zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

huckelbery
24-08-2007, 17:58
Jedno wam powiem według mnie są 2 rzeczy o których jeszcze na tym forum nie powiedziano

Po 1.
Podobno Drzwi do MM są stworzone z magii i tylko magia moze je otworzyć tak?
A teraz mi powiedzcie jakiego "magika" można spotkać w mino hell czasami???
Apratince Sheng Może otwarcie dżwi jest związane z nim :D

Po 2.
Czy ktoś Się zastanawiał skad sie wzieła ta dziura http://img241.imageshack.us/my.php?image=dziuramo3.jpg
być może kiedys bylo to wejscie do MM które potem zamknięto powiem wam jedno ja i koledzy na ARCANI chętnie sie tą sprawą zajmiemy i jak coś odkryjemy zaraz was powiadomimy :D

Gofin
24-08-2007, 18:15
@Up
Mówiło się o obydwóch.

1. Co to są dżwi? Połączenie słoika dżemu z drzwiami? Zamiast konfitur w słoiku, kup dżem za drzwiami! W skrócie dżwi! Otworzysz je tylko za pomocą Apratince Shenga, którego dołączamy do każdego sześciopaku dżwi!

2. Zastanawiałem się nie tylko nad tą dziurą, ale również nad tym skąd się biorą takie dzieci. Sprawdziłeś chociaż do czego prowadziłaby ta dziura gdyby można było w nią wejść? Na ścianę, a co za tym idzie do debuga -,-

czaputa
25-08-2007, 20:13
Mam nowe wieści właśnie jestem na Rookgaardzie i pod salą mino maga jest stalagmit ,a pod stalagmitem dziura. Może stalagmit trzeba rozpier... pickiem.
Bo pod stalagmitem jest dziura. Myślę że do sali mino maga.

MasterTusk
25-08-2007, 20:42
HAha myślicie ,że po co jest pick quest ? Myślę że najpierw trzeba rozwiązać ten quest zanim się chcę rozwiązać spike sword quest.;)

a czy starczy Ci na tyle odwagi, by podjac sie questa na PICK???//////////

czaputa
25-08-2007, 20:55
A co będziesz tak siedział i myślał kiedy się pojawi uczeń MM . Apprentice Sheng. Ty nic w tej sprawie nie robisz. A sprawdzałeś czy można ten stalagmit rozwalić pickiem ? Wracając do twojego pytania jakbym wiedział ,że pick może rozwalić ten stalagmit to bym się podjął tego questa. Nawet dla sprawdzenia.

Gofin
25-08-2007, 21:47
@czaputa
To była tylko ironia. Mam nadzieję, że Twój tekst również był ironią. A sprawdziłeś chociaż do czego by ta dziura prowadziła? Nie? To sprawdź i nie pier*** głupot -,-.

czaputa
25-08-2007, 21:53
Ehmm szkoda mi już z tobą gadać twój poziom inteligencji mnie przeraża. Powiem tylko tyle

Apprentice Sheng:

Odgłosy I will protect the secrets of my master! Kaplar! You already know to much
Opis Uczeń słynnego minotaura maga z minotaur hell.
Występowanie Losowy spawn w minohell na wyspie Rookgaard.

Sam sobie przetłumacz te odgłosy ,bo ja wiem co to znaczy.

Ashael
25-08-2007, 22:09
A skąd wiesz ,że za pomocą Aprarince Shenga ? To niby po co jest pick quest ? No, slucham

Pick quest jest po to żeby dostać się do klucza otwierającego drzwi w bear room -.-

@Topic
Wedlug mnie Apprentice Sheng ma coś wspólnego z drzwami do mino maga;) Sądzę że Magic Light Wand (który z niego wypada) otwiera drzwi. To moje zdanie...

pzdr

Marcin24
25-08-2007, 22:14
I will protect the secrets of my master!
Mniej więcej "Będę chronił sekretów mojego mastera tj. MM'a" No, i co z tego?
@Gofin
Trochę skromności, mistrzu :D.
Wedlug mnie Apprentice Sheng ma coś wspólnego z drzwami do mino maga;)

A według mnie Giertych gra w tibię i ma 100 lvl, tylko nie chce się przyznać.

orromiss
26-08-2007, 14:08
Moim zdaniem do mm nie dostaje sie przez drzwi. Pomyslmy. Moze ten teleport wcale nie jest wyjściem tylko wejściem i gdy zabijemy mm bedziemymogli przejsc przez te drzwi.

Marcin24
26-08-2007, 21:41
Moim zdaniem do mm nie dostaje sie przez drzwi. Pomyslmy. Moze ten teleport wcale nie jest wyjściem tylko wejściem i gdy zabijemy mm bedziemymogli przejsc przez te drzwi.
Ale popatrz, na questach zazwyczaj jest "Final Room", gdzie jest już skrzynka z nagrodą, a po niej nie ma już potworków, innych zadań itp.

czaputa
26-08-2007, 21:50
Tak przejrzalem mape Tibia Earth i myślę ,że to jest miejsce respa Apprentince Sheng. http://tibia.pl/earth.php?x=32122&y=32053&z=12&q=158.94

Marcin24
26-08-2007, 23:33
Tak przejrzalem mape Tibia Earth i myślę ,że to jest miejsce respa Apprentince Sheng. Występowanie Losowy spawn w minohell na wyspie Rookgaard.Sam zamieściłeś oba posty. A tak w ogóle, to nic nie wnosisz do tematu tym respawnem.

piotrek26111
27-08-2007, 11:50
A według mnie Giertych gra w tibię i ma 100 lvl, tylko nie chce się przyznać.
Nie zdzwiłbym sie gdyby tak bylo, bo przeciez tibia to gra w sam raz jak na jego iloraz inteligencji.

czaputa
27-08-2007, 12:08
Sam zamieściłeś oba posty. A tak w ogóle, to nic nie wnosisz do tematu tym respawnem.

Lol to ty wogóle tym bardziej nic nie wnosisz. Ja piszę ,że tam może znajdować się miejsce respa Apprentince Shenga. Ten twój post był żałosny:baby::baby::baby:

Gore.spell
27-08-2007, 12:22
Apprentince Sheng respawnuje się w carlin quest room. Typek robił screena jak tam był, i to nie był fake, bo miał deada od Apprentince Shenga.

piotrek26111
27-08-2007, 12:56
bo miał deada od Apprentince Shenga.
To trzeba być zdolnym żeby od niego paść.

Grimer
27-08-2007, 13:01
Na tibian Earth widac dziwny korytarzyk (TU (http://tibia.pl/earth.php?x=32119&y=32051&z=13&q=109.37))
Moje pytanie jest takie czy to zwykły błąd w tibian earth czy cos w tym jest?

Sankar
27-08-2007, 13:23
@Up
Coś tam jest jakiś korytarz??? kawałek domu??? zasypane kamienie/dziura(chodzi oto czarne w tym rozwidleniu na południu) ale akurat pod MM to coś jakby było....... podkopem :confused: z części ogólno dostępnej do minoska w pelerynce albo odwrotnie

source
27-08-2007, 23:30
NIe wiem czy to już było bo czytałem tylko 93 strony i mi sie odechciało, gdy słuchałem wyzwisk, wypowiedzi typu ,,nie da sie zdobyć spike sworda"... A więc Sword of Fury podobno trzymać może tylko godny i jakiś tam gracz (niepamiętam już)... Nie chodzi tu o to że trzeba go wyeskortować tym tunelem! Chodzi tu o to że gdy ma się już klucz do MM tylko 1 lvl z ilościa expa równą 0 może tym kluczem otworzyć te drzwi! Jeżeli już ktoś to mówił to naprawde przepraszam ale już po 93 stronie miałem dość słuchania spostrzeżeń ,,spike jest niedostępny"...
__________________________________________________ ______________

Aido De'Rooker

Marcin24
27-08-2007, 23:40
@Source
Jeśli by tak było, to było by to chyba troszeczkę nie fair dla wszystkich, którzy mają 1 exp i więcej.

source
27-08-2007, 23:46
Oni mają duży level, są splamieni tym że już zabijali a tu nagle lov level dostaje takiego bonusa w grze! A nawet może być tak że hig lvl rookstayer zna rozwiązanie zagadki robi se 2 noob chara 1 lvl i na mc albo z zaufanym kumplem śmiga zrobic questa... Ale ja i tak dlaej bede starał się rozwikłać tą kilku letnią zagadke na Securze... A innym rookstayerom życze powodzenia na innych światach!

Michoss
27-08-2007, 23:47
@vns.rlz
A ja zamek.

@Source
A teraz powiedz nam na jakiej podstawie twierdzisz, że ktoś z 1szym lvlem ma otworzyć kluczem, drzwi zamknięte magią? A w ogóle czemu znowu łączycie MM i SS?!

Marcin24
27-08-2007, 23:49
Oni mają duży level, są splamieni tym że już zabijali
Ta gra polega na zabijaniu, więc dlaczego ktoś, kto robi coś, co trzeba robić miałby nie zostać nagrodzony?

Zito
28-08-2007, 00:53
< deleted >

Marcin24
28-08-2007, 00:57
Zabijanie Huskie w Svar~ jest nagradzane kara ;)
Podobnia sytuacja z Monkami na Isle of the Kings...
Wyjątki potwierdzające regułę.
moze nie powinien plamic sie krwia ratow, trolli, i orkow? Moze powinien zdobywac doswiadczenie tylko i wylacznie na godych przeciwnikach? Np. na Minotaurach?
To już prędzej krwią AS. Pogłębiając się w tą teorię, do questu potrzebny by był jakiś Rar, bądź nawet ciało AS.

Zito
28-08-2007, 02:08
< deleted >

Marcin24
28-08-2007, 02:16
Wiec nie kpij ;) i nie zaprzeczaj z gory jakims 'glupim' teoriom
Znajdź w tym całym temacie chodź 5 nie głupich teorii.
Z gory zakladasz jakies regoly
To nie forum, tam muszą być reguły. Cała Tibia jest zbudowana na takich regułach.
Moze pelna solucja questow jest walkowana od dawien dawna na forach... tylko brakuje jakiegos malego szczegolu. ;) (dlaczego nie?)
Czy ja zaprzeczam? Cały czas szukamy, próbujemy znaleźć ten szczegół.

Zito
28-08-2007, 02:33
< deleted >

Marcin24
28-08-2007, 02:45
Zito, nie wczuwaj się tak, to tylko gra :D.
To co, chcesz obalić reguły? Mi po prostu chodziło o to, że te questy (jeśli są) to będą oparte na tych regułach, a nie na "mega, evul, super" RPG'owym opowiadaniu czy tym podobnym.

Zito
28-08-2007, 04:48
< deleted >

source
28-08-2007, 11:15
Otż dlatego sądze że tylko 1 lvl może je otworzyć bo tlyko on jest pokrony (bo nie zanzał walki i nigdy nikogo nie zabił)... A po zatym jak może być inaczej że naprzykład były już tkaie akcje że eskortowali 1 lvl i nie dało się otworzyć ale czym miał otworzyć? Nie miał klucza! A o magie to może chodzić o magię nieskazitelnego gracza, magie gracz czystego! My możemy żle interpretować napis z książki ,,Drzwi zostały zamknięte Magią i tylko Magie je otworzy" tu może nie chodzić o magie typu Exura, Utani Hur ale o magie taka jak wymieniłem wyżej... A po zatym ja nie mówię że MM ma związek z SS!

Diablczek
28-08-2007, 14:30
Ja mam 1 lvlowca na rooku i jakby ktoś chciał to może mnie tam odeskortować.

Teron-Gorefiend
28-08-2007, 14:37
A może to ma być 1lvl z RS (:

Michoss
28-08-2007, 14:41
@source
To czemu mówisz że tylko gracz Skromny/pokorny (tabliczka z SS) może otworzyć magią drzwi do mino maga?
@up
lol

source
28-08-2007, 16:52
Tak pisze w książce... Na wyspie gdzie jest SS... Ale dobra nie kłóćmy się tylko szukajmy dlaej...

Marcin24
28-08-2007, 19:39
Człowieku zrozum, nigdy nie zrobią takiego questa, którego może wykonać tylko player z 1 lvl'em i 0 exp.
Oczywiscie ze sa regoly. Tylko czy znasz je wszystkie?
Pewnie nikt nie zna, i właśnie w tym temacie takich reguł szukamy.
tu może nie chodzić o magie typu Exura, Utani Hur
No co ty! Na Rooku nie ma takiej magii, ale to szczegół...

source
28-08-2007, 21:17
Marcin ty jesteś taki głupi czy tylko takiego udajesZ????? Z ta magią Exura i Utni Hur to było przytoczenie że o taką magie niechodzi... o boże jaki koleś... :D

FireManFirek
28-08-2007, 22:10
Chociaż nie wieże że tak da rade zdobyć ss to wiem ze niektórzy wieżą. I dlatego co jakiś czas sprawdzam ile wazy jakieś ciało i przez zupełny przypadek natknąłem sie na ciało minosa.8o

Ciało to respi się nieregularnie w ,,mino hell" razem z uczniem Mino Maga.:cup:

Mam nadzieje że pomogłem. :)

Marcin24
28-08-2007, 22:12
Ciało to respi się nieregularnie w ,,mino hell" razem z uczniem Mino Maga.
Respi się tam w tym samym czasie, co AS?

source
28-08-2007, 22:16
Dobra Marcin nie kłóćmy si.e to ja tu walnełem bzdure... A z tym minosem to pomogłeś... Tylko że szkoda że AS respi się rzadko i na losowych serverach... ;/ Ale niekonieczne że SS zdobywa sie po ułożeni tych ciał z nadzwyczaainą wagą... A więc ten minos może się nawet nie przydać, ale można sprówować! Ja mam chara na Securze 13 lvl skile 14 club | 16 dist
18 sword | 22 shielding nick : Aido De'Rooker... Zrobi sektoś chara na Securze z chęcią pomoge zacząć i może wspólnie do czegoś dojdziemy...

