Pokaż pełną wersje : League of Legends
Stron :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Coś ty składał na tym shaco ; o z takimi itemami jak wygrywasz to zakładam że nie masz nawet 20.
domine250
13-02-2011, 21:18
@up chciałem dodać czy że to jest moja 2 gra shaco
W każdym razie, poszukaj jakichś buildów. Shaco na pewno nie jest championem na którym powinno się składać warmoga czy g angela.
Eh... Szczerze powiedziawszy nie żałuję zakupu, chociaż nie spodziewałem się takiego harda :D Ale gra się bardzo fajnie ;)
http://img441.imageshack.us/img441/3514/hwhh.png (http://img441.imageshack.us/i/hwhh.png/)
Tak, wiem, ssę, zaraz mnie erverse i reszta zjedzie że wywaliłem 3130 IP w błoto, a mogłem kupić xina ;x
Dlaczego miałbym cię "jechać" ;o Twój wybór...^^ po prostu zobaczysz, że pograsz kilka gier i znudzi ci się samo padanie ; p
ja kupiłem poppy i całkiem fajnie się nią gra, chociaż łatwo nie jest ^^
Poppy ma fajne ulti i duży JEDNORAZOWY damage, nic więcej :d
Lol, wbijasz typa na ścianę, 1 auto atk+ od razu q (q ignoruje attack speed), zarzucasz w i za 2-3 sec masz znowu q, chociaż i tak powinien się wyłożyć od normal atk...
Poppy ma fajne ulti i duży JEDNORAZOWY damage, nic więcej :d
Lol, nie prawda. Poppy to bardzo dobry carry. Każdy skłiszi przed nim ucieka, z triforcem i W ma niesamowitą prędkość przez co jest świetny w escape'ach, no i ogólnie to wcale nie jest jedno strzałowiec. A grałem tym champem dość długo : p.
Dlaczego miałbym cię "jechać" ;o Twój wybór...^^ po prostu zobaczysz, że pograsz kilka gier i znudzi ci się samo padanie ; p
ja kupiłem poppy i całkiem fajnie się nią gra, chociaż łatwo nie jest ^^
Poppy jest słaba w early game imo. Ciężko się nią zabija minionsy i potem na początku gry jest trochę w tyle zawsze, ale w mid i late pokazuje na co ją stać ("2 hit KO"). Ogólnie to na lajnie jest dość słabo nią jak nie masz fajnego line-partnera, o ile nie grasz z debilami ofc, bo kiedyś poszedłem poppy na solo line (chociaż nie chciałem, ale mnie wysłali), miałem tam duet Kassadin + Sona i zrobiłem 5:1 na tym solo lajnie (ciągle targetowałem sonę). Po prostu nie mieli szans. Ale to słabi przeciwnicy, więc się nie liczy : P
Aha i polecam poppy z exhaustem i flashem. Tak jak pisałem długo tym grałem i to się wydaje najlepsza kombinacja. Żadne ghost itp. Flash ofc do ucieczki i daje fajne możliwość w early (flash + szarża), a exhaust wiadomo, + combo w teamfighcie: targetujące carry poppy ulti + exhaust na drugiego carry i team jest BAAARDZO osłabiony). Poppy z dobrym wjazdem w teamfight potrafi wygrać nie jedną grę.
@ruszka:
LOL, jakim cudem miałeś tylko 3 minionsy zabite? wtf?: D
Aha, czyli temat zeszedł na to kto i czym lepiej wymiata? ^^''. Nader ciekawe poważnie :confused:. A tak na serio to może rzuci się jakiś odważny i umówi na kilka partyjek? :). Było by bardzo miło ;)
@up... partyjka to się skusze...
WrD... czy ty nam yoha próbujesz zatopić...
@Down taki joke... :P
domine250
14-02-2011, 19:42
zastanawiam się teraz nad kupnem nidalee polecalibyście mi ją albo odradzali ?
My tu gadu-gadu, a wielki brat patrzy...
http://img593.imageshack.us/img593/1199/brat.png (http://img593.imageshack.us/i/brat.png/)
I twierdzi że jego nowy zastępca jest niegodzien :p
Mogli by go zbanować raz a porządnie...
Shaco mi idzie coraz lepiej. Zamiast mi się nudzić, jeszcze bardziej chce mi się grać ;D Aha, no i mam pytanie. Jako shaco mam junglować, ale jak zeslainuję golemy to zazwyczaj mi już piszą "Omg, wtf are u doing?!!! Come help me in lane! Omg! NooB!". To ja zgłupiałem czy oni ?
Ignore w takich idiotów. Zabijasz golemy>psy>wiedźmy>blue>reda. Ogólnie w skład mistrzowskiego teamu musi wchodzić jungler, ale żeby tak było to musi być ktoś kto wyrobi na lane 2v1.
Ignore w takich idiotów. Zabijasz golemy>psy>wiedźmy>blue>reda. Ogólnie w skład mistrzowskiego teamu musi wchodzić jungler, ale żeby tak było to musi być ktoś kto wyrobi na lane 2v1.
Jeden pan (Polak ;)) stwierdził że shaco w ogóle się nie jungluje O_o.
aha, i jak to jest, że podchodząc pod full hp do lizarda (koło 2 lvla) czasami padam na nim ? Wszystko robię tak samo, 3x JiTB, lure, atak lizarda, E, Smithe, a mimo to on ma czasami bardzo mało hp, ja też, i mnie ci magowie dobijają O_o
8/10/4, czuć pi*rdolnięcie :D
Powinieneś mieć masteries pod defa. Tzn, przynajmniej olafem tak się jungluje, więc shaco chyba tym bardziej.
Powinieneś mieć masteries pod defa. Tzn, przynajmniej olafem tak się jungluje, więc shaco chyba tym bardziej.
No właśnie nie, wszystkie buildy jakie widziałem (youtubowe,mobafire) preferują 21/0/9. Obecnie mam 12 w offense, za radą luckersa, czyli wymaksować offense i potem utility. Obecnie wygląda to tak:
http://img534.imageshack.us/img534/1188/offense.png (http://img534.imageshack.us/i/offense.png/)
Moja rada - wpakuj te 12 punktów w defa i pojungluj na customie.
W sumie to sec, zaraz sobie zagram customa i sprawdzę ;x
--- Erverse dodał 12 minut i 56 sekund później ---
Taa... pojunglowałem trochę i stwierdzam, że olaf jest milion razy lepszym junglerem od shaco ;f ( w kwestii samego biegania po jungli ofc)
--Ogorek--
14-02-2011, 23:02
Jest tu ktokolwiek kto ma rating 1400+ ?
JEST! Full ogar to to nie jest, ale dali mi skończyć routa. A jak miło byłem zaskoczony gdy nikt nie srał że mam nie junglować :D Ładnie poprosili, a potem podziękowali (!!!!) że broniłem komuś lane jak miał isć do sklepu :pNo i wreszcie pierwszy wynik z którego mogę być dumny ;)
http://img403.imageshack.us/img403/1451/shaco.png (http://img403.imageshack.us/i/shaco.png/)
Btw. Fajnie się zapieprza z enchant mov 2+zeal+Phantom dancer :D
Zagraj Enchant mov 5 + 2x phantom + trinity force, zobaczysz jak zapieprza :D
Dziś grałem a AP shaco. Jak nam to powiedział na chatchie, myślałem że jest po zawodach. Po 15 minutach miał już godlike, w 20 zebrał 20 stacków mejai.
Druga gra mnie przeświadczyła, że nie zawsze kiepski start warunkuje wynik. Grałem Annie na midzie, mój team zebrał już baty(10-0), ale potem zaczołem fragować i mimo że w killach przegraliśmy, to mimo wszystko wygrana jest.
@ruszek
Specjalistą od jungle to ja nie jestem, bo sam gram nukami albo lane dps, ale na twoim levelu to się raczej ciężko jungluje bez kompletu masteries i runek(Bo zakładam że full builda nie masz?).
To, że build jest nietypowy, nie znaczy, że jest zły. Dosyć niedawno miałem w teamie AD Sonę (!), która poszła na lane z Soraką (!), ta pierwsza zdobyła 1st blood + double kill, pod koniec gry miała coś koło 18/2, Infinity Edge, 2x Bloodthirster, 2x Phantom Dancer.
Quezacoatl
15-02-2011, 02:43
Jak umiesz grac i masz dobrego partnera w lane to kazdym champem mozesz sie nafedzic.
Co do Shaco, samo bicie neutrali jest dla shaco ciezkie i troche powolne, mimo to nadal uwazam ze jest jednym z lepszych junglerow. Lepszy niz Udyr, w zasadzie. Prawda, Udyr wydzungli lvl i kase szybciej, ale nawet na 6 lvlu jedyne co moze zrobic na lane to wbiec na bear stance i miec nadzieje ze dogoni kogos nim dobiegna do turreta. Shaco natomiast ma swietne wejscie z zaskoczenia, przez co nawet jak ma lvl 5 i tak ma lepsze sznase zgankowac lane niz taki Udyr. Dlatego tez sadze ze Olaf jest ostatecznie kiepskim junglerem, bo tylko slow. Natomiast Rammus jest swietnym (Bo niemal zawsze dogoni powerballem, a potem jeszcze taunt). Zobaczymy jak po update z nim bedzie.
Druga gra mnie przeświadczyła, że nie zawsze kiepski start warunkuje wynik. Grałem Annie na midzie, mój team zebrał już baty(10-0), ale potem zaczołem fragować i mimo że w killach przegraliśmy, to mimo wszystko wygrana jest.
O kurde byłeś ze mną w timie? : D. Dzisiaj miałem grę gdzie przegrywaliśmy ~ 2:14, ale w końcu szala przeważyła się na naszą korzyść :P
Fajnie by było, ale ja gram na USA ;)
Alanus Lutinum
15-02-2011, 15:45
Rating 1278, jejejeje. Paradoksalnie, widze tutaj wiekszych idiotow niz na 1100, nie wiem czemu tak jest, ale powaznie widze tutaj nizszy poziom niz na 1100. Jak tak dalej pojdzie to bede lepszy od hotszotabg :D.
Co do hotszoka, to nie rozumiem. Oglądam jego streamy, bardzo często narzeka, że ma idiotów w teamie i faktycznie, grają gorzej niż ludzie na 20 lvlu. Wciąż feedują, a jednak i tak praktycznie zawsze wygrywa;o
Też tego nie ogarniam :/
Co sądzicie o Dr.Mundo ? Grał ktoś ? Fajna postać? Ew. jeszcze bym się zastanawiał nad singedem ^^ Lub Xina za 3130, ale to dozbierać te 2k muszę.
Mundo zero fun to play, kupiłem go i zagrałem z 2-3 razy, gram tylko jeśli jestem zmuszony brać tanka. Singedem zagrałem z raz, ale nie są to postacie które się mainuje więc radzę jednak pozbierać na tego xina, go można zbudować pod wiele kierunków.
ps. ja teraz się zastanawiam nad irelią, co o niej sądzicie?;f
Mundo zero fun to play, kupiłem go i zagrałem z 2-3 razy, gram tylko jeśli jestem zmuszony brać tanka. Singedem zagrałem z raz, ale nie są to postacie które się mainuje więc radzę jednak pozbierać na tego xina, go można zbudować pod wiele kierunków.
ps. ja teraz się zastanawiam nad irelią, co o niej sądzicie?;f
Co do Irenki mój panie... To dostała ona miano Tanko-mordulca , jest ona specjalistka w walce 1v1... pierwszy skill z shenem zadaje ogromny demage...
Pasyw razem z merchami wygląda śmiesznie bo teoretycznie w team fightach dostajesz napisz stun i to wszystko... ulti przez wyrzyskich tak wyśmiewane pozwala ci przeżyć team fighty oraz szybko zregenerować życie...
Alanus Lutinum
15-02-2011, 17:02
Po co zbierać na irelię/xina etc. skoro można tańczyć :D
http://www.youtube.com/watch?v=SRnsipWxdDY (ja to ten pierwszy)
Singed jest zajebisty :), ludzie nie wiedza jak go skontrowac i i gonia go tracac hp na truciznie... Mundo tez jest spoko, ale nie rozumiem czemu go ludzie pod tanka robia, to taki tanky dps, zaczynamy od robienia hp, potem dopiero dmg. Ma dobre early game dmg z q i e. Jest op na 3v3, a up na 5v5.
