zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Obsidia ....

Stron : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Ryba_90
15-11-2006, 23:44
Nie nazwalbym tego war, bynajmniej jak narazie :D

Veer~
16-11-2006, 10:48
Yea War.

"Evo'Hawk: I dissband our guild :("

karate:]
18-11-2006, 00:27
Suv the dark magican
Guild membership: Disciple of the Next Generation
Mniaam:o

Nirvy
18-11-2006, 11:00
;1085088']Suv the dark magican
Guild membership: Disciple of the Next Generation
Mniaam:o

Bywa i tak.:o

Tjor masaker pro skater
18-11-2006, 14:18
co w tym dziwnego :?

Nirvy
18-11-2006, 14:32
co w tym dziwnego :?

Masz racje, nic

Tjor masaker pro skater
18-11-2006, 15:18
wybral co uwazal za sluszne i najlepsze w danej sytuacji ;o

Fin'er
18-11-2006, 16:47
W mojej opinii, najbardziej rozsądny wybór w tej sytuacji jaka panuje na Obsidii :)

^Awolver^
18-11-2006, 17:16
wybral co uwazal za sluszne i najlepsze w danej sytuacji ;o

a patrzac na ta sytuacje z perspektywy przyszlosci to jest conajmniej dziwne... a pomyslmy jak bedziemy patrzec na to wszystko za pol roq ;s to bedzie dopiero ciekawe... chociaz tak na prawde mam to w dupie ;o

Ptak~
18-11-2006, 17:53
i dobrze

poza tym co was to obchodzi, wg waszych teorii spiskowych w ng niedlugo dojdzie do rozlamu bedzie wielka wojna szwedzi sie wybija a polacy przejma wladze

$Yogi$
18-11-2006, 17:57
nie zdziwiłbym się jak by tak było :D

Kiroy
18-11-2006, 18:00
Obsidia: nie ma sie co dziwic Suvovi i Pephemu !! sa sorcami i nie maja wyjscia jak byc w Ng i siedziec cichutko bo inaczej maj kicka z serva i tyle !! to jest przykre i zalosne ale niestety taka jest prawda i nie jeden z was na ich sytuacji zrobilby tak samo jak ja zreszta tez !!

na temat wojny sie nie wypowiadam :P obsidia to najnudniejszy server z najgorszymi ludzmi jakich spotkalem czytaj lamerskie typki ... zero jakichkolwiek umiejetnosci zgrania itd :/ tzn mowie o 90 % . ale ostatnio mi osladza fakt zycie ze Moj wielki przyjaciel zestarego ng wrocil i gra na obsidii :)

Nirvy
18-11-2006, 18:33
Obsidia: nie ma sie co dziwic Suvovi i Pephemu !! sa sorcami i nie maja wyjscia jak byc w Ng i siedziec cichutko bo inaczej maj kicka z serva i tyle !! to jest przykre i zalosne ale niestety taka jest prawda i nie jeden z was na ich sytuacji zrobilby tak samo jak ja zreszta tez !!

na temat wojny sie nie wypowiadam :P obsidia to najnudniejszy server z najgorszymi ludzmi jakich spotkalem czytaj lamerskie typki ... zero jakichkolwiek umiejetnosci zgrania itd :/ tzn mowie o 90 % . ale ostatnio mi osladza fakt zycie ze Moj wielki przyjaciel zestarego ng wrocil i gra na obsidii :)

Wierz mi , jak by miał odrobinę honoru to mimo ,że zapłacił to by nie doszedł do ng ale wiedziałem ,że do tego dojdzie.

Ptak~
18-11-2006, 20:50
Kiroy, ale i oni i Ty i ja wiemy ze jak anni zrobie to gram knightem :] a wogole w zime zmywamy sie daleko oo ho ho

Ryba_90
18-11-2006, 21:19
Kiroy, ale i oni i Ty i ja wiemy ze jak anni zrobie to gram knightem :] a wogole w zime zmywamy sie daleko oo ho ho

Gorzej jak zrobisz Anni a nie doniesiesz nagrody xDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nie mowie ze zginiesz na 100% ale na miejscu Mannowa skorzystalbym z takiej okazji :D

Czubek
18-11-2006, 21:56
A co Suv~ niemoze zainwestowac w aola?

Ryba_90
18-11-2006, 22:50
A co Suv~ niemoze zainwestowac w aola?

Jesli mag idzie na anni to bierze elven amulety aby obrazenia byly mniejsze i na dluzej starczyl manashield no chyba ze ma wyysoki level i duzo hp to wtedy nei potrzebuje. No oczywiscie moze tez zakupic aola i elveny i jak juz zrobia i wezmie na grode to wtedy zalozyc :P ale najczesciej nikt tak nie robi.

^Awolver^
18-11-2006, 23:44
Czub by tak zrobil - on mzoe wszystko..

Czubek
19-11-2006, 08:53
Chodzilo mi oto ze jak juz zrobi anni~ i wezmie nagrode zeby zalozyl aola,
btw. Awo~ ile masz lat?

^Awolver^
19-11-2006, 09:26
Szabernaście i pół ;s

Ptak~
19-11-2006, 10:03
Ryba, to ze skorzystalbys z takiej okazji swiadczy tylko i wylacznie o Tobie. po 2 wezme AoL, zaloze jak wejdziemy do pokoju z nagrodami.

hanspel
19-11-2006, 12:05
Originally posted by Wartex Night on 18.11.2006 15:14:24:
> Tomi Bait is officaly hunted by
> Next Generation he stole Kage
> Knight Stone Cutters Axe(sca). Until the
> Stone Cutters Axe (sca) is returned Tomi
> Bait will remain hunte

:cup: dobrze mu :D :D :D

Nirvy
19-11-2006, 12:14
Też to bym zrobił Kage knightowi CO NIE ŚWIADCZY O MOIM CHARAKTERZE.:p

Ryba_90
19-11-2006, 14:17
Ryba, to ze skorzystalbys z takiej okazji swiadczy tylko i wylacznie o Tobie. po 2 wezme AoL, zaloze jak wejdziemy do pokoju z nagrodami.

Wiadomo dla 'kumpli' bym tak nie zrobil i pewnie Mannow dla kumpli tez nie, ale nie sadze zeby on was uwazal za kumpli :P Zreszta mysle ze ubije was poniewaz stanowicie dla niego coraz wieksze zagrozenia (szybciej od niego zdobywacie levele i niedlugo go wyprzedzicie) a przy okazji moze zdobywac fajny item z was.

Ptak~
19-11-2006, 14:28
Name: Benek Plaxx
Nov 19 2006, 11:37:12 CET Killed at Level 100 by Suv the Dark Magican
and by Waldorio

let the bodies hit the floor.

Pyro Aris
19-11-2006, 15:21
zastanawia mnie kiedy zabijesz yunichiego ,bo to juz tylko kwestia czasu

pitt6ull
19-11-2006, 15:25
Widze, ze suv sie rozbrykal. Jak odchodziłeś z dejavu to co innego mi na priv pisałeś:

"wiesz ja sie nie odwracam do gildii, ale jak powiedzialem yunichiemu ze podexpie i wroce, to zaraz sie mnie Archin pytal czy to prawda. poprostu 'wyplacilem sie bo to nie ma sensu', bede expil szybko jak sie da, bo to mi wychodzi najlepiej a jak mnie ng ubije to wroce. bo w takim skladzie jaki jest poprostu ciezko bedzie walczyc, a kolejny 110+ ms sie przyda. taki byl plan takie bylo zamierzenie i mialem nadzieje ze beda mnie ludzie flamowali na forum.

pozdrawiam,
Suv~

ps.

ciiii bo jak sie Archin dowie to znowu mnie backstabberem nazwie"

No coż spodziewałem się po tobie takiej decyzji.

Ptak~
19-11-2006, 16:38
przez 2 miesiace sporo sie zmienilo. szczegolnie nastawienie polakow do mnie :o

Ryba_90
19-11-2006, 16:44
Name: Benek Plaxx
Nov 19 2006, 11:37:12 CET Killed at Level 100 by Suv the Dark Magican
and by Waldorio

let the bodies hit the floor.

No gratulacje swietnie spamujesz hotkeyse :) Smieszne jest to do jakich czynow musicie sie ubiegac zeby zabic 1 z nas :D Tym bardziej ze Benek padl gdyz mnie nie bylo :P i przez to ze myslal ze evo jest z nami i czekal na niego mimo to ze juz nie mial pzta i mogl dac loga. A powiec co to za problem spamowac sdki w benka kiedy goni go kilka/nascie osob i w ogole nie jestes atakowany. W ogole wez mnie nie rozsmieszaj swoimi komentarzami typu 'let the bodies hit the floor' bo sa one wrecz zalosne. z 10 ludzi na 1 i zacieszaja ze go w koncu ubili <rotfl> a wczesniej kiedy ja, benek i gal bylismy tylko i wartex mial pzta i go bilismy was bylo z 8 mimo to grzaliscie dupe w pz a wartex jak ciota skakal gora dol po schodach, dopiero kiedy jeszcze z 3-4 typkow od was lognelo przedewszystkim 100+ palkowie to laskawie wyszliscie nie zabijajac nikogo z nas. No poprostu gratulatowac i podziwac jacy to jestescie swietni. Posmiejemy sie jak 'zrobisz' Anni.

@Pitt
Ty lepiej nie sluchaj tego co Suv Ci na priv pisze bo to jest ... osoba ktora caly czas zmienia zdanie aby tylko moc pograc i nie stracic swojej to postaci w tibi bo przeciez nie mogl by wytrzymac w rl jakby nie mogl sobie poexpic przez dluzszy czas. Raz trzyma z nami i zabijamy ng (piszac glupie posty na forum tibi pl 'nawet jak wszyscy sie wyplaca ja zostane ostatni i wyjde z pz pokazac jakie ng to sa cioty') a pozniej przechodzi do ng.

@Pyro Aris
Sam to mnie na pewno nie zabije ;) gdyz za bardzo sie boi wyjsc z pz jak NG jest malo (czytaj mniej niz 15osob:p) jeszcze by padl 'przez laga' i stracil za duzo leveli. Lecz moze w koncu gdzies tam uda mu sie wystrzelic we mnie tego ostatniego sdka ^^

Ryba_90
19-11-2006, 16:58
przez 2 miesiace sporo sie zmienilo. szczegolnie nastawienie polakow do mnie :o

A moze to twoje nastawienie do Polakow sie zmienilo gdyz stwierdziles ze po co masz trzymac z Polakami ktorzy sa hunted i Ci i tak nic nie dadza to zaczales trzymac z Archinem ktory jest w NG i moze zalatwic protektowanie a pozniej nawet wstep do gildii :>

^Awolver^
19-11-2006, 17:13
Chyba odnalazlem zaginionego brata... rybcio, nawet nie musze nic o Suvie pisac bo wszystko co chcialem przedstawic zostalo juz przez Ciebie przedstawione ;o

p.s. Suv wiesz co przedstawia Twój avatar? bo na pewno nie tytuł jednej z "głupszych" - lepszych piosenek soad

Ghost111
19-11-2006, 17:16
Hehe no Suv tylko chce udownic swoja loyalnosc wobec NG, zapominajac juz o tym ze stosunkowo niedawno zmienil barwy klubowe :D
Szkoda Benka, nawet mialem zaszczyt widziec ekipe ktora ubila Benka, bodajrze byl to Suv, Waldorio, Pephy, Archin, Evo i jeszcze ktos ale nie pamietam nickow. Evo byl tak podniecony akcja , ze az nie potrafil sobie odmowic zabicia kolejnej osoby i...

Nov 19 2006, 11:42:17 CET Killed at Level 8 by Evo'Hawk <- Angatevon the Second.

Oczywiscie unjust :p

HAHAHA

Kiroy
19-11-2006, 18:11
hmmm ... wiecie co Ryba ma racje !! z ciezkim sercem msuze to przyznac ale Suv bycie w NG nie zmsuza do zabijania ludzi ktorych sie nie chce zabic !! ja np nie lalem lolika mimo ze byla wojna tylko mialem to gleboko !! ale niestety chyba Ryba ma racje !! nowa zabawa w zabijaniu Polakow ? nie trzeba tak nisko upadac stary !! to juz bynajmniej pephy sie nie kryje i nie sciemnia o wielkich milosciach tylko postawil kawe na lawe i tyle :/ a co do Evo to dla mnie najgorsza osoba jaka w tibii spotkalem przez 6 lat !!

Awolverku darek i bartek cie zapraszaj bo maja wolna chate :P

Pozdrawiam Yunka Awolverka Benka i reszte ekipy :) btw zwala z Kage'a hahaha :D:cup:

Ptak~
19-11-2006, 18:30
anga skoro nie grasz to sie w magebomb pobaw z evo ; o

reszta n/c ; o

Tristiiiii
19-11-2006, 18:36
Ahh chłopcy wy to zawsze problemy macie :mag:

Pozdro Tristy ;D

:baby:

Ryba_90
19-11-2006, 18:37

reszta n/c ; o

Drogi panie Suv magebomb juz nie dziala poniewaz wprowadzili patcha. Po zalogowaniu do gry trzeba odczekac 10 sekund za nim mozna kogos zaatakowac. A po co akurat Anga z Evem? Evo zapewne bedzie gral bo pewnie odzyskal swoja wolnosc.

Ghost111
19-11-2006, 18:40

reszta n/c ; o

niby skad wezme tyle charow od mage bomba? Pozatym mage bomb juz nie jest tym samym co kiedys :p
A co do reszty oni maja racje stary tylko ze ty jestes zapatrzony w swoich nowych kolegow z NG wiec tego nie widzisz.. :o

Ptak~
19-11-2006, 18:47
btw ryba
a wy jak zabijaliscie te wszystkie 70 lvle ?:o recznie wpisujac inkatancje na UE ?:o

Ryba_90
19-11-2006, 18:58
btw ryba
a wy jak zabijaliscie te wszystkie 70 lvle ?:o recznie wpisujac inkatancje na UE ?:o

Powiedzialem ze spamowales hotkeyse w sensie ze nic innego nie musiales robic bo byliscie w grupie z 10 osob a te 70 levele to padaly solo odemnie :p raz rapito padl od nas trzech.

^Awolver^
19-11-2006, 19:14
Awolverku darek i bartek cie zapraszaj bo maja wolna chate :P

czyli co ? uniewionono ich ? Ostróda - Gdańsk to kawalek drogi ;] jak do Gdynii jechalem w wakcje to 15 zł autobus i 3h sie jechało takze to chyba nie wypali :) ale z mim owszystko dziekuje za zaproszenie ;]

p.s. tristy sie chyba peirwszy raz pojawila na tym glupim 4um na ktorym kazdy psize o czym innym i kazdy kazdego obraza ;)

Veer~
19-11-2006, 20:32
Szczerze to pozycja Suva narazie w NG nic nie znaczy. Poprostu jest membersem i tyle. Przyznajcie fakt że praktycznie każdy tutaj chce mieć władzę i pozabijać sobie kogos. No akurat Suv może się zabawić. Pozatym kogo obchodzi to że jest w NG?

