Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers
Stron :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Taa, odpaliłem boomkina xD
Lord Dreathan
09-11-2008, 12:05
4 dni do WotlK, podjęliście już jakieś przygotowania do expienia?
Ja wyszedlem z zalozenia ze pierwszy tydzien to bedzie takie oblezenia mobkow questowych, ze nic nie bedzie :D Dlatego planujemy z gildia chodzic na instancje tylko ( ktore ponoc maja nie trwac dluzej niz 1h) Mamy zamiar zaczynac od instancji na 72-74 poziom. Zobaczymy jak dobry bedzie BT/MH gear na wotlka:D
A ja dalej bede twardo expil do 70 a potem 80 =P
Main gotowy, Gatherer gotowy, Inskrypcja/Alchemik prawie gotowy :P
Ja zacznę na nowo grać dopiero po świętach :P
boniedwa
10-11-2008, 14:46
Mam nadzieje że wbicie 80 lvla bedzie tak samo proste jak 70 w outland (masa prostych i szybkich questow).:)
Nie wiem czy będą prostsze, ale na pewno będą ciekawe (jeżdżenie czołgami po Pladze roxi :D)
(jeżdżenie czołgami po Pladze roxi :D)
o.O to może być ciekawe.
Wiecie z czego leję? Że każdy (włącznie ze mną) mówi, że expowiska będą pełne i że będą tylko insty farmić, a pewnie się okaże, że w rezultacie nikogo nie będzie w questowych strefach bo wszyscy w instach xDDD Chociaż wiem, że tak nie będzie :<
ja wiem jedno. DK bede robic dopiero miesiac po premierze bo te wszystkie q poczatkowe dla dk beda oblezone. No i zrealizowalem moj plan w 3 dni wbilem z 39 na 50 =P dzisiaj wbijam 53 pewnie lub cos kolo tego i grinduje AV
CytrynowySorbet
11-11-2008, 09:59
Omg 80 levelowe skille dla pala na 70... porażka. Kiedy atakuje cię wygearowany palek na 70 (retri), nawet nie zauważysz kiedy padniesz... :F
Na WotLK czekam, nie mogę się doczekać tych disconnectów, kolejek i dodatkowych dni od blizza:>
Dla tego właśnie chcę zacząć grać dopiero po świętach, od początku cieszyć się WoW'em i później spokojnie cieszyć się WotLK :)
Wiecie z czego leję? Że każdy (włącznie ze mną) mówi, że expowiska będą pełne i że będą tylko insty farmić, a pewnie się okaże, że w rezultacie nikogo nie będzie w questowych strefach bo wszyscy w instach xDDD Chociaż wiem, że tak nie będzie :<
Masz rację, tak nie będzie :P
Ja tam od początku będę cieszył się WoWem.
Najpierw próbując wyegzekwować z kumplami plan (lvl 80 w 36-48h), a potem moim gathererem robiąc normalnie q (i zbierając roślinki i ory) :P
(lvl 80 w 36-48h)
No wai, zią.
No wai, zią.
o rly?
lvl 70 siadł po 25 czy tam 27h (francuz to wbił :P). A jak siedziałem na becie to ilość expa na lvl *2, ale tak samo z ilością expa za moby czy za q, więc...
To nie jest jakieś skrajnie niewykonalne
Erion dejm chcal sie z man zalozyc. On wbija od piatku do poniedzialku(piatek godzina 00:01 do pon godz 00:01) jak wbije to ja mu dokladam cale ore zeby on mogl zrobic eneg a jak nie to mam ui niego 50 darmowych(matsy etc) enchow =p ale znajac dejma wbije wczesniej zwlaszcza ze bedzie to robil z toba =P
Erion dejm chcal sie z man zalozyc. On wbija od piatku do poniedzialku(piatek godzina 00:01 do pon godz 00:01) jak wbije to ja mu dokladam cale ore zeby on mogl zrobic eneg a jak nie to mam ui niego 50 darmowych(matsy etc) enchow =p ale znajac dejma wbije wczesniej zwlaszcza ze bedzie to robil z toba =P
Możesz mieć przesrane, jak będziemy lvlować :D
btw - wszystkie ory? 1-450? O_o
zastanawiam sie nad gra na globalu. kupic battlechesta + woltk czy bch+prepaid? tzn czy bez woltk bedzie sie oplacalo levelowanie
CytrynowySorbet
11-11-2008, 20:34
zastanawiam sie nad gra na globalu. kupic battlechesta + woltk czy bch+prepaid? tzn czy bez woltk bedzie sie oplacalo levelowanie
Czy ja wiem :S... Teraz wbicie 1-70 lev to kwestia ok. 2 tyg jeśli lekko przymaniaczysz, a potem co będziesz robił? Większość gildii przerzuci się na raidy Northrendowskie...
Pytania są 2:
1. Kiedy kupisz sobie dodatkowego prepa/WotLK
2. Jak szybko będziesz lvlować?
No i nie wiem czy wiesz, ale ten miesiąc dodatkowy sam się nie naliczy :P. Najpierw będziesz musiał coś wbić - jakąś kredytówkę czy prepa. I do tego doliczy 1 miech
Czy ja wiem :S... Teraz wbicie 1-70 lev to kwestia ok. 2 tyg jeśli lekko przymaniaczysz, a potem co będziesz robił? Większość gildii przerzuci się na raidy Northrendowskie...
Znam osobę, która wbiła w 5 cyz 6 dni 1-61. Myslę, ze za 2-3 dni będzie 70ty :P
Znam osobę, która wbiła w 5 cyz 6 dni 1-61. Myslę, ze za 2-3 dni będzie 70ty :P
Znajomy wbil 60 w 18 godizn i 29 minut. Dupa, ze z RaF, triple expem i 70 magiem do grindu instancji, ale wbil.
63% WotlK'a :) Zostawie na noc i bedzie na jutro.
Thank God for 2mb interneta :D.
Możesz mieć przesrane, jak będziemy lvlować :D
btw - wszystkie ory? 1-450? O_o
tak od 1-450 tyle ile dam rady. No i bede miec przesrane jak bedziecie lvlowac. Kto mi zrobi boosty xD
Znajomy wbil 60 w 18 godizn i 29 minut. Dupa, ze z RaF, triple expem i 70 magiem do grindu instancji, ale wbil.
Nie mówie o tym.
Sam kiedyś boostowałem kolesia z triple expem.
Jedne level wbił w niecałe 10 minut O_oi
tak od 1-450 tyle ile dam rady. No i bede miec przesrane jak bedziecie lvlowac. Kto mi zrobi boosty xD
Zacznij sam grać. Z boostów nie nauczysz się grać.
Erion ty mi nie wmawiaj ze ja grac nie umiem bo w sumie z 2 lata juz siedze w wow'ie tyle ze na glboie dopiero niedawno zacząłem
Erion ty mi nie wmawiaj ze ja grac nie umiem bo w sumie z 2 lata juz siedze w wow'ie tyle ze na glboie dopiero niedawno zacząłem
Pirat =/= WoW.
Ale jak wbijesz maksymalny poziom i będziesz próbował poważniej grać PvP czy PVE to może to w końcu zrozumiesz.
Lord Dreathan
12-11-2008, 17:17
Pirat =/= WoW.
Ale jak wbijesz maksymalny poziom i będziesz próbował poważniej grać PvP czy PVE to może to w końcu zrozumiesz.
/agree <znaczki>
--Cienius--
12-11-2008, 19:00
Sorry za pytanie jestem totalnym newbie... mam WoW oraz dodatek Burning Crusade ... zainstalowalem je teraz intstaluje patche. Czy jezeli wyjdzie ten nowy dodatek to go sciagne przez tego klienta czy raczej musze go kupic /pozyczyc?
sorki ale 1 raz mam reku te gre
Lord Dreathan
12-11-2008, 20:08
Sorry za pytanie jestem totalnym newbie... mam WoW oraz dodatek Burning Crusade ... zainstalowalem je teraz intstaluje patche. Czy jezeli wyjdzie ten nowy dodatek to go sciagne przez tego klienta czy raczej musze go kupic /pozyczyc?
sorki ale 1 raz mam reku te gre
Kazdy nim kiedys byl, albo jest do dzis:) Jak wyjdzie dodatek to mozesz go sciagnac z neta, ale NIE BEDZIESZ MOGL zdobyc 80 lv, wejsc na northrend itd. Jedyne co to go sobie zainstalujesz:P Wiec i tak czy siak musisz go kupic, zeby moc "normalnie" grac.
Ale nie przejmowałbym się tym zbytnio, bo zanim wbiłbyś 70lvl i odczuł jakieś realne korzyści z posiadania tego nowego dodatku minie pewnie sporo czasu. Tak więc nie musisz się na razie spieszyć z jego kupnem.
@Down
Z tymi pustymi to już tak nie przesadzajmy, nie wszyscy mają kasę aby kupić tu i teraz. ;) Sam nie mogę sobie teraz pozwolić na kupno WotLK przed grudniem. Wielu moich znajomych z gry nie planuje zakupu przed gwiazdką... na początku tak źle nie będzie, z czasem - wiadomo.
CytrynowySorbet
12-11-2008, 20:46
Ale nie przejmowałbym się tym zbytnio, bo zanim wbiłbyś 70lvl i odczuł jakieś realne korzyści z posiadania tego nowego dodatku minie pewnie sporo czasu. Tak więc nie musisz się na razie spieszyć z jego kupnem.
Jakie korzyści? :F Isle będzie puste, shatt puste, 70lev areny raczej mało ludu nie mówiąc o bg... A farmienie preWotlk? Odpada...
Wyjście jest jedno - jak najszybciej kupić wotlk albo walcome nuda :F
Edit: Srry, nie zauważyłem "nowego"... Anyway, mój post odnosi się do tego, co będzie po WotLK czyli... od jutra nocy.
