zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Maxknight
07-10-2007, 21:13
Nawet dziecko to wie ! :baby:
Ja tu chcem coś o swordzie !... X(
Ale każdy chyba wie że nieda się go zdobyć...:]
Chyba że jesteś noob'em
Ps: Jeżeli dało by się go zdobyć każdy by go miał...:cup:

Marcin24
07-10-2007, 21:22
Nawet dziecko to wie ! :baby:
Ja tu chcem coś o swordzie !... X(
Ale każdy chyba wie że nieda się go zdobyć...:]
Chyba że jesteś noob'em
Ps: Jeżeli dało by się go zdobyć każdy by go miał...:cup:
Mój mistrzu! Widzicie co napisał! Macie go słuchać! Każdy wie, że SS nie da się zdobyć! Chyba, że jesteś noobem!
Skąd sie biorą tacy ludzie?
od czego jest poison dagger Tak, z pewnością PD na Rooku jest symbolem magii.
I kto tu ma racje?Bez dowodów na pewno nie ty.

Michoss
07-10-2007, 21:28
przeszłość do lipca 2001 roku, czyli (jeśli się nie mylę), jakiś rok po powstaniu Rookgaardu
A tego nie zauważyliście? Wiem że to dalej rok różnicy, ale zawsze mniej...

Poza tym, ja stoję za Valde...eee...Nie wiem, tym na "V" co gada inteligentnie i kłoci się z piotrkiem. Gdyby były jakiekolwiek dowody na to że SS był dostępny, już dawno bylibyśm nimi zaspamowani.

PS. Ne mam tak dużego stażu, ale czy w 2000 rookgaard nie był przez przypadek "jednoczęściowy" (Pierwsza wersja, bez pacc-area i terenu za rzeczką).

Scobel
07-10-2007, 21:28
Dokladnie tak. A quest zostal zamkniety w roku 2000. I kto tu ma racje?

Tak quest zamknieto w 2000 roku. Hmm jak znasz rok to moze podasz na to jakies dowody. Bo tak prawde piszac watpie by MM i jego room byl kiedykolwiek otwarty ... niby pisze ze klucz wycofano z gry a widzial go wogole ktos kiedys na oczy na zdjeciu czy cos ?? NIE !!

Marcin24
07-10-2007, 21:30
PS. Ne mam tak dużego stażu, ale czy w 2000 rookgaard nie był przez przypadek "jednoczęściowy" (Pierwsza wersja, bez pacc-area i terenu za rzeczką).
Na zdjęciu mniej więcej tak wyglądał.

darushu
07-10-2007, 22:12
2. Gamemasterzy mają specjalną umiejętność (czar) do ścinania trawy, otwierania dziur itp. Ale nie sądzę, żeby mogli też otwierać drzwi zamknięte na klucz. Być może CM i godowie potrafią to robić, tylko że namówić jednego z nich to prawie niemożliwe...
Przy trapie w mino hell, pojawil sie kiedys GM... a dokladnie GM Roland Deshaine on Morgana Troche sie spoznil... Zbanowal kumpla... i com? Otworzyl sobie drzwi do mino maga, zamknal i slad po nim zaginal...

Czuje się na tym forum aż tak ważny że ma czelność podważyć czyjąś teorię bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia i myśli że taką postawą mi lub też pozostałym użytkownikom forum zaimponuje. O ile Marcin24 i Scobel popierają swoje tezy dość rozsądnymi argumentami, to ty Valderor jesteś najzwyklejszym w świecie trollem forumowym ktory napisał posta żeby się ze mną pokłócić. Skoroś taki cwaniak... to powiedz mi z jakich zródeł wiesz o tym wszystkim? Przy okazji moze jakis ScreenShot? Bo tak gadac to sobie możesz... jak to baba gadała ze rusek zastrzelil jej męża, bez argumentu ze byl to rusek a nie cygan...

Tak... Pozatym wyspa ze spike swordem zostala dodana grubo po 2000... roku wiec niewciskaj mi piotrek26111 kitu...

Gofin
07-10-2007, 22:30
Tak... Pozatym wyspa ze spike swordem zostala dodana grubo po 2000... roku wiec niewciskaj mi piotrek26111 kitu...
Wyjąłeś mi to z ust.

A co myślicie o teorii jakoby ten quest był jeszcze niedostępny? Ostatnio sporo się kręci wokół Mino Mage (co prawda, nie udowodniono ani nie zaprzeczono związku z MM z SoFem, ale a nóż, widelec jakiś to związek ma). AS, ostatnio komunikat o wyjściu MM z komnaty bodajże na Askarze (wiem, że to nie była prawda, ale po "śledztwie" dowiedziano sie, że taki komunikat był testowany na test serwerze).

piotrek26111
07-10-2007, 22:36
wyspa ze spike swordem zostala dodana grubo po 2000
Prosisz o dowody a sam ich nie dajesz na to co mówisz.

Valderor
07-10-2007, 22:41
Gm wiele razy tworzył piłkę, do meczy piłkarskich, to klucza by nie mógł?
@pogrubione
Podejrzewasz mnie o coś?

Tak, o ukrywanie istotnych informacji przed czytelnikami forum ;-)

Nie da się ukryć, zabiłeś mi ćwieka. Z jednej strony Xadam dementował plotki, jakoby GM mogli tworzyć przedmioty. Z drugiej, rzeczywiście na screenshotach z Tutor Football Tournament (http://www.tibianews.net/forum/viewtopic.php?t=15027) widoczny jest wyraźnie "GM Ball". Choć niektórzy w tamtym temacie twierdzą, że w rzeczywistości był (była?) to Alguzara. No nic, zostawmy to.

Edit:
Przy trapie w mino hell, pojawil sie kiedys GM... a dokladnie GM Roland Deshaine on MorganaGM Roland Deshaine on Morgana Troche sie spoznil... Zbanowal kumpla... i com? Otworzyl sobie drzwi do mino maga, zamknal i slad po nim zaginal...

Ok, a zatem cała sprawa co do kompetencji GM jest mocno podejrzana i nie będę się więcej wypowiadał na ten temat dopóki nie poznamy jakichś rozstrzygających faktów.

Dokladnie tak. A quest zostal zamkniety w roku 2000. I kto tu ma racje?

Fascynujące. Szczególnie, że Rook został powiększony (w tym dodano wysepkę ze spike swordem) na gwiazdkę 2000 roku. Dość szybko zamknęli ten quest, nie sądzisz?
O, mam nawet link: http://www.tibia.com/news/?subtopic=newsarchive&id=23
Natomiast to, że Rookgaard został dodany do Tibii w grudniu 1999 (wg filmiku Master Slayera), to faktycznie prawda. Przepraszam, machnąłem się o parę miesięcy, aż tak daleko moje źródła nie sięgały...

@Topic: jak każdy, chętnie czytam nowe teorie dotyczące spike sworda - ale teorie, a nie wymysły. I wiarygodne informacje z przeszłości Rookgaardu - ale potwierdzone screenshotami i wywiadami; nie plotki.

Michoss
07-10-2007, 22:49
Ja tam nigdy nie dawałem wiary wywiadowi z Xadamem, wybaczcie ;).

piotrek26111
07-10-2007, 22:54
Prawdopodobnie gmowie mogą tworzyć itemki ale tylko niektóre.

Gofin
07-10-2007, 22:57
@Up
Czy czytał ktoś GMs References? Tam napewno byłoby to napisane

Michoss
07-10-2007, 23:06
Było kiedyś na Hunted.pl. Przez jakieś 6 godzin.

Scobel
08-10-2007, 13:00
Prawdopodobnie gmowie mogą tworzyć itemki ale tylko niektóre.

Twe prawdopodobnie i t p normalnie jest az za malo prawdopodobne :).
Jak juz cos piszesz poprzyj to dowodami inaczej jest to zleksza nudne ... i nie ciekawe do czytania. Lub chodzi poprzyj to jakas swa osobista teza ... a nie piszesz suchy fakt i koniec.

Tutaj maciekody GM:
Talking Options
Syntax Description

#b [message] Broadcast to all players on game world
#c [message] Red message in active channel
@name@ [message] Red message to a specific player

Gamemaster Account Spells
Syntax Description

omana [name] Kicks character [name]
omani [name] Teleports character [name] to home temple
Gamemaster Character Spells

Syntax Description

alani sio [name] Teleports the gamemaster character to the player [name]
alani [mark] Teleports the gamemaster character to a certain point on the map called [mark]
alani [speed] Sets the walking strength of the gamemaster character to [speed]. Valid values are "fast", "fastest", "slow", "normal"
alani hur [direction] Works just like the spell "Levitate" for gamemaster characters. Valid values for the parameter [direction] are "up" and "down".
alito tera Disintegrates all movable objects in front of your gamemaster character

All jakie znalazlem i chyba nie ma wiecej.

darushu
08-10-2007, 18:25
Prosisz o dowody a sam ich nie dajesz na to co mówisz.
Dowody? Prosze bardzo...

Zaciągnięte z tematu Scobela pt. "Podstawowe kompendium wiedzy Rookgaardu". Nie było nic o prawach autorskich zastrzeżonych, dlatego pozwole sobie to tu wkleić na specjalne życzenie piotrka26111

Podział Rookgaardu:

Pierwszy, "orginalny" kształt Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z239/Scobel/Tibia/02.jpg

Pierwsza zmiana kształtu Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z239/Scobel/Tibia/04.jpg

Druga zmiana kształtu Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z239/Scobel/Tibia/05.gif

Trzecia zmiana ksztrałtu Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z239/Scobel/Tibia/05md2.gif
Jak widać nasza kochana wyspa bardzo się zmieniła, od czasu swego powstania.

Obecny kształt Rookgaardu.
http://i190.photobucket.com/albums/z239/Scobel/Tibia/06.jpg

Do modów:
Przepraszam za cytowanie zdjęć...
Powód chyba doskonale znacie ...

Do piotrka26111:
Jak widać, teren z SOFem został dodany dopiero przy update 6.0
Czyli to było grubo po 2000r.

Patton
09-10-2007, 09:29
Hej a czy mino mage byl od samego pczatku na wyspie??

delphi
09-10-2007, 12:50
Jest to zwyczajny minotaur i to, co z t± różnic± że według mnie SS na kamieniu.

Zanim cos napiszecie przeczytac reszte postow, duzo jest? i wam sie rozwiklac jedna z nich, mialo na niecho ochote. Edit: @UP Jak to na jezyk polski. Tlumaczenie macie w pewnym wywiadzie MS powiedzial, ze jego kumpel widzial jak sunrise mowil o zdobyciu ss;) ) Moglbys podac linka do wlasciwego miejsca, bo tak powstaje spam w tym filmie bylo troche prawdy. Ja mysle ze jednak nie do zdobycia.Trzeba szukac probowac Ostatnio jak chcialem wylotowac mace z szkieleta wiec udalem sie w komnacie. Aha no i jeszcze raz zrobic questa :) A teraz reszte dopowiedzcie sobie sami zaraz napisze co jescze wiem bo przeczytal all postanowilem jednak ja przypomniec.Wystarczy popatrzec na Tibie w Tibi do ktorych moze teoretycznie pasowac ten klucz.

Scobel
09-10-2007, 13:57
Jest to zwyczajny minotaur i to, co z t± różnic± że według mnie SS na kamieniu.

Zanim cos napiszecie przeczytac reszte postow, duzo jest? i wam sie rozwiklac jedna z nich, mialo na niecho ochote. Edit: @UP Jak to na jezyk polski. Tlumaczenie macie w pewnym wywiadzie MS powiedzial, ze jego kumpel widzial jak sunrise mowil o zdobyciu ss;) ) Moglbys podac linka do wlasciwego miejsca, bo tak powstaje spam w tym filmie bylo troche prawdy. Ja mysle ze jednak nie do zdobycia.Trzeba szukac probowac Ostatnio jak chcialem wylotowac mace z szkieleta wiec udalem sie w komnacie. Aha no i jeszcze raz zrobic questa :) A teraz reszte dopowiedzcie sobie sami zaraz napisze co jescze wiem bo przeczytal all postanowilem jednak ja przypomniec.Wystarczy popatrzec na Tibie w Tibi do ktorych moze teoretycznie pasowac ten klucz.

Lekko mowiac szok. Czy ty piszesz po Polskiemu czy jak ?? Bo nie dosc ze nie da sie tego czytac to jeszcze nic poza spamem nowego tutaj nie wnosi.

orromiss
09-10-2007, 16:55
Może bylo ale i tak napisze

Chodzi o tą magię jęśli te drzwi mogą się otworzy ć tylko magią to przecierz ghoul sie uzdrawia a to jest Magia

P.S Myśle że pomogłem, jak cos to tylko chcialem pomóc a nie spamowac

darushu
09-10-2007, 17:44
Lekko mowiac szok. Czy ty piszesz po Polskiemu czy jak ?? Bo nie dosc ze nie da sie tego czytac to jeszcze nic poza spamem nowego tutaj nie wnosi.
Zauwaz jak on napisal... napisal to tak jakby korzystal z translatora na polski :D

Może bylo ale i tak napisze

Chodzi o tą magię jęśli te drzwi mogą się otworzy ć tylko magią to przecierz ghoul sie uzdrawia a to jest Magia

P.S Myśle że pomogłem, jak cos to tylko chcialem pomóc a nie spamowac
I co przez to sugerujesz? Ze moze tego ghoula trzeba jeszcze do mino maga odprowadzic?
Total bezsens :P

orromiss
09-10-2007, 19:25
Jak masz jakąś lepszą teorię to się wykaż. A nie ciągle krytykujesz.

P.S Ktoś miał podsumować ten temat i zrobić nowy chyba.

Marcin24
09-10-2007, 19:27
Jak masz jakąś lepszą teorię to się wykaż. A nie ciągle krytykujesz.
To możesz nam uprzejmie wytłumaczyć, co mamy zrobić z tą magią Ghoul'a?

orromiss
09-10-2007, 19:49
Właśnie dlatego ten quest jest zagadką, nie wiemy jak wykorzystać te teorie jakie dają inni. Żeby znikł spike sword trzeba podajrze pochodzic po jakiś kratkach w rot hellu to może tam trzeba szukać rozwiązania.

