Pokaż pełną wersje : League of Legends
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Yoh Asakura
17-04-2011, 00:33
Maokai jest ok.
A ja ostatnio znów trochę pogrywam.
http://img717.imageshack.us/img717/785/victoryv.png
Gdybym jeszcze potrafił grać więcej niż czterema championami byłoby fajnie.
Kupiłem Branda i jedno mogę o nim powiedzieć: jest tak op, że nie wiem jak można nim nie zmiażdzyć.
A ja ostatnio znów trochę pogrywam.
<ciach>
Gdybym jeszcze potrafił grać więcej niż czterema championami byłoby fajnie.
Oo, ładne w/l raito. Jakie elo?
Żadne. :P Nie gram rankedów, bo, jak mówiłem, opanowałem grę tylko czterema postaciami (Fiddlesticks, Katarina, Ryze i Vladimir, przy czym rudowłosą i tak nie czuję się za pewnie :P) - gdyby mi przyszło wybierać na końcu i musiałbym grać tankiem lub jakaś postacią AD pewnie strasznie bym lamił.
Jak budujecie Caitlyn? Zerki to oczywistość, ale opłaca się rushować BT na początku? Ja tam zazwyczaj buduję klasycznie IE + PD (wiem że głupi pomysł, Cait polega na skillach więc teoretycznie powinno się stackować płaskie AD na pałę, ale ten build działa naprawdę ładnie), nieraz rushuję Cleavera, inni zazwyczaj idą w BT, jeszcze inni w Madreds czy Frozen Mallet.
@down
Kotku, pytam o Caitlyn. O Caitlyn, nie Ashe. O Caitlyn. Pojmujesz różnicę?
Yoh Asakura
17-04-2011, 19:23
Choćbyś miał nawet najlepszy możliwy liczbowo build na Cait, i tak Ashe z IE będzie lepsza.
http://leaguecraft.com/builder/Caitlyn/?items=112,81,33,73,79,83&level=18
albo...
http://leaguecraft.com/builder/Caitlyn/?items=60,81,73,89,33,83&level=18
Wybierz sam...
Pepeszka.
18-04-2011, 12:11
Teraz takie pytanko z mojej strony. Co jest przyczyną długiego ładowania gry? Teoretycznie gra na najniższych detalach chodzi mi bez lagów ( po wyłączeniu wszystkiego co się da na kompie typu skype,gg itp + wyłączenie całego dźwięku w grze i na najniższych detalach) ale chodzi. Ale po wyborze postaci strasznie długo ładuje mi się gra (ok 2-3 min)...
Ktoś wie o co może chodzić?
Prędkość ładowania się gry zależy od mocy obliczeniowej procesora.
Karma jest pro. Fajny support, duży damage, trudna do zabicia, ładnie się prezentuje z survi itemami + Rabadon + Guardian, będąc na low hp.
Duży damage to ma anivia, karthus czy jakaś annie, a nie karma.
Duży damage to ma anivia, karthus czy jakaś annie, a nie karma.
Karma jest spoko... Sup dobry i szczerze nie potrzebuje tak dużo ap w niszczyć.
Ale damage to ona nie ma.
Wież ona przypomina Sacredów z Dofusa 2 ilość obrażeń przeciw proporcjonalna do ilości Hp...
No kurwa Sherlock, to oczywiste że nie ma takiego dmg jak burst Anivii, ale zabić potrafi, zwłaszcza jak ma low hp, Rabadona, wymaksowaną tarczę i.. ogarniętego gracza, bo bez tego ostatniego będzie ssała totalnie.
Skoro się burzysz o to, że napisałem, że ona nie ma dmg a to niby tak oczywiste, to nie pisz, że ma duży dmg bo sam sobie przeczysz.
Duży dmg jak na supporta, zresztą ja się nie burzę.
Pepeszka.
18-04-2011, 16:00
Co myślicie o morde?Opłaca się go kupić w ciemno?Bo nawet mi się podoba
Król i dominator na 3v3, ale kogo to obchodzi - na 5v5 widuję go dość często, nawet fajny offtank chociaż ja tam nie lubię grać postaciami bez CC.
edit
Chciałbym, żeby usunęli Veigara z gry. Ma go nie być i tyle.
Veigara...;o
ja tak mam co do teemo. Nie żeby był jakiś op, ale strasznie w*****a jebany wiewiur.
Maldoryz
18-04-2011, 22:33
nooo, te trapy wkurzaja.
http://img703.imageshack.us/img703/954/ezreal.jpg
dlaczego tacy ludzie się trafiają... mało tego, dzieciak miał 750 winów.
sorry, że takie małe, ale tym od imageshacka się w dupach poprzewracało i trzeba się rejestrować po direct link a tam chyba jest większe...
Yoh Asakura
18-04-2011, 23:10
Ty grasz z runami na AD Akali? ;ooo
Nie ;o runy jakie miałem to marki mpen, quinty 15 ap, glyphy ap per level, seale mana regen.
Spodobał mi się Malphite. Fajne skille w sumie i miło się poluje na squishy pokroju Branda. I do tego tani, kupię sobie. :)
TrebuszeQ
19-04-2011, 00:55
Mam takie pytanko. Konkret, mój main to Warwick, nie wiem czy zamienić go na Vladzia, Eza lub Renenktona. Myślicie że będzie to dobra zamiana, jeżeli tak to na kogo i dlaczego? :baby:
ezreala!!!!!1111111111111
Chyba że chcesz castera, wtedy Vlad. Ale Ez jest pro carry dpsem. A Renekton jest op, nie graj nim jeśli masz choć trochę szacunku do siebie :D
Ez>vlad, ale zanim byś go na tyle ogarnął, żeby stał się twoim mainem to byś musiał rozegrać drugie tyle gier.
Renek jest op tylko tak dlugo, jak przeciwnicy nie mają snare'a. Jak dostanie takim rune prisonem Ryze'a to Renek lezy w sekunde.
Yoh Asakura
19-04-2011, 11:16
Oczywiście, że Ezreal. Nie dlatego, że jest jakoś potężny, ale dlatego, że to postać, której 3 skille to skillshoty, a z jednego trzeba umieć inteligentnie korzystać. Jest niesamowicie wymagający, ale niesamowicie fun to play, ja uwielbiam nim grać, bo wiem, że jeśli udało mi się pociągnąć grę Ezrealem, to tylko i wyłącznie dlatego, że byłem naprawdę dobry, a nie dlatego, że potrafiłem naciskać prawy guzik myszki.
Pepeszka.
19-04-2011, 11:56
Bardzo fajna nowa rotacja :D Moge testnąć 3 postacie nad którymi się zastanawiałem
Nie ;o runy jakie miałem to marki mpen, quinty 15 ap, glyphy ap per level, seale mana regen.
Jak to seale mana regen na akali? :P
Nie jestem hotszotem żeby mieć runki na każdego, dopiero co skończyłem stronę z ap tą co wyżej wymieniłem, druga strona to runki pod dps, a więc do grania akali wziąłem tą pod ap, to oczywiste. Większość ap champów jakimi gram mają manę, więc seale mam pod mana regen.
Knight Patryk
19-04-2011, 14:21
Renek jest op tylko tak dlugo, jak przeciwnicy nie mają snare'a. Jak dostanie takim rune prisonem Ryze'a to Renek lezy w sekunde.
Nie wiem z jakimi renektonami albo jak ty nim grales, ale to jest nie mozliwe grajac nim tak jak sie powinno.
Ale właśnie, czemu niby snare tak go niszczy?;o renek jest strasznie wytrzymały na swoim ulti.
Czemu oni na tym 2k ELO zawsze banują Eve i Zileana? Madness.
Bo zilean w late ma co 40 sekund guardian angela :P
Z eve to się nie spotkałem, ale zilean z oczywistych powodów. To samo shen.
Glyph - Cooldown reduction
Marki - arm pene
Seale - Armor
Quint - Attack speed
Dobre to będzie pod jungle nocturnem ?
Yoh Asakura
19-04-2011, 19:07
Ta, ale glyphy ja bym wymienił na flat magic res
@
Ile mi daje cały zestaw mres łącznie ? To samo jeśli chodzi o cooldown chciałbym zapytać ;)
A, no i czy te glyphy sprawdzą się na junglerów/assasinów innych ? Chodzi mi głównie o Shaco i Warwicka.
Pepeszka.
19-04-2011, 19:16
Mam ponad 6300 pkt :d I teraz pytanie: Anivia, Nocturne, Brand czy może coś innego?:D
Mam ponad 6300 pkt :d I teraz pytanie: Anivia, Nocturne, Brand czy może coś innego?:D
Zależy co cię podnieca :/ Anivia trudna do ogarnięcia, Brand zadaje mega dmg i jest dość łatwy,Nocturnem nie grałem, więc ci nie powiem ^^
Wickd został spwniony przez Cassiopeię i Eve. I niech mi ktoś jeszcze powie, że te postacie są useless...
@2up
Anivia! Ona jest rewelacyjna, pierdol Branda, chyba że chcesz AD carry, wtedy Noct.
Ale właśnie, czemu niby snare tak go niszczy?;o renek jest strasznie wytrzymały na swoim ulti.
Wystarczy go przytrzymac z dala od siebie kiedy jest na ult, wtedy ani sie nie uleczy, ani nie zestunuje, doslownie nic nie moze zrobic. Nawet regena tego fury czy jak mu tam wtedy ma mniejszego. A to wszystko jednym glupiutkim snarem.
ruszek, ale Ty takich run nie kupisz na 18 lvlu.
imo anivia. Teraz jest zajawka na branda wowowo, niedługo się znudzi tak czy siak, a jego ulti jest imo zjebane, odbija się również od creepów, a jeśli Ci zależy na zabiciu konkretnego targetu to trzeba mieć szczęście.
@up
ale o ile się nie mylę, to on nie musi nikogo bić aby dostawać hp. Poza tym, taka teoria jak na każdego innego championa. W tf dostanie snare/stuna to często to się kończy śmiercią i tyle ;p
Jego q leczy go przy hicie. To znaczy trzymając go zdala, nie leczy się. A że ma leczenie na Q i niskie cd, to zwykle nie ma lifesteala. Słowem, bez tego leży.
domine250
19-04-2011, 22:13
Hmmm mogę powiedzieć że jeżeli miałbym wybór do tych postaci kupił bym anivie ale także mógłbyś się zastanowić nad Vladimirem na przykład
ruszek, ale Ty takich run nie kupisz na 18 lvlu.
