troche
Czytaj ze zrozumieniem - ja myslalem, ze "Alluch" to nick jakiegos uzytkownika, ktory sie o cos wyklucal ze wszystkimi, i ze to niby ja to on, tyle, ze na nowym koncie
btw. Ustka to nie miasto >.> a haracz to sobie mozesz wyludzac od kolegow, nie odemnie.
Wciąż bullshit. Nie mów mi tu o jakiś "żargonie". Skróty w Wowie są powszechnie znane, jeśli ty jesteś taki niezaznajomiony to może grałeś non stop sam, nie wiem... Ja swoją pierwszą postać zrobiłem już w TBC, był to hunter, grając samemu, tylko levelując, wbiłem 70 level. I miałem już jakieś pojęcie o grze. Po prostu tego nie rozumiem, to tak jakbyś 10 lat mieszkał w Anglii i wciąż nie potrafił angielskiego...
Prosze skoncz ze swoimi wywodami, bo prawda jest taka, ze na moim realmie (chromaggus) sie skrotow az tak czesto nie uzywa. Do levela 65 expilem na instancjach tylko z kolegami z rl, a nie z przypadkowymi graczami, stad wlasciwie nie mialem kontaktu z takimi pro playerami jak ty.
Faktem jest, że to ty gówno wiesz. Ale powiem ci, że dobrze że jesteś alluchem. Właśnie tam powinni trafiać tacy gracze jak ty, którzy nie potrafią nauczyć się grać do 70 levela...
Wole grac z osobami, ktorzy pisza normalnie, a nie "going 4 naxman25 lol?" A to, ze pytam sie o rade nie znaczy, ze nie ogarniam jako postac ktora gram, czyli tank.
CytrynowySorbet
07-04-2009, 19:24
Nie jedźcie po nim, dobra?
To, że nie zna skrótów, żargonu itp to nie znaczy, że nie umie grać! Zagraj samemu - bez gildii, kumpli itd, bez kontaktu z ludźmi. Jak niby miał się tego nauczyć?
Czytaj to, co napisałem post wyżej od ciebie. Ja właśnie tak się nauczyłem grać: sam, bez kolegów, bez gildii. Więc nie wiem co w tym trudnego.
Prosze skoncz ze swoimi wywodami, bo prawda jest taka, ze na moim realmie (chromaggus) sie skrotow az tak czesto nie uzywa.
Ale co za różnica, czy ktoś napisze UK, czu Utgarde Keep? Co za różnica, czy ktoś pisze FFB, czy Frostfire bolt? Skróty to nie wszystko.
Wole grac z osobami, ktorzy pisza normalnie, a nie "going 4 naxman25 lol?"
Jakoś ja nigdy nie widziałem sformułowań podobnych do tego, a gram na Burning Legionie, serverze, na którym 80% to Polacy.
A to, ze pytam sie o rade nie znaczy, ze nie ogarniam jako postac ktora gram, czyli tank.
Ale mi nie chodzi o to, żeby ci udowodnić, że nie ogarniasz, tylko o to, żeby ci pokazać, że poznanie gry nie zależy od ilośći kumpli / gildii / znajomości skrótów. Chce ci pokazać, jak małe pojęcie masz na temat tej gry, między innymi porównywanie 74 levela do 80 jest żałosne. To może wbij jeszcze 1 level expiąc na bossach w Nexusie, a potem leć na Naxxa (mam nadzieję, że chociaż to rozumiesz). Przemyśl to sobie, a potem wbij 80 w normalny sposób.
Czytaj to, co napisałem post wyżej od ciebie. Ja właśnie tak się nauczyłem grać: sam, bez kolegów, bez gildii. Więc nie wiem co w tym trudnego.
Mniejsza o to, czy nauczyłeś się grać sam czy też nie. Ludzie są różni. Jedni ogarniają po pierwszym raidzie, innym potrzeba na to trochę więcej czasu, ale to NIE JEST powód, aby im to złośliwie wypominać.
Prawda jest taka, że objeżdżacie każdego, kto ma trochę inne poglądy niż wy, albo wyraża opinię sprzeczną od waszej (która NIE JEST faktem).
haracz to sobie mozesz wyludzac od kolegow, nie odemnie.
czy ktos to mowil o wyludzaniu haraczu? przewrazliwieni jestesmy?
jesli wszystko bierzesz tak powiaznie to powinszowac
OCB z tym alluchem, bo mam wrazenie, ze to jakis uzytkownik, ktory tu pisal madrosci a gowno wiedzial - nie, nie jestem nim.
Nie. Chodzi o to, że należysz do jedynej żałosnej strony, któa będąc niczym myśli, że są tymi dobrymi.
Wole grac z osobami, ktorzy pisza normalnie, a nie "going 4 naxman25 lol?"
No to złą grę wybrałeś.
za bardzo śmierdzi tu horda :D
Dobra, chłopaki, mam solucje na wszystkie wasze dotychczasowe problemy:
L2P
A co do trochę wcześniejszej sprawy, eerionie, sęk w tym, że nawet jeśli czytasz to co Blizzard mówi, to i tak nie masz pewności, że tak będzie. Dla przykładu Blizzard mówił jak to oni chcą unikać RNG i jaki Ring of Valor jest wspaniały. Skończyło się tak, że go usunęli bo był penisowy. Oni czasami mówią co chcą osiągnąć, ale nie zawsze im to wychodzi - dlatego wszyscy tacy jak my potrafią być sceptyczni.
A co do trochę wcześniejszej sprawy, eerionie, sęk w tym, że nawet jeśli czytasz to co Blizzard mówi, to i tak nie masz pewności, że tak będzie. Dla przykładu Blizzard mówił jak to oni chcą unikać RNG i jaki Ring of Valor jest wspaniały. Skończyło się tak, że go usunęli bo był penisowy. Oni czasami mówią co chcą osiągnąć, ale nie zawsze im to wychodzi - dlatego wszyscy tacy jak my potrafią być sceptyczni.
Ale mówisz to tak, jakby to nie oni robili takie rzeczy jak AQ, MH czy SWP.
Poza tym - wiem o co ci chodzi, bo jeśli chodzi o balans klas to jestem dość sceptyczny. Ale rajd nie jest balansem klas i jeśli o to chodzi, to naprawdę rzadko coś wychodziło nie takie jak chcieli.
KrEmAs KAc
09-04-2009, 15:30
Ile ja już w WoWa nie grałem :/ nawet nie miałem czasu na sprawdzenie woltka:/ a tu już patch 3.1 wychodzi z nowymi PETkami :(
Poczekam na 5.0 dopiero wrócę do gry :cup:
Dla wszystkich, którzy twierdzą, że Ulduar będzie zdecydowanie trudniejszy od Naxx - nie liczcie na to, trudniejszy tak, ale na pewno nie na poziomie MH/BT.
Żeby nie było, że to informacja wyssana z palca - oficjalna wypowiedź Blizzarda:
Ulduar is not Sunwell. It is not a huge leap up in difficulty from Naxx, but it is a step up. If that isn’t enough of a challenge for you, then I suggest you try the hard modes and pay a visit to Algalon.
Teraz liczą się już tylko achievementy (hard modes), nic więcej.
CytrynowySorbet
10-04-2009, 09:25
Poczekaj na Icecrown Citadel i Azjol Nerub...
Dla wszystkich, którzy twierdzą, że Ulduar będzie zdecydowanie trudniejszy od Naxx - nie liczcie na to, trudniejszy tak, ale na pewno nie na poziomie MH/BT.
Żeby nie było, że to informacja wyssana z palca - oficjalna wypowiedź Blizzarda:
Ulduar is not Sunwell. It is not a huge leap up in difficulty from Naxx, but it is a step up. If that isn’t enough of a challenge for you, then I suggest you try the hard modes and pay a visit to Algalon.
Musieli tak napisać, bo niektórzy ludzie ciągle uważają, że trudny rajd to tylko i wyłącznie sunwell level.
Poza tym - nie widzę, czemu ludzie tak nie cierpią tych hard mode. Jak dla mnie to bardzo ciekawy smaczek.
No ale słyszałem, że sprytny jesteś i umiesz czytać ze zrozumieniem. MH/BT =/= Sunwell
Musieli tak napisać, bo niektórzy ludzie ciągle uważają, że trudny rajd to tylko i wyłącznie sunwell level.
Poza tym - nie widzę, czemu ludzie tak nie cierpią tych hard mode. Jak dla mnie to bardzo ciekawy smaczek.
To jest takie narzekanie, byleby tylko do czegoś się doczepić :/
No ale słyszałem, że sprytny jesteś i umiesz czytać ze zrozumieniem. MH/BT =/= Sunwell Odniosłem się do wypowiedzi blizzarda. Wytłumaczyłem dlaczego tak jest.
Poza tym
Ulduar ma być rajdem o kilka klas wyższym. Jest to oficjalne oświadczenie. Ulduar ma być wymagający, trudny i pochłaniający czas. Nie jak SWP. Ale jak TK/SSC/MH. Algalon ma być jeszcze trudniejszy.
Właśnie do tego przyrównuje Ulduar. Do T5 content i początku T6. Co do możliwych zapytań o kaela, vashj i archimonde i ich poziom trudności - wszyscy byli final bossami. Zobaczymy jaki będzie final boss Ulduaru. Wiadome jest jedno - będzie to trzeba odkryć samemu, bo blizz powiedział, że nie będzie testowania Yogg-Sarona ani Algalona.
Tak więc... Nie widziałem postu, w któym blizz porównywał Ulduar do MH/BT więc ja też się nie odniosłem. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem wsio.
Anyway - teraz hard mode tez określają poziom trudności. Ludzie skarżą się na strasznie proste rajdy, ale Sarth 3D 10 zrobiło ledwo 4% gildii. Więc nie jest tak tragicznie
edit:
To jest takie narzekanie, byleby tylko do czegoś się doczepić :/
Dokładnie.
Sarth 3D 10 zrobiło ledwo 4% gildii
Wtf? Od kiedy 10-many są trudniejsze od 25-manów..?
Wtf? Od kiedy 10-many są trudniejsze od 25-manów..?
Ze swojego doświadczenia wiem to, ze ta 10 może być trudniejsza od 25, dlatego że jak w tej 25 padnie parę osób, to nic takiego się nie stanie, ale jak w 10 padnie parę osób to już jest poważny problem, zwłaszcza przy Sarth +3smoki.
No a poziom trudności mobów? Jest taki sam, czy wyższy/niższy? Bo przecież itemy z 25-man są lepsze...
Odniosłem się do wypowiedzi blizzarda. Wytłumaczyłem dlaczego tak jest.
No kolejny sprytny facet, to już zaczyna być komiczne - Cytowałem Thuriva Ty już sam nie wiesz co Twoje a co nie.
No kolejny sprytny facet, to już zaczyna być komiczne - Cytowałem Thuriva Ty już sam nie wiesz co Twoje a co nie.O ja pierdzielę, jaki fail xD
Przepraszam =f
Wtf? Od kiedy 10-many są trudniejsze od 25-manów..?Sarth 3d na 10 osób jest obecnie najtrudniejszym encounterem w WoWie, choć z założenia nie miał taki być. Blizz sam przyznał, że przegiął. Sarth 3d 25 zrobiło niecałe 17% gildii. Sarth 3d 10 4%.
A co dokładniej jest trudniejsze w 10tce... Chyba theorycraftera byś do tego potrzebował ;D
moze dlatego 10man sar+3d jest taki trodny ze kazda smierc konczy sie failem. A o smierc nie trodno na polach lavy etc.
Algalon feeds on your tears
I may regret saying this, but it is hard. If Sarth +3 was too much for you, then you probably want to steer clear of the hard modes and Mr. Algalon. The achievement is called "He feeds on your tears" for a reason. (Source (http://urlguard.net/l/http://blue.mmo-champion.com/26/14637425299-25-man-raids-more-difficult-false-assumption.html))
Od siebie powiem tak...
zuo :D
Naprawdę algalon zapowiada się niesamowicie ^^
CytrynowySorbet
12-04-2009, 21:41
Pewnie będzie jak zwykle, czyli jakaś gildia położy go w pierwszym tygodniu.
@Up
Jedna położy, a reszta nie położy w ogole. Cały czas nie dochodzi do ciebie poziom trudnosci sathariona 3d? Jeśli ma byc jeszcze silniejszy alga to bedzie super 8o
Pewnie będzie jak zwykle, czyli jakaś gildia położy go w pierwszym tygodniu.
Kungen z ekipa poloza go zanim im przywioza zamowioną pizze.
CytrynowySorbet
13-04-2009, 10:25
@Up
Jedna położy, a reszta nie położy w ogole. Cały czas nie dochodzi do ciebie poziom trudnosci sathariona 3d? Jeśli ma byc jeszcze silniejszy alga to bedzie super 8o
Trudność Sarthariona 3d Heroic = fail.
Trudność Sarthariona 3d Normal = jedyne wyzwanie jest takie, żeby nikt nie padł.
