Pokaż pełną wersje : Jaki najcenniejszy przedmiot leżący na ziemi znaleźliście?
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
LukaszekII
03-10-2007, 22:24
Noble armor i Graudian shield :D
Bag z lootem z guardow ( ktos ukryl w krzakach ) poszlo za ponad 500
A wliczajac dedy to najcenniejsza rzecz znaleziona w dedzie ( bylo ich duzo ;p ) to bohy ( postac haknieta :/ musicie uwiezyc na slowo bo nie moge udowodnic XD )
MaciekPaladin
06-10-2007, 16:02
Heh gratuluje wszystkim ja osobiscie znalazlem 1 cc a przykryte bylo ... 1 gp heh to bylo na mainie w kazordoon w kopalniach :)
Kanciapa
07-10-2007, 12:40
Dark Shield, Long Sword i Iron Helmet, każde oczywiście w innym miejscu:p
$orcerer
07-10-2007, 16:19
Dawno temu znalazlem w parcelu w thais bohy o.0
Bylo tyle tych parceli ze cudem je znalazlem xD
Najcenniejsze co znalazłem to chyba RoH (Ring Of Healing) nie biorąc pod uwage faktu że działał jeszcze tylko przez 2 minuty:p
Eee cienko znajdujecie ja znalazłem Deda :o a w dedzie k arm,bp ih,5 manafluid ;)
Zabolexus
07-10-2007, 21:47
Dzisiaj znalazłem 100 platynek , volcanic rod , bp ihów , bp manafluidów pod krzakiem 0.o (mogę udowodnić ) . I dzisiaj wieczorem w parcelu 2 royal speary :cup:
Fejkowiec
07-10-2007, 21:49
Golden armor.
Byl tez caly set dla 60~ek, ale tylko g arma zlapalem jak lezal w parcelu, reszte ktos wczesniej zabral...
to bylo 3 lata temu na titanii >;o _/oldtimes<3
Maniak69
08-10-2007, 08:39
Dragon scalee mail wywalony na ziemi :P
już nie gram ale pamiętam że się ucieszyłem.
Ja dziś przeżyłem szok, bo expiłem sobie na dragach koło Ankrahmun , i z nudów postanowiłem przeszukać sobie szczątki. Otwieram pierwszego i co widzę ?
10:30 You see a mastermind shield (Def:37).
It weighs 57.00 oz.
It's an enchanted shield.
Po prostu SZOK !
to Kurater miales farta jak nikt chyba na swiecie. Ja pamietam kiedys znalaslem bp sd- koles uciekal przed kims i wyrzucil a tak to dragon shielda, c helmet, gardian helbard, i duzo takich w dedach po kims. :):)
W większość historii aż ciężko uwierzyć :<
Anyway ja znalazłem ok 4k w bagu w dp... ciekawe czemu ja nie mam takiego szczęścia jak inni :>
Naginate kiedyś znalazłem w deadzie jakiegos 62 knighta padł na dragon lordzie :P
Przecież on nie musiał paść przez raty. Jest to raczej mało prawdopodobne. Mògl paść przez atakujących go pk. Nie pomyślałeś o tym? Ta historia jest całkiem autentyczna po co miał bym to wymyślać?
nie to jest dodane przez cipsoft z 1 rata zawsze wypada fs podczas plagi w thais
Na roku to znalazłem aż worek ;p
A na mainie jeśli liczyć itemy to : crown armor i crown legi w trupie, zabitego kolesia na quescie na Club Ring kolo Mini Mino City pod Thais
Jeśli chodzi natomiast o loot, to niestety trochę zathiefowałem, i podwędziłem kolesiowi loota ( niech będzie, że pozyczył mi loota xD ) ważącego 248 k oz. ( capacity ;]) - był to loot z Dwarfów Guardów... sprzedawałem to potem kilka dni heh... nosząc to 27 drutem xD Bo na knighcie haka miałem i mi zrobili z 46...... 6 xD
Royalkowaty
15-10-2007, 09:00
Ostatnio w deadzie znalazłem g arm, c legi i p ammy+bp uh i 2bp mf. Bezpośrednio na ziemii na free items złapałem k legs i 1cc :)
Mowiac szczerze znalazlem avengera na poi :P
a w banku znalazlem az 1kk :P
Ale tak szczerze to najlepsze co znalazlem to bp blue robe kolo warlockow
Sir_Binek
15-10-2007, 16:30
Crown Armor znalazłem ;] 8o
ja na rooku znalazlem katane B)
a na mainie nic:(
mojemu kumplowi koles chciał dać blue robe ale nie wiedzieł co to jest:o:D
a mojemu drugiemu kumplowi kolo chcieł dać bohy i nie wzioł "bo arma nie miały" i tak samo soft bootsy :p8o
@2up Uważaj bo któs uwierzy ze koles padł od trucizny i dropnął DSM'a...
I na 100% chodził bez uhów/manafluidów/ihów etc... w takim eq...
Zal.br...
Pozdro...
@topic a ja znalazłem kiedys w depo 500 spears ;D
Po 1. przepraszam za bledy pisalem na szybko NA bardzo szybko ; [.
a po 2. nie musisz wiezyc ze cos takiego mialo miejsce COS CI SIE NIE PODOBA TO WYPIE*****j.
Gościu rzucał free items i ja złapałem Golden Armor :p:p:p
A żal mi tych co mówią że znaleźli katane czy copper shielda na mainie ... lol
Murtagh-Girion
16-10-2007, 22:52
Dragon Shield
Może nie leżało na ziemi ale było w kogoś deadzie. Było w nim vamp shield, bp mf i bp uh;p Niestety niedługo po tym shakowali mi postać ;/
Urbizord
27-10-2007, 03:53
Znalazlem hat of the mad na ziemi w dp przy thais :mag:
Rumianek
28-10-2007, 11:02
Z rzeczy leżących na ziemi to nic szczególnego nie znalazłam, w depo >>>Carlin<<< leżało z tryliard copper shieldów, znalazłam 2 katany. Albo gość wyrzucił na ziemię dwarven i battle shield, zdążyłam złapać b shield i sellnęłam npc :] Raz kolega dał mi 2 takie zielone runki i jedną czerwoną lub szarą (nie pamiętam) lub koleś rozdawał darmowe itemy dał mi scimitara + snakebite rod (nie wiem po co :p) albo inny koleś dał mi tortoise shielda którego sprzedałam za 300 :)
Poczatek65
28-10-2007, 11:52
A ja często chodzę i zaglądam do ciał i wszystkich worków :] A pewnego razu w okolicach carlina patrze a tam za drzewem bag... zaglądam a tam : 40 bp 20 pustych 20 pełnych manasów 5 bp batle axe kilka bp chain armorow loot warty 15 k + manasy :)) a innego razu na minosach zostawl baga przykrytego ruznymi duperelami gdzie bylo 13 k loota a w tym kilka bp kusz plate shieldow nawet kilka steal helmetow :]:p
Ja znalazlem w backpacku lezacym pod drzewkiem kolo carlin ok 1 k.
Cedric-Bixler
31-10-2007, 17:04
dp ab
bag a w nim bp plate legsow i bp magic light wandow :P
wtedy zrobilo to na mnie wrazenie ;p
ja znalazlem deadnietego czlowieka(najprawdopodobniej padl na guardzie i mial RS) w ktorym byl crown armor ,crown legi ,bohy ,demon shield ,skull staff ,crus helmet ,i 3 bp hmm.Naszczescie mialem knighta 40 lvl i wszytsko unioslem.No i mysle ze wygralem :D
No i wtedy się obudziłeś tak>?B)
Ja Dragon Necklace, Plate Legs, Platinum Amulet, Serepnt Sword i nie lootniety (w nie zywym ghoulu) life ring.,
Dobre, dużo osób tu pisze, że spadło im coś cennego, a nawet nie umieją tego poprawnie napisać xD Nawet skrótowcem xD
jak miałem 30 elder druida znalazłem w nieźle ukrytym bagu crown armora
kiedy indziej znalazłem plate legsy oraz beho shielda
tą postacią najlepszą rzeczą jaką znalazłem to był plate armor na valkyriach
Heh, a ja znalazlem 5 black pearls w dp w carlin :D
Ja znalazłem 2 bp GFB w worku w depo 8o.
I jeszcze kiedyś jakiś koleś Fire sworda się pozbył i byłem piersi. :evul:
Ja kiedyś na Ratach po depo w Thais znalazłem Dwarven Shield, a innym razem też na Ratach w Thais Scale Armor, Snakebite Rod, Bow i coś jeszcze, ale nie pamiętam co.
SmOoTHas
04-11-2007, 11:55
to mój kumpel znalazł w thais w banku przykryte pudełkami i parcelami biholder szild i krosboł (beholder shield i crossbow :D)
SmOoTHas
04-11-2007, 12:06
To ja może nie znalazłem ale "wyrolowałem" kumpla (seguro mage sie nazywał) powiedziałem mu "sell boh" (on zawsze marzył o bohah) to on odpowiedział "buy" ja mu wyjeżdżam z ceną niską, bo tylko 25k a on chce dac za to 2cc 1pc i nooble armor.