--Cienius--
13-11-2008, 13:17
Dobra jakos sobie poradze :P
Jestem orkiem ;d gdzie znalezc jakis pick of vikhnas czy cos takiego mam taki quest jest on 2 w kolejnosci ;p
www.thottbot.com
www.wowwiki.com
Jak narazie to jedyna nowosc jaka zauwazylem to to ze moim 51 lockiem jezdze Dk na 58-59 solo jak chce. A mieli byc tacy pakerni... No i maja na start ten swoj set powerny. Maja robic furore a sa niezle plewy jak chodzi o pvp.
Nie mam pojęcia jak grasz, ale tłumaczenie się, że się gra 2 lata - możesz grać 10 lat a i tak jest opcja, że nic nie będziesz umiał ;)
CytrynowySorbet
13-11-2008, 16:33
Jak narazie to jedyna nowosc jaka zauwazylem to to ze moim 51 lockiem jezdze Dk na 58-59 solo jak chce. A mieli byc tacy pakerni... No i maja na start ten swoj set powerny. Maja robic furore a sa niezle plewy jak chodzi o pvp.
No wiesz, trzeba się zaznajomić z klasą... ie od razu jest się pro ;f
Pomylilem tematy, lol. Napisalem w temacie o privach.
Juz biegaja pierwsze 80..
Wątpię... Dzień po premierze WotLK?
CytrynowySorbet
14-11-2008, 18:29
Wątpię... Dzień po premierze WotLK?
Z triple exp i zgraną ekipą to możliwe, wcale nie takie trudne.
Na Burning Legionie około 14 wczoraj gość miał już 450 mining (pierwszy na serv, każdemu pokazało się że zdobył achievmenta).
Lvluja bardzo szybko :P
Wczoraj wieczorem 74lvle mozna bylo juz na Burning Legionie spotkac i to w dosc duzych ilosciach. Ogolnie to sami DK lataja, kazdy kto moze nim gra teraz xd
Edit:
... czy zawsze na Burning Legionie sa kolejki po 900 kolo 19-20, czy to wina nowego dodatku??
Tej no, rzeczywiście...
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Drek%27Thar&n=Nymh
Na moim serwerze jest już co najmniej pięciu 80 lvl.
Eerion a Tobie jak poszło?
Z triple exp i zgraną ekipą to możliwe, wcale nie takie trudne.
Na Burning Legionie około 14 wczoraj gość miał już 450 mining (pierwszy na serv, każdemu pokazało się że zdobył achievmenta).
niby jaki triple exp. Triple exp z recruit friend dziala tylko do 60.
A u nas na servie nie ma nolifow takich jak u was i chyba najwyzszy to 76 albo 77 jakos tal.
Co to w ogóle za przyjemność, takie levelowanie?
Lord Dreathan
15-11-2008, 10:11
Dla tych ktorzy grali w war3, robcie questy w dragonblight czy jak to sie pisze ( wschod od tundry) W tej fortecy, wintergarde keep czy jakos tak:D ( wschodnia czesc krainy, pod naxxramas) Dobra fabula + niespodzianka dla tych co pamietaja jako tako fabule war3:D
Eerion a Tobie jak poszło?
Ja mam obecnei 72. Troche sie wpieniłem, bo gre otrzymałem późno (zalogowałem się 13 przed północą), a potem nasza grupa okazała się nieatrakcyjna (tank niestety nie był wystarczająco wygearowany by to szło szybko i sprawnie). I robie q :P
Myśle, że dzisiaj do północy 74 będzie.
Do rana 75
Dla tych ktorzy grali w war3, robcie questy w dragonblight czy jak to sie pisze ( wschod od tundry) W tej fortecy, vagan keep czy jakos tak:D ( wschodnia czesc krainy, pod naxxramas) Dobra fabula + niespodzianka dla tych co pamietaja jako tako fabule war3:D
Prosze cie. Już tam przeczyściłem resztki, na którym Arthas łódki palił ;)
Lord Dreathan
15-11-2008, 13:23
Prosze cie. Już tam przeczyściłem resztki, na którym Arthas łódki palił ;)
A widziales historyjke jak arthas zdobywa frostmourn'a?
Btw. ktos czytal opis tych nowych czarow w tibii? haha Blood rage, charge, protector ( cos a la shield block :D) buffy itp itd hahahahahahahhaha
Btw. ktos czytal opis tych nowych czarow w tibii? haha Blood rage, charge, protector ( cos a la shield block :D) buffy itp itd hahahahahahahhaha
xerobojeee e!!!!1 ;'D
No wkoncu na Moonglad epierwsze 80 warek Tauren. Na raz 3 achi zrobil. Za 1 80 na ralmie, 1 80 tauren i 1 80 warrek i goni go jakis rogal wiec tez zgarnie 2 achi(za rogala i jego rase)
Ja juz mam moim shamanem 75 lvl i lava burst jest super, nareszcze gdy dostane kicka etc moge uzyc jakiegos czaru, crituje po 5k lava burstem.
Ja właśnie myślałem czyby sobie nie zrobić szamana, tyle że nie wiem jak z nimi jest w WotLK.
Water shield nie jest juz na 60 ale wczesniej(duuuuuuuzo wczesniej) No i na servie sa juz 3x80. Pala rogal i warrek. Normalnie mozna o jakiejs 5man na 80 myslec xD
http://www.twentyfifthnovember.com/
Owned.. Cale dostepne woltk wyczyscili..
Sozemego
17-11-2008, 04:50
moze wszystkich raidow nie wyczyscilem, ale 80 jest. chyba cos kolo 6 na bronzbeard. (na pewno w pierwszej 10) /showoff
btw, polecam zrobic glowny quest chain w icecrown, bo jest epicki :P (dla tych ktorych interesuje lore)
a tutaj shocik ;[
http://img143.imageshack.us/img143/5161/clipboard01pp4.jpg
Nolife xD ale i tak gratuluje.
Grupa o WoW'ie istnieje, wiec wbijać
http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=139
noo nieźle, gratulacje :) a ja dodatek chyba w tym tygodniu dopiero :/
juz zaraz 58 juz zaraz 58...
@up
Gl :>
@topic
Ja niedługo kupuję pre-paida, postanowione. Kasę trza tylko uzbierać =d
Lord Dreathan
18-11-2008, 20:04
Jak się wezmę w garść to wrzucę później jakieś zdjęcia... :P Niektóre questy są po prostu zajebiste!
P.S
76 lv atm...
Out land i juz niedlugo bedzie 60. Kocham q w hellfire a zwlaszcza rewerdy bo co reward to wymieniam eq (co mi sie baaardzo podoba) xD
80 lvl wbity wczoraj i odrazu zabrali mnie na naxx(25) i zninjowalem pasek cloth pod heala/sp :D 88 spellpower.
gz racon!
Ja dzisiaj wbiłem 80.
Czekam kiedy będzie pierwsze Naxx.
Może jeszcze w ten weekend jak się psozczęści
Wygląda na to że w WoW'a jednak zacznę grać 6 grudnia, a nie po świętach :)
Zastanawiałem się nad orc/blood elf Warlock, zwłaszcza, że zaciekawił mnie ten talent, dzięki któremu można zmienić się w demona :)
O.o o tym nie wiedziale. Chyba czas zagrac na globcu :).
2,8 mln sprzedanych egzemplarzy WotLK!
21 listopada 2008 o 22:27 @ Storm
Po tygodni sprzedaży drugiego dodatku do World of Warcraft Blizzard ogłosił oficjalną informację nt. liczby sprzedanych egzemplarzy gry. W ciągu pierwszych 24 godzin Wrath of the Lich King sprzedało się w liczbie 2,8 mln egzemplarzy, co jest nowym rekordem. Tym samym pobity został poprzedni rekord należący do The Burning Crusade - 2,4 mln egzemplarzy w ciągu 24h. Do pobicia rekordu przyczyniły się liczne nocne premiery gry w centrach handlowych oraz inne mniejsze imprezy.
Oczywiście nie obyło si bez podziękowań od Blizzarda skierowanych do całej społeczności fanów World of Warcraft na świecie. Więcej szczegółowych informacji znajdziecie na oficjalnej stronie Blizzarda. (http://www.blizzard.com/us/press/081120.html)
No, no to zadziwiające :)
Chcialbym pracowac w Blizzardzie :)
Vanhelsen
23-11-2008, 15:48
Chcialbym pracowac w Blizzardzie :)
Phi, nie ty jedyny ;)
Ja w końcu awansowałem na też wyższy poziom wtajemniczenia, gdy człowiek dochodzi do wniosku, że warto zainteresować się jakąś poważniejszą grą MMO a nie Tibią :P Tak więc mam od razu dwa pytania jako początkujący uzależniony anonimowy wowowczyk :P
1. Jakie profesje opłacalne są dla Druida Healera (aktualnie bawię się obdzieraniem skór i leatherworkingiem)
2. Ktoś tutaj gra na świecie Auchindoun? :P
1. Jakie profesje opłacalne są dla Druida Healera (aktualnie bawię się obdzieraniem skór i leatherworkingiem)
Skoro zaczeles grac druidem to lvling w feral only. Profesje moga byc, ale lepiej wziac 2 gatheringi (skinning + hrb/mining), sprzedawac na ah i miec kase na maksowanie profesji na endgame.
Na Auchi gral chyba Blu i Grue.
KrEmAs KAc
23-11-2008, 16:51
Polecam skin + herb lub herb + ench :)
1 opcja to dużo kaski ale trochę żaluzje jak widzimy gości co przed bankiem coś tam craftują.
2 opcja trochę mało kaski jeśli sprzedajemy "zioło" ale jeśli sprzedajemy itemy z dinsza lub zaklinamy kolesiom sprzęt za kasę + wzrost skilla + dopalacze prawie za darmo na przedmiotach.