19* po pierwsze, i brakuje mi może 3-4 meczy do 20 lvla ; /
Ale jego ulti dodaje mu ileś tam hp na sekundę czy coś takiego.
19* po pierwsze, i brakuje mi może 3-4 meczy do 20 lvla ; /
Ta, ale zanim te 15k ip czy ile nazbierasz na te runy znudzi ci sie 10 razy. Btw z ciekawosci, myslicie, ze kennen jako start z dorans shieldem i masteries 0/21/9 czy dorans ringiem i masteries 9/0/21 jest lepszy? Dla mnei ta 1 opcja wypada 5x lepiej po sporu grach rozegranych kenenem, ale tylko tak z ciekawosci pytam, bo erverse mowi ze niby ta 2 bardziej sie na casterze sprawdza ;p pozniej ofc rylai czapa zhonya
Knight Patryk
19-04-2011, 22:49
Jego q leczy go przy hicie. To znaczy trzymając go zdala, nie leczy się. A że ma leczenie na Q i niskie cd, to zwykle nie ma lifesteala. Słowem, bez tego leży.
Co rozumiesz przez trzymanie z dala?
Ta, ale zanim te 15k ip czy ile nazbierasz na te runy znudzi ci sie 10 razy. Btw z ciekawosci, myslicie, ze kennen jako start z dorans shieldem i masteries 0/21/9 czy dorans ringiem i masteries 9/0/21 jest lepszy? Dla mnei ta 1 opcja wypada 5x lepiej po sporu grach rozegranych kenenem, ale tylko tak z ciekawosci pytam, bo erverse mowi ze niby ta 2 bardziej sie na casterze sprawdza ;p pozniej ofc rylai czapa zhonya
Nie mówię, że doran ring jest lepszy niż doran shield. Po prostu i tak już musiałem się spieszyć z wybraniem itemu i wypadło na doran ring. Daje ap i hp więc nie jest źle. Fakt mana regen jest niepotrzebny na kennenie ale nie miałem już czasu aby to rozmyślać. A co do masteries to tak, imo 9/0/21 jest lepsze. 15 magic pena + inne bonusy zawsze się przydadzą. Ew wersja 9/21/0 może być, ale 0/21/9 nie rozumiem. Bonus do ap + cdr + 15% magic pena nie ma prawa być gorszy niż 3% większy hp/mana regen oraz 3 czy ileśtam % większy exp z creepów.
Yoh Asakura
19-04-2011, 23:25
Dorans Ring dla Kennena to niesamowicie idiotyczny pomysł.
Stały HP regen jest świetny przy D. Shieldzie, to po prostu najlepszy start dla Kennena. Masteries polecam 3/6/21. Rupy AP per level, magic pen, jakiś magic res, quinty pod HP albo magic pen.
Dorans Ring dla Kennena to niesamowicie idiotyczny pomysł.
Stały HP regen jest świetny przy D. Shieldzie, to po prostu najlepszy start dla Kennena. Masteries polecam 3/6/21. Rupy AP per level, magic pen, jakiś magic res, quinty pod HP albo magic pen.
Masterki zaleza od upodobania i od przeciwnikow ktorych najczesciej nie znamy, ale jestem w kazdym razie pewnym, ze Kennen z shieldem zmiazdzy Kennena z ringiem. Runy to ja mam quinty hp, magic pen i ap, chociaz juz i tak granie Kennenem mi dawno obrzydlo, ale jest fajnym championem ;p 3 w offense w ap, 6 w def - po 3 w armor/m res?
Sprobuj sobie raz nawet z ciekawosci 9/21/0 lub 0/21/9.
Yoh Asakura
20-04-2011, 12:25
Ta. Znaczy ja zazwyczaj na casterach gram 9/0/21, ale ostatnimi czasy zacząłem 3/6/21 i jakoś tak bezpieczniej się czuję.
Tibijczyk222
20-04-2011, 13:12
Hej, co byscie polecili kupic. Mam Janne, ryze, twisted fate,evelynn , tristane i kassadina. Tera mam 3,2k ip i myslalem o kupnie chara ktorym sie ciekawie gra. Nie musi byc jakis bardzo mocny(gralem np. renektonem to latwy i nudny piekielnie). Myslalem o Lux lub zbieraniu na Ezreala. Wydaja sie byc fajnymi charami, szczegolnie dlatego,ze musza trafiac spellami i polegaja raczej na nich a nie na auto attacku. Ktory z tych jest fajniejszy, a moze ktos inny?
Hej, co byscie polecili kupic. Mam Janne, ryze, twisted fate,evelynn , tristane i kassadina. Tera mam 3,2k ip i myslalem o kupnie chara ktorym sie ciekawie gra. Nie musi byc jakis bardzo mocny(gralem np. renektonem to latwy i nudny piekielnie). Myslalem o Lux lub zbieraniu na Ezreala. Wydaja sie byc fajnymi charami, szczegolnie dlatego,ze musza trafiac spellami i polegaja raczej na nich a nie na auto attacku. Ktory z tych jest fajniejszy, a moze ktos inny?
Niemalże wszyscy tutaj powiedzą ci że Lux na 1-szym miejscu, Ezrael też jest bardzo fajnym champem właściwie..
Pepeszka.
20-04-2011, 14:08
Teraz masz całkiem fajną rotację do testowania. Jeśli jara cię tank to możesz np testnąć Amumu, Rammusa i Mordekaisera (nie trzeba go robić pod tanka), możesz również przetestować Caitlyn albo Heirmandigera (?) z magów masz Morgane i LeBlanc a tak to możesz jeszcze przetestować Garena.
Akali, lux. Ez jest całkiem fajny, ale nie taki łatwy do grania.
Co rozumiesz przez trzymanie z dala?
Tłumaczyłem przecież. Poza zasięgiem jego umiejętności. To one mu dają koszmarne survi, a na snarze jego ulti minie i można go spokojnie utłuc.
Pepeszka.
20-04-2011, 20:15
Fajne dwie gry nam z Ruszkiem wylosowało -.-'
Pierwsza: Zaczynamy gre, karthus w teamie ze skinem myśle "chociaż troche będzie ogarniał". Oh jak mylne było moje zdanie, na 5% hp gdy uciekł w*******a sie ruszkowi na mid w 2 osoby i pada. Potem gdy przez przypadek dało mu fraga za yi bo yi go zabił i padł od turreta to napisał " Anivia noob have 0 kills (miałem staty 0/0/1) a on 1/8/0"
No skąd sie tacy ludzie biorą ;[
Tłumaczyłem przecież. Poza zasięgiem jego umiejętności. To one mu dają koszmarne survi, a na snarze jego ulti minie i można go spokojnie utłuc.
Jego ulti nie minie, gdyż o ile mi wiadomo i się nie mylę, to dostaje ileśtam hp na sekundę niezaleznie od tego co robi.
up
ja mam jedną teorię do skinów. Albo totalny zjeb albo ogarnia. Oba wypadki trafiają się b. często.
@SORRY
pojebało mi się. daje mu 600 bodajże hp gdy włączy ulti i to tyle, sorry za wprowadzanie w błąd.
Fajne dwie gry nam z Ruszkiem wylosowało -.-'
Pierwsza: Zaczynamy gre, karthus w teamie ze skinem myśle "chociaż troche będzie ogarniał". Oh jak mylne było moje zdanie, na 5% hp gdy uciekł w*******a sie ruszkowi na mid w 2 osoby i pada. Potem gdy przez przypadek dało mu fraga za yi bo yi go zabił i padł od turreta to napisał " Anivia noob have 0 kills (miałem staty 0/0/1) a on 1/8/0"
No skąd sie tacy ludzie biorą ;[
jak ty juz jojczysz, ze ci tak losuje, to nie wiem jaka bedzie twoja przyszlosc.. przywyknij albo odpusc ta gre solo :)
Quezacoatl
20-04-2011, 23:12
7 gier z rzedu Zileanem, z czego 6 wygranych. Nie wiem jakie summoner spelle na niego brac. Biore zawsze flash, bo to sie nim akurat przydaje. Probowalem ghost, ale z jego E to zadko mam okazje go uzyc, wiec sie marnuje. Bralem tez CV, niby przydatne ale nie przepadam, bo mnie rozprasza. Zwykle wiec biore cleanse, na wypadek ryze/siona/tf itd, ale jak przeciwnicy nie maja sporo CC to tez sie srednio przydaje.
Knight Patryk
20-04-2011, 23:19
imo flash+cv=standardzik na supporta.
Dominus - Renekton surrounds himself with dark energies for 15 seconds, gaining 300/450/600 Health. While active, he deals 40/70/100 (+0.1) magic damage to nearby enemies and gains 5 Fury per second.
Na snarze zostaje mu tylko dodatkowe 5 Fury na sekundę, reszte dostaje z passive'a za autoattack, wiec przez te kilka sekund odpada, heal i stun zablokowane, slash and dice zablokowane, mozna latwo utluc dziada z dystansu.
No ale przecież renekton nie jest papierem lecz offtankiem, a wszyscy w Twoim teamie również nie są ranged żeby ciupać go z dystansu. Druga rzecz - na renektonie składa się merce, a snare nie trwa ciul wie ile. Tak samo przecież jest z innymi championami... Poza tym - mówisz o sytuacji 1vX, a w takiej to praktycznie każdy zaliczy zgona.
Renek jest offtankiem ze wzgledu na jego umiejetnosci. Zwykle nie ma na sobie survi itemow poza mercami i frozen malletem. Jego survi wynika ze skilli.
A taki snare na nim jest wyjatkowo porzyteczny rowniez w walce calych teamow. Mozna go przez te kilka sekund utrzymac zdala od walki, wybic carry squishow i renek bedzie bezradny.
Nie mowie ze kazdy snare oznacza deada. Twierdze tylko, ze jeden spell dosc mocno go kontruje.
