zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

kuba1324
04-07-2006, 09:52
Nie mezczyzna, nie kobieta ale... samiec?

@down

owszem znaczy tyle, ale to jakies znaczenie musi miec... czy jest cos co nie ma plci w tibii? i do tego znajduje sie na rooku? raczej nie

A to moze miec przenosne znaczenie... samiec nie to nie to samo co mezczyzna... to tak samo jak z kwadratem i prostokatem... nie kazdy prostokat jest kwadratem, nie kazdy samiec jest mezczyzna...
Co nam zostaje obok samca? Co jeszcze nie jest mezczyzna? Blind Orc... Ja jednak stawial bym na Toma... i ukryte znaczenie jego imienia... Ale to domysly
Hehe, czasem śmieszą mnie wasze pomysły/domysły.
Tom to jest popularne imię na zachodzie, które nie może mieć żadnego ukrytego znaczenia.
A co się tyczy tego samca, to zgodze się z tobą. W Anglii na koty mówią "tom(cat)", co jest okresleniem kocóra(a więc samca).
Była kiedyś taka bajka "Tom and Jerry"(czy jakoś tak), gdzie kot nazywał się Tom.
Topic...
@- Prodigy -
Mam do ciebie prośbe, czy mogłbyś wskazać źródło owej książki, której treść umiescileś w tym temacie. Początkowo mówiłeś, że jest ona w bibliotece w Ab, poźniej, że skopiowałeś ze strony zagranicznej, która przetłumaczyla tą książke z jakiegos dziwnego języka. Bardzo prosze o link(adres strony)/ miejsce respawnu książki.
@Edit
Down: Ja wcale nie uważam, że ten tekst wymyśliłeś. Jesli tak to odebrałeś, to wybacz.
Dzięki za link.

- Prodigy -
04-07-2006, 11:07
@Up - drogi imienniku - książkę znalazł ktoś - nie wiem kto - i skopiował ją dla tibianews.net i jak sam wwidziałes, pisali, że książke znaleziono w ukrytej półce (?). Ja sobie tego tekstu nie wymyśliłem, bo aż takim mastah of english to nie jestem ;) Tu masz link - http://www.tibianews.net/article.asp?id=212

Yours Pell

Lizek
04-07-2006, 11:18
co do znikniecia SoF'a to po zniknięciu , chyba po kilku dniach, 1 albo 2 była plaga ratów na rooku na moim servie. Było to niedawno, jakieś 2 tygodnie temu chyba.

tomektrz
04-07-2006, 11:29
Plagi ratów zdarzają się dość często, nie sądzę, aby miały jakieś powiązania ze znikaniem Spike Sworda z wysepki.

Dziutrix
04-07-2006, 14:54
jesli to jest takie latwe, to moznaby zapytac Gremlina. pewnie wie... napewno wie... ale na pewno nie powie <qs> ale pewnie jakos naprowadzi x)

kuba1324
04-07-2006, 15:21
A teraz książki: (gdzie je znaleść)
-na Pohu jest jakaś wyspa na której niema potworów tylko róże. Trzeba zejść na dół iść przy ścianie (klif to sie nazywa chyba xD) i tam będzie taki wulkan na wodzie. Obok będą leżeć 3 książki (jeśli to resp a nie ktoś rzucił)

wiem od kolegi na razie o tym

Mówiłem gdzie znajdują się książki - kto ma chara na mainie niech pójdzie i sam sprawdzi.

Chodzi ci o wyspe, gdzie mają wstęp wyłącznie druidzi?
Otóż sprawdziłem ją i znalazłem tylko to:
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/inne/UO0200.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/inne/UO0201.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/inne/UO0202.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/inne/UO0186.jpg
(Offtopic: Pewien "noob" 49 elder druid, próbował mnie trapnąć, za to że byłem polakiem.... ehh, nie tylko rookstayer'zy trapują :p)
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/inne/druid2wyspa.jpg

Miejsce respawnu książki: Biblioteka na wyspie Druidów na Poh'u
Treść:
"...
...ut we have to ...
...
Now that the Plains of Havoc are
to dangerous for a safe passage,
we will leave the Isle of the Mists
and abandon this meetingplace.
Hopefully we will be able to reclaim
it in better times. If any ...
..."
Jak widać nie ma to nic wspólnego z zagadkami rooka.
Sprawdze jeszcze jutro po ss-ie, czy nie ma jakiejś innej księgi.
Koło "wulkanu" też nic nie było.
--------------------------------------------
To ja Stonoga.

Coraz bardziej pogłębia mnie pewnien bug. Skoro w książce znalazłem że Dixi to SIOSTRA Obiego a gdy ide do Dici i gadam z nią to wychodzi że jest WNUCZKĄ Obiego to wydaje mi się że o tych książkach CipSoft zapomniał (nieusunął) i zrobiło się straszne zamieszanie. Bo jeśli jedna taka książka jest fałszywa to inne też mogą być takie... :\ i co teraz zrobić? A może to źle przetłumaczyłem? Wydaje mi się żetrzeba jakoś ''przestraszyć NPC'' czyli może Syamoura nastraszyć diabłami które torturują, Loui królikami, Hiacyntha szczurami, Amber królem z Thais i minotaurami, orcami że znów ją porwą (dla nierozumnych: nie na kawałki) zielonymi smokami i minotaurami...

PS: Do kogoś tam up ze zdjęciem z qestu Goblinów: czy mi się wydaję czy to jest dalsza część ''Korytarzu Furii''?

Skoro znalazłeś taką księge to proszę o jej wskazanie:
a) miejsce respawnu,
b) treść księgi.

PS2: Doszedłem do wniosku że jednak nie da się zlurowac rata do NPC i moze się go nawet nie boi. Po prostu było tak (zapiski pewnego marynarza z maina, niewiem jak się nazywał ale moze znacie takiego NPC z tego że ma drzwi wychodzące na krzaki i wodę które nikt chyba nieotworzył, w 2 beczkach trzyma ryby i mówi coś o dziurawej łodzi): ''Amber boi się minotaurów, zielonych smoków i orków, tak orkowie długo ją więźili nauczyła się ich mowy, Loui wie coś bardzo ważnego, ale nikt mu niewierzy, on się boi, a pustelnik ukrywa swój strach przed szczurami'' wydawało mi się że hiacynth to pustelnik, wygnaniec którego nawet dosyć stara Lily nigdy niewidziała w mieście. Bo musicie zrozumieć że nie było tak: ''Hyacynth to wygnaniec'' ale Veroth o złej nieczystej duszy, wygnaniec bijący się z własnymi czynami i dumą musiał znaleść sobie pomocnika takiego jak on...'' no i myśle: Hiacynth, w tkaim razie jest pustelnikiem, wgnańcem itp i tak mozna w kółko. Przekonałem się że wszystko, ale wszystko jest ze sobą na rooko powiązane. Zwykły gracz wchodiz na orc tower i myśli: ''Dobry tu ejst exp że te orcowie...'' a rookstayer myśli: ''Tu była kiedyś więziona Amber, ciekawe czy ta wieża ma szczyt...''

Ten marynarz nazywa się "Hoggle, jest on zwyklym npc i nie ma nic wspólnego z wyspą Rookgaard, ani z jej mieszkańcami.
Oto jego wypowiedzi:
Na informacje o rooku milczał, o rzeczy z maina typu"excalibug" nawet nie pytałem.

18:41 Hoggle: Welcome to my humble home!
18:44 Hoggle: I am Hoggle. I live in this house.
18:42 Hoggle: I am just a poor fisherman.
18:42 Hoggle: It's a very hard job, cause without a boat I have to swim and fish at the same time!
18:43 Hoggle: My boat sunk. I thought it would be more aerodynamic with holes in it.
18:41 Hoggle: I think they can talk, but they are wise enough to be silent. Once I saw a mermaid.
18:41 Hoggle: I saw one! She had the body of a fish, and also the head of a fish. Amazing!

Oto zawartość beczek i innych pojemników w jego domu.
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/inne/UO0187.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/inne/UO0188.jpg
Sprawdzałem to już drugi dzień i nie było nic innego, co mógłby ktoś zabrać.
---------------------------------------------
To by było na tyle.
Na razie.

Tom The Tanner
04-07-2006, 22:54
Na tym ostatnim zdjęciu - właśnie tam kolega mi to dokładnie opisywał. Tam leżały ciągiem 3 książki dwie były o PoHu i Venore a 3 o Rookgaardzie. Jescze sie popytam.

Lord Wardi
04-07-2006, 23:21
Lol ja sie w tym połapać nie mogę nie chce mi się czytać ponad 70 stron :PP Ale ciekawe :D

tomektrz
05-07-2006, 15:18
Czy my nie szukamy za daleko? Ja myślę, że trzeba mimo wszystko szukać na Rooku. I tu powinniśmy dowiedzieć się o tego "nie mężczyznę i nie kobietę" bo to jest klucz do całej sprawy.

Minsc Of Jamera
05-07-2006, 17:54
To wszystko ciekawe... Ja mam tez wiele pytań... Kiedy poszedłem do minohell pod labiryntem było wiele sopli... dziwne... nie doszliśmy do celu... miałem najwyższy level: 11. Byli też 8,9,5,7,6. Wszyscy padli w walce z 4 minosami. Ja zostałem sam i nie było zadnego minosa. Ale miałem 50 HP i bałem się co dalej. Czy dam rade z czerwona energia?? Ale dosyc offtopa :)

Te sople... może ma związek z tym kluczem i...magią?? Poklikam na nie wszystkie Use :). Jeszcze kojarzy mi się temat, że forumowicz znalazł list o mniej więcej takiej treści: że minosy wrócą i sie zemszczą (?). Nie pamiętam dobrze... Jeśli już to rozwiązaliście to dajcie znać bo nie czytałem 70 ileś stron...

Pozdro!

Devil Tuning
05-07-2006, 18:17
Moze troszcze zbaczam z tematu ale co u robi rat ???????????? ocb:confused:

www.cotozarat.jpg.pl

ale bez kitu wam mówie nierobie sobie zadnych jaj, jak cos wiecie to piszcie:)

Dark Alphadron
05-07-2006, 20:42
Tego rata wpuścił tam Dallheim aby przestraszyć Normę. -.-
Nic innego jak ostatni rat z plagi na rook. (codziennie kilka godzin po restarcie serwera.)
@down
Od tego kiedy zadziała skrypt.

Uther92
06-07-2006, 09:27
@up czasami póżniej palga jest ale od czego to zależy to nie wiem

Minsc Of Jamera
06-07-2006, 12:21
Poraz kolejny nie wiem, czy to jest ważne, lub czy ktoś już o tym nie napisał ;P, bo nie czytałem wszystkich postów :).

Kiedy wszedłem na góre u Toma (1 piętro) jak zwykle zauważyłem dwa zamknięte drzwi. Ale przy tym bliżej schodów jest w rogu jest wiaderko, Tylko ono coś zasłania. Jeśli mi się dobrze zdaje - to dżwignię jakąś zasłania. Tylko, że drzwi są zamknięte ;/. Co o tym myślicie?? Chętnie bym zamieścił screen tylko strona do skanowania mi nie włazi ;/. Dajcie znać na PW jak zamieścić xD

P.S. Wiem, wiem to troche nobowskie ;P

Lizek
06-07-2006, 12:35
@up
Ameryki to ty nie odkryłeś ..
ludzie nie piszcie jak nie przeczytaliscie tematu.

Glowa14
06-07-2006, 12:47
Minsc Of Jamera to juz bylo przerabiane 100 razy na tym forum ...wiec poczytaj sobie dokladnie

kuba1324
06-07-2006, 14:43
Ostatnio na forum, użytkownik @Alor Arkar(obecnie @- Prodigy-) umieścił zawartość książki, która przedstawia historie Spike sword'a. Pochodzi ona ze strony tibianews.net.
Oto link: http://www.tibianews.net/article.asp?id=212
Zaciekawiła ona mnie bardzo, podobnie jak was, jednak chciałbym podwarzyć jej wiarygodność.

"Although Cipfried was nice to her, she raged upon him and scratched his face as badly as she could, before a few townsfolk came to help Cipfried. Quick to heal his own wounds, Cipfried called this girl "Kylindra Ennorath". Kylindra, being a little elven girl was very eager to learn the arts of combat. Usually found with a little bow to shoot the smallest of creatures, but usually with only her nails or a sword."

<tutaj mam spory problem z przetłumaczeniem pierwszych zdań> Mimo tygo, iż Cipfried był dla niej miły, ona rzuciła się na niego z wściekłością i zaczęła drapać jego twarz tak bardzo, jak tylko potrafiła, do czasu, aż kilku mieszkańców wioski nie przybiegło Cipfriedowi na pomoc. Cipfried szybko uleczył swoje rany. Nazwał dziewczynkę "Kylindra Ennorath". Kylindra będąc małą elficą dziewczynką, była niezwykle chętna do nauki sztuk walki. Zwykle używała małego łuku, którym strzelała w mniejsze stworzenia, lecz często walczyła poprostu własnymi paznokciami (drapała) lub mieczem.

Gdyby ta dziewczynka nazywała się tak, jak pisze w tekscie, to napewno Cipfried miał by coś do powiedzenia na jej temat. Musiał ją przecież pamiętać.

Nasuwa mi się już tu pytanie, Czy ta książka nie została napisana przez graczy?

Uważam iż najepszym rozwiązaniem było by odnalezienie tych "tajemnichych książek"(było ich kilka).
Oto wstęp do tego artykułu.

After searching through the library found in Ab'Dendriel, the librarian found a few extremely old books on a hidden shelf. Since many humans couldn't understand the language used, those books were most likely forgotten over time. However, with the humans and some of the elves of Ab'Dendriel living in close harmony, we have finally translated some very interesting reading material.

Mamy już więc podpowiedź gdzie szukać tych tekstów(jeżeli okażą się prawdą).
Gdyby udało nam się tego dokonać(znaleść księgi), to potwierdzenie wiarygodności tego artykułu nie było by jedynym plusem"+".
Jak widzimy w "komentarzu", tekst został przetłumaczony przez graczy z innego języka niż ludzki wraz z pomocą innych npc.
Nie został jednak umiesczony cały zbiór książek(nie potrafili przetłumaczyć/nie chcieli podawać całej treści). Jeśli by się nam udalo odnaleść te pisma, a także je przetłumaczyć, to możemy zdobyć kolejne cenne informacje, które z pewnością mogą sie przydać. Mogła zaistnieć przecież sytuacja, że imię tej dziewczynki zostało źle przetłumaczone.

Jeśli chodzi o screen, który jest umieszczony w tamtym artykule(na tibianews.net), to uważam, iż jest to sfabrykowane zdjęcie. W tibii nie ma takich grafik, żeby w książkach można było umieszczać fotki. Stworzono go pewnie dla zaciekawienia czytelnika.
http://www.tibianews.net/img/articles/spikebook.gif

Uważam, iż odnalezienie tych książek jest korzystniejszym sposobem zdobycia SOF'a niż snucie kolejnych teorii na temat "martwego wilka", lub udawanie mądrego(Tom the Tanner) piszącego wiele(zmyślonych?) informacji, rzekomo przeczytanych w pewnych książkach,a gdy sie go spyta o ich miejsce, to albo milczy, albo podaje wymyślone przez siebie miejsce(Wyspa druid'ów, npc Hoggle-kolo mount sternum i inne takie jak książka, w której pisze, "że dixi to siostra obiego", etc.)...
---------------------------------
Na razie.

- Prodigy -
06-07-2006, 16:15
@Kuba

Po 1 - przestań pisać "- Prodigy -", bo te myślniki są zupełnie niepotrzebne. Pisz Prodigy albo Pell.

Po 2 - To, że ta fotografia dołączona do książki jest stworzona przez graczy (dokładniej mówiąc grafików strony www.tibianews.net) jest oczywiste. A co do podważania wiarygodności owej książki, to mnie też troche zaciekawiło (rozczarowało?) kompletne ociemnienie Cipfrieda i innych NPC, które teoretycznie mogły mieć (lub napewno miały - jak Cipfried) styczność z Kylindrą. Ponadto, jak czytamy z wstępu do artykułu, książkę znaleziono "W ukrytej półce biblioteki miasta Ab'Dendriel" - powiedzcie mi gdzie the fuck jest ta ukryta półka/szafka..., bo będąc w Ab'Dendrielskiej bibliotece nie znalazłem nic. Ale cóż - takich fałszywych tropów (wciąż jednak nie do końca wiadomo, czy to faktycznie fałszywe info...) były już na forum dziesiątki, jeśli nie setki. Btw, umieszczając ten tekst na stronie, nie liczyłem, że wszyscy odrazu rzucą się na poszukiwania - każdy może iść własnym tropem, niezależnie od moich domysłów, wskazówek i poszlak. Swoją drogą jednak cieszę się, że jako jedna z niewielu (moim zdaniem) osób na tym forum (chodzi mi jedynie o dział Tajemnice~, bo wiadomo, że całe forum nie uczestniczy w naszych dywagacjach) starasz się coś udowadniać/obalać i do tego trzeźwo myślisz ;)

Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy prawdy ;) A żeby nie było, że tym razem niczym was nie zaciekawie, to macie tu ten oto link - http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Xybers

Ja osobiście powątpiewam w prawdziwość informacji podanych w jego komentarzu. Dlaczego ? (chodzi mi tu tylko pare pierwszych linijek - co do reszty, to nie mam podstaw, żeby mu nie wierzyć)

1) Postać ta ma nie więcej niż 2-3 miesiące (zapytacie skąd wiem - przecież data stworzenia postaci jest ukryta - otóż ów osobnik grał wcześniej na mainie do około 75 lvla swoim EK i po bodajze hacku sprzedał postać a sam zaczął grać na rooku) - tak więc - coś mało czasu potrzebował na znalezienie "Klucza 4602" i wejścia do Mino Maga. BARDZO mało...

2) Account Status: Free Account

Coś mi się wierzyć ciut nie chce, że ludzie na FACC mogliby sobie ot, tak śmigać po komnacie z mino magiem, lurować pod Mino Hell itp.

Wiem, że Xybe ma konto na tym forum i możliwe, że nierzadko je odwiedza, tak więc, gdybyś ew. czytał ten tekst drogi Xyb~ to wyślij mi proszę na PM Screen/Filmik jak łazisz (solo? -.^) po komnacie z mino magiem. Uprzedzając odpowiedź - nie wierzę, że nie zrobiłeś SSa w TAKIM momencie ;)

/Yours Pell

Tomi'RookStayer
06-07-2006, 18:48
Witam jestem rookstayerem pewnie jak wiele z was i rowniesz interesoje mnie tajemnice Sof'a , przez dlugi czas sledze wasze forum i uwazam ze jestesci bardzo blisko cele ale nie pisze taego posta zeby was pochwalic ;P ale dlatego ze wpadlem na pewnien pomsul :) sodze ze jezeli no oklo SS so kamienie i nie mozomy przez nie przejsc to moze w czasie gdy ognie naokolo niego jak i zaruwano ognie na tych z wlokach na pacc area sie zmiejszajo to wlasnie w tym czasie SS sie teleportuje do jakiegos miejsca np: Do pokojo z MM. Wiem ze to jest troche nienajlepszy pomusl ale sodze ze jezeli chcemy ten sword kiedys zdobyc powinismy probowac wszytkiego. -PoZdRo-

O i jeszcze jedno sodze ze te plagi z eratami tp tez nie przypadek uwazam ze wlasnie jest to znak ze w tym czasie Sof zostal "teleportniety" do miesca na ktorym na nas czeka ;P bo bowiedzcie mi czy koles ktory chce zdobyc sword bedzie czekam przy wyspie i patrzyl kiedy sword zniknie :/ nie sodze ale so to tylko moje przypuszczenie wiec prosze was o skomentowania mojej wypowiedzie nie wazne co o niej myslicie :)

Soeld:Ocera
Nick: Don Alfons (Rook)
LvL:14
Skills:19/23

Poborca_Podatkowy
06-07-2006, 19:02
Czy ta "książka" się przyda?
Mirror mirror on the wall, who is the craziest of them all?
@down
kto tu się wymądrza?

Tom The Tanner
06-07-2006, 19:13
Niektórzy się wymądrzają bo myslą że pozjadali wszystkie rozumy ale to ich sprawa. ^^ Uważam że ktoś powinien przetłumaczyć tą książkę (chodzi mi o te linijki) dokładnie. A to że Cipfried nic nieodpowiada to jest normalne weź naprzykład takiego Sama - Obi i inni NPC mówią że Obi jest jego kuzynem a Sam milczy. Gdy powiedz do Obiego Dixi nic a gdy powiesz do Dixi job to mówi że Obi to jej dziadek. Skoro taki Al Dee reaguje tlyko na jakieś 3 nicki NPC to Cipfried będzie reagował na jakąś Kylindrę z księgi w zakuroznej bibliotece tysiące kilometrówod niego? Powinien reagować ale ja zawsze uważam że rookgaard jest niedopracowany. Widziałem tak dużo bugów... :P

PS: Mącicie mi w głowie! Niemówiłem że Dixi to siostra Obiego ale że tak mi się wydaje (pisałem to gdy byłem newbie bo koledzy przynieśli mi księgi których nikt jesze nie wkleił na forum i się podniecałem xD) heh stare dobre czasy :P

- Prodigy -
06-07-2006, 19:16
Tom... powiedz jakiej linijki tekstu nie rozumiesz...

Tom The Tanner
06-07-2006, 19:28
Tom... powiedz jakiej linijki tekstu nie rozumiesz...

:P Proszę:
(...)<niedosłownie - ale mniejsza o to> Pewnego dnia na Rookgardzie, była mała(...)
(...)<tutaj mam spory problem z przetłumaczeniem pierwszych zdań> Mimo tygo,(...)
(...)<tutaj to już wogóle mnie dobił początek, ale jakoś spróbuje...> Im dłużęj(...)

- Prodigy -
06-07-2006, 21:35
Uwierz mi, że WSZYSTKIE te teksty przetłumaczyłem jak należy, a różnica jednego słowa jak "pewnego dnia" i "pewnego razu" nie mają ŻADNEGO wpływu na znaczenie treści książki i Spike Sworda raczej dzięki temu nie odkryjesz ;) A jak nie chcesz polegać na moim tłumaczeniu, to niech ktoś ci to przetłumaczy i zobaczysz jakie 'kluczowe dla tematu' słowa źle przetłumaczyłem...

tomektrz
08-07-2006, 08:38
Znaczenie jest oddane w miarę dokładnie. A zastąpienie jednego słowa innym nie ma tu najmniejszego znaczenia. Poza tym j. angielskiego nie da się dosłownie przetłumaczyć.

Pan Qba
08-07-2006, 15:48
Na tabliczce jest napisane, ze tylko pokorny moze zdobyc SoF, wiec trzeba pokornie isc na maina jak kaza Cipy i zdobedziesz spike'a:D

Golbud
08-07-2006, 16:12
Ja Wiem Jak Sie Tam Dostac Ale Raz Juz Napisalem I Prawie Za To Bana Dostalem Niewiem Czemu Wiec Bede Pisal Na Priva Jak Ktos Chce

Alessandro Del Piero
08-07-2006, 16:17
Zaloguj sie teraz to pogadamy

Pan Qba
08-07-2006, 17:52
Golbud, chetnie uslysze, prosze napisz mi na Priv:)

Glowa14
08-07-2006, 23:11
Golbud to kolejny noob ktory mysli ze jest smieszny , nie pisac do niego bo bedzie tylko siedzial i z was lał w gacie...