Fin'er
19-11-2006, 21:06
Heh wiecie co... Wyjdzcie za drzwi... strzelcie se po jednym z liścia w pysk, może wam ulży, a potem przyjdzcie i będzie ok ;)

BTW. Znów się zastanawiacie co by było gdyby : Suv zrobił Anni~, zabił Yuniego, padł od Mannowa... itd. Głupie to... :p bo równie dobrze możecie się zastanawiać co by było gdyby Hitler był Jamajczykiem i palił zioło...

^Awolver^
19-11-2006, 22:11
Oj .. czytajac to 4um ja wiecej razy wale głową w grzejnik bedący bardzo blisko mnie od ilosci wszystkich zan w moich wszystkich postach

Ptak~
20-11-2006, 00:14
w twoich postach nie ma zdan bo nie koncza sie kropka i nie sa poprawnie zlozone ; o memph a ten szwed to fajny jakis bedzie ?:]

pitt6ull
20-11-2006, 02:41
Smutna prawda jest taka, że szwedzi ci i tak nie dadza pograc. To niestety naród zdradliwy o czym po raz kolejny dowiedzialem się na morganie. Nie lubią polaków i póki jesteś zwykłym pionem suv nic na ten temat się nie zmieni. Przykra sprawa tym bardziej, że nie jestem rasista ale spotkałem się z tym rasismem ze szwedzkiej strony już w cs-ie (czyli przed tibia). Zreszta suv, jestes zwyklym gowniarzem i jak kazdy z nich podejmujesz takie same decyzje. U mnie w gildi bez 20+ lat nawet sie nie dostaniesz i dzieki temu widze ze mimo zdrady szwedow dalej nikt sie nie wyplaca mimo prawie 3 miesiecy walki.
Dla takich jak ty pasuje tylko jedno okreslenie wymyslone przez czlowieka bez watroby (aka lolika):
"wonchaj szpagat, mroczny cebularzu"
pozdro

Kiroy
20-11-2006, 09:48
Suv wszystko zdzierze ale Veeraya NIGDY !! wiec chyba jestesstarcony dla Polakow na zawsze :/ szkoda :/

Fin'er : rozmawiamy o kolegach ... bylych !! trakze sie nie dziw ze sentyment zostal !!

strazak
20-11-2006, 11:11
Kiroy piszez ze suv byl twoim kolega ?
Moim zdaniem nigdy nim nie byl bo jak to mowi powiedzenie "kto przestaje byc przyjacilem tak naprawde nigdy nim nie byl".
Suv wykorzystal cie, twoja kase, twoje uklady zeby wejsc wyzej a teraz powiedz gdzie cie ma ? i ile dla niego znaczysz? to samo mozna powiedziec o Angatewonie, widzialem ladne ssy i buziaki od suva dla niego a teraz gdyby gral i mial hunta u ng to suv pierwszy by pobiegl i z sd do niego strzelal.

Jest tak jak pisze kalamatius, ze w pewnym wieku psychicha jest bardzo chwiejna i nieuksztaltowana - tak jest u suva i moze nigdy nie bedzie mial szansy sie zmienic - przeciez przebywajac jedynie w hermetycznym swiecie tibii trudno stac sie madrym i dojrzalym czlowiekiem.

@ Suv
sprawdzilem twoi niby przyjaciele czyli Booka Jones i Dodi Brea Ortal sa raczej na emeryturze czyli retired - wiec jak mozesz sie na nich powolywac.

I jeszcze jedno to nie podejscie polakow sie zmienilo do ciebie ale ty zmieniles sie od czasu jak poznales kiroya i angatewona.
teraz twoim "friendem" pewnie jest pephy do czasu az on bedzie mial hunta bo wtedy sd leca jak woda z nieba podczas burzy.

Stales sie aroganckim prostackim dzieciurem leczacym kompleksy i problemy z otoczeniem z realnego swiata poprzez zabijanie i bycie swinia w tibii.

Zyczylem kiedys kirojowi hunta od ng i prosze stalo sie teraz tobie zycze tego samego ale poki co masz teraz hunta u Ryby i Benka a to 100 razy gorsze niz hunt u Mannowa. A jak polecisz z ng to bedziesz mial hunta u ng i u ryby i nie wykrecisz sie slodka gadka o polakach i zlych szwedach i o tym ze jestes jeszcze maly i biedny.

@Pephy
wyciagnij wnioski i sam stwierdz czy taki friend jak suv to friend czy na niego nie warto n......

Ptak~
20-11-2006, 13:46
ja juz sobie na hunta u ng pracuje. i bede pracowal nadal. wtajemniczeni wiedza o co chodzi ( a takich zapewne tu nie ma ;), chyba ze wujek;)) i bede pracowal na tego hunta tak dlugo az go wreszcie dostane. a co do kiroya jako mojego kolegi, sorry ale kurna nigdy prawie nie wiedzialem z kim rozmawiam, wiec nie wiem ktorego "znalem". ale no coz, fakt ze kiroy jest 'hunted forever' mnie nie cieszy i nie bedzie. lubie go. nie wiem czy jest moim kolega przyjacielem czy kim - poprostu go lubie.

jak to vilarion powiedzial, ten zasrany serwer jest swiatem ukladow, kazdy moze nagle wylapac hunta za nic.

Veer~
20-11-2006, 14:00
Suv wszystko zdzierze ale Veeraya NIGDY !! wiec chyba jestesstarcony dla Polakow na zawsze :/ szkoda :/

Fin'er : rozmawiamy o kolegach ... bylych !! trakze sie nie dziw ze sentyment zostal !!

Co masz na myśli Kiroy "Suv wszystko zdzierze ale Veeraya NIGDY"?
To że nie gram na Obsidii to chyba lepiej. A pozatym dawno bym ci oddał kase gdyby nie sytułacja z hacked i kto mówił że ci nie oddam? Jak mi się zachce grać to oddam ci kase jak ją bedę miał. A jak na 21 lat to troche dziwnie się zachowujesz obrzucając kogoś błotem.

o memph a ten szwed to fajny jakis bedzie ?

Wszyscy moi kumple są fajni. =)

Tjor masaker pro skater
20-11-2006, 14:33
Strazak podobała mi sie twoja wypowiedź, a szczególnie zdanie gdzie wspomniałeś coś o dzieciurach.

Fin'er
20-11-2006, 17:09
@Kiroy

Ja się niczemu nie dziwię. Nie zrozumialem Twojej aluzjii

Na tym forum tak to już jest, że każdy każdego obrzuca błotem i raczej się to nie zmieni :p

strazak
20-11-2006, 17:23
@ Fin'er
nie kazdy i nie kazdego obrzuca blotem!
Ale jak ktos sobie zasluzy a w dodatku mysli ze jest bogiem tibijskim a "przyjaciol" ma gdzies to tak to sie konczy!

a twoja milosc do suva jest bezinteresowna ?, bo jezeli on cie namawia do bronienia go na forum w zamian za wsparcie to jestes zwykla sprzedajna dz....a :D
Czy jest taka jak suva do kiroja 6 miesiacy temu?

Ptak~
20-11-2006, 18:17
o ile sie nie myle 6 miesiecy temu gral mlody :o chociaz co do tego pewien nie jestem. wiec nie mowi ze kochalem kiroya bo wtedy nie kochalem tego kiroya chyba u.u

Fin'er
20-11-2006, 20:49
@ Fin'er
nie kazdy i nie kazdego obrzuca blotem!
Ale jak ktos sobie zasluzy a w dodatku mysli ze jest bogiem tibijskim a "przyjaciol" ma gdzies to tak to sie konczy!

a twoja milosc do suva jest bezinteresowna ?, bo jezeli on cie namawia do bronienia go na forum w zamian za wsparcie to jestes zwykla sprzedajna dz....a :D
Czy jest taka jak suva do kiroja 6 miesiacy temu?

Aha widzisz, zapomniałem dodać ze jeszcze posądzają o dupodajstwo

BTW.
Strażak You Made my day :D :D :D No ale się uśmiałem :D :D :D

1) Tak, wydaje mi sie ze jest bezinteresowna. Znam go od około 6 miesięcy z nieistniejącej już gildii Nova Ordo Mundi, przez ten czas poprosiłem go może o 2 - 3 rzeczy, zresztą dosyć błahe ( hmmm może przewidziałem ze za te 6 miechów będzie w NG i że będe miał hajg lvl pro ? może może)

2) Nikt mnie do niczego nie namawia, po prostu mam swoje zdanie na dany temat, a myśle, że w tym kraju, który uchodzi jednak za demokratyczny mam do tego w pełni prawo, czyż nie ?

3) Od jakiegoś czasu martwię się o Twoje zdrowie... Z kolejnym Twoim postem widać, że jesteś coraz bardziej sfrustrowany... Może to kryzys wieku średniego, albo jakaś depresja ? Zastanów się, nie wiem idź do jakiejś psycholożki albo kogoś innego ;)

strazak
20-11-2006, 21:05
@Fin'er
ja nie jestem sfrustrowany ja sie tutaj dobrze bawie :D

:cup:

a zauwazyles na forum jeszcze kogos kto go broni ? a 2 miechy temu bylo sporo takich ludzi, moral - suv z miesiaca na miesiac traci wielbicieli- moze sie na nim poznaja :D

strazak
20-11-2006, 21:31
Wlasnie przeczytalem ciekawy post na priv od Adii Getes tego niedowartosciowanego pod*erdaladcza ktory pomogl nam wykasowac 19 stron postow
cytuje :

xD
Pedal to cie robil lamusie, donosiciel to twoja stara bo doniosla mi ze jest sama w chacie wtedy wlasnie ją zapyliłem. Ciągneła mi druta jak nikt przed tem a jak wsadzilem jej dwa palce w dupsko to jeczała jak młoda dziewica.

○Tylko Necromanta potrafi skasować w ciągu jednej sec. 10 postów w temacie "Wydarzenia z Xantery".

○Necromanta częściej wkleja warny niż Chuck Norris kopie z pólobrotu.

----------------------------------

to jest napisame przez tego pana tego ***** ktory pouczal ze jest to powazne forum i ze trzeba byc powaznym doroslym a ze my jestesmy banda dzieci i nobow.

szkoda slow na pedala....

@ Adii Getes

zal mi ciebie, ja z toba nie zyje ale pewnie masz mame i chyba z nia wyczyniasz takie rzeczy, no chyba ze z tata, albo starszymi bracmi:D ?

powiem tylko ze takiego idioty na tym forum nie spotkalem :D

pozdrawiam twoj borsuczek- gejozo
i moge sie zalozyc ze dziewczyne jedynie na www widziales :P bo wolisz chlopcow- najlepiej starszych i z kasa

z tym wsadzaniem paluszkow w ****** z kolegami ciekawe- moze z klasy :P

Tjor masaker pro skater
20-11-2006, 22:15
to forum to wyższy stopień hardkoru 8o

^Awolver^
20-11-2006, 22:17
No i wlasnie takiego addiego znalem... pojebanego bardiej niz cale to 4um wrzucajacego jak idiota "twoja stara ; Twój stara ; nie masz starych ; twoi starzy"

strazak
20-11-2006, 22:26
No i wlasnie takiego addiego znalem... pojebanego bardiej niz cale to 4um wrzucajacego jak idiota "twoja stara ; Twój stara ; nie masz starych ; twoi starzy"

Nie znam sie specjalnie na psychice idiotow i dewiantow ale moze to swiadczyc o jakims urazie do rodzicow- jakies wykorzystywanie seksualne, molestowanie, bicie, przypalenie petem lub zelazkiem ? ciezko stwierdzic :D

szkoda chlopa ale to podobno mozna leczyc :P

Wiedzialem ze typ leczy kompleksy na forach nazywajac innych nobami i dziecmi. ale te wkladanie paluszkow to juz ciekawe zaburzenia :D

@Adii Getes
wpadnij jeszcze na forum antici i novej i donies ze sie z ciebie smieja ;(

Tjor masaker pro skater
20-11-2006, 22:29
Month Time Archives
DATE TIME

2006-10 319h 0m

;oooo

Fin'er
20-11-2006, 23:21
@Strażak

Dobrze, że z Tobą all ok bo by mi tu takiego chłopa jak ty brakowało B) .

BTW. Nie obchodzi mnie ile tu osób broni Suv'a a ile na niego najeżdza, ja podkresliłem wyraźnie Fin'er - po prostu mam swoje zdanie na dany temat . Może i wszyscy bluzgają go - ale JA nie jestem "wszyscy"

@Adii Getes

A wiedziałem, że coś tu śmierdzi... i byłem prawie pewien, że to nie Nekromanta aka Chuck Noriss aka GOOD OF FORUM 4 u :)

strazak
20-11-2006, 23:35
@Fin'er

dobrze ze masz swoje zdanie
mam nadzieje ze szczere :P

Fin'er
20-11-2006, 23:38
:) Nikt mnie nie przekupił :P

^Awolver^
20-11-2006, 23:44
@fin'er
mowisz ze wszyscy sie na tym 4um bluzgaja i to potepiasz a sam czepias zsie adiiego... p.s. przdzejcyz pozniej i tak by ktos tu wpadl i pousuwal posty.. a nekromanta chociaz nie zamknal nam tematu..

Fin'er
20-11-2006, 23:51
Hmmm ja nie wiem czy ja to potępiłem, stwierdziłem tylko fakt :) Adi sobie zasłużył, zreszta to była reakcja na jego prv posta do Strażaka.

strazak
20-11-2006, 23:58
A za co mialby nam zamknac temat ?

Gdyby chociaz zechcial przeczytac nasze posty to zobaczyl by ze w wiekszosci przypadkow pisali go powazni ludzie ktorzy wiedza co pisza i co robia. A wpadl pokasowal zachowal sie jak malpa z siekiera i jeszcze mamy sie cieszyc ze nie zamknal ?

To tak jak o Stalinie - co by nie zrobil nalezy sie cieszyc - a mogl zabic :P

Forum jest dla forumowiczow a ze czasem sytuacje wywoluja emocje to podkresla sie je wulgaryzmami. To zle ?

pan Adii Getes podjebal bo nie traktowalismy go powaznie, pan nekromanta pokasowal choc nie powinien bo wierzyl bez zastrzezen wyzej wymienionemu panu Adii Getes- wszystko na ten temat

bencio
21-11-2006, 03:36
A ja uzylem ironi od suva
ja jestem OWNED
a moj elwis cieszy sie do suva :P

Fin'er
21-11-2006, 13:41
A za co mialby nam zamknac temat ?

Gdyby chociaz zechcial przeczytac nasze posty to zobaczyl by ze w wiekszosci przypadkow pisali go powazni ludzie ktorzy wiedza co pisza i co robia. A wpadl pokasowal zachowal sie jak malpa z siekiera i jeszcze mamy sie cieszyc ze nie zamknal ?

