zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20

DK-LOG.911
10-06-2009, 21:04
Poczytaj sobie genesis rooka czy cos tam innego, to sie dowiesz czy i ew. jaki zwiazek ze swordem ma mino mag

W Genesis nie ma nic o Mieczu i Królewskim Magu.

--- ---

Ponieważ większość robi sobie jaja z Beh0ldera i mnie, postanowiłem nie napisać w tym temacie już ani jednego posta, dopóki Beh0lder się nie zmieni. Nie wiem dlaczego mnie uważacie za podobnego do niego. Luker's nawet ma nas w sygnaturce. Wszyscy o mnie tutaj zapomnijcie. To już mój ostatni post. DK odszedł...

Pethaf
10-06-2009, 22:39
Na waszym miejscu nie łykałbym tego haczyka (/big black cocka ^^)
To kolejny chwyt mający na celu rozpoczęcie dyskusji, która sprowokuje dyskusje której efektem będzie czyjaś kolejna próba samobójcza po niepowodzeniu na forum.

Ameriov
10-06-2009, 22:53
Dowodu nie dadza z jednego powodu: bo ich nie maja. Gdyby nie chcieli tego ujawniac, to w ogole nie zaczynaliby pisac swoich wywodow na forum, tylko siedzieliby cicho

Super.

Nie, nikt nie bedzie tej wiedzy przyswajal, bo nie ma dowodu na to, ze jest to "wiedza", a nie jakies wymyslone bzdety. To tak jakbym napisal, ze na rooku mozna zdobyc demon armor, i jest to 100% pewne info, ale nie dam dowodu, bo nie i chuj. Uwierzylbys? Moze nie do konca trafione porownanie, ale chyba kazdy sie domysli o co chodzi..

Napisałem to samo geniuszu.

Po co czytac jego posty skoro sa napisane w tonie "myslcie, to moze kiedys bedziecie tacy jak ja", wszedzie sie zarzeka jakoby znal 469 od podszewki, a nawet nie odroznia wcisnietych na pale/skopiowanych liczb od sensownego zdania w tym jezyku, ani nie potrafi sie zdecydowac czy w ogole jest to jezyk czy kod. Na dodatek wciskanie ludziom "spoilera ukrytego w lamiglowce" za tysiace zlotych i rozpowiadanie, ze dysponuje notatkami na 150-u stronach A4 wygladalo tak zalosnie, ze nawet nie chcialo mi sie tego szerzej komentowac. Tym bardziej zalosnie, gdy pomysle, ze dopiero co skonczyl gimnazjum (jest z mojego miasta)

Po co? Chociażby po to, aby móc mu udowodnić niespójność wypowiedzianych przez niego słów.
Sam tak bardzo pragniesz dowodów!

Nie no kurwa, stary... Sam zes napisal jakies pierdoly, jakbys mial spoilery do ukrytych questow, a gdy nie potrafisz potwierdzic, ze w ogole jakiegos rozwiazales masz zamiar "obalac" nasze "glupoty"?

Gdybyś nie był tak bardzo zapatrzony w siebie, to wiedziałbyś o co chodzi.

Poczytaj sobie genesis rooka czy cos tam innego, to sie dowiesz czy i ew. jaki zwiazek ze swordem ma mino mag, a quest nie moze sie zaczynac na mainie i konczyc na rooku.

Nie ma żadnego, 2ga część zdania- A masz dowody? Jeśli ich nie masz, to znaczy, że jednak może.

Hipokryta.

Na waszym miejscu nie łykałbym tego haczyka (/big black cocka ^^)
To kolejny chwyt mający na celu rozpoczęcie dyskusji, która sprowokuje dyskusje której efektem będzie czyjaś kolejna próba samobójcza po niepowodzeniu na forum.

Napisałem tego posta przez Ciebie. W myśl mojej zasady
"Ktoś popełnił samobójstwo?-Jednego idioty na świecie mniej".
A nóż...

Tak, jak sami widzicie takie pisanie nie ma sensu. Już mamy 1 prowokatora mniej! Do dzieła ludzie- Przestańcie postować...

A na koniec:

@up pobiles chyba rekord , nawet rocket tak dlugiego posta chyba nie napisal \o/

Też jestem fajny? Każdy ma opcje cytuj, tylko na cholerę pisać takie głupoty jak niektórzy.

~Ameriov.

Beh0lder
10-06-2009, 23:24
Ponieważ większość robi sobie jaja z Be0ldera i mnie, postanowiłem nie napisać w tym temacie już ani jednego posta, dopóki Beh0lder się nie zmieni.
Papa !!!

// nie zycze sobie rowniez aby mnie do dk-noba porownywano

Nie wiem dlaczego mnie uważacie za podobnego do niego.
Ja tez do k***** nedzy ;/...

Luker's nawet ma nas w sygnaturce.
Nie puacz ;( ;( :( :(

Wszyscy o mnie tutaj zapomnijcie. BOZE ! A wiec jednak istniejesz !
To już mój ostatni post. DK odszedł...
Uoo... chyba machne se podpis w stylu Piombona ... tylko podaj swoja date zgonu na pw;d

Nie ma żadnego, 2ga część zdania- A masz dowody? Jeśli ich nie masz, to znaczy, że jednak może.

Ot chocby taki ze nie ma tunelu z maina na rooka , otwartego. Wiec jakim k**** cudem quest ma sie zaczac na mainie a konczyc na rooku np. ?

Też jestem fajny? Każdy ma opcje cytuj, tylko na cholerę pisać takie głupoty jak niektórzy. ;D i co z tego to i tak chyba jeden z najdluzszych postow (jesli nie najdluzszy ) w tym, dziale , czy tez na forum.

Ufocznik
10-06-2009, 23:26
W Genesis nie ma nic o Mieczu i Królewskim Magu.

Dlatego napisalem ogolnie: lub cos tam innego, mozna tez poczytac ksiazki, historie itp.

Napisałem to samo geniuszu.

A ja to napisalem juz pare stron wczesniej "geniuszu", tylko do niektorych nadal nie dotarlo

Po co? Chociażby po to, aby móc mu udowodnić niespójność wypowiedzianych przez niego słów.
Sam tak bardzo pragniesz dowodów!

Jeden pisze, ze quest jest zbugowany, inny, ze mozna go zrobic raz na 6 miesiecy, jeszcze inny, ze mozna go wykonac. Jak dla mnie to wszyscy jestescie siebie warci. Smieszni odkrywcy, ktorzy nigdy niczego nie odkryja

Gdybyś nie był tak bardzo zapatrzony w siebie, to wiedziałbyś o co chodzi.

Poobalaj najpierw swoje glupoty:
Podaj mi jeden powód, dla którego miałbym Ci dać choć część spoila do jakiegokolwiek ukrytego questa.

A gdzies napisalem, ze ma zwiazek? Nie, nie moze z bardzo prostego powodu, ktory juz ktos bardzo dobrze przedstawil wczesniej. Badz laskaw czytac wszystkie posty

Hipokryta.

pl.wikipedia.org/wiki/hipokryzja

A nóż...

...i widelec? Chyba chodzilo ci o "nuż"

Tak, jak sami widzicie takie pisanie nie ma sensu. Już mamy 1 prowokatora mniej! Do dzieła ludzie- Przestańcie postować...

Tak! Nie bedziecie juz mieli komu sie chwalic swoja super wiedza tajemna

Old_Game
11-06-2009, 00:18
Wy za wszelką cenę chcecie odkryć questa nie? 8o

Jeśli nie istnieje nie będziecie sie mogli z tym pogodzić i dalej będziecie szukać tego co już było \o/.

Nie "dowoduff" nie mam. Na to, że nie istnieje. Ale na to, ze istnieje też nie ma :evul:

Beh0lder
11-06-2009, 00:57
powrót trolla \o/ , no ale akurat tu sie zgodze choc nie wniosles nic do tematu , a stresciles ostatnie 5+ stron.

<hmm>
11-06-2009, 10:43
@Amer
Nie było moim celem obrażanie Cie, tylko wyjaśnienie czegoś. NIe wiem nawet kiedy to napisałeś. Sorki.
A pisze tu bo czasami znajduje n to chwilkę... i jeszcze mnie troszkę bawi czytanie odpowiedzi ludzi nie potrafiących zrozumieć prostego zdania.

Dowody na idtnienie questa(i na boga, nie mowie tutaj o jego 'rozwiązaniu'): nie wpadliście geniusze, że skoro quest jest 'zbugowany' to dawanie wam gotowego opisu i tak nie zmieni waszego zdania na ten temat?
Naprawdę myślicie że twórcy gry siedzą przez ostatnei 2 lata w skryptach NPC rookgaardu i kasują wszelakie dialogi związane z minomage i spike swordem tak dla własnej radochy? KIedyś przynajmniej(z tego co sam pamiętam) trzy NPC potrafiły nawiązać do questu, teraz podobno żaden. A zapisane informacje rozrzucone po rookgaardzie gdzie się podziały i po co zostały usunięte?

Czasami wydaje mi się że sceptycy tacy jak Ufocznik widzac pewne pseudonimy po lewej od posta, nie czytają go kompletnie i zakładają że znowu napisane jest tam "hahaha i tak wam nie powiem, mojego wielkiego sekretu skąd mam tego spike sworda"... po chwili wyrywają z kontekstu jakieś zdanie tak by pasowało do ich wizji i cytują je prosząc o dowody.
Wracajcie expić, i nie liczcie ze to też ktoś zrobi za was.

I tak btw on topic (!!!).. nie milej było by się 'posprzeczać' na czysto roleplayowe tematy? Gdzie te kłótnie o to skąd Slepy Ork ma łuki skoro jest kowalem.. dlaczego Amber przypłynęła w ten a nie inny sposób/co przywiozła/kto jej pomagał..?
Ach zapomniałem.. fansajty zabiły RPG... :(

Pethaf
11-06-2009, 11:10
RPG jest nieśmiertelne, a że teraz jest chwilowo osłabiane, przez między innymi takie tematy, to trzeba to zmienić.
Nigdy nie interesowało was, gdzie zapodział się zegarek Amber?
Czy to może czysty przypadek, że zgubiła go w nawałnicy, kiedy to jej tratwa dobijała do południowo-wschodniego brzegu Rookgaardu?
Pewnie zaraz posypią się posty, które zarzucą mi kłamstwo, a żeby przekonać się że to prawda, wystarczy ładnie, pełnym zdaniem zapytać Amber o godzinę ;]
Jak zresztą każdego NPC.
Pełne zdania, to droga do sukcesu, pisanie wyrywków w stylu "quest" "item's" itd. itp. nie ma najmniejszego sensu, bo odpowiedź ukryta jest gdzieś pod głęboką warstwą dialogową, jakże niedocenianą.

redfaction
11-06-2009, 11:46
Pewnie zaraz posypią się posty, które zarzucą mi kłamstwo, a żeby przekonać się że to prawda, wystarczy ładnie, pełnym zdaniem zapytać Amber o godzinę ;]

"time" -> "Sorry, I lost my watch in a storm."

Amber reaguje tylko na wyrywkowe słowo, nie ma potrzeby pytać ją pełnym zdaniem - tak jak większość NPC.

Blooo
11-06-2009, 11:48
podobnie jak dk-log niebede jush nic pisal w tym temacie bo fszyscy poruwnujom mnie z beh0lderem
Jak dla mnie przypominasz Pokemona
WlAtcy mooch – |>OL$|<1 $eR1AL AN1mOWANy |)LA |)ORO$lych=) $eR1AL mOże też byc |>RZeZNAcZONy |)LA W1|)ZooW O|) 16 LAt (W WeR$J1 OceNZvROWANeJ=) cZyL1 WeR$JA |3EZ)=) 1 O|) 18 (W WeR$J1 beZ ceNZvRy)=) $eR1AL Je$t NA|)AWANy W $tAcJ1 teLeW1ZyJNeJ TV 4 1 tWORZONy We WROclAW$|<1m $tv|)1v RM6=) |3OhAteRAm1 tegO $eR1ALv AN1mOWANegO $a cZteReJ O$m1OLAt|O|)$tAWOWeJ ORAZ 1ch NAvcZyc1eL|AN1 FRAl) 1 h1g1eN1$t|<1=) |ONA|)tO vżycZA glO$v Je|)NeJ Z |>O$tAc1 – (Ze$1OW1=) ()|)c1N|<1 $eR1ALv ceLOWO ZAW1eRAJa W1eLe blE|)ooW ORtOgRAF1cZNych – W tym $Am tytvl F1Lmv=) ])1ALOg1 ObF1tvJa W WvLgARyZmy=) chOc1Aż Wy|>RO|)v|RZygOtOWAl Ze$|>ool |3ehAv1OR=) |OW1e|)Z1ALNe Je$t $tv|)1O |)źW1E|1ZO|)y |>RZyc1agAJa |>RAW1e m1L1ONOWa W1|)OWN1E[2][3]=) |>O|>vLARNO$c "WlAtcooW mooch" Je$t Je|)NA|< Z|)ecy|)OWAN1e W1E|<$(hA=) g|)yż |)WA RAZy tyLe O$oob OgLa|)A $eR1AL W INteRNec1e[2]=) ])O O|OcZat|<1em WRZe$N1A 2007 ROZ|>OcZElA $1E em1$JA tRZec1eJ $eR11[4][5]=) W 2007 1 2008 RO|LANOWANA Je$t em1$JA "WlAtcooW mooch" |>OZA gRAN1cAm1 |>OL$|<1 – TV4 F1NAL1ZvJe $|>RZe|)Aż $eR1ALv ZAgRAN1cZNym $tAcJOm teLeW1ZyJNym=) NA |>OcZate|< Z W1eL|<1eJ |3RytAN11 1 N1em1ec[2]=) Tytvl |<1 NAW1aZvJe |)O tytvlv |>OW1e$c1 WlA|)cA mvch ANg1eL$|<1egO |>1$ARZA W1LL1AmA 6OL|)1NgA=)

redfaction
11-06-2009, 12:17
Ten quest prawdopodobnie nie istnieje, przynajmniej żaden NPC nic o tym nie mówi, Mino Mag to nie NPC, ten teleport tam u niego prowadzi do nikąd a jak juz wspominalem zaden NPC nic nie wie o spike sword quescie.
Wiem to stąd że posiadam 100% z 7.7 NPC files ;-)

Pethaf
11-06-2009, 12:20
Milcz głupcze beholdopodobny
używając pełnych zdań, szansa na znalezienie tego "słowa klucza" znacznie się zwiększa, zresztą, kto powiedział że to musi słowo, a nie pełne zdanie? ;]
Czy Knightmare w swej mądrości, tak prymitywnie ukrył by questa?
By każdy dzieciak, chaotycznie wklepujący byle co w klawiaturę mógł dostąpić zaszczytu poznania tajemnicy? dobrze się nad tym zastanów...
A jak to mówi stare przysłowie "nic w Tibii nie ginie"...
Zegarek może być wszędzie, może właśnie on jest niezbędny do wykonania misji, może trzeba znaleźć się o określonej godzinie, ciężkiej do ustalenia BEZ zegarka?

redfaction
11-06-2009, 12:25
Ja tak mówie, bo wiem co widzę.
Dla przykładu pokaże Ci plik NPC Dalheima :)
Jeżeli ktoś tu jest głupcem to raczej Ty ;-)

I btw. w pliku z NPC Amber nie ma żadnej akcji, tj. nawet jeśli zegarek gdzieś jest to nie możesz go jej oddać / ona go nie potrzebuje / nawet jak jakimś cudem oddasz to nic Ci nie powie / nic nie dostaniesz.

# GIMUD - Graphical Interface Multi User Dungeon
# dallheim.npc: Datenbank für den Dorfwächter Dallheim (Rookgaard)

Name = "Dallheim"
Sex = male
Race = 1
Outfit = (131,76-38-76-95)
Home = [32093,32180,6]
Radius = 1
GoStrength = 10

Behaviour = {
ADDRESS,"hello$",! -> "<nods silently>"
ADDRESS,"hi$",! -> *
ADDRESS,! -> Idle
BUSY,"hello$",! -> "Not now."
BUSY,"hi$",! -> *
BUSY,"heal$",Burning>0 -> "You are burning. I will help you.", Burning(0,0), EffectOpp(15)
BUSY,"heal$",Poison>0 -> "You are poisoned. I will help you.", Poison(0,0), EffectOpp(14)
BUSY,"heal$",HP<65 -> "You are looking really bad. Let me heal your wounds.", HP=65, EffectOpp(13)
BUSY,"heal$" -> "You aren't looking really bad. Sorry, I can't help you."
BUSY,! -> NOP
VANISH,! -> "Hm."

"bye" -> "Bye.", Idle
"farewell" -> *
"how","are","you" -> "Fine."
"sell" -> "I sell nothing."
"advice",level<4 -> "Be careful out there and avoid the dungeons."
"advice",level>3 -> "Be careful out there."
"job" -> "I am the bridgeguard. I defend Rookgaard against the beasts from the wilderness and the dungeons!"
"name" -> "Dallheim."
"time" -> "No idea."
"help" -> "I have to stay here, sorry, but I can heal you if you are wounded."
"monster" -> "I will crush all monsters who dare to attack our base."
"dungeon" -> "Dungeons are dangerous, be prepared."
"wilderness" -> "There are wolves, bears, snakes, deers, and spiders. You can find some dungeon entrances there, too."
"sewer" -> "In the sewers there are some rats, fine targets for young heroes."
"god" -> "I am a follower of Banor."
"banor" -> "The great one! Read books to learn about him."
"king" -> "HAIL TO THE KING!"
"seymour" -> "Leave me alone with this whimp."
"willie" -> "A fine cook and farmer he is."
"amber" -> "I don't trust her."
"hyacinth" -> "Strange Fellow, hides somewhere in the mountains of the isle."
"weapon" -> "With my spikesword I slice even a cyclops in pieces."
"magic" -> "Not interested in such party tricks."
"tibia" -> "A nice place for a hero, but nothing for whelps."
"heal$",Burning>0 -> "You are burning. I will help you.", Burning(0,0), EffectOpp(15)
"heal$",Poison>0 -> "You are poisoned. I will help you.", Poison(0,0), EffectOpp(14)
"heal$",HP<65 -> "You are looking really bad. Let me heal your wounds.", HP=65, EffectOpp(13)
"heal$" -> "You aren't looking really bad. Sorry, I can't help you."
}

Jest JEDNO pełne zdanie. How are you.
Coś jeszcze chcesz powiedzieć, głupcze?

Beh0lder
11-06-2009, 14:21
Milcz głupcze beholdopodobny
używając pełnych zdań, szansa na znalezienie tego "słowa klucza" znacznie się zwiększa, zresztą, kto powiedział że to musi słowo, a nie pełne zdanie? ;]
Czy Knightmare w swej mądrości, tak prymitywnie ukrył by questa?
By każdy dzieciak, chaotycznie wklepujący byle co w klawiaturę mógł dostąpić zaszczytu poznania tajemnicy? dobrze się nad tym zastanów...
A jak to mówi stare przysłowie "nic w Tibii nie ginie"...
Zegarek może być wszędzie, może właśnie on jest niezbędny do wykonania misji, może trzeba znaleźć się o określonej godzinie, ciężkiej do ustalenia BEZ zegarka?

Wstukujac po kolei slowa ze slownika angielskiego szansa jest kilkakrotnie wieksza niz dumanie nad ukladaniem zdan na ktore moglby odpowiedziec.
A zegarek prawdopodobnie lezy pod troll mountain u orkow w skrzynce.

@redfaction
No ... przynajmniej jakis dowod dales ;d a nie tylko pieprzysz be sensu ze cos masz a nie pokazesz ...

<hmm>
11-06-2009, 15:28
.................

Szpec
11-06-2009, 17:57
Dowody na idtnienie questa(i na boga, nie mowie tutaj o jego 'rozwiązaniu'): nie wpadliście geniusze, że skoro quest jest 'zbugowany' to dawanie wam gotowego opisu i tak nie zmieni waszego zdania na ten temat?

Zapodaj, z chęcią poczytam nawet jeżeli nic nie daje...

Naprawdę myślicie że twórcy gry siedzą przez ostatnei 2 lata w skryptach NPC rookgaardu i kasują wszelakie dialogi związane z minomage i spike swordem tak dla własnej radochy?

