Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers
Stron :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
Therus Mroczny
03-08-2009, 21:40
To moze graj ta klasa ktora ci sie najbardziej podoba? Zwroc uwage na to, ze jako paladyn mozesz grac dpsem, healerem i tankiem, podobnie jako druid. Grajac magiem/rogalem/hunterem/lockiem jestes skazany na jedna funkcje - dps.
ktora jest zajebista bo np pala dps robi tylko w retri a warlock i w demono i affi i destro i wszelakimi domieszkami etc xD w koncu kazdy wie ze lepiej jest przypierdolic komus niz leczycz kumpla =*
CytrynowySorbet
03-08-2009, 23:24
ktora jest zajebista bo np pala dps robi tylko w retri
bueheheh już nie długo :D
Rada dla ciebie: graj jakąś pure dps. Najlepiej ranged. Z doświadczenia wiem, że jak coś nie wychodzi, to najpierw zwala się na healerów, potem na tanków. A ranged dlatego, bo dotychczasowe raidy nie były za bardzo melee-friendly.
Więc Hunter / Mage / Warlock. Chcesz mieć łatwy i dobry dps? Hunter. Chcesz mieć ogromną różnorodność gry? Warlock. Chcesz być kelnerem serwującym bułeczki? Mage :f...
A od WoWa i tak się uzależnisz, na to nie ma antidotum. Choć nie gram w WoWa od maja (JAKOŚ), wciąż tęsknię za raidowaniem i kilkadziesiąt razy dziennie wchodzę na mmo-champion.
Oczywiście WoW zaczyna uzależniać wraz z raidowaniem, czego ci nie życzę.
Ale pamiętaj! FOR THE HORDE!
Zwroc uwage na to, ze jako paladyn mozesz grac dpsem, healerem i tankiem, podobnie jako druid. Grajac magiem/rogalem/hunterem/lockiem jestes skazany na jedna funkcje - dps.
Zwróć uwagę, że klasy pure dps mają ten dps najlepszy. Zwróć też uwagę, że hybrydy we wszystkim są średnie. Tyczy się to dokładniej paladyna i druida - w healu lepszy priest, w tanku warrek, ew. dk. W dps... szkoda gadać.
Therus Mroczny
04-08-2009, 01:11
Konkludujac - niech gra klasa ktora najbardziej mu sie podoba.
cytrynowy ja tesknie od lutego za raidowaniem i nie ma bata teraz wyjezdzam na miech do anglii ale jak wroce to odrazu transfer postaci na magtheridona i prep na 2 miechy i 5 kumpli z rl juz tam gra =)
KrEmAs KAc
04-08-2009, 11:12
Mi się zawsze podobał Rogal ;*
w PvE 1 mobek nawet kilka lvl większy pada.
no jak już są 3-4 to baj baj :cup:
w PvP magi ,warlocki ,pristy w grin secie nie mają szans. Wchodzimy z ambusza ze slow poison + stun i nawet nie skuma się ocb :evul::evul::evul:
miejsce niżej ma druid B)
chuj gram kim chcesz tylko żeby w Hordzie!!!
Ametystowec
04-08-2009, 11:55
chuj gram kim chcesz tylko żeby w Hordzie!!!
Why? Mniej noobow? Nie zgodzę się, przygrywają 99% AV i grają tam jakieś nieogarnięte osoby. Próbowałem grać w hordzie - nichuja - nie pójdziesz na instancje bo każdy ma specc w samotnika (warki w fury, priesty w szedoł etc.) Nie wspominając już o gejach-anorektykach.
Why? Mniej noobow? Nie zgodzę się, przygrywają 99% AV i grają tam jakieś nieogarnięte osoby. Próbowałem grać w hordzie - nichuja - nie pójdziesz na instancje bo każdy ma specc w samotnika (warki w fury, priesty w szedoł etc.)
Serio?
Na magtheridonie jak horda przegra to jest wielkie zaskoczenie xD
A co do częstego wygrywania przez aluchów - jak byłem na moonglade i większość AB to było 15 ally na 7-10 hordzistów to sorka bardzo.
A co do debili - wszędzie się zdarzają. Niestety w ally jest ich więcej i masa znajomych to potwierdza :P
Nie wspominając już o gejach-anorektykach.
Powiedział human, poruszający się jak pare belek drewna poprzybijanych dos iebie z magami, któzy czytając książki wyrobili sobie łape niczym pudzian.
taaaa...
bądź octopus face.
CytrynowySorbet
04-08-2009, 12:13
Why? Mniej noobow? Nie zgodzę się, przygrywają 99% AV i grają tam jakieś nieogarnięte osoby. Próbowałem grać w hordzie - nichuja - nie pójdziesz na instancje bo każdy ma specc w samotnika (warki w fury, priesty w szedoł etc.) Nie wspominając już o gejach-anorektykach.
Ehym, pod sam koniec gry w WoWa zrobiłem humana mage w ally. Na samym początku spotkałem 51 paladyna który rozwalał wszystkie wilki. Fajnie.
Co do bg, to nie zależy od frakcji, tylko od battlegrupy. Ogólnie tam gdzie grałem (BL) to ally to była jakaś kpina. Już nie będę wymieniał oznak tchórzostwa, ale zdarzali się idioci gankujący w okolicach Warsong Hold, robiący specjalnie raid 2 osobowy przed Ulduarem żeby mieć gdzie uciec (mage, wywalał afk ludzi z flying mountów i spier***lał do Ulduaru) i wiele wiele innych. Ally = fail :)
Btw. Horda ma rpgową historię. A Ally? Wrynn (wtf is he?) pojawił się nie wiadomo po co i skąd. Już nie wspomnę o Drenejach priestach (te 1h mace muszą być tak ciężkie..........). A gnomy? Dwarfy? DWARFKI I GNOMKI? PLZZZZZZZZZZ :D
Ale chciałbym zobaczyć taki raid group gdzie jest pełno gnomów rogue i dwarfów priestów... kiedyś oglądałem filmik jak gnom dk tankował Sapphirona. Fail nad failami.
Zastanowiłem się i nie chciałbym biegać warlockiem i rougem(rouge jakos tak mnie odrzuca, warlock musi te pupilki stawiać swoje), jeżeli moglibyście jakieś dobre i złe strony wypisać takich postaci jak druid, hunter(musi mieć zwierzaka?) i mag?
CytrynowySorbet
04-08-2009, 12:43
Druid: 4 możliwości gry (najwięcej): sowa, kot, miś, drzewko. Jako, że to hybryda, we wszystkim radzi sobie średnio. Daje buffa na armor i wszystkie staty, oraz stałego buffa w danej formie.
+łatwy leveling od 20 levela (cat form)
+gdy wejdziesz do outlandu, granie sową to cud miód i orzeszki. Idzie jak burza
+interesująca rotacja kota
+miś charakteryzuje się największą ilością hp i dodge chance, przez co jest na pierwszym miejscu przy niektórych bossach
+hoty, czyli lecz co popadnie
+flight form, przydaje się w wielu sytuacjach
+ptaszek gatherer (up)
+nowe wyglądy form w 3.2
-nie będziesz topował ani w dps, ani w healu (zazwyczaj, ale jeśli jest duży raid dmg to priest i tak cię wyprzedzi) (czasem zdarza się, że kot topuje w dps, np hard mode na XT002-Deconstructor)
-spam wrath / starfire u sowy
-tylko tauren / ne
Grałem druidem przez prawie pół roku, i trochę żałuję. Gdybym wiedział że to będzie tak wyglądało, wybrałbym kogo innego.
Hunter. Podczas levelwania bardzo polega na swoim pecie (tanku). W beast mastery nie ma raczej żadnego problemu.
+ranged, ale nie magic
+na walkach takich jak General Vezzax jest najlepszy
+prawie zawsze topuje w dps
Więcej o nim powiedzieć nie potrafię, bo dobiłem tylko 70 i to pre wotlk.
Mage: typowy ranged dps. Daje buffa do int, serwuje bułeczki. Zazwyczaj dobry dps. Leveluje się go dość nudno i ciężko do jakiegoś 40 lev, kiedy to możesz efektywnie levelować AoE grindem.
Osobiście poleciłbym ci huntera.
czyli zwierzaka hunterem musze mieć... Jak to z nim jest? On zdobywa poziom razem ze mną czy musze jakis specjalny trening, czy łapać nowego co lvl?
CytrynowySorbet
04-08-2009, 12:54
czyli zwierzaka hunterem musze mieć... Jak to z nim jest? On zdobywa poziom razem ze mną czy musze jakis specjalny trening, czy łapać nowego co lvl?
Peta możesz mieć od 10 levela, wtedy robisz questa na możliwość łapania. Pet zdobywa exp za zabijanie mobów, oczywiście potrzebuje go mniej niż ty. Pet może mieć max taki lev jak ty, kiedy ma ten co ty, nie dostaje expa, kiedy dingniesz, dopiero dostaje. Pet co lev dostaje punkty, mozna by powiedziec talentów. Każdy typ peta ma inne drzewko talentów.
Peta możesz mieć tego samego od początku do końca, aczkolwiek im wyższy lev złapanego peta, tym więcej ma umiejętności / wyższy ich poziom.
Ogólnie hunter jest naprawdę prosty, wystarczy że levelujesz w beast mastery.
--- CytrynowySorbet dodał 491 minut i 50 sekund później ---
A tak btw. gra ktoś jeszcze w WoWa i z utęsknieniem czeka na ten nowy raid? Imo to porażka na całego :D No bo jutro patch.
A druidem musze pakować w jakąś konkretną forme, czy sobie zmieniam zależnie od sytuacji w której jestem? Pytałem kolegi, ale stanowczo odradził mi druida i powiedział, że nie połape się co i jak i nie chciał zdradzić szczegółów przy czym, chyba chodziło mu o to, że dużo rzeczy na raz trzeba robić?
CytrynowySorbet
04-08-2009, 21:33
A druidem musze pakować w jakąś konkretną forme, czy sobie zmieniam zależnie od sytuacji w której jestem? Pytałem kolegi, ale stanowczo odradził mi druida i powiedział, że nie połape się co i jak i nie chciał zdradzić szczegółów przy czym, chyba chodziło mu o to, że dużo rzeczy na raz trzeba robić?
No wiadomo że jak idziesz w kota to bierzesz agility i ewentualnie strenght a nie intellect i spirit...
Formę wybierasz sobie idąc w konkretne drzewko talentów.
Też ci odradzam druida. Jak już mówiłem, ranged dps. Hunter albo ew. mage.
A tak btw. gra ktoś jeszcze w WoWa i z utęsknieniem czeka na ten nowy raid? Imo to porażka na całego :D No bo jutro patch.
Ja juz od tak dawna nie gram, ze nie pamietam jak moj char ma nick ;x heh ;(
Lord Dreathan
04-08-2009, 23:20
Zalezy co masz na mysli.
Talenty dla kota( melee dps) i misia(tank) sie praktyczynie pokrywaja. Ale reszta juz nie.
Do tego kot, misio, moonkin, drzewko, wymagaja innego sprzetu. Co prawda da sie np. uzywac sprzetu od drzewka w moonkinie i na odwrot. Oraz sprzetu misia bedac kotem badz tez na odwrot, ale z reguly to sie robi z koniecznosci.
Gralem druidem. I dosyc latwo sie nim level robilo. Czy polecam to nie wiem. Ale napewno przyjemnie sie nim gralo. A to mozna kotkiem pobiegac, a to misiem. Druidem mozesz poznac wszystkie aspekty gry. (melee dps, tank, ranged dps, healer) Graj kim chcesz, poczytaj troche na stronkach i wybierz sobie kogos:). Pamietaj tez ze hunterow jest z reguly za duzo na serverach i maja trudniej o grupe/ miejsce w gildi/ raid spot itp.
KrEmAs KAc
05-08-2009, 09:17
Jeśli będziesz grał druidem to na haj levelu wydasz sporo kasy na reset drzewka ;)
np. jak grałem rogalem to do 70lvla dawałem prawie wszystko w Combat i dopiero od 70lvla zrobiłem build Assassination ;) czyli wydałem chyba 1g (pierwszy res tyle kosztuje jeśli się nie mylę)
patrz a arena season sie nie skonczyl, kpina .
Grałem druidem przez prawie pół roku, i trochę żałuję. Gdybym wiedział że to będzie tak wyglądało, wybrałbym kogo innego.
Nie rozumiem, druidem szybko zostałem wzięty na ulduar i potrafiłem robić większy heal niż priest (może nie zawsze, ale zwykle się wybijałem). U nas drugi największy dps robi shaman (zaraz po rogue). Jako boomkin też potrafiłem się wybić z dps(ze sprzętem z hc robiłem ok 2,6-3kdps), więc nie uważam, że klasa hybrydowa musi być gorsza.
Co do patcha to jestem zły, bo potwierdzają się zarzuty o casual. Teraz będzie można mieć t8 robiąc hc?! ;/
CytrynowySorbet
05-08-2009, 11:23
Nie rozumiem, druidem szybko zostałem wzięty na ulduar i potrafiłem robić większy heal niż priest (może nie zawsze, ale zwykle się wybijałem). U nas drugi największy dps robi shaman (zaraz po rogue). Jako boomkin też potrafiłem się wybić z dps(ze sprzętem z hc robiłem ok 2,6-3kdps), więc nie uważam, że klasa hybrydowa musi być gorsza.
Więc może druid nie był po prostu dla mnie. Nudził mnie nie kończący się tekst "ty leczysz raid". Co do heal recount - u mnie priest zawsze lepszy, fakt, bardzo doświadczony gracz, ale na takich walkach jak XT002 ma po prostu easy mode, te swoje PoMy, CoHy, i co tam jeszcze mają. Mój hot nie zdąży nawet raz ticknąć :\
Co do dps, mieliśmy tylko jedną sowę, fakt, dość wysoko był, jednak nigdy nie udało mu się przegonić hunterów i warlocków. Shaman drugi w dps? To trochę dziwne... bardzo dziwne o.o Który spec?
Ale fakt, druida wyróżnia największa różnorodność. W sumie nie było tak źle, ale naprawdę, leczenie przez cały czas raidu nie jest już takie interesujące, jak się to robi 4 miesiące...
Co do patcha to jestem zły, bo potwierdzają się zarzuty o casual. Teraz będzie można mieć t8 robiąc hc?! ;/
Ba! Nawet t9 :)
to mni zadziwia... na allegro w polsce jest taniej z prepem niz w anglii o jakies 5 zl o.0 no to tylko w sumie wychodzi ze 30 funciakow poleci na prepa i transfer postaci =/
I jak wam się podoba nowy patch? Osobiście mam bardzo mieszane uczucia, raz, że za szybko go wydali (nie ma nowego arena sezon, więc nie ma nowego bossa w VoA, jest tylko trash : o), kilka różnych bugów, ciężko się nieraz wbić na jakąś inste, kolejny nerf restro druida i kolejny boost paladyna, nikt już nie chce iść na ulduar, bo teraz robiąc heroiki można mieć lepsze itemy :P z drugiej strony, nowa insta jest całkiem fajna (nie wiem jak raid bo jeszcze nie byłem).
Dziwne, że teraz można mieć 100% prędkości mounta na 40 lvl, a kiedyś na tym lvl był 60% : o
Nowy Battleground: Isle of Conquest, trochę nudnawy jakby nie patrzeć (to moje zdanie)
A tu takie coś co znalazłem:
Rozszerzenie Argent Tournamentu
Dzięki bohaterom Azeroth, w Argent Tournament będą mogły zakończyć się przygotowywania obywateli Argent Coloseum do walki z Królem Liszem! Nowe daily questy, nagrody i ekscytujące przygody na obszarach Argent Tournamentu czekają na graczy.
Nie wiem jak zabijanie, swoich sojuszników, może zwiększyć szanse walki z Lich Kingiem :P
CytrynowySorbet
07-08-2009, 13:48
Ehh... taka prawda, przed patchem była masa postów paladynów że dostają ogromnego nerfa... kilka godzin po patchu co widzę? Każdy ma minimum 300 dps więcej niż przed patchem...
To teraz pytanie - czy Blizz w następnym patchu doda kolejny raid nie mający absolutnie nic z fabułą, czy da od razu Icecrown Citadel, a w przyszłym roku zawita nowy dodatek. Strzelam, że to drugie.
da icecrowna i cos ala sunwell w bc bylo, no i j chetnie w sumie poczekam na swiderek albo emerald dream. no i w nastepnym dodatku na 2lvl bedzie 60% mount a na 5 100% na 20 dostaniemy latajke.. robia ta gre zbyt easy jedynie hard mody sie w sumie teraz licza...
CytrynowySorbet
07-08-2009, 14:24
Tylko czekać aż w Azeroth będzie można latać na flying mouncie... Oh wait, już nad tym przecież pracują o.o
dla mnie super, w*******amy sie do SW na latajkach xD rozpierdol na maxa xDD jebane allychy nie beda znac ani dnia ani godziny.
Tom The Tanner
11-08-2009, 16:25
Latanie po Azeroth nigdy nie będzie możliwe (stare tekstury). Nie wiem jak wy takie bajki wymyślacie.
CytrynowySorbet
11-08-2009, 16:36
Latanie po Azeroth nigdy nie będzie możliwe (stare tekstury). Nie wiem jak wy takie bajki wymyślacie.
Blizzard aktualnie pracuje nad polepszaniem tych tekstur, łataniem różnych "dziur" na większych wysokościach i takie tam, żeby to jakoś wyglądało. Polecam przestudiować www.mmo-champion.com, najlepiej bluetracker, masz tam cytaty GMów / pracowników Blizza.
SŁYSZELIŚCIE? 31 BOSSÓW W ICECROWN CITADEL8o8o8o
--- CytrynowySorbet dodał 222 minut i 0 sekund później ---
http://i580.photobucket.com/albums/ss243/harson12345/jormungar.jpg i http://i25.tinypic.com/2dv1nw3.jpg
Ci co znają się na WoWie (czasy Tempest Keep no i dzisiejsze), wiedzą o co chodzi. XD
nowe konto, nowy mag na BLu na rafie - Aiy. z pro gildia - Zamknij wieje po okno = D
CytrynowySorbet
11-08-2009, 23:04
nowe konto, nowy mag na BLu na rafie - Aiy. z pro gildia - Zamknij wieje po okno = D
leveluj szybko gogo 80, potem kilka heroiców i jesteś full t8,5. potem krótka farma CotC i z utęsknieniem czekaj na Icecrown Citadel... bardzo ciekawie będzie, wiele gwiazd! Kael'thas, Kel'thuzad, Anub'arak, Illidian, Mal'Ganis i wiele wiele innych! Innymi słowy: The old content was merely a setback!
Jak dobrze, że już nie gram w WoWa :s
leveluj szybko gogo 80, potem kilka heroiców i jesteś full t8,5. potem krótka farma CotC i z utęsknieniem czekaj na Icecrown Citadel... bardzo ciekawie będzie, wiele gwiazd! Kael'thas, Kel'thuzad, Anub'arak, Illidian, Mal'Ganis i wiele wiele innych! Innymi słowy: The old content was merely a setback!
Jak dobrze, że już nie gram w WoWa :s
pvp only, dude.
Ametystowec
12-08-2009, 10:54
A mnie się wydaje, że blizzard zauważył pewien problem, a mianowicie ci, którzy nie mają dobrej gildii i dopiero wbili 80lv mają przesrane. Nikt nie bierze na hc kogoś kto ma mniej niż 2k dpsu. Z początkiem wotlk ludzie powbijali 80lvle i zaczęli farmić, utworzyło się zamknięte koło dla pro geared vipów i dupa. Jedyną szansą jest kupić eq za 4k golda, ale i tak nadal jest się dosyć miernym.
Niech zrobią wreszcie mealstorma! Ja chce tam polecieć!
W wowie denerwuje mnie jeszcze, że BE przyłączyli się do hordy a draneje do ally, powinno być na odwrót. Nie byłoby problemu takich samych stron (szaman i paladyn).
Co do wyrównania ras - paladyni są uber imba. Najlepsze survivality, mają dosłownie sposób na wszystko. Na castera repe + stun a w razie co to jeszcze bańka. Podczas walki z warriorem obija go, zostaje zjechany "do reda" bańka i full heal, w razie co LoH i skrzydła, że life draina mają to już chuj, a no i jeszcze flash heal na instant. Powinni im znerfić tą magię albo zabrać plate, w tanku talent na 40lv dać dopiero możliwość używania plate, albo i wyżej, bo dopiero na outlandzie plate staje się wymagany. Ogólnie uważam, że warki w fury i prot są pokrzywdzeni patrząc na frost presence i righteous fury. Fury nadaje się tylko do grinda bo deathwish jest śmieszny, przez 20 sek 20% większy dmg, szkoda tylko, że zbiera się wtedy (chyba) 15% więcej obrażeń sumując to z berserker stance (często też używa się tego drugiego spella co masz 100% na walnięcie krytyka 4x ale zbierasz za to 20% więcej obrażeń, więc daje to 35% większego dmg w nas, nova od bossa na voa i wipe) i jak healer nie ogarnie to tego spella się nie wykorzysta do końca. Co do prota - nie ma splesh dmg tak jak paladyn + ma tam chyba 5% mniej dmg LOL. A DK jakoś nie ma mniejszych obrażeń, paladyn to samo.
Jestem taki wylewny, bo jeszcze 0,5h do końca przerwy technicznej ;(;(;(
PS: Wiem, chaotycznie napisane.
W wowie denerwuje mnie jeszcze, że BE przyłączyli się do hordy a draneje do ally, powinno być na odwrót. Nie byłoby problemu takich samych stron (szaman i paladyn). Kocham ludzi, którzy walną jakimś idiotyzmem nie patrząc w ogóle na Lore. No, ale co jak co - Horde against bubbleboys!
CytrynowySorbet
12-08-2009, 11:44
Blood Elves =/= High Elves. High Elfy są wciąż w Ally, choćby na pokładzie statku latającego nad Icecrown. Poza tym właśnie dlatego BE mogą być palami, a dreneje shamanami - po to Blizz dał im te klasy, żeby każdy mógł być każdym.
Co do paladyna. Teraz najpotężniejszy jest Prothealadin, czy jak to nazwać xd Talenty w prot, gear do Holy i jesteś niezniszczalny, bo leczysz się lepiej niż pal w holy spec. Retardyny zamiast dostać nerfa, dostały buffa...
W wowie denerwuje mnie jeszcze, że BE przyłączyli się do hordy a draneje do ally, powinno być na odwrót. Nie byłoby problemu takich samych stron (szaman i paladyn).
Niby jakim cudem? Orkowie wybili draenei w draenorze, więc jak oni mają się przyłączyć do hordy?
Teraz najpotężniejszy jest Prothealadin, czy jak to nazwać xd Talenty w prot, gear do Holy i jesteś niezniszczalny, bo leczysz się lepiej niż pal w holy spec.
Jak to możliwe? : o
restro druid dużo lepiej leczy w inny sposób, niż sobie blizzard wymyślił. Crit który dali do t8 jest praktycznie nieprzydatny. Najlepiej leczy się rzucając 3 staki lifebloomów, potem resztę hotów (praktycznie w ogóle nie tracę many, a leczy się bardzo efektownie, mimo, że blizz znerfił lifeblooma), a nie jak sobie blizz ubzdurał, że druid teraz nie będzie instant healem, no ale nie wyszło.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 13:39
Jak to możliwe? : o
http://talent.mmo-champion.com/?paladin=50352050000010000000000000503050050231523 0130331032000000000000000000000000000&glyph=000000000000&version=10192
A w szczególności połączenie Divine Favor i Touched by the light. Non stop crity z heala po +25k... No i stun co 10 sekund... Już nie mówiąc o redukcji obrażeń, zwiększeniu dmg i blocka, Ardent Defender... Eh.
Serious Sam
12-08-2009, 18:00
Witam.
Dzisiaj rano chciałem sobie pograć w wowa(mam triala, a wczoraj płaciłem z karty na upgrade do zwykłego konta), ale dupa blada. Nie mogłem wejść na account, i przyszedł mi taki e-mail:
''Greetings,
This notice is being sent to inform you that we are unable to successfully process the recently requested electronic upgrade for World of Warcraft account XXXXX. As such, this account has been set to the account type which it was at before the electronic upgrade and no charges have been processed for this. In addition, in order to protect the security of both this World of Warcraft account and your payment method we have disabled access to this account to prevent potential abuse.''
Co robić, bo dzwonić do nich nie będę.
Update: Ghostcrawler sprostował napisaną przez siebię informację, twierdząc, że było to jedynie sarkastyczne stwierdzenie które gracze źle zinterpretowali. Wiemy zatem, że Icecrown Citadel nie będzie jednak aż tak duże. Zapewne więcej informacji na temat nowej strefy raid pojawi się wkrótce.
Czyli nie będzie ogromnego raidu :P
CytrynowySorbet
12-08-2009, 18:03
Wklej screen maila, bo ostatnio dużo fakerów w WoWie.
Serious Sam
12-08-2009, 18:52
http://img182.imageshack.us/img182/3830/40065271.png
CytrynowySorbet
12-08-2009, 19:17
Hmm, no chyba rzeczywiście od Blizza... I widać, że jedynie można zadzwonić ;| Ale co ty zrobiłeś, próbowałeś jakiś dodatek dograć, czy co? Przez klucz z jakiegoś allegro, czy bezpośrednio od Blizza?
Serious Sam
12-08-2009, 19:31
Grałem na koncie trail-owym. Chciałem upgrade-ować na normalne konto. W tym celu skorzystałem z karty VISA. Jeden dzień pisało, że rozpatrują (pending), a dzisiaj rano nie mogłem już wejść na konto. Może wysłać do nich emaila?
CytrynowySorbet
12-08-2009, 19:39
Grałem na koncie trail-owym. Chciałem upgrade-ować na normalne konto. W tym celu skorzystałem z karty VISA. Jeden dzień pisało, że rozpatrują (pending), a dzisiaj rano nie mogłem już wejść na konto. Może wysłać do nich emaila?
Jesteś pewien, że wymagana kwota była na koncie? (pamiętaj o kosztach zmiany waluty). Nie wycofałeś przelewu? Możesz próbować, ale nie wiem czy poskutkuje, pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Ewentualnie wejdź na forum battleneta, tam bardzo możliwe, że udzielą ci bardziej satysfakcjonującą odpowiedź.
Serious Sam
12-08-2009, 21:17
Z kartą na 100% nie było problemów. Pieniądze na karcie były itp. Nigdy nie miałem z tym problemów. Zobaczę, co na tym forum battlenetu powiedzą, dzięki : )
Lord Dreathan
13-08-2009, 01:40
Dlaczego nie? Ze skype mozna do nich zadzwonic na darmowy numer. Jak mi zablokowali mozliwosc oplacania karta konta po hacku, to tak zrobilem. Wystarczy zwykly skype i numer do blizza ( ja dzwonilem do Angli o ile pamietam) Czeka sie jakies 20 min na polaczenie. ( ale za to w tle leci muzyka wow legends o ile pamietam i informacja ze pracownicy nie udzielaja porad jak grac, gdzie farmic i nie rozdaja itemow:D)
Serious Sam
13-08-2009, 12:01
Nie myśl sobie, że wszyscy umieją Angielski, tak jak ty^^
PS Patrzcie, może wystarczy kupić pudełko z keyem i wpisać klucz?
http://img190.imageshack.us/img190/2459/222yxn.png
CytrynowySorbet
13-08-2009, 12:08
Nie myśl sobie, że wszyscy umieją Angielski, tak jak ty^^
PS Patrzcie, może wystarczy kupić pudełko z keyem i wpisać klucz?