To tak jak o Stalinie - co by nie zrobil nalezy sie cieszyc - a mogl zabic :P

Forum jest dla forumowiczow a ze czasem sytuacje wywoluja emocje to podkresla sie je wulgaryzmami. To zle ?

pan Adii Getes podjebal bo nie traktowalismy go powaznie, pan nekromanta pokasowal choc nie powinien bo wierzyl bez zastrzezen wyzej wymienionemu panu Adii Getes- wszystko na ten temat

Podpisuje się obiema rękami... Mak Gyjer i Nekro czy jak im tam czasami przeginają :confused:

mleczko123
21-11-2006, 13:55
Elo all xD
Mam pytanko
robie World Trade Obsidia-Furora Obsidia-Morgana Obsidia-Secura
Ja wam daje na obsidi G arm i 40k a wy za to dajecie mi kase albo przedmioty warte tej sumy.
Odpiszcie w prywatnej wiadomosci tutaj ;p

Urgothiri
21-11-2006, 19:18
Elo all xD
Mam pytanko
robie World Trade Obsidia-Furora Obsidia-Morgana Obsidia-Secura
Ja wam daje na obsidi G arm i 40k a wy za to dajecie mi kase albo przedmioty warte tej sumy.
Odpiszcie w prywatnej wiadomosci tutaj ;p

to nie zaden trade forum czy cos w tym stylu sa do tego odpowiednie tematy...

zielaq
25-11-2006, 14:36
co tu taka cisza ;P

Dodi Brae
26-11-2006, 14:32
Panowie bez przesady !
Ja rozumiem nie lubiec kogos ale to forum zamienilo sie w forum nienawisci do Suva, Nie wiem czy az tyle sie zmienilo od czasu mojego odejscia w niebyt ale przeciez sa gorsze osoby o ktorych mozna pisac na tym forum niz nasz Olek. Osobiscie biegalem po jego bp z ciala jak dednal i zrobil bym to ponownie gdyby mnie o to poprosil i on pewnie tez by to dla mnie zrobil i dla kazdego na tym forum gdyby zaszla taka potrzeba i zostala wysunieta prosba ze strony denata.
Moge sie niezgadzac z postepowaniem Suva czy tez innych ludzi ale bez przesady !

A na jego wstapienie w szeregi NG patrze z perspektywy mojego pobytu w Snake/Rambo/Kooler/Banished - Wiecej moglem pomoc kolegom bedac w tej gildi niz bedac w "polskiej" gildii a ze z biegiem czasu polubilem moich szwedzkich kolegow i stali mi sie oni bardzo bliscy to zupelnie inna historia.
Dlatego proponuje patrzec na Suva czy tez Pepiego jak na potencjalnych ludzi ktorzy MOGA nam polakom pomoc w razie problemow z NG. ( i napewno pomoga)

(polskie gildie postrzegam jako zamykanie sie w polskim getcie)

Z jednym sie zgadzam co napisal Strazak odnosnie przyjazni - Suv, Booka, Gara, Wiki, to moje polskie "friendy" i to sie nie zmieni raczej.
Dodi zakonczyl raczej swoja egzystencje na Obsidii, chce jeszcze pomoc Wiki i Booce w questach ale nie bede nim juz raczej grac. Oczywiscie anihilator kusi ale po 3 miesiacach niegrania to juz nie to samo. Pewnie bede mial jakiegos chara zeby pograc wieczorkiem jak stwory zasna ale zaczne od zera i bez wiedzy starych "friendow".

pitt6ull
nie zgadzam sie z Toba odnosnie szwedow jako nacji nienawidzacej polakow i zdradliwej. Szwedzi podobnie jak Polacy sa rozni i nalezy ich traktowac indywidualnie.
Spedzilem U Don Zasy z 8 miesiacy i NIGDY powtarzam NIGDY nie spotkala mnie z jego strony ani jego kolegow zadna przykrosc ani zaden objaw rasizmu. A wrecz zeciwnie. Ciekawilo ich jak radze sobie jako tata, gdzie pracuje, wakacje, czyli innymi slowy moje zycie rodzinne.
Mogli mnie okrasc lecz nigdy tego nie zrobili (poinformowani wiedza o co chodzi) bo nie sa lasi na "itemki i kase" tu chodzilo o przyjazn, pomoc i honor o ktorym kazdy polak tyle gada a czesto niewiele o tym wie :(

Oczywiscie nie ma koniecznosci zgadzac sie z moim punktem widzenia ale warto wziasc go pod uwage.

Piotrek

sp
Znajde chwilke to przejze moje ssy i wstawie cos na forum Kiroy Winda.
Moze ktos rozpozna sie na nich :D

pitt6ull
26-11-2006, 16:05
@Dodi
Wyjatek potwierdza regułe jak wiesz. Szwedzi z natury nam nie ufaja i my im rowniez. To, że masz jakiś szwedzkich kolegów to nic nowego, kazdy poznal jakis szwedow ktorzy sa w porzadku. Kwestia szwedzka dotyczy raczej innej rzeczy, szwedzi najczesciej pokazuja przejawy rasismu, w filmie o wojnie na arcani (w którym spora czesc obsidianskich szwedow rowniez wystapila) uzyto naszego hymnu narodowego (piszac przy tym "die poland die"). Na morganie w czasie pierwszej bitwy w jakiej brałem udzial tez uzywano zwrotów obrazajacych caly narod. Nie twierdze, że Polacy sa gorsi czy lepsi od szwedow jednak nigdy w czasie jakichkolwiek bitew nie widzialem nacjonalistycznych textow jakie mozna ogladac po stronie szwedzkiej. Pomijam oczywiscie noobow kibicujacych ale to juz inna historia. Szwedzi napewno nie daza do przyjazni, to polacy musza robic pierwszy krok, a jak historia pokazuje na naprawde wielu serwerach jesli polacy zaczynaja stanowic zagrozenie to sa jednak ubijani. Kiedys wyglaszalem podobne mowy jak twoja, że należy przypadek każdej postaci rozpatrywać indywidualnie, to o czym pisze teraz to 90% wiekszosci szwedow dlatego generalizuje.

^Awolver^
26-11-2006, 16:15
Osobiscie biegalem po jego bp z ciala jak dednal i zrobil bym to ponownie gdyby mnie o to poprosil i on pewnie tez by to dla mnie zrobil i dla kazdego na tym forum gdyby zaszla taka potrzeba i zostala wysunieta prosba ze strony denata.

teraz byloby to tak ze jesli suv poleciałby po twój backpack o ile nie expiłby , spał .. czyli bardzo rzadko można natrafić na taki motyw..
Spedzilem U Don Zasy z 8 miesiacy i NIGDY powtarzam NIGDY nie spotkala mnie z jego strony ani jego kolegow zadna przykrosc ani zaden objaw rasizmu. A wrecz zeciwnie.

Bo Polacy uważają Ng za typowych szwedów , i że każdy taki jest... a jednak nie :] ja tez bardzo milo wspominam Don zase.. ale pamietajmy ze w Ng takze sa wyjatki... nie To nie Ty Suv..

Dodi Brae
26-11-2006, 22:01
pitt6ull nie przekonales mnie :D
Uwazam ze mozesz mylic szwedow z mniejszosciami etnicznymi i emigrantami :D
Dla mnie szwedzi to Vany, Joppe, Ryan, Tok Morgan, Travlig, Centurion, Nahika przynajmniej "polowicznie". Sa zawsze weseli i skorzy do pomocy bez wzgledu na to czy jest to skarcenie prostaka czy quest.
A teraz obraz polaka moimi oczami (i napewno tak nas widza inne nacje) - agresywny zlodziej nieznajacy jezykow i ogolnie zle wyksztalcony i zle wychowany, zdrajca . W zasadzie zna kilka zwrotow tibijsko/ angielskich: leave, hunted, my pro is...,Fuck, . Jak nie moze wygrac w walce to bedzie wyzywal i spamowal. Jezeli dopuscic zeby polacy przejeli kontrole nad serweren to zapanuje totalny chaos. (bo kazdy HL ma kolegow z klasy ktorych bedzie ochranial - patrz Xarabek)

Upraszczam i uogólniam - oczywiscie ze tak ale powiedz czy twoje odczucia sa naprawde inne niz moje ? Zdarzaja sie mili oczytani i wyksztalceni ludzie z polski, ale 80% szwedow mi znanych wlasnie taka jest i moze 20 % polakow. Od pewnego czasu zaczalem sie zastanawiac skad to sie bierze i mam na to nawet wlasna teorie.

- Fatalna edukacja w naszych szkolach - przeciez nawet moim kolegom konczacym Uniwerek zdazalo sie miec temat pracy dyplomowej : costam costam w budowie karmnika na kiedunku Praca Techgnika - przeciez to kpina z tytulu naukowego ! O gimnazjach i liceach nie zamierzam nawet wspominac bo wszyscy wiemy jak jest.
- Zakompleksienie wynikajace z tego ze jestesmy tu i teraz, z naszej biedy wzgledem reszty swiata braku perspektyw i umiejetnosci plynnego komunikowania sie z kimkolwiek kto nie jest polakiem. (czesty problem rowniez z polszczyzna- rozmowy w stylu "ej" no, plaxx, daj.)
Rodzi to agresje z wszystkimi konsekwencjami.
Joppe ( Don Zasa) ma z 19 lat i moze zakladac rodzine bo go na to stac, szkole skonczyl, pracuje i ma na chleb dla rodziny. Ryan zamierza studiowac a po studiach zostac policjantem i zrobi to. W polsce jest to malo realne zeby spokojnie utrzymac rodzine w wieku 19 lat lub po studiach zostac policjantem.

wniosek- winna jest co - polska :D, czy to sie zmieni - nie :D

I jeszcze jeden krotki przyklad ktory wprowadzil mnie w stan opadu szczeki.
Szukalem klucza do mad mage room questa ktory jest w Mintwalin, wiec zeby sie do niego dostac torowalem sobie droge przez minoski. Slysze ze ktos wola "kto tu jest" wiec odpowiedzialem na priv ze jestem tu i szukam klucza. A odpowiedzi oczywiscie po polsku uslyszalem miedzy innymi ... kurwa s*******aj, wy*******aj, jebany i takie tam przyjemnosci. Wiedzialem ze to dziewczyna i znajoma milych, kulturalnych i na poziomie ludzi jak Tass wiec skopiowalem i przeslalem to Tasowi zeby zobaczyl jaka jego "RL best of the best " jest naprawde i pewnie cos jej powiedzial bo przynajmiej mnie nie zaatakowala.
Teraz tak - pomijam to ze tak sie nie mowi do vice lidera KOOLER bo to niebezpieczne , ale tak nie nalezt sie zachowywac bedac uczniem w zawodowce przy poprawczaku a co dopiero 18 letniej "laska" Wiele slyszalem wiele tez mowilem jak bylem kapralem w desancie ale takiego skumulowania prostactwa nie znalem - szok !
Tego samego dnia zrobilem z Tassem ten quest i dzieki bogu panna Lady of costam nie miala uhow, bo nie lubie przebywal w towarzystwie ludzi ktorzy tylko silniejszych szanuja.
I ta laska z dobrego towarzystwa niech bedzie podsumowaniem mojego toku myslenia.

ps

Nie odczytaj tego tak ze uwazam ze szwed jest ok a polak be, bo mam kilku znajomych z poski ale jak gram nubcharem i ktos pyta czy PL to wole nic nie mowic albo powiedziec ze swe :D

I pamietam jak pomogles mi w zrobieniu Orc Fortress quest i jak sie pomylilem i zamiast bp manaskow dalem Ci empty bp i jak mi bylo pozniej za to wstyd - sliczne dziekuje za to dla CIebie na tym forum :D
Niestety wraz z wyprowadzka takich ludzi jak Ty, Borgo spad poziom kultury na serwie wsrod polakow. Pocieszam sie tym ze szwedzi nie znosza prostactwa i napewno nie beda otaczac sie prostakami rowniez w NG :D
Bo co by nie mowic o polakach bedacych teraz w NG napewno prostakami nie sa.

Ryba_90
26-11-2006, 22:11
Pocieszam sie tym ze szwedzi nie znosza prostactwa i napewno nie beda otaczac sie prostakami rowniez w NG :D
Bo co by nie mowic o polakach bedacych teraz w NG napewno prostakami nie sa.

Oj nie powiedzialbym :D jest tam sporo osob - prostakow :P przykladami sa chociazby Demolishery no juz w zasadzie tylko jeden tam zostal. I wiele innych ktorych nie chce mi sie tu wypisywac.

Dodi Brae
26-11-2006, 22:17
Ryba_90
Tobie rowniez chcialbym podziekowac za umowliwienie bo przeciez nie pomoc w Fire axe quescie - dziekuje :D- bo mozliwe ze dodi w grze juz tego nie zrobi.

Demoliszerow nie znam i raczej nie poznam bo znajomosc z nimi faktycznie nie jest jest czyms za czym bym tesknil. Mowie o Suvie I Pepim, Kiroy Wind, Sol, Szikaka przeciez tez do osob majacych problemy z wyslawianiem sie nie nalezeli :P

Kiroy
26-11-2006, 23:30
Moi drodzy a co to za roznica czy ktos gada tak czy nie !! to szukanie dziury w calym !! liczy sie lvl skile umiejetnosci kumple itd to ja kw zyciu silny wygrywa a slaby jest kopany w tylek !! to ze np ktos mlodszy wydy...mal kogos starszego to tez zycie wygrywa kto jest sprytniejszy :P i np pephy okazal sie ode mnie madrzejszy :P stanal po stronie silniejszego i tyle gra gra dalej ja tylko moge forum poogladac :P widac nie mial takich bliskich kumpli w dejavu i kuci kuci jak ja i trudno to ze ejst polakiem nie oznacza ze tzreba trzymac z polakami bo nie jeden polak polaka zabija itd wiec to nic nie znaczy :P kazdy trzyma ze swoimi :P a czy azared i dorpaz i mannow kulture jakas maja ?? nie wiem czy dla nich sie liczy jaksi szacunek itd !! watpie raczej lvl itd .

pozdrawiam wszystkich i zyzce powodzenia na Obsidii :):cup:

Dodi Brae
27-11-2006, 00:12
Kiroj Wind
Nie masz racji, liczy sie to kim jestes a nie skile i level.
Tak samo jak w zyciu, w firmie nie wazne jak silny jestes ale czy jestes madry czy nie madry, czy twoje decyzje sa sluszne czy nietrafione, czy mozna tobie zaufac czy tez niemozna. Mi czesto zdaza sie przekonac moich przelozonych do mojego pogladu na sprawe bo potrafie to logicznie uzasadnic.
Identycznie bylo w wojsku, wielu w moim plutonie bylo silniejszych odemnie ale mnie sluchali bo traktowalem ich jak mlodszych braci i wszystko robilem dla ich dobra, nie oszukiwalem ich i oni to doceniali. Czesto nie sluchali sie oficerow ale sluchali sie mnie - ich kaprala!

Joppe mial z 45 lev a dowodzil 100 lev, jak Litheld polecial z gildii to ja prosilem Joppe i on go porzyjal z powrotem. Chcial kopnac Evo za pkowanie ja zalagadzalem sprawe. Evo mial problem z Angatevonem a poprzez to z wieloma polakami i mogla byc wojna - ja tlumaczylem Evo wi zeby sie uspokoil. A moj level, skile czy uklady byly i sa zadne!