No skoro mowa o teamfightach to raczej inni championi nie pozwolą bić renka od tak sobie ;p Poza tym o ile mi wiadomo to w grze nie ma jakichś dużych snare. Max może 2 sekundy, to wiele nie jest ;p (pamiętajmy o mercach i o tym, że renka zwykle się nie focusuje). Z resztą, renek raczej odpala ulti dopiero jak już przy kimś jest, a nie odpala i dopiero po kogoś biegnie, więc często i tak da rade kogoś zestunować etc, a jak dostanie snare to włączy te ulti i uleczy mu sporo hp.
Wtf co to za nowy champion, Kennen sterujący Blitzem. Omg.
Yoh Asakura
21-04-2011, 11:19
Renektonem niech najlepiej zajmie się Xin. Knock up knock up knock up PENTA KILL.
Knight Patryk
21-04-2011, 14:08
Theorycrafting ftw...
Gralem sobie dzis 3 rankedy.
Nr 1 - shen - retardy w teamie (2 picki rotacyjne, przyznali sie ze graja 2/3 raz - cait i morde), na naszym lane mielsimy 3/0, a top w 18 minucie mial 2/13 bodajze. I ugraj sobie cos z takiej gry, pozniej padlem z 5 razy i na tym sie skonczylo. Elo w pale bo gosciom sie zachcialo testowac postacie.
Nr 2 - xin - lekkie nieogary w teamie, 0 teamplaya ale sie udalo jakos wygrac przez pare gankow, nida scarrowala wszystko a reszta sobie tylko stala praktycznie.
Nr 3 - ashe - ide z akali na lane, u nas na jungle master a u nich nocturne. Mowia akali nie pushuj, to ta oczywiscie musi pushowac na auto atk przy okazji zbierajac golda moze z polowy creepow, co dawalo mi strasznie ciezka farme. Na 3 lvlu zawital do nas nocturne (bylo juz zwardowane, akali nie chcialo sie ruszyc) i zrobil double. Za chwile brak ss z mida i przyleciala kata, padlem. Mastera do tej pory u nas nie bylo. Pozniej gra szla jak szla, nocturne sie feedowal, trynda powoli farmil i kazdy padal. Karthus mial 80 farmy na midzie w 32 minucie, master do konca gry junglowal, a akali tylko flame ze jestesmy noobami (skonczyla na 0/8).
Wniosek - nie gram rankedow przez najblizszy czas, szkoda nerwow, pomimo ze w early idzie mi najczesciej dosyc spoko, spokojnie sobie farmie i mam lekka przewage nad przeciwnikami to za chwile ktos musi sfeedowac mimo czyjegos dobrego early, spushowania turreta czy whatever. Z tego elo sie nie wyjdzie -.-
Ashe na sidelane? Pozdro600.
Ja wczoraj przegrałem rankeda, bo raz, że nasza Margana i Morde testowali champy, a dwa że miałem w teamie Ashe z Manamune. OMFG
Ashe na sidelane? Pozdro600.
Ja wczoraj przegrałem rankeda, bo raz, że nasza Margana i Morde testowali champy, a dwa że miałem w teamie Ashe z Manamune. OMFG
Powiedz tylko, ze karthus>ashe na sidelane to Cie wysmieje :) Co do manamune smiac mi sie chce jak postacie typu mf czy tam jak piszesz ashe go skladaja, imo manamune mzna zlozyc na corkim, ew. urgocie, raz widzialem jak caitlyn je zlozyla to wiesz.. "W koncu daje mane z ktorej x% konwertuje sie w ad, jest zajebiste!" - pomyslala mf
jak ty juz jojczysz, ze ci tak losuje, to nie wiem jaka bedzie twoja przyszlosc.. przywyknij albo odpusc ta gre solo :)
Ale wcześniej nie było takiego wysypów noobów i hiszpanów co nie potrafią ani słowa po angielsku powiedzieć. Ch*j mnie strzela jak przychodzi mi grać z DEBILAMI, którzy potrafią tylko mówić "Shut up" i teksty typu "You mother XXX", co się k*rwa stało z tą grą ?
Quezacoatl
21-04-2011, 18:56
Hiszpanow? To wy o UE ranked gadacie? No tak, to pasuje.
Co do manamune, buduje go jak gram Sivir. Ashe go raczej nie potrzebuje, tak samo mf. Urgot jak najbardziej moze sobie zlozyc. Imo bardziej przydatne na Takiego Tarica jak idzie w dmg i mane.
Hiszpanow? To wy o UE ranked gadacie? No tak, to pasuje.
Nie, UE to meksykańce, w EU są hiszpany :/
Jak macie problemy z maną to się kupuje runy na regen per level, a nie gówniany Manamune. A na Sivir o wiele bardziej opłaca się kupić Chalice of Harmony niż Manamune. Szkoda kasy.
TrebuszeQ
21-04-2011, 20:38
Nie, UE to meksykańce, w EU są hiszpany :/
Nie wiem gdzie widziałeś Hiszpanów ale praktycznie w każdej grze jest wysyp Portugalców.
Hhaahaahah xd Padłem xD
http://img560.imageshack.us/img560/3276/wtfrz.png (http://img560.imageshack.us/i/wtfrz.png/)
http://img84.imageshack.us/img84/2671/wtf2jw.png (http://img84.imageshack.us/i/wtf2jw.png/)
Pepeszka.
21-04-2011, 22:02
Piekna gra była :D Ich Shaco był genialny kupił 2x buty ench mov 5 i biegał a potem je sprzedał i kupił 6 zwykłych <3 Coraz lepiej mi idzie Anivia :D Mam ja od wczoraj
Wickd jest slaby i glupi, kumple go podciagaja
Do Anivii polecam Sorcererki + 4x RoA + Rabadon. Pwni.
Na archangelach wyciagniesz wiecej ap a te roa nie sa jakies swietne oprocz hp. Btw gralem teraz dwa normale, pierwszy 10/0 anivia i w pale, bo ogolnie bylo 11/21. Gl. Teraz drugi 3v5, i ugraj cos sobie z takim pechem ;)
RoA dają ci w cholerę HP, w cholerę many i dość dużo AP (sprocentowane Rabadonem). W praktyce najlepszy build na Anivię ever. Tu chodzi właśnie o survi, które mamy nie tracąc zbyt dużo w damage'u.
Pepeszka.
22-04-2011, 13:36
http://eu.leagueoflegends.com/pl/news/nadci%C4%85ga-nowy-bohater-rumble-zmechanizowany-zabijaka
Hmm
Ale Sivir jest genialna, właśnie taką presję narzucałem przez backdoorowe pushe że szok, trzy inhibitory zniszczyłem, reszta się sama zrobiła. Na koniec okrzyknięto mnie "omg finally a good sivir, see pwnage like this 1st time.. gg". Miałem staty coś koło 5/10, ale tak się na minionach nafarmiłem że miałem full build kiedy reszta była w połowie. Sivir to ZDECYDOWANIE najlepszy carry w grze. Ten, kto twierdzi inaczej, jest po prostu noobem.
Omg, jestem noobem : /.
Pewnie dlatego, że nie ma czegoś takiego, jak "najlepszy carry w grze".
Pepeszka.
23-04-2011, 03:34
http://img641.imageshack.us/img641/497/loljestemsam.jpg
Zajebiście było robić wszystko samemu.. Podczas gdy Irelia i Caitlyn feedowały Jaxa i Morde nam szło całkiem dobrze z Poppy. Ezreal lekko feednął Tf i mieliśmy lipe... Co się nabiegałem to moje ale i tak chujowo jest samemu ogarniać, troche Ez i Poppy ogarniali ale Irelia i Cait totalne zera..
No to niestety również jestem noobem.
Yoh Asakura
23-04-2011, 10:32
Pewnie dlatego, że nie ma czegoś takiego, jak "najlepszy carry w grze".
Asheasheasheasheasheasheasheasheasheashe
Imo też ashe, ale są różne sytuacje. Na ogół - op ulti co 50~~ sec, ciągły slow z aa jest w ciul lepszy niż sivir z 0 cc.
Czy ja napisałem "carry dps"? Nie. To obvious shit, że Ashe jest najlepszym dpsem w grze. Chodzi mi o 'carry', postać, która poprowadzi team do zwycięstwa - niekoniecznie zadając dmg i zabijając. Sivir to mistrz backdoorów, pushowania i niszczenia wież. Team walczy na top - rola Sivir to teleport na bot i zniszczenie przynajmniej dwóch turretów. Wtedy przeciwnicy zmuszeni są wysłać na mnie jednego-dwóch championów, dzięki czemu team zyskuje przewagę na topie. A ja, mając Banshee, spellshielda, ulti i Ghosta sobie spokojnie ucieknę, ew. zabiję gościa. Może zagram tu Yoha totalnie bez skromności, ale gdyby nie ja, to byśmy przegrali. Nuby jesteście i tyle :p
Mówisz, że sivir to NAJLEPSZY CARRY w grze, a teraz mówisz, że ashe to NAJLEPSZY CARRY DPS. To się niestety wyklucza. Anyway, teamfight na topie 4v5, zbiją was, ty pociśniesz 2 turrety a oni wezmą barona i pushną was z każdej strony. Rola carry to nie niszczenie turretów i bycie nieobecnym na teamfightach, to na pewno nie. Rolą teamu jest chronić carry który stoi za tankami i sieje spustoszenie.
Kotku, nie odróżniasz pojęć "carry dps" a zwykły "carry". I nie ogarniasz roli Sivir. Ogarnięty team nie da się zmiażdżyć 4v5, nawet jesli będą zmuszeni się cofnąć, to wrogowie nadal są na top. I o to chodzi. Rola carry dpsa to nie niszczenie turretów. To zabijanie. Ale rola Sivir to pushowanie i backdoory, niszczenie turretów. Pewnie budujesz ją na dpsa :D
No może jakiś dziwny jestem, ale właśnie na dpsa ją buduję. Napisałeś, że sivir to najlepszy carry w grze, oraz to, że ashe to najlepszy carry dps (sivir jest dpsem). Pushowanie backdoorem to nie wszystko. W lategame możecie przejebać teamfight gdyż nie macie pożądnego carry(bo wasz 'carry' zajmuje się nie tym co trzeba) i wszystkie turrety wraz z inhibitorami zostaną rozbite w mgnieniu oka i stracisz to co próbujesz zrobić przez całą grę.