W sumie fakt ze usuwaja... Chca jakby zatrzec slady po quescie - tylko po co nadal miecz jest na wyspie?

Co do skryptow ktore sa zamieszcone wyzej - nie do konca wierze w ich autentyczność.

Heatvich
11-06-2009, 21:31
@up
Dla klimatu
Ozdoby
Zachęty do gry
Pytania się "Po co miecz jest na wyspie".
Starczy?

@!top
Może w końcu dojdziecie do porozumienia.
Jeśli usuwają ślady po quescie, to znaczy że go nie ma. Banalne nie prawdaż?

Old_Game
11-06-2009, 23:01
@up
@!top

Zgadzam się !! \o/

Ameriov
12-06-2009, 04:57
@Lesiu (co do pw)

Chyba udało Ci się mnie nabrać po czasie, gz!
Ale przynajmniej przez Ciebie, czy też dzięki Tobie znam orkowy na pamięć.

@Beholder

Ty serio przestań się już odzywać...

@!top

Zakładając, że quest jest tylko wtedy, kiedy nagroda to coś materialnego: owszem. We większości przypadków (...).

Blooo
12-06-2009, 09:05
@up
Właśnie :).
Mi samemu wystarczyłaby satysfakcja z tego,że to zrobiłem.

Heatvich
12-06-2009, 16:28
Zakładając, że quest jest tylko wtedy, kiedy nagroda to coś materialnego: owszem. We większości przypadków (...).

Robię questa na ss i go nie dostaję. Super 8 D!!!!!
Nie za dużo tego haszu? Kminie od paru minut, i dalej nie wiem po co to pisałeś.
Nie znam questa po którego zrobieniu nie dostaje się nagrody materialnej <oprócz wstępu na monk island>.
No i outfitów.

Pan Klocek
12-06-2009, 16:44
Nie znam questa po którego zrobieniu nie dostaje się nagrody materialnej <oprócz wstępu na monk island>.
No i outfitów.
No i możliwości kupowania u blind orca..
No i ewentualnie możliwości polowania na wszystkich lodowych wyspach...
A no i jeszcze ewentualna zniżka przy zakupie parceli...
No i przecież wysyłanie parceli z różnych podziemi...
A i teleportowania się z ES...
<lista kolejnych 15 "no i może">
Ale poza tymi nie znam questów, w których nie ma materialnej nagrody!

Beh0lder
12-06-2009, 16:49
No i ewentualnie możliwości polowania na wszystkich lodowych wyspach...
A no i jeszcze ewentualna zniżka przy zakupie parceli...
No i przecież wysyłanie parceli z różnych podziemi...
A i teleportowania się z ES...
<lista kolejnych 15 "no i może">
Ale poza tymi nie znam questów, w których nie ma materialnej nagrody!

Ale jakby nia patrzec : sa z tego korzysci ...

Heatvich
12-06-2009, 17:50

U blinda kupuje normalnie beż robienia questów. Co do monk island etc. chodziło mi o wszystkie takie dostępy -.^.

Ameriov
12-06-2009, 18:23
@up
Kupujesz normalnie, ale aby się dowiedzieć jak są "strzały" musisz dać Amber salmony.
Zaraz palniesz- Ale ja znam ten język z tibia.wiki* i nie musiałem jej oddawać salmonów a i tak mogłem kupić strzały.
Tylko zauważ, że osoba która jako 1 to odkryła musiała dać Amber łososia aby poznać wyraz "pixo".
I w tym momencie wykonujesz questa w którym nagrodą jest wiedza! Rozumiesz? Hmm... Pewnie nie.

*Jakiekolwiek inne źródło.

Heatvich
12-06-2009, 21:20
@up
Dałem jej 2x salomon i powiedziała mi 2x to samo słowo -.^ - quest = fail?
+ nie bądź taki cwany. Lubisz się pośmiać to z rana popatrz w lustro, a nie jedziesz mi tu z tekstami że nie rozumiem questa którego sam robiłem wiele razy.

Tak jak to pisał Beh0lder. Z tych questów są korzyści, a listy nie chcę robić bo to by trochę zajęło.

Beh0lder
12-06-2009, 23:36
postman = na statkach , parcelach itp. to raczej sie fortuny nie zaoszczedzi bardziej przydatne sa te skrzynki rozmieszczone tu i ówdzie
blind orc to nie quest jako tako skoro i tak amber daje jedno slowo...
+ tam rozne rzeczy w stylu mozesz plywac na jakies wyspy korzystac z jakis tp... generalnie korzysci materialnych z tego nie ma jako tako

A historia ? Na c***a komu historia co mnie obchodzi ze x npc zakosil y npc z rzecz , skoro nic mi to nie daje ,zadnych dostepow , zadnych korzysci materialnych jedyne co to wiedze o jakims tam quescie co nie istnieje abym mogl wbic na forum i zaszpanowac ze cos odkrylem ale nie powiem.

Pethaf
13-06-2009, 09:51
I chcecie coś odkryć, dojść do czegoś, pokazując swoimi 2 powyższymi postami, że was nie interesuje klimat, FABUŁA dzięki której można czegoś się dowiedzieć, a jedynie suche fakty z wiki...
Pewnie wyobrażacie sobie, że ten niesamowicie opłacalny quest będzie polegał na prostym dialogu hi>quest>yes>yes>yes x12 Dla was to tylko zwykłe "tak", nie mielibyście pojęcia co napisać, bo questa robicie ze spoila, a nie dochodzicie sami o co tam tak na prawdę chodzi.
Dupy jesteście a nie prowokatorzy, niczego nie osiągnięcie, prędzej czy później się was z tego forum po prostu pozbędziemy, a na wasze miejsca przyjdą jeszcze młodsi i głupsi... chociaż nie wiem czy można przebić podwójne dno
Ave sklonowane owce pokroju Beho, Hatifnat czy jak mu tam, i tego ciecia od dekalogu.

Shivek
13-06-2009, 10:46
Tylko zauważ, że osoba która jako 1 to odkryła musiała dać Amber łososia aby poznać wyraz "pixo".
Głupie tibie wiki psują klimat gry... Na początku jak grałem w 2004 roku to było fajnie. Pamiętam te czasy, jak z kumplami zrobiliśmy firmę sprzedającą chleb na rookgardzie... A teraz wogle nie ma rpg'a, tylko się liczą cyferki... i jak zdobyć Spajk Sorta...

Nik go nie zdobył i nie zdobędzie... Cip Soft chętnie chciałby zniszczyć Rookstayerów, lecz to by się skończyło wielkim Flejm Warem, bo wielu gotków by się oburzyło...
Cip Soft przeciwny rooksteyerom=brak Spike Sworda na rooku (TO OCZYWISTE!)

Ameriov
13-06-2009, 15:10
@up
Kiedy wy w końcu zrozumiecie, że Cipsoft nie jest przeciwko nam...

Gdyby chciał usunąć rookerów zrobiłby to już dawno, dam Ci DOWÓD:

Aktualne postacie: 6434
(Free: 5559 Premium: 862)
Tylu jest rookerów.

Teraz:
Don't give us 20 unjusts for 1 guy! [Now with msg to CIP]
Replies Visits
4759 77712

NIEMAL każdy post w tym temacie to poparcie dla autora, z tematem nie zgadza się max. 20 osób z 4759. Co więcej, 3/4 z wypowiadających się kupiła w życiu PA, więc cipsoft miał z nich większe korzyści niż ma z rookerów a i tak robi swoje i nie słucha głosu ludu.

Wniosek? Gdyby Cipsoft nie cierpił rookerów już dawno wyrzucił by ich z tej wysepki.

~Ameriov

Shivek
13-06-2009, 22:45
Nie zrobi tego, bo jak mówiłem:
Cip Soft chętnie chciałby zniszczyć Rookstayerów, lecz to by się skończyło wielkim Flejm Warem, bo wielu gotków by się oburzyło...
Ale faktem jest, że Rookstayerzy to efekt uboczny tej gry!

Ameriov
14-06-2009, 00:03
NIEMAL każdy post w tym temacie to poparcie dla autora, z tematem nie zgadza się max. 20 osób z 4759. Co więcej, 3/4 z wypowiadających się kupiła w życiu PA, więc cipsoft miał z nich większe korzyści niż ma z rookerów a i tak robi swoje i nie słucha głosu ludu.

Uwierz mi, że jeśli nowy system czaszek wejdzie w życie to skończy się to dla Cipsoftu gorzej, niż jeśli wywaliliby Rookerów na main.
Przez ten system prawdziwe wojny na mainie nie będą istnieć... Wiesz co to oznacza?

Beh0lder
14-06-2009, 01:20
I chcecie coś odkryć, dojść do czegoś, pokazując swoimi 2 powyższymi postami, że was nie interesuje klimat, FABUŁA dzięki której można czegoś się dowiedzieć, a jedynie suche fakty z wiki...
Pewnie wyobrażacie sobie, że ten niesamowicie opłacalny quest będzie polegał na prostym dialogu hi>quest>yes>yes>yes x12 Dla was to tylko zwykłe "tak", nie mielibyście pojęcia co napisać, bo questa robicie ze spoila, a nie dochodzicie sami o co tam tak na prawdę chodzi.
Dupy jesteście a nie prowokatorzy, niczego nie osiągnięcie, prędzej czy później się was z tego forum po prostu pozbędziemy, a na wasze miejsca przyjdą jeszcze młodsi i głupsi... chociaż nie wiem czy można przebić podwójne dno Ave sklonowane owce pokroju Beho, Hatifnat czy jak mu tam, i tego ciecia od dekalogu.

Hmm ... jakbym mial jakies materialne korzysci , badz takie ktore mi daja dostep do czegos (np. jakiejs wyspy , podziemia itp.) to pewnie zaczalbym sie zastanawiac jak zaczac dialog itp. tylko ze jak wiem ze ten quest nie istnieje / nie ma nagrody zadnej to sie pytam po kiego cH**a mam sie bawic w rozwiazywanie jakis zagadek i bieganie od npc do npc?

Dk-noba sie pozbyliscie ;d ale mnie sie nie pozbedziecie (chyba ze ban ... , swoja droga znowu warna za bluzgi dostalem ... :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup:)

chociaż nie wiem czy można przebić podwójne dno
oryginał jest tylko jeden ;)
;D

@down Tak czy siak dobra robota

Luker's
14-06-2009, 13:03
Dk-noba sie pozbyliscie ;d ale mnie sie nie pozbedziecie
;D

Jego się nie pozbyliśmy tylko poprosiłem go na Gadu-Gadu by ogarną się zanim dostanie bana lub zrobi se jeszcze więcej wrogów...

Heatvich
14-06-2009, 15:48
Uwierz mi, że jeśli nowy system czaszek wejdzie w życie to skończy się to dla Cipsoftu gorzej, niż jeśli wywaliliby Rookerów na main.
Przez ten system prawdziwe wojny na mainie nie będą istnieć... Wiesz co to oznacza?

A czy ty wiedząc że potrąci cię auto przechodzisz przez ulicę? Oni wiedzą co robią, więc nie ucz drwala drzewo rąbać.

Ameriov
14-06-2009, 17:11
A czy ty wiedząc że potrąci cię auto przechodzisz przez ulicę? Oni wiedzą co robią, więc nie ucz drwala drzewo rąbać.

Cóż, od kilku updateów coś im nie wychodzi. Jedyna zmiana na + to system leczenia. Widać, że nigdy nie miałeś 100lvl+ na mainie skoro twierdzisz, że 20 unjustów za 1 człowieka to "dobry ruch".

No ale trochę zjechaliśmy z tematu. Chociaż... Nie ma sensu tu pisać godnie z przeznaczeniem bo wejdzie wszechwiedzący Heat~ napisze 2 zdania i zaczyna się flamewar.

Poznaniak
14-06-2009, 21:02
@up powiedz po co jako 100000000000000000 osoba piszesz to samo? Widzę,że grasz na Galanie więc napisz na PW a się dogadamy i może Ci zaprezentuje,że coś w tych rozmowach jest,że nie gadamy o czymś wymyślonym,ale wątpie abym to zrobił,bo marny poziom zaprezentowałeś.

Heatvich
15-06-2009, 00:09
Cóż, od kilku updateów coś im nie wychodzi. Jedyna zmiana na + to system leczenia. Widać, że nigdy nie miałeś 100lvl+ na mainie skoro twierdzisz, że 20 unjustów za 1 człowieka to "dobry ruch".

No ale trochę zjechaliśmy z tematu. Chociaż... Nie ma sensu tu pisać godnie z przeznaczeniem bo wejdzie wszechwiedzący Heat~ napisze 2 zdania i zaczyna się flamewar.

Jak się zabija to się dostaje kare nie? I tak powinno być, na mass random pk to się nada.

Po 2 nie jestem wszechwiedzący, po prostu obalam głupoty które piszą ludzie. FlameWara nie ja tu robię, piszę to co myślę ;)

@top
Jak już nie macie nic na temat SoF'a etc. to nie spamujcie. Zamiast mnie cytować zapraszam na PW.

Beh0lder
15-06-2009, 00:16
Hmmm... wojny nie przestana istniec bo kazda gildia wbija skulla i fragow nie ma (no przynajmniej na OB) .

No ale trochę zjechaliśmy z tematu. Chociaż... Nie ma sensu tu pisać godnie z przeznaczeniem bo wejdzie wszechwiedzący Heat~ napisze 2 zdania i zaczyna się flamewar. Ta i nakreca film pt. "Jak rozpętałem Flame wara" a o tobie zapomna na wieki wiekow...

@top
Sof nie istnieje 1111!1!!1!!!!

Beh0lder
19-06-2009, 00:31
Jak mam udowdnic ze cos nie istnieje , jak nie istnieje. Nie istnieje to znaczy ze czegos nie ma. Nie da sie tego udowodnic bez sily wyzszej (w tym przypadku CMa). Zreszta jak juz bylo mowione quest jest niby zbugowany. Nie wiem czy t prawda czy nie .

Ameriov
19-06-2009, 02:08
SoF istnieje. Leży na takiej małej wysepce otoczony płomieniami.

Jeżeli już bardzo chcesz nabić sobie posta to zastanów się, czy chociaż piszesz prawdę.

Co do Update:
As far i know prawie nic nie zmieniło się w strukturze Rookgaardu,
prawdopodobnie dostaliśmy nowego bossa na naszej wysepce. Dialogów z NPC nikt nie sprawdzał: żadnych oficjalnych zatwierdzonych przez Cip zmian na Rookgaardzie nie ma, więc co najwyżej mogli otworzyć jakiś stary quest, który był zapomniany na kilka lat.
Nowe tereny itd- Jak na razie również nikt nic nie znalazł.

To na tyle.

Beh0lder
19-06-2009, 12:02
Nie czepiaj sie , dobrze wiesz ze mi o sof questa chodzi ...
Co do upa i tak rookgaard nic PEWNIE nie dostanie.

Rocket Slayer
19-06-2009, 12:03
Co do Update:
As far i know prawie nic nie zmieniło się w strukturze Rookgaardu,
prawdopodobnie dostaliśmy nowego bossa na naszej wysepce.
Zainteresowało mnie to. Jakieś wiarygodne źródło? Coś więcej o nim?
Jak się dowiesz to dopisz plx

szpigiel001
19-06-2009, 12:07
sry za offtop ale

AMERIOV IDŹ SPAĆ!!

Tak prawdopodobnie to będzie Rotworm Queen

Szpec
19-06-2009, 13:27
Nie jest to pewne ale Rd'B ktoś napisał że ma być jakiś boss rotów.
Osobiście w to nie dowierzam póki co.

Heatvich
19-06-2009, 14:47
Zainteresowało mnie to. Jakieś wiarygodne źródło? Coś więcej o nim?
Jak się dowiesz to dopisz plx

Tarantula za ścianą ;D No i ten cały "Aprantajsan Shengion".

@"Amenov"

Krzyż na drogę, jeśli chodzi ci o bossa to tylko AS lub Tarantia do której za kiego "badyla" nie dojdziesz. Pozdr.

Ameriov
19-06-2009, 16:24
@up
Ale Ty głupoty piszesz, o co w ogóle chodzi?
Tarantula przecież jest już dawno, a ma dojść NOWY boss. (ps. Wyrośnięty owłosiony pająk to zwykły potwór a nie boss)

@Szpigiel
Czasem nie można...

@Rakieta
Postaram się to potwierdzić już w poniedziałek... Jak na razie jest tylko dość niejasna wypowiedź CM, jakby chciał sobie zażartować.
(Napisał tak, jakby miał występować więcej niż 1 boss na raz... Co w przyrodzie się jeszcze nie zdarzyło)
A "nieoficjalnych kłamstewek" CM i CS jak dobrze wiemy w historii było już od groma.

@down
Ten koleś mnie rozwala ^^'. A myślałem, że Beholdera nikt nie przebije... Tylko Ty tego nie rozumiesz, Heat.

@Beho
Że ja niby snuje teorie? Ja mówie tylko to, o wiem. Nie wymyślam niewiarygodnych głupot, że jak położysz torcha na nieskoszonym zbożu i wylejesz mleko to dostaniesz miskę ciepłych corn flakesów :s.

Heatvich
19-06-2009, 22:58
@up
Ale Ty głupoty piszesz, o co w ogóle chodzi?
Tarantula przecież jest już dawno, a ma dojść NOWY boss. (ps. Wyrośnięty owłosiony pająk to zwykły potwór a nie boss)

@Szpigiel
Czasem nie można...

@Rakieta
Postaram się to potwierdzić już w poniedziałek... Jak na razie jest tylko dość niejasna wypowiedź CM, jakby chciał sobie zażartować.
(Napisał tak, jakby miał występować więcej niż 1 boss na raz... Co w przyrodzie się jeszcze nie zdarzyło)
A "nieoficjalnych kłamstewek" CM i CS jak dobrze wiemy w historii było już od groma.

I 0wnzor. Ja głupoty pisze? Powiedz mi czy AS to nie jest boss? Nie przepraszam, Amenov wie lepiej niż 99,9% ludzi którzy go spotkali.

Znając obietnice CiapSaftu na rooku tylko zdrożeją poty, zmniejszą bank do 500 gp i pozdr.
Btw. Na rooku występują 2 rodzaje bossów. AS i Munster.

Beh0lder
19-06-2009, 23:24
Bedzie nowy boss! Hurra!!! Zaraz potem pewnie wbije lesiu walnie screena co to mu z niego nie polecialo ... ameriov zacznie snuc teorie , mr. bedzie pieprzyl o ksiazkach , ja rozpetam flame wara a dk-nob zmartwychwstanie ...
A heat~~ cos tam ... wlasciwie to juz pomyslow nie mam ;/

@heat
dobrze ze nas uswiadomiles ze sa 2 bossy , bo nikt na pewno tego nie wiedzial 8o

Krepellos
20-06-2009, 00:07
Nie wiem, czy ktoś zwrócił na to uwage, ale przed pokojem z bearromem w skrzyniach, można znaleść 3 książki.... są one pisane chyba w języku orków. Nie jestem pewien, ale moge komuś je dać żeby to stwierdził... Gram na Eterni pod nickiem Nigus Nadrio. Piszcie

Beh0lder
20-06-2009, 01:22
Po pierwsze BYLO po kolejne tysiac piecset sto dziewiedzset BYLO....
Mam cos dodac?

Heatvich
20-06-2009, 12:34
@heat
dobrze ze nas uswiadomiles ze sa 2 bossy , bo nikt na pewno tego nie wiedzial 8o

To było dopisane do posta Amenova :
"Na rooku będą występować więcej niż 1 boss."
To ku jego NIEWIEDZY</ironia> napisałem że są 2 ;)

Ameriov
20-06-2009, 19:09
@up
Gdzie ja Ci napisałem takie zdanie idioto?
W końcu udowodniłem Heatowi, że jest kretem! Misja wykonana, witam na liście osób ignorowanych.

Żeby nie było offtopu: Tak, tak, Beholder ma rację. Stąd znamy orkowy.

~Pozdrowienia, A/.

Beh0lder
20-06-2009, 22:03
@up
W końcu udowodniłem Heatowi, że jest kretem! Misja wykonana, witam na liście osób ignorowanych.

