PDA

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

vns.rlz
13-05-2007, 19:11
Mnie zastanawiaja Piecyki "Oven" kto by ich uzywal na mino hell albo na bear roomie, tak samo z mlekiem co sie respi na bear roomie i Bochenkami Chleba na mino hell.

Wiechoss
13-05-2007, 21:51
nom fajnie bardzo fajnie

Nastepny ktory mysli ze na tym forum chodzi o liczbe postow --_--
kazdy jego dzisiejszy post wyglada tak samo ... zal.freehost.pl

http://img19.imageshack.us/img19/9234/masterhr5.jpg (http://imageshack.us)

@topic
motyw z jakims itemem w bp bardzo mnie zaciekawil bedzie trzeba to wyprubowac ;)

Powroce do tego rata,moim zdaniem da sie go zlurowac na gore z schodow, poniewaz jak gralem ,ktoregos dnia na swoim swiecie na asterze w tam gdzie jest archer i mino mage na dole tam gdzie sa trole, jak wiecie ze do nich shodzi sie po schodach w dol,ja sobie skilluje knightem na trolach kolo schodow, a tu przychodzi koles i wyciaga mino maga na gore i mnie koles zblokowal i dedlem <killer> >>>>>NIE LICZY SIE ILOSC TYLKO JAKOSC>>>>>
Nie wiem czy wiesz ale jest okrezna droga z drabinka a przez drabinke moza ropowac xD

Vantar
13-05-2007, 23:24
Moim zdaniem ten spike sword musisz zdobyc dla npc ktoremu go ukradziono<<czyli zwinieto ukradkiem>>moze nie chodzi o te wszystkie nie potrzebne tematy o tym samym...Logicznie trzeba ujac to ze ten spike sword nie lezy tylko na ozdoby na tym rooku, a po co by mial sie znajdowac np na tej wyspie, a tez znikanie to jeszcze nie koniec radzilbym wam poszukac dalej tych miejsc co moga dac wiele do myslenia.. << ale on wcale nie znika hehhehhe >> pewne miejsca ale tylko sa to ploty wyssane z paluszka dzidziuśka :( No comments

Skwara666
14-05-2007, 16:23
mowi sie ze rozwiazanie tej zagadki "mamy" pod nosem
tylko co to jest?moze to cipfried? trzeba go odpowiednio zagadac moze cos wysteka. trzeba by popytac npc o wydarzeniach z przeszlosci rooka historii dallheima. nie wiecie moze czy jakis z npc jest jego friend(z wyjatkiem jego zonki Amber) i dlaczego maze of fury jest zasypane. moze to mino zasypaly ten tunel albo zlodziej spika zeby ukryc dzwignie lub droge do spika. a odnosnie dzwigni w goblin hell nie mozna jej ruszyc bo pewnie obiekt ktory ona udostenia jest zasypany tymi skalami(pewnie to hole ) mysle ze ta dzwignia i wajcha z chaty toma sa powiazane ze soba. widzieliscie kiedys posazek goblina ktory pojawia sie w srodku miasta moze dzwigienke mozna poruszyc tylko wtedy gdy jest ten posazek???

Tom The Tanner
14-05-2007, 18:10
Ten posążek pojawia się u Toma, w mieście dla Facc. Za ladą, u bankiera w Trade Room reset serva nie czyści itemków i ludzie złej woli powrzucali tam pełno tych posągów oraz garnków. Fajnie mają na na chacie, nie? Na niektórych servach może dojść do sytuacji, w której za ladą będzie z 6 kamiennych goblinów, a wtedy 10 tematów na forum z pytaniem "Mamoooo, skond moge sobjie zalatwic takie cuuuuuś i czemu tak duzioooooo??" gwarantowane.

Ten posąg jest też <chibaa> w części dla Pacc, na pewnym queście.

Vial

Bartezia
14-05-2007, 18:32
mowi sie ze rozwiazanie tej zagadki "mamy" pod nosem
tylko co to jest?moze to cipfried? trzeba go odpowiednio zagadac moze cos wysteka. trzeba by popytac npc o wydarzeniach z przeszlosci rooka historii dallheima. nie wiecie moze czy jakis z npc jest jego friend(z wyjatkiem jego zonki Amber)

Wy byście sie tylko pytali tych NPC! :baby: A moze tak pojsc do bilblioteczki do Seymoura i przetlumaczyc sobie ksiazki i poczytac? Tam napewno cos nie coś pisze... Ja akurat wziałem książke ktora znajduje sie na stoliku tam na minosach przy magu i ja sobie przeczytalem.... Ciekawe rzeczy tam są napisane. Tak mniej wiecej bylo ze mino mag sie nie boi ludzi tylko ich liczebności i jakiegos mistic VORTEX? Z angielskiego to jest wir... Niewiem oco tu chodzi z tym wirem... Moim zdaniem jak pomyslimy nad tym to bedzie krok ku temu by odwiedzic mino maga. (ah przeczytajcie te ksiazke) ;)

Scobel
14-05-2007, 18:38
Wy byście sie tylko pytali tych NPC! :baby: A moze tak pojsc do bilblioteczki do Seymoura i przetlumaczyc sobie ksiazki i poczytac? Tam napewno cos nie coś pisze... Ja akurat wziałem książke ktora znajduje sie na stoliku tam na minosach przy magu i ja sobie przeczytalem.... Ciekawe rzeczy tam są napisane. Tak mniej wiecej bylo ze mino mag sie nie boi ludzi tylko ich liczebności i jakiegos mistic VORTEX? Z angielskiego to jest wir... Niewiem oco tu chodzi z tym wirem... Moim zdaniem jak pomyslimy nad tym to bedzie krok ku temu by odwiedzic mino maga. (ah przeczytajcie te ksiazke) ;)

Hmm a wiesz ze sa juz tlumaczenia dostepne na tibia.pl. No a przede wszystkim czy tak naprawde wiedza ksiazkowa wiele zmieni ... ?? Wedle mnie nie ...

Bartezia
14-05-2007, 18:53
Dobra wiec zacznijmy kopać kilofem caly rook :baby: Tylko podzielmy sie kto jaka czesc kopie zeby bylo szybciej ;)

vns.rlz
14-05-2007, 19:15
Dobra wiec zacznijmy kopać kilofem caly rook :baby: Tylko podzielmy sie kto jaka czesc kopie zeby bylo szybciej ;)

juz byl pewnie.
Gdzies czytalem ze klucz do drzwi do questow zawsze znajduje sie blisko tego questu.
Przykład Klucz do Bear Rooma. Ale tutaj moze byc inaczej.
Chodz ja trzymam sie swojej teorii ze do pokoju z mino magiem mozna wejsc z innego pomieszczenia ( innego tp ), a tp który sie znajduje u mino maga służy do wyjscia .

Bartezia
14-05-2007, 19:23
juz byl pewnie.
Gdzies czytalem ze klucz do drzwi do questow zawsze znajduje sie blisko tego questu.
Przykład Klucz do Bear Rooma. Ale tutaj moze byc inaczej.
Chodz ja trzymam sie swojej teorii ze do pokoju z mino magiem mozna wejsc z innego pomieszczenia ( innego tp ), a tp który sie znajduje u mino maga służy do wyjscia .

Mozna cos poszukac tam.... poszperać.... Np.klucz mozna tez zdobyć klikając na coś B)
A ten tp u mino maga to jest do MINTWALIN!:)

Nethalis
14-05-2007, 19:38
@Up

Do mintwalin. Hmm..... To znaczy ze jakbym wszedl to bymbyl pierwsza postacia na mainie bez profesji. I jakbym padl to by mnie odrodzilo na rookgardzie. Poprosil bym kumpli by mi dali najlepsze eq jakie maja i z powrotem na rookgard a potem cyna.

Scobel
14-05-2007, 20:07
@Up

Do mintwalin. Hmm..... To znaczy ze jakbym wszedl to bymbyl pierwsza postacia na mainie bez profesji. I jakbym padl to by mnie odrodzilo na rookgardzie. Poprosil bym kumpli by mi dali najlepsze eq jakie maja i z powrotem na rookgard a potem cyna.

Tak ale sa pewne ALE. Wracajac na ROOK jest skrypt ktory wywala cala twoja zawartosc eq/loot/bp w przestrzen kosmiczna a ty ladujesz na rooku w podstawowym eq-takim jak zakaldasz acc. No i next "Najpierw trza tam wejsc"... a ze ow TP prowadzi/laczy rook i main to kazdy wie.

Nethalis
14-05-2007, 20:35
@Ten skrypt dotyczy sie zapewne osob ktore maja profesje, a jezeli nie masz? A i jeszcze jedno. Troche dziwne to by bylo , ze jestes na mainie bez profesji

Pan Klocek
14-05-2007, 20:50

A ja z uporem maniaka będę to ciągle mówił "BYŁO"!

Po każdym updacie chodzę z pickiem i przekopuje rook. Ten quest jest czymś więcej niż tylko jakimś pick hole'm.

Bartezia
14-05-2007, 21:06
A moim zdaniem jak wejdziesz w ten TP to zostajesz mieszkańcem MINTWALIN! 8o

Pan Klocek
14-05-2007, 21:24

Książka z minohell byłą analizowana pierdyliard razy chyba już. Książki z biblioteki znam już prawie na pamięć. Vortex to jeden z teleportów znajdujący się na rooku. Jeden u mino maga a drugi w Świątyni w mieście.

krzysiek12
15-05-2007, 13:46
przegladalem sobie youtube i znalazlem filmik z mino magiem jednak mozna tam sie dostac

http://youtube.com/watch?v=88dKny1yL10&mode=related&search=

Shinodin Barthez
15-05-2007, 13:51
Krzysiek mam do ciebie pytanie ...wiesz ile jest kropel wody w oceanie ?? nie ? szkoda...bo tyle razy ktoś dawał ten filmik i sie jarał że mino mag padł na rooku ...ale co tam :/

Hakuoh
15-05-2007, 14:17
przegladalem sobie youtube i znalazlem filmik z mino magiem jednak mozna tam sie dostac

http://youtube.com/watch?v=88dKny1yL10&mode=related&search=
Pora obalić ten filmik.
Z niesmaczeniem oglądałem to. Z ognia po 37... Apprentice Sheng więcej pierdyknie.
Fragment filmiku
http://img147.imageshack.us/img147/8099/beztytu322uvk7.png (http://imageshack.us)

Zauważcie, że czegoś brakuje. A oto SS z Tibia.pl (Tibia Earth)

http://img329.imageshack.us/img329/1779/beztytu322u2rp6.png (http://imageshack.us)

Dochodzę do jednego wniosku: OTS.

PS - jeśli oglądacie to, zwróćcie uwagę na Mino Maga. Od kiedy chodzi na ukos i od kiedy, jeśli MM stoi w kącie, to może uciec od podchodzącej osoby?

miszko77
15-05-2007, 14:28
Pomyslowy jestes :P Dobre spostrzezenia

Nethalis
15-05-2007, 15:58
Co do tego filmiku. Podobno w tym pomieszczeniu sa beczki (tak slyszalem) jakos na tibia.pl w tibian earth nie ma ich uwzglednionych to skad moga wiedziec( ci co robili tibian earth) ze w tamtym miejscu jest lozko. Ale pomimotego sadze, ze ten film jest z otsa.

Tasker
15-05-2007, 16:39
A moim zdaniem jak wejdziesz w ten TP to zostajesz mieszkańcem MINTWALIN! 8o
a moim zdaniem urodziłeś się bez mózgu. Przecież to jasne ze niezostaniesz mieszkańcem miasta w którym każdy mieszkaniec Cie atakuje:baby: .

@down

no w sumie moze...

Scobel
15-05-2007, 17:24
a moim zdaniem urodziłeś się bez mózgu. Przecież to jasne ze niezostaniesz mieszkańcem miasta w którym każdy mieszkaniec Cie atakuje:baby: .

Wiesz jak by trzyma csie twej tezy lub jego to bym wybral jego, chodz jak wiadomo obie sa nie realne. Ale jak juz zaznaczyles kazdy mieszkaniec miast aatakuje obcego, czyli jak zostajesz jego miezkancem cala armia jest z toba a nie przeciw :)

Michoss
15-05-2007, 17:29
@Nethalis
TibiCam rejestruje również wyższe i niższe poziomy. A beczka nie jest tam uwzględniona, bo żaden ruchomy item nie jest uwzględniony. (chyba) Tylko skrzynki questowe.

@down
Mwachachaichasiasiasiaujujujihihihihi...Naskarrze na cjebje

Tom The Tanner
15-05-2007, 17:45
Co do tego filmiku. Podobno w tym pomieszczeniu sa beczki (tak slyszalem) jakos na tibia.pl w tibian earth nie ma ich uwzglednionych to skad moga wiedziec( ci co robili tibian earth) ze w tamtym miejscu jest lozko. Ale pomimotego sadze, ze ten film jest z otsa.

Jest taki program jak X - Ray. Włączasz, konfigurujesz i prześwietla Ci podłogę. Nikomu nie mów, że ja Ci mówiłem.

Edit!

Bida w kraju. Tylko jakieś stare łóżko, parę lampek i jakiś chlebak w prawym, dolnym rogu komnaty.

Vial

Nethalis
15-05-2007, 18:23
To gdzie sa skrzynki?

Qapek
16-05-2007, 19:48
ee, jak dla mnie to pod tymi punktami na których trzeba stanąć płynie podziemna rzeka, po stąpnięciu na pierwszy punkt blokuje się przepływ
wody, a stając na drugim odblokowywuje się go tworząc ogromną falę
zmywającą spikesworda do morza i gaszącą ognie(czyli teoria pewnego urzytkownika forum którego niku nie pamiętam), potem wystarczy wyłowić SS
z wody koło wysepki. morze to ma być to " rozwiązanie pod nosem"...

@down:
widziałem wiele rzeczy które znikają/dzieją się niemagicznie mimo że były na nich gwiazdki.
a ognie, jeśli fala "przeszła" szybko przez wyspe, to wcale ich nie musiała gasić
(pamiętam jak miałem 7 lat i koło mojej działki zapalił sie las, wtedy chciałem tam pobiec ze słoikiem wody i ugasić porzar:D) .zresztą widzisz że i tak ledwie się palą

Drangir
16-05-2007, 21:19
"morze" to nie jest rozwiązanie. On znika "magicznie". wystarczy polukać na gwiazdki :D a ognie w ogóle by zgasły. a właściwie to popróbuj :P powodzenia B) szczęścia życzę

Michoss
17-05-2007, 17:12
@Quapek
To moja :)
Cieszę się że choć niektórzy zwracają uwagę na moje wypowiedzi xP
@up
spam
@upup
Taa, a co miało się pojawiać? Eksplozja? Czy trucizna?

A zresztą, przy szybkim wystrzale wody pod ciśnieniem (bo tak to raczej by wyglądało) woda nie ma prawa zgasić całkowicie ognia. Podpal stos suchych gałęzi, a potem chlapnij na nie na jednym poziomie z węża ogrodowego. I co? w tym miejscu ogień zgaśnie a wyżej/niżej będzie się dalej palić.

Yoyo94
21-05-2007, 17:25
Jezu ale mi cię żal MeveriC. Spike Sword Można zdobyc. Po co CipSoft Mialo sie trudzic nad jakimis respowiskami ktore sa ukryte ???. Przeciez mogli pozostac przy tych slabyh potworach i tyle. Ale nie... Tibia to jedna wielka zagdadka!!!
Ona jeszcze nie raz zdziwi graczy. Są ponoc plotki ze Sunrise (rooksteyer 100 lvl ) ma spike sworda. i wcale bym sie nie zdziwil gdyby byla to prawda. Ma rownierz scale armor i brass legi. Mowiono ze sie tym chwalil. Rooksteyerzy nie sa po to by sie tylko trudzic :/ Oni szukaja nowych rzeczy, questow i respowisk. Odpowiedz tylko na pytanie MeveriC. Ile jest drzwi w Tibi do ktorych nie ma kluczy, a za nimi lezy skrzynka ??? Mowie wam. Jezeli mowisz MeveriC ze po co sie meczyc to dla przykladu podam POI. To nie jest trudny quest ??? Gdyby nie Test Server Login to H*JA. Nikt by nie wiedzial jak to zrobic i gdzie on jest !!!
Dlaczego sa itemy ktorych nie mozemy zobyc?! Alez na pewno sa tylko gdzie ???
Dlatego mowie wam ze jeszcze nie jedno sie trafi w tibi. Spike sword na pewno da sie zdobyc jezeli znika !!! A tak dla przykladu to ktos cos mowil ze mino maga nie da sie uwolic :/ Jak to nie???!!! A filmik 2 rooksteyerow ktorzy nagrali filmik i pokonali go bez problemu ??? Jezeli spike sword znika to na pewno da sie go zdobyc...

