zaloguj się

Pokaż pełną wersje : League of Legends

Stron : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Luker's
10-01-2010, 03:47
Dziś z Kościka Luker's i jego nudy...

Dota... Ale są ludzie co nie mają WarCrafta3 lub Oryginalnego...

www.leagueoflegends.com
League of Legends : jest to unikalna gra mmorpg, nie ma takiej drugiej.
Jest to mieszanka real time strategy i real time action. W grze jest bardzo rozbudowany system postaci i jego mocy (tzw abilities), szeroka gama wyboru postaci aż 39. i coś co mi szczególnie przypadło do gustu czyli postacie które nie posiadają jednej klasy lecz dwie np Fighter i mage w jednym. Każdy znajdzie sobie odpowiednią postać dla niego
Rozgrywka: gra toczy się 5na5 osób i za każdym nowym pojedynkiem zdobywamy doświadczenie naszej postaci od nowa.gra polega na zniszczeniu głównego budynku przeciwnej drużyny, każdy pojedynekj trwa około 30minut i szczerze mówiąc walki są ekscytujące. gra głównie polega na walce drużynowej i umiejętnym dobraniu partnera.

Zalety:
+Bardzo ładna grafika ( podobna do tej znanej z WoWa.)
+Niesamowita muzyka zagrzewająca do walki. haha śliczna jest ;D
+szybki i emocjonujący gameplay
+duża ilość klas i postaci
+rozbudowany system prowadzenia swojego głównego charactera
+mnóstwo broni i różnego rodzaju ekwipunek.

Wady:
- oprócz tego, że walki się długo ładują nie jestem w stanie podać minusów.

Informacje wzięte:http://www.mmorpg.org.pl/league-of-legends,g411.html

Lord Dreathan
10-01-2010, 14:37
MMORPG to napewno nie jest. A jakis czas temu jak ogladalem gameplay'e, to strasznie mi sie grafika nie podobala( a raczej kolorystyka)

Luker's
10-04-2010, 23:25
czy ktoś z was w to gra? Miło było jak znalazł by się ktoś...

beh0lderczypindziesiont
10-04-2010, 23:47
Ja gram (karthus,shaco,twitch rzadziej kimś innym...) ,ale nie prowadzam się z nuubami ;<.

Ghernie
11-04-2010, 10:10
Moze zobaczę co to jest, chociaż miałem wrócić do DDO.

Luker's
11-04-2010, 11:47
Spoko... jak by co to Lukers1 jestem...

_WrD_
11-04-2010, 13:23
Ah, chciałbym tylko powiedzieć, że stronka http://www.leagueoflegends.com jest stroną AMERYKAŃSKĄ, dla Europejczyków jest http://www.lol-europe.com.

Gram, a jakże, 10 level. IGN Wardzioch, zwykle napierdzielam Annie albo Twisted Fate, ewentualnie Nunu. Chociaż raczej ze mną nie zagracie, bo wy na Amerykańskim zapewne :p

Ale gra wciąga, naprawdę rozbudowana i ciekawa, nie ogranicza jej silnik Warcrafta III, jak w DotA. Matchmaking, wybór postaci, profile, no i wreszcie sam gameplay są prostsze i bardziej intuicyjne. A założenie gry jest identyczne - rozwal Nexusa przeciwnego teamu, niszcząc po drodze turrety i inhibitory. Z tym, że jest jeszcze jedna, dodatkowa mapa 3v3 (a nie standardowa 5v5), krótsza i ogólnie jakaś taka fajniejsza. Polecam :]

Erverse
11-04-2010, 16:33
Jak to w ogóle ściągnąc? Nie widzę żadnego download na tej europejskiej stronie.

Luker's
11-04-2010, 18:12
http://www.leagueoflegends.com/ najpierw sie rejestrujesz potem sciogasz

--- Luker's dodał 2 minut i 44 sekund później ---

wież ja gram na Globalu... na Europa jutro wbijam
Tristana , Master Yi... moim zdaniem są dobrzy

Tibijczyk
11-04-2010, 22:16
Dużo lepsza grą od lola jest HoN (Heroes of Newerth). Imo lepsza grafika, bardziej klimatyczna. Jeżeli ktoś lubił grafikę z doty, a ta z lola mu nie leży, to właśnie HoN jest dla niego. HoN jest bardziej dynamiczny dzięki czemu najważniejszy jest tutaj skill. Właśnie zaczęła się open beta więc każdy z was ma szansę zarejestrować się.

Strona oficjalna: http://www.heroesofnewerth.com/
Polska strona: http://heroes-of-newerth.pl/

Luker's
11-04-2010, 22:36
Sory Best test... To mnie odrazu odstrasza... LoL jest grą gotową

Tom The Tanner
11-04-2010, 23:06
Nie rejestrujcie się na serwerach EU! Lagi, błędy, opóźnienia, problemy. Grajcie na serwerach US, jeśli nie chcecie popsuć sobie nerwów.

Podaję swój nick: Vialix - serwer US.

Jeśli ktoś ma ochotę pyknąć meczyk to pisać wiadomości w grze, bo na to forum nie zaglądam.

Heroes of Newerth
Świetna grafika, ale nie ciągnie mnie do tej gry. Trzeba uczyć się grać przez dobre dwa tygodnie, żeby w ogóle zacząć ogarniać cokolwiek. DotA definitywnie wygrywa z HoNem, wiadomo.

W LoL gra się lekko i przyjemnie. Nie trzeba tak spinać pośladów jak przy HoNie.

DotA > LoL > HoN > Demigod

_WrD_
12-04-2010, 16:25
wież ja gram na Globalu...
Ja też gram na Globalu, tyle że na wersji Europejskiej. Oby dwie wersje są w stu procentach oficjalne i każde z nich jest globalem. Tak jak w WoW.

Nie rejestrujcie się na serwerach EU! Lagi, błędy, opóźnienia, problemy. Grajcie na serwerach US, jeśli nie chcecie popsuć sobie nerwów.
Bzdury. Żadnych lagów, disconnectów, błędów, opóźnień i problemów. Jako, że początkowo grałem na US, mam porównanie. Kompletnie zero różnic, wszystko identyczne. Tylko na US większe pingi, no bo dalej.

Erverse
12-04-2010, 18:28
No to sobie pograłem, moja karta graf nie obejmuje shaderów.

_WrD_
12-04-2010, 19:39
Lol, to ty możesz grać w JAKĄKOLWIEK grę? Prócz tibii i tych 10-letnich? xD
Tak to jest jak się kompa kupuje w Biedronce ^^

Erverse
12-04-2010, 19:43
Tak to jest jak się kompa kupuje w Biedronce ^^
Hahahahaha nie śmieszne.
Komp ma 6 lat więc ma prawo do takich rzeczy. Chyba łatwo się domyślic, że nie obejmuje shaderów akurat do tej gry... mam błąd przy próbie wejścia na jakąś grę, gdzie jest napisane, żeby pobrac nowe sterowniki do karty graficznej ponieważ owe nie obejmuja shaderów 2.0, natomiast najnowszy pewny sterownik do mojej karty graficznej ma 4 lata.

Frapper
13-04-2010, 21:42
Jakby ktos chical 5v5 to priv plox. eu ver ofc

Luker's
13-04-2010, 22:30
lepiej było by skrzyknąć wszystkich na daną godzinę zrobić team i strzelić małą rundke

Vasth
13-04-2010, 23:30
Dzis sprobuję w to ciupnac. W tego typu gre jak narazie gralem tylko w klasyczna dotę jakies 2 lata. Znowu bedzie trzeba studiowac buildy? Swoja droga wolalbym jednak to Heroes of Newerth.

Nick: Kosiciel

Luker's
18-04-2010, 18:41
no czas się pochwalić słabymi statami

http://img526.imageshack.us/img526/710/beztytuuptp.png (http://img526.imageshack.us/i/beztytuuptp.png/)

--Ogorek--
11-05-2010, 23:20
tristana, teemo, evelynn i nunu, czasami karthus, najlepsze jest to, że OP postaciami nie potrafie grać (np. Warwick albo yi) teraz zbieram punkty na karthusa, bo tylko jego potrzebuje

Beh0lder
13-05-2010, 14:32
tristana, teemo, evelynn i nunu, czasami karthus, najlepsze jest to, że OP postaciami nie potrafie grać (np. Warwick albo yi) teraz zbieram punkty na karthusa, bo tylko jego potrzebuje
Yi nie jest op ;p (chociaż wszystko zależy od buildu), teemo tak , ta mała dz**ka.

_WrD_
14-05-2010, 17:54
Yi nie jest op? Ty chyba siebie nie słyszysz :D To jest tak maksymalnie przegięty, irytujący champion, że robię "FFFFFFFFFFUUUUUUUUUU..." jak widzę takiego w przeciwnym teamie.
Teemo podobnie, ale nim trzeba ogarniać. Dobre są te jego trapy, można poprosić żeby postawił takiego blisko bazy wroga i teleport tam :D

Kim głównie gracie? Ja narazie gram tylko Annie, jej combo (z wcześniej naładowanym stunem ofc) Disintegrate + Incinerate + Summon PedoBear + Ignite jest masakryczne przy dośc dużym AP, te słabsze postacie schodzą nawet bez konieczności castowania Ignite.
Z fajnych championów warto wymienić również Nunu i Twisted Fate.

Btw. ding 14, uhahah.

Beh0lder
14-05-2010, 20:38
Yi nie jest op? Ty chyba siebie nie słyszysz :D To jest tak maksymalnie przegięty, irytujący champion, że robię "FFFFFFFFFFUUUUUUUUUU..." jak widzę takiego w przeciwnym teamie. Grałem nim, powiem ,że nic specjalnego w nim nie ma ^^ a jak sie na początku nie wyfarmi (co się dosyć często zdarza) to feeder z niego cholerny.Yi to po prostu dla mnie tylko kolejne mięso armatnie na ,które nie specjalnie nie zwracam uwagi (bo ogólnie rzadko zdarza się dobry a jak już się zdarzy to sciągniecie go karthusem czy twitchem nie stanowi problemu).

Teemo podobnie, ale nim trzeba ogarniać.Nie trzeba , można zastosować najprostszy z możliwych buildów (itemy w atk speed , atk i life steal) a i tak dla postaci bazujących na podstawowych atakach (m.in. Yi) jest zaporą nie do przebicia
Dobre są te jego trapy, można poprosić żeby postawił takiego blisko bazy wroga i teleport tam :DTu się zgodzę :).

Kim głównie gracie? Ja narazie gram tylko Annie, jej combo (z wcześniej naładowanym stunem ofc) Disintegrate + Incinerate + Summon PedoBear + Ignite jest masakryczne przy dośc dużym AP, te słabsze postacie schodzą nawet bez konieczności castowania Ignite.
Z fajnych championów warto wymienić również Nunu i Twisted Fate.

Annie jest niezła , Nunu z AP buildem to koszmar dla postaci nie mogących przerwac jego ulti bądz nie posiadających Flasha lub czegoś podobnego.A TF ssie pałe :d.

--Ogorek--
06-06-2010, 00:00
karthus najlepszy, bum bum i wszyscy deduffka i passiva ma zajebistego :D

Luker's
06-06-2010, 20:11
Katarina - tristana - poppy... fajnie jest...

rentonB
17-07-2010, 19:02
Kto jeszcze gra

Nick eu - rentonB

Ghernie
17-07-2010, 21:42
Nick - Urban Ghernie

Mam 3k IP i nie wiem co kupic...

Yoh Asakura
17-07-2010, 22:29
Ezreal i nie ma chuja we wsi

rentonB
17-07-2010, 23:47
Ezrael stoi 6,3k.

Za 3k to polecam Pantheona niesamowicie ofensywny czempion

Yoh Asakura
19-07-2010, 02:28
Ja mu nie polecam, kogo kupić, ja mówię, że Ezreal wymiata.

Luker's
19-07-2010, 09:40
Ezriel jest za wolny i delikatny na początku... ja osobiście polecam mu Olafa lub garrena dość twardzi... ale osobiście gram poppy , tristaną , katariną

Jak chcecie zmną pograć to pisać mi na GG 8570011...

Nick EU. Lukers

Ghernie
19-07-2010, 10:10
Kupilem Katarinę i zakupu nie żałuje. Jakoś ładnie się na mnie patrzyła :D

Btw. Gram na USA, nie EU ;p

Luker's
19-07-2010, 10:54
Kupilem Katarinę i zakupu nie żałuje. Jakoś ładnie się na mnie patrzyła :D

Btw. Gram na USA, nie EU ;p

hehehehe... ja ci dam US...

Mafuss
22-07-2010, 11:47
Gram od wczoraj, 6 lvl. Z kolegami gram jako tank i tu się nasuwa moje pytanie.
Jakim tankiem grać, prócz Rammusa? On się zaraz kończy, a chciałbym nowym potrenować.

Nick - Alfson.