Gdzies napisales bo pamietam ze ktos tam pisal ze jest 1 boss , oprocz heatvicha ktory sie z toba kłócił , wiec prawdopodobnie to byles Ty
.. no ale jak my ci to udowodnimy skoro weszła ekipa sprzatajaca i usunęła pare postów ;)

Poznaniak
20-06-2009, 22:18
@Rakieta...(Napisał tak, jakby miał występować więcej niż 1 boss na raz... Co w przyrodzie się jeszcze nie zdarzyło)

Chyba chodzi o ten fragment,ale wtedy bardzo się u kogoś kłania czytanie ze zrozumieniem...

Akahan
21-06-2009, 01:07
Już nie mogę napisał NA RAZ nie powiedział, że nie ma 2 bossów, tylko napisał, że nie zdarzyło się, żeby się 2 zrespiły(a i może się zdarzyło, nikt nie stoi przecie cały dzień na respach). Ludzie ogarnijcie się, rook już pod dnem się dobija o koniec swego żywotu...

Heatvich
21-06-2009, 01:43
Fail internet. Double post - delete plx.

Heatvich
21-06-2009, 01:49
@up

Fail. Edytowałeś posta jakieś 1h po tym jak cie o to zjechałem. H 1:0 A.

.. no ale jak my ci to udowodnimy skoro weszła ekipa sprzatajaca i usunęła pare postów ;)

Jak wyżej. Edit posta 1h po moim zaprzeczającym jego wypowiedzi.

Chyba chodzi o ten fragment,ale wtedy bardzo się u kogoś kłania czytanie ze zrozumieniem...

To książka w rękę i jazda. Czytaj przy świetle i na głos 45 min dziennie. Po 2 tyg ujrzysz efekty.

@topic
Jeśli temat SoF'a zamknięty, to nie piszcie tutaj o upach itp. Bo od tego jest inny dział.

Ameriov
21-06-2009, 05:36
Nono heat, za tego posta dostałeś +50% do głupoty. Nie edytowałem górnej części posta, dopisałem @down.
Cały czas była mowa o tym o czym ludzie napisali w postach wyżej i teraz się nie wykręcaj ;) Nie muszę Ci nic udowadniać bo ludzie pamiętają pierwotną treść. Z resztą nie popełniam takich głupich błędów jak Ty.
Bo co za sens miało by zdanie:
@Rakieta...(Napisał tak, jakby miał występować więcej niż 1 boss na rooku... Co w przyrodzie się jeszcze nie zdarzyło)
Czy cokolwiek innego, co rzekomo pierwotnie napisałem.

Mhm... Mam pomysł. Zrób sobie test IQ. Jeśli będziesz miał poniżej 110 punktów to tu nie wracaj...
Tą petycje poparłoby chyba większość forum.

PS. Update to zmiany, zmiany na Rookgaardzie, które w istotny sposób wpływają na gospodarkę i życie Rookgaardianów, oraz mogą oddziaływać na ewentualne questy, więc sprawozdania z TS są JAK NAJBARDZIEJ na miejscu.
Przecież teoretycznie z nowego bossa może wypaść SoF. (teoretycznie)

Blokowanie Cie to zły pomysł, nawracanie idiotów to całkiem niezła zabawa.
Nie wygrasz ze mną, więc może po prostu przyznaj się do błędów i skończ. Nie będę Cie atakował, jeśli nie dasz mi do tego powodu.
[Chciałbym bardzo załatwić to na pw ale chyba każdy wie, że z tym delikwentem się nie da]

Tak jest, mały offtop... (Chociaż ten urywek o TS związany z tematem) ale w słusznej sprawie- Kretynizm trzeba tępić

Infinity A:H -1

@edit: O nie, edytowałem posta! Na pewno zmieniłem całą jego treść :S

~A/

Poznaniak
21-06-2009, 10:27
To książka w rękę i jazda. Czytaj przy świetle i na głos 45 min dziennie. Po 2 tyg ujrzysz efekty.

Jak narazie to ja Ci tylko udowodniłem,że masz spory problem,ty mi nic,więc polecam zrób to co mi proponowałeś,ja jak widać tego nie potrzebuje,bo znalazłem twój problem.Nie musisz dziękować,ale może jeszcze zrób ten test na IQ chociaż po co masz wpadać w jeszcze większy kompleks....

@up

A może jednak mógł byś zdradzić gdzie znalazłeś wyjaśnienie dlaczego Hiacynth boi się ratów ? Może wtedy uda się wrócić na właściwy tor tematu

Beh0lder
21-06-2009, 15:20
PS. Update to zmiany, zmiany na Rookgaardzie, które w istotny sposób wpływają na gospodarkę i życie Rookgaardianów, oraz mogą oddziaływać na ewentualne questy, więc sprawozdania z TS są JAK NAJBARDZIEJ na miejscu.
Gospodarka rooka opiera sie na botach , a tego raczej juz nic nie zmieni ...
Przecież teoretycznie z nowego bossa może wypaść SoF. (teoretycznie)

Jasne i ksiazka ktora niby ma lesiu , rownie dobrze moze i MPA wypasc.Nie sadze aby Cipsoft pokusil sie o danie bottom wiecej mozliwosci do bocenia na lepszych miejscowkach

[Chciałbym bardzo załatwić to na pw ale chyba każdy wie, że z tym delikwentem się nie da]
To zalatw czy to takie trudne ? Probowales?
Tak jest, mały offtop... (Chociaż ten urywek o TS związany z tematem) ale w słusznej sprawie- Kretynizm trzeba tępić

Tja cel uswieca srodki ...

@edit: O nie, edytowałem posta! Na pewno zmieniłem całą jego treść :S

Jakis ty paskudny !!!X(

Valderor
21-06-2009, 16:55
Natknąłem się dziś na ciekawą wypowiedź CM Ogreya:
Some of you mentioned “forgotten/unfinished/unsolvable quests”. Well, I don't know anything about quests that ought to be “fixed” in some way....
Tłumacząc na polski, nic mu nie wiadomo o questach, które wymagałyby jakiejkolwiek "naprawy". Stąd prosty wniosek, że Sword of Fury Quest albo nie istnieje w ogóle, albo istnieje i działa poprawnie, czyli nie jest zbugowany.

@<hmm>: oczywiście masz rację, choć spodziewam się raczej, że w takim razie Ogrey napisałby otwarcie, że nie wie, bądź zasłoniłby się standardową formułą typu "forwarded your questions to the content team"; raczej trudno mi go podejrzewać o celową zmyłkę.

<hmm>
21-06-2009, 17:04
Co do wypowiedzi obsługi gry (CM/GM/CIP employees), dwie rzeczy:

1. Zaledwie garstka z nich jest w content team'ie Tibii, więc reszta mówi tylko i wyłącznie o swoich doświadczeniach jako gracza. Zaryzykuję i powiem że około 50% CM wie o fabule tej gry mniej niż nie jeden z was.
2. NDA.

Heatvich
21-06-2009, 18:18
Mhm... Mam pomysł. Zrób sobie test IQ. Jeśli będziesz miał poniżej 110 punktów to tu nie wracaj...

124. Teraz ty się popisz ;) </ironia>

To chyba proste. Sof nie istnieje, w znaczenie nie da się go zdobyć. Wątpię żeby dodali jakiegoś nowego bossa na rook.
@poprawka
Nie dodadzą ponieważ CiapSoft nadal twierdzi iż rookgaard jest tylko wyspą dla nowych graczy.

Ufocznik
21-06-2009, 19:55
Naprawdę myślicie że twórcy gry siedzą przez ostatnei 2 lata w skryptach NPC rookgaardu i kasują wszelakie dialogi związane z minomage i spike swordem tak dla własnej radochy? KIedyś przynajmniej(z tego co sam pamiętam) trzy NPC potrafiły nawiązać do questu, teraz podobno żaden. A zapisane informacje rozrzucone po rookgaardzie gdzie się podziały i po co zostały usunięte?

Ja pier*ole.
Nie ma rozwiązania = nie ma questa
Quest jest teraz zbugowany = w pierwotnym założeniu miał być normalnie do wykonania
Quest od zawsze na zawsze jest zbugowany = nie jest zbugowany tylko go nie ma
Usuwają ślady po queście = quest istniał, ale już nie istnieje/quest miał istnieć ale z niego zrezygnowano
Sam sobie zaprzeczasz ciągle

Czasami wydaje mi się że sceptycy tacy jak Ufocznik widzac pewne pseudonimy po lewej od posta, nie czytają go kompletnie i zakładają że znowu napisane jest tam "hahaha i tak wam nie powiem, mojego wielkiego sekretu skąd mam tego spike sworda"... po chwili wyrywają z kontekstu jakieś zdanie tak by pasowało do ich wizji i cytują je prosząc o dowody.
Wracajcie expić, i nie liczcie ze to też ktoś zrobi za was.

Ciekawy wywód, szkoda tylko, że opierający się na twoich wyobrażeniach. A ostatnie zdanie chyba nie odnosi się do mnie?

I tak btw on topic (!!!).. nie milej było by się 'posprzeczać' na czysto roleplayowe tematy? Gdzie te kłótnie o to skąd Slepy Ork ma łuki skoro jest kowalem.. dlaczego Amber przypłynęła w ten a nie inny sposób/co przywiozła/kto jej pomagał..?
Ach zapomniałem.. fansajty zabiły RPG... :(

Na pewno ty swoim bezmyślnym powtarzaniem głupot, które powiedział ci jakiś miszcz er pe gie nie spowodujesz jego (RPG) zmartwychwstania.

As far i know

As far as I know*
Tak, lubię się czepiać, a jeszcze bardziej lubię jak ktoś wtrąca do swojego tekstu angielskie zwroty dla czystego szpanu, nawet nie potrafiąc tego zrobić do końca poprawnie.

Nie jest to pewne ale Rd'B ktoś napisał że ma być jakiś boss rotów.
Osobiście w to nie dowierzam póki co.

Heh, to ten cep, którego spajksłort zniknął po zabiciu owcy? Oj, współczuję ;\

Nie wiem, czy ktoś zwrócił na to uwage, ale przed pokojem z bearromem w skrzyniach, można znaleść 3 książki.... są one pisane chyba w języku orków. Nie jestem pewien, ale moge komuś je dać żeby to stwierdził... Gram na Eterni pod nickiem Nigus Nadrio. Piszcie

Dzięki ziom! Na pewno napiszę, może uda nam się znaleźć tunel na maina?

Natknąłem się dziś na ciekawą wypowiedź CM Ogreya:

Tłumacząc na polski, nic mu nie wiadomo o questach, które wymagałyby jakiejkolwiek "naprawy". Stąd prosty wniosek, że Sword of Fury Quest albo nie istnieje w ogóle, albo istnieje i działa poprawnie, czyli nie jest zbugowany.

Haha, ale lepiej dalej iść w zaparte i głosić, że sofq jest zbugowany, bo tak kiedyś ktoś tam powiedział (nawet nie wiedząc kto i kiedy)

Co do wypowiedzi obsługi gry (CM/GM/CIP employees), dwie rzeczy:

1. Zaledwie garstka z nich jest w content team'ie Tibii, więc reszta mówi tylko i wyłącznie o swoich doświadczeniach jako gracza. Zaryzykuję i powiem że około 50% CM wie o fabule tej gry mniej niż nie jeden z was.
2. NDA.

Rozumiem, że tyle razy powtarzałeś o tym zbugowaniu questa, każdorazowo utwierdzając się w tym przekonaniu, że teraz nie jesteś w stanie powiedzieć skąd ta informacja (ta o zbugowaniu, nie ta o CM), ani nie dopuścisz już do siebie myśli o tym, że mimo wszystko quest jednak jest do wykonania, lub nie istnieje i nie istniał w ogóle nigdy?

Ameriov
21-06-2009, 20:09
Gdyby nie chcieli dodawać, to nie daliby AS i Munstera.
No i pamiętaj, że Cipsoft ignoruje Rookerów. Daje na tej wysepce takie potwory, aby były możliwe do ubicia przez grupkę 5-8lvli.
Więc bossy może dodawać, jedynym ograniczeniem jest to, że nigdy nie dadzą nic co samo było by w stanie walnąć za 90+ hp.

@Beholder
A wiesz, co oznacza teoretycznie? Chyba nie.

PS. Był już w tym temacie poruszony wątek o Herosie, który rzekomo zostawił SoF na Rookgaardzie i wrócił na main? Nie przypominam sobie a to raczej może być istotne ^^.

Szpec
21-06-2009, 20:59
PS. Był już w tym temacie poruszony wątek o Herosie, który rzekomo zostawił SoF na Rookgaardzie i wrócił na main? Nie przypominam sobie a to raczej może być istotne ^^.

No ja o tym słyszałem, ciekawe skąd? ;)
Zrobiłem mały research w Carlin jak i Thais, niestety NPC milczą.
Za herosów uznałem osoby zmarłe podpisane na grobach na katana quescie. Rozmawiałem z Bonecrusherami - 0. Miałem kiedyś plik w notatniku z info, możliwe że coś tam miałem na ten temat z neta, ale jakoś zgubilem to :/

PS - http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2654984
Ktos niby daje podpowiedź na język beholderów. Moze sie to przydać.

Beh0lder
21-06-2009, 21:19
Tja , dopisalem ze rowniez teoretycznie moze mpa wypasc i lekko moja wypowiedz miala zasugerowac ze twoje wywody sa bez sensu i bez podstawy.

PS. Był już w tym temacie poruszony wątek o Herosie, który rzekomo zostawił SoF na Rookgaardzie i wrócił na main? Nie przypominam sobie a to raczej może być istotne ^^. Ponoc do Dallheim ciachal cyce mieczem karbowanym jak frytki wiec co ty tu pierdzielisz , no chyba ze masz jakiekolwiek podstawy aby wysnuwać tutaj takie wywody , no to zwracam honor.

No ja o tym słyszałem, ciekawe skąd?
Zrobiłem mały research w Carlin jak i Thais, niestety NPC milczą.
Za herosów uznałem osoby zmarłe podpisane na grobach na katana quescie. Rozmawiałem z Bonecrusherami - 0. Miałem kiedyś plik w notatniku z info, możliwe że coś tam miałem na ten temat z neta, ale jakoś zgubilem to :/Milo ze chociaz sprawdziles cos co z gory bylo skazane na nie powodzenie , nie tak jak niektorzy tutaj wysnuwajac tu teorie na temat sofa malujac trojkaty...

<hmm>
21-06-2009, 22:28
@Valderor
Ogrey jest za młodym członkiem zespołu.. nie musiał robić zmyłek on nie wie nic o "zbugowanych" questach. Zresztą dalsza część wypowiedzi: "..mówili coś o unikalnych tajemnicach w tibii. Wielka szkoda, że nie moge sobie przypomnieć szczegółów." i dalej "Jako CM pozostajemy w stałym kontakcie z content teamem".. coś sie tu nie trzyma kupy? Skoro są w takim dobrym kontakcie to nie musiał by się zasłaniać niepamięcią ;)

@ufocznik
Było powiedziane wiele razy - chcesz nagrodę z tego co niektórzy(większość tutaj) nazywają "quest na sof" - to dla ciebie nie ma questa, i nigdy nie było.
PoI też nie istniało przed jego oficjalnym wprowadzeniem do gry? Biegały tam wszystkie potwory, bossy, działały skrypty.. praktycznie cały quest tam sobie siedział. Tak samo jest z SoF questem... z tym że jedyne co z niego widzisz to tabliczka(i?) na rooku.
No i nie mam zamiaru nikogo nawracać na RPG, nie obchodzi mnie czy ktoś gra po to czy tamto... tylko że to jest temat wlaśnie o zagadkach gry RPG! Wchodząc tu wolał bym rozmawiać właśnie o tym! Nie dorabiaj ideologi.

Ufocznik
21-06-2009, 22:28

Za herosów uznałem osoby zmarłe podpisane na grobach na katana quescie.

Nie wiem, może ja czegoś nie zrozumiałem, ale skoro ten "heros" wrócił na main, to w jaki sposób jego zwłoki miałyby się znaleźć w grobie na katana queście?

@2x down
na Edron

Ameriov
22-06-2009, 00:17
http://img3.imageshack.us/img3/839/avar02.jpg

Zapewne to on napisał "jedną z książek" która znajduje się w bibliotece, choć mogę się mylić.

PS. I że ja niby nie znam faktów, eh?

Beh0lder
22-06-2009, 00:29
Gdzie ten npc jest ?:d

Arunsun
22-06-2009, 09:10
Zawód: Bohater
Jest w: Edron

Opis: Jak sam siebie określa: pogromca potworów, wybawca księżniczek i obrońca uciśnionych. Obecnie ratuje świat wykonując pewną misję dla króla Thais.

DK-LOG.911
23-06-2009, 08:13
Niestety muszę napisać ten post. Ameriov wreszcie przemówił mi do rozsądku. Każdy, powtarzam KAŻDY element Rookgaardu ma swoje znaczenie fabularne. Został on stworzony po to, żeby na niego nie wracać i nie wiedzieć nic o Głównym Kontynencie (chyba, że z książek).

Minotaur Mag

Schodząc w podziemia odnajdujemy legowiska minotaurów. Patrzymy, a tam Mag! Zabijamy wszystkie minotaury i czytamy ich książkę. "A więc minotaury przybyły tu z Mintwallin! Ale pewnie przybędą nowi z Portalu! Zabiorę zawartość ze skrzyń i wracam do miasta!". Gdy pójdziemy spełnić swoje przeznaczenie, na Kontynencie odnajdujemy miasto Mintwallin, ale się okazuje, że portal gdzieś "wyparował". Znajdujemy tam za to kila zwykłych minotaurów w obstawie Maga. "A więc powrócili po mnie! Mag naprawił portal!"

Miecz Furii

Idąc na północ odnajdujemy Miecz. Patrzymy na Niego. "Jaki potężny", al enie jestem zbyt pokorny, by go dotknąć...". Płyniemy na Edron, spotykamy Avar Tara, i dowiadujemy się, że do był Jego Miecz. Zostawił go tam (pewnie teraz ma lepszy).

Minotaur na górce

Było, ale dam jeszcze raz. Wypatruje on swoich przyjaciół z latarni. Na rookgaardzie go widzimy (nie walczymy z nim, chyba, że ktoś ma boxy ;>). Gdy idziemy na kontynent na południu Królestwa widzimy tratwę. Na mini-mapce można zobaczyć, że kurs tratwy idzie w ciekawym kierunku...

Tunel ze smokiem

Tu nie chodzi o fabułę, ale wam to opowiem. Wy wszyscy wyszliście z portalu dusz na Rookgaardzie. Ja jestem honorowym obywatelem Thais. Pierwszą osobą, którą spotkałem był Quentin. Ale czy na Rookgaardzie nie byłem? Otóż nie "rooknąłęm się". Na Rookgaard, który był jeszcze nieskolonizowaną wyspą prowadził tunel, na końcu którego był smok. Na powierzchni żyli Obserwatorzy i dzisiejsze potwory. Był za to On dużo mniejszy.

http://img82.imageshack.us/img82/2046/karte31.gif

Widzicie Go? Ta mała śmieszna wysepka na północy. Brakuje tylko miasta, PACC Area i całej zachodniej części. Miasto powstało w okolicach 2002 roku. Nie było jeszcze PACC Area i zachodu. Tunel był kilka dni, przez co niektórzy bezprofesyjni bohaterzy uciekli zabijając smoka. Gdy CipSoft (wtedy jeszcze CIP Team) się o tym dowiedział kazał zamknąć tunel i zamiast smoka zrobić questa.

Na Rookgaardzie nie ma żadnych ukrytych questów, ale Knightmare mówił prawdę. "Jesteśmy za daleko, a odpowiedź mamy przed nosem". Wreszcie to pojąłem. Chodziło Mu o to, że musimy odkryć fabułę RPG tej wyspy.

Każdy z nas powinien bronić Tibii. Nie Rookgaardu (tym się zajmie Dallheim - "pierwsza i ostatnia linia obrony Rookgaardu" jak to mówi Amber). Brońmy Tibii "z honorem i cnotą". Zróbmy to "dla króla i państwa". Chociaż starajcie się coś zrobić na Tibii, anie tylko "exp exp, jeszcze 2 min. do 156 lvl!". Jak to mówi Avarion: "Czasami sama droga jest celem".

Pozdrawiam, DK.

PS: Beh0lder, tylko już nie spam! Teraz ja też uznałem, że Miecz jest nie do zdobycia.