Więc polecam tą drugą opcję (zamiennie herb/min/skin +ench)
Lord Dreathan
23-11-2008, 17:38
Phi, nie ty jedyny ;)
Ja auch. Alliance.
Co do profek to zalezy jak bedzie wygladac twoja gra w przyszlosci.
Skoro zaczeles grac druidem to lvling w feral only.
Niekoniecznie. Jeśli leveluje w teamie z kumplami, to healing jak najbardziej.
No, chyba, że jedzie solo...
A ja się zastanawiam nad klasą. Na pre-paida już praktycznie mam, powoli czas ściągać patcha wotlk i zastanawiać się nad postacią - jako, że przenoszę się na inny serwer, zmuszony jestem założyć nową.
Myślałem nad magiem, lub warlockiem. Wolę dpsować magią, tylko nie mogę się zdecydować. Jakieś plusy i minusy, czy cuś pls? ^^
erm to moze ja powiem tak. Obecnie na globie najbardziej efektywny build jest pod balance. Sciagasz moba na 2-3 spelle i idzie naaaaaaaaprawde bardzo szybko(wiem bo kumpel dal mi troche pograc swoim drutem-gramy rownolegle w lvleach i az sie dziwie ze on mnie jeszcze w lvlach nie przegonil)
Btw i tak mam biede kiedy wkoncu jest upragniony weekend ja jestem w anglii i nie mam wow'a =P i kumple juz chyba wylvllowali conajmniej 4lvl do przodu. Ale przynajmniej taniutko(16 FUNCIAKOW) se prepa kupilem. Tylko jutro powort na chate i jazdaaaaaaaaaaaaa z lvl bo 60 dlugo spokjnie na dupie siedziec nie bedzie =)
Skoro zaczeles grac druidem to lvling w feral only. Profesje moga byc, ale lepiej wziac 2 gatheringi (skinning + hrb/mining), sprzedawac na ah i miec kase na maksowanie profesji na endgame.
Na Auchi gral chyba Blu i Grue.
Anachronos :)
Jak coś to zapraszam.
CytrynowySorbet
23-11-2008, 20:35
Jeśli masz WotLK - bierz dk. No wiem że teraz masa ich, ale jaki on pogrom sieje... Takie połączenie huntera (dps + pet), paladyna (przeżywalność, plate'y) i niby ciut wrl (te klątwy może nie są zabójcze, ale dają radę).
Profki to najlepiej mining i skinning - na trade ciągle widzę ludzi chętnych do kupna nowych minerałów i skórek.
Mała wada dodatku: kolejki :S 311 w kolejce na BLu...
@down: Nie zapominaj, że DK to HERO klasa. Musi być lepsza od tych zwykłych.
DK, DK, DK.
Może i teraz jest op, jednak prędzej czy później go znerfią. Nie wierzę, żeby Blizzard pozwolił, by DK zawładnął WoWem i rajdy wyglądały w ten sposób: 8x DK, 2x priest.
Lord Dreathan
23-11-2008, 22:33
DK, DK, DK.
Może i teraz jest op, jednak prędzej czy później go znerfią. Nie wierzę, żeby Blizzard pozwolił, by DK zawładnął WoWem i rajdy wyglądały w ten sposób: 8x DK, 2x priest.
Zgadzam sie z kolega.
DK, DK, DK.
Nie ma szans na takie coś, chociaż ciekawy byłby taki raid 3x DK tank, 5x dk DPS i jacyś prieści do leczenia ich o.O. No i jest jeszcze skill death coil (co też leczy sojusznicze jednostki, chociaż nie wiem czy to tylko nieumarłych)
@down: Nie zapominaj, że DK to HERO klasa. Musi być lepsza od tych zwykłych.
Nie może tak być. balans, balans i jeszcze raz balans.
Wlasnie stałem sie posiadaczem rekawiczek t7 ^.^ teraz tylko zenchowac i zgemowac i można dalej ciachac raidy.Czy komus jeszcze sie wdaje ze wow stal sie casualowy czy to moje odczucia tylko ?
Ja bym enchantował i leciał na rajdy^^.
Czy komus jeszcze sie wdaje ze wow stal sie casualowy czy to moje odczucia tylko ?
Trudno powiedzieć.
Wydaje mi się, że blizz coś planuje. Wypuścił arcytrudne SwP tuż przed WotLK, oraz strasznie prosty content teraz. Myślę, że to taki easy wstęp do rajdowania, a T8 content będzie już bardziej hardkorowy.
Lord Dreathan
25-11-2008, 09:04
Wlasnie stałem sie posiadaczem rekawiczek t7 ^.^ teraz tylko zenchowac i zgemowac i można dalej ciachac raidy.Czy komus jeszcze sie wdaje ze wow stal sie casualowy czy to moje odczucia tylko ?
Gdzies bylo napisane ze poczatkowy kontent bedzie o wiele latwiejszy niz karazhan/maggy/grull dla TBC. Dopiero potem maja dosc prawdziwe raidy.
a mnie tam rybka pewnie zanim dobije 80 to jeszcze troche czasu minie.
@up
Ja dopiero kupie w tym tygodni dodatek i to nie napewno, wiec mi to jescze bardziej rybka :D
CytrynowySorbet
25-11-2008, 19:55
Ahh Warsong Hold rox... 20k expa za quest (te pierwsze), i itemki z 30 str + i ~45 crit rating o.0
niedenerwuj mnie.Wczoraj kumpel mial 66 i nie siedzial nocki i dzisiaj wracam ze szkoly a on ma 70...
Argh!
Pierwsze epicki!
To jest masakra :P
Trinket prawie 90 kryta + efekty przy czarze (bodajże +650 spell power na 10 sekund)
off hand, który ma hita, kryta, spell power i staty w przyzwoitych ilościach.
Czy cała masa innych genialnych zabaweczek.
Tylko czekam na Naxx. Może w czwartek będę mieć okazję pójść
Chyba tylko po to by się rozczarować :-P
Pierwszy dzień rajdowania w 25kach i po trzech godzinach dwa skrzydła naxxa czyste. Proste, banalne, bez wyzwania, free epax.
Mam nadzieję, że content który blizz planuje dodać w następnych patchach będzie trudniejszy.
Argh!
Pierwsze epicki!
To jest masakra :P
Trinket prawie 90 kryta + efekty przy czarze (bodajże +650 spell power na 10 sekund)
off hand, który ma hita, kryta, spell power i staty w przyzwoitych ilościach.
Czy cała masa innych genialnych zabaweczek.
Tez mam ten trinket 90 kryta i 590 sp
Ja mam slaba gildie gdzie nie wszyscy jeszcze 80 maja... Musze czekac na tych slowpokow...
Hej zapominacie ze przeciez sa tez heroic raidy teraz...
erm moze ty nie zrozumiales. Oni to wszystko na heroic robili.
az taki easy mode? mam nadzieje ze reszta normalna bedzie :D
Lord Dreathan
29-11-2008, 01:01
Wlasnie Grobbulus padl. Ogolnie dostalem t7 chesta, ale na necka z grobb'a zabraklo mi troche szczescia :D mialem roll 4 a ziomek co wygral 6xD
Zgohan19
02-12-2008, 03:44
Co jest chlopaczki jak tam WoW x-pac ? ja pier...e grac Przez 4 lata ToP gildia na service sie rozpadla #24 w U.S wes czlowieku cala praca na marne... Milej zabawy w Wowa :p a moj mag bedzie siedzial na 70 lvlu z full Sw gearem :p hehe
http://video.google.pl/videosearch?um=1&hl=pl&lr=&safe=off&q=TREE%20OF%20LIFE%20wow&ndsp=21&ie=UTF-8&sa=N&tab=iv#
lub w youtub'ie
http://www.youtube.com/watch?v=ZovU8PF2uJs
Tree of Life dancing to Hey Ya by outkast.
Czyli jak to drzewce dancują ;) Niestety nieco przydługie :/
A co mi tam: Małgośka mówią mi, na na na:
http://img219.imageshack.us/img219/3141/wowscrnshot120208233724cb8.jpg
Fostało tyle co: farmić i czekać na coś trudniejszego w 3.1 3.2 i 3.3
Super... Wczoraj kupiłem prepaida, zalogowałem się na priesta(po 5 miesięcznej przerwie xd), zrobiłem kilka questów i doszedłem do wniosku, że znerfili shadow priesta... No bo moby zabijam jakbym nie zabijał, nie mam mindflaya, vampiric embrace'a...
No i patrze na drzewko talentów.. puste. Lol. A więc zresetowali. Głupek, myślę.
Ale barber świetny, wreszcie moja UD wygląda normalnie ;)
http://img213.imageshack.us/img213/3424/uddi3.png
Lord Dreathan
07-12-2008, 00:22
To jest fryzjer ktory zna sie takze na rekonstrukcji twarzy:D
moze powiekszy mi piersi?^^
koniec ery priv serverów. forumwow.net i poczytajcie sobie artykuł.
I bardzo dobrze. Skończy się piracenie
a w ogole to cale DCMA obowiazuje poza stanami?
Barber -> pimp my hero.
Fryzurki rozumiem, ale zmiana twarzy jak rękawiczek? Co się z tym WoW dzieje :-(
A fryzurka człowieka na blood elfa... Chryste!
Tak, narzekam.
Mam pytanie
Czy można zainstalować na innym komputerze WoWa z płyty która już była raz używana?
Czy potrzeba CD-keya do zainstalowania?
Mam pytanie
Czy można zainstalować na innym komputerze WoWa z płyty która już była raz używana?
Czy potrzeba CD-keya do zainstalowania?
Pokaz mi miejsce w ktorym przy instalacji wpisujesz cdkey..
Pokaz mi miejsce w ktorym przy instalacji wpisujesz cdkey..