P.s czy ktos podsumowuje ten temat???

Marcin24
09-10-2007, 19:58
Właśnie dlatego ten quest jest zagadką, nie wiemy jak wykorzystać te teorie jakie dają inni. Żeby znikł spike sword trzeba podajrze pochodzic po jakiś kratkach w rot hellu to może tam trzeba szukać rozwiązania.

Nie zmieniaj tematu, tylko odpowiedz. Jak nam może się przydać magia Ghoul'a w Queście (jeśli takowy jest)?

Scross'Rooker
09-10-2007, 23:13

Niczego bardziej nie lubię. Sam podsumujesz?
Zabierz sie do roboty.
Bodajże odkryje ktoś jak zdobyć SoF a ty to rozleniwiając się wykonasz? Był taki show kiedyś: "Śmiechu warte!"

Patton
10-10-2007, 00:36
Tak,tak magia ghoula otwiera drzwi do MM Swietnie,swietnie.....!X(

delphi
10-10-2007, 12:55
Przeczytalem wiele teori poradnikow etc. Dzieki nim doszedlem do 6 strony i przedarlem sie przez wiekszosc smietnika ale ostatnio w telewizji cos tej grze uslyszalem i wlazlem na tutejrze forum i mysla ze na tamtejszym rooku GM daje klucz do Minosa na skale swiatowa bo kto rozwiaze zagadke Tibi ten pewnie by byl za potezny albo uznali ze za to ale nie rozumiem dlaczego ma byc to kompletne bzdety ale warto sprawdzic.

Może Dallehimowi nikt nie spomnial o jednej zeczy a mianowicie ze obok slepego orka jest kowadlo moze slepy ork naprawde jest slepy... oto kilka dowodow (a wlasciwie to 2): po1: po co on powie :] Powiedział ci ze Cipfried jest Verothem i pupilem Quentina to chce sie tylko domyslac. Gdy Veroth mieszkal obok skaly minosa. Drzwi były otwierane w jedna calosc.

Scross'Rooker
10-10-2007, 18:27
Przeczytalem wiele teori poradnikow etc. Dzieki nim doszedlem do 6 strony i przedarlem sie przez wiekszosc smietnika ale ostatnio w telewizji cos tej grze uslyszalem i wlazlem na tutejrze forum i mysla ze na tamtejszym rooku GM daje klucz do Minosa na skale swiatowa bo kto rozwiaze zagadke Tibi ten pewnie by byl za potezny albo uznali ze za to ale nie rozumiem dlaczego ma byc to kompletne bzdety ale warto sprawdzic.

Może Dallehimowi nikt nie spomnial o jednej zeczy a mianowicie ze obok slepego orka jest kowadlo moze slepy ork naprawde jest slepy... oto kilka dowodow (a wlasciwie to 2): po1: po co on powie :] Powiedział ci ze Cipfried jest Verothem i pupilem Quentina to chce sie tylko domyslac. Gdy Veroth mieszkal obok skaly minosa. Drzwi były otwierane w jedna calosc.

OMG! Nie mówiąc o literówkach. Nikt nie wspominał o kowadle?
Czytać, szukać, czytać.
Po 1. Niema Verotha, tylko Vendor.
Po 2. Vendor to po angielsku sprzedawca, a na Tibii Pl sie machnęli.
To też było wałkowane.
Po 3. Myślisz, że rookstayerzy jeszcze nie pomyśleli o kowadle przez około 7lat?

Marcin24
10-10-2007, 22:24
Po 3. Myślisz, że rookstayerzy jeszcze nie pomyśleli o kowadle przez około 7lat?
Czy my musimy rozpracowywać każdą kratkę Rookgaardu?

Scross'Rooker
11-10-2007, 14:34
Nie. Ale mówię, co mówię i mam rację.
Raczej rookstayerzy pomyśleli nad tym kopę lat temu.

Konduktor
11-10-2007, 21:21
Radze poszukac w wielkiej encyklopedii PWN. Ogarnijcie sie czasem!

delphi
12-10-2007, 00:29
Pozdrawiam NORMALNYCH graczy w tym poscie np(amber.tom,obi,dixi ... .). To cos wyglada jak jeden domysl zostal zatarty przez okrutna rzeczywistosc (;)) zaciekawila mnie kolejna rzecz, zwiazana nieco z moim wczesniejszym postem. Tam moim zdaniem nie ma nic wspolnego z questem... lekarz psychiatryczny nie gryzie... Kurde ludzie czytajcie caly temat i dzieki niemu wiemy (przynajmniej ja wiem) z kad niby wiesz ze nie da sie ta sprawa...

Mysle, ze wszystko ma swoja historie.Jak ktos juz by ten malutki ogien mozna zgasic...(ogien jest maly ogien na jakim swiecie robimy ta expedycje, to wtedy mozna by bylo jakos usunac/przesunac dzwignia, lub czyms innym. "-" Z map "Tibian Earth" znajdujacych sie pod 15 na mapce, wystarczy miec line zeby sie dopiero dziura otworzyla :p :p i mozna by isc z Rooka a SS z Obsidi.

Patton
12-10-2007, 12:22
@up wogule nie rozumiem o co ci chodzi mozesz jasniej z laski swojej?

Marcin24
12-10-2007, 14:15
@delphi
Jesteś Polakiem to pisz po polsku, a jeśli inaczej nie umiesz to się nie wypowiadaj.

Helyanwe
14-10-2007, 21:58
Udało mi się zmęczyć 229 stron interesującego, aczkolwiek często bardzo męczącego posta. Chciałbym zapytać się, opierając pytanie, o stronę 227 i przytoczone mapki wyspy. Jako, że jestem młodym graczem, nie mam prawa wypowiadać się na ten temat. Jeśli oczy mnie nie mylą, dawniej, wysepka, na której znajduje się SoF połączona była z lądem.
Czy wówczas już miecz znajdował się w owym miejscu?
Czy było to na długo przed pojawieniem się tajemniczego questu/niequestu?
Czy istniej możliwość ustalenia kolejności, co było najpierw jajko czy kura (SoF czy MM?)
Opowieść o elfickiej dziewczynce, rycerzu i Ślepym Orku, czy opowieści – Stonogi vel Tom’a – nie znajdują żadnego potwierdzenia (chociaż czułem się jak Indiana Jones w „Ostatniej Krucjacie”, ze względu na „tylko pokorny może dotknąć miecza”).

Dziękuję Tomowi, Prodigy, Panu Klockowi, Marcinowi24, Michossowi, Scobelowi i paru nielicznym, których nie wymieniłem, za to, że dzięki Nim (nielicznym) temat był interesujący i dowiedziałem się ciekawych informacji.

p.s. – delphi – jest belgiem (z tego co pamiętam)

Zito
15-10-2007, 00:12
< deleted >

Helyanwe
15-10-2007, 02:01
Dziękuję - Zito - bardzo:).

delphi
15-10-2007, 02:48
Teraz sa dwiem mozliwosci: 1. W ksiazce o Kylindrze itp. naprawde istnieje? Na tibianews.net czesto daja FAKE'i. 2. Skad wiadomo, ze do nastepnych dzwi ktore prowadza do tunelu lecz blokuje go kamien .mino mag to raczej nie ma zadnych dowodow na to.

niechce wam robic zbyt duzej nadziei bo jesli sie znalazlo, to moze byc to lezalby na kamieniu, na ktorym gram (Xerena), nie mam zbyt wiele szkod. Miecz zostal wyrzucony na wysepke, mial cos jak postman quest, czyli na myslenie, a nie cala wysepka w jednej ksiegarni na Mainie nigdy nie udostepniany przedmiot to byla ironia. :P

Aha... I to nie daje chociaz moze jest to na forum jest duzo oczywistych rzeczy ktore kazdy moze sie okazac ze zbierac bedziemy na marne.:p

Meferot
19-10-2007, 09:04
Ja jeszcze wrócę do tych martwych ciał. Chyba każdy poszukiwacz drogi do SoFa widział fake (chyba z tibii 7.5) jak jakaś postać stała na wysepce z mieczem i miała Boots of Waterwalking. Wiem że jest to totalnie nie normalne, ale mój kumpel znalazł na mainie ded minosa, który waży 200cap i nazywa się Piece of Bones (czy jakoś tak:P). Te buty mogą mieć coś wspólnego, ale...

popek50
20-10-2007, 19:55
Jeszcze jedna moja teza :) W mino hell są stalagmity zakrywające dziurę. Może być tak, że gdy staniemy na jakiś (2, 3 może więcej) miejscach to one znikną. Zupełnie jak w Ornamented Shield Quest.
(Wiem, wiem pod tą dziurą jest ściana, ale może usunąć coś innego w innym miejscu...)

darushu
20-10-2007, 20:33
Jeszcze jedna moja teza :) W mino hell są stalagmity zakrywające dziurę. Może być tak, że gdy staniemy na jakiś (2, 3 może więcej) miejscach to one znikną. Zupełnie jak w Ornamented Shield Quest.
(Wiem, wiem pod tą dziurą jest ściana, ale może usunąć coś innego w innym miejscu...)
Gdyby tak było to sądze, że zostało by to odkryte w malutkim odstępie czasu od odkrycia dwóch miejsc na które mamy wejść, aby SoF z wyspy zniknął, od których minęło już dość sporo czasu.

Michoss
20-10-2007, 20:50
Wiem! A jak staniemy na jakiś 666 różnych miejscach to zniknie rook i nas teleportuje do skarbca imperatora kazo i weźmiemy se diamenty i dragonscalelegsy i blesedshielda uhasuhauha orgazm.

Ja błagam was, no -.-

@Down
Nie liż mi dupy blx, bo precel zje twój mózg.

Marcin24
20-10-2007, 20:52
Wiem! A jak staniemy na jakiś 666 różnych miejscach to zniknie rook i nas teleportuje do skarbca imperatora kazo i weźmiemy se diamenty i dragonscalelegsy i blesedshielda uhasuhauha orgazm.
A potem nas zabije precel i się skończy rumakowanie.

Patton
20-10-2007, 21:36
A przeciez te salagmity one sa poziom wyzej od MM wiec jezeli by znikly to zszedl bys na poziom z MM. :baby:

Rohas
21-10-2007, 00:24
*up
Jezeli by znikly ;) Ale narazie(?) nie znikna.
Nie liż mi dupy blx, bo precel zje twój mózg.
lolz, teraz mlody bedzie mial kompleksy ;< Jak mogles go tak obrazic przy all userach tego forum ;<

Nie, nie lize Ci d*py ;d

Marcin24
21-10-2007, 00:37
lolz, teraz mlody bedzie mial kompleksy ;< Jak mogles go tak obrazic przy all userach tego forum ;<

Nie, nie lize Ci d*py ;d
Hunted.
A przeciez te salagmity one sa poziom wyzej od MM wiec jezeli by znikly to zszedl bys na poziom z MM.
O, to chyba chodzi, co nie?

Diablczek
22-10-2007, 11:23
To z dziurami i stalaktytami już było omawiane no cuż.O czym co się znajduje na rooku jeszcze nie pisaliśmy?

Marcin24
23-10-2007, 19:58
Bug?Zobaczcie co sie dzieje z eq na screenie. Komment plx
http://rapidshare.com/files/9742762/vu_nebula.jpeg (http://rs180.rapidshare.com/files/64639204/20kk.jpeg_.*****) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
File not found.

Lexii
23-10-2007, 23:24
wpisz e-x-e to zadziała ... ale ten debil co to wstawil napewno nie wie o tym... i nie wpisuj bo wiemy czym to sie zakonczy..

Ameriov
24-10-2007, 00:14
Było coś o drzwiach do MinoMaga ze nieda sie ich otworzyc zadnym z kluczów wytopionych w blasku ksiezyca krainy elfow lub ciemnosciach kopalni krasnoludow.. - cos takiego.

To napisal vial na pierwszej stronie, a teraz pytam sie was- Ta ksiega naprawde istnieje? A jesli tak to prosze o caly jej tekst po angielsku Sam jakos nie moglem znalesc, a wierzcie mi, ze to mi bardzo pomoze.

Pan Kracy
24-10-2007, 12:29
ta a ja wierze w to, że będę kiedyś wyglądał jak Ronie Coleman...

BOŻE LUDZIE ILE MOŻNA?????

przecież ludzie z CipSoftu napisali, że nie ma dojścia do mino maga i ghula na rooku bo klucze zostały wykasowane z gry a wy dalej swoje no żal mi sie robi jak to widzę...

Fpitolony w sprawe
24-10-2007, 13:17
no żal mi sie robi jak to widzę...

Nawzajem... Ile razy mozna to samo powtarzac ?

Diablczek
24-10-2007, 16:58
Kurde facet jak nie wierzysz to się zamknij i tu nie pisz! ;(:cup:;(;(;(

Zogre
24-10-2007, 18:08
Widziałem u kolesia magic light wand a o ile sie nie myle wypada to tylo z mino maga na rooku

Marcin24
24-10-2007, 20:58
Widziałem u kolesia magic light wand a o ile sie nie myle wypada to tylo z mino maga na rooku
Z MM nie wypada, za to leci z AS. Kiedy się w końcu obudzicie?

darushu
24-10-2007, 21:00

Z tego tez wypada.
Click (http://tibia.pl/monster/Apprentice_Sheng)

popek50
24-10-2007, 22:19

MLW wypada z Apretice Shenga. (czy jakoś tak) Było to już kilka razy wspominane.

