Pokaż pełną wersje : League of Legends
Stron :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Yoh Asakura
13-01-2011, 18:10
Dobrze, że ty jesteś ogar z tym twoim elo. Robek po kilku grach już ma prawie 1,5k a ty z twoim skillem się pierdolisz dalej na 1300(?). Lepiej zamknij mordę i nic więcej nie mów : )
Hueaueheuae, a teraz po rozegraniu większej ilości (porównywalnej do mojej) gnije na 1200, podczas gdy ja sobie spokojnie wegetuje na 1361 (zbieram na Anivię, którą będę pub stompował///) i pykam na 33 (1300+) Poppy.
A ty jesteś po prostu nab, nie umiesz grać, pyskujesz i zasłaniasz się innymi, ciągle powtarzasz to, co powie ktoś inny - innymi słowy zgiń kmiocie
Dokładnie, rolą Ryze'a jest wyciąganie takiego damage, że przeciwnik złoży się w dwie sekundy od twojego komba. Jeśli nie, jeśli zostanie chociaż te 20hp, on zabije ciebie. Tak to wygląda mniej więcej :P
Nowa mapa i grafa: http://clgaming.net/board/index.php?page=Thread&threadID=1093
A ta tą mapę widziałem. A co do grafy to chyba tylko modele postaci się zmienią, więc nie powinno być problemu z włączeniem słabych w opcjach. Nie masz o co się obawiać :P
Oooo tak, 1300 elo to już prawdziwe prosy grają : )
Yoh Asakura
13-01-2011, 18:45
Grałem wiele razy z ludźmi 1650+ przeciwko ludziom 1650+ i nigdy nie odstawałem ;)
Niszczyłem nawet Nidalką haj elo Gragasa na solo
Grałem wiele razy z ludźmi 1650+ przeciwko ludziom 1650+ i nigdy nie odstawałem ;)
Niszczyłem nawet Nidalką haj elo Gragasa na solo
O to cała skromność Yoha... :]
Yoh - drogi debilu, jak już wspominałem gówno mnie to obchodzi jak gram, wolę mieć normalne sprawy w realu niż ownować solo gragasa z haj elo i grac z goścmi z 1600+, więc daruj sobie te teksty w stylu "nab" bo mam na to ciężko wyjebane.
Yoh Asakura
13-01-2011, 19:44
A ja wolę mieć i normalne sprawy w realu i ownić w grze :D
Właśnie widać po twoim przeżywaniu jakie to sprawy w realu masz : D szybciej pójść po psc do sklepu i nakupować nowych skiniszów1!!11
Poniżacie się z każdym następnym postem. Serio. Obydwaj. Weźcie nie zachowujcie się jak dzieci wytykające sobie to, co robią w real life, bo to jest żałosne. To każdego osobista sprawa, a to, czy owni w grze, czy nie, nie ma nic do tego.
Gdy ktoś mnie obraża to nie zostawiam tego od tak. Może jestem jakiś dziwny, nie wiem.
Yoh Asakura
13-01-2011, 21:09
Właśnie widać po twoim przeżywaniu jakie to sprawy w realu masz : D szybciej pójść po psc do sklepu i nakupować nowych skiniszów1!!11
Jestem wrażliwy i bogaty, przeżywam to, co mnie dotyczy i stać mnie na to, żeby zaspokajać swoje potrzeby w rl i kupować skiny. A ty jesteś, jak to śpiewał Jon Lajoie, z gatunku stupid poor people :cup:
Skiny są fajne, sam mam kilka, o co ci chodzi? Skoro komuś nie żal kasy to kupuje, mi na jakiekolwiek gry nie żal pieniędzy w ogóle, dla mnie to nie jest marnowanie. Dla wielu innych osób też, i to dzięki tym osobom gry takie jak LoL powstają i mają się dobrze przez długi czas.
Ojej, nie chodziło mi o to, że kupowanie skinów jest złe, tylko że jego sprawy ograniczją się właśnie do tej czynności. I spróbuj tu z kimś pogadać....
anyway
http://img824.imageshack.us/img824/9972/haxor.jpg
tristana na 23 lvlu, która nie słyszała o flashu = win
fajnie być sfeedowanym malzem.
@yoh
jesteś bogaty? powiedz o tym Billowi Gatesowi to się troche pośmieje.
Yoh Asakura
13-01-2011, 23:22
Hahahaha, masz świetne runy, szczególnie seale :D
Ja też mam runy do dupy, na tanka nie mam nic, na Malpha wziąłem AP z quintami na health, a i tak mnie nie zabili. Chociaż nawet niespecjalnie się starali :P
Pierw kupowałem runy na mp5, później zachciało mi się kupować pod nidalee i kupiłem niepotrzebnie runke na dodge, później armor pen na ashe. Jest jak jest, nie płaczę z tego powodu. Niepotrzebne runki też kiedyś gdzieś upcham więc nie wiem dlaczego tak mordę szczerzysz.
Yoh Asakura
14-01-2011, 14:14
Bo flat mana regen jest dla ciot :D
Aha, tak samo jak eve/trynda to char dla noobów którzy nie umieją grać. Świetne argumenty masz.
Yoh Asakura
14-01-2011, 14:26
Mana regen per level daje ci to samo, co flat mana regen na 4 poziomie, co równa się byciu 4-5 minut na linii
Innymi słowy, po 4 lvlu z mana regen per/lvl jesteś coraz silniejszy, a mając flat, jesteś erverse czyli ciotąąąąąą
Sam mam flat, chodziło mi o to by na tych levelach 1-3 nie mieć problemów z maną spamująć HS na Eve w dżungli. Później mi to niepotrzebne, a chodzi właśnie o te bardzo wczesne early, bo per level na początku gówno dają.
Yoh Asakura
14-01-2011, 15:13
Ja mam prawie 20 mana regenu w early z per level. Na 1 levelu.
Jak? Pojedynczy flat daje dużo więcej niż perlvl, więc jak? Cały runebook masz w maga regen? :D
Yoh Asakura
14-01-2011, 16:55
Seale i glyphy mana regen per 5 per level, marki armor pen, quinty flat HP i w early takim Ezrealem kosi się aż miło
VarianWrynn
14-01-2011, 19:16
Jakieś rady jak zabić fiddlesticka ryzem? Zabijam każdego, robie niezla masakre ale tego typa nie zabije nigdy -.- Dzis customa 1v1 gralem z fiddlestickiem i staty 0 kill 13 deaths
Yoh Asakura
14-01-2011, 19:40
Quicksilver Sash + Abyssal Scepter + spellvamp + magic res.
Jak tylko użyje fear + drain, cleansuj quicksilverem, wywalaj full combo i dokończ.
VarianWrynn
14-01-2011, 21:14
A co sądzicie o Jannie? Nigdy nie widziałem jej w akcji a spelle brzmią fajnie. Hp też ma average więc nie jest pewnie taka krucha jak ryze ,który nie dość że pada bardzo szybko to na dodatek nie ma żadnego cc ( nie liczę prisona który ma minimalny czas trwania)
Janna jest zajebistym champem.
@ japierdole, nigdy nie wyjdę z 1200 elo. Jak kurwa można brać mundo na ranku i zamiast pomagać w teamfightach na midzie non stop bić golemy/dogi/wraithy do kurwy nędzy, jebani idioci.
A co sądzicie o Jannie? Nigdy nie widziałem jej w akcji a spelle brzmią fajnie. Hp też ma average więc nie jest pewnie taka krucha jak ryze ,który nie dość że pada bardzo szybko to na dodatek nie ma żadnego cc ( nie liczę prisona który ma minimalny czas trwania)
Janna jest, jak powiedziano wyżej, zajebista. Nie potrzebuje AP, bo nie damage jej skilli się liczy, ale sam efekt (kiedyś już o tym chyba mówiłem), czyli podrzucenie, slow, tarcza dodająca dmg z bazy (bez AP) i ulti, czyli AoE odepchnięcie + AoE slow dla wrogów i AoE heal dla ally. Wszystko to znaczy, że Jannę możesz spokojnie budować na tanka, a nie będzie ani trochę mniej użyteczna niż AP. Dość łatwa do ogarnięcia, niesamowity support dla teamu. Niedawno przekonałem się o sile Aegis of the Legion na Jannie, w połączeniu z tarczą na carry dps, efekt jest niesamowity. Polecam.
Seale i glyphy mana regen per 5 per level, marki armor pen, quinty flat HP i w early takim Ezrealem kosi się aż miło
Ostatnio zacząłem grać więcej Ezem, wygląda na to że będę musiał wymienić seale i glyphy. Resztę mam.
Yoh Asakura
15-01-2011, 12:06
Janny nie robi się pod tanka, tylko pod cdr, pod tanka też można, ale tylko takie itemy jak Frozen Heart i inne dające aury.
Co do Ezreala, grałem z haj elo azjatą premade 55, wziął Eza i świetnie mu szło w early, sprawdziłem jego runy, miał marki i quinty pod armor pen (walił true damage w early) + seale i glyphy pod mana regen per level per 5 - mega squishy, ale mega damage.
Nieraz szedłem w full tanka, czyli Force of Nature, Thornmail, Banshee's Veil, Randuins' Omen (zależy od typu przeciwników) i szło świetnie, taka Janna jest nieśmiertelna. Tylko że dla teamu trochę mniej przydatna niż z cdr.
Jakich feederów wczoraj miałem w teamie to jest niepojętne. Pantheon 6/23, sfeedował Olafa na początku, a sfeedowany Olaf to gg.
@No genialnie, nerf Eve i wykluczenie możliwości dżunglowania. Eh, Riot wszystko psuje.
Yoh Asakura
15-01-2011, 16:59
+70 win/lose ratio, a jeszcze niedawno Ro'Ded się ze mnie śmiał, że mam raptem 15.
Quezacoatl
16-01-2011, 00:10
Kilka gier z rzedu mialem leaverow i feederow. Szkoda gadac, czekam az zaczna banic porzadnie.
A ostatnia gra mnie rozwalila.
http://img171.imageshack.us/img171/7466/lol2di.jpg
A gralem solo na bot lane, przeciwko Cho i Alistarowi. Czyli Cho-knockup, dobiegaja do ciebie, Alistar knockup, Alistar knockback do turreta... Nabiegalem sie.
Yoh Asakura
16-01-2011, 00:32
Czemu solowaliście bot? oO
Ja nie chcę się chwalić, ale udało mi się zdominować linię jako Nidalka vs Cho i Morgana. Ich pasywy to nieśmiertelność na linii, na dodatek rupture, klatka, silence, plama i pograne.
Ale Cho Gat się zdziwił, jak na 6 lvlu padł, potem Morgana zgnębiona do połowy hp, zrobiła recall, akurat Cho wrócił, chciał mnie harassować, zanim Morgana wróciła, miał 1/4 hp, a ja mając tylko Dorans Ringa robiłem z nimi co tylko chciałem. Nidalka <3
--Ogorek--
16-01-2011, 00:52
+60 I CHUJ
http://img815.imageshack.us/img815/9363/beztytuucrh.jpg
Yoh Asakura
16-01-2011, 01:01
Poziom gry rewela, widzę że farma szła wam świetnie.
http://img641.imageshack.us/img641/2770/asasu.jpg (http://img641.imageshack.us/i/asasu.jpg/)
Szkoda, że nie jestem taki pro jak xxxlolkingxxx, on by pewnie nie scarrował tych 4 debili i napisał referat jak mu dobrze poszło. Ja niestety nie daje rady : ((
Quezacoatl
16-01-2011, 11:55
Czemu solowaliście bot? oO
Bo Garen polecial na top i Soraka za nim. Tez mieli junglera tak jak my, wiec im powiedzialem zeby zeszli na bot a ja wezme top, ale bez reakcji. Grali przeciwko Poppy na topie, z okazyjnymi wizytami Shaco, tak jak u mnie zreszta. I nafedzili. Tak, jako Garen + Soraka vs solo Poppy nafedzili.
