zaloguj się

Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers

Stron : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13

CytrynowySorbet
01-01-2009, 03:20
Ale wg mnie Pal to tylko i wyłącznie do heala albo do tanka.Co do druid vs. mage ja też jak pan up poleciłbym bym druida. Początkowemu graczowi

Pal jest dobrym dpsem, zwłaszcza na 80 lev :> A początkujący to ja nie jestem, miałem po prostu dylemat pomiędzy tymi klasami. Anyway, w końcu mam cat forma (bear form to była mordęga, nawet w GLs) i zaczyna się zabawa. Herbalism rox, instant hot bez wychodzenia z forma, do tego bardzo dobry rox _/

Dawergo
01-01-2009, 12:48
@up
Tym postem, przekonales mnie do zrobienia sobie herby na 450 :P Jakoś nie mogłem się do tego zebrac, jako że skinning juz mialem uznalem ze mi to wystarczy, no coz, ruszam na podbój herbalismu :d

Vrael
01-01-2009, 12:50
To tak samo jakby nowy gracz się spytał kim grać: Warriorem czy Palem. Oczywiście wiadomo że wybór pada na Pala (wg mnie), bo zawsze może się uleczyć podczas walki i iść dalej. Także nie potrzebuje takiego super hiper eq do levelowania jak war. Ale wg mnie Pal to tylko i wyłącznie do heala albo do tanka. Jeśli nowy gracz chciałby być DPS'em to radziłbym warka niż szpanerskiego rogala bo do niego trzeba większego skilla. Co do druid vs. mage ja też jak pan up poleciłbym bym druida. Początkowemu graczowi trudniej jest ubić 3 mobki lub 2. Trzeba w takiej sytuacji troche pokombinować. A druid to cat form + stealth i w razie czego leczenia jak spadnie hp poniżej 50% i jedzie dalej.

Jutro albo pojutrze zakupie WoW'a i ponownie zacznę. swoją przygodę :). Jak na razie Dosiego Nowego Roku!

P.S: Bardzo udupili shama podczas tych updejtów?
NO KU**A KOLEJNY SPEC -_-
Obudź się, paladyni zawsze mieli dobry dps aż do endgame(TBC), wtedy ssali to prawda aż do wotlka i teraz nawet w endgamie są silni.
Ja już bodajże 20 paladynem byłem w stanie rozjebać 3 elity naraz (Loch Modan, tauren z 2 orcowymi guardami), palem jesteś teraz w stanie rozwalić WSZYSTKO. Warr wbrew pozorom jest bardzo ciężki to grania a rogue właśnie byłby proponowanym wyborem w starciu warr vs rogue, bo rogue jest prosty i je też prosto, może uciec z walki bez problemu(chociaż po co uciekać jak on i tak JE), vanish ratuje nawet przed wysokolvlowym gankerem (zwiększa poziom stealtha na 10sec.). W mojej opinii Warrior to jest ostatnia z tych trzech klas, którą bym polecał nowemu graczowi, za dużo się pada, instancje to głównie tank (chyba, że jest się pro i będzie się fury dpsem ;) ja takim warriorem na niskich instancjach osiągałem 50% damage done) i generalizując jak już wspomniałem, wbrew pozorom nie jest to łatwa klasa i nie ma się nią prościutkiej gry.

@Dawergo: Naprawdę zajebista sprawa, nie pamiętam dokładnie ile leczy ale naprawdę warto (nie pamiętam czy 2k/cały hot czy 2k/tick) coś takiego.

Vil
01-01-2009, 13:17
i na cholere sie tu uczyc?

szczerze to nie wiem, ja po oplaceniu akademika zyje za 350 zlotych na miesiac na dziennych.

Bluray
01-01-2009, 13:35
Nawet Blizzard nie wie, jak strasznie pomógł mi w queście The Den, otóż jednego klucza pilnowała grupka mobów, w tym elit, jako że nie mogłem sobie z nimi poradzić moim rouge'm (wykrywali stelcha :() stanąłem jak najbliżej mogłem i odpaliłem rakiete (którą dostawało się na święta), ku mojemu zdziwieniu rakieta wspaniale przyjmowała obrażenia, odciągnąłem ich jak najdalej mogłem, wyłączyłem rakietę i szybko wziąłem klucz :)

kołbaś
01-01-2009, 16:25
to ostatnio kumpel mial problem. Jest w wotlk taki boss ktory jak zabije wszystkich graczy to odlatuje. No on nie wiedzial o tym i polecial na tego smoka trashin racerem i smok odlecial. I byl problem bo cala grupa stoi i tylko wtf gdzie boss xD

eerion
01-01-2009, 16:45
@Vrael:
Co do przeżywalności fire maga.
Na arenie takie klasy jak DK czy rogal są w stanie wyciągnąć taki burst dmg, że jest z tobą kapa.
A jak spotkasz 2* DK to możesz zbierać manatki
Ogólnie teraz w pvp jest dość trudno dla maga, z tego powodu, że nie tylko jest clothem, ale i nie ma tak potężnego bicia jak sporo klas dostało.
No sorka, ale w res gearze (nie cały, częśc jest z TBC, ale...) dostać kryt z sinistera - 8500. Ze zwykłego sinistera. Ambushe siadają 10k+.
Ja o takim czymś tylko mogę marzyć...

Warr wbrew pozorom jest bardzo ciężki to grania
Top ja chyba jakiś inny jestem, bo lvluje prot warrkiem i jest to łatwe, proste i piękne.

CytrynowySorbet
01-01-2009, 16:54

Dwa słowa: Arcane Barrage. Nikt nie karze ci siedzieć w fire.

Co do warr prot - potwierdzam.

Vrael
01-01-2009, 17:57
@Vrael:
Co do przeżywalności fire maga.
Na arenie takie klasy jak DK czy rogal są w stanie wyciągnąć taki burst dmg, że jest z tobą kapa.
A jak spotkasz 2* DK to możesz zbierać manatki
Ogólnie teraz w pvp jest dość trudno dla maga, z tego powodu, że nie tylko jest clothem, ale i nie ma tak potężnego bicia jak sporo klas dostało.
No sorka, ale w res gearze (nie cały, częśc jest z TBC, ale...) dostać kryt z sinistera - 8500. Ze zwykłego sinistera. Ambushe siadają 10k+.

Top ja chyba jakiś inny jestem, bo lvluje prot warrkiem i jest to łatwe, proste i piękne.
Czy Ty w ogóle czytasz co ja piszę? Napisałem, że na arenach rzeczywiście jest nim ciężko. A co do prot speca, możecie mieć rację, ale w Arms albo Fury już się nie ma takiej małej 'nieśmiertelności' i przy większym pullu bywa ciężko. W sumie może źle na to spojrzałem, ja głównie siedzę w pvp, może i warriorzy sa 1buttonerami ale jeśli chce się być wysoko to trzeba naprawdę mieć talent tą klasą(albo zajebistego partnera xD). A co do zwykłej gry i tak z tych trzech klas polecałbym wpierw paladyna potem rogala i na końcu dopiero warriora, ze względu na jego słabe zdolności ratowania własnej dupy.

Racon
01-01-2009, 19:17
Sprzedaje postac, http://infobot.pl/r/ZJ4 licze na 700-800 zl :D życzcie mi szczescia

Lord Dreathan
02-01-2009, 00:12
Co jest, wchodzę na WoW'a normalnie, próbuję wejść na postać a tu wyskakuje takie coś:
Character locked. Contact Billing for more information
O co tu chodzi?

Nie miales kiedys hacka czy cos? Mialem cos podobnego. Mialem hacka jakos 4 miesiace temu, a teraz sie okazalo ze mam zablokowana mozliwosc placenia karta kredytowa. Zadzwonilem do blizza do Anglii ( darmowy numer, uzylem skype) i wszystko odkrecili.

CytrynowySorbet
04-01-2009, 16:38
http://uk.youtube.com/watch?v=S_ggLGj37qI

To dla tych, którzy myślą, że mage został znerfiony w Wotlk ^^

Spoil: Mage zsolował Military Quarter w Naxx hc

Racon
04-01-2009, 19:30
@UP dodam tylko ze "When you see it...you will shit bricks"

Bluray
04-01-2009, 19:53
Tym razem, było to nieświadomie, robiłem quest w Southshore, który polegał na lootnięciu różdżki z Windiego, owa różdżka wypadała z każdego z nich, jednak w małym procencie, pomęczyłem się trochę a wanda nie zdobyłem, przyszedł jakiś alluch hunter, i wziął na siebie 2 windiego, strzeliłem w tamto miejsce "śmiechową różdżką od blizzarda", no cóż byłem w combacie, wyleczyłem się bandażem, aż tu patrze alluch padł, a windiego lecą na mnie, jeden ma 9% hp, drugi 6% xD No i z tego mającego 6%hp, zlootowałem quest item :)

@Lord Dreathan
Problem już przeszedł, zalogowałem się na stronie, wszedłem w support i załatwiłem problem.

kołbaś
04-01-2009, 20:44
dodam tylko co do tego maga ze juz to nie dziala. teraz ta tarcza nie moze byc zassana przez maga. Sprawdzone z dobrych źródeł(biedny erion tyle sprawdzania i meczenia sie i gowno z tego wyszlo =P)

eerion
04-01-2009, 22:49
To dla tych, którzy myślą, że mage został znerfiony w Wotlk ^^
taaa... To po prostu wykorzystanie rzeczy, której blizz nie uwzględnił.
Szkoda, że już się nie da :(

CytrynowySorbet
05-01-2009, 14:14
taaa... To po prostu wykorzystanie rzeczy, której blizz nie uwzględnił.

Co nie oznacza, że mage nie miał (podkreślam czas przeszły) przewagi. Nie był to żaden bug, a gość po prostu wykorzystał swój "potencjał".

Uran of Aurea
06-01-2009, 21:36
Wszyscy chwala palka i dk... To prawda ze to koxy na pvp i ich na pół roku zbalansuje (tak jak rogala ) Na pvm też spoko ale i tak hunter wymiata na pvm jak dla mnie .

kołbaś
07-01-2009, 07:35
erm no wiesz retri pala w expieniu jest wykoxem. Jak jeszcze prze d nerfem bral 8 mobow naraz. Teraz bieze tylko 6... No i jezeli dla ciebie PVE to tylko grind na zwylkych mobach a nie isnty heroic itd to nie masz duzo do powiedzenia. Hunter naprawde slabo wychodzi przy dobrym retri pala.

Vrael
07-01-2009, 10:47
Jak hunter odpali bestial wrath to nie ma chuja we wsi xD

PLague
07-01-2009, 11:08
A tam, teraz fury warrior w pve jest niesamowity. Miałem zamiar mojego maina przekwalifikować na prota, ale gdy zobaczyłem nowe talenty, szczena opadła.

W pvp też mi lepiej idzie, zwłaszcza z drutami zacząłem dawać sobie radę.Przez ten czas chyba pod otwartym niebem spotkałem paru hordziaków drutów (jednego z nich na 75, podczas gdy ja miałem 72) i z tak ponad połowy wychodziłem zwycięsko. Ten talent obniżający przeciwnikowi healing o 50% to rzeźnia.

eerion
07-01-2009, 11:27
Co nie oznacza, że mage nie miał (podkreślam czas przeszły) przewagi. Nie był to żaden bug, a gość po prostu wykorzystał swój "potencjał".
Nah, po prostu się to fartem skombiło. Nie dorabiajcie ideologii do czegoś takiego. Talenty udało się zgrać i tyle. A to głównie dlatego, że postanowili zrobić tak jak ma prawdziwy DK - bone shield jest spellstealowalny.
I dlatego coś takiego.

No i jezeli dla ciebie PVE to tylko grind na zwylkych mobach a nie isnty heroic itd to nie masz duzo do powiedzenia. Hunter naprawde slabo wychodzi przy dobrym retri pala.
Uwierz, że obecnie dobry hunter naprawde nie wychodzi źle przy retri pala, czy innych klasach. Dlatego w 3.0.8 dostanie lekkiego nerfa :P

A ja musze sobie arena team znaleźć w końcu

Uran of Aurea
07-01-2009, 21:33
W*****a mnie tlyko, że tak hunta udupili z tym aimed shootem... Wbilem 71 i myśle faza wkoncu bedzie aimed + full bm a tu z auto shoota wiencej niz z aimed wale xD

erm no wiesz retri pala w expieniu jest wykoxem. Jak jeszcze prze d nerfem bral 8 mobow naraz. Teraz bieze tylko 6... No i jezeli dla ciebie PVE to tylko grind na zwylkych mobach a nie isnty heroic itd to nie masz duzo do powiedzenia. Hunter naprawde slabo wychodzi przy dobrym retri pala.

No tego bym nie powiedział..... Na heroic'ach jeszcze nie bylem ale na instach mam moze troche mniejszy dps od retri pala nawet jak reszta teamu padnie a ja zostane to mam duze szanse na dokonczenie walki i zabicie paru elit naraz z dobrym uzyciem trapów ( nie mówie tutaj o hide czy Feign Death )

Dawergo
20-01-2009, 17:19
Noo panowie, cos nam cisza nastała, to ja się pochwale 80 lvlem i http://www.wowhead.com/?item=37169 z pierwszego nexusa hc ;]

KrEmAs KAc
20-01-2009, 19:01
No ja zrobiłem sobie przerwę do czerwca więc nie piszę ale piszcie bo czasami tu zajrzę bo w czerwcu nie chce doznać szoku z powodowany zmianami w grze :)

CytrynowySorbet
20-01-2009, 21:50
Druidem dalej gram, feral był interesujący na początku (konkretniej Cat form), tak na 50 lev byłem już tym zmęczony... Właśnie zawitałem do OL, masa itemów z SP a ja w balance poszedłem i walę crity za 1,8k z Starfire gdzie popadnie Xd No i Wrath z castingiem 0.94 też ładny :]

Dawergo
21-01-2009, 20:28
@up
Mowilem xD

Ja w piątek ruszam na naxxa 10 osób, zobaczymy jak pojdzie, mialem sobie jeszcze dzisiaj ruszyc na jakies hc ale net kiepsko dziala :/

kołbaś
22-01-2009, 07:01
dopiero naxxa bedzieszmeczyl ? ja juz jeden run mialem a w piatek szykuje sie nastepny konkretnie casterski a dzisiaj moze na archavona polece 10 i 25 bo na tym tałatajstwie wyciagam nawet 3.5k dps

Dawergo
22-01-2009, 11:12
No niestety, ale wbiłem 80 w poniedzialek wiec... Trzeba było ogarnąć jakies itemki z hc i w ogole ;d

Vrael
22-01-2009, 17:47
Ehh powiem wam, że jestem załamany patrząc na PVP w WotLK'u - jest po prostu żałosne. Shadow priest jak się okazuje jest naprawdę ciężki w grze a konkretnie w utrzymywaniu się przy życiu. Oczywiście argumentacja Blizzarda jest błyskotliwa i odrazu wszystko wyjaśnia "Takie klasy jak mag czy rogue są czystymi DPSami dlatego muszą być silne!" - tak właśnie słyszałem tylko czemu w takim razie paladyni są równie silni?

Frapper
22-01-2009, 18:31
zjadanie mi 60-70% hp w stunie przez rogala _/

CytrynowySorbet
22-01-2009, 19:07
tylko czemu w takim razie paladyni są równie silni?

Bo paladyni to taka klasa reprezentacyjna WoWa. Arthas był palem, Uther był palem... Pal w WoWie to jak drag w Tibii ;) A dlaczego dk zostali znerfieni? Bo pale sobie z nimi nie radziły :( (chyba...)

@up: Zjadanie mi 100%hp w stunie i repentance _/

Dawergo
22-01-2009, 20:04
@3xup
Dps jest od dpsu, tank od tankowania, healer od healowania, a pala jest od wszystkiego xD

W sumie co do klasy reprezentacyjnej, to racja, ale to nie znaczy ze maja przekoxani byc az tak.

Vrael
22-01-2009, 22:37
Druidzi też nie mają tragicznie a KURWA shadow priestem po prostu nie pograsz w pvp. I już. Jeszcze do poszkodowanych klas zaliczyłbym shamanów, bo locki w sumie z wyższym resi jakoś dają radę.

KrEmAs KAc
22-01-2009, 23:02
To prawda ,że zmniejszyli armor w Bear Form??

CytrynowySorbet
23-01-2009, 01:34
370% jest... Tyle chyba było? No i w talentach można zwiększyć.

Frapper
23-01-2009, 01:35
Survival of the Fittest: This talent now grants 22/44/66% bonus armor in Bear Form and Dire Bear Form in addition to all of its previous effects.

mag ciekawie, mianowicie:
# Arcane Flows: Now also reduces the cooldown of Evocation by 1m/2m.
# Elemental Precision: Renamed to Precision and now works on all spells.
# Evocation: Cooldown reduced to 4 min.
Koniec siadania jako frost mage?

malkolm
23-01-2009, 09:51
zjadanie mi 60-70% hp w stunie przez rogala _/

To jakiś niedogearowny rogal musiał być :P
sp/mag/lock/priest teraz ze stun locka nie wychodzą (multi/prep build oczywiście).

