PDA

Pokaż pełną wersje : League of Legends

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19

_WrD_
04-05-2011, 21:54
AD Ryze wymiata. Zerki + Manamune + Banshee + Frozen Heart + Sword of the Divine + Madreds = C-C-C-C-C-C-COMBO BREAKER! Za*******a z Q i W tyle co zwykły ryze a ma epicki damage z epickim AS. Pozdro600, flame'ujcie żem noob itd, ale to działa.

Rothes
05-05-2011, 01:02
http://i53.tinypic.com/nzhuyv.png

Nie gram więcej. :D

Knight Patryk
05-05-2011, 01:12
@up
Lold tez tak mialem ale jak chcesz grac na normalach i jego nudnym poziomie z masa trolli to zycze milej zabawy:)

Rothes
05-05-2011, 02:18
Nie wiem jakie masz elo na normalu, ale ja tam żadnych trolli ani leaverów nie doświadczam. Powiem więcej - mecze są o niebo bardziej wymagające niż wszystkie, jakie dotychczas grałem na rankedach.

_WrD_
05-05-2011, 10:50
Właśnie, co zagram sobie rankeda "a w końcu może będzie ogarnięty team i wyższy poziom niż na normalu" to spotykam idiotów, trolli, flamerów itd. Nothanks, od Season 2 będę mimo wszystko grał, ale póki co sobie odpuszczę. I tak będzie reset ELO.

Knight Patryk
05-05-2011, 12:09
No jak grales 11 meczy to sie nie dziw ze poziom nie byl wymagajacy.Niedlugo i tak bedzie 2 sezon(O ile 1 ma trwac rok), wiec bedzie elo reset

Rothes
05-05-2011, 12:51
No ok, 13 nie jest zbyt reprezentatywną liczbą, ale mimo wszystko część z nich grałem przeciw i z ludźmi, którzy mieli te 1500+ (a w ostatnim nawet niemalże 1700) po "ustabilizowaniu" się sytuacji (200+ winów na rankedach), więc nie wiem kiedy niby miałyby zacząć się te wymagające mecze, jeśli nie wówczas. Chciałbym zatem usłyszeć konkretny argument tłumaczący mi, co mam zrobić, aby gra na rankedzie stała się bardziej wymagająca niż jej odpowiednik z normala.

Nie wątpię, że przy bardzo wysokich wartościach elo poziom jest znacznie wyższy, ale nie oszukujmy się - patrząc na całkowitą liczbę graczy, jedynie niewielkiemu ułamkowi z nich udaje się go zasmakować (i jestem gotów zaryzykować stwierdzenie, że Tobie również nie było to dane).

Pepeszka.
05-05-2011, 13:25
No jak grales 11 meczy to sie nie dziw ze poziom nie byl wymagajacy.Niedlugo i tak bedzie 2 sezon(O ile 1 ma trwac rok), wiec bedzie elo reset

Ocb że będzie sezon 2? Inni czempioni będą czy co to zmieni?:P

_WrD_
05-05-2011, 13:28
Każdy Season zaczyna się jakąś poważniejszą zmianą w grze, a kończy turniejem i resetem ELO. W przypadku Season 1 zmienili całkowicie klient PvP.net, a turniej będzie w czerwcu. Season 2 wprowadzi nową mapę i lepszą grafikę.

Yoh Asakura
05-05-2011, 14:16
Nie, Season One wprowadził Xina, który ma buga i czasami zdarza się, że ginie. Ale pracują nad tym, żeby to naprawić, co widać po ostatnich patchach.

To powinien być priorytet na S2.

ruszek
05-05-2011, 14:29
Nowy Sezon ! : D

Quezacoatl
05-05-2011, 15:36
Jaka wkurzajaca gra...

http://img805.imageshack.us/img805/2688/lol3v.jpg

Heal heal heal heal heal heal... A i tak przegrali, bo wzielismy executionera i mielismy blitz pulla.

robek
05-05-2011, 15:58
http://img683.imageshack.us/img683/6812/72599546.png

Nie widac noobow, ta... 1 screen (ashe) - mumia oznajmia wszystkim, ze idzie na solo lane 1v2, co sie mija z celem (nida sie ofc klocila, ale co tam, zostanie). Padl 2x (na lane anivia + singed, co jest imo nieporozumieniem) i oczywiscie to my jestesmy noobami. Przyszedl na bottom, sfeedowal jeszcze bardziej. Jego inicjacja - wejscie w 5 gdy team jest 2000 range za nim, padniecie i "WHY YOU RUN NOOBS".

http://img823.imageshack.us/img823/6554/beztytuuzwj.png

Druga gra (anivia) - sfeedowalem sie ostro farma, nawet powiem ze robilem lekka miazge pomimo ze nie mialem fragow a sama farme, a ashe przez cala gre zabila 50 mobow i malph skladal soul shrouda. Ich shen byl nie do zabicia, ponad 200 arm/mres, a u nas malph 90 armora i 60 mres. Aha, i ani slowem sie nie odezwal przez cala gre. Juz wole grac normale, naprawde ;)

VarianWrynn
05-05-2011, 18:16
Kupiłem dziś malza i nie wiem co kupowac. Jakies porady?

_WrD_
05-05-2011, 19:17
Trinity Force, Bloodthirster, Warmog's Armor, Frozen Mallet, Atma's Impaler.

@down
No fakt, fuck, zapomniałem.

Gangrel
05-05-2011, 19:40
Trinity Force, Bloodthirster, Warmog's Armor, Frozen Mallet, Atma's Impaler.

I zerki. Obowiązkowo.

VarianWrynn
05-05-2011, 19:44
Hehehe nie smieszne. Pomozcie, nie mam zadnego innego ap chara , poza twisted fatem i kassadinem, ale ich itemy raczej nie pasuja.

Erverse
05-05-2011, 19:53
Hehehehe śmieszni jesteście, a trollujący mod to już w ogóle.

Malz to mój main, zawsze startuję z meki pendant + poty (grałem z doran ringiem ale imo lepiej meki), sorc szuzy, z meki łezka>archangel, rabadon, później to już z górki, czasem robię rylai, czasem roa a czasem po prostu następne archangele, ale warto rylaia zrobić ze względu na slowa.

eot
jest to forum lola, więc każdy ma prawo się pytać o wszystko związane z nim, a mod nie dość, że nie kara za trollowanie to jeszcze sam to robi, rewelacja ; o

@down
nie udawaj głupszego niż jesteś, proszę.

_WrD_
05-05-2011, 19:58
Ja trolluję? Podałem build, to twoja sprawa czy uważasz go za bezuzyteczny/śmieszny, skąd wiesz, może ja takim gram?

@edit up
To była ironia, tak dla twojej informacji. A udawać głupszego nie muszę, głupszym być po prostu nie można :)

VarianWrynn
05-05-2011, 20:26
@Erverse

Heh , przed chwila gralem meczyk i skonczylem 8/3/9 z buildem catalyst > sorce > roa > rylai > rabadon a teraz potestuje twoj.

Yoh Asakura
05-05-2011, 20:38
Eee, byłem fanem arch staffa na malzie jak miałem 150~ winów, teraz wiem, że to naprawdę słabiutki item na niego ;p

Erverse
05-05-2011, 20:49
Świetnie, znowu lol nie wchodzi po ściągnięciu tego nowego launchera. Riot - więcej pierdolenia się z nieistotnymi rzeczami, mniej naprawiania bugów/błędów.

_WrD_
05-05-2011, 21:30
Akurat z patcherem dobrze zrobili, dzięki temu wprowadzą oficjalny replay system, pozbyli się shitu w folderach LoL, który teraz waży o kilka gb mniej, uporządkowali pliki w folderze gry, co niby ma im pozwolić na szybsze implementowanie przyszłych patchy, niewymagające wyłączania serwerów. No i wygląd, bo tamten był tak gówniany, że rzygać się chciało. Jeszcze tylko niech wywalą klient pvp.net i połączą z grą do fullscreenu, jak w grze StarCraft II, to ze strony technicznej LoL będzie "done".

VarianWrynn
05-05-2011, 21:56
W sensie ,że profil, czat itp wszystko na fullscreenie? IMO lipa , ja tam się cieszę ,że to całego ekranu nie zajmuje.

@Krul Szamanuf jo

Dlaczego archangel slaby? Pod koniec mam ze 3k+ many z nastackowanego archangela czy roa więc sam ten item daje ze 130+ ap, do tego niekoncząca się mana pomagajaca farmic na niskim levelu.

Yoh Asakura
05-05-2011, 22:31
Bo catalyst > tear w early daje więcej, bo RoA jest po prostu lepsze? Nie umiesz zarządzać maną, to sobie stackuj milion arch staffów, have fun.

Knight Patryk
05-05-2011, 22:32
Ja ostatnio jestem fanem mercury treads void staff czy jak tam na 40% pen na magow.

Erverse
05-05-2011, 22:34
Co maja merc threads do m pena?

ruszek
05-05-2011, 22:34
W sensie ,że profil, czat itp wszystko na fullscreenie? IMO lipa , ja tam się cieszę ,że to całego ekranu nie zajmuje.

@Krul Szamanuf jo

Dlaczego archangel slaby? Pod koniec mam ze 3k+ many z nastackowanego archangela czy roa więc sam ten item daje ze 130+ ap, do tego niekoncząca się mana pomagajaca farmic na niskim levelu.

Odpowie ci w sposób o jakim nie wiedziałeś i którego nie zrozumiesz : d

A serio, to jestem ciekawy czemu arch to zły item na malza.

Knight Patryk
05-05-2011, 22:37
Chodzi o to ze nie skladam sorcow i by zrekonpensowac brak magic pena skladam void staffa;X.

ruszek
05-05-2011, 23:18
Bardzo się cieszymy że wysłałeś nam linka z refem, bo wiesz, tak na prawde to my nie gramy, tylko tak dla jaj gadamy :/

Quezacoatl
05-05-2011, 23:26
Do tego refy sa na tym forum niedozwolone.

Co do malza, to na nim bezpiecznie pojsc w merce i flash, a za to zbudowac void staffa i mpen mastery. 55% mpen + flat z run starczy w zupelnosci. A surviv potrzebny zawsze.

Pepeszka.
05-05-2011, 23:35
Albo mi się wydaje albo gra troche lepiej mi chodzi po tym patchu. Z 11 fps skoczyło na 18 a podczas akcji 5v5 z 2 fps na momentami 6 (!!!!!!!)

TrebuszeQ
05-05-2011, 23:47
WrD skąd jesteś?

_WrD_
06-05-2011, 00:15
@up
A co, chcesz mi spuścić wpi**dol z paczką dresów? :D

TrebuszeQ
06-05-2011, 00:26
Jak byś mnie ostro tyrał na midzie to kto wie... ale jeszcze tego nie zrobiłeś więc masz szczęście. Tak się pytam, ponieważ u mnie w szkole ktoś na krześle napisał WrD (tak samo jeżeli chodzi o wielkość liter). :D

Yoh Asakura
06-05-2011, 00:30
A serio, to jestem ciekawy czemu arch to zły item na malza.
Nie jest zły, ale jest milion lepszych.