Cho, zagramy. Pokażę ci. Ale jak wrócę z pieprzonej święconki :|
Nie mam czasu, trzeba sprzątać dom dla jezusa. Tak ogólnie to nie wiem czy w ogóle dziś będę miał czas, jak tak to wieczorem ; )
Czy ja napisałem "carry dps"? Nie. To obvious shit, że Ashe jest najlepszym dpsem w grze. Chodzi mi o 'carry', postać, która poprowadzi team do zwycięstwa - niekoniecznie zadając dmg i zabijając. Sivir to mistrz backdoorów, pushowania i niszczenia wież. Team walczy na top - rola Sivir to teleport na bot i zniszczenie przynajmniej dwóch turretów. Wtedy przeciwnicy zmuszeni są wysłać na mnie jednego-dwóch championów, dzięki czemu team zyskuje przewagę na topie. A ja, mając Banshee, spellshielda, ulti i Ghosta sobie spokojnie ucieknę, ew. zabiję gościa. Może zagram tu Yoha totalnie bez skromności, ale gdyby nie ja, to byśmy przegrali. Nuby jesteście i tyle :p
Lmao. Mistrzem backdoorow to jest TF, a nie sivir. Możesz teleportnąć się na lajna, ale prócz tego wbić się w teamfight i pomóc teamowi zniszczyć przeciwnika, a jeżeli idą po ciebie, to nie dość, że możesz łatwo uciec, to jeszcze na innego lajna na drugim końcu mapy i znowu pushować. Weź mnie tu nie rozśmieszaj, że Sivir to najlepszy backdoor w grze, bo wychodzisz na typowego fanboja, który miał epicka gre z epickimi nubami i cieszy gałe. Poza tym nikt nie jest zmuszony wysyłać 2 ludzi po ciebie na top. Jeżeli wygrają z dużą przewagą teamfighta 4v5, to zniszczą w czwórkę 5 wieżyczek i nexusa szybciej, niż ty wymamlasz sobie 2 towery które gówno ci w takiej sytuacji dadzą.
Asheasheasheasheasheasheasheasheasheashe
Co ty, myślałem że twitch lepszy : O
Pepeszka.
23-04-2011, 11:57
Signed, Tf jest najlepszy w backdoorach :D
_WrD_ dobrze mówi - jeżeli drużyna przegrywa team fighta 4vs5 we własnej bazie to wynik takiego meczu musiał być przesądzony już od co najmniej kilku minut.
Nie raz zdarzało mi się grać z ludźmi, którzy za daleko się wysuwali farmiąc creepy, podczas gdy byliśmy zmuszeni się bronić. Jednakże na palcach jednej ręki mogę policzyć sytuacje, gdy nie wybroniliśmy się w bazie bez takiego. Teraz gdyby taka osoba zamiast być martwa, pushowała właśnie któryś z lane'ów to uważam, iż drastycznie zmieniałoby to sytuację w danym meczu.
VarianWrynn
23-04-2011, 12:27
Jakbyscie polecali budowac twisted fate'a? Dzis robilem buty - mejai -sorc buty - rabadon - lichbane i zbieralem na rylaia ale sie mecz skonczyl ,co myslicie,daloby sie cos lepszego?
Jak AP, to:
- Mana crystal + potki na start
- buty + to gówno za 860 co daje AP
- Shen + deathcap
- AP item typu Void Staff/Zyonia/Abysal scepter/Rylai
- Lich bane/BV.
Yoh Asakura
23-04-2011, 12:37
Mistrzem backdoorów Sivir przestała być już dawno. Największa presję nadal wytwarza na przeciwnej drużynie Yi i Shaco. Z tym, że Yi = Ult + Ghostblade + Thornmail i soluje wieże bez creepów, głównie przez debilny pomysł, żeby pasyw działał na budynki.
A tak czysto teoretycznie, to najlepszy backdoor w grze daje AD Alistar.
Jak AP, to:
- Mana crystal + potki na start
- buty + to gówno za 860 co daje AP
- Shen + deathcap
- AP item typu Void Staff/Zyonia/Abysal scepter/Rylai
- Lich bane/BV.
Nie, Sheen to rush, branie go tak późno to głupota, w early daje po prostu mega kopa do dmgu.
A tak w ogóle, to wróciłem sobie do grania swoją pierwsza postacią. Kayle jest boska, szkoda że tyle ludzi się burzy, kiedy chce solo linię, niezależnie od tego czy to mid czy top.
Ta, rush dla większości postaci, ale imo nie na TF. Wolę mieć większy regen many i łatwiejszy farming mając dodatkowe AP, niż rushować sheena.
VarianWrynn
23-04-2011, 13:33
Niebieska karta daje wystarczajaco many, mozna ja spokojnie przeplatac z czerwona czy wild do farmienia, a potem to mana problemem nie jest :p
RoA dają ci w cholerę HP, w cholerę many i dość dużo AP (sprocentowane Rabadonem). W praktyce najlepszy build na Anivię ever. Tu chodzi właśnie o survi, które mamy nie tracąc zbyt dużo w damage'u.
srednio sie z tym gra, gralem wczoraj i bodajze zdazylem zbudowac 3x i zaczalem budowac czwartego ale nie zdazylem, bez blue jest doslownie tragedia, survi niby lepszy, ale co robi 1k przy resach 50~
Pepeszka.
23-04-2011, 14:27
Jakbyscie polecali budowac twisted fate'a? Dzis robilem buty - mejai -sorc buty - rabadon - lichbane i zbieralem na rylaia ale sie mecz skonczyl ,co myslicie,daloby sie cos lepszego?
Ja polecam robić Tf pod AD.
Imo troche nudniejszy ale 1v1 i 1v2 zawsze wygrasz po skończeniu buildu. Ja leciałem
Doran Blade
Sword of the Divine
Berserker Buty
Zeal
Infinity Edge
Phantom Dancer
Youmu Ghost Blade
Z takim buildem miażdżysz każdego auto atakiem
xd Moge ci napisać nawet na jakim lvlu w jakie skile ładować jak chcesz
Mhhh aż mnie skręca w środku jak widzę warwicka w przeciwnym teamie... najgorsza postać gry, stworzona dla retardów. Nie dość, że bijąc wysysa milion hp, to nie da się go dogonić i ma jakiś posrany skill, że po padnięciu odradza się z małą ilością hp, dżizus ><
jeden z moich pierwszych postów w tym temacie - ahahaha : D
Niebieska karta daje wystarczajaco many, mozna ja spokojnie przeplatac z czerwona czy wild do farmienia, a potem to mana problemem nie jest :p
Nie, bo ją ostatnio znerfili.
Pepeszka.
23-04-2011, 15:40
Zamierzam kupić Akali, i teraz moje pytanie: AP czy AD bardziej owni?:d
AD?: O Trolololololo. Akali to AP czamp.
Yoh Asakura
23-04-2011, 15:49
AD też jest potrzebne
A niebieską kartą TFa nadal da się spokojnie trzymać manę, z tym nie ma absolutnie żadnego problemu, ja naprawdę nie rozumiem, jak mając runy i masteries na mana regen można się wysrać mana.
http://img684.imageshack.us/img684/2818/nocturnepwn.png (http://img684.imageshack.us/i/nocturnepwn.png/)
1-sza gra nocturnem (no, druga, ale poprzednia była z leaverami i poddaliśmy się w 20 minut, więc się nie liczy :/).
Co do Akali, to widziałem jedną z Mejai, Leviantanem i Occultem. Wszystko na 20. Nieśmiertelne gówno.
VarianWrynn
23-04-2011, 20:31
Czy wy tez nie cierpicie grac przeciwko czempowi ktorym wy gracie? Mnie to wkurza, szczególnie jesli mnie owni haha.
Ja tak nie mam, bo Cassiopei nie widuję nigdy, a jak już jest, to ssie po całości. Jak gram Eve, to zazwyczaj ją zjadam, ale to tylko przez build - biedula składa się na AP i się dziwi, że jest gorsza. A na przykład jak grałem Ashe, zobaczyłem raz w przeciwnym teamie Ashe ze skinem, pomyślałem "o, pewnie pro, będzie ciężko". A ssała tak, że głowa boli.
Czy wy tez nie cierpicie grac przeciwko czempowi ktorym wy gracie? Mnie to wkurza, szczególnie jesli mnie owni haha.
Jak widzę malza to się go boję.
Akali imo only ap, rushujesz sheena i pocisk na czahie. Tylko nie wolno zapominać o uzywaniu kółka ZAWSZE. 2 m-ce temu grałem akali i się dziwiłem czemu tak ssam, gram teraz nigdy nie zapominając o odpowiednim użyciu kółka i można czynić cuda.
Co myslicie o nerfie ryza w srode? imo jak najbardziej zasluzony ;p
Btw. wszystkie normale dzis przegralem, z +48 spadlem na +32 w/l ratio, trafiam co gre na jakies zera, leaverow (w przeciwnym teamie gra zawsze 5 osob lub ogarniajaca le blanc, przy czym u mnie blanc z 0/5) , teraz koles byl afk przez 20 min, bo "sorry i have a life", drugi wyszedl a pozniej dziwic sie skad wychodza staty rzedu 0/5. Nawet wyfarmilem mf na 444 farmy, rekordzik, oczywiscie to nie pomoglo, bo mielismy noob team - do samego late carrowalem, ale co z tego, mumia miala 300 armora i 70 magic resow. I po angielsku nie rozmawiala. Ide sobie tez jungle masterem na ganka, wbijam z alpha strike a koles stoi, doslownie. Sam mi pisal zebym przyszedl, a pozniej "WTF NOOB YI". N/c. No i przy okazji gralem vs cait&sion, niepokonany lane, doslownie. Co z tego, ze early zazwyczaj farmie, ogarniam, skoro inny lane ma 2/10, turret spushowany a pozniej flame na mnie, bo nie ogarniam vs nafeedowani przeciwnicy.
