zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20

JanasMaster
28-12-2007, 23:45
może rzeczywiscie jest gdzies jakies nieznalezione miejsce do odkopania pickiem :p jest jakis program do sprawdzania gdzie mozna kopac? ;)

Rav
29-12-2007, 15:46
Szanowni ludzie ;p

To wam nie daje do myslenia jak zareagowali szefostwo na wiesc o spike swordzie oni wiedza ze nie ma zadnego questa dlatego zareagowali z tym potty w taki sposób a nie inny. To jest moje zdanie na ten temat i wydaje sie ze najbardziej racjonalne ^.-

Marcin24
29-12-2007, 15:55
To wam nie daje do myslenia jak zareagowali szefostwo na wiesc o spike swordzie oni wiedza ze nie ma zadnego questa dlatego zareagowali z tym potty w taki sposób a nie inny. To jest moje zdanie na ten temat i wydaje sie ze najbardziej racjonalne
Jak dla mnie, zachowali się normalnie. Po prostu była umowa, miała się nie chwalić, zaczęła szpanować, no to jej zabrali, proste.

Papa_Smerf
30-12-2007, 01:01
Wróćmy do głównego wątku.

Przechadzając się po rooku dzisiaj zauważyłem:
1. Pękniętą ścianę u Lily. W pomieszczeniu z pękniętą ścianą jest skrzynia, a w skrzyni mogą być różne rzeczy.
2. Przekopał ktoś pickiem dach domu Toma? Szczególnie nad pokojem z dźwignią?
3. Strażnik nie chce rozmawiać o magii. W sumie nic dziwnego.

JanasMaster
30-12-2007, 01:29
przydaloby sie, zeby wkoncu jakis gm wyrazil sie jasno czy zdobycie spike sworda na rooku jest mozliwe

Slythia
30-12-2007, 01:36
Jak dla mnie, zachowali się normalnie. Po prostu była umowa, miała się nie chwalić, zaczęła szpanować, no to jej zabrali, proste.
Jaka umowa?!

Ameriov
30-12-2007, 02:08
Powiem o 3ch rzeczach:

Po 1. jak Klocek napisal, boje to tylko ozdoba nie granica i zostalo to naprawione jeszcze na TSie, nie na normalnym servie.

Po 2. Wypowiedz GMa nie jest wiarygodna, jest on znany z takich zartow...

Po 3. CM... Tutaj troche sobie z was zart zrobilismy, nie mowi on o SoF quest, tylko o jednym z questow na mainie^^

Eryku
30-12-2007, 13:05
Popatrzcie na to... Kamien przypomina strzalke, wiec moze nie trzeba Pickiem kopac tylko ziemi...(?lol?)

http://foteka.pl/full/72076bea6593fbb18c17d919691103ef.jpg (http://foteka.pl/72076bea6593fbb18c17d919691103ef)

Ja nic nie sugeruje, tylko teraz tak popatrzylem.. :p

Shinodin Barthez
30-12-2007, 13:42
@up

najpierw może naucz się wklejać screeny...

Papa_Smerf
30-12-2007, 15:22
Przekopałem cały dach Toma, i próbowałem pickiem rozwalić ściany u Lily. Bez skutku.

EDIT:
Hmm.. Hyacinth jest samotny na tym wzgórzu, może trzeba mu prezent dać żeby powiedziała coś więcej?

YOziom123
30-12-2007, 16:16
Mino mag to taki fioletowy troll widzialem go, chyba go po update zrobili, spike sword to miecz i mozna go zdobyc klikajonc na niego, a w domku mozna spac.

Mino mag to filetowy troll....
Taa ??

Athelas
30-12-2007, 16:17
@2up lol Od kiedy minotaury to trolle? xD a jeszcze spike'a nie zdobędziewsz klikając na niego. lol

@Papa_Smerf Hyacinth to facet. widziałeś go wogóle?

@Janas Master wątpie, żeby jakiś GM znał rozwiązanie. może najwyżej CM.

@down takie odniosłem wrażenie i tyle. nie ma sensu zaczynac kłótni kolejnej w tym temacie.

@2down tak też sądzę. CMowie (pracownicy Cipsoftu) raczej to wiedzą. tylko jak to z nich wydusic:p albo lepiej samemu pomyślec :)

Papa_Smerf
30-12-2007, 16:23
@Papa_Smerf Hyacinth to facet. widziałeś go wogóle?

Literówka. Czemu miałbym go nie widzieć? Idiota.

JanasMaster
30-12-2007, 16:47
@2up
jesli zaden gm nie wie, to ktos z cipsoftu, oni chyba wiedza, czy ten quest istnieje

Papa_Smerf
31-12-2007, 12:55
Spike sword na Titanii nie wrócił na wyspe po save serverze dzisiaj.

Wklejam log rozmowy z "Wulgarnia":
11:55 Mass Event [8]: spike sword nie wrocil po save server
11:56 Wulgarnia [6]: no wiem
11:56 Wulgarnia [6]: bo on jez juz wzienty
11:56 Wulgarnia [6]: bo tlyko 1 osba na serwer go ma
11:56 Mass Event [8]: lol
11:56 Wulgarnia [6]: dark ;p
11:56 Mass Event [8]: :D:D
11:56 Wulgarnia [6]: to ty myslisz ze kaazdy bd se latal ze spikiem
11:56 Wulgarnia [6]: to by gry niebylo
11:56 Mass Event [8]: kurde, powinien wrocic
11:56 Mass Event [8]: jakby ktos questa zrobil to by chyba powiedzial
11:57 Mass Event [8]: zreszta nie wierze
11:57 Wulgarnia [6]: ku***
11:57 Wulgarnia [6]: wejdz se
11:57 Wulgarnia [6]: na atibia pl
11:57 Wulgarnia [6]: odszukaj
11:57 Wulgarnia [6]: screny
11:57 Wulgarnia [6]: i zobacz
11:57 Wulgarnia [6]: ze ma
11:57 Wulgarnia [6]: mi nawet pokazywał
11:57 Mass Event [8]: potty ma :p
11:57 Wulgarnia [6]: nie
11:57 Wulgarnia [6]: dark yamahassi

Scross'Rooker
31-12-2007, 13:32
Co ma związek ta rozmowa z jakimś Wulcośtamem?? Bez sensu mogłeś powiedzieć, że posiadasz nie potwierdzoną informacje iż SoF znajduje się w rękach Dark~.
Scross

Papa_Smerf
31-12-2007, 13:42
Ta osoba była jedyna zorientowana w temacie. Nikt inny nie wiedział co sie dzieje. Głównym moim celem było odnotowanie faktu nie pojawienia sie spike sworda po ss.

Scross'Rooker
31-12-2007, 14:00
hmm, na pewno on nie pojawił się po SS? Może ktoś szybko sprawił, aby on zniknął?
Scross=]

Papa_Smerf
31-12-2007, 14:01
hmm, na pewno on nie pojawił się po SS? Może ktoś szybko sprawił, aby on zniknął?
Scross=]

Logowałem sie zaraz przy wysepce za Sofem, nie bylo szans zeby ktos szybko go znkinął

Scross'Rooker
31-12-2007, 14:05
A czy na wysepce były ognie? Może był gdzieś jakiś item, woda, krew?
Scross=]

Papa_Smerf
31-12-2007, 14:10
A czy na wysepce były ognie? Może był gdzieś jakiś item, woda, krew?
Scross=]

Nie odchodzę od wysepki ani na moment, na chwile tylko wyskoczyłem zabić minosa na górce. wysepka wyglada normalnie, jest bez spike'a są przygaszone ognie, i wokół pełno złota, ale to pewnie jakieś noobki powrzucały.

Edit: Na wsypie leży także zabity deer z krwią, wygląda jakby ktoś go tam ubił. Krew już powoli zanika.

Scross'Rooker
31-12-2007, 14:45
Twój mózg chyba GM ukradł i sprzedał, weź się nie odzywaj bo jak widzę twoje posty to bierze mnie wstręt do tego forum..

Papa_Smerf
31-12-2007, 14:52
A ja jjusz kilku gmow widzialem i szybko lazily po rooku

A smoki były?

Scross'Rooker
31-12-2007, 14:53
Proszę o zbanowanie tego idioty. Hmm GM był na Rooku! Może on otworzy drzwi do komnaty minomaga Silver Gm 4600. Niezłe. A tak na poważnie, to że GM jest na Rooku to nic nie znaczy. I latać szybko se może bo to GM.

Marcin24
31-12-2007, 17:37
jesli zaden gm nie wie, to ktos z cipsoftu, oni chyba wiedza, czy ten quest istnieje
Nie kapnął bym się, że twórcy gry wiedzą co się w niej znajduje.
Spike sword na Titanii nie wrócił na wyspe po save serverze dzisiaj.
Nawet jeżeli ta osoba zdobyła Spike Sword to jest niemożliwe, żeby miecz nie wrócił na wyspę po zapisaniu. Quest nie może być tylko dla jednej osoby na serwerze.
nie mino mag to nei fioletowy troll tylko fioletowy orc!!!!
Szczególnie, że nazywa się Minotaur Mage.
Na wsypie leży także zabity deer z krwią, wygląda jakby ktoś go tam ubił.
Screena nie zrobiłeś, prawda?

Scross'Rooker
31-12-2007, 17:45
@up
Marcinku to może być jak na Anihillatorze, dźwignię można przesunąć raz dziennie.
Scross=]

Papa_Smerf
31-12-2007, 17:48
Wiesz, Screena by nic nie dal gdyż każdy może zniknąć sobie SoF'a i wrzucić na wyspę jelenia. Jest za to paru świadków na Titanii, że Spike sword po Savie nbie wrócił na wysepke.

Marcin24
31-12-2007, 17:50
Marcinku to może być jak na Anihillatorze, dźwignię można przesunąć raz dziennie.
O tym nic nie wspominałem.
i wrzucić na wyspę jelenia
Ale krew ci będzie ciężko tam wlać.

Scross'Rooker
31-12-2007, 17:57
O tym nic nie wspominałem.

Wybacz widocznie źle cię zrozumiałem.
Scross=]

Papa_Smerf
31-12-2007, 18:08

Rzeczywiście zjebałem sprawę.

Możecie popytać na Titanii ludzi. Niektórzy widzieli, że spike się nie pojawił.

Marcin24
31-12-2007, 18:29
A jednak, ostatni sprawiedliwy z moderatorów, Dwimenor żyje. "Wszedłem, zobaczyłem, zbanowałem."
Możecie popytać na Titanii ludzi. Niektórzy widzieli, że spike się nie pojawił.Każdy może cię oskarżyć, że to twoi kumple i ty im kazałeś tak powiedzieć.

X-RookeR
31-12-2007, 18:33
Witam :)

Jest to mój pierwszy i myślę że nie ostatni post na forum, interesuje się sprawą Spike Sworda oraz Mino Maga od kilku dni, zero poszlak, jedynie obserwacje, codziennie poświęcam 1-3h tym sprawą więc idę jak co dzień zobaczyć czy ten SS tam nadal leży, ku mojemu zdziwieniu leży tam deer :| > screen (http://img88.imageshack.us/my.php?image=tibia34ft4.png)
W okolicy zero krwi, pytałem czy ktoś go zabił, 2 osoby były blisko, mówiły że nie, może ktoś wie coś na ten temat?

Maciek/Menera

Mały pajacyk:E

Dragon Blade-Druid: kto idzie na spike sword quest wymagania : Zabic Mino Maga
Dragon Blade-Druid: kto idzie na spike sword quest wymagania : Zabic Mino Maga

Marcin24
31-12-2007, 18:35
ku mojemu zdziwieniu leży tam deerKtoś mógł go tam po prostu wrzucić.
@down
Głupio to zabrzmi, ale to mógł być po prostu zbieg okoliczności.

X-RookeR
31-12-2007, 18:39
Ktoś mógł go tam po prostu wrzucić.

Tak wiem ale przeczytałem że na innym świecie też tam leżał, bardzo mnie to zaciekawiło.

JanasMaster
31-12-2007, 21:29
Nie ma sladow krwii, ktos chyba go tam wrzucil

Athelas
31-12-2007, 23:09
Rzeczywiście dziwna sprawa. Ciekawe czy go ktoś zdobył.

co do deera z krwią: a krew w paincie nie jest trudno zrobic :p

za pierwszym razem mówimy o przypadku.
za drugim razem mówimy o zbiegu okoliczności.
za trzecim razem wietrzymy podstęp.

narazie to przypadek X-RooKeRze.

Papa_Smerf
01-01-2008, 23:23
Na Titanii dzisiaj SoF pojawił się tym razem po ss, nie było żadnego deera, nic się nie wydarzyło. Być może zbiegiem okoliczności jest fakt że niejaki Dark Yama~~ od wczoraj uważa, że zdobył SoFa, oczywiście nie chce pokazać.

Ghand
01-01-2008, 23:27
Na Azurze mieliśmy sławnego swoim spamogennym topiciem Svena Samuraia, który zapewniał nas, że ma SoFa, ale dla bezpieczeństwa go ukrył. Żal. xP

Peter of Refugia
02-01-2008, 19:03
Na Titanii dzisiaj SoF pojawił się tym razem po ss, nie było żadnego deera, nic się nie wydarzyło. Być może zbiegiem okoliczności jest fakt że niejaki Dark Yama~~ od wczoraj uważa, że zdobył SoFa, oczywiście nie chce pokazać.
Dark Yamakashi to idiota, nie warto z nim gadac w ogole ;x. Imho ss'a nikt niema na rooku.

Dvawerniak
08-01-2008, 18:06
Ghoul jest po to, by nie można bylo sie wylogować na katana room.
Mino mag po to, by rookstayerzy mieli robote
Spike Sword to quest, który wykonano tylko 1 raz.

P.S. Widziałem brak SS8o

Linkater
08-01-2008, 18:33
@Up
Krasnoludki sikają do piwa

1 tak reszta bzdury...

Marcin24
08-01-2008, 19:35
P.S. Widziałem brak SS8o
Ja cię kręcę!
Drugie i trzecie, bzdury. Co do pierwszego, trochę to naciągane.

Athelas
09-01-2008, 12:10
@Dvawerniak

Ghoul - jest po to, żeby go zabić (a po co są stwory?), ale dostanie się do niego to już gorsza sprawa. Ale może być tylko pamiątką. Ghoul był na katana queście, ale go wycofali. chociaż ciekawa perspektywa. tylko po co tam się wylogowywać? dla rota i 2 skeletonów?
Minotaur Mage - mag to po to, żeby go zabić (jak ghoul), albo żeby pokazać, co kryje main.
Spike Sword (Sword of Fury) - dowód? może nick, świat? jestem ciekaw.
Brak Sworda of Fury - eee...

@2down masz rację z tym ghoulem. zmieniam.

wylogować się w katana room się da. odejdż od ściany na wystarczającą odległość, i możesz się wylogować :)

Trompac
16-01-2008, 17:54
Ghoul jest po to, by nie można bylo sie wylogować na katana room.
Mino mag po to, by rookstayerzy mieli robote
Spike Sword to quest, który wykonano tylko 1 raz.

P.S. Widziałem brak SS8o

A ty jesteś po to, żeby robić z mózgów wodę, używając dwuwatowego opiekacza do ciastek...
Yyyy... Jak to słyszałem i sam twierdzę, że rozwiązaniem tego jest pewien NPC... Ja wiem, który to NPC, ale wysilcie mózgi i powiedzcie... On nam robi tp w pewne tajemnicze miejsce i tam możemy to zobaczyć i dostać.

Marcin24
16-01-2008, 18:01
albo pozostałość z dawnych czasów
Kiedyś Ghoul był utrudnieniem na Katana Room, ale był za trudny, więc go zamurowali.
mag to po to, żeby go zabić (po to są potwory w końcu:p)
Ghoul to też potwór.

Oridrix
16-01-2008, 18:20
A ty jesteś po to, żeby robić z mózgów wodę, używając dwuwatowego opiekacza do ciastek...
Yyyy... Jak to słyszałem i sam twierdzę, że rozwiązaniem tego jest pewien NPC... Ja wiem, który to NPC, ale wysilcie mózgi i powiedzcie... On nam robi tp w pewne tajemnicze miejsce i tam możemy to zobaczyć i dostać.

Eee czy wiesz, że w 80% mózg to woda?

Chyba nie a ja jestem w 5 klasie podstawówki -_-

Cygan Slejter
16-01-2008, 18:23
@up
no i do czego ten tekst mial byc??
chciales zabłysnąc??

Dele'Rook
16-01-2008, 19:55
Tez sie interesoje tymi tajemnicami i sam do tego doszedlem co tam napisales i ja tylko po to gram na rooku zeby odkryc wszystko a i jeszcze tak jak mowilem doszedlem do tego sam i tylko probuje powiazac to ze szkieletem wolfa (100.oz) i gdzies jeszcze czytalem ze to jest powiazane z ghulem ale to juz inna historia i probuje to zwiazac z ghulem i takie pytania gdzie grasz? jaki nick? jak mozesz to napisz na moje gg (11752438) i moze razem jakos to rozkminimy ;) a za to ze sie tak napisales daje ci 9/10 9 dla tego ze gdyby ktos chcial samby do tego doszedl

Marcin24
16-01-2008, 19:56
gdzies jeszcze czytalem ze to jest powiazane z ghulem
Możesz zacytować?