A hotszotbg rzadko ostatnio ogladam, ale patrzylem na jego filmiki na youtube (generalwiser) i rzeczywiscie dostaje feederow, ale musi skubaniec wygrac tak czy siak :/, jak on to robi to ja nie wiem :D.
Widzieliście nowego champ spotlighta? Ten mały pet biegający za kimś jest super : D
JA myślałem że nie mają pomysłów... a tu nagle coś takiego :D
Mój kupel jest szczęśliwy jak małe dziecko że tank wreszcie wychodzi
Ulti prezentuje się dość słabo na tym spotlighcie, ale ogólnie - fajny tank się szykuje :)
Ja się tylko chciałem pochwalić, bo jeszcze noobek jestem nie ogarniam większości to nie ma co gadać. Ale Fiddlesticks fajne drainy ma <3
http://img412.imageshack.us/img412/4090/gqgfqfgsa.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=gWfIHgXQ87E&feature=related
MEGA warte obejrzenia. Postarali się :p
A bo ja wiem, nie ma w tym filmiku nic ciekawego ;x
http://www.youtube.com/watch?v=5GyxaeeoXJk <3
@up
Oglądałem ;d Ten co ja wysłałem ma fajny klimacik, taki mrocznyyy <3 I ten jego uśmiech :wasabi:
Dziś miałem w/l w ranku 4/12, włączyłem jakiś mecz ale ofc przez bugi gry nie dało się nic zbanować więc wyszedłem, zagrałem później jeden mecz, wygrałem i staty zmieniły się na 5/13.
http://img841.imageshack.us/img841/8775/tumblrkpddubvltb1qzma4h.jpg
Bo jak wyjdziesz to zalicza jako przegraną :P
domine250
17-02-2011, 15:39
Nie wiecie kiedy ma być up na EU ponieważ słyszałem że na US już jest
w połowie gry to gangi się kończyły triplami dla mnie :D
http://img692.imageshack.us/img692/7756/olafiator.jpg (http://img692.imageshack.us/i/olafiator.jpg/)
<Znawca> Shaco ma zajebiste itemki :P
Chyba go w miare ogarnąłem. Tzn. jesli 3 mecz podczas dnia, ze statami około 7/1/2 to nie jest źle :D I hejtuje tanków na lane ! : /
Nie wiecie kiedy ma być up na EU ponieważ słyszałem że na US już jest
Jutro o 12 bedziesz mogl juz biegac drzewem.
<Znawca> Shaco ma zajebiste itemki :P
Chyba go w miare ogarnąłem. Tzn. jesli 3 mecz podczas dnia, ze statami około 7/1/2 to nie jest źle :D I hejtuje tanków na lane ! : /
To znaczy że grasz przeciwko idiotom. Raz widziałem takiego, AP amumu. Miałem nawet nieszczęście z nim grać.
@up
To późno, u nas drzewka biegają od wczorajszego wieczora.
To znaczy że grasz przeciwko idiotom. Raz widziałem takiego, AP amumu. Miałem nawet nieszczęście z nim grać.
@up
Jak to pro brzmi o 1 w nocy... "wczorajszego wieczora" : DDD
@up
Gram shaco...
Maldoryz
18-02-2011, 15:51
naogladalem sie gameplayow Xina i teraz nie moge sie doczekac, aby nim zagrac (walic, ze mam tylko 2000ip i uzbieranie na niego zajmie mi caly weekend)
Co to jest ? Za wygrany mecz 80 IP ? Jaja se robią ?
Ilość zdobytego IP i XP zależna jest teraz od długości gry - im dłuższa, tym więcej tychże.
LOL? Ale jakim cudem tylko 80, 80 to się dostaje na 3v3. Przecież to bezsens w takim razie, skoro custom game daje 70... Ja za grę 30-40 min około teraz dostałem 110.
Olafem fajnie się gra jednak : D wbijam na plecy enemy teamu, wybieram sobie któregoś squisha, zabijam go i uciekam mimo focusu na mnie ;D
LOL? Ale jakim cudem tylko 80, 80 to się dostaje na 3v3. Przecież to bezsens w takim razie, skoro custom game daje 70... Ja za grę 30-40 min około teraz dostałem 110.
Olafem fajnie się gra jednak : D wbijam na plecy enemy teamu, wybieram sobie któregoś squisha, zabijam go i uciekam mimo focusu na mnie ;D
Kuźwa nie wiem, za przegraną w 38 minucie dostałem 80 IP, a za wygraną gdzieś mniej więcej tyle samo, też 80 >.>
Jezu noby. Zmienili to w ostatnim paczu i teraz dostaje się inaczej IP. Mniej za krótkie gry itp. Więcej się też dostaje na low lvlach, żeby można było sobie szybciej nazbierać na championa.
Maldoryz
18-02-2011, 19:10
nie przestawie sie z "uderz-i-uciekaj-champow-typu-ryze" na fizycznych. Dzisiaj z 5 razy przegralem tym takim gosciem z gola klata i wielkim mieczem.
Jezu noby. Zmienili to w ostatnim paczu i teraz dostaje się inaczej IP. Mniej za krótkie gry itp. Więcej się też dostaje na low lvlach, żeby można było sobie szybciej nazbierać na championa.
No dobra, ale w takim razie po co wygrywać, skoro za taki sam czas co przegrana mam tyle samo IP ? Wiem że to zmienili, ale chyba jeszcze nie naprawili >.>
No dobra, ale w takim razie po co wygrywać, skoro za taki sam czas co przegrana mam tyle samo IP ? Wiem że to zmienili, ale chyba jeszcze nie naprawili >.>
A jak wygrasz w 20 minut? o.0 TO za taki sam czas masz 2x więcej IP? Chyba, że zawsze przegrywasz w 20 minut, a wygrywasz w godzinę, no to jesteś ewenementem na skale światową!
Ściągnąłem LoLa :(
Boże, jaka ta gra jest kiepska. Brak deny własnych creepów = free farma.
Grałem jakimś gościem z wielkim mieczem, który nie ma many (Tryndamere). Troszkę imba.
BTW. Jak rozdawać punkty jeżeli chcę grać jako hard carry? I którymi herosami (carry) się najczęściej gra w turniejach?
Ściągnąłem LoLa :(
Boże, jaka ta gra jest kiepska. Brak deny własnych creepów = free farma.
Grałem jakimś gościem z wielkim mieczem, który nie ma many (Tryndamere). Troszkę imba.
BTW. Jak rozdawać punkty jeżeli chcę grać jako hard carry? I którymi herosami (carry) się najczęściej gra w turniejach?
www.mobafire.com Ogrom buildów. Każdy heros jest dobry, na ranked jedynie coś się komuś może nie podobać i możesz dostać bana. Ale to na 30 lvlu ;)
Brak deny własnych creepow - what?
co do trynda, jak odpowiedni champ będzie przeciwko niemu lanował i go zbije raz czy dwa przed 6 lvlem to już nie będzie tak błyszczał. Poza tym jego ulti wcale nie jest takie op. Gdy je zarzuci jakiś stun/snare/exhaust i czekamy aż mu zejdzie i odsuwamy się od niego. To naprawdę nie jest taki op champ, chociaż czasami strasznie irytujący.
masteries się ustawia zależnie od championa którym grasz, to chyba jasne. Jak jest na turniejach to nie wiem, ale często ludzie grają ashe, xinem, irelią etc.
@maldoryz
pograj jeszcze trochę to zobaczysz, że ryze to gówno. Trzymasz go na dystans to ci nic nie zrobi z spell fluxa. Poza tym - wysra się ze spelli i jest ready to die.
A tryndamere... ogólnie nie lubię go, więc ci też nie polecam. Zbierałeś na xina to zbieraj dalej, pograsz nim pare gier to zobaczysz jego moc;p
Po tym patchu aż takim gównem nie jest, chociaż - racja. Wysra się ze spelli i die. On jest dobry jako pierwszy champ tak do 10 lvla, a nawet trochę więcej, bo wtedy ludzie nie ogarniają zbyt dobrze. Co nie zmienia jednak faktu że powyżej jest do dupy.
Najlepiej się grało do ok. 12 lvla, w większości przeciwnicy nie wiedzieli co to magic resistance :D
Chyba pozbieram na Maokaia, 3.3 k ip left ^^ Shaco to jest jednak przekozak, jak ja kocham te ganki nim :evul:
Brak deny własnych creepow - what?
W Docie, czyli grze, z której wywodzi się LoL istnieje możliwość zabijania własnych jednostek jeżeli mają mniej niż 50% (chyba) hp. Dzięki temu przeciwnik otrzymuje mniej expa, i oczywiście nie ma kasy z dobicia creepa. Trochę bardziej skillowe niż w LoLu.
BTW. Zagrałem drugą grę Tryndamerem i znowu win. Tym razem przeciwnicy mogli wygrać, bo jakiś noob na drugiej linii ich spasł. Na szczęście oprócz dobrej farmy oponenci nie mieli niczego (szczególnie mózgu) i jak sobie radośnie zabijali mi kolegów z drużyny na midzie to my spushowalismy im top i bot :P
W Docie, czyli grze, z której wywodzi się LoL istnieje możliwość zabijania własnych jednostek jeżeli mają mniej niż 50% (chyba) hp. Dzięki temu przeciwnik otrzymuje mniej expa, i oczywiście nie ma kasy z dobicia creepa. Trochę bardziej skillowe niż w LoLu.
BTW. Zagrałem drugą grę Tryndamerem i znowu win. Tym razem przeciwnicy mogli wygrać, bo jakiś noob na drugiej linii ich spasł. Na szczęście oprócz dobrej farmy oponenci nie mieli niczego (szczególnie mózgu) i jak sobie radośnie zabijali mi kolegów z drużyny na midzie to my spushowalismy im top i bot :P
To jest właśnie fajnie, grałem w dota i to było jedno z najbardziej wkurzających zagrań (mowa o zabijaniu creepów). Eliminując to, teraz każdy ma równe szanse.
Eliminując to, teraz każdy ma równe szanse.
Co to znaczy równe szanse? W Docie też są równe, bo i ty i przeciwnik możecie dobijać własne jednostki.
W LoLu jest po prostu mniej do ogarnięcia = jest mniej skillowy
Żadne imba. Jeśli grałeś w dote jakies IH albo chociaż na lepszej platformie to przechodząc na lola będziesz tak do elo ~1600 zmiatał większość graczy bez problemu. Ale jak się zdziwisz jak spróbujesz po kilku miesiącach gry w lola pofarmić sobie w docie : ) Pozostaje tylko czekać na Dota2.
P.S.: Ostatnio grałem sobie dotke z kumplami z osiedla (Admin i 2 Modków z lol.pl ~1800 elo)* i nie dawali rady z lasthitem na liniach haha. Wogóle, wszystkie te celowniki skillami w lolu są... hmm... lol?
*- tak tak, lolking style.
HAHAHAHA
Tompior będzie mi mówił o championie, że jest imba, po jednej grze nim (a po pierwszej w ogóle w lola?).
Cały Tompior... Wyrabia sobie opinię o czymś o czym nie ma zielonego pojęcia, a dopiero potem sprawdza, jak to działa, a jak nie działa tak jak sądził, to i tak tak działa : D
Tak dla wiadomości: gry na pierwszych poziomach są nie reprezentatywne. Nie można z nich wyciągać żadnych wniosków. Ponad połowa osób tam nie wie, jak działa turret i dlaczego go bije, oraz setki innych elementarnych spraw.
W LoLu jest po prostu mniej do ogarnięcia = jest mniej skillowy
To akurat fakt. Żeby nie było, że cisnę Tompiora bo gówno wie i gada i cokolwiek powie to nie prawda :P. Skill cap w LoLu jeśli chodzi o ogarnięcie postaci jest bardzo niski. Różnica między wysokim rankingiem a niskim nie polega na ogarnięciu mechaniki gry, ale podstawowych zasad jak: wardownie, nie-gonienie przeciwnika (zwłaszcza na terenie wroga), nie inicjowanie walk 4v5/3v5, i tym podobnych... Niby banał, ale większość ludzi tego nie ogarnia. Jakieś 90%.