CytrynowySorbet
23-01-2009, 10:04
Koniec siadania jako frost mage?

Ogólnie coś ostatnio rzadko się siada. Tak mnie tu straszyli, że balance druidem w OL będę musiał co chwilę pić, a mam już 62 lev i wypiłem może... 4 Draneite coś tam...

Bluray
23-01-2009, 11:36
Ehh powiem wam, że jestem załamany patrząc na PVP w WotLK'u - jest po prostu żałosne. Shadow priest jak się okazuje jest naprawdę ciężki w grze a konkretnie w utrzymywaniu się przy życiu. Oczywiście argumentacja Blizzarda jest błyskotliwa i odrazu wszystko wyjaśnia "Takie klasy jak mag czy rogue są czystymi DPSami dlatego muszą być silne!" - tak właśnie słyszałem tylko czemu w takim razie paladyni są równie silni?

Nawet nie wiem czy pal nie jest lepszy, np. taki pal na BG to pro imba evul, nie dość że ciężko się go leje, to jeszcze puszczą bąbla leczy się i wszystko od nowa.

Jakoś nie zauważyłem żeby DK znerfili, za to huntera jak najbardziej -.-. DK robi super dps nawet we frost, a ponoć frost to do tankowania.

eerion
23-01-2009, 12:53
Jakoś nie zauważyłem żeby DK znerfili, za to huntera jak najbardziej -.-. DK robi super dps nawet we frost, a ponoć frost to do tankowania.Grałem z naprawde dobrymi DK, ale żaden nie był w stanie mnie pokonać w dmg output

Druidzi też nie mają tragicznie a KURWA shadow priestem po prostu nie pograsz w pvp. I już. Jeszcze do poszkodowanych klas zaliczyłbym shamanów, bo locki w sumie z wyższym resi jakoś dają radę.A jak ma sie spriest na 2 vs 2, np z affi lockiem (stare combo :P)

KaMiLSpAwW
23-01-2009, 15:57
Hunter wcale nie jest znerfiony :)

Nadal robi dobry dps (4k) oto ss
[URL=http://imageshack.us]http://img502.imageshack.us/img502/4551/wowscrnshot012209214538qp0.jpg[/

Na pvp jest podobnie

[URL=http://imageshack.us]http://img444.imageshack.us/img444/2374/wowscrnshot011809194223dn5.jpg[/

CytrynowySorbet
23-01-2009, 19:49
O to u was jest jeszcze coś takiego jak AB? U nas już dawno o tym zapomniano, raz na ruski rok AV się trafi...

Bluray
24-01-2009, 12:28
Potrzebuję książkę do first aid, powyżej 225, może ktoś napisać z jakiego dokładnie questu leci?

Vil
24-01-2009, 13:39
Hunter wcale nie jest znerfiony :)

Nadal robi dobry dps (4k)

chyba duzo przegapilem jesli teraz hity po 13k staja sie normą o_O

Vrael
25-01-2009, 13:38
Potrzebuję książkę do first aid, powyżej 225, może ktoś napisać z jakiego dokładnie questu leci?

Arathi Highlands albo Theramore chu wie kim tam grasz

Frapper
25-01-2009, 13:42
wie ktos moze jaki jest cap dla resli teraz?

Vrael
25-01-2009, 22:52
cos pod 800-900

Aversin
26-01-2009, 13:58
http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=13121383&pageNo=1&sid=1#11 (http://urlguard.net/l/http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=13121383&pageNo=1&sid=1#11)

Druidzi też nie mają tragicznie a KURWA shadow priestem po prostu nie pograsz w pvp. I już. Jeszcze do poszkodowanych klas zaliczyłbym shamanów, bo locki w sumie z wyższym resi jakoś dają radę.
Po ostatnim patchu elemental shaman w raidzie potrafi wyciągnąc po 4-5k dpsa, zależy od walki oczywiście.
Jako healer, no cóż, wiadomo, że healerzy z HoTami zawsze mają przewagę, jednak szaman i bonusy jakie party dostaje od totemów, czy choćby sam BL, są warte by brać go ze sobą.

Vrael
26-01-2009, 14:40
Po ostatnim patchu elemental shaman w raidzie potrafi wyciągnąc po 4-5k dpsa, zależy od walki oczywiście.
Jako healer, no cóż, wiadomo, że healerzy z HoTami zawsze mają przewagę, jednak szaman i bonusy jakie party dostaje od totemów, czy choćby sam BL, są warte by brać go ze sobą.
No tak nie ma to jak wierni czytelnicy tego forum. Ja piszę o pvp, w pve każda klasa jest teraz dobra :)

Frapper
26-01-2009, 15:13
szkoda, ze juz nie ma pve ktore polegalo na:
1. klikaniu cala noc jednego guzika
2. dostanie wipa na 2% o 4 rano
3. oczywiscie przez ciebie wipe, kick z gildi u n4b

pvp < 333

Aversin
26-01-2009, 15:31
No tak nie ma to jak wierni czytelnicy tego forum. Ja piszę o pvp, w pve każda klasa jest teraz dobra :)
Od kiedy niby healer w pvp nie jest potrzebny? Czy ja pisałem tylko i wyłącznie o PvE?

szkoda, ze juz nie ma pve ktore polegalo na:
1. klikaniu cala noc jednego guzika
2. dostanie wipa na 2% o 4 rano
3. oczywiscie przez ciebie wipe, kick z gildi u n4b

pvp < 333
Szkoda również, że pvp coraz częściej sprowadza się do bezmyślnego atakowania kogokolwiek kto się rusza, nie patrząc na to ile ma mniej poziomów ani o ile nasza grupa jest liczniejsza niż ich. O farmieniu na BG nie wspominając.

Vrael
27-01-2009, 13:53
Od kiedy niby healer w pvp nie jest potrzebny? Czy ja pisałem tylko i wyłącznie o PvE?
Dobra, bo już mi szkoda nawet o tym mówić. Mam na myśli, że grając SHADOW Priestem dostajesz wpierdol w PVP, naprawdę nie rozumiem, czy ja jakoś niewyraźnie pisze czy co >.<

Aversin
28-01-2009, 10:46
Dobra, bo już mi szkoda nawet o tym mówić. Mam na myśli, że grając SHADOW Priestem dostajesz wpierdol w PVP, naprawdę nie rozumiem, czy ja jakoś niewyraźnie pisze czy co >.<
No i dobrze, że napisałeś, ale również napisałeś, że shaman też jest poszkodowany i ja do tej części wypowiedzi się odniosłem. Już nawet tego zrobić nie można bo muszę się tylko i wyłącznie skupić na problemie twojego shadow priesta?

Xavery
28-01-2009, 20:41
Dzisiaj wyszedl ten caly hotfix... i jest problem, przynajmniej ja go mam. Jak probuje sie sciagnac normalnie, zaraz po wlaczeniu WoW to downloader zatrzymuje sie na 98% i za ciula nie chce pojsc dalej. Probowalem sciagac i intstalowac recznie, zaraz po uruchomieniu pliku sciagnietego wyskakuje blad:

Sorry, the installer was unable to start up. You may be out of hard drive space"

Miejsca na dysku mam 25 gb wiec chyba nie o to chodzi. Moze sie ktos z tym spotkal i wie jak to rozwiazac ?

Frapper
28-01-2009, 21:04
a na c masz miejsce? tam instaler to ciagnie wszystko.

Vrael
28-01-2009, 21:21
No i dobrze, że napisałeś, ale również napisałeś, że shaman też jest poszkodowany i ja do tej części wypowiedzi się odniosłem. Już nawet tego zrobić nie można bo muszę się tylko i wyłącznie skupić na problemie twojego shadow priesta?

Proszę już skończmy, tzw. let's face it, jesteś na straconej pozycji, moja mowa o shamanie też była ukierunkowana w pvp i było to dość wyraźne. Nie odpisuj mi już na to bo nie mam siły sie sprzeczać o taką bzdurę.

Swoją drogą areny są popsute (albo coś robię w dziwny sposób) otóż przegrywając niezależnie od jakiego teamu trace 16-23 pointy a gdy wygram (również niezależnie od jakiego teamu) zawsze dostaje max 6 pointów. To samo idzie do innych teamów. Jak dla mnie ta gra po prostu staje się jednym wielkim bugiem.

Xavery
28-01-2009, 21:44
a na c masz miejsce? tam instaler to ciagnie wszystko.

Na c mam 5gb wolnego, wiec powinno wystarczyc, nie wiem o co moze chodzic...

Lord Dreathan
28-01-2009, 23:27
Na c mam 5gb wolnego, wiec powinno wystarczyc, nie wiem o co moze chodzic...

Raz mialem podobny bug, ale nie pamietam jaki komunikat wyskawial. Moj problem zostal rozwiazany, jak wsadzilem plik torrent od blizz downloader do utorrenta ( moze byc azureus albo inny klient ktory obslugje torrenty) Co do twojego bledu, pamietaj ze czesto jest tak z grami, ze jak gra zajmuje 8gb, to potrzebuje czesto drugie tyle zeby moc rozpakowac pliki potrzebne do instalacji/modyfikacji itd itd ( czyli potrzebujesz 16 gb) Mialem tak raz instalka wowa i czegos tam jeszcze. A najlepiej to o wklep komunikat do google ( mozna dopisac world of warcraft) i powinno sie cos pojawic.

CytrynowySorbet
29-01-2009, 10:48
Swoją drogą areny są popsute (albo coś robię w dziwny sposób) otóż przegrywając niezależnie od jakiego teamu trace 16-23 pointy a gdy wygram (również niezależnie od jakiego teamu) zawsze dostaje max 6 pointów. To samo idzie do innych teamów. Jak dla mnie ta gra po prostu staje się jednym wielkim bugiem.

Chyba nie czytałeś o nowym triku Blizza w kierunku aren. Jeśli kiedyś miałeś innego teama, straciłeś trochę ratingu i teraz jesteś w nowym teamie, to będziesz tracił ciągle rating dotąd, aż wyzeruje się tamten stary stracony, nawet kiedy wygrywasz. Taka sztuczka na cwaniaków.

Aversin
29-01-2009, 11:52
Proszę już skończmy, tzw. let's face it, jesteś na straconej pozycji, moja mowa o shamanie też była ukierunkowana w pvp i było to dość wyraźne. Nie odpisuj mi już na to bo nie mam siły sie sprzeczać o taką bzdurę.
ROTFLMAO

Ostatnio fix był bardzo w stylu blizzarda. Naprawić jedną rzecz przy okazji psując 10 innych. Poprawili summoning stone dla warlocków psując wszystkie inne :D
Co do ściągania patcha. Zawsze można spróbować z mirrorów, np. mmo-champion.com zawsze coś udostępnia.

Therus Mroczny
29-01-2009, 14:01
Czy tylko ja mam taki problem, ze jak wchodze do Dalaran to mi wowa crashuje? ;s
Wlasnie reinstlauje wotlk, jak nie pomoze to wpadne tu troche ponarzekac i pokrzyczec "halp".

Aversin
29-01-2009, 14:06
Czy tylko ja mam taki problem, ze jak wchodze do Dalaran to mi wowa crashuje? ;s
Wlasnie reinstlauje wotlk, jak nie pomoze to wpadne tu troche ponarzekac i pokrzyczec "halp".
Używałeś może quest helpera? Ogólnie również inne addony powodowały jakieś dziwne problemy w dalaran. Wyłączenie addonów często pomagało.

Dawergo
29-01-2009, 14:59
Sprobuj usunac Cache :P

Knight Patryk
29-01-2009, 15:04
To prawda ,że zmniejszyli armor w Bear Form??
Jak przed nerfem miałem 35k armoru tak i teraz mam ale nie musisz sie martwic teraz o armor na ringach itp.Więc patch na +.Tylko wkurzają mnie hunterzy z kijami dla druidow>_>.W ogóle nie pasuje do nich

Vrael
29-01-2009, 19:02
Chyba nie czytałeś o nowym triku Blizza w kierunku aren. Jeśli kiedyś miałeś innego teama, straciłeś trochę ratingu i teraz jesteś w nowym teamie, to będziesz tracił ciągle rating dotąd, aż wyzeruje się tamten stary stracony, nawet kiedy wygrywasz. Taka sztuczka na cwaniaków.

Kurwa juz mam dosc tych pieprzonych patchow ta gra jest coraz gorsza, nie wiem czy taka byla intencja Blizzarda, ale ta gra idzie na dno. Chyba niedlugo z nia skoncze.

kołbaś
29-01-2009, 19:56
dokladnie blizz chce robic dobze z tym pathami a wychodzi jak zawsze... Jak to z wydobywaniem orow. Ceny tak spadly na leb na szyje ze w sumie juz nie oplaca mi sie tego wydobywac i sprzedawac. i teraz nie mam pojecia jak zarobie na epic fly mounta. Moze nazbieram jeszcze troche i zrobie sobie JC i z tego co nazbieram zrobie sobie pirescionki etc i sprzedam w cholere to moze jakas kasa chociasz bedzie.

Vrael
29-01-2009, 20:35
Akurat ja nigdy nie sprzedaje mining itemów więc dla mnie to jest plus, ale co racja to racja, blizz chce dobrze a robi źle.

Ziemniax
30-01-2009, 05:44
dokladnie blizz chce robic dobze z tym pathami a wychodzi jak zawsze... Jak to z wydobywaniem orow. Ceny tak spadly na leb na szyje ze w sumie juz nie oplaca mi sie tego wydobywac i sprzedawac. i teraz nie mam pojecia jak zarobie na epic fly mounta. Moze nazbieram jeszcze troche i zrobie sobie JC i z tego co nazbieram zrobie sobie pirescionki etc i sprzedam w cholere to moze jakas kasa chociasz bedzie.

Zawsze możesz poszukać BS-a, który za twoje cenne orasy craftnie ci jakąś epike :p (Ja ciągle robie Titansteele i mi wychodzi na zdrowie :D)

BTW Przynajmniej po patchu wreszcie można wymienić te marki z wintergrasp :)

malkolm
30-01-2009, 09:17
Moze nazbieram jeszcze troche i zrobie sobie JC i z tego co nazbieram zrobie sobie pirescionki etc i sprzedam w cholere to moze jakas kasa chociasz bedzie.

Zielsko, zielsko.

Ludki z inskrypcją kupują to na potegę i wszystko mielą, robiąc karty.

CytrynowySorbet
30-01-2009, 10:12
Nie zapominajmy o flaskach. Poza tym z max herb Frost Lotusy naprawdę dość często się trafiają, a u mnie 35g za 1 póki co, więc przypływ kaski jest.

Grue
31-01-2009, 12:00
Powiem tylko tyle ze nigdy wiecej nie formatuje kompa, bo reinstalka wowa trwa wiecznosc...... A przedemna jeszcze patche z wotlk ; ( <beczy>

Frapper
31-01-2009, 12:51
ja mam osobna partycje, ktora stanowi OSOBNY dysk na najwazniejsze gry. WoW, ET, Q3A. Bardzo dobrze sie to sprawdza.

Co do wowa - przymusowa i chciana przerwa na dosc dlugo, nie mam czasu i ochoty. Poczekam az zbalansuja.

kołbaś
31-01-2009, 15:25
Zawsze możesz poszukać BS-a, który za twoje cenne orasy craftnie ci jakąś epike :p (Ja ciągle robie Titansteele i mi wychodzi na zdrowie :D)

BTW Przynajmniej po patchu wreszcie można wymienić te marki z wintergrasp :)

powodzenia jestem warlockiem i sam sobie z moiejo tailora moge cos wycraftowac. Ale teraz bede zbierac i sobie pojdze do znajomego JC to poprzerabiam na gemy i bedzie hajs.

eerion
31-01-2009, 18:15
Ale teraz bede zbierac i sobie pojdze do znajomego JC to poprzerabiam na gemy i bedzie hajs.
Na mnie nie licz
Będziesz mi rynek psuć ty jeden! >.>

kołbaś
31-01-2009, 23:00
A ja wiedzialem i tk ze jestes leniwa bestia wiec myslalem nad Gastormem =P Pozatym wiem jak dziala ekonomika w wow'ie wiec nie zepsul bym rynku a moze nawet podbil cene.

eerion
01-02-2009, 13:23
choba o -5 srebra na każdym gemie :P
I może byś moje przyblokował
Waaaaagh!

