Pokaż pełną wersje : League of Legends
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
19
Ja zniszczyłem wrogiego nexusa gdy był koniec gry.
A ja przed rozpoczęciem meczu.
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/10/aa6244299699a863de3678c9c17ae37f.png?1317559053
Quezacoatl
02-10-2011, 22:28
Czekam az ktos wkleji screen z 0hp-0hp :p
Wież Francuzi podali się bez walki w czasie wojny to jest szansa na zobaczenie Wina 500HP na 500hp.
Co do ranków... To 6/2 w Team-draftach... jeszcze dwa i się dowiem jakie mam Elo :D
ja gram ostatnio 4fun 6vs6 all random all mid ;d
Quezacoatl
04-10-2011, 21:12
Ja gram ostatnio Karthusem na dominionie.
Dominion jest imho ciut za prosty...w końcu można wygrać tylko biegając w kółko po mapie...
Dominion jest nudny. Pomysł, realizacja i wizualizacja są super, ale mi się po prostu znudził. Wolę SR.
http://www.youtube.com/watch?v=PT7kLbJ2WnY&feature=digest_refresh_tue
Coś mi się wydaje że ten Xerath zostanie znerfiony zanim wyjdzie haha D:
ee btw to już nie da się skakać nidalee przez sciany/krzaki/baron/dragon etc?
EDITo:
ale hotszczot owni jaxem na tych IEM D:
-
boże elementz jest zerem
-
clg przejebało D: bg report hotshot and elementz
World Elite wygrały chinolki ;<
more info:
http://www.esl-world.net/masters/season6/guangzhou/news/172575/
Lol, właśnie zaliczyłem najbardziej podłego killa w swoim kontakcie z LoL'em. Udyr na topie padł już na mnie dwa razy i nie chciał wyjść z pod towera, a nasz Xin czekał w krzakach. Więc po prostu udawałem afka, a on bardzo chciał wkońcu zdobyć killa, więc się na mnie rzucił xD I tak oto przekroczyłem w końcu 1300 rank ;)
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZl4c2h4gByuhMUbZO4U1h16JMz8myq X-Jgp30eZx6q3AL125BTsHrBImi
Gz!
Do ludzi ze stolicy i zainteresowanych.
Czy ktoś z was pojawił się lub pojawi na WCG 2011?
Bo impreza spoko tylko w tekkena zlamiłem Briana ;(
Prawdziwi mężczyźni grają w Mortal Kombat, a nie jakieś śmieszne tekkeny i street fightery.
Ryba, czasem to mi się wydaje że w avatarku masz herb arsenalu... ;)
Ty chooooryyyy człowieeekuu!!
9k postów samo się nie wbije :)
Tylko geje mają herb Arsenalu w swoim avatarze, skąd ci to w ogóle przyszło do głowy? :///////
Prawdziwi mężczyźni grają w Mortal Kombat, a nie jakieś śmieszne tekkeny i street fightery.
:] Wółaśnie przypomniałeś mi miłe czasy sedzone na Amidze dawno, dawno temu. Lubie grać w Tekkena , SFae , MK... Były graczu Rose :P
:] Wółaśnie przypomniałeś mi miłe czasy sedzone na Amidze dawno, dawno temu. Lubie grać w Tekkena , SFae , MK... Były graczu Rose :P
Na amidze grałeś w tekkena? Niezły hardcore.
No, póki nie wyszedł MK, to nawalałem w SSF4, ale ta era minęła i teraz litościwy uśmiech wkrada mi się na twarz, gdy widzę tę śmieszną kolorową bajeczkę :d
Na amidze grałeś w tekkena? Niezły hardcore.
LUL :D
znakiznakiznaki
Yoh Asakura
07-10-2011, 15:06
Do ludzi ze stolicy i zainteresowanych.
Czy ktoś z was pojawił się lub pojawi na WCG 2011?
Bo impreza spoko tylko w tekkena zlamiłem Briana ;(
Kiedy i ile za wstęp? I gdzie dokładnie
Hali EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12
wstęp 20zł
Pepeszka.
07-10-2011, 20:08
Czemu nie w Poznaniu!! ;<<
ap gp op xD
http://img401.imageshack.us/img401/7062/opgpxd.jpg
jak komus udalo sie wyjsc z jego ulti zanim padl to kartus dobijal
swoja droga mozna grac nim pod supporta, tanka, ad carry, i ap carry wszechstronna postac
Knight Patryk
07-10-2011, 22:25
No to dobry alistar.Mial shurelie a i tak padaliscie.Shurelia>gp ult.
Yoh Asakura
07-10-2011, 22:54
Zaczynanie z d bladem już nie jest jazzy!
przy zero ap gpka z pewnoscia pomaga ale nie jesli w 2-3sekundy robi pentakilla
Pepeszka.
08-10-2011, 19:12
http://euw.leagueoflegends.com/news/champion-sneak-peek-%E2%80%93-graves-outlaw
"Where can i find Twisteed Fate" : DD
Ciekawe ciekawe
Yoh Asakura
08-10-2011, 20:00
Kolejne gówno pewnie.
Kolejne gówno pewnie.
Niekoniecznie ;/
Pasyw: Obrażenia przeciw Twisted Fateowi +100 %.
Q (armagedon tfa) - strzela w przeciwnika dubeltówką, która wysyła 3 kule w kształcie stożka zadając podwójne obrażenia, Szansa na critical przeciwko TF rośnie o 200 %.
W (rozbrojenie tfa) - Pasyw - zwiększa AS. Aktyw - rozsypuje karty wszystkim Tfom w pobliżu.
E (stun tfa) - Natychmiastowo stunuje tfa.
R (tyfy) - Robi salto z podwójnym akslem, wzywając pociąg/smoka/drugiego tfa który zabija tfa i wbija pentakilla (tylko na tfie)
Quezacoatl
09-10-2011, 00:05
"Where can i find Twisteed Fate" : DD
Nigdzie. TFem juz prawie nikt nie gra.
Niekoniecznie ;/
Pasyw: Obrażenia przeciw Twisted Fateowi +100 %.
Q (armagedon tfa) - strzela w przeciwnika dubeltówką, która wysyła 3 kule w kształcie stożka zadając podwójne obrażenia, Szansa na critical przeciwko TF rośnie o 200 %.
W (rozbrojenie tfa) - Pasyw - zwiększa AS. Aktyw - rozsypuje karty wszystkim Tfom w pobliżu.
E (stun tfa) - Natychmiastowo stunuje tfa.
R (tyfy) - Robi salto z podwójnym akslem, wzywając pociąg/smoka/drugiego tfa który zabija tfa i wbija pentakilla (tylko na tfie)
Ale ty głupoty pierdolisz człowieku :/
Oj tam, wydaje mi się że nawet jeden koleś na dreamhacku nim grał. Co prawda to była porażka, ale mimo wszystko...;)
Ruszek, lepiej wróć do postów gdzie cytujesz kogoś i dopisujesz "+"
:s.
Yoh Asakura
09-10-2011, 01:43
Oddać mu gate jako normalnego skilla i będzie znowu viable!
Ruszek, lepiej wróć do postów gdzie cytujesz kogoś i dopisujesz "+"
:s.
:s Lepiej wróć do trollowania.
Właśnie grałem vs TF. Dzięki niemu wbiłem sreberko ;)
Ależ to gówno jest.
Yoh Asakura
09-10-2011, 16:30
Gdyby Q TFa scallowało się z AD, byłby super. A jakby jeszcze dostał +25/50 zasięgu do auto ataku, to w ogóle byłaby bajka. Chociaż i bez tego AD TF jest naprawdę silny, tylko trzeba bardzo uważać na to, jak się ustawiać, chociaż z redem i umiejętnym kitingiem można spowalniać nie gorzej niż Ashe.
W ogóle AD TFem miałem swoją pierwszą pentę ;p
2 ranki w dupe. Jeden przez to ze no w sumie ja zlamilem z jungli udyrem, ale tez bot pushowal nonstop nie moglem gankowac, a drugi przez to ze trungle w jungli ownowal nas jak chcial ;o
need kogos to mnie wyciagnie z tego gowna bo juz spadlem na 1200 ;x
Gdyby Q TFa scallowało się z AD, byłby super. A jakby jeszcze dostał +25/50 zasięgu do auto ataku, to w ogóle byłaby bajka. Chociaż i bez tego AD TF jest naprawdę silny, tylko trzeba bardzo uważać na to, jak się ustawiać, chociaż z redem i umiejętnym kitingiem można spowalniać nie gorzej niż Ashe.
W ogóle AD TFem miałem swoją pierwszą pentę ;p
Nie zmienia to faktu że nerf zasięgu boli bardzo. Przydałby mu się rework imo.
CytrynowySorbet
09-10-2011, 18:32
Nie zmienia to faktu że nerf zasięgu boli bardzo. Przydałby mu się rework imo.
Chyba żartujesz. Nerf zasięgu jego ulti był bardzo dobrą rzeczą. Wszystkie global ulti (nawet soraki) to śmiech na sali, nie powinno być czegoś takiego.
Niestety riot przyjął taktykę "fix what is broken, leave what is up". Zresztą... tf ma masę rzeczy, a wiadomo, jak ma się czegoś dużo, to nie jest się zbyt dobrym w niczym.
Chyba żartujesz. Nerf zasięgu jego ulti był bardzo dobrą rzeczą. Wszystkie global ulti (nawet soraki) to śmiech na sali, nie powinno być czegoś takiego.
Niestety riot przyjął taktykę "fix what is broken, leave what is up". Zresztą... tf ma masę rzeczy, a wiadomo, jak ma się czegoś dużo, to nie jest się zbyt dobrym w niczym.
Ale ja nie powiedziałem że nerf nie był dobrą rzeczą, tylko że boli bardzo ; d Teraz Tfem nie wiadomo jak właściwie grać, a przynajmniej nie widzę żeby ktoś miał jakiś dobry pomysł, jakim kiedyś było ap.
CytrynowySorbet
09-10-2011, 19:20
Ale ja nie powiedziałem że nerf nie był dobrą rzeczą, tylko że boli bardzo ; d Teraz Tfem nie wiadomo jak właściwie grać, a przynajmniej nie widzę żeby ktoś miał jakiś dobry pomysł, jakim kiedyś było ap.
To tak samo jak z morgana... dali jej +5 base movement speed i przyspieszyli animacje aa i nagle stała się op i fotm.
To tak samo jak z morgana... dali jej +5 base movement speed i przyspieszyli animacje aa i nagle stała się op i fotm.
Człowieku teraz ty nie wiesz o czym ty pierdolisz. Morgana dostała naprawdę solidnego buffa, który uczynił ją świetnym pickiem, a była co najwyżej średniakiem. Proszę, zobacz:
V1.0.0.123:
-Updated Morgana's autoattack to feel more responsive and increased its missile speed.
-Movement speed increased to 310 from 300.
-Dark Binding: cooldown reduced to 11 seconds from 12 seconds.
-Tormented Soil: mana cost reduced to 70/85/100/115/130 from 70/90/110/130/150.
-Soul Shackles:
>Time prior to stun reduced to 3 seconds from 4 seconds.