Morderff
28-08-2007, 23:22
Hmm tylko czy FireMan mówi prawde z tym mino... Bo jesli tak jest to dobre i chyba przydatne odkrycie tylko czy to prawda...

Buszman
29-08-2007, 21:12
Witam,
Coś mi przyszło do głowy... Skoro jest ten tunel (ktoś powiedział "podkop") dokładnie w miejscu pod pomieszczeniem z MM to chyba warto coś pogłówkować. Moja teza jest następująca: 1 lvl 0 exp musi zostać eskortowany do mino hell. Nie wiem czy zauważyliście ale prawy koniec korytarza jest dokładnie w miejscu obok pieca, który znajduje się piętro up. Może 1 lvl 0 exp musi użyć w tym miejscu pick'a i zejść na dół po klucz, a następnie otworzyć drzwi? Może być tak, że nie da się "ropnąć" do góry, więc ktoś mógłby zrobić to za niego... Nie wiem, warto spróbować.
@Down
Jeśli było to sorrka, nie chciało mi się czytać całego tematu :S

Pozdrawiam.

Marcin24
30-08-2007, 18:31
@up
Było, to błąd mapy.

Krzys Nemptor
01-09-2007, 00:06
A ja pszeczytałem fszystkie 205 stron tego tematu. Strasznie mnie to zmenczyło. Czytałem bowiem te 205 stron nonstop pszes około 10 godzin. I mam swojoł teorję na ten temat. Otusz ja uwarzam rze spike sworda na rooko wogule nie ma! Swojoł teorje opieram pszede wszystkim na tym rze ja nigdy nie wyhodziłem z mjasta nawet po wbiciu 2 lvla tylko nadal siedziałem w mjeście i expiłem na ratach. A tam na ratach nie było spike sworda 8o

pbob13
02-09-2007, 02:12
Dobra jest przestańcie się kłucić. To temat do rozwiązywania questu a nie do obrażania...

@Topic
Przepraszam jeśli było. Widzicie tę kratke w mino hell? Tę inną niż ziemia. Według mnie tam musi stać ten 1 lvl z 0 exp i wtedy drzwi się odblokują. Prosiłbym kogoś żeby to sprawdził, bo chyba tunelu, którym się można wydostać z miasta na 1 lvlu nie zrobili dla jaj nie? Jeśli to nie będzie to to chyba jednak coś z tym 1 lvlem trzeba zrobić. :P

Krzys Nemptor
02-09-2007, 09:41
Dobra jest przestańcie się kłucić. To temat do rozwiązywania questu a nie do obrażania...

@Topic
Przepraszam jeśli było. Widzicie tę kratke w mino hell? Tę inną niż ziemia. Według mnie tam musi stać ten 1 lvl z 0 exp i wtedy drzwi się odblokują. Prosiłbym kogoś żeby to sprawdził, bo chyba tunelu, którym się można wydostać z miasta na 1 lvlu nie zrobili dla jaj nie? Jeśli to nie będzie to to chyba jednak coś z tym 1 lvlem trzeba zrobić. :P
Czytales chociaz caly ten temat? Czlowieku wątek 1 lvla z 0 exp był już omawiany ze 100 razy i nic to nie daje

leptys
02-09-2007, 16:05
Znalazłem coś ciekawego a mianowicie to że w jaskini z trollami tej gdzie można na ostatnim piętrze zobaczyć Mino Maga jest tajemniczy wodospad...
Jeśli SS zniknie leje się z niego zamiast wody...LAWA!! oto screen:

http://img502.imageshack.us/my.php?image=tibia0001ka1.jpg

a zaraz, no może po piętnastu minutach już jej niema. co to jest??
może trzeba łowić w lawie??? screen:

http://img299.imageshack.us/my.php?image=tibia0002pe6.jpg
czekam na odpowiedź.

PS: używałem bota :p

Marcin24
02-09-2007, 16:23
Na pewno leje się z niego lawa tylko wtedy, gdy SS znika? Chociaż jak dla mnie, to trochę podejrzane, lawa na wodzie...

pbob13
02-09-2007, 16:36
Hmmmm, jest na rooku jakieś miejsce z lawą? Może tam się teleportuje SoF jak zniknie?

Chociaż z innej beczki:
Hmmm Krzyś okej sora i wogóle, ale słuchajcie.
Co jeśli MM nie ma nic wspólnego z SoF? Wiem, że takie tezy już były. To przecierz koło SoF była tabliczka z tym 1 lvl nie? A wszystkie (chyba) wyprawy eskortowania były prowadzone do mino hell. Może trzebo go wyeskortować koło tej wyspy? Albo też nie... Może do ghula? Skoro ghul jest za ścianą to ściana jest iluzją i tam są drzwi, które 1 lvl może otworzyć? Skoro nikt tego nie sprawdził to nie można od razu zakładać, że to nic nie da. Więc proszę, żeby ktoś to sprawdził i napisał tutaj wnioski.

Jeśli ktoś ma mnie za to obrażać, wyzywać lub mówić, że się mylę to niech to zrobi kulturalnie (jeśli umie) i poda dowody.

Morderff
02-09-2007, 19:24
http://img443.imageshack.us/img443/5783/minomagiskrzynieyz1.jpg (http://imageshack.us)

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy te beczki czy co tam na tym screenie jest respi sie w komnacie mino maga normalnie czy coś może niezwykłego zobaczyłem? Bo to po save serva zobaczyłem.

Marcin24
02-09-2007, 19:39
@up
Najprawdopodobniej te wszystkie beczki respią się tam, a w to miejsce po prostu "popchnął" je MM.

Morderff
02-09-2007, 19:44
Na innym forum czytałęm podobny temat. To samo sie stało na Antice. I okazuje sie że to sie tam nie respi. Nawet gm przyszedł i coś powiedział ale nie rozumiem angola. Jeśli ktoś chce link do tego tematu z Antici to na pw bo nie wiem czy tuu moge reklamować inne forum. Pozatym też myślę że to sie tam nei respi bo było by takie zjawisko czesciej widac.

pbob13
02-09-2007, 20:52
Otóż to się tam respi. Przepraszam, nie mogę dać odsyłacza do innego tematu, ale przysięgam, że one tam były, są i będą. Mogę was zapewnić, że jakiś rok może dwa lata temu było o tym głośno na forum. Ludzie też sprawdzali czy mm musi odpowiednio przesunąć te beczki i nic z tego nie wyszło.

Edi_Guma
03-09-2007, 03:52
Generalnie tibiaauto pokazuje wodę w której nima ryb , jako lawę , stąd ci się to wzięło , a jeżeli chodzi o boxy w komnacie minomaga , to one zawsze tam są , i minomag czasem je przesówa naturalnie chodząc sobie po komnacie , a gm przyszedł kiedyś do gracza (nie pamiętam imienia) bo napisał na trade "omg minomage move boxes" i gm myślał że to bug......

Morderff
03-09-2007, 11:32
Hmm do dlaczego raz na ANtice była tylko skrzynia? A na harmoni pare skrzyń? I czy mm może rozwalać te skrzynie?

Krzys Nemptor
03-09-2007, 13:42
Hmm do dlaczego raz na ANtice była tylko skrzynia? A na harmoni pare skrzyń? I czy mm może rozwalać te skrzynie?
Kurde ludzie czytajcie caly temat zanim cos napiszecie.

Bylo to juz 100 razy sprawdzane!!! -.-

Mino mag rozwala skrzynie bo nie sa one questowe i tyle.

Morderff
03-09-2007, 14:12
Skoro je rozwala to zostaje rozwalone kawałki drewna na ziemi czy znikają?

codenamel
03-09-2007, 14:38
A jak Ci slime rozwala Crate'y to coś z nich zostaje? czy przypadkiem jest "puff!" chmura i finite? ...

EDIT:

A tak ogółem sądzę, że te 3 punkty nie przecinają sie ot, tak dla jaj. To raz.
W Quest Logu nie pojawiają się Questy z Rooka. Ludzie nie znają QSoF więc solucji nie ma. Rozmowy z NPC mogą być Questem, on nam o czymś opowiada, mówi, że np musi coś zrobić...
może dawać nam o czymś znać. To dwa.
Ghoul Room nie może być kluczem do zagadki, no, chyba że CipSoft uwzględnił go w updatcie jak dodawali druga strone wyspy, bo GR był przed SoF'em. To trzy.
Klucz może być wszędzie. Na Mainie w Quescie Paradox Tower, klucz jest w drzewie, kto by chodził, ustawiał coś, a potem biegał po każdym kamyczku i krzaczku?... To cztery.

Jak coś jeszcze wymyśle to dam znać. Odpowiedź jest, i to prostsza niż nam się wydaje.

Gofin
03-09-2007, 18:16
@leptys:
Albo to fake, albo pojawianie się lawy jest niezależne od znikania SSa.
Najpierw "zniknięty" SS:
http://img524.imageshack.us/my.php?image=spikeswordys7.png
I fotka wodospadu:
http://img205.imageshack.us/img205/7803/lawafz4.png (http://imageshack.us)

Zdjęcia zostały zrobione tego samego dnia w odstępie zaledwie kilku minut.

Krzys Nemptor
03-09-2007, 19:00
Nie wiem ile razy mam powtarzać wam o tym zebyscie zrozumieli ale powtorze jeszcze raz: spike sworda nie da sie zdobyc na rooku! Istnieje owszem quest na spike sworda ale polega on tylko na jego znikaniu. Spike sworda nie mozna sobie wziac. Nawet jakby komuś udało się dostać na wyspe z nim to i tak go nie weźmie bo przejscie jest zagrodzone kamieniami. Poza tym wydaje mi sie ze to jest tylko iluzja (taka jakie sa na powierzchni ghostlandu) i tak naprawde nic tam nie ma poza czystą wodą. Oprocz tego nie wiem czy komnata mino maga ma jakis zwiazek z ss czy tez nie ale powiem wam ze na 100% do niej sie nie mozna dostac. Dlaczego? Bo w ksiazkach i listach z mintwalin pisze wyraznie ze tylko magia jest w stanie otworzyc drzwi komnaty mino maga. A na rooku nie ma magii!! Są tylko antidote oraz life fluidy ale to wszystko jest magia lecznicza a za pomoca leczenia nie da sie przeciez otworzyc drzwi.

ARTURRO92
03-09-2007, 20:38
Ludzie chciałbym się wypowiedzieć na temat spike sworda.
1.On jest na rooku. Jest to pewna wiadomosc mam screena
2.Jest to jedyny spike sword na wyspie dla poczatkujacych.
3.NIESTETY NIE DA SIE GO WZIĄĆ (Jest tylko na pokaz)
4.Może ktoś kiedyś znajdzie sposób żeby go wziąć...(To oczywiście proszę mi napisać ;);););) )

Jeśli ktoś chciałby screena to proszę napisać na forum swoj e-mail a na pewno prześle.

Ameriov
04-09-2007, 14:15
@up
Bueheheh 8o

@topic:
Lawa to fake tak czy siak, a do pana dwa posty wyżej, poraz 1523252597905-tny powtórze, że jeśli spika da sie wogóle zdobyć, to nie robi się tego na wysepce.

Blood Angel
04-09-2007, 15:10
Pick quest jest po to żeby dostać się do klucza otwierającego drzwi w bear room -.-

@Topic
Wedlug mnie Apprentice Sheng ma coś wspólnego z drzwami do mino maga;) Sądzę że Magic Light Wand (który z niego wypada) otwiera drzwi. To moje zdanie...

pzdr

hmm pierwsze co mi przyszlo na mysł to, że quest ma cos zwiozanego z AS a jedyna rzecz jaka leci z niego nie typowa to MLW, pisane jest tez, że
zaden klucz wytopiony nie moze otworzyc tych drzwi, bo te drzwi zostały zamkniete magia i tylko magia je otworzy
Magic light wand jest rzecza magiczna moze bedzie mozna cos z tym zrobic...

Luakszenko111
04-09-2007, 15:59
Witaj stonga jak chcesz to moge ci pomodz to numer moje gg 8293866 i nei wierzew to co mwoia nooby ze ss nie da sie zdobyc X(

codenamel
04-09-2007, 16:53
Do Pana wyżej.
Nie znieważaj ludzi piszących, że nie da się zdobyć SoF'a... troszkę kultury.
Ja jestem za tym, że się da. No bo, sami powiedzcie, czy CIPSoft nie mówił, że WSZYSTKO da się zdobyć? Czy niektórzy nie mają Golden Helmetu, Demon Legsów etc...?
Wszystko jest do zdobycia, a to, że wszyscy idziemy złym tokiem, albo dobrym, ale odpowiedź wymyka się nam z rąk, to co innego.

Marcin24
04-09-2007, 16:57
Nie znieważaj ludzi piszących, że nie da się zdobyć SoF'a...
Nawet jeśli te osoby kłócą mimo iż nie mają dowodów?
@topic
Ja jestem za MLW, bo drzwi może otworzyć tylko magia, więc MLW świetnie pasuje (niekoniecznie do otwarcia drzwi, możliwe, że do pomocy).

Ameriov
04-09-2007, 17:06
Ja jestem za MLW, bo drzwi może otworzyć tylko magia, więc MLW świetnie pasuje (niekoniecznie do otwarcia drzwi, możliwe, że do pomocy).

@up: Napisał, że nie do otwarcia, co może lecz nie musi być prawdą.

codenamel
04-09-2007, 18:25
Kupił / wylootował...

@Marcin24
Chodziło mi o to, że on powiedział "nie wierze noobom, co mówią(...)".
Niech sie i nawet kłócą, niech sie żrą do żywego, ale to nie znaczy, że ma ich tak nazywać. Dlatego tak powiedziałem:).

