zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Wievioor
05-09-2006, 14:37
@ Czolgista

Tak, a jego avatar potwierdza fakt, że jest facetem :)

SzurnietyCzolgista
05-09-2006, 16:54
Dzieki, Kon Warrior :*
Trudno, twierdzcie sobie ze jestem facetem, wasza sprawa ;(

Melvirekin666
05-09-2006, 22:01
Mam dowod na to ze mozna zdobyc spike sworda!!
Kilkanascie minut temu spacerowalem sobie po swiecie Tibii, a tak dokladniej to po targowisku na rooku i jakis gostek dal mi trade, zobaczylem co chce pokazac wiec tez dalem i zobaczylem... Spike Sworda!! Gdy pytalem go jak go zdobyl to zaraz sie wylogowal i tyle ;/
Screen:
http://img330.imageshack.us/img330/1149/spikeswordlr9.png

- Prodigy -
05-09-2006, 23:08
Wiesz jaki to dowód ? Żaden. Każdy może zrobić takie zdjęcie w mniej niż 5 minut. Na prawdę rozśmieszysz mnie, jeśli sądzisz, że ktoś uwierzy, że 1 lvl na takim świecie jak Candia ma Spike Sword.

Melvirekin666
06-09-2006, 14:03
nie mam niepodwarzalnych dowodow, chociaz sam zrobilem tego screena. wiem ze niewierzycie, bo na forum jest duzo ludzi ktorzy mowia ze SS zostal juz przez kogos zdobyty i robia Fake'i na "dowod"...
wiem ze trudno w cos takiego uwierzyc, ale nie mam niepodwarzalnego dowodu zeby wam to udowodnic...

Ununul
07-09-2006, 18:20
@Tom the TannerNo wiesz nie mogę tego sprawdzić bo nie mam PACC, a kasy szkoda, bo to tylko gra... ale mógłbyś się trochę ładniej wyrazić.
@ Wszyscy, którzy sie starają
Cieżka jest rola nawet teoretyka w tym temacie....
Mino Mag to tylko potworek nie da rady nakarmić go chlebem.

Poborca_Podatkowy
07-09-2006, 18:29
A inne potwory da się?

bartek92
07-09-2006, 18:44
Mam pytanie przeczytalem wszystkie strony na ten temat tysiace opowiadan i nic z tegoX(
A co z dziwnie wazacymi cialami??
A co sie stalo z Vendorem??
mam 13 rookstlayera i dreczy mnie to pytanie?
jak otworzyc te holerne drzwi!!!!
Hyacinth?? tajemniczy alez nie takie to proste!!
Hiacynt zmienil sie w slepego orca a vendora podmienil za siebie i dostarcza mu eliksiry ktore zrobi na wierzy!! bo tylko tam da rade zrulowac rata!! od wejscia ropowac!! I co o tym mysliciee??

- Prodigy -
07-09-2006, 19:01
A co z dziwnie wazacymi cialami??
A co sie stalo z Vendorem??

Czytanie ze zrozumieniem...

mam 13 rookstlayera i dreczy mnie to pytanie?

To nas się pytasz, czy Cię dręczy pytanie ?

jak otworzyc te holerne drzwi!!!!

Najpierf otwuz ten holerny suownik.

Hyacinth?? tajemniczy alez nie takie to proste!!

Dziwna Twych kolejność słów jest.

Hiacynt zmienil sie w slepego orca a vendora podmienil za siebie
W Tibii można być napitym, ale nie naćpanym.

ktore zrobi na wierzy!!

Lamerzy na wieży, kto nie wierzy, niech zmierzy !

bo tylko tam da rade zrulowac rata!!

Yeah, Raty Rulez ! Swoją drogą, czy ktoś próbował kiedyś zwijać rata w rulonik ? Może Hyacinth zwinął rata w jointa, zajarał się i wydawało mu się, że jest Blind Orkiem ? Nie, Knightmare nie mógł mieć aż takich faz, projektując Rookgaard. Twoja teoria bierze w łeb...

Berry
07-09-2006, 19:19
@Melvirekin666
Jak sam da mi trade z tym SS to wtedy uwierze:P a tak to sorry ale mało wiarygodne;]

WhiteWolf
07-09-2006, 19:38
Leciutko odskocze od tematu rozwiązywania problemy Ss, mm ighula, ale pozostane w temacie.

Analizując ten temat, naszła mnei pewna myśl: "A moze twurcy tibi celowo podstawili mm ighula, rozniesli plotke o spike swordzie i umieścili pełno książek na ten temat. Może chcieli czy graczą uda się rozwiązać tą wprost ANTYCZNĄ zagadkę."
Może jeśli istnieje sposób dostania się do mm, i na zdobycie ss, to może jest to tylko klucz do dalszych zagadek tego typu. Moze gdy GM zobaczą, że co 2 osoba na rocku biega z ss to moze wymyślą nową zagadkę.

Pewnie ostro mi skrytykujecie tego posta, ale wyraziłem tylko swoja myśl ;)
Pozdrawiam

P.S. Czy są równierz takie zagadki na mainie ?:D

Alessandro Del Piero
07-09-2006, 20:29
@up

Na mainie jest Bazyliszek, Excaliburg i mnóstwo innych nieodkrytych questów lub zagadek.

Borpol
07-09-2006, 20:40
Tjaa... jak podobno zabijesz bazyliszka to od króla dostaniesz dragon scale legs ale pewnie to tylko plotka... A co do Exaliburga to nie wiem... coś o nim słyszałem ale co to dokładnie jest to ja nie wiem...

Alessandro Del Piero
07-09-2006, 21:25
Bazyliszka nie można zabić, bo to NPC, a Exscaliburg to legendarny miecz, ale nie róbmy już tu offtopa ;)

SzurnietyCzolgista
07-09-2006, 22:02

A probowales??

"Hiacynt zmienil sie w slepego orca a vendora podmienil za siebie i dostarcza mu eliksiry ktore zrobi na wierzy!! bo tylko tam da rade zrulowac rata!! od wejscia ropowac!! I co o tym mysliciee??"
To jest to!! Teraz moja teoria o mm zostala uzupelniona i wiadomo juz wszystko!! W koncu ktos tu mysli!

Berry
07-09-2006, 22:10
@up tak napewno da rade "zrulować" rata w rulonik;) według mnie to jest istny idiotyzm;]

First Doom
09-09-2006, 00:45
ten temat jest pierdolniety!! ciagnie sie w nieskonczonosc w pizdu spam i noobowskich wypowiedzi!! nie gram rookstayerem juz pol roku i od tamtego czasu nic nikt nie wniosl nowego!!! tylko sobie robicie gej czat z tego tematu! WY*******AC DO NIEMIEC NA OGORKI !!!!blagam usuncie ten temat!

Volan Rookstayer
09-09-2006, 08:21
ten temat jest pierdolniety!! ciagnie sie w nieskonczonosc w pizdu spam i noobowskich wypowiedzi!! nie gram rookstayerem juz pol roku i od tamtego czasu nic nikt nie wniosl nowego!!! tylko sobie robicie gej czat z tego tematu! WY*******AC DO NIEMIEC NA OGORKI !!!!blagam usuncie ten temat!
Po 1 nie jest pierdolnięty temat, tylko niektórzy użytkownicy wypowiadający się w nim.
Po 2 nie wszystkie wypowiedzi są noobowskie.
Po 3 mama cię uczyła klnąć?
Po 4 sam jesteś gejem -.-"
Po 5 to nie jest gej czat tylko temat na forum.
Po 6 tak cię kręci zbieranie ogórków to sam tam jedź ...
Po 7 nie usówajcie tematu, tylko go opróżnijcie ze zbędnych wypowiedzi.
Po 8 jeżeli ty masz 18 lat to ja mam 30, zachowujesz się jak ... hmmm (barak słów)

@Down : Nie widzisz nicku : Cytus of Candia ? Mistrzu ? xD Pomogę ci, ten świat to Candia.

Wievioor
10-09-2006, 20:15
@up
W pełni się zgadzam...

@SS z SSem(:P) Na trade

Jaki to był świat?? Może po prostu ktoś zrobi se tam chara... Ja nie jestem do końca pewien ale większości użytkownikom forum ufam, a poza tym poco miałby oszukiwać? żeby się popisać? No dobra, mniejsza z tym, powiedz tylko jaki świat

Max121
14-09-2006, 07:06
Ostatni raz zaglądałem tu jakieś 3 miechy temu... Nic się nie zmieniło. Jest bardzo mało postów, które naprawdę coś wnoszą swoją treścią... Jak dla mnie temat do skasowania, bo zrobiło się tutaj wielkie spammowisko...

Tom The Tanner
14-09-2006, 15:13
Jeśli widzi to jakaś osoba o władzy na forum, niech usunie temat i napisze ''na zlecenie autora''. Bo widzę że usuwanie zbędnych wypowiedzi zajełoby jakieś kilka godzin... nawet mi by się niechciało sprzątać po ludziach bez mózgu. Więc prosze usunąć temat, jeśli nie to nie ale zaraz ktoś napisze:
''@up
gupi teamt ja mam spike i wy lepiej idzcie zbietac pomidory a nie bla bla a ty @Edek wypchaj sie a ty @Mietek masz racje a ty @Marian wież co to za ironia jeee?''
i to będzie się ciągnąć w nieskończoność.

@down
Brak e-m@il@ i hasła... :/ ale poszukam

kuba1324
14-09-2006, 15:45
@Up.
Jeśli chciałbyś skasować temat, najlepiej jak zwrócisz się do któregoś z moderatorów przez "private message" lub "report bad post".
Ps. Musisz użyć do tego swoje wcześniejsze konto, czyli "Stonoga'e.
Tylko wtedy zostaniesz wysłuchany. W innym przypadku, ja też mógłbym podać się za np. Prodigy'iego i poprosić o wykasowanie wszystkich jego wątków.
Ps2. Proponowałbym zamknięcie tematu, a nie jego wykasowanie...

Kshaq
14-09-2006, 18:30
@up
No prawda... Lepiej byłoby go zamknąć. Mogę pogadać z jakimś Modkiem o jego zamknięcie, bo sam mogę potwierdzić, że TtT to Stonoga...

Wievioor
15-09-2006, 17:29
@ All up

Tylko, że jak zamkną ten temat, to jak już ktoś powiedział, powstanie nowy, na ten sam temat i i tak ludzie będą śmiecić, moja propozycja jest taka, żeby jakiś mod, zaglądał tu od czasu do czasu i kasował to co zbędne (nie to co było 100 stron temu, tylko to co będzie powstawać) na bieżąco, raz na 3-5 dni. Kasowanie tematu, to głupia myśl, tak, to jeżeli ktos będzie chciał napisać jakąś wypowiedź, nawet ktoś rozsądny, który używa opcji szukaj, nie znajdzie nic i palnie gdzieś coś co wiele osób mówiło już w tym temacie, a dana osoba nigdy do niego nie zagglądała, a wtedy już go nie będzie, więc nikt nie zarzuci mu tego że coś takiego już było..... Wiem, troche namieszałem ale wiecie o co mi chodzi ;)

Tom The Tanner
15-09-2006, 17:38
To niech nooby założą sobie inny temat. Wszyscy wykorzystują to że kiedyś namieszałem bo ''nie znałem się tak dobrze''. Wejdzie tu jakieś dziecko i będzie chłonąć cały ten syf a potem będą pokazywać palcami i mówić: ''to ten stonoga co stworzył źródło nieskończonej głupoty i noobostwa itp'' E tam róbcie co chcecie.

Kshaq
15-09-2006, 18:38
A czy teraz pomimo istnienia tego tematu nie powstaja kolejne. Tak, powstają. Czy wy nie widzicie, że na to forum opuszcza większość osób. moi koledzy już w ogóle tutaj nie zaglądają. Najwyżej do fake'ów lub grafik, ale nigdzie indziej. Ja też już żadko jestem aktywny na forum. Wiecie co jest tego przyczyną. Właśnie takie trollowanie, spamowanie. W tym roku przybyło najwięcej trolli niż kiedykolwiek. To forum potrzebuje naprawdę dużo odpowiedzialnych modów po to, aby trzymać tu porządek, ale przy czymś takim puszczają nerwy i przestaje to być interesujące (dlaczego ja tu nie mam moda :D pod nickiem miałbym dopisek "odkurzacz" albo coś w tym stylu :D). Nawet jak zamkniemy ten temat będą postawać nowe, gdzie jest temat Stonogi albo takie jak zakładał kiedyś Stonoga (Sorry, ale serio one były spamerskie. Może trochę oczyściły forum, bo nie zakładano wtedy aż tylu tematów tylko pisano w Twoim jednak potem ktoś wyskoczył z dead wolfem i od razu 5 nowych tematów). Nikt nigdy nie zrozumie czym kierują się trolle spamując na forach.

Tom The Tanner
15-09-2006, 19:38
Ja tam już jestem przyzwyczajony do offtopa z mojego forum bo tam jeden wielki offtop i tak bardziej jedzie się na luzie... a tu dostrzegam tylko trolle i głupie tematy. Nieraz trafi się dobry ale to już przestało mieć sens. Zaglądam tu co kilka dni na pare minut, może godzinę. Ja też gdybym był modem\adminem pierwsze 2 miechy miałbym zapał, delete postów, bany, wystarczyłaby jedna wypowiedź. Ale po 2 miesiącach ''znudziło by się'' i byłaby to taka praca. Moim zdaniem trzeba wprowadzić większą dyscyplinę. Jakiś user nie poszukał i spytał się co trzeba powiedzieć do oracle albo jak sie zapala światło - jeden kilkuwyrazowy post - ban na IP bez gadania. Koniec kropka a nie. Albo ostro przestrzegać zasad albo wyluzować, jakiś noobek pyta się co wypada z rata albo chwali się że przez 1h ''przeszedł rook'' to zbluzgać go i tyle. Przez trolle itp mam coraz więcej rzeczy gdzieś. Edka który zakłada temat ''wyciagnijcie mnie z dziury plis'' mam gdzieś, mariana który chciałby żeby ktoś pomógł mu w qeście na katanę mam gdzieś. Co mnie obchodzi że newbie? Jak to forum zmienia nastawienie do ludzi.