Dark Alphadron
09-07-2006, 00:34
Ja Wiem Jak Sie Tam Dostac Ale Raz Juz Napisalem I Prawie Za To Bana Dostalem Niewiem Czemu Wiec Bede Pisal Na Priva Jak Ktos Chce
PW. Napisz mi jak się tam dostać tak dokładnie jak umiesz. Tylko, panie Aviator (LOOOOOL!), zachowaj reguły ortografii i interpunkcji.
@down
Wiem, posta czytałem. W dodatku wcale nie był jego.

Hakuoh
09-07-2006, 00:42
Tak jasne. Skopiuje ze swojego posta, który napisał w pewnym temacie i powie wam, że trzeba przekopać kopalnie na terienie dla PACC, zdobyć jakiegoś RED KEY'a blebleble. Nie zmyślajcie, że wiecie jak się dostać do Mino Maga lub Ghoula bo to jest bez sensu. Wiesz jak się dostać a nie robisz tego. Logika, logika i jeszcze raz logika.

Rychus
09-07-2006, 10:37
Ehh przeczytalem wszystkie strony tego tematu OD POCZATKU B) i musze powiedziec, ze wiekszosc to bezsensowna klutnia. Tak na prawde to pracuje tu jedynie Stonoga (teraz Tom the Tanner) Kszaq (czy jakos tak ^^), Prodigy i moze jeszcze z 3 osoby, ktorych nickow juz zapomnialem za co przepraszam ;) Z tego co widze to mamy okolo 50 - 60% zagadki rozwiazane. Bardzo duzo wniosla ta cala opowiesc o tej dziewczynce na K, z imieniem tak wymyslnym, ze zapamietalem jedynie pierwsza litere ^^ Widze jednak, ze sprawa moze obejmowac nietylko rook, ale i main. Postaram sie przeczytac WSZYSTKIE dostepne ksiazki w Ab'D jako ze obecnie robie runki i nie mam nic innego do roboty ;) Wiele osob mowi, ze quest zostal zamkniety ja jednak w to nie wierze i mam nadzieje ze w koncu uda sie wam cos zdzialac ;) Mam jedna prosbe. Zdecydujcie sie w koncu na jakim swiecie robimy ta expedycje, to wtedy stworze rookstayera i pomoge. Pomyslalem sobie, ze skoro osoba, ktora napotkala ta dziewczynka na K, wyszla ze swiatla to moze byl to ktorys z bogow (taka teoria juz sie tu pojawila), lub Wyrocznia, ktora moze miec cos wspolnego z roznej masci bogami (tez ktos wspomnial), a ja pomyslalem, ze moze to ktoras z innych osob wladajacych magia, lub posiadajacych jakies zdolnosci telepatyczne, a zaliczalbym tu CipFrienda i Hyiacynta, ale to tylko taka moja hipoteza i wcale nie musi sie sprawdzic ;) Z tego co widze, to cialo wolfa moze byc kluczem do zagadki. Zauwazylem, ze chcecie szukac jakiejs osoby na PACC area, ale... martwe zwierzatka skupuje nie kto inny tylko Tom the Tanner, wiec moze jemu opchnac tego wolfa i zobaczyc co sie stanie (nie wiem czy juz ktos tego nie wymyslil, bo mozliwe ze gdzies mi umknela i jesli tak to sry). Jak narazie tyle ode mnie ;)
Pozdrawiam.

Alessandro Del Piero
09-07-2006, 10:40
Wolfa nie da sie opchnąć Tomowi, bo mówi, że jest nie świeży. a jeśli chodzi o świat to zapraszamy na Azure do Rook Balanced ;)

Rychus
09-07-2006, 11:03
Ok zarejestrowalem sie na Azurze :) Moj nick to Rychus the Rookstayer. Napisz prv w grze plz ;)

tomektrz
09-07-2006, 11:25
Na tabliczce jest napisane, ze tylko pokorny moze zdobyc SoF, wiec trzeba pokornie isc na maina jak kaza Cipy i zdobedziesz spike'a:D
Dokładnie! Jedyne 400-500 gp. A ile każdy z was stracił już na life fluidy itp?

Glowa14
09-07-2006, 13:02
z tym wilkiem to juz chyba wszystkiego z kumplem probowalismy i nic .;( ;(

a to co powiedzial Knightmare zapytany czy jest mozliwosc zdobycia Sof'a :

There are so many secrets hidden in my areas that never ever where found, only the obvious things seems to attract peoples attention and possibly distract it from other things that would be too obvious else ;o)

;)

Poborca_Podatkowy
09-07-2006, 13:25
Ej, a próbował ktoś tego wilka gdzieś położyć? Tak jak w queście na Bright Sworda. Nie wiem czemu, ale od razu nasunęły się mi 2 myśli:
- pokazać lub spróbować sprzedać do Blind Orcowi,
- położyć go nad sklep Toma, np. przy tych kratach.
Nie mam pacc, więc tego nie sprawdze :p
@edit
I jeszcze jedno:może do Toma trzeba powiedzieć np. I have orc wofl, skeleton wolf, wolf skeleton lub coś w tym stylu? Bo to nie jest w zwykły wolf i na pewno nie da się opylić go w zwykły sposób ;)
@edit 2 down
Faktycznie, srry, zapomniałem gdzie on jest. Byłem obok Wasp tower i tam był krąg, ale dead wolfa nie znalazłem (ktoś go chyba zabrał) i chociaż już tam byłem kilka razy, pomyślałem że jest na terenie dla pacc (mój kolega miał pacc, 1 raz zobaczyłem ten krąg u niego) i stąd ta pomyłka :o

Olitar
09-07-2006, 13:41
Poborca a na huj ci pacc?? Przeciez Tom, Slepy Orc jak i Tom sa w strefie dla facc

Klusus91-plock
09-07-2006, 13:55
Alex del piero ja bylem przy tym jak sie robila gildia rook balaned tylko ze teraz mam bana na tym koncie (do jutro!!) Jedna rzzecz rozkiminilem tylko nie wiem jak jest ta gora wapsów to po >> jest taki malutki bialty kwadracik wydaje mi sie ze mozna tam wolfa połozyc ale nie wieczy co to tam wagule jest! ja mam 4 lvl tam pamieta m ze trzeba bylo miec (zółte wlosy niebieski tółów i jakie sie cchailo buty :> dacie invite do gildi? moze cos pomoge ;D.Jutro konczy mi sie ban o 14 to sie logne i zagadam do was POZDRO RB!

Pan Qba
09-07-2006, 14:14
Dzis jakis noobek mi tlumaczyl, ze aby dostac sie do sof, nalezy znalezc miotle i poleciec na wysepke xDDDDDDD

Yambler
09-07-2006, 16:17
[QUOTE=Tomi'RookStayer]Witam jestem rookstayerem pewnie jak wiele z was i rowniesz interesoje mnie tajemnice Sof'a , przez dlugi czas sledze wasze forum i uwazam ze jestesci bardzo blisko cele ale nie pisze taego posta zeby was pochwalic ;P ale dlatego ze wpadlem na pewnien pomsul :) sodze ze jezeli no oklo SS so kamienie i nie mozomy przez nie przejsc to moze w czasie gdy ognie naokolo niego jak i zaruwano ognie na tych z wlokach na pacc area sie zmiejszajo to wlasnie w tym czasie SS sie teleportuje do jakiegos miejsca np: Do pokojo z MM. Wiem ze to jest troche nienajlepszy pomusl ale sodze ze jezeli chcemy ten sword kiedys zdobyc powinismy probowac wszytkiego. -PoZdRo-

O i jeszcze jedno sodze ze te plagi z eratami tp tez nie przypadek uwazam ze wlasnie jest to znak ze w tym czasie Sof zostal "teleportniety" do miesca na ktorym na nas czeka ;P bo bowiedzcie mi czy koles ktory chce zdobyc sword bedzie czekam przy wyspie i patrzyl kiedy sword zniknie :/ nie sodze ale so to tylko moje przypuszczenie wiec prosze was o skomentowania mojej wypowiedzie nie wazne co o niej myslicie :)

to pisze yambler :

pierwszy raz kozystam z tego forum i mam pomysł
moim zdaniem najbardziej zaangażowani sa w tej sprawie hiacynth semur cz4e jakis tak i ze wlasciwym tropem jest znikanie ss mysle ze wlasnei gdy ss znika rozpoczyna sie plaga ratów po co?? zeby hiacynth który o wszystkim wie nie ukradl go na spule z semurem któru nic nie wie ale ma kase i skupuje zmarłe szczury ale zwykle gdy plaga sie konczy ss wraca na swoje miejsce mysle tez ze ten mpc co boi sie królikuw na mainie jest intrygujacy stanol dokladnie pod cavem z zajacami i az prosi sie zeby mu je zrulowac prubowaliscie juz? a moze jeden z tych królików to ten pierwszy mpc ?? kolega mi mówil ze na hibernie 30 rookslayer ma spikesworda kolega ma 74 msa to raczej nei klamie jutro dowiem sie nika tego rokstayera i napisze moze ktos go wypyta i uda sie zdobyc legendarny miecz??

Raxev
09-07-2006, 16:45
@Yambler
1. Brednie
2. Ortografia
3. "Kolega" nie ma spike sworda
4. O tym już było wiele razy

Poborca_Podatkowy
09-07-2006, 20:19
@ 2 up
Ciekawe, bo przyjaciel znajomego kolegi kumpla mojego ciotecznego brata ze strony ojca stwierdził, że na wysepce otoczonej ogniami jest jakaś broń i związany z nią quest i po długim namyśle powiedział to innym. Oczywiście jego geniusz z niewiadomych przyczyn (NIE)wniósł dużo do sprawy. Ten gość miał nick bliźniaczo podobny do ciebie. Wiesz coś o tym?

Zdechly kret kanalowy
10-07-2006, 14:01
Chciałbym spokojnie oznajmic ze wiem skad sie wziool i co robi minomag w minohell oraz skad spike sword

W kazdym razie bylem blisko rozwiazania ale nic ale absolutnie NIC nieznalazlem, koledzy szukali nawet na Edron... Znalazlem tez cos o spike swordzie ale to zaraz na razie ocencie!

PLAGIATPLAGIATPLAGIATPLAGIATPLAGIATPLAGIATPLAGIATP LAGIATPLAGIAT

urgh..ten noob skopiowal to z jakiegos bloga na onecie....zreszta mow prawde anie ukrwywaj ze w rl jestes chlopakiem

(serio widzialem to w jakims blogu na onecie)

Alessandro Del Piero
10-07-2006, 15:07
On od początku mówił, żę jest facetem. A może to blog zrobił plagiat? Daj link do tego bloga, a nie oskarżaj bez dowodów.

Michal9000
10-07-2006, 16:05
Ignorujmy go, zdechły kanałowy to noob.

Yambler
10-07-2006, 17:13
Gu Rokuguardin jego nick jak bendzie online poprosze go o screna to polak

hiberna swiat

Wievioor
10-07-2006, 20:12
OK Więc przeczytałem (w 3 dni jakby to kogoś obchodziło) wszystkie 80+ postów :gazeta: i bardzo mnie to wszystko zaciekawiło. Ogólnie na samym początku gdy pierwszy raz zobaczyłem ss na wyspie to pomyslalem ze to tylko taki bajer, dopiero po przeczytaniu tego tematu dowiedzialem sie minomagu ghoulu itp. Chcialbym dolaczyc do rook balanced (sry jak cos przekrecilem :() Zalozylem chara na tym swiecie.

Moj nick: Spalony Omlet

@Ten gosc co przeszukal PoH i dal te screeny
na tej polce sa zdaje sie 3 czesci, trzeba kliknac na wszystkie 3 bo na kazdym moze byc co innego(sry jak mimo to znalazles tylko to)

Ogolnie gratz wszystkim za wysilek, ja tez wlaczam sie do poszukiwan ;)

/EDIT\ Hehe na tym swiecie dzis byla wyrzynanka. Kilku gosci (najprawdopodobniej z rook balanced) stalo na wejsciu nad sklepem toma z katanami fluidami salmonami itp a nooby rzucaly tam macy zloto i co sie dalo zeby ich wpuscili :P nawet dyskoteka była :P
http://img150.imageshack.us/img150/7185/uo00054tu.png

@topic
Wrócę do tego wilka na kamieniu. Może to mało prawdopodobne ale wolf czytane od tyłu daje nam wyraz FLOW.

flow1
przepływ, strumień, prąd; a flow of information przepływ informacji

flow2
płynąć; The river flows into the sea. Ta rzeka wpływa do morza. Tears flowed down her cheeks. Łzy spływały jej po policzkach.

Po tym, jak zemdlała z wycieńczenia i płaczu

To może być po prostu szukanie za daleko od wszystkiego, ale nie wiem - Można pokombinować

THC1983
11-07-2006, 10:44
a tu prosto z tibianews zamieszczam to zdjecie bo moze nie kazdy to widział według mnie to test server :P albo fake :Phttp://img152.imageshack.us/img152/5985/0007969hc.jpg (http://imageshack.us)

a tak pozatym to czytam codziennie te posty i nikt nie spomniał o jednej zeczy a mianowicie ze obok slepego orka jest kowadło moze slepy ork to KOWAL :p moze trzeba mu dac okreslona liczbe piece of iron a on na wykuje cos wzamian :P

Yuno Skumi
11-07-2006, 12:56
z kolegom na honerze zrobiliśmy se dwie nowe postacie
była plaga ratuw w thais poszliśmy do spikesworda patrzymy jest
a puzniej zniknoł pojawia sie mino a obok 4 meat
później ja poszedłem on mi mówi że chodzi mino mag na wyspie i go walnoł z pioruna
a teraz powiedzial ze pojawił się nagle koło minomaga spikesword

Alessandro Del Piero
11-07-2006, 13:31
@up

Mógłby ktoś to przetłumaczyć? :o

Wievioor
11-07-2006, 14:04
Znalazlem jeszcze cos takiego:

http://img81.imageshack.us/img81/101/uo00060jr.png
To coś wygląda jak kawałek papieru, albo czegoś w tym stylu, ale niestety nie mogę tego podnieść przesunąć ani nic w tym stylu :(

Michal9000
11-07-2006, 14:06
jak dla mnie, to kamień.

Alessandro Del Piero
11-07-2006, 14:10
To jest kawałek listu, ale niestety rośnie na nim kwiatek ;(

Michal9000
11-07-2006, 14:24
powtazam, jak dla mnie, to kamień, których od h*ja jest na pustyniach, i w górach (na main)
edit:
http://img80.imageshack.us/img80/7132/stone3ge.png

Wievioor
11-07-2006, 14:30
Kamienie nie maja prostokatnych tych a to jak widac ma

To jest kawałek listu, ale niestety rośnie na nim kwiatek ;(

Albo kawalka papieru (paper, nie scroll)

Ozurtes
11-07-2006, 14:32
To nie kamień bo ma róg z kątem prostym :P tak jakby, kamienie takie nie są.
@up
Właśnie :P pierwszy byłeś, jakzacząłem czytać tą strone to na dole jeszcze nie było twojego :P

Michal9000
11-07-2006, 14:42
Chryste. Kwiatek...Kamień...Kwiatek, zasłania bok kamienia....
model:
._
[o] - kwiatek
.*

<=> - kamień

._
[o]=> - kwiatek na kamieniu
.*

Mam nadzieje że zrozumieliście o co mi chodziło. Koniec wykładu, dowidzenia.

Ozurtes
11-07-2006, 14:43
Ja zrozumiełem ale i tak uważam, że to nie kamień :P
@down
Faktycznie :P

Michal9000
11-07-2006, 14:48
wiem że to niedobre, nie ładne, i ogólnie be, ale:
http://img134.imageshack.us/img134/4893/stone9ez.png
Wykonano w map editorze.

Wievioor
11-07-2006, 15:02
Wykonano w map editorze.

Sam wykonywałeś? Czy to z neta jest?

PS. Co to za programik??

Michal9000
11-07-2006, 15:12
Zapewne dostanie opie-rdziel od "sił wyższych" ale:
-sam wykonałem
-OTS map editor- program do robienia map do OTS.

PS. Żeby nie było. Ja, nie robie OTSa. Tylko czasem tak sie bawie w tym programie.

Wievioor
11-07-2006, 16:16
i co jest na tym kwiatku? moglbys pokazac to samo tylko ze bez skaly?:cyclops:

Michal9000
11-07-2006, 16:21
nie chce mi sie robić. Powiem jak zrobiłem. Umieściłem trawe, umieściłem KAMIEŃ na kamieniu KWIATEK a po skosie do KAMIENIA i KWIATKA góre.

Wievioor
11-07-2006, 16:27
Hmmm, tak racja racja, to jest kamień. Wiec szukamy dalej ;)

Azazel Warrior
11-07-2006, 16:37
ciekawe tezy......

Hakuoh
11-07-2006, 20:47
http://img152.imageshack.us/img152/5985/0007969hc.jpg (http://imageshack.us)

To jest Fake, gdyż w pokoju Mino Maga występuje także Barrel, czego na tym zdjęciu tego nie ma.

Wievioor
11-07-2006, 21:06
o jeju barrel nie barrel przeciez barrela mozna przesunac, wywalic i zniszczyc...

Hakuoh
11-07-2006, 21:47
o jeju barrel nie barrel przeciez barrela mozna przesunac, wywalic i zniszczyc...
Chyba mnie nie zrozumiałeś.
Ja dosyć często bywam w Mino Hell (poluje na PD ale to szczegół) i bywam w miejscu z kominkiem i spoglądam na pokój z mino magiem. Ponieważ Mino Mage przesuwa boxy, chesty, itp. widze, jak przenosi Chest i BARREL. A sądząc po tym zdjęciu to jest Fake bo brakło tego szczególu. A tak wogóle, czy ten klucz musi być akurat silver? Może być bone, albo copper, lub nawet black...kto wie...

Ozurtes
12-07-2006, 11:21
Poza tym albo ktoś na tym zdjęciu/fake'u przesunął tego chesta albo to fajktycznie fake (raczej to drugie) bo jak coś jest w rogu to jak MM może to przesunąć? Nie może. Chyba że chodzi o inny chest, lol?

Hakuoh
12-07-2006, 12:33
Poza tym albo ktoś na tym zdjęciu/fake'u przesunął tego chesta albo to fajktycznie fake (raczej to drugie) bo jak coś jest w rogu to jak MM może to przesunąć? Nie może. Chyba że chodzi o inny chest, lol?Tak jak na tym zdjęciu/fake jak ty określiłeś, może przesunąć w bok. Widziałeś kiedyś potwora, który przesuwa parcele, boxy itp.? Nie? To se wypróbój. A tak wogóle, zauważyliście, że mino mag został pokonany na zaledwie 6 hitów? To musiałby być OTS

Ozurtes
12-07-2006, 12:38
@up
Niektóre potwory przesuwą tylko jak im coś zastawia przejście, musialby iść w ścianeżeby przesunąć ale i tak by zniknął chest. Tzn przesuwa tylko w tą strone w którą idzie jeśli chest jest przed nim. więc w prawo nie może na tym zdjęciu przesunąć!

Jarassimus
12-07-2006, 14:43
A tak wogóle, zauważyliście, że mino mag został pokonany na zaledwie 6 hitów? To musiałby być OTSNie musiałby. Przy bardzo dużym skillu Distance Fighting (i przy wykorzystaniu zatrutych strzał), a także dużym szczęściu do hitów (hit z łuku potrafi zabrać nawet 40 HP) byłoby to możliwe. Minotaur Mage ma tylko 155 HP, a w walce w zwarciu jest przecież kiepski i bardzo nieodporny na obrażenia fizyczne.

Ale...

Mi to też trochę podejrzanie wygląda. Skąd bowiem wiadomo jaki jest układ ścian, mebli i innych obiektów w pokoju Minotaura Maga? Stojąc w pomieszczeniu z piecem widzimy wszak zaledwie kawałek tego pokoju. Mi to też śmierdzi fake-iem.

Pozdrowienia.

GM Dark Evil
12-07-2006, 14:59
No racja wszystko mozna znalesc w ksiegach wszystko układa sie w całosć jednak ci z tibi wiedza jak fajnie zrobic historie B) a ze spike swordem nie wiem nie patrzylem nigdy o co biega ważne ze se lezał moze da sie go w jakis sposob zdobyć napewno jeśli sie komus to uda bedzie zapamietany w historii tibii na zawsze. :)

a jesli chcecie zobaczyc bloga noobow look :
http://tibiafajowagra.blog.onet.pl/

Kshaq
12-07-2006, 15:13
@Jarassimus
Ty chyba sam nie wiesz o czym mówisz... Bardzo duży skill dista i hit za 40 z łuky. No brawo!!! <lol> Na Rook'u 20 skill dista jest duży. A hita z łuku nie dasz, hity zadajesz ze strzał używając łuku. Pozatym hity po 40 z arrowsów na Rook'u są niewyobrażalne. Pozatym każdy mówiąc o 6 hitach miał na myśli uderzenia z miecza, cluba, topora.
Układ ścian był pokazywany na forum wiele razy poprzez użycie programu Tibia NG. Żaden problem zrobić takiego fake'a używając PhotoShopa albo jeśli ktoś jest w tym naprawde dobry to nawet paincie.

Mówie ci to już drugi raz. Pomyśl zanim napiszesz...

Jarassimus
12-07-2006, 16:41
@Jarassimus
Ty chyba sam nie wiesz o czym mówisz... Bardzo duży skill dista i hit za 40 z łuky. No brawo!!! <lol> Na Rook'u 20 skill dista jest duży. A hita z łuku nie dasz, hity zadajesz ze strzał używając łuku. Pozatym hity po 40 z arrowsów na Rook'u są niewyobrażalne. Pozatym każdy mówiąc o 6 hitach miał na myśli uderzenia z miecza, cluba, topora.
Układ ścian był pokazywany na forum wiele razy poprzez użycie programu Tibia NG. Żaden problem zrobić takiego fake'a używając PhotoShopa albo jeśli ktoś jest w tym naprawde dobry to nawet paincie.

Mówie ci to już drugi raz. Pomyśl zanim napiszesz...Aha, wiedziałem, no kurtka, byłem pewny na 100%, że albo Ty, albo ktoś z Twojej świty TWA zaraz się tu udzieli. Kurczę, Ty tak robisz specjalnie, żeby mnie zniechęcić do tego forum, prawda? Bo przecież już dwa razy napisałem, że tu jest syf, więc co ja tu jeszcze robię, skoro miałem się stąd zwijać, prawda?

Wiesz... odpieprz się ode mnie, bo czytając Ciebie ma się wrażenie, że jesteś Wszystkowiedzący i Najlepszy_Z_Najlepszych. A nie chce mi się z takimi rozmawiać. Za wysoko, gówniarzu, nosa trzymasz - myślisz, że Twój wysoki level, a może Twoje znajomości w Tibii, tudzież na tym forum, a choćby Twoje bezczelne i aroganckie teksty robią na mnie najmniejsze wrażenie? Ja Ci napiszę tylko pierwszy i ostatni raz: kiedy chcesz komuś wytykać błędy - starannie się przygotuj do swej wypowiedzi. Bo tak jak Ty chcesz mi tu umilić życie na tym forum, tak i ja, jeśli się postaram, mogę Ci je nieco uprzykrzyć.