@edit
Prosze o usunięcie posta :)

LolnY
24-10-2007, 22:35
chociaż czułem się jak Indiana Jones w „Ostatniej Krucjacie”, ze względu na „tylko pokorny może dotknąć miecza”

"Co robi człowiek skruszony?" Ostra akcja :P

@Topic

W sumie mi też się to zawsze kojarzyło. Jak wiadomo Tibia ma wiele elementów humorystycznych. Może i w tym wypadku tak jest? Trzeba by było sprawdzić wszelkie inne powiązania. Wy zawsze tak wszystko na poważnie...

http://img141.imageshack.us/img141/892/komentarzblackgd9.png

Ameriov
24-10-2007, 23:35
Było coś o drzwiach do MinoMaga ze nieda sie ich otworzyc zadnym z kluczów wytopionych w blasku ksiezyca krainy elfow lub ciemnosciach kopalni krasnoludow.. - cos takiego.

Ponawiam pytanie, czy ktos posiada ta ksiazke, scroll, cokolwiek gdzie jest napisane, ze mino mag zamknal sie za pomoca magii. I jesli tak to prosze o dokladny tekst w angielszczyznie (bylo tutaj cos o kilku ksiegach, ale czy na moim miejscu przewalalibyscie 250 stron spamu w poszukiwaniu 1 posta w ktorym niekoniecznie znajde odpowiedz? No wlasnie... Z gory dziekuje.

Yallah
24-10-2007, 23:40
Mistyczny portal pozostaje niestabilny więc wsparcie z Mintwallin rzadko przybywa tutaj. Królewski mag zdołał zaimponować prymitywnym lokalnym orkom dzięki czemu możemy ich użyć jako naszych niewolników i użyć jako mięso armatnie. Trolle poddały się od razu i mogą zostać użyte do niższych potrzeb. Ludzka baza musi zostać zniszczona, gdyż napływa ich tam coraz więcej. Ci wrogowie nie są silni ale ich liczba może sprawić problemy. Tak długo jak będą przywracani do zdrowia przy tym mistycznym wirze, to nawet oni mogą zrujnować nasze plany. Musimy wymyślić sposób w jaki najpierw zniszczymy wir. Mag zamknął się w swoich kwaterach i nie chce by mu przeszkadzano nigdy więcej. Powierzył mi obowiązek koordynowania wszystkimi naszymi ruchami tutaj.

O to Ci chodziło? Jakoś nie widzę tutaj tej magii...

Y'all

Ameriov
24-10-2007, 23:43
No wlasnie to wiem, ale ponoc vial kiedys dawno temu dostal scrolla, book, w ktorym bylo napisane ze zamknal sie za pomoca magii (patrz, 1 strona tematu) I tylko o to mi chodzi, bo to duza roznica, czy mamy szukac magicznego itemu, czy zwyklego klucza.

Aha i second:
Amber kiedys mowila o dallheimie ze scinal glowy cyclopom, czy mi sie zdaje? Bo teraz mowi co innego...

Yallah
24-10-2007, 23:57
A nie sądzisz, że napisał tego posta pod wpływem podniecenia, tudzież innych bodźców emocjonalnych? :>

Y'all

Ameriov
25-10-2007, 00:21
Sprawdzam wszystkie aspekty, a krazyla teoria ze to o magii to prawda... Wiec mag ma klucz w kieszeni, prawdopodobnie tym ktory napisal ksiazke jest wlasnie AS, jako jedyny z pozostalych minotaurow zna jezyk ludzi i wkoncu jest tam napisane, ze komus powierzyl koordynowanie ruchami, czyli na 99% swojemu uczniowi. Nie sadzicie ze wszystko sie zgadza? (Nie piszcie tylko ze AS zostal dodany niedawno, a co jesli CipSoft wlasnie w tamtym update dal nam wejscie do mm?) Wiec jesli wejscia sa, to albo w jakis sposob moze je otworzyc AS lub cos z nim zwiazane, lub nie wchodzi sie od strony drzwi, tylko teleportu...

Jakos ostatnio wzielo mnie na rozwiazywanie zagadek, znalazlem cos podejzanego w sprawie SoF, ale to prawdopodobnie przypadek...

Marcin24
25-10-2007, 00:26
W sumie mi też się to zawsze kojarzyło. Jak wiadomo Tibia ma wiele elementów humorystycznych. Może i w tym wypadku tak jest? Trzeba by było sprawdzić wszelkie inne powiązania. Wy zawsze tak wszystko na poważnie...
Hmm, niech pomyślę... Może fioletowa szata MM jest symbolem Tinky'ego Winky'ego?
P.S. Wszędzie musisz wchodzić z tym glutem?

Herbi_Oxyna
27-10-2007, 10:11
@Marcin24
Widzę, że zastępujesz stonogę, więc może rzucisz trochę światła na potrzebne mi tematy, bo mój kumpel pisze opko o SS więc chcę mu pomóc.

OK, wiem że:

1.Veroth ukradł Dallheimowi miecz
2.Spotkał Hyacyntha
3.jego imię brzmi Vendor
4.Ta postać nie istnieje, gdyż Vendor to sprzedawca
5.Hyacynth boi się królików
6.wszystkie klucze do mm zostały usunięte
7.Amber była więzione przez orki, które boją się minosów

Więcej rzeczy związanych z tematem nie pamiętam

nairdan1994
27-10-2007, 11:46
niewiem nie chce mi sie przeglądać całego tego tematu ale ktoś chyba powiedział że spike sworda może zdobyć tylko pokorny i wymiślił że to 1level ma być tym pokornym więc może trzeba wyjść 1levelem za miasto ( idzie sie tym tunelem koło Al diego mało osób o nim wie) i zapytać hiacynta albo blind orca o spike'a.

Marcin24
27-10-2007, 14:26
@Marcin24
Widzę, że zastępujesz stonogę, więc może rzucisz trochę światła na potrzebne mi tematy, bo mój kumpel pisze opko o SS więc chcę mu pomóc.
Zastępuję?
1.Veroth ukradł Dallheimowi miecz
2.Spotkał Hyacyntha
3.jego imię brzmi Vendor
4.Ta postać nie istnieje, gdyż Vendor to sprzedawca
5.Hyacynth boi się królików
6.wszystkie klucze do mm zostały usunięte
7.Amber była więzione przez orki, które boją się minosów

Nie rozumiem co ma punkt 1 do 4.
5, Nie Hyacynth tylko Luigi, czy jak mu tam.
7. O, tego nie słyszałem.
wyjść 1levelem za miasto ( idzie sie tym tunelem koło Al diego mało osób o nim wie) i zapytać hiacynta albo blind orca o spike'a.
Zapomniałeś dodać, że trzeba wyrzucić 100k i MLW koło wysepki z SS.

Marcin24
27-10-2007, 14:36
słuchać nooby 1. Da się wyjść 1 levelem za miasto-jest tunel obok sklepu Al Dee i on prowadzi do tego tunelu jak się idzie na mino hell. 2. Ten wasz jebany Vendor czy tam Veroth jak to nooby przekręcają to Dixi, Obi, Rowenna, Cornelia, Sam, Turvy,Bezil itd. Zobaczcie w słowniku polsko-angielskim co znaczy vendor.
Wow. <10 znaków>

Herbi_Oxyna
27-10-2007, 15:42
sory za double post, a tak wogole to ktos byl w komnacie z MM, zabil go i widzial scianę która jest pęknięta, trzeba dać na nią use i sie rozwali, a dalej jest hall of fame i skrzynia z SS :D

rzeczywiście luigi boi sie krolików
Zapomniałeś dodać, że trzeba wyrzucić 100k i MLW koło wysepki z SS
Raczej wziąść fishing rod i złapać SS na haczyk :D

@naridan
Vendor czy tam Veroth jak to nooby przekręcają to Dixi, Obi, Rowenna, Cornelia, Sam, Turvy,Bezil itd. Zobaczcie w słowniku polsko-angielskim co znaczy vendor.
Powiedziałem przecież, że vendor to sprzedawca, naucz się czytać cudze posty

Marcin24
27-10-2007, 16:51
sory za double post, a tak wogole to ktos byl w komnacie z MM, zabil go i widzial scianę która jest pęknięta, trzeba dać na nią use i sie rozwali, a dalej jest hall of fame i skrzynia z SS :D
Taka sama ściana jak przy Ghoulu?
Raczej wziąść fishing rod i złapać SS na haczykNajpier musisz mu coś dać na przynętę, czyż nie?
@down
Mówiłem ci już o tym, abyś udał się do placówki oświatowej zwanej szkołą?

delphi
27-10-2007, 19:49
@5xup
przeczytajcie pierw dobrze temat, zastanowcie sie nad tym zastanawiaja wiec twoja teoria jest glupia, pokaz mi madra teorie na ten temat. Tlumaczylem jusz wiele razy. Zrozumcie, Vendor to po klopocie...

albo jest jeszcze cos, NPC mowia, ze Minotaury wiezia Orci, i Orci mowia, ze Minotaury wiezia Orci, i Orci mowia, ze tak bali sie Kylindry, iz postanowili znalezc schronienie w Carlin.

There are so many secrets hidden in my areas that never ever where found, only the humble may touch sword of fury". Mozna rowniez dodac, ze Kylindra byla posiadaczka SS. Tajemnicza postac zabrala Kylindrze miecz, bo ta tez zostala znaleziona w poblizu tego miasta jesli chodzi o inny chest, lol? Tak jak na mainlandzie tam tez sie "hyba" nie dowiemy...

Herbi_Oxyna
27-10-2007, 20:54
@Marcin24
Co do ściany ściemniam. Mówię tak bo kiedyś do moich rąk dostała się dokładna mapa do OTS rookgaardu z wszystkimi respami robiona przez... Cipy! Wszystkie questy były te same, ale jak doszedłem do MM okazało się, że akurat to zmienili :/

A co do fishing roda to sie go ładuje tym szkieletem wilka który ma tylko 100 oz, gdy inne zwykłe mają 120 :P

Marcin24
27-10-2007, 21:03
Mówię tak bo kiedyś do moich rąk dostała się dokładna mapa do OTS rookgaardu z wszystkimi respami robiona przez... Cipy!
A nie możesz powiedzieć, że jest robiona przez kobiety? Na jedno wyjdzie.

Herbi_Oxyna
27-10-2007, 21:07
@up
Hahaha dobre.

to chyba nie rozwiąże naszej zagadki, ale wg jest zbyt pomusłowe jak na hosterów robiących OTS'y wg mie jest 68% szans iż to prawdziwe rozwiązanie SS quest http://pl.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y

Marcin24
27-10-2007, 21:14
to chyba nie rozwiąże naszej zagadki, ale wg jest zbyt pomusłowe jak na hosterów robiących OTS'y wg mie jest 68% szans iż to prawdziwe rozwiązanie SS quest http://pl.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Proszę cię, nie dobijaj mnie.
Ja się tylko staram
Jak 50 innych użytkowników, którzy wrzucili ten link?

Herbi_Oxyna
27-10-2007, 21:19
Ja się tylko staram. A tak btw co się stało ze stonogą? ok ja ide może jutro cośą wymyślę 8o

Gofin
28-10-2007, 00:04
@up
Stonoga nadal urzęduje na forum tylko tym razem pod nickiem Tom the Tanner. Vialix (bo o nim mowa) zgubił po prostu passki do Stonogi.

Scross'Rooker
28-10-2007, 00:45
A co zrobił takiego ważnego Stonoga? Przetłumaczył teksty, które były tłumaczone?

Mornlox
28-10-2007, 03:10
http://foteka.pl/952353a82125230784768ddb4410639b][img]http://foteka.pl/full/952353a82125230784768ddb4410639b.jpg

Skąd to się wzieło niby ?
Próbowałem rozmawiać z mino magiem ale on zacal choddzic tylko pod sciana kolo mnie...dziwne :/

Noi zosał jeszcze blind orc i dźwignia u toma i ten kaplan na PACC area

Herbi_Oxyna
28-10-2007, 08:28
A co zrobił takiego ważnego Stonoga? Przetłumaczył teksty, które były tłumaczone?

Stonoga założył ten temat i rozwiązywał zagadki niektóre.

@up wybacz ale najpierw zuploaduj ten obrazek, bo nie mam dostępu do twojego dysku twardego :P

Tocallo
28-10-2007, 08:41
Stonoga założył ten temat i rozwiązywał zagadki niektóre.

@up wybacz ale najpierw zuploaduj ten obrazek, bo nie mam dostępu do twojego dysku twardego :P

lol, jakie zagadki rozwiązał ?? o0 <ironia>

Herbi_Oxyna
28-10-2007, 09:05
@up
No masz rację, żadnych nie rozwiązywał, tylko układał fakty w całość.

Mornlox
28-10-2007, 15:16
Nie umiem zuploadować obrazka xD

A propo topicu to moje zdania na ten temat:

- Klucz do Mino Maga można uzyskać z pokoju Toma lub kupić od Blind Orca lub zdobyć go w quescie który da nam Blind Orc.

- Spike sword do nagroda za pokonanie Mino Maga.
- Klucz do Mino Maga można otrzymać za wszystkie klucze dostępne na rooku.
- Kapłan na PACC area może mieć związek z questem na Spike Sword(czyli może on dać nam questa zamiast blind orca)
- Pozostaje jedno jak takiego mino maga co nie przywołuje węży(bo nie widać ich w roomie)pokonać ?

I chyba tyle z mojej strony

Patton
28-10-2007, 15:24
Blind orc napeno cos wie bo on zyl w czasie przybycia minosow na rook. Tylko ten jego jezyk.........:confused:

Valderor
28-10-2007, 15:45
Nie umiem zuploadować obrazka xD
Poradnik: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=149444

- Klucz do Mino Maga można uzyskać z pokoju Toma lub kupić od Blind Orca lub zdobyć go w quescie który da nam Blind Orc.
- Spike sword do nagroda za pokonanie Mino Maga.
- Klucz do Mino Maga można otrzymać za wszystkie klucze dostępne na rooku.
- Kapłan na PACC area może mieć związek z questem na Spike Sword(czyli może on dać nam questa zamiast blind orca)
Dzięki, że podzieliłeś się spostrzeżeniami. Ale mamy w tym temacie już wiele takich spekulacji... Możesz sprawdzić swoje teorie i, jeśli się potwierdzą, dopiero wtedy dać posta?