Vaqumen
15-09-2006, 19:45
Kszaq i Tom The Tanner maja racje (niestety) tak jak napisal Wievioor fajnie by bylo zeby jakis mod tu zagladal (jesli oczywiscie nie zamkna tego tematu :P) bo Stonoga duzo wniosl do sprawy no ale przyszly trolle i zaczol sie spam -.-
Z drugiej strony jak juz inni pisali zaczna sie nowe tematy X( wiec to wszystko nie ma sensu nie wiem co bedzie z tym tematem:(

Kshaq
15-09-2006, 20:40
Widzicie. Gadałem sobie z Dwimem. Ochrzaniłem go za to, że tyle trolli na forum. Powiedziałem, że można by było dać test na inteligencję podczas rejestracji na forum. On natomiast dał mi link do strony z testem o "Znajmości regulaminu forum". Niesety ten projekt nie przeszedł, ponieważ na forum zostało by tylko kilka osób. Ja zdałem, jednak nie miałem maksymalnej ilości punktów. Po pierwsze w tym teście nie było wyjaśnień w samym regulaminie, co zdąrzyłem zauważyć po jego rozwiązaniu i szukaniu odpowiedzi na źle zrobione przykłady, a pzoatym kilka pytań jest źle sformuowanych. Mówię to po to, aby teraz podac przykład takiego testu na inteligencję. Były by to pytania dotyczące forum np:"założyłeś temat, który po pewnym czasie zniknął. Co wtedy robisz?" I tu kilka odpowiedzi typu:"Zakładam nowy. Wyzywam kogoś kto mi skasował temat. Odchodzę z forum. Idę do mamy i płaczę." Oczywiśćie to tylko przykłady, bo pytanie jest banalnie łatwe i służy za przykład. Więc widzicie, mało osób zostałoby na forum oraz Ci, którzy mają już tu użytkowników mogli by oddejść, ponieważ zapomnieli odpowiedzi na pytania jednak nigdy nie złamali żadnego punktu regulaminu. Praca moda i admina na serio jest trudna :D

Tom The Tanner
15-09-2006, 22:09
Na co testy? Nie lepiej obserwować ludzi w praktyce? Nie można otworzyć pierwszych stron tego tematu i sobie na kartce malować takie coś?:

user edeq napisał post łamiący regulamin:
|
następny bezsensowny jego:
||
ooo tym razem nawet 2 pod sobą i wyzwiska:
|||
i teraz to przekreślić. (i ban) Jest opcja ''usuń wszystkie posty napisane przez zbanowanego?'' jeśli tak to 1\5 tematu zwolniona, pare kartek spamu pooooszłoooo...

Nemirof
16-09-2006, 04:59
Witam -- (bardzo ciekawy temat)
Probowalem juz prawie wszystkiego by dostac sie do MM i zdobyc ss.
Nie ulega jednak watpliwosci ze zarowno ksiazki jak i rozmowy z NPC ukladaja sie w jakas spojna calosc.

Proponuje jedno dosc orginalne rozwiazanie problemu :evul:

Jesli Sunrise posiada jakas informacje jak zdobyc ss to trzeba od niego ta wiedze wyciagnac za wszelka cene.
Mozna sprobowac go zablokowac (co jest prawie niemozliwe -- jednak wykonalne) ----zablokowac tak by nawet po jego wylogowaniu i ponownym zalogownaniu uniemozliwic mu prowadzenie normalnej gry.
Potrzebna jest do tego cala armja ludzi ktora 24 godz na dobe by blokowala przejscie( zmieniajac sie na przemian)(mysle ze jakies 40 osob bardzo zdesperowanych by na to poszlo).

Ciekawe czy Sunrise zaczol by mowic po miesiacu blokady B)

Mysle ze tak ---- jest to osoba uzaezniona od Tibi dla ktorej miesiac odwyku bedzie prawdziwym szokiem(sami przyznajcie ze by dojsc do 99 lev na rocu trzeba byc naprawde fanatykiem)

Alessandro Del Piero
16-09-2006, 07:21
@up

Chyba najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek słyszałem. Wiesz, że wtedy Sunrise może dać raport do GMa i wtedy ty będziesz miał troche odwyku od Tibi? A wogóle ską masz pewność, że Sunrise ma jakieś tajne informacje o MM? Może sie okazać, że pozbawisz niewinną osobe miesięcznego grania w Tibie -.-

MvD
16-09-2006, 09:56
@2 up

Człowieku, weź się opanuj....

Tom The Tanner
16-09-2006, 10:09
Nawet gdyby zblokowałbyś Sunrise i nawet gdybyś znalazł 40 ludzi takich głupich jak ty i gdyby nawet GM był offline przez 30dni, nawet gdybyś siedział tam 24\h na dobę, nawet gdyby wszystkie zmiany były szybkie i Sunrise by się nawet nie ruszył, nawet gdyby żadna z tych 40 osób nie miała kicka\laga\przerwa w dostawie prądu\itp (720h czyli 43200min bez tamtych problemów technicznych które wymieniłem), nawet gdyby Sunrise wiedział jak dotrzeć do MM\SS\G to i tak by niepowiedział.

Więc w przeliczeniu:
100% (no uważasz że się uda nie?) - 7*15% (bo wymieniłem 7 rzeczy które obniżają prawdopodobieństwo o 15%) = -5%

Twój projekt jest skazany na niepowodzenie.

Nemirof
16-09-2006, 12:56
@up

Chyba najgłupszy pomysł jaki kiedykolwiek słyszałem. Wiesz, że wtedy Sunrise może dać raport do GMa i wtedy ty będziesz miał troche odwyku od Tibi? A wogóle ską masz pewność, że Sunrise ma jakieś tajne informacje o MM? Może sie okazać, że pozbawisz niewinną osobe miesięcznego grania w Tibie -.-

Dac raport :baby:
Blokowaie jest elemetem gry (nie jest niezgodne z regulaminem).
Nawet administratorzy Tibi nie moga postepowac wbrew regulaminowi ustalonemu przez samych siebie.

Co do Sunrisa moze byc on nawet zwyklym glupim pakerem ktorego nie interesuja jakiekolwiek tajemnice ale ja by to sprawdzil.

A co do braku pradu itp myslalem o tym by te 40 postaci wymienialo sie obowiazkami blokady tak by Sunrisa blokowalo jednoczesnie conajmniej 5 osob

Alessandro Del Piero
16-09-2006, 13:12
To troche dziwne, bo jak moi kupmple blokneli pewnego złodzieja ten dał raport do GMa i 2 dostało ostrzeżenie, a 1 bana, więc chyba nie masz racji.

Nemirof
16-09-2006, 13:25
W takim razie prosze o podanie art regulaminu zakazujacego blokowania innych osob.

Texty typu moj kumpel :baby:
Ile osob pisalo juz ze ich kumpel jest w posiadaniu ss :( ale czy warto wierzyc w takie brednie.

Alessandro Del Piero
16-09-2006, 13:36
Świadome wykorzystywanie słabości gry, na przykład ustawianie przedmiotów, bądź graczy, w ten sposób, aby inni gracze nie mogli ich przesunąć, jest zakazane.

Tibia Rules - tłumaczenie z tiba.pl

@edit

Oto screen z tego zdarzenia jeśli to cie nie przekonało

http://img233.imageshack.us/img233/6160/gmqu2.jpg

Tom The Tanner
16-09-2006, 13:48
@up
Nie warto wierzyć ale są ludzie którzy mają dowody...

http://img233.imageshack.us/img233/6160/gmqu2.jpg
O ile dobrze pamiętam Griev opowiadał że ''staliśmy elegancko pod ścianą a tu jak nie wyskoczy noob i zacznie wyzywać, to my go pod ścianę i pytamy się czy ma coś do nas a on że report bla bla'' xD
EDIT:
Junihio byłeś szybszy :D

Nemirof
16-09-2006, 14:07
Przyznaje sie do bledu.;(
Co jednak myslicie o moim 2 pomysle -

Ciekawe czy mozna wykorzystac teleport do dostania sie do MM.
Mianowicie 1 dosc duza grupa osob obstawia kazda kratke swiatyni a 2 przy stolikach dokonuje teleportu jakiejsc postaci.

Postac nie zaloguje sie ponownie juz w swiatyni gdyz wszystkie miejsca sa juz zajete(nie zaloguje sie juz tez w tamtym miejscu gdzie sie wylogowala)

Pytanie --- w jakim miejscu sie ponownie zaloguje:confused:
Moze bedzie gosciem u MM --- mysle ze warto to sprawdzic.

Zapewne moje dosc dziwne pomysly sa dosc smieszne ale wierzcie mi probowalem juz naprawde wszystkiego.

Borpol
16-09-2006, 14:16
Żeczywiście głupie i śmieszne te twoje pomysły...:D

hmm... a wy w tych książkach nie znaleźliście czegoś o dwarfach? glupie pytanie wiem ale co robi dwarf tree na rooku? występuje tyllko tam gdzie są dwarfy, a na rooku dwarfów nie ma sprawdzałem. sprawdzałem też to powalone drzewo i... nic! ale może wy coś z nim zrobicie.

Tom The Tanner
16-09-2006, 14:36
Drzewo jak drzewo, kombinowaliśmy z nim, na razie nic. A co do tego pomysłu ze świątynią to jedna postać będzie ''stać na drugiej'' tzn na tej samej kratce. Tak mi się wydaje, ale niemożna sprawdzić bo nawet całe RB + ludzie wzięci z ulicy do experymentu nie zapełnią światyni.

Michoss
16-09-2006, 14:54
@UP
Wystarczyło by tylko miejsce gdzie sie pojawia, i wszystkie 8 kratek wokół. Widziałeś kiedyś bug "teleport"? Też nie trzeba zapełniać all pól w depo, tylko wystarczy zablokować pole z gostkiemi 8 wokół (7 zasłaniają już ściany i lady.)

@Down
o.O . A to przepraszam. Tak mi się jeszcze niezdazyło.

PS. Jaki ma związek keyring, i trąbka z gildią rookgardową? No chyba że macie któreś z nich, to sie zarejestruje na tym waszym świecie, tylko poto żeby odkupić i mieć do kolekcji xP.

Tom The Tanner
16-09-2006, 15:06
No pewnie że widziałem ''tp plax'' i niepotrzeba depo są inne miejsca:D chodzi mi o to że w świątyni chłopek może zalogować się na kratce centralnej ale jak zablokowana przez innego chłopka to dalej... znowu zablokowana to dalej... dalej... dalej... a jak już niema miejsca to taki efekt jak np: ludzie otoczą drabinkę razem z polem up-down i wtedy mogą nawet 4 osoby stać na jednej kratce.

adu93
16-09-2006, 23:20
Przejżałem Cały Rookgard z Rookslayerami z różnych serwó i nic poprostu nic Wyjdaje mi że ten quest z Spike Swordem Jest Zamknięty a jeśli nie jest to ja sie poddaje moze wy coś znajdziecie... POWODZENIA Byłem Daleko dopóki podpowiem wam szukajcie tam gdzie quest z Goblin Cave

Sir-Bodzio
17-09-2006, 08:53
ej Vialix ja tez gram na azura czekam na ciebie ale ty sie wogule nie logujesz i ja mysle ze jest tak:
1:ten Ghoul to jest vendor lub Cipfriend
2:niewiem kto moze byc 5 magikami bo nikt nieodpowiaad jak sie mowi do niego"magic" albo "spell" itd.
3:ja mysle ze ten fire na skale minotaura czeba jakos zgasic i podtym fire jest klucz albo cosi...

Name:Sir-Bodzio
Prof:Rookstayer
Level:11
Skills:18/20 (Fishing 49):cup: :cup:

Horgar
17-09-2006, 09:53
UP.
1. Nie masz przypadkiem gorączki?
2. Eeeee.. co?
3. A ja myślę że piszesz kompletne głupoty.

gersu6
17-09-2006, 12:49
Chociarz to głupie ale wiem jak się dostać po Sword of Fury... Napewno nie przez Questy !! Trzeba posiadać czar Teleportacji... oraz wodę :D ... Czar zdobędziesz jak pojdziesz do Thais i go kupisz a następnie wrucisz do Rooka na 1 lv.. Bedziesz posiadać te czary...Trenować się jeszcze raz do lv 20... (Na Rooku jest to trudne ale warto jak się chce miecz Sword of Fury) Teraz słuchajcie :

1. Iść tam gdzie jest wysepka z Sword of Fury
2. Teleportować się czarem w ogien i natychmaist użyć wodę (w zapasie mniej co najmniej 4 wiadra z wodą)
3. Jest jednak mały chaczyk... Kiedy chcesz przenieść Sword of Fury do swojego Baga lub do ręki... Wtedy się natychmiastowo teleportujesz do miasta i pojawiasz się w świątyni bez żadnego itemu...

Jednak prubóję i nieprzestaję...
Nie radzę jednak tam się teleportować poniżej 20 lv. bo może się to źle skończyć dla waszej postaci a właściwie dla itemów które macie przy sobie...

Mam nadzieję że chociarz trochę pomogłem i wciąż prubóję rozwiązać zagadkę MinoMaga, Mino Hela i Spike Sworda... :cup: :cup:

Celoz
17-09-2006, 12:54
..a świstak siedzi i zawija je w te sreberka..

Rooker666
17-09-2006, 13:08
Rzygać mi się chce od tego gadania o spike swordzie.i innych zagadkach roooka wasze posty nic nowego nie wnoszą.Dlatego od dziś proszę o niemówienie jakiś bezsensownych teorii z rooka,które się wzięły niewiadomo skąd.

Wievioor
17-09-2006, 16:53
@3up

Tak tak, jasne... jak znajdziesz mi jakiegos NPC który sprzedaje czar na teleportację to kurde nie wiem...
Równie dobrze można tak zrobić z czarem levitate... -.-

@kilka razy up

teleportacja też jest nielegalna

Lukaas
17-09-2006, 17:57
Ja tam nie wierze w żadne super trudne qwesty na rooku. A to co wy mówicie w tym temacie to same bzdury i spekulacje. Więc mówie wam ludzie Rook to miejsce na którym uczycie sie grac a nie rozwiązywać jakies trudne zagadki. Więc radze wam nie zajmować się takimi głupotami. A jakby ktos zapytał sie dlaczego Spike sword na rooku i mino mag itp. to odpowiem wam ze cipy zrobiły sobie z was jaja żebyście głowili sie nad takimi rzeczami. Grajcie w tibie a nie gadajcie o głupotach!!!X(

Sorki za blędy :D

franczin
17-09-2006, 19:41
Eh nie czytalem wszystkich stron, doszedlem do 81 strony i oczy mnie zaczely bolec, wiec zrobilem se dzis rano rookstareya, ma 9 lvl na obsidi nick Zalletth. Jak cos to chetnie pomoge :D

Edit

@lukaas

wez stul morde niewyzyty kutasie, twoj stary jest na avatarze ze tak szpanujesz ??

Alessandro Del Piero
17-09-2006, 20:12
@Lukass

Niektórzy chcą w tibi dostrzec troche klimatu RPG i wczuć sie w tę gre, a nie tylko exp, exp, exp.

franczin
19-09-2006, 17:22
Ej mam pytanko mógłby mi ktos przypomnieć jak były strzały, łuk, tak i nie w języku orków? Byłbym wdzięczny :D

Poborca_Podatkowy
19-09-2006, 18:56
Strzel mi ktoś w łep, plz!

