PDA

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20

Madasaki
30-08-2008, 11:29
:evul: racja ten sam przychlast

Bleacher
30-08-2008, 11:55
Proponuje wrócic do tematu a nie sie kłucic...
Tracimy przez to tylko czas...
Prez te pare sekund to inne forum może zdobyć SOFA...
Wysztko jest możliwe.

CycuRookslayer
30-08-2008, 11:59
Forum to forum. Jeden będzie usiłował uświadomić ludzią że ma sof'a , drugi że da się go zdobyć a trzeci że zdobyć się go nieda. Podaje Ci powody przez które uważa że sof nie jest do zdobycia, Ty tylko plujesz sie do niego o to, postaraj się wymyślić coś czemu miałby być dostępny. Uważam że przez to rozmowa będzie łatwiejsza.

@offtop
Ja uważam że WSZYSTKO co było do zdobycia w Tibi zostało zdobyte :).

[edit]
@up
Za długo pisałem ;P.

@down
Coś przynajmniej udowodnili :P. Szkoda że była to przeciwność tego na co liczyli :).

Rocket Slayer
30-08-2008, 12:03
Proponuje wrócic do tematu a nie sie kłucic...
Tracimy przez to tylko czas...
Prez te pare sekund to inne forum może zdobyć SOFA...
Wysztko jest możliwe.

Porównaj sobie tą straconą chwilę do straconych lat w których ludzie chcieli udowodnić, że SoF da się zdobyć :P

Japcoleusz
30-08-2008, 12:04
@Bleacher
Kiedy wkońcu wszyscy zrozumieją że nie ma zadnego ssq!!!!! to tylko bajeczka mająca na celu zagrzewać ludzi do gry i kupna pacca!!!!!

Bleacher
30-08-2008, 12:25
@Japcoleusz
Zawsze sie znajdzie jeden , który będzie wieżyć i przekona znajomych i tak sie zacznie od nowa.
Bajeczka?To po co jest ten napis?To po co on znika?Czy te drugie to bug?
Czy Cipsoft to dwu osobowa firma , która sobie robi jaja , żeby potem po patrzeć na fora i sie pośmiać?
Może ty się już poddałeś ale ja nie!
@Rocker Slayer
To znaczy ile?
No i co udało się?
@CycuRookslayer
No wszytko?
SOF na rooku też był zdobyty ale przez błąd.
A , że nie ma questa...
Daj mi dowód...
Bo jest troche dowodów na jego istnienie...
@Slythia
To kim jesteś?
@Pan Klocek
Moge ten obrazek wywieśić na drzwiach pokoju mojego brata?

Juz od paru stron nikt nic nie robi...

@down No nie powiem nie
Minotaur Mage-Element RPG (Szkolenie Apperantice Shenga)
Ghoul-Kiedyś był na katana quest.
Sword Of Fury-?(Prawdo podobnie pułapka na pieniądze.)

CycuRookslayer
30-08-2008, 12:32
@up

Jakby ktoś miał jakiś rzetelny dowód to były by po sprawie. Ja mogę mieć tylko przypuszczenia, są one następujące: sof,mm,ghoul są na rooku po to (jak już mówiło wielu użytkowników) aby nadać grze klimatu, zachęcić nowych graczy do wychodzenia na maina (wiesz coś w stylu "łoo ale fajnie jak bym miał taki miecz") prawdopodobnie o to CipSoft'owi chodzi gdyż to co za tym się kryje są to pieniądze. Wydaje mi się że nie kasują tego z wyspy, gdyż rzesze rookstayerów tylko dla tych kilku rzeczy kupuje sobie PACC'a więc ... odpowiedź nasuwa się dla nich sama - po co psuć to co przynosi im pieniądze.
To tylko takie moje przemyślenia :)

[edit]
@up

Co do SoF'a też są jakieś uzasadnienia (lecz nie są tak oczywiste jak np. MM) - wiem że ktoś go tam zgubił itp itd nie będę się rozwodził bo sam nie wiem, po drugie kto chce to znajdzie :P.

@down
Taaa ... Mądre :).

Pan Klocek
30-08-2008, 12:46
Heh, kiedyś ktoś mądry powiedział, że czasami celem jest sama droga do niego. Mi główkowanie, zapamiętywanie, przeglądanie całych tych stosów kartek które mam porozrzucane na biurku, w poszukiwaniu "czegoś" daje przyjemność. Fajnie jest wiedzieć więcej. Po co chcecie miecz? Dla potęgi? Jak to powiedział jeden z Tibijskich odkrywców, Johan Crowson: "posiadam wiedzę, a ona jest potęgą".

Bleacher
30-08-2008, 12:50
@up to jak z tym plakatem?

Szalony-szczur-spod-rynku
30-08-2008, 14:44
a ja slyszalem ze wogole spike sword nie istnieje to znaczy zeby go nie szukac bo to waste. co wy o tym sadzicie?

<hmm>
30-08-2008, 14:47
Czytając wasze posty można by pomyśleć, że w cipsofcie pracują same wyrachowane skąpiradła, które każdy zapluty piksel stawiają tylko po to żeby jak najwięcej zarobić. No wręcz stereotypowi Żydzi.
Oczywiście zarabiają dzięki tej grze, ale wydaje się że głównie skupiają się na pozyskiwaniu nowych graczy a nie na utrzymywaniu starych. Porównajcie stronę www i informacje tam zawarte do tego co faktycznie otrzymujecie w grze. Całe opisy RPG części gry, kolorowe screeny, rozbudowane reguły... to jest marketing.

Czy Cipsoft to dwu osobowa firma , która sobie robi jaja , żeby potem po patrzeć na fora i sie pośmiać?

No prawie trafiłeś. Jeśli chodzi ci o tą część która, tworzy mapy i klimat(a nie to tworzą gracze) to faktycznie są to „2” osoby których liczba może zwiększyć się w porywach do czterech. I uwierz mi nie będzie więcej z prostego powodu: komunikacja między czterema „maperami” a grafikami. Ja ją widzę pod kryptonimem „chaos”. Więcej ludzi nie będzie w stanie utrzymać spójności rozwijania całego nazwijmy to RPG (dialogi, książki, wygląd mapy pasujący do reszty..)

I tu dochodzę do sedna. Czy uważasz że tibia nie ma prawa się rozwijać? Jak sobie wyobrażasz dodanie questu na rooku, od koncepcji aż do jej wprowadzenia w życie, i ile to może trwać?
Czy w tak małym zespole jest możliwe dodanie wszystkich questów od razu?
Minomage i Sof są co najwyżej namacalnymi dowodami, że istniała przynajmniej koncepcja na uruchomienie takich questów. Z jakich powodów są ciągle niedostępne, to możemy tylko zgadywać. Możliwe że w obiecanych w „kolejnym” update zestawie questów na rooku znajdą się rozwiązania tych zagadek. Dlaczego piszę że są niedostępne? Pokaż mi choć jeden quest który istniał i nie był rozwiązany przez dłużej niż miesiąc (pomijając „playera” Mulf'a i czasy gdy w tibię grało „100” osób)

Ciągle nie przekonany?

Without being too specific: Yes there are unfinished quests, and some things that people think to be quests simply aren't ones. The reason behind this is quite easy: We can only add so many quests in an update. A new NPC or a new area would quickly be recognised as quest-related and would probably be camped by players.
....
And even IF a quest is unfinished today, there is always the chance it will work with the next reboot ;o) Although admittedly, quests are usually added with updates.

Oczywiście wywiad był udzielony 3 lata temu, i reboot'ów było już wiele. Nie sądzę że ktokolwiek przekona i udowodni swoją rację. Jedynym powtarzam JEDYNYM dowodem na istnienie questów jest publiczna publikacja spoila bądź masowe pojawienie się nagrody wśród graczy. Nie ma możliwości udowodnienia że questu nie ma.

Więc nie piszcie „questu nie ma” „quest jest”... wstawcie przed tym „Moim zdaniem..” a na koniec „...ponieważ” i argumentację, bo niczego nie możecie być pewni. (KM nie śpi):evul:

Pan Klocek
30-08-2008, 15:09
Ehh a wy ciągle się kłócicie..

Rozmowy z NPC'ami ciąg dalszy:
Hmm NPC'e mają wiele nowych rzeczy do powiedzenia. Jak pewnie zauważyliście Lily sprzedaje teraz potionki, nie trzeba iść do Hyacintha (chociaż ja i tak uważam, że jego są o wiele lepsze). Lily awansowała, jest teraz Druidem, tak jak Hyacinth i Cipfried (źródło: rozmowa z Hyacinthem). Czyli mamy potwierdzenie tego ze ona również zna magie.
Jej opcje dialogowe również się powiekszyły, może nam opowiedzieć o Rookgaardzie i o Crunorze - o tym jaki z niego wspaniały Bóg.
Inni mieszkańcy również stali się bardziej wygadani na jej temat. Np Tom zastanawia sie czy Hyacinth nie jest zły na nią za to, że zrujnowała jego monopol na potionki.
Powiem wam, że Rookgaard znowu jakoś "ożył" :)

Bleacher
30-08-2008, 15:56
Ja dawno słyszałem , że quest jest zbugowany a to już jest jakiś dowód na istnienie questa lub haczyk na kase...
A i ja myśle , że nie zbugowany tylko nie dokończony...
@<hmm>
Czy ty powiedziałeś , że ja nie wieże w tego questa czy źle zrozumiałem?
Gdybym nie wieżył to bym tutaj nie wchodził tak?

CycuRookslayer
30-08-2008, 16:07
@up

Ja nie wierze a wchodzę :P. Ale wierzyłem :P. A gdyby naprawdę Cip'om nie zależało na zbijaniu kasy to nie robili by tak wielu korzyści z PACC'a , wręcz w ogóle nie zrobili by płatnych kont.

Pan Klocek
30-08-2008, 16:19
@up

Ja nie wierze a wchodzę :P. Ale wierzyłem :P. A gdyby naprawdę Cip'om nie zależało na zbijaniu kasy to nie robili by tak wielu korzyści z PACC'a , wręcz w ogóle nie zrobili by płatnych kont.

Ludzie o co wam chodzi? Skończcie z tymi kłótniami. Co w tym dziwnego, że firma zarabia?! Chciałbym zobaczyć was w przyszłości kiedy wy założycie swoje charytatywne firmy i będziecie robić wszystko za darmo, dzielnie znosząc słowa krytyki...
Zastanówcie się trochę. Bo już niedługo dojdzie do tego, że PACC powinien dawać to co FACC teraz a FACC to co PACC.
Spójrzcie na inne gry online, WoW, AoC, Warhammer, D&D, EVE, wszędzie dostajecie max kilkanaście dni free a później PŁAĆ. Jak ci sie nie podoba to spadówa, i tak będą klienci.
Więc nie marudzcie, bo i tak Tibia pod względem darmowego konta nie wypada źle.
Polak się nauczył, że wszystk opowinien dostać za darmo, a najlepiej powinni mu dopłacić bo on taki biedny. Na litość BOSKĄ!

I kto powiedział, że największą tajemnicą jest SS/MM/Ghoul!

@TOPIC
Czy ma ktoś ksiązki odnośnie Mandrid'a Cropwell'a? Albo zna położenie jego grobu? Oraz czy ktoś wie gdzie moge znaleźć coś o Mari Well?

Tas
30-08-2008, 20:25
Widzę że cokolwiek napiszę w tym temacie to wy i tak mi nie uwieżycie więc poddaję się i przestaje wypowiadać na temat Sword of Fury . Proponuję powrót do tematu ;) .

Tysho
31-08-2008, 11:28
Poza tym, nie jestem tutaj moderatorem i nigdy nie byłam.

No to wkońcu zróbcie porządek, ludzie mają pd nickiem jakies cs team, ręczna.pl ludzie skąd ja mam wiedzieć o co tu chodzi...

Slythia
31-08-2008, 11:58
No to wkońcu zróbcie porządek, ludzie mają pd nickiem jakies cs team, ręczna.pl ludzie skąd ja mam wiedzieć o co tu chodzi...
Stąd:
http://forum.tibia.pl/showgroups.php
Poza tym, czasem wystarczy tylko pomyśleć.

@Tas
Wystarczy, że podasz jakiś dowód, coś potwierdzającego Twe teorie.

@Pan Klocek
W pełni popieram ; ).

Tas
31-08-2008, 12:04
A po co komu dowody Cipsoft napewno nie zrobił Questa na Spike Sworda bo nie miał po co a zresztą i tak niecierpi Rookstayerów więc nawet nie myślał o takim Quesci i mówcie co chcecie nikt nigdy nie rozwiąże zagadki Mino Maga,Ghoula i Sofa .

Pzdr

Tas :baby:

CycuRookslayer
31-08-2008, 12:28
Ludzie o co wam chodzi? Skończcie z tymi kłótniami. Co w tym dziwnego, że firma zarabia?! Chciałbym zobaczyć was w przyszłości kiedy wy założycie swoje charytatywne firmy i będziecie robić wszystko za darmo, dzielnie znosząc słowa krytyki...
Zastanówcie się trochę. Bo już niedługo dojdzie do tego, że PACC powinien dawać to co FACC teraz a FACC to co PACC.
Spójrzcie na inne gry online, WoW, AoC, Warhammer, D&D, EVE, wszędzie dostajecie max kilkanaście dni free a później PŁAĆ. Jak ci sie nie podoba to spadówa, i tak będą klienci.
Więc nie marudzcie, bo i tak Tibia pod względem darmowego konta nie wypada źle.
Polak się nauczył, że wszystko powinien dostać za darmo, a najlepiej powinni mu dopłacić bo on taki biedny. Na litość BOSKĄ!

Spoko ! Zastanawiam się tylko czemu na mnie najeżdżasz skoro napisałem prawdę ( zauważ że nie zbluzgałem ich za to że nie chcą dać nam wszystkiego darmo). Szanuje to że jest FACC, można grać sobie spokojnie, ale Ty mówisz żebyśmy nie pisali że tłuką na tym kase bo sie przyczepiamy. To ich firma, nas bawi, cieszy, ich w pewnym stopniu napewno też, ale przede wszystkim daje im zyski. Nie widzę w tym nic złego. Takie powiedzenie "jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze" odniosłem to do zagadek itp i tak jakoś wyszło. No ale dobra już nic nie mówie bo przesadzam , wiem :)!

<hmm>
31-08-2008, 12:42
@offtop
Panie Klocku mylisz się i to znacznie. Dochód firmy nie koniecznie musi pochodzić z pobierania opłaty za główny produkt. Cały ruch Open Source opiera się na programistach nie pobierających opłat za główny „wytwór” swojej pracy.. pomimo to jakoś zazdroszczę niektórym zarobków ; >
Chyba za długo gracie w ta grę. Wg waszych opisów w Cipsofcie siedzi hm... „psycholog-maper-marketingowy”, który koordynuje wszelkie zmiany tak aby zwiększyć dochody firmy. Musi być uber tajny bo nawet w oficjalnych newsach go pominęli ;) Nie wszyscy są jak KM, reszta odwala po prostu swoją pracę. Zmiany w tym update są najlepszym dowodem.
Pokasowane zostało 70% dialogów z NPC'ami które pisał zapewne kiedyś KM(tak tak Panie Klocku, pamięć Cię chyba zawodzi – dialogów jest mniej). Szczególnie Cipfried, Seymour i Hyacinth nie mają już wiele do powiedzenia. Dodane zostały na razie nic nie wnoszące dialogi, porządkujące koligacje 'rodzinne' na rooku. I może przygotowujące do update.

I kto powiedział, że największą tajemnicą jest SS/MM/Ghoul!
Nikt, ale to temat właśnie o tym? : >
Nikt tu się też chyba nie kłóci.

A tak BTW. Widzę Panie Klocku że sytuacja się trochę odwraca, jak to jest być tym razem wkręcanym w brednie wymyślone przez kogoś innego(tzw DDI)? :>

Edit: Co do polaków i darmowego pacc. Faktycznie polakow z darmowym pacc jest najmniej. ;)

Pan Klocek
31-08-2008, 13:38
Aj wiem wiem, nie ma sensu się tu kłócić o takie głupoty. W końcu każdy ma trochę racji, a poza tym to nie temat do tego :)
W sumie to jest temat o tajemnicach, tych wszystkich, nie tylko SS itp. Np książka Lily, kwiaty u Toma i Normy, ciało poszukiwacza złożone na kamieniu i podpalone, zabity smok, 7 grobów mam nadal wymieniać? :)

Czasami celem jest sama droga moi koledzy po fachu :)

A poza tym to wiem, że dialogi zostały "nieco" skrócone. Zostało też dodane kilka nowych. Myślę, że kluczowe pozostały.
A tak na marginesie, znalazłem "coś", zaraz dam screena, i proszę was o potwierdzenie - to było, czy to jednak coś nowego. Stary jestem, dawno nie grałem i może pamięć mnie zawodzi.

Edit
Sytuacja:
Piękny dzień na Rookgaardzie. Właśnie przechadzałem się po wyspie i podziwiałem piękno przyrody. Zauważyłem, że wyrosło nam kilka nowych drzew w tym brzozy! Poszedłem szukać grzybów, ale znalazłem tylko kilka trujaków. Postanowiłem pochwalić się Hyacinthowi, chciałem razem z nim wielbić imię Pana Drzew, za to jak wspaniale nam wyspe użądza. Zagadałem do niego jak zwykle, i wiecie co?! Hyacinth POBŁOGOSŁAWIŁ MNIE mocą samego Crunora! Czy to się komuś wcześniej zdarzyło? Czy to dlatego, iż moja wiara urosła, a ja stałem się gotowy aby przyjąć te dobrodziejstwo?

http://img513.imageshack.us/img513/3006/crunorol9.th.jpg (http://img513.imageshack.us/my.php?image=crunorol9.jpg)

Od razu mówię, to nie było takie same doświadczenie jak z Dallheimem czy z Cipfriedem, nie miało to na celu uleczyć mych ran czy usunąć łez Bastesh z mych żył, bo próbowałem. To była czysta moc, energia wprost z Drzewa Życia!
Czuje moc płynącą w mych żyłach. Wszystko teraz wygląda inaczej...

RookeR
31-08-2008, 13:43
@up

Ech, Panie Klocku uprzedziłeś mnie Pan i mój post wygląda bez sensu xD. Btw. o co chodzi? Czekam na Screen =)
Edit: Też mnie pobogosławił ^^
Edit2: Mnie zaciekawiło coś innego... Przed updatem miał podobno Hyacinth wyjechać (usunięty miał być). Więc wpadłem do niego zeby z nim sobie Screena walnąć i to mi wyszlo :
"13:48 Betrezen Ultor [21]: Last screen with Hyacinth. Pozdrowienia dla tibia.pl i calej Candi
13:48 Hyacinth: It is shaped by the will of the gods, so we don't have to question it." Dawałem to już na forum, ale nikt nie próbował nad tym się zastanawiać (oprócz mnie chyba ^^). Co o tym sądzicie? =P

@offtopic
Ja polaków już wogóle nie rozumiem... Piszecie tutaj że Cipsoft to złodzieje itp(nie dosłownie) bo chcą kasy za PACC. Nie no normalnie totalne chamstwo i brak kultury nie? Bo jak można chcieć kasy za swoją prace... Narzekacie na nich że wszystko co lepsze jest dla PACC, a nie możecie zrozumieć że Tibia to taki sam produkt jak np. GTA San Andreas. Czemu się nie czepiacie np. że Blizzard chce kasy za swoje gry? No bo można je spiracić nie? A tibi i PACC się nie da spiracić więc polak narzeka... Dobra odbiegam troche od tematu (kłótni =P) z tym piractwem (które jest be!). Pomyślcie Cipsoft was nie zmusza żebyś Cię kupili PACC, ponieważ daje nam możliwość grania za darmo (FACC). Już wiem co napiszecie "jak nie zmusza jak ja nie moge moim 23 sorkiem nie mam takich fajny outów jak PACC", no bo tak na prawde FACC w tibi jest zachętą do kupna Prenium Accond. A że "fajne outy i takie tam" kosztują, to za PACC musicie zapłacić. Spójrzcie na to z innej strony. Czy takie WoW lub Gulid War's (najpowszechniejsze gry online) dają nam możliwość granie bez płacenia (pomijając krótki okres darmowej gry, np. na 10 uruchomień)? Właśnie nie. Po okresie "darmowej gry" musisz płacić albo spadaj... Reasumując moją wypowiedź przestańcie narzekać na Cipsoft bo robią kawał roboty (nie wiem czy dobrej czy złej) za której chcą wyżyć... Przestańcie się zachowywać jak 10 latki nie rozumiejące podstawowych zasad...