_WrD_
22-07-2010, 14:43
Rammus to chyba najlepszy tank, wielu tak uważa :)

Btw. wiecie, że przez cały czas, od początku Season One, był skin bug, który pozwalał na używanie za darmo jakiegokolwiek skina w grze? Dzisiejszy patch go zniwelował, ale fajnie było pograć Goth Annie, Masquerade Evelynn i Black Belt Udyrem :)

Mafuss
23-07-2010, 22:15
Szybkie pytanie:
Do fajnego, dość ofensywnego grania i nie nudzącego z pośród trójki: Signed, Olaf i Trym, najlepszy będzie..? A może ktoś inny? Ofc. nie chodzi mi o ultra damage, zostawiania kompanów i fragowania.

rentonB
24-07-2010, 00:02
Gram od wczoraj, 6 lvl. Z kolegami gram jako tank i tu się nasuwa moje pytanie.
Jakim tankiem grać, prócz Rammusa? On się zaraz kończy, a chciałbym nowym potrenować.

Nick - Alfson.

Dopiero 28 jest zmiana rotacji wiec masz duzo czasu, no i on 1,3k kosztuje to nie duzo.

_WrD_
24-07-2010, 00:54
Szybkie pytanie:
Do fajnego, dość ofensywnego grania i nie nudzącego z pośród trójki: Signed, Olaf i Trym, najlepszy będzie..? A może ktoś inny? Ofc. nie chodzi mi o ultra damage, zostawiania kompanów i fragowania.
Singed jest po prostu genialny, widziałem go jak solował trzech championów, no i niezły support w teamfightach z tym swingiem i slowem. Problem w tym, że trzeba naprawdę ogarniać żeby cokolwiek z niego wycisnąć, jest bardzo trudny do grania. Za to Olaf jest nice, polecam bo dość łatwo się nim gra, ma niezły healing i dość duży damage. Co do Trynda to się nie wypowiadam, bo nim po prostu nie grałem. Ale jego ulti wymiata, można solować turrety :d

Mafuss
24-07-2010, 02:45
Okej, dzięki za wypowiedzi. Chyba skuszę się na Signeda, trochę nim potrenuje. A może kupie i jego i Olafa? Narazie czekam do tego 28 na zmianę rotacji - może akurat będą te postacie, które chce ;).

Knight Patryk
31-07-2010, 05:05
najlepszym tankiem jest shen;] od razu dostaje bana na ladderze zazwyczaj.
Osobiscie gram Anivia,Kog'mawem(sex),Kennenem i czasami ania albo free tankiem.

Imo po 5 lat grania w dote LoL jest lepszy od Hon'a,poniewaz oferuje calkiem nowych championow i system masteries/rune.Tak wiem ze Hon ma swoich kilku herosow,ale ile ich jest?4?5?,reszta to przerobki z doty ktore roznia sie grafika.
PS:Itemy tez sa inne w LoL'u a nie jak w HoNie te z doty;f

Pepeszka.
04-08-2010, 14:00
Właśnie zaczynam swoją przygode z league of legends ( za 3 min sie sciagnie) :d

cheeroke
04-08-2010, 17:16
ja tam gram od 2 dni.Myslalem ze te lvle sie troche szybciej bedzie zdobywalo;(
Btw. dlaczego wczoraj mialem do wyboru zupelnie inncyh championow niz dzisiaj?To sie jakos zmienia co jakis czas?

Beh0lder
04-08-2010, 21:18
najlepszym tankiem jest shen;]LOL , rammus jest lepszy
od razu dostaje bana na ladderze zazwyczaj.

Soraka też łapie bany a ssie.
Btw. dlaczego wczoraj mialem do wyboru zupelnie inncyh championow niz dzisiaj?To sie jakos zmienia co jakis czas? tak , co tydzień chyba w czwartek

Pepeszka.
04-08-2010, 21:30
Jaka postac polecacie na poczatek najbardziej?Jakas tania, z tych free gralem sivirem(ą?) i uzbierałem sobie chyba 475IP i kupiłem Ashe(?) z takim lodowym łukiem ;p gra sie nia nawet dosyc dobrze ;p jak co pisac tutaj a jak ktos chce pograc to moje gg 4976939 nick w grze : Pepeszka

cheeroke
05-08-2010, 00:10
A jesli kupie jakas postac za te pkt to mam juz ja na stale?

rentonB
05-08-2010, 01:34
Oczywiscie.

Knight Patryk
06-08-2010, 03:44
nie zgadzam sie ze rammus jest lepszy od shena.Jesli dla ciebie ilosc armora robi tanka lepszego to sie mylisz.Shen moze latwo ztauntowac caly team na 2 sekundy jak sa zpile upowani,i wtedy nie uciekna od aoe zadnego,chyba ze cleanse/quicksilver sash(czy jakos tak).Poza tym dobrze ratuje dupe ulti i niezle sie farmi/harrasuje daggerem

Beh0lder
06-08-2010, 21:36
nie zgadzam sie ze rammus jest lepszy od shena.Jesli dla ciebie ilosc armora robi tanka lepszego to sie mylisz.Sama ilość nie robi.
Shen moze latwo ztauntowac caly team na 2 sekundy
jak sa zpile upowani,i wtedy nie uciekna od aoe zadnego,chyba ze cleanse/quicksilver sash(czy jakos tak).Poza tym dobrze ratuje dupe ulti i niezle sie farmi/harrasuje daggeremRammus ma dłuższy taunt (3s albo i więcej nie pamiętam) , w dodatku jeżeli cały team to dpsi shen pada po kilku sekundach.Poza tym rammus jest o wiele bardziej w****iający jako tank -dłuższy taunt , łatwo może cie dogonić , trudno go zabić , otrzymuje tylko niewielką część obrażeń, sam przy tym robiąc całkiem spore

Knight Patryk
07-08-2010, 20:24
3 sekundy 1 target,2 sekundy aoe to jest roznica.Jak cie bije caly team odpalasz feinta potem uzywasz ulti i przezyjesz okolo 5-6 sekund,co wystarczy by team juz rozwalil innych.

Luker's
08-08-2010, 23:29
czemu wy się kłócicie o taką głupotę kto jest lepszym tankiem...

Mafuss
09-08-2010, 21:00
Bo jesteś idiotą.
Rammus jest lepszy, dodatkowo myślący ludzie idą odrazu na laddera - Shena tam nie ma i nie ma co się przyzwyczajać do tego syfu.

Loffy
10-08-2010, 02:23
Soraka też łapie bany a ssie.

Tekst roku, panie...
Soraka ssie tylko według ludzi którzy grają, żeby wbijać 500 fragów i myślą, że są fajni.
W ogarniętym teamie Soraka się przydaje.

Swoją drogą co myślicie o Galio? Wydaje się ciekawy.

Mafuss
10-08-2010, 03:27
Zapewne rzucą się na niego tłumy, jak na Vłada. Początkowo po 2 sekundach Vład był już zajęty przy wybieraniu postaci, teraz będzie podobnie. Apropos - graliście Akali? właśnie nią z 5-6 gier pyknąłem i fajna nawet jest.

Beh0lder
10-08-2010, 14:14
Tekst roku, panie...
Soraka ssie tylko według ludzi którzy grają, żeby wbijać 500 fragów i myślą, że są fajni.
W ogarniętym teamie Soraka się przydaje.
Tja , co ci po Sorace , uratuje cie raz , dwa czy może trzy jak sama padnie z 10 razy , jest bardzo łatwa do zabicia - ludzie się często najpierw na nią rzucają i po 2 sekundach nic z niej nie zostaje.Grałem sporo , b. rzadko zdarza się , żeby team z soraką wygrywał.Właściwie tylko wtedy kiedy przeciwny team to banda noobów.
Apropos - graliście Akali? właśnie nią z 5-6 gier pyknąłem i fajna nawet jest.Wkurzająca jest :P.
@edit
Czy tylko mi się ostatnio trafia masa znoobiałych xinów?

rentonB
10-08-2010, 14:22
Z Galio bedzie wspanialy supporter

Beh0lder
10-08-2010, 14:33
Z Galio bedzie wspanialy supporter
Tja , nuuby się na niego rzucą i będą nim nuubić w rankingach =(.

Luker's
11-08-2010, 00:21
zobaczymy jak se poradzi z poppy nuke / fighter... jak na razie xin , ww wymiękają jak są bliski ściany :P

Bardziej mnie ciekawi czy będzie tak nie zbalansoany jak xin niedawno...

Luker's
13-08-2010, 11:13
Powiem tak... Udało im się zrobić coś niemożliwego...

Stworzyć postać bezużyteczna... To jest moje zdanie i kupli ale, jak można być zsolowany przez Sorak która nie uciszała... to nie wiem...

ruteklr76
14-08-2010, 11:18
To ja wam dam mojego linka polecajacego :)

mam 30 lvl - najwyzszy, czesto i dlugo w to gram, naprawde ciekawa gra, rejestrujcie sie!

https://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c44ba1b3db4a

Korzystajac z mojego linka i osiagajac 10 lvl dostajecie wraz ze mna wiele bonusow, ktore sa dostepne za $

Beh0lder
14-08-2010, 12:19
muahahahaha wreszcie skompletowałem runki pod gp i shaco :D
http://img833.imageshack.us/i/page1y.jpg (http://img833.imageshack.us/i/page1y.jpg/)
Stworzyć postać bezużyteczna... To jest moje zdanie i kupli ale, jak można być zsolowany przez Sorak która nie uciszała... to nie wiem..Ja wiem jak można być zsolowanym przez Sorake :<.Trzeba być tobą.

_WrD_
14-08-2010, 14:47
Wiesz, sam gram Soraką i udało mi się zsolować parę championów... Ale trzeba się do tego odpowiednio przygotować, przede wszystkim wziąć Ignite I Heala (wtedy podczas solowania masz potrójny heal, z czego jeden możesz praktycznie spamować) i kupować itemy pod AP i cooldown reduction. Reszta jest prosta, spamuję wszystkie skille, a kiedy heal W nie wystarczy, używam ulti / summoner Heal. Easy. I wcale nie znaczy, że ktoś zsolowany przez Sorakę jest noobem :)

Pepeszka.
14-08-2010, 20:05
Hehe udało mi się uzbierać na twisted fate :P Teraz się do niego przyzwyczajam. Co o nim myslicie?:p

Jak co dodawać do znajomych eu: Pepeszka

Beh0lder
14-08-2010, 22:41
Hehe udało mi się uzbierać na twisted fate :P Teraz się do niego przyzwyczajam. Co o nim myslicie?:p

Yyy każda postać jest dobra jak się do niej dostosujesz , sam tf sam w sobie jest taki se, no ale trening czyni mistrza :P.

Mafuss
15-08-2010, 00:12
muahahahaha wreszcie skompletowałem runki pod gp i shaco :D

I co, będziesz grał tą ulti-lame postacią? Żałosne, to jest postać typu Xin, gówno trzeba robić, żeby zabić.
Apropos - do dupy jest to całe Galio ulti. Może jego reszta umiejętności nie jest bardzo-świetna, ale ulti to total OP.

Beh0lder
15-08-2010, 10:45
I co, będziesz grał tą ulti-lame postacią? Żałosne, to jest postać typu Xin, gówno trzeba robić, żeby zabić. Nie gram już shaco bo za często banują więc wyszedłem z wprawy :\ no ale gp też jest niezły ;D
Apropos - do dupy jest to całe Galio ulti. Może jego reszta umiejętności nie jest bardzo-świetna, ale ulti to total OP.No :\.

rentonB
15-08-2010, 14:31
Tez kiedys marudzilem ze cos jest OP itp, ale prawda taka ze nawet ogarnieta Soraka moze zrobic niezly chaos, tu nie chodzi o fragi

Knight Patryk
15-08-2010, 22:52
Yyy każda postać jest dobra jak się do niej dostosujesz , sam tf sam w sobie jest taki se, no ale trening czyni mistrza :P.
Wykluczam z tego nidalee,ktora nic nie robi;].

Beh0lder
16-08-2010, 00:23
Wykluczam z tego nidalee,ktora nic nie robi;].
Nid nadaje się tylko do dwóch rzeczy : ksów i padania

Luker's
16-08-2010, 08:59
Wybaczcie ale... Co wy macie do Nid... jest ona z lepszych i fajniejszych postaci jakimi grałem jak potrafisz ogarnąć Nid i jej kocią formę robisz siekę...

@Beho...
Zanim zaczniesz znowu robić z siebie debila to pamiętaj że i tak mam to gdzieś...

Beh0lder
16-08-2010, 13:57
Wybaczcie ale... Co wy macie do Nid... jest ona z lepszych i fajniejszych postaci jakimi grałem jak potrafisz ogarnąć Nid i jej kocią formę robisz siekę...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH AAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAHAHHAAHAHAHAH AHAHAHHAAHAHAHAHAH.
Jaja sobie robisz? Nid ? dobra?:faceoff:

Ippe
16-08-2010, 17:57
Nie rozumiem, chyba Ty sobie jaja robisz :)?
Nie gram ta postacia ale znam jej mozliwosci i wysmiewac to sobie mozesz eve albo twitcha ktorzy sa tak papierowi ze mozna ich na*******ac ile wlezie, wystarczy ward i juz nic nie zrobi do konca meczu bedzie tylko chodzic po mapie jako free frag.