@up
No pic no proofff!! To tylko lolking robi screeny w lobby z osobami z którymi gra? =/
VarianWrynn
18-02-2011, 22:36
Janna pwni. Nie grałem lepszym champem jeszcze :)
http://img812.imageshack.us/i/57859153.png/
biedny yoh
Bla bla bla Ryba :D
Mówiłem to na podstawie tego, co widziałem w grze.
W ogóle w LoLu nie ma czegoś takiego jak teleport scroll, żeby wrócić szybciej na linię?
(Tak, wiem, że jest taki champion spell czy jak to się tam nazywa).
Bla bla bla Ryba :D
Mówiłem to na podstawie tego, co widziałem w grze.
To prawda, a że za wiele nie widziałeś, to jakość twojej opinii jest taka, jaka jest : P.
A co do skrola, to tak, tylko spell.
To co, chłopaki? Może jakoś się umówimy na partyjkę 5 vs 5? : D
Rybzor i Lukers to wyższa liga, oni z pospólstwem się nie zadają ;) A na serio to niegłupi pomysł, mogę jeszcze jednego znajomego ściągnąć, to będzie full 5 (no chyba że tompiora bierzem).
Ruszek, jestem dobrym graczem Doty, a nie jakimś casualowym graczem, który pierwszy raz gra w RTSa. Nie zakładaj od razu, że jestem słaby :P
On nie zakłada, on po prostu nie wyklucza!
@Tompior
Z doświadczeniem z DoTy łojisz noobków jak leci, to oczywiste. Ale jeśli chcesz zobaczyć co znaczy skill w Lolu zrób sobie premade'a(jeśli grasz na EU) z tutejszymy 30 levelami. Poskładasz się aż miło. A co do zabijania własnych creepów, Gankplank to potrafi :P
@Ryba
Kiedy pisałem o wczorajszym wieczorze miałem namyśli wieczór ponad 24h wcześniej.
Ja z meczu odpadam chyba że się ucywilizujecie i przejdziecie na USA :P
Swoją drogą cieszę się że wczoraj pyknąłem grę. Dzięki temu teraz mam first win of the day bonus x 10 xD
ja się pisze chłopaki :P
Co do kolegi od lola...
Lol mniej skillowy?! Spadłem z krzesła...
Ja cię naprawdę zapraszam na małą partyjkę żebyś zobaczył wysoki(nie najwyższy) poziom gry w lola
VonKinol
19-02-2011, 11:07
Ja mogę wam pokazać jak się gra na europie ;)
Dobra, to kiedy gramy ?
1.Rybka
2.Lukers
3.Tompior
4.Ruszka
5.Murdock
Jakie postacie zaklepujecie ? ;) Ja jungluje shaco, bo poza nim mam tylko Ryze który trochę posysa ^^
Co do kolegi od lola...
Lol mniej skillowy?! Spadłem z krzesła...
Ja cię naprawdę zapraszam na małą partyjkę żebyś zobaczył wysoki(nie najwyższy) poziom gry w lola
Nie wydaje mi się, żeby był sens dyskutować jeśli nie grałeś w dote (bo nie grałeś, to quite obvious). Dota jest dużo bardziej skillowa, chociaż częściowo przez starszy, rtsowy silnik gry, ale jednak. Czego w lolu nie zrobisz: denay, abusing fog of war(można się chować w krzakach, ale to zupełnie inny, moim zdaniem kiepski mechanizm), nie tracisz kasy przy deadzie, wszystkie te noob-friendly pomoce, BRAK BLINK (DAGGERA KEKEKE : (), którego summoner spelle nie zastąpią i wiele innych. Gra jest dużo łatwiejsza do ogarnięcia, wymaga mniej skilla i jest nastawiona (w założeniu) bardziej na walki drużynowe co nie jest złe (bo o teamplay w tej grze chodzi), ale mocno ogranicza profity idące z przewagi w skillu jaką mają pojedyńczy gracze.
@Tompior
Z doświadczeniem z DoTy łojisz noobków jak leci, to oczywiste. Ale jeśli chcesz zobaczyć co znaczy skill w Lolu zrób sobie premade'a(jeśli grasz na EU) z tutejszymy 30 levelami. Poskładasz się aż miło. A co do zabijania własnych creepów, Gankplank to potrafi :P
Niestety, ale sam fakt, że oni mają 30lvl a ja 5 oznacza, że nie mam szans. Wypełnione drzewko rozwoju + jakieś runy => są silniejsi.
@Luker's: Argen to dobrze podsumował.
@LoL: Kolejna gra za mną, tym razem miałem 2 retardów w teamie - jeden afkował całą grę, a jak nie afkował to biegł pod tower i ginął w 3 sekundy. Drugi oczywiście musiał ze mną pójść na mid i mi zabierać expa =/ Ale i tak grę wygrałem, bo przeciwnicy niewiele lepsi od tych 2 moich :D
Tak jak mówiłem, to jest różnica między newcomerem a kimś, kto na docie spędził kilka ładnych lat : D Oczywiście to gra dla wszystkich, ale tym bardziej lubie czytać posty z tego tematu, jacy to nieziemscy ogarniacze są na 1300 elo : D
Uwierz mi, że są ludzie na 1300 elo, którzy są 10 razy bardziej ogarnięci niż tacy z 1600, którym się po prostu pofarciło. Jak jesteś dobry to nie znaczy, że będziesz mieć wysokie elo. Stanowisz tylko 1/5 teamu, a jak chcesz pociągnąć grę to czasami można nawet flame dostać za to, że x champem chcesz iść na mid bądź do jungli.
Co do elo 1300-1600- over 9000... On nie oznacza że jesteś prosem a nawet graczem dobrym , bo oczywiste jest że wiekowość graczy elo 1200-1400 ją często lepsi tylko trafia się drużyna nie-ogar albo trafi się koleś co zniszczy całą gre...
Dlatego moje Ranki olałem miałem 1200 spadłem do 900 teraz jestem na jeszcze jakiejś mizernej ilości... wole z kuplami normalne zagrać
Co do Dota-lol.. Ja zwykle moja głęboką dysleksja się odezwała... nie chodziło mi o to że Dota nie wymaga skill itp... po twoim poście widzę że się mylę...
Chodziło mi bardziej o to że Dota - LoL bazują na tym samy zestawie... "drużyna musi współgrać"... Lol nie jest łatwiejszy od Doty... mam kupli z tamtych klimatów i bazuje na ich zdaniach... Wiec uważam że obie gry mają podobny poziom trudności.
Co do umówionej walki... To może tak czas itp? Nie wiem np. dziś wieczorem lub coś takiego bo ja i tak teraz do 23.00 w robocie w cafe siedzę wiec ja mam cały czas wolne oprócz 17.00-17.45 mam przerwę...
Ja zaklepuje Ceytlin , Lux , Olafa
Ale i tak pewnie ludzie chcą bym Lux grał... Co nie ?! :P
Maldoryz
19-02-2011, 16:17
http://img98.imageshack.us/img98/3140/xine.png (http://img98.imageshack.us/i/xine.png/)
:wasabi:
Co do elo 1300-1600- over 9000... On nie oznacza że jesteś prosem a nawet graczem dobrym , bo oczywiste jest że wiekowość graczy elo 1200-1400 ją często lepsi tylko trafia się drużyna nie-ogar albo trafi się koleś co zniszczy całą gre...
Dlatego moje Ranki olałem miałem 1200 spadłem do 900 teraz jestem na jeszcze jakiejś mizernej ilości... wole z kuplami normalne zagrać
Co do Dota-lol.. Ja zwykle moja głęboką dysleksja się odezwała... nie chodziło mi o to że Dota nie wymaga skill itp... po twoim poście widzę że się mylę...
Chodziło mi bardziej o to że Dota - LoL bazują na tym samy zestawie... "drużyna musi współgrać"... Lol nie jest łatwiejszy od Doty... mam kupli z tamtych klimatów i bazuje na ich zdaniach... Wiec uważam że obie gry mają podobny poziom trudności.
Co do umówionej walki... To może tak czas itp? Nie wiem np. dziś wieczorem lub coś takiego bo ja i tak teraz do 23.00 w robocie w cafe siedzę wiec ja mam cały czas wolne oprócz 17.00-17.45 mam przerwę...
Ja zaklepuje Ceytlin , Lux , Olafa
Ale i tak pewnie ludzie chcą bym Lux grał... Co nie ?! :P
No, lux by się przydała :D Musimy mieć jakiegoś ogara co sam na lajnie da radę, przynajmniej przez chwilę, bo ja junglować będę :p rybzor ?
@UP
Też se go zaraz kupuję, 100 Ip dokładnie zostało B)
Ja nie gram takich forumowych premade, bo zagram z ziomkami z którymi nigdy nie grałem i nie widziałem ich na oczy i trafię jak zwykle na piątkę kumpli którzy grają od miesiące premejdy i kupili sobie 20 skinów na boże narodzenie.
Co do Xina to też kupiłem go ostatnio, zagrałem 2 gry i odstawiłem : d.
Ja nie gram takich forumowych premade, bo zagram z ziomkami z którymi nigdy nie grałem i nie widziałem ich na oczy i trafię jak zwykle na piątkę kumpli którzy grają od miesiące premejdy i kupili sobie 20 skinów na boże narodzenie.
Co do Xina to też kupiłem go ostatnio, zagrałem 2 gry i odstawiłem : d.
Ja wiem że tak będzie ale czemu nie zagrać to tylko gra... Jak przegramy to przegramy... Ale będzie fun...
Dobra, to kiedy gramy ?
1.Rybka
2.Lukers
3.Tompior
4.Ruszka
5.Murdock
Jakie postacie zaklepujecie ? ;) Ja jungluje shaco, bo poza nim mam tylko Ryze który trochę posysa ^^
Biorę Tryndasa :). Mam runki odpowiednie i nieco doświadczenia, więc nie będzie ze mną problemów.
Maldoryz
19-02-2011, 21:48
rozgryzlem was: kazaliscie mi kupic Xina, bo wiedzieliscie, ze go nie ogarne (to tylko 4 przegrana z rzedu)
rozgryzlem was: kazaliscie mi kupic Xina, bo wiedzieliscie, ze go nie ogarne (to tylko 4 przegrana z rzedu)
Mwwheehehe :evul:
Mi tam xinem średnio idzie, jak grałem z reeonem vs 30 lvle to nie było za dobrze, ale wydaje mi się że na normalu można nim pocisnąć moje lvle ;)
No ruszek ma tak samo. Radziłem ci kupić xina bo jest zajebisty, przekonasz się o tym z czasem.
Ta, ta gra jest swietna.. Gralismy sobie dzis z erversem pare gierek, w tym gralem 2 kassadinem - pierwsza w late game wyciagnalem z 26/7 ok. 1k ap, tyle co, ze cisnelismy ostro w early/mid game, skoro w late karma jest najbardziej useless champem jakiego widzialem - dobra, speeda mi dodawala. Oczywiscie pomimo to, ze bralem prawie wszystko na solo, to w teamfightach 4v5 nie wygrasz w late. Nawet jak jestes nafeedowanym kassadinem. Druga gra - przeciwnicy lamia, mozna poweidziec ze wygralismy early i mid game, w late trynd rozpoczal gre od 10/x, skonczyl na 27/x. Crity za 1/5 hp mi robil, nawet gdy atakowalismy go w 5 robil tripla. Z exhaustem tez mial ostra banie. Przez pojedyncze 'jednostki' mozna ostro przegrac gre i sie w*****c, mimo ze nie robisz zadnych bledow. Czy to enemy op, czy to (r)lamus w twoim teamie - dotrwasz do late, przegrywasz.