@down

Ale jeszcze przed stworzeniem miasta tunel istniał. A ten screen z Ghoulem coś nam mówi?

Pan Klocek
23-06-2009, 10:35
Niestety muszę napisać ten post....
Tunel ze smokiem

Widzicie Go? Ta mała śmieszna wysepka na północy. Brakuje tylko miasta, PACC Area i całej zachodniej części. Miasto powstało w okolicach 2002 roku. Nie było jeszcze PACC Area i zachodu. Tunel był kilka dni, przez co niektórzy bezprofesyjni bohaterzy uciekli zabijając smoka. Gdy CipSoft (wtedy jeszcze CIP Team) się o tym dowiedział kazał zamknąć tunel i zamiast smoka zrobić questa.

Na prawdę sądzisz, że twórca gry i mapy może nie wiedzieć o jakimś tunelu? <facepalm>

Najstarszy screen, zaraz po wprowadzeniu tej lokacji:

http://files.getdropbox.com/u/749968/drag.jpg

Smok jako ciało leżał tam zawsze. W tamtych czasach, trzeba dodać, zabijanie smoka było czymś trudnym.
dla osób grających teraz wydaje się to dziwne ale tak było. Smok = hardcore, a zabicie go jako nonvoc wydawało się czymś abstrakcyjnym (pomijając fakt, że nie było stayerów więc kto miałby go zabić? 5 lvl?)

Teraz mały offtop ale też się przyda.
Tutaj jeszcze jeden screen dla osób które twierdzą, że Ghoul był kiedyś dostępny:

http://files.getdropbox.com/u/749968/ghoul.jpg

Beh0lder
23-06-2009, 15:34
Niestety muszę napisać ten post. Ameriov wreszcie przemówił mi do rozsądku. Każdy, powtarzam KAŻDY element Rookgaardu ma swoje znaczenie fabularne. Został on stworzony po to, żeby na niego nie wracać i nie wiedzieć nic o Głównym Kontynencie (chyba, że z książek).
Jakis ty mondry i inteligentny ! Rookgaard = wyspa poczatkujacych ,wyspa przejsciowa ; cos dodac ? Nie ? To po kiego ch*** powtarzasz to poraz setny

Schodząc w podziemia odnajdujemy legowiska minotaurów. Patrzymy, a tam Mag! Zabijamy wszystkie minotaury i czytamy ich książkę. "A więc minotaury przybyły tu z Mintwallin! Ale pewnie przybędą nowi z Portalu! Zabiorę zawartość ze skrzyń i wracam do miasta!". Gdy pójdziemy spełnić swoje przeznaczenie, na Kontynencie odnajdujemy miasto Mintwallin, ale się okazuje, że portal gdzieś "wyparował". Znajdujemy tam za to kila zwykłych minotaurów w obstawie Maga. "A więc powrócili po mnie! Mag naprawił portal!"Tja swoje wywody jesli nie potwierdzone zachowaj dla siebie bo jeszcze zrobisz z siebie pospolitego trolla co zacznie wypisywac glupie historyjki

Idąc na północ odnajdujemy Miecz. Patrzymy na Niego. "Jaki potężny", al enie jestem zbyt pokorny, by go dotknąć...". Płyniemy na Edron, spotykamy Avar Tara, i dowiadujemy się, że do był Jego Miecz. Zostawił go tam (pewnie teraz ma lepszy). Koffam tlumaczenie angielskich nazw w grach mmo rpg na polski , lepiej jednak brzmi jak jest po angielsku ^^
Tak pokorny tibijczyk = kupil pacca , zgadza sie jest na edron. Tja zostawil go tam przez pojsciem sobie do oracle obszedl sobie caly brzeg i wyj**ał miecz ktory nie wiadomo skad sie u niego wział.

Było, ale dam jeszcze raz. Wypatruje on swoich przyjaciół z latarni. Na rookgaardzie go widzimy (nie walczymy z nim, chyba, że ktoś ma boxy ;>). Gdy idziemy na kontynent na południu Królestwa widzimy tratwę. Na mini-mapce można zobaczyć, że kurs tratwy idzie w ciekawym kierunku...
Czekaj ... a czy masz jakies podstawy aby snuc takie wywody ? Tak to mozna napisac te kilkaset stron a4 jak to zrobil niby piombon na temat tego glupiego jezyka beholderow

Tu nie chodzi o fabułę, ale wam to opowiem. Wy wszyscy wyszliście z portalu dusz na Rookgaardzie. Ja jestem honorowym obywatelem Thais. Pierwszą osobą, którą spotkałem był Quentin. Ale czy na Rookgaardzie nie byłem? Otóż nie "rooknąłęm się". Na Rookgaard, który był jeszcze nieskolonizowaną wyspą prowadził tunel, na końcu którego był smok. Na powierzchni żyli Obserwatorzy i dzisiejsze potwory. Był za to On dużo mniejszy.
Ksiazka plx?

Yhym teraz mieliby problem zabic smoka na rooku a co dopiero kilka lat temu

Na Rookgaardzie nie ma żadnych ukrytych questów, ale Knightmare mówił prawdę. "Jesteśmy za daleko, a odpowiedź mamy przed nosem". Wreszcie to pojąłem. Chodziło Mu o to, że musimy odkryć fabułę RPG tej wyspy.
Pewnie ze mamy pod nosem , nikt zadnej jeszcze jaskini ze skrzynka nie odkryl a cos istniec musi akurat nie sof ale inne rzeczy(np. ksiazka lily)
do ktorych trzeba dojsc poprzez npc (ktorzy sa zreszta pod nosem ;d).
Każdy z nas powinien bronić Tibii. Nie Rookgaardu (tym się zajmie Dallheim - "pierwsza i ostatnia linia obrony Rookgaardu"
Najlepiej krzeslem...
jak to mówi Amber). Brońmy Tibii "z honorem i cnotą".Amber podobno jest dz**** ;D!

Zróbmy to "dla króla i państwa". Chociaż starajcie się coś zrobić na Tibii, anie tylko "exp exp, jeszcze 2 min. do 156 lvl!". Jak to mówi Avarion: "Czasami sama droga jest celem".

Nie zrobilbym nic dla realnego panstwa (polski) a co dopiero dla jakiegos wirtualnego , kazdy robi co chce jedni expia drudzy pkuja trzeci staraja sie do czegos dojsc poprzez szukanie questow czwarci w tym rowniez ty usiluja wydobyc martwego z grobu i przywrocic go do zycia...

PS. jeszcze 5% do pientanstego lvla !!!!11!!11!111!
Pozdrawiam, DK.

PS: Beh0lder, tylko już nie spam! Teraz ja też uznałem, że Miecz jest nie do zdobycia.

@down

Ale jeszcze przed stworzeniem miasta tunel istniał. A ten screen z Ghoulem coś nam mówi?
No i co dalej pieprzysz. A screen mowi ze ktos sie postaral robiac fake;a

Dragnit
23-06-2009, 16:42
mino mag rzyje na rookó ale wam nie powiedziau
zrobiu was f konia eheheheheheeheheheheeh:baby::baby:

AnonimowyPowrot
23-06-2009, 17:13
Ja uwierzyłem, już nigdy nie pomyślę "Spike Sword jest dostępny na Rookgaardzie!", ani tymbardziej, że ludzie jak Beh0lder są nam w jakikolwiek sposób potrzebni. Jak można być tak płytkim?

Cytując mnie i tysiąc innych osób, a jednocześnie odpisując w jeszcze gorszym stylu niż ostatnio pewnie sprawi, że jeszcze więcej osób pomyśli jak ja.

Beh0lder
23-06-2009, 17:45
Ja uwierzyłem, już nigdy nie pomyślę "Spike Sword jest dostępny na Rookgaardzie!", ani tymbardziej, że ludzie jak Beh0lder są nam w jakikolwiek sposób potrzebni. Jak można być tak płytkim?

Cytując mnie i tysiąc innych osób, a jednocześnie odpisując w jeszcze gorszym stylu niż ostatnio pewnie sprawi, że jeszcze więcej osób pomyśli jak ja.
Jestem plytki bo żądam dowodow :D? Jakby nie patrzec ameriov i reszta sie zamknela juz se swoimi nie potwierdzonymi pomyslami wiec w jakis tam sposob jestem potrzebny ;0, pozatym nawet jesli nie to bardzo trudno sie bedzie wam mnie pozbyc... chociaz moze... moze przestańcie pisac o jakis xxx wydarzeniach na ktore nie macie dowodow ;p :(

mentuss
27-06-2009, 22:34
ja stonoga jestem z toba zalogowalem sie teraz doslownie mi jest zal tych ludzi ktorzy gadaja "spika nie da sie zdobyc" itp. moim zdaniem fajnie jest miec spika na roku i chyba wiem cos
no bo jest mowa orkow
no i moze by napisac do niego (blind ork) <po "orkowemu"> amber naprzyklad

ej
pisales cos ze amber byla uwieziona na wiezy orkow no to sie uklada

a jeszcze wczesniej pisales ze jak do NPC sie napisze imie innego npc to cos o nim powie a blind ork TEZ JEST NPC wszystko sie uklada

mentuss
27-06-2009, 22:45
Ech jak zwykle.

''A mi nikt niepoazywal spike sworda na rooko''
''A mi pokazali fire swordaX( ''
''Ta? Udowodnij''
'blablabla''
''srtay sraty''
''bablablabla''
''moge sie dolonczyc?''
''balbla''

i tak w kolko! A niektorzy to zamulaja postami typu: ''a stonoga to to wymuslil i wymysla cos zeby bylo napiecie -.-'' Ludzie oapnujcie sie. Prosze to nie ejst czat! Jest kilka osob normalnych którzy wiedzą o co chodzi itp. a reszta to kompletne nooby(ja widze że pod względem tego posta niewiem jka inaczej) Newbie to rozumiem ja też kiesyś nieweidziałem kto to jest Igluage itp. Chce wam pokazać że to co wy piszecie inni zaczynają brać jako żarty - choć myślicie że to wszytko co mówicie się przyda. To jest żałosne. Ja tu niechce nikogo obrażać ani nikogo przeywać ''ej noobie niezamulaj bo jestes idiota''. I jeśli niewierzycie za chwilkę pojawią się posty ''ale sie mądrzyszX( '' albo ''lol''. Prosze o sensowne wypowiadanie się!!! I jeśli chcesz zabłysnąć ''lol ja to wszystko wiem a ty piszesz nienormalbe rzeczy''. i dlatego zacząłem razem z gildią - zaufanymi przyjaciółmi w których mam oparcie i dzięki którym mogę coś rozwiązać. Prosze osoby normalne niezamulające wiedzące dużo itp plx na forum www.balanced.fora.pl Sry modki jeśli jest zakazanu tu przesyłanie do innego fora to sorry. Jeśli boicie się że wasze forum straci taką popularność bo wszyscy przejdą na balanced to usuncie ten post. Spx nikt niezdazy tego przeczytac i niebedziecie miec obciachu... 8o <świry> .

Helixav a o co chodzi ci z ghoulem. Tamtego mogło zabić bo kiedyś tam były drzwi w scianie ale ja usuneli. (taka sama historia z tymi drzwiami jak z drzwiami do MM - tlyko myśle że kiedyś mozna tam było wejść na jakieś ;) 98%.

PS: Troche wyzej niz ghoul(mały pokoik) jest bug - ściana jest ''wcięta''. Ustancie w prawym dolnym rogu i przekonacie się że włosy wam ''wystają''. hmm czemu nikt niezałatał buga? Taki widoczny... nie myśle że to wniczym niepomoże ale... tak samo mówiła osoba trzymająca kiedyś w ręku kose. Hmm... do czego ona jest. do nieczego niepotrzebna, czemu nikt niezałatał buga? Hehe :D .

ej blind orc jest orkiem (nie piszcie od razu ameryke odkryles itp.) no a amber zna jezyk orkowi wymienia salmony na slowa orcow i amber byla uwieziona na wiezy orkowa gdyby napisac do niego amber? oczywiscie po orkowemu xD a moze cos na mainie zrobic bo amber byla na main nie zapominajciejuz jestesmy bardzo blisko:o

DK-LOG.911
28-06-2009, 07:42
Ty jesteś blisko. Miecz Furii ma znaczenie fabularne, a nie "jakieś orki więziły amber".

ej blind orc jest orkiem

ameryke odkryles itp.

Ponieważ twoje posty nie zawierają interpunkcji, nie da się tu rozczytać, ale mi się udało.

ja stonoga jestem z toba

A ja, Piombon jestem z Xanem (nikogo nie chciałem obrażać). Otóż chcę Ci wyjaśnić, że Vialix ma inne konto - Tom the Tanner, a nie jakiś "mentuss".

PS.: Zanim zrobisz "kłesta na spajk słorda", to zrób questa na dużą literę. (tak Heat, to Twój tekst ^^).

Pozdrawiam, DK.

Vermilion
28-06-2009, 11:21
gdyby napisac do niego amber? oczywiscie po orkowemu xD

Imion się nie tłumaczy. I na pewno nie na orkowy :S.

Beh0lder
28-06-2009, 12:16
amber - bursztyn , jesli juz trzeba by bylo znalezc po orkowemu jak jest bursztyn :s aczkolwiek szukanie u blind orca jest glupie w koncu jest slepy ;)

DK-LOG.911
30-06-2009, 09:54
ALE SKĄD ON TO MOŻE WIEDZIEĆ! Jedyny sposób na zdobycie Go, to byłoby cofnięcie się na Rookgaard po dowiedzeniu sie od Avar Tara jak On Go tam położył.

Poznaniak
30-06-2009, 10:13
Nasuwa mi się teraz stwierdzenie,że prawdę o nim poznajemy dopiero po wyjściu na mainland, czyli jest on czymś w rodzaju motywacji dla młodego gracza i pokazaniem co go czeka w przyszłości.

DK-LOG.911
30-06-2009, 14:55
U fail, to nie do końca prawda. To z przyszłością to se ktoś tam wymyślił 145 stron temu. Na Rookgaardzie widzimy Miecz Furii, na Edron dowiadujemy się, że to dawny miecz Avar Tara. Na Rookgaardzie czytamy o Mintwallin, pod Tibią znajdujemy miasto, ale portalu nigdzie nie widać.

Ameriov
30-06-2009, 15:24
Błąd. Nie dowiadujemy się, że to dawny miecz Avar Tara. On TWIERDZI, że tak było. Twierdzi również, że Mino Mag schował się przed nim... Ciekawe.

A/.

@down: M.in. O to mi chodziło
Jednak pamiętaj... zakładając, jakoby tylko pokorny mógł posiadać ten miecz to niemal wszystko by się zgadzało,
poza tym, że Avar nie tyle co zostawił ten miecz na Rooku, tylko mu go odebrano.
Bohater nie musiał być taki pyszny od początku, mógł stać się taki po czasie i właśnie dlatego utracił SoF.

Vermilion
30-06-2009, 15:55
Błąd. Nie dowiadujemy się, że to dawny miecz Avar Tara. On TWIERDZI, że tak było. Twierdzi również, że Mino Mag schował się przed nim... Ciekawe.

Avar Tar albo tabliczka kuamie!!!11. Bo z niego taki humble jak z koziej dupy trąba.

DK-LOG.911
30-06-2009, 17:10
I właśnie o to chodzi. Zauważcie, że Avar Tar do przeciwieństwo "humble". Gdyby nas teraz widział powiedziałby: "Ej, a ja jestem taki super hiroł, że normalnie fake'i powinni o mnie robić, albo w dziale twórczość mogliby porobić jakieś fajne historyje, jak to wielki Avar Tar ze swoim mieczem ciachał cyklopy na kawałki (wiem, tekst Dallheima - przypis od DK). A modki tam nie zaglądają, więc czemu nie?".

Ta tabliczka jest ostrzeżeniem dla wszystkich, którzy nie chcą skończyć jak Avar Tar. Mogą mieć 469 lvl, skille 666333/666333, ale nigdy nie zrozumieją o co w Tibii na prawdę "kaman".

Pozdrawiam, DK.

Piombon
30-06-2009, 21:52
Odpowiedzią są NPC.

Pozdrawiam, Piombon.

Vermilion
01-07-2009, 00:19
Odpowiedzią są NPC.

Łał. Ile nad tym myślałeś?

Barbar
01-07-2009, 00:35
Odpowiedzią są NPC.

Pozdrawiam, Piombon.

No co tyy?

Beh0lder
01-07-2009, 01:23
ale nigdy nie zrozumieją o co w Tibii na prawdę "kaman".

O zabijanie pierdolonych ppl \o/

@Piombon

TY to moze sie zamknij i idz pilnowac czy ktos twoj "spoiler" moze jeszcze kupi ^^...

DK-LOG.911
01-07-2009, 10:19
On tak zawsze ;)

Ten spoiler to jedna wielka ściema.

Tichondrius
01-07-2009, 22:53
http://img528.imageshack.us/img528/1717/rlootie.jpg (http://img528.imageshack.us/i/rlootie.jpg/)

OTO WASZ ROOTTIE
słaby jak cholera xd

Ameriov
02-07-2009, 00:47
Przenieśli miejsce spawnu?! Wtf?

DK-LOG.911
02-07-2009, 08:42
Na TSie zawsze jest inaczej. A więc Zgniłek jest bossem questowym... Teraz to on broni katany xD.

@down

;D

Brecht
02-07-2009, 09:28
Na TSie zawsze jest inaczej. A więc Zgniłek jest bossem questowym... Teraz to on broni katany xD.

wiem, joke... gdyby był bossem questowym to pojawiałby się dla każdego nowego gracza.

Qusq
18-07-2009, 12:55
Ja powiem tak Cips. nie sa taki glupie zeby zrobic ten quest taki latwy . Bo ten co zrobi go pierwszy sie natrudzi i inni zapewne tez a potem to juz bedzie tak jak z mino hellem ze bede tam chodzic 2 lvl.(teraz juz to nie mozliwe)wiec co do komplikacji to tak ale obawiam sie ze to jest cos wiecej nie tylko glowkowanie. Spike da sie zdobyc na 99,9% ale tak jak juz mówilem to nie bedzie takie proste.

A co do tego haiacynta on sie boi szczurow to mam taki pomysl (moze juz ktos go tu napisal to sie powtorze bo nie chce mi sie czytac 205 stron) gdy jest hallowin to moze trzeba sie zmienc w rata i pojsc do tego maga .?

Poznaniak
18-07-2009, 14:02
Boże co za bzdury,a jak Ci się czytać nie chce to się nie wypowiadaj.

DK-LOG.911
18-07-2009, 14:11
A czy w ogóle króliczek zmienia w szczury?

Ameriov
18-07-2009, 14:13
Nie. <10 znaków>

Heatvich
18-07-2009, 21:58
Spike da sie zdobyc na 99,9% ale tak jak
A ja powiem tak, nie raz CIPSOFT PISAŁ IŻ QUEST JEST ZBUGOWANY.

Zbugowany - nie da się tego zrobić/otworzyć.
Wiele razy to pisałem, o ile się nie myle sama Slythia pisała o tym.
Pierw dowiedz się czy woda jest mokra a potem opowiadaj jak się w niej kompało.

Qusq
18-07-2009, 22:03
daltego zostala ta 0.1 :D

Piombon
18-07-2009, 23:08
A ja powiem tak, nie raz CIPSOFT PISAŁ IŻ QUEST JEST ZBUGOWANY.

Wiele razy to pisałem, o ile się nie myle sama Slythia pisała o tym.
Pierw dowiedz się czy woda jest mokra a potem opowiadaj jak się w niej kompało.

469 też jest podobno zbugowany, tak samo, jak wiele innych questów z których brano nagrody. A owy tekst jest głównie używany przez Bismaka.

Weźmy się do roboty i stwórzmy nowy, dobry temat, bo tu są bzdury z 100 strony itp. i leniuchy je czytną, a wtedy zamieszanie jest.

Należy powoli wszystko poukładać.

Patelnia będzie dobrze użyta w rękach kucharza.
Klucz francuski w rękach mechanika, a pistolet w dłoniach policjanta.

A Miecz Furii?

Rocket Slayer
18-07-2009, 23:31
@piombion

Widzę, że z defibrylatorem na ten temat wyskakujesz...

Hakuoh
19-07-2009, 00:15
Radze się dowiedzieć co to znaczy bug nim zaczniesz się wypowiadać.