>Stun duration adjusted to 1.5 at all ranks from 1/1.5/2.
>Cooldown reduced to 120/110/100 seconds from 120 seconds at all ranks.
To uważasz za "tylko zwiększenie MS o 5 i przyspieszenie animacji AA"?
Yoh Asakura
09-10-2011, 19:57
No ale takie detale jak szybszy auto atak i większy MS są decydujące :P
Nawet sama zmiana jej auto ataku to wystarczający powód, żeby nią znowu grać :P
CytrynowySorbet
09-10-2011, 20:18
blablabla
Zły dzień czy okres przyszedł? Następnym razem łagodniej proszę, albo daruj sobie swoje wypociny.
Yoh Asakura
09-10-2011, 21:01
Noob jesteś sorbet, małe masz pojęcie, zamiast przytakiwać lepszym to pyskujesz jak dzieciak.
Zły dzień czy okres przyszedł? Następnym razem łagodniej proszę, albo daruj sobie swoje wypociny.
Okres przyszedł :(
Zobacz, to ja po akcie samogwałtu:
http://img511.imageshack.us/img511/6171/bloodonyourhands1.jpg
:D
CytrynowySorbet
09-10-2011, 22:39
Weź się wrd nie sil na jakiś udawany humor, bo jest on na poziomie gimnazjalnym co najwyżej. Po pierwsze zamiast dać mi do zrozumienia jak człowiek gdzie nie miałem racji, piszesz jak zwykły szczyl. Ale co się dziwić w erze internetu. Typowy gracz lola. Po drugie, pisząc wtedy, sugerowałem się niedawnym QQ na forach, że morgana jest op. Jaki był argument ludzi, którzy pisali, że tak nie jest? Ano taki, że wcześniej nikt nią nie grał, a potem dostała nic nie znaczącego buffa (o którym napisałem), i nagle jest op i fotm. W dziesiątkach tematów o OPganie ani razu nie widziałem wzmianki o zmianach jej mana costów czy cd. Bo gdybym widział, na pewno inaczej bym tamtego posta napisał. Nie wiem jak ty, ja nie pamiętam patch notes'ów z ostatniego patcha, a co dopiero X patchy temu. A jeśli wymagasz ode mnie studiowanie wall of textów przed napisaniem czegokolwiek, to ja równie dobrze wymagam od ciebie przeczytania zasad dobrego wychowania (swoją drogą to, w jaki sposób się do mnie odniosłeś wyglądało, jakbym conajmniej zadał ci jakąś wielką krzywdę i zburzył światopogląd).
@Yoh: nie powinieneś zakuwać do testu gimnazjalnego? Ciebie przytakującego nie widziałem ani razu, a wbrew temu co myślisz najlepszy to ty tu nie jesteś.
@ruszek: Jak zwykle sensowny post. Jak nie kompletne pierdoły, które wywołują ogólne zażenowanie, to wywalanie jęzora i machanie ogonkiem. Dobry pies.
W ogóle to polecam co poniektórym wziąć sobie kilkudniową przerwę od lola, a najlepiej internetu, bo w dupach się może nieźle poprzewracać. Człowiek nabiera trochę dystansu. Inc kolejny flame. Jedni się tną, inni zapijają, a jeszcze inni flame'ują na forum. Całe szczęście random no-name'y są nieszkodliwe.
lol wrd, skąd wziąłeś te ronce.
Quezacoatl
09-10-2011, 23:32
Oddać mu gate jako normalnego skilla i będzie znowu viable!
Taa, bylby znowu viable na SR. Ale zupelnie OP na dominionie. :p
Odkad masz dwie tak rozne typy rozgrywki to balansowanie postaci staje sie niemozliwe. Kolejnym przykladem sa zawsze przewidywalne picki na TT.
Yoh Asakura
09-10-2011, 23:39
Ale dominion to takie gówno, że nikogo by to nie obchodziło.
2 ranki w dupe. Jeden przez to ze no w sumie ja zlamilem z jungli udyrem, ale tez bot pushowal nonstop nie moglem gankowac, a drugi przez to ze trungle w jungli ownowal nas jak chcial ;o
need kogos to mnie wyciagnie z tego gowna bo juz spadlem na 1200 ;x
Ja wyszedłem na 1400 przechodząc na west, grałem prawie tylko solo top akali i soraką. Zadziwiające, ile niezbyt rozgarnięty team jest wstanie zrobić z rozgarniętym supportem.
Yoh Asakura
10-10-2011, 00:41
Jaki skromniś, hoho!
Jaki skromniś, hoho!
Wiesz, miałem napisać coś złośliwego, ale z ułomnych nie wypada się śmiać.
@Sorbet
Lol, ale żeś się przejął, wyluzuj, nie mówiłem tego na poważnie. A ja, wyobraź sobie, może nie studiuję, ale czytam te walltexty patch notesów, bo jest to warte przeczytania. A ten "zwykły szczyl z gimnazjum" nie ma problemów z czytaniem i czyta dużo, więc taki walltext o zmianach w patchu to nic trudnego/ciężkiego. A o takim czymś jak to, że Morgana dostała coś więcej niż tylko przyspieszenie animacji autoataku, po prostu się pamięta. Co do przerwy od LoL, to aktualnie gram mało - tak, możesz tłumaczyć moje zachowanie głodem do gry, jak tam sobie chcesz :D
@Ryba
Dunno, wpisałem w google "blooded hands" czy coś :p
Knight Patryk
10-10-2011, 13:58
2 ranki w dupe. Jeden przez to ze no w sumie ja zlamilem z jungli udyrem, ale tez bot pushowal nonstop nie moglem gankowac
Dodam swoje 3 grosze.
Jak bot pushuje non stop to nie gankuj tam, i to jest ich wina chociaz mozna od linii wejsc w krzaki i powiedziec by dali im odpushowac troche. Zreszta na bot rzadko sa ganki bo zazwyczaj warded.Ja prawie nigdy nie gankuje bota, chyba ze dobra okazja wejsc od lini w krzaki albo na counter gank.
2.Pomagaj mid/top, jesli nie to po prostu farm jungle i kradnij wrogowi jungle bo udyr jest mobilny.
Cygan Slejter
10-10-2011, 16:05
Chce kupic sobie riven jako swojego bohatera, jak myslicie dobry wybor dla newbie na start??:baby:
Knight Patryk
10-10-2011, 16:15
Nie kupuj riven.
Talon bedzie fajny, bo bedziesz stompowal ludzi(niszczyl nubuf).
Oprocz tego sa inni championi, ktorzy strasznie stompuja: Akali, Jax.Jest ich wiecej, ale nie chce mi sie myslec.
Nie kupuj riven.
Talon bedzie fajny, bo bedziesz stompowal ludzi(niszczyl nubuf).
Oprocz tego sa inni championi, ktorzy strasznie stompuja: Akali, Jax.Jest ich wiecej, ale nie chce mi sie myslec.
Wszystko co ma bursta, lub łatwy do skontrowania op dmg, jednak nie liczył bym na nub gejmach na kontre np. na Katarinę.
Akali nie jest taka łatwa dla newbie. Wymaga dobrego timeingu, znajomości innych championów i ich skilli, pozycjonowania i farmienia. Newbie sobie z nią nie poradzi. Za to Kata to sama radość dla takiego ;)
Knight Patryk
10-10-2011, 18:24
No to niech nia gra az sie nauczy.Pamietaj ze on tez gra przeciw newbie i oni nie ogarniaja, wiec latwo ich zniszczyc.
No to niech nia gra az sie nauczy.Pamietaj ze on tez gra przeciw newbie i oni nie ogarniaja, wiec latwo ich zniszczyc.
Od siebie dodam, że ja nie miałem żadnych problemów z prowadzeniem Akali. Jak się ogarnie pozycjonowanie i wycofywanie się w odpowiednim momencie, chociażby grając wcześniej jakimś AD carry, to Akali nie sprawia żadnych problemów. Wymasterowanie jej - to jest za to sztuka i wymaga myślenia.
Pepeszka.
10-10-2011, 19:33
Ja też. Jak byłem newbie na 7 lvlu to nie sprawiała mi problemu.
Od siebie dodam, że ja nie miałem żadnych problemów z prowadzeniem Akali. Jak się ogarnie pozycjonowanie i wycofywanie się w odpowiednim momencie, chociażby grając wcześniej jakimś AD carry, to Akali nie sprawia żadnych problemów. Wymasterowanie jej - to jest za to sztuka i wymaga myślenia.
tu jest teoria............................................ .....................a tu praktyka
x .................................................. ................................... x
U we're so close.
tu jest teoria............................................ .....................a tu praktyka
x .................................................. ................................... x
Teoria poparta moimi doświadczeniami, czyli już bardziej praktyka ;)
W ogóle i tak zaraz Yoh wpadnie i potwierdzi że Akali nie jest jakąś super-wymagającą postacią, bo Joh też często nią gra.
Nie no gdzie tam, ja przez pierwsze kilkanaście meczy akali nawet nie wiedziałem, że można spalać marka co jest podstawą combo.
Yoh Asakura
10-10-2011, 20:29
Akali to strasznie durna postać
Bo jej nie ogarniasz, sry
Yoh Asakura
10-10-2011, 20:46
No i dlatego wklejałem tu kiedyś screena z pentą akali :wasabi:
Knight Patryk
10-10-2011, 20:50
No ja czytam zawsze skilli postaci, ktorymi gram po raz 1, wiec wiedzialem ze mozna marka "spalac" ;s
Nie no gdzie tam, ja przez pierwsze kilkanaście meczy akali nawet nie wiedziałem, że można spalać marka co jest podstawą combo.
Aha, i dlatego że nie przeczytałeś opisu skilla uważasz że postać jest trudna ? O_o
No i dlatego wklejałem tu kiedyś screena z pentą akali :wasabi:
Bo Akali to #1 killstealer w grze, nie trudno wbić nią pentę.
Yoh Asakura
10-10-2011, 23:37
Koszyk, napisz, jakim jestem pro Malzaharem.
Koszyk, napisz, jakim jestem pro Malzaharem.
PFF, kpisz? To ze prawie pente strzeliłeś nic nie znaczy. Fart i tyle. : DDDD
Yoh Asakura
11-10-2011, 00:18
A następnym razem zamiast flasha wezme ghosta :D
Aha, i dlatego że nie przeczytałeś opisu skilla uważasz że postać jest trudna ? O_o
jest trudniejsza niż sobie wyobrażasz. Łeb dam sobie uciąć że nie robisz maxymalnego dmg używając sheena w odpowiedni sposób.
Yoh Asakura
11-10-2011, 10:30
Haha, czyzbys wspieral sie moim glupim wywodem o shroudzie i procach sheena? :D
Malzahar profeska ale zeby nim pente strzelic? Juz predzej Brandem. Nagrywasz replaye?
Zrobiłem pente teemem. Jeśli tym kurduplem się da, to tym bardziej malzaharem.
Tyle ze teemo ma autoattack a nie cooldowny ktorymi zabija. Mi akurat udało się Ashe i to z sheenem ale nigdy zadnym midowym pickiem sie nawet nie zblizylem. Jedynie Karthus quadra. (ale wiadomo Karthus ...)