Grue
01-02-2009, 19:36
Szybki reskill na affli i odrazu skok w demejdżu XD A przy okazji - GayBoss!!

http://i299.photobucket.com/albums/mm318/Gruee/WoWScrnShot_020109_164349.jpg

Treaz znowu do weekendu trzeba czekac zeby pograc ;(

kołbaś
01-02-2009, 20:38
dobij 80 bo na tych lvl to hujani z grzybnia a nie dps

Grue
01-02-2009, 22:01
Mam ten problem ze gram teraz tylko w weekendy, a i tak nei za duzo czasu, bo trzeba wyjsc na jakas impreze heh. Ale powoli do celu i 80 kiedys tam wbije. Czas pokaze :)

Lord Dreathan
02-02-2009, 16:20
Musze powiedziec ze teraz troche dziwnie sie gra holy priestem jak jest 6 sec cd na CoH. Ale z drugiej strony zawsze mam 85%+ many xD I prosze nie karmic trolla:)

Ziemniax
02-02-2009, 16:36
Szybki reskill na affli i odrazu skok w demejdżu XD A przy okazji - GayBoss!!(

A według mnie walka z Volazjem jest jednym z tych fajniejszych eventów :)
Niby tank&spank, a tu nagle cała drużyna się na ciebie rzuca (no dobra, ich shade'y) 8o

Ehh... wbiłem ten 80,a na razie nie ma co robić ;(

Vrael
02-02-2009, 17:40
Noo jak pierwszy raz biłem się z tym bossem i się na mnie party rzuciło to zwyczajnie zacząłem kiteować "aż coś lepszego wymyśle", ale na szczęście jak zabijesz swoje klony to możesz pomagać innym ^_^ (byłem healerem)

Bluray
04-02-2009, 14:06
Gdzie zaczyna się quest Battle for the undercity dla hordy i na jakim lvl?

@Grue
Pamiętaj że mi golda wisisz! :D

@Down
Dzięki! :P

malkolm
04-02-2009, 14:24
Gdzie zaczyna się quest Battle for the undercity dla hordy i na jakim lvl?

Pociągnij questy w Dragonblighcie u smoczków.
Tam w pewnym momencie Alexstrasza da Ci chaina.
74+ bodajże.

_WrD_
04-02-2009, 20:01
Ile dostanę za konto TBC z 42-levelowym priestem?
Nic, eh?

Bluray
04-02-2009, 20:19
Czyżbyśmy wracali do GW? :P
Raczej nikt Ci nie kupi tego konta, chyba że totalny newbie/naiwniak.

KrEmAs KAc
04-02-2009, 20:40
Nic, eh?

Jak jest opłacone do września to zacznę licytacje od 50zł ;)

_WrD_
04-02-2009, 20:44
@up
Konto frozen atm

Czyżbyśmy wracali do GW? :P
Ano xd

CytrynowySorbet
04-02-2009, 21:41
Czy mi się wydaje, czy Sapphiron dostał jakiegoś boosta po patchu? Na normalu ni uja nie mogliśmy go pokonać...

malkolm
05-02-2009, 08:50
Nic, eh?

Co najwyżej tyle ile kosztuje podstawka + TBC.

Bluray
05-02-2009, 09:51
Co najwyżej tyle ile kosztuje podstawka + TBC.

To konto jest zamrożone, więc raczej wątpię, bo bardziej opłaca śię kupić battle chesta i mieć miesiąc za free.

Bluray
06-02-2009, 14:41
Kilka dużych zmian, planowanych w patchu 3.1:
(teksty skopiowane z wow.battlenet.pl) (http://http://wow.battlenet.pl/)

Najpierw o zmianach regeneracji many

Zmiany w regeneracji many w patchu 3.1
06 lutego 2009 o 08:57 @ Sigmar
Blizzard przedstawia zaskakująco dużo informacji dotyczących patcha 3.1. Dotychczas poznaliśmy liczne zmiany, które dotkną klas w World of Warcraft, a teraz przedstawiono nam również plany związane z regeneracją many w grze. Blizzard postanowił nieco zmodyfikować niektóre elementy z tym związane, głównie dla healerów, gdyż jak sam stwierdził, na obecnym etapie, mana nie jest wystarczająco ważnym elementem dla klas leczących.

Jak informowaliśmy już wcześniej, uważamy, że regeneracja many jest na obecnym etapie zbyt potężna, szczególnie dla klas leczących. Chcemy, aby gracze musieli zwracać uwagę na posiadaną manę. Oczywiście naszym celem nie jest to, żeby graczom brakowało many w każdej walce, ale jej brak powinien być realnym ryzykiem w przypadku niedbałego grania, lub próby pokonania przeciwników, na których jeszcze się nie jest gotowym. W związku z tym, że regeneracja many jest dosyć prosta, sprawia to, że klasy oferujące Replenishment są niedowartościowane, statystyki, które oferują regeneracje niepopularne, a umiejętności o wiele bardziej efektywne pod względem many, są zastępowane przez te potężniejsze.

Oto lista zmian, które zobaczycie w patchu 3.1. Będzie można je wkrótce przetestować na Public Test Realm. Regeneracja many to sprawa dosyć techniczna, ale zachęcamy do zapoznania się ze zmianami.

Regeneracja many, kiedy nie rzucamy zaklęć (poza tzw. "zasadą pięciu sekund") zostanie zmniejszona. Wydaje nam się, że po pierwsze możliwość rzucenia zaklęć typu healing over time, a następnie czekanie lub wykorzystywanie clearcasting, które również wyciągają spoza wspomnianej zasady, dają zbyt dużą regenerację many, nawet w krótkim okresie.
W związku z tym, redukujemy ilość many regenerowanej przez Spirit. Jednak w tym samym czasie, ulepszamy efekty talentów, takich jak Meditation, aby posiadały większą regenerację podczas rzucania zaklęć. Efektem tego powinno być zachowanie podobnej regeneracji many podczas rzucania zaklęć, jednak jej pomniejszenie, kiedy się tego nie robi. Ta zmiana w małym stopniu dotknie DPS korzystający z zaklęć, gdyż oni na dobrą sprawę, cały czas rzucają zaklęcia.
Niektóre talenty i umiejętności zostaną ulepszone: Arcane Meditation, Improved Spirit Tap, Intensity, Mage Armor, Meditation, Pyromaniac oraz Spirit Tap. Tak, sprawia to, że "konieczne" talenty są jeszcze bardziej konieczne, jeśli jest to w ogóle możliwe.
W związku z tym, że paladyni polegają na statystyce Spirit znacznie mniej w kwestii regeneracji many, musieliśmy ten problem rozwiązać w nieco inny sposób. Nie chcemy zmieniać Illumination, ani Replenishment. Jednak, postanowiliśmy osłabić efekty zaklęć leczących, podczas korzystania z Divine Plea z 20% do 50%. Divine Plea początkowo miał być narzędziem, które miało sprawić, że paladyni idący w Protection, lub Retribution nie będą mieli problemów z maną. Umiejętność ta powinna być wykorzystywana w odpowiednich momentach przez Holy paladynów, a nie za każdym razem, kiedy kończy się na niej cooldown.
Dodatkowo zmieniamy również sposób, w jaki działa Spiritual Attunement. W sytuacjach, kiedy cały raid otrzymywał spore obrażenia, jak i w rozgrywce PvP, ta pasywna umiejętność dawała znacznie większą regenerację many, niż byśmy tego chcieli. Chcemy utrzymać ten ważny efekt w przypadku paladynów specjalizujących się w drzewku Protection, jednak osłabić efekt dla Holy w PvP i strefach raid.
Chcemy przyjrzeć się również efektom clearcasting. Jedną z możliwości jest zmienienie ich w przypływ many podobny do Innervate, tak, że końcowy bonus będzie podobny, jednak klasy leczące nie będą miały możliwości regeneracji out-of-casting tak często.
Staramy się balansować walki w przekonaniu, że nawet grupy 10-osobowe mają kogoś, kto daje Replenishment. Aby ułatwić to, dodajemy ten efekt innym klasom, a także zwiększamy przydatność tych, które już go posiadają.
Te zmiany są niezbędne, aby wyrównać możliwości leczenia wśród wszystkich klas, ale także po to, aby dać nam większą swobodę podczas projektowania nowych walk, możemy je tworzyć mając w głowach nowe możliwości regeneracji many. W świecie, gdzie healerom, nigdy nie kończyła się mana, jedynym wyzwaniem dla nich, była ogromna ilość obrażeń w trakcie walki zadawanych grupie, tak, że jedynym czynnikiem ograniczającym ich możliwości był global cooldown, gdyż z maną problemów nie było. Przykładem mogła być walka z Eredar Twins w Sunwell. Nie byliśmy nigdy zadowoleni z tego modelu, ale mamy nadzieję, że te zmiany pozwolą nam na zapewnienie osobom grającym postaciami leczącymi, nieco więcej miejsca na przemyślenie swych działań, zamiast bezmyślnego spamowania.
Trzeba przyznać że to dosyć spore zmiany, nawet jak na content patch, ale pozostaje nadzieja, że dzięki nim, walki w Ulduarze, jak i kolejnych strefach raid, które przyjdzie nam odwiedzić, będą nieco bardziej wymagające wobec grup.

Zmiany dotyczące klas:

Kapłan

Divine Spirit jest zaklęciem dostępnym dla wszystkich kapłanów
Drzewko Discipline ma dostęp do nowego talentu, Power Word: Barrier (działa podobnie do Power Word: Shield, ale jego efekt obejmuje całą drużynę)
Ulepszone zostaną obszarowe (aoe) zaklęcia leczące kapłana (Prayer of Healing może zostać rzucony na dowolną grupę znajdującą się grupie raid kapłana, koszty Holy Novy został zmniejszony, Circle of Healing leczy za więcej)
Shadow Form redukuje również obrażenia magiczne otrzymywane przez kapłana, Dispersion usuwa efekty typu snare

Łotrzyk

Hunger for Blood - ta umiejętność może być użyta, kiedy na celu jest efekt bleed. Zwiększa ona zadawane obrażenia o 15%
Adrenaline Rush - zmniejszony został cooldown na tej umiejętności
Killing Spreee - kiedy ta umiejętność jest aktywna, postać zadaje 20% więcej obrażeń

Szaman

Chain Lightning - zaklęcie to uderza w 4 cele, ale zadaje mniejsze obrażenia
Spirit Weapons - zmniejsza cały threat, nie tylko melee
Totem steamlining: Mana Spring oraz Healing Steam Totem zostały połączone w jeden. Disease Cleansing oraz Poison Cleansing Totem zostały połączone w jeden.

Warlock

Improved Shadow Bolt - ten talent daje dodatkowo 5% szans na trafienie krytyczne zaklęciami (podobnie do Improved Scorch)
Improved Soul Leech - ten talent daje Replenishment (tak jak w przypadku shadow priestów)
Drain Soul ma szansę na stworzenie Soul Shard nawet, jeśli cel nie zginie
Siphon Life nie jest już osobną umiejętnością, jednak jest talent, który daje jego efekt zaklęciu Corruption
Curse of Recklessness oraz Curse of Weakness zostały połączone w jedno zaklęcie
Consume Shadows - umiejętność Voidwalkera nie jest już channeled, ale posiada cooldown
Wiele innych talentów warlocka posiada mniejszą ilość rank, ich efekty zostały zmienione, lub usunięte. Wśród nich są między innymi, Demonic Empathy, Shadow Embrace, Eradication, Suppression, oraz Pandemic
Dodano kilka nowych talentów

Druid

Savage Defense - jest teraz umiejętnością pasywną. Kiedy druid w formie Dire Bear zada krytyczne obrażenie, otrzyma tarczę absorbującą wartość 25% swojego attack power. Kolejne uderzenie usuwa tarczę, niezależnie od tego, ile obrażeń zostało zadanych
Survival of the Fittest ma zmniejszoną ilość dodanego armora, aby zrekompensować przedstawiony powyżej buff w mitigation
Faerie Fire (i podobne debuffy) zmniejszają teraz ilość armora o 5% (patrz poniżej zmiany wojownika i Sunder Armor)
Thorns oraz Nature's Grasp mogą być rzucane w formie Tree of Life
Survival Instincts działa obecnie w formie Moonkin
Replenish - aby uniknąć zamieszania, talent otrzymał nową nazwę, "Revitalize". Teraz działa on również z Wild Growth
Staramy się także zwiększyć trwałe obrażenia zadawane przez feral druidów w cat formie

Wojownik

Zmiana stance'ów ma zmniejszony koszt: możesz stracić maksymalnie 20 rage'a (10 jeśli posiadasz Tactical Mastery) Na przykład, jeśli masz 100 rage i zmieniasz stance, pozostanie ci 80. Jeśli masz 10 rage i zmienisz stance, cały twój rage zostanie stracony. Dodatkowo możliwe, że zmienimy pewne negatywne strony powiązane z odpowiednimi stance'ami
Teraz otrzymujesz rage jeśli obrażenia które otrzymałeś zostały zabsorbowane, na przykład przez Power Word: Shield
Blood Frenzy teraz zwiększa zadawane obrażenia o 2/4%
Sunder Armor (oraz podobne debuffy) zmniejsza teraz ilość armora o 4% na każde użycie i posiada tylko jedną rankę. Ilość armora przeciwników została ogólnie obniżona, więc cele z tym debuffem powinny otrzymywać podobne obrażenia od ataków, co przed tą zmianą. Sprawia to, że debuff ten jest mniej obligatoryjny w przypadku PvE, oraz nie jest zbyt potężny w PvP przeciwko postaciom noszącym cloth
Staramy się zwiększyć obrażenia zadawane w drzewku Arms, możliwe, że przez Overpower, czy Slam
Zastanawiamy się nad dodawaniem rage'a, kiedy wojownik blokuje, unika, lub paruje

Mag

Improved Water Elemental - ten talent został usunięty i zastąpiony nowym talentem, który daje Replenishment (podobnie do Shadow priesta)
Pracujemy nad poprawieniem działania drzewka Frost w PvE
Pracujemy nad poprawieniem przeżywalności Fire w PvP
Staramy się sprawić, aby statystyka Spirit była bardziej przydatna i interesująca dla magów

Paladyn

Blessing of Kings - to zaklęcie jest teraz podstawową umiejętnością, mogą się jej nauczyć wszyscy paladyni
Exorcism - to zaklęcie może teraz zostać użyte na wszystkich typach przeciwników. Jednak w przypadku undeadów i demonów zawsze będzie trafiało krytycznie. Ta zmiana ma za zadanie upewnić nas, że obrażenia zadawane przez paladynów, nie spadną drastycznie po przejściu z Naxxramas do innych stref raid
Shield of the Templar sprawia, że twój Avenger's Shield oraz Shield of the Righteousness uciszą (silence) cel na 3 sekundy. Dawny bonus tego talentu do obrażeń został dodany do Holy Shield, Avenger's Shield oraz Shield of the Righteousness
Ardent Defender, Improved Hammer of Justice, One-Handed Weapon specialization, posiadają mniejszą ilość rank
Guarded by the Light - nie zmniejsza już kosztu many niektórych umiejętności, ma 50/100% szans na odświeżenie czasu trwania Divine Plea
Judgements of the Just - teraz redukują cooldown umiejętności Hammer of Justice o 10/20 sekund, oraz wydłużają czas trwania efektu ogłuszenia z Seal of Justice o 0.5/1 sekundę

Łowca

Zużywalna amunicja została usunięta z gry. Strzały i naboje już nie stackują sie, ale nie są zużywane podczas strzelania
Został dodany nowy tier talentów zwierzęcia łowcy. Pozwala zwiększyć hunterom, idącym w drzewko Beastmastery, swój DPS dzięki ich talentowi wymagającemu 51 punktów

Hunting Party - posiada teraz tylko trzy ranki, daje łowcy również pasywny bonus

Piercing Shots - talent ten uległ zmianie. Twoje Aimed, Steady oraz Chimera Shots sprawiają, że twój przeciwnik będzie krwawił (efekt bleed) przez 8 sekund za 10/20/30% zadanych obrażeń
Sniper Training - talent ten uległ zmianie. Po staniu w miejscu przez 6 sekund, otrzymasz 2/4/6% bonusowych obrażeń od Steady, Aimed oraz Explosive Shot
Staramy się również dodać przydatności pułapkom w drzewku Survival

Rycerz Śmierci

Gargoyle oraz Unholy Blight zostały zamienione pozycją w drzewku talentów. Obrażenia zadawane przez gargoyle'a zostały zwiększone, a koszt runic power zmniejszony
Pestilence - to zaklęcie nie zadaje już obrażeń, a jedynie rozprzestrzenia choroby (efekt disease). Blood Boil ma służyć jako umiejętność zadająca obrażenia obszarowo, może być rzucony na cel nie posiadający efektu disease, jednak w przypadku, kiedy jest on obecny, obrażenia będą większe
Unbreakable Armor teraz absorbuje określoną ilość obrażeń, zależną od posiadanego armora. Nie zwiększa już statystyki armor
Drzewko Frost zostało nieco przetasowane. Na przykład talenty typowo PvP jak Endless Winter znajdują się na górze drzewka, tak, aby osoby specjalizujące się w Blood, czy Unholy miały również do niego dostęp
Sudden Doom - ten talent ma szansę na rzucenie Death Coil, nie trzeba samemu użyć umiejętności. Działa podobnie do Lightning Overload u szamana
Magic Supperssion oraz Blood of the North zostały zredukowane do 3 rank, przy tym samym efekcie jak wcześniej
Blood Gorged teraz daje armor penetration zamiast expertise

Co o tym myślicie? Przyznam że sam nie wiem co o tym myśleć, denerwuje mnie tylko to, że hunter nie dość że musi bawić się swoimi talentami, to jeszcze peta, a tam dodają jeszcze jeden tier, no i ta nie ograniczona amunicja, to traci swój czar :/

kołbaś
06-02-2009, 15:06
niestety ale raczej wszyscy w tym temacie ktozy choc troszke intersuja sie wow'em i zmianami w nim juz o tym wiedza =P jednak czy tylko mnie sie zdaje ze blizz zaczyna robic z wow'em dokladnie to co cipsoft? upraszczać ? zamiast redukowac klasy ktore sa ovp to buduje inne zeby takie byly. Walka bedzie wygladala kto pierwszy pierdolnie ten wygrywa.

eerion
06-02-2009, 15:20
niestety ale raczej wszyscy w tym temacie ktozy choc troszke intersuja sie wow'em i zmianami w nim juz o tym wiedza =P jednak czy tylko mnie sie zdaje ze blizz zaczyna robic z wow'em dokladnie to co cipsoft? upraszczać ? zamiast redukowac klasy ktore sa ovp to buduje inne zeby takie byly. Walka bedzie wygladala kto pierwszy pierdolnie ten wygrywa.
Nah. Ucieczek (w tym zewnętrzne jak medalion) jest na tyle dużo, że najwięcej zależy od skila. Nie ma OP, po prostu nie ma już tak, że jak jest healer w teamie to masz przesrane...

malkolm
06-02-2009, 15:22
Kilka dużych zmian, planowanych w patchu 3.1:
(teksty skopiowane z wow.battlenet.pl) (http://http://wow.battlenet.pl/)

Najpierw o zmianach regeneracji many

Co o tym myślicie?