Poznaniak
19-07-2009, 00:35
@up

to może nas oświeć? bo ja go zrozumiałem

Heatvich
19-07-2009, 00:44
Radze się dowiedzieć co to znaczy bug nim zaczniesz się wypowiadać.

Oj..oj... Chodziło mi o znaczenie słowa "zbugowany" co do tego questa a nie co znaczy to naprawde...

Bug - błąd np programu, wada urządzenia.
Czytanie ze zrozumieniem nic nie kosztuje.

Maxpixel
19-07-2009, 01:25

A Miecz Furii?

W rękach szaleńca? ;)

Teraz wystarczy zostać szaleńcem, banalnie proste (już to przerabiałem), wyrzucamy wszystkie rzeczy do wody, i wychodzimy na maina, tam się rokujemy i spowrotem wbijamy jakiś 30 lvl po czym znowu wyrzucamy wszystkie rzeczy do wody (tym razem w inne miejsce) cofamy się na roku do 8 lvl wychodzimy i znowu wracamy! i tak 20x... Zrobiłem to jakieś 5x więc mit obalony, ale nie powiecie mi że to nie było szalone^^

Ja to bym myślał w stronę zwabienia wodnego stworka i ogólnie zajął się informacjami na jego temat. Bo zbyt wiele o nim nie wiemy... ;)

Ameriov
19-07-2009, 01:29
SZANOWNĄ GRUPĘ ROOKGAARD PROSZĘ O PRZECZYTANIE MOJEGO POSTA NA NASZYM PODFORUM.

Tak, to ma związek z tematem. Wszystko gotowe jest ponoć dawno, a nikt się nie kwapi aby to udostępnić, posklejać i zatopić ten topic raz na zawsze.
Bądźcie miłosierni i dokończcie swe dzieło... (W którym wam nie pomogłem jak najgorszy łotr, arghh. lecz miałem powody)

@ostatnie posty
Znów się kłócicie co oznacza zabugowany quest? Ogarnijcie się, ludzie.

PS. W wywiadzie ze Slythią jest błąd! Koleś napisał, że ona jako 1 miała Spike Sworda na Rookgaardzie.
Na pal niedoinformowanych autorów! Na pal!

~A/

Heatvich
19-07-2009, 02:22
To co? Może Sunrise, Master slayer? Inni komercyjny rookerzy?
Lub nieznany "szaleniec"?
Zapodaj ss lub coś, z chęcią opatrzymy ten fake.

Pisali to sami GM'owie CM'owie i bóg wie kto jeszcze , QUEST NIE ISTNIEJE.
Nawet jakby, nie ma wiarygodnych dowodów na to że jest on aktywny.
Ameriov zacznij może expić, albo zagraj w piłke a nie walcz o coś czego nie ma.

Kamil.133
19-07-2009, 02:39
Nie wiem czy było to pisane ale ten typ co ukradł dla Toma Spike Sworda i wywalił na tą wysepkę na V to ten monk w temple Rookgaardu.Nie wiem gdzie to czytałem. Ale wiem jeszcze ,ze jeśli zrobimy sobie spacer po Rooku chodzi o 3 miejsca nie pamiętam jakie ,lecz to jest nie ważne.Ważne jest to ,że wtedy jest trzęsienie ziemi ,SS wpada do wody ,płomienie gasną i SS krąży do okoła Rookgaardu i trafia spowrotem na skałe ,a płomienie zaczynają znów płonąć. I tyle tego a MM nigdy nie został uwolniony ,nigdy ,nigdy ,nigdy i nie zostanie! Te potworki jak Gohul , Tarantula , MM , są po to ,żeby newbie wiedziały co ich czeka na mainlandzie. Jestem ciekaw ,żeby zamiast tego MM był demon to jak byście na to patrzyli. "Trzeba zabić Demona" Hahahahha xD

Edit~

Jeszcze gdzieś czytałem "Miecz Furji (Czy jak to tam się pisze) może zdobyć tylko skromna i uczciwa osoba ,a szczególnie bezinteresowna. Coś tam było o wiosennym wietrze ,ble ble ble... I takie tam bzdury.

Edit~

Co do TP. Minotaur poprosiły MM o pomoc on przybył z Militwan na Rookgaard. I do tej pory jest TP na Militwan (To nie TP do SS) I jeśli naprawdę da się dostać do MM i wejść do tego TP to wyjdzie się na maina bez profersji. Fakt ,że padnie się w sekundę ,to jest dziwne :O.

Heatvich
19-07-2009, 03:52
@up.
Respect +
Dobrze napisane.
2 Punkty i ss znika. Dokładnie.
Tylko skromna i uczciwa..... Dokładnie.
Ktoś skubnoł dla toma/tomowi.. Też prawda.

Jedyna osoba która pisze prawdzie fakty a nie bawi sie w Jana Brzechwe v.2 jak Ameriov itp.

Macie tutaj rozwiązanie. Może czas najwyższy zamknąć ten temat raz na zawsze.

Ameriov
19-07-2009, 06:03
Moret Naris (Postać nie istnieje)
Miał spike sworda dzięki bugowi. Prawdopodobnie jako 1 osoba posiadał SS na Rookgaardzie, stracił go po niecałym tygodniu.

Heat, gratulacje, zrobiłeś z siebie idiotę (po raz kolejny).

DK-LOG.911
19-07-2009, 07:51
Te potworki jak Gohul , Tarantula , MM , są po to ,żeby newbie wiedziały co ich czeka na mainlandzie.

Uwierz mi: nie.

ten typ co ukradł dla Toma Spike Sworda i wywalił na tą wysepkę na V to ten monk w temple Rookgaardu.

Daje 2 cc, że to Avar Tar. Kto da więcej?

Ktoś skubnoł dla toma/tomowi.. Też prawda.

Jak już to "skubnął". I to też nie prawda. Co wy wszyscy do Toma macie!

A owy tekst jest głównie używany przez Bismaka.

A nie "umieraz"? ;d

Weźmy się do roboty i stwórzmy nowy, dobry temat

NIE! Jeden jest i dobrze.

JAK CHCECIE, TO TU MAMY CO WIEMY NA TEMAT MIECZA (którego i tak nigdy nie zdobędziemy)

Miecz znika po wciśnięciu dwóch kratek
Ani Cipfried, ani Tom NIGDY nie mieli miecza.
Nie ma żadnego Vendora/Verotha/Vendara/Vermontha, czy kogo tam se jeszcze wymyślicie.
Nie czepiajmy się Sunrise'a, czy innego Rookstayera bo i tak nam nic nie powiedzą.
Quest nie jest zbugowany.
Tarantula, Ghoul i Królewski Mag mają znaczenie fabularne i nie dostaniemy się do nich.
Legenda o Kylindrze jest nieprawdziwa.

PRAWDZIWA HISTORIA MIECZA

Tuż po powstaniu Rookgaardu na wyspę przybył nowy gość, a nazywał się Avar Tar. Po powitaniu przez mnicha wyruszył szkolić swe umiejętności, by jak najszybciej wyjść na Kontynent. Pewnego dnia spotkał przyjaźnie nastawionego orka. Ten pozwolił mu wykorzystać jego młot i kowadło do wykucia miecza. Nasz bohater nazbierał potrzebnych rud i innych rzeczy potrzebnych do wykucia najlepszego, i najpotężniejszego miecza jaki widział ten świat. Gdy dzieło było gotowe, Avar Tar wpadł w manię wielkości. Sądził, że dzięki temu mieczowi jest najpotężniejszy, i wpadł w wielką furię. Przerażony tym co się stało rzucił miecz na wysepkę. Podobno miecz jest ciągle wbity w kamień...

TYLKO NIE PRÓBUJCIE TERAZ GADAĆ DO BLIND ORKA! AVAR TAR DOSTAŁ OD NIEGO TEN MŁOT I ZABRAŁ GO NA KONTYNENT! MŁOTA TEŻ NIE SZUKAJCIE!

Pozdrawiam, DK.

Szpec
19-07-2009, 10:18
TYLKO NIE PRÓBUJCIE TERAZ GADAĆ DO BLIND ORKA! AVAR TAR DOSTAŁ OD NIEGO TEN MŁOT I ZABRAŁ GO NA KONTYNENT! MŁOTA TEŻ NIE SZUKAJCIE!

Był tutaj chłop który twierdzi że zdobył battle hammera :D

Rocket Slayer
19-07-2009, 11:20
Ważne jest to ,że wtedy jest trzęsienie ziemi ,SS wpada do wody ,płomienie gasną i SS krąży do okoła Rookgaardu i trafia spowrotem na skałe ,a płomienie zaczynają znów płonąć.
Trzęsienie zmieni w Tibii? Mocno się wtedy fps'y obniżają?

@up
Był też taki, który zna tajemnice 469, taki co ma brass armora i spike sworda, chain legsy...

@down
Chodziło mi o to, że 2 rzeczy jednocześnie

Ameriov
19-07-2009, 13:48
@up
No akurat egzemplarze Brass Armorów na Rooku są do dziś, więc...

@DK
Długo wymyślałeś tą historyjkę?

~A/.

DK-LOG.911
19-07-2009, 15:16
Długo wymyślałeś tą historyjkę?

Niecałe 5 min, a co? :)

Pethaf
19-07-2009, 19:13
Bo i tak jest do dupy.

Heatvich
19-07-2009, 19:28
Uwierz mi: nie.

Quest nie jest zbugowany.

Czyżby Dk.noob wie lepiej niż sami twórcy gry? Rozwalasz mnie człowieku. Ile razy mam powtarzać iż sam zarząd pisał że quest nie jest możliwy do wykonania? Usun konto na forum i zacznij grać w piłkę razem z Ameriovem.

@ameriov
Ty robisz z siebię idiotę przez cały czas, pisząc cś typu "KUEST IZDNIEJE , SLYDHJA NIE MIAUA SS JAKO PPIERFSHA , DA SIE KO SROPIC, POMAKALEM FAM ALE TO NJIC NJE DAUO".

To samo co pisałem do Dk.nobka. Leci do ciebie. Nie rób zupy jeśli nie masz składników.

Beh0lder
19-07-2009, 19:53
Jeden pisze wieksze bzdury niz drugi (no procz rocketa... i moze kogos tam jeszcze ).

@top
quest jest zbugowany ;(

Czyżby Dk.noob wie lepiej niż sami twórcy gry?
Tak , bo on wje wżysdko o/

DK-LOG.911
19-07-2009, 20:29
Quest nie istnieje. I kto jest lepszy? Nigdy NIKT nie mówił o tym, że quest jest zbugowany. Dalej Heat jesteś taki mądry? Jedziesz. Dawaj link do wywiadu z CipSoftem/linka na forum.tibia.com lub gdziekolwiek. Już nie taki twardy, co?

Bleacher
19-07-2009, 22:30
No dobra kto bedzie na tyle mądry ,że odpowie na to?
333x60x12
@EDIT
Muhehe widze ,że umiesz używać programu kalkulator...
Dobra i co dalej?
Mhmmm jest kolejna część ale gdybym podpowiedzial bylo by za latwe bo 4 posty i byscie złamali :)
Dobra dajecie xP
Tak łatwo tego nie oddam!
(NIE SPRZEDAJE)

Beh0lder
19-07-2009, 23:18
No dobra kto bedzie na tyle mądry ,że odpowie na to?
333x60x12

239760

@top nie pomoze bo quest jest zbugowany

Ufocznik
19-07-2009, 23:29
469 też jest podobno zbugowany, tak samo, jak wiele innych questów z których brano nagrody. A owy tekst jest głównie używany przez Bismaka.

Weźmy się do roboty i stwórzmy nowy, dobry temat, bo tu są bzdury z 100 strony itp. i leniuchy je czytną, a wtedy zamieszanie jest.

Należy powoli wszystko poukładać.

A Miecz Furii?

Niedawno byl update, wiec reset mapy chyba tez; i jak zdobyles spajka czy znow jakis nubek wyrzucil ci to "brakujace ogniwo respiace sie co 6 miesiecy" do wody? Nie osmieszaj sie juz czlowieku.

@top
Quest NIE JEST zbugowany. Nikt z cipsoftu tak nigdy nie powiedzial. Zreszta, juz to pisalem kiedys

Nie ma rozwiązania = nie ma questa
Quest jest teraz zbugowany = w pierwotnym założeniu miał być normalnie do wykonania
Quest od zawsze na zawsze jest zbugowany = nie jest zbugowany tylko go nie ma
Usuwają ślady po queście = quest istniał, ale już nie istnieje/quest miał istnieć ale z niego zrezygnowano
Tak czy siak questa nie ma. Owszem, istnieje jakas tam fabula i cala ta otoczka, ale quest jako taki z nagroda w postaci miecza nie istnieje.

Poznaniak
19-07-2009, 23:52
@up

Pimbonem weź się w ogóle nie przejmuj, olej go. Pewnie dziś nam się pochwali,że skończył pisać 300 strone swoich notatek...

A do reszty,czy wy nie widzicie,że po raz kolejny z rzędu przerabiacie tą samą kłótnie?

Ameriov
20-07-2009, 00:23
@ameriov
Ty robisz z siebię idiotę przez cały czas, pisząc cś typu "KUEST IZDNIEJE , SLYDHJA NIE MIAUA SS JAKO PPIERFSHA , DA SIE KO SROPIC, POMAKALEM FAM ALE TO NJIC NJE DAUO".

Czytanie ze zrozumieniem się kłania + KOLEJNY RAZ udowodniłeś, że mam rację. Naprawdę błędem było ignorowania Ciebie.
Właśnie takich kretynów od jakiegoś czasu mi brakuje.
A ten wytłuszczony teks, wtf? W życiu nie byłem nawet bliski wypowiedzenia takiego zdania.

"Gorsza od tępoty jest tępota nieuświadomiona".

Questa na SPIKE SWORDA nie ma. Zgadzam się!

Bo i tak jest do dupy.
Agreed.

~A/.

DK-LOG.911
20-07-2009, 08:32
No to co? Zamykamy temat? Czy już go nie odwiedzamy i dajemy Beh0lderowi do zabawy?

Heatvich
20-07-2009, 09:03
I widzisz Ameriov. Podwarzyłeś sam to co pisałeś wiele razy.
Czyli jesteś fail. Twardo walczysz o coś a na końcu mówisz że tego nie ma. Pozdr.

Dk.noob- Wywiad ze Slythią. Szukanie nie boli. Tylko czytaj uważnie bo wystepuje tam dużo wyrazów.

Czyli z tego co widać Topic do zamknięcia.

Brecht
20-07-2009, 09:36
I widzisz Ameriov. Podwarzyłeś sam to co pisałeś wiele razy.
Czyli jesteś fail. Twardo walczysz o coś a na końcu mówisz że tego nie ma. Pozdr.

No ja cię proszę dla twojego dobra, nie błaźnij się w każdym swoim poście. Tyle ludzi Ci wytyka głupotę, ale nawet nie wpadłeś na to, że mają rację. Idź na Rookgaardzie do tej małej wysepki i sprawdź jak nazywa się miecz na niej umieszczony, wtedy przeanalizuj jeszcze raz wypowiedź pana A. i walnij buraka, że kolejny raz dałeś się wkręcić.

Ameriov
20-07-2009, 13:28
A już przestałem wierzyć, że na tym podforum są jakieś przejawy ludzkiej inteligencji.

Dopóki ktoś nie zrobi nowego tematu, ze wszystkimi istotnymi informacjami, które można wyłowić z tego bagna
zamknięcie topicu to najgłupsza rzecz jaką można zrobić w "Tajemnicach Rookgaardu".

~A/.

Rocket Slayer
20-07-2009, 13:37
Bez urazy ale to wy zarzucacie ten temat stosem gówna przez jakieś udowadnianie komuś, że nie ma mózgu lub prowokacje...

Powstrzymajcie zbędne słowa.

~R/

Heatvich
20-07-2009, 13:42
No ja cię proszę dla twojego dobra, nie błaźnij się w każdym swoim poście. Tyle ludzi Ci wytyka głupotę, ale nawet nie wpadłeś na to, że mają rację. Idź na Rookgaardzie do tej małej wysepki i sprawdź jak nazywa się miecz na niej umieszczony, wtedy przeanalizuj jeszcze raz wypowiedź pana A. i walnij buraka, że kolejny raz dałeś się wkręcić.

Buraka ty wkręć.... Rozumiesz że on ciągle płacze ze jest quest i da się SS zdobyć? Miałem na myśli samą istotę questa a nie miecz. Own3d. Czytanie wczesniejszych postów wskazane.

@Rocket
Prawda, ale ktoś to zaczął robić. Samo od siebie by nigdy nie wyszło.

Ameriov
20-07-2009, 16:09
Tak, zarzucają/zarzucamy go, bo I TAK miał być przekopany i przerobiony na nowy.
Bynajmniej ja z tego powodu pisze nic nie wnoszące do tematu rzeczy.

Dlaczero po "R" zrobiłeś "/"? Nie, tu nie chodzi o znak Hail, tylko zrobienie AV- jak widzisz 1 kreska jest zbędna,
gdyż krawędzie liter są do siebie równoległe.

@Heat
Ja nie płaczę, nigdy nie powiedziałem, że Spike Sworda da się zdobyć WTF naucz się czytać,
Ja, Klocek, (...) powtarzamy, że nagrodą może być wiedza a nie item. Ty naprawdę przebijasz wszystkich kretynów których spotkałem w życiu!
W dodatku wymyślasz bajki jak DKlog.
Boże odetnij mu internet, rozjedź go płonącym rydwanem lub daj mu mózg, bo tego się już wytrzymać nie da.

~A/.

Heatvich
20-07-2009, 20:03
Ty naprawdę przebijasz wszystkich kretynów których spotkałem w życiu!

To wyjdź w końcu z domu ;) Widać jak bardzo szybko dziecko internetu złóści się o głupie forum. Pozdr. może kiedyś dorośniesz.

@top
Dalej tu nic nie wchodzi nowego. Więc po co ten temat tu dalej? Chyba że dla prowokacji.

Luker's
20-07-2009, 20:22
up@
wszyscy mówią że dotknąłeś dna ale ty musisz kopać jeszcze głębiej

Maxpixel
21-07-2009, 00:20
Klucz aby zrobić krok dalej:

"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi."
(Albert Einstein)

Wiedza jest naszym więzieniem... ;) Nie potrafimy sięgnąć dalej, ograniczamy się jedynie do tego co już wiemy.

Pomyślcie o tym^^

PS. Np. U Tom'a w sklepie były ukryte (bug) niewidzialne (gołym okiem) kamyki, w aktualizacji to miejsce zostało poprawione i kamyki zniknęły. Jest już tylko wooden floor. Publikowałem film o takich bugach na rooku. Nie wydaje mi się że kiedyś wcześniej ktoś wam o tym powiedział. A jednak było i zniknęło a nikt tego nie widział i teraz już nigdy nie zobaczy. Takie rzeczy umykają naszej uwadze tylko Ci którzy szukają wszystkich anomalii zobaczą co naprawdę nas otacza...

Daje nam to cały wachlarz informacji... :)
RPG. - Tom posprzątał sobie sklep... xDD
Techniczny. - Cip dotkną swoją ręka mapy rooka ;O Dokładniej niż od dawien dawna...

Te kamyczki były pod portalem przejściowym obok schodków. Więc teoretycznie jeśli to wygląda (mapowanie) podobnie jak odbywa się na Open Tibia Servers to musieli poprzesuwać tam wszystko by to zobaczyć. Czyli że nieźle prześwietlali mapę...

Ameriov
21-07-2009, 00:50
W którym update i gdzie? (Wiem, że to nieznaczące, ale chce wiedzieć)
PS. chodzi Ci o te 2 małe kamyczki przez które da się przechodzić, tak?
Bugów było więcej. Np przez rok nikt nie zauważył buga u oracle- Był dach za murem ^^. (W moim filmie z TS gdzie stoję obok Knightmare to widać)

Maxpixel
21-07-2009, 01:04
Z 8.4 do 8.5 zostało poprawione.
Ostatnia znana nam globalna aktualizacja po prostu.