Emm... mam głupie pytanie... Czy kupiłeś najpierw upgrade do zwykłego konta? Czy odrazu próbowałeś prepaid / dodatek?
--- CytrynowySorbet dodał 37 minut i 55 sekund później ---
Cóż... Onyxia's Lair was merely a setback! (http://wow.battlenet.pl/news/7048/)
Serious Sam
13-08-2009, 13:38
Emm... mam głupie pytanie... Czy kupiłeś najpierw upgrade do zwykłego konta? Czy odrazu próbowałeś prepaid / dodatek?
--- CytrynowySorbet dodał 37 minut i 55 sekund później ---
Cóż... Onyxia's Lair was merely a setback! (http://wow.battlenet.pl/news/7048/)
Pierw upgrade do zwykłego konta. Prepaid chciałem kupić, jak mi się skończą ''darmowe 10 dni'', a dodatku na razie nie zamierzam wkupywać.
CytrynowySorbet
15-08-2009, 12:24
http://www.mmo-champion.com/index.php?topic=92919.0
BUAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA!
Aha i jeszcze... BUAHAHAHAHAHAHAHAAHA
Po prostu przeczytajcie to.................
Ziemniax
15-08-2009, 16:09
@Cytrynowy Sorbet
Już gdzieś na tym forum postował jakiś tauren paladyn :]
Do wydania dodatku jeszcze daleko, więc nie wiadomo, co bedzie, a co nie ;]
Bardziej mnie interesują ciągłe zmiany arcane Maga w nowym patchu - Arcane Blast stackowany do 4-ech i zmniejszony koszt many przy każdym stacku :o
Może wreszcie będzie można w spokoju bić Vezaxa w buildzie arcane :D
CytrynowySorbet
15-08-2009, 16:24
@Cytrynowy Sorbet
Już gdzieś na tym forum postował jakiś tauren paladyn :]
Do wydania dodatku jeszcze daleko, więc nie wiadomo, co bedzie, a co nie ;]
Bardziej od Taurena Paladyna czy Trolla Druida martwi mnie upadek Orgrimmaru, powierzenie dowództwa nad Hordą Garroshowi, który to następnie morduje Cairna, wszystko to podczas zalania połowy kontynentu. Jeśli to wszystko prawda, to przewiduję sytuację, w której Taureni odchodzą z Hordy, NE z Ally, gobliny i worgeni nie dołączają do żadnej i z tych 4 ras byłaby nowa frakcja (i w każdej po 4 rasy). Cóż, Blizzcon za kilka dni, więc się dowiemy...
Therus Mroczny
17-08-2009, 11:50
Dla mnie bomba, nowe lore. Podekscytowalem sie :D
sphinx123
17-08-2009, 12:38
Dodawanie profesji do ras jest wg. mnie innowacją na siłę. Powinni skupić się bardziej na indywidualizacji danej klasy w rasie, np. BE nie miałyby Paladina tylko Blood Knighta, który różniłby się kilkoma szczegółami (np. skillami) od Paladina u ludzi czy krasnoludzkiego (którego można byłoby nazwać np. Templar). Raciale zbyt słabo modyfikują daną postać żebym np. po wymaksowaniu Priesta u ludzi zechciał zrobić sobie NE Priesta, który różni się dwoma czarami na krzyż i ma shadowmeld... Chodzi mi o system znany z Lineage 2, czyli każda rasa ma np. profesję leczącą, jednak różnią się one mimo wszystko stylem gry i inaczej się nazywają (odpowiednio do rasy).
Raciale zbyt słabo modyfikują daną postać żebym np. po wymaksowaniu Priesta u ludzi zechciał zrobić sobie NE Priesta, który różni się dwoma czarami na krzyż i ma shadowmeld.
To już było i blizz się z tego wycofał (w większości). Np Fear warda miał tylko dwarf priest itd.
oni musza robic nas tym postem w huja, no poprotu musza! jak nie to pierdole... wow straci sens wracam wtedy do tibii...
World of Warcraft Client Patch 3.2.0a
* Fixed an exploit players were using with / commands
No i /dump poszedł w pi***.
CytrynowySorbet
20-08-2009, 10:46
World of Warcraft Client Patch 3.2.0a
* Fixed an exploit players were using with / commands
No i /dump poszedł w pi***.
O co chodziło? : P
http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2009/august/highbornes.jpg
Blizzard potwierdza informację wstąpieniu Thralla do Rady Tirisfal? (http://beforecataclysm.pl/?p=84)
Nowe połączenia rasa-klasa i ich wytłumaczenie względem historii WoWa
(przypuszczenia)
(http://beforecataclysm.pl/?p=23)
ulduarskie mapy (http://beforecataclysm.pl/?p=71)
A tu fragment komiksu, nawiązujący do nowego dodatku (http://www.worldofwarcraft.com/misc/wccomic/issue-22-sneakpeek.html)
Mnie tam się ten dodatek bardzo podoba (no może oprócz tych klas-ras) Bardzo chciałbym pograć sobie goblinem :P Ciekawe jakiego mounta będą miały Shredders? Czy może ogra :P
Cieszy mnie to, że dodatek z powrotem sprowadzi graczy do starego świata i EK i zostaną tak zmienione. Ciekawe tylko co wywołało kataklizm? :P Orgrimmar zostanie zniszczony i najpewniej nowa stolica orków będzie w Ashenvale, w miejscu gdzie teraz jest Warsong Lumber Camp. Thrall nowym tirisfal guardian, czemu nie? Czyż niejeden raz udowodnił, że jest tego godzien? Podczas gdy Jaina będzie się zajmować sprawami Tirisfall Varian zostanie tak jak Garrosh bez kogoś, kto będzie "go pilnował", więc polityka alliance też może ulec zmianie. Nareszcie pojawi się Deathwing.
No ale wszystko wyjaśni się (miejmy nadzieje) na Blizzconie.
CytrynowySorbet
20-08-2009, 13:11
Ciekawe tylko co wywołało kataklizm? :P
Teorii jest kilka. Pierwsza jest taka, że po hmm... "pokonaniu" Algalona wysłany został jakiś kod do bogów (tytanów?). Coś stało się z ich wysłannikiem, więc ingerencja jest wymagana.
Inna teoria jest taka, że po pokonaniu Lich Kinga coś się stanie. Jestem prawie pewien, że zmienią się Plaguelands. Ale co z resztą plagi? A może dusza miecza się uwolni i obudzi pradawnych bogów? A może Ner'zhul jednak w jakiejś formie istnieje?
Być może postacie takie jak Deathwing czy Queen Azshara widzą w Lich Kingu jakieś niebezpieczeństwo? Po jego unicestwieniu mieli by wtedy wielkie pole do manewru.
Edit: Np. to co mówi Algalon:
Analysis complete. There is partial corruption in the planet's life-support systems as well as complete corruption in most of the planet's defense mechanisms.
Czyżby już wyczuwał zbliżające się niebezpieczeństwo?
Możliwa jest też taka wersja: gdzieś tam było, że po zabiciu bogów śmierci (Yogg Saron, C'thun) ma stać się coś strasznego, może właśnie ten kataklizm, choć może są też inni bogowie śmierci niż Yogg Saron i C'thun.
CytrynowySorbet
20-08-2009, 15:03
Możliwa jest też taka wersja: gdzieś tam było, że po zabiciu bogów śmierci (Yogg Saron, C'thun) ma stać się coś strasznego, może właśnie ten kataklizm, choć może są też inni bogowie śmierci niż Yogg Saron i C'thun.
Przewidywany jest powrót C'thuna w Cataclysmie (to ten z AQ?).
sphinx123
20-08-2009, 15:09
To wszystko zaczyna zmierzać w kierunku jakiejś space opery. Zaraz nad Azeroth zawisną Niszczyciele Imperialne <3
Ziemniax
20-08-2009, 23:10
Przewidywany jest powrót C'thuna w Cataclysmie (to ten z AQ?).
Tjaa
C'thuna oraz zdeformowanego Cho'Galla B)
omg jak oni serio zamiezaja zrobic te nowe klassy dl ras to pierdole... jak mozna tak niszczyc wow'a ?? jak zabija craina to nie powinno byc tak ze taureni odejda z hordy ? kurde no to tak jak by jakies panstwo z nto zabio naszego prezydent(ale takiego jakiego lubimy) a my dalej z nimi jestesmy rame w ramie etc.
CytrynowySorbet
21-08-2009, 14:12
omg jak oni serio zamiezaja zrobic te nowe klassy dl ras to pierdole... jak mozna tak niszczyc wow'a ?? jak zabija craina to nie powinno byc tak ze taureni odejda z hordy ? kurde no to tak jak by jakies panstwo z nto zabio naszego prezydent(ale takiego jakiego lubimy) a my dalej z nimi jestesmy rame w ramie etc.
Cairne ma być assassinated, co oznacza, że tylko nieliczna grupka osób to zobaczy. Garrosh pewnie puści jakąś plotkę, że Ally porwało / zabiło Cairna - znakomity powód do ataku na Ally i zmotywowanie reszty hordy do zemsty. Nie zapominajmy, że Wrynn to rasista.
omg jak oni serio zamiezaja zrobic te nowe klassy dl ras to pierdole... jak mozna tak niszczyc wow'a ??
* Human Hunter
Humans have long been proficient in the art of hunting and trapping wildlife, and while it was their Elven allies that wielded the bow and arrow in wars past, many humans have been shown to be quite adept at the art, one even managed to achieve the rank of Ranger Lord before being turned the Scourge. He is more commonly known as Nathanos Blightcaller. And in Northrend, much of the Grizzly Hills is occupied by human hunters and trappers.
Early concept art has been unearthed of Human Hunters, perhaps showing they were an originally intended class.
Human Hunter:
http://img38.imageshack.us/img38/6910/warcraftsamwise005c.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/9759/warcraftsamwise066b.jpg
Thanks to Kanaru for putting these images on Imageshack!
Sources: http://www.wowwiki.com/Ranger
http://www.wowwiki.com/Amberpine_Lodge
* Orc Mage
Orc mages are quite frankly not that far of a stretch, seeing as Thrall condemns warlock magic, perhaps he has begun to offer magic wielders amongst the orcs training in the art of the magi. There really is a fine line between mages and warlocks, the difference usually being the employment of shadow magic instead of the arcane.
EDIT: A new theory has been suggested that Med'an, who's story is so long winded that I will not repeat but provide a link to, will return to the Orcs since he is a half-orc, and bring with him his amazing mage powers passed down from his father, Medivh, to impress the Orcs and perhaps even begin to teach him the arcane arts.
Credit goes to Envojus for the theory!
Sources: http://www.wowwiki.com/Mage
http://www.wowwiki.com/Med%27an
* Night Elf Mage
Many people struggle with this one, but I will seek to perhaps even give a quite plausible explanation for the return of the Highborne that is seen in this screenshot (http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2009/august/highbornes.jpg). While many people believe that all the Highborne left to become High Elves or Blood Elves, that is not a true. There are many remnants of Highborn, most notably that of the Shendralar, who dwell within Dire Maul. I speculate that since Immol'thar and their Prince Tothreldrin have been slain by adventurers, they have found themselves without a source of power or immortality, leaving them vulnerable to the dangers the demons and ogres pose. So, they send an envoy to Tyrande in order to ask for re-admittance into Night Elven culture but with the catch of being able to practice their magics as long as they do not consume sources of power like Moonwells.
Sources: mmo-champion.com
http://www.wowwiki.com/Dire_Maul
http://www.wowwiki.com/Quest:The_Madness_Within
* Dwarf Mage
It is a little known fact to those who were not involved in the beta that Dwarves could in fact be mages until a last minute change was made by Blizzard. If you look in your manual you received with your copy of vanilla WoW, you will see that Dwarves are listed as having mage as a playable class, showing how last minute a change this was. Quite frankly, there's no reason why they could not be mages, in fact there are famous magi amongst the dwarves, such as Thaurissan. And with such close contact to humans and gnomes, both races with magnificent mages, it seems a small miracle they have to have mages themselves.
Sources: http://www.wowwiki.com/Sorcerer-thane_Thaurissan
World of Warcraft Manual
* Blood Elf Warrior
Every race has meat shields, and blood elves are shown they are no light weights when it comes to melee combat. It is not implausible for there to be warriors who are not Blood Knights.
Sources: Unrequired.
* Dwarf Shaman
They already exist in the form of the Wildhammer Clan. And, while some may argue that this is a lore lol because Alliance players roll Ironforge dwarves, one would notice that while the Wildhammer Clan once had the distinction of being a seperate, neutral, faction, that is no longer true and they are merely designated as Alliance members.
Sources: http://www.wowwiki.com/Wildhammer_Clan
* Undead Hunter
Once again, there are many humans who proved themselves quite able hunters in life, that could very well carry over into death, as in the case of Nathanos Blightcaller. Perhaps the Blightcaller provides training and acts as the leader for up and coming undead hunters?
Sources: See Human Hunter
* Tauren Paladin
Personally, I believe the Taurens gaining usage of the Light is perhaps the biggest stretch out of all of these. But perhaps the Tauren do not tap into the Light as Humans and Blood Elves do, but rather through their "sun god". There is already evidence of some druids beginning to experiment in the usage of the Light, and with proper training applied, an eight foot tall cow-man clad in armor and the power of the light would be a formidable force indeed.
Sources: http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2009/august/injuredcolleagues.jpg
* Tauren Priest
Tauren Priests could be those who did not posses the physical strength to become Paladins, yet still heard the calling of the Light. And of course, when there is Light, there will always be those who embrace the shadow.
EDIT: There are sketches in the Collector's Edition Artbook that came with vanilla WoW that do depict Tauren priests. This could be another case like the Dwarf Mage. I will attempt to find copies of this art and post them soon. (8/15 4:54 CST)
Pictures have been found and can be viewed below, credit once again to Kanaru.
Tauren Priest: http://img291.imageshack.us/img291/4788/warcraftsamwise065b.jpg
http://img34.imageshack.us/img34/2986/warcraftsamwise007c.jpg
Sources: See Tauren Paladin.
* Gnome Priest
Gnome Priests may seem an odd decision at first, but take a moment to consider the mindset of the gnomes. They are curious beings who wish to understand everything around them, and what surrounds them is the Light. Every other race besides the Gnomes in the Alliance has priests, it is no wonder that they have not sought to study the art of healing through the Light sooner. I could see them perhaps taking a much more methodical approach, rather than the religious approach of the other races.
Sources: http://www.wowwiki.com/Gnomes
* Troll Druid
Once again, seemingly another "WTF?!" choice, but this one is even simpler to apply and understand. Essentially every troll raid and almost every troll instances involves cases of trolls taking on the forms of animals or the essence of the animal. Usually this is attributed the Loas. It seems likely that the trolls will learn to shapeshift in a controlled manner into a select number of species by invoking the name of these "Loas". Under sources you can find a list of every troll themed instance with a case of troll transformation!
Sources: http://www.wowwiki.com/Loa
http://www.wowwiki.com/Zul%27Gurub
http://www.wowwiki.com/Zul%27Aman
http://www.wowwiki.com/Gundrak
http://www.wowwiki.com/The_Prophet_Tharon%27ja
Jak dla mnie to cała masa tych tłumaczeń ma sens.
CytrynowySorbet
21-08-2009, 15:26
Lepszy troll druid niż BE druid... A na mmo champion kilka osób było za BE druidem...
Chociaż... BE we wszystkich setach wygląda ładnie więc...
World of Wacraft: Cataclysm to następny dodatek do World of Warcraft. Mroczne i dawno zapomniane zagrożenia, które długo pozostawały poza linią wzroku, w końcu przybyły do naszych wybrzeży, wywołując katastrofalne skutki dla Azeroth i przygotowują kolejne nikczemne plany, by przejąć go raz jeszcze.
Limit doświadczenia
Limit doświadczenia w następnym dodatku będzie nieco niższy niż się spodziewano: 85.
To może oznaczać, że Blizzard chce pozostawić więcej luzu dla następnych dodatków przed dojściem do poziomu 100. Mniejsza ilość levelowania (wraz ze zmianami poniżej, które zapewne mają na celu jego przyspieszenie) oznacza, że rozwijanie postaci z nowej rasy pozostanie atrakcyjne dla nowych i obecnych graczy.
Natomiast levelowanie od 80 do 85 powinno być znacznie bardziej wymagające, bowiem głównym pomyslem jest upewnienie się, że zdobycie nowego poziomu naprawdę coś będzie znaczyło, zamiast przekonywać, że zostały jeszcze tylko 4 kolejne do uzyskania.
Nowe klasy
Cataclysm nie wprowadzi żadnych nowych klas do gry. Zamiast tego, Blizzard oferuje graczom więcej kombinacji ras i klas. Niektóre z nich zostały już wcześniej odkryte w plikach patcha 3.2.2 na PTR. Quest An Injured Colleague i jego odpowiednik u Nocnych Elfów pomagają wprowadzić lore dla nowych kombinacji, więc prawdopodobnie możemy spodziewać się większej ilości questów dla tych mniej tradycyjnych połączeń.
- Human Hunter
- Orc Mage
- Night Elf Mage
- Dwarf Mage
- Blood Elf Warrior
- Dwarf Shaman
- Undead Hunter
- Tauren Paladin
- Tauren Priest
- Gnome Priest
- Troll Druid
Nowe rasy
Wydarzenia związane z kataklizmem spowodowały, że dwie nowe rasy rozpoczęły poszukiwanie sojuszników. Są to gobliny dla Hordy i worgeni dla Przymierza.
Gobliny
Deathwing raz jeszcze potrzebował usług goblinów w roli niewolników. Ponieważ były niezdolne mu odmówić, gobliny zostały przez niego zniewolone. Duża ich grupa się mu jednak zdołała oprzeć. Z ich poprzednimi domami zniszczonymi przez kataklizm, uciekają na wyspę przy wybrzeżach The Barrens. Gdy próbują odzyskać siły, spotykają orka porwanego przez statek Przymierza i ratują go. Ów ork okazuje się być nikim innym jak Thrallem we własnej osobie i w zamian oferuje goblinom ich miejsce w Hordzie. Wydarzenia te są przedstawione w questach, pozwalając graczom doświadczyć samemu powody świadczące o odwróceniu się goblinów od neutralności.
Worgeni
Kataklizm zniszczył Mur Greymane'a, odsłaniając co stało się z królestwem Gilneas i jego mieszkańcami. Dzięki powstrzymaniu klątwy worgenów, udało im się znaleźć częściowe lekarstwo, pozwalające im zachować swoje ludzkie umysły nawet po transformacji. Wyruszając z Gilneasu i szukając pomocy Przymierza, zdecydowali się im pomóc, by razem zwalczyć nowe zagrożenia kataklizmu.
Gilneas będzie intensywnie wykorzystywał system fazowania (tak jak przy obszarach dla początkujących Death Knightów), by pokazać co się stało, podczas gdy królestwo to było odcięte od reszty świata i zaprowadzi nas do czasów obecnych.
Worgeni będą mieli dwie formy, worgena i człowieka. Gracze będą mogli wybrać wygląd obu.
Nowa zawartość dodatku
Cataclysm będzie pierwszym dodatkiem, który nie wprowadzi nowego kontynentu, lecz zamiast tego wykorzysta poprzednio niedostępne obszary i przekształci istniejące.
Przekształcenie pierwotnego Azeroth
Wydarzenia związane z kataklizmem, spowodowane przez Deathwinga i Azsharę, zmienią obraz Azeroth jaki znamy. Większa część zawartości Cataclysmu objawi się w postaci przekształconego Azeroth, wykorzystując te nowsze usprawnienia WoW-a, takie jak fazowanie czy daily questy. Większość zadań i przeciwników w pierwotnych obszarach będzie również przerobiona, by levelowanie było mniej dokuczliwe. Dzięki tym zmianom, graczom zaoferowane zostaną lepsza narracja i wrażenie postępu. Niektóre obszary i instancje zmienią się w drastyczny sposób, by dopasować się do okoliczności.
Przykładami są:
- The Barrens zostanie podzielone na dwa osobne obszary w dwóch przedziałach levelowych.
- Azshara stanie się niskolevelowym obszarem (poziomy ~10-20).
- Niektóre obszary, takie jak Thousand Needles, zostaną zalane przez powódź.
- Durotar zostanie zrujnowany, a Orgrimmar może być zniszczony. Nowe miasto orków będzie budowane w trakcie dodatku.
- Gnomeregan będzie również częścią dodatku, a gnomy mogą mieć szansę na odbudowę swej stolicy.
- Wailing Caverns stanie się bujnym, tropikalnym obszarem, a wszystko to za sprawą magii druidów.
- Wulkan w Blackrock Spire wybuchnie i dostępna będzie nowa wersja Blackrock Mountains, Ragnaros również powróci.
Następstwem kataklizmu będą nowe konflikty, widoczne w wielu miejscach, a także obszary PvP podobne do Wintergrasp.
Latanie w Azeroth
Częścią zmian w Eastern Kingdoms i Kalimdorze będzie wprowadzenie latania na obu kontynentach, umożliwiając dostęp do wielu nowych miejsc i na pozwalając na szybsze podróżowanie podczas levelowania od 80 do 85.
Niewprowadzone obszary i instancje
Dzięki dodaniu latających wierzchowców do Kalimdoru i Eastern Kingdoms oraz przekształceniu wielu obszarów, większość dotąd niedostępnych lub niedokończonych miejsc otworzy się dla graczy. To właśnie tam będziemy levelować. Przykłady tych miejsc to:
- Hyjal
- Gilneas (obszar startowy Worgenów)
- Uldum
Nie jest pewne, czy stare lokacje goblinów, takie jak Kezan czy Undermine, będą dostępne w Cataclysm ze względu na problemy tej rasy, ale na pewno kilka nowych wysp podniesie się z poziomu mórz przez wydarzenia związane z kataklizmem, a ponadto niektóre z nich mogą znaleźć się na grzbietach gigantycznych żółwi wodnych i wielorybów; dojdą również obszary podwodne.
Bohaterowie i wydarzenia
Deathwing
Deathwing the Destroyer (niegdyś znany jako Neltharion the Earthwarder) zagra istotną rolę w Cataclysm. Po zostaniu doprowadzonym do szaleństwa przez szepty Starych Bogów i zwróceniu się przeciwko jego własnej rasie, zakończonemu porażką, Deathwing zanurzył się w cieniu. Podczas gdy Horda i Przymierze były zajęte zwalczaniem Płonącego Legionu oraz, wkrótce później, Plagi, on czaił się i wprowadzał swe plany w życie. Po nieudanych próbach stworzenia Twilight Dragonflight przez Lady Sinsestrę, powrócił raz jeszcze do Grim Batol i powiodło mu się tam, gdzie jej poprzednio nie. Dzięki temu, udało mu się stworzyć potężne Dragonflight, których szukał i planuje uwolnić je na świat. Lecz co będzie z wpływami Starych Bogów, które oni nad nim posiadają?
Azshara
Królowa Azshara również zagra ważną rolę w Cataclysm. Nieznana wielu śmiertelnym rasom, dawno zapomniana przez inne, uważana za uśmierconą przez jej własną rasę, nie czekała bezczynnie w głębinach Maelstrom. Po jej porażce w Wojnie Starożytnych i transformacji w Nagi przez Starych Bogów tych, którzy ją otaczali, stała się znacznie potężniejsza niż niegdyś. Niezadowolona z Nazjatar ani głębi mórz, Azshara liczy na na odzyskanie mocy i możliwość rządzenia raz jeszcze. Ponieważ plan pomocy Illidanowi przez Lady Vashj pozostaje tajemnicą, nieznane są dotychczasowe działania Azshary. Pozostaje jednak jedno pytanie bez odpowiedzi: czy służy ona jej "wybawicielom", Starym Bogom?
Kataklizm
Nie wiadomo, kto będzie głównym bossem Cataclysmu, ale sam kataklizm zdaje się być spowodowany przez próby przyzwania nieprawdopodobnie potężnych istnień przy pomocy starożytnych inktantacji używanych przez Deathwinga i Azsharę. Oboje są bardzo potężni, ale kataklizm z samej nazwy sugeruje coś jeszcze większego, być może ich przeszłość połączoną wpływami Starego Boga?
Strażnik Tirisfal
Malfurion Stormrage powróci do Azeroth, by wspomóc tworzenie nowego Strażnika Tirisfal - Thralla! Rola Med'ana w tych wydarzeniach pozostaje na razie nieznana.
Nowa nowa Horda
Thrall odda przywództwo w Hordzie Garroshowi Hellscreamowi, podczas gdy on sam będzie służył jako koordynator sił obu stron mających na celu zwalczenie nowego zagrożenia ze strony Nag i Black Dragonflight. Bez Thralla trzymającego Garrosha w uścisku, deklaruje on otwartą wojnę z Przymierzem. W politycznej rewolucji Cairne Bloodhoof zostaje uznany za zdrajcę Hordy i zamordowany przez Garrosha. Syn Cairne'a, Baine, przejmuje przywództwo nad Taurenami. To może wyjaśniać, dlaczego Baine został usunięty z gry w Patchu 3.2.2.
i z tego co mi wiadomo to Cataclysm już oficjalnie ogłoszono na Blizzcon znajomy ogląda relacje z tego.
Przetłumaczone na Polski a puki co to zaczą się Blizzcon ciekawe co na nim powiedzą spodziewam się informacji o
-nowym dodatku do wowa
-nowym patch do wowa
-Polskich Serverach i przywilejach z nimi związanymi
-Diablo III i Starcraft 2
-Nowym projekcie Blizzard
-Filmie Warcraft przynajmniej aktorów jacy zagrają :D
-O nowościach w World of Warcraft
-Byc może zapowiedzenie prac nad Warcraft 4
CytrynowySorbet
21-08-2009, 23:43
O_o Zajebiste O_o
Lord Dreathan
21-08-2009, 23:56
Tutaj macie pisemna relacje z blizzconu. Co najciekawsze:
- plywajace mounty
- podwodne miasto Lady Vashj ( ale bedizemy sie poruszac jak po ziemi)
- system levelowania gildi. Gildie beda mogly posiadac maksymalny 20 poziom.
- kazdy czlonek gildii moze w jakis sposob pomoc w podnoszeniu rankingu gildi. Przez bg, insty, raidy, areny,achievmenty, daily questy.
- phasing ( znane glownie z dragonblight przy Wrathgate) bedzie uzywane na szeroka skale.
- nowy system talentow ( paht of titans, i cos tam mastery)
- blizz pozostaje przy 51 talentach.
9:07
justMaku: Widzimy lawę w The Barrens
justMaku: Desolace zamienione w las?
justMaku: Gobliny!
9:08
justMaku: Worgeny!
9:09
justMaku: Human Hunter!
justMaku: Tauren Paladin!
justMaku: Tak! Bubblecow!
9:10
justMaku: Możliwość latania w Azeroth
justMaku: 85 level
justMaku: Nowa profesja, archeologia?
