Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
@
jutro zaakceptuje. Teraz ide się uczyć do sprawdzianu (\o/) to cze ;d
Panowie widzieliście filmik vodki?
http://www.youtube.com/watch?v=WO1QJOooexQ&feature=player_embedded#
Po prostu mistrzostwo
Aha - zawiera spoilery - jak nie chcecie ich widzieć to nie właźcie.
Ale filmik... no MRAU!
CytrynowySorbet
04-12-2009, 12:55
Filmik jest.... świetny. Ale wciąż czekam na trailer 3.3 (hopefully w pon/wt).
Odbity 6 lvl muahuahuhuhahu!
Dobra, teraz mam questa na zniszczenie planów bojowych dot. ataku. I nie wiem gdzie są ;( Halp ?
Filmik pro elo. Czekam na uptejd :D
Czy ktoś ma dostęp do jakiś wiarygodnych danych z PTR? BO na razie czytałem tylko kilka postów ludzi grających rogalami i niezbyt mi się podoba wizja rollowania na muti. Ponoć combat jest martwy w IC.
Filmik awsome, mieć tylko nadzieję, że nie będzie to easymode.
CytrynowySorbet
04-12-2009, 17:23
Czy ktoś ma dostęp do jakiś wiarygodnych danych z PTR? BO na razie czytałem tylko kilka postów ludzi grających rogalami i niezbyt mi się podoba wizja rollowania na muti. Ponoć combat jest martwy w IC.
www.mmo-champion.com
Najlepszy na świecie funsite WoWa. Jego właściciel ma po prostu nosa do przewidywanych dat patchy (ani razu się nie pomylił, a każdy "zapowiada"), nie mówiąc już o tym, że to on jako pierwszy na świecie wpadł na pomysł, że gobliny i worgeny będą rasami (zanim blizz to ogłosił na blizzconie), no i to on jakimś cudem wynalazł leak dot. cata.
Więc jak coś chcesz, to tylko champion.
www.mmo-champion.com
Najlepszy na świecie funsite WoWa. Jego właściciel ma po prostu nosa do przewidywanych dat patchy (ani razu się nie pomylił, a każdy "zapowiada"), nie mówiąc już o tym, że to on jako pierwszy na świecie wpadł na pomysł, że gobliny i worgeny będą rasami (zanim blizz to ogłosił na blizzconie), no i to on jakimś cudem wynalazł leak dot. cata.
Ej cytrynko, jaki nick i realm, bo chce ten 20 lvl :D
Ruszek, to dla Ciebie
http://wow.curse.com/downloads/wow-addons/details/quest-helper.aspx
Jest to addon ktory pokazuje gdzie znajduja sie cele/itemy potrzebne do zdobycia/zabicia i potem gdzie ten quest oddac.
Wkleja sie rozpakowany folder do wow/interface/addons
Mysle ze pomoglem
czee
@
Thx, jesteś mym bogiem ! Cytryn, czekam :D Jak co mój nick to Ruszek.
Spoko, by de lej tez chyba bede zaczynac grac na retailu to jak cos to moze napisze o RAFcia :p
CytrynowySorbet
05-12-2009, 14:22
ruszek srry, wczoraj niezapowiedzianych gości w domu miałem :) Postaram się dziś wieczorem, o ile nic nie wypadnie. A realm sam wybierz, w końcu to ty decydujesz gdzie chcesz grać.
Chodźcie na ten Deathwing do ally. Ja jutro dostanę kasę i wbiję :D
www.mmo-champion.com (http://urlguard.net/l/http://www.mmo-champion.com)
Ześ walnął warkoczami o kantu kuli. To co na mmo piszą wszystko przeczytałem z pięć razy i dawno temu. Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby w IC muti robiło 3-4k dpsu więcej niż combat, a tak pisza na mmo.
CytrynowySorbet
05-12-2009, 15:22
Ześ walnął warkoczami o kantu kuli. To co na mmo piszą wszystko przeczytałem z pięć razy i dawno temu. Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby w IC muti robiło 3-4k dpsu więcej niż combat, a tak pisza na mmo.
A nie uważasz, że ludzie zajmujący się codziennie theorycraftingiem i testujący wszystko wiedzą lepiej od ciebie?
Jak ktoś chce posiedzieć w theorycraftingu to niech idzie na Elitist Jerks a nie forum MMO :P
ruszek srry, wczoraj niezapowiedzianych gości w domu miałem :) Postaram się dziś wieczorem, o ile nic nie wypadnie. A realm sam wybierz, w końcu to ty decydujesz gdzie chcesz grać.
Realm se dałem se normal, ten dla newbie. Jaki nick masz ;)
No ale jaka nazwa realmu? To są przecież oddzielne serwery, i wybierając np. Eonar nie spotkasz się z ludźmi z realmu np. Xavius. Także zawsze jak chcesz z kimś grać, pierwsza rzecz to ustalić serwer. Jego nazwę.
Widze ze nie zrozumiales ruszek wiec Ci pomoge, to o czym Ty napisales jest to sytuacja jaka jest na serverze(normal-bez kolejek srednio zaludniony, full - kolejki itp) A Realm jest to nazwa servera chociazby Burning Legion, Argent Dawn
mysle ze pomoglem
czee
Multi na ICC naprawdę robi więcej Dps od combat :P
Widze ze nie zrozumiales ruszek wiec Ci pomoge, to o czym Ty napisales jest to sytuacja jaka jest na serverze(normal-bez kolejek srednio zaludniony, full - kolejki itp) A Realm jest to nazwa servera chociazby Burning Legion, Argent Dawn
mysle ze pomoglem
czee
Wiem, no to mówie... Są serwery zwykłe, i dla newcomers, dla każdego rodzaju po jeden... Ja gram na serwerze normal czyli ni to pvp ni to rp ni to rppvp :D
Ale podaj NAZWĘ serwera, bo inaczej nikt z forum nie będzie wiedział jaki wybrać żeby cię spotkać w grze!
I nie do końca ogarniasz te rodzaje serwerów. Jeśli chodzi o podział na RODZAJ serwerów, dzielą się ona tak:
NORMAL - czyli PvP tylko za zgodą obydwu napotkanych graczy, na arenach albo BG.
PVP - bić się możesz wszędzie prócz w stolicach i okolicach początkowych ras.
RP - serwer normal, tyle że z zasadami role-playingu
RPPVP - server PvP z zasadami role-playingu.
No i ze względu na popularność (czyli to, ile osób jest na danym serwerze). Nie pamiętam dokładnie, ale są FULL (czyli pełne, mogą być problemy z logowaniem <<kolejki>>), NORMAL (no, czyli osób na serwerze jest dość.. normalnie xd), i jeszcze jakieś, na niebiesko albo zielono, tam jest stosukowo mało wiary.
NAZWA SERWERA | POPULARNOŚĆ | CZY JEST PVP
BURNING LEGION | FULL | PVP
BURNING BLADE | NORMAL | NORMAL
itd. Nazwy przypadkowe ;p
Rozumiesz?
@
No to wiem XD Dobra podam wam nazwę bo nie zrozumieliście mego posta :confused:
Chamber Of Aspects.
BTW.
Co do rodzaju, to podałem.. Są specjalnie zrobione serwery dla nob.. yy... tzn. nowych. No i powiedziałem że gram na serwerze normal, a taki jest tylko jeden >.>
Ee nie. Mylisz się. Nie ma specjalnych serwerów dla nowych. Są to serwery zalecane przez Blizzard na założenie nowych postaci, ponieważ są puste. One nie są dla noobów o.O
A serwerów normal jest kilkadziesiąt :)
@down
No wiem, ale dla niego jej nie ma.
Są specjalnie zrobione serwery dla nob.. yy... tzn. nowych.
:D
WRD - noob a newbie to duza roznica ; ) hehe
@up
No sorka, zapomnialem o tym ; )
Da ktoś jakiegoś shaman builda ? Takiego zajefajnego, bo mam już 11 lvl i nie wiem w co dawać ;( Na razie dałem jeden punkcik w elemental--->to coś co zwiększa atak o 1 % [ten na samej górze]). Chodzi mi o to, żeby zadawać takie w miarę duże hity i często być branym na BG,hunty, itp... Wiem że tu akurat Resto owni all, ale chodzi mi bardziej o shottera, a healanie okazjonalnie ^^ Ktoś tu chyba gra shamanem, to może da swojego builda ? :D
Gralem kiedys szamanem i sadze ze to byloby dobre http://www.wowhead.com/?talent#hEh0qcdItGfzAo0xxco
Niby tak, ale z tego co widzę tam jest samo ele.. No chyba że raczej niemożliwe jest połączenie resto + ele. Jednak jak już się upierasz, to dlaczego według ciebie ten build jest najlepszy ? :D
bo na poczatku ty expij a nie na bg i hunty chodz, na to bd mial czas na 80 gdzie bedziesz mial to wszystko wrecz w nadmiarze.
Chciales shootera dostales - jest tez polaczenie ele z resto jednak ten build wyciaga piekny dmg na
do expienia najlepszy ENHANCMENET:
http://www.wowhead.com/?talent#hVMNqZ0xgcoxzIbusRuVo:fhNzmM
CytrynowySorbet
07-12-2009, 14:16
Enchancement* ;)
ENHANCEMENT* ;)
A nie uważasz, że ludzie zajmujący się codziennie theorycraftingiem i testujący wszystko wiedzą lepiej od ciebie?
Ale na mmo nie ma takich ludzi. BTW. jedyny post odnośnie ptra i rogala znalazłem właśnie na MMO stąd chciałem potwierdzenia, bo poziom wypowiadających się o ptr i tak dalej na forum mmo jest żenująco niski. Co do theorycraftingu to jest on tylko i wyłącznie odnośnie live serwerów, w dodatku samo elitist jerks (chyba najelpsze forum dotyczące mechaniki klas) SSIE pod względem opisu rogala. Roi się od błędów i sprzeczności.
bo na poczatku ty expij a nie na bg i hunty chodz, na to bd mial czas na 80 gdzie bedziesz mial to wszystko wrecz w nadmiarze.
Chciales shootera dostales - jest tez polaczenie ele z resto jednak ten build wyciaga piekny dmg na
do expienia najlepszy ENHANCMENET:
http://www.wowhead.com/?talent#hVMNqZ0xgcoxzIbusRuVo:fhNzmM
Po co do expienia, skoro jest max. lvl ? ^^ A z tymi BG i huntami na 80 lvlu, to właśnie chodzi mi o to, żeby nie wtopić teraz i miec potem konsekwencje w przyszłości. Biorę jednak ten ele build.
ale talenty mozna resetowac, dowolna ilosc razy! tyle ze to kosztuje ale jak najpierw bd leciec w build do expienia, a potem zresetujesz na 80 za tego jednego golda do leczenia to masz koszt tego tylko 1g!
@
aha,to nie wiedziałem ^^ A tak właściwie, to co daje ten ench...echan...echena... Enehecement że jest taki pro, elo do expienia ? ;d
CytrynowySorbet
07-12-2009, 19:26
@
aha,to nie wiedziałem ^^ A tak właściwie, to co daje ten ench...echan...echena... Enehecement że jest taki pro, elo do expienia ? ;d
Ele odpada, bo aż do Outlandu nie ma żadnych dobrych itemów ze spellpower. Resto to samo, tylko że dłużej.
Za to itemów z agi i ap jest dużo.
Aaaa i czemu nie odpowiadałeś na PMy moje.
Ele odpada, bo aż do Outlandu nie ma żadnych dobrych itemów ze spellpower. Resto to samo, tylko że dłużej.
Za to itemów z agi i ap jest dużo.
Aaaa i czemu nie odpowiadałeś na PMy moje.
Nie dostałem żadnego Peemu ^^ W grze, czy na forum ?
CytrynowySorbet
07-12-2009, 20:12
Nie dostałem żadnego Peemu ^^ W grze, czy na forum ?
Na forum pytałem o realm i nick. Teraz jak masz już +10 lev to nie ma sensu bo nie będzie 3x expa.
Enhancement shamanem expi się po prostu najszybciej. Opis masz jedną albo dwie strony do tyłu, post eeriona bodajże.
enh - dobre hity, stajesz na leczenie po maelstorm weapon nawet nie stajesz
to jest cos podobnego jak nie to samo co napisal Eerion
Stormstrike +water shield + shamanistic rage + ewentualnie mana spring totem = niekończąca się mana. Od 60 jest kosmos, masz spirit wolfy, zwiększają Twoją szybkość, stunują przeciwnika i leczą Cię za tyle, za ile biją. Z własnego doświadczenia wiem, że w enh się expi bardzo szybko i przyjemnie. Szybciej leveluje chyba tylko retri pal i może feral druid.
@up:
Jaki water shield? Ja od shamanistic rage i improved stormstrike przestałem tego używać, bo nie chciało mi się tego recastować. A totemy rzucałem tylko na elity :D
I tak nie miałem problemów z maną :P
Stormstrike +water shield + shamanistic rage + ewentualnie mana spring totem = niekończąca się mana. Od 60 jest kosmos, masz spirit wolfy, zwiększają Twoją szybkość, stunują przeciwnika i leczą Cię za tyle, za ile biją. Z własnego doświadczenia wiem, że w enh się expi bardzo szybko i przyjemnie. Szybciej leveluje chyba tylko retri pal i może feral druid.
DK jest szybszy. A ze sprzętem bind on acc warlock jest najszybszy.
CytrynowySorbet
08-12-2009, 14:04
Hehe no to jutro patch ;D
\o/
Cytryn, pomóż mi w quest(ach), napisz na PW na forum, to się zgadamy na jakąś godzinę.
Co wprowadzili ciekawego w tym patchu ? Wydaje mi się że nowe bossy dla hordy. Tylko ?
CytrynowySorbet
08-12-2009, 15:00
Cytryn, pomóż mi w quest(ach), napisz na PW na forum, to się zgadamy na jakąś godzinę.
Tylko jak skoro ty masz +10 lev a ja... nawet nie mam postaci tam gdzie grasz (gdziekolwiek grasz)? To było z zamiarem pomocy ci od samego początku, teraz nie ma jak.
Co wprowadzili ciekawego w tym patchu ? Wydaje mi się że nowe bossy dla hordy. Tylko ?
http://www.mmo-champion.com/
Pierwszy post na głównej. Tyle, że po ang.
Powiem wam ze patch daje rade, jeszcze tylu itemkow nie nalapalemco w nowych instach ;d
A i one sa zajebiscie zrobione :)
Pamiętacie farmę toc 10 i toc 25? No to zapomnijcie. Sprzęt o wiele lepszy wyciągacie z 5 mana. Broń MH lvl 251 plus reszta złomu lvl 232. A za emblemy lvl 260+. A co do trudności nowego raidu, normale są średnio trudne. Po jednym wipie na bossa.
To tyle jeśli chodzi o żenua i żal.pl a teraz samo dobre.
System dołączania do grupy i automatycznego robienia grupy - super sprawa. Znajduje, dodaje i teleportuje. Wygoda, szybkość i wygoda :P
Nowe instancej robią wrażenie. Do tej pory nie było niczego lepszego a scena z tunelem bije na głowę cokolwiek do tej pory widzieliście w WotLK. Czuć epickość.
A co do trudności nowego raidu, normale są średnio trudne. Po jednym wipie na bossa.
To tyle jeśli chodzi o żenua i żal.pl a teraz samo dobre.
System dołączania do grupy i automatycznego robienia grupy - super sprawa. Znajduje, dodaje i teleportuje. Wygoda, szybkość i wygoda :P
Nowe instancej robią wrażenie. Do tej pory nie było niczego lepszego a scena z tunelem bije na głowę cokolwiek do tej pory widzieliście w WotLK. Czuć epickość.
Jeden wipe na statku. (10 man).
Nowy LFG rewelka. Ten patch powinien się nazywać: Wrath of The Alts :-P
Instancje takie sobie.
Klimat i "epickość" to miały BRD, Shadowfang Keep czy LBRS.
Gz dla Blizza za rozpieprzenie rynku matsów do enchantingu.
Czas zmienić profesję bo z tego kasy już nie będzie.
