zaloguj się

Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13]

Soggus
27-02-2011, 14:32
wow jest słaby

Knight Patryk
27-02-2011, 16:31
Pograłbym sobie znowu w WoWa : / Warto wydać te 200 zł ? Zmiany fajnie w praniu wyszły ?
osobiscie kupilem prepaida,pogralem 2 dni i mi sie znudzilo.Ale moze u ciebie bedzie inna sytuacja:)

_WrD_
27-02-2011, 16:54
Ja też kupiłem prepaida, założyłem druida, wbiłem 70 level i przestałem grać, ponad połowa prepaida zmarnowana :)

cheeroke
27-02-2011, 17:12
Bez max lvla to ta gra raczej was do siebie nie zacheci.

ruszek
27-02-2011, 18:14
Bez max lvla to ta gra raczej was do siebie nie zacheci.

Ja grałem wcześniej, mam 80 warlocka :P Dlatego się pytam, czy raidy są przynajmniej tak dobre jak w WOTLK, instancję ciekawe, i ogólnie, czy zmiany fajnie wyszły : D

eerion
27-02-2011, 18:38
Rajdy w WotLKu były wyjątkowo nudne (poza pojedynczymi).
Cataclism w końcu sprawił, że chce się rajdować. Są wyzwania, jest trudniej ale też ciekawiej.
edit:
Do tego ma w tym dodatku wyjść najbardziej zarąbisty lorowo rajd, detronizujący Battle for Mount Hyjal.
PAtch 4.2 - War of the Ancients.
Jeśli ktoś z was nie obeznany w grze - będzie to kolejny skok w przeszłość. War of the Ancients to pierwsza wojna z demonami - w której naprzeciwko płonącemu legionowi stanęły złączone armie nocnych elfów, taurenów, furbolgów, półbogów i smoków. To także moment zdrady Deathwinga. Ogólnie rzecz biorąc wszystko co się ostatnio działo w warcrafcie (w1-w3+) to co najwyżej partyzantka w porównaniu do tego, co działo się wtedy.

ruszek
27-02-2011, 20:03
Rajdy w WotLKu były wyjątkowo nudne (poza pojedynczymi).
Cataclism w końcu sprawił, że chce się rajdować. Są wyzwania, jest trudniej ale też ciekawiej.
edit:
Do tego ma w tym dodatku wyjść najbardziej zarąbisty lorowo rajd, detronizujący Battle for Mount Hyjal.
PAtch 4.2 - War of the Ancients.
Jeśli ktoś z was nie obeznany w grze - będzie to kolejny skok w przeszłość. War of the Ancients to pierwsza wojna z demonami - w której naprzeciwko płonącemu legionowi stanęły złączone armie nocnych elfów, taurenów, furbolgów, półbogów i smoków. To także moment zdrady Deathwinga. Ogólnie rzecz biorąc wszystko co się ostatnio działo w warcrafcie (w1-w3+) to co najwyżej partyzantka w porównaniu do tego, co działo się wtedy.

Chyba jednak kupie cata :evul: Znacie jakąś fajną stronkę gdzie mogę zamówić tanio Cataclysm w Boxie ?

Vil
27-02-2011, 20:22
nic, trzeba wyłożyć kasę ...

bugajek4
28-02-2011, 00:07
nie wchodziłem na to forum chyba od 2-3 lat :P w końcu jakiś ciekawy temacik!
widzę, że sporo osób z mojego rodzinnego BLa :) witam i pozdrawiam, mag z Its Always Tanks Fault :P
u nas gildia całkowicie casual, jak myślicie 9/12 to dobry wynik jak na spokojne raidowanie pon-śr po 3h? :) na razi zostali do ubicia alkaida, , nef i cho'gall .pierwszych dwóch jeszcze nie próbowaliśmy ale na cho'gallu ostatnio zaliczyliśmy 2 dni wipe i nie padł ;( pewnie na 25man by poszło łatwiej bo nie jest aż tak strasznie wymagający ale cóż... nie zebrała się 25-tka :) najlepsza próba - zjechany do 3% X( :D
pozdrawiam was.

Rybzor
28-02-2011, 00:39
nie wchodziłem na to forum chyba od 2-3 lat :P w końcu jakiś ciekawy temacik!
widzę, że sporo osób z mojego rodzinnego BLa :) witam i pozdrawiam, mag z Its Always Tanks Fault :P
u nas gildia całkowicie casual, jak myślicie 9/12 to dobry wynik jak na spokojne raidowanie pon-śr po 3h? :) na razi zostali do ubicia alkaida, , nef i cho'gall .pierwszych dwóch jeszcze nie próbowaliśmy ale na cho'gallu ostatnio zaliczyliśmy 2 dni wipe i nie padł ;( pewnie na 25man by poszło łatwiej bo nie jest aż tak strasznie wymagający ale cóż... nie zebrała się 25-tka :) najlepsza próba - zjechany do 3% X( :D
pozdrawiam was.
Zjechanie chogala do 3% to żaden wyczyn. My przed pierwszym jego ubiciem mieliśmy 5 razy z rzędu próbę z 1-2%. 300k hp, 200k, 70k hp, raz nawet było 30k hp. Kluczem do sukcesu w tym jest wejście w ostatnią fazę z nie więcej niż 10% corruption u wszystkich. Jeżeli padacie pod koniec, to znaczy że tak nie jest : p.

cheeroke
28-02-2011, 11:25
Wczoraj wipe 19% na Sinestrze;( Pada dzisiaj i koniec progressu:P

CytrynowySorbet
28-02-2011, 13:23
Ja powiem tak - jeśli nie macie zamiaru grać end game (i mówię tu o prawdziwym end game, a nie robieniu dungeonów), to Cata naprawdę szybko wam się znudzi. Wiem to na przykładzie kumpla, który uparcie nie chce raidować i chce grać zupełnie casualowo. Wyszło z tego to, że po wbiciu 85 robi nową postać, bo ta mu się znudziła. Ilość nowych klas do wyboru w końcu mu się skończy i nie wiem co wtedy zrobi.

Same raidy w Cata są świetne. Osobiście bardziej podoba mi się Blackwing Descent, z dwóch względów. Pierwsze - klimat instancji (wygląd i muzyka są świetne i bardzo dopracowane. Z balkonu Omnotron Defense System widać wnętrze Blackrock Mountain, a pierwsze zejście windą i widok zwisających martwych smoków robił wrażenie). Drugie - sama koncepcja instancji i encounterów. Nie są to może jakieś niebywale nowe pomysły, ale jest tu wszystkiego po trochu zrobione w bardzo ciekawy sposób. A heroic mode'y tylko dodają smaczku (w końcu główny boss instancji interweniuje i próbuje nam utrudnić zadanie, a nie siedzi z założonymi rękoma). Bastion trochę mniej fajny, ale to wszystko nadrabia Cho'Gall i jego wstawki (a zwłaszcza te Galla :D).
Za to kompletnie nie podoba mi się Tron Czterech Wiatrów. Pewnie twórcy pomyśleli sobie, że jeśli będzie się działo wiele rzeczy naraz, to będzie fajnie, ale trochę przedobrzyli. Poza tym wygląd i muzyka... Będąc tam zastanawiam się, czemu ja w ogóle walczę z tymi... istotami. No i sam koncept pokonania Elemental Lorda + chujowe looty = podziękuję.

Poza tym podoba mi się jedna rzecz - każdy encounter staje się prosty, jeśli wypracuje się odpowiednią taktykę. Randomowości trochę jest (Omnotron, Cho'Gall...), ale można przymknąć oko.

Wczoraj wipe 19% na Sinestrze;( Pada dzisiaj i koniec progressu:P

A Al'akir?
U nas hopefully pada dziś Cho'Gall, a potem czas na Nefa :s

cheeroke
28-02-2011, 13:58
Al'akir zabity na 10.Ja nie bylem ani na killu na 10 i prawdopodobnie nie bede progressowal 25 z czego akurat sie bardzo ciesze.Sposob zabijania go na 25 az sam sie prosi o to zeby go na tej 25 nie robic:D Zreszta mnie osobiscie interesuje tylko ranking ogolny i pozycja po zabiciu sinestry mnie jak najbardziej usatysfakcjonuje.No i chcialbym juz sie zając przygotowaniem do matury.
Co do Al akira i tronu to looty tam sa wlasnie zajebiste tylko szansa na to ze wypadnie item z akurat takim rozkladem statow jaki ty potrzebujesz jest dosyc mala xD A same raidy w cata sa dosyc fajne tylko ze nerwi ta ilosc bugow szczegolnie majac na uwadze to ile trwala beta.Najlepszy przyklad to atramedes xD na palcach jednej dloni moge policzyc gildie ktore nie zrobily tego bossa na exploicie :P

CytrynowySorbet
28-02-2011, 19:06
Co do Al akira i tronu to looty tam sa wlasnie zajebiste tylko szansa na to ze wypadnie item z akurat takim rozkladem statow jaki ty potrzebujesz jest dosyc mala xD

O to właśnie chodzi. To już wolę mieć 40% szansy na taki sobie item, niż 5% na super zajebisty, który do tego needuje np. 5 osób. Mam nadzieję, że to ostatni taki loottable, bo random stats to fail na end game.

