Pokaż pełną wersje : League of Legends
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
17
18
19
W moich żyłach płynie krew węgierskiej rodziny szlacheckiej, więc nie pyskuj, bo Polakiem jestem tylko dlatego, że żyję i mieszkam w Polsce. A wszyscy wiedzą, że Węgry są na platformie West.
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAH. NIE PYSKUJ, ON MA MATURE : DDD
Sam nie wiem czy lepiej jest się użerać z noobami i ruskami (east) którzy nie znają żadnego innego języka niż swój czy użerać się z ludźmi którzy myślą że WSZYSCY polacy to nooby nie ważne jak grają (west)..
Czyli sam nie wiesz, czy użerać się z noobami i ruskami, czy z noobami i hiszpanami, francuzami i innymi potrafiącymi po angielsku napisać co najwyżej fuck you albo noob (?) ? : D
Ja zostaje na east, jeżeli latency będzie spoko. Tylko na tym mi zależy. Morony będą wszędzie, niezależnie gdzie się przeniesiesz.
Yoh Asakura
19-07-2011, 17:48
A czemu masz mieć ping inny? Obydwa serwery mają afair bazę w tym samym miejscu, więc to nie ma znaczenia.
CytrynowySorbet
19-07-2011, 19:10
Sam nie wiem czy lepiej jest się użerać z noobami i ruskami (east) którzy nie znają żadnego innego języka niż swój czy użerać się z ludźmi którzy myślą że WSZYSCY polacy to nooby nie ważne jak grają (west)..
Wbrew pozorom poziom angielskiego w East będzie lepszy, bo kraje zachodu mają to do siebie, że uważają swój język za jedyny i ani im się myśli uczyć angielskiego.
Przenoszenie się na west to samobój, bo o ile na East pewnie nie będzie kolejek albo będą one minimalne, o tyle na West nic się nie zmieni - właśnie dlatego, że kretyni z East, którzy uważają swoją część Europy za upośledzoną (i to oni ją taką czynią) przejdą instantem na West.
O ile zakład, że maintenence przedłuży się MINIMUM do godziny 15 (naszego czasu) :S
A czemu masz mieć ping inny? Obydwa serwery mają afair bazę w tym samym miejscu, więc to nie ma znaczenia.
Chodziły pogłoski, że serwer dla East miał być we wschodzniej Europie, a jako, że póki co głównymi językami w East będzie Ang i Pol (i takie też wersje językowe LoLa będą), przypuszczano, że serwer znajdowałby się w Polsce, co nie byłoby takim złym pomysłem - w końcu to centrum East Europy, a i my pingi mielibyśmy bajecznie niskie :>
Ja zostaje na east.Na west pewnie pojda self claimed pros a na east bedzie spokojnie;p.Po krótkiej lekturze oficjalnych i nieoficjalnych for, gdy Riot podzielił się tym pomysłem z graczami, stwierdziłem dokładnie to samo.
(...) przypuszczano, że serwer znajdowałby się w Polsce, co nie byłoby takim złym pomysłem - w końcu to centrum East Europy, a i my pingi mielibyśmy bajecznie niskie :>Bardzo naiwne. Kilka dodatkowych next hopów na trasie do serwerów naprawdę nie zrobi nam wielkiej różnicy (< 5 ms). Ważniejsza od geograficznego położenia jest odległość od rdzenia Internetu, a śmiem zaryzykować stwierdzenie, że w Polsce trudno im będzie zapewnić takie warunki.
Quezacoatl
21-07-2011, 00:24
Juz to widze...
http://www.youtube.com/watch?v=oesOC7JvcwQ
Bardzo naiwne. Kilka dodatkowych next hopów na trasie do serwerów naprawdę nie zrobi nam wielkiej różnicy (< 5 ms). Ważniejsza od geograficznego położenia jest odległość od rdzenia Internetu, a śmiem zaryzykować stwierdzenie, że w Polsce trudno im będzie zapewnić takie warunki.
Teoretycznie wykonalne. Ale nie uwazam ze zachce im sie wydawac kase na serwer w pl. Jakby nie patrzec Niemcy slyna z serwerow, maja w sumie lwi udzial w calej europie. Lepsza obsluga, bardziej niezawodne serwery, wiecej doswiadczenia w tej dziedzinie, w polsce malo kto chce serwery kupowac.
Ja raczej zostaję. Nie wierzę specjalnie w migracje idiotów, a już nie raz przekonałem się, że na zachodzie jest ich tyle samo.
Yoh Asakura
21-07-2011, 01:25
Ja tam różnicy nie widzę, ludzie grają tak samo, mówią po angielsku, tylko matchmaking jakiś taki bardziej wyrównany się wydaje i rzadko się zdarza, żebym na normalu dostał kogoś, kto mocno odstaje winami od reszty (zazwyczaj 700+), a rankeda spróbowałem jednego i musiałem akurat trafić na najbardziej niekompetentnego Amumu na świecie.
IP boost przez 15 dni? wtf?
CytrynowySorbet
21-07-2011, 10:28
Lol, odświeżył się. Ale kto by tam narzekał :D
IP boost przez 15 dni? wtf?
Było o tym mówione x razy
Mam dziwne wrażenie że poziom jest większy i ludzie lepiej mówią po angielsku O_o. Wniosek z 5 ~~ rankedów, zobaczymy co będzie dalej.
Pepeszka.
21-07-2011, 13:30
IP boost na 14 dni a ja nie mam neta ;( ;( ;( ;(
Ja mam, ale jutro wyjezdzam na tydzien, wracam na 3 dni i znow wyjezdzam :P
Przecież to masakra jest, wykupie chyba wszystkie champy, wykupie 5 stron run i jeszcze zapelnie je runami.
Pepeszka.
21-07-2011, 16:01
Pisałem ticket i odpisali że nie ma szans przełożyć boosta :/ Szkoda.. A to wyjątkowo miły support jest, szybko odpisują i większość spraw załatwiają (jak np zwrot ip za czampy). Jakbym miał neta u siebie to by sie przy no-lajfiło i by się kupilo połowe czampów..
Yoh Asakura
21-07-2011, 16:05
Ten IP boost jest tak op, że kupiłem beznadziejne seale na flat AD tylko dlatego, że mogłem.
Knight Patryk
22-07-2011, 22:48
ja uzywam ad seali na vayne
@up : To jesteś debilem !:evul:
Knight Patryk
22-07-2011, 23:15
@up
:(
http://www.youtube.com/watch?v=kn-Y6jawdHM
:wasabi::wasabi::wasabi::wasabi:
Hail ip boost \o/
http://img849.imageshack.us/img849/1700/wowscrnshot082510003743.jpg
Na Vayne lepiej budować BT i PD. Potrzebujesz "survi" z lifesteala, chociaż w sumie w tym przypadku mieliście Nidalee w teamie WIĘC CI WYBACZĘ LOL
Yoh Asakura
23-07-2011, 16:59
IE to mega boost dla każdego ranged carry.
Zasada jest prosta, nie czujesz się pewnie, bierzesz coś, co ci da lifesteala, hp bla bla bla, czujesz się pewnie, idziesz w pure damage, bo potrafisz się ustawiać i wykaraskać z opresji.
A po teamfighcie się na cipie wyleczysz pewnie, lepiej iśc do bazy "no bo tak".
Lol wrd ale ty jesteś głupi.
Czyli co wg ciebie vayne, ashe, mf, caitlyn, corki, ez, sivir i twitch wszyscy potrzebuja BT bo przecież po tf nie mogą się wyleczyć?
Co to za zasada z dupy lol - GRASZ AD RANGE CARRY MUSISZ MIEĆ LIFE STEALA BO PO TF PRAWDZIWE KOKSY NIGDY NIE WRACAJĄ DO BAZY.
Lmao.
Knight Patryk
24-07-2011, 01:34
Ja zawsze biore IE bo daje wiekszy dps i nie jest taki slaby po deadzie.I do vayne fajnie sie syenergizuje z Phantom dancerem.Bo wspomaga crity dla IE oraz szybciej stakcuje silver boltsy.
Lol wrd ale ty jesteś głupi.
Czyli co wg ciebie vayne, ashe, mf, caitlyn, corki, ez, sivir i twitch wszyscy potrzebuja BT bo przecież po tf nie mogą się wyleczyć?
Co to za zasada z dupy lol - GRASZ AD RANGE CARRY MUSISZ MIEĆ LIFE STEALA BO PO TF PRAWDZIWE KOKSY NIGDY NIE WRACAJĄ DO BAZY.
Lmao.
Skoro nie masz specjalnie dużo kasy, to po co się wracać do bazy, skoro przez ten czas mógłbyś sobie farmić xp i golda na minionach? Jak nie masz healera w teamie to lifesteal zawsze się przyda, i nie powiesz że nie. Zresztą BT jest dużo tańszy od IE, szybko go można zrushować razem z Zealem, a potem iść spokojnie w IE.
Problem w tym, że po TF na ogól albo przeciwnicy wszyscy nie żyją i mogę sobie farmić na 100 hp, albo i tak idą b, nawet jeżeli przeżyli. W związku z powyższym tym bardziej wydaje mi się pomysł z dupy.
Ale jak kto woli i jaki ma styl gry, dla mnie to debilny argument, że "buduj life steala bo po ACE w TF nie będziesz musiał się martwić że ktoś nagle zmartwychwstanie i cię zabije". Osobiście za life stealem nie przepadam i buduję go głównie do melee champów takich jak nocturne czy xin (latarka), żeby się łatwiej czyściło jungle. To wszystko.