No to sie zgodziłem i on dał trade ale ja mu powiedziałem że te bohy mam drugim charem (któryego nie mialem, bohuw też nie miałem) i że te itemy potrzebuje na tego chara (13 sorc) bo tamtym mam lepsze itemy i więcej kasy i żeby mi teraz dał na tego chara, a potem sie logne na tego drugiego i mu dam bohy, i że nie kłamie. ten kumpel zawahał sie przez chwile ale dał mi i powiedziałem mu "lol" i sie lognołem.
dziecinne proste :cup:
Wieżcie albo nie ja jak wracałem do venore to po drodze lezal bag a w nim steel boots
Fajny temat :P
Hmm, mój najcenniejszy przedmiot jaki znalazłem na mainie to crown shield, który leżał w bagu koło dp ;D
A na rook'u to mace.
hmm ja na srodku thais pod latarnia 1 platynke xD
lootbagow pelno znajdowalem z dwarfow minosow itp
oprocz tego z takich pojedynczych przedmiotow to hmm halabardy beholder eye i inne addon itemy tego typu (pawy mino leather) green tunic (moze dla kgos to slabe ale ja zbieram :P) royal speara...
Quake-v-Lightning
07-11-2007, 15:48
na zachód od thais, koło respu niedźwiedzi znalazłem double axe, serpent sword, small amethyst (leżało to jedno na drugim), innym razem w thais na ziemi bag, w środku 8 silver brooch B)
Quake-v-Lightning
07-11-2007, 15:49
na zachód od thais, koło respu niedźwiedzi znalazłem double axe, serpent sword, small amethyst (leżało to jedno na drugim), innym razem w thais na ziemi bag, w środku 8 silver brooch B)
sorry coś internet szwankuje
Egon_Abus
09-11-2007, 13:57
Kiedyś jak wracalem z fibuli, skoczyłem sobie na chwile na cycki. Patrze, a tam dead. No to otwieram go (nie spodziewam się czegoś niewykłego - w końcu na cycu może zdechnąć najwyżej jakiś 15lvl) patrzę - blue robe, plate legs i bp. Szybciutko zabieram. Otwieram bp a tam jakieś pierdoły typu halberd, pare gp i, nie wiedzieć czemu, woce. Miałem takiego lola, że wam mówię. A najlepsze było to, że właśnie byłem po hacku i potrzebowałem jakiegoś eq i jakiegoś wanda... Normalnie fart jak nie wiem :D
by the way: Te plate legsy noszę do dziś :P
bercik-knight
10-11-2007, 11:43
a ja tak :
ide se poskilowac 25lvl knajtem na slimy na folde patrze a tu ded baby otwieram a tam dsm, boszki i bp a w bp 2 bp uh bright sword i bp manaskow
Tibios95
10-11-2007, 13:15
Możecie mi nieuwieżyć ale na mojej jednej z gorszych postaci chciałem pujść na trolle na cmentarzu w carlin a tu patrze backpack w wieży no to wchodze po niego otwieram go a w nim :p noble armor i medusa shield B) To się nazywa mieć szczęście. Pewnie ten ktos co to zostawił tam uznal to miejsce za dobrą kryjówke :]
Ja na tombie znalazłem ciało, a w środku skull helmet i bohy oraz bp ;D8o
Jeżeli widzicie lootbag i coś w nim jest dużo rzeczy i go sobie zabieracie znacyz ze jesteście thiefami.Skoro ktoś sobie uzbierał fajnego loota i wy go zabieracie no to nie wporządku. A tak pozatym to na ziemi znalazłem deda <3k w środku> i 6 iron ore do tego pare bp hmm. Ale niestety w drodze powrotnej ubił mnie ten koles który padł wtedy na guardach no i cóż odzyskał:(
nock keciron
13-11-2007, 20:21
@up
No a teraz pomyśl.... Czy Ty jak wziąłeś temu kolesiowi rzeczy z ciała nawet do niego nie pisząc i informując go o tym, że znalazłeś jego zwłoki, sam nie jesteś złodziejem?
Donpeyot
13-11-2007, 20:30
k-legi i bp manasów w dedzie palka koło orclandu , nie zwiał przed zerkiem
Ja nic takiego "wypasionego" nie znalazłem. No, kiedyś znalazłem pod depo Venore jedno SD, nic więcej.
Crown Legs w dedzie.. czekam sobie aż koles dobije ostatniego draga i bah na 2 hity padł a w nim właśnie Crown Lesgy B)
Knight armor w dedzie na Pohu
Gollumek
13-11-2007, 23:17
a ja raz w ciele jakiegos gracza co padl znalazlem b robe p ammy i vampire shielda :>
Jergen_91
14-11-2007, 08:19
Ja znalazłem w Loot bagu, Z 3 Steel helmety, Sporo battle hammerow, Chain armorów, i Kusz ;]
A jeśli chodzi to pojedyńcze przedmioty...
To pare runek Uh w depo, P legsy i Halberd
Pallek123
14-11-2007, 18:36
Ja Najlepszy item jaki mialem(znalazlem ,hapnelem) na mainie to Beho shield,k arm,p leg,wypchany bp uhu z 3 wypchanymi bp ih.
Aha i jeszcze gosciu wysylal parcela cos poknocil z adresem to zahahmecilem a w nim 2 bp egg:D
Mydelko-Fa
14-11-2007, 20:47
ja znalazlem medusa shield 8o
Michael2204
17-11-2007, 16:46
Ja na mainie w depo w Carlinie 2 Wand of Vortex leżały sobie na ziemi.... też Battle hammer też w depo w carlinie...
Krwawy'Kapiszon
18-11-2007, 02:05
ja w dp w thais znlapalem bp explo + bp sd ....sorc ktory to rozrzucal chyba zalapal hacka
hmm oprocz tego chyba nic az tak cennego aby o tym wspomniec :D
NightDevil
18-11-2007, 10:06
Ja znalazłem Dragon Scale Mail na free items 8o
ja znalazlem beholder shield :cup:
Paralizze
20-11-2007, 13:14
medusa shield, b robe, p legi, crus helmet, i 20k kasy
^^
koles robił free items i zucał mi all na dp ;]
hmmm
bohy? + mystic blade
JA ZNALAZLEM VAMP SHIELDA NA FREE ITEMS!!!!!!
:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup:
Ja jedyne co znalazlam to w thais przy cmentarzu longsword ^^
mlody_50
23-11-2007, 19:15
nie czytalem wszystkiego ale na 14lvl znalazlem :cup: 23100gp dokladnie okolo 23k :cup: i mysle ze wymiatam 8o
(w veno dedzik lezal na dp to zajrzalem i wyjelem XD)
seromontis
DSM pod drzewami? Chyba tak.
A z innej beczki lootbaga o wartości 60k...musiał się koleś w*****ć jak zobaczył że go tam nie ma ;D
Barcycoleush
24-11-2007, 13:06
Ja znalazłem halabarde na mainie i worek z chain shield i mnóstwem boltów. Copper shield wypada chyba z każdego krasnoluda, ja je omijam, znalazłem ich chyba z 50. Na rooku znalazłem plate shielda i legion hlemeta. :p I oczywiście kilkanaście longswordów.
Heh ja miałem farta.. gośc kończył grać w tiubie i postanowił powywalać kase ja złapałem
3x http://wiki.hunted.pl/images/Crystal_Coin.gif
Matti1096
24-11-2007, 20:27
Na rooku znalazlem mace (gosciu wyrzual)a na mainie plate legs (gosciu nie mogl uniesc bo znalazl knight armor wiec je wyrzucil)
Remoriotes
26-11-2007, 20:25
Najcenniejsze co kiedykolwiek znalazłem to na foldzie bag wypełniony złotem i ktoś robił "free item" i rzucił griffin shield to se wziąłem ;)
Ja znalazłem deada, a w nim Demon Shield, Wand of Inferno i kilka platynek B)
Neak_Shine
29-11-2007, 23:38
Mace na rooku. ; DD
i K legsy na mainie.
Ja Znalazłem raz bag z 80 dragon ham:]
A zaraz po tym Bp of AD:D
Ja Znalazłem raz bag z 80 dragon ham:]
A zaraz po tym Bp of Heavy Magic Missile :D
rafalek552
01-12-2007, 00:09
ja kiedyś znalazłem na rooku mace a na mainie warhammera :cup:
Czytając niektóre chwalidupy że znaleźli np Plate Armor... To wydaje mi się że naprawde mam szczęscię... Wczoraj o godzinie około ~19 wracając z cultow na Goromie, znalazłem jakiegoś hummana killed by Pirate Ghost, otwieram a tam Demon Shield, Golden Armor, Crown Legs,2 Giant Spider Silk, 7k w złocie, 3 bp uh, 9 bp mf i 37 Royal Spearów. Gość chyba z GSów wracał...