A same raidy w cata sa dosyc fajne tylko ze nerwi ta ilosc bugow szczegolnie majac na uwadze to ile trwala beta.Najlepszy przyklad to atramedes xD na palcach jednej dloni moge policzyc gildie ktore nie zrobily tego bossa na exploicie :P

Albo Cho'Gall i ta podłoga na środku...

eerion
28-02-2011, 19:07
Będąc tam zastanawiam się, czemu ja w ogóle walczę z tymi...
Ponieważ stoją po stronie Deathwinga? :D
Elemental Lords byli kiedyś podwładnymi Old Godów.
No i sam koncept pokonania Elemental Lorda + chujowe looty = podziękuję.
Powiedy to ludziom, którzy cisnęli Molten Core pół roku ;)

A tak na serio - fakt, że Throne nie jest jakiś mega dopracowany, ale chodzi pewnie tu o fakt, że jest to motyw kończący wojnę w Uldum. A, że nie ma sensu robienia kompletnego kompleksowego rajdu doprowadziło do powstania czegoś takiego. Rajd jest swoją drogą prawie identyczny jak Gruul's Lair z TBC. Ja tam osobiście nie narzekam.

ruszek
28-02-2011, 21:13
No to cata zamówiony ;) Były chwilę wahania, ale wydaje mi się że warto. Jak moje konto ma status frozen to wystarczy kupić pre-paida?

CytrynowySorbet
28-02-2011, 21:55
Ponieważ stoją po stronie Deathwinga? :D
Elemental Lords byli kiedyś podwładnymi Old Godów.

Wiem, wiem, ale tego kompletnie tam nie czuć. To bardziej przypomina plac zabaw dla małych elementalków :(

Powiedy to ludziom, którzy cisnęli Molten Core pół roku ;)

Molten Core to nie elemental plane. Co do tronu nie jestem pewien czy jest on częścią Skywall, więc się nie wypowiem.
EDIT: No cóż, wowpedia mówi, że tron i pinnacle to Skywall. Więc pokonać Elemental lorda w jego plane'ie (a więc go zabić), to nie to samo co zbanishować w innym miejscu. No, ale... Ragnaros będzie następny...

@ruszek: Tak, wystarczy prepaid.

Svargrond
03-03-2011, 13:42
Z mojego punktu widzenia wow na max lvl to straszna nuda dla osoby która lubi grać pvp i chce coś znaczyć na serwie.

Jedyny plus to raidy.

Po prostu nie ma tam konfliktów miedzy gildiami czego osobiscie mi brakuje. Po mijam fakt że nie można zabić gracza tej samej frakcji na expie.

ruszek
03-03-2011, 13:54
Z mojego punktu widzenia wow na max lvl to straszna nuda dla osoby która lubi grać pvp i chce coś znaczyć na serwie.

Jedyny plus to raidy.

Po prostu nie ma tam konfliktów miedzy gildiami czego osobiscie mi brakuje. Po mijam fakt że nie można zabić gracza tej samej frakcji na expie.

To jest właśnie fajne. Jesteście w tej samej frakcji - więc nie możecie się zabijać. Proste i logiczne.

Jutro będę miał prawdopodobnie prepaida, build na 85 już mam, gdzie expić też wiem, teraz tylko build 80-85 :/ Tradycyjnie gram warlockiem,i chyba wezmę demonology. Poradziłbym se sam, gdyby nie to że pozmieniali strasznie te talenty, i za cholerę nie wiem w co dawać.

Svargrond
03-03-2011, 14:10
To jest właśnie fajne. Jesteście w tej samej frakcji - więc nie możecie się zabijać. Proste i logiczne.

Jutro będę miał prawdopodobnie prepaida, build na 85 już mam, gdzie expić też wiem, teraz tylko build 80-85 :/ Tradycyjnie gram warlockiem,i chyba wezmę demonology. Poradziłbym se sam, gdyby nie to że pozmieniali strasznie te talenty, i za cholerę nie wiem w co dawać.

Tak proste i logiczne. Ale jeśli ktoś przeszkadza Tobie w robieniu qesta to nie masz ochoty go zabic ?

Bo ja mam, taka pozostałość po Tibi :P

ruszek
03-03-2011, 14:14
Ja nawet na BL'u nie miałem takiej sytuacji że mi ktoś przeszkadza w queście :P Wystarczy grzecznie poprosić.

eerion
03-03-2011, 19:05
Tak proste i logiczne. Ale jeśli ktoś przeszkadza Tobie w robieniu qesta to nie masz ochoty go zabic ?

Bo ja mam, taka pozostałość po Tibi
Jeśli ktoś mi przeszkadzał w robieniu questa to najcześciej to był aluch.
A jeśli tą postać levelowałem na serwerze PvP to... hyhyhyhy
Gówno prawda.
Mój znajomy, miał rogala Khorne w podstawce. Nie było osoby ze światka pvp, która go nie znała. Po stronie aluchów to dochodziło do (wręcz komediowych sytuacji), że jeśli zauważali, że ten wchodzi w stealtha, to zaczynali biec we wszystkie strony, ale nie tam.
Druga sytuacja - już Wrath of the Lich king, realm sunstrider. Aluchowy nelf druid, miał ponad 100k HK (i tytuł of the alliance). Ledwo się przeniosłem na serw i zacząłem grać pvp, to o nim usłyszałem. Choć to już były battlegroupy, więc jest kilka serwerów i niby ciężej się wybić. Ale on nie miał z tym problemów.
Więc bez pitu pitu mi, że się nie da. Ta gra ma nieporównywalnie większą społeczność, dlatego jest trudniej się wybić niż w Tibii. Ale to bynajmniej nie znaczy, że się nie da. Wszystko się da. Tylko trzeba się za to zabrać porządnie.

ruszek
03-03-2011, 19:45
a ja bym nadal prosił o ten build...

Svargrond
03-03-2011, 21:47
Jeśli ktoś mi przeszkadzał w robieniu questa to najcześciej to był aluch.
A jeśli tą postać levelowałem na serwerze PvP to... hyhyhyhy

Gówno prawda.
Mój znajomy, miał rogala Khorne w podstawce. Nie było osoby ze światka pvp, która go nie znała. Po stronie aluchów to dochodziło do (wręcz komediowych sytuacji), że jeśli zauważali, że ten wchodzi w stealtha, to zaczynali biec we wszystkie strony, ale nie tam.
Druga sytuacja - już Wrath of the Lich king, realm sunstrider. Aluchowy nelf druid, miał ponad 100k HK (i tytuł of the alliance). Ledwo się przeniosłem na serw i zacząłem grać pvp, to o nim usłyszałem. Choć to już były battlegroupy, więc jest kilka serwerów i niby ciężej się wybić. Ale on nie miał z tym problemów.
Więc bez pitu pitu mi, że się nie da. Ta gra ma nieporównywalnie większą społeczność, dlatego jest trudniej się wybić niż w Tibii. Ale to bynajmniej nie znaczy, że się nie da. Wszystko się da. Tylko trzeba się za to zabrać porządnie.

Tak masz racje wow posiada większą społeczność. Ale z perspektywy gildia i korzysci finansowe jakie płyną z zabicia kogoś?
Takowych nie ma

Bo co mnie interesuje konflikt wirtualny horda v alianci. Bardziej realny konflikt dotyczył by dwóch stron jak np dwie gildie które mają powód do wojny.

Grałem 5 lat na danubi w tibi. Jak dla mnie wow pod kątem pvp nie ma sensu ( nie mam powodu by kogoś zabic)

Gra jest tylko nastawiona na jeden konflikt stworzony przez producenta.

CytrynowySorbet
03-03-2011, 21:55
Sęk w tym, że wojna horda vs alianci to sedno tej gry. W końcu to WARcraft. Wydaje mi się jednak, że gdybyś pograł trochę w WoWa, to zmieniłbyś zdanie.

cheeroke
03-03-2011, 22:50
Tylko ze pvp w wowie to areny i bg a nie latanie po mapie i zabijanie ludzi.

eerion
03-03-2011, 23:13
Tak masz racje wow posiada większą społeczność. Ale z perspektywy gildia i korzysci finansowe jakie płyną z zabicia kogoś?
Takowych nie ma

Perspektywy zysków gilidowych PvP? Oczywiście mounty, tytuły i walka o miano najlepszej PvP gildii. Ja wiem, że ty chcesz wojen, gdzie 100 ludzi stoi w miejscu i trzaska UHy i SDki w siebie nawzajem, ale ta gra jest bardziej skomplikowana. Tutaj nie ma takiego "my idziemy na was i kto wyjdzie zwycięsko koxi". Choć oczywiście można tego typu pojedynki między gildiami urządzać - a nawet wewnątrz gildyjne, za pomocą war games.
Liczy się to co potraficie osiągnąć jako team. I skoro organizowane są turnieje arenowe o kasę, oznacza to, że jest to coś naprawdę wymagającego.
I to właśnie czyni wsio interesującym.

bugajek4
04-03-2011, 01:59
oh yea! :D pochwalić się trzeba. niestety nie wypaliła dzisiaj 25-tka, 2 dziesiątek też się nie dało zebrać to nastawiliśmy się na progress i złożyliśmy 10 man, rada za 2 podejściem padła no i ......... cho'gall w końcu!!! :D było chyba 10 wipów i za 11 padł! Oraaaaaz token dla maga padł, który wygrałem <3 :D jeszcze 1 ring i pełny epic będzie :) hehe może i cieszę się jak dziecko ale ubicie progressowego bossa dużo funu daje :) pozdrawiam, mag Its Always Tanks Fault.