Matsy są nieopłacalne od momentu wprowadzenia abbyssal shattera ;)
Ja w sobote rano mam ICC 10tke. Wprwadzie grupa to paru znajomych o mniejszym lub mniejszym poziomie zaawansowania (w większości :P), do tego będzie trzeba kogoś dopuggować więc może być ciężko, ale...
Zapowiada się ciekawie.
Tylko musze wrzucić sobie zamiast frostpvp fire pve speca, bo się przyda
CytrynowySorbet
10-12-2009, 14:09
Ocenianie trudności Raidu po 4 pierwszych bossach chyba sensu nie ma... W Ulduarze pierwsze 4 też trudne nie były (pomińmy Ignisa, bo był ciut zbugowany).
A co myślicie o trailerze 3.3? Ja się zawiodłem... miało być epic, a wyszło tak sobie... to już 3.1 był ciekawszy.
Matsy są nieopłacalne od momentu wprowadzenia abbyssal shattera ;)
E tam, na kombo jc+de i sprzedaży samych dustów dalej się sporo zarabiało.
A teraz? Kto pójdzie na AH po matsy jak będzie miał ich pełne plecaki po paru dniach heroików?
Robienie i sprzedaż scrolli z ench jeszcze jakoś ratuje sytuację. :P
CytrynowySorbet
10-12-2009, 15:04
E tam, na kombo jc+de i sprzedaży samych dustów dalej się sporo zarabiało.
A teraz? Kto pójdzie na AH po matsy jak będzie miał ich pełne plecaki po paru dniach heroików?
Robienie i sprzedaż scrolli z ench jeszcze jakoś ratuje sytuację. :P
Przepraszam, a po co ci kasa w Wotlku?
Przepraszam, a po co ci kasa w Wotlku?
Na przykład na na Epic Flying mount dla kolejnego alta?
Tudzież wylvlowanie mu blacksmithing + engineering w jeden wieczór bo taki mam akurat dziś kaprys?
Kupienie mu motorka by się woził po IF? ;D
Kupiłem pre-paida, do kogo mam pisać? :P
Nicki podac :d
Edit: Mój nick: Wrd. Draenei priest (tak, znowu priest, ale mam sentyment do tej klasy :D)
O 25tkach mówię. 10tki mam w niedzielę :P
Słowo o nowym LFG. Jest dziwny. Działa bardzo fajnie ale jest dziwny. Raz wrzuciło mnie do ekipy gdzie tank miał średni lvl 200 itemów a healer miał full blues. Za drugim razem złożyło mnie z ekipą gdzie średni lvl itemów to 245. I tu kolejna sprawa jak kolesie mogli wyciągnąć tyle złomu z toc 25 HC skoro tak wipili na ostatnim bosie drugiej instancji. Widocznie są na niebie i ziemi...
5 many mi się bardzo podobają. Ale tu możecie mieć rację. DOpiero teraz gram w wowa na full wszystkim, we wtorek złożyłęm nowego kompa. Wcześniej wszystko na low i wszystko powyłączane było.
A i pierwszy łup z 5 mana. Trinket +120 crit i chance on hit +690 arp. Słodziutki.
CytrynowySorbet
10-12-2009, 20:48
System działa jak powinien. Dobiera losowych ludzi. Jedynie do ToC, FoS, PoS, Hor (hc) dobiera ludzi z min. all epic bodajże.
System działa jak powinien. Dobiera losowych ludzi. Jedynie do ToC, FoS, PoS, Hor (hc) dobiera ludzi z min. all epic bodajże.
Nie sądzę. Bardziej byłbym za wersją średni lvl itema. Kumpel śmiga bez epica (brak trinketa :D) i spokojnie go dodaje do wszystkich piątek.
Czemu z UC zniknęły Abomidation? oO
CytrynowySorbet
15-12-2009, 22:47
Czemu z UC zniknęły Abomidation? oO
Teraz są Kor'kron Thralla. Oczywiście przez to, co się stało pod Wrath Gate. Bo, bądź co bądź, ta cała nowa plaga została stworzona w UC. I Thrall nie chce dopuścić do tego podobnie. Pogadaj z Orcami w UC.
A ja mam pytanie ^^ Co jakiś czas w local defense wyświetla mi się że XXXX jest atakowane, podczas gdy ja nie widzę żadnych monsterów. Wtf ?
A ja mam pytanie ^^ Co jakiś czas w local defense wyświetla mi się że XXXX jest atakowane, podczas gdy ja nie widzę żadnych monsterów. Wtf ?
I nie zobaczysz ;->
XXXX is under attack oznacza ni mniej ni więcej, że zostało zaatakowane przez przeciwną frakcję.
No, nie do końca zaatakowane, bo zazwyczaj to jest tak, że nudzi się jakiemuś alluchowi i zabił flight mastera w crossroads... A tak, dla jaj, żeby utrudnić życie graczom Hordy i w*****ć ich.
Btw ding 50.
No, nie do końca zaatakowane, bo zazwyczaj to jest tak, że nudzi się jakiemuś alluchowi i zabił flight mastera w crossroads... A tak, dla jaj, żeby utrudnić życie graczom Hordy i w*****ć ich.
(...)bo zazwyczaj to jest tak, że nudzi się jakiemuś hordziakowi i zabił flight mastera w south shore... A tak, dla jaj, żeby utrudnić życie graczom Ally i w*****ć ich
Btw ding 50.
Gratki.
CytrynowySorbet
16-12-2009, 16:01
Btw ding 50.
Co za noobskie zachowanie. Co jak co, ale osoby trochę grające w WoWa (czyli między innymi ty) powinny się skapnąć, że takie zachowania są codziennością KAŻDEJ frakcji na KAŻDYM serwerze. Ale nieeee, horda ftw, ally ftl, bo ja widziałem jak ally zabiło mojego fm'a :(
Zabawne jest to, jak często widzi się posty hordziaków, że ally złe i w ogóle, a jak dużo postów ally, że wina leży po obu stronach. Tylko się cieszyć, że takie narcyzy jak wy grają po stronie hordy, a ja nie muszę wysłuchiwać żali na trade'cie by polaczki.
Alluchy ssają, jak grałem moim proelo gnomem mejdzem hordziaki mnie nie biły przy lvlowaniu, nie kampiły w paru ani nic z tych rzeczy(ofc czasami były wyjątki) gdy lvlowałem hordziaka alluchy gdy tylko widziały, że mam mało hp to od razu próbowały zabić - gdy miałem max to trzęsły portkami :<
nawet kumple z RL które grają alluchami mówią, że to alluchy z reguły zaczynają. Jakby nie patrzeć to najbardziej chujową postacią z wowa jest król humanów który jest zjebanym rasistą i gdyby nie on i inne pojeby które myślą tak samo, to wojny Horde vs Alliance by nie było! Alluchy są be i nie wolno nimi grać (chyba, że gnomami mejdzami i dwarfami rogue'ami bo one są pr0).
Edit: Alluchy mówią, że wina leży po obu stronach bo czują się winni, a hordziaki nie, bo to faktycznie (wg. fabuły wow'a) nie ich wina!
CytrynowySorbet
16-12-2009, 18:17
Alluchy ssają, jak grałem moim proelo gnomem mejdzem hordziaki mnie nie biły przy lvlowaniu, nie kampiły w paru ani nic z tych rzeczy(ofc czasami były wyjątki) gdy lvlowałem hordziaka alluchy gdy tylko widziały, że mam mało hp to od razu próbowały zabić - gdy miałem max to trzęsły portkami :<
nawet kumple z RL które grają alluchami mówią, że to alluchy z reguły zaczynają. Jakby nie patrzeć to najbardziej chujową postacią z wowa jest król humanów który jest zjebanym rasistą i gdyby nie on i inne pojeby które myślą tak samo, to wojny Horde vs Alliance by nie było! Alluchy są be i nie wolno nimi grać (chyba, że gnomami mejdzami i dwarfami rogue'ami bo one są pr0).
Edit: Alluchy mówią, że wina leży po obu stronach bo czują się winni, a hordziaki nie, bo to faktycznie (wg. fabuły wow'a) nie ich wina!
Om ty jesteś człowieku pojebany. Co do części o ally, mogę powiedzieć dokładnie to samo o hordzie. Krótko mówiąc, w dupie byłeś, gówno widziałeś, bo nie kontrolujesz gry tych wszystkich 12mln graczy. To po pierwsze.
Po drugie Varian to najlepszy, zaraz po Thrallu (który imo jest ikoną wowa) faction leader. Może poczytaj jego historię, bo widać mało wiesz. No tak, jakby niemcy na twoich oczach zamordowali okrutnie twojego ojca, to ty byś ich kochał.
W ogóle, kiedy grałem w hordzie miałem podobne poglądy. Kiedy zacząłem grać w ally, zrozumiałem że te wszystkie płacze "(przeciwna frakcja) to **** **** ****" to zachowanie godne małych dzieci. Poczytaj czasem wowwiki, naprawdę wiele się dowiesz.
A ja jestem normalny i gram po stronie hordy. To źle ?
EDIT:
Gdybym wiedział że mój post wywoła kłótnie, to bym go nie pisał ;(
Ojej, tak się składa, że w alluchach grałem od początku tbc, nigdzie Cię nie obraziłem ale widzę, że wow i twój 80lv paladin to twoje 'rzycie' (no tak teraz pewnie grasz DK) zapewne masz chujowy gear i chujową gildię. Widzę, że lore nie znasz, horda ma o wiele ciekawszą fabułę i postacie. Ally to tak naprawdę sojusz na siłę i gdyby nie lepsze raciale na pewno grałbym w Hordzie :<
Edit: Najlepsza jest windrunnerka, a nie jakieś thralle czy chujvrynny.
Cygan Slejter
16-12-2009, 19:18
Z każdym postem pokazujesz swoja nie wiedze na temat Warcraft'a :baby:
Co za noobskie zachowanie. Co jak co, ale osoby trochę grające w WoWa (czyli między innymi ty) powinny się skapnąć, że takie zachowania są codziennością KAŻDEJ frakcji na KAŻDYM serwerze. Ale nieeee, horda ftw, ally ftl, bo ja widziałem jak ally zabiło mojego fm'a :(
Zabawne jest to, jak często widzi się posty hordziaków, że ally złe i w ogóle, a jak dużo postów ally, że wina leży po obu stronach. Tylko się cieszyć, że takie narcyzy jak wy grają po stronie hordy, a ja nie muszę wysłuchiwać żali na trade'cie by polaczki.
Eee... Chyba źle mnie zrozumiałeś?
Ally atakujące xroads podałem jako PRZYKŁAD ludzi, którym się nudzi i chcą zrobić na złość graczom przeciwnej frakcji. Dlaczego akurat taki przykład? Ano, od początku mojej przygody z WoW gram po stronie hordy i po prostu jest mi to bliskie.
Wcale nie uważam alliance za coś gorszego, wręcz przeciwnie, sam na forum zaproponowałem grać od nowa po tejże stronie (a właśnie, co z wami, heloł?).
I zgadzam się z Zxcvbq, Sylvanas jest najbardziej epicką postacią w WoW. :)
CytrynowySorbet
16-12-2009, 19:31
Ojej, tak się składa, że w alluchach grałem od początku tbc
Ojej, tak się składa, że pracuję w Blizzardzie.
nigdzie Cię nie obraziłem
A gdzie ja cię obraziłem? Chyba, że "Omg ty jesteś człowieku pojebany" cię obraża. Ale jak kumple tak do ciebie żartobliwie mówią, to jest ok, co nie? Bo mi jakoś to nie przeszkadza.
ale widzę, że wow i twój 80lv paladin to twoje 'rzycie' (no tak teraz pewnie grasz DK)
Nigdy nie grałem paladynem. Nigdy nie grałem DK. Nigdy nie grałem melee nawet ;( Poza tym nie wiem po czym wnioskujesz takie coś, więcej wymysłów? Nie masz lepszych argumentów? No tak, takie wjeżdżanie tylko pokazuje, że wow i twój 80lv paladin to twoje 'rzycie' (no tak teraz pewnie grasz DK)!!
zapewne masz chujowy gear i chujową gildię.
Co ma piernik do wiatraka panie "mam swietny gear i super gildie i toc 25 hc zrobiony". Oceniasz po gearze? Powodzenia.
Widzę, że lore nie znasz, horda ma o wiele ciekawszą fabułę i postacie.
Oh nieee. Obie frakcje maja rownie ciekawa fabule. Niestety taki fanboi hordy jak ty nie dopusci do siebie argumentow. A lore znam, oj znam. Kiedys nie znalem, zaciekawilo mnie to i zaczalem duzo czytac, miedzy innymi z tego tez powodu zrobilem reroll na ally, zeby poznac lore od innej strony.
Ally to tak naprawdę sojusz na siłę i gdyby nie lepsze raciale na pewno grałbym w Hordzie :<
Nooo tak, przydupasy trolle ktore w sumie moglyby mieszkac gdzie indziej, taureni ktorzy praktycznie przyjaznia sie z Night Elfami, UD ktorzy sabotuja samych siebie, i blood elfy ktore wczesniej jako high elfy walczyly z orcami. Coz za trwale ugrupowanie.
Nie wiem czemu ally to sojusz na sile. Ludzie i dwarfy od dawna trzymaly ze soba, gnomy to przeciwienstwo goblinow, ktore teoretycznie sa w hordzie, Night Elfy dzieki Tyrande zaprzyjaznily sie z ludzmi, w koncu Draenei'e, ktorzy czcza swiatlo tak jak ludzie (nie mowiac juz o slynnej zasadzie wrog waszych wrogow jest moim przyjacielem).
Edit: Najlepsza jest windrunnerka, a nie jakieś thralle czy chujvrynny.
Po Wotlku bedzie kompletnie zbyteczna postacia. Ma dosc ciekawa historie, ale jednak jest pod Thrallem i Varianem.
Aha i moze przestalbys pojezdzac tylko zaczal normalnie dyskutowac? A jak nie potrafisz, to nawet nie zaczynaj.
EDIT:
Eee... Chyba źle mnie zrozumiałeś?
Ally atakujące xroads podałem jako PRZYKŁAD ludzi, którym się nudzi i chcą zrobić na złość graczom przeciwnej frakcji. Dlaczego akurat taki przykład? Ano, od początku mojej przygody z WoW gram po stronie hordy i po prostu jest mi to bliskie.
Wcale nie uważam alliance za coś gorszego, wręcz przeciwnie, sam na forum zaproponowałem grać od nowa po tejże stronie (a właśnie, co z wami, heloł?).
Masz racje, nie zrozumialem. No, ale nie bylo jak, musisz przyznac. Zwracam honor.
A ja jestem normalny i gram po stronie hordy. To źle ?
A co ma jedno do drugiego? Po każdej stronie są tak normalni ludzie, jak i totalne zjeby. Czy kompletny noob, który gra w ally, po przejściu na hordę będzie pro?
Ojej, tak się składa, że pracuję w Blizzardzie.
Nie ładnie kłamać
A gdzie ja cię obraziłem? Chyba, że "Omg ty jesteś człowieku pojebany" cię obraża. Ale jak kumple tak do ciebie żartobliwie mówią, to jest ok, co nie? Bo mi jakoś to nie przeszkadza.
Cóż fajnych masz "kolegów" skoro tak do Ciebie mówią. Przyjmij moje wyrazy współczucia.
Nigdy nie grałem paladynem. Nigdy nie grałem DK. Nigdy nie grałem melee nawet Poza tym nie wiem po czym wnioskujesz takie coś, więcej wymysłów? Nie masz lepszych argumentów? No tak, takie wjeżdżanie tylko pokazuje, że wow i twój 80lv paladin to twoje 'rzycie' (no tak teraz pewnie grasz DK)!!
To nie był argument, ale skoro musisz się ich wszędzie doszukiwać to Ok. To, że grasz paladynem (teraz DK) było wywnioskowane po twoich wypowiedziach rodem z gimnazjum, a co ciekawe było również metaforą twojej domniemanej ułomności, którą potwierdziłeś (z czytaniem ze zrozumieniem nie mają problemów dzieci w podstawówce a ty masz już 18 lat).
Co ma piernik do wiatraka panie "mam swietny gear i super gildie i toc 25 hc zrobiony". Oceniasz po gearze? Powodzenia.