Mój kuzyn nie chce pożyczyć płytki do zainstalowania bo mu ukradnę konto :(
Powiedz mu, że jest idiotą, a jego rodzicom powiedz, że jest za młody na taką zabawkę jak komputer i Internet.
Jest starszy
Idę zara do niego i mu to powiem
Widać rozwój emocjonalno-intelektualny nie idzie u niego w parze z fizycznym.
Widać rozwój emocjonalno-intelektualny nie idzie u niego w parze z fizycznym.
Najlepsze jest to, że się szpani że wbił 46 lvl
cholera ja zaraz 68 i sie tego wstydze bo juz dawno 72+ powinno być =/ Btw co do tego cd keya. Toż wow'a można ściągnąć nawet z głównej strony blizza wiec niby jaka różnica? a raz wykorzystanego kodu który był w pudelku nie da sie jeszcze raz wykorzystać.
aha tutaj macie 2 linka do strony eng.
http://www.wowinsider.com/2008/12/05/blizzard-legal-targets-private-servers/
ani-wow i toxic wow zamknięte. Nie wiem czy wowscape sie szykuje czy juz zamknięty(u mnie strona nie dziala).
I dobrze, może Global WoW, będzie miał jeszcze więcej graczy :)
Już widzę oczami wyobraźni tibię liczącą miliony graczy, którzy podkreślają że "Wow sux1!" bo teraz nawet na privach nie można zagrać, no szczyt.
Lord Dreathan
07-12-2008, 16:11
Wystarczylo wczoraj poczytac temat, zanim go skasowali :D
Therus Mroczny
07-12-2008, 17:20
Eh, mialem hacka ;< Czy wyslanie Blizz skanu paszportu zalatwi sprawe odzyskania konta? Bo odpowiedz na secret question nie dziala ;'(
Lord Dreathan
07-12-2008, 18:23
Eh, mialem hacka ;< Czy wyslanie Blizz skanu paszportu zalatwi sprawe odzyskania konta? Bo odpowiedz na secret question nie dziala ;'(
Skan paszporrtu albo cd key zalatwia sprawe, z itemami to roznie bywa. Mi oddali itemy + gold w jakies 4h od kiedy konto odzyskalem.
Skan paszporrtu albo cd key zalatwia sprawe, z itemami to roznie bywa. Mi oddali itemy + gold w jakies 4h od kiedy konto odzyskalem.
To oni itemy nawet oddają?! Heh, w tibii o takim czymś mogłeś marzyć, masz hacka - masz pecha.
To się nazywa porządek ;)
@up:
Kumpel dostał hacka, to mu potem oddali wszystko + chyba 20 void shardów.
Zastanawiał się potem skąd one. Hacker zdisenchantował wszystkie przedmioty tego kolesia.
I było kilkaset g gratis ;D
I oni bardziej lubią Tibie...
I oni bardziej lubią Tibie...
Bo darmowa.
CytrynowySorbet
08-12-2008, 16:03
Chyba O'relly? (nazwa auctionera w Booty Bay :P)
Przed weekendem będzie już 80 :evul:
Huh.. Nie ma to jak ludzie siedzący na forum Tibi, narzekający na jej niedociągnięcia i zachęcający do grania w WOW'a...
Lord Dreathan
08-12-2008, 17:31
Huh.. Nie ma to jak ludzie siedzący na forum Tibi, narzekający na jej niedociągnięcia i zachęcający do grania w WOW'a...
Nikt nie zakladal tematu "grajcie w wowa" my siedzimy w swoim topicu i tyle.
A tak w ogole jak zalapalem hacka ( kumpel mial gayloggera) to blizz oddal mi za duzo ( moze przypadkiem moze nie ) primali. Mialem 40 primal life i 18 shadow, a dostalem 40 life i 36 shadow:D
nie ma to jak dzial inne gdzie tibia nie ma wstepu. Chcesz jeszcze pogadac ?>
oni tak oddaja od reki jak napiszesz ze miales hacka? sprawdzaja to jakos?
Ziemniax
08-12-2008, 21:00
oni tak oddaja od reki jak napiszesz ze miales hacka? sprawdzaja to jakos?
Może przegladają twój score na Be.imba? :)
BTW wróciłem do gry :P
Zostawiłem moje stare konto, ponieważ problemy z autenthication keyem nie dawały mi spokoju :P
Kupiłem sobie Battlechesta, WoTLk-a i teraz pykam sobie na Europejskich servach. Ach, jak tu jest fajnie - w przeciwieństwie do US, tu czasami do mnie powiedzą coś normalnego (w stylu Noob, Rotfl :D).
KrEmAs KAc
08-12-2008, 21:23
Ziemniax - to się nazywa różnica kulturowa my mamy noob amerykańce Luser inni از ویکی*پدیا، دانشنامهٔ آزاد albo モータルコンバット :D dobrze ,że nie ma Polskich serwerów:cup:
Oj co by się na tych polskich działo :P.
CytrynowySorbet
08-12-2008, 22:07
Jak to nie, a Burning Legion? Tam Polacy gadają po polsku na trade, generalu, lfg, ba, nawet na localdefense :D
Siema ludziska!
Opowiadajcie co tam sie pozmienialo w WoWie, bo przez 1,5 miecha na poligonie mam tyly totalne i niewiem co sie dzieje. Wiem ze byla premiera Wotlk i jakie sa wasze odczucia co do niego? Warto kupowac, grac itd? opooooooooooowiadac! hehe
A tak PS:
http://fakty.interia.pl/news/kontrola-zolnierzy-w-ramach-programu-creval,1226122?source=rss
Jesteśmy zajebiści ;)
Jeśli chcesz skopać tyłek Arthasowi to polecam :P. Fajnie jeż też Northend pozwiedzać bo tereny są niezłe. DK fajny, ma takiego samego mounta jak w W3 jeśli grałeś. 1,5 miecha? Ja rok przerwy miałem a ile się zmieniło :D Normalnie że szok :). Te artylerie nie artylerie to poprostu miodzio :) Nic tylko grać!
P.S: Hehe, GZ :D
Lord Dreathan
13-12-2008, 00:30
Siema ludziska!
Opowiadajcie co tam sie pozmienialo w WoWie, bo przez 1,5 miecha na poligonie mam tyly totalne i niewiem co sie dzieje. Wiem ze byla premiera Wotlk i jakie sa wasze odczucia co do niego? Warto kupowac, grac itd? opooooooooooowiadac! hehe
Wiekszosc starych party buffow sa raid buffami teraz. Chociazby czesc totemow shamana. Boomkin aura CoH dziala na raida a nie na party, podobnie chain heals itp. To chyba najwazniejsze pod wzgledem raidowania:P
Duzo nowych fajnych questow ( np lataj na gryfie i ratuj ludzi ktorych gonia zombie, musisz zabrac ich " na pake", strzelac z dziala w zombie zeby oslaniac zolnierzy ktorzy sie cofaja, mozesz jezdzic czolgiem w jednym q itp itd) Dodatkowo jezeli grales w war 3 to w wotlk spotkasz conajmniej 2 bohaterow z war3 ( nie licze Arthasa, tak to 3 )
Ogolnie raid content jest bardzo latwy. Zrobilismy caly naxx 10 man z niebieskimi ludzmi, gdzie ponad polowa bossow za pierwszym razem padla:P Bym zapomnial dodac ze teraz chyba kazda profesja ma cos a la " enchant" itema. Tzn ja jako tailor moge zrobic tylko dla siebie + 12 spirit na cloak ( lub chance on restore 300 mana), insciptioner jakis shoulder enchant itp itd. Duzo zmian, jakkolwiek raidy jakos malo wymagajace wg mnie. Do dzis pamietam jak sie siedzialo na morogrimie bo bil jak oszalaly, albo szlifowanie do konca taktyki na Bloodboila.
CytrynowySorbet
13-12-2008, 07:49
Szybkość wbijania 70-80 po prostu mnie zszokowała. Jakbym był w Azeroth.
Co do q. O niebo lepsze niż w OL, klimat to samo. W końcu jakieś interesujące daily. WG- cudo:]
No wiec ja moja leniwa dupa raczyła wbi 70 to jednpczesnie zebrało to się z raidem na miasta.
http://i14.photobucket.com/albums/a349/Relosu/WoWScrnShot_121308_022637.jpg
I ten mount jest swietny =)
Dzisiaj wracam do WoW'a, tyle że z tego co słyszałem to zostały dodane talenty dla petów (huntera), czy to wygląda tak jak drzewko talentów postaci?
Lord Dreathan
13-12-2008, 10:32
Dzisiaj wracam do WoW'a, tyle że z tego co słyszałem to zostały dodane talenty dla petów (huntera), czy to wygląda tak jak drzewko talentów postaci?
Tak. <znaczki>
@Grue
No i healing power i dmg power zamienili na jedno - spellpower, ale o tym juz chyba wiesz ;)
Ja instaluje patcha 2.3.3 i waiting for files to close..
Sprawę mam. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, jak to jest z priestami na rajdach? Czy to prawda, że gildie nie biorą shadow na rajdy, tylko holy?
Widzę dużo 80-tek na shadow, dużo ludzi też mówi mi, że priest na rajdach - heal only.
Jak to z tym jest? xD
CytrynowySorbet
14-12-2008, 19:26
Shadow - Areny.
Holy - raidy.
Disc - Areny i raidy.
No nie dziwie się, że na raidy biorą priesta jako heala bo generalnie do tego on służy. A po co brać sp dps jak można wziąć mage'a albo wrl którzy zrobią większy dps.