Beh0lder
16-08-2010, 20:39
Nie gram ta postacia ale znam jej mozliwosci i wysmiewac to sobie mozesz eve albo twitcha ktorzy sa tak papierowi ze mozna ich na*******ac ile wlezie,Ta jasne jakoś widziałem setki dobrych twitchów i eve (ostatnia 22/8) , nid może z jedną
wystarczy ward i juz nicPorozstawiasz je na całej mapie? Wiesz , że bardzo łatwo się ich pozbyć?
nie zrobi do konca meczu bedzie tylko chodzic po mapie jako free frag.Eve free fragiem? Muahahahha nie dość , że jeden z jej skilli (E) zadaje spore obrażenia to jeszcze może spamować bez przerwy drugim (Q) do tego jeszcze dochodzi lich bane.

Ippe
16-08-2010, 21:11
Napisz to na lol.pl/forum to Cie wysmieja :), ktory masz lv 20? 25? Eve i twitch sa dobrymi charami na nisko lvlowych grach, jak zaczniesz grac z graczami 30lv po 200+ winow to juz sie tak nie bedziesz cieszyl graniem eve czy twitchem.
:baby:
Tak wogole co ty mi za teorie wkrecasz na banie? Nie nafeedowana eve jest dobra twoim zdaniem? I bedzie spamowac jakims smiesznym "q"?
Eve potrzebuje w early conajmniej 4 fragow zeby potem orac, a ja do tego nie dopuszczam bo postawie warda na "lejnie" i co ona zrobi?
Najwazniejszy jest early game a jezeli ogarniesz wardy to gowno zrobi a ni sie nafeeduje.

Mafuss
17-08-2010, 02:29
Wszystkie postacie są do dupy, no co wy!
Kurna, to jest tak - ogarniasz Nid - jest zajebista. Ogarniasz Twitcha/Eve/ujwiekogo - jest zajebisty/a.

Beh0lder
17-08-2010, 12:57
Napisz to na lol.pl/forum to Cie wysmieja :), ktory masz lv 20? 25?30
Eve i twitch sa dobrymi charami na nisko lvlowych grach, jak zaczniesz grac z graczami 30lv po 200+ winow to juz sie tak nie bedziesz cieszyl graniem eve czy twitchem.Gram ,sam mam łacznie 500 wygranych (100 po s1 , reszta przed).Często mi się zdarzało , że twitch zmieniał losy gry...

Tak wogole co ty mi za teorie wkrecasz na banie? Nie nafeedowana eve jest dobra twoim zdaniem? I bedzie spamowac jakims smiesznym "q"?
Eve potrzebuje w early conajmniej 4 fragow zeby potem orac, a ja do tego nie dopuszczam bo postawie warda na "lejnie" i co ona zrobi?Zmieni "lejna" i twój ward pójdzie się gonić o tym , że może bez problemu kogoś zgankować nie wspominając no i jeszcze stacki z ss.Te "śmieszne q" ma bardzo niski cd i do tego dochodza obrażenia od lich bane.To , że ty nie potrafisz wyfeedować eve to nie znaczy , że inni też nie

_WrD_
19-08-2010, 09:37
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH AAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAHAHHAAHAHAHAH AHAHAHHAAHAHAHAHAH.
Jaja sobie robisz? Nid ? dobra?:faceoff:
Spam "HAHAHAH" more.
Wiesz, jakie słowa narzucają się na myśl, gdy czytam tu twoje posty? Dzieciak. Noob.

Chłopie, masz albo 5 level, albo grasz raz na miesiąc. To, że nigdy nie widziałeś dobrej Nidalee, to nie znaczy, że jest beznadziejna. Sam dużo razy widzę kogoś, kto nią lami, tak samo jak często widzę kogoś, kto lami Katariną/Soraką/Annie/Yi/Jaxem/ch*j wie kim jeszcze. I co, to znaczy że te postacie są złe?

Nie chce mi się z tobą dyskutować (jak to mówią - "nie zadawaj się z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem"), ale jak czytam twoje żałosnie dziecinne posty, to... facepalm.

Co do Eve, to żeby była dobra... po prostu trzeba nią umieć grać. Dla mnie wardy nie są problemem, podobnie jak oracle, trzeba tylko grać uważnie, rozważnie i z głową. Wtedy nawet Corki potrafi ownić.

ruszek
19-08-2010, 12:46
Zacząłem grać. 2-gi lvl, nick Ruszek, EU, najczęściej gram tą Ninją ;) Jaki build obecnie najlepszy ? Ładuje teraz w utility i mam szybsze zrespienie się po śmierci o -6.66%.

Beh0lder
19-08-2010, 14:37
Spam "HAHAHAH" more.
Wiesz, jakie słowa narzucają się na myśl, gdy czytam tu twoje posty? Dzieciak. Noob.

Chłopie, masz albo 5 level, albo grasz raz na miesiąc.Ale mi pojechałeś.Przeczytałeś w ogóle cały post :<?

To, że nigdy nie widziałeś dobrej Nidalee, to nie znaczy, że jest beznadziejna.Nie.Nie jest.Czy ja powiedziałem , że jest beznadziejna? Wyśmiałem to , że jest jedną z "lepszych" postaci - matko boska ona się nawet w pierwszej dziesiątce nie mieści.

Sam dużo razy widzę kogoś, kto nią lami, tak samo jak często widzę kogoś, kto lami Katariną/Soraką/Annie/Yi/Jaxem/ch*j wie kim jeszcze. I co, to znaczy że te postacie są złe?Ehhh to ja mam jakiegoś pecha bo znacznie częściej widzę kogoś kto lami Nid niż nimi

//Edit
Kupiłem nid , i se zrobiłem pod ap 4/0 w pierwszej grze /wygrana/ 14/6 w drugiej /4v5 tez wygrana/

Mafuss
19-08-2010, 21:55
Zacząłem grać. 2-gi lvl, nick Ruszek, EU, najczęściej gram tą Ninją ;) Jaki build obecnie najlepszy ? Ładuje teraz w utility i mam szybsze zrespienie się po śmierci o -6.66%.

Zajrzyj na leaguecraft.com albo mobafire.com na buildy. Akali (jeśli o niej mówisz) jest całkiem trudną postacią, nie możesz się porywać na "czole" grupy.

ruszek
19-08-2010, 22:36
Zajrzyj na leaguecraft.com albo mobafire.com na buildy. Akali (jeśli o niej mówisz) jest całkiem trudną postacią, nie możesz się porywać na "czole" grupy.

Trudna ? Mi się tam przyjemnie gra ^^ Trudny to jest ten pan na helikopterku, 1 frag miałem na 40 minut O_o Akali jest pro, R->Q->E jak nadal chce walczyć to odbiegam troche i od nowa, jak ucieka to jeszcze exhaust przed to.

Jest Akali, jest impreza!

Pepeszka.
19-08-2010, 22:51
mi też się akali przyjemnie gra

Argen
20-08-2010, 02:53
Co do akali to jestem adzik i mam 12 lat.

http://www.xfire.com/video/33a06a/

rentonB
20-08-2010, 15:44
Trudna ? Mi się tam przyjemnie gra ^^ Trudny to jest ten pan na helikopterku, 1 frag miałem na 40 minut O_o Akali jest pro, R->Q->E jak nadal chce walczyć to odbiegam troche i od nowa, jak ucieka to jeszcze exhaust przed to.

Jest Akali, jest impreza!

Chciales powiedziec Jest Gragas, jest impreza

ruszek
22-08-2010, 16:48
Jeszcze 200 IP i będzie mój Ryż ! Rajz ? Rajzy ? No Ryze no ; / Rogue mag, brzmi fajnie ^^

Bluray
22-08-2010, 18:55
W sumie nawet zagrałbym sobie w to dotopodobne coś, bardzo się to od Doty różni?

Pepeszka.
22-08-2010, 20:25
Nie różni sie za bardzo ale jest 100x lepsze ;\

Apropo, bardzo mi się nudziłoo więc zrobiłem sobie nowe konto żeby pograć hmm z newbie.
Staty akali: 24zabitych, 1 śmierć, 5 assistów (3 x mi ukradli fraga) na jakieś zabitych ich hmm 32 x xd

ruszek
22-08-2010, 21:09
Nie różni sie za bardzo ale jest 100x lepsze ;\

Apropo, bardzo mi się nudziłoo więc zrobiłem sobie nowe konto żeby pograć hmm z newbie.
Staty akali: 24zabitych, 1 śmierć, 5 assistów (3 x mi ukradli fraga) na jakieś zabitych ich hmm 32 x xd

Nub, nie kara się newbi ; /

rentonB
23-08-2010, 08:59
W sumie nawet zagrałbym sobie w to dotopodobne coś, bardzo się to od Doty różni?

Rozni sie tym ze jest lepsze

Bluray
23-08-2010, 11:52
Rozni sie tym ze jest lepsze

Aha, no super, a dlaczego?

ruszek
25-08-2010, 11:42

Dlatego że jest lepsze, zobacz,pograj ;)

rentonB
25-08-2010, 12:43

We wszystkim.

Wlasnie kolejny champion Urgot pojawia sie na placu boju, update potrwa do okolo 13, znerfili shaco i heimera a malphite dostal niezlego buffa

Beh0lder
25-08-2010, 13:06
Fajny ten nowy champ :D na 6 gier , 5 wygrałem :S

ruszek
25-08-2010, 18:59
A mi gra nie działa : / Jak wcześniej (przed formatem) działała, to wyskakiwało po formacie okienko że kuffa coś tam experience. Zainstalowałem więc NET frameworka 3.5, po tym zabiegu gra się crashowała... Potem uptadde, już zaciesz, może naprawią, może pogram, ALE K*RWA NIE! Jest okienko wybierania champa, wyłącza się i ... nic. Zamiast tabelki z hirosami i pingiem NIC >.>

Pepeszka.
26-08-2010, 00:22
:d gram tym nowym kontem to stare miało zjebane staty ( grałem 1 raz w lol'a) Kogo polecacie kupić za 1350 ip? Takiego dobrego w ataku wręcz. Czy dozbierać więcej?:p

rentonB
26-08-2010, 09:39
Imo dozbieraj te 3.15k i kup Pantheona

Ewentualnie sproboj Karciaka (Twisted Fate)

Pepeszka.
26-08-2010, 10:18
Twisted fate mi doradził ogór na 1 koncie pożałowałem

Kupiłem teraz ryze

Postać miażdży :DDDDDDDDDDDDDDDDDDd

Ten build dobry?
http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/ryze-the-glass-cannon-88

ruszek
26-08-2010, 13:31
Twisted fate mi doradził ogór na 1 koncie pożałowałem

Kupiłem teraz ryze

Postać miażdży :DDDDDDDDDDDDDDDDDDd

Ten build dobry?
http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/ryze-the-glass-cannon-88

Też gram Ryżem, istny kozak :D Ten build to klasyczny, ja jednak zamiast teleportu wziąłbym to niebieskie coś (Clarite chyba) co odradza mane. Nieraz mi tyłek uratowało ^^

Yoh Asakura
06-09-2010, 15:55
Ryze - papier, przetrwać jego combo to żaden problem, zabić go po tym, jak przetrwamy też. W sam raz dla tych, co nie umieją grać.

@Do tego ciołka, który mówił, że Nidalee nadaje się tylko do ksowania:
Jesteś debilem. Umrzyj.

Luker's
06-09-2010, 17:08
Eh... ja tam zawsze Tristana , Poppy , Annia... Ryze zawsze miał mało do powiedzenia...

Yoh Asakura
06-09-2010, 21:02
Tristana to syfiasty char, jak widzę, że ktoś ją wybiera, to po prostu wychodzę. Anka to fajny nuker, ale jeden silence i leży, Poppy świetny fighter, pod ścianą większość wymięka, ale nadal jest prosta do zdjęcia dla castera typu Malzahar w 1 vs 1. Ryze jest przeciętny, rzadko kiedy widzę, żeby ktoś nim gra. Co mi taki Ryze zrobi - podleci, walnie klatkę, dwa skille i co dalej? Skontrowanie go to dziecinada. Szkoda 1350 IP na niego.

Luker's
06-09-2010, 22:59
Co ty masz do Tristany?!

Yoh Asakura
06-09-2010, 23:53
Przecież to śmieciowata postać, kompletnie bezużyteczna. Mięso armatnie.

Luker's
07-09-2010, 09:05
O_o eee... CO?! BEZUŻYTECZNA ? TRISTANA?

Sory ale nie mogę się z tobą zgodzić ja sam grał niesamowicie długo tristą i wiem że nie jest ona bezużyteczna. Jogę to nawet udowodnić jak chcesz...

Tristana jest dobrym drugoligowcem i szybkim pusherem... nie wiadomo z kiedy ci wyskoczy i zacznie nakładać cię serio z "bazuczki" ma ona też największy zasięg strzału (nie licząc koga ale on ma ze skilla ona sama z siebie)
możemy zagrać kiedyś grę razem to ci pokaże na co stać triste...