I chyba mnie nie zrozumiałeś za dobrze. Mi chodzi o to, że będzie powtórka z początków WotLK, czyli content cleared, kiedy 99% graczy WoWa jeszcze leveluje. Poza tym Algalona nie zaliczajmy póki co do niego. Z tego, co daje nam do zrozumienia Blizz wynika, że będzie to diabelnie trudny boss. Więc mam nadzieję, że TROCHĘ czasu minie zanim ktoś go położy.
A patch kiedy? W tą środę? Następną?
Trudność Sarthariona 3d Heroic = fail.
Spoko. Czyli obecnie 84% gildii rajdujących nie potrafi zrobić bardzo prostego zadania.
Może najpierw sam to zrób?
Trudność Sarthariona 3d Normal = jedyne wyzwanie jest takie, żeby nikt nie padł.
Jedyne wyzwanie...
Takie to proste, że 96% gildii rajdujących nie jest w stanie tego zrobić. Poza tym - gówno prawda bo potrzebny jest jeszcze porządny dps i dawka szczęścia (double breathy)
A patch kiedy? W tą środę? Następną?
dunno.
Ogólnie podsumuje wsio jak to powiedział mój były guild leader
First - clear all and farm it. then whine about content being easy. If you can't do that - shut up.
Mógłbym prosić o źródło tych danych dot. procentu gildii, które 'zaliczyły' sarth 3d?
Bo wyglądają na z dupy wzięte :D
@down
wejdz na armory i zobacz ile mniej wiecej osob ma achievementa za zrobienie sar +3d
A Eerion ma precyzyjne i dokładne dane i jestem ciekaw skąd one pochodzą :)
wejdz na armory i zobacz ile mniej wiecej osob ma achievementa za zrobienie sar +3d
Mógłbym prosić o źródło tych danych dot. procentu gildii, które 'zaliczyły' sarth 3d?
Bo wyglądają na z dupy wzięte :D
ejdz na armory i zobacz ile mniej wiecej osob ma achievementa za zrobienie sar +3d
A Eerion ma precyzyjne i dokładne dane i jestem ciekaw skąd one pochodzą :)
13.6% of guilds have done 3 drakes in 25 player. 4.2% of guilds have done 3 drakes in 10 player - AND that includes guilds who are wearing 25 player gear. Why can't you just admit you screwed up on 3D for 10 man and made it THE hardest encounter in the game? Considerably harder than the 25 man version in fact, and the proof is in the numbers.
I am saying we screwed up and made the 10 player harder a lot harder than the 25 player version. I think you are arguing from an absolute POV that 10 was hard and 25 was on target. You could just as easily say that 10 was the target and 25 was too easy.
http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html?topicId=16019602132&sid=1&pageNo=3#41
Tutaj masz dokładny post, w któym ghostcrawler (niebieski) cytuje post ze statystykami i na nie odpowiada.
Oto moje dowody.
Nastepnym razem, zanim zaczniecie rzucać, że sobie zmyslałem - spytajcie się, a nie zaczynacie się od razu nabijać ;)
I jeszcze jest fajny cytat w tym temacie (zauważyłem na fast, cały temat przemiele potem)
13% completing 3D only weeks before the next set of gear (ie. guilds would be fully equipped by now) says that it *is* hard and clearly NOT undertuned.
No, it's not Sunwell, but it's as hard as anything in BT was, and to suggest it's undertuned is a slap in the face of guilds who cannot complete it.
CytrynowySorbet
13-04-2009, 19:54
Spoko. Czyli obecnie 84% gildii rajdujących nie potrafi zrobić bardzo prostego zadania.
Może najpierw sam to zrób?
Zrobiłem. Było ciut trudniejsze od 0d. Czemu tak mało ludzi to zrobiło, nie wiem. Czuję się zaszczycony, że moja gildia jest jedną z tych 16%. A ten GM... To już wiem, czemu czekam kilka dni na odp na tickety. Blizz każe każdemu wchodzić na wowarmory i sprawdzać achievmenty :O
Takie to proste, że 96% gildii rajdujących nie jest w stanie tego zrobić. Poza tym - gówno prawda bo potrzebny jest jeszcze porządny dps i dawka szczęścia (double breathy)
Na 10tce nie miałem okazji się załapać, bo wzięli kogoś innego, ale... Udało im się za pierwszym razem, a nasza gildia nie jest najlepsza na serverze.
Ogólnie nie chce mi się wierzyć w te dane z OS+addy. Wypowiedz niebieskiego na forum nic nie znaczy, bo (witam whinerzy) ile razy blizz wypowiadał się o czymś, a potem się okazało, że było inaczej.
Poza tym, jeśli by liczyć wszystkie gildie, to rzeczywiście to możliwe, ale wiesz ile jest w WoWie gildii?
Nastepnym razem, zanim zaczniecie rzucać, że sobie zmyslałem - spytajcie się, a nie zaczynacie się od razu nabijać ;)
Dlategoż to poprosiłem o źródło. I wcale się nie nabijałem ;d
/edit/
@topic
Właśnie zainstalowałem WoWa, teraz go patchuję. I tu pytanie: czy pomiędzy patchami (np. jak skończy mi się 2.4.2) program automatycznie rozpoczyna ściąganie następnego update'a, czy trzeba będzie nacisnąć coś w stylu "continue"?
Bo chcę zostawić kompa na noc z nadzieją, że jutro będę mógł zagrać na najnowszej wersji (3.0.1, jak mniemam?) i nie zobaczę rano okienka "Patching to version 2.4.2 completed, press OK to continue updating..."?
CytrynowySorbet
13-04-2009, 22:32
3.0.8* a za kilka dni 3.1.0 :) Co do pytania to nie wiem.
chyba 3.0.9 ale niestety bedziesz musial nacisnac ok czy cos w tym stylu. Najlepiej ustaw sobie budzik kliknij te ok i idz znowu spac.
Zrobiłem. Było ciut trudniejsze od 0d. Czemu tak mało ludzi to zrobiło, nie wiem.
yyy tak. I wcale nie wiesz czym jest np. doublebreath?
Że takie niewiele trudniejsze.
Na 10tce nie miałem okazji się załapać, bo wzięli kogoś innego, ale... Udało im się za pierwszym razem, a nasza gildia nie jest najlepsza na serverze.
No to gz. Jesteś super zajebisty i w ogóle, że z marszu w pierwszym runie za pierwszym podejściem go ściągnęliście. No i mieliście farta ;)
Teraz idź sklep ulduar na hard mode (oczywiście za pierwszym podejściem), bo przecież nie jesteście najlepszą gildią, ale to pikuś i w ogóle easy mode.
Ogólnie nie chce mi się wierzyć w te dane z OS+addy. Wypowiedz niebieskiego na forum nic nie znaczy, bo (witam whinerzy) ile razy blizz wypowiadał się o czymś, a potem się okazało, że było inaczej.
Ale balansowanie postaci, a kreowanie rajdów to jest mała różnica.
Fakt, poziomy trudności z 10 i 25 im średnio wyszły, ale to pierwsze podejście do tej kwestii, więc nie ma się co dziwić, że idealnie nie było.
A jak nie chce ci się wierzyć - to nie wierz. Ale nie dyskutuj, skoro nie akceptujesz żadnego argumentu strony przeciwnej.
Poza tym, jeśli by liczyć wszystkie gildie, to rzeczywiście to możliwe, ale wiesz ile jest w WoWie gildii?
Gdyby liczyć wszystkie gildie wowa to sarth 25 +3 nie zrobił nawet 1% - bo tych gildii są tysiące, z czego cała masa nie rajduje nawet.
Najprawdopodbniej pod uwage zostały wzięte albo gildie, które sarthariona ubiły, albo z wotlk content (basic) cleared.
chyba 3.0.9 ale niestety bedziesz musial nacisnac ok czy cos w tym stylu. Najlepiej ustaw sobie budzik kliknij te ok i idz znowu spac.
Ehh... Dupa, jednym słowem. Mniej więcej o 2 nocy, kiedy skończyłem oglądać Star Warsy, zobaczyłem, że jest 98% do 2.4.2, no to położyłem się i mówię 'zaczekam te 15 min'. Zasnąłem :D
7 rano patrzę, a tu "Patching to 2.4.2 was succesfull" i przycisk OK...
No i o 8 zacząłem ściągać 3.0.1... Na szczęście przez 1,5h zrobiło się 13% , więc dość szybko idzie :)
CytrynowySorbet
14-04-2009, 10:00
yyy tak. I wcale nie wiesz czym jest np. doublebreath?
Że takie niewiele trudniejsze.
Aniołek priesta, cooldowny dk... Naprawdę to nic trudnego, trzeba tylko się do tego odpowiednio przygotować i brać odpowiednich ludzi.
No to gz. Jesteś super zajebisty i w ogóle, że z marszu w pierwszym runie za pierwszym podejściem go ściągnęliście. No i mieliście farta ;)
Zazdrosny czy co? Że niby to niemożliwe czy co? Zapraszam na Burning Legiona, zrób noobchara w hordzie, wejdź na kanał trade i każdą reklamującą gildię zapytaj czy zrobili już OS10+3d i czy mieli jakieś trudności. To samo z 25.
Teraz idź sklep ulduar na hard mode (oczywiście za pierwszym podejściem), bo przecież nie jesteście najlepszą gildią, ale to pikuś i w ogóle easy mode.
To ty idź wyczyścić Icecrown Citadel. No już! Sio! I pozdrów Arthasa!
Wypowiadanie się w takich kwestiach na temat rzeczy, które jeszcze się nie pojawiły, i co do których nie jesteśmy pewni, jest, wybacz, idiotyczne. Pożyjemy, zobaczymy.
Fakt, poziomy trudności z 10 i 25 im średnio wyszły, ale to pierwsze podejście do tej kwestii, więc nie ma się co dziwić, że idealnie nie było.
A mi się wydawało, że 25 są po to, żeby szybko się ubrać przed Ulduarem, a 10tki dla funu, bo Naxxa25 wyczyścisz w t6.
A jak nie chce ci się wierzyć - to nie wierz. Ale nie dyskutuj, skoro nie akceptujesz żadnego argumentu strony przeciwnej.
Tu nie chodzi o to, że nie akceptuję... Tylko, że po prostu te dane wydają mi się bardzo nieprawdopodobne. Nie wiem, może nasz server jest jakiś cudowny, a inne zacofane. Jeszcze bardziej mnie dziwi to, że Burning Legion to legowisko polaczków, których specjalnością nie jest zgranie, a codziennie na trade widzę reklamujących się -+10 gidlii z OS+3d 10/25 cleared.
Najprawdopodbniej pod uwage zostały wzięte albo gildie, które sarthariona ubiły, albo z wotlk content (basic) cleared.
Dobrze by było, żeby ten GM się też wypowiedział, jakie gildie były brane pod uwagę, bo nigdy nie wiadomo. Jeśli brano pod uwagę gildie które wyczyściły tylko Naxxa, to cóż... Przecież każdego dnia powstaje wiele gildii, które dopiero zaczynają.
Edit: BTW. Jutro patch.
Ehh... Dupa, jednym słowem. Mniej więcej o 2 nocy, kiedy skończyłem oglądać Star Warsy, zobaczyłem, że jest 98% do 2.4.2, no to położyłem się i mówię 'zaczekam te 15 min'. Zasnąłem :D
7 rano patrzę, a tu "Patching to 2.4.2 was succesfull" i przycisk OK...
No i o 8 zacząłem ściągać 3.0.1... Na szczęście przez 1,5h zrobiło się 13% , więc dość szybko idzie :)
A nie lepiej zainstalować prosto z pudełka WotLK? (na dvd jest client od razu w wersji 3.01 bodajże).
Aniołek priesta, cooldowny dk... Naprawdę to nic trudnego, trzeba tylko się do tego odpowiednio przygotować i brać odpowiednich ludzi.O ile aniołek priesta trzymany może (nie musi) uratować drake tanka, to cooldowny DK nic ci nie dadzą. Dlaczego? Breathy drake'ów nie są typowymi cooldownami tylko mogą zostać wyłożone kiedykolwiek (stąd szansa na doublebreath) - nie przewidzisz kiedy będa, a nie masz przecież ciągle buffów na sobie, dzia?
Zazdrosny czy co? Że niby to niemożliwe czy co? Zapraszam na Burning Legiona, zrób noobchara w hordzie, wejdź na kanał trade i każdą reklamującą gildię zapytaj czy zrobili już OS10+3d i czy mieli jakieś trudności. To samo z 25.To u was gildie się na trade reklamują? Nie no niezły poziom. I wyczyścili wszyscy OS10 +3?
A co do zazdrości - ja tam mam tytulik. Fakt, że tylko z 25tki, ale jest.
To ty idź wyczyścić Icecrown Citadel. No już! Sio! I pozdrów Arthasa!
Wypowiadanie się w takich kwestiach na temat rzeczy, które jeszcze się nie pojawiły, i co do których nie jesteśmy pewni, jest, wybacz, idiotyczne. Pożyjemy, zobaczymy.Sorka, ale to nie ja cały czas jade po dodatkach, które jeszcze nie wyszły i uznaje je za prościutkie.