Ma dużo, denerwują mnie ludzie, którzy po przeczytaniu biografii postaci czy czegoś tam jeszcze i po wbiciu 80lvlu swoim paladynem (lub DK) myślą, że są proel0 znawcami wow'a i nie wiadomo jak w niego wymiatają.
Nooo tak, przydupasy trolle ktore w sumie moglyby mieszkac gdzie indziej, taureni ktorzy praktycznie przyjaznia sie z Night Elfami, UD ktorzy sabotuja samych siebie, i blood elfy ktore wczesniej jako high elfy walczyly z orcami. Coz za trwale ugrupowanie.
Nie wiem czemu ally to sojusz na sile. Ludzie i dwarfy od dawna trzymaly ze soba, gnomy to przeciwienstwo goblinow, ktore teoretycznie sa w hordzie, Night Elfy dzieki Tyrande zaprzyjaznily sie z ludzmi, w koncu Draenei'e, ktorzy czcza swiatlo tak jak ludzie (nie mowiac juz o slynnej zasadzie wrog waszych wrogow jest moim przyjacielem).
Podobno to ja jestem fanboi, a żadnych argumentów nie przedstawiłeś. Niby jesteś zajebistym znawcą lore a nei wiesz dlaczego trolle mieszkają tam gdzie mieszkają? Taureni są neutrali w stosunku do każdej frakcji jednak przysięga złożona hordzie nie przestanie ich zobowiązywać. Ud sabotują samych siebie? Może tym wysokiej jakości szlamem pływającym w undercity? One nawet go nie czują, a windrunnerka najwyraźniej lubi ten kolor. Blood elfy nigdy nie walczyły z hordą, może chodziło Ci o HiElfy? Horda wtedy była częścią płonącego legionu dopiero później ostatecznie wyzwoliła się z jego wpływów możesz przeczytać o tym na swoim ukochanym wowwiki. Dwarfy mają wszystkich w dupie mogłyby sobie kopać pod ziemią, gdyby nie ciekawość świata, twoją drogą negowania można by powiedzieć, że przyłączyły się do ludziów bo horda ich nie chciała, jednak prawda jest taka, że był to dla dwarfów dobry biznes (handel z ludzmi) i zapewniali im ochronę podczas gdy oni mogli zwiedzać sobie northend czy jakieś tam dziury w ziemi. Gnomy to nawet nie przeciwieństwo goblinów (których o dziwo nie ma w hordzie, nawet praktycznie), gnomy były zajęte własnymi sprawami i gdyby nie katastrofa w gnomeregan na pewno by się do ally nie przyłączyły (z dwarfami miały najlepsze stosunki ze względu na handel i w zamian za przechowanie ich w ironforge musiały się jakoś odwdzięczyć chcąc czy nie chcąc). Night elfy nie są po stronie alluchów tylko przeciwko zielonoskórym grubasom, którzy ścinają ich biedne drzewka (kwestia wygody, a nie oddania ludzią). Dranei dołączyły do przymierza bo myślały, że to ta sama horda która doprowadziła do zniszczenia ich dawnego domu.
Po Wotlku bedzie kompletnie zbyteczna postacia. Ma dosc ciekawa historie, ale jednak jest pod Thrallem i Varianem.
Bullshit. Przeprowadzi ona atak na państewko worgenów gdyż po buncie w Uc musi bardziej słuchać się dowódców hordy, thrall odchodzi na drugi plan zajęty innymi sprawami a na jego miejsce wchodzi Garosh.
Aha i moze przestalbys pojezdzac tylko zaczal normalnie dyskutowac? A jak nie potrafisz, to nawet nie zaczynaj.
Tutaj padłem i dostałem ataku śmiechu wypluwając pysznego babcinej roboty pierniczka.
Reasumując gówno wiesz, a się wypowiadasz. Zmarnowałem na ciebie "wall of text", ale bądź pewny, że drugiego już nie zmarnuję - szkoda czasu (i zmarnowałeś mi pierniczka).
tys chyba lora wrotek nie znasz, a battle for undercity to ot takie nic nei znaczące walki?
Cóż fajnych masz "kolegów" skoro tak do Ciebie mówią. Przyjmij moje wyrazy współczucia.
Pf, ja też się zlewam z kumplami, dobrze że nas nie widzisz, takie "jesteś pojebany" to u nas jak "kocham cię mamo" :D
I skończcie to plz, bo to zaczyna mieć charakter kłótni typu "ty-zrobiłeś-to-więc-ja-zrobiłem-to-i-teraz-ty-masz-o-to-do-mnie-wonty-bo-ja-napisałem-tak-a--nie-inaczej".
Każdy ma swoje zdanie, jeden uważa, że horda > ally, drugi, że ally > horda, a trzeciego nie obchodzi po jakiej stronie jest, bo chce mieć fun z gry.
I tak GW2 > WoW :D
CytrynowySorbet
16-12-2009, 21:33
Oh Boże, a mówią że to ja jestem spięty.
To nie był argument
To powiedz mi, co? Bo NIGDZIE nie napisałem, że gram palem czy dk, zresztą co to ma do tego? Gdyby nie paladyni to płakałbyś że twój dps bez kingsów i might / wisdom suxuje. Jak ja uwielbiam ludzi, którzy myślą stereotypami. Jeszcze bardziej uwielbiam niespędzanie z nimi żadnego czasu.
ale skoro musisz się ich wszędzie doszukiwać to Ok.
Dyskusja (łac. discussio - roztrząsanie) - jeden ze sposobów wymiany poglądów (poparty argumentami)
To, że grasz paladynem (teraz DK) było wywnioskowane po twoich wypowiedziach rodem z gimnazjum
Słabo wnioskujesz. Po prostu na siłę próbujesz mi dokopać. Od razu dodam - nie uda ci się. Aaa do twojej wiadomości, prepaid skończył mi się 2 dni temu ;( Więc aktualnie nie gram ;(
a co ciekawe było również metaforą twojej domniemanej ułomności, którą potwierdziłeś (z czytaniem ze zrozumieniem nie mają problemów dzieci w podstawówce a ty masz już 18 lat).
Maaaamoooo, a ja ten chłopiec mówi, że jestem ułomny ;( Z czytaniem ze zrozumieniem nie mam problemów, nie martw się o mnie ;) A swoje domniemania zachowaj dla siebie, ja mogę sobie domniemać, że też jesteś ułomny, bo mi się twoje posty nie podobają.
Ma dużo, denerwują mnie ludzie, którzy po przeczytaniu biografii postaci czy czegoś tam jeszcze i po wbiciu 80lvlu swoim paladynem (lub DK) myślą, że są proel0 znawcami wow'a i nie wiadomo jak w niego wymiatają.
Ehh... Dlaczego wypowiadasz się na mój temat, nic o mnie nie wiedząc? Nie wiesz ile przeczytałem, więc nie zgaduj. A twoje dowcipy z paladynami i dk są już stare i nudne, idź do mamy i poproś o nowe.
Podobno to ja jestem fanboi, a żadnych argumentów nie przedstawiłeś.
Widocznie mamy inną definicję argumentów. A ja fanboiem ally nie jestem. Widzę w Ally trochę wad, tak jak widzę je w hordzie. I kiedy miałem prepaida, chętnie logowałem się na postać z Hordy żeby posiedzieć w orgri. Aktualnie w ally trzymają mnie worgeni, którzy nadejdą wraz z Cataclysmem.
Niby jesteś zajebistym znawcą lore a nei wiesz dlaczego trolle mieszkają tam gdzie mieszkają?
Wiem czemu tam mieszkają. Ale mogli by już wrócić do siebie a nie siedzieć przy orkach.
Taureni są neutrali w stosunku do każdej frakcji jednak przysięga złożona hordzie nie przestanie ich zobowiązywać.
Przysięga? Chyba raczej wdzięczność Thrallowi za pomoc w odzyskaniu ich terenów. Jak myślisz, co się stanie, gdy Thrall odejdzie z Hordy, a Garrosh każe Taurenom zaatakować Night Elfy?
Ud sabotują samych siebie? Może tym wysokiej jakości szlamem pływającym w undercity? One nawet go nie czują, a windrunnerka najwyraźniej lubi ten kolor.
Poczytaj sobie o chainie Battle of Undercity. Nie muszę chyba mówić, że Forsakeni od 5 lat szykują Nową Plagę, która ma zniszczyć wszystko co żyje i nie żyje (potwierdzają to questy z Silverpine i Hillsbrad Foothills).
Blood elfy nigdy nie walczyły z hordą, może chodziło Ci o HiElfy?
A czy ja napisałem coś innego? Podobno to ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Horda wtedy była częścią płonącego legionu dopiero później ostatecznie wyzwoliła się z jego wpływów możesz przeczytać o tym na swoim ukochanym wowwiki.
Horda częścią płonącego legionu? Huhu, gdzie to, znawco wyczytałeś. Horda została zmanipulowana przez Płonący legion, który zagroził im, że Draeneie chcą ich wybić.
twoją drogą negowania można by powiedzieć, że przyłączyły się do ludziów bo horda ich nie chciała
1. Dwarfy były sprzymierzone z ludźmi na długo przed tym, kiedy Orkowie przekroczyli Dark Portal. Przymierze istniało już wtedy - między Lordaeronem, Stormwind, Gilneas, Ironforge, i miastami z Alterac / Arathi.
2. Twoją-moją drogą negowania można by powiedzieć, że Undeady i Blood Elfy przyłączyły się do orek, bo Alliance ich nie chciało. Poza tym wyobrażasz sobie Dwarfów z Orkami?
jednak prawda jest taka, że był to dla dwarfów dobry biznes (handel z ludzmi) i zapewniali im ochronę podczas gdy oni mogli zwiedzać sobie northend czy jakieś tam dziury w ziemi.
Dwarfy były w Northrend, kiedy Arthas był jeszcze dzieckiem? :\
Gnomy to nawet nie przeciwieństwo goblinów (których o dziwo nie ma w hordzie, nawet praktycznie)
Gnomy - małe, wkurzające, mają głupie teksty, uzdolnione technologicznie, przedmiot żartów.
Gobliny - małe, wkurzające, mają głupie teksty, uzdolnione technologicznie, przedmiot żartów.
Gobliny to będą takie Gnomy Hordy. I Gobliny teoretycznie SĄ w Hordzie, a raczej z nią współpracują bo mają, OH, DOBRY BIZNES. Z Ally współpracować nie chcą (polcam Zeppelin w Northrend, Howling Fjord, Westguard Keep).
gnomy były zajęte własnymi sprawami i gdyby nie katastrofa w gnomeregan na pewno by się do ally nie przyłączyły
To samo można powiedzieć o Trollach. Tylko że gnomy odzyskują w Cata swoje miasto, a Trolle wciąż siedzą i nic nie robią.
z dwarfami miały najlepsze stosunki ze względu na handel i w zamian za przechowanie ich w ironforge musiały się jakoś odwdzięczyć chcąc czy nie chcąc
Miały z nimi najlepszy kontakt, bo byli najbliżej.
Night elfy nie są po stronie alluchów tylko przeciwko zielonoskórym grubasom, którzy ścinają ich biedne drzewka (kwestia wygody, a nie oddania ludzią).
Błąd. Odwdzięczają się ludziom ze pomoc w ochronie Hyjalu.
Dranei dołączyły do przymierza bo myślały, że to ta sama horda która doprowadziła do zniszczenia ich dawnego domu.
A nie ta sama? Wielu Orków z Outlandu jeszcze żyje i ma się dobrze. Poza tym teraz Polacy wciąż nie mają dobrego stosunku do Niemców, a przecież to nowe pokolenie i w ogóle.
Bullshit. Przeprowadzi ona atak na państewko worgenów gdyż po buncie w Uc musi bardziej słuchać się dowódców hordy, thrall odchodzi na drugi plan zajęty innymi sprawami a na jego miejsce wchodzi Garosh.
Nie zrozumiałeś mnie. Sylvanas od początku miała jeden cel - zemsta na Arthasie. Zemści się w ICC - i co dalej? Jej cel egzystencjalny minie. Teraz zostanie nie wiadomo po co, chyba po to, żeby doskonalić Nową Plagę. No i oczywiście, że musi wysłuchać rozkazu Warchiefa, w końcu jest pod jego władzą.
Tutaj padłem i dostałem ataku śmiechu wypluwając pysznego babcinej roboty pierniczka.
Waloru na maturze za to nie dostaniesz.
Reasumując gówno wiesz, a się wypowiadasz.
To samo mogę powiedzieć o tobie. Ale czy to ma sens? Jeden do drugiego nie trafi.
Cygan Slejter
16-12-2009, 21:49
I tak GW2 > WoW :D
Signed! :D
Nie zrozumiałeś mnie. Sylvanas od początku miała jeden cel - zemsta na Arthasie. Zemści się w ICC - i co dalej? Jej cel egzystencjalny minie. Teraz zostanie nie wiadomo po co, chyba po to, żeby doskonalić Nową Plagę. No i oczywiście, że musi wysłuchać rozkazu Warchiefa, w końcu jest pod jego władzą.
Moja teoria jest taka ze iz bo poniewaz dlatego sylwanka lata po nowych instach i chce dostac frostmourne, to na koniec po pokonaniu licha (a raczej arthasa) ona zostanie nowym krolem liszem. Ale to taka moja teoria i marzenie hehe ; )
buziaczki chlopaczki i nie klocic sie joł ; )
CytrynowySorbet
16-12-2009, 23:00
Moja teoria jest taka ze iz bo poniewaz dlatego sylwanka lata po nowych instach i chce dostac frostmourne, to na koniec po pokonaniu licha (a raczej arthasa) ona zostanie nowym krolem liszem. Ale to taka moja teoria i marzenie hehe ; )
buziaczki chlopaczki i nie klocic sie joł ; )
The world has been broken!
A new age has begun!
And the Alliance and Horde can only claim to hope...
Lich Queen... has returned...
TUUUUUUUUUUUUUUDUUUUUUUUUUUUDUUUUUUUUUUUUUMMMMM. PSZ.
To samo można powiedzieć o Trollach. Tylko że gnomy odzyskują w Cata swoje miasto, a Trolle wciąż siedzą i nic nie robią.
Tak tylko sprostuje - blizzard jeszcze na blizzconie (albo tuż po) wycofał się z tej idei. Nowych stolic frakcyjnych ma nie być.
Anyway - co do tej dyskusji.
Na pohybel aluchom. Wychowałem się na serwerze RP, jest mi z tym dobrze i miło mieć taką wredną satysfakcję z tłuczenia "odwiecznych wrogów".
No i poza tym o wiele bardziej pasuje mi klimat Hordy niż "obrońców światła, cnoty i bąbelków". Co niestety jest prezentowane na każdym kroku
"I won't serve you Lich King!" by Bolvar.
A LK zamiast się z nim użerać, powinien przystawić mu do mordy Frostmourne i stwierdzić krótko
"Bierz do buzi i udawaj, że to biszkopt"
z cyklu "na poprawe humoru":
Greetings!
This is an automated notification regarding the recent change(s)
made to your World of Warcraft account. Your password has recently been modified through the Password Recovery website.
*** If you made this password change, please disregard this notification. However, if you did NOT make changes to your password
we recommend you Login verify your password:
http://www.worldofwaocraft.com
If you are unable to successfully verify your password .
using the automated system, please contact Billing & Account Services at 1-800-59-BLIZZARD (1-800-592-5499) Mon-Fri, 8am-8pm Pacific Time or at
[email protected]. Account security is solely the responsibility of the account holder. Please be advised that in the event of a compromised account, Blizzard representatives typically must lock the account. In these cases the Account Administration team will require faxed receipt of ID materials before releasing the account for play.
Regards,
The World of Warcraft Support Team Blizzard Entertainment
CytrynowySorbet
17-12-2009, 17:33
Tak tylko sprostuje - blizzard jeszcze na blizzconie (albo tuż po) wycofał się z tej idei. Nowych stolic frakcyjnych ma nie być.
Pierwsze słyszę. A miasto goblinów w Azsharze to niby czym będzie?
Na pohybel aluchom. Wychowałem się na serwerze RP, jest mi z tym dobrze i miło mieć taką wredną satysfakcję z tłuczenia "odwiecznych wrogów".
No i poza tym o wiele bardziej pasuje mi klimat Hordy niż "obrońców światła, cnoty i bąbelków". Co niestety jest prezentowane na każdym kroku
"I won't serve you Lich King!" by Bolvar.