Strzela się z łuku a nie ze strzał, a więc hity zadaje się z łuku. Bronią do zadawania hitów jest łuk, a nie strzały. Tak samo jak strzela się z karabinu, strzelby lub pistoletu, a nie śrutu czy pocisków. Następna sprawa: strzelanie z łuku :-P daje obrażenia fizyczne (hity :-P), takie same jak te zadawane przez walkę w zwarciu. Tutaj (http://tibia.erig.net/Bow), tutaj (http://tibia.erig.net/Physical_Damage) i tutaj (http://tibia.erig.net/Hit) możesz uzupełnić swą wiedzę - Panie Przenajmądrzejszy. :-P

Dziwne, nigdy nie zabiłeś wilka, węża czy deera z łuku :-P jednym hitem? Bo ja tak. Ale może Ty próbowałeś je zabijać ze strzał, więc dlatego Ci się to nie udawało :-P. Jeszcze raz powtarzam: Minotaur Mage jest nieodporny na obrażenia fizyczne zadawane między innymi z łuku :-P i uważam, że, przy dużym szczęściu do hitów możnaby go wziąć na sześć hitów. Ale, faktycznie, ze strzał (rzucając nimi lub kłując przeciwnika), te hity mogłyby być zerowe, Panie Mądraliński. :-P

Czytasz w myślach ludzi, którzy tu pisali? Na jakiej podstawie wnosisz, że mieli oni na myśli walkę w zwarciu? Skoro nawet na tym forum, tylko gdzieś w innym wątku jest wyraźnie napisane, że jedynym najsensowniejszym sposobem na zabicie Minotaura Maga jest strzelanie do niego z łuku :-P przy użyciu zatrutych strzał. A może na powyższym obrazku jest pokazane lub w jakiś inny sposób uwidocznione jest to, w jaki sposób gracz ten walczył z minotaurem? Ahaaa, Ty jesteś Pan Wszystkowiedzący, więc Ty po prostu o tym wiesz i kropka. :-P

I kolejna sprawa: wiem, że Distance Fighting na poziomie 20 jest bardzo duży. Ale przecież może być gracz, który ma ten skill jeszcze większy. Jaki ma ten skill @ Sunrise albo @ Rookguardian de'Bove? I takich właśnie graczy jak oni miałem na myśli w swej wypowiedzi. Powtórzę to już n-ty raz: uważam, że byliby oni w stanie, przy dobrym szczęściu do hitów z łuku :-P zabić tego minosa. A może spytajmy ich o zdanie zamiast przyczepiać się do @ Jarassimusa, Panie Wszechwiedzący?

No i wreszcie. Nie używam żadnego Tibia NG, a Ty nie odpowiedziałeś wyczerpująco na moje pytanie. Jeśli chcesz mi udowodnić, że coś palnąłem nie tak - podaj linka do właściwego miejsca, bo tak pitolić to i ja sobie mogę. Ktoś tam jest dobry w Paint czy Photo Shop, a ja jestem dobry w C++ i HTML i z co z tego. Chcę widzieć konkrety, a nie przyczepianie się do słówek czy literek.

Ja zresztą, o ile zauważyłeś, sam nie neguję tego, że to może być fake. :-P

A, żeby nie było tak już do końca offtopic: proszę mi pokazać dokładne i wiarygodne miejsca (linki), w których: CipSoft napisał, że zamknął sprawę Spike Sworda; CipSoft napisał, że nie zamykał żadnego questa; Cipsoft napisał, że Spike Sword czy Minotaur Mage nie są i nigdy nie będą dostępne dla graczy; CipSoft napisał, że którakolwiek z tych spraw jest dostępna dla graczy.Tak się bowiem składa, że całkiem niedawno przekopałem wszystkie archiwa (http://www.tibia.com/home/?subtopic=news-archive) na stronie tibia.com (http://www.tibia.com/) i jakoś tego nie znalazłem. Ale, może już byłem zmęczony i godzina późna, a może też nie doczytałem, a przecież na tym forum jest niejeden taki, podobny do @ Kshaq, jakiś Pan Wszechwiedzący, który mi zaraz napisze, żebym pomyślał zanim się wypowiem. Ja, w przeciwieństwie do niego, robię to ZAWSZE, a nie tylko czasami.

Dlatego, odnośnie tematu tego wątku i poruszanych w nim zagadnień, nie mam do tej pory żadnego stałego zdania, bo uważam to zarówno za prawdopodobne do wykonania, jak i też, w niektórych miejsach, za wierutną bzdurę. Ten temat jest wielki i nie należy do niego podchodzić lekceważąco.

A już z pewnością sami użytkownicy tego forum (w tym ja) nie zasługują sobie na lekceważenie przez Panów Wszechwiedzących.

nosane
12-07-2006, 16:42
Na Rook'u 20 skill dista jest duży. A hita z łuku nie dasz, hity zadajesz ze strzał używając łuku.
Człowieku, nie kompromituj się. Dlaczego się czepiasz? Wiadomo, że nikt nie będzie bił łukiem! Jak ktoś powie, że zabił kogoś z pistoletu, to też go zjedziesz, że przecież "tak naprawde to on go nie zabił z pistoletu, tylko z naboju! <lol>"! Jarassimus miał powiedzieć, że hit za 40 ze strzały?? No nóż się w kieszeni otwiera jak się takie rzeczy czyta.

Pozatym każdy mówiąc o 6 hitach miał na myśli uderzenia z miecza, cluba, topora.
A skąd wiadomo? Przecież hit "ze strzały" to tak samo jak hit z czegokolwiek innego... Durne tłumaczenie. To znaczy "Skoro my myśleliśmy, że on go zabił z miecza, to nie mógł go zabić z łuku!!"...

Proszę, myślcie trochę, a nie patrzcie, gdzie ktoś coś napisał nie tak i jak by tu go ochrzanić i zjechać!

@up
Uprzedziłeś mnie ;). Zgadzam się w stu procentach...

- Prodigy -
12-07-2006, 16:55
@Jarassimus
Ty chyba sam nie wiesz o czym mówisz... Bardzo duży skill dista i hit za 40 z łuky. No brawo!!! <lol> Na Rook'u 20 skill dista jest duży. A hita z łuku nie dasz, hity zadajesz ze strzał używając łuku. Pozatym hity po 40 z arrowsów na Rook'u są niewyobrażalne.

Niewyobrażalne jest twoje nikłe pojęcie o zadawanych obrażeniach na danym skillu, więc zanim coś napiszesz, to sprawdź, czy to Cie nie kompromituje ;)
A co do hitów z łuku - najpierw wyskiluj postać do 20 dista, a potem pisz głupoty.

Wievioor
12-07-2006, 17:17
Znalazlem za drzewem silver key 4603, nie wiem do czego on jest, ale nie pasuje do pokoju toma...

/edit\

Sorry teraz zobaczylem na tibia.pl ze to do katana roomu :)

Kshaq
12-07-2006, 18:38
byłem pewny na 100%, że albo Ty, albo ktoś z Twojej świty TWA zaraz się tu udzieli
Więc skoro wiedziałeś to nie trzeba było pisać tego posta. Co do TWA to zaraz moge zwołać resztę żeby też się tu wypowiedzieli, lecz wątpię i im sie nie dziwię.

Kurczę, Ty tak robisz specjalnie, żeby mnie zniechęcić do tego forum, prawda?
Zgadłeś...

Bo przecież już dwa razy napisałem, że tu jest syf, więc co ja tu jeszcze robię, skoro miałem się stąd zwijać, prawda?
I właśnie o to chodzi i dlatego nie wiem co tu jeszcze robisz skoro TWA doprowadzało cię do szału, więc krzyżyk na droga. Papa, bye bye, alivederci, cya, nao itd.

Wiesz... odpieprz się ode mnie, bo czytając Ciebie ma się wrażenie, że jesteś Wszystkowiedzący i Najlepszy_Z_Najlepszych.
A nie wiedziałeś?

Za wysoko, gówniarzu, nosa trzymasz - myślisz, że Twój wysoki level, a może Twoje znajomości w Tibii, tudzież na tym forum, a choćby Twoje bezczelne i aroganckie teksty robią na mnie najmniejsze wrażenie?
A nie robią?

Ja Ci napiszę tylko pierwszy i ostatni raz: kiedy chcesz komuś wytykać błędy - starannie się przygotuj do swej wypowiedzi.
Ja ci już pisałem żebyś też myślał zanim napiszesz cokolwiek na forum. Odpowiedź twojego myślenia jest widoczna w pierwszym zdaniu twojej wypowiedzi.

Bo tak jak Ty chcesz mi tu umilić życie na tym forum, tak i ja, jeśli się postaram, mogę Ci je nieco uprzykrzyć.
Ty się żalisz czy chwalisz...?

Dziwne, nigdy nie zabiłeś wilka, węża czy deera z łuku :-P jednym hitem?
A czy te zwierzaki mają po 40hp?

Czytasz w myślach ludzi, którzy tu pisali?
A nie wiedziałeś?

Dalszej części nie chce komentować, bo mi sie niedobrze robi, ale jeszcze się przyczepie do kilku rzeczy...

Jaki ma ten skill @ Sunrise albo @ Rookguardian de'Bove?
I tu cię zaskocze. Bo taka Rookguardian de'bove walczy Kataną, a łuku jeśli wogle go używa to żadko, a Sunrise mimo iż nosi go ze sobą też żadko go używa i zapewne nie ma niewiadomo jak wielkiego skilla dista.

Powtórzę to już n-ty raz: uważam, że byliby oni w stanie, przy dobrym szczęściu do hitów z łuku :-P zabić tego minosa.
Każdy mógłby go zabić. Nie potrzeba mieć wysokiego levela i być sławnym żeby zabić Mino maga na Rook'u. Potrzebna jest tu jedynie umiejętność grania i doświadczenie w grze, które nie musi trwać aż kilka lat.

A może spytajmy ich o zdanie zamiast przyczepiać się do @ Jarassimusa, Panie Wszechwiedzący?
A może sie nie spytamy i dalej będziemy się przyczepiać do Jarassimusa, Panie Nie Lubiący TWA.

Nie używam żadnego Tibia NG
Ja też nie i wcale nie mówie, że używasz. Trzeba czytać ze zrozumieniem. Chyba napisałem, że układ ścian był już pokazywany. Pierwszy link do klawisza "Szukaj", drugi do najdłuższego tematu o Bazyliszku i wiele innych.
Teraz najważniejsze. Znajdź ten ss na www.tibianews.net i wejdź na dyskusje o tym ss'ie. Na 18 stronie dowiesz sie o co mi chodzi.

Ktoś tam jest dobry w Paint czy Photo Shop, a ja jestem dobry w C++ i HTML i z co z tego.
I to z tego, że po co to mi mówisz jak mnie to nie interesuje. Mi chodzi o to, że jak ktos jest dobry w Paint'cie albo PhotoShopie to nie jest dla niego problemem znając układ ścian zrobić komnate Mino maga i wkleić tam swoją postać.

Chcę widzieć konkrety, a nie przyczepianie się do słówek czy literek.
A czy ja się czepiam. Chyba chciałem ci tylko powiedzieć o tym, że układ ścian był już pokazywany na forum nie. To ty cos wymyślasz, więc się mnie i innych nie czepiaj skoro sam taki jesteś...:baby:

A, żeby nie było tak już do końca offtopic: proszę mi pokazać dokładne i wiarygodne miejsca (linki), w których:

* CipSoft napisał, że zamknął sprawę Spike Sworda;
* CipSoft napisał, że nie zamykał żadnego questa;
* Cipsoft napisał, że Spike Sword czy Minotaur Mage nie są i nigdy nie będą dostępne dla graczy;
* CipSoft napisał, że którakolwiek z tych spraw jest dostępna dla graczy.

Tak się bowiem składa, że całkiem niedawno przekopałem wszystkie archiwa na stronie tibia.com i jakoś tego nie znalazłem.
Widać, że źle szukałeś, a skoro nie znalazłeś to nie zobaczysz tego ode mnie nie dlatego, że nie wiem gdzie to jest i to wymyśliłem, tylko dlatego, że nie można szukać tylko na jednej stronie, bo na wielu innych moderatorami są Gm'owie lub pracownicy CipSoftu. Pozatym wiele użytkowników mówi to samo co ja, więc widzisz, że powstało drugie TWA.

na tym forum jest niejeden taki, podobny do @ Kshaq, jakiś Pan Wszechwiedzący, który mi zaraz napisze, żebym pomyślał zanim się wypowiem. Ja, w przeciwieństwie do niego, robię to ZAWSZE, a nie tylko czasami.
Czyżby. No to popatrz na opinie o mnie wielu innych użytkowników forum. Mało jest takich jak ty, którzy uważają się za prawdziwych filozofów. Gdybyś chociaż troszke pośledził to jakie tematy zakładam, jakie posty pisze to doszedł byś do innego wniosku niż teraz stawiasz. Ja jako jeden z nielicznych osób na forum chcę oczyścić forum ze spamerskich tematów (widze taki temat idzie reported), spamerskich postów (tak samo jak z tematami), QS (tak samo jak tematy), trolli (znowu tak samo) i wiele, wiele innych rzeczy. Mógłbyś dostrzec to jak bardzo jestem zaangażowany w rozwój strony tworząc tematy mające na celu np.:Spisaniu w jednym miejscu itemków z Rook'a co ułatwi ich wyszukiwanie. Zakładam tematy, które mają zapobiec tak dużą ilością identycznych tematów np.: F.A.Q. i zagadki Rook'a. Po założeniu tego tematu dostałem około 10 wiadomości na gg od newbie i noobów, którzy pisali, że mieli załżyć temat mówiący np. o Spike Swordzie, ale przeczytali mój i chcą uzyskać trochę faktów na temat Spike Sworda. Ale ja sie nie chwale, lecz tylko bronie przed twoimi ocenami mojej osoby i mojego zachowania na forum.

A już z pewnością sami użytkownicy tego forum (w tym ja) nie zasługują sobie na lekceważenie przez Panów Wszechwiedzących.
A może sobie zasłużyłeś.

Człowieku, nie kompromituj się. Dlaczego się czepiasz? Wiadomo, że nikt nie będzie bił łukiem! Jak ktoś powie, że zabił kogoś z pistoletu, to też go zjedziesz, że przecież "tak naprawde to on go nie zabił z pistoletu, tylko z naboju! <lol>"!
No i sam siebie skompromitowałeś. Nigdy nie oglądałeś żadnych filmów albo nawet programu "997". W każdym dochodzeniu jest powiedziane z jakiego pocisku osoba została zabita (jeśli chodzi o zastrzelenie). Podany jest również pistolet, lecz zwykle są tam napisane takie zdania: "Ofiara została zabita pociskiem xx wystrzelonym z pistoletu xx". Policjanci zawsze szukają lub wyjmują z ciała pociski, żeby nawet móc ustalic pistolet lub karabin...

co do hitów z łuku - najpierw wyskiluj postać do 20 dista, a potem pisz głupoty.
Wyskillowałem do większych niż 20 tylko, że na Mainie, a mi tu chodzi o Rookgaard. Pomyśl czy na Rook'u widziałeś kiedyś osobę z 20 skillem dista walącą potworka za 40hp?

Sorry teraz zobaczylem na tibia.pl ze to do katana roomu
Tak trzymaj. Przydałoby się najpierw sprawdzić, ale widać, że bardzo chciałeś się nam pochwalić tym znaleziskiem. + dla ciebie za to, że edytowałeś posta i przyznałeś się do małego błędu, ale co najważniejsze uratowałeś swoją reputacje, bo zaraz kilku użytkowników mogło by cię ochrzanić...

Jarassimus
12-07-2006, 20:03
Hmmm... a zatem jednak zabity pociskiem (narzędnik) z pistoletu (dopełniacz). Tak samo jak został zabity strzałą z łuku. Tyle gadania, a wyszło na moje. :-P

A na resztę wypocin spuszczę zasłonę miłosiernego milczenia. Ich autorowi bowiem wydaje się tylko, że ujada jak smok ("GROOOOAAAAAAAAR"), a tymczasem piszczy jak szczur w kanałach pod Rookgaardem ("Meep!"). Można nad tym faktem tylko pokiwać głową z politowaniem. :->

Zaś, odnośnie tematu wątku, wystarczyło tylko napisać, że układ pokoju Minotaura Maga został wzięty z Test Servera Tibii, zamiast jazgotać jak ratlerek. Wtedy byłaby to wypowiedź godna człowieka, który coś wie, a nie tylko to udaje i tę lukę w swej niewiedzy wypełnia tylko pustym szczekaniem na innych.

A co do reszty, okazuje się jednak, że inni ludzie (ale już chyba spoza TWA) wcale nie wątpią w pokonanie solo Minotaura Maga. Owszem, byłoby na to potrzebne zapewne kilka plecaków life fluidów i sporo czasu, ale byłoby to możliwe. Oczywiście mówię tu o zabiciu go z łuku. :-P

I tak oto forum dyskusyjne, zamiast służyć do odpowiadania na pytania osób początkujących (w tym mnie), służy do obszczekiwania się nawzajem, a także adorowania się nawzajem w swoim towarzystwie. Zaś na pytania ludzie ci (w tym ja) muszą odpowiadać sobie sami. :->

Mogę zatem zadać jeszcze jedno pytanie (choć też wątpię, że ktoś na nie odpowie)? OK, to zadam.

Do czego właściwie jeszcze służy to forum?

Milan ognia
12-07-2006, 20:20
Ja uważam, że jest to fake. < napisałem na odczepke, ale ss jak coś widziałem.
Offtop:
Jari i Kshaq:
Po co się kłócicie? Znowu się zaczyna. Nudzi się wam? Pospamujcie sobie na gg. Sam osobiście mam już dość tych kłótni. Czasem lepiej nic nie powiedzieć niż rozpętać kolejną bitwę czy kij wie jak to nazwać.
Jari: Odczep się od TWA bo nie ma tego czegoś.
Kshaq: Będziesz się kłócił o strzały i łuki... jaaasne... to ma wielkie znaczenie.

Zamiast dalej spamować niech jeden przeprosi drugiego (żeby było sprawiedliwie). Aha... I to jest propozycja (nie chce mi się czytać znowu o tym, że ja tu siędzę wystarczając długo by rozkazywać).

Kshaq
12-07-2006, 20:38
@UP
Dobrz, że napisałeś, że to propozycja, bo znowu by się wywiązała awantura i wilkie odejście, które wcale nie miało miejsca, a zrobiło duże zamieszanie na całym forum. :D A strzały mają naprawde wielkie znaczenie, bo jeśli ktoś się pokazuje na forum choć miało go nie być to niech sie nie pokazuje od nowa i krzyżyk mu na droge :]

I jak Milan powiedział nie czepiajcie się TWA, bo czegoś takiego nie ma i to jest tylko i wyłącznie wymysł "któregoś" użytkownika forum.

Jarassimus
12-07-2006, 21:09
Ja uważam, że jest to fake. < napisałem na odczepke, ale ss jak coś widziałem.
Offtop:
Jari i Kshaq:
Po co się kłócicie? Znowu się zaczyna. Nudzi się wam? Pospamujcie sobie na gg. Sam osobiście mam już dość tych kłótni. Czasem lepiej nic nie powiedzieć niż rozpętać kolejną bitwę czy kij wie jak to nazwać.
Jari: Odczep się od TWA bo nie ma tego czegoś.
Kshaq: Będziesz się kłócił o strzały i łuki... jaaasne... to ma wielkie znaczenie.

Zamiast dalej spamować niech jeden przeprosi jednego (żeby było sprawiedliwie). Aha... I to jest propozycja (nie chce mi się czytać znowu o tym, że ja tu siędzę wystarczając długo by rozkazywać).@ Milan:
Ty, jako dość miła osoba (i patrz, nie mówię tego, żeby Ci się podlizać ;-) byłbyś choć jedyny sprawiedliwy i napisał: "@ Kshaq, przeproś @ Jarassimusa, bo przecież on nie napisał niczego bezsensownego, a Ty na niego naskoczyłeś". ;-)

Wtedy... wiesz... może i ja bym także przeprosił @ Kshaq-a, bo zawsze można się jakoś dogadać, a nie szczekać na siebie. Od tego bowiem właśnie powinno być forum. Tylko, że jakoś on nie wyraża tej chęci, co zresztą udowadnia znów w kolejnym, powyższym poście. Ja tej kłótni nie wywołałem - stwierdziłem tylko pewne fakty, które zostały też potwierdzone przez innych graczy/użytkowników.

Pozdrawiam Cię.

Michal9000
12-07-2006, 21:42
Dobra, zbieram zakłady, na walke stulecia.

Jarassimus
12-07-2006, 22:44
Podsumujmy więc wszystko odnośnie ostatnio poruszanych kwestii w tym wątku, ale napiszmy to w wersji dla myślących inaczej, albo obszekujących każdego napotkanego przechodnia: Obrazek gracza, który pokonał Minotaura Maga, zamieszczony wcześniej w tym wątku, mimo iż w rzeczywistości jest fake-iem, przedstawia możliwą do wydarzenia się sytuację. Strzela się z broni, nie z amunicji. Strzela się więc z pistoletu, nie z pocisku. Strzela się także zatem z łuku, nie ze strzał. 155/6=25,83... - zatem przy dobrym szczęściu do hitów i użyciu zatrutych strzał jako amunicji, Minotaura Maga mającego 155 HP teoretycznie można by było pokonać w sześciu strzałach. Bowiem hity 25-26 HP z łuku nie są niczym nadzwyczajnym. Przed niespełna kilkunastoma minutami strzelałem z łuku do orka, któremu potrafiłem zadać obrażenia nawet i 30 HP (mam skill tylko 17, a używałem strzał zwykłych). @ Jarassimus jeszcze nie został z tego forum zbanowany (bo zresztą nikomu jeszcze na to nie dał powodów), a @ Kshaq nie jest na nim kimś istotnym, aby temu pierwszemu mógł mówić co, jak i kiedy ma robić. W szczególności, kiedy ma pisać posty, tudzież odchodzić czy przychodzić na forum. Tak naprawdę, ten drugi po swoim już którymś tam z rzędu swoim aroganckim zachowaniu, jest dla tego pierwszego w ogóle nikim: najwyżej piszczącym szczurem czy jazgoczącym ratlerkiem. Towarzystwo Wzajemnej Adoracji istnieje oczywiście, tylko, ponieważ trudno się jest jego członkom przyznać do tego, a nawet zachować choćby resztki sprawiedliwości, wolą mówić, że niczego takiego nie ma. Zresztą, co ja za bzdury piszę: w TWA nigdy nie jest się sprawiedliwym co do osób pozostających na jego zewnątrz. Ratlerek publicznie i głośno (na forum) szczeka na wszystkich ludzi, którzy mu się nie podobają, lecz załatwienia swych spraw oczekuje po cichu i na uboczu, poza oczami ludzkimi (priv, GG itp.).Mam nadzieję, że tym razem powyższe kwestie zostały już na tyle wyczerpane, że każdy następny post będzie już wnosił coś bardzo istotnego do ogólnego tematu tego wątku.