A to bedzie nerf ryza? Bo ja wiem tylko o Remake Alistar w tym patchu.
Pepeszka.
24-04-2011, 00:23
Macie jakąś technike na Swaina? To jest najbardziej w*****ająca postać w Lolu dla mnie, na midzie robił ze mną co chciał gdy gałem Anivią i teraz gdy gram Akali, cały czas full hp ma z tą regeneracją..
Macie jakąś technike na Swaina? To jest najbardziej w*****ająca postać w Lolu dla mnie, na midzie robił ze mną co chciał gdy gałem Anivią i teraz gdy gram Akali, cały czas full hp ma z tą regeneracją..
Zajrzyj do porad, pewnie nie przez przypadek napisali że Swain jest swietny 1 vs 1...a skoro tak, to odpowiedz nasuwa sie sama.
Wtb ignite. Naprawdę, na samoleczące się postacie jak Vlad, Mundo czy właśnie Swain, ten spell działa bardzo dobrze. Albo Executioner's Calling jak grasz dpsem.
Fiddlestickiem cisne go jak chce (zreszta kazdego nim sie cisne xd)
Swain skoro ma duza regeneracje to napewno dobry bedzie executioner albo ignite. Wiecej raczej nie trzeba.
Pepeszka.
24-04-2011, 01:54
Gram Akali obecnie więc Executioner odpada (o ile dobrze pamiętam) bo ide pod AP
Em... przewiduj jego ruchy i staraj się trafiać kulką z dalszej odległości. Masz większy zasięg niż jego snare, a jak podejdzie na tyle blisko, żeby tego snare zarzucic to powinieneś go bezproblemowo trafić. Co do akali na midzie... dostajesz snare więc to on wtedy wychodzi z ofensywą. Podczas snare rzucasz kółko i podjazd na niego - bijesz całe combo + to co ci tam wejdzie, to samo kiedy wysra się z drugiego snare - tym razem dajesz ignite i nie przeżyje tego. On rzucając snare, po którym więcej Ci nie zrobi (bo masz kółko) staje się bezbronny i albo zacznie spieprzać pod turret a więc będzie bał się podejść bliżej, albo zacznie uciekać w stronę creepów aby się podleczyć z ulti(tak, niektórzy tak robią ;d) więc wtedy masz go jak na tacy. Jak złożysz przynajmniej sheena powinieneś go cisnąć bezproblemowo, wcześniej sobie po prostu farm.
Yoh Asakura
24-04-2011, 11:22
Zapamiętaj, że Swain jest jak Mordekaiser. Jeżeli walczysz z nim obok swoich creepów, przegrałeś.
http://img801.imageshack.us/img801/6772/asdsaddas.png
Czemu ta gra jest taka glupia, jak na czacie pisze yi padl 2x na golemie, fail jungle, nic nie zgankowal, sfeedowal veigara i oczywiscie flame na nas. 3x mielismy barona, oni nie mieli ani razu, mimo tego i tak nic nie zdolalismy zrobic. Pozwalalem ezowi farmic, chlopakowi za bardzo nie wychodzilo, gralem jak mozna, ale co z tego - yi sie wbijal na 3 z alpha strike i bil veigara, za chwile dostal 2 baniaki i spadal. Kocham to <3
Maldoryz
24-04-2011, 12:27
wg mnie Xin i tak byl juz lekko za dobry, no ale... :D
Yoh Asakura
24-04-2011, 12:43
A czego ty się spodziewasz na elo 1100?
Knight Patryk
24-04-2011, 14:43
Najbardziej mnie urazil +2 sec cd na E -2 duration na E i R.Dobrze ze dali cos xinowi znow:P
Jaki nerf ryzy?Alistarem tez czasem pogrywam i najbardziej cieszy mnie zwiekszenie MS'a:D
Pepeszka.
24-04-2011, 15:01
A Branda nie znerfili, a tyle osób płakało :P
Lol, nerf Branda? Z jakiej d**y? Może dmg ma duży, ale składa się baardzo szybko. Grałem przeciw niemu Karmą na midzie - 1st blood i 4/0. A dobrze grał, bo trafiał mnie bardzo często, combo ładnie mu wchodziły, nafeedował się na innych, ale i tak wygraliśmy. Dwie gry pod rząd Karmą z 0 deadów. Pro.
Lol, nerf Branda? Z jakiej d**y? Może dmg ma duży, ale składa się baardzo szybko. Grałem przeciw niemu Karmą na midzie - 1st blood i 4/0. A dobrze grał, bo trafiał mnie bardzo często, combo ładnie mu wchodziły, nafeedował się na innych, ale i tak wygraliśmy. Dwie gry pod rząd Karmą z 0 deadów. Pro.
WrD ostatnio twoje posty mi coraz bardziej przypominają posty joha : DDDD
Me pro every1 else l2p lolololol1111!! u dont know nothing about this game
@downtoArgen
Ta, ty też : p
A czego ty się spodziewasz na elo 1100?
Wiesz joh, na poczatku mialem to ponad 1400 i bylo jeszcze gorzej, uwierz mi.
@ryba
Podwójne zaprzeczenie ssie : p
Właśnie w enemy teamie trafił mi się chogath z 13 winami i 11 lvlem.
??????????????????????????
VarianWrynn
25-04-2011, 00:06
Arranged? Ale to dziwne, 11 lvl to jest z 70~~ albo wiecej meczy rozegranych, a tylko tyle winow?
Pepeszka.
25-04-2011, 00:37
Pewnie miał jakiegoś kolegę z lvlem taki jak twój, założyli grę i dodało cię do nich :P A 11 lvl to jest jakieś 40 meczy
Moze jakis blad klienta? Ostatnio czesto zdarza mi sie, ze niektore rzeczy sie nie pokazuja, np. za full hp u kogos z teamu klient traktowal 400 hp, albo mimo itemow na ap gosc mial 0 ap...
WrD ostatnio twoje posty mi coraz bardziej przypominają posty joha : DDDD
Me pro every1 else l2p lolololol1111!! u dont know nothing about this game
Nie, po prostu mówię że nerf dla Branda to byłoby zabicie postaci, skoro nawet taka Karma, champion powszechnie uważanego za do dupy i useless (kocham takimi grać <3), spwniła gościa 1v1.
@down
Tylko że ten Brand był naprawdę dobry, 90% jego spelli trafiał i zaraz rozpoczynał chaina, problem w tym że przed tym zdążyłem sobie zarzucić shielda, a po stunie z Q się leczyłem. Damage miał naprawdę niezły, ale wyniszczałem go zarzucaniem zmantrowanego shielda na mojego miniona, gdzieś blisko niego. Potem ten koleś się nafeedował, miał legendary i naprawdę nieźle carrował grę. Wygraliśmy, bo jego team ssał. A mnie i tak nie mógł tknąć. Spellvamp na Karmie to coś pięknego - nie dośc, że Q zadaje dmg i mnie leczy za bardzo dużo, to zmantrowany shield daje mi to samo + oczywiście shielda. Muszę tylko ogarnąć W, bo dziwne jest to przełażenie przez champów z tą linką. Nie zawsze wiem, jak tego użyć.
Gracz>champion, więc nie ma się czym chwalić...
Pepeszka.
25-04-2011, 16:58
Na forum CdAction ktoś dał ten link: http://clgaming.net/board/index.php?page=Thread&threadID=1093
To ma być wprowadzone? Jeśli tak to wiadomo już kiedy?
A i btw. Czemu już nie ma zimowej wersji Summoners Rift
Z okazji Halloween wprowadzili tę mroczną wersję mapy, która tak się spodobała graczom, że zastąpiła zimową. Teraz zimowa wersja jest tylko w święta bożego narodzenia.
Na forum CdAction ktoś dał ten link: http://clgaming.net/board/index.php?page=Thread&threadID=1093
To ma być wprowadzone? Jeśli tak to wiadomo już kiedy?To jest bardzo dobre pytanie. Ja tam obstawiam, że Blizzardowe soon™, bo tymi zajawkami to podniecaliśmy się z kumplami w okolicach zeszłorocznych wakacji, kiedy to po raz pierwszy zostały opublikowane w jakimś magazynie o grach.
Pepeszka.
25-04-2011, 23:01
http://www.youtube.com/watch?v=8R2lEMRESmk
2 Barony (nowe) + prawdopodobnie 2 smoki?Zdecydowanie stwierdzam że.... to nie na mój komputer.
TrebuszeQ
25-04-2011, 23:37
http://img811.imageshack.us/img811/9172/quadrakilltrynda.png (http://img811.imageshack.us/i/quadrakilltrynda.png/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Moja pierwsza Quadra. ;D
Na ile to w ogóle pewne? Dwa barony sa srednio sensowne imho...wardowanie i cv bedzie kwestia szczescia niz wyczucia, nie czuje tego.
TrebuszeQ
25-04-2011, 23:42
Na ile to w ogóle pewne? Dwa barony sa srednio sensowne imho...
A co ty myślisz, że dwa odpowiedniki będą dawały tego samego buffa?
Quezacoatl
26-04-2011, 01:05
Jak na SR wyczaisz ze przeciwny team robi Barona to idziesz im przeszkodzic/ukrasc. Na MC bedziesz szedl z teamem na drugiego bosa zeby wyrownac szanse.
Mysle ze junglerzy beda na tej mapie wazniejsi, team w ktorym 2 dpsow zalatwia wam jeden buff kiedy reszta zdobywa drugi, moglby miec znaczna przewage w grze.
O tej mapie wiadomo od tryliardów lat, wszystkie zdjęcia/szkice umieszczone na filmie były ujawnione bardzo dawno. Mapa ma być znacznie, znacznie większa od aktualnej 5v5 i nastawiona na mniejsze potyczki (1v1, 2v2) niż duże teamfighty. Razem z nią wchodzi nowa grafika, i w tym momencie moja aktywność w LoL spada do zera - mój pecet nie uciągnie. Teraz chodzi na very low na 20 fpsach, a co dopiero z tamtą grafiką. Eh.
Zawsze przecież chyba zostanie stare summoner's rift, nie?