Moim zdaniem wazne jest to kim jestes i jaki jestes dla otoczenia, a level to kwestia uporu i determinacji w polowaniu.

podam przyklad:
- 12 latek kupuje na allegro Kiroy Winda 107 lev RP ale przyjmijmy ze ten 12 latek jast arogantem, prostakiem zabija slabszych, ubliza, grozi - w takim przypadku jest mistrzuniem poprzez swoj lev czy jest nikim?
- 20 latek studiuje, a wieczorem wpada na godzinke pograc swoim 30 lev knightem z skilami 30/30. przyjmijmy ze 20 latek ma mase zainteresowan : Wspinaczka, turystyka rowerowa,judo, historia, literatura.
ktory z nich bedzie zaslugiwala na "przyjazn" ?
Co oczywiscie nie znaczy ze zaden HL nie jest godzien przyjazni!

Osobiscie nie przyjaznie sie z polakami majacymi problem z pisaniem z sesem. Jezeli nie ma nic do powiedzenia to o czym mam z nim rozmawiac ?
Zreszta ostatnio nie rozmawiam z nikim w tibii :( Znuzenie ?, przesycenie?)

^Awolver^
27-11-2006, 00:41
Jednak Kiroy ma troche racjii , bo 1st wrażenie właśnie robi lvl i skille .. jak ktos szybko expi to musi być fajny... niestety pozniej sie okazuje ze albo sharuje albo nie mozna wytrzymac 5 minut rozmowy z nim (najczęściej)

Ghost111
27-11-2006, 01:34
Powiem tak kazdy ma troche racji wedlug mnie. i Kiroy i Dodi. Po pierwsze level, skille i kasa posiadana w tibii to jest najczesciej czynnik decydujacy o tym czy mamy wiecej czy mniej przyjaciol a cechy charakteru niestety schodza na drugi planb, tak tak wiem cos na ten temat znam to z wlasnego przykladu niestety.
Dodi twoi szwedzcy przyjaciele akurat o ile moge zaryzykowac takie stwierdzenie sa rowniez moimi, bo za tymi nazwiskami(nickami) kryja sie naprawde porzadni inteligentni ludzie znajacy sie i na tibii i na wielu innych rzeczach, oczywiscie znajacy angielski na bardzo dobrym poziomie.
Ale niestety na nich wlasciwie mozna by skonczyc. Bo np Azared nie nalezy juz do tej grupy "Borgo have pay for the shits he have do . so i will not see him die." kto troche umie angielski ten zrozumie o co chodzi. Wiec i szwedzi czasem maja problemy z komunikowaniem sie, kolejny przyklad zlego szweda- Vinnare. Oczywisice wiadomo co mam na mysli, jesli nie to przypominam, ten o to gosciu ojebal moja sliczna chatke bo jedak zaufalem mu
Jest jeszcze wiele przykladow na to szwedzi nie sa tacy kolorowi..
Jesli chodzi o polakow z NG to mysle ze Pephy moglby troche bardziej szanowac swoich rodakow zpoza Ng ale zauwazylem u niego ostatnio poprawe na lepsze, wiec oby tak dalej i mam nadzieje ze reszta polakow rowniez bedzie pomocna, czyli Suv, Pephy i odniedawna rowniez Xusodove

Pozdrawiam.

Fin'er
27-11-2006, 01:39
Całkowicie zgadzam z Piotrkiem. Nie zasłużycie sobie na szacunek ludzi swoim lvl lub skillami, jedynie uczciwością, uczynnością etc.
Pozatym Tibia jest chyba ( moim skromnym zdaniem) ponad narodowościowa, tzn nie liczy się czy jesteś Polakiem, Szwedem czy też Turkiem - odnośnie uczestnictwa Polaków w "szwedzkiej" gildi jaką jakoby jest Next Generation.
Ja, osobiście bardzo lubie ludzi pochodzących z Bośni i Hercegowiny. Mimo, iż przeżyli wiele w rl i mogli by być bardziej sfrustrowani niż kto ktokolwiek inny ( wojny na tle religijnym na tamtejszym terenie etc.),są bardzo pokojowi - nie zauważam u nich jakiegokolwiek przejawu agresji wobec mojej skromnej osoby. A ich lvl? Cóż Alith Takilbya ma 100+, ale reszta np Milivojac 75+, Boki Chemics 35 +, Morpheus Damy 50 + do h lvl nie należą, ale mam do nich duży szacunek.
BTW. Nie kazdy musi byc orłem w angielskim ( niemiecki rox :D ), bo jak chcesz sie dogadać to sie dogadasz a to się chyba liczy ( a nie to czy to zdanie ułożyłeś poprawnie czy nie).

@ Anga~ Tacy przyjaciele o jakich mówisz na początku to nie są prawdziwi przyjaciele ;p

Ps. Borgo się wykupił :p, ciekawe czy powróci na dobre do gry.

Eos_Rododaktilos
27-11-2006, 01:44
Jednak Kiroy ma troche racjii , bo 1st wrażenie właśnie robi lvl i skille .. jak ktos szybko expi to musi być fajny... niestety pozniej sie okazuje ze albo sharuje albo nie mozna wytrzymac 5 minut rozmowy z nim (najczęściej)

Haha - brzmi glupio ale macie obaj racje :))

z jednej strony ktos kto ma 110 sworda czy 80 mlvl robi wrazenie chociazby swoja wytrwaloscia i zacieciem

z drugiej strony taki przyklad (dodam ze mam 2 obywatelstwa USA i PL).

Dzisiaj przebiegl kolo mnie jakis 20 lvl i cos tam powiedzial. Jako ze lvl nie ma dla mnie znaczenia, odpowiedzialem i zaczela sie rozmowa. Nieopatrznie odpowiedzialem ze jestem PL i posypalo sie cos w rodzaju:
Elo ziomek, USA, kurwa yo nigga, w USA to tak jak w filmach jest ?, a murzyny to drechy ? Najebali cie kiedys ? itp itd. etc.

Nie chodzi o to ze on pewnie ma z 13 lat. Taki Suv tez ma 13 i czego byscie o nim nie mowili to da sie z nim normalnie porozmawiac i chyba kazdy to przyzna. Ma RL czy nie ma, jest zdrajca czy nie jest - po prostu mozna z nim porozmawiac. Stad mam takie osoby na liscie VIP. A jak to sie dzieje ze wiekszosc z moich VIP to "nie-Polacy" ? Przyklad powyzej dobrze to ilustruje.

Co do narodowosci to zwykle kazdemu odpowiadam "USA" i tu sie rozmowa konczy ... (i bardzo mnie to cieszy) tylko dlatego ze nie mam ochoty udawac ze tez jestem Gimnazjum-Gangsta, Osiedle-Forever, Honor-Ławki-Pod-Blokiem, Hip-Hop-Non-Stop, Szacunek-Dla-Windy-W-Mojej-Klatce, Ziomek, Dzielnia, Elo, itp.

Troche zaluje ze z niektorymi osobami z tego forum nie spotkalem sie i nie rozmawialem w grze bo w wiekszosci przypadkow piszecie sensowne i ciekawe posty ... i tak jak powiedzialem ... po prostu czasami chce normalnie porozmawiac :)

Booka Jones, The Man, The Institution

Kiroy
27-11-2006, 10:58
drogi Dodi : nie napisalem konkretnie o kims tylko o wiekszosci tak to ujme !! ja zauwaz wstawilem sie za rl kumplami w wojnie nG a nie za lepszymi lvl i skilami np NG !! masz racje w swojej wypowiedzi ale dla wiekszosci ludzi w tej rgze licza sie plecy !! i np Mannow woli lubic pephego niz mojego 8 lvl sorka bo nie ma ze mnei zadnej korzysci wiec po co ma ze mna gaadc :P o to mi chodzilo :P i ludzie wiekszosc uwaza lepiej wybierac na kumpli z wyzsyzm lvl niz tych slabych bo co im po slabych ziomach !! np pelno msg od asslickerow !! zostanmy kumplami itd :P mozna ich nazwac naabkami , ale to 80 % populacji obsidii :P

a co do don zasy itd tez go bardzo lubie szanuje uwazam ze w tibii to akurat nie szaleje nie jest jakims super strategiem natomiast jako czlowieka od strony zycia realengo oceniam go super bo mozna z nim o wszystkim pogaadc imprezach laskach rodzicach itd mialem ta przyjemnosc :)

np Vilarion Divilonia Waldorio Instructor raz gerlimo to stare NG ktorema inne poglady niz mannowy itd i wcale nie chca wojny z polakami !! i to moi najlepsi ziomale z tibii i gadam z nimi codziennie o zyciu mimo ze sa szwedami itd !! tez nie mam nic przeciwko nim i sa swietnymi ludzmi w rlu !!

Dodi chodzilo mi o wiekszosc !! i anwet dobry garcz ktory ma slabych rl kumpli w lvlu musi poszukac sobie kumpli na lepszym lvlu jesli chce zostac i garc na danym swiecie bo bez plecow jestes nikim i druga strona zaraz cie kicknie !! a jak juz jestes sorcem to w ogole !!

Pozdrawiam Dodi Awolverka Fina i reszta chlopakow :P:cup:

^Awolver^
27-11-2006, 15:54
@up
Divilonia tlko przypomnę że to najwiekszy pa jakiego kiedykolwiek spotkalem :) (nawiasem mówiąc xD)

a co do nie posiadania pleców to się całlkowicie z tym zgodzę :] tak dostałem kicka z thorii sorcem p.s. wojna w drugim tygodni userva to nie ejst dobry pomysł - ale nie dlatego zostałem zmuszony do zaprzestania gry.

Dodi Brae
27-11-2006, 15:59
Panowie zrobimy eksperyment :D

Zrobie sorka i zobaczymi jak daleko dam rade zajsc "bez plecow" i powolywania sie na kolegow.

Jestem anonimowy, nikt mnie nie zna. Napewno potrwa to troche ale chyba warto to sprawdzic.

Fin'er
27-11-2006, 17:06
No no no należą się nam pochwały, bo już chyba ze 2 strony się nie kłocimy, a nie sądziłem że jest to na tym forum możliwe :)

A więc do innych zakłócających spokój :jak widać na powyższym przykładzie można się dogadać nie używając epitetów typu : Ty k...., Ty dupolizie, nie masz Rl, itd

@ Kiroy~

Masz racje, jeżeli chcesz zajść w tej grze daleko to owszem potrzebujesz wysoko postawionych kumpli. Ja nie mam ich za dużo ( Ty i Suv ), ale mi nie zależy na tej grze, ( co widać po moim lvl :D ), gram sobie ot tak - dla wyluzowania się, czy też miłego spędzenia czasu. Być może kiedyś jak będę miał więcej wolnego czasu pokuszę się o zdobycie większego levela

@ Dodi~

Życzę powodzenia i... wytrwałości :), bo czasami będzie kusiło użyć siły jak jakiś pk low level zaatakuje :)

Ptak~
27-11-2006, 21:39
http://s6.photobucket.com/albums/y235/Lady_Jah/RL%20pics/?action=view&current=as31.jpg

NG FTW

hanspel
28-11-2006, 00:17
Tomi Bait na roku O.o 8o

Dodi Brae
28-11-2006, 16:10
Panowie mamy od jakiegos czasu na obsidii wojne miedzy Escadrone of Death a Bang Bang. Wojna podobnie jak jej wynik mnie nie obchodzi ale zastanawiam sie dlaczego jest taka silna nienawisc do Acr chemika ze strony przede wszystkim jego rodakow - Finow ?

Moze ktos potrafi cos napiac na ten temat.

Ptak~
28-11-2006, 17:20
ponoć sie narodowosc nie liczy ;) o ile mi wiadomo oni juz na innych serwerach sie nie lubili i teraz tez sie nie polepszylo. ostrzegal mnie kiedys jak sobie gawędzilismy zebym na nich uwazal bo sa podstepni i sa BEE.

Nirvy
28-11-2006, 19:19
Pff żenada ze strony acr chemicsa czego sie spodziewa ze Zelorac Sir gwan wyjda na open battle z facami a i zapomniałem jakimś tam 40 mskiem? Shuncić ich za dane przewinienie to rozumiem ale nie rozumiem tego żałosnego posunięcia.

Dodi Brae
28-11-2006, 22:55
Ok wrocilem, zaplacilem. starzy znajomi zrobili mi niespodzianke i pamietali o mnie :D teraz trzeba pomyslec co zrobic zeby reszcie ludzi z SOBS pomoc wrocic na serwer.

W rozmowie z Vanym padlo : "everyone can pay except yunichi"
mam nadzieje ze jest to zacheta do powrotu.

Ng jest teraz silne i bardziej otwarte na ludzi spoza ukladu (Suv, Pepi, Turcy, amerykanie..),wiec napewno niepredko zbierze sie ekipa chcaca przejac wladze na serwie.
Osobiscie doradzalbym Liderom NG asymilowanie zamiast exterminowania, ale nie ja tam dowodze.

Litheld przygarnal biednego dodziaka i teraz jestem w finskiej gildii. Mam nadzieje znalezc odpowiedz na nurtujace mnie pytanie odnosnie Acr chemika :D

Moze dzisiaj OF quest z Wiki :D ?

Ptak~
29-11-2006, 16:42
nirvy, nie rozumiesz i jest zalosne ? myslisz ze oni to co ? gole cipki ? znajomych maja, pacc niedlugo moga kupic a wojna nie musi koniecznie oznaczac open battle. jak zakupia pacce i zbiora kumpli do gildii to moga EoD zaszkodzic jakos. ale wygrac nie wygraja, Acr to Acr.

hanspel
04-12-2006, 00:51
pephy zabil casspariego :O wtf ? ...

Ptak~
04-12-2006, 13:48
casspari zabil rl pephego, ktory bronil sie przed kumplem casspariego, ktory z kolei pkowal summonami pod depo o.o

Misterio
04-12-2006, 15:53
Niech się wszyscy wybijają a potem mame z krzesła na koniec jeszcze niech potraktują. Odrazu post daję do bierzących postów w temacie z ss'ami ; ):
Jebać Suva rl - jak chcę tak robi. Strażak widzisz, że i tak nie wyjdzie Ci z przekonaniem Suva do zmniejszenia godz. grania ; P. No Pephy to napewno sam gra 17h : )

Dodi Brae
05-12-2006, 00:53
Widze ze jest czystka w NG
Mam nadzieje ze nie wiaze sie ona z tepieniem Pepiego za lev i ze za powiedzmy tydzien wszystko wroci do normy.

Niechcial bym powiedziec ze pomogli nas zniszczyc a teraz kopniak bo nie miesci mi sie takie postepowanie w moim malym rozumku.

A tak poza tym, to nie moge sie zalogowac na dodziaka :/ tylko na moego sorka. Klient tibii pisze do nie ze dodziak jest online, a sork jest na tym samym koncie przeciez.

^Awolver^
05-12-2006, 08:18
Tez tak kiedys mialem , wtedy jakis noob char byl non stop online wiec go usunalem ;o

Ryba_90
05-12-2006, 15:21
Widze ze jest czystka w NG
Mam nadzieje ze nie wiaze sie ona z tepieniem Pepiego za lev i ze za powiedzmy tydzien wszystko wroci do normy.

Niechcial bym powiedziec ze pomogli nas zniszczyc a teraz kopniak bo nie miesci mi sie takie postepowanie w moim malym rozumku.