A LK zamiast się z nim użerać, powinien przystawić mu do mordy Frostmourne i stwierdzić krótko
"Bierz do buzi i udawaj, że to biszkopt"
1. Horda ma fajny klimat jeśli chodzi o brutalność i siłę. Jak już mówiłem, fajne jest posiedzieć sobie w Orgri i nawet posłuchać muzyczki. Z drugiej strony, nie znam nikogo komu nie podobają się alejki w Stormwind (w którym można zajebiście RPować) albo Ironforge, które jest perełką WoWa. Oczywiście nie każdemu musi się to podobać. Szanuję to, ale nie szanuję czegoś jak "ally suxxx horda ftw!!!!1 ally nooby glupie miasta maja bo som nooby a horda pro" albo "nie byłem tam ale chętnie wypowiem się negatywnie".
2. Thrall chciałby zamienić z tobą słówko. Taak, albo Cairne. Złą stronę hordy z faction leaderów prezentuje w miarę Sylvanas. Oczywiście nie mam nikomu tego za złe. A po co Thrall spotykał się z Varianem? Właśnie po to, by zaprowadzić pokój między Orkami a Ludźmi w Azeroth.
No tak, ale gdybyś (tak wiem, beznadziejny przykład, ale trudno) żył w czasach hitlerowskich i sam Hitler by cię przyskrzynił i kazał zdradzić mu położenie ważnego generała Polskiego, to chyba byś tego nie zrobił, prawda? To się nazywa lojalność.
I chyba śmieszne by było, gdyby postać, która praktycznie rządziła Stormwind przez 4 lata, jest jednym z największych paladynów i z całą mocą nienawidziła LK, z taką łatwością rzuciła by manatki i powiedziała "dobrze szefie, to co mamy do zrobienia?".
czyms takim jak Sen'jin village dla trolli, poprostu lokacja startowa.
CytrynowySorbet
17-12-2009, 18:28
Proszę o link do blue posta.
ty mi podaj linka do blue posta ze tak nie bd =)
A NIlbogi nie beda miec za lokacje startowa jakis forgotten islands? Czy mi sie juz pierdoli z jakas inna gra...
CytrynowySorbet
17-12-2009, 19:20
ty mi podaj linka do blue posta ze tak nie bd =)
Niewiarygodne jak człowiek może się poniżyć w jednym, tak krótkim poście.
A NIlbogi nie beda miec za lokacje startowa jakis forgotten islands? Czy mi sie juz pierdoli z jakas inna gra...
Kezan > Lost Islands > Kalimdor (nadal uważam, że Azshara).
ok to zaczniemy od 2 strony jak nie umiesz ironicznie(nie wiem int za malo?), Czy ty widziales mapy cataki ? Niby gdzie oni maja miec stolice jezeli sa to gobliny ktore sie rozbily ?
Btw poczytaj sobie troche
http://www.wowwiki.com/Kezan
http://www.wowwiki.com/The_Undermine
i bd wiedzial dlaczego nie maja swojej stolicy typu orgri etc.
CytrynowySorbet
17-12-2009, 20:38
ok to zaczniemy od 2 strony jak nie umiesz ironicznie(nie wiem int za malo?), Czy ty widziales mapy cataki ? Niby gdzie oni maja miec stolice jezeli sa to gobliny ktore sie rozbily ?
Btw poczytaj sobie troche
http://www.wowwiki.com/Kezan
http://www.wowwiki.com/The_Undermine
i bd wiedzial dlaczego nie maja swojej stolicy typu orgri etc.
Ahhh no tak, bo phasing i ogólne przyspieszenie czasu nie istnieje w WoWie. A skąd masa fortec Ally / Hordy w NR? Tym bardziej, że dla goblinów budowa miasta to chwila moment. Map Cata nie widziałem, bo ich jeszcze nie ma, czy to czemuś zaprzecza? Stolicę mają mieć w Azsharze, na północny wchód od Orgri, i ma je łączyć tunel.
Wardi działamy coś w tym deathwingu czy nie? :P
Sorka, sorka. Chodziło mi oczywiście o nowe miasto dla obecnych ras. To, że będzie miasto goblinów i najprawdopodobniej Gilneas to wiadome.
1. Horda ma fajny klimat jeśli chodzi o brutalność i siłę. Jak już mówiłem, fajne jest posiedzieć sobie w Orgri i nawet posłuchać muzyczki. Z drugiej strony, nie znam nikogo komu nie podobają się alejki w Stormwind (w którym można zajebiście RPować) albo Ironforge, które jest perełką WoWa. Oczywiście nie każdemu musi się to podobać. Szanuję to, ale nie szanuję czegoś jak "ally suxxx horda ftw!!!!1 ally nooby glupie miasta maja bo som nooby a horda pro" albo "nie byłem tam ale chętnie wypowiem się negatywnie".
Osobiście powiem ci, że mi się na przykład nie podobają.
Co do stormwind - nie, że są brzydkie, ale... niby takie średniowieczne miasto w klimacie fantasy. Ale już wole sobie na to popatrzeć np. w Oblivionie na max detalach, a nie tutaj. Wydaje mi się naprawdę zwyczajne i w klasie RPowania IMHO ustępuje silvermoon.
Co do ironforge - nie podoba mi się zupełnie. Są tam olbrzymie posągi dwarfów itd, ale fakt miast wykutych w skale i obitych metalem nigdy specjalnie nie przypadał mi do gustu. Jak dla mnie o wiele bardziej klimatyczny jest Hordowe podziemne miasto - Undercity. Klimacik undeadów i fajna muzyczka robią swoje.
O Darnassusie... mam mieszane uczucie. Niby wewnątrz drzewa, niby leśne elfy, a masa tam kamienia. Exodar... Szkoda gadać. Baza wypadowa Fioletowego Power Rangera i tyle.
Z miasto hordowych to fakt, że Orgri nie prezentuje się zbyt okazale (jako wciąż budująca się stolica. Zobaczymy jak będzie w Cata) i jeśli porównać je do głównego miasta ally - SW to SW wypada lepiej.
Za to Thunder Bluff jest bardzo fajnie zrobiony. Idealnie pasuje do Taurenów i uwielbiam to miasto.
2. Thrall chciałby zamienić z tobą słówko. Taak, albo Cairne.
W jakiej kwesti?
Nie mówie, że ally są dobrzy, a horda zła. Mówie o ogólnej konwencji jaką serwuje nam blizzard. Młody Saurfang pokazał odwagę i ruszył na Lich Kinga, po czym zginął. Za to Bolvar w ostateczności przeżył, został porwany i się opiera siły LK. Wielki bohater na miarę chłameryki. Mówi się, że to on zostanie nowym LK, bo jako jedyny jest na tyle wytrwały, cnotliwy, itd...
O tym mówię.
I chyba śmieszne by było, gdyby postać, która praktycznie rządziła Stormwind przez 4 lata, jest jednym z największych paladynów i z całą mocą nienawidziła LK, z taką łatwością rzuciła by manatki i powiedziała "dobrze szefie, to co mamy do zrobienia?".
Gdyby LK chciałby mieć najpotężniejszego DK po swojej stronie by go wszamał Frostmournem i wskrzesił tak jak to zrobił z Saurfangiem (obecnie jego najpotężniejszy DK), Sindragrosą i Sapphirionem (Dwa smoczki o których sile chyba nie muszę się wypowiadać) i Kel'Thuzadem (który zginął w starym naxxie, po czym został ponownie wskrzeszony - także bardzo potężna postać). LK chce efektów, nie ważne jest jak je osiągnie. Nie wahał się rzucić na LHC, by dorwać Tiriona. Nie szczypał się z niczym by przekabacić Aleandrosa. Dlaczego niby znikąd zaczął szczypać się nad Bolvarem i chce go żywcem przeciągnąć?
Akurat nie xD.
Gobliny będą mieć swoją stolicę w Azsharze. A samą Azsharę na cześć Hordy tak przebudują (znaczy się zbombardują co trzeba), że będzie przypominać wielkie logo hordy (z samym miastem w centrum).
Wardi działamy coś w tym deathwingu czy nie? :P
No, przedłużyło to się jakoś, na razie czekam na kumpla, on ostatecznie zadecyduje... Maniak pvp, przegląda statystyki serwerów itd... Ja (jak i tu wszyscy, którzy chcieli grać) nastawiłem się na Deathwing Ally, ale jemu coś nie pasuje. Także niechże się chłopak zastanowi, ja sobie tymczasem leveluję priesta na Ahn'Qiraj.
Co do miast: Orgri jest obrzydliwe, tak jak Exodar. Undercity? Podoba mi się, ma całkiem fajny klimat i architekturę. Szkoda tylko że teraz orkowie pełnią warty. Thunder Bluff - nigdy mi się jakoś specjalnie nie podobało. Nie wiem czemu. ;p A Silvermoon to już w ogóle.
Z miast Ally podoba mi się jedynie Ironforge - najlepsza stolica w WoW, przypomina mi epicką Morię z Władcy Pierścieni. <3
WRD wezcie sie szybciej zastanowcie bo mi pp do 2 stycznia zostal a niewiem czy ukulam kase na nowego ;x jak nie to zostaje na locku ;x
CytrynowySorbet
18-12-2009, 18:51
Sorka, sorka. Chodziło mi oczywiście o nowe miasto dla obecnych ras. To, że będzie miasto goblinów i najprawdopodobniej Gilneas to wiadome.
Nie, wręcz przeciwnie. Gilneas będzie nowym BG. Worgeni będą w parku, tam gdzie niektóre NE.
Co do stormwind - nie, że są brzydkie, ale... niby takie średniowieczne miasto w klimacie fantasy. Ale już wole sobie na to popatrzeć np. w Oblivionie na max detalach, a nie tutaj.
No wiesz, to tak jakbym powiedział, że nie podoba mi się Orgri, bo jest w Durotarze, a ja wolę popatrzeć sobie na pustynie w xxx (losowa gra z pustyniami i imba grafą). Gramy w Wowa - oceniaj na podstawie WoWa.
Wydaje mi się naprawdę zwyczajne i w klasie RPowania IMHO ustępuje silvermoon.
Za pusto. Wspaniały przykład na to, jak takie piękne miasto (w jeszcze piękniejszej okolicy [Eversong uważam ze jedną z najpiękniejszych krainy w WoWie]) może się tak marnować.
Co do ironforge - nie podoba mi się zupełnie. Są tam olbrzymie posągi dwarfów itd, ale fakt miast wykutych w skale i obitych metalem nigdy specjalnie nie przypadał mi do gustu.
IF to symbol potęgi i odporności. Gdyby tak zamknąć bramy IF, to chyba jako jedyne (z wyjątkiem UC) przetrwałoby jakikolwiek kataklizm.
Jak dla mnie o wiele bardziej klimatyczny jest Hordowe podziemne miasto - Undercity. Klimacik undeadów i fajna muzyczka robią swoje.
Gdyby nie windy, stawiałbym je na równi z IF.
O Darnassusie... mam mieszane uczucie. Niby wewnątrz drzewa, niby leśne elfy, a masa tam kamienia. Exodar... Szkoda gadać. Baza wypadowa Fioletowego Power Rangera i tyle.
Cóż, są to odpowiedniki miast w Hordzie - TB i SM, kompletnie opuszczone. W TB nie widzę nic szczególnego, wielka wioska, gdyby w Cata jakimś cudem Mulgore zostało zatopione i woda byłaby na poziomie TB, byłoby całkiem fajnie.
Z miasto hordowych to fakt, że Orgri nie prezentuje się zbyt okazale (jako wciąż budująca się stolica. Zobaczymy jak będzie w Cata) i jeśli porównać je do głównego miasta ally - SW to SW wypada lepiej.
1. Orgri jest bardzo fajnym miastem. Budowa już dawno została skończona, taki jest po prostu styl orków.
2. Mimo tego, że za główną rasę uważa się ludzi, to praktycznie za główne miasto ally uważa się IF - jest tam więcej ludzi i jest po prostu piękne.
Za to Bolvar w ostateczności przeżył, został porwany i się opiera siły LK. Wielki bohater na miarę chłameryki. Mówi się, że to on zostanie nowym LK, bo jako jedyny jest na tyle wytrwały, cnotliwy, itd...
O tym mówię.
1. Chyba nie masz mu za złe tego, że przeżył?
2. Pamiętasz quest chain w IC z tym paladynem na południe od Argent Tournament. Niektórzy paladyni są tak święci (w sensie - światło czuwa nad nimi o wiele bardziej), że żadne zło na nich nie zadziała. Wyobrażasz sobie, żeby LK zamienił Tirona w DK? To niemożliwe. Paladyn w IC nie zamienił się w dk albo ud, po prostu plaga go zabijała. Bolvar opiera się sile LK, bo światło wciąż nad nim czuwa. Dodaj do tego płomień Alextraszy. Saurfang Jr. oddał się mocy LK, bo okazał się słaby (tzw. Bloodlust). Nie można porównywać Bolvara do S.Jr.
Saurfangiem (obecnie jego najpotężniejszy DK),
Tak naprawdę najpotężniejszym DK wciąż jest Arthas. Lich King go tylko opętał, on siedzi w Frostmournie i Hełmie.
Sindragrosą i Sapphirionem (Dwa smoczki o których sile chyba nie muszę się wypowiadać)
Ale smoki nie były święte, prawda?
i Kel'Thuzadem (który zginął w starym naxxie, po czym został ponownie wskrzeszony - także bardzo potężna postać).
Nie zabiliśmy K'T. Jego fizyczna forma nie została zniszczona, a póki istnieje, istnieje i lisz.
LK chce efektów, nie ważne jest jak je osiągnie. Nie wahał się rzucić na LHC, by dorwać Tiriona.
Nie zapominaj, że był wtedy otoczony swoimi najpotężniejszymi sługami (tak przynajmniej myślał).
Dlaczego niby znikąd zaczął szczypać się nad Bolvarem i chce go żywcem przeciągnąć?
On, póki co, nie może tego zrobić. Poza tym nie wiemy wciąż, jak wygląda walka z LK. Osobiście spodziewam się wielu lore'owych akcji.
No wiesz, to tak jakbym powiedział, że nie podoba mi się Orgri, bo jest w Durotarze, a ja wolę popatrzeć sobie na pustynie w xxx (losowa gra z pustyniami i imba grafą). Gramy w Wowa - oceniaj na podstawie WoWa.
"Jak ma zachwycać, skoro nie zachwyca?" - magiczny cytat z ferdydurke. Mówie, że dla mnie Stormwind jest kompletnie oklepany i przez to - nieciekawy.
Za pusto. Wspaniały przykład na to, jak takie piękne miasto (w jeszcze piękniejszej okolicy [Eversong uważam ze jedną z najpiękniejszych krainy w WoWie]) może się tak marnować.Ulice - jak najbardziej.
Ale bary to są fajne :P
IF to symbol potęgi i odporności. Gdyby tak zamknąć bramy IF, to chyba jako jedyne (z wyjątkiem UC) przetrwałoby jakikolwiek kataklizm.
Co ty :P. Jedno dobre trzęsienie ziemii w pobliżu i kaput ;)
UC też by skapuciło. Trzęsienia są najgroźniejsze dla tego, co jest pod powierzchnią :P
Gdyby nie windy, stawiałbym je na równi z IF.Mówisz, że schody trzeba było zrobić? Może i tak... :P
Cóż, są to odpowiedniki miast w Hordzie - TB i SM, kompletnie opuszczone. W TB nie widzę nic szczególnego, wielka wioska, gdyby w Cata jakimś cudem Mulgore zostało zatopione i woda byłaby na poziomie TB, byłoby całkiem fajnie.Właśnie fajna indiańska wioska. Z przyjemną odpowiednią muzyczką i swojskim klimacikiem.
Aaah. I've been expecting you ^^
1. Orgri jest bardzo fajnym miastem. Budowa już dawno została skończona, taki jest po prostu styl orków.No, niedługo Garrosh będzie fortyfikował miasto, troszku się zmieni :P
2. Mimo tego, że za główną rasę uważa się ludzi, to praktycznie za główne miasto ally uważa się IF - jest tam więcej ludzi i jest po prostu piękne.A tam pięknie :P.