Ps. Pozwoliłem sobie na ten offtop bo już "żal" patrzeć na to...

Pozdrawiam =]

Pan Klocek
31-08-2008, 14:04
@up

Edit: Też mnie pobogosławił ^^
Edit2: Mnie zaciekawiło coś innego... Przed updatem miał podobno Hyacinth wyjechać (usunięty miał być). Więc wpadłem do niego zeby z nim sobie Screena walnąć i to mi wyszlo :
"13:48 Betrezen Ultor [21]: Last screen with Hyacinth. Pozdrowienia dla tibia.pl i calej Candi
13:48 Hyacinth: It is shaped by the will of the gods, so we don't have to question it." Dawałem to już na forum, ale nikt nie próbował nad tym się zastanawiać (oprócz mnie chyba ^^). Co o tym sądzicie? =P

Pozdrawiam =]

Zareagował na słowo Tibia :) jak prawie wszyscy NPCe :)

Dark Alphadron
31-08-2008, 14:44
He he. Spodziewałbym się tego od każdego, tylko nie od Pana Klocka. Żeby to nowe mity wymyślać?
PS. Ja wiem, jakim cudem Hyacinth udziela tego błogosławieństwa. Bardzo prostym. Nawet nie trzeba zbyt głęboko szukać w tekstach dialogowych.

Pan Klocek
31-08-2008, 15:03
He he. Spodziewałbym się tego od każdego, tylko nie od Pana Klocka. Żeby to nowe mity wymyślać?
PS. Ja wiem, jakim cudem Hyacinth udziela tego błogosławieństwa. Bardzo prostym. Nawet nie trzeba zbyt głęboko szukać w tekstach dialogowych.

A jakie tam nowe! Stare jak Rook! I to one zawsze mnie męczyły a nie ten paskudny miecz.
I wiem skąd te błogosławieństwo, głupi nie jestem :) moje pytanie brzmi, czy tak było zawsze? Bo moim zdaniem jest to coś nowego.
Jeśli nie jest to leczenie, nie jest to antivenom, to co to jest, a co ważniejsze po co, co daje i na co pozwala.
Nie mówcie, że to nie jest interesujące. Myślę, że jest to lepsza poszlaka niż jakieś tam 3 punkty, kreski, czy pickowanie całego Rookgaardu.
Zauważcie co jest ważne na Rooku, Bogowie. Ten motyw przewija się wszędzie. Początek, świątynia, mnisi, oddani strażnicy, BIBLIOTEKA. Sama wyspa powstała po interwencji Bogów. Nie wolno nam tego lekceważyć. To się tutaj liczy!

EDIT
Heh, ciekawe, czy ktoś się w ogóle tym zainteresował. Widzę, że Tibia.pl najlepsza jest w domysłach, a jak już przychodzi do sprawdzenia realnych hipotez, czy poszlak to cisza :)

EDIT2
Heh nadal zero odzewu, a powiem wam, że to co teraz zrobiłem, nie ważne czy było wcześniej i to ignorowałem czy też jest nowe, popchnęło WSZYSTKO co wcześniej próbowałem o WIELKI krok do przodu! WIELGAŚNY! Tak wielki że czuje już żar na moich rękach - taka wskazówka ;)
Rook na nowo jest wspaniały! I wcale nie przeszkadza, że Cipfried, Seymour i Dallheim mają "obcięte" dialogi, a wręcz pomogło!

Chwała Panu Drzew! Chwała wyznawcom Z ZIEMI! Chwała Niebiańskiemu Wojownikowi!

Ozurtes
31-08-2008, 19:49
O ile pamiętam, wcześniej tego nie było. A próbowałeś teraz gadać z innymi NPC którzy też wyznają Crunora, czy jak mu tam? Może inaczej się przywitają, jak zobaczą że jesteś pobłogosławiony czy coś?

Tropical
31-08-2008, 20:07
Tak, jest to nowy i bardzo ciekawy element na wyspie...

Hmm. Czy poprzez czczenie bogów, otrzymywanie ich błogosławieństwa nie przemawia czasami pokora? :> Zastanawiające...

Być może, że na wyspie znajduje się paru NPC'ów, którzy udzielają błogosławieństw, (o ile są tacy) trzeba ich wszystkich "wyłapać" i zdobyć wszystkie blessy. Tylko co dalej? Tego można się tylko domyslać...

A tak na marginesie: Gratuluję ciekawego odkrycia!

Tas
31-08-2008, 20:34
A nie pomysleliscie o tym ze on to powiedział i użył na sobie Antidote Potion o.O to żadna nowa zagadka.

Pan Klocek
31-08-2008, 20:34
Tak, jest to nowy i bardzo ciekawy element na wyspie...

Hmm. Czy poprzez czczenie bogów, otrzymywanie ich błogosławieństwa nie przemawia czasami pokora? :> Zastanawiające...

Być może, że na wyspie znajduje się paru NPC'ów, którzy udzielają błogosławieństw, (o ile są tacy) trzeba ich wszystkich "wyłapać" i zdobyć wszystkie blessy. Tylko co dalej? Tego można się tylko domyslać...

A tak na marginesie: Gratuluję ciekawego odkrycia!

Pokora :) fajne słowo prawda? Ciekawe też, że w niektórych językach słowa mają wiele znaczeń, niektórych tak rzadkich, że się o nich tak jakby "zapomina".
A tak nawiasem mówiąc, Bogowie, czy nie dziwne jest iż od samego naszego początku na tej wspaniałej wyspie jesteśmy "bombardowani" wiadomościami o Bogach? Szkoda, że szybko się o tym zapomina i nie widzi tego gdy przebiegasz przez miasto z lootem na powrót na exp/trening.
A ile tego tu jest! Same słowa powitalne Cipfrienda, jego rozmowy, ksiązki w bibliotece, sama Świątynia stworzona przez bogów! Gorliwi wyznawcy wspaniałego Boga jako strażnicy (wcześniej tylko jeden) Rookgaardu! I wiele innych rzeczy. Dlaczego ludzie o tym zapominaja?

HubertPol
31-08-2008, 21:14
A nie pomysleliscie o tym ze on to powiedział i użył na sobie Antidote Potion o.O to żadna nowa zagadka.

idz to powiedz co on powiedzial to moze uwierzysz : )

@Down
Ja obdarzylem Cie zaufaniem ; P

Pan Klocek
31-08-2008, 21:44

Idź, idź i zobacz na własne oczy niedowiarku. Wiesz, jakoś siedzę tutaj na rooku od dobrych 4 lat. Pisze na forum od też kilku i myślę, że swoim działaniem zaskarbiłem sobie zaufanie ludzi. Przynajmniej tych którzy mnie pamiętają. Oni wiedzą, że ja nie z tych co fake'i robią czy herezje głoszą.

Te błogosławieństwo to "tylko" błogosławieństwo. Nie jakieś leczenie czy antidotum.

Veloire
01-09-2008, 00:27
Chętnie bym sam pozbierał blessy B) ale cóż... Wydaje mi się jednak , że to może mieć coś wspólnego z questem. Co do pokory owszem , gdzieś już pisano pokorny - wierzący (np. w bogów)

Dijktsra
01-09-2008, 10:18
Hmm... Mnie się to tak kojarzy:
Na tabliczce przed spike swordem pisze, że przejść mogą tylko skromni. A kto żyje bardzo skromnie? Mnich. Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale...

Maxpixel
01-09-2008, 12:57
Tak sobie siedzę i gadam z Seymour.

I do niego wale "Destiny"
Seymour: Shall I try and take a guess at your destiny?
Ja: Yes
Seymour: Hmmm, let me look at you. Such a lean and swift fighter you are - I can imagine you really well with a bow - I think you'd make a tremendouspaladin!
Ja: Destiny
Seymour: Well, like I told you before, I really think you got that spirit of a paladin in you. But of course it's completely up to you!

Popatrzył ... I że na palladyna wyglądam !? :D To jest losowe czy czymś uzależnione ? Bo już 2 raz popatrzeć nie chce ...

Rocket Slayer
01-09-2008, 13:33
@up

To zależy od tego w jakim rodzaju walki bronią się specjalizujesz aktualnie (który największy skill). ja np największy mam club fighting to pisał, że wyglądam mu na rycerza.

Maxpixel
01-09-2008, 14:51
Tak podejrzewałem ... ;)
Wytrenie teraz 30 Fist ... Może powie Rook Guard ... 8o

Valderor
01-09-2008, 16:20
@up

To zależy od tego w jakim rodzaju walki bronią się specjalizujesz aktualnie (który największy skill). ja np największy mam club fighting to pisał, że wyglądam mu na rycerza.

16:09 Seymour: Hmmm, let me look at you. You have an aura of great wisdom and may have healing hands as well as a sense for the powersof nature - I think you're a natural born druid!
16:10 Seymour: Well, like I told you before, I really think you got that spirit of a druid in you. But of course it's completely up to you!

Moim zdaniem to jest losowo generowane, coś jak z mistrzem matemagii w Mint.

Veloire
03-09-2008, 17:58
Nadszedł czas by wyjawić moją nową (kolejną) teorię SSQ. Wiem , że teoria jest trochę niedorzeczna i napewno zostanę ostro zjechany i wyśmiany przez forumowiczów , ale cóż wszystkiego należy spróbować.

Moim zdaniem zniknięcie SoFa to początek questu. Wydaję mi się również , że zniknięcie powoduje pojawienie sie final roomu i pola dostępu ( o tym za chwilę) lub samego pola odblokowanie. Już wyjaśniam co mam na myśli , Wiele ludzi pickowało bądź "łopatowało" Rookgaard wzdłuż i wszerz. A ja sobie myślę , jeśli nie w dół to może w górę? Wydaję mi się , że pole na roopowanie jest ukryte tzn. nie widać tego ciemnego kółeczka. I odblokowuję się po zniknięciu SoFa , tzn. od tej chwili można z niego korzystać. Co do Final roomu (to już czysta spekulacja :p ) wydaję mi się , że będzie w nim tylko jeden potwór. Mocniejszy niż Ghoul i AS ale słabszy niż MM (w końcu trzeba się natrudzić by mieć SoFa). Przychodzi mi na myśl Beholder. Quest typu odblokuj , wejdź , pokonaj "bossa" , odbierz nagrodę ze skrzynki , wróc poprzednią drogą.

Wiem , że dziwne i napewno wielu z was się uśmiało czytając to ale na nic lepszego dziś nie wpadłem :confused: .

Marcin24
03-09-2008, 18:10
Wiem , że dziwne i napewno wielu z was się uśmiało czytając to ale na nic lepszego dziś nie wpadłem :confused: .
Po pierwsze, quest troszkę za krótki. Spike Sword to jest jednak potężna nagroda na Rookgaardzie, i jeden Beholder to trochę za mało. Po drugie, sprawdziłeś tą teorie? Masz na to jakieś inne argumenty niż własne myśli? Jeśli nie, to je znajdź, albo skończ z bajkami.

Veloire
03-09-2008, 18:16
@Up
Sory ale narazie nie mam "czym" jej sprawdzać a nawet jeśli to ropowanie całego rooka trochę by zajeło bo nie sądzę bym miał szczęście odrazu trafić na wejście.

RookeR
03-09-2008, 18:18
@2up

Nie jest ona specjalnie potężną bronią =P. Skille na rooku są za słabe żeby mocnej uderzyć np. w minotaura.

@up

Taa... Choćmy i ropujmy się po całym rookgaardzie... Głupia teoria =P. Po za tym kto Ci beholdera pokona? Zresztą skąd Ci na myśl przyszedł Beholder? Widziałeś jakiegoś na rooku? Bo ja nie...

Pozdrawiam =]

Rocket Slayer
03-09-2008, 21:30
Wydaję mi się , że pole na roopowanie jest ukryte tzn. nie widać tego ciemnego kółeczka

Yyy to gdziekolwiek w Tibii było coś podobnego? Niewidzialny rope place?

Redaxius
03-09-2008, 22:44
Hmmm... Jakby się zastanowić to chyba nie było :D:D:D:D

@Down
Może sam przyjdzie z biegiem czasu ?

Dostanie nóg i wskoczy do plecaka >.<

Maxpixel
03-09-2008, 22:59
Nie ... To nie normalne ... Ukryte Rope ... :p Mi się tak wydaje ...
Na 7.92 (chyba) przepickowałem cały Rookdaard na poziomie 0 i nic ... :(

Puki co zajmuje się poszukiwaniem innych ciekawych spraw ... NPC mówią ciekawe rzeczy ... Jakoś mi się odechciało szukać SoF'a ... Może sam przyjdzie z biegiem czasu ? :D

Pan Klocek
04-09-2008, 23:41
Heh, rope place? Nie bądź śmieszny. Musisz zrozumieć, że to nie jest quest w stylu "dla 12 latków" jak większość w dzisiejszej Tibi. On jest raczej w stylu języka orków, czy innych starych questów, kiedy Tibie zamieszkiwali fani D&D,Warhammera, cthulhu, Bards Tale, i książek Mark'a Chadbourn'a (ten ostatni bardzo pomocny). Na prawde, polecam poczytać książki z Rookgaardu. I do pana który prosił o książkę o SoFie, myślisz że natrafisz na książkę pt "SoF - kto jak i gdzie"? Spójrz na język Orków i na książkę z Rookgaardu która jest kluczem, zobacz o czym ona traktuje, tak samo jest z SoFem.

Hakuoh
05-09-2008, 08:09
Książki były przerabiane kilkadziesiąt razy i jakoś nie widzę, by ktoś miał SSa...

Frizlyy
05-09-2008, 13:26
@up bo nikt ci sie nie musi nim chwalic

Dragos123
05-09-2008, 14:45
Skoro tak to sry... post do kasacji

Rocket Slayer
05-09-2008, 15:33
Przeczytalem ok. 130str tego tematu i nic takiego nie zauwazylem

14:35 Dragox Rookslayer [10]: 14:33 Dragox Rookslayer [10]: amber 14:33 Tom: Now that's an interesting woman.14:34 Dragox Rookslayer [10]: Tom think if you no interesed 14:34 Amber: To me he seems a bit rude, but maybe that's just my impression.

14:36 Dragox Rookslayer [10]: amber
14:36 Amber: Did you know my name is also the name of a gem?

Edit:
14:38 Dragox Rookslayer [10]: tom
14:38 Seymour: Only nonsense on your mind, eh?

14:35 Dragox Rookslayer [10]: 14:33 Dragox Rookslayer [10]: amber 14:33 Tom: To dopiero interesująca kobieta.14:34 Dragox Rookslayer [10]: Tom think if you no interesed <- niepoprawny angielski, npc reaguje na imię "Tom"14:34 Amber: Wydaje mi się trochę niegrzeczny lecz może to tylko mój wymysł (mniej więcej).

14:36 Dragox Rookslayer [10]: amber
14:36 Amber: Wiesz o tym, że moje imię oznacza także nazwę klejnotu?

Widzisz coś w tym interesującego? Ja nie.

neji13
06-09-2008, 20:40
Spam i kit - nawet na torgu już tyle nie spamią jak wszyscy

zal.pl

a zaczynało się tak miło :[

Elver.Nighthawk
06-09-2008, 21:10
Wg. mnie tych "rarów" nigdy nie będzie można zdobyć, bo cały Rookgaard stracił by swój urok i nie było by sensu na nim grać :p

Xartic
06-09-2008, 22:35
a czy ktoś kiedyś próbował zrobić tak jak było na filmiku z ots'a ?

RookeR
06-09-2008, 23:01
@up

Wyjdź i nie wracaj.
Ps. Tak próbowano to robić...

Topic:

Offtop.

Pozdrawiam =]

Hakuoh
07-09-2008, 00:48
a czy ktoś kiedyś próbował zrobić tak jak było na filmiku z ots'a ? W sumie Tibia to już jest jednym, wielkim OTSem... różnie bywa. ^^'

chibi9
08-09-2008, 14:03
czy mozna zabic mino maga z mino hell?(wiem ze glupie pytanie)
Dzisiaj widzialem jak koles z 44 lvl-em taszczył przez miasto ciało mino maga.
I Miał Magic Light Wand(czy jakos tak,to ta rzecz co wypada z mino maga).
To było na eternii.

Edit:
ten gracz to Dozer Cintes .

Slythia
08-09-2008, 14:18
czy mozna zabic mino maga z mino hell?(wiem ze glupie pytanie)
Dzisiaj widzialem jak koles z 44 lvl-em taszczył przez miasto ciało mino maga.
I Miał Magic Light Wand(czy jakos tak,to ta rzecz co wypada z mino maga).
To było na eternii.

Edit:
ten gracz to Dozer Cintes .
To nie było ciało mino maga, a bossa - Apprentice Shenga. (http://tibia.pl/monster/Apprentice_Sheng)

Veloire
09-09-2008, 00:17
Wracając do SoFa. Gdzieś czytałem (sorry jak było mówione ale nie doczytałem się tego) , że związek z questem mogą mięć popioły te w drodze na Bear room. Przepraszam , że nie dam lokalizacji bo tibian earth coś się teraz psuję , dam później. Ponadto słyszałem , że potrzeba 35lvl , kilka jabłek i są 4 pokoje podobne do Minohell.

Rocket Slayer
09-09-2008, 07:06
Wracając do SoFa. Gdzieś czytałem (sorry jak było mówione ale nie doczytałem się tego) , że związek z questem mogą mięć popioły te w drodze na Bear room. Przepraszam , że nie dam lokalizacji bo tibian earth coś się teraz psuję , dam później. Ponadto słyszałem , że potrzeba 35lvl , kilka jabłek i są 4 pokoje podobne do Minohell.

Ja słyszałem, że trzeba zabić Dla i Hydrę aby się dostać do SoFa. Wierzysz mi? Kolega kolegi mi to powiedział.

@podpis

Mi tesh jest strashnie przykro. Cieshymy się, że swoją mondrość przesyłash na forum.

Pan Klocek
09-09-2008, 10:48

Niestety zostałeś pojechany :P i nadal będziesz twierdził, że może miałeś racje. Otóż odpowiadam, to co słyszałeś, te jabłka, pokoje i popioły to była ściema wymyślona na t.org i podtrzymywana przez pewne osoby z tego forum, tak zwaną ekipę z niebieskiego jeepa :P
Później się przyznali, że była to ściema :)

RookeR
09-09-2008, 21:26
@3up

Banished: until Sep 28 2008, 19:33:14 CEST because of using unofficial software to play prosto z tibia.com.

Czyżby alarm nie zadziałał jak się GM pojawił ?

@topic:

Myślicie i myślicie (niektórzy) nad Spike Sword Questem... I za przeproszeniem *ówno z tego wychodzi... Ja już "całą sprawe z Sofem" odstawiłem na bok. Jak już się loguje (a rzadko się to zdarza =d) to afkuje z kumplami/kumpelami, a jak nikogo online nie ma to łaże od NPC do NPC i "się bawię w dialogi" ^^. Ponieważ jest to ciekawsze niż gdybanie "jak bym zatańczył jak ghoul miał bym miecz karbonowy jak frytki"...

Pozdrawiam =]

Madasaki
09-09-2008, 21:54
Chciał bym zauważyć że jeden z moich kupli ( nie, nie to nie rooker :) )a zwie się on Veloire dostał świra na punkcie SoFa ale takiego Kurna Ostrego na 10 godzin czasu wolnego przez 6 szuka SoFa. To szalenstwo;(

Veloire
09-09-2008, 21:55
Czyżby alarm nie zadziałał jak się GM pojawił ?

Zadziałał , szkoda tylko , że jakieś 1,5 minuty po... zdążyłem tylko z nim pogadać i walnąć sobie (najpierw w łeb) a potem screena upamiętniającego te smutną chwile.

Veloire
11-09-2008, 15:08
Cały czas interesowały mnie białe filary w minohell. Tak sobie siedząc i rozważając różne questy (z maina) i sposoby ukrywania przedmiotów questowych na coś wpadłem. Najprawdopodobniej Drzwi do MM są zamknięte magią i tylko ona może je otworzyć (taa wiem) ale może klucz istnieje? Tak wiem wszyscy sobię zadają te pytanie. Ale wracając do rzeczy, Białe fillary. Całkiem możliwe , że należy jakieś rzeczy z Minotaura (loot) rozłożyć koło filarów. Niestety ciężko będzie to spradzić bo kombinacji jest wiele.
Otóż:
-Filarów w Minohell jest 6.
-Z minotaura leci więcej itemów niż 6 więc nie wiadomo dokładnie które mogą coś zdziałać (o ile wogóle)
-Nie wiadomo czy item ma tylko dotykać filaru czy ma być w określonym polu.