CytrynowySorbet
06-03-2011, 21:41
Cho'Gall HC w koooooooooońcu down...

Vil
06-03-2011, 22:54
Takowych nie ma

Bo co mnie interesuje konflikt wirtualny horda v alianci. Bardziej realny konflikt dotyczył by dwóch stron jak np dwie gildie które mają powód do wojny.

Grałem 5 lat na danubi w tibi. Jak dla mnie wow pod kątem pvp nie ma sensu ( nie mam powodu by kogoś zabic)

Gra jest tylko nastawiona na jeden konflikt stworzony przez producenta.

A jakie korzyści finansowe z zabicia kogoś masz w Tibii ? Wyładujesz tonę zapasów po to, aby w nierównej walce kogoś sprowadzić do parteru, w dalszej kolejności niewykluczone, że przylecą do Ciebie gościa koledzy i tym razem oprócz zapasów stracisz jeszcze trochę levela.

Jedyna korzyść jaka płynie z walki w Tibii to wpływy, które sprowadzają się do tego, że banda dzieciaków może bez ograniczeń wylewać swoje frustracje, bo producent gry ich nie przywołuje do porządku a jakakolwiek przeciwwaga ze strony społeczności została zlikwidowana na zasadzie "whatever means necessary" (wliczając w to listy, hacki, magebomby, jakieś groteskowe nocne masslogi 20 osób żeby dorwać jednego gościa). W WoWie i tuzinie innych gier w tym względzie przynajmniej panuje porządek - bo jest wprost powiedziane, że pvp to jest kolejna płaszczyzna rywalizacji w której możesz udowodnić wyższość umiejętności, a nie jakaś bezwładna, nieuregulowana, niezbalansowana nawalanka.

bugajek4
07-03-2011, 15:37
Cho'Gall HC w koooooooooońcu down...

brawo, dużo walka różni się od normal mode?

CytrynowySorbet
07-03-2011, 21:19
brawo, dużo walka różni się od normal mode?

Bardzo i to jest właśnie śmieszne. Jak faceroll zmienia się w ciężką walkę, podczas gdy niektóre TRUDNIEJSZE na normalu są łatwiejsze na hc. Coś jak Lich king hc. Nie żeby to było złe, że heroic mode'y są ciężkie. Ale po prostu przepaść między difficulty jest ogromna.

kołbaś
07-03-2011, 22:09
i o to chodzi, blizzowi o to chodzilo wprowadzajac heroic mody. Zeby causaultowe gildie mogly robic takie raidy i isc dalej a nolify dalej bily HC i sie tym podniecac, bo wczesniej nolify tylko robily raidy a causaltowie mogli najwyzej w pvp powalczyc lub robic w nieskonczonosc kara lub grulla.

CytrynowySorbet
12-03-2011, 00:34
Nefarian hc down! Niestety Innominate sprzątnęło nam realm firsta sprzed nosa, no ale nic to. Kill wart wipowania :)

_WrD_
12-03-2011, 01:39
Znowu dziecko Tibii próbujące udowodnić, jaki ten WoW jest do dupy i w ogóle? Jak czytam te jego argumenty to litościwy uśmiech wkrada się na twarz, a do myśli przychodzi "o kurwa". :D

Rybzor
12-03-2011, 06:57
Sorbet jaka jest dobra taktyka na halfusa na HC?

CytrynowySorbet
12-03-2011, 10:29
Na początek to najlepiej 4 tanków, 8 healerów. Pullujecie whelpy (które przy okazji padną na aoe, więc nie focusujcie się specjalnie na nich), Time Wardena i Storm Ridera. Pierw zabijacie Wardena, potem Storm Ridera, pullujecie NEther Sciona (whelpy powinny już nie żyć do tej pory). Full nuke na bossa, sciona nie bijecie.

Rybzor
12-03-2011, 12:02
Nie no o 10tke mi chodzi. Robiliśmy tak jak piszesz mniej więcej. Myślisz, że 4 healów to dobry pomysł? :P

CytrynowySorbet
12-03-2011, 14:10
Aaa... no cóż, na 10 nie robiłem, słyszałem że to jeden z tych hardmodów które na 10 są w cholere trudniejsze... z 4 dpsami nie wiem czy wyrobicie się do enrage. Narazie popróbowałbym na 3 i zobaczył czy jest problem z utrzymaniem tanków. Pamietajcie ze grunt to dobre uzywanie cd na przezywalnosc i regen many.

ruszek
12-03-2011, 19:49
Same Wipe'y na Heroicach, jak tak dalej pójdzie to nie będzie co robić >.>

ponczus
17-03-2011, 23:49
Ktoś z BLa może mi powiedzieć co to za cudaczna gildia End Game? Powstała z połączenia Wiewiór i czegoś tam jeszcze.

CytrynowySorbet
18-03-2011, 00:14
Z połączenia 2 gildii - Unleashed i Squirrels zostaje założona End Game.

Co do samej gildii. Niewiele mogę powiedzieć, ale patrząc na progress, idzie im dobrze biorąc pod uwagę to, że gildia jest młoda.

ponczus
19-03-2011, 02:43
Co do samej gildii. Niewiele mogę powiedzieć, ale patrząc na progress, idzie im dobrze biorąc pod uwagę to, że gildia jest młoda.

Pytanie moje stąd, że squirells wylądowało za wotlk na chromaggusie, a teraz ta gildia pomimo że działa na BL rekrutuje na chromie. W sumie progress mają fajny ale za czasów wotlk squirells strasznie mnie drażnili i jakieś mam takie dziwne uczucie co do ich rekrutacji teraz.

Rybzor
19-03-2011, 02:49
Pytanie moje stąd, że squirells wylądowało za wotlk na chromaggusie, a teraz ta gildia pomimo że działa na BL rekrutuje na chromie. W sumie progress mają fajny ale za czasów wotlk squirells strasznie mnie drażnili i jakieś mam takie dziwne uczucie co do ich rekrutacji teraz.
Ja słyszałem, że się w nich potajemnie podkochiwałeś ; /

ponczus
19-03-2011, 10:23
Ja słyszałem, że się w nich potajemnie podkochiwałeś ; /

KŁAMSTWO!!! POTWARZ!!!! DEFEKACJA!!!!!

CytrynowySorbet
22-03-2011, 22:24
I nareeeeeszcie Sinestra down o\

Cygan Slejter
23-03-2011, 11:43
gratz!!!!
a my dopiero 4/13 HC :(

jaroszjarosz
23-03-2011, 19:15
witam

skorzystam z tego tematu aby przyszpanowac moim nowym blogiem z informacjami o Wow'ie. Zaczalem go prowadzic od kiedy stalem sie wowowym emerytem kiedy moja gildia sie rozpadla i zrobilem sobie przerwe na jakis czas. Dla potwierdzenia wiarygodnosci moje postacie to Jarosz i Jarrosz na realmie Terrokar. Mozecie smialo sprawdzic na armorach na battle.net

A wiec blog: http://jaroszwowhelper.blogspot.com/

ruszek
05-04-2011, 23:13
Obtained Maldo's Sword Cane.

\o/

_WrD_
17-04-2011, 15:54
Jaki serwer polecacie? Alliance, głównie zależy mi na normalnych cenach w AH i zbalansowanym ilościowo PvP, i żeby nie było samych chamów-polaczków (BL odpada).

VarianWrynn
17-04-2011, 16:35
Moze Burning Blade? Kiedys tam wlasnie gralem, po stronie ally. Przyjemna atmosfera, byly z 3 polskie gildie, polaczkow raczej brak. Najwiecej czechow i slowakow.

@topic.
Myslalem zeby wrocic do gry ale nie wiem czy to ma sens. Skonczylem po tym gdy z pol roku raidowalem icc i doszedl tylko smieszny rs i poprostu sie nudzilem. Teraz ZAJEBISCIE chce mi sie znow grac ale nie mam duzo wolnego czasu i raczej cale wieczory po 5h raidowania odpadaja, gralbym po 2-3h. Eh:/ Co myslicie?

CytrynowySorbet
17-04-2011, 17:48
Czas, który możesz na raidowanie poświęcić pozwoli ci co najwyżej na robienie normali, co znudzi ci się szybciej niż farma ICC, więc... nie wiem czy warto.

bugajek4
23-04-2011, 19:44
u nas niestety 25 man nie wychodzą bo osób brakuje.... ale teraz znów jest ten dreszczyk jak jest progress ;D Nefarian padl i w piatek udalo sie zabic halfusa hc 10 man :D kolo 20 wipow razem zeszlo ale nie jest zle jak sorbet pisze, ze to jeden z trudniejszych encounterow na 10 man :)
w poniedzialek-wtorek chimareon musi pasc a przyszly reset maloriak, na razie takie plany.
chimek bardzo trudny jest na 10 man?

ruszek
23-04-2011, 20:28
@

Ty na serio wziąłeś że halfus jest trudny na hc ? O_o

CytrynowySorbet
23-04-2011, 21:44

Na 10 Halfus naprawdę jest trudny, chociaż większa połowa sukcesu to gear żeby przeżyć i przedpsować.

chimek bardzo trudny jest na 10 man?