Patryczek123
01-12-2007, 10:29
ja znalazlem plate armor w jakims bagu a na roku rokslayer zostawil studded legs wiec miałem farta narka 10lvl[X] 11lvl[X] 12lvl[X] 13lvl[X] dalesze rosna narka
x_PrzemEK_x
01-12-2007, 10:42
w ciele z 10 bp uh 3 bp manas i tower shield dsm
hehe bylem na d lair z kumplem i padl ale oddalem mu all :))
tower shield lotnelismy a dsm mial juz od dawna zeby ktos nie pomyslal ze wlasnie wypadlo . zabilem juz w zyciu z tym knigtem z setki dli i tower shieldow pelno ,nic lepszego
Ghazbaran
01-12-2007, 11:52
Ja znalazlem Worn Soft Boots .
Zbieram kase na naprawe ich za 10k
Eterlord
01-12-2007, 13:16
Ja kiedyś w depo w Venore miałem farta.Jakiś 15 knight żucił na mailboxa zużytego parcela." Może coś tam jest pomyślałem".Otwieram a tam:Crown Armor, Fire Sword i Crusader Helmet. Po jakimś miesiącu koło dziury niedaleko Venore stał sobie 28 knight. Niedaleko za bagienkiem latał sobie Beholder. Zaczął atakować knighta.Padł martwy. A miał ze sobą :Crown Armor, 1 bp mf, 1 bp uhów, 700 gp i axe ringa.
Wiem że może to być niezbyt realne, ale co tam. Ważne że się obłowiłem.:)
Skrzypol
01-12-2007, 16:04
Ja najwięcej to 2 platinki, koleś w banku pobierał kase i chyba capa nie miał, odchodzi od lady a tu kasa... byłem szybszy hehe
ThorvaldSzalony
01-12-2007, 21:05
Kiedyś jakiś denny BR. popisywał sie że ma k arm. i 1 cc nagle go wylogowało i ja stałem sie szczęsliwym posiadaczem 1 cc i k arm.;]
Ja znalazlem pod soba k arma ale nie wiem kto mi rzucil :p a i 2 minutowego time ringa i 2k all lezalo se w bp pod cialami 8o
Byłem sobie na tower obok ab'dandriel z kolegą ide u patrze ze ktoś dednoł na smoczku losujemy kto ma iść wypadło na mnie, szybko weszlem zrzucilem cialo "exana pox" patrze knight legi O.o (jakaś lalka jeszcze i pare peirduł ;p) sie już ciesze że mam legi za 7-10k ^^ a tu ded berserker mnie uwalił i papa pół EQ razem z K legami xD jak wyzywałem wtedy po depo ze mnie dednol jeb**y h*j xD :cup:
Ja to sedlem sobie raz na cyklopy a tutaj dead jednego typa, a w nim:
guardian dhield
plate armor
plate legs
steel helmet
500 gp
i trochę szyneczki
I to był jedyny raz jak znalazlem cos naprawde wartosciowego;(;(
roSiu1992
04-12-2007, 18:12
Na Rooku: 2 mace i parenascie hatchetów xD
Na mainie: Morski bp z halabardą i zasypanego P armora na respie Valkirii :) a z ciała deda, ktorego zrzucilem z dsów <cieszyłem sie jak jakieś posrane dziecko nowa zabawka>: 3k, Quarmire Rod, Blue Robe i w drobnych 300 gp> xDD ale mialem rafoche i ucieche !! :D
Ja na Rooku znalazlem "Viking Helmet" a Mainie znlalazlem "Wand os Vortex" i najlepsza z tych 3 zeczy "Moonlight Rod" ;] ktura kolesiowi oddalem :D
Koszalek
08-12-2007, 16:10
To i ja opowjem co sie mi wydarzyło.. kiedys gdzies o 1 w nocy ide sobie do carlin, zeszłem na dół a tam jakieś bry rzucają plecakami i parcelami i meduską.. wszyscy sie rzucili na meduske a mi sie żal ich zrobiło i zabrałem 2 parcele które leżały na ziemi i wyglądały dość podejrzanie- ciągne je po ziemi i nagle jakis nobek biegnie z tyłu ale udało mi sie obydwa wrzucic na swoje depo, patrze do parceli- w jednym obsidian knife, stuffed dragon, frozen starlight, bp nie cały manafluidów i troche gp- myśle super! otwieram drugi parcel a tam pełno plecaków a w kazdym pełno itemków- różne takie śmieci, większość juz sprzedałem z tych dwóch parcelów bo to dość dawno było ale zyskałem około 200k na tym... ale farta miałem
szkoda że wcześniej nie przyszedłem może jakis noobek kończył z tibią i może mpa wyrzucił
blazio11
08-12-2007, 16:17
No ja jak pierwszy raz wszedłem na tą północną część Rookgard-u to sobie leżał na ziemi hatchet a byłem na 2 lvl 8o, takiego miałem farta.
na ziemi? hmmm... a tak na rooku znalazlem okolo 450gp:):):p:p:D8o8o:D
zbyszek223
12-12-2007, 18:47
Kiedyś skilluje sobie na Orcach Warriorach, a tu widzę dead leży. Patrze, a tam niepełny bp Hmm'ow(brakowało chyba 1 runy) i niecały Stealth Ring(miał chyba 5 minut zapasu). Kiedyś na Beho koło Thais leżał dead, a w nim P Legsy :P
Jeszcze jak wracałem z Carlin do Thais po drodze leżał dead. Otwieram i jakie moje zdziwienie - DSM i Demon Shield. Chciałem potem na Tibia.com zobaczyć, kto deadnal. To był chyba 62 MS. Aż dziwne, że latał bez AOL'a. -.-
krytyk44
12-12-2007, 18:49
mpa w demonie ktorego zabilem
Ja sd i demon shield :) przed depo na darashi
Bartek153
14-12-2007, 23:48
znaleziony dead na mino tower - demonka c legs p ammy 60 mino leather 2k w kasie.
Kiedyś skilluje sobie na Orcach Warriorach, a tu widzę dead leży. Patrze, a tam niepełny bp Hmm'ow(brakowało chyba 1 runy) i niecały Stealth Ring(miał chyba 5 minut zapasu). Kiedyś na Beho koło Thais leżał dead, a w nim P Legsy :P
Jeszcze jak wracałem z Carlin do Thais po drodze leżał dead. Otwieram i jakie moje zdziwienie - DSM i Demon Shield. Chciałem potem na Tibia.com zobaczyć, kto deadnal. To był chyba 62 MS. Aż dziwne, że latał bez AOL'a. -.-
Dziwne powiadasz? Strasznie jak 62 MS mogl bez aola chodzic? Kretyn jakis:D
A ja dzisiaj podnioslem 2 dsmy i frostów :D
kiumahiksol
15-12-2007, 02:15
Ja jak bylem na rotach to patrze swierzy ded ;] no to mysle se a co tam. Podszedłem a tam tak: Backpack ;] , bow, blank rune, kubek i 50 iles gp ;] hehe no to bylo naj wiecej ile znalzlem na mainie ;].
A na rooku to znalazlem tzn wygralem ;] wsumie 100 iles gp bo koles rozrzuzala wszyscy brali i ja tez sie dolonczylem na 2 lev to wiecie ;] A z znalezionych tak jak na mainie to tylko mace ;]
Master Knight de'Vere
15-12-2007, 18:13
Parę miesięcy temu ktoś mi golden armor pod nos wyrzucił jak stałem sobie afk na ankh. :D
Exkalibur112
16-12-2007, 17:08
MOŻECIE MI NIE WIERZYĆ !!! Ja tego nie znalazlem ale kumpel ze szkoły znalazł MPA w parcelu w dp AB. Chwalił sie w szkole na następny dzień "Your Account Number or Password is don't corect" zhaczyli go i w dupe... :P Jak sie nie mylę była to tibia 7.4 lub starsza
Szczęscie jak nic... Battle hammer max.
stahuuuu
16-12-2007, 20:44
ja znalazłem na ziemi BOH, a co w tym najdziwniejsze sam je na ziemi połozylem xD
sir xarvi
16-12-2007, 23:02
Na pewno nie jednemu z was sie zdarzyło znaleźć coś co leżało na progu domku.
