Pokaż pełną wersje : World of Warcraft - Official Blizzard Servers
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
CytrynowySorbet
14-09-2010, 19:55
Hai!
Mam zamrożone konto TBC od jakiegoś pół roku, no i ten... Szperałem sobie na battle.net i wcisnąłem przypadkowo aktywację triala WotLK (zdziwiłem się, bo użyłem go już kiedyś), no i widzę że konto mam aktywne na te 10 dni (myślałem, że to w ramach opłaconego abonamentu, a tu proszę, dają darmowe 10 dni).
Moje pytanie brzmi: czy jak moim priestem wbiję w ten okres powiedzmy 75 level, to czy po skończeniu triala level zostanie, czy cofnie się do 70?
O ile dobrze pamiętam, to na trialu da się tylko wbić 71 level minus 1 expa (czyli innymi słowy, prawie 71 level, ale będzie ci brakowało 1 expa, którego wbić nie możesz).
Chciałby ktos zacząć grac w World of Warcraft na officialu? Jak coś to mogę zaoferować recruit a frienda dzięki któremu dostajesz 300% więcej expa, i możesz mnie summonowac do pomocy. Oczywiście oferuje wspólny gameplay.
W momencie kiedy dostane mounta dostajesz 10k golda za darmo w prezencie. (Albo doładowanie konta na 2 miesiące).
(more info: GG#5868478)
Alexik - Arathor EU.
CytrynowySorbet
26-09-2010, 12:13
http://img820.imageshack.us/img820/3466/91820034.jpg (http://img820.imageshack.us/i/91820034.jpg/)
:D
@up; GZ!
Ja tam slackuje na socialu bo nie mam czasu rajdować normalnie ;P
Cygan Slejter
26-09-2010, 13:16
gratz Cytrynowy :)
ja narazie tylko z kingslayerem :P
Omg Sorbet ale masz burdel w oknie :P
VarianWrynn
26-09-2010, 20:44
GZZZZ
Nie wiem , może jestem dziwny , ale ja nie ogarniam jak jest tak napaćkany interfejs. Ja mam scorchio, quartza i recounta , jak dla mnie wystarczy.
Sorbet, niezłe UI. Chociaż ja wolę mieć wszystkie spelle w jednym "oknie", a ty masz je trochę porozwalane, ale efekt wizualny jest świetny. Co to za addon z tą minimapą?
Sexy map? Czy jak to się tam pisze?
Heh właśnie skompletowałem sprzęt dla swojego DK frost DW tanka i co, w za góra dwa tygodnie będzie na śmieci :( Ehhh.
BTW. nie ma nic bardziej OP niż DK FROST DW TANk aktualnie. 40k TPSu to jest to.
CytrynowySorbet
27-09-2010, 12:01
Hmm, co do spelli, po lewej stronie mapy są te przydatne, po prawej te mniej, więc podczas walki skupiam się praktycznie na lewej stronie ekranu, gdzie mam spelle, warningi, grida, decursive itp.
Możliwe, że napaćkane, ale niestety jestem zmuszony do posiadania takich addonów jak recount (żeby np. sprawdzić, czy offtank padł, bo nie zestunował shamblinga z enrage, czy może ja zaspałem), omen (dpsi chyba nigdy nie nauczą się na niego patrzeć), czy pallypower (mówi samo za siebie).
A z innej beczki - jeśli ktoś z was czyta mmo-championa, to wie, że przewidywana data Cataclysmu jest początek - środek grudnia... Imo DO BANI, bo ICC już rzygam, a RS jest bezsensownym raidem. Ale cóż, może dzięki temu położymy LK na 25, a przy okazji zgarnę głowę Mimirona albo złożę Val'anyra :/ Co nie zmienia faktu, że to i tak jeszcze ponad 2 miesiące ICC.
Cygan Slejter
27-09-2010, 18:45
Kurde a ja już sie nastawiłem na listopad :(
nom RS to lipa niestety
The Cataclysm by itself will happen earlier and will let you play in the "new" zone for a couple of days/weeks before you can buy the expansion and access the level 85 content.
Spoko. PAtch 4.0 wyjdzie jak zwykle co najmniej miesiąc rpzed premierą, wiec będziesz miał co porobić ;P
Update - Added Cataclysm release date: December 7th
do 7 grudnia to ja skisnę na ICC :-/
/yawn
Cygan Slejter
02-10-2010, 10:04
To nie jest potwierdzone na 100%
CytrynowySorbet
03-10-2010, 11:34
To nie jest potwierdzone na 100%
Ale wysoce prawdopodobne. No, ale Blizz pobije rekord. Calutki rok 1 contentu, GZ!
Tak bez pierdolnięcia bym powiedział :P
Choć jesli mam być szczery, to ze sposobem w jakim ICC był wypuszczany, to typowe pół roku by było odrobinę zbyt krótkim terminem.
No cóż. Trzeba liczyć, że cata nadrobi nam z nawiązką tą nudę. A jak nie, to fuck that, czekamy na diablo 3 xD
CytrynowySorbet
03-10-2010, 23:32
http://img291.imageshack.us/img291/6133/lk25hc.jpg
KURWA, TAK :D
Pierwsza Alliance gildia na moim serverze, btw.
Gratz sorbet : d
btw nie pierwsi na serwie z ally bo Accidentaly już zabiło wcześniej : P
CytrynowySorbet
03-10-2010, 23:46
btw nie pierwsi na serwie z ally bo Accidentaly już zabiło wcześniej : P
Ale zmienili server więc się nie liczy :) Wow progress prawdę ci powie B)
Rotfl, zmienili serwer więc się nie liczy xDDDD
Cygan Slejter
04-10-2010, 09:10
o kurwa gratz :)
Cygan Slejter
04-10-2010, 17:17
(Zwracam honor)
Znamy już dzień najwiekszego świeta w tym roku :)
7-12-2010
http://www.gram.pl/news_8QnkHum4_Znamy_oficjalna_date_premiery_World_ of_Warcraft_Cataclysm.html
:cup::cup::cup:
VarianWrynn
04-10-2010, 19:40
Hej to gzzzz sorbet.
Tylko dziwne jest to,ze byliscie pierwsi. Przeciez jest juz pazdziernik , u mnie na servie zabili w kwietniu ;p
Sam zabilem na hc tylko6/12 , ale zawsze cos ;)
CytrynowySorbet
04-10-2010, 23:54
Hej to gzzzz sorbet.
Tylko dziwne jest to,ze byliscie pierwsi. Przeciez jest juz pazdziernik , u mnie na servie zabili w kwietniu ;p
Sam zabilem na hc tylko6/12 , ale zawsze cos ;)
Źle się wyraziłem. Jedyni - po stronie alliance. Przed nami zabiła inna gildia, ale transferowali krótko po tym. Teraz my jesteśmy jedynymi Alliantami :)
Dla zainteresowanych:
http://www.youtube.com/watch?v=Op1fY3nJLUc
http://www.youtube.com/watch?v=jM-56d03EA4
Zignorujcie nerdgasm na końcu >.>
JEST JEST JEST JEST JEST JEST JEST JEST JEST JEST xD
Dobry ogar :P
cheeroke
05-10-2010, 12:01
O kurde Sorbet a ja sie z Toba klucilem.Moglem odrazu wtedy sie domyslic ze jestes z najbardziej zalosnej gildi na polskiej scenie wow'a, mowa ofc o DT.Teraz wszystko sie wyjasnilo.
A tak w ogole to zabiliscie to tak pozno bo:
A)Mieliscie lagi?
B)Server jest chujowy i sie nie da na nim grac?
C)Bo znow nie bylo skladu?
D)Jestescie poprostu bardzo slaba gildia ktora nie reprezentuja soba absoltunie nic w tej no-skillowej grze?
Zreszta po co sie w ogole pytam skoro i tak zaraz powiesz mi ze sie nie znam a DT to taka wspaniala gildia tlyko ze server jest do bani albo nie bylo ludzi.. wy to takie wymowki lubicie(chyba juz przebiliscie w tej kwestii Inno ktore od poczatku Wotlka bylo liderem na tej plaszczyznie).W kazdym razie powodzenia w Cata...moze Blizzard zlikwiduje wam lagi i bedziecie top 10.
O kurde Sorbet a ja sie z Toba klucilem.Moglem odrazu wtedy sie domyslic ze jestes z najbardziej zalosnej gildi na polskiej scenie wow'a, mowa ofc o DT.Teraz wszystko sie wyjasnilo.
A tak w ogole to zabiliscie to tak pozno bo:
A)Mieliscie lagi?
B)Server jest chujowy i sie nie da na nim grac?
C)Bo znow nie bylo skladu?
D)Jestescie poprostu bardzo slaba gildia ktora nie reprezentuja soba absoltunie nic w tej no-skillowej grze?
Zreszta po co sie w ogole pytam skoro i tak zaraz powiesz mi ze sie nie znam a DT to taka wspaniala gildia tlyko ze server jest do bani albo nie bylo ludzi.. wy to takie wymowki lubicie(chyba juz przebiliscie w tej kwestii Inno ktore od poczatku Wotlka bylo liderem na tej plaszczyznie).W kazdym razie powodzenia w Cata...moze Blizzard zlikwiduje wam lagi i bedziecie top 10.
NIE KARMIĆ TROLLA!
cheeroke
05-10-2010, 15:28
Byc moze dla Ciebie jestem trollem a prawda jest taka ze taki Sorbet.. ktory w spolecznosci warcrafta nie ma zadnego uznania bo jest w gildi w jakiej jest przychodzi tutaj i robi z siebie prosa piszac np. ze zrobili jako 1 na servie Lk na hardzie.Pewnie gdyby nie bylo tu ludzi ktorzy jednak maja o tym pojecie to dalej by tak twierdzil.
CytrynowySorbet
05-10-2010, 17:04
cheeroke, czyżbyś to ty był tym death knightem dpsującym w blood, który chciał do nas dołączyć i dostał decline? A może pod tym nickiem kryje się Valkiria, który z natury jest wredotą? A może po prostu zazdrościsz killa? :) Mnie to nie obchodzi, pisz sobie co chcesz, w Dalaranie masa ludzi takich jak ty robi na mnie /spit, a to mnie tylko motywuje :)
Ale dzięki ci. Dziś miałem zdziebko ciężki dzień, a tu takie rozluźnienie mnie spotyka :P
Byc moze dla Ciebie jestem trollem a prawda jest taka ze taki Sorbet.. ktory w spolecznosci warcrafta nie ma zadnego uznania bo jest w gildi w jakiej jest przychodzi tutaj i robi z siebie prosa piszac np. ze zrobili jako 1 na servie Lk na hardzie.Pewnie gdyby nie bylo tu ludzi ktorzy jednak maja o tym pojecie to dalej by tak twierdzil.