Straszny faceroll, łatwiejszy niż niektóre bossy na normalu. Jedyna trudność to dobre wejście w 3 fazę (bez heala) - jeśli zbliża sięfeud a boss ma 21-25% hp, to najlepiej poczekać na feud i stopować dps, po feudzie i masakrze wytopować raid do full i zbić go do 20% zanim będzie pierwszy Caustic Slime (bl/hero tu się przydaje), potem tylko disci priest musi bańkować i tyle. Totalny faceroll.

bugajek4
24-04-2011, 01:43
@

tak, na serio. wiele osob, ktore to robily na 10 man, po zrobieniu tego najpierw na 25 mowilo, ze jest cholernie trudny.
co do dpsu nie mamy problemu bo prawie kazdy z glownego skladu jest full geared i dobrze ograny, najwiecej problemu bylo z tankowaniem tego bo mamy starszych wiekiem tankow i troche bledow robia ale jak na razie jest git ;) poniedzialek, wtorek chimek musi pasc, w przyszlym resecie zaczniemy maloriaka, moze sie uda :)
dobranoc

Rybzor
24-04-2011, 22:19
Straszny faceroll, łatwiejszy niż niektóre bossy na normalu. Jedyna trudność to dobre wejście w 3 fazę (bez heala) - jeśli zbliża sięfeud a boss ma 21-25% hp, to najlepiej poczekać na feud i stopować dps, po feudzie i masakrze wytopować raid do full i zbić go do 20% zanim będzie pierwszy Caustic Slime (bl/hero tu się przydaje), potem tylko disci priest musi bańkować i tyle. Totalny faceroll.
My tak kiedyś robiliśmy na normalu, że topowaliśmy do maxa wszystkich i stop DPS : D

Co do halfusa na HC to nigdy go nie biłem na 25 manie (normal i HC), ale na 10HC bez dobrych tanków i bardzo mocnego heala jest ciężko. Głównie to jest tam najważniejsze.

bugajek4
11-05-2011, 14:37
kurcze z halfusem nie mamy najmniejszych problemów już, w sumie jest łatwy, każdy te 55-60k dps ma, dobrzy healerzy tylko niekiedy tankowie ci wcześniej urodzeni mają problemy z przerywaniem novy. Innym tematem jest chimek ... 3 dni wipowaliśmy i kurcze wczoraj mieliśmy 2 próby 250k i 120k ale ogólnie źle weszliśmy w ostatnią fazę, totalny faceroll tutaj jest. W tym resecie pada. Kogo byście radzili następnego bić? Maloriak czy Atramedes? Duży problem jest z addami na Atramedesie? Doradzacie samych rdps? Z rdps każdy robi 17k +, warkowie tyle i więcej tylko pytanie się nasuwa czy opłaca się ich brać skoro w 2 fazie mogę /dance albo się mylę?

CytrynowySorbet
11-05-2011, 17:01
kurcze z halfusem nie mamy najmniejszych problemów już, w sumie jest łatwy, każdy te 55-60k dps ma, dobrzy healerzy tylko niekiedy tankowie ci wcześniej urodzeni mają problemy z przerywaniem novy. Innym tematem jest chimek ... 3 dni wipowaliśmy i kurcze wczoraj mieliśmy 2 próby 250k i 120k ale ogólnie źle weszliśmy w ostatnią fazę, totalny faceroll tutaj jest. W tym resecie pada. Kogo byście radzili następnego bić? Maloriak czy Atramedes? Duży problem jest z addami na Atramedesie? Doradzacie samych rdps? Z rdps każdy robi 17k +, warkowie tyle i więcej tylko pytanie się nasuwa czy opłaca się ich brać skoro w 2 fazie mogę /dance albo się mylę?

Addy na Atramedesie schodza na kilka hitów, nie wnoszą one nic do walki. Co do ranged i melee to naprawdę nie ma znaczenia - na fazie wzlotu nikt nie powinien dpsować, bo nie ma zasięgu, a jeśli ma to prawdopodobnie stoi tam gdzie nie powinien. Faza wzlotu to przede wszystkim przeżywalność.

Co do wyboru bossa - to zależy. Atramedes to dps check, a Maloriak to tank&heal check.

Iszu
12-05-2011, 22:06
Witam dzisiaj zarejestrowałem się na Wowa i otrzymałem 10 dniowe darmowe konto mam teraz takie pytanko. Gdy wchodzę do SW po jakimś czasie zawiesza się gra i trza robię Alt+Ctrl+Delete bo inaczej nie da się wyjść z gry. I tera nie wiem czy to jest jakieś ograniczenie tego konta czy coś jest nie tak. Mógł by ktoś pomóc?

ruszek
12-05-2011, 22:40
Witam dzisiaj zarejestrowałem się na Wowa i otrzymałem 10 dniowe darmowe konto mam teraz takie pytanko. Gdy wchodzę do SW po jakimś czasie zawiesza się gra i trza robię Alt+Ctrl+Delete bo inaczej nie da się wyjść z gry. I tera nie wiem czy to jest jakieś ograniczenie tego konta czy coś jest nie tak. Mógł by ktoś pomóc?

Spraw sobie lepszego kompa.

ponczus
14-05-2011, 20:49
Valiona i Theralion z pozycji rogala jest bardzo ciekawą walką.

Rybzor
29-06-2011, 20:54
Hej, zrobiłem tutorial PvP dla magów i jestem ciekaw waszej opinii

http://www.youtube.com/watch?v=9tBfDtFU4wY

Komciajcie!

ruszek
29-06-2011, 22:07
Krew mi się z uszu puściła zanim zdążyłem wyłączyć muzyke : |

Ogólnie ok, 4/5 :p

ruszek
15-07-2011, 12:48
Haha, muszę to napisać : D WoW ma pierwszy od początku spadek graczy o 5 %! I dalej spada! WRESZCIE gracze się obudzili i nie dadzą sobie wcisnąć pierwszego lepszego gówna robionego na siłe, tylko po to, żeby dawać iluzję że coś robią :) Ułatwianie raidów, wtórności, nieciekawa fabuła i NUDA. Najlepszym dodatkiem był TBC, WoTLKowi nie umiem wybaczyć zabicia LK, jednak oceniam go tylko na trochę gorszego od poprzednika, podczas gdy Cataclysm - no cóż, syf jakich mało. Jeśli Blizzard faktycznie się postara może uda im się to odrobić, jeśli zaś będą robić to samo co dotychczas, to mogą liczyć na dalszy spadek :)

Rybzor
15-07-2011, 13:42
Lol. Pierwszy w historii spadek? Serio w to wierzysz? : o

ruszek
15-07-2011, 14:47
Lol. Pierwszy w historii spadek? Serio w to wierzysz? : o

Tak, wierze masie statystyk z wszelkich xfire i innych fajnych rzeczy :) Oczywiście że były już spadki, ale nie aż tak wielkie. Właściwie spodziewałem się twojej odpowiedzi na tą konkretniejszą część tekstu, bo teraz tylko ty z grających zostałeś ;)

Rybzor
15-07-2011, 15:24
PROSZE CIĘ JUDYTA NIE DRAMATYZUj.

CytrynowySorbet
15-07-2011, 16:49
No i dobrze. Może wyjdę na nooba, ale Wotlk był o wiele lepszy. Po pierwsze to główne miasto dla wszystkich mimo lagów było fajnym miejscem, gdzie można było popatrzeć na każdą rasę. Po drugie definicja raidowania i ogólnie end game'u była przyjemniejsza - mimo, że WoWowego PvP nie znoszę, to w Wotlku chętnie łaziłem na premade bg z kumplami z gildii.

A teraz co? Na pvp nawet nie ma co patrzeć, a raidowanie stało się drugą pracą - komplikacje komplikacjami, ale niektóre encountery są bardziej złożone niż nie jeden program :x I atmosfera tego dodatku jest cienka.

A szkoda.

kołbaś
15-07-2011, 23:26
ale na tbc tez tak bylo...

ruszek
16-07-2011, 16:00
ale na tbc tez tak bylo...

Z tym że w tbc nie ułatwiano nic, a wręcz przeciwnie :) W tbc była genialna fabuła, genialnie skonstruowany "super-boss dodatku" (tak samo jak w WoTlku zresztą :)), ciekawe krainy, mega ciekawe questy, epicki soundtrack i KLIMAT na raidach (http://www.youtube.com/watch?v=dedMP7eda2E połączone z występem na scenie i głosem zapowiadającego ducha <3), nie było robionego nic na siłe (m.in. Zul'Gurub i Zul'Aman przerobione na 5-man, wtf ? :|) i takie mini-pvp w każdym regionie też było świetnie.

W Wotlku EPICKI Ulduar soundtrack ,jak i z resztą sam Ulduar, który tak mocno ociekał zajebistością, że aż mi się monitorem wylewało, sama otoczka jak i Lich King powodowały że w Wotlka chciało się grać (ja w cataclysma aktywnie grałem może 30 dni, potem logowałem się raz-dwa razy na tydzień na około 2 godziny, 15 dni przed zakończeniem pre-paida stwierdziłem iż cata jest tak do dupy i że nawet nie ma się co męczyć.) Jedyne co cata miał dobre to heroici (trzeba było trochę pomyśleć) i te dodatki gildyjne.

kołbaś
16-07-2011, 16:37
A teraz co? Na pvp nawet nie ma co patrzeć, a raidowanie stało się drugą pracą - komplikacje komplikacjami, ale niektóre encountery są bardziej złożone niż nie jeden program :x I atmosfera tego dodatku jest cienka.