1. Chyba nie masz mu za złe tego, że przeżył?Nie o to chodzi. Chodzi o to, jak pokazuje to wszystko blizzard.
2. Pamiętasz quest chain w IC z tym paladynem na południe od Argent Tournament. Niektórzy paladyni są tak święci (w sensie - światło czuwa nad nimi o wiele bardziej), że żadne zło na nich nie zadziała. Wyobrażasz sobie, żeby LK zamienił Tirona w DK? To niemożliwe. Paladyn w IC nie zamienił się w dk albo ud, po prostu plaga go zabijała. Bolvar opiera się sile LK, bo światło wciąż nad nim czuwa. Dodaj do tego płomień Alextraszy. Saurfang Jr. oddał się mocy LK, bo okazał się słaby (tzw. Bloodlust). Nie można porównywać Bolvara do S.Jr.Saurfang nie oddał się mocy Bolvara. On zginął od ciosu frostmourne'a - broni, która wysysa duszę. A gdy LK zdobywa duszę to ma nad nią pełną kontrolę. Przykład? Uther the Lightbringer - jeden z potężniejszych paladynów. Dostał małe "chlast" z frostmourne'a i tyle go widzieli (dobra, ja tam w W3 zrobiłem mu zerg ghulami, ale nieważne). Myślisz, że z kimkolwiek byłoby inaczej? Alexstrasza jest królową życia, lecz nie sprawa to, że jest odporna na plagę, co pokazuje fakt, że ruby dragonshrine zostałoby zdobyte przez plagę, gdyby nie wojska alliance i hordy. Ani światło (naaru), ani królowa życia (Alexstrasza) nie uratowały paladyna. Jedyne co dały mu to spokojna śmierć, bez zamieniania się w undeada. I tutaj jest pies pogrzebany - zamienić się w undeada (typowy ghul z IC z 10k życia jak w scourgeholme ;) ), a mieć wyssaną duszę i został zawładniętym przez Lich Kinga - big difference. Bolvar opiera się zamienieniu w DK, ponieważ LK go przypala, zamiast zrobić mu drugi otwór w dupie za pomocą frostmourna. Taka prawda. Nie ma żadnych logicznych wytłumaczeń, dlaczego Bolvar jest traktowany specjalnie. Dodatkowy argument - Przy wejściu do Icecrown Citadel Rajd, Lich King mówi - "Mogłeś być najpotężniejszym z moich DK Tirionie". Lich King chciał zdobyć duszę Tiriona - po to właśnie zaatakował Light's Hope Chapel podczas questu startowego DK. Po to rzucił tam Morgraina z Corrupted Ashbringerem - by zgnieść jakikolwiek opór, zabić swego najgroźniejszego żywego wroga i zamienić w najpotężniejszego (nieżywego :P) sługę.
Ale nie.
"Nie będę ci służył"
"Bierz do buzi i udawaj, że to biszkopt <chlast frostmournem w pape>"
Tak naprawdę najpotężniejszym DK wciąż jest Arthas. Lich King go tylko opętał, on siedzi w Frostmournie i Hełmie.Nie. Lore mówi na ten temat coś zupełnie innego. Arthas połączył się z Ner'zhulem/lich kingiem. W tym momencie przestał być tylko Arthasem Menethilem oraz przestał być Death Knightem.
Nie zabiliśmy K'T. Jego fizyczna forma nie została zniszczona, a póki istnieje, istnieje i lisz.Lorowo Kel'Thuzad został zabity.
*Kel'thuzad seems to have been killed, but his Phylactery was given to the treacherous Father Inigo Montoy, and he's now back in action.- Possibly this was the Lich King's plan all along (i.e. "sacrifiing" Kel'thuzad as a means to corrupt the heroes... he has done it before, remember? I guess it sucks to be Kel'thuzad in his schemes http://elitistjerks.com/images/smilies/biggrin.gif http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://elitistjerks.com/images/smilies/biggrin.gif))Ogólnie na ten temat była dość długa debata i w ostateczności rozgryziono wsio (dlaczego Darion Morgraine wrócił z outlandu i stał się DK, co się stało z Aleandrosem i co wydarzyło się w starym Naxxie).
Nie zapominaj, że był wtedy otoczony swoimi najpotężniejszymi sługami (tak przynajmniej myślał).Nie. Jego najpotęzniejszymi sługami był Anub'Arak, był Kel'Thuzad, był Sapphirion. Po przebudzeniu także Sindragrosa. Darion był może po nich. Był potężny - owszem. Lecz ustępował wyżej wymienionym.
On, póki co, nie może tego zrobić.Czego nie może zrobić?
Lastu-chlastu na Bolvim? Bez jaj, jakiś konkretny argumencik plax?
Poza tym nie wiemy wciąż, jak wygląda walka z LK. Osobiście spodziewam się wielu lore'owych akcji.Oczywiście. Jednak nie zmienia to faktu, że walka z LK ma się nijak do kwestii więzienia Bolvara zamiast wyssania jego duszy (jak powiesz, że nie można to cię wyśmieje - Frostmourne został stworzony przez Kil'Jeadena - jednego z najpotężniejszych eradarów, wybranych przez samego tytana sargerasa. Ten miecz wyssał duszę Arthasowi, gdy ten złapał za rękojeść.
Tyle na teraz ode mnie. Lece do Polski :P.
A ty Sorbet odpowiadaj, bo ciekawi mnie co tam odskrobiesz :P
CytrynowySorbet
19-12-2009, 10:21
Na cytaty odpowiadać nie będę, bo nie ma większego sensu (podałeś argumenty i takie tam, nie będę szukał dziury w całym :P)
Co do Bolvara:
1. Naprawdę nie wiem czemu Blizz robi tak, jak robi. Co nie oznacza, że się nie cieszę - Bolvar, mimo bycia Alliance, jest bardzo fajną postacią. Pamiętasz ten model?
http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2009/october/lavaman.jpg
Wysoce prawdopodobne jest, że to Bolvar. Podczas walki z Yogg-Saronem jest jedna scena, kiedy LK torturuje "Immolated Champion", a następnie woła swojego sługę - pewnego Orka.
Nadal uważam, że Bolvar został potężnie dotknięty Płomieniem Życia Alexstraszy. W końcu to ona z masy ciał i kości zrobiła piękny ogródek. Gdyby LK chciał przejąć Bolvara, zrobiłby to. Wyjścia są dwa:
1. Coś go powstrzymuje / nie jest w stanie tego zrobić.
2. Lich King gwałtownie osłabł. Przyjrzyjmy się faktom:
a) Zniszczenie jego Vrykulskiego sługi - Ymirona.
b) Prawie zabójstwo Drakuru (zabił go LK)
c) pokonanie Valanara (w sumie to wszystkich San'lyan)
d) fail LK pod Wrath Gate (Władca nieumarłych osłabiony i oszołomiony przez plagę stworzoną przez jego byłe sługi), ledwo doczłapał do Cytadeli.
e) pokonanie Overthane Balargarde
f) w końcu chain z sercem Arthasa, co także strasznie go osłabiło.
g) zabicie Anub'Araka (i to dwa razy...), Kel'Thuzada i Sapphirona (drugi raz)
LK traci moc. Rok temu jego kraina mrozu była okupowana przez niego. Teraz jest okupowana przez Argent Crusade / Ebon Blade / jednostki Ally i Hordy. Nie wspomnę o Argent Tournament. Wyobrażasz sobie, żeby Polacy w 1940 roku zbudowali sobie cyrk w okolicach Berlina? LK jedyne, co mógł zrobić, to wskrzesić swojego pożałowania godnego sługę, który i tak padł.
O ile z łatwością wyssał duszę z Saurfanga Jr. (jak wspomniałem, ogarnęła go żądza krwi, człowiek [a raczej ork] jest wtedy podatny na wszystko, otworzył drzwi przed LK), wygląda na to, że z Bolvarem ma spore problemy. Zresztą, sam uważam, że będzie powtórka z Maiev z BT - Bolvar pomoże nam w walce z LK (w postaci "Lavamana"). Czas pokaże.
Co do żądzy krwi Saurfanga jr. On nie wpadł w bloodlust. On po prostu ruszył na Lich Kinga i chciał go pokonać - a to, że jego broń została zniszczona, a przez to on dostał od Frostmourne - bywa :P
Co do Bolvara - wiem o evencie z mózgu Yoggiego. Choć IMHO Bolvar nie będzie walczył u naszego boku z LK. Bardziej prawdopodobne jest, że jego wymęczone ciało weźmie na siebie ciężar bycia następnym królem liszem. I dzięki "silnemu duchowi" będzie kontrolował plagę.
Co do osłabienia LK to tak naprawdę go (osobiście - obniżyć jego zdolności) mógł tylko event z sercem i pod wrathgate ;P
Pytanie jest jedno - czemu Lich King nie rzuca na nas całych swoich sił? Jest teoria, że cząstka Arthasa powstrzymuje go przed tym, ale...
Mimo batów na powierzchni całe (poza 1 miastem) Azjol'Nerub należy do Króla Lisza. Przepotężne imperium mogące pogrzebać każdą armię - nie tylko ma olbrzymią armię nerubów tam, do tego nie trudno jest pokonać liczniejszego wroga zrzucając go w przepaść. Co to za problem wykopać tunele i sprawić, żeby oddziały zapadały się pod ziemie? Ci co przeżyją upadek będą bezbronni i dożynani przez nerubów.
To jest kolejna zagadka. Najprawdopodobniej wszystko zostanie wytłumaczone podczas encounteru (i cut-scence po nim) z Lich Kingiem. I czekam na to baaardzo
CytrynowySorbet
19-12-2009, 15:00
Co do żądzy krwi Saurfanga jr. On nie wpadł w bloodlust. On po prostu ruszył na Lich Kinga i chciał go pokonać - a to, że jego broń została zniszczona, a przez to on dostał od Frostmourne - bywa :P
Przynajmniej wiadomo, czemu orkowie mają mało intellectu -_- Zachowanie Saurfanga Jr było jednym z najbardziej idiotycznych w całym WoWie. On myślał, że sam go pokona? Równie dobrze mógł przyjść sam Tiron, pokrzyczeć na LK a potem go zabić. Saurfanga po prostu zmiótł, a popatrz ile się meczy z Bolvarem - tu jest ta różnica poziomów.
Co do Bolvara - wiem o evencie z mózgu Yoggiego. Choć IMHO Bolvar nie będzie walczył u naszego boku z LK. Bardziej prawdopodobne jest, że jego wymęczone ciało weźmie na siebie ciężar bycia następnym królem liszem. I dzięki "silnemu duchowi" będzie kontrolował plagę.
Sam nie wiem. Po pierwsze wywołałoby to powódź żali i qq od fanboiów hordy. Co do drugiego króla licha - nie brałbym tego tak poważnie. Tak powiedział Uther, to prawda, ale dobry król lich w przyrodzie nie występuje, a całe Ebon Hold i Argent Crusade nie robi tego wszystkiego po to, żeby zastąpić Arthasa kimś innym. Wydaje mi się, że LK po prostu się zabije, plaga rozpanoszy się po Azeroth, no i mamy część wstępu do Cataclismu, bo to też swego rodzaju katastrofa.
Co do osłabienia LK to tak naprawdę go (osobiście - obniżyć jego zdolności) mógł tylko event z sercem i pod wrathgate ;P
Chodziło mi raczej o jego godność i możliwości. Nie potrafi nawet wykopać Ashen Verdict ze swojej cytadeli, którzy zorganizowali tam sobie wielki piknik.
Pytanie jest jedno - czemu Lich King nie rzuca na nas całych swoich sił? Jest teoria, że cząstka Arthasa powstrzymuje go przed tym, ale...
Z tego powodu, i z tego, że gdyby wysłał wszystkich na nas, w tym samym czasie garstka herosów wparowałaby do pustej cytadeli, z samym LK i skopaliby mu tyłek.
Mimo batów na powierzchni całe (poza 1 miastem) Azjol'Nerub należy do Króla Lisza. Przepotężne imperium mogące pogrzebać każdą armię - nie tylko ma olbrzymią armię nerubów tam, do tego nie trudno jest pokonać liczniejszego wroga zrzucając go w przepaść. Co to za problem wykopać tunele i sprawić, żeby oddziały zapadały się pod ziemie? Ci co przeżyją upadek będą bezbronni i dożynani przez nerubów.
To nie jest tak hop siup. A zanim LK tak naprawdę zorientował się, że pełno ludu przybywa do NR, Anub'Arak leżał już martwy. Bez niego nerubianie nie istnieją.
a popatrz ile się meczy z Bolvarem - tu jest ta różnica poziomów.
Może się nim bawi jak z Sylvanas?
@WRD
A Ty na jakim servie normalne grasz? Bo założyliśmy sobie postacie z Grue na Azjolu, a on coś wspominał, że możliwe, że ty grasz na nim :P
Ja gram na Ahn'Qiraj undead priestem (nick Sephexia (http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Ahn%27Qiraj&n=Sephexia)), ale z tym kumplem gram jednak na Burning Blade - draenei mage (nick: Wardzioleq (http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Blade&n=Wardzioleq)). Chodźcie na Burning Blade, priestem i tak prawie już nie gram ;p
Przynajmniej wiadomo, czemu orkowie mają mało intellectu -_- Zachowanie Saurfanga Jr było jednym z najbardziej idiotycznych w całym WoWie. On myślał, że sam go pokona? Równie dobrze mógł przyjść sam Tiron, pokrzyczeć na LK a potem go zabić. Saurfanga po prostu zmiótł, a popatrz ile się meczy z Bolvarem - tu jest ta różnica poziomów.
Z lorowego punktu widzenia lich king nie jest w żadnej mierze dobrym wojownikiem. Po prostu saurfang nie zakładał, że jego broń zostanie momentalnie zniszczona.
Lich king nie dysponuje siłą wojownika pokroju Orgrima Doomhammera czy Lothara. Jego jedyną mocą w walce wręcz jest owe wysyanie duszy.
Poza tym - nie ma tutaj żadnej różnicy poziomów. Bolvar żyje z jakiegoś powodu. Gdyby Lich King chciał go po prostu zabić to by zrobił jedno cięcie na kark i tyle by go było. Nie rób z bolvara nie wiadomo jakiego kozaka, ponieważ lorowo jest on cieńką piczką przy dziesiątkach o wiele potężniejszych postaci. Jedyną jego zagadką jest fakt, dlaczego jest na siłę utrzymywany przy życiu.
Wydaje mi się, że LK po prostu się zabije, plaga rozpanoszy się po Azeroth, no i mamy część wstępu do Cataclismu, bo to też swego rodzaju katastrofa.
Gdyby plaga się rozpanoszyła to byłby koniec dla olbrzymich mas ziemii i kilku cywilizacji. Z lore wiemy, że jakaś cząstka Arthasa w umyśle LK powstrzymuje go przed rzuceniem swoich sił w azerothie i zmieceniu wszystkich cywilizacji z powierzchni ziemi. Tak, jest to możliwe. Wystarczy uderzyć nie w uzbrojone fortece, lecz w ludzi. Miasta, wsie, itd. I następuje koniec naszej cywilizacji.
Na EJ Lore threadzie o tym było.
Chodziło mi raczej o jego godność i możliwości. Nie potrafi nawet wykopać Ashen Verdict ze swojej cytadeli, którzy zorganizowali tam sobie wielki piknik.
No to jest najbardziej ciekawe. Ponieważ z jednej strony Lich King jest oblężony i ma "małe" problemy, a z drugiej ciągle się słyszy o olbrzymich siłach scourge, które stanowią olbrzymie zagrożenie. Blizzard lore fail? :P
To nie jest tak hop siup. A zanim LK tak naprawdę zorientował się, że pełno ludu przybywa do NR, Anub'Arak leżał już martwy. Bez niego nerubianie nie istnieją.
Czy gdyby zginął Variann, alliance poszedł by w drzazgi? Lub czy gdyby zginął Thrall/Garrosh horda by się posypała? Nie.
Nerubowie służą LK, a Nerub Lordowie są jego potężnymi sługami. Nie ma tutaj jakichś generalskich zależności, to armia nieumarłych.