Ale kogo to obchodzi? Zabił LK na HC, zadali mu pytanie odpowiedział a ty wyjeżdżasz ze spiskową teorią dziejów i w dodatku z wjazdami osobistymi. To nie Tibia i nie czasy Eternii i wojen polacy vs Swe.
cheeroke
05-10-2010, 18:02
Napewno nie jestem zadnym zalosnym dk ktory do was skladal podanie.. nigdy bym do takiej gildi jak wasza nie zlozyl podania.A Valk ma duzo racji w tym co mowi chociaz czasami mowi faktycznie za duzo.Zazdroscic tez raczej nie zazdroszcze bo mialem 1 kill Lk na hardzie jeszcze jak gralem w Acc czyli duzooo szybciej niz Ty.
CytrynowySorbet
05-10-2010, 18:18
Napewno nie jestem zadnym zalosnym dk ktory do was skladal podanie.. nigdy bym do takiej gildi jak wasza nie zlozyl podania.A Valk ma duzo racji w tym co mowi chociaz czasami mowi faktycznie za duzo.Zazdroscic tez raczej nie zazdroszcze bo mialem 1 kill Lk na hardzie jeszcze jak gralem w Acc czyli duzooo szybciej niz Ty.
Powiedziałbym link do armory or didnt happen ale w sumie... na co mi to. Super, jesteś lepszy ode mnie w grze. Ale mnie to boli. Ale wiesz, Paragon ubił go szybciej od was, to według twojej logiki też jesteście żałośni.
Btw. przekaż Valkirii, że jak już napisze jakiś post na battlenecie (swoją drogą, obraźliwy), to niech go po kilku minutach nie kasuje :)
cheeroke
05-10-2010, 18:38
Ja wyszedlem z Acc i poszedlem do Inner sactum,a 2 tyg temu sprzedalem konto bo mam mature w tym roku.. mozesz sie zapytac kogokolwiek z Acc czy to prawda i powie Ci ze tak.I nic nie powiem valkiri bo tak jak mowilem nie gram w wowa, przynajmniej na ten rok.
Btw jesli Cie to nie boli to po co sie na tym forum dowartosciowujesz i wmawiasz ludzia takie glupoty ze jako 1 na servie zabiliscie Lk ?
Ej już na ciebie Droma nasłałem więc twoje dni na tym forum są policzone.
CytrynowySorbet
05-10-2010, 18:56
Btw jesli Cie to nie boli to po co sie na tym forum dowartosciowujesz i wmawiasz ludzia takie glupoty ze jako 1 na servie zabiliscie Lk ?
Żeby wkurzyć ludzi takich jak ty :) Powodzenia na maturze :)
CytrynowySorbet
05-10-2010, 20:02
Okazało się, że cheeroke wprowadził mnie w błąd. Moja gildia BYŁA pierwszą w Alliance na serverze z tym killem. Btw. cheeroke, poszperaj w moich postach sprzed kilku miesięcy, z pewnością znajdziesz więcej smaczków na mój temat, o których możesz napisać na battlenecie.
cheeroke
http://i299.photobucket.com/albums/mm318/Gruee/b020f02551fce4e1a6995e67d884b3bef8e76556_full.jpg
To nie Tibia i nie czasy Eternii i wojen polacy vs Swe.
Tibia.pl forum więc czego się dziwisz?
a 2 tyg temu sprzedalem konto bo mam mature w tym roku..
gz że z powodu matury konto sprzedałeś, to może PC przez okno wywal ziomek
~
Gratki Sorbet zabicia LK ;-p u mnie w gildi słaby setup mamy na to więc kisze ogórki na 11/12 HC :|
cheeroke
06-10-2010, 08:42
Eee gdybys mial pojecie jak sie gra w hardcore raiding gildiach to bys wiedzial dlaczego sprzedalem konto.Sproboj grac od 16-3 rano gdy wychodzi nowy content a potem idz do szkoly na 8 rano. Zycze powodzenia.
Cygan Slejter
06-10-2010, 09:12
Nikt ci nie każe tak grać:), ale jezeli nie potrafisz sie ograniczyc z graniem to coś z toba nie tak :)
Cheeroke, jak masz jakiś problem do cytrynowego napisz mu na PM. Jak masz jakiś poważniejszy problem to idź do psychologa. Ale nie pieprz swoich farmazonów, ponieważ nikogo one nie obchodzą.
Eee gdybys mial pojecie jak sie gra w hardcore raiding gildiach to bys wiedzial dlaczego sprzedalem konto.Sproboj grac od 16-3 rano gdy wychodzi nowy content a potem idz do szkoly na 8 rano. Zycze powodzenia.
gz life ziomek
Dr. Omader
06-10-2010, 18:33
Cheeroke, jak masz jakiś problem do cytrynowego napisz mu na PM. Jak masz jakiś poważniejszy problem to idź do psychologa. Ale nie pieprz swoich farmazonów, ponieważ nikogo one nie obchodzą.
Cicho bądź, może forum ożyje, skoro "przeciętni" użytkownicy jak ten wracają i poziom nam zaczyna spadać ;-)
Sorbet - gz killa
Ponczus - stare dobre czasy nie wrócą już :'(
BTW czy tylko mi się wydaje "sprzedałem konto bo matura" = "wywiadówka była, starzy założyli mi parental control i nie mogę grać to wywali mnie z gildii bo nie mogłem siedzieć od 16 do 3 nad ranem jak reszta" ;-)
Hmmm a roleplayerów tu nie ma? BTW gra ktoś hordą na burning legion?
Cygan Slejter
06-10-2010, 20:39
Horda jest brzydka :p
For The Alliance
7 grudzień - jak sobie wyobrażę mojego orka maga to aż chce mi się wrócić :)
Cicho bądź, może forum ożyje, skoro "przeciętni" użytkownicy jak ten wracają i poziom nam zaczyna spadać ;-)
Sorbet - gz killa
Ponczus - stare dobre czasy nie wrócą już :'(
BTW czy tylko mi się wydaje "sprzedałem konto bo matura" = "wywiadówka była, starzy założyli mi parental control i nie mogę grać to wywali mnie z gildii bo nie mogłem siedzieć od 16 do 3 nad ranem jak reszta" ;-)
Omader :OOO Nie wierze, TY ZYJESZ! Pozdro z Poznania brachu! Buziaczki sle i w ogole DySqA! lol ;********
Taaa stare dobre czasy Drom? Jak się połowa abdendriel na biało czerwono robiła z ubrankami....
Btw. sam się kiszę na 11/12 HC więc GZ SORBET!!
Horda nie jest brzydka.W alliance wlasnie graja neo ktore chca byc "dobre i niszczyc tych zlych"
Cygan Slejter
07-10-2010, 17:28
Hehe wlasnie myslisz sie kolego,:D w hordzie gra wiecej dzieci neo bo kazdy chce być "zuym orkiem"
Żartuje :)
nie ma podziału kto lepszy i gorszy :)
tu i tu fajnie, chociaz nie powiem bo horda jednak w PVE i PVP wymiata :)
Horda nie jest brzydka.W alliance wlasnie graja neo ktore chca byc "dobre i niszczyc tych zlych"
Hehe wlasnie myslisz sie kolego,:D w hordzie gra wiecej dzieci neo bo kazdy chce być "zuym orkiem"
Heh, poglądy są różne, ale prawda jest taka, że tu i tu grają i normalni ludzie, i dzieci neo/przyjebańcy. Kogo gdzie jest więcej zależy od serwera i tyle :)
Ale to horda ma zespół metalowy ;p
CytrynowySorbet
07-10-2010, 22:38
Heh, poglądy są różne, ale prawda jest taka, że tu i tu grają i normalni ludzie, i dzieci neo/przyjebańcy. Kogo gdzie jest więcej zależy od serwera i tyle :)
Dokładnie. Te podziały proalliance / prohorde są meh.
Dr. Omader
08-10-2010, 12:07
Grue - żyje, żyje i pozdrawiam z Poznania z Rataj ;-)
A co myślicie o Cata? Spotkałem się z wieloma opiniami długo grających graczy, że cata sux i do bani. Osobiście wydaje mi się, że nie są zachwyceni bo pewnie gear z ICC HC będzie bardzo szybko słabszy od gearu spadającego w Cata i mają poczucie, że cały ich czas na darmo idzie :/
Osobiście wydaje mi się, że nie są zachwyceni bo pewnie gear z ICC HC będzie bardzo szybko słabszy od gearu spadającego w Cata i mają poczucie, że cały ich czas na darmo idzie :/
Nie chce nic mówić ale tak samo było jak wyszedł WOTLK :p
A co myślicie o Cata? Spotkałem się z wieloma opiniami długo grających graczy, że cata sux i do bani. Osobiście wydaje mi się, że nie są zachwyceni bo pewnie gear z ICC HC będzie bardzo szybko słabszy od gearu spadającego w Cata i mają poczucie, że cały ich czas na darmo idzie :/
Wszyscy, których znam i długo grają (Początki Vanilki, Beta), są zainteresowani Cata. Jeśli ktoś naprawdę długo gra to ma wywalone na zmianę gearu. A twoi znajomi Drom to jakieś młode piczki, ponieważ zmiana bardzo podobna (wymiana top gearu na pierwsze przedmioty) już miała miejsce podczas Vanilla -> TBC.
Ogólnie to będzie dodatek, który albo pozwoli WoWowi żyć jeszcze przez parę ładnych lat, albo go dobije. Wszystko zależy od tego, jak Blizz wszystko zrobi.
Grue - żyje, żyje i pozdrawiam z Poznania z Rataj ;-)
Tak samo tibijczycy jęczeli jak yalahar itd wychodziło.Poza tym powinni dodać xoroth , k'aresh i argus a nie niszczyć klasyczne zone,nie będzie już tylu sekretnych miejsc jak south sea isles/west of stonetalon :l
CytrynowySorbet
08-10-2010, 19:16
Tak samo tibijczycy jęczeli jak yalahar itd wychodziło.Poza tym powinni dodać xoroth , k'aresh i argus a nie niszczyć klasyczne zone,nie będzie już tylu sekretnych miejsc jak south sea isles/west of stonetalon :l
A mi się podoba. Ratowanie innych światów nie jest złe, ale pierw zajmijmy się własnym.
U mnie ludzie narzekali tylko i wyłącznie z tego powodu że spodziewali się coraz dalej idącego upraszczania gry. I o ile w niektórych sytuacjach to się ziściło o tyle w innych wręcz odwrotnie (vide nowe dungeony, których bosowie są bardziej skomplikowani niż całe ToC).
Jak wam się miśki podoba 4.0.1?
Ja jako fire mag nie mam powodów do narzekań w PvP xD
Z PvE... To co robi Affi lock i Shadow Priest jest chore. Jak na ICC najlepszy mag ma 14k a lock 20k no to haaaalo. Coś mi tutaj nie gra.