MLW... myślę, że to ciekawa koncepcja. Jeśli MLW jest przedmiotem magicznym, a magia może otworzyć drzwi... To może jakiś NPC potrafi wydobyć z niej magie i umieścić ją w jakimś przedmiocie?
Wiem, że to dziwna teoria. Ale ja osobiście przeczytawszy mnóstwo tez i fantasy, myślę nad takim rozwiązaniem.
Wtem moglibyśmy ów przedmiot jak runę. A nóż, te drzwi podatne są na runę.
Ofc taką, którą byśmy - według tej teorii - zrobili.

Nie krytykujcie. Bo wymyśliłem i wyssałem to z palca:)

Krzys Nemptor
04-09-2007, 18:36
@up
Bueheheh

@topic:
Lawa to fake tak czy siak, a do pana dwa posty wyżej, poraz 1523252597905-tny powtórze, że jeśli spika da sie wogóle zdobyć, to nie robi się tego na wysepce.
LAWA to jest woda bez ryb bo wlaczeniu opcji "water revieling" czy jakos tak w tibiaauto (juz nie pamietam bo od dawna nie korzystam z tibii auto teraz mam lepsze boty)

@Blood Angel
Rotfl, czlowieku, bylo juz 100 razy sprawdzane. Sam mam mlw i nic. Nawet 1 lvl probowal z mlw otworzyc drzwi... Po prostu mlw to nie zadna magia to przyrząd do oświetlania tak samo jak torch tylko mocniejszy... A to musi byc magia ofensywna (zeby drzwi otworzyc) czyli co najmniej fire ball a takich rzeczy na rooku nie ma czyli drzwi nie sa do otworzenia, proste.
No kur....... sprawdzasz 100 razy a taki geniusz jak ty i tak nic do niego nie dociera i nadal będzie pluł swoje. Tylko czas ludzie tracą zeby obadać i obalać kolejne teorii a takie newbie wyskakują od nowa z tymi samymi -.-

codenamel
05-09-2007, 08:59
Wy sie sprzeczacie, a ja coś rano dzisiaj zauważyłem.

7:16 Only the humble may touch the Sworf of Fury.

Ja: Job
Obi: I am merchant, only the humble merchant.(...)

Myślicie, że skromniś może mieć z tym jakieś powiązanie. Tzn.. może on by nam pomógł?

pbob13
05-09-2007, 18:44
Prosiłem Was raz to poprosze i drugi... Nie kłućcie się ze sobą. To jest temat do obalenia lub potwierdzenia mitu o SoF i MM, a nie do kłucenia i wyzywania się...

To znikanie SoF'a to tylko bug jest (chyba). Choć sam w to nie wierzę.

Według mnie SoF i kamienie są poziom wyżej (jak na ghostlandzie) i jak on znika to schodzi na nasz poziom tylko nie widac to przez te iluzje.
Jeszcze inną tezą może być to, że SoF jest na naszym poziomie tylko jak znika to schodzi pod ziemię. Sprawdzał ktoś okolice pod ziemią jak SoF znikał? Niekoniecznie na -1 poziomie. Na -2, albo -3 jest labirynt mino. Może w nim się pojawia? Sprawdzi ktoś to?

P.S. Z polskiego nie miałem dobrych ocen dlatego proszę nie wyzywać/ośmieszać/wyśmiewać się ze mnie za złą ortografię, interpunkcję, albo inne rzeczy, w których raczej nie będę za dobry. Ja się przynajmniej staram, żeby nie wyjść na debila.

Gofin
05-09-2007, 18:57
Ale jest wyspa na mapie. Na poziomie 0.

punisher121
05-09-2007, 19:43
Marcin , gdyby bylo to do zdobycia juz dawno ludzie by go mieli !
Cipy by cos o tam napisali....
zreszta gdyby na tym forum byl by jeszcze licznik postow , kazdy z was za ten temat mialby od 150 postow wiecej :P
i kazdemu warna....
no nic :d spamujcie sobie marzeniami o nierealnych rzeczach - moze da sie tego sofa na OTSIE z rl map zdobyc , nie na tibi rl ;)

Katyusha
05-09-2007, 19:44
@Krzys Nemptor

Wreszcie na tym forum znalazła się osoba, która mówi coś sensownego i przede wszystkim (ba!) potrafi poprawnie posługiwać się językiem polskim. Tak, też stwierdzam, że przytłaczająca większość 'forumowiczów' to, bez owijania w bawełnę, analfabeci.
Najbardziej śmieszy mnie to, że kiedy stwierdzacie jakiś fakt , kilka postów dalej sami sobie zaprzeczacie (mam tu na myśli ww większość). W dodatku piszecie totalne bzdury, które z pewnością nie przyniosą odpowiedzi na żadną z zagadek Rook'a.
Ba! , sami bluzgacie innych za byle co. Tak prawdę mówiąc jest tu tylko kilkoro użytkowników , którzy naprawdę mają jakąś koncepcję na rozwikłanie tych tajemnic.

Jestem pewien, że za chwilę pojawi tuzin odpowiedzi totalnie obrażających moją osobę, ale w moim przeświadczeniu, potwierdzi to jedynie to, o czym pisałem kilka linijek wyżej.

Jeżeli ktoś chce rzeczywiście pogłębiać swoją wiedzę o zagadkach Rook'a , to polecam przeglądnięcie forum na www.tibianews.net i oczywiście WoT.

Czuwaj!

vns.rlz
05-09-2007, 20:25
http:// pl. youtube . com / watch?v=wZlwQ2k8078 -- to chyba nie jest fake.. taka postac istnieje i nawet w opisie na tibia.com ma w profilu napisane, ze go zdobyl..

TO JEST FAKE zal nie ma sworda.
nie pokazał = nie ma proste :)

orromiss
05-09-2007, 20:31
Co myślicie o tym komunikacie o ktorym napisali na tibia.pl

Faithfully minotaur mage has escaped from secret room!

Michoss
05-09-2007, 21:50
A czy któryś z was, superhipermegaziomalskiegeniushe, słyszał kiedyś przysłowie "w każdej legendzie jest krztyna prawdy"?

Wasze zachowanie można porównać do odbierania głodnemu bułki, żeby ją demonstracyjnie wyrzucić do śmieci.
Innymi słowy-prowokujecie do kłótni.
Tym samym przyczyniacie się do offtopu.

To chyba dostateczne powody, by dać wielce szanownemu Krzysiowi warna/bana.
Mam nadzieję że któryś inteligentny moderator weźmie to pod uwagę.

Miłego wieczora.

codenamel
05-09-2007, 22:41
Ok.
Powiem od siebie tak:
Ja osobiście tylko wysnuwam swoje koncepcje i nie będę ich tu przedstawiał, ponieważ prawdopodobnie zostałbym zbesztany za "ciastomózg"...ale skoro wszyscy, to wszyscy.

Jedną z moich koncepcji, jest powiązanie z Trójpunktem.
Skoro linia prosta przecina trzy punkty powodujące znikaja SoF'a, to logicznym dla mnie jest, biorąc pod uwagę lekcje fizyki, że każda akcja powoduje reakcję.
3 punkty - zniknięcie = reakcja.
Łatwo można więc wywnioskować, iż inna tego rodzaju akcja, powoduje pojawienie się SoF'a, tudzież upragnionego Sworda, na który kicham, bo "wale z mejsa". Nie twierdzę jednak tak jak niektórzy, że SoF od kopa ląduje w naszych rękach, albo jesteśmy teleportowani i solujemy Demona...to śmieszne.
Ja uważam, że następna akcja powoduje pojawienie się SoF'a z powrotem, co za tym idzie? Nasza akcja jest zła! Dlaczego tak myślę? Ponieważ:
Takie zjawiska robione są na wzór pętli. Np wieża opodal WT, otwiera się codzień i zamyka. SoF - stając odblokowujemy, wracając - zamykamy.
Z mojego punktu widzenia, to jest EVENT, a nie Quest.

To tylko moja teoria. Myślę jednak, że dany Event, nie jest Questem, aczkolwiek taki Quest jest i SoF w końcu wpadnie w ręce Rookstayer'a.

@Punisher
Mówisz, że CIPSOFT by coś o tym napisał?
Hmm...a nie napisał orzekając, że każdy item w Tibii da się zdobyć?;-)

pbob13
06-09-2007, 09:11
Ludzie nie chcecie pomóc to nie piszcie w tym temacie. Czy to takie trudne? Pisząc w tym temacie, że "Nie da się zdobyć SoF'a." to wy offtopujecie. Tutaj staramy się rozwiązać zagadki rookgardu i nikt z nas bana nie dostaje bo a) Nie offtopujemy tak jak wy. b) Nie bluzgamy się nawzajem (ci co chcą to rozwiązać) c) Staramy się pomóc wszystkim Tibijczykom i przekazać rozwiązanie zagadki.

@codenamel
Hmmm... Ja raczej uważam, że to nie jest Event choć mogę się mylić... Jednak co do tego znikania to jest tak, że jak go znikniemy to on znika na jakieś 10-15 minut.

Roy Dam
06-09-2007, 16:09
Ja uważam, że SoF da się zdobyć, tylko wszyscy idą złą ścieżką. Wg mnie po 'zniknięciu' Sof-a będziemy musieli porazmawaić z jakimś NPC.
A co do tych, którzy piszą, że CipSoft powiedział, że każdy item się da zdobyć:
Czy na mainie Spike Sworda nie da się zdobyć? Albo czy powiedzieli, że na rooku każdy item się da zdobyć?
To jest tylko moje zdanie, nie musicie się z nim zgadzać:P
Aha a co do wiadomości, że MM wydostał się ze swojego pokoju, to jest kolejny dowód na to, że SoF quest to nie tylko bujda.

codenamel
06-09-2007, 17:32
Dzięki za skomentowanie mojej teorii... rozważam Twoją sugestię, aczkolwiek nie wiedziałem, że znika na 10-15 minut. Dziękuję:)

Co do MM i jego "zniknięcia".
NIKT nie wie czy zniknął i wyszedł, powód?
Niefart:<
Nikogo nie było wtedy na minohell. A mi się wydaje, że albo on wyszedł tylko jednymi drzwiami z 2, albo to drzwi otworzyły się na kilkanaście sekund... Nie wiem, tak tylko myślę.

A co wy na moją teorię, że tylko "the humble" może wziąść Sword, a akurat Obi mówi, że jest "only the humble merchant"? Taki skromniś?:> Taki, że może wie jak go zdobyć?

PS:

Roy, pozdrów Death Company na Kyrze ode mnie :D - Mystica ;]

Qapek
06-09-2007, 22:23
komunikat głosi że minomage wydostał się z sekretnej komnaty.
wnioskuję więc że na rooku istnieje także inna komnata minomaga,
według legendy MM zamknął się w pokoju żeby naprawić ten tajemniczy teleport, może w.w sekretna komnata to coś w rodzaju warsztatu?

ps: jest to moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać.

codenamel
07-09-2007, 07:58
Co do Pana wyżej, to jest to interesująca teoria.
Podsunęła mi ona myśl...
Jeśli MM zamknął się, by naprawić teleport, to gdy go naprawi, coś powinno się stać.
I teraz:
1. Gdy go naprawi wyskakuje Event, że się wydostał:
a) w prawo, do Minohell.
b) przez naprawiony teleport ( gdzie?...;/ ).
2. Nie chodzi w ogóle o tego Minoska

Diablczek
07-09-2007, 13:44
A może chodzi o to że tylko 1 lvl skromy bez expa może dotknąć SSa

Salarigoth
07-09-2007, 14:16
ja sie tylko 1 dziwie po jakiego grzyba wam ten ss ,zabic ghoula i mino maga co z tago bedziecie miec ?

gutek95
07-09-2007, 14:57
Co do tego filmiku to moze bydz ots ktory ma takie miejsca
Czemu tak uwazam kiedy on cos mowi to pisze "Shadow Rex Mowi:"
a to pierwszy punkt ze to moze byc najzwyklejsze popisowa !!!

orromiss
07-09-2007, 15:36
Moze trzeba cos srobic zeby ten MM ,, Naprawil ten teleport". Moim zdanioem poprostu jakis gracz przez przypadek zrobil cos co otworzyło te drzwi na kilka sekund i moze te drzwi to cos wrodzju bramki levelowej i tylko gosc z 1 levelem moze przez nie przejsc.( w momencie otworzenia)

LomilThol
07-09-2007, 17:01
A może mino mag naprawił teleport wlazł w niego i dlatego pisało że wydostał się z tego pokoju i może tylko wtedy można wejść przez te drzwi, może ten teleport nie jest do Mintwalin (??) tylko do specjalnego pokoju gdzie minosy trzymały specjalną broń żeby zniszczyć ludzi przybywających na rooka, może mino mag naprawił teleport i mógł dokończyć tą broń ??

A co do tego że niektórzy mówią że ten pokój nie jest sekretny bo każdy zna do niego drogę... On jest chyba bardziej ukryty niż pokoje w środku miasta

Luakszenko111
07-09-2007, 17:34
jesli chcecie sie dowiedziec czy shadow rex am tego ss to sie go zapytam bo etz gram na inferna tam gdzie on 2 charem jak ebdzie to zrobie screna :):D

codenamel
07-09-2007, 22:31
Nie ma sensu robić wywodu KTO ma SS...
Nie ma, ponieważ kto by go miał, miał by też na tyle inteligencji, żeby się
nie chwalić, tak by go zasypywano, że chyba by sie powiesił.

Po drugie, ktoś pisał, że wtedy jak on przechodzi, ktoś na pierwszym lvlu mógł by wejść w drzwi. Na wyspe trzeba mieć 2 level :|.

Myślę, że z "The humble" chodzi o coś innego...
Ale OBI ma te same itemki co Dixi, więc o co w tym może chodzić?
Spróbujmy to rozwiązać, bo myślę, że to jest wskazówka.