Coś w tym jest.

10 min, Sartharion + 3d
Energy gained Total Ticks Avg Max
Rapture 80,846Mana 266 303 612
Replenishment 18,086Mana 296 61 62
Mana Restore 6,000Mana 10 600 600
Darkglow 3,300Mana 11 300 300
Mana Spring Totem 68Mana 2 34 34

Grając jako disc priest mogę stwierdzić, że mana mi się nie kończy.
Mogę spamować heale cały czas i zapomnieć o istnieniu pasku z maną, nie mówiąc już o potku i shadowfiendzie.

W holy, problem z maną również przestał istnieć, 6 sec cooldown na CoHu skutecznie zatkał dziurę w baku :-P

Lord Dreathan
06-02-2009, 18:06
Coś w tym jest.

W holy, problem z maną również przestał istnieć, 6 sec cooldown na CoHu skutecznie zatkał dziurę w baku :-P

Prawda :o Nie da sie za chiny wyjsc z many.

Dawergo
06-02-2009, 21:15
Jako druid, moge stwierdzic ze o braku many tez moge zapomniec xD Ew. jak gadam przez telefon i leje bossa i leci spam heal na kazdego xD Ale przy normalnym raidowaniu, mana sie nie konczy, bo nie ma takiej mozliwosci ;D

CytrynowySorbet
06-02-2009, 23:48
Chyba tylko dzięki buffom. Healowanie to bezmyślne spamowanie? Haha, chyba ktoś piszący ten artykuł nie był na Patchwerku w Naxx hc...

No i co, pal jak zwykle boost. Rozśmieszyło mnie to, że oni chcą polepszyć pvp enh shamana, bo jest słabe. Ofc, szczególnie z tymi jego wilkami...

Bluray
07-02-2009, 09:58
Założę się że jak wyjdzie Ulduar, to healerzy kompletnie nie wyrobią z maną i blizzard znowu będzie musiał "to i owo poprawić".

eerion
07-02-2009, 14:56
@up:
Blizzard uczy się na błędach. Ostatnio przyznał, że czasami Theorycrafterzy lepiej to powyliczali :P. Choć stwierdzili też, że oni nie zawsze są wszechwiedzący.
Honoru trzeba bronić ;)

Co do Ulduaru - ja myśle, że healerzy nie wyrobią z maną, jeśli... Nie przygotują się. Ale uważam, że jak ktoś będzie miał więcej gearu mp5, etc - da rade.

Therus Mroczny
07-02-2009, 18:23
Ja jako paladyn sie ciesze :> Ale fakt, paladyn juz jest dosc potezna klasa, a jak dostanie jeszcze ladny upgrade w postaci tego patcha, to bedzie zdecydowanie op.

Frapper
07-02-2009, 18:38
on juz zdecydowanie OP.

Knight Patryk
10-02-2009, 16:08
Chyba tylko dzięki buffom. Healowanie to bezmyślne spamowanie? Haha, chyba ktoś piszący ten artykuł nie był na Patchwerku w Naxx hc...

No i co, pal jak zwykle boost. Rozśmieszyło mnie to, że oni chcą polepszyć pvp enh shamana, bo jest słabe. Ofc, szczególnie z tymi jego wilkami...
Wiesz co to assign healers?Na tanka dajesz tam jakiegoś healera i on tylko na niego spamuje wiec nie widzę tu takiego problemu.Chyba że dla ciebie wciskanie 2-3 przycisków wymaga myślenia(przykłady klas,które znam trochę,Palek Flash of light czasami Holy Light i holy shock jak na cd i tarcza tez czasem[zależy czy ma dobre itemy bo jak tak to się obejdzie]Druid lifebloom 3 stacki/rejuv i nourish spam.Można też regrowth/swiftmend/ns+HT.Osobiście gra mi się już znudziła czekam na nowy raid...

Dawergo
10-02-2009, 17:16
@up
Ty chyba nie wiesz co to heal, a druidem to juz napewno ;~ Mam kichawy gear, a robie lepszy heal niz dobrze ubrany priest, i zapewniam ze to nie jest zadna z twoich pro taktyk (choc przyznam ze wiekszosc opiera sie na lifebloomie)

CytrynowySorbet
10-02-2009, 18:59
Wiesz co to assign healers?Na tanka dajesz tam jakiegoś healera i on tylko na niego spamuje wiec nie widzę tu takiego problemu.Chyba że dla ciebie wciskanie 2-3 przycisków wymaga myślenia(przykłady klas,które znam trochę,Palek Flash of light czasami Holy Light i holy shock jak na cd i tarcza tez czasem[zależy czy ma dobre itemy bo jak tak to się obejdzie]Druid lifebloom 3 stacki/rejuv i nourish spam.Można też regrowth/swiftmend/ns+HT.Osobiście gra mi się już znudziła czekam na nowy raid...

Haha. Wierz mi, Druid rzadko dostaje tanka do healowania. Zazwyczaj jest to raid (wild growth, hoty) i wrzucać hoty na tanka co jakiś czas. Druid to pipa do direct heal, już byle pal jest lepszy.

Dawergo
10-02-2009, 19:20
@up
I znow sie nie zgodze xD Na 25 owszem, ale na 10-tkach to te moje hotki bez problemu tanka wyhealuja + co któraś faza - nourish ;D I nie taki byle palas, bo palas to jest w kosmos ;d

Knight Patryk
10-02-2009, 21:07
Wszystko chodzi o odnoszenie się do patchwerka.Chesz powiedzieć że na patchwerku się nie spamuje heali?Nie jestem healerem ale co może mają leczyć raid lol który ma 100% hp.A może próbujesz zdispellowac hateful strike który jest instant;o.Cytrynowy wybacz ale na paczu się tylko leczy tanków.

CytrynowySorbet
10-02-2009, 23:59
Tamten post odnosił się do innych bossów.

Oczywiście spamuje, ale powinien być MT + 2 OT które zbierają co chwilę 20k dmg, walka trwa dość długo i często jest się OOM. To co dopiero będzie po patchu?

Knight Patryk
11-02-2009, 00:49
Tamten post odnosił się do innych bossów.

Oczywiście spamuje, ale powinien być MT + 2 OT które zbierają co chwilę 20k dmg, walka trwa dość długo i często jest się OOM. To co dopiero będzie po patchu?
Ja akurat pisałem do patchwerka odpowiedź bo wiem że na innych bossach sprawy wyglądają inaczej.Mogę powiedzieć że małe nieporozumienie 2 stron.Ja raz miałem farta ze pół patchwerka dodgowałem(ponad 40% ful bufet mam).
OT:Pomysł z tą tarczą dla druida strasznie mi się nie podoba.Dobrze,że zrobili BoK'a(blessing of kings).I divine spirit(nie jestem pewien co do nazwy ten buff +spirit)nie talentowymi czarami.Inne zmiany aż takie złe nie są.Dziś mija save więc można się będzie zabawić w naxxie:).Życzę miłej gry^^

CytrynowySorbet
11-02-2009, 13:13
No i nowy event. Czas wyfarmić nowy tytuł.

Vrael
16-02-2009, 01:35
Warto pracować na Violet Proto-Drake'a, w końcu 310%.

Therus Mroczny
16-02-2009, 03:26
Brew of the Year. Co jesli nie zapisalem sie do klubu (zapisac mozna sie tylko podczas Brewfestu) i nie moge pic co miesiac? Jak nadejdzie Brewfest i bede mial zaliczone wszystkie eventy to bede musial sie zapisac i czekac jeszcze rok na JEDEN ACHV?

Mam nadzieje ze wyeliminuja to z wymagan do Brewmastera :/

malkolm
16-02-2009, 09:42
Brew of the Year. Co jesli nie zapisalem sie do klubu (zapisac mozna sie tylko podczas Brewfestu) i nie moge pic co miesiac? Jak nadejdzie Brewfest i bede mial zaliczone wszystkie eventy to bede musial sie zapisac i czekac jeszcze rok na JEDEN ACHV?

Tak.
(10 znaków)

Vrael
16-02-2009, 15:22
Kumpel kumpla podobno zagadał z GMem i ten powiedział, że Brew of the Year nie będzie się zaliczał, coś jak ten achi z halloweenu z maskami.

CytrynowySorbet
16-02-2009, 15:31
No i dupa z tytułu... Jebane bag of candies -.-

Dawergo
16-02-2009, 17:48
Z tytułów ja mam tylko eldera :D i wystarczy ;]

Lord Dreathan
16-02-2009, 18:54
Ja mam z 5 :O

kołbaś
16-02-2009, 19:35
nie ma to jak Jenkins xD easy do zrobienia =P i jak dokupie sobie wkoncu prepa(jak wyjdzie ulduar) to wkoncu wdrapie sobie OwNeDa i Slashdance. Oj to bedzie fun na bg w alluchow wbijac flage hordy z napisem OWNED!

CytrynowySorbet
16-02-2009, 22:33
Zna ktoś może jakąś dobrą osobę sprzedającą Prepaidy za golda? Lub orientuje się gdzie takową znaleźć?

LukaszekII
18-02-2009, 02:29
FOR THE HORDEE!!
http://img7.imageshack.us/img7/8656/fsdfsdqu6.png (http://imageshack.us)
http://img7.imageshack.us/img7/fsdfsdqu6.png/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img7/fsdfsdqu6.png/1/)
kto gra na ghostlandzie? :)

Bluray
18-02-2009, 17:11
nie ma to jak Jenkins xD easy do zrobienia =P i jak dokupie sobie wkoncu prepa(jak wyjdzie ulduar) to wkoncu wdrapie sobie OwNeDa i Slashdance. Oj to bedzie fun na bg w alluchow wbijac flage hordy z napisem OWNED!

Jenkis rządzi! (mój jedyny tytuł) :)

eerion
18-02-2009, 17:38
Jenkins to najbardziej żałosny tytuł jaki obecnie istnieje.
Blizzard wzorowo zbezcześcił i zmieszał z błotem tą legendę (jako gracza).

Rothes
18-02-2009, 17:53
A mógłbyś po krótce streścić historię tego gracza? Czym zasłynął?

Jeśli zaś chodzi o tytuły to zdobyłem jedynie na obu postaciach Ambassadora, a na rogalu jeszcze The Diplomata. Pewnie byłoby więcej, ale wciąż nie mam WotLK, bo mam ważniejsze wydatki póki co...

CytrynowySorbet
18-02-2009, 18:00

Pewnie zabijaniem tych whelpów (czy za co to jest) :P

Racon
18-02-2009, 18:04

Spontanicznością i odwaga/glupota wiecej informacji: youtube > leroy jenkins

Rothes
18-02-2009, 18:16
Spontanicznością i odwaga/glupota wiecej informacji: youtube > leroy jenkinsNie mam pytań po obejrzeniu filmiku, lol.

eerion
18-02-2009, 22:41
Widać, że wielcy fani tytułu tu są - a nawet nie znają Leeroya Jenkinsa.
A zwłaszcza taki Racon - wielki mędrzec, który osądza nie wiedząc na ten temat nic...
Co do Leeroya - która wersja jest prawdziwa - niezupełnie wiadomo. Przedstawię więc wszystkie trzy
1. (najmniej prawdopodobna) Odbywają się jakieś targi, na których gildia (w której był Leeroy) prowadziła rajd - transmitowany na którymśtam telebimie przy stoisku WoWa. Leeroy zrobił rozróbę - jak sam powiedział - by pokazać, że wciąż jest to tylko i wyłącznie gra i ma być dla przyjemności.
2. (Średnio prawdopodobna) Rajd gildii. Leeroy poprosił specjalnie o UBRS, poniewaz potrzebował stamtąd jakiś item (nie wiadomo który) - no i gildia się zgodziła pójść. Następnie odstawił co odstawił, by pokazać, że ta gra zrobiła się za bardzo poważna.
3. (Najbardziej prawdopodobne) Progress rajd. Poszli do UBRS, gdzie Leeroy w pewnym momencie odstawił co odstawił. Tłumaczenie takie jak wyżej - to tylko gra, nie mozna rpzesadzać z graniem na poważnie.
Które z nich jest prawdziwe - who knows? Nie widze powodu by odrzucać jakąkolwiek hipoteze na podstawie własnego widzimisie - wszak nie pozjadałem jeszcze wszystkich rozumów (Ale jestem w trakcie! <mlask>).
Tak czy siak - legenda to była wspaniała - pokaz jak należy podchodzić do tych rzeczy oraz informacja, że nie można zatracać się tak w grze.
No, ale potem przyszedł WotLK i napatoczyła się masa "fanów" Leeroya, którzy krzycząc "Let's do this..." nie wiedzą tak naprawdę nic.
No, ale blizz już zniszczył Naxxramas, więc co to dla nich.

PLague
19-02-2009, 06:37
Jenkins to najbardziej żałosny tytuł jaki obecnie istnieje.
Blizzard wzorowo zbezcześcił i zmieszał z błotem tą legendę (jako gracza).QFA

Zresztą jakieś 9/10 achievementów nie zasługuje na to miano "osiągnięć". Szczytem szczytów są "osiągnięcia" world events, z których tak naprawdę 3 są jako tako znośne (eventy, ponieważ tytuły i osiągnięcia wszędzie są bez wartości, oprócz troszkę zabawnego "Brewmaster").

malkolm
19-02-2009, 09:02
QFA

Zresztą jakieś 9/10 achievementów nie zasługuje na to miano "osiągnięć". Szczytem szczytów są "osiągnięcia" world events, z których tak naprawdę 3 są jako tako znośne (eventy, ponieważ tytuły i osiągnięcia wszędzie są bez wartości, oprócz troszkę zabawnego "Brewmaster").

No coś w tym jest, ostatnio sobie Chef-a strzeliłem, za dużo osób już z Twilight Vanquisher biega mi po serwie. ;-]

Lord Dreathan
19-02-2009, 21:09
potrzebował stamtąd jakiś item (nie wiadomo który) rpzesadzać z graniem na poważnie.

Potrzebowal shouldersy.
I jego gildia juz tam byla conajmniej raz.
To sa jedyne pewne fakty :D

Knight Patryk
20-02-2009, 16:55
tbh achivmenty to żal.Zrobili je po to by,ludziom którzy zrobili cały content itp. mieli co robić.Ale mnie to jakoś nie kręci i na razie se przerwę robię

Ferno
20-02-2009, 18:35
Może mi ktoś podać link do addona używanego przez KaMiLSpAwW
Screeny:

http://img502.imageshack.us/img502/4551/wowscrnshot012209214538qp0.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/2374/wowscrnshot011809194223dn5.jpg

Z góry dzięki.