A tak poza tym, to nie moge sie zalogowac na dodziaka :/ tylko na moego sorka. Klient tibii pisze do nie ze dodziak jest online, a sork jest na tym samym koncie przeciez.

A co Pephego juz wyrzucili? czy sam wyszedl robiac nowa gildie z kilkoma osobami? :P

zielaq
05-12-2006, 15:29
a no wywalili

Ptak~
05-12-2006, 15:36
14:52 You see yourself. You are a master sorcerer. You are The One of the Infernal Affairs (Married to Archin).

The Shodow
05-12-2006, 15:58
http://s6.photobucket.com/albums/y235/Lady_Jah/RL%20pics/?action=view&current=as31.jpg

NG FTW
O miazga stary O_O! A ja myslalem ze oni sa normalni (chociaz ciutek) :D
Mylilem sie:p

hanspel
05-12-2006, 16:21
uu to sie porobilo pephy suv etc nie w ng o.O ciekawe czy bedzie jakis war czy co??xd

^Awolver^
05-12-2006, 16:42
pephy i suv niby maja zorganizowac war? watpie... zaplaca po 150k azeby moc wbic jezcze z pare lvli... ewentualnie mzoe pephy cos zrobi bo on ma jako taki charakter ;o

Dani_Chemics
05-12-2006, 16:47
Panowie mamy od jakiegos czasu na obsidii wojne miedzy Escadrone of Death a Bang Bang. Wojna podobnie jak jej wynik mnie nie obchodzi ale zastanawiam sie dlaczego jest taka silna nienawisc do Acr chemika ze strony przede wszystkim jego rodakow - Finow ?

Może ktoś potrafi coś napisać na ten temat.

Wojna została rozpoczęta z powodu skłonności do pk'wania Zeloraca
Zabił on między innymi Nalle Chemics .. A Acr jako dobry "ojciec" Escadrone Of Death powiedzial "nie!" Zelloracowi i Sir Gwanowi czego skutkiem jest wojna |
Z innej beczki : Wie ktoś jak Tomi Bait złapał tego hunta ?

Dodi Brae
05-12-2006, 20:01
@Dani_Chemics

Dziekuje za odpowiedz aczkolwiek byla ona nieco wymijajaca :D
A co mozesz powiedziec o niecheci Finow do Acra i vice versa oraz czemu Dani Chemics nie jest w gildi Acra, skad taki nick ?

The Shodow
05-12-2006, 20:12
Wojna została rozpoczęta z powodu skłonności do pk'wania Zeloraca
Zabił on między innymi Nalle Chemics .. A Acr jako dobry "ojciec" Escadrone Of Death powiedzial "nie!" Zelloracowi i Sir Gwanowi czego skutkiem jest wojna |
Z innej beczki : Wie ktoś jak Tomi Bait złapał tego hunta ?

Jakiego hunta? Gosc sprzedal postac a ten co kupil sie zabawil :D

Dani_Chemics
05-12-2006, 20:39
Dodi Brae :
Na temat niechęci Finów do Acra nie mam zamiaru się wypowiadać ...
Co do braku mojej osoby w gildii.. Za dużo osób zgłasza swoje chęci wstąpienia w szeregi Escadrone of Death . Ba niektóre z nich informują o tym Acra mając już swoją postać na mainlandzie... Acr nie ufa takim playerom .... potem jest mu strasznie trudno nad wszystkimi niechcianymi Chemicsami zapanować..
Gildia przez taki obrót spraw traci reputacje... a przeciecz to miała być paczka zgranych przyjaciół nic więcej...
Skąd mój nick ? może Ci się odbił o uszy nick Danivojac (tak ten od sympatycznego Serba Milivojaca) Obkroiłem trochę swój nick i dodałem końcówkę
Chemics tak powstał = Dani Chemics

Misterio
05-12-2006, 21:27
oO. Milivojac to bardzo sympatyczny Serb u którego mam dług wdzięczności ; P. Więc ciesze się, że ma dobrą reputacje u innych graczy.

Dodi Brae
05-12-2006, 22:01
@Dani_Chemics
dzieki :D

w rozmowie z pewnym szwedem padlo :
"They played a old sever there acr hunted them from the server"

To chyba wszystko tlumaczy chlopaki nie lubia sie juz od dawna.

Szafa
05-12-2006, 23:59
a ja jestem ciekawy co jest powodem podzialu NG i czy bedzie war. Jak ktos zna odpowiedz to niech napisze :)

Ptak~
06-12-2006, 00:01
Pephy <33

;)

Fin'er
06-12-2006, 00:26
Hehe ja też lubie Milivojaca :D :D :D

BTW. No no no ... jak ci ludzie się zmieniają... odkąd Suv i Pephy nie są w NG widać już jakieś przejawy życzliwości innych użytkowników tegoż forum wobec nich... ciekawe zjawisko, czyżby nie było już czego zazdrościć ? B)

Podobna sytuacja była kiedyś z Guardian Good's bodajże wtedy to chyba Dorpaz i Azared Eagon z szefów NG sie wynieśli , tym razem padło na Archina i Waldoria.

Aha i jeszcze jedno... z tego Mannowa to musi być trudny koleś skoro jak mniemam wywalił Pephego za lvl. Jak mu żal dupe ściska że ktoś go goni to niech się weźmie do roboty :)

Ptak~
06-12-2006, 09:29
Mannow nie wywalil Pephego za lv. z tego co wiem Casspari sklamal Dorpazowi a ten wyrzucil Pepka bo mial juz jakis tam powod. ale ofc moge sie mylic.

zielaq
06-12-2006, 10:16
Od jakigos czasu szukali powodu zeby mnie wywalic , przedwczoraj zabilem old widowa ktorego dorpaz lurowal i sie bawil a potem ubilem casspariego ktory najpierw zaplacil a potem zaczal plakac , no ale czesc poszla za mna <3 i teraz jest jak jest

Kiroy
06-12-2006, 11:04
no ma sie rozumiec :P a mowilem aby nie pojechac po Suvku i Pepsim :P no a teraz niech sie dzieje wola nieba z nia sie zawsze zgadzac trzeba :D

Jazdaaa :D wujek Kiroy nie powiedzial jeszzce ostatniego slowa na Obsidii :D zapewniam :cup: 8o :D

btw dobze ze mannow i leszzce zostaly w NG :P zobazca teraz co narobili :P i przekonaja sie o wielu rzeczach :P

Fin'er
06-12-2006, 13:31
Mannow nie wywalil Pephego za lv. z tego co wiem Casspari sklamal Dorpazowi a ten wyrzucil Pepka bo mial juz jakis tam powod. ale ofc moge sie mylic.

Mój błąd :)

@Kiroy

A jak :D Liczymy na Twój głośny powrót :)

Ptak~
06-12-2006, 14:49
a ja licze na swoj wlasny glosny powrot ; d tzn przeexpienie wszystkich D:

hanspel
06-12-2006, 15:31
heh Ng nie dla polakow ^^

ownedzzz
06-12-2006, 15:45
hyh a no nie dla polakow.....ciekawe co teraz zrobicie ludzie ;) moze wkoncu pokonacie NG???! hmm teraz jest duzo slabsze;)

Odwazycie sie na to? zobaczymy ;)

Dani_Chemics
06-12-2006, 17:01
Hue Hue gdy dłużej by pomyśleć jedyną gildia jaką znam która niemiała nigdy wewnętrznego rozłamu jest Escadrone of Death .. ;) Zewnętrznego zresztą też nielicząc stanu obecnego. Zostaliśmy sprowokowani do wojny i podejmiemy stosowne działania czyt. trap ;)
Offtop : Acr już prawie zdobył 8 mlvl gz for him .... gdy ostatnio z nim rozmawiałem brakowało mu 2 % Eniłej Azared ma w/w mlvl ?

Kiroy
06-12-2006, 17:41
Suv : zanim ty zrobisz ten 150 lvl to sie 3 niedziele do kupy zejdą :D hyhyhy zartuje :P nie badz zły na wujka :P

Pephy : .... gogogogo :P

Obsidia : jeszzce przyjdzie na was czas moi drodzy :P sam osobiscie napsize : " Obsidia WAKE UP "

Eos_Rododaktilos
06-12-2006, 21:45
dani a co powiesz o OBF ?;)

OBF mialo swego czasu rozlam

pelno ludzi z jakiejs malej gildii ktorej nazwy nie pamietam, polaczylo sie z OBF. Pozniej odeszli i utworzyli Zero Degrees - gildie znana juz z innych serwerow (jak zreszta OBF)

Jezeli juz cos oprocz EoD mialoby nie miec zadnego rozlamu to chyba wlasnie ZD

^Awolver^
06-12-2006, 22:34
tak btw. wiem czemu raisoon padl ;o
Nov 25 2006, 19:01:53 CET Killed at Level 28 by Raisoon
Nov 25 2006, 19:07:59 CET Killed at Level 71 by Suv the Dark Magican

jakby ktos pomyslal "suv pomaga kumplowi"

Nov 12 2006, 10:07:24 CET Killed at Level 28 by Kynuca
Nov 12 2006, 10:25:16 CET Killed at Level 47 by Suv Dragonslayer

kto mądry to chyba juz sam odgadnie kim jest posterunkowy~... (ale ze mnie policjant :] od teraz bede strazakiem )

^Trial^
06-12-2006, 22:49
Co ty pephy chcesz od Cassparii'ego :P
ten temat czasami mnie dobija :D
3-4 dni nikt nic nie pisze a w 5 cała strona postow nagle sie pojawia xD
Btw:
Gogo sóf and Pephy ;d jeszcze ich przeexpicie :D

zielaq
07-12-2006, 00:10
Dec 06 2006, 15:29:21 CET Killed at Level 89 by Yunichi

o jak mi sorry :o

^Awolver^
07-12-2006, 08:26
napalony zielarzu.. zabraklo tylko nicku nad tym fragiem :]

Ryba_90
07-12-2006, 08:39
napalony zielarzu.. zabraklo tylko nicku nad tym fragiem :]

Czyjego nicku i nad czyim fragiem? :P

zielaq
07-12-2006, 08:52
chodzi o casspariego :p

Kiroy
07-12-2006, 11:00
taaa Casspari dostal za swoje i jeszcze dostanie razem z jego przyjaciolmi z NG :P zgrywa kozaka a jest ... sami ocencie :P mnie etz chcial ubic :P frajerek :P ale napisalem mu " ty mnie starego misia na sztuczny miod chcesz nabrac " :D hyhy glupio mu sie zrobilo utani gran gur i polecial :P

Awo : rodziny sie nie wybiera pamietaj :P kocha sie ją takąjaka jest :P

Pephy a ja tu czekam i czekam na te advance :P chyba jestem twoim najwiekszym fanem :D

SUv : bierz sie do roboty bo powiem mamie aby ci nie kupowala pacca na swieta tylko kapcie i szlafroczek :P różowy :P

Pozdrowionka :D8o :cup:

Wuja Kiroy 8o

Woolverin
07-12-2006, 13:55
a wiec kr3t(awo) dzis i ja, twoj wierny giermek, szef, wladca, ptyś etc. dolaczam do wypowiadania sie na temat pewnego czlowieka uwielbianego przez nas (na forum, w rl juz dawno zaczolem z kr3tem<awo>). a ja nie chce takiej cioty-kuzyna-awo :O dojebaóem ći ! teras jeztem tak kul jak ty!
Zaczynam sie go bac ;( a co bedzie jak jutro dostaniemy po glowach torebkami herbaty? :(

Btw. zgadzam sie ze kr3t (awo) to ciota ;/ taki juz jest i za to go kocham ;)

hanspel
07-12-2006, 16:32
mam pytanko do kiroya czy Ty zamierzasz grac na obsidi?? :D8o

Woolverin
07-12-2006, 16:39
Kiroy chyba gra w Silka ( a przynajmniej gral przez chwile0

t
SUv : bierz sie do roboty bo powiem mamie aby ci nie kupowala pacca na swieta tylko kapcie i szlafroczek :P różowy :P

Wuja Kiroy 8o

bardziej podziala zeby mu nie kupowala herbaty btw. Silkroad rox

Ptak~
07-12-2006, 18:22
ale mnie cisniecie. chyba bede mial kompleksy.

kiroy rozowy szlafroczek to juz mam :] kapcie tez :D a pacc sobie skrece sam :*

casspari probowal cie ubic ?:D hahaha lol :] woolcośtam i awo i reszta plebsu od teraz nie odpisuje na wasze posty wole w tym czasie zrobic sobie herbaty

p0zdr0 dl4 z10m4l1 0str00d4 CiTy RoX POZDROOOOOOO

The Shodow
07-12-2006, 18:37
Az mi sie wrocic zachcialo...:)

Więc:
Grac 49 druidem, 20 knightem czy 18 palkiem? :D Bo sie nie moge zastanowic co zrobic, bo dola zlapalem jak mnie hackneli pol roku temu, ale jakos to powinno sie krecic. Mysle ze moze zaczne robic sorca lub przyexpie druidem. A wy co mi radzicie? Bo nie wiem co mnie podkusilo zeby wziasc tego druida kiedys... A pewnie ze schodów spadlem:p Ale mniejsza, czekam na odpowiedzi

Woolverin
07-12-2006, 19:19
syf,syf,syf... woolcośtam i awo i reszta plebsu od teraz nie odpisuje na wasze posty wole w tym czasie zrobic sobie herbaty

p0zdr0 dl4 z10m4l1 0str00d4 CiTy RoX POZDROOOOOOO

Pomylil ci sie pro z plebsem ;).Plebs to mowi sie na twoich sasiadow na Zatorzu, niestety nie moge powiedziec ze rowniez na twoich rl bo twoje rl to tylko i wylacznie HERBATA ;/

P0zdr0 dl4 z10m0w z slumsowatego zatorza YOOOOOOOO

Kiroy
07-12-2006, 22:46
Shodow druid ofc sd rox :D

ok Suv to jzu nic nie mowie <3 :*

Dodi Brae
08-12-2006, 00:46
A ja sie chcialem zapytac Ryby - dlaczego dednal casspari ?

ja tylko pytam.

Ryba_90
08-12-2006, 08:36
A ja sie chcialem zapytac Ryby - dlaczego dednal casspari ?

ja tylko pytam.

A no Casspari od dluzszego czasu ciagle sie stawial nie wiadomo po co i na co :P nawet probowal ubic benka z 1 ue :D i Gala tez cos tam bil tu juz nie wiem naprawde w jakim celu chyba nie myslal ze go zsoluje? :p no i sie nazbieralo, a po za tym i tak mial zamiar dojsc do ng tylko ze go chyba jeszcze nie chcieli.

Ptak~
08-12-2006, 12:02
casspariego o ile sie nie myle nie chcieli ludzie ktorzy teraz sa w IA. gwoli scislosci.

Ptak~
08-12-2006, 14:32
mialem nie odpisywac ale ino raz ostatni odpisze - awo zgadzam sie - dwa debile sie spotkaly

Dodi Brae
08-12-2006, 16:34
Ludziska dajcie spokoj rodzicom !
O ile obrazanie kogos jest nieladne ale miesci sie w ramach krytyki to obrazanie czyichs rodzicow w normalnych warunkach powoduje bicie po ryju.