A szkoda.
mi chodzi o to. Ludzi za czasow TBC narzekali ze riadowanie to bylo cos dla wybrancow ze tylko najlepsi mogli sobie na to pozwolic. Blizzard zminil pod dzieciaczki i w wotlku kazdy juz mogl i znowu bylo zle choc juz(imho) lepiej bo wprowadzil te hardmody itd. A teraz co? Znowu zle bo za trodne... Jak sie gracze zdecyduja to moze jakos to bedzie wyglądac. Bo jak blizz dostaje po mordzie bo jest trodno to robi latwo, jest latwo dostaje po mordzie bo jest latwo, miesza zeby bylo i latwo i trodno tez zle tez po mordzie dac. Jak sie tak ciagle obrywa po mordzie to trodno miec checi zeby zrobic cos fajnego... Ja bym jednak wolal zeby te 25 byly hard ze ojp a 10 easy zeby jednak kazdy nawet niedzielny gracz mogl wziasc w tym udzial, ale zeby obie opcje mialy hardmody. Zeby nawet posrod dobrych tylko ci najlepsi mogli sie wykazac.

ruszek
16-07-2011, 17:06
@Kołbaś

Zgadzam się. Jeśli chodzi o trudność raidy w Cata są genialnie zrobione, może poza wyjątkami gdzie HC jest łatwiejsze od normala. Ja tam lubie męczyć się nad jednym bossem długo, nie wiem jak inni.

Oger123
17-07-2011, 14:46
Jedynym przypadkiem bossa latwiejszego na HC niz na normalu jest Shannox.Zreszta zawsze ludzie ktorzy zabili 1 bossa na heroicu albo nie zabili nic tylko patrza na wowprogress i sie podniecaja ze Paragon i Method czyszcza w 1 dzien 4 bossow beda gadac ze ta gra jest za latwa.Prawda jest taka, ze poprostu gildie sa juz coraz lepsze poniewaz mechaniki bossow nie sa w stanie niczym zaskoczyc graczy grajacych od podstawki albo tbc stad te szybkie cleary nowych raidow.

PS.Sorbet Ty grasz teraz w Signum?

CytrynowySorbet
17-07-2011, 16:23
No

nooooooooooooooooooooooooooooooooo

eerion
18-07-2011, 06:22
Nie wiem jak komuś, kto grał większość WotLK, może się podobać ten dodatek z prespektywy rajdowania. Pierwszy rok to były mega nudy. Naxxramas był parodią rajdu, niesamowicie prosty, tak samo jak zresztą heroicki do niego prowadzące. Ulduar był genialnie zrobiony graficznie i podniósł poprzeczkę. I to był chyba najlepszy rajd WotLKa. ToC to fabularny loophole, a sam "turniej" sam w sobie był kpiną i porażką. ICC miało fajny klimacik, jednak sposób w jaki Blizzard kupował nim czas (otwieranie skrzydeł po kolei, żeby ostatniego rajdu dodatku gracze nie ogarnęli znowu w 1 dzień, bo nie wypada + extra czas na następny dodatek) obsysają. Do tego poziom trudności dalej był słaby, dopiero HC dostarczał wyzwań na odpowiednim poziomie.
W porównaniu do WotLK, Cata z o wiele przyjemniejszym etapem levelowań, bardziej skomplikowanymi rajdami, instancjami i masą rzeczy jest sto razy lepszy.
To co niszczy cata, jest fakt, że twórcy przez ograniczenia gry nie mogą nam zaserwować nic nowego. System jest taki sam od 7 lat i to się przejadło.

Cygan Slejter
18-07-2011, 11:45
Zgadzam sie z eerionem :)
no ale jak ktos ma za duzo w dupie to mu sie gra nie bedzie podobac juz ;)
pograjcie sobie z allods online i juz ;)

Maldoryz
24-07-2011, 21:30
czy jezeli mam postac na serverze x to czy bede mogl zalogowac sie ta sama postacia na server y?
gdzie gracie? ja rano pobralem triala i ciskam, jutro zamierzam kupic podstawke+tbc :D

Oger123
25-07-2011, 17:34
1)Nie bedziesz mogl.
2)Najlepszy server dla poczatkujacych polakow to Burning legion.

ruszek
25-07-2011, 18:23
@

Dużo polaczkuf, ale idzie zdzierżyć :)

Maldoryz
02-08-2011, 15:15
wlasnie wbilem 58 frost magiem :D. najbardzie chyba boli mnie to, ze wyciskam najmniejszy dmg na dungeonach... moze mi ktos powiedziec, jakiej rotacji uzywac? teraz po prostu spamuje frost boltem, jak nie ma cooldownu to freeze, potem spam ice lance.
btw av to jakies pieklo :D

Cygan Slejter
02-08-2011, 17:54
Frost raczej nie jest na tym lv juz dobrym specem na dungeony
Sproboj Fire albo Arcane ;)

BlackTay
12-09-2011, 01:06
Witam panocki, gram w wowa od... Przedwczoraj na trialu i potrzebuję kilku rad/info. Może na początek polecicie mi godne uwagi addony, będę pustoszył rogalem btw. Na dniach kupię full konto.

Jako początkujący lepiej zacząć na PVE czy wbijać w PVP?

Którymi buildami się sugerować? Tymi pod raidy czy PVP? Generalnie jak to wygląda? Jeśli wybiorę raid build to na wyższych lvlach będę ssał w PVP, i jeśli zechcę wymiatać to będę musiał nową postać robić? xD

Żeby w miarę ogarniać lore to wystarczy mi wiedza nabyta z wc3 + tft? Ew. Z jakiego źródła (książka/w.e) warto dopełnić luki?

Rybzor
17-10-2011, 01:48
http://img844.imageshack.us/img844/4641/wowscrnshot101511135225.jpg

Cygan Slejter
17-10-2011, 10:36
Ty to masz powera :D gratz
ja tez 10 man HC mam od dluzszego czasu

Rybzor
17-10-2011, 13:59
No my zrobiliśmy 6/7HC 25man i doszliśmy do wniosku, że nie zabijemy ragnarosa na HC w 25tke, więc od tego resetu ciśniemy w 10tke żeby pushnąć progres do tego 7/7HC. Co najgorsze, 7 dni w tygodniu. Powinno paść na dniach, chociaż nie powiem - boss jest wymagający.

Knight Patryk
17-10-2011, 15:05
10 man so easy w porownaniu do 25 ze zal dupe sciska.

Cygan Slejter
17-10-2011, 22:45
U nas w gildi lipa bo nie ma z kim 25 robic :(
Ragnaros daje wycisk mimo wszystko na 10 nawet po nefie

Rybzor
17-10-2011, 22:59
Ragnaros na 10tce HC to kwestia jednego resetu, 5-6 dni ostrego progressu i kill jest w zasięgu :P

CytrynowySorbet
17-10-2011, 23:34
A pamiętam Ryba jak mi mówiłeś, że Drama ma za bardzo hardcore wymagania :D Kiedy to było...

Rybzor
18-10-2011, 01:06
Tia, też pamiętam. Ale nie nazywałem tego hardcore, tylko głupimi.

Wtedy nie dostałbym się do tej gildii, a okazało się, że wzięli mnie do core składu po jednym dniu rajdowania, oraz do 10tki która ma progresować ragnarosa, pomijając innego maga który gra w tej gildii 2 lata.

Tak czy siak raczej muszę odstawić wowa na trochę bo się nim lekko zmęczyłem :P

ponczus
18-10-2011, 19:01
Tia, też pamiętam. Ale nie nazywałem tego hardcore, tylko głupimi.

Wtedy nie dostałbym się do tej gildii, a okazało się, że wzięli mnie do core składu po jednym dniu rajdowania, oraz do 10tki która ma progresować ragnarosa, pomijając innego maga który gra w tej gildii 2 lata.

Tak czy siak raczej muszę odstawić wowa na trochę bo się nim lekko zmęczyłem :P

Też miałem odstawić wowa na trochę i już pół roku jak nie gram :D:D Jednak życie wciąga :P

ruszek
18-10-2011, 19:03
Też miałem odstawić wowa na trochę i już pół roku jak nie gram :D:D Jednak życie wciąga :P

Ja tak samo :(

Rybzor
18-10-2011, 22:49
Jak jesteście pojebani to kupcie sobie Swiftness Potiony!

Knight Patryk
18-10-2011, 22:59
moj prepaid seller wyjechal za granice i nie moglem pojsc na rajt;<.Juz od 5 dni nie moge robic kochanych daily, bo chce w koncu unlockowac druids of the talon qq

Rybzor
19-10-2011, 16:22
Swoją drogą sorbet na forum dramy o tobie opowiadają, jak to cie zmieszali z guwnem jak odchodziłeś :)

CytrynowySorbet
19-10-2011, 17:05
Swoją drogą sorbet na forum dramy o tobie opowiadają, jak to cie zmieszali z guwnem jak odchodziłeś :)

A co takiego konkretnego mówią? Ciekaw jestem :)
Ale nie dziwi mnie to. Jak przede mną inni odchodzili, to też byli "zmieszani z guwnem". Takie łatanie własnego ego, bo ktoś opuścił ich wspaniałą gildię.

Ale mi się należało w sumie. Bo to jednak chujowe przyjąć Veterana (a tam to praktycznie jak oficer), a potem wyjść.

Ale Signum wołało :(

ruszek
20-10-2011, 14:13

Dostane linka ? :/

Rybzor
21-10-2011, 06:50
Nie .