Tyle ze teemo ma autoattack a nie cooldowny ktorymi zabija. Mi akurat udało się Ashe i to z sheenem ale nigdy zadnym midowym pickiem sie nawet nie zblizylem. Jedynie Karthus quadra. (ale wiadomo Karthus ...)
Malzem wbija się tripple-quadry nawet od niechcenia. Ile to razy tak miałem, że wyjebałem na kogoś combo, zgarniałem fraga i uciekałem na 0 hp po focusie. Nagle double, tripple, quadra kill z samego dota który przeskakiwał z goscia na goscia.
Yoh Asakura
11-10-2011, 14:28
Malzahar profeska ale zeby nim pente strzelic? Juz predzej Brandem. Nagrywasz replaye?
Nie na laptopie. Ale jeśli masz timing na skillach i wiesz, co i kiedy rzucać, to nie jest problem ;)
jest trudniejsza niż sobie wyobrażasz. Łeb dam sobie uciąć że nie robisz maxymalnego dmg używając sheena w odpowiedni sposób.
Zacznijmy od tego, że Sheena razem z licz bejnem robię jako ostatni item w moim buildzie i mało kiedy zdążę zrobić cokolwiek po Rylaiu. Co do Sheena, to jeśli uda mi się go złożyć, to używanie attack'u zaraz po spellu nie jest mega trudne, szczególnie po automatcznym AA zaraz po ulti, który doszedł w wakacje.
Yoh Asakura
11-10-2011, 15:17
No ale on mówi o MAKSYMALNYM użytku Sheena, a nie spamowaniu spelli jak idiota. Sheen ma 2 sekundowy cooldown.
No ale on mówi o MAKSYMALNYM użytku Sheena, a nie spamowaniu spelli jak idiota. Sheen ma 2 sekundowy cooldown.
No wiadomo przecież :|
Yoh Asakura
11-10-2011, 15:27
No NaprawdĘ
\
No ja sobie nie wyobrażam innego itema niż sheen zaraz po butach ;|
--- Erverse dodał 1 minut i 58 sekund później ---
Haha, czyzbys wspieral sie moim glupim wywodem o shroudzie i procach sheena? :D
czym?
shrouda nawet nie biorę pod uwagę, po cholerę rzucać go byle tylko aktywować sheena, kiedy może nam uratować dupę jeśli by go użyc 5 sekund później...
3 razy ztrollowany i elo w dupę :) Nie ma to jak ta gra xD
Yoh Asakura
11-10-2011, 18:23
Ja sobie nie wyobrażam spellvampa zaraz po butach. Sheen to syf.
Ja sobie nie wyobrażam braku spellvampa zaraz po butach. Sheen to syf.
Dokładnie ; d Ja Akali buduje tak:
buty+ 3 potki
Hextech revolver, i rush Gunblade'a
Merce
Rylai crystal scepter
(najczęściej w tym momencie gra się kończy)
Rabadon Deathcap
Lich Bane
Robili obliczenia i składanie Sheena zaraz po butach przed gunbladem zada mniejszy dmg, nie mówiąc już o survi, które uzyskujemy z lifesteala. Rylai dla slowa+survi+troche ap to jak dla mnie o wiele lepszy wybór niż Sheen. Nadal. Sheena można ew. złożyć w tym miejscu, ale ja wole jednak Deathcapa.
Yoh Asakura
11-10-2011, 19:11
Lifesteal I Spellvamp To Nie Survi
Knight Patryk
11-10-2011, 19:16
Najlepiej zrobic GA.W shroudzie mamy okolo 200 armora i 150 mr + resik xd
Najlepiej na Akali dać Frozen Hearta, RoA, Banshee i Archangela
^ xD
Lifesteal I Spellvamp To Nie Jest Survi
ALE BUTKI SĄ !!
^ xD
ALE BUTKI SĄ !!
Pomogło mi przeżyć kilkanaście Tfów, więc podliczył bym to do survi :)
Yoh Asakura
11-10-2011, 20:54
Ok, Kiedy Burstuje CiĘ Brand, DuŻa IloŚĆ Lifesteala Na Pewno Zmniejszy Ten Damage
Kupujmy Lifesteala, Po Co Nam Armor I Magic Res
Ok, Kiedy Burstuje CiĘ Brand, DuŻa IloŚĆ Lifesteala Na Pewno Zmniejszy Ten Damage
Kupujmy Lifesteala, Po Co Nam Armor I Magic Res
Pokemon detected. Burstuje mnie brand, R do innego przeciwnika, flash przez ścianę. Burst branda który przegrał ze mną mida dajmy na to 0/3 jest gówno warty, dodajmy do tego, że jak taki brand będzie miał o pe damage to się go focusuje, a nie idzie 1vs1 jeśli zjada każdego. Akali to asasyn.
Yoh Asakura
11-10-2011, 22:34
Ile ty masz lat?
Siedemdziesiąt dwa, a co?
Siedemdziesiąt dwa, a co?
To było do mnie, stara się trollować - nie wychodzi mu. Jest zbyt obvious.
Yoh Asakura
11-10-2011, 22:48
Nie, ty po prostu nie ogarniasz tego, co kto do ciebie pisze. Jak ty chcesz test na koniec 6 klasy podstawówki napisać?
Nie, ty po prostu nie ogarniasz tego, co kto do ciebie pisze. Jak ty chcesz test na koniec 6 klasy podstawówki napisać?
Hhohohohoho, pan mam maturę i rodzice zrobili mnie wcześniej, więc jestem fajniejszy ;o Spokojnie, 2 lata i Ci przejdzie, do tego czasu musimy się z tobą męczyć.
Dałem wymijającą odpowiedź, nie jestem tankiem, aby zmniejszać dmg tego branda o kosmiczne ilości i stać jak kretyn w miejscu. Rozmowa z tobą nie ma najmniejszego sensu, zachowujesz się jak 90 % dzieci na rankedach, kiedy nie mają argumentów jadą po rodzicach, wieku i innych głupotach. Żałosne.
Żebyś się nie przyjebał znowu, wcale nie mówię o tym że tanka zadaniem jest stać w miejscu, ale masz maturę, powinieneś umieć się domyśleć niektórych rzeczy.
Kto matury nie ma, skoro po gimnazjum da się ją zdać...
Yoh Asakura
11-10-2011, 23:40
@ruszek
http://c.wrzuta.pl/wi8942/5a598e4e0011ee5e4d766043/mozg_rozjebany
Ruszkowi chodzi o to, że dobra Akali nie da się wziąć na kombo Branda - po to ma R i summoner spelle żeby na*******ać po mapie jak małpa, a mając Lich Bane (czyli dość duże MS) nie powinna mieć problemu z uniknięciem W Branda nawet pieszo. Akali to asasyn, ona nie ma mieć zylion armora i mres (ewentualnie ten Guardian Angel, ale to i tak w late), ale zabierać 3k hp w dwie sekundy. Survi Akali polega na umiejętnym wykorzystaniu Shrouda, a w itemach jest to Rylai i właśnie lifesteal+spellvamp, które odnawiają jej w cholerę hp i dzięki temu nie pada w sekundę. To jest właśnie survi. I tu ruszek ma rację, a Yoh go gnoi po prostu dla zasady, podsuwa swoje pro zajebiste teorie z 3k ELO i myśli że jest fajny bo ma maturę. Ma - pytanie, jaką? Bo na 31% to każdy kretyn zrobi :)
Yoh Asakura
12-10-2011, 14:37
Nie, survi to wszelkie rzeczy, które REDUKUJĄ otrzymywany damage albo dodatkowe HP, które pozwoli go PRZEŻYĆ, a ten noob twierdzi, że lifesteal to jest SURVI, więc mówię, że kiedy zacznie cię burstować Brand czy ktokolwiek inny, to LIFESTEAL, SPELLVAMP W ŻADNYM STOPNIU NIE ZREDUKUJE TEGO BURSTU. DLATEGO NIE JEST SURVI.
Ale nie moja wina, że żadne z was nie potrafi czytać ze zrozumieniem i analizować tego, co ma na myśli druga osoba. Może wreszcie w tej drugiej klasie SP was tego nauczą.
Lifesteal i spellvamp to SUSTAIN.
Wiesz w ogóle, panie z maturą, od czego jest skrót survi? No tak, pewnie wiesz - survivability. A co to znaczy? Przetrwanie, przeżywalność. To, co pod tą "przeżywalność" podepniesz, zależy tylko wyłącznie od ciebie - jest to kwestia w stu procentach subiektywna. Jedni uważają, że "survi" to tylko armor i mres, drudzy twierdzą, że "survi" to wszystko to, co pozwoli/pomoże ci przetrwać podczas walki - a więc również spellvamp czy lifesteal. Ty to po prostu inaczej nazywasz, po cholerę się więc kłócicie o byle gówna? Nie ma żadnej oficjalnej definicji, a to że na twoim 3k ELO pod survi podpinają tylko redukcję damage, to twoja sprawa.
Głosowanie:
Czy butki to survi czy nie survi?
1.) Tak
2.) Nie
zapraszam do głosowania!
:topic:
\/@ Tu się nie zgadzam, Rybie nic w życiu nigdy nie wyszło.
Nie, survi to wszelkie rzeczy, które REDUKUJĄ otrzymywany damage albo dodatkowe HP, które pozwoli go PRZEŻYĆ, a ten noob twierdzi, że lifesteal to jest SURVI, więc mówię, że kiedy zacznie cię burstować Brand czy ktokolwiek inny, to LIFESTEAL, SPELLVAMP W ŻADNYM STOPNIU NIE ZREDUKUJE TEGO BURSTU. DLATEGO NIE JEST SURVI.
Ale nie moja wina, że żadne z was nie potrafi czytać ze zrozumieniem i analizować tego, co ma na myśli druga osoba. Może wreszcie w tej drugiej klasie SP was tego nauczą.
Lifesteal i spellvamp to SUSTAIN.
http://translate.google.pl/#en|pl|Survivability
Nie wiem, może jestem jakiś "gupi" skoro chora regeneracja życia pozwalała mi przetrwać TF :|
Z gifem ci nie wyszło, chciałeś być jak Ryba, tylko że on to robi z sensem. Ignoruje twoje posty bo rozmowa z tobą nie ma najmniejszego sensu, równie dobrze na początku mogłeś powiedzieć że ty za survi uważasz to co zmiejsza dmg , ale nie, lepiej jechać po wieku i robić niepotrzebny offtop na całą strone. Ignore od dziś :)
CytrynowySorbet
12-10-2011, 17:18
Lol, zamiast przytakiwać lepszemu (Yoh), to pyskujecie jak dzieci!
Survi to survi, zalicza się do tego wszystko, co pomaga ci przeżyć. Armor i mres to raczej staty odpornościowe.
Yoh Asakura
12-10-2011, 19:03
Lifesteal Pomaga SiĘ UtrzymaĆ, Nie PrzeŻyĆ, To Jest Ogromna RÓŻnica.
Utrzymałem się = przeżyłem.