Niestety sprawdzenie mojej troche szalonej teori będzie bardzooo czasochłonne.

Marcin24
11-09-2008, 15:31
Niestety sprawdzenie mojej troche szalonej teori będzie bardzooo czasochłonne.
No to na co czekasz. Aczkolwiek, jak już wyżej pisałem, ten quest powinien być troszeczkę bardziej trudny, i bardziej wymagający myślenia.

Veloire
11-09-2008, 15:42
Na co czekam , no cóż domyśl się (nie jest to takie trudne). A to wg. Ciebie nie jest trudne? Przeciez kombinacji moze byc pare tysięcy.

RookeR
11-09-2008, 17:02
@up

Te twoje teorie są co najmniej "dziwne"... Ale tak to jest jak botter zaczyna myśleć nad zagadkami rookgaardu =x

Ps. Używaj edycji postów...

@down

Gracz który raz użyje bota, jest dla mnie do końca botterem =). A więc "I'm sorry, but... In my eye's you are just botter".

Pozdrawiam =]

Veloire
11-09-2008, 17:14
K***a (przepraszam za wyrażenie ale już nie wytrzymałem) nie miejcie mnie za botera. Grałem na rooku tylko dla tych zagadek bez bota do 25 lvlu a potem tibia mi się znudziła a dalej chciałem wyciskać tyle expa ile wyciskałem (czyli jakieś 40k/dziennie). Jednak masz rację są dziwne. Wiesz co ja sądzę , że są (niepochlebiam sobie) najbliższe prawdy. Dlaczego? Bo gdyby quest polegał na logicznym chodzeniu od NPC do NPC to założe się , że przez te lata został by odkryty. A takie coś nawet jak ktoś pomyślał o tym wcześniej to pewnie nie znalazł właściwej kombinacji (oczywiście nie mówię tylko o swoim pomyślę napewno ktoś też wpadł na coś podobnego)

Rocket Slayer
11-09-2008, 17:16
@up

Te twoje teorie są co najmniej "dziwne"... Ale tak to jest jak botter zaczyna myśleć nad zagadkami rookgaardu =x

Ps. Używaj edycji postów...

Zgadzam się. Lepszym pomysłem było gadanie do drzwi w języku polskim w celu otwarcia.

K***a (przepraszam za wyrażenie ale już nie wytrzymałem) nie miejcie mnie za botera. Grałem na rooku tylko dla tych zagadek bez bota do 25 lvlu a potem tibia mi się znudziła a dalej chciałem wyciskać tyle expa ile wyciskałem (czyli jakieś 40k/dziennie). Jednak masz rację są dziwne. Wiesz co ja sądzę , że są (niepochlebiam sobie) najbliższe prawdy. Dlaczego? Bo gdyby quest polegał na logicznym chodzeniu od NPC do NPC to założe się , że przez te lata został by odkryty. A takie coś nawet jak ktoś pomyślał o tym wcześniej to pewnie nie znalazł właściwej kombinacji (oczywiście nie mówię tylko o swoim pomyślę napewno ktoś też wpadł na coś podobnego)

No i co z tego botterku? Twoja teoria jest równie głupia co gadanie z drzwiami. Ja wymyślę swoją: trzeba porozstawiać wokół kolumny ciało shenga i jego summonów. Uwierzysz mi? Więc jeśli przedstawiasz jakieś teorie to spraw by posiadały jakiś "sęs", by były logiczne.

Hakuoh
11-09-2008, 17:34
Cały czas interesowały mnie białe filary w minohell.
Może niedługo owca będzie podejrzana?
Zgadzam się. Lepszym pomysłem było gadanie do drzwi w języku polskim w celu otwarcia.
Albo nalewanie life fluida na kamień. o/

@edit
Przeczytałem całego posta #3569... i o mało co nie udusiłem się jedzeniem ze śmiechu. Powiem tak: wylooć knife, ubij nim Shenga; wytachaj go na górkę minotaura; postaw go tak, by mino na nim stał; ubij z fista; zdobądź klucz; otwórz pokój w drodzę na Goblin Hell; poszukaj scrolla; zadzwoń pod numer na scrollu, powiedz CBA, że masz kawałek papieru; powiedzą którą kratkę wykopać i masz SSa (nie zdziwie się, jak uwierzy).

Veloire
11-09-2008, 17:52
Proszę , podaj numer telefonu do CBA.

ErAgOg
11-09-2008, 19:04
Google nie boli..
haha ale ja jestem zabawny!1

Rocket Slayer
11-09-2008, 19:45
Powiem tak: wylooć knife, ubij nim Shenga; wytachaj go na górkę minotaura; postaw go tak, by mino na nim stał; ubij z fista; zdobądź klucz; otwórz pokój w drodzę na Goblin Hell; poszukaj scrolla; zadzwoń pod numer na scrollu, powiedz CBA, że masz kawałek papieru; powiedzą którą kratkę wykopać i masz SSa (nie zdziwie się, jak uwierzy).

Kurczę, jesteś lepszy w wymyślaniu bajek :/ Damn!

Hakuoh
11-09-2008, 21:38
Kurczę, jesteś lepszy w wymyślaniu bajek :/ Damn!

Nie na tyle lepszy jak Kaczor w rządzeniu.

Bleacher
12-09-2008, 21:16
Już chciałem wam napisać głupiego spoila...(Nawet miałem już 90%)
Ale jeśli mam wyciagnąć tego spike'a siłą to to zrobie...(Nie pytajcie jak...)
Powiem wam co z tego wyjdzie ;P
@Hakuoh
Owca?A nie lepiej Demon albo inny --->ROBAK<--- ...
V*...HUMOR...*V
A i próbował ktoś poszukać w google SOF Quest on Rookgaard real spoil...
Szukanie nie boli taaak?;D

@Edit
A może źle używamy książki?
Może ona to klucz?
xD
@Edit2
A temu niżej co?

Ameriov
12-09-2008, 21:37
Już starczy... Niech admin zablokuje możliwość tworzenia nowych kont na forum, błagam!

Scross'Rooker
12-09-2008, 22:13
Biedny Veloire:( Słaby ten Twój bot...
Powiem szczerze teorii jest wiele, gdyby obalać chociaż jedną dziennie zmarnowalibyśmy parę ładnych lat ( tak myślę). Z reguły proste rozwiązania są właściwe.
Chociaż może ich wcale nie być. Czy jakaś osoba upoważniona* kiedykolwiek oświadczyła, że SoF jest do zdobycia? Mam na myśli zdanie twierdzące, a nie zdanie typu "Czemu nie?".

Co do Veloire, na Candii źle się dzieje, Ci którzy tam grają widzą i słyszą. Opanowują ją botterzy. Dobry botter jest nie do zbanowania (Moje zdanie).

upoważnione* - Pracownik Cipsoftu, bądź założyciel, ktoś kto może mieć takie informacje.

Bleacher
12-09-2008, 23:02
Spokojne tu co?Pare minut jest spokoju ;P
Miszczu Shadow nikogo nie przysyła nie ma nowych mitów jak narazie...
Za cicho jak dla mnie Trolle sobie poszły...
A jest tu ktoś?
Gdyby był nie podważalny dowód na nie istnienie SOFA 1000000000000% Noobków szukających sofa na rooku po 1-8 lvl zniknie...
Ale znikną też Rookstayerzy ze 40%...
Wiec sie zastanówcie co piszecie...
Może dla jednego lepiej na drugiego gorzej
może straci konkurencje albo przyjaciół...
Różnie bywa...
Już bym wolał żeby był spoil niż żeby nie było questa...
;(
I tyleeeeeeeeeeeeeeeeee!

Hakuoh
13-09-2008, 00:30
Miszczu Shadow nikogo nie przysyła nie ma nowych mitów jak narazie...Kto?

No właśnie...

Rocket Slayer
13-09-2008, 08:24
Spokojne tu co?Pare minut jest spokoju ;P
Omg...
Miszczu Shadow nikogo nie przysyła nie ma nowych mitów jak narazie...
Że niby kto?
Za cicho jak dla mnie Trolle sobie poszły...
Stosuj interpunkcję plx.
A jest tu ktoś?
Wejdź na czat...

Gdyby był nie podważalny dowód na nie istnienie SOFA 1000000000000% Noobków szukających sofa na rooku po 1-8 lvl zniknie...
Weź się nie odzywaj jak guano wiesz.

patrz wyżej

Sam się zastanów.

Już bym wolał żeby był spoil niż żeby nie było questa...
;(
I tyleeeeeeeeeeeeeeeeee!
i tyleeeeeeeeeeeeeeeeee? To już więcej nie pisz podobnych rzeczy.

Już chciałem wam napisać głupiego spoila...(Nawet miałem już 90%)
Dobrze, że się powstrzymałeś, to był chwilowy żarcik.

Ale jeśli mam wyciagnąć tego spike'a siłą to to zrobie...(Nie pytajcie jak...)
Powiem wam co z tego wyjdzie ;P
Guano?

Owca?A nie lepiej Demon albo inny --->ROBAK<--- ...
V*...HUMOR...*V
A i próbował ktoś poszukać w google SOF Quest on Rookgaard real spoil...
Szukanie nie boli taaak?;D
Yyyy ktoś mi wyjaśni o co chodziło w pierwszych dwóch linijkach bo nie zrozumiałem =.=

A może źle używamy książki?
Może ona to klucz?
Nie odzywaj się, jeśli guano wiesz. Może zupa była za słona?

@Edit2
A temu niżej co?
A co cię to?

Bleacher
13-09-2008, 11:50
Nie wiecie kto to misczu Shadow?
Wasz najwiekszy wróg!
Shadow Rex i jego sługi trolle zombie...
.................................................. .................................................. ....

Hakuoh
13-09-2008, 13:46
Nie ma nowych mitów... tibia.org.pl czeka.

Veloire
20-09-2008, 13:22
Po dlugiej przerwie wpadłem na nowy pomysł B). Otóż SR z grobami całkiem nieźle kombinował ale wydaje mi się , że w złą stronę. Układał on na grobach ciała , jednak quest nie jest wcale na "deda". Quest jest na Spike Sworda czyli na sworda , co mi przyszło do głowy? Aby rozkładać na grobach swordy.
Zaczynając w kolejności proponuję zrobić to tak:
-Combat knife*
-dagger
-Rapier
-Sabre
-Sword
-Carlin Sword
-Katana

*Zamiast Combat knife można spróbować z Knife który wylatuje z AS jednak skoro quest jest bardzo stary postawiłem na Combat knife , gdyż wtedy nie było ASa.

sazqq
20-09-2008, 13:33
Żal... ;( Tyle mi do głowy przychodzi.
JEŚLI istnieje SSQ to wydaje mi się, że jest on powiązany z NPC'ami

Rocket Slayer
20-09-2008, 14:01
Po dlugiej przerwie wpadłem na nowy pomysł B). Otóż SR z grobami całkiem nieźle kombinował ale wydaje mi się , że w złą stronę. Układał on na grobach ciała , jednak quest nie jest wcale na "deda". Quest jest na Spike Sworda czyli na sworda , co mi przyszło do głowy? Aby rozkładać na grobach swordy.
Zaczynając w kolejności proponuję zrobić to tak:
-Combat knife*
-dagger
-Rapier
-Sabre
-Sword
-Carlin Sword
-Katana

*Zamiast Combat knife można spróbować z Knife który wylatuje z AS jednak skoro quest jest bardzo stary postawiłem na Combat knife , gdyż wtedy nie było ASa.

Shueshuehsue ciekawe co następnego wymyślisz...

Marcin24
21-09-2008, 19:16
Wskazówki dostaje się zwykle od NPC lub z tabliczek, książek i innych tego typu rzeczy.
Wszystko spoko, ale w twojej kwestii pominąłeś jedną, bardzo ważną, rzecz. Wskazówek nie ma. Żadnych.

RookeR
22-09-2008, 20:27
@up

I to przez kilka lat żadnej wskazówki... Chyba nigdy SoF nie zostanie zodbyty...

Pozdrawiam =]

Cygan Slejter
24-09-2008, 10:38
Shueshuehsue ciekawe co następnego wymyślisz...

umiesz coś jeszcze oprócz cytowania i pisania głupot??

@topic
ja jestem dalej tego zdania ze quest jest zabugowany na razie i tyle;)

Hakuoh
24-09-2008, 11:11
Zastanawiam się skąd taka pewność, że quest jest zbugowany... >.>

Disseny__
24-09-2008, 11:24
Ano właśnie. Ludzie są tego pewni, bo questa jeszcze nikt (?) nie wykonał. W każdym razie, jak to nigdy nie był quest (nie mam pewności), to nie mógł on zostać zbugowany.
Żeby quest był zbugowany, musiałby kiedyś istnieć. A co, jeżeli on nigdy nie istniał?

Za ewentualne pisanie głupot i literówki przepraszam, ale głowa mnie boli i gorączkę mam. :confused:
Ale i tak lubię motyle.

Cygan Slejter
24-09-2008, 13:36
Opieram się na słowach ludzi którzy mieli coś do czynienia z tajemnicami rooka (MS,Lesiu, Slythia) :)

Dindsuk
24-09-2008, 15:16
Z calym szacunkiem dla pani Slythii ale z tego co wiem to ona miala "G" do czynienia z tymi tajemnicami...

Bez urazy jeszcze raz :)

Disseny__
24-09-2008, 15:59
Slythia niby miała tylko SoF i to nie dzięki rozwikłaniu tajemnicy, ale może nam powiedzieć... A tfu! Napisać kilka rzeczy o tym, jak to mieć na Rooku SoF, a to może nam pomóc.

Lubię motyle.

Rocket Slayer
24-09-2008, 17:16
umiesz coś jeszcze oprócz cytowania i pisania głupot??

@topic
ja jestem dalej tego zdania ze quest jest zabugowany na razie i tyle;)
I kto tu pisze głupoty... Ty serio masz te 18 lat czy ściemniasz? (pytanie retoryczne)
Masz jakieś dowody?

Opieram się na słowach ludzi którzy mieli coś do czynienia z tajemnicami rooka (MS,Lesiu, Slythia) :)
Slythia? LOl, Slythia? to jakiś dowcip? O jakież to "tajemnice rooka" ci chodzi?

Zastosuj się do zasady -> Nie wiesz - nie pisz (chodzi mi o fakty nie opinie)

Slythia niby miała tylko SoF i to nie dzięki rozwikłaniu tajemnicy, ale może nam powiedzieć... A tfu! Napisać kilka rzeczy o tym, jak to mieć na Rooku SoF, a to może nam pomóc.

Yyy, że niby w czym może pomóc wiedza, jak się bije potwory na Rooku ze spike sworda? Bo w końcu do niczego innego użyć nie mogła (ke?)

umiesz coś jeszcze oprócz cytowania
To mnie rozwaliło xD Dzięki za poprawę humoru w ten ponury dzień :)

Slythia
24-09-2008, 17:27
Slythia? LOl, Slythia? to jakiś dowcip? O jakież to "tajemnice rooka" ci chodzi?

Yyy, że niby w czym może pomóc wiedza, jak się bije potwory na Rooku ze spike sworda? Bo w końcu do niczego innego użyć nie mogła (ke?)
No wiesz co... Ładnie to tak?

Może i nie znam spoilera (a któż tak naprawdę go zna), lecz sporo rzeczy udało mi się dowiedzieć dzięki spajkowi... O części już tutaj nawet pisałam ; ).

@down
Co ty masz z tymi motylami?

@2down
Ja tam nie lubię jak coś mi lata w brzuchu... Ale cóż, gusta są różne.

Disseny__
24-09-2008, 18:34
Slythia, żeby ludzie Cię mniej dręczyli, powinnaś napisać jakiś temat w stylu "Jak to jest mieć Spike Sworda na Rooku". ; p

Motyle fajne są.

RookeR
24-09-2008, 18:45

Może i nie znam spoilera (a któż tak naprawdę go zna), lecz sporo rzeczy udało mi się dowiedzieć dzięki spajkowi... O części już tutaj nawet pisałam ; ).

@down

What you meen? Że (wiem, nie zaczyna się zdania od "że") przez posiadania miecza się czegoś dowiedziałaś? For example? Jakie hity "wchodzą" w moby? Bo jeśli nie to, to sam nie wiem ^^.

Ps. Podaj na forum (lub PW) linki do tych rzeczy o których już pisałaś.

Pozdrawiam =]

Rocket Slayer
24-09-2008, 19:11
What you meen? Że (wiem, nie zaczyna się zdania od "że") przez posiadania miecza się czegoś dowiedziałaś? For example? Jakie hity "wchodzą" w moby? Bo jeśli nie to, to sam nie wiem ^^.

Chyba, że groziła NPCtom tym nożykiem =P Tak serio, powiedz mi dziewczę czego się dowiedziałaś bo ja sobie tego nie wyobrażam (jestem ograniczony?)

Slythia, żeby ludzie Cię mniej dręczyli, powinnaś napisać jakiś temat w stylu "Jak to jest mieć Spike Sworda na Rooku". ; p

Motyle fajne są.
Okeej ale to się kupy dupy (tematu) nie trzyma. Dużo osób wie, że taq Dama z dobrego dworu (jedzie wazeliną? Yep :P) tylko posiadała Spike Sworda, ponieważ importowała go z Mainlandu, co nie potwierdza istnienia możliwości zdobycia go na Rooku

Wybacz, omyłkowo napisałem po raz kolejny drugi raz Twój nick co mogło zmienić kontekst zdania. Ogólnie śmiałem się z tego kolesia,

@down
motylki w brzuchu, hormony itepe ?

Ja tam nie lubię jak coś mi lata w brzuchu... Ale cóż, gusta są różne.
Ja tak samo, dlatego wolę się upewnić, że mój posiłek jest martwy zanim go połknę

<hmm>
24-09-2008, 19:37
Ojojoj... to paru userków znalazło sobie metodę na dowartościowanie...

Proste pytanie: co Wy możecie o rooku powiedzieć więcej niż Slythia? Macie cokolwiek interesującego do powiedzenia poza paroma żałosnymi historyjkami opartymi wyłącznie na waszych domysłach? Jeśli nie, to po prostu „zawrzyjcie paszcze”, bo wszystko na co jesteście w stanie wpaść w waszych pseudo logicznych procesach myślowych było już napisane przez ostatnie lata przynajmniej 100 razy, 100 razy skrytykowane i tyleż samo udowodnione że to bzdura.

Slythia weszła w posiadanie miecza w jedyny możliwy wtedy sposób. Sposób, który był opisany nawet w wywiadach z CM – ale do pojęcia tego poza dobrym tłumaczeniem potrzebne by było jeszcze rozumienie czytanego tekstu, czego jeszcze chyba nie opanowaliście.
Dzięki temu, że miała kontakt z osobami bezpośrednio zajmującymi się Tibia oraz dzięki temu że zachowała się prawidłowo i oddała przedmioty, ma teraz cokolwiek do powiedzenia. A to że nie znacie całej historii, bo nie chce się wam przewertować tych paru stron google, to już wasza sprawa. Slythia nie będzie co 2 strony pisać wszystkiego od nowa, może wam tylko przypomnieć że była sytuacja która coś udowodniła.

Jeśli widzicie w tym wszystkim tylko osobę która miała kiedyś jakiś przedmiot i go straciła, to faktycznie – nie słuchajcie jej, nie ma wam nic do powiedzenia, bo i tak nic nie zrozumiecie.

Albo zaskoczcie mnie! W czym wy jesteście lepsi, co wy osiągnęliście w tej nudnej jak "flaki z olejem" grze?
Zabiliście shenga? Wbiliście XXX lvl, którego nie możecie nawet udowodnić, że go faktycznie wbiliście? A może uzbieraliście kolejne kk gp?
No to gratz - zaimponowaliście kolejnej fali 12latków w Tibii : )
Suma sumarum, nie macie do powiedzenia nic godnego uwagi.