Pepeszka.
07-09-2010, 14:33
Niewiem co wy macie do Ryze ;) Mi się nim przyjemnie bardzo gra , może troche osób przetrwa 1 combo ale wtedy chowam się w krzaki i w 3/4 przypadkach ta osoba wybiega na pół hp dalej więc zdejmuje na dwa razy, pozatym teraz mam dosyć dobry build i wielu osobom przetrwać się nie udaje :) Zbieram na ezreala narazie 3800~ ip . Jak co dodawać Pepeszkaraszuje

Yoh Asakura
07-09-2010, 15:25
O_o eee... CO?! BEZUŻYTECZNA ? TRISTANA?

Sory ale nie mogę się z tobą zgodzić ja sam grał niesamowicie długo tristą i wiem że nie jest ona bezużyteczna. Jogę to nawet udowodnić jak chcesz...

Tristana jest dobrym drugoligowcem i szybkim pusherem... nie wiadomo z kiedy ci wyskoczy i zacznie nakładać cię serio z "bazuczki" ma ona też największy zasięg strzału (nie licząc koga ale on ma ze skilla ona sama z siebie)
możemy zagrać kiedyś grę razem to ci pokaże na co stać triste...
Który masz level misiu? 15? Tristana to pokarm dla ogarniętych ludzi i nic tego nie zmieni, a twoje meczyki i gry nic mnie nie obchodzą. Chcesz dobrego ranged DD, proszę bardzo - Ezreal, Ashe, ale nie Tristana, która jest NIC nie warta i ma śmieszne skille, którymi może mnie posmyrać.

Luker's
07-09-2010, 16:15
przepraszam skarbie mam 26 BGS Lukers i 30 Lukers... i w sumie mam gdzieś co ty uważasz... Tristana jest dobrą postacią a jak uważasz że to syf to chyba jesteś miedzy 10-15lvl :(

Yoh Asakura
07-09-2010, 16:49
Dobrze. Tristana jest super. Tak samo jak evelynn :d

Luker's
07-09-2010, 17:00
:D a może zostaniemy przy tym że: "każda jest dobra ale musisz umieć grać :D'

Yoh Asakura
07-09-2010, 17:43
Nie, lol, nie każda jest dobra, nawet jak umiesz grać. Przykładem jest tristana i evelynn

Argen
07-09-2010, 19:13
Nie, lol, nie każda jest dobra, nawet jak umiesz grać. Przykładem jest tristana i evelynn

Z ciekawości. Grałeś w coś lolo podobnego przedtem czy jesteś graczem z łapanki?

Luker's
07-09-2010, 19:37

Człowieku nie widziałeś nigdy jak ludzie grają tristą? Jak widziałem graczy którzy cisną tristą... Ja sam gram nią często... Ja się nie dziwie że masz takie odczucie jak sam mówiłeś że jak ją widzisz to z gry wychodzisz...

Nawet nie wiem czemu się kłócę z tobą?! Ile grasz w lola 2-3Miechy?
Jeżeli uważasz że to badziewiasta postać to się dziwie czemu jej jeszcze nie ulepszyli?

Yoh Asakura
07-09-2010, 23:27
Z ciekawości. Grałeś w coś lolo podobnego przedtem czy jesteś graczem z łapanki?
Z ciekawości: ch*j cię to obchodzi?

Człowieku nie widziałeś nigdy jak ludzie grają tristą? Jak widziałem graczy którzy cisną tristą... Ja sam gram nią często... Ja się nie dziwie że masz takie odczucie jak sam mówiłeś że jak ją widzisz to z gry wychodzisz...
No. Widziałem jak nią cisną. Dlatego wychodzę.

Nawet nie wiem czemu się kłócę z tobą?! Ile grasz w lola 2-3Miechy?
Jeżeli uważasz że to badziewiasta postać to się dziwie czemu jej jeszcze nie ulepszyli?
:D
I LoL'd

Alanus Lutinum
08-09-2010, 20:03
Tristana jest naprawdę dobrą postacią, wbrew pozorom całkiem trudną. Mało ludzi nią gra dobrze, bo budują ją pod as (co z jej małym bazowym dmg i pierwszym skillem jest failem). Budowana pod dmg/crit naprawdę miażdzy. W porównaniu do innych rangedów stoi naprawdę dobrze. Jej dmg jest ogromny co swietnie wspolpracuje z jej duzym zasiegiem. Sposrod rangedow jest najlepszym pusherem, tzn. najlatwiej nia harrasowac, przed ezrealem wystarczy sie schowac za creepami, to samo z ashe. Passyw ezreala nie jest tak silny jak od tristany (ona nadrabia to swoim q skillem ktorry daje jej natychmiastowy bonus i ciut wiekszy, ezreal musi nastackowac), ashe ma podobny problem gdyz jej passyw jest niemalzy uzyteczny tylko w laning phase i w gankowaniu. Tristana ma takie same zdolnosci gankowania jak ashe (ulti) czy ezreal (arcane shift), oprocz tego ma o wiele lepszy escape mechanism gdyz jej blink ma najwiekszy zasieg sposrod wszystkich blinkow w grze przy czym jej ulti odpycha przeciwnikow na ogromna odleglosc blokujac ulti katariny, ulti, czy nunu i moze tym samym uratowac dupe towarzysza. Tristana wymaga ogarnietego gracza, gdyz jest tak samo papierowa jak ezreal czy ashe, ogolnie te wszystkie 3 postacie sa uznawane przeze mnie i przez high elo graczy za najlepsze carry w grze.

Wracajac do tankow to sa 2 najlepsze tanki: shen i amumu, rammus rowniez jest bardzo dobry ale amumu i shen maja wieksza role w teamfightach. Shen jest dobry w laning phase, gdyz ma swietny harrasement tool (vorpal blade), ktory pozwala zostac tobie i twojemu czlowiekowi na lanie, poza tym moze zapobiec gankowi pod rugiej strony mapy, czy uratowac swojego sojusznika od niechybnej smierci, przy czym jest calkiem niezlym junglerem i ma bardzo duzy dmg. Amumu ma lepsza role w teamfightach, jego laning phase jest o wiele gorszy, nie moze za dlugo zostac na lanie bo ma mane (ktora u niego sie baaaardzo szybko konczy) i nie ma zadnego wbudowanego heala, a takze stosunkowo slaby harrass (ale jego bandage toss z kims kto ma duze dmg - ryze, xin - to niemalze pewna smierc dla naszych oponentow). Jego moca jest jego ulti, ktore odpowiednio uzyte miazdzy teamifighty, nie wspomne o despair i tantrum ktore tez (bez zandego ap) naprawde duzo zabieraja, dlatego amumu oprocz bycia swietnym tankiem zadaje duzo dmg, wspomnialem ze jest jeszcze lepszym junglerem niz shen?

Mowil goovie: us, ok 400 winow, 800 rozegranych gier.

Yoh Asakura
08-09-2010, 23:13
Sram na twoje us.

Luker's
14-09-2010, 14:56
Teraz z innej beczki co powiecie o Miss Fortune

Pepeszka.
14-09-2010, 15:28
Wkurza mnie ten jej skill takie jakby małe ulti gangplanka co może często ona bić a tak to nie mam zdania dopiero przeciwko niej jedną runde grałem ;c

_WrD_
14-09-2010, 16:17
Co do Tristany - to na AD ma BEZNADZIEJNIE MAŁY damage. True dat, jak AP tristana coś zada tym swoim skokiem czy ulti, to AD nie zrobi nic. Łatwo ją zabić, tylko niepotrzebnie zajmuje miejsce w teamie, które mogłaby zająć np. Katarina. Gówno, nie champion. I tyle :)

Yoh Asakura
15-09-2010, 00:17
Teraz z innej beczki co powiecie o Miss Fortune
Taki niegroźny irytek, dobra do gankowania early, ma ulti dobre tylko do ratowania turretów (albo odganiania rywali spod nich), składa się ja na 3 porządne ciosy i tyle. Na pewno nie jest warta 6300 IP.

rentonB
15-09-2010, 08:44
Za to Sona bedzie (Uwielbiam Supporty), aury passywki zmienia sie jak u udyra

http://leagueoflegends.pl/ja/newbig.jpg

Nadchodzi gruby patch 300mb, zmieni sie grafika i nowa mapa 5v5

Luker's
15-09-2010, 13:22
Taki niegroźny irytek, dobra do gankowania early, ma ulti dobre tylko do ratowania turretów (albo odganiania rywali spod nich), składa się ja na 3 porządne ciosy i tyle. Na pewno nie jest warta 6300 IP.

ja ją posiadam już od jakiegoś czasu i bardzo ciekawa... wież mi ulti fajnie działa na delikatniejszych... a nowy item idealny dla każdego prawie fightera

Pepeszka.
15-09-2010, 14:32
Już komp ledwo wyrabia (drewniany) mam nadzieje że niebęde miał jeszcze większych lagów

Xantro
17-09-2010, 00:53
Jak ktoś gra na EU, może mnie dodać. Nick Hanheri. Na EU dopiero 12 lvl, ale na US mam 388 winów. Na US nick Xantro, ale wchodze tylko jak EU nie działa albo mam ochotę zagrać jakąś postacią której nie mam wykupionej na EU.

Luker's
19-09-2010, 14:16
Szukam sparing partnera na mały meczyk 1v1...

Pepeszka.
19-09-2010, 15:49
@up
Jaki lvl?

Luker's
19-09-2010, 16:36
ja 30lvl... Miło było jak by się ktoś ze mną skontaktował...

Luker's
19-09-2010, 22:54
już jedną grę rozegrałem z _WrD_ którą przegrał 7/4...

_WrD_
20-09-2010, 08:29
No trudno żebym wygrał jak miałeś ultimate push spelle, teleport i revive... Wiesz, możesz się dowartościowywać wygrywaniem walk 1v1, ale ta gra na tym nie polega, tu chodzi o TEAMPLAY, który zostaje całkowicie wyłączony w sparingu. Z tymi spellami wygrałbyś nawet gdybym miał 10/4, po prostu nie nadążałbym za tak szybkim rozwalaniem moich turretów. Polecałbym jednak normalne walki, a nie granie 1v1 w które nie gra nikt, bo nie od tego jest ta gra :)

Argen
20-09-2010, 09:47
1v1, jeśli ma pokazać autentyczny skill gracza, ma sens tylko kiedy gra się mirror mach-up. W innym wypadku 1v1 jest ciekawą rozgrywką ale o wygranej w dużym stopniu decyduje wybór herosów. Ale jeśli gramy mirrora, to wygra ten kto ma więcej skilla w grze. Przynajmniej w docie.

Pepeszka.
23-09-2010, 22:30
W sumie masz 30 lvl ale możemy 1na1 spróbować jak chcesz. Jak co to priv albo złap mnie na grze. (chyba w znajomych mnie masz)

Erverse
25-09-2010, 15:01
nick reeoN, europe.
4 lvl poki co, gram ashe i miss fortune. ktorego herosa byscie mi polecili kupic? zastanawialem sie nad kurthosem (?) ale nie jestem pewien ;p

Pepeszka.
25-09-2010, 20:46
To jak chce ktoś solo ? ;ddddd 1vs1

Yoh Asakura
25-09-2010, 23:23
Zmiażdżyłbym cie Ezrealem.

_WrD_
25-09-2010, 23:35
Eh, szkoda gadać. Gracie 1v1 w grę, w której liczy się tylko i wyłącznie TEAMPLAY, w sparingu nie wychodzi skill, ale po prostu lepsza postać, którą się wybrało. Jedyna możliwość to wybrać te same postacie z tymi samymi summoner spellami, z takimi samymi runami i masteries. Nawet 1 AD więcej może w tym wypadku zadecydować o wygranej, więc sensu w tym nie widzę.

Erverse
25-09-2010, 23:43
Zmiażdżyłbym cie Ezrealem.

To go zmiażdż, zamiast gadać farmazony. Ja dziś z nim wygrałem miss ale latwo nie bylo;p

Yoh Asakura
26-09-2010, 01:18
Myślisz, że mi się chce marnować czas na śmieszne 1 vs 1? Ezreal ma taką mobilność, że dopóki ma manę, nie masz szans go pokonać. Dopiero jak się wysram z many, mam mało hp, a moje summoner spele są na CD, możesz mi coś zrobić.

Alanus Lutinum
26-09-2010, 04:07
Ezreal jest taki papierowy ze nie przetrwa nawet sekundowego focusa, nie zdazy sie nawet wyflashowac z walki, bo pewnie dostanie stuna/silence/slowa/binda na twarz ktorego ma co 2 postac w grze.

http://www.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=109533

Zauwaz, ze znienawidzona przez ciebie tristana jest wyzej niz ezreal.

@ktostam up
Karthusa nie polecam, moze byc zbyt ciezki do ogarniecia, i nie chodzi mi o jego ulti ktore jest banalne w uzyciu, ale caloksztalt jako postac.