Drangir
21-05-2007, 20:17
A JA mam EMpeA!!1! na roku i wale z fir suoprda we minos! i mi wypatł posion sztuylet ale dalem koledze bo dał mi marhewke!!

po pierwsze twój post nic nie wnosi. po drugie Sunrise(tak, wiem że ma 100lvl, wiem) nie ma SoVa. a po trzecie nie pisz podwójnych postów.
a dwaj rookstayerzy nagrali swój chwalebny czyn na OTS'ie

QbaRy
27-05-2007, 14:18
A ja w wieży trolli znalazlel scroll'a, a na nim bylo napisane :"Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us."
Przekladajac na angielski znaczy to mniej wiecej: Ukradziono dużo stuffu z ludzkiego miasta. Ale nigdy nas nie znajda

dartra111
27-05-2007, 16:13
Zakladalem wczoraj nowa postac, i akurat napotkalem osobe ktora gra 3 lata w tibię i miała rokstayera.

Podobno zabiła (bo to baba :P) ghoula i wypadł jej scale armor. dzis sie jej zapytam o szczegoly, ale pewno klamie :P

Emil1
27-05-2007, 20:59
Mam małą prośbę. Bo nie będe czytał tematu 179 stron zrozumcie. I w związku z tym mam pytanie dotyczące tych pkt. Czy jak znika spike sword to dzieje się coś jeszcze poza tym?? I jak odkryli te punkty? Było coś o nich napisane??

Irwin546
27-05-2007, 21:27
Co ja słyszałem....
A ja słyszałem że MinoMag schował się w swoim pokoiku i próbował zrobić portal. Niestety coś nawaliło i portal się zaciął. MinoMag zamkną drzwi pragnąc uchronić się przed ludźmi. Nie mógł wezwać posiłków, ale także nie mógł wyjść nienarażając się na śmierć, dlatego został tam gdzie był i do dziś próbuje otworzyć portal. Kto wie moze pewnego dnia Cipy postanowią zaskoczyć graczy i otworzą portal :) Może Minosy znów powrócą do chwały na rooku? Może wtedy wedrzemy się do MM i zabierzemy mu spike-a?
No cóż to tylko to co złożyłem. I słyszałem.

Gizmus
27-05-2007, 23:16
Było coś o drzwiach do MinoMaga ze nieda sie ich otworzyc zadnym z kluczów wytopionych w blasku ksiezyca krainy elfow lub ciemnosciach kopalni krasnoludow.. - cos takiego. Było ze magia je stworzyła i magia moze otworzyc (ciekawie to sobie ten MinoMag wymyslil bo na rooko nie ma magii
A może tu co pisze że magią sie da otworzyć to moze kiedyś wprowadzą taki czar na otwieranie drzwi...
NIE SMIAC KAZDA HIPOTEZA JEST DOBRA :D LUB WAZNA :D
P.S.
Czy ktos gra na Antice rookslayerem jesli tak to piszcie do mnie na PW albo GG: 5023875
Moze rozwiklamy to razem...
///Pozdrawiam Gremlin

Hakuoh
28-05-2007, 16:25
A może tu co pisze że magią sie da otworzyć to moze kiedyś wprowadzą taki czar na otwieranie drzwi...
NIE SMIAC KAZDA HIPOTEZA JEST DOBRA :D LUB WAZNA :D
P.S.
Czy ktos gra na Antice rookslayerem jesli tak to piszcie do mnie na PW albo GG: 5023875
Moze rozwiklamy to razem...
///Pozdrawiam GremlinOtwieranie drzwi magią...
Ta hipoteza jest jednak na tak niskim poziomie, jak frekwencja referendum w Augustowie.
@down
Wybacz.

Ribery
29-05-2007, 14:36
Otwieranie drzwi magią...
Ta hipoteza jest jednak na tak niskim poziomie, jak frekfencja referendum w Augustowie.

Przesadnie mówiąc twoja ortografia jest na tak wysokim poziomie jak nasza orange ekstraklasa.
Czepiam się.
Koniec OT

Drangir
30-05-2007, 15:38
zachęta żeby pójść na main? no, naprawdę udał im się ten trik! właśnie dzięki SSowi tyle osób przechodzi na main! właśnie tak! i wogle przez niego nikt nie zostaje na rookgardzie bo wyskakuje z wysepki i sieka zwiedzających :O

Wesnoth
01-06-2007, 22:13
Nie wiem czy ktos o tym pisał bo nie mam siły czytać stu stron.No więc na poczatku tematu było zeby zlurowac rata no ale jak wiadomo rata niegdzie nie ma a nawte gdyby był zniknoł by na 2 piętrze.Ale chyba nikt nie wpadł na to,że jest boss ratów Munster.Jak wiadomo na bossy nie działa anty luring więc można go lurować gdzie się chce.Tylko nie wiem gdzie on się respi podczas ataku.To tyle xD.Nie wiem czy to było no ale wolałem napisać

Pozdrawiam
Wesnoth

Valisha
01-06-2007, 22:59
@up
Munster respi się na samym dole tej jaskini, co została dodana w tym update (jak sie idzie z miasta na południowy-wschód wyspy).
I nie można go zlurować, bo nie da się go wepchnąć na schody (tam gdzie jest bramka 2lvl). :p

@topic
Te drzwi podobno otworzy tylko magia.. Więc jakby ktoś miał chara na mainie z czarami i by go zrokować? A potem gdy sie na rooku wbije odpowiedni lvl przed drzwiami MM powie sie jakiś czar może by się otworzyły.. :p Pomyślałam tak, bo ktoś kiedyś napisał że po zrokowaniu wszystkie czary zostają, ale nie jestem pewna :P

Wesnoth
01-06-2007, 23:23
Aha no cóż wkażdym bądź razie prubowałem i w cale nie głupiom rzecz wymyśliłem hehe.No i co do tych czarów to one zostają tylko nie możesz ich używać ;P.No ale kto wie może w jakiś tajemniczy sposób gdy podejdziemy do drzwi i powiemy 'exori vis' drzwi wybuchną i staniemy twarzą w twarz z Mino Mag'iem? Hehe

Pozdrawiam
Wesnoth

Scross'Rooker
01-06-2007, 23:29
Zobaczcie, na co zszedł ten temat, niegdyś gadaliśmy tu o rozwiązaniu, tradycyjnym myśleniu. Rozwiązaniem było dowiedzieć się jak najwięcej pomyśleć, z sensem a na końcu wysunąć teorię. Teraz 50 osób powtarza jedno np. Otwórz drzwi runką, albo zlooruj Munstera gdzieś (Gdzie?!Nie wiem, jak widzę 50 takich samych postów pod rząd nie czytam ich). Zaczęliśmy od Książek docieramy przez Magię, co będzie następne ubij cały respawn mino hell z fista?, a potem wyrzuć 100k na wysepkę z SS'em?
Ludzie zastanówcie się.X(

Wesnoth
01-06-2007, 23:40
Masz racje.Odkąd nie ma Stonogi to tu się nic nie dzieje...jak zacząłem czytać ten temat to byłem ciekawy co wie a tu na 20+ stronie nagle nic nie pisze.Zaskoczyło mnie to aż mi się nie chce tego czytać.A o Munsterze napisałem bo tak jak już mówiłem nie chce mi się czytać 200 stron żeby sprawdzić czy ktoś już nie raczył tego zrobić.A zresztą jak widzę co niektórzy piszą to naprawdę cud gdyby ktoś wpadł na to, że na bossa nie działa anty luring.

Pozdrawiam
Wesnoth

Scross'Rooker
01-06-2007, 23:46
Jak to napisał TtT, stonoga nie żyje... No właściwie żyje tylko ma rozdwojenie jaźni, i nazywa się hmmm. Tom The Tanner! Ludzie, on napisał tylko przetłumaczone książki. Mimo to serdecznie mu dziękuję.

Pan Klocek
01-06-2007, 23:51
Jak to napisał TtT, stonoga nie żyje... No właściwie żyje tylko ma rozdwojenie jaźni, i nazywa się hmmm. Tom The Tanner! Ludzie, on napisał tylko przetłumaczone książki. Mimo to serdecznie mu dziękuję.

A jednak Stonoga nie żyje. Tom to całkiem inna osoba. Wydzieracie się (ty i ten kolo powyżej) że o niczym tu nie gadamy tylko o jakiś niestworzonych rzeczach. A przepraszam bardzo o czym takim wielkim i ważnym wy mówicie?

Samo znikanie Spika powinno dać do myślenia. W rozwiązaniu zagadek na rooku ciężko kierować się czystą logiką!

EDIT
@DOWN
Proszę tylko bez tych "szanownych". Jestem tak samo "szanowny" jak i ty czy reszta forum :)
A to co ja obaliłem to przeszłość. Mowicz zrobił to w ogóle bez eq. Więc jemu należą się laury!

Scross'Rooker
01-06-2007, 23:58
Nie chce się spierać ale masz racje, przez takie osoby jak ja i ten powyżej nic się nie dzieje, natomiast lepsze to niż bycie noobem, i pisanie kasowanego spamu.
Ty szanowny Panie Klocku;), obaliłeś legendę z Minoskiem na górce, a mimo to ludzie i tak w to wierzą, zastanów się, czy wogóle warto coś udowadniać.
PS: Też się zastanowie.

Uwaga:
czy to nie dziwne
http://img71.imageshack.us/my.php?image=mmja8.jpg
lewy górny róg stos beczek, o co w tym chodzi?

Laiden-eN
02-06-2007, 18:23
@up

gdybym nie był rookfanem powiedział bym że ktoś tam był lecz już od dawna
się zastanawiam nad zagadką mino maga i sądzę że albo te przedmioty zostały tam wysłane teleportem nieznajomego pochodzenia albo knightmare/GM zrobił
wam niezły kawał żebyście dalej grali na roku i szukali czegoś czego niema
lecz wysoce prawdopodobne jest że jednak jest (prawie jak szukanie UFO)
czyli robili to co robi każdy rookstayer...

i mam jeszcze do ciebie pytanie.
czy masz screena z tego miejsca powyżej (czyli obok pieca)?
z tamtego miejsca by chyba było lepiej te skrzynki widać.

Drangir
02-06-2007, 18:51
Minomage przesuwa skrzynki i przez [przypadek tak ustawił. Mit obalony :)

Scross'Rooker
02-06-2007, 22:09
Być może dzisiaj dam wam, tego screena, o ile jakieś noobki nie będą trapować.
Według mnie one albo tam cały czas stoją, zresztą zobacze zaraz po save serwera. Jeżeli nie będą tam stały to albo mino przesuwał je albo poprostu ktoś tam był albo GM/Kinghmare sie bawi.

Ad@mo
03-06-2007, 09:45
Wiecie co? Zaczyna sie robic coraz ciekawiej :] Kto wie moze polacy jako pierwsi w historii tibii rozwiaza ta odwieczna "rookowa" zagadke :):flaga_pl: I byc moze wy sie do tego przyczynicie...

limak2406
03-06-2007, 12:56
Zle zrozumiales stonoga :P

15:02 Seymour: A humble monk with healing powers, and a pupil of the great Quentin himself.

co znaczy : SKromny Mnich z leczniczymi mocami (:P) i uczen wielkiego Quentinego. Nie jest to stowarzyszenie tylko mnich, ktory jest odpowiedzialny z swiatynie w Thais.

<edit> Znalazlem scrolla, ktorego szukalem od kilku dni:
Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us.

puioouiouiiuooo-iytpoiu0-y[rpi]topiphgou=opryioty90u-0eit9yu-ry0ot

ta druga czesc to chyba ktos dopisal...
aLe moze ? :P

<edit2>
Zawsze ten scroll znajdywalem u trolli na gorce, ale ostatnie nawet godzine po ss (troche duzo) nie moglem znalesc go tam,ale znalazlem w minohell. Czyli jest mozliwe (nikla szansaa:P) ze to nie trolle cos ukradly, ale cos innego,i to cos sie gdzies ukrywa. Moze gdzies jest jakas ukryta kryjowka jakichs orkow/mino/trolli ? Cool :D

WIEM!! pRZEKSZTAŁCIŁEM TEKST : Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us

How stool match stuff from hamutown.
But never will found use.

tlumaczenie:
Jak rzeczy meczu stołka od hamutown.
Ale nigdy nie założą użycia.

nie wiem czy to coś da ale....

Ribery
03-06-2007, 13:06
WIEM!! pRZEKSZTAŁCIŁEM TEKST : Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us

How stool match stuff from hamutown.
But never will found use.

:confused:

Raczej, But never will found us. - Nigdy nie znajdą nas.

uplink
03-06-2007, 13:57
Ja też od jakiegoś czasu interesuje się MM i spike swordem. Co do sworda wiem jak go wydostać z tej małej wysepki, ale jeden problem po wydostaniu go znika...I nigdzie go nie ma!!!

Scross'Rooker
03-06-2007, 15:11
Brawo Uplink! Jesteś drugim Kolumbem czyt. Odkryłeś amerykę. Większość rookstayerów wie jak sprawić aby SS zniknął od paru miechów.
Jeszcze raz gratuluje spostrzegawczości.
Przebiłeś infem tekst:
I kill you on main! Do Obiego w dodatku na non-PvP.

Drangir
03-06-2007, 20:30
scroll z wieży trolli:

zapralismy duszo żeczy z ludzkowiochy nikdy naz nie snajdom

Scross'Rooker
03-06-2007, 22:41
Hmm... Moim zdaniem ten skorll nic nie znaczy, ale takie rzeczy jak Orkowy to przydatna rzecz. Wiele jest książek, jednak ludzie nie traktują wszystkich na poważnie.
@up: Przełóż to na język polski.

Tom The Tanner
04-06-2007, 15:17
Tłumaczenie macie w pewnym dziale. na stronie głównej T.pl, albo w Bibliotece Rookgaardu... mam nadzieję, że nie zaczniecie tego wszystkiego jeszcze raz tłumaczyć.

Vial

Ribery
04-06-2007, 20:37
Wpadłem na pewien pomysł. Jeżeli już taki był to proszę nie komentować tylko powiedzieć że było już. A więc: Po wykonaniu questa z Salmonem otrzymujemy parę słów z słownika orkowego. Być może trzeba ich użyć w rozmowie z jakimś npc, tzn. pogadać z kimś po orkowemu. Może jest to druga część tego questa :confused: .

Tom The Tanner
04-06-2007, 21:02
Czy było, czy nie to nie wiem. Wiem tylko, że jest to sprawdzone i nie działa. Tylko NPC Blind Orc reaguje na te słowa, nikt inny.

Jeśli jest jakiś NPC o którym nie wiem, powiadomcie.

Vial

uplink
06-06-2007, 16:03
Skoro (podobno) drzwi od MM zostały zamknięte magią tak jak ktoś pisał trzeba też poszukać magii.Mój kolega ubił Apen Shenga(sry że żle napisałen nazwe) tego bossa mino.Wypadł z niego Magic Light Wand .Kombinowaliśmy z nim ale niestety bez skutku ;/.

Michoss
06-06-2007, 16:14
@up
Niech wsadzi MLW do ręki, gdzie miecz, zapali, i spróbuje otworzyć drzwi. Skoro Sheng jest uczniem Mino Maqa to musi mieć klucz, a to jedyna magiczna rzecz jaka z niego leci.