Było to juz jakies 150 lat temu... ale na starej valorii w owym proguot tak lezała torba z 4-ema bpkami Uh. Niby nic, ale jednak.
bilabong
19-12-2007, 04:49
DSM + Backpack kolesia który padł na GSie na Ghostlandzie :p było to dawno i ten dsm poszedł za 90k :P (IRIDIA)
Mójj najcenniejszy przedmiot który znalazłem ... Hmmmm ;]
Na Rooku too legion helemet i studded armor xD
A na mainie: bp HMM, dark helmet, bp battle shield <--<to w dedzie
aa na ziemi to dwarven shield, soldier helmet i x-bow xD hehe :P;);););)
Tibijski wojownik
19-12-2007, 19:53
Najcenniejszą rzeczą jaką znalazłem było plate armor. Cóż nie mam dużo szczęścia. :(
Na rooku? Łuuu! Chain Armor, Brass Shield, Mace (mino) leżały sobie na bear roomie :)
na mainie:
B. Robe, Meduska (depo w carlin rzucał koleś któremu gra w tibie się znudziła), Steel Boots ale to dawne czasy jak jeszcze grałem Ek na Chimerze :)
KornPalix
20-12-2007, 16:14
witam jestem nowy na forum:baby: i postanowilem se napisac :p
ale, że widze tutaj ciekawy temat w ktorym mialem przygode to napisze co ja znalazlem na ziemi :D
otuz wychodziłem se z rookgardu i gzy wyszedlem do carlin ktos akurat padl przed temple i zucili mi pod nogi jego armor 8o
bylem zupelnie zaskoczony widzac pod swoimi nogami GOLDEN ARMORA!
to był szok xD
i chyba zasługuje na 1 miejsce xD:cup:
neistety tydzien puzniej mialem hacka i stracilem eq ;(;(;(
sry, net się uwiesił:( plx nie dawajcie ostrzezenia
a ja? hmm... fur boots i bright sword:p a było to tak: ja se ide do depo w thais, a jakiś gosc rzucil na skrzynke te przedmioty... no a ja najblizej bylem, a on laga miał. wszedlem tam, wziolem, zaczekalem, czy bedzie chcial zwrotu, a on zrozpaczony poszedl... jakby poprosil to bym mu oddal:)
KoSzaLiniok
21-12-2007, 12:34
Kiedyś bylem na dwarfach tam niżej na soldkach i leżało świerze ciało czyjes zabite. No i podchodzę i patrze ze puste. Myślę, hmm pewnie już ktoś wziął. Szukam sobie po ciałach dwarfów patrze a w jednym bp. no to otwieram a tu cale eq. Fs, plate set, beho shield, warr helmet, bohy ;D
Pewnie ktoś miał RSa i wiedział ze padnie i włożył tam ;P
Vunturiox
21-12-2007, 19:57
ja co znalazlem to na ghostland koles wszedl na doł i padl na fd ja go tylko ubilem i vamp shield wypadl a wczesniej w tym samym miejscu tez koles jakis padl wtedy wypadly k legi
Michulek
21-12-2007, 21:51
Ta wspaniala przygoda odbyla sie dzis to zn 20.12.2007 . Mój kumpel z luminery zkonczyl z tibia na dobre, dal mi passy, to ja ide do carlin depo otwieram ,a tam kolo deopt pelno ruznych bagow i bp wypchanych kasą i itemkami w jednym byl knight set i demon shield w niekturych sd i uh.Łącznie bagów i bp bylo ze 30
a jesli chodzi o pojedyncze przedmioty to niedaleko carlin lumi 2 cc w bagu xD:cup:
i na co Wam te itemy??
ja znalazłem drugą połówke.... w dodatku z tej samej miejscowości...
jesteśmy razem już dwa lata :D
ja nie dobiegłem ale widziałem na ziemi demon shield a znalazłem i dobiegłem pełną skarbonkę i lalkę
Pitek_Spox
23-12-2007, 02:13
A ja na Darshii babka dedła i jej lootło cown armor i vampirka...
mialem szczescie bo za mna jakis gosciu sie czail ale bylem pierwszy :D
Ja znalazłem w dedzie Crown legs :cup:
grzmotfcb
23-12-2007, 19:29
ja znalazlem boh,y. ale sie wtedy cieszylem:D:D:D
Ja pewniego dnia gdy spacerowalem sobie po Venore to znalazlem deda a w nim crown armor, i.......... bohy !!!! Koles padl na Dragach xD to byl fart:evul::evul::evul::evul::evul::evul:
hehe,a ja to dopiero mam farta:w depo w carlin jakiś lol wyrzucał swoje rzeczy 8o heh,wyrzucił wolf tooth chain,longsword,i wiele innych rzeczy,ale te wymienione to ja dorwałem :D
Pojedyńczo broad sword na vice-charze(dla gości co nie rozumieją mnie vice-char znaczy char który ma 2 lvl[jeśli nadal nie rozumiesz,mój main char ma 10 lvl,a vice 9,teraz rozumiesz?]).
Bekaojad13
24-12-2007, 11:19
Jak slysze co wy znajdujecie to i ja powiem co ja znalazlem! Ostatnio przechadzalem po sie po kazordoonie i.... znalazlem deda nie wiem kto to i nie wiem co go zabilo. Otworzylem i byl plecak taki niebieski z muszelkami. Otworzylem.... a tam..... byla kasa!!!!! al wiecie ile? 1 taki niebieski pieniazek to jest 10 k chyba :/:/ale co najlepsze to otworzylem jego worek ktory byl w srodku a tam bylyroyal spiry chyba ze 40 xDxDxD:D:D:D:D Ja to mam szczescie. A jak gralem jeszcze na Jamerze przed moim hackiem to znalazlem bohy w dedzie jakiegos wysokiego lvla. A moj Kumpel na roku znalazl bag otworzyl a tam:
Chain Armor,2 Legion Helmety, Studded legi,Cooper shield i kase ale nie wziol bo uwazal ze ma lepszy sprzet:o:o:o:o:o:o (tylko ze on pierwszy raz wtedy gral) :baby:
Ja znalazłem loot baga z 2 dvarven shieldami ;)
Wariat381054x01
25-12-2007, 02:05
Ja znalazłem raz jak ziomek schował w Edron worek a tam cały bp rybek razem to 20 x 100 = 2000 rybek :)
Ale gorzej ze dzisiaj jak skillowalem i sie zaczytałem na forum to mnie dedneli strraciłem meduse shield, moze ktos znalazł z was :)
Silent_Voyager
25-12-2007, 11:06
Mi jakiś h-level stał w depo, i nagle wyrzucił: 51 burst arrows, 8 royal spears, time ring, 1 green dragon leather, 2 green dragon scales czy jakoś tak, 1 chicken feather, 3 honeycomby i ciągle all mam. jak coś to sell. on poprostu to wywalił i poszedł. ja wszedłem na jego kratkę i na szczeście nikogo wtedy nie było. ja do niego jak już uciekał: -pl? -ta
i ja yell: thx dobry czlowieku! xD Unitera
Jiraja666
26-12-2007, 18:37
Nie wiem co jest cenniejsze: pusty bag / pusty parcel / hatchet- sami osadźcie...
Lord Piotr
26-12-2007, 19:17
Ja znalazłem 10 zł na schodach przed szkołą :p. A w Tibii to pod drzewkiem bag, a w bagu 3 bp manasów.
Kiedys w dedzie to :knight axe, G arm i blue legs
miales taka podjare ze po calym pokoju skakalem:P
a pojedyncze to bylo k legs niedaleko PoH i WoI na zamku kolo Ab na wiez z Zerkiem:Ork:
Bodajże 2 dni temu był mass kick, spowodowany bugiem u Rashida, zalogowałem się, poleciałem odrazu do dp ... a tam patrze kostka, a potem nimi bohy :) To chyba najcenniejszy item, który gdzieś leżal.
Jeżeli chodzi o loot z dedów to dsm, 2bp uh i bp mf.
Aevolana
27-12-2007, 16:54
Ja znalazłem garlic amulet.
A i w hell gate ( z którego ledwo co wyszłem) duzo zarcia schowanego na czarna godziene kogos :D
wyszedłem...
@ co do tematu
hmmm mozna sie zastanowic na rooku plate shielda, mase razy chain armor a na mainie nie wiem... chyba uha
a ja znalazłem słoik z korniszonami w piwnicy, ale mnie raty trapneły i musiałem im go oddać jako haracz, a teraz serio, 6x red dragon leather, light shovel, 800gp w jednym bagu który również był cudny bo piracki (nie że z przemytu, tylko pirte bag)
ja znalazłem na mieście fiata z kluczykami w drzwiach(lol co?) a tak serio to najnowsza moja zdobycz to 1 crystal coin ( leżał se przed depo - nikt nie ruszał)
Ja znalazlem pod drzewem backpack of bolts i wiele roznych rzeczy :)
wiekszosc ludzi z tego co przeczytalem znalazla maxymalnie itemy warte do 5k ja mialem wiecej szczscia:]pewnego dnia gdy gralem jeszcze na serwerze ALDORA na depo lezal bag co prawda niechcacy go otworzylem ale okazalo sie ze w bagu bylo 27k co wy na to :D
A ja w Kazz znalazlem deda a w nim: Fire Axe, 1,5 bp of UH(to jeszcze przed Update;)), light shovel, 1k, axe ring, iron ore:)) a potem kolesiowi co dednal fire axe opylilem za 9,5k:D
Iskum Aerdy
29-12-2007, 14:35
Ja na tombie niedaleko ankrahmun w dedzie znalazłem royal helmet, 10k w kasie, 3bp mfow, 1bp sd :)
Spoilerek
30-12-2007, 21:35
ja kiedyś na mainie (nieopodal thais) znalazłem bag wypchany po brzegi two handed swordami ;P
@edit
W fibula dungeon znalazłem kiedyś trupa, a w środku crown armor,bp z kasą i dark helmet :D
Ja kiedyś znalazłem bp of uh:),a tak to nic.. lepszego :(
Jakiś koleś w dp carlin robił free items to zwinąłem fs, tower shield i knight axeB)
W dedzie na dragach crown legs i woi ;D
Bp ih tylko i 3 halbred na siebie nałożone.