CytrynowySorbet
21-10-2011, 22:35
Ahahahha pandy :D Jeśli WoW zaczął umierać w 4.2, to MoP będzie gwoździem do trumny. To nie jest ta sama gra, w którą kiedyś zaczynałem grać.

ruszek
21-10-2011, 23:07
Ahahahha pandy :D Jeśli WoW zaczął umierać w 4.2, to MoP będzie gwoździem do trumny. To nie jest ta sama gra, w którą kiedyś zaczynałem grać.

O ile w Wowa bym pograł chętnie, to jednak powstrzymują mnie niefabularne i nieklimatyczne raidy i zmniejszanie ich poziomu trudności.

@MoP

Ahahahahahahaahahahahahahahahhahahahahahaahahahaha hahahahaahhahahahahahahahaah(...)haha!

Wow będzie miał kolejny wielki spadek : DDDDDD

Boss dodatku: Wielka panda! Z wielkim bambusem! Rzygająca tęczą! A wypada z niej mount jednorożca!

CytrynowySorbet
21-10-2011, 23:21
Łał... Kung Fu Panda i Pokemony w jednym dodatku. Do tego kompletnie spieprzenie talentów. Brak słów.

Cygan Slejter
22-10-2011, 01:03
KUng fu panda...porazka, myslalem ze bedzie coraz lepiej z tymi dodatkami a tu wszystko zjebali

Vasth
22-10-2011, 05:34
http://www.playdota.com/heroes/pandaren-brewmaster
Chodzi o ta pande?

CytrynowySorbet
22-10-2011, 09:49
Nie, chodzi o:

http://media.mmo-champion.com/images/news/2011/october/mists02.jpg
http://media.mmo-champion.com/images/news/2011/october/mists16.jpg
http://media.mmo-champion.com/images/news/2011/october/mists17.jpg

Rothes
22-10-2011, 10:06
(...) Do tego kompletnie spieprzenie talentów.
Poważnie? Mi się podoba, że wreszcie będę musiał się zastanowić nad tym, który talent najbardziej odpowiada mojemu stylowi gry, zamiast brać "jedyny słuszny build" różniący się niezauważalnie jedynie dwoma czy trzema punktami od innych graczy.

Zaakceptowałem te warunki rocznej subskrypcji. Diablo III i tak bym kupił, w WoW-a i tak bym pewnie grał, same korzyści.

CytrynowySorbet
22-10-2011, 10:52
Poważnie? Mi się podoba, że wreszcie będę musiał się zastanowić nad tym, który talent najbardziej odpowiada mojemu stylowi gry, zamiast brać "jedyny słuszny build" różniący się niezauważalnie jedynie dwoma czy trzema punktami od innych graczy.

No, talent point co 15 LEVELI i jeszcze większa homogenizacja (pierw między klasami, teraz między specami) - super. To właśnie charakteryzowało WoWa, ogromna ilość talentów, a teraz? Raptem 6 bonusów.

Knight Patryk
22-10-2011, 12:34
Mi tez sie podoba ten dodatek.

Rybzor
22-10-2011, 12:42
No, talent point co 15 LEVELI i jeszcze większa homogenizacja (pierw między klasami, teraz między specami) - super. To właśnie charakteryzowało WoWa, ogromna ilość talentów, a teraz? Raptem 6 bonusów.
Da fuck?

Co charakteryzuje wowa? Ogromna ilość talentów, gdzie 98% graczy używa tych samych. Niech dadzą nawet 1000 talentów i co z tego, skoro równie dobrze mógłby być jeden talent, który klikam sobie na 85 poziomie, skoro i tak wszyscy mają taki sam build. W zasadzie to powinna być jakaś wbudowana opcja na 85 lvlu, że wciskamy jeden guzik i wrzuca ci konkretne glify i talenty takie jak ma każdy.

Niektórzy mają real ograniczone mózgi.

eerion
22-10-2011, 18:47
No niestety, nasz naród to wybitne płaczki są.
Jeszcze do premiery zmienią miliard rzeczy, ale ci już mają dość.
Mega boss wielka panda? Naucz się czytać Ruszek, że nie ma wielkiego bossa w nadchodzącym dodatku a on cały jest nakierowany fabularnie na wojnę między Hordą a Alliancem.
Anyway - kilka opcji mi się całkiem podoba, kilka średnio. Ale nie płaczę, ponieważ i tak na sam koniec większość z tego będzie wyglądała inaczej. A bardziej interesują mnie informacje o Heart of the Swarm i D3.

CytrynowySorbet
22-10-2011, 19:10
Da fuck?

Co charakteryzuje wowa? Ogromna ilość talentów, gdzie 98% graczy używa tych samych. Niech dadzą nawet 1000 talentów i co z tego, skoro równie dobrze mógłby być jeden talent, który klikam sobie na 85 poziomie, skoro i tak wszyscy mają taki sam build. W zasadzie to powinna być jakaś wbudowana opcja na 85 lvlu, że wciskamy jeden guzik i wrzuca ci konkretne glify i talenty takie jak ma każdy.

Niektórzy mają real ograniczone mózgi.

Naprawdę wierzysz w to, że nawet z tych 6 wyborów talentów nie będzie cookie cutter buildów? Zresztą ty kompletnie nie zrozumiałeś o co mi chodziło. Podejrzewam, że żaden fanboy wowa nie zrozumie. Ja z kolei miałem nadzieję, że ogłoszą coś, co sprawi, że wrócę. Niestety mnie zawiedli. Chociaż niektóre z tych talentów wyglądają ciekawie. Ale to za mało.

Rybzor
22-10-2011, 23:03
Fanboj to twoja dupa chyba.

"O NIE TERAZ NIE BEDZIE JUZ TYLU TALENTOW I ZAMIAST WYBIERANIA TEGO SAMEGO BUILDA CO KAŻDY TO BEDZIEMY 6 RAZY WYBIERAĆ TE SAME SKILE CO KAZDY"

Faktycznie, duża różnica, w sam raz na cry polack mode.

CytrynowySorbet
22-10-2011, 23:40
Dorośnij.

znaks

Rybzor
23-10-2011, 00:30
Ta, też śmierdzisz polackiem.

ruszek
23-10-2011, 00:44
Fanboj to twoja dupa chyba.

"O NIE TERAZ NIE BEDZIE JUZ TYLU TALENTOW I ZAMIAST WYBIERANIA TEGO SAMEGO BUILDA CO KAŻDY TO BEDZIEMY 6 RAZY WYBIERAĆ TE SAME SKILE CO KAZDY"

Faktycznie, duża różnica, w sam raz na cry polack mode.

Ej ty, to może zróbmy jeden wielki quest na 85 lvl, bo przecież wszyscy i tak go wbijają, item set też jeden zróbmy, bo przecież i tak wszyscy wybierają to co jest dobre dla ich klasy! Zamiast lootować i wymieniać kilkanaście itemów lepiej miejmy jeden set bo i tak nikt nie bierze nic innego tylko to co mu jest potrzebne!

Rybzor
23-10-2011, 01:07
@up
No, w zasadzie jeśli chodzi o end game, to jak najbardziej.

Jeszcze kilka słów do sorbeta: jestem 100x bardziej dorosły niż ty, więc jeżeli nie potrafisz rozróżnić zachowania od stylu w jakim wyrażam komuś, jaki jest głupi i jaki ma wąski pogląd na sytuację, to już twój problem, nie mój.

Mówisz do mnie fan boj, a mam w dupie ten nowy kontent, podczas gdy inni płaczą albo podniecają się i oglądają 100 wywiadów na temat blizzconu, ja wejdę na mmo champion i przeczytam sobie nagłówki, po czym będę miał w dupie resztę, bo wiem, że i tak do wydania kontentu i konkretnego info jeszcze daleko i dużo zmian, więc po co mam się przejmowac. Loguję się do wowa na rajd, żeby fajnie spędzić czas ze znajomymi i nie zastanawiam się nad tym jak to fajnie wow umiera, jak działa i co robi blizzard, a czego nie. Czy tak zachowują się wg ciebie fanboje?

Jesteś po prostu typowym śmierdzącym hejterem, którego normalni (nie fanboje - normalni) gracze wowa zawsze mieli w dupie i mieć będą. Co innego jest odejście od gry, która już nie sprawia ci przyjemność, a co innego jest odejść od gry i włączać typowe cry mode na temat każdego elementu, który się zmienia/dodają. To jest różnica, między graczem, a upośledzonym umysłowo hejterem, który powie, że coś jest zjebane bo zobaczył 5 obrazków na mmo champion.

/thread for me.

CytrynowySorbet
23-10-2011, 10:22
Na wstępie pragnę poinformować, że właśnie brałem prysznic, więc nie śmierdzę, a na co dzień noszę perfumy, więc pudło Rybciu. Wydaje mi się jednak, że jeśli wskoczysz na następny poziom agresji, to w końcu uda ci się coś uciułać.

Jeszcze kilka słów do sorbeta: jestem 100x bardziej dorosły niż ty, więc jeżeli nie potrafisz rozróżnić zachowania od stylu w jakim wyrażam komuś, jaki jest głupi i jaki ma wąski pogląd na sytuację, to już twój problem, nie mój.

To musisz mieć jakieś 2000 lat (znałeś Chrystusa?), albo masz charakter i poglądy jak Kaczyński. Ale dobrze wiedzieć, że na tym świecie są ludzie, którzy poprzez nieskończoną potęgę internetu potrafią dostrzec, kto jaki jest. Kolor moich oczu też znasz?