A mi się wydawało, że 25 są po to, żeby szybko się ubrać przed Ulduarem, a 10tki dla funu, bo Naxxa25 wyczyścisz w t6.Jeśli to nei była ironia to przeczytaj sobie może co blizzard pisze o takich rzeczach, założeniach, itd.
Tu nie chodzi o to, że nie akceptuję... Tylko, że po prostu te dane wydają mi się bardzo nieprawdopodobne. Nie wiem, może nasz server jest jakiś cudowny, a inne zacofane. Jeszcze bardziej mnie dziwi to, że Burning Legion to legowisko polaczków, których specjalnością nie jest zgranie, a codziennie na trade widzę reklamujących się -+10 gidlii z OS+3d 10/25 cleared.Dziwne.
Bo u nas najlepsza hordowa gildia, fakt że 25 OS +3 ma na farmie to jakoś 10tki nie zrobiła (za to druga hordowa OS10+3 pocisnęła zgrabnie).
Według wowjutsu honorbound jest 452 gildią w wowie, więc raczej tak źle nie jest.
Choć fakt - moonglade top pve raiding servem nie jest.
Dobrze by było, żeby ten GM się też wypowiedział, jakie gildie były brane pod uwagę, bo nigdy nie wiadomo. Jeśli brano pod uwagę gildie które wyczyściły tylko Naxxa, to cóż... Przecież każdego dnia powstaje wiele gildii, które dopiero zaczynają.Można poczytać temat. Choć nie wiem czy o tym gadał. Poza tym to nie GM :P
Ghostcrawler jest pare krzesełek wyżej
Edit: BTW. Jutro patch.Ano.
Za 2 tygodnie będziemy mogli znowu podyskutować na temat trudności Ulduaru :P
edit:
Anyway... Jak wam się podobał filmik z ulduaru?
Jak dla mnie był zgrabny, ale... Garrosh Hellscream musi umrzeć >.>
@up
Filmik wymiata ;D Po przeczytaniu ksiazek o warcrafcie, mam nadzieje zobaczyc Rhonina w akcji :P Podejrzewam ze bedziemy mieli ku temu okazje :)
A co do cytrynowego, czy to nie ty jeszcze 2 miesiace temu pytales jaka klasa masz grac, a teraz juz jestes pro uber mastah gamer? Jak nie Ty, to sorry ale nie chce mi sie 50 stron topicu przegladac.
CytrynowySorbet
14-04-2009, 15:20
A co do cytrynowego, czy to nie ty jeszcze 2 miesiace temu pytales jaka klasa masz grac, a teraz juz jestes pro uber mastah gamer? Jak nie Ty, to sorry ale nie chce mi sie 50 stron topicu przegladac.
Nie 2 tylko 4... Tak to ja. Poza tym wiedza o klasie =/= wiedza o grze w ogóle.
Co do filmiku, zajebisty, ale zepsuli Jaina'ie twarz :X
@up
Chodzi mi bardziej o to, ze wtedy o wszystko pytales itp itd, a teraz gadasz jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.
CytrynowySorbet
14-04-2009, 16:47
@up
Chodzi mi bardziej o to, ze wtedy o wszystko pytales itp itd, a teraz gadasz jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.
Pytałem o druida. Teraz mówię o Contencie. To chyba nie to samo? Zresztą nie zacząłem grać w Wowa kiedy zrobiłem druida. I nie pozjadałem wszystkich rozumów, tylko próbuję przedstawić swoje racje. Przestań mylić pojęcia.
A żebyście dali mi już spokój: OK, NIE ZROBIŁEM OS25+3D, OS10+3D, NIKT NIE ZROBIŁ, NIE ZNAM NIKOGO TAKIEGO, TO JEST NIEWYKONALNE (ofc to nieprawda ale widocznie bardzo chcecie to ujrzeć pisząc teksty typu "jesteś zajebisty" albo "pozjadałeś wszystkie rozumy").
A nie lepiej zainstalować prosto z pudełka WotLK? (na dvd jest client od razu w wersji 3.01 bodajże).
Wiesz, niby racja, tylko... Ja nie mam WotLK?
To chyba oczywiste, skoro patchuję z wersji 2.0?
@up
Nie przeginajcie. W 2 czy tam 4 miechy można się naprawdę wyrobić.
Szkoda że w nowym filmiku nie ma Sylvanas ale zarąbisty i tak
http://www.youtube.com/watch?v=3hgcy6bsg4g
Genialne :D
Tutaj z napisami xD
http://www.youtube.com/watch?v=6Rid4pS131M&feature=related
No genialne totalnie haha XD Prawie jak orginał haha XD
Pytałem o druida. Teraz mówię o Contencie. To chyba nie to samo? Zresztą nie zacząłem grać w Wowa kiedy zrobiłem druida. I nie pozjadałem wszystkich rozumów, tylko próbuję przedstawić swoje racje. Przestań mylić pojęcia.
A żebyście dali mi już spokój: OK, NIE ZROBIŁEM OS25+3D, OS10+3D, NIKT NIE ZROBIŁ, NIE ZNAM NIKOGO TAKIEGO, TO JEST NIEWYKONALNE (ofc to nieprawda ale widocznie bardzo chcecie to ujrzeć pisząc teksty typu "jesteś zajebisty" albo "pozjadałeś wszystkie rozumy").
Hush, hush; btw. Malygosa w sześć minut(heroic) zrobiło mniej gildi niż sart3d(normal,heroic) :-P
CytrynowySorbet
15-04-2009, 15:35
Hush, hush; btw. Malygosa w sześć minut(heroic) zrobiło mniej gildi niż sart3d(normal,heroic) :-P
To też zrobiliśmy, prawda, za drugim razem. Jak nie wierzycie, wejdźcie na armory. Pethon, Burning Legion.
Serious Sam
15-04-2009, 16:11
Zainstalowałem sobie patcha, wchodzę i widzę, że nie ma mojego realm'u / nie mogę wyszukać na liście? Nie wiecie ile to może potrwać? Kiedy się pojawi?
CytrynowySorbet
15-04-2009, 16:13
Jee postępy! Już mam connected :D
Ja wszedłem, zrobiłęm nowe daily i mi się serw posypał >.>
A za niecałe 2h rajd =f
Super... ściągnął mi się patch i... koniec pre-paida :/
CytrynowySorbet
15-04-2009, 21:04
Omg. Właśnie jesteśmy w Ulduarze... Tzn... Padł server z instancjami. Póki co padł tylko Flame Leviathan. I jakby porównać go do jakiegoś bossa z Naxx... Anub'rekhan? :S Podobno Ulduar miał być trudny, a już na wstępnie wita nas łatwość...
Ehh servy inst padly, 3 razy trash do leviathana czyscilem, a 3 raz padlo wszystko juz na 8% hp bossa. Odpuszczam na dzisiaj.
My skasowaliśmy leviathana za drugim podejściem.
Potem próbowaliśmy trochę Ignisa i Leviathana.
Ogólnie - ci, co nie mają obrobionych taktyk z testów bossa na PTRce mają zuo. I choć top gildie robią ostre cleary (choć na razie bez hard modów - ciekawe jak będzie im szło z nimi ^^) to mi się podoba, bo nie jest tak beznadziejnie prosto jak w Naxxie (gdzie wszystko szło z marszu - tutaj tylko Flame Leviathan tak spłynął).
Jutro cz. 2
Planujemy ściągnąć leviathana i moze Ignisa
Therus Mroczny
16-04-2009, 10:32
Rozbijają mnie osoby ktore narzekaja na latwosc Ulduaru. Dwa slowa: Hard - Mode.
Smutno się z maną zrobiło.
CytrynowySorbet
16-04-2009, 15:48
Położył ktoś Razorscale? Czy ona czasem nie jest zbugowana? :S Jak w kilkanaście sekund mamy jej zbić kilka milionów hp? :S
Tutaj była rada, ale:
Note as of 4-15-08 on live you can no longer dps boss while it is in the air.Już to zmienili.
A szkoda, bo bicie jak była jeszcze w powietrzu dawało sporo cennych sekund
Tak czy siak - zbugowana nie jest, bo masa gildii położyła Razorscale. Po prostu trzeba to odpowiednio rozegrać. No i enrage to 10 minut, bodajże zwiększyli.
Czy ktoś też ma wrażenie, że hunterzy to cholerny faceroll? że już nie wspomnę o retri paladynach, ale tych się da chociaż kite'ować!
CytrynowySorbet
16-04-2009, 23:51
Tak czy siak - zbugowana nie jest, bo masa gildii położyła Razorscale. Po prostu trzeba to odpowiednio rozegrać. No i enrage to 10 minut, bodajże zwiększyli.
Ta, w końcu padła ;) Miała już enrage, cały raid padł, ale dobiły ją DoTy, kiedy ona biła tych npc. Próba wcześniej wipe na 4%.
Potem poszliśmy na Ignisa. Już pierwsza próba nas zaskoczyła, bo tank padł na hita o_O Ogólnie nie trudne, ale potrzeba duży heal.
A Deconstructor? Jedyne zagrożenie to te Gravity, a tak to tank&spank. No i ma zjebany głos...
A był już ktoś na tym nowym bossie w VoA?
@up
Ponoć dosyć trudny, ale zanim nie zobaczę nie uwierzę. Dzis tylko leviathan padl, destro cos tam padlby gdybysmy wiedzieli ze mozna serce trzaskac xD W sobote nastepny raid to go ubijemy i moze razorscale ;D
Ta, w końcu padła ;) Miała już enrage, cały raid padł, ale dobiły ją DoTy, kiedy ona biła tych npc. Próba wcześniej wipe na 4%.
U nas było paru slackerów i neistety best to był chyba 12%.
Wkurzyliśmy się i ubiliśmy gada na 10tce po raid time xD
A był już ktoś na tym nowym bossie w VoA?
Pare osób z mojej gildii.
Ogólnie potrzeba burnu, bo o ile sam boss nie ma enrage timera, to addy trzeba ubijać, gdy dostają debuff od bossa - inaczje po 18 sekundach robią bum na cały rajd za 30k.
Poza tym, gdy zabijesz adda to się spawnuje następny, więc nie ma zmiłuj.
CytrynowySorbet
17-04-2009, 14:23
@up
Ponoć dosyć trudny, ale zanim nie zobaczę nie uwierzę.
http://www.raidstatus.com/tmp_upload_progres/238-Comitatenses-Razorscale-25.jpg ^^
Ja to to drzewko.
Ogólnie wszystkim niedowiarkom typu "Os10+3d = impossible" polecam wejść tu i się przekonać: http://www.raidstatus.com/index.php?act=progres&idpo=238
@up
Ja mowilem o bossie w VoA :P Gz ubicia ;p
CytrynowySorbet
18-04-2009, 11:38
Dla wszystkich, którzy uważają Flame Leviathana za najłatwiejszego bossa w Ulduarze: Poczekajcie aż dojdziecie do Kolagarma... To już trashe na Ignisie są trudniejsze.
Czy ktoś też ma wrażenie, że hunterzy to cholerny faceroll? że już nie wspomnę o retri paladynach, ale tych się da chociaż kite'ować!
też mam takie wrażenie
Flame Leviathan, Ignis, Razorscale, XT-002, Assembly of Iron, Kologarn, Auriaya, Hodir, Thorim.
Jak na pierwszy reset nie jest źle.
Z maną bez zmian w 25kach, wciąż się przelewa (disc priest).
A combo Inner focus + Divine Hymn miażdży.
Update - That's official, you can only fight Algalon one hour per week!!!
Szybko go chyba nie ubiją xD
Anyway 0 nieźle.
Tylko u mnie nooby się nie zapisują na rajdy i robimy dziesiątki.
Jak tak dalej będzie to po przerwie (bo będe mieć) poszukam porządniejszej gildi.
Dziś Mimiron, Hodir, Vezax. Mimiron chyba najtrudniejszy.
No i może Yogg-saron, trzymać kciuki XD
CytrynowySorbet
23-04-2009, 16:14
Jeeezu, wczoraj takie lagi były że nawet nie daliśmy rady trashom na xt -.-
Wszyscy teraz o Ulduarze gadaja, WCM jest zdominowane filmami z Ulduarem, gdzie moje kochane pvp? :'(
Wszyscy teraz o Ulduarze gadaja, WCM jest zdominowane filmami z Ulduarem, gdzie moje kochane pvp? :'(
Głupie pytanie.
W odwrocie :D
Anyway musze wrócić do arenek.
Jak się ogólnie ma teraz drzewo życia? (druid form)
Słyszę dobre rzeczy o Ulduarze, może, w wakacje...
CytrynowySorbet
30-04-2009, 15:50
Jak się ogólnie ma teraz drzewo życia? (druid form)
Miał być podobno ogromny nerf, ale jakoś go nie widzę ^^
Na każdym Ulduarze 25 jestem 1szy w healu, czasem disc priest mnie wyprzedzi. Mana wciąż mi się nie kończy, innervate zazwyczaj w ogóle nie używam, mana z lifebloomów ładnie wraca. Ogólnie cud, miód i orzeszki, tylko gdyby dali jeszcze jakiś lepszy AoE heal :( (wild growth, jako hot, raczej śsie)
General Vezax na 25man zabity (parę dni temu). Server first - Deathwing :P
Po czterech godzinach wipowania na Yogg-Saronie jednego dnia i czterech drugiego nastąpił w środę reset.