_WrD_
06-05-2011, 00:46
Jak byś mnie ostro tyrał na midzie to kto wie... ale jeszcze tego nie zrobiłeś więc masz szczęście. Tak się pytam, ponieważ u mnie w szkole ktoś na krześle napisał WrD (tak samo jeżeli chodzi o wielkość liter). :D
Lolz, to pewnie Yoh. Na bank on. Co do mnie, to Ostrów Wlkp.

Gangrel
06-05-2011, 01:21
Też mi trolowanie. Malzem i tak ładujesz ile wlezie w AP, jak budują m resa, to void staff i jazda. Wielka filozofia.

Yoh Asakura
06-05-2011, 10:34
No, ale masz ładować na pałę AP, mieć 700 i zero survi, a możesz umiejętnie dobierać itemy, skończyć z 600 AP i mieć bardzo duże survi ;)

Na tym polega cała sztuka

VarianWrynn
06-05-2011, 11:31
Moze sie podzielisz wiedza jak to zrobic? Mi narazie najlepiej sie gralo

Sapphire crystal i 2x potek - Catalyst - Sorcery - Rod of ages z catalysta - Rabadon Deathcap - Rylai/void - rylai/void

_WrD_
06-05-2011, 11:31
Też mi wielka filozofia, RoA, Rylai, Lich Bane i Rabadon + Void do penetracji, no i Sorci.

Yoh Asakura
06-05-2011, 11:34
Lich Bane na malzie to durny pomysł

Pepeszka.
06-05-2011, 13:19
Eh, i teraz nie wiem co kupować... Rumble, Jarvan, Xin, Nidalee (:/) ?!
Chciałbym coś czym mógłbym grać na stałe, Rumble mi się spodobał z tego co oglądałem ale od wtorku bedzie za free to mi go będą pickować pewnie ( przy moim kompie zanim wejde do queue to ta..). Coś co będzie przydatne do teamu :d Co sądzicie?

Erverse
06-05-2011, 13:58
Jeśli masz już 4800 na jarvana to go bierz, jeśli nie to bierz xina - to must have.

a rumble ssie

_WrD_
06-05-2011, 14:06
Lich Bane na malzie to durny pomysł
To nie wiem, nie gram nim, prócz HP z RoA i Rylai został jedynie mres z Abyssala i armor z Zhonyi. Ale mając RoA i Rylai masz w pizde hp, więcej imo nie trzeba.

Pepeszka.
06-05-2011, 15:00
Jeśli masz już 4800 na jarvana to go bierz, jeśli nie to bierz xina - to must have.

a rumble ssie

A który z nich jest lepszy i przydatniejszy w teamie?:>

_WrD_
06-05-2011, 15:24
Imo ciekawszy jest Jarvan. Xin to tylko rush, ulti, podrzucenie, atak, podrzucenie, atak, podrzucenie, atak i tak tryliard zylionów razy. A Jarvan jest też świetnym tankiem. On ma wszystko - blinka, sprawdzenie krzaków, throw up, redukcję armora, tarczę, AoE slowa, wallblocka.

Koszyk
06-05-2011, 16:42
Zdecydowanie Jarvan.

Erverse
06-05-2011, 16:46
Wolisz coś twardszego - jarvan
Wolisz być praktycznie nie do zabicia 1v1 oraz ciorać multikille - xin.

ruszek
06-05-2011, 18:08
Szczerze gdybym mógł, oddałbym xina i pantheona za jakiegoś champa 6300 ; d Pograłem parę gier, fajne bo fajne, ale nudne w cholerę.

Jarvan za to koksi.

Erverse
06-05-2011, 18:18
Oddałbyś xina bo masz 20 lvl ; )

ruszek
06-05-2011, 18:43
Aha, czyli jak będe miał 30 lvl to nagle zachce mi się nim grać ? Nie twierdze że jest zły, tylko mi się nie podoba, tyle.

Pepeszka.
06-05-2011, 18:47
No to przekonaliście mnie :D Jarvan.. Teraz pytanko, macie jakiś build do niego dobry?Nie musi być koniecznie robiony pod 1238elo tanka tylko bardziej pod atak ale żeby hp troche też miał :P Bo tanka w teamie mamy

Erverse
06-05-2011, 19:21
Aha, czyli jak będe miał 30 lvl to nagle zachce mi się nim grać ? Nie twierdze że jest zły, tylko mi się nie podoba, tyle.

Jak wbijesz 30 lvl i pograsz jeszcze trochę (30 lvl nie czyni Cię dobrym, wręcz odwrotnie) to zrozumiesz to jak dobry i uniwersalny jest xin i to nie jest kwestia czy gra się nim nudno czy bardzo przyjemnie.

up
imo coś do atk+armor pen a resztę w tanka. Jarvan jest dobry z takim buildem bo jest wytrzymały a i tak bije mocno, budowanie go na full dps to imo głupota bo traci potencjał.

_WrD_
06-05-2011, 20:20
Na hybrydę dps/tank polecam Trinity, Ghostblade i reszta tank itemy. Możesz nawet walnąć sobie Warmoga na początku, o!

rentonB
06-05-2011, 20:41
No to przekonaliście mnie :D Jarvan.. Teraz pytanko, macie jakiś build do niego dobry?Nie musi być koniecznie robiony pod 1238elo tanka tylko bardziej pod atak ale żeby hp troche też miał :P Bo tanka w teamie mamy

Frozen Mallet, Atma i survi

LaYs
07-05-2011, 15:21
http://kwejk.pl/obrazek/73476/keep,calm,and,push,mid,-,don%27t,feed..html

ruszek
07-05-2011, 16:08
@

Malz op :/

kogo kupić za 6300 ? Zastanawiam się nad malzaharem i karthusem. Chcę jakieś konkretne plusy i minusy, styl gry, itp.

robek
07-05-2011, 19:21
Dobry suicide karthus - gra wygrana, "noob ulti", z zhonya dziala cuda i je wiekszosc hp przeciwnikow, a team je dobija. Z dobra komunikacja zdobywa pare fragow w early, mozna strasznie latwo sie nim sfarmic. Btw karthus ze spellami na ucieczke = smiech na sali.

Malz - owni mid, bodajze 3s silence z Q,jego glowna zaleta damage over time, imo jeden z najlepszych magow (i tak anivia jest lepsza ;P). Ulti podobne do ww, wystarczy stun albo qs aby je latwo zdjac. Dobry malz wygrywa prawie kazdego mida i swietnie na nim farmi z E+void, wiec odpowiednio sfeedowany moze latwo scarrowac gre.

Dla mnie i tak karthus>malz w fun i przydatnosci, karthusem ciezko jest przegrac gre chyba ze przez wybitnych noobow w twoim/ op w przeciwnym teamie. Jak tam wolisz, dwie postacie sa swietne ;p

ruszek
07-05-2011, 19:25
@

Ok, dzięki. Wezmę chyba jednak Karthusa.

Erverse
07-05-2011, 19:41
Fun to jest malzem jak zabijesz gościa z pełnym hp bez ulti :D:D ludzie później nie zdają sobie sprawy z tego ile robi e+plamka i nawet nie zauważają jak im hp znika.

Quezacoatl
07-05-2011, 20:07
Malz jest znacznie lepszy w walce solo. Karthusa by pokonal bez klopotu w 1 na 1. Karth natomiast troche lepszy support dla teamu, a dzieki ult nie musi byc tam gdzie walka aby pomoc, cos jak ez.

Harass maja podobny, karth swietny range na Q, tylko trzeba umiec celowac i przewidywac ruchy przeciwnika. Malz natomiast, jak zmaksujesz E to nakladasz na creepy i jak sie przeciwnik nie odsunie to tez zlapie. Do tego void call itd.

Rybzor
07-05-2011, 21:48
Moim zdaniem Karthus >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Malzahar

Karthus to mój mega dużo played champ, zapytaj robka jakie miał rezultaty z moimi legendarnymi taktykami na karthusie. Po kupieniu go i nigdy nie graniu chyba 7 winów na 8 gier miał. Karthus jest MEGA boostem dla teamu, jeden z najlepszych dmg dealerów w każdej minucie gry (jak się wie jak).

To postać, która ginie tylko po to (i zadała przy tym jak największy dmg), żeby koledzy z teamu w 4ke zrobili ACE na przeciwnikach i skończyli grę.

Tylko frajer podczas team fightu naparza sobie z Q z dalekiej odległości (a jest takich jak na pęczki :().

robek
07-05-2011, 21:58
Moim zdaniem Karthus >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Malzahar

Karthus to mój mega dużo played champ, zapytaj robka jakie miał rezultaty z moimi legendarnymi taktykami na karthusie. Po kupieniu go i nigdy nie graniu chyba 7 winów na 8 gier miał. Karthus jest MEGA boostem dla teamu, jeden z najlepszych dmg dealerów w każdej minucie gry (jak się wie jak).

To postać, która ginie tylko po to (i zadała przy tym jak największy dmg), żeby koledzy z teamu w 4ke zrobili ACE na przeciwnikach i skończyli grę.

Tylko frajer podczas team fightu naparza sobie z Q z dalekiej odległości (a jest takich jak na pęczki :().

23 winy na 25 gier ;p

Rothes
07-05-2011, 22:09
Karthus to mój mega dużo played champ, zapytaj robka jakie miał rezultaty z moimi legendarnymi taktykami na karthusie.Podziel się tymi legendarnymi taktykami. :P

Od piątku zbieram IP-ki na niego, bo chcę sobie kupić Grim Reapera - jeden z lepszych skinów w tej grze (po Nosferatu Vladimirze :D).

Pepeszka.
07-05-2011, 22:13
To teraz pytanko jak to zwykle u mnie bywa :[ Jako że przekroczyłem magiczną bariere 20 lvla przed chwilą i spodobał mi się Jarvan (dzięki że mi go poleciliście, nie żałuje) to jakie runy pod niego kompletować? I wgl od czego zacząć

Erverse
07-05-2011, 22:25
Imo nie buduj run tylko i wyłącznie pod niego, bo będziesz potem żałował że nie ma miejsca. Wg mnie zestaw run albo pod dpsa czyli armor pen, attack speed, flat hp czy cośtam albo pod tanka.

VarianWrynn
07-05-2011, 22:50
j kupilem sobie dzis warwicka. Nigdy jeszcze nie junglowalem wiec potrzebuje pomocy. Klopot w tym ,ze mam 20lvl wiec brak run i tylko 20pkt masteries. da sie zrobic jungle? Jesli tak to jak wydac punkty masteries, co kupowac? I jakies ogolne porady co do jungli. Jak to sie w ogole robi, ide bije te golemy itp? Jakas kolejnosc? Kiedy wracac?

Yoh Asakura
07-05-2011, 23:15
Rotfl, Karthus > Malzahar? :DDD

Malzahar ma coś, co w late game jest najpotężniejszą bronią - % zjadanie hp. Suicide Karthus nie jest tak zajebisty jak się o nim mówi, to durny mit.