Wprawdzie to było tuż przed hotfixem, ale teraz po hotfixie ja mam 15% dmgu w dół (z ICC buffem jeszcze więcej), Shadow priest stracił sporo przez nerf, ale pewnie i tak mnie przebije na luzie, za to affi lock nie dostał żadnego nerfa. Więc absurd =f
Czekam na dalsze zmiany i mam nadzieję, że wszystko się jakoś ogarnie do Cata.
A no i bugfest jest straszny. Zwłaszcza ten, co sprawia, że stoisz po godzinę w kolejce na BG, a gdy złożysz grupę 4-5 osób to po 3-4 minuty. I nie jest to w żaden sposób związane z ilością aluchów na serwie.
No, ale blizz przepisał prawie że całą grę od podstaw, trzeba cierpliwie czekać.
PS - castowanie scorchy w biegu FTW
Jak na ICC najlepszy mag ma 14k a lock 20k no to haaaalo.
Lol, a skąd wziąłeś tego "najlepszego maga"? Bo mojemu gearowi do bisowego bardzo daleko, a sam potrafię wykręcić te twoje 14k na icc. Jeżeli będziecie porównywać dmg na podstawie "ten mag zrobił dzisiaj w icc 14k a lock 18k" to gl & hf, bo jakość i miarodajność takiego porównania można sobie o kant dupy rozbić. Dla porównania byłem wczoraj na VoA25 i ICC10 i zarówno w ICC był lock jak i VoA25 chyba 3 no i żaden nie miał więcej dpsu niż ja, więc chyba nikomu nie muszę tłumaczyć jak głupie jest wyciąganie wniosków z takich pojedynczych walk. Wszystko za sprawą geara i skilla jak się nie trudno domyślić. A po paczu tym bardziej malutkie różnice się liczą - zarówno w określonym itemku z seta jak i taktyce dpsowania. Np trinket który leci z bosa w rs25 i daje ~750 spell powera na ileś tam sekund, który akurat mam daje o wiele większy boost dmg niż przed patchem. Nie wspominam już o tym, że niektórzy z tego co widziałem muszą się teraz uczyć tydzień wciskania określonego guzika.
A tak ogólnie, to zauważyłem też, że druid w boomkinie nieźle teraz daje rade, chociaż jakoś nie widzę, żeby ludzie na to narzekali. Pewnie dlatego, że magów jest mnóstwo, a tych trochę mniej (zwłaszcza ogarniętych), no i na magów zawsze łatwiej ponarzekać. Jeśli chodzi o mojego maga to jest ok, bawiłem się tylko w arcane pvp i pve i frost pvp i oba dają radę. Fire nie próbowałem chociaż raz mnie typ zabił w 1v1 na bg co był w fire :P. Ogólnie jeżeli znowu znerfią magów to bym się nie zdziwił, chociaż chciałbym żeby zostało już tak jak jest, zwłaszcza jeśli chodzi o arcane, chociaż tutaj bardzo zawiodło mnie arcane missles, które moim zdaniem kompletnie wypadło z obiegu i opłaca się go używać jedynie do resetowania stackow arcane blasta, biorąc pod uwagę to, że kiedyś crity z tego wchodziły po +10k na jeden strzał, a teraz to w ogóle jakieś śmieszne 3-4k, więc nie specjalnie opłaca się tego używać w standardowej rotacji.
Słoneczka moje kochane, a jak szaman wygląda w tym patchu?
Cygan Slejter
17-10-2010, 10:44
Kochany Grue
szamanik dostal dobrego powera tym patchu, dobry dmg wyciaga :)
A ja jestem totalnie wkur***** na tego patcha...problemy z logowaniem itp...
Jak blizzard mogl wypuscic takiego niestabilnego patcha...eh mam nadzieje ze szybko wejda poprawki
Lol, a skąd wziąłeś tego "najlepszego maga"? Bo mojemu gearowi do bisowego bardzo daleko, a sam potrafię wykręcić te twoje 14k na icc. Jeżeli będziecie porównywać dmg na podstawie "ten mag zrobił dzisiaj w icc 14k a lock 18k" to gl & hf, bo jakość i miarodajność takiego porównania można sobie o kant dupy rozbić. Dla porównania byłem wczoraj na VoA25 i ICC10 i zarówno w ICC był lock jak i VoA25 chyba 3 no i żaden nie miał więcej dpsu niż ja, więc chyba nikomu nie muszę tłumaczyć jak głupie jest wyciąganie wniosków z takich pojedynczych walk. Wszystko za sprawą geara i skilla jak się nie trudno domyślić. A po paczu tym bardziej malutkie różnice się liczą - zarówno w określonym itemku z seta jak i taktyce dpsowania. Np trinket który leci z bosa w rs25 i daje ~750 spell powera na ileś tam sekund, który akurat mam daje o wiele większy boost dmg niż przed patchem. Nie wspominam już o tym, że niektórzy z tego co widziałem muszą się teraz uczyć tydzień wciskania określonego guzika.To w takim razie albo była to kwestia specki, albo jeszcze niewyrobionej rotacji (rajd był w środę - patch day gdzie prawie nic nie działało :P).
Czym rajdujesz btw Ryba?
Mówie o magu, ponieważ przed patchem bardzo często był w topie, zresztą w tym runie też często był 3-4, ale przed nim był jeden affi i jeden shadow co odskoczyli od reszty świata po 5-6k dpsu.
Zobaczymy teraz w poniedziałek, ale biorąc pod uwagę fakt, że fire dostał 15% mniej dmgu, to na żadną konstruktywną walkę nie liczę.
A tak ogólnie, to zauważyłem też, że druid w boomkinie nieźle teraz daje rade, chociaż jakoś nie widzę, żeby ludzie na to narzekali. Pewnie dlatego, że magów jest mnóstwo, a tych trochę mniej (zwłaszcza ogarniętych), no i na magów zawsze łatwiej ponarzekać. Jeśli chodzi o mojego maga to jest ok, bawiłem się tylko w arcane pvp i pve i frost pvp i oba dają radę. Fire nie próbowałem chociaż raz mnie typ zabił w 1v1 na bg co był w fire :p. Ogólnie jeżeli znowu znerfią magów to bym się nie zdziwił, chociaż chciałbym żeby zostało już tak jak jest, zwłaszcza jeśli chodzi o arcane, chociaż tutaj bardzo zawiodło mnie arcane missles, które moim zdaniem kompletnie wypadło z obiegu i opłaca się go używać jedynie do resetowania stackow arcane blasta, biorąc pod uwagę to, że kiedyś crity z tego wchodziły po +10k na jeden strzał, a teraz to w ogóle jakieś śmieszne 3-4k, więc nie specjalnie opłaca się tego używać w standardowej rotacji. Ta, AM są teraz bezużyteczne, chyba że wypaliłeś się z many.
PS - czyli grasz arcane PvE. no ciekawe. Czyżby był teraz lepszy od fire?
A ja jestem totalnie wkur***** na tego patcha...problemy z logowaniem itp...
Jak blizzard mogl wypuscic takiego niestabilnego patcha...eh mam nadzieje ze szybko wejda poprawki
Problem z tym patchem jest głównie taki, że wiele rzeczy się kłóci z tymi starymi rzeczami, co zostają do dnia premiery cata. Większość z błędów, które teraz istnieją nie występuje na becie. Dlatego tak źle jest.
VarianWrynn
17-10-2010, 12:57
Ta, AM są teraz bezużyteczne, chyba że wypaliłeś się z many.
W tym gearze który ma ryba (264~~ item lvl) arcane był lepszy od fire już przed patchem(może w wyjątkowych sytuacjach fire był lepszy,ale odrobinkę). Teraz sam nie wiem jak jest :P
Ale pvp... Scorch w biegu :cup:
W tym gearze który ma ryba (264~~ item lvl) arcane był lepszy od fire już przed patchem(może w wyjątkowych sytuacjach fire był lepszy,ale odrobinkę). Teraz sam nie wiem jak jest :p
Ale pvp... Scorch w biegu :cup:
Co ty, na ICC25 i 25 HM (264-277) dobrze złożony fire składał arcane speckę. Tylko trzeba było to odpowiednio zrobić. Arcane był lepszy tylko np. LK gdzie przydawał się do slowowania Valkirii, ale jeśli chodzi o DPS to topowe gildie chodziły z fire magami - poszukaj sobie ;)
Ogólnie Arcane był przemega w ToCu. w ICC zaczynał podupadać i im dalej w las tym bardziej przeganiał go fire. W BiS gearze (pre 4.0.1 ofc) Fire dominował kompletnie.
Teraz faktycznie... Spadło sporo kryta, więc fire może polecieć za arcane speckę, choć przez nerfed AMy, to trudno mi dokładnie powiedzieć...
Jakby nie patrzeć straciliśmy:
1. 3-6% kryta z FM
2. 5% kryta od boomkina. Ele shammy jest u nas dość rzadko, by był elemental oath.
Trzeba testować, zobaczymy jak to będzie wyglądać :D
Czym rajdujesz btw Ryba?
Mówie o magu, ponieważ przed patchem bardzo często był w topie, zresztą w tym runie też często był 3-4, ale przed nim był jeden affi i jeden shadow co odskoczyli od reszty świata po 5-6k dpsu.
Zobaczymy teraz w poniedziałek, ale biorąc pod uwagę fakt, że fire dostał 15% mniej dmgu, to na żadną konstruktywną walkę nie liczę.
Ta, AM są teraz bezużyteczne, chyba że wypaliłeś się z many.
Rajduje w arcane, zarówno po patchu, jak i przed. Tak jak ktoś napisał wyżej i miał racje - fire zaczyna przeganiać arcane kiedy crit w full buffach na icc osiąga jakieś 65-70%, moim zdaniem na oko jakieś 6100-6300 gsa. Ja miałem 5900 więc można powiedzieć, że moje arcane przed patchem powoli już stawało się gorsze od fire, ale jeszcze nie przekroczyło tej granicy. Tak więc z racji tego, że crita miałem jeszcze za mało, no i byłem przyzwyczajony do arcane nie rajdowałem w fire. Czułem, że jeszcze nie ten gear i zapewne miałem rację.
Co do po paczu, to ta, rajduje w arcane. Jak napisałem, fire w ogóle nie ruszyłem, bo jak zobaczyłem te 30% crita to stwierdziłem, że nawet nie ma sensu się tego tykać i na chwilę obecną myślę, że arcane ciśnie fire jeśli chodzi o dps, nawet w bisowych itemkach, chociaż mogę się mylić, bo w końcu nie testowałem : P.
Rajduje w arcane, zarówno po patchu, jak i przed. Tak jak ktoś napisał wyżej i miał racje - fire zaczyna przeganiać arcane kiedy crit w full buffach na icc osiąga jakieś 65-70%, moim zdaniem na oko jakieś 6100-6300 gsa. Ja miałem 5900 więc można powiedzieć, że moje arcane przed patchem powoli już stawało się gorsze od fire, ale jeszcze nie przekroczyło tej granicy. Tak więc z racji tego, że crita miałem jeszcze za mało, no i byłem przyzwyczajony do arcane nie rajdowałem w fire. Czułem, że jeszcze nie ten gear i zapewne miałem rację.