Alanus Lutinum
16-01-2011, 12:03
Głosowanie!
Jaki rating bedzie mial goovie po tygodniu?
a) 100
b) 1337
c) 800
d) 2500
http://img522.imageshack.us/img522/3748/chujowystreak.png
W każdej grze był 1 lub 2 feederow w moim teamie (w przeciwnym nie było żadnych), na dodatek na first picki ludzie brali swaina, mundo, jaxa.... Przez takich ludzi straciłem ~120 ratingu w dwa dni, pozostaje mi tylko "powiedziec":
http://c.wrzuta.pl/wi4196/d0d524fa002798c3485bb985/0/japierdole/
Maldoryz
16-01-2011, 12:30
mam gre od wczoraj i strasznie mi sie podoba.
takie male pytanko, mam juz ~800 tych takich pkt, za ktore moge cos sobie kupic. Wy sie, jak widze, znacie, mozecie doradzic jakies championa? Aktualnie cioram sobie annie czy jakos tak, muci przeciwnikow jak... :D
Ja się wychowałem na Annie, do 30 levela ciąłem bodajże tylko nią. Jeśli jednak koniecznie chcesz zmienić championa to graj Ashe :D
Alanus Lutinum
16-01-2011, 13:07
Ryze bierz, na grach ktore maja twoj poziom bedziesz miazdzyc kazdego ktory zblizy sie na zasieg klatki, no i ryze jest prosty w obsludze.
No Ryze owni na low lvlach. Ja się wychowałem na Karthusie btw :P
btw uzbierałem sobie 6k, co polecacie kupić; Malzahara czy Ezraela?
Yoh Asakura
16-01-2011, 13:16
Jak się jest nubem Ryba, to tak jest. Jak u mnie zaczynają feedować, to po prostu leje na to, bo wiem, że różnica między przeciętnymi graczami, którzy są w obydwu drużynach, jest mała, a moi mają po prostu mniej szczęścia lub są zbyt hurra optymistyczni przy atakowaniu. Wszystko po prostu wychodzi w takich najmniejszych, najdrobniejszych detalach, jeżeli masz gracza świetnego i 4 przeciętnych vs 5 graczy powyżej przeciętnych ale poniżej jakiejś świetności, to spokojnie się wygra, wystarczy że poinstruujesz drużynę, co mają robić. Jeżeli czujesz, że jesteś najlepszy w drużynie, to musisz zmusić ich, żeby grali pod ciebie i się ciebie słuchali. Wtedy wygrywasz. Miałem w nocy grę Xinem 4 vs 5, bo Akali dostała dc na początku gry, musiałem solować vs Swain i Caitlyn, drużyna już piszczała, że przegramy, ale im powiedziałem, że jedyne, czego mi potrzeba, to Ghostblade i Quicksilver Sash, wtedy scarruje i mają nie płakać. I rzeczywiście to scarrowałem, zdominowałem po pierwszy recallu linię, mój jungler dawał mi reda, kiedy tylko możliwe, pomagałem na liniach, gankowałem, przejmowałem siłą dowodzenie. Po meczu napisał do mnie jeden od nas, że zachowuję się jak dupek i ćwok, ale fakt jest taki, że to ja ich pociągnąłem do zwycięstwa.
Generalnie zasada jest jedna - nie ważne, kogo masz w drużynie i jaką przewagę mają rywale, w 40-45 minucie wszystko się wyrównuje i jak jesteś dobry (lepszy niż inni), powinieneś wygrać taką grę.
MALZAHAR > ezreal
@maldoryz
ania jest dobra, również dużo nią grałem. Możesz kupić ashe za 450 i nią grać, w przyszłości się baaaaardzo przyda.
No Ryze owni na low lvlach. Ja się wychowałem na Karthusie btw :P
btw uzbierałem sobie 6k, co polecacie kupić; Malzahara czy Ezraela?
Mam obydwóch i chyba polecałbym bardziej Malzahara. Ez ma niezły dmg, fajny blink i ulti, ale ma 0 cc i jest mega squishy. Chociaż biorąc Flasha, w połączeniu z blinkiem będziesz nietykalny. Gram czasami Ezem i jest najs, ale Malz imo jest bardziej useful dla teamu.
A ja wróciłem do AP Eve. Jutro patch który usunie możliwość dżunglowania, więc mam wyjebaaaaane (;o), a AP Evka nie jest taka zła. Oczywiście jak się wie jak ją budować, bo jak widzę debili maksujących stealth i Ravage, rushujących Lich Bane jako pierwszy item mając 30 AP, to mam ochotę jebnąć. Haunting Guise + Rylai + Hextech + Lich Bane + później Abyssal Scepter, w połączeniu z maksowaniem Q asap to genialny build, który nie ogranicza postaci do debilnego dobijania wrogów z 10% hp, ale do ciągłego dmg i aktywnego uczestniczenia w teamfightach (a nie stania z boku i czekania aż twój team zdobędzie przewagę 4v5, jak robi większość Evek).
Yoh Asakura
16-01-2011, 13:39
Kup sobie Xina. Genialna postać. Zawsze śmieszne są momenty, kiedy np. farmie sobie miniony, z krzaków wybiega mi AP Sion, rzuca stuna, detonuja na mnie tarcze, spada mi pół hp, ten mnie ciągle bije i myśli, że albo mnie zabije albo zacznę uciekać. Ale w momencie, kiedy przychodzi tura na moje combo, Sion nagle traci 3/4 HP i zaczyna dramatycznie uciekać :D
To samo z każdym innym, ganki na Xina kończą się zawsze tak samo, E + R + Q i gość ma co najwyżej pół hp.
Nie przepadam za melee trochę :P
Yoh Asakura
16-01-2011, 13:52
Xin nie jest melee, Xin jest op.
Maldoryz
16-01-2011, 14:12
przy okazji, mozecie mi powiedziec co mam kupowac w tym sklepiku podczas meczu, azeby wycisnac jak najwiekszy dps annie i tym ryzem?
Yoh Asakura
16-01-2011, 14:17
Ryze i Annie to nie dps, tylko nuke, DPS to każdy AD carry.
Na Annie robisz zazwyczaj tak - startujesz z kryształem na manę/dorans ringiem (jak nie masz quint pod HP, to startuj z doransem), potem kupujesz Catalysta, robisz z niego Rod of Ages, w między czasie buty, które potem ulepszasz na sorcerer shoes albo mercury, dalej zależnie od przeciwników, możesz złożyć Rylaisa, Rabadona, Zhonyas Hourglass albo Abyssala lub Void Staffa. Generalnie składasz itemy pod Ability Power.
Ryze? Stack AP. Stack more AP. Profit.
Ryze i Annie to nie dps, tylko nuke, DPS to każdy AD carry.
Gówno nie prawda. Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego w LoL-u DPS to tylko physical damage dealer. W KAŻDEJ innej grze online, DPS = Damage Per Second, czyli damage dealer, niezależnie od tego, czy caster, ranged czy melee, magic czy physical.
Yoh Asakura
16-01-2011, 14:33
Może dlatego, że Annie nie zadaje damage'u przez określony czas, tylko wywala nuke, który zadaje insta damage, w przeciwieństwie do Ashe, która auto atakuje i zadaje DAMAGE PER SECOND?
To czemu Swaina nie nazwiesz dps-em? :D
Yoh Asakura
16-01-2011, 15:33
Może dlatego, że jego zaklęcia to DoTy?
Lol i co z tego. A DoTy to nie obrażenia? Myślałem, że "damage" to właśnie znaczy, ale chyba xxxlolkingxxx ma swoje teorie =/
srsly, gówno się znasz, wrd ma racje.
Maldoryz
16-01-2011, 16:02
haha, zastanawiam sie czy jakas postac moze byc lepsza od tej Annie dla poczatkujacego :D
http://img203.imageshack.us/img203/2848/beztytuuszi.png (http://img203.imageshack.us/i/beztytuuszi.png/)
nic nie zastapi tego uczucia... gonia cie we dwojke z minionami, a ty nagle castujesz beara i wszyscy padaja :D
Yoh Asakura
16-01-2011, 16:46
Jest piękniejsze uczucie, kiedy grasz Xinem, masz pół hp, gankuje cię dwóch ciołków, baitujesz w krzaki, nagle wyskakujesz z szarży, zapierdolisz za ponad 40% ich hp z ulti, walisz jak głupi w tego bardziej squishy i masz dubla.
Może dlatego, że jego zaklęcia to DoTy?
Damage Over Time = Damage Per Second. W LoL-u głupio się przyjęło i tyle.
To nie to samo, chociaż każdy DoT będzie miał określony DPS. DoT to skill/spell zadający dmg nie instant, ale constant przez określony czas.
No tak, ale jeśli taki dot zadaje ogromne damage w ciągu iluś tam sekund to można nazwać tego champa dpsem.
Ofc, to wszystko jest dość elastyczne. Oryginalnie DPS miał oznaczać DD klepiących z głównie z autoattacku, bo spell dmg jest określany mianem NUKE.
To mówię, dziwnie się przyjęło w LoL-u, bo w każdej innej grze DPS oznacza JAKIKOLWIEK damage dealing.
Alanus Lutinum
16-01-2011, 20:57
Jest piękniejsze uczucie, kiedy grasz Xinem, masz pół hp, gankuje cię dwóch ciołków, baitujesz w krzaki, nagle wyskakujesz z szarży, zapierdolisz za ponad 40% ich hp z ulti, walisz jak głupi w tego bardziej squishy i masz dubla.
To lubie w xinie, potrafi zmienic nawet najbardziej udupiona sytuacje na swoja korzysc, wiem ze irelia tez jest w tym swietna. Mainuje xinem i najbardziej go lubie za elastycznosc. Jest w stanie wypelnic wiele rol w teamie: cc, initiator, jungler, ad carry, tank, 2v1 lane, 1v1 solo i w kazdej sie dobrze sprawdza.
Jaki jest twoj build na xina yoh?
Moj to: wriggles (bo jungluje), buty sytuacyjnie (wiadomo, jak duzo cc to mercury, jak duzo biegam po mapie to mobility itd.), potem cos do hp (phage/ catalyst), kminie bf sworda, koncze itemy do hp, koncze infinity edge, skladam phantom dancera i zazwyczaj jest game over. Wiec wyglada to tak:
1) wriggles lantern
2) butki (uwielbiam boots of mobility)
3) frozen mallet/veil
4) infinity edge
5) phantom dancer
6) stark/wits end/youmuus/last whisper/black cleaver/cos wiecej do survi
I sprawdzalem tez youmuusa wczesniej i powiem ze sie swietnie sprawdza na xinie, bo bardzo wzmacnia jego early game, ale prawde mowiac nie mam jak go wlozyc do mojegu buildu kiedy jungluje, wszystko przez latarnie :/.