No, kupa śmichu normalnie. :-D

Kshaq
12-07-2006, 22:56
@UP
Kupa śmiechu. Chyba kupa bzdur, które napisałeś o mnie, moich kolegach oraz rzekomym TWA.

nosane
12-07-2006, 23:49
No i sam siebie skompromitowałeś. Nigdy nie oglądałeś żadnych filmów albo nawet programu "997". W każdym dochodzeniu jest powiedziane z jakiego pocisku osoba została zabita (jeśli chodzi o zastrzelenie). Podany jest również pistolet, lecz zwykle są tam napisane takie zdania: "Ofiara została zabita pociskiem xx wystrzelonym z pistoletu xx". Policjanci zawsze szukają lub wyjmują z ciała pociski, żeby nawet móc ustalic pistolet lub karabin...
Prosze Cię... żartujesz, prawda? A co to ma w ogóle do rzeczy? Nie mówimy tutaj przecież o żargonie tudzież specjalistycznym języku policji, tylko o zwykłej potocznej mowie. Przecież, chociażby, oglądając film, nie mówimy "Wow, ale go zabił pociskiem!"...

A co do tematu, jeśli chodzi o ss to do niczego tutaj nie dojdziemy i wszystko co miało być, już zostało powiedziane.
Dla niektórych jest to sytuacja możliwa, a niektórzy są głęboko przekonani, że jest to niemożliwe. Nie ma sensu się przekonywać, bo nic z tego nie wyjdzie, a jeśli już doprowadzi do kolejnych kłótni.

- Prodigy -
12-07-2006, 23:58
Błagam ! Niech jakiś moderator przeczyta ostatnie kilkanaście postów w tym temacie i je skasuje. Albo nie ! Niech nikt tego nie czyta, bo może się to odbić na zdrowiu psychicznym czytającego. Poprostu skasować (łącznie z moim). Niech zobaczę ten cudowny napis "Skasowane przez: Raynold. Powód: Spam/Offtopic"

Says
13-07-2006, 02:34
W ostatnich postac to offtop jakich malo;)

Starajcie sie chlopacy to moze cos rozwiazecie, bo jak narazie znaczaca wiekszosc o ile nie calos byla juz od dawna znana.

Z tych wszystkich zagadek mozna by bylo fajna ksiazke napisac, sherlocka holmesa by sie dalo to bysmy mieli spike sworda w 2 dni 8o

Michal9000
13-07-2006, 02:49
"Wstawało słońce. Rozczochrany, młody wojownik, stał na brzegu i wpatrywał się w ten sam punkt co zawsze. Mała wysepka oddalona zaledwie kilka metrów od brzegu. Na powierzchni wyspy, płonął ogień, a pośrodku niego, tak jak zawsze błyszczał wbity w skałe Spike Sword."
Dobra myśl, chyba napisze taką książke :D

Hakuoh
13-07-2006, 12:17
Dobra, zostawmy ten SS na moment a zajmijmy się nad jednym miejscem na PACC Area. Otóż na tym zdjęciu http://img88.imageshack.us/img88/3606/untitled3df.jpg (http://imageshack.us) widzimy tutaj tajemniczą tabliczkę z napisem "Maze of Fury" co w tłumaczeniu brzmi: "Labirynt furii".
Żeby nie było, załączyłem bota tylko dla światła bo nie moge za bardzo kupować torchy w sklepie na PACC Area bo skończył mi sie PACC :/ a nie chce mi sie lecieć na FACCa żeby kupić.
Także co sądzicie o tym?

nosane
13-07-2006, 12:23
Z tego co wiem, to już to niedawno (dosłownie tydzień czy dwa temu) było omawiane, albo w tym temacie, albo w jakimś innym.

Dopóki ktoś nie znajdzie młóta pneumatycznego, nie dowiemy się co kryje dziura ;).

PS. Co ty, Hakuoh, boxem bijesz? ;). A tak btw. przecież torcha można wylootować ze skeletona, a tych chyba nie za mało wokół Ciebie? :D

kuba1324
13-07-2006, 14:14
@2x up
Uważam, iż ten tunel nie jest rozwiązaniem quest'a.
"+"
Po 1. Na "small hole'u znajdują sie kamyki, ktorych zwykle nie da sie przesunąć.
Po 2. Za dużo tam gruzu, Jakby był tam umieszczony jeden głaz, to możliwe, że można by było jakoś usunąć/przesunąć dzwignią, lub czymś innym.
"-"
Z map "Tibian Earth" znajdujących się na tej stronie, nie ma żadnych innych pomieszczeń, znajdujących się pod tą dziurą, więc coś może tam być.
Najlepiej by było, gdyby to ktoś sprawdził tym programem, którego użyto w pomieszczeniu z mino-magiem.

Moim zdaniem ten labirynt jest wskazówką do zwrócenia wiekszej uwagi na postać npc Bozo, gdyż jest to jego grób, a on sam przebywa(wciąż żyje) na mainie. gdy spytamy sie go również o broń, robi nam kawał proponując sprzedaż "mace of fury". Można również dodać, że ta postać(Bozo) jest zapisana w dzienniku Amber.(wszystkie te informacje z powyższego akapitu, podał już Prodigy, przypominam je tylko).

Prośba.
Czy mógłby ktoś podać dokładną treść tabliczek na powierzchni. Musi przecież coś tam pisać, oprócz tego, że to grób Bozo'a. Spoczywają tam przecież 3 osoby(3 nagrobki, 3 szkielety).
Może kogoś tam jeszcze pochowano(jako tą czwartą osobę) w miejsce Bozo'a.

Matheavyk
13-07-2006, 15:06
Zaciekawila mnei ta sprawa wiec tez sie wlacze...

Po pierwsze: rowniez uwazam ze tunel nie ma nic wspolnego z rozwiazaniem zagadki.

@zamieszczam dokladne opisy tabliczek nad grobami na pacc area tak jak ktos sobie zyczyl:
14:21 You see a sign.
You read: Geraldo Doomsword
Mercenary
14:24 You see a sign.
You read: Bozo
Jester and escape artist
14:24 You see a sign.
You read: Tsamir Eslad
Big game hunter

@moje przemyslenia zwiazane z filmem pella:
Grob Bozo jest wedlug mnie tylko i wylacznie zejsciem w podziemia. Jest to specjalnie grob kogos zyjacego aby wiadomo bylo ze ten wlasnie trzeba rozkopac bo nie ma tam zadnego trupa i spokojnie mozna zejsc w podziemia:)

Dzwignie ktore pokazales przy goblin quescie to wedlug mnie tylko dzwignie dla "goblinow-straznikow" aby mogli otworzyc drzwi i wyjsc np. na kawe.

Zamkniety magazyn(jak wszsytko inne:P) to chyba tez po prostu magazyn goblinow chroniacych wiezenia.

@a i jesze jedno:
cialo lezace na skale i przykryte ogniem moze byc np. cialem uciekajacego z wiezienia na dole. Moze wszedl on na skale aby skeletony go nei dorwaly ale po jakims czasie umarl z glodu.
Tylko skad ten ogien? czy to jego ognisko dla rozgrzewki, a moze przez przypadek gdy chcial zobaczyc co jest kolo niego podpalil sie wlasna zapalka :P No a moze to skeletony rzucaly w neigo torchami :D

Matheavyk
13-07-2006, 16:59
Sry za podwojny post ale edit nie bylby tak widoczny :P

Zastanawialem sie nad tabliczka przy grobie Bozo'a.
Napisane jest przy nim: "Jester and escape artist"

Mozna znaczenie tego odczytac jako: "Artysta psot i ucieczek". Wtedy mozna wywnioskowac ze skoro z niego taki psotnik to uciekl z wlasnego grobu albo nawet tam nie wszedl tylko wykopal te podziemia.

W pierwszym przypadku nalezalo by sie zastanowic kto zakopal go zywcem!?

Gtyk
13-07-2006, 23:49
mnie zastanawia jedno... wysepka na ktorej znajduje sie ss

http://img106.imageshack.us/img106/2964/maprook0bo.png

jej lewa strona jest jasnoszara... takim kolorem zaznaczone sa tylko podlogi i drogi... nigdy nie trawa czy brzeg... co to moze oznaczac? wg mnie zastosowano tutaj ta sama sztuczke co przy "znikajacym" duchu na ghostlandzie... to co widzimy jako lewa czesc wyspy tak naprawde znajduje sie o jedna kratke blizej nas i o jedno pietro wyzej, pod tym zas znajdowac sie moze skrzynka z nagroda i np teleport...

Matheavyk
14-07-2006, 10:33
Tez sie nad tym zastanawialem tyle, ze doszedlem do czegos innego:

Tam jest naprawde droga! Zobacz taki wystajacy dziubek ziemi a nie trawy tam jest. Po updacie tak wlasnie chyba wyglada pojedynczy kawalek drogi otoczony innymi polami.

Michal9000
14-07-2006, 13:38
GTYK JESTEŚ GENIALNY!
( a ty Matheavy nie)
Tam faktycznie jest droga lub drewno!
Czy bot NG sprawdza wyższe poziomy? Czy tylko niższe? Tak czy tak, prosimy naszego specjaliste od tego bota!

Olitar
14-07-2006, 13:47
Gtyk dobre spostrzerzenie, ale czy takim samym kolorem jak ta czesc wyspy nie jestzaznaczone na tibia earth zakopane kolo ank wejscie do tomb, lub scaraby?? Tak samo jest zaznaczone na tibia earth. Tak samo lub podobnie. Jak wiemy wychodzac z tomby wychodzimy o jedna kratke na poludnie od wejscia a wejscie dalej jest przysypane. Moze jednak da sie tam jakos wejsc spod dolu??

Michal9000
14-07-2006, 14:00
Niestety olitar, ale sie mylisz. Dobże wiadomo co jesty pod spodem, i niema tam zadnego rope place. Chodź istnieje możliwość, że po wzięciu spike sworde, można tam spaść do "Dziury jednostronnej"

tomektrz
14-07-2006, 16:09
Słuchajcie, przed chwilą na moim serwerze (Solera) przytrafiła mi się następująca historia:
Podszedłem do wysepki z SoF, aby sobie popatrzeć (i pomarzyć, a przy okazji się pożegnać bo ide na main). Podszedł tam jakiś koleś (na nick nie zwróciłem uwagi, przypomniał mi się on dopiero po fakcie). Zachowywał się podejrzanie. Stał obok wysepki, chodził sobie w obrębie kilku kratek chyba czekając aż sobie pójdę. Kończyłem już wyprawę, więc wróciłem do wioski, sprzedałem loot, i nagle spostrzegłem, że zaczęła się PLAGA RATÓW! Ten gość chyba zdobył SSa. Nie wiem, czy miecz nie zniknął z wysepki, bo już nie chciało mi się tam latać. Niestety nie pamiętam nicka, a szkoda, bo już chciałem do niego zagadać.... X(

Michal9000
14-07-2006, 16:25
Chryste, może kręcił sie, czekał, bo moze, niewiem, chciał se popolować na wilki, albo skoczyć sie na minosa (ten na górce to mój ulubiony, moze jego tez :P) i niechciał zebys mu blokował respa/zabrał skrzyki.

stonoga_wojownik
14-07-2006, 16:39
ja jestem na mainie i mam spike sworda poweim wam..
nalezy miec klucz do mino maga i zagadac do niego
"hi" "spike sword" "yes" przenosi nas na wysepke ze spikiem B) latwe sprobojcie sami potem wracamy portalem ktory sie pojawia obok spike sworda udanego polowania na mieczyk:)

Milan ognia
14-07-2006, 16:42
@up:
No co Ty nie powiesz? Wąchałeś może przyprawę do grilla? (Losux rox). Właśnie przez takich chciałem aby powstała grupa publiczna dla Rookstayerów. Aha, i skoro łatwe to zrób jeszcze raz i nam pokaż.
Oj... tylko raz na 1 acc i 1 świecie? Zapomniałeś jak się gra? (albo robi questa?) Coś innego? Jaka wielka szkoda.

Lizek
14-07-2006, 16:42
@stonoga_wojownik
ale żeś wymyslił , chciałes sie popisac czy co ?

stonoga_wojownik
14-07-2006, 16:44
ale nooby !!! nie wieza bo nie umia wbic 5 lvla:baby:

stonoga_wojownik
14-07-2006, 16:50
noobki nawet nie wiedza gdzie jest mino hell a poruszaja sprawe spike sworda o jezu!!:berserk: :baby: idzcie lepiej poogladac bajeczki a nie grac w tibie!

Wievioor
14-07-2006, 16:54
nalezy miec klucz do mino maga i zagadac do niego

Buhahahahahahuahuahaha

Wiesz, skoro jesteś taki mądry to powiedz skad wziac ten klucz -.-
(Oczywiście jeśli tego nie zmyśliłeś...)

Alessandro Del Piero
14-07-2006, 16:55
A jak jesteś taki mądry to może powiesz gdzie jest klucz do MM co? A tak przy okazji do MM nie da sie zagadać, bo to jest potwór, można go zaatakować!

@up

Byłeś szybszy z tym kluczem :P

Lizek
14-07-2006, 16:56
@stonoga wojownik
sam se idz ogladac bajeczki bobasku i sie nie spamuj na forum takimi smieciami

@edit
2 osoby były szybsze ;<

Michal9000
14-07-2006, 17:10
Przypomniał mi sie tekst, "Skorpion, który jak każde dziecko wie, należy do rodziny wężowatych". Pewnie zaraz nam powiesz, że żeby zdobyć klucz trzeba najpierw zabić, gołymi rękami minosa na górce, i sprzedać u toma, mówiąc że to wilk, a następnie zamienić otrzymaną kase, na klucz do ghula u npc Vendora tak?

PS."ja jestem na mainie i mam spike sworda poweim wam." No, na mainie ja też mam spike sworda.

Wievioor
14-07-2006, 17:27
Heh, pan stonoga-wojownik zarejestrował się DZISIAJ, pewnie po to żeby nas zboczyć z tropu, albo po prostu DOPIERO TERZA zaczal grac w tibie...

Poborca_Podatkowy
14-07-2006, 19:02
Wy też nie jesteście mądrzejsi, bo zamiast zgłosić spam gadacie z takimi noobami, nabijając ogromną ilość postów nie wnoszącą nic do sprawy (oprócz spamu) i tak powstają kolejne strony posta. Newbie nie czytają nich bo im się nie chce. Jednocześnie chcą się popisać, więc mówią np. że w mino hell jest Mino Mag nie zaglądając nawet na początek tematu. Dzięki temu ilość stron nadal rośnie. To zniechęca uczciwych i porządnych ludzi, którzy naprawdę mają coś do powiedzenia, bo ostatnio nie widzą tu nic ciekawego oprócz gówna, syfu i kłótni. ;(

Hakuoh
14-07-2006, 22:34
PS. Co ty, Hakuoh, boxem bijesz? ;). A tak btw. przecież torcha można wylootować ze skeletona, a tych chyba nie za mało wokół Ciebie? :D
To moja postać DP 1lvl...a boxem bo to moja szkrzynka ^.^ do trzymania itemów. A nie chce mi sie ubijać tych skele przez niewiadomo ile.

noobki nawet nie wiedza gdzie jest mino hell a poruszaja sprawe spike sworda o jezu!!:berserk: :baby: idzcie lepiej poogladac bajeczki a nie grac w tibie!
Na drzewo!

Matheavyk
16-07-2006, 02:55
Najwyzszy czas nastal na zlozenie wszsytkiego w jakotaka calosc(o ile jakiekolwiek dzialania maja jeszcze sens).

Chcialbym zamiescic wszystkie spostrzezenia, wiadomosci, teksty z tego tematu w jednym miejscu. Och.. nie chcialbym - ja juz to zrobilem8o

Pozwolilem sobie posegregowac wazne rzeczy na 4 dokumenty textowe i wrzucilem je na serverek.

Oto linki:
domysly.txt (http://www.matheavyk.republika.pl/domysly.txt)

genesis_sword_of_fury.txt (http://www.matheavyk.republika.pl/genesis_sword_of_fury.txt)

historie_i_opowiesci.txt (http://www.matheavyk.republika.pl/historie_i_opowiesci.txt)

informacje.txt (http://www.matheavyk.republika.pl/informacje.txt)

A tu ciekawostka(jak to pan Stonoga wszystko wiedzial a pozniej sie zniechecil):
przebieg_wydarzen_na_forum.txt (http://www.matheavyk.republika.pl/przebieg_wydarzen_na_forum.txt)

@do Stonogi
Nie odbieraj tego prosze jako obraze lub cos w tym stylu. Po prostu zamiescilem to aby rozluznic atmosfere poszukiwan ;)
P.S. Tez bym sie zniechecil jakbmy do niczego nie dochodzil przez tak dlugi czas.

Lonek
16-07-2006, 09:50
Czesc na mainie pogadalem z bozo czy jak mu tam i cos mi odpowiedzial ale niekapie tego do konca ;(

Lonek
16-07-2006, 09:59
A to moja rozmowa z nim

09:17 Selythor Dienn: minotaur mage09:17

Bozo: What do all little minotaurs want to become when they are grown-ups? ... Cowboys, of course!

nierozumiem zbytnio

a to rozmowa z psem
09:18 Selythor Dienn: king tibanus

09:18 Noodles: Wooooof! <wiggle> <wiggle> <wiggle>

09:20 Selythor Dienn: bozo

09:20 Noodles: <wiggle>

A to tak z ciekawosci :P

09:19 Selythor Dienn: cat

09:19 Noodles: GRRRRRRR! WOOOOOOF! WOOOOOF! WOOOOOF!

- Prodigy -
16-07-2006, 11:23
Bozo: What do all little minotaurs want to become when they are grown-ups? ... Cowboys, of course!

nierozumiem zbytnio

To jest dowcip i nie ma żadnego zwiazku z mino-magiem na Rooku.

"Kim chcą zostać małe minotaury gdy dorosną ? Cowbojami oczywiście !

Gorzala
17-07-2006, 04:06
Kiedyś przeczytalem jak (nie pamiętam kto i nie che mi sie szukać po all postach)
łumaczył książke która mówiła o tej małej szalonej dziewczynce. Wtedy myślałem po co sie trudzicie jak i tak nikt nie będzie mial spike sworda. Ale ostatnio przykuło coś moją uwagę. Było tam o tym, że miecz dotknie osoba pokorna. You read: Only the humble may touch the Sword of Fury.

Tłumaczenie slowa Humble-pokorny, skromny, uniżony, upokorzyć, poniżyć, upokarzać się

Zmierzam do pewnej rzeczy która mnie zaciekawiła. Gdy pisze sie do Cipfried'a
Hi, Job odpowiada on nam : Cipfried: I am just a humble monk. Ask me if you need help or healing.

Biorąc jedno tłumaczenie z tego słowa np. "uniżony" można by pomyśleć ze został uniżony gdy ta mala dziewczynka podrapala go na oczach mieszkańców Rooka.

Pisząc to samo do Obi'ego odpowiada nam : I am a merchant, just a humble merchant. What can I do for you? Tłumacząc : Jestem handlowcem | i w tym momęcie wspomina ze jest : pokornym handlowcem...

Bardzo dziwne... Czyżby mieli oni coś wspulnego z SS-em? A może poprostu chcą być pokorni do momętu aż ktoś przyjdzie aby dać im SS. Tylko jak my gracze mamy być "pokorni" aby go mieć?

To 1 moje spostrzeżenie. Drugie. Wracając do wilka. Tam gdzie lezy SS z kąd można go ujrzeć biegają właśnie... WILKI. Dziwne? A może tylko przypadek.
I 3 takie spostrzeżenie to miejsce polozenia SS'a.
http://img97.imageshack.us/img97/1491/spikeswordah5.th.png (http://img97.imageshack.us/my.php?image=spikeswordah5.png)
czerwona kreska na minimapie pokazuje ze jkolor podłoża jest jasno szary, biała że podloże jest ciemno szare a jak widać na skale po lewej jest kolor własnie takiego podloża a tam gdize spike sword jest tylko 1 kamien a nie cała wysepka w jednej dużej skale. Fioletowymi kreskami oznaczone są 2 punkty kóre są izelone czyli takie jak trawa. Bardzo dziwne. Tam gdzie nie ma skały na mini mapie oznaczone jest że ów skała tam jest...

Długo sie zastanawiałem z wyjściem z wysepki jeśli już ktos by tam sie dostał przyszlo mi tylko jedno do głowy. Zapewne wszsyscy wiecie że na Ghost Landzie jest Ghost przy drzewie. Jednak gdzy do niego podchodzimy on znika a drzewo stoi. Na OTS można tak zrobić dodając to samo co na dole tylko że z Ghostem i daje taki sam efekt jak na RL tibi. Może i tak jest zrobione z SS. On jest na dole a wszystko na górze i tam gdzie już nie możemy zobaczyć w lewo jest teleport w który mozna wejść aby sie z tamtąd wydostać. Albo Spike Sword jest z fire fieldami na skale a tak jak widzimy na mini mapie tam naprawde jest skała i gdybyśmy podeszli bliżej to widzieli byśmy skałe a nie SS którego nie można wziaść.
To są tylko moje przypusczenia byc może komuś pomogą, komuś innemu dadzą do myślenia. Największa pytanie to czy tego SS można mieć na 100%. Być może nigdy albo już niedługo sie o tym przekonamy.

Pozdrawiam ALL

Poborca_Podatkowy
17-07-2006, 09:47
@ up
Eh, chyba to jednak nie to z tym Cipfriedem. On mówi coś w stylu "Jestem prostym, spokojnym monkiem", czyli jest to przeciętny, zwykły mnich.

A zmieniając temat znalazłem coś ciekawego na mainie:
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Czyżby pisała to Amber? A może ci wyżej wymienieni mają coś o niej do powiedzenia?
@edit down
Sorry, coś mi sie w głowie po**********, myślałem że w tej z rooka są imiona roookowych NPCów. Walnołem to bo znalazłem na mainie i miałem radoche :p

Hakuoh
17-07-2006, 10:36
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Czyżby pisała to Amber? A może ci wyżej wymienieni mają coś o niej do powiedzenia?
Tak, pisała to Amber. To jest część short sword questu. To jest spis osób, które Amber zrobiła jakiś dowcip na Mainlandzie. I co ciekawe, te wszystkie osoby znajdują sie w mieście Thais. Zapytałem Amber o Thais:
09:45 Eldryzif: Hello
09:45 Amber: Oh hello, nice to see you Eldryzif.
09:45 Eldryzif: Thais
09:45 Amber: A fine city, but the king has some problems enforcing the law.
09:46 Eldryzif: King
09:46 Amber: King Tibianus is the ruler of Thais.

Król Tibianus ma jakieś problemy...z teściową? :D Wiem że nie tyczy to rooka ale to ciekawostka.

A ponieważ znalazłeś to na Mainie to oznacza że jakiś noobek przenióśł to z Rooka.

Pan Qba
17-07-2006, 10:46
09:45 Amber: A fine city, but the king has some problems enforcing the law.
Ma problemy z przestrzeganiem prawa ;) a nie z tesciowa xDDDDDDDDDD

Lonek
17-07-2006, 11:57
Ej ludzie a może GORZALA ma racje moze to jest tak tak jak w GL.