80 wbity wczoraj :> Teraz tylko farmić honor i czekać na arenki :>
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Legion&n=Belzarius
@down: No wiesz, tak samo jest z warrem - tylko tank, nigdy nie widziałem warra dpsa... Pewne klasy od samego początku są skazane na określoną rolę w zespole... Ale możesz próbować jako dps może ci się uda :P
Czyli jak nie chcę healować, a chcę chodzić na raidy, mogę odłożyć priesta i zakładać nową postać, ta? ><
KrEmAs KAc
14-12-2008, 21:07
Wystarczy ,że uzbierasz set pod heal zamienisz talenty do drzewka z holy i lecisz na raidy ;)
ale jeśli chcesz tak bradzo bardzo nie być helerem i chodzić na raidy to załóż inna postać bo nigdzie indziej niż na areny Ciebie nie wezmą w Shadow :D
@down: No wiesz, tak samo jest z warrem - tylko tank, nigdy nie widziałem warra dpsa
Dziwne. War jest bardzo dobrym dpsem, a spriest daje spore buffy dla raidu. Ale imo raidy = no life. Mimo, ze trwaja znacznie krocej niz w tbc. pvp _/
Jak to z tym jest? xD
Tak w skrócie: nie prawda :P
http://wowwebstats.com/k13jibmthjsy5?s=108968-136675
(z premedytacją anonimowy wws, nie chce tu robić reklamy gildi)
Kill Malygosa, 4k dps shadow priesta, jeśli ktoś uważa, że nie warto brać shadow priesta na rajd to myli się i to bardzo.
W healu też prieści u samej góry, ale duży wpływ na to ma specyfika tej walki, duży aoe dmg w rajd, w fazach vortex praktycznie tylko prieści są w stanie skutecznie leczyć.
Lord Dreathan
15-12-2008, 14:22
Tak w skrócie: nie prawda :P
http://wowwebstats.com/k13jibmthjsy5?s=108968-136675
(z premedytacją anonimowy wws, nie chce tu robić reklamy gildi)
Kill Malygosa, 4k dps shadow priesta, jeśli ktoś uważa, że nie warto brać shadow priesta na rajd to myli się i to bardzo.
W healu też prieści u samej góry, ale duży wpływ na to ma specyfika tej walki, duży aoe dmg w rajd, w fazach vortex praktycznie tylko prieści są w stanie skutecznie leczyć.
W pelni sie zgadzam. Po patchu 3.0 ostro podniesli DPS s priesta. + replenishment ( 0.25 total mana regained each second for 16 seconds for 10 raids members) Sam gram holy priestem i jak sie opi3rdalam na bossach to jestem max 3 w healing done. A nawet jakby s priest byl slaby jako dps, to i tak bedzie brany ze wzgledu na replenishment( zalezy tez od setupa raida:P)
Chyba jednak rzeczywiście raidować będę holy, do dmg deala założę np. maga.
Dzięki wszystkim ;)
Lord Dreathan
15-12-2008, 17:01
Dziwne, blizz zablokowal mi mozliwosc oplacania konta karta. Ktos wie dlaczego? Powiem ze konto oplacalem wlasna karta Visa i 2 rl kumplom ( co podobno i tak nie ma znaczenia) Na stronie wowa dokopalem sie informacji, ze jak probuje sie 3 razy zmienic forme platnosci bezskutecznie, bo blokuja oplacanie konta na 24h. Problem w tym ze nic nie zmienialem na koncie, karta jest wazna jeszcze 3 lata oraz mam wystarczajace srodki na karcie na oplacenie konta.
Edit: Dzwonie do nich przez skype i czekam na polaczenie :D
Edit: no tak, jak mialem "haka" przez kumpla, to wtedy blizz automatycznie blokuje karte platnicza. Teraz jest odblokowana( czy tam forma platnosci) i moge normalnie placic:D SKYPE FTW!
Majsterek.
16-12-2008, 16:19
Mówię Ci, bez spiritu nie ujedziesz niezależnie od tego czy masz 8k many czy 10k. Im więcej spiritu, tym większe mp5, im większe mp5, tym większa regeneracja many podczas castowania, co SP robi prawie cały czas. A intelectu nie jest "o wiele" więcej, tylko trochę. A dokładniej o 1/3. Oczywiście też racja, że dużo intelectu zawsze powinno się mieć. Mimo to, jak to ktoś kiedyś ujął "Spirit is your mana pool" (co akurat tyczyło się leczącego priesta, ale dam sobie alta skasować, że tyczy się też shadowpriestów! xD)
Lord Dreathan
16-12-2008, 16:57
Mówię Ci, bez spiritu nie ujedziesz niezależnie od tego czy masz 8k many czy 10k. Im więcej spiritu, tym większe mp5, im większe mp5, tym większa regeneracja many podczas castowania, co SP robi prawie cały czas. A intelectu nie jest "o wiele" więcej, tylko trochę. A dokładniej o 1/3. Oczywiście też racja, że dużo intelectu zawsze powinno się mieć. Mimo to, jak to ktoś kiedyś ujął "Spirit is your mana pool" (co akurat tyczyło się leczącego priesta, ale dam sobie alta skasować, że tyczy się też shadowpriestów! xD)
Nie, nie i jeszcze raz nie. Blizz zmienil formule regeneracji many dla priesta i teraz praktycznie 1 int= 1 spirit. Do tego im wiecej many masz, to tym wiecej mana regaina masz z replenishment, mana tide, shadow fiend , divine hymn i ten ostatni talent w shadow. Im wieksza dysproporcja miedzy int a spirit ( np 500 in 700 spirit ) tym mniej mp5 bedzie dawac wiecej spiritu. Obecnie najlepszym stosunkiem jest okolo 1int :1 spi. Jako przyklad powiem ze jak wymienilem enchanta z 16 spirit na 16 int to mp5 skoczyl o wiele bardziej, niz jak mialem 16 spirit ( za duzo spirita mialem, za malo inta) Nalezy tez pamietac ze jak masz 20k mana raid buffed, to replenishment daje 250mp5!
Pan się dobrze czuje? Nie dość, że jestes nie w temacie, to żywcem skopiowałeś post Vraela:
Pan się dobrze czuje? Nie dość, że jestes nie w temacie, to żywcem skopiowałeś post Vraela:
Nie zauważyłeś, że kopiuje każdy post?
Gadałem ze sporą ilością SPriestów.
Spirit sux. Lepiej stackować inne rzeczy, spirit sam się napatoczy w odpowiedniej ilości.
Unikać gdy możliwe.
L.O.L.
Podsunę wam kilka faktów na temat Shadow Priesta w WotLK'u:
1. Jego healing + mana, który odnawia z dpsu został zmniejszony, za to jego DPS został zwiększony.
2. Teraz jego głównymi atrybutami są critical strike rating i spell power - Czemu? Teraz mind flay crituje, to jest raz, a tyle ile mamy crit chance, tyle zwiększony jest dmg z naszych dotów, to jest dwa.
3. SPriest SSIE, ale nie w PVE tylko w PVP. W PVP większość klas sobie z nim poradzi, a przynajmniej teraz kiedy nie ma porządnego resi gearu, bo jestem pewien, że będą trochę lepsi. W PVE jest wręcz wyśmienity porównując do TBC, nie wiem już ile razy słyszałem, że shadow priest był top tu, top tam itp. Prawda jest taka, że shadow prieści zyskali na dpsie, i już nie są takimi popychadłami, jednak bardzo polegają na gearze, więc cudów nie będzie w shit itemach.
4. O spirit nie trzeba się aż tak bardzo martwić, bo w końcu priest teraz ma +spirit z mind blastów, ma skrócony cd na shadowfiendzie i ma też dispersion, trzy silne zdolności, które zapewnią nam manę na całą walkę.
A co do _WrD_, to tamten post jest stary i bardziej tyczył się SP w TBC.
Łaaaa jutro lece po wotlk! :D:D co tam ze tylko miesiac pogram (urlop) ale to silniejsze odemnie haha xD
A tu takie cos na poprawe humoru:
http://pl.youtube.com/watch?v=u-jHePE6m1Y&feature=channel_page
xD
http://img371.imageshack.us/img371/290/ekipabk6.png
Bojówka Lecha Poznań sie chowa xD
CytrynowySorbet
22-12-2008, 23:12
W chuj trudne te heroici w NR...
A PvP cóż... na mojej grupie ally grzmoci teraz, więc nie wiem jak można uzbierać geara dobrego... Ah no i lack of tanks and healers czyli Gz Blizz, rób więcej klas dps :)
Ah no i lack of tanks and healers czyli Gz Blizz, rób więcej klas dps :)
Dziwne. U mnie z okazji DK jest nadmiar tanków (DK frost). Na heroici pasuje jak ulał
CytrynowySorbet
22-12-2008, 23:27
Dziwne. U mnie z okazji DK jest nadmiar tanków (DK frost). Na heroici pasuje jak ulał
Ta, tylko u mnie dk to raczej są dpsy, dlatego zbieram teraz gear na tanka.
brakuje ci tanków ? Ja obecnie robiąc insty mam 3 rodzaje tanków które się sprawdzają. Dru, pala i warek. Przy czym zawsze ale to zawsze jak chce uzbierać PUG na insty to zaaawsze znajdę tanka albo healera, najgorszy problem to właśnie dps. Ehh teraz dogrindowac Nexusa żeby dostać wanda, i UK żeby heada złapać w końcu(kurde 8 razy robiłem i nie wypadał).
KrEmAs KAc
23-12-2008, 09:42
Bojówka Lecha Poznań sie chowa xD
dla zainteresowanych tym profilem z fotki:
http://www.fotka.pl/profil/rumcajs19900/
:cup::cup: kolesie rządzą :cup:
CytrynowySorbet
23-12-2008, 09:49
brakuje ci tanków ? Ja obecnie robiąc insty mam 3 rodzaje tanków które się sprawdzają. Dru, pala i warek. Przy czym zawsze ale to zawsze jak chce uzbierać PUG na insty to zaaawsze znajdę tanka albo healera, najgorszy problem to właśnie dps. Ehh teraz dogrindowac Nexusa żeby dostać wanda, i UK żeby heada złapać w końcu(kurde 8 razy robiłem i nie wypadał).