Michoss
19-09-2006, 20:14
To co napisze, będzie najbardziej związaną z tematem wypowiedzią, od jakiś paru stron.

Czy ktoś widział zdięcie na Tibianews? Jak nie, to look odrazu na to, nie jest "wycięte"
http://img152.imageshack.us/img152/4439/upgrade2gd8.jpg
Ktoś w to wierzy? Ja niebardzo, w końcu na tibianews co dwa dni jest jakiś fake, no ale....Może nie bez powodu dali "kopanie w piachu"

No, dalej, czekam na pomidory...

Borpol
19-09-2006, 21:22
Boożeee... Po co jeszcze takie Faki robiż? No po co? Niech mi ktoś odpowie jak małemu dziecku bo ja niewiem. I tak nikt w to niewierzy. No to po co? Robić to jedne wywalać na tym forum to drugie. Na każdym faku inaczej ktoś znajduje spike sworda. NO PO CO TO?!?!?!?

Michoss
19-09-2006, 21:41
"Po co jeszcze takie Faki robiż?"
A dżemu ty nje zaglondaż do suowniga????/????NO DŻEMU?/????////???/>?>

To jest foto z tibianews. Na forum znajdziesz TO które ja podałem. Pozatym, TA opcja znajdowania SS jest bardziej prawdopodobna niż "łelo mazder zią" stojący koło SSa (tam są kamienie) ani "RoOk MaStEr fRoM <nAzWa ŚwIaTa>" bez broni nad trupem Mino na skale.

Aaaa...Zapomniałbym. Jak małemu bobo...A więc:
"Bobo słuchać. Niektórzy wierzyć w Spajk słord więc szukać możliwości i przeglądać nawet fejki. Istnieć opcja że któryś z one nie być fejk, a skrin. A dziadziuś nie robić fejki, obiecywać <klepie bobaska po główeczce>"

pan dres
20-09-2006, 16:14
nie wiem o ci wam chodzi z tym niemozliwym ss na rooku i dojsciem do minomaga ale:
1. moja kolezanka ma klucz do mino maga tylko ze ona ma 100+ lvl i nie wie skad go wzila (widzialem podobny klucz na rooku)
2. dzieje sie to na serwie Harmonia
3. kto szzuka ten znajdzie wiec niech ktos poszpera labirynt i minohell(pick,przesawianie rzeczy, itp.) bo jestem prawie pewien ze da sie zdobyc ss na rooku i widzialem kiedys screena (mozliwe za fake ale wygladal wiarygodnie)
jak gosciu na azurze (nie pamietam nicka ) stal w pokoju za mino magiem i przed nim byly brass legs,soldier helmet,dwarven shield a w reku mial ss i fioletowe buty na sobie!!

Alessandro Del Piero
20-09-2006, 16:22
Mówisz ma klucz, ale nie wie skąd go wzięła? Sam sie pojawił w plecaku? Podaj nick koleżanki. A co do tego eq to nie za dużo może?

Tom The Tanner
20-09-2006, 16:42
1. moja kolezanka ma klucz do mino maga tylko ze ona ma 100+ lvl i nie wie skad go wzila (widzialem podobny klucz na rooku)
Niema koleżanki która ma 100lvl+, niema. Uświadom sobie że do tego tematu nie zagladają tylko ''dżemu faki robiż?''.
2. dzieje sie to na serwie Harmonia
Wiem że niepodasz nicka, będziesz się wykręcał.
3. kto szzuka ten znajdzie wiec niech ktos poszpera labirynt i minohell(pick,przesawianie rzeczy, itp.) bo jestem prawie pewien ze da sie zdobyc ss na rooku i widzialem kiedys screena (mozliwe za fake ale wygladal wiarygodnie)jak gosciu na azurze (nie pamietam nicka ) stal w pokoju za mino magiem i przed nim byly brass legs,soldier helmet,dwarven shield a w reku mial ss i fioletowe buty na sobie!!
Fake, ten gościu na Azurze to mój kolega i może to udowodnić.

Borpol
20-09-2006, 19:27
dziex Michoss już kapuje :D :D :D :D :D :D

Nevir
21-09-2006, 19:27
Niektórzy wierzą w potężnego Spike Sworda, Brass Armor i wiele innych dość nietypowych rzeczy na rookgardzie ja jako r o o k s t y l e r poświęciłem na tą zagadke 2-3 h i po 2-3 godzinach stwierdziłem że sławny Spike Sword istnieje i to nietylko na wysepce którą może zobaczyć każdy ale także taki którego można dotknąć :2handed:. Myśle że jest zbyt dużo śladów i dowodów na to że on istnieje. Chociażby taki minotaur Mage, Ghoul, lżejszy korpus wolf'a i historie opisane w księgach. Mój post nic nie wnosci zo do poszukiwań tych oto przedmiotów lecz chcem przekonać innych że on naprawde istnieje, życzę powodzenia calej ekipe ktora szuka go "dzień i noc". Jeśli znajdę jakieś informacje które się nie powtarzają i są wiargodne to napisze.

tymczasem:
ide expic:p
pozdro

Volan Rookstayer
22-09-2006, 17:13
Więc tak... Michos (ten co wkleił zdjęcie z tibianews) może mieć trochę racji, a nawet pełną rację ! przecież kiedyś, nie wiem czy teraz, przy mino na skałce respil sie list gdzie pisało, że czeka on na jakiś statek kupiecki aby uciec z wyspy, bo jest otoczony przez wrogów. Może ten statek zostawił skrzynię dla mino by wziął uzbrojenie, albo/lub statek nie miał więcej miejsca by wziąźć minosa i zostawił coś z kadłuba a mino odpłyną razem ze statkiem i trzecie, najmniej prawdopodobne to może ta skrzynia to dostawa materiałów z maina na rook dla kupców (lee dee itp) chociaż wymyśliłem jeszcze inną teorię : wiadomo że orc'i walczą przeciwko minosom,a trolle poddały się minosom bez walki, może ta skrzynia to dostawa dla orców jako pomoc w walce z Minotaurami ? . Sam w to wątpię ale w tym może coś byc :)

Ferumbras
30-09-2006, 09:14
No coz. jak dla mnie to ten spike sword to trzeba wykonac w dwie osby (conajmniej). No pomyslcie! Przecierz cala mase questów mozna wykonac TYLKO w kilka osób. Moze naprzyklad trzeba pojsc do mintwalin pogadac z NPC xxx pojsc na rook ( ten rugi gosc ) i pogadac z NPC xxx. Po czym zrobic xxx ( caly czas współpracując ). I naprzykład roostayer dostaje spika ze skrzynki i a na main dostaje poczta. Ja tu nichce gdybac ale to jest mozliwe. Trzeba poczytac. Moze przepikowac caly rook i mintwalin.

Jak juz cos takiego bylo to sry. Nie czytalm calego tematu, bo po 100 stronie sie burdel straszny srobilX( . A teraz to juz wogóle wszyscy piszą posty nic nie wnoszące do sprawy. i jest do du*y ;(

Uther92
30-09-2006, 09:41
[FONT=System] ja jako r o o k s t y l e r
Jako kto ?! -.-

MvD
30-09-2006, 12:23
@Uther92

:D rookstyler :D to chyba jakaś odmiana Freestyler :P
Są ludzie którzy Freestyle'ują i Rookstyle'ują :D:D
Nie no żartuje :P
A co do tematu... to chyba ten temat nadaje sie na pośmiewisko :(
Sam widzisz jak ci ludzie komentują ten temat :/
Zal....

Pozdro

Ameriov
30-09-2006, 13:53
Nie przeglądałem ostatnich stron tego tematu ale ciekawe czy już gadaliście o tym... (na tibia.com chyba fake nie daja?) http://www.tibia.com/home/?subtopic=screenshots&screenshot=quest

Uther92
30-09-2006, 14:09
To screen zrobiony podczas testów clienta tibii...o tym już chyba było.

Metoxis
30-09-2006, 19:19
Hej, słuchajcie...mam FACC'a więc nie wiem dokładnie...jest takie coś jak Maze of Fury...jest zasypane kamieniami, jedna z tych przeszkod jest skala wystająca z ziemi [ zapomnialem nazwy :D ]
Tam gdzie Demodras tez jest taka skala i zeby zdobyc nagrode ze skyrzynki trzeba ja w jakis sposob usunac. Może tu też trzeba tak zrobić??

Antykwaczor_z_Calmery
30-09-2006, 23:34
@up
Nie da się.

Metoxis
01-10-2006, 13:15
@UP

Może ta dźwignia u Toma to odblokuje...

Kshaq
01-10-2006, 13:20
@up
Ale może...

Ripley Ellen
01-10-2006, 13:55
Kto by pomyśał że niektórzy NPC to małżeństwa...

No ;) Tak jak na przykład Jimbin i Maryza - w karczmie w Kazo ;p

Borpol
02-10-2006, 15:49
Albo Kshaq i Tom the Tanner :D :D :D :D

PS: to był tylko żart...:p w końcu Kshaq i T the T napisali najwięcej postów

Metoxis
02-10-2006, 16:58
dostaje sie jakies buty co sie chgodzi po wodzie

X( gdyby takie cos było to byś mógł iść z Rooka np. na Edron

NIE MA boots of waterwalking X(

Tom The Tanner
02-10-2006, 19:07
@Xadi
Nietrawisz mnie dlatego że skarciłem cię za twojego posta:
-.- lol2
Czym się przejmujesz? Przecież nie jestem modem ni nic... a więc spamuj dalej i mnie nietraw bo nic ci niemogę zrobić :P

@Borpol
Były już trolle, były spamiarze, były ziomki walące z aksa, różdzki i z rana ale o zamułach niema nic w regulaminie więc śmiejmy się z twojego super żartu. Nieobchodzi mnie też kto ile postów napisał, niewiem jak ty.

@wszysy którzy chcą napisać coś na temat tej kłótni
Kłótnia czy jak to tam sobie nazywacie zakończona, a jak masz jeszcze coś innego sensownego np: "a może że te buty chyba można zdobyć ale qest tylko dla pacc którzy wykonali postmana ale niewiem, chyba tak słyszałem X( " to odwróć się bo ktoś coś krzyczy o tam... słyszysz?

Wyjdź!

Lepiej już idź i spytaj sie czego chce ten ziomek co krzyczy :/ niewiem do czego on sie przywalił przecież to sensowne jest...

Vaqumen
02-10-2006, 19:44
To co napisze, będzie najbardziej związaną z tematem wypowiedzią, od jakiś paru stron.
http://img152.imageshack.us/img152/4439/upgrade2gd8.jpg

Jesli ktos juz mu to pisal to sorrki mam dosyc tego spamu i nie czytam wypowiedzi trolllllli (itp), ja od klijenta 7.6 do teraznijszego klijenta kopalem na piasku pickiem, łopata i nic tam nie ma nawed probowalem klasc na wode 1gp zeby po tym dalo sie chodzic tez nic, wiele jeszcze rzeczy robilem i tez NIC †R.I.P† teraz juz nie gram tyle w tibie bo na mature sie ucze narazie moje mniej i bardziej genijalne pomysly na temat spike sworda sie skonczyly (zaden z nich nie wypalil :/)

mam prosbe do tych wszystkich mniej inteligentnych ktorzy chca sie tylko popisac swoim brakiem muzgu zalozcie sobie nowy temat w ktorym bedziecie sie wyzywali, krytykowali, pisali swoje debilne pomysly na temat moj kolega ma spike sworda ale nie wiem jaki ma nick bo mi nie chce powiedziec ...

Kshaq
03-10-2006, 13:15
@borpol
A co to ma do rzeczy. Trochę kultury... (tekst Instynktu)

Volan Rookstayer
03-10-2006, 13:15
Instynkt buszuje :D To było "kulturalne" zwrócenie uwagi ^^ ale pomysłów z tym spike swordem nie mam. Powoli dochodzę do wniosku, że nie da się go zdobyć.

Antykwaczor_z_Calmery
03-10-2006, 14:05
Użytkowników, któzy się wypowiadali w tym temacie, można podzielić na partie (prawie polityczne) PiS i PO. Jedni(prawie PiS) mówią, że da sie zdobyć SS, inni (PO) że nie da się. I tu można powiedzieć, o czym najczęściej mówicie. Mówicie, ale nie myślicie logicznie. No i tak jak się dzieje powyżej, można uznać to za (określe tak, ponieważ odkąd stało się to co miało stać...) "afere taśmową", czyli walka słowami. Przepraszam za offtopic, ale powiedziałem to, co miałem do powiedzenia wcześniej.

Horgar
03-10-2006, 14:46
Xadi@
Oj, nieładnie tak mówić.
Reszta@
Ja się zaczynam zgadzać z Hakuohem (chyba się nie obrazisz jak użyję starego nicku), z tą różnicą że według mnie są 3 grupy osób udzielających się w tym temacie:
1) ci co próbóją wnieść coś nowego i na temat
2) ci co powtarzają to co było ileś tam stron temu
3) ci co pieprzą na dowolny inny temat

Prawda jest taka że jakieś 90% tego tematu możnaby było skasować (warto również dodać że o SS, MM itp. są 3 tematy [Wow! Jaki ja jestem spostrzegawczy!]).

Ps. Gratulacje dla Instynkt. Od kiedy jest moderatorem znacząco podniosła sie liczba skasowanych postów :P

Volan Rookstayer
03-10-2006, 14:51
Xadi@
Oj, nieładnie tak mówić.
Reszta@
Ja się zaczynam zgadzać z Hakuohem (chyba się nie obrazisz jak użyję starego nicku), z tą różnicą że według mnie są 3 grupy osób udzielających się w tym temacie:
1) ci co próbóją wnieść coś nowego i na temat
2) ci co powtarzają to co było ileś tam stron temu
3) ci co pieprzą na dowolny inny temat

Prawda jest taka że jakieś 90% tego tematu możnaby było skasować (warto również dodać że o SS, MM itp. są 3 tematy [Wow! Jaki ja jestem spostrzegawczy!]).

Ps. Gratulacje dla Instynkt. Od kiedy jest moderatorem znacząco podniosła sie liczba skasowanych postów :P
Dobrze, to teraz mi powiedz co do tematu wniósł ten post ? -.- tak samo jak Haukoha ? (czy jak mu tam) Jak tak to ja chce być w Samoobronie <ironia>

Antykwaczor_z_Calmery
03-10-2006, 14:55
@Horgar
Nic nie szkodzi, ale lepiej wolałbym, aby mówiono na mnie "Nololob". Z tym się najlepiej czuję. A Xadi...? Reported.
@Volan Rookstayer Jeśli nie śledziłeś tematu od początku to wiadomo, że nie zrozumiesz.