Malzahar nie pozwala nikomu podejść blisko do swojej drużyny, jakikolwiek, choćby nawet najtwardszy inicjator wyskoczy do przodu, od razu jest niemiłosiernie karany przez W i Q. 17% hp co sekundę w late game jest lepsze od wszystkiego.

Suicide Karthus - wejść na pałę w środek z włączonym E. Pod odpowiednim focusem ginie w sekundę, jak ktoś nie jest kretynem, to spokojnie da sobie radę z jego duchem, którego można olać jak ma się co najmniej przeciętny refleks. Każdy twardy melee AD robi z Karthusa, co tylko chce, Irelia go gwałci, Xin go gwałci, Garen go gwałci. Cała moc Karthusa to Q, które żeby rozwinąć potencjał musi trafić w jedną osobę.

Karthus jest specyficzny, daleko mu do czołówki casterów, jego ulti może się wydawać bardzo groźne, ale powiedzmy sobie szczerze - jak ktoś gra squishy carry typu Ashe, Ezreal, Corki, to i tak ma na to ulti wyjebane, bo te postacie mają tak niedorzeczny zasięg, że mogą się trzymać spokojnie z daleka, zadając ogromny damage i utrzymując Banshee.

Karthus może być niezłym pub stomperem, ale w bardziej zorganizowanych drużynach jest znacznie gorszy niż Malzahar, który zadaje największy damage w całej grze.

To teraz pytanko jak to zwykle u mnie bywa :[ Jako że przekroczyłem magiczną bariere 20 lvla przed chwilą i spodobał mi się Jarvan (dzięki że mi go poleciliście, nie żałuje) to jakie runy pod niego kompletować? I wgl od czego zacząć
Nie kupuje się na tym levelu run pod daną postać albo dany archetyp; kupujesz po kolei najbardziej użyteczne runy, marki armor pen i magic pen, seale na armor i mana regen per 5 per level, glyphy takie same + cdr i AP, quinty pod armor pen, flat hp, hp regen. Z takich zestawów spokojnie da się złożyć dobre runy prawie pod wszystko.

ruszek
07-05-2011, 23:22
j kupilem sobie dzis warwicka. Nigdy jeszcze nie junglowalem wiec potrzebuje pomocy. Klopot w tym ,ze mam 20lvl wiec brak run i tylko 20pkt masteries. da sie zrobic jungle? Jesli tak to jak wydac punkty masteries, co kupowac? I jakies ogolne porady co do jungli. Jak to sie w ogole robi, ide bije te golemy itp? Jakas kolejnosc? Kiedy wracac?

Da radę. 21/0/9, w utility ghost/teleport + hp regeneration, +5 % expa (to jest MUST HAVE), i 1/2 w buff +15 %. Offense to smite, krit, zmiejszenie cooldownu, +15 % magic penetration, +4 dmgu w miniony, arm penetracja, +3 atak psych, +10% dmg z krita, i +5 % dmgu.

Ja shaco zaczynam od dużego golema, potem wilki, lizard i gang. Nocturnem robię dłuższą jungle, tzn. małe golemy, wilki, ghosty (smite na niebieskim), blue, potem idę do bazy, robie reda i gang.

Oglądaj "Warwick jungle route" na youtubie, i mobafire.com czytaj :d

Erverse
07-05-2011, 23:31
Imo też lepszy malz. Jego plamka robi więcej niż aura karthusa, a w late można fajnie 'divować' broniących się gości pod turretem. E+ignite+plamka pod jednego i masz fraga, a reszta się pokaleczy o plamę + przeskakujące e.

@jungla
no shaco zaczyna się od golema bo składa się w sekundę, ale warwickiem chyba nie dasz rady bez pomocy teamu zwłaszcza bez run i pełnych masteries, a team może cię wyśmiać i nawet się tym nie przejąć więc możesz zacząć od 2 golemów.

Knight Patryk
08-05-2011, 00:24
Malz imo lepszy od karthusa 100x.
Dobry shaco zaczyna od golemow +red i moze szybko zgankowac bo deceive+red to nie jest fajna kombinacja dla przeciwnego teamu.

Quezacoatl
08-05-2011, 00:29
Gosc pyta jak Warwickiem junglowac a wy o Shaco biadolicie, ktory ma zupelnie inny styl junglowania i gankuje na lvlu 3 a nie 6. Co za ludzie.

WW w jungli:

Masteries:
Dodatkowy exp i buff time, reszta w atk masteries.

Runy:
Na twoim lvlu jakiekolwiek pod dpsa. Arm pen, mres, cdr, hp.

Na poczatek, wystarczy cloth armor i 5 hp potkow. Imho lepiej zaczac od Wraith camp w przypadku RS. W spellach powinienes miec smite i ghost/flash. Smite w duzego wraitha i reszte zabijasz recznie, pierwszy skill jak wolisz, jesli zaczniesz z Q bedzie mniej potrzeby na hp poty, jesli zaczniesz z W bedziesz junglowal troszke szybciej.
Ja ide: Wraith camp -> two golems -> wolf camp -> blue buff (+smite) -> wraith camp -> red buff -> golems itd.

Jesli przeciwny team nie ma junglera to mozesz sie przechadzac na ich buffy. Tylko ostroznie zeby na wardy nie trafic albo zeby cie nie zgankowali.

Erverse
08-05-2011, 00:41
No może dlatego, że ruszka zaczął temat o junglowaniu shaco?><

_WrD_
08-05-2011, 01:23
Shaco ssie pałe. AP sprowadza się do zwabiania wroga w krzaki gdzie czeka na niego 10 Jacków (tylko ostatni kretyn da się na to nabrać) i rzucenia sztyletem, a AD crituje ze stealtha, rzuca daggerem i... ucieka, bo nie może nic więcej zrobić. Prove me wrong, bitches.

Knight Patryk
08-05-2011, 01:26
@up
bakdor bro

_WrD_
08-05-2011, 02:51
Od backdooru są Sivir, Yi, Eve, Trynda i Twitch. Shaco ssie i tyle. A nawet jeśli dobrze backdooruje, to (pomijając efektywne killstealowanie z E) jest to jego JEDYNA zaleta w takim razie :D

A Karma jest epicka. Zowniłem Veigara na mid, splunął na mnie i nazwał Karmę OP champem (LOL'D :OOOOXDDDDDDD). A potem wycarrowałem grę.

Yoh Asakura
08-05-2011, 09:54
Jaki gang, jesteś w gangu?

WW to taki noob friendly jungler, że na 1 lvlu możesz nim junglować do oporu bez żadnego recalla.

Erverse
08-05-2011, 10:14
Shaco słaby... fakt, jeden z najlepszych gankerów w grze jest słaby. Wiesz, że shaco także można używać ppm? Co z tego, że większość jego ganków kończy się killem, bądź w ostateczności recallem gościa... Crit z deceive + nożyk w early/mid to jest jakieś 1/3 hp + slow, wiesz? Poza tym - gość ucieka do tyłu, co daje Ci zwiększony dmg w plecy.

Yoh Asakura
08-05-2011, 12:18
Gankując Shaco nie rzuca się nożem oO

Erverse
08-05-2011, 12:53
A to dlaczego? Po hicie z deceive jeśli zejdzie mu slow z reda i zaczyna uciekać i mu to wychodzi to nie rozumiem, dlaczego nie miałby dostać dodatkowego dmg i slowa.

Yoh Asakura
08-05-2011, 13:00
Bo dodaje dodatkowego slowa...

Luker's
08-05-2011, 13:00
taki mały przerywnik

http://img222.imageshack.us/img222/2151/phentakillirenka.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/222/phentakillirenka.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Erverse
08-05-2011, 13:03
Bo dodaje dodatkowego slowa...

No to o co cho?^^

_WrD_
08-05-2011, 13:38
Też cię nie czaję Yoh, dodatkowy slow to przecież lepiej, lol, a stackuje się z redem, więc w czym problem? MADNESS CONSUMES YOU

Knight Patryk
08-05-2011, 13:45
No bo tak red baf 30% nozyk zalozmy 40%.
Wiec Movement speed targetu =0.7*0.6=0.42 czyli dostal slowa o 58% wiec nie oplaca sie od razu rzucac tylko po fleszu czy cos.
Gz lukers

Yoh Asakura
08-05-2011, 13:52
Ja pierdolę, wbudowany slow z noża działa tylko wtedy, jak nie jest na CD, więc Deceive + atak + od razu rzucenie noża to debilizm, nóż służy do dobijania, inaczej to strata silnego slowa.

robek
08-05-2011, 13:53
No bo tak red baf 30% nozyk zalozmy 40%.
Wiec Movement speed targetu =0.7*0.6=0.42 czyli dostal slowa o 58% wiec nie oplaca sie od razu rzucac tylko po fleszu czy cos.
Gz lukers

To wszystko zalezy od sytuacji, wiec takie kalkulowanie duzo nie daje, rly..

Erverse
08-05-2011, 13:58
Ja pierdolę, wbudowany slow z noża działa tylko wtedy, jak nie jest na CD, więc Deceive + atak + od razu rzucenie noża to debilizm, nóż służy do dobijania, inaczej to strata silnego slowa.

Kto tu mówi o rzucaniu noża od razu? To tak jakbyś rzucił na gościa exhausta zanim jeszcze zorientuje się, że jest atakowany.

Knight Patryk
08-05-2011, 14:03
Lol na tym forum nigdy nie ma spokoju.Kazdy jest agresywny bo chce udowodnic swoja racje.No wyzyjcie sie na mnie jeszcze.Za kazdym razem jak napisze przyjemnym jezykiem bez nuty agresji od razu wyskakuja riposty typu RLY? itp. Nie wiem czy macie problemy z glowa czy co ale sie ogarnijcie bo robicie tu przedszkole

Prosze: http://www.youtube.com/watch?v=oDb-8TjrhgY

Erverse
08-05-2011, 14:05
Lol na tym forum nigdy nie ma spokoju.Kazdy jest agresywny bo chce udowodnic swoja racje.No wyzyjcie sie na mnie jeszcze.Za kazdym razem jak napisze przyjemnym jezykiem bez nuty agresji od razu wyskakuja riposty typu RLY? itp. Nie wiem czy macie problemy z glowa czy co ale sie ogarnijcie bo robicie tu przedszkole

Przecież robek napisał 'rly'*, żeby Ci uświadomić, że te cyferki bardzo często są nieistotne ;o. A co do agresywności yoha to owszem, ten typ tak ma.

*rly - really - naprawdę ( to tak, jeśli ktoś nie wie, lol)

ruszek
08-05-2011, 16:02
Dobra. po 1, nie zacząłem tematu jungli shaco, tylko mu podałem 2 rodzaje jungli - dłuższą i krótszą. Masteries też mu podałem. Odesłałem go do jutube i mobafire. Uzyskał odpowiedź, więc ocb?