Widzieli nowego spot lighta? Zapowiada się op champ...
Wiadomo, że op na wjazd. Taki dmg w early z tego miotacza ognia jest zbyt duży, żeby tak zostało. Póki co z tego co tam widać to champ do pentakiluw.
Yoh Asakura
26-04-2011, 11:27
Niby czemu dmg z miotacza jest zbyt duży? Przecież Talon Xina tej MFce na pierwszym levelu zabrałby z 1/2 hp, też znerfić?
Talon xina składa sie z 3 ataków.
Postanowilem sprobowac gry na eu, fajnie bedzie znow pograc z 1 levelami xD
Wcale nie będzie tak słodko... z 1szymi lvlami gra się gorzej niż z botami i zazwyczaj wychodzą po 5 minutach.
Yoh Asakura
26-04-2011, 13:25
Talon xina składa sie z 3 ataków.
A wyprowadzenie ich zajmie ci tyle samo czasu, co stanie przed tą MFką i napieprzanie z miotacza, więc? W sumie nie, ja grając Xinem z runami pod arm pen i ASa wyciągam prawie 0,9 AS na 1 lvlu, więc harass z TTS będzie szybszy i efektywniejszy, na dodatek Xin ma ułatwione zadanie, bo ma świetny skill zmniejszający dystans i spowalniający.
Nerf?
Oczywiście, że nie. Zwróc tylko uwagę, że ten miotacz jest aoe i ma jednak jakiś zasięg który pozwala bić bez bliższego kontaktu z targetem, w przeciwieństwie do xina. Ludzie zazwyczaj boją się do niego podejść na niskich lvlach. W sumie to zawsze boją się do niego podejść. Z resztą prędzej czy później i tak zapewne zostanie znerfiony.
Yoh Asakura
26-04-2011, 14:15
No i jako AoE, nie ma ogromnego dmgu, podejrzewam, że wyciąga tyle samo, co W Morgany, więc o co ten płacz? Zobacz sobie, ile dmgu zadaje Kassadin z gównianego E bez AP, nerf?
z upg ,na upg... Caitlyn rośnie w siłę.
Co do tego nowego champa, to nie wydaje mi się OP. Fajny dmg dealer z nie najgorszym survi.
Z tego Rumble'a będzie taki tanky-caster. Podoba mi się remake Alistara i buff Cait. Dziwi mnie zmiana Q Ezreala na dodatkowy scaling z AP - oni chyba chcą, by budować go na hybrydę. Mad.
Pepeszka.
26-04-2011, 17:29
http://img713.imageshack.us/i/epicwinb.jpg/
Heh epic win, Irelia feedowała (miała w 10 minucie ok 0/8/0), oni nas ostro na początku nafeedowani jechali ale jak już wszyscy pokupowali itemki to jakoś daliśmy rade, jak w tf rzucałem filar ognia i ulti to wszystkim połowe hp zabierało, prawie miałem pente ale yi zgarnął 2 fragi. :D btw fajna rotacja, Brand ma ładne combo.
http://img713.imageshack.us/i/epicwinb.jpg/
Heh epic win, Irelia feedowała (miała w 10 minucie ok 0/8/0), oni nas ostro na początku nafeedowani jechali ale jak już wszyscy pokupowali itemki to jakoś daliśmy rade, jak w tf rzucałem filar ognia i ulti to wszystkim połowe hp zabierało, prawie miałem pente ale yi zgarnął 2 fragi. :D btw fajna rotacja, Brand ma ładne combo.
Masz -> ,,,,,,,,,,,
A teraz przepisz bo zupełnie nie wiem o co ci chodzi >.>
Mi tam brakuje jednego przecinka, zresztą to jest czytelne, ale k. Jak już kogoś poprawiać to Lukersa, który pisze po prostu TRAGICZNIE. Taki offtop :)
Quezacoatl
26-04-2011, 19:22
Z tego Rumble'a będzie taki tanky-caster. Podoba mi się remake Alistara i buff Cait. Dziwi mnie zmiana Q Ezreala na dodatkowy scaling z AP - oni chyba chcą, by budować go na hybrydę. Mad.
Zdaje mi sie raczej ze chca zostawic obie mozliwosci otwarte, AP/dps. Cos jak sie staraja z Teemo i TF zrobic.
Nikt nie będzie stał w w morgany przez cały czas jego trwania, poza swoim snare nie ma na to wpływu. Co do e kassadina - zanim się je użyje to trzeba je jeszcze nastackować.
Yoh Asakura
26-04-2011, 20:12
A żeby użyć miotacza tego robota, to trzeba blisko podejść, a MF ma wystarczająco dużo ofensywnych skilli dystansowych, żeby temu zapobiec. Zresztą nie tylko ona, ale i większość innych postaci, więc co płaczesz?
Mi tam brakuje jednego przecinka, zresztą to jest czytelne, ale k. Jak już kogoś poprawiać to Lukersa, który pisze po prostu TRAGICZNIE. Taki offtop :)
Ale od razu tragicznie ?
Désolé mon cher ami, afin d'écrire.
Co do Chomika za kierownicą wielkiej maszyny zagłady to już znajomy chce zrobić mu bulid na tank... eh... Będę w czwartek w Polsce to zobaczę co z takiego akurat mam na niego kasę... I taka prośba do Riota :D WIECEJ CHOMIKÓW I SMERFETEK!
@dyskusja 2up i dalej
Pieprzony theorycrafting, gtfo asap.
@up
Więcej chomików i smerfetek? Pussy. Jakieś fetysze masz, czy co? Im mniej tym lepiej, one tak psują klimat gry że szok. Więcej takich postaci jak Maokai, Brand i Nocturne pl0x.
@down
Lolz, nic nie mam do twojego wychodzenia z W Morgany, chodzi o to że teoretyzujecie, w praktyce wygląda wszystko zupełnie inaczej, więc wasze posty sensu nie mają. Mistrzu.
Theorycrafting? Okej. Nie każdy jest na tyle mądry żeby wyjść z 'w' morgany. Faktycznie, masz rację, a ten miotacz ognia nie jest aoe. Już przestaję theorycraftować mistrzu.
@2up.
Co ty masz do Yordlów (albo jakoś tak). Mnie bawi latanie istotami przypominającymi gnomy... Psują klimat? :confused: Nie sądzę... każda postać wnosi coś do świata co sprawia go bardziej kolorowy. Nie chce żebyś zrozumiał mnie źle też było fajnie by jak weszło coś na styl noc itp.
PS.A ty fetysze od razu...
Yoh Asakura
27-04-2011, 11:14
Ja uwielbiam postacie w stylu Xina, ale gdyby cała gra była nimi wypełniona, to jaki by to miało sens? Potrzebne jest urozmaicenie, mi tam jakieś Rumble nie przeszkadzają
Przed premierą Rumble'a zakupiłem Jarvana, i okazuje się, że dobrze zrobiłem. Nie podoba mi się ten nowy czempion, nie widziałem jeszcze dobrego. Jarvanem grałem raz, jako tank, i jest awesome. On ma wszystko - blinka, throwup, sprawdzenie krzaków, redukcję armora, slowa, shielda, wallblocka. Randuin i Frozen Heart są na nim świetnym pomysłem, w połączeniu ze shieldem to naprawdę mocne cc, chociaż nie miałem okazji wypróbować - grałem nim na normalu tylko raz, przeciw samym magic dmg, na dodatek przeciw innemu Jarvanowi (zawsze, kur**, kiedy gram nowo zakupionym championem, musi być mirror w przeciwnym teamie, choćby nie wiem jak rzadko widziana i używana jest to postać) i to DPS. Ale zabić mnie nie mógł, pomimo tego że kupowałem sam magic resist, a on jako jedyny miał physical dmg. Skończyłem na około 2/1 i win. Już mam dwóch świetnych fun2play tanków (Maokai i Jarvan), pieprzyć te całe nudne Sheny, Rammusy i inne Malphite'y.
No proszę loL ma już milion fanów na Facebook...
ciekawe kto z was jest w tym gronie ? :D
Ja : > wiesz, kiedyś 1350 ip to było dużo a free tristana + skin to coś niezwykłego ^^
Quezacoatl
29-04-2011, 01:37
Szkoda mi ze kupilem Ryze i Morgane, a teraz niedawno dopiero obnizyli na nich ceny...
I teraz nie wiem co kupic po Jarvanie. Ezreala czy Vlada.
Yoh Asakura
29-04-2011, 11:11
Vlad to przestarzałe gówno, Ezreal go niszczy.
Szkoda mi ze kupilem Ryze i Morgane, a teraz niedawno dopiero obnizyli na nich ceny...
I teraz nie wiem co kupic po Jarvanie. Ezreala czy Vlada.
Jak już Yoh określił Vlad jest już dość bezużyteczny... Moim zdaniem kup se Ez... Chyba że lubisz grać czymś dość wytrzymałym to proponuje VI... i ten tekst: "Demaciaaa!!!"
Maldoryz
29-04-2011, 12:42
kupilem sobie gangplanka, swietny jest :D.
tylko jakos nie moge sie przywzyczaic do uzywania autoattacku na przeciwnikach, ciagle tylko Q, Q, Q, Q i R
Quezacoatl
29-04-2011, 12:49
Dawny denyplank i tak byl lepszy.
Gp to jeden z moich main champow. Na poczatku myslalem ze go znerfili tymi zmianami, ale okazuje sie ze tylko minimalnie.
GP mega fun to play. Zawsze szedłem na mida jak grałem nim w rotacji i ownejdż. Jakis twitch podchodzi, crit i ucieka : D
Dla mnie gp jest useless. Walnie parrleja i ucieka bo się wysrał ze spelli.
No tak, jak się zapomina, że jest również coś takiego jak melee z którego gp robi również zajebisty dmg to się nie dziwię i właśnie tacy jak ty często na tym polegają. Myślą - o, walnął q i nie siadł crit, zabiję go! a potem zonk.
Quezacoatl
29-04-2011, 15:44
Gp jest slaby jak dostanie focus, heal moze go troche uratowac, ale trzeba umiec trzymac sie z dala i dawac parley/morale, i podchodzic do tych co sie od teamu odlacza i wykanczac.