Light-r
16-01-2008, 20:15
A moja teoria jest taka:

Wpierw trzeba spowodować zeby SS zniknął ze swojej wyspy.Następnie w Mintwalin na mainie trzeba poszukać dźwigni która umożliwia dostep do tp w pokoju gdzie jest Markwin wchodzimy do niego i jesteśmy w Mino Hell na rookgardzie następnie zabieramy SS ze skrzyń które są przy korytarzyku lejemy Mino Maga i otwieramy drzwi wywalamy itemki na ziemię robimy relog na naszego rookgardziego chara i zabieramy itemy:p a tamtym harem wracamy na maina przez tp:D

To moja teoria i nie bluzgajcie mnie ja tylko sie staram....
Narx:)

Marcin24
16-01-2008, 20:21
@up
Oto moja teoria:
Wyrzucamy całe najlepsze EQ i 100kk obok wysepki z SS. Teleportuje nas do Anihilatora, zabijamy Demony. Wchodzimy w teleport i pojawiamy się przy skrzynce questowej, w której jest Spike Sword.
Teoria taka sama jak inne.

Light-r
16-01-2008, 22:39
@Marcin24

Dzięki twoim tekstom myśle ze jesteś o 100 razy fajniejszy od Ryby i Pana Klocka.Marcin24 na usera roku 2008:p

No to w takim razie po co jest tp w Mintw a pamiętajmy ze mino na rooku wzieły sie z Mintwalin Przypadek?;)

Marcin24
16-01-2008, 22:45
Ależ ja nic nie wspominałem, że Mintwallin to bujda. Po prostu cała reszta, że tak użyje metafory, ssie.
Dla przypomnienia:
Przez teleport (dokładnie ten za Mino Magiem) przybywały posiłki z Mintwallin. Ale teleport się zepsuł i Mino Mag tam się zamknął aby go naprawić. Jeżeli dobrze pamiętam, to drugiego teleportu (w Mintwallin) nie znaleziono.

Light-r
16-01-2008, 22:47
Ależ ja nic nie wspominałem, że Mintwallin to bujda. Po prostu cała reszta, że tak użyje metafory, ssie.
Dla przypomnienia:
Przez teleport (dokładnie ten za Mino Magiem) przybywały posiłki z Mintwallin. Ale teleport się zepsuł i Mino Mag tam się zamknął aby go naprawić. Jeżeli dobrze pamiętam, to drugiego teleportu (w Mintwallin) nie znaleziono.

W końcu nie moze w nieskończoność naprawiać mozę trzeba mu w tym pomóc;)

kaliks
17-01-2008, 21:04
zgadzam sie z master maper.
to co pokazal na screenie nie wygladalo jak zamowienie.
ja znalazlem ksiazke z zamowieniem tam sa:
500 pixo i te inne slowa.
a te co znalazl master mupet mowia cos o tajemniczej rzeczyn jakby o jakiejs dzwigni lub on kluczu:
dobrhy jestes master jednak mego kumpla nie przebijesz fotomontarzem.
jesli ktos ogladak filmik z shadow rex jak wykonywal questa nei chce go zdenerwowac ale....V
http://www.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA prosze przewinca do 3:30 tam poznacie cala prawde o sofie i SHR

Light-r
17-01-2008, 21:16
zgadzam sie z master maper.
to co pokazal na screenie nie wygladalo jak zamowienie.
ja znalazlem ksiazke z zamowieniem tam sa:
500 pixo i te inne slowa.
a te co znalazl master mupet mowia cos o tajemniczej rzeczyn jakby o jakiejs dzwigni lub on kluczu:
dobrhy jestes master jednak mego kumpla nie przebijesz fotomontarzem.
jesli ktos ogladak filmik z shadow rex jak wykonywal questa nei chce go zdenerwowac ale....V
http://www.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA prosze przewinca do 3:30 tam poznacie cala prawde o sofie i SHR

SKORO TAK DUŻO O TYM SHADOW RECIE GADACIE TO JAK DOBIJE 8 LVL. TO NAKRĘCE FILM JAK TO ROBIE I OKAŻE SIE CZY POMYSŁ SHADOW REXA SIĘ SPRAWDZIŁ I WTEDY BĘDZIECIE MIELI DOWODY ŻE TO CO ZROBIŁ SHADOW REX TO BÓJDA

>>SmoQ<<
17-01-2008, 21:38
A co myślicie o filmie Devil-demon'a, moim zdaniem to jest najbardziej prawdopodobne co pokazał na tym filmiku. LINK (http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4)

Light-r
17-01-2008, 21:44
up@

LOL.......Minotaur Mage nie summmuje sneaków kolejne fake.Zamiast patrzeć na filmy zastanówmy się jak pomóc Mino Magowi naprawić teleport.

>>SmoQ<<
17-01-2008, 21:58
Jakoś w queście Elvenbane na mainlandzie jest pokazane że on summuje sneaki B)

Light-r
17-01-2008, 22:00
To w takim razie jak taki uparciuch z ciebie to zapraszam do lektury:

Minotaur Mage

Nie krótka nie długa lecz w sam raz.........

Dindsuk
17-01-2008, 22:26
tak tak mozna chodzic po quest boxach...(prawie jak Shadow Rex)

>>SmoQ<<
17-01-2008, 22:32
To w takim razie jak taki uparciuch z ciebie to zapraszam do lektury:

Minotaur Mage

Nie krótka nie długa lecz w sam raz.........

Ok, sorry pomyliłem się czytałem już to o mino mage ale myślałem że i tak może on summować sneaky;)

Trompac
18-01-2008, 19:27
Eee czy wiesz, że w 80% mózg to woda?

Chyba nie a ja jestem w 5 klasie podstawówki -_-

OMG! Polish idiot. Wiesz, że jest takie powiedzenie jak robić wodę z mózgu?
Wy się zastanawiacie po co to jest, a ja twierdze, że dla ozdoby. Któryś GM powiedział, że rozwiązaniem tych zagadek jest Oracle. Brakuje jeszcze czegoś? Jeśli moja opinia kogoś uraziła to sorry. To jest moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać.

Light-r
18-01-2008, 20:26
Ludzie zamiast tu mówić o jakiś filmikach to pomyślcie jak pomóc Mino Magowi naprawić teleport przecież Mintwalin powierzyło mu takie zadanie.;)

Marcin24
18-01-2008, 20:54
Mintwalin powierzyło mu takie zadanie.
Nie wiem po co mamy mu pomóc - Rookgaard, ani żadne inne miasto ludzi nie jest sprzymierzeńcem Mintwalin.

Light-r
18-01-2008, 20:59
Marcin a nie uważasz że oto chodzi w klimacie RPG że przypuśćmy Mintwalin to złowrogie plemie zamieszkujące podziemia Thais i dochodzi to zgody pewnego Maga który utknął na Rookgardzie z człowiekiem który mu pomaga wzamian za pomoc daje nam drogę do SoVa bo przypuśćmy że Mino Mag chce sie zbuntować tym mino co nie lubią ludzi i chce im dokopać

Tak jest często w filmach ze ten zły co ma problem i ktoś mu pomaga to on poznaje dobro i odwraca się od swoich złowrogich braci

Pomyślałeś o tym;)

Marcin24
18-01-2008, 21:37
pewnego Maga który utknął na Rookgardzie z człowiekiem
To ten Mag musiałby się zaprzyjaźnić z wieloma ludźmi, oj, wieloma...
Mino Mag chce sie zbuntować tym mino co nie lubią ludzi i chce im dokopać
To po co naprawia teleport?

Fpitolony w sprawe
18-01-2008, 22:51
Tylko on sie zamknal w tej komnacie, zeby myslec jak zniszczyc teleport, a nie naprawic ;) (oczywiscie mowie o innym "tepe"). Czyli to nie powinno nigdy sie zdarzyc, poniewaz wtedy nowi gracze nie mogli by sie po prostu zalogowac... Chociaz to bylby wielki plus :D

edit: A nie, zamknal sie tam, zeby naprawic jeden, a zniszczyc drugi! Cos takiego ;o

Scross'Rooker
18-01-2008, 23:38
To po co naprawia teleport?
Są dwie możliwości:

Nooby mu kazały, a on im spamować na forum
Nudzi mu się

Swoją drogą Rookstayer w Mintwalin nie przeżyje za długo.

Marcin24
18-01-2008, 23:42
Są dwie możliwości:Ja wiem dlaczego on naprawia teleport. Pytam się po co on to robi, gdyż ma pomagać ludziom.

Tryczek
19-01-2008, 09:08
Wiem 1 na temat Spike Sworda jedna osoba na serverze Harmonia go ma jego nick to Potty on Harmonia lub Potty of Harmonia (nie pamietam)

Cygan Slejter
19-01-2008, 11:09
@up
czlowieku..przespałeś "pól wieku"
nikt na Harmoni nie ma już Spike

Hubertoo
19-01-2008, 19:07
Mówicie ze Sof sie nie pojawil czy cos... no dzisiaj osobiscie pomoglem muz niknac na Isara, to jest opisane w temacie o 3 pktach. Wystarczy w odpwoiedniej kolejnosci stanac na sqm oddalonych od siebie pol rooka i sof znika a ogien przygasa. No może nie wiecie o tym??

Hubertoo
19-01-2008, 19:17
Mówicie ze Sof sie nie pojawil czy cos... no dzisiaj osobiscie pomoglem muz niknac na Isara, to jest opisane w temacie o 3 pktach. Wystarczy w odpwoiedniej kolejnosci stanac na sqm oddalonych od siebie pol rooka i sof znika a ogien przygasa. No może nie wiecie o tym??
Moge powrzucac screany jak to dzisiaj zrobilem jak ktos chce.

A jak zdjecia to za malo to prosze oto macie filmik z tym jak zniknac SOFA:

http://video.google.pl/videoplay?docid=-498122406162592891&q=spike+sword&total=132&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1

Nie wierzylem w to wszystko do konca, wiec postanowilem sam sprawdzic, oto rezultat:
http://http://img249.imageshack.us/img249/5261/uo0018hz5.jpg

Przepraszam bardzo za zlamanie regulaminu. Chcialem tylko udowodnic i pokazac ze sposob dziala a ze sof znika to nic specjalnego...

Light-r
19-01-2008, 20:32
Ja wiem dlaczego on naprawia teleport. Pytam się po co on to robi, gdyż ma pomagać ludziom.

To powiedz w jaki sposób by się zemścił w Mintwalin jak by nie działał teleport skoro nie ma innej drogi do Mintw pomyśl trochę...

up@

WIEMY TO OD DAWNA;)

DK-LOG.911
19-01-2008, 20:58
Wiem jak mozna zrobic questa. Tam gdzie sa szkielety (na lewo od waspow i w gore) sa groby. Nalezy tam poukladac deady w kolejnosci MINO-ORC-TROLL- SKULL (czaszka)-SPIDER-WOLF-DEER. Trzeba potem wejsc na czaszke isc w prawo do sciany i z powrotem. Kliknac na czaszke i USE WITH... i na siebie. zostaniemy podpaleni i zdobedziemy klucz do mino mage rooma.

Niedowiarkow odsylam na stronke youtube.com gdzie Devil-demon zdobywa spike sworda :cup:.

Wpiszcie "jak spike sword"

Asash
19-01-2008, 21:07
@up
I wrzuć 1kk na wyspę i pojawi się w plecaku SoF a koło ciebie mino mag i ghoul X( Jak by miał to by była wielka afera jak z Potty on Harmonia -.-

Dindsuk
19-01-2008, 21:17
do wszystkich intelygentnych uzytkownikow tego forum: TEN FILM TO FAKE MINO MAG NIE SUMONUJE SNAKOW, A PO QUEST BOXACH NIE DA SIE CHODZIC!!!!!1111ONEONETUFRI

Szymi_11
20-01-2008, 19:21
Te wszystkie tajemnice stworzyli CipSoft by uatrakcyjnic gre bez nic było by troche nudniej na rooku ale co 10 noob o tym wie:)

Kejmilo
20-01-2008, 20:26
Za kilka update'ów na tibia.com będzie możliwość kupna SS na rooku, jak i każdego itemka ;) Czego to cip nie zrobi dla pieniędzy...

Unnamet
21-01-2008, 11:35
A czy ktoś wie dlaczego na tej wizy z mino nie daleko Spike'a jest meat w jednym miejscu 4 a w drugim 1 a pod ff jest jakaś dziura moze to ona prowadzi do tej wyspepki ze ss:P

aha napisalem do seymoura:
10:44 Invi Rka Slaye [5]: hi
10:44 Seymour: Hello, Invi Rka Slaye. What do you need?
10:44 Invi Rka Slaye [5]: obi
10:44 Seymour: A cousin of Thais' smith Sam. He has a shop here where you can buy most stuff an adventurer needs.
10:45 Invi Rka Slaye [5]: dallheim
10:45 Seymour: Oh good Dallheim! What a fighter he is! Without him we would be doomed.

a pomyśleliście o Paulim?? on nagle się pojawił po ktorymś update to moze to Veroth,tylko ze przebrany

Scross'Rooker
21-01-2008, 23:04
@up.
Archeolog sie znalazł, niema kogoś takiego jak Veroth i nigdy nie było.
PS: Marcin zarzuć mu linkiem.

Hubertoo
21-01-2008, 23:22
@Up

Stary, nie wiesz co jest grane. O tym Ver~ to jest legedna taka w Tibi. Cipy wymyslaja takei bajeczki sobie, zeby to niby naprowadzic, no mzoe nie legenda, ale zwykla historia. To jest spisane w ksiazkach np w ab w bibliotece jest cos o tym, jest tez cos na rooku w bibliotece, jest tego od peirona. To wsyzstko to sa takie male niejednoznaczne wskazowki i historie o npc.

Apropo tricka ze znikaniem ssa to ja zrobilem zeby zbniknal (te 2 sqm, mysle ze wiecei o co chodzi), robilem to rano po ssie. SIadlem do kopa okolo 16 pozniej i ten SoF znowu lezal na kamieniach. Czy wie ktos w co jaki czassie pojawia po uzyyciu pktow?? To może byc klucz do zagadki. Byc moze czas miedzy uzyciem pktow A i B przez gracza co pwooduej znikniecie SoFa a jego pojawieniem to jakis kod liczbowy, ktory okresla trzecia wpolrzedna...!!

Marcin24
21-01-2008, 23:38
@Up

Stary, nie wiesz co jest grane. O tym Ver~ to jest legedna taka w Tibi.Taka legenda jak nie wiem co. Było sobie słowo "Veroth", czyli sprzedawca po angielsku. Żyło ono sobie spokojnie na Rookgaardzie. Ale wiadomo, nic nie trwa wiecznie... Koło słowa, nieobojętnie, przeszedł gracz Invi Rka Slaye. Słowo pomyślało, że to kolejny przedstawiciel Homo Erectus, dlatego się nim nie przejął. Ale Invi był uparty i zaczął czytać słowo od każdej strony! Od lewej, prawej, od góry, od dołu, ze skosów, lecz nic to nie dało (pewnie dlatego, że Invi nie umiał czytać). "Veroth" się już cieszył, ale Invi był sprytny i walnął posta na forum odnośnie tego słowa. A słowo stało się ciałem (a raczej NPC) i zamieszkało między nami, Rockstajlerami...
PS: Marcin zarzuć mu linkiem.Bajka ci wystarczy?
Czy wie ktos w co jaki czassie pojawia po uzyyciu pktow??Po save servera się pojawia.

Palkair
22-01-2008, 02:24
<delete this post>

Athelas
22-01-2008, 15:56
@Marcin24 ładna historyjka :) ale zmień jedną rzecz: nie ,,Veroth", a ,,Vendor" było owym słowem. to tyle, ale historia ładna :)

Scross'Rooker
23-01-2008, 17:24
@Up

Stary, nie wiesz co jest grane. O tym Ver~ to jest legedna taka w Tibi. Cipy wymyslaja takei bajeczki sobie, zeby to niby naprowadzic, no mzoe nie legenda, ale zwykla historia. To jest spisane w ksiazkach np w ab w bibliotece jest cos o tym, jest tez cos na rooku w bibliotece, jest tego od peirona. To wsyzstko to sa takie male niejednoznaczne wskazowki i historie o npc.

Apropo tricka ze znikaniem ssa to ja zrobilem zeby zbniknal (te 2 sqm, mysle ze wiecei o co chodzi), robilem to rano po ssie. SIadlem do kopa okolo 16 pozniej i ten SoF znowu lezal na kamieniach. Czy wie ktos w co jaki czassie pojawia po uzyyciu pktow?? To może byc klucz do zagadki. Byc moze czas miedzy uzyciem pktow A i B przez gracza co pwooduej znikniecie SoFa a jego pojawieniem to jakis kod liczbowy, ktory okresla trzecia wpolrzedna...!!

Jak wiem co jest grane. Nadal mówię, że Verotha niema , a VENDOR'ów jest duużo w tibii.