Marcin24
07-09-2007, 22:36
a wyspe trzeba mieć 2 level :|.Można mieć 1 lvl.
Ale OBI ma te same itemki co Dixi, więc o co w tym może chodzić?Obi ma te same itemki, bo przemycał je z Castoramy. Nie zadawajcie takich pytań.

codenamel
08-09-2007, 00:39
Marcin jak nie rozumiesz sugestii, to jej nie komentuj.
Wszystko miało sprowadzać się do "skromnego", a Dixi nic o tym nie mówi, mając te same itemy 4sale.

A co do tego 1 levela, jakim prawem wyjść na wyspe poza miasto na 1 lvlu? ;o

Scobel
08-09-2007, 00:45
Marcin jak nie rozumiesz sugestii, to jej nie komentuj.
Wszystko miało sprowadzać się do "skromnego", a Dixi nic o tym nie mówi, mając te same itemy 4sale.

A co do tego 1 levela, jakim prawem wyjść na wyspe poza miasto na 1 lvlu? ;o

No mozna i to kazdy wie nie od dzis, a jakim prawem, prawem prawdopodobienstwa ujscia z tej wyprawy z zyciem :) ... to jest to prawo ze skoro mozesz to to rob :)

codenamel
08-09-2007, 07:51
Gram na rooku i o tym nie wiedziałem.
W takim razie zwracam publicznie honor i przyznaję się do błędu.
Czy to przejście jest którąś z dziur z miasta?

Będę wdzięczny za informację, człowiek całe życie się uczy... :)

@EDIT:

Scobel, popatrz jak korzystnie napisałeś. Obaj gramy na Neranie, a ja nie zwracałem uwagi na Twój nick na rookstat.com :)
Napiszę do Ciebie.

Soldier of Harlen
08-09-2007, 14:29
No mozna i to kazdy wie nie od dzis, a jakim prawem, prawem prawdopodobienstwa ujscia z tej wyprawy z zyciem :) ... to jest to prawo ze skoro mozesz to to rob :)
OMG a co to za problem wyjsc z miasta na 1 lvlu? Biore sobie eq z rookstayera, kupuje w ch** life fluidow i rozwalam wszystkie potwory jakie mi po drodze stają wlacznie z mino.

Marcin24
08-09-2007, 14:47
OMG a co to za problem wyjsc z miasta na 1 lvlu? Biore sobie eq z rookstayera, kupuje w ch** life fluidow i rozwalam wszystkie potwory jakie mi po drodze stają wlacznie z mino.
Tak, tak na pierwszym lvlu będziesz miał tyle kasy, i takie skille, którymi spokojnie rozwalisz Minotaura.

Diablczek
10-09-2007, 09:02
Po drugie, ktoś pisał, że wtedy jak on przechodzi, ktoś na pierwszym lvlu mógł by wejść w drzwi. Na wyspę trzeba mieć 2 level :|.
.

A W CALE NIE PRAWDA.Istnieje przecież specjalne przejście dla 1 lvl ale tam są poison spidery i ktoś musiał by go odeskortować.A i jak ostatnio byłem na minosach tam nad mino hell gdzie są te orki i 3 minosy widziałem jakąś dziurę przy stalaktycie która jest gdzieś tak nad pokojem mino maga ale nie miałem shovela i nie sprawdzałem jej.

Marcin24
10-09-2007, 18:18
A W CALE NIE PRAWDA.Istnieje przecież specjalne przejście dla 1 lvl ale tam są poison spidery i ktoś musiał by go odeskortować.
Dużo razy będziecie go jeszcze poprawiać?
A i jak ostatnio byłem na minosach tam nad mino hell gdzie są te orki i 3 minosy widziałem jakąś dziurę przy stalaktycie która jest gdzieś tak nad pokojem mino maga ale nie miałem shovela i nie sprawdzałem jej.
Było, sprawdzone kilofem, łopatą, kataną, krzesłem lub innymi meblami kuchennymi i bóg wie jeszcze czym.

Diablczek
10-09-2007, 18:35
Czy ktoś na rooku nie wie przypadkiem czy gdzieś tam jest łom?Może mają go handlarze jacyś lub coś

Ashael
10-09-2007, 18:39
Czy ktoś na rooku nie wie przypadkiem czy gdzieś tam jest łom?Może mają go handlarze jacyś lub coś

Ale drzwi do pokoju mino maga "może otworzyć tylko magia" :<

Marcin24
10-09-2007, 23:14
Czy ktoś na rooku nie wie przypadkiem czy gdzieś tam jest łom?Może mają go handlarze jacyś lub cośNa 99% nie ma go na Rooku.
Tak. Nie widziałeś co tam jest?! Tam jest WIADRO! Czy ty byś nie chciał wiadra Toma?!Myślisz, ze co powiedział ten koleś co dostał DSL?
"Chciałem tylko wiadro, TYLKO WIADRO! A oni mi dali jakieś bezwartościowe gacie!"

Rocket Slayer
10-09-2007, 23:50
Ashael, ":<" to MÓJ emotikon, tak samo jak ";[" jest LolnY'ego, więc przestrzegam cię, NIE UŻYWAJ GO, BO BĘDZIESZ WIECZNIE PRZEKLĘTY!

Buahahaha tym mnie rozwaliłeś...

@Topic: NPC na pacc area, tam koło nory zajęcy jest nie przydatny? Próbowałem wiele różnych haseł ale widocznie za malo bym się mógł czegoś ciekawego od niego dowiedzieć...

Czemu sądzicie, że Apprentice Sheng ma związek z dostaniem się do Mino maga? Może cipsoft wstawił go tylko z tego powodu bu był jakiś nowy potwór i żeby rookstayerzy sie czymś zajęli? Ale to moja opinia... powodzenia w szukaniu

Michoss
11-09-2007, 00:41
Wiem, Slayer, rozwalam tym lepiej niż transformerzy :<.

Czemu sądzimy że AS ma wiązek z MS? Może dla tego że AS jest uczniem minomaga, a raczej nie uczył się czarować przez ścianę.

Diablczek
11-09-2007, 17:13
Odpowiedź możemy mieć pod nosem więc co to może być?Na rooku istnieje jedynie maga z lifefluidami i uzdrawiającym Dallheimem i Cipfriedem

Scobel
11-09-2007, 17:22
Odpowiedź możemy mieć pod nosem więc co to może być?Na rooku istnieje jedynie maga z lifefluidami i uzdrawiającym Dallheimem i Cipfriedem

AS uzywa magii rowniez :) ... Magia mozna nazwac tez znikanie SS :)

Marcin24
11-09-2007, 18:13
@up
Racja, ale temat o MLW nie jest zamknięty. Np. dlaczego z AS wypada MLW? Przecież nikt nie będzie jej używał. A gdyby mieli jakiś Rar'ek dać, to mogliby dać coś, co nie ma zastosowania.
Chociaż z drugiej strony, co można by tym zrobić.
To moje zdanie, nie potwierdzone żadnymi dowodami itp.

Michoss
11-09-2007, 18:19
Chociaż z drugiej strony, co można by tym zrobić.

Załączyć wanda i "używać" drzwi?

EDIT:
Tak, wiem że już ludzie próbowali!

Marcin24
11-09-2007, 18:56
Załączyć wanda i "używać" drzwi?
Chodziło mi o to, że za bardzo nie ma z tym co zrobić, najwyżej "włączyć", tak jak mówisz.

Diablczek
11-09-2007, 19:46
Ludzie ta różdżka jest jedyną magią którą my możemy stosować na Rooku!!!!!
Wiem że ci z CipSoftu nie umieścili by magic light wanda na darmo, może można z tym coś zrobić ale nikt jeszcze tego nie wymyślił a może to rzeczywiście tylko świecidełko.

Scobel
11-09-2007, 19:55
Ludzie ta różdżka jest jedyną magią którą my możemy stosować na Rooku!!!!!
Wiem że ci z CipSoftu nie umieścili by magic light wanda na darmo, może można z tym coś zrobić ale nikt jeszcze tego nie wymyślił a może to rzeczywiście tylko świecidełko.

A czemu niby ta rozdzka jest magiczna ?? Bo swieci ?? A LF dodaje zycie ... po wypisciu, MWL to chyba nie podchodzi pod magie :P

Diablczek
11-09-2007, 19:58
No ale to przecież różdżka a nie zwykła pochodnia.

Scobel
11-09-2007, 20:11
No ale to przecież różdżka a nie zwykła pochodnia.

No chyba wiem o co chodzi skoro pisze MWL-z tego wynika ze ty nie wiesz ...

Marcin24
12-09-2007, 18:48
MLW sama w sobie jest magiczna.
@Scobel
A według ciebie dlaczego akurat MLW wypada z AS? Tak tylko pytam, nie wątpię w to co mówisz.

R.R.
12-09-2007, 21:45
Apprentice Sheng

Loot: 0-8 gp, 0-2 Dead Snakes, 0-2 Torches, Leather Helmet, Leather Legs, Knife, Minotaur Leather, Magic Light Wand

MLW wypada z ASa bo CipSoft tak chciał. Nie wciśniesz kitu, że Mino używa magii, dlatego z niego leci MLW

Marcin24
12-09-2007, 22:16
MLW wypada z ASa bo CipSoft tak chciał.
No co ty?
Nie wciśniesz kitu, że Mino używa magii, dlatego z niego leci MLW
Gdyby nie używał to również leciała by z niego MLW? Bo nie rozumiem dlaczego różdżka miała by lecieć z potworka, który walczy w zwarciu.

LomilThol
12-09-2007, 22:17
Skoro pochodnie z niego wypadają to po co jest MLW ??
Mi się wydaję że to MLW jest "kluczem"

Salarigoth
12-09-2007, 22:21
A mzoe trzeba trzymac MLW w rece i probowac otworzyc drzwi od MM albo od pokoju obiego ?

Z mm by sei zgadzalo cos musisz jednak zrobic zeby do nieog sie dostac a magia jednak jest nie ?

vns.rlz
12-09-2007, 22:24

tez mi sie tak wydaje :o

Marcin24
12-09-2007, 22:32
Trafna uwaga.
A mzoe trzeba trzymac MLW w rece i probowac otworzyc drzwi od MM albo od pokoju obiego ?

Z mm by sei zgadzalo cos musisz jednak zrobic zeby do nieog sie dostac a magia jednak jest nie ?
Próbowano już wiele razy, z tym samym, negatywnym skutkiem.

Potitek
14-09-2007, 20:28
Cos w tej teorii jest. A moze to 1 lvl ma otworzyc te drzwi mlv bo cos tam gdzies pisze ze tylko skromny ludek moze miec ss. ;)

Scross'Rooker
16-09-2007, 11:10
Simon, Spokojnie. Ten gość może mieć racje z tym, że SoF jest tylko dla ozdoby dajmy na to Skarbiec w kazo, to nie jest argument tylko fakt. Z tąd wiadomo, że do skarbca nie da sie dostać, a historyjki o jakimś gościu wrzucającym legsy do wody były bujdą.

granat85
16-09-2007, 13:10
... a historyjki o jakimś gościu wrzucającym legsy do wody były bujdą.
koles wrzucil legsy do wody bo go dorwali jak byl bez aol'a, a nie chcial zeby gildia z ktora toczyli wojne miala je gdyby mu wypadly

Cóż skoro Sunrise dostał kiedyś brass armora na rooku to czemu nie odpisuje na priwate msg?On wie jak się dostać do MM i po prostu nie chce się z nikim podzielić swoją wiedzą.
A jak myslisz, czemu MDW nikomu nie odpisuje? bo ma dosyc "Fri Itans Plex" itp. i dal ignore MSG, z Sunrise jest tak samo tylko na rooku.

Marcin24
16-09-2007, 18:57
koles wrzucil legsy do wody bo go dorwali jak byl bez aol'a, a nie chcial zeby gildia z ktora toczyli wojne miala je gdyby mu wypadly
Albo dlatego, że kończył z Tibią. Tego nie można być pewnym.
Cóż skoro Sunrise dostał kiedyś brass armora na rooku to czemu nie odpisuje na priwate msg?
Ciesz się, że w ogóle wiesz na 100%, że ma ten Brass Armor.
Simon, Spokojnie. Ten gość może mieć racje z tym, że SoF jest tylko dla ozdoby
Dowody plx.

Rav
16-09-2007, 21:01
wydaje mi sie ze posty wcielo bo juz sie chyba na tym forum wypowiadalem na ten temat jesli chodzi o ten mistyczny brass armor to norma kiedys lecial sobie z mino a ze sunrise gra juz dosyc dlugo to dropną go, bywa. a jesli chodzi o te wasze strategie na zdobycie tego calego sof'a to coraz wieksze bzdory wymyslacie zapewne niedlugo bedize teoria ze trzeba wyczyscic caly mino hell z fista a wtedy mino sam sobie otworzy drzwi i bedzie duel a nastepnie droga do sofa sam jestem rookstayerem ale nawet sie nie ludzie ze ten scyzoryk jest do zdobycia tyle ze z jednej strony cipy zrobili jakiegos tam mino maga teleport close door i niezly powod dali tym do myslenia

Marcin24
16-09-2007, 22:36
zapewne niedlugo bedize teoria ze trzeba wyczyscic caly mino hell z fista
Nie wymyślą, już sprawdzone.

Scobel
17-09-2007, 12:10
Meczac sie 3 dni przeczytalem caly Temat.

Co do domkow to na szczescie ta czesc stala sie - N/C
Co do SS ostatnio tez zapanowala cisza - przelomem bylo odkrycie jak zrobic by SS znikl.
Co do MM - ludzie nie piszcie wypowiedzi w stylu "Podejdz z MWL na 1 lev do drzwi moze sie otworza". To nic nie da, a potem przyjdzie taki nowy uzytkownik i odrazu zaczyna sie spam.