CytrynowySorbet
12-10-2011, 19:25
Nogi pomagają nam się poruszać, nie chodzić. To jest ogromna różnica.
o co chodzi z tym pokemonem?
@down: A J A M O G E H A H A H A
Yoh Asakura
12-10-2011, 19:31
nie można capsem pisać bo zmienia na takie pedalskie coś
Ja pierdolę, ale ty filozofujesz.
A ja nie gram ostatnio w lola bo nie mam czasu :P
Dzisiaj zagrałem sobie jedną i od razu przegrałem bo koleś sobie leavnął na starcie. Od razu sobie uświadomiłem, jak wiele zyskuję spokoju ducha nie grając w tą grę pełną debili : 3
CytrynowySorbet
13-10-2011, 23:15
A ja nie gram ostatnio w lola bo nie mam czasu :P
Dzisiaj zagrałem sobie jedną i od razu przegrałem bo koleś sobie leavnął na starcie. Od razu sobie uświadomiłem, jak wiele zyskuję spokoju ducha nie grając w tą grę pełną debili : 3
A ja mam właśnie wręcz przeciwnie. Nie gram dajmy na to 3 dni, potem zagram pierwszy raz i jest po prostu taki faceroll, że szok. Z kolei kolejne gry... to inna historia...
No Fnatic wreszcie w formie 3:0 bardzo ładnie :)
Omg ale ten rainman jest żałosny
Pepeszka.
22-10-2011, 17:50
Rare skin do nidalee :D Kot jest świetny, już skin zakupiony ;)
Yoh Asakura
22-10-2011, 19:39
Szkoda tylko, że Nidalee to gówno
Quezacoatl
22-10-2011, 21:09
Zagralem dzisiaj kilka gier i zauwazylem ze mam IP boosta na 10 winow.
Pewno Riot znowu oddaje za lagujace serwery.
Szczerze mowiac wolalbym troche RP zamiast boosta, ale i to dobre.
CytrynowySorbet
22-10-2011, 21:21
Riot dał boosty, bo LoL wygrał Złote Joysticki w kategorii najlepsza gra F2P roku.
Zagralem dzisiaj kilka gier i zauwazylem ze mam IP boosta na 10 winow.
Pewno Riot znowu oddaje za lagujace serwery.
Szczerze mowiac wolalbym troche RP zamiast boosta, ale i to dobre.
Tak, najlepiej jakby dawali 1k rp na tydzień każdemu. Fala 'dajcie coś dla faccuw a nie tylko ten pacc ma takie dobre żeczy X(X(' przechodzi na lola?
Co to za różnica? To tylko ich sprawa, że rozdają za darmo rzeczy, za które mogliby dostawać kasę. Zarabiają krocie, więc mogą sobie na takie coś pozwolić. Co TOBIE w tym przeszkadza?
Yoh Asakura
23-10-2011, 13:17
Jakie to typowo polaczkowe - dysponować cudzą własnością :D
Chociażby to, że ktoś za te rp płaci. Z czasem będzie coraz wiecej ludzi w skinach za DARMO. Taki gość sobie poczeka aż dostanie rp za jakieś tam problemy z serwerami, a jeszcze w dodatku narzeka, że tym razem dali ip boosta zamiast rp. Nie lubię darmozjadów, po prostu. Zawsze im mało, mimo tego że gra jest f2p.
A co ty się tym przejmujesz? Masz skina dla np Nidalee - jesteś pro. Naprawdę przeszkadza ci to, że jakiś polaczek ma tego skina za darmo?
Quezacoatl
23-10-2011, 15:20
Chociażby to, że ktoś za te rp płaci. Z czasem będzie coraz wiecej ludzi w skinach za DARMO. Taki gość sobie poczeka aż dostanie rp za jakieś tam problemy z serwerami, a jeszcze w dodatku narzeka, że tym razem dali ip boosta zamiast rp. Nie lubię darmozjadów, po prostu. Zawsze im mało, mimo tego że gra jest f2p.
Nie rozumiem dlaczego ludzie od razu wzieli sie za ojezdzanie mnie, tylko dlatego ze porownalem dwa przwdziwe wydarzenia i dalem swoja opinie.
Czy ja im w tym poscie wytykalem ze mi dali IP boosta? Czy pisalem ze jestem z tego niezadowolony? Czy pojechalem po Riocie ze serwery maja zle?
Moje zdanie rownalo sie stwierdzeniu ze zamiast fiata 126P fajniej byloby wygrac w teleturnieju mercedesa. Oczywiscie przeciez ze byloby fajniej. To ze zauwazam jak mogloby mi byc lepiej nie znaczy ze nie doceniam tego jak dobrze mi jest teraz.
W dodatku, nie powiedzielbym tego gdyby Riot nigdy nie wydawal RP za nic. Nie porownywalbym wtedy udogruchania jednym i drugim (IP czy RP). Ale dali nam juz RP za serwery, wiec po prostu stwierdzilem ze bardziej cieszylem sie z tych RP. Czy to znaczy ze nie ciesze sie z IP boosta? To juz sobie sam dodales do mojej wypowiedzi.
Z czasem będzie coraz wiecej ludzi w skinach za DARMO.
Btw, lol czy az tak ci to przeszkadza? Popatrz, jest calkiem sporo ludzi co maja samochody za darmo, bo gdzies wygrali, czy telewizory, czy cokolwiek innego. Mnie to brzmi jak nieszczesliwy elitysta, ktoremu nie podoba sie nie to ze firmy czasem wydaja produkty za darmo, ale to ze nie jemu.
W teleturnieju wygrywa kilka/jedna osoba. Tu mowa o rozdawaniu rp dla każdego. Nie, nie przeszkadza mi to, ale po prostu nie lubię czegoś takiego, że ludzie dostają coś czego mogli nie dostać w ogóle i jeszcze narzekają ( nie mówię tu o Tobie, ogólne spostrzeżenie).
Quezacoatl
23-10-2011, 15:48
W teleturnieju wygrac moze kazdy kto gra.
W LoLu dostac moze kazdy kto gra.
Zadnej roznicy.
W teleturnieju może wygrać każdy kto gra
W lolu 'wygrywają' wszyscy którzy grają.
niby nie, a jednak.
Dlatego dali IP a nie RP, żeby nie biegała banda ludzi którzy przez rok zbierali RP i wreszcie mogą kupić skina. Riotowi te IPki to im koło ch**a latają, bo za to i tak gówno kupisz.
Dają to jeszcze narzekają, co za ludzie... :D
Knight Patryk
29-10-2011, 21:53
Juz 1800 przebite.Wracam na stare miejsce;B
Yoh Asakura
30-10-2011, 00:18
Mogę grać tylko w weekendy i jakieś przerwy świąteczne, wracam do domu, chcę pograć ranki, a tam kass z clarity i ignite, xin z exhaustem i ignitem, olaf bez smite'a zaczyna od blue, shen i akali uznali, że to najlepsze duo na bota
CO TO KURWA JEST
Yoh Asakura
30-10-2011, 00:44
8 minuta, mam 7:0 cait, ich fiddle ginie po raz 3 na tym samym campie, Olaf i Malph nie radzą sobie z kogiem na topie (1 vs 2), druga wieża na bocie ginie, fiddle rage quit, ich xin idzie afk.
1400 elo na east, co za gra, ja pierdolę.
Ten nowy pacz z bufem shaco będzie we wtorek? Ten range na boxach wydaje się dość OP : P
CytrynowySorbet
30-10-2011, 01:35
Nienawidzę freeweek heimera - masa ludzi, którzy sądzą, że junglowanie nim jest efektywne...
Chociaż irelia freeweek jest gorszy. O zgrozo...
Mogę grać tylko w weekendy i jakieś przerwy świąteczne, wracam do domu, chcę pograć ranki, a tam kass z clarity i ignite, xin z exhaustem i ignitem, olaf bez smite'a zaczyna od blue, shen i akali uznali, że to najlepsze duo na bota
CO TO KURWA JEST
Kass z clarity i ignite - swietny wybor. Xin z exhaustem czy tez ignitem - czemu nie? Olaf bez smite'a dobrze sobie radzi w dzungli. Shen i Akali to bardzo dobre duo na bota. Tyle w temacie.
Nienawidzę freeweek heimera - masa ludzi, którzy sądzą, że junglowanie nim jest efektywne...
Chociaż irelia freeweek jest gorszy. O zgrozo...
Heimer i dzungla ... Tak widzialem taki przypadek ale nie rozumiem dlaczego tak robia. Rzeczywiscie bardziej bym sie bał pierdolonej Irelii.
Yoh Asakura
30-10-2011, 10:58
Kass z clarity i ignite - swietny wybor. Xin z exhaustem czy tez ignitem - czemu nie? Olaf bez smite'a dobrze sobie radzi w dzungli. Shen i Akali to bardzo dobre duo na bota. Tyle w temacie.
CO
Począwszy od tego, że clarity to najbardziej gówniany SS w całej grze (gorszy nawet niż rally), do tego flash to absolutny must have na właściwie każdej postaci (double blink = most OP escape/chase mechanism), przechodząc do tego, że xin z exhaustem i ignitem nie ma żadnego escape/chase mechanismu oprócz swojego gap closera (w przypadku ganku kogokolwiek z redem = kill). Shen i akali to najbardziej debilne duo na bocie ever, jakikolwiek ranged carry będzie zonował ich z palcem w dupie mając sorakę czy sonę obok siebie, a poza tym - shen i akali potrzebują farmy w takim samym stopniu, więc jaki sens ma współdzielenie linii i creepów? A jeśli twierdzisz, że olaf bez smite'a jest ok, to nie masz pojęcia o tej grze, bo wystarczy jeden ward na redzie, żeby olaf był smutny, możesz mu kraść absolutnie wszystkie buffy, możesz mu nałożyć taką counter jungle, że się zesra, nie mówiąc już o stealach na dragonie/baronie.
Ogólnie masz pojęcie o tej grze i nie graj ranków - o ile masz 30 level
CytrynowySorbet
30-10-2011, 11:56
Niektórzy myślą, że smite potrzebny jest tylko na early junglowanie do zabicia blue / red... Ile razy miałem w teamie fiddle bez smite, bo "on nie potrzebuje"... Jasne, jakoś da sobie radę bez tego, ale smite ma wiele innych zastosowań.
CO
Począwszy od tego, że clarity to najbardziej gówniany SS w całej grze (gorszy nawet niż rally), do tego flash to absolutny must have na właściwie każdej postaci (double blink = most OP escape/chase mechanism), przechodząc do tego, że xin z exhaustem i ignitem nie ma żadnego escape/chase mechanismu oprócz swojego gap closera (w przypadku ganku kogokolwiek z redem = kill). Shen i akali to najbardziej debilne duo na bocie ever, jakikolwiek ranged carry będzie zonował ich z palcem w dupie mając sorakę czy sonę obok siebie, a poza tym - shen i akali potrzebują farmy w takim samym stopniu, więc jaki sens ma współdzielenie linii i creepów? A jeśli twierdzisz, że olaf bez smite'a jest ok, to nie masz pojęcia o tej grze, bo wystarczy jeden ward na redzie, żeby olaf był smutny, możesz mu kraść absolutnie wszystkie buffy, możesz mu nałożyć taką counter jungle, że się zesra, nie mówiąc już o stealach na dragonie/baronie.