Erverse
26-09-2010, 09:45
Myślisz, że mi się chce marnować czas na śmieszne 1 vs 1? Ezreal ma taką mobilność, że dopóki ma manę, nie masz szans go pokonać. Dopiero jak się wysram z many, mam mało hp, a moje summoner spele są na CD, możesz mi coś zrobić.

Wczoraj rozłożyłem nie raz na podobnych lvlach. Wystarczyło make it rain, ulti i pare zwykłych strzałów. Przed ulti ezreala uciekłem jakieś 5 razy jak nie więcej, więc nie wiem czy jest on taki boski.

_WrD_
26-09-2010, 12:46
Jako że jedna z moich ulubionych postaci - AD Ezreal (AP nie grałem wcześniej nigdy) został znerfiony, postanowiłem zagrać AP. I byłem zszokowany wydajnością i damagem. Jego ulti potrafi zabrać słabszym postaciom nawet 3/4 hp, a Essence Flux i dobrze trafiony Arcane Shift są awesome. AD ezreal do dobrego demedża ma do dyspozycji tylko jeden skill, a AP aż trzy. Szkoda, że nie grałem AP wcześniej, dotarło do mnie ile funu straciłem.

Pepeszka.
26-09-2010, 17:29
Też szedłem AD ale nie miałem konkretnego buildu. Masz jakiś dobry build pod AP do ezreala?

Yoh Asakura
26-09-2010, 17:36
Ezreal jest taki papierowy ze nie przetrwa nawet sekundowego focusa, nie zdazy sie nawet wyflashowac z walki, bo pewnie dostanie stuna/silence/slowa/binda na twarz ktorego ma co 2 postac w grze.
Pod focusem Mordekaiser z tarcza pada w 5 sekund, więc o czym ty pierdolisz?

Jako że jedna z moich ulubionych postaci - AD Ezreal (AP nie grałem wcześniej nigdy) został znerfiony, postanowiłem zagrać AP. I byłem zszokowany wydajnością i damagem. Jego ulti potrafi zabrać słabszym postaciom nawet 3/4 hp, a Essence Flux i dobrze trafiony Arcane Shift są awesome. AD ezreal do dobrego demedża ma do dyspozycji tylko jeden skill, a AP aż trzy. Szkoda, że nie grałem AP wcześniej, dotarło do mnie ile funu straciłem.
Dziś grałem vs AP Ezreal i to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, jak beznadziejny jest to build i sposób prowadzenia postaci. Wystarczy powiedzieć, że na tym samym lvlu rozłożyłem 3 razy na łopatki AP Eza mając tylko Sheena i buciki 3. Jak dokupiłem Brutalizera, to już nawet się do mnie nie zbliżał. W late game też ssał pałę niemiłosiernie, to co on wyciągał z fluxa i arcane shifta, ja wyciągam dwoma atakami z łapy, do tego mystic shot. AP Ezreal jest do dupy.

_WrD_
26-09-2010, 18:25
Dziś grałem vs AP Ezreal i to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, jak beznadziejny jest to build i sposób prowadzenia postaci. Wystarczy powiedzieć, że na tym samym lvlu rozłożyłem 3 razy na łopatki AP Eza mając tylko Sheena i buciki 3. Jak dokupiłem Brutalizera, to już nawet się do mnie nie zbliżał. W late game też ssał pałę niemiłosiernie, to co on wyciągał z fluxa i arcane shifta, ja wyciągam dwoma atakami z łapy, do tego mystic shot. AP Ezreal jest do dupy.
A ja dzisiaj grałem przeciw Miss Fortune, która bała się do mnie zblizyć, bo jechałem ją na 2 hity i miała 0/9. Miss Fortune jest do dupy.

Eh, to, że dana osoba lamiła dana postacią, nie znaczy, że jest ona do dupy. To tobie powinno się postawić pytanie - o czym ty pierdolisz?

Yoh Asakura
26-09-2010, 19:19
Dobrze, dobrze, trwaj dalej w przekonaniu, że AP Ez jest dobry.

_WrD_
26-09-2010, 19:50
Nie trwam w żadnym przekonaniu, po prostu faktem jest, że każda postać z każdym buildem odpowiednio kierowana jest dobra. To, że ty widziałeś lamiącego AP Ezreala to nie znaczy, że każdy AP Ezreal jest beznadziejny...

Erverse
26-09-2010, 20:42
Że tak pozwole się wtrącić - co to jest ad/ap? ^^

Argen
26-09-2010, 20:45
Ap to ability points które zwiększają stuteczność spelli. Ap Eza to Eza, który ubiera się pod ap. Ad to prawdopodobie attack damage.

Pepeszka.
26-09-2010, 21:07
Ap- Ability power
Ad- Attack damage

--Ogorek--
26-09-2010, 22:37
ezreal ap + lichbane > ad i niech nikt nie pierdoli że jest inaczej.
@up
Ta chyba do 5 minuty jak ci sie komp nie wyłaczy HEuhE

_WrD_
26-09-2010, 22:38
Ap to ability points które zwiększają stuteczność spelli
Niekoniecznie. Wiele spelli bazuje właśnie na Attack Damage, siła zwykłego ataku może bazować na Ability Power (np. Akali). To są po prostu dwie różne statystyki, przeważnie wykluczające się (grając postacią w większości przypadków wybiera się pomiędzy AD/AP), aczkolwiek istnieją hybrydy, czyli postacie, które ownią posiadając mix AP i AD (Teemo, Akali, Nidalee, Kassadin, Ezreal itd.)

Erverse
26-09-2010, 22:46
Pograłem trochę kassadinem i doszedłem do wniosku, że jest wyjebany w kosmos. Tylko takie pytanko : http://leaguecraft.com/strategies/guide/399-build-your-own-kassadin.xhtml czy ten build daje radę?

--Ogorek--
26-09-2010, 22:48
teemo ap - 4v5 przeciez to jest kompletne 0

Yoh Asakura
26-09-2010, 23:41
Nie trwam w żadnym przekonaniu, po prostu faktem jest, że każda postać z każdym buildem odpowiednio kierowana jest dobra. To, że ty widziałeś lamiącego AP Ezreala to nie znaczy, że każdy AP Ezreal jest beznadziejny...
Większej głupoty w życiu nie słyszałem :D

Lol, Nashoor, GR, Rylai i Teemo robi rzeź dartem, trucizną i grzybami.

Luker's
26-09-2010, 23:59
@UP. Padłem... po prostu padłem... Jak nie masz bladego pojęcia co piszesz to nie pisz...

_WrD_
27-09-2010, 08:41
Grałem hybrydą Teemem (Guinsoos Rageblade, Hextech Gunblade, Frozen Mallet, Deathfire Grasp, Banshees Veil, Rylai) i rządzi. Gra się o wiele przyjemniej niż czystym AD z lifestealem. Prawdziwa moc tkwi w grzybkach, dzięki mnie mój team wygrywał większość teamfightów, bo na początku włazili w nie co chwilę, potem bali się zbliżyć, mid był po prostu nimi zasypany. A i damage ze strzałki jest satysfakcjonujący. Niedawno nim miałem 15/2.

@Yoh Asakura
Uświadomiłeś mi pewną rzecz na swój temat. Nie będę mówił jaką.

Jak się ma 10 level i się widziało jednego AP Teema w życiu, który nie ogarniał to tak jest. Eh, a potem wszyscy mówią, że dana postać z danym buildem ssie.

Erverse
27-09-2010, 14:09
Pograłem trochę kassadinem i doszedłem do wniosku, że jest wyjebany w kosmos. Tylko takie pytanko : http://leaguecraft.com/strategies/guide/399-build-your-own-kassadin.xhtml czy ten build daje radę?

BAAAAAAAAMP

_WrD_
27-09-2010, 15:18
Dla Kassadina polecałbym bardziej ten:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/kassadin-badass-rift-ninja-11469

Pepeszka.
27-09-2010, 15:27
To tak, co jest dobrego w ezrealu AD teraz mi powiedzcie. Sam nim gram i tak: Itemki pod AD nic nie dają do attacku skilli więc nie wiem co w nim takiego super

[ironia]Ogór noob,bo noob ale ma to wrodzone.[konieckurwaironi] ale ten 30 lvl ma (wjazd na chate jak ze mną dzisiaj nie zagrasz)

Yoh Asakura
27-09-2010, 16:19
MS jest z AD. Walcząc z DPSami typu Xin, Ashe masz jedną poważną przewagę - 40% debuff to ASa z Fluxu + buff speeda dla siebie, przy 5 stackach i konsekwentnym zbijaniu ASa rywala, jesteś skazany na wygranie walki 1 vs 1. Cały potencjał Ezreala tkwi w AD.

Ten build dla Kassy jest średni, lepiej po prostu iść w typowy build dla castera - Rylais, Arch, Zhonya, coś na m. pen i Banshee Veil, ewentualnie lich dla dodatkowego dmgu.

Alanus Lutinum
27-09-2010, 18:43
Mainuje kassadinem i mysle o nim jako snowball champie. Z jego ogromnym burst dmg i escape mechanismem jest w stanie szybko zdobyc swoje stacki i je ochronic. Jest dosc sytuacyjny poniewaz imho jego zadaniem jest wykluczenie z walki papierowych ranged champow (i niekoniecznie chodzi tu o zabicie, ale np zmuszenie do ucieczki) przeciwnika badz magow, zastopowanie channel spelli np. karthus, nunu, katarina, mf i dobicie przeciwnika po walce (TAK, kass jest uwazany za najlepszego chasera w grze.)
Jego najwiekszym problemem jest male bazowe hp, co sprawia ze jest dosc papierowy (mimo jego pasywa), a takze duze zuzycie many, nie wspomne o slabych zdolnosciach farmienia i lasthitowania co jest kluczem do opanowania tej postaci.

Pepeszka.
28-09-2010, 17:57
Zmieniam zdanie o tristanie (lol rym). Przed chwilą zagrałem z luker'sem i zobaczyłem że ta postać robi niezły pogrom :D
W sumie na moim lvlu (13 prawie) to za dużo nie mogłem widzieć ,ale żadnej ogarnietej tristany nie widziałem. Może z 2 maksymalnie.

To da ktoś build dla ezreala :P ?

_WrD_
28-09-2010, 19:54
http://www.mobafire.com/league-of-legends/browse?champions%5B%5D=47&teamsize=&threshold=partial&range=&vote_count=0&sort_type=score_weighted&sort_order=desc&page=1&keyword=&x=16&y=9

Pod tym linkiem masz wszystkie buildy z mobafire dla Ezreala uporządkowane według "score", czyli na górze najlepszy, im niżej tym gorszy. Wystarczy poszukać :)

Co do tristany Lukersa, to w 1v1 rzeczywiście nieźle gra, ale jak już wspomniałem wcześniej, wygrana 1v1 imo nie odzwierciedla skilla.

Pepeszka.
28-09-2010, 20:07
To ja wiem, patrzyłem tam ale chciałem o porade tutaj może ktoś ma jakiś sprawdzony.

--Ogorek--
28-09-2010, 20:38
no w sumie tylko 10 lvli wjebałem teemo więc prawdopodobnie nie wiem jak się nim gra... ;) btw nie raz mialem na midzie ap teemo, a ja ad+ as i chuja mi robił tyle co on mi zjeżdżał to ja się healowałem + on padał

Yoh Asakura
28-09-2010, 22:55
Ez -> rushuj Sheena, buty swiftnessy albo mercury, brutalizer, phage, zeal - z tego trinity, black cleaver/bloodthirster (zależy, co ci potrzebne) i w sumie dalej stackowanie damage'u na pałę, ewentualnie frozen mallet, banshee veil. Mystic shoot w early z sheenem i brutalizerem robi pogrom, dodatkowo działa z niego np. buff od lizarda, więc masz slowa z mystica. No i lifesteal też z niego działa. Możesz np. gdzieś wcisnąć wriggle's lantern, ale to taki mocno sytuacyjny item.

--Ogorek--
28-09-2010, 23:42
to kupujesz z ringa, lich bane i masz ten sam efekt

Yoh Asakura
29-09-2010, 13:50
No to rób Xina na AP, przecież mając 700~ AP z samej szarży byś zabierał kupę HP, z Lichem też byś miał duży dmg z łapy!

Ezreal to tylko AD. AP miało prawo bytu, jak Flux leczył.

Poza tym, to AD Ezreal zabił Jessiego Perringa.

--Ogorek--
29-09-2010, 15:55
nie wiem co to ale ok nie bede sie kłócił ... szkoda że ap ezreal zjeżdża w teamfightach po 50% hp innym championom ale ok... chuj tam że 3/4 skille wchodzą pod ap + lich bane to wszystkie wchodzą pod ap,

_WrD_
29-09-2010, 16:07
nie wiem co to ale ok nie bede sie kłócił ... szkoda że ap ezreal zjeżdża w teamfightach po 50% hp innym championom ale ok... chuj tam że 3/4 skille wchodzą pod ap + lich bane to wszystkie wchodzą pod ap,
No ale on oczywiście jest mądrzejszy i twierdzi, że AP Ezreal ssie po całej linii, bo zobaczył raz nooba lamiącego nim.