Lord Dreathan
21-02-2009, 00:14
Może mi ktoś podać link do addona używanego przez KaMiLSpAwW
Screeny:

http://img502.imageshack.us/img502/4551/wowscrnshot012209214538qp0.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/2374/wowscrnshot011809194223dn5.jpg

Z góry dzięki.

Zalezy co masz na mysli.
Jak avatary postaci to jest to Xperl
Jak te paski pod buffami, to jest DBM.
Jak ta czerwona ramke, to recount
Jak ta zolta ramke, to omen.

Vrael
08-03-2009, 12:39
Ludzie! Ludzie! Temat umiera a tyle rzeczy można przedyskutować! Nadchodzi nowy patch, nerfują DK, buffuja solidnie priestów, frost magowie też coś dostaną piszcie coś ;D

kołbaś
08-03-2009, 12:50
sprzedam zdrapke owned xD

Grue
08-03-2009, 13:26
Cos wiecej o nerfieniu Dk plox!

eerion
08-03-2009, 13:40
Boostują frost?
Na razie jedyne co zmienili tak naprawdę to improved water elemental talent
A z fire impact i fiery payback.
Kiepsko

Lord Dreathan
08-03-2009, 18:23
A koszt spelli u holy priesta wzrosnie o 30% ze wzgledu zmiane talentu serendipity. Teraz bedzie dawac haste dla g heal, PoH 4/8/12 % , stackuje sie 3 razy po kazdym uzyciu f heal, b heal.

kołbaś
08-03-2009, 18:37
czyli trzeba sie bedzie bardziej wysilic z healowaniem niz to bylo przedtem ? no to super =)

Vrael
09-03-2009, 13:57
Cos wiecej o nerfieniu Dk plox!Rune of the Fallen Crusader -- Affixes your rune weapon with a rune that has a chance to heal you for 3% and increase total Strength by 15% (down from 30%) for 15 sec.
To między innymi.
Boostują frost?
Na razie jedyne co zmienili tak naprawdę to improved water elemental talent
A z fire impact i fiery payback.
Kiepsko

This is 4 u:
* Glyph of Ice Lance -- Your Ice Lance now causes 4 times damage against frozen targets higher level than you instead of triple damage. (Old: Increases the range of your Ice Lance by 5 yards)
* Glyph of Ice Armor -- Your Ice Armor and Frost Armor spells grant an additional 50% armor and resistance. (Old: 20%)
* Glyph of Deep Freeze *new* -- Increases the range of Deep Freeze by 10 yards.
* Glyph of Living Bomb *new* -- The periodic damage from your Living Bomb can now be critical strikes.
* Glyph of Arcane Barrage *new* -- Reduces the mana cost of Arcane Barrage by 20%.
* Glyph of Mirror Image *new* -- Your Mirror Images gain the Winter's Chill talent, granting their Frostbolt spell a 100% chance to apply the Winter's Chill effect, which increases the chance spells will critically hit the target by 1% for 15 sec. Stacks up to 5 times.
* Glyph of Ice Barrier *new* -- Increases the amount of damage absorbed by your Ice Barrier by 30%.
Glyphy, mój drogi, glyphy!

Więcej dowiecie się na http://www.mmo-champion.com

eerion
09-03-2009, 17:38
@up:
Zapomniałem o glyphach.
Co do nich:
Ice lance - najprawdopodobniej będzie grać. Jest zgrabny.
Ice armor - IMHO nie pogra. Glyph of polymorph, evocation i jeszcze coś są lepsze. Poza tym - glyph użyteczny tylko w starciu przeciw melee? Do tego jak oni nie mają 2*DPS a ty masz healera to możesz sobie spokojnie pozwolić na moltena (-5% do kryta)? Za rzadko by było używane jak na majora.
Deep Freeze - Mietki. Poza tym nasuwa mi masę negatywnych myśli, gdy przypominam sobie, zę to final frosta...
Living Bomb - Dobry, ale wątpie by był grany. Fire (lub Frostfire) mają już zestaw glyphów. Improved Scorch, FB/FFB i Molten Armor (lub zamiast MA coś dla many jak brakuje). Chyba, że warlockowe zmiany doprowadzą do tego, że będziemy mogli sobie pozwolić, by nie mieć Imp. scorcha. To wtedy. Aha - to będzie... śmeiszne. Dota, gdy krytnie będzie tworzyć Ignite, czyli dotę xD
Arcane Barrage - czy pogra? Wątpie. Arcanem miałem ciekawsze zabawki na PvP. Na PvE to i tak w rotacji są teraz najczęściej Ab pakwoane 2-3 razy, potem AB/IMP AM, itd. Więc takie obniżenie kosztu to nie będzie. Wydaje mi się, że lepiej się wyjdzie na wrzuceni glyph of Mana Gem zamiast tego.
Mirror Image - Szał ciał po prostu. Niby daje dopak, ale w praktyce jest to crap. Albo ten debuff już jest (bądz podobny) i to nic nie daje, albo jest on parę sekund i tyle, albo... oni umierają w ciągu kilku sekund - vel Sapphirion.
Ice Barrier - no to jest zgrabne na PvP.

Więc... Wiem, że te glyphy wyglądają fajnie, ale w praktyce nie zrobią nie wiadomo jakiej furrory. No i ciekawe jak tykająca LB będzie działała z Ignite.
Bo jeśli to tylko pogłębi munching, to się okaże, że ten glyph obniży nam DPS zamiast go zwiększać >.>

CytrynowySorbet
09-03-2009, 18:20
Nerfią-boostują druidów tanków. Dają im fajny passive, ale za to z talentów będzie o 10% staminy mniej :<

Vrael
11-03-2009, 09:30
Ej no, sorry ale Ice barrier bedzie teraz absorbowal 4.3k -.- a to DUZO xD. Pozatym wypraszam sobie takie naganne obrazanie Ice Armora, to nie tylko zwieksza armor ale i resisty, pozatym mage + healer jest naprawde ciezki vs inne klasy z healerem, stanowczo odradzam. Swoja droga, i tak chyba rerolluje na disc priesta, naprawde ten to dopiero dostanie buffa i to juz w spellach a co dopiero glyphach.

eerion
11-03-2009, 11:04
Ej no, sorry ale Ice barrier bedzie teraz absorbowal 4.3k -.- a to DUZO xDDo tego dolicz 10% spellpoweru.
To też jest dodawane do ilości pochłoniętego dmgu :P
Więc z 4,5k ;P

Pozatym wypraszam sobie takie naganne obrazanie Ice Armora, to nie tylko zwieksza armor ale i resisty,
Tylko frost resist :P
Poza tym nie obrażam tej abilitki. Po prostu stwierdzam jej użyteczność.

pozatym mage + healer jest naprawde ciezki vs inne klasy z healerem, stanowczo odradzam.
A tam. Jako frost może i, ale grałem Arcane + Disc priest i było bardzo fajnie.
Tylko teraz ABg nefią (ciekawi mnie jak bardzo)

Vrael
11-03-2009, 19:20
Do tego dolicz 10% spellpoweru.
To też jest dodawane do ilości pochłoniętego dmgu :P
Więc z 4,5k ;P
Tym bardziej.

Tylko frost resist :P
Poza tym nie obrażam tej abilitki. Po prostu stwierdzam jej użyteczność.
Wiesz, możesz stwierdzić, że ktoś ma głupi ryj... wiadomo o co mi chodzi xD

A tam. Jako frost może i, ale grałem Arcane + Disc priest i było bardzo fajnie.
Tylko teraz ABg nefią (ciekawi mnie jak bardzo)
Nie mam żadnego doświadczenia w arcane, nie lubie tego speca, nigdy go nie lubiłem i nigdy nie polubie :p ale w rzeczy samej, we frost to nie jest dobry pomysł.

eerion
12-03-2009, 08:07
Wiesz, możesz stwierdzić, że ktoś ma głupi ryj... wiadomo o co mi chodzi xD
No tak, ale mimo wsio troche na BG czy Arenach biegałem i wiem, że najzwyczajniej w świecie ice armor nie jest tak często używany, by zużywać na niego majora. Są inne glyphy, których szansa na użycie będzie o wiele większa.

Nie mam żadnego doświadczenia w arcane, nie lubie tego speca, nigdy go nie lubiłem i nigdy nie polubie :p ale w rzeczy samej, we frost to nie jest dobry pomysł.
Ja Arcane polubiłem od 2.4, gdy nie dość, że był grywalny to dostarczał naprawdę masę frajdy ze względu nap płynną rotację :P

Vrael
12-03-2009, 18:34
No tak, ale mimo wsio troche na BG czy Arenach biegałem i wiem, że najzwyczajniej w świecie ice armor nie jest tak często używany, by zużywać na niego majora. Są inne glyphy, których szansa na użycie będzie o wiele większa.
Zasada jest prosta: 2 casterów = Mage armor, przynajmniej jeden melee = ice armor.

Ja Arcane polubiłem od 2.4, gdy nie dość, że był grywalny to dostarczał naprawdę masę frajdy ze względu nap płynną rotację :P
Ja zawsze wolałem fire od arcane już nie wspominając o frost. Pamiętam jednak jednego gnomowskiego maga, który był w arcane i mi imponował - przed 3.0 więc żadnego lolbarrage. Grał setup 2x arcane mage i jadł ludzi.

eerion
13-03-2009, 00:07
Zasada jest prosta: 2 casterów = Mage armor, przynajmniej jeden melee = ice armor.Prosze cie.
Jak druga osoba to healer, to wskakuje w moltena.
Ten jeden melee nie da rady mi nic zrobić przy Imp blinku, instant invis, IB i moim healerze (disc priest)
Do tego -5% do kryta oraz moje częstsze kryty pomagają w ściąganiu ichniego healera.
Jak jest 2 DPS to najczęściej zostaje w Ice, bo każdy GCD jest na wagę złota wtedy ;)
I grało nam się zgrabnie mimo braku gearu (zarówno porządniejszego PvE lub PVP)

Ja zawsze wolałem fire od arcane już nie wspominając o frost. Pamiętam jednak jednego gnomowskiego maga, który był w arcane i mi imponował - przed 3.0 więc żadnego lolbarrage. Grał setup 2x arcane mage i jadł ludzi.No to zgrabnie musiał grać.
Poza tym wszyscy stękają na AB - sorka, ale w porównaniu do retardyna, któy zdejmuje na stunlocku, nie mówiąc już o DK z Chains of Ice i Gripie to AB to pikuś.
Jak mi MB procnie i wszystko ładnie zgram, to owszem moge mocno spalić (choć teraz po arcane power nerfie gorzej).
Owszem Arcane Mag teraz bardzo mocno na pvp się opiera na AB. I tą abilitkę teraz nerfują. Ciekawi mnie teraz ile będzie wynosić coefka. JAk typowego instanta, to arcane znowu będzie do dupy na PvE
Vrael. Weź pod uwagę, że przy obecnym sezonie bardziej opłaca się wyskakiwać w Pve gearze (max burst). A to robi spore różnice. Nawet ja - mając przyzwoity PvP gear i już dość znośny PvE (choć do dobrego full 25 sporo mi brakowało) miałem taką chorą różnicę latając w Pve, że inaczej mi się nie opłacało.

Vrael
13-03-2009, 17:03
Prosze cie.
Jak druga osoba to healer, to wskakuje w moltena.
Ten jeden melee nie da rady mi nic zrobić przy Imp blinku, instant invis, IB i moim healerze (disc priest)
Do tego -5% do kryta oraz moje częstsze kryty pomagają w ściąganiu ichniego healera.
Jak jest 2 DPS to najczęściej zostaje w Ice, bo każdy GCD jest na wagę złota wtedy ;)
I grało nam się zgrabnie mimo braku gearu (zarówno porządniejszego PvE lub PVP)
Ty naprawdę myślisz, że ja mówie o arcane? Zresztą, jako arcane powinno się używać Mage Armora, ze względu na jeszcze większą ilość resistów, moim zdaniem Molten Armor jest przereklamowany.
No to zgrabnie musiał grać.
Poza tym wszyscy stękają na AB - sorka, ale w porównaniu do retardyna, któy zdejmuje na stunlocku, nie mówiąc już o DK z Chains of Ice i Gripie to AB to pikuś.
Jak mi MB procnie i wszystko ładnie zgram, to owszem moge mocno spalić (choć teraz po arcane power nerfie gorzej).
Owszem Arcane Mag teraz bardzo mocno na pvp się opiera na AB. I tą abilitkę teraz nerfują. Ciekawi mnie teraz ile będzie wynosić coefka. JAk typowego instanta, to arcane znowu będzie do dupy na PvE
Vrael. Weź pod uwagę, że przy obecnym sezonie bardziej opłaca się wyskakiwać w Pve gearze (max burst). A to robi spore różnice. Nawet ja - mając przyzwoity PvP gear i już dość znośny PvE (choć do dobrego full 25 sporo mi brakowało) miałem taką chorą różnicę latając w Pve, że inaczej mi się nie opłacało.
Otóż, mój drogi eerionie, powiem Ci, że wcale nie do końca tak jest. Moje doświadczenie w zakresie Arcane jest naprawdę niskie, ale we frost używasz z pve tylko ringa, valorous shoulderów i legów (haste + (2) bonus) oraz broni jak nie masz Deadly daggera czy innego badziewia :P. Cała reszta to pvp. Czytałem pewną wypowiedź Blizzardu:
Savage Gladiator = Heroic gear
Hateful Gladiator = Heroes' gear
Deadly Gladiator = Valorous gear
W tym momencie, zawsze pójdzie się po pvp gear no i ten z pve dla haste'u, w końcu to 400 musi być. Coś mi się wydaje, że Arcane Mage długo bez pewnego poziomu resi nie ujedzie.

eerion
14-03-2009, 01:01
Ty naprawdę myślisz, że ja mówie o arcane? Zresztą, jako arcane powinno się używać Mage Armora, ze względu na jeszcze większą ilość resistów, moim zdaniem Molten Armor jest przereklamowany.
To zależy czy mam się nastawić na burn, czy na survival przeciw casterom ;P

Otóż, mój drogi eerionie, powiem Ci, że wcale nie do końca tak jest. Moje doświadczenie w zakresie Arcane jest naprawdę niskie, ale we frost używasz z pve tylko ringa, valorous shoulderów i legów (haste + (2) bonus) oraz broni jak nie masz Deadly daggera czy innego badziewia :p. Cała reszta to pvp. Czytałem pewną wypowiedź Blizzardu:
Savage Gladiator = Heroic gear
Hateful Gladiator = Heroes' gear
Deadly Gladiator = Valorous gear
W tym momencie, zawsze pójdzie się po pvp gear no i ten z pve dla haste'u, w końcu to 400 musi być. Coś mi się wydaje, że Arcane Mage długo bez pewnego poziomu resi nie ujedzie.
Nie siedze w tym teraz, ale w gildii analizowaliśmy top zestawy.
Co wychodziło? Najczęściej 2*DPS w PvE gearze.
Sam się spotykałem z czymś takim - dobra kombinacja spala dosłownie momentalnie.
Pozwole sobie użyć wyrażenia
"Masakra" :P

Vrael
14-03-2009, 11:23
Nie siedze w tym teraz, ale w gildii analizowaliśmy top zestawy.
Co wychodziło? Najczęściej 2*DPS w PvE gearze.
Sam się spotykałem z czymś takim - dobra kombinacja spala dosłownie momentalnie.
Pozwole sobie użyć wyrażenia
"Masakra" :P
Ta, zależy jednak czy mówisz o magu czy o np. DK... Osobiście nie spotkałem, żadnego top mage'a w full pve ;)

Lord Dreathan
14-03-2009, 12:38
Wreszcie ktos ruszyl temat do przodu. Ja jedyne co moge powiedziec, to ze w czwartek OS 3D padl :P

Ziemniax
14-03-2009, 23:30
Wreszcie ktos ruszyl temat do przodu. Ja jedyne co moge powiedziec, to ze w czwartek OS 3D padl :P

Nono pogratulować wytrwałości i repair billsów :)

Ehh mówicie tylko o zmianach w klasach w nadchodzącym patchu, a tymczasem wielkimi krokami zbliża się Ulduar <tadam>!!!
Co myślicie o poszczególnych bossach?
I o wielkim Yogg-Saronie?
Czym w walkach zaskoczą nas Hodir, Freya, Thorim (ten na pewno zmienionym wyglądem:D), Flame Leviathan, Kolagorn i inni, którzy stanowią wielką elitę 14 bossów w Ulduar raidzie?
I czy te nowe 29 itemek z wintergraspa zaskoczy nas miło?
I czy nowy legendarny przedmiot wygląda naprawdę legendarnie?
Jak prezentują się Tier8 (ode mnie: powinni zamienić miejscami zbroję maga i paladyna)?