Xadi
04-10-2006, 13:59
ludzie dajcie mi spokuj
jak ma się zły dzień i widzi się ten nick "T the T" ...
I jak on pisze różne głupoty to się niedobrze robi...
źle mi się już kojarzy litera "T"

zrozumicie
zły dzień i emocje = bluzgi na T the T

Volan Rookstayer
08-10-2006, 21:53
@Horgar
Nic nie szkodzi, ale lepiej wolałbym, aby mówiono na mnie "Nololob". Z tym się najlepiej czuję. A Xadi...? Reported.
@Volan Rookstayer Jeśli nie śledziłeś tematu od początku to wiadomo, że nie zrozumiesz.
Uwierz mi, że śledziłem -.-" zwykła obrona ? żałosne.
@Xadi
Ja też tak mam z T the T. ^.^

Pan Klocek
09-10-2006, 15:25
Zdobyć Spike Sworda….. Tylko pokorny może dotknąć miecza furii…..
Stałem nad brzegiem oceanu, przy tabliczce wpatrując się w malutką wyspę, na której płomienie rozświetlały ciemności nocy ... Strzelające wściekle ognie zagłuszały spokojny szum fal rozbijających się o brzeg… Zamknąłem oczy i zacząłem przypominać sobie początki na tej wyspie. Pierwsi pokonani wrogowie, ci mniejsi, słabi i ci potężni. Właśnie, potężni, pierwszy Minotaur, z którym toczyłem bitwę, tak to była prawdziwa bitwa! Żadne zwycięstwo nie dało mi tyle satysfakcji! Ten napływ adrenaliny, kiedy wielkie cielsko bestii zwaliło się na mnie… sparowanie tarczą ciosu tak potężnego, że o mało nie złamał przedramienia… Ostrze Katany zatapiające się w odsłoniętym ramieniu potwora i szybkie cięcie przez podbrzusze…. i żelazowy ciepły zapach krwi spływającej po krawędzi mojego Ostrza… Ostrza wykutego z najlepszej stali… połączenie wszystkich żywiołów tworzących ten świat, lecz to nie żywioły czynią te Ostrze tak potężnym i doskonałym, ani to że aby powstało mistrz kowalstwa musi nad nim pracować aż sto dni. To dusza. To jedyny miecz, który posiada dusze. Dlatego jest On kwintesencja wojownika! Jest jego częścią!
Usiadłem na wilgotnej trawie opierając się plecami o tabliczkę. Wyjąłem osełkę i spokojnymi ruchami przeciągałem po Ostrzu… wszystkie te stoczone walki… zawsze mogłem liczyć na swój Miecz… teraz zrozumiałem, że będąc zaślepiony żądzą zdobycia Miecza Furii nie dostrzegłem, ze wcale go nie potrzebuje, już nie. Mam o wiele potężniejszy miecz, Miecz Honoru, Wytrwałości… Miecz Pokory…
Spojrzałem jeszcze raz na wyspę, zdawała się być jakoś bliżej… na tyle, blisko, że mógłbym dotknąć wbity w skałę miecz… jednak nie zrobiłem tego,odwróciłem głowę i powróciłem do ostrzenia Klingi, światło za moimi plecami nagle zbladło, jakby płomienie przygasły, ale to już mnie nie obchodziło.. ze spokojem polerowałem Ostrze które teraz zdawało się błyszczeć słabym błękitnym, spokojnym blaskiem…

Borpol
09-10-2006, 21:11
@Pan Klocek

heh fajna historyjka ale co to ma do rzeczy?

Pan Klocek
09-10-2006, 21:30
@Pan Klocek

heh fajna historyjka ale co to ma do rzeczy?

To jest po prostu moj punkt widzienia zwiazany ze zdobyciem Sword of Fury. Po prostu ubralem to w inne slowa. Nie chcialem pisac "tego sworda nie zdobedziesz bo rook uczy pokory icierpliwosci i po to tam zostaje". Lubie RPG wiec chcialem to powiedziec troche inaczej niz wiekszosc ludzi ktorzy tu pisza.

W sumie moglem stworzyc osobny temat typu - Opowiesci z Rookgaard'u ale nie wiem czy spotkaloby sie to z ogolnym uznaniem. Sadzac po wypowiedziach duzej czesci osob sadze, ze nie. Duzo graczy nie wie co to znaczy klimat/fabula/wczucie sie w postac. Wiec taki temat po pewnym czasie znalazby sie na szarym koncu..... no chyba ze sie myle :] to wtedy zaloze taki temat i tam trafia takie wlasnie opowiadania. 8o

W sumie tofajnie ze Ci sie podobalo. :confused:

Borpol
10-10-2006, 13:31
@Pan Klocek

Hehe... nic dodać nic ując :)

Metoxis
10-10-2006, 14:47
Szukalem spike sworda na rooku, ale bez PACC'a niewiele mozna zdzialac... :(

Michaello
12-10-2006, 18:35
@Pan Klocek
Ja tez jestem za tym zebys zrobil taki temat.
A czy (jezeli w ogole on powstanie) bedziesz tylko ty w nim te historyjki tworzyl czy takze inni uzytkownicy?

Drzamich
12-10-2006, 19:52
Ech, ten temat po skończeniu jego autora z Tibią, nie jest juz wiele wart :(

Marcin24
14-10-2006, 22:14
Co do teleportu w mino hell może odpowiedź na nurtujące nas pytania nie są na rooku tylko w Mintwalin przecież tam musi być drugi teleport mam za mały level żeby się tam pokręcić ale zachęcam was do tego

MvD
14-10-2006, 22:59
@Pan Klocek

Również chciałbym poczytać hisoryjki w Twoim wykonaniu :)
są bardzo interesujące ;]

Respect

Poborca_Podatkowy
15-10-2006, 19:15
Omijając wygłodniałe wilki biegające wokół skały przysiadłem pod drzewem, żeby choć chwilę odpocząć. Chociaż przez chwilę dać odrobinę wytchnienia mojemu umęczonemu ciału. Z nieopisaną radością pozwoliłem moim powiekom opaść, gdyż zaczęły mi potwornie ciążyć...
Nie umiem powiedzieć kiedy się ocknąłem, ale zrobiłem to chwilę za późno. Jakiś człowiek biegł przed siebie bardzo szybko, trzymając w ręku mój plecak. A było tam wszystko, co zdołałem zgromadzić podczas mojej wędrówki po tym strasznym świecie. Wszystko oprócz mojego wiernego miecza, który miałem pod plecami w skózanej pochwie. Nagle zawrzała we mnie krew. Poczułem przypływ niesamowitej, ogromnej siły, jakbym stał się innym człowiekiem. Zacząłem gonić złodzieja. I chociaż dystans między nami był ogromny, po paru chwilach zacząłem go doganiać.
Wreszcie, po morderczym biegu dogoniłem go. Nie myśląc, wyjąłem miecz zza pleców. Wtedy on oddał mi mój plecak i cicho szepnął: "Proszę, nie...". Wówczas przypatrzyłem mu się uważniej - był to wątły młodzieniec, chudy i umorusany. "Nie zabijaj mnie proszę, zrobiłem to, ponieważ potrzebuję lekarstw dla mojej matki" - powiedział znowu cicho.
Tu mnie zaskoczył. Myślałem, że to jest kolejny złodziej myślacy tylko o własnej przyjemności. W tym momencie zupełnie inaczej na niego spojrzałem. Bez słowa dałem mu pieniądze na leki i odeszłem. Odchodząc zobaczyłem uśmiech na jego twarzy i usłyszałem krzyk. Gdy odwróciłem głowę z powrotem już go nie było...
Nazajutrz przechodząc obok świątyni zaczepił mnie Cipfried. Powiedział: "Stajesz się pokorny mój drogi przyjacielu", po czym odszedł....

Celoz
15-10-2006, 19:59
Opowiadanie ciekawe, aczkolwiek po przełożeniu na Tibię jest bez sensu

Poborca_Podatkowy
15-10-2006, 20:02
Bohater tego opowiadania spełnił 1 z wymogów bycia pokornym.
@edit down
1. To jest postać magiczna, posługuje się magią itp, więc może posiadać umiejętności typu: jasnowidzenie, teleportacja, może mieć u siebie jakąś magiczną kulę. Nie przeszukiwałeś mu gaci i nie skanowałeś mózgu, to czemu się wymądrzasz?
2. To nie jest rl Tibia, tylko opowiadanie.

Metoxis
16-10-2006, 14:02
Bohater tego opowiadania spełnił 1 z wymogów bycia pokornym.

Wątpie żeby CIPfried wiedział kiedy dasz komuś kasę...

Progmaniak
16-10-2006, 16:22
Dzisiaj dostalem msg od qmpla ze rozwiazal on z kolega quest na spike sworda....

sam nie wiem:

"trzeba zebrac 7 cial wolfow po 100o.z i wymienic je na pacc area na 2 klucze, pierwszym kluczem otwieramy pokoj nad tomem i przesuwamy dzwiknie (znikna pola energii), drugim kluczem otwiera sie pokoj minomaga...spierdzielasz przez caly pokoj przechodzic przez bramke lvlowa (10) wbijasz do skrzynki i wuala"

Moze sie wam uda cos z tym zrobic :P moze sie przyda :)

PZDR

Horgar
16-10-2006, 16:41
Powiedz koledze żeby czasem wyłączał kompa.

Celoz
16-10-2006, 16:57
Dzisiaj dostalem msg od qmpla ze rozwiazal on z kolega quest na spike sworda....

sam nie wiem:

"trzeba zebrac 7 cial wolfow po 100o.z i wymienic je na pacc area na 2 klucze, pierwszym kluczem otwieramy pokoj nad tomem i przesuwamy dzwiknie (znikna pola energii), drugim kluczem otwiera sie pokoj minomaga...spierdzielasz przez caly pokoj przechodzic przez bramke lvlowa (10) wbijasz do skrzynki i wuala"

PZDR

Ja mu nie ufam :P

Antykwaczor_z_Calmery
16-10-2006, 17:07

sam nie wiem:

PZDRTo jest skutek niepilnowania dzieci przez rodziców, opiekunów. Wychodzą na IDIOTÓW!

Yallah
16-10-2006, 17:14
Ja probuje spojrzec na to z innej strony. To jest temat, ktory ma pomoc w rozwiazywaniu zagadek rooka. Tak wiec mozna tutaj zamieszczac wszystkie swoje domysly,mniemania itp.itd. dotyczace tych spraw. Kolega Progmaniak zamiescil jedna z nich, a wy jedziecie po nim jakby nie wiadomo co zrobil. Powiedzcie czemu to co on mowi nie moze byc prawda? Czy ktokolwiek z was probowal to zrobic co on przedstawil wczesniej i dlatego jestescie tacy pewni jego oszustwa? Ja rowniez za bardzo nie wierze w to co Pan Progmaniak powiedzial, lecz prosze go w takim razie o pokazanie dowodow lub przynajmniej podstaw na ktorych opiera to co napisal.

Y'all.

Antykwaczor_z_Calmery
16-10-2006, 17:18
Ja rowniez za bardzo nie wierze w to co Pan Progmaniak powiedzial, lecz prosze go w takim razie o pokazanie dowodow lub przynajmniej podstaw na ktorych opiera to co napisal.
A czy wierzysz w to, że ci poda dowody?

Progmaniak
16-10-2006, 17:21
@up

jezeli przeczytacie moj post na tyle inteligentnie to moze zrozumiecie sens wypowiedzi w nim zawarty, sa to tylko domysly - nie moje.

Yallah
16-10-2006, 17:23
Antykwaczor_z_Calmery
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yallah Pokaż post
Ja rowniez za bardzo nie wierze w to co Pan Progmaniak powiedzial, lecz prosze go w takim razie o pokazanie dowodow lub przynajmniej podstaw na ktorych opiera to co napisal.
A czy wierzysz w to, że ci poda dowody?

Zawsze trzeba miec cien nadziei ;p

Progmaniak @up

jezeli przeczytacie moj post na tyle inteligentnie to moze zrozumiecie sens wypowiedzi w nim zawarty, sa to tylko domysly - nie moje.

Nawet domysly nalezy podpierac dowodami.

Y'all.

Metoxis
16-10-2006, 18:25

-.- a mój kolega zrobił questa na dragon scale legs na Rooku!!! Musisz mieć 10 cooper shieldow isc do mino maga i przez ścianę powiedzieć hi>zamianas cooperas shieldas nas dsl'as X(

Równie głupi pomysł, co wsadzenie do cot'a kilku itemów [ był ten pomysł gdzieś w tym temacie ]

BTW 7x100 = 700 Rookstayer żeby mieć RÓWE 700 cap musi mieć 31lvl...ale od tego trzeba odjąć wagę eq także głupi pomysł...

Taeguki
16-10-2006, 19:24
Uwaga! Na początek zaznaczam: Nie czytałem całego tematu, tylko początek środek i koniec. Dlatego nie rzucać się tu do mnie tekstami w stylu "żal.pl"...

Teraz moja niezbyt ciekawa teoria dotycząca Soft Bootów...

Przygotujcie się na dawkę śmiechu... Może soft buty wystarczy wyłowić wędką w pewny miejscu (być może na terenie dla Facc.)

Dziękuje! Możecie się śmiać :P

Yallah
16-10-2006, 19:41
Heh no przyznam, że troche mnie rozbawiles =] Otoz zobacz ile rookstayerow ma wysoki fishing co znaczy ze "troche" czasu spedzili na lowieniu rybek ==]] Czy moze twoim zdaniem to pech ze nie zlowili ich? Raczej nie. :)

Michoss
16-10-2006, 19:47
Taeguki. Te buty,
a)są legendą nawet na main
b)wiesz co my to oznaczało (możliwość zdobycia BoW)? Pacc, bez pacca. Ba! więcej niż pacc. Teraz są questy na dostęp do nowych wystp. NIE TRZEBA BY BYŁO ICH ROBIĆ! ba! Miało by się dostęp do miejsc, gdzie nawet z paccem nie można dojść (np. wyspy koło Fibuli)

a na dodatek, SS jest otoczony kamieniami, a dopiero na kamieniach jest ogień.

Vezir
16-10-2006, 20:04
Czytałem do 98 strony i przedarłem się przez większość śmietnika ale ostatnio nic tu niema a ja se powklejam ciekawe zdjęcia

http://img280.imageshack.us/img280/7523/ciekawemiejscenarooku1rp4.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/3051/2ciekawemiejscepf6.jpg
http://img243.imageshack.us/img243/6113/3ciekawemiejscenx2.jpg
http://img243.imageshack.us/img243/4996/4ciekawemiejscevx9.jpg

Michaello
16-10-2006, 20:38
@Up
Ja nie mam pacca wiec sie nie znam, ale to ostatnie zdjecie to jest chyba jakis ''Labirynt Furii'' ?