Myśle, że ta dyskusja nas nigdzie nie doprowadzi na razie. Musielibyśmy poczekać, aż dojdzie do eventu z LK i dostaniemy kilka dość ważnych informacji/odpowiedzi ;)
Ja wam Powiem jedno, Pit of Saron jest wyjebanga Heroic'iem, nie ma lepszego, ta jaskinia z spadajacymi lodami, gosc rzucajacy saronitem, pan na wyrnie a potem wyrn na koniec co robi, omfg normalnie super insta.
Mi się podoba spirdalanie przed Arthasem :P
CytrynowySorbet
26-12-2009, 11:13
Mi się podoba spirdalanie przed Arthasem :P
A mi właśnie nie, to jest trochę żałosne. Bawić się z LK w berka? wtf... Nie mówiąc już o Jainie walczącej z Arthasem w melee a potem go zamraża... No i szkoda, że Stormbreaker przyleciał, miałem nadzieję, że ta dzifka w końcu umrze... :(
Eeee masz coś do Jainy? Z resztą Sylvanas też walczy z Arthasem w melee, a potem go oślepia (czy co tam robi), Chodź, nie wiem jak ona z łuku rozwala lodowe ściany, no ale to jedyny z nowych hc, jaki mi się ewentualnie podoba.
CytrynowySorbet
26-12-2009, 14:47
Eeee masz coś do Jainy? Z resztą Sylvanas też walczy z Arthasem w melee, a potem go oślepia (czy co tam robi), Chodź, nie wiem jak ona z łuku rozwala lodowe ściany, no ale to jedyny z nowych hc, jaki mi się ewentualnie podoba.
Za dużo słodkości. Kiedyś była przeprowadzana ankieta wśród graczy w WoWa na najbardziej nielubianą postać, i Jaina przebiła NAWET Garrosha. Po jej żałosnej akcji w UC nie mam do niej żadnego szacunku, to jest World of Warcraft, nie Lovecraft ;(
Witam! Dzisiaj kupiłem Battle chesta zainstalowalem wowa classic i tbc. Teraz sciaga mi sie 2.5gb patchy. I moje pytanie brzmi: Czy jak gra sie spatchuje to bede mogł juz grać nie majac zainstalowanego wotlk?
tak, wszystkie pathy sa wspolne dla wszytskich dodatkow, jednak bez wotlk max lvl bd mial 70 co za fajne nie jestes, wiec okolo 65 juz kup wotlk.
Ludzie, jaki server polecacie do gry? Szukam takiego ze sporą ilościa polaków. Przerzucam się z priva i nie jestem zorientowany :S
CytrynowySorbet
27-12-2009, 20:51
http://img199.imageshack.us/img199/7205/beztytuuhmj.jpg
Buehehe, nie ma to jak 80 w 8 dni xd
@down: W dużym skrócie:
(wszystko odbywa się na RAFie ofc)
1. Leveluję z kumplem do 28 levela (od 15 farma Deadmines, a potem Stockades, boost przez innego kumpla 80 lev)
2. Kumpel z innej postaci na +60 lev daje mi 30 leveli (ahh żebyście widzieli tą gromadę w Stormwind kiedy miałem spam level upów :D! Wołali "lol? wtf? gm! hacker!", a potem chcieli ode mnie kupić levele).
3. Okres no life'owania przez OL a potem NR.
Wszystko z 20% exp z boa.
Edit: No jasne, ja już tak wylevelowałem Druida, priesta, mage'a i rogue :P
Cygan Slejter
27-12-2009, 20:56
@up
heh to spoko masz ;p
ja nie mam takich warunkow zeby sobie tak lv :(
Wytlumacz mi jasno i powabnie jak to zrobic, to zrobie szamana xD
Ja nie mam prepaida, więc na mnie nie licz XD
ejo,
Szukam jakiejs nowej gierki online. O wowie slyszalem wiele razy ale nic o nim szczerze mowiac nie wiem. Ile sie placi zeby w niego grac? I ogolnie, co sprawia ze ta gra sie wam podoba, ze wzgledu na co moglibyscie ja polecic? Jak tam sie przedstawia pvp?
Mr. From Celesta (tak tak tez tam gralem :P) za wowa placi sie 80zl za prepaid i masz 2 miesiace grania. Sama gra, kupujesz battlechesta (ze 140zl?) i masz w tym miesiac za friko grania, potem wlasnie kupujesz prepaidy, albo jak masz karte kredytowa to oplacasz nia. Gra sie prezentuje ciekawie itp, ale to poczytaj w necie (wikipedia czy nonsensopedia whatever). Pvp? Istnieje... Moj kumpel gra teraz na stormrage (serwer) i niby to najlepszy serek pvp, ale niewiem tam, ja tam pure pve :P
Abemus papa
@Cytrynowy
Tlumacz miiiiiiiiiiiii jak to zrobic i jak te lvle dac! ino pryntko!
CytrynowySorbet
28-12-2009, 16:57
Okresu 58-80 chyba tłumaczyć nie musze :P
1-28 polega na tym, że będąc z kumplem od RAF (którego ja rekrutowałem) w party, dostajemy obaj 3x wiecej expa. Wyobraź sobie boosty DM / Stockade z 3x expa (+20% z boa).
28-58 polega na tym, że ten sam kumpel na innej postaci wbił min. 60 lev. RAF polega na tym, że skoro ja go rekrutowałem, to on za każde wbite 2 levele może dać jednej mojej postaci 1 level. Więc wszedł na postać z 60 levelem i obdarował mnie 30 levelami (60 / 2 = 30) :P
Czyli ze ten co Ty go rekrutowałeś to musiał wbic najpierw 60lvl zeby Tobie dac te 30lvl tak? I ze taki koles musi od nowe konto zalozyc itp tak? A mi kto da rafa i lvle? :(((((((((((((((((((
Smoczek8228
28-12-2009, 19:57
Witajcie.
Zaczynam ponownie swoją karierę w WoWa :D
Grałem już kiedyś przed Wrath of The Lich King.
Byłem Paladinem (:cup:), wbiłem jakiś marny 32 lvl.
Dosyć dobrze mi się grało, lecz z braku kasy na dalszą gręsprzedałem postać za 40 zł (łiii :D).
Kim bym mógł grać:
- nie lubię skomplikowanej gry
- lubię grać w tzw. group'ie :D
- nie zależy mi na dużym dps.
Mr. From Celesta (tak tak tez tam gralem :P) za wowa placi sie 80zl za prepaid i masz 2 miesiace grania. Sama gra, kupujesz battlechesta (ze 140zl?) i masz w tym miesiac za friko grania, potem wlasnie kupujesz prepaidy, albo jak masz karte kredytowa to oplacasz nia. Gra sie prezentuje ciekawie itp, ale to poczytaj w necie (wikipedia czy nonsensopedia whatever). Pvp? Istnieje... Moj kumpel gra teraz na stormrage (serwer) i niby to najlepszy serek pvp, ale niewiem tam, ja tam pure pve :P
Ale żeś to wytłumaczył...
#Askaral
Zakładasz konto trial na 10 dni. Kupujesz battlechesta(w empiku 90zł widziałem, lub same klucze na allegro) i dodatek WoTLK(140zł w empiku, 200zł edycja rozszerzona- lub również klucz na allegro). Po okresie darmowego grania kupujesz prepaidy(2 miechy grania, 80zł za klucz z allegro lub 120zł w empiku). Później dokupujesz tylko prepaidy, no i dodatek Cataclysm, który ma wyjść w przyszły roku. Easy?
Co przyciąga? Dobra fabuła, rozbudowany świat, mnogość możliwości rozwijania swojej postaci w czasie levelowania jak i end game(po osiągnięciu 80lev), cukierkowa grafika(lepsze to niż kolejny animo-podobny shit).
dawno mnie tu nie bylo, ale widze, ze troche osob gra w wowa ; ) ja niedawno zaczalem, bo bardzo dlugiej przerwie i jezeli jest ktos kto gra na burning blade, to mozna pobiegac razem ; ) http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Blade&cn=Gewof
dostalem w tamta sobote 7 dni grania od blizza nie bylem wygearowany, smieci z hero+smieci z naxxa teraz sie troche pozmienialo =)
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Moonglade&n=Archidar
na ogemowanie nie patrzec, hujowe bo to smieci ktore mialem i nie bylo czasu w gearowaniu sie na zastanawianie sie co mi bd potrzebne
Chciałbym wypowiedzieć dwa słowa... DISPERSION FTW!
chcialbym powiedziec dwa slowa dla ojcow prowadzacych:
KONIEC PREPAIDA
kurwa mac
Dziekuje
kup mi ktos
do widzenia
buzibuzi
grue ja mam gorszy problem, jak kupie prepa to kufa nie zalicze przedmiotow, a kase mozliwosci etc mam =/ ehhh
Ludzie a co ja mam powiedzieć kiedy chce sobie kupić np. Assassin's Creed 2 na PS3? Jest różnica między 200 a 80zł xD
Zresztą, następnego prepka kupię chyba na wakacje (ten mi się kończy na początku lutego), bo, jak wyżej, boję się o wyniki w nauce xD
Trzeba umieć godzić obowiązki :)
Cytryn, na jakim realmie grasz ? Bo mam zamiar kupić prepaida, a nie chce mi się tak samemu grać ;(
CytrynowySorbet
03-01-2010, 15:48
Cytryn, na jakim realmie grasz ? Bo mam zamiar kupić prepaida, a nie chce mi się tak samemu grać ;(
Burning Legion, aktualnie gram druidem (Meghdan), czasem zdarza mi się siedzieć na prieście (Puther) albo magu (Strashar).
Zagadaj tam kiedyś do któregoś.
EDIT: Strona ally jak coś.
@up
BL ally? A jak tam się trzyma gildia Accidentally? Nadal są 1st na serwerze?
@down
Bierz mage, toż to OP jest wzdłuż i wszerz (czyli i na pvp i pve :d)
Burning Legion, aktualnie gram druidem (Meghdan), czasem zdarza mi się siedzieć na prieście (Puther) albo magu (Strashar).
Zagadaj tam kiedyś do któregoś.
EDIT: Strona ally jak coś.
KK. To robimy ten trik z rafem ? Tym razem chce wbić ten min. 30 lvl na trialu :D
Kim w ally fajnie by mi się grało ? Byle nie pall i kleryk plx :( Myślałem nad rogalem, ale on chyba w przyszłej grze (huntyyyy) nieprzydatny. Wyprowadźcie mnie z błędu jak co.
Imejl:
[email protected]
Na trialu max 20 poziom mozesz
CytrynowySorbet
03-01-2010, 21:29
@up
BL ally? A jak tam się trzyma gildia Accidentally? Nadal są 1st na serwerze?
Nadal, nadal, i idzie im pięknie. Pierwsi na servie Saurfang (owned Innominate), sprzedają Starcallera czy hardmode'y w Ulduarze, pierwsi na servie Tribute to Insanity, ogólnie gildia świetna, szkoda że już nie rekrutują :(
KK. To robimy ten trik z rafem ? Tym razem chce wbić ten min. 30 lvl na trialu :D
Oki, ale:
1. Na trialu można wbić 20 lev max.
2. Dłużej na WoWie będę mógł tylko w weekendy (w tygodniu wejdzie się na daily w Argent Tournament i daily hero i papa), bo matura tuż tuż :\
Kim w ally fajnie by mi się grało ? Byle nie pall i kleryk plx :( Myślałem nad rogalem, ale on chyba w przyszłej grze (huntyyyy) nieprzydatny. Wyprowadźcie mnie z błędu jak co.
Hmm, osoba która kręci największy dps chyba raczej nie jest nieprzydatna :P Co do klasy, to nie mam pojęcia, skoro myślałeś nad rogalem to może jego.
-Co to jest 30 paladynów w jeziorze?
Burza Bomblowa?
Edit:
aha! heheh
Twoja stara jest tak gruba, że gdy idzie przez ulice, to kazdy jej krok triggeruje 12 Thunder Clapów.
ojoj, jeśli chodzi o głupie dowcipy z wowa to jest ich troche xD
CytrynowySorbet
04-01-2010, 15:06
Twoja stara to murloc AHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAH :D:D
just for lulz.
No to ok, na tym trialu pogram rogalem i hunterem (interesują mnie te klasy) a potem pripejda kupię.
A ktoś mówił o głupich kawałach z Wowa :
http://www.youtube.com/watch?v=iukinbIcIn0
srsly,nie wyrobiłem.
"Mag to bardzo specyficzna postać. Sam zabija w pięć sekund... ginie we dwie..." haha
ŁAdne?
http://i299.photobucket.com/albums/mm318/Gruee/WoWScrnShot_010410_223652.jpg
znośne, choć za serce mnie nie chwyciło :P
Skąd wy macie takie fajne skiny ? Ja takich nie mam ;(
Nerchio2
05-01-2010, 16:15
Powie/policzy mi ktoś ile trzebaby zapłacić za rozpoczęcie gry w WoWa wraz ze wszsystkimi dodatkami? Bo jeśli sie orientuję to wystarczy np. tylko klucz mieć, a samą grę można od kolegów pożyczyć/sciągnąć z tym ze nie jestem pewien. trzeba doliczyć jeszcze prepaida? tak? ;p prosze o olśnienie
I jak to jest : są 3 klucze oddzielnie, po 1 do każdego dodatku(i orginał ?)
najpierw masz 10 dni trial. Potem aktywujesz kluczem (z allegro np.) i masz full version i 30 dni. Potem kupujesz pre-paida. Kosztuje ok. 40 zł
Poprawcie mnie jak co.
Nerchio2
05-01-2010, 16:33
O ile do tej pory zdazylem sie zorientowac to placisz za 3 klucze + prepaida. No i oczywiście później co miesiąc, ale poczekam aż napiszę ktoś kto jest pewny, że wie ;p i tak apropo ile może kosztować rozpoczęcie gry?
Dodatki kupujesz na płycie (WOTLK,TBC), lub zamawiając keya. a aktywacja podstawki kosztuje 30-45 zł. Oczywiście możesz też kupić wow podstawke na płycie, ale to kosztuje 70 zł ~~
Czyli:
80 zł (Wrath Of the Lich king)
50 zł (Burning Crusade)
40 zł (aktywacja podstawki)
=
170 zł
I wtedy masz 30 dni grania. Jednak wliczając już pre-paida :
80 zł (Wrath Of the Lich king)
50 zł (Burning Crusade)
40 zł (aktywacja podstawki)
80 zł (Pre-Paid)
=
250 zł
I masz wtedy 90 dni grania.
To jest zajebiste ale z moim laptopem to juz widze moj fps=0.1... :
http://s.wowinterface.com/preview/pvw31985.jpg
To tez jak dla szamana nawet ladne:
http://s.wowinterface.com/preview/pvw33173.jpg
http://www.wowinterface.com/downloads/index.php?cid=107
Od wyboru do koloru (i nie pomagam w odpaleniu tego, bo za duzo tlumaczenia hiehie, czytac czytac czytac i probowac >: D).
Ee tam, classic UI ftw.
Co do cen: zależy czy chcesz mieć ładną kolekcję pudełek na półce (jak ja), czy nie. Jeśli nie, kup same klucze aktywacyjne a grę ściągnij/pożycz od kumpli. Wyjdzie o wiele taniej, ale ja tam wolę mieć pudełeczka :]
Najtaniej ma serwis keye.pl (http://www.keye.pl):
Podstawka - 34 zł
Burning Crusade - 34 zł
Wrath of the Lich King - 74 zł
Łącznie 142 zł, ale na sam początek starczy podstawka + BC, czyli 70zł, od biedy nawet sama podstawka, ale wtedy tracisz możliwość grania dwoma rasami.
Obojętnie, czy kupisz tylko podstawkę, czy wszystko, masz 30 dni grania. Dodatki nie dodają dni.
No a potem już pre-paidy. I znowu - najtaniej na keye.pl, 76 zł za 2 miesiące (60 dni).