P.S.
@Cygan Slejter
Nie wymieniaj mojego "imienia" obok MS i Sly, bo się jeszcze na ciebie obrażą ;)

Pan Klocek
25-09-2008, 09:45
@UP
Z całym szacunkiem dla koleżanki Slythii, ale śmiem twierdzić, że niektórzy z nas są w stanie powiedzieć o WIELE więcej o Rookgaardzie niż Ona :)
To, że miała Spike Sworda w ten czy inny sposób nie oznacza, że miała wgląd we wszystkie tajemnice. To tak jakby osoby posiadające scimitary, iron helmety czy double axe'y wiedziały więcej tylko dlatego że mają te przedmioty na rooku. Big deal :)
Jeśli chodzi Ci o to, że np CM powiedział Slythi że ss nie da się zdobyć na rookgaardzie to pytam raz jeszcze, skąd pewność, że on jest nagrodą z tego questa? I poza tym nie wierze CM'om :) za ciency w uszach są , dopuki nie usłysze od Godów, nie wierze :) ale to tyak na marginesie (pzdr Craban) ;)

<hmm>
25-09-2008, 11:38
Prawda są ludzie którzy maja wiele do powiedzenia, o wiele więcej niż Slythia.
Jesteśmy na 181 stronie tematu - zobacz ile ludzie mają do "powiedzenia". Lanie wody, wymądrzanie się jeden przez drugiego, oczernianie, wymyślanie niestworzonych historyjek... - o tym faktycznie wiele ludzi ma wiele do napisania. Co mądrzejsi/starsi starają się pokazać jacy to oni są wielkimi znawcami tematów, a tak naprawdę G. wnoszą do tematu - czyli dokładnie tyle co reszta spamu(tak to też o nas Panie Klocku).

Ktoś tu okrzyknął się "alfą i omegą" tajemnic rookgaardu? Nie zauważyłem. Więc nie nadinterpretujcie tego co czytacie. Ani Slythia ani nikt o niej nie napisał że wie wszystko. Natomiast mam 100% pewność że wie więcej niż regularny user tego forum.
Sam Klocku mówisz to samo co ona - miecz nie jest do zdobycia/nie z questu.

..oops poprawka był server restart - quest może już istnieć od 2h28min :>

BTW: jak Wy to robicie, że wiecie dokładnie kto z kim o czym rozmawia i co mu mówi? Ech... chciałbym tak umieć ;)

Pan Klocek
26-09-2008, 09:37
Prawda są ludzie którzy maja wiele do powiedzenia, o wiele więcej niż Slythia.
Jesteśmy na 181 stronie tematu - zobacz ile ludzie mają do "powiedzenia". Lanie wody, wymądrzanie się jeden przez drugiego, oczernianie, wymyślanie niestworzonych historyjek... - o tym faktycznie wiele ludzi ma wiele do napisania. Co mądrzejsi/starsi starają się pokazać jacy to oni są wielkimi znawcami tematów, a tak naprawdę G. wnoszą do tematu - czyli dokładnie tyle co reszta spamu(tak to też o nas Panie Klocku).

Ktoś tu okrzyknął się "alfą i omegą" tajemnic rookgaardu? Nie zauważyłem. Więc nie nadinterpretujcie tego co czytacie. Ani Slythia ani nikt o niej nie napisał że wie wszystko. Natomiast mam 100% pewność że wie więcej niż regularny user tego forum.
Sam Klocku mówisz to samo co ona - miecz nie jest do zdobycia/nie z questu.

..oops poprawka był server restart - quest może już istnieć od 2h28min :>

BTW: jak Wy to robicie, że wiecie dokładnie kto z kim o czym rozmawia i co mu mówi? Ech... chciałbym tak umieć ;)

Co racja to racja. A kogo to wina? Modów. Gdyby usiadł jakiś odpowiedzialny za ten dział forum i w tematach takich jak ten kasował posty i dawał warny za te właśnie bezpodstawne historie, nie poparte żadnymi dowodami, było by z 30 stron i to materiału a nie pierdół i głupot noobków. Każdy zanim wymyśliłby kolejną niestworzoną historie zastanowiłby się, a jak nie to nie pożyłaby tutaj zbyt długo.
Co z tego że są tu osoby które coś wiedzą i nawet próbują ten mały odsetek inteligentnych osób nakierować, kiedy to ginie pod naporem spamu i dziecinady. Wielokrotnie próbowałem "coś" powiedzieć, ale nikt się nawet nie zainteresował i ja się nie dziwię. Jakbym patrzył dzień w dzień na opowieści typu "kolega miał ale GM mu zabronił mówić" to w nic już się wierzyć nie chce.
Spójrz na ten dział, ludzie zapomnieli już po co się zakłada Rookgaardiana. Screeny to tylko trapy, lvl, kasa i kolekcja. A gdzie element zdobywania wiedzy? Gdzie RPG? Ehhhh dlatego właśnie już nie gram.

Slythia
26-09-2008, 11:27
Co racja to racja. A kogo to wina? Modów. Gdyby usiadł jakiś odpowiedzialny za ten dział forum i w tematach takich jak ten kasował posty i dawał warny za te właśnie bezpodstawne historie, nie poparte żadnymi dowodami, było by z 30 stron i to materiału a nie pierdół i głupot noobków. Każdy zanim wymyśliłby kolejną niestworzoną historie zastanowiłby się, a jak nie to nie pożyłaby tutaj zbyt długo.
Nie można wszystkiego zwalać na modków ; ). Skoro ich tutaj nie ma... to może warto ich przyciągnąć, chociażby poprzez raporty? Jeśli któryś z nich zauważy kolejną prośbę o przejrzenie tematu to to zrobi... Skoro nawet sami o raporty proszą ; ).

Więc zamiast marudzić polecam wziąć się samemu do pracy, a być może zobaczymy efekty.

Spójrz na ten dział, ludzie zapomnieli już po co się zakłada Rookgaardiana. Screeny to tylko trapy, lvl, kasa i kolekcja. A gdzie element zdobywania wiedzy? Gdzie RPG? Ehhhh dlatego właśnie już nie gram.
A klimat w Tibii i tak powoli upada, i tak. Nic z tym, niestety, nie da się zrobić. Przynajmniej ja nie widzę rozwiązania. Wszędzie mamy podane rozwiązania problemów, questów, nawet przetłumaczone książki można znaleźć na stronach. Co więcej można robić, co da się jeszcze odkryć?

@Cygan Slejter
Nie wymieniaj mojego "imienia" obok MS i Sly, bo się jeszcze na ciebie obrażą ;)
Dlaczego mieliby się obrazić?

Praktyka czyni mistrza ;P .

<hmm>
26-09-2008, 13:39
Nie można wszystkiego zwalać na modków ; ).
Można, tylko i wyłącznie. Dokładnie tak samo jak stado krzykaczy zwala całą winę za botty na lenistwo GM/CM/Cip. <ot taka coś ala-ironia>
(porównaj to co sama zarzucałaś/sz kiedyś CipSoftowi, do tego co tutaj userzy zarzucają modom/adminom)

Dzięki tak wspaniałej pracy modów przez ostatnie miesiące, zebrała się tutaj niezła ekipka przygłupich userków. A skoro raportów nie widać to chyba tylko(?) te przygłupy zostały, i chyba dobrze im w swoim towarzystwie. Oczekiwanie na to że ktoś tu wróci raportować posty jest daremne. Wszyscy albo odeszli dyskutować w swoim gronie, albo przestali w ogóle dyskutować bo niby o czym? Skoro wszystko jest wszędzie opisane, a rozmowa o tibii to tylko podawanie sobie linków do stron.

Swoją drogą śmiesznie zabrzmiała Twoja wypowiedz Slythio o tym że to rozwiązania, opisy questów i tłumaczenia ksiąg psują klimat. Faktycznie tak jest i podpisuję się pod tym... ale jak to się ma do Twojego "Tibia.pl support"? Czyli niszczysz klimat? ;)

Praktyka czyni mistrza ;P .
Oj nie podpuszczaj mnie ; )

I tak BTW: kto w końcu zaraportuje nasz offtop? :>

Slythia
26-09-2008, 14:31
Można, tylko i wyłącznie. Dokładnie tak samo jak stado krzykaczy zwala całą winę za botty na lenistwo GM/CM/Cip. <ot taka coś ala-ironia>
(porównaj to co sama zarzucałaś/sz kiedyś CipSoftowi, do tego co tutaj userzy zarzucają modom/adminom)

Dzięki tak wspaniałej pracy modów przez ostatnie miesiące, zebrała się tutaj niezła ekipka przygłupich userków. A skoro raportów nie widać to chyba tylko(?) te przygłupy zostały, i chyba dobrze im w swoim towarzystwie. Oczekiwanie na to że ktoś tu wróci raportować posty jest daremne. Wszyscy albo odeszli dyskutować w swoim gronie, albo przestali w ogóle dyskutować bo niby o czym? Skoro wszystko jest wszędzie opisane, a rozmowa o tibii to tylko podawanie sobie linków do stron.

Swoją drogą śmiesznie zabrzmiała Twoja wypowiedz Slythio o tym że to rozwiązania, opisy questów i tłumaczenia ksiąg psują klimat. Faktycznie tak jest i podpisuję się pod tym... ale jak to się ma do Twojego "Tibia.pl support"? Czyli niszczysz klimat? ;)

Wiem wiem ; ). Lecz popełniłam błąd, wystarczy zrozumieć, a dopiero potem można zacząć mówić. Zrobiłam wtedy odwrotnie. Klimat Tibii nie jest winą CM/GM/Godów, lecz... samych graczy. To oni przecież chcieli spoilerów, opisów przedmiotów, potworów. To oni chcą iść najkrótszą i najprostszą drogą - twórcy gry stają im tylko naprzeciw i ułatwiają to,.... Podobnie z tibia.pl - skoro cip soft zgodził się na spoilery (bo się zgodził) to dlaczego strona miałaby tego nie wprowadzać? Ja mogę sobie myśleć co chcę, lecz... po co? Co to da?

HubertPol
26-09-2008, 18:37
ludzie zapomnieli już po co się zakłada Rookgaardiana. Screeny to tylko trapy, lvl, kasa i kolekcja. A gdzie element zdobywania wiedzy? Gdzie RPG? Ehhhh dlatego właśnie już nie gram.

Klimat tej gry wygasł już jakieś 2 lata temu, kiedy to jakiś idiota wynalazł neostradę... Taka prawda

Maxpixel
26-09-2008, 21:10
Musiał by powstać nowy świat...
Nowa Tibia... Wszystko musiało by zacząć się jeszcze raz...
Wielki potop ? :D By historia i klimat mogły znowu się narodzić ...
Teraz to tylko Powerleveling który po czasie sprowadza się na Wojny i zamyka w małym kręgu wypełnionych questów, potem gdy masz już [wszystko?] budzisz się, spoglądasz za siebie widząc że to nie ma sensu, myślisz sobie teraz że to gra RPG czy tylko gra planszowa gdzie przechodzisz dalsze poziomy znając od dawna to co Cie tam czeka i to co będziesz musiał zrobić. Zaczynasz działać jak maszyna [bot?] godzinami mordując potwory i czy to ma sens? Już nie spoglądamy na drzewa są tylko przeszkodami by dojść do [respa?], [NPC?] są nam tylko potrzebni by szybko wykonać transakcje nie obchodzi nas co mają do powiedzenia...

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi.

Goblin_Trapper
26-09-2008, 21:45
@UP
Z całym szacunkiem dla koleżanki Slythii, ale śmiem twierdzić, że niektórzy z nas są w stanie powiedzieć o WIELE więcej o Rookgaardzie niż Ona :)

Na przklad ja ;p
A tak w ogole to dla mnie jesteś ty lepszy niż Sunrise,poza tym obalałeś mity np.Zabiles tego minosa z fista ipt.
Na prawdę wielkie brwa dla pana kolacka

Madasaki
26-09-2008, 22:04
UP@ to z tym mino to wiemy

CycuRookslayer
26-09-2008, 22:16
@2up

Zbijałeś sie ogólnie nie ?:)

Puma.
30-09-2008, 14:26
Tak naprawdę, to nikt nie wie o Rookgaardzie na tyle dużo, by móc dostać się do Mino Maga czy zdobyć Spike Sword. Więc proszę, przestańcie się kłócić, kto wie więcej na temat Rookgaardu.

_Ryzy_
02-10-2008, 20:44
Klimat tej gry wygasł już jakieś 2 lata temu, kiedy to jakiś idiota wynalazł neostradę... Taka prawda

Tym postem powinien zamknąć się ten temat. Poco znowu nabijać posty, skoro temat jest już wyczerpany. Tibia to tylko gra wieć jeżeli przez te pare dobrych lat nikt z pośród wielu poszukiwaczy nic nie znalazł to znaczy ,że nic nie ma. Ciekawie może było szukać tajemnic no ale kążyć w kółko latami w około małej wysepki w zwykłej przeciętnej grze....

No chyba ,że dla nie których użytkowników to coś więcej niż mała wysepka i ciężko im pojąć ,iż ten świat to jednak słabo rozbudowana wirtualna gra.

Puma.
02-10-2008, 20:51
Tym postem powinien zamknąć się ten temat. Poco znowu nabijać posty, skoro temat jest już wyczerpany. Tibia to tylko gra wieć jeżeli przez te pare dobrych lat nikt z pośród wielu poszukiwaczy nic nie znalazł to znaczy ,że nic nie ma. Ciekawie może było szukać tajemnic no ale kążyć w kółko latami w około małej wysepki w zwykłej przeciętnej grze....

No chyba ,że dla nie których użytkowników to coś więcej niż mała wysepka i ciężko im pojąć ,iż ten świat to jednak słabo rozbudowana wirtualna gra.

A niektórzy te gre traktują jako zabawe. Jak się ludziom nudzi, to co mająlepszego do roboty? ;o

Marcin24
02-10-2008, 21:17
Nikt Cię tu nie trzyma, możesz odejść. Ale się tu nie rządź, bo widać mało wiesz o Rookgaardzie.
A niektórzy te gre traktują jako zabawe. Jak się ludziom nudzi, to co mająlepszego do roboty?
To chyba lepsze to niż noł lajfienie na czakojach.

Paladinus
03-10-2008, 23:49
Czy te wszystkie posty wnoszą coś do tematu ? Według mnie nie , więc proszę zastanówcie się zanim coś napiszecie... W tym temacie jest wiele postów o tej samej treści , niektóre są tylko inaczej sformułowane więc przejrzyjcie sobie chociaż 2 stronki przed , czy ktoś nie napisał tego przed Wami...
Naprawdę wszystkie inne posty są zbędne ( ten zresztą też , aczkolwiek mam nadzieję że ta inteligentniejsza część forum mnie zrozumie. )

Disseny__
04-10-2008, 12:17
Czy te wszystkie posty wnoszą coś do tematu ? Według mnie nie , więc proszę zastanówcie się zanim coś napiszecie... W tym temacie jest wiele postów o tej samej treści , niektóre są tylko inaczej sformułowane więc przejrzyjcie sobie chociaż 2 stronki przed , czy ktoś nie napisał tego przed Wami...
Naprawdę wszystkie inne posty są zbędne ( ten zresztą też , aczkolwiek mam nadzieję że ta inteligentniejsza część forum mnie zrozumie. )

Gdyby z każdym tematem miało być tak, jak opisujesz, to na forum nie byłoby żadnego tematu.
*Przestaje gdybać* Ok, ok, może masz rację, ale to się właśnie nazywa urok tego typu tematów - każdy co chwilę wnosi nową teorię, a inni zaczynają się z nim kłócić, że to nie ma sensu/to już było.

Paladinus
04-10-2008, 12:30
Mhmm niewiem czy dla mnie jest to "urok" ale nie mam zamiaru nikogo krytykować...

W każdym razie może by ktoś wreszcie napisał coś do tematu ?
Chciałbym się wreszcie dowiedzieć czegoś nowego :)
Bo ja szukam szukam i że tak powiem gówno znajduję :/

Rocket Slayer
04-10-2008, 13:19
Chciałbym się wreszcie dowiedzieć czegoś nowego :)Bo ja szukam szukam i że tak powiem gówno znajduję :/

Jedyne co nowego możesz znaleźć na tym forum to śmieszne/nielogiczne teorie na temat spajk sworda/MM/Ghoula/cholera wie czego, reszta to te same rzeczy powtarzane niezliczoną ilość razy, bo ofc zawsze się znajdzie ktoś nowy.

Diablo1993
05-10-2008, 13:41
A Oglądaliscie abuelo rex spike sword quest na youtube tam on podobno zrobil tego questa B) ostatnio
jak gralem na rooku to ziomek mowil ze ma klucz ale nie chcial otworzyc ;/

Tocallo
05-10-2008, 13:55
@up

Ludzie są bezlitośni...

Misiekxxx95
05-10-2008, 18:54
a patrzeliscie na tibia.pl ze da sie na rooku sprzedac brass armor

Rookgaard Dixi 150
Rookgaard Lee'Delle 150

a brass armor mozna zdobyc tylko z mino maga

Irondew
05-10-2008, 19:38
Ja nie wiem jak ludzie mogą mówić ciągle to samo czy oni włażą do tego tematu i nie czytając nic piszą posta?
Szok..

Cygan Slejter
06-10-2008, 18:25
A Oglądaliscie abuelo rex spike sword quest na youtube tam on podobno zrobil tego questa B) ostatnio

Ręce opadają...

Madasaki
06-10-2008, 19:06

Boże widzisz i nie grzmisz!!!!!!!

Tas
06-10-2008, 19:16
Jak już kiedyś mówiłem ten temat to zwykła kupa spamu i idiotyzmu niektórych użytkowników tego jakże fajnego Forum. Nie rozumiem dlaczego ten temat powstał , spike sword i Mino Mag i różne takie to zwykłe bzdury w które ślepo wierzycie. Ale to już wasza sprawa że w to wierzycie , pokazujecie tylko swoją głupotę i naiwność X(.

P.S

Jednak w to że Sunrise ma brass armor wierze.

Marcin24
06-10-2008, 19:48
[...]Nie rozumiem dlaczego ten temat powstał [...]Między innymi dlatego powinieneś go jak najszybciej opuścić.
Jednak w to że Sunrise ma brass armor wieże.A ja nie wierze, że chodzisz do szkoły.
a patrzeliscie na tibia.pl ze da sie na rooku sprzedac brass armor
Brass Armor można sprzedać na Rooku od dawna, nic nowego.

Ze'To
15-10-2008, 21:33
"Człowieku zrozum, nigdy nie zrobią takiego questa, którego może wykonać tylko player z 1 lvl'em i 0 exp."

Wypowiedź Marcina24 ; >

kto by się spodziewał, że w dzisiejszych zcasach na samym początku po zrobieniu postaci będzie quest dla 1 lvl ?:D

neji13
16-10-2008, 08:17
@ up
lecz sie, to jest bujda

Mysle że czas bliżej przyjrzec się szkieletom przy 7 grobach nieznanych żołnierzy. Nie wierzę w bujdę SRa ale wiem, że jednak w jego filmie była odrobina prawdy. To był przypadek, ale coś tam jest, czego gdzie indziej nie ma. Jest tam częśc questa, ale nieeeee, nie bierzemy tamgolden keya.
Zaobserwowałem to:
- Każde miejsce w stylu pick&lopata mają coś w sobie, i są częściami questa
- Hyiacynt i Crunor, Hiacynt mówi o czarnej magi gdzieś w podziemiach
- Miejsca zniknięcia SoFa to elementy inyc questów.

Szkielety które tam są spełniają 3 warunki, jednak nie ma tam nic z questow, dlattego jest to podejżane miejsca. Hyacynt mówi o czarnej magi, jaką może byc nekromacja, której sekret mamy poznac u szkieletow właśnie tam. Codzic moze tez o MM, ale o to nie chodzi.

Hakuoh
16-10-2008, 08:33
Nie wierzę w bujdę SRa ale wiem, że jednak w jego filmie była odrobina prawdy. To był przypadek, ale coś tam jest, czego gdzie indziej nie ma.
Że Na OTSach Mino Mag atakuje z explo i summonuje węże? O.o <wow!>

Codzic moze tez o MM, ale o to nie chodzi. Wiem, ale nie wiem. Uwielbiam te teksty.

Ze'To
16-10-2008, 13:39
@2up

chyba źle mnie zrozumiałeś... ja tylko potępiam to co się teraz stało - ques dla pierwszego lvla w samouczku za ktorego dostaje sie lvl...

DK-LOG.911
19-10-2008, 17:16
Do Santiago: hi -> skip tutorial

i jestes w temple! ja tez potepiam pomysl "1 level robi kłesta"

Tas
23-10-2008, 20:45
Hmm ... Sunrise jednak ma Brass Armor , niedawno zalogował się a ja gram na Antice wiec zaczęliśmy jakoś gadać na różne tematy aż doszliśmy do tematu Brassa...Dam tu urywek przetłumaczonej rozmowy :

Ja : Czy ty naprawdę masz Brass Armor?