Mysle ze teraz z troche znerfionym healem BT i inne lifestealy beda na nim jeszcze wazniejsze, zwlaszcza w solo walce z jakims dpsem jak Yi czy Olaf.
Na Swaina tajna bron - Wit's End sam o tym nie wiedzialem poki nie spotkalem goscia z tym itemem.
A xin niszczy w dzungli teraz kazdego :)
Gram rankeda anivia, idzie ze mna zil i xin. Przeciwny team bil smoka, idziemy tam zobaczyc bo bylo zwardowane. Poszedlem pierwszy, zaczeli mnie bic, zil sie cofnal z xinem (bylo ich dwoch) i "HAHHAHAA U DIE I DONT U ARE NOOB". I kurwa grac w ta gre...
To graj premade'y, dwadzieścia razy większy fun.
Trollow cd, kazdy myslal ze bedzie pro tankiem a co zlozyl?
http://img842.imageshack.us/img842/7661/beztytuubxt.png
Oczywiscie pro build, mial po 50 resow i 1800 hp i spadal w sekunde. I nas wyzywal ;)
Yoh Asakura
01-05-2011, 00:51
A od kiedy Nasus jest tankiem?
A od kiedy Nasus jest tankiem?
Moze byc i budowanym na dpsa, ale skoro tanka nie widzi, to najczesciej robi sie Nasusa na ciezszym buildzie typu warmogi, a jesli nawet chcialby dpsa to czemu nie zlozyl najwazniejszego sheena i chociazby do tego malleta aby miec survivability? Prawie nic z tym zabic nie mogl i padal w sekunde. Lepiej byc nastackowanym tankiem z sheenem niz useless dpsem. Do tego z manamunem, gdzie jego Q bierze 40 many, lmao.
Yoh Asakura
01-05-2011, 10:30
Głupoty gadasz.
Nasus jak już to offtank, bruiser. Przywala mocno, ale nie schodzi na jedno combo Leblanc. Budowanie go na czystego tanka to taka sama głupota jak pod pure dps.
Nasus jak już to offtank, bruiser. Przywala mocno, ale nie schodzi na jedno combo Leblanc. Budowanie go na czystego tanka to taka sama głupota jak pod pure dps.
"Ciezszy build typu warmogi" = offtank
Btw. Yoh, gdzie ty tu glupoty wisisz, dps Nasus bez sheena jest tak glupie, jak np Eve czy Poppy bez sheena. Manamune to jeszcze wieksza glupota, to nie urgot.
Na nasusa tylko trinity, reszta na tanka
Czyli tak jak Irelia. Albo Eve w grze, gdzie przeciwnicy spamują oracle i focusują ją tak, że i tak nie może nikogo zabić, a pada w 2 sekundy.
Yoh Asakura
01-05-2011, 16:00
Moze byc i budowanym na dpsa, ale skoro tanka nie widzi
Czemu on? Równie dobrze w takiej sytuacji na tanka może się zrobić Ashe, Malzahar, Anivia czy cokolwiek innego, co z tankiem wspólnego nie ma nic.
to najczesciej robi sie Nasusa na ciezszym buildzie typu warmogi
Głupota, warmog (a nawet liczba mnoga!) na Nasusie? Już pokazujesz, że nie masz pojęcia o tej postaci
a jesli nawet chcialby dpsa to czemu nie zlozyl najwazniejszego sheena i chociazby do tego malleta aby miec survivability?
Nie wiem, ale Sheen nie jest musem na Nasusie, tak samo jak nie jest musem na Ezrealu, Akali. Jego ulti daje mu hp, co mógł uznać za wystarczające survi.
Prawie nic z tym zabic nie mogl i padal w sekunde
Bo to Nasus :D jeżeli dajesz mu się zabić to albo trollujesz albo jesteś beznadziejny
Lepiej byc nastackowanym tankiem z sheenem niz useless dpsem. Do tego z manamunem, gdzie jego Q bierze 40 many, lmao.
Ok, to od dzisiaj będę składał na Ashe Sheena, robił mass warmogi i mówił, że jestem nastackowanym tankiem.
Już wiesz, czemu pieprzysz głupoty?
Chcesz dobry build dla Nasusa, robisz Frozen Hearta, Tri Force, Aegis, Stark, Infinity Edge. Ale po co, skoro w jego miejsce mogę wstawić Xina, który bez itemów zrobi i tak więcej niż Nasus?
Nie chce mi sie cytowac.
Naucz sie najpierw chlopcze czytac, a pozniej mow, ze napisalem, ze ma budowac x warmogow. "Na ciezszym buildzie TYPU warmogi" =/= buduj 5 warmogow, to jest pro!!!111111111 Moze sie rozni to tym, ze mieszkamy w roznych czesciach Polski, u mnie mowi sie inaczej, u ciebie inaczej. Ale nie uczyles sie tego na polskim, przykro mi :( Nasus jest ciezsza postacia niz Ashe, ma duzo wieksze przeliczniki na def/mres niz Ashe czy Malzahar, ulti typowe pod tanka (wieksze survivability). Sheen nie jest musem ale jest dodatkiem dodajacy mase dmg z nastackowanego Q (ale gdzie o tym joh pomyslal, 1-0 dla mnie). Ja daje sie mu zabic? Ten Nasus gral ze mna w teamie, co doslownie przytaczalem w poprzednim poscie, wiec co ty masz z ta swoja mala glowka? Nastepny cytat n/c.
Co do ostatniego akapitu powiem ci tyle, ze nie kazdemu sie chce grac Xinem jak ty mowisz, ktory jest pro i epic w twoim mniemaniu. Istnieja rozne postacie ktore buduje sie roznie, ale najczesciej robi sie to tak, aby byc jak najbardziej uzytecznym dla teamu, a nie robiac true dpsa, ktory nie ma miejsca bytu, gdyz pada po 2 sekundach.
Yoh Asakura
01-05-2011, 17:08
Piszesz w liczbie mnogiej, chodzi ci o kilka, nie obchodzą mnie burackie zwyczaje kaleczenia języka z jakichkolwiek obszarów Polski.
A dalszym smęceniem udowadniasz, że to jednak ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, masz trudności z pojmowaniem tekstu czytanego, no trudno, nie winię cię, taki już się urodziłeś, to nie kwestia wyboru.
2-0 dla mnie, nawet mi na nic nie odpowiedziales. Skoncz najlepiej pisac na tym forum, bedzie dla ciebie najlepiej ;)
Quezacoatl
01-05-2011, 19:03
Trololo, flame war kolejny.
Co do Nasusa, to tak:
1) Nasus nie jest typowym tankiem, ale na pewno nadaje sie na tanka lepiej niz ashe czy malza. A to przez R oraz basic staty jak hp/arm etc.
2) Sheen ma z Nasusem jedna z najlepszych synergii w grze, podobnie jak z Udyrem. Nie jest must have, ale jak chcesz isc pod dmg bez niego to kiepsko przemyslales.
3) BT na Nasusie a zero survi, genialnie.
4) Jak jestes w teamie bez tanka i grasz czampem ktory najlepiej sie na tanka nadaje z teamu to wypada zrobic sie na survi. Nie powiem czy zrobil dobrze bo nie wiem jaki mieli team.
5) Nasus nie potrzebuje tyle dps aby byc grozny, Trinity i reszta itemow w survi, ew. na koniec IE jak sie nafedzil, czyli cos jak Irelia, i to mu starczy.
Piszesz w liczbie mnogiej, chodzi ci o kilka, nie obchodzą mnie burackie zwyczaje kaleczenia języka z jakichkolwiek obszarów Polski.
A dalszym smęceniem udowadniasz, że to jednak ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, masz trudności z pojmowaniem tekstu czytanego, no trudno, nie winię cię, taki już się urodziłeś, to nie kwestia wyboru.
No ta, czyli jak np. mówię "Słucham Metalliki" to jest to liczba mnoga ? Nie szukaj na siłę zaczepki, bo dobrze wiesz że mistrzem polskiego nie jesteś...
Metalliki? A z jakiej racji? Jeśli metalliki miała by to być liczba mnoga to jaki byłby podstawowy wyraz?
btw, fajna sygnaturka.
będzie dobrze jeśli w całym życiu osiągniesz chociaż 10% tego co on przez 22 lata ; )
Yoh Asakura
01-05-2011, 21:02
No ta, czyli jak np. mówię "Słucham Metalliki" to jest to liczba mnoga ? Nie szukaj na siłę zaczepki, bo dobrze wiesz że mistrzem polskiego nie jesteś...
Metalika
Kogo, czego słucham? Metalliki.
@
No dobra, może ch*jowy przykład podałem, niemniej wydaje mi się że ta forma jest poprawna.
@erverse
Zwykły czarny humor.
Z dupy przykład ta metallika. Robek napisał 'coś w stylu warmogów'~~~i owszem jest to liczba mnoga, aczkolwiek często tak się mówi i nie chodzi tu o kilka warmogów.
@up
zwykły komentarz dot. twojej sygnatury.
Yoh Asakura
01-05-2011, 21:08
Napisał warmogi, liczba mnoga, chodzi o kilka, to że nie umie pisać po polsku to nie moja sprawa.
Wiesz co, jakby wziąć tu Miodka czy innego językoznawcę to jestem pewien że w co drugim twoim poście są jakieś błędy językowe, stylistyczne etc. więc nie udawaj jakiegoś znawcy. Do szkolnych lektur równie dobrze można się przyjebać gdyż nawet większość tekstu w co niektórych książkach na dzisiejsze czasy jest napisana niepoprawnie, a pisanie 'slangiem' i pisanie poprawnie to są dwie różne rzeczy. Jeśli ktoś chwilę pomyśli i się bezsensownie nie przypierdoli do byle czego, aby tylko nie wyszło, że się wcześniej pomylił, z pewnością poprawnie odbierze przesłanie postu robka.
I nie "Metallika", ale "Metallica", jeśli już o literki się czepiamy.
I nie "Metallika", ale "Metallica", jeśli już o literki się czepiamy.