I tak wygrywam gry jako Cass mimo, że jest gówniana
Ja tak samo ; o Ona jest op!
Jest ok, chociaż ma słabe ulti (powinno stunować ZAWSZE, a nie tylko jak są przodem) no i W (wystarczy porównać z W Orianny).
Bez przesady, ten slow też jest dobry ;p
Yoh Asakura
26-07-2011, 22:58
Zzz, nareszcie dostałem zwrot za Vlada, Kennena i Irelię. 13k IP i 1k RP do wydania.
CytrynowySorbet
26-07-2011, 23:42
Zzz, nareszcie dostałem zwrot za Vlada, Kennena i Irelię. 13k IP i 1k RP do wydania.
A kiedy je kupiłeś? Ogólnie to w jakich przypadkach dają zwroty?
Pepeszka.
26-07-2011, 23:52
Zawsze. Możesz zwrócić do 3 rzeczy (champ/skiny/podobno też runy). Słyszałem przypadki że więcej niż 3 rzeczy zwracali.
Yoh Asakura
27-07-2011, 00:35
A kiedy je kupiłeś? Ogólnie to w jakich przypadkach dają zwroty?
Irelię od razu jak wyszła, Vlada z tydzień po wyjściu, a Kennena ze 4 miesiące temu.
Piszesz ticket do supportu, podajesz nazwy 3 rzeczy, które kupiłeś, a za które chcesz zwrot, podajesz, ile na nie wydałeś, dajesz account name (ten, którym się logujesz), nick w grze i server/platformę, na której grasz. Zwracają tylko jeden raz.
--- Yoh Asakura dodał 21 minut i 25 sekund później ---
http://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/izt4n/hi_im_doublelift_formerly_of_team_eg_and_today_i/
lol
CytrynowySorbet
27-07-2011, 00:46
A "zzz, nareszcie dostałem zwrot" oznacza, że dość długo im to zajmuje?
Yoh Asakura
27-07-2011, 01:55
To zależy, ja napisałem w czwartek wieczorem i dzisiaj dostałem (rozpatrują tickety tylko w dni robocze). Przeważnie maksymalnie 2 dni i po sprawie.
Ja wczoraj dostałem IP i RP za zwrot Twitcha i dwóch skinów dla Katy i Lux. Napisali że to jednorazowy wyjątek, ale byli ludzie którym robili tak kilka razy. Oni nie zapisują komu zwrócili, a komu nie, nie zostawiają marka na koncie, nie pamiętają. Za miesiąc można spokojnie pisać again.
edit:
http://img834.imageshack.us/img834/204/cassiol.th.png (http://img834.imageshack.us/img834/204/cassiol.png)
Kolejny raz wygrałem nią grę, mrrau :3
Irelię od razu jak wyszła, Vlada z tydzień po wyjściu, a Kennena ze 4 miesiące temu.
Piszesz ticket do supportu, podajesz nazwy 3 rzeczy, które kupiłeś, a za które chcesz zwrot, podajesz, ile na nie wydałeś, dajesz account name (ten, którym się logujesz), nick w grze i server/platformę, na której grasz. Zwracają tylko jeden raz.
--- Yoh Asakura dodał 21 minut i 25 sekund później ---
http://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/izt4n/hi_im_doublelift_formerly_of_team_eg_and_today_i/
lol
Nie, mają słabą pamięć :) Przynajmniej mi 2 x 3 zwrócili w odstępie jakiś 3 miesięcy.
Nerfią GP, kim ja teraz rankedy będę wygrywał? : ( To chyba jedyny champ którym możesz grać z kompletnymi debilami, a i tak wygrasz (pod warunkiem że mają dobre picki i wiedzą kiedy użyć ulta ;o). Amumu często banują (chociaż i tak 60 % graczy na elo hell nie potrafi grać z tankiem), Akali wymaga choć TROCHĘ ogarniętego teamu, a to już za dużo dla części graczy na elo hell. I co tu człowieku zrobić ? Może wy macie jakieś fajne champy do carrowania gry ? Myślałem nad corkim, ale znerfili go i nie wiem czy to ma sens :| Malzem też mi się fajnie gra :D
Napisalem ticketa o shaco, corkiego i skin lux za 975 rp, tyle, że dałem za niego 490~~, myślicie że się połapią?
@up
Nie, jeśli im nie napisałeś że kupiłeś go za 490 RP, oddadzą ci tyle, ile aktualnie jest wart w Store.
Może wy macie jakieś fajne champy do carrowania gry ? Myślałem nad corkim, ale znerfili go i nie wiem czy to ma sens :| Malzem też mi się fajnie gra :D
Malza sux, bierz Cassio.
EDIT
Co zrobić z 10k IP?
Jakie runy kupić dla Vayne? AS czy armor pen?
Yoh Asakura
27-07-2011, 14:06
Nerfią GP, kim ja teraz rankedy będę wygrywał? : ( To chyba jedyny champ którym możesz grać z kompletnymi debilami, a i tak wygrasz (pod warunkiem że mają dobre picki i wiedzą kiedy użyć ulta ;o). Amumu często banują (chociaż i tak 60 % graczy na elo hell nie potrafi grać z tankiem), Akali wymaga choć TROCHĘ ogarniętego teamu, a to już za dużo dla części graczy na elo hell. I co tu człowieku zrobić ? Może wy macie jakieś fajne champy do carrowania gry ? Myślałem nad corkim, ale znerfili go i nie wiem czy to ma sens :| Malzem też mi się fajnie gra :D
Cho Gath.
Spytałem Hotshota, jaka jest kontra na solo top vs Cho, wykluczając perma ganki.
Szczerze przyznał, że nie wie, wie jedynie, że Swain MÓGŁBY go zabić i Tirstana może zdobyć jakiegoś fuksiarskiego killa.
Cho jest bestią, roflstompuje praktycznie każdego.
Właśnie oddałem kumplowi konto LoL-a i odinstalowałem klienta. Grajcie sobie dalej w gre zdominowaną przez kretynów, którzy potrafią jedynie waste'ować wasz czas poświęcony grze i wku*wiać innych. Enjoy
Pepeszka.
27-07-2011, 15:57
Ok, wygrasz topa. Ale cho gathem gry nie wygrasz :/
Yoh Asakura
27-07-2011, 16:45
Wygrasz. Pchasz top cały czas i masz gdzieś resztę drużyny :D
Knight Patryk
27-07-2011, 17:05
Właśnie oddałem kumplowi konto LoL-a i odinstalowałem klienta. Grajcie sobie dalej w gre zdominowaną przez kretynów, którzy potrafią jedynie waste'ować wasz czas poświęcony grze i wku*wiać innych. Enjoy
Jesli cie taka gra nie satysfakcjonuje i uwazasz sie za dobrego to wejdz na 2k elo i nie bedziesz mial tam takich ludzi.No czasem sie zdarza.Z tego co widze grasz tylko normale to sie nie dziw ze masz kretynow.
Yoh Asakura
27-07-2011, 22:02
Monkey King jest świetny
Jesli cie taka gra nie satysfakcjonuje i uwazasz sie za dobrego to wejdz na 2k elo i nie bedziesz mial tam takich ludzi.No czasem sie zdarza.Z tego co widze grasz tylko normale to sie nie dziw ze masz kretynow.
Nie ważne jak dobry byś był w wiekszości przypadków sam gry nie wygrasz, więc z 900~~ do 2k elo raczej nie dojdziesz ; o @yoh zobacze tego cho'gatha, może będzie op ;/
Knight Patryk
28-07-2011, 00:31
Jak potrafisz grac to dojdziesz.Elo hell nie istnieje;d
Yoh Asakura
28-07-2011, 00:35
@Ruszek
Daj mi konto na 900 elo, które ma odblokowane Oriannę, MF, Xina, Amumu, Ashe i Cho razem z runami na arm pen, flat dmg, flat armor, flat magic res, mana regen per 5 i ap per level, to udowodnię ci, że nie ma elo hell i jesteś w stanie solo wygrywać gry.
Czemu 900? nie za dobrze Ci?
Yoh Asakura
28-07-2011, 01:32
Nie ważne jak dobry byś był w wiekszości przypadków sam gry nie wygrasz, więc z 900~~ do 2k elo raczej nie dojdziesz ; o @yoh zobacze tego cho'gatha, może będzie op ;/
dlatego :wasabi:
Pepeszka.
28-07-2011, 11:43
@up
A jak budować tego cho? To może też spróbuje.. I czemu on taki świetny na solo topa?
@Yorick
Szkoda że dostał nerfa ale i tak go kupie.
Fajnie że mam neta a komp sie zepsuł :D Ja to mam farta.A ip boost leci.
@up
A jak budować tego cho? To może też spróbuje.. I czemu on taki świetny na solo topa?
Może dlatego, że ma dwa anti-gank spelle, które są świetne również do pushowania? Może dlatego że leczy się z każdym last-hitem, co powoduje że może sobie być na lane do usranej śmierci? Może przez ulti, które daje mu w cholerę hp? :confused:
Yoh Asakura
28-07-2011, 13:18
Bo Cho jest po prostu zbyt silny. Nie pokonasz go. Knock up + silence, jak chcesz wymiany auto ataku z nim, to i tak przegrasz, przez jego kolce, które mają niezły przelicznik z AP. I wywiera ciągłą presję, kiedy ma ulti, bo nigdy nie wiesz, kiedy wyflaszuje ci się na pysk i zeżre. Musisz bardzo ostrożnie pilnować HP.