Rufus2309
06-06-2007, 16:54
Poprostu zalosny tekst jelopie

Valisha
06-06-2007, 17:07
@up
ty jesteś żałosny -.-

zakos
07-06-2007, 01:16
:cup::cup:A wiec<moja polonistka zawsze nas opierniczala jak ktos tak zdanie zaczynal>po krótkim przeglądzie tematu:
1)co do dzwigni u toma ;p polozcie wiadro na vialu i bedziecie mieli ten sam efekt wizualny 8o znam tibie 2 update wstecz i nie wiem jak to wygladalo wczesniej
2)moze nalezy ubic najpierw ghula z fista???:cup::cup::cup::cup::cup:
3) juz ponad rok minol odkad wszzystkimi racjonalnymi metodami dostepnymi nam graczom probowalem przywlaszczyc sobie spike ;p i dajcie se lepiej spokoj
4) dla mnie spike mm i ghoul to to samo co na mainie skarbiec w kazoo;p

cały ten temat to waste time:)

chociarz chetnie zobaczylbym spike sworda na rooku

z góry przepraszam za ort składnie itd miałem 2 z pisemnej matury bo ja matematyk;p pozdro

Patrykusss
07-06-2007, 07:45
Nie wiem czy to cos na coś się przyda ale jak chcialem robic copper shild poszedlem do hiacynta po live fluidy. Na ziemi znalazlem bialy klucz jak pujde do dp to napisze jaki ale zdziwilo mie to, ze na www.tibia.pl nie ma w dziale klucze tego klucza problem w tym ze teraz ten klucz jest na mainie :(

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=125490&highlight=light+shovel&page=3 chodzi o post Gendisa czy jakos tak on pisze ze wykopal tunel na roocka tylko chyba to sobie zmyslil

Pan Klocek
07-06-2007, 10:27
:cup::cup:A wiec<moja polonistka zawsze nas opierniczala jak ktos tak zdanie zaczynal>po krótkim przeglądzie tematu:
1)co do dzwigni u toma ;p polozcie wiadro na vialu i bedziecie mieli ten sam efekt wizualny 8o znam tibie 2 update wstecz i nie wiem jak to wygladalo wczesniej
2)moze nalezy ubic najpierw ghula z fista???:cup::cup::cup::cup::cup:
3) juz ponad rok minol odkad wszzystkimi racjonalnymi metodami dostepnymi nam graczom probowalem przywlaszczyc sobie spike ;p i dajcie se lepiej spokoj
4) dla mnie spike mm i ghoul to to samo co na mainie skarbiec w kazoo;p

cały ten temat to waste time:)

chociarz chetnie zobaczylbym spike sworda na rooku

z góry przepraszam za ort składnie itd miałem 2 z pisemnej matury bo ja matematyk;p pozdro

Matematyk? A takie pierdoły piszesz. Jaaaaaaaaaaasne.

@UP
Tak magical KLUCZ0R bo na rooku nie ma "białych" tak? Normalny klucz do akademii albo do katana room. Co ty tu przeżywasz.

Na Rooku były na maksa tylko 3 srebrne klucze. Akademia, Katana Room, i stary klucz do Bear Room.

Teraz widać brak moderatora tego działu, przydałby sie ktoś kto pozbył by się tych dzieci neo

Scross'Rooker
07-06-2007, 13:38
Ludzie dajcie sobie spokój, jeżeli wchodzicie na ten temat po to żeby powiedzieć, że coś jest nie do zdobycia. To w niczym nie pomaga, co do nazwy mojego posta.
Chyba odkryłem co kryje się w pokoju Mino Maga:
- Barrlel,
- Chest,
- Kilka stołów kamiennych,
- Łóżko,
- Crate,
- Stół drewniany, który widać z miejsca obok piecyka,
- MM:D
- i prawdopodobnie boxa,

Dla niedowiarków i zainteresowanych.

Hakuoh
07-06-2007, 23:28
@uo
Na botach się jedzie, co?

[...]
[...]

Nie uważasz, że to lekka przesada?

Valisha
08-06-2007, 00:11
1)co do dzwigni u toma ;p polozcie wiadro na vialu i bedziecie mieli ten sam efekt wizualny

a właśnie że sie mylisz :P
jak sie położy wiadro na vialu to viala nie widać

http://img126.imageshack.us/img126/1872/kopiabeztytuuvial2oo7.jpg

więc na pewno jest tam dźwignia ;P tylko jeszcze trzeba sie dowiedzieć do czego ;)

Scross'Rooker
08-06-2007, 13:36
Powiedz, mi gdzie jest ta przesada,? he
A bota dałem po to byście DOKŁADNIE WIDZIELI co tam jest itp.
Normalnie gram, na rozjaśnionym ekranie.

Skille
08-06-2007, 23:22
Dobra napisałem posta, ale sie wylogowałem bo zadługo go pisałem 15 minut. Już go niebęde pisać za dużo roboty. Mi się wydaje że:
Są dwa klucze do MM jeden ma Dailhelm a drugi Vegeroth czy jak mu tam.
Daihelm zostawił u MM spiked sword.
Vege czy jak mu tam ukradł ten sword i zrobił teleport do swojego pokoju u Toma.
Daihelm ze swojim kluczem otworzył drzwi bo chciał zobaczyć ten miecz, ale go nie było. Zobaczył teleport i się teleportował.
Zobaczył w skrzyni klucz do MM room i go wział, ale niezobaczył skrzyni która była ukryta pod skrzynią z keyem.
Kiedy dowiedział się że to zrobił Vegeczyjakmutam poprosił Hyacinta, żeby zmienił Vege wiecie oco chodzi w Ghoula. Tak zrobił.
Daihelm ukrył go za ścianą i schował jego ekwipunek viking helmet i katane w ciałach trupów różnych ludzi. Zamknął Ghoula za scianą.
Zakopał gdzieś klucz i szukaj go na konću świata.

To moje zdanie. Tak myśle. Jestem rookstayerem i gram na solerze i próbuje rozwiązać tą zagadke razem z inną osobą jak się czegoś dowiem napisze.

Michoss
08-06-2007, 23:35
VERNDOR DO K**** NEDZY NIE ISTNIEJE!
To był błąd w tłumaczeniu! Vendor znaczy kupiec! TO BYŁ BŁĄD!
Kiedy wy się tego nauczycie?!

Hakuoh
08-06-2007, 23:43
Zamknął Ghoula za scianą.Dallheim tego nie zrobił.

Drangir
09-06-2007, 09:47
Dzięki Michoss. tera moja kolej.

Ghoula zamknęli w ścianie trzej bohaterowie. To są ich groby -.-

Ribery
09-06-2007, 12:46
http://img243.imageshack.us/img243/8601/aaaaaaaaaaaaelm3.jpg

Czy ktos próbował wejść na tą górkę? Czy ktoś próbował rozkopać pickiem to?

EDIT: Zastanawia mnie jeszcze jedyna wskazówka od Cipów dotycząca zdobycia SS:
Only the humble may touch the Sword of Fury

Sprawdzałem humble w słowniku i padały takie określenia: uniżony, skromny, pokorny, niewielki. No to trochę dziwne mi się wydaje :P

Michoss
09-06-2007, 13:46
@up
NO BRAWOO, AMERYKE ODKRYŁEŚ!
Koleś temat "skromności" ciągnie się od 180 stron!

A co do górki-Czy widzisz żeby było coś wewnątrz górki? Komnata albo coś? Nie? TO PO HOOJA NA GÓRZE MA BYĆ ZEJŚCIE!

PS. Po takim ciemnym kamieniu nie można chodzić, tak samo jak nie mozna wchodzić po stromej ścianie (ani żadnej od północy i zachodu)

Ribery
09-06-2007, 14:19
@up

Kur.. zapytać się nie można,
myślisz że czytałem całe 180 stron? Czytałem może 30 i nie widziałem żadnego tematu skromności. Ciężko po prostu zwykłym pismem napisać "było" albo coś.

A co do górki-Czy widzisz żeby było coś wewnątrz górki? Komnata albo coś? Nie? TO PO HOOJA NA GÓRZE MA BYĆ ZEJŚCIE!

Nab plz. z takim podejściem w życiu nie zdobędziesz SS. A czy kurwa podajrzewałbyś że stanięcie na dówch polach oznaczać będzie że SS zniknie?
Może kurde po rozkopaniu czarnej dziury pokazał by się jakiś tp albo coś. Nie wszystko jest tylko białe i czarne.

Scross'Rooker
09-06-2007, 19:23
Ludzie, spojojnie, Ribery ja próbowałem wejść na większość taki górek, i nic, okrągłe zero więc, raczej nie ma takiego przejścia.
Skoro Benson, Bonecrusher i ten trzeci zamknęli Ghoula za ścianą, to czemu nie żyją?
Ale gdzie jest to napisane, że go zamknęli?
Jak ktoś się pyta, to chociaż mówicie normalnie a nie od razu.

Michoss
09-06-2007, 21:12
@up
Nigdzie nie jest. Ja sam uważam że jest wręcz przeciwnie, że ghoul to jeden z nich. Zaraz poszukam, to skopiuje mój stary tekst na ten temat.
@upup
Tak, bardziej bym się spodziewał że SS zniknie po stanięciu w 2ch miejscach, niż że po rozkopaniu często spotykanej ozdoby (stos kamieni-stone pile. Zejście na dół/pole do rozkopania to Loose stone pile (zapadnięty stos kamieni). Można to porównać do drzewa czy płotka) na górce na którą nie da się wejść, na podłodze po której nie da się chodzić, pojawi się teleport.

@Edit
W sprawie ghoula
Czas na moją bardzo ryzykowną teorie.

(...) Po pokonaniu smoka, Kendram stał się pyszny (nie, nie bardzo smaczny, tylko samolubny, podziwiający samego siebie). Pewnego razu, zapędził się w te okolice, a tak wierzący we własne siły, zaqczął walczyć z pająkami. Gdy te, zaczęły wygrywać, wezwał na pomoc swoich przyjaciół. Ci, początkowo, nie przybyli mu na pomoc, bo byli nań wściekli, jednak potem, gdy wołania ucichły, przerazili się i pobiegli pędem. Okazało się, że wojownik, próbując ucieczki wskoczył na stos kamieni, który zapadł się, i ten wpadł do dołu, gdzie pojąki go dobiły. Urbat i Polgan wskoczyli natychmiast, i rozpędzili pająki, a następnie próbowali przywrócić Kendrama do życia (zakładając, że jeden z nich mógłby być czarodziejem, mogliby to zrobić magią), jednak odniosło to odwrotny skutek. Kendram powstał, jedak nie był żywy. Nie był też martwy. Zabił swoich przyjaciół, a następnie zmęczony, upadł znowu. Gdy ludzie znaleźli trzy ciała, postanwoili użądzić pogrzeb. Nawet nie wyciągali ich z dołu. Poprostu zakopali otwór, i postawili tabliczki. Gdy światło słoneczne przestało wpadać do jaskini, Kendram powstał znowu. Był nieumarły, jednak miał jeszcze odrobine myśli. Zrozumiał co zrobił, i byłu mu żal, wykopał więc tunel, i zabrał ciała przyjaciół ze sobą. przedarł się do małej komnaty, pustej, gdzie jedynie udało mu się zbudować schody.Wskrzesił tam swoich przyjaciół, jednak zostali oni jedynie bezmyślnymi szkieletami. Postanowił on pozostać z nimi w tym miejscu. Niestety, niedługo zwykli mieszkańcy wyspy, dowiedzieli się o śmierci wojownika, wielkiego wojownika, i postanowili spenetrować grób. On, zaś niechciał do tego dopuścić. Pierwszych kilku, zabił odrazu, jednak znowu poczuł żal. Stworzył z nich takie same szkielety, jadnak bardzo go to zmęczyło. Z każdym zabitym tracił kawałek swego człowieczeństwa. Było ich jeszcze mnóstwo, a on coraz mniej był człowiekiem. "Setki poległych"-pomyślał pewnego razu-"wszystko to z mojego powodu". Ostatnim odruchem człowieka w nim, wypuścił ogromne robale do pilnowania tunelu, a potem w swojej jaskini zbudował mur. Zamknął w nim jedynie siebie i swoich przyjaciół, oraz jednego robaka. Dzwignie otwierającą drzwi ukrył pod słupem, poza komnatą, by już nigdy go nie skusiło by wyjść, a samego siebie, zamurował w bocznej jeszcze komnacie, by w razie wejścia kogoś tu, nikomu już nigdy nic nie zrobił...Nigdy...

Patrykkk
10-06-2007, 15:46
Patrick The Rookstayer: Hello
Amber: Oh hello, nice to see you Patrick The Rookstayer.
Patrick The Rookstayer: Dallheim
Amber: An extraordinary warrior. He's the first and last line of defense of Rookgaard.

Oto wlasnie rozmowa z Amber, ciekawe czemu akurat reaguje na Dallheim'a.

Ribery
10-06-2007, 17:07
Patrick The Rookstayer: Hello
Amber: Oh hello, nice to see you Patrick The Rookstayer.
Patrick The Rookstayer: Dallheim
Amber: An extraordinary warrior. He's the first and last line of defense of Rookgaard.

Oto wlasnie rozmowa z Amber, ciekawe czemu akurat reaguje na Dallheim'a.

Trudno jednak w tej zagadce dopatrywać się jakielkowiek wskazówki potrzebnej do zdobycia SS/uwolnienia MM.

Scross'Rooker
10-06-2007, 17:16
Ładna historia michoss, nie zdziwiłbym się gdyby była prawdziwa;]. A co do Patryka, o co chodzi?
Tam nie ma nic o żadnej z tajemnic, tylko jest wzmiana, o tym że Dallheim jest pierwszą i ostatnią linią obrony Rookgaardu.

Drangir
10-06-2007, 20:52
PRAWDOPODOBNIE było tak:

Dalheim był żoną Amber, ale Dalheim stracił swój miecz i posądził Amber o kradzież [...][...] rozwiedli się, ale to nie Amber była złodziejką. nie pamiętam większości z tej historii ale mniej więcej o to chodziło :p no bluzg plax :)

Michoss
10-06-2007, 21:00
Dalheim był żoną Amber
Dallheim też była kobietą!
Dallheim says: No nie róbcie z nas pederastów!

Plesnyy
10-06-2007, 21:24
@Odp dotyczaca 1 strony...

dla mnie to retrospekcja, koles wiesz?!

Hakuoh
11-06-2007, 01:20
@Drangir

W 85% twoja historia jest zmyślona.

@Patrykkk

Na to samo reaguje Cipfried, Seymour, Zerbrus, Billy (zastanawiająca wypowiedź), Lee'Delle, Obi (genialnie), Al Dee, Norma (to samo mówi, co Al Dee), Hyacinth i Willie.
Coś mnie zaciekawiło:
23:52 Eldryzif [41]: Hi
23:52 Eldryzif [41]: Job
23:52 Loui: I am a monk, collecting healing herbs.
23:52 Eldryzif [41]: Herbs
23:52 Loui: I was looking for some herbs as I foolishly entered this unholy hole.
O jakich leczniczych ziołach on gada?

Tom The Tanner
11-06-2007, 15:45
@Hakuoh,
Prosty mnich, hm... pustelnik (?) zbierał sobie zioło w pobliskiej jaskini. Pewnego dnia postanowił zrobić z niego pożytek i trud swej ciężkiej pracy wypalił w godzinę... potem, nieświadomy w jakim stanie jest, wszedł to jaskini. Od razu zaczął widzieć wielkie potwory zamiast królików! Uraz na psychice pozostał więc nawet teraz, gdy jego umysł jest trzeźwy, widzi te bestie... przypatrz mu się uważnie! Pod talią, pod gardą którą cały czas trzyma są żółte zacieki... to uryna! Biedak poszczał się w gacie ze strachu! Jednak to NPC, a CipSoft nie zezwala na transport NPC w miejsce, które by mu pomogło. Dla niedowiarków którzy nie mają pacc: http://images.tibia.pl/static/monsters/monk.gif

Vial

Drangir
11-06-2007, 16:47
:O jak miałem pacca nie widziałem... byłem zajęty wydobywaniem marchewek :/ a ja z nim rozmiawałem, ide zrobić prysznic.

Rav
14-06-2007, 16:09
Ludzie dajcie sobie spokój, jeżeli wchodzicie na ten temat po to żeby powiedzieć, że coś jest nie do zdobycia. To w niczym nie pomaga, co do nazwy mojego posta.
- Barrlel,
- Chest,
- Łóżko,
- Crate,
- Stół drewniany, który widać z miejsca obok piecyka,
- MM:D
- i prawdopodobnie boxa,

Dla niedowiarków i zainteresowanych.

kazdy kto ma napisany jakis bot z funkcjia up/dow moze sobie sprawdzic co tam jest w sumie nic konkretnego tyle ze 3x door i kazde na klucz najprawdopodobniej inny wnioskuje, a wiec troche roboty bylo by ze zrobieniem a na koncu jest teleport za ostatnimi drzwiami w samym MM roomie nie ma zadnego questa
a wiec sa 2 mozliwosci a nawet 3
#1 Po zabiciu MM i przejsciu w to moze nas teleportnac na ghoula i z tamtad dalsza wedrowka dalej w neiznane tereny
#2 Po zabiciu MM i wejsciu w tp dotarcie do jakiegos rooma w ktorym jest quest
#3 to wszystko to taka tylko tandeta jak i na majnie spotykana ma mozna powiedziec cieszyc oko i byc nie do zdobycia np: w tombie pod bagnami jest room w ktorym sa miedzy innymi takie itemki jak mls g helmet great shield ds legs i wiele innych ktorych nawet rare itemami nie mozna opisac ;)

nie wiem czy moj post cos dal ale chcialem pomoc wiec nie piszcze ze to zalosne co tu zawarlem chce pomoc.

Qapek
14-06-2007, 22:51
up: ten tp to pewnie taka sama ozdupka jak te na otaczające kilka słupów
na dachu pewnego budynku w ab;).