I najważniejsze pytanie: JAK DŁUGO BLIZZ KAŻE NAM JESZCZE NA TO CZEKAĆ?? :cup:

Miło znów postawić posta w temacie B)

Vrael
15-03-2009, 02:11
Moim zdaniem Ulduar tylko na początku będzie ciężkawy, potem EZ mode do pugowania...

Thuriv
15-03-2009, 02:11
Jak długo? Pierwszą część patcha można już teraz zasysać, a wypuszczenie pełnego jest planowane na początek kwietnia, więc już nie długo.
Mam nadzieję, że zdobędę do tego czasu Betrayera, tylko 3 razy dropnął na parę miesięcy cotygodniowego czyszczenia Naxx.

malkolm
16-03-2009, 09:41
Moim zdaniem Ulduar tylko na początku będzie ciężkawy, potem EZ mode do pugowania...

"With that said, I want to be sure that everyone understands: Hard mode is hard. Some hard modes are harder than others. Then there's Algalon the Raid Destroyer. He feeds off of your tears."

Valnoth, Lead World Designer

malkolm
16-03-2009, 09:58
I jeszcze jedno:

"Players first entering any dungeon that will result in a lock-out timer will be warned if they are going to be saved to the instance. This warning will include an option to port to the nearest graveyard before being saved."

Chwalmy Pana.

Dawergo
16-03-2009, 22:30
Mnie zadziwia zmiana w dual specu, którą jak narazie pokazali. Brak lexicon of power dużo ułatwi, ale siedząc w raidzie nie trzeba bedzie podmieniac na dpsa, tylko zmienic sie w dpsa ;d

Lord Dreathan
17-03-2009, 21:44
Ulduar, Ulduar oh oh oh ! Wreszcie będzie coś do roboty:)

P.S

Piszę to tu bo to ma związek z WoWem...wielu z was zapewne zna Athene'a (ATHENEWINS). Ostatnio znalazłem jakiegoś pieprzonego nooba na youtubie, który perfidnie podrabia jego styl, uważa się za najlepszego itd itp. Wystarczy zresztą, że zobaczycie jego filmiki a przekonacie się jak żałosny jest. Wzywam was, fanów Athene'a, do bojkotu RivalesOwns'a z youtube'a!

Therus Mroczny
17-03-2009, 22:53
Ten Rivales jest tak zalosny ze az smieszny :)

LaYs
22-03-2009, 00:37
This warning will include an option to port to the nearest graveyard before being saved."

No more free TP :/ a tyle z tego korzystałem ;d

PS:
Tutaj macie trochę rozpisane o patchu + zdjęcia nowych setów.
http://www.mmo-champion.com/index.php?topic=44966.0 (http://urlguard.net/l/http://www.mmo-champion.com/index.php?topic=44966.0)

Ah i znowu Warlock z dupy wygląda :/ anyway nice staty ma nowy gear ;]

Ziemniax
22-03-2009, 23:19
PS:
Tutaj macie trochę rozpisane o patchu + zdjęcia nowych setów.
http://www.mmo-champion.com/index.php?topic=44966.0 (http://urlguard.net/l/http://www.mmo-champion.com/index.php?topic=44966.0)

Ah i znowu Warlock z dupy wygląda :/ anyway nice staty ma nowy gear ;]

A według mnie powinni zamienić miejscami sety paladyna i maga :/
Palek w clothach i mag w plate'ach wyglądają trochę śmiesznie :D

kołbaś
23-03-2009, 06:30
Warlock z dupy wygląda ? czlowieku, ty wiesz jak ten set zajebiscie wyglada na undeadzie! ja normalnie az sie nie mgoe doczekac t8 dla mojego warlocka.

CytrynowySorbet
23-03-2009, 16:22
Bonusy z T8 dla druida są piękne...
Nie mogę się doczekać, już słyszę legendary mace'a szepczącego do mnie "loot me, loot me" :>

Plotki jak plotki, ale słyszałem, że w przyszłą środę ma 3.1.0 wyjść.

eerion
23-03-2009, 17:48
@up:
Bardzo wątpie. Zmiany w klasach trwają w najlepsze, nie wszyscy bossowie w Uldu zostali stestowani. A wczoraj był jakiś większy błąd w Uldu i wszystkie testy zostały odwołane.
więc...

CytrynowySorbet
24-03-2009, 17:41
@up:
Bardzo wątpie. Zmiany w klasach trwają w najlepsze, nie wszyscy bossowie w Uldu zostali stestowani. A wczoraj był jakiś większy błąd w Uldu i wszystkie testy zostały odwołane.
więc...

Zbliża się Noble Garden event, jak i nowy sezon. Sezon - nowe ubranka (więc pewnie będą za conq. emblemy), a w Noble Gardenie jakieś zmiany mieli wprowadzić, które są związane z nowym patchem. Więc patch musi wyjść tak, aby był czas na zrobienie wszystkich achievmentów.

Im szybciej, tym lepiej... Na respece wydałem już +5k golda...

malkolm
25-03-2009, 09:34
Im szybciej, tym lepiej... Na respece wydałem już +5k golda...

Nah, lepiej później niż wypuszczać zbugowany content.

A 5k golda? Co to jest 5k golda? 5 dni x 15 min, nie ruszając się dalej niż bank->ah->mailbox.

kołbaś
25-03-2009, 09:39
ok jak sobie zakupie prepa dam ci passy na 5 dni i zrob mi tak =)

eerion
25-03-2009, 11:24
A 5k golda? Co to jest 5k golda? 5 dni x 15 min, nie ruszając się dalej niż bank->ah->mailbox.
Ciekawe na czym. Kontrola eternali nie wchodzi u nas w rachube, bo jest z tym dość miętko i kiepski profit. JC odpada, bo obecnie rynek przeżywa "mały" kryzys i to wsio jest guzik warte. BS tak samo, alchemia J/W. Nie kupisz, zrobisz miksturki/flaska i sprzedasz z przyzwoitym zyskiem.
Niestety. Fajnie się zarabaiało na początku WotLKa, gdzie siedząc tylko na AH się dorobiłem łacznie z 20k. Ale teraz...

Thuriv
25-03-2009, 12:10
U mnie na serwerze nie jest tak źle, jako JC zarabiam od 500 do 1500 golda dziennie. Chociaż niestety ceny gemów zaczynają powoli spadać.

CytrynowySorbet
25-03-2009, 15:12
Frost Lotusy - 20g.
Abyss Crystal - 45g.
Arctic Fur - 40g.
Titansteel bar - 60g.
Titansteel CD - 5g.
Dragon's Eye - 50g.

Witamy na Burning Legionie.

Lord Dreathan
25-03-2009, 16:34
A ja ostatnio doszedlem do wniosku, dlaczego blizz wprowadzil ograniczenie picia mana potionow do tylko jednego na walke. Dzieki temu nie trzeba zuzywac 10 potow na walke, co obniza koszt raidowanie, co z kolei znowu udowadnia fakt ze wow jest pod casual'a robiony. Takie moje zdanie jest. (tylko nie pamietam jak to blizz uzasadnial)

CytrynowySorbet
25-03-2009, 17:58
Żeby raidy były "trudniejsze".

eerion
27-03-2009, 01:14
Żeby raidy były "trudniejsze".
Zeby mana pot był awaryjnym sposobem na regeneracje many (bądź health na życie), a nie by był to kolejny mana regen. Bo inaczej z łykania potów miałoby się dodatkowe 180 mp/5 z niczego.

Anyway - blizz bardzo się stara sprawić, żeby mag polubił spirit...
I chyba zaczynam go lubić :D
I najparawdopodobniej skończe z byciem Frostfire a przesiądę się na Fire (z odrobiną arcane ofc).
Tylko... Jeszcze więcej hit gearu do zebrania O_o

Gonzo
27-03-2009, 15:23
Witam. Właśnie dzisiaj ponownie próbuję World of Warcraft, zrobiłem nowe konto, no i mam 40 dni gry.

Czy ktoś gra na Burning Legion?

Lord Dreathan
27-03-2009, 16:50
http://www.youtube.com/watch?v=Gy8UZR72o9c

Coś dla magów:)

Vrael
27-03-2009, 16:51
Ahhh Burning Legion, realm Polaczków, ja osobiście stronię od takich miejsc.

CytrynowySorbet
27-03-2009, 20:23
Ja gram. Nick Pethon jak cos.

Ziemniax
27-03-2009, 21:45
http://www.youtube.com/watch?v=Gy8UZR72o9c

Coś dla magów:)

hmmm oglądałem podobny pojedynek na stronce sk-gaming. Czekałem na pojedynek W CS-a pomiędzy MyM-em i jakąś drużyną ze Szwecji - musieli przekładać tę walkę o pół godziny, bo Arcane Mage przez 20 minut pojedynkował się z Holy Priestem (nie zdradzę zwycięzcy, walka była naprawdę imponująca i wyrównana :))

BTW dzisiaj wreszcie udało się zaliczyć wszystkie wingi w naxx25m B)
Kel'thuzadzie, nadchodzimy :cup:

Thuriv
28-03-2009, 01:15
BTW dzisiaj wreszcie udało się zaliczyć wszystkie wingi w naxx25m B)
Kel'thuzadzie, nadchodzimy :cup:

Gratuluje :)

Dzisiaj mojej gildii po raz kolejny nie udało się złożyć odpowiedniego setupu na Sartha3D 10man, eh ... a tylko 2 achievementy dzielą mnie od Plagued Proto-Drake.
Cóż, na pocieszenie udało mi się wczoraj zaliczyć ostatni brakujący heroic achievement i w końcu po ponad roku gry mam jakiegoś w miarę rzadkiego mounta :)
Chociaż po ostatnim nerfie z Anub'arakiem to każdy może go teraz mieć :<

PLague
28-03-2009, 06:17
Ja kończę z tą grą. Po dwumiesięcznej grze na WotLKu, doszedłem do wniosku, że Blizzard chce zmienić oblicze tej, jakże świetnej niegdyś, gry MMO. Niesamowita każualizacja i stopniowa pokemonizacja - nie chcę trwonić pieniędzy na grę, która coraz mniej ode mnie wymaga, dając - wzorem definicji każualu i next-gamingu - łatwe osiągnięcia i szybką... "satysfakcję".

Sprzedaję moje płyty oraz konto. Płyty już wystawiłem na aukcję: http://allegro.pl/item590706001_world_of_warcraft_the_burning_crusad e_wotlk.html
Konto mogę albo do niej dołączyć (80lvl prot warrior gotowy do rajdowania w Naxx), oczywiście po uprzednim zmodyfikowaniu aukcji, podniesieniu do adekwatnej ceny, albo wystawić na osobnej aukcji.
Chętnych zapraszam na allegro i PW.

eerion
28-03-2009, 08:40
Ja kończę z tą grą. Po dwumiesięcznej grze na WotLKu, doszedłem do wniosku, że Blizzard chce zmienić oblicze tej, jakże świetnej niegdyś, gry MMO. Niesamowita każualizacja i stopniowa pokemonizacja - nie chcę trwonić pieniędzy na grę, która coraz mniej ode mnie wymaga, dając - wzorem definicji każualu i next-gamingu - łatwe osiągnięcia i szybką... "satysfakcję".

Dziwne stwierdzenie, tuż przed Ulduarem.

PLague
28-03-2009, 08:48
Który ma być na poziomie trudności rajdów TBC? Przed nerfem? Ha-ha.

CytrynowySorbet
28-03-2009, 10:38

Nie mów hop póki nie przeskoczysz. Blizzard wciąż nanosi poprawki, i wiele może się zmienić. Zresztą czego Ty od tej gry oczekujesz? Że będziesz musiał pół dnia zastanawiać się nad tym, jak ubić jednego bossa?

PLague
28-03-2009, 11:20
Hehe, nie. Chcę poziomu trudności z poprzednich wersji WoW, a nie jakieś zabaweczki, która wręcz sama daje "nagrody". Nie chcę tutaj zacząć znowuż gadać o tym, po prostu wystawiłem swoją ofertę.

CytrynowySorbet
28-03-2009, 11:42
Hehe, nie. Chcę poziomu trudności z poprzednich wersji WoW, a nie jakieś zabaweczki, która wręcz sama daje "nagrody". Nie chcę tutaj zacząć znowuż gadać o tym, po prostu wystawiłem swoją ofertę.

Ehh. Porównaj sobie epici ze Stratholme i Naxx. Popatrz na staty. Po prostu z dodatku na dodatek (a raczej z patcha na patch), musi być tego więcej, żeby ludzie mogli sprostać coraz to trudniejszym bossom. Następny dodatek będzie jeszcze prostszy, ale... Nie kłóćmy się, przecież jak coś rozgryziesz to prędzej czy później będzie to łatwe... Twoją "łatwość" rekompensują świetna fabuła dodatku, piękne widoki, przemyślani bossowie (chodzi mi o ich znaczenie i fabułę).

Idąc Twoim tokiem myślenia, każda gra prędzej czy później zrobi się za łatwa, co oznacza też nudna.

Ziemniax
28-03-2009, 14:20
Ehh. Porównaj sobie epici ze Stratholme i Naxx. Popatrz na staty. Po prostu z dodatku na dodatek (a raczej z patcha na patch), musi być tego więcej, żeby ludzie mogli sprostać coraz to trudniejszym bossom. Następny dodatek będzie jeszcze prostszy, ale... Nie kłóćmy się, przecież jak coś rozgryziesz to prędzej czy później będzie to łatwe... Twoją "łatwość" rekompensują świetna fabuła dodatku, piękne widoki, przemyślani bossowie (chodzi mi o ich znaczenie i fabułę).

Idąc Twoim tokiem myślenia, każda gra prędzej czy później zrobi się za łatwa, co oznacza też nudna.

Heh Blizzard jak może ułatwia na razie robienie twinków 8o
A co do bossów - wciąż nie moge uwierzyć, że Anub'arak ma miejsce tylko w 5m:( . Moim zdaniem powinni zrobić z Azjol'Nerub raida przynajmniej na 10m (jak Sartha i Malygosa - jeden boss i byłoby to jakieś wyzwanie).
Ale cóż - na razie Blizz przerabia sobie lore Warcrafta na łańcuszki choinkowe i nic z tym nie zrobimy X(
Możemy tylko czekać na kolejne patche...

Swoją drogą, przeglądałem filmiki bitew z bossami w Ulduar i mogę powiedzieć, że zaskoczyło mnie kilku: Mimiron i Kologarn.
I wciąż czekam na testy z walk z Algalonem i Yogg-Saronem (całą resztę widziałem :p)

No i najbardizej czekam na kolejne skrzydło w Vault of Archavon!
Emalon the Storm Watcher (będący nowym bossem w VoA) będzie o wiele bardziej wymagający niż jego sąsiad Archavon!

KUR... BLIZZARDZIE NIE KAŻ MI WIĘCEJ CZEKAĆ!!!

PLague
28-03-2009, 14:32
Sorbecie, chyba za bardzo nie pojąłeś, o co mi chodzi, ale nic straconego. Porównywanie statów ze starych rajdów do tych nowych nie ma sensu, bo oczywistym jest, że te drugie w liczbach będą trudniejsze.
Jednak w rzeczywistości takie nie są, a jedyny hc, który sprawiał mi problemy, był The Oculus. Pierwsze hc z WotLK robiłem w itemach z zadań (!), co w tbc czy podstawce byłoby nie do pomyślenia.

eerion
28-03-2009, 15:05
Który był niczym w porównaniu do 40tek z podstawki?
Ha-ha.
Wielki znawca.
Poza tym - sadzę, że Ulduar może być dość trudnym encounterem, zwłaszcza z extra rzeczami (jak advisorzy na frayi). Nie będzie to na pewno SWP, ale nie będzie to też nieporozumienie jakim teraz jest Naxx.
Znajomy oglądał filmik z PTR i ktośtam wipe'ował na trashu (a nie były to lamerskie grupy), więc obiecujące to jest.

Ale cóż - na razie Blizz przerabia sobie lore Warcrafta na łańcuszki choinkowe i nic z tym nie zrobimy X(
Sorka, ale to blizz wymyślił lore z warcrafta i wydaje mi się, że on wie lepiej jak co zbudować. Fakt, że są ograniczenia - przez to Azjol-Nierób nie jest olbrzymim królestwem, ale instą. Bywa. No i - to, że ci się wydaje i IYO coś powinno być takie, nie znaczy to, że takie naprawdę być powinno. To tylko i wyłącznie twoje zdanie.
Pierwsze hc z WotLK robiłem w itemach z zadań (!), co w tbc czy podstawce byłoby nie do pomyślenia.
A z kolei, gdyby nie darmowe itemy za honor po pewnym czasie to w TBC musiałbys dłuugo farmić masę heroiców by dojść do etapu rajdowego. Progress Kara, a potem znowu ściana, którą dla pewnych graczy był Magni.
To można uznać, za przegięcie w drugą stronę, choć człowiek, który rajdował MC czy Naxxa wyśmieje ta opinię. I tak można się żreć cały czas.
Uwierz, ja też nie byłem przyzwyczajony, żeby na pierwsyz rajd pójść z niebieskimi itemami z q. Ale to, że ja się wychowałem w TBC (nie miałem lvl 60 rajdó w podstawce), nie oznacza, że to było jedyne słuszne. Jakie były warunki tak graliśmy. I przyzwyczailiśmy.