Mamy kolejny tydzień na zabicie go, tym razem bez pomocy Mimirona.
Ziemniax
02-05-2009, 18:32
General Vezax na 25man zabity (parę dni temu). Server first - Deathwing :P
Chwileczkę... Przecież to JA gram na Deathwingu X(
Muszę w końcu zobaczyć ten niesamowity Ulduar, o którym wszyscy dyskutują :D
A tak w ogóle to jak wyszedł Blizzowi ten Ulduar? Długi/krótki, trudny/łatwy, robiący wrażenie/beznadziejny..?
A tak w ogóle to jak wyszedł Blizzowi ten Ulduar? Długi/krótki, trudny/łatwy, robiący wrażenie/beznadziejny..?
Robiący Wrażenie,Trudny,Długi
CytrynowySorbet
02-05-2009, 22:56
Robiący Wrażenie,Trudny,Długi
Lolol. Robiący wrażenie - nawet nawet.
Długi - no cóż, to nie Naxx, gdzie trashe się brało na AoE.
Trudny - ehh... W zamierzeniach taki miał być, ale jednak nie jest. Nie będę się rozwodził, ile to już gildii położyło Yogg Sarona 10, ile jest bliskich do położenia go na 25, że Ensidia zmierzyła się z Algalonem (na mmo champion nawet loot już jest, czyżby i go położyli?). Prawdę mówiąc, trudne są tylko first kille, potem już z górki.
No skoro (chyba) nikt go nie położył, wielu nawet go nie widziało, to chyba łatwe nie jest, nie?
CytrynowySorbet
03-05-2009, 10:03
No skoro (chyba) nikt go nie położył, wielu nawet go nie widziało, to chyba łatwe nie jest, nie?
Kogo masz na myśli, pisząc "go"? Jeśli Yogg-Sarona, to, bądź co bądź, na PTRze nie był dostępny, w pierwszym tygodniu nikt chyba nawet do niego nie doszedł, w drugim gildie, które do niego doszły nie znały żadnych taktyk, więc była to raczej wyprawa badawcza. Ulduar to nie Naxxramas, które można wyczyścić w T5.
Jeśli masz na myśli Algalona, to cóż, żeby go zobaczyć, trzeba najpierw zaliczyć wszystkie hard mode'y, a to już takie łatwe nie jest. IMO na podstawie hard mode'ów nie ma co oceniać Ulduaru, to tak jakby trudność Naxxramas przedstawiać za pomocą achievmentów (np. Immortal).
http://www.mmo-champion.com/index.php?page=850 - to, co do Algalona. Powiem tak: inaczej go sobie wyobrażałem :| Coś jakby mieszankę Ignisa i Yogg-Sarona / Vezaxa, czyli ogromny, obrzydliwy i potężny. Cóż, spełniło się tylko te ostatnie...
@up
Algalona. Szczerze to też myślałem, że to będzie coś wielkiego, a'la Magtheridon, a nie spirit healer w wersji male...
Vazex lezy już drugi raz (25), teraz dwa dni zostały na Yogga.
Na 10ce Yoigg zaległ w poprzednim resecie.
Długi, nudny, nużący i w sumie dość prosty.
Największy problem to obudzić ludzi, bo przez pół roku Naxxa zapomnieli co to znaczy wybiegać z ognia/lodu/kółek/chmurek/whatever, stop/start dps, precastowany heal itd.
Zal patrzeć jak Naxx odmóżdżył graczy.
CytrynowySorbet
04-05-2009, 10:28
Ehh to gadanie, że Ulduar jest melee friendly...
Ehh to gadanie, że na Vezaxa im mniej mana dpsu tym lepiej.
Wczoraj na 10tce padł Vezax. Wszyscy (oprócz tanka) byli klasami z maną. Wystarczy dobrze rozdzielić grupy na te chmurki i tyle. Dziś Yogg-Saron.
Lord Dreathan
04-05-2009, 11:58
Ehh to gadanie, że Ulduar jest melee friendly...
Ehh to gadanie, że na Vezaxa im mniej mana dpsu tym lepiej.
Wczoraj na 10tce padł Vezax. Wszyscy (oprócz tanka) byli klasami z maną. Wystarczy dobrze rozdzielić grupy na te chmurki i tyle. Dziś Yogg-Saron.
Jak mielismy pierwszego raida na naxx, to poszlismy na kel'thuzada z 1 RANGE DPS :D A ponoc potrzeba 2-3 ( przynajmniej wtedy kiedy nikt gearu nie mial) Ale udalo nam sie go zabic ;P ( co prawda ja holy priest musialem dps robic na banshee, ale jakos poszlo ;P)
Miał być podobno ogromny nerf, ale jakoś go nie widzę ^^
Na każdym Ulduarze 25 jestem 1szy w healu, czasem disc priest mnie wyprzedzi. Mana wciąż mi się nie kończy, innervate zazwyczaj w ogóle nie używam, mana z lifebloomów ładnie wraca. Ogólnie cud, miód i orzeszki, tylko gdyby dali jeszcze jakiś lepszy AoE heal :( (wild growth, jako hot, raczej śsie)
Dzięki, jak wbije 70 (na razie 30 :P) to zadam Ci jeszcze parę pytań :P
Na każdym Ulduarze 25 jestem 1szy w healu, czasem disc priest mnie wyprzedzi.
Jesteś pewien tego disc priesta? WWS plz, jeśli nie pomyliłeś go z holy. Chętnie zobaczę czym się zajmuje u was disc priest w rajdzie (bp, nmsp).
A szamki to u was śpią? ;->
Ziemniax
04-05-2009, 14:34
Jesteś pewien tego disc priesta? WWS plz, jeśli nie pomyliłeś go z holy. Chętnie zobaczę czym się zajmuje u was disc priest w rajdzie (bp, nmsp).
A szamki to u was śpią? ;->
Pewnie raid leaderzy budzą ich, jak trzeba BL-a dać :D
Ehhh ja chcę na Ulduar pójść! Choćby 10m...:(
CytrynowySorbet
04-05-2009, 23:28
Shamanów mamy żałosnych...
I tak, disc priest (oczywiście z mieszanką holy). Mana mu się traci rzadziej niż mi :\
@Ziemniax
Horda? Gildia?
Powiem tak: Ulduar nie wyjątkowo trudny, ale nie jest tez prosty. Nie da sie go zpugowac, chyba że flame leviathana. W sumie to blizz musi jeszcze jakoś zwiększyć poziom trudności na Icecrown Citadel + może jeszcze coś.
Wydaje mi sie, że planowane było to, żeby z Ulduar nie robić naxx40 sprzed BC.
Ziemniax
05-05-2009, 18:22
@Ziemniax
Horda? Gildia?
nick: Vegad, bardziej znany jako slacker, pijak etc
Strona: Horda :)
Ehh, znowu nieudany pug Emalona X(
Musieliśmy zadowolić się samym Archavonem :)
PS:
Zdarzyło się wam, żeby z Archavona 25m wypadły przedmioty tylko dla jednej klasy? (U nas się zdarzyło - jedyny priest w raidzie i zgarnął wszyściuteńko)
PS2:
A właściwie, co nikt nie rozmawia o Argent Tournament? Mi się nawet podoba ten turniej, zwłaszcza, że przy niewielkim wysiłku w ciągu dnia po jakimś czasie można zgarnąć niebanalne przedmioty (szczególnie rzadko raidujący casterzy mogą wymienić mieczyk od |Kirin Tor na coś bardziej epickiego),
jak równiez mounty :D Farmić, farmić, bo warhorse się sam nie załatwi B)
CytrynowySorbet
05-05-2009, 22:51
Podobno z Emalona leci jakiś mount, może ktoś to potwierdzić?
Co do Argent Tournament, bardzo mi się podoba, Icecrown w końcu odżyło, questy są fajne, nie nudzą się, choć wciąż są takie same. Brakuje mi jeszcze Trolli do "of the Horde" ^^.
A marki zbieram oczywiście na flying mounta argentów.
chyba z Mimiriona, mial leciec przynajmniej, jego glowa jako fly mount. Fajnie wygladalo xD
Znam Cie :P Bylem kiedys w bractwie ciemnosci czy cos takiego.
Yogg-saron 25 server first - gildia Core Fusion, w końcu! xd
Szkoda, że realm first achi dostane za hard mode dopiero.
@CytrynowySorbet
Jakie statystyki są potrzebne dla drzewka? :P
Słyszałem (nie wiem czy to prawda) że ma tak zjechany mana regen, że opłaca się zebrać jak najwięcej many, a resztę olać.
@down
dzięki
CytrynowySorbet
11-05-2009, 17:22
Nieee! To osłabienie mana regen to jakaś bajka, wprawdzie 1k mp5 to nie to samo co 1,4k (raid buffed), ale poważnie, nie odczuwam tego. Jest też Innervate (który jednak nerfią w 3.1.2), ale zazwyczaj rzucam to na priestów / wrl, bo sam problemów z maną nie mam.
W co inwestować? Oczywiście spirit, im więcej, tym lepiej, nie ma górnego limitu. Spellpower oczywiście jest potrzebny, ale jeśli masz wybierać między SP a Spirit, bierz spirit, jako że druid zazwyczaj leczy raid a nie tanka, i nie musi leczyć critami za +16k, a mana zawsze się przyda.
Tak samo sprawa tyczy się z intelektem, im większy balans między spirit a int, tym więcej mp5, choć oczywiście druid nigdy nie będzie miał tego wyrównanego.
Krótko mówiąc, przedstawię to tak: Spirit > Intellect > Spellpower.
Jest też Innervate (który jednak nerfią w 3.1.2), ale zazwyczaj rzucam to na priestów / wrl, bo sam problemów z maną nie mam.
no to ciebie pogielo... na warlockow rzucac to... wiesz co to jest life tap? czy wiesz ze są nawet glyphy ktore powodują ze opłaca się to rzucac jeszcze czesciej ? lepiej jakiegos Hota bys wrzucil na warlocka a nie mane mu regal...
CytrynowySorbet
11-05-2009, 23:17
no to ciebie pogielo... na warlockow rzucac to... wiesz co to jest life tap? czy wiesz ze są nawet glyphy ktore powodują ze opłaca się to rzucac jeszcze czesciej ? lepiej jakiegos Hota bys wrzucil na warlocka a nie mane mu regal...
To już nie mój problem. Skoro walock prosi o Innervate, a RL mówi, żebym to zrobił, to to robię i nie interesuje mnie to czy mu to pomoże czy nie. Lol.
To już nie mój problem. Skoro walock prosi o Innervate, a RL mówi, żebym to zrobił, to to robię i nie interesuje mnie to czy mu to pomoże czy nie. Lol.
Mnie by zainteresowało. /gquit
Btw, Yoggi down: http://www.wow4u.info/tmp_upload_progres/57-The_redemption-Yogg-Saron-25.jpg
dokladnie, jezeli twoja gildia jest taka ze warlock nie uzywa life tapa i chce innervate to tylko /gquit
Najlepszym argumentem byłoby słynne powiedzenie "L2P" i myślę, że jest ono bardzo trafne w tym przypadku.
Knight Patryk
18-05-2009, 00:08
Jest tu jakaś gildia na EU pvp szukająca Feral druida i Holy palka?Obydwoje ogarniają bossów typu Mimiron itp.Feral może być dpsem lub tankiem jak kto woli.Ważne by gildia była aktywna i progress ulduaru 25 man zaczynał się od keeperow,albo w fazie farmienia/hard mode.
PS:Może być international bo z ang nie mamy problemów.Co do gearu to feral tank Full naxx gear +staff z ulduar 25(prawie).Palek naxx/ulduar 25 gear.Wybaczcie za błędy ale spać mi się chce i jestem strasznie zmęczony
Jest tu jakaś gildia na EU pvp szukająca Feral druida i Holy palka?Obydwoje ogarniają bossów typu Mimiron itp.Feral może być dpsem lub tankiem jak kto woli.Ważne by gildia była aktywna i progress ulduaru 25 man zaczynał się od keeperow,albo w fazie farmienia/hard mode.
Tu masz ranking z progresem polskich gildi[1] w Ulduar 25:
http://www.wow4u.info/index.php?act=10kill&id_inst=U25
Odwiedzasz ich strony i jedziesz z aplikacjami.