To były takie malutkie kamyki co właśnie się po nich przechodzi, 3 kratki jak się na nie klikało to wyskakiwało coś z rocks. Już dokładnie tego nie pamiętam ale tak to się miało. :)

_cineq_
21-07-2009, 01:10
o moj boze,
pamietam jak powstawal ten temat... wtedy nawet stonoga wierzyl ze do czegos dojdziemym a mimo to do niczego nie doszlismy. jedyne co nowego przez te 200+ stron przybylo, to to jak znikac 30 pixeli z wyspy, nic wiecej. watpie by ktos do czegos doszedl i proponuje pograc w pilke jak ktos wyzej pisal xd.

Beh0lder
21-07-2009, 10:14
Ja, Klocek, (...) powtarzamy, że nagrodą może być wiedza a nie item.Wiedza , która nic nie daje nie jest nagroda , chociaz ty zapewne zrobilbys z tego uzytek insynuując cos na forum.

Ja nie płaczę, nigdy nie powiedziałem, że Spike Sworda da się zdobyć WTF naucz się czytać,Mowisz za to ze da sie wykonac questa / zdobyc z niego jaka wiedza po mimo tego ze nie istnieje.

A już przestałem wierzyć, że na tym podforum są jakieś przejawy ludzkiej inteligencji.
W twojej obecnosci prawie kazdy glupieje o/

Dopóki ktoś nie zrobi nowego tematu, ze wszystkimi istotnymi informacjami, które można wyłowić z tego bagna
zamknięcie topicu to najgłupsza rzecz jaką można zrobić w "Tajemnicach Rookgaardu".
A co za roznica czy zamkna czy nie ? Niektóre bzdury stonogi dalej sie powtarzaj bo ktos przeczytal tylko kilka pierwszych stron. A przez kilkanascie ostatnich stron z niczym nie ruszylismy.
Zamkniecie tego tematu jest jak najbardziej wskazane.O ile w nowym trzeba by bylo dawac dowody no to owszem ja bym sie musial zamknac ale ty niestety tez...

No ja cię proszę dla twojego dobra, nie błaźnij się w każdym swoim poście. Tyle ludzi Ci wytyka głupotę, ale nawet nie wpadłeś na to, że mają rację.
wiekszosc = prawda
mniejszosc = gowno prawda ?

No to co? Zamykamy temat? Czy już go nie odwiedzamy i dajemy Beh0lderowi do zabawy? Zabawa jest tam gdzie jestes ty i twoje durnowate posty ;).

Ameriov
21-07-2009, 11:46
Beholder i Heat to jedna osoba? Bo ich poziom głupoty zdaje się być identyczny, a kiedy wszyscy zaczynają jeździć po jednym, zjawia się 2gi.

@Maxpixel
Nie pamiętam tego, ale możliwe...

@cinek
Tak ja też to pamiętam, ale w tym temacie odkryliśmy więcej, niż tylko... Przygasanie ogni.
Chociażby ten "głupi bless", pokrewieństwo NPC itd.
Spokojnie, zdążymy pograć w piłkę. Ile dziennie się traci na forum? Z pół godziny.

Beh0lder
21-07-2009, 16:34
Beholder i Heat to jedna osoba? Bo ich poziom głupoty zdaje się być identyczny, a kiedy wszyscy zaczynają jeździć po jednym, zjawia się 2gi.

Lol wez mnie nie obrazaj. Tez se moge po nim pojezdzic tylko nie robie tego z litosci bo juz musi sie użerać z toba.Zjawiam sie wtedy kiedy robi sie glupi spam bez dowodow ;D, ew. chce wyrazic swoje zdanie na temat (ktory zreszta jest jednym wielkim offtopem).

@down
Zes kurwa powiedzial co wiedzial , fakt ze spike'a sie zdobyc nie da (czy tez sofa ...).To ze nikt nie zdobyl to nie zawsze znaczy ze nie istnieje.

Lord_Mateusz_the_beholder
21-07-2009, 16:39
ja tam uwazam ze nie ma tego questa na spike sworda

bo jakby byl

to ktos juz by go wykonal

nie?

pzdr

Old_Game
21-07-2009, 16:44
@up

Nawet na forum nie możesz napisać nic w JEDNYM zdaniu? Tylko jeden pod drugim ? x.X

21-07-2009, 16:51
takim juz mnie mama zrobila :)

ale moze nie robmy spamu i wrocmy do topiku

jakie argumenty przeciwstawne macie na maja teze, ze nie istnieje ten quest?

Maxpixel
21-07-2009, 17:38
Małe co nieco:

Przypomnijcie sobie kiedy ukradziono mapę (7.6) a kiedy dowiedzieliśmy się o możliwości zniknięciu SoF'a z wyspy!? Szmat czasu. A dało się to znaleźć szybciej...

Tak samo kiedyś POI! Mówiono że go nie ma, nie istnieje, bajka, legenda! A jednak... Dało się go odkryć szybciej...

Przykładów jest wiele i tylko czas pokarze nam co przeoczyliśmy... ;)

DK-LOG.911
21-07-2009, 19:09
@Lord Mateusz the Beh0l... sry... Beholder

Weź idź się utop,

bo ja ci zrobię to:

:ban:

(ej, jego sygnatura czasem nie jest "nieprawidłowa"?)

@Maxpixel

I z takimi myślami powinno się wchodzić do tematu. Punkt dla Ciebie ;)

Beh0lder
21-07-2009, 21:08
Małe co nieco:

Przypomnijcie sobie kiedy ukradziono mapę (7.6) a kiedy dowiedzieliśmy się o możliwości zniknięciu SoF'a z wyspy!? Szmat czasu. A dało się to znaleźć szybciej...
No i co z tego? Dalo sie , ale juz sie nie da ...

Tak samo kiedyś POI! Mówiono że go nie ma, nie istnieje, bajka, legenda! A jednak... Dało się go odkryć szybciej...
Owszem ale tutaj jest wyraznie napisane : quets jest zbugowany ...
Przykładów jest wiele i tylko czas pokarze nam co przeoczyliśmy... ;)

pokaże sie pisze -.^

@dk-nob a co jest w tym avku zlego ? Jakis wieśmak ... w sam raz do tego glupola pasuje...

Mishallo
21-07-2009, 21:21
Powiedział: sygnatura - nie avatar.

_cineq_
21-07-2009, 22:27

nie wiem czy pamietasz (wiesz?), ale poi nawet po upie 8.0 bylo zbugowane, gydz dzwignia na "olej" nie dzialala.

Old_Game
21-07-2009, 23:04
@Lord Mateusz the Beh0l... sry... Beholder

(ej, jego sygnatura czasem nie jest "nieprawidłowa"?)
[...]

Jego nazwa jest nie prawidłowa x.X

sorry nie mogłem sie powtstrzymać

Kamil.133
22-07-2009, 01:04
A co jego sygnatura ma wspólnego z tematem?:topic:

Maxpixel
22-07-2009, 01:19
Ludzie co wy wyrabiacie!? Wojna taka! Idźcie się kłócić na PM albo GG. Jak wam coś przeszkadza to napiszcie w prost a gdy ktoś robi z siebie idiotę można to skomentować ale nie wchodzić do rozmowy. :baby:

Par-Levi
22-07-2009, 19:43
Daleki jestem od twierdzenia, ze tzw. quest na Spike Sword kiedykolwiek istnial, sadze, ze nie. A juz napewno nie w takim rozumieniu, jak ma to miejsce w przypadku wiekszosci questow tibijskich, w ktorych po wykonaniu jakiegos zadania, badz zabiciu kilku strzegacych skrzynke potworow otrzymujemy nagrode. Ale... jak to Pan Klocek ma w swym podpisie: W tym szalenstwie jest metoda...
Pewna niewielka i wciaz malejaca grupka zapalencow probuje od lat zglebic te tajemnice, podobnie jak w zyciu, istnieje pewna grupka "nawiedzonych", ktorzy poszukuja Bursztynowej komnaty, czy skarbow Templariuszy. Mysle, ze w obu wypadkach, tych prawdziwych lowcow pociaga i motywuje raczej przygoda, chec dociekania prawdy, poskladania jej jak puzzli z rozrzuconych fragmetow gmatwajacych sie watkow, anizeli chec zdobycia przedmiotu/nagrody, w ktorego istnienie niekoniecznie trzeba wierzyc.
Bez tej aury RPG, ktora czesto to my, gracze przydajemy tej "grze", Tibia nie jest niczym wiecej niz prostacka "klikanka" o stopniu skomplikowania mniejszym od Tetrisa.
Teraz do meritum.
Jak tworzyla sie Tibia? Jak wiemy jest to owoc marzen kilku kolegow, ktorzy swoja fascynacje swiatem mitow, fantasy przelozyli na pixele. Mieli czas, to dojrzewalo powoli. Dali wiec kreowanemu przez siebie swiatu pewna, solidna podbudowe logiczna. Teraz juz to zamiera, gdyz klientela tibii sie zmienila, jest przede wszystkim "non english" i raczej zorientowana na nabijanie lvl'u, ale to juz inna historia...
"Whoso pulleth out this sword from this stone and anvil, is the true-born king of all Tibia."
Tworcy, osadzeni sa w kulturze Zachodu, w ktorej celtyckie mity o Kniaziu Arturze sa bardzo zywe, mnostwo wciaz pojawiajacych sie, nowych adaptacji. U nas to mniej popularny temat, juz raczej Wanda co nie chciala Niemca...
Sword of Fury wprost nawiazuje do tej legendy moim zdaniem. Slowko worthy zostalo zastapione slowem humble... czyzby to perskie oko do graczy, czy wynik egalitaryzacji, i zaniku blekitnej krwi... w XX w?
Dla chetnych maly wierszyk, z jednej z licznych adaptacji legedy w wyadaniu jak spodziewam sie znanym tworcom Tibii.
Upon a New Year's day
A host of knights did pray
That from the anvil one could draw the sword.

As each knight took his turn
They found the anvil, held it firm;
None worthy of a future King and Lord.

Sir Kay the bravest knight
Appeared to try his might
He dreamed of being King, as all the rest
To Arthur Sir Kay called to search
And bring for him a sword
In earnest Arthur set about his quest.

A churchyard in the wood
The sword and anvil stood
And Arthur drew the sword out of the stone
The anvil now defeated
His quest for the sword completed
A sword that was to place him on the throne
A sword that was to place him on the throne.

Sir Hector and Sir Kay saw the sword
And knelt to pray
Then gently took it from young Arthur's hand
They marvelled at his quest
Proclaiming to the rest
Arthur is the King of all this land
Arthur the King of all this land.

Pamietajmy: Kniaz Artur posiadal DWA miecze. Ten, ktory dobyl z kamienia i kowadla, ten kamienny, ktory uczynil Artura Kniaziem a pekl pozniej byl pierwszym mieczem. Drugim byl sprezentowany przez Lady of the Lake - lepiej znany Excalibur.
I tu juz Waszej dociekliwosci zostawiem ciag dalszy.
Pozdrawiam

DK-LOG.911
22-07-2009, 21:21
Widzę, że na świecie są jeszcze ludzie, którzy widzą w Tibii coś więcej niż level, eq i skille. Masz u mnie plusa, w ogóle szacun4u. Teraz można zobaczyć, że nie tylko Rycerze Koszmaru (ci nowi) i Kościół Zathrotha chcą uczynić Tibię lepszą.

Pozdrawiam, DK.

Maxpixel
22-07-2009, 21:38
Par-Levi - Historia bardzo ciekawa.

Ja jednak zaczynam twierdzić że tak: Cip nie na widzi Rookstayerów więc nic nam nie da nawet 1 kwadracika więcej na wyspie, wszystko jest pobugowane, a questy i tajemnice pousuwali a teraz się śmieją^^

#Edit. Patrząc pod wszelkimi względami jesteśmy jak virus. Siedzimy na tej wyspie mordujemy potwory na paccu i faccu tylko przeszkadzamy... Zapewne gdyby kiedyś potoczyło się wszystko inaczej i dla Rookstayerów najcenniejszą rzeczą nie był lvl postaci to może teraz wszystko wyglądało by inaczej :P

Hakuoh
23-07-2009, 00:45
Nawet jesli ktos zdobedzie Spike Sword (sof - fail) to kiedys pojdzie spoil, bedzie malo wartosciowym i wtedy wszystko wroci do poprzedniego stanu.

Smiem twierdzic, ze to wszystko i tak bylo, jest i bedzie walkowane bez sensu.

Wracajac do celtow...
...moze Mel Gibson tak im namieszal w mozgach, ze zgapili to wszystko z Bravehearta, kiedy to pod koniec jeden z aktorow rzuca tymze scyzorykiem i wbil w ziemie wokol kamieni? Scenka moze byc podobna w 50%.

@down
Mozna monotomnie wbijac lvle i pomagac. Malo sie znasz.

DK-LOG.911
23-07-2009, 08:27
Czy tym aktorem jest Avar Tar? :) A raczej to Jego tibijski odpowiednik.

Wytłumaczę wam jak gram Rookstayerem:
Nabijam ok. 10 levela (po co większy?), robię Katana Room, Mino Hell, Bear Room i Dead Dragona (oczywiście w trakcie wbijania 10 levela), a potem blocze newbie potworki, żeby sobie poexpili. Czasami nawet zabieram ich na Mino Hell i Bear Room (jak 2. level mają), żeby mieli EQ.

Tak powinien postępować każdy Rookstayer, a nie monotonnie wbijać level.

DD-ExpLo.
23-07-2009, 12:51
@up
Zgadzam się z tobą w 50%, ponieważ rookstayerzy nie mają narzuconych im praw co do gry na rooku. Mogą pomagać, ale nie muszą.

@topic
Widzę że temat z "Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki"
zchodzi na "Co mogą rookstayerzy".Może zamiast kłucić się o głupoty zacznijmy coś kminić ?;)

CytrynowySorbet
23-07-2009, 13:35
Wypadałoby zrobić nowy temat o nazwie "Mino Mage / Spike Sword / SoF / Tarantula / Ghoul / kłótnie / ogólny spam". Łatwiej by się czytało.

Ameriov
23-07-2009, 13:57
Tytuł "Kłótnie/ogólny spam" by wystarczył.

@Maxpixel
Jak wiele razy powtarzałem Cipsoft nie chce nas zniszczyć. Mają do nas stosunek obojętny.
Nie traktują nas nawet jak zło konieczne. Po prostu jesteśmy i już.

~A/.

Beh0lder
23-07-2009, 17:26
Mają do nas stosunek obojętny.
Nie traktują nas nawet jak zło konieczne. Po prostu jesteśmy i już.

Yhy , do botterow w takim razie tez maja stosunek neutralny.

Wypadałoby zrobić nowy temat o nazwie "Mino Mage / Spike Sword / SoF / Tarantula / Ghoul / kłótnie / ogólny spam".

Po co ? Skoro od spamu jest juz ten o/

Może zamiast kłucić się o głupoty zacznijmy coś kminić ? Po c***? Sof jest zbugowany wiec jedyne co bedziemy miec to wiedze , ale co nam po niej ? Ja tam wole nie skonczyc tak jak Ameriov , kloc itd. , ktorzy udaja ze cos wiedza (moze i wiedza ale w to watpie...)

Czy tym aktorem jest Avar Tar? :) A raczej to Jego tibijski odpowiednik.

Wytłumaczę wam jak gram Rookstayerem:
Nabijam ok. 10 levela (po co większy?), robię Katana Room, Mino Hell, Bear Room i Dead Dragona (oczywiście w trakcie wbijania 10 levela), a potem blocze newbie potworki, żeby sobie poexpili. Czasami nawet zabieram ich na Mino Hell i Bear Room (jak 2. level mają), żeby mieli EQ.

Tak powinien postępować każdy Rookstayer, a nie monotonnie wbijać level.Brawo ! Wszystkie te questy mozna zrobic z palcem w dupie na 2 lvlu aty sie z nimi meczysz przez cale 10 lvli .. niezły jestes!
A poza tym to zaden dk-nub nie bedzie mi mowil co mam robic , grajac rookstayerem !

elo kurwa..

DD-ExpLo.
23-07-2009, 22:38
Nawet jesli ktos zdobedzie Spike Sword (sof - fail) to kiedys pojdzie spoil, bedzie malo wartosciowym i wtedy wszystko wroci do poprzedniego stanu.

Smiem twierdzic, ze to wszystko i tak bylo, jest i bedzie walkowane bez sensu.

Dokładnie... Ten do tego, ten do tamtego, tamten na forum.
Jeśli coś robić to dla siebie a nie ogłaszać całemu światu iż zdobyło się "Miecz karbowany jak frytki."

@topic
Z tego co widzę, a ślepy nie jestem. Temat się zwie "Odopowiedzi." które napisał autor. Więc po to tu debatujecie na tema ekipS a'drowS, jak ma grać rooker, i czy Ghoul/MM/Tarantula etc. da się zabić?

Proste myślenie - Żeby powkó***ać ludzi.
Załóżcie nowy temat z wzorem nazwy od Ameriova (Ogólny spam i offtop ~) i tam się pożalcie kto co jadł na śniadanie.

Ameriov
23-07-2009, 23:16
Yhy , do botterow w takim razie tez maja stosunek neutralny.

A co ma Rooker do bottera? Nie widzę związku.
Jak widzisz Cip przeciwko botom wydali system pomocny w ich łapaniu. A co zrobili przeciwko Rookstayerom? Z myślą TYLKO I WYŁĄCZNIE o nich? Nic.
(jeśli mi odp na ten post, to tylko się zbłaźnisz więc nie próbuj).

WIĘC jak powtarzam po raz 63, Cipsoft nas ignoruje.

@up
Tak, dla siebie. Dlatego w tym temacie wyłapywane były (już nie są, teraz to tylko spam) wszystkie ciekawostki z Rookgaardu, aby ktoś poskładał sobie to w całość i rozwiązał quest.
Jeśli byłby to noob, zapewne wygadałby całego spoila. Mądrzejsi jednak zachowali by to dla siebie MIMO, że uzyskali odpowiedź dzięki pomocy forumowiczów.
(nie mówię tu o rookowym SoFQ, ale o innych questach, które rozwiązano WŁAŚNIE dzięki pracy zespołowej na forum)
Myślicie, że jak rozwiązuje się questy wprowadzane z każdym updatem? Omawia się kolejne misje na forum tutorów w kilka osób, tylko dzięki temu macie tak szybko spoila na tibia.wiki/innych stronach,
jednak niektóre questy są rozwiązywane do końca ale ostateczną odpowiedź znajdzie tylko 1 osoba, która wcześniejsze misje ukończyła dzięki innym.
Na ten przykład- Demon Oak Quest.

Nie dziwię się wam, że nie wierzycie w istnienie SoFQ. Ja też nie wierzyłem. Jednak gdy zobaczyłem, że WHQ naprawdę istnieje, chociaż byłem przekonany, że ten piękny helmet można dostać tylko od bogów, moje nastawienie do miecza również się zmieniło.

~A/.

Old_Game
24-07-2009, 00:02
Ok teraz sie wypowiem bo widzę, że i tak tego quest nie ma a ten temat jest od spamu.

Tak jak Pan wyżej

Chciałem tylko powiedzieć, że Cip myśli (o kurwa) i podejmuje poważniejsze kroki co do Botterów niż do Rookstayerów.

koniec joł \oo.

Też chciałem coś powiedzieć co nie ma związku z tematem, ale i tak jakiś koleś zaraz wejdzie i powie, że to co ja napisałem jest potrzebne do questa \o

-Pogromca-
24-07-2009, 00:17
Nie wiem czy już ktoś o tym pisał,bo nie chce mi się przeglądać wszystkich postów,ale sprawdzał ktoś czy nie da się rozwalić stalagmita kilofem ? Nad mino magiem jest tylko 1 stalagmit,reszta jest nad ścianami.Może dałoby się rozwalić ten stalagmit ? prowadzi prosto do pokoju MM.Chociaż wątpię żeby to zadziałało :(.

Ameriov
24-07-2009, 02:04
Taki wielki problem sprawdzić to samemu?
Nie, nie da się go rozwalić bynajmniej w normalny sposób. I wątpie, że da sie w jakikolwiek inny.

@down
Yay, fajna bajeczka dla dzieci na dobranoc. <Część posta usunięta... Nie warto ^^'>
@edit: down
Gdyby pozostała tu dalsza część posta, to wiedziałbyś, że wiem o ironii.

Ufocznik
24-07-2009, 02:26
Nie dziwię się wam, że nie wierzycie w istnienie SoFQ. Ja też nie wierzyłem. Jednak gdy zobaczyłem, że WHQ naprawdę istnieje, chociaż byłem przekonany, że ten piękny helmet można dostać tylko od bogów, moje nastawienie do miecza również się zmieniło.