Wiec albo piszemy maincharami (a info o pisarzu jest szczegolowe .. miasto, ulica, nr domu- zeby bylo wiadomo kogo lac) i wyzywamy rodzicow z wszystkimi konsekewncjami albo pisze kazdy ale nie obrazamy rodzicow!
Proponuje stonowac wypowiedzi na powiedzmy 2 dni to napewno cisnienie opadnie :D

Please

Ja za obrazanie rodzicow bym chyba ubil typa w realu i bym sie z tego nie spowiadal bo to przeciez nie grzech.

ps

ta moja odpowiedz zostala usunieta przez nekromanta - dlaczego ?
Powód: Spam/wulgaryzmy/kretynizm - serio ?

W zadnym razie, strona miala leciec cala, ale tak sie nie stalo, a ja posta nie odznaczylem, za co serdecznie przepraszam. Usunalem go teraz, skoro napisales to samo raz jeszcze :)

^Awolver^
08-12-2006, 17:01
ponioslo mnie :) ale wrzylo mnie to ze gdy juz dalem suvowi spokoj , strazaka rownie znie ma to on mnie atakuje ;o

Woolverin
08-12-2006, 17:01
dzieki za skasowanie mojej wieloletniej pracy :( mam jedno prywatne pytanie: czy twoj nick wziol sie z necrofilizmu?

Luppy
08-12-2006, 17:02
Tak see lookam i co widze?
Infernal Affairs?? Hah Noobasy z Obisidi se guild zrobili , nigdy nie dorównacie "Infernal Affairs" z Eternii

mlyko
08-12-2006, 17:32
Powiem krótko i na temat - NG to złodzieje ! Wysłałem azaredowi bp uh bp explo i co nie odesłał kasy mam screeny z rozmowy jak totalnie olewa i pisze "że nie wysle " chcecie screenów - piszcie na priv.

NARA. NG ZLODZIEJE !

The Shodow
08-12-2006, 17:39
Do: Nekromanta
Widzisz kto jest "Spamm/wulgaryzmy/kretynizm"?

A pozatym awo~ nie ponioslo. On zawsze taki jest. Czasem naprawde...:baby:
A pozatym tylko bronilem tego, zeby nie jechac sie po rodzicach ani po czasie grania, bo to nie ma sensu.

Do: Woolwerin
Kretynizm.

Do: Awolwer
ŁŻESZ! ŁŻESZ JAK PIES!:D

Do: mlyko
A co Ty sie spodziwałeś za ten bp explo i uh? Fanfar? Protekta? Itemów?
Frajer.

:evul:

^Awolver^
08-12-2006, 17:45
@up
huh ... ;d nie wiem skd ci sie wziela koncepcja ze klamie ale nie mam zamiaru tego kontunuowac ;o po prostu po raz 1st nie mam na to checi ;<
@mlyko
jak juz komus chcesz sprzedac runy z knightow w ng to jedyną osoba moze byc wartex night...

mlyko
08-12-2006, 18:14
Do: mlyko
A co Ty sie spodziwałeś za ten bp explo i uh? Fanfar? Protekta? Itemów?
Frajer.

:evul:

Cofnij sie do przedszkola. Czy ja to mu sam wyslalem od tak sobie ? Naucz sie cyztac ze zrozumieniem i sobie odpowiedz czego sobie oczekiwałem po tym jak chciał kupić uhy i explo.

The Shodow
08-12-2006, 18:21
Cofnij sie do przedszkola. Czy ja to mu sam wyslalem od tak sobie ? Naucz sie cyztac ze zrozumieniem i sobie odpowiedz czego sobie oczekiwałem po tym jak chciał kupić uhy i explo.

No, nie pisze ze chcial kupic, ty sie naucz pisac ze zrozumieniem swoich mysli:D

EDIT: Cofnij sie do przedszkola =]

EDIT2: Ten no, spamm :]

Dani_Chemics
08-12-2006, 19:21
Co by było gdyby NG się rozpadło ? Masa osób na serwerze na to czeka..
Ps. Czy Dorpaz wbije kiedyś 160 lvl ? Czy to już zawsze tak będzie że wbije lvl to odraz spada:confused: Gz dla Archina chłopak ma już 101(?) dista i jako jedyny przekroczył 100........

Ptak~
08-12-2006, 19:30
dorpaz mowi ze mu sie nie chce grac

@ luppy

nie naby zrobily gildie, nazwe wybieral lider a naby mozesz do funfli pod depo mowic :o a nazwa nie wiem czy byla na eterni czy nie, jesli byla to co z tego. jak se jacys ludzie zrobili Era Zero chyba na USA non pvp [polacy] to nikt nie plakal.

Dani_Chemics
08-12-2006, 19:55
Tak lookam na tibia.com i myślę sobie ta nowa gildia jest na tyle mocna aby walczyć z NG ... ba ! nawet wygrać z nimi.. to by było piękne może Chemicsy by także się do was przyłączyły...kto wie

Dodi Brae
08-12-2006, 20:06
Tak lookam na tibia.com i myślę sobie ta nowa gildia jest na tyle mocna aby walczyć z NG ... ba ! nawet wygrać z nimi.. to by było piękne może Chemicsy by także się do was przyłączyły...kto wie

Mam tylko 1 pytanie - kto i po co mialby walczyc z NG z ktorego sie wywodzi ?

Ptak~
08-12-2006, 21:02
ludzie, jedno jest pewne - my zadnej wojny nie chcemy i nie mamy zamiaru jej zaczynac!

Kiroy
09-12-2006, 13:15
Luppy : jeeli jakiswysoki lvl z Eterni chce taka nazwe nie widze przoszkody :P to nowe ugrupowanie ludzi ktorzy dopiero ebda mieli okazje sie wykazac wiec od zcegos trzeba zaczac :P daj im czasu :P

Uzytkownicy Forum : naprawde przedszkola i srodowiska z ZSZ nam nie potrzeba naprawde kto nie ma zcegos konkretnego do powiedzenia niech si lepiej nie wypowiada !! szkoda nerwow i strata czasu an czytanie postow i doszukiwania sie w nim jakiegos sensu aby skomentowac !! dlatego prosze w swoim imieniu i innych aby tu bylospokojnie :P

no Dodi daj znac jak tam twoj sorek :D

Pephy GOGOGOGOGOGOO kocham Pepsiego :D Signed Misio :D hyhyy 8o

Sardrin
09-12-2006, 15:00
14:20 Sardrin [41]: yo
14:21 Mentor de'Vrie [116]: ej wiesz ze hunted jestes
14:21 Sardrin [41]: for?
14:21 Mentor de'Vrie [116]: za kumpla mojego
14:21 Sardrin [41]: for?
14:22 Sardrin [41]: tzn ?
14:22 Sardrin [41]: cos komus zrobilem ?
14:23 Mentor de'Vrie [116]: tak
14:23 Sardrin [41]: komu ?
14:23 Mentor de'Vrie [116]: ej placisz bohy lub nie grasz na tym swiecie
14:23 Sardrin [41]: ceikawe sakd wezme bohy
14:23 Mentor de'Vrie [116]: 20k
14:23 Mentor de'Vrie [116]: plac
14:23 Mentor de'Vrie [116]: teraz
14:23 Sardrin [41]: pozatym nikomu nic nei zrobilem
14:23 Sardrin [41]: -.-
14:23 Sardrin [41]: bo skiluje od meisiaca
14:24 Sardrin [41]: jeszcze spoko patryk mnei w****l na 80k -.-
14:24 Mentor de'Vrie [116]: placisz ?
14:25 Sardrin [41]: nie mam za co palcic bo nic nei zrobilem
14:25 Mentor de'Vrie [116]: ok
14:25 Mentor de'Vrie [116]: hunted
14:25 Mentor de'Vrie [116]: bye
14:25 Sardrin [41]: wyjdz z depo to cie ng z*****e
14:26 Mentor de'Vrie [116]: jestes pewny?
14:28 Mentor de'Vrie [116]: przekonasz sie:D
14:30 Sardrin [41]: hunted za nic ?
14:30 Sardrin [41]: no to psize do kumpli
14:30 Mentor de'Vrie [116]: oki :P
14:31 Mentor de'Vrie [116]: i tak jestem hunted to wiesz co?
14:31 Mentor de'Vrie [116]: kiedys cie dorwe
14:31 Mentor de'Vrie [116]: :D
14:31 Mentor de'Vrie [116]: z benkem i yunichi
14:31 Mentor de'Vrie [116]: :D

...ciekawe zarabianie :S

Ptak~
09-12-2006, 16:12
tak! trzymajmy z polakami! zajdziemy tak daleko jak mentor!;)

Misterio
09-12-2006, 16:40
Mentor jest naszym mentorem. Idźmy za nim ; D

FooF
11-12-2006, 17:33
Hmm z nudów przejrzałem 2 ostatnie strony i nigdzie nie znalazłem żadnych rodzynów typu "tfui stary". Czyżby temat zmierzał do normalności czy interwencja modków??

@edit
No dobra przeliczyłem się.. Zajrzałem dalej a tak sobie jadą od torebek po herbacie czy jakoś tak... Stary, "dobry" temat, ehh

Nirvy
11-12-2006, 18:17
Huahua Hail Suv & Pephy Xddddddddd.

hanspel
11-12-2006, 23:14
dobrze by bylo jakbyscie sie wzieli za Ng :D ;p

Misterio
12-12-2006, 07:46
@Haspel:
Czytaj posty -.-' Przecież pisali, że nie mają takiego zamiaru.
@2down
To po h.uj piszesz swoje ciche marzenia ; |

Ptak~
12-12-2006, 10:58
nirvy, mozna jasniej ?

hanspel
12-12-2006, 14:22
@ Misterio aff.. czytam mowie tylko ze dobrze by bylo..

Ryba_90
12-12-2006, 16:56
nirvy, mozna jasniej ?

A co tu jasniej :P hail - pozdrowienie, powitanie. Wiec moze was pozdrawia? haha :D

Ptak~
12-12-2006, 19:45
z jakiegos powodu wydawalo mi sie, ze posluzyl sie ironią
zapewne przez to 'Xdddddddd'

Nirvy
12-12-2006, 20:22
z jakiegos powodu wydawalo mi sie, ze posluzyl sie ironią
zapewne przez to 'Xdddddddd'

Nie, nie posłużyłem się ironią powiedziałem to w tym sensie co Ryba powiedział. A ''xd'' Lubię czasem dodać :P .

Tosik Tepek
12-12-2006, 21:47
Witam. chciałbym z kumplami zacząć grać na jakimś serwie i na oku mamy Obsidie:) Chciałem się zapytać czy da tu się grać, jakie są ceny i czy można łatwo złapać hunta ;] Z góry dzięki

Yours, Emilek :)

zielaq
12-12-2006, 22:02
zawsze mozna zlapac hunta :D

Ptak~
13-12-2006, 08:31
znam ludzi ktorzy mieli hunty na non pvp :] pingowali ich, robili na nich GS/hydra/DL trapy.

ogolnie serwer jest spoko, jesli nie podpadniesz nikomu z NG/IA ani nikomu z rl kogos z tych gildii :D jesli jestes mily peacefull i takie tam bzdury to raczej hunta nie wylapiesz :D chyba ze za szybko expisz :p

szefie odezwij sie czasem na gg a nie co napisze to lecisz rodzine powiekszac :D

@ awo
http://kr3t.jest.in/

owned

fajnych masz funfli :D

Tosik Tepek
15-12-2006, 22:13
Więc zaczęłem grać na obsidi wraz z kumplami :D I teram mam pytanie, czy mógłby mi ktoś zaoferować małą pomoc? Chodzi mi głownie o prota ;D Ponieważ bije mnie każdy itd. Na Azurze zawsze wszystkim pomogałem ale teraz nie mam takiego lvl ;] Wzamian móglbym zostać providerem run ;] Jestem druidem ;] Z góry dzięki za pomoc.

Misterio
15-12-2006, 23:18
Ojejku bije Cię każdy jak mi przykro ; ( Jakie to straszne aż musisz liznąć dupe podczas srania jakiemuś hlvlowi ; (

Czepez
16-12-2006, 09:14
Mozesz mi robic runki ale nie za prota xDB)

Tosik Tepek
16-12-2006, 11:20
Ojejku bije Cię każdy jak mi przykro ; ( Jakie to straszne aż musisz liznąć dupe podczas srania jakiemuś hlvlowi ; (

Jeśli ty to nazywasz lizaniem dupy - twój ból ;) Idź na Azure, spójdz co robią ludzie w Wanted i wtedy powiedz co to jest lizanie dupy !!! A że chcę jakiegoś prota do końca roku, ew. połowy stycznia to źle? Runy za to proponuje po niższej cenie ;S Bo do połowy stycznia to juz 50 będzie :D

^Awolver^
16-12-2006, 13:12
juz bedzie 50 ? wow!

Misterio
16-12-2006, 13:47
Bo do połowy stycznia to juz 50 będzie :D
Wierze w Twoje słowa a jak nie to się pobawie ; D

Czepez
16-12-2006, 14:22
o0 Widze ze Azared wzial sie za expienie. Ciekawe do jakiego lvla :p

Rajman
16-12-2006, 16:37
Jeśli ty to nazywasz lizaniem dupy - twój ból ;) Idź na Azure, spójdz co robią ludzie w Wanted i wtedy powiedz co to jest lizanie dupy !!! A że chcę jakiegoś prota do końca roku, ew. połowy stycznia to źle? Runy za to proponuje po niższej cenie ;S Bo do połowy stycznia to juz 50 będzie :D

ATAK SUV'ow !!!!!!

Ptak~
16-12-2006, 17:09
wy sie tak nie cieszcie bo mam aktualnie w produkcji 3 noobchary nastepne do tepienia polaczkow ;)

Dodi Brae
16-12-2006, 18:08
@Tosik Tepek

Hmm
Moim zdaniem zaczynanie grania na serwie od szukania protektora jest mocno podejrzane.
Zacznij, popoluj na trole, gule, smoki zielone i wtedy zobaczysz czy obronca jest Ci naprawde potrzebny. Zli ludzie nie napadaja na expowiskach ale raczej pod dp.

Mam na Obsidii kilka postaci gram ponad rok a skutecznie napadnieto mnie moze 3 razy.
( nie liczac wojen gdy wysoko unosilem kolana w ucieczce od Ryby i Mentora :D )
I przede wszystkim szacunek dla innych bo nigdy nie wiesz czy 14 lev druid nie jest moim, Suva albo Ryby nubkiem :P

Pozdrawiam, baw sie dobrze lecz asertywnie

Piotrek

Tosik Tepek
16-12-2006, 21:42
@Tosik Tepek

Hmm
Moim zdaniem zaczynanie grania na serwie od szukania protektora jest mocno podejrzane.
Zacznij, popoluj na trole, gule, smoki zielone i wtedy zobaczysz czy obronca jest Ci naprawde potrzebny. Zli ludzie nie napadaja na expowiskach ale raczej pod dp.