Co do po paczu, to ta, rajduje w arcane. Jak napisałem, fire w ogóle nie ruszyłem, bo jak zobaczyłem te 30% crita to stwierdziłem, że nawet nie ma sensu się tego tykać i na chwilę obecną myślę, że arcane ciśnie fire jeśli chodzi o dps, nawet w bisowych itemkach, chociaż mogę się mylić, bo w końcu nie testowałem : P.
Zaraz po patchu Fire cisnęło wszystko. Self buffed bez cdków 10 man HC fire mag odemnie z gildii robił 11k dpsu na target dummy.
Btw. rogal dostał mega buffa. Kompletnie nie ogarniając rotacji, gubiąc uptime rupture i nie zgrywając cdków byłem w stanie wyciągnąć na festerze 14k dpsu. Więc jest dobrze.
VarianWrynn
17-10-2010, 18:21
Co ty, na ICC25 i 25 HM (264-277) dobrze złożony fire składał arcane speckę. Tylko trzeba było to odpowiednio zrobić. Arcane był lepszy tylko np. LK gdzie przydawał się do slowowania Valkirii, ale jeśli chodzi o DPS to topowe gildie chodziły z fire magami - poszukaj sobie ;)
Ogólnie Arcane był przemega w ToCu. w ICC zaczynał podupadać i im dalej w las tym bardziej przeganiał go fire. W BiS gearze (pre 4.0.1 ofc) Fire dominował kompletnie.
Teraz faktycznie... Spadło sporo kryta, więc fire może polecieć za arcane speckę, choć przez nerfed AMy, to trudno mi dokładnie powiedzieć...
Jakby nie patrzeć straciliśmy:
1. 3-6% kryta z FM
2. 5% kryta od boomkina. Ele shammy jest u nas dość rzadko, by był elemental oath.
Trzeba testować, zobaczymy jak to będzie wyglądać :D
Nie wiem, może mi się wydaje , ale właśnie na lk to lepszy był fire. Living bomby na vile spirity .. miazga
Ta, pewnie że na LK lepszy jest fire :P
Btw widzieliście to?
http://www.youtube.com/watch?v=U_3eDWwDKfE
Odpalcie sobie ostatnie ~4 minuty. Epic reakcja typów jak jeszcze nie wiedzieli co się stanie, first world xd
Na HC pewnie tak, jednak na normalu starczył soaking + ewentualnie shadow priest, magowie na LB nie byli aż tak potrzebni. Choć sporo też zależało od raid setupu.
Tak czy siak - mam nadzieję, że fire będzie grywalny w cata. Ta specka naprawdę ciekawie się zapowiada, jako bazująca w dużej mierze na dotach
Cygan Slejter
18-10-2010, 10:44
Ta, pewnie że na LK lepszy jest fire :P
Btw widzieliście to?
http://www.youtube.com/watch?v=U_3eDWwDKfE
Odpalcie sobie ostatnie ~4 minuty. Epic reakcja typów jak jeszcze nie wiedzieli co się stanie, first world xd
Pierwszy zabity Lich King na swiecie :)
stare to juz ryba, szybki to nie jestes:P
No i jest!!! Cinematic Do Cata:cup::cup: poprostu EPIC:cup::cup:
(chociaz uważam że Wotkl lepszy był)
http://www.youtube.com/watch?v=DgaM8_mEvnU
Mage (Forums / Cataclysm Talent Calculator / Beta Skills/Talents)
Arcane
* Arcane Specialization now increases damage of your Arcane spells by 25%, up from 15%.
Fire
* Fire Specialization now increases damage of your Fire spells by 25%, up from 10%.
Frost
* Frost Specialization now increases damage of your Frost spells by 25%, up from 15%.
Yeee. Wrócili nam moc! : D
Na becie. Blizz mówił, że jest to tymczasowy nerf i w cata wrócą do starej opcji. Dlatego tych 25% nie spodziewaj się przed 4.0.3 (Cata release)
Ta, wiem, że na becie. Nie wiedziałem tylko, że ten nerf jest tymczasowy : P. Ale to w sumie logiczne, biorąc pod uwagę lvl cap do bety. Potem się unormuje.
CytrynowySorbet
19-10-2010, 21:40
A ja aktualnie mam raczej przerwę od raidowania. Tak się składa, że jestem holy paladynem, któremu oberwało się po dupie najbardziej (zmniejszony overall healing kosztem aoe heala [który dostaniemy dopiero w cata :)]), poza tym zupełnie inny sposób leczenia. O ile sama idea czegoś nowego bardzo mi się podoba, nie podobają mi się liczby.
Bo w końcu jeśli shadow priest przelecza healera poprzez vampiric embrace (nie był pierwszym wampirem), to coś tu jest nie tak... Nie mówiąc już o masakrycznym wychodzeniu z many i zerową możliwością jej regeneracji (no tak, mogę przecież przestać leczyć). Póki co palek nie jest nigdzie potrzebny, robi najsłabszy direct healing, żałosne aoe pod nazwą Light of Dawn, sharuje concentration aure z shamanami, nie ma talentu na lepszy BoW.
Stary dobry argument blizza: zmiany są przystosowane pod cataclysm, że później będzie lepiej - super. Tylko, że ja nie płacę za bete czy przepowiadanie ładnej przyszłości, tylko za LIVE, na którym jestem tak przydatny, jak arms warrior był w 3.3.5.
A cinematic taki sobie, nic się z tego nie dowiedziałem oprócz tego, że Deathwing jest złyyyyyy i w sumie to już nie wiadomo jak on się wydostał, bo są już 3 wersje, każda przedstawiona przez cinematic, quest lub wywiad. Cinematic Wotlka był lepszy.
Bo w końcu jeśli shadow priest przelecza healera poprzez vampiric embrace
Co masz na myśli?
Omigosz po tym serwer sejwie jest jeszcze gorzej niż było. Nie mogę wbić na żadną instancje : f.
CytrynowySorbet
20-10-2010, 13:20
Co masz na myśli?
Chodzi mi o walkę z Blood Queen Lanathel. Podczas walki możesz zostać zmieniony w wampira i masz zwiększony dmg o chyba 100%. A shadow priest ma talent, Vampiric Embrace, który leczy jego i wszystkich w party za jakiś tam procent dmg. Dokładnie 3%. A więc sp będąc którymś tam z kolei wampirem, dpsując, zrobił więcej healingu na swoim party poprzez 3% jego dmgu niż holy paladin który leczył przez całą walkę (wyłączając momenty, kiedy był oom).
No nic, widzę, że dostaliśmy małego buffa, ciekaw jestem tylko czy to cokolwiek da. Okaże się dzisiaj.
Cygan Slejter
20-10-2010, 19:02
Dzisiaj jest porażka:(
Widzieliście że debuffa z ICC ściągnęli? 50% dodga go go go
Ta, to było w zapowiedzi pacza :P
sp będąc którymś tam z kolei wampirem, dpsując, zrobił więcej healingu na swoim party poprzez 3% jego dmgu niż holy paladin który leczył przez całą walkę
Fail :D
A ja wczoraj kupiłem WotLK, niedługo sprawię sobie prepaida. I teraz tak: niedługo 80 level moim priestem i chciałem raidować shadow, ale po mojej ostatniej aktywności w WoW dużo się zmieniło, więc nie wiem, czy się opłaca. Czy SP jest dosyć skuteczny i chciany na raidach? Bo na Lanathel widzę, że jest, ale może to być wyjątek, nie wiem :d
Cygan Slejter
21-10-2010, 09:42
Nie wiem czy opłaca ci sie do Cata :)
CytrynowySorbet
21-10-2010, 10:49
Nie wiem czy opłaca ci sie do Cata :)
Why not? Jeśli poważnie myśli o raidowaniu w Cata, to doświadczenie z Wotlka mu się przyda. Zresztą warto potrenować swoją postacią teraz, kiedy zmiany już weszły, niż robić to w dodatku, kiedy rekrutacje będą aż huczeć.
Co do SP - myślę, że przydatni. Mimo, że nie dają już +hita, to dają 5% haste. U nas w raidzie zawsze jest 2, więc myślę, że to ok.
Matthew093
22-10-2010, 08:01
Ja by ktoś chciał sobie pograć od nowa to zapraszam na serwer "Scrashield Legion" więcej info na /pm
Właśnie była światowa premiera filmiku o wilkołakach na blizzconie :P
CytrynowySorbet
24-10-2010, 13:19
Takie sobie. Tak samo jak cinematic Cata i login screen. Cały ten Cataclysm zaczyna okazywać się overhyped.
Mnie się login screen akurat podoba : p
Dobry ;d, właśnie ściągam sobie triala 10 dniowego i takie pytanko - jakbym chciał sobie pograć dłużej to wiadomo, kupie sobię podstawkę i będę miał tam ten miesiąc czy 40 dni grania, no i tu pytanie - czy w ogóle opłaca się grać na samej podstawce, czy raczej potrzebny jest chociażby tbc czy wotlk? Nie mam tyle kasy, żeby od razu wszystko zakupić, a o ile się nie myle to przy zakupie kolejnego dodatku nie dostaje się dni grania, a więc to jednak kosztowałoby mnie troszkę ;p
CytrynowySorbet
24-10-2010, 19:40
Kup sobie TBC jak wbijesz 60 level. A Wotlk jak wbijesz 70. Prędzej czy później i tak będziesz musiał kupić, bo gra bez max dodatku jest strasznie nudna.
No właśnie, podstawka ci na razie starczy w zupełności, dodatkami martw się potem :d
@topic
Czy jak nie kupię Cataclysmu, będę mógł korzystać z nowych kombinacji rasa-klasa?
Będziesz mógł. Oczywiście bez możliwości gry nowymi rasami.
Jakieś 2 miesiące temu dostałem zaproszenie na betę. Sęk w tym, że moje postacie z czasów TBC mają tylko 70 poziom i nie mam zbytnio możliwości testowania contentu innego niż odnowione lokacje. Kolejka do skopiowania premade postaci jest wiecznie zajęta... to normalne, czy nie wystarczy lookać od czasu do czasu i trzeba koniecznie cały czas campić?
CytrynowySorbet
25-10-2010, 13:42
Kilka dni temu naprawili premade'y w EU. Ja zrobiłem w sobotę i miałem postać po 15 minutach.
Btw. Earned the achievement Herald of the Titans for 10 points.
Fajnie jest zrobić poprzedni content nie overgearując go :)
Swoją drogą, ciekawe kiedy 4.0.3 wyjdzie. Nie mogę się doczekać eventów :)
Kilka dni temu naprawili premade'y w EU. Ja zrobiłem w sobotę i miałem postać po 15 minutach.