Sunrise : No wiesz , Dixi powinna wszytko tłumaczyć skoro oferuje kupno tej zbroi.

A więc jeden mit nie jest mitem bo Sunrise na 100% dostał Brass za I 100 lvl na Rooku ;)

Hakuoh
23-10-2008, 21:10
Od kiedy Spike Sword to zbroja?

Tibianka
23-10-2008, 21:22
Już wiem!! Może już ktoś o tym pisał ale napisze i tak:
Trzeba wykonać jakąś misję, żeby można było kupić brass armor u Dixi!! Sami z nią pogadajcie to uwierzycie...pozdro xd

Marcin24
23-10-2008, 21:33
Trzeba wykonać jakąś misję, żeby można było kupić brass armor u Dixi!! Sami z nią pogadajcie to uwierzycie...pozdro xd
Ona oferuje KUPNO, a nie SPRZEDAŻ.
A więc jeden mit nie jest mitem bo Sunrise na 100% dostał Brass za I 100 lvl na Rooku ;)
Sunrise ma Brass Armor i to nie jest żadna nowość. I nie dostał go za pierwszy 100 lvl na Rookgaardzie. Najprawdopodobniej ma go z zamierzchłych czasów gdy ten armor miały minotaury.

Tibianka
23-10-2008, 21:42
Marcin24 sama z nią gadałam i najpierw mówiła że może mi sprzedać a potem że ja mogę jej sprzedać...

Marcin24
23-10-2008, 22:56
Marcin24 sama z nią gadałam i najpierw mówiła że może mi sprzedać
Przytocz zdanie w którym mówi, że Ci sprzeda brass armor, albo wyjdź, i przestań pleść głupoty.

<hmm>
23-10-2008, 23:09
22:54 Lesiu Obwiesiu [63]: brass armor
22:54 Dixi: Yes, I can sell that to you. Just ask me for a trade to see what I buy from you.

Marcin24, nie każdy musi się znać na technicznych aspektach działania NPC, więc Tibianka poprawnie zinterpretowała to co Dixi jej odpowiedziała. Nie "plecie głupot" ; )

@Tibianka
NPC reaguja na słowa "klucze", tutaj takim słowem jest "armor"...
22:54 Lesiu Obwiesiu [63]: magic plate armor
22:54 Dixi: Yes, I can sell that to you. Just ask me for a trade to see what I buy from you.

Tas
24-10-2008, 10:21
Od kiedy Spike Sword to zbroja?

A czy ja pisałem o Sofie?

Slythia
24-10-2008, 10:50
A nie? Bo ja tam nazwę "Spike Sword" widziałam...
Ja : Czy ty naprawdę masz Spike Sword?
Sunrise : No wiesz , Dixi powinna wszytko tłumaczyć skoro oferuje kupno tej zbroi.

Marcin24
24-10-2008, 11:57
Marcin24, nie każdy musi się znać na technicznych aspektach działania NPC, więc Tibianka poprawnie zinterpretowała to co Dixi jej odpowiedziała. Nie "plecie głupot" ; )
22:54 Dixi: [...] Just ask me for a trade to see what I buy from you.
Słaby jestem z angielskiego, ale jakoś zrozumiałem co znaczy to zdanie.

Tas
24-10-2008, 12:03
Pomyliłem się ale pytałem go o Brassa ;d

adrix95
24-10-2008, 13:39
ludzie jest od czasu do czasu najazd ucznia MM <aspyrant cos nie pamiętam dokladnie> leci z niego różdzka wiec morze czeba od jakiegoś NPC zamienic ja za klucz ??? Potem chodzisz do komnaty zajeb**** MM na gżrze jest TP wlazisz w niego i teleportuje cie do Maze of fury<labirynt furii> idziesz tym korytarzem i widzisz skrzynkę Questową bierzesz SS i co się staje ;(;(;( nagle wyskakuje Ci jakis boss ;(;(;( póżiej wchodzisz w tp wyjdciowy kolo skrzynki i jetses na Rooku w teple :):):) Co we na to ????

adrix95
24-10-2008, 13:41

Sof a Spike to to samo ;p

Sry za duble posta ... Neostrada do dup*

<hmm>
24-10-2008, 13:47
Słaby jestem z angielskiego, ale jakoś zrozumiałem co znaczy to zdanie.

Skoro słaby to popracuj nad tym. Jak przetłumaczysz OBA zdania odpowiedzi(w zasadzie odpowiedz jest tylko w pierwszym), i powiążesz to z "pytaniem"... będziesz mistrzem! ;-)

NPC wyraźnie odpowiada, że sprzedaje to o co gracz pytał, a zapytał o zbroje.

WisniaQ
24-10-2008, 15:45
ludzie jest od czasu do czasu najazd ucznia MM <aspyrant cos nie pamiętam dokladnie> leci z niego różdzka wiec morze czeba od jakiegoś NPC zamienic ja za klucz ??? Potem chodzisz do komnaty zajeb**** MM na gżrze jest TP wlazisz w niego i teleportuje cie do Maze of fury<labirynt furii> idziesz tym korytarzem i widzisz skrzynkę Questową bierzesz SS i co się staje ;(;(;( nagle wyskakuje Ci jakis boss ;(;(;( póżiej wchodzisz w tp wyjdciowy kolo skrzynki i jetses na Rooku w teple :):):) Co we na to ????

Według mnie zostałoby to już rozpracowane.

Marcin24
24-10-2008, 17:28
NPC wyraźnie odpowiada, że sprzedaje to o co gracz pytał, a zapytał o zbroje.
Just ask me for a trade to see what I buy from you.
To zdanie znaczy "Po prostu mnie spytaj o oferty i zobaczysz co kupie od Ciebie." Brass Armoru tam chyba nie było.
Nie odpisuj już na to, nie chce rozpoczynać kolejnego offtopu. I Ty i ja mamy trochę racji.
Czytaj cały wątek to się dowiesz o co chodzi.
"Twórczość" parę kroków niżej.

Falcon Wings
24-10-2008, 19:21

Won do szkoly. Albo do ksiegarni. Watpie zeby Twoj sposob dzialal. Wkoncu kiedys nie bylo tego Twojego "aspyranta", wiec nie mozna by bylo rozwiazac questu. A to juz nie pasuje.

Pan Klocek
24-10-2008, 22:20

Sry za duble posta ... Neostrada do dup*

Ile razy trzeba powtarzać, spike sword, a Sword of Fury to nie to samo! Widzę, że mogę tu zdzierać gardło, a i tak zostanę zignorowany, posty które coś wnoszą giną pod naporem tego czegoś co tu wyprawiacie.

Na prawdę, powinni zamknąć i skasować ten temat, takim tokiem to Wy nigdy na nic nie wpadniecie. Pfff odkrywcy od siedmiu boleści.

Disseny__
25-10-2008, 14:49
Na prawdę, powinni zamknąć i skasować ten temat, takim tokiem to Wy nigdy na nic nie wpadniecie. Pfff odkrywcy od siedmiu boleści.

Wątpię, że odkrycie tajemnicy sof/MM jest takie proste.

Odkrywajmy to wszystko po kolei, krok po kroku. Zauważyłam, że często w tym temacie piszą "nowi", przedstawiając cały quest, od początku do końca. Nawet, gdyby pomysł danej osoby był dobry, to wystarczy, że przypląta się w opisie pomysłu mała pomyłka i koniec. Powinniśmy najpierw wszystko przeanalizować, a potem po kolei zastanawiać się nad kolejnymi etapami. Byłoby łatwiej.

Slythia
25-10-2008, 15:00
Wątpię, że odkrycie tajemnicy sof/MM jest takie proste.

Odkrywajmy to wszystko po kolei, krok po kroku. Zauważyłam, że często w tym temacie piszą "nowi", przedstawiając cały quest, od początku do końca. Nawet, gdyby pomysł danej osoby był dobry, to wystarczy, że przypląta się w opisie pomysłu mała pomyłka i koniec. Powinniśmy najpierw wszystko przeanalizować, a potem po kolei zastanawiać się nad kolejnymi etapami. Byłoby łatwiej.
Hm... Lecz zauważ, że jest to 183 strona tematu... a my? jesteśmy prawie w tym samym miejscu, w którym zaczynaliśmy...

Disseny__
25-10-2008, 15:05
Hm... Lecz zauważ, że jest to 183 strona tematu... a my? jesteśmy prawie w tym samym miejscu, w którym zaczynaliśmy...

Ano właśnie.. Powinniśmy się trochę bardziej postarać.. A my w tym temacie zajmujemy się w wiekszości chamskim odpowiadaniem na beznadziejne teorie lub podniecanie się filmikiem Szadoł Reksa. Nie każdy oczywiście, ale większość.

Slythia
25-10-2008, 15:23
Ano właśnie.. Powinniśmy się trochę bardziej postarać.. A my w tym temacie zajmujemy się w wiekszości chamskim odpowiadaniem na beznadziejne teorie lub podniecanie się filmikiem Szadoł Reksa. Nie każdy oczywiście, ale większość.
A co innego mamy robić? Wszystkie, nawet najgłupsze teorie zostały dokładnie sprawdzone. Nie mamy żadnych nowych śladów. Jedyne, co się dowiedzieliśmy, to "znikanie" tego mieczyka... Lecz niektórzy twierdzą, że to tylko zabawa gmów/cmów, która została przypadkowo odkryta. Wierzę tej osobie, dlatego też powtarzam te słowa.
Wszelkie teorie, jakie tu się pojawiają, nie mają nic wspólnego z historią rooka. Quest wg. Shadow Rexa wydawał się prawdziwy, dlatego do teraz niektórzy w to wierzą. Być może pojawi się druga osoba, wymyśli naprawdę ciekawą bajeczkę, wpasuje to w klimat rooka... Ale to chyba nie o to chodzi, prawa?

Sądzę, że albo CipSoft nagle wprowadzi tego questa i nagle dużo osób coś nowego odkryje, albo będziemy stać i w kółko powtarzać te same rzeczy... Ten quest teraz nie istnieje. Dlaczego tak uważam? Czy jakikolwiek inny quest był przez tak długi czas nie odkryty? Niektórzy myśleli, że są bardzo blisko rozwiązania wigned helmet questu... A co się okazało? Wieża, która była jednym z ważniejszych jego miejsc stała się dostępna...

Falcon Wings
25-10-2008, 15:40
Moze powinnismy najpierw przemyslec to, co juz wiemy.
1. MM nie ma nic wspolnego z SoFem, to pewne. Wiemy, bo czytalismy ksiazki.
2. SoF'a mial Dallheim, ale najprawdopodobniej byl przez demony i im go oddal.
To sie raczej mija z prawda. Nie mial SoF'a, mial Spike Sword'a. Jest na niego Quest na mainie.
3. Ghoul nie ma nic wspolnego z SoF'em.

--
Co dalej? Co z tym znikaniem? Moze ktos dokladnie opisac jak spowodowac to znikniecie i ile ono trwa?

Disseny__
25-10-2008, 15:53
A co innego mamy robić? Wszystkie, nawet najgłupsze teorie zostały dokładnie sprawdzone. Nie mamy żadnych nowych śladów. Jedyne, co się dowiedzieliśmy, to "znikanie" tego mieczyka... Lecz niektórzy twierdzą, że to tylko zabawa gmów/cmów, która została przypadkowo odkryta. Wierzę tej osobie, dlatego też powtarzam te słowa.
Wszelkie teorie, jakie tu się pojawiają, nie mają nic wspólnego z historią rooka. Quest wg. Shadow Rexa wydawał się prawdziwy, dlatego do teraz niektórzy w to wierzą. Być może pojawi się druga osoba, wymyśli naprawdę ciekawą bajeczkę, wpasuje to w klimat rooka... Ale to chyba nie o to chodzi, prawa?

Sądzę, że albo CipSoft nagle wprowadzi tego questa i nagle dużo osób coś nowego odkryje, albo będziemy stać i w kółko powtarzać te same rzeczy... Ten quest teraz nie istnieje. Dlaczego tak uważam? Czy jakikolwiek inny quest był przez tak długi czas nie odkryty? Niektórzy myśleli, że są bardzo blisko rozwiązania wigned helmet questu... A co się okazało? Wieża, która była jednym z ważniejszych jego miejsc stała się dostępna...

Wszyscy powinni już wiedzieć, że filmik SR został nagrany na OTS, było to poruszane raczej na każdym forum dot. Tibii.
Racja, quest jak narazie nie istnieje, choć, gdy pojawia się nowy pomysł (co dzieje się praktycznie ciągle) fajnie jest go sprawdzić, ewentualnie pozmieniać coś i stworzyć całkiem odnowioną teorię. To właśnie urok Tibii - odkrywanie tajemnic.
Wszystkie pomysły nie zostały wykorzystane, bo np. ja mam okropnie dużo pomysłów, ale nie ujawnię ich, ponieważ są beznadziejne i na pewno nie pomogą. ^^

Cóż, quest może stanie się kiedyś dostępny, ale to zepsułoby nam zabawę.

Pan Klocek
25-10-2008, 16:30
@Slythia
Oj istnieje jeszcze kilka zagadek które nie zostały rozwiązane, jak już wspomniałaś winged helmet, czy choćby Serpent Tower! Ta wieża jest dobrym przykładem, ze chcieć to móc. Dosłownie ze 2-3 ekipy to rozwiązały i wypuściły behemota. 2-3 na tysiące graczy i dziesiątki światów. Kluczem okazuje się "rpg", czyli czytanie, myślenie, czytanie i nietypowe rozmowy z NPC oraz WĄSKIE grono osób zainteresowanych.

To jest własnie minus tego forum jak już Disseny__ zauważył. Dużo nowych, którzy bez jakichkolwiek dowodów, czy podparcia swojej "teorii", piszą co popadnie.

@TOPIC
Tu nie chodzi o wymyślanie jakiś sposobów. Twórca questów poumieszczał tyle powiązań z innymi grami (skroll w stodole koło Toma) czy ze światem realnym (związki między imionami NPCów), że aż głowa boli. Wystarczy się zastanowić co taki stary pryk jak on mógł czytać za "swoich czasów", w co grać i czym się interesować.

@Falcon Wings
Proszę cię tylko nei przypominaj tej "teorii" z demonami które dręczyly Dallheima. To jest wymysł ludzi którzy nie mają pojęcia o języku angielskim, albo używają kiepskich translatorów. Nie można każdego słowa tłumaczyć dosłownie.
A i świetnie podkreśliłeś, Dallheim miał spike sworda, a nie Sword of Fury.

Slythia
25-10-2008, 16:38
@Slythia
Oj istnieje jeszcze kilka zagadek które nie zostały rozwiązane, jak już wspomniałaś winged helmet, czy choćby Serpent Tower! Ta wieża jest dobrym przykładem, ze chcieć to móc. Dosłownie ze 2-3 ekipy to rozwiązały i wypuściły behemota. 2-3 na tysiące graczy i dziesiątki światów. Kluczem okazuje się "rpg", czyli czytanie, myślenie, czytanie i nietypowe rozmowy z NPC oraz WĄSKIE grono osób zainteresowanych.

To jest własnie minus tego forum jak już Disseny__ zauważył. Dużo nowych, którzy bez jakichkolwiek dowodów, czy podparcia swojej "teorii", piszą co popadnie.
Disseny_ zauważyła jak coś.

Swego czasu interesowałam się historią wigned helmet. Tylko... po wprowadzeniu questa "The Kissing Pig (http://tibia.pl/quest_pokaz/Kissing_a_Pig)" cały tak dokładnie opracowany spoiler upadł. Całkowicie. Wszystko przez to, że autor tak wiele tajemnic powiązał z dostaniem się do wieży na wzgórzach... Poza tym, ten spoiler tak długo istniał, a wszelkie zdjęcia potwierdzające jego prawdziwość okazały się fejkiem. Naprawdę nie jest trudno stworzyć własnego questa oraz wmówić dość dużej ilości osób, że on istnieje... Potrzeba jedynie trochę wyobraźni i znajomości tajemnic Tibii.

O wieży Serpent Tower nic nie słyszałam... Mógłbyś coś wyjaśnić lub dać linka : )?

Falcon Wings
25-10-2008, 16:44
@ Pan Klocek
Niewiem czy Dallheim'a meczyly demony. Sam tego nie sprawdzalem i polegalem tutaj tylko na tym co kiedys czytalem na forum. My fault.

@ Pozostali
Hmm.. Jak widze, reszta tych glosnych uzytkownikow, ktorzy wchodza tutaj co 15 minut i szarżują na grzecznie(lub mniej grzecznie) pytajacych o cos uzytkownikow, zignorowala calkowicie moja wypowiedz.
Co jest, chlopaki?

Hakuoh
25-10-2008, 17:03
Ja bym nie porównywał Maina do rooka. To, co jest na mainie niekoniecznie musi być na Rooku. Ten klimat RPG jest już i tak od dawna zepsuty.
@Falcon Wings
Trzeba stanąć w 2 punktach i może trwać do nastepnego Save Servera.

RookeR
25-10-2008, 17:03
@Pan Klocek:

Czy można o jakiegoś linka o tej wieży? PW lub na forum =). Będe wdzięczny =)

@topic:

Teori na temat zdobycia SoFa jest tyle ile użytkowników... Nawet jeśli ktoś go naprawde zdąbędzie to mało kto mu uwierzy... Co do RPG... Hmm... W tych czasach mało kto myśli nad tajemnicami... Prędzej myslą jak tu utawić bota aby było XXk expa\h... Ech... Takie pokolenie nowych graczy

Pozdrawiam =]

Slythia
25-10-2008, 17:13
@ Pozostali
Hmm.. Jak widze, reszta tych glosnych uzytkownikow, ktorzy wchodza tutaj co 15 minut i szarżują na grzecznie(lub mniej grzecznie) pytajacych o cos uzytkownikow, zignorowala calkowicie moja wypowiedz.
Co jest, chlopaki?
Przepraszam, nie zauważyłam.

http://www.wiki.hunted.pl/wiki/O_Spike_Sword/Spoiler#Spos.C3.B3b_na_spowodowanie_znikni.C4.99ci a_Spike_Sworda

adrix95
25-10-2008, 19:32
Moim zdaniem po coś jest ten Spike Sword na rooku chyba nie po to by zachęcać do grania bo all wejdą sobie na tibia.pl lub tibie.br i zobaczą co ich czeka. Ten temat jest żeby rozwiązywać zagadki a nie je tworzyć. Wracając do Spike, Brassa, ghoula, i innych rzeczy na rooku :
-te rzeczy sa od dawna <tibia 4.0 skąd to wiem oglądam sceny> więc czemu Clipy maja je dodawać w przyszłości ... mam nadzieje ze kiedyś to zrozumiecie:):)
ps. Sry że odbiegłem od tematu.

Acha zastanawialiście się może nad powiązaniem tych rzeczy bo ja tak.

- Mam dyslekcje wiec to pisałem ze słownikiem.
- Ja wysuwam tylko propozycje.
- TO JEST FORUM MAM PRAWO DO PISANIA WYSUWANIA OPINII

<TE RZECZY UP NIE MAJA POWIĄZANIA CHODZIŁO MI O SS, BRASA, GHOULA. >

Hakuoh
25-10-2008, 19:35
Ale... nie było Rookgaardu w wersji 4.0.

Grimo
25-10-2008, 19:38
@ Adrix
Każdy szanuje to ,że masz prawo do swojej opinii nie martw się :)
A jak dla mnie to w tym wszystkim jest 50% prawdy. :D

adrix95
25-10-2008, 19:48
o tym wiem ze nie było rooka w tedy chodziło mi o przykład

@ Grimo
wiem ale wolałem uprzedzić dokładnie jest 99% prawdy w każdej teorii ale zawsze jest ten 1 % ...

----------------------
Pomyślał ktoś o zapytania się Cipuw poprostu jak się tam dostać ?? 8o8o
Acha jak ktoś jest to zrobił to proszę o rezultat :)

Falcon Wings
25-10-2008, 20:03
Jezeli napiszemy tutaj w jakich miejscach trzeba stanac, aby SoF zniknal to chyba nie bedzie Quest Spoiling?

adrix95
25-10-2008, 20:05
O tych miejscach wszyscy wiedzą ...

Slythia
25-10-2008, 20:14
Jezeli napiszemy tutaj w jakich miejscach trzeba stanac, aby SoF zniknal to chyba nie bedzie Quest Spoiling?
QS jest już legalny na tym forum. Poza tym, dałam wyżej linka do spoilera ; ).

adrix95
25-10-2008, 20:17
acha przed minutą zrobiłem sobie hara i chce przetestować to zobaczyć może się coś dziwnego stanie oprócz spike i tych ogni ...