Horgar
16-10-2006, 21:13
@Vezir
1) Nie mówi sie "se", a "sobie".
2)Temat labiryntu był już wałkowany wiele razy i nikt nic sensownego nie wymyślił. Ot, taki korytarzyk z kamieniami. Chyba wcześniej był elementem jakiegos questu (głowy nie dam).
3) Jak chcesz to szukaj sobie pickiem, ale możesz mi wierzyć - wiele osób juz to robiło i jakos nic nie znaleźli.

Pan Klocek
16-10-2006, 22:01
wszystkie komnaty ktore pokazałes na zdjeciach "przepickowałem", nic tam nie znalazlem.
Co do tego ciala na skale, probowałem wielu sposobów na ugaszenie tego ognia - nie udalo sie. Przydalaby się runa destroy field :)

Mam kilka pomysłów moze komuś się to przyda:
-- Na rooku mozna znaleźć "pice of iron", czyli kawałek zelaza. Zebrałem juz ich kilka. Jak wiemy jedyna osoba ktora moze cos z tym zrobic to kowal. Na rooku mamy tylko jednego kowala ktory ma kowadlo i ogien a mianowicie Slepy Ork.
-- W dziurze na stronie pacc, tej z martwymi szczurami respi sie cialo trolla, ktore nazywa sie "pile of bones" probowalem je sprzedac, poswiecic na oltarzach itp oczywiscie zadnego efektu
-- i ostatnie, moje ulubione. Wszyscy podniecaja sie Spikeswordem, ghoulem, mino magiem, a nikt nei zauwazyl zielonej ksiazeczki ktora lezy w samym miescie u pewnego NPC ktory kupuje jagody ;) moze odpowiedz jest wlasnie tam?

Yallah
16-10-2006, 22:05
Panie Klocku, zauwazylem, a dokladniej Pan Vantage zauwazyl jush dawno. W ktoryms z postow o tym pisal ale jak wiekszosc cennych info, post zaginal w akcji;p

Ps: probowalem sie pytac o ta ksiazke Lily, ale to nic nie dalo;/

Y'all.

Vezir
16-10-2006, 22:11
O ortografie niedbam co świadczą moje oceny z polaka ~3
Co do "Pick party" wiem że się odbywało ale był up-date :] więc wiesz ;p
Hyhy zrobiłem se rookslayera :> 10 lvl w 1 dzien ;p

@edit: Co do książki to są takie w Ankh~ i opowiadają o wojnach Djinow ;p

Pan Klocek
16-10-2006, 22:23
Panie Klocku, zauwazylem, a dokladniej Pan Vantage zauwazyl jush dawno. W ktoryms z postow o tym pisal ale jak wiekszosc cennych info, post zaginal w akcji;p

Ps: probowalem sie pytac o ta ksiazke Lily, ale to nic nie dalo;/

Y'all.

Nom to tylko takie przypomnienie/pomysly :) nie dziwie się że On juz to wczesniej poruszal, w koncu prawdziwy rookstayer, widocznie przeoczyłem bo mialem dluzsza przerwe z forum.

Yallah
16-10-2006, 23:19
Coz powiem. Wilcy i szczurcy sa mu pewnie potrzebni do futerek=] A czyms te skorki musi sciagnac z biednych zwierzatek, co nie?

Y'all.

Yallah
17-10-2006, 14:58
A masz nadzieje ze Cipy znaja sie na specjalistycznych sprzetach?==]] Mieli dac : You see specjalistyczne narzedzie do sciagania skory.?=] A tak serio to moze cos jest w tym tasaczku tylko do czego bylby potrzebny?

kuba1324
17-10-2006, 15:34
@Yallah.
Moim zdaniem ten tasak jest tylko urozmaiceniem gry, wprowadza gracza w odpowiedni klimat. Jest wiele takich przedmiotów/obiektów na rooku, które są tylko dla ozdoby(np. red carpet, wardrobe, box-skrzynia ozdobna, flower bowl, dwarf tree, cleaver, czy książka u Lily).

Co się tyczy funkcji "specjalistycznego narzędzia do ściągania skór", to wcale mnie to nie dziwi. Tibię stworzyli ludzie, którzy nie mieli zielonego pojęcia na temat polowań(i nie tylko). Zwykłym, przeciętnym osobom, tasak + człowiek skupujący zwierzynę od razu kojarzy się z garbarstwem. I o to chodziło twórcom gry, nie wnikali w szczególy. Równie dobrym przykładem może być Katana, która zdaniem wielu graczy powinna być o wiele potężniejszą bronia...
A tak serio to moze cos jest w tym tasaczku tylko do czego bylby potrzebny?
Niestety, nic w nim nie ma. Przedmiot nie posiada funkcji "use with".

Vezir
17-10-2006, 16:13
@ up Wielki (lol) Vezir przemyślał to co napisałeś i niepodoba mi sie to o katanie. Był to miecz samurajski który był potężny jak nim umiano wywijać - większe skile wieększe obrażenia.Bo nawert w rlu dasz mieczyk 6 letniemu dziecku to on najwyżej się nim skaleczy ...
Co do tasaka go się nieda wziąść z tamtąd (o ile gdzieś nieda się go zdobyć). Więc poco o nim rozmawiać a jeśli nawet by się dało to mozna by go np. było wymienić u kogoś za coś jeszcze mniej potrzebnego.Więc funkcja - "Use with" nie musi być potrzebna ;p

Podczas bardzo długiego posiedzenia na sedesie zapoczątkowanego obiadem
myślałem o tym całym mieczyku. Każdy wie ,że jest on otoczony skałami na które się nieda wejść tak? No a moze tam da się wejść od dołu a potem koniecznie paść bo miecz lezy na ogniu tak? To taka teza ale niesądze ,że prawdziwa bo mozna by tam, bylo chodzic po kazdym server/save i se brać nowego ... Skrzynka lub itemka na zamiane moze nas zbawić ...

NIE MYLIĆ MEGO NIKU Z PROSZKIEM :P I'm Vezir , no't Vizir

Metoxis
17-10-2006, 16:46
12.Rookgard jest bardzo popularny dla wielu ludzi. Dlaczego CipSoft rzadko tworzy coś nowego na tej wyspie?
Rookgard został stworzony jako przejście na głowny kontynent, gdzie zaczyna się prawdziwa gra. Nie chcemy, żeby ludzie przebywali na nim zbyt długo, dlatego unikamy dodawanie rzeczy, które mogłyby sprawić, że ktoś pozostanie tam zbyt długo.

To był wywiad z twórcą Tibi...mówi samo za siebie :p

Horgar
17-10-2006, 17:55
To taka teza ale niesądze ,że prawdziwa bo mozna by tam, bylo chodzic po kazdym server/save i se brać nowego ...

Otóż to, według mnie jest to ewidentny dowód na to że ss nie da się zdobyć. Pomyślcie co by było jakby taki koleś zaczął sprzedawać taki mieczyk. Mnóstwo osób by chodziło z ss, więc przejście rooka byłoby banalne nawet dla początkującego.

Alessandro Del Piero
18-10-2006, 14:19
Tak sobie dzisiaj myślałem... Nie ma żadnych dowodów na to, że Spike Sword jest w jakiś sposób związany z Mino Magiem, Ghoulem czy dźwignią Toma. Może wysepka z SS i tabliczką z napisem, że tylko skromny(pokorny), może dotknąć Miecza Furii jest tylko elementem RPG który łączy historie Rookgaardu. Jedyną osobą która prawdopodobnie ma Spike Sworda jest... DALLHEIM! Zaraz wam przedstawie na to dowody.

Wielu ludzi mówi, że Dallheim miał kiedyś SS jednak mu go ukradziono. Nie ma żadnych dowodów na to, że coś takiego sie wydarzyło!

Tabliczka obok SS: Tylko pokorny może dotknąć Miecza Furii(SS)
Dallheim: Moim Spike Swordem siekałem Cyclopy na kawałki

Może Dallheim dostał SS za to, że nie poszedł na Maina jak inni, tylko był skromny i zdecydował sie bronić Rooka. I według mnie raczej nie da sie zdobić SS, bo przecież każdy Rookstayer był kiedyś na Mainie w przeciwieństwie do Dallheima który na Mainie nigdy nie był!

Rookgaard to wyspa pełna tajemnic z których znamy tylko jedną: pochodzenie Mino Maga na Rooku. Reszta jest dla nas wciąż zagadką i trzeba czekać aż CIPy dadzą nam kolejne wskazówki na temat Rooka

Prosze mnie nie bluzgać za ten tekst, jeśli sie z nim nie zgadzasz to wypowiedz sie w kulturalny sposób ;)

PS. Jeśli chcecie sie do mnie zwracać nie piszcie Alessandro Del Piero, bo to strasznie głupie przepisywać tak długi nick, tylko zwracajcie sie do mnie Alex lub Juni ;)

Borpol
18-10-2006, 22:17
@Alex

Wywnioskowałem tylko to:
Dalhiem czy jak mu tam musi mieć spoko skile skoro spike swordem za 1 hita brał cycklopka
(ten jededn hit to bo pisze że ścinał głowy a skoro scinał to za 1 hita)

hmm... patrze co teraz napisałem to najgłpszy pomysł jaki milem :P

Alessandro Del Piero
18-10-2006, 22:43
@up

Sorka tam jest błąd ;). Powinno być, że siekał je na kawałki :P

@edit

Już poprawione ;)

Kaniek
19-10-2006, 14:14
Nie sądze żeby te rzeczy typu ss brass arm scale arm itp. były do zdobycia na rooku z prostych przyczyn.
- tak jak inni już mówili jakby ktoś zdobył ss to by pewnie rozeszła sie wieść po całym rooku.
- Rook by byl za łatwy

Dark Alphadron
19-10-2006, 14:17
@up
Twój avatar dużo o tobie mówi...
@Alex
Nie jestem taki pewny. Moja siostra ani raz na Mainlandzie nie była, podobnie jak kilku moich przyjaciół. Ale może i masz rację, może to tylko RPG. Ale nie wolno Wam tracić nadziei! Zawsze jest możliwość znalezienia drogi do tychże tajemnic.

Dimin
20-10-2006, 22:22
czytalem caly temat i od ok. pol roku nic sensownego tu sie nie pojawilo oproczkilku pomyslow. wedlug mnie ten spike to atrakcja dla turystow :p moze cipsoft cos w przyszlosci zrobi albo cos ale wy sie tu trudzcie dalej i probujcie :] i jeszcze jedno bluzgi NIEMILE widziane i mozecie nie komentowac nawet tego bo jestem w 90% pewny ze mnie zwyzywacie od n00bow itp. itd. dziekuje za uwage i dowidzenia

Vezir
24-10-2006, 16:20
@troszeczke w gore :Ehh widzicie co do tego ze on niebył na majnie to jest sprzeczność sama w sobie . Przecież on siekał swoim mieczem CYKLOPY a moze są tacy co widzieli cyklopa na rooku? Więc może on jednak BYŁ na majnie i tam dostał swój miecz po czym wrócił ?

Alessandro Del Piero
24-10-2006, 17:10
@up

Rookgaard kiedyś nie był odkrykty i panowały nad nim różne potwory zanim zasiedlili tam ludzie. Może Dallheim żył jeszcze w czasach kiedy Cyclopy były na Rooku? Jeśli zaraz ktoś mi napisze posta, że nigdy tam nie było Cyclopów to przypominam, że to jest gra RPG która ma swoją historie!

Michaello
24-10-2006, 18:52
Na pewno kiedys na rooku byly lepsze potwory. Pamiatka po tym jest Dead Dragon Quest ;]

Filthy
24-10-2006, 21:27
Na pewno kiedys na rooku byly lepsze potwory. Pamiatka po tym jest Dead Dragon Quest ;]

omg... zastanawiam sie czy naprawde sa tacy ludzie ktorzy mysla ze na rooku kiedys byl dragon... czy ty sobie jaja robisz...

Michoss
24-10-2006, 21:35
Leży se trup draga w tunelu nieee?
Co, myślisz że taka Amber go na tratwie tu przywlokła?
Mosiał kiedyś dychać a więc- Dragon był na rooku.

Alessandro Del Piero
24-10-2006, 22:13
Dragon był na Rooku, ale nie można było z nim walczyć. Istnieje tylko jako element fabuły.

Pan Klocek
24-10-2006, 22:23
omg... zastanawiam sie czy naprawde sa tacy ludzie ktorzy mysla ze na rooku kiedys byl dragon... czy ty sobie jaja robisz...

Troche wiary Filthy ;) i ducha RPG.

Vezir
25-10-2006, 13:24
Co do dragona to jeśli już był to zdechł ze strarosci bo Tom i spółka niezabiły by go za chiny xD

Borpol
25-10-2006, 17:54
@Vezir

A z kąd wiesz? nieda sie zobaczyc lvl pana NPC (jakiego kolwiek)!
Załórzmy: Eee... Tom na 100+ i powiedzmy knight.
Bloczy sobie draga a pan Hiacynt (za Chiny niepamietam jak sie to pisze :D ) wali z sd w draga...
Głupie, denne nieprawdziwe jak mój każdy post! :D

Sir-Bodzio
26-10-2006, 11:20
Ehhh.... Mam cos jak sie zrobij salmon questa to sie am chyba 3 salmon...
jak sie powie do amber "Salom" to ona odpowie
11:13 Amber: Yeah! If you give me some salmon I will tell you more about the orcish language. Okay? noto jak ktos ma salmon to pojdzie do amber i powie
Hi Salmon Yes moze cos da za te to ;]

Sir-Bodzio
26-10-2006, 11:28
Mam dowod ze mozna miec brass arma na Rooku :)!!

Po 1. 11:21 Obi: Do you want to sell a brass armor for 150 gold?

Po 2. tutaj ceny gdzie mozna sellnonc brass arma i tez bylo to
Rookgaard Norma 150 gp
Rookgaard Dixi 150 gp
Rookgaard Obi 150 gp
Rookgaard Al Dee 150 gp
Rookgaard Lee'Delle 150 gp
Port Hope Brengus 150 gp

Antykwaczor_z_Calmery
26-10-2006, 13:12
Mam dowod ze mozna miec brass arma na Rooku :)!!

Po 1. 11:21 Obi: Do you want to sell a brass armor for 150 gold?

Po 2. tutaj ceny gdzie mozna sellnonc brass arma i tez bylo to
Rookgaard Norma 150 gp
Rookgaard Dixi 150 gp
Rookgaard Obi 150 gp
Rookgaard Al Dee 150 gp
Rookgaard Lee'Delle 150 gp
Port Hope Brengus 150 gp
Wczesny to ty nie jesteś!