9:11
justMaku: Archeologia to nowy second skill
justMaku: Nowy BG
justMaku: System levelowania i achievementów dla guildi
9:12
justMaku: Deathwing powrócił
justMaku: Ufff. ledwo nadążam ^^
justMaku: Koniec ceremoni otwarcia
justMaku: Za chwilę kolejny trailer, i kolejny panel
9:13
justMaku: Będą nowe wersje Deadmines i Shadowfang Keep
9:14
justMaku: Nie było natomiast nic na temat Thralla, Orgrimmaru, czy Azshary
9:15
9:16
justMaku: Zaraz zostanie włączona strona dodatku gdzie kazdy bedzie mogl obejrzec trailer
9:16
justMaku: Jednak strona może zostać włączona nawet za półtorej godziny
9:17
justMaku: W tym czasie zapraszam na nasze forum podyskutować o nowym dodatku ;)
9:18
justMaku: W ciągu najbliższych 15 minut rozpocznie się panel o WoW: Cataclysm
9:18
justMaku: Forum dostępne pod adresem: http://beforecataclysm.pl/forum/
9:19
[Comment From crawx]
worgeni i gobliny pokazani byli tylko przelotnie czy cos wiecej ?
9:19
justMaku: Worgeni będą mogli zmieniać formę, z wilka na człowieka i na odwrót
9:20
[Comment From ahuum]
jakie klasy wiesz może ?
9:20
justMaku: Wszytko będzie podane na drugim panelu
9:21
[Comment From Kolo]
A za ile on?
justMaku: Ponoć o 21:30
[Comment From crawx]
a formy czlowieka u worgenow beda mialy jakies nowe skiny czy stare humanow ?
justMaku: http://www.worldofwarcraft.com/cataclysm/
justMaku: Strona działa
9:23
justMaku: Strona działała przez moment, teraz 404 o.O
9:24
justMaku: Szykujcie się na ogrom nowych materiałów po panelu na stronie ;)
9:29
justMaku: Drobne problemy techniczne po mojej stronie.
9:29
justMaku: Ale już wróciłem :)
9:31
justMaku: Chciałbym podziękować wszystkim czytelnikom, nawet nie wiecie, że jest was tutaj ponad 100 ;)
9:31
[Comment From Gitny]
Jedynie? :P
9:32
justMaku: Jak na stronę która istnieje od 4 dni, to i tak dużo ;P
9:33
justMaku: http://www.worldofwarcraft.com/cataclysm/media/?autoplay=true#video
justMaku: Niektórym działa, niektórym nie. Sprawdźcie swoje szczęście :P
justMaku: Start panelu, mam chyba jakieś 45 sekund do tyłu :/
9:34
[Comment From ja]
działa ale okropnie wolno :/
[Comment From Kolo]
Mi się niestety długo buforuje :(
[Comment From Zimon]
u mnie sie laduje caly czas :P
justMaku: Jutro będzie można u nas na stronie obejrzeć ;)
9:35
justMaku: Deathwing wygląda genialnie.
9:36
justMaku: Mówią o BC i Illidanie jako główny badassie
9:36
justMaku: Który tak bardzo nie wplątał się w całą przygodę gracza w BC
9:37
justMaku: wowwiki.com/Deathwing
9:38
justMaku: Deathwing słyszał głosy starych bogów
9:38
justMaku: Które doprowadziły go do szaleństwa
9:39
justMaku: Deathwing miał tylko jeden cel - poddac sobie wszystkie rasy azeroth
9:39
justMaku: Deathwing miał krótką "drzemkę" w Deepholme
9:40
justMaku: Gdy obudził się, i wynurzył na powierzchnie świata, spowodował wielką erupcję.
9:40
justMaku: Deathwing The World Breaker
9:41
justMaku: Deepholme to jedna z nowych sfer, zresztą tak jak cały Elemental Plane
[Comment From jablon1994]
nowy tytul, kolekcjoner achievementow z tego Deathwinga ;P
justMaku: Westfall to ponoć jedyna strefa która nie zostanie dotknięta kataklizmem. xD
9:42
justMaku: Elementale będą grały dużą rolę w dodatku
9:43
justMaku: Elemental Plane było więzieniem dla nich, które też zostało zniszczone przez Deathwinga
9:43
justMaku: Czas na Worgeny
9:44
justMaku: Mowa o historii worgenów.
9:44
justMaku: Fani poprawili prezentującego który pomylił imiona xD
9:45
[Comment From Kondi]
dasz to jutro na strone z napisami pl?
9:45
justMaku: Nie wiem czy dam radę, natomiast całą noc będę tłumaczył arty ;P
9:46
justMaku: Startowy zone worgenów ma przypominać ten Death Knighta, tylko że lepszy i większy ;P
9:46
justMaku: "Worgens are Wolverines of Alliance"
9:47
justMaku: Czas na Gobliny
9:47
justMaku: Gobliny w hordzie, to gobliny z Kezan
9:48
justMaku: Bardzo rozwinięte technologicznie
justMaku: Gobliny które znamy z gry, pozostaną neutralne
justMaku: Kataklizm bardzo uszkodził Kezan
9:49
justMaku: Gobliny uciekły na Lost Islands
9:49
justMaku: Zestaw wysp niedaleko durotaru
9:50
justMaku: Goblin w samochodzie ^^
9:50
justMaku: To ich mount ;)
9:51
justMaku: Thrall I Cairne ratują dzieci Hordy na fanarcie
9:52
justMaku: Orgrimmar zniszczony ;'<
9:52
justMaku: Ale jest odbudowywany w tym samym miejscu! ^^
9:53
justMaku: Wygląda o wiele lepiej, bardziej jak budynki hordy z WotLKa
justMaku: Developerzy chcą przywrócić wojnę!
[Comment From bozak]
a jakie mounty maja worgeni??
[Comment From Guest]
a mount wilkołaka?
justMaku: Nie było pokazane ;/
9:55
justMaku: Czas na nowe dodatki do gameplayu
9:56
justMaku: Level cap to była jedna z kluczowych decyzji w tym dodatku
9:56
justMaku: Twórcy gry chcą się skupić bardziej na end-game niż na levelowaniu
9:57
justMaku: Goblin rogue
9:59
justMaku: 7 nowych stref
justMaku: Hyjal, Uldum, Gilneas
justMaku: Kezan, City of vashj - Podwodne!
justMaku: Twilight Highlands (Grim Batol)
justMaku: Deepholme, Gilneas
10:00
[Comment From Draugur]
wymieniłeś dwa razy gilneas:P czyżby miało byc w dwochm iejscach?:P
10:00
justMaku: Nie nadążam wszystkiego notować :P
10:01
justMaku: Ponoć każda z starych stref ma zostać zmieniona - Questy, itemy, npc
10:02
justMaku: System levelowania gildii:
justMaku: Każdy gracz, będzie mógł levelować gildię (?)
justMaku: Gracze muszą wspomagać gildię, by ona awansowała
justMaku: Na bg, w instancjach etc
10:03
justMaku: PRzewidywane są 24 poziomy gildii
justMaku: Czas na ukochane Taureny w Bąblach
justMaku: Nowe kombinacje rasowo-klasowe
10:04
[Comment From darkdevil]
a nie 20?
[Comment From Dreathan]
a nie 20 ?
justMaku: Możliwe, mogłem się pomylić ;)
justMaku: Phased Terrain o.O
justMaku: Tym mnie akurat zdziwili ;)
10:05
justMaku: Teren się będzie zmieniał wraz z postępem w questach
justMaku: Woda wygląda genialnie swoją drogą
justMaku: Teraz mowa o archeologii
10:07
justMaku: Path of Titans ma pomoc graczom w customizacji postacii
10:07
justMaku: NIe bedzie dodatkowych 5 talent pointsow!
10:08
justMaku: Je właśnie zastąpi Path of The Titans
justMaku: Wraz z Mastery System
justMaku: Trochę to wszystko pogmatwane
10:09
justMaku: Niezbyt zrozumialem, ale chodzi w zasadzie o to ze jesli pakujemy wszystkie talenty w damage, i pojdziemy tez sciezka damage, to dostaniemy jakies bonusy
10:10
justMaku: 5 nowych stref stref bedzie dla levelowania 78-85
justMaku: No i dwie nowe startowe (1-15)
justMaku: Będzie można latać w całym Azeroth
10:11
justMaku: Nie każda ze starych stref zostanie tak samo zniszczona
justMaku: Dla przykladu Elvynn Forest prawie sie nie zmieni
justMaku: A The barrens zostanie podzielony na dwie strefy
10:12
justMaku: Jedna strefa ma starczyć na 4-5 levelów mniej więcej.
10:12
justMaku: Wailing Caverns za pomocą naralaxa zamienione w dżunglę
10:13
justMaku: Offtopic: http://www.worldofwarcraft.com/cataclysm/_images/features/raceclassmatrix_en_US.jpg
justMaku: Klasy dla worgenów: DK, Druid, Hunter, Mage, Priest, Rogue, Warlock, Warrior
justMaku: Goblini: DK, Hunter, Mage, Priest, Rogue, Shaman, Warlock, Warrior
10:14
justMaku: Desolace bardzo się zmieni, natomiast Auberdine będzie zniszczone
10:14
justMaku: Horda zajmie więcej miejsca w Ashenvale
10:15
justMaku: Azshara natomiast stanie się strefą dla goblinów.
10:15
justMaku: Pamiętacie Chared Vale? Teraz jest troszkę bardziej Chared ;>
10:16
justMaku: Gobliny zamieniły Azsharę w kopalnię... Jakie to typowe
justMaku: NOWE UNDERCITY!
[Comment From Draugur]
A jak ktoś nie pamięta?XD
[Comment From jablon1994]
nie, nie pamietacie ;)
10:17
justMaku: wowwiki.com :/
justMaku: Znowu będą 2 strefy startowe dla high-leveli
justMaku: http://www.wowwiki.com/Charred_Vale
10:18
justMaku: City of Lady Vashj - strefa podwodna
10:18
justMaku: Pod wodą w mieście będą 2 dungeony.
10:19
justMaku: Będzie można chodzić po dnie, jak po ziemi.
10:19
justMaku: Będą pływające mounty
10:20
justMaku: Będą pływały z prędkością latających mountów
justMaku: Deepholm
justMaku: Strefa w Elemental Plane
10:21
justMaku: Połączenie z Azeroth przez deathwing scar.
justMaku: Miejsce gdzie deathwing przebił się przez skorupę ziemską.
justMaku: Strefa ma być naprawdę przerażająca.
10:22
justMaku: Będzie tam Temple of Earth, i Deathwing's Domain
10:23
justMaku: Dowiemy się w tej strefie o tym co spowodowało taką złość u Deathwinga
justMaku: Będą tam też portale do innych stref.
justMaku: Uldum
justMaku: Nowa strefa z 2 instancjami
10:24
justMaku: Wygląda trochę jak starożytny egipt.
10:24
justMaku: Podobno jest tam przechowywana super sekretna broń.
10:25
justMaku: Horda, Alliance, i Twilight Hammer będą o nią walczyć.
justMaku: Nowa rasa potworów: Tol'vir
justMaku: Pochodzą od tytanów.
10:26
justMaku: Hyjal.
10:27
justMaku: Ragnaros w Hyjal!?!
10:27
justMaku: Ragnaros otworzył portal w Hyjal zeby spalić drzewo życia w Hyjal
10:28
justMaku: Malfurion Stormrage się obudził.
10:28
justMaku: Będzie pomagał ochronić drzewo
10:29
justMaku: W Hyjal będzie użyte phasowanie terenu.
justMaku: Fajnie to wygląda.
justMaku: Twilight Highlands
justMaku: Na wschód od Westfall
10:30
justMaku: Ragnaros rozdziera Grim Batol na pół.
justMaku: 2 nowe miasta portowe
justMaku: PO jednym dla hordy i alliance
justMaku: Czerwone smoki będą tu miały swoją bazę.
10:31
justMaku: Ma być bardzo dużo nowych instancji i raidów
10:32
justMaku: The Firelands - Ragnaros
Uldum - 2 instancje
10:32
justMaku: Blackrock Caverns - nowy instance w Blackrock spire
10:33
justMaku: Grim Batol - Raid, i instancja do levelowania
justMaku: Skywall - Raid i instancja do levelowania
justMaku: Heroic Deadmines i SFK
10:34
justMaku: Jutro więcej informacji o PVE i PVP
justMaku: Teraz czas na PVP
justMaku: Tol Barad to wyspa PVP
justMaku: Coś jak Wintergrasp
10:36
justMaku: Będą bitwy jak w wintergrasp
justMaku: I questy jak w quel danas
justMaku: Będą 3 nowe bg, a nie 1 jak zwykle.
justMaku: 1) Battle for Gilneas
justMaku: Nowe areny
10:37
justMaku: No i rated battlegrounds, czyli bedzie mozna dostac sprzet z Aren za walke na bg
10:37
justMaku: No i koniec panelu ;)
10:39
justMaku: Dziękuje wszystkim za miło spędzone 3 godziny. Zapraszam na nasze forum - http://beforecataclysm.pl/forum/, gdzie możecie zadawać wszelkie pytania związane z dodatkiem, wymieniać się pomysłami, czy po prostu podyskutować w miłym towarzystwie.
10:39
justMaku: Informacje na temat relacji z jutrzejszych paneli jeszcze dziś na stronie głównej.
10:41
justMaku: Jeśli macie jeszcze jakieś pytanie, śmiało pytać. Postaram się odpowiedzieć.
10:42
[Comment From Glum]
byly pokazane wierzchowce podwodne?xD
10:43
justMaku: Nie nie były, jedynie mount goblinów.
[Comment From Marmol]
Czy beda relacje z innych gier blizzarda?
justMaku: Niestety nie.
10:48
[Comment From TheBobson]
niech mi ktoś wyjaśni logicznie jakim cudem Night Elfy mogą być magami...
10:48
[Comment From Hory]
Wiadomo coś o NE Magach? bo słyszałem że NE wyrzekły się magii po tym incydencie co się azerroth na 3 kontynenty podzieliło. Jeśli mają wprowadzić to połączenie klasowe to mają jakieś wyjaśnienie ?
10:49
justMaku: Nic nie było konkretnie powiedziane niestety.
[Comment From Glum]
a elemental plane? bedzie mozna zwiedzac tylko Deephol ?
justMaku: Tak, Elemental Plane będzie jedną z nowych lokacji.
[Comment From dworzo]
czy pokazali modele nowych ras ?
justMaku: Tak, zostały pokazane, wyglądają naprawdę nieźle.
[Comment From Kermit]
a tauren pal?:/
justMaku: Będzie!
11:01
[Comment From kakaka]
O co chodzi z Illidanem co pisałeś? Wróci w dodatku?
justMaku: Chodziło o to że Illidan nie był znaczącą postacią w podróży przez Outland
justMaku: W przeciwieństwie do Lich Kinga, czy Deathwinga.
Dreathan - dzięki za relacje ;)
---
mi osobiście nie podoba się, że tak szybko "porzucają LK", bo jeżeli już zrobili zapowiedź Cataclysm'u to więcej pracy raczej tam będzie, więc znając życie po ToC'u zostanie nam tylko onyxia i icecrown cit ;(
---
Worg Druid? chyba zrobie re-rolla xD
CytrynowySorbet
22-08-2009, 12:32
Dreathan - dzięki za relacje ;)
Rofl, jakby trudno było wejść na wow.battlenet.pl / www.beforecataclysm.pl czy chociażby mmo-championa.
mi osobiście nie podoba się, że tak szybko "porzucają LK"
A mi osobiście tak, bo Wotlk = casualowy fail.
bo jeżeli już zrobili zapowiedź Cataclysm'u to więcej pracy raczej tam będzie
Cataclysm jest już w fazie alfa, większość rzeczy ukończona, więc nie wiem ile pracy trzeba włożyć w resztę. Zresztą gorzej już być nie może.
więc znając życie po ToC'u zostanie nam tylko onyxia i icecrown cit ;(
Srsly? Wiadomo to już od... kilku tygodni?
Niech WoW:Cat wychodzi jak najszybciej, Blizz pokazał nam już jak piękne lore można zniszczyć. Wymyślanie nowego to o wiele lepszy pomysł, bo wtedy dopasują to do swoich przyszłych planów.
Podoba mi się usunięcie sp / ap / def / armpen z przedmiotów. Poza tym Path of the Titans zapowiada się obiecująco. A Mass Ressurect? Bomba :D
Mój Worgen Priest już na mnie czeka w zapomnianych gęszczach Gilneas.
http://www.youtube.com/watch?v=dq-NEJPAAjk&eurl=http%3A%2F%2Fwww.world-of-warcraft.pl%2F&feature=player_embedded
Jak przedstawia się tło historyczne World of Warcraft: Cataclysm?
Podczas gdy uwaga Hordy i Przymierza skupiła się na Northrend, starożytne zło leżało uśpione w Deephome, terytorium ziemi w Elemental Plane. Ukryty w odosobnionym sanktuarium, Dragon Aspect Deathwing czekał, odzyskując siły po jego ostatniej walce przeciwko Azeroth, nasilając swoją nienawiść do stworzeń niższego rzędu, które nawiedzają świat na powierzchni… i odliczając czas do momentu, gdy będzie mógł ponownie zanurzyć go w żrących płomieniach.
Wkrótce Deathwing the Destroyer powróci do Azeroth, a jego erupcja z Deephome rozerwie świat, pozostawiając ropiejącą ranę na kontynentach. Podczas gdy Horda i Przymierze będą ścigać się do epicentrum kataklizmu, królestwa Azeroth doświadczą sejsmicznych przesunięć, zaczątku wojny żywiołów i wybawienia ze strony nielicznych bohaterów, którzy powstaną, by chronić ich zabliźniony i zachwiany świat od całkowitego zniszczenia.
Obraz Azeroth jest zmieniony na zawsze, jako że zniszczenia spowodowane przez przebudzenie Deathwinga przekształcą teren i odsłonią dawno zapomniane sekrety. Gracze będą mogli na nowo doświadczyć znane im obszary w Kalimdorze i Eastern Kingdoms, przemienione przez kataklizm i pełne nowych szans na przygody.
Jakie będą cechy World of Warcraft: Cataclysm?
Niektóre z cech World of Warcraft: Cataclysm to:
- Dwie nowe grywalne rasy: rozpocznij przygodę jako jedna z dwóch nowych ras – przeklętych worgenów po stronie Przymierza lub zaradnych goblinów sprzymierzonych z Hordą.
- Limit doświadczenia zwiększony do 85: zdobądź nowe umiejętności, sięgnij po nowe talenty i przejdź przez system ścieżek, nowy sposób na ulepszenie postaci dla graczy.
- Przekształcone klasyczne obszary: Znane obszary na starych kontynentach Kalimdoru i Eastern Kingdoms zostały na zawsze zmienione i zaktualizowane do nowej zawartości, poczynając od zdewastowanych Badlands, a na przełamanych na dwie części Barrens kończąc.
- Nowe wysokopoziomowe obszary: zbadaj nowo otwarte części świata, w tym Uldum, Grim Batol, a także wielkie Sunken City of Vashj’ir pod poziomem morza.
- Więcej rajdów niż dotychczas: ciesz się większą ilością wysokopoziomowych rajdów niż w poprzednich dodatkach, z możliwością sprawdzenia się w bardziej wymagających trybach wszystkich wyzwań.
- Nowe kombinacje ras i klas: zwiedzaj Azeroth jako gnom kapłan, krwawy elf wojownik albo jedna z innych, niedostępnych wcześniej kombinacji.
- Postęp gildii: rozwijaj się jako gildia i zdobywaj poziomy oraz osiagnięcia.
- Nowy obszar PvP i rankingowe battlegrounds: zabierz się za zadania PvP i daily questy na Tol Barad Island, nowym obszarze podobnym do Wintergrasp oraz poznaj wojnę na nowo w rankingowych battlegroundach.
- Archeologia: opanuj nową poboczną profesję odkrywającą wartościowe artefakty i zdobądź unikatowe nagrody.
- Latające wierzchowce w Azeroth: zwiedzaj Kalimdor i Eastern Kingdoms jak nigdy dotąd.
Dlaczego przekształcacie stare kontynenty: Eastern Kingdoms i Kalimdor?
Rozwijając nowe cechy w grze i dodatki do niej, nauczyliśmy się mnóstwa technik mających na celu zapewnienie graczom lepsze doświadczenie z grą – ale większość wprowadzonych rzeczy była dla postaci wysokopoziomowych. Czuliśmy, że powinniśmy przenieść lekcje wyniesione z Outland i Northrend, by zwiększyć przyjemność z grania podczas levelowania na oryginalnych kontynentach. Wyobraźcie sobie odwiedzanie znanego obszaru, takiego jak Darkshore, które skutkuje odkryciem Auberdine zniszczonego przez kataklizm, a następnie poznaniem całkiem nowych osiedli i questów w innych częściach obszaru.
Kalimdor i Eastern Kingdoms są centrum wiedzy o World of Warcraft, więc chcemy, by obszary te pozostały ważnymi częściami gry, a nie jedynie miejscem do trenowania czy odwiedzania Auction House. Naszym celem jest sprawienie, by questowanie, levelowanie i poznawanie historii było zabawniejsze dla nowych, powracających i obecnych graczy. Poprzez przekształcenie obszarów na oryginalnych kontynentach i wprowadzenie nowej zawartości, która dorównuje lub przewyższa jakość Wrath of the Lich King, możemy odnowić nostalgię i niesamowitość Azeroth.
W jaki sposób zadecydowaliście o dwóch nowych rasach, worgenach i goblinach?
Społeczność graczy od dosyć dawna prosiła o możliwość grania goblinami, a my sami chcieliśmy pozostać przy rasie, którą wszyscy dobrze znają. Cataclysm był idealnym momentem, by przenieść gobliny na front i zagłębić się w ich przeszłość, jako że katastroficzne wydarzenia dodatku dotyczyły obszarów im bardzo bliskich.
Jeśli chodzi o worgenów, gracze liczyli na dowiedzenie się o nich nieco więcej, od kiedy poznali tę rasę w Silverpine Forest. Dodatek ten dał nam świetną okazję na przedstawienie ich historii oraz tajemnic Greymane Wall. Worgeni są agresywną i bestialską rasą, czyli czymś normalnym dla ras Hordy, ale unikalnym dla Przymierza.
Czy dwie nowe rasy będą miały całkiem nowe obszary początkowe?
Tak, jesteśmy w trakcie tworzenia nowych obszarów pokrywających poziomy od 1 do 15 dla obu ras. Gracze rozpoczną swoją przygodę worgenami w Gilneasie, który był zamknięty za Gremane Wall. Natomiast ci grający goblinami zaczną na Isle of Kezan, po czym przeniosą się na Lost Isles na South Seas zanim wybiorą się na główny ląd. Wszystkie startowe obszary będą pokazane w sposób podobny do tego widocznego po stworzeniu Death Knighta we Wrath of the Lich King, będą także intensywnie wykorzystywały naszą nową technologię fazowania terenu.
Które klasyczne obszary zostały całkowicie przekształcone? Jakie są przykłady zmian?
Niemal wszystkie oryginalne obszary zostają zmienione w pewnym stopniu, ale zasięg tych zmian różni się między nimi. Dla przykładu, Darkshore jest zalane i zostało całkowicie przerobione z nowymi lokacjami dla questów. The Barrens zostało podzielone na dwie części; jedna jest dla niskopoziomowych postaci, a druga dla wysokopoziomowych. Azshara to teraz niskopoziomowy obszar dla graczy z Hordy i łączy się bezpośrednio z Orgrimmarem.
Czy dodajecie nową hero class?
Nie planujemy dodać nowej hero class w World of Warcraft: Cataclysm. Przy tym dodatku, wydało nam się bardziej odpowiednie, by skupić się na dwóch nowych rasach, goblinach i worgenach. Nigdy nie zamierzaliśmy zawierać hero class w każdym dodatku. Jak już mieliście okazję przekonać się przy Death Knightach, dodanie nowej klasy zmienia dynamikę gry w drastyczny sposób, więc jest to coś czego wolelibyśmy nie robić przy każdym dodatku. Mimo to, mamy plany wprowadzenia nowych hero classes w przyszłości.
Czy będę w stanie korzystać z mojego latającego wierzchowca w przerobionych Eastern Kingdoms i Kalimdorze?
Tak. Podczas gdy oryginalne Eastern Kingdoms i Kalimdor nie były zaprojektowane dla latających wierzchowców, obecnie przekształcamy je z zamiarem umożliwienia takiej opcji. Jednakże, wciąż nie jesteśmy zdecydowani czy będą jakieś ograniczenia odnośnie tego, gdzie będzie można latać, na którym poziomie stanie się to możliwe oraz czy będzie trzeba coś zrobić, by to odblokować. Podamy wam na ten temat więcej szczegółów w przyszłości.
Czy będą potrzebował dodatku, by doświadczyć zmian wprowadzonych przez Cataclysm?
Gdy Cataclysm nastąpi, to doświadczą go wszyscy gracze, niezależnie od tego, czy kupili dodatek czy nie – nie będzie się już dało grać w oryginalnej wersji Kalimdoru czy Eastern Kingdoms. Niemniej, niektóre cechy dodatku takie jak nowe obszary, rasy i limit doświadczenia będą dostępne tylko dla graczy, którzy go zakupią.
Czy fazowanie będzie użyte częściej w World of Warcraft: Cataclysm?
Tak. Doszliśmy do kilku nowych, interesujących sposobów na wykorzystanie fazowania od kiedy wprowadziliśmy ten system we Wrath of the Lich King i planujemy użyć go jeszcze intensywniej, by pokazać zmiany na świecie, podczas gdy gracze się będą rozwijać. Jesteśmy teraz także w stanie fazować teren, który gracze zobaczą w startowych obszarach goblinów i worgenów. Dodajemy również trochę ulepszeń w interfejsie, by pomóc graczom stwierdzić, czy inny gracz jest w innej fazie niż ty.
Czy będą wprowadzone jakieś ulepszenia grafiki i zmiany w minimalnych wymaganiach systemowych?
Tak, będą dodane usprawnienia i aktualizacje do systemu graficznego w tym dodatku. Dla przykładu, ulepszyliśmy sposób, w jaki woda jest renderowana. Dokładne wymagania systemowe ogłosimy wkrótce przed wydaniem dodatku.
Nowe rasy
Gobliny (Horda)
Niegdyś będąca niewolnikami dżunglowych trolli na Isle of Kezan, rasa goblinów zmuszana była do wydobywania rudy kaja’mite z wulkanicznych wnętrz Mount Kajaro.
Trolle wykorzystywały ten wydajny minerał w swoich rytuałach vodoo, jednak ruda ta miała nieoczekiwany wpływ na niewolników, którzy mieli z nią stały kontakt: kaja’mite rozwinęło zaskakującą chytrość i inteligencję u goblinów. Stworzywszy w tajemnicy ich własne, potężne artefakty przy pomocy inżynierii i alchemii, gobliny wkrótce potem obaliły ich ciemiężycieli i przejęły Kezan jako swój dom. Kopalnie, które były kiedyś ich więzieniem, ich obóz niewolniczy, a nawet baza ich rebelii stały się miastem Undermine. Umiejscowione w sercu wyspy pośród zakręconej sieci tuneli, skrytek i koryt lawy, Undermine ucieleśnia skomplikowany, nieprzewidywalny umysł goblinów.