Ogólnie masz pojęcie o tej grze i nie graj ranków - o ile masz 30 level
Ogólnie to nawet nie czytam co napisales tylko wezme pod uwage ostatnie zdanie. Moje elo>Twoje elo. Stoje sobie na 1800, ty na marnym 1400 : )
Niektórzy myślą, że smite potrzebny jest tylko na early junglowanie do zabicia blue / red... Ile razy miałem w teamie fiddle bez smite, bo "on nie potrzebuje"... Jasne, jakoś da sobie radę bez tego, ale smite ma wiele innych zastosowań.
Coz chodzi mi raczej o to ze niech kazdy gra jak mu najwygodniej. Nie płacze niczym yoh gdy widze typka ktory wzial pomylone summoner spelle. Nie jest to gra przesądzona nie bądźmy tacy płytcy na dziwne rozwiazania.* Przytocze taka sytuacje na rankedzie jakims nizszym elo. Gosc wzial Tarica, a ja topową postac. Zamiast na bota on chcial isc na topa i carrowac. Zjebal mi topową postac jako iz poszedlem z ad carry ale ku mojemu zdziwieniu Taric wygral topa! O rany! Na dodatek kupil mu itemy jak na Omniknighta z Doty.
*Dziwne rozwiazania? Poprostu inne niz wszyscy postepujac wobec szablonu ustanowionego przez solomid.
Ogólnie to nawet nie czytam co napisales tylko wezme pod uwage ostatnie zdanie. Moje elo>Twoje elo. Stoje sobie na 1800, ty na marnym 1400 : )
Pograsz dłużej to dowiesz się, że elo=/= skill. Yoh wie 10x więcej o tej grze niż ty, i mimo iż jest kretynem, to ma racje w wielu rzeczach.
Yoh Asakura
30-10-2011, 13:07
Ok, bądź dalej tak zajebiście innowacyjny - po co smite w drużynie, traćmy buffy! Czym jest te 1k true damage'u na 18 lvlu na baronie! Po co ci te 550~ true damage'u na dragonie w early. Na chuj teamowi 190 i 300 golda za te neutrale.
Ja nie mówię o sytuacji, w której taric idzie na solo topa, bo to nie jest nic dziwnego. Ja mówię o sytuacji, w której ktoś robi rzeczy po prostu skrajnie idiotyczne, które na starcie dają przewagę przeciwnemu teamowi.
Starasz się być sztucznie otwarty na debilne pomysły. Innowacyjność i oryginalność na siłę nie jest fajna ani pożyteczna. Ja nie gram po to, żeby jakiś debil, który rozegrał bagatela 300 gier wprowadzał w życie swoje imbecylskie pomysły, które w praktyce może skontrować 5latek.
Pograsz dłużej to dowiesz się, że elo=/= skill. Yoh wie 10x więcej o tej grze niż ty, i mimo iż jest kretynem, to ma racje w wielu rzeczach.
Prosze Cię ... Najwiekszy idiota z tego tematu musial się wtracic. Gram od open bety a zeby tego bylo malo gralem 2lata w dote.
W*****a mnie najbardziej smęcenie a bo to a bo ten zrobil tamto. Dopoki nie zrozumialem pewnej rzeczy - nie moglem sie wybic ponad 1400 a przeciez robilem wszystko dobrze! Trzeba odnalezc sie w kazdej sytuacji i sobie poradzic. Gosc nie wzial smite'a okej nie Twoja wina - teraz zrob wszystko zeby nadrobic tą stratę. Dobijasz countując na ts'ie lowcooldown spellami. Problem z feedowaniem na liniach przez innych graczy rozwiazalem grajac ciagle junglerem. Po za tym nie wiem jak mozecie grac nie duo na low elo a potem sie tylko dziwicie czemu tak a nie inaczej.
Knight Patryk
30-10-2011, 17:07
herp derp trolol.4 razy dzis spadalem z 1800 i wracalem.Mam juz dosc xD!
Pozdro dla tego, kto powiedział że clarity dla Kassadina to świetny wybór - właśnie udowodniłeś, że nie masz ABSOLUTNIE ŻADNEGO pojęcia o tej grze :D
Yoh Asakura
31-10-2011, 00:58
ale on grał 2 lata w dote
Pozdro dla tego, kto powiedział że clarity dla Kassadina to świetny wybór - właśnie udowodniłeś, że nie masz ABSOLUTNIE ŻADNEGO pojęcia o tej grze :D
Ta, ale to ja jestem debilem, bo on grał w Dote i wie wszystko lepiej.
co inteligentniejsi zrozumieli już, że w dużej części postów trolluje, no ale cóż - nie każdy stał w kolejce za mózgiem.
Oj dzieci Tibia.pl... Mocni w gębie tylko i wylacznie : )) Szkoda na was słów. Ale taka jest prawda ze to ja utrzymuje sie mocno w topce, a nie wy. W ogole jestem lepszy od yoha WASZEGO MENTORA! Hahahaha.
Co do kassa z clarity:
Moge sobie wziac nawet rally i wali mnie wasza opinia z 1400 elo 'prosy'.
Ta, ale to ja jestem debilem, bo on grał w Dote i wie wszystko lepiej.
co inteligentniejsi zrozumieli już, że w dużej części postów trolluje, no ale cóż - nie każdy stał w kolejce za mózgiem.
Dzieki za zrozumienie.
Moze jak i mowicie clarity jest najmniej uzytecznym ze wszystkich summoner spellsow, ale poki sie komus przydaje, nie powinniscie nic do tego miec. Jednemu wygodniej oszczedzac mane kassadinem w early, a drugiemu spamowac z Q/riftwalka czy tam E. To samo w late - nie zawsze mozna miec blue buffa, gra jest sytuacyjna, nieraz z nim padniesz, nieraz ktos zrobi ci counter jungle - kassadin jest manozernym championem szczegolnie w poscigach za postaciami, bez blue jest dosc bezuzyteczny, a clarity nieraz moze pomoc w poscigu/uratowac dupe, wiec nie wiem po co jest ten wasz flame.
Clarity zamiast flasha tez by uszlo (jesli mielibysmy zachowane clarity do ostatniej chwili). Swietnym wyborem moze nie jest, sa lepsze, ale zalezy od tego, jak sie komu z jakimi spellami gra. Eot.
Yoh Asakura
01-11-2011, 13:26
njenjenjenjenjenjenjenje
Nie ogarniasz jednej rzeczy, jeżeli masz kiepski mana management - nie graj postaciami jak kassadin
Bo przez takich jak ty później trafia się ezreal z manamune
Wiesz co, szkoda mi ciebie i tych twoich pseudoopinii, to ty nie ogarniasz jednej, NAJWAZNIEJSZEJ rzeczy - kazdy ma swoj styl gry a tobie do tego daleko, jeden wygra z claritka gre ktora byla mu uzyteczna, a drugi wyzywa ludzi grajacych z claritka (albo x itemem, typu hexdrinker etc) od noobow, ty jestes tym drugim, ignorantem, ktory wyzywa ludzi lepszych od siebie.
Powinienes w tej chwili juz sie nie odzywac, bo sie stajesz zalosny...
CytrynowySorbet
01-11-2011, 16:53
Przecież jest meta! Flash ignite / exhaust, rozdzielenie lane'ów i konkretny item build! Jak nie zatańczysz jak ci grają, to report!
Yoh Asakura
01-11-2011, 17:36
Ty nie potrafisz ogarnąć jednej rzeczy. Manamune to gówniany item, który można składać na naprawdę niewielu postaciach (w sumie to tylko urgot przychodzi mi na myśl). Nie mam pojęcia, z jak ogromną częstotliwością trzeba srać spellami, żeby mieć jakiekolwiek problemy z maną wspomnianym Ezrealem. Mając tylko i wyłącznie glyphy na mana regen (per level), nie mam absolutnie żadnych problemów z maną. Manamune staje się zmarnowaną kasą, którą lepiej było wydać na sheena chociażby (mana + dmg).
Nie rozumiesz tego, że grą rządzą liczby - a stawiając na manamune, stajesz się po prostu słabszy od kogoś, kto zainwestował w silniejszy item z podobnej półki cenowej.
Nie rozumiesz też tego, że clarity jest jednym z najgorszych spelli w grze, bo jeśli grasz casterem, to i tak masz catalysta/philo stone'a czy te 2-3 d ringi, które dają manę/mana regen, a w większości przypadków masz po prostu blue (blue buffa można mieć ZAWSZE, jeżeli powiesz "a bo mogą ukraść bla bla bla" to naucz się grać, bo kontrolowanie swoich buffów to bardzo ważny aspekt gry). W tym przypadku cokolwiek zamiast clarity staje się po prostu lepsze. Czy dodatkowy true dmg z ignite + heal reduction, czy nawet ghost, żeby spieprzyć na długiej albo ignorować kolizje z mobami czy nawet rally, które da ci jakiś tam boost do statystyk.
Wy nie potraficie zrozumieć tego, że mana to tylko i wyłącznie zasób, a wiedza o tym, jak umiejętnie wykorzystywać swoje zasoby jest NIESAMOWICIE WAŻNA. Jak widzę, że jakiś debil bierze clarity, to od razu wiem, że mam do czynienia z kretynem, który nie ma pojęcia o tym, jak wygląda lane phase i co robić, żeby utrzymać się na linii, a jedyne, co mu wychodzi, to naciskanie guzików za każdym razem jak zejdą mu z cooldownu.
Przyjmijcie wreszcie do wiadomości, że są pewne mechanizmy, które się powinno zawsze wcielać w życie, bo dają po prostu największe szanse na pokonanie przeciwnika.
Przecież jest meta!
Następny, który nie wie, że meta jest po to, żeby wyciągnąć 100% z możliwości, jakie dają postaci i ich rozłożenie na liniach. Jak grasz ranki, to robisz jednak wszystko, żeby wygrać, bo to gra RANKINGOWA. Chcesz mniejszej spiny i swobodę, masz normale.
Wiesz co, szkoda mi ciebie i tych twoich pseudoopinii,
A TAK W OGÓLE, CO TO KURWA JEST PSEUDOOPINIA
chcesz brzmieć mądrze albo kogoś obrazić? niestety, nawet tak prosta sprawa jak obrażanie drugiej osoby ci nie wychodzi
kazdy ma swoj styl gry a tobie do tego daleko
O KURWA
KAŻDY ma swój styl gry - ALE MI DO NIEGO DALEKO, czyli jednak nie każdy go ma
czy ty w ogóle myślisz nad tym, co ty piszesz, czy po prostu wpieprzasz przypadkowe słowa do postów i liczysz na to, że ich połączenie będzie miało jakikolwiek sens?
jeden wygra z claritka gre ktora byla mu uzyteczna, a drugi wyzywa ludzi grajacych z claritka (albo x itemem, typu hexdrinker etc) od noobow, ty jestes tym drugim, ignorantem, ktory wyzywa ludzi lepszych od siebie.