No to ty masz fajnie, u mnie jakieś anomalie typu Pal, Warr dps na heroici... Po prostu pewne klasy z góry mają narzuconą rolę w drużynie... a oni nie rozumieją. Z healerami nieco lepiej, ale ogólnie to tragedia, VoA hc ledwo co robimy... Co do UK, robię codziennie i ciągle ta kusza wypadaX(
tia ale często i gęsto mam tez war dps lub palkow. Co nie wyklucza ich od tego. Teraz blizzard zrobił tak ze każda klasa może robić za parę rożnych rol takich jak tank, dps taki lub taki pvp etc.
Mogę popłakać?
Zamówiłem w piątek kartkę pre-paid (bo je przy okazji zbieram) i dzisiaj dopiero gram.pl dostało kasę. Zamówiłem kurierem, ciekawe czy jutro przyjdzie :(
Lord Dreathan
23-12-2008, 13:23
A ja tam lubie retardina miec w druznie, ze wzgledu na replenishment :) ( dla przypomnienia gram holy priestem)
A ja lubie byc ele shamanem, i lubie byc ele shamanem, powiem wiecej gdy bedzie dual spec dam sobie enha do pvp, a wszystkie resto itemy selluje do vendora co mi gildia wciska na "moze kiedys".
Ja sie zastanawiam czy ciagnac dalej warlocka, czy zrobic DK, bo nie ukrywajmy pociaga mnie. Hmm... przez te zmiany, niemoge znalesc dobrego builda dla locka ;/ wszedzie sa ale na pvp czy bg, a do expienia zero :| Bida... I dlaczego te patche tyle waza? Buuu... niechjce mi sie czekac ;(;(;(
pft. ja ostatnio po formacie jak instalowalem wowa, to podstawke mam w wersji 1.04, tej pierwszej. to bylo prze sciaganie patchy
@eerion
kocham Cie za najlepszy temat na forum wszechczasow - skile knighta = D
grue ja mam pve z domieszką troszke do pvp(jak mi sie nagle zachce robic bg) build mozesz sprawdzic w armory nick Archidar. Choc ma build jeszcze nie pełny to dodam tam jeszcze 2pkt w imp shadowbolt a potem 5pkt z ruin.
CytrynowySorbet
23-12-2008, 21:35
gdy bedzie dual spec
Hmm. Co do dual speca - plus taki, że LFG nie będzie ziało pustką i nie będzie płaczu "bo ja jestem prot warr i nie chcem wydafać 50 kolda na reset rzeby koksić w pvp ;<" ale... Zrobi się tyle tanków, hilów, dpsów, dpsów, dpsów... No cóż zobaczymy jak to będzie.
Ja sie zastanawiam czy ciagnac dalej warlocka, czy zrobic DK, bo nie ukrywajmy pociaga mnie. Hmm... przez te zmiany, niemoge znalesc dobrego builda dla locka ;/ wszedzie sa ale na pvp czy bg, a do expienia zero :| Bida... I dlaczego te patche tyle waza? Buuu... niechjce mi sie czekac ;(;(;(
Ciągaj locka, z dk zrób alta :o
Nah, juz wybralem DK Fajnie sie nim leje mobki i w ogole. A Warlock bedzie moim altem ;) A tak w ogole questy DK wymiataja hahaha, jak takie sa w northrend to juz sie doczekac niemoge xD
Hmm. Co do dual speca - plus taki, że LFG nie będzie ziało pustką i nie będzie płaczu "bo ja jestem prot warr i nie chcem wydafać 50 kolda na reset rzeby koksić w pvp ;<" ale... Zrobi się tyle tanków, hilów, dpsów, dpsów, dpsów... No cóż zobaczymy jak to będzie.
ty to zly wybrałeś przykład. Prot warrek jest praktycznie immortal na bg a zwlaszcza na av gdzie jest masa innych ludzi. Wytrzyma prawie wszystko i na solo ma z wszystkich supoer szanse. Tak samo wsg jezeli chodzi o zatrzymanie grupki ally staje taki w tuneliku i albo go zabiją albo nigdzie dalej nie ida. A zabic takiego gada to reszta grupy zdazy wrocic zanim to zrobia i bum head shot.
Nah, juz wybralem DK Fajnie sie nim leje mobki i w ogole. A Warlock bedzie moim altem ;) A tak w ogole questy DK wymiataja hahaha, jak takie sa w northrend to juz sie doczekac niemoge xD
Dk jak dla mnie mocno przegiety jest, walilem duele z warkiem, druidem, shamanem na 58 lvlu, pojechalem kazdego bez wiekszych klopotow, ta klasa to smiech na sali, ale maja ja znerfic w next patchu i bardzo dobrze bo jest za dobra :P
Dawergo
Wiem, zauwazylem to gdy zaczalem quescic na outlandzie. Przez mobki jade jak kombajn do zbierania czeresni... Ale wazne zeby sie dobrze pobawic przez czas urlopu, a do warlocka jeszcze moze kiedys wroce jak znajde natchnienie :d
CytrynowySorbet
24-12-2008, 09:50
Chodzi ci o te q typu "wsiądź na mojego smoka i rozwal xxxxxxxx undeadów"? Różnorodność - tak, dużo funu - może za pierwszym razem. A tak z ciekawości, w jakie drzewko talentów poszedłeś?
ty to zly wybrałeś przykład. Prot warrek jest praktycznie immortal na bg a zwlaszcza na av gdzie jest masa innych ludzi. Wytrzyma prawie wszystko i na solo ma z wszystkich supoer szanse. Tak samo wsg jezeli chodzi o zatrzymanie grupki ally staje taki w tuneliku i albo go zabiją albo nigdzie dalej nie ida. A zabic takiego gada to reszta grupy zdazy wrocic zanim to zrobia i bum head shot.
Ok gafa. No to może inny przykład: jest sobie pal, ma geara i na hil i na tank, jak potrzebują tanka bierze prot, jak hila bierze holy. Ale podobno to ma mieć jakiegoś cooldowna (24h?)
@Co do tematu profesji. Nie wiem jak z innymi, ale JC trochę przegięty, bo wystarczy wbić to 400 skilla i ma się gemy które śmiało można używać. No i w BS sockety, choć to akurat niezły pomysł. A najbardziej zawiodłem się na Titansteelach :( Jeszcze niedawno po 400g ludzie kupowali, a teraz 150 :(
Wklepałem sobie subskrypcję, a tutaj wszystkie serwery off do 11 czasu paryskiego :(
czyli mniej wiecej do 12 naszego. Ja tez planowalem sobie wbic cooka do 400 a tutaj zonk =P no i daily by sie juz przydalo porobic.
Dk jak dla mnie mocno przegiety jest, walilem duele z warkiem, druidem, shamanem na 58 lvlu, pojechalem kazdego bez wiekszych klopotow, ta klasa to smiech na sali, ale maja ja znerfic w next patchu i bardzo dobrze bo jest za dobra :P
Dawergo
A ja na BG na 70 ubiłem 78 DK i co? (fakt że gościu skilli nie używał)
Chodzi ci o te q typu "wsiądź na mojego smoka i rozwal xxxxxxxx undeadów"? Różnorodność - tak, dużo funu - może za pierwszym razem. A tak z ciekawości, w jakie drzewko talentów poszedłeś?
Ok gafa. No to może inny przykład: jest sobie pal, ma geara i na hil i na tank, jak potrzebują tanka bierze prot, jak hila bierze holy. Ale podobno to ma mieć jakiegoś cooldowna (24h?)
@Co do tematu profesji. Nie wiem jak z innymi, ale JC trochę przegięty, bo wystarczy wbić to 400 skilla i ma się gemy które śmiało można używać. No i w BS sockety, choć to akurat niezły pomysł. A najbardziej zawiodłem się na Titansteelach :( Jeszcze niedawno po 400g ludzie kupowali, a teraz 150 :(
Wew to poszlem:
http://www.wowhead.com/?talent=jf0GqIMIsfRzzAoG0xxh
A ja na BG na 70 ubiłem 78 DK i co? (fakt że gościu skilli nie używał)
a co robil, afkowal? XDD
jak tam sprawa ma sie z retardinem/szokadinem w woltku? cisnie jak w 3.0~?
CytrynowySorbet
24-12-2008, 21:53
Ofc. Znaaaaks
@down: Lol? Chyba nie walczyłeś z retardynem ~~ Albo na jakichś noobów trafiasz. Albo ja na super hero
Mniej.
Zdecydowanie mniej
Oj ciśnie całkiem mocno ;P szczególnie clothów bez resi.
tozto teraz gra na ~1500 to walenie 2 guzikow i liczenie na wieksze krytyki niz przeciwnik
Moze mi ktos wyjasnic cos. Mianowicie, sciaglem recount i zlukalem na dps jaki robie DK (63lvl blood) i Lockiem (64lvl Affli) i kurfa wychodzi na to ze DK robie 380dps a lockiem ledwo 330dps. O co tu kaman? Po dodatku w ogole lockiem jakos dziwnie sie gra. Zawsze CoA, Corr, Immo, Siphon i SB SB/Drain soul i mobek lezal, a teraz kurfa ledwo co go zabijam takim kombem. Albo nieumiem grac, albo niewiem... To normalne ze tak niski dps mam na tym lvl? O co tu chodzi? :P ew. jakies porady co do locka/dk? Oo
Napewno cos zaniza dps, moze lagi? Dk na 63 lvl napewno robi wecej niz 300 dps, juz moj kumpel retri na 40 robi tyle...
teraz na nizszych lvl to DEMo niszczy wszystko. Zrobisz kazdy q nawet 3osobowy q. Obecnie pod demo na 72 mam 25%crita a jak wejdzie trinket to leci do 32% prawie. Total ownage. Ide biore stadko 7-8 mobow na guarda i leci tylko seed of coruption w 5 mobkow. Znika wszystko a problemow z maną nie mam. Naprawde na nizszych lvl(tz na >80) tylko demo.