Niedługo potem, wrodzona chciwość goblinów pozwoliła im się spełnić jako mistrzowie kupiectwa. Podczas Pierwszej Wojny wyłonili się handlowi książęta, a najsprytniejsze gobliny wykorzystały konflikt na swoją korzyść. Zgromadzono wielką fortunę, a Isle of Kezan stała się centrum goblińskiej floty statków handlowych. Jeden z książąt zgodził się użyczyć usług swojej frakcji Hordzie w Drugiej Wojnie. Po porażce Hordy, gobliny przeanalizowały popełnione błędy i zrozumiały, że ich zyski mogłyby się podwoić, jeśli nie byliby ograniczeni do jednej strony konfliktu. I tak pod koniec Trzeciej Wojny, gobliny zapewniały broń, pojazdy i inne przebiegłe usługi zarówno dla Hordy, jak i Przymierza. Ale to nie mogło trwać długo…
Niedawno, gobliny z Kezan znalazły w Przymierzu wroga – niespodziewane i nieopłacalne potyczki z tą frakcją odsunęły niektórych handlowych książąt od ich wygodnej neutralności. Odbudowując stare pakty z ich jednorazowymi sprzymierzeńcami, gobliny zostały powitane w Hordzie z otwartymi ramionami.
Worgeni (Przymierze)
Worgeni to rasa dzikich, wilkopodobnych bestii, których sama nazwa wywołuje strach. Teorie odnośnie ich historii mnożą się, ale ich pochodzenie pozostaje zakryte tajemnicą.
Dokumenty wskazują, że worgeni istnieli przez pewien czas w Kalimdorze. Co więcej, bardziej aktualne dowody informują, że ich prawdziwe pochodzenie może mieć coś wspólnego z nocnymi elfami i tajemniczą organizacją druidów z odległej przeszłości Kalimdoru. Jednakże, dopóki nowe dowody nie ujrzą światła dziennego, informacje te pozostają spekulacjami.
Pierwsze potwierdzone ujawnienie się worgenów umiejscawia się podczas Trzeciej Wojny, gdy arcymag Arugal wykorzystał te wilkopodobne bestie jako broń przeciw pladze. Bronie te jednak wkrótce potem zwróciły się przeciw niemu, ponieważ klątwa worgenów szybko rozprzestrzeniała się wśród ludzkiej populacji, przemieniając przeciętnych mężczyzn i kobiety w wygłodniałe, dzikie stworzenia.
Arugal przygarnął część worgenów i wycofał się do byłej rezydencji Barona Silverlaine, posiadłości znanej teraz jako Shadowfang Keep. Klątwa jednak nie została opanowana. Przetrwała ona na ziemiach Silverpine i rozprzestrzeniła się na obmurowaną nację Gilneasu, gdzie błyskawicznie osiągnęła poziom pandemii.
Obywatele Gilneasu znaleźli się w sytuacji bez wyjścia, bez nadziei na ucieczkę. Wycofali się głębiej wewnątrz ich wyizolowanego terytorium i trwali tam, lękając się dzikich istot, które czyhały po drugiej stronie barykady.
Napięcie wśród przemieszczających się mieszkańców zwiększało się z czasem, czego wynikiem była wojna domowa, która obecnie grozi jeszcze większą destabilizacją odgrodzonej od świata nacji.
Są jednak wśród obywateli Gilneasu ci, którzy mają nadzieję. Wielu z nich wierzy, że istnieje lekarstwo na klątwę worgenów, mimo iż inni już się poddali, bojąc się, że jeśli barykady upadną, ich ludzkość zostanie utracona na zawsze.
Nowe obszary
Lost Isles (Horda)
http://www.youtube.com/watch?v=HuNy-f007CE&eurl=http%3A%2F%2Fwww.world-of-warcraft.pl%2F&feature=player_embedded
Popularne twierdzenie, że każdy goblin sprzedałby swojego najlepszego przyjaciela za garść złota nie jest bezpodstawne: wiele z nich pewnie by to zrobiło, a niektóre tak czynią.
Prawda jest taka, że całkiem spora ilość goblinów łączy przebiegły zmysł prowadzenia biznesu z pewnym poziomem… moralnej elastyczności. Dla przykładu, po tym, jak kataklizm rozbudził uśpiony wulkan na ich wyspie, jeden z goblińskich handlowych książąt zdał sobie sprawę, że można zarobić dużo pieniędzy oferując spanikowanym goblinom bilet na jego statek, gwarantując bezpieczeństwo, a następnie zabrać ich oszczędności i sprzedać ich jako niewolników. Był to sprytny plan, do momentu w którym zarówno on, jak i statek, zostały zniszczone przez ogień krzyżowy pomiędzy flotą Przymierza a pojedynczym statkiem Hordy. Ocaleni z wraku statku rozbili się na Lost Isles przy wybrzeżach Kalimdoru, gdzie odkryli, że gęste dżungle wyspy chronią wiele tajemnic i nieco więcej niż kilka niemiłych niespodzianek.
Gilneas (Przymierze)
http://www.youtube.com/watch?v=VMg38o_daWU&eurl=http%3A%2F%2Fwww.world-of-warcraft.pl%2F&feature=player_embedded
Gilneas jest położony na półwyspie na południe od Silverpine Forest.
Ludzkie królestwo wspierało Przymierze podczas Drugiej Wojny, ale Król Greymane nie miał wyrzutów sumienia, odcinając wszystkie więzi łączące je ze światem zewnątrznym, gdy stało się jasne, że Przymierze potrzebowało Gilneasu bardziej, niż Gilneas Przymierza. Reszta świata nie wiedziała o niczym, gdy ciemność zapadła nad Gilneasem po tym, jak bramy Greymane Wall zostały zamknięte, a klątwa worgenów spustoszyła naród. Niedługo potem, Gilneanie walczyli przeciwko Gilneanom w krwawej wojnie domowej, która pozostawiła królestwo w strzępach. Co niezwykłe, mieszkańcy Gilneasu zdołali jakoś przytrzymać się resztek ich człowieczeństwa… przynajmniej na razie.
Oblicza kataklizmu
Cataclysm będzie dużym krokiem naprzód w kwestii historii uniwersum Warcrafta. Powrót Deathwinga zmieni świat na zawsze, a ważne osoby będą zmuszone do podjęcia decyzji, które mocno wpłyną na przyszłość ich ludów. Poniżej znajdziecie listę kilku najważniejszych postaci w World of Warcraft: Cataclysm.
Wódz Thrall
Thrall, wódz Hordy, jest żyjącym symbolem godności, siły i niesłabnącej odwagi. Powiódł on orków z obozów Lordaeronu do ery wolności i pomyślności, a za jego panowaniem Horda stała się liczącą się siłą w Azeroth. Jako szaman, Thrall posiada dużą władzę nad żywiołami, a ich mądrość okazała się być wielkim dobrodziejstwem dla wodza. Ale mimo iż wiara Hordy w ich wodza pozostaje silna, to nieliczni orkowie, którzy upodobali sobie opowieści o ich bestialstwie i waleczności są sfrustrowani decyzjami Thralla. Nie wiadomo jeszcze, czy jego ostatnie poróżnienia z Garroshem Hellscreamem są jednorazowym wydarzeniem, czy też znakiem nowych zmian, które mają nadejść.
Garrosh Hellscream
Gdy dorastał, Garrosh znał swego ojca, Groma Hellscreama, tylko z opowieści, które opisywały go jako tego, który skazał swoich ludzi na zagłądę. Ale gdy dowiedział się o odkupieniu win Groma i jego bohaterskim poświęceniu, by wyzwolić orków z demonicznego skażenia raz na zawsze, Garrosh objął po ojcu jego dziedzictwo jako nieustraszony wojownik i wrodzony przywódca. Czasami jednak odnowiony zapał Garrosha prowadził do konfliktów z wodzem Hordy. Sfrustrowany decyzją Thralla, by zwiedzić Northrend przed mobilizacją wojsk, Garrosh wyzwał wodza na pojedynek w Ring of Valor, ale atak sługusów Lich Kinga przerwał ich walkę, zanim na dobre się zaczęła. Garrosh i wódz dalej mają niedokończony interes… a zapalczywa nieostrożność Garosha szybko staje się problemem dla tych, którzy znają niebezpieczeństwo wynikające z wrodzonej furii Hellscreamów.
Król Varian Wrynn
Król Stormwind, który niedawno powrócił, by odzyskać to, co mu się należało, nie darzy Hordy wielką sympatią. Powodów ku temu jest wiele: gdy był małym chłopcem, ujrzał, jak jego ojciec jest mordowany przez półorczycę Garonę; ówczesny wódz orków, Orgrim Doomhammer, zabił mężnego Anduina Lothara, który zaprowadził Variana bezpiecznie do Lordaeronu po upadku Stormwind; Varian został później zniewolony przez orkowego trenera gladiatorów Rehgara Earthfury; pod Wrath Gate, wielu dzielnych żołnierzy Przymierza zginęło z rąk Royal Apothecary Society Forsaken. Varian, który zawsze był nieufny w stosunku do orków, odkrył że Royal Apothecary Society rozwijała nową plagę od lat. Wydarzenia, które miały miejsce podczas walki o Undercity przekonały ludzkiego króla, że Horda pozostawała bez kontroli zbyt długo: przyszedł czas, by ułożyć sprawy, jak należy.
Król Genn Greymane
Obywatele Przymierza pamiętają króla Gilneasu jako dumnego, stanowczego, przebiegłego i aroganckiego mężczyznę. On i jego armie stały po stronie Przymierza podczas Drugiej Wojny, ale po jej zakończeniu zrozumiał, że Przymierze potrzebowało Gilneasu bardziej, niż Gilneas Przymierza. Nakazał zamknięcie Greymane Wall przed obcymi, skutecznie oddzielając jego królestwo od świata zewnętrznego i jego konfliktów. Jednak los, jak się zdaje, zamierzał nauczyć króla lekcji pokory: mimo iż mur z powodzeniem odizolował Gilneas od reszty świata, sprawił on także, że lud w królestwie został przeklęty na zawsze. Podczas gdy klątwa worgenów ogarniała naród, a wczesne próby jej powstrzymania zawiodły, Greymane znalazł się w sytuacji, w której musiał walczyć o człowieczeństwo jego własnego ludu.
Królowa Azshara
Stanowcza, manipulująca, i nieporównywalnie piękna, Azshara posiadała dużo większy talent magiczny niż jakikolwiek inny nocny elf za jej czasów. Dziesięć tysięcy lat temu, ona i inni Highborne zbliżyli Azeroth niebezpiecznie blisko do kompletnej destrukcji, gdy ich działania z magią arcane przyciągnęły uwagę Wielkiego Wroga, Sargerasa. Skażona przez wpływy upadłego tytana, Azshara wprowadziła w życie plan sprowadzenia Burning Legionu do Azeroth, plan który przyczynił się do War of the Ancients i Great Sundering w Azeroth. Piękna, okrutna Azshara została pochłonięta przez morza, by nigdy już nie zostać ujrzaną… a przynajmniej tak wierzono. Nagi czczą Azsharę jako półboginię, kogoś, kto jednak jak najbardziej dalej żyje. To, w jaki sposób przetrwała Sundering i za jaką cenę, pozostaje tajemnicą, którą niewielu darzyłoby się zbadać.
Deathwing
Niewielu upadło tak nisko jak starożytny Neltharion. Jako jeden z pięciu Dragon Aspects wybranych przez tytanów, dane mu było sprawować władzę nad ziemią i miejscami głęboko pod jej powierzchnią. Był ucieleśnieniem sił Azeroth i służył jako największe wsparcie Królowej smoków, Alexstraszy. Jednak nawet ktoś tak dzielny, dobrotliwy i mądry jak niegdyś Neltharion nie był poza zasięgiem ciemnych mocy drzemiących pod powierzchnią Azeroth. Z upływem czasu, złowrogie szepty zanurzyły swoje pazury w myślach smoka, siejąc w umyśle Nelthariona szaleństwo. Zdradził on inne Aspects i gdy zwrócił się przeciwko jego rasie, pozwalając zakażeniu przejąć całkowitą kontrolę, przestał być Neltharionem the Earth-Warderem i stał się Deathwingiem the Destroyerem. W końcu został pokonany dzięki połączonej mocy innych Aspects – pokonany, ale nie zniszczony. Ukryty przed światem, leczył on swoje rany i pielęgnował swoją płonącą nienawiść. Jego powrót zmieni oblicze Azeroth… na zawsze.
Lord Dreathan
22-08-2009, 18:24
Uzyj opcji hide.
Ok niech im bedzie, wytlumaczenia co do loru niech robia jakie chca, ale czemu do cholery te nowe classy dla ras !!?? ja sie pytam o blizzardowskie a nie autorskie tlumaczenia!!??
CytrynowySorbet
24-08-2009, 20:39
"It is cool to make races have classes which they are not intended to have." - czy jakoś tak.
Lord Dreathan
25-08-2009, 01:19
Btw. Jezeli ktos chcialby kupic priesta, dwarfa, to wiecie z kim macie sie kontaktowac. Mam nadzieje tylko, ze za ta wypowiedz, nie dostane bana :D
Ok niech im bedzie, wytlumaczenia co do loru niech robia jakie chca, ale czemu do cholery te nowe classy dla ras !!?? ja sie pytam o blizzardowskie a nie autorskie tlumaczenia!!??
\
Linkowałem wypowiedź do któej były dodane screeny - tam masz wytłumaczenia
CytrynowySorbet
25-08-2009, 10:20
Btw. Jezeli ktos chcialby kupic priesta, dwarfa, to wiecie z kim macie sie kontaktowac. Mam nadzieje tylko, ze za ta wypowiedz, nie dostane bana :D
Jak ktoś chce epic taurena druida to też wiecie :D
\
Linkowałem wypowiedź do któej były dodane screeny - tam masz wytłumaczenia
ah wiec to juz tlumaczenia blizza ? myslalem ze gracze znajacy lore to sobie dopowiedzieli.
CytrynowySorbet
25-08-2009, 11:37
ah wiec to juz tlumaczenia blizza ? myslalem ze gracze znajacy lore to sobie dopowiedzieli.
Obejrzyj trailer Cataclysmu i wsłuchaj się w to co mówi narrator (dokładniej to wtedy, kiedy jest ta trollka druid). IMO to jest wytłumaczenie.
ja bardzo chetnie ale mam takiego genialnego laptopa w angli ze jak nie dzialal mi net od 2 tygodni to teraz nie dziala mi glos bo spalila sie karta dzwiekowa. Fajnie nie ?
CytrynowySorbet
25-08-2009, 12:32
"The champions have adapted the new paths of glory."
Nauczyli się i tyle. Tak to jest jak się expi w lokacjach innej frakcji, jakiś turen zamiast do druid trainera poszedl do pala trainera i tak się jakoś potoczyło :<
Nie o to chodzi.
Screeny, które dałem świadczą o tym, że np. Taureni mieli styczność ze lore of light. Dlatego z biegiem czasu pojawienie się jego "użytkowników" było tylko kwestią czasu. Itd
Mnie tam osobiście to nie przeszkadza, wole Taurena pala niż trolle czy undeada :)
Holy druid, co w tym złego?
CytrynowySorbet
25-08-2009, 23:12
Mnie tam osobiście to nie przeszkadza, wole Taurena pala niż trolle czy undeada :)
Holy druid, co w tym złego?
No właśnie. Ludzie tak to krytykują, a chociażby na mmo championie dużo osób ma zamiar zrobić rerolla na Tauradina.
glownie z uwagi na dodatkowego stuna w postaci warstompa no i wiecej healtha.
Veliarth
27-08-2009, 19:33
Jeśli już tak wnikacie w tą fabułę, to zajrzyjcie na http://www.wowwiki.com/Portal:Main. Tam jest wszystko o całym świecie warcrafta. Jak dla mnie ten dodatek jest średni, jeśli nie słaby. Po pierwsze za szybko go zapowiedzieli. Ludzie nawet lich kinga nie rozgryźli. Po drugie te wszystkie nowe klasy dla ras, to też niezbyt pomysł. Jedynie podoba mi się system levelowania gildii (chociaż też ma wady) i archeologia. Nie wiem po co te nowe rasy dodali, bo goblinów jest już w całym wowie od cholery, a worgeni to całkowicie nieprawdopodobna rasa. W dodatku rozwalają niektóre krainy, czyli właściwie środek gry większości osób, więc ci co byli wcześniej mieli dostęp do tych miejsc, a nowi już nie będą mieli. I można by tak te wady wymieniać i wymieniać, bo jest ich mnóstwo. A co jeszcze gorsze, cały wow był oparty na warcrafcie, a teraz wymyślają nie wiadomo jakie wydarzenia.
CytrynowySorbet
27-08-2009, 19:59
JPo pierwsze za szybko go zapowiedzieli.
Czemu za szybko? IMO bardzo dobrze robią, Wotlk jest krótko mówiąc nużący. I ile mają czekać? Chyba chcemy skończyć WoWa w tym stuleciu? >.>
Ludzie nawet lich kinga nie rozgryźli.
Trudno go rozgryźć, skoro go nawet nie ma. Poza tym lepiej ledwo co skończyć content i dostać nowy, niż farmić to samo przez pół roku (SWP. Btw. wizja setek gildii farmiących Lich Kinga... n/c).
Po drugie te wszystkie nowe klasy dla ras, to też niezbyt pomysł.
A dlaczego? Dla mnie niezbyt dobrym pomysłem jest resetowanie raidów co tydzień. No bo to się kłóci z lore!
Nie wiem po co te nowe rasy dodali
Bo WoW stał się nużący? Wciąż te same kombinacje. Według mnie wszystkie nowe kombinacje są świetne, ba! Da się je nawet wytłumaczyć za pomocą lore / czystej logiki.
goblinów jest już w całym wowie od cholery
Cóż, Humanów też (Defiasi), ale to nie znaczy, że nie powinno ich być. Zresztą Gobliny, które będą nową rasą to inny odłam społeczności Goblinów niż te w Winterspring / STV / Barrens / whatever.
a worgeni to całkowicie nieprawdopodobna rasa.
Poczytaj trochę o Grynnie Graymane i o Arugalu, to zmienisz zdanie.
W dodatku rozwalają niektóre krainy
Modyfikują.
czyli właściwie środek gry większości osób
Teraz także i koniec.
więc ci co byli wcześniej mieli dostęp do tych miejsc, a nowi już nie będą mieli.
Takim tokiem myślenia Blizz powinien ulepszyć wszystkie raidy do max levela. Bo ci co byli wcześniej to poznali content, a nowi już nie poznają (farmienie szarych mobów to nie poznianie contentu). Ludzie mieli już wystarczająco czasu żeby dołączyć do WoWa, ten czas właśnie się skończył. I zauważ, że Blizz nie dba o tych, co ZACZNĄ grać, tylko o tych którzy GRAJĄ.
I można by tak te wady wymieniać i wymieniać, bo jest ich mnóstwo.
Więc je wymień.
A co jeszcze gorsze, cały wow był oparty na warcrafcie, a teraz wymyślają nie wiadomo jakie wydarzenia.
O rly? Nie przypominam sobie walki z Illidanem, Vashj, Archimonde, w Warcrafcie nie było całego OL (tylko HFP). "I mozna by tak wymieniać i wymieniać". Zrozumcie wreszcie, że, tak, WoW opiera swoją fabułę MIĘDZY INNYMI na wydarzeniach z Warcrafta, ale jest to wciąż inny świat, tworzony przez twórców, a nie osobną grę. Fabuła wykorzystywana w WoWie jest wzorcowa, tj. Illidan jest w OL. Lich King w NR. A dalej to już Blizz ma pole do popisu. Jakoś nie przypominam sobie ataku Putressa pod Wrath Gate w Warcracie, ale jakoś to wam nie przeszkadza.
Dla mnie dodatek świetny, nie mogę się doczekać. Może czas zacząć cieszyć się z tego co jest, a nie narzekać na to czego nie ma?
dodatek zapowiada sie na tyle dobrze, ze chyba wreszcie sie wykosztuje na cd keye i pare pp.
Lord Dreathan
27-08-2009, 20:17
O rly? Nie przypominam sobie walki z Illidanem, Vashj, Archimonde, w Warcrafcie nie było całego OL (tylko HFP).
Mam rozumiec ze w w3 nie walczylo sie przeciwko Archimonde, lub Illidan? A co do krain to nie tylko HFP. Napewno bylo black temple, a w war2 beyond the dark portal byl chyba blade's edge moutains.
CytrynowySorbet
27-08-2009, 20:40
Mam rozumiec ze w w3 nie walczylo sie przeciwko Archimonde, lub Illidan? A co do krain to nie tylko HFP. Napewno bylo black temple, a w war2 beyond the dark portal byl chyba blade's edge moutains.
Tfu, pomylił mi się Archimonde z Kil'Jeadenem :P
I nie, nie walczyło się z nimi W OUTLANDZIE. Cóż za psucie fabuły, nieprawdaż?
Ametystowec
28-08-2009, 00:17
Btw można jakoś usunąć historie moich paymentów? I czy w razie czego ją przywrócić?
Po pierwsze za szybko go zapowiedzieli.
O rly? Najprawdopodobniej przed następnym Blizzconem Cataclysm już będzie, więc nie jest to zbyt szybko.
Ludzie nawet lich kinga nie rozgryźli.
W ten sposób to ty byś się mógł pluć, gdyby dali ten dodatek tak szybko, że ludzie LK by nie oklepali. A tak... głupota nie argument, ponieważ zapowiedź niczego nie zmienia.
Poza tym blizzard wie co robi. Jak się przyjrzycie to się zrozumiecie, czemu szybszy preview nowego dodatku siadł.
Po drugie te wszystkie nowe klasy dla ras, to też niezbyt pomysł.
Jak to niezbyt? Wszystkie sa wytłumaczone w lore i w dawnych questach.
Nie wiem po co te nowe rasy dodali, bo goblinów jest już w całym wowie od cholery,
Ale gobliny zgodnie z lore włażą do Hordy (Zawsze były jej bliższe - w ally były gnomy), z powodu deathwinga.
a worgeni to całkowicie nieprawdopodobna rasa.
Niby w którym momencie jest to nieprawdopodobne? Curse of the werewolf, który dotknął ludzką rasę królestwa Gilneas. Dlatego oni będą mogli poza combatem wyglądać jak ludzie.
A twoje teksty i wyrzuty są kretyńskie i bezsensowne :P
W dodatku rozwalają niektóre krainy, czyli właściwie środek gry większości osób, więc ci co byli wcześniej mieli dostęp do tych miejsc, a nowi już nie będą mieli.
Aby dopasować do lore, lokacje będa modyfikowane. Dla graczy levelujących to nie zmieni nic. No zmieni - ciekawsze questy będą. Lokacje dalej zostaną.
I można by tak te wady wymieniać i wymieniać, bo jest ich mnóstwo.
No to wymień. Czekam na kolejne śmieszne/idiotyczne rzeczy nam opowiesz.
A co jeszcze gorsze, cały wow był oparty na warcrafcie, a teraz wymyślają nie wiadomo jakie wydarzenia.
BUAHAHAHAHA. Po pierwsze - Deathwing był w Warcrafcie 2. Po drugie - lore wykracza bardzo poza grę - zawsze tak jest. Zresztą fakt kilku książek już o tym świadczy. A to twoje powody są głupie, ponieważ ty żądasz, żeby nie było żadnych innych historii niż tylko w grach Warcraft.
sphinx123
28-08-2009, 11:24
Jeżeli zrobią trójwymiarowy efekt do Power Word: Shield, to uznam dodatek za udany (czeka na zmianę tego efektu od czasów podstawki).
Veliarth
28-08-2009, 14:05
A twoje teksty i wyrzuty są kretyńskie i bezsensowne To jest moja opinia, a jeśli ci się ona nie podoba, to łaskawie wypie*dalaj. Tobie się to podoba, dla mnie to gówno.
CytrynowySorbet
28-08-2009, 14:12
dla mnie to gówno.
To UARGUMENTUJ. Ale sensownie plx. Bo nieznajomość lore wcale nie jest argumentem >.>
Veliarth
28-08-2009, 14:49
Nie muszę nic argumentować. Nie podoba mi się to i nie muszę się pytać nikogo czy mogę, albo udowadniać tego. Poza tym to oni wymyślają fabułę w wowie, bo to w ich rękach jest całe lore. Jeśli będą chcieli, to mogą nawet wykasować wszystkie mapki i umożliwić legalne używanie hacków, a wszyscy to przyklepią i powiedzą, że to jest uzasadnione czymś w lore, które blizz właśnie zmienił. A to, że w WC nie można było zabić illidana nie znaczy, że w wowie, który stoi na fabule warcrafta, nie można go zabić. Wow nie jest ograniczony żadną fabułą, więc można tam robić co tylko się zechce. Poza tym kozaczenie tym, że się grało we wszystkie WC nie ma żadnego znaczenia, bo każdy może znaleźć opisany cały przebieg gry i wiedzieć to samo.
sphinx123
28-08-2009, 14:52
Jeśli już tak wnikacie w tą fabułę, to zajrzyjcie na http://www.wowwiki.com/Portal:Main. Tam jest wszystko o całym świecie warcrafta. Jak dla mnie ten dodatek jest średni, jeśli nie słaby. Po pierwsze za szybko go zapowiedzieli. Ludzie nawet lich kinga nie rozgryźli. Po drugie te wszystkie nowe klasy dla ras, to też niezbyt pomysł. Jedynie podoba mi się system levelowania gildii (chociaż też ma wady) i archeologia. Nie wiem po co te nowe rasy dodali, bo goblinów jest już w całym wowie od cholery, a worgeni to całkowicie nieprawdopodobna rasa. W dodatku rozwalają niektóre krainy, czyli właściwie środek gry większości osób, więc ci co byli wcześniej mieli dostęp do tych miejsc, a nowi już nie będą mieli. I można by tak te wady wymieniać i wymieniać, bo jest ich mnóstwo. A co jeszcze gorsze, cały wow był oparty na warcrafcie, a teraz wymyślają nie wiadomo jakie wydarzenia.
Lich king nie jest do rozgryzienia i długo nie będzie. Nowe klasy dla ras są z punktu widzenia lore raczej dobrze przygotowane, no poza NE magami. Nowe rasy dodaje się po to, żeby gra była ciekawsza i bogatsza. Goblinami grać nie będę, ale Worgeni zapowiadają się ciekawie. Nieprawdopodobna rasa? Zapraszam do lore... Dobrze, że kataklizm zmienia wygląd całego Azeroth, obecnie tereny są dość nudne i szarawe w porównaniu z np. Outlandem czy Northrend. Wow oparty na Warcrafcie? Nie rozumiem... WoW jak i wszystkie gry z serii jest oparty na lore, na które składają się gry i książki. Blizzard chyba ma prawo wymyślać "nie wiadomo jakie wydarzenia" do swojej kreacji, hmm? ...
@up
Dojrzali ludzie tak mają, że argumentują swoje poglądy. Face with it.
CytrynowySorbet
28-08-2009, 15:21
Nie muszę nic argumentować. Nie podoba mi się to i nie muszę się pytać nikogo czy mogę, albo udowadniać tego.