@_WrD_o_shaco_

Padłem. Jak grasz z ad shaco na linii, to faktycznie jest lipa. Ap Shaco jest useless, to jest build czysto 4fun, nie traktuje się go poważnie.

@Knajt_Patryk_o_gankowaniu_2lvl_omg_

Nie mam jednego z ważniejszych skilli do ganku - czyt. Decieve (czy jakoś tak), co się równa 0 zaskoczenia, jeśli przeciwnik ucieknie dość daleko to go nie dogonie. Gank Shaco na 2 lvlu z redem jest bez sensu, skoro za minutę czasu mogę zrobić tego samego ganka z 100x lepszym rezultatem. Kiedyś zaczynałem jungle od reda, więc mam dość dobre porównanie i większość ganków z redem kończy się ogromną lipą. A uwierz że mam "trochę" gier rozegranych jako Shaco, jakby nie było to mój main ;)

@Lukers

Gz.

Erverse
08-05-2011, 16:04
Up
jak to gank z redem to lipa? red buff podczas gankowania to MUS. Ofc na mniejszych lvlach.

Rybzor
08-05-2011, 16:06
Imo też lepszy malz. Jego plamka robi więcej niż aura karthusa,

lol, co to w ogóle za argument. Aura karthusa jest dookoła niego i może trafiać w 5 przeciwników na raz, a z plamki każdy debil ucieknie i ma znacznie mniejszy promień, pomijając już fakt, że ona w czasie gry nie pełni prawie żadnej dobre funkcji nie licząc combo z ulti.

Oczywiście, plamka jest lepsza od defile, ale chyba tylko wtedy jak grasz z botami i cała piątka z nich w nią wejdzie i będzie czekała aż umrze rotf.
@jungla
no shaco zaczyna się od golema bo składa się w sekundę, ale warwickiem chyba nie dasz rady bez pomocy teamu zwłaszcza bez run i pełnych masteries, a team może cię wyśmiać i nawet się tym nie przejąć więc możesz zacząć od 2 golemów.
Grałem WW tylko pare gier jak był w rotacji żeby se zlukać jego mechanike bo totalnie mnie nie kręci ten champ, ale mogę powiedzieć tylko tyle, że jungling nim jest idiotoodporny. Na ogól jak brałem armora + 5 potków to wypijałem tylko jednego na samym początku rotfl. Potem HP regeneruje się samo : d

Malzahar ma coś, co w late game jest najpotężniejszą bronią - % zjadanie hp. Suicide Karthus nie jest tak zajebisty jak się o nim mówi, to durny mit.

Malzahar nie pozwala nikomu podejść blisko do swojej drużyny, jakikolwiek, choćby nawet najtwardszy inicjator wyskoczy do przodu, od razu jest niemiłosiernie karany przez W i Q. 17% hp co sekundę w late game jest lepsze od wszystkiego.

Suicide Karthus - wejść na pałę w środek z włączonym E. Pod odpowiednim focusem ginie w sekundę, jak ktoś nie jest kretynem, to spokojnie da sobie radę z jego duchem, którego można olać jak ma się co najmniej przeciętny refleks. Każdy twardy melee AD robi z Karthusa, co tylko chce, Irelia go gwałci, Xin go gwałci, Garen go gwałci. Cała moc Karthusa to Q, które żeby rozwinąć potencjał musi trafić w jedną osobę.
Typowa filozofia jocha. Z W malzahara nikt nie ucieknie, ale przed defile karthusa każdy : DDDD

Erverse
08-05-2011, 16:22
Aurą karthusa posmyrasz tanków po pupci, w malza żre hp aż miło. Pozatym rzucisz na kogoś e + plamke, aby go walnęła choć raz i gość będzie się trzymał z tyłu, bo na drugie takie combo się złoży. Plamka to maszynka do zone'owania i byś się zdziwił jakbyś zobaczył ilu typków ignoruje ją w teamfightach a potem zonk i MALZ OP.

Rybzor
08-05-2011, 16:24
No ale czemu o tankach mówisz? W lolu są same tanki? Dlaczego zawsze jak opisujecie wasze piękne taktyki, to podajecie tylko scenariusz, który odpowiada waszemu champowi (zwłaszcza joch, tylko tutaj dodajemy do tego fakt, że przeciwnik ma freeza, stoi w miejscu i nic nie robi). Na tej samej zasadzie mógłbym napisać, że żaden champ z niską pulą hp nie podejdzie do ani martwego ani żywego karthusa i zonuje on ich na milion jardów, tylko że imo tu nie o to chodzi, bo trzeba spojrzeć na to obiektywnie, a nie tak, jak pasuje champowi, który wg mnie jest lepszy. Dlatego właśnie dyskusja na takie tematy nie ma tu sensu, bo ludzie tego nie rozumieją.

Jak porównują karthusa i malzahara, to w przypadku malzahara wszyscy stoją w plamie i są same tanki, a w przypadku karthusa hm...sam nie wiem... wszystko go owni i w ogóle jest bezużyteczny, rotfl.

Aha i dlaczego nikt nie wspomniał o niesamowitym W karthusa? Ofc jak joh mówi, malzahar nikomu nie da podjeść itp itd bla bla bajeczki, szkoda tylko, że karthus może zmniejszyć prędkość chodzenia 5 champów o 80% na 5 sekund instantowo. ZERO PRZYDATNOŚCI DLA TEAMU, GÓWNIANY SPELL, WCALE NIE DAJE WIZJI CO 11 SEKUND, TOTALNE BEZUŻYTECZNOŚĆ : DDD. Po prostu rozjebują mnie te wasze bajeczki, gdzie wasze championy biją się z botami, a te, z którymi się kłócicie mają jednego skilla i najlepiej żeby gineły na 2 strzaly od wszystkiego, bo taki frozen heart wcale nie zrobi z irealii xina i innych badziewi szmacianej lalki.

Zresztą obejrzyjcie sobie jeden z ostatnich meczów ESL który był jakieś 2-3 tyg temu, między CLG i chyba TSM (nie jestem pewny). Strzała ashe > W karthusa i przeciwnicy nie mieli żadnych szans na ucieczkę. Ginęli jeden po drugim. Ciekawe co by zrobił malzahar w tym momencie, co najwyżej rzucił flesza i ulti na jednego.

Erverse
08-05-2011, 16:33
Malz plamką gwałci tanków, a papierów samym e...

ruszek
08-05-2011, 16:35
Up
jak to gank z redem to lipa? red buff podczas gankowania to MUS. Ofc na mniejszych lvlach.

Ogarnij co napisałem. Gank z samym redem i 2 lvlem to lipa.

Erverse
08-05-2011, 16:38
Nikt nie oczekuje od Ciebie, że będziesz gankował z 2gim lvlem, bo to głupota oO

Yoh Asakura
08-05-2011, 16:51
Niech zgadnę

Mówi o tankach, bo aktualna meta gry -> team pełen tankowatych postaci = insta win, a Malz kontruje tę metę doskonale i dlatego stał się nagle najlepszym casterem w grze?

Defile karthusa jest gorsze od W Malzahara, bo W Malzahara to % damage, trudność w utrzymaniu ludzi w defile i Null Zone jest porównywalna. Nie wspominam już, że Null Zone to rewelacyjna abilitka do zoningu, a jeśli ktoś wyłapie stuna i dostanie W Malzahara pod nogi, to może się pożegnać z 50% hp w ciągu 2-3 sekund.

szkoda tylko, że karthus może zmniejszyć prędkość chodzenia 5 champów o 80% na 5 sekund instantowo. ZERO PRZYDATNOŚCI DLA TEAMU, GÓWNIANY SPELL, WCALE NIE DAJE WIZJI CO 11 SEKUND, TOTALNE BEZUŻYTECZNOŚĆ : DDD
Szkoda tylko, że taka Irelia, Xin czy ktokolwiek z jakimś skillem doczepnym sra na tę ścianę Karthusa, szczególnie Irelia, które śmieje się z każdego CC w team fighcie, szkoda też, że taki Garen ma to w dupie dzięki swojej redukcji slowów, mam jeszcze podać milion innych postaci, których kompletnie nie obchodzi W Karthusa? Ranged carry ma wystarczający zasięg, żeby trzymać się od tego z daleka, reszta to po prostu kontruje.

Aha, Malzahara Q też daje wizje. Z mniejszym CD. I daje AoE silence. W też daje wizje.

Zresztą obejrzyjcie sobie jeden z ostatnich meczów ESL który był jakieś 2-3 tyg temu, między CLG i chyba TSM (nie jestem pewny). Strzała ashe > W karthusa i przeciwnicy nie mieli żadnych szans na ucieczkę. Ginęli jeden po drugim. Ciekawe co by zrobił malzahar w tym momencie, co najwyżej rzucił flesza i ulti na jednego.
To samo zrobi arrow + ulti Malpha, to samo zrobi arrow + Q Janny, to samo zrobi milion innych rzeczy, akurat ułożyli sobie takie combo, które dobrze wychodzi, jak budujesz drużynę wokół Malzahara to wymyślasz coś innego, proste.

Ja ci za to polecam gry Reginalda, też ESLe, w których carrował niemożliwe gry Malzaharem, mając nierzadko w opp teamie Karthusa, który już takiej mocy jak Malz nie miał.

No ale widzę, że Elementz zaczął grać Karthusem i chyba pcha go coraz wyżej w tier liście, więc szykuje się nowy OP :(

lol, co to w ogóle za argument. Aura karthusa jest dookoła niego i może trafiać w 5 przeciwników na raz,
Zasięg
jest
żałosny
Dlatego suicide Karthus jest tak popularny, chociaż to po prostu gówno

Oczywiście, plamka jest lepsza od defile, ale chyba tylko wtedy jak grasz z botami i cała piątka z nich w nią wejdzie i będzie czekała aż umrze rotf.
Rotfl, może w twoich śmiesznych gierkach pickuje się same postacie bez CC, ale W Malzahara używa się w 3 sytuacjach: zoning, combo i wtedy, kiedy ktoś jest złapany na stunie, roocie i jest pewność, że nie ucieknie. % damage zawsze będzie najlepszy.

@Shaco:
Gank na drugim levelu z redem na midzie jest imba.

Pepeszka.
08-05-2011, 16:58
O co chodzi z tym Elementz'em?Wszyscy o nim mówią :/ Jakiś buk ?

Rybzor
08-05-2011, 16:59
To samo zrobi arrow + ulti Malpha, to samo zrobi arrow + Q Janny, to samo zrobi milion innych rzeczy, akurat ułożyli sobie takie combo, które dobrze wychodzi, jak budujesz drużynę wokół Malzahara to wymyślasz coś innego, proste.
Swoją drogą, jesteś retarded? Taaaak, ty jesteś retarded! Powiedz mi jakim sposobem chcesz naładować Q janny z odległości w jakim karthus może max range z W zadać (a jest olbrzymia). Zanim Janna sobie puści te swoje Q to przeciwnicy już dawno zrobią tp do bazy. Chyba, że twoim zdaniem inicjacja z arrowa leci z range 20, to ok.