Polecam ten serwis, ma automat, który wysyła ci kod na mejla dosłownie w sekundę. Jak kupowałem tam pre-paida, klucz przyszedł jak zamknąłem okno płatności. Dosłownie 2 sekundy :d
Nerchio2
05-01-2010, 17:25
Dzięki ;d to teraz musze się zastanowić czy chce grać w tą gre, bo
a) jakbym chciał z kumplami na raidy(ale to od 80) to bym musial poswiecic 3-4 h dziennie od 19 do okolo 23 ;D troche pozno
b) Blizzard planuje tylko do 100 poziomu wiec pozniej gra nie bedzie miala sensu(okolo 2-3 lata? ;d) a teoretycznie cala kasa pojdzie na marne
Cytrynko, daj mnie do frienda ;( Mój nick : Ruszek
a) jakbym chciał z kumplami na raidy(ale to od 80) to bym musial poswiecic 3-4 h dziennie od 19 do okolo 23 ;D troche pozno
Przecież nie musisz codziennie :o Większość gildii prowadzi tzw. raid calendary, do raidu możesz się wpisać, ale nie musisz. Jednak zwykle jest jakieś minimum, jakieś 2-3 raidy na tydzień. To nie jest dużo ;d
Późno? Maniacząc kiedyś w diablo potrafiłem usiąść od 18 do 3 w nocy :D Ahh, to były czasy <3
b) Blizzard planuje tylko do 100 poziomu wiec pozniej gra nie bedzie miala sensu(okolo 2-3 lata? ;d) a teoretycznie cala kasa pojdzie na marne
Pierwsze słyszę. Blizz powiedział jasno: nie zamierza porzucić WoWa, nawet wtedy kiedy wypuszczą nowe MMO. A zanim przestaną wydawać nowe dodatki, sporo czasu upłynie. O to się nie martw ^^
Nie macie odczucia że ICC to jest żart nie raid? Szczególnie wersja 10man. Gunshipa zrobiliśmy w niecałe 30 minut, nie znając taktyk i z kumplem który zasnął w trakcie walki. Trochę żenada. Na razie wychodzi na to, że najtrudniejszym raidem był Ulduar, szczególnie, że Blizz zapowiedział, że Yogg był za trudny (to jest jakiś giga żart) i Lich King będzie łatwiejszy.
CytrynowySorbet
05-01-2010, 18:59
Nie macie odczucia że ICC to jest żart nie raid? Szczególnie wersja 10man. Gunshipa zrobiliśmy w niecałe 30 minut, nie znając taktyk i z kumplem który zasnął w trakcie walki. Trochę żenada. Na razie wychodzi na to, że najtrudniejszym raidem był Ulduar, szczególnie, że Blizz zapowiedział, że Yogg był za trudny (to jest jakiś giga żart) i Lich King będzie łatwiejszy.
Poczekaj na resztę insty / LK / heroic. Flame Leviathan też był prosty, a Ulduar jako Ulduar chyba już nie?
nawet jak Blizz da trudniejsze raidy to zaraz masa casuali mega fanów będzie płakało na forum, że nie dadzą rady zabić Lich Kinga ;(, a gracze co chcą wyzwań nic nie będą mieli do gadania, więc i nerf!!!, lekkie wyzwanie? trzeba trochę pomyśleć, pobiegać po planszy... nerf!
Heh no bo przecież jak można stracić tych wszystkich casuali, którzy opłacają abonament, tyle kasy........... a reszta i tak się przystosuje ;)
Nerchio2
05-01-2010, 19:50
Może się jednak skusze ale jeszcze musze to przemyslec :D mój umysł musisz przez noc odpocząć, a jak raid sie będzie kończył o 23 czy coś to wiesz :D cały czas musiał bym poswiecic na wowa, a u was jak to jest ile gracie dziennie/tygodniowo ? ;d
Różnie, ale już od dawna pierd..dziele raidy, mam lepsze rzeczy do roboty w WoW :P
EDIT
A w ogóle to wy gracie na tym BL? przed moją małą przerwą założyłem tam postać i nawet znalazłem gildię i teraz wznowiłem grę i znowu zaczynam tam grać :P
CytrynowySorbet
05-01-2010, 20:07
Może się jednak skusze ale jeszcze musze to przemyslec :D mój umysł musisz przez noc odpocząć, a jak raid sie będzie kończył o 23 czy coś to wiesz :D cały czas musiał bym poswiecic na wowa, a u was jak to jest ile gracie dziennie/tygodniowo ? ;d
No to cię uszczęśliwię: aktualnie w 3.3 nienależenie do żadnej gildii jest korzystniejsze. Na trade CODZIENNIE widzę kilka osób spamujących, że szukają ludzi do ICC10/25 / TO(G)10/25. Dołączasz, bawisz się, leci fajny itemek - rollujesz (koniec ze zbieraniem dkp przez 3 tygodnie na 1 trinket). Gidlia = hard mode'y w tej chwili.
Jak jest wolne to dosyć często, ale w trakcie szkoły to mało...
I znowu nefy...
* Walka z Lady Deathwhisper przeszła następujące zmiany w wersji normalnej dla 25-graczy: ilość many została zredukowana, życie addów zostało zredukowane, Adherents zaczną rzucać zaklęcia po dłuższym czasie od ich pojawienia w czasie walki
* Fale duchów w zarówno wersji normalnej jak i heroic Halls of Reflection zostały nieco zmienione, aby łatwiej można było je pokonać; na przykład brak możliwości pojawienia się w tym samym czasie 2 mage oraz 2 merceneries w fali zawierającej 5 mobów, krótszy czas trwania efektu shield bash spectral footmanów, czas rzucania flamestrike przez spectral mages został wydłużony, czas jego trwania zmniejszony, oraz zmniejszone (w wersji heroic) zadawane obrażenia
* Przerwanie rzucanych przez Ymirjar Flamebearers fireballi w Pit of Saron, nie będzie powodowało natychmiastowego skorzystania przez nich z umiejętności Hellfire
heh : o
+Kolejny nerf oculusa.
@Cytrynowy
Właśnie Ulduar na początku był trudny. Przypomnij sobie ilość nerfhammerów które uderzyły w niego. A tutaj? Pugi czyszczą 25man a i tak są nerfy.
CytrynowySorbet
06-01-2010, 17:00
+Kolejny nerf oculusa.
@Cytrynowy
Właśnie Ulduar na początku był trudny. Przypomnij sobie ilość nerfhammerów które uderzyły w niego. A tutaj? Pugi czyszczą 25man a i tak są nerfy.
Bo ja wiem? Ignis był ciężki, ale nie był on potrzebny do przejścia dalej. Flame Leviathan na początku miał opinię strasznie trudnego, bo ludzie nie wiedzieli, że trzeba zniszczyć wieże... Razroscale? Wystarczył 1 wipe żeby moja gildia ogarnęła o co chodzi. XT był trudny tylko 1wszego dnia, kiedy były straszne lagi. Nie zapominajmy, że Ignis był lekko zbugowany.
Więc ogólnie 4 pierwsze bossy Ulduaru nie były aż takie trudne. Nie oceniaj fortu po przednich liniach obrony.
ICC new wing
in minus - strasznie to małe :/
in plus - no nareszcie kontent wymagający czegokolwiek :D Rotface bardzo fajny, Festergut jeszcze lepszy, profesor z nawiązaniami do Futuramy :D:D:D
@Cytrynowy
True true. Chociaż nerfhammery uderzyły już w czwartek po dodaniu Uld :P
CytrynowySorbet
07-01-2010, 15:12
Jestem ciekaw czy walka z Putricide nie jest zbugowana. W końcu ani razu nie był testowany na PTR (bo tam był właśnie zbugowany).
Jestem ciekaw czy walka z Putricide nie jest zbugowana. W końcu ani razu nie był testowany na PTR (bo tam był właśnie zbugowany).
"Professor Putricide is working as intended
Just as a point of clarification. The Professor Putricide encounter is working as intended. You are only allowed one abomination up at any given time in both 10 player and 25 player modes.
[...] We are attempting to reproduce the spawning of multiple aboms. It's definitely not intended and will be hotfixed."
Raczej nie :-)
Był płacz, że zbugowany bo nie można mieć drugiej abominacji w tym samym czasie na 25ce, ale jak się okazuje: "working as intented" :-)
Zrobiło się ciut trudniej i już ludki płaczą :-P
Cygan Slejter
07-01-2010, 19:17
Pamietacie ?:P
http://www.youtube.com/watch?v=GFTWDJ25zdc
wtedy jak to pierwszy raz zobaczylem to nie wierzylem ze przy pomocy kompa mozna bylo zrobic cos takiego ;p zalowalem ze mnie nie stac na to cudo ;p
No właśnie raczej nie znerfują z 2 powodów:
1. Just as a point of clarification. The Professor Putricide encounter is working as intended. You are only allowed one abomination up at any given time in both 10 player and 25 player modes.
- Jest tak jak chcą by było
2.
[...] Wing end bosses will all be extremely difficult and should feel like a step above everything else - even in non-heroic difficulty (10/25 person). They will, of course, reward appropriately for the rise in difficulty, granting tier 10 armor tokens (25 player/10 player heroic only).
Najważniejsze - Blizzard chce by end wingowi bossowie byli (mniej lub bardziej) cockblockami. I o to chodzi IMHO.
Jeśli już teraz jest tak, to czekam na następne wingi ^^
Pamietacie ?:P
http://www.youtube.com/watch?v=GFTWDJ25zdc
wtedy jak to pierwszy raz zobaczylem to nie wierzylem ze przy pomocy kompa mozna bylo zrobic cos takiego ;p zalowalem ze mnie nie stac na to cudo ;p
czlowiek ja co jakis czas sobie robi seans 3 filmy z podstawki, z BC i wrotek, i mowie wam, tak nastraja do gry ze OJP!
czlowiek ja co jakis czas sobie robi seans 3 filmy z podstawki, z BC i wrotek, i mowie wam, tak nastraja do gry ze OJP!
Same!
<10 znaków>
i juz niedlugo dochodzi nastepny =)
No ja też, często oglądam, a myślałem, że tylko ja jestem taki nienormalny :P
A jaki ma dojść?
No cinematic Cataclysm! :D
Mam nadzieję, że w ogóle będzie. Jeśli nie, to znaczy, że Blizz spada na psy i ma WoWa coraz głębiej...
Cygan Slejter
07-01-2010, 21:54
Najbardziej epicki cinematic to ten z Wotlk :)
W sumie to jeszcze filmik po pokonaniu Arthasa.
2xup
Ale ten drugi, pierwszy ssie :confused:
Cygan Slejter
08-01-2010, 09:21
nom, ten z tym Jak Arthas sie przebudza ;)
Pierwszy nerfhammer uderzył! Czekamy na kolejne.
I to w 10 mana uderzył :D
Apropos płaczących ludków. Rogale robią za duży dmg nerf them!! NERF THEM!!! No i będzie Nerf rogali... Chociaż po ostatnim XT to się trochę nie dziwie. 12k dpsu na 2 minutowym encounterze :D
CytrynowySorbet
08-01-2010, 13:22
Trailer Wrath Gate, patch 3.1 i 3.3, oraz Cataclysmu są najlepsze. A dlaczego? Bo to nie są cinematics, ale robione w grze. I to jest piękne (swoją drogą, kiedy pierwszy raz oglądałem zapowiedź Cataclym to mało co się nie posikałem, to jest mistrzostwo).
Cygan Slejter
08-01-2010, 13:26
Mi mimo wszystko jednak podobaja sie Cinematic's :)
chociaz to z Ulduarem jest super zrobione :cup:
To jest genious, Summergale FTW!
http://www.youtube.com/watch?v=3hgcy6bsg4g
Najlepszy Fall of the Lich King ^^
chyba was pogielo najlepszy jest http://www.youtube.com/watch?v=xciuYTeu4Qc
Ziemniax
09-01-2010, 03:38
Tjaaa
http://www.youtube.com/watch?v=TR7FC-h0Fb8
http://www.youtube.com/watch?v=4IMyTQZVz6U
Te 2 filmiki mi sie najbardziej podobaja :)
redfaction
11-01-2010, 12:33
ma sens grać w wowa bez wotlk obecnie?
Bo chcialbym zaczac ale tyle kasy zeby na start kupic wszystkie 3 czesci to nie mam
@up
Na start wystarczy nawet sama podstawka. Ale imo lepiej kupić również BC, ponieważ razem wyjdzie to za ok. 70zł. WotLK będziesz musiał kupić gdy będziesz zblizał się do 70 lvla.
Ja to mam cholernego farta. Na podstawce pograłem se 1 dzień, potem mi się komputer zepsuł >.> Fart nie ? Pisze z lapka siostry jak cu. No i 7 dni grania w doope :(
No i mamy "nerfa" Putricide 25.
As a point of clarification, this was not a buff so much as a bug fix. The AEs being cast by the abomination driver in P1, P2 and the tanks in P3 were being affected by the player AE cap, thus diminishing the amount of raid damage being done in 25 player Putricide. We fixed that bug in a hotfix. Of course we waited until Tuesday's server maintenance to apply the hotfix so as not to unfairly punish people that raided later in the week.
Furthermore, the encounter was designed to utilize 3 tanks. If you're just barely making the DPS check killing Putricide with 2 tanks, you might have a problem. Essentially, if you're using 2 tanks and both tanks are at a 4 stack your raid should be dead. With that said, I have a hard time believing a guild capable of meeting the DPS requirement for Festergut can't make a substitution in their raid comp to overcome the bug fix.
If all else fails, zonewide buffs will be available soon enough, allowing you to crush Professor Putricide, see his oozes driven before you, and hear the lamentation of his abominations.
Teraz jeszcze ciężej go zabić :D
CytrynowySorbet
14-01-2010, 13:09
Halls of Reflection to najbardziej zjebana insta w WoWie, gorsza nawet od HoS albo OK.
A najgorsze jest to że farmię tą chujnię już 15 dni i Orca-Hunter's Harpoon (jedyny item dla którego to farmię) wciąż nie dropnął ANI RAZU, podczas gdy moim znajomym leci prawie za każdym runem. Pierdolone gówno.
// srry na bluzgi, ale to już powoduje we mnie głęboką frustrację xd.
Halls of Reflection to najbardziej zjebana insta w WoWie, gorsza nawet od HoS albo OK.
A najgorsze jest to że farmię tą chujnię już 15 dni i Orca-Hunter's Harpoon (jedyny item dla którego to farmię) wciąż nie dropnął ANI RAZU, podczas gdy moim znajomym leci prawie za każdym runem. Pierdolone gówno.
A co ja mam powiedzieć ? Na szczęście już komp mi chodzi, więc mnie dzisiaj podexpisz :*
Nie lepiej toc 25? I szybsze i more fun.
CytrynowySorbet
14-01-2010, 18:38
Nie lepiej toc 25? I szybsze i more fun.
Wystarczy, że inspecta mi zrobią i zobaczą że mam broń ilev 200 (staff z cyanigosy) i dostaję kicka, zresztą za trudno mi się aggro buduje kiedy w grupie są osoby z 5,2k gs + ...
Wystarczy, że inspecta mi zrobią i zobaczą że mam broń ilev 200 (staff z cyanigosy) i dostaję kicka, zresztą za trudno mi się aggro buduje kiedy w grupie są osoby z 5,2k gs + ...
Heh bo nie jesteś palladynem ;p A zresztą jak rogal nie wrzuci na ciebie TotT to i tak żadnego agro nie zbudujesz.
CytrynowySorbet
14-01-2010, 22:47
Heh bo nie jesteś palladynem ;p A zresztą jak rogal nie wrzuci na ciebie TotT to i tak żadnego agro nie zbudujesz.
A żebyś się nie zdziwił :) Ani razu mnie jeszcze nikt nie przeaggrował.
Btw. w końcu dropło :D
A żebyś się nie zdziwił :) Ani razu mnie jeszcze nikt nie przeaggrował.
Btw. w końcu dropło :D
Kwestia dobrego rozłożenia TotT tak naprawdę. Mój klanowy tank druidowy jak nie dostanie tego na dzieńdobry odemnie to mam zakaz używania skilli, w aktualnym setupie na dzieńdobry generuje takie ilości threata (combat specc), że druid nawet w threat gear nie jest w stanie wygrać na początku. A później swapowanie totta z innym rogalem lub w ostateczności z melle innym. Średnio przy rotacji z innym rogalem wychodzi jakieś 300 dpsu bonusu :D
A w to że cię nikt nie przeagrował to trochę nie wierzę:P Po prostu ludzie bardzo uważali, sam mam przestawionego omena na 75% z domyślnych bodajże 85%. Inaczej na daily HC za dużo zgonów mam :P
No i mamy "nerfa" Putricide 25.