Hubertoo
24-01-2008, 00:08
A więc zwracam honor :))

Pozdro ;))

Apropo tego dead wolfa, bylem tam i badalem okolice. Ten dead wolf to tylko zwykly item na ktory nie da sie oddzialywac. Jest to tylko scierwo wolfa, ktore jest w zaawansowanym stopniu rozkladu, dalszy rozklad jest niemozliwy. Wofla nie da sie wlozyc na kamien, wiec mozliwe ze keidy go zzrzucimy cos sie aktywuje, ale to tylko teza.
Ogolnie rzecz bioroac ten wolf wazy tyle, bo nie jest zwyklym dead wolfem, tylko czyms w rodzaju ozdoby i czegos co ma nadac grze klimat :)

Muciu
24-01-2008, 18:39
Spike sword, legendarna broń na Rookgaardzie, nosząca tytuł "Sword of Fury". Znajduje się ona na wysepce widocznej z północnej części wyspy. Istnieje wiele plotek na temat tej broni, jednak żadna nie została udowodniona.
Plotki

* Mówi sie że posiada ją Sunrise (najlepszy z rookstayerów).
* Na PACC area istnieje "Maze of Fury". Nikt jednak nie wie jak do niego wejść, ani jakie ma przeznaczenie. Niektórzy twierdzą, że było to kiedyś expowisko z ghoulami, inni, że tamtędy prowadził dawniej korytarz na maina. Wiadome jest jedynie, że nawet kiedy Spike Sword znika z wyspy, gruzowisko przy którym znajduje się tabliczka - Maze of Fury pozostaje bez zmian.
* Chodzą plotki że jest to quest lub nagroda za wykrycia jakiegoś ważnego buga.
* Na Tibianews jako PotD pojawił się screen ukazujący postać na wyspie posiadającą Boots of Waterwalking.

Spike sword, legendarna broń na Rookgaardzie, nosząca tytuł "Sword of Fury". Znajduje się ona na wysepce widocznej z północnej części wyspy. Istnieje wiele plotek na temat tej broni, jednak żadna nie została udowodniona.
Plotki

* Mówi sie że posiada ją Sunrise (najlepszy z rookstayerów).
* Na PACC area istnieje "Maze of Fury". Nikt jednak nie wie jak do niego wejść, ani jakie ma przeznaczenie. Niektórzy twierdzą, że było to kiedyś expowisko z ghoulami, inni, że tamtędy prowadził dawniej korytarz na maina. Wiadome jest jedynie, że nawet kiedy Spike Sword znika z wyspy, gruzowisko przy którym znajduje się tabliczka - Maze of Fury pozostaje bez zmian.
* Chodzą plotki że jest to quest lub nagroda za wykrycia jakiegoś ważnego buga.
* Na Tibianews jako PotD pojawił się screen ukazujący postać na wyspie posiadającą Boots of Waterwalking.

Rookguardian de'bove była podejrzewana o zdobycie spika, dzięki filmikowi na którym znika SoF. Jednak zarówno dialogi jak i posty na forum stanowiły mistyfikację.
* Axetox of Azura posiada screena z komnaty za mino magiem w której znajdują się skrzynki w których odnalazł kolejno: Iron Helmet, Dwarven Shield i Spike Sword. Nakręcił również 2 filmy, na których widać jego nietypowy ekwipunek.

* Shadow Rex, nakręcił film, na którym pokazane jest, jak kładzie 7 ciał potworów na grobach w respie szkieletów i dostaje golden keya, którym otwiera komnate Mino Maga, i wchodzi do portalu, który wysyła go do sali ze Spike Swordem, jednak w filmie tym jest wiele niescisłości, takich jak np. to że Minotaur Mage atakuje Eksplozjami, a nie energią lub gdy bohater wysyła wiadomość, widnieje napis "Shadow Rex mowi:" zamiast "Shadow Rex says:". Widać też w momencie wyciągania ciał na groby, że Shadow wyciąga wszystie ciała z worka. Normalnie brakłoby mu cap. Podobno SR przyznał się że to fake, a gdy zdobył prawdziwego Spike Sworda, to z podniecenia nie zrobił ss.
* Z innych źródeł wynika, że SR nigdy nie posiadał Spike sworda. Film został nakręcony na OTSie i gdy to się wydało SR powiedział że to tylko spoiler zrobiony przez niego aby pokazać jak zrobić quest ale niektórzy mówiął że to nie jest spoiler i film to 100% fake i Shadow śmieje się ze wszystkich którzy próbują zdobyć Spika w taki sposób jak pokazał on na filmie.
* Niektórzy twierdzą że SR znalazł dobrą drogę. Pomysł z ciałami jest całkiem niezły ale wielu ludzi nieudolnie próbuje go wykonać. Jeżeli chcemy sprawdzić sposób SR-a, musimy zdobyć odpowiednie ciała. Ciało Minotaura i Deera powinny ważyć po 200 oz., nie są to ciała potworów tylko elementy dekoracji o nazwie "pile of bones", niestety do tej pory takich ciał nie odnaleziono. Ciała Trolla i Wolfa powinny ważyć po 100 oz. Kilku osobom udało sie już takie odnaleść, są to elementy dekoracji znajdujące się w odpowiednim miejscu, ciało Wolfa w kręgu kamieni przy respie Orka Spearmana koło wasp toweru, a Trolla głęboko w kanałach pod częścią dla facc z respem 4 Poison Spiderów. Ciała Orka Spearmana i Spidera powinny być normalne, w 1 stopniu rozkładu.Te informacje nie są potwierdzone, pokazują tylko sposób zdobycia klucza według Shadow Rexa.

Znikanie

Spike był znany z jeszcze jednego powodu - co pewien czas znikał z wyspy pozostawiając zgaszone ognie. Pod koniec stycznia 2007 sposób został odkryty. Na screenie widać moment znikania:
8o 8o 8o 8o

Maste'rsu
24-01-2008, 19:20
Podsune wam dwie żeczy
1- dlaczego na tibia.eart w mino hell jest jakas metaliczna plyta a wmino hell w tibi jest ziemia ???
2-czemu w książce "raport z mintawalndi" minos pisze o sobie ze jest w mino hellu ???

Marcin24
24-01-2008, 19:23
Podsune wam dwie żeczy
1- dlaczego na tibia.eart w mino hell jest jakas metaliczna plyta a wmino hell w tibi jest ziemia ???
2-czemu w książce "raport z mintawalndi" minos pisze o sobie ze jest w mino hellu ???
1. Może błąd mapy, co?
2. Bo to był raport o jednostkach, który przybywały z Mintwallin.
P.S. Rzeczy, Mintwallin.

Maste'rsu
24-01-2008, 20:02
marcin

1-wontpie ze bląd
2-dlaczego on opisywal i zaczelo sie juz ludzie atakuja !!
no i co dalej poszedl se do mint ??? hyba walczyl !!!!

Marcin24
24-01-2008, 20:06
1-wontpie ze bląd
Co robisz?
Na tym skończył.

Maste'rsu
24-01-2008, 20:11
marcin

1-wontpie ze bląd
no i co dalej poszedl se do mint ??? hyba walczyl !!!!

Hubertoo
24-01-2008, 22:46
No to tak analfabeci:

"wontpie" pisze się "wątpie"
"żeczy" pisze się "rzeczy"
"hyba" pisze się "chyba"

Kurde irytuje mnie to, jak sie mozna wypowiadac na forach jesli sie nie zna najprostszych, podstawowych zasad pisowni niektorych wyrazow?? Jeśli nie znasz pisowni wpisz wyraz w google, albo looknij do słownika, żałosne to jest jak ktos chce cos innym przekazac i robi za przeproszeniem "byki" w wyrazach chyba, rzeczy, wątpie...
Ale to zostawiam do waszej samodzielnej refleksji

Apropo tego Shadow Rexa, to wszystko to Fake...
Jeśli ktokolwiek mialby "boots of waterwalking" to mógłby wywolywac bledy mapy, np wychodzac "poza gre". Zastosoaniem BoW^^ nie moze byc przechodzenie po wodzie, gdyz umozliwiloby to swobodne przedostawanie sie pomiedzy pacc>facc arena nawet jak ktos gra na facc. Z BoWW to jestem przekonany ze to bajka.

Tak nawiasem mówiąc to nie szukajcie tych zgonow wolfa, minosa, trola, spidera i czego ta mejszcze chcecie... to do niczego nie prowadzi. A apropo Capacity to Shadow Rex loozem moglby je przeniesc w workach, poniewaz nie musi niesc worka tylko moze go przetaszczyc po ziemie.

Apropo Sunrise i tego Poty of Harmonia (czy jakos tak) żaden z nich nie ma SoFa. Sunrise nie moze miec SoFa, gdyz na dzien dzisiejszy jest on niezdobywalny na rooku. Poty zdobyl SoFa, poniewaz "nacpany" CM postanowil sobie zrobic tzw "jaja". Sprawa ta zostala wyjasniona i Poty nie cierpi juz na popularnosc zwiazana z SoFem.

Ale jak naprawde jest to nikt nie wie.
Gadalem z wieloma Rookstayerami, zbadalem wiele miejsc na rooku i moje refleksje sa nastepujace:

1. SoF to dekoracja
2. Wofl, Troll (itd) to tylko jakis zwykly pic na wode, to elementy
dekoracji

sa jednak tez inne refleksje:
1. SoF to zdebugowany quest
2.Sof jest osiagalny tylko 3eba sie namordowac
3.Cos jest w tym, ze te ciala tak waza...

Ale to pozostawiam waszej intrepretacji. Pozdrawiam serdecznie i życze powodzenia ;))

(:

Slythia
25-01-2008, 00:43
Apropo Sunrise i tego Poty of Harmonia (czy jakos tak) żaden z nich nie ma SoFa. Sunrise nie moze miec SoFa, gdyz na dzien dzisiejszy jest on niezdobywalny na rooku. Poty zdobyl SoFa, poniewaz "nacpany" CM postanowil sobie zrobic tzw "jaja". Sprawa ta zostala wyjasniona i Poty nie cierpi juz na popularnosc zwiazana z SoFem.
(:
Nacpany :D:D:D:D:D:D:D.
No zes ameryke odkryl... Wszystko wyjasnilam daaaawno temu.

Drupiofpolska
26-01-2008, 11:57
Jak to było wyjaśniane daaaaawno temu to po co drązycie jeszcze ten temat ?

Slythia
26-01-2008, 12:41
Jak to było wyjaśniane daaaaawno temu to po co drązycie jeszcze ten temat ?
Nie draze, po prostu wyjasniam ;). Chyba to jest jeszcze dopuszczalne, prawda? I zauwaz, ze sama nie zaczynam tego tematu.

Scross'Rooker
26-01-2008, 15:02
Banda Archeologów.... Potty był i sie zmył... Weź Slythie nie wyjaśniaj im czegokolwiek, bo oni i tak wiedzą swoje.

Slythia
26-01-2008, 15:18
Banda Archeologów.... Potty był i sie zmył... Weź Slythie nie wyjaśniaj im czegokolwiek, bo oni i tak wiedzą swoje.
Przeciez potty nadal jest ;P. Nawet czasem podexpi na harmoni... Tylko bez miecza, gdyz oddalam go cmce ;P.

eMt
26-01-2008, 18:33
W związku z tym tematem poszperałem w internecie i znalazłem coś takiego

http://two.xthost.info/batts/rook.JPG

może to fake może nie, pozostawiam to waszej ocenie:]

Valderor
26-01-2008, 19:44
W związku z tym tematem poszperałem w internecie i znalazłem coś takiego, może to fake może nie, pozostawiam to waszej ocenie:]

Ja p...dolę, kolejny Shadow Rex. Pytanie do moderatorów, za OTSy się na tym forum banuje - czy dotyczy to również screenshotów?

@down: Kilka charakterystycznych znaków na screenshocie wskazuje, że to naśladownictwo osławionego fake'a Shadow Rexa. Duża część forumowiczów, w tym niestety ja, ma alergię na podobne produkcje (screenshoty lub częściej filmiki), które pojawiały się tu zbyt wiele razy.

eMt
26-01-2008, 19:58
Ja p...dolę, kolejny Shadow Rex. Pytanie do moderatorów, za OTSy się na tym forum banuje - czy dotyczy to również screenshotów?

Dlaczego mam być banowany za ss'a znalezionego w nicie?

Kiepa
27-01-2008, 10:29
W związku z tym tematem poszperałem w internecie i znalazłem coś takiego

może to fake może nie, pozostawiam to waszej ocenie:]
Mino mag nie przywołuje snake .
@topic
Mam pytanie dawno temu w tibi był taki bug dzięki któremu można było robić włamy do domków to może kiedy ktoś (np sunrise) zrobił taki włam do komnaty mino maga ??

Michoss
27-01-2008, 10:49
Dało się tylko przez otwarte drzwi.

Salarigoth
27-01-2008, 11:45

(:

ale z ciebie napoleon o.o

Slythia
27-01-2008, 13:15
ale z ciebie napoleon o.o
Juz to powiedzialam ;P.

Dlaczego mam być banowany za ss'a znalezionego w nicie?
Gdyz to juz bylo i to bardzo duzo razy...

x_PrzemEK_x
27-01-2008, 15:59
yo
mam pytanie kiedy ostatnio na xerenie byl apperiance shend
poniewaz znam goscia ktory zginol od energi na 4lvlu :P
pytalem sie go to mowi ze nie pamieta jak to sie stalo i gdzie

Palkair
27-01-2008, 16:21
<delete this post>

Michoss
27-01-2008, 16:33
Zabiłeś old widowa na rooku, ze tak sie chwalisz xd?

x_PrzemEK_x
27-01-2008, 17:14
to bylo okolo 22 grudnia ale juz niklo z death list nie pamieta ktos moze czy wteedy na xerenie atak as na roku byl?

Salarigoth
27-01-2008, 17:31
Ze wam jeszcze sie chce szukac tego spike sworda.

Michael2204
28-01-2008, 21:20
Przeciez do minomaga na rooku mozna na 99% przedostac wlasnie z Mintwalin. Wlasnie w to miejsce przenosi teleport, ale wejsc do mm nie mozna lub mozna, ale jeszcze nie wiadomo jak. Wiec czemuby nie na odwrot? Master Sorc wchodzi tam, zabija mm otwiera nam drzwi, daje life fluidy xDD... ale moglby jakis z maina nam otworzyc.... moze to o to chodzi?? A moze chodzi o Apprentice Sheng ?? On uzywa magii... moze to on moglby otworzyc to wejscie..?? To uczen mino maga, wiec pewnie wie, jak sie do niego dostac. Tylko zeby wygadal... xD

Michael2204
28-01-2008, 21:28
O.o zobaczcie co on gada: I will protect the secrets of my master! Kaplar! You already know to much. Czyli w niedolkladnym znaczrniu "Bede chronil sekretu mojeo mistrza! Kaplar! I tak wiesz juz za duzo!" Jaki sekret?? Przeciez ja nieweim praktycznie nic... :P A moze chodzi o Magic Light Wand??

Athelas
28-01-2008, 22:54
To było już omawiane. nawet sprawdzano, czy MLW otwiera drzwi mino maga, ale nie wyszło. ale to jest ciekawe, może powiedzieć do ASa ,,OpEN d0oR PLz!!1one11jeden!!one!" i mamy otwarte drzwi xD ale on musi umieć otworzyć te drzwi, bo przez ścianę trudno gadać trochę, a nic nie mówię o dwóch.

P.S. widzisz taki mały przycisk edytuj w prawym dolnym rogu? używaj go, lepiej się w jednym poście czyta.

Michael2204
29-01-2008, 16:37
ok, sorry... ale z Mintwallin mozna sie dostac chyba... moze niech ktos tam idzie, ktos z maina... troche poszpera, moze znajdzie teleport, wejdzie w niego i jest- albo na wyspie z ss(malo prawdopodobne) lub do pokoiku z mm.. ss czy mm? xD Poszperajcie w min. znajdziecie moze

Palkair
29-01-2008, 16:51
<delete this post>

Michael2204
29-01-2008, 21:05
Mino mage oraz spike sword takze istnieja juz od dluzszego czasu, ale jakos jeszcze wiekszosc szuka klucza. Na mainie ludzie poszukajcie, moze gdzies kolo mintwallin, zaslania cos lub cos takiego, a ludzi to nie interesowalo, nawet jak nie znalezli, to po co tego szukac?? "Brde mial spike sworda, juhu!!"xD... I to jeszcze na rooku!! Nie brzmi jak marzenia dla kogos z duzo lepszym wyposazeniem...

Maxpixel
29-01-2008, 22:50
Oyjojoj ... Kocha ten temat bo jest podzielony na wieki ... (sektory)
I cały czas się powtarza! Nie ma bata ... To samo pytanie zapoczątkowuje łańcuszek kilkunastu innych i kończy się rozpoczęciem nowego co kończy się zadaniem starego ... No nic tyle o sektorach ... :D

SS da się zdobyć ma go garstka ludzi ale nie pójdą i nie powiedzą wam tego bo będzie mass rejestracja jak na Harmoni ^^ :baby:

Oczywiśćie 99,9% Ludzi powie ... ;(
Taaa a tyyy maaszz ? 111? :evul:

Nie mam! Poszli won!
Moje zdanie ... ;)

Hakuoh
30-01-2008, 01:36
SS da się zdobyć ma go garstka ludzi ale nie pójdą i nie powiedzą wam tego bo będzie mass rejestracja jak na Harmoni

http://img151.imageshack.us/img151/4917/2935696ie1.jpg

Michael2204
30-01-2008, 15:36
ma go ktos? a skad wiesz? powiedzial ci?
i nie powiedzą wam tego a ci powiedzieli -,-??

Siez
01-02-2008, 00:12
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105821

zobaczcie to!

sokresik
01-02-2008, 00:14
A ja mysle ze do mino maga można wejść.. dlaczego tak uważam: zagadajcie do NPC:
-hi
-sell brass armor
-bye
i zobaczcie jego reakcje: zaoferuje 150gp. Wniosek: mino maga można zabić.. Tylko jak? to jest pytanie.. Filmik na youtube (http://pl.youtube.com/watch?v=xi1F_-jk5yk) to ściema.. dlaczego? po pierwsze: mino mag summonuje tam węże, po drugie: próbowałem już tego, co w filmiku i nic..

Morderff
01-02-2008, 00:25
@up
Taki problem, jest no hej, że no wiesz no bo ... My już to wiemy...