Bleh, dobry miesiąc pamiętałem, że rozmowa z takimi uber low nie ma sensu, nie potrzebnie zapominałem, my bad ; (

@down
: DDDDDDDDDDD

Yoh Asakura
08-05-2011, 17:23
To ty chyba nie wiesz, do jakich inicjacji jest zdolna janna, pysiu

_WrD_
08-05-2011, 18:04
Zanim Janna sobie puści te swoje Q to przeciwnicy już dawno zrobią tp do bazy.
No k, ale nie wiem czy wiesz, Janna może to Q uaktywnić ręcznie, wtedy leci instantowo :) I nie skakać mi tu na Jannę, gtfo od niej, będę jej bronić.

@troche up
To pokaż mi dobrego Shaco. Chodź, zagramy. Udowodnisz mi, co takiego Shaco potrafi. Ja w tym champie nie widzę absolutnie nic przydatnego.

Rybzor
08-05-2011, 18:15
No k, ale nie wiem czy wiesz, Janna może to Q uaktywnić ręcznie, wtedy leci instantowo :) I nie skakać mi tu na Jannę, gtfo od niej, będę jej bronić.

No i jaki ma wtedy range? 300? My tu mówimy o inicjacji: arrow z daleka + W z range ~800 i instantowym castem (+0 travel time). Q janny w tym wypadku to jakiś pomylony pomysł jocha.

Quezacoatl
08-05-2011, 18:22
Shaco to swietny ganker. Ale sredni jungler.
W porownaniu WW to swietny jungler, ale sredni ganker.

Wiec WrD mysle ze nie widziales dobrego Shaco na oczy, jesli tak twierdzisz. W late game staje sie coraz slabszy, i moze tylko ambushowac przeciwnikow bez survi. Ale w early i mid game jest jednym z najlepszych gankerow w grze. Obok Rammusa czy Eve.

_WrD_
08-05-2011, 18:35
Shaco to swietny ganker. Ale sredni jungler.
W porownaniu WW to swietny jungler, ale sredni ganker.

Wiec WrD mysle ze nie widziales dobrego Shaco na oczy, jesli tak twierdzisz. W late game staje sie coraz slabszy, i moze tylko ambushowac przeciwnikow bez survi. Ale w early i mid game jest jednym z najlepszych gankerow w grze. Obok Rammusa czy Eve.
No właśnie nie widziałem dobrego. Pokaże mi ktoś? :3

Pepeszka.
08-05-2011, 18:54
Co sądzicie o takim buildzie na Jarvana?Ok. 15 gier takim rozegrałem.. Zaczynam przeważnie z ruby crystal potem robie heart of gold (najczęściej jak utrzymuje solo lane) potem robie berserkery, potem składam Phage i frozen malleta. Potem z heart of gold robię tą tarczę, na koniec atma impaler i dalej jeszcze nie doszedłem :p A ze skilli maxuje najpierw E potem W potem Q.. Szkoda że przeważnie lece na assystach a nie na fragach :/

ruszek
08-05-2011, 18:55
@WuErDe

Nick ? ;)

Yoh Asakura
08-05-2011, 19:01
Co sądzicie o takim buildzie na Jarvana?Ok. 15 gier takim rozegrałem.. Zaczynam przeważnie z ruby crystal potem robie heart of gold (najczęściej jak utrzymuje solo lane) potem robie berserkery, potem składam Phage i frozen malleta. Potem z heart of gold robię tą tarczę, na koniec atma impaler i dalej jeszcze nie doszedłem :p A ze skilli maxuje najpierw E potem W potem Q.. Szkoda że przeważnie lece na assystach a nie na fragach :/
Nie zaczynaj z Ruby Crystal...

Knight Patryk
08-05-2011, 19:04
Ja tez chce zobaczyc:B.
Nick Ammerigo

Erverse
08-05-2011, 20:35
Eh... gdy arrow od aśki pójdzie w enemy team to jeden będzie miał stuna przez 2.5 sekundy a reszta imba slow, więc janna z łatwością puści w nich k, albo jeszcze lepiej - sflashuje się przed enemy team i odepchnie wszystkich w przeciwną stronę z ulti. Janna może BARDZO DUŻO.

_WrD_
08-05-2011, 21:17
@Jarvan
Lepiej zacząć z Regrowth Pendant i pójść na solo lane, farmić sobie spokojnie creepy aż do około 1200-1300 golda (nie pamiętam dokładnie) i bierzesz dwa Philosopher's Stone'u albo jeden Stone + Heart of Gold. I kasa sama ci wlatuje, a ty sobie nadal spokojnie farmisz. No i potem zależy, tank albo dps, ale to mniej więcej wiesz. Dwa itemy gold/5 sprawdzają się lepiej niż jeden, ba, widziałem na solomid build, w którym gościu kazał kupować PIĘĆ takich itemów - jeden Philosopher's i cztery Heart Of Gold. Imo przesada, ale nie próbowałem jak to się sprawdza w praktyce.

@ruszek
nick Wardzioch

Gangrel
09-05-2011, 00:56
Dobrze zagrany shaco w early z teamem który ma mózg może się przydać. Szkoda, że w mid jest już średni, a w late useless.

Erverse
09-05-2011, 07:28
Dobrze zagrany shaco w early z teamem który ma mózg może się przydać. Szkoda, że w mid jest już średni, a w late useless.

Jeśli shaco jest NAPRAWDĘ dobry, to late nie będzie.

Gangrel
09-05-2011, 12:03
Ciężko przewidzieć wszystkie możliwe sytuacje w walce, ale w late decydują team fighty, a w tych zwykle łatwo jest shaco zneutralizować. Z drugiej strony, świetnie nadaje się do dobijania osłabionych w walce przeciwników, z tym że jeśli shaco chce dobijać od tyłu, team musi walczyć 4 na 5, co zwykle kończy się kiepsko.

@Edit

http://img.photobucket.com/albums/v622/gangrel666/kat.jpg
Uwielbiam carrować gry. Po 20~paru minutach leavnął ez i myślałem, że mamy przerąbane, ale w końcu udało się :) Swoją drogą, dwa dość tanie itemy i kat jest prawie nie do ubicia, 40% spell vamp, 500hp z rylai i 35% damage reduce. Do tego po dwóch killach asystach reset CD. Nic tylko killować.

Rybzor
09-05-2011, 13:18
Uau wprowadzają nową mechanikę do gry, nie będzie już trzeba za każdym razem merc butów kupować na określonych czampach :x.

Pepeszka.
09-05-2011, 13:32
Eh, nie rozumiem osłabienia Jarvana.. I tak w early i mid jest bardzo ciężko z maną a teraz jeszcze troche więcej (o 5 w sumie nie tak dużo) będzie wymagane. AoE tarcza + slow sekunde dłużej? Źleeeeee, i tak było za dużo wdłg mnie.. Zmniejszenie skuteczności flagi w late? Jeszcze gorzej..

Tenacity może być ciekawym rozwiązaniem, tylko dlaczego ten itemek co się będzie robić z philo stona nie będzie dawał 5g/s ?:confused:

_WrD_
09-05-2011, 13:50
A itemy składające się z itemów z gold/5 takie jak Shurleias Reverie, Deathfire Grasp, Randuins Omen i Youmuus Ghostblade dają gold/5? Nie. Więc czemu ten miałby dawać?

Knight Patryk
09-05-2011, 14:14
Grajac rankedy z jarvanem na lane nigdy im sie mana nie konczy.Co chwile dragon strike harass.
Gdyby ten item dawal gold/5 to nikt by mercow nie kupowal;s

CytrynowySorbet
09-05-2011, 15:04
Ostatnio zacząłem sobie pogrywać w LoLa i pewna rzecz jaką zauważyłem, to to, że STRASZNIE źle mi idzie early granie zwyklymi championami od dmg. Nie wiem czy gram za bardzo agresywnie, ale 50% przypadków enemy ma na mnie first blooda. Już nie mówiąc, że rangedzi w ogóle mają przewagę na początku nad melasami, bo mogą sobie spokojnie bić creepy nie zbliżając sie za bardzo.
Za to dość dobrze idzie mi Soną i Soraką, z tym, że support jest trochę nudny i rzadko kiedy to ja mam killa, a asysty nie kręcą.

Więc może dacie jakąś radę jaka postać jest, no, banalna a jednocześnie dość dobra na początek? Tyle się mówi o Katerinie, że jest op ale nawet nią posysam :( głównie z tego względu, że nie bardzo wiem jak się ubierać.

VarianWrynn
09-05-2011, 15:37
Ryze jest magiem, z dobrym buildem dość wytrzymałym, dobrym dmg i dość łatwym do gry :p Do tego ashe też jest łatwa i gra sie świetnie.

Yoh Asakura
09-05-2011, 15:52
Krew mnie zalewa jak słyszę, że Ashe jest łatwa.

Dobrą postacią na początek jest MF, banalna, typowy right click, przy którym nie musisz dużo myśleć. Garen też jest ok. Gragas jest całkiem fajny na pierwszą postać. Jak masz niski level i dopiero zaczynasz, bierz Nidalee, nikt nie potrafi jej kontrować, ogarnięcie jej nie jest takie trudne, a wymiata bardziej niż Yi na niskich levelach ;p

_WrD_
09-05-2011, 16:20
Za to dość dobrze idzie mi Soną i Soraką, z tym, że support jest trochę nudny i rzadko kiedy to ja mam killa, a asysty nie kręcą.
Bo support NIE POWINIEN zbierać killi, nie powinieneś nawet próbować zebrać killa. Dobry support ma staty 0/0/20+. Wtedy można powiedzieć, że gracz jest naprawdę dobry i gra świetnie.

Krew mnie zalewa jak słyszę, że Ashe jest łatwa.
Na niskich poziomach Ashe JEST łatwa. Nawet Volleya rzucać nie musisz, wystarczy autoatak.

Co do postaci rządzących na niskich levelach, to polecam też Annie, totalny faceroll, ale jej kombo jest zabójcze. No i Eve, na low levelach ludzie nie wiedzą co to wardy i oracle :D

Quezacoatl
09-05-2011, 17:30
Tenacity może być ciekawym rozwiązaniem, tylko dlaczego ten itemek co się będzie robić z philo stona nie będzie dawał 5g/s ?
Obejzyj preview, i spytaj dlaczego Merce nie daja move speed.

Fajnie by bylo gdyby z 10 tenacity dodali tez do BV. Od tego jest ten item.

Erverse
09-05-2011, 17:40
Ano - annie to zajebisty faceroll na mniejszych lvlach. Ciorałem nią gry tak 10-20+ i nawet kilka quadr się zebrało.

_WrD_
09-05-2011, 20:01
Annie to faceroll na każdym levelu, w dniu "premiery" Branda wziąłem ją sobie dla jaj żeby zobaczyć jak pójdzie vs Brand na mid, oczywiście Brand był, zowniłem go 6/0 i 1st blood. Totalnie 0 skill required, wystarczy naładować stun i wysrać się ze wszystkich spelli na target + ignite. Jeśli ktoś nie ma 6k hp i tryliard resistów, umrze.