Yoh Asakura
29-09-2010, 17:53
Może i takim squishy jak Sona zjedzie 50% HP.

Dobra. Zanim ty dojdziesz do sensownej liczby AP + lich bane (który do tanich nie należy), ja już zdążę nastackować chociażby same BFy, które dadzą mi więcej. Ezreal ma słabe przeliczniki na AP.A wiesz, czemu dostał nerfa na AD? BO TAM JEGO POTENCJAŁ BYŁ I JEST OGROMNY.

Różnica między AD a AP Ezem jest podobna do tej między AD a AP Katariną.

--Ogorek--
29-09-2010, 19:38
No ale on oczywiście jest mądrzejszy i twierdzi, że AP Ezreal ssie po całej linii, bo zobaczył raz nooba lamiącego nim.

No bo on wie lepiej, chuj tam że bloodtristery po 3.2k(chyba, nie pamiętam) chodzą. z ring + lich bane ok. 6-7k i masz stałą liczbę ap, kupujesz eliksir i masz jeszcze 80 ap wiecej. W ulti 1:1 w 2 skilla 2:3? do 3 nie wiem

Yoh Asakura
29-09-2010, 20:10
No spoko, trwajcie sobie dalej w przekonaniu, że AP Ez > AD Ez :D

_WrD_
29-09-2010, 22:44
Różnica między AD a AP Ezem jest podobna do tej między AD a AP Katariną.
Kata to mój main, grałem (i gram nadal) obydwoma wersjami i żadna nie jest lepsza ani gorsza. Są inne, każdą gra się trochę inaczej. AP Kata wymaga większego skilla i jest bardziej ryzykowna, bo żeby zadać przyzwoity damage, musisz wpieprzyć się wprost na wroga z Shunpo, u AD Katy wystarczy Killers Instinct + Bouncing Blade na pobliskiego minionka i przeciwnik ma 10% hp mniej. Z damagem z ulti jest mniej więcej podobnie, ale to też zależy. Tak, wiem, zaraz mnie tu najedziesz że wczoraj widziałeś AD Katę która miała 0/10 więc WSZYSTKIE, JAKIEKOLWIEK W CAŁYM LOL EVER Katariny na Attack Damage są totalnie do dupy. Ale wyobraź sobie, że 70% wszystkich gier, jakie grałem w LoL, grałem Katariną i zaprzeczyć mi w tym temacie nie jesteś w stanie.

--Ogorek--
29-09-2010, 23:22
katarina ap jest troszke lepsza od ad, bo idąc w ap budujesz sobie rylai crystal sceptera i slowujesz i to by było na tyle xd

_WrD_
29-09-2010, 23:41
katarina ap jest troszke lepsza od ad, bo idąc w ap budujesz sobie rylai crystal sceptera i slowujesz i to by było na tyle xd
Równie dobrze działa Exhaust, więc to nie aż taki problem :) AD nadrabia lifestealem, na przykład.

Yoh Asakura
30-09-2010, 00:20
Kata to mój main, grałem (i gram nadal) obydwoma wersjami i żadna nie jest lepsza ani gorsza. Są inne, każdą gra się trochę inaczej. AP Kata wymaga większego skilla i jest bardziej ryzykowna, bo żeby zadać przyzwoity damage, musisz wpieprzyć się wprost na wroga z Shunpo, u AD Katy wystarczy Killers Instinct + Bouncing Blade na pobliskiego minionka i przeciwnik ma 10% hp mniej. Z damagem z ulti jest mniej więcej podobnie, ale to też zależy. Tak, wiem, zaraz mnie tu najedziesz że wczoraj widziałeś AD Katę która miała 0/10 więc WSZYSTKIE, JAKIEKOLWIEK W CAŁYM LOL EVER Katariny na Attack Damage są totalnie do dupy. Ale wyobraź sobie, że 70% wszystkich gier, jakie grałem w LoL, grałem Katariną i zaprzeczyć mi w tym temacie nie jesteś w stanie.
Kata AP jest do dupy, bo nie pchniesz turreta, z łapy gówno zrobisz. Slow z rylaisa? To ja sobie kupię malleta i będę miał to samo.

_WrD_
30-09-2010, 07:48
Kata AP jest do dupy, bo nie pchniesz turreta, z łapy gówno zrobisz. Slow z rylaisa? To ja sobie kupię malleta i będę miał to samo.
A to nowość, myślałem że pojedziesz po Katarinie AD, bo ta w rzeczywistości jest trochę słabsza od AP, które zapewnia większą przeżywalność i slow dzięki rylai. No i nuke za 700 damage z shunpo... A Frozen Mallet ci gówno, za przeproszeniem, da, bo slowa do ulti nie dodaje. A Rylai przytrzymuje wrogów w jego zasięgu wystarczająco długo, by zrobić miazgę z przeciwników.
Obie wersje, AP i AD, są mniej więcej równie dobre, Kata AP może ssie jak ty nią grasz, nie wiem. Polecałbym l2p, bo widzę że jeszcze wielu rzeczy o LoL nie wiesz :)

Yoh Asakura
30-09-2010, 12:32
O kurwa :D

No dobra, buduj sobie tam wszystko pod AP :D

--Ogorek--
30-09-2010, 14:35
tak naprawdę to wszyscy są pod ad, jebać ap !

_WrD_
30-09-2010, 14:48
O kurwa :D

No dobra, buduj sobie tam wszystko pod AP :D
Podałeś przykłady championów którzy sprawdzają się i w AD, jak i w AP. Mówiłeś, że nie popchnie turreta? LoL, niby czemu? Malzahar czy Annie też jakoś nie są pod AD a turrety biją normalnie. Nie chce mi się z tobą dyskutować, buduj wszystko pod AD będąc ślepym na postacie świetnie sprawdzające się pod AP (np. właśnie Kata, ale nie, pan Debil wie lepiej).

EDIT: Proszę, sry za deada ale dawno nią nie grałem:
http://img541.imageshack.us/img541/1748/lolkata.th.png (http://img541.imageshack.us/i/lolkata.png/)

Yoh Asakura
30-09-2010, 16:54
Ja miałem quadrę AD Katariną i co z tego?

_WrD_
30-09-2010, 17:44
To z tego, że udowodniłem ci, że AP Kata też jest świetna. Trzeba tylko umieć grać.

@down
:)

Yoh Asakura
01-10-2010, 21:10
Sorry, ale 3x Bloodthirster + rylais i AD Kata kładzie każdą AP Katę. Na upartego możesz nawet Phantom Dancera wcisnąć jak masz nadwyżkę gotówkową.

Erverse
02-10-2010, 00:01
Szybkie pytanie - kupować kassadina czy pozbierać na ezreala?

Yoh Asakura
02-10-2010, 10:54
Miałem ten sam dylemat co ty, kupiłem Kassadina, a po dwóch dniach żałowałem i plułem sobie w brodę, ze od nowa muszę farmić IP. Ja bym brał Ezreala. A co ty weźmiesz, to zależy od tego, jak lubisz grać. Jeden z ludzi Riota nazwał Kassę i Eza "squishy capable of awesome things". Parafraza, mógł to troszkę inaczej ując.

Pepeszka.
02-10-2010, 15:57
Ja na moim 1 koncie kupiłem za pierwsze 1300 IP Twisted Fate i żałowałem,skończyłem grać na 8 lvlu. Zrobiłem nowe konto za zarobione 1300 kupiłem Ryze i nie żałowałem, ale potem troche mi się znudził. No ale jakoś dozbierałem na tego Ezreala i nie żałuje :D

Erverse
02-10-2010, 16:35
Kassadin kupiony. Ogólnie owni, jak mam zawsze wiekszosc skilli naladowane to zabic kogos to kwestia kilku sekund ;] tylko nie wiem dokladnie co kupowac, poki co jade tak :
doran ring
boots of speed
catalyst
sorcerer shoes
mejais soulstealer
jakis item za 1.6k +80 ap
zhonya ring
deathfire grasp

wprowadzic jakies zmiany?;p

rentonB
03-10-2010, 09:27
U mnie Deathfire Gasp to priorytet po Mejai, ogolnie moj build jest taki sam oprocz Catalysta ktory po przemysleniu bardzo mi sie rowniez przyda

@Pepeszka
Po co grac na nowym koncie, ip caly czas tyle samo zarabiasz

Pepeszka.
03-10-2010, 19:21
Niby tak, ale po kupieniu TF Ciężko mi się grało ( 1 konto) takie sobie staty itp. Na tym nowym jakoś mi się lepiej grało , jednak wolałbym wrócić do tamtego nicku ( Pepeszka jednak lepiej brzmi niż Pepeszkaraszuje) no ale cóż mam tu już ezreala , 14 lvl nie chce mi się tamtym od prawie nowa zbierać.

Rav
05-10-2010, 11:09
Niby tak, ale po kupieniu TF Ciężko mi się grało ( 1 konto) takie sobie staty itp. Na tym nowym jakoś mi się lepiej grało , jednak wolałbym wrócić do tamtego nicku ( Pepeszka jednak lepiej brzmi niż Pepeszkaraszuje) no ale cóż mam tu już ezreala , 14 lvl nie chce mi się tamtym od prawie nowa zbierać.

a tak w ogole dlaczego zalozyles nowe konto?

--Ogorek--
06-10-2010, 23:37
bo mu powiedzialem ze tf > annie XD

Miodnik
07-10-2010, 12:50
Do grafiki z wowa to akurat sie nie umywa.Może kiedyś sprawdzę.

Erverse
07-10-2010, 14:16
Do grafiki z wowa to akurat sie nie umywa.Może kiedyś sprawdzę.

Z czym ty w ogóle do ludzi wyskakujesz? Grafika z wowa? Wow a LoL to są dwie inne gatunki gier, jak grafika się nie podoba to trudno, nie graj. Przynajmniej będzie mniej ojedną osobę, która jak dostanie w dupe wychodzi z gry.

Miodnik
07-10-2010, 21:21
Nie gram,wole savage 2 ,ładniejsza grafa i steampunk.Jak nie wiesz z czym wyskakuje to wejdz sobie na 1 strone tematu i tam są takie literki,nie? no to w pierwszym poscie pisze:Grafika podobne do tej z wowa.

Rybzor
09-10-2010, 13:42
Ściągam sobie klienta. Tam są jacyś bohaterowie ta? Dajcie znać jaki jest najlepszy dla kogoś początkującego (tylko nie ze względu na prostotę).

Erverse
09-10-2010, 13:57
Ściągam sobie klienta. Tam są jacyś bohaterowie ta? Dajcie znać jaki jest najlepszy dla kogoś początkującego (tylko nie ze względu na prostotę).

Taa, akurat dzisiaj masz szczęście, bo przez ten weekend dostępni są wszyscy, a jest ich bodajże 60. Normalnie można wybierać 10 + te, które sam kupisz. Zmieniają się losowo z tych 60 co każdy poniedziałek.

Na początek.... hmm, jeśli lubisz bić z bliska - master yi, katarina, xin zhao. Tanków Ci nie polecę, bo ogólnie nie lubię nimi grać i się na nich nie znam. Champy distansowe godne uwagi - annie, ezreal, twitch, ashe(polecam na początek ;p). Karthus jest dobry, ale żeby nim ownić trzeba być na prawdę ogarniętym. Kassadina również mogę polecić na początek, na 6 lvlu ma ulti, które co 4-6 sekund pozwala na teleportowanie się i zadawanie dmg.

Rybzor
09-10-2010, 14:16
No właśnie wole na dystans. Wezmę tego Karthus jeżeli jest range dps, a jak nie to jednego z tych co tam napisałeś.

Btw z tego co wiem tam się gra 3v3 i 5v5. Wy się jakoś organizujecie tu i razem gracie teamplejuwe, czy nie specjalnie?

Erverse
09-10-2010, 15:43
Karthus to nie za bardzo range dps. To jest powolny mag, który wali wolno i mocno ;p jego podstawowy skill polega na zaznaczeniu punktu na mapie a za 0.5 sec spada tam kula, więc trzeba dobrze wycelować. Z forum to mam chyba tylko pepeszke i robka dodanego, czasem sobie pykamy;p

Rybzor
09-10-2010, 16:10
Ta pograłem nim trochę już. W sumie gra średnio mi się podoba, szału nie ma. Liczyłem na coś więcej jak widziałem ile ludzi z mojej gildii w wowie siedzi na vencie i grają w LoLa mówiąc, że fajne i wciąga : P. Strasznie wkurza mnie te opóźnienie jak się wykonuje ruchy, zupełnie nie jestem do czegoś takiego przyzwyczajony : f

edit: to chyba jednak mój net, coś z nim nie tak dzisiaj ;<

Yoh Asakura
10-10-2010, 11:57
Co ty mu za głupoty pieprzysz erverse

Kassadin na początek - no padłem, na Kassadinie trzeba snowballować, uważać, jak się gra i ty mu go polecasz na początek

Zaczynaj od tego, od czego zaczynał każdy - Ashe, Kayle, Yi. Ja polecam Ashe, fakt, to typowy right click, ale to imo #2 carry w grze (po zbugowanym imba op kogu), świetny ranged dps z globalnym stunem, aoe slowem i darmowym zwiadem co 40~ sekund.