Aranox
26-10-2006, 14:32
Czyli to ze juz dawno kazdy o tym wiedzial -.-

Fpitolony w sprawe
26-10-2006, 14:34
Skad wiesz ze nie jest? Powiedzial Ci? :P Chyba szybki nie jest ^^
Co do tematu zauwazyliscie ta chyba dziure chyba nad ghoulem pokryta fieldami?? Pewnie tez bylo, ale nikt nie pisal ze cos kombinowali
:P

Michaello
26-10-2006, 16:07
Co do tematu zauwazyliscie ta chyba dziure chyba nad ghoulem pokryta fieldami?? Pewnie tez bylo, ale nikt nie pisal ze cos kombinowali
:P

Jaka dziure? Czy moglbys zamiescic screena?

Fpitolony w sprawe
26-10-2006, 17:11
Chodzilo mi o to, ale sie pomylilem, bo nie jest to nad ghoulem, a wejsc tam tez sie nie da chyba ;p

http://i85.photobucket.com/albums/k46/Thrral/UO0033-1.jpg

Borpol
26-10-2006, 21:41
@Up

Co ty widzisz pod tym poison fieldem?
JA widze... NIC!

HydesCart
27-10-2006, 07:10
A moze Veroth pojawia sie tylko w Halloen i to w przebraniu zajaca zmienia wszystkich w poczwary :p :p :p

i mozna by sie zapytac sunrise'a moze powie :p

ej! Na mapce rookgarda po punktem 14 pisze : "Loui - ten mnich chyba zwariował i panicznie boi się królików w pobliskiej dziurze twierdząc, że to jakieś bestie zamienione w króliki" I to moze jest veroth(lub vendor jak kto woli)

Sir-Bodzio
27-10-2006, 09:23
haha ^^ weslem do ghoula i go ubijlem moge tez powiedziec jak ^^
jak sie idze an katane questa i sie jest na poisonie to jak sie juz jest na 4 Poisonie to sie idze an gore i sie wtepnie w jescze jedno poison i tam som takie kamienie i taka laguna trucizny jakby i pod tymi kamieniami jest dziura czeba niom wykopac Pick czeba 5 razy walnonc i na konicu z lopaty i sie dziura otwiera :p

Jak nie zrozumiecie co pisze bo jestem analfabeta to sorry sproboje jakos lepijej to zrobijc pozniej ^^

Pan Klocek
27-10-2006, 09:32
ej! Na mapce rookgarda po punktem 14 pisze : "Loui - ten mnich chyba zwariował i panicznie boi się królików w pobliskiej dziurze twierdząc, że to jakieś bestie zamienione w króliki" I to moze jest veroth(lub vendor jak kto woli)

Na litosc Boska! Vendor = sprzedawca w jezyku angielskim!!! To nie jest postac, nikt sie nierzebieral! To byl wymysl pana Stonogii!
Kiedy to sie skonczy!!!

@bodzio
nom 5 razy z picka raz z lopaty a na koniec z bani jak zidan.......

Michoss
27-10-2006, 17:19
A co do Louiego, to może on się boi tych królików bo zobaczył kiedyś Halloween hare, który zmienia ludzi w potwory

Edit
@up
Nie, nie wymysł toma, tylko na źle zostało przetłumaczone z którejś srony (nigdy nie pamiętam której) gdzie pisało "NPC Dixi, również sprzedawca" (po ang. Sprzedawca-Vendor) a przetłumaczono jako "NPC Dixi, również Vendor"

Michaello
27-10-2006, 18:11
Humm... Spróbuję zebrać to wszystko do kupy: (jak coś jeszcze będzie to powiedzcie, dam edita) B)
-Minotaur Mage,
-Spike Sword,
-Ghoul,
-Pokój Toma i drugie pomieszczenie znajdujące sie obok,
-Pokój Normy,
-Irkm Desmet Daem, czyli karteczka w języku orków,
-Scale oraz Brass Armor,
-Longsword,
-Boots of Waterwalking,
-Minotaur na Górce,
-Klucz 4602,
-Niezidentyfikowane ciała humanów i innych potworów tam gdzie ich nie powinno być,
-Labirynt Furii,
-Dwoje tajemniczych mnichów: Cipfried i Loui,
-Tajemniczy Vendor (są tacy co myślą, że to NPC, więc go tu zamieszczam)
-Tajemniczy Hyacinth, Dallheim, Amber, Tom the Tanner
-Notatnik Amber,
-Dwarf tree,
-Tunel z Rooka na Main,
-Blind Orc (on też, przymajmniej moim zdaniem jest dziwny),
-Dead Dragon,
-Dziwny kamień w dziurze z copper keyem (to też jest dziwne, sami zobaczcie),
-Ciało dead wolfa przy kręgu kamieni ważące 100 capacity,
-Groby trzech ludzi o imionach: Urbat Afgars, Kendram Benson i Polgan Bonechrusher.

Michoss
27-10-2006, 18:35
O jaki kamien w dzuze z kopperem chodzi?
A karteczka "iKm desmet cośtam" Oznacza chva "Daem zapomniał tego"

Antykwaczor_z_Calmery
27-10-2006, 18:50
Humm... Spróbuję zebrac to wszystko do kupy: (jak coś jeszcze będzie to powiedzcie, dam edita) B)
-Minotaur Mage,
-Spike Sword,
-Ghoul,
-Pokój Toma i drugie pomieszczenie znajdujące sie obok,
-Pokój Normy,
-Irkm Desmet Daem, czyli karteczka w języku orków,
-Scale oraz Brass Armor,
-Longsword,(?)
-Boots of Waterwalking,
-Minotaur na Górce,
-Klucz 4602,
-Niezidentyfikowane ciała humanów i innych potworów tam gdzie ich nie powinno być,
-Labirynt Furii,
-Dwoje tajemniczych mnichów: Cipfried i Loui,
-Tajemniczy Vendor (być może to tylko ''wyraz'', ale są tacy co nadal w to nie wierzą więc go tu zamieszczam)(?)
-Tajemniczy Hyacinth, Dallheim, Amber, Tom the Tanner
-Notatnik Amber,
-Dwarf tree,
-Tunel z Rooka na Main,
-Blind Orc (on też, przymajmniej moim zdaniem jest dziwny),
-Dead Dragon,
-Dziwny kamien w dziurze z copper keyem (to też jest dziwne)(?).
Longsword to raczej czyjeś wymysły; Vendor- kę?; Gdzie ty widzisz kamień w copper key quest?

Michaello
27-10-2006, 19:03
W dziurze taki tajemniczy glaz. Nie jest to kamien, ale taki jakby pomalowany czyms. Zreszta zajrzyj tam sam i zobacz. A longsword to tez taka Rookowa Zagadka. Co do Vendora lub vendora to niektorzy nadal sa pewni, ze to jakis tajemniczy NPC.

Hynu
27-10-2006, 19:29
rookowa zagatka? -.- poprostu jakiś noob kiedyś założył se topic że znalazł quest na long sworda i zamieścił fake

Pozatym nie mieszaj jak debil wszystkich questów i npc do wielkiej jednej zagatki . (bez obrazy) :D

@Edit
Czytałem :P
Ty tylko spamujesz po co zbierasz coś do kupy, ktoś kto ma zamiar się tu wypowowiadać powinien przeczytać te 140 stron.

@2Edit
Barpol ty tesz spamujesz, przecierz to jest oczywiste że zaokrąglam

Michaello
27-10-2006, 19:35
Grrrrrr, co za krytycy. Napisalem tylko tych NPCow z ktorymi sa powiazane jakies zagadki. I przeczytaj regulamin.

Borpol
27-10-2006, 22:06
@Hynu

Eee... 142 strony...

Miszi
07-11-2006, 20:44
a sprubujcie sie popytac o informacje blind orca (chociaz wiem ze jego jezyk jest malozrozumialy) i czy nie jest to dziwne ze na rooku jest tylka jedna czaszka (no wiecie skul. it weights chyba ze 21 oz.) i sa inne "trupy" np. wolf na skale ktory wazy 100oz. (jak sie go sciagnie to na ten kamien juz go nie idzie polozyc) no i podobno jest jakis human. Jest tez troll (you see pile of bones) i to nie jeden. Moze ma to cos wspolnego z ta cala zagadka.

Jak ja bym niespodziewanie dostal na rooku spike sworda to bym chyba zawalu dostal :P

Antykwaczor_z_Calmery
07-11-2006, 21:22
a sprubujcie sie popytac o informacje blind orca (chociaz wiem ze jego jezyk jest malozrozumialy) i czy nie jest to dziwne ze na rooku jest tylka jedna czaszka (no wiecie skul. it weights chyba ze 21 oz.) i sa inne "trupy" np. wolf na skale ktory wazy 100oz. (jak sie go sciagnie to na ten kamien juz go nie idzie polozyc) no i podobno jest jakis human. Jest tez troll (you see pile of bones) i to nie jeden. Moze ma to cos wspolnego z ta cala zagadka.

Jak ja bym niespodziewanie dostal na rooku spike sworda to bym chyba zawalu dostal :PCzesta gra w Tibię szkodzi. Fizycznie, psychicznie i moralnie.

Western
07-11-2006, 21:25
Help! poszłem do Amber i powiedziałem imie jej męża a ona odpowiedziała:
An extraordinary warrior. He's the first and last line of defense of Rookgaard.
Może to wam coś pomoże.. Cya in Tibia.

Antykwaczor_z_Calmery
07-11-2006, 21:33
Help! poszłem do Amber i powiedziałem imie jej męża a ona odpowiedziała:
An extraordinary warrior. He's the first and last line of defense of Rookgaard.
Może to wam coś pomoże.. Cya in Tibia.Od kiedy Dallheim to mąż Amber?

Western
07-11-2006, 21:53
sorry ale czytalem gdzieś kiedyś ze ona z nim coś ...

Volan Rookstayer
07-11-2006, 22:10
@offtop :
Ile jeszcze będziecie odświeżać ten temat -.-
Po postach niektórych użytkowników wnioskuję, że gra w tibię im bardzo szkodzi ... nawet bardzo ... [!] <za bardzo :baby: >

Selenas
08-11-2006, 20:03
Stonoga bardzo piekny tektscik extra jest naprawde, ty jestes chyba jakims doswiadczonym tibijczykiem!!:) Tyle znac o tibi to juz sukces(cos):cup:

POMOCY!
Modetatorzy pomuscie nie wiem czemu alez to czemu jest tak dziwnie.Czemu mi nie dziala tibia.com?? Jak włączam tibie.com to wyskakuje www.wp.pl jakies dziwne albo jak jest podany link na tibie.com to pisze nie mozna wyswietlic strony!;((X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( ;( ;( ;( ;( ZGÓRY DZIĘKI BO NIE MAM JAK SE ZROBIC CHARA!;( NIECH KTOS NAPISZE NA GG JAK WIE:1197160

Horgar
09-11-2006, 08:40
POMOCY!
Modetatorzy pomuscie nie wiem czemu alez to czemu jest tak dziwnie.Czemu mi nie dziala tibia.com?? Jak włączam tibie.com to wyskakuje www.wp.pl jakies dziwne albo jak jest podany link na tibie.com to pisze nie mozna wyswietlic strony!;((X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( ;( ;( ;( ;( ZGÓRY DZIĘKI BO NIE MAM JAK SE ZROBIC CHARA!;( NIECH KTOS NAPISZE NA GG JAK WIE:1197160

Bo się pisze www.tibia.com a nie tibia.com .

XIII
09-11-2006, 12:07
Dalej za wysepka musi znajdowac sie jakis skrawek terenu, bo chodzi tam sobie wilk.
http://i103.photobucket.com/albums/m121/Amilyon/spikeswordnaroku.jpg

@down
W niektorych przypadkach bot pokazuje tylko potworki, o terenie zapomina. Chociaz moze masz racje.

Michoss
09-11-2006, 14:25
Czy przez czysty przypadek ten wilk nie jest w podziemiach coo?
Bo jakby ten "skrawek terenu" i wilk były na powierzchni ro by je było widać nie?

Miszi
09-11-2006, 14:39
a pomyslcie, jak byscie wiedzieli jak zdobyc tego Spike Sworda to i tak na pewno trzeba bedzie zabic minomaga badz ghoula... a kto ich pokona?

XIII
09-11-2006, 14:46
@up
15 typa z life fluidami i spearmi badz lukiem i katanami. Wykonanalne.

Michoss
09-11-2006, 14:52
1) Pokój z mino jesty oddzielony od pokoju z fieldami, ścianą i drzwiami.
2) MM się nie leczy
3) MM nie jest odporny na poison
4) Na rooku można zdobywać strzały, a nawet te pare poison arrow.
5) Hiacynth i Life fluidy
Banał ;)

Horgar
09-11-2006, 15:38
@up
15 typa z life fluidami i spearmi badz lukiem i katanami. Wykonanalne.

Oczywiście, a pan Kaczyński naprawdę chce dobra Polski.

cinek$
09-11-2006, 16:17
Wiecie co mi powiedział Obi o Amber?Że jest piękna :p 8o

Michoss
09-11-2006, 16:22
O kur*a, ja pierd*le w dupe
Ech, i co z tego? Podoba mu się, nie może? Poza tym co to ma do "tajemnic"?
Totalny idiotyzm...

Michaello
09-11-2006, 16:42
A nie jest piekna? Teraz jeszcze piekniejsza w tym kapelutku :P

Radek_007
11-11-2006, 13:55
:p JA się na angielskim nie znam :D Bardzo dobry temat i mi sie to podoba.Według mnie spike sword na rooku to jest mozliwe.Mysle także że rooka można opuscic nawet na 1 lvl.Jesli ten teleport prowadzi na maina to 1 lvlem pszechodziż pszez tajemne pszejscie idzesz do teleportu i już main. Ale nie sądze żeby prędko zdobyli klucz do tych dzwi chodz sądze że to możliwe.
KIedyś kolega mnie wkręcał że ma spike sworda na rooku i za 50 zl powie jak ale to był napewno wałek.Mam 29 lvl na rooku niestety facc a myśle że do rozwiązania tej zagadki tszeba miec pacca ;(. Szukałem klucza wszedzie na rooku oprocz miejsca dla pacc. No cóż mam nadzieje że ktoś zdobędzie spike sworda na rooku ale napewno nie stanie się do zbyt prędko :p

Best solo: dragon lord :cup:
Best block : Gs :cup:

Horgar
11-11-2006, 14:11
:p JA się na angielskim nie znam :D Bardzo dobry temat i mi sie to podoba.Według mnie spike sword na rooku to jest mozliwe.Mysle także że rooka można opuscic nawet na 1 lvl.Jesli ten teleport prowadzi na maina to 1 lvlem pszechodziż pszez tajemne pszejscie idzesz do teleportu i już main. Ale nie sądze żeby prędko zdobyli klucz do tych dzwi chodz sądze że to możliwe.
KIedyś kolega mnie wkręcał że ma spike sworda na rooku i za 50 zl powie jak ale to był napewno wałek.Mam 29 lvl na rooku niestety facc a myśle że do rozwiązania tej zagadki tszeba miec pacca ;(. Szukałem klucza wszedzie na rooku oprocz miejsca dla pacc. No cóż mam nadzieje że ktoś zdobędzie spike sworda na rooku ale napewno nie stanie się do zbyt prędko :p

1) Słownik proszę.
2) Jak spadniesz na mainie poniżej 6 lev to jesteś cofany do rooka. Więc 1 lev nie moze się na maina przenieść.
3) Co się tyczy tego "podpisu" nigdy nie byłem noobem, najwyżej newbie.
4) Pomyśl zanim znów cos napiszesz.