Btw. Earned the achievement Herald of the Titans for 10 points.
Fajnie jest zrobić poprzedni content nie overgearując go :)
Swoją drogą, ciekawe kiedy 4.0.3 wyjdzie. Nie mogę się doczekać eventów :)
Eee 4.0.2 wyszło? Pytam bo tankować DK się prawie nie da aktualnie :/
Jak się jest nobasem to się nie da tankować!
Wczoraj w gildii jak byliśmy na ICC jeden tank DK podniecał się jak to się w końcu nauczył tankować i trzymał całe agro elegancko.
:P
byle dożyć do wypłaty i będzie kasa na WoWa ..
stay tuned.
Wczoraj w gildii jak byliśmy na ICC jeden tank DK podniecał się jak to się w końcu nauczył tankować i trzymał całe agro elegancko.
Za czasów kiedy DK był mega OP, kumpel tankował na dungeonie, jednocześnie mając największy DPS :d
Rotfl, tankować na dungeonie mając największy dps to nie problem. Nawet ja moim altem palkiem z jakimś tam 5.3k gsa podczas tankowania robiąc ~3-4k DPSu czyli jakiś szit mam najwięcej dmg na instancji :P
Btw DPS po paczu robi miazguwe:
http://img201.imageshack.us/img201/1402/wowscrnshot102510185918.jpg (http://img201.imageshack.us/i/wowscrnshot102510185918.jpg/)
Single target? A co to za problem? Ja mówię o aoe tanking. Zresztą jak masz maga na sterydach single target też może być wyzwaniem. Szczegolnie że jedyny skill od robienia threata jest proc based ...
Single target? A co to za problem? Ja mówię o aoe tanking. Zresztą jak masz maga na sterydach single target też może być wyzwaniem. Szczegolnie że jedyny skill od robienia threata jest proc based ...
Lol, a kto mówił o single target? Bo ja wcale nie miałem na myśli single target to by było bez sensu : P
CytrynowySorbet
26-10-2010, 15:40
Lol Ryba, nie wiem czemu, ale pierwsze co przykuło moją uwagę na twoim screenie to wielkie żółte MISS, a potem ty overaggrujący tanka :D Nieładnie!
@ponczus: 4.0.2 nie będzie. Będzie przeskok z 4.0.1 na 4.0.3.
Ta, moją uwagę też to przykuło. Ogólnie po paczu mam spore problemy z aggro, zwłaszcza jak wpadną 4 hity pod rząd w przedziale 70-80k : P
Swoją drogą sorbet masz jakiś changelog co będzie w tym paczu 4.0.3? Link blz : P
Lol, 150k golda? Wtf? :OOO
CytrynowySorbet
26-10-2010, 22:06
Ogólnie to jeszcze nie ma. Ale to będą wszystkie zmiany dotyczące zmian krain i questów, achievmentów. Wszystko co będzie w Cata <80 level oprócz nowych ras / klas combo, guild achievmentów. Zmiany wizualne, po prostu. No i eventy.
A hit capa możesz nie mieć, bo nie ma już buffa od moonkinów / shadow priestów ani draeneiów, więc musisz mieć dodatkowe 4% hita niż przed patchem.
I skąd masz tyle golda? Dłużny mi jesteś a odsetek już się sporo naliczyło!
Kręce biznes na zmianach w paczu : (. Tera mam tyle, żeby nie było, ze wszystko wydaje!
klik (http://a.yfrog.com/img822/703/wowscrnshot102610215605.jpg)
Ale koniec chwalenia się! A co do hit capa, to kurdę w statsach niby mam 0% miss chance na 83 / czaszka, no ale pewnie brakuje mi tego 4% tak na
prawdę : P. Póki co jakoś nie chce mi się tym przejmować : P
Ściągnąłem se triala, 8 lvl tauren druid ;d nick Reeon jakby coś, btw - od kiedy cat form jest od 8 lvla? Kiedyś o ile pamiętam było od bodajże 20 ^^
Kręce biznes na zmianach w paczu : (. Tera mam tyle, żeby nie było, ze wszystko wydaje!
klik (http://urlguard.net/l/http://a.yfrog.com/img822/703/wowscrnshot102610215605.jpg)
Ale koniec chwalenia się! A co do hit capa, to kurdę w statsach niby mam 0% miss chance na 83 / czaszka, no ale pewnie brakuje mi tego 4% tak na
prawdę : P. Póki co jakoś nie chce mi się tym przejmować : P
Ziąą masz 0% na melee na spell masz jakieś 100 hita za mało. Przynajmniej z mojego rzutu okiem tak wynika.
No to czekam na 4.0.3.
Knight Patryk
27-10-2010, 00:13
Ściągnąłem se triala, 8 lvl tauren druid ;d nick Reeon jakby coś, btw - od kiedy cat form jest od 8 lvla? Kiedyś o ile pamiętam było od bodajże 20 ^^
10 a bear od 15
Ziąą masz 0% na melee na spell masz jakieś 100 hita za mało. Przynajmniej z mojego rzutu okiem tak wynika.
No to czekam na 4.0.3.
No, z mojego rzutu okiem też coś koło 100 mi brakuje : P
Cat form jest od 8... chodziło mi o to, kiedy to wprowadzili bo wydaje mi się, że kiedyś był troszkę później ;p
CytrynowySorbet
27-10-2010, 17:16
Cat form jest od 8... chodziło mi o to, kiedy to wprowadzili bo wydaje mi się, że kiedyś był troszkę później ;p
W 4.0.1
Ryba gadaj mi tu jak ty tak kasę zarabiasz. Mi też się przyda.
Cygan Slejter
27-10-2010, 18:33
Pewnie na Allegro kupuje :p
Rypka gdzie gracie, bo jak wroce z poligonu i ogarne neta to wracam do gry ;p I dolaczylbym do was czy jakos, ofkoz jesli pomozecie fonanzoffo xD A teraz ide szukac cmika...
Burning LoLgion.
btw pytanie: czym kierują się ludzie z levelami 70+, notorycznie i z uporem maniaka zapraszający mnie (trialist 15+) do duela ?
Burning LoLgion.
btw pytanie: czym kierują się ludzie z levelami 70+, notorycznie i z uporem maniaka zapraszający mnie (trialist 15+) do duela ?
Małym sisiokiem
31-10-2010, 12:04
O lol Ryba nabrał wody w usta, albo raczej nalali mu jej :D
Tia :P
@Grue
GOgo do nas, ja tam zapodam ze 20g!
CytrynowySorbet
01-11-2010, 22:03
Event już się zaczął :) I jak tam, chain zrobiony? Feat of Strength zdobyty?
Cygan Slejter
01-11-2010, 22:31
kurwa a mi sie pp skonczyl wczoraj :( i trzeba czekac do wyplaty
Jaki event o co ho pomocy : (((
Jakie so nagrody?
Cygan Slejter
02-11-2010, 09:12
Mozesz Zostac spalony przez Deathwinga:D
CytrynowySorbet
02-11-2010, 11:00
Póki co tylko chain z cultystami i pojawiające się rifty na całym świecie.
Mam zamiar zagrać w WoW, stąd me pytania.
1: Czy TAKI (http://img688.imageshack.us/img688/7480/szczegolowyopisbro.jpg) opis, to wynik triala, jakiś nowych zmian, czy ustawień w grze<nie wiem, może jakaś opcja się czai w ustawieniach>?
2: Czy można zdobyć za normalną cenę, normalnego WoW'a w normalnym sklepie, jeśli nie<co zapewne będzie odpowiedzią> gdzie można dorwać podstawkę online?
3: Jakieś ciekawe addony które się pojawiły?
4: Jest szansa, że pre-cata eventy będą dla postaci z niewielkim lvl. Aka warto zacząć grać teraz i odczuć klimat nadchodzącego kataklizmu, czy lepiej poczekać?
P.S
Mogę komuś pomóc i przyjąć zaproszenie<jak już ustalę kiedy dokonam zakupu>
P.Ss
Czy konto na b.net musi być jakieś specjalne, żeby "rekrutować" innych ludzi?
W FAQ polska nie jest wymieniona.
Players with a World of Warcraft account from the following countries are able to use the "Recruit A Friend" service: Austria, Finland, France, Germany, Italy, the Netherlands, UK, Norway, Sweden, Greece, Ireland, Belgium, Spain, Russia, Ukraine, Latvia, Lithuania and Belgium
CytrynowySorbet
08-11-2010, 23:36
1: Czy TAKI (http://img688.imageshack.us/img688/7480/szczegolowyopisbro.jpg) opis, to wynik triala, jakiś nowych zmian, czy ustawień w grze<nie wiem, może jakaś opcja się czai w ustawieniach>?
Blizzard poprawił w patchu 4.0.1 tooltipy spelli, aby nowi gracze wiedzieli co do czego służy.
2: Czy można zdobyć za normalną cenę, normalnego WoW'a w normalnym sklepie, jeśli nie<co zapewne będzie odpowiedzią> gdzie można dorwać podstawkę online?
Co do sklepów, nie wiem. Co do online, za 20 zł na allegro, czy choćby na keye.pl z automatu.
3: Jakieś ciekawe addony które się pojawiły?
A może jakoś dokładniej, o jakie ci chodzi? Bo chyba nie chcesz, żebym połowę ci wymienił :)
4: Jest szansa, że pre-cata eventy będą dla postaci z niewielkim lvl. Aka warto zacząć grać teraz i odczuć klimat nadchodzącego kataklizmu, czy lepiej poczekać?
Jasne. Eventy z cata nie wychodzą poza obręb SW / IF / Elwynn, nie ma w nich praktycznie żadnego combatu.
P.Ss
Czy konto na b.net musi być jakieś specjalne, żeby "rekrutować" innych ludzi?
W FAQ polska nie jest wymieniona.
Tak, Polskie konta nie mogą wysyłać RAF ani Scroll of Ressurection. Najlepiej dać po prostu England, tylko, że jeśli kiedykolwiek będziesz miał jakiś problem z kontem lub ci go shackują, do Blizzarda nie masz co się zwracać.
Z innej półki, druga faza eventu właśnie się rozpoczęła :) Póki co idzie baaardzo wolno, raptem 3 questy, troszkę wieje nudą.
Aha no i w końcu, po uporaniu się z overaggro, bugiem CoE, healem na tankach, cutterach i odbieganiem z debuffami, położyliśmy Haliona 25 hc. Porównywać do LK nie warto, bo to tak jakby porównywać Kel Thuzada do Sarthariona+3d.
Lukajcie na czat. Robiliśmy achi na sindi, zobaczcie jaki fuks był : DDD. Fail pół sek wcześniej i gg
(achi weszło)
http://img202.imageshack.us/img202/724/wowscrnshot111910021325.jpg (http://img202.imageshack.us/i/wowscrnshot111910021325.jpg/)
Podobno jest już event z atakującymi elementalami. To prawda, że orgri płonie? :O
Ta jest. Już od 3 dni.