Uran of Aurea
15-06-2007, 13:05
11:21 You see a sign.
You read: Maze of fury

Maze - Labirynt, zrobić zament w głowie (komuś), zdezorientować
Fury - furia

Ten znak znajduje sie w cave ze szkieletami na terenie pacc. Nie wiem czy to coś da ale wątpie czy by stawiali taki znak bez potrzeby...

Drangir
15-06-2007, 14:09
Eech, wiem, wiemy :)
1/4 tematu o tym prawi :D (poza spamem, takim jak ten)

Rav
15-06-2007, 21:06
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5559
Ciekawe jakie to ludzie sobie w glowach historie wymyslaja ;] to odnosi sie zapewne do tego tematu tez wy tu sobie probujecie rozwiazac quest sposobow szukacie a tu nic nie wiadomo <>

fanroka
16-06-2007, 15:18
ok wiec zawsze chcialem napisac wam o tym co ja zauwazylem byc moze to jest zbedna pierdola byc moze w czyms wam sie to przyda, moze w czyms pomoge.
moj obrazek moze przedstawiac cos jakby dzwignie lub zupelnie czysty przypadek do niczego nie potrzebny :D

http://img112.imageshack.us/my.php?image=kamiennakamieniumm6.jpg

http://img402.imageshack.us/my.php?image=kamiennakamieniu2nu9.jpg

spowrotem kamienia nie mozemy wrzucic na swoje miejsce, ma duzo capa lecz mozna go wziac ze soba byc moze sie w czyms przyda, byc moze nie, moze za duzo kombinacji, juz by z tym bylo bo czytalem wczesniejsze wypowiedzi i pisaliscie tam ze qest jest "latwy", czy ze "szukacie wszedzie a odpowiedz macie tuz pod nosem" cos takiego. Dodalem wam te 2 zdjecia z mysla ze moga wam sie przydac, sam nie jestem rookstayerem, ale interesuje sie tym tematem i podziwiam was za to, mam nadzieje ze uda wam sie rozwiazac ta zagadke pozdro ;]
ps. zdjec byc moze nie widac za dobrze ale to moja wina gdyz nie uzywam zadnych forum aktywnie, tylko czytam, takze nie miejcie do mnei pretensji (czytalem temat jak robic zdjecia ale... coz nie kazdy przyswaja sobei to latwo :D) po nacisneiciu na obrazek powinien sie powiekszyc

ps2. czytalem tez ze bawicie sie w win hexie moze po przesunieciu tego kamienia zauwazycie ze jakies scrypty sie zmieniaja albo cos no nic
pzdro 2 :P

Hakuoh
16-06-2007, 15:59
To jest to samo co dead wolf koło wieży waspów, więc sądze, że to nie ma nic wspólnego z jakimiś kryptami.

fanroka
16-06-2007, 16:49
To jest to samo co dead wolf koło wieży waspów, więc sądze, że to nie ma nic wspólnego z jakimiś kryptami.

dead wolf sobie lezy a ten kamien mozna zdjac i wziac ze soba no nie wiem dalem to dla ludzi ktorzy sie tym zajmuja zeby to sobie na spokojnie sprawdzili
a o jakie krypty ci chodzi ja mialem na mysli SKRYPTY przez S na poczatku ktore sie z mieniaja w programie win hex jak cos zmienisz w tibi itp.
pozdrawiam :D

danubiarookstayer
16-06-2007, 21:44
lól moj pierwszy post na tym forum...

Ej,mam takie woontpiliwosci czy slepy ork naprawde jest slepy...
oto kilka dowodow (a wlasciwie to 2):

po1: po co slepemu kowadlo (pojdzcie na wieze i zobaczcie)??zeby mu palce trzeba bylo sabrem amputowac ;]??moze on byl spearmanem i se oczy powykluwal czy cos a kowadla mu nie zabrali bo u orkow niema komornikow

po 2: powiedzcie do niego charach i pobiegajcie,odwraca glowe :0

__________________________________________________ __________________

szkoda ze niewiadmo jak jest po orkowemu brass bo brass shield to donga:/ wtedy brassa mozna by bylo kupic u blinda(wg mnie i tak jakos mozna xD,jedyne 450gp i sprzedawac za 10k)

Ribery
17-06-2007, 10:54
wtedy brassa mozna by bylo kupic u blinda(wg mnie i tak jakos mozna xD,jedyne 450gp i sprzedawac za 10k)

Jeśłi już ktoś by miał to by go nie sprzedał, a jak już to nie za 10k tylko dużo dużo więcej.

Shana
17-06-2007, 11:46
Mi osobiście bardzo podobała sie historyjka ;p xD

danubiarookstayer
17-06-2007, 12:57
Ej probowal ktos tego wolfa(kupionego na targu ze tyle wazy??)sprzedac tomowi??:baby: a to czy sprzedasz brassa za 10k czy za 100k to niewazne, Jeszcze jedno kuzyn mi mowil ze Ghoula widzial w innym miejscu(respi sie chyba jeszcze zadziej niz apprentice sheng). Na krancu mapy , dosyc blisko was towera jest dziura,i tam jest skeletonow chu...bardzo duzo i ze na samym dolie ghoul sie respi. czy to prawda no ja niewiem :/

Drangir
17-06-2007, 13:00
10.000 osób próbowało 3.000.000 razy...

danubiarookstayer
17-06-2007, 13:05
e trudno:/

edit:
Ej tak se myslalem i wogle poczulem tajemnicze mrowienie w okolicach szyji i wymyslilem:
ten skrol co jest w miescie(IRK DESMET DAEM) to nie jest zadne pismo trolli,zadne poprzestawiane litery tylko pogubione litery :0
'IRK DESMET DA(LLH)E(I)M

Miszi
21-06-2007, 14:06
Co do teleportu za pokojem mino maga, to na pewno nie prowadzi do ghoula, bo jakby sie potem z tamtad wydostac?

A tak wogule, to chcialem wam pokozac taka specyficzna kratke, ktora widzialem na tibi erth...oto zdjecie:

http://img452.imageshack.us/img452/2417/39314357mq9.jpg (http://imageshack.us)

jezeli znalazla sie ona tam zupelnie przez przypadek i nic nie znaczy, to nie komentujcie tylko napiszcie to ;)

P.S.
wie ktos moze skad wziasc cialo minotaura (same kosci) ktore waza mniej lubie wiecej niz normalny zabity minotaur?

Pozdro ;]

danubiarookstayer
21-06-2007, 14:08
Ja tez zauwazylem ta kratke,ale poziom nizej jest takie dziwne cos,ni to sachody ni pomieszczenie taki krzyzyk:/

danubiarookstayer
21-06-2007, 14:09
Ja tez to zauwazylem,a pod spodem jak sie troche przesunie jest taki jakby krzyzyk niewiem jak sie tam dostac

edit:sry za double post ale zawieche zlapalo

Miszi
21-06-2007, 14:14
moze trzeba by ja kilofem potraktowac ;p

@edit
moim zdanie ten quest bedzie powiazany z najniebezpieczniejszymi miejscami na rooku, jakimi to juz sami sprawdzcie ;)

Qapek
21-06-2007, 14:39
1: 4xup:LOL, TO JEST BUG MAPKI IDIOCI!!! nieee no, takim to powtarzać i powtarzać i dalej nie rozumieją, lol...X(
ileż można powtarzać?! powtarzam, to taki sam bug jak dixi i vendor...
2: zrozumieliście? nie? to patrzcie punkt 1-.-

ps:sry że tak bluzgam, ale jak to zobaczyłem to sie we mnie normalnie
krew zagotowała...

ps2: a tak wogle to nie chwaląc się ja jako pierwszy odkryłem tego buga...

down: tia... a 20/30 ostatnich nie możesz? wybacz, ale twój post nic nie wnosi na twoją obronę,
wręcz przeciwnie... a, i żeby nie było: o tym że to bug mapki zawyrokował szanowny pan klocek...

Miszi
21-06-2007, 14:48
moze i pisales to wczesniej, ale ja nie czytalem wszystkich 180+ stron -.-. Jeszcze mnie tak niepokopalo, a wogule to sie nie denerwuj bo ci zylka peknie...

danubiarookstayer
21-06-2007, 14:53
Heh normalnie jak sie tu czyta posty niektorych<nickow nie wymienie> to padaka ze schodow na plecy.

Grimer
21-06-2007, 17:59
Czesc,
zapewne kazdy z was widzial TEN (http://youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078) filmik (jezeli nie to poogladajcie ;)), widzimy jak gosc kladzie na groby ciala zwierzat, przeciez w grobach chowa sie ludzi a nie zwierzeta...wiec moze na kazdy grob trzeba polozyc 1 kosc i 1 czaszke ze skeletona(byc moze kwiaty)...a moze trzeba polozyc ciala ludzi, malo tego 7 roznych osob...moze wtedy cos sie z nimi stanie i moze pojawi sie cos (moze cialo)co mozna by bylo zamienic u toma, a on otworzy nam swoj pokoik, a tam jest dzwignia, byc moze otwiera krate obok, tam sa skrzynki w jedne z nich jest klucz, lub jakis inny ciekawy przedmiot.

wiem ze to niedozeczne, glupie i calkowicie wyssane z palca, ale moze cos w tym jest:)

@down
ale z calymi cialami ludzi nie probowales ;)

Pan Klocek
21-06-2007, 18:21
@UP

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=60186

^^

To były czasy kiedy czacha respiła się raz na reset servera :D trochę zajęło zanim to zebrałęm

Miszi
21-06-2007, 18:22
Sry jak juz bylo...

kazdy zna znak na ktorym pisze "only the humble ble ble ble..."
jedynym "humble" w miescie jest Cipfriend, i to jest ten Vendor czy jak mu tam, ktory ukradl miecz dalhemowi (albo komus tam nie wiem). I jak sadze tylko on wie gdzie moze byc schowany klucz (?) do spike sworda.

oto rozmowa:
Miszi the Mistic Guard [14]: hi
Cipfried: Hello, Miszi the Mistic Guard! I will heal you if you are injured. Feel free to ask me for help.
Miszi the Mistic Guard [14]: job
Cipfried: I am just a HUMBLE monk. Ask me if you need help or healing.

Pan Klocek
21-06-2007, 19:09
Sry jak juz bylo...

kazdy zna znak na ktorym pisze "only the humble ble ble ble..."
jedynym "humble" w miescie jest Cipfriend, i to jest ten Vendor czy jak mu tam, ktory ukradl miecz dalhemowi (albo komus tam nie wiem). I jak sadze tylko on wie gdzie moze byc schowany klucz (?) do spike sworda.

oto rozmowa:
Miszi the Mistic Guard [14]: hi
Cipfried: Hello, Miszi the Mistic Guard! I will heal you if you are injured. Feel free to ask me for help.
Miszi the Mistic Guard [14]: job
Cipfried: I am just a HUMBLE monk. Ask me if you need help or healing.

Po raz tysięczny, vendor to po angielsku sprzedawaca. Cip~ nie jest nikim innym jak mnichem a nie jakimś DUPADUPA dajcie już z tym spokój bo cholery można dostać! nooby -.-

darushu
21-06-2007, 19:16
Kazdy zna znak na ktorym pisze "only the humble ble ble ble..."
jedynym "humble" w miescie jest Cipfriend,

Ja tez jestem "humble"a w moim ekwipunku jak niebylo tak niema spike sworda... Pozatym napisales cos co setki osob przed Toba pisalo :)

Miszi
21-06-2007, 19:27
Po raz tysięczny, vendor to po angielsku sprzedawaca. Cip~ nie jest nikim innym jak mnichem a nie jakimś DUPADUPA dajcie już z tym spokój bo cholery można dostać! nooby -.-

no moze i vendor to jest sprzedawca, ale to co sie mozna dowiedziec z rozmow z npc wskazuje na to ze cipfriend jest tym vendorem -.-

@EDIT
no dobra, moj blad, to byl blad w tlumaczeniu <lol2>

danubiarookstayer
21-06-2007, 19:32
Ej moze ktos by mi tak pomogl rozszyfrowac IRKM DESMET DAEM>>>jak na razie mamy tylko jedno slowo IRKM DESMET DA(LLH)E(I)M

Pan Klocek
21-06-2007, 19:34
no moze i vendor to jest sprzedawca, ale to co sie mozna dowiedziec z rozmow z npc wskazuje na to ze cipfriend jest tym vendorem -.-

Nie chce robić wiecej offtopa. Człowieku czy nie dociera do ciebie? TO był błąd w tłumaczeniu! Nie istnieje żaden NPC o imieniu VENDOR!

I do cholery jasnej może pokażesz mi rozmowy z NPCami które sugerują coś takiego! Bo z tego co wiem to mało który reaguje w ogóle na imię mnicha! Zanim takie pierdoły i banialuki będziecie pisać sprawdźcie je! Bo wychodzicie tylko na Trolle.

Tom The Tanner
21-06-2007, 23:28
Ej moze ktos by mi tak pomogl rozszyfrowac IRKM DESMET DAEM>>>jak na razie mamy tylko jedno slowo IRKM DESMET DA(LLH)E(I)M
To zostało rozszyfrowane już dawno. Nikt Ci nie pomoże, raczej mało kto lubi wychodzić na idiotę. No, może jeszcze ktoś ma taki podpis jak Ty. Będzie Ci raźniej, przyjacielu.

Vial

Pan Klocek
22-06-2007, 14:03
no... dobra powiem wam jeszcze że w romansie sa zaplatane 3 osoby z tego co pamiętam jedną z nich była Amber (piekna pani) o którą toczył się spór między 2 panami i to był chyba All de i Obi. Zapytany o Amber odpowiada: Obi:"She is beautiful, very, very beautiful. I hope I can impress her in some way". Ciekawostką jest że Obi jest jest bratem rodzonym Dixi. Wśród tutejszej dawnej debaty chodziły pogłoski iż mnich zabił kogos na mailandzie i uciekł na Rook w przebraniu mnicha i tam pozostać w ukryciu przed karą za zabójstwo i przed królem. Musze wam tez powiedzieć że lilly która mieszka na odludziu nie jest pustelnicą ona tez ma we wszystkim udział. Historia wszystkich sprzedawców jest tak zagmatwana że naprawde ciężko zrozymieć. Powodzenia B)

No fajne te historie, szkoda tylko że prawie całkiem wymyślone co nie? Te wszystkie książki które nie istnieją, te rozmowy z NPCami których nie da sie przeprowadzić ehhhh
Ciekawe co "Stonoga" na to powie ;) :p

Draculcia_1992
22-06-2007, 14:07
myśl sobie co chcesz... ja wiem tyle i może ciut więcej a ty pewno nie czytałes ani jednej z tych stron... a nawet jeżeli czytałes to na 10 stronie ci się znudziło i tak naprawde nie wiesz prawie nic... a tak wogóle to stonoga już się tym nie zajmuje... a! i jeszcze coś... jeżeli w twoim mniemaniu kłamie i zmyslam to zaproponuj rozwiązanie oraz chistorie rooka które będą prowdziwe... i zdaje się że ni czytałeś ani jednej książki na rooku! więc nie gadaj głupot że sa wymyślone...

Pan Klocek
22-06-2007, 14:33
Po pierwsze naucz się edytować posty, bo za to co robisz jest warn.
Po drugie kto ci powiedział że stonoga już tym się nie zajmuje? A właśnie, że się zajmuje, tylko pod innym nickiem i robi to profesjonalniej. Nie głupoli pierdot .
Gdybyś mnie znał to byś wiedział, że na bieżąco śledzę tematy na tym forum.
Przeczytałem wszystkie książki z Rooka, a na manie posiadam ogromną kolekcję książek które też przeczytałem.

Ta twoja historyjka o morderstwie jest wyssana z palca. Nie ma żadnego potwierdzenia, ani w książkach ani w rozmowach NPCów. Jeśli uważasz że się mylę to proszę bardzo, przytocz rozmowę, zwrócę honor i przeproszę.

Jeśli jednak usłyszę jeszcze jedną pierdołę od ciebie, bez wahania wyślę raport z powodu SPAMu i Trollenia.

Sianie takich historyjek początkuje tylko kolejne posty od innych noobków które biorą je za pewnik.

@TOPIC
Przygotowuję kolejną akcję z goblin hell (mam koleją teorię), jak tylko coś się uda dam znać.

EDIT
@DOWN
Spam to też bezwartościowe, nic nie wnoszące, zaśmiecające forum, głupie posty. I tak jak powiedziałem. Pokaż dowód, choć jeden na poparcie swojej teorii. A co do tego czy to jest spam pozwólmy zadecydować moderatorowi. Pozdrawiam.