Yoh Asakura
16-01-2011, 21:41
Lol i co z tego. A DoTy to nie obrażenia? Myślałem, że "damage" to właśnie znaczy, ale chyba xxxlolkingxxx ma swoje teorie =/
srsly, gówno się znasz, wrd ma racje.
Ja pierdolę, DoT odnosi się do obrażeń, które wyciska się w określonych ramach czasowych, DPS to obrażenia, które są wyciskane co sekundę przez czas nieokreślony. Nuke nie jest DPSem, DoT nie jest DPSem.
Jaki jest twoj build na xina yoh?
Moj to: wriggles (bo jungluje), buty sytuacyjnie (wiadomo, jak duzo cc to mercury, jak duzo biegam po mapie to mobility itd.), potem cos do hp (phage/ catalyst), kminie bf sworda, koncze itemy do hp, koncze infinity edge, skladam phantom dancera i zazwyczaj jest game over. Wiec wyglada to tak:
1) wriggles lantern
2) butki (uwielbiam boots of mobility)
3) frozen mallet/veil
4) infinity edge
5) phantom dancer
6) stark/wits end/youmuus/last whisper/black cleaver/cos wiecej do survi
I sprawdzalem tez youmuusa wczesniej i powiem ze sie swietnie sprawdza na xinie, bo bardzo wzmacnia jego early game, ale prawde mowiac nie mam jak go wlozyc do mojegu buildu kiedy jungluje, wszystko przez latarnie :/.
Ale po co junglować Xinem? Da się, ale nie robi tego jakoś super szybko, są od niego w tym lepsi. Nie ma sensu iść nim do jungli, bo ma po prostu rewelacyjne early i radzi sobie świetnie na solo top, mid, duo.Myślę, że większa farmę osiągniesz na linii niż w junglii.
Kiedyś robiłem Xina głównie pod tanka z masteries 0/21/9 w utility z expem, ale teraz idę w pure DPSa i moje jedyne survi to jakiś Mallet/Quicksilver. Zaczynam różnie, jak wiem że na linii będzie tylko magic damage, to biorę magic resa, jak jakiś AD DD to albo cloth armor albo Dorans Shield. Ale taki najbardziej klasyczny start to Dorans Shield + HP pot, jak idę na duo i mam np. Jannę, to biorę Dorans Blade'a, dla większego dmgu. Po pierwszym recallu staram się rushować brutalizera, czasami biorę najpierw buty, ale zazwyczaj starcza mi na to i na to. Po Brutalizerze biorę albo Recurve Bow albo jakiś lifesteal, zależy co mi w danej chwili potrzebne. Potem składam Ghostblade'a, z lifesteala/bowa robię Starka, po tym Frozen Mallet (ewentualnie Quicksilver jak mają dużo CC), potem jakiś Black Cleaver albo Bloodthirster. Generalnie na Xinie móżna złożyć samego Ghostblade'a, reszta itemów pod tanka, a na koniec Atma, a i tak będzie robił OGROMNY damage.
Ja pierdolę, DoT odnosi się do obrażeń, które wyciska się w określonych ramach czasowych, DPS to obrażenia, które są wyciskane co sekundę przez czas nieokreślony. Nuke nie jest DPSem, DoT nie jest DPSem.
Widać wychowaliśmy się na innych grach. Wszędzie DPS to wyznacznik efektywności zadawania obrażeń przez daną postać, wyliczało się DPS ze średniej największej i najmniejszej wartości zadawanego dmg. Przyjęło się też, że klasy zadawające damage (jakikolwiek) nazywano DPS-ami. W LoL-u jest inaczej, dokładnie tak jak ty mówisz. I to jest wg mnie dziwne.
Mam dość... robie se przerwę tygodniową... nic tylko lost.. lost... lost...
robię takie błędy jak bym grał pierwszy raz... czas se zrobić tygodniową przerwe...
Ja pierdole DoT to jest czar/efekt, który zdaje przeciwnikowi X dmgu co Y sekund przez Z czasu. Tak było od zawsze i w każdym MMO, tylko jakieś trepy z LoLa chcą być inne i tworzą własne teorie.
Jaka gra, tacy "pro" i ich definicje.
To o czym mówisz, to najzwyczajniej w świecie DPS w określonych fazach - np. burn phase, itd.
Ja tam robie prosty build.
Wariant na dpsy - Berserki, Mallet, Atma i potem Pure DMG.
Wariant na casterow - Mercury, Mallet, Bashee Veil, Pure Dmg.
I jak kolega wyzej mowil, xin na dzungle jest za wolny. Nie warto marnowac jego potencjalu w early.
VarianWrynn
17-01-2011, 11:06
DPS - damage per second , czyli ilosc damage jakie zadaje sie(srednio) w czasie sekundy niewazne czy z czarów ,dotów , normal attacku. Fakt ze w lolu wyglada to troche inaczej.
Alanus Lutinum
17-01-2011, 22:38
Wyjebalem lola z kompa :D, po 20 defeatach mozna sie solidnie wkurzyc. Teamy byly BARDZO niewyrownane, w moim zazwyczaj byli feederzy, w przeciwnym nie bylo, jezeli przeciwnik budowal jakiegokolwiek defa to zawsze byl pode mnie (jak gram magiem to mr, jak dd to armor, jak tankiem to tez mr), wiec sam wiele nie moglem zdzialac... poza tym od razu focus we mnie lecial wiec nawet nie moglem wbic sie w walke, nawet jak bylem wyfeedowany na maxa :/.
Wyjebywanie gry za to, że się przegrywa > all
Yoh Asakura
17-01-2011, 22:48
jezeli przeciwnik budowal jakiegokolwiek defa to zawsze byl pode mnie (jak gram magiem to mr, jak dd to armor, jak tankiem to tez mr), wiec sam wiele nie moglem zdzialac... bylem wyfeedowany na maxa :/.
Istnieje coś takiego jak magic pen, armor pen. Brutalizer + Last Whisper + Black Cleaver i na*******asz tru damage, a squishe mają ujemny armor.
a ja zacząłem wygrywać i ogarniać... przerwa krótka się przydała...
wróciłem do Irenki jest luz... Fighter/nuke bulid... jak zawsze wychodzi
Dziś zmontowałem Miss Fortune na 462 dmg(z baronem i potkiem). Mogło być więcej, ale wygraliśmy w 45 minucie. Ale i tak robi wrażenie, taka ashe leciała na 2 hity + double up, a z lifesteal'a leczyłem się szybciej niż mundo ze swoim ulti i innymi skilami.
Yoh Asakura
17-01-2011, 23:49
Jakbyś jeszcze dał radę gdzieś wcisnąć Sheena/Tri Force zamiast butów, byłoby nawet fajniej (w sensie suchych statystyk)
Rotfl, dwie gry pod rząd wylosowało mi typa na rankedzie, który gra w LoLa chyba tylko po to, żeby trollować. Patrzałem jego profil i miał 700 gier na ranked i best ELO 1450 : D. Jego gry wyglądały na zasadzie: katrina ze smite i clarity i feed feed feed.
Co za pesio :3
Maldoryz
18-01-2011, 11:55
jeden mecz i bede mial 1350pkt, mam nadzieje, ze na 6lvl bede ciskal tym Ryzem :D.
@edit
no wiec, pierwszy mecz z nowym championem mam za soba. Ogolnie rzecz biorac to fajnie sie nim gra, ale kiedy juz przeciwnicy kupia sobie magic resistance, a moi towarzysze wola bic miniony gdzies daleko niz bronic nexusa... :/
da sie jakos "przelamac" to magic resi? Kupic item czy cos.
jeden mecz i bede mial 1350pkt, mam nadzieje, ze na 6lvl bede ciskal tym Ryzem :D.
@edit
no wiec, pierwszy mecz z nowym championem mam za soba. Ogolnie rzecz biorac to fajnie sie nim gra, ale kiedy juz przeciwnicy kupia sobie magic resistance, a moi towarzysze wola bic miniony gdzies daleko niz bronic nexusa... :/
da sie jakos "przelamac" to magic resi? Kupic item czy cos.
Magic penetration. Z runek, masteries i itemów takich jak Sorcerer's Shoes, Haunting Guise czy Void Staff. Albo zwykłe obniżanie magic resistance przeciwników, np. Abyssal Scepter. To samo, armor broni przed atakami fizycznymi, przebija go armor penetration.
VarianWrynn
18-01-2011, 15:01
No i nie zapomnij od czego jest Spell Flux
Alanus Lutinum
18-01-2011, 17:54
Wyjebywanie gry za to, że się przegrywa > all
Moze i tak, ale lol zaczyna kolidowac z moim rl lifem :D. Poza tym to troche stresujace kiedy ja wlasnie zaczalem gre, a ojciec kaze mi konczyc, po czym od*******a mi prad w pokoju... Z reszta ilez mozna, rozegralem 1500+ gier, to jakies 1000h spedzonych przy tej grze, powoli sie zaczyna nudzic. A i pamietam ze kiedys mialem wiecej defeatow, bodajze 63 defeaty pod rzad (!), ale wtedy sie jaralem jeszcze lolem wiec jakos specjalnie sie nie przejmowalem, z reszta nie byly to rankedy tylko normale.
63? Niemożliwe. Na pewno znalazłby się w tyle gier jakiś team który by cię scarrował : D
Alanus Lutinum
18-01-2011, 18:19
Tak, dokladnie 63 defeaty pod rzad, mialem bodajze staty ~150/140 kiedy to sie skonczylo bylo 150/200, wyszedlem na + z winami dopiero jak wbilem na 500. Sam sie zdziwilem ze nie bylo teamu ktory mnie wycarrowal podczas 63 gier... shit happens, taki streaki tez sie trafiaja :D, potem mialem na 500 mialme 3-4 streaki z winami po ~10 i sie wyprostowalem.
No ja miałem najgorszy streak z 15 lose. A win streaków z 10 winami albo jednym lose w ostatnich 10 bardzo dużo. Pewnie miałeś wtedy wrazenie tak jak ja kiedy mi się trafia tyle losów, że Riot rzucił na ciebie klątwę i ciągle losował debilów?: D
Alanus Lutinum
18-01-2011, 19:53
Pewnie miałeś wtedy wrazenie tak jak ja kiedy mi się trafia tyle losów, że Riot rzucił na ciebie klątwę i ciągle losował debilów?: D
S*******aj :P.Tak, udalo ci sie zgadnac :D, po ~15 losach spamowalem przed kazda gra "i'm sorry guys, but i'm cursed", wyobraz sobie ten orgazm kiedy po tych 63 defetach byl win! :D
Ja ostatnio gram mniej w LoL. Chyba jest to spowodowane w*****ającymi randomami, z którymi nie da się grać. Wystarczy mi jeden mecz dziennie, ale mecz normalny, porządny, jeśli przegrany to nie przez to, że miałem idiotów w teamie, ale po prostu, przeciwnicy wygrali fair, zwyczajnie są lepsi. Wczoraj z Yohem zagraliśmy full premade mecz, i grało się znakomicie. Moje ganki Evką kończyły się przynajmniej jedną śmiercią wrogów (nieraz miałem sytację na sologame, gdzie pingam do ganku, a oni mają to w dupie, a jeśli już nie mają, to lamią tak że wrogowie uciekną - np. Ashe, która uważa, że jej ulti jest zbyt cenne żeby używać w tak błahyh sytuacjach. K.), oboje z Yohem sfeedowaliśmy się trochę na początku, a sfeedowane dwa carry dpsy jak Ashe i Eve to gwarantowany win. Szkoda, że Zilean miał lagi, bo z jego ulti możnaby trochę bardziej zaszaleć. Jeszcze jakbym dokupił Guardiana, potem ewentualnie Zhonyę, to możnaby odjebywać ganki w ich bazie, pod sklepikiem. :p
edit:
Evelynn:
-Base mana reduced to 180 from 212
-Mana per level increased to 42 from 38
-Base damage reduced to 48 from 53
-Damage per level increased to 3.3 from 2.9
-Base armor reduced to 12.5 from 14.75
-Hate Spike mana cost increased to 12/15/18/21/24 from 8/10/12/14/16
-Shadow Walk duration reduced to 10/20/30/40/50 from 20/30/40/50/60
-Shadow Walk cooldown reduced to 12/11/10/9/8 from 12 at all ranks upon breaking stealth
-Malice and Spite duration reduced to 10 seconds from 15
DZIĘKI ZA SPIERDOLENIE POSTACI, RIOT! <3
Ale Caitlyn dostała buffa, ulti nie przerywa i działa poprawnie, szkoda że nadal da się zasłonić. Trzeba będzie nią zagrać.