Buduj go jak chcesz, AP, AD, pure tank. Ale imo core na Cho to Frozen Heart, dalej już co ci się żywnie podoba. Ja z Gunbladem, Ghostbladem, Frozen Heartem wygrałem kilka gier. Możesz nawet zbudować Rabadons + 4 zeale i będziesz tak napieprzał, że nikt ci nie da rady 1 vs 1 :D
Nie dam ci mojego konta, nie ufam ci :/ Orianny nie lubie, ashe jest tania więc zerkne, Amumu mam, ale co z tego skoro typy z teamu nie potrafią grać z tankiem i na prośbę o zdjęciu banshee z XXX żebym nie marnował Q, tylko mógł walnąć ulta na wszystkich nie wiedzą o so chozi.
Co myślicie o corkim ? :p
Yoh Asakura
28-07-2011, 21:10
Ashe nie jest pickiem na solo queue
Co nie zmienia faktu, że kiedy NAPRAWDĘ CHCESZ wygrać, to ją pickujesz ;p
http://www.cdaction.pl/news-20863/heroes-of-newerth-przechodzi-na-model-free2play.html
Oni sądzą, że ludzie w to nie grają, bo trzeba kupić grę? Ja bym raczej stawiał na to, że zrobienie wiernego klona DotA z lepszą grafiką to ciut za mało, aby odnieść sukces.
Oni sądzą, że ludzie w to nie grają, bo trzeba kupić grę? Ja bym raczej stawiał na to, że zrobienie wiernego klona DotA z lepszą grafiką to ciut za mało, aby odnieść sukces.
Może robią właśnie wszystko aby przyciągnąć choć trochę graczy.. i pewnie im się uda, gracze lola chociażby z ciekawości ściągną hona, pograją 2 godziny i wrócą do lola ;p
Yoh Asakura
30-07-2011, 00:03
Śmieszne są komentarze na stronie CDA - że activy z itemów w LoLu są, cytuję: dzisiaj, 23:00 Razqer
@Joystick- najpierw przeczytaj ze zrozumieniem o czym pisze. Mowie o 'aktywnych' itemach- czyli tych ktore maja aktywne dzialanie, czyli uruchamiane poprzez klikniecie- od butow dajacych 12%ms, po taki ktory umozliwia teleportacje. W LoLu ten aspekt moze poza panic buttonem jest zupelnie niewykorzystany
:D
No bo przecież aktyw z Randuina, Shurelii, Gunblade'a jest w ogóle nieużywany :D
Bo o Zhonyi to już lepiej nie wspominać, kto w ogóle używa tego syfu.
A w HoNa pograłem i nie spodobał mi się. Farmisz sobie creepy, nagle wpada na ciebie postać o 2 levela niższa, rzuca 2-3 spelle i giniesz :D
http://www.youtube.com/watch?v=LZnN9ou7CxQ&feature=related
LULULULULULULUCAWCAWCAWCAWCAW
quadra w pierwszej grze wlasnym kennenem, ftw ;)
Yoh Asakura
02-08-2011, 19:26
http://i56.tinypic.com/r8cwhx.jpg
przykleili nam temat!
Pepeszka.
02-08-2011, 19:45
Gz
Ale fajnie temat przyklejony. :cup:
@Joh
Widzę, że masz skilla w... stealowaniu killów z R Akali :D
CytrynowySorbet
03-08-2011, 00:20
Omg Noob Heal
Yoh Asakura
03-08-2011, 00:32
Omg aram :wasabi:
Gz
Ale fajnie temat przyklejony. :cup:
Nawet nie wież jaka mnie radość ogarnia że mój temat jest przyklejony :]
Niedługo się skończy ip-boost i będzie znowu mozolne zbieranie ip. na chempa lub runkę. Ale jakoś niektórych to cieszy.
Pepeszka.
03-08-2011, 19:37
Ja nie zagrałem ani 1 meczu na tym booście :[ NIE NAWIDZE MOJEGO KOMPUTERA!!!
CytrynowySorbet
03-08-2011, 20:17
Haha, gram właśnie w polska wersje LoLa i tylko jedno słowo przychodzi mi na myśl - PARODIA :D
Haha, gram właśnie w polska wersje LoLa i tylko jedno słowo przychodzi mi na myśl - PARODIA :D
nie wiem... Vlad , Jarvan , Cait , Lux są Miodni . Noc super ludziom się podoba... ale co do np. Akali.
Ale nic nie przebije epickiego "pięć tropów"
W tej wczesnej polskiej wersji (za czasów rtęciowych chodaków) bardzo podobał mi się Vladimir. Znalazło się też kilka innych dobrze zagranych postaci.
Nowej wersji nie widziałem, więc się nie wypowiadam.
Maldoryz
03-08-2011, 21:33
witaj w summoners rift : DD
CytrynowySorbet
03-08-2011, 22:02
BOSKO!
Chociaż Lux np. lepsza jest po polsku.
Ale "Przeciwnik ma dwa trupy na koncie" powala.
Quezacoatl
03-08-2011, 22:32
Nigdy nie widzialem pl wersji LoLa, ale zakladamn ze tak jak inne na szybko i niedokladnie robione tlumaczenia, jest kiepska. Nawet jesli jest kilka fajnych lub przypadkowo dobrze wykonanych aspektow.
Yoh Asakura
03-08-2011, 22:33
To prawda, że w polskiej wersji LoLa Zeal został nazwany "Zapał"? :D
CytrynowySorbet
03-08-2011, 22:46
Ta.
Są też inne rzeczy, jak Nóż-pistolet Hextechu, Krwiopijca, czy "Zabójczy Kapelusz" (LOL).
Głos pani, która mówi wszystkie first bloody i legendary... cóż, taki głos to się słyszy na dworcu kolejowym...
"Kawały? Nie zam żadnych kawałów" ,"Po negocjujmy to za pomocą młotka"
Ale joke lux jest dłuży o 1/3 od angielskiego.
Ja jakoś nie jestem rozczarowany polską wersję chodź mogła być lepsza.
Yoh Asakura
03-08-2011, 23:26
No akurat Bloodthirster nie jest jeszcze taki zły, mogli przecież z tego zrobić Krwiołakomczucha :D
Jakiekolwiek tłumaczenia czegokolwiek na język polski traci swój urok, no wyjątkiem są chyba Pingwiny z Madagaskaru.
Polska wersja lola - zdecydowane NIE. Nie darowałbym sobie odpuszczenia angielskiego tekstu "First blood", albo "Triple kill!"
Yoh Asakura
04-08-2011, 13:25
Niekoniecznie każde, Torment czy BG po polsku były rewelacyjne. I nadal są.
http://www.cdaction.pl/news-20967/league-of-legends-dominion--nadchodzi-potezny-dodatek-z-nowa-mapa-i-nowym-trybem-juz-gralismy.html
Dominion, dodatek do lola z nowym trybem, nową mapa i nowymi itemami. Może być niezłe, ale tylko z full premade - już widzę oczyma wyobraźni idiotów, którzy tak jak w SR idą w kille, zamiast próbować kapczerować wieże.
@up
Polski BG był do dupy, gorszy od W3 nawet
Pierwszy od roku filmik RIOTu z takim dobrym ratio like/dislike : P
Yoh Asakura
04-08-2011, 22:03
@up
Polski BG był do dupy, gorszy od W3 nawet
Naucz się trollować.
Naucz się trollować.
No kurwa, wszystkie polskie tłumaczenia są do dupy, w BG Frączewski odpycha graczy od gry i psuje klimat. Mi się kompletnie nie podobało, a W3 spodobało mi się dopiero, jak zagrałem w to po angielsku.
Co do dodatku - nie sądzicie że fakt, że mapa nazywa się Crystal Scar, a champion który wychodzi w przyszłym tygodniu to Crystal Vanguard, to coś więcej niż zbieg okoliczności?
Yoh Asakura
04-08-2011, 22:45
Jeżeli naprawdę tak uważasz, to żal mi cię.
CytrynowySorbet
04-08-2011, 23:34
Co do dodatku - nie sądzicie że fakt, że mapa nazywa się Crystal Scar, a champion który wychodzi w przyszłym tygodniu to Crystal Vanguard, to coś więcej niż zbieg okoliczności?
Zbieg okoliczności. I brak pomysłów na nazwy.
A co do tłumaczeń - polskie tłumaczenie zawsze będzie "niefajne", bo po prostu gra traci swój klimat. Jakoś lepiej gra się w grę, w której te wszystkie fantastyczne rzeczy / stwory / spelle mają nazwę angielską, po polsku gra się w to... dziwnie.
No właśnie, ale Johowi mnie żal :(
Ma ktoś linę pożyczyć? I bilet na szczyt Burj Dubai, bo jak suicide to widowiskowy <3
CytrynowySorbet
07-08-2011, 13:19
Właśnie wygrałem grę. Grałem AD jungle Soną z Rally.
:(
Jak wam się podoba ten nowy champ? Dla mnie trochę lipa... porównajcie sobie jego ulti do taunta rammusa który ma co kilka sek.
L0L
Spodziewałem się czegoś duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo lepszego, a to ulti to parodia.