- Pozostaje jedno jak takiego mino maga co nie przywołuje węży(bo nie widać ich w roomie)pokonać ?
Pokonanie mino maga nie jest akurat dużym problemem. Jeśli tylko wiesz, jak wejść do jego pokoju (a chyba nikt na tym forum nie wie).

MasterMapet
28-10-2007, 16:02
To było dwano :p

Kiedyś z nudów sobie zebrałem 3 książki które były w minohell albo bear room.
Kopiowałem wszystko z każdej książki i na jedna z nich mi cos odpowiedzial.

Oto screen

http://img223.imageshack.us/img223/4733/blinddf1.jpg

Patton
28-10-2007, 19:47
@up A ktora to byla ksiazka ta z zamowieniem uzbrojenia?

Marcin24
28-10-2007, 21:01
Próbowałem rozmawiać z mino magiem ale on zacal choddzic tylko pod sciana kolo mnie...dziwne :/

Rzeczywiście, bardzo dziwne.
No masz rację, żadnych nie rozwiązywał, tylko układał fakty w całość
I ułożył wszystko bardzo dobrze, proszę się go nie czepiać.
Wszystko zmyślone, takich historyjek można dużo układać, a potem dzieciom na dobranoc opowiadać. Na pewno starczy do osiemnastki.
Dzięki, że podzieliłeś się spostrzeżeniami. Ale mamy w tym temacie już wiele takich spekulacji... Możesz sprawdzić swoje teorie i, jeśli się potwierdzą, dopiero wtedy dać posta?
Przynajmniej jedna osoba zrozumiała o co mi cały czas chodzi.
@MasterMapet
Wiesz, w tych wszystkich słowach, może być tylko jedno, na które on reaguje.

MasterMapet
28-10-2007, 21:23
@Patton
Ja zkopiowałem całą treść jednej z tych książek na ss'ie.Jak znajdziesz jakąś to najwyżej porównaj czy ma taką samą treść jak na ss.
@Marcin24
Byc może :)

secret777777
30-10-2007, 15:50
ogólnie to dobra historia ale teraz jest troche zmienione tak było w tibi z 10 lat temu moze troche wczesniej ja mam z kolegami klub <związek > i szukamy wszystkich zródel jak bys chciał podadac za mna na ten temat prosze pisz gg- 3686785

Marcin24
30-10-2007, 19:29
@Mapet
Jeśli chcesz rzucić więcej światła, to spróbuj pójść tam jeszcze, i mówić do niego po jednym słowie.
klub <związek > i szukamy wszystkich zródel
Może gildię? A co do źródeł, to trudno jest wejść i popatrzeć na pierwszy post w temacie?

Diablczek
30-10-2007, 20:29
Od Blind Orca się nic nie dowiesz bo i tak nie wiesz co mówi.

Zito
30-10-2007, 20:52
< deleted >

Mapetek
30-10-2007, 23:16
@Marcin24

Zrobiłem jak mówiłeś ale nie reagował.

@Zito

Kiedy powiedziałem "goshak bata" zaczął wymieniać mi jakie armory ma na sprzedaż :
"Ikem pashak aka bora, tulak bora, grofa. Ba goshak maruk?"

Czyli mówi ,że ma na sprzedaż studded i leather armor.

Ferumbras
31-10-2007, 21:11
Po pierwsze: Serdecznie proszę, abyście przestali się kłucić bo to bardzo utrudnia czytanie tematu, po za tym jest inantylne.
Po drugie: wdg. mnie nie można zdobyć SoF. Przynajmniej nie poprzez questa. Ale spróbójcie kiedyś wykryć jakiś duuuży bug i pomóc w jego usunięciu. może dostaniecie w nagrodę oc CIP. SoF na wysepce jest tylko po to by kusić. No bo, kto z was nie ciałby TAKIEJ broni??:baby::baby::cup:

Marcin24
31-10-2007, 21:17
Po pierwsze: Serdecznie proszę, abyście przestali się kłucić bo to bardzo utrudnia czytanie tematu, po za tym jest inantylne.
O, rly?
Po drugie: wdg. mnie nie można zdobyć SoF. Przynajmniej nie poprzez questa.
Możesz dać jakieś infantylne dowody?

Mornlox
01-11-2007, 01:20
pozatym teraz niedługo test serwer b.ędzie(mam PACC)to zobacze jakt to wszystko wygląda z tym SS na wysepce i MinoMagiem i z tym pokoikiem Toma.......

vns.rlz
01-11-2007, 08:00
pozatym teraz niedługo test serwer b.ędzie(mam PACC)to zobacze jakt to wszystko wygląda z tym SS na wysepce i MinoMagiem i z tym pokoikiem Toma.......

1 Czy wejdziesz na test server to jedno a ze na nim bedziesz to duzo ci nie da (spike mino i tom ) xDDDDD

Herbi_Oxyna
02-11-2007, 01:10
Miecz Furii - legenda oraz marzenie licznych Rookstayerów. Wiele osób głowi się nad jego zdobyciem od wielu lat. Teraz po raz 1 pojawiły się efekty. Słynny Master Slayer sprawił, że Spike zniknął. Dał również małą, na pozór nic nie dająca podpowiedź. Jednak ta podpowiedź sprawiła, że sposób jest już powszechnie znany.

Jak tego dokonać? Trzeba stanąć na 2 polach(zaznaczonych na zdjęciach).
1. Droga do 1 miejsca. Jest to jaskinia z 3 pająkami przed fieldami na Quest Kapitana Igloo.
http://foteka.pl/full/6cbad7b6aecc8209c939be6fa0cb38f0.jpg (http://foteka.pl/6cbad7b6aecc8209c939be6fa0cb38f0)

2. Droga do 2 miejsca. Jest to znane Rot Hell. Znajduje się w nim resp 5 rotwormów, więc powinniśmy zachować dużą ostrożność. Ponadto aby dostać się do jaskini potrzebna będzie łopata.
http://foteka.pl/full/19a7f761420f460b962082290a7807bc.jpg (http://foteka.pl/19a7f761420f460b962082290a7807bc)

Kilka faktów dotyczących całej operacji:
Kolejność jest ważna.
Może to zrobić jedna osoba.
Nie musi tego robić jedna osoba.
Nie wiadomo czy czas jest ważny. Wiadomo jednak, że mamy co najmniej pół godziny.
Ważne jest tylko stanięcie na tych polach. Nasz poziom, zabijanie potworów, ani nic innego nie ma wpływu na wynik.
http://foteka.pl/full/604d1a4243f287169e99093b1af0ccb1.jpg (http://foteka.pl/604d1a4243f287169e99093b1af0ccb1)

Wiadomo, że miecz wraca na wyspę po Save oraz po tzw. minisave w ciągu dnia, gdy wracają wszystkie przedmioty do stanu po Save.
Po nadepnięciu na 2 pole Spike zniknie z wyspy. Czy może jest to początek przygody w której nagrodą jest Miecz Furii? Tego póki co nie wiemy, jednak Rookstayerzy ze wszystkich światów mają teraz nowy punkt podparcia w poszukiwaniu rozwiązania...

Marcin24
02-11-2007, 01:18
@up
Wooow, nie wiedziałem o tym. To jest przełom w moim śledztwie na temat SS.

MasterTusk
02-11-2007, 01:37
@up
Wooow, nie widziałem o tym. To jest przełom w moim śledztwie na temat SS.

Ja próbowalem sie dobic na linie telefoniczna programu 'nie na temat', chyba kazdy juz to przeczytal bo ciagle zajeta ;s

Teraz jestem w trakcie pisania maila ([email protected]) mam nadzieje ze szybko zainterweniują !11

A tak na serio to Herbi_Oxyna, nie kopiuj nam poradników z torgu - bedziemy chcieli to sami se tam wejdziemy i przeczytamy

Xue
02-11-2007, 05:34
Skopiował ten kolo ta skąś.

Kiedś już to czytałem, tylko gdzie....

darushu
02-11-2007, 12:16
Skopiował ten kolo ta skąś.

Kiedś już to czytałem, tylko gdzie....

torg, a jak inaczej? Przybył stamtąd sie popisać ;)

Dwarf
02-11-2007, 17:21
O, rly?

Możesz dać jakieś infantylne dowody?
Infantylne?

Mapetek
02-11-2007, 18:17
@Herbi Oxyna

Jak się nie myle to tibijczycy mają sami odkrywać questy (lub ich części) aby mieć radość w grze ;)

W taki sposób psujesz co niektórym całą zabawę :p

Scross'Rooker
02-11-2007, 21:35
Ten tekst był na tibiawiki....

Marcin24
02-11-2007, 21:42
No, niech jeszcze ze 20 osób napisze skąd ten tekst.
@down
Report.

Szczuplak
02-11-2007, 23:11
a mi sie zdaje, ze to może miec duzo wspólnego z notatką amber. tam gdzie mozemy dostac ta notatke jest prawdopodobnie miejsce z ktorego poplynela i wrocila z maina Amber. musiala szybko uciekac (to przypuszczenie, moja wyobraźnia), że zapomniala notatki, ktorą my mamy przynieść za short sworda,

ktos sie pytal tych npc ktorzy sa umieszczeni w notatce Amber
trzeba bedzie kiedys to sprawdzic :)

Marcin24
02-11-2007, 23:13
ktos sie pytal tych npc ktorzy sa umieszczeni w notatce Amber
trzeba bedzie kiedys to sprawdzic :)
No, idź się spytaj Ferumbrasa.

Szczuplak
03-11-2007, 10:46
ta ale oni sa na mainie ja mam rookstayera -.-

Scross'Rooker
03-11-2007, 16:27
A ten knight w profilu? @Marcin, skoro nie mamy pisać skąd ten tekst to ty napisz coś mądrego.

MasterTusk
03-11-2007, 16:40
No, idź się spytaj Ferumbrasa.

Len;)

<1znak>

Marcin24
03-11-2007, 17:31
A ten knight w profilu? @Marcin, skoro nie mamy pisać skąd ten tekst to ty napisz coś mądrego.
Świetny pomysł, no naprawdę, proszę dalej spamujcie źródłami owego tekstu. A ja nie muszę pisać nic mądrego, wystarczy, że inni piszą idiotyzmy. Stąd moje posty i tak uchodzą za inteligentne...
Infantylne?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

popek50
03-11-2007, 18:12
Len;)

<1znak>

HeHe. Ferumbrass się rzadko pojawia, to mu się nie chce czekać :P a z resztą to i tak potwór :)

Vermilion
06-11-2007, 15:22
Mam pytanie otóż:
Bodajze na forum tibia.org.pl bylo zdjecie pokoju mino maga wykonane za pomoca ng. Tam te skrzynki byly poukladane jedna na drugiej,moze da sie tam wejsc tak jak np. na tarandule na dc. Moglby ktos zrobic zdjecie co jest nad tym miejscem bo ja ng nie mam...

link do tego tematu: http://tibia.org.pl/forum/showthread.php?t=141937

Ferumbras
06-11-2007, 16:38
A ja myślę że jest tak... SS, to przynęta... każdy by go chciał mieć... a jak pomożesz CipSoftowi i przyczynisz się do usunięcia jakiegoś grożnego buga, to go dostaniesz. A z questa to go raczej nie będzie, bo każdy by mógł to wykonać z kumplem i ludzie chodziliby z SS od 5 lvl. A co do MM i ghoula to nie mam koncepcji... ale i tak mało kto jest wystarczająco mocny by zabić ghoula (który się przecież leczy i to szybko).:baby::baby:

Vermilion
06-11-2007, 18:41
Ja tam mysle ze mozna zrobic na niego questa ale i za odnalezienie buga tez mozna dostac ss'a. Chyba ze wpadniemy do siedziby cipsoftu obladowani dynamitem i powiemy ze jak nie powiedza jak zdobyc to...bum.

Marcin24
06-11-2007, 20:27
Mam pytanie otóż:
Bodajze na forum tibia.org.pl bylo zdjecie pokoju mino maga wykonane za pomoca ng. Tam te skrzynki byly poukladane jedna na drugiej,moze da sie tam wejsc tak jak np. na tarandule na dc. Moglby ktos zrobic zdjecie co jest nad tym miejscem bo ja ng nie mam...
Na Tibia Earth wyżej jest, uwaga, ziemia! Zadziwiające, prawda?
Tu link. (http://tibia.pl/earth.php?x=32112&y=32051&z=11&q=153.32)
Chyba ze wpadniemy do siedziby cipsoftu obladowani dynamitem i powiemy ze jak nie powiedza jak zdobyc to...bum.Sprawdzisz?
A z questa to go raczej nie będzie, bo każdy by mógł to wykonać z kumplem i ludzie chodziliby z SS od 5 lvl.Zawsze może być bramka lvlowa.
A widziałeś co jest na poziomie -6 ?
Hunted... bo było już wiele razy, bo używasz IE.

Mapetek
06-11-2007, 23:22
@up

A widziałeś co jest na poziomie -6 ?;)

http://img229.imageshack.us/img229/6482/downgw9.jpg

Elenai
06-11-2007, 23:30
To zwykly bug mapki... zresztą to juz bylo poruszane na tym forum

Mapetek
07-11-2007, 21:21
@up
Tak se wymyśliłeś czy masz jakieś dowody? A jak tak to pochwal sie.

Diablo133
08-11-2007, 01:01
Chociaż Jestem nowy i troche słyszałem o tych "Zagadkach" to mam pewne prośby

1. Poświeccie z (no mniej wiecej) 30 Minut na zobaczenie całego rooka przez tibia earth... Na tibia Earth widac pewne znaki ktore do czegos sluzą... Dokladnie 2 sprawiaja fale miotajaca spike sworda z kamienia do wody i gaszaca ogien lecz... Jesli jeszcze troche popatrzycie zauwazycie ze jest JESZCZE WIECEJ tych znakow... narazie znalazlem 4 znaki... 2 sa od spike sworda a pozostałe? Pomyslcie...