Antykwaczor_z_Calmery
11-11-2006, 23:43
a pomyslcie, jak byscie wiedzieli jak zdobyc tego Spike Sworda to i tak na pewno trzeba bedzie zabic minomaga badz ghoula... a kto ich pokona?
"Napewno" (?)

music@l
27-11-2006, 20:34
Na temat czy na Rookgardzie jest możliwe przejście na maina, czy jest możliwe zdobycie Spike Sworda i scale armora możnaby było napisać pracę doktorską, ale ja jako grający od jakiego czasu w Tibię (2 lata) coś na ten temat powiem.

Nie pomijając żadnego faktu i zbierając informacje:

1. Na tibianews.net została wpisana informacja (niby) prawdziwa, że pewna Rookstayerka z pewnego servera zdobyła Boots of Waterwalk (buty do chodzenia po wodzie) i zdobyła Spike Sworda (Sword of Fury) z wyspy na północy Rookgardu. Screen wyglądał jakby był to Quest. Link z pełnymi informacjami był zamieszczony kilka stron wcześniej.
2. Podobno na Mainland prawdopodobnie przez teleport za drzwiami do pokoju Minomagiem dostał się Sunrise i pewna grupka osób zobaczyła go i ścigała go w Mintwallin.
3. Sunrise i jego ekipa przepickowali cały Rookgard, kratka po kratce i nie znaleźli żdnego klucza lub ukrywają to.
4. niepotwierdzona informacja! Sunrise przyznaje się do tego, że ma Spike Sworda, lecz nie mówi jak to zrobił.
5. Rookguardian de'Bove (Polka) przyznaje się, że korzysta z ekwipunku jak przeciętny Rookstayer i nie ma Spike Sworda ani Scale Armor, sama chciałaby,wylootować z minosa poison daggera.
6. Wszystkie inne informacje, że brat brata kolegi ip. nie są potwierdzone i ten ktoś oficjalnie tego nie podał.

Michoss
27-11-2006, 20:48
Na temat czy na Rookgardzie jest możliwe przejście na maina, czy jest możliwe zdobycie Spike Sworda i scale armora możnaby było napisać pracę doktorską, ale ja jako grający od jakiego czasu w Tibię (2 lata) coś na ten temat powiem.

Nie pomijając żadnego faktu i zbierając informacje:

1. Na tibianews.net została wpisana informacja (niby) prawdziwa, że pewna Rookstayerka z pewnego servera zdobyła Boots of Waterwalk (buty do chodzenia po wodzie) i zdobyła Spike Sworda (Sword of Fury) z wyspy na północy Rookgardu. Screen wyglądał jakby był to Quest. Link z pełnymi informacjami był zamieszczony kilka stron wcześniej.
2. Podobno na Mainland prawdopodobnie przez teleport za drzwiami do pokoju Minomagiem dostał się Sunrise i pewna grupka osób zobaczyła go i ścigała go w Mintwallin.
3. Sunrise i jego ekipa przepickowali cały Rookgard, kratka po kratce i nie znaleźli żdnego klucza lub ukrywają to.
4. niepotwierdzona informacja! Sunrise przyznaje się do tego, że ma Spike Sworda, lecz nie mówi jak to zrobił.
5. Rookguardian de'Bove (Polka) przyznaje się, że korzysta z ekwipunku jak przeciętny Rookstayer i nie ma Spike Sworda ani Scale Armor, sama chciałaby,wylootować z minosa poison daggera.
6. Wszystkie inne informacje, że brat brata kolegi ip. nie są potwierdzone i ten ktoś oficjalnie tego nie podał.

1)Wiesz czym by były buty do chodzenia po wodzie!? Free pacc na wieki, dostęp na niedostępne tereny, itd. itp. etc.
2)Na test server, ale dawno temu
3) Jeśli się nie myle-prawda
4) Już prędzej uwierzę w plotkę o tym że ma brass arm :)
5) PoH (Po Hu**) nam to mówisz? RdB to Instynkt...
6) Fakt ^.^ Na dwarven tree z tekstami typu "a mój kolega zna GM'a i on dał mu SS"

Ameriov
28-11-2006, 00:12
@music@l

pkt. 2
Ten teleport jest zakłucony, więc wystarczy troche pomyśleć, że nie teleportuje tam gdzie powinien. Chyba że CIPSoft nie był na tyle inteligentny żeby na to wpaść.

pkt. 5
A nawet jak by miała, po co miała by sie przyznawać?

Don Chichot
28-11-2006, 10:53
No wiecie... na rooku są 2 spike swordy :P
Jak nie wierzycie to powiedzcie do Dallheima (tego przy moście od 2 lvl) ,,hi" ,,weapon", a on wam powie cos co wedlug mnie znaczy, że on swoim spike swordem ciacha cyklopy na kawalki.

music@l
28-11-2006, 13:53
Okey, ale najpierw muszę mieć potwierdzenie od jakichś bardziej doświadczonych rookstayerów np. RdB czy inni. Wtedy poprawię ten ostatni swój post w obu tematach (żeby zamieszania nie było). Ktoś w końcu musiał poukładać wszystkie fakty.

Metoxis
28-11-2006, 16:22
5. Rookguardian de'Bove (Polka)

Uważaj, bo się obrazi... 8o

Michoss
28-11-2006, 16:59
No wiecie... na rooku są 2 spike swordy :P
Jak nie wierzycie to powiedzcie do Dallheima (tego przy moście od 2 lvl) ,,hi" ,,weapon", a on wam powie cos co wedlug mnie znaczy, że on swoim spike swordem ciacha cyklopy na kawalki.
On to mówi w czasie przeszłym...

IceQueen
28-11-2006, 18:16
1)Moim zdaniem trzeba zrobic cos u tego npc co stoi na moscie
2)takze quest napewno jest banalny i co chwile mijamy sie kolo niego :P

Res Khmer
29-11-2006, 01:58
Brass Armor
W starej /wystarczająco starej że nikt w nią z was nie grał/ tibii brass armor był lootem z minotaura. Stąd All'Dee z chęcią chce go od nas odkupić.

Poison Dagger
PD na rooku to zwykła bujda, gdyż nie jest to loot z minotaura.
W przeszłości na rooku był zaś dostępny scimitar oraz longsword

Antykwaczor_z_Calmery
29-11-2006, 15:55
Brass Armor
W starej /wystarczająco starej że nikt w nią z was nie grał/ tibii brass armor był lootem z minotaura. Stąd All'Dee z chęcią chce go od nas odkupić.

Poison Dagger
PD na rooku to zwykła bujda, gdyż nie jest to loot z minotaura.
W przeszłości na rooku był zaś dostępny scimitar oraz longswordBrass armor
A ty co? Grałeś wtedy?
Poison Dagger
http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=47

Fpitolony w sprawe
29-11-2006, 16:45
Ma racje... jakim cudem tego nie wiesz?? chodzi mi o BA, a PD jest rozpatrywany w innym temacie... chociaz coraz mniej wierze w to, ze wypada z mino, ale raczej nigdy nie przestane :P

Res Khmer
29-11-2006, 17:40
wiem ze źródeł konkretnych, bardzo dużo rozmawiam z obcojęzycznymi graczami, którzy grali kilka lat wstecz i co nie co wiem.

Info o loocie opiera się na doświadczeniu graczy, którzy nie zawsze mowią prawde.

Don Chichot
01-12-2006, 15:43
@Res Khmer
Co do PD do ja WIEM, że on leci z mino z wlasnego doświadczenia - w tym miesiacu na meinie mi juz 2 wypadły.

Hynu
01-12-2006, 15:56
Wiele osób widziało PD na rooku, jestem pewien że jak zaczynałem grę w tibie to na rooku PD był dostępny (widziałem na trade jak gość sie chwalił), lecz uważam wersję iż cip~wycofali z którymś tam updatem pd.

Antykwaczor_z_Calmery
01-12-2006, 16:02
Wiele osób widziało PD na rooku, jestem pewien że jak zaczynałem grę w tibie to na rooku PD był dostępny (widziałem na trade jak gość sie chwalił), lecz uważam wersję iż cip~wycofali z którymś tam updatem pd."Wiele osób widziało PD na rooku[...]"
Próbuj dalej.

Borpol
03-12-2006, 19:25
wiem że mi nieuwierzycie ale kiedyś w trade roomie ktoś pokazywał PD ;(
to było gdzieś takprzed zimowym update 2005 ;/

Magik van Kamikadze
03-12-2006, 19:44
Ja gram i gralem dawnoooo jak byl brass armor na rooku PD musial bys zabijac solo mino ok 10000~?

Ameriov
03-12-2006, 21:26
@Borpol
Jak wiesz, że nie uwierzymy to po co piszesz?

@up
Twoja liczba pomnożona przez 1000~

Borpol
04-12-2006, 20:37
@up

pisze bo niemam co robić ale i tak miałem nadzieję że ktoś jest tu z czuły sercem który by uwierzył ;p

MiodUs
04-12-2006, 21:00
UP: Ja wierzę. Ano z takiego powodu ze sam widziałałem. W trade roomie gostek kładł.

Ameriov
05-12-2006, 00:41
@up
W trade room na mainie tak?
ps. Zaczyna śmierdzieć offtopem, przydały by się kolejne teorie do obalenia.

Horgar
05-12-2006, 16:43
Zaczyna śmierdzieć offtopem, przydały by się kolejne teorie do obalenia.

Tu już od dawna jedzie offtopem, od dawna nikt nie powiedział czegoś naprawdę wartościowego.

Ameriov
06-12-2006, 01:32
@up
Dziecko pobaw sie emotkami w gg a nie w każdym poście który napiszesz.

Żeby nie było, że offtop to dam kolejną teorie: Być może kluczem do mino maga jest poison dagger? Nie byłoby głupie bo wtedy minosy z których owy rar wypada gdyby magowi sie nudziło mogłyby do niego wejść a człowiek prawie żaden 8o no... głupia teoria ale zawsze coś.

Draculcia_1992
08-12-2006, 11:19
heja to ja znów! pewno nik tu mnie juz nie pamieta ale wcześniej pisałam tu na forum :] kto czytał całe forum powinien wiedziec że padła propozycja uzbierania wszystkich ksiąg i przetłumaczenia ich a potem opublikowania na tym forum... to monotonne zajęcie i bardzo trudne (trudno zebrać choć większość ksiąg). Mozna w to wciągnąć innych graczy nawet z innych krajów. Poprostu każdy kto chciałby przyczynić sie do rozwiązania tej tajemnicy niech kupuje tyle ksiąg ile starczy mu kasy. Tylko Uwaga! numery niektórych ksiąg mogą się powtarzać ale treść nie! B) ok pozdro :*

Antykwaczor_z_Calmery
08-12-2006, 14:06
heja to ja znów! pewno nik tu mnie juz nie pamieta ale wcześniej pisałam tu na forum :] kto czytał całe forum powinien wiedziec że padła propozycja uzbierania wszystkich ksiąg i przetłumaczenia ich a potem opublikowania na tym forum... to monotonne zajęcie i bardzo trudne (trudno zebrać choć większość ksiąg). Mozna w to wciągnąć innych graczy nawet z innych krajów. Poprostu każdy kto chciałby przyczynić sie do rozwiązania tej tajemnicy niech kupuje tyle ksiąg ile starczy mu kasy. Tylko Uwaga! numery niektórych ksiąg mogą się powtarzać ale treść nie! B) ok pozdro :*
Skoro dawno cię nie było, to ja ci proponuje przeszukać całe forum.

Kamilog92
08-12-2006, 19:30
ostanio rook satl sie popularny ciekawe dslaczego???

Ameriov
08-12-2006, 19:43
@up
Ma ktoś translator z noobskiego na Polski?

Michoss
08-12-2006, 19:54
Translator się wiesza, więc użyłem słownika. Mam dwie różne, równie prawdopodobne wersje:
-Osrałem róg stołu i śmierdzi. Ciekawe dlaczego?
-Ostatnio rookgaard stał się popularny. Ciekawe dlaczego?

Antykwaczor_z_Calmery
08-12-2006, 19:55
ostanio rook satl sie popularny ciekawe dslaczego???Chyba zmienie obywatelstwo -.-
Zastanawiałem się nad teorią Ameriova. Zaużmy (ostatnio z moją pisownią jest gorzej, więc jeśli źle napisałem, poprawcie mnie), że wypadnie Poison Dagger. I możnaby było otworzyć tym drzwi. To tak, jakby to był uniwersalny klucz, czyli klucz, który pasuje do wszystkich zamków. Bo przecież jest niezwykle rzadki...
Ciesze się, że choć jedyny Ameriov myśli w tym kraju. ;)

Rooker666
19-12-2006, 23:30
Ostatnio na drodze do minohell znalazłem zakopaną dziurę na której były stalagmit
zdjęcie

http://img294.imageshack.us/img294/3904/minohell2oi7.th.jpg (http://img294.imageshack.us/my.php?image=minohell2oi7.jpg)

buu6
20-12-2006, 00:17
i ? udalo ci sie ja odkopac ?

szczerze powiedziawszy nigdy wczesniej jej nie widzialem ;d

Antykwaczor_z_Calmery
20-12-2006, 06:04
Ostatnio na drodze do minohell znalazłem zakopaną dziurę na której były stalagmit
zdjęcie
Wczesny to ty nie jesteś.

abdull1
20-12-2006, 10:13
Wczesny to ty nie jesteś.