Co 2-3 godziny biegasz po orgri i TB, stawiasz barykady. Potem tłuczesz po łbach elementale i ratujesz tych mieszkańców, którzy nie dali rady uciec z miasta przed atakiem.
CytrynowySorbet
20-11-2010, 12:17
Wiem, że offtop, ale...
MOUNTY W TIBII. LOLOLOLOL!
Lord Dreathan
20-11-2010, 14:33
You Made My Day!
MOUNTY W TIBII. LOLOLOLOL!
http://img718.imageshack.us/img718/9049/face1284806391byshane13.png
już wiem czemu ryba gra magiem:
http://www.youtube.com/watch?v=ISsOjfHgtws&feature=player_embedded
A oto dlaczego ja gram magiem ;D
http://www.youtube.com/watch?v=34mS5GK--cQ
http://forums.worldofwarcraft.com/thread.html?sid=1&topicId=27744885827&pageNo=1
...
CytrynowySorbet
06-12-2010, 00:04
A więc zostały 24 godziny do Cataclysmu. Bye bye Wotlk, I will miss you :(
Product Level
Cataclysm
(Upgrade Complete)
Standard Edition
Hihihih : d. Tera tylko czekać do północy \o/
Cygan Slejter
06-12-2010, 17:07
A ja zrobilem debilstwo i zamowilem przez gram.pl juz dawno:(
Haha ja zamówiłem na keyach już dawno. Gotowy na launcha. Wyspany i radosny :P
Therus Mroczny
07-12-2010, 06:17
Raz do roku mozna przynolife'ic - od polnocy mam prawie 82lvl. Ale to nic, na serwerze sa juz 84 xD
A mi w robocie dopierdolili do 20 w tym tygodniu i jeszcze kurwa dziewczyna ma urodziny. No ja jebie co za miesiąc. A akurat jak w piątek mam wolne, to muszę do rodziciela jechać. Ale jak trzeba to trzeba. Przyszły tydzień za to jest mój :D
Therus Mroczny
08-12-2010, 17:58
I jak wrazenia pany? Mi sie strasznie podoba, filmowe wstawki co chwila, questy w zonie opowiadaja jedna spojna, ciekawa historie... Mniam. I calkiem obiecujacy dung - brc. Fajne mechaniki bossow.
Dr. Omader
08-12-2010, 20:20
Jak wam idzie koxy? Ryba będzie chyba pierwszą ofiarą wowa w Polsce biedny gra od startu i chyba padnie z wycieńczenia ;p
Eerion z tego co wiem 12 na serwie 85 dobil
jebane nolify, może moje postacie podexpicie? A jak ze sprzętem? Masowa wymiana epików na greeny?
Cygan Slejter
09-12-2010, 01:08
Nie jest tak źle ponczus:)
godzina 0:30 dzisiaj Wbity 85 lv :)
najlepszy dodatek chyba:cup:
Ja wbiłem w południe 85 xd.
Co do itemków to coś w tym stylu. Już mam prawie wstęp do heroików, średni item lvl 327 mam :d
kuwa no pogral bym ale raz, nie dziala mi komp, dwa nie mam kasy na prepa, trzy, nie mam kasy na cata. Mozna to okreslic w jeden sposob.
http://komixxy.pl/faces/face_1286033509_by_ktos999.png
CytrynowySorbet
09-12-2010, 13:27
3 realm firsty z mojej gildii ^^ Szkoda, że żaden nie mój :(
cheeroke
09-12-2010, 16:46
Sorbet mowiles ze w pierwszym tygodniu nie zabija zadnego bossa, a tak patrze na wowprogress i juz 8 lezy wiec o co tutaj chodzi?
CytrynowySorbet
09-12-2010, 18:35
Sorbet mowiles ze w pierwszym tygodniu nie zabija zadnego bossa, a tak patrze na wowprogress i juz 8 lezy wiec o co tutaj chodzi?
Levelowanie też miało trwać długo... Tak to jest kiedy Blizz mówi jedno a wychodzi jak zawsze...
cheeroke
09-12-2010, 19:06
Ale 10 na szczescie licza sie jak 25 to moze zrobie come back na Wowa...
boBovita
09-12-2010, 20:41
Uwielbiam kolejki po 1,8k!
A teraz już w ogóle nie da się zalogować :)
Ale 10 na szczescie licza sie jak 25
Że co proszę? To po co są 25? Blizzard zgłupiał, czy co?
cheeroke
09-12-2010, 21:12
Bo na Wowprogress jest ranking ogolny t11(ktory bierze pod uwage kille nie zaleznie czy na 10 czy 25) i dwa odzielne 25/10.I gildie dla szpanu beda robily 25 zeby byc na obydwu rankingach.
Edit.No teraz to juz nawet nie ma tych rankingow 10 i 25 tylko T11^^
CytrynowySorbet
10-12-2010, 17:06
I gildie dla szpanu beda robily 25 zeby byc na obydwu rankingach.
Jak to dla szpanu? Nie rozumiem. Moja gildia będzie robić tylko i wyłącznie 25, bo po prostu tak zdecydowała większość, dla mnie tym lepiej. 25tki mają w sobie to coś, poczucie, że grasz z gildią, a nie 9 osobami (co się niewiele różni od piątek). Jeśli według ciebie to dla szpanu, to równie dobrze ja mogę powiedzieć, że gildia XYZ robiąca 10tki ma po prostu samych nieogarów, dlatego nie może zrobić 25tki. Co kto lubi, a nie szpan.
cheeroke
10-12-2010, 17:38
Moga miec nawet 40 ogarnietych osob i robic 4 x 10.Zreszta z tego co czytalem na profilach gildi z wowprogress tak wiekszosc robi xD,
Dr. Omader
10-12-2010, 18:05
A teraz nie jest tak, że ten sam loot leci z 10 co z 25 tylko na 25 w większej ilości?
cheeroke
10-12-2010, 18:08
Dobra robie wielki come back na WoWa.Chyba tydzien bez szkoly bedzie;(.
3 realm firsty z mojej gildii ^^ Szkoda, że żaden nie mój :(
Lololol. Co to są trzy firsty? xD
25 tki czy 10tki co za różnica? Ważne żeby ludzie fajni byli. Po graniu w gildii ostro nastawionej na progress o wiele bardziej wolę gildię nastawioną na socjal.
cheeroke
10-12-2010, 20:09
A to w hardcore raiding gildi nie moze juz byc fajnych ludzi.. jedyna roznica jest taka ze podczas progressu ma byc skupienie i tyle.
Omg, fajnie ze Blizzard mi karze sciagac jeszcze 8,4 gb...ja pier... no i nici z nocki.
VarianWrynn
10-12-2010, 21:05
http://www.youtube.com/watch?v=ltM5jHIJFw4
Widzieliście? ;p
Btw. 85 lvl ;p
A to w hardcore raiding gildi nie moze juz byc fajnych ludzi.. jedyna roznica jest taka ze podczas progressu ma byc skupienie i tyle.
Omg, fajnie ze Blizzard mi karze sciagac jeszcze 8,4 gb...ja pier... no i nici z nocki.
A czy ja coś takiego napisałem? Kilku z tych fajnych ludzi ściągnąłem do swojej social gildii. Nie nad interpretuj lub zwyczajnie naucz się czytać ze zrozumieniem.
Ej btw ponczus twoj podpis stal sie chyba nieaktualny nie?: d
Ej btw ponczus twoj podpis stal sie chyba nieaktualny nie?: d
Aktualny. Nie mam czasu grać :/ przyszły tydzień dopier będe coś z postaciami robił. Ale i tak na pierwszy ogień idzie DK tank. Aktualnie będziemy mieli 4ech kumatych tanków w gildii (DKx2, pal, drud) oraz 6-7 healerów (druid x2, priestx2, shaman x2 i palek). Znając życie tak jak w WoTLK był problem z healerami i tankami w gildii tak teraz będzie z dpsami...
Ja jutro kupuję prepaida. Zwiedzę cały świat od nowa iwo gule. I mam pytanie: jaką rolę pełni shaman najczęściej na raidach, w czym jest najlepszy? I co z pvp shamanem? Useless czy wręcz przeciwnie?
To jak użyteczny będzie szaman na PvP i PvE zobaczymy jak ludzie zaczną grać i rajdować. Na razie można próbować się bawić w suchą teorię, ale w kwestii PvP jest ona bardzo niewymierna do tego co może być naprawdę
Ding 20 lvl w jeden dzień :D
malo. Zlaszcza teraz kiedy jest tak latwo dobic do 60.
Tak naprawdę KAŻDA postać w WoW akutalnie jest ok do grania. A shamanem gra się bardzo przyjemnie.
Ja jutro kupuję prepaida. Zwiedzę cały świat od nowa iwo gule. I mam pytanie: jaką rolę pełni shaman najczęściej na raidach, w czym jest najlepszy? I co z pvp shamanem? Useless czy wręcz przeciwnie?
pvp shaman jest grozny, w szczegolnosci w ele speccu, ale mage robi z takimi klasami jak ta co chce
na moim alcie- magu (70~ lv) kazdy mial problemy w pvp ze mna oprocz palkow ;\
cheeroke
12-12-2010, 15:19
37 a gram od soboty i nie mam itemow do lvlowania...Meczarnia;(Chociaz i tak jest prosciej niz bylo i to duzo...
Cygan Slejter
13-12-2010, 19:08
KOlejny rekord
3,3 miliona sztuk sprzedanych w dniu premiery :cup::cup:
w tym i ja :p
CytrynowySorbet
14-12-2010, 11:40
Jestem pewien, że dużo więcej kodów zostało sprzedanych PRZED premierą ~~
I ile prepaidów dla tych, co "wracali do gry na cata" :P
Dr. Omader
15-12-2010, 09:58
Sorbet jak tam, trzepiecie już te bossy takie finałowe obecne?
CytrynowySorbet
15-12-2010, 11:11
Był trochę problem ze składem (nie mam jeszcze cata albo nie mam czasu wbijać level to typowe odp. części core składu...), więc póki co położyliśmy tylko Magmawa, Omnotron Defense System, Maloriaka, Wyrmbreakera, Valione i Theraliona, Conclave of Wind i tego trash-bossa w Tol Barad. Nie jest źle, ale mogło być lepiej. Gdybyśmy robili 10tki, pewnie byłoby więcej, ale większość mimo to woli 25tki.
On a side note - kurwa znerfili holy paladynów :( A raczej zmienili system leczenia AGAIN, więc już trzeci raz w przeciągu 3 miesięcy muszę się uczyć jak nim grać (nie wspominając już, że stealth nerf został dokonany w środku raidu).