I do tego champy sie nudza, znerfili mi Anivie, kupilem ostatnio Morgane ale nia nie idzie scarrowac gry niestety, mozna sobie kogos posnarowac czy obronic anti-cc tarcza, ale co z tego. Mf nuda, same with ashe czy xin. Blanc useless, akali nie ogarniam z randomami, ciezko strasznie sie wybic. Brak mi slow, musze malphita kupic;/
Bo tak to w lolu jest, że w early możesz sobie poownić i pogankować, ale w późnym mid i late, kiedy musisz polegać na teammates i wszyscy mają równe szanse okazuje się, że kumple z drużyny to totalne brainafki, a sam pięciu nie zabijesz. Już miałem dziesiątki takich gier, gdzie wchodziłem w mid z - dajmy na to - 10/2/5, a kiedy zaczęły się team fajty z moronami przegrywałem grę z 11/12/7.
Lol, a ja kupiłem irelię i poszedłem na bot z debilnym warwickiem który z połową hp skakał na sonę i nida, sfailowaliśmy turreta, na 10 lvlu miałem coś ok 2/4. Później taka nida mnie solo wyczaiła i pomyslalem ze chuj tam bo i tak nie uciekne to zaczalem ja klepac, q + e (stun) i nie ma 1/3 hp, zarzucilem w a ta zanim sie skapnela ze dostaje wpierdol to juz miala 1/3 hp i ganialem za nia pod jej turretem z 5 albo i wiecej sekund i ja ujebałem bez ulti, a turret mnie dosłownie smyrał : O. Raz stankowałem turreta z full hp bo rammus zbyt mocno obrywał(lol). Koniec 12/4/15~~, robiłem mega dmg a miałem pod dmg tylko trinity, wit nie zdążyłem złożyć. Dobrze ze ja wzialem bo sie zastanawialem nad kennenem : D
http://img140.imageshack.us/img140/8858/irena.jpg
Nawet mi nie mów...cały boży dzień trafiam jak nie na leaverów, to na idiotów. 7 przegranych pod rząd strasznie przybija. Naszczęście w ostatniej zrobiłem 12-3-7 i po jakichś 40 minutach win. Co ciekawe, dostałem 396 IP :)
Hahahhaha, ci przeciwnicy to jacyś zwolennicy swiftnes butsów : D
A build rammusa epicki. Full anty AD kiedy w teamie praktycznie same AP. ROTFL. Nazwać takiego debilem to mało.
Mało powiedziane...nawet przeciwko AD ten build jest kretyński. Kto widział na rammusie frozen heart? Każdy normalny przeciwko dpsom builduje Thronmaila, pozniej taunt + Defensive Ball Curl i dps pozamiatany...a ten obniza mu attack speeda zeby jeszcze mniejszy dmg zadać...
No ja wczoraj grałem z ruszkiem więc poziom gry był trochę niższy i miałem 5-6 loosing z rzędu, później coś pograliśmy najbardziej ogarnianymi champami to sie ze 2 gry wygrało, a tą ostatnią scarrowałem irelią więc nie jest tak najgorzej ; p
http://www.youtube.com/watch?v=ATAlaOIEeVU <--- Swego rodzaju hymn, haha : D
No ja wczoraj grałem z ruszkiem więc poziom gry był trochę niższy i miałem 5-6 loosing z rzędu, później coś pograliśmy najbardziej ogarnianymi champami to sie ze 2 gry wygrało, a tą ostatnią scarrowałem irelią więc nie jest tak najgorzej ; p
Nawet nie wiedziałem że ty tam byłeś O_o Nie ogarniam was po głosach :P
Ale jak wziałem shaco to win był! :D
Lol dude, nick elomano na ts, kto znałby cię z nicku ruszek jak nie ja albo avo?;p
Lol dude, nick elomano na ts, kto znałby cię z nicku ruszek jak nie ja albo avo?;p
M.. Podaj mi nicki z gry, bo nie ogarniam :DTy to wiem,ale pan który był na midzie i stwierdził iż "Annie to suka" to który to ? : P
Hmm, nie wiem : D avorian to robek, jok3rr i coctail to moi kumple z rl.
na ventrilo ja - elomano
robek - avo
jokerr - mama
coctail - :<
ruszek masz bana na junglowania shaco :P
kurde te dwie gry nie wyszły mi... Moje fatum Ashy nadal trwa... zawsze gdy chce gościa zabić to obrywam nie wiem jak strzałem :P
ruszek masz bana na junglowania shaco :P
kurde te dwie gry nie wyszły mi... Moje fatum Ashy nadal trwa... zawsze gdy chce gościa zabić to obrywam nie wiem jak strzałem :P
1-szy raz mi nie wyszło, a wy się czepiacie :/ Nie dość że miałem lagi to za późno wszedłem, myszka czasami się wyłączała, i jeszcze na dodatek co chwile mi moby przeaggrowywały z JiTB na mnie >.> Pierwszy raz od ponad 20 gier prawie padłem na lizardzie :confused:
Maldoryz
20-02-2011, 21:09
juz potrafie zabic champow z mala iloscia hp, jest dobrze B)
@up
4/7/5, jest średnio : D
Ja już wolę grać z erversem i resztą vs 30 lvle i dedać ,niż wejść na normala i zobaczyć tych debili którzy gonią 3 przeciwników pod ich turretem. Japierdole >.>
http://img217.imageshack.us/img217/9389/irena2.jpg
Scarrowałem z kennenem ranka, fajnie. Elo skacze bardzo szybko ;o już 960...
lukers - sprawdź ten build : D imo jest zajebisty.
start najlepiej doran shield>buty cd>tri force>fon>spirit visage>wit end>atma impaler
masteries 0/24/6
najlepiej flash/ghost. zajebiste survi, w mid-late praktycznie nie można cię zgankować ;x
@LOL Ten teemo szedł w ap xD
Taki build na Irelii się sprawdza? Nie za mały ten damage? Tylko Triforce do zabijania, reszta defensywna. Słyszałem że Irelia to zajebisty AD tank, ale nie przesadzasz ty troszkę? :D Dzisiaj ją kupiłem i całkiem fajnie się gra, budowałem ją według TEGO (http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/irelia-will-of-the-blades-34155) buildu. Zastanawiałem się nad Warmongs Armor, Atmas Impaler, Trinity Force, Frozen Mallet, Bloodthirster i jakieśtam butki. I biorę clarity, w połączeniu z jej pasywem i Mercurys Treads wszelacy stunnerzy mogą ją cmoknąć w cyce.
muszę przeprosić kolegę któremu dałem bulid bo podałem mu zły :/ zła zakładka... :confused:
Jeżeli chodzi o bulid to jestem przyzwyczajony do starka , ghost blade , black clivera... ja ide pod dps...
http://leaguecraft.com/builder/Irelia/?items=70,104,28,79,81,55&runes=11,11,11,11,11,11,11,11,11,62,62,62&masteries=3001140032330100000000000000102140001000 000&level=18
Chyba że magowie wchodzą wew znaki to zamiast łapki miedzy sztandarem i trinity banshee
I jeszcze jedno... ostatnia gra z chłopakami...
http://img703.imageshack.us/img703/3355/lola2w.jpg (http://img703.imageshack.us/i/lola2w.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
start najlepiej doran shield>buty cd>tri force>fon>spirit visage>wit end>atma impaler
Atmas chyba za wiele nie daje, skoro jedyny item na HP to tri force.
+ irelia z SS'a musiała mieć śmieszna grę, zabij GP a przeciwnik nie da rady cie zabić.
Taki build na Irelii się sprawdza? Nie za mały ten damage?
Jeśli dasz za dużo przedmiotów na dmg zaczniesz umierać, a tego nie chcesz. W early>mid game dzięki tri force masz dość dmg i dość wytrzymałości. Zapewnie w tym okresie zobaczysz, że
a) Nafeedowałem się dość i mogę solować cały ich zespół
b) Przeciwnicy nie są idiotami i wiedza jak mnie skontrować
c) Czemu mój teemo ma 4 warmogi, yi 5 phantom dancerów a trynd nie używa ulti i ma dwie pary butów
I zależnie od odpowiedzi:
a) doooooooooh zgadnij co
b) Musisz stać się tankerski i zając się inna rolą w drużynie
c) fontanna /d
Co do buildów:
Warmongs Armor, Atmas Impaler, Trinity Force, Frozen Mallet, Bloodthirster
NOM NOM NOM madred łaknie twej krwi bez magic resista.
Build testowany dostał tag "gwałcący".<na ludziach u których nie stwierdzono guza mózgu>
Cloth armor+poty>HoG>Tri force>SV>zależnie jak zbudowany jest zespól przeciwnika HoG w randuin lub banshee/FoN, jeśli czujesz się pewny Wits end lub Black cleaver(proc zaskakuje na jej Q)> to czego nie zrobiłeś wcześniej zrób teraz.
Ale i tak większość gier rozstrzygnie się podczas ery trinity force.
No właśnie się sprawdza bardzo dobrze, w nie-tanków wbijasz się q>e>normal atk i nie mają pół hp, więc twój wybór czy użyć ulti i ich dobić czy poczekać 3 sekundy aż będzie znowu q. Nie potrzeba tu mercury threadów bo z itemków ma się ogromne survi, pod koniec ok 200 magic resa. Z ghost/flashem w mid/late przeżywam wszystkie ganki, trzeba na odpowiedni momen zachować stuna i ulti ;p. Na tym buildzie gra wickd (2200~~ elo solo queue) i podobno stwierdził, że to jest najlepszy build.
@up
tak mi się zdaje, że atma impaler. później sprawdzę to na innym forum, chociaż i tak rzadko kiedy udaje się wit end złożyć, do atmy jeszcze nie doszedłem xp
ahaś, ta irelia z ss to ja ^ ^
Grałem na jakimś buildzie z masteriesami 21/0/9 bardziej nastawionym pod ofensywę i szło mi do dupy...;p, a na tym co wyżej podałem pierwsza gra po zakupieniu irelii 12/4
@LOL Ten teemo szedł w ap xD
No Teemem niegdyś najlepiej się szło w ap Szerloku :confused:. Nie wiem jak jest teraz ale wydaje mi się ze itemy spełniają obie funkcje ;)
No tak, ad janna też jest lepsza od ap. Po cholerę to budować pod ap? Bo grzyby mocno biją? Teemo ad/as świetnie pushuje turrety i ma lifesteal więc dużo champów bije solo szerloku, ap to useless gówno.
No tak, ad janna też jest lepsza od ap. Po cholerę to budować pod ap? Bo grzyby mocno biją? Teemo ad/as świetnie pushuje turrety i ma lifesteal więc dużo champów bije solo szerloku, ap to useless gówno.
Boże, tylko mnie nie bij! :(. Grzybki to świetny pomysł na dobijanie wrogów z odległości, ba! A jaka mocy przy team fight'ach. Nieraz miałem sytuacje w których jeszcze nie zdążyłem się zrespawnować a ludzie padali gdzieś tam na uboczu od grzyba :D. Poza tym powiedziałem już, że itemki zredukowane są na jedno i drugie, więc w czym problem. Nie denerwuj się = |.
A czy ja się denerwuję?;o Jeśli moje słownictwo uważasz jako okazywanie 'złości' to nie, ja przeklinam na codzień : >
Jak to po cholerę budować pod AP? Nie dość, że każda jego umiejętność opiera się na AP, to damage z autoattacku (w buildzie AP/AS ofc, bo pure AP to gówno - za wolno aplikuje truciznę) jest o wiele większy, a jeśli nie, to w każdym razie bliski i porównywalny z AD. Dodaj do tego około 1k damage'a z grzybków oraz Q. Prawda jest taka, że AP/AS build jest bardziej efektywny niż AD/AS i to widać zarówno grając nim, jak i patrząc na takiego. Zastanów się, dlaczego 99% Teemów teraz, to AP. I dlaczego reccomended są pod AP/AS. K, teraz możesz przyznać mi rację. :P
Jak 99% teemo to ap to ja jestem jakiś dziwny, gram w to pół roku a to pierwszy jakiego widziałem. Pozatym na as on ma tylko nashor tuth ;o
Lukajcie itemy tristany. Koleś składał ashe i karthusa na rocketjump + ulti : DDD. W zasadzie to pod koniec gry ashe ginęła na samo ulti. Od full hp do zera. Jezu, jakie to było śmieszne : D
http://img141.imageshack.us/img141/1808/24304857.jpg (http://img141.imageshack.us/i/24304857.jpg/)
Jak 99% teemo to ap to ja jestem jakiś dziwny, gram w to pół roku a to pierwszy jakiego widziałem. Pozatym na as on ma tylko nashor tuth ;o
Niestety większość pieprzy się z recommended itemami nie myśląc samodzielnie, luls.