Ogolnie na te multi ilosc stron w tym temacie moglo by zostac ich z 1/5 i to tylko po to by bylo co czytac nie koniecznie w celu uzyskania wielkiego olsnienia.

Quest na rooku nie bedzie bardziej zawansowanym questem niz ktory kolwiek na mainie. Wiem zaraz powiecie mi o SS i znikaniu, a ja powiem ze poprostu na mainie mamy wszystko najczesciej podane na tacy dzieki TS i to dla tego main wydaje sie byc banalny chodz nie jest. Kto by zgadl o co chodzi z Olejem i

Diablczek
19-09-2007, 20:36
Sunrise dostał tego brassa podczas testu serwera kiedy mino mag uciekł no to znamy historię brassa. :]

Michoss
19-09-2007, 21:51
@up
Pierdoły. Ten nigdy nie udostępniany przedmiot to była złota figurka z gratulacjami.

Scobel
20-09-2007, 17:07
Dzis sie stalo cos dziwnego, a moze poprostu ja to dopiero dzis dostrzeglem wiec pisze.

Z nudow postanowilem sobie pobawic sie w znikniecie SS z wysepki :) ...
Poszedlem do jaskini z rotwormami, wybilem je i "pochodzilem" po kratkach na ktorych trzeba stawac by SS znikal. Wychodzac jak zawsze widzialem cialo czlowieka ktore respi sie w gornej czesci ow jaskini w prawym rogu.
Udalem sie do wyspeki by sobie sprawdzic czy znikl mi SS. SS znikl wiec wszystko bylo good. Po chwili mysle sobie a moze cos w ciele sie respi po zniknieciu SS. Wracam a ciala nigdzie nie bylo. Byl tam jeden osobnik ktory sobie trenowal na szkieletach. Powiedzial ze ani on ani nikt inny nie wchodzil na gore i tym bardziej nie ruszal ciala.
Policzylem wszystkie ciala tam dalej gdzie klucz sie lootuje z ciala i tez ciala przy samym quescie ich ilosc sie zgadzala ...
Zniklo tylko te 1 cialo w gornej czesci jaskini.

Czy juz ktos o tym pisal, i czy moze ktos to sprawdzic u siebie bo do jutro tej tezy nie sprawdze czy znikanie SS jest zalerzne ze zniknieciem ow ciala ??

Jesli bylo to sorki

Gunsllinger
20-09-2007, 17:08
Powiem tak z tego tematu nic nie wynika. Trzyma on się to już prawie rok. Został założony za czasow mojego pierwszego Rookstayera w 06r...
W dwóch słowach : żal i spam... Wiem, że autor bardzo sie postarał, ale jednak to co napisał jest bez składu i ładu, a co do tematu czemu Autor nie zdobył SS, skoro brzmi on " Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki"
P.S Przykro mi, że muszę cały czas tylko krytykowac...

Pozdrawiam:D

Gunsllinger

Blorn
20-09-2007, 22:59
Siema,Nie gram na roku ale ten temat bardzo mnie zaciekawil.Czy moglby ktos wszystkie informacje zebrac do kupy a nie bezsensofnie sie klucic? ...>.<
wg mnie trzeba cos pokombinowac z Hyacyntem~ i tymi skalami kolo niego... Mozliwe ze da sie tam wejsc pudelkami i tam np bedzie "rat" ? XD (to oczywiscie sugestja :P ) Pozdro ;P [sry za bledy]:baby: Aha i jeszce jedno pytanie czy zalozyciel tego tematu udziela sie w nim jeszcze? Bo on zapoczatkowal ten temat i dzieki niemu wiemy (przynajmniej ja wiem) z kad sie wszystko wzielo :P
Pozdro dla wytrwalych :)

Gofin
21-09-2007, 01:56
@Blorn
Tak, autor tego tematu nadal się udziela. Zapomniał passy do konta "Stonogi" i teraz udziela się pod innym nickiem. Nie zrobiłbym mu chyba nic złego wyjawiając nick, jednakże jeżeli będzie chciał się "ujawnić" to sam to zrobi ;p

@Scobel
Chyba nie było. Jak przetestujesz: daj znać.

@Gunsllinger
Rzeczywiście przydałoby się zrobić podsumowanie całego tematu, ale kto się tego podejmie? Tyle roboty...

Marcin24
21-09-2007, 18:28
@Scobel
Sprawdź to jeszcze raz na spokojnie, najlepiej z kolegą, który by doglądał ciała.
A kto to sprawdzał?
Jak sobie przypomnę nick to ci napiszę, ale po update takie coś, to już nie jest wyczyn.

Michoss
21-09-2007, 20:57
@up
1) A myślisz że jak do Ch. by się to sprawdzało? Do rejestracji by przyjeżdżało dwóch chłopa żeby delikwenta obejrzeć i wylegitymować?
2) A wiesz że to by zmniejszyło "populację" Tibia.pl o jakieś 95%, nie?

Blorn
21-09-2007, 21:00
Powinno być jakieś ograniczenie wiekowe (np. zarejestrować sie mozna dopiero po ukonczeniu 18 lat) bo żygać mi się chce jak czytam posty ludzi ze znajomoscia ortografii na poziomie pierwszoklasisty.
pff kazdemu moze sie zdarzyc ... a nie mogles tego napisac na priv? ...
co to tematu zauwazcie ze za drzwiami od strony mino hellu sa energy fieldy ;D to jest zapewne ta magia tworzaca jakas bariere ;D czy moglby ktos sprawdzic czy np po zniknieciu spike sworda lub jakiegos innego "manewru" znika przynajmniej 1 energy field? :D
Przestancie sie klucic i komentowac czyjes "bledy" bo 70% (lub wiekszej czescie) nie chce sie czytac calego tematu ...
i czy moze ktos zebrac do wszystko do "kupy" ? :D
(sry za bledy ) :P

Rotherdamie
22-09-2007, 03:34
Cóż skoro Sunrise dostał kiedyś brass armora na rooku to czemu nie odpisuje na priwate msg?On wie jak się dostać do MM i po prostu nie chce się z nikim podzielić swoją wiedzą.

wiesz jakby komus powiedzial to ten drugi by sie podzielil wiedza z trzecim itd. i brass armor nie bylby juz taka legenda rooka.Urzadzane by byly najwieksze noobhunty i kazdy mieszkaniec rooka by mogl kupic go potem jak zwykly chain armor. Tak wiec nie zawracaj glowy Sunrise .Zapytaj sie MDW czemu ci nie odpowiada jak nic nie robi a piszesz mu na pm hehe.

Maxpixel
22-09-2007, 11:10
ee ...
Koniec zacznijmy mówić o Rooku ;)

Powiniemy to wszystko ogarnąć ...
Jest tak zwana dźwignia "Toma" ... Dziwna krata za którą jest domek ... skrzynki ... Ktoś ma jakieś hipotezy ?

SS da się wyciągnąć ale to nie jest proste wymagane by były 2 ekipy na Mainie i Rooku w jednej księgarni na Mainie jest opisane sporawo o SS ... Tak donosi mój informator na Mainie ...

Obalam teorię związana z położeniem dedów na nagrobki i wyleniu krwi albo czegoś na czaszkę to OTS... Krew wylewa sie na czaszkę ... przykrywa czszke to błąd a na RL Tibi wylewa się pod czaszkę nie przykrywa jej ...

Macie jakieś inne informacje ?

Maxpixel
22-09-2007, 16:08
Jak pierwsza faza SS to wchodzenie na odpowiednie kratki na Rooku i on znika to już wszystkiego możemy się spodziewać ... :p

Tam jest takie pęknięcie ... Może trzeba w to z ktany albo Kilofem ?! ... Co wy na to ? ;)

Trzeba zebrać ekspedycje i przekopać cały rook ... Kilofem ... :D

popek50
23-09-2007, 10:39
Przeczytałem cały temat (co było wyczynem) i nie pamiętam czy było coś takiego: Mamy 8 lvl idziemy do Oracle i gdy pyta się o miasto to mówimy rookgaard. Może to coś da...

Pozdrawiam

Herbi_Oxyna
23-09-2007, 15:39
Mógłby ktoś wszystko streścić, co jest w tym topicu, bo dużo tego.

Scobel
23-09-2007, 20:37
Mógłby ktoś wszystko streścić, co jest w tym topicu, bo dużo tego.

Poza spamem nic. Bo jak wiadomo procz znikania SS nic sie nie zmienilo ... tzn poza odkryciem jak znika SS.

popek50
23-09-2007, 20:44
Niestety moja teza obalona :confused: Oracle odpowiada: CARLIN, THAIS OR VENORE?

orromiss
24-09-2007, 17:05
Niech ktos podsumuje ten temat! Trzeba zebrać tą garstkę informacji jakie mamy tego nie będzie duzo tylko tyle ile stonoga napisal kilka linijek o znikaniu spike sworda i moze troche akapitow o tym do czego powoli doszlismy.

Jlimakd
24-09-2007, 17:21
Przez całe 215 :o stron nie można dowiedzieć się nic nowego, wszystkie posty napisane są w stylu "myślę, że się da/ że się nie da", żadnych potwierdzonych teorii, 215 stron przynudzania bezcelowymi wypowiedziami...

Marcin24
24-09-2007, 17:30
Jak tacy jesteście mądrzy to czemu nie podsumujecie sami tego tematu?
Myślicie, że ktoś podejmie sie takiej "brudnej roboty"?

Scobel
24-09-2007, 17:37
Jak tacy jesteście mądrzy to czemu nie podsumujecie sami tego tematu?
Myślicie, że ktoś podejmie sie takiej "brudnej roboty"?

Ale co tutaj tak prawde piszac jest do zsumowania ?? Chyba tylko ile jest postow ze spamem itp itd.

Marcin24
24-09-2007, 18:15
Ale co tutaj tak prawde piszac jest do zsumowania ?? Chyba tylko ile jest postow ze spamem itp itd.
Nie przesadzaj jest kilka ciekawych postów, trochę informacji. Coś by się zebrało. Ale jak patrzę na ten śmietnik, w którym trzeba by tego szukać to...

Scobel
24-09-2007, 18:19
Nie przesadzaj jest kilka ciekawych postów, trochę informacji. Coś by się zebrało. Ale jak patrzę na ten śmietnik, w którym trzeba by tego szukać to...

Hmm no ja smiem napisac ze nie jednak nie ma tutaj nawet 1% informacji ktore mogly by nam pomoc np w rozwiazaniu "zagadki" MM, Ghula itp itd.

Michoss
24-09-2007, 18:38
Dajcie linki do wszystkich większych tematów o legendach Rooka. Postaram się wszystko upchnąć jakoś, i założyć z tym nowy temat, a te niech wywalą. Cya.

Marcin24
24-09-2007, 19:27
Tu (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=107889) link do tematu o Ghoul'u. Jest tam dużo informacji, zebranych przez Nathair z podobnego śmietnika jak ten.

Matti Hautamekki
24-09-2007, 19:46
nie chciało mi się czytać ponad 216 stron.. ale wiem tylko że dallheim BYŁ na mainie..
18:34 Finivax [2]: King
18:34 Dallheim: HAIL TO THE KING!

co by wiązało się z tym że składał przysięgę królowi.

18:32 Finivax [2]: Dallheim

18:32 Billy: One of the kings best men, here to protect us.

i co wy na to?

Marcin24
24-09-2007, 20:05
Amber też była na Mainland'zie, i co?

Fpitolony w sprawe
24-09-2007, 21:15
No i po milionach stron spamu czegos sie dowiedzielismy ;)

Scobel
24-09-2007, 22:03
No i po milionach stron spamu czegos sie dowiedzielismy ;)

Ze SPAM to ZUO ... tak na powaznie, to naprawde dobrze by bylo gdyby to ktos uporzadkowal a modek potem by reszte zdellowal :)

Diablczek
25-09-2007, 08:16
Nikt nie powiedział tu nic o sytuacjiach z pacc arena, myślę że ktoś powinien też tam poszukać.

Marcin24
25-09-2007, 23:25
Nikt nie powiedział tu nic o sytuacjiach z pacc arena, myślę że ktoś powinien też tam poszukać.
Oczywiście nikt nie był na tyle inteligentny i nikt tego dotąd nie sprawdził.
Dzięki za uwagę.

darushu
27-09-2007, 15:36
http://img211.imageshack.us/img211/2181/29704182gx3.jpg (http://imageshack.us)
Albo ja troche to wyolbrzymiam, albo to pomieszczenie, a właściwie rozmieszczenie filarów jest troche dziwne. Żółtym kolorem w sam raz wychodzi trojkąt równoboczny, to z tymi schodkami i 2-ma filarami (na czerwono) to moje juz wyolbrzymienie. Poprostu w dziwnym skosie nie ktore sa ulożone.

Celowo? Specjalnie?

Próba 1: Spróbowalem zniknąc SOF'a w sposób dość oryginalny...
Postanowilem postawic na obu polach potworki... po czym obtoczylem je boxami etc. skutek? SOF nie zniknął.

Próba 2: Dwóch kumpli weszlo w pola które rzekomo znikają SOF'a, po czym ja udalem sie do mino hell... oblookac. Efekt, nic nowego :D Aczkolwiek dość dlugo nie pokazywal sie mino mage co wzbudzilo moje watpliwosci, jednak po kilku minutach sie pokazal...

Scobel
27-09-2007, 16:06
Up.

Tez kiedys na to zwrocilem uwage ale to raczej nie ma zwiazku z SS ... taka jaskinia i takie rozmeiszczenie najrealniejsze i najbardziej poprawne ... Ale to Tibia w niej jest wszystko mozliwe :) ...