[1] Ranking obejmuje tylko te polskie gildie, które zarejestrowały się w tym serwisie i aktualizują swoje dokonania.
lord_piteer
18-05-2009, 21:46
@edit
sory i dzieki ze mnie nie zje***liscie :)
TC dziala jeszcze ale malo osob niestety gra i chcialem by ktos doszedl
@edit2
masakra -.- jakim cudem napisalem ten post tutaj to ja nie wiem. Sorry ale chyba okulary se musze sprawic.
po pierwsze: zly temat.
po drugie, TC jeszcze smiga ? wspoltworzylem ten serwer jakies 2 lata temu ;o
@lord_piteer
Zapraszamy tutaj :)
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=183915
Alagaol down, gogo ensidia.
http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2009/may/ensidiaalgalon10.jpg
CytrynowySorbet
19-05-2009, 16:06
Niech zrobią to jeszcze na heroicu. Zresztą każdy wie że to no lify _/
Lord Dreathan
19-05-2009, 19:26
Co nie zmienia faktu, ze teraz kazda gildia ma tyle samo czasu na Algalonie ( 1h tygodniowo) Przez co juz nie chodzi o ilosc wipe'ow, ale o szybkosc poznania techniki na bossa. ( pomijam fakt ze ta zasada sie nie stosuje do reszty bossow w Ulduar)
'zrobili cos co ja tez chcialem ale sa lepsi to ich zdemaskuje'
To sa najlepsi pve'owcy (kiedys i nolify). Nie ma juz 24/7 kampienia swp i wipowania przez tydzien.
CytrynowySorbet
20-05-2009, 14:19
'zrobili cos co ja tez chcialem ale sa lepsi to ich zdemaskuje'
To sa najlepsi pve'owcy (kiedys i nolify). Nie ma juz 24/7 kampienia swp i wipowania przez tydzien.
Tak, bo ty oczywiście nie chciałbyś położyć Algalona nomnom.
Najlepsi nie bez powodu. Jakby ci płacono za grę to też byś dawał z siebie wszystko. A branie WoWa jako pracę jest jednak pewnym objawem no lifowania.
siedzenie w biurze jest choroba zawodowa.
gram tylko pvp, wiec wisi mi kto zgarnia world firsty.
Vanhelsen
20-05-2009, 16:48
@CytrynowySorbet
Jakie statystyki są potrzebne dla drzewka? :P
Słyszałem (nie wiem czy to prawda) że ma tak zjechany mana regen, że opłaca się zebrać jak najwięcej many, a resztę olać.
@down
dziękiPowiem na swoim przykładzie - gram kłodą, obawiałem się problemów z maną po 3.1 ale prawdę mówiąc, o ile mreg po za walką jest gorszy to już w trakcie walki jest o wiele lepiej, o wiele więcej mam many niż przed 3.1, ja jako priorytet ma SP, potem mp5s. Z reguły problemów z maną nie mam żadnych, a jak mi się kończy to spokojnie jeden innervate ratuje sytuację.
Jak by ciebie interesowały itemy -> klik (http://urlguard.net/l/http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Auchindoun&n=Vanhelsen)
Co do brania wowa jako pracę - zawsze marzyłem o robocie gdzie robię to co kocham i mi jeszcze za to płacą więc czemu miał bym nie grać w wowa zawodowo?
bo ciebie dzieci z tibia.pl wezmą za nolifa....
http://www.ensidia.com/media/upload/news/2009/05/20/ulduarglory.jpg
GG ensidia
ale mount imo brzydki.
Mnie tam się nigdy jakoś nie podobały proto-drake'i :P
Mount świetny, taki... mroczny... O wiele lepszy od Netherdrake'a :)
No mnie tam się bardziej Netherdrake podoba :P
Właśnie się zastanawiam co lepsze tibie czy Wow? Moglibyście mi przekazać swoją opinie?
zagraj w jedno i drugie po czym sam zdecyduj. trudne?
Lord Dreathan
23-05-2009, 02:54
zagraj w jedno i drugie po czym sam zdecyduj. trudne?
Nic dodac, nic ujac.
w wowie to na jednym realmie jest wiecej postaci niz w calej tibi. ; o
CytrynowySorbet
23-05-2009, 10:55
W WoWie można skakać i zobaczyć niebo.
Duke Dran
23-05-2009, 11:17
Właśnie zamierzam wrócić do WoWa w najbliższym czasie. Zamierzam grać razem z kimś z mojej rodziny : ), tą samą rasą itd. Problem w tym, że kłócimy się kto kim będzie. I tu mamy problem. Chcielibyśmy stworzyć taki "pomagający sobie nawzajem" duet. Jakie klasy najlepiej połączyć aby grało się lepiej?
CytrynowySorbet
23-05-2009, 11:25
Tank / dps i healer / dps. Więc coś jak np. Warrior + priest, albo shaman + paladyn.
w wowie to na jednym realmie jest wiecej postaci niz w calej tibi. ; o
serio jest 50k na 1 realmie?
KrEmAs KAc
23-05-2009, 12:33
Weźcie dwóch druidów jeden niech idzie w Hila a drugi w Tanka ;)
Jeden będzie wycinał skóry i szył a drugi mining i jew ;)
Z doświadczenia wiem, że najłatwiej się leveluje tankiem + healerem, warrior + druid/paladyn to moje ulubione combo ;)
W gruncie rzeczy setupy z 2v2 dobrze wszędzie sobie dają radę, równie dobrze możecie pójść w mage + rogue.
Ehh temat troche ucichł, a szkoda. Zapewnie nikt mnie nie pamięta z poczatków tego tematu jak i poprzedniego. Moj stary nick to Monsz_Tfojej_Rzony. Otóż oznajmiam że wracam do gry, od dziś, i będę znów was męczył xD Sporregar WOŁA!
Właśnie się zastanawiam co lepsze tibie czy Wow? Moglibyście mi przekazać swoją opinie?
Nie jeden gracz ronił łzy, podczas podróżowania flying mountem po fantastycznym, oraz pełnym przygód świecie gry World of Warcraft.
whatever
01-06-2009, 18:30
2up
Niejeden też ronił łzy i rzucał krzesłem gdy zabiły go nooby spod Carlin ;-)
Ehh temat troche ucichł, a szkoda. Zapewnie nikt mnie nie pamięta z poczatków tego tematu jak i poprzedniego. Moj stary nick to Monsz_Tfojej_Rzony. Otóż oznajmiam że wracam do gry, od dziś, i będę znów was męczył xD Sporregar WOŁA!
Coś ten Sporregar jest oblegany przez polaków ostatnio..m
Dlatego jak powracam w te wakacje do gry i rzucam mojego warka (o, T(Ę!D)Y mi wychodzi ta klasa już), zamierzam wybrać jakiś prawie empty serwer, najlepiej rp, i jeszcze popytam się na forach ile tam Polaków mogę znaleźć. Im mniej, tym lepiej.
The Moonglade polecam, polaków prawie nie ma w polaczkó to my linczujemy z miejsca. Polecam gildie Brutality.
Coś ten Sporregar jest oblegany przez polaków ostatnio..m
Ja tu juz gram od roku :))
Na serwerze rp, w sprawie gildii mam dużo wymagań... I nie chodzi tutaj o rajdowanie czy uberpvp/arena. Chodzi o zwykłe rp, a jeśli sama gildia nie ma swojego miejsca i uwarunkowania, a także posiada nazwę, która mi się nie podoba - nie interesuje mnie.
Oraz oczywistość - english is necessary.
KrEmAs KAc
11-06-2009, 13:19
zaskoczeni nowymi zmianami w mount system??
Apprentice Riding (Skill 75)
* 60% szybkości wierzchowca na ziemi
* Wymaga 20 poziomu (przed zmianami: 30 poziomu)
* Koszt: 4 gold (przed zmianami: 35 gold)
* Koszt wierzchowca: 1 gold (przed zmianami: 10 gold)
* Wysłany zostanie mail do postaci, gdy osiągnie 20 poziom, by skierować ją do miejsca zakupu wierzchowca
Journeyman Riding (Skill 150)
* 100% szybkości wierzchowca na ziemi
* Wymaga 40 poziomu (przed zmianami: 60 poziomu)
* Koszt: 50 gold (przed zmianami: 600 gold)
* Koszt wierzchowca: 10 gold (przed zmianami: 100 gold)
* Wysłany zostanie mail do postaci, gdy osiągnie 40 poziom, by ponownie skierować ją do miejsca zakupu wierzchowca
Expert Riding (Skill 225)
* 150% szybkości wierzchowca w powietrzu, 60% szybkości wierzchowca na ziemi (przed zmianami: 60% w powietrzu i na ziemi)
* Wymaga 60 poziomu (przed zmianami: 70 poziomu)
* Koszt: 600 gold (przed zmianami: 800 gold)
* Koszt wierzchowca: 50 gold (przed zmianami: 100 gold)
* Od teraz do nauczenia się w Honor Hold (Przymierze) i Thrallmar (Horda). Oba miasta znajdują się w Hellfire Peninsula (przed zmianami: w Shadomoon Valley)
Artisan Riding (Skill 300)
* 280% szybkości wierzchowca w powietrzu, 100% szybkości wierzchowca na ziemi
* Wymaga 70 poziomu
* Koszt: 5000 gold
* Koszt wierzchowca: 100 gold (przed zmianami: 200 gold)
Low LvLe powinny się cieszyć :D
no i czas mountowania zmieniony z 3s na 1.5s!! przez co szybciej będą mogły s*******ać aluchy!! :(
a to wszystko w 3.2 :evul:
@up
Nie jestem z tego zadowolony, WoW robi się za łatwy ;/
CytrynowySorbet
11-06-2009, 17:27
Nie mogę się doczekać aż ten 3x exp z RAF, będzie ogólnie dostępny podczas przebywania w party :>
Sorbet mógłbyś mi podać build i rotacje dla drzewka? proszę :)
@niżej
Dzięki :)
CytrynowySorbet
11-06-2009, 20:02
http://www.wowhead.com/?talent#0VG0uZZf0fuiuxVuV0sVo (nie wchodz przez guarda, bo kieruje na strone główną talentów)
3 t.pointsy wydaj w zależności co wolisz: Natural Perfection albo Living seed.
Poprzedzam pytanie po co Nature's Swiftness - zrob sobie macro na instant HT. Czasem się przydaje.
Co do rotacji, na raid to WG / Reju (tym bardziej z bonusem (4) z t,8!)
Tank: Regrowth > Reju > 3x Lifebloom > Spam Nourish jeśli trzeba.
CytrynowySorbet
14-06-2009, 18:13
Jakiś obeznany mage może mi napisać, co lepsze do levelowania - fire czy frost? I jakiś build dobry do levelowania?
Frost - najprzyjemniejszy.
Choć od 60 lvlu można cisnąć już na arcane - manożerny, ale 2 minutowy evocation robi swoje (Fakt, wciąż ustępuje frostowi, ale... Zawsze jakaś alternatywa xD)
Buildy:
Frost (Najpierw rozkładasz pkty we frost. Potem idziesz w arcane. Jeśli chcesz możesz dać pkty w ice flows i colds as ice zamiast w arcane. JA to uznałem za rzecz zbędną i leciałem bez tego.
http://www.wowarmory.com/talent-calc.xml?cid=8&tal=2300250030000100000000000000000000000000000000 0000000000003503003313203100032152231351
Arcane
http://www.wowarmory.com/talent-calc.xml?cid=8&tal=0050252330203311533231025153212300000000000000 0000000000000000000000000000000000000000
Arcane buildu nie testowałem, ale gdybym miał levelować bym zrobił coś takiego. Talenty jak improved blink, itd. są raczej dopełniaczami - nie widziałem sensu iść np. po pyroblasta (po I.W.I.N. Button), skoro osiągasz go na 80 lvlu xD
CytrynowySorbet
14-06-2009, 23:38
Dzięki eerion, właśnie o coś takiego mi chodziło :)
--Cienius--
16-06-2009, 17:26
Gdzie mozna znalesc liste jakie byly zmiany w wowie od patcha 2.4.3 w gore?
Lord Dreathan
16-06-2009, 18:25
http://www.wow-europe.com/en/info/underdev/implemented/index.html
U gory masz napisane po kolei, wszystki nazwy patchy ( tam gdzie jest Implemented ), klikasz i masz.
Huh, najbardziej zaskoczył mnie nowy system mountów, który ma zostać wprowadzony w 3.2. Już mniejsza o zwykłego na 20 levelu (chociaż imo to i tak lekka przesada), ale epic mount na 40?! Bezsens...
No ale fakt faktem, Blizzard 'casualuje' WoWa, bo widzi, że to przyciąga ludzi. WotLK to, wbrew pozorom, wielki sukces, teraz można grać i coś osiągnąć nie będąc nolifem.
CytrynowySorbet
16-06-2009, 20:18
Huh, najbardziej zaskoczył mnie nowy system mountów, który ma zostać wprowadzony w 3.2. Już mniejsza o zwykłego na 20 levelu (chociaż imo to i tak lekka przesada), ale epic mount na 40?! Bezsens...
No ale fakt faktem, Blizzard 'casualuje' WoWa, bo widzi, że to przyciąga ludzi. WotLK to, wbrew pozorom, wielki sukces, teraz można grać i coś osiągnąć nie będąc nolifem.