To za przeproszeniem wy*******aj. Nikt nie lubi dziecinnego "nie bo nie".
Poza tym to oni wymyślają fabułę w wowie, bo to w ich rękach jest całe lore.
W poprzednim poście plułeś się że psują fabułę WoWa. Zdecyduj się w końcu może?
Jeśli będą chcieli, to mogą nawet wykasować wszystkie mapki i umożliwić legalne używanie hacków, a wszyscy to przyklepią i powiedzą, że to jest uzasadnione czymś w lore, które blizz właśnie zmienił.
Rofl. Po pierwsze niektórym się podoba, bo należy brać co ci dają. Równie dobrze Blizz mógłby dawać 1 dodatek na 2 lata, żadnych patchy, 1 raid, ciągle to samo. Pasuje?
A to, że w WC nie można było zabić illidana nie znaczy, że w wowie, który stoi na fabule warcrafta, nie można go zabić.
To że w WC nie można było grać worgenami nie znaczy, że w wowie, który stoi na fabule warcrafta, nie można nimi grać.
Wow nie jest ograniczony żadną fabułą, więc można tam robić co tylko się zechce.
Jak wyżej. Wcześniej mówiłeś że psują lore. Skoro WoW nie jest niczym ograniczony to jaki problem?
Poza tym kozaczenie tym, że się grało we wszystkie WC nie ma żadnego znaczenia, bo każdy może znaleźć opisany cały przebieg gry i wiedzieć to samo.
Tiaa. Po pierwsze zacytuj mnie czy kogokolwiek kto szpanuje tym że przeszedl wszystkie WC. Po drugie, fabuła z WC to może... 30% fabuły WoWa?
Aha, jak ci się nie podoba to zawsze można skończyć grać, przecież cię nikt nie zmusza. Ja nie mogę się doczekać dodatku, jak zawsze zresztą.
Veliarth
28-08-2009, 15:23
Nowe klasy dla ras są z punktu widzenia lore raczej dobrze przygotowane, no poza NE magamiSranie w banię. Gdybym był na miejscu blizza, to mógłbym sobie wymyślić nieumarłych paladynów, służących lich kingowi. Potem mógłbym to sobie uzasadnić byle czym, co jest chociażby w 0,0000001% prawdopodobne, a ludzie i tak musieli by się przystosować, bo to by była moja gra. Poza tym NE jako elfy jak najbardziej zasługują na maga, szczególnie, że jak na razie mają tylko priesta i po części druida, jako magiczne klasy.
Nieprawdopodobna rasa? Zapraszam do lore...Jak sobie chcesz. Prawdopodobna... tak jak reszta wszystkich wydarzeń w cataclysmie.
obecnie tereny są dość nudne i szarawe w porównaniu z np. Outlandem czy NorthrendTo może od razu na pierwszym lvlu będziemy walczyć ze smokami, a heroic strike warriora będzie tworzył wybuch atomowy, zabierający 12 hp? Tak jest w każdej grze, bo są jakieś granice, których nie należy przekraczać dla wyróżniania się ze wszystkich gier.
Dojrzali ludzie tak mają, że argumentują swoje poglądy. Face with it. Jak teraz będziemy się wyzywać od dzieciaków i wyszukiwać najmniejszy błąd, to może później zejdziemy na teksty twoja stara? A to wszystko tylko po to, żeby pokazać, że wie się więcej o jakiejś grze i zmyślonych bajeczkach, zamiast po prostu uszanować zdanie kogoś innego. Mogę w każdej chwili powiedzieć na kogoś, że uważam go za ch*ja, a to, że będzie na mnie potem bluzgał, niczego nie zmieni. Ja uważam go za ch*ja, a on też, więc po co zaczynać jakieś wojny, skoro można się odwrócić i zostawić sprawę taką, jaka jest.
jak ci się nie podoba to zawsze można skończyć graćTo skończę i zacznę grać w metina, czy inny szajs. A jeśli uważasz, że zmuszam cię w ten sposób do zaprzestania grania, to możemy skończyć gadanie już teraz.
CytrynowySorbet
28-08-2009, 15:29
Sranie w banię. Gdybym był na miejscu blizza, to mógłbym sobie wymyślić nieumarłych paladynów, służących lich kingowi.
1. Forsakeni mają jeden cel. Zemsta na Lich Kingu i The Living. To tak jakby Irakijczycy wstąpili do Amerykańskiego wojska.
2. Tłumaczyłem już na battlenecie. Forsakeni kierują się zemstą. A co mówił Uther do Arthasa w W3? "Paladyn nie kieruje się zemstą, lecz zdrowym rozsądkiem".
Poza tym NE jako elfy jak najbardziej zasługują na maga, szczególnie, że jak na razie mają tylko priesta i po części druida, jako magiczne klasy.
NE wyrzekły się arcane magii, bo zakłócała równowagę w świecie. Między innymi dlatego Highborne'si odeszli od NE. Lecz teraz wrócili.
Jak sobie chcesz. Prawdopodobna... tak jak reszta wszystkich wydarzeń w cataclysmie.
Zdajesz sobie sprawę, że po WOTLKU kończy się fabuła Warcrafta? Tutaj już Blizz ma pole do popisu.
Wiem, lubię cytować :D
Veliarth
28-08-2009, 15:50
Jak są dalej cytatówki, to ja ze swojej strony odpuszczam :d. Sprostuję tylko kilka rzeczy, żeby być czystym, i piszcie co chcecie.
nieumarłych paladynówTzn, ghule, szkielety i inni nieumarli przedstawiciele wszystkich ras. Forsakeni niech siedzą w swojej dziurze w tristfal.
NE wyrzekły się arcane magii, bo zakłócała równowagę w świecieByć może, mój błąd, ale druid, który powinien być przykładem elfa jednak zadaje obrażenia od arcane moonfire i starfire. Być może to niedopatrzenie, ale żadnego innego dmg by nie zadawało, więc czasem trzeba coś poświęcić na rzecz części rpg. W końcu i tak prawie wszyscy gracze wowa patrzą na exp, itemy, pvp i inne tego typu duperele.
Cygan Slejter
28-08-2009, 17:04
Zdajesz sobie sprawę, że po WOTLKU kończy się fabuła Warcrafta? Tutaj już Blizz ma pole do popisu.
a niby czemu konczy?
Veliarth
28-08-2009, 17:12
Fabuła gry kończy się w zasadzie tam, gdzie zaczyna wotlk. No, ale to jest akurat normalne, bo w mmo można zabić jakąś postać z wc jako bossa, a w strategii wszystko jest rozgrywane wg. scenariusza.
CytrynowySorbet
28-08-2009, 18:38
a niby czemu konczy?
Hmm... Illidan - był. Lich King - będzie. Coś jeszcze pozostało? ahh no tak, Tomb of Sargeras, cóż być może będzie w patchu jak Cataclysm wyjdzie, bo niby Maelstrom. A może będzie poświęcony mu oddzielny dodatek. Ale ogólnie, to co z Warcrafta można jeszcze dodać jako osobny dodatek?
jednak sa rozne rodzaje arcane magii, akurat ta magia druidzka, jak i priesci maja duzo wspolnego z Elune, i nie jest to typowa arcane magia a raczej ksiezycowa, a na potrzeby gry potrktowana jako arcane(bo co tylko druidzi NE mieli by wlasny rodzaj magii i co nowe resistane na magie robic etc ?)
CytrynowySorbet
28-08-2009, 18:59
Być może, mój błąd, ale druid, który powinien być przykładem elfa jednak zadaje obrażenia od arcane moonfire i starfire. Być może to niedopatrzenie, ale żadnego innego dmg by nie zadawało, więc czasem trzeba coś poświęcić na rzecz części rpg.
Hmm, nie należy tego brać tak dokładnie. Symbolem maga jest arcane, którego NE nie lubią (przecież mogli dać maga ale z 2 specami), tak samo priest, symbolem jego jest holy (a to że jest sp, inna sprawa). Symbolem druidów jest natura (ucieleśniona jako metamorfozy, i magiczna jako moc Elune).
Ale akurat NE mage pasują tu idealnie, biorąc pod uwagę fakt, że na 3.2.2 PTRze pojawia się jeden z Highbornów. Chce porozmawiać z Tyrande o zbliżającym się niebezpieczeństwie (kataklizm), ale nie zostaje do niej dopuszczony.
No i w większości wytłumaczeniem jest tekst z trailera: "the world's champions have adapted to new paths of glory".
Cygan Slejter
28-08-2009, 19:53
A moze ukaza sie jakies nowe watki z Warcrafta o ktorych malo wiemy :)
Ametystowec
29-08-2009, 12:50
A powiedzcie mi taką jedną rzecz: Jak zablokować exp na BG, bo podobno można, ale coś nie mogę tego rozkminić. I czy to działa również przy normalnych expie? Chodzi o to, że idę na moba na moim levelu, zabijam go ale nie dostaje expa. Powiedzcie plx ;(;(;(;(;(
CytrynowySorbet
29-08-2009, 13:52
A powiedzcie mi taką jedną rzecz: Jak zablokować exp na BG, bo podobno można, ale coś nie mogę tego rozkminić. I czy to działa również przy normalnych expie? Chodzi o to, że idę na moba na moim levelu, zabijam go ale nie dostaje expa. Powiedzcie plx ;(;(;(;(;(
1. Tam gdzie kupuje się itemy za honor (Orgri lub SW).
2. O ile mi wiadomo to wtedy nie dostaje się expa za nic.
Oczywiście jesteś świadom, że z wyłączonym expem będziesz miał oddzielne bg? Tylko z innymi którzy wyłączyli. A takich za wiele się nie znajdzie.
Therus Mroczny
29-08-2009, 15:21
Jeśli to prawda, że nie dostaje się wtedy expa za nic, to jestem ciekaw czy powstały już jakieś gildie 60lvlowe raidujące vanilla content :)
Jaką rase polecielibyście mi zrobić na warlocka w hordzie? :)
CytrynowySorbet
29-08-2009, 16:14
Jeśli to prawda, że nie dostaje się wtedy expa za nic, to jestem ciekaw czy powstały już jakieś gildie 60lvlowe raidujące vanilla content :)
Raz widziałem jedną na BLu w Hordzie.
Hmm... Najlepiej orka bo ma bonus +5% dmg od peta i buffa co 2 minuty do sp.
Lord Dreathan
29-08-2009, 16:46
Ja bym bral Undead'a. Wg mnie ma najlepsze animacje do cast'owania. Raciale tez dobre, ale pod PvP.
ja mam undeada i tylko trza zdobyc t8 i wyglada sie zajebiscie, bo to tylko na UD wyglada super.
sphinx123
29-08-2009, 23:00
Najlepsza klasa dla warlocka to oczywiście Undead. Najbardziej "mroczna", w sam raz dla metali ; X
Czy w drzewku demo będzie się dobrze i przyjemnie lvl'owało?
CytrynowySorbet
30-08-2009, 18:07
O ile mi wiadomo (mogę się oczywiście mylić) demo jest najgorsze do levelowania, aczkolwiek nie tak nudne jak destro. Destro dobre, ale co chwila siadasz pić manę, a najlepsze jest podobno affli. Przynajmniej tak było kiedy ja swego czasu interesowałem się wrl i szukałem poradników.
demo, affi jezeli jestes juz bardziej doswiadczonym graczem. Ale tak do lvl 45 lec affi potem demo do konca, bedziesz solo robil questy dla 2-3 osob. Glownie chodzi o to ze od 45 masz felguarda z talentow + na tym lvl ma juz jakies przydatniejsze umiejetnosci(znaczy juz wtedy pelen zestaw czyli charge, taunt i cleave).
Dzięki
Orientuje się ktoś gdzie?/u kogo? zaczyna się chaina o historii Arthasa?
Sozemego
31-08-2009, 12:12
W icecrownie? od tego questa http://www.wowhead.com/?quest=13386
Lord Dreathan
31-08-2009, 13:26
Destro dobre, ale co chwila siadasz pić manę, a najlepsze jest podobno affli. Przynajmniej tak było kiedy ja swego czasu interesowałem się wrl i szukałem poradników.
Life tap plx ;( Chyba ze miales na mysli regenracje hp poprzez jedzenie;P
CytrynowySorbet
31-08-2009, 13:31
Life tap plx ;( Chyba ze miales na mysli regenracje hp poprzez jedzenie;P
No nie wiem, ja i tak porzuciłem wrl zanim miałem talenty :x Ale wiem, że w destro szybko mana się kończy, a przynajmniej jest mano-żerne.
Smoczek8228
31-08-2009, 20:02
Witam, zaczynam grać w WoWa lecz nie wiem jeszcze kim...
Chce tylko powiedzieć że grałem na prywatnym serwerze kilka godzin, niewiele wiem.
Mógłby mi ktoś doradzić kim mógłbym grać?
Będę grał z kumplem on ma 70+ Death Knighta po stronie Hordy. (czyt. ja też w Hordzie)
CytrynowySorbet
31-08-2009, 20:05
Witam, zaczynam grać w WoWa lecz nie wiem jeszcze kim...
Chce tylko powiedzieć że grałem na prywatnym serwerze kilka godzin, niewiele wiem.
Mógłby mi ktoś doradzić kim mógłbym grać?
Będę grał z kumplem on ma 70+ Death Knighta po stronie Hordy. (czyt. ja też w Hordzie)
Standardowa seria pytań:
Co będziesz chciał robić? (dps, heal, tank? może czasem to a czasem to?)
Jeśli dps to wolisz w melee czy range?
Jeśli Heal, wolisz być one target, czy raczej aoe?
Zamierzasz grać pve czy pvp? A może to i to?
Smoczek8228
31-08-2009, 20:28
Raczej PvE, lubię robić potworom kuku :P (czyt. DPS), raczej range. Jednak nie wiem czy dam sobie rade grać takim magie, słyszałem że jest dosyć skomplikowany :P
p.s. - nie chce grać warlockiem
p.s. 2 :P- jest to serwer RP
p.s. 3 xD-własnie instaluje The Burning Crusade :)
CytrynowySorbet
31-08-2009, 20:34
Czemu, mage jest raczej klasyczny i na początek dobry. Sam magiem bardzo mało grałem, teraz właśnie wbiłem na PTRa, pierwszy raz high lev mage, fire spec i na kukły. Dps 3100, nie tak źle jak na osobę, która pierwszy raz ma styk z nim. Wszystko opiera się na pilnowaniu scorcha / Living bomb i hot streak proca. Więc polecam mage.
Smoczek8228
31-08-2009, 20:46
nie mógłyś mówić do mnie jak do nowicjusza?? nazwy czarów niewiele mi mówią :P
CytrynowySorbet
31-08-2009, 21:01
nie mógłyś mówić do mnie jak do nowicjusza?? nazwy czarów niewiele mi mówią :P
Wbijesz 80 to sam zrozumiesz. :)
Bierz mage, do levelowania frost ze względu na dużą przeżywalność. Jakiś mag chyba tu się znajdzie który może objaśnić to i owo :P
Smoczek8228
31-08-2009, 21:03
jak sie znajdzie, to niech napisze :)
Instaluje patche, które dostałem na pendrivie, omfg ile tego :))
Jesteś początkujący to bierz Huntera, łatwo będzie Ci się lvl'ować, a teraz nie trzeba się aż tak męczyć, żeby zrobić dobry dps.
Smoczek8228
01-09-2009, 13:57
W hunterze nie podoba mi się pet xD
Chce być magiem, nie zmienię zdania, lecz dalej nie wiem jak do końca te talenty rozdawać.
CytrynowySorbet
01-09-2009, 14:07
W hunterze nie podoba mi się pet xD
Chce być magiem, nie zmienię zdania, lecz dalej nie wiem jak do końca te talenty rozdawać.
Poszukaj czegoś o AoE grind. Powinien być na ten temat jakiś poradnik w necie, wraz z talentami i objaśnieniami.
Smoczek8228
02-09-2009, 09:17
OK, mam już WoWa zainstalowanego, przechodzimy do gry.
Troll Mage Level 5. :)
Co do Palladyna Taurena to jest kilka wątków w ich questach jak nie którzy mówią że chcą przejśc z kultu księżyca na kult słońca z tego co wiem to Tauren nie będzie w pełni palladynem i nie będzie się opierac na sprawiedliwości.Ma byc czymś w rodzaju wojownika światłości ma nawet dostac nowego mounta słyszałem że może to byc kodo światłości
Co do Night Elfów to mag do nich całkowicie nie pasuje ponieważ wyrzekły się magi Przed wieloma tysiącami lat Szlachetnie Urodzone elfy (Highborne) zostały wygnane ze swojego dawnego świata i stały się wysokimi elfami.
Co do Undeada Palladyna to mógł by byc lepszy pomysł niż z taurenami ponieważ większośc Forsaken pochodzi z Lorderonu i Silvermoon City a po obu stronach są Palladyni czyli niektórzy Forsaken byli Palladynami jeszcze za życia
zresztą Palladyn nie musi byc Sprawiedliwy itd tak jest w przypadku elfów że one przywłaszczyły moce światłą od naaru i nie idą za sprawiedliwością tak samo mogą zrobic Forsaken w końcu ich największymi sprzymierzeńcami są Krwawe Elfy.
Cygan Slejter
02-09-2009, 11:10
@up
w 100% sie zgadzam jesli chodzi o to ze NE ma byc magiem..przeciez to bedzie absurd jak to wprowadza
jednak faktem jest ze byly ne elfy magowie, ale sie wyrzekli magii na rzecz bezpieczenstwa, jednak widzac ze inne rasy dalej sie nia posluguja moga wrocic widzac ze to niewiele zmieni.
Cygan Slejter
02-09-2009, 13:23
no tak, ale to jest teraz mieszanie w calej fabule Warcrafta
nie mieszanie tylko kufa jego mac, fabula ide do przodu! czytajcie debile wypowiedzi blizza! fakt niektore zmiany klasowo-rasowe sa pojebane ale cholera akurat nie NE mage! wasza fabula zatrzymala sie na przejsciu W3 na kodach! a wow to nie tylko w3!
Co do Palladyna Taurena to jest kilka wątków w ich questach jak nie którzy mówią że chcą przejśc z kultu księżyca na kult słońca z tego co wiem to Tauren nie będzie w pełni palladynem i nie będzie się opierac na sprawiedliwości.Ma byc czymś w rodzaju wojownika światłości ma nawet dostac nowego mounta słyszałem że może to byc kodo światłości
Tak. Kodo światłości.
A tauren druid będzie rzucał... ZNAK DZIKOŚCI!
Co do tych informacji - ale bzdety walisz, uszy odpadają.
W niektórych questach były informacje o tym, że światłość nie jest daleko od natury, a sama idea nie jest nowa.
http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2009/august/injuredcolleagues.jpg
Co do Night Elfów to mag do nich całkowicie nie pasuje ponieważ wyrzekły się magi Przed wieloma tysiącami lat Szlachetnie Urodzone elfy (Highborne) zostały wygnane ze swojego dawnego świata i stały się wysokimi elfami.
Kolejny Bullshit. Wygrzebany znikąd argument
@up
w 100% sie zgadzam jesli chodzi o to ze NE ma byc magiem..przeciez to bedzie absurd jak to wprowadza
Night Elf Mages ??
We are similarly aware that Night Elf Mages have been in the game since patch 1.3. Not all Highborne became the High Elves and Blood Elves of today.
As evidenced in the screenshot linked, patch 3.2.2 begins the explanation. We're not ignoring what came before, but we are moving the storyline forward, and at times, that means change and a shake up in the status quo.
Tyle na ten temat
Co do Undeada Palladyna to mógł by byc lepszy pomysł niż z taurenami ponieważ większośc Forsaken pochodzi z Lorderonu i Silvermoon City a po obu stronach są Palladyni czyli niektórzy Forsaken byli Palladynami jeszcze za życia
Nie tobie o tym decydować. Poza tym undead paladin wygląda troszku dziwnie :P
Ogólnie śmieszą mnie ludzie, którzy twierdzą, że lore musi dla nich stać w miejscu. Kpina
@Sorbet:
Jaki kombinacje są niby głupie? :P
Lord Dreathan
02-09-2009, 16:49
@Sorbet:
Tauren rogal!:D
CytrynowySorbet
02-09-2009, 17:26
Co do Night Elfów to mag do nich całkowicie nie pasuje
Nie pasuje tak samo, jak dwarf mage. Ale jakoś o dwarf mage'u nie widzę QQ.
Przed wieloma tysiącami lat Szlachetnie Urodzone elfy (Highborne) zostały wygnane ze swojego dawnego świata i stały się wysokimi elfami.
No jasne, udały się w cień a ich skóra pobladła? Highborne to bardzo stary ród NE. Fakt, niektórzy to BE lub HE, ale chyba właśnie od NE wywodzą się te rasy?
Cóż, trolle są z Orgrimmaru, więc trzeba dać im WRL :\ Poza tym gnomy są bardzo blisko dwarfów, ale nie widać, i nie zapowiada się, gnomów paladynów.
zresztą Palladyn nie musi byc Sprawiedliwy itd tak jest w przypadku elfów że one przywłaszczyły moce światłą od naaru
Tak, to się nazywa Blood Knight -_- Sunwell zostało przywrócone i BE znów czerpią manę stamtąd...
i nie idą za sprawiedliwością
Idą, idą. Wcześniej, racja, pobierały energię z Naaru żeby PRZEŻYĆ. Nie bez powodu Scryersi pomagali Naaru i mieszkali w Shattrath.
tak samo mogą zrobic Forsaken w końcu ich największymi sprzymierzeńcami są Krwawe Elfy.
I znów błąd. To po prostu sentyment Sylvanas, kiedyś była High Elfem, kiedyś tam mieszkała. Jako undeadzi, Forsakeni chcą zniszczyć wszystkich i wszystko, bez względu na przyjaźnie. Forsakeni nie mają sprzymierzeńców, oni tylko świetnie manipulują i grają. Horda tłucze się z Ally, a Forsakeni po cichu planują zagładę.
no tak, ale to jest teraz mieszanie w calej fabule Warcrafta
Gramy w World of Warcraft, a nie Warcrafta. Fabuła WoWa BARDZO się różni od fabuły Warcrafta, i tłumaczyłem już chyba, że znajdująca się w WoWie fabuła Warcrafta jest szkieletowa, bardzo ogólna.
@Sorbet:
Hy? No nie wiem, Draenei Druid? Albo wrl? W sumie wszystko da się jako tako wytłumaczyć :D
sphinx123
02-09-2009, 17:41
Wytłumaczy mi ktoś jak lore usprawiedliwia Holy Priestów u Forsakenów? Święta magia według mnie powinna raczej ranić stworzenia ożywione przy pomocy nekromancji (Plagi xD), która jest przecież nienaturalna i plugawa :P
CytrynowySorbet
02-09-2009, 17:54
Wytłumaczy mi ktoś jak lore usprawiedliwia Holy Priestów u Forsakenów? Święta magia według mnie powinna raczej ranić stworzenia ożywione przy pomocy nekromancji (Plagi xD), która jest przecież nienaturalna i plugawa :P
Symbolem UD Priestów jest SP. Oczywiście mogą być innymi, ale to tylko symbol. To tak samo jak z NE Mage - wyrzekli się arcane, ale nie fire i frost, więc czemu nie mogli być magem z 2 specami? Ano dlatego, że symbolem maga jest arcane.
Smoczek8228
02-09-2009, 20:13
@CytrynowySorbet
Grasz jeszcze w WoWa? xD
Serwer rasa i klasa plax a najlepiej link do armory ;p
CytrynowySorbet
02-09-2009, 20:28
Nie gram, nie mam kasy na pp :(
http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Burning+Legion&n=Pethon
Burning Legion, Tauren Druid (:
Smoczek8228
03-09-2009, 19:17
co tu mam wprowadzic?? kod z pre paida czy cos innego?? bo moj kod z pre paida nie wchodzi.
http://img338.imageshack.us/img338/3245/beztytuubfj.jpg (http://img338.imageshack.us/i/beztytuubfj.jpg/)
CytrynowySorbet
03-09-2009, 19:42
Musisz podać cd key od zwykłego konta najpierw. Są prepaidy, TBC, WOTLK i zwykłe konto (które daje ci dodatkowe 30 dni).
Lord Dreathan
03-09-2009, 20:01
co tu mam wprowadzic?? kod z pre paida czy cos innego?? bo moj kod z pre paida nie wchodzi.
Cd key od gry z podstawka, albo tzw. Auth Key. Prepaid sluzy tylko do oplaty za abonament.
Smoczek8228
03-09-2009, 20:23
a mam jeszcze pytanie, czy moge tam wpisac uzywany cd-key? czy musze kupic swojego??
CytrynowySorbet
03-09-2009, 20:38
a mam jeszcze pytanie, czy moge tam wpisac uzywany cd-key? czy musze kupic swojego??
Oczywiście swojego. Kosztuje w granicach 40-50 zł. Czasem taniej (allegro).
Smoczek8228
03-09-2009, 20:42
a jak ludzi sprzedaja gre, bez konta, to key juz jest nie aktualny?? :)
tak, kupuj na allegro key, on kosztuje bodajze 35zl cos okolo tego.
Tauren rogue jest do zobaczenia, zabicia, zlootowania w 1k nedels.
Takie ciekawostki na temat undead hunterów:
Istnieje kilku undead hunterów.
Jednym z nich jest Nathanos Marris, undead hunter. Ciekawostka jest taka, że... być może ta postać rozwiąże kwestię petów u UD huntera.
Otóż jego pety... są martwe.
No i undead hunterką jest sylvanas windrunner. Przywódczyni forsakenów.
Fakt, że przez LK dostała troche nekromantycznych skili, ale jak za życia była rangerką, tak pozostała nią po śmierci.
Znacie może jakiegoś dobrego pvp restro druida? Ostatnio przez treningi nie mogę raidować, więc zająłbym się pvp :P
Co do petów undeada huntera, to nie widzę nic złego w tym, że mogą być takie jak orka, czy trolla. W sumie undead zamiast tame beast, może mieć, coś w co zmienia peta, w no nie wiem peta zombie? :P
@down
Może dla Ciebie, dla mnie nie :P
CytrynowySorbet
07-09-2009, 16:28
Po co czepiacie się jakichś petów undeadów skoro i tak liczą się tylko epici :\
Btw. RaF FTW!
Tak. Kodo światłości.
A tauren druid będzie rzucał... ZNAK DZIKOŚCI!
Co do tych informacji - ale bzdety walisz, uszy odpadają.
W niektórych questach były informacje o tym, że światłość nie jest daleko od natury, a sama idea nie jest nowa.
Nie napisałem że w 100% go dodadzą tylko na forum warcrafta blizz stwierdził że tauren jest za duży by jeździc na koniu i dadzą mu innego mounta i byc może to będzie Kodo światłości.
Kolejny Bullshit. Wygrzebany znikąd argument
Poczytaj skąd się wzieły Wysokie Elfy teraz się nazywają Krwawe Elfy za nim jeszcze coś dowalisz dowiedz się więcej na ten temat.
Nie tobie o tym decydować. Poza tym undead paladin wygląda troszku dziwnie
Nie mówię ze będzie Undead Palladyn tylko że lepiej by wyglądał pod względem lorę.