Do walki w zwarciu to na początek Yi, kiedy ludzie na 1 lvlu go widzą, to zwyczajnie spieprzają, tam nikt nie umie kontrować i jest się nim bogiem, a ogarniać nie trzeba go w ogóle.

Chcesz coś ambitniejszego, to polecam Malzahara, ale nim pograsz sobie tylko dzisiaj, bardzo trudny do opanowania caster, mistrz 1 vs 1, jak masz wszystkie abilitki gotowe, to solujesz dosłownie każdego, nawet tank będzie spieprzał, bo Malz jest w stanie stopić mu całe hp w dosłownie 4 sekundy.

Prostszym casterem jest Ryze -> ulti, klatka, Q, E. Veigar też jest funny, ale jak użyjesz ulti, to wróć do Nexusa i poczekaj, aż ci CD zejdzie, bo inaczej jest useless.

Katarinę też możesz zobaczyć, szczególnie, że nie ma many (więc można spamować) i ze względu na imo imba buffa, który sprawia, że ulti na każdym lvlu wystrzeliwuje 3 ostrza (buff dopiero w next patchu), co zrobi po prostu masakrę w early i mid. A, jak będziesz się bawił Katariną, to nie słuchaj się elo ekspertów z tego forum, tylko buduj ją pod AD (sorc shoes, 3x Bloodthirster i Rylais, w kolejności takiej -> dorans shield, pot na hp, buty, big fucking sword, big fucking sword, rylais, zamiana BFów w Bloodthirstera i dokupienie trzeciego, ewentualnie moar survi).

Rewelacyjnym pickiem na każdym szczeblu jest Morgana i warto ją ogarnąć, a na niskim lvlu może w każdym meczu robić różnicę.

Niezłym ranged dps carry jest Miss Fortune, ale tej postaci szczerze nienawidzę, bo jest zrobiona dla graczy z zespołem downa i żeby umieć nią grać, to można być nawet i rooneyem.

Lubisz wyzwania, bierz Corkiego, niesamowicie niedoceniony champ, ale potrafi zrobić różnicę. Oczywiście, carry z niego żaden imo, bo pomimo tego, że widziałem paru niesamowicie ogarniętych, to pociągnięcie całego teamu było poza zasięgiem Corkiego (głównie ze względu na brak CC). Taka Ashe czy nawet overnerfed Ez to potrafią (Ez pomimo braku CC, ale za to z masakrycznym dmgem w late game + runy na armor pen + black cleaver + brutalizer/ghostblade i kthxbye).

Właśnie, świetny jest też Ezreal, mega fun to play i to nie jest rightlick, bo bazuje głównie na skillshotach, więc musisz umieć się ustawiać, przewidywać ruchy przeciwnika i grać ostrożnie, bo to mega squishy.

Nidalee też jest świetna, ludzie będą spieprzać na niskim levelu widząc jej formę kota, a całkiem nieźle może też się sprawować jako team carry na lvlach under 25.

Ogólnie to jest sporo champów, którymi warto sobie pograć, możesz jeszcze obadać Pantheona, Garena, Gragasa. Z takich pure fun to play ale znikoma użyteczność dla teamu, to zdecydowanie Teemo.

No i jeszcze odnośnie Ezreala, nigdy nie buduj go pod AP, bo Ezreal nie jest casterem. No chyba, że lubisz być kompletnie bezużytecznym dla drużyny, wtedy rób go śmiało pod AP.

_WrD_
10-10-2010, 12:50
jak będziesz się bawił Katariną, to nie słuchaj się elo ekspertów z tego forum, tylko buduj ją pod AD
Na pewnym forum wyśmiali budowanie Katariny pod AD, ale imo nadal jest dobra.

Kwestia tyczy się stylu gry. Damage z ulti jest podobne w wersjach AP jak i AD, chodzi bardziej o to, czy chcesz nuke'ować wrogów wpieprzając się w nich z Shunpo, czy damage'ować ich stojąc bezpiecznie z tyłu i rzucając Bouncing Blade na pobliskiego wrogiego minionka.

Druga wersja jest łatwiejsza i bardziej przyjazna dla początkujących, ale równie zabójcza jak pierwsza, więc w tym przypadku też polecałbym AD.

Na początek polecałbym również Annie, sam nią zaczynałem, naprawdę godny uwagi champion, dobrze kierowana jest niepokonana. Nunu jest też całkiem niezły, zazwyczaj widzę ludzi budujących go pod czyste AP, ale świetnie sprawdza się też jako czysty tank, albo hybryda z Rylai (podwójny, nakładający się slow). No i Sona idąca pod czyste AP miażdzy damagem (swoją drogą, powinna dostać nerfa) a jest bardzo łatwa w kierowaniu (dodano ją nawet jako bota w practice, pierwszy raz od startu gry).

Erverse
10-10-2010, 12:57
Nie wiem czym jest snowballowanie, pomińmy to, ale dla mnie właśnie na początku kassadin był świetny, gdyż łatwo nim spierdzielić i nie trzeba się w*****ać na masy deadów, a burst dmg ma również niczego sobie.

btw, cholernie mam już dość tych nubów z LoLa, co druga gra przynajmniej jedna osoba MUSI stać afk albo wyjść z gry... dziś grałem 1v3, raz rzuciłem się pod sam koniec meczu grając annie na 3 typa, z tego zdjąłem dwóch, a ostatni resztką hp mnie dobił i jeszcze mnie zwyzywał od noobów ;o świat się kończy.

Yoh Asakura
10-10-2010, 13:09
Btw, Ryba, Ashe powah:

http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/quadraashe.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/quadra2.jpg

Erverse
10-10-2010, 14:14
Annie też jest niczego sobie, w early mid jak i late game.

http://img338.imageshack.us/img338/6061/annieqm.jpg

Yoh Asakura
10-10-2010, 14:27
Heimer na 3-3 :D

Mnie nie obchodzi ta śmieszna mapka 3-3, na której mundo z tier 4 czy tam 5 nagle wskakuje na tier 1. Annie ma jedną zaletę - AoE stun, jej dmg jakiś boski nie jest.

Poza tym, patrząc na heimera z revive, myślę, że masz 10 level, bo później takich idiotów już nie ma.

Erverse
10-10-2010, 14:35
Prawie 12 lvl, trudno, żebym miał 20 grając 2 tygodnie. Ogólnie wolę grać 3v3, bo jak będzie jakiś noob, który wyjdzie to gra się przynajmniej szybko skończy i nie będę musiał grać w takim teamie 40-60 minut. Gdy annie ma naładowany q,w łatwo zjedzie pół hp, w dodatku te skille mają śmieszny cd, więc ubić kogoś nie jest problemem. gdy naładowany jest ulti typ pada w pare sekund.

Yoh Asakura
10-10-2010, 14:46
Jak miałem low level, też preferowałem 33, ale teraz, po ponad prawie 700 rozegranych meczach, stwierdzam, że 33 jest nudne i beznadziejne i nie może równać się z 55. Z niecierpliwością czekam na nową mapkę, już grzeję tam Malzahara...

Rothes
10-10-2010, 14:49
Zasadniczo to nie jest zbytnio istotne kim się gra na niskich poziomach, bo umiejętności graczy są tak żenująco niskie, że kimkolwiek łatwo jest niszczyć. Do 10 poziomu to ja wymiatałem nawet Sivir - postacią, której użyteczność jest bliska zeru (niedługo czeka ją całkowity remake).

Ja, jako fan różnego rodzaju magów, zaczynałem od Fiddlesticka i Ryze'y. Obydwoma od czasu do czasu można zdobyć quadra lub penta killa, a prawdziwe problemy zaczynają się dopiero, gdy trafisz na przeciwników, którzy nie kupują bezmyślnie wyłącznie itemów zwiększających moc, a starają się kontrować. Do pewnego momentu łatwo też się gra postaciami ze stealthem, bo początkujący nawet nie pomyślą o kupnie Oracle'a.

Teraz gram Vladimirem i jest super - trochę magic penetration, mnóstwo AP i wróg ginie w kilka sekund. Po kupieniu ZR i przy umiejętnym używaniu skilla W, można przeżyć całą walkę, nawet pomimo bardzo niskiej obrony tej postaci. Ważne jest, aby grać ze znajomymi lub trafić na ogarniętą drużynę, która wie jak wykorzystać ultimate Vlada, a staty typu 22:6:12 będą na porządku dziennym. :)

@Yoh
Jak na takiego pro, którego tu zgrywasz, to różnica 9 meczów (http://www.lolbase.net/eu/LiamBrady) pomiędzy wygranymi, a porażkami jest śmieszna. :> Co nie zmienia faktu, że zdarzy Ci się napisać coś z sensem...

Yoh Asakura
10-10-2010, 15:36
W pewnym momencie miałem nawet 70 więcej porażek niż zwycięstw, po prostu początki mojej kariery to był mały dramat, typu olewanie masteries czy branie clarity na Kennena, ale już szybciutko wychodzę na prostą i odrobienie takich strat w win:lose ratio uważam za mały, osobisty sukces.

A od kiedy gram Ashe i biorę mida, przegrywam jedynie wtedy, gdy moi partnerzy to kompletni debile lub gdy ktoś leavnie. Np. dzisiejszy rank, wygrałem mida z MF, wyciągnąłem się na 12/1/10, carrowałem ładnie pięknie drużynę, aż naszemu Gragasowi zachciało się jeść (o ironio) i sobie poszedł, mając jeszcze w drużynie bezużytecznego AP Shaco, mało rozgarniętego Swaina i całkiem niezłego Zileana, po prostu nie dało się już tego wygrać, pomimo kolosalnej przewagi, jaką sobie wypracowaliśmy.

A lolbase jest nieaktualny odrobinę, mam teraz 325:311 z tego co pamiętam.

A tak w ogóle, to meczy to koza na polu. Albo owca.

Erverse
10-10-2010, 16:36
Mhhh aż mnie skręca w środku jak widzę warwicka w przeciwnym teamie... najgorsza postać gry, stworzona dla retardów. Nie dość, że bijąc wysysa milion hp, to nie da się go dogonić i ma jakiś posrany skill, że po padnięciu odradza się z małą ilością hp, dżizus ><

Yoh Asakura
10-10-2010, 16:40
Lol, przecież to jest Guardian Angel :D

Erverse
10-10-2010, 19:30
Fakt, mój błąd, ale ten char w połączeniu z guardianami jest nie do zabicia ><

_WrD_
10-10-2010, 19:48
@Yoh Asakura
Jak tak czytam to twoje zgrywanie prosa, to uśmiech mi się nasuwa na twarz :) Trochę współczuję nowym graczom, którzy będą się słuchać tych twoich pr0 porad, gdyż będą mieli pokrętne pojęcie o grze, większość meczów przegrywając. Ale pisz sobie dalej, nawet to zabawne!

Yoh Asakura
10-10-2010, 20:19
Powiedz, do czego pijesz konkretnie.

Rybzor
10-10-2010, 22:16
Jezu jaki ten system meczmakingu jest pojebany. Nawalam się 20 minut 3v3 i mam przewagę (chociaż jeden typ chyba gra nogami z teamu mojego), potem ktoś wychodzi i tylko kwestią czasu jest aż minie 30 minut i przegram. Co za waste time.

Erverse
10-10-2010, 22:33
/surrender.

Yoh Asakura
11-10-2010, 00:39
A co ma do tego matchmaking?

Rybzor
11-10-2010, 02:46
Ano to, że mogło by to być na zasadzie zamiany kolesia, który dezerteruje na kogoś nowego (tak jak np w L2D i wielu innych grach, gdzie dopasowuje się wtedy poziom tego co przychodzi do osób uczestniczących w rozgrywce). Ot, co ma do tego matchmaking.

Btw właśnie się dowartościowałem i skończyłem grę z 19/2/10 :3

rentonB
11-10-2010, 09:12
W sumie moglo by byc cos takiego, jednak poprzez aktywowanie np w opcjach jesli nie jestesmy pewni swojego neta

Yoh Asakura
11-10-2010, 09:36
Ano to, że mogło by to być na zasadzie zamiany kolesia, który dezerteruje na kogoś nowego (tak jak np w L2D i wielu innych grach, gdzie dopasowuje się wtedy poziom tego co przychodzi do osób uczestniczących w rozgrywce). Ot, co ma do tego matchmaking.

Btw właśnie się dowartościowałem i skończyłem grę z 19/2/10 :3
Lol i jak to niby sobie wyobrażasz? Nagle wskakujesz na miejsce gościa i dostajesz postać, którą nie umiesz grać, jakiś build i nie wiesz, co masz zrobić?

A może chcesz wylądować ze swoją postacią na 1 levelu w 20-25-30 minucie?

Debilne rozwiązanie. 2 vs 3 da się wygrać.

Rav
11-10-2010, 13:21
A może chcesz wylądować ze swoją postacią na 1 levelu w 20-25-30 minucie?