Te wszystkie zmiany, szybszy exp, mounty, są spowodowane tym, że w gruncie rzeczy gra w WoWa zaczyna się na max levelu. Co kogo obchodzi Azshara, nie ważny jest Nagrand, bo "ja chcę już do Ulduaru". I taka jest prawda... Te 4 miesiące regularnego raidowania były moimi najlepszymi chwilami w WoWie, za to samego procesu levelowania nie wspominam dobrze (no może kiedyś ten pierwszy raz, ale ile można robić te same questy?).
Pytanie jeszcze do magów (w tym także do eeriona): na czym dokładnie polega u maga ten AoE grind? Jak to wygląda? Bo nie wyobrażam sobie 5 mobów na mnie a ja blizzard...
Pytanie jeszcze do magów (w tym także do eeriona): na czym dokładnie polega u maga ten AoE grind? Jak to wygląda? Bo nie wyobrażam sobie 5 mobów na mnie a ja blizzard...
http://www.youtube.com/watch?v=j1xYH72MkWI&feature=related
Ale nie zeby ciezko bylo by samemu cos sprawdzic...
AoE Grind:
1. Arcane
Najsłabszy. Zbierasz ich biegając z Arcane Explosion. Następnie frost nova, odsuwasz się i spamujesz AE.
2. Fire
Średni. Jak w arcane, z taką różnicą, że jak masz cd to używasz Blast Wave i Dragon's Breath. Z elemental mastery (czyli przy DB i BW praktycznie zawsze jeden kryt wejdzie) się many tak nie spala.
3. Frost
Najlepszy. Blizzard z permafrostem i chilled to the bone robi straszne zło (teraz to 70% slow movement speeda. Kiedyś jak to było 85% to była to arcyrzeź). Bardzo mocno ich spowalniasz. Do tego permafrost - przymrażanie części postaci też swoje robi. Jak się rozbiegną to zbierasz ich z arcane explosion, frost nova i tyle. Do tego masz ice barrier razem z talentem shattered barrier - zbieranie mobów ci nie straszne. Ja sam czasami wymuszałem zniszczenie IB, aby mieć farmową frost novę i ich cisnąłem od nowa blizzardem.
AoE grinding zżera dużo many. Ale w ostatecznym rozrachunku i tak wychodzisz na tym lepiej (znacyz mass kill i mb) niż na simple killowaniu.
Choć wiadomo - nie zawsze się da. Ale do solo levelowania też frost karci - 60% slow na frostbolcie+frostbite+deep freeze robią zuo :D
KrEmAs KAc
17-06-2009, 12:22
http://www.youtube.com/watch?v=iioJ0UY4JHM
jak to się mogło stać ,że horda przegrała?? :o
ja bym pił tylko czerwone :evul:
Przecież horda nie przegrała. Elfka przewróciła zielonego, ale ten wstał i chciał przywalić jej ;)
Reklama genialna, naprawdę szkoda, że nie puszczą jej w Polsce. W ogóle u nas nie reklamują gier... A potem dziwić się, że Empiki mają kłopoty finansowe.
--Cienius--
17-06-2009, 15:24
@up
Bo nie to ze nie ma popytu na gry. Sa i to duze tylko wiekszosc zdecydowana nie placi za gry tylko nielegalnie w nie gra... Przyklad ? Cs nonsteam ile polaczkow dzieciaczkow po 10 lat... Ktroego przecietnego nastolatka stac zeby nic nie musial sobie zalowac na prepaida co 2 miechy?
http://www.youtube.com/watch?v=iioJ0UY4JHM
jak to się mogło stać ,że horda przegrała?? :o
ja bym pił tylko czerwone :evul:
Czemu uważasz, że horda przegrała? :) for the al.. yyy.. horde!
Kamil_Bks
18-06-2009, 20:36
Mam do was pytanie. Dla początkującego gracza jaką profesje byście doradzali? Która waszym zdaniem jest idealna na początek?
@ do wszystkich u dołu :)
Dziękuje za pomoc :)
CytrynowySorbet
18-06-2009, 21:11
Herbalism + Mining ze względu na spory dochód z AH.
Btw.
http://img34.imageshack.us/img34/5016/muu.jpg
Flame Leviathan (http://www.wowhead.com/?npc=33113)
Ding 80 Dklem, jeszcze 3 klasy i mam wszystko. : ]
KrEmAs KAc
19-06-2009, 13:24
Mam do was pytanie. Dla początkującego gracza jaką profesje byście doradzali? Która waszym zdaniem jest idealna na początek?
skining i mining ;)
scamming i stealing.
Azindius
21-06-2009, 21:37
Weź sobie minning i herbalism... Fakt, że jedno wyklucza drugie w wyświetlaniu na minimapce surowców ale jest taki addon (nazwy nie pamiętam... dawno grałem) który pokazuje stałe położenie minerałów jak i ziółek także bez problemu można pozbierać. Trochę się n tym dorobisz a z profesjami kombinuj na wyższym lvlu. Np. mining i jawelcrafting... opłacalne jak wbijesz do wotlk... powodzenia i życze dużo kasy na prepaidy ;p
For the ally ! xD
informat6
24-06-2009, 11:06
Witam!
Stałem się szczęśliwym posiadaczem WoW-a. Po instalacji uruchomiłem sobie Triala i pograłem troszkę. Teraz są wakacje i mam parę pytań:
1.Kiedy aktywować darmowy miesiąc? 10 lipca jadę na małą wycieczkę przez Polskę i 17 wracam (ale wtedy nie będę mógł poświęcić na granie aż tyle czasu).
2.Grałem Hunterem ale jakoś coś mi w nim nie pasuje. Gdy grałem u kolegi na prywatnych serverach hunter był bardzo dobry w pvp, teraz nie wiem czy grać nim czy nie grać. Wiem że chcę mieć Mining oraz Engineering.
3.Jaką frakcję, rasę i klasę wybrać? Na raidach to ja wole być shooter, ale również czasem chce powalczyć na pvp.
4.No i jaki server mam wybrać? Wiem że PvP to to co chcę, ale gdy wybrałem pierwszy lepszy z ludnością Medium, często miałem ping 5000.
Chyba wszystko :)
1. Ja bym aktywował po tej twojej wycieczce.
2. Nie sugeruj się privami, co do Mining oraz Engineering, to pasuje do hunta jak ulał, bo będziesz mógł zbierać surowce na amunicje i ją wytwarzać.
3. To już zależy od Twojego gustu.
4. PvP nie polecam na początek.
Lord Dreathan
24-06-2009, 12:36
4. PvP nie polecam na początek.
Omg jak to nie ? Co prawda czasami bedziesz sie wnerwiac ze ktos siedzi nad Toba i Ciebie ciagle zabija.
Ja mowie zeby grac tylko i wylacznie na pvp. O wiele wiecej emocji jest.
CytrynowySorbet
24-06-2009, 12:54
1.Kiedy aktywować darmowy miesiąc? 10 lipca jadę na małą wycieczkę przez Polskę i 17 wracam (ale wtedy nie będę mógł poświęcić na granie aż tyle czasu).
2.Grałem Hunterem ale jakoś coś mi w nim nie pasuje. Gdy grałem u kolegi na prywatnych serverach hunter był bardzo dobry w pvp, teraz nie wiem czy grać nim czy nie grać. Wiem że chcę mieć Mining oraz Engineering.
3.Jaką frakcję, rasę i klasę wybrać? Na raidach to ja wole być shooter, ale również czasem chce powalczyć na pvp.
4.No i jaki server mam wybrać? Wiem że PvP to to co chcę, ale gdy wybrałem pierwszy lepszy z ludnością Medium, często miałem ping 5000.
1. To chyba jasne - aktywuj wtedy, kiedy będziesz miał czas na grę.
2. Masz na myśli strzelanie przez ściany na arenach? Na globie tego nie ma, mimo to hunter jest dobry w pvp jak i pve. Jeśli nie hunter, to mage.
3. Horda przede wszystkim :) Jeśli hunter to troll, ewentualnie ork, jeśli mage to blood elf, ewentualnie undead.
4. Hmm... Ja grając na Burning Legionie (shame on me :x) lagi miałem tylko podczas Wintergrasp, a gdy wejdzie 3.2.0 to ma się to ponoć zmienić. Dodam, że tenserver jest Full.
PvP to najlepsza opcja, dam sobie głowę uciąć, że będziesz padał od 80 leveli kilka razy dziennie levelując w STV, ale gdy sam wbijesz 80 lev będziesz mógł się odpłacić. Poza tym gankowanie ally pod Ulduarem (a wcześniej pod Naxxem) - bezcenne :D Ewentualnie RP-PVP, niesamowite jak ludzie potrafią się tam wczuć w klimat.
informat6
24-06-2009, 13:35
jeszcze 2 sprawy:
1.Może ktoś porównać PVP z RP-PVP?
2.Na trialu udało mi się zdobyć12 lvl hunter, troll. Zaczynać od początku czy wykorzystać już przygotowaną postać?
CytrynowySorbet
24-06-2009, 13:46
jeszcze 2 sprawy:
2.Na trialu udało mi się zdobyć12 lvl hunter, troll. Zaczynać od początku czy wykorzystać już przygotowaną postać?
1. Różni się jedynie tym, że na RP-PVP gdzie nie spojrzysz, ogrywa się jaki role-play. Emotki czy skróty typu Lol, Omg są rzadkością. Zrób sobie przykładową postać na Argent Dawn w Ally (humana) i idź od razu do Goldshire, zobaczysz o co mi chodzi.
2. Nie widzę powodu, by zaczynać od początku, tym bardziej, że hunterem 1-10 gra się dość ciężko, bo nie ma peta.
Lord Dreathan
24-06-2009, 14:31
1. Z reguly servery RP maja o wiele mniej graczy. Co za tym idzie, trudniej zebrac ekipe na instancje, lub kogos do levelowania w strefie. I jest malo gildi albo malo dobrych gildi ( pod wzgledem PvE napewno)
2. Jezeli nie chcesz grac hunterem, to zrob nowa postac. Jezeli chcesz grac hunterem to graj dalej, troll hunter jest dobry ;]
CytrynowySorbet
24-06-2009, 14:36
A co powiecie o 3.2.0? Na mmo-champion są już pokazane sety z t9 wraz z bonusami. Imo, o wiele za szybko przyszedłnowy raid...
Ziemniax
24-06-2009, 14:47
Heh, różnią się tylko statami, a wyglądają tak samo 8o
Jedynce, co mnie zadowala w patchu, to buff magów arcane :cup:
Będzie wreszcie okazja by wyciągać lepszy dps :)
Heh, różnią się tylko statami, a wyglądają tak samo 8o
Tier 9 Item sets will have different models for each faction, the models are only placeholders for the moment and I will only link one of them.
>.>
Anyway w końcu będzie różnica. Bo ten "przeskok" w iLVL między T7 content a T8 content mnie załamał
Therus Mroczny
24-06-2009, 19:16
Ta, za szybko, jeszcze sie nie nacieszylem Ulduarem. A tankadin ma 2 kompletnie nieprzydatne set bonusy. Ehhh.
Lord Dreathan
24-06-2009, 19:25
Ta, za szybko, jeszcze sie nie nacieszylem Ulduarem. A tankadin ma 2 kompletnie nieprzydatne set bonusy. Ehhh.
A prot warrior ? 2P set ma cd krotszy na inervene o 5 sek HAHAHAHAHHA
CytrynowySorbet
24-06-2009, 19:27
O rly? To po co resto druidom +5% crit do Nourisha? -.-
CytrynowySorbet
24-06-2009, 20:22
A btw. Jest tu może ktoś, kto ma konto zarejestrowane na nie w Polsce i ma ochotę na RAF?
@down: Najchętniej sprzedałbym swoje aktualne konto, a ktoś wysłał by mi zaproszenie poprzez RAF. Wylevelowałoby się parę postaci...
Ty potrzbujesz czy chcesz kogos expic ?
. Imo, o wiele za szybko przyszedłnowy raid...
Dlaczego za szybko?
Kto miał zabić Yoggiego to już to dawno zrobił; gildie, które nie zabiły to i tak nie zabiją.
Ulduar 25 man jest nudny jak trash w BT, jedyna rozrywka i wyzwania to hard-mode.
CytrynowySorbet
25-06-2009, 14:47
Dlaczego za szybko?
Kto miał zabić Yoggiego to już to dawno zrobił; gildie, które nie zabiły to i tak nie zabiją.
Ulduar 25 man jest nudny jak trash w BT, jedyna rozrywka i wyzwania to hard-mode.
Wychodzi na to, że albo Blizz ma już w planach kolejny dodatek (bo co jeszcze zostało? Azjol Nerub, Icecrown Citadel, i?), albo ten ostatni raid (tj. IC) będzie się ciągnął z pół roku...
@down: Chodziło mi o raid. Każdy fan Warcrafta nie uwierzy, że Blizz ograniczyłby się do ukazania Nerubianów tylko w dwóch instach dla noobów.
Azjol Nerub już jest, na pewno coś wymyślą Sunwell też nie było wiadome.
Jeśli mnie pamięć nie myli (kiedyś nawet tutaj o tym pisałem) wyjdzie Maelstrom, Emerald Dream a na koniec Legion Fortress.