Marcin24
01-02-2008, 20:42
Odpowiedzi na wszystkie pytanie związane ze zdobyciem Spike Sworda na Rookgaardzie można znaleźć o tutaj. (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=158845)
mint istnieje juz 11 rok
Rookgaard nie istnieje od początku Tibii.
mam pytanie kiedy ostatnio na xerenie byl apperiance shend
Co to ma do rzeczy?
SS da się zdobyć ma go garstka ludzi ale nie pójdą i nie powiedzą wam tego bo będzie mass rejestracja jak na Harmoni ^^ :baby:
Ja mam na Rookgaardzie Magic Plate Armor, ale nie powiem nikomu, bo będzie "mass rejestracja jak na Harmoni".

Light-r
01-02-2008, 20:56
up@
Marcin znalazłem Cię nareszcie:D

Ludzie SS to tylko ozdoba i tyle bo to klimat RPG
Jakbyście go zdobyli to byście rozwalili klimat Tibi an części byłby tylko exp i skille

Marcin24
01-02-2008, 21:02
up@
Marcin znalazłem Cię nareszcie:DNawet ja mam prawo do wypoczynku.
Ludzie SS to tylko ozdoba i tyle bo to klimat RPG
Jakbyście go zdobyli to byście rozwalili klimat Tibi an części byłby tylko exp i skilleTrochę w tym racji jest, ale zawsze można coś nowego dodać.
MARCIN- Kumpel od Spike Sworda
?

Helodin
01-02-2008, 22:52
OpEN d0oR PLz!!1one11jeden!!one!

a ja wiem jag sdopyc spigge slorta

tszeba poweizdoec do appsikeng szenga
jak ci zaraz pszywale s mojego karlin slorda co wlasnie jakis noob w skszynce zostawil to ci ta hiena dupom wyhdzie a tobie odpana robi !!!!11111jedenjedenoneone 8o8o8o

wtedy da ci klucz zabijesz mino maga loot to bedzie 3 gp i dead snake a teleport bedzie prowadzil do wyspy ze spike swordem ale tam beda kamienie wiec dupa i masz traped chara:cup::cup::cup::cup:

ps nudzilo mi sie )

Marcin24
01-02-2008, 23:01
ps nudzilo mi sie )
Nuda nie usprawiedliwia cię od spamowania i robienia z siebie idioty.
Kretynizm w czystej postaci: 9 do 10 pkt.
Dalej ci się nudzi?

Drupiofpolska
02-02-2008, 15:58
@up

Omg.. xD

Marcin24
02-02-2008, 23:46
Ale przynajmniej nie jest tu powaznie jak na pogrzebie
Rozluźniasz atmosferę aż miło.

Palkair
03-02-2008, 07:52
<delete this post>

Michael2204
03-02-2008, 13:42
yy... wiemy...

Tylko ten teleport od minomaga tam prawdopodobnie teleportuje!:p

Vivynus
04-02-2008, 19:42
Teraz wam powiem cala prawde. Jestescie idiotami. ja wiem jak MOZZNA BYLO zdobyc spike sword. jestem 1 z 5 osób na pewnym servie które wiedza jak MOZNA BYLO go zrobic. A czemu nei mozna? Poniewaz questa tego zrobilo 5 osób i zaczely sie chwalic SS i GM grozac delletem konta rekwirowal im ssy. Nie chcecie nei wierzcie. Ja wiem jak to MOZNA BYLO zrobic!!!!X(X(X(X(X(

@edit1
nie ma dosc. Kazdy kto wie jak go zrobic widzi ten temat i az go korci zeby napisac cala praqwdem, ale teo ni robi bo to ma byc tajemnica NARA.

Michoss
04-02-2008, 19:46
ajawidzialem jak dwuch luci robilo klest na mpeana rooku111!
ale gm zakazalim pokazywac skriny bo po drodze byla jego dziewczyna NAGO!1!1!1
ele teras nikt mi nie chce uwierzyc a je wiem rze morzna bylo zrobic klest na mpa i gwalcenie dziewczyny gmaa!!!

Marcin24
04-02-2008, 20:44
Potwierdzam, z wielkim bólem serca, to co pisze Michoss. Wiemy jak zdobyć MPA na Rookgaardzie, ale GM nam zabronił mówić.

Tocallo
04-02-2008, 22:29
@3up

Mwhahahahhahahahahahahahhahahahahahah
Moja pani od gegry miała rację! SPOŁECZEŃSTWO polskie popada we wtórny analfabetyzm, mwhahahahhaha

Mogłeś nic nie pisać, zamiast pisać to co napisałeś :) (wiem wiem logiczne)

;( < ze śmiechu.

JKRK
05-02-2008, 17:11
up@ ej, nie czułeś notki ironi w ich wypowiedziach? ONI ROBILI TE BłęDY SPECJALNIE!X( omg...

Rafals from hell
05-02-2008, 17:22
Teraz wam powiem cala prawde. Jestescie idiotami. ja wiem jak MOZZNA BYLO zdobyc spike sword. jestem 1 z 5 osób na pewnym servie które wiedza jak MOZNA BYLO go zrobic. A czemu nei mozna? Poniewaz questa tego zrobilo 5 osób i zaczely sie chwalic SS i GM grozac delletem konta rekwirowal im ssy. Nie chcecie nei wierzcie. Ja wiem jak to MOZNA BYLO zrobic!!!!X(X(X(X(X(

@edit1
nie ma dosc. Kazdy kto wie jak go zrobic widzi ten temat i az go korci zeby napisac cala praqwdem, ale teo ni robi bo to ma byc tajemnica NARA.

Nic nie wiesz, nic nie wiedziałeś, nic nie słyszałeś i jesteś idiotą. Jesteś 1 z 5 osób na tym forum, którzy mają pewnego rodzaju niedorozwój mózgowy. Nara... ;]

Dołączyłeś dzisiaj i chciałeś zabłysnąć, ale zabłysnąć głupotą możesz w występując i pokazując swoją twarz w jakimś skeczu Sz. Majewskiego ;]

yy... wiemy...

Tylko ten teleport od minomaga tam prawdopodobnie teleportuje!:p

Potwierdzam. Nawet jest to napisane w jednej z książek na Rookgaardzie ;]

Marcin24
05-02-2008, 17:39
Potwierdzam. Nawet jest to napisane w jednej z książek na Rookgaardzie ;]Ale niestety teleport się "zepsuł" i nie wiadomo dokładnie czy dalej prowadzi do Mintwalin.
@down
Daj chociaż jedną sensowną teorie na owe "naprawienie".

Light-r
05-02-2008, 22:23
up@
To trzeba go naprawić .... tak jak mówiłem

Gawroon7
05-02-2008, 22:43
A to moze jakis tp za tymi drzwiami od 999lvl ? jest cos takiego pdobno. Zaraz mi powiedzą ""Ale MAtefausz DragOn Wielki RoSsFfAliUU Te TszWi i11!odneo!! JakimsMS MuOTkiem !1!1 ""

Marcin24
05-02-2008, 22:46
A to moze jakis tp za tymi drzwiami od 999lvl ? jest cos takiego pdobno.
Nie widzę żadnego powiązania między Banutą, a ogólnie chociaż Rookgaardem.

Gawroon7
05-02-2008, 22:55
A myślisz że ja widzę ? Ale skoro tp jest ciapnięty to może walic wszedzie ! A moze tam po tej bramce jest jakis tp wchodzisz i widzisz....

Congratulations ! You End the Tibia !

Marcin24
05-02-2008, 23:32
Ale skoro tp jest ciapnięty to może walic wszedzie !Skoro może "walić" wszędzie, to prawdopodobieństwo, że to akurat będzie Rookgaard jest bardzo, ale to bardzo małe.

Tocallo
05-02-2008, 23:52
Congratulations ! You End the Tibia !

ahahahhahahahhahahhahahahhahahahahhahahahhahahahah hahahahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahhahahahah hahahahhaha

lololololololololololololololololololololololololo lolololololololololol!

Weźcie się opanujcie, bo te posty nadawały by się do księgi Guinnessa w kategorii głupota.

Gawroon7
05-02-2008, 23:56
O lool, smieje sie przecież xD to niemożliwe :P A tak z ciekawosci ciekawe na czym bedzie expil taki 1k lvl :P Chyba nie dożyjemy takigo momentu ;p

Michael2204
06-02-2008, 13:32
A moze gdzies na rooku ukryty jest Crowbar, tym otworzyc
kazde drzwi i okna!

Marcin24
06-02-2008, 17:12
Łomem nie da się niczego otwierać, jest on jedynie bronią do walki, a nie wandalizmu.

Michael2204
06-02-2008, 17:21
Każdy się zastanawia, do czego służy łom. Oczywiście można kogoś poturbować tym narzędziem, ale są znacznie szybsze i pewniejsze metody. Nie ma nic gorszego od widoku podnoszącego się( i wściekłego) osiłka, zastanawiającego się która to mucha pacnęła go po plecach. Łom stworzono do niszczenia obiektów materialnych. W tym zadaniu sprawdza się znakomicie. Zaostrzony koniec wciskasz w dowolną szczelinę a następnie odchylasz. Dalej działa za ciebie fizyka. Używając niewielkiej siły można otworzyć dowolną paczkę, drzwi albo zacinającą się skrzynkę na listy.

Marcin24
06-02-2008, 17:24
Używając niewielkiej siły można otworzyć dowolną paczkę, drzwi albo zacinającą się skrzynkę na listy.Przeczytaj sobie opis czaru Strong Haste. I co, w to też uwierzysz?
@down
I co z tego?

Dindsuk
06-02-2008, 17:42
Prawo Łoma- Cialo uderzone łomem nie ma prawa wstać.
no wiesz była mowa o łomie, wspomniane bylo o fizyce- wszystko sklada sie w logiczna calosc.

MaciekPaladin
08-02-2008, 11:41
A jeśli chodzi o łom to może weźmiemy go i dzięki niemu uda się otworzyc drzwi do mino maga potem go walniemy on nie wstanie (zadziała na niego Prawo Łoma by Dindsuk) i weźmiemy nagrodę B)

Marcin24
08-02-2008, 16:56
A jeśli chodzi o łom to może weźmiemy go i dzięki niemu uda się otworzyc drzwi do mino maga
Nie ma wzmianek o możliwości zdobycia go.
potem go walniemy on nie wstanie (zadziała na niego Prawo Łoma by Dindsuk)
Bardzo śmieszne.

MaciekPaladin
09-02-2008, 20:00
Nie ma wzmianek o możliwości zdobycia go.

Bardzo śmieszne.

OMG jaki typ zero poczucia humora wiedziałem od początku że jesteś sztywniakiem typu "muszę miec pracę"...

Chyba każdy gracz wie że łoma na Rooku nie ma...

I każdy wie że to nie na serio...

Więc kieruję do ciebie pytanie...

Po co ten twój post ?

Light-r
09-02-2008, 20:43
up@
Marcin jest "the best" więc nie bluzgaj go bo on powiedział prawdę...tak naprawdę Marcin powinien tutorem zostać

Sorka za offtop:)

Morderff
09-02-2008, 20:58
@2up
A po to pisał, bo sobie wszyscy żartują nie wiadomo po co... "Wy" byście się tylko śmiali i żartowali...

luksusek
10-02-2008, 06:31
Widze Ze Ludzie Tu Pisza Wiec Dodam Cos Od Siebie...:evul:
Zaczelem Czytac Na Forach O Rooku MM SS Ghoul room itp.:)
Zaciekawila Mnie Dzwignia W Pokoju Toma.B)Wiec Poszedlem Do Niego I Wypytywalem Sie O Wszystko: Dzwignie,Rooka,SS'a O MM'a i Ghoula Room Asz Zapytalem Sie o "HUMANS" Ponieważ W Ghoul Room Jest Duzo Cial...A On Na To "Are you crazy?!" A Moze Ktos By Sprobowal Mu Przyniesc Jakies Cialo Moze By Sie Przestraszyl Polecial Do Swojeo Pokoju Przezunol Dzwignie I Otworzyl Ghoul Room :DB)B)

Xaviour
10-02-2008, 07:43
Spróbuję ;]

Salarigoth
10-02-2008, 10:13
up@
Marcin jest "the best" więc nie bluzgaj go bo on powiedział prawdę...tak naprawdę Marcin powinien tutorem zostać

Sorka za offtop:)

By 10 sorc haahhaahahahahahah , marcin ty to masz zawzietych wojownikow tibijskich za fanow;D

Konduktor
10-02-2008, 11:48
Tom ci otworzył wszedłes i juz masz spikeeeeeeeeee o jaaaaaaaa super,
K U R W A dzieci skonczcie to pierdolenie bo bylo o tym 100000000000000000000000000000000000000000000000 razy KURWA MAC jebane zydy!

MaciekPaladin
10-02-2008, 11:56
Tom ci otworzył wszedłes i juz masz spikeeeeeeeeee o jaaaaaaaa super,
K U R W A dzieci skonczcie to pierdolenie bo bylo o tym 100000000000000000000000000000000000000000000000 razy KURWA MAC jebane zydy!

Po pierwsze gdzie on według ciebie wszedł?
Po drugie on mówi z sensem w przeciwieństwie do ciebie.
Po trzecie na pewno tyle razy tego nie było na tym forum.
Po czwarte nie denerwuj się nie musisz przeklinac na wszystkich.
Po piąte największym żydem jesteś ty więc się nie czepiaj innych.
I trudno jak co to nawet wezmę stronę Marcina o tak żebyś przestał głupio gadac.

Konduktor
10-02-2008, 12:07
ahahahah madrze mowi wez człowieku idz sie czyms jebnij i to porzadnie i czytaj troche poprzednie strony tematu. Ehhhh... wy chore dzieci co wy se myslicie, że wy dzieci z polski co to juz nawet sie wysrac do kibla bez tibii nie pojda zdobedziecie sof? hahahaha no dobrze prosze bardzo praktykujcie dalej te wasze burze mozgów, bo posmiac sie z was mozna, dorosniecie zrozumiecie imbecyle choc jeszcze nie wiadomo co z was wyrosnie. :cup: Powodzenia bawcie sie dobrze chłopcy.

PS. Moze nie wiesz dziecko ale zydo-komuna to byla Niemiecka propaganda.

Marcin24
10-02-2008, 12:12
I trudno jak co to nawet wezmę stronę Marcina o tak żebyś przestał głupio gadac.Wow, ale zaszczyt.
A Moze Ktos By Sprobowal Mu Przyniesc Jakies CialoNie pisz każdego słowa z dużej litery, jest to niezgodne z regulaminem.
Ostatecznie może to ktoś sprawdzić, ale wątpię, że to coś da. Tom the Tanner obdziera martwe zwierzęta ze skóry. Kiedy ktoś do niego powiedział "Humans" co oznacza "ludzie" odpowiedział "Are you crazy?", i pewnie chodziło o to, że ludzi nie obdziera.
@Konduktor
Spokojnie, policz do dziesięciu, napij się herbaty, czy soczku, odejdź od komputera.

MaciekPaladin
10-02-2008, 12:16
ahahahah madrze mowi wez człowieku idz sie czyms jebnij i to porzadnie i czytaj troche poprzednie strony tematu. Ehhhh... wy chore dzieci co wy se myslicie, że wy dzieci z polski co to juz nawet sie wysrac do kibla bez tibii nie pojda zdobedziecie sof? hahahaha no dobrze prosze bardzo praktykujcie dalej te wasze burze mozgów, bo posmiac sie z was mozna, dorosniecie zrozumiecie imbecyle choc jeszcze nie wiadomo co z was wyrosnie. :cup: Powodzenia bawcie sie dobrze chłopcy.

Po pierwsze co to znaczy "ahahahah"?
Po drugie ja czytam poprzednie strony tematu jakbyś chciał wiedziec.
Po trzecie tak jesteśmy z Polski i jesteśmy z tego dumni.
Po czwarte zawsze można pujśc do depo i wtedy załatwic swoją "potrzebę".
Po piąte prędzej czy później zdobędziemy Sofa.
Po szóste "burze mózgów" są tutaj jak najbardziej wskazane.
Po siódme śmiac to my możemy się z twoich postów.
Po ósme sprawdź sobie co to znaczy "Imbecyle".
Po dziewiąte wyrosną z nas ludzie mądrzejsi od ciebie.
Po dziesiąte dziękuje w imieniu całego forum za "powodzenia" od ciebie na pewno będziemy się świetnie bawic papa.

Konduktor
10-02-2008, 12:23
^^
Po 1 nie napinaj sie tak .
Po 2 nie placz ze obrazam twoja kochana gre za ktora bys matke oddał.
Po 3 radze ci wrocic do podstawówki i przyswojić podstawowe. zasady pisowni.
Po 4 nie martw sie ze tyrają Cie starsi koledzy.
Po 5 nie zgrywaj kozaka bo jestes ostanim lamusem.

Nie wiesz co to hahahaha? Gorszy z Ciebie wazon niż myslałem.

Athelas
10-02-2008, 15:13
Po 1 nie bluzgać sobie
Po 2 co to hahahaha to on wie, ale nie zrozumiał ahahahah
Po 3 podglądałeś jak go tyrają, czy sam go tyrałeś?
Po 4 nie wnosicie nic do sprawy
Po 5 Niech Luksusek Nie Pisze Wszystkiego Z Dużej Litery
Po 6 Tom odpawiada "Are you crazy?!?", ponieważ nie kupuje ciał ludzi, i uważa cię za szalonego, bo sprzedajesz zmarłych zamiast ich grzebać

bara_buch
10-02-2008, 15:27
Ktos mowil ze to jest o Oracle :o
img145.imageshack.us/img145/8627/xdrr6.jpg
Dziwne ? :p

Light-r
10-02-2008, 17:06
up@
A co to ma być link czy spam ????