Debilne rozwiązanie. 2 vs 3 da się wygrać.

moglaby byc opcja kontynuacji gry postacia ktora wyszla, z pewnoscia znalezliby sie chetni aby wejsc w trakcie aby pominac poczatek

albo chociaz zeby dodali tego nieogarnietego bota w zamian, chociaz mozliwe ze tylko pogorszylby sytuacje przez feedowanie przeciwnikow

Yoh Asakura
11-10-2010, 14:38
Wasze rozwiązania są debilne i nierealne. Ktoś wychodzi i wbija na jego miejsce ktoś inny. Zupełnie niezgrany z drużyną, nie zna sytuacji, nie czuje gry, nie czuje swojej postaci (bo nie on ją budował i nie on nią kierował, może nie pasować do jego stylu), nie wie, przed kim uciekać, a kogo rozniesie itd, itp.

A pomysł z botem jest jeszcze gorszy.

Rybzor
11-10-2010, 15:57
Lol Yoh uwierz mi, ze rozwiązanie wcale nie musi być właśnie takie infantylne jak te, które tu zaproponowałeś, ale może być pochodną tego. Serio uważasz, że rozwinięcie pomysłu tego typu do jakiejś sensownej formy jest nierealne? Nikt nie mówił, że ma to być postać ta sama co kolesia który dostał d/c. Może to być postać jaką my gramy i/lub która jest dostępna jeszcze, z wyskalowanym poziomem do reszty graczy. Faktem jest jak mówił ktoś up, że na pewno jest ktoś, kto nie lubie early game i chętnie wszedłby od razu w mid game.

Pomysłów jest mnóstwo, a autorzy gry naprawdę mieli by pole do popisu gdyby się zastanowili jak zlikwidować ten problem. Na chwilę obecną nawet jakieś rozwiązanie na już, a nie jakieś mega dopracowane (nad takim trzeba by się dłużej zastanawiać) by mnie zadowalało. Bo jeśli chodzi o mnie, to nawet koleś grający na kierownicy, ale jednak dodatkowy team member jest lepszym rozwiązaniem, niż pojedynek 2v3 (a nusz coś zabije).

No ale nie wiem, pewnie po prostu nie jestem taki pro jak ty i niestety nie daje rady sam wygrać meczu jak ludzie z teamu stoją w bazie całą grę na afku - stąd te różnice ;)

Yoh Asakura
11-10-2010, 17:53
Serio, Ryba, głupoty pieprzysz, pograj dłużej, to zrozumiesz.

_WrD_
11-10-2010, 19:39
@up
Lol, zamiast powtarzać że to jest debilne i bez sensu, napisałbyś parę sensownych argumentów tłumaczących DLACZEGO to jest bez sensu. Ja gram długo, 30 level wbiłem jakoś w marcu, a nie umiem dopatrzeć się debilizmu i głupoty w tym systemie. To chyba oczywiste, że wyglądałoby to 100 razy bardziej zaawansowanie, Ryba przedstawił ogólny zarys, a twórcy na pewno zrobiliby to w sensowny, zorganizowany sposób. Nie zdziwiłbym się gdyby już nad czymś takim pracowali, leaverzy to ich główna zmora i to oni niszczą ich grę, sam znam trzy osoby które odinstalowały LoL z nerwów przez leaverów. Ale ofc ty masz odmienne zdanie i choćby nie wiem jak dobrze to zrobili, i tak byłby to debilizm i bezsens, niepoparty żadnymi argumentami DLACZEGO tak jest. Eh.

Rybzor
11-10-2010, 22:19
WrD nie zrozumiałeś przesłania - Yoh to taki pro, że może włazić do 3v3 bez kumpli z teamu, bo i tak wygra : 3. Co go obchodzą jakieś usprawnienia meczmejkingu, dla niego jest genialny :P

@down
Lol nie czaje pierwszego zdania w tym poście xd. Chyba nas trochę źle zrozumiałeś.

Quezacoatl
12-10-2010, 01:28
Gdybys mial mozliwosc przegladac "pozostawione" champy w wygodny sposob i z "przejeciem" zmienialyby sie tego champa staty i runy na twoje to nie ma czegos takiego jak "on nie umie tym grac".

Z tym ze to rozwiazanie jest niemozliwe. A to dlatego ze 50% disconnectow jest spowodowane tymczasowa awaria internetu lub crashem klienta. Widzialem graczy powracajacych po 10 czy 15stu minutach. Jest to duze opoznienie ale jakby nie patrzec to twoje miejsce w tej grze, wiec oddawanie go komu innemu uniemozliwialoby przypadkowym leaverom powrot do gry. Natomiast czekanie zeby sie upewnic ze leaver nie chce wrocic byloby zbyt dlugie i pogorszyloby balans.

Imho sprawa jest prosta. Nawalic internet moze kazdemu, komputer tez. Ale kary za leave sa smiesznie niskie. 3 wyjscia w miesiac i ban na konto na miecha. I tyle. Jestes glodny? Nie zaczynaj gry jak debil kiedy wiesz za zaraz musisz przerwac. Gdyby tworcy nie byli cieci na kase (jak zawsze w darmowych grach) to by sie ostro zabrali za jakosc "gaming community", bo ona ostro idzie w dol.

rentonB
12-10-2010, 10:27
Wasze rozwiązania są debilne i nierealne. Ktoś wychodzi i wbija na jego miejsce ktoś inny. Zupełnie niezgrany z drużyną, nie zna sytuacji, nie czuje gry, nie czuje swojej postaci (bo nie on ją budował i nie on nią kierował, może nie pasować do jego stylu), nie wie, przed kim uciekać, a kogo rozniesie itd, itp.

A pomysł z botem jest jeszcze gorszy.

Rozwiazanie jeszcze prostsze, specjalne Queue od tego wtedy osoby ktore wiedza czego oczekiwac moga grac, w nagrode normalna ilosc ip.

Argen
12-10-2010, 15:17
Akurat tutaj w 100 % zgadzam się z Yohem. Cieszcie się z tego, że można powrócić do gry po dc - bo to już jest fajny bajer. Na więcej bym nie liczył, bo te rozwiązania SĄ nierelane i idiotyczne. Zmiana gracza PODCZAS gry jest imo całkiem idiotyczna - jeśli zragequitował - trudno, gracie dalej. Tak jak powiedział Yoh, 2v3 albo 4v5 jest niezaprzeczalnie do wygrania (ofc łatwo nie jest). No i ostatnia uwaga. Jeśli gracie for fun to musicie pogodzić się z leaverami. Jeśli gracie bardzo serio, to bierzcie się ostro za trening gry i jazda na rankedy (z tego co słyszałem od kumpli - maniaków odsetek leaverów jest tam znikomy) poszukajcie zgranego klanu i oto macie gre niemalże bez problemu z leaverami.

Rothes
12-10-2010, 15:23
Gdybys mial mozliwosc przegladac "pozostawione" champy w wygodny sposob i z "przejeciem" zmienialyby sie tego champa staty i runy na twoje to nie ma czegos takiego jak "on nie umie tym grac".Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem.

Przeglądam sobie postacie - "oo, ta ma 18lvl i takie i takie przedmioty, wbiję sobie za nią". Sprzedaję przedmioty, kupuję to, co mi potrzebne i rozpoczyna się rzeź. Jest kilka takich postaci, którymi uzbieranie jakiejś sensownej sumy pieniędzy jest dość trudne, za to, gdy to jednak nastąpi, bardzo trudno jest ją powstrzymać (i zazwyczaj mając kogoś takiego za przeciwnika jedynym sensownym wyjściem jest to skończyć jak najszybciej).

Czyli to wygląda tak: leaver grał postacią, którą łatwo się zbiera kasę i nazbierał jej sporo. Ja wbijam, powiedzmy takim Tryndamere, sprzedaję jego dorobek, kupuję swój set i, jeśli nikt u nich nie ma exhausta (a istnieje całkiem realne prawdopodobieństwo zaistnienia takiej sytuacji) to przy pomyślnych wiatrach będę zabijał niemalże (w zależności od ich zdolności do CC) cały team solo.

Wprowadzić jakieś realne kary za wychodzenie z gry (pomysł Quezacoatl jest dobry) i wystarczy. Nie ma po co tego udziwniać pomysłami mogącymi zachwiać balansem w grze.

(...) sam znam trzy osoby które odinstalowały LoL z nerwów przez leaverów.Od dawien dawna się powtarza - nie chcesz grać z noobami, leaverami i feederami? Graj z kumplami.

Yoh Asakura
12-10-2010, 19:29
Argen, co do tych ranków, to mi się jeszcze nie przytrafił żaden (na ~20 rozegranych), w którym nie byłoby leavera. A najczęściej ten leaver jest w mojej drużynie, a 4 vs 5 w ranku to już tylko dotrwanie do końca z honorem.

Quezacoatl
12-10-2010, 19:54
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem.
Zle zrozumiales.

Mapa
Jaki champ jest zostawiony do przejecia
Jego skille, lvl, itemy, kasa (itemy i kase mozna ofc zmienic/wydac)
Ile trwa rozgrywka.

Wymiana champow bylaby glupim pomyslem. Choc tak jak powiedzialem, sam pomysl przejmowania champow jest rowniez nierealny z oczywistych powodow.

Argen, co do tych ranków, to mi się jeszcze nie przytrafił żaden (na ~20 rozegranych), w którym nie byłoby leavera. A najczęściej ten leaver jest w mojej drużynie, a 4 vs 5 w ranku to już tylko dotrwanie do końca z honorem.
Znajdz se kumpli do gry.

_WrD_
12-10-2010, 20:34
Znajdz se kumpli do gry.
No to ma impossible questa :)

Erverse
12-10-2010, 23:00
cytuję robka - "napisz na forum co najlepsze za 6.3k" oprocz miss fortune, żeby miało w miare dużo dmg i biło z dystansu?;p

Yoh Asakura
13-10-2010, 12:50
Ezreal, Corki, Twitch

Pepeszka.
13-10-2010, 14:04
dobra przeczytalem

Erverse
14-10-2010, 10:48
http://img209.imageshack.us/img209/4701/quadrakill.jpg

:)

Yoh Asakura
14-10-2010, 21:21
Przed quadrą ładny feeder z ciebie był

Erverse
14-10-2010, 21:26
No cóż, podyskutowałbym o tym, czy feeder. Wiesz, wolę czasem dla dobra sprawy się poświęcić aby pomóc komuś/turretowi. Jeśli ty preferujesz tylko bicie kogoś kto ma 1/10 hp, i s*******anie od innych to twoja sprawa. ; )

Yoh Asakura
14-10-2010, 22:10
Twoje KDA ratio mówi samo przez się.

Erverse
15-10-2010, 07:46
Sorry, że nie jestem takim pro jak ty, ale grając 2 tygodnie ciężko dorównać komuś kto gra pare miesięcy, nie sądzisz? Poza tym - twoje kda, które jest niemalże równe także pokazuje jakim feederem NIE jesteś.

rentonB
15-10-2010, 10:38

Mam w dupie KDA, dopoki pne sie w gore w ratingu

Yoh Asakura
15-10-2010, 13:12
Też się tym za bardzo nie przejmuję, nie zawsze KDA pokaże prawdziwy przebieg gry.

Erverse
15-10-2010, 13:27
Też się tym za bardzo nie przejmuję, nie zawsze KDA pokaże prawdziwy przebieg gry.

kk, thx, bb

_WrD_
15-10-2010, 14:48
Fail, nie ma to jak zaprzeczać samemu sobie :/

Yoh Asakura
15-10-2010, 15:04
Widzę, że po raz kolejny udowadniacie, że nie potraficie czytać ze zrozumieniem i należy was cofnąć do podstawówki, bo to, że powiedziałem, że na podstawie KDA Er~ feedował wcale nie oznacza, że tym samym KDA się przejmuje i codziennie rano się nad nim spuszczam.

Nauczcie się wyciągać logiczne wnioski, to wam się naprawdę przyda w życiu.

Erverse
15-10-2010, 15:32
A weź przestań, palnąłeś głupotę i teraz pieprzysz głupoty o czytaniu ze zrozumieniem. Moje kda jest jakieś inne niż wszystkich, pokazuje w ogóle coś innego, że wysuwasz wnioski, że feedowałem. Okej, niech ci będzie. Moje słabe kda świadczy o tym, że jestem feederem, natomiast twoje słabe kda swiadczy o tym, że nie jesteś feederem, bo w twoim przypadku oczywiście wszystkie deady to bardzo trudne przypadki 5v1, okej.

Yoh Asakura
15-10-2010, 18:38
Ty wiesz w ogóle, co to jest KDA i jak to się liczy?

Erverse
15-10-2010, 19:24
Tak, wiem co to jest KDA.

Knight Patryk
15-10-2010, 20:48
Dawno nie gralem,wie ktos moze kiedy bedzie patch z Luxa?

_WrD_
15-10-2010, 21:56
Zwykle z nową darmową rotacją championów, coś koło wtorku. Ja w tym patchu wyczekuję przebudowanej Evelynn. Już grzeję na nią klawiaturę.