~A/.

No, szybki jestes. Nawet spoil juz jest od dawna, Avarion go dal...

edit
@up
pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
miłej lektury

Beh0lder
24-07-2009, 10:14
A co ma Rooker do bottera? Nie widzę związku.
Jak widzisz Cip przeciwko botom wydali system pomocny w ich łapaniu. A co zrobili przeciwko Rookstayerom? Z myślą TYLKO I WYŁĄCZNIE o nich? Nic.
(jeśli mi odp na ten post, to tylko się zbłaźnisz więc nie próbuj).

WIĘC jak powtarzam po raz 63, Cipsoft nas ignoruje.

Omg nie musi miec zwiazku to było porownanie.Przeciwko rookstayerom nie moga nic zrobic , bo nie ma w regulaminie ze bycie rookstayerem jest zakazane .Jakby wywalili wszystkich rookstayerow to by byl generalnie bunt i nie fajnie dla Cipsoftu.

-Pogromca-
24-07-2009, 11:38
Prubowałem kilofem,lopatą,liną i kataną ale nie da się rozwalić tego stalagmita :(
Może w ogóle nie da się tam dojść,mm jest dla ozdoby i tyle,tak jak tp za nim :(
Po co CipSoft miałby robić mm do zabicia ?? było by więcej Rokstaylerów i tyle.

Akkorin
24-07-2009, 11:49
Prubowałem kilofem,lopatą,liną i kataną ale nie da się rozwalić tego stalagmita :(
Może w ogóle nie da się tam dojść,mm jest dla ozdoby i tyle,tak jak tp za nim :(

Dobrze że sam do tego doszedłeś.

DK-LOG.911
24-07-2009, 12:11
@-Poromca-

"próbowałem"*.

Czy ty jesteś głupi, czy tylko tak wyglądasz? Co ma lina do stalagmitu, wytłumacz mi to! Tibia to gra RPG (bynajmniej kiedyś była) a nie jakiś OTS dla fanów szybkiego expa! Królewski Mag nie jest dla ozdoby, tylko jest zabarwieniem klimatu RPG, którego i tak nie poczujesz! Wyjdź z tego forum, i nie wracaj. Jak chcesz to idź spamuj na TORGu, ale tam napiszę ci to samo.

@down

Tak. I gdy to się stało przestałem grać w Tibię.

Leik~
24-07-2009, 12:17
@-Poromca-

"próbowałem"*.

Czy ty jesteś głupi, czy tylko tak wyglądasz? Co ma lina do stalagmitu, wytłumacz mi to! Tibia to gra RPG (bynajmniej kiedyś była) a nie jakiś OTS dla fanów szybkiego expa! Królewski Mag nie jest dla ozdoby, tylko jest zabarwieniem klimatu RPG, którego i tak nie poczujesz! Wyjdź z tego forum, i nie wracaj. Jak chcesz to idź spamuj na TORGu, ale tam napiszę ci to samo.

A Ty poczules ?

DD-ExpLo.
24-07-2009, 14:21
@-Poromca-

"próbowałem"*.

1. Z tego co wiem, RPG posiadają fabułę. Wymień 3 czynniki fabuły w grze Tibia.
2. Od kiedy "Minotaur" znaczy "Królewski"?
3. Uwierz mi.. Na TORG'u jest większy poziom wypowiedzi niż tu. Tylko nie w "O wszystkim i o niczym.
Jak czytam co ty piszesz to robie tak jak koleś na avatarze Leik'a~.

Beh0lder
24-07-2009, 14:50

Nic nowego.

Czy ty jesteś głupi, czy tylko tak wyglądasz? Co ma lina do stalagmitu, wytłumacz mi to! Tibia to gra RPG (bynajmniej kiedyś była) a nie jakiś OTS dla fanów szybkiego expa! Królewski Mag nie jest dla ozdoby, tylko jest zabarwieniem klimatu RPG, którego i tak nie poczujesz! Wyjdź z tego forum, i nie wracaj. Jak chcesz to idź spamuj na TORGu, ale tam napiszę ci to samo.Czemu ma wyjsc? Gdzies tu jest napisane ze to forum fanow rpg w tipjii?Poza tym co ci przeszkadza ze użył liny ? Tak tez mozna w rl probowac co niektore rzeczy zniszczyc.I daj mi to swoja wtyke w Cipsofcie bo musze sie jej dopytać czy to rzeczywiscie dla klimatu czy to tylko twoje rpgowe halucynacje ...

-Pogromca-
25-07-2009, 18:49
Widzę, że na świecie są jeszcze ludzie, którzy widzą w Tibii coś więcej niż level, eq i skille. Masz u mnie plusa, w ogóle szacun4u. Teraz można zobaczyć, że nie tylko Rycerze Koszmaru (ci nowi) i Kościół Zathrotha chcą uczynić Tibię lepszą.

Pozdrawiam, DK.

1. Po co wszystko krytykujesz ??
2.czemu niby mino mag jest minotaurem królewskim ??
3.Jeśli jesteś taki mądry to idź i znajdź droge do minotaura maga,a ty tylko zwracasz uwagę innym,że próbują Pff

--- -Pogromca- dodał 1 minut i 39 sekund później ---

@-Poromca-

"próbowałem"*.

@down

Tak. I gdy to się stało przestałem grać w Tibię.

Miało być to " Cytuj " sorki :)

DD-ExpLo.
27-07-2009, 22:33
@up
Epic Fail.

Przyklejcie ten temat i zamknijcie.

Pedzik2009
05-08-2009, 09:22
ehh.... tibia to rpg wiec 3eba miec rozum zeby rozwiązac to o ile sie da. Przeanalizujcie Rookgaard jakby byl w 3d :) wszystko razniej widac ;> a pozatym jak Par Levi dobrze ujął o legendzie króla Artura :D idealnie pasuje do spike sworda :> Póżniej poszukam jakis legend które by pasowały do MM i SS i takich tam ^^ xD

Brecht
05-08-2009, 09:31
ehh.... tibia to rpg wiec 3eba miec rozum zeby rozwiązac to o ile sie da. Przeanalizujcie Rookgaard jakby byl w 3d :) wszystko razniej widac ;> a pozatym jak Par Levi dobrze ujął o legendzie króla Artura :D idealnie pasuje do spike sworda :> Póżniej poszukam jakis legend które by pasowały do MM i SS i takich tam ^^ xD

Całe szczęście, że mamy ciebie...RPG w 3D - strzał w dziesiątkę, że też nikt przez te 200 stron na to nie wpadł. Chłopaki mamy spoila - do roboty! Pedzik sprawdzałeś swoje IQ? Pewnie chodzisz do jakiegoś gimnazjum z wyższym poziomem nauczania.

Pedzik2009
05-08-2009, 09:50
Całe szczęście, że mamy ciebie...RPG w 3D - strzał w dziesiątkę, że też nikt przez te 200 stron na to nie wpadł. Chłopaki mamy spoila - do roboty! Pedzik sprawdzałeś swoje IQ? Pewnie chodzisz do jakiegoś gimnazjum z wyższym poziomem nauczania.

Nie badałem iq : ( A chodzę do normalnego gimnazjum :> ehh... człowieku chodziło mi o to żeby zobaczyć to sobie w w 3d : ] jak np. mh wygląda lub trolle 2 wieże :D środowisko ma duże znaczenie co do questa ( o ile tam jest ) oraz czasem jest jego rozwiązaniem : ) lecz skoro zamiast zrozumieć co mam na myśli wolisz mnie zbluzgać i zgnoić to się nie wypowiadaj na temat mojej skromnej osoby ; )

Ameriov
05-08-2009, 13:55
A czy w 2d nie da się tego zauważyć? Radzę wybrać się do okulisty.

Pedzik2009
05-08-2009, 14:34
Jak patrzy się z góry nie widzi się najprostrzych rzeczy... A w 3d raczej łatwiej coś zobaczyć na pierwszy rzut oka. :) Lub należy Przeanalizować daną okolice. Ktoś kiedyś napisał że odpowiedzią są NPCty... Ale jesli w miejscu gdzie jest ten "niby" quest tak naprawde to jakaś nic nie znaczące pomieszczenie no to wątpie by Cip-soft cos własnie tam umieścił.. Bo bo raczej na tym opiera się podstawa questa. Npc i Dany obszar na którym te zadanie ma być. ;)

Ameriov
05-08-2009, 15:40
Błąd. Gdyby gra była w 3D być może nikt nie zauważyłby np. pentagramu w Hellgate. 2D jest lepsze, bo widzisz wszystko naokoło swojej postaci, a w Tibii anomalii
na ścianach nie ma, więc 3D jeszcze pogorszyłoby sprawę.

Pedzik2009
05-08-2009, 16:00
Heh... Przyznam ci w tym racje ale zauważ że jesli widzisz oczyma postaci to zauważasz rzeczy które z 2d do zauwazenia byly by nie moziliwe lub bardzo trudne do ^^ mniejsza z tym :> czujnie oko zobaczy wszystko :D poprostu 3eba sie przyjrzeć rzeczą które na pierwszy rzut oka wydaja sie normalne czy zwyczajne. W końcu cip-soft robil ta gre tak zeby jej zagadki (o ile istnieją) dały sie rozwiązać wiec puki co sam ide bardziej szczegółowo przyjrzeć się mh itp. jeśli coś zauważę to napisze. ^^

Poznaniak
05-08-2009, 17:58
Już się boję co Ty tam zobaczysz... Napewno będzie to krąg ze stalagmitów, a więc nic się nie da z nimi zrobić. Było już wielu co szukało tak jak Ty i nic nie znaleźli, nie znajdziesz nic nowego.

__HAPPY_SVEN__
05-08-2009, 19:29
Heh... Przyznam ci w tym racje ale zauważ że jesli widzisz oczyma postaci to zauważasz rzeczy które z 2d do zauwazenia byly by nie moziliwe lub bardzo trudne do ^^ mniejsza z tym :> czujnie oko zobaczy wszystko :D poprostu 3eba sie przyjrzeć rzeczą które na pierwszy rzut oka wydaja sie normalne czy zwyczajne. W końcu cip-soft robil ta gre tak zeby jej zagadki (o ile istnieją) dały sie rozwiązać wiec puki co sam ide bardziej szczegółowo przyjrzeć się mh itp. jeśli coś zauważę to napisze. ^^

Ja tam myślę, że VagiSoft robił wszystkie te zagadki tak, żeby sobie były dla klimatu ale o rozwiązywaniu nie pomyśleli. Wiem, bo nieraz trwoniłem czas i pieniądze na żmudne i bezowocne poszukiwania rozwiązań tych tajemnic. I za którymś razem zrozumiałem, że wymyślili je tylko po to, aby gracze, którym znudziła się ciągła rzeź na mobach dalej siedzieli przy tibii i kupowali pacce aby móc chodzić w teren i próbować rozwikłać te mity.

Pedzik2009
06-08-2009, 08:31
Już się boję co Ty tam zobaczysz... Napewno będzie to krąg ze stalagmitów, a więc nic się nie da z nimi zrobić. Było już wielu co szukało tak jak Ty i nic nie znaleźli, nie znajdziesz nic nowego.

Kto nie próbuje ten nic nie znajdzie ^^

a do pana na górze : >

Dla mnie ozdobą są mno mag,ghoul i taranta. Spike sworda tez za to uwazalem ale po tym triku z zniknięciem zmieniłem zdanie... Bo po co by robili to nadaremnie?

11-08-2009, 22:01
a tam myślę, że VagiSoft robił wszystkie te zagadki tak, żeby sobie były dla klimatu ale o rozwiązywaniu nie pomyśleli. Wiem, bo nieraz trwoniłem czas i pieniądze na żmudne i bezowocne poszukiwania rozwiązań tych tajemnic. I za którymś razem zrozumiałem, że wymyślili je tylko po to, aby gracze, którym znudziła się ciągła rzeź na mobach dalej siedzieli przy tibii i kupowali pacce aby móc chodzić w teren i próbować rozwikłać te mity.

hmmm ciekawa teoria

czyzby wszystko bylo tylko takim zartem cipow?

czyzby naprawde nie dalo sie zdobyc spike sworda?

w takim razie po co te "wskazowki"?

czy to jest takie bledne kolo? koles musi miec pacc zeby rozwiazywac zagadki, to kupuje pacca, nie moze rozwiazac zagadek, konczy mu sie pacc, to musi kupic kolejnego aby sprobowac je rozwiklac...

takie kolo bledne :confused::o:confused:

juz sam nie wiem co o tym myslec.

pzdr

Luker's
11-08-2009, 23:35
juz sam nie wiem co o tym myslec.
pzdr
Ty potrafisz?

a tam myślę, że VagiSoft robił wszystkie te zagadki tak, żeby sobie były dla klimatu ale o rozwiązywaniu nie pomyśleli. Wiem, bo nieraz trwoniłem czas i pieniądze na żmudne i bezowocne poszukiwania rozwiązań tych tajemnic. I za którymś razem zrozumiałem, że wymyślili je tylko po to, aby gracze, którym znudziła się ciągła rzeź na mobach dalej siedzieli przy tibii i kupowali pacce aby móc chodzić w teren i próbować rozwikłać te mity.

No widzisz... takie to jest to nasze kochane szukanie śladów... szukasz nie wiesz czego , nie wiesz czy to nawet tam... ale kasa idzie...

Ale i tak niektórym jak to sprawia radość z gry to czemu nie...

Luker's
11-08-2009, 23:41
Siemka wróciłem żeby pobudzić trolli do życia namieszać wam w temacie a więc wyzywajcie mnje bjo ięszdęn naaaaabeeem i traaalem i fogóle nie? a i mam spike sworda bo tylko humble (debil) mosze gjo zdjobyc bjo nie nabije 8 levela zeby fyisc na majn i kjupic ...

...@edit2 jestem po hacku konta :)
@edit3 ...
@edit4 rekord 4 edity w minute kto pobije?
Proszę go nie komentować... on z tego bierze właśnie radość

Mosted
12-08-2009, 17:54
Naprawde wszyscy jestescie smieszni spike sworda nieda sie zdobyc a do mino maga nie da sie dojsc w tyle lat napewno by ktos to odkryl ale nie wiec to poprostu jest ozdoba/pokazowka dla newbie/whatever else
i jaki bylby sens latania z spajk slortem i bicia all na hita?:S

Poznaniak
12-08-2009, 20:03
@up

Napewno większy niż ilość mądrości w twojej wypowiedzi.

_cineq_
12-08-2009, 21:07
Naprawde wszyscy jestescie smieszni spike sworda nieda sie zdobyc a do mino maga nie da sie dojsc w tyle lat napewno by ktos to odkryl ale nie wiec to poprostu jest ozdoba/pokazowka dla newbie/whatever else

jaki jest sens czytania twojego posta? uwierz mi na slowo, mniejszy niz biegania z tym "spajk swordem"(piszac w ten sposob jest sie juz fajnym?).
gowno wniosles do tego tematu kretynie, gowno wniesie kazdy taki kretyn jak ty, a mimo to tacy kretyni sie tu pojawiaja! wytlumacz mi ta anomalie prosze!

jak gowno wnosisz i piszesz to co by chcial napisac beholder, ktory dostal za swoja glupote bana, to powiedz mi, czemu on dostal bana a ty nadal to piszesz? tez chcesz bana?

twoj post zadaje tyle glupich pytan, a w rzeczywistym sensie ich nie zadaje, to wytlumacz mi prosze czemu go napisales?!

wez wyjdz stad i nigdy tu nei zagladaj a zrobisz taka cholerna przysluge jakiej jeszcze nikt glupi nie zrobil i uzmyslow se "BEDZIESZ TYM PIERWSZYM" ktory to zrobil! uwierz mi. w tym bedzie "sens".

spike sword to jest tak jak by to ci tu na chlopski rozum wytlumaczyc "milion zlotych". wskaz mi palcem ludzi ktorzy wygrali w totka. nikt sie nie przyzna.
a powiedz mi czemu co dwa dni ktos wygrywa?
mam nadziej ze ci to uzmyslowilem.

Luker's
12-08-2009, 21:45

widzę że kolego @up. wnerwiłeś no i w sumie mnie też...
Ale kolego mnie wyręczył i dobrze...

(Ten post będzie edytowany wraz z nowymi informacjami by nie był on kolejnym laniem wody)

kuba_lowca_gowna
13-08-2009, 13:43
jest spike sword quest tylko nagroda nie jest spike sword tylko duch przygody i najprawdziwsza przyjazn :cup:

Akkorin
13-08-2009, 13:46
jest spike sword quest tylko nagroda nie jest spike sword tylko duch przygody i najprawdziwsza przyjazn :cup:
że co?

Ameriov
13-08-2009, 14:09
Jak by się tak dobrze zastanowić, to to ma większy sens!
On użył ironicznego porównania! Prawdziwej przyjaźni doświadczają nieliczni, tak samo jak nieliczni znajdują cokolwiek o SoFQ.
Ale ze mnie optymista ostatnio...

Dlaczego już prawie nikt nie spamuje? Dlaczego już nie ma kłótni istnieje/nie istnieje?
Przecież tylko dlatego ten temat żył... Dacie mu upaść? Może w końcu nadszedł na to odpowiedni czas.

Szpec
13-08-2009, 14:59
Jak by się tak dobrze zastanowić, to to ma większy sens!
On użył ironicznego porównania! Prawdziwej przyjaźni doświadczają nieliczni, tak samo jak nieliczni znajdują cokolwiek o SoFQ.
Ale ze mnie optymista ostatnio...

Dlaczego już prawie nikt nie spamuje? Dlaczego już nie ma kłótni istnieje/nie istnieje?
Przecież tylko dlatego ten temat żył... Dacie mu upaść? Może w końcu nadszedł na to odpowiedni czas.

Mówisz masz:

SOFQ NIE ISTNIEJE! JEST ZABUGOWANY! TAK NAPISAL CM! CHOCIAZ NIE WIEM GDZIE ANI JAK ALE TAK JEST. JESTESCIE n00bAMi.

wystarczy?

Old_Game
13-08-2009, 17:44
@up

Ty noobie on istnieje oneoneonoen Wdziałem wczoraj Gie Ema na wyspie i mi dawafl tego szpike szłorta on istnieje KPW? :):):)

BO JAK NIE TO HUNTEDX(X(

Luker's
13-08-2009, 19:32
powiedz mi ten post daje coś?
nie... więc czemu nie dajesz umrzeć temu tematowi...

Proszę żebyście już nie pisali w tym temacie (no chyba że macie naprawdę wielkie odkrycie ) bo to już nabijanie posta...

KONIEC TEMATU

@Kolego na dole
SZPEC... człowieku mów ty do głupiego a on i tak swoje

OLD GAMER... i ty
To mój ostatni post w tym temacie :p
NIECH TO BĘDZIE OSTATNI POST JUŻ

Szpec
13-08-2009, 20:59
KONIEC TEMATU

Znalazł się moderator :(

Old_Game
14-08-2009, 18:33
@up

NO niestety -.^

mistrz99
14-08-2009, 20:42
a wg mnie huj ma do tego mino mag bo jakby się do niego doszlo to woce albo taurus mace albo brass armor na rooku? albo chain legi?

Ameriov
14-08-2009, 21:07
Ten spam to dla mnie? Dziękuję!

Brass Armory na Rookgaardzie są tak czy siak. Chain legi: 1 def więcej od studded O SZIT mając je pokonamy demona na hita!
Taurus mace... to broń 2 ręczna od 20lvl, newbie i tak jej nie użyją więc nie widzę w tym nic złego.
I nie mów, że Rookerzy wybijali by wtedy respa. Cipsoft ignoruje Rookerów i nic nie robi z myślą o nich.

Vryysas
14-08-2009, 22:43
Ten spam to dla mnie? Dziękuję!

Brass Armory na Rookgaardzie są tak czy siak. Chain legi: 1 def więcej od studded O SZIT mając je pokonamy demona na hita!

I nie mów, że Rookerzy wybijali by wtedy respa. Cipsoft ignoruje Rookerów i nic nie robi z myślą o nich.

1. nie jeden def'a a jeden arma, to jest różnica :|
2. Mainsoft (pzdr AC) nie ignoruje Rookerów tylko traktuje ich jak normalnych graczy.