Gonzo
29-03-2009, 16:07
Sprzedam nowiutkie konto, opłacone do 6 maja 2009 posiadające 11 orc warriora na serwerze Burning Legion.

Więcej informacji na PW, sprzedaję ponieważ ta gra już straciła swój klimat od 2005 roku :/ niestety.

CytrynowySorbet
29-03-2009, 18:02
Już ci się znudziło? A tylko raz sobie pogadaliśmy :\

Gonzo
29-03-2009, 18:50
Już ci się znudziło? A tylko raz sobie pogadaliśmy :\

Być może wrócę, jak mi się nie uda sprzedać - wtedy odpalę już dawno kupionego Glidera XD.

@edit:

;o glidera zablokowali, wtf?

Serious Sam
29-03-2009, 19:29
Witam, mam kilka pytań.
Jaka broń jest najlepsza dla maga? Staff, dagger, czy sword?
Jakich skilli się uczyć magiem najlepiej, chodzi mi o np. herbalism, tailoring, smithing itp.
Od 10 poziomu w jakie talenty inwestować? Ogień, czy lód?
Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno, jak nie, to dajcie znać. To mój pierwszy mag(human) : P

Rothes
29-03-2009, 19:49
Jakich skilli się uczyć magiem najlepiej, chodzi mi o np. herbalism, tailoring, smithing itp.Najczęściej pada odpowiedź, że enchanting i tailoring, ale to w gruncie rzeczy bez różnicy. Bierz to, co Ci się podoba. Jeśli chcesz mieć na starcie dużo gotówki to naucz się dwóch gathering skilli (mining, herbalism, skinning z tego co pamiętam). Potem zawsze możesz się przerzucić na coś innego.

Na resztę pytań nie odpowiem, bo przez maturę i inne sprawy nie jestem na bieżąco ze zmianami w grze.

eerion
29-03-2009, 23:08
Jaka broń jest najlepsza dla maga? Staff, dagger, czy sword?
Najlepsza broń to ta, któa daje ci największy dopak. Typ nie ma znaczenia

Od 10 poziomu w jakie talenty inwestować? Ogień, czy lód?
Frost.
Jak chcesz to od 60 możesz się przerzucić na arcane. Jak nie to frost do końca.

To mój pierwszy mag(human) : P
Ścierwoaluchami grasz?
Shame on you

Jakich skilli się uczyć magiem najlepiej, chodzi mi o np. herbalism, tailoring, smithing itp.
Jeśli patrzeć pod end buffy to enchanting/Jewelcrafting. Ale w praktyce to polecam albo mining/Jewelcrafting, albo herbalism/alchemy albo właśnie tailoring enchanting. Jeśli chodiz o zarabiania, to to nie wchodzi w rachubę na pierwszej postaci - nie ma sensu :P

malkolm
30-03-2009, 11:57
Jeśli patrzeć pod end buffy to enchanting/Jewelcrafting. Ale w praktyce to polecam albo mining/Jewelcrafting, albo herbalism/alchemy albo właśnie tailoring enchanting. Jeśli chodiz o zarabiania, to to nie wchodzi w rachubę na pierwszej postaci - nie ma sensu :P

Jeśli jest to pierwsza postać: to zacząłbym od mining + herbalism lub skinning i sprzedawał wszystko na AH. W ten sposób, nie będzie miał problemów z kasą na mounty: lvl 30, lvl 60, flying 70 + epic flying 70, northrend flying 77 - w sumie około 8k golda.

A potem spokojnie w dzień/tydzień wyleveluje enchanting/jewelcrafting.

Serious Sam
30-03-2009, 15:40
Tamto był priv server : P
Ale teraz jeszcze jedno pytanie, bo na innym forum nie odpowiadają :<

Teraz chciałbym kupić kartę na 60 dni grania. Problem w tym, że wyskakuje mi taki błąd, przy podłączaniu do globala:

http://image-fast.com/my.php?image=fac05328668f/6666.PNG ... f/6666.PNG

Mam wersją 2.4.3
Czy mam patchować? Nie chciałbym grać na Wath of the lich king, tylko Burning Crusade.

malkolm
30-03-2009, 16:04
Teraz chciałbym kupić kartę na 60 dni grania. Problem w tym, że wyskakuje mi taki błąd, przy podłączaniu do globala:

Mam wersją 2.4.3
Czy mam patchować? Nie chciałbym grać na Wath of the lich king, tylko Burning Crusade.

Na globalu możesz grać tylko na najnowszej wersji, obecnie to 3.0.9

CytrynowySorbet
30-03-2009, 16:10
Nie chciałbym grać na Wath of the lich king, tylko Burning Crusade.

Muszę cię zmartwić, ale teraz bez WotLK nie da się grać (a przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam). Outland jest martwy, BC insty / raidy też. No chyba, że masz zamiar kupić na 68 levelu. Inaczej nie masz co zaczynać.

Serious Sam
30-03-2009, 16:55
Czyli mam ściągnąć WotLK i kupić kartę na 60 dni i po problemie? czy muszę KUPIĆ w sklepie WotLK i wpisać kod, żebym mógł grać na najnowszym dodatku (tak robiłem przy przejściu z wowa, na burning crusade)?

eerion
30-03-2009, 17:16
Możesz po prostu ściągnąć.
Wersja serwera to 3.0.9
Jak nie masz zakupionego WotLK to nie masz po prostu dostępu do WotLKowych lokacji, instancji, itd.

Serious Sam
31-03-2009, 01:15
Ok, wszystko zrobione i... zalogowałem się na moją postać! Pierwszy raz od pół roku! : D
Następne zadanie. Pomóżcie mi rozłożyć talenty : )

http://www.worldofwarcraft.com/info/classes/hunter/talents.html

mam 33

Vrael
31-03-2009, 08:20
Muszę cię zmartwić, ale teraz bez WotLK nie da się grać (a przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam). Outland jest martwy, BC insty / raidy też. No chyba, że masz zamiar kupić na 68 levelu. Inaczej nie masz co zaczynać.

No nie powiedziałbym, u mnie BT raidy chodzą na okrągło, ale co to za wyzwanie robić BT z 80tkami...

malkolm
31-03-2009, 08:49
Ok, wszystko zrobione i... zalogowałem się na moją postać! Pierwszy raz od pół roku! : D
Następne zadanie. Pomóżcie mi rozłożyć talenty : )

http://www.worldofwarcraft.com/info/classes/hunter/talents.html

mam 33

A masz:
http://www.worldofwarcraft.com/info/classes/hunter/talents.html?tal=050032015150120000000000000000000 000000000000000000000000000000000000000000000000

I śmigaj do STV po goryla.

Sr@x
31-03-2009, 18:49
nie wiem czy to juz kiedyś było ale dla wszystkich fanów wowa (którego też lubię)
http://images.teamsugar.com/files/upl1/1/13254/41_2008/Picture_14.preview.jpg

Lord Dreathan
31-03-2009, 22:27
Mnie zastanawia co zrobia z tym nowym talentem u priesta, co po kazdym f healu daje 12% haste na g heala albou PoH i stack'uje sie 3 razy. Przeciez to w takim razie bede castowac PoH w 1.5 sec! g heal 1.25. Moze na g healu tego tak sie nie odczuje, ale na PoH to olbrzymi boost. Co prawda nadal bedzie leczyc tylko dana grupe ( jak coh, chain heal w tbc) ale z tak szybkim castem, zasiegiem leczenia 30/33/36 yardow to narzekac chyba nie bede.
Wyglada na to ze priest znowu bedzie najlepszym uniwersalnym healerem. ( chyba ze mana regian bedzie tak slaby ze po 2 min nic nie bedzie mogl zrobic)

malkolm
01-04-2009, 08:48
Mnie zastanawia co zrobia z tym nowym talentem u priesta, co po kazdym f healu daje 12% haste na g heala albou PoH i stack'uje sie 3 razy. Przeciez to w takim razie bede castowac PoH w 1.5 sec! g heal 1.25. Moze na g healu tego tak sie nie odczuje, ale na PoH to olbrzymi boost. Co prawda nadal bedzie leczyc tylko dana grupe ( jak coh, chain heal w tbc) ale z tak szybkim castem, zasiegiem leczenia 30/33/36 yardow to narzekac chyba nie bede.
Wyglada na to ze priest znowu bedzie najlepszym uniwersalnym healerem. ( chyba ze mana regian bedzie tak slaby ze po 2 min nic nie bedzie mogl zrobic)

Ale powiedz, tak szczerze, gdzie w WotLK używałeś gheal-a?.
Bo jak dla mnie są tylko dwie sytuacje, kiedy on ma zastosowanie:
- pre-cast na main tanka na loathebie ( z hastem miałem 2.1 sec i idealnie wstrzeliwałem się w trzy sekundową "przerwę" kiedy da się tam leczyć + 2x CoH),
- leczenie mind controlowanych mobów na instruktorze.

Podstawowy spell priesta w TBC (downranking! downranking!) stał się bezużyteczny w WotLK, a zapowiadane zmiany w 3.1 są moim zdaniem próbą "ożywienia" go.

eerion
01-04-2009, 19:03
UWAGA! DLA WSZYSTKICH, KTÓRZY UWAŻAJĄ, ŻE ULDUAR BĘDZIE PROSTY!

Poczytajcie sobie o Algalon the Observerze. Lub jak go inni zwą - Algalon the Raid Destroyer. Ostateczny boss Ulduaru. Możesz rozpoczać z nim encounter, gdy masz wszystkie hard mode w ulduarze zrobione (achievementy).
Tutaj jest "odgłosy"
http://www.youtube.com/watch?v=r2MwblTnb-g

Therus Mroczny
01-04-2009, 19:06
Zapowiada sie niezle - i dobrze, nie mialem okazji grac w tbc, a wotlk jest zbyt ez mode.

CytrynowySorbet
02-04-2009, 10:58
UWAGA! DLA WSZYSTKICH, KTÓRZY UWAŻAJĄ, ŻE ULDUAR BĘDZIE PROSTY!

To są w ogóle tacy, którzy tak myślą? o_O Przecież na samym wstępie Blizz oznajmił, że Ulduar będzie o wieeeeele trudniejszy od Naxxa (Ulduar 10 = Naxx 25).

eerion
02-04-2009, 16:11
To są w ogóle tacy, którzy tak myślą? o_O Przecież na samym wstępie Blizz oznajmił, że Ulduar będzie o wieeeeele trudniejszy od Naxxa

Po dwumiesięcznej grze na WotLKu, doszedłem do wniosku, że Blizzard chce zmienić oblicze tej, jakże świetnej niegdyś, gry MMO. Niesamowita każualizacja i stopniowa pokemonizacja - nie chcę trwonić pieniędzy na grę, która coraz mniej ode mnie wymaga, dając - wzorem definicji każualu i next-gamingu - łatwe osiągnięcia i szybką... "satysfakcję".
O ulduarze

Vcześniej vrael bodajże brał pod uwagę, że Ulduar to będą 2 tygodnie a potem farma.
Tuż obok masz przykłady takich ludzi.
Wielkich znawców.
Już tacy byli jak BT wyszło (Nihilum poszli sprawdzić BT i 2 bossów z marszu zabili! Co to za rajd?) itd.
A później blizz wypuścił SwP i się jadaczki pozamykały.
Teraz znowu wszyscy wielcy krzykacze się odzywają.

No, ale tak czy siak - Raid destroyer na pewno będzie ciekawy. I jakie będa nagrody za niego (zabicie go będzie wymogiem na zakończenie chaina z ulduarem)

Ziemniax
02-04-2009, 16:22
Little is known about the fight against Yogg-Saron, according to spell it looks like the fight will be based on the sanity of your character. Each player will most likely start with 100% sanity and Yogg-saron will lower it through his abilities. Reaching 0% will most likely mind control the player just like any of the Ulduar titan boss controlled by Yogg-Saron.

Zapowiada się ciekawie :D
Yogg-Saron będzie nam odbierał sanity aż wreszcie niespodziewanie oddamy się jego władzy :D
On + jego tentacle i jeszcze to Sanity sprawią, że walka z tym bossem bedzie naprawdę ciekawa :evul:
ehhh... szkoda, że to Algalon będzie ostatni... Ale przedostatni boss to jeszcze nie jest tak źle :p

Dawergo
02-04-2009, 17:09
Założę się że połowa z was po 2 resetach bedzię płakać ze ulduar jest za trudny, teraz takie gadanie, tak jak kolega wczesniej napisal - jak nam dowala drugie swp to będziecie narzekać że jest za trudno, swp ciężko jest przejść nawet na 80 lvlu, ja mam osobiście najdzieje ze ulduar będzie gdzieś na poziomie bt/mh, bo pamiętajcie że przed nami jeszcze następne instancje raidowe, a jak teraz dowalą total hardcore to nawet do nich nie dojdziecie :P Naxx jest za łatwy, to prawda, ale to nie znaczy że jest zły, przynajmniej każdy z nas go widział.

PS. Mnie szlag trafia zawsze jak ide na Malygosa - jeden z aspektów jednym z najprostszych bossow w WOTLK... Jak dla mnie to Arthas w hierarchii bossów które weszly/wejda w następnych patchach jest dość nisko, a zrobili go najpotężniejszym.

malkolm
03-04-2009, 08:52
jak nam dowala drugie swp to będziecie narzekać że jest za trudno,

Ja tam nie będę narzekał :-P

Ulduar 25 nie będzie na poziomie swp, wystarczy poziom ssc/tk a i tak będzie płacz.
Ulduar 10 obstawiam na poziomie ZA.

CytrynowySorbet
03-04-2009, 10:46
Wolę, żeby Ulduar był diabelnie trudny, i mieć satysfakcję z położenia każdego bossa (nie dzięki szczęściu) niż mój dotychczasowy tok myślenia (O, dziś środa. Pójdziemy dziś na Naxx25, a potem jeszcze daily sobie porobie)...

eerion
03-04-2009, 11:39
Aye.
Nic tak nie cieszyło jak zdjęcie Archimonda bądź Gurtogga. A z jednej czesci T6 się wtedy cieszyłem bardziej niż teraz z wszystkich moich epicków.
Taka prawda.
Jeślu Ulduar będzie diabelnie trudny (nie sądze, by aż tak. Poza Algalonem) to będzie przynajmniej powdó by tam chodzić. A gear będzie warty dużo. Nie chce byle nooba w T7.5 I turning tide

CytrynowySorbet
03-04-2009, 15:50
Hard mode is hard. Some hard modes are harder than others. Then there's Algalon the Raid Destroyer. He feeds off of your tears.

Nie wiem, czego się po tym spodziewać.

Serious Sam
03-04-2009, 18:22
Panowie!
Ostatnio dokupiłem sobie miejsce w stajni. Jestem łowcą : P
Jakie zwierzę będzie najlepsze? Jakie mam sobie przywłaszczyć?
Mam 44lvl. Chodzi mi o takiego, żeby dobrze zadawał, oraz się bronił - medium ; )

eerion
04-04-2009, 08:43
Niedźwiedż nie powinien być zły.
Albo dzik.
Choć i tak najwięcej ludzi lata z petami z drzewkami ferocity. Czyli raptory, koty, itd.

Bluray
04-04-2009, 12:14
Do lvl'owania zdecydowanie miś, ja z nim biegałem i było całkiem przyzwoicie.

Teraz moje pytanie:
Jakie statystyki są potrzebne tankowi(dk), chciałbym spróbować czegoś innego niż dps'u :P

@down
Właśnie o to dzięki :)

CytrynowySorbet
04-04-2009, 14:02
Str (parry + ap) i stam. Jeśli o to ci chodziło.

Noradin
04-04-2009, 14:42
ja mam 31 taurena paladin i propo jest polski serwer za darmo [nie privek] ogólny tyle nie zrobicie teraz konta bo nie ma rekutacji

Rothes
04-04-2009, 14:58
ja mam 31 taurena paladin i propo jest polski serwer za darmo [nie privek] ogólny tyle nie zrobicie teraz konta bo nie ma rekutacjiBredzisz...

CytrynowySorbet
04-04-2009, 14:59
ja mam 31 taurena paladin
Lol
i propo jest polski serwer za darmo [nie privek] ogólny
Orly?
tyle nie zrobicie teraz konta bo nie ma rekutacji

Wyjdź.