CytrynowySorbet
25-12-2008, 21:16
Obecnie pod demo na 72 mam 25%crita a jak wejdzie trinket to leci do 32% prawie.
Z q itemami z Borean i Unholy DK miałem 38% crit, z trinketem około 45%. Crity po 5k z Rune strike na 75 lev? Bezcenne.
dokładnie tyle ze ja nie mam za dużo tych itemkow z tundry etc, większość to jeszcze moje dobrze wysoketowane S2 =P
http://img242.imageshack.us/img242/660/marekironheartwh0.jpg (http://imageshack.us)
Poległem xD
CytrynowySorbet
28-12-2008, 13:17
Tak myślę nad stworzeniem nowej postaci i mam wątpliwości między druidem a magiem. Mogliby się w tej sprawie wypowiedzieć jacyś doświadczeni gracze w tej sprawie? ^^ Jak się gra danymi klasami, czy nie jest nudno, jakie drzewko do lev, jakie profy najlepsze itd :P
mage, frost aoe farm, herb/mining + alchemy/skining. przejebana sprawa jak od ~30lvlu walisz frost trapa (zapomnialem nazwy), masz z talentow blizzard
http://www.worldofwarcraft.com/info/classes/mage/talents.html?tal=000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000003533003313203100000000000 000
imo must have w frost aoe farmingu.
CytrynowySorbet
28-12-2008, 13:42
A fire? Podobno łatwo się leveluje w fire, duży dmg? Frost chyba bardziej do zatrzymania przeciwnika?
fire ma ogromny burst, ale przezywalnosc kiepska, i to bardzo. imo frost jak juz masz mage armor(ten co pozwala na regeneracje many) to bajka. praktycznie caly czas procuja talenty, czasem siadziesz mane wypic/evocation i kosisz dalej.
Jezeli nie chcesz nazekac na nude i monotonnosc to druid. Zaleznie od zachcianki mozesz byc casterem, tankiem, dps mele, healerem.
CytrynowySorbet
28-12-2008, 14:37
No tak, ale druidem ciężko się leveluje do 20 lev (cat form), a mage... Fajnie to brzmi co napisałeś Frapper, a ten mage armor od którego levela? I tak na leveling jakie talenty by wziąć? Wdzięczny będę :P
a w zyciu. wg mnie do 20 jest looz. Idz w balance i tak do 40. Po 40 mozesz zdecydowac czy jednak wolisz balance czy feral.
CytrynowySorbet
28-12-2008, 23:09
Jako, że kolega robi prot warr, ja robie hila więc mage odpada. Zamiast niego wchodzi priest, no i ten druid i za uja nie moge się zdecydować. Priestem chyba ciężko się leveluje bo to raczej healing klasa, a ten druid... No nie wiem cały czas :P
Edit: Dobra zdecydowane: Druid jednak feral do 58, potem w OL itemy do sp lecą to przerzucam na boomkina. Thx za pomoc ^^
@3down: Nie wybrałbym warra, kumpel zrobił, poza tym warr jakś mnie kompletnie nie przekonuje, choć kolega mi mówi że w prot świetnie mu się leveluje o.0
Druidem gram od poczatku, wiec moze sie wypowiem :P Do 20 lvla jak juz napisales, gra sie strasznie nudno, jest dosyc ciezko bo masz maly dmg i wogole, ale pozniej to juz bajka :D od 10-58 siedzisz w feral, pozniej w skakujesz do balance w boomkinga i jestes praktycznie niezniszczalny ;d Niestety mane czasem trzeba wtedy pic, ale jak zadbasz o spirit to co 6 minut innervate masz, i wtedy mane pijesz juz bardzo rzadko. End game to praktycznie tylko feral/resto chociaz boomkingi lataja ;p
@Kołbaś
Eeee balance do 40 to głupi pomysł z lekka, nie masz boomkinga wiec latasz w normalnej postaci, co nie wydaje mi sie dobrym pomysłem, sma lvlowalłem feral/resto do 58 bo czesto sie respecale, ludzie potrzebowali raz heala raz tanka, ale uwazam ze balance to jednak kiepski pomysl, a na outlandach feral < balance.
@sorbet
Źle wybrałeś imo. Druid to takie gówno, niby umie i healować, i dpsować, i tankować, ale w niczym nie jest zbyt dobry.
Chcesz grać z kumplem, tak? Healować go? To bierz priesta, ew. retardina, loladina czy tam pedalina, nie pamiętam jak ta klasa się nazywa ^^
Jednak masz racje, priestem leveluje się dość wolno, ale TEN (http://www.wowhead.com/?talent=bVcbzhZZG0fVRfzfiqfzAo) build powinien to przyspieszyć. Jednak to jest shadow. Hm.. TEN (http://www.wowhead.com/?talent=bVhbkhxtrxsVbotfxt00b) załatwi sprawę. Wprawdzie nie leveluje nim się tak szybko jak na shadow, ale zapewnia ci dobry healing i w miarę szybkie questowanie.
Ale skoro wybrałeś zoofila... =d
@down
Dobry wybór, war. Sam planuję create.
@sorbet
Źle wybrałeś imo. Druid to takie gówno, niby umie i healować, i dpsować, i tankować, ale w niczym nie jest zbyt dobry.
Chcesz grać z kumplem, tak? Healować go? To bierz priesta, ew. retardina, loladina czy tam pedalina, nie pamiętam jak ta klasa się nazywa ^^
Jednak masz racje, priestem leveluje się dość wolno, ale TEN (http://www.wowhead.com/?talent=bVcbzhZZG0fVRfzfiqfzAo) build powinien to przyspieszyć. Jednak to jest shadow. Hm.. TEN (http://www.wowhead.com/?talent=bVhbkhxtrxsVbotfxt00b) załatwi sprawę. Wprawdzie nie leveluje nim się tak szybko jak na shadow, ale zapewnia ci dobry healing i w miarę szybkie questowanie.
Wiemy, że pracujesz jako policjant w WoWie
Marek Ironheart ?
A gdyby wybrał wara, co wyś powiedział?
@sorbet
@down
Dobry wybór, war. Sam planuję create.
Druid gówno? Ostatnio byłem na achivemencie, że trzeba zabić wszystkich bossów hordy, wiesz kto bloczył? Druid, przyjmował na klate wszystko co sie dało (30k hp swoje robi), koleś resto drutem był 3 w healu, tylko dlatego że nie wypił sobie potka na mane bo mu było szkoda (Ma 74 lvl), wyprzedziły go 2x 80 lvl, więc wybacz ale nie mów mi ze druid to gówno. W mojej gildii na bossach w bt za tanka często robił kto? Ahh tak DRUID, bo ma bear forme i jak pozbiera itemy do feral wtedy osiagal chyba 20k hp i prawie tyle armora co te wasze warki w pro ;p
edit@
Gdy na koniec respecnołem sie na resto, bo było potrzeba heala na Thralla, byłem chyba 5... (72 lvl)
@down
Nie nasza wina że jest dla Ciebie za trudna :) Pozdro
GothicTai
29-12-2008, 10:58
ta gra to jest ale porazka...
pozdro
Konto mi ukradli w sobotę. Udało mi się wyczyścić syf z kompa i odzyskać hasło dzięki security question.
Wchodzę na konto.
Mój pre-wotlk main nagi.
Dziś rano wstaję i mam bana na konto za sharing i sprzedawanie itemów za prawdziwą kasę.
Napisałem do Blizza z wyjaśnieniami. Jaka jest szansa, że mi przywrócą konto?
@up
Raczej tak, poprostu haker wysłał ticketa że szarujesz xD O ile się nie myle, powinni zwrócić, koleżance z gildii ukradli, ale wszystko zwrócił blizz.
CytrynowySorbet
29-12-2008, 11:05
Napisałem do Blizza z wyjaśnieniami. Jaka jest szansa, że mi przywrócą konto?
Taka sama, jak szansa że przywrócą wszystkie itemy, czyli 100%. Nawet się ciesz, bo zazwyczaj Blizz daje też coś "od siebie" :P
@down: Wprawdzie nie są to jakieś cuda, ale kolega po odzyskaniu miał dodatkowe 20 Sunfury signety (czasy pre-wotlk).
Nawet nie pisałem o zwrot itemów, bo i tak zacząłem grać nową postacią, więc chcę tylko przywrócenie aktywności konta.
Czekam.
W międzyczasie robię jeszcze lepszy lurk po moim HDD, zakończę hijackthisem.
Bo strzeżonego Pan Bóg strzeże.
Edit @up
Naprawdę? To może nawet powrócę to gry starą postacią ;)
Druid gówno? Ostatnio byłem na achivemencie, że trzeba zabić wszystkich bossów hordy, wiesz kto bloczył? Druid, przyjmował na klate wszystko co sie dało (30k hp swoje robi), koleś resto drutem był 3 w healu, tylko dlatego że nie wypił sobie potka na mane bo mu było szkoda (Ma 74 lvl), wyprzedziły go 2x 80 lvl, więc wybacz ale nie mów mi ze druid to gówno. W mojej gildii na bossach w bt za tanka często robił kto? Ahh tak DRUID, bo ma bear forme i jak pozbiera itemy do feral wtedy osiagal chyba 20k hp i prawie tyle armora co te wasze warki w pro ;p
edit@
Gdy na koniec respecnołem sie na resto, bo było potrzeba heala na Thralla, byłem chyba 5... (72 lvl)
@down
Nie nasza wina że jest dla Ciebie za trudna :) Pozdro
Ale w moonkinie wygląda jak niedorobiona zmutowana sowa i spamuje moonfire, czy jak to tam jest. Ten spell którego efektem jest wielkie pionowe niebieskie gówno ;p
@down
Dokładnie xd
Zmienia się w sowę i to spamuje, n/c.