Ryba, to z jakiegoś demka? Jak tak to zlinkoj.
I Malady, i Madredki.
Ja tam u tamtego teemo widzę tylko buty, mejai, b wand, needlesly large rod i owy nashor tooth.
AP teemo daje rade w early/mid game. W late ssie niemiłosiernie, tak samo zresztą jak AD. Choć ja sam grałem teemo AD, na USA częściej się widuje build AP.
Ja tam u tamtego teemo widzę tylko buty, mejai, b wand, needlesly large rod i owy nashor tooth.
Nie mówię o żadnym konkretnym Teemo z żadnego konkretnego screena, ale ogólnie o itemach które dobry Teemo POWINIEN mieć. Malady, Nashors, Madreds, buty AS, Rabadon.
domine250
21-02-2011, 22:33
Co radzili byście kupować u Anivi ?
Catalyst > Rod of Ages > death~ Cap > etc, ogólnie taki pure AP + coś do hp typu rylai. Pod koniec można sobie kupić guardian angela też i ma się 3 rzycia : D
Ja tam zawsze skladam catalyst, butki, mejai jesli gra idzie po waszej mysli, jesli nie i jestes newbem - poczekaj az nia ogarniesz. Rod of ages, czapa, a pozniej w zaleznosci czy trzeba ci survive - cos na hp/armor/def (byle nie thornmail, moze byc cos z cd reduction np albo z aktywem przeciw enemy, albo banshee). No i pozniej w zaleznosci od upodobania, void staff, deathfire grasp, archangele mozesz tez stackowac. Cokolwiek :) Jak early pocisniesz gra jest wygrana, jesli nie - gorzej, bo trudno nia sie wybic w late.
Gralem przed chwila kassadinem vs malz z dorans shieldem ;d No i jeszcze vs malphite, to bylo cos strasznego, moglem tylko last hitowac na tym lane. Po 2 gankach moj turret padl, a ja go z Q tylko smyralem -.-
Maldoryz
21-02-2011, 22:50
a co kupowac Xinowi, jezeli z tym buildem (http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/xin-asian-devastation-50235) za szybko padam?
Hm. Jesli padasz za szybko w early graj mniej agresywnie lub z dorans shieldem na wejscie. A jesli nie to zloz moze divine, yomumu a pozniej lecisz frozen malleta (mozesz i wczesniej, zawsze to te 700hp). Imo itemki typu bf czy podobne na xinie mijaja sie z celem, na squishe jest i tak bardzo dobry, a bf moze byc dodatkiem wtedy i tylko wtedy, gdy jestes dosyc sfeedowany ;p Imo nie ma sensu pchac sie w pure as, bo masz tez swoje W - lepiej miec troszke wiecej dmg. Tylko pamietaj o odpaleniu aktywa divina i yomumu
@to samo co tutaj ruszka :>
Pozwolę opublikować build reversa ;)
Doran's blade - Lifesteal i jakiś tam damage. Przydatne.
Teraz farmisz, póki nie uzbierasz 770 gp, i idziesz kupić bootsy i daggera (lub jak masz nadmiar kasy to od razu bersekera).
Teraz dagger ponownie, i składasz sword of divine.
A teraz Youmuu's Ghostblade.
Frozen mallet.
I teraz zależnie od graczy, survi, damage, attack speed..
No natomiast ja wybrechtałem tamtego konkretnego teemo z tamtego konkretnego screena za owe konkretne itemki które kupił.
@Up
no ja raczej zawsze budowałem banshee po yoummu, ale frozen mallet mógłby być w sumie nawet lepszy.
@maldoryz - spróbuj ten build co napisał ruszek, tyle, że nie do kończył ;d ja lece zawsze tak (kolejność kupowania) doran blade>boots of speed>sword of divine> merce/berserki/softy (merce jeśli 2-3 cc najmniej, a berserki/softy to już wg mego upodobania), >yoummu ghostblade>frozen mallet>banshee's veil>sprzedajemy dorana i kupujemy np bloodthristera :> hf.
ps
build na ire ma się świetnie ; ], solowałem 1v2 na topie, gang z kogiem bali się wyjśc spod turreta ;f
http://img232.imageshack.us/img232/1633/irena3.jpg
Build malza <3
http://img822.imageshack.us/img822/8531/lol20110221203237.png
A tu prze polaczki, goscie mnie wysmiali ze mam tp na kassadinie ;d bo przeciez lepiej miec ghosta czy forfitera
http://img524.imageshack.us/img524/8876/lol20110221210435.png
Ale miałem osom grę Irelią. Wszyscy full buildy, ledwo co wygraliśmy. Staty 15/10, chyba najmniej deadów z teamu. Build?
Mercury's Treads, Trinity Force, Spirit Visage, Force of Nature, Frozen Mallet, Atma's Impaler.
Na końcu wymieniłem SV na Guardian Angel, ale miazga niesamowita, solowałem każdego. Niesamowity regen i heal, genialny damage, slow, w cholerę HP i mając cleanse niemal całkowita odporność na CC.
a co kupowac Xinowi, jezeli z tym buildem (http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/xin-asian-devastation-50235) za szybko padam?
Dziwisz się? Ten build jest do dupy, totalnie zero survi, jedynie Trinity daje troszkę HP, a i tak wg tego buildu kupuje się go późno. Dobrego Xina poznaje się po tym, że wpierw kupuje Phage i rushuje Frozen Mallet. To daje niesamowite survi, potem możesz cisnąć w damage ile wlezie. Ludzie totalnie zapominają o tak ważnej rzeczy jak HP i ogólnie defensywa, niesamowicie wielki procent graczy po prostu rushuje itemki AP czy AD. A potem są staty typu 3/19. Niektóre postaci są wręcz stworzone do tego, by maksować damage (Ryze, Karthus), ale Xinem naprawdę warto postawić na survi. Zobacz - Irelia jedyny item do ataku ma Trinity, reszta survi i itemy defensywne. A zabija, że ho-ho!
Ja często biorę Sorc Shoes, 4x Rod of Ages i w międzyczasie gdzieśtam Rabadon's Deathcap. Ewentualnie jeśli masz problemy z maną i nie masz clarity, weź Archangel's Staff zamiast jednego RoA. Nieśmiertelny nuker którego boją się wszyscy.
To stestuj ten mój build, jeśli nie masz idiotów w teamie to nie padniesz więcej niż 2-3 razy. Masteries 0/24/6. doran shield/blade > butki cd>triforce>fon>sv>wit>atma/banshee. Jest imba. Combo na squishow - q+w+e i tu się zastanawiasz czy wcisnąć r i dobić z ulti czy pobić gościa 2 sekundy dłużej czekając na zejście cooldownów z q/e. Z tym buildem niesamowicie kosi się fragi, stoi taki z połową hp pod turretem i myśli, że nikt na niego nie skoczy, a tu pojawia się taka imba irelia z zajebistym magic resem, zabija go w 2 sec i ucieka ;>
Sory że odbiegam od tematu ale...
Co do Irenki to bulid jak będę w domu sprawdzę (u kupla jestem)... chodź ja zasuwam na demagerze lub nuke/hybryda...
takie stwierdzenie co zasuną mi kolega... nie ma czegoś takiego jak bulid od kolegi... pytasz sie gościa jak go budować ale i tak jest szansa że zrobisz go na własny sposobów tak by robić ją pod twoją grę... ja olafa robię (nie wiem czy bulid taki ktoś opatentował..) banshee , ghost malde , merci , exalibur (co daje crt i livestila , nie wiem jak się nazywa , nie pamiętam) madreda , starka... to nie jest coś wielkiego ale szczerze to robi siekanine.
Dlaczemu przy opisie buildów pomijacie runki i masterki?
Myślałem nawet o irelii, ale to w cholere zbierania na nia sama i kolejny zestaw run :/
właśnie... dobrze że to przypomniałeś to ważna rzecz... ja pod olafa i Caytlin mam full arrmor penetreation + tak speed... Lux magic penetration i 1% cd... i pod YI... CRT + atak speed... pod Irenkę/ jax muszę hubryde runki robić
Ja z run i masterek mam 3 dla większości champów.
1 - Magic pen, cd redu, mana/5; dla mage carry typu lux itp
2 - Armor pen, cd redu, mana/5; xin itp itd
3 - Full hp, cd redu; vlad/tanki
Ja tam póki co jednej strony nawet nie mam, sfailowałem z kupowaniem. Kupiłem 2 rodzaje seali na jedna strone x.x. Muszę kupić shena, później się coś pokombinuje z runkami. Co do irelii - no myślę, że to raczej jak większość dps, armor pen, cd reduction świetnie by się sprawowało z butkami, flat hp i może dodge chance/ew coś innego pod def.
Ja 1 stronę mam dla physical championów (armor pen, maga regen, AP, HP), 2 stronę czyste AP, trzecią AP + quinty HP. Ale muszę pozmieniać, przede wszystkim wywalić 2 stronę której nie używam w ogóle i zrobię coś typowo pod tanka albo dla Irelii.
@Erverse
W sumie to nasze buildy niewiele się różnią, gdyby nie to że mieli w teamie Tryndę, Shena i Katarinę to kupiłbym Wit's End, jedynie butki inne.
No a właśnie to butki są duszą tego buildu, merce buduję jedynie wtedy kiedy jest naprawdę ciężko z cc. Masteries też dużo wnoszą ;p
@Up
no ja raczej zawsze budowałem banshee po yoummu, ale frozen mallet mógłby być w sumie nawet lepszy.
Tzn. zależy oczywiście. Jak jest w drugim teamie dużo casterów, to większego survi da nam banshee veil.
EDIT NEWS:
Riot rekompensuję nam problemy z chatem boostami do IP : D
http://img593.imageshack.us/img593/9805/lolqg.th.png (http://img593.imageshack.us/i/lolqg.png/)
Ahh, wygraliśmy 4v5 :D Morde levnął na samym początku, ja solo zdobyłem kilka killi, a potem z górki. Szczęście, że mieli same physical dpsy, więc spamowałem armor ile wlezie. Wraz z eliksirami byłem NIE DO ZABICIA, Trynda mógł mi co najwyżej wylizać cycuszki. Niesamowity heal, genialne survi, znośny dmg. Planowałem zamienić potem SV na Bloodthirstera albo coś, ale gra się skończyła.
@Erverse
Testowałem twój build, akuram miałem wrogów głównie magic więc było najs. Ogólnie warto iść w CDR Irelią widzę, cooldown na ulti miałem 24 sek.
Teraz lost niestety, ale grało się fajnie ;x 15/6.
Quezacoatl
22-02-2011, 19:59
Nie mówię o żadnym konkretnym Teemo z żadnego konkretnego screena, ale ogólnie o itemach które dobry Teemo POWINIEN mieć. Malady, Nashors, Madreds, buty AS, Rabadon.
Czy to AP czy AD, pchanie Teema atk speed do samego hard capa jest bez sensu.
Gdyby Teemo mial poison tego samego typu co Twitch, to jeszcze. Lepiej AS do ok 1.5-1.8 a reszta AP/AD.
--Ogorek--
22-02-2011, 19:59
http://img413.imageshack.us/img413/7189/beztytuugez.png
54 minuty gry, po 10 minutach wyszedl blitz, po 20 wyszedl trundle. Karthus 1447 AP, 3x quadra kill =). Fajnie tak sobie przegrać
============================
1425 ratingu ;[
Tylko u mnie są problemy z LoL'em? Strona się wczytuje powoli jak krew z nosa, klient mi pokazuje Amumu, choć wg. stronki powinno być ok. W ciągu ostatniej gry zaczęło mnie koszmarnie lagować, później do następnej nie zdołałem się już połączyć.