Coś nie widać Stonogi czyli głównego autora tematu:(

bara_buch
11-02-2008, 12:00
To miał być przykład, normalnego posta w tym temacie.
Niektórzy wymyślają takie rzeczy, że aż się płakać chce..

FreQok
14-02-2008, 19:09
kto chce to moze ze mna szukac na swiecie celesta :] Mozemy szukac dniami i nocami ALE jak by mi ktos powiedzial co trzeba zrobic zeby spike sword zniknal??? Bo to jest pierwsza czesc qestu :baby: Piszcie na gg
jesli chcecie mi powiedziec jak to zrobic zeby zniknal chetnie bede sluchaj :cup::cup::cup::cup: 8o I PISZCIE W RAZIE PROPOZYCJI ZEBY SZUKAC CZEGOS !!!!!! 1197160 <---- my gadu-gadu

Athelas
14-02-2008, 19:14
@up a skąd wiesz, że to początek? a nie środek np?zapraszam do miłej lektury:

Sword of Fury

@down to bug tibian earth. było już dużo razy -.-

Amiqun
15-02-2008, 21:43
A wchodził ktoś na tibian earth?? U mnie kolo tege piecyka w komnacie minosów (2 sqm niżej) jest kamienna plyta może trzeba tam polożyc rune albo magic light wanda? a na -6 pod komnata mm na tibian earth widać kawalek ściany pozatym u góry za drzwiami jest teleport

bara_buch
16-02-2008, 00:46
Na przykład Ty frajerze.

Tez Cie kocham :*

Potworny DestruktorDolera
17-02-2008, 21:08
Przeciez potty nadal jest ;P. Nawet czasem podexpi na harmoni... Tylko bez miecza, gdyz oddalam go cmce ;P.

@osoba ktora napisała że sunrise nie ma sofa

Sorrki za wulgaryzmy lidka ale nie mogę:

Chuja wiesz. Ty mu zaglądasz codziennie w eq i widzisz co on tam ma. Jakbyś wiedział co on ma w eq to już byś napisał posta i bys był pojechany że tworzysz mity, ale nie najłatwiej jest napisać hej ho jestem wesoły romek i wiem jak wyglądała sprawa z pottym (mną kurwa -.-) i z sunrisem. Słuchaj człowieku, weź spójrz na swój post jeszcze raz i go zedituj najlepiej bo pieprzysz trzy po trzy, czyli tyle na ile twoja wiedza na dany temat ci pozwala.

Slythia
17-02-2008, 21:15
@osoba ktora napisała że sunrise nie ma sofa

Sorrki za wulgaryzmy lidka ale nie mogę:

Chuja wiesz. Ty mu zaglądasz codziennie w eq i widzisz co on tam ma. Jakbyś wiedział co on ma w eq to już byś napisał posta i bys był pojechany że tworzysz mity, ale nie najłatwiej jest napisać hej ho jestem wesoły romek i wiem jak wyglądała sprawa z pottym (mną kurwa -.-) i z sunrisem. Słuchaj człowieku, weź spójrz na swój post jeszcze raz i go zedituj najlepiej bo pieprzysz trzy po trzy, czyli tyle na ile twoja wiedza na dany temat ci pozwala.
Oj nie przejmuj sie tym tak.. Ktos sie cieszy, ze sie cos dowiedzial, i probuje sie tym podzielic z innymi ;).

Notabene jak chcesz poczytac wiecej "ciekawych" histori o spike i o tobie.. To wpisz moj/twoj nick do googli ;P.

@down
Jesli ktos ma, to wcale sie nie dziwie, ze go nie pokarze... Wystarczy sobie przypomniec co sie dzialo na harmoni przez te pare dni.

Salarigoth
17-02-2008, 21:43
Ludzie juz maja sofa tylko tacy ,ze nigdy sie nie dowiecie ze oni go maja.

@down
Prawda kryje sie w korzeniach ktos ma ten miecz na antice napewno i nie zdobyl go tydzien temu , dwa czy tam miesiąc tylko 6 lat temu .

Morderff
17-02-2008, 23:52
@up
Tak, tak...

Toperz
18-02-2008, 21:51
Heh, czytałem ten temat 5 dni aż wreszcie zdecydowałem się napisać, chociaż troche nie wiem dla kogo bo te tutejsze rozmowy są w stylu:
"A ja myśle że SS sie da zdobyć"
"Twój post nic nie wnosi"
"Twój też"
"Przestancie nooby"
"Sam jestes noob"
I tak dalej, i tak dalej... a co w tym jest o legendach? Nic.

Poczytałem, pomyślałem i w sumie nie mam żadnych rewelacji, ale mój post będzie lepszy od tych poprzednich. Możecie być pewni, że nie podam wam linka do youtuba, ani nie zaczne opowiadać jakie to przeżycie gdy ide do SS a jego nie ma!

Mam kilka teorii, nie są one niewiadomo czym, ale sie staram. W sumie to nie zależy mi na Spike Swordzie, bo po cholere mi on. I tak nie lubie ekspic. Siedze tylko na rooku i zbieram rare items, albo sprawdzam coś na temat SS.
Staram sie słuchać tego co podpowiada nam Cipsoft.
"Szukacie za daleko"
- A co jest bardzo blisko? Włączam Tibie a tutaj... menu i obrazek, na obrazku 4 profesje, smok, pając, szczur i mnóstwo kości. Na razie nic z tego nie wiem. Zresztą jak na to nie patrzeć to to jest twoche durne.
"Tylko ktoś pokorny może dotknąć miecza"
- 1 level odpada. Chociaż... jeśli legenda o tej Kyrindzie jest prawdziwa to miecza może dotknąć ktoś kto nigdy nie zabił żadnego stworzenia, ale przecierz to one nas atakują prawda? Więc, pomyślałem, że może można bić potwory, ale gdy uciekają pozwolić im uciec?
"Shadow Rex i te jego ciała..."
Nie uwieżyłem w to,zresztą już wiadomo, że to bujda. Z tych "innych" ciał widziałem tylko wilka. Reszte jeszcze sprawdze. Szczerze mówiąc to podziwiam troche SR bo nieźle to wykombinował.
"Wypowiedź GM'a podczas odbierania Potty'emu SSa: Szukajcie sobie dalej tego SS'a idioci. (nie wiem czy dokładnie tak)"
Ta wypowiedź mnie wkurzyła i troche zwątpiłem w to, że ss można zdobyć więc napisałem do Cipsoftu liścik w którym pytam sie czy SS można zdobyć bo nie chce bez sensu tracić czasu. (jak ktoś chce to moge napisać ich odpowiedz w całości, ale teraz nie moge) Napisali coś w stylu, że nie mogą udzielać takich informacji (myślicie, że chciałoby by im sie robić z nas jaja? Myślicie, że siedzą przed komputerem i naśmiewają się jak się trudzimy? Wątpie), ale robią nowe questy i ZMIENIAJĄ stare. Nie było nic o USÓWANIU. Ta wiadomość mnie podbudowała.

Dziękuje za uwage. Jak co to jeszcze napisze.

Ikarek
18-02-2008, 22:09
^^

Hahah no tak wszystko pieknie tylko, że minos już przed Tobą s*******ał nie bedzie. A jeżeli (hipotetycznie) do SSa idzie sie przez MH to sobie troche przejebiesz zanim dojdziesz. ;)

Helodin
18-02-2008, 23:25
@2up
popracuj nad ortografia

ja wiezylem ze to moze istniec ale po co cipsoft nie lubi rookstayerow wiec po co mialby to robic.

z drugiej strony jakby ich tak nie lubil to po co ghoul, minotaur mage, spike sword i ta dzwignia...
po co cipsoft dodawalby bossy na rooku skoro chca tylko aby gracze wyszli na maina

po co MLW z apperintice shenga ( chyba tak sie pisze):evul:

sa podpowiedzi ale one nasuwaja bardzo wiele rozwiazan a sprawdzic je wszystkie to czysta meczarnia:]

mareckimarek
19-02-2008, 03:59
tak czytam i czytam wasze wypowiedzi i sam juz nie wiem o co wam chodzi ;] ten spike sword to jakas hardkorowa masakra a te wszystkie zagadki to wogole kosmos, kto to wymysla... Nieobrazcie sie ale w tibie gra pewnie z 80 % albo i wiecej samych dzieci... wiec zagadka typu stań tam i tam zeby cos sie pojawiło to jak dlamnie trzeba być chorym zeby to tworzyć ;] Mogli by w jakis sposob pomóc w rozwiązaniu tej zagadki... a nastepnie stworzyć cos nowego... te kilka lat ciagłego łazenia, kopania, kombinowania jak zdobyc ss- mogli by złagodzic cierpienia coponiektorych;p zyskali by wiecej piłosnikow gierki :> bo niektorym naprawde nudzi sie po roku szukania na rooku sworda i zapszestaja w zupelnosci grac:>a tak przynajmniej gdyby został on zdobyty i utworzyli by nową zagatke było by ciekawiej:> (jezeli wogole istnieje taka mozliwosc zdobycia ss). Ja chyba sie poddaje :> wpadne tu za kilka miesiecy, moze jakis ciekawy nesw bedzie to poczytam ;] pozdro // 22lvl

Rafals from hell
19-02-2008, 10:58
@2up
popracuj nad ortografia

ja wiezylem ze to moze istniec ale po co cipsoft nie lubi rookstayerow wiec po co mialby to robic.

z drugiej strony jakby ich tak nie lubil to po co ghoul, minotaur mage, spike sword i ta dzwignia...
po co cipsoft dodawalby bossy na rooku skoro chca tylko aby gracze wyszli na maina

po co MLW z apperintice shenga ( chyba tak sie pisze):evul:

sa podpowiedzi ale one nasuwaja bardzo wiele rozwiazan a sprawdzic je wszystkie to czysta meczarnia:]

Po co to wszystko? Ano chociażby po to by móc podtrzymywać mity dotyczące rookgaardu i jego największych tajemnic. Pojawienie się bossa i MLW ma nam dać kolejny pretekst do szukania jakiś wskazówek przejść do największych zagadek rookgaardu.

W moich oczach wygląda to tak:

* Tajemnicza dźwignia - to prawdopodobnie nic innego jak tylko urozmaicenie dekoracji, na mainie takich dźwigni jest od zaj... więc czego na rooku ma nie być, z tego co mi wiadomo ta dźwignia nigdy nie była dostępna i nigdy nie służyła niczemu.
* Bossowie - Jak wiadomo populacja rookstayerów znacznie się zwiększyła w ostatnim czasie, jakby nie było jest to również jakiś zarobek dla cipów, bo z reguły ci z wyższym levelem śmigają na paccu, aby wynagrodzić to wprowadzili bossa ratów i minosów.
* Magic Light Wand - prawdopodobnie zwykły śmieć, urozmaicający kolekcję przedmiotów rookstayera. Trochę lepszy od torcha ;]
* Spike Sword - Legendy o ludziach co zdjęli go z wyspy to czysta głupota. Zauważmy, że na tej wyspie nie ma żadnego wejścia/wyjścia, czyli żadnej drogi dostania lub wydostania się z niej. Jakby tego było mało drugą przeszkodą są kamienie otaczające spike sworda ;], które uniemożliwiają jego podniesienie
* Mino Mage - Jak na razie jedyne dowody na jego dostępność pojawiły się na test serwach. Prawdopodobnie nigdy nie był dostępny w grze, a ci co usilnie upierają się, że był dostępny, muszą się rozczarować, bo jak na razie nie było żadnych dowodów na jego dostępność, a wszystkie Screeny były z test serverów, albo były fake'ami.
* Ghoul - W sumie to mało o nim wiadomo. Pęknięta ściana, która pojawiła się na ścianie do jego pokoju prawdopodobnie ma nam nastręczyć trochę wrażeń i zadać kilka pytań do zagadki o możliwości dostania się do niego.

Teraz rzecz warta zauważenia. Questy tak skomplikowane jak Dreamer's Challenge, POI, PARADOX, HOTA były wykonywane bądź zostały wykonane już parę dni po ich powstaniu, beż żadnych pomocy z zewnątrz. Gracze sami dochodzili co, jak i gdzie. Sami rozwiązywali zapewne trudniejsze questy od tego co może być na rooku. Zajęło im to max. kilka dni od jego powstania, a przecież Mino Mag, SOF i Ghoul są na rooku od la? Czego nikt tego jeszcze nie rozwiązał. Moim zdaniem większość z was, którzy próbują rozwiązać owe zagadki myślą, że robią coś nowego. Zapewniam was, że nie jesteście pierwsi, bo kiedy wy robiliście jeszcze w pieluchy to wasi poprzednicy próbowali rozwiązać pytania nurtujące nas po dziś dzień. Gdyby, rzeczywiście MM, SOF i Ghoul były dostępne już by ktoś tę zagadkę rozwiązał, a gadanina o tym , że ludzie wiedzą jak to zrobić tylko im GM/CM nie pozwala jest bez sensu. Dlaczego? Po co robić quest dla jednej czy dwóch osób, jak się robi quest to wszyscy mają dostęp, a nie elita..

vns.rlz
19-02-2008, 11:27
tak nareszczie ktos napisal cos konkretnego

Toperz
19-02-2008, 20:15
... ja mam poprawić ortografię? Widać, że nie czytałeś całego tego tematu...

Co do tej teorii....
Dźwignia... wątpie żeby Cipsoft robił coś dla jaj lub niepotrzebnie, jakby nie mieli nic innego do roboty.
Bossowie... tu sie zgadzam. Wreszcie pogodzili sie z rookstayerami.
MLW... tu nie mam zdania.
Spike Sword... to po cholere SS znika? Dla jaj?
Mino Mag... jest jeden pradziwy filmik, ale z test servera. Co do dostania się do niego to MYŚLĘ (żeby nie było potem pytań "a skąd to niby wiesz panie Wszechwiedzący?"), że da sie tam jakoś dojść.
Ghoul... był, nie ma go, ale może kiedyś będzie, ale powstanie bramka levelowa?

Słyszałem gdzieś, że quest na SS jest uszkodzony i nie da sie go wykonać w całości i niestety coraz bardziej w to wierzę.

Toperz
20-02-2008, 19:13
@up
Tak. To przykład posta jakiego nie należy pisać w tym temacie.

@Topic
Widze, że mało osób tu pisze, więc sądze, że już nie wierzą w to że SSa da sie zdobyć. Szkoda.
Niedługo pewnie zamkną ten temat. Było tutaj wiele interesujących teorii, na które warto by zwrócić uwage. Przynajmniej jedna taka była, ale nie pamiętam o czym. Oczywiście, mimo, że nie była taka głupia zaraz wszyscy napisali "Ameryke odkryłeś", "Spadoffa z forum noobie" itp...
Sami nie umiecie wymyśleć nic lepszego, a krytykujecie innych.

Rycerski Cinek
20-02-2008, 22:16
To co piszecie ma sens!!
Wkoncu do czegos dojdziemy!!
To jest to!!
Popieram pana od "bierzemy otwieramy dajemy bierzemy"!!
Niedlugo to wszystko nabierze sensu!! Jee!!8o8o

Ikarek
08-03-2008, 18:42
<do usuniecia>

Galus5200
09-03-2008, 17:35
Nie jestem czy wam jakoś pomogę; ale mam tutaj rozmowę z niedawna.. z kolesiem, który ma potrzebne informacje (mam nadzieję) nie ma SS, jednakże wie co zrobić by go mieć... Ale nie chciał mi powiedzieć tajemnicy dokładnie.. pisał mi rzeczy, byle bym się czegoś domyślił ... Niestety nie jestem w tym tak obeznany... Rozmowa dotyczyła klucza 4604, który umożliwia przejście na FACC przez młyn na Pacc Land...
Ale można go zdobyć przy okazji, pójścia na QSoF...
Rozmowa jest pomieszana, bo często w jednym czasie.. pisaliśmy jeden PM drugi Default.. może to wam jakoś pomoże..