@up
a nieumiesz normalnie napisać że już była o tym mowa tylko się mądrzyć
ja przęglądałem cały temat i jakoś umkneła mi wzmianka o tym (jeżeli wogóle ktoś o tym pisał)

kopiecie łopatami i kilofami a może trzeba sprobować liną jakieś ukryte górne piętro może gdzieś jest

Michaello
20-12-2006, 10:21
Sa tam dwie takie dziury :P

Ameriov
20-12-2006, 13:22
A może popróbujecie zrobić coś z tym magic light wandem? Zaświecić przed drzwiami albo co :p

Kamakaddzzee
22-12-2006, 20:15
Bardzo prosze o streszczenie CAŁEGO (bez noobowskich postów etc, ale wliczając wszystki podane możliwości). Chętnie sam bym to zrobił, ale:
mam za słaBy internet, nie umiem za szybko pisać. Prosze o to BO:
doszedłem do 6 strony i dale mi sie nie chciało. Po za tym czemu nikt nie pomyślał o takich rzeczach jak: broken sword, dirty cape, worn leather boots?? Wiem że mogą być to kompletne bzdety ale warto sprawdzić.
Moja teoria (chaosu :D ) :
Veroth (czy jak się to pisze,ja nie wnikam) ukradł miecz. Skrył sie u Toma!
Ale pewnej nocy trolle ukradły miecz i zanisły go orkom które z koleji
pokazały minotaurom. Minotaur Mag gdy tylko zobaczył go to sie przestraszył że ludzie mogli by go pokonać tą bronia i było by ŹLE!! Ukrył miecz na wyspie żeby nikt nie mógł sie do niego dostać. Ae zostawił pare wskazówek.
Teraz są dwiem możliwości:
1. W jakiś sposób zdobywamy miecz. Teleportuje nas do MM i musimy go zabić potem wychodzimy do piasta przez Mino Hell.
2. Zabijamy MM a w nagrode dostajemy ten oto miecz

Mnie wydaje sie iż ta 1 możliwość jest bardziej możliwa.

Prosze o komentarze ale żadnych w stylu:
Nie nadajesz se tu, spadaj ty k.... spie...... ch... wal sie et cetera
Z góry dziękuje.

P.S. Co do Sunrise to CHYBA mam sposób jak sie dowiedzieć jak zrobić ten quest (jeżeli jest on możliwy). Poza tym:
1. Cytat: "...nie ma questów których sie nie da wykonać. Wszystko jest możliwe..." Cipsoft Team Gdzieś tam Kiedyś tam.

Co wy na to??

Michaello
22-12-2006, 20:21
@Kamakaddzzee
Nikt ci nie stresci tematu, a pozatym ta teoria jest jakas dziwna. Nie ma, nie bylo i (zapewne) nigdy nie bedzie NPCa "Veroth" -.- Cos sobie ubzdural? Pan Stonoga sie pomylil...

(...) Mnie wydaje sie iż ta 1 możliwość jest bardziej możliwa. (...)

Zwaliles mnie z krzesla xD

Marcin24
23-12-2006, 12:17
@topic
Jak chceci się dostać do MM to spróbujcie przez Mintwallin (przecież gdzieś musi być drugi teleport)

Sergy
23-12-2006, 13:17
Slyszalem ze tego wolfa nalezy zaniesc do jakiegos NPC albo polozyc na jakims grobie....

Marcin24
23-12-2006, 13:57
Slyszalem ze tego wolfa nalezy zaniesc do jakiegos NPC albo polozyc na jakims grobie....

Może dowody?

Pawsken
25-12-2006, 00:48
Ma ktos screena z pomieszczenia w krórym chodzi mino mage??z góry thx

Rooker666
25-12-2006, 11:39
Dziś rozmawiałem z rookstayer na temat mino maga tutaj rozmowa
11:26 Edim Blade [20]: saieamka
11:26 Edim Blade [20]: klucz jest
11:26 Tyris Rookstayer [16]: skad wiesz
11:27 Edim Blade [20]: bo na test serverze drzwi otworzyli i walili mino maga
11:27 Tyris Rookstayer [16]: ale na tibia.pl pisza ze niema
11:28 Tyris Rookstayer [16]: nawet sama rookguardian de'bove z nim nie walczyla
11:28 Tyris Rookstayer [16]: na rl tibii
11:28 Edim Blade [20]: jak ja filmik oblondalem jak rookslyer krencil i walili mino maga
11:31 Tyris Rookstayer [16]: moze to bylts
11:31 Edim Blade [20]: nie
11:32 Edim Blade [20]: 44 lvl na roku
11:32 Tyris Rookstayer [16]: fake
11:32 Tyris Rookstayer [16]: albo ots
11:32 Edim Blade [20]: caly film
11:32 Edim Blade [20]: fake
11:32 Edim Blade [20]: wontpie
11:32 Tyris Rookstayer [16]: to moze film z otsa
11:32 Edim Blade [20]: tez troche wontpie
11:32 Edim Blade [20]: po patrzylem nick na tibia com i byl taki rook
11:33 Tyris Rookstayer [16]: dam ta rozmowe na tibia.pl moze tam beda cos wiedziec
11:33 Edim Blade [20]: nom

Antykwaczor_z_Calmery
25-12-2006, 12:05
Dziś rozmawiałem z rookstayer na temat mino maga tutaj rozmowa
11:26 Edim Blade [20]: saieamka
11:26 Edim Blade [20]: klucz jest
11:26 Tyris Rookstayer [16]: skad wiesz
11:27 Edim Blade [20]: bo na test serverze drzwi otworzyli i walili mino maga
11:27 Tyris Rookstayer [16]: ale na tibia.pl pisza ze niema
11:28 Tyris Rookstayer [16]: nawet sama rookguardian de'bove z nim nie walczyla
11:28 Tyris Rookstayer [16]: na rl tibii
11:28 Edim Blade [20]: jak ja filmik oblondalem jak rookslyer krencil i walili mino maga
11:31 Tyris Rookstayer [16]: moze to bylts
11:31 Edim Blade [20]: nie
11:32 Edim Blade [20]: 44 lvl na roku
11:32 Tyris Rookstayer [16]: fake
11:32 Tyris Rookstayer [16]: albo ots
11:32 Edim Blade [20]: caly film
11:32 Edim Blade [20]: fake
11:32 Edim Blade [20]: wontpie
11:32 Tyris Rookstayer [16]: to moze film z otsa
11:32 Edim Blade [20]: tez troche wontpie
11:32 Edim Blade [20]: po patrzylem nick na tibia com i byl taki rook
11:33 Tyris Rookstayer [16]: dam ta rozmowe na tibia.pl moze tam beda cos wiedziec
11:33 Edim Blade [20]: nom
A czy słyszałeś chociaż o tym, że GMowie summonują DLe na Test Servie? To samo moga zrobić z Mino Magiem.

LolnY
25-12-2006, 13:41
@Up

Pisał, że wszedł do środka. Czyli GM dał klucz (nie powiedział/pokazał gdzie jest normalnie) i sobie wlazł i nagrywał.

Deathbringer
27-12-2006, 10:44
Ktos tu kiedys dal screena chyba z minohell gdzie slalagmit jest na dziurze. Tam byla chyba dziura na test serverze i szlo sie do mma. Jesli sie myle to przepraszam ;P.

Voltener
27-12-2006, 11:27
Przeszukiwałem sobie różne stronki o tibii. Nie mam czasu przeszukiwać tego tematu, ale ostatnie posty mówią o tym, że o tym mowy jeszcze nie było. Jest klucz. http://tibia.erig.net/Iron_Key - wystarczy po każdym resecie przez 100 dni iść na Troll Tower (jedyny resp Piece of Iron na rooku) i zabierać to. Dla tych co nie rozumieją przetłumaczę:

Blind Orc robi za 100 Pieces of Iron, gdy zagadasz do niego właściwie. Piece of Iron ma tylko 1 respawn na rooku, w Troll Tower, 1 raz dziennie. Ten klucz otwiera drzwi do Mino Mage w Mino Hell.
Ja już się biore za zbieranie tego XD poczekamy 100 dni to może coś z tego wyjdzie.

Co wy na to? :D:D:D

Shedrox
27-12-2006, 13:25
Mądra hipoteza. Zawsze można spróbować. Oby tylko starczyło Ci cierpliwości i obyś się nie zawiódł na rezultacie;). Życzę powodzenia.

Ameriov
27-12-2006, 14:11
1 respawn? no prosze ja znam 3 ale wydaje mi sie ze ma resp w 4 miejscach...

Lostwind
27-12-2006, 14:14
A nie lepiej najpierw sie dowiedziec co zrobic z tymi ironami? Bo moze sie okazac ze zbierac bedziemy na marne.:p

Shedrox
27-12-2006, 17:23
No i to jest właśnie to ryzyko :/. Możemy tracić czas na marne :/

Voltener
28-12-2006, 12:26
1 respawn? no prosze ja znam 3 ale wydaje mi sie ze ma resp w 4 miejscach...

To powiedz jakie to miejsca...a może to coś w stylu "wiem ale nie powiem" ?

Ameriov
28-12-2006, 13:50
Trolle we wierzy, trolle obok wejścia do minohell (tego na pietrze -1) i na polodniowo-wschodnim krańcu rookgaardu, a 4 nie będe mówił bo nie jestem pewien.

Michaello
28-12-2006, 13:55
@Up
Na Facc Zone sa trzy respy: Polnocna wieza trolli i dwa na trollach obok wyjscia z tunelu, na ktorym mozna uciec z miasta na 1 lvlu (ale z tych trolli smieciarze no nie? :P)... Tam gdzie jest ognisko z garnkiem piece of iron sie nie respi.

@Topic
Moj kolega sprawdzi czy respi sie gdzies na Pacc Zone B)

Luke Firemaster
28-12-2006, 14:34
@Voltener

W TibiaWiki hasło "Iron Key" jest puste. Poza tym, zamiast zbierać Piece of Iron, można zobaczyć, czy da się zagadać o tym do Blind Orc`a, nie?

"a moj kupmel muwil ze z minomaga wypadaja dragoncaley legsy jak staniesz na kazdym energy fieldzie i wyslesz do GMa <<I am noob, please ban me>>"

Promaster
28-12-2006, 14:39
Wczoraj jak zwykle szukalem rozwiazania zagadki SS, ale co dziwne znalazlem deda dwarfa. Wie ktos czy na pacc area sa dwarfy, bo o tym nie slyszalem.

Michoss
28-12-2006, 15:23
@up
Daj screena

Promaster
28-12-2006, 15:31
Nie zrobilem:(

Lostwind
28-12-2006, 16:37
Mozna było się tego spodziewać:p

Ameriov
28-12-2006, 17:56
Piece respi(ł) się jeszcze tu http://img186.imageshack.us/img186/1875/beztytuuns1.jpg (http://imageshack.us)
2 update temu sie respił nie wiem jak to wygląda dziś :p

@down:
Chodziło mi raczej jak wygląda sprawa z respem:P Ja pamiętam, jak byłem jeszcze low lvl to nie wiedziałem co to i z tamtąd zebrałem troche tego:D a jeśli to nie był resp to chyba ufo to tam przyniosło.

Tom The Tanner
28-12-2006, 18:17
@up
Często bywam na tym cypelq bo tam ryby biorą :P Nigdy nie widziałem piece of iron :| Wygląda jak takie coś małe, czarne i jakby pogniecione tak? :D Widziałem ale nie tam tylko w wieży trolli obok respu Troll Scroll.

Voltener
29-12-2006, 11:02
Ktoś skasował opis Iron Keya z tibia.erig.net :/ Właśnie idę się dowiedzeć czegośu blind orca. Editnę później.

@Promaster
Gdzie ten dead był? Można spróbować zagadać do tego, co dead raty kupuje.

Michaello
29-12-2006, 11:14
@Up
Pewnie ty to wpisales :D
Ja juz zaczalem zberac piece of iron =/

Edit: @Jaryn pare razy down
A wiecie ze to ma sens? Musze jeszcze wiecej poszukac... :)

XDKruchyXD
29-12-2006, 18:03
"Bawiąc się" na rooku odkryłem coś:
http://img166.imageshack.us/img166/3186/lolikjq6.th.png (http://img166.imageshack.us/my.php?image=lolikjq6.png)
Ta chmurka jest od kopania łopatą.
Gdy kopałem na trawie nic się nie działo.
Wie ktoś o co chodzi?:confused:

qwert_stary
29-12-2006, 18:16
Zawsze gdy kopiesz w piasku sa chmurki...

Pozdro dla kumatych xP

Slovik
29-12-2006, 18:28
Moim zdaniem, Ghoul, Mino mag są potworami na "solowanie" na rooku.

Moim zdaniem do questa (spike sword) potrzebne sa 2 osoby. Obydwie pacc. 1. powinna udać sie na mino hell (do tej dziruy zakrytej przez stalagmit) druga do toma, otworzyc drzwi dzwignia. Dalej udajemy sie do mma, pokonujemy go i szukamy jakichś informacji. Tam moim zdaniem potrzebny bedzie pick , ponieważ być może jest pewna rzecz. Narazie quest uważam za niewykonalny ;( ;(

Tropical
29-12-2006, 18:33
Chodząc sobie po terenie, którym można wyjść z miasta na 1 lvlu, znalazłem 2 Piece of Iron, chociaż wątpię, by tam się respiły.

Uważam, iż z tych kawałków żelaza, zgadzając się z innymi użytkownikami forum, można wytopić klucz (do czego?), bądź bezpośrednio wykuć miecz...

Cya...

@down

W tym sęk...

Marcin24
29-12-2006, 18:59
@up
Nawet jak zbierzesz niewiadomo ile tych piece of iron to itak nie będziesz wiedział jak je wytopić.

Jaryn
29-12-2006, 19:32
Tak tylko nawiązując to iron keya... Pewna osoba dawno, dawno temu o tym pomyślała, szacu dla niej, http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450&page=80 ...

Mastach
29-12-2006, 20:35
kto gra jakimś rookstayerem? bo zagrał bym sobie bardzo mnie to wszystko zaciekawiło :) kto proponuje jakiś świat?

Marcin24
29-12-2006, 21:11
@up
Zapraszam na Valorie

Kuzoo
29-12-2006, 22:14
Kiedyś, dawno na straym koncie spotkałem sie z pewną książką.
BYŁA PO ANGILESKU ALE NIE KTÓRE RZECZY NIE rozumiałem ani niePAMIetam BYLO COŚ O aMBER TYLKO ŻE BYŁO COŚ O WRÓŻCE AMBER.
BYLO COS O ROOKGARDZIE I O TRATWIE NA WSCHODZIE ROKA (PEWNIE CHODZI O TĄ KOŁO POISON SPIDERÓW CO NA NIEJ JEST KSIĄZKA I JAK DA SIE AMBER TO SHORT SWORDA DOSTANIE SIE. Było cos o kazadormie.
:o .
Tylko Ciekawi mnie bo tam cytuje:" Orc MiNOTAUR THE END, nevrer (nigdy po angielsku)".cZy jakos tak.
To znalazłem w podziemiach Miasta minosów, w tej komnacie(1 z nich pod ziemia
Było też o teleporcie.
Ja sodze że ten teleport może na roka dać.