Nie tobie o tym decydować
Tobie też nie
No jasne, udały się w cień a ich skóra pobladła? Highborne to bardzo stary ród NE. Fakt, niektórzy to BE lub HE, ale chyba właśnie od NE wywodzą się te rasy?
http://pl.wow.wikia.com/wiki/Wysokie_elfy
Kolejny co nie zna fabuły
Cóż, trolle są z Orgrimmaru, więc trzeba dać im WRL :\ Poza tym gnomy są bardzo blisko dwarfów, ale nie widać, i nie zapowiada się, gnomów paladynów.
Tak ale undeadzi nie są spokrewnieni tylko byli a to jest wielka różnica czytaj ze zrozumieniem
Idą, idą. Wcześniej, racja, pobierały energię z Naaru żeby PRZEŻYĆ. Nie bez powodu Scryersi pomagali Naaru i mieszkali w Shattrath.
Książe Kael'thas Sunstrider i jego krwawe elfy czekały aż nowo przybyły naaru opuści Tempest Keep. Nie interesowało go to czego naaru chcieli dokonać w tym zniszczonym świecie; to właśnie Tempest Keep przywiodła go tutaj. Na sygnał księcia elfy zaatakowały między wymiarową fortecę, szybko niszcząć automatyczny system obronny i przejmując twierdzę. Jedynym niebezpieczeństwem okazał się być samotny naaru który został aby podtrzymać systemy ochronne fortecy. Z pewnymi trudnościami Kael'thas przeniósł istotę do Quel'Thalas aby uzależnione od magii krwawe elfy mogły się nim żywić.
W stolicy elfów, Silvermoon, Magister Astalor Bloodsworn miał jednak nieco inne zdanie. Po wielu miesiącach badań i eksperymentów, on i jego magowie nauczyli się jak manipulować i skazić świetliste moce naaru. W końcu, magowie stworzyli proces w wyniku którego Światło mogło zostać przekazane osobom które nie posiadały odpowiednych umiejętności. Zamiast żywić się mocami naaru, krwawe elfy mogły same dzierżyć moce Światła naaru.
Lady Liadrin, niegdyś będąca kapłanką, ostatnio odstąpiła od złożonych niegdyś ślubów, gdyż czuła że Światło opuściło jej lud. Dowiedziałą się o osiągnięciach magów i zgłosiła się aby skradzione moce zostały jej przekazane jako pierwszej. Wraz z jej decyzją powstał nowy zakon: Krwawi Rycerze. Ci paladyni-renegaci potrafią władać świętymi mocami najszlachetniejszych bohaterów Przymierza. Większość członków zakonu niegdyś była częścią Królewskiej Gwardii - dumnymi obrońcami elfickiego społeczeństwa którzy doszli do wniosku że Światło opuściło ich w czasie największej potrzeby
Oni gdzieś mają sprawiedliwośc.
I znów błąd. To po prostu sentyment Sylvanas, kiedyś była High Elfem, kiedyś tam mieszkała. Jako undeadzi, Forsakeni chcą zniszczyć wszystkich i wszystko, bez względu na przyjaźnie. Forsakeni nie mają sprzymierzeńców, oni tylko świetnie manipulują i grają. Horda tłucze się z Ally, a Forsakeni po cichu planują zagładę.
Tak było do puki nie wszedł dodatek Burning Crusande w tedy Sylvanas zaczeła pomagac Krwawym Elfą i to ona pomogła im się dostac do Hordy Bo czuła się odpowiedzialna za to co się stało.
Istnieje kilku undead hunterów.
Jednym z nich jest Nathanos Marris, undead hunter. Ciekawostka jest taka, że... być może ta postać rozwiąże kwestię petów u UD huntera.
Otóż jego pety... są martwe.
No i undead hunterką jest sylvanas windrunner. Przywódczyni forsakenów.
Nathanos Marris ani sylvanas windrunner nie są Undead Hunter oni są Dark Ranger a to bardzo wielka różnica.
CytrynowySorbet
09-09-2009, 18:14
Poczytaj skąd się wzieły Wysokie Elfy teraz się nazywają Krwawe Elfy za nim jeszcze coś dowalisz dowiedz się więcej na ten temat.
Wysokie Elfy lub Quel'dorei ("Dzieci Wysokiego Urodzenia" w języku darnassiańskim lub "wysokie elfy" w języku thalassiańskim są bezpośrednimi potomkami Wysoko Urodzonych nocnych elfów
No? To są potomkowie NE. Wiele NE Highborne'ów opuściło Kalimdor, ale to nie oznacza, że nie mogło ich trochę zostać. Robiłeś kiedyś questy do Dire Maul?
Nie mówię ze będzie Undead Palladyn tylko że lepiej by wyglądał pod względem lorę.
Nah. Symbolem paladyna jest świętość. Coś, co nie żyje i chce zabijać nie może charakteryzować świętość. Oczywiście są Priesty, ale w przypadku UD symbolem priestów jest shadow.
Tak było do puki nie wszedł dodatek Burning Crusande w tedy Sylvanas zaczeła pomagac Krwawym Elfą i to ona pomogła im się dostac do Hordy Bo czuła się odpowiedzialna za to co się stało.
To tylko i wyłącznie godzi się z moją teorią. Zwyczajny sentyment.
Nathanos Marris ani sylvanas windrunner nie są Undead Hunter oni są Dark Ranger a to bardzo wielka różnica.
Nom, ogromna.
No? To są potomkowie NE. Wiele NE Highborne'ów opuściło Kalimdor, ale to nie oznacza, że nie mogło ich trochę zostać. Robiłeś kiedyś questy do Dire Maul?
No ja nie twierdze że nie zostali tylko to jest bez sensu że wcześniej skazali na wygnanie wielką ilośc swojego ludu i zakazali magi a jak ktoś złamał zakaz to karali go najwyższą karą czyli smiercią a teraz o tak po prostu dołączy kilka nocnych elfów magów bez żadnych przeszkód.
Nah. Symbolem paladyna jest świętość. Coś, co nie żyje i chce zabijać nie może charakteryzować świętość. Oczywiście są Priesty, ale w przypadku UD symbolem priestów jest shadow.
Nie jest świętośc może dla ludzi tylko.
To tylko i wyłącznie godzi się z moją teorią. Zwyczajny sentyment.
Wręcz przeciwnie
CytrynowySorbet
09-09-2009, 23:01
No ja nie twierdze że nie zostali tylko to jest bez sensu że wcześniej skazali na wygnanie wielką ilośc swojego ludu i zakazali magi a jak ktoś złamał zakaz to karali go najwyższą karą czyli smiercią a teraz o tak po prostu dołączy kilka nocnych elfów magów bez żadnych przeszkód.
To może łaskawie wbij na PTRa i przejdź się do Darnassus przed Temple of the Moon? Tam są odpowiedzi na twoje pytania.
Nie jest świętośc może dla ludzi tylko.
A niby co? Prot?
Wręcz przeciwnie
Wskaż mi choć jeden cytat, gdzie Sylvanas mówi że kogoś lubi / z kimś ma sojusz.
UD są w hordzie tylko dlatego, bo Ally nimi tępiło, a horda przyjęła ich z otwartymi ramionami. Sylvanas nienawidzi wszystkich żyjących. Na samym początku TFT zabija paladyna który pomógł jej odbić Lordaeron, a Varimathras? Ona była jego PANIĄ, nie sojuszniczką.
Nie napisałem że w 100% go dodadzą tylko na forum warcrafta blizz stwierdził że tauren jest za duży by jeździc na koniu i dadzą mu innego mounta i byc może to będzie Kodo światłości.
Sprawdzam regularnie mmo-champion a nie spotkałem. Możesz zalinkować info o mouncie? A no i jeszcze przydałoby się info o tym, że taureni nie będą opierać się na sprawiedliwości.
High elfy wzięły się z tych highborne, które przeżyły pierwszą wojnę z legionem.
Jednak dla twojej wiadomości - nie wszyscy highborne stali się high elfami, tak jak nie wszystkie high elfy stały się blood elfami.
Nie bardzo. Taureni, starający się zawsze stać w obronie natury i balansu (co można wywnioskować z ich questów chociażby), mają o wieeele bliżej do postawy paladyńskiej, niż forsakeni, których motywem przewodnim jest zemsta na Lich Kingu, za los który na nich sprowadził.
Tobie też nie
Ale ja nikomu nie móie co byłoby lepsze, a co nie :P
http://pl.wow.wikia.com/wiki/Wysokie_elfy (http://urlguard.net/l/http://pl.wow.wikia.com/wiki/Wysokie_elfy)
Kolejny co nie zna fabuły
A ty sobie poczytaj jeszcze parę rzeczy poza samymi wow wiki. Nie wsyzscy high borne stali się high elfami - Shen'Dralarowie są tego doskonałym przykładem. Jakoś nie zostali skazani na śmierć, a dalej są night elfami praktykującymi magię arcane.
Po prostu lorowo, w obliczu zmian w świecie, magia arcane została przywrócona do łask, a ci highborne, którzy przetrwali wrócili (zapewne małą część tylko) i zaczęli nauczać magii.
Tak ale undeadzi nie są spokrewnieni tylko byli a to jest wielka różnica czytaj ze zrozumieniem
Co do dwarfów magów, których ktośtam wytknął
It is a little known fact to those who were not involved in the beta that Dwarves could in fact be mages until a last minute change was made by Blizzard. If you look in your manual you received with your copy of vanilla WoW, you will see that Dwarves are listed as having mage as a playable class, showing how last minute a change this was. Quite frankly, there's no reason why they could not be mages, in fact there are famous magi amongst the dwarves, such as Thaurissan. And with such close contact to humans and gnomes, both races with magnificent mages, it seems a small miracle they have to have mages themselves.
To jest bardzo mała różnica.
Troll headhunter, elf ranger i parę innych przypadków ze świata warcrafta pokazują, że klasy "hunter" nie można przypasować do żadnej konkretnej postaci. WoWowa klasa huntera powstała ze zlepku kilkunastu klas z w3. Dowody? Hunter, w WoWie naturalnie kojarzący się jako koleś z petem, w w3 nie ma swojego odpowiednika. W W3 najbliżej mu jest rexxar, którego petem jest misza. Tylko jest jeden szkopół - on walczy wręcz. I jest beastmasterem. Temat można rozwlekać, ale wniosek jest jeden - jeśli chodzi o wszelkiej maści alternatywy rangerowo/beastmasterowe to można je spokojnie podciągnąć pod huntera w WoWie.
Nie tak po prostu. Powrócił deathwing, który pod względem zagrożenia jest na poziomie płonącego legionu. Jakby tego było mało deathwing sobie wyprodukował troche zmodyfikowane smoki (powolną ich ewolucję - od onyxii, przez sarthariona, po to co teraz ujrzymy). Świat uległ olbrzymiemu przeobrażeniu. Żywioły przeniosły swoją wojnę na nasz plan, a między innymi ragnaros chce spalić Drzewo Życia na Mount Hyjal. Uwierz mi. W obliczu takiej zagłady, przyjęcie z powrotem highborne nie jest bezpodstawne.
Nie możecie patrzeć na to wszystko jak na wyrwaną z kontekstu rzecz.
UD są w hordzie tylko dlatego, bo Ally nimi tępiło, a horda przyjęła ich z otwartymi ramionami.
Horda nie przyjęła ich z otwartymi ramionami. Zarówno Thrall, jako przywódca Hordy, jak i Sylvanas jako przywódca Forsakenów, zdawali sobie sprawę, że sojusz będzie korzystny dla obu. Jednak opory między frakcjami były, o czym świadczy to, że z nimi zaczynasz na nautralu (jeśli grasz członkiem "podstawowej" hordy)
Sylvanas nienawidzi wszystkich żyjących. Na samym początku TFT zabija paladyna który pomógł jej odbić Lordaeron, a Varimathras? Ona była jego PANIĄ, nie sojuszniczką.
A gdzie pisze, że nienawidzi wszystkich. Jak przekopałem wow wiki to tylko wyczytałem, że nienawidzi arthasa (dziwne, co?)
CytrynowySorbet
10-09-2009, 14:43
Horda nie przyjęła ich z otwartymi ramionami. Zarówno Thrall, jako przywódca Hordy, jak i Sylvanas jako przywódca Forsakenów, zdawali sobie sprawę, że sojusz będzie korzystny dla obu. Jednak opory między frakcjami były, o czym świadczy to, że z nimi zaczynasz na nautralu (jeśli grasz członkiem "podstawowej" hordy)
Ok, źle się wyraziłem. Alliance na widok UD od razu by ich tłukło, Horda za to była zdolna do rozmów z Forsakenami co poskutkowało przyjęciem ich do Hordy.
A gdzie pisze, że nienawidzi wszystkich. Jak przekopałem wow wiki to tylko wyczytałem, że nienawidzi arthasa (dziwne, co?)
Poczytaj logi z questów w Silverpine / Tirisfal / Hillsbrad (q od UD). Jest tam wyraźnie zaznaczone, że UD pracują nad bronią masowej zagłady żeby zniszczyć The Living. Wydaje mi się też (choć nie jestem pewien), że w kampanii odbicia Lordareonu Sylvanas mówi coś o zniszczeniu żyjących.
To może łaskawie wbij na PTRa i przejdź się do Darnassus przed Temple of the Moon? Tam są odpowiedzi na twoje pytania.
Ta ale to jest nie realne ze względu na dawne czasy
A niby co? Prot?
Np Elfy mają ją gdzieś a są palladynami
Wskaż mi choć jeden cytat, gdzie Sylvanas mówi że kogoś lubi / z kimś ma sojusz.
UD są w hordzie tylko dlatego, bo Ally nimi tępiło, a horda przyjęła ich z otwartymi ramionami. Sylvanas nienawidzi wszystkich żyjących. Na samym początku TFT zabija paladyna który pomógł jej odbić Lordaeron, a Varimathras? Ona była jego PANIĄ, nie sojuszniczką.
Pomaga Krwawym Elfą i dla tego ma się dużą reputacje jak się zaczyna Undeadem z Elfami co do tego Palladyna to był wielkim rasistą i kazał się Sylvanas wynosic z Lorderonu jak odbiła Lorderon więc nie dziwne ze go zabiła.Varimathras był prawą ręką sylvanas
Sprawdzam regularnie mmo-champion a nie spotkałem. Możesz zalinkować info o mouncie? A no i jeszcze przydałoby się info o tym, że taureni nie będą opierać się na sprawiedliwości.
Trza było oglądac relacje z blizzcon tam byś się dowiedział więcej na ten temat a MMO Champion nie podało wszystkich informacji z Blizzconu nawet już wiadomo jakie będą mounty worgenów i goblinów
High elfy wzięły się z tych highborne, które przeżyły pierwszą wojnę z legionem.
Jednak dla twojej wiadomości - nie wszyscy highborne stali się high elfami, tak jak nie wszystkie high elfy stały się blood elfami.
Dla twojej wiadomości to nie chodzi mi o to czy wszystkie elfy się stały krwawymi itd tylko o to że ich lud wygnano a że ty nazwałeś to kłamstwem to dałem ci dowód że Krwawe elfy pochodzą od Nocnych Elfów.
Nie bardzo. Taureni, starający się zawsze stać w obronie natury i balansu (co można wywnioskować z ich questów chociażby), mają o wieeele bliżej do postawy paladyńskiej, niż forsakeni, których motywem przewodnim jest zemsta na Lich Kingu, za los który na nich sprowadził.
Taureni to dzika rasa która nie miała pojęcia wcześniej że takie coś jak Palladyn istnieje a co do tego że będą chodzic w złotych zbrojach a niektórzy Undeadzi byli wcześniej Palladynami.
Ale ja nikomu nie móie co byłoby lepsze, a co nie
To jest moja sugestia po parta mocnymi dowodami
A ty sobie poczytaj jeszcze parę rzeczy poza samymi wow wiki. Nie wsyzscy high borne stali się high elfami - Shen'Dralarowie są tego doskonałym przykładem. Jakoś nie zostali skazani na śmierć, a dalej są night elfami praktykującymi magię arcane.
Po prostu lorowo, w obliczu zmian w świecie, magia arcane została przywrócona do łask, a ci highborne, którzy przetrwali wrócili (zapewne małą część tylko) i zaczęli nauczać magii.
I całe poświęcenie elfów które były zabijane za praktykowanie magi przez własnych braci większośc ludu została wygnana a teraz chca przywrócic Elfy całkowicie bez sensu.
To jest bardzo mała różnica.
Troll headhunter, elf ranger i parę innych przypadków ze świata warcrafta pokazują, że klasy "hunter" nie można przypasować do żadnej konkretnej postaci. WoWowa klasa huntera powstała ze zlepku kilkunastu klas z w3. Dowody? Hunter, w WoWie naturalnie kojarzący się jako koleś z petem, w w3 nie ma swojego odpowiednika. W W3 najbliżej mu jest rexxar, którego petem jest misza. Tylko jest jeden szkopół - on walczy wręcz. I jest beastmasterem. Temat można rozwlekać, ale wniosek jest jeden - jeśli chodzi o wszelkiej maści alternatywy rangerowo/beastmasterowe to można je spokojnie podciągnąć pod huntera w WoWie.
To jest bardzo wielka różnica tak samo jak byś powiedział o Magu i Locku czy też o Palu i Warku.
Nie tak po prostu. Powrócił deathwing, który pod względem zagrożenia jest na poziomie płonącego legionu. Jakby tego było mało deathwing sobie wyprodukował troche zmodyfikowane smoki (powolną ich ewolucję - od onyxii, przez sarthariona, po to co teraz ujrzymy). Świat uległ olbrzymiemu przeobrażeniu. Żywioły przeniosły swoją wojnę na nasz plan, a między innymi ragnaros chce spalić Drzewo Życia na Mount Hyjal. Uwierz mi. W obliczu takiej zagłady, przyjęcie z powrotem highborne nie jest bezpodstawne.
Nie możecie patrzeć na to wszystko jak na wyrwaną z kontekstu rzecz.
Tak ale jak wiemy to magia nocnych elfów sprowadziła zło na Azaroth i dla tego tej magi zakazano a co jeśli teraz by sprowadzono płonący legion.
Poczytaj logi z questów w Silverpine / Tirisfal / Hillsbrad (q od UD). Jest tam wyraźnie zaznaczone, że UD pracują nad bronią masowej zagłady żeby zniszczyć The Living.
Że by zniszczyc swoich wrogów którzy staną na drodze i tylko tych żyjących.
Wydaje mi się też (choć nie jestem pewien), że w kampanii odbicia Lordareonu Sylvanas mówi coś o zniszczeniu żyjących.
Pomyliłeś chyba się z Putress
mi.
Dla twojej wiadomości to nie chodzi mi o to czy wszystkie elfy się stały krwawymi itd tylko o to że ich lud wygnano a że ty nazwałeś to kłamstwem to dałem ci dowód że Krwawe elfy pochodzą od Nocnych Elfów.
To bullshit było do nie pasowania.
Poza tym - nocne elfy, które kiedyś istniały był czymś pomiędzy high a night elfami. Później powstały rozłamy - na highborne i idących za naturą. A to, że blood elfy od nich pochodzą to oczywista rzecz.
Taureni to dzika rasa która nie miała pojęcia wcześniej że takie coś jak Palladyn istnieje a co do tego że będą chodzic w złotych zbrojach a niektórzy Undeadzi byli wcześniej Palladynami.
Taureni nie byli dziecy. To, że nie produkowali zamków, itd nie oznaczało, że byli nieucywilizowani. Szanowali naturę, kuli broń (bo skąd cairne by miał taką sprośną halabardkę? :P) i w swoim życiu szukali balansu.
For countless generations after the war, the tauren roamed the plains of the Barrens (http://www.wowwiki.com/Barrens) hunting the mighty kodo (http://www.wowwiki.com/Kodo), and sought the wisdom of their eternal goddess, the Earthmother (http://www.wowwiki.com/Earthmother).
To jest moja sugestia po parta mocnymi dowodami
Tak bardzo mocne dowody to były, że nie odpowiedziałeś na
To jest bardzo wielka różnica tak samo jak byś powiedział o Magu i Locku czy też o Palu i Warku.
W takim razie rozpisz mi to, w odniesieniu do lore warcrafta i konwersji na wowa swój argument. Ja nie mam zamairu się produkować znowu, jak ty znowu podsumujesz to jednym zdaniem. Chce rozpisania dlaczego to bardzo wielka różnica. Bo inaczej ta dyskusja nie będzie miała sensu.
A no i oczywiście to samo o magu i locku i warrku i palku - skoro przytoczyłeś taki temacik...
Tak ale jak wiemy to magia nocnych elfów sprowadziła zło na Azaroth i dla tego tej magi zakazano
Także ta magia doprowadziła do złotej ery nocnych elfów pewien czas przed pierwszą wojną z legionem.
a co jeśli teraz by sprowadzono płonący legion.
Co to za argument? Magia jest w powszechnym użyciu przez wiele ras i jakoś płonący legion nie przybywa z powrotem. Został pokonany podczas ostatniej wojny i obecnie jest spokój. To czy night elfy będą używały magii czy nie - obecnie nie robi to żadnej różnicy, zwłaszcza że ich cywilizacja nie jest już tak liczna.
CytrynowySorbet
10-09-2009, 17:28
Ta ale to jest nie realne ze względu na dawne czasy
Jakie dawne czasy... Magowie zostali wygnani 25 tyś lat temu, w tym czasie wiele może się zmienić.
Np Elfy mają ją gdzieś a są palladynami
Blood Knight po raz enty...
Pomaga Krwawym Elfą i dla tego ma się dużą reputacje jak się zaczyna Undeadem z Elfami
Repa nie ma nic do znaczenia, jedynym wytłumaczeniem tego że jest duża może być to, że to w końcu dzięki Sylvanas BE znalazły się w Hordzie (był to chwyt taktyczny, w tej sytuacji Forsakeni nie muszą walczyć na dwa fronty, a Ally raczej chętnie by przyjęło BE w swoje szeregi, bo to w końcu wciąż High Elfy).
co do tego Palladyna to był wielkim rasistą
Mylisz go z innym generałem podczas gry Kael'Thasem.
i kazał się Sylvanas wynosic z Lorderonu jak odbiła Lorderon więc nie dziwne ze go zabiła
Umowa była taka że Sylvanas miała MU pomóc w odbiciu Lordareonu, potem miała się wynieść. Oczywiście kłamała. Większość tego co mówią UD to kłamstwa. Najchętniej byliby neutralni, ale musieli wybierać, więc wybrali Hordę.
Varimathras był prawą ręką sylvanas
Varimathras był sługą Sylvanas. Jest petem. Darowała mu życie pod warunkiem że zdradzi swoich braci i będzie jej służył.
Taureni to dzika rasa która nie miała pojęcia wcześniej że takie coś jak Palladyn istnieje
A gnomy niby skąd mogą mieć pojęcie na temat kapłaństwa? Na te dwa pytania jest jedna odpowiedź.
niektórzy Undeadzi byli wcześniej Palladynami.
Byli paladynami kiedy byli żywi. Jak coś martwego i demonicznego może posiąść moc światła (znów przypominam: symbolem UD Priesta jest shadow)?
I całe poświęcenie elfów które były zabijane za praktykowanie magi przez własnych braci większośc ludu została wygnana a teraz chca przywrócic Elfy całkowicie bez sensu.
Przywracają Dwarfów Magów. Oh ależ bez sensu.
Oh naprawdę? Radzę pograć w inne gry, w niektórych WoWowy hunter to Ranger.
Tak ale jak wiemy to magia nocnych elfów sprowadziła zło na Azaroth i dla tego tej magi zakazano a co jeśli teraz by sprowadzono płonący legion.
Eeee. O ile mi wiadomo, to plaga była spowodowana przez Burning Legion. A Burning Legion chyba nie został wywołany przez NE?
Że by zniszczyc swoich wrogów którzy staną na drodze i tylko tych żyjących.
Wskaż mi więc choć jeden cytat, w którym Sylvanas mówi że ma sojuszników / przyjaciół?
Pomyliłeś chyba się z Putress
To w TFT był Putress? : o
Btw. Putress wypełniał rozkazy Sylvanas, problem w tym że zrobił to za szybko, a Varimathras widząc okazję to wyswobodzenia się spod władzy Sylvanas przejął UC.
Repa nie ma nic do znaczenia, jedynym wytłumaczeniem tego że jest duża może być to, że to w końcu dzięki Sylvanas BE znalazły się w Hordzie (był to chwyt taktyczny, w tej sytuacji Forsakeni nie muszą walczyć na dwa fronty, a Ally raczej chętnie by przyjęło BE w swoje szeregi, bo to w końcu wciąż High Elfy).
Ale chrzanisz smuty.
A więc tak - zbyt upierasz się przy swoim bazując na pojedynczych questach. Później undeadzi "odrobinkę" się zmieniają, wiesz? Kiedyś horda to była masa morderców, któa rozniosła draenor w pizdu. Ale teraz już nie można tak o niej mówić, bo doszło do zmiany.
Dwa - Ally nie przyjęło by blood elfów w swoje szeregi, ponieważ oficjalnie sprzymirzyły się z wrogiem (nagami) i miały śmiertelnego wroga w części ludzkości.
Umowa była taka że Sylvanas miała MU pomóc w odbiciu Lordareonu, potem miała się wynieść. Oczywiście kłamała. Większość tego co mówią UD to kłamstwa. Najchętniej byliby neutralni, ale musieli wybierać, więc wybrali Hordę.
Najchętniej to kazdy byłby neutralny i żył sobie w spokoju bez wojen - taka prawda. Więc argument o kant tyłka rozbić xD
Fetysz co do sylvanaski i forsakenów? Varimathrasowi do bycia petem było daaaleko.
Przywracają Dwarfów Magów. Oh ależ bez sensu.
Ale sorbet, do jasnej cholery - używaj rzeczowych argumentów, bo mi się źle robi jak czytam takie wypowiedzi.
Btw. Putress wypełniał rozkazy Sylvanas, problem w tym że zrobił to za szybko, a Varimathras widząc okazję to wyswobodzenia się spod władzy Sylvanas przejął UC.
Big Bullshit.
Putress zdradził sylvanaskę, sprzymierzając się (razem z częścią High Apotheracy Society) z Varimathrasem, który wciąż służył płonącemu legionowi. Przez cały czas pobytu u boku Sylvanaski knuł jak ściągnąć z powrotem płonący legion. Jest to oficjalny questinfo, więc nie próbuj zaprzeczać.
Ogólnie masz zbyt wielki fetysz w stosunku do undeadów i ci to trochę jasnośc umysłu szmąci.
CytrynowySorbet
11-09-2009, 10:01
Ale chrzanisz smuty.
A więc tak - zbyt upierasz się przy swoim bazując na pojedynczych questach. Później undeadzi "odrobinkę" się zmieniają, wiesz? Kiedyś horda to była masa morderców, któa rozniosła draenor w pizdu. Ale teraz już nie można tak o niej mówić, bo doszło do zmiany.
Eee no nie wiem, IMO hordę trzyma w spokoju Thrall. Kiedy ją opuści, stanie się piekło.
Dwa - Ally nie przyjęło by blood elfów w swoje szeregi, ponieważ oficjalnie sprzymirzyły się z wrogiem (nagami) i miały śmiertelnego wroga w części ludzkości.
Ale to była decyzja Kael'Thasa, a nie BE ogólnie. Równie dobrze można powiedzieć, że BE nie powinny dołączyć do Hordy, bo BL to największy wróg orków, a przecież BE pomogły BL.