Ta, gralismy chwilowo 2v3 i 1v4, nagle gdy juz nam nexus turreta bili dc i gre nam wycofalo ;d Gra sie oczywiscie nie liczy. Wbilem na solo queue druga, po picku champow zwiecha. Nawet te ip boosty tego nie zrekompensuja...
Pieknie kurwa. Klient zatrybil, ale znow nie wpuszcza mnie do gry. Naliczy mi drugiego leave'a z rzędu :/
server EU to tylko problemy... problemy... problemy...
A tak nawiasem to yoh czuwa właśnie :D
@
Fajny podpis B)
nie dość że wszedłem pod koniec meczu, to od 1-16 lvla 3/1/5, czuć moc xina :D
server EU to tylko problemy... problemy... problemy...
gram w lola jakos od wakacji, zaczalem na us i poza kilkoma freezami o 4rano~ (domyslam sie ze przeciazenia jakies) w ogole problemow nie mialem, teraz od jakiegos czasu gram na eu i w ogole mnie zalamalo to co sie tu dzieje, czasem wystartowanie gry pochlania wiecej czasu jak sama gra, szczegolnie jak sie gra 5v5 a to jednemu czat wywalilo, albo drugi dolaczyl i go nie widac albo inne tego typu cuda.
ale za to teraz early game o niebo lepsze tu na EU, zaden minion nie zostanie zmarnowany ping o 180ms mniejszy robi swoje
Tia, jakby ping był taki sam jak na US to już dawno bym na EU nie grał. Tutaj ciągle jakieś problemy, ciekawe kiedy to się skończy ; /
btw podajcie nicki na US ci co grają bo czasami będę się tam logował jak na EU nie będzie się dało grać.
Właśnie oglądałem streama jak xin na 9~~? lvlu gdy dostał ganka od teemo i kogośtam, na 1/3 hp wjebał się w teemo z e+ult i teemo został na jakimś 100hp. Jak do cholery on wyciągnął taki damage z ulti? Zabrał mu dosłownie pół hp ;o. Muszę jutro stestować ten build, gość maxował e i kupował yoummu>latarnia>itemki od bfów, konkretne pierdolnięcie. Ale co taka irelia robiła to nie mam pytań, goście niby 1800 elo a robią takie cuda, że szok. Dajmy na to shaco, który wyspał na redzie. Wracając do tej irelii, xin skoczył na nią pod turreta a ta po prostu zaczęła uciekać, nigdy nie słyszała o czymś takim jak stun z e. Jak tacy ludzie się wybijają na takie elo?...
Vaesse.
Dziś coś się totalnie krzaczy, nie wiem klient czy server, ale wywala mi asserty. Gdyby dziś wszedł jakiś patch to pomyślałbym że programiści dali ciała...
Co do pingów na US, ja mam zwykle ok. 200-240 co wcale nie utrudnia mi gry, a server rzeczywiście jest stabilny(dzisiejsze problemy to chyba pierwsze takie od czerwca kiedy zacząłem grać w LoL'a).
Omg Gangrel, zagrałem grę na US i... współczuje Ci. Po ~900 grach na EU stwierdzam, że różnica jest wprost kolosalna. Jak dla mnie, to gra się jak kaleka z tym pingiem (mam 200-250). Serio nie rozumiem, jak można tam grać mieszkając w EU.
Z pingiem jak podałem nie odczuwam ani pół laga, to też mi tam dobrze. Mam neo 6mb/s i jest ok.
Trafiłem na US przypadkiem, po prostu nie zauważyłem przy rejestracji opcji zmiany regionu, a że nigdy nie miałem problemów, to zostałem. Proste, nie?
Tak samo proste jak to, że gdybyś pograł parę miesięcy na EU, to owego laga już jednak byś zauważył :P. Nie znam osoby, która grała na EU, poszła na US potestować i nie pisała, jakie tam zjebane latency i że nie da się grać.
Quezacoatl
23-02-2011, 11:21
Tia, jakby ping był taki sam jak na US to już dawno bym na EU nie grał. Tutaj ciągle jakieś problemy, ciekawe kiedy to się skończy ; /
btw podajcie nicki na US ci co grają bo czasami będę się tam logował jak na EU nie będzie się dało grać.
Quzor
Ja gram tylko na US. A 180ms ping nie przeszkadza w last hitowaniu creepow. Jedyne co mnie ogranicza to atk speed.
Btw
Co do Ireli, chce ja kupic. Gralem nia dwa razy wczoraj, i jedna gra byla po prostu super. Na bot dopadl mnie Sion, wiem ze nie uciekne to walcze. Zabilem go i bieglem zpowrotem z marnym 20hp. Dobiegam do turreta a tu Olaf wybiega. Rzuca topor, ale kiepsko, wiec unikam. Dobiego kolo mnie i dostaje equi stuna zanim jest w stanie cokolwiek mi zrobic, jak stun sie konczy ma juz pol hp od turreta a ja jestem poza zasiegiem. Swietna zabawa.
Tak samo proste jak to, że gdybyś pograł parę miesięcy na EU, to owego laga już jednak byś zauważył . Nie znam osoby, która grała na EU, poszła na US potestować i nie pisała, jakie tam zjebane latency i że nie da się grać.
Nie mozna powiedziec, bo lag jest, w koncu jest to 180-200ms. Ale w grze takiej jak LoL to tak az nie przeszkadza, a i raczej nie jest tak widoczne, chyba ze masz bezposredniu porownanie. Nigdy nie gralem na EU, ale wiem ze maja gorsze serwery, pozniejsze updaty, no i ilosc polaczkow... To mi wystarczy zeby grac na US.
Nowy rekord:
http://img.photobucket.com/albums/v622/gangrel666/ip.jpg
Nie mozna powiedziec, bo lag jest, w koncu jest to 180-200ms. Ale w grze takiej jak LoL to tak az nie przeszkadza, a i raczej nie jest tak widoczne, chyba ze masz bezposredniu porownanie. Nigdy nie gralem na EU, ale wiem ze maja gorsze serwery, pozniejsze updaty, no i ilosc polaczkow... To mi wystarczy zeby grac na US.
Ja też miałem nadzieję, że się przeniosę na US ze względu na te problemy i ilość polaczków (faktycznie to wkurza), ale jak zobaczyłem tego laga to mimo to, że chciałbym, jednak doszedłem do wniosku, że nie da rady.
Na początku przeszkadza, ale da się przyzwyczaić. Zwłaszcza, że nie jest to niepewny, chwiejny lag, tylko stałe półsekundowe opóźnienie reakcji.
Irelia jest przekozacką postacią : D
http://img208.imageshack.us/img208/3397/irelia.png (http://img208.imageshack.us/i/irelia.png/)
To teraz do testa kassa i mordekaiser :P
Przed 30 lvl każda postać jest imba, nawet Soraka pod AD.
Uhm to co się dzieje w ciągu ostatnich dni to lekka przesada, nawet na GOA takich cyrków nie było, no chociaż w sumie nie, ale póki co naprawdę nie da się grać.
Co do LoL'a po wbiciu 30 lvl, kupieniu sobie kilku stron run, wszystkich champów, zaczyna się powoli nudzić, nie jest już to samo co kiedyś, jak się grało 20 gier dziennie. Po prostu kiedyś jak się nie wiedziało jak grać daną postacią, zbierało na runy było fajnie, ale później nie ma co robić.
Tylko że zanim wykupisz tych wszystkich champów i zainwestujesz w kilka stron run to TROCHĘ czasu przy tym spędzisz ;)
A Irelia jest naprawdę imba. Ona miażdży każdego, mając za jedyny item do damage Trinity Force, resztę pakując w survi. Przegięty heal, bardzo trudna do zabicia, ulti co 20 sekund i zbyt duży damage. W większości gier, w których dojdę do 5- czy 6-tego itemu w buildzie, wyzywają mnie od "OP noobchar".
A Soraka AD nie jest megazła. I tak większość Sorak nie pakuje w AP, tylko w survi i CDR, więc pójście w AD/CDR złym pomysłem nie jest, bo heal jest tak czy tak identyczny. Więc jeśli chcesz pozabijać, pozabijasz, ale imo bardziej przydatna jest Soraka AP/CDR/survi.
Maldoryz
23-02-2011, 21:15
ktos tam up ma racje, te problemu na eu od ~tygodnia zaczynaja denerwowac.
Swoja droga, dzisiaj rozegralem chyba najbardziej "pro" mecz w mojej karierze (zrobilbym ss, ale disconnect i kolejka chyba z 450) - 18/4/12. Przegralismy, ale satysfakcja ogromna, gdy przeciwny team schlebia ci pod koniec meczu :D
Mam jakiś błąd, że w 5v5 mogę grać tylko ranked, a normala w ogóle nie ma. Miał to ktoś? W 3v3 jest wszystko ok o.0
Nowy rekord:
http://img.photobucket.com/albums/v622/gangrel666/ip.jpg
Cienias, ja przed chwilą miałem 580~~ : / Chcesz skrina ? B)
Tylko że zanim wykupisz tych wszystkich champów i zainwestujesz w kilka stron run to TROCHĘ czasu przy tym spędzisz ;)
Pewnie dlatego gram w LoL'a od stycznia poprzedniego roku.
Ryba#
To jest właśnie EU LoL od 2 tygodni, a to chat nie działa i nie można invować kogoś, a to pewnie tryby rozrywki nie działają, a to lagi są straszne, cóż dlatego ostatnio przestałem w to grać.
PS.
444 w kolejce, Tibia mi się przypomina, też to jest syf.
W pro meczu nie masz prawa mieć tak wysokich statystyk, inaczej nie jest pro tylko po prostu enemy team był noobami ; )
W pro meczu nie masz prawa mieć tak wysokich statystyk, inaczej nie jest pro tylko po prostu enemy team był noobami ; )
Y.. No fakt, ogarami to oni nie byli, ale u nas zostały 2 inhi i tylko turrety koło nexusa.
BTW. Chyba będę sobie zbierał na Irelię ^^
http://img696.imageshack.us/img696/9729/irenka.png (http://img696.imageshack.us/i/irenka.png/)
Cienias, ja przed chwilą miałem 580~~ : / Chcesz skrina ? B)
Co ja poradze że goście się poddają? :(
Symuluj !
Jestem 480 w kolejce, za 40 min mnie zaloguje. A chciałem jeszcze zagrać mecza przed rajdem w WoWie... teraz to się nawet zalogować nie zdążę : D
Macie chłopaki coś na rozluźnienie podczas kolejek ^^
http://www.youtube.com/watch?v=UJBphQjtB6U
To lepiej Nunu Bot'a obejrzeć :D
Quezacoatl
24-02-2011, 11:47
Nigdy nie bylem w LoLu w kolejce. Jak to jest? Fajne? Ah te wynalazki na EU serwerach...
Nigdy nie bylem w LoLu w kolejce. Jak to jest? Fajne? Ah te wynalazki na EU serwerach...
Mi się raz na US zdarzyło, zaraz po wprowadzeniu drzewka. Spędziłem w niej jakieś 40 sekund :P
Nie jestem zwolennikiem gotowych buildów, raczej spojrzenia co inni wymyślili i zrobieniu to w taki sposób jaki mi pasuje. I grając głównie Vladimirem (ew. Fiddlestick lub WW - czyli coś co lubi wysysać życie) wykminiłem sobie taki build.
http://leaguecraft.com/builder/Vladimir/?items=9,109,84,22,18,108&runes=11,11,11,11,11,11,11,11,11,32,32,32,32,32,32 ,32,32,32,15,15,15,15,15,15,15,15,15,1,1,1&masteries=1003400100000000000000000000033140102030 301&level=18
Aha, zaznaczam, że chyba statystyki są nieco walnięte, bo z full itemkami wyciągam 4khp, ponad 700AP i na bank 410+++ m.speed.