_WrD_
04-04-2009, 15:43
Okej. ;d
Ciekaw jestem, co tam słychać.
Nadchodzi jakiś 'pacz', w którym wprowadzą nowe instancje raidowe?
Bo narazie wśród kumpli tylko narzekania na 'casualostwo' wotlk, małą ilość raidów, brak balansu w pvp i (co wg nich jest najgorsze) to, że na pve można zdobyć gear pvp i odwrotnie. Wtf?

CytrynowySorbet
04-04-2009, 16:51
Okej. ;d
Ciekaw jestem, co tam słychać.
Nadchodzi jakiś 'pacz', w którym wprowadzą nowe instancje raidowe?
Bo narazie wśród kumpli tylko narzekania na 'casualostwo' wotlk, małą ilość raidów, brak balansu w pvp i (co wg nich jest najgorsze) to, że na pve można zdobyć gear pvp i odwrotnie. Wtf?

Tak, wprowadzą Ulduar.
Mała ilość raidów... Już niedługo. Brak balansu w pvp? Jak najbardziej.

I trzecie to też prawda. W pugowym raidzie VoA lecą itemy i do pve, i do pvp. A same itemy pvp (np. z aren) są też dobre na pve, choć ofc nie lepsze od tych z raidów.

eerion
04-04-2009, 19:07
Bo narazie wśród kumpli tylko narzekania na 'casualostwo' wotlk,
Poza prostymi rajdami (w wersji bez hard modów) to blizz ostrzegał, że będzie tyo tylko wprowadzenie do rajdów.
A jeśli ktoś narzeka na casual - niech zrobi Sarth 3D 25 (17% rajdujących gildii to osiągnęło) lub Sarth 3D 10 (4% rajdujących gildii to osiągnęło)

małą ilość raidów,
3. Gdyby nie to, że proste to by było aż nadto ;)

to, że na pve można zdobyć gear pvp i odwrotnie.
Kupno gearu PvP za PvE było możliwe już w TBC. Co do gearu PvE za PVP - VoA, który dropuje chest, rękawiczki i spodnie z tiera, który obecnie wybitnie dobrym gearem nie jest. Po prostu szał ciał >.>

Ale Ulduar ma poprawić PvE. Dać zajęcie rajdującym a Algalor ma być genialnym tru encounterem zajmującym tygodnie.
I na to czekamy ^^

_WrD_
05-04-2009, 17:02
Dzięki, teraz mam porządne i poufne (mam nadzieję :p) argumenty przeciw kumplowi, który stanowczo mi odradza kupna prepaida, mówi, że wotlk ssie itd.
A w/w prepa kupię zaraz po egzaminie gimnazjalnym, narazie nauka :)

Vrael
05-04-2009, 21:15
Tuż obok masz przykłady takich ludzi.
Wielkich znawców.

Hej tylko powiedziałem co sądziłem nie puszę się na znawcę, ok? -.-

eerion
05-04-2009, 23:47
Hej tylko powiedziałem co sądziłem nie puszę się na znawcę, ok? -.- To się praktycznie do Plague odnosiło ;P
Ty nie rzucałeś takimi (nic nie wiem, ale zachowuję się jakbym siedział za programistami) stwierdzeniami ;)

Aha - jeśli chcesz się w takim razie zapytać po co l. mnoga - chodziło o lepszy efekt :P. No i poza tym bardzo często teraz możesz usłyszeć takie wypowiedzi wokół, więc...

Vrael
06-04-2009, 00:55
Ano chyba ze ;) Swoja droga to ostatnio powoli zmieniam zdanie co do Ulduaru.

Ametystowec
06-04-2009, 18:04
A ja, pomimo, ze gram w to od 5 miesiecy i mam 74 warriora tanka i moim zdaniem tankuje znakomicie (byl okres ze lecialem w arms na DPSa i kazdy tank ktory wtedy z nami szedl nie ogarnial - nie trzymal aggro). Jednak martwia mnie pewne sprawy, a mianowicie;

-moja zyciowa w posiadaniu golda to 740 monet (nie mam flying mounta!) (319 mining/92 blacksmithing)
-mam tylko jednego epica w EQ (trinket z MGT HC) reszta to niebieskie
-na arenie doslownie nie ma teamu, ktory by nam nie najebal (moj team to holy priest) (musze dodac, ze na duelu karam doslownie kazda napotkana osobe (nie dotyczy paladynow)
-jak mam expic? grindowac & questowac i "zadowalac" sie itemami z questow, czy chodzic na instancje w celu zdobycia lepszego EQ, zeby nie byc ostatnim noobem, ktory lazi w uncommonach
-patrzac na inne postacie na 80 lv to 95% jest full epic, wiec martwie sie o to, czy ktos mnie bedzie chcial na rajdzie
-itemy kupowac na AH? czy dropic na instancjach/questach?

aa, i jeszcze tutaj - link do mojej postaci

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Chromaggus&n=Conrack

Prosilbym o proste odpowiedzi, bez zbednego wowijskiego zargonu (gdyz do tej pory nie mam pojecia co to jest np. "t6")

Pozdro

eerion
06-04-2009, 19:11
(319 mining/92 blacksmithing)
Cofasz się dow cześniejszych krain, i dociągasz BSa i Mining co najmniej do 350 (start poziom w northrend)

-mam tylko jednego epica w EQ (trinket z MGT HC) reszta to niebieskie
Przed 80 to nie ma żadnego znaczenia

-na arenie doslownie nie ma teamu, ktory by nam nie najebal (moj team to holy priest) (musze dodac, ze na duelu karam doslownie kazda napotkana osobe (nie dotyczy paladynow)
Wbij 80ty, zbierz gear i dopiero wchodź na arenę.
A arena to nie duel. Duel nie jest żadnym wyznacznikiem. Żadne 1 vs 1 nie jest
-jak mam expic? grindowac & questowac i "zadowalac" sie itemami z questow, czy chodzic na instancje w celu zdobycia lepszego EQ, zeby nie byc ostatnim noobem, ktory lazi w uncommonach
Rozłożył mnie ten tekst z ostantim noobem w Uncommonach. Aż wzorowo aluchem jedzie.
Do lvlu 80 liczy się tylko exp.

-patrzac na inne postacie na 80 lv to 95% jest full epic, wiec martwie sie o to, czy ktos mnie bedzie chcial na rajdzie
Popatrz na wymagane lvle tych epicków...
Tak tak - 80
-itemy kupowac na AH? czy dropic na instancjach/questach?

Jakie itemy? Gear? Rajdy/crafting

Dawergo
06-04-2009, 20:06
Ametys a mi to sie wydaje ze na allegro postac kupiles, na tym lvlu powinienes juz wiedziec to i owo...

CytrynowySorbet
06-04-2009, 21:47
Ehh i do tego expi w prot? :| Sporo enchantów i socketów do tankowania na 74?! I ty się dziwisz że nie masz kasy? Ehh... Aaaaaalegro.

Ametystowec
06-04-2009, 22:13
@2up

Hmm, nie wiem tego i owego, bo zanim zrobilem warriora to mam jeszcze 65 paladyna na servie RP, a tam nie uzywa sie zargonu. No i nie przeczytalem ZADNEGO manuala, na temat gry, wszystkiego dowiadywalem sie na bierzaco, a moj kontakt z innymi ograniczal sie do instancji (no, teraz mam ciekawsza gildie to sie jakos gada, ale glupio mi sie ich pytac, bo ta gildia jest w miare ogarnita)

@up

Expie w prot, bo lubie brac na klate po 5-10 mobow i wtedy spamowac GSem i TCem : ) a pozatym moj ojciec gra priestem w holy wiec sklad mamy gotowy, bo DPSow to jest jak psow. Btw moj ojciec ma warriora w fury (71lv) i moby go zjadaja szybko

Vrael
06-04-2009, 22:23
Ehh i do tego expi w prot? :|
Nie no, akurat to jest dość popularne bo buffneli dps prot warriora w końcu.

xoz
06-04-2009, 23:42
łobożesztymoj, alluch z mojego miasta. Szykuj haracz :S

eerion
06-04-2009, 23:48
Ehh i do tego expi w prot? :| Sporo enchantów i socketów do tankowania na 74?!
Ja też leveluje warka w prot. Gear zbieram pół na pół, ale ogólnie sposób gry jest niesamowicie przyjemny. I soluje olbrzymi odłam elit. Praktycznie wszystko co da się zestunować to ubijam. I każdego castera.

Hmm, nie wiem tego i owego, bo zanim zrobilem warriora to mam jeszcze 65 paladyna na servie RP, a tam nie uzywa sie zargonu.
Dziwne. Gram na serwie RP, grałem tylko na nim a operuje żargonem O_o

PLague
07-04-2009, 07:30
To się praktycznie do Plague odnosiło ;PPodobnie, wyrażałem swoja opinię. Rajdy w BC były trudne. Nawet bardzo trudne. Przy nich, te wotlkowe są kpiną jakąś - moze Ulduar to zmieni, chociaż nie liczyłbym na to. Jeśli twierdzisz, że rajdy z podstawki były jeszcze trudniejsze, działa to na jeszcze większą niekorzyść dla WotLK w moich oczach.

W WoW przed wydaniem BC nie grałem, więc po prostu też nie miałem o 40tkach swojego zdania - nie uczestniczyłem w nich.

eerion
07-04-2009, 08:40
Podobnie, wyrażałem swoja opinię. Rajdy w BC były trudne. Nawet bardzo trudne. Przy nich, te wotlkowe są kpiną jakąś - moze Ulduar to zmieni, chociaż nie liczyłbym na to. Jeśli twierdzisz, że rajdy z podstawki były jeszcze trudniejsze, działa to na jeszcze większą niekorzyść dla WotLK w moich oczach.
Ale ty chociaż czytałeś co blizzard pisze na ten temat? bo chyba nie bardzo.
Blizz powiedział, że T7 lvl rajdy są wstępem do rajdowania. Aby nie było tak, że gracze mają masę problemów z wygearowaniem i zaczęciem samego kara. Fakt, że z tą łatwością przegięli, ale...
Ulduar ma być rajdem o kilka klas wyższym. Jest to oficjalne oświadczenie. Ulduar ma być wymagający, trudny i pochłaniający czas. Nie jak SWP. Ale jak TK/SSC/MH. Algalon ma być jeszcze trudniejszy.
"Nie liczyłbym na to" - na jakiej podstawie robisz swoje prognozy? Widzimisię? bo ja raczej biorę pod uwagę słowa tych, którzy tą grę tworzą od początku.
Ludzie mówią, że wow się staje casualowy. Ale tak naprawdę oil to faktycznie po prostu jeden buff mniej - mniej kasy do odfarmienia. O potach nie wspomnę. Już nie masz niezależnego 180 mp/5 za kase. Teraz pot jest bardziej narzędziem awaryjnym.
W podstawowywm WoWie rajdy to był completny hardcore. W porównaniu WoW -> TBC można już mówić o casualostwie. W BT pierwszych 3 bossów prościutkich, rajdy o wiele mniejsze, itd.
Wiem, bo mój znajomy, rajder z podstawki po jakimś czasie odpuścił sobie TBC właśnie przez takie rzeczy.
Czy czułeś się jak casual? Ja nie. I tak samo będzie w WotLK.

się rozpisałem ;)

CytrynowySorbet
07-04-2009, 09:08
Ja też leveluje warka w prot. Gear zbieram pół na pół, ale ogólnie sposób gry jest niesamowicie przyjemny. I soluje olbrzymi odłam elit. Praktycznie wszystko co da się zestunować to ubijam. I każdego castera.

Mi chodzi o to, że on ma tyle enchantów i gemów jakby nie miał zamiaru levelować dalej / zmieniać ekwipunku. Z tego co zrozumiałem z jego posta wynika, że on robi tylko instancje i na tym polega jego expienie.

Poza tym, nie dam się wkręcić, że nie miałeś okazji nauczyć się grać. Masz dwie postacie +60 lev i nadal nie łapiesz o co chodzi? Nie żartuj sobie...

malkolm
07-04-2009, 11:30
W porównaniu WoW -> TBC można już mówić o casualostwie. W BT pierwszych 3 bossów prościutkich, rajdy o wiele mniejsze, itd.

No tych 3 bosów to faktycznie był żart, ale nie zapominaj że takich bosów jak Vashj czy Ka'el to "casulastwo" widziało tylko na filmikach w youtube.
Nawet dodane później epaxy za free (badge gear) im nie pomógł.

Lord Dreathan
07-04-2009, 13:43
No tych 3 bosów to faktycznie był żart, ale nie zapominaj że takich bosów jak Vashj czy Ka'el to "casulastwo" widziało tylko na filmikach w youtube.
Nawet dodane później epaxy za free (badge gear) im nie pomógł.

Kiedys czytalem fajny komentarz przez gracza.
Napisal iz nawet dobrze ze pierwszych 3 bossow w BT jest latwych, poniewaz weterani byli juz wymeczeni po vashj, kaelu, MH.

Ametystowec
07-04-2009, 13:46
Poza tym, nie dam się wkręcić, że nie miałeś okazji nauczyć się grać. Masz dwie postacie +60 lev i nadal nie łapiesz o co chodzi? Nie żartuj sobie...

Ujme to tak: nie znam zargonu, bo z tego co sie domyslam, to sklada sie on w 70% ze skrotow spelli i np. nazw raidow. A tak sie niefortunnie zlorzylo, ze jak wbijalem juz ten 70lv, to wyszedl WOTLK i nie mialem tej przyjemnosci z robienia jakichkolwiek raidow. Bylem MOZE na 4 raidach lacznie (i w tym kazdy raid byl dla 60 levela). Skrotow spelli nie znam, bo jezeli mag pusza jakis czar, to skad ja mam wiedziec co on mi zarzucil? Przeciez w trakcie walki nie bede jechal po ikonkach od debuffa i sprawdzal co dostalem (i nie lubie jak mi napisy fruwaja na ekranie, np "you have been polimorphed" lub cos w tym stylu).

OCB z tym alluchem, bo mam wrazenie, ze to jakis uzytkownik, ktory tu pisal madrosci a gowno wiedzial - nie, nie jestem nim.

Rothes
07-04-2009, 14:09
OCB z tym alluchem, bo mam wrazenie, ze to jakis uzytkownik, ktory tu pisal madrosci a gowno wiedzial - nie, nie jestem nim.Członek przymierza, alliance'u... nie zwracaj na to uwagi, tania prowokacja.

xoz
07-04-2009, 16:22
prowokacja? lol bardziej "zart" w klimatach hordy

mam wrazenie, ze to jakis uzytkownik, ktory tu pisal madrosci a gowno wiedzial
nie bede sie wypowiadal na temat czyjejs wiedzy o tej grze. ty tez tego nie rob skoro mnie nie znasz ani troche

CytrynowySorbet
07-04-2009, 16:55
Ujme to tak: nie znam zargonu, bo z tego co sie domyslam, to sklada sie on w 70% ze skrotow spelli i np. nazw raidow. A tak sie niefortunnie zlorzylo, ze jak wbijalem juz ten 70lv, to wyszedl WOTLK i nie mialem tej przyjemnosci z robienia jakichkolwiek raidow. Bylem MOZE na 4 raidach lacznie (i w tym kazdy raid byl dla 60 levela). Skrotow spelli nie znam, bo jezeli mag pusza jakis czar, to skad ja mam wiedziec co on mi zarzucil? Przeciez w trakcie walki nie bede jechal po ikonkach od debuffa i sprawdzal co dostalem (i nie lubie jak mi napisy fruwaja na ekranie, np "you have been polimorphed" lub cos w tym stylu).

Wciąż bullshit. Nie mów mi tu o jakiś "żargonie". Skróty w Wowie są powszechnie znane, jeśli ty jesteś taki niezaznajomiony to może grałeś non stop sam, nie wiem... Ja swoją pierwszą postać zrobiłem już w TBC, był to hunter, grając samemu, tylko levelując, wbiłem 70 level. I miałem już jakieś pojęcie o grze. Po prostu tego nie rozumiem, to tak jakbyś 10 lat mieszkał w Anglii i wciąż nie potrafił angielskiego...

OCB z tym alluchem, bo mam wrazenie, ze to jakis uzytkownik, ktory tu pisal madrosci a gowno wiedzial - nie, nie jestem nim.

Faktem jest, że to ty gówno wiesz. Ale powiem ci, że dobrze że jesteś alluchem. Właśnie tam powinni trafiać tacy gracze jak ty, którzy nie potrafią nauczyć się grać do 70 levela...

_WrD_
07-04-2009, 17:26
Nie jedźcie po nim, dobra?
To, że nie zna skrótów, żargonu itp to nie znaczy, że nie umie grać! Zagraj samemu - bez gildii, kumpli itd, bez kontaktu z ludźmi. Jak niby miał się tego nauczyć?
Zauważyłem, że jak ktoś pisze coś, z czym nie całkiem się zgadzacie, po prostu go objeżdżacie. Nawet, jeśli po prostu wyraża swoją opinię.
Eh, w niektórych tibia zostaje na całe życie...