@Fritz
Podnieta longswordem... lol, mam wątpliwości co do twojego drugiego punktu w podpisie
Najcenniejsze co kiedykolwiek znalazłem to w dedzie vampire shield, 1,5bp SD, 2 bp HMM, timerung i jakieś śmieci (wtedy wampirka kosztowała 50k). Innym razem znalazłem ciało przy goblinach i było w nim dragon hammer, knight axe i 5k gotówką. A tak ogólnie to co jestem na PoHu to znajduję jakiegoś deda z manaskami/ life potionami, ale zwykle tylko najmniejszymi i raczej nic wartościowego się nie zdarza.
Salarigoth
14-01-2008, 00:19
Gram od tibi 7.1 i nigdy nic nie znalazlem . No coz takie zycie . Dodam ze raz z 3 kolegami poszlismy pk zabilismy 8 osob i nic nie spadlo z itemow , a jak do mnie wpadl 130 ek +60 rp to ofc musialy spac knight legs + platinum amulet+ hat of the mad. Mam pecha w tibi ; ]
Couranger
14-01-2008, 01:10
hehe,a ja to dopiero mam farta:w depo w carlin jakiś lol wyrzucał swoje rzeczy 8o heh,wyrzucił wolf tooth chain,longsword,i wiele innych rzeczy,ale te wymienione to ja dorwałem :D
Pojedyńczo broad sword na vice-charze(dla gości co nie rozumieją mnie vice-char znaczy char który ma 2 lvl[jeśli nadal nie rozumiesz,mój main char ma 10 lvl,a vice 9,teraz rozumiesz?]).
Co to twojego pkt nr 2.
Niestety nim jestes ;/ , ludzie jak macie pisac takie gowna "JA W RACIE ZNALAZLEM MACE" to po co to w ogole pisac?
Iskum Aerdy
14-01-2008, 02:06
Co to twojego pkt nr 2.
Niestety nim jestes ;/ , ludzie jak macie pisac takie gowna "JA W RACIE ZNALAZLEM MACE" to po co to w ogole pisac?
Zgadzam sie bo textu typu
"a ja najceniejszego co znalazlem to byla machete" sa bezsensu...
Phoenix2007
14-01-2008, 02:13
Ja znalazlem loota na pohu 3 x k arm i p arm ale do pojedynczych itemow niemam szczescia ;)
Phoenix2007
14-01-2008, 02:26
Po Mass Kickach "Rashidowych" Theif Rollowal bohy i mial kicka ;)
Dziekuje mu Bardzo :)
Master'su
14-01-2008, 10:55
Na roku to znalazlem bag a w nim 8 bagów wypchanych chain armorami carlin swordami brass plate shieldami . zas na main ide se w depo na pienterko whodze a w tej samej chwili ktos wyrzucil 1CC na shody tak ze spadlo na moje pientro :evul: .To sie naywa fart. :cup: .
Kochanka_Szatana
14-01-2008, 11:42
hmmm kiedyś na Foldzie znalazłam loota na jakieś 14k
Innym razem musiałam wyjść na chwile i kuzyn chodził moim charem
i jak zwykle otwierał bagi, i znalazł w jednym 9k heh....:D
Ja znalazłem kiedyś Demon shielda w parcelu;) moja najwieksza zdobycz:D
w umrzniętym czlowieku na vdl były bohy + demonka :P
Ja wbiłem się kiedyś na Tomba. Patrzę...zajęty.ZNOWU !
Patrzę na letter. Osoba, którą znam, nie lubię jej, kilka razy mnie atakowała. Obok leży Backpack. Otwieram, a tam kilka innych backpacków. "Pewnie puste viale" - Myślę. Otwieram jeden. CAŁY BACKPACK MANAFLUID ! Otwieram drugi trzeci i czwarty. Same Manasy ! Otwieram ostatni. Piąty backpack. Vampire Shield i kilkaset Gp. W tym momencie szybka exiva na właściciela. Jest daleko. Biorę wszystko utani gran hur i uciekam. Zostawiam kilka(naście) potworków z połową hp(jakby mnie gonił to bym wiedział. Dostawałbym expa. Szkoda mi było many na Exive bo Strong haste w tym przypadku ważniejsze : D). Po 30 sekundach widziałem tylko cyferki nad moją postacią. Zauważył, że stracił 26K. Nie wchodziłem do dp w Ankh~. Pobiegłem od razu do Venore.
Taka mała historia : ]. Proszę, aby nie mówić "Co to za problem wziąć manasy i uciec". Zastrzegam, że gram na serverze PvP. Gdyby tamten pan mnie zauważył, byłoby ze mną nieciekawie...
Haha pamietam jak znalezlismy to lynks ;[
Ja znalazłem w dead humanach: Guardian Shield, Plate Armor, Dwarven Shield i BP Heal Potionów :D
Na Rooku znalazlem 3 Chain armory lezaly na Mino Hellu.
Na Main znalzlem Knight Legi i Knight Armor lezaly na Piramidze w ANK.:p:p:p
Monsword
15-01-2008, 18:53
rook - copper shield
main - Hmmmmmm lootbag z beholderów około 3 two handed swordów 2 beho shield , q rod , i 12 morning starów
Ja w dedzie znalazlem Bright Sworda i BoH :)
A co do pojedynczych rzeczy to Tower Shield, Knight Axe, Broad Sword. To juz chyba wszystko ;)
Ja miałem farta.
było to niedawno szłem se moim charem przez Port Hope parze parcel.
Coś mnie wzieło zeby do niego zajrzeć... I okazało się że w parcelu leżało od tak sobie około 450k. Gdy to ujrzałem spadłem z fotela. Lecz szybko się pozbierałem i zabrałem tą okazałą sumkę. To był mój "The Best Day Of Tibia""!!!
Bierze mnie cos jak widze kiedy ludzie piszą że znajduja soldier helmet i dwarvern shielda... -.- Piszcie normalne looty ,a a nie syfy co sie wchodzi do kopy dwarfow i tona tego leży
@Topic
Koles powiedzial ze kupil chara i itemy. Zapytalem sie jaki ma shield. Pokazal demonke, zabralem mu ją. Nawet się tą stratą nie przejął xD :baby::baby:
L.Sniper
18-01-2008, 12:29
Mialem farta i znalazlem dragon sheield w zabitym przez kogos draga i w ded humanie znalzlem knight armorke i bp pelne manasow i duzo kasy :)
kiedys jakis gostek polozyl dsm na depo i odchodzil 1 sqm dalej i masa noobow sie zebrala a ja akurat sie przedtym depo zalogowalem jak stal 1sqm dalej :cup:
prawie_demon
18-01-2008, 17:30
na roku znalazlem coper shield katane rope mace fishing rod
na meinie 6 mace za 2 lot bagi k armor plate legs i 1 platynke:)
W bagu wywalonym w Port Hope oba addony do Citizena (dla nierozumnych: Wszystkie itemy do ich potrzebne).
ja kiedys na PoH znalazlem 4 bp wypchane kuszami lukami itd. ale nie mialem capa bo wiadomo druidem to za duzo nie wezme
barteeek
18-01-2008, 21:28
loot wazacy 5k oz Kusze i battle shieldy
Fibo1991
19-01-2008, 23:10
Na roku znalazłem katane.
A na mainie znalazłem serpent sworda :D
leżał na drodze do thais.
Ja jak wracalem z ziomami z huntu z dragami a wtedy mialem 10 lvl to malo i skille nieskie ale mialem taki fart ze nie padlem patrze wszędzie dedy niechconcy odwozylem jeden patrze! 100 pircing bolt , 12 power bolts 7 royal spears i kusza dalej lecala ja to milem fart 8o cieszylem sie jak male dziecko
Ostatnio jakiś skromny lootbag na 2k oz i przy depo Thais w bagu guardian shield. 8o
Bekaojad13
20-01-2008, 09:58
Ale ja mialem dopiero szczescie!!!!!!!!!8o8o8o8o8o8o8o8o8o8oB)B)B)Wczora j wracajac z kopalni dwarfow gdzie expilem na Slimach i guardach to znalazlem backpack. Nie zdziwilem sie wcale poniewaz ja tez wywalam backpacki. Otworzylem a tam bylo 10 backpackow mana potion + Loot wazacy chyba 2356.00 oz. Ktory kosztowal chyba 9k czyli zarobilem 9k a oszczedzilem 10k:P:P:P:P:P:P:P:P:cup:
kornelus
21-01-2008, 21:32
ja znalazłem knight legs i devil helmet a dwa dni pózniej pirate boots ( soory za bł ort jeśli są :p )
Ja Bright Sword Bright Swordprzy free itemkach
ja martwą postać a w niej ee.. najmocniejszą różdżkę dla druta .. hailstorm teraz sie chyba nazywa :baby: nie pamiętam bo nie gram drutem :p
Ghost419
22-01-2008, 16:07
Ale wy macie szczęście studded armor na rooku wow! Ja jak go widze to nawet nie podszosze to samo sabre itp. Można przecież wykonać prostego questa na chain armor i legion helmet. A co do maina to samo katana na mainie nic nie jest wrata a wy piszecie że to najcenniejsza rzecz jaką znaleźliście.