Yoh Asakura
10-08-2011, 12:54
Jak wam się podoba ten nowy champ? Dla mnie trochę lipa... porównajcie sobie jego ulti do taunta rammusa który ma co kilka sek.
L0L
Supress>taunt
Ulti skorpiona... chce przypomnieć że Cait , Trist , Ashe , Vegar itp nie podejdą za Ramusem pod wierzę... Nie pamiętam ale czy ulti z flashem się kombi?
Jeżeli się kombi to wiecie sami.
Yoh Asakura
10-08-2011, 13:25
Taunt CD>supress
Ultem Skarnera możesz kogoś złapać, a potem sflashować się z nim do swojego teamu, tauntem Rammusa tego nie zrobisz. Taunt Rammusa nie targa za sobą ranged postaci, które maja zasięg 500+. No i ulti Skarnera to całkowity disable, podczas gdy taunt Rammusa sprawia, że damage jest zadawany, tylko po prostu kierowany jest na niego. Ciekawi mnie tylko, czy można to usunąć QSS.
Pepeszka.
10-08-2011, 13:51
Nic specjalnego w tym skarnerze.. Wydaje mi się że może dobrze pushować solo topa :P
A tu kolejny obrazek z kwejka hahaha :D
http://kwejk.pl/obrazek/349775/wspaniala,dziewczyna.html
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/08/add74ab47a489802654e1fa3034bcc33.jpg?1312978674
HAIL hahahahah
CytrynowySorbet
10-08-2011, 14:39
Widać, że nie rozumiecie, jak działa ulti Skarnera.
http://www.youtube.com/watch?v=tKCWKfyEZYE
Tu macie przykład. Cel za tobą PODĄŻA, tak, ale nie jest do ciebie przylepiony. Ulti > flash spowoduje, że albo cel za tobą pójdzie (a samo ulti trwa tak krótko, że zrobi może 2 kroki), albo supress po prostu się urwie, tak jak chainy LeBlanc np.
Yoh Asakura
10-08-2011, 16:46
Tu macie przykład. Cel za tobą PODĄŻA, tak, ale nie jest do ciebie przylepiony. Ulti > flash spowoduje, że albo cel za tobą pójdzie (a samo ulti trwa tak krótko, że zrobi może 2 kroki), albo supress po prostu się urwie, tak jak chainy LeBlanc np.
W takim razie Skarner jest syfem.
Widać, że nie rozumiecie, jak działa ulti Skarnera.
http://www.youtube.com/watch?v=tKCWKfyEZYE
Warwick się teleportował gdzieś, a mimo to łańcuch się nie urwał.
Yoh Asakura
10-08-2011, 19:03
http://wyslijto.pl/plik/ny1m8fm2r5
Niesamowity mecz, naprawdę polecam obejrzeć. Wystarczy mieć program LoL Replay, ale chyba każdy go ma. Jak ktoś by to oglądał, to najlepiej przewinąć gdzieś tak do 20 minuty.
Poprawka: mają go tylko maniacy. Inni mają np. dziewczynę.
Yoh Asakura
10-08-2011, 19:57
Jeżeli masz program, który nagrywa twoje gry i z 40 minutowej rozgrywki robi pliczek, który waży 5~ mega, to uwaga, jesteś maniakiem!
Gangrelowy argument.
Tak, a jeśli potem siedzisz przy kompie, ogladasz mecze swoje i innych to juz jestes maniakiem.
Yoh Asakura
10-08-2011, 20:28
Ty oglądasz telezakupy mango, ja czasami obejrzę jakąś rozgrywkę LoLa, to nie jest oznaka maniactwa.
Tak, a jeśli potem siedzisz przy kompie, ogladasz mecze swoje i innych to juz jestes maniakiem.
Jesteś chory.
Quezacoatl
10-08-2011, 22:21
Kumpel ogladal mistrzostwa w pilce, ja ogladalem mistrzostwa w LoLu. Imho obie czynnosci sa tak samo nolifowe.
CytrynowySorbet
10-08-2011, 22:27
Warwick się teleportował gdzieś, a mimo to łańcuch się nie urwał.
Bo to bug. Taki sam, jak sytuacja, którą dziś miałem:
Skarner vs Jarvan na solo top. Szykuję się do ganku na Skarnera, Jarvan używa ulti, w tym samym momencie użył Skarner. Efekt? Przez cały czas trwania supressa Jarvan tworzył coraz to nowsze Cataclysm zone'y. Trwało to krótko, ale efekt był komiczny.
*thumb up*
Kolega chyba pierwszy raz bliżej poznał się z kobietą i świruje ; )
O jezu ale teraz pocisnąłeś Gangrel. Pamiętam jak dziś jak wrzucałeś swoje fotki do rl iksde aka metal wannabe, a teraz nagle pro-socjalny taki!
L0L.
Erm...wszyscy się zrobili strasznie poważni...aż strach pomyśleć co będzie dalej.
Napiszę łopatologicznie, bo chyba inaczej się nie uda.
Przekonanie Yoha, że chyba każdy, kto w LoLa grywa, musi mieć program do oglądania meczy świadczy o tym, że nie wyobraża sobie, że może być inaczej, to jest że ktoś może tylko sobie czasem w to zagra, ale nie poświęca temu więcej czasu.
I nie wiem co mają do tego moje fotki...opublikowałem na tym forum ze dwie, i nie wiem na jakiej podstwie wysnułeś wniosek na temat mojego anty sociala czy metalostwa, no chyba, że dla Ciebie długie włosy i koszulka IM świadczy o tym, że jadam koty, a starsze panie na przejściu dla pieszych wrzucam pod samochody.
A co do moich relacji, Erverse, nie wiem czy obudziłeś się wczoraj, ale wytkniecię posiadania dziewczyny jest już uznaną figurą retoryczną w dyskusjach internetowych, pojawiała się ona nie raz nawet w tym temacie, więc nie wiem o co ci chodzi.
I nie wiem co mają do tego moje fotki...opublikowałem na tym forum ze dwie, i nie wiem na jakiej podstwie wysnułeś wniosek na temat mojego anty sociala czy metalostwa, no chyba, że dla Ciebie długie włosy i koszulka IM świadczy o tym, że jadam koty, a starsze panie na przejściu dla pieszych wrzucam pod samochody.
W rzeczy samej! ! !
Po prostu przesadziłeś z tym porównaniem ;)
Pepeszka.
11-08-2011, 11:18
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/08/add74ab47a489802654e1fa3034bcc33.jpg?1312978674
HAIL hahahahah
Ostatnio popularne na kwejku, a tu ktoś zrobił o lolu :D
http://kwejk.pl/obrazek/347273/oni,ukradli,mi,blue,buffa....html
Yoh Asakura
11-08-2011, 12:45
Przekonanie Yoha, że chyba każdy, kto w LoLa grywa, musi mieć program do oglądania meczy świadczy o tym, że nie wyobraża sobie, że może być inaczej, to jest że ktoś może tylko sobie czasem w to zagra, ale nie poświęca temu więcej czasu.
Magister psychologii - Gangrel!
Napisałem, że "chyba każdy go ma", bo to bardzo popularny program, który nagrywa wszystkie twoje mecze, waży mało, a z 40 minutowej rozgrywki zrobi ci 5 megabajtowy pliczek. To po prostu bardzo przydatny dodatek, którego używa większość graczy, bo to obecnie najlepszy system do replayów w LoLu.
Ale ty wiesz lepiej, co miałem na myśli, wróżbito Gangrelu
Ciężko podejrzewać żebyś miał coś innego na myśli, skoro nie raz pokazałeś, za jakich noobów nas uważasz. Ale niech Ci będzie, nie jestem fanatykiem. Nie miałem racji i przepraszam.
Yoh Asakura
11-08-2011, 13:52
Niby moderator, a potrafi się zachować! :)
Niby moderator, a potrafi się zachować! :)
No w końcu nie każdy jest duchem niespokojnym :)
Riot miszczami realizmu i abstrakcyjnego myślenia, zawsze myślałem że jak się coś nabija, to nie tworzy się magiczny łańcuch :/
CytrynowySorbet
11-08-2011, 14:50
Riot miszczami realizmu i abstrakcyjnego myślenia, zawsze myślałem że jak się coś nabija, to nie tworzy się magiczny łańcuch :/
Na szczęście to tylko wyjątek potwierdzający regułę. W końcu reszta gry jest realistyczna i przemyślana :)
Quezacoatl
11-08-2011, 15:01
Gangrela jeszcze w ksiedze nie mam.
Ontopic, kto ogladal wywiady z Riotem? Komu sie podobala rozmowa na temat Dude Potential?
O jezu ale teraz pocisnąłeś Gangrel. Pamiętam jak dziś jak wrzucałeś swoje fotki do rl iksde aka metal wannabe, a teraz nagle pro-socjalny taki!
L0L.
Że ktoś jest metalem to nie oznacza, że jest anti-social :|
Na szczęście to tylko wyjątek potwierdzający regułę. W końcu reszta gry jest realistyczna i przemyślana :)
No wiesz, za jeden wybryk "miszczem" się nie zostaje :D
Pepeszka.
11-08-2011, 19:34
Jakiej księdze?
Zobacz jego sygnature :d
Quezacoatl
11-08-2011, 23:53
No prosze, ktos sie nawet wpisal bez punktow. Waldzio mi swego czasu punktow nie szczedzil. :p
Thx
Jakieś pomysły jak wyjść z elohell'a nie będąc najlepszym graczem co mecz, ale mimo wszystko lepszym od tej bandy idiotów co się często trafia?