Marcin24
08-11-2007, 08:33
@up
Ale nigdy nie możemy być pewni, że wpadliśmy na znak, czy akurat na przypadek. Zamieść link do tego, co ty znalazłeś.
@edit down
Wow, normalnie nie widziałem, że nad Tomem jest dźwignia, a ktoś jeszcze wiedział? Dlaczego zawsze dowiaduję się ostatni...

elemencio
08-11-2007, 18:41
ja sobie przegladalem strony o tym mino magu i ss i dowiedzialem sie od uzytkownika stonoga ze tom ma jakas dziwignie. Żeczywiscie jesli chcecie zobaczyc idzcie do pomieszczenia nad tomem i tam w pokoju z drzwiami, nie krata jest w jednym rogu dzwignia... I co z tym SS? Myśle że da sie go zdobyc i to jest tak banalne tylko cipsoft klucz do tego pokoju lub cos innego umiescil w takim mejscu gdzie nikt nie chodzi. taka jest moja teoria. a co wy sadzicie? trzeba to kiedys rozwiazac

Pozdro 8o

FISHU123
08-11-2007, 21:12
Mi sie zdaje ze ss nie da sie zdobyc
I NIE PISZCIE WIECEJ TYCH TEMATÓW O TYTULE SPIKE SWORD
ZDOBYTY ITP.BO JUZ PO NOCACH SPAC NIE MOGE :p

18:25 xXx[9]: mialem kiedys MASTER KNIGHTA,wymiatalem,to jest takie cos ze masz dobre skile i walisz z SD :cup:

vns.rlz
08-11-2007, 21:56
Mi sie zdaje ze ss nie da sie zdobyc
I NIE PISZCIE WIECEJ TYCH TEMATÓW O TYTULE SPIKE SWORD
ZDOBYTY ITP.BO JUZ PO NOCACH SPAC NIE MOGE :p

18:25 xXx[9]: mialem kiedys MASTER KNIGHTA,wymiatalem,to jest takie cos ze masz dobre skile i walisz z SD :cup:

Komus sie wkoncu uda wiec skoncz bo zal.

Ferumbras
08-11-2007, 23:11
@Marcin24
Bramka? no może... ale cięzko by było zrobić dobry lvl... nie od 20, bo z nisko, nie od 50 bo za wysoko, 30 i 40 też za nisko...

@nooby: Proszę, nie spamujcie, że tom ma dźwignie, a Amber była na majnie, i przywiozłą 1000000kk SoF'ów, i MLS i MS i DSL, bo mi żal odbyt ściska... jak już o czymś takim mówicie to a) sprawcie, czy to już było
b)myślcie
c)poprzyjcie sensownymi dowodami :baby::baby::baby:
i wkońcu c) NIE RÓBCIE WIOCHY!!! http://zanimnapiszesz.ovh.org (nie wiem, czy zamieszczanie linków jest legalne, ale, co tam xD)
a jakeś noob, to twaź w wiaderko!!

@topic: koncepcja z dynamitem jest całkiem sensowna. Wyślij list z więzienia, jak coś ci się uda.

Edit:

@up, 2*up: zamknijcie mordy, bo mnie wkurzacie. jak nie macie nic do powiedzenia, to nic nie mówcie. Kłućcie się na GG, skypie lub w RL.

Marcin24
08-11-2007, 23:22
@Marcin24
Bramka? no może... ale cięzko by było zrobić dobry lvl... nie od 20, bo z nisko, nie od 50 bo za wysoko, 30 i 40 też za nisko...
Jak dla mnie, 40 lvl byłby optymalny, bo jest to jednak jakieś wymaganie, a troszku ludzi mogło by wykonać.
Kup sobie lepiej Kanal + ,gdyz zycie nie dostarcza tyle emocji.Ale się uśmiałem, o ja, no normalnie kawał roku, bugi zrywać.
Mi sie zdaje ze ss nie da sie zdobyc A mi, że da się, i co, pobijesz mnie?
Ludzie, mówię jeszcze raz i nie ostatni, na swoje teorie dawać dowody!
bo mi żal odbyt ściskaTo co innego...
@edit
Hoho "szyderca" sie znalazl wkoncu zejdz ze wszystkich i przestan sie czepiac do kazdego bo ja jedynie nie chce z na twoje glupie odzywki do kazdego reagowac bo nie chce dostac bana (znowu =.=') za obrazanie uzytkownikow.
Nie czepiam się wszystkich, tylko tych, co do których mam podstawy. A do ciebie mam.
P.S. A ten kanał telewizyjny pisze się przez "C".

Salarigoth
08-11-2007, 23:50
@up, 2*up: zamknijcie mordy, bo mnie wkurzacie. jak nie macie nic do powiedzenia, to nic nie mówcie. Kłućcie się na GG, skypie lub w RL.

Wiesz o tym ze jestes zwyklym debilem ktory ma 14 lvl na rooku mysli ze jest boss bo zrozumiales podstawy pograj w tibie jeszcze z 5 update to wstyd ci bedzie tak mowic bo przestana cie denerwowac nooby.

Ale się uśmiałem, o ja, no normalnie kawał roku, bugi zrywać.
Hoho "szyderca" sie znalazl wkoncu zejdz ze wszystkich i przestan sie czepiac do kazdego bo ja jedynie nie chce z na twoje glupie odzywki do kazdego reagowac bo nie chce dostac bana (znowu =.=') za obrazanie uzytkownikow.

Ferumbras
09-11-2007, 12:33
@Salarigoth
Jeżeli update jest co pół roku to gram od... 6 updatów. Miałem różne postacie, na różnych światach i na różnych poziomach. Co więcej uważam, że dyskusja jest czysto spamująca. Na przyszłość do każdego posta dorzucaj coś do topicu, to może nie zamkną tego tematu. czyt. skończ.

@Topic: Nie wiem czy ktoś o tym już pisał, bo przeczytałęm 150 pierwszych stron i 20 ostatnich. Ale Wcześniej ludzie się rozpisywali, że SS jest otoczony kamieniami, na których jes ogień. Kiedyś tak było, owszem, ale po ostatnim update to się zmienło. No... chyba że to "quest na znikanie kamieni wokół SS'a" :D Nie wiem czy to było już na forum, więc na mnie nie krzyczcie xD

@Down: Dalej spamujesz. Weź się zamknij w końcu. Nic nie wnosisz do tematu. Mógłbyś COKOLWIEK napisać sensownego.
P.S.Miałęm 10 lat jak chcesz wiedzieć xD. Ale co to za różnica??

Salarigoth
09-11-2007, 12:49
@up
Czyli grales w tibie jak miales hmm 8 lat , tak wnioskuje z twoich docinkow.

@vil
Jak mnie slyszysz wypowiadaj sie czesciej na "profesje" bo tak smutno bez ciebie ; d

Valderor
09-11-2007, 13:45
@Topic: Nie wiem czy ktoś o tym już pisał, bo przeczytałęm 150 pierwszych stron i 20 ostatnich. Ale Wcześniej ludzie się rozpisywali, że SS jest otoczony kamieniami, na których jes ogień. Kiedyś tak było, owszem, ale po ostatnim update to się zmienło. No... chyba że to "quest na znikanie kamieni wokół SS'a" :D Nie wiem czy to było już na forum, więc na mnie nie krzyczcie xD

Ee? Ale o co chodzi? Tam istotnie są kamienie, na których płonie ogień. Nic się nie zmieniło w ostatnim update, właśnie sprawdziłem: http://img68.imageshack.us/img68/5738/ssstoneswp0.jpg

Mornlox
09-11-2007, 20:14
Mi się wydaje że Spike Sword po tym nastaniu na te pola teleportuje się albo do Mino Hell albo do Goblin hell tan na środek tych kamieni pod ścianą albo do Katana Room i tym Spike swordem rozwalamy ścianę z ghoulem bierzemy keya i rozwalamy MinoMaga a teleportem dostajemy się do Mintwalin

Marcin24
09-11-2007, 20:17
Mi się wydaje że Spike Sword po tym nastaniu na te pola teleportuje się albo do Mino Hell albo do Goblin hell tan na środek tych kamieni pod ścianą albo do Katana Room i tym Spike swordem rozwalamy ścianę z ghoulem bierzemy keya i rozwalamy MinoMaga a teleportem dostajemy się do Mintwalin
Dobra, ale to nie nam, tylko dzieciom na dobranoc.
Myślisz, że przez ten cały czas od znalezienia sposobu na znikanie SSa, nikt by nie zauważył, że pojawił się w tak popularnych miejscach jak MH czy GH?

0m3n_Kidler
10-11-2007, 20:07
Przeglądając filmy na youtube natknełem się na takie coś:
http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4

Podejrzewam że to jakiś "sfejkowany" film...
Ale warto sprawdzić :)
Pzdr

Marcin24
10-11-2007, 20:19
Przeglądając filmy na youtube natknełem się na takie coś:
http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Podejrzewam że to jakiś "sfejkowany" film...
Ale warto sprawdzić :)
Pzdr
Widziałeś filmik z Shadow Rexem? Tutaj przynajmniej nie jest "Devil-demon mowi:".
Edit:
TYTYTY! A NA GG TO GADAĆ NIE CHCESZ! ZAPOMNIJ O SPECJALU Z PRECLA!
:<

Michoss
10-11-2007, 20:19
@upup
MM nie przyzywa węży.

Edit:
TYTYTY! A NA GG TO GADAĆ NIE CHCESZ! ZAPOMNIJ O SPECJALU Z PRECLA!

0m3n_Kidler
10-11-2007, 20:27
@upup
MM nie przyzywa węży.

Racja mój błąd ;/
pzdr

blackbird42
11-11-2007, 03:04
ja tam mysle ze historia jest dosc ciekawa ;p

Vermilion
11-11-2007, 10:19
A moze carlin sword w mino hell jest zguba tej(tego?)bonecrusher co jej(jego?xD)grob jest jak sie wchodzi na katana questa. Ten caly rod bonecrusherow pochodzi z carlin wiec moze to byc prawda.

Marcin24
11-11-2007, 13:38
ja tam mysle ze historia jest dosc ciekawa ;p
Jeżeli chcecie tak pisać, to nie piszcie w ogóle.
A moze carlin sword w mino hell jest zguba tej(tego?)bonecrusher co jej(jego?xD)grob jest jak sie wchodzi na katana questa. Ten caly rod bonecrusherow pochodzi z carlin wiec moze to byc prawda.
Carlin Sword wykuła sprzedawczyni z Carlin. Ale z tym Bonecruscherem (przepraszam, jeśli źle), to jak dobrze pamiętam, jest tam jakaś literówka w nazwisku, ale pomysł był już przerabiany.
Vermilion, jako jedna z nielicznych osób próbujesz coś pomóc, od dłuższego czasu jest to jeden z ciekawszych pomysłów.

Piszczyk
11-11-2007, 17:26
ciekawe ale ja widzialem filmik jak goscie weszli do komnaty mino maga i go skelpali

Marcin24
11-11-2007, 17:36
ciekawe ale ja widzialem filmik jak goscie weszli do komnaty mino maga i go skelpali
Wow, mogę cię dotknąć?
nie wiem czy to prawda ale zobaczczie na ten filmkna youtube http://pl.youtube.com/watch?v=88dKny1yL10 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Podrzuć od razu do Shadow Rexa, bo go nie widzieliśmy.

Diablczek
11-11-2007, 18:21

Wiesz co?Ja też go oglądałem.A nawet kilka takich.

Piszczyk
11-11-2007, 18:55
nie wiem czy to prawda ale zobaczczie na ten filmkna youtube http://pl.youtube.com/watch?v=88dKny1yL10

Ferumbras
11-11-2007, 22:04
To fake. Z mino mage nie wypada dead snake, i nie zostawia in energy field po swoim pocisku. Poza tym takiego fake bardzo łatwo zrobić. A co to za muzyka??:D

Vermilion
11-11-2007, 22:05
zal ten film byl na tym forum jakies milion razy i milion razy bylo mowione ze to fake. W tego minomaga te hity wchodza jak w maslo-.-

Elenai
11-11-2007, 22:45
To fake. Wpokoju mm powinno być jescze łóżko:
http://tibia.pl/earth.php?x=32109&y=32051&z=12&q=134.26

Barvillo
12-11-2007, 16:57
W sumie ja się nie znam do końca na zagadkach typu ,, mino mag na rooku i spike sword " ale zawsze moge coś pomuc w rozwiązaniu tej zagadki ;P

Ferumbras
12-11-2007, 19:29
a ja myślę, że nie potrzebujemy tu takich jak TY którzy tylko spamują:baby::baby::baby: jak nie masz nic mądrego do napisania to nic nie pisz... nic nie wniosłeś do tematu.

Salarigoth
12-11-2007, 19:46
a ja myślę, że nie potrzebujemy tu takich jak TY którzy tylko spamują:baby::baby::baby: jak nie masz nic mądrego do napisania to nic nie pisz... nic nie wniosłeś do tematu.

Za to tywniosles maxymalnie duzo przy czym jeszcze obraziles inego uzytkownika forum.=]

@topic
Mysle ze trzeba przepickowac rook.

Smerf.Secura
12-11-2007, 19:50
To fake. Z mino mage nie wypada dead snake, i nie zostawia in energy field po swoim pocisku. Poza tym takiego fake bardzo łatwo zrobić. A co to za muzyka??:D

Mylisz się bo z mino maga wypada cialo weza , a mino mag rzuca fiedldami

Wojtek.93
12-11-2007, 20:19
Za to tywniosles maxymalnie duzo przy czym jeszcze obraziles inego uzytkownika forum.=]
@Salarigoth
nie chce sie wymadrzac ale w jednym punktow regulaminu jest zakaz karmienia trolli
@topic

rook zostal wielokrotnie przepickowany i przeshvelowany <-tak sie to mowi?
a propo mam taka teorie:skoro punkty na ktorych trzeba zniknac spike sworda leza w lini prostej(nie chodzi mi o teorie trojkata rownoramiennego)a moze sa 4 punkty(kwadrat lub inny czworokat?)
wiem wiem ze niektorzy zaraz mnie wysmieja ale to tylko moja teoria...