Erverse
09-05-2011, 20:08
Jeśli nie dasz się jej sfeedować to w późniejszej grze będzie z niej tylko średni nuker z aoe stunem.

Gangrel
09-05-2011, 23:00
Dobrze trafiony AoE stun ustawia całego team fighta.

Erverse
09-05-2011, 23:24
No ja wiem, tylko że ania ma potencjał do 2hitowania większości teamu, a zestunowanie całego teamu nie powinno być szczytem jej ambicji ;p

Luker's
09-05-2011, 23:44
Już moje 1k riotów chyba idzie na nowy skin do Cati :D
Jest taki cudowny. :)

_WrD_
10-05-2011, 08:08
E tam, Sherrif lepszy.

VarianWrynn
10-05-2011, 11:10
Nie no malz musi być free akurat wtedy kiedy go kupiłem ;/. Przynajmniej turbowirkiem się pobawię.

Pepeszka.
10-05-2011, 12:07
Lipna rotacja :/ 1/4 ostatnio była..

@Vayne
Może być ciekawa ale jej przydatność w tf'ach według mnie będzie mała bo za dużo nie zrobi oprócz odciągania 1 osoby od tf'a :/

_WrD_
10-05-2011, 13:09
No tak, bo dmg nie ma wcale. I stuna. I odepchnięcia. Nie, gdzie tam, będzie useless. Na pewno.

Erverse
10-05-2011, 13:11
Imo b dobry dps.

Gangrel
10-05-2011, 13:29
Panowie, za tydzień przerwa od LoL'a na dłuższy czas, nadchodzi Wiedźmin 2 :)

Mam tylko nadzieję, że będzie mi w miarę przyzwoicie chodził.

Luker's
10-05-2011, 13:39
Po pierwsze co do skina to ja jadę na Ruski ja snajper Cati....
Po drugie. Co do rotacji , podoba mi się udowadnianie przeciwnym Cati że chyba lepiej od nich gram :D ...

VarianWrynn
10-05-2011, 13:50
Jak caitlyn budujesz? Bo build ktory uzywam na ashe nie do konca pasuje ;p

Rybzor
10-05-2011, 14:07
Taaak, wiedźmin! 17.05 \o/.

Oglądaliście nowego champa? Wydaje się być imba w 1vs1 i w ogóle untouchable. Odskok + pasyw + odepchnięcie przeciwnika.

Luker's
10-05-2011, 14:14
Jak caitlyn budujesz? Bo build ktory uzywam na ashe nie do konca pasuje ;p

bersekerki , ghost blade , Infinity , phantom , black cliver , blood trisher.

Murdock
10-05-2011, 14:24
http://www.youtube.com/watch?v=gZDJqpFspmg&feature=feedf <--op

_WrD_
10-05-2011, 14:53
Imo b dobry dps.
Dokładnie, ładne cc, dobry escape mechanism no i mega dmg. Coś czuję że będzie lekko OP.
Panowie, za tydzień przerwa od LoL'a na dłuższy czas, nadchodzi Wiedźmin 2 :)

Mam tylko nadzieję, że będzie mi w miarę przyzwoicie chodził.
No właśnie, Wiedźmin 2. Ale jeszcze trochę muszę poczekać na nowego kompa (z miesiąc niecały), bo mój aktualny 10-letni "RACZEJ" go nie uciągnie. LoL na very low chodzi na 15 fpsach + regularne 2sekundowe ściny. Lagi dzięki spieprzonej karcie sieciowej :D Ale wiedźmin będzie OOOSOM, dostał 9+ w CD-Action, ponoć zakończenie średnie.
Taaak, wiedźmin! 17.05 \o/.

Oglądaliście nowego champa? Wydaje się być imba w 1vs1 i w ogóle untouchable. Odskok + pasyw + odepchnięcie przeciwnika.
Pasyw nie działa na ucieczkę, ale mimo wszystko będzie megatrudna do złapania. Widzieliście cooldown na Q? Trochę niedorzeczny imo.

Knight Patryk
10-05-2011, 15:02
Duzy dmg ale maly range wiec nie do konca bedzie taka dobra

_WrD_
10-05-2011, 15:28
Tak, roll co sekundę...

Knight Patryk
10-05-2011, 15:34
Imo ten roll co 1 sec moze byc dobry na lane ale nie zmieni faktu ze z ogarnietym przeciwnikiem nie bedzie mogl tak o sobie lac ludzi jak to robil na spotlighcie.

Rybzor
10-05-2011, 16:52
To nie jest co 1 sek tylko co 4.

_WrD_
10-05-2011, 16:56
Na spotlighcie po użyciu pokazywała się liczba 1. Albo żem ślepy.

@edit
A lol, rzeczywiście. Jestem ślepy w takim razie. I tak zbyt mały cd. :P

Pepeszka.
10-05-2011, 17:21
Widziałem właśnie streama HotshotaGG z vayne ;C OP
Na mid najlepsza postać szkoda że mu takich idiotów do teamu dało ;P

Knight Patryk
10-05-2011, 17:29
Cd na max ranku jest 2 sec dlatego widziales 1 caly czas.
http://www.own3d.tv/live/34046/CLGaming.net_-_Guardsman_Bob
Ten ziomek gra nia teraz wlasnie
Jednak ma wiekszy range z auto attacku niz myslalem wiec wydaje sie na dobrego champa

Pepeszka.
10-05-2011, 19:28
No tak, bo dmg nie ma wcale. I stuna. I odepchnięcia. Nie, gdzie tam, będzie useless. Na pewno.

Po obejrzeniu 5 streamów stwierdzam że moja racja jest bardziej mojsza niż twojsza :3

Yoh Asakura
10-05-2011, 20:52
Nom Bo Ludzie GodzinĘ Po Wypuszczeniu BĘdĄ Wiedzieli Jak JĄ BudowaĆ, Jak NiĄ GraĆ I BĘdĄ Mieli WprawĘ

_WrD_
11-05-2011, 10:34
Fajna jest Vayne. Kolejny zjadacz tanków, obok Malzahara i Kog'mawa. Trochę nie ogarniam Q, bo na max ranku cooldown jest tak mały, że do maksymalnego dmg niezbędna jest ciągła zmiana pozycji, co nieraz nawet utrudnia killing.

Luker's
11-05-2011, 14:14
Kolejny champ który przykuł mnie jak Lux , Cait , Karma czy Irelia... Co do nie powiem że to jest anty-tank bardziej wole określenie Tankomordulec

Alanus Lutinum
12-05-2011, 20:25
Vayne jest op. Widze ja w niemalze kazdej grze od kiedy wyszla ( w przeciwienstwie do maokaia/karmy/cassiopei) i zazwyczaj swietnie sobie radzi. Duzy dmg, burst, mobility itd. powinni cos z tym zrobic.

_WrD_
12-05-2011, 20:31
Ta, ale schodzi na 2 hity i jest useless w teamfightach. OP, nie ma co.

Argen
12-05-2011, 21:39
Wdech-wydech, wdech-wydech. Lekcje zrobione?

ruszek
12-05-2011, 22:38

On ma rację. No, może można było by to inaczej ubrać w słowa, ale ma rację..

Yoh Asakura
12-05-2011, 22:41
Wystarczy mi sam fakt, że jej E przerywa milion ulti i samo to czyni ją użyteczną. Wystarczy sam fakt, że wali 8% true damage. To taki Ezreal, tylko z mniejszym zasięgiem na Q.

_WrD_
13-05-2011, 00:00
Useless w tym sensie, że schodzi jako pierwsza. Bo jeśli nie zejdzie jako pierwsza, to ich zmiażdży. Tak w ogóle to jej ulti stanowczo za krótko trwa.

Quezacoatl
13-05-2011, 00:18
Jej dmg jest imba. No serio, 45%dmg reduction a Vayne z 4rema complete itemami ladujac autoattack z tumble wali ponad 900dmg? Moj gp z 5cioma full dmg itemami nie wali tyle z parrrley.

Erverse
13-05-2011, 07:58
Useless w tym sensie, że schodzi jako pierwsza. Bo jeśli nie zejdzie jako pierwsza, to ich zmiażdży. Tak w ogóle to jej ulti stanowczo za krótko trwa.

No to dobry tok myślenia masz. Ashe też jest useless? A MF?

Luker's
13-05-2011, 13:19
1000 win nabity... :P

Erverse
13-05-2011, 13:50
Gratulacje ;d

Knight Patryk
13-05-2011, 15:30
Moj gp z full itemami parrleyem wali okolo 1.3k:F.Moze i wiecej

Quezacoatl
13-05-2011, 18:51
1000 win nabity... :P

No-life achieved.

Erverse
13-05-2011, 18:56
No-life achieved.

Jak gra się od bety po kilka gier dziennie to można. Poza tym - co cię jego życie prywatne interesuje?

_WrD_
13-05-2011, 20:34
Indeed, w*****a mnie na maxa jak ktoś do mnie pisze "get a life" jak pwnię w jakimś meczu i jestem po prostu od kogoś lepszy. Tanie dowartościowywanie się i tyle.

Rybzor
13-05-2011, 21:25
Ta, albo ITS JUST A GAME LOLOLOL, najlepsze wyjaśnienie tego, że ktoś gra jak guwno i zniszczył ci grę : DDDDDD

Pepeszka.
13-05-2011, 21:31
Ta, albo ITS JUST A GAME LOLOLOL, najlepsze wyjaśnienie tego, że ktoś gra jak guwno i zniszczył ci grę : DDDDDD

Signed..
Ostatnio sie do mnie doczepili że zrobiłem tripla malzem i jax mi uciekł na 100 hp (zapomniałem rzucić ignite ale k) i 3 typów do mnie że psuje grę, feeduje i żebym odinstalował lola.. Miałem 4/4/5 a trynd miał 1/9/0... Czasami się naprawde tacy ludzie znajdą że szkoda gadać. Albo jak ruszek dzisiaj poprosił xina żeby mu pushnął golemy to akali się odezwała że lepiej junglować samemu (O.o)

Erverse
13-05-2011, 21:33
No, takie już założenie. Ktoś gra lepiej = jest no lifem, bo to ile ja gram to właśnie jest nieprzekraczalna granica posiadania 'lajfa'.

a, i jebać to, że grasz 3 razy mniej. jesteś no lifem.

_WrD_
13-05-2011, 23:21
Kupiłem Tarica. Jakieś porady co do buildu i gameplayu?

Erverse
13-05-2011, 23:25
Stój i świeć pedalskością tarica ;d

tak srsly to nie mam pojecia. Ap tank chyba. Na ogół to nie trawię tego championa.