Mówisz do mnie fan boj, a mam w dupie ten nowy kontent, podczas gdy inni płaczą albo podniecają się i oglądają 100 wywiadów na temat blizzconu, ja wejdę na mmo champion i przeczytam sobie nagłówki, po czym będę miał w dupie resztę, bo wiem, że i tak do wydania kontentu i konkretnego info jeszcze daleko i dużo zmian, więc po co mam się przejmowac. Loguję się do wowa na rajd, żeby fajnie spędzić czas ze znajomymi i nie zastanawiam się nad tym jak to fajnie wow umiera, jak działa i co robi blizzard, a czego nie. Czy tak zachowują się wg ciebie fanboje?

Ty jesteś typem fanboya, któremu załącza się sfrustrowany agresor, kiedy tylko ktoś negatywnie oceni jego grę. A może do matki też mówisz, że ma ograniczony mózg? Ja tego nie wiem, nie posiadam twojego radaru.
I nie wiem co jest złego w interesowaniu się grą, w którą się gra(ło). Ty oczywiście pakujesz wszystkich do jednego wora, pisząc "płaczą albo podniecają się".

Jesteś po prostu typowym śmierdzącym hejterem, którego normalni (nie fanboje - normalni) gracze wowa zawsze mieli w dupie i mieć będą.

Gdyby mieli, to nie odpisywaliby tym "śmierdzącym hejterom" (umiejętność wyczucia zapachu osoby po drugiej stronie internetu, kolejny dar).

Co innego jest odejście od gry, która już nie sprawia ci przyjemność, a co innego jest odejść od gry i włączać typowe cry mode na temat każdego elementu, który się zmienia/dodają. To jest różnica, między graczem, a upośledzonym umysłowo hejterem, który powie, że coś jest zjebane bo zobaczył 5 obrazków na mmo champion.

Kolejne niepoprawne wnioski. Chyba się przyzwyczajam. Jeśli to był personalny atak na mnie, to spieszę wyjaśnić: nie gram w WoWa, bo nie mam czasu i zbytnio funduszy. Co nie znaczy, że nie lubię tej gry. Jak już napisałem, miałem jednak nadzieję, że to co usłyszę teraz skłoni mnie do chociaż casualowego grania w tą grę JUŻ W 4.3 (tak jak to było 2 lata temu. Po Blizzconie ogłaszającym Cata zacząłem znów grać po 3 miesięcznej przerwie). Ale rozwiązania, które podjął Blizzard po prostu mi się nie podobają. Czy tak zachowują się wg ciebie śmierdzący hejterzy?

wiem, że offtop, ale wyjaśnienie tej sprawy jest kluczowe dla mojej dalszej egzystencji : (

_WrD_
28-10-2011, 07:46
Nie rozumiem ludzi, którzy czepiają się Pandarenów i spamują "KUNG FU PANDA HURR DURR", jak Pandareni byli przecież w W3 i nie jest to nic nowego. Inne klimaty i tyle. Co mnie bardziej martwi to fakt, że są TYLKO oni i należą do obydwu frakcji. No i totalne spieprz... Nie, nie spieprzenie. SPIERDOLENIE talentów do końca.

Cygan Slejter
28-10-2011, 19:46
Owszem byli pandareni w W3(wiekszosc pewnie nawet nie grala tylko slyszala od znajomych i szpan ze wiedzieli) ale to nie powod do robienia duzego platnego dodatku...

CytrynowySorbet
29-10-2011, 00:00
W W3 był JEDEN pandaren. Poza tym w Warcraftach były też smoki, ale to nie powód do tego, żeby mogły być dostępną rasą.

Poza tym problem jest w tym, że przez wiele lat Blizzard mówił, że Pandaria i Pandareni nie istnieją w lore, że nie będzie z nimi nic związanego, że Chen w W3 to taki easter egg, ba, nawet na któryś żart Prima aprilisowy ogłosili Pandarenów jako rasę... a teraz to. Ich wiarygodność po prostu podupada.

Pepeszka.
29-10-2011, 18:12
http://kwejk.pl/obrazek/605577/mist,of,pandaria.html

XDDDDDDDDDD

LaYs
05-11-2011, 18:06
Loguję się do wowa na rajd, żeby fajnie spędzić czas ze znajomymi

TO FAJNE ZYCIE ZIOMEK HHUAUHAUHA

get a life.

\/
co ma dorosłość do mojego postu typie?

ruszek
05-11-2011, 19:44
TO FAJNE ZYCIE ZIOMEK HHUAUHAUHA

get a life.

Wydoroślej.

_WrD_
06-11-2011, 11:30
Dostałem darmowe 7 dni, lol. Fajnie sobie pozwiedzać starymi postaciami Mount Hyjal i epickie Nordrassil. Szkoda, że ta gra umrze.

ponczus
06-11-2011, 13:15
Dostałem darmowe 7 dni, lol. Fajnie sobie pozwiedzać starymi postaciami Mount Hyjal i epickie Nordrassil. Szkoda, że ta gra umrze.

Hmm i tak długo wytrzymała.

ruszek
06-11-2011, 13:26
Hmm i tak długo wytrzymała.

Mogłaby wytrzymać jeszcze dłużej, gdyby nie ułatwiali wszystkiego na siłę i starali się. Cataclysm to dno.

ponczus
06-11-2011, 13:35
Mogłaby wytrzymać jeszcze dłużej, gdyby nie ułatwiali wszystkiego na siłę i starali się. Cataclysm to dno.

Myślisz? Nie wydaje mi się. Bardziej jest to związane z ogólnym trendem zapoczątkowanym przez drugą generację konsol. Każdy może grać, ale nie każdy chce się z tym męczyć, więc uprośćmy wszystko. Rynek otworzył sięna casuali więc wow też się otworzył. Smutne to trochę.

Knight Patryk
06-11-2011, 13:54
a ja slyszalem ze ragnaros to byl najtrudniejszy boss dotychczas;x(zdaniem paragon)
Przed nerfem tylko 100 gildi go chyba wyczyscilo.

ponczus
06-11-2011, 13:59
a ja slyszalem ze ragnaros to byl najtrudniejszy boss dotychczas;x

Hehehe niestety ale nie.

Knight Patryk
06-11-2011, 14:21
a co?;b;b;b;b

ruszek
06-11-2011, 15:02
a co?;b;b;b;b

Coś z Sunwell chyba, ale głowy nie dam.

_WrD_
06-11-2011, 15:31
Kil'jeaden był najtrudniejszy.
Najbardziej rozjebało mnie to, że w Teldrassil (początkowej lokacji nelfów), po wejściu na samą górę tego drzewa i oddaniu questa otrzymujesz buffa, który spowalnia spadanie w dół NO ŻEBY GRACZE SIĘ NIE MĘCZYLI SCHODZENIEM NA PIECHOTĘ LOL!
A Cata jest fajne, a nie dno. WotLK był dnem.

Knight Patryk
06-11-2011, 18:12
Paragon(najlepsza gildia) napisala ze LK 25 hc byl najtrudniejszym bossem w grze po jego zabiciu, wiec wszystko pre WOTLK odpada. Nawet pisali ze ten caly muru sruru ktorym ludzie sie podniecaja byl latwiejszy przed nerfem od LK.

ponczus
06-11-2011, 22:34
Paragon(najlepsza gildia) napisala ze LK 25 hc byl najtrudniejszym bossem w grze po jego zabiciu, wiec wszystko pre WOTLK odpada. Nawet pisali ze ten caly muru sruru ktorym ludzie sie podniecaja byl latwiejszy przed nerfem od LK.

Pierwsze Naxx. Imho to był najtrudniejszy rajd.

CytrynowySorbet
06-11-2011, 23:50
Dyskusja, który boss był najtrudniejszy jest imo bez sensu. Naxx, Cthun, Mu'ru, KJ, Yogg+0, LKhc... za każdym razem dostępność modów była inna, mechaniki były mniej lub bardziej rozwinięte, a i gracze z czasem uczą się grać lepiej.

Knight Patryk
07-11-2011, 09:28
Chodzi o to, ze Ruszek zarzuca Cataclysmowi latwy poziom. A jestem przekonany, ze Ragnarosa na HC przed nerfem zabilo ~100 gildii, a T11 tez nie bylo takie proste. Z tego co pamietam kazdy nowy boss zabity na hc byl oglaszany na mmochampion i chyba po 1 miesiacu nie doszli nawet do 11/12 czy ilestam. Gildie na najwyzszym poziomie sa zadowolone z trudnosci raidow wiec nie wiem o czym gada Ruszka, ktory pradopodobnie nawet w nich nie bral udzialu:<.

Cygan Slejter
07-11-2011, 10:21
ruszek ty takie bzdury pieprzysz,, byles chociaz na ktoryms z lepszych bossow hc??
Prawie w ogole nie grales w WoW'a tylko poczytales komentarze noobow na forach i wielki szpan "o ja zajebisty bo gadam jak wszyscy ze WoW to dno"
wypowiadasz sie o czymsc o czym w ogole nie masz pojecia. ;)
Cytryn dobrze gada, kazdy boss mial jakoms mechanike do ogarniecia a ze z czasem gracze chodzac po 100 razy na to samo nauczyli sie z zamknietymi oczami zabijac to normalne
Jest za ciezko to wąty do blizza ze nie kazdy moze sobie pozwolic na ragnarosa itp, ulatwia to taki pajac jak ruszek bedzie marudzil ze za latwo i wez tu dogódź ludziom

Rybzor
07-11-2011, 15:03
Ta to jest najśmieszniejsze. Zaloguje się taki ruszek, porobi trochę instancji i questów, wbije ledwo 85, zrobi BH, zabije parę mobów na RBG, a potem ci mówi jakie to te rajdy są banalne, nie zabijając ani jednego bosa na HC, a już nie mówiąc o tych trudniejszych.