Mam na Obsidii kilka postaci gram ponad rok a skutecznie napadnieto mnie moze 3 razy.
( nie liczac wojen gdy wysoko unosilem kolana w ucieczce od Ryby i Mentora :D )
I przede wszystkim szacunek dla innych bo nigdy nie wiesz czy 14 lev druid nie jest moim, Suva albo Ryby nubkiem :P

Pozdrawiam, baw sie dobrze lecz asertywnie

Piotrek

Heh :D Druid się poszedł ... :D Ale co tam :D Zrobi się co innego ;] Ale u was pk jest bez sensu ;S 25 elder zabija 13 druida, wali SD, HMM i GFB _/ Był super :D Na azurze jak pekowałem z ziomkami to co najmniej 10-15lvl wyższe lvle ;] Nigdy innaczej !

Misterio
16-12-2006, 21:50
@Suv
Jakie te noobcharki mają lvl 60-70? Ty polaczku nasz wyzwolicielu

Szafa
16-12-2006, 21:50
widzisz tutaj 25 ed ma pvp ze moze max 15 lvl'a zabic uzywajac sd, hmmow i gfb :) jak chcesz sprzedawac runki to moze do Nirwaratora zagadaj, ale czy pro Cie bedzie to nie wiem :)

Rajman
16-12-2006, 23:12
wy sie tak nie cieszcie bo mam aktualnie w produkcji 3 noobchary nastepne do tepienia polaczkow ;)

el maniako

Woolverin
17-12-2006, 12:01

wszystkie Twoje chary to noob chary...

mlyko
17-12-2006, 12:46
12:41 Harti Frost [8]: no blagam ciebie wyslij mojego war hammera

12:41 Harti Frost [8]: bo zaraz pojde po mame

12:41 Harti Frost [8]: mama zna angielski i napiszemy razem raport
12:42 Harti Frost [8]: ide po karetke i bede z matka pisal

12:42 Harti Frost [8]: welcome banned
12:42 Harti Frost [8]: gdybym mial twoje dane zajebal bym ci polowe rodziny

Mateusz_Dlugi
18-12-2006, 17:14
12:41 Harti Frost [8]: no blagam ciebie wyslij mojego war hammera

12:41 Harti Frost [8]: bo zaraz pojde po mame

12:41 Harti Frost [8]: mama zna angielski i napiszemy razem raport
12:42 Harti Frost [8]: ide po karetke i bede z matka pisal

12:42 Harti Frost [8]: welcome banned
12:42 Harti Frost [8]: gdybym mial twoje dane zajebal bym ci polowe rodziny

Ciekawe czy jak idzie do kibelka to tez z mamusia;)

^Awolver^
18-12-2006, 17:40
To mi sie kojarzy z listami do Bravo Girl ...
http://www.jedwabnyszlak.com/phpbb/viewtopic.php?t=2202

Fin'er
19-12-2006, 00:09
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1482829

Podziwniam Acr'a i życze mu sukcesu :).

Ostatnio coś tutaj przycichło :p aż się wierzyć nie chce.

Pozdro 4all

Szafa
19-12-2006, 17:34
Arc'owi sie widocznie znudzilo expienie i dla odmiany pobawi sie w lowce mitow :) ale moze cos z tego wyjdze

Ptak~
19-12-2006, 20:47
Szafa, Acr jest jednym z tych graczy, ktorzy raczej nie pguja. on sie takimi sprawami jak mity legendy oraz nieodkryte/zapomniane questy zajmuje od zawsze ;) za co go podziwiam, sam bym sie czyms takim zajal, ale to po swietach jak net wymienia ;)

Szafa
19-12-2006, 21:12
Nie gram tutaj dlugo, a raczej mialem dlugie i czeste przerwy wiec moglem nie wiedziec, ale troche tych lvl ma wiec uwazalem ze PG ;p
i zapomniales dodac ze oprocz leged, mitow etc. zajmuje sie huntowaniem 15 lvl poniewaz zabijali go na innych swiatach xD
ale kazdy ma jakies hobby :)

Ps: jak by sie dalo to bym sie zapisal na to odkrywanie ;p przeciez kazda reka z pickem sie przyda xD

Szafa
19-12-2006, 23:38
Arc widocznie jest zarazliwy bo sie tym zaczolem interesowac , znalazlem
23:36 You see a crystal key (Key:3700).
It weighs 1.00 oz.

i pamietam z jakiejsc ksiazki z pohu "beholdery ukradly klucz", a klucz jest u bh nieopodal pohu , mam zamiar sie w to pobawic ;p

zielaq
20-12-2006, 10:34
tez mam ten klucz ;o

Szafa
20-12-2006, 15:08
@up a wiesz moze co on otwiera ??

15:17 The Goblins sometimes have stolen presents with them! Confiscate them!

co to nas spotkalo dzisiaj ;p ale niestety tylko 15 tokenow mam

Fin'er
21-12-2006, 00:28
sam bym sie czyms takim zajal, ale to po swietach jak net wymienia ;)

Życze mniej lagów :D

Btw : czyj przycisk "search" zwyciężył ? ;p

Rajman
21-12-2006, 19:32
a co tu taka cisza :>?
przed burza ?

Xaorix
21-12-2006, 20:46
Dec 21 2006, 15:58:01 CET Killed at Level 72 by Suv the Dark Magican and by Gunnar Engelbrektsson
Suv moglbys powiedziec dlaczego go ubiles? Nudzilo ci sie? ;s

Rajman
22-12-2006, 14:58
kogo ? 1010znakoowowowowowow

Ptak~
22-12-2006, 19:14
tak nudzilo mi sie o.o

gunnar zapytal czy ktos idzie pomoc ubic, to poszedlem i pomoglem nie ?;o

^Awolver^
22-12-2006, 23:25
Wesołych Świąt i Szczęśliwego roku dodam od siebie tak apropo obsidii :]

FooF
23-12-2006, 19:58
Wesołych Świąt, Szczęśliwego Nwego Roku dla wszystkich z was, Obisidiańczyków :D Oby następny rok był dla nas wszystkich lepszy.. Na koniec taki "dżołk" świąteczny, wybacz stary nie mogłem się powstrzymać B)

Rozmowa na gg:

Ja(Piątek 22.12.2006 21:43)
wigilia
no takie swieto
Suv: (Piątek 22.12.2006 21:43)
w niedziele
kurwa znowu nie pogram :/

Trzymaj się stary i miń mannowa z lvl'em.. I postaraj się nie paść na wojnie, która po tym nastąpi :D

Ptak~
24-12-2006, 10:33
FooF to byla ironia

wesolych i szczesliwego

signed,
no game no life

;x

Misterio
24-12-2006, 13:27
Jebać Suva rl chłopaki jeśli ma jakieś korzyści z gry to niech gra, ale Suv nie mów, że jak ktoś się buja z kolesiami to musi koniecznie stać pod jakąś klatką, pluć, chlać i jarać gibony : ).

Życze wam dużo zdrowia i spełnienia marzeń w życiu jak też w grze.

Z Niebiesko-Białym pozdrowieniem.

Tjor masaker pro skater
24-12-2006, 18:50
suv ciągle uzywa pretekstu z kolesiami xd hell yeah!1

szacun ziom :cup:

Misterio
26-12-2006, 14:56
Refresh! (10)

hanspel
27-12-2006, 13:57
czy dorpaz i azared to bracia ??Xd

Rajman
27-12-2006, 17:25
nie ,azared to siostra cioteczna ,kolegi wujka dorpaza

Asti
27-12-2006, 19:25
Mam zamiar zrobić postać na Obsidi i zakupić pacca.

I moje pytanie jest takie:

Czy tu jest PA?
Zabija się kogoś bo ma coraz większy lvl?
Wymuszenia, haracze itp

Chodzi mi o masowe przypadki bo w niewielkich ilościach to pojawiają się na każdym serwie nawet na npvp.

Dodi Brae
27-12-2006, 20:54
@ Asti

-"czy jest tu PA ?"
-Jak mialem 20 lev - czasem, na 50 z 3 razy ale w razie PA zawsze mozna znalezc inne stworki.

-"Zabija się kogoś bo ma coraz większy lvl?"
-nie wiem jak szybko zamierzasz robic level, ale nie sadze zeby ktos chcial Ciebie zabic za level jezeli jestes w stanie na swoim swiecie ubic solo zielonego smoka :D (oficjalne stanowisko gildii rzadzacej jest nie przescigac w lev jej lidera wiec do 130 lev mozesz poszalec )

-"Wymuszenia, haracze itp"
-Raz pewna grupa etniczna zamieszkujaca polwysep balkanski starala sie, ale dzieki Borgo udalo mi sie nie zaplacic a pozniej byly cmoki i usmiechy ale zignorowalem to z godnoscia
Wiec raz na rok to chyba kiepska srednia, ale pokrec sie pod Dp Carlin albo Thais a dasz rade podniesc ta srednia :P (nie licze 8 lev kazo "30 gp or hunted" zawsze wybieram hunted )

-"Chodzi mi o masowe przypadki"
-Jak chcesz masowe przypadki haraczy pk i pa to zabijaj, kradnij a przede wszystkim wyzywaj HL. Inaczej sie nie da zeby sie wszyscy uparli Ciebie w ten sposob nekac :P

pozdrawiam i powodzenia

Jak chcesz brass secik to zglos sie do mnie :P
sorki 160 gp to mnie nie stac ale scale kurtka i brass dziny :D tez moga byc ? :D

Piotrek

ps

A tak na serio to kiedys gralem na Valorii i Obsidia wydaje sie przy tamtym swiecie oaza spokoju.

Fin'er
27-12-2006, 22:56
@ Asti

Jednym słowem mówiąc idylla :)

Ps. Pytanie nie związane z Tibia :P. Czy któremuś z użytkowników Tlena także pojawia się od czasu do czasu durne okienko podczas logowania ze " Instrukcja spod jakiegoś tam numeru odwołuje sie do pamięci która nie może być "read".? Co wtedy najlepiej zrobić -.- ?

Eos_Rododaktilos
28-12-2006, 02:10
@ Asti

Jednym słowem mówiąc idylla :)

Ps. Pytanie nie związane z Tibia :P. Czy któremuś z użytkowników Tlena także pojawia się od czasu do czasu durne okienko podczas logowania ze " Instrukcja spod jakiegoś tam numeru odwołuje sie do pamięci która nie może być "read".? Co wtedy najlepiej zrobić -.- ?

odinstalowac ... ale ... ODINSTALOWAC ... a nie tylko kliknac odinstaluj. A potem zainstalowac najnowsza wersje tlenu.

Podkreslam to poniewaz zwykla deinstalacja zostawia w systemie syf ... no i dane konta.

wiec.
a) eksport danych, kontaktow etc.
b) deinstalacja jakims SUPER MEGA UNISTALLER SUMMER HITS ATTACK RMF VIVA AMAGAD SOFTWARE
c) nowy tlen
d) import kontaktow

Tibijczyk1984
28-12-2006, 06:02
NA TYM SERWIE W PORÓWNANIU Z ISARĄ TO JEST ANIELSKI SPOKUJ ^^ PODOBA MI SIE TU I ZOSTAJE TU A JEZELI JESTES WPOZADKU TO H LEVELOWCY CIE NIE BEDA BIC ALE TRZEBA SIE STOSOWAC DO PEWNYCH ZASAD PANUJACYCH TU OCZYWISCIE ALE JEST PELNA KULTURA PRZYNAJMNIEJ NA PACC I TO MI SIE PODOBA TUTAJ B) :p

Tjor masaker pro skater
28-12-2006, 10:38
Oaza spokoju jest na non-pvp
na pvp wczesniej czy pozniej spotka cie jakas nieprzyjemna sytuacja ;) ze strony graczy ofc :)

Ghost111
28-12-2006, 11:25
Mam zamiar zrobić postać na Obsidi i zakupić pacca.

I moje pytanie jest takie:

Czy tu jest PA?
Zabija się kogoś bo ma coraz większy lvl?
Wymuszenia, haracze itp

Chodzi mi o masowe przypadki bo w niewielkich ilościach to pojawiają się na każdym serwie nawet na npvp.

Obisidia nie jest najgorsza ale... Niewykluczone ze pa cie spotka jeszcze przed 20 levelem, powod? Masa caveboterow okupujacych larvy i rotwormy, ktorzy sa protektowani przez hlevelow (najczesciej swe), poprostu otrzymujesz msg na priv ze jakis np hlevel tam expi..
Jak uda ci sie osiagnac wyzszy level 40-50 i ktos bedzie pkowal twoich nowo poznanych kolegow to lepiej sprawdz 2 razy zanim zaczniesz bic, bo dziwny trafem czesto sie okazuje ze trafiles na pk char kogos z rzadzacej gildi lub poprostu czyjegos hlevelowca, konczy sie to dedem ale czasem jak nie zgubisz jakiegos wartosciowego itema to i huntem i paymentem..
A jesli uda ci sie przjsc ta ciezka probe i osiagniesz jakis wyzszy level 90+ to jesli jestes sorcererem twoja zabawa skonczy sie na 120-130 max levelu.. Ja skonczylem na 114 levelu, chociaz to nie wazne bo i tak dostalem deleted account.
Aha ostatnio rowniez pojawilo masowe naduzywanie wladzy przez tureckich braci z rzadzacej gildi ale to i tak dotyczy tzw srednich levelow 60-80 wiec nie predko cie to spotka.

Mimo wszystko zapraszam, zawsze to szybszy resp bedzie.

Pozdrawiam.

Maraamu
28-12-2006, 11:34
Obsidia to serwer układów...

Tjor masaker pro skater
28-12-2006, 12:23
Maraamu cała tibia to wirtualna polityka a polityka to głównie układy 8o

Maraamu
28-12-2006, 13:47
Nie narzekam na Obsidie, tylko mówię jak tu jest :) Nie jest zle, ale zawsze moze byc lepiej ;)

Tibijczyk1984
28-12-2006, 15:28
Maraamu cała tibia to wirtualna polityka a polityka to głównie układy 8o

W pelni sie zgadzam z Toba.

A TY MARAAMU ZACZNIJ WRESZCIE EXPIC OSTRZEJ BO MIALES MI ODJECHAC I NARAZIE TO SIE NA OBIETNICACH KONCZY:baby: POZDRO :*X(

Maraamu
28-12-2006, 16:19
W pelni sie zgadzam z Toba.

A TY MARAAMU ZACZNIJ WRESZCIE EXPIC OSTRZEJ BO MIALES MI ODJECHAC I NARAZIE TO SIE NA OBIETNICACH KONCZY:baby: POZDRO :*X(

Poczekaj do ferii :D

Fin'er
28-12-2006, 17:00
odinstalowac ... ale ... ODINSTALOWAC ... a nie tylko kliknac odinstaluj. A potem zainstalowac najnowsza wersje tlenu.

Podkreslam to poniewaz zwykla deinstalacja zostawia w systemie syf ... no i dane konta.

wiec.
a) eksport danych, kontaktow etc.
b) deinstalacja jakims SUPER MEGA UNISTALLER SUMMER HITS ATTACK RMF VIVA AMAGAD SOFTWARE
c) nowy tlen
d) import kontaktow

Dzięki pomogło. Choć teraz nie mogę znaleźć mojego ulubionego stylu rozmowy z Jessica Albą :p :p :p

Floy
29-12-2006, 11:52
Btw. tak z innej beczki.. Co sie stało z IA, Czego Waldorio i spółka wróciła do Ng? Co z nową gildią Suva i Pephego?.