Mamy koło 420 movement speed (mało kto ma powyżej 400, czyli spokojnie Trans i uciekamy, powtarzać aż można będzie z ulti+q+e dobić), w razie szybkiej akcji 1vs1 lub 1vs2 inicjujemy activem z hextecha, q+e i w zależności co dalej r lub w. Moim zdaniem przeżywalność ganków duża, czasem zamiast hextecha - klepsydra lub coś pod m.res. jeśli nas leją ;<
Chyba, że ma ktoś pomysł co by tu zmienić, żeby było fajniej.
Soulstealer'a nie chce, bo po 10+ stackach jesteśmy main focus'em, a to nie miło.
Tibijczyk222
24-02-2011, 19:12
Cześć wszystkim,
niedawno zacząłem grać w tego całego Lola i mi się nawet podoba. Gram janną (kupiłem ją sobie :P) i jest super
http://www.littlepic.info/images/c223fweoma3a8w3g7rf.png
Dzisiejszy meczyk ;p
No więc tak , gra przegrana ale meczyk mi się podobał. Staty myślę ,że ok. 0 deadów a 9 killi , podczas gdy grałem praktycznie sam. Ten minotaur leavnal podczas ladowania gry a krasnolud (sorry nie znam nazw :P) niezbyt ogarniał.
Próbowalismy tam cos bic, bronic sie ale niezbyt to wychodzilo. Choc ani razu mnie nie zabili to takie ataki po 3 powoli nas niszczyly.
Jakieś rady co kupować janną? Tu kupowałem żeby mieć dużo AP i dużą przeżywalność. Co o tym sądzicie?
Jakieś rady co kupować janną? Tu kupowałem żeby mieć dużo AP i dużą przeżywalność. Co o tym sądzicie?
A ja sądzę to co zawsze, mobafire ci pomoże.
Czy to Xin, czy to Jax, mobafire sprawdzić czas!
www.mobafire.com
Ileż razy można powtarzać ? :p
Nie ma to jak gragas pure tank z randuinem, yi z tarcza na wejscie + inf edge, veigar z glacial shroudem a tristana idaca w critical rate z dwoma parami butow ;d
Wg mnie grac janna 3v3 to troche bezuzyteczne, jesli chcesz cos zdzialac na trojkach to imo warto zagrac poppy, pantheonem, xinem. Ten rewolwer tez ci sie srednio przydal, mozesz isc w janne ap/support albo np w support/tank. Jannie wystarczy jeden archangel staff, bo i tak ma sporo many, a Q pchajace linie za 1 razem w zupelnosci wystarcza. Idziesz w nia itemki przydatne dla teamu takie jak aegis of legion, soul shroad etc.
Tibijczyk222
24-02-2011, 19:48
W sumie tak, Janna to jest support ale czy byłoby warto na taki mecz gdzie grałem sam z 1 , niezbyt rozgarniętym typkiem? Zobacz jakie ma staty, zaliczyl wszystki deady w teamie mimo tego ,że połowę many tracilem na wrzucaniu tarczy na niego i zabił tylko 1 typa a ja, supportem ,dziewięciu? Itemy kupowałem więc takie ,żeby pomagały głównie mi.
Fakt , w 5v5 będę musial bardziej skupić się na teammate'ach i dzięki za radę co do equipów.
Omg jak Janna miałeś 9 killów to ten team musiał być tak zerowy że nawet Yoh by ich pokonał.
@up
To jest 8 level, tam nawet Soraka może być team carry :p
Zresztą Janna pod AP to całkiem niezły killer, ale co z tego jak CDR/survi jest o wiele bardziej przydatna dla teamu.
Yoh Asakura
24-02-2011, 22:27
Jungle soraka iz op
A ludzie dający linki do buildów z mobafire - rotfl :d
O tym, jak ta strona i buildy na niej są gówniane, niech świadczy fakt, że to coś jest w topce buildów na Pantha: http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/pantheon-the-ip-farmer-4997
@Apticer: twój build na Vlada to syf straszny, lol@gunblade, nie jesteś Katariną.
Odnośnie Irelii, cieszcie się nią póki możecie, niedługo pewnie dostanie nerfa (na Q i E pewnie), a szkoda, bo to bardzo zbalansowana postać, która jest jak Olaf - im mniej HP, tym groźniejsza. A co do buildów i masteries 0/24/6 - wickd to idiota, jego build poległ w QuadraKillu ;) Ten sam człowiek robił Locket-Xina, nie zadawał żadnych obrażeń i cieszył się, że ludzie carrują go na 1800.
A, i taka wskazówka dla nowych graczy zaglądających tutaj - nie słuchajcie tego, co mówi erverse, bo pieprzy takie głupoty, że słabo się robi
@ap
Zabawny człowiek jesteś ^^ Czy ty na pewno wiesz co oznacza ip farmer ? :D Po tym jak cię pojechali, możesz mieć problemy z odzyskaniem zaufania. Patrząc na twoje inne posty, to można się przerazić O_o
Yoh Asakura
24-02-2011, 22:54
Ktoś tam pytał, czy ktoś tu ma powyżej 1400 - ja mam, co chciałeś?
Yoh jak tam twoje 1430~~ elo, czemu już nie grasz? Nie chcesz by spadło bo fuksem takie wbiłeś? ; / Tak ogólnie to ci powiem, że dużo głupot pier*olisz a mało robisz.
Co do irelii - to jeden z najbardziej sprawdzających się buildów i to nie tylko u mnie, więc shut your morda, daj ludziom grać jak im się podoba, nie każdy ma 1430 elo i może być takim koksem jak ty.
Yoh Asakura
24-02-2011, 23:13
Irelia = Tri Force, Madredy + survi
Tutaj nie ma nic odkrywczego. Wickd to ciota i naśladowanie jego 0/24/6 to debilizm
Nie gram, bo lol to gówno i in game jest ping 200, poza tym nie chcę mi się grać rankedów, wolę junglować Soraką na normalu.
Widziałeś chociaż jedną moją grę na ranku, że piszczysz, że wbiłem coś fuksem?
Ciota, a chciałbyś grać tak jak on i zazdrościsz mu skilla i elo tak samo jak całe forum zazdrości tobie. Tak, fuksem, bo jakbyś wbił to "na lajcie" to byś się nie zatrzymywał na takim, żeby tylko niżej nie spadło ; o
Yoh Asakura
24-02-2011, 23:24
On nie ma skilla =d
Gdyby mu hotshot nie wbijał ratingu, nadal by się kisił na 1700
@Yoh
A czemu masteries w defense dla Irelii to zły pomysł? Ja gram na tym i jakoś ładnie idzie, trudno mnie zabić a damage ma i tak OP. Widziałem nawet kilka AP Irelii, też niezły damage wyciskały, ale co z tego jak survi zero i padały jak muchy.
i koniec... Yosh wrócił... szkoda a była tak fajnie i spokojnie...
Przetestuję później build 21/9 ew. 21/0/9 ale i tak myślę, że będzie się grało gorzej.
@offtop
patrzę moderatorzy świetnie pracują, za posta wyżej dostałem 3 punkty kary, zapewne spostrzegawczy rothes myślał, że słowem 'ciota' wyzwałem yoha. Ah ci moderatorzy, nawet udawać że jednak coś robią nie potrafią.
Wyjaśniłem Ci na PW, że ostrzeżenie miało być za Twój poprzedni post ("pier... głupot" i "shut your morda"). Rothes
Yoh Asakura
25-02-2011, 12:49
@Yoh
A czemu masteries w defense dla Irelii to zły pomysł? Ja gram na tym i jakoś ładnie idzie, trudno mnie zabić a damage ma i tak OP. Widziałem nawet kilka AP Irelii, też niezły damage wyciskały, ale co z tego jak survi zero i padały jak muchy.
24 punkty w defense dla Irelii to idiotyzm, znacznie bardziej od 6 punktów magic resa przyda się jej dodatkowy arm pen.
btw, mówiłem wam, że grałem sobie z Edvinem? :>
i koniec... Yosh wrócił... szkoda a była tak fajnie i spokojnie...
To zawsze można naprawić... ^^
Co do tematu, to Veigar fajna postać. E + W + R + Q = perfect death combo.
Tylko długo się na itemy zbiera albo ja nie umiem zbierać kasy :\. Co do Teemo o którym pisaliście to jakoś nie rozkminiam tej postaci zagrałem raz, kompletnie mi jakoś nie podchodzi a jak gra przeciwko to mam ochotę podciąć sobie żyły bo jest mega irytująca.
Yoh Asakura
25-02-2011, 13:45
A, co do Teemo i Erverse płaczącego o to, że mały skaut to tylko AD - Shushei by cię śmiechem zabił ;)
@up & 2up
Nie ma tu ani jednej osoby, którą obchodzą ci pr0 gamerzy z WCG posiadający 2k+ ELO, więc daruj sobie, k? I nie, to nie jest zazdrość, bo nie mam pojęcia o kim ty mówisz, mam to w dupie.
Soraweczka yoh, ale mam trochę lepsze rzeczy do roboty niż uczenie się na pamięć nazw najlepszych gości z wcg czy tam top elo z us, więc to, że napiszesz "xx wyśmiałby cię za yy" średnio do mnie trafia. Jakoś już tak mam, że nie interesuje mnie opinia kogoś kogo kompletnie nie znam o mnie.
btw, mowilem, że grałem z avorianem? Czasem nawet zdarza się z lukersem. : )
Yoh Asakura
25-02-2011, 14:54
@up & 2up
Nie ma tu ani jednej osoby, którą obchodzą ci pr0 gamerzy z WCG posiadający 2k+ ELO, więc daruj sobie, k? I nie, to nie jest zazdrość, bo nie mam pojęcia o kim ty mówisz, mam to w dupie.
Shushei nie jest z WCG, Shushei to imo najlepszy polski plejer ;p
A ja i tak mam na to wyj*bane, i nie rób z LoLa gównianej gry z metagame mówiąc "jak irelia to TYLKO I WYŁĄCZNIE triforce + madreds + survi, coś innego to idiotyzm". Po pierwsze, to zależy od teamu, bo po jasną cholerę ci Madreds, jak np przeciwnicy nie mają tanka z 5k HP?
Yoh Asakura
25-02-2011, 15:52
Madredy są po prostu OP na Irelii, właściwie to nawet tylko one jej wystarczą, a reszta na survi.
A meta lola aktualnie jest strasznie gówniana ;p
Yoh, weź zabawki i idz się bawić ze swoimi kolegami, Shusheiami czy jak im tam. Jeśli LoL to dla Ciebie takie starsze gówno naprawdę się nie obrazimy jak je w spokoju zostawisz.
Yoh zaraz pewnie rzuci żartem anegdotką, że jest potrzebny w tym temacie.
Spodobał mi się Ryze, szkoda tylko ze dmg ma zalezny od many ;x
To, że ma dmg zależny od many to jakaś przeszkoda? Budujesz wtedy archangele, ale ryze jest useless gównem więc nie radzę nawet tym grać na dłużej ;p Na wyższych lvlach są potrzebne championy które jednak robią coś poza wysraniem się ze spelli i byciem gotowym aby umrzeć. Poza tym - aby zrobić jakikolwiek dmg musi podejść bliziutko do kogoś, więc jesli ktoś wystoi jego combo to ryze wyśpi.
Madredy są po prostu OP na Irelii, właściwie to nawet tylko one jej wystarczą, a reszta na survi.
A meta lola aktualnie jest strasznie gówniana ;p
Chodzi o to, żeby LoL w ogóle nie miał mety. Po prostu nie wyśmiewaj różnych buildów tylko dlatego, że jakiś tam pr0 z WCG z ELO 2500+ tym nie gra/on to wyśmiał. Wyobraź sobie, że w praktyce buildy mogą sprawdzać się zupełnie inaczej niż w teorii - oczywiście są rzeczy, których zaakceptować zwyczajnie się nie da, jak AP Ashe, ale niektóre "dziwne" buildy sprawdzają się naprawdę nieźle (ostatnio miałem w teamie AP Irelię, która miała około 18/7 z tego co pamiętam). Więc nie psujcie gry, ty i ci twoi pr0, wprowadzając do niej żałosny metagaming, przez którego gry zwyczajnie umierają (najprostszy przykład: Guild Wars).