Catlyn ssie hardo. Da się nią pocinać na early game, ale jeśli nie gra przeciwko idiotom, to przy 18-stych levelach jest już bez użyteczna.
A Eve trzeba było osłabić, imho zdecydowanie duże OP in early game, co często ustawiało już wynik.
Mówisz że Cait ssie. Odnosi się to do gry po, czy przed patchem?
Yoh Asakura
19-01-2011, 16:58
Żadna różnica, miałem wszystkie przedmioty pod carry, a i tak czułem się słaby, Ashe z takimi samymi rzeczami robiłaby pogrom. To samo MF.
Rotfl, dwie gry pod rząd wylosowało mi typa na rankedzie, który gra w LoLa chyba tylko po to, żeby trollować. Patrzałem jego profil i miał 700 gier na ranked i best ELO 1450 : D. Jego gry wyglądały na zasadzie: katrina ze smite i clarity i feed feed feed.
Co za pesio :3
Ignoruj go, ile razy mialem tak ze koles zamiast walczyc sobie farmil np wczoraj mialem takiego orla veigara
Yoh Asakura
19-01-2011, 17:28
Veigar musi farmić, bo to late game caster, który wyskoczy ci z 1k AP i ściągnie na jednego spella.
Niedługo wam zdam mało-kogo-obchodzący Thrilling Reportaż na temat Eve po nerfie - co z AD, co z debilnym AP (rush Lich Bane z 30AP, potem czapka - ogólnie 0 survi) i co z rozsądnym AP (Haunting Guise, Rylai, Rod of Ages). U CANT WAIT 4IT, EH?!
edit:
Więc tak. Po zagraniu AD (na lane, nie w dżungli) mogę już coś powiedzieć. Słabszego armora i dmg się nie odczuwa zbytnio, więc to tu pominę. Gorzej z maną. Recallować musiałem dosłownie co chwilę. Jeden gank i do bazy. Odczuwalne jest to zwłaszcza na Hate Spike, którego używam na początku jako pierwszego. Drugie co jest strasznie odczuwalne, to długość stealtha na rank 1. Paranoja. Stoję sobie pod turretem na bot, włączam stealth, chcąc wziąć udział w ganku. I co? Ledwo wejdę w pierwsze krzaki, stealth się kończy. Do tej pory używałem stealtha tylko na rank 1, bo to wystarczało w zupełności, teraz bez ciskania w przynajmniej rank 3 się nie obejdzie. Ale AD nadal jest OP. 9/2, przeciwnicy zsurrenderowali w 25 minucie. Eve + Kog na lane to miazga. A Renekton ssie.
Yoh Asakura
20-01-2011, 01:41
http://i55.tinypic.com/2ajdnag.png
Legendary skin dla Vlada:
http://eu.leagueoflegends.com/board/attachment.php?attachmentid=15104&d=1295646413
Pro, nie? :D
Yoh Asakura
22-01-2011, 17:18
Ryba, zagramy w grę pod tytułem "Gdzie się podziało ELO Revilsa po rozegraniu większej ilości gier"?
A ja mam takie pytanie... dlaczego niektórych skinów się nie da kupić? Chociałem sobie zakupić dwa ostatnie dla Vladimira, tego na motorze i vampira, a tu kurde się nie da :( to jest tylko okresowo dostępne czy jak?
Ten drakula Vlad był tylko na Halloween, ten metalowiec jeszcze nie jest dostepny, wyjdzie w następnym patchu i będzie kosztował 1800 IP, czyli dwukrotnie więcej co normalny skin.
Yoh Asakura
22-01-2011, 19:02
Bo są skiny okazjonalne, dostępne np. z okazji Mundialu, helołin i innych dupereli.
Store mi nie działa, gdy wchodze jest całe czarne. Wie ktoś co zrobić w takim wypadku, czy pozostaje reinstall?
Najlepszy jest trynd <3 i nie ma lepszych :D 2x phantom + infinity + luk od penetration i kazdy tank kleczy przede mna ;d a reszta sklada sie w 2-3 sec ;d
Quezacoatl
24-01-2011, 00:49
Store mi nie działa, gdy wchodze jest całe czarne. Wie ktoś co zrobić w takim wypadku, czy pozostaje reinstall?
Poczekaj 24h i sprawdz czy to nie jest problem z ich strony. Bo czesto taj sie zdarza. Powinno sie samo naprawic.
wreszcie wiemy jak wyglada joh w LoLu -> :wasabi:
Nowa emota na forum specjalnie dla joha!
Ehe, jak myślisz, że wszyscy pozwolą ci tak bezkarnie bić kogokolwiek to wbij wyższy lvl.
http://img191.imageshack.us/img191/1384/asasdq.jpg (http://img191.imageshack.us/i/asasdq.jpg/)
: d
Pro rating \o/
Ja już miałem 1300 ale przez debili takich jak Trynda który ma jedynie Zeal i Buty AS i soluje pięciu przeciwników (a raczej próbuje, heh), znowu mam 1270.
Btw problem rozwiązany. Dla tych którym mogłoby się to przydać:
W Internet Explorer włączamy opcje internetowe, klikamy w Zaawansowane, zjeżdżamy niemal na sam dół i szukamy dwóch opcji:
-Sprawdź czy certyfikat serwera nie został cofnięty
-Sprawdź czy certyfikat wydawcy nie został cofnięty
Oba odznaczamy. I Store w LoL działa.
Yoh Asakura
24-01-2011, 12:43
Ja pierdolę, co za zjebana gra, scarrowałem ze znajomym rankeda w duo (Janna + Carry) i nie dostałem żadnego elo, nie mam nawet tego meczu w match history, co za gówno.
Fajowe to... :wasabi:
Jak narazie jest ok :P od kiedy wróciłem do irenki to rankingi wygrywam... Caitlin też se dobrze radzi....
Kurde chory ledno działam teraz ale wiem że...
:wasabi: czówa
Caitlyn jest do dupy. Największy fail jaki Riot zrobił. MF mając identyczne itemki co Cait, robi 50x więcej zamieszania, zadawając 100x większy dmg i zgarniając 5x więcej killi, jednocześnie będąc niesamowicie użytecznym dla teamu, czego o Kejtlin powiedzieć nie można. Najgorzej wydane 6300 punktów w życiu.
Ta Caitlyn to gówno, do 5 lvla może sobie popuszować ze spellów i swojego pro zasięgu, a potem z każdym lvlem staje się coraz bardziej bezużyteczna, i na 18 jak masz w teamie caitlyn grasz 4v5. Największy problem tej postaci to to, że ludzie w 90% przypadkach grają tym jako casterem, nie dpsując nic z auto ataku, a jako caster to on ma takie śmieszne dmg, że rotflcopter. Zawsze jak mam w teamie to guwno to już facepalm się szykuje.
Ja pierdolę, co za zjebana gra, scarrowałem ze znajomym rankeda w duo (Janna + Carry) i nie dostałem żadnego elo, nie mam nawet tego meczu w match history, co za gówno.
Brawo riot, jednego nooba mniej.
Caitlyn jest do dupy. Największy fail jaki Riot zrobił. MF mając identyczne itemki co Cait, robi 50x więcej zamieszania, zadawając 100x większy dmg i zgarniając 5x więcej killi, jednocześnie będąc niesamowicie użytecznym dla teamu, czego o Kejtlin powiedzieć nie można. Najgorzej wydane 6300 punktów w życiu.
Ta Caitlyn to gówno, do 5 lvla może sobie popuszować ze spellów i swojego pro zasięgu, a potem z każdym lvlem staje się coraz bardziej bezużyteczna, i na 18 jak masz w teamie caitlyn grasz 4v5. Największy problem tej postaci to to, że ludzie w 90% przypadkach grają tym jako casterem, nie dpsując nic z auto ataku, a jako caster to on ma takie śmieszne dmg, że rotflcopter. Zawsze jak mam w teamie to guwno to już facepalm się szykuje.
Dziwne... dziwne... czemu ja nie mam takich problemów i uważam to za postać moich marzeń? drugą po lux?
Ja nią gram i jak na razie nie narzekam... podoba mi się jej zasięg oraz siła skilli... co do team fighterów ro ładnie się sprawuję zadając ogromny demage w przeciwnika trzymając się na bezpiecznej odległości od wrogów... padam ze śmiechu widząc gościa który składa full BF Sword bulid i nic nie może zdziałać gdy na na swoim robię z niego i jego kolegów kaszankę podwawelską...
Prosta zasada postaci jest zachowana nie umiesz grac i się dziwisz że jest niewypałem... Ja nad ta postacią spędziłem długie godziny practisów z kolegami by ją obczaić i wiem jedno... Jest warta każdego wina jakiego miałem by ją mieć...
-------------------------------------------------------- EDIT--------
@.Pan na dole
Wcześnie weszła i zasada nowej postaci... teraz jest free czyli gracze bez bladego pojęcia co i jak...
To kiedyś zagramy, bo ja NIGDY nie widziałem użytecznej Caitlyn. Moja opinia o niej zbudowana jest na WSZYSTKICH grach, w których była. Nawet nafeedowana.
Ta i jej ulti jest śmieszne. Mały dmg i banalne do zablokowania. Na vladka to nawet nie trzeba blokować bo sobie pool zrobi :P
Yoh Asakura
24-01-2011, 17:58
http://i55.tinypic.com/2eclp52.png
EAT SHIT
http://i54.tinypic.com/10fnqsw.png
Wasz Yoh gra z finalistą WCG i jego kumplami, na kolana
O curwa, on serio myśli, że to czyni go fajnym : D
Hahahahahaha już znamy joha nowa tapetę : DDDD. Btw już sobie to wyobrażam jak go dobił niechcący używając W przez krzaki i akurat tam stał na 5 hp i szybko zrobił screena na pamiątkę : D
Sry ale nie jesteś nasz bo raczej nikt się do ciebie nie przyznaje xd, a na kolana możesz przed tatom ;<. Żałosne.
@down
Sry, ale tylko ty na tym forum onanizujesz się przy loló ;<. I raczej tylko twoim rzyciowym marzeniem było zagranie "z finalistą wcg", rotfl. Normalny gracz nie ma czego zadrościć
Yoh Asakura
24-01-2011, 18:52
Nie, ściągnąłem go na combo Blanką.