@Uther92
Słowo SPAM oznacza "mielonkę" z angielskiego. Pochodzi ze skeczu Mony Phytona pod tym własnie tytułem. Mielonka służyła tam jako niechciany obrzydliwy dodatek do dania głównego. Tak jak posty tego użytkownika, niepotrzebny dodatek do tego forum.

Scross'Rooker
22-06-2007, 15:01
@up: Jest opcja edytuj. Kto szuka ten nie błądzi.
Długo nad tym myślałem, i chyba mam coś sensownego o rzekomym posiadaniu itemków przez Sunrise:
Otóż wiadomo, że Sunrise miał domek na kontynencie, czyli oczywiście na nim był. Były to czasy, jeszcze prze Master Slayerem, ponieważ w pewnym wywiadzie MS powiedział, że jego kolega miał Scmitara na Rooku, ale GM mu go zabrał.
Być może Sunrise też wziął z Maina SS i Brass Armora, ale się nim nie chwalił, ponieważ boi się, że GM mu to zabierze. Czemu nie wyszedł po np. Blessed Shielda na main ponownie, albo czemu od razu się z nim nie zrookował? Moja teoria na wyżej postawione pytania jest taka. Bał się, że już nie uda mu się, zrookować z itemami, nie starczyło mu kasy na lepsze itemki, albo po prostu szkoda mu było czasu na nowe wbijanie levela.
A po co komu np. giant Sword na rooku, przecież SS w zupełności wystarczy, oraz być może na mainie Sunrise nauczył się zaklęć, dlatego ew. powtarzam ew. wygrał z MM. Bo w tedy mogło być tak, że itemki i czary zostawały.
Czyli, nigdy nie doszedł do MM ani do SS.
A itemków może nie chcieć pokazać z dwóch powodów: Dumy, albo , że jakiś Noob na forum tibii.com zacznie pisać, że on ma itemek xxx i, że on też go chce, wtedy Sunrise, miałby bana za oszustwo, i byłby również bez lepszego EQ.

LomilThol
23-06-2007, 17:03
Zainteresowało mnie to miejsce
http://tibia.pl/earth.php?x=32118&y=32051&z=13

Co o tym wiecie ??

Gofin
23-06-2007, 17:13
Mi to wygląda na jakiś błąd, albo po prostu Gmy coś se robiły próbnie, zrezygnowały z pomysłu i potem nie posprzątały po sobie.

MiodUs
23-06-2007, 19:22
A skoro TP prowadzi na mint, to może tam należy szukać drugiego?

darushu
23-06-2007, 23:15
@up
Naogladali sie filmow na youtube... i teraz twierdza ze wiedza cos czego my... pospolici Rookstayerzy niewiemy.

Coz, jedyne co radze... wziac, wypic piwko... uspokoic sie, i nieprzejmowac sie niektorymi postami na tym forum. :)

Darushu.

Sakkub
24-06-2007, 00:29
Mi to wygląda na jakiś błąd, albo po prostu Gmy coś se robiły próbnie, zrezygnowały z pomysłu i potem nie posprzątały po sobie.

Gmi są od pilnowania porządku, a nie od robienia map. LoL

LomilThol
24-06-2007, 09:29
Ale jak sie przyjrzałem do zobaczyłem że ten koniec http://tibia.pl/earth.php?x=32121&y=32051&z=13
jest pod tym tunelem z piecykiem a drugi http://tibia.pl/earth.php?x=32115&y=32051&z=13
pod komnata mino maga

kondom69
24-06-2007, 20:28
@up
Naogladali sie filmow na youtube... i teraz twierdza ze wiedza cos czego my... pospolici Rookstayerzy niewiemy.

Coz, jedyne co radze... wziac, wypic piwko... uspokoic sie, i nieprzejmowac sie niektorymi postami na tym forum. :)

Darushu.
nie oglądałem zadnych filmów, to są moje przypuszczenie. Wogule nie wiem o co ci chodzi. Jeśli jesteś niby takim super extra rockstayerem to powiedz coś mądrego a nie tylko komentujesz tak...??

$orc
25-06-2007, 23:16
Darushu.
I czego spamujesz o piwku?

Uważam że Mino Mage ma coś wspólnego z królem Minosów (nie pamiętam nazwy:().
Może się znali, (jak ktoś powiedział) drugi teleport, a może nawet bliski krewny. ;)
Coś małego musieliśmy przeoczyć i to jest tak małe że tego nie widzimy :p

Wiceros
26-06-2007, 12:24
Ale jak sie przyjrzałem do zobaczyłem że ten koniec http://tibia.pl/earth.php?x=32121&y=32051&z=13
jest pod tym tunelem z piecykiem a drugi http://tibia.pl/earth.php?x=32115&y=32051&z=13
pod komnata mino maga

To co znalazles , to bardzo ciekawe , lecz dlaczego jest tak nie dopracowany...
Jezeli byl by usuniety to przeciez by usuneli cale....

Dobre oko ;)

Sakkub
26-06-2007, 14:17
Może ktoś to sprawdzić, czy to co jest na tibia earth jest prawdziwe?
Oczywiście zwracam się do tych, którzy uzywają tych botów itd.
Nalegam aby to było sprawdzone dzisiaj bo jutro update...

Pan Klocek
26-06-2007, 21:09
@UP i 2xUP
Spokojnie, wdech .. wydech.. przygotujcie się na najgorsze:

1° To jest błąd tibia earth
2° Było już o tym kilka razy
3° i najgorsze - zębowa wróżka nie istnieje!

Draculcia_1992
27-06-2007, 00:31
mam prosbe do "pana klocka". przestań komentować innych negatywnie bo jak na razie to nie widze żebyś coś mądrego i ciekawego powiedział tu na tym forum... a tylko potrafisz komentować i w dodatku negatywnie... zobacz że inni się starają a ty NIC! więc zanim coś powiesz może się zastanów jaki to może mieć skutek... i rusz wyobraźnią... bo KAŻDY pomysł jest dobry... nawet ten najgłupszy ale zawsze jakiś jest...

Pan Klocek
27-06-2007, 12:54
@UP
Weź posłuchaj sama siebie? Głupie posty są dobre? A ja myślałem, że tylko dobre pomysły są dobre.
Staram się nie komentować głupich postów, po prostu je raportuje. Jak zauważyłaś na własnym przykładzie, modki podzielają moje zdanie.

Marcin24
03-07-2007, 14:40
mam prosbe do "pana klocka". przestań komentować innych negatywnie bo jak na razie to nie widze żebyś coś mądrego i ciekawego powiedział tu na tym forum... a tylko potrafisz komentować i w dodatku negatywnie... zobacz że inni się starają a ty NIC! więc zanim coś powiesz może się zastanów jaki to może mieć skutek... i rusz wyobraźnią... bo KAŻDY pomysł jest dobry... nawet ten najgłupszy ale zawsze jakiś jest...
Ty weź przesortuj kilkanaście postów Pana Klocka i pomyśl nad tym co napisałeś. Pan Klocek jest jednym z najbardziej pomocnych użytkowników w dziale "Rookgaard".
@pogrubione
Dobra o to mój pomysł: wrzucić 100kk, MLW i najlepsze eq do wody koło SSa. Kiedy to zrobimy należy padać tyle razy, aż się będzie miało 1 lvl, wtedy trzeba iść na MH i wybić wszystko z łapy, jak się to zrobi dostaje się SSa.
P.S. "...bo KAŻDY pomysł jest dobry... nawet ten najgłupszy..." to dawaj, wypróbuj mój.

Marcin24
03-07-2007, 21:07
Długo jeszcze będziecie dawali ten filmik gdzie "Shadow Rex mowi:".
A ten drugi filmik może być z Test Serwera.

GoblinKiller
08-07-2007, 12:11
hej mam pytanie co oznacza napis na tablicy na przeciw wyspy ze spike swordem... You read: Only the humble may touch the Sword of Fury

Agrael
08-07-2007, 12:35
To chyba oznacza: "Tylko skromny może dotknąć miecza furii"

Nie łudź się, że jak wyrzucisz całe eq do wody to Spike Sword będzie twój :D ...

Qapek
09-07-2007, 21:59
moze trzeba... wyprowadzic pierwszy level... za miasto... i poprowadzic... do spike sworda... poprosic zeby... wyzucil swoje marne... eq... albo... wyprowadzic go za miasto... i odeksortowac... do kratek... na których trzeba... stanoc by zniknac... spikesorda...

edit: omg, chyba bylem w transie czy cuś :o

Oridrix
09-07-2007, 22:14
Zobaczcie! http://tibia.pl/earth.php?x=32101&y=32085&z=8
i na poziom wyżej :p

Michoss
09-07-2007, 22:57
@Up
Wiemy, to było wspominane jakieś milion razy.

Ale, istnienie tego tunelu może mieć znaczenie z innego powodu.
Skoro tuż pod wysepką, i co ważniejsze KAWAŁKIEM MORZA, jest tunel, który wcale nie jest podtopiony ani nawet zamoknięty, to by znaczyło, że woda koło wysepki jest cholernie płytka! Przecież tu by się dało na nogach przejść, woda by sięgała, no może do bioder!

@down
Ku*wa.
OTS

Azoom
09-07-2007, 23:37
http://youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078
jak myslicie... czy to fake czy real? :o

Gofin
10-07-2007, 11:53
http://youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078
jak myslicie... czy to fake czy real? :o

jak myslicie... to dziecko jest chore na głowę od urodzenia, czy spadło w dzieciństwie z łóżka? :o

Agrael
10-07-2007, 13:05
Ja powiem ze OTS... Ale nie zdziwilbym sie gsyby w tym filmie bylo troche prawdy.

Tocallo
10-07-2007, 15:05
jak myslicie... to dziecko jest chore na głowę od urodzenia, czy spadło w dzieciństwie z łóżka? :o

Ja myślę coś innego. Jak mama była w ciąży to chyba sama upadła na brzuch i urosło takie coś 8o

Teraz coś z innej beczki :

http://img214.imageshack.us/img214/3069/ogien1aj5.jpg
i to:
http://img146.imageshack.us/img146/7153/ogien2gu0.jpg

to są 2 skały na pacc area na trollach. Expię tam sobie i dopiero od niedawna te rzeczy zaczęły mnie zastanawiać. Jak ten ogień mógł zostać rozpalony na tym ciele? przecież tam są skeletony (w cave z ciałem) i naokoło poison, więc tego nie rozumiem. ^^ a na 2 screenie small axe można zdjąć. Mniemam, że to jest ze sobą powiązane.

Raxev
10-07-2007, 16:00
Poprostu ktoś zaciukał kolesia tym toporkiem, odłożył narzędzie zbrodni na skałę, z myślą, że nikt nie dosięgnie, a ciało, żeby nie wiedzieli kto jest winowajcą zabójca postanowił zakryć ogniem.. xd

Pushyn
10-07-2007, 19:30
Przecież ejst spis książek na tibia.pl -.- Tam macie gdzie się one znajdują i ich treść po Polsku xd...
Oto jedna:
http://img230.imageshack.us/img230/1530/62930388nb7.jpg
O jaki labirynt tu chodzi??!!

------------------------------------------------------------------------

A tu zobaczyłem coś dziwnego na Tibia Earth:
http://img512.imageshack.us/img512/8906/66335758ru0.jpg
http://img512.imageshack.us/img512/9053/44522184cd9.jpg

Michoss
10-07-2007, 19:36
@up
O labirynt koło Mint geniuszu -.-
A właściwie nie labirynt tylko do ch**a tuneli.

A co widzisz takiego dziwnego w tych screenach?

Shea
11-07-2007, 15:05
Nie wiem czy to już było
Czytałem pierwsze kilka stron w nocy i pisali że questu niema
http://tibia.pl/monster/Apprentice_Sheng
o to mały dowód że ktoś już tam był i pokazał że jednak coś tam jest bo ską niby
ktoś wiedział że to istnieje ile ma hp ile daje expa i co krzyczy Hmm a co wypada ?

@up
geniuszu ja w tym widzę że jest to na rooku na terenie dla pacc pod ziemią są tam na dole gobliny a na poziomie zdjęcia o ile pamiętam to różne orc-ki

A to zdjęcie to prawdopodobnie jakiś final room :P

Lord Motizu
11-07-2007, 15:24
@up
geniuszu ja w tym widzę że jest to na rooku na terenie dla pacc pod ziemią są tam na dole gobliny a na poziomie zdjęcia o ile pamiętam to różne orc-ki

A to zdjęcie to prawdopodobnie jakiś final room :P

jemu chodzi o to ze ksiazka opisuje labirynt niedaleko mintwallin...

DarkWujek
11-07-2007, 21:52
A tu zobaczyłem coś dziwnego na Tibia Earth:
<cut>

To jest "Goblin hell quest". (tutaj (http://tibia.pl/quest/Temple_of_the_all_consuming_Cheese_%28Goblin_hell_ quest%29) jest opisany i możesz zobaczyć że to to samo miejsce)

Gospodorz
12-07-2007, 20:53
Mam pytanko... A z kąd wiadomo, że Aprience Sheng widzi niewidzialnych?

Marcin24
13-07-2007, 01:29
Mam pytanko... A z kąd wiadomo, że Aprience Sheng widzi niewidzialnych?
Może na Test Serwerze sprawdzali.
Nie wiem czy to już było
Czytałem pierwsze kilka stron w nocy i pisali że questu niema
http://tibia.pl/monster/Apprentice_Sheng
o to mały dowód że ktoś już tam był i pokazał że jednak coś tam jest bo ską niby
ktoś wiedział że to istnieje ile ma hp ile daje expa i co krzyczy Hmm a co wypada
<no comment> Ale macie "zapłon", AS jest od zimowego Update...

Gospodorz
13-07-2007, 15:52
Ale po co clipsoft zrobił, żeby Aprience Sheng widział niewidzialnych? Przecież on jest tylko na rooku... Hyba, że na rooku można być niewidzialnym...

Tocallo
13-07-2007, 16:23
Ale po co clipsoft zrobił, żeby Aprience Sheng widział niewidzialnych? Przecież on jest tylko na rooku... Hyba, że na rooku można być niewidzialnym...

"Hyba" się tego nie dowiesz/dowiemy.

A dlaczego piszesz "hyba" ?

Tego też się "hyba" nie dowiemy...

Potitek
13-07-2007, 18:08
Witam

Wpadlem na pewien pomysl i nie widzialem zeby bylo juz o nim gdzies wspomniane a wiec:

Moze aby dostac sie do ghula, mini maga czy innych pomieszczen trzeba wejsc tak jak do minotaura na skale a wiec podlozyc pod sciane 3-4 skrzynki,krzesla itp

Troche czytalem o "tajemnicach rokgardu" i nie widzialem jeszcze tej "teori".

PZDRO

Kshaq
13-07-2007, 18:42
@up
Nie... xD Taka teoria nawet nie istniała, bo by była za głupia xD Teraz Ty ją opowiedziałeś. Nie znaczy to, że jesteś głupi, ale to, że mało wiesz na temat Rook'a ;]

Frogger
13-07-2007, 18:44
Witam

Wpadlem na pewien pomysl i nie widzialem zeby bylo juz o nim gdzies wspomniane a wiec:

Moze aby dostac sie do ghula, mini maga czy innych pomieszczen trzeba wejsc tak jak do minotaura na skale a wiec podlozyc pod sciane 3-4 skrzynki,krzesla itp

Troche czytalem o "tajemnicach rokgardu" i nie widzialem jeszcze tej "teori".

PZDRO

a co z sufitem?:baby:
po skrzyniach możesz wejść na jakąś platformę wyżej, a nie z pomieszczenia do pomieszczenia:)

a mnie ciekawi to martwe drzewo(chyba jedyna na roku)
ktoś tu wcześniej napisał, że jak się go dotknie to otwiera się jakieś przejście czy coś
ciekawe, ciekawe:confused:

pozdro:p

Potitek
13-07-2007, 18:56
@up
Nie... xD Taka teoria nawet nie istniała, bo by była za głupia xD Teraz Ty ją opowiedziałeś. Nie znaczy to, że jesteś głupi, ale to, że mało wiesz na temat Rook'a ;]

Wiesz chcialem tylko pomoc wpadlem na to to napisalem.
Mowisz ze moja teoria jest glupia, pokaz mi madra teorie na temat miino maga lub ghula.

PZDRO

Pan Klocek
13-07-2007, 19:03
Wiesz chcialem tylko pomoc wpadlem na to to napisalem.
Mowisz ze moja teoria jest glupia, pokaz mi madra teorie na temat miino maga lub ghula.