Co do potworkow to tak samo jak z innymi questami gdzie to gracz musi wykonac dana czynnosc nie potworek :) Wszystki wina skryptu :)

Yallah
27-09-2007, 21:50
@darushu

Z całym szacunkiem, ale lepiej weź przyłóż linijke do monitra i sprawdź czy na pewno to jest trójkąt równoboczny (ma wszystkie boki równej długości).

Y'all

Patton
27-09-2007, 23:12
A naprzyklad mnie interesuje jedna rzecz mianowicie na tibian earth pod komnata mino maga jest jakies pomieszczenie nie wiem czy to blad czy co?

Marcin24
27-09-2007, 23:22
A naprzyklad mnie interesuje jedna rzecz mianowicie na tibian earth pod komnata mino maga jest jakies pomieszczenie nie wiem czy to blad czy co?
Tak to błąd. Ile razy się jeszcze oto będziecie pytać?

Maxpixel
28-09-2007, 09:17
Coś mi tam nie pasi alb Tibia Earth jest zbugowana albo ...

Co to za kwadracik w tym wąskim przejściu co się tam bloczy ludzi czasami :D
Bug ?
Skąd wiadomo że tam za Mino Magiem jest akurat taki korytarz i tak biegnie i że jest tam TP !?
Musze pochodzić z tym programem do skanowania co jest dalej może znajdę coś ... ;)

Michoss
28-09-2007, 09:44
@up
TO BŁĄD!
Ja pie****e, za coś takiego to bym od razu dawał bana...

darushu
28-09-2007, 17:50
@Yallah
Pomyłka, równoramienny... Wiesz, jak sie nie pomysli dokladnie nad tym co sie pisze to tak jest...

mak_ja
28-09-2007, 20:17
Przegladalem You Tube i to zauwazylem powinniscie to obejzec
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078

Cygan Slejter
28-09-2007, 20:30
@up

bylo było i jeszcze raz było :/

Marcin24
28-09-2007, 21:28
powinniscie to obejzec
Już połowa forum zna ten filmik na pamięć.
Ja pie****e, za coś takiego to bym od razu dawał bana...
Popieram.

Patton
29-09-2007, 16:11
Teraz na youtube jest nowy filmik pt Sword of fury 2!

Scobel
29-09-2007, 16:58
Teraz na youtube jest nowy filmik pt Sword of fury 2!

SUPERRRRRRRRRRRRRRRR DNO ... Jak mozna w takie cos !@@#$ ehm ... zal zal zal ...

Marcin24
29-09-2007, 18:27
Daj jeszcze link do filmu, żeby znowu można było go oglądać całymi dniami.

Orchimondea
29-09-2007, 22:50
Nie wiem czy to cos da ale moj kuzyn powiedzial ze ssa mozna miec tylko na 1 dzien...

musze sie go dopytac

Marcin24
29-09-2007, 23:11
Nie wiem czy to cos da ale moj kuzyn powiedzial ze ssa mozna miec tylko na 1 dzien...Znowu trzeba zaczynać gadkę o "A Mój stary to MDW, a dziadek babci szwagra teścia przybranego Bubble"?
@edit down
Kuzyn dobra rada?

Scobel
29-09-2007, 23:31
Nie wiem czy to cos da ale moj kuzyn powiedzial ze ssa mozna miec tylko na 1 dzien...

musze sie go dopytac

Tak mozna, mozna i na cwierc dnia tez ... nie wiesz jak ?? Spytaj KUZYNA OFC, n/c

vns.rlz
29-09-2007, 23:58

musze sie go dopytac

WYJDZ bo zal.avi

Diablczek
01-10-2007, 08:46
Ciągle tylko te newbie i nooby :baby:. Zacznijcie toppować a nie offtopować.

Marcin24
01-10-2007, 15:42
Ciągle tylko te newbie i nooby :baby:. Zacznijcie toppować a nie offtopować.
Kto tu Offtopuje?
Nie wstawiajcie już filmików z YouTube, Video Google ani niczego innego. Jak film będzie prawdziwy, sam dojdzie do nas inną drogą.

Meferot
01-10-2007, 16:20
a sprawdził może ktoś czy ten filmik może być choć trochę prawdziwy?

Patton
01-10-2007, 17:13
a sprawdził może ktoś czy ten filmik może być choć trochę prawdziwy?
No wlasnie, na jakiej podstawie twierdzicie ze tak nie mozna zdobyc ss???!X(

Palkair
01-10-2007, 17:23
<delete this post>

ErAgOg
01-10-2007, 20:49
Jeżeli tu chodzi o ten filmik, o którym myślę to daję wam 100% pewności że jest on nakręcony na OTSie... Znam wiele osób, które próbowały zrobić wszystko tak jak tamten gość i nic im nie wychodzilo ;)

darushu
02-10-2007, 00:30
@up
Wiemy to wiemy juz od dobrych kilku miesięcy i nie musisz nam tego udowadniać... poprostu niech juz zostanie na tym ze to film z otsa, i niech sluch o tym 'durnym' filmie juz zamilknie... na wieki.

Patton
02-10-2007, 14:19
No a przeciez to tylko solucja,solucja moze byc na ots!

Michoss
02-10-2007, 15:10
@up
A więc skoro na filmie są pięciometrowe roboty z kosmosu, to nic nie wyklucza, że mogą być też w rl?

Człowiecze, na OTSie to ja mogę nawet wykonać quest na mpa na rooku -.-

Scobel
02-10-2007, 16:01
@up
A więc skoro na filmie są pięciometrowe roboty z kosmosu, to nic nie wyklucza, że mogą być też w rl?

EJ EJ EJ ... na jakim filmie sa te 5 metrowe roboty z KOSMOSU 8o !!??!! Kurde ale to z RL tibi czy nie ?? Bo motacie tak ze ja juz sam sie gubie ;( :(

Patton
02-10-2007, 18:02
@up

Ale po pierwsze nie oceniaj czy quest na ss istnieje po tym w jaki sposob ten caly shadow rex pije lf czy wali mino maga. To jest krecone na ots zeby to mialo jakis wyglad , na rl tibia wydaje mi sie ze gorzej by sie krecilo.

Fpitolony w sprawe
02-10-2007, 18:17
Ale zrozumcie do jasnej mordy weza, ten filmik jest calkowicie nieprawdziwy, sprawdzalem to i NIC! Skonczcie juz tym, bo nerwicy mozna dostac....

Hrabianek
02-10-2007, 18:18
pewnie juz ktos to napisal ale ja tez musze!!

ten filmik jest zrobiony na otsie!!!!!

Michoss
02-10-2007, 19:54
@Scobel
W transformersach ;P

PS. Bardzo sorry za offtop plxplxplx no ban me ;<

Scobel
02-10-2007, 20:18
@Scobel
W transformersach ;P

PS. Bardzo sorry za offtop plxplxplx no ban me ;<

A to tam i tibia tez byla ?? Nie no ja myslalem ze to tylko o TS bylo ;( kURDE ZNOW COS PRZEGAPILEM PODCZAS FILMU.

Marcin24
02-10-2007, 20:33
A to tam i tibia tez byla ?? Nie no ja myslalem ze to tylko o TS bylo ;( kURDE ZNOW COS PRZEGAPILEM PODCZAS FILMU.
Ale chyba nie przegapiłeś tak ważnych faktów, jak:
- Pingwin Pik Pok jest zapowiedzią śnieżnego Update
- Smerfy są zapowiedzią Chakoy (no to trudno, że nie podobne), a Gargamel Ghazbarana
- A słynne krzesło?
A tego nie napisali nawet na tibia.com (przejrzałem ich!). Odkrywamy kolejne zagadki?

Ters
02-10-2007, 20:40
Do jasnej Anielki na Youtube pisze przy tytule filmiku Shadow'a Rex'a że filmik na OTS'ie
I PO CO GADAĆ DALEJ O TYM SHADOW REX'IE?X(

Gofin
02-10-2007, 21:29
Z drugiej strony, zakładając że wyjaśnienia SR są prawdziwe (tzn., że kręcił na OTSie, bo cośtam, a Spike'a wyrzucił do wody) to tak naprawdę nikt rzetelnie nie sprawdził tego questa, ponieważ sprawdzano jedynie używając zwykłych ciał.

Marcin24
02-10-2007, 21:44
Z drugiej strony, zakładając że wyjaśnienia SR są prawdziwe (tzn., że kręcił na OTSie, bo cośtam, a Spike'a wyrzucił do wody) to tak naprawdę nikt rzetelnie nie sprawdził tego questa, ponieważ sprawdzano jedynie używając zwykłych ciał.
Fpitolony, jak było?

Patton
02-10-2007, 21:50
Z drugiej strony, zakładając że wyjaśnienia SR są prawdziwe (tzn., że kręcił na OTSie, bo cośtam, a Spike'a wyrzucił do wody) to tak naprawdę nikt rzetelnie nie sprawdził tego questa, ponieważ sprawdzano jedynie używając zwykłych ciał. No wlasnie sprawdzano ze zwyklymi cialami a teraz jest mapka do tych cial o innej wadze moze wartaloby takie sprawdzic?!

Blizzara
02-10-2007, 21:53
Ja osobiscie wierze ze Spike Sword jest do zdobycia!!!

1. Da sie zrobic zeby zniknal... a moze on nie znika tylko zmienia miejsce polozenia, zeby moc go zdobyc, pytanie tylko gdzie...

2. Zainteresowal mnie filmik, z cialami zwierzat. Moze one maja cos z tym wspolnego, albo to je trzeba polozyc na tych grobach w katakumbach....

Link do filmu: http://youtube.com/watch?v=_IXtAGmVD8w

Tak tylko gdybam:)

Patton
03-10-2007, 17:09
Mapke masz na filmiku.

Cukierek
03-10-2007, 17:22
No wlasnie sprawdzano ze zwyklymi cialami a teraz jest mapka do tych cial o innej wadze moze wartaloby takie sprawdzic?!

Bylo sprawdzane takze z "dziwnymi" cialami ... pogodz sie Quest ten nie zrobisz tym sposobem ...

Falcon Wings
03-10-2007, 21:53
Przeczytalem w jeden dzien do strony 85+ , ale teraz juz musze odpowiedziec.
Stonoga, wykazales sie. Ktos napisal ze "jestesmy bardzo blisko, okolo 60 %".
Ch*a prawda, za przeproszeniem. Mielibysmy 60 gdybysmy wiedzieli przynajmniej gdzie na rooku zaczac. Nie wiemy. Sunrise moze i ma ten swoj lvl, moze jest legenda, i moze tez byc zaawansowanym playerem. To nie znaczy jednak, ze on zna rooka wzdluz i wszerz. Probowalem tam pojsc z 1 lvlem, pomyslalem ze to on bedzie "humble". Nie zadzialalo. Zaden npc nic wiecej mi niechce powiedziec.. Ja jestem w martwym punkcie. Ale z drugiej strony mysle ze zycie na rooku bez sword of fury jest lepsze. Pomyslcie, jak by to bylo na rotach... Copper by nie mial juz zadnej wartosci na danym swiecie, gdyby kilka osob mialo sof.
I jeszcze cos.
Kto powiedzial ze mino mag musi miec cos wspolnego z Sword of Fury ?
I czemu nie da sie nic polozyc na tej wysepce na swordzie/kamieniach. Czemu on czasami znika a ognie sie zmniejszaja ? Czy ten filmik z cialami to tylko OTS ?
Czy ta dziewczynka na K nadal zyje ? Pewnie tak.. A skoro jest elficzka, to czy nie w Ab ? I mysle ze jezeli Vendrod (albo jakos tak) juz nie pracuje u Obiego, to pewnie nie ma (lub jest mala) szansy na zdobycie Sofa.
I czy nie pomysleliscie ze cos z sofem moze miec Ghoul ?
I ostatnie, ktore teraz mi przychodzi do glowy. Czy nie myslicie ze Nightmare tylko sobie z nas kpi, mowiac ze "tyle mapy nie odkrytej" , "zle szukamy" itd. ?
To w koncu Nightmare, (ang. Koszmar :D) moze on tylko tak mowi, zebysmy ciagle szukali ?

Edit: Jeszcze cos !
Ta dziewczynka na K, ktora w teleporcie zabladzila.. W mino hell mozemy znalesc jej poison arrowsy, i zwykle, wiec chyba Carlin sword tez nalezy do niej .. Wiec mysle ze to ma cos wspolnego z miastem Carlin. Mysle ze ona tych 3 ludzi co po nia przyszli zabila, i z tad ma Carlin sword. Moze oni sie tam zatrzymali w Carlin zeby sie uzbroic, no i mieli carlin sword. ???

Marcin24
03-10-2007, 22:00
Probowalem tam pojsc z 1 lvlem, pomyslalem ze to on bedzie "humble". Nie zadzialalo.Ciekawe dlaczego...
I mysle ze jezeli Vendrod (albo jakos tak)Nie Vendrod tylko Vendor i jest to sprzedawca. To jest błąd w tłumaczeniu.
Czy ten filmik z cialami to tylko OTS ?Nie, jest to filmik z RL, ale wszyscy mówimy, że to z OTS'a, by nikt go nie mógł zdobyć.
Ta dziewczynka na K, ktora w teleporcie zabladzila.. W mino hell mozemy znalesc jej poison arrowsy, i zwykle, wiec chyba Carlin sword tez nalezy do niej .. Wiec mysle ze to ma cos wspolnego z miastem Carlin. Mysle ze ona tych 3 ludzi co po nia przyszli zabila, i z tad ma Carlin sword. Moze oni sie tam zatrzymali w Carlin zeby sie uzbroic, no i mieli carlin sword. ???
Układanie bajek raczej nam nie pomoże. A i tak nigdzie nie ma wzmianki o tym, że ci trzej w ogóle opuszczali Rookgaard.