Btw, świetny z niego gość, do pogrania i do pogadania ;)
Żalosne xd
Zazdrość nie jest dobra
Sry, ale tylko ty na tym forum onanizujesz się przy loló ;<. I raczej tylko twoim rzyciowym marzeniem było zagranie "z finalistą wcg", rotfl. Normalny gracz nie ma czego zadrościć
ENVY
Joh najsmutniejsze jest to, że w ty w tym swoim światku gdzie ociekasz zajebistością super serio myślisz, że ktokolwiek zazdrości ci tego, że zrobiłeś sobie skrina w lobby z jakimś kolesiem. Dobrze, że tylko my tu zaglądamy, bo byś miał siare na pół internetu xd
@2down
No właśnie o tym mówię : D. WIESZ ŻE CI ZAZDROSZCZE. hahahahah. Szczyt żałosności joha : d
Załorzyłem ten temat by pogadać o tej grze powymieniać się doświadczeniem , i tym podobnym... jak ma się problemy to się spytać... by gracze się popoznawali ale nie...
Musimy się kurde żreć o to że Yoh ma Skina jak na*******a się z pro 100... Jego to rajcuje i niech racuje... Ma radochę z tego że pnie się do góry... inni mają radochę że grają w tą grę którą grywalnością przebija wiele gier... Ja się ciesze że po ciężkim dniu w pracy lub w szkole mogę pograć z kuplami których nie widóje albo nie mogą się ruszyć z domu...
Yoh ma skilla i ogania ale jego kulturą gracza nie jest na najwyższym poziomie...
Pnie się w górę... Bo ma z tego przyjemność...
Wielu z was grałem i widziałem co potraficie i fajnie się gra... nie macie pro skilla jak top 1000 i co z tego? Nic gracie dla przyjemności...
----------------------------EDIT-------------------------------
Mnie nie obchodzi że grał z prosami i mnie to nie imponuje tak samo jak wam... ale nie uważam też że to akurat żałosne...
Dziękuję... Lukers B)
Yoh Asakura
24-01-2011, 20:13
Joh najsmutniejsze jest to, że w ty w tym swoim światku gdzie ociekasz zajebistością super serio myślisz, że ktokolwiek zazdrości ci tego, że zrobiłeś sobie skrina w lobby z jakimś kolesiem. Dobrze, że tylko my tu zaglądamy, bo byś miał siare na pół internetu xd
Wiem, że mi zazdrościsz, ale nie przyznasz tego, ja cię rozumiem, Ryba. Też lubię piwo z sokiem!
@Yoh
A ja myślę, że on ci nie zazdrości, ja też :) Dawno uświadomiłem ci jak głęboko mam te całe mecze WCG, nie znam na pamięć wszystkich nicków kolesi 1700+ i ich rating dzień po dniu. A ty pewnie, gdybym cię zapytał o to jakie Revils czy SorakaBot miał ELO 16 grudnia o godzinie 14:58 to byś podał, ba, nawet dałbyś dokładne staty z ostatnich 10 meczy, jak wszedł na takie ELO, włącznie z itemami jakie kupił, w jakiej kolejności i w której minucie gry. Ja nie. I wielu innych też nie. My to mamy po prostu w dupie, pogódź się z tym :D
Yoh Asakura
24-01-2011, 20:53
Nie, nie obchodzi mnie Sorakabot, nie obchodzi mnie Revils, obejrzę streama raz na ruski rok, jak SK gra ESL.
Poza tym, teraz będziecie się wypierać tego, że mi po prostu zazdrościcie. Przyznajcie to. To nie boli.
Czego? Tego jaki jesteś żałosny? Czy tego jakiego masz fajnego screena? :wasabi: : D
Yoh Asakura
24-01-2011, 21:41
Wszystkiego, mam więcej IP w LoLu niż ty w połączeniu sieciowym!
Poza tym, teraz będziecie się wypierać tego, że mi po prostu zazdrościcie. Przyznajcie to. To nie boli.
Lol, a co to takiego powiedzieć "kurde fajnie masz, też chciałbym grać z kolesiami 1800 ELO"? Może koleś ma skilla, w co nie wątpię, patrząc na jego rating, ale ja na serio się tym nie jaram. I już skończ, bo my ci mówimy że ci nie zazdrościmy, a ty nam to wpierasz i tak w kółko. End this shit, man, I don't care! :p
Btw kupiłem LeBlanc, zajebista jest. To, co odpieprza ze squishami jest awsum, sam nie widzę kiedy to hp im znika :D For my next trick, I'll make their life bar disappear!
Yoh Asakura
24-01-2011, 21:52
Nie chodzi o jego ELO, Zylor niszczył Hotshota, mojego życiowego mentora, to znaczy że jest świetny i musicie mi zazdrościć.
Yoh po prostu jest mistrzem prawdy objawionej i ma kompletną rację. LoL jest niesamowicie poważną grą, każdy marzy o posiadaniu dobrego ratingu w niej, a casual nie istnieje - po prostu złamasy tłumaczą nim swoje lamienie. Nie znacie się i nie macie pojęcia nawet co wy czujecie i jak bardzo zazdrościcie niektórym ich zajebistości w tą mistrzowsko zbalansowaną i stworzoną do urządzania olbrzymich turnieji grę.
Yoh Asakura
24-01-2011, 22:07
Widzicie? Jednak można. Brawo eerion za odwagę.
Wiem, że mi zazdrościsz, ale nie przyznasz tego, ja cię rozumiem, Ryba. Też lubię piwo z sokiem!
To tak jakbyś się pochwalił, że dochodzisz po 20 sekundach, wszyscy by ci powiedzieli, że to jednak nie jest fajne, ale ty nadal brnąłbyś, że wszyscy ci zazdroszczą.
Nie chodzi o jego ELO, Zylor niszczył Hotshota, mojego życiowego mentora, to znaczy że jest świetny i musicie mi zazdrościć.
A ja zabiłem tanka na melee na expercie w Left 4 Dead 2, zdobywając achievmenta, którym nie każdy może się pochwalić. MUSICIE MI ZAZDROŚCIĆ! JESTEM TAK ZAJEBISTY, ŻE GŁOWA MAŁA!
Seriously, Yoh, tak jak powiedział Rybzor - żyj w swoim światku uważając, że każdy ma cię za epicko zajebistego pr0 gam3ra, zazdroszcząc ci w cholerę. Kończmy tę głupią dyskusję, bo to prowadzi do nikąd. Ja mówię, że ci nie zazdroszczę i mało mnie obchodzi z kim grałeś. Jak to odbierzesz - twoja osobista sprawa. Żyj w nieprawdzie uważając że ci zazdroszczę, co mi tam. Moje /care osiągnęło wartość zerową. ^^
Tak btw to śmierdzi mi tu prowokacją. On sobie robi z nas jaja, tak myślę :D
Eerion i czego się wygadałeś. Teraz wszyscy się dowiedzą, że to zmowa i że mamy osobne forum ukryte w internecie, mega tajne, którego myśl przewodnia to "Nasz Pr0 joh" gdzie podniecamy się jego każdą grą w match history i omawiamy każdy użyty skill, WrD nagrywa gry z nim, a potem je tam wrzuca, trzymając kamerę ciagle na johu i udając, że junglinguje. Po prostu podnieca nas on tak, że moglibyśmy dla niego zostać homo, a tutaj ukrywamy to wszystko i jesteśmy w zmowie udając brak zainteresowania.
Wszystko twoja wina Eerion : (
Ej yoh, wiesz prawda jest taka, że przeciętny człowiek z większością tych twoich życiowych mentorów wstydziłby się na mieście pokazać. Zgarbione grubaski z przetłuszczonymi włosami - tak, to właśnie ci wymiatacze w lola, a więc nie wiem czy jest co zazdrościć. :wasabi: :wasabi: :wasabi: :wasabi: :wasabi: :wasabi:
Yoh Asakura
24-01-2011, 22:30
To tak jakbyś się pochwalił, że dochodzisz po 20 sekundach, wszyscy by ci powiedzieli, że to jednak nie jest fajne, ale ty nadal brnąłbyś, że wszyscy ci zazdroszczą.
Bo mi zazdroszczą, a ty stąd idź.
A ja zabiłem tanka na melee na expercie w Left 4 Dead 2, zdobywając achievmenta, którym nie każdy może się pochwalić. MUSICIE MI ZAZDROŚCIĆ! JESTEM TAK ZAJEBISTY, ŻE GŁOWA MAŁA!
Widzisz, obydwoje mamy swoje specjalne acziwmenty!
Ej yoh, wiesz prawda jest taka, że przeciętny człowiek z większością tych twoich życiowych mentorów wstydziłby się na mieście pokazać. Zgarbione grubaski z przetłuszczonymi włosami - tak, to właśnie ci wymiatacze w lola, a więc nie wiem czy jest co zazdrościć.
Hotszot streamuje z kamerką, Linak to przystojny Francuz, etc, etc, tylko Reginald wygląda jak skrzyżowanie chińczyka z mudżinem.
Eerion i czego się wygadałeś. Teraz wszyscy się dowiedzą, że to zmowa i że mamy osobne forum ukryte w internecie, mega tajne, którego myśl przewodnia to "Nasz Pr0 joh" gdzie podniecamy się jego każdą grą w match history i omawiamy każdy użyty skill, WrD nagrywa gry z nim, a potem je tam wrzuca, trzymając kamerę ciagle na johu i udając, że junglinguje. Po prostu podnieca nas on tak, że moglibyśmy dla niego zostać homo, a tutaj ukrywamy to wszystko i jesteśmy w zmowie udając brak zainteresowania.
No i co? Takie to było trudne?
Wiesz, w sumie to masz rację z tym dochodzeniem. Można na tym dużo czasu zaoszczędzić... eh;/
Omfg, musieliście mnie wydać? :/
Ołfak, darmowa MF. To sobie ponapieprzam.
Ja to zawsze lubie dekonspirować :D
Peszek panowie, peszek
Knight Patryk
25-01-2011, 15:41
Mmmh, czy kazdy z was musi sie dowartosciowac czy co?Co chwile ktos gada o statach linkuje screeny do nich, zali sie ze ktos nafidowal.Ogarnijcie sie ludzie to nie jest koleczko dla emo itp.
@OT
Wiadomo jaki bedzie nowy champ?Doszly mnie sluchy o void beascie(kog itp)
Ha, wczoraj mając 15/1 na koniec zostałem okrzyknięty przez wrogiego Tryndę "best eve player i've ever seen". Dopiero ten właśnie Trynda zabił mnie w teamfighcie gdy miałem 13/0. Miał szczęście bo Exhausta miałem na cd. Eh.
@down
Wiem, fascynujące, co? Szkoda że ty, nubasku, nie możesz pochwalić się czymś większym, mając 10 level. I radziłbym nie statsować postów, bo nie dotyczy on gry.
Btw, nowy champion to Karma (http://lol-europe.com/news/champion-sneak-peek-karma-enlightened-one-0), prawdopodobnie następny caster. I kobieta. Posrali się, czy co?