Dr. Omader
17-12-2010, 21:08
Hauheaueahuaeuhaeuhuauh Rybie sie karta graficzna spaliła i ma święta bez wowa :D:D:D :cup::cup::cup::dance::lolo:
PS. Co on biedny teraz będzie robił w sylwka? ;p
jakas plaga, mi tez sie spalila =/ dobrze ze lapka mam ale cholera nie uciagnie wowa! buuuuuuuuuuuuuu
Ja tam cisne jak zły.
Tylko na razie na ubitych z 30 bossów na hc nie poleciało dla mnie nic >.>
Ale za to zdążyłem zarobić już 85k golda, za pomocą promocji i obracania na AH. Przebijam 100k i wrzucam na luz :D
Właśnie z tymi liczbami to blizzarda posrało. Kasy leci jak jasna cholera (a jak się ma profesje mining/skining to już w ogóle). Mój mały taureński DK unbuffed ma 98k hpków (a nie mam sprzętu z cata całego, noszę jeszcze części z Wotlk) na lvl 84. W dungeonach robię po 24k threata a warek bez full dung sprzętu wyciska 15k dpsu. No posrało.
Mieli tą inflację liczb usunąć w Cata, widać im nie wyszło :P
Nic nie mieli usuwać, właśnie potrzebowali zmienić poole, aby można było zmienić styl gry (mniej burstu, itd). A że alternatywą dla takiej inflacji byłoby przebudowanie całego item and base health base, co jest szaleństwem i idiotyzmym, to zrobili najlepszą i najprostszą opcję. Wy mówicie, że ich posrało. To samo może powiedzieć gracz z podstawki (o każdym dodatku), gdzie tankowie w podstawce mieli 5-6k hp. Po prostu jesteście przyzwyczajeni do takich, a nie innych liczb. A przyzwyczajenie nie jest argumentem.
Nic nie mieli usuwać, właśnie potrzebowali zmienić poole, aby można było zmienić styl gry (mniej burstu, itd). A że alternatywą dla takiej inflacji byłoby przebudowanie całego item and base health base, co jest szaleństwem i idiotyzmym, to zrobili najlepszą i najprostszą opcję. Wy mówicie, że ich posrało. To samo może powiedzieć gracz z podstawki (o każdym dodatku), gdzie tankowie w podstawce mieli 5-6k hp. Po prostu jesteście przyzwyczajeni do takich, a nie innych liczb. A przyzwyczajenie nie jest argumentem.
Ale taki przyrost? To znaczy że w endgame dobry dps będzie robił około 200k dpsu. Jeżeli przyrost będzie taki jak w wotlk gdzie różnica między normalem a endgamem była jakoś 10 krotna to liczby pod koniec cata będą INSANE.
i pomysl jeszczze ze bd pewnie z jeszcze jeden dodatek. Jak nie 2.
Ale taki przyrost? To znaczy że w endgame dobry dps będzie robił około 200k dpsu. Jeżeli przyrost będzie taki jak w wotlk gdzie różnica między normalem a endgamem była jakoś 10 krotna to liczby pod koniec cata będą INSANE.
Nah. Po pierwsze, przyrost nie będzie tak duży. Nie trzeba już robić lepszego gearu dla 25tek, więc można na spokojnie zmniejszyć tempo. Do tego różnicy 10 krotnej nie było nawet między end game TBC (2-3k dps) a end game LK (~12k dpsu, nie licząc 30% buffa w ICC i patchu 4.0 Wyjątkiem jest shadowmourne, ale to jest wyjątek - bo legendarka). Więc przesadzasz i to grubo. Do tego nie wiesz jaki aktualny przyrost będzie - ponieważ nie masz żadnych podstaw by to stwierdzić - podstawka i dodatki nie szły według jednego szablonu, ponieważ blizz się uczył i zmieniał sporo rzeczy. Więc ocenianie Cata według standardów WotLK jest bardzo słabe.
Nah. Po pierwsze, przyrost nie będzie tak duży. Nie trzeba już robić lepszego gearu dla 25tek, więc można na spokojnie zmniejszyć tempo. Do tego różnicy 10 krotnej nie było nawet między end game TBC (2-3k dps) a end game LK (~12k dpsu, nie licząc 30% buffa w ICC i patchu 4.0 Wyjątkiem jest shadowmourne, ale to jest wyjątek - bo legendarka). Więc przesadzasz i to grubo. Do tego nie wiesz jaki aktualny przyrost będzie - ponieważ nie masz żadnych podstaw by to stwierdzić - podstawka i dodatki nie szły według jednego szablonu, ponieważ blizz się uczył i zmieniał sporo rzeczy. Więc ocenianie Cata według standardów WotLK jest bardzo słabe.
Ziąąąą 1,5k dpsu w normal cata swoim rogalem, skoczyło mi do ponad 20 na krótko przed wejściem 4.x (oczywiście oszukiwane czyli na 3 targetach wbijane, ale to 1,5k na początku też na tych targetach). Tak samo w ICC gdzie na takim Saurfangu miałem raptem 16-17k. Może i masz rację, aczkolwiek jak spoglądam na ceny na AH i na ilość złota jaką wyciągam. Później na hpki na swoim DK. To trochę wątpię.
Ziąąąą 1,5k dpsu w normal cata swoim rogalem, skoczyło mi do ponad 20 na krótko przed wejściem 4.x (oczywiście oszukiwane czyli na 3 targetach wbijane, ale to 1,5k na początku też na tych targetach). Tak samo w ICC gdzie na takim Saurfangu miałem raptem 16-17k.
No to sobie przemnóż twoje 16-17k przez ~0.7 (- ICC buff), wtedy będziesz mieć dps właściwy.
Może i masz rację, aczkolwiek jak spoglądam na ceny na AH i na ilość złota jaką wyciągam. P
W podstawce 1000 golda to już była fortunka. W TBC 5k golda. w WotLKu 20-25k. W cata 100k. Mnożnik zostaje mniej więcej podobny.
Później na hpki na swoim DK. To trochę wątpię.
Najbardziej skoczył base health. On nie jest modyfikowany, więc nie ma co panikować. Gear będzie robił pewną różnicę, jednak nie będzie ona tak zawrotna jak podczas levelowania. Jak mówiłem - kwestia przyzwyczajenia, nic więcej. Po prostu teraz można na spokojnie stonować bursta (nerf feral droodz!)
Hmm base health mówisz. No ok aktualnie selfbuffed mam 137k, mógłbym więcej, ale przegemowałęm się na agiliti/dodge/mastery. Po prostu więcej wyciągam z tych statów niż z pure staminy.
Ej, do latania w Azeroth muszę mieć zwykły riding do flying mountów? I to wymaga Cata?
Nie tyle do azeroth co EK+Kalimdor. Ta zwykły rajding do flajing kupiony na terenie jednego z tych dwóch. Wymaga Cata.
Eh, no to trzeba szykować kaskę. Dzięki Rybzor :d
VarianWrynn
23-12-2010, 09:00
Wlasnie nie rozumiem dlaczego ludzie mowia osobno o azeroth i northrend.
Echh skonczylem grac w pazdzierniku a juz mi sie chce wracac. Jak tam cataclysm?
bo jest azeroth jest traktowane jako stare kontynent czyli eastern kingdom i kalimdor, a northrend jest stosunkowo niedawno odkryte. Pozatym tak sie nazywal jeden kontynent zanim rozdzielono go na 2.
Wlasnie nie rozumiem dlaczego ludzie mowia osobno o azeroth i northrend.
Ponieważ są <losowe ofensywne określenie>. Nie ma wymówek dla głupoty/niewiedzy.
bo jest azeroth jest traktowane jako stare kontynent czyli eastern kingdom i kalimdor, a northrend jest stosunkowo niedawno odkryte. Pozatym tak sie nazywal jeden kontynent zanim rozdzielono go na 2.
/facepalm
Azeroth jest nazwą:
Królestwa, terytorium (jednej z części eastern kingdoms) i świata. Pierwsze dwa wywodzą się głównie z pierwszych dwóch warcraftów, jednak w lorze dalej tego można poprawnie używać. Oryginalny kontynent sprzed War of the Ancients to Kalimdor, który dziś określa tylko jeden z trzech kontynentów, a nie tak jak Kołbaś napisałeś na 2. Northrend też był oryginalnie częścią Kalimdoru.
W odniesieniu do flyingu, mówiąc "Azeroth" to chyba oczywiste, że chodzi o stare kontynenty, bo do Northrend jest inny skill flyingu. To przecież wiadome, że Northrend należy do świata Azeroth, ale zastosowałem skrót myślowy, bo po co pisać "latanie w starych kontynentach Easter Kingdoms i Kalimdorze", jak można napisać "latanie w Azeroth"? Już nie puryzujcie >.>
cheeroke
23-12-2010, 18:01
85 wbity....12 dni mi to zajelo bez RAFa i itemow do lvlowania.
To ja w 2 tygodnie mam 60, pozdro.
85 wbity....12 dni mi to zajelo bez RAFa i itemow do lvlowania.
Godnie :D
Ja wbiłem 85 siódmego grudnia xD
Jak uniezależnić quest trackera od położenia minimapy? Strasznie to wkurzające, przesunąłem minimapę na dół ekranu to on za nią jak głupi, teraz mi sterczy na górze i nie da się go przesunąć. Ściągnąłem addona, ale spamował mi na czacie jakieś głupoty, więc wywaliłem. Podobno da się normalnie przesuwac quest trackera, bez addonów. Tylko jak?
http://screenshot.xfire.com/s/108708963-4.jpg
Jest na górze, nierozwinięty.
CytrynowySorbet
27-12-2010, 22:53
Ściągnij addon sexymap albo MoveAnything.
Mam SexyMap, dlatego przesunąłem minimapę, ale quest tracker cały czas się jej trzyma :F
CytrynowySorbet
28-12-2010, 16:15
Mam SexyMap, dlatego przesunąłem minimapę, ale quest tracker cały czas się jej trzyma :F
Zaznaczasz Show movers i przesuwasz.
CytrynowySorbet
03-01-2011, 11:56
Halfus Wyrmbreaker 25 HC down :) Dwa dni wipowania, ale cieszy fakt, że jednak jest coś trudnego w tym dodatku :(
Za ile by poszło konto battle.net z WoW opłaconym do połowy lutego (z Cata), StarCraftem II, Diablo, Diablo 2 + LoD i StarCraftem? Na Allegro widziałem od 400 do 600 złotych, czy są to realne ceny po których da się sprzedać konto, czy debilizm a'la postacie do Tibii za 5000zł??
@up:
Nie opłaca się kupować konta bnet, ponieważ nie jesteś w stanie zmienić danych osobowych. Oznacza to nie tylko, że w razie czego kupujący nic nie będzie w stanie załatwić, to do tego sprzedający może bez problemu to konto odzyskać - ma klucze i na jego imię zostało wsio wystawione. A w bazie danych jego dane były, więc wystarczy, że powie że go hacknęli.