Ameriov
04-10-2007, 00:10
@up

I przez taka ironie jak pokazales (To o Filmiku z "SoF q~") dziennie dostaje po 15~ (doslownie) wiadomosci "ey wes mi sellnij golden keja za 2cece okay? ej plix bo ja kcem zabic tylko minu maha, ja nie kcem slorda, ey pliks" Chodz fakt faktem ze to wkurzajace, ale te msg bardziej >.>

Btw.
Jak sadzicie, po co CIPsoft otworzyl drzwi za goblin bridge TYLKO na 1 update? Bo zastanawiam sie, po to, zeby dac nam do zrozumienia, ze dzwignie i tak nie dzialaja, czy moze zeby dac nam szanse...

Diablczek
04-10-2007, 08:28
To z ciałami to też nie prawda.Ten filmik opisuje to w rl tibi i mówi prawde że tak się nie da.
http://youtube.com/watch?v=5RL6ZHDto3Y&mode=related&search=

Monsword
04-10-2007, 12:52
Filmik został wykonany na OTs twórca filmu przyznał się do tego. Można wiele pożytecznych żeczy o tajemcicach rookhardu dowiedziec sie na stronie www.wiki.hunted.pl w dziale plotki na temat rookkhardu

Cukierek
04-10-2007, 23:16
[...]rookhardu[...]
tiaa ... rookhardu
[...]żeczy[...]
Przydalby Ci sie slownik

Zastanowmy sie lepiej jak zostac "humble"

Marcin24
05-10-2007, 00:57
@up

I przez taka ironie jak pokazales (To o Filmiku z "SoF q~") dziennie dostaje po 15~ (doslownie) wiadomosci "ey wes mi sellnij golden keja za 2cece okay? ej plix bo ja kcem zabic tylko minu maha, ja nie kcem slorda, ey pliks" Chodz fakt faktem ze to wkurzajace, ale te msg bardziej >.>
A czy nie jest wkurzające ciągłe posty "Ej patrzcie filmik jak zdobyć SoFa!!"? Bo chyba nie jestem jedynym, którego to wkurza.
A tak nawiasem, to fajny masz Fanklub.

Blizzara
05-10-2007, 08:50
Mam pomysl co do "humble", czyli "skromny". Moze trzeba tam pojsc bez zadnego ekwipunku;) wtedy bedziemy skromni.

Marcin24
05-10-2007, 09:26
Mam pomysl co do "humble", czyli "skromny". Moze trzeba tam pojsc bez zadnego ekwipunku;) wtedy bedziemy skromni.
Masz postać, to idź i sprawdź. Stawiam 10 gp, że to nic nie da.

ErAgOg
05-10-2007, 11:44
Ups! Double post :d Do skasowania

ErAgOg
05-10-2007, 11:49
Nudziłem się trochę i pogadałem z NPCami na pacc area (raczej wątpie abym coś nowego odkrył, ale może trochę przynajmniej przypomnę z tych rzeczy co kiedyś były odkryte). A więc na pierwszy ogień poszedł NPC Loui (który nie boi się jedynie ratów jak słyszałem, ale boi się także króliczków):

-monster
Loui: There must be an army of them, just down this hole.
Nie jestem za dobry z angielskiego (a więc jeżeli coś później żle przetłumaczę to nie narzekajcie tylko powiedzcie jak powinno być poprawnie), ale rozumiem mniej więcej, że chodzi mu o armię potworów w podziemiach, przy których spaceruje

-hole
Loui: While looking for herbs I found that hole. I went down though I had no torch. And then I heard THEM! There must be dozens!
Szukał jakiś ziół i znalazł te podziemia. Zszedł na dół i nie miał pochodni. I zobaczył(?- nie wiem czy o to chodzi jak już mówiłem nie jestem zyt dobry z angielskiego) je!. One musiały być... (?) nie wiem co to to całe dozens (a do słownika też zajrzeć mi sie nie chce)

-rabbits
Loui: So it must have been some magic wielding beasts using creature illusion. Good thing you escaped.
I tu zaczyna się coś zklejać: To muszą być magiczne potwory używające czaru tworzenia iluzji! Przypominacie sobie jak w halloween biegał po tibii króliczek (The Halloween Hare) zamieniający wszystko co spodkał w czarownice, skieletony, duchy, dynie, mumie i wampiry?! Wątpię w to, ale jest możliwość, że gdy pogada się z Louim z halloween to coś nowego nam powie.

-halloween
Brak odpowiedzi.

-rats
Loui: The good thing is, those horrible rats stay in the town mostly. The bad thing is, they do so because outside the bigger Monsters devour them.
To już było tłumaczone... Pewnie to wszystko już było tłumaczone, ale ja na razie gdy mówiono o louim słyszałem tylko powiązania ze szczurami a nim

No i to wszystko co powiedział mi Loui i powiedział chyba mi najwięcej ze wszystkich NPCów. No, a teraz Zerbrus:

najpierw poszły taki pytania jak u loui'ego (odpowiedział tylko na monster):

-monster
Zerbrus: I will slay all monsters who dare to attack this little town.
Rozumiem to tak: Zniszczę wszystkie potwory, które zaatakują te miasteczko.

a później dałem mu pytania "pasujące" do niego:

-weapon
Zerbrus: My weapon is property of the royal army. Find your own one.
Moja broń jest własnością królewskiej armii. Znajdź w niej miejsce dla siebie (?)

-king
Zerbrus: HAIL TO THE KING!

nic więcej mi nie powiedział ;(

Następna: Lee'Delle

-monster
Lee'Delle: There are plenty of them. Buy here the equipment to kill them and sell their loot afterwards!

i to wszytsko od niej, no nie licząc tego:

-sell 500 chain armors
Lee'Delle: Do you want to sell 500 chain armors for 20000 gold?
-yes
Lee'Delle: Sorry, you do not have that many.

No i na koniec Billy:

-monster
Billy: Don't be afraid, in the town you should be save.
W mieście jesteś bezpieczny...

no i to też wszystko co powiedział...

No i dobra to by było na tyle...

Cukierek
05-10-2007, 13:42
Zainteresowal mnie ten dialog
JA: hello
Amber: Oh hello, nice to see you ...
JA: academy
Amber: A fine institution, but it needs definitely more funds from the king.

Moze trzeba jakos wspomoc akademie
Nie wiem w czym to pomoze, ale zawsze cos ;)

Marcin24
05-10-2007, 15:55
Moze trzeba jakos wspomoc akademie
Nie wiem w czym to pomoze, ale zawsze cos ;)
Tak wszyscy będziemy się składać po 100 gp. Myślcie ludzie! Seymour tak mówi, bo Król Tibianus i reszta Mainland'u "olała" Rookgaard, tym samym nie przysyła pieniędzy na odnowę Akademii. I nie sądzę, żeby to miało jakikolwiek związek z MM, SS itp.
@edit down
Jesteś Polakiem, to pisz po polsku.

delphi
05-10-2007, 15:55
nic! ale może wy cos znajdziecie... POWODZENIA Byłem Daleko dopóki podpowiem wam szukajcie tam gdzie on 2 charem jak ebdzie to zrobie screna :):D Nie ma sensu odgrzewanie tego tematu do apokalipsy to zamało, to jest EVENT, a nie dla no-voc Stonoga napisz do mnie napisze.

Jesli zgodzimy się na maina jak kaza Cipy i zdobedziesz spike'a:D Ja Wiem Jak Sie Tam Dostac Ale Raz Juz Napisalem I Prawie Za To Bana Dostalem Niewiem Czemu Wiec Bede Pisal Na Priva Jak Ktos Chce Zaloguj sie teraz noobkiem ale ten filmik jest calkowicie nieprawdziwy, sprawdzalem to i NIC! Skonczcie juz tym, bo nerwicy mozna dostac.... pewnie juz ktos tego nie napisal to bym wogule chciał żeby cipsoft zaakceptował w końcu wpadnie w ręce Rookstayer'a. @Punisher Mówisz, że CIPSOFT by cos o nich napisane?? Co ja słyszałem....

Blizzara
05-10-2007, 17:46
Dobra widze ze trzeba sie do maina szykowac:P bo tak do 100lvl dojde i nie rozkminiona zostanie ta zgadka o SS:( A juz nuda na tym Rooku z deka:/

ErAgOg
05-10-2007, 19:06
Żeby zostawać na Rooku ze względu na MM i SS... Mnie właśnie main nudzi i dlatego gram na rooku. Mi wystarczy wbicie 30 lvl, a później zrobię resztę addonów (jeżeli nie zrobię tego wcześniej) i będę kolekcjonował itemki. I to nie tak że np. 1 MLW mam i koniec, już nie mam co robić. Tylko np. postawić sobie wyzwanie bp mlw na rooku i dążyć do tego...

Blizzara
05-10-2007, 20:38
a istnieje w ogole PD??

Marcin24
05-10-2007, 21:27
a istnieje w ogole PD??
Tak, istnieje.

Blizzara
06-10-2007, 00:44
to znaczy ze istnieje to wiadomo!! Ale czy wypada z minotaura??:P

Marcin24
06-10-2007, 00:50
Wypada z Orc Warrior (http://tibia.pl/monster/Orc_Warrior), Mummy (http://tibia.pl/monster/Mummy), Warlock (http://tibia.pl/monster/Warlock), Thalas (http://tibia.pl/monster/Thalas), Dworc Fleshhunter (http://tibia.pl/monster/Dworc_Fleshhunter), Dworc Voodoomaster (http://tibia.pl/monster/Dworc_Voodoomaster), Centipede (http://tibia.pl/monster/Centipede)
Lenistwo się rozprzestrzenia...

Falcon Wings
06-10-2007, 10:42
Ciekawe dlaczego...
Moze mi powiesz dlaczego ? Powinienes to chyba wiedziec, skoro jestes taki inteligetny.
Nie Vendrod tylko Vendor
Bardzo mi przykro, to zaiscie ogromny blad.
Nie, jest to filmik z RL, ale wszyscy mówimy, że to z OTS'a, by nikt go nie mógł zdobyć.
Zwykla odpowiedz przeczaca tez by nie zaszkodzila..
nigdzie nie ma wzmianki o tym, że ci trzej w ogóle opuszczali Rookgaard.
A jest wzmianka ze przybyli na Rookgard?

@Topic
Ostatnio tak sobie spojrzalem na ten teleport u mino maga..Dalem na niego look, i przeczytalem "You see magicforce." Albo jakos tak, nie pamietam, a nie bede teraz szedl specjalnie do mino hell: w innych tp tez pisze magicforce, czy moze teleport?
Zara bedzie "SuaHuashaahasaha, n00b pliax !!!11one nei wiue jak wyglonda teleport na majnie !!!11 zjem cei bo wi em gcie mierzkasz !!!!1 "
Czekam na odpowiedz.

ErAgOg
06-10-2007, 10:54
to znaczy ze istnieje to wiadomo!! Ale czy wypada z minotaura??:P

Marcin24 już napisał z czego wypada, ale kiedyś wypadał z minotaura... Niektórzy mówią, że wypadał tylko na mainie, ale ja wiem swoje i pamiętam czasy kiedy można go było spotkać na rooku i nie zmienię zdania...

Nie ma o tym wzmianki bo prawdopodobnie cały czas byli na rooku, więc nie musieli na niego przybywać...

Diablczek
06-10-2007, 11:39
Raczej przybyli bo przecierz kiedyś nie było Rooka.Wprowadzili go dopiero w którejś wersji tibi.

Marcin24
06-10-2007, 11:52
Moze mi powiesz dlaczego ? Powinienes to chyba wiedziec, skoro jestes taki inteligetny.
Bo to jest na razie najgłupsza z możliwych teorii.
Dziękuję za komplement.
Zwykla odpowiedz przeczaca tez by nie zaszkodzila..
Zwykła odpowiedź po raz 32425346456. Trzeba nam trochę urozmaiceń.
Tak, jest. Jest o tym jak to jeden z nich (co do wszystkich nie jestem pewien) zabił smoka na Rookgaard'zie.
w innych tp tez pisze magicforce, czy moze teleport?
W innych (tych, które ja widziałem) też tak piszę.

piotrek26111
06-10-2007, 15:18
a istnieje w ogole PD??
Na rooku nie istnieje. Chyba ze ma go jakis stary gracz na Antice bo kiedys wypadal na rooku z minotaura ale już nie wypada.

Addams
06-10-2007, 23:05
No niestety, ale obawiam się, że spike sworda mozna zdobyć tylko w jeden sposób. Tylko pokorny może zdobyć ten miecz, a Knightmare(nie jestem pewien czy na pewno on) mówił, że rozwiązanie tej zagadki mamy tuż przed nosem. Bardzo proste - bądź pokorny i idź na main, bo tylko tam zdobędziesz spike sworda...

Diablczek
07-10-2007, 11:25
My tu mówimy jjak zdobyćgo na rooku. -.-

piotrek26111
07-10-2007, 11:32
My tu mówimy jjak zdobyćgo na rooku. -.-
Na rooku sie po prostu nie da. Kiedyś się dało ale 666 pierwszolevelewców latało ze spike to cipsoft zrozumiał że to była głupota i usunal wszystkie klucze 4602.

Falcon Wings
07-10-2007, 11:49
Na rooku sie po prostu nie da. Kiedyś się dało ale 666 pierwszolevelewców latało ze spike to cipsoft zrozumiał że to była głupota i usunal wszystkie klucze 4602.

O ile dobrze wiem (wyprowadzcie mnie z bledu jezeli w nim jestem) na rooku nikt nigdy nie posiadal Spike Sworda.
I powtarzam pytanie: Myslicie ze znikanie sof'a ma cos wspolnego z jego zdobyciem?
I czy Bozo jest duchem ?