Granie z clarity to jak wziąć udział w wyścigu i wsadzić sobie nogę do gipsu, jeżeli wygrasz to tylko i wyłącznie dlatego, że albo startowałeś sam albo wokół ciebie byli ludzie jeszcze bardziej ograniczeni
Co z tego, że clarity może się przydać (bo może), skoro są rzeczy przydające się znacznie bardziej
Już sobie wyobrażam casterów w opp teamie z samymi clarity - wystarczy jedna soraka, żeby na nich srać i niwelować każde combo
NO ALE PRZECIEŻ CLARITY JEST OK I GRANIE Z NIM TEŻ JEST OK
chuj z tym, że masz handicap
Flash ignite / exhaust
bo to najlepsze kombinacje SS w grze, exhaust z redukcją damage'u + zmniejszaniem resów i obniżeniem MSa, flash na midzie gwarantuje ucieczkę praktycznie z każdego ganku jeżeli nie wychylasz się dalej niż za połowę linii i ktoś ci nie walnie chain stuna na 2 godziny. Nie mając flasha jesteś w grze upośledzony, ktoś ci skinie przez ścianę, a ty jesteś smutny, bo nie masz jak go złapać
A tak w ogóle, to double blink jest najbardziej OP rzeczą w tej grze
ok, nie chce mi sie bawic w cytowanie i w odpowiadanie na twoje zalosne posty, ale niech ci bedzie:
1. nic nie wspominalem o manamunie, ale dalej podtrzymuje opinie taka jak z clarity, jak komus sie z nim dobrze gra - dla mnie nie ma problemu pomimo tego, ze traci pewne statystyki ( nie mowie o turniejach tylko o normalnej grze )
2. o clarity napisalem opinie wyzej, niektorzy gospodaruja mana a niektorzy nie, a tobie do tego daleko = ciebie to nie powinno obchodzic, slyszales o czyms takim jak mhm, slangi, dialektyzmy?
3. niektorzy pokonuja przeciwnika z manamune i clarity bez patrzenia na dane mechanizmy, moge sie zalozyc, ze tysiace ludzi sa dalej nad toba, graja swoje, a nie trzymaja sie ustalonego schematu
4. nie gram prawie w ta gre ostatnio, nie gram rankow - wyrazam swoja opinie, a ty co zdanie musisz uzyc slowo kurwa, uwazasz ze kazdy inny chce to robic ? kkthxbb
5. NO ALE PRZECIEŻ CLARITY JEST OK I GRANIE Z NIM TEŻ JEST OK - czytaj wyzej, jak komus jest z tym wygodnie, czemu nie?
6. rozmawialem caly czas o kassadinie, co oznacza, ze riftwalkiem moze w kazdej chwili uciec, l2read
wiesz co mnie smieszy? masz takie niby pojecie a dalej jestes tak nisko ;x dla mnie temat sie skonczyl, ciekawe czy w realu tez bys do kogos tak sie odezwal :)
Oj dzieci Tibia.pl... Mocni w gębie tylko i wylacznie : )) Szkoda na was słów. Ale taka jest prawda ze to ja utrzymuje sie mocno w topce, a nie wy. W ogole jestem lepszy od yoha WASZEGO MENTORA! Hahahaha.
Co do kassa z clarity:
Moge sobie wziac nawet rally i wali mnie wasza opinia z 1400 elo 'prosy'.
Dzieki za zrozumienie.
1.Przypominam, że ty zacząłeś.
http://img407.imageshack.us/img407/1429/selfownage.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/407/selfownage.jpg/)
2.Chwalenie się elo i wywyższanie się jest właśnie na poziomie takiego dzieciaka. Self-ownage x2?
3.Yoh? Mentor? Lolwut?
ciekawe czy w realu tez bys do kogos tak sie odezwal
tu jest pies pogrzebany
Yoh Asakura
01-11-2011, 18:54
2. o clarity napisalem opinie wyzej, niektorzy gospodaruja mana a niektorzy nie, a tobie do tego daleko = ciebie to nie powinno obchodzic, slyszales o czyms takim jak mhm, slangi, dialektyzmy?
TO ŻEŚ SLANG DOWALIŁ :D
CytrynowySorbet
01-11-2011, 19:01
Następny debil, który nie wie, że meta jest po to, żeby wyciągnąć 100% z możliwości, jakie dają postaci i ich rozłożenie na liniach. Jak grasz ranki, to robisz jednak wszystko, żeby wygrać, bo to gra RANKINGOWA. Chcesz mniejszej spiny i swobodę, masz normale.
Ej panie panie, a na mnie czemu się rzucasz? Czy ja w moim poście napisałem cokolwiek co sugerowałoby, że meta jest zła albo ja się z nią nie zgadzam? Post ten miał raczej za zadanie wyśmiać spinanie się ludzi, którzy wpadają w panic mode kiedy ktoś lekko nawet od mety odchodzi. Co nie znaczy, że jest zła - jest bardzo dobra. Wiem, że ciśnienie ci skoczyło lekko (co widać w tym poście - naprawdę, bardziej profesjonalnie byś zabrzmiał, gdyby to było napisane na spokojnie, a nie jak monolog zbulwersowanego gimnazjalisty [i zanim się doczepisz - znowu - zgadzam się z tym co napisałeś]), ale to nie znaczy, że nagle każdy, kto pisze coś w twoim kierunku to twój wróg. Geez.
No panowie, akurat tu Yoh ma rację w stu procentach poruszanych aspektów. Sry.
I rozwalają mnie ci, którzy piszą rzeczy typu "taki jesteś mocny w gębie, ciekawe jakbyś to powiedział w realu" itd. Od razu widać że jesteście dresopodobnymi dziećmi, które uważają, że jak są od kogoś silniejsi i że są w stanie komuś wpierdolić, a ten ktoś nie, to są lepsi :DDD
To jest FORUM, na którym wymieniamy się ZDANIAMI, SŁOWAMI, a nie punchami w ryj.
Knight Patryk
01-11-2011, 19:35
herpa derpa
I rozwalają mnie ci, którzy piszą rzeczy typu "taki jesteś mocny w gębie, ciekawe jakbyś to powiedział w realu" itd. Od razu widać że jesteście dresopodobnymi dziećmi, które uważają, że jak są od kogoś silniejsi i że są w stanie komuś wpierdolić, a ten ktoś nie, to są lepsi :DDD
To jest FORUM, na którym wymieniamy się ZDANIAMI, SŁOWAMI, a nie punchami w ryj.
alez zadna grozba ode mnie nawet nie wyszla, tylko sie zastanawiam, czy w realu gadajac z kims uzywalby co drugie slowo "kurwa" i wyzywal od frajerow, watpie :)
staralem sie normalnie porozmawiac, ale nie da sie, tkwijcie w przekonaniu ze joh jest waszym mentorem, gl&hf
Lol, ruszek zaczął kolorować swoje posty, żeby nadać im chociaż wizualne piękno (bo o merytorycznym to może zapomnieć : O)
XD
A tak poza tym, to ten nowy champion śmierdzi.
Yoh Asakura
01-11-2011, 20:29
A tak poza tym, to ten nowy champion śmierdzi.
Nudny jest, durne mechaniki, a szczególnie śmieszny jest spotlight, na którym phreak okłada wukonga, a ten zamiast oddać, zaczyna biegać w kółko (bo gdyby oddał okazałoby się, że z palcem w rzyci niszczy tego smoka)
Po prostu jeśli rozmawiając z kimś na realu zaczynasz go wyzywać tylko dlatego, że wziął clarity, stajesz się ułomem, a wpierdol dostajesz gratis za obelgi, na drugi raz sie odechce. Nie trzeba być dresem żeby tak zareagować. ;)
Yoh Asakura
01-11-2011, 21:33
Normalny i zdrowy człowiek nie reaguje w ten sposób na coś takiego, l0l
Normalny i zdrowy człowiek nie wyzywa innych za takie i podobne rzeczy*. Reakcja łańcuchowa.
Może i jestem guwnixem z elo hell ale czasami gram casuale z teamem GBT (którego członkowie są moimi kumplami z osiedla [wiem, wyszło a`la Yoh, ale trudno]) czyli najlepszym teamem w Polsce i często widzę jak ludzie z naprawdę wysokiego elo niszczą nieschematycznymi buildami/runami/spellami czy chociażby underrated championami. Jak chyba wszyscy wiedzą, meta jest zmienna, a żeby do zmian dochodziło trzeba próbować nowych rzeczy (i nie mówię tu konkretnie o clarity kassa). Jeszcze nie raz nie dwa okaże się, że build, który uznawałeś za dupny za kilka tygodni będzie tier1 op as fuck. A nie wolno zapominać, że oprócz rywalizacji w tej grze chodzi głównie o zabawę, która jest mocno ograniczana przez metę i jej ślepych wyznawców, którzy listę "viable" championów i statystyk ograniczają do max 25% całości gry.
P.S. Slash miażdży Eminema.
Yoh Asakura
01-11-2011, 22:38
Nigdy nie krytykowałem nieszablonowych buildów, sam grałem na warmogach + atma, kiedy jeszcze praktycznie nikt tego nie praktykował. Krytykuje jedynie branie gównianych spelli typu clarity czy gównianych itemów typu manamune.
Szykuję się na 1v1 solo top Leesinem przeciw Irelii, jakieś protipy co do gameplayu i buildu? Dodam, że Leesinem jestem nowy, kupiłem go wczoraj i grałem nim zaledwie dwa normale, więc możecie napisać nawet najbardziej obvious rzeczy. I jakie runy? Wiem, że na armor, armor pen... i co dalej? Mogą być quinty na dodge?
POPRZEGRYZAM WSZYSTKIM UŻYTKOWNIKOM PONIŻEJ 16 ROKU ŻYCIA KABEL OD INTERNETU KTÓRY GRA W LEAGUE OF LEGENDS BO TO JUŻ JEST PRZESADA CO SIĘ DZIEJE NA TYCH RANKINGACH AAAAAAAAAAAAAAAAAa.
Jak ktoś jest głupim bucem to i w wieku 20 lat wyjdzie z gry albo zacznie feedować bo coś mu nie podpasiło.
CytrynowySorbet
03-11-2011, 19:34
To kable od internetu grają w LoLa? ;o
mwahahahaahahahahahahahaah :D
Pickujesz Akali - easy win, ale nie! Drugi po tobie pickuje branda! Idziesz na solo topa, masz 3/1, brand 0/4, wyfeedowana morgana, GG!
Ja piernicze. Nie gram więcej supportami. 1 na 5 gier Alistarem mam wygranych. Mam wrażenie czasami, że jak ja gry nie wycarruje to nikt inny tego nie zrobi >.>
To zagraj sobie soraką :)
Nie bądź taki mądry, bo Cie znajdę ;>. Szczecin nie jest duży.
To zagraj sobie soraką :)
janna>soraka
janna>soraka
soraka ad>janna xx
soraka ad>janna xx
chyba nie ale spoko.
imo soraka a janna to 2 w chuj inne postacie. Soraka to true support, niemożliwe przegrać lane grając z soraką, non stop full hp, op w teamfightach. Ta, janna ma aoe knockup i ulti, ale nie wyleczy całego teamu na raz, heal ma praktycznie zerowy.