Jakieś pomysły jak wyjść z elohell'a nie będąc najlepszym graczem co mecz, ale mimo wszystko lepszym od tej bandy idiotów co się często trafia?
1.Bierz najbardziej op postać jaką masz.
2.Kiedy debile są zajęci tfami ( w których i tak popadają nawet z tobą...) rób dragona/puszuj linie.
3. Kupuj tony wardów.
Nic innego nie potrafię wymyśleć :/
Yoh Asakura
12-08-2011, 22:39
Kup runy pod AD i armor pen, bierz MFkę, idź na mid = profit. Ewentualnie Cait.
Tona wardów to debilizm, wystarczą góra 2, które dadzą ci 100% pewności, że możesz robić, co chcesz w obszarze swojej linii. A zazwyczaj pozwala na to jedno celne CV albo i nawet jeden ward. Mid jest o tyle dobry, że jest strasznie mało miejsca, więc o zgankowanie kogoś, kto ma flash + np. cleanse jest niesamowicie ciężkie. Poza tym, MFka i Cait w early są niesamowicie silne i grając przeciwko jakiemuś warzywu z 1100~, nie ma bata żeby przegrać. Zakładając, że prezentujesz wyższy poziom.
Zagrałem niedawno Cait na midzie na jednym koncie na 1000~ przeciwko katarinie, w 15 minucie pchałem ostatniego towera na midzie. Ich jungler to było 100% PvE, kata była nieszkodliwa, a z innych linii jakoś ludziom nie chciało się przyjść i pomóc.
Ew. jakiś mocny ap carry, np. Malz albo Orianna. W każdym razie potrzebujesz cc, bo bez tego zbyt mocno polegasz na teamie. Z tego powodu odpada również support, chyba że grasz duo z kolegą, wtedy pickujecie Jannę + jakiś mocny ad ranged i wygrywacie grę.
Hinty na solo queue:
- FULL SPAM ORIANA - imo najlepszy solo queue champ atm
- Mocny jungler (lee sin, noct, gp) którym wypracujesz sobie przewagę w early, spamujesz ganki na top, puszuje towera, potem to samo z botem, itp...)
- duo queue, np jakiś kumpel który jest mocny na solo lane + ty jungler = profit
- nie wyzywać się, takim zachowaniem przegrasz 20% gier, które mógłbyś spokojnie wygrać
- zawsze buduj survi, nigdy nie idź w full ap albo full ad (poza kilkoma wyjątkami, typu np veigar)
Yoh Asakura
13-08-2011, 13:21
Najlepszy build na solo queue na low elo: Warmogs + Atmas + BV.
- FULL SPAM ORIANA - imo najlepszy solo queue champ atm
Agreed, i nie dość że jeden z najlepszych champów na solo queue, to jeden z najlepszych solo lanerów.
CytrynowySorbet
13-08-2011, 17:32
Wytłumaczcie mi co takiego świetnego jest w tej Oriannie. Bo mnie z samymi low Oriannami przydziela (wczoraj nasza Orianna dostawała po dupie od Ashe na mid).
Kulka którą możesz na*****ać pod turretem przeciwnika, dość duży dmg z autoataku jak na AP castera, dwa silne (i duże) AoE dmg, pierwszy dający speedbuffa i mocnego slowa zarazem, drugi to AoE przerzucenie, no i silny shield, który nie dość, że absorbuje dmg, to jeszcze dodaje resist i armora. Doskonale to wiesz, dlaczegoż to więc pytasz?
Wytłumaczcie mi co takiego świetnego jest w tej Oriannie. Bo mnie z samymi low Oriannami przydziela (wczoraj nasza Orianna dostawała po dupie od Ashe na mid).
Jezu, co świetnego jest w orianie?
Ten champion ma 4 skille, które można zastosować na 100 różnych sposobów. Możesz nim robić AoE slowa i speeda dla teamu w tym samym czasie, zadając przy tym AoE dmg, nakładać na kogoś potężnego shielda + resisty, a zaraz po tym wrzucić mu speeda pod nogi (który automatycznie slowuje tego, co go goni), to po prostu idealny chaser, świetny w team fightach, banalny farming, trudny do zabicia, genialny pasyw, bush checker, potężne ulti, które może rozjebać nie jeden team fight, doskonały ganker, świetny laning w early poprzez zonowanie stawiając kulkę w odpowiednim miejscu, nie do zabicia w late.
Żaden champion nie może wycisnąć z siebie tyle co Oriana.
http://img10.imageshack.us/img10/1700/wowscrnshot082510003743.jpg
Yoh Asakura
13-08-2011, 18:29
Wyobraź sobie Jannę, której każdy skill zabiera fhuj HP.
CytrynowySorbet
13-08-2011, 19:06
Doskonale to wiesz, dlaczegoż to więc pytasz?
Sugerując się opisem skillów można wywnioskować, że połowa championow jest tak zayebista. Orianna nigdy nie grałem, a te, które mi czasem do teamu wstawi w najlepszym wypadku nie powalały na kolana. Skąd więc mogę wiedzieć? NIE MAM LOL REPLAY'A (czy jak to się zwało) : ((((
Btw. Zakochałem się w Nidalee : *
http://www.youtube.com/watch?v=1XNtTuvZJ7g
żażażażaża
"im gonna shoot you tonight, then ignite!"
"hua hua hua hua hua huaaaahuaaa"
:D <3
http://www.youtube.com/watch?v=ZILk8xlihVc
To mi jakos bardziej do gustu przypadlo :D
http://www.youtube.com/watch?v=wgfwvjQ_yUQ
Tez ciekawe :D
To skoro już przy piosenkach jesteśmy...
http://www.youtube.com/watch?v=B3vPjyw1njc&annotation_id=annotation_161997&feature=iv
every day im junglin'!
CytrynowySorbet
15-08-2011, 13:21
http://www.youtube.com/watch?v=2YreQiDWySQ&hd=1
Win. And so true.
@up
końcówka mnie zamurowała ; o
http://www.kwejk.pl/obrazek/368923/taric.html
:wasabi::wasabi::wasabi:
Lol, ten utwór o Morde jest genialnie zrobiony, +1 ode mnie i szacun dla "producenta", końcówka zgniotła :D
Quezacoatl
16-08-2011, 12:51
Piosenka ok. Ale jak mozna sie tak zachwycac efektem kinetic typography, to ja nie wiem. Zachowujecie sie jakbyscie nigdy czegos takiego nie widzieli... :p
Btw, to (http://www.youtube.com/watch?v=J7E-aoXLZGY&list=FLR8depPkLU1Q&index=36) jest imho ciekawsze.
@2up
Ten efekt jest cholernie trudny do zrobienia, jak na jakąś randomową low-piosenkę z gry to coś rzadko spotykanego
Maldoryz
16-08-2011, 20:14
zamierzam grac rankedy, juz sobie caitlyn kupilem.
pytanie do joha albo innych pro: jakie runki kupic do mega-super dmg? Mam juz full penetre, co dalej?
Yoh Asakura
16-08-2011, 20:28
Na twoje elo spróbowałbym run full AD, może dodając do tego marki na armor pen.
zamierzam grac rankedy, juz sobie caitlyn kupilem.
pytanie do joha albo innych pro: jakie runki kupic do mega-super dmg? Mam juz full penetre, co dalej?
full penetre... z masteris masz 31 na początku... DMG to nie wszystko.
CytrynowySorbet
17-08-2011, 00:03
Dziewczynki nie drapcie się. Dobrze wiecie, że tak naprawdę tam jest "jajajajaja", jak np. "JA mam rację". KkK?
Yoh Asakura
17-08-2011, 01:27
full penetre... z masteris masz 31 na początku... DMG to nie wszystko.
Dmg > arm pen w early
Arm pen > dmg w late
ziaziaziaziazia
Ech, dawno nie grałem olafem, dzisiaj 3 gry, 3 winy a i nawet quadra się napatoczyła, miło.
btw. o której jest turniej jutro?
Yoh Asakura
17-08-2011, 13:12
Od 13:06 - zostało 21h według kalendarza CLG. Dodaj sobie ;p
http://www.own3d.tv/live/27904/Intel_Extreme_Masters_League_of_Legends jakby ktos był zainteresowany... :p
PFFF już po, TSM zmiażdżył. Szkoda, że jutrzejszych meczy nie zobaczę. :/
CytrynowySorbet
18-08-2011, 12:56
Nic ciekawego, ile razy można oglądać te same championy...
Btw. Yoh dostał bana uhu uhu.
Dzień był pochmurny. Lecz nie obchodziło to Yoha... Widział tylko uzbrojonych po zęby , w lśniących zbroja i z full HD wojowników... Yoh nie chciał czekać i od razu zakatował z najsilniejszego czaru jaki posiadał.
-"Trollotus" -Powiedział yoh
Lecz rycerz zdąrzył zgładzić yoha włócznią "Adminusa" , Z okrzykiem "banned Yoh Asakura"
Zły czarnoksiężnik Yoh został zgładzony przez Rycerzy-Medoratorów "Okrągłego piksela..." Nad niebem tematu LoLa zaświeciło Słońce. Lecz widmo zła wciąż krąży. Nie znamy dnia ani godziny aż zły czarodziej wróci rządny zemsty.