Jak już się czepiamy to z angielskiego zmieniamy c na k jeśli mówimy np. "Słucham metalliki."
Możesz nawet sprawdzić :p
Ludzie, koniec flejmu i offtopu, błagam was :/
Napisał warmogi, liczba mnoga, chodzi o kilka, to że nie umie pisać po polsku to nie moja sprawa.
No to napisz to po polsku, ten sam kontekst z tymi samymi slowami, czekam. Wiesz co to dialektyzmy? Jest to jak najbardziej po polsku.
@tak btw jak to ma do tego, ze cie zmiazdzylem twoja wlasna glupota? :(
VarianWrynn
01-05-2011, 23:41
Tam bylo cos w stylu "item typu warmogi", jak dla mnie powinno byc item typu warmog. No ale nie wazne, skonczcie flameowac, co?
Kogobyscie polecali kupic? Tak mi sie dobrze gralo tfem ,ze nie zauwazylem kiedy 6k ip sie wbilo. Myslalem o Ezrealu, Warwicku, Twitchu ,Vladimirze, Teemo, Karmie i Nocturne . Ktorym sie najfajniej gra? A moze cos innego? Mam Lux, Kassadina, Ashe, Sivir, Janne, Evelynn, Ryze i Tfa.
Jak już się czepiamy to z angielskiego zmieniamy c na k jeśli mówimy np. "Słucham metalliki."
Możesz nawet sprawdzić :p
Ludzie, koniec flejmu i offtopu, błagam was :/
To wiem, ale mówiłem o NIEodmienionej formie. Yoh napisał "Metalika". Fail :P
Masz 6k - kupujesz coś za 6k. Na pewno nie twitch. Polecam malza i irelie. Ezreal tez jest spoko. Ew. jarvana możesz, też zajebisty.
Yoh Asakura
02-05-2011, 00:49
Kup Garena, wbij pentę, napisz na forum lola, że jest OP i wróci do łask.
Trochę mi brakuje tego kręcącego się maniaka.
Pepeszka.
02-05-2011, 04:19
Nigdy nie widziałem co w Nunu ciekawego. A tu się okazuje że to zajebisty czamp. Rylai + E +(exhaustd) = slooooooooooooooołłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł
Ulti z czapką sorc butami i rylaiem po 1,9k :D Ciekawie się nim gra ;)
Slow E stackuje się z Rylai? Nie wiedziałem :(
VarianWrynn
02-05-2011, 12:23
Z tego co wiem kazdy bijacy spell sie stackuje
To czemu ja nie kupuję Rylai na Anivię? Ale jestem głupi.
Czy ty jesteś upośledzony? Odpowiedz mi bez żadnych osobistych wycieczek w moją stronę, po prostu chcę wiedzieć, jak mam odbierać tego posta.
No to napisz to po polsku, ten sam kontekst z tymi samymi slowami, czekam. Wiesz co to dialektyzmy? Jest to jak najbardziej po polsku.
To jest forum ogólnopolskie, a nie - jak być może ci się, błędnie zresztą, wydaje - regionalne, więc nie widzę najmniejszego sensu w zasłanianiu się jakimikolwiek dialektami z różnych zakątków kraju. Analogicznie do tej sytuacji ja mógłbym sobie wejść w tym momencie na jakieś anglojęzyczne forum i napisać tam posta w całości po polsku, a potem mieć pretensje do wszystkich, że nie potrafią mnie zrozumieć. Gdyby pojawił się tutaj jakiś Ślązak i usiłował porozumiewać się przy użyciu swojej gwary, pewnie nie zrozumiałbyś choćby połowy słów, jakimi by się posługiwał - zakładając oczywiście, że sam nie jesteś Ślązakiem.
Prosiłbym was o zakończenie tego offtopicu, bo posypią się warny.
Możesz kupić Nocturna, fajna postać. Twicha odradzam, kupiłem i stwierdziłem, że w sumie wywaliłem 6k ip. Za mało hp to ma jak dla mnie. Zakochałem się z kolei w Mordekaiserze. Fajny tank i jeszcze idzie nim zabijać mało kto. A jak już dorwie kogoś ze swojego ulti to w ogolę miazga :D
Yoh Asakura
02-05-2011, 15:36
Przyleci ci taki fanboy rapu polskiego i twierdzić będzie, że z Mordekaisera jest tank...
Bo rap sux, a Morde to TRÓ METAL, a nie tank.
<3
Build mam na tanka na Morde i gra się naprawdę całkiem przyjemnie więc nie widzę sensu się kłócić czy to tank czy nie tank. ;)
Yoh Asakura
02-05-2011, 18:04
Powodzenia w robieniu tego, co ma robić tank, czyli:
1) Inicjowaniu
2) Ratowaniu sojuszników
3) Zmuszaniu rywali, żeby atakowali ciebie
Będzie ci łatwo, Mordekaiser ma full skilli stworzonych do tego! Nie to co Shen, który ma AoE taunta i świetne ulti, nie to co Malph ze slowem i świetną inicjacją, nie to co Rammus z powerballem i dwugodzinnym tauntem...
Aha? ; o dzięki, teraz będę mógł już spokojnie zasnąć...
@
http://wstaw.org/w/tOi/
godzinna gra, gdzie brand wyszedł gdzieś w 10 minucie, a wcześniej tylko padal bo jak twierdził miał ping 2400. Dis is hał łi plej biczyz. A, i od razu uprzedzając wasze posty odnośnie tego jakim jestem debilem bo mam taki a nie inny build na jannie przeciwko takiemu teamowi to od razu napiszę (_._) < tu proszę całować.
Yoh Asakura
03-05-2011, 03:26
Wrzuciło mnie do gry z Athene'm i Kezem, fajnie było się widzieć na streamie.
Wrzuciło mnie do gry z Athene'm i Kezem, fajnie było się widzieć na streamie.
Daj linka :D
Yoh Asakura
03-05-2011, 13:45
Sprawdź sobie na Solomid AtheneWins.
VarianWrynn
03-05-2011, 18:00
Hehe juz mialem kupic ezreala a tu rotacja ^^ Jak polecalibyscie go budowac? Robie tak Doran blade - Sheen - Ioniany - Brutalizer - BF.Sword - Trinity Force - Black Cleaver dalej jeszcze nie doszedlem. Wczesniej robilem jeszcze manamune ale w sumie mana z sheena starczala mi do gry. Da sie cos lepszego zrobic?
Doran blade (ew cloth armor i potki potem zmieniasz w latarnie), berserki, black cleaver, bt/ie. Ew możesz se dać jakiegoś yoummu. Takim buildem zawsze ja grałem i było ok.
Yoh Asakura
03-05-2011, 18:51
Zerki na Ezrealu to głupi pomysł, albo 3 albo na CDR.
VarianWrynn
03-05-2011, 20:21
Bez Triforca? Wydaje mi sie byc swietnym itemem dla kazdego ad czempa ktory uzywa jeszcze jakis atak, a w szczegolnosci dla ezreala ktorego Q procuje zarowno 150% ad jak i slow. Co o tym myslicie? Do tego hp,ad,as,ap,ms,crit,mana.... Warto poswiecac dla troche ad?
Co do berkow to sie zgadzam, ale swiftnessow tez nie uzywam wydaje mi sie ze nie potrzenme mi, mam flasha,ghosta,E i masteries na ms.
Buduj jak lubisz, ja osobiście nigdy tego nie składałem na ezie i nie wiem jak się z tym gra. Imo ez ma zjadać hp jak najszybciej i uciekać z focusu.
Pepeszka.
03-05-2011, 22:39
Macie jakiś build na Sonę?Nawet dobrze mi się nią gra, przydatna bardzo jak gram z kolegami..
Ja szedłem tak że zaczynam od
Meki pendant + poty
Łezka
buty cdr
mejai
łezka >arch
no i dalej nie zdąrzyłem :P
Yoh Asakura
03-05-2011, 23:06
Kup co chcesz, naciskaj qwerqwerqwerqwerqwerqwerqwerqwerqwrewqrqwerqwrqwre eqwrqwr, ludzie i tak będą myśleli, że masz skilla
Przecież to Sona.
Quezacoatl
04-05-2011, 13:32
Wlasnie sona zagralem.
Kupilem archangela, soul shroud, merc boots, i zaczalem budowac rabadona.
Skonczylem z 6/5/20 i winem. W sumie to tak, qweqweqweqwe R qweqweqwe. Prawda. Z tym ze jeszcze bardziej pro jestes jak wiesz w jakiej kolejnosci spamowac i kiedy naciskac aby kille zbierac. :p
btw
Pomylilo ci sie Yoh. Sona to nie qwerqwerqwerqwer, to Udyr przeciez. Sona to qweqweqweRqweqweqwe etc.
Sona to chyba jedyny champ, którym z łatwością można grać nie używając klawiatury. :P
Knight Patryk
04-05-2011, 16:14
Kazdym champem mozna grac bez klawiatury!
http://www.youtube.com/watch?v=KKImlJLvbjE
xD
Maldoryz
04-05-2011, 18:06
2vs3 wlasnie przegralem, ale kurde...
ja (malaphite) + kolega olaf vs udyr, trynda i morgana. Spamowalem na poczatku wszystko w arma, potem magic res, normalnie skopalismy im juz nexus turreta, ale przez glupi blad obaj padlismy i szybko skonczyli mecz :/.
... za to jakie emocje nam towarzyszyly na skypie, kazdy ruch przemyslany i rozpracowany :D
VarianWrynn
04-05-2011, 18:56
Hehe testuje sobie ezreala i coraz lepiej mi idzie. 1 mecz z którego jestem naprawdę zadowolony ALE. Zobaczcie na build ryza. Co to kurde jest? I teraz mówię poważnie; czy w tej grze są boty? Gościu przez 50 min cały czas bił topa, bił bił i bił. Przez pewien moment mial kazdego dorana (blade,shield,ring). Zabił 2 osoby tylko wtedy gdy była jakaś akcja na topie.
http://img402.imageshack.us/img402/3526/lolmistrz.png
Yoh Asakura
04-05-2011, 19:28
Masz 19 level. Tutaj 5 doranow wystarczy, żeby wycarrować grę.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.