VarianWrynn
27-01-2011, 11:47
http://kotburger.pl/uploads/1259080250_by_Qwers_500.jpg
Strasznie sie napinasz Yoh a boisz sie teraz rankeda ruszyc zeby twoje super fajne elo nie spadlo
Yoh Asakura
27-01-2011, 18:44
Nie, po prostu zagrałem 2 rankedy i 2 razy spotkało mnie to samo - nie zyskałem elo, nie zapisał się w match history, więc po co mam tracić na to czas?
Miał szczęście bo Exhausta miałem na cd. Eh.
gramy w to samo?xdd
gramy w to samo?xdd
Mój ograniczony umysł nie pozwolił mi zrozumieć aluzji. O co chodzi?
edit
Właśnie grałem przeciw najlepszej Akali jaką kiedykolwiek widziałem w życiu. Sword of the Occult + Mejais + Leviathan + Thornmail + jakieśtam buty + Hextech. Potem coś zamieniła na Guardiana, nie pamiętam co. Nie żałowała kasy na kontrowanie mnie oraclami, na dodatek miała aktywne wszystkie 3 eliksiry naraz (prócz oracle). Końcowe staty 36/7, w early nie zgarnęła killa ani razu na moim lane. To ja ją zabiłem dwa razy. Kurde, rzadko kiedy spotyka się takich naprawdę pro ogarniętych graczy. Jestem pod wrażeniem. Na szczęście było dość zbalansowane, bo sam miałem 25/8 pod koniec, miała na szczęście w teamie kilka squishy na których można było się nafarmić, ale ją zabić było niesamowicie trudno. Wygrała nubkom grę.
Yoh Asakura
29-01-2011, 05:42
Legendarna piątka zebrała się o 3 w nocy, walnęła rankedy pełnym składem i wygrała każdy przed 30 minutą, razem jesteśmy niepokonani B)
Kit z tym, że nasz AP carry za każdym razem robi taktykę "LEEEROOOY JENNNNKIIINSSS", i tak wygrywamy :D
To ich nie czytaj. I teraz się nie chwaliłem, tylko pisałem o Akali, a to podpina się pod dyskusję o grze. Jak ci to naprawdę wadzi to nie klikaj w ten temat, jednym słowem: gtfo.
Też nieraz zdawałem relacje, ale jednak w nieco innej formie. Ja opowieści od pana narcyza mam już zdecydowanie dość i wchodzę tu aby poczytać co mają do powiedzenia normalni gracze.
To omijaj jego posty. Zresztą jak chcesz pogadać o LoL normalnie, to idź na forum cdaction.pl. Tutaj wchodzi tak mało wiary, że zomfgtrolololoburkek.
Wchodzę czasem na leagueoflegends.pl. Nie szukam specjalnie jakiegoś kółka lolowego. Jest tu temat o lolu - spoko, wejdę, zobaczę, czasem coś napiszę. Omijam jego posty, po prostu chcę mu uświadomić, że te jego ciekawe historyjki nie są ciekawe.
Sorry mistrzu, ale to nie mi na każdym kroku ktoś daje znak, że jestem bezdennym idiotą.
On się po prostu do tego przyzwyczaił tak bardzo, że już tego nie zauważa :P
btw pierwszy raz widziałem junglującego ezraela : O
Yoh Asakura
04-02-2011, 16:55
Karma jest mega fun to play, bardzo fajny i użyteczny support, % AoE Heal? Świetne!
Mój ulubiony support pod względem frajdy w grze, zdetronizowała Jannę!
Chciałbym powiadomić iż wracam do gry, i nie podoba mi się ta komiksowa grafika :C Możecie dodać mnie do friends, nick : Ruszka.
oOoMiKooOo
04-02-2011, 18:21
Gdzie mogę zmienić język? :P
Niechcący zainstalowałam po francusku :(
\\\Dobra, zainstalowałam od nowa :P
Yoh Asakura
04-02-2011, 18:35
1414 B)
Rankedy na tym elo są za łatwe
To wejdź na wyższe jak tak łatwo : )
yoh banned : D
Joh daj znać za te 2 tyg jak ci idzie na rankedach bo jesteśmy bardzo ciekawi ; //
ja po 10 rankedach wszedlem na elo 1400+ majac idiotow w teamach (spadalem do 1350 i odrabialem), a joh musial ich rozegrac ponad 60 i sie tym jara ;((
Knight Patryk
05-02-2011, 02:41
Joh daj znać za te 2 tyg jak ci idzie na rankedach bo jesteśmy bardzo ciekawi ; //
/\This
Ah nie lubie jak karma ucieka na low i potem takie combo robi ze zwiekszonym ap:P
Omg nie wyrobie...
Wkurzyłem się że miałem w teamie same 1/6/0, totalne 4 feedy, to w kolejnej grze polazłem sobie na rankeda, wziąłem sonę (w rotacji była, nie grałem nią prawie wcale), smite i revive, masteries zostawiłem z ostatniej gry (shen), poszedłem na jungle soną i... wygrałem.
ROTFL.
Swoją drogą, miałem soną na junglingu ten sam lvl co bot line, hahaha. Nie widziałem, że tym się da junglować : D
Alanus Lutinum
05-02-2011, 14:23
http://img830.imageshack.us/i/japierdolek.png/
Jak mam tutaj cokolwiek carrowac jak focus jest od razu na mnie.... nie mozna zsilencowac katariny bo dostaje stuna od pantha... dodam ze w ich teamie nie bylo feederow ja z kolei mialem az dwoch, nasz tf w ogole nie chodzil z teamem, a jego backdoory byly failami, mam nadzieje ze dostane wyrownane druzyny w koncu. W sumie to na 1100 elo widze lepszych graczy niz na 1400.
Tylko dwóch? Toś fartuch : D
hahahah banned yoh... czyli an forum lola nastały czasu pokoju i dobroci...
Ile czasu trwa jedna rozgrywka w LoLu? W miarę wyrównana DotA trwa 40-50 minut, a jak to wygląda u was? :P
Knight Patryk
05-02-2011, 16:42
Od 25 minuty mozna dac surrender(jest glosowanie).Jesli jest duza przewaga w killach i towerach na tym sie konczy.Srednio mecz to 35-50 min.Raz gralem 75-.-
Just can`t wait for DotA2. Yay offtopic.
Moja najdłuższa gra w lolu miała 1:40h :P
Jakiegoś ip boosta mam ;o niezłe zdziwko jak dostalem 388 ip za wina ; D btw kupiłem xina i muszę powiedzieć, że owni każdego squisha : D
Alanus Lutinum
06-02-2011, 00:24
Dzisiaj rozegralem 1v1 3 gry z moim kumplem, ktory jest gorszy od mojego chomika :D. Oczywiscie mu to powiedzialem i sie wkurzyl i mnie wyzwal na te mecze. Gralismy na 3v3.
W 1szej grze wybralem sivir, on wzial mundo, za kazdym razem bylem BARDZO blisko zeby go zabic :/, skonczylem na 0/3, potem juz sie feednal i jechal z koksem. Mimo tego mialem dobra farme i prawie rozwalilem mu nexusa. Skonczylem 0/5
W 2giej grze wzialem yi, on morde (i zbanowalem mundo). Kiedy bylo 6/0 zrobil surrender.
w 3ciej grze ja wzialem akali on wzial nunu. Ciezki laning phase zakonczyl sie 0/3, za duzy harras z 3i i za duzy heal z q. Na dodatek bil z ulti po 1,5k, czesto udalo mi sie uciec za pomoca qss/ulti/flasha ale i tak czesto udawalo mu sie trafic bo to ma tak smieszny cooldown... w koncu gra zakonczyla sie 0/5, potem udawalo mi sie go ubijac na 1v1, ale on bezproblemowo uciekal, wystarczylo uzyc kulki, przyspieszyc sie i papa nunu :/.
Generalnie mialem totalny wyjeb, nie mialem nawet runek podlozonych pod akali, on jest cholernie uzalezniony od lola i uwaza sie za pro ze swoim ratingiem 1050 :D.
Od 25 minuty mozna dac surrender(jest glosowanie).Jesli jest duza przewaga w killach i towerach na tym sie konczy.Srednio mecz to 35-50 min.Raz gralem 75-.-
To źle? Imo im dłuższa tym lepsza, niektóre potrafią być naprawdę epickie, te emocje jak wykańcza się im Nexusa w ostatnim, rozpaczliwym pushu, gdy nasz ma 25% hp, gdzie każdy ma full build i ułamki sekund mają znaczenie, gdy głupiutkie, zdawałoby się, ulti Sivir potrafi przesądzić o wygranej... Takich meczy się nie zapomina.
przestałem się bawić Karmą... i wróciłem Caytlin...
przed rozpoczęciem gry goście się ze mnie naśmiewali z mojego skina i to że caytlin jest beznadziejna... (chodzi o przeciwników)
6min... ja 4/0/0
z ulti w zielana 1322 demage :D
http://img824.imageshack.us/img824/5023/lolid.jpg (http://img824.imageshack.us/i/lolid.jpg/)
@up
Heh, true damage z takimi itemami. Ostatnio coraz częściej widuję ogarnięte Caitlyn które potrafią coś zrobić, jednak żeby pwnić trzeba się ostro nafeedować, co w przypadku twojego meczu raczej trudne nie było :p
Co do Karmy - dziwnie się nią gra. Jest dobra, ale mi na przykład fun2play'u nie dostarcza, Eve pod tym względem przebija wszystkich. Ta Karma ma słabiutkie cc, również szybko ją odłożyłem. Janna, Sona, ba, nawet Soraka, są od niej lepszymi supportami. Ot, taki średniak.
@up
Heh, true damage z takimi itemami. Ostatnio coraz częściej widuję ogarnięte Caitlyn które potrafią coś zrobić, jednak żeby pwnić trzeba się ostro nafeedować, co w przypadku twojego meczu raczej trudne nie było :p
Szczerze to z doświadczenia wiem że nie... sam manamune juz pozwala na cisnięcie , kogo miałem na midie to robiłem z nim to co mi się wyłącznie podobało nawet vladimir ma duże problem zemną na midzie... jak chodzi o linie to ona jest fatum solo linerów... nią też spokojnie soluje linie :D tak długo poświeciłem czasu że chyba nawet lux tak dobrze nie gram :P
Ale i tak i <3 Lux...
Apropos karmy - jacy ludzie potrafią być głupi. Pushowałem wczoraj bot z karmą, biliśmy inhi i od strony nexusa wpadło 3 ludzi, karma ghost i spieprza gdzieś w bok, ja padłem więc się pytam dlaczego nie spróbowała mnie uleczyć albo chociażby rzucić ten łańcuch na mnie/wroga to dostałem odpowiedź - "HEAL YOU? ON KARMA? HAHAHAHA". Później jak grzecznie wytłumaczyłem, że jest debilem i że nawet nie zna możliwości champa którym gra to się burzył, że tyle co by mnie uleczył to nic, a że ten łańcuch co daje 10% speeda to i tak by mnie nie uratował. <facepalm>
VarianWrynn
06-02-2011, 13:00
To źle? Imo im dłuższa tym lepsza, niektóre potrafią być naprawdę epickie, te emocje jak wykańcza się im Nexusa w ostatnim, rozpaczliwym pushu, gdy nasz ma 25% hp, gdzie każdy ma full build i ułamki sekund mają znaczenie, gdy głupiutkie, zdawałoby się, ulti Sivir potrafi przesądzić o wygranej... Takich meczy się nie zapomina.