Jak ktoś chce więcej info niech pokopie w tym temacie. Bo nie chce mi się teraz szukać tych detali.
Ogólnie chodzi o to, że Blizz zaplanował 5 dodatków. Po Legion Fortressie ma być koniec dla WoWa - zostanie on naturalnie wyparty przez tego nowego MMORPG, nad którym obecnie pracują. I widać, dobrze planują bo kolejne dodatki będą miały coraz mniej z lore
CytrynowySorbet
25-06-2009, 20:25
Ja słyszałem, że po Maelstrom mają zrobić Warcrafta 4, i na jego podstawie resztę dodatków. Pożyjemy, zobaczymy...
sphinx123
25-06-2009, 20:51
Maelstrom czyli m.in. Shattered Isles?
@edit
Argh, fail, jednak pod Maelstromem są jeszcze jakieś ruiny *nie zna lore poza grami*
warcraft 4? wow jest kontynuacja w3 ..
a w4 bedzie wow'a... a potem mmo pewnie tez warcraftowe xD ktore sie dzieje po wydazeniach w w4 i pewnie ze 2 dodatki beda do tego.
warcraft 4? wow jest kontynuacja w3 ..
Lorowo jest. Jeśli coś się wydarzy w W4, to będzie to bazowało na lore poprzednich części (ostatnią jest WoW). Blizzard nie stworzył by rozbudowanego projektu, aby potem powiedzieć "to się nie wydarzyło"
Hmm a czy dodatek o Emerald Dream nie mial byc przed Maelstrom? Emerald Dream jest moim najbardziej oczekiwanym dodatkiem, mam nadzieje ze pojawi sie przed Maelstorm i bedzie bardzo dobrze opracowany, zastanawia mnie tez jak udostepnia innym klasą dostęp do Emerald Dream-u, bo jak wiadomo tylko druidzi (i to nie wszyscy) maja do niego dostep, bede wysoce zawiedziony jesli w questach nie bedzie to ladnie przedstawione albo poprostu powstawiaja teleporty -.-
Proste, Ysera lub Malfurion, w końcu zauważą, że przegrywają walkę w ed i zwerbują bohaterów.
@up
W sumie racja, przeciez Malfurion mowi do Remulosa (chyba tak on sie zwal) "Prepare mortal races" :)
Ziemniax
29-06-2009, 10:17
Anub'arak
Azjol-Nerub was merely a setback! The former nerubian king is back and hopefully players will be able to face him in a much more epic fight than what they experienced in the early 5-man instance. Even if he doesn't seem to have any model in the game files for the moment we can fairly assume that he will use the new Frost Cryptlord model added in 3.2.
Obrońcy Anub'araka powinni poskakać z radości :)
Kurczę, wiele nowości nadchodzi...
Pytanie tylko - kiedy? B)
CytrynowySorbet
29-06-2009, 11:48
Że niby Anub'arak w 3.2.0? Jeśli tak, to Blizz poważnie przesadza z prędkością...
@up
Albo sie spieszy bo cos planuje :P
Może od razu Icecrown Citadel?
Ametystowec
08-07-2009, 12:40
Ok, potrzebuję fachowej pomocy, przeglądałem już oficjalne forum, ale tamtejsze rade dla mnie wydają się niemożliwe (chodzi o brak kasy na kupno lepszego sprzętu) Moje pytanie jest następujące: Farmić honor i kupić lepsze pancerze, farmić golda i kupić TSD czy może błagać ludzi by wpuścili mnie na jakieś HC, jeżeli chodzi o mój aktualny sprzęt to mam same rary (blue) na poziom większy niż 77. Broń to mam ten mieczyk dwuręczny z ebon blade z poziomu revered. Gram warriorem w Arms.
@Down
Będzie jakiś reset tych badgy czy co? Dlaczego mam farmić je dopiero po wejściu 3.2? Czyli co, trzymać ten honor, czy może zakupić za niego jakieś lepsze EQ, by podnieść trochę staty i mieć trochę tych epiców. Bo farmienie kasy mija się z celem (jedyne moje źródło to itemy do vendora, łupanie skałek albo dialy)
Ok, potrzebuję fachowej pomocy, przeglądałem już oficjalne forum, ale tamtejsze rade dla mnie wydają się niemożliwe (chodzi o brak kasy na kupno lepszego sprzętu) Moje pytanie jest następujące: Farmić honor i kupić lepsze pancerze, farmić golda i kupić TSD czy może błagać ludzi by wpuścili mnie na jakieś HC, jeżeli chodzi o mój aktualny sprzęt to mam same rary (blue) na poziom większy niż 77. Broń to mam ten mieczyk dwuręczny z ebon blade z poziomu revered. Gram warriorem w Arms.
Teraz?
Dobić 80, poczekać do patcha 3.2, w między czasie wyfarmić repe dla frakcjii, u których kupisz enchanty na head i naramy.
Wyfarmić kasę na przyszłe repair bille, consumable,etc.
Po wejściu 3.2 szturm na heroiki, farma badgy/valorów/czy_jak_to_się tam_będzie_nazywać.
T9 za valory gratis.
A potem podanie do rajdującej gildi i odrobina cierpliowści.
CytrynowySorbet
08-07-2009, 15:27
Nie wiem czy czekanie na 3.2.0 jest dobrym pomysłem. Trochę czasu minie, aż ten patch wejdzie, chłopak może się znudzić.
http://www.maxdps.com/warrior/arms.php
Tu masz podany najefektywniejszy sprzęt. Po lewej zaznaczasz / odznaczasz, skąd ma dropić. Porób kilka heroiców a potem pofarm naxxa, pugi nadal to robią. W między czasie możesz farmić tą repe, dobrze by było zaopatrzyć się w profy rajdowe / do kasy. Jak będziesz gotowy na Ulduar, szukasz gildii. I to chyba tyle.
Ametystowec
08-07-2009, 15:51
Hmm, w moim przypadku problem jest nieco większy, bo po zobaczeniu mojego sprzętu 70% liderów mnie kickuje, a jak mam farta to przez całą instancje robią "złośliwe uwagi". Tak sobie myślę, czy by właśnie nie pofarmić honoru i kupić ten set w loży oficerów, to by podniosło "fajność" moich przedmiotów i niektóre staty takie jak siła, a to daje większe AP. Właśnie teraz rozważam takie wyjścia jak zakup TSD albo farmienie honoru. Dodawszy fakt, że na moim mało zaludnionym servie zobaczyć team bez jednego DPS'a to cud, a co dopiero wejść z takim sprzętem na taką instancje jak HoL HC (topór z Lokena)
@down
Chromagus \o/
CytrynowySorbet
08-07-2009, 16:09
Lol nie rozumiem takich ludzi... Co oni myślą, że na hc będą chodzić ludzie z gearem z Ulduaru? N/c.
Na jakim servie grasz? Chociaż widząc "mało zaludniony server" stwierdzam, że to nie Burning Legion ;x
Mage
*Permafrost now also reduces the target's healing received by 7/13/20%.
*Living Bomb can now be used on multiple targets at the same time.
Priest
* Vampiric Touch had its damage on dispell doubled. (From 680 to 1360 at Max Rank)
* Devouring Plague can now affect only one target at a time.
* Dispersion now has a 2 min cooldown. (Down from 3 min)
* Improved Mind Blast has an additional effect - while in Shadowform your Mind Blast also has a 20/40/60/80/100% chance to reduce all healing done to the target by 20% for 10 sec.
No to ładnie... :3 Ciekawe czy się stackuje z poisonami, ale sądząc po Permafrost'cie to raczej nie.
@ Ametystowiec:
A wiec tak - trzaskaj daily - Argent Tournament.
Jak zdobędziesz tam championa, to kasa będzie sama wpadać (będziesz robił 2 praktycznie te same daily naraz).
Jesli chodzi o gear - skołuj/kup sobie broń od blacksmitha i zenchantuj ją czymś tanim (+50AP?). Następnie staraj się chodzić na lvl 80 instancje (nie heroici) - tam nie będą cię kickować za gear.
W międzyczasie trzaskaj pvp.
W najlepszym wypadku - ściągnij atlasa i zobacz co możesz wyfarmić z instancji (na które ludzie chodzą i na które ty wejdziesz), a reszte uzupełnij pvp gearem.
Po jakimś czasie wskoczysz na etap heroiców. I do przodu i do przodu.
Czekać na 3.2 nie ma co, bo IMHO będzie on za 3-4 miesiące (Ulduar wyszedł pod koniec kwietnia - Blizz nie da tak szybko nowego rajdu).
A i jeszcze jedna rzecz.
Wejdź na forum elitist jerks i tam poszukaj sobie informacji jak najlepiej grać twoją klasą. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy i będziesz wyciągał lepszy dps na obecnym gearze (ludzie się nie będą tak naśmiewać, jak zobaczą co kręcisz na swoim gearze).
@ Vrael:
Raczej nie. Widze, że wprowadzili lesser healing reduce debuff.
I fajnie
Kumpel poweidzial, ze bazujac na przecietnej dlugosci sezonow aren, to za jakies 2,5 miecha.
Może mi ktoś powiedzieć, co jest lepsze dla ench shamana pod pvp?2h czy DW?Jak pytam się innych ludzi to jedni mówią, że 2h a drudzy, że DW :C
zalezy jakie aktualnie masz weaponki na stanie xD bo trodno mowic lec w DW jak masz hujowe pod DW bronie lub odwrotnie =)
W gruncie rzeczy to DW, jak jest jakis shaman z wyzszym ratingiem to z reguly uzywa DW.
W gruncie rzeczy to DW, jak jest jakis shaman z wyzszym ratingiem to z reguly uzywa DW.
w tym sezonie 1800~to nie jest wysoki rating ; )
Na HC to wejdziesz na 80.
Jak żyć żeby robić lvl i takie tam w wowie? Daily!! Robiąc daily dla AC, Sons of hodir, Fishing, Cooking (zajmuje to okolo godziny dziennie) zdobywasz mniej więcej 500g (z samego AC jest 250). Po wyfarmieniu repy z AC i Hodirami masz broń + enchanty, czyli podstawa jest. Mając jako taki sprzęt z frakcji możesz ruszyć na heroci (polecam farmę VH, HoS, HoL, w miarę proste i szybkie dungeony). No a później Naxx i Ulduar :D Dobrym pomysłem jest znalezienie gildii, która właśnie rozpoczyna 10 many.
Patch 3.2 oby wszedł jak najpóźniej. Niesamowity boost dla casterów i oczywiście mellee dostaną po dupie. No ale trudno, i tak nic nie jest w stanie przebić dobrze grającego dk i rogala w dpsie.
CytrynowySorbet
13-07-2009, 13:55
Lol, może ja jakiś dziwny jestem, albo dziwny jest mój server, ale u nas naxxa to pugi farmią, gdzie połowa osób jest w niebieskich itemach z q / normalni ;| heroici to nawet greeny... I co najdziwniejsze, nie ma problemów z czyszczeniem... Może zmień server? >_<
Lol, może ja jakiś dziwny jestem, albo dziwny jest mój server, ale u nas naxxa to pugi farmią, gdzie połowa osób jest w niebieskich itemach z q / normalni ;| heroici to nawet greeny... I co najdziwniejsze, nie ma problemów z czyszczeniem... Może zmień server? >_<
Tak dziwny jesteś. Pugi to farmią Ulduar do mimirona na normalnych serwerach. Co za przyjemność chodzenia w pugach, gdzie każda broń to huntard weaponzz a paladyni rollują na cloth? Najlepiej znaleźć gildię i w niej grać.
Jasne można robić Naxx w blusach i greenach ale gdzie tu sens i logika? Da się wszystko tylko czasami ilość wipów przebija zysk z itemów.
CytrynowySorbet
13-07-2009, 14:58
Tak dziwny jesteś. Pugi to farmią Ulduar do mimirona na normalnych serwerach. Co za przyjemność chodzenia w pugach, gdzie każda broń to huntard weaponzz a paladyni rollują na cloth? Najlepiej znaleźć gildię i w niej grać.
Jasne można robić Naxx w blusach i greenach ale gdzie tu sens i logika? Da się wszystko tylko czasami ilość wipów przebija zysk z itemów.
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Czy po wbiciu 80 lev od razu cię wezmą do Ulduaru (chodzi mi o sprzęt)? No chyba nie. Do Naxxa - tak. Raz byłem z takim pugiem (ubierałem się do offspeca), i powiem ci, że szło lepiej niż w grudniu kiedy razem z moją gildią zaczynaliśmy Naxxa.
w tym sezonie 1800~to nie jest wysoki rating ; )
Bazuje na shamanie z cyclone, 2400, a jak to tez nie jest wysoki rating to lepiej pochwal sie swoim.
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Czy po wbiciu 80 lev od razu cię wezmą do Ulduaru (chodzi mi o sprzęt)? No chyba nie. Do Naxxa - tak. Raz byłem z takim pugiem (ubierałem się do offspeca), i powiem ci, że szło lepiej niż w grudniu kiedy razem z moją gildią zaczynaliśmy Naxxa.