Temat chyba najgłupszy na tym forum. Dla newbie, którzy myślą, że są pro elo geniuszami bo im na 15lvlu Spike Sword zniknął oraz dla Fake'owców. Bez napinki! To mój ostatni post w tym temacie :p

Poznaniak
14-08-2009, 23:12
@up

I może dojrzeliśmy już do tego,aby ten post był ostatnim tutaj dla wszystkich? Chociaż i tak wiem,że ktoś jeszcze coś dorzuci "bardzo inteligentnego" smutne;<

Ameriov
14-08-2009, 23:24
No zamknijmy TEN temat z moim ostatnim postem. Moje musi być na wierzchu i tyle.
Ale niestety, tego się nie doczekamy. Po zamknięciu tego tematu powstałaby nowa spamerowania. I tak w kółko.

@Vrys
Błąd językowy, nie czepiaj się. I zauważ, że dopóki nie mówimy o trapach tylko zwykłym expieniu to czy 1 arm czy 1 def różnicy praktycznie nie robi.

@down
Gów** prawda jest gorsza niż spam.

dagi12
15-08-2009, 01:53
Rozwiązanie:

Mino Mage
Władca minotaurów chciał zniszczyć ludzką rasę od środka w tym celu, rozkazał Minotaurowi Czarodziejowi stworzyć teleport Mintwallin-Rookgaard, minotaury zostały wysłane do podziemi wyspy nowych (Minohell). Minotaury schowały swój ekwipunek w pokoju z niedźwiedziem, ich przywódca rozkazał czekać na posiłki osobiście strzegąc pokoju z uzbrojeniem. Nagle ludzie zaskoczyli minotaurów, minosy były silniejsze, ale rasa ludzka miała przewagę liczebną. Minotaur mag, który aktualnie naprawiał niestabilny teleport, widząc miażdżącą przewagę ludzi zamknął się w swoim pokoju za pomocą magii, zostawiając inne minotaury i swojego ucznia na zewnątrz.
Ponieważ nie ma magii na rooku podejrzewam, a raczej jestem pewny, że Minotaura Maga o ile w ogóle można trzeba zabić od Mintwallin. W jakiś sposób naprawić teleport i przenieść się do pokoju maga i za pomocą jakiejś inkantacji czy magicznego przedmiotu otworzyć pokój na świat.

Spike Sword
Dallheim wielki wojownik został wysłany na Rookgaard w celu ochrony wyspy nowych, jako, że był wielkim wojownikiem nie wziął ze sobą katany tylko prawdziwą broń - Spike Sworda. Veroth handlarz, który był sprzedawcą na przemian z Dixi ukradł ów miecz Dallheimowi, lecz długo się nim nie nacieszył ponieważ musiał uciekać przed gniewem rycerza stworzył skomplikowany sytem przycisków, który umożliwia tylko jemu znalezienie miecza. Skoro po naciśnięciu 2 przycisków (na ziemi) spike znika z wysepki musi pojawiać się w innym miejscu, Veroth wie jakie to miejsce i zabierze go po ochłonięciu sytuacji. Trzeba odnaleźć Verotha lub miejsce, w którym spike się pojawia innego wyjścia nie ma.

PS Jestem w 100% pewny, że takie przemyślenia już były, ale jak SPAM to SPAM :)

mistrz99
15-08-2009, 11:48
@up2

taa najlepiej odrazu usunąć temat z przed klilku lat??

Crunsher
15-08-2009, 16:52
... I tutaj mam pytanie - jeśli ktoś był kiedyś świadkiem takiego zniknięcia S Sworda, czy wie może przez ile go tam nie było ? Godznie ? Dzień ? Czy coś zwiastowało takie wydarzenie ? Plaga ratów w mieście ? Wszystkie info się liczy. Tymczasem pozdrawiam i mam nadzieję, że znów udało mi się was zaintrygować ;) Liczę na waszą pomoc.

/Yours Pell~

może gdy cos sie zrobi w tym "trzecim punkcie" z trujpunktu trzeba cos zrobic i wtedy na mino hell pojawia sie aperince sheng? a moze jak jest aperince sheng to trzeba otworzyc drzwi/ stanac na te 2 punkty? ja nie mam pojecia...

@7 up
woce leci z mino maga bardz. rzadko.. trzeba by bylo ich zabijac 100 na dzien zeby miec jakas szanse...

Ameriov
15-08-2009, 17:41
Jeśli nie wiesz to po cholere piszesz?
WoCE, super. A do czego Ci WoCE na Rookgaardzie?
On wymieniał tylko rzeczy, które wpłynęłyby na "zwiększenie siły" Rookgaardianów.

Old_Game
15-08-2009, 19:59
To tak samo mądre jak stwierdzenie, że jestem fajny 8o

Akkorin
15-08-2009, 20:30
Woce byłoby fajnym rarem, ale niczym ponad to.

Veliarth
15-08-2009, 21:30
Zastanawiam się, czemu ten temat nie jeste jeszcze zamknięty. Serio chciało się wam tyle zastanawiać nad wysepką, która służy do uczenia się chodzenia i otwierania drzwi? Kumam, wszyscy się zaangażowali, nawymyślali teorii jak w latach pięćdziesiątych, ale już chyba wystarczy. Gdyby był jakiś sposób, żeby dostać się do tych wszystkich spike swordów, ghuli i teleportów, to pewnie został by znaleziony już dawno temu. Dlatego nie ma sensu wymyślać więcej historyjek, bo stawiam na to, że jeśli komukolwiek udało by się dostać na rooku coś więcej, niż nóż i świecącą różdżkę, to dostał by bana za hacki, albo upierdliwe doszukiwanie się błędów.

Old_Game
15-08-2009, 21:33
@Up

Zgadzam sie. Lepiej ten temat zamknąć.

Wtedy będzie mniej ludzi szukających rozwiązania tego questa (?)

Na pewno ktoś przypadkowo sie natknie na odpowiedz i będzie git \o/ B)

Veliarth
15-08-2009, 22:11
Na pewno ktoś przypadkowo sie natknie na odpowiedz i będzie git \o/ Chodziło mi o to, że szanse na to, że CipSoft umożliwił zdobycie w jakiś sposób spike sworda, dostanie się do ghula, itp. są dosyć nikłe, więc na to wychodzi, że te wszystkie rzeczy są tylko po to, żeby pokazać na co możemy się natknąć na mainie. Nic więcej. Czysta kosmetyka.

Poznaniak
15-08-2009, 22:48
Zamknąć tego tematu się nie da bo modki to... fajni ludzie.... jedyne wyjście to przestać w nim pisać

Old_Game
17-08-2009, 19:23
@Up

To po jakiego grzyba w nim piszesz -.^

Betilu
21-09-2009, 22:37
http://img225.imageshack.us/img225/6668/spikesword.jpg

Ponoć to prawda. oO
Ofc nie mam 100% pewności, bo gracz się nie loguje do gry.
Łapcie go jak możecie

Ufocznik
21-09-2009, 22:42
Jasne, że to prawda. A konkretniej gówno prawda.

Chenieq
22-09-2009, 19:02
@Betilu
Zapraszam do działu "Fake'i" ;)

rooker2009
23-09-2009, 08:22
Ta jasne już to widze ze jakies słowo otwiera drzwi co podchodzimy do drzwi i piszemy HI IM THIERRY ANIRI i nam sie otwieraja huahaua dobre albo magia ??? ciekawe co moze być ta magia na tym rooku albo co było kiedys ...jestem ciekaw kto wam nagadał ze SUNRISE otworzył drzwi magia ??? huhau kazdy z nas kto by wbił pierwszy 100 lvl na rooku to by sie pojawiło zaraz pełno ze on to ze on tamto zrobił ze tylko on wie a my nie,paranoja...powiedzcie mi czemu przeniesli questa z kluczem do bearroma ?? przeciez jak ja zaczynałem grac w tibie to go tam nie było gdzie jest teraz w chwili obecnej,wczesniej keya mozna było zdobyc pietro wyzej tam gdzie jest stół i same orki przy drabince jak nie wierzycie to Sir Zito/Zito potwierdzi, chłopak tez spedził kilka dobrych lat na poszukiwaniach na rooku...a zeby szukac SS to pierwsze trza zrobic zeby zniknał a potem chodzic po wyspie tu i tam i według mnie nie trzeba posiadac pacca jak to inni pisza,wystarczy poszukac na necie najstarsze mapki rooka wraz z jaskiniamii i nanosic kazdy poziom jeden na drugi i sprawdzic co zostało usuniete a co dodane moze tak predzej sie cos znajdzie....kto wam kazał kopac kilofem cały rookgaard przeciez na maine jest pełno questów co trzeba gdzies kliknac i sie dostaje keya albo cos innego to czemu na rooku miałoby tak nie byc??? nie wiem na jakiej to stronce sa podane wszystkie questy na tibii ale z tego co pamietam to ponad 400+ z tego conajmniej jest zrobiona powiedzmy tylko 300 a gdzie reszta ?? tak samo na rooku pamietam ze pisało ze jest 19 a na kazdej stronce pisze ze jest tylko 18 tak wiec jest jeszcze gdzies jeden quest.xd

Brecht
23-09-2009, 09:34
Z konstrukcji twoich zdań wnioskuję, że nadajesz się tylko do wykonywania questów dla idiotów w rodzaju "kliknij po nagrodę". Zmiany w mapach są czysto kosmetyczne i mają ułatwić geniuszom jak ty znalezienie takiego questu. Idź stąd szukać pozostałych zadań, poklikaj to tu, to tam...

rooker2009
23-09-2009, 10:08
to na cho....robia na maine takie rzeczy ze trza kliknac np.w drzewo i masz keya ??? idz lepiej z kilofem pobiegaj i kop dalej !!!!

Beh0lder
23-09-2009, 10:54
Bylo przepickowane , przekopane i przepickowane lina ;). To nic nie da bo quest nie istnieje.

Hexus
23-09-2009, 14:29
Bylo przepickowane , przekopane i przepickowane lina ;). To nic nie da bo quest nie istnieje.

Nie wiesz czy quest istnieje, czy też nie, nikt tego nie wie prócz "Cip'ów".
Przepickowane liną ? haha

rooker2009 hmm, prze'usowanie rookgaardu?
może by coś to dało, nigdy nie wiadomo. :D

Szpec
23-09-2009, 17:19
Nie wiesz czy quest istnieje, czy też nie, nikt tego nie wie prócz "Cip'ów".
Przepickowane liną ? haha

rooker2009 hmm, prze'usowanie rookgaardu?
może by coś to dało, nigdy nie wiadomo. :D

ktos by przez przypadek trafil juz.

kubol9999
24-09-2009, 22:05
@Betliu

A moze mi powiesz gdzie jest znak, ktory zawsze tam jest? Own3d..

@Blader19948
Moze i masz racje ale wole miec mniejsze IQ i byc skromny niz miec max IQ i sie przechwalac swoja mądroscia bo tak daleko sie nie zachodzi.

Wiesz
28-09-2009, 00:15
Jego zapytajcie ;)
http://en.tibialab.com/p/jerahmeel/ (tia.. nudzi mi sie)

wiewioreq_are_back
28-09-2009, 17:39
Jego zapytajcie ;)
http://en.tibialab.com/p/jerahmeel/ (tia.. nudzi mi sie)

own3d.es
przecież tam samemu można ustawic eq

Niezbawiony
28-09-2009, 20:29
Ponoć to prawda. oO
Ofc nie mam 100% pewności, bo gracz się nie loguje do gry.
Łapcie go jak możecie
Tak to prawda!Da sie podmienic sprity w Tibii

Blader19948
28-09-2009, 21:38
Myślę, że z 5 stron debat na temat tego zdjęcia wystarczy ;) a tak na serio... aff... chciałem popisać się swoją inteligencją i dodać zasady dodawania postów, ale i tak pewnie nikt na nie zwróci uwagi ponieważ średnia arytmetyczna IQ wszystkich osób udzielających się na tym forum jest mniejsza niż 90, a byłaby jeszcze mniejsza gdyby nie takie osoby jak np. Ja, Niezbawiony...,...,...

RedFOg
29-09-2009, 16:09
@UP:
bierz poprawkę na to że do bocenia na frostach wysokie IQ nie jest potrzebne...

Vermilion
29-09-2009, 16:34
Niezbawiony
Tia.

No to patrzcie co ja mam! Wszyscy chyba wiedza, co po orkowemu znaczy "batuk". "B" zamieniamy na "s" i czytamy od tylu. To musi byc SPISEK!

RedFOg
29-09-2009, 18:36
ja uogólniam, przykład daje a ci sie już czepiają...
CIPSoft by sie wzioł, ten ich "wykrywacz botów" 24/7 miał puszczony to by się skończyło...

@TOPIC:
Mino Mage i SS są po to żeby zachęcić ludzi do wychodzenia na Main, QUESTÓW NIE MA, NIE BYŁO I NIE BĘDZIE, jak sie upieracie to poszli swoje OTS'y robić, tam se możecie SS questa wrzucić...

Michoss
04-10-2009, 18:33
Marcin24 wraca! Ten upadły, zapomniany przez boga dział ZNÓW POWSTANIE!

Hakuje_palte_sety
04-10-2009, 20:51
Marcin24 wraca! Ten upadły, zapomniany przez boga dział ZNÓW POWSTANIE!

Co ty godosz ? srsly ? 8o

Beh0lder
04-10-2009, 21:12
Jakis noob powroci ;d , nie no tak serio to hurra ;d choc w sumie... dzial rookgaard i tak ucichl :)

T0M3X
07-10-2009, 18:39
Cze
Na rooku nie da sie zdobyc spika on pokazuje co czeka nowych na mainie.
Jesli ktos mysli ze da sie zdobyc ss na rooku to jest noobem.

Hexus
07-10-2009, 21:33
Cze
Na rooku nie da sie zdobyc spika on pokazuje co czeka nowych na mainie.
Jesli ktos mysli ze da sie zdobyc ss na rooku to jest noobem.

Miliardy postów takich jak up było na tym forum, nic nie wnosisz do tematu.

Po co tu jeszcze pisać, lata poszukiwań, i co!?
NIC! Coraz bardziej przestaje wierzyć że ten quest nadal istnieje,
temat już dawno umarł teraz większość postów 99.9% to spam nic nie wnoszące do tematu posty.

Najlepiej przykleić temat i zamknąć.

T0M3X
08-10-2009, 14:23
Miliardy postów takich jak up było na tym forum, nic nie wnosisz do tematu.

Taki mialem cel - nic nie wnosic do tematu.

Najlepiej przykleić temat i zamknąć.

Marzenia :D

cjkamil995
25-10-2009, 03:20
wogule neich ktos kto jest na biezraca stresci i zlozy w calosc te 204 strony(albo wiecej) i bedzie rozwiazanie gotowe.
Moze ktos stworzyc z tej opowiesci ais tski quest gdzie trza isc
potem pojdzie
z akzdeg drogi screen zrobi
i i na hypaercam gfilmik robi
i sprawdzi co jest prawda a c onie i dajemy dalej

CycuRookslayer
25-10-2009, 03:29
Eee jakby to ująć przez 204 strony(albo więcej) większość to spam to raz, dwa że wszystko tu opisane było sprawdzane i gdyby się zgadzało to albo dowiedzielibyśmy się o tym wszyscy albo na pewno nie dowiedział byś się Ty ;). 3 to ostatnio powstał temat streszczający w jakiś sposób to wszystko ;].4 ogarnij pisownie/orty/itp. 5 może sam sprawdzisz,poczytasz, poszukasz a nie na tacy , niema tu kelnerów !

Blader19948
27-11-2009, 21:06
3 to ostatnio powstał temat streszczający w jakiś sposób to wszystko

Jakiś?! Obrażasz mnie! W zaje*isty sposób!

wogule neich ktos kto jest na biezraca stresci i zlozy w calosc te 204 strony(albo wiecej)

Dałbym ci linka, ale jestem ciekawy czy znajdziesz. Poza tym czemu nasza młodzież jest taka strasznie oporna na czytanie. Przeczytanie tego tematu zajęło mi jeden dzień. Cały co prawda, ale jeden. Okularki na nos i do dzieła.

ClaVeR
06-12-2009, 20:37
Chcialbym odnowic ten temat, poniewaz jest konkretny i ogolnie jak w 1 temacie mamy pisac to w 1! Otoz przeczytalem cale 238 stron tego tematu i ogolnie jakies 3-4 byly sensowne. Te tematy to te w ktorych Stonoga sie wypowiadal reszte spedziliscie na klutni typu: szpajk szlold na pewno nie istnieje a wy jestescie nooppki bo pisca nie umiecie!111! , szpajk szlold istnieje na pewno bo kolegi kolegi kolezanki kolegi ciotki somsiadki i brata kolegi powiedzial ze byl na szpajk szlold qlest i tszeba zabic tarantule gula i mino magera !!!!1111! Nastepni to: A ja mam szpajk szlolda ale nie pokasze!111!! Noi ostatnia grupa ktora nawzajem sie wyzywa: Jestes nappkiem bo napewno da sie to... Sam jestes napp bo to.... itd. Wiec wrocmy wrescie do porzadku i sprobujmy rozwiazac ta mityczna legende/zagadke! Wiekszosc tego co napisal Stonoga wiedzialem bo sam sie tym interesuje i mam rookstayera na Saphirze, ale tez wiele nowego sie dowiedzialem i teraz dodam cos od siebie: Spike Sword znika, poniewaz wstepujac na 2 punkty na mapie powodujemy trzesienie ziemi i zmywa go stamtad fala, ktora gasi plomienie. Otoz, aby SPike Sword znikl mamy okolo 30 minut. SS po zniknieciu pojawia sie na skalnym wybrzezu na pacc area (woda go tam wyniosla i ugrzazl w kamieniach) i jest tam, az do resu czyli mozna z tego wywnioskowac, ze cale zadanie jest na czas!O tym wszystkim mowi nam Amber ( ta na dole co byla na mainie i wrocila). Powiedzialem co wiedzialem xD Wiec nie wiem czy ten temat sie odnowi jak nie zaloze swoj :p Dobra i jeszcze napisze dla czego tak wieze w zdobycie ss'a:
- wielu mowi, ze MM,ghoul,tarantula i spike sword to tylko 'ozdobka' rooka, ale to nie prawda, poniewaz czemu CipSoft skoro na pokaz nie dal np. dl'a,demona i gs'a , a za bron zalozmy bright sworda albo fire axe? Przeciez MM,ghoula i tarantule mozna juz nawet zabic na 10-15 lvl na mainie wiec co to niby za pokaz potworow? Widzicie bo takie potwory jak mm,ghoul i tarantula moga zostac pokonane przez doswiadczonego rookstayera, a bron nie jest zbyt mocna jak na legendarna bron i na rooku :)
- jest strasznie duzo poszlak dotyczacych tego qesta jak by nie istnial to po co to gadanie NPC itd.?

Na koniec dodam, ze Stonoga pisal co o jakims tunelu i widzialem kiedys taki tunel z tabliczka ( nie pamietam oc na niej pisalo) , ale tunel byl zasypany kamieniami czyli nie do przejscia. Mam nadzieje, ze temat sie rozwinie i uda nam sie!:cup: Piszcie co wiecie i sprobujcie sie nie znoobowac, a dojdziemy do konca tej zagadki. Noi dodam, ze z bratem obalilismy wiele mitow typu mino na gorce golymi piesciami itd.
Sory z bledy ortograficzne, ale jestem w Anglii i nie mam polskiego windowsa :p I ogolnie tekst na szybko pisalem

@down
Po 1 chodzi mi tu o klotnie graczy z ktorych nie ma nic sensownego. Jesli ich nie zauwazyles to przeczytaj dokladnie temat.
Po 2 gwiazdki no i? wiemy dokladnie, ze Tibia sklada sie z pikseli i nie ma grafiki fali wiec gwiazdki musialy zostac nie widze wiec powodu by przeczyc temu stwierdzeniu.
Po 3 Amber gada cos o falach i trzesieniach ziemii, ale nie pamietam co sie do niej psialo (dawne dzieje).
Po 4 Nie! Nie chodzi mi o Maze of Fury!!! Wiem, ze temat Maze of Fury byl walkowany miliard razy :P Chodzi mi o zupelnie inny tunel na facc area.