PS. Najcenniejszą rzeczą jaką znalazłem był warrior helmet. B)
Ja znalazłem loot bag wary 6k wypchany halbertami ichain armorami
a z pojedynczych zeczy to k armorzakonnica
Damianekk
22-01-2008, 17:53
a ja z deda golden armor i meduske ;]
ja na mainie w prawo od carlin znalazlem bag w ktorym byly nastepne 2 bagi i jeden wypchany plate shieldami a drugi chai armorami
Dreamfall
24-01-2008, 19:17
Najcenniejsza rzecz jaką znalazłem na ziemi to 1 platynka i kilka run field. A w ludziku to były plate legi.
ShadowWooz
25-01-2008, 17:06
A ja miałem szczęście : Znalazłem bp z uhami (pełny) sd`kami (połowa)i jeszcze (w tym samym bp) dragon shield i 2k...Ale jestem uczciwy więc oddałem właścicielowi uhy i sd a reszte (przynajmniej tak mówił) dał mi za uczciwość...Aha jeszcze 1k mu dałem bo mnie prosił...Przynajmniej nie jestem thief...Jak by co, to był Polak...:p
A dragon shielda opyliłem za 5k :cup:
Jeden Crown Helmet w bagu przy zamku koło AB.:baby:
Ja znalazłem 15k w bagu :]
Bag lezał sobie na ziemi na pieterku w depo. Carlin
Nikt o tym niewiedzial, tak z nudow znalazlem :P :cup:
PozdRo ;)
Grenathe
28-01-2008, 17:51
ja miałem największe szczęscie ponieważ znalazłem w zabitym człowieku boots of haste <boh> i demon shielda i sporo addon items :cup:
Wojtkowikanski
28-01-2008, 22:23
Ja to czesto znajduje halberdy w okolicach expowisk beserckeruw.Ale kiedys ciepali rzeczami to zdobylem beastslayer axe:] mialem fartta:cup:
Nie wiem co jest cenniejsze: pusty bag / pusty parcel / hatchet- sami osadźcie...
Hatchet ponieważ kosztuje 25 gp u NPC!!!! xd
@topic
Pewni ludzie szli na deserta ale sie na nich zaczaili przy wyjściu i ich zabili i nie wzięli loota a ja głupi noobeq (kiedyś taki byłem xd) otwierałem każde zwłoki no patrze bp a w bp kilka run + 19k xd (chyba 19 xd niepamiętam)
Zahariasz
30-01-2008, 17:07
Kiedys po Mass Kicku znalaem rh i bohy i takie tam smieci na hydrach ktos chyba chcial screena zrobic ale nie zdazyl :D
ja znalazlem 2 halberdy w bagu obok cyclops :cyclops:
Ja jak wracalem z expa na dragach zobaczylem bp w ktorym bylo :DSM i Rh<Dragon Scale Mail i Royal Helmet>B)
ja chcem siem pochwalić:
raz na hydrach pod vialami znalazlem <UWAGA> 7bp of ih i 11bp manasów; huncilismy 3h dluzej :baby:
tybusek336
30-01-2008, 20:52
nie wiem czy to można nazwać ziemią, ale jeden gracz przy lockerze
(taka skrzynia w depo) polozyl 7300 gp a ja miałem szczęście to zabrać
(oczywiscie te 7300 gp bylo w plate coinach)
O.o ja znalazłam backpack wypchany runami, scale armor i plate legsy xDD (tak to jest jak chodzisz dla jaj w ściekach xDD) 8o
Kiedyś expiłam rano i patrze pisze mi, że za chwile ss. Więc jak po 10 minutach się zalogowałam spowrotem lece na cyclopy i minosy. Od niechcenia otwieram baga lezacego nad woda. Patrze, a tam 3 chain armory i kilka mace. Chowam go za drzewem (:p) i ide dalej. Widze minosa, obok niego bag. Otwieram. A tam 300 gp, chain armor, sword, kwiatki i jakieś śmieci. Tamtego dnia znalazłam jeszcze kilka rzeczy, ale już mniej cennych.
Pamiętam taki jeden dzień. Było to jakiś miesiąc temu. Wtedy dopiero wychodziłam na maina. Akurat dowiedziałam się o niezłym expowisku z rotwormami. Pobiegłam tam. Jak zawsze gdy spotykam nowe totworki otworzyłam ciało najbliższego. Patrze, a tam 600 gp w setkach! Niestety jakiś koleś (do dzisiaj pamiętam jego nick) zabił mnie :(
Kin_Yuki
12-02-2008, 23:10
1. Rook - możecie mi nie wierzyć, ale znalazłem bp, a w nim: Studded Legs, Chain armor, Legion helmet, Katana, Cooper Shield, 2 honey comby, 1 minotaur leather, 3 chicen feathers, wolf paw lina, łopata, i pare gp. Miejsce znalezienia, To tuż za mostem, na Pacc Area. Miałem wtedy 1 lvl :D Przydało się.
2. Główny Land - Znalazłem Deer Trophy, warte wtedy było 15k, a ja zarobiłem 17k :D na 28 lvl :D Pierwszy dzień w Liberty Bay, a tu w depo taki prezencik :D heh
Gdzieś w Akranhmun gościu stał przy depo ( w nocy więc było mało ludzi ) rzucił na ziemię crown legs i blue robe i krzyknął BYE TIBIA!
Więc się wzbogaciłem xD
Groo0oosZ
12-02-2008, 23:57
Widzialem na x-ray jak koles(45~knight) padl ma slimach(skillowal i chyba kick), szukalem tego miejsca 20min wkoncu znalazlem ded a w nim :
BoH'y, f-axe, 3k
:]
pzdr
Dizzy_tehpwner
13-02-2008, 00:01
Na mainie, najlepszy item jaki znalazłem, to guardian halberd ^^ fri itans rox! :D
A na rooku deda z 2k i 29 piórkami.
A dziś na rl-chacie na neranie ktoś pisał że znalaznł SoVa na żółwiach :O
nozobacz
13-02-2008, 01:58
Hmm Wracalem Z Of I Znalazlem Pod Drzewkiem Bag W ktorym Byl Bp Dhammow ;D;):evul:
Na Poh Ktos Chcial Chyba Sobie Screna Zrobic Bo Znalazlem 2 silki i K Arm ;):evul:
ja znalazlem baga z knight armorem,crown legsami,devil helmetem,fur bootsami i scarfem ehh mialem farta bo ktos wlasnie po nie przychodzil zagloda a tu pustka :P
Noble armor
Bright sword
plate legs
bp z zarciem i kasa
Server NON-PVP (nie wiem jak mu pelne eq wypadlo :P)
ja: 8 knight :D Radości nie było końca ;)
Ddamianek11
13-02-2008, 21:20
na rooku znalazlem ze 3 studded armory, scimitar i 300gp
a na mainie:
loot bag wypchany brass helmetami, maceami i brass shieldami [w sumie cos kolo 1k gp bylo]
a z pojedynczych przedmiotow to tylko scale armor i 4 club ringi [lezaly sobie w depo w carlin]
Scimitar na rooku :P Gz dla ciebie :D
A ja znalazłem na rooku katane. Pod cialami na szkieletach
A na mainie jakis typ położył k arm. na dp i sobie poszedł.!!:cup:Oczywiście zdobyłem go pierwszy:cup:
Lubie_orzechy
15-02-2008, 19:46
Ja moze troche z innej bajki bo nie na ziemi, aczkolwiek odhakowałem postac wczesniej shakowana, lvl 37kina bardzo dawno :> po odhakowaniu zagladam do depot a w nim okolo 35k samej kasy, G arm, B robe, K legs, Medusa shield, W helmet... Przed hackiem mialem tam marne około 10k :)
Do dzis nie wiem jak to sie stało, haker po prostu wlozyl itemy na moja postac xD
jarosz123
15-02-2008, 20:42
ostatnio znalezlem bp sd bp explo i bp mf all razem xD
maciejo23
16-02-2008, 18:23
ja znalazlem deda na slimach z 1 mana potion 1 health potion fur boots i plate armor dwarven shield.a tak to fajne itemki dostalem w depo bo gosciu mwoil frre item. a wam powiem moj najwiekszy sekret ok na rocku goscie na dachu dal mi coper shield lesgion helemt chaiin armor studded shield i carlin sword nie wyobrazacie sonie mojej radosci:cup:
maciejo23
16-02-2008, 18:24
:miecz:ja znalazlem deda na slimach z 1 mana potion 1 health potion fur boots i plate armor dwarven shield.a tak to fajne itemki dostalem w depo bo gosciu mwoil frre item. a wam powiem moj najwiekszy sekret ok na rocku goscie na dachu dal mi coper shield lesgion helemt chaiin armor studded shield i carlin sword nie wyobrazacie sonie mojej radosci:cup:
Silvercrest
16-02-2008, 18:28
Jaki przedmiot, ktory lezal na ziemi znalezliscie?
Ja na rooku znalazlem studded shielda ;).