Czytałem poradnik dla druida z tibia com ale przetłumaczony na polski i tam pisało że on znalazł bazyliszka znalazł droge do niego ale tej drogi niebyło widac na mapie ! Może to jest to że jest droga do SS ale jej na mapie niewidac moze to jest pod naszym nosem ale niewidzimy

(Oczy potrafią mylić , tak jak iluzjonista wycionga z renkawa bukiet kwiatów , tak samo droga do SS jest obok ale oczy nie widzom na mapie i tak jak gorzala pisal niewidac ale moze tak byc SS lezy na ziemi a zanim tp lub schody ) ( A to ciekawe !?!? ) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Zito
17-07-2006, 14:09
< deleted >

Gorzala
17-07-2006, 15:15
Nie widziałem wcześniej tego posta. Tylko dziwi mnie że tam na mini mapie pokazuje że powinna tam stać skała. A jej nie ma i lezy SS na kamieniu. Zobaczcie to u siebie w tibi albo na moim wczesniejszym poście. To jest bardzo dziwne. Na mini mapie jest skała a jak widzimy na ekranie jej nie ma.

Pozdro

Zito
17-07-2006, 15:37
< deleted >

Michal9000
17-07-2006, 15:44
Mnie jedynie zastanawia jasno szare pole, bo tak oznacza się droge. I ja obstawiam, że spike sword i kamienie znajdują się nad ziemią, a w tym miejscu znajduje się .?. (niewiem co). I to jest efekt ducha w GL.

RazoR-R
17-07-2006, 18:00
LoLo... moim zdaniem ten cały Spike Sword to pic na wode... Nie wiadomo już czy oczy mylą czy nie... Czy on tam jest czy go tam nie ma... Ja już mówiłem tak jak powyżej uważam że to pic... Ale z chęcią bym stworzył jeszcze jedną postać do pobawienia się tym tematem :] Poszukał bym bajerów na ten temat ale nie typu przeglądać książki ale chodzic gdzies wokoło... wziąść kilof i pokopac tu i tam... może jest przejscie pod ziemia... a potem wejscie na góre i tak do tej wysepki... Kto wie... a może pod ziemią teleport jest... Powchodzic na góre tam pokręcic się.. szukać... To wszystko po przeczytaniu tworzy atmosfęrę przez którą bardzo chcielibyśmy zdobyć ten miecz... Ale nie sądze żeby ten miecz był na rooku... Ale jednak...NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH !!
PS:Doszyły mnie słuchy "tak to ujmę" że jeżeli pokonamy sam na sam i rękoma ! "Fist Fighting" Minotaura to w naszej ręce pojawi się SS... Ale raczej to mit i nie prawda chociaż wszystko jest możliwe...:confused:

Wievioor
17-07-2006, 18:01
Dzis rano chcialem zrobic kilka screenshotow do działu zdjęcia.

http://img116.imageshack.us/img116/246/uo0010bt0.png
http://img394.imageshack.us/img394/1544/uo00112io6.png

I wtedy zauważyłem to:
PLAGA SZCZURÓW
http://www.kody20042004.republika.pl/UO00113.bmp

Pobiegłem do spike sworda, sprawdzić czy zniknal, ale lezal sobie spokojnie na swoim miejscu :crusader:
http://www.kody20042004.republika.pl/UO00114ss.bmp

W 2 ostatnich screenach nie uzywalem imageshacka tylko mojej stronki bo mialem problemy techniczne dlatego moze nie byc najlepszej jakosci :P

RazoR-R
17-07-2006, 18:25
Co ma plaga szczórów do Spike Sworda ??? Ja narazie tej postaci nie robie bo sie ściąga film :( Ale tylko 18 minut zostało będę jechał :D
PS:Jestem na Mainie popytam sie na NPC-ów na temat Spike Sworda... albo czegoś z tym podbonego... (Nie wiem czy ktoś to robił czy nie ponieważ ie czytałem większości stron... Czytałem tylko 3... pierwsza i 2 ostatnie....

tomektrz
17-07-2006, 20:39
@2xUP
Już dawno ustaliliśmy, że SS nie ma nic wspólnego z plagami ratów.

Wievioor
17-07-2006, 20:57
@up
Więc teraz już nie ma wątpliwości

kuba1324
17-07-2006, 21:59
Witam!
Chciałbym zaciekawić was pewną opowieścią, znalezioną na forum tibia.no
Przedstawia ona poszukiwania pewnego gracza dotyczące SS'a.
Oto jej treść:
Most people have heard of the Sword of Fury. Many have also seen it. The Sword of Fury can be seen in Rookgaard, it's at the red marker on the screenshot of the map. You leave Rookgaard to the north, then cross the bridge over the water to the west, proceed north, along the troll tower to a small hill with a minotaur on top of it. Next to it lies a very small isle. On that isle are some fire fields with a spiked sword in the centre. If you read the sign, that is on the mainland, you read only the humble may touch the sword of fury.
But seeing it is not enough. We want the sword of fury. This took me a long time to discover and stuff. I travelled to the mainland, went to the Isle of Kings and found a book with the orcish language there. I learned it, then got rooked again. From there I moved to the Blind Orc. I asked him about the sword of fury. He said a great orcish blacksmith created a sword. A humble warrior fought with it against the human intruders, when a mage fired a strong fire spell, the sword absorbed it. The warrior died. It was taken to a lone isle, near his place of birth. Far before the isle of Rookgaard was even discovered by the humans. The orc was buried, his sword was placed above is grave, surrounded by the eternal fire. In centuries, the spell weakened. The fire left the sword and now remains eternally beneath it. I decided to ask no more, but when I told the old orc that I had to go, he told me one more thing. "Even though you are a simple man, you took time to understand us orcs. You think about what you do, the way I do. The problem is I started it when I became blind, you know how to be humble. So I tell you this. We orcs live around a magic circle on this island. It consists out of stones, surrounding a ritual place. The cave to the grave of the ancient warrior lies beneath."
So I went to that circle, defined on the map above. You all know it, if you ever explored Rookgaard at least. Long pointy stones stand in a circle, 8 pieces exactly. In the centre is a smaller stone. It looked different to me, so I decided to try out some things. After wasting 20 weapon types, 2 pickaxes, some orc skulls, 3 months and all my muscles, I knew it wouldn't work. Suddenly I had an idea. Loui, the monk you can find outside the town of Rookgaard, to the west, in the premium area, is an herbalist. I spoke with him, he said he has seen a magical explosion in a cave to the north, and he found a way to reproduce it.
After some hammering he finally told me the ingredients of his... exploding potion. I needed to find 1 Moon Flower, 3 Shadow Herbs, 3 Fern and 8 Powder Herbs. I used the mill to make powder from this all. Then I went to the goblins, and caught 2 of the stones they threw at me. After it all, I went back to the stone bridge. I placed the powder in a circle around the rock. Then I used the 2 stones to create a spark. The powder was enlightened, the Monk warned me but I wanted to see it all, so it exploded into my face.
When I came back after respawning, I saw 2 people wondering where the rock in the centre went. I tricked them by saying Seymour gave away some starter gold if you asked him for help below level 5 (They were level 3 and 4). I had complete freedom; I used my pickaxe on the revealed dirt tile. There I encountered a cave. It was dark in there, and I forgot my torch. I used my hands to find a wall and followed it along the road. The cave went strongly to the south. It took me more then a day to reach the end. There it was. A small monument with dwarven symbols carved into it. I learned many languages to be sure to survive. I can currently communicate with minotaurs, orcs, dwarves, cyclopses and dworcs. The tomb contained a riddle. It was all long ago and I vaguely remember it. I don't know, I think some aura around the monument, erased my mind. I don't know what I faced in the cave either. Was it a fire devil... Or a dragon? However, I opened the tomb, entered the hole below.

In there was a lot of fire, and some creature blasting at me. But that didn't matter to me. I saw a chest. I ran to it and took what was inside. It was a bag, containing a key of pure gold. Next to that it contained a diary. It was a minotaur scription. It said that the mighty mage of the minotaur, did not want to be disturbed, with his study of the humans. So he asked his minions to bring this key to the dragon's lair. The owner of the diary died by the dragon, and his fellow minotaur left it here, with the key. But now I have it, though I do not understand how this cave would lead to the sword of fury, as the blind orc said. I decided to continue with my journey and follow the hints I had. After I went to minotaur hell, I fought the minotaur mage. A teleportal brought me to a large cave room, enlighted with candles. Multiple orcish monks attacked me, and said I was not allowed to enter the sacred place. I had to fight them, and believe me, tough they were. Afterwards I found that the road was free, a stair went up, and above that flames were visible. Floating in the air.
In the meanwhile I read one of the Mage's books. It was a piece of written minotaur history. It said that the Minotaur blocked the way to the orcish tomb, because they wanted the sword of fury for themselves. But the mage still had to study, how to pass the fire around it. He though was sure of his success, because he thought he was mightier then any other magician. I suppose the sign next to the isle was right. The Mage wasn't humble at all with this opinion about himself. I gained my experience like everyone else could. I am a poor peasant, with perhaps a better mind to solve riddles then the average man. Or perhaps not. I guess that all made me humble enough at the time, because I was able to pass the fire without any trouble. I didn’t feel the magical flames at all. I climbed up, and wanted to take the sword, when I heard someone scream from the shore. I turned around, and there he stood. The Blind Orc. "You are Worthy young one. I didn't catch up your name, but I know you're the one I talked to before. It has been a long time since I spoke with someone in my own language. Now here's my last hint, I may never see you again, but I want you to do this well. None ever managed to get to that blade. Pick it up, and stick it in the fire. Then balance on it for 10 hours."
I did this, then I took the blade out of the ground. It took the fire with it. When I looked at it, I saw the blade returned to it's original magical state as Firesword. Then I decided, this treasury and myth, belong to the orcs and the people that walk this planet. I did not want to break their dreams of solving this mystery on their own someday. I left the sword there, on the island, and I went back to my home.

Jeśli, ktoś chciałby oryginalne źródło, zapraszam tutaj:
http://tibia.no/articles.php?articleid=9

Uważam, iż nie ma sensu tłumaczyć, gdyż jest to zbyt długie. Ci co nie zrozumieli tego tekstu, niech żałują, że się nie uczą ;p.
Czytając wyżej podany fragment, od razu widzimy, że pewne informacje są dziwne(zmyślone?)np."I needed to find 1 Moon Flower, 3 Shadow Herbs, 3 Fern and 8 Powder Herbs.", ale kto wie? ;p

Uważam, iż czytając takie "utwory" nie robimy nic na marne. Nawet, jeżeli okazałoby się to wszystko nieprawdziwe. Dzięki takim tekstom poznajemy "tok myślenia" osób zagranicznych, Możemy dostrzec czym się kierują w próbach rozwikłania zagadek oraz jakie moją teorie(czy są one podobne do naszych).
Życze miłej lektury.
Powodzenia!

- Prodigy -
17-07-2006, 22:18
Czytałem juz wcześniej ten tekst i nie jest on bynajmniej czymś popartym faktami, tylko dobrze opowiedzianą historią, elementem RPG. Tak, czy tak historia jest ciekawa, do poczytania na deszczowe... Hmmm... 10 minut powiedzmy ;) Dobrze jest się oderwać, od nudnych faktów. Wiem - w książce, którą ja prezentowałem, też nie było żadnych faktów, żadnych dowodów, że historie przedstawione w teksćie naprawdę się wydarzyły, ale ja ten tekst tylko przytoczyłem i przetłumaczyłem. Zachęcam do poczytania opowieści znalezionej przez Kubę, bo jest poprostu interesująca, a jej autor z powodzeniem mógłby pisać więcej podobnych tekstów, budujących klimat i atmosferę tajemnicy wokół wyspy Rookgaard.

Pozdrawiam
Pell.

druidek christof
18-07-2006, 15:04
sorka pomylilo mi sie rapier ze short swordem moja wina sry

Michal9000
18-07-2006, 15:20
Dobra, spx :)

tomektrz
20-07-2006, 09:06
Widziałem to opowiadanie na tibia.org.pl, ale chyba poza tym, że się fajnie czyta to nic do sprawy nam nie wniesie.

Bongosik Łucznik
20-07-2006, 11:00
10:22 Mnich Garmadegonu: Mainland
10:22 Mnich Garmadegonu: thais
10:22 Amber: A fine city, but the king has some problems enforcing the law.
10:22 Mnich Garmadegonu: king
10:22 Amber: King Tibianus is the ruler of Thais.
10:22 Mnich Garmadegonu: Tibialus
10:22 Amber: I try to explore each spot of Tibia, and one day I will succeed.
Mnich Garmadegonu to ja....

Poborca_Podatkowy
20-07-2006, 11:16
@ up
Co to ma do rzeczy?

tomektrz
20-07-2006, 15:30
10:22 Mnich Garmadegonu: Mainland
10:22 Mnich Garmadegonu: thais
10:22 Amber: A fine city, but the king has some problems enforcing the law.
10:22 Mnich Garmadegonu: king
10:22 Amber: King Tibianus is the ruler of Thais.
10:22 Mnich Garmadegonu: Tibialus
10:22 Amber: I try to explore each spot of Tibia, and one day I will succeed.
Mnich Garmadegonu to ja....
Ludzie z tego forum przeprowadzili od cholery z takich rozmów. I nie jesteśmy od nich ani troche mądrzejsi.

Terranova
21-07-2006, 12:30
Nie wiem czy widzieliscie ale na tibia.org pojawily sie sski jak Sunrise walczy z mino magiem.

@down: Pracuje teraz i nie mam czasu na zabawy w zamieszczanie sskow.
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=119742&highlight=sunrise
link ale trzeba sie zarejestrowac na forum.
A na fake nie wygladają
1 - jest ich dużo
2- pelno fieldow i dmg
a czy te same to sa to nie wiem :)

Gtyk
21-07-2006, 12:53
@up
moze zamiast tylko wspominac o "sskach" na org, wrzucilbys je tutaj?
chociaz najprawdopodobniej beda to albo fake, albo te same ktore byly juz kiedys na tym forum pokazywane: ss z testservera

Michal9000
21-07-2006, 14:40
To ja zamieszcze:
http://img57.imageshack.us/img57/5915/omgys6.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/9124/omg2ps0.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/9638/omg3ob0.jpg
http://img57.imageshack.us/img57/7587/omg5if4.jpg
http://img57.imageshack.us/img57/3193/omg6zr7.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/9172/ofmg9ae7.jpg
Faktycznie, na fake NIE wyglądają.

Ozurtes
21-07-2006, 17:28
WoW. Może ktoś z nim pogadać o tym? Bo ja nie mam chara na Antice :P Ciekawe jak długo z nim walczył :P

Wievioor
21-07-2006, 17:37
Hmmm to rzeczywiście nie wygląda na fake...

Milan ognia
21-07-2006, 17:43
Próbowałem coś się dowiedzieć. Sunrise stwierdził tylko, że jest pełno fake'ów. Bardzo dużo, no nie?

Teodi
21-07-2006, 17:52
Dobra Dobra a teraz ja jak jestem na wyspie z ssem http://img206.imageshack.us/img206/2048/lolfakeat9.png (http://imageshack.us)czy to fake? nie ale cos bardzo podobnego otoz nie jest to prawdziwe bylo to robione w paincie przezemnie jak bym po wklejal kilka drobiazgow tez by wygladalo nie jak fake, a jak prawdziwe wiec dobrze sie nad tym zastanowcie ;), a tak pozatym wiekszosc tamtych screenow to fake, a jak juz wczesniej mowilem prawdziwa tibia ktore zostaly powklejane w jedna calosc sa to screeny z NOWEJ tibi a wiec nic to nie uwzglednia :) oczywiscie mowie o screenach gdzie jest pokazane jak Sunrise walczy z MM (Minotaur mage / Mino Mage / Mino mag, niewazne nie bede wymienial:P)

- Prodigy -
21-07-2006, 17:56
Dobra Dobra a teraz ja jak jestem na wyspie z ssem czy to fake? nie ale cos bardzo podobnego otoz nie jest to prawdziwe bylo to robione w paincie przezemnie jak bym po wklejal kilka drobiazgow tez by wygladalo nie jak fake, a jak prawdziwe wiec dobrze sie nad tym zastanowcie ;)

Nie rozumiem co chciałeś przez to pokazać i nad czym mamy się zastanowić... A nawet jakbyś dodał te kilka "drobiazgów", to myślisz, że ktokowliek by Ci uwierzył ? ;)

Milan ognia
21-07-2006, 17:59
Dobra Dobra a teraz ja jak jestem na wyspie z ssem czy to fake? nie ale cos bardzo podobnego otoz nie jest to prawdziwe bylo to robione w paincie przezemnie jak bym po wklejal kilka drobiazgow tez by wygladalo nie jak fake, a jak prawdziwe wiec dobrze sie nad tym zastanowcie ;), a tak pozatym wiekszosc tamtych screenow to fake, a jak juz wczesniej mowilem prawdziwa tibia ktore zostaly powklejane w jedna calosc sa to screeny z NOWEJ tibi a wiec nic to nie uwzglednia :)
Co to ma znaczyć? Wytłumacz... I nad czym się mamy zastanawiać?

Wievioor
21-07-2006, 18:03
Dobra Dobra a teraz ja jak jestem na wyspie z ssem ((()))czy to fake? nie ale cos bardzo podobnego otoz nie jest to prawdziwe bylo to robione w paincie przezemnie jak bym po wklejal kilka drobiazgow tez by wygladalo nie jak fake, a jak prawdziwe wiec dobrze sie nad tym zastanowcie ;), a tak pozatym wiekszosc tamtych screenow to fake, a jak juz wczesniej mowilem prawdziwa tibia ktore zostaly powklejane w jedna calosc sa to screeny z NOWEJ tibi a wiec nic to nie uwzglednia :) oczywiscie mowie o screenach gdzie jest pokazane jak Sunrise walczy z MM (Minotaur mage / Mino Mage / Mino mag, niewazne nie bede wymienial:P)

EEE nie jarze twojego toku myslenia

tomektrz
22-07-2006, 14:16
No dobra, jesteś na tej wysepce I CO?

Smok Adam
22-07-2006, 17:29
wiecie zainteresował mnie ten temat ( jestem na 18 stronie) i moze da sie ubic tego minosa sooryy jezeli sie pomilem. Mozna go normalnie zabic ale... dokonczyc dziela lapa! co myslicie...... jesli to ktos juz napisla sooryy. jestem dopiero w 18 stronie

- Prodigy -
22-07-2006, 17:37
Naprawde nie ma różnicy, czy zabijesz go kataną, pięściami czy śmiechem - do niczego to nie prowadzi, ew. do bólu kostek, zużycia katany, czy przepukliny.

Max121
22-07-2006, 19:00
Hmmm, a wedug mnie Sunrise po prostu sciemnia na temat mino maga mowiac o fake'ach, bo ludzie by odrazu zaczeli sie go pytac jak to zrobil....

nequs
22-07-2006, 23:34
Hah, nie wiem czy dobrze zauważyłem ale:
popatrze na tą mapke
popatrze na tą mapkę
Np. w operze przerzucając się między stronami, widać, że jest troszke mniej równo powklejana.

Jarassimus
23-07-2006, 00:06
popatrze na tą mapke
popatrze na tą mapkę
Np. w operze przerzucając się między stronami, widać, że jest troszke mniej równo powklejana.Mmmm... dokładnie. :-)

Ja to nawet widzę na IE: po prostu otworzyłem zdjęcia w dwóch oknach i szybko przełączając się między nimi widzę, jak o jeden piksel jest przesunięte. :-)

Gratuluję spostrzegawczości. ;-)

Michal9000
23-07-2006, 00:11
Brawo nequs. Ja tego niezuwazyłem. Ale trzeba kolesiowi przyznać, very good fake.

Kshaq
23-07-2006, 01:01
popatrze na tą mapke
popatrze na tą mapkę
Np. w operze przerzucając się między stronami, widać, że jest troszke mniej równo powklejana.

Mmmm... dokładnie. :-)

Ja to nawet widzę na IE: po prostu otworzyłem zdjęcia w dwóch oknach i szybko przełączając się między nimi widzę, jak o jeden piksel jest przesunięte. :-)

Gratuluję spostrzegawczości. ;-)

Brawo nequs. Ja tego niezuwazyłem. Ale trzeba kolesiowi przyznać, very good fake.

To zobaczcie, że ten koleś stoi w dwóch różnych miejscach na tych 2 ss'ach, więc to normalne, że mapka jest przesunięta w górę lub dół...(ja tylko poprawiam) :D

@topic
Ja jeszcze nie mam zdania co do tych ss'ów... Muszę to przemyśleć i dokładnie przejrzeć te ss'y :D

Jarassimus
23-07-2006, 01:19
To zobaczcie, że ten koleś stoi w dwóch różnych miejscach na tych 2 ss'ach, więc to normalne, że mapka jest przesunięta w górę lub dół...(ja tylko poprawiam) :DZgadza się, ale jeśli na drugim screenie poszedł o jedno pole do góry, to dlaczego ten cały prostokąt z mapką jest przesunięty? Nie patrz na samą mapkę - patrz na brzegi prostokąta. ;-)

Kshaq
23-07-2006, 10:02
@up
Miałeś rację. Myślałem, że chodzi wam o mapke tzn tereny zaznaczone na niej, że są przesunięte. Mój błąd.

Zombiakus
23-07-2006, 13:04
Zobaczcie że na tym SSie na mapce nie ma kropki oznaczajacej schodow a przeciez kazdy z Nas wie ze w mino hell takie schody sie znajduja. Jest to autentyczny dowod ze to jest fake.

Zastanawia mnie pokoj nad sklepem Toma, ale nie ten w ktorym ukryta jest dzwignia pod wiaderkiem ale ten obok, gdzie ustawiona jest statua goblina. Jest tez taka mozliwosc ze nie mozna dojsc do Mino Maga bo CIPy usunely klucz przy ktoryms w update a Sunrise mial ten klucz przed tym update (to tylko przypuszczenia) ale wtedy oznaczaloby to ze te zdjecia to nie FAKE.

Tom the Tanner:
Prosiles ludzi ktorzy maja chary na mainie o szukanie ksiazek. Lecz kiedy ja sie spytalem Ciebie czego mam dokladnie szukac nie odpowiedziales. Prosze wiec Ciebie teraz zebys mi napisal czego mam dokladnie szukac i w jakim miescie sie to prawdopodobnie znajduje (lub na jakim quescie).
Pozdrawiam
Zombiakus
Cya :)
(GG: 1344108)

nequs
23-07-2006, 13:29
Heh dzięki za pochlebne uwagi, a zauważenie tego błędu wyszło przypadkowo, po prostu matka weszła, cos tam do mnie nawijała, ja przerzucalem się między tymi obrazkami udawając, że coś robie i to zauważyłem :) . Pozdrawiam.

Smok Adam
23-07-2006, 17:00
a wiecie co? w podziemach akademi na rooku jest takie wejscie- w tym pokoju sa dwie dziury. i jak sie w nie wejdzie to w lewo jest teleport a na prawo... ogień i "magiczny" prąd.... mnie to zadziwuiło... skad to jest....