Haha , ja mam jeden mecz o którym nie zapomne. Custom 1v1 ,ja janna przeciwnik nunu. NIGDY nie grałem dłużej gry. Skończyło się tak ,że staty 33/31dla mnie. Wygrałem ale mecz długi i bardzo wyrównany
Apropos karmy - jacy ludzie potrafią być głupi. Pushowałem wczoraj bot z karmą, biliśmy inhi i od strony nexusa wpadło 3 ludzi, karma ghost i spieprza gdzieś w bok, ja padłem więc się pytam dlaczego nie spróbowała mnie uleczyć albo chociażby rzucić ten łańcuch na mnie/wroga to dostałem odpowiedź - "HEAL YOU? ON KARMA? HAHAHAHA". Później jak grzecznie wytłumaczyłem, że jest debilem i że nawet nie zna możliwości champa którym gra to się burzył, że tyle co by mnie uleczył to nic, a że ten łańcuch co daje 10% speeda to i tak by mnie nie uratował. <facepalm>
Wiesz, skoro na ciebie szło trzech to prawdopodobnie ten słabiutki heal Karmy nic by nie dał, zasięg ma mały więc musiałby się zapewne niebezpiecznie zbliżyć i prawdopodobnie padlibyście obaj :P
Imo must-have na Karmę to Shurleia, której aktyw wraz z linką ulepszoną Mantrą daje tak niesamowity movement speed, że dogonić cię ma prawo tylko Rammus z buffem Zileana do MS, popchnięty przez ulti Janny i uj wie co jeszcze :D
Pogram jeszcze Karmą, spróbuję różne warianty maxowania skilli, buildów itd, ale ogólnie postać mi się nie podoba. Nadal wolę Eve <3
Tak, szło na mnie trzech, tylko gdy zaczęliśmy uciekać nie bił mnie jeszcze nikt. Parę sekund później biła mnie eve a dwóch gości było daleko za mną. W pewnym momencie uciekałem z 5 sekund i nikt nie dał rady mnie walnąć z powodu zbyt małego zasięgu, więc takie 10% movement speeda wystarczyłoby z pewnością, zwłaszcza, że karma była na ghoscie.
Knight Patryk
06-02-2011, 23:35
To źle? Imo im dłuższa tym lepsza, niektóre potrafią być naprawdę epickie, te emocje jak wykańcza się im Nexusa w ostatnim, rozpaczliwym pushu, gdy nasz ma 25% hp, gdzie każdy ma full build i ułamki sekund mają znaczenie, gdy głupiutkie, zdawałoby się, ulti Sivir potrafi przesądzić o wygranej... Takich meczy się nie zapomina.\
Tak źle i z góry mówię, że nie chce mi się dyskutować.Każdy ma swój gust.Ty odczuwasz takie emocje ja inne.
Nie podoba się - nie graj
Nie podoba się - nie graj
Chill, powiedział tylko, że nie lubi długich gier.
Skoro ma gust do krótkich gier to nie gra dla niego. Krótkie gry 30-40 min zdarzają się jednak rzadziej niż te długie, więc jeśli mu się to nie podoba to nie widzę sensu aby w to grać.
Hahahaha udało mi się dojść do perfekcji... zonichotowałem EZ i Zielana za pomocą ulti :D
nawet vladimir ma duże problem zemną na midzie... jak chodzi o linie to ona jest fatum solo linerów...
O nie, właśnie grałem na midzie z moim fatum vladem:
Jak się ma debila na lajnie za przeciwnika, to nie dziwota, że się owni, lol.
http://img607.imageshack.us/img607/6924/leagueoflegends20110207.jpg (http://img607.imageshack.us/i/leagueoflegends20110207.jpg/)
Lol, jakie małe skriny teraz robi. Anyway. 2/0/0 vs 0/2/0 (trochę widać :P)
O nie, właśnie grałem na midzie z moim fatum vladem:
Jak się ma debila na lajnie za przeciwnika, to nie dziwota, że się owni, lol.
Lol, jakie małe skriny teraz robi. Anyway. 2/0/0 vs 0/2/0 (trochę widać :P)
hahaha no właśnie :P debil gra tą caytlin.. powinna ci sprawiać duże problemy...
ed@
kolejny rank i kolejny win... Caytlin królowa mid hehehe
No nie wiem, prócz moich zgonów miał 1 kill i 1 asystę, a w ich teamie były 2 zabicia, więc taki nie do końca debil. To twój vlad był debilem. Vlad > Caitlyn.
No nie wiem, prócz moich zgonów miał 1 kill i 1 asystę, a w ich teamie były 2 zabicia, więc taki nie do końca debil. To twój vlad był debilem. Vlad > Caitlyn.
tak... kilkunastu vladimirów musiało być debilami :D
dobra nie kłóćmy się dalej bo Yoh czuwa...
wiecie może do kiedy ma bana :D bo go jakoś na lolu nie widzę teraz...
Ustawiamy jakiś meczyk? Ranking np. lub coś w tym stylu?
tak... kilkunastu vladimirów musiało być debilami :D
Typowe. Wbrew pozorom mało kto wie jak się powinno poprawnie grać vladem. W zasadzie prawie nikt, jeśli chodzi o low elo.
@
Dzisiaj mam złą passę, 5x pod rząd wylosowałem debili i 4x szenem lose, tylko raz vladem udało mi się wykarować z wielkim trudem ; f. Moron goni morona.
Ryba, ale zdajesz sobie sprawę, że cokolwiek byś nie zrobił, zawsze ty będziesz w tym teamie grał (auto handicap)?
http://screenshot.xfire.com/s/110458760-4.jpg
Jem Vlada na śniadanie. Oczywiście nie wszystkich, zapewne trafiam na jakichś noobów, ale to już któryś mecz pod rząd, w którym nie miałem z Vladem żadnych problemów. Ten champ irytował mnie wyjątkowo, chciałem zacząć skillować jakiegoś anti-vlad champa jak Swain, ale widzę że nie będzie to konieczne - Anivią zabijam go wyjątkowo skutecznie. Miałem właśnie długi mecz (jego początek na screenie wyżej) i w late byłem jedynym na którego Vlad się bał rushować i kto umiał Vlada zabić. Dzięki Sorc Shoes + Void Staff + Abyssal Scepter zadawałem mu true dmg + w cholere AP dzięki czapce. Anivia jest pro.
@down
No to może epic noob, nie wiem, zobaczy się jak trafię na prawdziwego ogara. A co powinien budować, tzn jak rozpoznać ogarniętego Vlada po buildzie?
Jego itemy mówią same za siebie : D
domine250
07-02-2011, 15:02
Mam pytanie może głupie ale gracie na NA czy EU ? XD
domine250
07-02-2011, 15:24
@UP dlaczego wydaje mi się że nie rozumiem twojego toku myślenia ? :wasabi:
Kocham Teleport :D To, co można z nim odpieprzać w połączeniu z wardami w bazie przeciwnika, jest niesamowite. Atakują naszą bazę, niszczą inhibitor. Ja daję teleport na warda w ich bazie, Panth i Shen używają ulti i w trójkę zniszczyliśmy im Nexusa. Wrogowie nazwali nas noobami, idiotami, zwyzywali od głupków którzy nie umieją grać normalnie, zagwarantowali ignore. Ale win jest, kolejny dowód na to że taktyka >>>>>>>>>>> ilość killi.
a tan od razu do nowego ma pretensje jak by co to ja gram na EU :P
jak by co to szukaj BGS Lukers... służę radą ;)
domine250
07-02-2011, 17:18
Ja też gram na EU 16 lvl nick szurex :P
Tylko ja gram na amerykańskim? Lame, panowie.
No wiemy, jesteś lame ; /
btw, widzieliście ten programik?
http://forum.leaguecraft.com/index.php?/topic/25705-lol-recorder/
Gry po 30 minut ważą tutaj 5mb : D. Można się wymieniać demkami : P
Nie wiem czy było już o tym wspominane, ale ruszyła polska lokalizacja LoL(beta na razie).
Możecie się spodziewać nowej dużej fali Upośledzonych polaków, ale pewnie pozostaną na ujemnym Elo<tak jak wszyscy z tego forum dohohoh :wasabi:>
GL&HF
Ta ściągnąłem sobie klienta ale jak czytałem na forum te tłumaczenia to odechciało mi się instalować. Pewnie znajdę tam vladka mówiącego: rzeki będą biec czerwone, zamiast the rivers will run red : D
Jak już to "rzeki popłyną krwią" albo coś. Tłumaczenia nie są najgorsze. Jedyne co mi się nie podoba to głos announcera, który jest po prostu do dupy. I tłumaczenia killstreaków - zamiast "xxx is dominating", na czacie pisze "xxx przejmuje prowadzenie" :|
Tłumaczenie jest OK, ciągle niektóre rzeczy ssą kompletnie, ale głosy postaci są w porządku, nazwy niektórych przedmiotów już nie. Nie wspominając o tym, że ciężko się będzie dogadać z kimś kto leci na innej wersji językowej.
Buy xxx!
WUT IZ DAT??!?$#!@?$?
Podobna tragedia była w diablo 2, o ile się nie znało skrótów ogólnoświatowych ciężko było coś ogarniać.
Co do announcerki TWOJA DRUŻYNA TWORZY SUPER STWORY/ZDOBYŁEŚ ASA
P.S
Chcesz zobaczyć moje Klejnoty?
Taric wpasowuje się w swoja gejową naturę.<za to go kocham>
Taaaaaak, kolejny krok do sprowadzenia fali idiotów z metina na lola, bo tak niewiele jest gier, które mogą zrozumieć. Poza tym - ryba ma rację z nazwami. Jak będziesz chciał napisać nazwę uniwersalną aby wszyscy zrozumieli, to jakiś przygłupi 12 letni polak cię zwyzywa, że chyba gry ci się pomyliły i tu nie ma takiego itemka jak roa tylko różdżka wieków. W ogóle, niby jak oni chcą poprzetłumaczać te wszystkie itemki? Guinsoo rageblade - Ostrze Furii Guinsoo?
Bezsens.
Dokładnie mówiąc - Ostrze Gniewu Guinsoo, tak właśnie przetłumaczyli :) Jest kilka bugów w opisach skilli (brakuje spacji tu i tam, literówki itd, a w opisie Clarity jest napisane, że przywraca żywotnośc, a nie manę), ale mi się nawet podoba. Głos Eve jest najs, podobnie Morgany.
Voiceover announcera jest BEZNADZIEJNY. Cichy, przytłumiony, na dodatek babka nie umie mówić po angielsku ("Witaj w Samaneryz Riwd") i widać że gra sztucznie, podobnie teksty jej towarzyszące są dupnie przetłumaczone. Jeśli ją zmienią, będzie ok, chociaż mam wrażenie że głosy wielu żeńskich championów podkłada jedna kobieta.
Co do nazw itemów i podejście polaczków - wydaje mi się, że to ich problem. Chcą używać polskiego klienta, muszą się uporać z nazwami itemów, bo gra będzie się toczyć ze wszystkimi, nie tylko z rodakami, więc pojęcia takie jak właśnie Rod of Ages nie będą mogły być im obce. A jeśli będą - to ich własny, prywatny kłopot, jakoś Francuzi/Włosi/Rosjanie nie mają z tym problemów.