Marcin24
25-10-2008, 20:18
Pomyślał ktoś o zapytania się Cipuw poprostu jak się tam dostać ?? 8o8oNie "Cipuw" tylko cip. A jak już cip, to nie cip, tylko kobiet. Można grzeczniej?
@2up
Już chyba wszyscy znają te dwa miejsca na pamięć, i nie sądzę by cokolwiek nam teraz pomogły.
@up
Akurat Tobie się coś nowego stanie.

adrix95
25-10-2008, 20:23
niech Ci będzie ''założycieli tibi''
..........

<hmm>
25-10-2008, 20:43

..a "starzy" niby tacy wspaniali i mają dowody na poparcie swoich "mądrych" teorii?

W grze jest jedna tabliczka w której pada zwrot "Sword of Fury", jedna książka i prawdopodobnie jedna wypowiedz NPC o minomage z minohell.... a ludzie potrafią takie historie na ten temat układać że "głowa mała". Ba.. niektórzy twierdzą nawet, że spike sword to nie SoF. Więc nawet tego SoF nie widzieli.

"Mielicie wodę", do tematu się nie da nic dodać ponad to co już w nim jest- czyli nic. Nie ma odpowiedzi na "zagadki", ciągle szukacie tych "zagadek", faktycznie nie mając żadnego dowodu na ich istnienie.

daro8159
25-10-2008, 22:48
@ up
lecz sie, to jest bujda

Mysle że czas bliżej przyjrzec się szkieletom przy 7 grobach nieznanych żołnierzy. Nie wierzę w bujdę SRa ale wiem, że jednak w jego filmie była odrobina prawdy. To był przypadek, ale coś tam jest, czego gdzie indziej nie ma. Jest tam częśc questa, ale nieeeee, nie bierzemy tamgolden keya.
Zaobserwowałem to:
- Każde miejsce w stylu pick&lopata mają coś w sobie, i są częściami questa
- Hyiacynt i Crunor, Hiacynt mówi o czarnej magi gdzieś w podziemiach
- Miejsca zniknięcia SoFa to elementy inyc questów.

Szkielety które tam są spełniają 3 warunki, jednak nie ma tam nic z questow, dlattego jest to podejżane miejsca. Hyacynt mówi o czarnej magi, jaką może byc nekromacja, której sekret mamy poznac u szkieletow właśnie tam. Codzic moze tez o MM, ale o to nie chodzi.

bez obrazy ale tam jest h** a nie quest tam jest 7 grobow bo jest tam 7 szkieletow tak samo jak w jaskini z katana quest sa 3 groby i 3 szkielety

Pan Klocek
26-10-2008, 09:36
..a "starzy" niby tacy wspaniali i mają dowody na poparcie swoich "mądrych" teorii?

W grze jest jedna tabliczka w której pada zwrot "Sword of Fury", jedna książka i prawdopodobnie jedna wypowiedz NPC o minomage z minohell.... a ludzie potrafią takie historie na ten temat układać że "głowa mała". Ba.. niektórzy twierdzą nawet, że spike sword to nie SoF. Więc nawet tego SoF nie widzieli.

"Mielicie wodę", do tematu się nie da nic dodać ponad to co już w nim jest- czyli nic. Nie ma odpowiedzi na "zagadki", ciągle szukacie tych "zagadek", faktycznie nie mając żadnego dowodu na ich istnienie.

Przeprasza, nie chodziło mi o to, że starzy dobrzy a nowi źli :P bo sami wiemy jak to czasem wygląda. Jednak nie zgodzę się, że nic nowego nie da się dodać. "Jedna tabliczka" mówiąca o SoF, prawda, więc znów posłużę się przykładem znanego questa (jednego z lepszych na Rookgaardzie) - język orków. Ilu NPCów wspomina, że zna język orków? Jeden i to w dodatku podaje 2 słowa. Kluczem okazuje się niepozorna książka z biblioteki...

Ja wiem, że ten miecz wbity w kamień ma te same statystyki, nazwę i ten sam wygląd co spike sword, ale jeśli chodzi o idee i fabułę to wręcz nie wolno mówić, że to jest to samo! Niepotrzebnie sobie gardło zdzieram bo tłumaczyłem już to wcześniej :P

@Disseny__
Najmocniej przepraszam Panią za to nieporozumienie... ;)

@Slythia
http://tibia.wikia.com/wiki/Serpentine_Tower
O to Serpentine Tower. Zaraz znajdą się sceptycy i będą rozgłaszać "eee byłem tam, tam nic nie ma, da się wypuścić fire elementala i tyle, przedmioty za kratą dla klimatu", dlatego od razu mówię, to JEST quest (nie mówie tu o perle), da się wypuścić wszystkie potwory. BA! Żeyby tylko wypuścić potwory!

Co do Winged Helmetu - prawda, wiem o którym spoilerze mówisz i powiem Ci tyle, że część jego była specjalnie "popsuta" aby zamydlić oczy ludziom. Bo to czy quest istnieje nie mamy wątpliwości prawda? W końcu ludzie mają ten hełm :)

Tak samo Silver Maca - są pewni ludzie którym zależy, aby quest pozostał tajemnicą, a na pewno, żeby nie doszło do tego, że gdzieś pojawi się spoiler.
Brotherhood of Kirok popiera ich działania i serdecznie przykłada do tego rękę :)

Slythia
26-10-2008, 10:36
@Slythia
http://tibia.wikia.com/wiki/Serpentine_Tower
O to Serpentine Tower. Zaraz znajdą się sceptycy i będą rozgłaszać "eee byłem tam, tam nic nie ma, da się wypuścić fire elementala i tyle, przedmioty za kratą dla klimatu", dlatego od razu mówię, to JEST quest (nie mówie tu o perle), da się wypuścić wszystkie potwory. BA! Żeyby tylko wypuścić potwory!

Co do Winged Helmetu - prawda, wiem o którym spoilerze mówisz i powiem Ci tyle, że część jego była specjalnie "popsuta" aby zamydlić oczy ludziom. Bo to czy quest istnieje nie mamy wątpliwości prawda? W końcu ludzie mają ten hełm :)

Tak samo Silver Maca - są pewni ludzie którym zależy, aby quest pozostał tajemnicą, a na pewno, żeby nie doszło do tego, że gdzieś pojawi się spoiler.
Brotherhood of Kirok popiera ich działania i serdecznie przykłada do tego rękę :)
Być może istnieją nieodkryte questy - wcale tego nie neguję. Lecz istnieje więcej sposobów uzyskania legendarnych przedmiotów. I wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to właśnie dzięki nim istniały takie przedmioty, jak wigned helmet. W końcu... Dzięki temu tworzy się klimat, niektórzy gracze zaczynają zwiedzać biblioteki, etc, etc... Nie należy zapominać, że ten cały tibijski świat, mimo, iż kieruje się własnymi prawami, jest przez kogoś sterowany i ta osoba może zrobić z nim dosłownie wszystko (osoba czy tam osoby).

Serpentine Tower może być ciekawym questem, ale co ja tam zrobię z moim 50 ek ; ).

Falcon Wings
26-10-2008, 11:28
@up
Nawet jezeli cos, to watpie zebys nas to interesowalo. To temat o zagadkach rookgardu, a nie osiagnieciach piecdziesiatego EK.

@
Ktos z tych ktorzy przeczytali caly temat, zaczal wogole robic to o co prosilem?

Slythia
26-10-2008, 12:03
@up
Nawet jezeli cos, to watpie zebys nas to interesowalo. To temat o zagadkach rookgardu, a nie osiagnieciach piecdziesiatego EK.
Marudzisz. Moja wypowiedź ma 5 linijek, a ty musiałeś skomentować tą ostatnią, najmniejszą, której zadaniem było odnieść się do postu Pana Klocka.

Ktos z tych ktorzy przeczytali caly temat, zaczal wogole robic to o co prosilem?
Może w takim razie sam przeczytaj ten temat i sam wyciągnij jakieś wnioski? Ale jak chcesz...

Moze powinnismy najpierw przemyslec to, co juz wiemy.
1. MM nie ma nic wspolnego z SoFem, to pewne. Wiemy, bo czytalismy ksiazki.
Jakie książki? O MM wiemy tyle, że strzeże przejścia do Mintwallin.
"This minotaur mage is probably originated from the hidden minotaur town called Mintwallin. There is even a book regarded to that in the table of the Minotaur Hell." A SoF... Wiemy, że istnieje.

2. SoF'a mial Dallheim, ale najprawdopodobniej byl przez demony i im go oddal.
To sie raczej mija z prawda. Nie mial SoF'a, mial Spike Sword'a. Jest na niego Quest na mainie.
A ja dodam, że troszkę dialogi się zmieniły. Dallheim już nic nie mówi na temat swej broni. Kiedyś zaś twierdził, iż "With my spikesword I slice even a cyclops in pieces." Lecz z czasem zmienił swą zbroję, zaczął używać włóczni i pozbył się miecza...;). Btw, i znów nic o SoFie.
3. Ghoul nie ma nic wspolnego z SoF'em.No... I co z tego?
Co dalej? Co z tym znikaniem? Moze ktos dokladnie opisac jak spowodowac to znikniecie i ile ono trwa?Podałam wyżej link.

Szczerze mówiąc, nic nowego nie wprowadziłeś do tego tematu... Wiemy to, co wypisałeś... I co z tego? Czy ta wiedza w jakikolwiek sposób przybliża nas do odkrycia tego questa? Czy odkryłeś coś nowego, coś, co może zostać wykorzystane? Wiele osób już myślało nad tym, co wypisałeś. Jakie są tego efekty? Chyba wiesz.

Pan Klocek
26-10-2008, 15:35
@up

@

Jeśli te osiągnięcia miałby bezpośredni związek z Rookgaardem to tak. Wiedza z głównego kontynentu bywa niezmiernie pomocna, uwierz.

A czemu sam tego nie zrobisz? Tak poza tym to przeczytanie całego tematu powinno być wymagane, aby w nim pisać, takie jest moje zdanie. Uniknęlibyśmy zbędnego spamu i powtarzania po raz setny "tak było, tak robiliśmy".

Co do minotaurów, to jest kilka ciekawostek, tylko że trzeba podeprzeć się wiedzą z Maina. Otóż tymi głównymi złymi na wyspie są Orki, a nie Minotaury. Herezja? Możliwe, ale mam dowody na poparcie mojej teorii.
Dlaczego nas biją? A po co ta cała chmara niedouczonych wojowników wbija się na ich ziemie, magazyny, jadalnie i zaczyna wszystko plądrować? One się po prostu bronią.
Tak, kiedyś były brutalną i agresywną rasą. Powodował nimi Gniew Brog'a, boga który zrodził się z namiętności Zathroth'a i Fafnar. To przez Ogień swojej matki, wszystkie istoty stworzone przez Broga dziedziczyły jego gniew i żądze mordu. Minotaury były ulubionym tworem Broga. Odziedziczyły najwięcej jego Gniewu co czyniło z nich niezwyciężonych wojowników. Jednak było to też ich słabością, prowadziło to do bratobójczych walk. Jeden z wojowników oparł się żądzy zabijania i został pustelnikiem, nazywali go Tha'kull. Tha'kull podczas swoich wędrówek poznał innego nietypowego przedstawiciela swojego gatunku Akkor'a. Ten był całkowicie niepodatny na Gniew, był ślepcem o niebywałej inteligencji i wiedzy. Tha'Kull nauczył Akkor'a jak trenować swoje ciało, a Akkor odwzajemnił się wiedzą o tym jak dbać o duszę.
Dzięki temu pierwszy raz od eonów Minotaur spojrzał na świat bez gniewu. Ujrzał jego piękno harmonie i spokój.
Więc Tha'kull wrócił do swego ludu by nauczać, by pokazać piękno świata. Jednak Minotaury nie chciały słuchać, wyzywały go na pojedynki raz za razem. Tha'kull odpierał każdy atak. Jego bracia zatraceni w gniewie nie byli w stanie dorównać jego spokojowi, opanowaniu i elegancji z jaką walczył. Nawet najsilniejsi nie mogli się z nim równać.
Tak więc Minotaury zrozumiały że prawdziwa potęga nie leży w sile lecz w równowadze pomiędzy ciałem, a duchem. Zrozumiały, że nie ma sensu walczyć w wojnie Bogów. Filozofia rozprzestrzeniała się błyskawicznie wśród plemion, w prawdzie tylko nieliczni opanowali ją do perfekcji, ale główna idea stała się zrozumiała.
Brog próbował zniszczyć za to swoje dzieci wysyłając na nie pomniejsze rasy (trolle, orki), lecz nowo poznana filozofia pozwoliła Minotaurom przetrwać. Założyły miasta, a z wziętych do niewoli ras stworzyła pierwszą linie frontu, tak przetrwali do dziś. Filozofię tą nazwali Mooh'tah.

Filozofia Mooh'Tah opiera się na zrozumieniu świata. Dosłownie wszystkiego. Dostrzeganiu piękna we wszystkim co otacza wojownika. Potrzeba do tego wielkiej cierpliwości (ile godzin potrzeba aby zrozumieć co jest doskonałego w połamanym patyku) skupienia i mądrości. Wojownicy którzy stosują tę filozofię walczą z honorem, nie złością.

Oczywiście nie wszyscy wojownicy Minotaurów stosują się do tej filozofii, niektórzy znów poczuli Gniew Broga, są to jednak wyjątki np. banici którzy zabili Ian'a syna króla Markwin'a, czy "Fallen Mooh'Tah Master Ghar", siła tego ostatniego pokazuje do czego są zdolni mistrzowie tej filozofii.

Dlaczego to wszystko pisze? Po to abyśmy lepiej zrozumieli historie Rookgaardu. Minotaury nie są złe z natury. To są po prostu wojownicy broniący swojego miejsca. To my nachodzimy ich ziemie. Czy widzieliście kiedyś najazd Minotaurów na Rookgaard? Ja nie. A najazd noobów na Mino Hell? No właśnie. Oni próbują jedynie wydostać się z tej wyspy. Mam nadzieje, że podobał się lekko przydługi wywód i rzucił swiatło na pewne sprawy :)

PS.
I jeszcze taka ciekawostka, wiecie, że minotaury nie wiedzą co to znaczy "kaplar" ? :)

Rocket Slayer
26-10-2008, 16:05
Dlaczego nas biją? A po co ta cała chmara niedouczonych wojowników wbija się na ich ziemie, magazyny, jadalnie i zaczyna wszystko plądrować? One się po prostu bronią.
Jak każdy monster, znajdziesz się w jego zasięgu i cię atakuje bądź ucieka (wiewiórki)

<...kupa fabuły...>

Dlaczego to wszystko pisze? Po to abyśmy lepiej zrozumieli historie Rookgaardu.
Ten mino mag wg Ciebie jest wyznawcą tej filozofii. Co z tego?

Minotaury nie są złe z natury. To są po prostu wojownicy broniący swojego miejsca. To my nachodzimy ich ziemie. Czy widzieliście kiedyś najazd Minotaurów na Rookgaard?
Lol, Cyklopy też bronią swojego miejsca, Hydry bronią swych jaj. No ale co z tego? Następnym razem pogłaszczę pierwszego napotkanego minotaura.

Mam nadzieje, że podobał się lekko przydługi wywód i rzucił swiatło na pewne sprawy :)
Średnio na jeża, rzucił tyle światła co zepsuta żarówka.

PS.
I jeszcze taka ciekawostka, wiecie, że minotaury nie wiedzą co to znaczy "kaplar" ? :)
Tiaaa, dawno temu to było w jakimś numerze "Wally zwiedza świat"

Ehhh po co ja w ogóle próbuje, przecież dopuki nie napisze "idź tu, powiedz to, wrzuć ciało, wrzuć poison arrow, wylej truciznę" to i tak spotka się to z ogólną krytyką...

Może spotkasz się z krytyką lecz nie z mojej strony.

Ty lubisz mieć podane wszystko na tacy, słowa klucze w rozmowach są ci na rękę. Mi osobiście przeszkadzają.
To twoje zdanie. Nie znasz mnie, więc nie możesz tego określić :)

Jak tylko zobaczyłem, że czytasz ten temat to wiedziałem, że będziesz na nie zawsze jesteś jak coś piszę.
To pisz w inny sposób :)

tak na koniec: http://images33.fotosik.pl/393/bffa4adbf49d5f6c.jpg

=P

Pan Klocek
26-10-2008, 16:17
@UP
Jak tylko zobaczyłem, że czytasz ten temat to wiedziałem, że będziesz na nie :) zawsze jesteś jak coś piszę.
To nie kupa fabuły tylko fakty. Czyste fakty poparte rozmowami z NPC'ami i książkami.
Może tobie się to nie przyda, ale części osób, na pewno. Ty lubisz mieć podane wszystko na tacy, słowa klucze w rozmowach są ci na rękę. Mi osobiście przeszkadzają.

I tak uważam, że Minotaur mag jest wyznawcą, ponieważ jest wysłannikiem króla Minosów. Co z tego? No właśnie, co z tego wynika :)

Ehhh po co ja w ogóle próbuje, przecież dopuki nie napisze "idź tu, powiedz to, wrzuć ciało, wrzuć poison arrow, wylej truciznę" to i tak spotka się to z ogólną krytyką...

EDIT.
To jest coś takiego jak Wally zwiedza świat" o.0 pierwsze słyszę :)
Nie chciałem wszczynać kolejnej wojny w tym temacie :P mamy za dużo offtopów i bez tego, chodzi tylko o przybliżenie historii Rookgaardu, bo przecież po to tu jesteśmy? Prawda? Tajemnice i legendy. Co do tego czemu Hydry nas atakują, myślę że dlatego iż jesteśmy mniejsi i wyglądamy smacznie :)
A dlaczego Cyclopy? To już inna bajka :D ale to raczej nie dotyczy Rookgaardu :)

Marcin24
26-10-2008, 16:58
To pisz w inny sposób :)Chciałbym zauważyć, że jesteś deczko bezczelny. Czepiasz się kogoś, bo on nie postrzega gry jako kupy skryptów i pikseli?
Lol, Cyklopy też bronią swojego miejsca, Hydry bronią swych jaj. No ale co z tego?Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź Pana Klocka to zrozumiesz. Chodziło mu oto, że minotaury same z siebie nie atakują ludzi, robią to w obronie. Tak samo jak cyklopy i hydry.
Tiaaa, dawno temu to było w jakimś numerze "Wally zwiedza świat"A nawet jeśli był, to co? Każdy czyta "Wally zwiedza świat"? Nie sądzę.
To twoje zdanie. Nie znasz mnie, więc nie możesz tego określić :)Nie trzeba Cię poznawać, widać wszystko po twoim rozumowaniu.

Tak wiem, pewnie odpiszesz mi coś tam, ale nie odchodź od tematu, nie chce robić n-tego flamewara w tym temacie.
@edit
Jak każdy mob w tej grze (nie licząc kurczaków itepe).

Co miałeś z czytania ze zrozumieniem?
"Wiem wiem, nie chciałem ale musiałem to zrobić!"
Kontroluj się!
J.w.

Hakuoh
26-10-2008, 19:02
Noo jak tak będziemy gdybać i mówić każdemu "Czytajcie książki" to do niczego nie dojdziemy.

Rocket Slayer
26-10-2008, 19:03
Chciałbym zauważyć, że jesteś deczko bezczelny. Czepiasz się kogoś, bo on nie postrzega gry jako kupy skryptów i pikseli?
Tu się mylisz. Cenię sobie to, że w ten sposób postrzega tą grę. Gdybyś napisał to jako stwierdzenie, porównałbyś mnie do bottera.

Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź Pana Klocka to zrozumiesz. Chodziło mu oto, że minotaury same z siebie nie atakują ludzi, robią to w obronie. Tak samo jak cyklopy i hydry.
Jak każdy mob w tej grze (nie licząc kurczaków itepe).

A nawet jeśli był, to co? Każdy czyta "Wally zwiedza świat"? Nie sądzę.
Lol...
Nie trzeba Cię poznawać, widać wszystko po twoim rozumowaniu.
Wiesz... sam sądzę, że jakoś nie odzwierciedlam w całości swojego rozumowania pisząc tutaj =P

Tak wiem, pewnie odpiszesz mi coś tam, ale nie odchodź od tematu, nie chce robić n-tego flamewara w tym temacie.