Najchętniej to kazdy byłby neutralny i żył sobie w spokoju bez wojen - taka prawda. Więc argument o kant tyłka rozbić xD
Tiaa, póki Garrosh i Wrynn żyją, to pokoju nie będzie.
Fetysz co do sylvanaski i forsakenów? Varimathrasowi do bycia petem było daaaleko.
Co nie zmienia faktu, że wcale nie był jej sojusznikiem.
Ale sorbet, do jasnej cholery - używaj rzeczowych argumentów, bo mi się źle robi jak czytam takie wypowiedzi.
Ale czemu to zły argument. Prawda jest taka, że wszystko się zmienia, naprawdę nie rozumiem czemu ludzie tak płaczą o tych NE magach w sytuacji, kiedy Highborne wyszli z cienia, do Azeroth zbliża się kataklizm, a gnomy zostają priestami.
Big Bullshit.
Putress zdradził sylvanaskę, sprzymierzając się (razem z częścią High Apotheracy Society) z Varimathrasem, który wciąż służył płonącemu legionowi. Przez cały czas pobytu u boku Sylvanaski knuł jak ściągnąć z powrotem płonący legion. Jest to oficjalny questinfo, więc nie próbuj zaprzeczać.
O Varimathrasie nie zaprzeczam. A myślisz że skąd Putress miał tylu zwolenników? Skąd miał tą broń? Bo chyba mi nie powiesz, że robił to wszystko pod okiem Sylvanas, a ona nic nie zauważyła.
Ogólnie masz zbyt wielki fetysz w stosunku do undeadów i ci to trochę jasnośc umysłu szmąci.
Ogólnie to radzę poczytać dyskusję na ten temat na mmo-champion. Tam wielu ludzi ma takie same poglądy jak ja. Lich King zostanie pokonany i co? Po co Forsakeni mają siedzieć w Hordzie? O ile mi wiadomo, to Taureni mieli opracować jakiś eliksir który zdejmie klątwę Forsakenów. Coś długo im to idzie, i nie wiem czy w ogóle ma sens czekanie na to.
Taureni nie byli dziecy. To, że nie produkowali zamków, itd nie oznaczało, że byli nieucywilizowani. Szanowali naturę, kuli broń (bo skąd cairne by miał taką sprośną halabardkę? ) i w swoim życiu szukali balansu.
Byli dzicy i szukali pojednania z naturą. A to że nosił Halberdkę to o niczym nie świadczy
Nie wiem co ma zemsta Forsaken do Paladyństwa oni już byli Paladynami a Taureni nie mają żadnego pojęcia o tym
W takim razie rozpisz mi to, w odniesieniu do lore warcrafta i konwersji na wowa swój argument. Ja nie mam zamairu się produkować znowu, jak ty znowu podsumujesz to jednym zdaniem. Chce rozpisania dlaczego to bardzo wielka różnica. Bo inaczej ta dyskusja nie będzie miała sensu.
A no i oczywiście to samo o magu i locku i warrku i palku - skoro przytoczyłeś taki temacik...
Bo śa podobni Warrek wali z broni tak samo jak Pallek a mimo to nie są tym samym tak samo Mag wali z magi i lock a też są inni tak samo jest z Hunterem i Rangerem jest tu bardzo wielkie podobnieństwo i nie możesz się wnoskowac tylko tym że strzelają obydwaj z łuku.
Także ta magia doprowadziła do złotej ery nocnych elfów pewien czas przed pierwszą wojną z legionem.
I nie zabiła wszystkiego co żyje
Co to za argument? Magia jest w powszechnym użyciu przez wiele ras i jakoś płonący legion nie przybywa z powrotem. Został pokonany podczas ostatniej wojny i obecnie jest spokój. To czy night elfy będą używały magii czy nie - obecnie nie robi to żadnej różnicy, zwłaszcza że ich cywilizacja nie jest już tak liczna.
Oj robi i to wielką
Pierwsza wojna wywołana przez magie
w Drugiej wojnie zostały sprowadzone orki dzięki magowi Medvinowi
Trzecia wojna sprowadzony został jeden z dowódców płonącego legionu Archomonde przez Nekromantę Kel'Thuzada za Pomocą księgi maga Medvina
Zresztą przez magie Malygos stał się ich wrogiem a on jest strarznikiem magi
więc elfy wiedzą że ona nie niesie nic dobrego.
Jakie dawne czasy... Magowie zostali wygnani 25 tyś lat temu, w tym czasie wiele może się zmienić.
25 tysiecy lat temu to chyba są dawne czasy :D
Blood Knight po raz enty...
Ale jako klasa to Paladyn
Owszem ma jak to twierdzi Blizzard to Sylvanas czuła się odpowiedzialna za to co się stało i zaczeła pomagac Krwawym elfą zresztą nie wiem czego BE miały by walczyc z Forsaken przecież Królowa Forsaken zapłaciła najwyższą cenę za obronę BE a Sojusz odebrał jakie kolwiek szanse na zwycięstwo BE więc skorzystali z pomocy nag za to ze wykonali poprawie rozkazy sojuszu zostali skazani na śmierc przez sojusz i uznani za złych ale BE uciekły. BE chciały by ich lud przetrwał a sojusz temu zagroził więc stali się wrogami.
Mylisz go z innym generałem podczas gry Kael'Thasem.
Chodzi mi o Marszałka Garitosa czy jak ta się to pisało który w zamian za pomoc w odbiciu lorderonu kazał się sylvanas wynosic
Tylko że wcześniej ta sama osobą chciała skazac na śmierc większośc krwawych elfów więc zasłużyła a Forsaken nie kłamią tylko są przebiegli w swoich planach.
Varimathras był sługą Sylvanas. Jest petem. Darowała mu życie pod warunkiem że zdradzi swoich braci i będzie jej służył.
Był jej prawą ręką i głównym doradcą a nie petem zabił swoich braci że by udowodnic swoją lojalnośc
A gnomy niby skąd mogą mieć pojęcie na temat kapłaństwa? Na te dwa pytania jest jedna odpowiedź.
Bo siedzą długo u Krasnoludów ?
Byli paladynami kiedy byli żywi. Jak coś martwego i demonicznego może posiąść moc światła (znów przypominam: symbolem UD Priesta jest shadow)?
Tak samo jak coś mrocznego posługującego się demoniczną magią mogło też posiąśc moc światła mowa tu o Krwawych Elfach
Oh naprawdę? Radzę pograć w inne gry, w niektórych WoWowy hunter to Ranger.
Ale to nie są inne gry tylko Wow który jest zbudowany od podstaw.
Eeee. O ile mi wiadomo, to plaga była spowodowana przez Burning Legion. A Burning Legion chyba nie został wywołany przez NE?
Pierwszym razem został sprowadzony przez NE
Wskaż mi więc choć jeden cytat, w którym Sylvanas mówi że ma sojuszników / przyjaciół?
Kiedy wchodzi do Hordy posłańcy Sylvanas mówią że chce ona zawrzec sojusz z Hordą.
To w TFT był Putress? : o
Puttress sprzymierzył się z Varimathrasem i potajemnie uknuli spisek przeciwko Sylvanas a ona sama cudem uciekła z życiem.Puźniej zabijała zdrajców razem z Thralem i odzyskała Undercity.
Eee no nie wiem, IMO hordę trzyma w spokoju Thrall. Kiedy ją opuści, stanie się piekło.
I w tedy Gerrosh stanie się dowódcą i stanie się piekło dla sojuszu.
Ale to była decyzja Kael'Thasa, a nie BE ogólnie. Równie dobrze można powiedzieć, że BE nie powinny dołączyć do Hordy, bo BL to największy wróg orków, a przecież BE pomogły BL.
Tak ale za Kaelem poszły wszystkie BE.Kiedyś orkowie też byli z BL i to nie były blood elfy tylko wysoko urodzeni.
Tiaa, póki Garrosh i Wrynn żyją, to pokoju nie będzie.
Każde z nich wie że jego rasie zapewni pokój klęska drugiego i obaj się nie nawidzą.
Ale czemu to zły argument. Prawda jest taka, że wszystko się zmienia, naprawdę nie rozumiem czemu ludzie tak płaczą o tych NE magach w sytuacji, kiedy Highborne wyszli z cienia,
Bo to gwałt na lore.
O Varimathrasie nie zaprzeczam. A myślisz że skąd Putress miał tylu zwolenników? Skąd miał tą broń? Bo chyba mi nie powiesz, że robił to wszystko pod okiem Sylvanas, a ona nic nie zauważyła.
Ona wiedziała że robi plaga ale ta plaga miała służyc przeciwko Arthasowi i swojemu ludowi nie mogła zabronic noszenia broni tym bardziej że Purtress był zaufanym i największym aptekarzem.
Ogólnie to radzę poczytać dyskusję na ten temat na mmo-champion. Tam wielu ludzi ma takie same poglądy jak ja. Lich King zostanie pokonany i co? Po co Forsakeni mają siedzieć w Hordzie? O ile mi wiadomo, to Taureni mieli opracować jakiś eliksir który zdejmie klątwę Forsakenów. Coś długo im to idzie, i nie wiem czy w ogóle ma sens czekanie na to.
Ogólnie to ja tam widzę wszystkie poglądy a nie tylko takie jak ty masz.
Lich King zostanie pokonany i będą siedziec w Hordzie bo jak wiemy zatakują Stolice worgenów co stanie się ich nowym celem tylko nasuwa się myśl po co ją zatakują byc może tam będzie coś co się okaże pomocnym do tworzenia Lekarstwa dla forsaken lub coś w tym stylu.
@Topic
A później co będzie Night Elf Warlock,Tauren Rogute,Orc i Goblin Palladyn,Forsaken Shaman i Druid tylko dla tego że będzie wytłumaczenie w Lore ?
Tak na upartego to każdą kombinację rasowo-klasową można wytłumaczyć , w pokrętny sposób. Inna sprawa że nie koniecznie to wytłumaczenie i te kombinacje muszą się podobać. Mnie na przykład nie odpowiadają.
CytrynowySorbet
11-09-2009, 16:46
Jakby nie patrzeć to tą grę tworzy Blizzard, poza tym tak jest zawsze. Ludzie popłaczą popłaczą a i tak będą grali, ba, nawet zrobią sobie jakąś postać z nową kombinacją!
A no i oczywiście to samo o magu i locku i warrku i palku - skoro przytoczyłeś taki temacik... Bo śa podobni Warrek wali z broni tak samo jak Pallek a mimo to nie są tym samym tak samo Mag wali z magi i lock a też są inni tak samo jest z Hunterem i Rangerem jest tu bardzo wielkie podobnieństwo i nie możesz się wnoskowac tylko tym że strzelają obydwaj z łuku.
Ja w tym momencie kończę dyskusją z tobą. Nie ma to zadnego sensu, w momencie gdy przy prośbie o rzeczowe piszesz takiego bzdeta.
Twoje argumenty z taurenami są na takim samym poziomie.
A jeszcze ostatnia rzecz.
Oj robi i to wielką
Pierwsza wojna wywołana przez magie
w Drugiej wojnie zostały sprowadzone orki dzięki magowi Medvinowi
Trzecia wojna sprowadzony został jeden z dowódców płonącego legionu Archomonde przez Nekromantę Kel'Thuzada za Pomocą księgi maga Medvina
Zresztą przez magie Malygos stał się ich wrogiem a on jest strarznikiem magi
więc elfy wiedzą że ona nie niesie nic dobrego.
1. Pierwsza wojna została spowodowana przez Azsharę, która sprzymierzyła się z Sargerasem. Owszem, Legion zwrócił uwagę na Azeroth przez magię, ale nie jest ona bezpośrednim powodem.
Druga wojna to była wojna z W3. Nie to co mówisz, że Medhiv sprowadził orkÓW do azerothu. To nie była wojna z płonącym legionem.
Trzecia wojna została spowodowana przez plagę, która była tworem legionu. Bezpośrednia inwazja stała się dopiero w momencie przyzwania Archimonde - jednego z generałów Sargerasa, który był Eradar Warlockiem (kuzyn Dreaneia xD)
Malygos stał się wrogiem wszystkich ras, ponieważ oszalał (przez to co zrobił mu Deathwing/Nefarion podczas pierwszej wojny). Oszalał na tyle, że mówiąc, że magia jest zagrożeniem, gdy używają jej pomniejsze rasy:
1. Nie rozumiał, że była już druga wojna z legionem, czego się obawiał i przyjęło to inne obroty
2. Zaczął przemieszczać Ley Lines, co było o wieeeele gorsze od całego użytkowania magii na całym świecie. Tak bardzo, że sama Alextrasza stwierdziła, że Malygos musi zostać zatrzymany, nawet jeśli trzeba go zabić!
A elfy wiedzą więcej od ciebie i blizzard lepiej to rozłożył niż twoje widzimisie.
Ale jako klasa to Paladyn
Ale przecież to dwie różne rzeczy! Jak ranger i hunter!
<jużmnietuniema>
Nie musisz odpisywać - ja już na twoje posty nie będe odpisywał. Nie widze sensu, gdy nie popierasz swoich argumentów niczym, ba nawet popisujesz się swoją niewiedzą (jak z kwestią magii i malygosa)
Ja w tym momencie kończę dyskusją z tobą. Nie ma to zadnego sensu, w momencie gdy przy prośbie o rzeczowe piszesz takiego bzdeta.
Twoje argumenty z taurenami są na takim samym poziomie.
A jeszcze ostatnia rzecz.
Wracaj do szkoły jeśli masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem rozpisałem ci to w bardzo dobrym stylu i podałem powód a to że ty jakiś niedorozwój to już nie moja wina.
1. Pierwsza wojna została spowodowana przez Azsharę, która sprzymierzyła się z Sargerasem. Owszem, Legion zwrócił uwagę na Azeroth przez magię, ale nie jest ona bezpośrednim powodem.
Jak by magi nie było to i legion też by się nie dostał bo Azhara w tedy by nawet nie wiedziała że takie coś jak Legion istnieje gdyby nie było magi.
Druga wojna to była wojna z W3. Nie to co mówisz, że Medhiv sprowadził orkÓW do azerothu. To nie była wojna z płonącym legionem.
Ale ci orkowie byli wysłani przez legion.
Trzecia wojna została spowodowana przez plagę, która była tworem legionu. Bezpośrednia inwazja stała się dopiero w momencie przyzwania Archimonde - jednego z generałów Sargerasa, który był Eradar Warlockiem (kuzyn Dreaneia xD)
Tak ale tutaj się też posłużono magią że by sprowadzic Archimonde.
Malygos stał się wrogiem wszystkich ras, ponieważ oszalał (przez to co zrobił mu Deathwing/Nefarion podczas pierwszej wojny). Oszalał na tyle, że mówiąc, że magia jest zagrożeniem, gdy używają jej pomniejsze rasy:
i także Malygos jeszcze przed szaleństwem sprawdził poziom many i okazało się że stan tego jest bardzo nie pokojący to też jest głównym powodem.
2. Zaczął przemieszczać Ley Lines, co było o wieeeele gorsze od całego użytkowania magii na całym świecie. Tak bardzo, że sama Alextrasza stwierdziła, że Malygos musi zostać zatrzymany, nawet jeśli trzeba go zabić!
Tak bo chciał zmienic kierunek Ley Lines za pomocą specjalnych maszyn co by spowodowało wiele szkód dla życia dla tego Alextrasza wypowiedziała mu wojne i sprzymierzyła się z Dalanar.
A elfy wiedzą więcej od ciebie i blizzard lepiej to rozłożył niż twoje widzimisie.
To nie są moje widzimisie to że jesteś ślepy i nie czytasz wszystkiego dokładnie ze zrozumieniem do tego twoje brak podstawowych informacji o wowie zaskakuje i walisz jakieś bzdety.
Ale przecież to dwie różne rzeczy! Jak ranger i hunter!
Nazwanie a Klasa to całkiem inne rzeczy.
Nie musisz odpisywać - ja już na twoje posty nie będe odpisywał. Nie widze sensu, gdy nie popierasz swoich argumentów niczym, ba nawet popisujesz się swoją niewiedzą (jak z kwestią magii i malygosa)
Moja wiedza jest wystarczająca za to ty się po pisujesz swoją niewiedzą na temat Krwawych Elfów.
CytrynowySorbet
11-09-2009, 19:18
Frezko wyjdź? Twoje posty są żałosne bo:
1. wjeżdżasz na innych
2. jedziesz czyjeś argumenty jednocześnie podając takie same, oczywiście na twoją korzyść.
Frezko wyjdź? Twoje posty są żałosne bo:
1. wjeżdżasz na innych
2. jedziesz czyjeś argumenty jednocześnie podając takie same, oczywiście na twoją korzyść.
To że na mnie podaje takie argumenty to nie znaczy że sam ich nie po pełnia a ja wyrażam moje zdanie po parte mocnymi dowodami to że wy macie inne zdanie to nie moja wina a ty mnie nie możesz stąd wygonic ja mogę równie dobrze napisac że twoje posty są żałosne np mylisz Sylvanas z Putress.
CytrynowySorbet
11-09-2009, 19:31
To że na mnie podaje takie argumenty to nie znaczy że sam ich nie po pełnia a ja wyrażam moje zdanie po parte mocnymi dowodami to że wy macie inne zdanie to nie moja wina a ty mnie nie możesz stąd wygonic ja mogę równie dobrze napisac że twoje posty są żałosne np mylisz Sylvanas z Putress.
1. Pisz po polsku.
2. Pokaż mi te twoje mocne dowody. Lolz.
Wiesz, na mmo championie jest dużo osób znających fabułę lepiej od nas wszystkich tutaj i jestem pewien że byłbyś klasycznym perfect troll is perfect.
Aha. Nie podoba ci się, nie graj, jaki problem? A jak masz płakać, to wypłacz się w poduszkę, a nie w tym temacie.
1. Pisz po polsku.
A myślisz że po jakiemu to jest ?
2. Pokaż mi te twoje mocne dowody. Lolz.
Są napisane wyżej w tekście.
Wiesz, na mmo championie jest dużo osób znających fabułę lepiej od nas wszystkich tutaj i jestem pewien że byłbyś klasycznym perfect troll is perfect.
Tak i jest też dużo osób co wcale jej nie zna jak była tam mowa o Arthasie to wiele osób wcale nie wiedziała kto to jest co mnie bardzo zdziwiło ich odpowiedzią była że nie grają dla lore tylko dla zabawy.
Klasycznym Perfect trollem nie był bym na pewno bo nie widzę powodu że bym był w przeciwieństwie do ciebie i twojej znajomości lore na fanowskich jest wiele sprzeciwów na temat nowych przynależności klasy do rasy.
Aha. Nie podoba ci się, nie graj, jaki problem? A jak masz płakać, to wypłacz się w poduszkę, a nie w tym temacie.
Nie płacze to jest raz tylko nie podoba mi się źle opisane lore przynależności nowych klas po drugie nie wypowiadaj się na tematy o których nic nie wiesz tylko sugerujesz się swoimi przypuszczeniami.Po trzecie nie tobie decydowac o tym że bym nie grał lepiej wracaj do tej dziecinej tibi tam spotkasz podobnych sobie.
Frezko seryjnie, wyjdź, czytam, wszystkie posty nie uczęszczając w dyskusji ale teraz jesteś żałosny... znam eriona myślę trochę lepiej niż ty wiec nie obrażaj go poprzez wyzywanie go od retardów, a co do sorbeta to ma całkowitą racje, mając beznadziejne z dupy wzięte argumenty wskakujesz na innych...
1 wojna by byla tak czy inaczej, studnia wieczności tak czy siak emitowała by magie którą by legion wychwycił, a wtedy nie był bym pewien czy NE by go powstrzymali, bo to od razu oznacza ich zacofanie cywilizacyjne przez brak magii. Orkowie nie byli wytworem legiony, oni istnieli już wcześniej i to nawet w zgodzie z daranei, jednak po opętaniu przez Legion zostali wysłani jako żołdacy legionu. Medi chciał ich od tego ochronić dlatego stworzył portale do wyprowadzenia ostatnich orków nie będących pod władzą legionu z dreanoru.
Malygos niczego kufa nie sprawdzal przed szalenstwem bo oszalal praktycznie w jednej chwili gdzie prawie cale jego stado zostalo zniszczone przez deathwinga.
Ładne zdanie, ale w "jenzyka polaskai istńci pżećnek i krupek jou!"
; )
W sumie to tak, jak bym powiedział, że Thrall nie jest szamanem, on jest wróżbitą : o
Ale ci orkowie byli wysłani przez legion.
Jak przez legion, jak do Azeroth wysłał ich Medivh/Sargeras, który naopowiadał różnych bzdur Gul'danowi o łatwym do podboju świecie itp. O ile wiem Medivh'a niewiele obchodziło kto wygra wojnę orkowie, czy ludzie. To nie był plan Legionu.
Jak by magi nie było to i legion też by się nie dostał bo Azhara w tedy by nawet nie wiedziała że takie coś jak Legion istnieje gdyby nie było magi.
Czy Studia Wieczności coś Ci mówi? Może poczytał byś kilka książek, zanim wypowiesz się na tematy o których coś mało wiesz.
Uparłeś się przy swoim, nie dochodzą do Ciebie żadne argumenty, a twoje, są coraz bardziej, żałosne i rozpaczliwe.
Frezko seryjnie, wyjdź, czytam, wszystkie posty nie uczęszczając w dyskusji ale teraz jesteś żałosny... znam eriona myślę trochę lepiej niż ty wiec nie obrażaj go poprzez wyzywanie go od retardów, a co do sorbeta to ma całkowitą racje, mając beznadziejne z dupy wzięte argumenty wskakujesz na innych...
Po pierwsze sami zaczeli wskakiwac na mnie i te argumenty są wykonania Blizzarda ja tylko twierdze że to jest bezens
1 wojna by byla tak czy inaczej, studnia wieczności tak czy siak emitowała by magie którą by legion wychwycił, a wtedy nie był bym pewien czy NE by go powstrzymali, bo to od razu oznacza ich zacofanie cywilizacyjne przez brak magii
A czym była studnia wieczności jak nie wielkim źródłem magi ?
Orkowie nie byli wytworem legiony, oni istnieli już wcześniej i to nawet w zgodzie z daranei, jednak po opętaniu przez Legion zostali wysłani jako żołdacy legionu. Medi chciał ich od tego ochronić dlatego stworzył portale do wyprowadzenia ostatnich orków nie będących pod władzą legionu z dreanoru.
Pokarz mi gdzie napisałem że orkowie są tworem legionu
legionu. Medi chciał ich od tego ochronić dlatego stworzył portale do wyprowadzenia ostatnich orków nie będących pod władzą legionu z dreanoru.
Tak i po prosił o to Gul'Dana jednego z największych Warlocków który był sługą legionu
Malygos niczego kufa nie sprawdzal przed szalenstwem bo oszalal praktycznie w jednej chwili gdzie prawie cale jego stado zostalo zniszczone przez deathwinga.
Pojawiwszy się po milleniach spędzonych w obłędzie i odosobnieniu, Smoczy Aspekt Malygos ocenił kondycję magii Azeroth, którą dawno temu tytani powierzyli jego pieczy
Ładne zdanie, ale w "jenzyka polaskai istńci pżećnek i krupek jou!"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szko%C5%82a_podstawowa
W sumie to tak, jak bym powiedział, że Thrall nie jest szamanem, on jest wróżbitą : o
Thrall - Character class Far seer (WC3); Fighter, Healer, Blademaster, Shaman (WRPG) tekst skopiowany z http://www.wowwiki.com/Thrall i pisze tam dokłądnie Shaman
Sylvanas Windrunner - class Dark ranger (WC3); Fighter, Sorcerer, Elven ranger (WCRPG); Warrior, Mage, Elven Ranger (WoWRPG) tekst skopiowany z
http://www.wowwiki.com/Sylvanas_Windrunner i nic nie pisze że jest Undead Hunterem
Jak przez legion, jak do Azeroth wysłał ich Medivh/Sargeras, który naopowiadał różnych bzdur Gul'danowi o łatwym do podboju świecie itp. O ile wiem Medivh'a niewiele obchodziło kto wygra wojnę orkowie, czy ludzie. To nie był plan Legionu.
Sam sobie zaprzeczasz napisałeś że wysłał ich Medivh/Sargeras a Sargeras jest założycielem Legionu :D
Czy Studia Wieczności coś Ci mówi? Może poczytał byś kilka książek, zanim wypowiesz się na tematy o których coś mało wiesz.
A czym była studnia jak nie wielkim źródłem magi
Uparłeś się przy swoim, nie dochodzą do Ciebie żadne argumenty, a twoje, są coraz bardziej, żałosne i rozpaczliwe.
Pierw spójrz na swoje argumenty czy są dobre dopiero później oceniaj inne
@CytrynowySorbet
Przestań nasyłac do mnie swoich kolegów lub pisac z ich kąt widac że nie wiedza od nich jest zaskakująco podobna do twojej.
http://so.pwn.pl/ - Wejdź tam czasem i sprawdź pisownie Panie "Kąt"...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia - Sprawdź!
A teraz z pełnym szacunkiem - Do widzenia!
CytrynowySorbet
12-09-2009, 10:51
A czym była studnia wieczności jak nie wielkim źródłem magi ?
No tak, to najlepiej w ogóle usuńmy taką klasę jak mage bo jeszcze legion powróci.
Tak i po prosił o to Gul'Dana jednego z największych Warlocków który był sługą legionu
Warlock = mage? Ahh według twojej logiki to prawie takie same klasy.
i nic nie pisze że jest Undead Hunterem
Rofl czy do ciebie nie dociera że WoWowy hunter jest zlepkiem kilku klas z W3? Beastmaster, Ranger, i co tam jeszcze jest.
@CytrynowySorbet
Przestań nasyłac do mnie swoich kolegów lub pisac z ich kąt widac że nie wiedza od nich jest zaskakująco podobna do twojej.
http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2008/02/funny-pictures-kitten-shoe-loled.jpg
http://so.pwn.pl/ - Wejdź tam czasem i sprawdź pisownie Panie "Kąt"...
Polonista się znalazł idź poszukaj błędów może jeszcze coś znajdziesz.
No tak, to najlepiej w ogóle usuńmy taką klasę jak mage bo jeszcze legion powróci.
Studnia wieczności była w posiadaniu nocnych elfów z tam tond czerpały magie
dla tego elfy nie używały magi
Warlock = mage? Ahh według twojej logiki to prawie takie same klasy.
Przeczytaj kilka razy swoją i moją wypowiedź może w tedy zrozumiesz.
Rofl czy do ciebie nie dociera że WoWowy hunter jest zlepkiem kilku klas z W3? Beastmaster, Ranger, i co tam jeszcze jest.
I co to ma do mojej wypowiedzi ja twierdze że Ranger to nie Undead Hunter a to co sobie wymyśliłeś o zlepku nie jest przez nikogo więcej potwierdzone tylko przez ciebie zresztą tak samo można powiedziec że Warlock jest zlepkiem Shadow Priesta i Maga.