Rybzor
13-05-2011, 23:59
http://img862.imageshack.us/img862/4307/leagueoflegends20110513.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/862/leagueoflegends20110513.jpg/)

Quadra w battle 4v5 :P

_WrD_
14-05-2011, 01:02
Stój i świeć pedalskością tarica ;d

tak srsly to nie mam pojecia. Ap tank chyba. Na ogół to nie trawię tego championa.
To muszę kupić tego różowego skina, wtedy będzie Gay Aura of Epickness

Chciałem stackować armor na nim, taki bardziej tanko-support, ale kompletnie nie wiem jak go budować :(

Yoh Asakura
14-05-2011, 12:49
Mana crystal -> Sheen -> Brutalizer -> Randuins -> Ghostblade -> Tri Force

OPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOP

Maldoryz
14-05-2011, 20:54
http://img803.imageshack.us/img803/1056/beztytuucw.png (http://imageshack.us/photo/my-images/803/beztytuucw.png/)

z 2 tygodnie na nia zbieralem

Pepeszka.
14-05-2011, 21:45
<zdjęcie_lodowego_ptaszyska>[/IMG][/URL]

z 2 tygodnie na nia zbieralem
Ja na nią uzbierałem i po 10 meczach mi się znudziła i ani razu nią nie zagrałem :/ Może tobie się spodoba :d

_WrD_
15-05-2011, 12:30
Anivia jest genialna, ale szybko się nudzi. Mimo wszystko warta wydania 6k.

Yoh Asakura
15-05-2011, 12:56
Nom, zawsze pwnisz ludzi aniviom na midzie na 6666/0

robek
15-05-2011, 15:08
Nom, zawsze pwnisz ludzi aniviom na midzie na 6666/0

jak grasz przeciwko vayne to od 1 do 6 lvla ona pwni ciebie

ruszek
15-05-2011, 15:26
jak grasz przeciwko vayne to od 1 do 6 lvla ona pwni ciebie

Zapomniałeś że anivia ma stuna : / stun i jeden gank = epic win.

Erverse
15-05-2011, 15:32

Hahaha. Żeby grać vayne i dać się zestunować anivii to trzeba mieć talent, seriously.

Luker's
15-05-2011, 17:50
Hahaha. Żeby grać vayne i dać się zestunować anivii to trzeba mieć talent, seriously.

Sprostowanie: Żeby grać vayne i dać się zestunować anivii to tylko Ruszek potrwafi.

_WrD_
15-05-2011, 18:25
Lol dokładnie

Erverse
15-05-2011, 18:37
Lol dokładnie

Vayne to chyba akurat ostatni champion, który powinien dawać się zestunować anivii...

ruszek
15-05-2011, 19:01
Sprostowanie: Żeby grać vayne i dać się zestunować anivii to tylko Ruszek potrwafi.

Oj tam, zły przykład dałem :/ Jakikolwiek stun + gank, zadowoleni?

Erverse
15-05-2011, 19:04
Oj tam, zły przykład dałem :/ Jakikolwiek stun + gank, zadowoleni?

Ale my rozmawiamy o lane anivia vs vayne.

Quezacoatl
15-05-2011, 19:05
Ostatnimi sa Sivir i Noc.

Erverse
15-05-2011, 19:14
Ostatnimi sa Sivir i Noc.

Ich spellshield ma x razy większy cd niż przeturlanie vayne.

Yoh Asakura
15-05-2011, 19:37
Low oczywiście nie załapał.

_WrD_
15-05-2011, 19:51
Vayne to chyba akurat ostatni champion, który powinien dawać się zestunować anivii...
Ja ci przyznałem rację, ciołku :/

Erverse
15-05-2011, 20:12
Ja ci przyznałem rację, ciołku :/

Chyba o tym wiem? Dopisałem po prostu to, co zapomniałem dopisać w wcześniejszym poście. Takie post-scriptum. Ciołku.

_WrD_
15-05-2011, 21:45
Okej, myślałem że w desperacji wszędzie widzisz ironię :D

Erverse
15-05-2011, 21:50
Nie popadam w desperację przez forum/lola ; )

rentonB
16-05-2011, 15:22

Anivia rusza sie jak czolg

Knight Patryk
16-05-2011, 16:39
kontrowersyjne porownanie
Czołgi BT
Speed 72 km/h 44.7 mph
:F

Yoh Asakura
16-05-2011, 17:14
Powolna to jest Ashe, a nie Anivia.

_WrD_
16-05-2011, 19:30
No, zwłaszcza ze swiftnessami i phantomem, heh.

(taki żart, żeby nie było że nie wiem o założeniu "bez itemów", bo zaraz by był zapewne flame od epic pro, którzy nie załapują ironii/żartów)

Yoh Asakura
16-05-2011, 21:28
Revils pro plejah, 71 gier aszom i 46% w/l ratio ;oooo

Rybzor
16-05-2011, 22:00
Revils pro plejah, 71 gier aszom i 46% w/l ratio ;oooo

5/16/2011 9:46:36 PM :: SLIVER 28 luty
hahahha

5/16/2011 9:46:37 PM :: SLIVER 28 luty
czaisz

5/16/2011 9:46:41 PM :: SLIVER 28 luty
joh nadal do mnie pisze

5/16/2011 9:46:42 PM :: SLIVER 28 luty
ze

5/16/2011 9:46:44 PM :: SLIVER 28 luty
cos tam

5/16/2011 9:46:51 PM :: SLIVER 28 luty
ryba mowil ze taki a taki jestem a ja taki a taki jestem

5/16/2011 9:46:57 PM :: SLIVER 28 luty
ten koles ma jakies problemy z osobowoscia

5/16/2011 9:47:01 PM :: SLIVER 28 luty
lol

5/16/2011 9:47:05 PM :: SLIVER 28 luty
nie mam pytan

5/16/2011 9:52:37 PM :: rybzor
xD

5/16/2011 9:55:48 PM :: SLIVER 28 luty
cziawsz

5/16/2011 9:55:53 PM :: SLIVER 28 luty
jakie on musi miec smutne zycie

5/16/2011 9:55:57 PM :: rybzor
ziom jest

5/16/2011 9:55:58 PM :: rybzor
miszcz

5/16/2011 9:55:59 PM :: SLIVER 28 luty
jak on moj profil przeglada

5/16/2011 9:56:04 PM :: SLIVER 28 luty
co drugi dzien

5/16/2011 9:56:07 PM :: SLIVER 28 luty
lol
: DDDD

Argen
16-05-2011, 22:04
= ) Jeden lubi gajowego, drugi córki jego.

Erverse
16-05-2011, 22:20
Joh zajmij się swoim życiem elo

Yoh Asakura
16-05-2011, 22:23
Jakbyś miał się uczyć na prezentację z polskiego, to też byś przeglądał profile randomowych ludzi z listy

A revils serio jest debilem, ale fajnie, że ma taką spoko dziewczynę jak ty ryba!

Rybzor
16-05-2011, 22:38
Joh osiągasz szczyty kretyństwa : DD

Bardziej poniżyć się już chyba nie możesz xd

Yoh Asakura
16-05-2011, 22:40
Argument albo idź stąd

Rybzor
16-05-2011, 22:45
Tutaj nie trzeba żadnych argumentów, wystarczy na ciebie spojrzeć

Yoh Asakura
16-05-2011, 22:56
Chyba za dużo piwa z sokiem wypiłeś

sliver28luty
16-05-2011, 22:56
Jakbyś miał się uczyć na prezentację z polskiego, to też byś przeglądał profile randomowych ludzi z listy

A revils serio jest debilem, ale fajnie, że ma taką spoko dziewczynę jak ty ryba!

gratuluje ci twoje kretynstwo przekroczylo wszelkie granice i zmobilizowalo mnie zeby zalozyc nowe konto na forum, po tym jak stracilem swoje jakies 3 lata temu, tylko po to, by ten jeden jedyny raz Ci pocisnac i tymsamym dac dowod, ze gry komputerowe nie sa dla ludzi z chorobami psychicznymi, a zwlaszcza ze schizofrenia.

nie wiem skad mnie znasz, a raczej jestem przekonany, ze mnie nie znasz i czemu o mnie piszesz, gdyz tak jak wyzej napisalem nie odwiedzam tego forum od 3 lat. no ale z tego co widze choroba psychiczna rzadzi sie swoimi prawami. nie jest jednak powiedziane, ze bedzie szerzenie sie takiego debilizmu akceptowalne, gdyz czlowiek chory powinien sie leczyc, a nie zasmiecac obcym ludzia czat i rozne fora swoimi wizjami.

mam nadzieje, ze wyprodukujesz cos fajnego w odpowiedzi na ten post, co by inni mogli sobie poczytac, ale ja z debilami co jeszcze nawet matury nie maja i zapowiada sie, ze nie beda miec nie dyskutuje.

Yoh Asakura
16-05-2011, 23:06
:wasabi:
10znaków

_WrD_
16-05-2011, 23:51
mam nadzieje, ze wyprodukujesz cos fajnego w odpowiedzi na ten post

:wasabi:
10znaków
YEEEEAAAAAA

Luker's
17-05-2011, 00:08
Yoh... Gdy już myślę że sięgną dna to udowadnia on że przepił je na wylot i kopie jeszcze głębiej do USA...

Kiedyś Yoh Zrobił mi dokładne sprawozdanie o moim koncie w lolu... "udowadniając że jest lepszy..."<ironia> Kolejnym pięknym zdarzeniem było udowadnianie że jestem low... A ostatnio to mi groził i wyzwał na 1v1 ale jakoś chyba się rozmyślił chodzi 3-4 przypominałem...

Udowadniasz że nie masz życia prywatnego albo jest ono bardzo burzliwe i nie przyjemne...
Pewnie co druga osoba u ciebie chce przywalić raz a porządnie , w sumie ja też z chęcią bym ci zęby połamał prawym podbródkowy oraz dobił kilkoma prostymi w okolice nosa kończąc na lewym sierpowym w skroń. Ale trener mi surowo zabrania używania siły chyba że w obronie własnej lub kogoś bliskiego.
Ale jak chcesz się odgryźć naprawdę to zapraszam do stolicy i pociśnij mi prosto w oczy...

Gangrel
17-05-2011, 01:16
Nie mam siły na każdy post Yoha wciskać ikonki warna, zresztą, na wychowanie już za późno...ale że też wam chce się z nim kłócić to szczerze nie rozumiem.

Yoh Asakura
17-05-2011, 02:46
Yoh... Gdy już myślę że sięgną dna[/quote[
To wtedy przychodzi dorosły Lukers, który pokazuje, że ciągle nie potrafi pisać w ojczystym języku!