CytrynowySorbet
03-11-2011, 22:47
Nie bądź taki mądry, bo Cie znajdę ;>. Szczecin nie jest duży.
Noszę wardy, nie znajdziesz mnie.
Tak swoją drogą, jeśli LeBlanc naprawdę jest noob-stomperem, to trafiam na samych kretynów w enemy teamie. Feedują mnie tak niesamowicie, że aż miło zabijać potem squishy na QR combo (kto by tam myślał o mres, trzeba więcej ap/ad!) :D
soraka ad>janna xx
Aktualnie AD janna > AD soraka :)
Ofensywna soraka ma sens jedynie pod hybrydę AP/AS z małą ilością AD (właściwie AD ma tylko od Guinsoo i Madredów). Berserkery, Guinsoo, Rabadon, Lich Bane, Madreds, Void Staff. Runy AS i mpen. Gniecie.
Ale to i tak troll build na normale.
Leblanc = late game useless.
CytrynowySorbet
04-11-2011, 00:05
No i właśnie tu się mylisz. Jeśli ich carry są na tyle głupi, żeby w late game nie kupić chociaż trochę mresa, to (zakładając, że lb jest nafeedowana) jeden pada na QR combo, drugi na QWE+ignite. Rozwalenie 2 carry w chwilę to według ciebie useless champion?
Inna sprawa, że każdy z choć odrobiną mózgu kupi mresa, a najlepiej BV. No, ale jak mówiłem - lb to noob-stomper, i takich właśnie noobów kara niemiłosiernie.
Nie, właśnie tu się nie mylę.
Mów mi jeszcze, który czampion jest dobry vs 5 bezmuzgów z 1/10 i dwoma parami butów.
gl hf.
Yoh Asakura
04-11-2011, 14:30
chyba nie ale spoko.
imo soraka a janna to 2 w chuj inne postacie. Soraka to true support, niemożliwe przegrać lane grając z soraką, non stop full hp, op w teamfightach. Ta, janna ma aoe knockup i ulti, ale nie wyleczy całego teamu na raz, heal ma praktycznie zerowy.
Oczywiście, że możesz przegrać lane grając z Soraką i to wcale nie jest trudne.
Yoh Asakura
04-11-2011, 20:27
Heal and Cleanse, on the other hand, will each be receiving buffs to make them more attractive selections. Heal will now scale much more strongly into late game, while Cleanse will now remove summoner spell effects such as Ignite and Exhaust.
Nowy must have na carry? Cleanse + exhaust? Cleanse + flash?
Nowy must have na carry? Cleanse + exhaust? Cleanse + flash?
Supporty z heal+cv ? : D
Supporty z heal+cv ? : D
co do tego ma clairvoyance?;p
co do tego ma clairvoyance?;p
CV to mus dla supporta :) Fajny nowy ss będzie - okrzyk bojowy ^,^
NERF FLASHA I CV! Lol z gry taktycznej zmieni się w zwykłą na*******ankę w sezonie drugim IMO.
Quezacoatl
04-11-2011, 22:32
Po kiego nerfili ten calkim ok zbalansowany Cleanse tylko po to zeby kazdy przestal go uzywac i zeby go znowu zbuffic? To tylko udowadnia ze Riot ma srednie pojecie o tym co jest balanced a co nie jest.
Dzisiaj Flash to must-have, widac jasno ze jest imba, cleanse, ignite, exhaust itd zawsze byly popularne a nigdy nie byly naduzywane (tj 5 champow kazdy po Cleanse) tak jak flash jest. To oni ofc nerfia Cleanse. Powinni przerobic/usunac Rally, troszke moze zmienic Revive, znerfic/usunac Flash, ustawic scaling na Clarity i Heal tak zeby cos jednak dawaly. Ignite, Teleport, Exhaust, Fortify, Smite, Clairvoyance i Ghost sa ok i nie potrzeba ich balansowac. Gdzie Fortify i Revive sa bardzo sytuacyjne, i uzyteczne tylko w niektorych buildach niektorych champow, dlatego tez zadko uzywane, co tez nie znaczy ze sa nieuzyteczne.
Po kiego nerfili ten calkim ok zbalansowany Cleanse tylko po to zeby kazdy przestal go uzywac i zeby go znowu zbuffic? To tylko udowadnia ze Riot ma srednie pojecie o tym co jest balanced a co nie jest.
Dzisiaj Flash to must-have, widac jasno ze jest imba, cleanse, ignite, exhaust itd zawsze byly popularne a nigdy nie byly naduzywane (tj 5 champow kazdy po Cleanse) tak jak flash jest. To oni ofc nerfia Cleanse. Powinni przerobic/usunac Rally, troszke moze zmienic Revive, znerfic/usunac Flash, ustawic scaling na Clarity i Heal tak zeby cos jednak dawaly. Ignite, Teleport, Exhaust, Fortify, Smite, Clairvoyance i Ghost sa ok i nie potrzeba ich balansowac. Gdzie Fortify i Revive sa bardzo sytuacyjne, i uzyteczne tylko w niektorych buildach niektorych champow, dlatego tez zadko uzywane, co tez nie znaczy ze sa nieuzyteczne.
Czytasz w ogóle newsy ? Zamiast rally wprowadzają okrzyk bojowy(rally w postaci aury na championie,troche zmieniony), nerfią flash, Heal dostaje buffa, żeby dawał więcej hp w mid i late.
W Rally do dupy było to, że był "nieprzesuwalny", a teamfighty najczęściej nie są pozycyjne i użyte Rally zostaje w uj za nami i nic nie daje. Poza tym to całkiem dobry spell, jak go wprowadzą w postaci aury to będzie imba.
Quezacoatl
05-11-2011, 16:02
Czytasz w ogóle newsy ?
Przeczytalem i wypowiedzialem jak ja uwazam powinny sie te spelle zmienic w porownaniu z ich pomyslem. W kilku miejscach sie z nimi zgadzam w innych nie.
Czy to bylo tak zagmatwane i niejasne?
Yoh Asakura
05-11-2011, 16:43
niech już guinso robi wypad z riotu, bo to debil jest
Cool story bro, 3.7-3.8 ap ratio + 1.1k combo
Tylko rammus takie combo przetrwa.
Mają zamiar znerfić flasha, ciekawe ... Akali, lee sin i irelia staną się jeszcze bardziej op, oni chcą byśmy grali jedynie offtankami, poyebało dziadów do reszty.
Poza tym trolololo tryndamera, wbiję w 5 zabiję 2, spieprzy za krzaki i "i got ignite but i have cleanse and it was ok!" lool
Cool story bro, 3.7-3.8 ap ratio + 1.1k combo
Tylko rammus takie combo przetrwa.
h4h4h4h4h4h4 : DDD
h4h4h4h4h4h4 : DDD
Przyjmijmy wersje, w której leblanc posiada 630 ap, deathfiregrasp, voida i abbysala.
1317 + 2331 = 3648 + 52% hp z deathfire.
Posiadając 200 mres oraz 4k hp :
200 mres = 77 mres przy penetracjach, co obniży nasze combo do 2k z groszami. Wyciskając deathfire w takiego koxa zabieramy mu 2080 hp, a naszym combem, które ładuję się raptem 15-20 sekund dokańczamy reszte po czym cofamy się z W.
Także, to prócz veigara jedyny champion, który potrafi rozłożyć w trimiga assasina i offtanka, który bierze nas za celownik. Annie czy brandem takich obrotów nie osiągniesz, ale ok spoko jeżeli dla Ciebie postać, która nienafedowanego tanka potrafi położyć na łopatki jest useless, a której combo ładuję się bardzo krótko i ma łatwą drogę do late przez op early to nie mam więcej pytań. :D
Słyszałeś o takim itemku jak BV? : OOOOOOOOOOOO
If(answer=='no') printf("to fajnie, możesz już wyjsc")
else
{
printf("to ile mi wysadzisz z mega combo LB składającego się z jednego Q i EWENTUALNIE W, ewentualnie\n");
printf("bo rzadko kiedy LB może sobie wbić w teamfighta tak po prostu z W, na ogól stoi na tyłach i czeka aż jej zniszczą nexusa");
}
Also, cool story z DFG. Od razu widać, że znasz zasadę jego działania. Dzieci matematyki nie ogarnęły, a już do lola się pchają.
Yoh Asakura
06-11-2011, 13:47
NERF FLASHA I CV! Lol z gry taktycznej zmieni się w zwykłą na*******ankę w sezonie drugim IMO.
Akurat aktualnie to jest zwykła napierdzielanka, bo flash daje duży margines błędu, a spamowalne CV pozwala śledzić junglera. Zwiększenie CD sprawi, że będziemy bardziej szanować te SS.
@Janek:
Ty chyba mówisz o leblanc w dniu jej wyjścia, bo wtedy to był #1 caster (Q+R i nie masz 3/4 hp), ale aktualnie jest słabiutka, bo to single target assassin i bardzo łatwo ją skontrować. Rzeczywiście, do 20 minuty możesz czuć się jak bóg, ale po 20 minucie czujesz się jak gówno ;)
Akurat aktualnie to jest zwykła napierdzielanka, bo flash daje duży margines błędu, a spamowalne CV pozwala śledzić junglera. Zwiększenie CD sprawi, że będziemy bardziej szanować te SS.
@Janek:
Ty chyba mówisz o leblanc w dniu jej wyjścia, bo wtedy to był #1 caster (Q+R i nie masz 3/4 hp), ale aktualnie jest słabiutka, bo to single target assassin i bardzo łatwo ją skontrować. Rzeczywiście, do 20 minuty możesz czuć się jak bóg, ale po 20 minucie czujesz się jak gówno ;)
Po 20 minucie rola Leblanc ogranicza się tylko do ubijania przeciwników pod wieżą ^.^ Epicki caster, ale jeśli nie będzie surrendera do 30 minuty, to później jest useless.
Nom, Leblanc w late jest do dupy, jedynie z full mres-ignoring buildem cośtam zdziała (sorc, haunting, abyssal, void).
Btw dat Wukong
http://img507.imageshack.us/img507/3223/wukong.th.jpg (http://img507.imageshack.us/img507/3223/wukong.jpg)
Wystarczył E na kogokolwiek z ich teamu + ulti, w tym momencie Kata się shunpowała + ulti i każdy teamfight wygrany. Do tego ulti gp i eza w razie czego :d
Only morgana full AP
hm?toniejestofftop, próbuje uzyskać odpowiedź o co mu chodzi, ażeby nawiązać półstronicową konwersacje na ten temat.
Pewnie chodzi mu o to, że full AP morgana owni. Wszyscy to wiemy, więc wtf?
CytrynowySorbet
08-11-2011, 20:54
Full AP Malzahar owni.
Pewnie chodzi mu o to, że full AP morgana owni. Wszyscy to wiemy, więc wtf?
Tyle to ja wiem, tyle że wyskoczył z tym nagle i bez sensu. Poza tym - jak inaczej budować morgane? Ap as? Ap ad?
Ap survi, z zyonią, scepter, i rylai scepter.