Kurwa, nie zapisało mi do wyników ostatniej gry, ponad godzina i win :/
Swoją drogą, jakbyście zbuildowali Mordekaisera? Ja ustawiłem marki i seale magic pen., glypsh dodge(zostało z innych buildów, chwilowo brakło ip), i quint. healtha. Masteries 23-0-7, z itemow najpierw leca butki(zaleznie od przeciwnika), warmog, rylai, thornmail/force of nature, abyssal, atma.
Dzisiejszy meczyk :)
http://img190.imageshack.us/img190/1307/lolust.jpg
http://img683.imageshack.us/img683/479/beztytuuupwp.png
<facepalm blitz> i graj z takimi, 3 taka gra z rzedu...
<facepalm blitz> i graj z takimi, 3 taka gra z rzedu...
Feederzy naszym wrogiem. Leaverów nie zaliczam, bo to jeszcze bardziej w*****a. Nie to żebym sam nie miał paru:confused: [początki], ale za takie coś człowieka krew zalewa.
Feederzy naszym wrogiem. Leaverów nie zaliczam, bo to jeszcze bardziej w*****a. Nie to żebym sam nie miał paru:confused: [początki], ale za takie coś człowieka krew zalewa.
Grę z leaverem w teamie jest o wiele łatwiej wygrać niż grę z feederem 0/13. Takie gówno i tak nic nie robi, a wrogowie przynajmniej nie będą dostawać kasy za kille.
edit: I nie ośmieszaj się tym podpisem bo ludzie cię nie będą traktować poważnie :)
Maldoryz
26-02-2011, 12:30
ciezko sie gra Shaco? Mam juz prawie 3150ip. W planach byl Pantheon, ale kupuje go kolega.
Yoh Asakura
26-02-2011, 12:46
Tristana op, 24 level grający Tristaną zniszczył Urgota z 1000 winów na midzie.
NERF!
NERF!
1000 winow = pro gracz? wyjdz.. nieraz te 20 lvlki bardziej mysla niz gracze, ktorzy maja jak mowisz po 1k winow
NERF!
Pewnie pamięta jeszcze troche doty ten 24, to nic dziwnego, że zmiata lolowych graczy. mehmeh flame.
Yoh Asakura
26-02-2011, 14:22
1000 winow = pro gracz? wyjdz.. nieraz te 20 lvlki bardziej mysla niz gracze, ktorzy maja jak mowisz po 1k winow
http://archuletafanscene.com/wp-content/uploads/2010/11/Irony.jpg
ciezko sie gra Shaco? Mam juz prawie 3150ip. W planach byl Pantheon, ale kupuje go kolega.
Shaco jest w ch*j trudny bez run i masteries przynajmniej na 15+ lvlu. Z tym i tak właściwie jest trudny ;). Ale ja się do niego nie zraziłem, co prawda trzeba było zagrać w pizd* meczy żeby go ogarnąć W MIARĘ, ale i tak to mój ulubiony champ, jak na razie :D
Yoh Asakura
26-02-2011, 18:01
Dobry gracz nie przegra z Shaco.
Dobry gracz nie przegra z Shaco.
Twoim tokiem myslenia... Dobry Shaco nie przegra z byle graczem.
Yoh Asakura
26-02-2011, 18:48
Nie, moim tokiem myślenia - w grach na wysokim poziomie, Shaco jest bezużyteczny.
Maldoryz
26-02-2011, 18:53
W takim razie co polecasz kupic za 3k ip?
@up
Możesz kupić shaco, ale jeśli faktycznie CHCE ci się nim grać i poświęcić trochę czasu jak i nerwów. A no nie wiem... Pantheon jak mówiłeś, Lux, Jax ? Bo xina masz ? :P
Nie, moim tokiem myślenia - w grach na wysokim poziomie, Shaco jest bezużyteczny.
Wiesz, ja mimo to wolę zaufać angielskim jak i polskim forom LoL'a, które twierdzą że shaco na rankedach to petarda, niż gościowi który chwali się grą z jakimiś pro top plajerami ;)
Yoh Asakura
26-02-2011, 19:00
W takim razie co polecasz kupic za 3k ip?
Mogę ci powiedzieć, co mi przynosi największą frajdę za 3k i jest użyteczne:
Nidalee, Xin, LeBlanc, Urgot, Shen, Akali.
Wiesz, ja mimo to wolę zaufać angielskim jak i polskim forom LoL'a, które twierdzą że shaco na rankedach to petarda, niż gościowi który chwali się grą z jakimiś pro top plajerami
Shaco jest dobrym pub stomperem, ale prawda jest taka, że choćby miał nie wiem jakie itemy, następuje w grze taki moment, że jest niesamowicie zależny od swojego teamu i sam niczego nie wygra, w przeciwieństwie do takiej Ashe, która może jednym ulti wygrać grę.
Poza tym, strasznie łatwo jest skontrować Shaco, jego ganki są przewidywalne, a Randuins/Frozen Heart psuje mu wszystko ;)
Knight Patryk
26-02-2011, 20:51
Zgadzam sie co do shaco.Na lini slaby w jungli latwo zkontrowac.
Grę z leaverem w teamie jest o wiele łatwiej wygrać niż grę z feederem 0/13. Takie gówno i tak nic nie robi, a wrogowie przynajmniej nie będą dostawać kasy za kille.
edit: I nie ośmieszaj się tym podpisem bo ludzie cię nie będą traktować poważnie :)
Stare. Dawno nie zaglądałem na profil,a kto będzie to będzie :)
Urgot dopiero suxi w late game. Jego ulti jest śmieszne, nadaje się w zasadzie tylko do łapania z byt blisko podchodzących pod turrent dpsów. Żeby było śmieszniej, ma malutki range, więc jeśli chcesz go użyć w teamfight'cie, to jesli przeciwnik jest ogarniety, utlucze cie zanim skonczysz sie channelowac, wzglednie wykonczy zaraz po zamianie. Urgot to taki głupawy harasser ktorym malo kto gra.
Co do samego Shaco...tu się akurat muszę zgodzić, oracle i nie ma dziada. Taka Eve czy Twich są już bardziej pożyteczni.
Yoh Asakura
27-02-2011, 09:04
Urgot dopiero suxi w late game. Jego ulti jest śmieszne, nadaje się w zasadzie tylko do łapania z byt blisko podchodzących pod turrent dpsów. Żeby było śmieszniej, ma malutki range, więc jeśli chcesz go użyć w teamfight'cie, to jesli przeciwnik jest ogarniety, utlucze cie zanim skonczysz sie channelowac, wzglednie wykonczy zaraz po zamianie. Urgot to taki głupawy harasser ktorym malo kto gra.
Że co proszę? AoE debuff do armora, spamowalne Q, które razem z tym debuffem i Trinity Force potrafi zrobić ogromną ilość obrażeń, slow z W. A jego ulti wcale nie jest śmieszne, jest użyteczne, jeżeli widzisz, że np. taki Kassadin wchodzi do team fightu i chce już kogoś zabić, szybko rzucasz na niego ulti i w tym czasie spokojnie można go zabić, poza tym, jego ulti daje mu resisty. Ma milion zastosować, do ratowania dupy, do inicjowania, nawet do ucieczki. Urgot po buffie jest bardzo dobry, użyteczny przez całą grę.
Co do urgota to się nie zgodzę - w ogarniętych rękach potrafi mocno namieszać. W early świetny harass na daleki range, a ulti wcale nie jest takie złe. Oglądałem streama hotshota jak grał na smurfie, tak około 10~~ lvla chogath na full hp zdiveował po niego pod turreta gdy ten miał z 200 hp, poganiał się z nim trochę naokoło, użył ulti w dobrym momencie (zawsze to daje tą chwilę stuna) i cho padł : D, Poza tym - w teamfighcie to tanki idą przodem, później melee carry a na końcu idzie taki urgot.
i znowu... olaf :D
http://img696.imageshack.us/img696/7241/olafpenta2.jpg (http://img696.imageshack.us/i/olafpenta2.jpg/)
Nerd podnieta na sayu = priceless : D
@up... aj tam podnieta... po prostu olaf 1v5 :D
http://img135.imageshack.us/img135/9873/asdpy.png
kocham takie gierki gdzie wszystko na mnie polega^^
Yoh Asakura
28-02-2011, 19:53
Po co ci Abyssal Scepter? Zhonya byłaby znacznie lepszym wyborem
Po co ci Abyssal Scepter? Zhonya byłaby znacznie lepszym wyborem
Jedynym ktory mi cokolwiek robil byl fid, wiec uznalem, ze wiecej magic resa bedzie bardziej przydatne niz 2s siedzenia w tej 'kulce' ;p Mialem i tak juz 3k w kasie, planowalem to kupic, ale co z tego, skoro wbijalem na ulti i nikt nie mial hp? Gra sie skonczyla ;p
i nastepna 4v5...
http://img560.imageshack.us/img560/8114/asd1p.png
Knight Patryk
28-02-2011, 22:56
Niech mi ktos powie jak to jest z tymi rankedami.Wygralem 5 gier pod rzad i dalej nie widze swojego ratingu;x
Yoh Asakura
28-02-2011, 22:59
Elo jest widoczne od 1250
Knight Patryk
28-02-2011, 23:35
dziwne jest to, ze kumpel ma tylko 1 wina i mu pokazuje rating(1255).Ja mam za to 5 winow, 1 loosa i dupa.Wg mnie to powinienem miec spokojnie ponad 1200,jesli ziomek ma 1400 przy 7 winach i 3 loosach
Jedynym ktory mi cokolwiek robil byl fid, wiec uznalem, ze wiecej magic resa bedzie bardziej przydatne niz 2s siedzenia w tej 'kulce' ;p
Zyonia dla kenena to prawie best item. Zwłaszcza jak masz w teamie tyle AD.
Zhonya dla każdego, kto ma pasywne AoE ulti to imo must-have. Dla Morgany to jest pierwszy item jaki biorę, zaraz po butach.
@edit
Właśnie sobie tak luknąłem na LoL wiki, mianowicie w historię patchy do Eve. I widzę, że kiedyś jej ulti uruchamiało się AUTOMATYCZNIE, SAMO, gdy padł przeciwnik. Boże, dobrze że to zmienili, bo to na serio było debilne. Uprzedzając komentarze "LOL to ty nie wiedziałeś?! aż taki newbie jesteś? przecież to nie było aż tak dawno!" - nie grałem Eve. Praktycznie do 20 levela naparzałem tylko Annie i Nunu.
Yoh Asakura
01-03-2011, 13:15
Ezreal
Trueshot Barrage now scales with bonus attack damge at a 1.0 ratio
COOOOOOOOOO
I dobrze, i tak był konkretnie znerfiony, a teraz można grać ;>
I dobrze, i tak był konkretnie znerfiony, a teraz można grać ;>
: *
Yoh Asakura
01-03-2011, 14:31
Laawl, konkretnie znerfiony? Zawsze był dobry.
Odkąd w nie leczy ap jest lipa, a normalnie przy grze ad dmg z ulti był śmieszny a w całkowicie nieprzydatne.
Yoh Asakura
01-03-2011, 14:58
Hahaha, bo ty pamiętasz czasy jak Ez leczył w AP :DDDDD
Ulti w AD nie było takie bezużyteczny, 750 dmgu na 3 lvlu nadal robiło niezłą siekę jeśli czysto trafiło.
Jedynym jego problemem jest brak CC, ale lizard to nadrabia.
Ahahahahaa a czy muszę to pamiętać? O ile mi wiadomo to ty jakimś starym wyjadaczem tej gry też nie jesteś, więc nie ma co się chwalić, że grasz ode mnie 2 miesiące dłużej (zresztą, jakby to był jakiś powód do chwalenia się).
Po prostu wiem, że kiedyś w leczyło, teraz nie widzę sensu w graniu ap, poza nukowaniem ulti w tf, a że ad ezem używa się praktycznie tylko q+e i te ulti ze śmiesznym dmg które mogło służyć do dobijania uciekających enemy, to dobrze, że dostało buffa.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.