Jakoś nie mogłem się potrzymać natchnienie małe mnie wzięło.
niech zgadnę amumu na jungla , brand lub Ania mid... czyli to co zwykle mogli by zrobić jakąś innowację... było by zabawniej i ciekawiej
Nad niebem tematu LoLa zaświeciło Słońce. Lecz widmo zła wciąż krąży. Nie znamy dnia ani godziny aż zły czarodziej wróci rządny zemsty.
^ THIS
: dddd
Quezacoatl
18-08-2011, 20:24
niech zgadnę amumu na jungla , brand lub Ania mid... czyli to co zwykle mogli by zrobić jakąś innowację... było by zabawniej i ciekawiej
W poprzednich to chociaz raz sie Singed pokazal, i raz nas probowali nabrac ze Ezreala wybiora. Powinni wiecej urozmaicac ten champ selection.
Yoh Asakura
19-08-2011, 13:11
Baron Hotshota i Sainta świetny :D
Ale CLG ładnie zagrało vs SK <3.
Yoh Asakura
19-08-2011, 15:40
Nie zdziwię się, jeśli było tak:
Randomowy gość z SK: Banujmy Nidalee!
Wickd: l0l, jestem najlepszy, nie banuj
D:
CLG = superior late game picks
Fnatic = Kasa który bez farmy i feeda w late ssie, lee sin 0 dmg do 35 minuty
Kog, Oriana, Cho, GP = late game heroes.
Yoh Asakura
19-08-2011, 17:23
Feast na baronie :wasabi:
Hotshot wtedy przypieczętował zwycięstwo CLG.
Gram w to od niedawna, przyznam że gra jest po prostu świetna no i jest ogromnym pożeraczem czasu. ;)
Najbardziej przypadła mi do gustu caitlyn, ma skill do ucieczki, płapki do lapania (szkoda że je widać), szybko ładujące się i ogromnym zasięgem strzałowe aoe, no i ten strzał dalekosiężny, którym można nawet zza drzew sieknąć - jak trafi sięhead shot to masakra 500+ dmg przy 4 toporkach taint (czy coś w tym rodzaju).
Yoh Asakura
19-08-2011, 19:37
Ale że co? :D
Chodzi mu o to, że buduje na Caitlyn cztery Tiamaty. Tak się nie buduje AD carry, mija się to z celem, ty nie masz zadawać AoE damage, ale gwałcić każdego po kolei. O wiele lepiej sprawdza się choćby ten rekomendowany w sklepie build.
Chodzi mu o to, że buduje na Caitlyn cztery Tiamaty. Tak się nie buduje AD carry, mija się to z celem, ty nie masz zadawać AoE damage, ale gwałcić każdego po kolei. O wiele lepiej sprawdza się choćby ten rekomendowany w sklepie build.
Jadę full dmg. :d
Te topory mają ten tik, że można bić paru na raz w zasięgu celu, no i healt i mana szybciej się ładuję. W health i obronę nie ma większego sensu inwestować tą postacią, no chyba że w speed atack lub na łażenie, cios krytyczny pomijam, chyba że nie będzie mi szkoda na infinity edge lub phantom dancer.
Tia, już lepiej kupuj te rekomendowane itemy zamiast takiego crapu.
CytrynowySorbet
19-08-2011, 23:56
chyba że nie będzie mi szkoda na infinity edge lub phantom dancer.
:D:D:D:D
Przepraszam.
:D:D:D:D
Strimują dominium:
http://clgaming.net/live/427-riot-games
Jadę full dmg. :d
Te topory mają ten tik, że można bić paru na raz w zasięgu celu, no i healt i mana szybciej się ładuję. W health i obronę nie ma większego sensu inwestować tą postacią, no chyba że w speed atack lub na łażenie, cios krytyczny pomijam, chyba że nie będzie mi szkoda na infinity edge lub phantom dancer.
Tobie nie ma być szkoda kupowania Infinity Edge i Phantom Dancera. Ty masz je kupować jako pierwsze. Jak chcesz sobie regenerować życie to po IE i PD kup Bloodthirstera, a do obrony kup Banshee's Veil, które w zupełności wystarczy jeśli grasz ostrożnie i nie wpieprzasz się w melee jako Cait.
Ogólnie to zaczynaj z Doran's Ringiem Bladem, potem kup buty Berserker's, i od razu rush w Infinity Edge (lub ewentualnie Bloodthirster zamiast tego IE na początku, skoro koniecznie chcesz ten lifesteal) i Phantom Dancer. Dobrym wyborem jest też Black Cleaver jeśli nie masz run na armor penetration, ale to po IE i PD (ewentualnie kup Zeal, potem Cleaver i po nim skończ Phantoma).
A ty Yoh, zamiast wyśmiewać kogoś nowego i nie znającego się, napisałbyś coś konstruktywnego. Sam miałeś na pewno podobne buildy, gdy zaczynałeś. Żałosne.
gólnie to zaczynaj z Doran's Ringiem, potem kup buty Berserker's, i
WrD kupuje na ashe doran ringa żeby mocniej bić z volleya ;s
Yoh Asakura
20-08-2011, 02:16
A ty Yoh, zamiast wyśmiewać kogoś nowego i nie znającego się, napisałbyś coś konstruktywnego. Sam miałeś na pewno podobne buildy, gdy zaczynałeś. Żałosne.
No ja nie ukrywam, że jak miałem 10 level to składałem na Eza tiamaty, ale ja nawet nie zrozumiałem, o co mu chodziło i co on w ogóle kupuje na tę Cait :D
Knight Patryk
20-08-2011, 06:50
Berserk greavsy nie oplaca sie skladac na 1st po doranie, poniewaz attack speed nie pomoze w last hitowaniu i w harassowaniu moze pomoc ale zazwyczaj 1 hit i back by nie dac sie hitnac przeciwnikow i do tej strategi lepiej sprawdza sie czysty damage.Zaleznie od farmy najlepiej kupic:
Buty zwykle +kolejny doran
Buty zwykle +pickaxe jesli w IE
buty zwykle +BF
Na BT moze sprawdzic sie buty zwykle +kolejny doran +vamp scepter(chociaz to teraz wymyslilem;d, bo zawsze robie IE)
Ja kupiłem Tiamata jeden raz w życiu, jak grałem Poppy na low levelu. Jeden raz w życiu, heh.
Tobie nie ma być szkoda kupowania Infinity Edge i Phantom Dancera. Ty masz je kupować jako pierwsze.
W sumie to racja, wkońcu szybkość ataku przekłada się na dmg w jakimś okresie czasu.
Jak chcesz sobie regenerować życie to po IE i PD kup Bloodthirstera, a do obrony kup Banshee's Veil, które w zupełności wystarczy jeśli grasz ostrożnie i nie wpieprzasz się w melee jako Cait.
Już wolę przedmioty pod lifesteal, tylko tutaj kłopot. Czy te 15% sumuję się z kolejnymi 15% i to oddaję mi w hp 30% tego co uderze? I czy ten dodatkowy bonus w tym mieczu zwiększa się współmiernie z ilością tych mieczy?
Zacytuję "Zyskujesz 1 obrażenie i 0,25% kradzieży życia za każde zabicie. Maksymalnie +40 obrażeń i 10% kradzieży życia. Bonusy znikają po śmierci." - Czyli jeżeli zabiję 40 (chyba chodzi również o npc?) to czy w moich 3 mieczach zyskam dodatkowo 120 ataku i 30% kradzieży? Coś mi się wydaję za łatwo, gdyby mieć takich 6 mieczy to moja postać byłaby niezwyciężona. :D
I jeszcze jedno pytanie, czy składanie przedmiotów wychodzi taniej niż kupno od razu w shopie?
P.S.
Co powiesz o inwestowaniu w Hextech Gunblade dla postaci dystansowych? Dmg' dmgem, ale on również ma life steal i bonus do spowolniena na 3 sekundy aż o 50%. No i co to jest to "wamp skill/wampiryzm zaklęć"? Kradne tym Bufy przeciwnika? : d
Hextecha NIE buduje się na cait. A spell vamp to taki jakby lifesteal ze skilli.
CytrynowySorbet
20-08-2011, 12:55
Już wolę przedmioty pod lifesteal, tylko tutaj kłopot. Czy te 15% sumuję się z kolejnymi 15% i to oddaję mi w hp 30% tego co uderze? I czy ten dodatkowy bonus w tym mieczu zwiększa się współmiernie z ilością tych mieczy?
Zacytuję "Zyskujesz 1 obrażenie i 0,25% kradzieży życia za każde zabicie. Maksymalnie +40 obrażeń i 10% kradzieży życia. Bonusy znikają po śmierci." - Czyli jeżeli zabiję 40 (chyba chodzi również o npc?) to czy w moich 3 mieczach zyskam dodatkowo 120 ataku i 30% kradzieży? Coś mi się wydaję za łatwo, gdyby mieć takich 6 mieczy to moja postać byłaby niezwyciężona. :D
Sumuje. Generalnie jeśli nie jest napisane UNIQUE albo UNIQUE PASSIVE, to się stackuje. Jeśl masz 2x Bloodthirstery i zabijesz 1 creepa, to dostaniesz bonus do obydwu. (swoją drogą, kiedyś miałem w teamie Vayne z 3x nastackowanymi do maxa Bloodthirsterami, PD i BC - miała coś ponad 450 AD i tak się leczyła, że solo zaliczyła Quadra killa :(). Ale czy niezwyciężona... wystarczy jedno CC na ciebie i padasz (jako, że jedyna twoja defensywa to lifesteal, a nie atakujesz = nie masz defensywy).