Knight Patryk
08-11-2011, 21:26
ad anivia rzondzi lodem.
CytrynowySorbet
08-11-2011, 21:57
Wątpię czy to się różni od full AP buildu biorąc pod uwagę, że dla połowy AP te itemy są core.
Może mówiąc full AP morgana miał na myśli te... indywidualne jednostki... które grają support morganą? :o shurelia/gp5 itemy/randuin. Ale to już lepsza Ashe support (a i takie widziałem).
Zonya to mus dla większości casterów imo. Scepter to item sytuacyjny, jednak też dość często składany. Jedynie Rylai tak średnio.
Zhonya to nie mus dla wszystkich. Wyobrażasz sobie to na Cassio? Tylko pogarsza jej dmg output. Musem jest dla championów takich jak właśnie Morgana, Fiddle, Kennen (czyli ulti nie channelowane, ale działające niezależnie od nich).
Morganą można grać na trzy sposoby: full AP (typowy build, nie muszę pisać), AP tank (RoA, Merce, Zhonya, Abyssal, Frozen Heart, Banshee/Sunfire/Guardian) i support (też typowy). Pierwszy build owni cyce, drugi jest dobry (niesamowite survi a dmg nadal dość mocny), trzeci jest imo bez sensu, bo Morgana ma zbyt dobre przeliczniki na skillach, żeby waste'ować je do supportowania teamu. Rylai jest nieprzydatne na każdym z tych buildów, Morgana nie ma skilli które mogłyby zrobić użytek z tego itemu.
Yoh Asakura
09-11-2011, 11:17
Afair to rylai stackuje się z jej ulti
Slow = dłużej będzie lazł po plamie = profit?
Ten slow z plamy da maksymalnie jeden dodatkowy tick, a to nie jest dużo. Slow w ulti już jest, a Rylai to zbyt kosztowny item by kupować go tylko dla tych kilku procent dodatkowego slowa.
Yoh Asakura
09-11-2011, 15:53
lol, ja rylaisa kupuje głównie po to, żeby mieć dużo hp, ale skoro dla ciebie to tylko slow, no to k
RoA, Zhonya i Abyssal w zupełności wystarczą AP Morganie jako survi.
Knight Patryk
09-11-2011, 16:18
A ja nic nie kupuje na morgane, bo jest nudna. Gragas>all
Może i jest nudna ale wygrywa gry jeśli umiesz nią grać i idziesz na mid. Chyba że przeciw tobie na mid jest GP albo Cait, wtedy przegrałeś
lol, ja rylaisa kupuje głównie po to, żeby mieć dużo hp, ale skoro dla ciebie to tylko slow, no to k
lol, hp z rylaia chyba nie ma jak stackować się z ulti morgany, więc zostaje druga opcja - slow, więc o tym napisałeś i sie burzysz, że ja mówie tylko o slowie, k. Poza tym slow z rylaia jest zajebisty - dajmy na to na malzie. O wiele łatwiej rzucić combo jeśli ktoś jest zeslowowany bez używania flasha, a ten 1 tick plamy więcej to chyba także lepsze rozwiązanie niż stackowanie rabadonów/archangelów, nie?
Wydaje mi sie ze ogarniajacy Malz wziagnal by Morgane nosem. Chociaz, dobrze rzucony shield uratowalby jej tylek.
Nie chodzi mi tu o relacje malz-morgana. Dałem przykład, że rylai jest dla malza b. przydatny. Chociażby, gość ma na sobie malefic visions - łatwiej go trafić z q, szybciej dogonisz, lepiej położysz plamę, złapiesz go w ulti bez konieczności flasha (no wiadomo, że można kogoś łatwo w takie ulti złapać, ale ciężej w przypadku 1v1. Ktoś ogarniający nie będzie się zbliżał do malza z gotowym ultem, bądź sflaszuje)
>write controversial remark about champion-item relation in LoL
>watch people quarreling about this
>...
>PROFIT!
>write controversial remark about champion-item relation in LoL
>watch people quarreling about this
>...
>PROFIT!
Nie wiem gdzie Ty tu widzisz jakąkolwiek kłótnie czy coś takiego ( nie chce mi się szukać definicji tego słowa które wytrzasnąłeś nie wiem skąd), ale wmawiaj sobie dalej i miej profit z tego domniemanego strollowania topicu.
Zhonya to nie mus dla wszystkich. Wyobrażasz sobie to na Cassio? Tylko pogarsza jej dmg output. Musem jest dla championów takich jak właśnie Morgana, Fiddle, Kennen (czyli ulti nie channelowane, ale działające niezależnie od nich).
Nie powiedziałem wszystkich, tylko większości. No.. może części będzie bardziej odpowiednie. Do tej listy dopisałbym jeszcze Karthusa. Generalnie wszystko co ma dość duży dmg z jakiegoś aoe wokół siebie bez channelowania.
Rylai na Cassio:
Jak dla mnie op core item, hp+dodatkowy slow z plamy niszczy.
Pepeszka.
09-11-2011, 18:33
Hehe nowa postać cóż za zaskoczenie
mutacja mudkipa z pokemonów i sticha xd
"Jest to czego byś się nie spodziewał..."
Stitch? :D
Mag wody! Albo support, coś jak janna! Zbieram IP, jeśli to będzie mag/support to insta buy!
Btw.
Szachraj Sztormów? Wtf?
Nie wiem gdzie Ty tu widzisz jakąkolwiek kłótnie czy coś takiego ( nie chce mi się szukać definicji tego słowa które wytrzasnąłeś nie wiem skąd), ale wmawiaj sobie dalej i miej profit z tego domniemanego strollowania topicu.
Żartowałem, chill out. I nie "słowo wytrzaśnięte niewiadomo skąd", tylko zwykłe "quarrel", czyli kłótnia... Jak się douczysz troszkę angielskiego to będziesz znać takie słowa :)
Rylai na Cassio:
Jak dla mnie op core item, hp+dodatkowy slow z plamy niszczy.
Kto tu mówi o Rylai na Cassio? To wiadomo że to must-have, ale tu się gada o Rylai dla Morgany.
Żartowałem, chill out. I nie "słowo wytrzaśnięte niewiadomo skąd", tylko zwykłe "quarrel", czyli kłótnia... Jak się douczysz troszkę angielskiego to będziesz znać takie słowa :)
Kto tu mówi o Rylai na Cassio? To wiadomo że to must-have, ale tu się gada o Rylai dla Morgany.
Faktycznie, sry. Nie wiem skąd ja tą Cassiopeie wziąłem O.O
Yoh Asakura
09-11-2011, 22:50
Wy tu gadu gadu, a ja wygrywam bota Olafem vs Cait.
I? znakiii
Yoh Asakura
10-11-2011, 14:47
Chciałbym widzieć, jak tracisz do cait raptem 10 creepów Olafem, ale dajesz radę ją 2 razy zabić + ściągasz jej wieżę. Zjechałaby cię samym lolrangem.
CytrynowySorbet
10-11-2011, 14:55
Może gracz, który grał Caitlynn był idiotą?
Chciałbym widzieć, jak tracisz do cait raptem 10 creepów Olafem, ale dajesz radę ją 2 razy zabić + ściągasz jej wieżę. Zjechałaby cię samym lolrangem.
Ciebie jakoś nie zjechała, więc nie wysnuwaj takich teorii. Agree up. Poza tym w taką głupszą cait rzucisz toporkiem i podbiegniesz to się zacznie odsuwać, zasadzisz z 'e' to jej reakcja 'trololo gdzie moje hp?, ale ta Twoja zapewne była zajebiście ogarnięta i miała ponad 1800 elo więc szacun.
Ciebie jakoś nie zjechała, więc nie wysnuwaj takich teorii. Agree up. Poza tym w taką głupszą cait rzucisz toporkiem i podbiegniesz to się zacznie odsuwać, zasadzisz z 'e' to jej reakcja 'trololo gdzie moje hp?, ale ta Twoja zapewne była zajebiście ogarnięta i miała ponad 1800 elo więc szacun.
To była candypanda!
Yoh Asakura
10-11-2011, 15:36
No pozdro jeśli chcesz się przedrzeć przez całą falę creepów + Janna z potęznym CC, żeby dostać się do Cait :D
Nawet jeśli do niej dojdziesz, to damage odniesiony po drodze nie będzie tego warty i prędzej padniesz.
Może gracz, który grał Caitlynn był idiotą?
Robiła wszystko to, czego spodziewałbym się od cait na 1500 elo, problem w tym, że byłem za dobry.
Ciebie jakoś nie zjechała
byłem za dobry
więc nie wysnuwaj takich teorii. Agree up. Poza tym w taką głupszą cait rzucisz toporkiem i podbiegniesz to się zacznie odsuwać, zasadzisz z 'e' to jej reakcja 'trololo gdzie moje hp?, ale ta Twoja zapewne była zajebiście ogarnięta i miała ponad 1800 elo więc szacun.
Twoja teoria jest idiotyczna, bo dostać się na melee range, żeby móc ja trzepnąć się z E jest bardzo trudno i musiałaby dostać stuna (a ja miałem Sonę). 2 razy zabiłem ją tylko dlatego, że moja sona wyznawała agresywny styl gry i sporo harassowała z maksowanego Q, a cait nie miała żadnych potów + janna nie ma heala i kiedy cait miała pół hp, to wystarczyło ulti sony + q, mój maksowany toporek i E, ale to idą 2 flashe + ulti na jednego killa i to dwa razy w sytuacji, kiedy Janny nie było na linii.
Czasy 5 philo się skończyły, że można melee ignorować taką cait.
My tu gadu gadu a ja po wypłacie, objedzie z dziewczyną jestem... a jutro na piwo. i nie wiem kto tu jest na plusie? :D
new chemp... mój przyszły chemp :D
CytrynowySorbet
10-11-2011, 17:21
My tu gadu gadu a ja po wypłacie, objedzie z dziewczyną jestem... a jutro na piwo. i nie wiem kto tu jest na plusie? :D
Real life sux!!! For demacia! For noxus! For valoran!:wasabi:
Bwahahah, wiedziałem że zaraz wpadnie Lukers i pojedzie po Yohu ^,^
Yoh Asakura
10-11-2011, 18:56
Wiedziałem, że zaraz wpadnie ruszek i napisze kolejny debilny post.
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/11/70923d7ccd9f9412ffe907a904df8087.gif?1320873762 - Tyle Ci powiem.
A tak ogolnie to nie grajcie z Lukersem, trolluje, feeduje i instalockuje champy. Nie polecam tego allegrowicza.
Wiedziałem, że zaraz wpadnie ruszek i napisze kolejny debilny post.
Ohohohoho! odezwał się pan Yoh, który pi*rdoli takie farmazony, że ignorują go w praktycznie każdym temacie :3
Yoh Asakura
10-11-2011, 23:48
był taki film
i kto to mówi
Quezacoatl
11-11-2011, 00:13
Ludzie w tym temacie nic tylko po sobie jada.
Co do nowego champa, nie bede oryginalny potwierdzajac ze wyglada troche jak Stich. Choc rekin wyglada fajnie. To pewno jakis kumpel Urfa.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.