Na Mainie Katane.
Ja na mainie znalazłem dwarven shield:)
kamoroschi
17-02-2008, 22:56
JA znalazem na rook baga z cooper shield qestem bo ktos nie mial miejsca i mu go na ziemi zucilo, a na mainie bohy bo kolesia zhakowali a nie mieli posatci wiec wyrzucali wszystko na ziemie:cup:
Ale z was nooby :P
@Topic Nie wyśmiewajcie się 10 latków,gdyż założe się że na forum
60% to oni -.-
P.S
lól 100 lvl z Mpa i g legami bez aola xD
Poprostu ShiZoo..
Pozdro All
Nie pie******e..
:baby: B)
ja ostatnio w thais zobaczylem jednego polaka co kupowal bohy za 50k:D
na moim servie 35+k wiec mysle ze noobek pozniej do jakiegos kolegi powiedzial ze teraz cyclopsy smithy juz go nie dogonia i ze pojdzie sobie poexpic chyba mial kase od tego kolegi bo mial 69 lvl a on 17 paladyna
poszedlem za nim i zablokowalem go no to padl a wypadly mu ... bohy8o + kilkaset sniper arrows ja pobieglem schowac wszystko do depo a pozniej jak stalem przed depo przyszedl on z jego kolega i zaczeli mnie bic ...
szkoda tylko ze kolo depo byla kilka 100+ i ich zabii z 17 lvla wypadl crown helmet a 69 niezdazylem sprawdzic ale zawsze cos8o8o8o
p.s niewiem tylko po co on na 17 lvlu sniperki nosil:P
Lubie_orzechy
18-02-2008, 13:04
ja ostatnio w thais zobaczylem jednego polaka co kupowal bohy za 50k:D
na moim servie 35+k wiec mysle ze noobek pozniej do jakiegos kolegi powiedzial ze teraz cyclopsy smithy juz go nie dogonia i ze pojdzie sobie poexpic chyba mial kase od tego kolegi bo mial 69 lvl a on 17 paladyna
poszedlem za nim i zablokowalem go no to padl a wypadly mu ... bohy8o + kilkaset sniper arrows ja pobieglem schowac wszystko do depo a pozniej jak stalem przed depo przyszedl on z jego kolega i zaczeli mnie bic ...
szkoda tylko ze kolo depo byla kilka 100+ i ich zabii z 17 lvla wypadl crown helmet a 69 niezdazylem sprawdzic ale zawsze cos8o8o8o
I co było dalej? Za twardo spałeś? Czy nie pamiętasz, bo Ci słońce w oczy poświecilo?
Ja znalazłem tylko k axa xD. Ciekawe jaka musiałabyć radość tego, kto znalazł mojego trupa na guardach z crown armorem, bohami i medusa shieldem xD.
Znalazło się kilka Loot-Bagów wartych ponad 5-6k :P A taki pojedynczy item to Knight Legi, oraz GS-a (jako miecz :P)
JA znalazem na rook baga z cooper shield qestem bo ktos nie mial miejsca i mu go na ziemi zucilo
wiesz że jak nie masz capa na uniesienie przedmiotu to wogle go nie wyciągasz? pisze tylko This object it's too heavy. -.-
P.S. Najlepsze o znalazłem to:
Na rooku: trupa a w nim 500gp+
Na mainie: Loot baga z guardów za jakieś 15k ^^
Voitaroth
18-02-2008, 22:38
Tydzıeń тemu w тrupıe na beholderach koło Thaıs znalazłem тak:
- BoH
- knıghт armor
- bp z kılkudzıesıęcıoma gp ı kılkunasтoma healтh poтıonami.
Jakıś 15 lvl knıghт тam padł.
To sıę nazywa mıeć szczęścıe. ;d
Kidler1993
18-02-2008, 23:08
Heh widze że niektorzy fajne rzeczy znaleźli :p Ja na rooku znalazlem Mace a na Mainie to Spike Sworda i Dwarven Shield :p
Jaki przedmiot, ktory lezal na ziemi znalezliscie?
Ja na rooku znalazlem studded shielda ;).
Na Mainie Katane.
Ja znalazłem na Arcanii Knight Legi w bagu który bezpańsko leżał na ziemi przy wyjściu z Veno od strony PoH, czyżby ktoś targał loota z Gs'ów i pomylił Bagi ? :) Byłem najszczęśliwszym Tibijczykiem na Servie, ponieważ miałem wtedy 17 lvl i szedłem akurat expić do Kazoo ;)
Grubens**Tibianin
19-02-2008, 17:49
A ja koło Kazordoonu znalazłem bp wypchany blank runami;)
Sardendor
19-02-2008, 18:11
W jednym trupie - Golden Armor , bp hmm, 3 bp mana fluid, bp uh i 2k
Za czasow Tibii 7.6
I co było dalej? Za twardo spałeś? Czy nie pamiętasz, bo Ci słońce w oczy poświecilo?
bez komentaza ...
p.s ban :cup: nie odpowiadaj w tematach bo nic nie wnosisz oprocz swojej glupoty
Najcennnieszą żeczą jaką znalazłem na Rooku była "Copper Shield":)
Na mainie najcenniejszą żeczą jaką znalazłem był (...) Ekhem...
Nie pamiętam...;(
Pluto_92
20-02-2008, 20:36
Ja znalazłem dwarven shielda w kopalni. Mój kumpel za to miał niesamowity fart, gdyż trafił na laleczkę św. Mikołaja. Jak mi to powiedział, pomyślałem "Po co mu taki śmieć?". A potem dowiedziałem się, że ten "śmieć" jest wart nawet 40K...
boniu132
20-02-2008, 21:31
ja byłem na cycach to ktoś lurował cyclop smitha i gdy typek z cycem doszedł do typa którego chyba przy kompie nie było użył czaru znikania i cyc przezucił się na nieaktywnego typa
niewidzialny koleś gdzieś sobie poszewdł a cyc zabił nieaktywnego ja podeszłem do deda i znalazłem ok 400gp,platinum amulet,2bp manasów i kilka health potion
i to tyle ;]B)
wojtek12345
21-02-2008, 09:14
Jakiś koleś zaliczył zgona na d lair venore a ja sobie wyzbierałem
dsm, b sworda, v shielda z 4bp manasow i 2 bp strong health
worn soft boots :( lezaly w depo nikt do nich nawet nie podszedl ale niestety zaczynalem grac i nie wiedzialem ze to one i je wyzucilem :( ;(
Anakin555
21-02-2008, 11:23
A ja mogłem mieć DSM.
Koleś szpanował i chodził z jdenej kratki
na drugą a ja nie zdążyłem wziąść :(
A ja miałem farta juz na samym początku przygody na mainie: wbijam się na mało uczeszczane wybrzeze, coby w spokoju magic trenowac i rybki łowic, spoglądam- a tu fioletowy plecaczek. Otwierami , ku mojemy zdziwieniu, był PEŁEN....Robali! Wystarczyły mi do 28lvl^^
A potem to regularnie na dc ktos dedził na DS albo assasinie, totez miłosiernie opiekowałem sie jego ekwipunkiem:evul:
Pewnego pieknego dni ide w ank na poczke kupic list, podchodze na ziemi lezy list to biore go do bp zadowolony ze nie bede musil pisac, podchodze do dp - czas napisac list otwieram go a tam pisze "ty for items, u have luck i not rooker" (cos w tym stylu) i passy. Wbijam fast na ta postac, serce wali - ZONK 109 ms i z 7 innych postaci, brak eq, zmieniam passy. Ta postac miala 140lvl ale haker rookowal. Wysylam na kazda z postac po 2k na travel, zaczynam od 109 ms, latam po miastach ank, dara, thais, veno, carlin i nic ;/ Potem zagladam do kazz a tam z 60 iron ore i lot z guardow. Zadowolony wysyalam all na swoja postac i ide do ab - ZONK lot z wrl, kilkadzisiat bp pelnych skull staff-ow, b rob-ow, rots-ow, g arm-ow i masa wszystkiego innego co mozna zlocic na wrl na demonie. Czulem sie bogiem wszystko wyslalem na swoja postac, lece do liberty bay - pusto, port hope a tam lot z malp - z 30k w kasie, kilka bp plate armorow, z 70 ape fur-y, jakies wand of decay i small stonsy i food. Lece do Svenground (czy jakos tak) pochodze do depo a tam napisz ze w depo 1500~~ itemow otwieram, gdzebie - royal axe i lot z frostow, myslalem ze zawalu dostane kilka bp pelnych dsm, rh, tower shield, dragon slayer, ice cube itp. Do tego kilka bp run i mana potion, czyszcze depo. Szczesliwy sprawdzam inne postacie, 37 rp - wszystkie miasta puste, 40 ed tez all miasta puste, czas na 77 ek, polowa miast sprawdzonych, ide do port hope otwieram dp lot z malp, z 50k w kasie, ponad 100 ape fur kilka bp plate armor, wand of decay itp oraz prawie all itemy do assasian outfit (brakowalo z 5 fish fins i z 3 demon dusty). Tego dnia bylem najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie. Mijaly kolejne dni a postaci nikt nie odchakowal, ma ms robilem sobie sd, sprzedalem domek za 120k az pewnego dnia ktos uzyl rk i stracilem postac lecz bardzo duzo na niej zarobilem. Itemy w grze sprzedalem a Tibijskie pieniadze sprzedalem na allegro. zarobilem ponad 2tys zlotych. Tak to jest jak haker nie sprawdza wszystkich miast i wurzuca passy na ziemie :) Pozdrawiem.
boniu132
21-02-2008, 15:51
a w tej bajce były smoki??
a później się obudziłeś bo trzeba było do roboty iść ;]
@Up
Jego nick to Pezcri Dala < teraz ponad 120 ms mozesz do niego napisac i sie zapytac czy mial 140 lvl i czy go rookowali do 109.