I jeszcze jedno pytanie, czy składanie przedmiotów wychodzi taniej niż kupno od razu w shopie?
Nie ma znaczenia. Koszt ten sam.
Co powiesz o inwestowaniu w Hextech Gunblade dla postaci dystansowych? Dmg' dmgem, ale on również ma life steal i bonus do spowolniena na 3 sekundy aż o 50%. No i co to jest to "wamp skill/wampiryzm zaklęć"? Kradne tym Bufy przeciwnika? : d
Hextech jest itemem raczej dla championów hybrydowych (Jax, Irelia, Akali np.). Spowolnienie ma też Trinity Force, jeśli ci już na tym tak zależy, a najlepiej jakbyś po prostu farmił Red Buffa.
poniewaz attack speed nie pomoze w last hitowaniu
LOLOLOL OT KIEDy?
Btw jaki był wynik CLG vs Millenium?
up +111111, mega roznica na dpsach przed zerkami a po.
Knight Patryk
20-08-2011, 14:05
LOLOLOL OT KIEDy?
Wole wytlumaczyc kazdy aspekt nawet jesli jest oczywisty.
Lol, właśnie chodzi o to, że atk speed jak bajbardziej pomaga w CS-owaniu. Nie rozumiem czemu twierdzisz inaczej.
btw. CLG w finale i dużo wskazuje na to, że ma spore szansę na wygraną. Zagrają z TSM albo Fnatic. Z Fnatic już wygrali, a TSM właśnie przegrywa z SK. l0l.
Knight Patryk
20-08-2011, 14:38
Sama nazwa tlumaczy(last hit).Doran ci lepiej pomoze czy inny item w early game.
Yoh Asakura
20-08-2011, 14:54
To zależy. Generalnie attack speed pomoże ci w last hitowaniu pod towerem, ale pod warunkiem, że masz większy AS niż tower i możesz uderzyć w moba dwa razy, podczas gdy turret walnie raz. Ale z reguły wystarczy pamiętać o jednej zasadzie - melee mob = dwa hity towera, jeden twój (mówię o ranged ad, który ma dorana + runy pod flat AD z armor penem i ofensywne masteries, bo caster musi uderzyć dwa razy, jeden hit towera, jeden twój, drugi hit towera, drugi twój), ranged mob = jeden hit towera, jeden twój (na levelach 1-3 zazwyczaj ty pierwszy musisz zaatakować moba, czyli pierwszy hit twój, drugi towera, trzeci znowu twój i jakoś te last hity wchodzą, niby tower ma atakować to, co jest najbliżej, ale czasami naprawdę ciężko przewidzieć, na którego moba przerzuci się tower).
W innych sytuacjach, flat damage jest po prostu lepsze do last hitowania. Właściwie każdy ranged carry (oprócz Eza zzz [i Vayne]) ma jakiś AoE spell do farmienia, którym może dobijać x creepów, których nie zdążyłby zabić auto atakiem.
Generalnie w early warto mieć więcej flat dmg niż AS (run, masteries i itemów pod to), i tak nie będziesz miał okazji, żeby walnąć więcej niż 2 razy na linii (no chyba, że zaczynasz walczyć na śmierć i życie i nie masz zamiaru się wycofać), więc po co ci ten AS? Poza tym, większość carry na linii do harasu/"lepszego last hitowania" nie potrzebuje AS, bo albo mają jakiś wbudowany boost do niego (MF, Tristana, nawet Ez) albo mają jakieś abilitki, które to farmienie/harasowanie ułatwiają (Double Up MFki czy bomba Corkiego).
Jeśli grasz Ashe i ktoś na linii pozwoli sobie na to, żeby przyjąć na siebie chain slowa to znak, że grasz przeciwko botom. Na zbieranie aggro od mobów i mocną wymianę ciosów możesz sobie pozwolić wtedy, kiedy ty jako support masz Sorakę, a rywal kogoś bez heala (Zilean, Janna, chociaż Zilean może MOCNO skarać za taką wymianę ciosów i po prostu znukować i Soraka nie da rady cię uratować).
AS zmniejsza odstęp między kliknięciem na moba a rzeczywistym atakiem, więc jak najbardziej pomaga.
LOLOLOL OCELOT JAK ZGWAŁCIŁ NA MIDZIE 2v1 HAHAHA
Yoh Asakura
20-08-2011, 15:03
AS zmniejsza odstęp między kliknięciem na moba a rzeczywistym atakiem, więc jak najbardziej pomaga.
Flat AD daje większy margines błędu i pomaga bardziej.
Knight Patryk
20-08-2011, 15:10
Wie ktos po jakim czasie zabieraja ci elo za nieaktywnosc?
Flat AD daje większy margines błędu i pomaga bardziej.
Może i tak, ale o ile mi się nie pochrzaniło to była mowa o zerkach, które większość dpsów tak czy tak kupuje, a one jednak pomagają w CS ;p
Yoh Asakura
20-08-2011, 15:50
Wie ktos po jakim czasie zabieraja ci elo za nieaktywnosc?
Mi po miesiącu zabrali około 10 punktów.
--- Yoh Asakura dodał 0 minut i 47 sekund później ---
Może i tak, ale o ile mi się nie pochrzaniło to była mowa o zerkach, które większość dpsów tak czy tak kupuje, a one jednak pomagają w CS ;p
Nikt nie zaprzeczał, że AS pomaga w creepowaniu (bo kazdy boost do ataku pomaga), rozmowa toczy się o to, czy lepszy jest flat AD czy AS.
CytrynowySorbet
20-08-2011, 18:39
Hah, TSM po prostu zmasakrował Fnatic :D Nie mówiąc już o Shusheiu, taki hype wokół niego, jaki to on pro, a co druga anivia na normalu gra lepiej od niego :(
Yoh Asakura
20-08-2011, 19:34
Tak się zastanawiam - po jaką cholerę ci w teamie assassin jak Nocturne, skoro nie robi absolutnie ŻADNEGO dmgu? To tak jak budować Akali pod tanka - po co? Można robić tankturne'a, ale tak, żeby ciągle COŚ robił...
Jakby CLG wzięło ashe zamiast cait w pierwszej grze vs TSM to by nie dostali takiego wpierdul. Brakowało im tej szczały into annie ult into cho rupture into sona ult.
Yoh Asakura
21-08-2011, 15:07
OddOne pokazał, jak trzeba grać Nocturnem. W rękach Fnatic ta postać była po prostu syfem.
Nie ma znaczenia. Koszt ten sam.
Pozdro w kupowaniu od razu IE zamiast BF'a (szczególnie w early) jakbym miale czekać do 25 minuty żeby mieć więcej niż 120 AD albo PD zamiast zeala
Yoh Asakura
21-08-2011, 17:54
lol nvm
--- Yoh Asakura dodał 25 minut i 25 sekund później ---
Końcówka meczu, CLG wygrywa, gra wywala wszystkich.
l0l
JAKI RZAAAAALLL
CLG miało free wina w kieszeni i jedyne co mogło uratować TSM to DC
Ojapierdole /facepalm.
Maldoryz
21-08-2011, 18:00
kurde, chyba nie beda od nowa grac? to by chamstwo bylo
btw dat cho gat
DOBRA GRAJOM CLG WIN GooD JOB.
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
W końcu CLG pokazało, że na wygranym WCG rok temu ich granie się nie skończyło.
Yoh Asakura
21-08-2011, 18:04
GG CLG :D
Zasłużeni mistrzowie. Wracają w wielkim stylu po kompletnie nieudanym dreamhacku.
I nawet Saintvicious im w tym nie przeszkodził!
CytrynowySorbet
21-08-2011, 18:13
Pozdro w kupowaniu od razu IE zamiast BF'a (szczególnie w early) jakbym miale czekać do 25 minuty żeby mieć więcej niż 120 AD albo PD zamiast zeala
o.O O co ci chodzi? Spytał, czy jest różnica w cenie jeśli kupimy od razu cały core item, albo czy kupujemy po częściach. Czy ja gdzieś sugerowałem, że czekanie na core item to dobra rzecz?
Czytanie ze zrozumieniem się kłania...
@TSM vs CLG. Hah. To dc. Mimo, że to nie wina riotu (raczej), to wpłynie to negatywnie na ich opinię. W sumie takie coś prezentuje jeszcze nie tak dawną sytuację na EU serverach. Ale po tym, jak przywrócili stabilność... co się tam stało? Cait nagle umarła, a potem nagle przestali pokazywać grę, a nawet nexusa nie zniszczyli...
@down: Boże, wy naprawdę nie macie o co się czepiać, co? Sorry że nie kupiłem sobie kieszonkowego Słowniczka League of Legends. W każdej innej grze core znaczy główny, no ale w LoLu najwyraźniej musi być inaczej. Oczywiście to całkowicie zmienia sens mojego postu, co nie?
Według ciebie Dagger to też core item? Nie dzięki.
@up
Core item to właśnie ta pojedyńcza część, z których składasz te lepsze. Przykład: BF Sword = core item, IE = epic (full) item.