Wievioor
23-07-2006, 17:11
@up
To jest 1 z rzeczy które służą do pokazania newbie jak grać, obok jest tabliczka, żeby nie wchodzic w to czy że jest nie bezpieczne czy cos w tym stylu, kiedyś bawilem się i w to właziłem 8o i nie ma pod tym żadnych teleportów jakby ktoś pytał :P

Pirat z Karaibów
23-07-2006, 20:19
znasz może numer tego klucza???8o

Wievioor
23-07-2006, 22:29
@up

Klucza? jakiego klucza(którego)?

adu93
23-07-2006, 23:10
Siema zainteresowała mnie sprawa Spike Sworda otuż expiłem sobie na spearmenach i patrzałem dla zwały dedy wolfow SZKIELET WOLFA SZKIELET WAZY 130 cap kolo wiezy orcow jest kamienny krag i jest szkielet wolfa wazacy 100 cap wiec jest jakiss inny, A ded potwory sprzedaje sie u Toma może u niego tkwi cała zagadka ?

Michal9000
23-07-2006, 23:17
AAAAAAAAAAAAA!!!!!11111!11!!!!1!!1
JEST JUŻ O TYM OSOBNY TEMAT UŁOMIE!!!!!! SZUUKAJ!!!!!!!!!!!!!!!1!!!!111oneoneoneone!1!!!!

Sorka, zdenerwowałem się

@Down
KULTURY!?!? Ja nie moge zdzierżyć tych ułomów "A ia wicialem mimo maga na rok!1!1Tag, nabrafde!1 On jezd w takiej dziuże, co siem idzie na mimo1 Tag, naprafde!11!1. Tylgo nie mufcie rze byl juz temat bo żukalem i njema!11Napeffno11"

Jarassimus
23-07-2006, 23:22
Siema zainteresowała mnie sprawa Spike Sworda otuż expiłem sobie na spearmenach i patrzałem dla zwały dedy wolfow SZKIELET WOLFA SZKIELET WAZY 130 cap kolo wiezy orcow jest kamienny krag i jest szkielet wolfa wazacy 100 cap wiec jest jakiss inny, A ded potwory sprzedaje sie u Toma może u niego tkwi cała zagadka ?Niestety, Tom skupuje tylko świeże ciała wilków. Te zaś martwe wolfy są już w pewnym stanie rozkładu i nie da się ich opylić Tomowi. :-)

Poza tym, popatrz na inne tematy - o tym już wiele razy było pisane. ;-)

@ Michal9000:
Troszkę kultury, proszę. :-P

Babel60
24-07-2006, 11:03
No to widze ze staneliscie w martwym punkcie. Ja robilem cuda z tym wilkiem jakis rok temu wszystko co mi przyszlo do glowy sprzedawalem go jako bonus do czegos (np. rata) chodzilem kladlem go w rozne miejsca. Oprocz akcji z wilkiem przeszukalem jakies 90% wszystkich (na rooku) drzew i krzewów w nadzieji ze moze byc w nim klucz... oprocz tego przekopalem lopata wszystkie mozliwe miejsca (tylko tam gdzie sie da oczywiscie trawy nie kopalem bo to nie ma sensu) pickiem nie kopalem bo uwazam ze skoro CipSoft nie nakierowal w zadnej ksiazce na to aby kopac to nie jest mozliwe ze warunkiem na rozwiazanie qestu jest wykopanie dziury. Co do tego co stonoga mowil na poczatku mnie to zaintereseowalo pozniewaz niektorych faktow nie znalem ale popytalem kumpli (dobrych)rookslayerow i popytalem sie ich o niektore rzeczy i uwazam ze stonoga "troche" pozmyslal przedstawiajac nam te dzieje rooka itp.

Moje dwa pytania odnosnie qestu to:
a) Czy ktos wie kiedy zostala wprowadzona pacc area na rooku... w ktorym roku
b) Czy jest mozliwosc ze najpierw CipSoft dal SS na ta wysepke a qesta na niego wymyslil dobpiero po tym jak zostal stworzony pacc land co by oznaczalo ze rozwiazanie musi byc na pacc area.

Podsumowywujac uwazam ze aby rozwiac qest szukamy za daleko... bardzo daleko albo poprostu a wszystko na to wskazuje ze cipsoft zamknal ten qest w piziet kilka updateow temu a czemu nie powiedzialem tego jasno i konkretnie to nie wiem ale to moze byc jedynie ich chwyt. Ja sobie dalem spokoj z tym qestem dobry rok temu gdy zrozumialem ze nie ma praktycznie zadnego punkty zaczepienia odnosnie tego qestu historia tibia nie musi z tym byc zupelnie zwiazana a nawet watpie zeby byla...

EDIT: Konto zalozylem sobie dzis poniewaz nie pamietam passow na stare... zadko pisze na tym forum.

Keron Trion
24-07-2006, 11:24
Ludzie obczajcie tego SS i ogien wokol niego na nrmalny ogien mozna cos wzucic i na itemy ktore leza na ziemi to dla czego nie mozna wzucic zadnych rzeczy na ogien i SS?? :] wychodzi na to ze to jest kit bo na wyspe wzuci rzeczy mozna wiele ludzi bedzie nadal uwazalo ze SS mozna zdobyc ale niektorym to udowodni ze SS'a nie da sie zdobyc bo jak przejsc przez ogien jak nie mozna na niego wejsc??

Picasso
24-07-2006, 11:27
@up

Nie da sie nic rzucil na kamien a ogien nie ma z tym nic wspolnego.

A wiecie, ze mi ze 3 lata temu przydarzylo sie cos bardzo dziwnego.
Bylem tam na trollach gdzie jest wedding ring quest.
Ktos zlurowal mino maga pod drabine i schodzac dostalem niezle combo.
Wyszedlem do gory i nagle jakis koles pisze zebym schodzil na dol bo on juz go zabil... Niby wszystko pieknie, ale cala ta jaskinia byla pusta a ten koles mial 4lv i byl na rooku (sprawdzalem na tibia.com). Skad on niby wiedzial, ze ja tam wlasnie jestem?

Wtedy dopiero zaczynalem swoja przygode z ta gra i jakos tak wyszlo, ze zmienilem server i potem juz nie gadalem z tym kolesiem.

Keron Trion
24-07-2006, 11:30
Jak to nie ma obczaj jak ni mozna podejs na jedna kratke do SS to jak go wziasc??

Tom The Tanner
24-07-2006, 11:40
To wszystko to legenda przecież i już wiemy dlaczego tlyko pokorny może go dotknąć. Więc nieprzejmujmy się takimi rzeczami bo może być całkiem inaczej... no dobra CipSoft stworzył bardzo trudnego qesta ale zapomniał że jak ktoś wejdzie na wyspę to go niedosięgnie. A może jak tam będziesz (w co wątpie bo wyobrażacie sobie tp na wyspę ot tak sobie i tam będziesz mógł sobie chodzić dookoła tych kamieni tralalala) ja to sobie wyobrażam całkiem inaczej - że jakiś NPC który zabrał miecz kylindrze teleportuje mnie do miejsca gzie jest np: więźienie Kylindry a potem naprzykład on sam zdejmie miecz z wyspy i włoży do jakiejś skrzyni itp a my musimy to zabrać. Tu pokazuje tlyko tak sobie ogólnie to wszystko więc nie mówie że tak jest :P

adu93
24-07-2006, 11:43
Wiecie stonoga mówił że kluczem jest magia runy może Destroy Field :> nie wiadomo ale jak niemożna rzucić itema ani nic to musi być magia...A w bibliotec znalazłem książke na temat Destro Field Rune więc nie jestem pewien czy SS jest nie do zdobycia.Trzeba szukać próbować

Lady Rookstayerka
24-07-2006, 12:09
Ostatnio jak chcialam wylotowac mace ze szkieleta to poszlam na teren dla pacc i mniej wiecej jak sie idzie na gobliny tylko ze trzeba isc w dul jest dziura, w niej sa szkielety a na kamieniu lezy martwe cialo a na nim jest ogien wiec ciala nie da sie otworzyc...A moze wlasnie chodzi o runy ktore niszcza ogien itd? Moze jak sie ugasi tamten ogien to moze w ciele bedzie brass armor:p ???? Kto wie:) Albo tez jest bardziej mozliwe ze jak zgasi sie ten ogien bedzie w tym ciele klucz do mino maga?? :) ja nie wiem :p Trzeba jakos poprubowac ten ogien zgasic:)

adu93
24-07-2006, 12:24
Bardzo całkiem możliwe jest też że historia teleportu Z Mino hell do Mintwalin jest przesądą... możliwe że w ciele jest ten klucz a klucz ten jest do Mino Maga a teleport do wysepki z SS anie do Thais... wszystko jes mozliwe wkoncu kiedys podobno ktoś znalazł spike sword a expiocy w mintwalil ludzi nie widzieli zadnego 3 lvl chodzacego sobie i wycinajacego mino moze jest jakiś ukryty quest z destroy fieldem jest to bardzo prawdobodbne te 2 quest z cialem i SS wkoncu w obydwóch trzeba użyć Destroy Fielda... Tylko pytanie skąd wziąśc tą rune

- Prodigy -
24-07-2006, 12:28
Darujcie sobie Destroy Fieldy. Czy naprawde nikt błyskotliwy nie wpadł do tej pory na to, że trzeba mieć 3 magic level, żeby użyć tej runy...?

adu93
24-07-2006, 13:05
To tak samo jak z tym wolfem ez jest inny niz pozostałe może ta runa też będzie inna Cipsoft może zrobić wszystko może zrobić i to... Trzeba próbować a nie spisywać wszystko na straty...

Lady Rookstayerka
24-07-2006, 13:12
Hejka... Ostatnio chcialam wylotowac mace z szkieleta wiec udalam sie na pacc arena, weszlam w dziure gdzie jak pujdzie sie do gury jest dziura z goblinami, ale udalam sie w dul pozwiedzac najpierw napotkalam 2 trolle a potem zobaczylam dziure, odrazu weszlam! Byly 2 szkielety a potem na kamieniu bylo martwe cialo ktore sie pali(wiec tego ciala nie da sie otworzyc):( A moze w tym ciele jest Brass armor? A moze w tym ciele jest key do mino maga? Kto wie! :p Ja musze pomyslec jak by ten malutki ogien mozna zgasic...(ogien jest maly a cialo zawsze swieze).Wiec Pokombinujmy jak zgasic ten ogien bo to moze byc wlasnie to :)

- Prodigy -
24-07-2006, 13:49
Hejka... Ostatnio chcialam wylotowac mace z szkieleta wiec udalam sie na pacc arena, weszlam w dziure gdzie jak pujdzie sie do gury jest dziura z goblinami, ale udalam sie w dul pozwiedzac najpierw napotkalam 2 trolle a potem zobaczylam dziure, odrazu weszlam! Byly 2 szkielety a potem na kamieniu bylo martwe cialo ktore sie pali(wiec tego ciala nie da sie otworzyc):( A moze w tym ciele jest Brass armor? A moze w tym ciele jest key do mino maga? Kto wie! :p Ja musze pomyslec jak by ten malutki ogien mozna zgasic...(ogien jest maly a cialo zawsze swieze).Wiec Pokombinujmy jak zgasic ten ogien bo to moze byc wlasnie to :)

O tym, pisałem już w tym poście. (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=870636&postcount=744)

adu93
24-07-2006, 13:54
Mozna pokombinowac, czytałem że w bearroom jest podziemny dopły wody może próbować gasić wodą no niewiem jeśli to jest mały ogień Lady na jakim serwerze grasz i jaki masz nick moze na tibi razem bysmy cos zdzialali

Lady Rookstayerka
24-07-2006, 14:16
<----- tam sa wszystkie moje dane,swiat i nick.:) Sorka ze nie klikalam na magiczny przycisk "szukaj". Nastepnym razem tak zrobie bo jestem tu nowa.

adu93
24-07-2006, 14:33
trzeba ułożyć wszystko w kupe prawda Dallheim nie pojechał nigdy na maina bo musiał szukać złodzieja złodziejem był Vendor czy Vertoth na www.tibia.pl pisze ze dixi sprzedaje na zmiane z Vendorem, vendor ukradł SS Dallheimowi ale kiedy pytam sie NPC o Vendori nikt nic nie odpowiada a przeciez ten npc istniał a Cipsoft raczej nie przeprogramował NPC Vendor złodziej SS mogł posiadać klucz do MM możliwe że te ciało może być Vendora który chciał ukryć się w podziemiach ale poległ może jakiś NPC znalazł jego ciało i rzucil na ciało ogień albo CIpsoft tak to zaprogramował żeby nie było łatwo tego klucz z ciała wziąść to moja teoria jest jeszcze 2 teoria na temat dźwigni toma obok niego pokój miał Vendom albo Dallheim niepamiętam może dziwgnia toma otwiera pokój za kratami tam Vendom też mogłw skrzyniach zostawić klucz albo coś innego...Ale mimo wszystko wydaje mi sie że te ciało które znalazłaś jest ciałem złodzieja Spike sworda i może otworzenie tego ciała to jest 90 % zrobienia tego tajemniczego questa to tylko moja teoria ale może być prawdobodobna

Seana
24-07-2006, 14:40
@up

Echckm... A więc tak... Vendor nie istnieje! Vendor to po angielsku sprzedawca, przeczytaj cały topic i dopiero się wypowiadaj :] Istnieje takie coś jak przecinek i kropka... :> Taka dobra rada na przyszłość.

@topic

A słyszeliście o Kylindrze?! Jeśli nie to warto poszukać. Może prędzej dojdziemy do celu. Ja myślę, że to Amber ukradła SS, niby wróciła z Main tratwą, ale przecież każdy z nas w życiu czasami kłamie :)

Lady Rookstayerka
24-07-2006, 14:42
Masz Racje! Vendor chcial sie ukryc ze spike swordem ale szkielety go zabily, i moze ten ogien zrobil mino mag? albo Hiycanth(czy jakos tak) zeby nikt nie mogl go ukrasc? :) to napewno jest jakis quest tylko trzeba dluuugo myslec....;) Myslmy dalej moze nam sie uda.:cup:

Wievioor
24-07-2006, 14:48
Hmmm nareszcie temat ożył ;)

Ludzie przeczytajcie cały temat, vendor to po angliklańsku(:P) sprzedawca, na tibia.pl jestr źle przetłumaczone poprostu

Seana
24-07-2006, 14:55
Mhm... Może przypomnę naszą 'ukochaną' Kylindrusię :] A więc wg. jakiejś tam legendy :P Kylindra to dziewczynka, która będąc na Rookgardzie znienawidziła wszystkich, szczególnie Cipfrienda i chciała mu wydrapać oczy czy coś w tym stylu :D Gdy przechodziła przez tunel na terenie PACC zobaczyła dziwną postać. Zapomniałam dodać, że Kylindra była posiadaczką SS. Tajemnicza postać zabrała Kylindrze miecz, bo ta wyrządziła nim zbyt wiele szkód. Miecz został wyrzucony na wysepkę, a Kylindrę wywieziono na Main. Chodzą słuchy, że ukrywa się gdzieś na Rooku i pomaga innym... Podejżewam, że jest to Amber! Ona wróciła z Main tratwą, co nie?! I dokładnie z Thais, tam gdzie wywieziono Kylindrę! :]

Editek: Przecież to u Amber można było wymienić X na język orków. Amber była przez nie więziona, a Kylindra podobno też... A może to ta sama osoba?! Kylindra zmieniła imię, aby jej nikt nie poznał i cacy xD

adu93
24-07-2006, 15:09
Dallheim mówi że nie ma zaufania do Amber może trzeba wypytać amber o Cipfrienda niewiem może te Dziwna postać postanowiła ukryc Spike Sworda w tym tunelu w którym spotkała kylindre zabiła kogoś albo jakiegoś NPC ukryła zaczarowała ciało Kazała najlepszemu wojownikowi Na rooku żeby ją bronił może ona nadal boi sie tej postaci.A po 2 ta dziwna postać może to być Cipfriend przecież to Mnich umie czarować a taka mała dziewczyna jak Kylindra nie wiedziała co to przecież Cipfriend jest nietypowo ubrany może kylindra nienawidziła Cipfrienda bo cipfriend groził jej i chciał od niej tego spike sworda i teraz amber zna droge do spike sworda i boi sie ze znowu Cipfriend będzie jej groził i dlatego Wynajeła Dallheima do obrony możliwe że ta przebrana postać to kylindra akiedy amber przyjechała na maina Kylindra zabiła Amber i jest przebraną stonoga mówił ze zlodziej jest przebrany może niby Amber zmieniła sie po powrocie na maina i dlatego Dallheim jej nieufa ?.Wkońcu mnich potrafi czarować i mógł zaczarować te cialo

Edit: Dlatego myśle że ta przebrana postać jest To kylindra przebrana za amber a cipfried za wszelką cene chce odzyskać SS

adu93
24-07-2006, 15:23
Sluchajcie a moze ten mnich na Wyspie Pacc który boi sie królikow też umie czarować i przebywa na PAcc island... Tylko dlaczego boi sie królików

Hakuoh
24-07-2006, 15:32
Sluchajcie a moze ten mnich na Wyspie Pacc który boi sie królikow też umie czarować i przebywa na PAcc island... Tylko dlaczego boi sie królików
On sie boi królików bo on sądzi, że króliki to zakamuflowane demony. Ten mnich to nic takiego nie daje.

Seana
24-07-2006, 15:50
Sorry, że trochę namieszałam... Pomyliło mi się z tym, zę Kylindrę wywieźli do Thais... Ale mam dla Was coś co już było na tym forum, lecz odeszło w zapomnienie... :)

Tadam :] Oto tekst angielski i tłumaczenie jednej z książek w biblitoece w Ab Dendriel:

"Once upon a time on Rookgaard, there was a little girl. Nobody knows where she came from or what her goals were. The first thing she saw, was big evul Cipfried, whom she disliked from the first moment she laid eyes on him. Although Cipfried was nice to her, she raged upon him and scratched his face as badly as she could, before a few townsfolk came to help Cipfried. Quick to heal his own wounds, Cipfried called this girl "Kylindra Ennorath". Kylindra, being a little elven girl was very eager to learn the arts of combat. Usually found with a little bow to shoot the smallest of creatures, but usually with only her nails or a sword.

The longer she remained on Rookgaard, the more violent she became until some day, she started attacking the people she once lived with in the same town. King Tibianus was angry to hear that a mere elven girl was bringing fear upon the town that was made to harbor peace and learning and sent a few of his finest men to drive her out of the town. However, from those men, nobody has ever heard again. Some say they were so scared of Kylindra that they seeked refuge in Carlin. Others say that they all drowned. Some even say Kylindra had to do something with it. Whatever happened, after a year of living in terror, the townsfolk drove Kylindra in the furthest place they could find on the island to live among the orcs.

Everyone thought that the town was safe by that, but they were sorely mistaken. As you well know, the minotaurs came to Rookgaard through a second portal, although unstable. They overthrew the common orcs with just a few tricks of fire and energy. But Kylindra, she was just the least impressed by those odd looking cows on two legs. With her bow, sword and poisoned arrows, she barged straight through the lines of the minotaurs and stood face to face with the feared minotaur mage. Kylindra knew that she wouldn't last too long against the minotaur mage and ran towards the portal. However, before she could jump in to the unstable portal, and most likely her certain death, she saw a bright light.

The minotaur mage stopped running after little Kylindra and closed the door, sealing it with his black magic. Kylindra, as evil as she was, shot a few arrows towards the light. However, the arrows fell but a mere 2 feet away from her, never to hit anything other than the ground. She then grabbed her sword and ran towards the light, which didn't seem to come any closer with any step she took. She had ran for hours, maybe even days. When she finally dropped to the ground, exhausted from trying to attack that which she couldn't see, she yelled at it. "WHAT KIND OF DEMON'S WORK ARE YOU?", she yelled, without recieving an answer.

After she had passed out from exhaustion and crying, the bright light dimmed and from the light a person, not man nor woman walked towards her. The person looked at her, took her sword and spoke: "Little girl. You can run as fast as the fastest horse in the kingdom, be as strong as the demons, but you lack the humbleness to understand what happens around you. Your sword, drenched in blood of men, women, children, trolls, orcs and many other creatures whose lives you took without reason, shall remain on an island to remind everyone of the evils you have done. Your sword shall be known only as the Sword of Fury and will burn on the rocks, only to be touched by the humble.". As from that day on, her sword has been seen many times on a rock, in midst of fire to merely wait for the one humble enough to touch the sword that was more cursed than blessed."

I oto tłumaczenie:

<niedosłownie - ale mniejsza o to> Pewnego dnia na Rookgardzie, była mała dziewczynka. Nikt nie wiedział skąd się tam wzięła i w jakim celu. Pierwszą rzeczą jaką ujrzała ów dziewczynka był wielki zły Cipfried, którego niepolubiła od momentu, gdy pierwszy raz zawiesiła na nim swój wzrok.

Mimo tego, iż Cipfried był dla niej miły, ona rzuciła się na niego z wściekłością i zaczęła drapać jego twarz tak bardzo, jak tylko potrafiła, do czasu, aż kilku mieszkańców wioski nie przybiegło Cipfriedowi na pomoc. Cipfried szybko uleczył swoje rany. Nazwał dziewczynkę "Kylindra Ennorath". Kylindra będąc małą elficą dziewczynką, była niezwykle chętna do nauki sztuk walki. Zwykle używała małego łuku, którym strzelała w mniejsze stworzenia, lecz często walczyła poprostu własnymi paznokciami (drapała) lub mieczem.

Im dłużej Kylindra przebywała na Rooku, tym bardziej stawała się gwałtowna/potężna (chodzi o to, że coraz częściej używała nieuzasadnionej przemocy - dop. Alor). Aż pewnego dnia zaczęła atakoawć ludzi żyjących w tym samym mieście. Król Tibianus rozwścieczył się, gdy usłyszał, że ta zwykła elficka dziewczynka sieje strach w mieście, które zostało stworzone do życia w pokoju i uczeniu się, w związku z tym wysłał tam swoich kilku najlepszych ludzi, aby wywieźli ją za miasto. Niestety po tym jak wyruszyli nikt więcej o nich nie słyszał. Jedni mówią, że tak bali się Kylindry, iż postanowili znaleźć schronienie w Carlin. Inni powiadają jeszcze, że wszyscy utoneli. Inni zaś twierdzą, że ich zniknięcie jest w prostej linii dziełem Kylindry. Cokolwiek się z nimi stało, po roku życia w terrorze, mieszkańcy miasta wywieźli Kylindre w najodleglejsze miejsce, jakie udało im się znaleźć na wyspie, pośród orków.

Wszystkim wydawało się, że miasto jest w końcu bezpieczne, lecz wszyscy byli w błędzie. Jak wam dobrze wiadomo minotaury przybyły na Rookgard przez drugi portal, niejako niestabilny (chodzi chyba o to, że ten portal nie zawsze gwarantował stabilnego przejścia z jednego miejsca w drugie). Pokonali (Minotaury) oni orków, kilkoma prostymi sztuczkami z ogniem i energią. Lecz Kylindra... ona bynajmniej (nie) była pod wrażeniem "dziwacznych krów na dwóch nogach". Ze swoim łukiem, mieczem i zatrutmi strzałami (!), przedarłą się przez szeregi minotaurów i stanęła twarzą w twarz ze strasznym minotaurem magiem. Kylindra wiedziała, że niepowinna raczej zbyt długo pozostawac przy mino magu i uciekła w pobliski portal. Jakkolwiek, zanim skoczyła w niestabilny portal, co wydawało się być dla niej pewną śmiercią, ujrzała połyskujące światło.