Albo koteq... Daleko mu do rogue'a, a pi*rdoli, że jest nawet od niego lepszy.
@up
Taa, ten instant cast? Zjada tyle many że sie nie oplaca :p Wygląd? Zgadzam się w 100% :)
Spróbuję się troszkę wkręcić w dyskusję, chociaż moje doświadczenie obejmuje wyłącznie warriora.
Druida nie lubię. Zwłaszcza feral.
Gankerzy ;]
Na Shattered Hand (pvp) główną siłą gankerów Hordy byli właśnie feral druidzi. Ile bluzgów wysłałem pod ich adresem, nie sposób zliczyć.
Jeszcze jak trafi się jakiś kamper, to już przechlapane.
CytrynowySorbet
29-12-2008, 11:19
Spróbuję się troszkę wkręcić w dyskusję, chociaż moje doświadczenie obejmuje wyłącznie warriora.
Druida nie lubię. Zwłaszcza feral.
Gankerzy ;]
Na Shattered Hand (pvp) główną siłą gankerów Hordy byli właśnie feral druidzi. Ile bluzgów wysłałem pod ich adresem, nie sposób zliczyć.
Jeszcze jak trafi się jakiś kamper, to już przechlapane.
To nie kwestia klasy, tylko człowieka. Każda klasa może gankować. A ty miałeś pecha i trafiałeś akurat na druidów :P
Dlatego tak o druidach myślę :)
Edit.
A co powiecie o barberze?
Moim zdaniem największa porażka dodatku.
Fryzury (zwłaszcza dla człowieka) robił chyba jakiś amator i zapalony fan Dragon Ball, a w dodatku pewnie i gość od spartaczonego wyglądu blood elves.
CytrynowySorbet
29-12-2008, 11:43
Rozumiem jeszcze fryzury... Ale zmiana wyglądu szczęki u fryzjera? WTF?!
Ujmę to jeszcze lepiej:
pimp my hero
Edit.
Ale żeby chociaż to jakoś wyglądało.
Tak szczerze to nie widziałem tych BElfowych fryzur humana. Jakieś screeny? ;d
Wszystkie nowe ludzkie fryzury są jak zdjęte z głowy blood elfa.
Zwłaszcza ta prostu z Dragon Ball, którą nazywam "SSJ9999" (włosy na sztorc).
Edit. Jeszcze odnośnie mojej wiadomości do Blizza. Ile można czekać na ich odpowiedź i podjęte akcje?
Necromantor
29-12-2008, 14:18
kolejny dodatek WoW : The sims
Lol, zrobiłem humana na szybko. Powiem jedno: żal.pl. Toż to w ogóle nie pasuje! Do BE jeszcze, ale do humana?!
http://img160.imageshack.us/img160/3964/lolqi4.png
KrEmAs KAc
29-12-2008, 16:42
_WrD_ ciesz się ,że ni musisz płacić za fryzury w $$$ :D
Bo wiesz:
Normalnych ludzi Blizzard już zdobył, teraz czas na pokemony.
Więc potrzeba pokemonowej gry.
Takiej bajer błysku, błysku. Postacie muszą być bajer.
PLague przykro mi, a czy konto zwroca? Niewiem : (
A tu takie cos. Pozdrawiamy wszystkich ułomnych DK chcacych byc super tankami w buildzie blood : | 8x wpiped cale party, bo "tank" niewiedzial jak aggro trzymac xD
http://i299.photobucket.com/albums/mm318/Gruee/WoWScrnShot_122908_011727.jpg
A w ogole wotlk rzadzi :d
DING! kthxbye! Czas na sylwestrowe szalenstwa teraz :d
http://i299.photobucket.com/albums/mm318/Gruee/WoWScrnShot_122908_220235.jpg
; )
:cup::cup:Gratz:cup::cup:
A ja tak z innej beczki. Ile teraz miesięczny/trzymiesięczny abonament wynosi? Na koniec tylko spytam - ile wydaliście już na WoW'a i jak na to patrzycie, to czy nie szkoda wam tej kasy na grę? Ile rzeczy moglibyście sobie teraz kupić. Pewno zaraz zlecą się ludzie ze stałym zarobkiem, albo dzieci bogatych rodziców ;p Ale mnie to nurtuje jednak.
Prepaidy 90 dni kosztuja ok. 90zl. Do tej pory wydałem z 300zl na nie. Czy zaluje? Nie. Dlaczego? Bo mam kasy fhui ; )
Prepaidy 90 dni kosztuja ok. 90zl.
a nie 60dni?
A sorka pomylilem sie ; ) 60 dni. Mój błąd ; )
Necromantor
30-12-2008, 22:39
Prepaidy 90 dni kosztuja ok. 90zl. Do tej pory wydałem z 300zl na nie. Czy zaluje? Nie. Dlaczego? Bo mam kasy fhui ; )
To w naszej armii tyle placa?B)
CytrynowySorbet
30-12-2008, 23:18
Regularne kupywanie pp od kwietnia zeszłego roku... 990 zł.
Konto, TBC, Wotlk... 250 zł.
Cóż 1280 zł wydane... Ale warto było :)
WoW + TBC + 1x pre-paid. Około 200zł. Nie żałuję ;)
To w naszej armii tyle placa?B)
jak tak to pierdziele studia i ide do wojska
Grue lepiej szybko odpowiedz bo ja tu widzę ze to zaważy na czyjejś przyszłości =P
A ja tam wydałem tyle co na podstawke i TBC reszte mam for free(jak sie kombinuje to sie ma)
Odpowiem wam ile zarabiam na przykładzie grudnia (niech bedzie ze sie chwale wali mnie to hehe)
Wypłata: 1800zł
Kasa za poligon: 695zł
Nagrodówka: 400zł
Gratyfikacja urlopowa: ~900zł
; )
Nie licze za służby i wyprowiantowanie, bo neiwiem ile tego było (ok. 400zł chyba).
A normalnie w miesiącu to wypłata, za służby itp spokojnie 2100zl wychodzi ; )
Nie jest zle ogolnie heh ; )
Pozdrawiam i zycze szczesliwego nowego roku wam tutaj obecnym ; )
Grue
i na cholere sie tu uczyc?
Osz ty, odliczając kasę na wowa to zostaje ci 2k miesięcznie, nie wiem czemu ludzie tak pi*rdolą, że kasy szkoda... -50zł od pensji to nie jest nic wielkiego imo.
Teraz każdy kto gra w WoWa pójdzie do wojska i bedziemy po raz kolejny wojskową potęgą :D
Ja będę pewnie po studiach w mcdonaldzie dolewał do shake'ów.
Przepraszam, że poruszam stare tematy (bo wchodzę tu raz na kilka dni) ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie skomentować historii druid vs. mage. Już takie bzdury piszecie, że nie wiem czy się śmiać czy płakać. Obydwie klasy maja swoje silne i słabe strony, ale dużo leży w kwestii umiejętności gracza. Dla mniej doświadczonych graczy polecam druida, świetny char można nim grać jako clicker, jest dobry w dpsie i healingu - w tankowaniu jest okej, bo nie ukrywam, że inne klasy jednak lepiej sobie radzą. Mag trochę bardziej już polega na skillu, w pve ostatnio nie radzi sobie najlepiej dużo klas potrafi łatwo outdpsnąć przeciętnego maga. W pvp jest dobry ale dominuje niestety lamerski arcane spec. Na obydwóch klasach nie da się nudzić ze względu na różnorodność, którą oferują różne spece, tyle, że druid musi zbierać trzy różne geary a mag nie (już nie wspomne o pvp gearze i pve gearze). Historia z śmiertelnością fire to kolejna bzdura, oczywiście, że może na arenach ciężko ujechać oraz clicker to wszędzie indziej będzie miał trudno ale zdolny gracz nie ma najmniejszych problemów. Co do levelowania, feral radzi sobie dobrze nawet 58-80 tego nie można wykluczać, maga w arcane levelować do 60 nie polecam, jedynie fire albo frost. No i jak już coś wspominałem, magiem powinno się mieć dużo keybindów ze względu na ilość użytecznych spelli, problematyka tej rozmowy też leży w tym co chcesz robić pvp czy pve, ale czym byś nie grał, keybindy to podstawa. Feral lepiej radzi sobie z gankerami a już nie wspomnę o frost magu. Mimo wszystkiego czuje, że druid najlepiej by Ci pasował.
To tak samo jakby nowy gracz się spytał kim grać: Warriorem czy Palem. Oczywiście wiadomo że wybór pada na Pala (wg mnie), bo zawsze może się uleczyć podczas walki i iść dalej. Także nie potrzebuje takiego super hiper eq do levelowania jak war. Ale wg mnie Pal to tylko i wyłącznie do heala albo do tanka. Jeśli nowy gracz chciałby być DPS'em to radziłbym warka niż szpanerskiego rogala bo do niego trzeba większego skilla. Co do druid vs. mage ja też jak pan up poleciłbym bym druida. Początkowemu graczowi trudniej jest ubić 3 mobki lub 2. Trzeba w takiej sytuacji troche pokombinować. A druid to cat form + stealth i w razie czego leczenia jak spadnie hp poniżej 50% i jedzie dalej.
Jutro albo pojutrze zakupie WoW'a i ponownie zacznę. swoją przygodę :). Jak na razie Dosiego Nowego Roku!
P.S: Bardzo udupili shama podczas tych updejtów?
Creatnąłem maga. Zobaczymy ;)
Btw szczęśliwego.
Co jest, wchodzę na WoW'a normalnie, próbuję wejść na postać a tu wyskakuje takie coś:
Character locked. Contact Billing for more information
O co tu chodzi?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.