Ptak~
29-12-2006, 12:00
poniewaz wiekszosc spraw o ktore byla awantura i towrzenie IA zostala rozwiazana.

jako ze nie mielismy invow do NG to tak o.

Igrexou
29-12-2006, 12:10
Pephy jest kiepski! xD :*

hanspel
29-12-2006, 17:12
wtf..? pephy padl na tibia.com pisze ze mannow go dojeabl ale czy to prawda ze sam dal rade?? war?

Xaorix
29-12-2006, 17:24
To musialo sie stac. NG nie pozwoli zadnemu Polakowi zajsc za daleko.

Okey, I thought that we are friends.
You want play? So we will.
You started this shit

Czyzby kolejna wojna?

Zotemut
29-12-2006, 17:38
Witam was!
Mam pytanie.
Wie ktos co sie dzieje z graczem o imieniu Selemar lub Demordas?
Znalem ich dawno temu, ale ostatnio wcale sie nie wlogowuja.
Ask plx!

Tibijczyk1984
29-12-2006, 20:45
Mi sie wydaje poprostu ze Pephy padl dlatego ze niechcial do ng i powstala nowa gildia h lewelow i dlatego ale nie orietuje sie zabardzo wiec to tylko domysly POZDRAWIAM

Igrexou
29-12-2006, 21:15
Do boju mój Zielaczq =*

Igor jest z tobą! Kill 'em all! gogogo Zielaczq =*

Fin'er
29-12-2006, 23:10
Gram na Obsidii od ponad roku i zauważyłem że pewna sytuacja się powtarza. Otóż co jakiś czas Mannow robi sobie przerwę, i pewnie nic nie było by w tym dziwnego, lecz zawsze wtedy NG zaczyna się "sypać".
Pierwsze takie zdarzenie ( za mojego pobytu tu) miało miejsce podczas utworzenia Guardian Goods do którego przeszli m. in. AzaredEagon, Dorpaz, Kiroy Wind. Dominator wrócił z urlopu wszystko wróciło do normy.
Za drugim razem sytuacja dotyczyła m. in. Koller at the Gang i innych gildii. Mannow'a znów nie było ( podobno grał na Xerenie ) i po raz koleny Ng przeżyło kryzys, tzn większość z liczących się tam graczy albo odeszedł i zrobił nową gildie ( Rundo Tejparn czy Anical The Second ) lub też przeszedł do innej ( np. Dorpaz do Kollera~ ).
Tym razem było podobnie, Lider NG był na urlopie no więc powstał odłam IA. Szkoda tylko, że większość ludzi wróciła potem do NG zamiast otwarcie sprzeciwić się polityce Next Generation.
Sam nie oceniam ani NG ani IA bo obie gildie miały swoje na sumieniu ( oczywiście IA stosunkowo mniej). Nie ma gildii rządzącej bez PK czy PA. Można to nazwać utopią czy mrzonką :p .
Jedno wydaje mi się oczywiste, to że Mannow ustala explock dla innych na pewno nie wychodzi serverowi na dobre. Obsidia istnieje od sierpnia 2005r. a lvl z pierwszej 25 są podobne do tych na serverach powstałych długo po nas ( oczywiście z Kyrą sie nie możemy nawet równać :) ).Pozatym psuje zabawę innym. Nie wiem co mu uderzyło do głowy z tym ograniczeniem lvl, no bo przecież nawet sam Pephychoćby wbił 200 lvl nic sam nie zrobi Next Generation.
Widać że NG się zasiedziało na dobre u nas... :)

Nirvy
30-12-2006, 09:45
Gram na Obsidii od ponad roku i zauważyłem że pewna sytuacja się powtarza. Otóż co jakiś czas Mannow robi sobie przerwę, i pewnie nic nie było by w tym dziwnego, lecz zawsze wtedy NG zaczyna się "sypać".
Pierwsze takie zdarzenie ( za mojego pobytu tu) miało miejsce podczas utworzenia Guardian Goods do którego przeszli m. in. AzaredEagon, Dorpaz, Kiroy Wind. Dominator wrócił z urlopu wszystko wróciło do normy.
Za drugim razem sytuacja dotyczyła m. in. Koller at the Gang i innych gildii. Mannow'a znów nie było ( podobno grał na Xerenie ) i po raz koleny Ng przeżyło kryzys, tzn większość z liczących się tam graczy albo odeszedł i zrobił nową gildie ( Rundo Tejparn czy Anical The Second ) lub też przeszedł do innej ( np. Dorpaz do Kollera~ ).
Tym razem było podobnie, Lider NG był na urlopie no więc powstał odłam IA. Szkoda tylko, że większość ludzi wróciła potem do NG zamiast otwarcie sprzeciwić się polityce Next Generation.
Sam nie oceniam ani NG ani IA bo obie gildie miały swoje na sumieniu ( oczywiście IA stosunkowo mniej). Nie ma gildii rządzącej bez PK czy PA. Można to nazwać utopią czy mrzonką :p .
Jedno wydaje mi się oczywiste, to że Mannow ustala explock dla innych na pewno nie wychodzi serverowi na dobre. Obsidia istnieje od sierpnia 2005r. a lvl z pierwszej 25 są podobne do tych na serverach powstałych długo po nas ( oczywiście z Kyrą sie nie możemy nawet równać :) ).Pozatym psuje zabawę innym. Nie wiem co mu uderzyło do głowy z tym ograniczeniem lvl, no bo przecież nawet sam Pephychoćby wbił 200 lvl nic sam nie zrobi Next Generation.
Widać że NG się zasiedziało na dobre u nas... :)

Małe sprostowanie... Dorpaz doszedł do KATG dlatego , że chciał nam pomóc w trwającej wojnie z war factory:P
W sprawie ,że Ng sie zasiedziało głupi by byli jeżeli by odeszli z serva na którym mają władzę i nie zapowiada się ,żeby ktoś złamał ich dobrą passe.

Btw time to come back xD.

Fin'er
30-12-2006, 11:28
Małe sprostowanie... Dorpaz doszedł do KATG dlatego , że chciał nam pomóc w trwającej wojnie z war factory:P
W sprawie ,że Ng sie zasiedziało głupi by byli jeżeli by odeszli z serva na którym mają władzę i nie zapowiada się ,żeby ktoś złamał ich dobrą passe.

Btw time to come back xD.

Wątek o tym, że NG się zasiedziało mówiłem w kontekście, że jak narazie nikt nie był, nie jest i raczej nie będzie w stanie w najbliższej przyszłości pozbawić ich władzy.
Fakt Dorpaz przeszedł by pomóc, ale to nie zmienia faktu, że opuścił NG tak jak pisałem :p

marigo
30-12-2006, 14:28
jesli mowa o NG to jest tez jakas gildia new generation na jakims innym servie (nie pamietam na jakim) i ma dokladnie takie samo logo
zauwazylem jak sobie przegladalem gildie na roznych serverach

Ghost111
30-12-2006, 15:48
@FIn'er

Masz racje, bo to wlasnie Mannow jest liderem i to trzyma tam porzadek. I to wlasnie Mannow jest najwiekszym s*****elem z nich, bo gdyby nie on to pewnie nie bylo tych pierdolonych exp lockow. PA pewnie by bylo ale to wszedzie jest, a o explockach to jeszcze nie slyszalem zeby gdzies na innym serwie byly.
Zachowanie Mannowa w tibi pewnie rekompensuje mu jakies kompleksy, bo pewnie czegos brakuje mu w rl i jego postawa w tiibi jest swego rodzaju odreagowywaniem tego, przynajmniej ja tak to widze i sadze ze pewne osoby sadza tak samo.
Pewnie zauwazyliscie ze ostatnio na obisidi pojawila sie nowa gildia, zalozona przez Don'hawka a do ktorej niedawno dolaczyla spora grupa huntowanych polakow. Jak myslicie cos im sie uda zdzialac? Czy jak zwykle skonczy sie na zabiciu paru 70-80 levelow z ng i na tym koniec?

Fin'er
30-12-2006, 16:03
@FIn'er

Masz racje, bo to wlasnie Mannow jest liderem i to trzyma tam porzadek. I to wlasnie Mannow jest najwiekszym s*****elem z nich, bo gdyby nie on to pewnie nie bylo tych pierdolonych exp lockow. PA pewnie by bylo ale to wszedzie jest, a o explockach to jeszcze nie slyszalem zeby gdzies na innym serwie byly.
Zachowanie Mannowa w tibi pewnie rekompensuje mu jakies kompleksy, bo pewnie czegos brakuje mu w rl i jego postawa w tiibi jest swego rodzaju odreagowywaniem tego, przynajmniej ja tak to widze i sadze ze pewne osoby sadza tak samo.
Pewnie zauwazyliscie ze ostatnio na obisidi pojawila sie nowa gildia, zalozona przez Don'hawka a do ktorej niedawno dolaczyla spora grupa huntowanych polakow. Jak myslicie cos im sie uda zdzialac? Czy jak zwykle skonczy sie na zabiciu paru 70-80 levelow z ng i na tym koniec?

@Ghost111

Ja również myśle że Mannow ma jakieś kompleksy, ale jak jest naprawdę chyba nigdy się nie dowiemy :).
Fakt nowa gildia pojawiła i myśle ze ich szanse wynoszą około 30%.

Sam mam mały lvl i jestem raczej neutralny ale mam parę pomysłów.
Przede wszystkim Don'Hawk i spółka powinni się skupić na osobach które w NG coś znaczą, tzn nie ubijać jakiegoś brazola ( bez obrazy :P ) tak jak to było podczas wojny z Dejavou bo, czy Mannow się przestraszył tym że Sir Demolisher padł 2 razy ? Wątpie czy w ogóle sobie tym dupe zawracał. Pamiętam także filmik jak Suv zginął w Venore bo większość ludzi bała dupy zaatakować Azareda który sam przyskoczył do Suv'a. Ludzie... przecież Mannow, Dorpaz ( który ma słaby net i warto to wykorzystać ), Azared i Waldorio nie są nieśmiertelni. A to że zabijecie kogoś z "Disciple of NG" tylko wam fraga nabije ( Mannow dziś kicknał z gildii większość tych który jeszcze wczoraj byli w Disciple ( Alith~, Xusodove ), nie wiem jaki był tego powód, ale świadczy to o tym że Disciple to tak jakby mięso armatnie NG).
Ważny też będzie spokój, rozsądek i cierpliwośc, no bo przecież NG nie wyleci z Obsidii po 3 przegranych bitwach :).

Aaa i warto zebrać liczniejszą ekipę :)

^Awolver^
30-12-2006, 16:10
w koncu prasa listonosza jest bardzo stresujaca i trzeba to odreagowac w tb ;s a pewnie ma jakies kompleksy bycia najlepszym... nie wie jakie to uczucie albo jest od tego uzalezniony ( obstawiam 1st)

Forlann
30-12-2006, 16:39
PA pewnie by bylo ale to wszedzie jest, a o explockach to jeszcze nie slyszalem zeby gdzies na innym serwie byly.

Na Iridia Gildia rzadzaca "Arcanium"zrobila explocka dla duzej czesci high lv polakow polegajacego na limicie 1mln expa na tydzien...Wiec nie macie tak zle :P

zielaq
30-12-2006, 19:10
@Forlann ja mialem 5 lvli za mannowem ;)
co do "solo by mannow" super sztuka zalogowac sie na demonii kiedy leje wrl :o

Tjor masaker pro skater
30-12-2006, 20:15
Osobiście nie znam mannowa, ale myśle ze on po prostu lubi wojny tibijskie i sprawia mu to przyjemnosc lub satysfakcje(alternatywa nudnego i żmudnego expienia). Co jakis czas wywoluje konflikty, ustawia graczy jak pionki na pozycjach dogodnych dla niego. Posądzanie mannowa o to ze ma kompleksy i wyładowuje swoją frustracje w tibii wydaje mi sie lekko niedorzeczne, aczkolwiek ludzie są różni a na świecie chodzą większe pojeby niz cała banda jackassa do sześcianu :D. No nic jestem ciekaw jak się to sie dalej potoczy :p

Fin'er
30-12-2006, 20:24
. Co jakis czas wywoluje konflikty, ustawia graczy jak pionki na pozycjach dogodnych dla niego.

Racja. I coś mi się wydaje że prędzej czy później zgubi go to. Po pierwsze sam nie zdobywając lvl zamyka innym drogę do expienia. Prędzej czy później takich ludzi jak Pephy którzy go dogonili w lvl będzie coraz więcej i więcej. Pozatym wystarczyło parę dni, żeby NG przeżyło rozłam. Mnie się wydaje, że przy Mannowie ludzi nie trzyma już lojalność ( oprócz paru wyjątków), ale strach przed huntem ( który jest i tak nieunikniony). Prawdą jest też, że coraz więcej ludzi po mału się od niego odsuwa.
Przyszłe dni, tygodnie na Obsidii będą baardzo ciekawe ;)

Kiroy
30-12-2006, 20:38
Tjo proskater blablabla :P :
masz racje w pelni racje a raczej prawie bo wojny urozmaicają Mannowowi życie ... rl :/ niestety jak sie nie ma jednego to drugie trzeba rozbudowac :/

a co do wojny : napewno bedzie ale kiedy niewiadomo !! ale spokojnie bedziemy lepiej przygotowani niz ostatnio !! zapewniam !!

Wuja Kiroy

Misterio
30-12-2006, 21:48
Kiroy trzymam Cię za słowo. Zapamiętam ale spokojnie bedziemy lepiej przygotowani niz ostatnio !! zapewniam !!

Urgothiri
30-12-2006, 21:54
gogoog ;p moze jezeli wygracie uda mi sie wrocic na obsdie? :> :P niestety ciagle trzyma mnie wlasnie hunt u nich... za nic... ;s

hanspel
30-12-2006, 22:21
no zobaczymy jak to sie teraz potoczy... moze teraz ich pocisniecie ;)

Rajman
31-12-2006, 05:23
@up
i tak cie juz pewnie nie pamietaja ;p myslisz ze mannow dodal ci do vip i postawil obok czaszke :>?

Tibijczyk1984
31-12-2006, 07:33
@up
i tak cie juz pewnie nie pamietaja ;p myslisz ze mannow dodal ci do vip i postawil obok czaszke :>?

STARY TY NAWET NIEWIESZ JACY SA POJEBANI NIEKTÓRZY GRACZE
JA MYSLE ZE POSTAWIL BO ZAWSZE COS FAJNEGO MU WYPADNIE A PEPHEGO MI SZKODA BO GO LUBIE BO SIE NIEPRZ..ALAL ZA NIC NIGDY PRZYNAJMNIEJ JA TEGO NA WLASNEJ SKÓRZE NIE ODCZÓLEM SRY ZA BEDY ORT. DYSLEKCJA Z LEKKA;( POZDRAWIAM

Nirvy
31-12-2006, 09:23
Każdy się uczy na własnych błędach więc powodzenia Zielak:*

Urgothiri
31-12-2006, 09:42
@up

Nie nie chodzi o mannowa tylk odorpaz ostatnio jak lognalem przypomnial mi o paymencie 300k lol... ;p