Zaczynaliście Naxx. To jest podstawowa różnica. Kiedy zaczynałem, naxx 10 robiłem w dwa dni. Teraz gdy robię runy na Naxx10 dla nowych członków gildii to czyścimy cały dungeon w 3h. I też ludzie chodzą w blusach/greenach, bo nic innego nie mają. Btw. nerfy Naxx też dużo wniosły. Ja po prostu nie lubię się męczyć, w dodatku HC przygotowują do taktyk na bossów w naxx. O wiele prościej jest tłumaczyć ludziom co należy zrobić, jeśli ludzie mają achi z HC.
Na Leviathana powinni wziąć:P
Bazuje na shamanie z cyclone, 2400, a jak to tez nie jest wysoki rating to lepiej pochwal sie swoim.
Z ludzmi z cyclone jest jak z tymi z amerykanskich serwerow - przecza wszyskim stereotypom. ; )
Vanhelsen
19-07-2009, 03:27
[...]Tak sobie myślę, czy by właśnie nie pofarmić honoru i kupić ten set w loży oficerów, to by podniosło "fajność" moich przedmiotów i niektóre staty takie jak siła, a to daje większe AP.[...]Raidowanie PvE w secie PvP całkowicie odradzam, trudno mi przypomnieć sobie pug gdzie osoby w itemach z resi były miło komentowane.
Takie moje osobiste rady (czyli jak to ze mną było): zabieraj się tylko za instancje HC, nie ma co marnować czasu na normalach (zakładając, że nic z niego nie wyciągasz), drugą i arcypodstawową sprawą jest repa i itemy/enchanty u danych frakcji, sprawdź gdzie dostajesz dobre itemy, wyfarm tam repe i o ile nie masz inskrypcji wyfarm repe u Hodirów (enczanty na naramy).
Po za HCkami puguj również Naxx/OS 10/25 (polecam szukać pod koniec weekendu rajdowego - liderzy mniej wybrzydzają wtedy) ale pugując raidy podstawą jest znajomość taktyk (mało kiedy będą tłumaczone przed bossem) ponieważ na podstawie tego jak u mnie w gildii wygląda pugowanie naxxa25 mogę śmiało powiedzieć, że RL prędzej wywali nieobeznanego gościa który wyciąga 4k DPSu ale wipi ciągle na thadiusie niż kogoś kto wyciąga 2k ale zna takty.
p.s.
jaki serwer?
Ametystowec
19-07-2009, 13:37
@up
Gram na Chromaggus'ie, jeżeli chodzi o gear to załapałem trochę epiców. Co do taktyk, to tylko na sapphironie i khel'u trzeba wiedzieć co trzeba robić, ewentualnie jeszcze przy tym nekromancie w plauge quarter (będąc damage dealerem). W sumie załapałem się do jednej z lepszych gildii, gdzie są normalni ludzie, i w dodatku są polakami :) Jutro kupie ten 2hsword z tournamentu, to może coś jednak z tego mojego warriora będzie.
Dzięki wszystkich za wskazówki, naprawdę pomogły :P
CytrynowySorbet
19-07-2009, 13:40
Daj link do armory.
sphinx123
19-07-2009, 13:47
jednej z lepszych gildii, gdzie są normalni ludzie, i w dodatku są polakami
Paradoks? o_o
Vanhelsen
19-07-2009, 15:01
[...]Co do taktyk, to tylko na sapphironie i khel'u trzeba wiedzieć co trzeba robić[...]no nie powiedział bym... grubas, glut, tadek(!), razovius, jeźdzcy, gothik, loatheb (ale ten dla healerow glownie), no i szapek & kel, na tych bossach trzeba wiedzieć co się robi i kiedy :<
@up: nie koniecznie, też mam w miarę normalną polską gildię ;P w miarę ;D
@down: mały i OS+D to już inna sprawa, tu raczej z naxxa tylko wymieniałem
CytrynowySorbet
19-07-2009, 15:13
Jaaaa byłem w normalnej polskiej gildii. Dodam, że było to na BLu...
Co do taktyk, to na każdego bossa trzeba znać. Nawet na Anub'Rekhanie trzeba wiedzieć, że należy uciekać od locust swarma...
A na Malym to już taktyki znać nie trzeba? O.O Imo jedna z najtrudniejszych w 3.0.3.
Knight Patryk
19-07-2009, 17:02
NA wszystkim prawie trzeba wiedzieć co się robi.Chodź jeśli chodzi o naxx to bardzo prosty Raid...Taktyka maly tankiem:
tankuj,patrz na mini mape gdzie pinguja sparka,Jesli spark leci z twoich plecow z strone malygosa przesun sie z nim by raid mogl go zlapac.Po vortexie idz w przeciwna strone do sparka.P2:tankuj addsy i wchodz pod anti magic zone.P3:nie stoj w takim szicie(static field chyba).Dpsuj 111 2 i jak cie namierza to 11 5 czy jakoś tak.0 komplikacji,lecz niestety czasami są debile w gildii co nie potrafią takiego łatwego cyklu zapamiętać.Więc cytrynowy może najtrudniejsza ale bardzo łatwa
CytrynowySorbet
19-07-2009, 17:18
Chodziło mi o to, że sama taktyka była jedną z najtrudniejszych, nie to co na Pathwerku - czysty tank&spank. Ogólnie Naxx rzeczywiście bardzo prosty, trzeba tylko opanować taktykę.
A co myślicie o nadchodzącym patchu 3.2, a dokładniej o tym nowym raidzie? IMO Blizz już pieprzy wszystko, 10 man normal i hero, 25 man normal i hero... Poza tym Naxx i Ulduar miały swój klimat, były ty duuuże instancje, a to coś? Jakieś pomieszczenie, z końca którego wychodzą przeciwnicy... I po co to?
Ametystowec
20-07-2009, 00:27
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Chromaggus&n=Conrack
Co do taktyk...to albo miałem farta, że wszystko robiłem jak należy albo przesadzacie. Jedyne co robiłem to stałem obok bossa i napieprzałem ile wlezie :p
Vanhelsen
20-07-2009, 00:39
Z tego co widzę to pokonałeś raptem 3 bossów więc wiesz ;P
Co do patcha 3.2 - rozległej instancji nie będzie, szkoda, ale tutaj chyba blizzard zakłada, że ludzie będą wojować jeszcze z hardmodami na uldu. MI się jak na razie tylko nie podoba motyw, że tokens of triumph będą nagrodą za dialy HC... Niech już rzucą conquesty wszędzie, będzie to ułatwienie dla nowych graczy (nie trzeba będzie przebijać się przez wszystkie etapy rajdowania, będzie można od razu na uldu wskoczyć) ale dawanie topowego tokena za HC jest porażką...
Co do klimatycznej instancji, liczę tutaj na Icecrown Citadel ;P
panowie z ostatniej chwili noob question bo zapomnialem, jaki jest hitcap ??
Ziemniax
20-07-2009, 09:27
panowie z ostatniej chwili noob question bo zapomnialem, jaki jest hitcap ??
Ogólny hit cap dla wszystkich klas wynosi 17% (coś koło 450 hita, ale mogę się mylić), jednak jest to wartość bez uwzględnienia punktów, które mogłeś zainwestować w talenty zwiększające ci twój hit rating :p
Możesz powiedzieć, jaką klasa grasz, albo zapodać linka do armory? :)
Dla melee hitcap to 8%~ (264 hit rating) dla yellow dmg i broni dwórecznej. la dual wieldu to coś koło 29% i wiekszość ludzi i tak sie koncentruje żeby miećtylko cap na yellow dmg.
ziemniax grac umiem, porostu zapomniałem xD a i chodzi o hit cap dla castrów.
a mój armory to
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Moonglade&n=Archidar
ogólnie jak zacząłem w końcu raidowac naxa to mi sie prep skończył i dopiero w wrześniu będę go mieć(2 miech wakacji wyjeżdżam)
Na build nie patrzeć jeszcze na starych talentach był robiony, ogólnie teraz siedzę i intensywnie myślę nad demono-destro lub na odwrót, może dzisiaj przedstawię wam moje wypociny.
ok zlapalem troche czasu i teraz 1st ver mojego buildu.
http://www.wowhead.com/?talent#IcZMG0hkAdwhcRZE0uVM0uV:0qTzV0
napierniczamy na przemian immolatem i incerką a ponizej 35% soulfire.
CytrynowySorbet
20-07-2009, 12:26
http://www.wowwiki.com/Spell_hit
no i wlasnie w tym problem ze albo niezrozumialem albo cos ale nie przeczytalem jaki jest mniej wiecej wymagany hitcap do naxxa =/
CytrynowySorbet
20-07-2009, 12:38
Naxx 10 - 157.39 bez talentów i buffów/debuffów
Naxx 25 - 445.94 bez talentów i buffów/debuffów
1% to 26.23 hit rating.
Jako że na 90% procent kupie sobie wowa (narazie podstawka+tbc) kieruje się do Was z prośbą o podanie jakiegoś dobrego serwera pvp. Chciałbym także wiedzieć czy Wotlk dodaje 30dni grania czy dodatkowo trzeba kupić prepaida? A, mam zamiar grać enh shamanem w pvp, odstaje on od innych klas czy sobie radzi?
Vanhelsen
22-07-2009, 02:24
Do założenia konta potrzebny jest prepaid albo karta płatnicza/kredytowa, a przynajmniej tak było jak ja zakładałem, nie wiem czy ten wymóg zmienili. 30 dni za free daje tylko podstawka, dodatki już nie. Co do serwer, to zależy jak tam masz zamiar grać, np w mojej battlegrupie Vindication 5v5 ponoć w ogóle nie istnieje.
Co do szamana, tutaj się nie wypowiem, wszystko zależy od tego co gdzie jak i z kim ;)
Zakłada się konto trial, potem wpisuje się posiadane cd-keye, i ma się 40 dni gry (10 z triala, 30 z podstawki). Nie trzeba mieć wtedy nawet na dzień dobry karty kredytowej lub pre-paida (tak było jak ja zakładałem ;p, czyli stosunkowo niedawno - ~1,5 roku temu).
Aha, czyli zrobię sobie konto trial, od razu aktywuje ten klucz i będę miał przez te 10dni możliwość handlowania, pisania na chatach, mieć więcej niż 20lvl, tak?
I ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat shamana w pvp(szczególnie interesuje mnie enh)? Czytałem że w patchu 3.2.0 ma być zbalansowany względem innych klas.
Aha, czyli zrobię sobie konto trial, od razu aktywuje ten klucz i będę miał przez te 10dni możliwość handlowania, pisania na chatach, mieć więcej niż 20lvl, tak?
I ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat shamana w pvp(szczególnie interesuje mnie enh)? Czytałem że w patchu 3.2.0 ma być zbalansowany względem innych klas.
resto shaman na 3v3/5v5 albo gtfo imo. co ty enhem chcesz zrobic? bic w wyplejtowanego dk/pala? no wai
Witam
Chce znowu zacząć znowu przygodę z wowem, niestety moja stara ekipa się lekko wykruszyła.Pytanie ile osób z tego forum, gra w wowa, jest skora na jakis boost, levelowanie itd.
Sozemego
23-07-2009, 03:22
Apropo triala i tej wymaganej karty kredytowej...mozna podac nieprawdziwe dane o ile beda sie zgadzaly z ogolna forma 'numerow' karty kredytowej. Ja tak zrobilem i bylo wporzadku. Jakby ktos chcial z tym jakiejs pomocy to zglaszac sie na pw albo gg.
Witam,
Jako, że od października będę mieszkał w krk i nareszcie będę miał porządne łącze i sprzęt chciałem pograć sobie w wowa. Ktoś mówił mi, że można grać bez wotlk (nie chcę go na początku kupować, gra może się znudzić, a lepiej mieć kase w kieszeni). Mam takie pytanie, czy można grać w wowa bez dodatku wotlk na oryginalnych serwerach?
Therus Mroczny
03-08-2009, 13:46
Tak, ale osiagniesz co najwyzej 60/70 lvl (w zaleznosci od tego czy kupisz tylko podstawke, czy podstawke z tbc), co oznacza ze nie doswiadczysz endgame'u, czyli esencji gry.
CytrynowySorbet
03-08-2009, 14:01
Dobrze ci radzę: nawet nie zaczynaj. Po pierwsze ta gra uzależnia bardziej niż narkotyk, po drugie schodzi na psy.
Witam,
Mam takie pytanie, czy można grać w wowa bez dodatku wotlk na oryginalnych serwerach?
Tak. Max lvl 70, brak dostępu do Northrend.
Żeby była jasność: klienta i tak będziesz musiał najnowszego.
Jestem już przekonany więc argument uzależnienia nie podziałą na mnie. Nowego klienta, czyli będę musiał iść do empiku i kupić gre tak? Kim polecacie grać zwolennikowi hordy? Odrzuca mnie szaman i nie chciałbym biegać blood elfami...
KrEmAs KAc
03-08-2009, 21:28
Patch ściąga Ci się automatycznie tylko bez woltka.
Rogal ;P
każdy kto gra w WoWa był lub jest uzależniony B)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.