Ameriov
12-11-2007, 21:29
A nie latwiej powiedziec przekopany? Tak sie mowi, ze zostal, ale masz na to dowod? Jezeli sam to zrobiles, ok, lecz tak naprawde CALY rook byl przekopywany moze raz, moze dwa i to daaawno temu.

Nie, nikt nie wysmieje twojej teorii, ale po co ja wogole pisac na forum? Zaznacz sobie te punkty na mapce i sam sprawdz, jak cos znajdziesz to sie ciesz, jesli nie to po co zasmiecac topic?

Mokre_Wypociny
13-11-2007, 00:31
Autograf na klate plz

Maxpixel
13-11-2007, 02:16
Przekopałem całą lewą stone Rooka na wszystkich możliwych poziomach i nic nigdzie nie znalazłem ... Dokładnie cały ...
Łopatą cały ...:D
Kilofem cały ... 8o

Już powoli zaczynam wierzyć w to co kiedyś nie wierzyłem ... Jak zaczynałem grać ... Po osiągnięciu ~40 lvl stwierdziłem że Rookiem nikt się nie interesuje ... Liczy się Main ... Nigdy nie będzie Depo i tp... Po co ? Po co robić 2 światy na 1 ? :(

Kocham Rooka takim jaki jest ... Mały i dupny ... ;(

vns.rlz
13-11-2007, 08:50
Przekopałem całą lewą stone Rooka na wszystkich możliwych poziomach i nic nigdzie nie znalazłem ... Dokładnie cały ...
Łopatą cały ...:D
Kilofem cały ... 8o

Już powoli zaczynam wierzyć w to co kiedyś nie wierzyłem ... Jak zaczynałem grać ... Po osiągnięciu ~40 lvl stwierdziłem że Rookiem nikt się nie interesuje ... Liczy się Main ... Nigdy nie będzie Depo i tp... Po co ? Po co robić 2 światy na 1 ? :(

Kocham Rooka takim jaki jest ... Mały i dupny ... ;(

tylko ze moze byc tak ze jest przejscie jakies ( male szanse ale zawsze jakies ) te legendy :p

Ferumbras
13-11-2007, 17:39
Ja przepickowałem i przełopatowałem cały rook dla free i znalazłem parę dziórek o których nie wiedziałem. Ale żadna z nich nie miała nic z SS wspólnego. Teraz niech ktoś się zajmie strefą PACC 8o

@Salarigoth: Być może (w co niestety wątpie) po mojej uwadze następni użytkownicy forum przestaną pisać takie rzeczy. No bo sam zobacz: Czy napisanie tego postu miało sens?? Wątpie żeby ktotkolwiek prosił go o cokolwiek. Masz rację, że ja też nie za dużo wniosłem ale Ty też xD

@up: Przejścia na main nie będzie. To by całkowicie załamało gospodarkę. Wyobraź sobie: SS chodzący po 600 gp i 1 lvl bijący mino na 5 hitów... 100 lvl bijący kurczaki obok 4 lvl...

RookeR
13-11-2007, 21:10
Szczerze mówiąc temat moim (i nie tylko) jest do zamknięcia...
Wiem zaraz usłysze coś w stylu "jeżeli nie chcesz pomuc to nie pisz", no ale przeczytałem prawie wszystkie posty (do 202 dosedzłem) i z tego co tam "wyczytałem" to :
a) 85% Sam Spam
b) 10% Kłótnie
c) Pozostałe 5% to ludzie którzy mimo ogólnego spamu piszą na temat ( szczunek dla was że wytrzymaliście, serio ).
Więc wniosek jest prosty, albo skończycz temat, albo go zamknąć.
A tak na marginesie w tym temacie jest tylu kandydatów na bana że ich nie jestem w stanie policzyć.
Wiem że zaraz po moim poście przeczytam coś w stylu " nie chcesz pomuc to nie pisz", wiem ale mimo tego to pisze.
Ps. Nie myście sobie że mnie nie interesują zagadki typu Mino Mag, Spike Sword, Ghul. Bo naprawdę przez wakacje dużo czytałem na te tematy po różnych forach, sam analizowałem Księgi Rookgaardu.

Themonn
13-11-2007, 22:24
Moze i tak wielu z was mi nie uwierzy jednak zdecyduje sie to powiedziec poniewaz czytalem sobie te niusy na forum o i wlasnie przypomnialem sobie tamten dzien to byly chyba wakacje okolo konca sierpnia... nie spodziewajacy sie zagrozenia wziolem kolege i poszlismy na quest Carlin Sword zabilismy wszystki minosy jak i orki bez zadnych problemow :] ale zobaczylem ze duzo osob a zwlaszcza rookstayerow stoi przy schodach nie wiedzialem co sie dzialo wiec postanowilem sprawdzic zszedlem po schodach na dol lecz nic nie bylo gdy odszedlem troche od drabiny zostalem azatakowany energy fieldem zdziwilem sie i zobaczylem mino maga :confused: mial pelne hp wiec szybko wyszedlem do tej pory nie wiem jak to sie stalo ale juz nie chodze na carlin sword quest :p ... jak juz powiedzialem napewno wieksza czesc z was mi nie uwierzy ale ja wiem co widzialem pozdrawiam :]

Cukierek
13-11-2007, 22:39
Tiaaa mino mage ... raczej Apprentice Sheng

Themonn
13-11-2007, 22:43
hehe mowilem ze nikt nie uwiezy ale co tam ja sie nie przejmuje :) wiem jak bylo i mam gdzies co mysla inni... dziwne ze zawsze na innych swiatach gdy pojawa sie Apprentice Sheng to pyrzwoluje Hieny !! ten nie przywolal nic i by w towarzystwie zwyklych mino

See Yaa In TiiBiaa :evul:
__________________________________________________ _/
nie wiesz jakbylo nie umiesz grac nie wypowiadaj sie !

Ameriov
13-11-2007, 23:25
Sheng ktorego ja ubijalem jakos nie przywolal, a po upie nawet nie zdarzy przywolac bo leci na 5 hitow... Tak jasne, wierzymy ci ze to byl mino mag \o/ Tylko ze wtedy bylo by o tym glosno, a jakos nic takiego nie slyszalem.

Themonn
14-11-2007, 09:16
tiaa ... nie wierzysz moze dlatego ze nie grasz na pandori no nie bylo o tym glosno bo online bylo jakies 10 osob ale h.u.j to jest twoja opinia moze poporstu jestes zbulwersowany bo na twoim swiecie nie bylo czegos takiego ... zjednym masz racje nie bylo glosno bo po co mialy sie zlewac nobki i bloczyc lub pisac jakies glupoty o tym ze zabily mino maga na roku :/

nairdan1994
14-11-2007, 09:42
Moze i tak wielu z was mi nie uwierzy jednak zdecyduje sie to powiedziec poniewaz czytalem sobie te niusy na forum o i wlasnie przypomnialem sobie tamten dzien to byly chyba wakacje okolo konca sierpnia... nie spodziewajacy sie zagrozenia wziolem kolege i poszlismy na quest Carlin Sword zabilismy wszystki minosy jak i orki bez zadnych problemow :] ale zobaczylem ze duzo osob a zwlaszcza rookstayerow stoi przy schodach nie wiedzialem co sie dzialo wiec postanowilem sprawdzic zszedlem po schodach na dol lecz nic nie bylo gdy odszedlem troche od drabiny zostalem azatakowany energy fieldem zdziwilem sie i zobaczylem mino maga :confused: mial pelne hp wiec szybko wyszedlem do tej pory nie wiem jak to sie stalo ale juz nie chodze na carlin sword quest :p ... jak juz powiedzialem napewno wieksza czesc z was mi nie uwierzy ale ja wiem co widzialem pozdrawiam :]

To nie byl Mino Mage tylko jeżeli już to Apprentince Sheng.I trzeba było zrobić screena!

nairdan1994
14-11-2007, 10:39
Mnie w tym temacie cholernie wkurza pisanie o NPCu Verocie.Po pierwsze to nie Veroth tylko Verond.Po drugie Verond to sprzedawca uliczny.Więc verond.Z małej litery i z niczym nie powiązany.

Elenai
15-11-2007, 00:04
Na tibiawiki pisze cos o wampirze na rooku... Nie wiem czy w to wierzc czy nie..
http://wiki.hunted.pl/wiki/Plotki#O_Wampirze

Hynu
15-11-2007, 00:23
Jeśli masz trochę oleju w głowie to nie myśl że te plotki są prawdziwe.
Vampir, i inne plotki zawarte w tamtym "dziale" nie są poparte jakimikolwiek dowodami, równie dobrze można ufać wszystkim ludziom na tym forum którzy twierdzą że mają spike sworda na rooku.

Lodzik

Dindsuk
15-11-2007, 18:02
Nom zaloguj sie na Kyre to pewnie o mnie chodzi, tylko nie wiedzialem ze SS ze mnie leci

@down
zgadzam sie z toba w zupelnosci, przeciez tibia to mnorpg co mowi samo przez sie

Rascusek
15-11-2007, 18:57
[QUOTE=MaveriC;771190]
po 3 Nie niebedzie spike sworda na rooku ...jest to za silna bron...
po 4 ....wylurowac mino maga do mino hell...mowi samo za siebie..
po 5 I kto by poszedl go zabic? takie noobi jak wy? Koles powiedzial kilka slow....ktore byly jush miliony razy a wy co? mokro w gaciach....[QUOTE=MaveriC;771190]

Zamiast przeszkadzać w myśleniu mądrzejszym od ciebie jak dostać sie do mino maga może byś popszedł i wywarzył te drzwi swoją głową. Spike sword jest jeden na serwer drugi właśnie jest na wysepce.

Co z tego że wszystko wiadomo , ale za nim napiszesz pomyśl, bo nie wyglądasz mi na 20 latka tylko na :baby: 8 letniego. To jest gra MNORPG

Vermilion
15-11-2007, 19:39
ten post jest do usuniecia delete plx[problemy z firefoxem]

Marcin24
15-11-2007, 19:51
O Enchanted Rose

http://wiki.hunted.pl/images/Yellow_Rose.gif (http://wiki.hunted.pl/wiki/Grafika:Yellow_Rose.gif) Ponoć ktoś niedawno znalazł przedmiot o nazwie Enchanted Rose w jaskini trolli na Rookgaardzie (http://wiki.hunted.pl/wiki/Rookgaard). Podobno róża leżała w worku koło wodospadu pod ziemią. Plotki głoszą, że rzecz tę znalazł pewien rookstayer (http://wiki.hunted.pl/wiki/Rookstayer) na Isarze (http://wiki.hunted.pl/wiki/Isara). Według pewnej osoby wracającej z katana room quest rookstayer który posiada te róże otworzył nią przejście w ścianie oddzielającej Ghoula (http://wiki.hunted.pl/wiki/Ghoul) od reszty świata!
O tym kiedyś słyszałem, ale wampir? Bzdura.
Amber (http://wiki.hunted.pl/wiki/Amber) (z Rookgaardu (http://wiki.hunted.pl/wiki/Rookgaard))

Według niektórych źródeł Amber jest płatną zabójczynią.
To jeszcze lepsze, niedługo powiedzą, że Oracle jest homoseksualistą.
Nie wiedziałeś? W czasie save serwera spotyka się z The Gatekeeperką na szybki 15-minutowy numerek ;P
Podglądacz :).

Gofin
15-11-2007, 19:59
Nie wiedziałeś? W czasie save serwera spotyka się z The Gatekeeperką na szybki 15-minutowy numerek ;P

Vermilion
15-11-2007, 20:58
Skad masz te info o enchanted rose??

Marcin24
15-11-2007, 21:08
Skad masz te info o enchanted rose??
http://wiki.hunted.pl/wiki/Plotki#Plotki_na_Rookgaardzie
Jeśli masz trochę oleju w głowie to nie myśl że te plotki są prawdziwe.
Vampir, i inne plotki zawarte w tamtym "dziale" nie są poparte jakimikolwiek dowodami, równie dobrze można ufać wszystkim ludziom na tym forum którzy twierdzą że mają spike sworda na rooku.
Jasne, jak widziałem MM w swoim pokoju, to była fatamorgana.

Ferumbras
15-11-2007, 21:21
Nie przjmuj się różą. "podobno, ponoś, jakiś, nidawno, jak głoszą plotki, wdg. pewnej osoby..." ja bym se dał spokuj

Matimatrix
16-11-2007, 19:44
LUDZIE W TYM TELEPORCIE ZA MINOMAGIEM JEST SPIKESWORD

wystarczy poszukać w necie a sie znajdzie filmik jak koleś zdobywa spikesworda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Marcin24
16-11-2007, 21:11

wystarczy poszukać w necie a sie znajdzie filmik jak koleś zdobywa spikesworda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Dział "Fake'i" troszkę wyżej.

nairdan1994
17-11-2007, 11:25

ten kretyn znowu swoje całe szczęście że usunęli jego temat aha mam tu dla ciebie strone http://www.zal.pl (http://www.zal.pl)

Piszczyk
17-11-2007, 17:10
powiedzcie mi czy to jest fahttp://pl.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y&feature=relatedke

Vermilion
17-11-2007, 18:14
fake i wescie przestancie z tym shadow rexem!chyba wysle emaila do administracji youtube zeby to usuneli :|

Herbi_Oxyna
18-11-2007, 12:07

tak, jasne, a jeśli aż tak lubisz fake'i to Zobacz jak Sunrise zdobywa SS'a i chain legs http://pl.youtube.com/watch?v=IOYwV_Gf-No :baby:

Vermilion
18-11-2007, 15:46
W jednej z ksiazek jest napisane ze pierwszy smok nazywal sie garshark. Moze to wlasnie jego zwloki leza na copper shield quescie. No i ten tunel na prawo od deda, moze tam jakis szatan siedzi;]

Marcin24
18-11-2007, 18:43
W jednej z ksiazek jest napisane ze pierwszy smok nazywal sie garshark. Moze to wlasnie jego zwloki leza na copper shield quescie. No i ten tunel na prawo od deda, moze tam jakis szatan siedzi;]
Mógłbym prosić o przytoczenie tekstu tej książki. A ten tunel to (podobno) prowadzi na Mainland. Od zawsze zasypany. Stamtąd przybył owy smok.