Rozmowa z PM:

15:32 Sotul on Rook [9]: juz niemam:P - (chodzilo o to czy ma Pacca, wygladalo ze nie)
15:32 Sotul on Rook [9]: ale da sie przejsc (Pacc Bridge)
15:32 Sotul on Rook [9]: :P
15:32 Sotul on Rook [9]: jak masz klucz
15:32 Sotul on Rook [9]: zw
15:32 Speed Maslana [7]: jaki ?
<Tutaj relognął na postać gdzie miał pieniądze na towarek, który mu sprzedawałem>
15:39 Sotul on Rook [9]: jak mi piurek uzbierasz to moze bym ci dal spoilera do klucz
15:39 Speed Maslana [7]: spoiler do klucza ?
15:40 Speed Maslana [7]: tzn ;p
15:40 Sotul on Rook [9]: ta
15:40 Sotul on Rook [9]: ze dojdziesz do klucza
15:40 Sotul on Rook [9]: i mozesz tu wejsc przez mlyn
15:40 Speed Maslana [7]: a chcoiaz powiedz, jak, trudno do klucza sie dojebac
15:40 Sotul on Rook [9]: hmm
15:40 Sotul on Rook [9]: nie
15:40 Sotul on Rook [9]: jak wiesz jak
15:40 Speed Maslana [7]: co rzeba pokonac chociaz poiwiedz;p
15:40 Sotul on Rook [9]: to nie;)
15:40 Sotul on Rook [9]: pare rotów
15:41 Sotul on Rook [9]: mozna ominac
15:41 Speed Maslana [7]: yhy yhy
15:41 Speed Maslana [7]: ale nie trzeba solowac
15:41 Sotul on Rook [9]: nah
15:41 Sotul on Rook [9]: jak chcesz spike sworda to trzeba
15:41 Speed Maslana [7]: wiem wiem
15:41 Sotul on Rook [9]: lot z mino maga jest ustawiony
15:41 Sotul on Rook [9]: ze leci tylko brass armor
15:42 Speed Maslana [7]: zawsze?
15:42 Sotul on Rook [9]: z tego wiem
15:42 Sotul on Rook [9]: tak
15:42 Speed Maslana [7]: hyh
15:42 Sotul on Rook [9]: a z ghoola nic zawsze leci
15:42 Speed Maslana [7]: a kolega lvl ?
15:42 Sotul on Rook [9]: wiec nielicz na woce czy scale armor
15:42 Sotul on Rook [9]: 70+
15:42 Speed Maslana [7]: no to luzikiem je zajechal
15:43 Sotul on Rook [9]: nom on ma spike sworda
15:43 Speed Maslana [7]: ale taki 50 to juz nie zajedczie
15:43 Sotul on Rook [9]: i pare innych rarów
15:43 Sotul on Rook [9]: na 20 bys rade dal
15:43 Speed Maslana [7]: czy takie 35-45
15:43 Speed Maslana [7]: serio ?
15:43 Speed Maslana [7]: lohoho
15:43 Sotul on Rook [9]: minomag jest slaby
15:43 Speed Maslana [7]: no wiem wiem
15:43 Speed Maslana [7]: zwlaszcza jak solo
15:44 Sotul on Rook [9]: z arrows
15:44 Sotul on Rook [9]: :)
15:44 Sotul on Rook [9]: bardzo szybko ide
15:44 Speed Maslana [7]: bedziesz probowale kiedys spike'a ?
15:44 Sotul on Rook [9]: jak ogladasz jakies filmy typu shadow rex
15:44 Sotul on Rook [9]: to mino mag snake nie sumuje;)
15:44 Sotul on Rook [9]: ta zrobie go
15:44 Sotul on Rook [9]: jak dista wbije
15:44 Sotul on Rook [9]: 25
15:44 Speed Maslana [7]: za jakies 20 lvl
15:45 Speed Maslana [7]: ;p
15:45 Sotul on Rook [9]: mam kamienie
15:45 Sotul on Rook [9]: i skiluje
15:45 Speed Maslana [7]: a narazie jak idzie
15:45 Sotul on Rook [9]: 19 dist
15:45 Speed Maslana [7]: nhono
15:45 Sotul on Rook [9]: i rookowe bohy jedne
15:45 Speed Maslana [7]: to troche minie
15:45 Speed Maslana [7]: sandals
15:45 Speed Maslana [7]: ;p
15:45 Sotul on Rook [9]: ta
16:06 Speed Maslana [7]: masz niezle doswiadczenie
16:06 Speed Maslana [7]: z rookiem
16:06 Sotul on Rook [9]: ale niewiem po co sie chwale bo jak ktos mnie sie zapyta zawsze go oleje
16:06 Speed Maslana [7]: ;d
16:06 Sotul on Rook [9]: 16:08 You see a brass armor (Arm:8). It weighs 80.00 oz.
16:06 Speed Maslana [7]: ;)
16:07 Speed Maslana [7]: ojej
16:07 Sotul on Rook [9]: niebede look wysylal
16:07 Sotul on Rook [9]: tam
16:07 Sotul on Rook [9]: bo nooby
16:07 Speed Maslana [7]: to musi byc kolegi
16:07 Sotul on Rook [9]: nah moj
16:07 Sotul on Rook [9]: ten klucz ma 2 zastosowania
16:07 Speed Maslana [7]: to trade
16:07 Sotul on Rook [9]: :)
16:07 Sotul on Rook [9]: no niewiem
16:07 Speed Maslana [7]: spokojnie
16:07 Sotul on Rook [9]: ten armor ma specjalny napic
16:07 Sotul on Rook [9]: ktory ci za duzo powie
16:08 Speed Maslana [7]: to tylko raz dwa
16:08 Sotul on Rook [9]: z looka go mozna wyciac
16:08 Sotul on Rook [9]: a nie z tamtad
16:08 Sotul on Rook [9]: ty bys z tym pewno nic nie zrobil
16:08 Sotul on Rook [9]: a;e
16:08 Sotul on Rook [9]: ale jakis co zna legende
16:08 Speed Maslana [7]: jak nie wiem w czym mi ma pomoc.. to nie zdarze skapowac
16:08 Sotul on Rook [9]: by zrobil
16:09 Sotul on Rook [9]: do ten pory pokazalem go 2 osoba
16:09 Sotul on Rook [9]: i itak o 2 za duzo
16:09 Speed Maslana [7]: i co.. pomoglo im to
16:09 Speed Maslana [7]: ?
16:10 Sotul on Rook [9]: biedzie wiadomo odrazu gdzie kopac
16:10 Sotul on Rook [9]: po kluc
16:10 Sotul on Rook [9]: klucz*
16:10 Sotul on Rook [9]: jak ci kumpel pozwoli
16:10 Sotul on Rook [9]: poszukaj n rookslayera
16:10 Sotul on Rook [9]: z nikiem na
16:11 Sotul on Rook [9]: suv***
16:11 Sotul on Rook [9]: wiecej ci pomuc niemoge
16:11 Speed Maslana [7]: Cos mi sie kojarzy
16:11 Sotul on Rook [9]: klucz moge oddac
16:11 Sotul on Rook [9]: za
16:11 Sotul on Rook [9]: 100 piur
~~~~ tu sa nie istotne informacje..

Rozmowa na Defaulcie:

15:31 You see Sotul on Rook (Level 9). He has no vocation.
15:31 Speed Maslana [7]: Pacc
15:31 Speed Maslana [7]: Serio ?
15:32 Speed Maslana [7]: Lee
15:32 Speed Maslana [7]: ;p
15:32 Speed Maslana [7]: xD
15:32 Frael Pary [1]: xd
15:33 Frael Pary [1]: xb
15:33 Back pack on Rook [1]: 15:34 You see a copper key (Key:4604). It weighs 1.00 oz.
15:33 Back pack on Rook [1]: taki
15:33 Speed Maslana [7]: skad go wziac
15:33 You see a copper key (Key:4601).
It weighs 1.00 oz.
15:33 Back pack on Rook [1]: hmm
15:33 Back pack on Rook [1]: jak robisz
15:33 Back pack on Rook [1]: questa
15:33 Back pack on Rook [1]: na spike sworda jest podrodze
15:33 Speed Maslana [7]: lool
15:33 Speed Maslana [7]: ;d
15:33 Back pack on Rook [1]: a przechodzisz przez mlyn
15:34 Back pack on Rook [1]: masz baga
15:34 Speed Maslana [7]: aa
15:34 Back pack on Rook [1]: ?
15:34 Speed Maslana [7]: nom
15:34 Back pack on Rook [1]: daj
15:34 Back pack on Rook [1]: :P
15:34 Back pack on Rook [1]: bo niemama w co kasy wlarzyc
15:34 You see a bag (Vol:8).
It weighs 8.00 oz.
15:34 Back pack on Rook [1]: wlozyc*
15:34 Speed Maslana [7]: hyh
15:34 Speed Maslana [7]: musze se sprawic ten kluczyk
15:34 Back pack on Rook wants to trade with you.
15:35 Back pack on Rook [1]: tutaj go maja 2 osoby
15:35 Back pack on Rook [1]: :)
15:35 Speed Maslana [7]: ty i ty
15:35 Speed Maslana [7]: ;p
15:35 Back pack on Rook [1]: nah
15:35 Back pack on Rook [1]: ja i kumpel
15:35 Speed Maslana [7]: mhmm
15:35 Speed Maslana [7]: a jak na Spike'a isc
15:35 Back pack on Rook [1]: on tez ma spika
15:35 Speed Maslana [7]: bo pierwsze slysze o quescie na spikea
15:35 Back pack on Rook [1]: a ja nie
15:35 Back pack on Rook [1]: bardzo trudny
15:35 Back pack on Rook [1]: i trzeba go solowac
15:35 Speed Maslana [7]: tzn ?
15:35 Speed Maslana [7]: o lol
15:35 Speed Maslana [7]: hyh
15:36 Back pack on Rook [1]: zabic solo minomaga i ghola
15:36 Speed Maslana [7]: ale lawiej jest kluczyk na kluczyk zrobic
15:36 Speed Maslana [7]: co nie
15:36 Back pack on Rook [1]: takl
15:36 Speed Maslana [7]: a na kluczyk jest latwiej ?
<tu użeranie się z jakims noobem, nie kopiuje>
15:37 Back pack on Rook [1]: piekny niebieski klucz
15:37 Speed Maslana [7]: wiem
15:37 Speed Maslana [7]: widzialem
15:37 Speed Maslana [7]: ale oczywiscie nie mialem pojecia
15:37 Speed Maslana [7]: do czego
15:37 Back pack on Rook [1]: raczej widziales na mianie
15:37 Back pack on Rook [1]: do poi
15:37 Back pack on Rook [1]: a nie ten
15:37 Back pack on Rook [1]: bywa
15:38 Back pack on Rook [1]: ja niedam spoilera na questa chociasz go mam
15:38 Back pack on Rook [1]: wiec nie truj mi o to dupy jak cos
15:38 Speed Maslana [7]: nie bede trul dupy
15:39 Speed Maslana [7]: ale bede moze probowal
15:39 Speed Maslana [7]: potem
15:39 Speed Maslana [7]: oczywiscie
15:39 Speed Maslana [7]: ;d
15:39 Speed Maslana [7]: tej
15:39 Speed Maslana [7]: ale wystarczy otworzyc drzwiczki
15:39 Speed Maslana [7]: i kazdy moze wbic sie
15:39 Sotul on Rook [9]: nah
15:39 Sotul on Rook [9]: sa magiczne jak door od mino maga
15:40 Speed Maslana [7]: yhh
15:44 Delena sio [3]: buy mace
15:44 Delena sio [3]: BUY MACE
15:45 Bicriu [4]: cv
15:46 Speed Maslana [7]: jak sadzisz
15:46 Speed Maslana [7]: 14 rook.. dojde do klucza
15:46 Speed Maslana [7]: ?
15:46 Sotul on Rook [9]: na 7 bys doszedl:)
15:46 Speed Maslana [7]: z blokerem chyba
15:46 Sotul on Rook [9]: nah
15:46 Sotul on Rook [9]: solo
15:46 Speed Maslana [7]: a solo
15:46 Speed Maslana [7]: no nie wiem
15:46 Speed Maslana [7]: pare rotkow
15:46 Sotul on Rook [9]: solniesz poison spidera
15:46 Sotul on Rook [9]: ?
15:47 Speed Maslana [7]: no oczywiscie
15:47 Sotul on Rook [9]: no to dojdziesz :)
15:47 Speed Maslana [7]: eee
15:47 Speed Maslana [7]: nie wierze
15:47 Speed Maslana [7]: poison i wsyzstko
15:47 Speed Maslana [7]: ?
15:47 Sotul on Rook [9]: need pick tylko
15:47 Speed Maslana [7]: a roty, jak mowiles
15:47 Sotul on Rook [9]: do klucz tak
15:47 Sotul on Rook [9]: bo trzeba cos jeszcze
15:47 Speed Maslana [7]: czekaj, czekaj
15:47 Sotul on Rook [9]: zrobic i tam sa roty
15:47 Sotul on Rook [9]: ale mzona ominac
15:47 Speed Maslana [7]: to nie ejst tam gdzies kolo quest na katane
15:47 Sotul on Rook [9]: nie odpowiem
15:48 Speed Maslana [7]: ;d
15:48 Speed Maslana [7]: moze znajde w necie
15:48 Sotul on Rook [9]: moze tak moze nie
15:48 Speed Maslana [7]: ale i tak sie nie podejme
15:48 Speed Maslana [7]: jaknarazie
15:48 Sotul on Rook [9]: znajdziesz znikniecie spike sworda
15:48 Sotul on Rook [9]: :)
15:48 Speed Maslana [7]: znikniecie spikea widzialem
15:48 Speed Maslana [7]: ;p
15:48 Sotul on Rook [9]: a nie sugeruj sie fimami z youtube
15:48 Sotul on Rook [9]: to sciema jakich malo
15:48 Speed Maslana [7]: hyh
15:48 Speed Maslana [7]: no dobrze
15:48 Speed Maslana [7]: widzialem scieme z mino magiem
15:49 Speed Maslana [7]: skoro mowisz, ze solo tylko da rade
15:49 Sotul on Rook [9]: z cialami? haha
15:49 Sotul on Rook [9]: ?
15:49 Speed Maslana [7]: to we 2, to byl ots
15:49 Sotul on Rook [9]: mino mag
15:49 Sotul on Rook [9]: na rooku
15:49 Sotul on Rook [9]: nie jest tak dobry
15:49 Sotul on Rook [9]: jak na majnie
15:49 Speed Maslana [7]: yhy
15:49 Speed Maslana [7]: no wiem
15:49 Sotul on Rook [9]: daje mniej expa
15:49 Sotul on Rook [9]: i tp
15:49 Sotul on Rook [9]: tylko nazwa ta sama
15:49 Speed Maslana [7]: ale widzialem filma <fake oczywiscie>, gdzie jechali we 2...
15:50 Speed Maslana [7]: wiec
15:50 Speed Maslana [7]: nie mozliwe
15:50 Sotul on Rook [9]: taa
15:50 Speed Maslana [7]: to byl ots
15:50 Sotul on Rook [9]: na bank
15:50 Sotul on Rook [9]: mag na rooku wali
15:50 Sotul on Rook [9]: tylko
15:50 Sotul on Rook [9]: z explo
15:50 Sotul on Rook [9]: i czasem fieldy
15:50 Sotul on Rook [9]: nie wali z ognia
15:50 Speed Maslana [7]: a z energy
15:50 Sotul on Rook [9]: z explo do 100
15:50 Sotul on Rook [9]: a z energi field
15:50 Sotul on Rook [9]: po 30
15:50 Speed Maslana [7]: yhy
15:51 Sotul on Rook [9]: leci zawsze brass armor
15:51 Speed Maslana [7]: a kolega szybciutko go pojechal ?
15:51 Sotul on Rook [9]: i ktos z anticy
15:51 Sotul on Rook [9]: mowil
15:51 Speed Maslana [7]: widzialem keidys na forum
15:51 Sotul on Rook [9]: ze
15:51 Sotul on Rook [9]: chain legi rzadko
15:51 Speed Maslana [7]: ale teraz wydaje mi sie to zalosne
15:51 Sotul on Rook [9]: ja wiem
15:51 Speed Maslana [7]: ze mozliwe, ze 1 osoba go ma na calym rooku
15:51 Sotul on Rook [9]: on na 70 robil
15:51 Speed Maslana [7]: rooku.. na wszystkich swiatach
15:51 Sotul on Rook [9]: na dolerze
15:51 Speed Maslana [7]: jako jedyny ma
15:52 Speed Maslana [7]: jakis koles
15:52 Sotul on Rook [9]: jest 1
15:52 Speed Maslana [7]: napewno nie sunrise
15:52 Sotul on Rook [9]: brass
15:52 Sotul on Rook [9]: i
15:52 Sotul on Rook [9]: 1
15:52 Sotul on Rook [9]: spioke
15:52 Sotul on Rook [9]: z tego co mi wjadomo
15:52 Speed Maslana [7]: niee
15:52 Sotul on Rook [9]: taak
15:52 Speed Maslana [7]: wiecje napewno jest
15:52 Sotul on Rook [9]: lol2
15:52 Speed Maslana [7]: co ty myslisz.. ze tylko paru + 70 jest
15:52 Speed Maslana [7]: ?
15:53 Sotul on Rook [9]: jest jeden:P
15:53 Speed Maslana [7]: sunrise .. 105 czy 106
15:53 Sotul on Rook [9]: tylko jeden here
15:53 Speed Maslana [7]: a mi nie chodzi here
15:53 Sotul on Rook [9]: tu sunrise
15:53 Sotul on Rook [9]: niegra
15:53 Speed Maslana [7]: mi ogolnie chodzi
15:53 Sotul on Rook [9]: a na antice
15:53 Speed Maslana [7]: ;p
15:53 Sotul on Rook [9]: jest pare
15:53 Speed Maslana [7]: noo ogolnie jest paru
15:53 Sotul on Rook [9]: brass armor z 20
15:53 Speed Maslana [7]: here nie wiem.. pewno tlyko twoj kolega
15:53 Sotul on Rook [9]: spike z tego co wiem 3
15:53 Sotul on Rook [9]: a brass armor
15:54 Sotul on Rook [9]: to stray lot z minosa
15:54 Speed Maslana [7]: 20 tutaj
15:54 Speed Maslana [7]: ?
15:54 Sotul on Rook [9]: nah
15:54 Speed Maslana [7]: stary?
15:54 Sotul on Rook [9]: antica
15:54 Sotul on Rook [9]: tak
15:54 Speed Maslana [7]: czylijuz nie ma
15:54 Sotul on Rook [9]: zastompiony
15:54 Sotul on Rook [9]: w
15:54 Sotul on Rook [9]: tibia 7.6