"Wiem wiem, nie chciałem ale musiałem to zrobić!"
Kontroluj się!

To jest coś takiego jak Wally zwiedza świat" o.0 pierwsze słyszę :)
Było.... dawno temu :-P
mamy za dużo offtopów i bez tego
Sprecyzuję, nie offtopuję gdyż subtelnie komentuję każdą wypowiedź związaną z Rookgaardem, w sposób kulturalny <sometimes>

Co do tego czemu Hydry nas atakują, myślę że dlatego iż jesteśmy mniejsi i wyglądamy smacznie :)
-.^

Swoją drogą, życzę Ci aby Tobie pierwszemu udało się rozwikłać tą zagadkę gdyż najwięcej robisz w tym celu, lecz zastanów się, czy nie zrobiłeś kilka kroków za dużo =) GL

RookeR
26-10-2008, 22:58
Gentlemans, can we speak about topic? Please...

@topic:

W tym temacie (i wielu innych o zagadkach rookgaardu) mało osób wypowiada się konkretnie... A jak już się wypowie to albo:
a) Mówi to już po raz "enty".
b) Mówi coś wyssanego z palca.
c) Mówi coś ciekawego, popartego faktami.

Szczerze mówiąc sam, nigdy jakoś specjalnie nie interesowałem się SoFem itp. Grałem na rookgaardzie, bo lubiałem... No ale jak to mówią jak już raz w coś wejdziesz, to wrócisz tutaj po raz drugi... Aktualnie nie gram na rookgaardzie ("tworze" knighta), aczkolwiek jestem i czytam forum co dzień* i czytam co nowego ludzie wymśla. Ale ostatnim czasem szukam "nowych" rzeczy na temat Sof-a i póki co to nie znalazłem nic nowego na jego temat...
* O ile pracuje/spędzam czas przy komputerze ^^

Tu mam prośbe do Pana Klocka. Czy mógł byś mi wysłać na PW (wiem to jest coś w stylu "podania na tacy" ) tytuły ksiąg z których masz wiedze o minotaurach? Albo które biblioteki powinnienem przeszukać na mainie itp. Będe wdzięczny.

EDIT:
@Down

Sam nie wiem jak to odmieniać ^^. Ale chyba najlepiej brzymi "RookeRże"*. Za te informacje dziękuje, postram poczytać te księgi w najbliższym wolnym czasie =)

* Jeśli ma ktoś inny pomysł na odmiane mojego nicku to niech pisze na PW. =d

Pozdrawiam =]

Pan Klocek
27-10-2008, 08:30
@UP
Ależ drogi RookeR'że/u (jak to odmienić? :)) to jest częściowo na temat :) rozwiązujemy tutaj nie tylko quest SoF'a ale również inne ciekawe zagadki, sprawdzamy legendy i obalamy mity. Jestem wdzięczny Panu Zabójcy Rakiet za jego posty :) kojarzy mi się to z walką Batman vs Joker ;) dzięki nachalnemu udowadnianiu swojego zdania rzuca się światło na pewne rzeczy.

Co do naszych szlachetnych Minotaurów polecam biblioteke na Wyspie Królów, znajdziesz tam prócz setek interesujących tekstów, przynajmniej 6 dotyczących ich historii i filozofii. Polecam te autorstwa Iregarn'a, Puldraks jakoś mi nie odpowiada.
Możesz też dowiedzieć się troche rozmawiając z Asrak'iem, trenerem knightów z Venore. Król Mintwallin też ma coś do powiedzenia, kilka ksiązek które tam znajdziesz rzucają światło na pewne sprawy, możesz też odwiedzić Pomarszczonego z Hellgate, mało rozmowny ale można się czegoś dowiedzieć.

@DOWN Tibexa (http://forum.tibia.pl/member.php?u=167074)
Za coś takiego to powinni od razu dawać bana. Kolejne dziecko neo się przypałętało. Raport.

wojo1310
27-10-2008, 15:18
niewiem jak ale expie sobie w labiryncie na carlin sword quest i wyzej(ogolnie minosy) i nagle zlaze do quest room i patrze a tam kolo leje mino maga 0.o żaluje ze ssa nie zrobilem ale bylem za bardzo przestraszony xD koles wzial go do baga i zaniosl do "dp" w miescie.jest jakis key??

Slythia
27-10-2008, 15:21
Tego (http://tibia.pl/monster/Apprentice_Sheng) mino maga? :)

wojo1310
27-10-2008, 15:37
wlasnie jakis dziwny byl bo 2 hieny przyzwal chyba ale to jest dziwne bo ogladam tibia earth i tam jakis pan up podal link do tibia wikia o tym quescie i tam byl link jak koles robi http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4&feature=related potem sprawdzilem czy rzeczywiscie sa takie dziury jak na filmiku itp itd i kurwa sa..tylko trzeba ekipe zebrac na mino maga albo po prostu wiminac go tak jak pan na filmiku xD

Slythia
27-10-2008, 15:41
wlasnie jakis dziwny byl bo 2 hieny przyzwal chyba ale to jest dziwne bo ogladam tibia earth i tam jakis pan up podal link do tibia wikia o tym quescie i tam byl link jak koles robi http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4&feature=related potem sprawdzilem czy rzeczywiscie sa takie dziury jak na filmiku itp itd i kurwa sa..tylko trzeba ekipe zebrac na mino maga albo po prostu wiminac go tak jak pan na filmiku xD
To nie mino mag a Apprentice Sheng (http://tibia.pl/monster/Apprentice_Sheng) - boss losowo pojawiający się w Mino Hell.

Filmik to kolejne fake.

@down
A lootbag?

daro8159
27-10-2008, 15:41
niewiem jak ale expie sobie w labiryncie na carlin sword quest i wyzej(ogolnie minosy) i nagle zlaze do quest room i patrze a tam kolo leje mino maga 0.o żaluje ze ssa nie zrobilem ale bylem za bardzo przestraszony xD koles wzial go do baga i zaniosl do "dp" w miescie.jest jakis key??

bez obrazy ale mino mag wazy ponad 800 oz wiec zeby go podniesc trzeba by miec z 80lv i byc bez eq i bez lootow w bp. natomiast ubic MM bez eq przy otaczajacych go mino jest IMPOSSIBLE!!!. ale moze mi umknelo a mowiles ze po ubiciu go wyrzucil eq i inne rzczy :p B) ( a i jeszcze jedno nie ogladaj filmikow z mino magiem na youtubie bo to klamstwa na ots sa) pozdr ;]

wojo1310
27-10-2008, 15:47
to bylo na aldora A KOLES MIAL PONAD 50 LVL

daro8159
27-10-2008, 16:02
to bylo na aldora A KOLES MIAL PONAD 50 LVL

spokojnie nie unos sie z 2 powodow:
1. myslelm ze mowisz o mino magu a anie o shengu
2 gratuluje zdolnosci widzenia co kto chowa do bp ;):p

wojo1310
27-10-2008, 16:07
ja myslalem ze on niesie jakis lootbag z itemami i chcialemcos podpierdzielic ale otwieram bag a tam cialo minosa.juz pozniej nie zabieralem mu go ale szedlem z nim az do "dp"

Slythia
27-10-2008, 16:09
kurwa naucz sie czytac!on niosl go w bagu.mozna powiedziec ze to bylo cos w rodzaju loot baga.przesuwal go po ziemie i zaniosl do dp.az kurwa zaluje ze ss nie robilem.musze sie skontaktowac z tym kolesiem tylko ze kurna to br jest.na tibia.br juz napewno sa jakies ssy.trzeba poszukac
Udajesz kretyna czy mi się zdaje?

To NIE był mino mag, tylko boss, który czasem się tam pojawia. Zabicie go nie jest już niczym specjalnym, prawie każdy rookstayer może to zrobić. Newsów na tibia.br nikt nie umieścił, bo po co?...

http://i101.photobucket.com/albums/m79/mariusz_555/tibia.jpg

A tu masz filmik z shengiem - http://www.youtube.com./watch?v=tN7xHt1Vxwg (http://www.youtube.com/watch?v=tN7xHt1Vxwg)

daro8159
27-10-2008, 16:14
a z reszta i tak mi nikt nie wiezy to co sie bd produkowal ale jeszcze kiedys wrzuce tu ssy jak robie tego questa i wtedy zobaczymy kto mial racje :/

teraz to juz wiem o co kaman sry za te podejrzenia o nadludzkich zdolnosciach :p a i tak na marginesie to nie jest quest

Hakuoh
27-10-2008, 16:33
No i na co wpajać takie "mądrości" Pana Klocka, jak później i tak inni będą pisać swoje?

wojo1310
28-10-2008, 14:35
apropo bohatera tego filmiku mianowicie Fralda-Character Fralda does not exist.
a boss zeczywiscie sie respi ale koles drzwi otworzyl bo jak kliknalem na deda to bylo ze u see dead minotaur mag czy cos takiego

daro8159
28-10-2008, 16:14
apropo bohatera tego filmiku mianowicie Fralda-Character Fralda does not exist.
a boss zeczywiscie sie respi ale koles drzwi otworzyl bo jak kliknalem na deda to bylo ze u see dead minotaur mag czy cos takiego

soryy ale ja juz z toba nie moge. zabij sobie mino maga czy archera na mainie i kliknij na deda jestem pewien ze nie wyswietli sie "you see a dead minotaur mage" tylko "you see a dead minotaur" :p

Falcon Wings
28-10-2008, 16:45
Spokojnie, ludzie. Znowu: jedna strona dyskusji o zagadkach, 3 spamu.
Ktos mi tam zarzucil ze napisalem o tym, o czym juz kazdy wie.
Super. To teraz przeczytaj to co napisalem przed tymi trzema punktami.
Jak to zrobisz, idz na piec minut do kąta. Potem wroc i zapomnimy o calej sprawie.
Mam przeczytac caly temat? Tylko dlatego ze Tobie sie niechce go strescic w kilku zdaniach? To po co Ty tu siedzisz? Jak niechcesz rozwiazywac zagadek razem z nami to prosze, powiedz co tu robisz? Jestes tu aby krytykowac? Jestes tu aby lapac za slowka? Jestes tu aby cytowac wypowiedzi innych i sie przy nich wymadrzac? Niechce tego widziec i mysle ze inni tez nie. Sam nie wnioslem nic do tematu, owszem. Ale ja nigdy nie mowilem ze cos wnioslem do tematu. Jak cos odkryje, to napewno to tu zamieszcze, zeby taka hiena jak Ty to przeczytala.
Ktos inny (albo i ta sama osoba >.>) uwaza za dziwne ze Klocek probuje pojac rozumowanie Minotaurow. Czlowieku, idz dalej "bic skille" i zostaw elementy rpg dla nas. Bo moim zdaniem ten quest nie jest dla kogos kto ma najwiekszy lvl, a dla kogos kto potrafi rozumnie myslec i wczuc sie w klimat.
Na tym tez polegaja questy w grach mmorpg. Moze niewiesz.
--
@ Topic
Naprawde prosze kogos, kto przeczytal ten caly temat, zeby spisal wszystkie wazniejsze informacje w jednym poscie i najlepiej jezeli by sie taka liste wklejalo co kilka stron. To raczej pomniejszy ilosc powtarzajacych sie wypowiedzi. Nie musicie tego robic, to zwykla prosba i pomysl.

@RookeR
Dzieki wielkie, stary.

@Slythia
Przeczytalem nawet wiecej niz 10 stron. Myslalem ze po tym czasie cos nowego wyszlo na jaw. Dzieki RookeR'owi wiem ze nie.

@Pan Klocek
Chyba kompletnie zle mnie zrozumiales. Nie musicie "mi" pomagac. Myslalem poprostu ze to zmniejszy liczbe spamu, jezeli by ktos to spisal. Zreszta niebede sie powtarzac. I... Tak, jestem jedynakiem. Rozpieszczonym dzieckiem potrzebujacym natychmiast rozwiazania questa. Zabijesz mnie za to?

Slythia
28-10-2008, 18:50
Spokojnie, ludzie. Znowu: jedna strona dyskusji o zagadkach, 3 spamu.
Ktos mi tam zarzucil ze napisalem o tym, o czym juz kazdy wie.
Super. To teraz przeczytaj to co napisalem przed tymi trzema punktami.
Jak to zrobisz, idz na piec minut do kąta. Potem wroc i zapomnimy o calej sprawie.
Mam przeczytac caly temat? Tylko dlatego ze Tobie sie niechce go strescic w kilku zdaniach? To po co Ty tu siedzisz? Jak niechcesz rozwiazywac zagadek razem z nami to prosze, powiedz co tu robisz? Jestes tu aby krytykowac? Jestes tu aby lapac za slowka? Jestes tu aby cytowac wypowiedzi innych i sie przy nich wymadrzac? Niechce tego widziec i mysle ze inni tez nie. Sam nie wnioslem nic do tematu, owszem. Ale ja nigdy nie mowilem ze cos wnioslem do tematu. Jak cos odkryje, to napewno to tu zamieszcze, zeby taka hiena jak Ty to przeczytala.
Ktos inny (albo i ta sama osoba >.>) uwaza za dziwne ze Klocek probuje pojac rozumowanie Minotaurow. Czlowieku, idz dalej "bic skille" i zostaw elementy rpg dla nas. Bo moim zdaniem ten quest nie jest dla kogos kto ma najwiekszy lvl, a dla kogos kto potrafi rozumnie myslec i wczuc sie w klimat.
Na tym tez polegaja questy w grach mmorpg. Moze niewiesz.
Hm... To było skierowane do mnie?...

Skąd w Twym poście tyle złości? Gdy zainteresowałam się tym tematem przeczytałam go od początku. Naprawdę, tak dużo czasu to nie zajęło. Dzięki temu dowiedziałam się, jakich tematów nie poruszać - gdyż najzwyczajniej już były.
Niestety, od jakiegoś już czasu cały temat stoi w miejscu. Oczywiście, pojawiają się nowe posty... Lecz w kółko powtarzają one to samo. Ok, nikomu nie każę czytać 180 stron, lecz 10 mógłbyś. A nie - wpadasz tutaj ze swoją genialną teorią licząc, że ktoś coś zrobi za Ciebie. Takie posty stały się tutaj niemile widziane... Ile razy można w końcu pisać - to już było?
Jeśli naprawdę chcesz coś zdziałać to sam poszukaj informacji albo wyjdź z jakimś nowym pomysłem.

Poza tym, radziłabym być grzeczniejszym...

RookeR
28-10-2008, 20:50
@2up

Wrzuć na luz =P. Jeśli chcesz "ważniejsze" informacje z tego tematu to sprawdz poczte na forum, bo Ci to wyśle...

@topic:

Musze przyznać racje Hakuohowi (dobrze to odmieniam?=d)... Po co człowiek ma się tu wysilać i pisać o czymś nowym, jak zaraz pojawi się jakiś koleś który pisze o Mino Magu co hieny summouje (AP)... Ba myśli nawet że to nowość...

Pozdawiam =]

Ace70ne
29-10-2008, 08:41
@up

A nie przydała by się zasada, mówiąca o tym, że każdy post, który nie wnosi nic do tematu lub pyta o coś, co jest oczywiste jest ignorowany przez innych i kasowany przez modka?

Podobnie jak wykłócanie się kto to nie lepszy, kto nie bardziej zasłużony, w tym temacie, tylko na prywatnych wiadomościach.

Wtedy nie byłoby 200~ stron spamu.

Madasaki
29-10-2008, 13:26
:(Własinie sam siebie wkopałesć:(
:( czy coś nowego mamy ? nie :(
:confused: Zamknijmy temat i jeszcze raz załużmy :confused:

RookeR
29-10-2008, 14:10
@2x up

A czy ja mówie coś innego? Sam jestem za zasadą "piszesz coś oczywistego, nic nie wnoszącego do tematu to spodziewaj się kasacji posta"... Nie rozumiem sensu twojej wypowiedzi... Ja jedynie odpowiedziałem mu na jego pytanie i nic nie pisałem o zasadach ^^

@up

Więcej emotikonek (chyba tak to się pisze) nie dało się napisać ? =>

Ps. Po co tworzyć nowy temat w którym nic by nie było ?

@topic:

Pisałem to już daaawno temu, i dalej potrzymuje moje zdanie... Ten temat należy zamknąć.

Pozdrawiam =]

Pan Klocek
29-10-2008, 14:44
@Falcon Wings
A ten dalej swoje. Powiedz mi, jesteś jedynakiem prawda? Nie masz rodzeństwa, albo jesteś najmłodszym i to dużo.
"Macie mi pomóc a jak nie to znaczy że jesteście gupi i nie chcecie rozwiązywać zagadek"

Takie piękne teksty o tych hienach co czekają na spoila, a sam co robisz? Nawet nie chce ci się przeczytać tematu. SIC! To się nazywa chyba hipokryzja :)

Podsumowanie, wystarczy poszukać jak się nie chce czytać.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=123067
Po coś Tom to robił prawda? Nie tylko aby odkupić swą duszę :)

Patton
04-11-2008, 15:07
Będzie jakiś spoiler w najbliższym czasie? (dawno mnie tu nie było dlatego pytam)

Slythia
04-11-2008, 15:16
Będzie jakiś spoiler w najbliższym czasie? (dawno mnie tu nie było dlatego pytam)
A ty ciągle o tym spoilerze.

Wybacz, że cię zawiodę, ale nie będzie.

Patton
04-11-2008, 15:57
A ty ciągle o tym spoilerze.

Wybacz, że cię zawiodę, ale nie będzie.

nie będzie bo nikt nie wie jak go zrobić czy nie chcecie powiedzieć?:baby:

Cygan Slejter
04-11-2008, 21:05
@Patton
Człowieku urwałeś się z choinki??
Nie ma żadnego "spojlera" wiec wtf:baby:

Cygan Slejter
05-11-2008, 22:06
@up
też miałem PD ,ale niestety nie potrafie tego udowodnic :)

CycuRookslayer
05-11-2008, 22:22
@2up

Chcielibyśmy wierzyć ... ale niestety nie możemy :P.
A skoro przeglądasz tak stronki to przejrzyj dokładniej i dowiesz sie jak to jest z tym axem :).

Marcin24
05-11-2008, 22:26
co do mino na skale to przegladalem kiedys stronki i znalazlem screena ze zbiorami z rooka i byl tam axe ktory mial atacku gdzies w przyblizeniu do spike i mial dopisek ze pochodzi od minotaura ze skaly i to na tyle z mojej wypowiedzi jak niechcecie to niewiezcie...;]Jak chcesz ludzi w buca robić, to chociaż zobacz co i jak z tym toporem. Zamiast wymyślać kolejne kretyńskie historie, byś wziął książkę do języka polskiego i sobie poczytał. Dla obu stron będzie lepiej.
@down
Naprawdę? Co ty gadasz?

RookeR
05-11-2008, 22:38
@up

Ciosu222 miał chyba na myśli fake Pana Klocka który sam zrobił i do niego się przyznał...

@topic:

Nic dodać, dużo ująć =)

Pozdrawiam =]

Pan Klocek
13-11-2008, 16:08
EDIT, delete plz :)

(http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://www.tibiacity.org/forum/showthread.php?t=8353)

Veloire
13-11-2008, 16:36
Jedyne dziwne to Iron Helmet :)

Cygan Slejter
13-11-2008, 16:47
Nie do końca przekonywujące, ponieważ jak wiemy, takie zdjęcie można łatwo podrobić :)

Rocket Slayer
13-11-2008, 16:58
Mam taką ciekawostkę dla tych co twierdzą że Rookgaard nie ma tajemnic, że wszystko jest na "pokaz",a dla tych co wierzą i wiedzą takie podsycenie wewnętrznego ognia:
Że niby co to ma podsycić? Nic nadzwyczajnego.

kto to jest to chyba nie muszę tłumaczyć, każdy szanujący się Rookgaardian zna przynajmniej jego "prace". Mało kto wnosi tyle na tą wyspę co ten człowiek.
Prace? Referaty? Może budował Rookgaard? Co mają do tego prace? XD

<ss>

Dla spostrzegawczych, co takiego dziwnego jest na tym zdjęciu :)
To, że łatwo nawet wkleić sobie MPA, jeśli się ma trochę oleju w głowie, gdziekolwiek to już jest coś nadzwyczajnego?

Polecam również przeczytać jego życiorys na stronie
Co mi da oglądanie edwensuf, kolekcji, whatever else co każdy Rookstayer może mieć w większej (w co wątpię) lub mniejszej ilości?

Hakuoh
13-11-2008, 17:56
Czyżby nasz szanowny Klocuś zapomniał od czego są Tibia Sprite Editory?