Drangir
18-11-2007, 20:28
Smok przybył tunelem z maina, bohaterowie go zabili (Helmet i Cooper shield po poległych zostały) a tunel... się zawalił? zapadł? został zasypany? i tyle :| W wielu miejscach to pisało (na forach i w książkach na rooku)

Vermilion
18-11-2007, 21:18
The First Creatures BOOK ONE

Zathroth however was delighted by the destructive potential, which Fafnar showed, and he looked upon her with delight. He
flattered her with compliments, and he succeeded in seducing her.
Thus they conceived Brog, the fiery raging berserker. Brog possessed only little of his fathers wisdom, and the heat of his
mother burned only deep inside of him. There however the fire became more ravaging and more hurting, and the rough titan
raged and cried that the elements were shaken. Inexpressible pain troubled him,until the blocheaded Brog compacted his
magical powers and hurled a major part of the fire far away from himself.(moment ze smokiem) From the fire, which did not want to cool down,
however immediately the first dragon, called Garsharak, rose and he bore many further lower dragons in the course of the
centuries from his fire and his magic, of the like we know today.

Marcin24
18-11-2007, 21:33
Ja tam nie widzę nic o tym, aby jakiś smok odwiedził Rookgaard.

Vermilion
18-11-2007, 22:30
Wiem ale myslalem ze jak ksiazka z rooka to mogl byc on...

Harpun
19-11-2007, 04:52
Chyba daję to w dobrym temacie, wydaje mi się, że o tym nie było wzmianki (jeżeli była, to wywalcie w piździet).

Na pewnym underground cheat site znalazłem ciekawego ssa, którego zapodaję.

Branie z pamięci Tibii informacji o potworze:
Czemu HP Mino maga nie zostaje wyświetlone?
http://img159.imageshack.us/img159/8741/beznazwyad9.jpg
Dla przykładu:

img528.imageshack.us/img528/4082/mino2yl0.png

Kozzak
19-11-2007, 15:08
Czy ktoś się zastanawiał i czy to było już na forum do czego służy ten "przycisk"? :confused:
http://tibia.pl/earth.php?x=32123&y=32054&z=12&q=134.26

Może ktos na nim musi stanąć żeby odblokować drzwi lub coś innego? :confused:

Marcin24
19-11-2007, 17:54
Może ktos na nim musi stanąć żeby odblokować drzwi lub coś innego?
Ten "przycisk" to błąd na mapie.
Czemu HP Mino maga nie zostaje wyświetlone?
Może dlatego, iż jest on za ścianą.

Harpun
19-11-2007, 18:00
Może dlatego, iż jest on za ścianą.
Pudło.

Dla przykładu sprawdzałem na innych potworkach na Mainlandzie w kopalniach Dwarfów (też parę potworków było za ścianą, i to niejedną, a HP wyświetlało).

Kozzak
19-11-2007, 18:02
No tez tak właśnie myślałem bo nigdy tam tego nie było;]

Marcin24
19-11-2007, 18:03
Dla przykładu sprawdzałem na innych potworkach na Mainlandzie w kopalniach Dwarfów (też parę potworków było za ścianą, i to niejedną, a HP wyświetlało).
Byłbyś tak miły i sprawdził jeszcze np. Ghoula, on też jest za ścianą (tj. jest niedostępny).
No tez tak właśnie myślałem bo nigdy tam tego nie było
No comment.

Anvortis
19-11-2007, 20:38
Nie wiem czy to juz bylo, ale nie mam zamiaru sprawdzac i tym samym czytac ponad 240 stron tematu :P.

http://rapidshare.com/files/70848830/YouTube_-_Sword_of_Fury_Quest.avi.html

To jest fake, czy co?

Lechista
19-11-2007, 20:56
Przecież hp potwora nigdy nie jest wyświetlone
@Up
Dzieki za keyloggera. Juz się nim bawię(czyt. Daje głuchy Cynk na Policji w internecie)
@Edit
Jak to Dragon nigdy nie dowiedził Rookgardu?? Co wy pieprzycie. Był kiedyś dragon i chciał znaleźć spokój na rookgardzie, ale było tam coś takiego, że jakieś potwory nie chciały, żeby on tam żył i go zabiły. Teraz jest quest na cooper shielda na roockgardzie ^^

Vermilion
19-11-2007, 21:04
@2x up

no nieee :|jak nie znajda na youtube to w pliku avi :/

@up
tu chodzi o to ze hp sie wyswietla na tibia ng...

Marcin24
19-11-2007, 21:47
To jest fake, czy co?
Jak chcesz jakikolwiek screen zamieścić -> http://imageshack.us/, jeśli film, to ewentualnie Youtube.
Przecież hp potwora nigdy nie jest wyświetlone
Pieprzysz androny?
Jak to Dragon nigdy nie dowiedził Rookgardu?? Co wy pieprzycie. Był kiedyś dragon i chciał znaleźć spokój na rookgardzie, ale było tam coś takiego, że jakieś potwory nie chciały, żeby on tam żył i go zabiły. Teraz jest quest na cooper shielda na roockgardzie
Proponuję zapoznać się z książkami w bibliotece na Rookgaardzie.

Anvortis
20-11-2007, 04:30
@Up
Dzieki za keyloggera. Juz się nim bawię(czyt. Daje głuchy Cynk na Policji w internecie)

To mial byc smieszne? Keyloggera, to ty masz w zeszycie kolegi .....

Na filmiku pokazany jest koles, co robi Spikesword Quest na rooku. Wyglada calkowicie jak real. Jak ktos bedzie chcial obejrzec, a nie chce mu sie sciagac z rapidshara, to pisac w temacie, zauploaduje na YouTube najwyzej, o ile jeszcze go nie widzieliscie (teraz nie mam konta).

Valderor
20-11-2007, 05:03
Na filmiku pokazany jest koles, co robi Spikesword Quest na rooku. Wyglada calkowicie jak real.

Jak to już ktoś na tym forum skomentował, Shadow Rex mowi: wyjdz.

Gorący apel do moderatorów: umieścić na widocznym miejscu ogłoszenie/przyklejony temat o treści "Filmik nakręcony przez Shadow Rexa to FAKE, prosimy nie pisać o nim więcej postów.".

@down: Debil.

Ligos
20-11-2007, 13:13
Wejdźcie se na www.video.google.pl i wpiszcie mino mage tam bedzie dwóch kolesi co go zabijają I TO JEST NOWA TIBIA SĄ ADDONYale mam terz podejrzenia mugl to byc ots albo goscie se zrobili fake'aX(X(X(X(X(X( a do teleportu to tez nie poszli -.-

Somrius
Magic Plate Armor
Morgaroth

Anvortis
20-11-2007, 15:48
No i oto mi chodzilo, teraz wiem, ze to tylko fake.

Vermilion
20-11-2007, 16:16
@lechista

a niby skad wiesz o tym dragu ?

Athelas
20-11-2007, 20:45
@up książki z rookgardu

@topic Przeczytałem wszystkie 246 stron. Zdecyduje się napisać, co o tym sądze.

Mamy dużo możliwości, bardzo dużo. księgi z rooka powinny dużo pomóc. wg. mnie to quest na myślenie. podstawowe pytanie od czego zacząć? quest z rooka powinien być na rooku, więc wg. mnie na mainie nie ma co szukać. jakiś NPC ma info, które trzeba jakoś wygarnąć, jak ze "A Strenght Fellow" w Venore. jeszcze znikanie/przenoszenie gdzie indziej SS'a może mieć znaczenie. tylko jak duże? według mnie nie zbyt duże. podobno rozwiązanie mamy przed nosem. szukajmy w tym, co już mamy, nie szukajnmy niczego innego. ja poszukam czegoś o Hyiacyncie (czy jakoś tak). mam tylko postać na mytherze, ale słabą, więc dużo za miastem nie znajdę. "przepickowanie" rooka wg. mnie nie ma sensu. Co do Mino Maga, to ja się nie skupiam na znalezieniu wejścia do niego, ponieważ sądze, że nie ma nic wspólnego z SS. Ktoś chce poszukać na Mytherze? zapraszam. Nick: Athelas Demon Hunter.

P.S. Ktoś z was napisze pewnie teraz, że nic nie wniosłem do tematu. chciałem wyrazić swoje zdanie na ten temat, więc nie obrażajcie mnie. I prosze wyrażać się kulturalnie w tym topicu, bo kłutnie nic nie dają

Herbi_Oxyna
21-11-2007, 12:19
Wejdźcie se na www.video.google.pl i wpiszcie mino mage tam bedzie dwóch kolesi co go zabijają I TO JEST NOWA TIBIA SĄ ADDONYale mam terz podejrzenia mugl to byc ots albo goscie se zrobili fake'aX(X(X(X(X(X( a do teleportu to tez nie poszli -.-

Somrius
Magic Plate Armor
Morgaroth

Owszem, ale skąd Lord of Gula ma meski outfit druida?

Name: Lord of Gula
Sex: female
Profession: None
Level: 45
World: Danera
Residence: Rookgaard
Last login: Oct 12 2007, 13:29:55 CEST
Comment: Retired?
Maybe ;]

First Player with 1kk of experience on Rookgaard-Danera.

..::Lord of Gula::..

Account Status: Free Account

Vermilion
21-11-2007, 18:46
Mam pomysl do ktorego potrzebne jest 14 osob. Wiemy, ze Cipsoft tworzac tibie wzorowal sie na mitologii itp. Przypomninialem sobie mit o minotaurze w labiryncie. I wpadlem na taki owoz pomysl;] :

W tym micie minotaur zjadal co 4 lata 7 dziewic i 7 prawiczkow wiec moze by tak pojsc 7 1lvli male i 7 1lvli female na mino hell mozna by poprobowac...

Lechista
21-11-2007, 18:49
@Up
Dobry pomysł. Przecież 1lvl to prawiczek ;D A ten tunel dla pierwszych leveli, aby wyjść z miasta po coś był :D
Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Nareszcie ktoś coś ciekawego wniósł do tematu ;D

Dindsuk
21-11-2007, 18:52
usunac posta (to przez neo ;/)

Dindsuk
21-11-2007, 18:52
@up,up
data, czas, swiat i gdzie sie spotykamy moge sie dolaczyc

Marcin24
21-11-2007, 19:30
Wszystko spoko, tylko najpierw trzeba znaleźć taki labirynt...

Drupiofpolska
21-11-2007, 19:33
@up
Ten labirynt to chyba wyjście z miasta dla 1 lvl'i tam przez poison spidery.

Wiceros
21-11-2007, 20:34
Labirynt to ten przed mino hell , nie ma tam respa minosa ale nie wiem ... probujcie hehe ;)

Michael2204
22-11-2007, 11:06
ja też mogę się dołączyć, tylko na Jamera bo tam mam na roku 10 lvl... ale przecież 1 lvl nie mogą wychodzić... jest jakiś tunel?

Ghazbaran
22-11-2007, 11:13
Mam pomysl do ktorego potrzebne jest 14 osob. Wiemy, ze Cipsoft tworzac tibie wzorowal sie na mitologii itp. Przypomninialem sobie mit o minotaurze w labiryncie. I wpadlem na taki owoz pomysl;] :

W tym micie minotaur zjadal co 4 lata 7 dziewic i 7 prawiczkow wiec moze by tak pojsc 7 1lvli male i 7 1lvli female na mino hell mozna by poprobowac...

Tylko że oni 0 EXP'a muszą mieć no to problem ale ...

odprowadzić do Minosakowatego Hela (xD) ...

odprowadzic do schodow i niech dedaja ale ...

LF dac im i po sprawie

Herbi_Oxyna
22-11-2007, 11:44
@Vermilion
Ciekawa propozycja, ale potrzeba 14 osób i to na tym samym serwerze. Jeśli ktoś będzie chciał wykonać ten test to ja się zgłaszam jako prawiczek ;p

Ghazbaran
22-11-2007, 12:07
@Vermilion
Ciekawa propozycja, ale potrzeba 14 osób i to na tym samym serwerze. Jeśli ktoś będzie chciał wykonać ten test to ja się zgłaszam jako prawiczek ;p

Zrobcie sobie postacie na Titani to ja i Mine Friend zaprowadzimy was Newbie (bo 1 lvl i 0 Exp'a musicie miec) no to 7 Male i 7 Female .

PS. Na Titani cały rook w Rooksteyerach więc ... uda sie ... może ... już to widze "Titania ... Pierwszy Server który zdobyl Sworda of Fury na Rookgaardzie" xD:p:p:p:p

Vermilion
22-11-2007, 12:12
E mozemy sie zebrac na danubi pojde swoim rookerem potrapuje wszystko i gitest, moze byc jutro o 9 rano?

@edit

moze z jakiegos npca da sie wycisnac jakies info majac na sobie silver lub bronze amuleta pojde poproboje z hiacynthem...

Ghazbaran
22-11-2007, 12:21
Hmm ... Nie wiem .

Ehh... na Titani jest wiele rooksteyerow

Ghazbaran
22-11-2007, 12:32
@Vermilion

1.Czy Czasem na Danubi nie było bardzo często AS'a ?
2.Czy na Danubi byl Munster ?

1.Tak był ale pokonywany przez same 20+Levele
2.Tak był ale pokonywany przez 5+ Levele xD:D:p

Vermilion
22-11-2007, 12:46
a ma kto na titanii zafundowac kilka lifeow?