Minotaur mag, przestał biec za małą Kyllindrą i zamkną drzwi, zabezpieczając je czrarną magią (tu się potwierdzają wczesniejsze przypuszczenia, jakoby drzwi były zamknięte magią - dop. Alor). Kylindra tak zła/źle/fatalnie (chodzi chyba o to, że jak tylko zła była, z tak ogromną siła wystrzeliła kilka strzał (?)) jak tylko była, wystrzaliła kilka strzał w stronę owego światła. Strzały spadły poprostu 2 stopy od niej, nie udeżając niczego więcej jak tylko ziemi. Wtedy chwyciła swój miecz i wbiegła w światło, nie widząc niczego przed nią, mimo wciąż stawianych kroków. Biegła godzinami - może nawet dniami. Gdy w końcu upadła na ziemię, wycieńczona próbami zaatakowania czegoś, czego nie mogła zobaczyć krzyknęła do "tego" - "DLA JAKIEJ RASY/JAKIEGO RODZAJU DEMONÓW PRACUJESZ ?", lecz nie uzyskała żadnej odpowiedzi...

Po tym, jak zemdlała z wycieńczenia i płaczu, jasne światło zniknęło (nie znalazłem lepszego określenia na słowo "dimmed" - dop. Alor), z ów światła wyłoniła się postać - nie męszczyzna i nie kobieta... -, która zbliżyła się w jej (Kylindry) stronę. Postać spojrzała na nią, zabrała jej miecz (!) i przemówiła do niej: "Mała dziwczynko. Możesz biec tak szybko, jak najszybszy koń w królestwie, mozesz być tak silna jak demony, lecz nie ma w tobie wystarczajaco dużo pokory, abyś mogła zrozumieć, to co tak naprawdę dzieje się wokól ciebie. Twój miecz spływający krwią męszczyzn, kobiet, dzieci, trolli, orków i wielu innych stworzeń, zabitych przez Ciebie bez powodu powinien być zachowany na wyspie, dla przypomnienia wszystkim zła, jakie wyrządziłaś... Twój miecz, będzie znany tylko, jako Miecz Furii/Szału i będzie płonął pośród skał, mogąc być zdobytym tylko przez pokornego. Od tego dnia, miecz Kylindry był widziany wiele razy na skała pośród ognia, czekając jedynie na wystarczająco pokorną osobę, która mogła by dotknąć miecz, który był bardziej przeklęty, niż błogosławiony... :D Myślę, że wszystko zbiera się do kupy!

Lady Rookstayerka
24-07-2006, 16:17
@Up Masz Racje. dzieki za przetlomaczenie :)

@Topic : Wygląda na to, że jeżeli ktoś chce dostać sword of fury w swoje rece(spike sworda) to musi porozmawiac z kylindra (czy jakos tak). Tylko gdzie jest teraz ta kylindra?? a moze cipfierd ma tego ss?? hmmmm trzeba dokladnie pomyslec... A wlasnie Do spike sworda chyba nie da sie dostać nawet przez tp powniewaz on jest na skale o wokul niego sa palace sie skaly na ktorych nie mozna stanoc ani nic rzucic:( wiec lepiej zajmijmy sie palacym cialem niz spike swordem bo raczej nic nie zdzialamy:p

nosane
24-07-2006, 16:33
@Seana, możebyś napisała, kto jest autorem tłumaczenia? Wypadałoby...

Według mnie ta książka nie istnieje, została wymyślona przez tibianews.net. Poza tym, temat już był omawiany, w Wy nic nowego do niego nie wnosicie. Ciągle tylko domysły, bezsensowne wyobrażenia itp. Bez sensu jest pisać coś, czego nie popierają żadne dowody, a są tylko własnymi wymysłami.

Zamiast podniecać się i wymyślać bezsensowne historie, rozkmiając kto też może mieć teraz SS (co do niczego nie prowadzi), lepiej naprawdę poszukalibyście jakiś prawdziwych, a nie wyssanych z palca i nie wnoszących nic informacji...

Krizz
24-07-2006, 16:42
- czyścimy.

Seana
24-07-2006, 16:44
Hmm... To są tylko moje domysły więc błagam, niech ten temat nie zamieni się w wielką kłótnię.

@nosane

Nie wiem czy ta książka istnieje, dzisiaj lub jutro wybiorę się do Ab w poszukiwaniu książki :] Jest w bibliotece podobno :P Te nasze "wyobrażenia" nie są wcale bezsensowne, bo zdażyć się może chociaż w to szczerze wątpie, że czyjeś domysły okażą się kluczem do rozwiązania zagadek... Dowody będą za kilka godzin. Może jakiś screen z książką. Ja wierzę w to że ją znajdę! Ja nie wymyśliłam tej historii :/ Mówię raz jeszcze... I niby jak mamy szukać wiarygodnych infromacjii na które są dowody?! Wiele osób przekopało pickiem cały Rookgard! A gdy dowiemy się kto ma spike sworda, to już jakieś 30 % za nami...

- Prodigy -
24-07-2006, 16:52
Hmmm nareszcie temat ożył

Ożył ? W którym miejscu ?

@Up Masz Racje. dzieki za przetlomaczenie :)

Dzięki za przetłumaczenie ? No nie ma za co... starałem się jak mogłem ;) Btw. Odświeżyliście mój stary wątek z książką, ale...? Co w związku z tym ? Nic nowego oprócz "To miałoby sens", albo "Nom, cos w tym może być" nie uświadczyłem.

albo Hiycanth(czy jakos tak)

BoHy dla tego, kto to wypowie za pierwszym razem.

Sluchajcie a moze ten mnich na Wyspie Pacc który boi sie królikow też umie czarować i przebywa na PAcc island...

Mnich na PACC area, który przebywa na PACC island... hmmm... nie sposób się nie zgodzić ;)

Wygląda na to, że jeżeli ktoś chce dostać sword of fury w swoje rece(spike sworda) to musi porozmawiac z kylindra

Hmmm... a możesz powiedzieć co na to wskazuje ? Jeśli czytałaś tekst, to mogłaś się dowiedzieć, że miecz został Kylindrze odebrany i tyle go widziała...

a moze cipfierd ma tego ss?? hmmmm trzeba dokladnie pomyslec...

A może. A chyba. A gdyby. A co jakby. A możliwe, że. Szukanie Spike Sworda nie polega na wymienianiu: "A może SS ma Cipfried", "A może SS ma Amber", "A może SS ma Zdzisiu z monopolowego". Tu się przedstawia zebrane informacje, lub ew. domysły, które można jakoś racjonalnie potwierdzić lub obalić, a nie snuć przypuszczenia, bo to każdy potrafi. Trudniej samemu wnieść coś ciekawego do sprawy. I to, że inni o tym zapominają nie upoważnia kolejnych do powtarzania tego.

(...) trzeba wypytać amber o Cipfrienda niewiem (...)

Ludzie. Skoro nie wiecie, nie macie do powiedzenia nic oprócz kolejnych "A może", czy "A zresztą nie wiem", to porostu się nie odzywajcie. Tak będzie lepiej zarówno dla tych, którzy czytają ten temat, jak i dla samego tematu.

Masz Racje! Vendor chcial sie ukryc ze spike swordem ale szkielety go zabily, i moze ten ogien zrobil mino mag? albo Hiycanth(czy jakos tak) zeby nikt nie mogl go ukrasc? to napewno jest jakis quest tylko trzeba dluuugo myslec.... Myslmy dalej moze nam sie uda.

Racja. Myślmy. Zanim coś napiszemy, też myślmy ;)

A może ktoś poprostu zrobiłby ***'a, z prawdziwą Tibijską Mapą, poszedłby w miejsce tamtego trupka pod ogniem, zrobił Destroy Field'a, i sprubował ugasić ogień..., potem poprostu zobaczył co jest w trupku..., lub jeśli to niezadziała, można pójść do komnaty Mino Mag'a, i samemu zacząć szukać..., możnaby było poprostu wleźć w TP, i zobaczyć do kąd prowadzi...

Hmmm... Tobie się wydaje, że OTS z Tibijską mapą, ma odrazu ustawione wszystkie questy, teleporty, itp ? Jak ktoś miał ustwaić coś, o czym sam nie ma pojęcia. Człowieku. Ta mapa była własnoręcznie robiona. Myślisz, że ktoś wysłał mail do CipSoftu, typu: "Siemanko, trza mi waszom mape do OTSa, bo by tak fajnie było mnieć mapke z rla xddd" i CipSoft wysłał mu już swoją mapę, w trosce o dobro gracza ?

@Warn - jeśli ma to być tylko warn, to wole już go dostać i komuś coś wytłumaczyć, niż siedzieć cicho i patrzeć jak inni będą kontynuować błędne domysły, "z tym" związane...

Michal9000
24-07-2006, 16:56
Edit:
Wole jednak warna nie dostawać ;P

nosane
24-07-2006, 17:04
Hmm... To są tylko moje domysły więc błagam, niech ten temat nie zamieni się w wielką kłótnię.
Nie chcę się kłócić, daleko mi do tego, ja po prostu wołam o zdrowy rozsądek niektórych użytkowników forum. Niektóre tematy naprawdę były już omawiane, i powtarzanie wszystkich informacji naprawdę mija się z celem i wcale nie pomaga.
Nie wiem czy ta książka istnieje, dzisiaj lub jutro wybiorę się do Ab w poszukiwaniu książki Jest w bibliotece podobno
No więc proszę Cię, następnym razem - najpierw znajdź książkę, a potem dopiero pisz o niej na forum. Z tego co wiem książka była już poszukiwana, a wszystkie ekspedycje kończyły się fiaskiem.
Te nasze "wyobrażenia" nie są wcale bezsensowne, bo zdażyć się może chociaż w to szczerze wątpie, że czyjeś domysły okażą się kluczem do rozwiązania zagadek...
Widzisz - sama w to wątpisz. Masz jakiś pomysł, np. porozmawianie z kimś o kimś? Spróbuj porozmawiać! Wyjdzie? Napisz na forum. Nie? Trudno, ale w takim wypadku - po co o tym pisać?
Może jakiś screen z książką. Ja wierzę w to że ją znajdę
Cieszymy się bardzo. Ale najpierw znajdź, a dopiero potem odkopuj temat.
niby jak mamy szukać wiarygodnych infromacjii na które są dowody?! Wiele osób przekopało pickiem cały Rookgard! A gdy dowiemy się kto ma spike sworda, to już jakieś 30 % za nami...
Nie wiem jak. Gdybym wiedział, dawno bym to zrobił. Na pewno nie pomoże pisanie na forum informacji, że "może to Cipfriend albo Amber ma Spike'a. O rany, ekstra, ale jesteśmy blisko!"...

Poborca_Podatkowy
24-07-2006, 17:34
A może. A chyba. A gdyby. A co jakby. A możliwe, że. Szukanie Spike Sworda nie polega na wymienianiu: "A może SS ma Cipfried", "A może SS ma Amber", "A może SS ma Zdzisiu z monopolowego". Tu się przedstawia zebrane informacje, lub ew. domysły, które można jakoś racjonalnie potwierdzić lub obalić, a nie snuć przypuszczenia, bo to każdy potrafi. Trudniej samemu wnieść coś ciekawego do sprawy. I to, że inni o tym zapominają nie upoważnia kolejnych do powtarzania tego. Ludzie. Skoro nie wiecie, nie macie do powiedzenia nic oprócz kolejnych "A może", czy "A zresztą nie wiem", to porostu się nie odzywajcie. Tak będzie lepiej zarówno dla tych, którzy czytają ten temat, jak i dla samego tematu.

Eh... Ja bym powiedział, że cały ten temat to są domysły, tu jest pełno takich "a może" pisanych przez ciebie i przez każdego, który interesuje się SS. Nie widzę powodu, aby kłócić się o to i obwiniać biednych ludzi, którzy rozpaczliwie chcą dorwać Spike Sworda. A że niektórzy KOMPLETNIE nie mają nic do powiedzenia to inna sprawa...
A co do Vendora, to tylko pomyłka, w języku niemieckiem nazwy rzeczowników pisze się z dużej litery ;)
@edit down
No, może masz rację. Ale ja to napisałem, żeby nie zniechęcać tych "słabszych" graczy, którzy czasami (przez przypadek) odkryją coś bardzo ważnego. I później boją się nam to oznajmić. Wiesz, nawet kilku bardzo mądrych i inteligentnych ludzi nie ma takiej siły przebicia jak kilkudziesięciu newbie!

- Prodigy -
24-07-2006, 17:53
Eh... Ja bym powiedział, że cały ten temat to są domysły, tu jest pełno takich "a może" pisanych przez ciebie i przez każdego, który interesuje się SS. Nie widzę powodu, aby kłócić się o to i obwiniać biednych ludzi, którzy rozpaczliwie chcą dorwać Spike Sworda.

W porządku. Porównaj moją teorię (albo domysł - żeby nie było, że ja domysłów nie snuję. Tylko, że są domysły i są domysły... czytaj dalej...) z ogniem przykrywającym to ciało, którą przedstawiłem w tym poście (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=870636&postcount=744) z gdybaniami w poprzednich postach. Nie wiem jak Ty, ale ja naprawdę widzę rożnicę. Nie mam zamiaru pokazywać tu jakiejś przytłaczającej wyższości moich wypowiedzi i domniemań, nad teoriami innych, ale staram się szukać racjonalnych wytłumaczeń dla danych zjawisk, bo do czego prowadzi pisanie, np: "Może mino mag tam rzucił te ognie" ? Nie chodzi już nawet o samo to, że to - sam przyznasz - mało prawdopodobna teoria, tylko o to, że co to niby do sprawy wnosi ? W jaki sposób zbliża nas do Spike Sworda ? W jaki sposób naprowadza nas na nowy trop, na coś co możemy potwierdzić, lub obalić ? Bo zauważ, że moją teorię można łatwo potwierdzić, lub obalić - wystarczy tylko... zresztą - po co mam pisać dwa razy to samo ? Ci, którzy nie czytali, niech to zrobią, zanim zaczną o tym pisać od nowa, a Ci, którzy czytali już mój post, wiedzą o co mi chodzi. Przynajmniej mam taką nadzieję... Podobnie ma się sprawa z Kylindrą. Pewnego razu, jeszcze jako Alor Arkar przytoczyłem ten tekst na forum, powstało spore zamieszanie wokół tej książki (której istnienia do dziś nikt nie potwierdził), pojawiło się mnóstwo teorii, przypuszczeń, pytań i odpowiedzi, ale po co znowu przytaczać cały ten tekst, bez żadnych nowości, czy konkretnych odniesień do tegożże, znowu stawiając zadane już wcześniej pytania, znowu snując, prezentowane już wcześniej teorie ? Jeśli wciąż się niczego w tej sprawie nie znalazło, to może warto poszukać punktu zaczepienia w innym wątku ? A jeśli się znalazło, to dopiero wtedy o tym pisać. Jak sporej części forumowiczów wiadomo, sprawa z Kylindrą stanęła w martwym punkcie - nikt do niczego konkretnego nie doszedł, a poszukiwań była naprawdę cała masa !
Jeśli dalej nie będziesz widział różnicy, między (nie tyle moimi przypuszczeniami, co) "rodzajem" moich przypuszczeń, a "rodzajem" teorii zawartych w ostatnich postach, to już nic nie poradzę. Licze jednak, że choć w części zrozumiałeś moje proste przesłanie.

Lady Rookstayerka
24-07-2006, 18:21
X( Panie Prodigy. -.- Kazdemu poprawiasz błedy itd. loool mnie to zaczyna wnerwiac myslisz ze jestes idealny. wes sam zacznij siebie poprawiacX( @topic : Hmm...moglby ktos zrobic chara na jamerze i mi pomoc rozwiazywac zagadki ;P ? bysmy szukali ruznych ksiazek i takich tam rzeczy zwiazanych z ss i mm. bylo by fajnie:P pozdro.

Kshaq
24-07-2006, 18:29
@up
On jest lepszy od ciebie, bo chociaż chce tu coś zmienić, a ty tu wpadłaś i piszesz coś co było powtarzane bezsensu na tych poprzednich 90 stronach.

Seana
24-07-2006, 18:30
Hmm... Lady, ja juz wlasnei robie sobie postac... Bedzie 1 lvl dopiero, ale no coz :D Zaklikam do ciebie na privie :)

Wievioor
24-07-2006, 20:54
Ożył ? W którym miejscu ?

Dzisiaj ludzie napisali tyle postów co przez ostatnie 3 tygodnie

Niewiem co znaczy ten quest u amber trzeba znalesc ksiażke którą zostawiła na tratwie której przypłyneła są tam prawie wszyscy NPC ale wszyscy w thais nawet Ferumbas dawny Npc demolka nawet jest Npc który w thais siedzi w więzieniu co oznacza ta księga bo nic nie rozumiem z tego.

NPC w więzieniu... Jak zrobiła mu "żart" skoro siedzi za kratkami, może jakoś się do niego dostała, albo wtedy jeszcze koleś nie siedział w pace... hmmmm... on coś musi wiedzieć akurat jestem w thais popytam sie kolesia ;)
(tak tak wiem kolejne "morze")

- Prodigy -
24-07-2006, 21:34

Powiedz mi raczej ile te posty wniosły do tematu, a nie ile ich napisano ;)

Teodi
24-07-2006, 21:43
popatrze na tą mapke
popatrze na tą mapkę

O tym wlasnie mowilem :)

Teodi
24-07-2006, 21:56
Ostatnio jak chcialam wylotowac mace ze szkieleta to poszlam na teren dla pacc i mniej wiecej jak sie idzie na gobliny tylko ze trzeba isc w dul jest dziura, w niej sa szkielety a na kamieniu lezy martwe cialo a na nim jest ogien wiec ciala nie da sie otworzyc...A moze wlasnie chodzi o runy ktore niszcza ogien itd? Moze jak sie ugasi tamten ogien to moze w ciele bedzie brass armor:p ???? Kto wie:) Albo tez jest bardziej mozliwe ze jak zgasi sie ten ogien bedzie w tym ciele klucz do mino maga?? :) ja nie wiem :p Trzeba jakos poprubowac ten ogien zgasic:)

Sproboj wylac na niego wiadro wody xD

Teodi
24-07-2006, 22:26

NPC w więzieniu... Jak zrobiła mu "żart" skoro siedzi za kratkami, może jakoś się do niego dostała, albo wtedy jeszcze koleś nie siedział w pace... hmmmm... on coś musi wiedzieć akurat jestem w thais popytam sie kolesia ;)
(tak tak wiem kolejne "morze")

lol? Normalnie przez kratki xD :)

Soldier of Harlen
24-07-2006, 22:30
lol? Normalnie przez kratki xD :)
Jesli kratki sa 10 metrow od wieznia albo wiecej to raczej nie za bardzo.

Teodi
24-07-2006, 22:59
Jesli kratki sa 10 metrow od wieznia albo wiecej to raczej nie za bardzo.

Moze krzyczala, zkad ty w ogole mozesz o tym wiedziec kiedys moze bylo u nich normalne krzyczenie :D to napisalem ze by nie bylo zadnych opini

Soldier of Harlen
24-07-2006, 23:09
Moze krzyczala
W wiezieniu nie wolno krzyczeć.
zkad
Skad a nie zkad - naucz sie pisac po polsku, to nie boli.
zkad ty w ogole mozesz o tym wiedziec kiedys moze bylo u nich normalne krzyczenie
Moze i bylo, ale na pewno nie w wiezieniu.
to napisalem ze by nie bylo zadnych opini
I tak beda.
ze by
Zeby, a nie ze by - naucz sie pisac po polsku, to nie boli.
opini
Opinii a nie opini - naucz sie pisac po polsku, to nie boli.

Teodi
24-07-2006, 23:12
W wiezieniu nie wolno krzyczeć.

Skad a nie zkad - naucz sie pisac po polsku, to nie boli.

Moze i bylo, ale na pewno nie w wiezieniu.

I tak beda.

Zeby, a nie ze by - naucz sie pisac po polsku, to nie boli.

Opinii a nie opini - naucz sie pisac po polsku, to nie boli.

OMG moja wina ze jestem dyselektykiem odczepcie sie odemnie

Soldier of Harlen
24-07-2006, 23:14
OMG moja wina ze jestem dyselektykiem odczepcie sie odemnie
Nie twoja wina ale moglbys przynajmniej sprawdzic pisownie w wordzie i dopiero poprawiony tekst umieszcac w swoim poscie na forum.

Zombiakus
24-07-2006, 23:51
Dzisiaj do forum przybylo kilka stron, lecz to nie swiadczy ze poszlismy ze sprawa do przodu. Po prostu pare nowych osob doszlo i zaczelo analizowac pare wczesniejszych odkryc.
Vievioor:
No i co z tego ze postow jest sporo jesli nadal stoimy miejscu ze sprawa ssa.
Lady Rookstayerka:
Nie musisz tak wybuchac i zglaszac swoj sprzeciw przeciw zachowaniu Pella. Z kilku powodow.
1. To Pell zamiescil i przetlumaczyl ksiazke w ktorej opisane są dzieje Kylindry
2. On po prostu trzezwo patrzy na sytuacje.
3. Nie chcemy tutaj klotni bo juz sporo takich bylo.

Jesli myslicie ze to Cipfried ma Spikea to moim zdaniem sie mylicie. Chyba kazdy uzytkownik tego forum wie ze ów miecz znajduje sie na wyspie w polnocnej czesci rookgaardu i jest otoczony przez ogien.

Pewnie niektorzy z Was napisza teraz post w ktorym skrytykuja mnie, bo "ja nic nie robie a sie wymadrzam. I to jest nieprawda. Bo ja robie duzo tylko o tym nie pisze. Szukam caly czas po rooku, probuje cos odkryc ale spektakularnego odkrycia jeszcze nie dokonalem. Ja zanim pisze mysle. Jesli cos odkryje oczywiscie napisze ale najpierw sie zastanowie czy ta teoria moze byc prawdziwą teorią. Przepraszam za rzadkie uzywanie Polskich znakow ale sie spiesze bo zaraz wychodze. Jesli ktos chcialby sie ze mna skontaktowac to nr gg (1344108)

Pozdrawiam
Zombiakus

HAIL DESTRUCTION TEAM....
HAIL ALDORA :);)

Lood
25-07-2006, 00:18
Ten temat poprostu jest zaśmiecony... (od takich postów jak ten ;p) informacje były do którejś tam strony dopuki sie udzielał stonoga. Puźniej nastąpił koniec. Dochodziło mało nowych informacii...więcej spamu, gratulacii i bluzg i newbiech które powtarzały stare informacje, udzielały się chociarz nie przeczyały 80 stron itp. Aby ten temat odratować jakiś mod powinien usiąść i stracić pół dnia na usuwanie postów albo poprostu go zamknąć. :(

Campbell's
25-07-2006, 01:28
X( Panie Prodigy. -.- Kazdemu poprawiasz błedy itd. loool mnie to zaczyna wnerwiac myslisz ze jestes idealny. wes sam zacznij siebie poprawiacX( @topic : Hmm...moglby ktos zrobic chara na jamerze i mi pomoc rozwiazywac zagadki ;P ? bysmy szukali ruznych ksiazek i takich tam rzeczy zwiazanych z ss i mm. bylo by fajnie:P pozdro.