15:54 Speed Maslana [7]: czym
15:54 Sotul on Rook [9]: przez chain armor
15:54 Speed Maslana [7]: lol
15:54 Speed Maslana [7]: czyli zamiast bras, chain
15:54 Speed Maslana [7]: ale hujowo
15:54 Sotul on Rook [9]: i skasowali tez daggera z mino wtedy
15:54 Sotul on Rook [9]: na rooku
15:55 Speed Maslana [7]: ale nadal niektorzy maja
15:55 Sotul on Rook [9]: na starych swiatach
15:55 Sotul on Rook [9]: tak
15:55 Speed Maslana [7]: kto go nabyl, ten ma
15:55 Speed Maslana [7]: a twoj koelga?
15:55 Sotul on Rook [9]: albo nie spylil w sklepie
15:55 Speed Maslana [7]: hyh
15:55 Speed Maslana [7]: a za ile chodzil
15:55 Speed Maslana [7]: ?
15:55 Sotul on Rook [9]: ma jeden ale z mino maga
15:55 Sotul on Rook [9]: idz
15:56 Sotul on Rook [9]: do tego npc
15:56 Sotul on Rook [9]: na
15:56 Sotul on Rook [9]: gorze
15:56 Sotul on Rook [9]: napisz
15:56 Sotul on Rook [9]: sell brass armor
15:56 Sotul on Rook [9]: i sie dowiedz
<poszedlem do npc 150gp.. chociaż o tym wiedziałem>
15:57 Speed Maslana [7]: przeciez wiedzialem, ze mozna spylic
15:57 Sotul on Rook [9]: nom
15:57 Speed Maslana [7]: aa daggera nie ..
15:57 Sotul on Rook [9]: to zostalo
15:57 Sotul on Rook [9]: dagger
15:57 Sotul on Rook [9]: to zostalo
15:57 Sotul on Rook [9]: dagger
15:57 Sotul on Rook [9]: dalo sie
15:58 Sotul on Rook [9]: na pacc
15:58 Speed Maslana [7]: juz nie
15:58 Sotul on Rook [9]: ale wycofali
15:58 Speed Maslana [7]: yhy
15:58 Sotul on Rook [9]: ale za to mozna sellnac tego gorszego
15:58 Speed Maslana [7]: na twoim miejscu bym sobie trenowal ;p
15:58 Sotul on Rook [9]: daggera zwyklego
15:58 Speed Maslana [7]: yhy
15:59 Speed Maslana [7]: a za ile mozna bylo sprzedac tego poison dagg..
15:59 Speed Maslana [7]: pamietasz
15:59 Speed Maslana [7]: ?
15:59 Sotul on Rook [9]: na tym swiecie niemam na 100%
15:59 Sotul on Rook [9]: l(
15:59 Sotul on Rook [9]: :)
15:59 Sotul on Rook [9]: tak
15:59 Sotul on Rook [9]: 55gp
15:59 Sotul on Rook [9]: u tego na gorze
<Tutaj chwilowe odbiegnięcie znaczne od tematu, nie ma po co kopiować>
16:02 Sotul on Rook [9]: spraw zeby ss zniknal
16:02 Sotul on Rook [9]: i szukaj na respach spiderów pick hole
16:02 Sotul on Rook [9]: ale gdzy spike sie odnowi
16:02 Sotul on Rook [9]: znów pick hole niedziala
16:02 Sotul on Rook [9]: tylko to moge za free powiedziec
16:02 Sotul on Rook [9]: :)
16:03 Speed Maslana [7]: yhy
16:03 Speed Maslana [7]: i tak mam czekac
16:03 Speed Maslana [7]: az zniknie
16:03 Speed Maslana [7]: hyhy
16:03 Sotul on Rook [9]: on znika
16:03 Sotul on Rook [9]: jak cos zrobisz
16:03 Speed Maslana [7]: daj cnka.. jak ktos bedzie robil tego questa
16:04 Sotul on Rook [9]: a jak niewiesz co
16:04 Sotul on Rook [9]: to nawet sie niebierz
16:04 Speed Maslana [7]: no niestety nie wiem
16:04 Sotul on Rook [9]: no to se nieporadzisz
16:04 Speed Maslana [7]: ale jakbym sie dowiedzial
16:04 Speed Maslana [7]: to czemu nie
16:04 Speed Maslana [7]: ;d
16:04 Sotul on Rook [9]: ja za free cie niezaprowadze
16:06 Sotul on Rook [9]: ja mam pare rarów na rooku

<Dokonczenie rozmowy z nim na PM, odbiegające od tematu i pożegnanie się>

Z góry przepraszam za niezedytowane przekleństwa - trudno jest taki kawał tekstu przeredagować - oraz za błędy ortograficzne..

Myślę, że pomoże to wam rozkminić jakąś zagadkę !!!!
Pozdrawiam, informujcie mnie jak ktoś się jakoś skapuje na tym tekście.. co i jak.. chętnie wejde w posiadanie klucza 4604 (jak mówi on, nie jest tak trudno) i potem w posiadanie SoF !!!!

Naprawde ciekawe rzeczy on opowiedział, nie jestem pewien czy powiniennem te informacje wam przekazywać.. ale wiem, że pomożemy wszystkim w zdobyciu tych rzeczy...

Pozdrawiam serdecznie!!!!!

W.S.F.
09-03-2008, 19:00
16:06 Sotul on Rook [9]: 16:08 You see a brass armor (Arm:8). It weighs 80.00 oz.
16:06 Speed Maslana [7]: ;)
16:07 Speed Maslana [7]: ojej
16:07 Sotul on Rook [9]: niebede look wysylal
16:07 Sotul on Rook [9]: tam
16:07 Sotul on Rook [9]: bo nooby
16:07 Speed Maslana [7]: to musi byc kolegi
16:07 Sotul on Rook [9]: nah moj
16:07 Sotul on Rook [9]: ten klucz ma 2 zastosowania
16:07 Speed Maslana [7]: to trade
16:07 Sotul on Rook [9]: :)
16:07 Sotul on Rook [9]: no niewiem
16:07 Speed Maslana [7]: spokojnie
16:07 Sotul on Rook [9]: ten armor ma specjalny napic
16:07 Sotul on Rook [9]: ktory ci za duzo powie
16:08 Speed Maslana [7]: to tylko raz dwa
16:08 Sotul on Rook [9]: z looka go mozna wyciac

Fajny kit, każdy może skopiować napis i wymyślić bajkę xD

15:33 Back pack on Rook [1]: 15:34 You see a copper key (Key:4604). It weighs 1.00 oz.
It weighs 1.00 oz.

To chyba nie wymaga komentarza.

15:48 Sotul on Rook [9]: a nie sugeruj sie fimami z youtube
15:48 Sotul on Rook [9]: to sciema jakich malo

Od siebie mogę dodać - nie sugeruj się takimi opowieściami.

Galus5200
09-03-2008, 19:08
Oryginalnie napisane przez Galus5200 Pokaż post
It weighs 1.00 oz.

Key 4601, jest mój... Wpadka koleżanko ;)

Chciałem zobaczyć, jaki numerek ma mój..
@edit:
Zresztą jest napisane:
15:33 Back pack on Rook [1]: 15:34 You see a copper key (Key:4604). It weighs 1.00 oz. <On widzi>
i 15:33 You see a copper key (Key:4601).
It weighs 1.00 oz. <Ja widze>

Jeszcze raz?

Pozdrawiam koleżankę z góry

W.S.F.
09-03-2008, 19:25
Key 4601, jest mój... Wpadka kolego ;)

Chciałem zobaczyć, jaki numerek ma mój..
@edit:
Zresztą jest napisane:
15:33 Back pack on Rook [1]: 15:34 You see a copper key (Key:4604). It weighs 1.00 oz. <On widzi>
i 15:33 You see a copper key (Key:4601).
It weighs 1.00 oz. <Ja widze>

Jeszcze raz?

Pozdrawiam kolegę z góry

Po pierwsze koleżankę, po drugie niczego popartego dowodami nie wniosłeś do tematu. Takie opowieści każdy potrafi wyssać z palca, nie zdziwiło Cię, że nie pokazał swoich "rarów"? Tyle Ci niby powiedział, ale na trade nie zobaczyłeś bo byś wiedział za dużo ^^.

Galus5200
09-03-2008, 19:33
Dobrze, dobrze... przepraszam koleżankę...
<On widzi>, <Ja widzę>, to jest tylko by uświadomić, że to nie ściema - jak napisałaś.

Ale zawsze warto spróbować, jak ktoś mówi na temat...
Nie wygląda, aby tak bardzo zmyślał... więc kombinejszyn koleżanko,
może ten tekst jednak wniesie..

Trochę wiary ;)

Pozdrawiam Cię. - bez Offtopów i ewentualnie bluzg ;)

Ozurtes
09-03-2008, 21:15
Naprawdę nie rozumiem, po co ludzie wymyślają takie głupoty... Każdy może takie bajeczki wymyślić i każdemu byś wierzył?

Galus5200
10-03-2008, 08:07
Ależ drogi użytkowniku, mity są po to, żeby je obalać.. jak będziemy stać w miejscu to nic nie zrobimy.. w tym są jakieś podpowiedzi, tkwi jakieś ziarenko prawdy..

Błędu nie popełnimy, jak będziemy kopać tam gdzie podpowiada..
Warto spróbować.. Błędu nie robi, kto nic nie robi..
Chciałbyś przecież zdobyć SoF, i się pochwalić.. Mi na tym nie zależy,
bo nie maniakuję w Tibie, ale chcę pomóc. ;)

Pozdrawiam ;)

vns.rlz
11-03-2008, 12:01
Ależ drogi użytkowniku, mity są po to, żeby je obalać.. jak będziemy stać w miejscu to nic nie zrobimy.. w tym są jakieś podpowiedzi, tkwi jakieś ziarenko prawdy..

Pozdrawiam ;)

Jak ja bym mial owy klucz, i chcialbym pokazac to ludzia napisal bym na forum "mam klucz kto chce zobaczyc pokaze na trade"
proste i logiczne a nie zadne "powiem ci za 100 featherow"

zal a nie gadanie 3 po 3 ktore nic nie wnosi nowego, tylko spam tak mysle.

mc200
11-03-2008, 15:22

Pozdrawiam ;)

Lol, koles chce zrobic sobie addona i szuka frajera, ktory mu pozbiera chicken feathery, a pozniej cos mu zmysli, ot co, poprostu za bardzo wierzysz byle komu ;) Widac, ze w Tibie grasz nie dlugo, tutaj jest nie wiele uczciwych graczy ...

Galus5200
12-03-2008, 22:55
Lol, koles chce zrobic sobie addona i szuka frajera, ktory mu pozbiera chicken feathery, a pozniej cos mu zmysli, ot co, poprostu za bardzo wierzysz byle komu ;) Widac, ze w Tibie grasz nie dlugo, tutaj jest nie wiele uczciwych graczy ...

Myślisz, że bym się nabrał się na takie coś?

Spokojnie, gram/grałem <Jestem na rencie> już trochę.. wystarczająco..
Jak by taki kluczyk istniał, to chętnie bym go jakoś zdobył.. ale po co aż 100 chick. featherów zbierać, a potem być z nich ogołoconym ? strata czasu i oczu*.. Nie martwcie się, nie dałbym się nabrać.. Ale myślałem, że coś wiecie więcej odemnie <nie wątpie> i jeśli te jakieś w rozsypce informacje by nie mijały się z prawdą.. to by jakoś pomogły..

Ale wygląda na to, z czego nie jestem zadowolony.. że chyba kicz mi chciał wepchnąć..

;)
Pozdros Amigos..

Hakuoh
13-03-2008, 01:20
ej widze ze macie problem wienc pomoge tlumaczenie to: minotaury opanowaly poziemia a ludzie chca nasz wykonczyc musimy zamknac ich wladce w mino hell niech zyja orki okrki i tylko orki
Zapewne powiadam Wam, drogie dzieci - nie grajcie w Tibię do 15 roku życia.

Dindsuk
13-03-2008, 16:28
"Zapewne" powiem ze to jest wolny kraj, kazdy robi co chce (w miare zdrowego rozsadku)

Kamilek321
25-03-2008, 18:31
Widze ze temat stana w miejscu nie dawno zobaczylem ten temat i nie che mi czytac wszystkich 148 stron a wiec mysle ze cos juz wymysliliscie.Piszcie zatem

Ps:znalazlem jakos kartke w polnocnej wierzy troli i napisane w nie bylo to "Huv stollan match stuf from humutown.But never wull fund us"

Dindsuk
25-03-2008, 18:55
To ci przetlumacze: Huv ukradl duzo rzeczy z miasta. Ale nigdy nas nie znalazl.
Teraz next tlumaczenie: Huv stollen much stuff from humantown. But never find us.

anonymousexd
26-03-2008, 15:08
Cytat:16:06 Sotul on Rook [9]: 16:08 You see a brass armor (Arm:8). It weighs 80.00 oz.

Skad o 16:06 można widzieć co sie zobaczy o 16:08? Jasnowidz czy co?

Krum
26-03-2008, 15:13
@up
16:06 to jest czas naszego maslany ;], a 16:08 czas usatwiony na komputerze tego drugiego. Tu jest wszystko Ok ;)

Marcin24
26-03-2008, 18:56
Cytat:16:06 Sotul on Rook [9]: 16:08 You see a brass armor (Arm:8). It weighs 80.00 oz.

Ja nie rozumiem jak w ogóle można brać pod uwagę takie rzeczy.
nie che mi czytac wszystkich 148 stron
No to masz problem.

Kozzak
26-03-2008, 19:05
Tak. Każdy może napisać takie rzeczy w tibi że widzi brass armor. Ja jeżeli ktoś jest zaufany sprawdzam na trade i okazuje się za kolo nic fajnego nie ma . Marcin nie krytykuj ludzi nie każdy wie że to łatwo takie coś napisać napisać. Mity trzeba jednak obalać :P Jakoś mało już pomysłów wyczerpały się ?:P

Marcin24
26-03-2008, 19:10
Marcin nie krytykuj ludzi nie każdy wie że to łatwo takie coś napisać
Sorry, po banie ciężko mi się dostosować do poziomu intelektualnego forum.

Axlu
28-03-2008, 17:59

Hmm, przecież nie każdy musi mieć taki sam czas ustawiony ;d

Marcin24
28-03-2008, 18:06
18:02 Mateusz Dragon Wielki [345]: Marcin24 z forum.tibia.pl to master-blaster i w ogole jest taki fajny ze komar nie siada
18:02 Liromir [265]: no za pukiel jego wlosow dam 200 zl
18:03 Herganon [264]: br?

Teraz rozumiecie?

Voon
28-03-2008, 21:36
21:31: Voon Arculin [33]: Marcin24 to cipka.
Widzisz? Kolejny elitarny h lvl cie pozdrawia : )

Ludzie, wy naprawde wierzycie w tą bajke o brass armorze? omg

11:51: See you a telephone. It weighs 12.00 oz.
A ss'a nie mam bo mi brat usunał bo go na tibje nie chciałem póścić.

Madziaq
28-03-2008, 21:41
kolejny sie wykreca dlaczego nie ma ss'a...;/

Athelas
28-03-2008, 22:03
@up a ja mam! xD

http://img136.imageshack.us/img136/3521/brassck6.png

White>> Fake ;)
White>> Wiesz, że 90% osób psychicznie chorych czyta posty z zaznaczeniem ^^

@edit mogłem jeszcze spike sworda wkleic :D

Mondry_Tibijczyk
28-03-2008, 22:47
@up
o kurrrrr masz go daj spoila!!!

Undeadzik
28-03-2008, 23:35
18:43 Seromontis [347]: Undeadzik wymiata jest moim masterem
18:44 Mateusz Dragon Wielki [345]: Pytasz czy jestes lepszy od marcina ? JASNE ! wymiatasz to dzieki tobie wbilem ten lvl
18:44 Scorpion Andree [303]: Codziennie rano modle sie za Undeadzika zeby byl dla mnie mily bo bardzo go cenie

:D:D:D

Dindsuk
29-03-2008, 00:13
lol nie wiedzialem ze Herganon to brazol

Elitek70
29-03-2008, 08:55
Ja sie zastanawiam dlaczego wszyscy mowia ze cipsoft nie lubi rookstayerow ;p

Kozzak
29-03-2008, 09:05
Chłopaki nie piszcie takich bzdur o MDW itd. Temat to Mino Mage, Spike Sword, Domki a nie kto zna czy tam oszuka ze zna h lvl. :P Czy to nie czasem nabijanie postów ?:P Nie od rzeczy gadacie :P

Athelas
29-03-2008, 09:14
@up a jest tu jakiś licznik postów? O.o nie wiedziałem -.-

Marcin24
29-03-2008, 12:06
Chłopaki nie piszcie takich bzdur o MDW itd. Temat to Mino Mage, Spike Sword, Domki a nie kto zna czy tam oszuka ze zna h lvl. :P Czy to nie czasem nabijanie postów ?:P Nie od rzeczy gadacie :P
A to o Brass Armorze było mądrzejsze?

Michoss
29-03-2008, 12:51
@Athelas
Jasne że jest, tylko ukryty. Jest za to łatwa metoda żeby policzyć ile się ich ma xd.

Madziaq
31-03-2008, 13:42
wystarczy wejsc w profil i pokaz wszysktie posty w prawym gornym rogu masz :PP
ale co to ma wspolnego z tematem xD?

Yoh92
31-03-2008, 15:53
Ehh.. Dzieciaki, trzymajcie się wyznaczonego tematu, a nie gadajcie o MDW czy Seromontis'ie :P

Zacznę od tego że Brass Armor jest aktualnie nie do zdobycia na Rookgardzie. Jedyną znaną mi osobą, która posiada Brass Armor na Wyspie Początkujących jest Sunrise.