Marcin24
07-10-2007, 11:55
Jaki klucz? Jacy pierwszolevelowcy?
Myslicie ze znikanie sof'a ma cos wspolnego z jego zdobyciem?
Właściwie nikt nie widzi innego zastosowania owego znikania.
I czy Bozo jest duchem ?
Bozo? Błazen królewski? A co on ma do tego?

piotrek26111
07-10-2007, 11:56
Kiedyś bodajże przed 2002 rokiem (jeszcze zanim sunrise zalozyl postac) byl normalnie quest na spike sword. Drzwi do komnaty mino maga otwieralo sie kluczem 4602. Rookstayerzy zabijali mino maga i zostawiali drzwi otwarte a nooby na 2 lvlu zdobywaly spike. Cipsoft widzac to po prostu usunal wszystkie klucze 4602 jakie znajdowaly sie w grze oraz zlikwidowal mozliwosc zdobycia tych kluczy. Teraz nie mozemy nic zrobic bo jedyną drogą do otwarcia drzwi jest zdobycie klucza 4602 a mozliwosc zdobycia tego klucza zostala zlikwidowana. Więć żebyście nie wiem jak sie trudzili to nie zdobedziecie klucza 4602 czyli nie zdobedziecie spike. Temat juz dawno powinien zostac zamkniety bo do niczego nie prowadzi.
Jaki klucz? Jacy pierwszolevelowcy?
Wypowiedź roczniaka w tibii, w sumie niczego innego nie moglem sie spodziewac po osobie ktora gra w tibie od 2006.

Marcin24
07-10-2007, 11:58
@up
Czyli: miało się klucz, wchodziło się do MM, zabijało się go... a SS gdzie był?
Wypowiedź roczniaka w tibii, w sumie niczego innego nie moglem sie spodziewac po osobie ktora gra w tibie od 2006.
Nie wszyscy grali w tibie od 2000 r.

piotrek26111
07-10-2007, 12:02
@up
Czyli: miało się klucz, wchodziło się do MM, zabijało się go... a SS gdzie był?

Nie wszyscy grali w tibie od 2000 r.
SS był na wysepce tak jak teraz na która przenosił teleport z komnaty mino maga. I nadal przenosi. Jedyny problem w tym ze nie da sie zdobyc klucza 4602 do komnaty MM bo mozliwosc taka zostala usunieta.

Palkair
07-10-2007, 12:42
<delete this post>

Marcin24
07-10-2007, 12:54
@Piotrek Palkair
Przedstawcie dowody na swoje teorie.

Scobel
07-10-2007, 14:41
SS był na wysepce tak jak teraz na która przenosił teleport z komnaty mino maga. I nadal przenosi. Jedyny problem w tym ze nie da sie zdobyc klucza 4602 do komnaty MM bo mozliwosc taka zostala usunieta.

Tak lecz niestety wszystko wskazuje iz ow TP u MM prowadzi do MT na mainie. Wiec nie plec glupot, poczytaj ksiazki itp itd. A co do TP do SS - jak miales zamiar stamtad wrocic ??

piotrek26111
07-10-2007, 14:54
Tak lecz niestety wszystko wskazuje iz ow TP u MM prowadzi do MT na mainie. Wiec nie plec glupot, poczytaj ksiazki itp itd. A co do TP do SS - jak miales zamiar stamtad wrocic ??
Lol, jakby prowadzil do mintwalin to kiedys na mainie byliby ludzie bez profesji.

Marcin24
07-10-2007, 15:04
Lol, jakby prowadzil do mintwalin to kiedys na mainie byliby ludzie bez profesji.
A może nigdy tam nikt nie wchodził?

Scobel
07-10-2007, 15:12

Jezeli umiesz pisac to i umiesz czytac, poczytaj ksiaski w Tibi lub przetlumaczone na tibia.pl. Oki niech ci bedzie TEORETYCZNIE ze twa teza ma racje ... Jak sie wracalo z wysepki wraz z SS ?? No i jak sie zdobywalo ow SS skoro wokol sa kamienie.

KrEmAs KAc
07-10-2007, 15:30
Jakiś GM na pewno wie skąd go wytrzasnąć .Wystarczy trochę wyobraźni i sam powie co i jak :P

Scobel
07-10-2007, 15:47
Jakiś GM na pewno wie skąd go wytrzasnąć .Wystarczy trochę wyobraźni i sam powie co i jak :P

Tak i wtedy stwierdziles ze to co napisales jest lekko mowiac glupie. GM nie wiedza, nie znaja kazdego questa, wiekszosc dowiaduja sie na TS ale i tak to kropla z tego co jest do dowiedzenia sie w Tibi. Jak by jakis GM znal prawde o SS juz dawno bysmy mieli SS na rooku.

Diablczek
07-10-2007, 17:18
GM mugłby otwożyć drzwi do MM.Kiedyś w wywiadzie z GM'em Xadamem doczytałem się że oni nie mają capa i nie mogą nosić itemów a kiedyś na prawie nieudanym desert queście(problemy z shovelem)GM otwożył dziure ale jak przecież nie miał shovela.Tak samo może z dżwiami do Mino Maga.

Valderor
07-10-2007, 17:40
Kiedyś bodajże przed 2002 rokiem (jeszcze zanim sunrise zalozyl postac) byl normalnie quest na spike sword. Drzwi do komnaty mino maga otwieralo sie kluczem 4602. Rookstayerzy zabijali mino maga i zostawiali drzwi otwarte a nooby na 2 lvlu zdobywaly spike. Cipsoft widzac to po prostu usunal wszystkie klucze 4602 jakie znajdowaly sie w grze oraz zlikwidowal mozliwosc zdobycia tych kluczy. Teraz nie mozemy nic zrobic bo jedyną drogą do otwarcia drzwi jest zdobycie klucza 4602 a mozliwosc zdobycia tego klucza zostala zlikwidowana. Więć żebyście nie wiem jak sie trudzili to nie zdobedziecie klucza 4602 czyli nie zdobedziecie spike. Temat juz dawno powinien zostac zamkniety bo do niczego nie prowadzi.

Nie.

A ty jak długo grasz? Zresztą na twoim przykładzie widać, że tibijski staż nie ma wiele wspólnego ze znajomością gry...

GM mógłby otworzyć drzwi do MM.Kiedyś w wywiadzie z GM'em Xadamem doczytałem się że oni nie mają capa i nie mogą nosić itemów a kiedyś na prawie nieudanym desert queście(problemy z shovelem)GM otworzył dziure ale jak przecież nie miał shovela.Tak samo może z drzwiami do Mino Maga.

1. Błagam, zainstaluj Firefoxa.
2. Gamemasterzy mają specjalną umiejętność (czar) do ścinania trawy, otwierania dziur itp. Ale nie sądzę, żeby mogli też otwierać drzwi zamknięte na klucz. Być może CM i godowie potrafią to robić, tylko że namówić jednego z nich to prawie niemożliwe...

Diablczek
07-10-2007, 18:02

Miałem ale mi się zrypał.

piotrek26111
07-10-2007, 18:22
Nie.

A ty jak długo grasz? Zresztą na twoim przykładzie widać, że tibijski staż nie ma wiele wspólnego ze znajomością gry...

2. Gamemasterzy mają specjalną umiejętność (czar) do ścinania trawy, otwierania dziur itp. Ale nie sądzę, żeby mogli też otwierać drzwi zamknięte na klucz. Być może CM i godowie potrafią to robić, tylko że namówić jednego z nich to prawie niemożliwe...
Lol, co za czlowiek, nawet roku nie gra w tibie a jaki tupet ma! Czuje się na tym forum aż tak ważny że ma czelność podważyć czyjąś teorię bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia i myśli że taką postawą mi lub też pozostałym użytkownikom forum zaimponuje. O ile Marcin24 i Scobel popierają swoje tezy dość rozsądnymi argumentami, to ty Valderor jesteś najzwyklejszym w świecie trollem forumowym ktory napisał posta żeby się ze mną pokłócić.

Marcin24
07-10-2007, 18:33
O ile Marcin24 i Scobel popierają swoje tezy dość rozsądnymi argumentami,Uznam to za komplement :).
Ale nie sądzę, żeby mogli też otwierać drzwi zamknięte na klucz.To może ten klucz stworzą sobie, co?

Scobel
07-10-2007, 19:09
Lol, co za czlowiek, nawet roku nie gra w tibie a jaki tupet ma! Czuje się na tym forum aż tak ważny że ma czelność podważyć czyjąś teorię bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia i myśli że taką postawą mi lub też pozostałym użytkownikom forum zaimponuje. O ile Marcin24 i Scobel popierają swoje tezy dość rozsądnymi argumentami, to ty Valderor jesteś najzwyklejszym w świecie trollem forumowym ktory napisał posta żeby się ze mną pokłócić.

On nie gra rok, rok jest na forum - prawie ,,,...,,, :)

Valderor
07-10-2007, 19:13

Mówisz, że nie gram w Tibię nawet od roku? Skąd taka pewność? Chyba z mojego profilu, ale w takim razie ty "grasz" ledwo dwa miesiące (data dołączenia: 08 08 2007), więc mógłbym swobodnie nazwać cię newbie.

Co do uzasadnień, najpierw ty podaj jakieś dla swojej teorii. Niestety sądzę, że uzasadnienie nie istnieje, teoria jest błędna. I oto ją obalam:

Archiwa tibia.gamigo.de sięgają w przeszłość do lipca 2001 roku, czyli (jeśli się nie mylę), jakiś rok po powstaniu Rookgaardu. Gdyby twoja teoria była prawdziwa, na pewno znalazłoby to odzwierciedlenie na tym forum. Niestety, od samego początku widać wiele tematów typu "jak zdobyć spike sworda", a odpowiedzi wahają się od "nie da się" po "może to quest, ale nikt nie wie, jak go rozwiązać". Nie potwierdza się teza, jakoby każdy newbie mógł kiedyś biegać ze spike swordem.

Być może cię przekonałem. Jeśli nie, bardzo chętnie wysłucham twoich racji.

Aha, wyzwiska. Jeśli ja jestem trollem, to kim ty? Podpowiedź: jak nazywamy ludzi, którzy na forum wypowiadają się na każdy temat (i są najgłebiej przekonani o swoich racjach), nawet jeśli mają o nim nikłe pojęcie? Wracaj już do swoich botów.

PS. Jeśli faktycznie twoja wiedza nt. Rookgaardu jest tak głeboka, jak twierdzisz, to zdradź, jaka była treść napisu ze scrolla u minotaura na górce. Ja tego niestey nie wiem :(

@Marcin24: Co do gma i klucza, to o ile wiem - gm nie może tworzyć itemów ex nihilo... chyba, że wiesz o czymś, o czym ja nie wiem?

Marcin24
07-10-2007, 19:15
@Marcin24: Co do gma i klucza, to o ile wiem - gm nie może tworzyć itemów ex nihilo... chyba, że wiesz o czymś, o czym ja nie wiem?Gm wiele razy tworzył piłkę, do meczy piłkarskich, to klucza by nie mógł?
@Piotrek
Znowu się ze wszystkimi kłócisz?
@pogrubione
Podejrzewasz mnie o coś?

Scobel
07-10-2007, 19:56
Mówisz, że nie gram w Tibię nawet od roku? Skąd taka pewność? Chyba z mojego profilu, ale w takim razie ty "grasz" ledwo dwa miesiące (data dołączenia: 08 08 2007), więc mógłbym swobodnie nazwać cię newbie.

Co do uzasadnień, najpierw ty podaj jakieś dla swojej teorii. Niestety sądzę, że uzasadnienie nie istnieje, teoria jest błędna. I oto ją obalam:

Archiwa tibia.gamigo.de sięgają w przeszłość do lipca 2001 roku, czyli (jeśli się nie mylę), jakiś rok po powstaniu Rookgaardu. Gdyby twoja teoria była prawdziwa, na pewno znalazłoby to odzwierciedlenie na tym forum. Niestety, od samego początku widać wiele tematów typu "jak zdobyć spike sworda", a odpowiedzi wahają się od "nie da się" po "może to quest, ale nikt nie wie, jak go rozwiązać". Nie potwierdza się teza, jakoby każdy newbie mógł kiedyś biegać ze spike swordem.

Być może cię przekonałem. Jeśli nie, bardzo chętnie wysłucham twoich racji.

Aha, wyzwiska. Jeśli ja jestem trollem, to kim ty? Podpowiedź: jak nazywamy ludzi, którzy na forum wypowiadają się na każdy temat (i są najgłebiej przekonani o swoich racjach), nawet jeśli mają o nim nikłe pojęcie? Wracaj już do swoich botów.

PS. Jeśli faktycznie twoja wiedza nt. Rookgaardu jest tak głeboka, jak twierdzisz, to zdradź, jaka była treść napisu ze scrolla u minotaura na górce. Ja tego niestey nie wiem :(

@Marcin24: Co do gma i klucza, to o ile wiem - gm nie może tworzyć itemów ex nihilo... chyba, że wiesz o czymś, o czym ja nie wiem?

Nie nie powstal Rookgaard w 2001, bylo to 2 lata wczesniej ...

piotrek26111
07-10-2007, 19:58
Nie nie powstal Rookgaard w 2001, bylo to 2 lata wczesniej ...
Dokladnie tak. A quest zostal zamkniety w roku 2000. I kto tu ma racje?

grexlort
07-10-2007, 21:09
JA chyba wiem o co w tym chodzi!Jezeli komus udalo by sie dostac pod te drzwi gdzie jest MM , stonoga pisal zeby otworzyć drzwi czeba uzyc magi.Myślicie ze jedyna magia na rooku to lf`ki i ar,a od czego jest poison dagger (na tibia.pl pisze ze nie zatruwa ale jeśli dalo by sie dac use with na tych drzwiach to niewiadomu co by sie stalo.Jedyny problem jak zdobyc poison dagger po zasranym updaicie,tylko ktos kto posiada jakis egzemptlasz tego cacka to moze sprubowac.Mino mag=cos z mino hell !!!;)