Yoh Asakura
21-08-2011, 22:51
Core item to kluczowy item dla postaci, l0l
Infinity Edge to core item Ashe, a nie cloak of agility :d
Quezacoatl
21-08-2011, 23:17
Rotfl dyskusja na temat terminologii LoLa.
To co w koncu lol znaczy w necie? Laughing Out Loud, czy Lots Of Laughter?
Prawda jest taka: nobody cares.
Meysher (11:58): grasz?
LiamBrady (11:58): ogladam trudne sprawy z darkiem**:D
LiamBrady (11:59): dobry jest ten odcinek
NO COMENT.
Core item to kluczowy item dla postaci, l0l
Infinity Edge to core item Ashe, a nie cloak of agility :d
O REALLY BRO?!
Zobacz w jakim sensie i kontekście on to napisał. Zresztą nie chce mi się kłócić. I tak nie masz racji.
Yoh Asakura
22-08-2011, 01:40
No patrze i spytał o core item - w tym przypadku core to IE, a jego części to BF Sword, Cloak of Agility i Pickaxe.
Core item to "przedmiot rdzenia" jak ci już to tak łopatologicznie i dosłownie tłumaczyć, to taka absolutna podstawa, coś bez czego dana postać po prostu nie działa albo działa słabo. Dla Ashe to Inf Edge, dla casterów Rabadon itd itd.
Yoh Asakura
23-08-2011, 02:38
http://i152.photobucket.com/albums/s173/beaverbroc/lolwick.jpg
lol :d
@up
own3d.
@top
4 losty 5 winow na ranku HELL YEA +12 ranka... rzal i bul.
Yoh Asakura
23-08-2011, 19:59
http://i55.tinypic.com/30abzfa.jpg
I tak ssiesz
btw
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/08/12bd1ddfec41e99d1db5fb6520143dff.jpg?1314134345
@UP
Akurat miałem to wkleić :D
Beka jak nic z tego :D
http://img810.imageshack.us/img810/9632/mylifet.png
No i po paczu. Seale i talenty na dodge dla nidali do wyrzucenia. Era CDR incoming. Tak dogłębnie analizując nerf dla nidali oznacza mniejszy heal, poświęcenie 10% dodge w kocie dla 15% CDR + większą mobilność. Teraz zamiast merc bootsów będzie się bardziej opłacało CDR kupować, lub jeżeli enemy ma mega dużo cc to merce + ta książka z 20% cdr. Prócz tego wszystko pozostaje bez zmian. Pounce co 2 sek ftw.
Yoh Asakura
26-08-2011, 00:12
Hej, dostanę skina dla Jarvana za złote elo :wasabi:
kulturalnie gadam z Yohem na LoL'u a tu nagle:
http://img851.imageshack.us/img851/4951/wtfhh.png
@edit
nvm, to bylo z powodu refunda, 1k riotow wróciło.
Zawieszenie konta za refund? Łot de fak?
Zawiesili mu na czas wprowadzenia refunda, musku.
Yoh Asakura
26-08-2011, 02:10
Mi nie zawieszali. Ale może to dlatego, ze jestem szanowanym graczem i jestem na liście tych, których zawiesić/zbanować nie wolno.
Mi nie zawieszali. Ale może to dlatego, ze jestem szanowanym graczem i jestem na liście tych, których zawiesić/zbanować nie wolno.
HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Wybacz, nie wytrzymałem.
Hej, dostanę skina dla Jarvana za złote elo :wasabi:No właśnie, czyżby obniżyli próg? Nie grałem już z kilka tygodni, ale wczoraj wbiłem zobaczyć, czy zastanę tam kumpla i patrzę, że ze srebra zrobiło się złoto, chociaż elo systematycznie mi spada za nieaktywność.
Knight Patryk
26-08-2011, 10:19
Obnizyli prog, bo brali procentowo ludzi z toplisty.Przed splitem bylo wiecej osob wiec 0.2% stanowilo 2.2k elo a nie 1900 jak po splicie.Tak samo z innymi przedzialami
Yoh Asakura
27-08-2011, 13:14
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/08/594e3829455e5915d6aa96b5f3c4a41f.png?1314434735
Ja jestem Carry! Koszyk świadkiem.
Widzieliście jaka Soraka jest OP na mid/solotop? Ja pierdolę, to w early zadaje tak niedorzecznie duży dmg, a zarazem jest tankiem i healerem. Starcall jest naprawdę przegięty. Philo -> buty CDR -> Glacial Shroud -> Negatron -> Aegis -> Frozen Heart -> Abyssal -> Rylai -> Rabadon, wtedy jest epik pywnejdż. Chociaż dzisiaj wziąłem 2x Doran zamiast Philo, no i Sorcererki i też super się sprawdzało. Gdyby nie to, że nasza Sivir z Rammusem nakarmili wrogą Cait 18-0 to byłby win z palcem w dupie. Byłem jedyną osobą w teamie której ta Cait nic nie była w stanie zrobić.
Yoh Asakura
27-08-2011, 14:38
Ignite + burster = leżysz
Lmao, MFka z quintami pod hp regen i leżysz.
CytrynowySorbet
27-08-2011, 14:43
Ja tam grałem z buildem Dorans, cdr buty, szybkie rylai's, frozen heart, rabbadon, abyssal scepter.
mana praktycznie sie nie konczyla, ciagly sustain, wczesny slow (ludzie praktycznie ucekali ode mnie, łykajac jednoczesnie kilkla starfalli), a infuse potem robi naprawde wysoki dmg. W mid zajefajnie farmi sie creepy z Q.
Ale imo przesadzili z ta ofensywa. Niedlugo wiecej ludzi uswiadomi sobie, jak silna jest soraka i bedziemy ja wiedzieli w kazdej grze... tak jak wczesniej : (
@up: W late game mialem 170 mres i cap armoru z healem, do tego 2,6k hp. Wierz mi, z latwoscia uciekalem spod ich 3 mid wiezy do mojej.
Yoh Asakura
27-08-2011, 15:55
Last whisper i mam gdzieś twój armor.
Lol, też tak sobie mogę mówić do kogokolwiek kto próbuje mnie skontrować.
Yoh Asakura
27-08-2011, 16:13
No ale to prawda, w momencie, kiedy ty możesz sobie pozwolić na 2.6k hp + 170 armora, ja mogę sobie pozwolić na IE/BT + Last Whispera i nie mam prawa z tobą przegrać.
Zgadzam się z _WrD_ Soraka starsznie owni po tych buffach, kupilem ja sobie po tym, jak zobaczylem, co jedna soraka zrobiła z Katą na midzie. Dość powiedzieć, że trzymałem z pushnąłem line z głupią Annie przeciw Gragasowi i Teemowi.
Quezacoatl
27-08-2011, 19:33
Nida tez sie zrobila mocniejsza. Troche slabszy heal ale za dobry buff w ataku.
A ostatnio jak czekalem w queue dostalem Sorake co bral smite i chcial junglowac.
Soraką da się junglować.
Imo nidalee nie dostała bufa.
CytrynowySorbet
27-08-2011, 23:22
Last whisper i mam gdzieś twój armor.
Czyli ubieranie się tankiem na armor nie ma sensu? Siła Soraki leży głównie w early game. Wiadomo, że Soraka nie wygra z ad carry w late. To nie miałoby sensu.
Imo nidalee nie dostała bufa.
Jeśli ktoś gra nid, bo "omg ale hity ze spearow wchodza!!!!", to pewnie się cieszy.
Ale, bądź co bądź, wejście w kota, zrobienie combo i wyjście boli i to dość mocno. No, ale masz przecież 10 armora i mres (co armor i magic resistance ma wspólnego z kuguarem, tego nie wiem) :baby:
Siła Soraki leży głównie w early game.
Jeśli chodzi o damage. Bo w mid i late to nadal jest bardzo silny pick, ale pod względem supportowania i survi.
Soraką da się junglować - pytanie tylko, po co? Słabiutkie, w zasadzie zerowe ganki, jedyne co ewentualnie może zapobiec ucieczce wroga przed gankiem to silence (no i jakiś summoner spell typu exhaust, ale to jest na każdej postaci więc nie biorę pod uwagę).
Ale, bądź co bądź, wejście w kota, zrobienie combo i wyjście boli i to dość mocno. No, ale masz przecież 10 armora i mres (co armor i magic resistance ma wspólnego z kuguarem, tego nie wiem) :baby:
10% dodge > 10 armor.
CytrynowySorbet
28-08-2011, 00:31
10% dodge > 10 armor.
Najwyraźniej powód, dla którego użyłem emoty ":baby:" nie jest ci znany :(
Quezacoatl
28-08-2011, 00:37
10% dodge > 10 armor.
W zasadzie to to jest 20 arm i mr, bo na lvl 3 skill. I w sumie nie wiem, niby 10% dodge jest jednak przydatniejsze przeciwko dpsom, ale z drugiej strony Nida ma teraz wieksze survi przeciwko casterom.
Yoh Asakura
28-08-2011, 02:17
No, Nidalee to teraz tanky dps po tym buffie na survi
Kupować orianke czy zbierać na talona/lee sina?
Quezacoatl
28-08-2011, 11:22
Talona jeszcze bym nie kupowal. Dopiero wyszedl, i jest, jak wiekszosc nowych, dosyc op. Co znaczy ze go wkrotce znerfia. Mozesz kupic w ciemno, ale nie wiadomo ile go znerfia, moga przesadzic, i wtedy bedziesz zalowal.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.