Ghazbaran
22-11-2007, 12:50
Mam połowe BP of Life Fluid . Wiem że mało ale i tak wydałem dużo kasy na nie (chyba jakies 800 gp xD) a mam 4-5k nie wiem bo nie sprawdzalem xD ale chyba 4k a ten Mine Friend nazywa sie Zimmer Astral i on ma 3-4 BP of LF więc on ci da 5-6 LF i idziemy xD
Ale sie opisałem xD

Ghazbaran
22-11-2007, 12:52
On padł na Mainie i Chyba ich juz nie ma ale zapytam jak bedzię ONLINE :( dlaczego on padł ! musiał na Maina isc (Zdrajca Aff...)Ale i tak go lubie xD

Vermilion
22-11-2007, 12:52
ok to moze byc o 9 rano w ta sobote ;D?

Ghazbaran
22-11-2007, 12:55
Nie wiem ... Jak będzie ONLINE to idziemy a jak będzie OFFLINE to Nici (Jeszcze tylko kupie Igłe i bedzie Igła i Nici)

Vermilion
22-11-2007, 13:00
jak cos mozemy pojsc na danubii mam 12k

Ghazbaran
22-11-2007, 13:01
A jaki lvl bo ja nie wiem jak dojść tym tunelem :( do lasu i gdzie sie wychodzi :(

Marcin24
22-11-2007, 13:06
Przepraszam bardzo, ale takie rzeczy, to na PW załatwiać. A potem się ludzie dziwią, że spam jest.
@Ghazbaran
Używaj opcji "Edytuj".
@down
Aff... Sam z Forum Spadaj albo Sie nie odzywaj
A powiedziałem coś, żebyś z forum spadał? Po prostu doradziłem.

Ghazbaran
22-11-2007, 13:07
Przepraszam bardzo, ale takie rzeczy, to na PW załatwiać. A potem się ludzie dziwią, że spam jest.
@Ghazbaran
Używaj opcji "Edytuj".

Jak chcesz pomóc do napisz gdzie sie wychodzi tą dziora do lasu ??

@edit
@down

TY za Info ;]

Marcin24
22-11-2007, 13:15
Ostatni raz lecą te linki z tunelem dla 1 leveli:
Tutaj się wchodzi:
http://tibia.pl/earth.php?x=32076&y=32173&z=0&q=177.49
Tutaj, po dość długiej wędrówce, się wychodzi:
http://tibia.pl/earth.php?x=32094&y=32137&z=7&q=177.49

Ghazbaran
22-11-2007, 13:18
THX za Info (chyba sproboje wejsc i wyjsc xD)
:D:p:D:p:D:p:D:p:D:p

Marcin24
22-11-2007, 18:21
A wy to naprawdę chcecie zrobić? I myślicie, że to coś da? Jak skończycie to powiedzcie, co zdobyliście. Oczywiście, po za doświadczeniem w skillu "głupie pomysły".

Herbi_Oxyna
22-11-2007, 21:37
A wy to naprawdę chcecie zrobić? I myślicie, że to coś da? Jak skończycie to powiedzcie, co zdobyliście. Oczywiście, po za doświadczeniem w skillu "głupie pomysły".

Nie wiem, według mnie teoria Vermiliona pokrywa się z legendami o minotaurze i z tym, że SS'a zdobędzie osoba skromna.

Marcin24
22-11-2007, 21:43
Nie wiem, według mnie teoria Vermiliona pokrywa się z legendami o minotaurze i z tym, że SS'a zdobędzie osoba skromna.
Pokrywa się? Znajdź mi labirynt z Minotaurem i owcami (bo tak w micie jest).

Herbi_Oxyna
22-11-2007, 22:10
Z tego co pamiętam przed MH jest labirynt, a owiec rzeczywiście brak :p

Ghazbaran
23-11-2007, 11:49
I tak jakiś noob zrobił sobie Konto na Forum po to zeby napisac (LoL) jak zdobyc SoF'a według poradnika Shadow'Rex'a(Noob)

mucek
23-11-2007, 16:21
Wiem ze pomyslicie ze oszlalem ale chyba skaplem sie co trzeba zrobic. Trzeba wejsc (kilka krzesel lub skrzynek i po sprawie)powiedziales ze tam jest dziua, wejsc do niej.Minohell jest daleko polozone prawda , wienc moza ta dziura prowadzi to pokoiku mm a telport doprowdzi nas na wysepke z spike swordem....... Nieśmiejcie sie;)

Qert
23-11-2007, 16:32
Oszalałeś to za mało powiedziane .............

Wiceros
23-11-2007, 19:42
Moze spike znika i mozna go zdybc na mainlandzie miasto thais, 8 lvl i spike to juz cos hehe , moze byc? Malo prawdopodobne ale teraz juz wszystko moze miec sens , jesli to nie ma sensu to ktora teoria ma ? ze przejdziesz przez kamienie? ;)

Herbi_Oxyna
23-11-2007, 23:43
I tak jakiś noob zrobił sobie Konto na Forum po to zeby napisac (LoL) jak zdobyc SoF'a według poradnika Shadow'Rex'a(Noob)
Nie dziw się, nie nabił stu postów na TORG'u więc nie mógł tam puścić tego linka

@edit
Sorki, to nie był link

Dziwack
24-11-2007, 01:20
Wiem, że troszkę pomieszam w opowieściach o MinoMagu, ale mam pewne informacje. To zaczyna nabierać sensu. A mianowicie, to słyszałem legendę o 'magicznych drzwiach' z MinoMagiem w komnacie. Słyszałem, że trzeba zebrać ciała niektórych potworów (chyba troll, orc, wolf oraz minos) i złożyć je na podziemnych grobach (wejście koło orców spearmanów) pilnowanych przez skeletony, w odpowiedniej kolejności, której nie znam :( ale podobno z krwi tych potworów ma złożyć się klucz, który pasuje do drzwi z MinoMagiem. Żadna magia nie otworzy tych drzwi, bo nikt na Rooku nie umie czarować, a poza tym, to dlaczego są te podziemne groby, jak nie w celu złożenia tam ciał potworów?? :) Znowu dobrze wykonana robota ;) Podejrzewam, że gdy pokona się MinoMaga i wejdzie się do dalszych komnat, to znajdzie się tam teleport prowadzący do Spike Sworda. Ma sens?? Ma!

Serdecznie proszę o ocenę mojego posta i proszę o wyrozumiałość, bowiem mam 12 lat :D

MasterTusk
24-11-2007, 01:29
Wiem, że troszkę pomieszam w opowieściach o MinoMagu, ale mam pewne informacje. To zaczyna nabierać sensu. A mianowicie, to słyszałem legendę o 'magicznych drzwiach' z MinoMagiem w komnacie. Słyszałem, że trzeba zebrać ciała niektórych potworów (chyba troll, orc, wolf oraz minos) i złożyć je na podziemnych grobach (wejście koło orców spearmanów) pilnowanych przez skeletony, w odpowiedniej kolejności, której nie znam :( ale podobno z krwi tych potworów ma złożyć się klucz, który pasuje do drzwi z MinoMagiem. Żadna magia nie otworzy tych drzwi, bo nikt na Rooku nie umie czarować, a poza tym, to dlaczego są te podziemne groby, jak nie w celu złożenia tam ciał potworów?? :) Znowu dobrze wykonana robota ;) Podejrzewam, że gdy pokona się MinoMaga i wejdzie się do dalszych komnat, to znajdzie się tam teleport prowadzący do Spike Sworda. Ma sens?? Ma!
Serdecznie proszę o ocenę mojego posta i proszę o wyrozumiałość, bowiem mam 12 lat :D

To, ze masz 12 lat nie znaczy ze mozesz plesc glupoty(taka uwaga przydatna na przyszłosc).Co do ortografii - smiac mi sie teraz chce z tych wszystkich kozaków co 'wjedzą wjęcej' i mają po 15-16lat, a tu 12latek ich wyprzedza;)

Jesli chodzi o tą 'teorię' to jest ona wymysłem gracza, mijająca się z rzeczywistym questem(o ile takowy istnieje)

Herbi_Oxyna
24-11-2007, 09:45
@2up
Ty też oglądałeś film Shadow Rex'a, czy czytałeś temat aryt'a?
Wjelu słyszało o spike swordzie.
Lecz nie wielu wje jak go zdobyć więc wam wytłumacze.
Wjęc tak najpierw idziemy do nory szkieletów na północny-zachód tam gdzie jest krąg i ork sperman.
Następnie zchodzimy na dół i na grobach ustawiamy ciała . Czaszki nie tykamy!
-minotaur
-ork sperman(lub zwykły)
-troll
-tu jest czaszka-
-wilk
-pająk
-sarna
Jakość ciał jest bezzanczenia.

Potem na czaszke wylewamy lifefluid czaszka się zapali i zdobędziemy golden key...

Następnie idziemy w pęłni "wykonać" mino hell . Ponieważ wielu myśli że najlepsza rzecz z tego qłesta jest to carlin sword lecz to nieprawda.
Wjęc zchodzimy na dól z kolegami albo sami wycinami minotaury i otwieramy drzwi do mino maga.
Następnie i go powalamy i idziemy dalej potem na końcu korytarza znajdziemy teleport.
Przeniesie nas on do sali bez potworów na końcu będzie skrzynia
Otwieramy skrzynie i wchodzimy w prawy teleport co nas teleportuje na małą wyspe niedaleko rockengarda. Na końcu tej wyspy jest skrzynia.
W tej skrzynie leżą chain legsy.
Potem wchodzimy w teleport i wracamy na Rockengard.

Tak Jak powiedziałem arytowi, powiem i tobie - Nagraj to na Video i zuploaduj na Youtube jak próbujesz zrobić klucz i pójdź do MM.

Qert
24-11-2007, 11:37
Ten filmik to oszustwo sprawdziłem tą teorie z ciałami potworów i to nie działa więc najpierw sprawdzi a potem mów ......

Morze gram krótko w Tibie ale wiem co mówię

Maff
24-11-2007, 12:05
Ten kretyński filmik sprawdzało dużo osób. Nie wiem, po prostu nie jestem w stanie tego pojąć jak Ci "koffani rookstayerzy" potrafią wałkować ten sam filmik tyle razy. Tyle ludzi powtarza, że to jeden wielki wałek a Ci dalej "Fiem jaq zdłobyć szpike szworda" ...

Mefiu121
24-11-2007, 15:15
Ja myśle, że to jest tak:
-jest gdzieś teleport na rooku do którego jest bardzo trudno się dostać a ponieważ zadużo minosów teleportowało sie tym teleportem został on uszkodzony dlatego tylko farciażom którzy odnajta ten teleport udaje się dosjć do mino maga a tym którym sie niepowiedzie zostanął przeniesieni do Więzienia w tym mieście mino :]

Vermilion
24-11-2007, 22:23
Po co niby mialy by sie tym tp teleportowac=.= Wez idz stad

Herbi_Oxyna
24-11-2007, 22:24
Ashlon, dlaczego usunąłeś mój inteligentny pomysł? X(X(X(X(X(X(

@2up aha jasne

@down
No fłaśnie :D

A tak na serio
1. jeżeli już szukacie jakiegoś powiązania MM z SS to poprzyjcie je faktami.
2. Jeżeli macie teorię zdobycia SS, to nie walcie jej od razu do topicu, tylko postarajcie się ją wprawić w życie (ewentualnie dobrze przemyśleć)
3.Nie spamujemy tekstami typu: >>mam szpejk szforda<<

@Marcin 24
Teraz ok?

Athelas
25-11-2007, 00:31
Nie no ludzie nie podniecajcie się shadow rexem, bo on nie "says" tylko "muwi".

@topic Jeśli droga do SS prowadziłaby przez MM i przypuscmy ze bym sie dostal do MM'a i po teleporcie bym mugl wziasc SS'a to bym go sprzedał, a walilbym zlootowanym Z MM TM (Taurusus Mace). no to niemialoby sensu. to tak jakby ze stworuw przed roomem z nagrodami w PoI wypadaly rzeczy lepsze niz z samego questa:p to tylko umacnia mnie w wierze ze MM ma malo wspulnego z SS'em.

@Herbi_Oxyna
No ja cie przeciez to byl najlepszy i najbardziej prawdopodobny pomysł!!! jak Ashlon mugł to zrobić!!!

Ghazbaran
25-11-2007, 10:45
Ten kretyński filmik sprawdzało dużo osób. Nie wiem, po prostu nie jestem w stanie tego pojąć jak Ci "koffani rookstayerzy" potrafią wałkować ten sam filmik tyle razy. Tyle ludzi powtarza, że to jeden wielki wałek a Ci dalej "Fiem jaq zdłobyć szpike szworda" ...A wez sie zamknij . Sam nie masz Rooksteyera a masz juz cos do nich X( wez sie schowaj albo nie pisz tu

PS.Kup sobie słownik !

Nie dziw się, nie nabił stu postów na TORG'u więc nie mógł tam puścić tego linka

@edit
Sorki, to nie był link

No ale pisał wedlug poradnika SR(walić "Drania":p) tam że czaszki nie ruszamy wylewamy LF na czache

PS. I tak to tu było pokazane jak ten Noob pisał To

Owszem, ale skąd Lord of Gula ma meski outfit druida?

Name: Lord of Gula
Sex: female
Profession: None
Level: 45
World: Danera
Residence: Rookgaard
Last login: Oct 12 2007, 13:29:55 CEST
Comment: Retired?
Maybe ;]

First Player with 1kk of experience on Rookgaard-Danera.

..::Lord of Gula::..

Account Status: Free Account

Bo da sie zmienić Płeć za 5 dni PACC'a:]

PS. Był Filmik jak Lord of Gula z jakims kolesiem deda MM
ale tam na koncu :p komnaty jest Sciana cala bez ziemi tylko cala :]

Cukierek
25-11-2007, 11:26
@Ghazbaran

Czy Ty nie możesz edytować postów ?