Ps. to nie polak...
20 bp strong health potion :) i obsidian knife. :p
Ja niedawno znalazlem 9,9k na ziemi;).
Salarigoth
22-02-2008, 10:25
Pewnego pieknego dni ide w ank na poczke kupic list, podchodze na ziemi lezy list to biore go do bp zadowolony ze nie bede musil pisac, podchodze do dp - czas napisac list otwieram go a tam pisze "ty for items, u have luck i not rooker" (cos w tym stylu) i passy. Wbijam fast na ta postac, serce wali - ZONK 109 ms i z 7 innych postaci, brak eq, zmieniam passy. Ta postac miala 140lvl ale haker rookowal. Wysylam na kazda z postac po 2k na travel, zaczynam od 109 ms, latam po miastach ank, dara, thais, veno, carlin i nic ;/ Potem zagladam do kazz a tam z 60 iron ore i lot z guardow. Zadowolony wysyalam all na swoja postac i ide do ab - ZONK lot z wrl, kilkadzisiat bp pelnych skull staff-ow, b rob-ow, rots-ow, g arm-ow i masa wszystkiego innego co mozna zlocic na wrl na demonie. Czulem sie bogiem wszystko wyslalem na swoja postac, lece do liberty bay - pusto, port hope a tam lot z malp - z 30k w kasie, kilka bp plate armorow, z 70 ape fur-y, jakies wand of decay i small stonsy i food. Lece do Svenground (czy jakos tak) pochodze do depo a tam napisz ze w depo 1500~~ itemow otwieram, gdzebie - royal axe i lot z frostow, myslalem ze zawalu dostane kilka bp pelnych dsm, rh, tower shield, dragon slayer, ice cube itp. Do tego kilka bp run i mana potion, czyszcze depo. Szczesliwy sprawdzam inne postacie, 37 rp - wszystkie miasta puste, 40 ed tez all miasta puste, czas na 77 ek, polowa miast sprawdzonych, ide do port hope otwieram dp lot z malp, z 50k w kasie, ponad 100 ape fur kilka bp plate armor, wand of decay itp oraz prawie all itemy do assasian outfit (brakowalo z 5 fish fins i z 3 demon dusty). Tego dnia bylem najszczesliwszym czlowiekiem na swiecie. Mijaly kolejne dni a postaci nikt nie odchakowal, ma ms robilem sobie sd, sprzedalem domek za 120k az pewnego dnia ktos uzyl rk i stracilem postac lecz bardzo duzo na niej zarobilem. Itemy w grze sprzedalem a Tibijskie pieniadze sprzedalem na allegro. zarobilem ponad 2tys zlotych. Tak to jest jak haker nie sprawdza wszystkich miast i wurzuca passy na ziemie :) Pozdrawiem.
Ta a pozniej wyszedl harry potter zabil cie i wszystko spadlo jaka szkoda = /
Ja na trollach obok carlin znalazłem w dedzie meduse shield :>
@UP
A w czy tej bajce były smoki :baby::baby::baby::baby::baby::baby:
Ta a pozniej wyszedl harry potter zabil cie i wszystko spadlo jaka szkoda = /
Sorry ja nie klamie, opowiedzialem swoja historie i tyle, mam wyjebane na to czy ktos wierzy czy nie...
@3l3fant
A świstak to tfui stary :baby:
Worn softy. To było coś :D
Croucherek
23-02-2008, 09:07
crusader helmet, dragon shield i c legi :)
wiewioreq
23-02-2008, 09:55
Knigh legs ktoś w depo wyrzucil albo swojemu kumplowi dawal i se wziolem.:]:]:]:]:]
ProGejmer
23-02-2008, 10:20
Ja kiedyś znalazłem na securze f axe, trapowali kolesia na mino magu, to on rzucil na ziemie i przykryl parcelem, ja wziąłem i se polazłem. Chciał odkupic za 2 k, ale ja jestem zuy i nie sprzedałem. xd
Brithwalker
23-02-2008, 13:01
ja znalazłem plate legi,plate armor i Boots Of Haste!!!!! oczywiście na mainie
Na roku nic specjajnego tylko studded legi chain armor i brass shield:D
Ja znalazłem na rooku bag a w nim 4 mace i 3 hatchety:p
a na mainie Dragon Scale Mail gosciu dal na depo ludzie zaczęli mu na to rzeczy rzucac nie wytrzymal i dał loga bo za chwile miał być restart ja tam weszłem i zaczołem rzeczy zciepywac ale niezdąrzyłem:(;(
W deadzie znalazłem c helmet i 1.5k i bp explo ;)
a na ziemi c maceB)
Ja raz, jak jeszce na zanerze gralem to na ziemi kolo cyklopow znalazlem bp w którymn byly 2 halabardy i kilka mięs.(chyba ktos capa nie miaal)
A teraz jak gram na honerze to w troll mountains kolo thais (na carrion wormach , orcach warriorach i scorpionach) znalazlem pod cialami potworkow(wszystkie lezaly w jednym miejscu wiec mnie to zaciekawilo)bag w ktorym bylo za 7 - 8 chain armorów---jakies 500 gp :)
Royalkowaty
27-02-2008, 17:47
W dedzie rh i bohy, 51 pallek sie uparł, że fibula resp jest jego :<
Na ziemii: dragon shielda i c helm w fri itanx złapałem.
Kiedyś gość sie chwalił eq, walnełem fire fielda(na non-pvp szybko znika), qmpel podleciał i po 60k mieliśmy z jego mmsa.
Jucha Furora
27-02-2008, 21:37
Demon Shield,w drodze do EF.
"Nocka" była udana.
Sagon1121
28-02-2008, 23:50
Ja Znalazłem W Dedzie Na Dwarfach Crown Legi :D
Także Na Dwarfach Znalazłem BoH W Dedzie xD
Z Deda Znalazłem Też Crown Arma, Bh Shieldów (ze 6), dragon shieldów (chyba 4), Vamp Shielda (Typ W Dp Wywalił;p), Manasów Ze 8 Bps, Crwn Hełmów Ze 4, Crown Arma.
Na Rooku Srudded Legi, Cooper Shielda I Carlin Sworda
Vamp shielda.
Przy trapie człowieka na tombach.
Tak był zestresowany, że nie otwierał potworków które zabijał :-)
Blue set + woce i woi + potionki wszelkiej maści. Jakiś pan kopnął sobie w kalendarz na słoniach. Wnioskuję, że go otoczyły. Eh, łyso wypadam przy Waszych znaleziskach :p
Fredek_1995
01-03-2008, 17:58
Hmmm...No więc ja znalazłem lootbagi razem na coś ok.20k(sam robie na 40k^^)Około 10 p armów i p legów(gsy&dragi) no i P amulet 8o ale i tak jestem :baby: bo jakiś ***** znalazł DSM w parcelu więc...
No i Gratz bicia postów!:cup:
Kotuszek
01-03-2008, 22:53
Ja na rooku mialem super farta na 1 lvl znalazlem chain armor.
A na mainie o to było super znalazlem raz nie uwierzycie... Vampire Shielda :)
Ja jak byłem jeszcze strasznym noobem.
Stałem w depo z 3 osobami. Jedna z nich to był jakiś +100lvl, druga to tak z 40 no i trzeci ja(22) to było akurat ankrahmun bo pacca miałem.
Ten 100lvl rzucil na ziemie przede mnie golden armor, a ja zamiast go zebrać od razu to zacząłem otwierać bp żeby go dam włożyć i zanim to zzrobilem podeszla do mnie ta babka na 40 i zabralaxD.
JohnyRaion
02-03-2008, 05:57
hmm ja co najcenniejszego znalazlem to Golden Armor w carlin
i meduske a tak to raczej nic :P prawie b robe mialem bo free items ktos robil ale ktos byl szybszy xD
Aron Roar
02-03-2008, 12:12
Ja znalazłem na fibula beho trupa. Było w nim k-arm i ponad bp gold. ;pp
niektorzy mowia ze znalezli na mainie katany i cooper shield i sie z tego ciesza przeciez to sa smieci.. ja ogolnie to tylko znalazlem k arma i b robe bo polowa ludzi z depo nagle dostala kicka i pare itemow lezala na dp ;p i jeszcze kiedys przez przypadek wywalilem g armor do wody bo mnie brat szturchnal xD :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.