Roman Malz lvl.15, moge pomoc

Mati66
25-07-2006, 08:55
Gdyby Cipy chciały zamknąć tego qesta to by go zamknęły na Amen a nie... tam Spike, tam MM, a tam ghoul. Cipsoft usunąłby spike i pomiesczenie z ghoulem. Gdyby niebyło qesta usuneli by wszystko co bu było z nim związane. Aby po rooko nie szwędali sie Rookslayerzy i nie blokowali respów graczom!!!
A jaką masz pewność że Ghoul i Mino Mage naprawde mają cos wspólnego z tym questem?
1.Ghoul nie mu miec nic wspólnego z tym questem
2.Mino mage może być tam na ozdupke bo ANI klucza ANI Veroth nie ma
3.Jedynym dowodem na to sa fake'a i jakieś bajeczne historyjki:baby:

Tom The Tanner
25-07-2006, 10:02
A jaką masz pewność że Ghoul i Mino Mage naprawde mają cos wspólnego z tym questem?

Wytłumacze ci to teraz, teraz gdy już nie jestem takim newbiem bo musze przyznać że kiedyś byłem. Tamten psot był moim 1 postem na forum i nieznałem się na tutejszych obyczajach itp. Zauważ nawet jak pisałem: ''rookslayer'' i ''!!!!'' :D ale czasy sie zmieniły i ja też. :P Wytłumacze to ci jaśniej.
Zwykły gracz wchodzi sobie na Tibię, podoba mu sie gra bo doszedł aż do pomieszczenia z ghoulem. Patrzy sobie na tego ghoula i myśli ''ooooo na późniejszym kontynencie musi być wiele więcj takich rzeczy'' gram dalej. Przychodzi następny i widzi ghoula. Myśli ''jak się tam dostać'' - myśl takiego newbie ''madafaka ja cche tam wejsc gdzie tu klucz je buły klucz1111'' ale po pewnym czasie tacy newbie stali sie o wiele bardziej profesionalni i tak oto np: ja jestem rookstyerem, ty, on, ona, je :D Widać od razu że większy procent osób widzące ghoula - zagadkę bez rozwiązania jak na razie próbuje się tam dostać zrobić z nim coś co inni nie zrobili. No i zostają na rooko. A mniejszy procent wychodzi z niego aby spotkać się z takim czymś na mainie. Jest jesze jedna możliwość ale z nią nic sie nieda zrobić. Przychodzi sobie ktoś widzi ghoula i krzyczy żeby usunęli ściane a potem nieumie otworzyć drzwi i niewie w ogóle o co tu chodzi. To jest największy procent ale tylko tamte możliwości trzeba liczyć. A wieć: CipSoft to widzi i już dawno usunął by takie coś kosztem tego że może jakieś 50 osób ze 1000 przestanie grać w Tibię ale za to zmniiejszy się ilość rookstayerów o 700. Zrobił by tak dawno... więc czemu nie zrobił? Dlatego że qest istnieje! Nie usuną kawałka istniejącego qesta. No dobra usunięcie może nie ale chociaż news informacyjny? Nie. No dobra może nie to ale moze chociaż pojedyńcza wzmianka w wywiadzie? Nie. Nightmare powiedział jasno że ''rookstayerzy szukają i tak za daleko'' - dokładnie jego słowa. A więc quest istnieje i nic nieda sie z tym zrobić. Choćby niewiem jak zniechęcać rookstayerów oni wiedzą swoje (I JA 8o ).

Zickk
25-07-2006, 12:04
Ze, Tobie sie chcialo to all napisac i rozwiazac xD:cup:

Zombiakus
25-07-2006, 12:43

A jaką Ty masz pewność że Ghoul i MM nie mają zadnego zwiazku z tym questem?

odp 1. Ghoul nie musi miec nic wspolnego z questem ale moze i jestem pewien ze ma.
odp 2. A skąd Ty wiesz, że nie ma klucza? Czyzbys byl jednym z pracownikow CipSoftu?
odp 3. Mylisz sie. Trzeba by bylo poczytac wszystkie posty i rzucic okiem na ksiazke znaleziona i przetlumaczona przez Pella.

Jesli chcesz zglosic jakies uwagi dotyczace mojego posta to napisz mi na gg zamiast klocic sie tutaj (moj nr 1344108)

Pozdrawiam
Zombiakus

tomektrz
25-07-2006, 13:35
Wygląda na to, że jeżeli ktoś chce dostać sword of fury w swoje rece(spike sworda) to musi porozmawiac z kylindra
Trzeba do niej powiedzieć "Fri itans plax or chuntet in mejn", wtedy ona odpowie "Plz no kill i pay!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111one" i rzuci na ziemię Spike Sworda.

A tak na serio: zauważyłem ciekawą rzecz. Oglądałem Rookgaard w Tibia Earth i wyczaiłem, że pod wysepką z SS jest jakiś tunel na poziomie -1. Może to przypadek, ale warto, żeby ktoś to sprawdził.

Pavel Ches
25-07-2006, 14:08
odp 3. Mylisz sie. Trzeba by bylo poczytac wszystkie posty i rzucic okiem na ksiazke znaleziona i przetlumaczona przez Pella.

Mylisz się chłopcze:

[...] Pewnego razu, jeszcze jako Alor Arkar przytoczyłem ten tekst na forum, powstało spore zamieszanie wokół tej książki (której istnienia do dziś nikt nie potwierdził), pojawiło się mnóstwo teorii, przypuszczeń, pytań i odpowiedzi, ale po co znowu przytaczać cały ten tekst, bez żadnych nowości, czy konkretnych odniesień do tegożże, znowu stawiając zadane już wcześniej pytania, znowu snując, prezentowane już wcześniej teorie ? [...]

I właśnie trzeba było poczytać wszystkie posty jak sam stwierdziłeś, bo jak widać ta książka nie była znaleziona przez nikogo, przynajmniej nie ma dowodów na to. Czyli i ta książka (a właściwie nie wiadomo czy wogóle taka książka istnieje) nie jest żadnym dowodem dopóki się nie potwierdzi, że takowa jest. ;)

Smok Adam
25-07-2006, 14:22
jesli chodzi skad wziac klucz do podziemi akademi to mozna go kupic za ledwie 5 gp u seymura...... to chyba wszczy wiedzą?!

Michal9000
25-07-2006, 14:25
Litości...Chodzi o klucz do Minosa

Zombiakus
25-07-2006, 16:18
Wybieglem za daleko w przyszlosc przyznaje. Jednak sadze ze ta ksiazka istnieje i, ze predzej czy pozniej ktos z Nas znajdzie Ja w bibliotece w AB.

Zapewniam Was, ze przeczytalem wszystkie posty i ze najpierw mysle,a pozniej pisze.

Lecz moze ta ksiazka nie jest wystarczajacym dowodem na to, ze MM ma powiązania z SSem. Na pewno znajda sie inne dowody. :)

Nom i to chyba wszystko co chcialem napisac

Pozdrawiam
Zombiakus

Vezir
25-07-2006, 17:28
Czy mozna wyrazac tu swoje opinie??

Jeśli tak to moim zdaniem (tu wszscy juz mysla ze powiem ze nieda sie zdobyc ss na roku a tu dupa) da sie go zdobyc ale napewno nie z tej wyspy gdzie on lezy bo CIP-y nie byly by juz takie glupie tylko spojzcie jak by ktoś się tam dostal to mogl bym tam stac i codziennie po kazdym server save moglby brac kolejnego ssa i przezocac przez zeka na 2 strone a to by bylo glupie. Więc jeśli ten quest istnieje a mam nadzieje ze tak jest to umieszczony jest on gdzies w podziemiach. No i pozatym przeczytalem 58 stron więcej nie dalem rady bo to juz byl sam spam albo Kolumbi odkrywający to samo co ktos opisal kilka stron wczesniej.Nie wieze tez ze wszystko co jest na roku ma cos z tym wspolnego
wiec nie szukajcie tego wszendzie skupcie sie na czyms co sie wydaje najbardziej powiązane anie Dixi jest wnuczka Obiego o boze to cos znaczy.
Jeśli ktos napisal mniej więcej cos takiego jak ja to sorka czytalem tylko do 58 strony.

PS: Zaświtalo mi cos "Tylko pokorni mogą dotknąć ostrza tego miecza" czy jakos tak to poprostu chodzi (chyba) o rookstayerow oni sa pokorni nie cha miec swojej specjalizacjii nie wyruszaja w wielki świat poprostu zostają na 1 miejscu nie mając ambicji co do maina niewiemm oze wprowadzam was w błąd ale ja tak myśle oki wielkie pozdrowionka

I WIELKIE GOOD LUCK DLA MALYCH ODKRYWCOW

@edit ok juz sie tu więcej nie odzywam i nic nie będe pisal nie mam rokstayera ale chyba założe jak mi sie pacc skończy oki narqs, a z tym ssem moze jest tak samo jak z dslem w skarbcu imperatora Kruzaka NIEDOZDOBYCIA?

tomektrz
25-07-2006, 17:43
Czy mozna wyrazac tu swoje opinie??
Nie. Jeśli z góry wiesz, że twój post to "swoja opinia" i nic nie wniesie do sprawy to nie pisz, bo tak powstaje spam w tym temacie.

PS. Czy ktoś sprawdził ten tunel pod wysepką z SSem? W moim poprzednim poście podałem link w Tibian Earth.

Tom The Tanner
25-07-2006, 18:29
Na Tibian Earth jest mnóstwo dziwnych miejsc. W tamtym linku było pomieszczenie, drabinka i jakiś kamień a nigdy niespotkałem się z pomieszczeniem 5 kratkowym z kwadratowym kamieniem czy czymś w tym rodzaju. Wydaje mi się że to tlyko dla pacc ale pod częśćią dla facc?

Vezir, możesz wypowiadać się ale tylko gdy wiesz że masz coś ważnego i gdy przeczytałeś wszystkie strony!

Mati66
25-07-2006, 20:22
[QUOTE=Zombiakus]A jaką Ty masz pewność że Ghoul i MM nie mają zadnego zwiazku z tym questem?

odp 1. Ghoul nie musi miec nic wspolnego z questem ale moze i jestem pewien ze ma.
odp 2. A skąd Ty wiesz, że nie ma klucza? Czyzbys byl jednym z pracownikow CipSoftu?

1."jestem pewien ze ma"
Skąd jestes pewnien? Rozwiazałeś tego questa?8o
2.Nie ma go ale szukaj se w nieskonczoność;)
3.Wiesz jakós nie chce szukać rozwiazania na questa którego nie ma:baby:

paruvkovic07
25-07-2006, 20:58
Ten Spike Sword jest pewnie tylko pokazowy tak jak orez u Sweaty Cyclopa ;)

Chociaz kto wie moze da sie go zdobyc :D

Glowa14
25-07-2006, 22:44
Knightmare ( projektant Rooka i innych miast ) w wywiadzie dal wyraznie do zrozumienia ze da sie zdobyc ss'a,ze jest duzo tajemnic ktorych nawet najlepsi nie rozwiazali bo skupiaja sie tylko na rzeczach oczywistych.

Jak on tak mowi to chyba nie jest pokazowy...

MaveriC
25-07-2006, 23:13
najsmieszniejsze jest to...ze za zagadki rooka ..zabieraja sie goscie ktorzy nie maja z nim nic wspolnego......H lvl z maina...rotfl..i newbie :)
ten temat zaliczy kilkaset stron no i jest sie z czego posmiac...wiec dawajcie dalej

tomektrz
26-07-2006, 07:54
Ignorujcie MaveriCa bo znowu będzie kłótnia na 32141 stron....

Skoro i tak szukamy za daleko, to przyjrzałem się najbliższej okolicy wysepki. Minos na górce okazał się mitem, ale patrzcie na to:
http://tibia.pl/earth.php?x=32040&y=32032&z=8
http://tibia.pl/earth.php?x=32040&y=32032&z=7
Nie przesuwałem mapy, a jedynie zmieniłem piętro z -1 na 0... czyli pod wysepką jest jakiś tunel. Może tam trzeba szukać rozwiązania? Miłoby było jakby ktoś tam poszedł. Bo z 2 lvlem to najwyżej deda tam zaliczę. Bo z dead wolfem, 473249802714124 kluczami, Ghoulem i MM to chyba faktycznie za daleko szukamy.

Seana
26-07-2006, 08:16
@up

A więc... Byłam tam dzisiaj... Najpierw trochę mi się drogi pomieszały (dotarłam na salomon quest :D), a potem zauważyłam, że to nie daleko przejścia do ślepego orka :) Nom i... NIC! :( Kompletnie nic :( Kładłam pod ss dead wolfa i dalej nic :P Ehh no... :(

THC1983
26-07-2006, 10:24
2@up

dla mnie jest to zwykły tunel z trolami jestem tam kilka razy dziennie i nic Ciekawego tam nie ma pozatym ze jak staniesz tak po srodku skrzyzowania to jestes centralnie pod SS

Zombiakus
26-07-2006, 12:09
[

1."jestem pewien ze ma"
Skąd jestes pewnien? Rozwiazałeś tego questa?8o
2.Nie ma go ale szukaj se w nieskonczoność;)
3.Wiesz jakós nie chce szukać rozwiazania na questa którego nie ma:baby:

1. To jest moje zdanie, a nie totalna prawda.
2. Nie odpowiedziales mi na pytanie. Skad Ty wiesz, ze ten klucz nie istnieje?
3. I znowu. Skad Ty wiesz ze ten quest nie istnieje? Nawet CiPy publicznie mowily, ze ten quest istnieje. I jeszcze jedno.. Skoro uwazasz, ze ten quest nie istnieje to po co tu siedzisz?

Pozdrawiam
Zombiakus

Michal9000
26-07-2006, 13:27
@tomektrz
To jest zwykły tunel z trollami, chodze przez niego częst gdy expie. Nie ma tam nic dziwnego.

Wg. mnie SSa nie zdobywa się przez wyspe (Ktoś już napisał, można by zrobić nowego chara, zabrać go tam, i codzień przezucać przez rzeke SSa) A raczej od npc/ze skrzynki po zrobieniu czegoś i dotarciu gdzieś. Pozatym, powinniśmy najpierw zacząć szukać najprostszych rozwiązań, "Najciemniej jest pod latarnią". Wszystcy mówią "niee, to za łatwe, to nie może być tak, quest ma dobrą nagrode, więc musi być trudny" A może wcale nie! To tylko moje zdanie.
Dziękuje

Lady Rookstayerka
26-07-2006, 14:19
Witam.Jak zapewne wiemy spike sword czasami znika:p,ale tak sam z siebie??,moze trzeba polozyc np czaszke na jakims piecyku w mino hell to wtedy zniknie? A wtedy gdzieś na mapie pojawi sie klucz do pokoju toma z dzwignia??:) A ponoć "pod latarnia jest najciemniej", próbowaliście pickować pod latarniami :p ??Mam wiele pomyslow :) wiec jak cos to mozecie sobie robic postac na jamerze i...pomyslimy...Pozdrawiam.Paulina.

Mati66
26-07-2006, 14:40
1. To jest moje zdanie, a nie totalna prawda.
2. Nie odpowiedziales mi na pytanie. Skad Ty wiesz, ze ten klucz nie istnieje?
3. I znowu. Skad Ty wiesz ze ten quest nie istnieje? Nawet CiPy publicznie mowily, ze ten quest istnieje. I jeszcze jedno.. Skoro uwazasz, ze ten quest nie istnieje to po co tu siedzisz?

Pozdrawiam
Zombiakus
Wiesz co szukaj se..;)
masz racje nie bede wchodził do tego tematu
Cya noobku:]

Mati66
26-07-2006, 14:45
Aha i odp na 3-cie;)
Cipy nie usuwały questów to wiem, ale skąd wiesz ze ten quest wogóle był?B)

Michal9000
26-07-2006, 14:48
@Lady Rookstayerka
To takie przysłowie :) Szukasz po całym domu zeszytu, a po 6 godzinach mama ci mówi że był w plecaku :P
@UP
Sam jesteś n00b. W prawdzie CipSoft nigdy nie powiedział otwarcie "Quest na Spike Sword istnieje" Ale dawał nam to do zrozumiania. "W sprawie spike sworda i tak szukacie za daleko", "Zaden quest nie został zamknięty, a jedynie zmieniony lub utrudniony" pozatym Zobiak ma racje, udowodnij że Quest nie istnieje, a klucza niema?
Edit:
1)Edytuj posty!
2)Patrz wyzej.

Zombiakus
26-07-2006, 14:52
Aha i odp na 3-cie;)
Cipy nie usuwały questów to wiem, ale skąd wiesz ze ten quest wogóle był?B)

To przeczytaj co napisalem. CiPy publicznie sie wypowiadaly, ze SSa da sie zdobyc!. Czytanie ze zrozumieniem sie klania.

I cale szczescie, ze opuszczasz Nasze forum bo lepiej w ogole sie nie odzywac niz odzywac sie bez sensu.
Pozdrawiam
Zombiakus

Wievioor
26-07-2006, 19:09
Po1

n00by nie odzywajcie sie

Po2

Zgadzam się z Michalem9000, że nie można go zdobyc z wyspy tylko od NPC/skrzynka

Po3

To jest to, szukamy za daleko, choć może być tak, że quest jewst cholernie trudny w ogóle i w ogóle, ale może być też prosty, np. jet w akademii niewidzialny teleport itp. czyli prosty lecz podchwytliwy

Po4

Wg. mnie to jest coś jak postman quest, czyli na myślenie, a nie idz zabij i wez

Po5

Ktoś mówił że cipsoft nie usuwal questu tylko je utrudnial, co znaczy, że quest został zaktualizowany, czyli strefa PACC też mogła być do niego włączona.

To chyba by było na tyle ;)

@edit 100 strona 8o

fm*
26-07-2006, 19:27
To, ze sof znika z wysepki od czasu to napewno nie jest zabawa cipsoftów (nie maja co robic tylko bawic sie w takie rzeczy??) to ma zwiazek z czyms innym, jestem przekonany, ze sword znika jak ktos cos zrobi, np. ruszy jakas dzwignia, ktora sluzy do czegos innego, przesunie cos, otworzy jakies dzwi czy cos innego zrobi to tylko przyklady..., ale jakie jest inne wytlumaczenie, ze miecz znika z wyspy? przeciez nie zabawa cipów. Moja teoria to taka, ze trzeba cos zrobic, a SS teleportuje sie gdzies do skrzynki i jest to poczatek questu... reszte trzeba napewno kombinowac np. jak sof zniknie to wtedy o cos spytac npc albo cos w tym rodzaju, zgadzam sie z poprzednikiem, ze to cos jak postman quest i trzeba duzo myslec, bo napewno to nie polega na tym, ze trzeba isc , zabic i wziasc...

Wievioor
26-07-2006, 19:33
@up

Tak też może być

HAHA!!! 1000 POST NA 100 STRONIE!!! :D

Pavel Ches
26-07-2006, 19:44
Po1

n00by nie odzywajcie sie
I po takie coś... info dla kogoś czy co? Przecież jeśli nawet kogoś miałeś konkretnego na myśli to on i tak tego nie wiem i dalej się będzie odzywał, a Ty zrobiłeś tylko taki sobie napisik niepotrzebny moim zdaniem. Zresztą taki niby noob może nieraz wpaść na lepszy pomysł niż Ty czy ja (żebyś się nie poczuł urażony). Polega to na zasadzie "burzy mózgów" prowadzonych w niektórych przedsiębiorstwach gdzie do dyskusji nad jakimś problemem są brani nie tylko specjaliści od danego problemu, również klienci jak i przede wszsytkim kompletni laicy. Ponieważ, jak to właśnie napisałeś:
Po3

To jest to, szukamy za daleko, choć może być tak, że quest jewst cholernie trudny w ogóle i w ogóle, ale może być też prosty, np. jet w akademii niewidzialny teleport itp. czyli prosty lecz podchwytliwy
Laicy (w przypadku tibii newbie, którzy często są brani jakos nooby) raczej szybciej zauważają proste rozwiązanie problemu niż "starzy wyjadacze" w danej dziedzinie. I głowną zasadą w "burzy mózgów" jest takie aby nie wyśmiewać laików (co często się zdarza na tym forum) jeśli nawet podadzą bardzo głupie rozwiązanie, tylko wytłumaczyć na swój sposób (najlepiej kulturalny sposób). Dlaczego? Ponieważ wyśmiana osoba może mieć później nawet genialny pomysł, który może niestety nie ujrzeć światła dziennego ponieważ dana osoba może się bać, że znowu zostanie wyśmiana i nie odzywać się już wogóle. Nie przecze, że na forum często ma się to trochę inaczej ponieważ ludzie wypowiadają się tutaj anonimowo, ale takie wypowiedzi napewno nie poprawiają sytuacji na forum.

Zgadzam się z Michalem9000, że nie można go zdobyc z wyspy tylko od NPC/skrzynka
4. Jeśli wszystko, co masz do powiedzenia, to "gratz", "masz rację", "zgadzam się z przedmówcą", lepiej zachowaj to po prostu dla siebie. Takie posty mogą być uznane za spam i odpowiednio karane.
Tak się czepiam bo...

Po3

Po4

Wg. mnie to jest coś jak postman quest, czyli na myślenie, a nie idz zabij i wez

Po5

Ktoś mówił że cipsoft nie usuwal questu tylko je utrudnial, co znaczy, że quest został zaktualizowany, czyli strefa PACC też mogła być do niego włączona.

"Ale to już było..." wszystko było już mówione przez innych forumowiczów w poprzednich postach. I o tym, że może szukamy za daleko. I o tym, że może być na myślenie. I o tym, że możę być na strefie pacc. Jednym słowem żadnych konkretów. A później cieszysz się, że:
@edit 100 strona
Wątpie aby do był powód do zadowolenia. Fakt faktem info o tym wszystkim można by było umieścić conajwyżej na paru stronach. Reszta to albo głupie kłótnie, że SS można zdobyć albo nie (a prawde mówiąc nikt nie przedstawia sensownych dowodów na to że jest czy nie ma SS'a) i jeszcze więcej to powtarzanie ciągle tego samego po innych. Sorry, że akurat z tym powtarzaniem przyczepiłem się do Ciebie, tak wyszło, ale przykładów postów które nie wniosły nic oprócz kolejnej strony tematu można by było dać od wielu innych użytkowników z tego tematu. Amen.
Pozdrawiam.

@EDIT
@up

Tak też może być

HAHA!!! 1000 POST NA 100 STRONIE!!!
no teraz to się popisałeś :/ brawo 100 stona, w takim tempie to niedługo będzie 200 strona i tak nic nie będziemy wiedzieli :/

Michal9000
26-07-2006, 19:45
@UPUP
Napisałeś to tylko poto zeby zagarnąć 1000 post nie?

Mozliwe, że w momęcie gdy spike sword znika, rozpoczyna się "okres questa" znaczy, wtedy, i tylko wtedy można go wykonać. Trzeba się przyjzeć, czy wtedy zaden NPC, dziwnie się nie zachowuje, bo ak wiemy, sporo z nich, miało na niecho ochote.

Edit:
@UP
Jak to czytałem to przypomina mi się jak kiedyś w szkole, mieliśmy taką lekcje "Na wesoło" (ciekawostki itd) i nam pani pokazywała to:
3
13
1113
3113
itd.
I wszystcy się głowili, aż w końcu najwioększy matoł z klasy zrozumiał o co chodzi.
I faktycznie, tu masz racje, nie nalezy myśleć jak "Stary wyjadacz"