PZDRO

Nie jest głupia, a Frogger i (o dziwo) Kshaq chyba sie trochę nie znają na Tibii.
Jest kilka takich miejsc w Tibii np Trolle na thais, tam jest jedno pomieszczenie ukryta do ktorego da się wejść tylko po boxach bądź też levitate.
Twojej teorii próbowałem w miejscach gdzie nie wiemy co jest piętro wyżej np. Goblin temple, quest na small axe na pacc i tym podobne. Przy ghoulu to nie podziała ponieważ widać że piętro wyżej nic nie ma, jednak Twoje kombinowanie jest jak najbardziej sensowne.

Frogger
13-07-2007, 19:18
Pan Klocek chyba źle to zrozumiałeś...

Jest kilka takich miejsc w Tibii np Trolle na thais, tam jest jedno pomieszczenie ukryta do ktorego da się wejść tylko po boxach bądź też levitate.

zgadzam się ale jemu chodziło o przejście z jednego pomieszczenia do drugiego na tym samym poziomie, bez udziału jakiegoś górnego przejścia(przynajmniej tak to zrozumiałem), a wiadomo, że przejście przez ścianę pod ziemią za pomocą skrzynek jest niemożliwe, ponieważ nad ścianą jest sufit:confused:
a skrzynek można używać jedynie kiedy chcemy wejść na wyższy lub niższy poziom i nie mamy czaru levitate
więc nie mów,że nie znamy się na tibii ;)

Pan Klocek
13-07-2007, 19:49
Myślę jednak, że chodziło mu o piętro :P
Jeśli Ty to rozumiałeś w takim sensie to zwracam honor i serdecznie przepraszam. :)

Fylslenyox
13-07-2007, 19:50
Przeczytalem dosc duzo stron tego tematu. Nie chcialo mi sie grac na rooku. Ostatnio, gdy z*****i up'date nie wiedzialem gdzie grac, wiec pomyslalem o tej wyspe pelnej tajemnic. Czytajac temat zauwazylem ze duzo osob pisze ze ten ghoul czy spike'a jest dla klimatu to teraz moje pytania:
1. Czemu akurat ss jest na wysepce dla klimatu. Przeciez CIPy mogli umiescic tam jakis inny lepszy miec np fsa bsa lub sova. I czemu przed tym jest tabliczka ze tylko skromny moze dotknac miecza furi?? Spike miecz furi? Gdyby tam lezal fs no to juz mozna twierdzic ze to tylko dla klimatu zeby newbie szybko zrobily 8 lvl i poszli na maina z mysla ze uchwyca fire sworda(miecz furii w swoje rece). Miecze lepsze od ss'a (te ww^^.) na rogu byly by bezsensu od zdobycia. Wiara by se x-pila na minosach. Spike jest ODPOWIEDNI!! Moze dla niektorych a moze dla wielu to bedzie GLUPIA lub grzeczniej NIEMADRA teoria to niech wyraza to spokojnie a nie pisza: Ale jestes glupi, idz sie utop, chyba to dziecko spadlo na glowe z lozeczka itd. Rodzicie wasz nie nauczyli kultury wyrazania swoich opinii nawet jesli druga osoba za przeproszeniem p******i glupoty!:baby:

Marcin24
13-07-2007, 20:11
@up
I zamiast pytania "Jak się dostać do SSa?" mamy pytanie "Dlaczego akurat SS?". Teraz chciałem się spytać tych co na Rooku grają najdłużej, od kiedy w ogóle jest na tej wysepce SS? Jakie w tym czasie były bronie itp.?
P.S. I może nie ma nic lepszego od SSa, bo coś lepszego byłoby zbyt mocne jak na Rook?

Potitek
14-07-2007, 00:08
Pan Klocek chyba źle to zrozumiałeś...

zgadzam się ale jemu chodziło o przejście z jednego pomieszczenia do drugiego na tym samym poziomie, bez udziału jakiegoś górnego przejścia(przynajmniej tak to zrozumiałem), a wiadomo, że przejście przez ścianę pod ziemią za pomocą skrzynek jest niemożliwe, ponieważ nad ścianą jest sufit:confused:
a skrzynek można używać jedynie kiedy chcemy wejść na wyższy lub niższy poziom i nie mamy czaru levitate
więc nie mów,że nie znamy się na tibii ;)

nie nie chodzilo mi o cos takiego chodzilo mi wlasnie o cos takiego jak mowi Pan Kocurek a jest zle zrozumiales to co napisalem to sorki.
I nie mow mi ze nie znam sie na Tibi bo gram w nia 2 lata (moze nie na roq ale 2 lata).

PZDRO

Scobel
14-07-2007, 00:38
@up
I zamiast pytania "Jak się dostać do SSa?" mamy pytanie "Dlaczego akurat SS?". Teraz chciałem się spytać tych co na Rooku grają najdłużej, od kiedy w ogóle jest na tej wysepce SS? Jakie w tym czasie były bronie itp.?
P.S. I może nie ma nic lepszego od SSa, bo coś lepszego byłoby zbyt mocne jak na Rook?

SS jest od zawsze, tzn od kad powstal rook :) ... albo chyba zostal dodany w jednym updacie pozniej, lecz wtedy byl to update uzupelniajacy i z tego co pamietam zostalo wtedy dodane jeszcze jedno miejsce legenda ale na mainie :) ...

Kshaq
14-07-2007, 10:25
Buuu ;< Pan Klocek pojechał po mnie, że nie znam Rooka xD
Właśnie ja go zrozumiałem, że gdy wejdziemy do Mino na górce w tym samym momencie się coś stanie xD Dlatego napisałem, że to dość głupia teoria, ponieważ ja ją tak zrozumiałem, gdyż nie była ona zbyt dokładnie opisana ;]
Jeśli poczułeś się urażony, za to, że nazwałem Twoją teorię głupią, to sorry. Widocznie ją źle zrozumiałem ;]

Boski_Wiatr
14-07-2007, 11:49
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078&mode=related&search=

link do filmiku o quescie. A moze zrobiony na OTS? B)

Dinrepfilo
14-07-2007, 12:01
Ja sie na roku nie znam , ale jakby postawić kilka boxów w tym (http://tibia.pl/earth.php?x=32101&y=32085&z=8) miejscu moze dałoby sie dojsc do SS ? :P

Marcin24
14-07-2007, 16:38
Ja sie na roku nie znam , ale jakby postawić kilka boxów w tym (http://tibia.pl/earth.php?x=32101&y=32085&z=8) miejscu moze dałoby sie dojsc do SS ? :P
Na mainie chyba też się nie znasz.
SS jest od zawsze, tzn od kad powstal rook :) ... albo chyba zostal dodany w jednym updacie pozniej, lecz wtedy byl to update uzupelniajacy i z tego co pamietam zostalo wtedy dodane jeszcze jedno miejsce legenda ale na mainie :) ...A wtedy SS był jakąś niespotykaną bronią? Był "inny" niż reszta broni?
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ...elated&search= (http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078&mode=related&search=) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Jak zaraz komuś coś zrobię, to wam się odechce dawania po raz 8437584754857 tego filmu gdzie "Shadow Rex mowi".

Stjup
14-07-2007, 17:16
Tja, podnieta filmikiem który mógł nagrać pierwszy lepszy debil...

Ja nie jestem przekonany do tego filmu, no może w 50% ale drugie 50 pozostaje.

Scobel
14-07-2007, 17:34
Na mainie chyba też się nie znasz.
A wtedy SS był jakąś niespotykaną bronią? Był "inny" niż reszta broni?

SS byl dosc ciekawym przypadkiem na mainie. Kiedyś zanim Bright Sword był dostępny brano go do blokowania mocnych potworów z racji wysokiej obrony. Byl on takim ostatnim latwo dostepnym Swordem na Mainie, bo potem juz byly przeskoki cenowe, a wiedz ze kiedys to roznice miedzy broniami w cenie bywaly naprawde wielkie jesli nie powiedziec ogromne ... potem dodano BS i wtedy tez ktos chyba po raz pierwszy wspomnial o legendzie SS na rooku, chodz SS na rooku byl juz dlugo, pamietam tez z bardzo dawnego TS, chyba 4 TS w tibi iz byla wielka rozprawka na temat SS z Rooka a SS z Maina, poprostu chodzilo ze podobno roznia sie pisownia, nie pamietam o co chodzilo ale chyba o jego legende/opis ... co potem zostalo i tak poprawione i tak juz jest do dzis ...
Wiem tez ze kiedys mozna bylo wejsc dalej w Ow tunelu na pacc arenie ktory teraz jest zasypany, nawet gdzies na jakims forum mozna znalez mapki do tibi z okresu 5.XX i tam jest pokazana ow droga prowadzaca dalej lecz tez potem slad sie urywa, nie wiem czy z racji zasypania czy poprostu nie kompletnej mapki ...

Niedawno duzo sie dowiedzialem na temat bledu w jednym z TS dawno dawno temu :) ... krotko piszac, podobno zostal wtedy wykryty bug przez sam Cipp Soft ktory zmieszal acc z TS a acc na RL Tibi i to wtedy kilka "rare" pojawilo sie z TS na RL Rooku, jesli dobrze kojaze byl to okres wprowadzenia BS lub skasowania Crysztalowych Strzal z hmm Huntera ?? :)

Marcin24
14-07-2007, 20:02
Ja nie jestem przekonany do tego filmu, no może w 50% ale drugie 50 pozostaje.
Shadow Rex mowi...
@Scobel
Więc nic to nie pomogło, SS był normalnym swordem.
A były jakieś wzmianki o SS przed Update?

Marcin24
14-07-2007, 20:07
Za to ty na obciąganiu sie znasz
Mama ci nie mówiła, żeby nie używać słów których się nie rozumie?
Spróbuj wejść do jakiegoś budynku i ustawić pod sobą 3 Boxy. Wejdziesz na piętro wyżej? Nie sądzę.

Dinrepfilo
14-07-2007, 20:24
Mama ci nie mówiła, żeby nie używać słów których się nie rozumie?
Spróbuj wejść do jakiegoś budynku i ustawić pod sobą 3 Boxy. Wejdziesz na piętro wyżej? Nie sądzę.

Poczytaj sobie na poprzednich stronach co sadzi pan klocek na ten temat...

@EDIT a za obciąganie sorry , taka moja natura , ze sie czesto zapedzam :P

Scobel
14-07-2007, 21:16
Shadow Rex mowi...
@Scobel
Więc nic to nie pomogło, SS był normalnym swordem.
A były jakieś wzmianki o SS przed Update?

Co do tego ze "Shadow Rex mowi..." to tak nie do konca oznacza ze to fake(chodzi o to konkretnie), gdyz w pierwszej wersji Tibi 7.XX pojawily sie juz 100% spolszczenia klienta TIBI(Tylko klienta :)).

Co do SS, to SS to tez dziwna sprawa dla tego ze pierwsze zmianki pojawily sie zaraz po wykryciu ExaliBugu(wiem ze zle napisalem ale wiecie o co chodzi), wielu ze starych graczy w tym MS(wiadomo o kogo godzi, a jak nie to za malo grasz na rooku), myslalo z OW SS bedzie finalna wersja EB ... Ale ow EB byl legenda(nie do zobaczenia)od tego czasu kiedy go skasowano az do wprowadzenia POI, bo tam go mozna ponownie zobaczyc :) ...

Agrael
15-07-2007, 21:58
Pokazał ludziom film, który na 99% jest fałszywy i sprawił, że na naszym forum masa użytkowników wstawia link do film lub pisze:
"Ej, a co wy o tym myślicie?"
albo
"Ja myślę, że to prawda bo..."

(...)

:kat:

Gregsix
16-07-2007, 18:57
Ładnie wytłumaczone, opisane, miło sie czyta :D

Kiepa
19-07-2007, 19:31
Hm ja proponuje też posukac kluczy w kamieniach ,w drzewach tak jak na blood herb quescie albo na pustyni też jest w kamieniu klucz

Kredzio
20-07-2007, 21:38
co do filmu to dzis sprawdzalem nic z tego nie wyniklo. Postepowalem zgodnie tak jak jest na nim.

Ashael
20-07-2007, 22:33
Może to był tylko jakiś otsX( Gdyby naprawde ktoś zdobył SS to każdy by o tym trąbił:)

Sebek-Rookslayer
20-07-2007, 22:57
Po moich długich poszukiwaniach znalazłem historie zabitego smoka w książce(był to błąd bo mogłem popatrzyć na tibie.pl i questy):(Ale co w niej było napisane:
Późnym wieczorem, popijając mocny trunek w tawernie, usłyszałem szelest kluczy. Był on taki wyraźny, że każdy go usłyszał. Był on tak wyraźny jak krzyk smoka. Nawet brzmiał tak samo. Nikt na to zapewne nie zwróciłby uwagi, gdyby nie barman, który gromkim głosem kazał im natychmiast wyjść z karczmy. Byłem zaciekawiony tą historią, więc podszedłem do barmana i zapytałem się go kim byli ci ludzie. On odpowiedział, że byli to pogromcy legendarnych honorowych smoków, które w zamian za odstąpienie kawałka kontynentu Tibijskiego obiecały pomóc królowi Tibianus'owi w podboju fortecy orków. To oni zabijając smoki przyczynili się do tego, że fort orków nadal istnieje, oraz, że orki co jakiś czas pustoszą Thais. Teraz niedawno zabili ostatniego legendarnego smoka, który chciał dożyć swoich dni w podziemiach Rookgaard'u. Jednak oni go odnaleźli. Ciało smoka nadal tam spoczywa... :cup:
Niewiem co o tym sądzicie. Czekam na wypowiedzi.:confused:

aripck
21-07-2007, 00:11
autor tego durnego filmiku już dawno przyznał że to ots!
Ludzie sami sobie na rooku poszukajcie poczytajcie książki pogadajcie z Npc a nie jak tacy napaleńcy na forum wchodzicie i piszecie "o łał tęn filmik spujrzcie tomu ś byci prawde"(błędy celowe)
albo coś w tym stlu:" wysilijcien mi wiadomosici na giegie nr. 000123 jak zgadnięcie kuwesta"(błędy celowe)

I jeszcze jedno jeżeli ktoś na prawdę wie jak rozwiązać quest niech tego nie mówi/pisze.

Sebek-Rookslayer
21-07-2007, 15:20
Znalazłem książke która chyba opisuje jakiś/eś wojne/y(ale nie umiem jej przetłumaczyć):(:

Most monsters are far more dangerous when you're attacked by more of them. Keep in mind that no more than two enemy attacks can be blocked at a time. Use this to your advantage and attack single monsters with help of other heroes. Don't get surrounded by monsters, that might be your death even if the monsters are not that powerful.

nosane
21-07-2007, 15:50
Bullshit, skoro nie potrafisz jej przetłumaczyć, to skąd wiesz, że to o wojnie?

Masz temat z tłumaczeniami książek: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=116728. Dlaczego tam nie zajrzałeś?

Tłumaczenie by Lord:
Większość potworów jest o wiele bardziej niebezpieczna, gdy jesteś atakowany przez ich dużą ilość. Pamiętaj, że potrafisz bronić się przed maksymalnie dwoma przeciwnikami w danym czasie. Skorzystaj z tego i atakuj pojedyncze potwory z pomocą innych bohaterów. Nie daj się otoczyć przez potwory, to może być twoja śmiercią nawet, jeśli potwory nie są aż tak silne.

@down:

Racja, nawet nie przeczytałem tego tłumaczenia, tylko bezczelnie skopiowałem ;).

Apticer's
21-07-2007, 16:52
Poprawne tłumaczenie by Apticer
Większość potworów jest o wiele bardziej niebezpieczna, gdy jesteś atakowany przez ich dużą ilość. Pamiętaj, że potrafisz bronić się przed nie więcej niż twoma przeciwnikami w danym czasie. Skorzystaj z tego i atakuj pojedyncze potwory z pomocą innych bohaterów. Nie daj się otoczyć przez potwory, to może być twoja śmiercią nawet, jeśli potwory nie są aż tak silne.