SoulHunter
07-01-2011, 11:20
Pytanie otwarte:
Co myślicie o najnowszym dodatku do WoWa - Cataclysm?
Kupować czy nie???
Cygan Slejter
07-01-2011, 12:37
Oczywiscie ze kupowac :)
najlepszy dodatek do WoW'a jak na razie, tak że nie ma co sie zastanawiac:)
Za ile by poszło konto battle.net z WoW opłaconym do połowy lutego (z Cata), StarCraftem II, Diablo, Diablo 2 + LoD i StarCraftem? Na Allegro widziałem od 400 do 600 złotych, czy są to realne ceny po których da się sprzedać konto, czy debilizm a'la postacie do Tibii za 5000zł??
SC2 - 120, WoW z all dodatkami - ~250zł, SC i Diablo to jakieś groszę, 20 zł. Abonament 40. Daje to jakieś ~400zł. Jak odliczymy od tego wartość, że używane, to zostaje jakieś 250-300 zł. Imo :p
cheeroke
09-01-2011, 10:57
Lol to jeszcze zalezy jakie masz postacie na tym koncie.Ja swoje konto BN sprzedalem za 1300zl na miesiac przed wyjsciem cata(byl na nim WoW i SC2 oraz 2 postacie-DK i lock).Konto sprzedaje sie razem ze skanem/zdjeciem dowodu osobistego i kluczy(mozna tez wyslac pudelka albo poprostu mailem), a i nie wystawiaj tego na allegro tylko na wowtrade.dk.
SC2 - 120, WoW z all dodatkami - ~250zł, SC i Diablo to jakieś groszę, 20 zł. Abonament 40. Daje to jakieś ~400zł. Jak odliczymy od tego wartość, że używane, to zostaje jakieś 250-300 zł. Imo :p
Wartość że używane raczej nie ma nic do rzeczy, wydaje mi się że koło tych 350-450 zł będzie.
do wszystkich rzeczy typu zmiana hasla, odzyskanie konta itd itd.
Wartość że używane raczej nie ma nic do rzeczy, wydaje mi się że koło tych 350-450 zł będzie.
Lol jak to nie ma nic do rzeczy ;;. Wszystko jeśli chodzi o gry co nie jest z pierwszej ręki traci na wartości. Czy to oryginalne płyty CD, konta steam, konta bnet itp.
redfaction
15-01-2011, 16:56
a gdzie gracie
?
jaki serw?
bo gallarek by z wami pogral chetnie, gram od dzis od 9 z 2h przerwa, to moje pierwsze podejscie do wowa i jestem z siebie dumny wbilem juz 13 lvl!
http://i299.photobucket.com/albums/mm318/Gruee/GRue.jpg
W koncu mi hasło zresetowalo to gowno wiec wrocilem male lujki :D Pan st. szer. znowu gra. Pozdro!
DROM!!!!!!!! Kiedy mnie na piwo zaprosisz? :D
Glon Elriel
18-01-2011, 16:42
dało by rade zagrać na cata jeślibym sobie załatwił cata(tzn pobrał)załozył konto trial pyknął bym nim do 20 lv ,następnie poszedł do emipku i kupił pre-paida(tego na 60 dni,aha i to ma być zwykły prepaid czy jakis szczegolny)no to tyle? ktoś skory do odpowiedzi ;-)?
nie. Traiala doladujesz tylko kodem zwyklego wowa ktory daje 30dni gratis, do tego musisz dokupic cata itd. Nie da rady inaczej.
dało by rade zagrać na cata jeślibym sobie załatwił cata(tzn pobrał)załozył konto trial pyknął bym nim do 20 lv ,następnie poszedł do emipku i kupił pre-paida(tego na 60 dni,aha i to ma być zwykły prepaid czy jakis szczegolny)no to tyle? ktoś skory do odpowiedzi ;-)?
Uproszczenie mówiąc, musisz kupić grę. Nie pre-paida (który jest tak jakby abonementem), ale grę. Albo w pudełku, albo sam klucz, na np. www.cataclysm.pl czy na allegro. Za kupienie gry dostajesz darmowe 30 dni, dopiero potem kupujesz prepaidy. Dodatki (Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm) nie dodają dni do grania. Wszystko (i podstawkę gry, dodatki i prepaidy) kupisz po dobrych cenach na www.cataclysm.pl (nowo otwarta podstrona serwisu keye.pl, przeznaczona specjalnie dla WoWa), którą polecam, kupowałem tam wiele razy i wszystko było błyskawiczne. Wysyłają nawet w pudełkach, ba, nawet jest mozliwość wysłania klucza na maila od razu, plus wysyłka pudełka pocztą. Można nawet płacić w Żabce. :p
Glon Elriel
18-01-2011, 18:25
Hmm Czyli jak dobrze zrozumiałem to...
Kupuje WoW classic mam 40 dni grania ,powiedzmy dokupie sobie TBC zeby miec dostep do BE (i tu pytanie a mianowicie , w tym momencie max lvl wynosi 70, co z terenem? zostaje ten stary czy jest nowy ten po kataklizmie , no i jakie mam ograniczenia <pewnie niemoge dostac sie na northend etc>?)a w pozniejszym czasie dokupuje prepaidy i ewentualnie kolejny dodatki?dobrze zrozumiałem?
Knight Patryk
18-01-2011, 19:09
@up
dokladnie,teren widzisz z cata bo to by bylo bez sensu ze jedni widza stary drudzy nowy swiat.
http://img407.imageshack.us/img407/1298/10man.jpg
CytrynowySorbet
18-01-2011, 20:21
Hmm Czyli jak dobrze zrozumiałem to...
Kupuje WoW classic mam 40 dni grania ,powiedzmy dokupie sobie TBC zeby miec dostep do BE (i tu pytanie a mianowicie , w tym momencie max lvl wynosi 70, co z terenem? zostaje ten stary czy jest nowy ten po kataklizmie , no i jakie mam ograniczenia <pewnie niemoge dostac sie na northend etc>?)a w pozniejszym czasie dokupuje prepaidy i ewentualnie kolejny dodatki?dobrze zrozumiałem?
Azeroth zmieniło się dla wszystkich i na zawsze. Masz to samo nawet na trialu. Ograniczenia są takie, że nie masz tego, co oferował dodatek którego jeszcze nie masz. Bez TBC nie masz outlandu, bez WOTKL northrendu, bez Cata krain high levelowych.
Żeby kupić wotlk, musisz mieć tbc. Żeby kupić cata, musisz mieć wotlk.
Glon Elriel
18-01-2011, 21:24
Azeroth zmieniło się dla wszystkich i na zawsze. Masz to samo nawet na trialu. Ograniczenia są takie, że nie masz tego, co oferował dodatek którego jeszcze nie masz. Bez TBC nie masz outlandu, bez WOTKL northrendu, bez Cata krain high levelowych.
Żeby kupić wotlk, musisz mieć tbc. Żeby kupić cata, musisz mieć wotlk.
no tak to jest logiczne :-) a jak jest z tym nowym podziałem klas? po staremu bez cata?
po nowemu, ale nie masz dostepu do be, goblinow, daranei, worgenow.
Glon Elriel
19-01-2011, 14:17
Nom polecam Cataclysm.pl swietna strona , wow classic+tbc w godzine doszły , ale teraz mam chyba juz ostatnie pytanie a mianowicie zeby sobie pyknąć te 40 dni to musze założyc konto trial i wtedy wpisac kod i dostaje kolejne 30 dni czy wystarczy zalozyc kontro i wpisac i ma sie automatycznie 40 dni?
Musisz założyć triala i go ulepszyć
Glon Elriel
24-01-2011, 04:58
jakiś spam
30
http://img816.imageshack.us/i/wowscrnshot012211150214.jpg
40
http://img263.imageshack.us/i/wowscrnshot012311034457.jpg
git
http://img524.imageshack.us/i/wowscrnshot012311224815.jpg
http://img816.imageshack.us/i/wowscrnshot012211150214.jpg
http://img263.imageshack.us/i/wowscrnshot012311034457.jpg
http://img524.imageshack.us/i/wowscrnshot012311224815.jpg
CytrynowySorbet
24-01-2011, 11:05
Horda :( znaaaaaaczqiii
I prawidłowo!
http://www.wonderlandblog.com/.a/6a00d834515f7269e201157013c3b1970b-pi
W końcu siadło 12/12 w gildii. Jesteśmy 12 gildią w alliance na BLu. Całkiem nieźle jak na taką casualową gildie nie nastawioną aż tak na progres :P
CytrynowySorbet
25-02-2011, 12:38
Horda :( znaaaaaaczqiii
No cóż. Odwołuję to co kiedyś napisałem - Horda FTW!
(zrobiłem transfer)
@Ryba: Plx, wyprzedźcie Drame :P
http://media.mmo-champion.com/images/news/2011/february/bgwinslastyear.png
For The Horde!
@CytrynowySorbet
Wtf? Co się stało się z Dramą, że przeszedłeś? Ogólnie to widziałem ostatnio jakieś pociski na generalu na nią i ludzie namawiają do przeniesienia się na horde rotfl :P
cheeroke
25-02-2011, 21:13
Troche smuteczek z progressem drama ma;(Kurde a przeciez mialo byc tak pieknie.
Dr. Omader
25-02-2011, 23:01
A to jakieś faile są bo co? Brak zgrania czy o co poszło?
CytrynowySorbet
26-02-2011, 11:53
Rozpaść się nie rozpadła, coś tam cisną, ale sam fakt, że wyprzedziła ich gildia o nazwie OGIEŃ Z DUPY chyba nie rokuje zbyt dobrze na przyszłość... Od dłuższego czasu w gildii były dwie grupki i każda miała trochę inną wizję progressu i prowadzenia tego wszystkiego. Było jeszcze kilka innych czynników, ale stwierdziłem, że po prostu nie ma sensu, tym bardziej, że mogłem się załapać do lepszej gildii.
A o pociskach na drame nic nie wiem (i nie bardzo mnie to interesuje). Pożegnałem się z nimi w pokoju (co nie znaczy, że oni zrobili to samo ze mną, hmm...), więc nie będę ich teraz gównem obsmarowywał :P
Zmieniając temat: JA TO CHCĘĘĘĘĘ!
http://media.mmo-champion.com/images/news/2011/february/firehawk.jpg
cheeroke
26-02-2011, 12:13
I gdzie poszedles?
Cygan Slejter
26-02-2011, 13:28
poszedl do Signum :)
My tez juz 12/12:)
to jak fenix z BC tylko tak x10000000000000 xD wyglada oblednie.
Pograłbym sobie znowu w WoWa : / Warto wydać te 200 zł ? Zmiany fajnie w praniu wyszły ?
CytrynowySorbet
27-02-2011, 00:09
poszedl do Signum :)
A ty skąd to wiesz? : O
Cygan Slejter
27-02-2011, 11:04
Armory, WoWprogress.com i wszystko jasne:D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.