Co prawda nie gram już od dłuższego czasu, ale postanowiłem sprawdzić to tłumaczenie i stwierdzam, że... kocham polski głos Vładka. Team ostro feeduje (nie żalę się, wygraliśmy), a tu "zaraz mnie krew zaleje". ;)
Ale rozbicia zhonyi im nie wybaczę i nie wrócę! Foch ;d
Fajny jest głoś Annie w lobby: pobawimy się? Będzie fajnie! : D
Nie kurwa, nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
NIGDY nie miałem jeszcze takiego teamu. Annie z clarity+exhaust, która nie wie, że ma stuna + ashe która widząc, że jest mirror na midzie wepchała się tam, bo annia sfailowała, corki który zajmował się padaniem i teemo który jako jedyny cokolwiek robił. NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
Annie z clarity? Po co jej clarity? No kurwa, pozdro dla niej :D
That's the point.
btw, skąd ściągnąć tego polskiego klienta? Maila z linkiem od riotu jakoś nie dostałem ;f
http://eu.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=99408
Nie musisz dziękować :*
Daaaaaaaaaankieeeeeeeeeee =*
http://img831.imageshack.us/img831/629/penta.jpg (http://img831.imageshack.us/i/penta.jpg/)
domine250
10-02-2011, 19:11
Gratuluje ci penta killa
@top ostatnio zagrałem tarikiem jest całkiem niezły
--Ogorek--
10-02-2011, 19:49
szukam osoby chętnej na wbicie mi darmowych RP(potem ja pomoge tej osobie wbić jej darmowe RP) :)
szukam osoby chętnej na wbicie mi darmowych RP(potem ja pomoge tej osobie wbić jej darmowe RP) :)
Czyli że jak?
--Ogorek--
10-02-2011, 21:17
nie mogę powiedzieć bo wtedy każdy bedzie wiedział co i jak ;/, mam juz 7 osób :D ^^
Alanus Lutinum
10-02-2011, 23:17
Ja nie mialem penty jeszcze :(, z kolei w zadnej z moich gier penty nie widzialem, wiec jest w sumie po rowno.
Ja sie pisze na te RP :D.
rozsądek mówi nie rób tego... Czy ja kiedykolwiek słuchałem rozsądku?! Ale co ty kombinujesz i czy będę musiał oddać duszę znowu?
Alanus Lutinum
11-02-2011, 00:26
Powrot do lola w wielkim stylu :D.
http://img16.imageshack.us/img16/9110/odkuwamsiexd.png
Zaczynam sie odkuwac
Staty przed powrotem 16/13, a teraz 32/15 :D. Jak nie jungluje xinem, tylko siedze na linii to jestem w stanie uratowac dupe mojemu sojusznikowi, wystarczy wbic sie na szarzy w przeciwnikow i sie wystrasza tego burstu, jak nie to mam killa :). Zawsze ide na bottom i kontroluje dragona, w ten sposob moj team regularnie dostaje 190 golda, w miare mozliwosci gankuje. Na linii praktycznie nie padalem.
ściągnąłem se polską wersje lola... i... Lux jest miodna :D
Caytlin i jej "Bądź czujny jak pies podwójny" spadłem z krzesła
Lux, Caitlyn, Karthus i Veigar mają najgorsze polskie głosy. Z czego Veigar jest zdecydowanie najgorszy, jak można spierdolić tak epicką postać dodawając głos jakiejś nieogarniętej baby...
Mnie się tam podoba lux, Caytlin , Olaf... a nie podoba właśnie Veigar
Zaczynam ogarniać Caitlyn, po buffie nie jest już taka useless, szkoda tylko że przegraliśmy grę, którą mogliśmy wygrać. Idioci gonili nieśmiertelnego Cho po całej mapie podczas gdy Heimer spokojnie bił nam Nexusa. Ja pierdolę :f
Maldoryz
12-02-2011, 11:16
ja po formacie znowu pobralem lola. Swietnie sie sklada, ze znowu mam do wyboru Annie, bede mial czym wbijac to 1350 ip :D.
Mam pytanko. Co się bardziej opłaca. Mam 10 lvl, i parę run kupionych pod ryze (wszystkie wolne miejsca zapełnione). I teraz pytanie: Opłaca mi się kupować te runy dalej (na 20 lvlu i tak będę zmieniał :]), czy teraz dozbierać 2000ip i kupić interesującą mnie drugą postać (np. Shaco) ?
Kup interesującą cię postać. Na runy zacznij zbierać od ok. 18 lvl, żeby na 20 zapełnić sobie wszystkie dostępne pola runami.
Shaco... Myślę, że jesteś zbyt słabo doświadczony aby ogarnąć shaco, zwłaszcza, że jest strasznie znerfiony. Ja go kupiłem gdzieś na 15 lvlu i strasznie tego żałuję, z 5 razy nim zagrałęm ;f
Runy się kupuje od 20 lvla : P
Co do shaco to kupiłem go i zagrałem 2 razy. Fajna postać, ale trudna, kiedyś się za nią zabiorę :P
aż tak źle ? Srsly nie ma na niego żadnej metody ? Demon jester, brzmi fajnie :D To jaką postać byście polecali za 3000ip~~ ?
VarianWrynn
12-02-2011, 18:25
Janna , Fiddlestick , Heimerdinger
Z tego co powiedział pan wyżej jedynie janna, ale wątpie, że spodoba ci się granie supportem. Polecam xina bądź olafa. Xin mega 1v1 i gankowanie, olaf dobre survi i pieprznięcie. Możesz też kupić kassadina, ale żeby nim grać to trzeba myśleć, bo nie wystarczy się wysrać ze spelli i uciec. Co do shaco - też go kupiłem ze względu na jego ogólny wygląd. Nazwa, wygląd, skiny - wszystko fajnie, tylko co do samej gry to gorzej. Aby naprawdę coś nim zrobić trzeba nim przegrać wieeeele gier.
Z tego co powiedział pan wyżej jedynie janna, ale wątpie, że spodoba ci się granie supportem. Polecam xina bądź olafa. Xin mega 1v1 i gankowanie, olaf dobre survi i pieprznięcie. Możesz też kupić kassadina, ale żeby nim grać to trzeba myśleć, bo nie wystarczy się wysrać ze spelli i uciec. Co do shaco - też go kupiłem ze względu na jego ogólny wygląd. Nazwa, wygląd, skiny - wszystko fajnie, tylko co do samej gry to gorzej. Aby naprawdę coś nim zrobić trzeba nim przegrać wieeeele gier.
Z tego co powiedział pan wyżej to fiddlesticks mi się podoba. Ale chciałbym jakiejś odskoczni, wolałbym jakiegoś assasina, bo obecnie gram ryzem i jest za.. łatwo ? Spróbuje tego shaco,3000~~ ip to majątek nie jest, najwyżej będę grał ryzem ;p
Btw. co to elo?
No jak chcesz, ale raczej będziesz żałował ;p. Assassin - akali, xin < polecam.
No jak chcesz, ale raczej będziesz żałował ;p. Assassin - akali, xin < polecam.
Akali grałem, daawno temu (z rok ?) i podobała mi się. Ponownie, co to ELO ?
Takie powitanie, coś jak SIEMA !!
Wyznacznik tego jak bardzo jesteś fajny w lolu ;x im większe elo z ranków (punkty za wygrywanie) tym jesteś większym bogiem nubów.
@2x up
Wiedziałem że ktoś to napiszę :P
@up
Dziękuję. Jeszcze 1000 ip i będe miał shaco! Btw. nie uważacie że go za bardzo znerfili ? Wtedy faktycznie była przesada, jak się szło pod AP to zwykłym boxem można było nabić sobie killi w piz*u. Mogli by go TROCHĘ ulepszyć imo
No dlatego mówię, nie kupuj. Zaufaj mi - będziesz żałował. Znikniesz q, walniesz crita w plecy, później jeden nożyk i możesz już wracać, przynajmniej w early bo z normal attack gówno zrobisz. Z championów za 3150 których serio polecam możesz wybrać - xina (UBER ZAJEBISTY), olaf, katarina całkiem okej, akali (chociaż jej nigdy nie ogarnąłem zbyt dobrze), możesz garenem się pobawić etc... ja teraz gankiem sobie pyknąłem grę vs twitch na midzie, jaka sieka :D poczekałem aż dostanie crita, potem ulti mu za plecy i tak oto weszły 4 fragi w mid game ; D, w 40 minucie~~ 100% crit chance i bali się we 4 do mnie podejśc; d
Maldoryz
12-02-2011, 22:57
jaki jest wg was wykokszony w melee champion? Ostatnio troche znudzila mi sie annie i ryze, wiec zaczalem grac Sionem (z tej rotacji). W zasadzie to nie wiem nawet co mu kupowac, ale jest fajna sieka :D
jaki jest wg was wykokszony w melee champion? Ostatnio troche znudzila mi sie annie i ryze, wiec zaczalem grac Sionem (z tej rotacji). W zasadzie to nie wiem nawet co mu kupowac, ale jest fajna sieka :D
www.mobafire.com :P
Z tego co powiedział pan wyżej jedynie janna, ale wątpie, że spodoba ci się granie supportem.
Lol? Granie Janną to czysty fun, nie wiem czemu miałoby się mu to nie spodobać ;x
wolałbym jakiegoś assasina, bo obecnie gram ryzem i jest za.. łatwo ?
No co ty? Ryze to największy no-skill w grze, na low levelach jest łatwo, bo nikt nie patrzy na buildy innych i nie kontruje, nawet cię nie focusują, potem nie będzie tak kolorowo.
jaki jest wg was wykokszony w melee champion?
Xin jest wykokszony, też no-skill - rush i autoattack + ulti jeśli target nie padnie. Irelia też jest mega, ale trzeba nieźle ogarniać żeby nią ownić.
Co do asasynów - LeBlanc, Evelynn, Akali i Kassadin. Wszyscy niestety wymagają skilla i myślenia, bez tego sobie nie pozabijasz.
Jak już mówiłem milion razy - xin.
@up
xinem nie bije się gościa z ulti "jeśli nie padnie", gdyż wtedy jest ono o wiele słabsze niż jakbyś walnął w typa z pełnym hp.
@janna - może mu sie nie spodobać, ponieważ nie ma mega dmg, a nie każdy chce grać supportem.
Po co się kłócicie, ja i tak biorę shaco ;p Już tak się na niego napaliłem, że bardziej bym żałował że go nie kupiłem, niż że kupiłem i nie ogarniam ^^ Poza tym, nigdy nie byłem niezadowolony z jakieś kupionej postaci, nie ważne jak mocno by ssała :D
Dla psa chyba : f
http://img163.imageshack.us/img163/351/niemieszne01.gif (http://img163.imageshack.us/i/niemieszne01.gif/)
Teraz shaco, potem kupię Xina za radą Erversa, bo fajny mi się wydał, mimo iż niespecjalnie uwielbiam melee dps ;)
Maldoryz
13-02-2011, 16:34
super, wlasnie sie dowiedzialem, ze przez przypadek zamiast wersje eu sciagnalem na :wasabi:
Heh, ja mam 32Mb z UPC, więc mi to zwisa :D
600 ip do shaco, i na 5 meczy 1 wygrany. FUUUUU!!!
domine250
13-02-2011, 19:47
Co do shaco mi gra się nim świetnie przed sekundą grałem z GP którym grał 1 raz i ashe która była afk po 1 deadzie ale wygraliśmy
http://www.fotoszok.pl/upload/a5fcfe79.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.