Cygan Slejter
12-09-2009, 14:11
Przeciez nie kazdemu musi sie cos podobac, mi osobiscie tez nie podobaja sie nowe laczenia ras z klasami i nie bede patrzyl tylko na lore ale tez na klimat. W tym momencie narzucasz komus wlasne zdanie. Zawsze jest tak, ze komus sie cos w grze podoba a drugiemu nie, przeciez gra nie jest idealna;)
CytrynowySorbet
12-09-2009, 14:25
Przeciez nie kazdemu musi sie cos podobac, mi osobiscie tez nie podobaja sie nowe laczenia ras z klasami i nie bede patrzyl tylko na lore ale tez na klimat. W tym momencie narzucasz komus wlasne zdanie. Zawsze jest tak, ze komus sie cos w grze podoba a drugiemu nie, przeciez gra nie jest idealna;)
Mi się podoba wszystko, dziwny jestem? A może doceniam to, że jednak Blizz pracuje nad tą grą, i jestem świadom, że WoW pod wieloma względami różni się od Warcrafta?
Thrall - Character class Far seer (WC3); Fighter, Healer, Blademaster, Shaman (WRPG) tekst skopiowany z http://www.wowwiki.com/Thrall i pisze tam dokłądnie Shaman
Sylvanas Windrunner - class Dark ranger (WC3); Fighter, Sorcerer, Elven ranger (WCRPG); Warrior, Mage, Elven Ranger (WoWRPG) tekst skopiowany z
http://www.wowwiki.com/Sylvanas_Windrunner i nic nie pisze że jest Undead Hunterem
A w Warcrafcie 3 pisało, że jest wróżbitą ;/
Sam sobie zaprzeczasz napisałeś że wysłał ich Medivh/Sargeras a Sargeras jest założycielem Legionu
Ale kiedy jego dusza była w ciele Medivha nie miał jakieś władzy nad legionem, nawet dusza Medivha krzyżowała mu niektóre plany.
Więc był to plan Sargerasa, nie Burning Legionu.
A czym była studnia jak nie wielkim źródłem magi
Bardziej niż magii, była źródłem energii którą można było przetworzyć na magie. Ale tak czy tak było to dzieło Tytanów, o olbrzymiej mocy, więc legion nie mógłby jej przeoczyć.
Mi też się podobają te zmiany.
i ch*j ze byla zrodlem magii i tak ja emitowala, z Studni elfy wykozystywaly, ulamki jej mocy, Legion za huja nie mogl by jej przeoczyc czy NE by jej uzywaly czy nie, btw powiedz mi skąd czerpiesz informacje na temat wow'a oprocz samego wow'a oraz w3 ? tylko nie peirdol o stronach jak mmo bo tam czasami pisza lepsiejsze bzdury niz ty...
A ja ostantio na mmo czytałem fajny temat, że Arthas został zabity, a prawdziwym królem liszem stał się Kael'Thas Sunstrider, który przeżył Magister Terrace!
Rótfl
i i ch*j ze byla zrodlem magii i tak ja emitowala, z Studni elfy wykozystywaly, ulamki jej mocy, Legion za huja nie mogl by jej przeoczyc czy NE by jej uzywaly czy nie, btw powiedz mi skąd czerpiesz informacje na temat wow'a oprocz samego wow'a oraz w3 ? tylko nie peirdol o stronach jak mmo bo tam czasami pisza lepsiejsze bzdury niz ty...
Z książek i komiksów Warcrafta :D i wiem że na mmo champion jest dużo kłamstwa.
Ale kiedy jego dusza była w ciele Medivha nie miał jakieś władzy nad legionem, nawet dusza Medivha krzyżowała mu niektóre plany.
Więc był to plan Sargerasa, nie Burning Legionu.
Jak Sargeras jest założycielem to jak nie mógł byc to plan legionu :D.
CytrynowySorbet
13-09-2009, 08:37
A ja ostantio na mmo czytałem fajny temat, że Arthas został zabity, a prawdziwym królem liszem stał się Kael'Thas Sunstrider, który przeżył Magister Terrace!
Rótfl
Ja czytałem, że Lich King, to naprawdę Illidan, którego tak naprawdę nie zabiliśmy : o
Jak Sargeras jest założycielem to jak nie mógł byc to plan legionu :D.
Teraz Ty nie czytasz ze zrozumieniem. KIEDY DUSZA SARGERASA ZNALAZŁA SIĘ W CIELE MEDIVHA, nie żądził on już Burning Legionem. A Sargerasa już nie ma, jedynie jego dusza gdzieś się włóczy :P
Wiem, że to nieładnie wtrącać się w sprawy dorosłych (:D), ale chciałem pogratulować użytkownikowi Frezko umiejętności czytania & pisania.
I, na Boga, paLadyn, a nie palladyn. Jedno 'L'.
A teraz wypowiem się o nadchodzącym Katakliźmie. Cóż, z jednej strony mi się podoba, z drugiej nie. Zacznę od tego, co mi się NIE podoba.
No tak. Tauren paladyn. Jeszcze trolla druida czy undeada huntera zrozumieć mogę, ale to już lekka przesada (podobnie jak NE mage). Nie wiem, dlaczego i z jakiej dupy to Blizz wziął, ale ok. "Sun God". Taa. Paladyńskie Światło a światło Słońca to co innego... Niech jeszcze zrobią draenei rogue.
Dalej... Początek trailera. "As the terrible war against the Lich King continues..." Co?! Skoro Arthas nie został pokonany w drugim dodatku, czemu, do cholery, nazywa się on Wrath of the Lich King?! Blizzard zrobił nas w chuja, wydawając go, i tyle.
No, to tyle z tego, co mi się nie podoba, jednak reszta jest do przejścia.
Dobrze, że gobliny, które znamy z gry, pozostaną neutralne. W pierwszej chwili myślałem, że do Hordy dołączyły te gadgetzańskie. Worgeni też całkiem całkiem, a jeśli to z zamianą w "ludzia" i na odwrót jest prawdą, może być ciekawie.
Azeroth, stary Azeroth. To mi się podoba. Blizzard wraca do korzeni, do klasycznego WoWa. No i w końcu będzie można latać! Nowy Orgrimmar (w końcu wieże Zeppów będą tuż przy bramie :D), nowe Undercity. Nowy Azeroth!
Dużo smaczków, całkiem możliwe, że wrócę.
Dużo smaczków, całkiem możliwe, że wrócę.
Ja tez. Tylko jeszcze nieiwem jako kto. Albo dobije 80 lockiem, albo zaczne nowa klasa (worgeni!!!!)... Tylko musze robote zmienic :p
@WrD którego boga? Obie formy są dopuszczalne. Całe tomy na ten temat napisano czy przez jedno czy przez dwa i dano sobie spokój.
Chcę w tym miejscu podziękować Blizzardowi za wprowadzenie Worgenów. Wydrenuje to olbrzymią część huntardów, upośledzonych palladynów i hunterów bez peta. Tak jak DK przyjął w swe szeregi większość opóźnionych w rozwoju dzieci, tak teraz worgeni zrobią to samo.
Z kolei gobliny to jakaś pomyłka. W dodatku tlumaczenie Blizza że horda potrzebuje czegoś małego i smiesznego mnie zniszczyło.
Zobaczymy jak będzie wyglądał ten path of titans i mam nadzieję na kontynuowanie podziału nie tylko na normal/heroic ale też easy/hard.
A kto powiedział że Arthas jest Lich Kingiem? Lich King ma tylko postać Arthasa. Zresztą bodajże w czasie pojedynku z Yoggim się trochę wyjaśnia o co chodzi.
Z kolei gobliny to jakaś pomyłka. W dodatku tlumaczenie Blizza że horda potrzebuje czegoś małego i smiesznego mnie zniszczyło.
Ghostcrawler to mówił? xD Nie przejmuj się tym.
Lorowe tłumaczenie jest takie:
W czasach gdy Deathwing panoszył się po azerothie, gobliny służyły mu jako niewolnicy. Teraz, gdy powrócił i zażądał od nich znowu posługi (niewolnictwa), te uciekły do Hordy (do której im o wiele bliżej niż do alliance). Nikt nie chce być niewolnikiem.
No tak. Tauren paladyn. Jeszcze trolla druida czy undeada huntera zrozumieć mogę, ale to już lekka przesada (podobnie jak NE mage). Nie wiem, dlaczego i z jakiej dupy to Blizz wziął, ale ok. "Sun God". Taa. Paladyńskie Światło a światło Słońca to co innego...
Light is God-like
Several characters in-game imply that the light may have a sapient will, that it can decide on matters, grant mercy, and that it even suffers. Velen states "May the Light have mercy on your soul". Matis the Cruel (http://www.wowwiki.com/Matis_the_Cruel) refers to the Light as suffering. Vindicator Kuros (http://www.wowwiki.com/Vindicator_Kuros) refers to the Light as "not permitting" Matis to act.
The young Brigitte Abbendis (http://www.wowwiki.com/Brigitte_Abbendis) seems to believe that the Holy Light is some kind of God-like sapient entity with a will, which it expresses in ways that that are not meant to be understood. She writes that it calls to her in the The Path of Redemption (http://www.wowwiki.com/The_Path_of_Redemption) and The Diary of High General Abbendis (http://www.wowwiki.com/The_Diary_of_High_General_Abbendis), saying "Come to me...". She believes that it is able to take notice of believers good deeds, works and prayers. She states that the force of its voice, has clarity, and sense of purpose.
However, the entity that calls her may be something else, far more sinister, as she discusses in diary that it commands her to abandon the Scarlet Crusade to its doom, an act she believes is dishonorable. However, the Scarlet Crusade is described as a lawful evil (http://www.wowwiki.com/Lawful_evil) organization, so the entity might be benevolent after all.
It might be possible that Abbendis' belief that Holy Light is a sentient being might be a link to some of the early beliefs of the Clerics of Northshire and some of the Knights of the Silver Hand in Warcraft I and II.
Some of the draenei also appear to believe that the Light is sentient.
Some denizens of Azeroth and Outland (such as "Dirty" Larry (http://www.wowwiki.com/%22Dirty%22_Larry)) refer to death as "going to meet your maker".
Do tego trzeba wziąść pod uwagę, że taureni kontakt z night elfami mają od długiego czasu. Pierwsyz był podczas War of the Ancient, a taureni zostali włącznei do cenarion circle zanim malfurion jeszcze zapadł w sen. O ile nie zostało sprecyzowane kiedy to dokładnie było, to na pewno było to dość dawno. Główną boginią Nelfów jest Elune - Bogini Księżyca (tego większego, bo w Azerothie są dwa ;P). Taureni są bardziej słoneczną rasą. Do tego Bóstwa słońca i księżyca są oczyma Earthmother. Więc Taureni z tej dwójki raczej ku słońcu się skłaniali. Łącząc to z cytatem, którym załączyłem można zacząć łączyć to do sensownej kupy. A przynajmniej tak mi się wydaje :P.
Witam,
dzisiaj sobie uaktywniłem triala i powiem Wam, że samemu to nudnawo się gra,a niektóre ograniczenia mojego konta trochę bolą...
Czy ktoś z Was może nie dawno zaczął gre, albo po prostu szuka kogoś z kim można by porozmawiać? Albo może ktoś chce od nowa zacząć bo jeśli mi się spodoba to chyba sobie kupie podstawke a później TBC. Grał będę magiem, warrem lub druidem. Frakcja obojętna choć lepiej się czuje w Hordzie.
P.S: Bardziej by mi pasował jakiś serwer RP.
Ja gram na serwerze PvP - MAgtheridon. Jak chcesz to tam wpadnij, pogadać zawsze można. Nick - Eerion.
Grue wracaj na Anachronosa xD
A kto powiedział że Arthas jest Lich Kingiem? Lich King ma tylko postać Arthasa. Zresztą bodajże w czasie pojedynku z Yoggim się trochę wyjaśnia o co chodzi.
Whatever, to nie zmienia faktu, że Blizzard zrobił nas w jajco. Lich King powinien zostać pokonany w WotLK.
Eerion - szczerze mówiąc, nawet dla taurena rogue znalazłoby się lore'owe wytłumaczenie ;) Dla mnie tak czy tak jest to bezsensowne.
Btw, kiedy Cataclysm ma mieć premierę? Tzn, wiem, że "when it's done", ale może jest znana jakaś dokładna data? :D
CytrynowySorbet
19-09-2009, 20:17
Whatever, to nie zmienia faktu, że Blizzard zrobił nas w jajco. Lich King powinien zostać pokonany w WotLK.
Chyba źle zrozumiałeś trailera. To "As the terrible war against the Lich King continues blabla" znaczy, że my w tej chwili walczymy z LK i jego armiami, a tymczasem Deathwing już planuje kataklizm, o którym jeszcze nie wiemy (no dobra, Highborne'si coś wyczuwają).
Btw, kiedy Cataclysm ma mieć premierę? Tzn, wiem, że "when it's done", ale może jest znana jakaś dokładna data? :D
Luty / Marzec / Kwiecień 2010, na temat tych miesięcy są spekulacje.
byly ploty na mmo champion ze na koniec stycznia, chociaż wg mnie to malo prawdopodobna data. Musi być jeszcze cos takiego jak Cytadelka + coś a'la SWP było. I mam nadzieje ze będzie to to pokarze ze blizz umie jeszcze wydać kontent na poziomie, którego ludzie zrobią z wielkim trudem, a nie każdy kto chce.
CytrynowySorbet
19-09-2009, 23:04
coś a'la SWP było.
Please nieeeeeeee. To by był fail kompletny ._.
Chociaż... może jakiś Nerubiański raid... albo z Vrykulami... MECHAGNOMY!
A jeszcze przed dodatkiem ludzie płakali, że zwykli gracze będą mogli pokonać tak potężną istotę jak Lich King.
Chyba źle zrozumiałeś trailera. To "As the terrible war against the Lich King continues blabla" znaczy, że my w tej chwili walczymy z LK i jego armiami, a tymczasem Deathwing już planuje kataklizm, o którym jeszcze nie wiemy (no dobra, Highborne'si coś wyczuwają).
Możlwe, że źle zrozumiałem. Myślałem, że on to mówi w czasie, gdy kataklizm już się wydarzył, a nie kiedy Deathwing go planuje ;p
No to coraz mniej tych "minusików". Zachęcacie mnie do olania szkoły, eh :D
Smoczek8228
20-09-2009, 10:17
Obstawiamy ile bedzie mieć patch do Kataklizmu - nowe instancje, rasy, i stary świat zmieniony. 2gb?? 3 gb??
Cygan Slejter
20-09-2009, 13:05
a ja mysle ze wiekszosc rzeczy bedzie na plytce ;)
CytrynowySorbet
20-09-2009, 20:59
A może będzie podzielone na kilka części :s
Smoczek8228
20-09-2009, 21:35
No tak, jak było 1,7(?)gb to ściągało mi się ponad 12h, 512 r0x.
Wy się Cataclysmem martwicie, a przed tym jeszcze przynajmniej 2 content patche do ściągnięcia ;)
CytrynowySorbet
20-09-2009, 22:01
Wy się Cataclysmem martwicie, a przed tym jeszcze przynajmniej 2 content patche do ściągnięcia ;)
Co do tego... czy mi się wydaje, czy PTR do 3.2.2 (onyxia) trwa dłużej niż PTR do 3.1 albo 3.2? ...
Cygan Slejter
21-09-2009, 01:22
@up
No wlasnie, ani slychu ani widu...
Lord Dreathan
21-09-2009, 07:24
Cataclysm wyjdzie w 2012, gdy będzie koniec świata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Smoczek8228
21-09-2009, 08:52
<irony mode on>To w WoW-ie będzie koniec świata? Boże mój 80 Paladin! Och nie. Idę Expić.<irony mode off>
Please nieeeeeeee. To by był fail kompletny ._.
Jaki fail?
Odbiłeś się od traszu i płaczesz? ;->
Kalecgos to był brain check.
Brutallus to był gear check.
A to, że M'uru był przej*any to inna piłka.
Ba, nawet dziś pugi 80ek wipują na Felmyście.
Walki były wyzwaniem, a każdy kill przynosił niesamowitą ilość radości.
Dziś, po położeniu kolejnego bosa na hardzie czy w hard modzie, nawet nikt się nie uśmiecha, ok, next one please.
<irony mode on>To w WoW-ie będzie koniec świata? Boże mój 80 Paladin! Och nie. Idę Expić.<irony mode off>
wrzucasz banke i masz w dupie xD
CytrynowySorbet
21-09-2009, 13:18
Jaki fail?
Odbiłeś się od traszu i płaczesz? ;->
Kalecgos to był brain check.
Brutallus to był gear check.
A to, że M'uru był przej*any to inna piłka.
Ba, nawet dziś pugi 80ek wipują na Felmyście.
Walki były wyzwaniem, a każdy kill przynosił niesamowitą ilość radości.
Dziś, po położeniu kolejnego bosa na hardzie czy w hard modzie, nawet nikt się nie uśmiecha, ok, next one please.
Nie chodzi mi o poziom trudności. Osobiście mam nadzieję, że ICC będzie cholernie trudne z jak najmniejszą ilością nerfów. Żeby duża ilość ludzi mogła obejrzeć walki tylko na yt.
Ale SWP w wersji Wotlk? Już to widzę... Lich King na czele Vrykuli w Howling Fjord: Icecrown Citadel was merely a set back!
IceCrown Citadel będzie tak samo skonstruowane jak ToC. Czyli masz zwykły poziom trudności, hard mode i insane. Zresztą można bardzo ładnie zauważyć jak zmienia się filozofia Blizza w WotLK. Z walk polegających na jednej czynności (Naxx, heroiki, początek Ulduar) przez walki polegające na kontroli pola (od Freyi do Yogga, Trial of champion), aż do ToC gdzie dps jest na którymś miejscu a najważniejszy jest mózg. Takie też będzie IC, czyli dla casuali ( :D ) normal 10/25, dla raiding guil HM 10/25, dla hardkorowych gildii insane achivementy.
Blizz nie wróci do czasów gdy stare naxx skończyło jakieś 0.00001% grających ludzi.
BTW. tygodniowe wipowanie na mimironie WCALE nie jest przyjemne.
BTW. tygodniowe wipowanie na mimironie WCALE nie jest przyjemne.
Get a life. My Archimonda zdjęliśmy dopiero pod koniec 3 raid dnia (12h). Ale jacy byliśmy uradowani, że nam się to udało?!
A teraz? pfff
Get a life. My Archimonda zdjęliśmy dopiero pod koniec 3 raid dnia (12h). Ale jacy byliśmy uradowani, że nam się to udało?!
A teraz? pfff
A czy Archimond miał instant killa na tanku ?
CytrynowySorbet
21-09-2009, 17:20
IceCrown Citadel będzie tak samo skonstruowane jak ToC. Czyli masz zwykły poziom trudności, hard mode i insane.
Nie wiem jakie masz źródło informacji, ale lepiej je zmień. Codziennie śledzę bluetracker i właśnie widziałem odpowiedź do tego przeciwną: Blizz nie ma w planach kontynuować podziału takiego jaki zastosowali w ToC. Więc źródło proszę. No chyba, że ci się po prostu pomyliło, to wybaczam.
Aha, i mam nadzieję, że nie będzie wersji LK HM - sama podstawowa walka ma być hard modem...
jak nie wiedziales co i jak to na archimondzie caly raid mial, jak wyjebal ciebie na 300 yardow do gory xD
jak nie wiedziales co i jak to na archimondzie caly raid mial, jak wyjebal ciebie na 300 yardow do gory xD
Jak nie wiesz co robić na Thadiusie to wipujesz cały raid, a walka jest prosta że aż żal. Mimiron miał instant killa na tanku, i nie ważne czy tank był super graczem czy nie. Po prostu skubaniec odpalał skilla i tank obrywał za 150k.
@Cytrynowy Sorbet
Przejżałem do 17.09 blue trackera i nie ma słowa o tym co piszesz. Natomiast w poście o dyskusjach panelowych było dużo na temat systemu teleportów z ulduar oraz hard modów i wspaniałego przyjęcia jakie gracze zgotowali tym pomysłom.
CytrynowySorbet
21-09-2009, 22:08
Jak nie wiesz co robić na Thadiusie to wipujesz cały raid, a walka jest prosta że aż żal. Mimiron miał instant killa na tanku, i nie ważne czy tank był super graczem czy nie. Po prostu skubaniec odpalał skilla i tank obrywał za 150k.
Bo wiesz... nie bez powodu ma się specjalne skille na takie okazje. To samo z healerami.
Bo wiesz... nie bez powodu ma się specjalne skille na takie okazje. To samo z healerami.
Hehehe, tak jasne. Druga faza na mimironie, lasser baradge. Spytaj w gildii czy dadzą radę wyciągnąć tanka jak stanie w środku. Przy okazji popytaj ludzi jak ten skill wyglądał w pierwszym i drugim tygodniu Ulduar.
Miał instant killa na wszystkich, jeśli tank próbuje wejśc w portal do shatt, a jakiś stuknięty mag robi asspull :P.
A co do skilli - Archimonde wymagał mózgu i panowania nad sytuacją. DPS na nim wymagany był bodajże 600.
Miał instant killa na wszystkich, jeśli tank próbuje wejśc w portal do shatt, a jakiś stuknięty mag robi asspull :P.
A co do skilli - Archimonde wymagał mózgu i panowania nad sytuacją. DPS na nim wymagany był bodajże 600.
Jak już pisałem wcześniej, poczytajcie o konstrukcji walki z mimironem przez pierwsze dwa tygodnie ulduar, aż to tzw. nerfów.
Z tego co pamiętam to nie było szans by Archi zabił jednym strzałem tanka.
Kluczem do sukcesu była przeżywalność _całego_ rajdu.
Nikt nie mógł zginąć nie uciekając przed ogniem, tudzież źle kitując ten ogień odcinał pole manewru innym.
Nikt nie mógł zginać po air buscie, po prostu musiałeś umieć wylądować.
No i decurse. Nikogo nie interesowało ile mag zrobił dpsu, ważne było by skutecznie decursował.
Każdy zgon powodował soul charga, co zazwyczaj prowadziło do zgonu następnej osoby i w ten sposób rajd składał się jak kostki domina.
A jak nie miał nikogo w melee rangu to szedł finger of death w rajd za 30k. Biegamy.
az normalnie doladuje sobie konto na miesiac, i zbiore raid do Archiego.
@up:
Finger nie chodził po 30k. Pamiętam, że jak zrobiłem ass pulla i nikogo nie było w melee range to wyrwałem za 100k.
Jak już pisałem wcześniej, poczytajcie o konstrukcji walki z mimironem przez pierwsze dwa tygodnie ulduar, aż to tzw. nerfów.
Jak próbuje wygooglować mimiron pre-nerf to wskakują jedynie filmiki na youtube, a raczej nie o to chodzi. Zarzucasz takim hard to find topiciem to może byś wspomógł linkiem? :D
Poza tym jest tak jak mówił malkolm.
Na taktykach na wow wiki archimond dostał mini opisik
(Archimonde is one of the bosses who is never truly "on farm")
Myśle, że to mówi ciut samo za siebie ;).
@up:
Finger nie chodził po 30k. Pamiętam, że jak zrobiłem ass pulla i nikogo nie było w melee range to wyrwałem za 100k.
A nie doszedł wtedy do drzewa czasem?
A i tak największego rotfla zaliczyłem jak zobaczyłem kiedyś enrage na Yoggim.
Extinguish all life. Kaput.
I pizg w rajd po 800-900k.
A nie doszedł wtedy do drzewa czasem?
Nie. Po tym jak rzuciłem ice blocka to biegł do tyrande. Do drzewa chyba nie podbiegł :D
Lord Dreathan
22-09-2009, 12:22
@up:
Mi tez sie wydaje ze walil po 100k.
Przez pierwsze dwa tygodnie mimiron w drugiej fazie lasser barage lokował zawsze na tanku. Taktyka wyglądała tak, że druid używał c resa, a 2 fazę można było zrobić na jednym laser barage. I tyle. O reszcie przywalonych skilli już nie wspomnę.
CytrynowySorbet
22-09-2009, 22:57
Przez pierwsze dwa tygodnie mimiron w drugiej fazie lasser barage lokował zawsze na tanku. Taktyka wyglądała tak, że druid używał c resa, a 2 fazę można było zrobić na jednym laser barage. I tyle. O reszcie przywalonych skilli już nie wspomnę.
Taa, lepszy faceroll jak Pathwerk co nie?
Taa, lepszy faceroll jak Pathwerk co nie?
Widze że trzeba jasno i wyraźnie.
Jak wygląda Mimiron teraz:
faza druga: zwykłe bieganie do momentu informacji o lasser barage, wtedy wszyscy uciekają za mimirona i obracają się razem z nim tak żeby nie wejść pod działo.
Jak wyglądał Mimiron:
Informacja o lasser barage, wszyscy ustawiają się za mimironem, następuje odpalenie skilla i mimiron obraca się na tanka, który jest za plecami bossa. Tank obrywa jednego strzała za 150k, reszta raidu odpowiednio więcej. Wipe.
Taktyka wyglądał wtedy tak, że tank stawał sobie spokojnie i czekał na śmierć, następnie na cr.
Tyle w temacie nerfów/upraszczania raidów. To co działa na PTRze nie zadziała na normalnym serwerze.
mi tam w sumie wszystko zwisa i powiewa, ja czekam jakie kity bedzie od*******al Lich King xD
No i w końcu mamy pach 3.2.2, jedno co mi się na prawdę nie podoba, to to, że bg zacznie się kiedy zbierze się full grupa ( porażka)
omg serio tak robili ? toz np na battlegrupach w ktorych jest przewaga np hordy to to bedzie koszmar, w ogole nie mozliwe zrobic np AV.
I wice versa z aluchami.
No, ale zobaczymy jak to będzie.
Jestem na magtheridonie, jak w praktyce będzie wsio działać to wam powiem
Kufa!! Chce wgrac wowa i grac na kumpla koncie, ale widze ze patchy to kurfa bedzie z 10giga :/ Łooo jezu poratujcie :C
Kufa!! Chce wgrac wowa i grac na kumpla koncie, ale widze ze patchy to kurfa bedzie z 10giga :/ Łooo jezu poratujcie :C
Idź do kumpla z 3 dvd i sobie zgraj :P
I mamy nowy pseudo raid. One shoot lub ewentualnie 1 wipe i raid skończony. Taaaaaaaaa.
P.S. Polewką jest że aktualnie można zdobyć broń top Naxx 25 (!!!!) z bossa na 5 manie.
http://www.youtube.com/watch?v=5oHkjoE-os8&NR=1 (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=5oHkjoE-os8&NR=1)
Trailer Icecrown Citadel :)
\/ call 997
Rickroll, nie wchodźcie ;p
Opis cytadeli wrzucony na mmo champion. Będą zarówno normale jak i heroic mody. Co prawda nowy system włączania ich i wyłączania brzmi dziwnie ale ok.
Fajnie, Horda i Ally, dwie frakcje od których dużo zależy, będą się tłuc nawet w IC :P Może będzie nowy bg w samym środku IC?
Fajnie, Horda i Ally, dwie frakcje od których dużo zależy, będą się tłuc nawet w IC :P Może będzie nowy bg w samym środku IC?
Nie będzie. Będzie walka z npcami. Oby tak zrobiona jak w ToC.
http://img199.imageshack.us/img199/3566/arry.jpg (http://img199.imageshack.us/i/arry.jpg/)
...Arr!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.