_WrD_
07-11-2011, 16:01
Lol, serio LK 25 był najtrudniejszy? Słyszałem że to najzwyklejsze tank'n'spank :D
Za to całe IC było zajebiste pomysłowo, ucieczka przed Arthasem, spadające sople lodu w korytarzach itd.

@down
lol ;o 500 wipów, ja pierdolę, nerwy można stracić, nie mówiąc o nadziejach.

Knight Patryk
07-11-2011, 16:51
" ”This is definitely the most challenging boss in WoW history, and I’ve been there among the first to kill Horsemen in Naxx-40 and whatnot. Everything else up to this point pales in comparison. The encounter is extremely ruthless in the sense that anyone making a mistake will almost instantly lead to a raid-wide wipe. The fight itself requires almost 20-minutes of full-on concentration coupled with very high personal skill-level.

Quite simply the perfect end-boss to finnish the expansion with, couldn't have hoped for more. My hat is off to Blizzard on this one. I can't wait to see if this encounter can be outdone in Cataclysm."

-Synti "

http://www.paragon.fi/news/lich-king-25-heroic-mode-killed

Ragnaros:
http://www.paragon.fi/news/ragnaros-25-man-heroic-dead

500 wipow+ na ragu.

ponczus
07-11-2011, 18:46
500 jak 500 zdarza się. Na LK HC i wcześniej na anubie albo na yoggu też się trochę wipowało. Dlaczego według mnie stare naxx? Ze względu na liczyb. 40 typa ogarniętych, którzy nie popełniają błędów (a naxx nie wybaczało) to robi wrażenie. Aber imho nie jest najważniejsze czy encounter był trudny czy nie, ale czy dał ci radość (ale to kurwa zabrzmiało) z ukończenia go. Na przykład taki halion który był trudniejszy niż połowa ICC nawet na HC, był śmiertelnie niesatysfakcjonującym bosem.

Rybzor
07-11-2011, 18:49
No właśnie ponczus, bo nie o to chodzi, by złapać króliczka, ale by gonić go!

Zapewne właśnie to chciałeś nam przekazać. Kochajmy się.

ruszek
07-11-2011, 19:46
Ta to jest najśmieszniejsze. Zaloguje się taki ruszek, porobi trochę instancji i questów, wbije ledwo 85, zrobi BH, zabije parę mobów na RBG, a potem ci mówi jakie to te rajdy są banalne, nie zabijając ani jednego bosa na HC, a już nie mówiąc o tych trudniejszych.

Wskaż mi cytatem, gdzie napisałem że raidy (wszystkie) w cata są banalne. Nie miałem czasu żeby robić HC, chodzi po prostu o to, że w*****a mnie gdy obniża się hp i dmg bossów tylko dlatego żeby "nowi mogli od razu raidować trudniejsze raidy omglolsdjsdskdsds". W jakim celu ? Na WoWa logowałem się max. 3-4 razy na tydzień, i to na 3 godziny. Cata fabularnie jest słaby i tyle, nie napisałem że wszystkie raidy HC są banalne, ale oczywiście master rybzor miszcz czytania między wierszami wysuwa jak zawsze bardzo ciekawe wnioski. Gz.

CytrynowySorbet
07-11-2011, 20:02
No co jak co, ale progressowanie takich bossów jak lk hc, chogall hc i sinestra wspominam bardzo pozytywnie...

ruszek
07-11-2011, 20:15
No co jak co, ale progressowanie takich bossów jak lk hc, chogall hc i sinestra wspominam bardzo pozytywnie...

Chogall bardzo fajny boss ^.^ Ostatecznie go nie zrobiłem, koniec prepaida i jakoś nie kusi mnie by znowu kupić ;/

_WrD_
07-11-2011, 20:52
@ruszek
Cata nie jest słaby fabularnie, przeciwnie, jest bardzo dobry. W porównaniu do WotLK wypada wręcz świetnie, ale fakt, do TBC się chowa. W Cata bolą niekonsekwencje Blizzarda wobec rozmiaru Deathwinga, co jest śmieszne. W cinematicu jednym machnięciem skrzydeł powodował tsunami, które zalało całe Thousand Needles, a jebnięciem głową w ścianę powodował trzęsienia ziemi w całym Azeroth, zaraz potem staje sobie na wieżach Stormwind (te ślady ingame wyglądają śmiechowo), a ingame to już w ogóle jest niewiele większy od drake'ów. Jak spowodował rozjebanie całego Azeroth jednym pierdem, to powinien być kurewsko wręcz wielki, a walka z nim powinna odbywać się na zasadzie "nawalajmy go w tą jedną setną paznokcia u stopy, która zajmuje cały horyzont".
Kto grał w God of War III i pamięta walkę z Kronosem, ten wie o co chodzi.

ruszek
07-11-2011, 21:02
@ruszek
Cata nie jest słaby fabularnie, przeciwnie, jest bardzo dobry. W porównaniu do WotLK wypada wręcz świetnie, ale fakt, do TBC się chowa. W Cata bolą niekonsekwencje Blizzarda wobec rozmiaru Deathwinga, co jest śmieszne. W cinematicu jednym machnięciem skrzydeł powodował tsunami, które zalało całe Thousand Needles, a jebnięciem głową w ścianę powodował trzęsienia ziemi w całym Azeroth, zaraz potem staje sobie na wieżach Stormwind (te ślady ingame wyglądają śmiechowo), a ingame to już w ogóle jest niewiele większy od drake'ów. Jak spowodował rozjebanie całego Azeroth jednym pierdem, to powinien być kurewsko wręcz wielki, a walka z nim powinna odbywać się na zasadzie "nawalajmy go w tą jedną setną paznokcia u stopy, która zajmuje cały horyzont".
Kto grał w God of War III i pamięta walkę z Kronosem, ten wie o co chodzi.

IMO fabuła jest słaba, ale każdy może mieć inne zdanie. Deathwing faktycznie wygląda trochę śmiesznie, jednak od początku przeczuwano że tak będzie :)

bugajek4
22-10-2012, 15:13
Hej, hej. Widzę, że temat odszedł w zapomnienie przez te całe lole i d3 :P tak więc odświeżam z nadzieją, że wypowiedzą się osoby, które jeszcze grają w wowa.
Jak Wam się podoba Mists of Pandaria (?), lore, raidm jak na razie Mogu'shan Vaults, pvp?
Ja od siebie dodam, że wg mnie jest dużo, dużo lepiej niż na cata; lore jest po prostu świetne, często zabawne choć wątpię żeby kiedykolwiek powstał lepszy story line niż ten z Harrison'em Jones'em w cata ;)
Mogu'shan Vaults na normalu dość proste, z Emperorem trochę zabawy było ale za to hc już fajny poziom trzyma :) szkoda, że dungi strasznie łatwe są ale mogło być gorzej. Pvp gram mało więc opinii nie będę wystawiał, jedynie dodam, że bg kopalnie mnie się nie podobają :P
PS
Żeby rozruszać trochę rozmowę dodam:
szkoda, że magów znerfili :D

Vasth
02-11-2012, 22:45
Jezeli w starterze wybiore kombinacje rasy i klasy ktora jest niemozliwa dla WotLK to czy bede mogl nią grac? Jest mega promocja na battle chesta za jedyne 20 zl! (empik)
Nie mam tez pojecia czym sie kierowac przy wyborze realmu. Jest jeden ktory jest podpisany jako 'new players' czyli Thunderhorn ale nie wiem czy jest on najnowszy. Bylbym wdzieczny za odpowiedzi.

bugajek4
07-11-2012, 16:42
Jezeli w starterze wybiore kombinacje rasy i klasy ktora jest niemozliwa dla WotLK to czy bede mogl nią grac? Jest mega promocja na battle chesta za jedyne 20 zl! (empik)
Nie mam tez pojecia czym sie kierowac przy wyborze realmu. Jest jeden ktory jest podpisany jako 'new players' czyli Thunderhorn ale nie wiem czy jest on najnowszy. Bylbym wdzieczny za odpowiedzi.

szczerze to nie za bardzo zrozumiałem co napisałeś na początku, byłoby fajnie jakbyś podał przykład ;p
co do realmu to mogę Ci polecić Burning Legion, dużo polaków, jak dla mnie przyjemny serwer. Gram tam od 2006 i jakoś specjalnie nie narzekam choć wiadomo, noobow jak wszędzie znajdziesz :P

Vasth
07-11-2012, 18:20
Np. Undead Hunter ktory jest mozliwy do wyboru w trialu, a nie wiem czy rowniez w battle chescie. Wiem ze taka kombinacja pojawia sie dopiero w Cata.
Wybralem serwer Bloodhoof.

Cygan Slejter
02-11-2013, 22:11
Nie ma czegos takiego ze w trialu jest taka kombinacja, a w BCH juz nie. Wszedzie jest to samo

Uther92
23-11-2013, 09:53
A co myślicie o WoD ? :evul:

addseo1115
17-06-2015, 10:43
That is good suggestions.

csmaniak
19-02-2016, 01:03
WoD jest jednym z lepszych dodatków jakie są