Marcin24
13-11-2008, 18:29
@all wyżej
Tu nie chodzi, żeby rozmyślać czy to jest fake, czy nie, ale zastanowić się nad dość podobnym pytaniem. Darth Saldria, jak już wiadomo jest jedną z ikon Rookgaardu, przyczynił się do tego i owego. Więc pytaniem nie jest "Czy to jest fake?" tylko "Po co on miał by robić tego typu rzeczy?". Przecież każdy by go wyśmiał, oskarżył o fake (pewnie sam tak robił swego czasu), tak jak widać na powyższych postach. Może nad tym się zastanowicie.
@edit
Jeszcze chciałbym nadmienić, że Darth Saldria jest też zarejestrowany na naszym forum, i udzielał się tutaj gdzieniegdzie.

Cygan Slejter
13-11-2008, 18:37
@Marcin24
Wiesz, że nie wpadłem na to.
Darth Saldria jest napewno jedym z bardziej znanych rookerów i tak o sobie tego by nie podrabiał :p
jak na razie nie mam żądnej teorii do tego :P

Rocket Slayer
13-11-2008, 19:05
Darth Saldria, jak już wiadomo jest jedną z ikon Rookgaardu, przyczynił się do tego i owego.
Czy to co on zrobił jest rzeczywiście istotne dla sprawy? Wymieńcie co on zrobił.

Więc pytaniem nie jest "Czy to jest fake?" tylko "Po co on miał by robić tego typu rzeczy?".
Dla funu, przetestować swoje możliwości, z nudów.... jest wiele powodów. Póki go nie poznasz dobrze w rl to nie możesz mu wierzyć na 100%

Przecież każdy by go wyśmiał, oskarżył o fake (pewnie sam tak robił swego czasu), tak jak widać na powyższych postach.
A może by przemilczeli? Gdyby "wkleił" tam powiedzmy DSM-a, to by go ktoś zbluzgał?

Jeszcze chciałbym nadmienić, że Darth Saldria jest też zarejestrowany na naszym forum, i udzielał się tutaj gdzieniegdzie.
Co z tego?

Darth Saldria jest napewno jedym z bardziej znanych rookerów i tak o sobie tego by nie podrabiał :p
Patrz wyżej - nie znasz go dobrze z rl, nie oceniaj go. Ludzie są skłonni zmienić się w jednej chwili.

jak na razie nie mam żądnej teorii do tego :P
Ja mam taką teorię - Pan Klocek z nudów (czegokolwiek innego) wrzucił tu tego ssa starając się nam pokazać, że nie marnuje czasu czy coś... To tylko moja opinia i mogę się ofc mylić.... domysły

Hakuoh
13-11-2008, 19:12
Your wasting your time messaging me because I won't show or tell you anything.

Everyone who deserves to know already knows.
Ciesze się, że jestem jednym z nich i znam prawdę.

@down
A to, że grupa fanatycznych poszukiwaczy twierdzi, że jak zobaczy SSa zrobionego przez kogoś znanego już odrazu że to zagadka (tak, aluzja). A to tak naprawdę zwykłe poprzestawianie dwóch obrazków. Reszta domyślać się co mam na myśli. Ruszyć mózgi.

perek1892
13-11-2008, 19:16
@up
Jak się to ma do sprawy?

Marcin24
13-11-2008, 19:16
Czy to co on zrobił jest rzeczywiście istotne dla sprawy? Wymieńcie co on zrobił.
To może zostawię bardziej doświadczonym Rookgaardianom, nie chce rozsiewać ewentualnych nieprawdziwych informacji.
Dla funu, przetestować swoje możliwości, z nudów.... jest wiele powodów.
Dla przetestowania swoich możliwości publikował by to zdjęcie? Z nudów? Dla funu? Po takim fake'u stracił by wszelki szacunek innych. Nie byłby gorszy od reszty zgraji nobków, którzy codziennie tworzą nowe "rozwiązania" zagadek rookgaardzkich.
A może by przemilczeli? Gdyby "wkleił" tam powiedzmy DSM-a, to by go ktoś zbluzgał?
Płacą Ci za głupotę? Chyba tak. Poczytaj troszki o Rookgaardzie, pozaznajamiaj się z paroma historiami, to zrozumiesz pytanie, które sobie zadałeś. A co do "A może by przemilczeli?" to chyba odpowiedź masz i w swoim, i w moim poście.
Co z tego?
Jeżeli ktoś przychodzi na obcojęzyczne forum, do wielu nieznanych osób, aby podzielić się spotrzeżeniami, informacjami, to chyba o czymś to świadczy?
Ja mam taką teorię - Pan Klocek z nudów (czegokolwiek innego) wrzucił tu tego ssa starając się nam pokazać, że nie marnuje czasu czy coś...
Nawet jeśli marnował by czas, to mógłby to usprawiedliwić jakkolwiek (nauką, pracą, sprawami towarzyskimi itp.). A nawet jeśli marnuje czas, to co nam do tego? Zarejestrował się tutaj, żeby pracować? Żeby cały czas coś robić? Nie sądze.

perek1892
13-11-2008, 19:31
I z niczego zrodziła się nam rozmowa o bogu ducha winnym rookstayerze...a może zrobił feaka...może faktycznie ma iron helmeta...ale jakie to ma teraz znaczenie?Nawet jeżeli to prawda to i tak nie dowiemy się jak tego dokonał więc poco tego dociekać?

Marcin24
13-11-2008, 19:38
Nawet jeżeli to prawda to i tak nie dowiemy się jak tego dokonał więc poco tego dociekać?Kolejny, który by chciał kolejnego, gotowego spoila. Jeżeli ma Iron Helmet, to znaczy, że się go jakoś da zdobyć. To myślimy jak. Myślenie wyszło z mody?
@down
A czy w tym cytacie jest napisane, jak zdobył owy hełm?

perek1892
13-11-2008, 19:44
Czy Ty czytasz tylko te części postów które Tobie odpowiadają??Przeczytaj jeszcze raz mojego posta ZE ZROZUMIENIEM...tak się składa że że kilka postów wyżej jest napisany bardzo fajny cytat oryginalnie napisany przez naszego szanownego "posiadacza" iron helmeta...to też poczytaj ZE ZROZUMIENIEM (jeżeli znasz choć trochę oficjalny język tibi...inaczej angielski)

Pan Klocek
13-11-2008, 20:52
Ehh i znów kłótnie, ot Polska.

@Rocket Slayer
Sorki, literufka, to po pierwsze.
Po drugie, nie muszę udowadniać nikomu, tego że "nie zmarnowałem czasu", a zwłaszcza w taki sposób!
Uwierz mi, mnie również zdziwił ten helmet na jego screenie.

@Większość
Przepraszam, że nie zacząłem od razu bronić Dartha, myślałem, że wszyscy znają go jako człowieka o nieskalanej opinii (no może prócz botterów).
To tak jak z moim pseudo "fake" axa, czy zdjęciem w goblin temple, dużo ludzi oskarżało mnie o to, że chce robić sensacje, ale ci co mnie znali wiedzieli, że nie po to pracowałem na swoją opinie tyle lat, aby zniszczyć ją jednym głupim itemem. Tak samo z Darthem, wątpie aby chciał przekreślić wszystko czymś takim.

Nie twierdzę iż jest to w 100% autentyk, raczej 99,9%.

A i jeszcze raz @Pan Zabujca Rakiet
Jakbyś troszkę się zainteresował Darthem to byś wiedział, że jego życie na Rookgaardzie nie ogranicza się do lvl'a czy kolekcji ;) np. dzięki zbiorom w bibliotece ich gildi można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o Rookgaardzie. Ogólnie polecam poczytać o nim, jeśli ktoś szuka "inspiracji" do grania Rookgaardianem :)

Rocket Slayer
13-11-2008, 21:16
@Rocket Slayer
Sorki, literufka, to po pierwsze.
Nie zauważyłem O.o Que?

Po drugie, nie muszę udowadniać nikomu, tego że "nie zmarnowałem czasu", a zwłaszcza w taki sposób!
W sumie racja, twoja sprawa co ze swoim czasem robisz. Nikomu nic do tego.
Uwierz mi, mnie również zdziwił ten helmet na jego screenie.
Mnie nie zdziwiło, co najwyżej wzmogło produkcję gazów :P

@Większość
Przepraszam, że nie zacząłem od razu bronić Dartha, myślałem, że wszyscy znają go jako człowieka o nieskalanej opinii (no może prócz botterów).
Tak serio, pierwszy raz widzę jego nick, nie "żyję" Rookstayerami ani żadnymi postaciami z gry, których na oczy w rl nie widziałem.

To tak jak z moim pseudo "fake" axa, czy zdjęciem w goblin temple, dużo ludzi oskarżało mnie o to, że chce robić sensacje, ale ci co mnie znali wiedzieli, że nie po to pracowałem na swoją opinie tyle lat, aby zniszczyć ją jednym głupim itemem.
Lol... do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem.

Tak samo z Darthem, wątpie aby chciał przekreślić wszystko czymś takim.
Zrobił coś takiego. Może nie myślał w ten sposób, że ludzie podejdą do tego mega serio. W każdym razie ja bym tak rozumował.... I think so

Nie twierdzę iż jest to w 100% autentyk, raczej 99,9%.

A i jeszcze raz @Pan Zabujca Rakiet
Jeśli napiszesz poprawnie - Rakietowy zabójca - dam ci ciasteczko. A z resztą... wisi mi to, lecz by było miło :)

Jakbyś troszkę się zainteresował Darthem to byś wiedział, że jego życie na Rookgaardzie nie ogranicza się do lvl'a czy kolekcji
To są na Rooku jakieś ukryte cele, które można osiągnąć, o których nie wiem? Chodzi ci o wyzbieranie wszystkich książek z okolicy i ich przeanalizowanie? Pomijam "rozwijania listy VIPów"

;) np. dzięki zbiorom w bibliotece ich gildi można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o Rookgaardzie. Ogólnie polecam poczytać o nim, jeśli ktoś szuka "inspiracji" do grania Rookgaardianem :)
Inspiracje.... hmm wyrosłem z takich...

Płacą Ci za głupotę? Chyba tak.

To mi pojechałeś! <załamka>

I z niczego zrodziła się nam rozmowa o bogu ducha winnym rookstayerze...a może zrobił feaka...może faktycznie ma iron helmeta...ale jakie to ma teraz znaczenie?Nawet jeżeli to prawda to i tak nie dowiemy się jak tego dokonał więc poco tego dociekać?
Uważam, że jest możliwość iż "wypapla" pewne info potwierdzające lub obalające pewne tezy. Jeśli rzeczywiście posiada info. Aczkolwiek bardziej bym uwierzył gdyby miał miecz karbowany jak frytki niż iron helmet. Czas nam powie. Jest możliwość, że uzyskał go za kombinowanie z "lokalnymi władzami" jak to było z pewną użytkowniczką?

perek1892
13-11-2008, 21:31
Jeżeli by kombinował coś z "Górą"...tzn. by ich w jakikolwiek oszukał, przechytrzył lub zrobił coś innego nie zgodnego z ich (jak to często bywa) wytycznymi to zapewne już by nie miał owego itema...przykład przywołanej wcześniej użytkowniczki...

Pan Klocek
13-11-2008, 22:28
Jeżeli by kombinował coś z "Górą"...tzn. by ich w jakikolwiek oszukał, przechytrzył lub zrobił coś innego nie zgodnego z ich (jak to często bywa) wytycznymi to zapewne już by nie miał owego itema...przykład przywołanej wcześniej użytkowniczki...

Raczej nie Darth, jedynie co by nadużywał to voidbug, ale to większość starych Rookgaardianów wykorzystała, tylko że te itemki zazwyczaj są pochowane i raczej nikt się nimi nie chwali na screenach, szczególnie swoimi głównymi postaciami :)

Jedynie co wchodzi w grę to:
- dostał za zasługi od "góry"
- znalazł sposób
- podmienił spity i tak się do tego przyzwyczaił że aż zapomniał o tym
- zwykły fake - w co osobiście wątpie

@Rocet S.
Hmm no zastanawiam się nad tym nickiem :) zdawało mi się, że Rocketslayer to rakietowy zabójca, a Rocket Slayer to zabójca zakiet :) no ale powiedzmy, że przekupiłeś mnie tym ciachem 8)~

Cygan Slejter
13-11-2008, 22:39
Ja panie Klocku sklaniam sie raczej ku stwierdzeniu ,że to dla niego raczej jakiś symboliczny przedmiot i dla tego wkleił go do zdjęcia :)

Hakuoh
13-11-2008, 22:40
Oczywiście nikt mnie nie słucha.

HubertPol
13-11-2008, 22:42
Od kiedy pameitam Darth zawsze nie pokazywal swojego helmetu ;/ Zakrywal na screenach nawet 3 lta temu nie pokazywal wiec bardzo mozliwe :) Zaraz zapytam jak bedzie online ; P

Zacznijmy od tego, ze Darth nie ingeruje w klienta od poczatkow Tibii... To odpada ; )

Marcin24
13-11-2008, 22:59
to dla niego raczej jakiś symboliczny przedmiot
No tak, ale skąd Iron Helmet na Rookgaardzie, nawet jako symbol.
To mi pojechałeś! <załamka>
Ogarnij się, i zacznij w końcu trzymać się tematu. Krytykowanie wszystkich i wszystkiego było fajne kilka lat temu, teraz jest już nudne.

Ameriov
13-11-2008, 22:59
Stawiacz Pomników i Unikalny item... Te 2 rzeczy do siebie nie pasują ^^.
I po co wstawiałeś ten ss. Teraz będzie Shadow Rex reaktywacja.

Cygan Slejter
13-11-2008, 23:14
No tak, ale skąd Iron Helmet na Rookgaardzie, nawet jako symbol.

może spodobał mu się na ktorymś test serverze

Pan Klocek
14-11-2008, 09:59
Stawiacz Pomników i Unikalny item... Te 2 rzeczy do siebie nie pasują ^^.
I po co wstawiałeś ten ss. Teraz będzie Shadow Rex reaktywacja.

Heh, lepsze to niż kolejny genialny post z propozycją pickowania Maze of Fury :)

@Hakuoh
Słucha słucha, tylko że jakoś nie widziałem sensu w tym. Po co Darth miałby to robić, ja na prawdę trochę go znam i znam jego podejście do tego typu spraw. On raczej nie szuka rozgłosu w ten sposób.

Racja, skoro nie ma dowodu na to że on posiada ten przedmiot, proponuje skończyć rozmowę na ten temat :) mamy dość domysłów prawda? Usunę zdjęcie z tamtego posta i tyle :P

perek1892
14-11-2008, 15:45
Usunięcie zdjęcia i tak nic nie da...
@Klocek
A Darth gra na twoim świecie?

<hmm>
14-11-2008, 17:41
Jedynie co wchodzi w grę to:
- dostał za zasługi od "góry"
- znalazł sposób
- zwykły fake - w co osobiście wątpie

Lub najzwyczajniej w świecie zrobił screena na test serverze...
..są jeszcze inne możliwości, ale mieszczą się w kategorji "znalazł sposób".. nvm

Res Khmer
14-11-2008, 18:23
Ma ten helmet, ale jeżeli już to albo go dostał od kogoś z wyższych sfer albo zagadkę rozwiązał ktoś pokroju odkrywcy tajemnicy znikania SoF'a, nie on sam.

Ludzie wy Dartha nie znacie, ale to naprawdę poważny koleś który mógl sobie zasłużyć na taką nagrodę. Gwarantuje wam, że nie zrobiłby fake'u tego pokroju. Wiecie komu zawdzięczacie poznanie tajemnicy SoF'a? Właśnie jemu, on to już dawno temu mi i Rd'B pokazał że SoF znika, nie podał jednak żadnych konkretów, a my naiwni postanowiliśmy Was wkręcić. Teraz Darth ma prawdopodobnie zakaz pokazywania czegokolwiek co jeszcze nie zostało odkryte.

pzdr
Res Khmer

Pan Klocek
14-11-2008, 19:21
Usunięcie zdjęcia i tak nic nie da...
@Klocek
A Darth gra na twoim świecie?

Nie gra na moim świecie, ale wiele razy rozmawialiśmy o tajemnicach Rookgaardu, o problemach, botterach, propozycjach zmian. Ten gość odwalał kawał dobrej roboty jako Senior Tutor, jeśli ktoś przesiaduje na Tutor Forum to wie o tym.
Zgłaszał bugi, exploity, test server dla niego to nie plac zabaw tylko sposób na wyłapanie błędów i zgłoszenie ich "górze".
Dlatego wątpię i to BARDZO aby taki ktoś jak on robił fake'i. Dla mnie to tak jakby Craban wciskał scieme :P .. chociaż to chyba głupie porównanie XD

Ameriov
15-11-2008, 21:53
Możliwe, że dowiedział się od kogoś jak rozwiązać quest. Dostać z góry? No nie wiem... Może tylko na czas zrobienia SS.
ALE! Powiedz drogi klocku, kiedy i jak zdobyłeś ten screen. Bo jak wszyscy
dobrze wiemy Darth odchodzi z gry po "kicku na wolfach" (Pzdr dla wiedzących)
I po prostu chciał na koniec zrobić zamieszanie wokół swej osoby.

Hakuoh
15-11-2008, 22:52
(Pzdr dla wiedzących)

Dzięki.
Jest jeden album na r.pl, gdzie dał tą fotę.

@down
Równie mógłbyć Steel Helmet. Ale przecież Iron ma swoją historię z jednego fejka, który lata(ł) po sieci.

Ameriov
16-11-2008, 00:29
@Haku
Tak, tak. Wiemy, że dał...

Swoją drogą dziwne, że akurat Iron Helmet.

@edit
Nie chodziło mi o to. Na jego miejscu dał bym chain legi, gdybym robił fake,
ponieważ Iron ma historię... jako fejk. Chyba rozumiesz.

Vermilion
24-11-2008, 19:38
(Tradycyjnie) nie wiedziałem gdzie to dać więc piszę tu. Niby taka pierdoła a jednak może być ważna. Otóż chodzi o keyword "time". Reaguje na niego Amber, Dallheim resztę NPC nie miałem czasu sprawdzić. Zaciekawiło mnie to, że Amber opowiada wtedy, o tym jak był sztorm podczas jej podróży na tratwie, i że zgubiła swój zegarek podczas owego sztormu. Dallheim odpowiada tylko, że czas nie ma dla niego znaczenia i nie obchodzi go ile będzie jeszcze stał na tym moście.

Pan Klocek
24-11-2008, 22:58
(Tradycyjnie) nie wiedziałem gdzie to dać więc piszę tu. Niby taka pierdoła a jednak może być ważna. Otóż chodzi o keyword "time". Reaguje na niego Amber, Dallheim resztę NPC nie miałem czasu sprawdzić. Zaciekawiło mnie to, że Amber opowiada wtedy, o tym jak był sztorm podczas jej podróży na tratwie, i że zgubiła swój zegarek podczas owego sztormu. Dallheim odpowiada tylko, że czas nie ma dla niego znaczenia i nie obchodzi go ile będzie jeszcze stał na tym moście.

Nom, dużo starych NPC'ów reaguje na to słowo. Tak samo jak na "how are you?" takie pozostałości po starym dobrym RPG klimacie :) w sumie to sporo jest takich smaczków. Np czy próbowałeś rozmawiać z tym vampirem z Vanore z założonym garlic amuletem? :)

Vermilion
25-11-2008, 14:53
@Pan Klocek

Akurat nie, ponieważ rzadko bywam na mainie :P. Ale słyszałem że odpowiada inaczej niż zwykle.

@topic

Szczerze, jak ostatni debil będę się upierał, że brass arma da sie kupić u Ślepego. Bo to by był zbytni zbieg okoliczności gdyby słowo brass było tak starannie ukryte :>. Oczywiście mogło być tak, że brass arm leciał z mino, ale nie sądzę aby była to jedyna droga aby go zdobyć.

Marcin24
25-11-2008, 18:55
Przypuśćmy, że Ślepy Ork sprzedaje Brass Armor. W takim razie jak go zapytać?

Armor - Bora
Shield - Dora
Brass Shield - Donga

Może... bonga? Chociaż nie wiadomo, czy w języku orków to słowo dzieli się na "Brass" i "armor".

Golden-Sword
25-11-2008, 19:30
''Bora'' zbroja "Brass Shield" Donga
Wiec może Dobora lub Dogabora .
Nie wiem ja nie wierze by ślepy ork sprzedawał brass armor