W sumie jedno zdanie zle ale... ;)

aripck
21-07-2007, 16:54
gdzieś słyszałem że kłucze są zawsze blisko czegoś co otwierają. co kolwiek to blisko miałoby oznaczać

Chichiri
25-07-2007, 21:48
http://foteka.pl/full/32de127a23be28ce6013817bee5a978a.jpg (http://foteka.pl/32de127a23be28ce6013817bee5a978a)

No właśnie ... piszą mi ze ja zabiłem mino maga noobki nie umią załapac że to apprentice sheng a nie mino mag :P(jeden mnie gonił i krzyczał żebym dał mu brass armor):cup:

Inscrn
26-07-2007, 00:44
wiem ze to nietypowe ale po dlugich spekulacjach przydalo by sie wszysko podsumowac zanczy same fakty prosze was oto gdyz czytam dopiero 25 strone ... minela 1 godzina ;( dodam cos od siebiebie ... oglondalem duzo fake i nic obalilem wszykie oprucz sztuczki e znikaniem sof (to akurat sie zgadza)
wymyslalem sam swoje jedna to byla takie cos:
targalem 7 cial z katana quest na 7 grobow i polaem je krwa z dragona i nic :)
dziwne ale dlaczego ten dragon krwawi ? moze ktos wie ? jetsem na keltera gdzie nic sie nie dzieje jako jedyny z kumplem chyba potrafie tam sprawic zeby sof zniknol ... prosimy o pomoc ... i jeszcze jedno
odkrylem tam kolo wejscia na beary (jaks ie idze na quest copper i legion) ze jest kamin za drzewem dziwe .... po co by mieli chowac kamien za drzewem skoro on i tak pelni funkcje ozdobna .... stonoga good temat ... jeszcze raz prosze o podsumowanie wszystkich faktow z gory dzieki

POZDRO Inscrn

Kasopea
27-07-2007, 02:07
LoL, ludzie jeszczescie nic nie znalezli, tylko sie klucicie, jedno co zauwazylam nie w tym SS albo MM tylko w tym temacie to to ze czegos tu brakuje...brakuje nam Stonogi, facet z niezlym stuffem pod czaszka i za to podziwiwm, nietety wykurzyly go z tad takie noobki i chyba juz nie wruci, a bez niego nie znajdziemy rozwiazania. I uwazam ze off topicu spamu itp. jest tu wiecej niz gdziekolwiem, zanim jeszcze weszlam na ten temat cos znalazlam, i moze sie to przydac

http://wiki.hunted.pl/wiki/Plotki#Plotki_na_Rookgaardzie

plotki...

sa tam tez screeny (tylko teraz nie moglam ich znalesc) ze ktos zdobyl SS, wszed na wysepke, mial cos jak by soft boots tylko nazywaly sie one waterwalking boots (tlum. buty chodzace po wodzie) czy cos takiego, lol. szukajcie dalej, ja napoczatku strasznie wierzylam, teraz moja nadzieja malaeje ;/

Dindsuk
27-07-2007, 19:02
ja próbowałem z typami (nie będę podawał nicków) taki cuś ale chyba ktoś to już robił ja zamieszczę ss
http://img509.imageshack.us/img509/366/beztytuuox9.png (http://imageshack.us)

@down
wylewałem na czaszkę lf, krew, slime, wode ogółem wszystko co sie da z antidotem jeszcze nie próbowałem jak chciałem ciała zaciągnąć to noobek powrzucał do rzeki ;/

Vasudanin
29-07-2007, 16:51
sproboj wylac lf'a na czaszke i pozniej use na nia i zobacz co sie stanie albo sprobj uzyc antidote rune czy cos albo sprobojcie dac runke antidote na drzwi albo zucic rozdzke co swieci na drzwi moze sie uda ale to tylko moje przypuszczenia

Mathew Shadowsword
29-07-2007, 23:53
Znalazlem coś dziwnego, screen: http://img162.imageshack.us/img162/5094/kamienam8.jpg
ten kamien byl w miejscu gdzie pokazuje strzalka wyjolem go z tamtad i wlozyc z powrotem juz nie moglem. wazy 780 gp

Scross'Rooker
30-07-2007, 00:23
Może to ciało Shenga położyć jako minoska?

Pawsken
30-07-2007, 03:04
Niewiem czy to może mieć powiązania z tematem ale ostatnio błąkając się w podziemiach rookgardu, odkryłem 2 dziwne wg mnie miejscówy:
http://img247.imageshack.us/img247/3950/23673224kx3.jpg
Prubowałem dojsc do tego nieby "statku" ale nieudało mi się :( a miejsce nr 2 moim zdaniem pasuje pod wysepkę na której leży Spike Sword,mogę się mylić albo i nie..Co o tym sądzicie??był ktoś z was w którejś z tych miejscówek??

Krzysiu909
30-07-2007, 10:22
@up
mam to samo, znaczy się u mnie na mapie widać ten statek, ale co do drugiego obrazka to niezauwazyłem tego, ale statek jest. Mi sie wydaje ze to jakis błąd czy coś.

Valderor
30-07-2007, 14:46
Niewiem czy to może mieć powiązania z tematem ale ostatnio błąkając się w podziemiach rookgardu, odkryłem 2 dziwne wg mnie miejscówy

Numer 2 wygląda identycznie jak okolice respu dwóch smoków w Ancient Temple. Statku niestety nie kojarzę.

Moim zdaniem po prostu pokiełbasiły ci się mapki i wyświetlają się w złych miejscach. A może to wina ots?

Pawsken
30-07-2007, 23:23
Numer 2 wygląda identycznie jak okolice respu dwóch smoków w Ancient Temple. Statku niestety nie kojarzę.

Moim zdaniem po prostu pokiełbasiły ci się mapki i wyświetlają się w złych miejscach. A może to wina ots?

Raczej nie bo na najnowszej tibi niemiałem jeszcze okazji odpać żadnego ots-a Jeżeli o to biega :)Pozdro :)

Vanee
31-07-2007, 00:13
:] możliwe ze dobrze już idziemy :) trzeba jeszcze tam tylko dojść ^^

Pushyn
05-08-2007, 11:57
Siemka nie wiem czy to było ale skąd Dallheim ma moc uleczania? Może CIPFried go nauczył? To on jest 4 magiem? Jak jest to kto jest 5?

orromiss
05-08-2007, 18:16
Ja sie na tym porawie w ogóle nie znam ale ktos powinien podsumować ten temat, ponieważ niektóre wypowiedzi zdażają się 100 razy ponieważ mało kto czyta cały temat.Nie mozemy sie posunoc do przodu bo ciogle rozprawiamy o tym samym!!!

Res'tes
06-08-2007, 01:12

A może,

Nie słyszał nigdy o takim czymś, i chciał zapoznać się z opinią specjalistów - rookstayerów, a nie takich ludzi jak Ty?

dalione
06-08-2007, 10:00
Statek oznacza to ze ktorys z NPC przyplynal na wyspe (czy odplynal nie pamietam) a to drugie to niewiem :p

Jerry_99
06-08-2007, 14:08
To zaczyna byc....zalosne :D nie smieszne

1: ...Tlumacze....jak z koziej... **** Trompka :D
2:...a zreszta przylacze sie :P do mino na skale mozna wejsc teleportem... ktory znajduje sie u mino maga...jak jush go zabijesz....ale musisz miec 2 tarcze...ustawione wtedy wypada ci klucz....wciskasz go mino magowi...a on z bolu wyrzuca SSa....to wszystko..
3: MODKI ZAMKNIJCIE TO GOWNO! widze ze pan Stonoga..i brat...odeszli z forum ^^ glupio wam? :P Niedziwie sie

To wcale tak nie jest , napiszcie mi na GG 8758730 to wam napisze jak go zdobyc .

Diablczek
07-08-2007, 14:10
Niewiem jak wam ale mi się wydaje że odpowiedzi trzeba szukać w Mintwalinie.Kiedy ostatnio poszedłem na carlin sword questa poszedłem wyżej i zobaczyłem Teleport.Myślę że ten teleport dokądś prowadzi i że trzeba iść do Mintwalinu aby znaleźć teleport bo ci z CIPSoftu nie robili by portalów bez celu a z regóły zawsze są dwa portale które łączą te dwa miejsca.Myślę ze ktoś powinien pójść do Mintwalinu i spróbować znaleźć portal.

http://img341.imageshack.us/img341/5152/zagadkalx5.th.jpg (http://img341.imageshack.us/my.php?image=zagadkalx5.jpg)

:flaga_pl: Może my polacy będziemy pierwszymi którzy rozwiązali tę zagadkę :flaga_pl: Ale mi wyszło :)

Ashael
07-08-2007, 14:34
Niewiem jak wam ale mi się wydaje że odpowiedzi trzeba szukać w Mintwalinie.Kiedy ostatnio poszedłem na carlin sword questa poszedłem wyżej i zobaczyłem Teleport.Myślę że ten teleport dokądś prowadzi i że trzeba iść do Mintwalinu aby znaleźć teleport bo ci z CIPSoftu nie robili by portalów bez celu a z regóły zawsze są dwa portale które łączą te dwa miejsca.Myślę ze ktoś powinien pójść do Mintwalinu i spróbować znaleźć portal.

http://img341.imageshack.us/img341/5152/zagadkalx5.th.jpg (http://img341.imageshack.us/my.php?image=zagadkalx5.jpg)

:flaga_pl: Może my polacy będziemy pierwszymi którzy rozwiązali tę zagadkę :flaga_pl: Ale mi wyszło :)

Sugerujesz ze jest tp miedzy rookiem i mainem??8o Ciekawe...

Maxpixel
07-08-2007, 15:10
To ja wam powiem tyle :D

Spike Sword > ZNIKA < Nie wiadomo gdzie sie pojawia! Mozna przypuszczać gdzie jest ale to tylko przypuszczenia!!! X(

Jesli chodzi o komnate i filmik na You Tube to jest OTS :baby:

Na roku pojawiaja sie co jakis czas Boosowie :evul: Moze oni są kluczem ? Ciało 3 bosów bo lewej stronie a 3 normalnych monsterów po drógiej stronie ? 8o

Na Salmon Quest zdobyłem list : (wcześniej go nie było!) Pisze w nim takoj : "Treasure of Captain Iglue" Oco w tym chodzi ?

Moze tszeba kilofa zdobyć i kilofem pszeszukać CAŁEGO Rooka ... ?

Co o tym sądzicie ?

Nagiler
07-08-2007, 15:17
Myślę, że jest to powiązane z bossami i obchodami 10-lecia tibi. Możliwe że chodzi tu o ciała 3 bossów po jednej stronie a 3 normalnych potworów po drugiej stronie.

Neverwinter
07-08-2007, 16:42
Nie no ludzie po prostu zal.pl wikerzosc tego tematu to nooby/debile którzy nie wiedzą co to rookstayer/slayer jest. To jest po prostu szmieszne, zaraz jakis noob powie zebym sie nie odzywał jak nic do tematu nie wznosze,a wlasnie ze wznosze po Spike Sworda nie da sie zdobyc,a nawet jesli to taki noob z 8lvl nie rozwali MM. Tylko jakis dużo wyzszy, a Cipsoft nie lubi rookstayerów! Ten temat to nawet w ulubionych mam bo leprze niz ogladanie jakis komedi,prosba do noobów: Piszcie wiecej bo chce sie posmiac plz.:D:D:D

Marcin24
07-08-2007, 17:36
Piszcie wiecej bo chce sie posmiac plz.
Z siebie się pośmiej
Moze tszeba kilofa zdobyć i kilofem pszeszukać CAŁEGO Rooka ... ?
Już było to robione wiele, wiele razy po każdym update
Sugerujesz ze jest tp miedzy rookiem i mainem??8o Ciekawe...
W książce MH jest napisane, że tym teleportem przychodziły posiłki z Mintwallin, ale gdzieś słyszałem, że teleport się "zepsuł", a MM tam jest po to, żeby go naprawić.
@up
Loozik, bo offtop'ujesz
@topic
Ludzie... DOWODY dajcie, a nie, że są 2 grupki i jedni mówią, że się da, drudzy, że nie.

Diablczek
07-08-2007, 18:44
Mam jeden dowód na to że się da chociaż nie wiem czy weźmiecie to za dowód.
Po wyrównywaniu profesji dodano takie coś że broni dla knightów można używać od pewnego lvlu.We wszystkich silnych broniach tak zrobili a SS się do nich zalicza a kiedy podszedłem i kliknąłem look nic nie pisało o tym że wymagany jest lvl.Chyba zrobili to specjalnie dlatego że ten quest istnieje.

Marcin24
07-08-2007, 18:53
@up
SS raczej mocną bronią nie jest, więc dlaczego miałby mieć wymagania Lvlowe? A przed update?

Marcin24
07-08-2007, 19:56
@up
No wiesz, jeden 8 lvl nie zabije MM... jeden...
A na Orschabaala to się chodzi na solówkę?

Diablczek
08-08-2007, 10:48
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078&mode=related&search=

A może to trzeba polać krwią smoka z dead dragon quest no bo on przecierz krwawił.

Bredziox
08-08-2007, 12:24
Hmm Moim skromnym zdaniem ta dzwignia nad Tomem chyba nie ma zadnego zwiasku z MM i SoF poniewaz ona moze otwierac te kraty obok tego pokoju

Neverwinter
08-08-2007, 13:41
A może to trzeba polać krwią smoka z dead dragon quest no bo on przecierz krwawił.

Krew to krew nie ma różnicy jaka to krew, a tak apropo to co z tego że krwawił? Normalnie wielka różnica

Nawet GM (ten co robil tibie god czy cos niepamietam) mówił że rozwiązanie tej zagadki jest bardzo proste, rozwiązanie macie pod nosem, tylko szukacie zbyt daleko. Rozwiązanie? To proste- MAIN LAND juz kapujecie?

A tak pozatym to juz tyle osób prubowalo,kilka lat, i nikt nie rozwiązał więc? A wy myslicie ze tacy wy "polaczki" to zrobicie? (hahahahaha) polacy nie są zgrani, więc znajdz sobie dobrą ekipe, a jak ktos dednie to bendzie zal, i przezwiska.

DOWN:
Nikt nie ma SS na rooku -......-

Owcio
08-08-2007, 14:55
Czytałem tutaj to, oglądałem filmiki, może jednak da się zdobyć SS na rooku?
Z tym filmem "xxx mówi: bla", ja też tak miałem w Tibi 7.92 na rl, bo miałem spolszczoną. Tibia to kwardary i to idzie wszystko zmieniać.
W Filmie kolega ma ciała potworów. Może trzeba ciała minotaura ze skałki o którym mówią, że wypada z niego klucz?
MS wie jak zdobyć SS, lecz on będzie milczał.

Nie wiem, ale fajnie by było jakby się udało zdobyć SoF na rooku...
Powodzenia Polscy Rookstayerzy, mam nadzieje, że uda Wam sie odkryć tą tajemnice.

.Nec.
09-08-2007, 03:49
Ludzie czy Wy nie umiecie czytać co jest napisane koło na youtube koło tego filmiku?

Więc tak:
1. O queście dowiedziałem się od Shadow Tix'a. On go nie wykonał, doszedł niemal do końca i przekazał mi swoją wiedzę. Ja tylko dokończyłem jego dzieło.
2. Ciała mino, dear i trolla dostałem od niego. Najprawdopodobniej są z pacc area.
3. Spik'a zdobyłem.
4. Film był solucją. Tak, z ots (czy tam fake jak kto woli) bo nie byłem na tyle "trzeźwy na umyśle" (nie myślałem o tym) żeby nagrywać lub zrobić scriny.
5. Mój Spike leży niedaleko wyspy z sof'em ... pod wodą...

Shadow Rex zdobył ss na rooku i wywalił do wody. LOL. Ten film to ŚCIEMA!

czaputa
09-08-2007, 11:38
Ludzie, LUDZie znalazłem jakiś klucz ,ale nie wiem do czego on jest. Mam 1 lvl. POMUŻCIE !!!

żart !

Scross'Rooker
09-08-2007, 12:36
Jak sie nazywasz Czaputa? na candii?

czaputa
09-08-2007, 13:11
Spike sword ,Mino mag, i te tajemnicze wejście to zwyczajna iluzja. Na rookgardzie naprawde nie ma spike sworda.Ta iluzja ma udowadniać z czym tibijczycy na Rookgaardzie mają sie zmierzyć na mainie. Nie wierzcie w te głupie ploty. Tą iluzje to ludzie z Cip Softu stworzyli !

Diablczek
10-08-2007, 15:39
To czemu tu spamisz poprzednim postem

piotrek26111
10-08-2007, 18:06
5. Mój Spike leży niedaleko wyspy z sof'em ... pod wodą...
Taaa juz ci na pewno uwierze ze zdobyles item warty grubo ponad 200k na rooku i od tak sobie go beztreskowo wyrzuciles do wody nie bacząc na mozliwy zarobek lub sławę i nic z tego nie mając :D Przeciez to bylby debilizm porownywalny z oddaniem postaci mdw za darmo jakiemus noobkowi. Wiec to na 99,99999999999999999999999999999999999999999999999 9999999999999999999999999% ściema.

piotrek26111
11-08-2007, 18:12
A skąd wiesz, że kosztuje ponad 200k?
Bo po pierwsze jest to taki sam rare jak dsl na mainie (jak nie wiekszy) a po drugie zadaje wrecz niewyobrazalne jak na rook obrazenia.