GM's go teleportowali do MinoMage za to że wbił na Rooku 100 Lv jako pierwsza osoba.

Klucza do pokoju z MinoMage, także niema. Co do Spike Sword, to myślę że to jakiś osobny Quest, aczkolwiek mogę się mylić. Gdybym był Newbie, gadał bym że, Questy w których spotkamy MinoMage, Ghoula i zdobędziemy Spike Sword będą udostępnione w jakimś Update :P

Jednak wiem, że tak się nie stanie, a te rzeczy są po to, aby pokazać co czeka nas na Mainlandzie.

Pozdrawiam
Yoh92

Marcin24
31-03-2008, 17:15
Pozdrawiam
Yoh92
Poproszę screen, film, cokolwiek czym możesz poprzeć to co napisałeś.

Pozdrawiam
Marcin24

_BERCIK_
31-03-2008, 20:12
lol nie wiedzialem ze Herganon to brazol

Hergo to niemiec, ale umie gadac po polsku, portugalsku i szwedzku. Dorosły jest, uzdolniony :p

Możecie zobaczyć na filmikach z PoI Quest Service ;)

Wiem bo gram na harmoni ;p

Tom The Tanner
31-03-2008, 20:24
Pobrałem przeglądarkę www na fona i tak rozkminiam gdzie by tu wbić. Tibia.pl. No i już wiem, że będę zagladać tu codziennie bo tutejsze grypsy ownią. Mam nadzieję, że będziecie na bieżąco aktualizować posty bo mam zamiar zawołać i znajomych.

Jedna koleżanka sie pytała czy was wymajmują do pisania takich pierdół czy to coś jak bash.

Pozdrawiam wasz fan

Signed.

Athelas
31-03-2008, 20:42
Zacznę od tego że Brass Armor jest aktualnie nie do zdobycia na Rookgardzie. Jedyną znaną mi osobą, która posiada Brass Armor na Wyspie Początkujących jest Sunrise.
GM's go teleportowali do MinoMage za to że wbił na Rooku 100 Lv jako pierwsza osoba.

Niestety, ale nie masz racji :( On ma brass, racja, ale nie z mino maga. Po prostu kiedyś, daaaawno temu brass armor wypadał ze zwykłych mino... ale to usunęli ;(

GreenPeace
08-04-2008, 11:22
Niektórych rzeczy poprostu nie widać <hehe> ;) .
Radze poszukac właśnie tego ....

Prezydent_czuwa
08-04-2008, 14:06
13:30 Sir Mafjozo [103]: ktos spami w tajemnicach rookgaardu
13:30 Wesoly Rookstayer [107]: gdzie
13:30 Sir Mafjozo [103]: na forum tibia.pl
13:30 Wesoly Rookstayer [107]: codziennosc. o czym gadaja?
13:30 Sir Mafjozo [103]: o brass armorze, spike itd.
13:30 Wesoly Rookstayer [107]: aha. lol2, ktory to juz temat?
13:30 Sunrise [102]: plx 12 gp
13:30 Sir Mafjozo [103]: nie wiem
13:30 Crisne [100]: leave
13:31 Sir Mafjozo [103]: mogliby go juz zamknac. ciagle udaja rozmowy h lvli.
13:31 Wesoly Rookstayer [107]: to mogliby o mnie zrobic ;p
13:31 Sunrise [102]: plx 12 gp
13:31 Sir Mafjozo [103]: no, mogliby

Miszi
10-04-2008, 10:31
Mateusz Dragon Wielki [345]: Wszyscy uzytkownicy tego forum to idioci, tylko Miszi jest normalny. Hail MISZI! Pozdro ziomuś!

Sunrise [102]: Ej czy nie óważacie rze to foróm jest sóper?

Wesoly Rookstayer [107]: Nie, jest rzalowe! Hail MISZI! :***

<lol2>

@TOPIC
Kojarzycie taki wodospad poziom nizej niz wysepka ze spike? to jeziorko do ktorego zlatuje ta woda jest poziom nizej :D Napewno tam sobie spike plywa jak go nie ma na wysepce :D ale ze mnie geniusz :P

Disseny__
10-04-2008, 14:45
Sama nie wierzę w to, że można pokonać MM'a i Ghoula, można zdobyć SoF'a. Wszyscy się tak tym zajmują. Więc chciałabym też zlikwidować plotki na ten temat.

"To jest quest"- ludzie, zastanówcie się! Chodzi dużo plotek, że trzeba pokonać MM'a, by zdobyć spike sworda, bla, bla, bla. Bez względu na to, czy Rookstayer ma 16 lvl, czy 100 lvl NIE MA SZANS pokonać mino maga. Na rooku nie tak łatwo się skilluje, czyli skille z reguły są słabe. Cóż, itemki też w niczym nie pomogą. Wychodzi na jedno. Quets byłby nie do przejścia.

"Trzeba sobie zasłużyć, by dostać SoF'a"- to fajnie. gdybym była córką GM'a, to już bym dawno miała SoF'a, jakby to miało działać na takiej zasadzie. =.=

"Teleport w Katana Room prowadzi do Ghoula"- a to się uśmiałam. ha ha.
Ten teleport tylko wyprowadza z Katana Roomu. Sprawdzałam.

"Trójpunkt SoF'a"- życzę miłego szukania trzeciego punktu. =.=

"Trzeba popytać się NPC"- a oni nam baaardzo dużo powiedzą. =.=''

"Gdzieś na wyspie dla PACC"- dziękuję bardzo, PACC mają wszystko, a inni nic. x___X

"Boots of water walkining na Rooku"- yhy. a igloo się na Mount Everest buduje. =.='. Ledwo na mainie są, a co dopiero na rooku.

"To wszystko nie isnieje, nie da się tego zdobyć/dojść tam"- Jedyna mądra teoria.

gomen za to, pewnie ktoś złośliwie skomentuje moją wypowiedź. o_o
yay.

Miszi
10-04-2008, 15:16
@UP
to forum jest po to aby rozwiazac to zagadke a nie po to zeby mowic ze takiego czegos nie ma
Kiedys nie bylo desert questa i kazdy mogl powiedziec ze te kladki na ktorych ma stanac kazda profesja nic nie robia, a jednak....
Poszukamy, znajdziemy...

@DOWN
Wiemy ze po nadepnieciu na 2 kratki powstaje trzesienie ziemi, ktore wywoluje fale zmywajaca spike sworda do wody...
na pewno sa jeszcze jakies wskazówki ale moze zle szukamy?

Michoss
10-04-2008, 15:28
@up
Ale do deserta mamy jakieś logiczne wskazówki. Pokój z klockami jest tylko ostatnim etapem questa. Tutaj zaś, nie ma ŻADNEJ pomocy.

Marcin24
10-04-2008, 18:12
Bez względu na to, czy Rookstayer ma 16 lvl, czy 100 lvl NIE MA SZANS pokonać mino maga.
Minotaur Mag to rzeczywiście potwór nie do pokonania. Byle jaki 30 lvl go zabije solo bez trudności.
"To wszystko nie isnieje, nie da się tego zdobyć/dojść tam"- Jedyna mądra teoria.
Najlepiej powiedzieć "Nie da się" i umyć od tego ręce.

@TOPIC
Kojarzycie taki wodospad poziom nizej niz wysepka ze spike? to jeziorko do ktorego zlatuje ta woda jest poziom nizej :D Napewno tam sobie spike plywa jak go nie ma na wysepce :D ale ze mnie geniusz :p
Jak masz tak komentować to nie pisz lepiej nic.
Niektórych rzeczy poprostu nie widać <hehe> ;) .
Radze poszukac właśnie tego ....
Życzę szczęścia w szukaniu czegoś, czego nie widać.

pogromur
12-04-2008, 12:16
Rzeczywiście powinniście chodzic na mino dopiero z 30 lvl bo poprostu ich nie zabjiecie :p X(
A na draga lorda idzcie se z 10 lvl :d

Pietrasek23
12-04-2008, 12:57
taa
chiałbym to widziec
ja ubilem mino na 3lev na rocku bo gz eq mialem...

Endrek92
12-04-2008, 15:58
taa
chiałbym to widziec
ja ubilem mino na 3lev na rocku bo gz eq mialem...

Hmm... nie ma to jak "rock". gratz gramatyki

Prezydent_czuwa
12-04-2008, 17:29
17:02 Wesoly Rookstayer [107]: E, zalozysz se konto na forum.tibia.pl?
17:02 Sir Majozo [103]: Po co?
17:02 Wesoly Rookstayer [107]: niektore tematy fajne
17:02 Sunrise [102]: plx 12 gp
17:03 Sir Mafjozo [103]: zobacze
17:06 Sunrise [102]: plx 10 gp
17:06 Wesoly Rookstayer [107]: no have
17:06 Wesoly Rookstayer [107]: i co juz zalozyles?
17:06 Sir Mafjozo [103]: Nom
17:06 Crisne [101]: 14:55 You advanced from Level 100 to Level 101.
17:06 Sir Mafjozo [103]: jakis fajny temat jest z mino mage ss i domkami
17:06 Wesoly Rookstayer [107]: wiem
17:06 Sunrise [102]: plx 10 gp i was hacked

Disseny__
13-04-2008, 12:37
[QUOTE=Marcin24;1995029]Minotaur Mag to rzeczywiście potwór nie do pokonania. Byle jaki 30 lvl go zabije solo bez trudności.

[QUOTE]

Byle jaki 30 lvl. NA ROOKU jest inaczej. Itemy słabsze, skille gorzej się wbija. Więc widzisz. A co do tego drugiego - bo się nie da. Zauważ, ile już było poszukiwań, każda teoria dotychczas była błędna.

Disseny__
13-04-2008, 12:38
Minotaur Mag to rzeczywiście potwór nie do pokonania. Byle jaki 30 lvl go zabije solo bez trudności.

Byle jaki 30 lvl. NA ROOKU jest inaczej. Itemy słabsze, skille gorzej się wbija. Więc widzisz. A co do tego drugiego - bo się nie da. Zauważ, ile już było poszukiwań, każda teoria dotychczas była błędna.

sorki za 2 posty i to te same. 2 razy klikłam przycisk.

Carbon
13-04-2008, 12:42
btw ja mino maga zjechalem na 13 lvl ;]
bez problemow i to jeszce kina
:S

Anqarix
13-04-2008, 12:43
btw ja mino maga zjechalem na 13 lvl ;]
bez problemow i to jeszce kina
:S

Ale to jest temat o mino magu na rookgardzie a nie na mainie ;/
Zastanów się gościu co piszesz

Marcin24
13-04-2008, 21:23
17:06 Sunrise [102]: plx 10 gp i was hacked
Skończ już, raz człowiek coś napiszę to potem 10 osób od gapi.
NA ROOKU jest inaczej.
No co ty nie powiesz, nie wiedziałem. Jeszcze mi powiedz jak się robi konto, bo też nie wiem.
bo się nie da. Zauważ, ile już było poszukiwań, każda teoria dotychczas była błędna.

Myślisz, że np. komputer wynaleziono za pierwszym razem?

Carbon
13-04-2008, 21:27
Ale to jest temat o mino magu na rookgardzie a nie na mainie ;/
Zastanów się gościu co piszesz

jezeli goscie pisali o 30 lvl na mainie problemy z mm to odpisalem

ADSIAFsd

Athelas
14-04-2008, 16:16
"To jest quest"- ludzie, zastanówcie się! Chodzi dużo plotek, że trzeba pokonać MM'a, by zdobyć spike sworda, bla, bla, bla. Bez względu na to, czy Rookstayer ma 16 lvl, czy 100 lvl NIE MA SZANS pokonać mino maga. Na rooku nie tak łatwo się skilluje, czyli skille z reguły są słabe. Cóż, itemki też w niczym nie pomogą. Wychodzi na jedno. Quets byłby nie do przejścia.
A na Orshabala idzie się solo? btw. metoda up/down z poison arrow by podziałała nawet solo...
"Trzeba sobie zasłużyć, by dostać SoF'a"- to fajnie. gdybym była córką GM'a, to już bym dawno miała SoF'a, jakby to miało działać na takiej zasadzie. =.=
No, to zasłużenie to wg. mnie miało być rozwiązanie tej zagadki (o ile ona istnieje) ^^
"Teleport w Katana Room prowadzi do Ghoula"- a to się uśmiałam. ha ha.
Ten teleport tylko wyprowadza z Katana Roomu. Sprawdzałam.
Tu też się uśmiałem. Ale jednak nowości nam nie podałaś.

"Trójpunkt SoF'a"- życzę miłego szukania trzeciego punktu. =.=
Tu masz rację. Również życzę miłego/żmudnego szukania po całym rooku.

"Trzeba popytać się NPC"- a oni nam baaardzo dużo powiedzą. =.=''
A czemu nie? trzeba ich tylko zmusić (np. ten od lfów boi się ratów)
"Gdzieś na wyspie dla PACC"- dziękuję bardzo, PACC mają wszystko, a inni nic. x___X
A czego by Cipsoft nie zrobił dla kasy ^^
"Boots of water walkining na Rooku"- yhy. a igloo się na Mount Everest buduje. =.='. Ledwo na mainie są, a co dopiero na rooku.
Zgodzę się.
Ja jestem optymistą, i nie skreślam możliwości zdobycia SSa.

A.L.I.
15-04-2008, 16:05
Jeżeli ktoś juz o tym napisał to sory.:)

Widziałem filmik na youtube jak gościu na rooku zabił mm i pokazał ss'a.8o Nie do końca w to wierzę. Jak chcecie obejrzeć to w wyszukiwarce na youtube wpiszcie "spike sword". Drugi filmik :D

wojcio14
15-04-2008, 16:15
@up
To fake ...

Ja nie wątpie że ktos kiedys zdobedzie sofa ale to maloprawdopodobne.

A.L.I.
15-04-2008, 16:34
@up

Też tak myślałem.

P.S. Za 1 posta 3000 odpowiedzi! :cup:

Maxpixel
15-04-2008, 23:14
Ludzie ogarnijcie trochę jak Cip (załóżmy) Robił quest na SS to nie siedział nad tym legion ludzi którzy wymyślali tajemne skrytki, przejścia, algorytmy, szyfry, wskazówki ... Zrobili questa wsadzili go gdzieś huhuhu ^^ i byli pewnie że nikt go nie znajdzie ... Ich celem nie było zrobienie Rooka gdzie zagadki będą ciekawsze nisz na mainie :baby:

A to całe zajście z CM to jak dokładnie poszukacie w archiwach i umiecie Angliesli to skumacie że chodziło o SS na Mainie nie na Roku! Wielu mówi : A Game Moderator (Game Master) mówił że to wina CM ... Gdze tak pisze !? Po tym zajściu był GM na harmonii wszyscy wszem i wobec mogli go zobaczyć ale nic a nic nie powiedział o SS to pic na wodę ... ziom pokazał SS bo nie wyrobił żeby się nie pochwalić a potem jak zobaczył do czego doprowadził łapał się wszystkiego czego mógł by wywalić 1 000 000 roostayerów którzy wyleźli z pod ziemi! Rook nie istnieje od wczoraj ... Istnieje na forum już kilka lat i co jakiś czas przeglądam nowe tematy a sekwencja jest cykliczna ... Gadacie w kółko o tym samym ... ;( Zaczynacie jeden temat, kończycie, drógi, 3, 4, 5 i znowu komuś się przypomniała kropka nad i " i " dawaj od 1 ...

Postawcie się w takiej sytuaci :
Zdobywasz SS.
a.) Lece na forum powiedzieć wszystkim doprowadzając mój świat na Rooku do kataklizmu tym samym skazując sławny quest na malutki opis na jakieś tam stronie. (i tak i tak zaraz byśćie se wymyślili że na Roku jest MPA i byście od 10 lat zmierzali w tym kierunku)
b.) Nie mówię nikomu i idę nową drogą życia ...

Ja nie mówię że mam SS zabiłem MM i Ghoula a dedów AS i MLW mam 20 bp w depo na roku które jest ukryte po zdobyciu water key (który wyławia się z wody) i otrzymaniu Golden Helma ... < Mam znacznie więcej ... 8o

Ale nie mówię że SoF Q nie istnieje ...

Kiedyś odkryłem sporo na temat SoF w pewnej bibliotece na Mainie :D

Ale nie chce mi się tego tu pisać ... mam nadzieje że za rok znowu tu wejdę i coś napisze ... Tym czasem! POWODZENIA!!!

Dindsuk
17-04-2008, 13:39
A Game Moderator (Game Master)

XDDDDDDD
a poza tym to nic ciekawego, co by pomoglo nie napisales ;/

Prezydent_czuwa
20-04-2008, 12:48
17:04 Wesoly Rookstayer [107]: chyba napisze posta w tamtym temacie o tamtych zagadkach bo mnie juz denerwuja
17:04 Sunrise [102]: i was hacked RLY
17:04 Wesoly Rookstayer [107]: wez to jakis noob jest
17:04 Wesoly Rookstayer [107]: nie dawaj mu kasy
17:04 Sir Mafjozo [103]: ale sie przymknie
17:04 Wesoly Rookstayer [107]: no dobra
17:04 Sunrise [102]: thx sir mafjozo
17:04 Sunrise [102]: PLX 300 GP I WAS HACKED
17:04 Sir Mafjozo [103]: OMFG.
17:04 Wesoly Rookstayer [107]: lol