[quote]Kiedyś Yoh Zrobił mi dokładne sprawozdanie o moim koncie w lolu... "udowadniając że jest lepszy..."<ironia> Kolejnym pięknym zdarzeniem było udowadnianie że jestem low... A ostatnio to mi groził i wyzwał na 1v1 ale jakoś chyba się rozmyślił chodzi 3-4 przypominałem...
Nie chciałbym mieć za znajomego kogoś, kto każdy kawał brałby jako historię na faktach. :(

Udowadniasz że nie masz życia prywatnego albo jest ono bardzo burzliwe i nie przyjemne...
Czym? Tym, że sobie wszedłem i czeknąłem jego staty, bo mi się nudziło? :DDDD

Pewnie co druga osoba u ciebie chce przywalić raz a porządnie , w sumie ja też z chęcią bym ci zęby połamał prawym podbródkowy oraz dobił kilkoma prostymi w okolice nosa kończąc na lewym sierpowym w skroń. Ale trener mi surowo zabrania używania siły chyba że w obronie własnej lub kogoś bliskiego.
Ale jak chcesz się odgryźć naprawdę to zapraszam do stolicy i pociśnij mi prosto w oczy...
Po tym poznaje się typowego mongoła - umiejętność komunikowania się jest żałosna, więc musi się bić :d

Erverse
17-05-2011, 07:38
Nie joh, jeśli kogoś w*****asz na realu to licz się z tym, że mogą pójść w ruch pięści. Ty masz to udogodnienie, że napinasz przez kabel...

Rothes
17-05-2011, 10:27
Nie Erverse, jeśli ktoś jest gotów użyć argumentów siłowych z tak błahego powodu to jest mongołem. U nas takich się po prostu ignoruje i alienuje - nikt się nimi nie przejmuje, a oni sobie żyją w swoim świecie marzeń i złudzeń. Różnica między środowiskiem patologicznym...

W ogóle to proponuję zakończyć ten temat, bo zdaje się, że jest to wątek o pewnej grze, a nie profilu Revilsa (whoever he is) czy problemów Yoh i sposobów na ich rozwiązanie.

Yoh Asakura
17-05-2011, 11:28
Ro'ded jak zwykle przemówił głosem rozsądku!

Erverse
17-05-2011, 12:59
Nie Erverse, jeśli ktoś jest gotów użyć argumentów siłowych z tak błahego powodu to jest mongołem. U nas takich się po prostu ignoruje i alienuje - nikt się nimi nie przejmuje, a oni sobie żyją w swoim świecie marzeń i złudzeń. Różnica między środowiskiem patologicznym...

W ogóle to proponuję zakończyć ten temat, bo zdaje się, że jest to wątek o pewnej grze, a nie profilu Revilsa (whoever he is) czy problemów Yoh i sposobów na ich rozwiązanie.

Ja mówię o tym, że jeśli w realu do każdego odnosiłby się w taki sposó to w końcu od kogoś by dostał bo trafiłby na bardziej nerwowy przypadek. Tu natomiast zachowuje się jak się zachowuje, bo co najwyżej dostanie warna/bana i go to nie zaboli.

Rybzor
17-05-2011, 15:23
Czasami mam ochotę wierzyć, że joh to po prostu zwykły troll, bo przecież nikt nie mógłby być aż tak durny, ale potem jednak budzę się z tego snu i uświadamiam sobie, że to zwykły człowieczek, próbujący uratować kompleks małego, podczas gdy wszyscy dookoła mają go za debila :3

Anyway, Gangrel ma racje, pisanie chociażby kilku postów na temat takiej smutnej osoby, to strata naszego czasu i zaśmiecanie internetu.

LaYs
17-05-2011, 21:47
Eloszka, nie mam dostępu do PC a nie wiem jak sprawdzic jakie są free championy na ten tydzień (od 17.05.2011), może ktoś zapodać link gdzie to sprawdzić albo napisać jakie są? ;-p

Erverse
17-05-2011, 22:14
http://leagueoflegends.pl/forum/showthread.php?tid=17394

_WrD_
17-05-2011, 22:59
Po tym poznaje się typowego mongoła - umiejętność komunikowania się jest żałosna, więc musi się bić :d
LOL PADLEM, Yoh napisal cos sensownego pierwszy raz ever!!!!!!!!1111111 ;oooooo

Co do klotni - przestancie juz, bo to sensu nie ma. A ty yoh wyluzuj. To dyskusja o grze, a nie temat zwany "tu flejmujemy joha i udowadniamy mu ze jest debilem - bo jest!".

Maldoryz
17-05-2011, 23:34
http://img710.imageshack.us/img710/9277/syngyt6.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/710/syngyt6.jpg/)
ciekawe kto wygrał!

LaYs
18-05-2011, 20:49
http://leagueoflegends.pl/forum/showthread.php?tid=17394

cheers, kurwa Warwick, Xin Zhao :/ a chciałem sobie przetestować je przed kupnem ;d

Pepeszka.
18-05-2011, 21:20
Ja kupiłem wczoraj o 22 alistara, a teraz w rotacji :/ kolejne 1350 IP oddaliło mnie od Vladka

_WrD_
18-05-2011, 22:05
A ja tak miałem z... VAYNE!! :ooooooo Zaskoczenie, co nie?

ruszek
18-05-2011, 22:26
Nienawidzę takich rotacji. Zaczął się właśnie wysyp warwicków, aka "Im jungling first time", Oro Xinami (powinni go znerfić),Alistar aka popycham przeciwnika pod jego turreta i oczywiście gwóźdź programu - Jarvan aka używam ulta pod turretem przeciwnika X(

Yoh Asakura
19-05-2011, 00:23
Znerfić Xina, bo...?

rentonB
19-05-2011, 08:40
Trybunal juz jest
https://eu.leagueoflegends.com/tribunal
3 reporty w 24h a mozna zarobic "rownowartosc kilku gier" w 15minut.

Osadzamy reporty graczy, fajna zabawa

Rybzor
19-05-2011, 15:21
O kurde, to reporty graczy nie lecą do /dev/null ?!

btw ktoś może wie, gdzie dokładnie w LoLu są logi gdzie pokazuje wszystkie zmiany w IP? kiedyś na to wpadłem i teraz chciałem sprawdzić i nie mogę znaleźć ; f

http://img20.imageshack.us/img20/6720/leagueoflegends20110521.jpg
Insane!

Oczywiście przegrałem tą grę. Aż tyle moronów było uncarryable : D

Luker's
24-05-2011, 12:19
Nowy upg. i co za tym idzie lekki bost moim zdaniem dla Irenki

Quezacoatl
24-05-2011, 14:24
Przynajmniej znerfili Vlada z hextechami, AP Alistara, i Vayne.

Yoh Asakura
24-05-2011, 14:33
Bardzo ciekawa zmiana w havocu, nareszcie kilka pre setów masteries.

Luker's
01-06-2011, 17:59
Widzę że cisza może rozruszam temat...
Nowy bohater... Nastepny OP char czy może jednak nie wypał...?
Waszym zdaniem...

CytrynowySorbet
01-06-2011, 18:35
Moim zdaniem to coś z serverami powinni zrobić :<

I mam dylemat, który champion według was prosów jest lepszy: Kennen czy Fiddlesticks?

Pepeszka.
01-06-2011, 18:53
Widzę że cisza może rozruszam temat...
Nowy bohater... Nastepny OP char czy może jednak nie wypał...?
Waszym zdaniem...

Napewno nie OP. Na filmiku wszystko wygląda OP a tak to trzeba będzie zobaczyć, narazie oglądałem streama z niej ale minie troche czasu zanim ktoś ją dobrze ogarnie.

_WrD_
01-06-2011, 20:09
Ch*jowa mechanika jak dla mnie.

Rybzor
01-06-2011, 20:50
Turbo żal.

Jedynie +45% do speeda jest imba. Cała reszta guwno.

Erverse
01-06-2011, 20:59
Oczywiście, że kennen.

Yoh Asakura
01-06-2011, 23:05
AD Kennen. Miałem przyjemność grać z Yellowpetem i jego mega AD Kennenem, który pwnił mój team.

Ah ta duma, kiedy jedyną porażką w match history gościa, który walczył albo chyba nawet jedzie na Dreamhack była w meczu właśnie z tobą!

Erverse
01-06-2011, 23:14
Tez bym tak chcial...

CytrynowySorbet
02-06-2011, 00:14
AD Kennen. Miałem przyjemność grać z Yellowpetem i jego mega AD Kennenem, który pwnił mój team.

Ah ta duma, kiedy jedyną porażką w match history gościa, który walczył albo chyba nawet jedzie na Dreamhack była w meczu właśnie z tobą!

Eeee AD? Wydawało mi się, że on benefituje z AP?

LaYs
02-06-2011, 02:09
Panowie gracie w to długo jak tak widzę po postach to może doradzicie jaka Evelynn lepsza? AP czy AD? nie mam pojęcia szczerze o niej, kupiłem ją kiedyś 4fun i teraz mnie naszło nią grać bo znudziło mi się carrowanie gry Karthasem D:

VarianWrynn
02-06-2011, 07:13
Eehh, wiem,ze niby na rankedach wszyscy graja AD ale mi to jakos nie lezy. Gram ap i jest gitez. Zreszta sam sprobuj , na 1 lvlu daj w W a potem wedlug REQW (warto jednak na 8 lvlu dac w w bo krotki stealth troche). Zaczynasz sapphire crystal i 2 potki, budujesz sheena, mobility, jak czujesz sie na silach to tez mejai, rabadon, lichbane, voidstaff, deathfire grasp. Schodzisz i sciagasz papierki :d

Erverse
02-06-2011, 07:29
Imo ap łatwiej skontrować. Na ad masz co chwile bonus do dmg z sheena itp, ogólnie mocniejsza chyba jest.

Gangrel
02-06-2011, 11:39
Imo ap łatwiej skontrować. Na ad masz co chwile bonus do dmg z sheena itp, ogólnie mocniejsza chyba jest.

Na AP ten bonus masz z lich bane'a. Tez sie oplaca.

Yoh Asakura
02-06-2011, 12:59
Eeee AD? Wydawało mi się, że on benefituje z AP?
Z tego co pamiętam, to Pete rushuje Latarnie, potem Sheen, Wits End, Tri Force i jakieś sytuacyjne itemy, zależne od rywali. Działa naprawdę dobrze, zważywszy na to, że Kennen może szybko stunować rywali i bezkarnie w nich ciskać. Ale jest dość łatwy do skontrowania.

Co do Oriany, jest naprawdę fajna. Na pewno nie tier1 must pick/ban, ale użyteczna.

_WrD_
03-06-2011, 00:26
Panowie gracie w to długo jak tak widzę po postach to może doradzicie jaka Evelynn lepsza? AP czy AD? nie mam pojęcia szczerze o niej, kupiłem ją kiedyś 4fun i teraz mnie naszło nią grać bo znudziło mi się carrowanie gry Karthasem D:
AP Eve to marnowanie postaci, jedyne co ona potrafi zrobić to Ravage i wycofanie się. I KSowanie.

Bierzesz Trinity, Ghostblade i BT i dominujesz grę.

Co do Kennena, to jako AD jest niezły, widziałem kilka przypadków to był team carry.

Yoh Asakura
03-06-2011, 02:33
http://i51.tinypic.com/iqfpjo.jpg

ruszek
03-06-2011, 14:08
http://img804.imageshack.us/img804/8183/karthusownage.png (http://imageshack.us/photo/my-images/804/karthusownage.png/)