GoblinKiller
11-08-2007, 20:05
Moze nalezy uzyc kilofa na dachu domu Toma nad pokojem z dzwignia

Surazan
12-08-2007, 14:56
@up
Sprawdzano wielokrotnie to nie działa.
@topic
mam 3 koncepcje co do TP u MM:
1. Jeśli opowieść o Kyllindrze jest prawdziwa to TP przenosi do niej
2. Jeśli nie to albo:
1. TP przenosi do pustki, a z pustki do świątyni
2. ponieważ niestabilność może oznaczać tylko niełączenie się z miejscem, z którym TP powinien się łączyć TP może z powodu niestabilności przenosić w każde inne miejsce. (moim zdaniem do pokoju Toma w którym coś jest w skrzynce a dźwignia otwiera drzwi.)

Diablczek
14-08-2007, 19:00

Może ta krew ma właściwości magiczne!Znowu się nooby czepiają.X(\

Up.
Jeśli ten punkt 2 to prawda to przecież każdy może zzostawić otwarte drzwi co nie?

Surazan
14-08-2007, 19:37
@up
i właśnie o to może w tym chodzić. Cały Quest na zdobycie być może wymaga współpracy.
Na razie i tak nikt nie otworzy tych drzwi... żeby to zrobić trzeba by było wejść do minomaga.
@ ileś tam up post o krwi
a poza tym Jak Uwalisz minosa z górki z fista i wypijesz tą krew to przyjdzie GM w postaci flaminga i da ci Boots of Water Walking. (dla mniej skapniętych: to ironia)

piotrek26111
14-08-2007, 22:42
Spike sword ,Mino mag, i te tajemnicze wejście to zwyczajna iluzja. Na rookgardzie naprawde nie ma spike sworda.Ta iluzja ma udowadniać z czym tibijczycy na Rookgaardzie mają sie zmierzyć na mainie. Nie wierzcie w te głupie ploty. Tą iluzje to ludzie z Cip Softu stworzyli !
Dopoki nie jestes czlonkiem cipsoftu to nie mozesz byc w 100% pewny ze to tylko iluzja.

Revenant
16-08-2007, 14:47
Most people have heard of the Sword of Fury and many also have seen it. The Sword of Fury can be seen at Rookgaard, it's at the red marker on the screenshot of the map. You leave rookgaard to the north, then cross the bridge of there water to the west, proceed north, along the troll tower to a small hill with a minotaur on top of it. Next to it lies a very small isle. On that isle are some fire fields with a spiked sword in the centre. If you read the sign, that is on the mainland, you read that "only the humble may touch the sword of fury".

But seeing it is not enough. We want the sword of fury. This took me a long time to discover and stuff. I travelled to the mainland, went to the Isle of Kings and found a book with the orcish language there. I learned it, then got rooked again. From there I moved to the Blind Orc and asked him about the Sword of Fury. He said a great orcish blacksmith created a sword, a humble warrior fought with it against the human intruders and when a mage fired a strong fire spell, the sword absorbed it. The warrior died. It was taken to a lone isle near his place of birth. Far before the isle of Rookgaard was even discovered by the humans. The orc was buried, his sword was placed above is grave, surrounded by the eternal fire.
In centuries the spell weakened. The fire left the sword and now remains eternally beneath it. I decided to ask no more but when I told the old orc that I had to go, he told me one more thing:

"Even though you are a simple man, you took time to understand us orcs. You think about what you do, the way I do. The problem is I started it when I became blind, you know how to be humble. So I tell you this. We orcs live around a magic circle on this island. It consists out of stones, surrounding a ritual place. The cave to the grave of the ancient warrior lies beneath."

So I went to that circle, defined on the map above. You all know it, if you ever explored Rookgaard at least. Long pointy stones stand in a circle, 8 pieces exactly. In the centre is a smaller stone. It looked different to me so I decided to try out some things. After wasting 20 weapon types, 2 pickaxes, some orc skulls, 3 months and all my muscles, I knew it wouldn't work. Suddenly I had an idea. Loui, the monk you can find outside the town of Rookgaard, to the west, in the premium area, is a herbalist. I spoke with him and he said he has seen a magical explosion in a cave to the north and he found a way to reproduce it.
After some hammering he finally told me the ingredients of his... exploding potion. I needed to find 1 Moon Flower, 3 Shadow Herbs, 3 Fern and 8 Powder Herbs. I used the mill to make powder from this all. Then I went to the goblins, and caught 2 of the stones they threw at me. After it all, I went back to the stone bridge. I placed the powder in a circle around the rock before I used the 2 stones to create a spark. The powder was enlightened, the Monk warned me but I wanted to see it all so it exploded into my face.

When I came back after respawning, I saw two people wondering where the rock in the centre went. I tricked them by saying Seymour gave away some starter gold if you asked him for help below level 5 (They were level 3 and level 4). I had complete freedom, I used my pickaxe on the revealed dirt tile. There I encountered a cave. It was dark in there and I forgot my torch. I used my hands to find a wall, then followed that along the road. The cave went strengthly to the south. It took me more then a day to reach the end and there it was; A small monument with dwarven symbols carved into it. I learned many languages to be sure to survive and I can currently communicate with minotaurs, orcs, dwarves, cyclopses and dworcs. The tomb contained a riddle. It was all long ago and I vaguely remember it. I don't know, I think some aura around the monument, erased my mind. I don't know what I faced in the cave either. Was it a fire devil... Or a dragon?
However, I opened the tomb, entered the hole below. In there was alot of fire, and some creature blasting at me. But that didn't matter to me. I saw a chest. I ran to it and took what was inside. It was a bag, containing a key of pure gold and next to that it contained a diary. It was a minotaur scription which said that the mighty mage of the minotaur did not want to be disturbed with his study of the humans, so he asked his minions to bring this key to the dragon's lair. The owner of the diary died by the dragon, and his fellow minotaur left it here, with the key. But now I have it, though I do not understand how this cave would lead to the sword of fury, as the blind orc said. I decided to continue with my journey and follow the hints I had. After I went to minotaur hell, I fought the minotaur mage. A teleportal brought me to a large cave room, enlighted with candles where multiple orcish monks attacked me and said I was not allowed to enter the sacred place. I had to fight them and believe me, though they were. Afterwards I found that the road was free, a stair went up and above that flames were visible. Floating in the air.

In the meanwhile I read one of the Mage's books. It was a piece of written minotaur history. It said that the Minotaur blocked the way to the orcish tomb because they wanted the sword of fury for themselves. But the mage still had to study how to pass the fire around it. He though was sure of his success, because he thought he was mightier then any other magician. I suppose the sign next to the isle was right; The Mage wasn't humble at all with this opinion about himself. I gained my experience like everyone else could. I am a poor peasant, with perhaps a better mind to solve riddles then the average man, or perhaps not. I guess that all made me humble enough at the time because I was able to pass the fire without any trouble. I didn’t feel the magical flames at all. I climbed up, and wanted to take the sword when I heard someone screem from the shore. I turned around, and there he stood. The Blind Orc.

"You are Worthy young one. I didn't catch up your name, but I know you're the one I talked to before. It has been a long time since I spoke with someone in my own language. Now here's my last hint, I may never see you again, but I want you to do this well. None ever managed to get to that blade. Pick it up, and stick it in the fire. Then balance on it for 10 hours."

I did this, then I took the blade out of the ground. It took the fire with it. When I looked at it, I saw the blade returned to it's original magical state as Firesword. Then I decided, this treasury and myth belong to the orcs and the people that walk this planet. I did not want to break their dreams of solving this mystery on their own someday. I left the sword there, on the island, and I went back to my home.

moze to w czyms pomoze

Morderff
16-08-2007, 21:42
A czemu akurta ta dzwignia ma miec związek z MM? Jak dla mnie ona otwiera brame obok( to brame co zamyka drugi pokój).

Marcin24
16-08-2007, 21:46
A czemu akurta ta dzwignia ma miec związek z MM? Jak dla mnie ona otwiera brame obok( to brame co zamyka drugi pokój).
A niech sobie otwiera nawet most na GM Isle, bez dowodów nic nie wiemy.

Revenant
17-08-2007, 11:06
czytaj a nie sie w*******asz
"1. O queście dowiedziałem się od Shadow Tix'a. On go nie wykonał, doszedł niemal do końca i przekazał mi swoją wiedzę. Ja tylko dokończyłem jego dzieło.
2. Ciała mino, dear i trolla dostałem od niego. Najprawdopodobniej są z pacc area.
3. Spik'a zdobyłem.
4. Film był solucją. Tak, z ots (czy tam fake jak kto woli) bo nie byłem na tyle "trzeźwy na umyśle" (nie myślałem o tym) żeby nagrywać lub zrobić scriny.
5. Mój Spike leży niedaleko wyspy z sof'em ... pod wodą... "

kto wie moze to prawda i to nie chodzilo o krew tylko life fluida wejdzcie w ten temat na tibia org pl co kolega wyzej podal tam sie dowiecie wszystkiego ....

ps. mozna nawet slimem polac grob zeby sprawdzic czy dziala ;]

EDIT: pewnie stonoga chcial kiedys ujawnic prawde czemu Sunrise ma chatke w AB a jest na rooku ;]

Revenant
17-08-2007, 12:38
Jak mówisz ,zę to bujda to spróbuj tak jak jest pokazane w tym filmie. Zrób i dopiero potem oceniaj prawde.X(

jezeli to do mnie bylo to czytaj ze ja tez chce pomoc napisalem nawet email do cipsoftu ale odpisali mi ze nie moga mi piowiedziec i zebym poszukal na ich fansidach i znalazlem artykul na www.tibianordic.com (to norweska strona chyba ale bylo po angielsku)

EDIT: dostalem odpowiedz od cipsoftu przetlumaczylem ja English translatorem XT i skopiowalem bo mi sie nie chcialo tlumaczyc wiec tak:
Nie odpowiemy na jakieś pytania dotyczące zawartość gry. Jakkolwiek reszta
ubezpieczyła, że zawrzemy nowe sekrety, poszukiwania i potwory z każdym
nowym uaktualnieniem. Również będziemy kontynuować starsze i niedokończone poszukiwania, tak
sprawdzanie
ponownie drzwi i obszarów, które zostanie zabarykadowane poprzednio, mogłoby teraz prowadzić
na nowe ścieżki i jakiś NPCs będzie mieć nowe rzeczy, by powiedzieć. Mamy nadzieję, że będziesz lubić badać nowe ziemie i sekrety, które utworzyliśmy dla ciebie.

Marcin24
20-08-2007, 23:14
EDIT: pewnie stonoga chcial kiedys ujawnic prawde czemu Sunrise ma chatke w AB a jest na rooku ;]
Wyrzucił SS do wody, to dobre.
A Sunrise ma domek w AB, bo go sobie kupił jak wyszedł na mainland. Podobno wiele razy go zabijali, to się "zrookował". A kumple przesyłają mu kasę na czynsz do depo, i sobie ma domeczek.
dostalem odpowiedz od cipsoftu
Albo kłamiesz, albo miałeś niewiarygodnego farta.

Zenon_Zawodowiec
21-08-2007, 17:40
Cześć jestem nowy na tym forum ale czytałem je już od jakieoś czasu.

Kiedyś idąc z Kazo do Thais wpadłem w dziurę, którą widziałem pierwszy raz a już kilka razy chodziłem tą samą drogą. Była to zasypada dziura którą ktoś wcześniej odkopał. Nie było ją widzać poniewasz było pelno skał które zasłaniały ją. Myśle że na rooku też może być takie miajsce. Ja nie gram teraz tam więc nie wiem ale wy możecie poszukać. może tam będzie klucz lub wskazówka albo ch*j wie co jeszcze.

Co do gościa co pisze że jego mieczyk leży koło wysepki to wiadomo że w kulki leci bo tylko chory na umyśle by go wywalił. Rozymiem gdyby rook był by pvp bał by się hunta (ciekawe tylko od kogo) ale tak...

Porównanie tego tematu do apokalipsy to zamało, to jest armageddon!!!
Oj przydał by się tu stonoga :p:p

czaputa
21-08-2007, 21:15
Ehhhm... że wpadłeś do jakiejś dziury między Kazoo ,a Thais to nie znaczy ,że tam jest klucz.To już prawdobodobniej jest ,że klucz jest w Mino hell.

Marcin24
21-08-2007, 21:36
@Zenon
Rookgaard był "pickowany" wiele razy, po każdym update i zawsze kończyło się na tym, że nic nowego nikt nie znalazł.

ErAgOg
22-08-2007, 12:36
Ja tam przeczytałem kilka stron tego tematu i może ktoś o tym już wspominał, ale może odpowiedzi na te wszystkie pytania trzeba także poszukać na tym queście dla PACC z goblinkami? Skoro MM przybył na rooka z maina to może one też tak zrobiły? Bo chyba nie ma innego miejsca na rooku gdzie by one występowały (gobliny)...

Marcin24
22-08-2007, 14:52
@up
O goblinach nie ma żadnej wzmianki, a o MM jest.

Revenant
22-08-2007, 18:03
jezeli nie piszesz do cipow jak dziecko neo (hiho cipsoft ja chciec wiedziec how to wykonac quest minomaga i gohułla and sforld of fory) to nie dostaniesz odpowiedzi a pozatym musisz pare dni poczekac ...

Marcin24
22-08-2007, 18:06
jezeli nie piszesz do cipow jak dziecko neo (hiho cipsoft ja chciec wiedziec how to wykonac quest minomaga i gohułla and sforld of fory) to nie dostaniesz odpowiedzi a pozatym musisz pare dni poczekac ...
No wiesz, wysyłałem kilka listów i nie dostałem żadnej odpowiedzi.

Goggo
22-08-2007, 18:56
Sprawa z mino magiem jest bardzo dziwna. Widzialem na YouTube jak kolo otworzyl drzwi jakims sliver keyem . Tylko gdzie ten klucz lezy ? A moze to byl oTs ? .
A znikanie spike sworda ? Gdzie on sie pojawia ? Pare osob napewno to wie .
To samo tyczy sie MM . Gdybyscie zdobyli SS to byscie powiedzieli innym graczom ? A moze pojawianie sie spike sworda jest opisane w jakies ksiazce tylko inaczej niz normalnie. Np w jezyku mino cos na wzor jezyku beho ?
A moze te questy sa powiazane ? Moze trzeba szukac odpowiedzi do spike w mino hell a pozniej w miejscu gdzie mozna zdobyc spike sworda lezy klucz do MM . Same zagadki xD

Najpewnijesze jest to ze te questy nie zostaly jeszcze ukonczone ...

PS pickowal ktos rooka po letnim upade ?

vns.rlz
22-08-2007, 19:48
czytaj a nie sie w*******asz
"1. O queście dowiedziałem się od Shadow Tix'a. On go nie wykonał, doszedł niemal do końca i przekazał mi swoją wiedzę. Ja tylko dokończyłem jego dzieło.
3. Spik'a zdobyłem.

kto wie moze to prawda i to nie chodzilo o krew tylko life fluida wejdzcie w ten temat na tibia org pl co kolega wyzej podal tam sie dowiecie wszystkiego ....

ps. mozna nawet slimem polac grob zeby sprawdzic czy dziala ;]

czy mi sie poje** welbie czy ten typ mowi ze ma spike sworda ?

Marcin24
22-08-2007, 20:40
PS pickowal ktos rooka po letnim upade ?
A bo to raz.
czy mi sie poje** welbie czy ten typ mowi ze ma spike sworda ?
Tak, właśnie tak twierdzi, i nie wiadomo czemu, nikt mu nie wierzy.

Surazan
23-08-2007, 11:46
@ 3 up
"zniknięcie" spike'a jest możliwe dla każdego gracza.
@ 3 up i topic "Tylko magia może otworzyć drzwi" ktoś wcześniej pisał coś o tym że ghoul zaczyna się leczyć gdy się będzie szło tak jak on i po jakimś czasie zgubi krok. Może wtedy coś się dzieje w Mino Hell?
@ 3 up
jak mówił Cispoft wiele razy- wszystkie przedmioty są do zdobycia, a Knightmare mówił, że rozwiązanie mamy tuż pod nosem. Questy są dostępne i ukończone

PS: gratulację Goggo 3 razy odpowiedziałem na twoje tezy ;p

orromiss
23-08-2007, 12:50
Mowie ktorys raz niech ktos podsumuje ten temat BO

NIGDY DO TEGO NIE DOJDZIEMY

Revenant
23-08-2007, 15:49
No wiesz, wysyłałem kilka listów i nie dostałem żadnej odpowiedzi.

mozliwe ze odpisuja tylko na gmail albo cos

niech ktos podsumuje to wszystko i zrobi oddzielny temat na opisywanie i na komety tez trzeba jakiegos moda poprosic o przyklejenie