Teraz jeszcze ciężej go zabić :D
Nie taki "buff" straszny jak go malują.
Profesorek poszedł do piachu.
CytrynowySorbet
15-01-2010, 13:11
Kwestia dobrego rozłożenia TotT tak naprawdę. Mój klanowy tank druidowy jak nie dostanie tego na dzieńdobry odemnie to mam zakaz używania skilli, w aktualnym setupie na dzieńdobry generuje takie ilości threata (combat specc), że druid nawet w threat gear nie jest w stanie wygrać na początku. A później swapowanie totta z innym rogalem lub w ostateczności z melle innym. Średnio przy rotacji z innym rogalem wychodzi jakieś 300 dpsu bonusu :D
A w to że cię nikt nie przeagrował to trochę nie wierzę:P Po prostu ludzie bardzo uważali, sam mam przestawionego omena na 75% z domyślnych bodajże 85%. Inaczej na daily HC za dużo zgonów mam :P
Na raidach rzadko kiedy w ogóle rogue mam :P Jakoś się pochowali nagle. Poza tym ważniejsze od dpsu jest umiejętność pohamowania się z nim. To raid ma się przystosowywać do mnie, a nie ja do raidu. Jak ktoś ma na*******ać non stop od samego początku to niech sobie pogra w gry zręcznościowe.
Poza tym ważniejsze od dpsu jest umiejętność pohamowania się z nim. To raid ma się przystosowywać do mnie, a nie ja do raidu.
Dopóki nie trafisz na bosa, który jest dps race i dps ma ciśnąć ile fabryka dała od samego początku.
W takim przypadku ogranięty RL desygnuje rogala(i) i/lub huntera z md do pomocy z agro.
Jak nie wyrobisz z agro to cię wymienia na tanka, który wyrobi.
CytrynowySorbet
15-01-2010, 14:08
Dopóki nie trafisz na bosa, który jest dps race i dps ma ciśnąć ile fabryka dała od samego początku.
W takim przypadku ogranięty RL desygnuje rogala(i) i/lub huntera z md do pomocy z agro.
Jak nie wyrobisz z agro to cię wymienia na tanka, który wyrobi.
To wiadome i się z tym zgadzam. Ale takich walk jest mało, a na Rotface (chyba ten, albo ten drugi) się narazie nie wybieram :)
Hmmm Saurfang, Rotface, Festergut (tak obaj to DPS race :P), no trochę tych dpsów się narobiło.
A właśnie miałem druida z 200ilvl bronią tanka :P Malganisa przytankowałem sobie, evasion!!
Czy Arthas się goli Frostmourne'm?
Tak, Arthas goli się tym czymś
http://img84.imageshack.us/img84/5349/dsc01353srm9.jpg
A ja mam pytanie, ma ktoś jakiś BARDZO DOBRY build PVE dla warlocka ? Bo ja jakoś nie umiem znaleźć :confused:
BTW.
Cytryn, odblokuj mi ruszke >.>
Affli 0-57
http://www.wowhead.com/?talent#Ifxrbur0oVARcs
Demo 58-80
http://www.wowhead.com/?talent#Irxr0urhoVZ0GfhkAdics0z
PvE to nie chodzilo mu o build na raidy etc ?
PvE to nie chodzilo mu o build na raidy etc ?
Oj kurwa, nie spalem od piatku, wybacz, moj blad ; )
PVE:
DESTRO Glyphy: Incinerate, Conflagration, Immolate
http://www.wowhead.com/?talent#IZcr0h0hZVbGVdcuVsAfct
AFFLI Glyphy: Life Tap, Haunt, CoA
http://www.wowhead.com/?talent#IfxMbzMAoVA0IktZE0RV
wie ktoś może coś o tym projekcie filmu z Warcrafta czy to prawda czy to mit?
ANDŻEJ! Use pałer of google!
http://www.warcraft-themovie.com/
np
;)
Cygan Slejter
02-02-2010, 17:21
Koniec histori Arthasa :)
http://www.youtube.com/watch?v=bJ0EJTeQ5gw&feature=player_embedded
szczerze to blizzard nie postaral sie z tym zakonczeniem
Widziałem, płakałem, usunąłem wowa, gram w americas army ; )
Cygan Slejter
02-02-2010, 18:35
Ja w Wow'a nie gram juz od 2 miechów ;) dałem sobie spokoj bo ile mozna:baby:
A ja dobiłem 70, dalej nie mogę, bo nie mam WotLK. Bo nie mam kasy, a teraz trza się uczyć. W wakacje porajduję :D
Kto lubi spoile niech wbije na mmo-champion.
Końcowy filmik z walki z LK już dostępny
Miód!
Cygan Slejter
02-02-2010, 20:53
Przeciez wstawilem link do filmu pare postów wyzej hę? :confused:
@down
hehe zdarza się :P
Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez Blizzard Entertainment, Inc..
buuuuuuuuuuuuuuuu a tak chcialem obejrzeć.
Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez Blizzard Entertainment, Inc..
To zabij Lich Kinga :P
Btw. first kill by Ensidia. Ciekawe czy zaliczą.
Knight Patryk
05-02-2010, 01:29
A ja dobiłem 70, dalej nie mogę, bo nie mam WotLK. Bo nie mam kasy, a teraz trza się uczyć. W wakacje porajduję :D
Pierw bedziesz musial wbic 85 i kupic wotlka i cataclysma.
Ensidia ban za bug exploita na 72H,achi i dropy usuniete
world 1st=Paragon
Cygan Slejter
05-02-2010, 10:09
Film dalej jest i to w dodatku z polskimi napisami :)
http://www.youtube.com/watch?v=wBbLcxvGMdU
@edit
macie tu world first kill lich king by Blood Legion 10 man version :)
http://www.youtube.com/watch?v=tlxcNMltpU8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=U_3eDWwDKfE&feature=related
Obejrzyjcie sobie drugą czesc od 7 minuty. Normalnie masakra brawa dla blizzarda za to :)
@edit2
w związku z zamieszaniem wokol Ensidi i banem na 72 h wykorzystala to gildia Paragon ktora pierwsza oficjalnie zabila lich kinga w wersji 25 man :)
http://img99.imageshack.us/img99/2631/paragon.jpg (http://img99.imageshack.us/i/paragon.jpg/)
a tu jeszcze fajne zdjecie gildia "Vodka", chyba najbardziej epickie :P
http://img718.imageshack.us/img718/331/vodkalk.jpg (http://img718.imageshack.us/i/vodkalk.jpg/)
Pepeszka..
09-02-2010, 18:33
Ja właśnie ściągnąłem 10 dniową wersje i popróbuje troche ;P Jak mi się spodoba to pogram bo tibia troche nudzi xd
edit P.s
A wogóle w wowie jest coś takiego że najlepiej wybrać tam jakąś klase do jakiejś profesji?tzn chodzi mi np że dark elfem czy jakoś tak najlepiej priest? jest to gdzieś rozpisane?
A i co jest że all serwy offline?:P
Bolvar mało fotogeniczny coś ;p
Pepeszka..
09-02-2010, 20:19
??? adsfasdfaghsdjkfadshgfasdkhjfagsdjhfagsdfhasdgkfah sdfgaksdgfaskdhagfkhasdgfakshdgfaskdhfgasdkhfagsdf kahgsdfkahsdgfhkadgfakdhfgasdkhfgakdjhfgasdhkf
??? adsfasdfaghsdjkfadshgfasdkhjfagsdjhfagsdfhasdgkfah sdfgaksdgfaskdhagfkhasdgfakshdgfaskdhfgasdkhfagsdf kahgsdfkahsdgfhkadgfakdhfgasdkhfgakdjhfgasdhkf
Na co spamujesz bez sensu? Niemozesz poczekac X godzin/dni az Tobie ktos odpisze? Wez sie ogarnij czlowieku!
"P.s
A wogóle w wowie jest coś takiego że najlepiej wybrać tam jakąś klase do jakiejś profesji?tzn chodzi mi np że dark elfem czy jakoś tak najlepiej priest? jest to gdzieś rozpisane?"
Grasz jaka klasa chcesz i jaka rasa chcesz. Profesje na poczatek bierz gatherowe herb/mining + skinning i se zarobisz, na endgame zmieniasz i plvlujesz jakas tam, juz sie na tyle ogarniesz z gra ze bedziesz wiedziec.
[quotecostam["A i co jest że all serwy offline?"[costamquote[ lol
Hui Wi, Ni Grum W Tum Grye Ju ;|
(tak wiem jestem jebniety, tez Cie lubie)
Edit.
Bolvar nowym LK. No to mi sie wow wlasnie skonczyl. Czemu nie KURWA Sylvanaaaaassssssssss!!!!!!!!???????? (odbija mi? To ten Eclipse!)
Edit2.
Aen fajny avek hehe
Ja chciałem być nowym Lich Kingiem.
edit
dzięki Grue ;)
Grasz jaka klasa chcesz i jaka rasa chcesz.
Nie do końca.
Na przykład grając po stronie hordy i wybierając Death Knighta najrozsądniej wybrać orca. Raz że cooldown fajny, a dwa że bonus rasowy do peta jest gigantyczny. Tak samo hunter = orc.
@up:
Doradzanie takich rzeczy przed cata, gdzie wszystkie raciale zostaną zmienione... kiepski pomysł.
Tibijczyk222
12-02-2010, 18:42
Cześć ,jestem nowym graczem mam 25 maga na serwerze burning blade. Niestety mam problem , gdzie mogłbym znalezc troche questow dla mnie? Do tej pory zrobiłem questy w Dun Morogh ,westfall , loch modan i redridge mountains. Oraz jesli wiecie to powiedzcie gdzie jest duzo mageroyal i earthroot´ów bo mam tylko 55 lvl herbalismu i 50 alchemy. Z gory dzieki.
Raz:
http://www.wow-professions.com/wowguides/wow-herbalism-guide.html
http://www.almostgaming.com/wowguides/wow-herbalism-guide-with-maps
Dwa:
http://thottbot.com/world
http://www.wowwiki.com/Zones_by_level
Trzy:
www.google.pl
www.wowwiki.com
www.thottbot.com
Cztery:
Prosze.
Mindless
12-02-2010, 20:07
Wracam do gry po długiej przerwie (początki TBC) co się zmieniło i co powinienem wiedzieć o grze ?
@up:
Doradzanie takich rzeczy przed cata, gdzie wszystkie raciale zostaną zmienione... kiepski pomysł.
To może nie zaczynać grać przed cataclysmem, który w dodatku zniszczy tą grę? Bzdura. Cataclysmu jeszcze trochę nei zobaczymy, a grać trzeba.
To może nie zaczynać grać przed cataclysmem, który w dodatku zniszczy tą grę? Bzdura. Cataclysmu jeszcze trochę nei zobaczymy, a grać trzeba.
Nie o to chodzi.
Chodzi o to, że robienie setupu pod profesje w momencie, gdy dość niedługo ma wyjść nowy dodatek, który wsio w tej kwestii zmieni jest kiepskim pomysłem.
Należy grać rasą i profesją, która się najbardziej podoba, a nie jakimś zestawem, który i tak nie będzie dawać dużo. Bo co z tego, że belfy mają +10 do enchantingu? W end game nie zmienia to praktycznie nic ;P
Wyjaśnicie mi co jest takiego niezwykłego w Wow-ie? Kiedyś kupiłem podstawkę, stworzyłem parę postaci, aby obczaić wszystkie krainy dostępne i tak klimat, no można powiedzieć trafny, fajny, dobra, dalej expienie, takie jka w każdym mmorpg, jest potworek i walisz z magii (spellami) lub mieczami, łukami itd. + skille różne (buffy, czy jakoś tak). Questy? Różnie, może nie ciągle zabij 10 wilków, są też inne questy, ale ogólnie jak grałem nic takiego nadzwyczajnego nie było. Może to przez to, że grałem do 25 lvl-a max, po prostu, dalej już nie mogłem grać, jakoś mnie nużyło.
sphinx123
16-02-2010, 23:26
Wyjaśnicie mi co jest takiego niezwykłego w Wow-ie? Kiedyś kupiłem podstawkę, stworzyłem parę postaci, aby obczaić wszystkie krainy dostępne i tak klimat, no można powiedzieć trafny, fajny, dobra, dalej expienie, takie jka w każdym mmorpg, jest potworek i walisz z magii (spellami) lub mieczami, łukami itd. + skille różne (buffy, czy jakoś tak). Questy? Różnie, może nie ciągle zabij 10 wilków, są też inne questy, ale ogólnie jak grałem nic takiego nadzwyczajnego nie było. Może to przez to, że grałem do 25 lvl-a max, po prostu, dalej już nie mogłem grać, jakoś mnie nużyło.
Grałeś w poprzednie gry Warcraft lub/i czytałeś książki/komiksy związane z lore?
Lord Dreathan
17-02-2010, 11:39
Mnie levelowanie tez nudzilo i to strasznie. Niestety, prawda jest taka ze gra zaczyna sie dopiero na maksymalnym poziomie i nie nic wspolnego z levelowaniem, sam proces levelowania trzeba uznac za przymusowy tutorial.
Nie o to chodzi.
Chodzi o to, że robienie setupu pod profesje w momencie, gdy dość niedługo ma wyjść nowy dodatek, który wsio w tej kwestii zmieni jest kiepskim pomysłem.
Należy grać rasą i profesją, która się najbardziej podoba, a nie jakimś zestawem, który i tak nie będzie dawać dużo. Bo co z tego, że belfy mają +10 do enchantingu? W end game nie zmienia to praktycznie nic ;P
Ale już orc UH DK DPS daje olbrzymiego kopa do postaci. Wiadomo że wszystko się zmienia (wide to że dopóki nie zmieniono raciala, każdy tank to tauren był, a każdy rogal do pvp to undead) i wszystko jest balansowane pod kątem pvp (co jest głupotą, no ale ...). A sam srataklyzm tak szybko nie wejdzie. Nie zdziwiłbym się gdyby po ICC powstał jakiś nowy bzdetny raid, coś w stylu toca.
A takie pytanie, czy czytałeś opis questów lolniku? Bo ja za pierwszym razem nie, i rzeczywiście nudno się strasznie expiło. Teraz gdy wylvlowałem DK (co nie jest zbyt trudne :D:D:D) robiąc q w IceCrown czytałem wszystko, opisy, teksty, etc., etc. i straszną frajdę nagle miałem z tych questów.
CytrynowySorbet
17-02-2010, 14:43
To ja chyba jestem jakiś inny, w tą sobotę dobiłem już siódmego alta do 80 i nadal mnie nie nudzi to :x
(niestety bez RAF bo wygasło, ale i tak 1-80 biłem tylko 13 dni :o).
@down: Nie boost, a doskonała znajomość co gdzie kiedy robić i instant kolejki jako heal i mój kumpel tank. No i boa.
Cygan Slejter
17-02-2010, 15:00
Boost heeh :P
Tibijczyk222
18-02-2010, 09:30
Heh a ja gram już ponad tydzień i mam dopiero 40 :/
Dungeony są najlepsze , szczególnie jak się robi największy dps :D
Wiecie może skąd ściągnąć addony? (dps meter i jakiś co pokazuje współrzędne)
www.curse.com
www.google.pl - world of warcraft addons
UI - http://www.wowinterface.com/downloads/index.php?cid=107
Itakietam
Proponuję rozejżeć się za programikiem wowmatrix. Bardzo wygodne narzędzie do zarządzania addonami.
NIEEEEE! Koniec subskrypcji k*rwa mac :\
Kto mi kupi ?
Tibijczyk222
19-02-2010, 19:45
45 , prawie 46 i nadrobiłem profesje do 240/220 herbalism/alchemy. Coraz bardziej się wciągam. Już nie mogę się doczekać water elementala.
Cygan Slejter
20-02-2010, 10:55
a ja leveluje trzecia 80 Druida narazie 14 lv ;p ofc Ally NE :P
45 , prawie 46 i nadrobiłem profesje do 240/220 herbalism/alchemy. Coraz bardziej się wciągam. Już nie mogę się doczekać water elementala.
Jaki serw ?
Ejjj nooo, kupcie mi tego pre-paida :\
BTW.
2000 post ! Jestem fayny !
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.